Despre blogul nostru, al tuturor

„Un om care scrie nu e niciodata singur”, sublinia Paul Valery. Acelasi lucru poate fi spus si despre persoana care citeste. Pentru ca atat scrisul, cat si cititul ne apropie de alti oameni, de lumea inconjuratoare, dar si de noi insine.

Va anuntam ca vom initia, de aici inainte, un mecanism prin care fiecare dintre voi sa isi aduca o contributie, sa scrie astfel incat acest blog sa mearga mai departe. In acest sens am creat adresa de email: blogadriannastase@gmail.com, pe care va invitam sa va trimiteti propunerile voastre de postari, insotite de numele (sau nickname-ul) care vreti sa acompanieze articolul.

In alta ordine de idei, va multumim tuturor pentru propunerile trimise. Vom tine cont de fiecare in parte.

Asadar, asteptam propunerile voastre pe temele anuntate in articolul precedent. Cu sublinierea ca, in mod natural, va exista o cadenta a publicarii tuturor acestor materiale. Si cu rugamintea ca temele abordate in articolele voastre sa se mentina in cadrul stabilit initial.

 

Echipa AN 

269 Răspunsuri to “Despre blogul nostru, al tuturor”


  1. 1 GHEORGHE iulie 1, 2012 la 11:44 am

    Acum 22 de ani a cazut comunismul. Astazi, constatam ca nici comunismul nu a avut numai rele si nici capitalismul numai bune, iar democratia, si nu numai a noastra, isi impune reprezentantii dupa aceleasi criterii cu care se vinde o masina de spalat care, evident, spala mereu mult mai alb decat concurentii, cat despre justitie, legata la ochi, este greu de spus ca mai poate vedea adevarul, nici la noi si nici aiurea.
    « Cititorii mei sunt mai inteligenti decat scriitorii altora » ce ne impiedica deci sa construim pe acest blog un nou tip de societate, si sunt multi dintre voi capabili sa creeze imediat un « schelet » pe care noi toti, si nu numai, sa incepem a cladii chiar daca acum pare a fi numai un exercitiu de inalt nivel intelectual si moral.
    Echipei AN, nu cu vechi articole si poze puteti tine in viata acest blog si nici pe omul politic Adrian Nastase.

  2. 2 nicu iulie 1, 2012 la 12:38 pm

    de acord cu domnule .. gheorghe… nu putem tine in viata acest blog cu vechi articole si poze , ci cu luari de atitudine cu idei si solutii la situatia dezastroasa in care a ajuns romania zilelor noastre in … epoca criminala basista… putem sa analizam ce a facut acest snapan, golan, derbedeu de basescu si clica pd-lista in 8 ani de guveranare basista , de nelegiuirile facute de catre nemernic in cardasie cu dna-ul morar si keovesy de distrugerea economiei romanesti , refuzul criminalilor de a atrage peste 20 de miliarde de euro bani gratis de la ue.. preferand acest infractor periculos basescu traian sa se imprumute la fmi. peste 20 miliarde de euro bani ce au putut fi furati in comparatie cu cei de la u.e. indatorand generatii intregi si lasand romania practica fara perspectiva dezvoltari… cam acestea ar fi dupa parerea mea titudinea acestui blog , pentrua pune in aplicare viziunile domnului adrian nastase despre dezvoltarea economica a romaniei… stiti foarte bine ce atitudine avea domnul nastase fata de viitorul romaniei , dupa parerea mea acesta fiind si unul dintre motivele ascunse ale condamnari sale… uitativa pe la .. caminul cultural b1 tv la realitatea tv. a lui elan. sa vedeti cum vine fel si fel de jeguri basiste ce sustin aberatii care mai de care..deci consider un inceput nou pentru acest blog al domnului adrian nastase…

  3. 3 nicu iulie 1, 2012 la 12:49 pm

    noi trebuie sa aratam lumi intregi ca nu sustinem valorile morale ale .. informatorului infractor basescu traian adica, marlania, badarania, diversiunea, hahaiala , minciuna, tradarea, furtul, intoxicarea , bautul cu sticla la gura in piata universitati, curvarasia, ipocrizia, demagogia si talharia cu aceste valori morale acest snapan a reusit sa prosteasca pleava acestui popor si toti cretini imbecili din romania. daca vom reusi sa ne unim iar fiecare dintre noi sa vina cu noi si noi idei pentru binele acestui popor atunci sunt convins ca si domnule nastase va fi mult mai fericit mai relaxat si bucuros pentru demersul notru … domane ajuta…

  4. 4 Ghita Bizonu' iulie 1, 2012 la 12:51 pm

    Tot inainte catre inapoi

    De saptamana trecuta am o senzatie bolnava de déjà vu …

    Prima data Consiliul Superior al Magistraturii s-a legat de avocatii lui Nastase , dupa modelul paukerist.
    Apoi Codruta s-a dat si ea la ministrul Justitiei de parca un majur facea “instructie” cu un recrut . Uitamd insa sa explice cum se face ca ani de zile a tolerat “scurgeri pe surse” in presa. Sa explice cum stam cu niste dosare ciudate – de ex cestia cu “spionul” Stamen Stanchev. Sau de ce unul din dosareel Nastase a fost retrimis la DNA ptr ca nu era acoperit de probe .. Si fara sa aiba nici un indiciu – in fara de sustineri pe bloguri si forumuri – si-a exprimat dubiile in privinta unuii diagnostic
    Si apoi doctorul Bradisteanu a fost tinut 7 ore la DNA .. ca “pe vremuri”.
    Parca am fi in plina restauratie stalinista…

    Si ca sa puna motul pe prajitura Curtea Constitutionala decis-a cica ca cum :
    „În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012. În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru”
    ”uitand” ca Parlamentul a dat un madat clar premierului si ca Parlamentul este suprema instanta a tarii. Practic Curtea Constitutionala rescrie Constitutia in sens ultraprezidential.
    In acest sens se exproma si Blaga : „Presedintele Traian Basescu este aliatul nostru, este partenerul nostru, al PDL. A fost, este si va fi in continuare partenerul nostru” .
    Deci avem una bucata de Presedinte care face parteneriate cu partide. Ca aceast sustinere este in vadita contradictie cu textul Constitutiei

    art 80
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

    art 84
    (1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.

    este lipsit de interes si ptr CCR si pentru societatea “civila”

    Eu ma mai vazut o asa o tranzitie catre “Conducator” .. in anii 72-75. Insa atunci Securitatea era inima regimului care batea batea …
    Azi?
    Azi oameni care in 83-89 vorbeau slobod (si exprem de “precis”) la telefon se tem.
    La 22 de ani dupa executia Conducatorului si a Pieti Universitatii ..

    http://vremea.forumgratuit.ro/t389-tot-inainte-catre-inapoi#839

  5. 5 angelaglobal iulie 1, 2012 la 12:55 pm

    Gratierea lui Adrian Nastase

    Stimati cititori si comentatori ai acestui blog,

    As dori sa va propun sa facem o lista cu toti cei care doresc gratirea lui Adrian Nastase, pe care sa o trimitem presedintelui.

    Am sentimentul ca Adrian Nastase ar considera acest gest nedem, dar noua ar trebui sa ne revina obiectivitatea de a face totul pentru ca el sa fie din nou aici, impreuna cu noi.

    Cu stima,

    Angela

  6. 7 blogideologic iulie 1, 2012 la 1:47 pm

    Să vedem. Mi-e teamă de efectele cunctatoare. Trebuie să înţelegem că este un Blitz Krieg în care regulile jocului sunt dictate de Traian Băsescu.

  7. 8 blogideologic iulie 1, 2012 la 2:43 pm

    Tocmai ce am primit un mesaj, cu un paragraf optimist, din partea domnului Dezideriu Dudas (priviţi şi câteva fire în urmă) : +Reţin din cartea d-lui Adrian Năstase, „Ideea politică a schimbării”, o referire la Francis Fukuyama şi la sau „Sfârşit al istoriei” ceea ce pentru mine însemna enorm atunci când vedeam stânga românească doar la nivelul lui Octav Cozmâncă…. Poate reuşesc să organizez o întâlnire între domnul Adrian Năstase şi Francis Fukuyama prin domnul Dorin Tudoran, când va fi posibil aceasta. Dacă SOV a reuşit să-l aducă pe Henry Kissinger la un prânz în România, nu văd de ce nu ar reuşi domnul Adrian Năstase ceva asemănător cu Francis Fukuyama… De ce ar fi interesat şi Francis Fukuyama ? Ar putea înţelege mai bine că nu contează atât de mult tipul de relaţii sociale şi gradul de solidarizare a unei societăţi în faţa „efortului” civilizator care vine din Vest. Contează şi ca acei care fac acest „efort” să ţină cont de gradul de suportabilitate al schimbării al societăţii vizate şi, mai ales, ca nu cumva, în numele schimbării civilizaţionale, societatea respectivă să fie îngropată şi mai mult în mlaştina încremenirii, prin aneantizarea elitelor ei…. Ceea ce se pare că în Africa deja s-a întâmplat.+

  8. 9 PLANO iulie 1, 2012 la 2:49 pm

    Cred ca gratierea lui Adrian Nastase se va produce in cursul acestui an, imediat după alegerea unui nou presedinta al Romaniei.
    Nu poate fi altul decat Crin Antonescu!.

  9. 10 angelaglobal iulie 1, 2012 la 2:53 pm

    In mod normal ar trebui sa primesc macar o instiintare de primire a solicitarii…

    http://prezidenta.wordpress.com/2012/07/01/gratierea-lui-adrian-nastase/

  10. 11 Aya iulie 1, 2012 la 3:07 pm

    Toi pour qui, donnant-donnant
    J’ai chante ces quelques lignes
    Comme pour te faire un signe en passant

  11. 12 Aya iulie 1, 2012 la 3:09 pm

    @

    Andrei Nastase

    HAUT LE COEUR!

    In seara asta, la Sinteza zilei, „Haut le coeur!” cum spun francezii.
    Nu te teme sa vorbesti. Poate fi marea sansa!

    Te voi urmari cu interes, afectiune si incredere.

  12. 13 Adriana Borza iulie 1, 2012 la 3:32 pm

    Domnul Adrian Nastase nu trebuie gratiat, in conditiile in care instanta nu a retinut probe concrete ci doar bajbaieli, domnul Adrian Nastase trebuie amnistiat, pentru a putea beneficia de toate drepturile luate incorect. Sper ca presedintele Crin Antonescu sa repare greseala facuta de justitia aservita lui basescu

  13. 14 nelu iulie 1, 2012 la 3:33 pm

    Nastase victima lui Bsescu

  14. 15 dan iulie 1, 2012 la 3:52 pm

    „Am învăţat la închisoare că omul e un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi. Tiranul e un om absurd şi lipsit de ruşine. Nu îi e ruşine să-şi chinuie semenii. Oricum suntem captivi în univers. Ne ajunge această grozăvie. Dar să intensifici această captivitate până la nivelul puşcăriei — numai omul e capabil de asemenea nebunie. Libertatea omului e partea divină din el. (…)”-Petre Tutea

    Astazi,din pacate,libertatea lui Adrian Nastase a fost confiscata 😦
    Sper din tot sufletul ca aceasta sa-i fie redata in cel mai scurt timp!
    Pentru mine unul si pentru familia mea a fost, este si va fi „cel mai bun Prim-Ministru al Romaniei”!

  15. 16 Aya iulie 1, 2012 la 4:43 pm

    @

    Andrei Nastase

    “FRICA E CEA CARE DA UNUI LUCRU MIC O UMBRA ENORMA”

    In 30 ianuarie 2011, tatal tau- presedintele Adrian Nastase- relua, pe blog, un text cu mesaj complex, in trepte (deloc intamplator, fusese discursul tinut la Consiliul National al PSD din 22 februarie 2008).
    Postarea din 30 ianuarie 2011 se incheie cu un P.S.: ” Sper ca ati inteles de ce am revenit cu acest text”

    Tatalui tau nu i-a fost niciodata frica – sunt sigura ca nu ii este nici acum si nici nu ii va fi vreodata. Este cel mai puternic om pe care l-am cunoscut vreodata- si unicul om de stat pe care il are Romania. Pentru a fi mai clara: este unicul care, in postura de demnitar, s-a ridicat deasupra intereselor politice de partid si a servit, exclusiv, interesul Romaniei.
    In acest contxt am inteles foarte bine mesajul (citez) “a asumat rolul de vanat politic”.

    Andrei, istoria reala abia acum incepe sa se scrie “la lumina”. Se va scrie si prin tine.

    Iti propun sa parcurgi cateva fragmente din acel text extraordinar la care m-am referit , “Despre Frica”. Vei vedea, am eliminate orice trimitere la PSD- pastrand esenta.

    Iti doresc sa ai putere si curaj!

    P.S.
    Iti amintesc un alt mesaj – al meu, de data asta: iti voi fi, si tie, statornic alaturi.

    Despre Frica
    Daca exista, totusi, un motiv pentru care unii dintre noi mai stau cu privirea in pamant si cauta solutii acolo unde nu exista, acest motiv este frica. Si vreau sa va vorbesc astazi despre ceea ce cred eu ca, in momentul de fata, marcheaza viata publica si (…) viata personala a romanilor, in tara. Din pacate, frica tinde sa devina o institutie distincta in Romania. Ea tinde sa devina o fantoma cu drept de decizie in partide, cu drept de vot in parlament sau la urne.
    (…)
    Mai presus de orice, ni s-a sugerat sa ne gasim solutii individuale, fiecare pentru el, negociind cu unii si cu altii diverse formule cetoase, indaratul unor usi inchise.
    De frica.
    (…) Frica generala (…) tinde sa se instaureze in viata publica din Romania.
    Exista fara indoiala si frici politice sanatoase. Teama de electorat spre exemplu. Teama ca un proiect nu e suficient de bine construit. Teama ca relatia noastra cu cetatenii nu este pe frecventa cea mai buna
    Noi vedem de fapt, astazi, teama de DNA, teama de propriii parteneri, teama de propriii colegi, teama de dimineata urmatoare in care nu se stie ce vom mai citi in ziare.
    Hai sa spunem lucrurilor pe nume: scena politica e dominata de teama de Traian Basescu. Presedintele Romaniei nu e un mare om politic. Dar un proverb suedez observa ceva interesant si real: frica e cea care da unui lucru mic o umbra enorma.
    Traian Basescu guverneaza prin frica.
    Traian Basescu guverneaza prin frica tocmai ca sa obtina aceasta umbra uriasa care sa acopere micimea personajului real. Din frica noastra creste el. Dar tot prin ea se distruge tot ce s-a construit in aceasta tara. Daca e adevarat ca frica pazeste pepenii, atunci Traian Basescu e cel mai mare pepene din Romania de azi!
    Proiectele stau pentru ca nu isi asuma nimeni raspunderi.
    De frica.
    Institutiile stau pentru ca nu mai stiu cine le conduce cu adevarat.
    Stau de frica.
    (…)
    Integrarea europeana si cresterea economica ar fi trebuit sa fie sansa tuturor pentru o viata mai buna. Ar fi trebuit sa creeze mai multe sanse si sa schimbe in bine perspectivele fiecaruia pentru viitor. Din pacate, dezordinea actuala a anulat aceste sanse. Cresc preturile, banii europeni nu se vad in tara, locurile de munca se imputineaza, iar sansele de a-ti face o viata linistita si prospera acasa la tine sunt tot mai putine. Prea multi oameni sunt speriati de ce se intampla. Noi, cu experienta pe care o avem, trebuie sa le aratam oamenilor ca exista alternativa. Una care sa insemne mai multa ordine, mai multa disciplina din partea institutiilor, mai mult respect pentru cetateni, mai multe sanse in viata pentru tineri, batrani, pentru cei dezavantajati, de la oras sau de la sat. O astfel de alternativa este bazata pe incredere si pe bun-simt. Calitati pe care, din pacate, actualul presedinte nu le cunoaste.
    Bertrand Russel (…) spunea ca frica e cea care creeaza instinctul de haita si tinde sa nasca intoleranta si violenta impotriva celor care nu fac parte din haita respectiva. E ceea ce s-a incercat, cu buna stiinta, in Romania acestor ultimi ani. Scrierea unei alte istorii, a unei alte realitati.
    (…)
    Regizorii acestui spectacol au incercat sa defineasca partide bune din nastere si partide rele din nastere. Ce reprezinta asta daca nu acel instinct de haita? Uitati-va la ce s-a petrecut in Bucuresti in ultimii ani, cum zburda terenurile din domeniul public, cum infloresc bordurile an de an, cum nu se pune in aplicare niciunul din proiectele de sute de milioane de euro pe care le descrie generos primarul general. Consecinta? Tot mai multi dintre adversarii lui Basescu bat drumurile anchetelor in vreme ce vinovatii dezastrului din capitala stau linistiti in vacantele lor continue.
    Frica de pe scena politica , dragi prieteni ,transmite frica in societate. Pare aproape absurd sa mai vorbim de frica in Romania (la peste doua decenii dupa; n.A.) o revolutie impotriva fricii. Si totusi acest absurd s-a produs, chiar daca parametrii lui sunt schimbati fata de comunism.
    Exista in Romania, in primul rand, frica de viitor. Nimeni nu mai vorbeste cu adevarat cu asociatiile civile, multe dintre temele care se dezbat indelung sunt fie false sau departate de interesele cetateanului obisnuit. Iar cetateanul nu stie nimic despre ziua de maine si umple acest gol cu frica. Apar fenomene noi si reguli noi, telefoane noi, cu sisteme tot mai sofisticate de ascultare, oportunitati adevarate sau false, pericole reale sau nu. Lumea globalizată a evoluat, dezbaterea publica a ramas mult în urmă. Comparati subiectele de prima pagina din ziarele romanesti si din cele occidentale!
    Mai mult, oamenii buni si capabili nu se mai implica in proiecte, in plan local sau national, pentru ca le e frica. Frica de a semna, frica de a se angaja. Ei nu stiu cine conduce aceasta tara si, hai sa fim cinstiti, nici noi nu prea stim.(…) Oricum am lua-o, frica este cel mai mare dusman al Romaniei de azi pentru ca o impiedica sa scape definitiv de dezordine si de saracie.
    (…) va trebui sa luptam impotriva fricilor care ne inconjoara (…). Fara orgolii, fara pasiuni personale, fara obiective nerealiste. Pasii sunt simpli, i-am mai facut impreuna pana acum.
    (…)
    Poate ca acets discurs pare prea departe de temele mult mai militante, mai pline de adrenalina(…).
    Ceea ce vreau sa va ofer ca mesaj, ceea ce vreau sa va transmit ca emotie nu este neaparat un text filosofic. Dar, pentru a construi, avem nevoie de fundament (…) avem nevoie sa invatam, in permanenta, de la altii.
    Dragi prieteni,
    Bolile…, bolile sociale, bolile pe care uneori le simtim in viata comunitatilor, au medicamentelor iar atunci cand vorbim despre frica exista un remediu. Il stim. Se cheama curaj. (…) curaj inseamna sa ne asumam din nou , sa ne asumam cu putere ceea ce suntem, sa spunem raspicat ceea ce vrem si sa nu acceptam ideea vreunei “cardasii”… Ma refer la jocuri obscure facute special sa ne rupa in bucati si sa ne faca mai usor de mestecat.
    (…)
    Umarul colegului de langa noi ne va face sa suportam usor orice fel de presiune pe propriul nostru umar.
    (…)
    Sa deconectam pepenele cel mare de la vrej! Ni se cere sa colaboram cu unul sau cu altul pentru ca sa facem posibil un joc sau altul. Nu in interesul nostru. Doar pentru moment si doar de frica. In ultimii ani, am fost arbitrii multor asemenea jocuri. Noi nu suntem insa arbitri, noi suntem si vrem sa fim incontinuare, parte a jocului. Arbitrii sunt niste oameni minunati dar ei au un mare pacat: ei nu castiga niciodata pe teren.
    (…)
    Am renascut fiindca ne-am privit frica in ochi si am sfidat-o. Si, invingandu-ne propria frica, n-am mai avut adversari. Nimeni si nimic din afara noastra nu ne poate impiedica sa castigam.

  16. 17 Aya iulie 1, 2012 la 4:54 pm

    @

    All

    Reproduc un citat din Titulescu, preluat de Adrian Nastase in articolul cu titlul “Nicolae Titulescu- bolnav de insomnie langa destinul tarii”:

    “un val de oboseală a pus stăpânire pe spiritele noastre în asemenea măsură, încât ziua de mâine nu mai reprezintă pentru noi o promisiune, ci o scadenţă ai cărei debitori vom fi”

    Este cutremurator de actual!

  17. 18 iraioana iulie 1, 2012 la 5:05 pm

    Pe paginile se socializare ale lui Adrian si Andrei Nastase sunt o multime de „prieteni” care transmit mesaje de sustinere. Haideti sa semnam si aceasta petitie ca o confirmare, sau ca o completare a acelor mesaje de bine.
    http://www.petitieonline.ro/petitie/65289055

  18. 19 Roxana Iordache iulie 1, 2012 la 5:14 pm

    @angelaglobal. Adrian Năstase trebuie achitat, nu graţiat. Graţierea înseamnă iertarea de vinovăţie, deci, anularea pedepsei. Doar a pedepsei, nu şi a sentinţei. V-aţi gândit la ce umilinţă supuneţi un om ca Adrian Năstase cerând clemenţă din partea lui Băsescu, cel care a comandat linşajul? 👿

  19. 20 Aya iulie 1, 2012 la 5:26 pm

    @

    Andrei Nastase

    Reiau- nu intamplator (dar nicidecum pentru ca imi este dedicat)- un articol postat pe blog si un raspuns al meu.
    Fiecare mesaj are importanta lui – si toate cinverg catre spusele lui Titulescu, din final.

    „Aya, La multi ani!
    Publicat decembrie 23, 2009 General 362 Comments

    „Am ajuns in seara asta la Cornu. Nu am deschis televizorul. Ascult muzica de jazz, beau o sticla de vin rosu si ma intreb ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani cu mine si cu cei din jur. Daca a meritat sa merg pe drumul pe care am mers. Daca a meritat sa mergem pe drumul pe care am mers. (…) Am petrecut ani de zile luptandu-ma (…) Am suportat, in toti acesti ani, jignirile (…). A meritat oare sa accept, in aceste conditii, constrangerile vietii publice? Sa accept tradari, impostura, marlanie, smecherie, obraznicie, compromisuri in numele unor idei in care am crezut?

    Nu stiu de ce te incarc cu lucrurile astea. Sau stiu.

    La multi ani, Aya! Dincolo de orice…”

    I-am raspuns, la acel post, colegei noastre Gavriela Savitsky.
    Citez o parte din acea replica a mea, intrucat are sens, in contextul de acum:

    „GABRIELA (Gavroche) ii SPUNE lui Adrian Nastase:
    “O zicere zen spune că atunci când eşti pe cale să cobori muntele, anevoie te poţi opri. V-aţi oprit. Aţi găsit o rădăcină, o piatră, o plantă firavă, un colţ de stâncă ascuţit care v-a străpuns palmele, în care s-a oprit căderea. Cred că a fost familia, prietenii apropiaţi, un tablou sau o carte. (…) În acele zile, Dumnezeu trimite un semn. Printr-o împrejurare pe care o considerăm anostă. Acelui semn, dacă îi acordăm o minimă importanţă (…) este piatra în care ne-am oprit căderea.”

    EU SPUN DUPA CUM I-AM SPUS lui Adrian Nastase (imi amintesc ca acum) si in 2004 (dupa ce niste mizerabili din PSD ii vandusera victoria la prezidentiale!) si in 2006, dupa acea debarcare cu iz mafiot (“momentul Confort”)- asa cum ii spusesem si in anumite momente din 1997, 1998 si 2000 (un an greu si in care a avut parte de multe mizerii si de multe intrigi care nu au razbatut public- dar despre are sigur voi scrie, asa cum voi scrie despre tot):
    DACA PE LUME AR EXISTA DOAR O SINGURA FIINTA CARE ARE INCREDERE TOTALA IN EL si care l-ar urma fara sovaiala, pe orice drum- si aceea sigur exista caci sunt eu- NU ARE VOIE SA O DEZAMAGEASCA RENUNTAND.

    Dar iata, suntem multi!
    Niste fete si niste baieti, toti (o spun cu mult drag) niste “ăya” al caror nume real nici macar nu conteaza!

    Intelegem cu totii sensul profund al cuvintelor lui Nicolae Titulescu:
    ” Fiecare isi are misiunea sa; cu totii, uniti, cum ne-am putea indoi de succes? (…) Ce importanta ca noi vom fi soldatii necunoscuti? Vom fi fost aceia care am crezut intr-o clipa cand ar fi putut sa-si piarda credinta si acesta este singurul merit care are pret”. „

  20. 21 Aya iulie 1, 2012 la 7:57 pm

    @

    All

    Postez, aici, mesajul pe care i l-am transmis lui Vctor Ponta, cu cateva minute in urma (deocamdata, pe blogul sau si al lui Radu Tudor).

    A facut o afirmatie foarte periculoasa- iar acel lucru nu trebuie sa se intample.

    @

    Victor Ponta

    In emisiunea lui Radu Tudor ai facut o afirmatie care, din punctul de vedere al nostru, al celorlalti- care te-am investit cu incredere- este INACCEPTABIL.
    Ai afirmat ca intentionezi sa ii propui lui Traian Basescu sa demisionati amandoi (pentru a merge, apoi, in fata electoratului, sa se vada cine va fi votat).

    Vreau sa te atentionez la modul cel mai serios- in calitatea mea de elector dar MAI ALES DE OM CARE TE-A INVESTIT CU INCREDERE si te-a sustinut mereu, nu doar acum- ca te afli la Palatul Victoria pentru a rezolva problemele Romaniei si ale romanilor SI pentru a face tot ce poti pentru ca indivizii evident penali ai PDL sa ajunga dupa gratii, in sensul demararii cercetarilor, cel putin.
    Te mai afli acolo pentru a face tot ce se poate pentru a-l suspenda pe Traian Basescu- pentru a organiza referendumul si pentru a pregati alegerile prezidentiale anticipate.
    NU te afli acolo pentru „jocuri de societate”, elegante si nici pentru a testa opinia publica!

    Te avertizez la modul cel mai serios cu putinta ca, daca vei demisiona- putin intereseaza ce face Basescu!- eu, cel putin, nu te voi mai credita cu incredere. Si, ca mine, sunt multi.
    Mult mai grav ar fi ca, procedand astfel- cu „jocuri de societate” (de parca ar fi momentul sa testam democratia- fiind evident ca adversarii doresc ca tu sa actionezi democratic in timp ce ei actioneaza nedemocratic DAR eficient!) pui in primejdie USL, cea mai extraordinara constructie politica europeana, de pionierat – care ar putea „contamina” pozitiv continentul.

    Stii foarte bine ca nu pot exista alegeri anticipate.

    Victor, procurorule, intra in campul de batalie si lupta!
    Ai obligatia sa lupti si sa castigi!
    In istorie, numai rezuldatul conteaza!

  21. 22 ileana iulie 1, 2012 la 8:42 pm

    Multa sanatate si rog pe bunul Dumnezeu sa va dea putere si rabdare sa treceti peste toate..Ileana,Anina

  22. 23 Stefania iulie 1, 2012 la 8:43 pm

    Fiti tari,multa lume e alaturi de dumneavoastra si suntem siguri ca in curand veti fi din nou impreuna,iar cei cu adevarat vinovati vor fi pedepsiti. Nu mai e mult pana atunci ! Aveti incredere in romani ! Toata admiratia pentru prestatia lui Andrei din aceasta seara .

  23. 24 FLORIN iulie 1, 2012 la 8:49 pm

    FIȚI TARE,NU TREBUIE SĂ MOARĂ CAII CÂND LE ESTE FOAME CÂINILOR…EXISTĂ UN DUMNEZEU CARE JUDECĂ ȘI PEDEPSEȘTE PE CEI CARE COMIT NEDREPTĂȚI…CEI CARE AU DISTRUS ROMÂNIA VOR PLĂTI CEL PUȚIN LA FEL CUM A PLĂTIT CEAUȘESCU…DIALECTICA ESTE FERMĂ CU NOI TOȚI.

  24. 25 grigore iulie 1, 2012 la 8:50 pm

    andrei, fii puternic si sa nu faci ceva care l-ar supara pe tatal tau.
    adevarul va iesi la suprafata ,iar cei vinovati vor plati

  25. 26 Anca iulie 1, 2012 la 8:51 pm

    Tot ce pot spune si pe scurt este ca mai ales tu Andrei trebuie sa ramai demn…pentru ca esti prea finut si inteligent pt tara aceasta „ieftina”…sa ai putere sa lupti…pt ca toate trec … exista oameni care va sustin si vad ceea ce se intampla cu adevarat!

  26. 27 Mihaela Isache iulie 1, 2012 la 8:53 pm

    Sunt alaturi de tine si de familia ta.Iti doresc sa ai putere sa treci peste aceste momente dramatice.Nu am fost o admiratoare a PSD-ului, dar niciodata nu mi-am dorit ca aceste metode marsave ale regimului basescu sa distruga vietile oponentilor politici

  27. 28 Dana iulie 1, 2012 la 8:54 pm

    Urmaresc emisiunea tv. la antena 3 a fiului lui Adrian Nastase ,sunt medic practician, si-mi dau seama cata durere este in sufletul lui, cat de greu i-a fost sa vina si sa impartaseasca lumii disperarea sa, ca este capabil sa faca orice pentru asi sustine moral tatal care pentru el este un idol.Il rog pe d-l. Adrian Nastase sa se gandeasca numai la familia lui, la baietii care au mare nevoie de el si apoi la toti oamenii din tara asta care-l iubesc si-l pretuiesc si sa lupte sa iasa din situatia in care altii cu voie l-au adus. Dana

  28. 29 Fragmentarium Politic iulie 1, 2012 la 8:56 pm

    Tuturor ne lipsesc analizele politice ale lui Adrian Nastase. Venind din chiar inima politicii, cel care cu o stredelitoare autoironie isi surprindea destinul politic prin doar trei cuvinte, “ministru-prim ministru-blogger”, in care punea tot dulcele-amar al carierei sale politice de exceptie, decripta orice input, orice manevra sau orice strategie care era aplicat sau iesea din black-box-ul politicii, mergand fara gres la esente. Oare cum ar fi caracterizat Adrian Nastase Conventia Nationala Extraordinara a PDL, de ieri? Arareori mi-a fost dat sa vad asemenea stupiditati, arogante si lipsa de rusine la niste indivizi care, la nici doua luni de zile de la uscarea cernelii pe motiunea de cenzura care i-a trimis in opozitie si la doar trei saptamani de la esecul dezastruos de la alegerile locale, puneau la cale o monstruoasa lovitura imagologic-electorala, bazate pe minciuni sfruntate, procese de intentie si de justitie politica, calomnii, diversiuni si toata recuzita securist-procuror-ista, in cel mai pur stil gangsteresc, comunist sau neoliberalist, care sa-i readuca, in toamna, in fruntea bucatelor. Nu tu o analiza critica, nu tu o ideologie, o doctrina sau un program politic, niste invataminte sau corectii, pe niste orizonturi de timp intermediare, cu strategii si tactici de etapa, nimic din toate acestea, ci doar o pretentie absurda, imposibil de atins in sase luni de la catastrofa nimicitoare de la locale. O fi ea memoria sociala scurta, ori mai fi ele si unele gripe sau stranuturi ale noii puteri, dar nimic nu se poate compara cu o pandemie, genocidara social si convulsiva economic, precum cea portocalie. Cine si-ar mai dori revenirea la austeritate, inevitabila sub o guvernare neoliberalista, pentru ca de aici clientela portocalie si-a extras cele mai mari profituri, cu salarii si pensii taiate sau inghetate, cu derobarea statului de obligatii fundamentale fata de proprii cetateni, sub rezerva unei false necesitati a statului minimal, dar care in fapt se dovedeste a fi maxim maximorum pentru un grup restrans, cu multinationale lipsite de raspunderea sociala corporatista ori fata de mediu, cu scoaterea la mezat a resurselor naturale si productive ale natiunii, cu fenomenele crescande ale lipsei locurilor de munca, somajului, precaritatii prestatiilor din sanatate si educatie ori ingradirii accesului persoanelor nevoiase la serviciile elementare ale acestora et caetera, et caetera?!… Alegerea lui Vasile Blaga, component al celebrei triplete dure B(laga)-V(ideanu)-B(erceanu), drept presedinte al PDL nu ar trebui sa ne mire, avand in vedere impasul disperat in care se afla acest partid de tip “rottweiler”, dupa cum nu ar trebui sa ne surprinda nici lansarea formatiunii, exact a doua zi dupa Conventie, in campania electorala, ceva nemaiauzit si nemaicunoscut, care sigur va ramane in istorie, dar care da si adevarata masura a disperarii portocaliilor. “PDL a iesit din CNE cu obiectivul de a coagula dreapta care sa se opuna in toamna USL”, si-a declarat drept unica tinta proaspatul presedinte de partid, fara nicio alta viziune sau strategie economica ori vreo referire la problemele actuale cu care se confrunta Romania, ca si cand acestea nu ar exista sau nu ar interesa, ceea ce lasa sa se intrevada ca pedelistii vor avea o singura preocupare, intreprinderea de atacuri politice virulente si in valuri, in toata perioada care urmeaza pana la alegerile parlamentare. “Vreau un partid muncitor si disciplinat”, a cerut Blaga ramasitei de oaste, pe a carei flamura portocalie zdrentuita si-a inscris cu litere rosii, si am sa va explic imediat dedesubtul aceastei tentative de rebranduire mincinoase, sloganul motiunii cu care si-a sustinut candidatura la sefia partidului, “PDL-Pentru o societate dreapta”. Culmea ipocriziei si ridicolului, de fapt a inselatoriei (dar oare mai conteaza?!) a acestei false reiventari sau reidentitari este data de faptul ca ideea este furata din denumirea Programului de Guvernare al PSD, “Romania corecta-Romania sociala” si, printr-o alchimie politica a sinonimiei, un cuvant care exprima o valoare si un principiu al stangii social-democrate este utilizat manipulatoriu de catre dreapta democrat-liberala, pentru care acesta nu exprima decat pozitia pe esichier si nimic altceva (daca vi se pare ceva deja vu, amintiti-va de Alianta DA!). Dincolo de impartirea pe caprarii, care este de fapt o schimbare de esaloane, sa mai observam ca din noua conducere a PDL fac parte nume grele si verificate in administratia centrala si locala, in comisiile parlamentare sau ca si consilieri prezidentiali, care sunt deasupra oricarei suspiciuni de incalcare de consemn (Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stanisoara, Dorin Florea, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu etc.). Privind Initiativa Civica a lui MRU, evocata mesianic la Conventie, care se asteapta sa furnizeze o platforma de unificare a dreptei sub forma unei Uniuni Democrat Liberale (expresia ii apartine primului “ungurean” din PDL, Cristian Preda, care s-a alaturat deja procesului de elaborare a Initiativei si care reprezinta un indiciu legat de cine va avea rol de pivot), sa remarcam ca, spre deosebire de USL, aceasta are viciul oricarui avion care are o singura aripa.

  29. 30 Aya iulie 1, 2012 la 8:58 pm

    @

    Roxana Iordache

    Desigur, corect ar fi ca instanta sa se pronunte in sensul achitarii.

    Dar, fapta- repet, fapta- este prescrisa (intervenind inclusiv prescriptia speciala)- pe cale de consecinta, firesc, faptul ca instanta s-a pronuntat pentru pedepasa privativa de libertate si ca AN se afla in penitenciar reprezinta abuzuri colosale, flagrante.
    CEDO se va pronunta, cu siguranta, in acest sens- ceea ce pare a-i speria pe multi dintre cei care l-au dorit pe Adrian Nastrase mort (fizic sau/si politic- ceea ce nu se va intampla; daca Dumnezeu a vrut sa traiasca in urma acelei incercari teribile, inseamna ca are un plan cu Adrian Nastase!).

    Daca l-ai urmarit pe Andrei Nastase- pe care il felicit pentru curajul si pentru stapanirea de sine- la emisiunea „Sinteza zilei”, ai aflat deja ca unul dintre avocatii lui Adrian Nastase (din echipa implicata in dosarul pentru CEDO) s-a retras, in urma amenintarilor explicite pe care le-a primit, la adresa familiei sale. De asemenea, Andrei a spus un amanunt important, referitor la acest avocat: in urma unor investigatii medicale de rutina (efectuate de curand) a inceput sa aiba o alergie suspecta.

    Important este ca noi, toti, sa-i ramanem statornic alaturi, lui Adrian Natase.
    Si lui Andrei Nastase care este tulburator de decis sa-si sprijine tatal- si care, acum, este capul familiei.

  30. 31 giu iulie 1, 2012 la 8:59 pm

    Am urmarit interviul cu Andrei de la Antena 3, foarte emotionant, marturisesc ca vizibil ii este foarte greu prin ce trece, dar in acelasi timp este foarte curajos, te felicit Andrei si multa sanatate d-lui Adrian Nastase multa putere si rabdare sigur la un moment dat se va face dreptate, asteptam cu interes ziua aceea.

  31. 32 teatrulmasca iulie 1, 2012 la 9:00 pm

    Felicitari, Andrei Nastase! Ai avut puterea si curajul sa duci la capat o emisiune foarte grea. Sanatate tatalui tau! Iar voua, familiei, va urez multa rezistenta pentru a continua lupta pentru demnitatea sa. Tinem pumnii!

  32. 33 Aya iulie 1, 2012 la 9:04 pm

    @

    Andrei Nastase

    Ai forta si determinarea tatalui tau.
    Te felicit pentru stapanirea de sine de care ai dat dovada in emisiunea „Sinteza zilei”. Te rog insistent sa „recidivezi”. TREBUIE!

    Da, trebuie sa faci orice pentru a-l scoate pe Adrian Nastase de acolo.
    Prima conditie pentru a reusi este sa incerci. Incearca, te rog, Andrei!

    Nu te teme, vor exista avocati care sa-l reprezinte pe tatal tau, in continuare, fara rezerve
    Am convingerea ca nu ma insel cand spun ca maestrul Lucian Bolcas va ramane alaturi de Adrian Nastase- si de tine, ca stalp al familiei, acum.

    Ramai asa cum esti, Andrei, fara teama.
    Iti voi fi si tie, statornic alaturi- asa cum i-am fost, ii sunt si ii vor fi lui Adrian Nastase, tatal tau.

  33. 34 Aya iulie 1, 2012 la 9:04 pm

    @

    Andrei Nastase

    Daca ai nevoie de un avocat, spune.
    Manuela ma poate gasi oricand.

  34. 35 robert siegmeth iulie 1, 2012 la 9:06 pm

    Uauu!!! Domnul Adrian Nastase oriunde ai fi, poti sa stai cu fruntea sus la ce prestanta a avut Andrei Nastase la Sinteza Zilei, o suta de ani daca te lega oricand poti sa-i razi in fata lui Davy Jones.

  35. 36 maria iulie 1, 2012 la 9:06 pm

    Am crezut ca propaganda si metodele securisto- basiste au ,, reusite”, dar de data asta au dat-o rau de tot in bara : Nastase a fost victimizat ! Concluzia : regimul securisti-basist poate fi infrint ! Domnule Nastase, inca mai aveti multe de oferit ! Ceia ce patiti este opera unui frustrat , sau sa-l citez pe Andrei Nastase – niste oameni mici , marunti !Zilele astea am vazut la tv l ca sunteti nevoiti sa ascultati manele , atunci m-am gindit ca ,, prietenul ” dumneavoastra n-ar fi deranjat si mai m-am gindit ca ar juca carti – alba-neagra .Daca pe Nastase il vad la un concert sau la teatru pe altul il vad la Ciresica . Fiti tare !

  36. 37 liv iulie 1, 2012 la 9:07 pm

    Am urmarit ,, Sinteza zilei” unde invitat a fost Andrei Nastase . Desi stiu ca Andrei il iubeste pe tatal sau, sfatul meu este sa nu apeleze ca palatul Cotroceni pentru ca umilirea d-lui Adrian Nastase va fi mult prea mare. Fa tot ce poti sa ajungi la Cedo. Doar acolo vei gasi dreptatea de care familia Nastase are nevoie. Fiti tari si veti reusi.

  37. 38 Flori iulie 1, 2012 la 9:09 pm

    Andrei spune-i tatălui tău că suntem mulți, destul de mulți, care îl iubeste pe Adrian Năstase.
    Și noi facem parte din familia lui, și în egală măsură cu voi, îl iubim și avem NEVOIE de el!

  38. 39 Flavia iulie 1, 2012 la 9:16 pm

    Cu deosebita stima, va felicit, domnule Andrei Nastase, pentru felul in care va comportati.
    V-am vazut si am constatat ca domnul Nastase a fost nu doar un om de stat, ci si un tata si sot deosebit si norocos. Cu ajutorul dumneavoastra.
    Va iubim.

  39. 40 Flavia iulie 1, 2012 la 9:17 pm

    Sunt si eu de parerea lui @liv.

  40. 41 Nicoleta C. iulie 1, 2012 la 9:19 pm

    Felicitari D-lui Nastase pt.aceasta scrisoare adresata Premierului actual,are mare dreptate!
    Felicitari fiului Andrei pt.emisiunea de la Antena 3 a d-lui Gadea,pt,ca a demonstrat calitatea si demnitatea pe care tatal sau i-a lasat-o mostenire.
    Admiratie si sustinere va transmit din suflet,cu DUMNEZEU inainte!!!!!!!!!!

  41. 42 unikorna iulie 1, 2012 la 9:27 pm

    Adrian Nastase trebuie sa mearga mai departe, macar pentru a avea prilejul sa asiste la decaderea celor care i-au produs aceasta suferinta. Nu sunt o admiratoarea a omului politic Adrian Nastase, dar e nedrept si dezgustator ce i se intampla. Mi-e greata ce se intampla cu toata Romania condusa de Basescu. Domnule Nastase, mai aveti multe socoteli de incheiat pe aici prin Romania, renuntati la ideea capitularii, folositi-va de acest prilej pentru a deveni mai puternic, mai determinat. Eu chiar cred ca „everything happens for a reason” si dvs. aveti foarte multe motive sa continuati lupta. Va imbratisez cu drag si chiar astept cu nerabdare sa citesc un articol nou publicat de dvs. pe blog.

  42. 43 Diana iulie 1, 2012 la 9:28 pm

    Andrei, felicitari pentru pragmatismul cu care ai prezentat situatia in emisunea d-nului Gadea, desi uneori incarcatura emotionala te domina si e normal, doar e vorba despre tatal tau….Sunt o inginera din nordul tarii-Suceava- transmite-i tatalui tau ca vorbim la serviciu despre aceasta situatie si parerile noastre converg spre aceeasi concluzie pe care ai expus-o tu.Suntem convinsi ca va trece peste aceasta grea perioada, pentru noi, atitudinea tatalui tau la iesirea de la Floreasca, spunea parca: „Nu mor caii cand vor cainii”…Spune-i ca sunt multi aici , in nordul tarii , care cred in nevinovatia lui si sunt cu gandul alaturi de el. Ceea ce i s-a intamplat e o cumpana pe care o va depasi si va deveni cu siguranta , mai puternic!

  43. 44 Karakas iulie 1, 2012 la 9:34 pm

    Mi se parte naiva propunerea lui Ponta catre Basescu, de a demisiona amindoi. Acum, el la ce se asteapta, la un raspuns de gentleman, la o reverenta prezidentiala? Stie Basescu ce e aia onoare?

    Din pacate sunt putini oameni ca dl, Nastase, oameni din care se nasc legendele care aprind imaginatia pe generatii. Din nefericire pentru efemerul Basescu, dl. Nastase a cistigat…stiu ca ii e greu sa inteleaga asta.

  44. 45 cristina iulie 1, 2012 la 9:34 pm

    Andrei, decizia pe care ai luat-o tu, aceea de a-i cere gratierea tatalui tau – o personalitate cum rar se va mai naste – sunt sigura ca nu ar accepta-o Adrian Nastase! Si asta pentru ca tu i-ai cere chiar „calaului”- cel care a dispus aceasta condamnare a tatalui tau, ca dupa ce „si-a vazut visul cu ochii” , acum sa renunte la placerea de a-si vedea „opera desavarsita”!
    Dar, eu iti dau in totalitate dreptate, si chiar daca esti f. tanar, nu ai nevoie sa „fi trecut prin viata” ca sa-ti dai seama ca „margaritarele nu sunt pentru porci”! Asa ca, si tatatl tau – Adrian Nastase trebuie sa isi dea seama ca acest nemernic ratat de Basescu nu merita gestul sau de demnitate si onoare. Adrian Nastase a fost cel mai capabil si de succes premier al Romaniei si va ramane in continuare o personalitate greu de egalat si eu cred ca, cariera sa politica nu a luat sfarsit.
    Va doresc din tot sufletul sa vi se faca dreptate si sunt sigura ca mult nu va mai fi pana se va intampla si acest lucru, si ca si voi, si romanii vor scapa de aceasta sarabanda satanica.
    Sa fiti in continuare tari si increzatori, si de asemenea tineti-va departe de presa care va haituieste (ma refer la cea basista in special), si sa aveti incredere ca exista intotdeauna o justitie divina!
    Dumnezeu sa va ajute!

  45. 46 Maximmouse iulie 1, 2012 la 9:34 pm

    @Aya!

    Sunt de acord cu tine! Nu trebuie, nici ca ipoteza , luata in calcul o demisie comuna a lui Ponta si a lui satana, etc. Copilarii. In fine , vorbe, vorbe….sper ca in aceasta saptamana si urmatoarele sa vedem fapte.

  46. 47 Releniki iulie 1, 2012 la 9:56 pm

    Draga Andrei, suntem alaturi de tine si te incurajam sa continui sa-ti sustii tatal asa cum ai facut-o pana acum. Fii increzator ca adevarul va lumina totul in jur intr-o zi. Il asteptam pe dl. Adrian Nastase sa revina in viata publica si cea politica mult mai puternic si mai hotarat ca pana acum. Tot raul spre bine! Multa sanatate tatalui tau si putere de lupta familiei!

  47. 48 Lucia Gusatu iulie 1, 2012 la 10:03 pm

    Andrei ,desi prima ta intalnire cu publicul a avut o tema trista, delicata,i-ai facut fata cu succes. Erai emotionat , dar ai folosit cuvintele potrivite si ne-ai spus doar cat trebuia . Sunteti o familie frumoasa si d-l Adrian Nastase cred ca este foarte mandru de voi. Doresc sincer ca sa ti-se realizeze gandurile tale bune si sa se sfarseasca rapid acest calvar , al unui Om care a facut atata pentru Romania, reprezentand-o cu seriozitatea si demnitatea unui adevarat prim-ministru, ori ministru de externe. Dar si mie d-l Adrian Nastase mi-a facut un mare bine, prin interventia dansului s- au deschis granitele!De aceea ma rog la D-zeu sa-i dea sanatate, putere, curaj si liniste sufleteasca.

  48. 49 unualibro iulie 1, 2012 la 10:10 pm

    Domnule Nastase

    In ceva vreme va veti intoarce in politica. Sunt convins ca se va solutiona la CEDO insa nimic nu se vindeca fara suferinta.

    Aveti doi ani sa va ganditi unde s-a produs ruptura. Si unde ati gresit. Cand v-ati departat de oamenii simplii si cum de nu ati realizat.

    Am fost si sunt cu sufletul alaturi de dvs

  49. 50 VALI iulie 1, 2012 la 10:19 pm

    Felicitari ANDREI pentru SINTEZA ZILEI,doresc GRATIEREA lui ADRIAN NASTASE.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE IN CONTINUARE

  50. 51 Roxana Maiorescu iulie 1, 2012 la 10:21 pm

    Multa sanatate si putere Dvs. si familiei.
    Cu respect si drag,
    Roxana Maiorescu

  51. 52 Flori iulie 1, 2012 la 10:25 pm

    Onorabilului Adrian Năstase, îi transmis mesajul cert: NIMENI nu va reuși să-i terfelească DEMNITATEA.
    Dacă până în ziua de 20 iunie 2012, devenită ISTORICĂ, am fost absenți și poate nu ne-am implicat mai mult în monitorizarea personajelor politice,îi promitem solemn Dlui Adrian Năstase că NU VOM LĂSA PE NIMENI SĂ-I ÎNGROAPE MUNCA, CINSTEA ȘI ONOAREA.
    Pentru asta VOM LUA ATITUDINE și îi vom taxa ori de câte ori vom avea ocazia pe cei ce v-au bagat în mocirla asta politică!
    Sunt un simplu cetățean și nu fac politică.Ca mine sunt mulți cetățeni ai acestei tări, care din data de 20 iunie 2012 – zi Istorică – am decis să SUSȚINEM VALORILE. Domnul Adrian Năstase a DOVEDIT că este SINGURUL personaj politic, de după Revoluție ce merită declarat: VALOAREA ROMÂNIEI!
    Ne asumăm indiferența de până la acea dată, iar Dlui Adrian Năstase îi mulțumim că astfel ne-a făcut mai responsabili și că, nu putem lăsa ROMÂNIA noastră pe mâiinile unor INCULȚI.
    Vă mulțumim dle Adrian Năstase și aveți încredere în NOI!
    Știm cu toții că sunteți NEVINOVAT și pentru asta vom participa responsabili!

  52. 53 Cris iulie 1, 2012 la 10:26 pm

    Bravo pentru emisiune! Suntem, atâția câți suntem, alături de familie.
    Sănătate și seninătate domnului profesor! Insistați pentru asistență medicală de calitate foarte bună! Dacă trebuie, vă vom ajuta cu petiții.

  53. 54 Flori iulie 1, 2012 la 10:53 pm

    Trebuie să ne UNIM și cu toții să îl ajutăm pe ANDREI iar ÎMPREUNĂ SĂ LUPTĂM PENTRU DREPTATEA DOMNULUI ADRIAN NĂSTASE!
    Luptați pentru DREPTATE ȘI PENTRU D-NUL ADRIAN NĂSTASE!
    EROARE JUDICIARĂ ȘI EVIDENT UN DOSAR POLITIC -este motivul din care Dnul Adrian Năstase este acolo unde NU AR TREBUI SĂ FIE.
    Nu putem să lasăm ca NEDREPTATEA SĂ PRIMEZE ÎN ROMÂNIA
    SĂ REDĂM ROMÂNIEI STATUTUL UNUI STAT DE DREPT!

  54. 55 victoria iulie 1, 2012 la 11:02 pm

    D-lui Adrian Nastase

    Dumnezeu in mod sigur are un plan cu D-voastra.Trebuie sa credeti in el.
    Nu luati in seama comentariile puerile ale besmeticilor rataciti.Cautati-l pe Dumnezeu atat in interiorul d-voastra cat si in lumea exterioara si faceti
    voia lui.
    Sunt situatii in viata cand Dumnezeu ii smereste pe cei ce ii iubeste pentru
    ai intoarce pe calea dreapta.
    Cititi ”Cararea imparatiei” parintele Arsenie Boca.

  55. 56 Aya iulie 1, 2012 la 11:05 pm

    @

    Maximmouse

    Ca totdeauna, si acum suntem impreuna in gand, Maxonule drag!

  56. 57 Aya iulie 1, 2012 la 11:25 pm

    @

    Teatrul Masca

    Maestro,
    Esti minunat- ca totdeauna!

  57. 58 Karakas iulie 1, 2012 la 11:25 pm

    Pe vremurile rosii, in Romania se facea misto de sovietici, la modul urmator: „davai ceas, davai sotie, harasho tovarashie”.

    Astazi, tovarasia cu „partenerii strategici” nu se mai face cu oferte de neveste, ci de copii, carne tinara pentru americani si alte natii infratite:

    „Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu. Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar şi ale unor austrieci aflaţi în România pentru consolidarea unor hidrocentrale….

    Printre clienţii doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetăţeni străini de naţionalitate austriacă şi americană, care erau detaşaţi în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal şi comuna Deveselu, judeţul Olt”, se arată în referatul procurorilor care se ocupă de caz.

    Multumim din inima Sefului de Stat pentru ca Romania e la cel mai inalt nivel de securitate din istoria sa. Nu, nu si copiii romani….

    http://www.antena3.ro/romania/minore-din-caracal-prostituate-pentru-americanii-de-la-deveselu-173745.html

  58. 59 Aya iulie 1, 2012 la 11:33 pm

    @

    Anca

    Andrei Nastase trebuie sa faca TOT ce poate pentru a-l scoate pe tatal lui- presedintele nostru, Adrian Nastase- din locul in care se afla acum si pentru a-l aduce acasa, printre noi.

    In primul rand, in acel loc viata lui Adrian Nastase nu este in siguranta.
    Tot in primul rand, ispasirea unei pedepse nedrepte va fi, pentru Adrian Nastase, o povara teribila.

    Ca mesaj continut: in istorie, numai rezultatul conteaza.
    Din aceasta perspectiva- UNICA realista si care, in actualitate si in perspectiva,are importanta- NU ai dreptate cand il indemni pe Andrei Nastase sa „fie cuminte” pentru ca „sunt unii care inteleg adevarul”.

    Este inadmisibil ca Adrian Nastase sa ispaseasca pentru „vina” de a fi servit interesele Romaniei- acuzat si chinuit de cei care sunt adversarii tarii.

    Andrei Nastase trebuie sa faca tot ce se poate pentru a-l scoate de acolo, de unde se afla, pe tatal sau, Adrian Nastase.
    Daca, pentru asta, trebuie sa stea la portile Cotrocenilor- sa o faca.

    Daca Traian Basescu va refuza, „discutia” publica incepe sa devina alta.

  59. 60 Aya iulie 1, 2012 la 11:45 pm

    @

    Katakas

    „Ideea” lui Victor Ponta de a-i propune lui Traian Basescu sa demisioneze impreuna nu e naiva- e aberanta.
    Treaba lui Ponta nu e sa faca „jocuri de societate”- dar sa repare, pe cat posibil, ceea ce s-a stricat in Romania- si, MAI ALES, sa faca tot ce e posibil pentru a fi demarata trimiterea dupa gratii a penalilor de la PDL.

    Nu in ultimul rand, treaba lui Vuctir Ponta e sa determine suspendarea lui Traian Basescu, sa fie organizat referendumulu(pentru demitere) si sa organizeze alegerile prezidentiale anticipate.

    Ceea ce Victor Ponta pare a nu fi sesizat- sper sa-i fi revenit „simtul perceptiei”- este ca Basescu, PDL et Cie practica un joc pe cat de pervers, pe atat de eficient: il persuadeaza pe Victor Ponta – si, in general, persuadeaza USL- sa „joace democratic”, in timp ce ei procedeaza total nedemocratic, dar FOARTE EFICIENT.
    Iti spun si tie: in istorie, numai rezultatul conteaza.

    Daca ar proceda asa cum a spus, „jucand jocuri de societate”, Victor Ponta ar dezamagi total electoratul.
    Daca ar plati doar individual pentru asta, sa admitem ca ar fi doar problema lui (si, intr-un fel, a mea- care l-am sustinut ferm, de multi ani).
    Din pacate, insa, ar compromite ideea de USL- o constructie politica magnifica, pentru care depun chezasie. Asta, nu i-as ierta-o!

  60. 61 Aya iulie 1, 2012 la 11:50 pm

    @

    Liv

    ANDREI NASTASE TREBUIE SA FACA TOTUL PENTRU A-L ADUCE ACASA PE ADRIAN NASTASE, CAT MAI REPEDE!

    Iti transmit si tie ceea ce i-am transmis colegei noastre de blog, Anca:

    Andrei Nastase trebuie sa faca TOT ce poate pentru a-l scoate pe tatal lui- presedintele nostru, Adrian Nastase- din locul in care se afla acum si pentru a-l aduce acasa, printre noi.

    In primul rand, in acel loc viata lui Adrian Nastase nu este in siguranta.
    Tot in primul rand, ispasirea unei pedepse nedrepte va fi, pentru Adrian Nastase, o povara teribila.

    Ca mesaj continut: in istorie, numai rezultatul conteaza.
    Din aceasta perspectiva- UNICA realista si care, in actualitate si in perspectiva,are importanta- NU ai dreptate cand il indemni pe Andrei Nastase sa “fie cuminte” pentru ca “sunt unii care inteleg adevarul”.

    Este inadmisibil ca Adrian Nastase sa ispaseasca pentru “vina” de a fi servit interesele Romaniei- acuzat si chinuit de cei care sunt adversarii tarii.

    Andrei Nastase trebuie sa faca tot ce se poate pentru a-l scoate de acolo, de unde se afla, pe tatal sau, Adrian Nastase.
    Daca, pentru asta, trebuie sa stea la portile Cotrocenilor- sa o faca.

    Daca Traian Basescu va refuza, “discutia” publica incepe sa devina alta

    P.S.
    Actiunea la CEDO si gratierea nu se exclud.
    Sigur ca trebuie sa inainteze actiune la CEDO. Urgent!

  61. 62 Ovidiu iulie 2, 2012 la 12:09 am

    @Karakas..”Mi se parte naiva propunerea lui Ponta catre Basescu, de a demisiona amindoi.”

    Nici Ponta nu crede ca Basescu ar fi interesat de asa ceva.
    Nu cred ca Ponta a vorbit serios ci a fost mai curand o sarja verbala, ceva bun pentru ‘efectul’ ei mediatic, a atras atentia chiar daca nu e ceva real, ceva cu consecinte.

    Doar suspendarea ar putea schimba ceva aici, iar asta insemana riscul de a arunca in dezechilibru intrega tara.

  62. 63 ionin iulie 2, 2012 la 12:10 am

    A trecut putin neobservat mesajul de sustinere a lui Jean Claude Junker pentru Nastase transmis prin Ponta de la summit-ul european.
    Romanii poate nu stiu,este cel mai mare politician recunoscut in istoria UE cu recorduri greu de egalat,la 28 de ani deputat ,apoi ales democratic sef de stat si prim ministru in 1995 pana acum timp de18 ani record absolut pentru alegeri democratice in UE.Seful eurogroup si iubit enorm de poporul sau care are cel mai mare nivel de tari din uniune.
    Este un simbol european si nu punea prestigiul lui pentru cineva care nu este apreciat si cunoscut personal.
    Oricum se pare ca Adrian are mai multa sustinere la necaz din afara sau de la bloggerii lui,decat de la zeci de mii de sinecuristi si oprtunisti ce se dau de stanga si aplaudau cand erau la ciolan si mintea lor se invarte ca girofarul dupa averi.

  63. 64 Aya iulie 2, 2012 la 12:53 am

    @

    Andrei Nastase

    A PROPOS DE CEDO- DAR SI DE ALTCEVA, DE MAXIMALA URGENTA

    In primul rand, tine seama, te rog insistent, de faptul ca de la data deciziei ramasa definitiva (deci, 20 iunie 2012) sunt la dispozitie 6 luni pentru ca plangerea sa fie primita la grefa CEDO. Dupa expirarea acestui termen, CEDO constata incidenta prescriptiei si nu va mai putea accepta plangerea.

    Aminteste-ti mereu, te rog, ca timpul trece- ma vei ierta, a fost un truism necesar.

    Daca altfel nu se poate- si daca se vor teme prea multi- iti propun sa procedam astfel:

    Gasim o modalitate de a intocmi actele pentru CEDO (nu-ti face griji, exista aceasta posibilitate- mai ales daca nu e vorba de un ajutor specializat cunoscut public; desi, iti garantez ca sigur exista cel putin un om care sa accepte, simtindu-se onorat, aceasta speta).

    Apoi, traduc eu totul in franceza (stapanesc franceza perfect- unii, ar spune, mai bine dacat romana; tatal tau- si presedintele nostru, Adrian Nastase- iti poate confirma acest lucru despre mine).
    Este recomandabil ca, la CEDO, sa se formuleze cererea si sa aleaga procedura corespondentei intr-o limba straina de circulatie.

    Facem actele sa parvina la CEDO.

    Toate actele ce formeaza probatoriul cererii adresate CEDO se trimit in fotocopie.
    Nu se trimite nimic in original, intrucat Curtea nu returneaza inscrisurile.
    Corespondenta se desfasoara numai intre grefa CEDO si cel care formuleaza cererea (sau persoana desemnata sa il reprezinte in cazul in care a fost ales un avocat sau un mandatar).
    Dupa ce Curtea s-a pronuntat in prealabil pe admisibilitate, poate fi solicitata asistenta judiciara.
    Procedura se deruleaza in scris. In consecinta, nu au loc audiente, in mod normal, informarea facandu-se in scris asupra oricarei decizii luate de Curte.

    Dupa ramanerea definitiva a hotaririi CEDO,.trebuie declansata, in Romania, procedura REVIZUIRII – adica un nou proces ( unica instanta competenta fiind Inalta Curte de Casatie si Justitie) prin care se solicita modificarea hotararii definitive din tara conform deciziei definitive CEDO.

    Revizuirea devine admisibila numai dupa ce Hotararea CEDO a fost tradusa de institutia competenta si publicata in Monitorul Oficial.
    Revizuirea pusa pe rol inainte de indeplinirea procedurii oficiale romanesti finalizata cu publicarea in Monitor va fi considerata ca prematur introdusa.

    Fara discutie, calea CEDO- indiferent cat de lunga ar fi- trebuie urmata.

    Dar, pana la pronuntarea CEDO, trebuie intreprins altceva, in Romania.

    Tatal tau- presedintele nostru, Adrian Nastase- NU trebuie lasat acolo unde se afla acum. Nu trebuie sa fii „ghicitor in stele” pentru a realiza ca viata lui nu este in siguranta, acolo (ai avut dreptate la „Sinteza zilei”, multi au dorit sa-l vada mort- iar acum, cu atat mai mult; afirmatia continand „acum” e doar aparent paradoxala).

    Tot in primul rand, Adrian Nastase trebuie sa ramana conectat la evenimentele publice, sa joace un rol public. Nu stiu cat esti de familiatizat cu greutatea substraturilor politice, dar sunt sigura ca vei fi realizat un lucru: Adrian Nastase este cel mai important om din Romania (indiferent de pozitia formala detinuta). De aceea a fost voit ca „trofeu”!

    Orice poti face pentru a-l scoate de acolo urgent- oricat ar fi de greu, psihologic- fa-o, Andrei!

    Asa cum te-am vazut la „Sinteza zilei” in mod evident intelegi mult mai bine decat foarte multi altii – fie ei si binevoitori, dar care nu pot privi dincolo de aparente- importanta prezentei lui Adrian Nastase in societate – foarte repede. Si, de asemenea, intelegi incacatura teribila- si urmarile teribile- ale nerezolvarii situatiei, urgent.

    Toate celelalte chestiuni- legate de orgoliul nu-stiu-carei-cereri-pentru-ca-e-adresa-nu-stiu-cui- nu au valoare, acum.
    In istorie, numai rezultatul conteaza.
    Iar tu, pari a intelege perfect acest lucru.

  64. 65 Aya iulie 2, 2012 la 12:59 am

    @

    Andrei Nastase

    Imi cer scuze pentru o inacceptabila greseala gramaticala pe care am comis-o in mesajul pe care ti l-am adresat in iulie 2, 2012 la 12:53 am

    Efectiv, am „agatat” virgula- si am trimis mesajul inainte de a reusi sa corectez.

    Corect:
    „Iar tu pari a intelege perfect acest lucru.”

  65. 66 felix iulie 2, 2012 la 1:23 am

    Despre Nastase al nostru, al tuturor…

    Stimati con-bloggeri, va rog sa nu va suparati pe mine pentru ca as vrea sa amintesc vreo cateva fapte si declaratii foarte, foarte recente ale unora care au fost in „capul mesei” pana mai ieri sau ale altora, care abia acum sunt in „fruntea bucatelor”.

    Fapt nr 1. Guvernul Boc, Boc re-loaded, Boc re-re-loaded NU l-a arestat pe Nastase. L-a amenintat, l-a hartuit, asta e alta discutie, dar NU l-a arestat.

    Fapt nr 2. Nici guvernul MRU NU l-a arestat pe Nastase!

    Fapt nr 3. Cu vreo cateva saptamani in urma, prim-ministrul ponta zicea, textual: „saptamana viitoare o sa prezint date despre cel mai mare hot al Romaniei, adriean videanu”!

    Fapt nr 4. videanu inca face politica bine-mersi, liber la fel de bine-mersi, in mandatul premierului ponta!

    Fapt nr 5. Nastase A FOST arestat in mandatul guvernului ponta!!!!

    Despre ce dracu’ mai vorbim, atunci? Ce fel de tara e asta, unde constiintele au amnezii?

    Scuzati-ma, con-bloggeri…
    Felix

  66. 68 marina iulie 2, 2012 la 3:26 am

    ANDREI, felicitari pentru curajul si demnitatea cu care te-ai prezentat aseara, ne-ai aratat ca aschia nu sare departe de trunchi, ne-ai aratat cat de bine si-a crescut si educat dl.Nastase copiii.Am simtit durerea si furia din sufletul tau,dar in acelasi timp hotararea de a nu te lasa doborat, sa nu te lasi sa nu va lasati dl.Nastase te-a educat sa fi puternic si responsabil si a reusit.Te rog din suflet nu te duce sa ceri gratierea, ala abia asteapta sa incerce sa-l umileasca din nou.In sinea mea am stiut ca dl.Nastase va face acest gest pentru ca umilinta de a fi vazut in catuse ere prea mare pentru un om ca tatal tau si niciodata nu i-ar fi dat satisfactia asta hadului de la Cotroceni.Fiti tari pentru ca asta nu se va opri, va incerca sa va mai loveasca, in ura lui viscerala,datorita complexelor lui de inferioritate,va continua sa va faca raupentruca e atat de prost si orb incat sa nu realizeze ca totul se va intoarce impotriva lui si sti cum se spune fiecare pasare pe limba ei piere.Eu as spune”Basescule nici nu sti ce MIC ai continuat sa fi!”Transmite-i tatalui tau ca suntem alaturi de el si de voi sa nu cedeze pentru ca va veni si clipain care ne vom bucura din nou de prezenta lui in politica romaneasca, doar nu degeaba a fost cel mai bun premier pe care l-a avut Romania,Spune-i ca-l rugam sa traiasca pentru voi si pentru noi, ca trebuie sa fie mandru de felul in care va crescut, lucru pentru care baselu sufera din nou enorm el cu loazele lui de fete doua toante care-i seamana leit.Spune-i ca ii dorim sanatate si putere sa duca tot ce-i pregateste jigodia aia pentru ca sunt sigura ca lucrurile se vor schimba la un moment dat in tara asta, sa nu cedeze caci suntem cu sufletul alaturi de el si de voi,cu drag MARINA

    ca dl.Nastase va face acest gest

  67. 69 blogideologic iulie 2, 2012 la 5:12 am

    @ Andrei Năstase
    Felicitări ! Sînteţi un luptător. Îl aşteptăm pe domnul Adrian Năstase. Sunt atâtea de făcut în lupta pentru România ! Chiar şi în lupta juridică. Imbricarea dintre Codul Civil şi Codul Penal este defectuoasă, dumnealui ştie prea bine. „Vicisitudinile” istoriei noastre, s-ar putea spune, îndreptăţit. În zonele dintre Codul Civil şi Codul Penal înfloresc monstruozităţile oficiale.

  68. 70 Criticos iulie 2, 2012 la 5:47 am

    Am urmărit cu emoţie şi durere Sinteza zilei de aseară. Trăim printre asasini.

  69. 71 imitatorul iulie 2, 2012 la 6:02 am

    @blogidiologic
    nimic mai dureros decat aprecierea ta. Am incercat sa-ti un rasp pe blog dar ma pricep la asta tot atat cat elena ceausescu sau udrea s-au priceput la chimie, drept si afaceri.

  70. 72 Mira iulie 2, 2012 la 6:26 am

    Jos clica decadenta basesciana. Traiasca eruditii, politicienii care inteleg mesajul piesei.Suntem tineri si multi, orice varsta am avea…Nastase, esti intre noi, oriunde te-ai afla:

  71. 73 Doru Coarna iulie 2, 2012 la 6:43 am

    @ Aya si ceilalti,

    cred ca nu s-a inteles, ceea ce propune Ponta lui Basescu este doar un exercitiu de imagine, daca Basescu accepta, s-a dus, iar daca refuza, Ponta va avea un mare argument ca presedintele ii torpileaza guvernul si ca trebuie indepartat urgent, prin suspendare, pt revenire la normalitate si pt eliminarea elementelor basiste din structurile de forta si de executie ale statului.

    Interesanta evolutia lui Ponta, desi eu cred ca in spatele propunerii se afla Crin Antonescu, asta are idei geniale uneori, va amintiti si treaba cu Johannis. Adevarul e ca liberalii au gandit intotdeauna cel mai mult, din viata politica romaneasca, iar acum, cand liberalismul este repudiat in Europa, Crin isi tine partidul intr-o alianta exceptionala, la umbra… Vedeti ca a gandit mai mult decat pedelacii si Basescu la un loc, iar acum il surmonteaza si pe Ponta!

    Bravo Crin, esti un politician sofisticat, de exceptie!

    Despre Andrei, nu cred ca ar trebui sa faca altceva decat sa-si sustina tatal in particular si nici nu cred ca ar avea vreo sansa in fata Justitiei basiste. La CEDO e cale lunga si nu-l scapa pe AN de acolo in timp proxim. Ma surprinde insa lipsa de reactie a partidului, vorbesc de reactie oficiala, dincolo de frectiile alea cu nu ne amestecam in hotararile unei curti… Pai atunci ce invatati voi populatia, sa se supuna ca vitele unor santajati de catre niste santajisti profesionisti si ordinari?
    Cred ca ar trebui sondat Crin, poate aduce vreo sugestie inedita…

    Important acum pt dl Nastase este sa-si refaca sanatatea cat mai bine, indiferent daca va continua sau nu cu politica. Parerea mea e ca familia inainte de toate, asa ca… In definitiv, Adrian Nastase si-a facut datoria fata de tara din plin, iar acum pt asta plateste! Tara ii este datoare, in fapt. Generatia remarcata de dansul ar trebui sa treaca acum la lupta, sunt tineri si puternici iar adversarii sunt uzati si compromisi.

    Ne place sau nu, trebuie sa ramanem grupati in spatele lui Ponta, sa nu credeti ca el nu are nevoie de sustinere si incredere larga pt a putea deplasa nedeplasabilul de la Cotroceni.

    Si inca ceva: perversii astia din media sunt isterici dupa noutati! Fac rau inerent, dezvaluie tot si anapoda, pot face rau chiar si lui Andrei. Cred ca USL ar trebui sa-i informeze complet si corect mereu, dar dupa!!! La fel si Andrei. Din chestii d-astea ei castiga la audienta si reclama, dar ceilalti se compromit si isi compromit planurile. Presa e buna daca afla singura, daca intervine se discrediteaza si ea, aviz manipulatorilor.

  72. 74 Criticos iulie 2, 2012 la 7:02 am

    Revin. Sunt întru totul de acord că centrul de iradiere a răului e iazma de la Cotroceni. Sunt însă lucruri care nu trebuie trecute cu vederea şi oameni care nu pot fi absolviţi; mai rău, instituţii pe care numai focul le poate purifica. J’ACCUSE!! 1. Daniel Morar şi întreaga instituţie pe care o conduce cu toţi Ţuluşii şi Şelarii ei! 2. Întâia baschetbalistă a ţării din capul Ministerului public şi toată ceata pe care o patronează. 3. Cu titlu pesonal, alcoolica târâtură Monica Macovei
    Uitaţi-vă bine la figura de eunuc ros de resentimente împotriva Vieţii a lui Daniel Morar! Cum puteţi să credeţi că poate exista măcar un grup minuscul de indivizi în slujba LEGII în haznaua patronată de el Orice dosar ieşit de acolo doar colateral are vreo legătură cu fapte reale. Cine ştie ce poliţe inavuabile se plătesc prin el.
    Şi mai e ceva: priviţi Bruxelles-ul! Incompetenţă, intrigăraie de mahala, un cuib de devoratori de bani! Gândiţi-vă numai cum a ajuns la Externe englezoaica ceea care concurează muma pădurii: succesorul lui Blair a propulsat-o ca să-l lufteze pe acesta. Nu mă miră că UE n-are niciun cuvânt în politica nondială. UE e o fantomă!

  73. 75 Monica M iulie 2, 2012 la 7:23 am

    Andrei este un baiat de toata isprava! Orice parinte si-ar dori un copil ca el!
    D-le Nastase va astept sa va intoarceti cat mai curand pe blog!

  74. 76 MIHALACHE RODICA iulie 2, 2012 la 8:29 am

    Sunt sigura ca pana la urma va fi bine pentru familia dumneavoastra si se va face DREPTATE .Sunt alaturi de Andrei in lupta pe care o va duce pentru reabilitarea tatalui sau.
    Succes Andrei!!!

  75. 77 teostanc iulie 2, 2012 la 8:50 am

    1. Mie nu mi-a placut emisiune dlui Gadea. Mai bine zis nu mi-a placut dl Gadea. Andrei s-a comportat ca un fiu care-si iubeste tatal si familia.

    2. Referitor la cererea de gratiere, am retinut ca familia il vrea cat mai repede acasa, stiindu-i bolile. Ei vor sa-l ajute si sa-l scape de inchisoare pentru ca-l iubesc.

    Noi, simpatizantii dlui Nastase, il vrem in continuare un luptator care sa infrunte sistemul Basescu si din inchisoare.
    (Imi amintesc vag de un om politic albanez care a fost bagat la inchisoare de opozantul sau politic, ajuns la putere, iar dupa aceea fostul detinut a ajuns presedintele Albaniei.)

    3. Ma tem ca actualei conduceri a USL/PSD ii lipseste major politicianul Nastase. Tinerii din conducere sunt aventurosi si impulsivi. Lui Ponta i-a scapat porumbelul din gura cu demisia, in fata presei straine. Daca nu era adevarata spusa trebuia s-o contrazica imediat.
    In fata mediei romanesti a spus initial ca renunta la titlul de doctor, iar acum ca nu renunta si nici nu-si da demisia.

    4 Felix,
    Guvernul Basescu – Boc nu l-a arestat, dar l-a anchetat si judecat 8 ani si a adus de partea lui 900 de martori iar lui@nastase i-au acceptat doar 5 martori si i-au respins probe, inclusiv expertiza, care a aratat ca este prejudiciu zeo.

    Care dintre noi ar putea rezista la acest linsaj juridic?

  76. 78 Lory iulie 2, 2012 la 9:15 am

    Va doresc sa fiti puternic pentru a demonstra celor care nu cred in nevinovatia dumneavoastra, ca totul a fost si este o inscenare din partea unor oameni fara pic de moralitate…Chiar daca situatia in care va aflati atat dvs,cat si familia este una destul de grea, puterea si demnitatea dvs. va reusi sa-i ingenuncheze pe cei care v-au vrut ingenuncheat. Din tot sufletul va dorim putere,curaj si fiti premierul care a dus tara pe o treapta net superioara celei in care se afla acum. Va purtam un deosebit respect si suntem cu sufletul si inima alaturi de suferintele familiei dumneavoastra.

  77. 79 dtucra iulie 2, 2012 la 9:16 am

    Admirabil, Andrei, in ciuda durerii si angoasei!
    Imparatii romani aveau dreptul de a condamna gladiatorul insangerat la moarte sau la viata; oricat de etern se crede Zeus-ul carpatic, nu cred ca trebuie sa ii mai pui si tu, formal, viata tatalui tau in maini. Daca vrea sa il gratieze, are puterea sa o faca, spontan. Un exercitiu suplimentar de umilinta din partea ta nu va avea rezultatul dorit, de a-l avea pe AN acasa si in siguranta. Si daca il gratiaza, prin absurd, si AN accepta (si mai absurd), il vor condamna in alt dosar. Nu iti inchipui nici o clipa ca se vor opri sau ca vor fi impresionati de suferinta sau de demnitate. Din prima se hranesc, iar pe a doua nu o cunosc. CEDO e solutia pe termen lung si suspendarea lui tb cat mai repede. Nu sunt convinsa insa ca V. Ponta este omul capabil sa duca aceasta misiune pana la sfarsitul sperat de noi.

  78. 80 Cârcotaşu iulie 2, 2012 la 9:21 am

    @ Aya,
    Sigur este că sunt întru totul de acord cu Roxana Iordache, Adrian Năstase n-are nevoie de clemenţa lui Băsescu pentru a fi „iertat”, astfel traducându-se graţierea, ci este necesară achitarea sa şi casarea sentinţelor politice ce i-au fost aplicate.
    Nici prescripţia nu poate fi o soluţie, şi nu numai din motivul că aceasta nu anulează presupusa vinovăţie, dar se pare că nici nu funcţionează.
    Altfel cum vezi acest text de lege, art. 124 Cod Penal?

    PRESCRIPŢIA
    Art. 124
    Prescripţia specială
    Prescripţia înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripţie prevăzut la art. 122 este depăşit cu încă o dată.

    Sunt o mulţime de motive de atac al sentinţelor. Chiar dacă drumul e mai lung, la capătul lui se află altceva.

  79. 81 marilena iulie 2, 2012 la 9:24 am

    Suntem alaturi de D.nul Adrian Nastase, de familie si de Andrei care a fost minunat la emisiunea D.nului Gadea.
    Speram ca cei de la Cotroceni sa dispara cat mai urgent sa putem avea parte de oameni valorosi care la momentul de fata sunt umiliti de gasca asta mizerabila care ne conduce tara.

  80. 82 iulia iulie 2, 2012 la 9:30 am

    Am urmarit aseara cu atentie emisiunea. Bravo Andrei ! Ai primit o educatie aleasa,parinti tai se mandresc cu tine. ma bucura faptul ca esti langa tatal tau,chiar daca el ar fi fost cel mai mare criminal al tari. Faptul ca ai merge chiar pana a cere gratiere presedintelui spune multe. Daca Adrian Nastase ar fi fost condamnat pentru fapte clare de coruptie,m-as fi bucurat ca justitia isi spune cuvantul,dar cand inclusiv judecatori spun ca nu sunt proble impotriva lui,dar ca este condamnat pentru a fi dat exemplu,e strigator la cer. Ma rog Bunului Dumnezeu,sa treceti cu bine peste tot,e o cumpana in viata,care asa cum a spus tatal tau,o va trece cu demnitate. Fii mandru de tatal tau,fii mandru de familia ta,in viata fiecare face greseli ,dar sa nu uitam ca ADRIAN NASTASE A FOST CEL MAI BUN PRIMINISTRU PE CARE LA AVUT ROMANIA DE LA REVOLUTIE PANA ACUM, si asta nu poate sa o nege nimeni.

  81. 83 Nicoleta iulie 2, 2012 la 9:31 am

    Felicitari, Andrei, pentru emisiunea de aseara! Marturisesc ca am inceput sa plang in momentul in care Mihai Gadea a citit scrisoarea tatalui tau, a fost un moment extrem de emotionant, ca de altfel toata aceasta perioada, plina de durere, neprevazut, emotie. Respect, demnitate, onoare, verticalitate, acestea sunt cuvintele care caracterizeaza familia ta, care il caracterizeaza pe tatal tau! Mi-ar placea mult sa stiu ca umilul meu mesaj catre cel care a fost cel mai bun prim ministru al Romaniei, dupa ’90, ( lucru spus inclusiv de adversarii sai), dar pe care l-am scris din tot sufletul, va ajunge la domnia sa si ii va aduce putin optimism in suflet. Multa sanatate ii doresc tatalui tau!

  82. 84 aurora iulie 2, 2012 la 9:34 am

    Eu sunt una dintre multii, cred, (dar poate nu majoritari) care au un deosebit respect pentru munca , cunostintele, inteligenta, pregatirea lui Adrian Nastase. Regret ca a avut parte de un proces incorect, pentru ca atata vreme cat nu au fost probe directe (de fapt ele au fost – expertizele independente – dar ii erau favorabile lui Adrian Nastase) , cat se ridica intrebari in legatura cu numirea judecatorilor si cat s-au intreprins actiuni pentru a nu beneficia de prescriere e clar ca a fost o condamnare comandata. Eu cred ca d-ul Adrian Nastase ar trebui sa se arate in continuare demn , sa-si infrunte destinul adica sa duca pana la capat condamnarea si apoi sa gaseasca mijloace de a o contesta. Sa aiba puterea de a trece peste acest eveniment neplacut din viata domniei sale.multi suntem in asetimentul domniei sale si il sustinem neconditionat in tot ce va face atat pe dansul cat si pe familia sa.Va doresc multa,multa sanatate,insanatosire grabnica si Dumnezeu sa fie alaturi si sa aveti puterea sa o luati de la capat.

  83. 85 blogideologic iulie 2, 2012 la 9:54 am

    @Băsescul alias @imitatorul alias Băselu spune : +@blogidiologic nimic mai dureros decat aprecierea ta.+
    Ce prefăcut poţi să fii !

  84. 86 Sotca Dumitru iulie 2, 2012 la 10:22 am

    Mitica S
    iului 02.2012
    Stimate domnule Adrian Nastase,
    Va doresc insanatosire grabnica si am convingerea ca toate celelalte probleme se vor rezolva in vafoarea Dvs.Dumnezeu v-a dorit pe acest pamant si asta presupune ca mai aveti multe de facut.Fiti tare. Eu nu am fost un admirator cazut in freza dupa dumneavoastra, v-am apreciat tinuta stiintifica, prestanta, spontaneitatea si logica gandirii si cam atat, dar acum, la aceeasi varsta ca a dvs., va admir.
    Sunt convins ca ati fost condamnat fara vinovatie, iar gestul facut de dvs. imi aminteste de marii barbati ai neamului de la Decebal la Branconeanu (si nu l-asi judeca prea diferit pe Ceausescu) care au preferat sa moara aparandu-si demnitatea,cinstea,onoarea , credinta si familia decat sa fie umilit de dusman.Sa fiti banecuvantat si sanatos pentru ca mai aveti multe de facut pentru tara si popor. Si apropos de popor, rezum a spune decat o aducere aminte – inainte de 1989 deasupra mea locuia Petre Tutea, (nu stiam atunci cine a fost) si am urcat odata cu dansul in lift si nu stiu cine si cu ce il suparase ca mi-a spus asa vorbind mai mult singur ” am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti” Nu am inteles ce a vrut sa spuna si nu am indraznit sa-l intreb de vorba ca de felui lui era foarte argagos si plin de neprevazut. In achimb am vazut in zilele trecute atatea specimene umane inraite ca am gasit in sfarsit sensul spuselor lui P.Tutea.
    Fiti optimist copiii mai au inca nevoie de dvs. multi dintre noi, tara inca nu e linistita si apoi de ce sa” moara caii cand vor cainii”.
    Fruntea sus si mi-asi dorii foarte mult sa va strang mana.

  85. 87 santinela iulie 2, 2012 la 10:39 am

    AYA- dami voie sa nu cred problema cu avocatul amenintat. Mai degraba ca a parasit barca pentru un interes,asta da ! Urmariti pe viitor activitatea acestui avocat si o sa aveti surprize mari.

  86. 88 rodica iulie 2, 2012 la 10:57 am

    Eu credeam ca BASE sufera de paranoia, dar m-am inselat. Defapt BASE este SATANA

  87. 89 blogideologic iulie 2, 2012 la 11:23 am

    @ Criticos
    Foarte bine spus. Vreau numai să adaug întunecimile, istorice!, aflate între Codul Civil şi Codul Penal. Întunecimi unde acţionează predatorul Traian Băsescu, folosind slugile simulacrului de justiţie cu numele Laura Codruţa Kovesi, Daniel Morar şi Doru Tulus. Cred că este absolut necesar pentru binele României ca schimbarea de putere politică prin legislative şi prezidenţiale să-i elimine pe aceşti „justiţionari” portocalii.

  88. 90 Ana iulie 2, 2012 la 11:45 am

    Tot raul vine dintr-un singur loc, de la SATANA ROMANIEI! Pana nu vom indeparta acest rau nu va fi liniste.
    Felicitari draga Andrei pentru emisiunea care ne-ai daruit-o aseara!
    Va suntem alaturi si orice initiativa pentru Dl prim-ministru Adrian Nastase va fi sustinuta de mine si familia mea si nu numai.
    Trebuie sa fim uniti mai mult ca oricand pentru ca a sosit clipa cand Romania trebuie sa scape de toata neghina!

  89. 91 Tarniceriu Bogdan iulie 2, 2012 la 11:47 am

    Se vede diferenta de clasa dintre copii domnului Basescu si voi cei ai domnului Nastase,este incomensurabila . Andrei fruntea sus ! Sper sa ai puterea sa iti ajuti tatal si sa ii redai onoarea.Sunteti o familie de intelectuali de marca si asta il face probabil pe Basescu sa dispere si nu uita ca romanii sut alaturi de voi. Succes

  90. 92 Neagu Liliana iulie 2, 2012 la 12:06 pm

    Dl. Adrian Nastase va urez multa sanatate, sa va dea D-zeu putere sa treceti peste toate problemele. Andrei este un baiat de toata isprava cu o educatie deosebita.

  91. 93 george iulie 2, 2012 la 12:35 pm

    Dl. Adrian Nastase fiti puternic si aveti speranta ca intr-o zi toate aceste
    nedreptati vor fi pedepsite cumva , de justitie ,de comunitate….de divinitate.
    Nimic nu ramane nepedepsit pe lume, mai devreme sau mai tarziu.toti vor plati.
    Sanatate si putere sa treceti peste aceste momente mai putin frumoase dar cu speranta ca intr-o zi……..
    Va scrie un somer care a lucrat cu mai toti politicieni (sofer)
    D-zeu sa va aibe in paza

  92. 94 Ana iulie 2, 2012 la 1:04 pm

    Siteul PETITIIONLINE:
    Semnaturi „Adrian Nastase nevinovat! STOP EXECUTARII POLITICE!!
    Cu totii sa facem public acest site si sa semnam tot mai multi pentru a le trimite la cei carora li se adresaza petitia!

  93. 95 blogideologic iulie 2, 2012 la 1:11 pm

    „PDL organizează un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei”

  94. 96 nicu iulie 2, 2012 la 1:16 pm

    felicitari andrei , penru tot ce faci in acest razboi cu mafia criminala basista, trebuie sa stii ca nu sunteti singuri in aceasta batalie cu acesti snapani si golani basisti.. multa sanatate domnului nastase si intregi familii.

  95. 97 Marian Nicolae iulie 2, 2012 la 1:28 pm

    Traim intr-o tara stramba in care oamenii drepti sfarsesc in inchisoare, de teama ca nu cumva oamenii strambi sa fie indreptati de catre oamenii drepti care evident, sfarsesc in inchisoare…

    Drept pentru care, atata timp cat la carma Romaniei vor fi altii si nu romanii, vom trai in continuare intr-o tara stramba condusa de oameni strambi si mutilati sufleteste…

    Eu unul stiu ce-i de facut, voi stiti?

    Andrei, ai prestat magistral, stiind totusi ca despre tatal tau vorbeai si nu despre un strain oarecare.

    Chapeau bas….cum zice inca francezu’…

  96. 98 Cris iulie 2, 2012 la 1:36 pm

    Am scris pe mail. Nu știu ce sugestii să vă dau. Deocamdată vreau să-i transmit zilnic, sau aproape zilnic domnului Năstase gândurile mele de bine și îndemnurile la curaj și rezistență. Mai încolo, poate-mi vor veni idei interesante. Nu vreau să copiez aici texte scrise de alții, fie ei și scriitori, nu vreau să filosofez, să fiu patetică. Scriu ce-mi trece prin minte și prin suflet în momentul respectiv. Știu că mă repet, dar starea mea se repetă, e perpetuă. Dorința mea e să-l susțin moral pe domnul profesor și să-i susțin familia. Îmi pare foarte rău că nu pot să fac ceva concret. Nu am posibilități materiale, forță fizică, cunoștințe care ar putea face ceva. Singura mea putere e cuvântul civilizat pe Facebook și bloguri. Sănătate, curaj și seninătate!
    Andrei a fost bine aseară. S-a văzut hotărârea lui de a restabili onoarea tatălui său. Așa aș face și eu.

  97. 99 Karakas iulie 2, 2012 la 2:04 pm

    Baconshi „s-a alaturat” lui MRU in jurul Initiativei Civice de Centru-Dreapta., sau ma rog, invers, ce mai conteaza pe unde te freci de bara.

    Cum gogoshica inca nu s-a copt, Baconshi sufla un pic pe chipul de lut al Initiativei (sau al lui MRU), sa-i dea putina roshata-n obraji:

    „Susţin, ca intelectual (sic!) şi cetăţean (al Imperiului), deschiderea negocierilor (cu sopirlitzele din USL) în vederea cristalizării acestui proiect (Code Name: „Proiectzel de Sufletzel’) pe care milioane de români (texani) îl aşteaptă… Sunt convins că numeroase grupări civice (creatie ingenioasa a pretinului MRU pe cind era la Servicii) şi ansamblul forţelor reformatoare (plantate sub acoperire) se vor ralia (nu ca Ponta la raliuri) acestei iniţiative cu toată energia şi competenţa lor (daca-i ordin, cu placere). E nevoie de un altfel de politică (macho-securistica, altfel era „o altfel de politica”) şi aceasta va deveni realitate dacă ne dorim o Românie cu adevărat democratică, dezvoltată şi solidara (Amin!)”, mai scrie Teodor Baconschi pe blog.,

    Iar eu sunt convins ca cei de la Scanteia scriau mult mai plastic decit dl Baconschi.

    http://www.antena3.ro/politica/baconschi-se-alatura-initiativei-civice-formate-de-mru-173849.html

  98. 100 dlnimeni iulie 2, 2012 la 2:11 pm

    Dl Blaga da piept ardelenesc cu dl Basescu (1).
    Posted on 2 iulie 2012

    Asadar, dl Blaga este noul presedinte al PDL. Un om cu care celelalte partide ar putea discuta si care a lasat loc de buna ziua, zice legenda politica. Aceeasi legenda mai zice cum ca dl Blaga ar putea reforma partidul sau, care ar deveni el un partid mai mic insa mai vioi si mai credibil. Dupa alegere, dl Blaga a declarat ca nu a primit vreun telefon de la “seful statului” (ghimelele imi apartin) dupa ce a fost ales presedinte al pedeleului, dind de inteles ca… Dar sa zic ceea ce cred. Ei bine, cred ca, departe de ceea ce insinueaza dl Blaga prin ultima sa afirmatie la care m-am referit, conventia pedelistilor a desemnat o conducere ( si, deci, a re- desemnat o orientare a partidului) pro-prezidentiala, ceea ce va face ca, intr-o alta maniera decit ceea a dlui Boc, dl Blaga sa fie ceea ce a fost intotdeauna, adica un subordonat al dlui Basescu. Sa privim cu atentie:cel putin jumatate dintre prim vicepresedinti si secretarul general, ca si un numar de vicepresedinti, sunt cunoscuti ca sustinatori ai presedintelui. Dl Blaga va trebui, deci, sa continue a fi si secretar general, altfel organizatiile ii vor scapa din mina. Presedintele si-a plasat oamenii in conducerea pedeleului, intr-o configuratie de control, ceea ce limiteaza mult libertatea de miscare ( pe care, dealtfel, nici nu prea da semne ca si-ar dori-o) a dlui Blaga. Voi reveni.

  99. 101 Doina iulie 2, 2012 la 2:16 pm

    Dle Nastase
    Bihorul va iubeste
    Va dorim multa,multa sanatate,sa aveti putere si sa reveniti pt noi cei ce va iubim de 20 de ani si pt fam dv .Va dorim tot binele lumii si multa sanatate ! VA IUBIM SI VA ASTEPTAM!

  100. 102 Draghi Puterity iulie 2, 2012 la 2:20 pm

    Cand membrii unei societati au impresia ca au posibilitatea de a alege, sunt mai dispusi sa accepte inegalitatile sociale:

    http://pss.sagepub.com/content/early/2012/06/13/0956797611434540.abstract

  101. 103 dlnimeni iulie 2, 2012 la 2:29 pm

    Felicitari familiei domnului Nastase pentru modul exemplar – cred eu – in care incearca sa depaseasca greutatile si sa usureze, pe cit posibil, soarta nedreapta a dlui Adrian Nastase.
    In ceea ce priveste viitorul dlui Nastase, eu unul il vad destul de simplu, principial: daca doreste sa mai activeze in politica, la orice nivel, atunci dl Nastase trebuie sa lupte pentru a arata lumii nevinovatia sa in privinta acuzatiilor aduse, chiar si la nivel procedural, deoarece nu a avut parte, zic eu, de un proces corect. Sa lupte si, daca nu va reusi mai repede, sa isi faca lunile de inchisoare. Riscul de a nu supravietui inchisorii exista si in opinia mea, insa un barbat de stat trebuie sa infrunte riscul de a muri la datorie. Va avea inca un mare hop, al treilea proces: va fi adus la judecata cu catuse la miini si aratat de toata media in postura de detinut, insa, daca va birui, atunci va birui. Daca, in schimb, doreste sa abandoneze politica si, retras la Cornu ori in alta parte, sa ramina colegul nostru mai luminat de articole si comentarii politice pe blog, atunci el sau familia sa pot cere mila presedintelui. Care probabil ca nu se va misca daca nu ii va iesi si lui ceva la asta. Ori care poate va oferi sperante familiei pina ce se va vedea cu cererea pe birou, dupa care o va refuza. Ori care poate ca va acorda gratierea insa, ca prin minune ori ca in precedentul proces, dl Nastase va mai primi o condamnare in al treilea proces. Si tot asa. Sa nu uitam si faptul ca, in afara inchisorii in sine, dl Nastase trebuie sa plateasca si o suma de bani foarte mare. Pina la urma, nu il pot sfatui pe dl Nastase ce sa faca, el si familia sa stiu mai bine decit mine. Insa pot pune gindurile de mai sus pe hirtie, poate unele dintre ele vor fi utile.

  102. 104 Flori iulie 2, 2012 la 3:00 pm

    http://inregistrari.antena3.ro/view-01_Jul-2012-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html

    Condescendență și o deosebită considerație dlui Adrian Năstase, d-nei Dana Năstase, ție ANDREI și fratelui tău Mihnea!
    Andrei , părinții tăi te-au înzestrat cu o educație de înaltă ținută și pentru asta trebuie să fie mândri.
    Aseară i-ai dovedit Tatălui tău, că are pentru ce să depășească acest nefericit eveniment.
    Ai dovedit că nu ai grad de comparație cu mulți copii ai pretinșilor oameni politici, deși din întâmplare și ei ca și părinții lor ocupă accidental funcții importante .
    Revăd, cu mare interes emisiunea de aseară Sinteza Zilei și nu încetez să o fac ori de câte ori simt asta și constat că de fiecare dată am aceleași trăiri.
    Și NOI știm că impostorii acestei țări, i-au făcut rău tatălui tău, nemeritat și pe nedrept. Dar tatăl tău ,pentru tine, pentru Mihnea și pentru mama ta, trebuie să lupte și ce nu-l omoară trebuie să-l întărească. Avem încredere că Dumnezeu îi va da această putere și pentru asta ne rugăm noi.
    La Revoluție aveam vârsta ta. Am crezut într-o Românie curată și încă mai cred.
    Și eu îi spun băiatului meu, care este tot de vărsta ta, să nu facă politică. Puteți schimba România fără a vă implica politic.
    Acum trăim doar un episod urât din istoria României, dar îl vom depăși.Cu siguranță.
    Îl rugăm pe domnul Adrian Năstase să lupte și să nu se lase doborât de impostorii acestei țări. Nu merită! Are o familie minunată! Pentru munca și eforturile depuse de-a lungul timpului, și Dumnezeu l-a apreciat, și asta pentru că MERITĂ!
    Vom fi alături de voi, până ce se va termina acest calvar. PUTERE!

  103. 105 monika iulie 2, 2012 la 3:21 pm

    Nici eu nu cred ca gratierea e o solutie si cu siguranta DL Nastase nu ar putea accepta o asemenea umilinta…
    Daca nu au fost admise probe in instanta, daca nu au fost acceptati martorii, daca nevinovatia e una demonstrabila , atunci avocatii trebuie sa-si faca treaba…
    Oricat de politic ar fi acest dosar trebuie sa existe parghii ce pot fi actionate spre a declina aceasta sentinta.
    Trebuie sa existe instante in lumea asta care sa judece drept…. Nu pot sa cred ca diabolicul de Basescu nu poate fi infrant…
    Daca nici Dl Nastase nu poate avea parte de o justitie corecta, inseamna ca suntem cu totii pierduti…
    Eu refuz sa cred ca nu suntem destul de vrednici sa rasturnam spre bine sortile noastre….

  104. 106 Roxana Iordache iulie 2, 2012 la 4:05 pm

    Aveţi încredere, prieteni, nu mai e mult şi se va face dreptate.

    Andrei, excelentă emisiune aseară la Mihai Gâdea! Gândurile mele de susţinere doamnei Dana Năstase şi lui Mihnea. Cu drag.

    Felicitări doamnei Dana Năstase pentru modul în care şi-a educat copiii. OK, nu mai e nevoie să-i transmit şi domnului Năstase, e implicit. 🙂

  105. 107 Adrian iulie 2, 2012 la 4:14 pm

    Insanatosire grabnica va urez!

  106. 108 blogideologic iulie 2, 2012 la 4:26 pm

    Apelul lui Gabriel Liiceanu către USL: „De ce trebuie eu să adorm seara cu sinuciderea lui Năstase în gând şi să mă scol dimineaţa cu plagiatul lui Ponta?” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/apelul-lui-gabriel-liiceanu-catre-usl-de-ce-trebuie-eu-sa-adorm-seara-cu-sinuciderea-lui-nastase-in-gand-si-sa-ma-scol-dimineata-cu-plagiatul-lui-ponta-269293.html Dar cine poate controla gândurile domnului Gabriel Liiceanu ? Chestia asta nu-i în programul USL.

  107. 109 Karakas iulie 2, 2012 la 4:26 pm

    Kovesi se dadea lovita acum citeva zile cind declara ca, vai Doamne, sunt tot felul de forte care incearca sa impinga teza ca in cazul dlui Nastase a fost un doasar politic, ea fiind curata si la suflet. Dar e muta cind in acelasi caz, procurorii DNA incalca normele legale in relatia doctor-pacient, sau cind, tavarasii ei, ca Macovei in frunce, se declara preocupati ca s-ar fi pus un diagnostic gresit. Pentru ca diagnosticul medical al unui cetatean urmarit peste ceea ce este normal, este pentru ei informatie ce poate fi utila pentru degradarea imaginni publice a domnului Nastase, desi el fusese condamnat deja. Cine mai crede in inocenta lui Kovesi, a lui Morar si compania?

    Ce se intimpla in Romania este o contorsiunare evidenta a vietii democratice, o incalcare a drepturilor individului, care seamana mult mai bine cu situatia din Ucraina sau Rusia, decit cu situatia din UE.

    Asa ceva nu trebuie permis nici unui regim care se da democratic in exterior. Kovesi, Morar si ceilalti tulusi trebuie sa plece.

    ”Încălcarea drepturilor pacientului, intervenţia în relaţia medic-pacient şi medic-familia pacientului şi ancheta unor diagnostice în absenţa unor expertize medicale care să trezească suspiciuni cu privire la diagnostic constituie, în esenţă, încălcări grave ale drepturilor omului şi este obligaţia CSM-ului de a sancţiona astfel de abateri. Atragem atenţia că însăşi comunicarea diagnosticului şi a convorbirilor între medic şi pacient, între medic şi familia pacientului, fără acordul pacientului, încalcă acea confidenţialitate prevăzută prin lege”, a informat CMR.

    http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/133933-Astarastoae-CMR-isi-mentine-punctul-de-vedere-adoptat-la-Consiliul-National-referitor-la-cazul-Nastase.html

  108. 110 Theodora iulie 2, 2012 la 4:38 pm

    Felicitari, Andrei Nastase!
    Nu sunteti singuri!

  109. 111 Theodora iulie 2, 2012 la 4:41 pm

    Trebuie sa cerem achitarea domnului Adrian Nastase, nu gratierea.
    Asta este singura cale acceptabila.

  110. 112 Karina iulie 2, 2012 la 4:50 pm

    In urma cu 3 ani impreuna ma aflam la budapesta la restauranul Fatal – un restaurant celebru din Budapesta situat chiar pe Vaci Uta , un restaurant pe care marea majoritate a turistilor il viziteaza situat in beciul unei cadiri istorice asa cum sunt toate in centrul Budapestei.Acolo deobicei daca vrei sa servesti masa chelnerul te aseaza la masa cu alte persoane unde se gasesc locuri. In una din acele situatii m-am aflat si eu si intamplator am fost asezata la masa impreuna cu ambasadorul Israelului in Canada cre era in excursie in Ungaria impreuna cu sotia sa. Am inceput sa discutam superficial lucruri simple si umane ca intre turisti cand a aflat ca sunt din Romania a tresarit surprin si mi-a povestit ca avizitat Constanta si Mangalia dar ca pentru el Romania este asocita cu personalitatea lui Adrian Nastase o personalitate pe care a cunoscut-o la o reuniune diplomatica ( va rog sa ma credeti ca am vazut lumina in ochii acelui om can imi povestea despre Adrian Nastase- prim ministrul Romaniei). domnul ambasador povestea ca sunt prea multe degetele de la o mana pentru a descrie cate persoane de talia Adrian Nastase i-a fost dat sa cunoasca in viata lui si ca este mandru ca l-a cunoscut , ca este un diplomat desavarsit care stie sa vorbeasca multe limbi straine , un om cu o rara inteligenta si o personalitate impunatoare , un om care degaja respect , eleganta , o persoana extrem de educata.
    V-am spus aceasta poveste pentru a impartasi cu voi faptul ca Adrian Nastase care intamplator s-a nascut in Romania si care a reprezentat poporul roman in reltiile cu lumea intreaga a facut-o cu demnitate si ca multi lideri l-au invidiat pentru personalitatea si cultura sa , iar aici in Romania un om de calibrul lui este umilit, torturat si executat miseleste in mod barbar.
    RUSINE RUSINE RUSINE exponentelor semidocte care acum decid soartea romanilor.
    Mai mult decat atat Adrian Nastase este un exponent al demnitatii.
    daca dorim sa ocupam un loc pe harta lumi lupta lui Adrian Nastase ar trebui sa devina lupta majoritatii.

    Din nou vreau sa transmit familiei Excelentei sale pe aceasta cale ca ii doresc multa sanatate, putere si sunt alaturi de ei si implicit de Dansul si ca noi toti cei care mai avem neuronii neealterati il asteptam sa se intoarca cat mai repede acasa si in viata politica pentru ca avem nevoie de dansul.

  111. 113 George Ban iulie 2, 2012 la 5:34 pm

    Este acum clar ca Nastase si Basescu, diametral opusi, nu pot fi simultan in libertate. Asa ca libertatea Dlui Nastase trebuie sa insemne lipsa de libertate a lui Basescu. Va fi ceea ce se numeste „transfer pasnic de celula”.

  112. 114 Criticos iulie 2, 2012 la 5:49 pm

    Lume, lume! ascultă şi te minunează! Iniţiatorul acţiunii de succes „un mărţişor pentru Monica”, nimeni altul decât Liiceanu face un apel către dl Ponta şi USL. CIcă să lase în pace Justiţia!!!! Deci nu justiţia – prin mizerabilii ei – nu lasă în pace USL, ci…invers. Cum de nu-l trăzneşte din senin, după o vorbă veche.

  113. 115 Adrian B. iulie 2, 2012 la 6:47 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra !

    Cu respect , Adrian B.

  114. 116 Luminita Arhire iulie 2, 2012 la 7:12 pm

    Cazul Adrian Nastase , dramatic si exploziv , a smuls fara echivoc masca de pe fata hidoasa a unui sistem pe care toti il simteam opresiv , dar care , inca mai lucra in laboratoare ascunse pana mai acum cateva zile ; nu si astazi – iata , ” alchimistii ” coboara cu taraba in strada si acolo , de fata cu toata lumea , combina substantele sulfuroase , pregatind o gelatina rau-mirositoare pe care ar trebui sa o inghitim fara comentarii si daca se poate fara convulsii .Totul se face astazi la vedere – eticheta vinovatiei se lipeste unsuros pe numele medicilor , al politistilor , al avocatilor – oricine a avut reflexul firesc al omenescului e tavalit putin in mocirla preparata din vreme . Incerci sa te speli ? Incearca ! pata este tot acolo – oricat de mult ai freca .
    Alegerile locale au trecut , s-a votat cu furie , cu speranta , ca si cum nu ar mai fi si un alt prilej . O parte a tensiunii s-a descarcat in felul acesta si oamenii au intrat din nou intr-un soi de inertie .
    Atentie , insa! sa nu-si faca nimeni iluzii – iesirea din inertie este grea si adeseori cere eforturi dureroase , dar are nevoie , de cele mai multe ori de un argument atat de marunt incat „ei” nici nu pot sa inteleaga cum de un astfel de lucru aparent nesemnificativ poate sa porneasca marsul infernal , de neoprit , catre libertate

  115. 117 Jana Grosu iulie 2, 2012 la 7:13 pm

    Andrei,

    Stiu ca e pacat ceea ce se intampla cu tatal tau ! Inteligenta unui astfel de om trebuia „exploatata” , nu exclusa!, dar noi, romanii avem un talent fantastic de a ne distruge valorile… Sunt atatia amarasteni care au castigat la CEDO , trebuie sa ai incredere ca vei catiga si tu. Multa sanatate, rabdare si putere, pentru a reveni si a darama „castelul de nisip” al lui Basescu! Nu uita : ceea ce fac Basescu si PDL nu reprezinta vointa ROMANILOR ADEVARATI si care, au fost inzestrati cu ceva inteligenta!!

    Nu are voie nimeni sa foloseasca dubla masura cand doua situatii seamana – vezi cazurile Iacob Rizi, Roberta Anastase .Familiei tale., multa putere si rabdare! Dumnezeu sa va ocrotesca pe toti!

  116. 118 nicu iulie 2, 2012 la 8:01 pm

    oameni buni, traim vremuri halucinante, acesti derbedei si golani pd-listo-portocalii vor nici mai mult nici mai putin , decat un miting in apararea statului de drept[ basist poate nu roman] intrucat derbedei tipa din gura de sarpe ca ponta impreuna cu guvernul vor sa-i ostracizeze.. iata asadar dupa ce au distrus tot ce se poate distruge in aceasta tara de la justitie la parlament de la invatamant la sanatate , dupa ce au ucis cu sange rece de la bebelusi la batrani si cei cu dizabilitati sau pensionari , cu un tupeu incredibil pd-listo-basist acesti borfas ne ia pe toti de cretini imbecili si retardati.. asa ceva nu ma gandeam ca apuc sa traiesc. stau sa ma intreb si sa va intreb pana unde va merge nesimtirea si tupeul acestor jnapani …

  117. 119 k iulie 2, 2012 la 8:51 pm

    Andrei, multumim pentru gestul de a ne impartasi scrisoarea tatalui tau. Mare bucurie mi-ai facut cand ai spus ca s-a recuperat psihic si doreste sa lupte pana la capat.

    PS: Ai dreptate, Dumnezeu a vrut ca Adrian Nastase sa traiasca. Are o menire pe care inca nu si-a implinit-o. Calde strangeri de maini.

  118. 120 basCescul, litera care facea diferenta iulie 2, 2012 la 8:58 pm

    @ dlnimeni, este aproape imposibil sa mai scrii un comentariu aici, nu mai am forta necesara sa mai rescriu intreg gandul pe care doream sa ti-l/vi-l transmit, dar macar cateva cuvinte.
    1. comentariul tau mi-a provocat starea de soc si groaza din 20 iunie a.c;
    2. NU SI PE DOMNIA SA. ajunge cu atatea sacrificii, am sacrificat atatea valori si nu am invatat nimic ca popor;
    3. in cazul in care sunteti membri PSD am un mesaj pt voi, prin tacerea voastra, nu faceti decat sa intrati in istorie ca partidul care si-a sacrificat parintii, fii, valorile. Ati tacut atunci cand a fost sacrificat prima oara, ati tacut cand a fost executat Ion Iliescu, ati tacut cand a fost eliminat Mircea Geoana, si taceti si acum cand nu mai este vorba despre o valoare a partidului domniei voastre ci este vorba despre viata unui om deosebit de sensibil, a unui om deosebit de competent, voi cei care l-ati cunoscut indeaproape ati putea sa continuati, eu l-am cunoscut doar din cartile domniei sale si din articolele unor frustrati din presa;
    Intrebare: puteti sa puneti sub semnul egalitatii competenta, experienta si calitatile morale ale elenei udrea, roberta anastase sau elena basescu cu cele ale DLUI ADRIAN NASTASE?

    @blogidioigic, ideologule in momentul de fata mi-as dori sa-i seman lui Traian Basescu, aduceti-va aminte a provocat adevarate seisme in viata publica pt a-si salva co-echipierii, priviti numai acum, ce lupta acerba duce cu intreaga clasa politica, cu alegatorii cu statul roman in intregul sau insusi pt a-si sustine si salva echipa. Voi toti cei care l-ati cunoscut indeaproape ce ati facut concret pt domnia sa, ati tacut atunci cand adversarii l-au atacat orbi de furie ati pozat in ingeri ai dreptatii si transparentei, ideologilor stiti bine ca asa ceva nu exista in politica, chiar si N. Steinhardt a acceptat asta, voi ce faceti, va imaginati ca sacrificiul sau va aduce vreun castig? nimic mai fals, nimeni nu castiga, toata lumea pierde.

    ps. sunt ideile si convingerile mele proprii pe care mi le apar cu tarie, ale voastre care sunt? cumva cele precum”judecatile la rece” ale dluinimeni?

  119. 121 Flori iulie 2, 2012 la 10:23 pm

    http://inregistrari.antena3.ro/view-01_Jul-2012-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html
    Condescendență și o deosebită considerație dlui Adrian Năstase, d-nei Dana Năstase, ție ANDREI și fratelui tău Mihnea!
    Andrei , părinții tăi te-au înzestrat cu o educație de înaltă ținută și pentru asta trebuie să fie mândri.
    Aseară i-ai dovedit Tatălui tău, că are pentru ce să depășească acest nefericit eveniment.
    Ai dovedit că nu ai grad de comparație cu mulți copii ai pretinșilor oameni politici, deși din întâmplare și ei ca și părinții lor ocupă accidental funcții importante .
    Revăd, cu mare interes emisiunea de aseară Sinteza Zilei și nu încetez să o fac ori de câte ori simt asta și constat că de fiecare dată am aceleași trăiri.
    Și NOI știm că impostorii acestei țări, i-au făcut rău tatălui tău, nemeritat și pe nedrept. Dar tatăl tău ,pentru tine, pentru Mihnea și pentru mama ta, trebuie să lupte și ce nu-l omoară trebuie să-l întărească. Avem încredere că Dumnezeu îi va da această putere și pentru asta ne rugăm noi.
    La Revoluție aveam vârsta ta. Am crezut într-o Românie curată și încă mai cred.
    Și eu îi spun băiatului meu, care este tot de vărsta ta, să nu facă politică. Puteți schimba România fără a vă implica politic.
    Acum trăim doar un episod urât din istoria României, dar îl vom depăși.Cu siguranță.
    Îl rugăm pe domnul Adrian Năstase să lupte și să nu se lase doborât de impostorii acestei țări. Nu merită! Are o familie minunată! Pentru munca și eforturile depuse de-a lungul timpului, și Dumnezeu l-a apreciat, și asta pentru că MERITĂ!
    Vom fi alături de voi, până ce se va termina acest calvar. PUTERE!

  120. 122 Fragmentarium Politic iulie 2, 2012 la 10:56 pm

    Procuroarea ceausista Monica Macovei a glisat intotdeauna intre condamnare sau prescriere, niciodata pentru achitarea lui Adrian Nastase, o forma incisiva de antepronuntare, negare a prezumtiei de nevinovatie si de influentare a Justitiei, chit ca este una politica sau poate tocmai de aceea, pentru a suna ca un ordin catre fostii subalterni. De aceea a cere libertate pentru liderul social-democrat nu este suficient, pentru ca aceasta poate fi obtinuta si prin gratiere, caz in care planul lui Basescu de a-l deconecta pe Adrian Nastase de la viata politica va reusi suta la suta. In consecinta, trebuie ceruta „Dreptate pentru Adrian Nastase!” Toate cuvintele pe care le voi livra in online, indiferent de tematica, le voi pune sub aceasta sigla, iar pe blogul personal voi deschide o noua categorie, cu aceeasi denumire (poate si cu articolele de pe acest blog ar trebui sa se procedeze la fel). Prin vorba si prin fapta sa fim solidari cu Adrian Nastase, lider de necontestat al PSD.

  121. 123 Buda Viorica iulie 2, 2012 la 11:13 pm

    Stimate DOMNULE ADRIAN NASTASE ; – nimeni nu ne poate sterge din inima pretuirea noastra pentru DUMNEAVOASTRA.
    – nimeni nu ne poate spala creierul ca -sa nu ne amintim , de ce ati facut pentru Romania
    -nimeni nu ne poate lua respectul pe care vi-l purtam . E doar o chestie de timp , si o sa straluciti mult mai puternic. Va sintem aproape, eu ,Dana Ana , Marius , David ,Henric ,Mirela ,Eugen, Codruta , D- na Barbur , Violeta ,Liviu , Calin, Cornel ,Nistor, si alti zeci de prieteni care vin la mine ca la prohod ,indurerati de ce se intimpla. Sintem gata sa stringem mii de semnaturi ,sa protestam , sa ne auzim ,s-au sa ne auziti ,sa stiti ca nu va uitam .UN BARBAT DE STAT SINTETI despre care o sa scrie ISTORICII , nu ziaristii.!!!!!!!

  122. 124 blogideologic iulie 3, 2012 la 5:07 am

    Traian Băsescu încearcă să ne polueze blogul ? Spre convingere : +Basescul iunie 29, 2012 la 12:28 pm / Basescul iunie 29, 2012 la 1:16 pm /. Eu îi răspund în iunie 29, 2012 la 9:58 pm @ Basescul Imiţi la perfecţie interesul Băselului./El schimbă semnătura : imitatorul în iulie 2, 2012 la 6:02 am / Apoi iarăşi : basCescul, litera care facea diferenta iulie 2, 2012 la 8:58 pm @blogidioigic, ideologule in momentul de fata mi-as dori sa-i seman lui Traian Basescu, aduceti-va aminte a provocat adevarate seisme in viata publica pt a-si salva co-echipierii, priviti numai acum, ce lupta acerba duce cu intreaga clasa politica, cu alegatorii cu statul roman in intregul sau insusi pt a-si sustine si salva echipa. Voi toti cei care l-ati cunoscut indeaproape ce ati facut concret pt domnia sa, ati tacut atunci cand adversarii l-au atacat orbi de furie ati pozat in ingeri ai dreptatii si transparentei, ideologilor stiti bine ca asa ceva nu exista in politica, chiar si N. Steinhardt a acceptat asta, voi ce faceti, va imaginati ca sacrificiul sau va aduce vreun castig? nimic mai fals, nimeni nu castiga, toata lumea pierde. ps. sunt ideile si convingerile mele proprii pe care mi le apar cu tarie, ale voastre care sunt? cumva cele precum”judecatile la rece” ale dluinimeni?+ Acest personaj primitiv, cu rudimentele lui de gândire viscerală, îmi provoacă o repulsie viscerală.

  123. 125 blogideologic iulie 3, 2012 la 6:36 am

    @ Fragmentarium Politic
    Da, este foarte bun gândul dumneavoastră, adică proiectul realist şi fezabil, pentru domnul Adrian Năstase.

  124. 126 blogideologic iulie 3, 2012 la 7:13 am

    „Ponta înfurie societatea civilă” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ponta-infurie-societatea-civila-269344.html Care „societate civilă” ? Oare „Fundaţia George Soros” ? Ori ONG-urile stipendiate de către serviciile secrete ca să le servească acestora drept acoperire facilă şi posibilitatea convenabilă de „relaţii cu oamenii” aceia extrem de naivi ? Îndrăznesc eu aici să reamintesc ce spunea despre societatea civilă, şi asta încă din secolul XVIII, iluministul Jean-Jacques Rousseau : „Societatea civilă se defineşte prin identitatea celor care doresc cu ardoare să transfere proprietatea publică în proprietatea lor privată.” Observ însă, cu bucurie mare din partea mea, trebuie să admit, că GDS nu mai are curajul “să apară în faţă.”

  125. 127 Flori iulie 3, 2012 la 7:32 am

    Condescendență și o deosebită considerație dlui Adrian Năstase, d-nei Dana Năstase, ție ANDREI și fratelui tău Mihnea!
    Andrei , părinții tăi te-au înzestrat cu o educație de înaltă ținută și pentru asta trebuie să fie mândri.
    Aseară i-ai dovedit Tatălui tău, că are pentru ce să depășească acest nefericit eveniment.
    Ai dovedit că nu ai grad de comparație cu mulți copii ai pretinșilor oameni politici, deși din întâmplare și ei ca și părinții lor ocupă accidental funcții importante .
    Revăd, cu mare interes emisiunea de aseară Sinteza Zilei și nu încetez să o fac ori de câte ori simt asta și constat că de fiecare dată am aceleași trăiri.
    Și NOI știm că impostorii acestei țări, i-au făcut rău tatălui tău, nemeritat și pe nedrept. Dar tatăl tău ,pentru tine, pentru Mihnea și pentru mama ta, trebuie să lupte și ce nu-l omoară trebuie să-l întărească. Avem încredere că Dumnezeu îi va da această putere și pentru asta ne rugăm noi.
    La Revoluție aveam vârsta ta. Am crezut într-o Românie curată și încă mai cred.
    Și eu îi spun băiatului meu, care este tot de vărsta ta, să nu facă politică. Puteți schimba România fără a vă implica politic.
    Acum trăim doar un episod urât din istoria României, dar îl vom depăși.Cu siguranță.
    Îl rugăm pe domnul Adrian Năstase să lupte și să nu se lase doborât de impostorii acestei țări. Nu merită! Are o familie minunată! Pentru munca și eforturile depuse de-a lungul timpului, și Dumnezeu l-a apreciat, și asta pentru că MERITĂ!
    Vom fi alături de voi, până ce se va termina acest calvar. PUTERE!

  126. 128 dlnimeni iulie 3, 2012 la 8:02 am

    Blogideologic, nu cred ca dl Basescu incearca sa „ne”¹ polueze blogul, in aceasta perioada. Dar nu disperati, mai este timp.
    –––––––––––––––––––
    ¹ – Blogideologic, iulie 3, 2012 la 5:07 am.

  127. 129 blogideologic iulie 3, 2012 la 8:18 am

    +De ce se tem naţionaliştii de proiectul „deshumarea”+ http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/de-ce-se-tem-nationalistii-de-proiectul-deshumarea-269343.html Mormintele voievoizilor noştri se află sub protecţia BOR. Dacă un personaj complet senil, precum Neagu Djuvara, ne spune o aiureală, sărim imediat să-l confirmăm ? Istoria cuprinde nenumărate incertitudini care nu vor fi niciodată lămurite. Proiectul GENESIS îi insultă foarte grav pe ortodocşii români. Dar se pare că ortodocşii români nu mai au drepturi legitime în România, şi că, după dorinţa unora, ei ar trebui să treacă imediat în lumea de apoi. Mai lăsaţi-ne şi pe noi să trăim, dragilor voştri de monştri@GENESIS !

  128. 130 Draghi Puterity iulie 3, 2012 la 9:29 am

    @blogideologic

    Probabil vor sa demonstreze ca ne tragem de nu stiu unde, deci traim ilegal in propria noastra tara. Nu exista o lege in Romania care sa interzica profanarea mormintelor?

  129. 131 blogideologic iulie 3, 2012 la 9:44 am

    @ dlnimeni
    “Le style c’est l’homme même.” (Buffon)
    Numai bine,

  130. 132 Cris iulie 3, 2012 la 9:54 am

    Bună dimineața, domnule profesor. Eu am să vă întrețin cu chestii domestice, fiindcă nu sunt un gânditor.
    Am fost la piață de unde am luat ciuperci, ceapă verde și pătrunjel. Am ieșit devreme pentru că azi va fi foarte cald. De obicei ies pe la 12:00. M-am pensionat de curând. Am calificare înaltă, 39 de ani vechime, dar, s-ar părea că am avut salarii mici față de alți colegi de-ai mei, și am o pensioară, adică 50% din salariu. Asta e. E vina mea că nu m-am bătut pentru funcții și salarii mai mari, nimeni altcineva nu e de vină. Am fost cam lasă-mă-să-te-las. Astfel, încerc să cheltuiesc cât mai puțin pe facturi și mâncare, ca să strâng bani pentru călătorii. Îmi place foarte mult să călătoresc. Am fost în toată Europa, în circuite, și sejururi în marile orașe, plus Israel care a fost o revelație. Așadar, ciuperci și caise.
    Pe când pregăteam mâncarea, am ascultat un disc al Mariei Tănase. În afară de interpretarea magnifică, ce texte splendide! Poporul român, ca toate popoarele, are geniu și poezie. Jale, dragoste, revoltă, umor. Mă dusei să trec la Olt/ Cu a mea mândră cu tot/ Și podariu-mi cere-un zlot/ Dar decât să-i dau un zlot/ Mai bine trec Oltu-not/ Că unde-o fi Oltul mai mare/ M-o trece mândra-n spinare/ Unde-o fi mai mititel/ O trec eu, că-s voinicel.
    Sănătate și seninătate! Nu sunteți singur.

  131. 133 dlnimeni iulie 3, 2012 la 10:28 am

    Blogideologic, ce aveti cu dl Neagu Djuvara? Si de ce proiectul este insultator? Haideti sa convenim ceva: pentru cine are pretentii, orice poate fi un pretext. Problema nu este nici ADN-ul voievozilor, ci aceea ca ungurii, ori grupuri importante si influente din ei, au pretentii teritoriale. Neavind suficienta forta armata si nici context favorabil, utilizeaza orice. Noi am avea si noi posibilitatile noastre, daca ar fi sa avem pretentii, insa nu avem pretentii si, daca doriti parerea mea, atunci va rog sa aflati ca rau facem – nu ma refer musai la pretentii teritoriale. Altfel, nu este greu: luam o alta referinta de timp si, in loc de anii 1000-1200, luam vremea lui Buerebista: adica ungurii nu existau deloc ( ceea ce ar insemna sa militam pentru extinctia lor ori pentru migrarea lor completa in alt spatiu geografic), iar tara era pina in Moravia, adica ar trebui sa luam Ungaria si niscai de pe la cehi si s-ar putea si de la austrieci (inclusiv Erste Bank). Noi, ca tara si cetateni romani, trebuie sa avem grija de noi si sa avem bunastare si putere, sa urmarim sa avem conducatori si alesi intelepti si patrioti: atunci nu va avea nimeni curaj sa se atinga de noi. Noi insa nu suntem in stare nici macar sa ne definim interesele, iar in loc de o bunastare comuna ( care nu are nici o legatura cu stinga politica), ne jefuim si ne mincam unii pe altii, iar istetimea si cunostintele sunt mai degraba piedici in viata romanilor decit un ajutor in viata lor. Raul nu este neaparat in unguri, Blogideologic, dar cu siguranta ca raul este in noi.

  132. 135 Matincă Georgeta iulie 3, 2012 la 11:10 am

    Domnule Năstase, ceea ce s-a petrecut cu dumneavoastră este nedrept. Eu şi cu familia mea suntem cu sufletul alaturi de dumneavoastrăşi speram să treceţi cu bine peste această încercare a vieţii. Noi credem că pentru ce aţi facut pentru România nu meritaţi să fiţi supus unui astfel de ,,tratament,,.Considerăm ca mai aveţi multe de făcut pentru aceasta ţară.Cariera dumneavoastră de politician nu trebuie să se incheie aici.Aveti susţinerea multor oameni care cred in nevinovăţia dumneavoastră şi care aşteaptă sa vă vadă din nou în viaţa politică a României.

  133. 136 Ghita Bizonu' iulie 3, 2012 la 12:19 pm

    „N-am plagiat, nu-s nici „dottore”, n-am nici masterat””

    “Unde-o saitul de cultura
    Sa ii trag un cap in gura ?”

    (de la Catavencii cetire)

    Ieri dom “profesor” s-a dat pe stecla dand careva suturi in dos si capete in gura gaozarilor cu scoala (alat decat a vietii, portului si bisnitei). Ca scoala se stie produce tampiti (pesemne se uita la EBA)
    Oricum primul bisnitar al tarii a echivalat inca o data ca doctorat= plagiat = furt.

    http://vremea.forumgratuit.ro/t390-n-am-plagiat-nu-s-nici-dottore-n-am-nici-masterat#841

  134. 137 blogideologic iulie 3, 2012 la 1:13 pm

    The Economist, despre Ponta: „Numele meu este Paste. Copy Paste” The Economist este un partizan al politicii economice neoliberale şi al preşedintelui Traian Băsescu. The Economist are tot interesul economic să îl critice pe primul ministru Victor Ponta.

  135. 138 Adrian B. iulie 3, 2012 la 1:27 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si adevarul sa iese la suprafata cat mai repede ! Va asteptam in fruntea politicii din Romania pentru ca societatea romaneasca are nevoie de dumneavoastra , mai mult ca niciodata !

    Cu respect , Adrian B.

  136. 139 Maximmouse iulie 3, 2012 la 1:33 pm

    @Blogideologic.

    Nici nu trebuie sa citesc pe link-ul dvs catre trompeta portocalie….probabil ca : ne este frica sa nu aflam ca basarabii au fost…tigani, sau huni, sau mai stiu eu ce. este un mod curvesc de a pune problema al acestor distrugatori de natiune. Niste dusmani, ce mai , observati smecheria? sa aflam, sa aflam, stiinta, …draci.Niste lichele.

    Raposatii puteau sa fie si eschimosi, ce importanta are asta? Istoric , ei sunt romani.Altceva nu conteaza, mai ales cand „investigatia” nu se face cu buna credinta ci cu dornta clara de a face rau.

    ….. sau poate fac „cercetatorii” o banca de fond genetic al domnitorilor sa o insamanteze pe eba , in cazul ( absurd!) ca se va multiplica si nu-i ajunge sida?

  137. 140 Maximmouse iulie 3, 2012 la 1:35 pm

    Fratilooor! 🙂 🙂

    Cel care dormea, s-a trezit?

    Ca sa spunem pe romaneste : That’s the spirit! 🙂 🙂

  138. 141 Adrian B. iulie 3, 2012 la 2:00 pm

    Chiar in aceste momente se scrie istorie ! Toata gasca de slugoi PDL-isti este pe cale sa zboare din Parlament si din functiile importante : blaga , anastase , etc.

    Cred ca , prin gestul dumneavoastra de demnitate ati declansat si ati dat cea mai grea lovitura lui Basescu si camarilei sale ! MAJORITATEA TACUTA si-a dat seama de abuzurile la care ati fost supus si de faptul ca Romania este un stat politienesc !

  139. 142 Adrian B. iulie 3, 2012 la 2:06 pm

    Azi noapte am vazut pe OTV (fara a fii OTV-ist !) niste imagini INCREDIBILE cu camera ascunsa si capturi de la camerele de supraveghere : intalniri de ” taina ” intre procurorii DNA si judecatorii ICCJ , tocmai inaintea unor procese importante : procesul Nastase , procesul Voicu , … Adica , POLITIE POLITICA !!!!!!!!!!!!

  140. 143 Doru Coarna iulie 3, 2012 la 2:38 pm

    Gasesc ca fiind exceptionale schimbarile pe care USL le impune azi in si prin Parlament. Este singura metoda prin care caracatita portocalie poate fi destructurata. Mai are insa si un cap si sper ca USL sa rezolve si problema acestuia. Definitiv!
    Sper doar ca sa continue pana departe, in deconcentrate, unde si femeia de servici trebuie salvata si scoasa de sub influenta politica.

    Si apoi sper sa vad, in sfarsit, si marea coruptie supusa rigorilor unui stat de drept autentic. Asta asteapta electoratul care s-a saturat de saracie! Evident, este randul hotilor sa strige „hotii!”, insa cine-i mai crede? Pe cine sa crezi, pe Monica, pe Videanu, pe Berceanu? Sau pe Basescu, sau Anastase? Ha! Domnii astia au furat si au mintit si au chinuit prea mullt acest popor, este vremea sa plateasca! Legal, pana la ultimul leutz!!! Si daca este cazul, pana la ultima zi din viata, fara libertate.

    Curaj Ponta! Curaj Crin! Poporul este de partea voastra atat timp cat si voi ramaneti de partea lui!

  141. 144 blogideologic iulie 3, 2012 la 2:50 pm

    Dacă reuşeşte acţiunea parlamentară pentru demolarea regimului dictatorial Traian Băsescu, atunci înseamnă că în România se întâmplă ceva similar desfiinţării regimului de Teroare pe 9 thermidor în Franţa anului II.

  142. 145 Observator iulie 3, 2012 la 3:02 pm

    My God! Nici nu as fi indraznit vreodata sa visez ca am sa intru in casa de pe Zambaccian! Intelegeti? Domnul Nastase si-a deschis usa si a zis “Ia, poftim, Observator, ia si sezi colea, da, da, la biroul meu si scrie! Ei, acum sa te vad cat de usor e! Ca la obiectii erai printre primii”.
    Iar acum scotocesc prin fiecare coltisor al mintii dupa subiecte. Despre plagiat nu vreau sa scriu. Nu ca nu ar fi munitie. In fiecare zi arunca ba unul, ba altul cate un fitil. Si sunt atat de prinsi de subiect inca ai senzatia ca de aceea nu merge economia. Din motive de plagiat. Despre coruptie? Vax. Ea nu mai exista de cand l-au inchis astia pe Adrian Nastase. Gata, s-a terminat. Suntem cel mai curat si pur popor. Despre istorie sau AND nu, ca stricam somnul de veci al stramosilor. Daca ma ating de Hidroelectrica ba supar baietii destepti, ba pe bancheri, ba poporul care a muncit la hidrocentrale.
    Mai ca imi vine sa ma dau batutata si sa renunt. De vina o fi aceasta schimbare de guvern. Un guvern USL cu fete noi, planuri noi, dar nu si pentru noi, doar pentru ei.
    Se incepe ca la ciorba, se toaca marunt toate institutiile statului. Basescu le-a fezandat, Ponta le transeaza. (Blaga maraie si el de pe margine, poate prinde macar un os). Se dau in clocot cu ajutorul televiziunilor prietene si apoi se curata de-ai lor si se inlocuiesc cu ai “ceilalti – lor”. Si se lasa la fiert cat o mai rezista prostimea.

  143. 146 Ghita Bizonu' iulie 3, 2012 la 3:36 pm

    O noua noblete se inalta :
    “N-am plagiat, nu-s nici “dottore”, n-am nici masterat”
    Parca ii aud pe aia din vechime :

    «Roi ne suis, ni prince, ni duc, ni comte aussi. Je suis le sire de Coucy»
    sau
    «Roi ne puis, duc ne daigne, Rohan suis»

  144. 147 violet iulie 3, 2012 la 4:00 pm

    Sper ca, în curând, Adrian Năstase să fie graţiat de preşedintele interimar, Crin Antonescu! După aceea, să rămână un detaliu achitarea sa, într-un proces corect la CEDO sau cum e legal. Iar despăgubirea cerută statului român, una mare, ar fi foarte frumos să fie donată de Adrian Năstase într-un scop caritabil, în mod vizibil şi mediatizat.
    Doamne ajută!

  145. 148 blogideologic iulie 3, 2012 la 4:14 pm

    De fapt acest domn ziarist Vlad Odobescu a fabricat doar o mistificare atunci când a publicat pe Yahoo! News aşa zisa “ştire” din revista britanică The Economist : „Numele meu este Paste. Copy Paste.” În realitate “ştirea” falsă a fost publicată pe un blog de politică neoliberală, blog este adevărat pe aceeaşi linie de opinii politice ca şi The Economist. Cum interpretăm ? Patronii de la The Economist nu şi-au permis riscul de a fi daţi în judecată de un prim-ministru al României.

  146. 149 Buda Viorica iulie 3, 2012 la 4:39 pm

    Prin sacrificiul lui Adrian Nastase ,se transforma Romania !!!!!! Astazi asistam la un nou inceput . Acela al normalitatii. Basescu ,sa nu uite ca ,”Cine scoate sabia , de sabie va peri”

  147. 150 personaju' primitiv iulie 3, 2012 la 4:58 pm

    @blogideologic, presupun ca nu are nici un sens sa te intreb cine este personajul primitiv, in schimb consider ca este necesar sa fac precizarea pt acei cititori de buna credinta ca singurul moment in care mi-am dorit sa am ceva in comun cu Traian Basescu a fost in data de 20 iunie pe la zece seara, si mi-am dorit asta doar pt forta sa de a-si salva echipajul/, pdul, nicidecum tara, sunt destule ex elocvente in acest sens.
    ps. poti sa stai linistit de-aici inainte, te-asigur ca nu va poluez blogul, dar oricum,
    @dlnimeni, blogul nu era al dlui Adrian Nastase ? sau l-ati lasat si fara asta?

  148. 151 Gavrila iulie 3, 2012 la 5:13 pm

    Este intr-adevar imbucurator sa constat cresterea frecventei contributiilor pro-USL la blogurile mass-media din Romania. Acest lucru trebuie vazut si in contextul declansarii procesului de curatire a Parlamentului de vestalele PDL-iste. Orice ezitare ar fi profund pagubitoare noii echipe guvernamentale vis-a-vis cu asteptarile cetatenilor/marea lor majoritate, conform rezultatelor dela locale.
    Go USL!

  149. 152 Gavrila iulie 3, 2012 la 5:22 pm

    Revin cu o alta stire ce ne va satisface nevoia de dreptate -politia franceza a facut o descindere la biroul lui Sarko in legatura ce fondurile ilegale dela M-me Bettancourt. Sper ca USL va lua aminte dela francezi cum sa procedeze impotriva PDL-ului.
    Acesti neoliberali venali de peste tot trebuie pusi la loc in cutia istoriei rusinii – dragii de ei, promotorii statului minimalist!…

  150. 153 Marian Nicolae iulie 3, 2012 la 5:31 pm

    Suntem aici Andrei, veghem si actionam.

    Vorbeste doar cu tatal tau sa aibe rabdare, ca nu-l lasam acolo unde l-au pus tradatorii de patrie si de neam.

    Rabdare doar !!!

  151. 154 Draghi Puterity iulie 3, 2012 la 5:31 pm

    In caz ca intereseaza pe cineva… Am transmis urmatorul mesaj pe pagina de Facebook a Casei Albe si pe cea a presedintelui Obama:

    Dear Mr. President,

    I hope you are aware about the current situatDear Mr. President,

    I hope you are aware about the current situation in Romania, where the Romanian Parliament is trying to suspend the corrupt dictator Traian Basescu and restore real democracy in Romania. This is without any doubts the most ardent wish of the Romanian people, also demonstrated on the recent local elections. To my consternation I see that the US Ambassador in Romania His Excellency Mark Gitenstein is publicly supporting President Basescu and his corrupt institutions against the will of the people and of the Romanian Parliament. This cannot be in the interest of the US-Romanian relations.
    Mr. President, please do not allow that, for some obscure reasons, the Romanians, one of the most US-friendly populations in Europe, will turn against US just because its Ambassador is supporting a ruthless and unstable dictator.

    I’m very sorry about the natural calamities in ravaging your country. Congratulation on your recent success on medical reforms, and good luck for the elections!

    Draghi Puterity,
    Heidelberg Germany

    Daca doriti sa va alaturati acestui demers, puteti folosi adresele:

    http://www.facebook.com/WhiteHouse
    http://www.facebook.com/barackobama

  152. 155 Aya iulie 3, 2012 la 5:45 pm

    @

    Pentru CRIN ANTONESCU

    @

    Pentru VALERIU ZGONEA

    REVOCAREA ROBERTEI ANASTASE POATE FI FACUTA

    In cadrul sedintei Camerelor reunite se poate propune un punct pe ordinea de zi- care sa fie votat.
    La respectivul punct, figureaza acceptul desfasurarii sedintei “diviziei” Parlamentului – Camera Deputatilor – in cadrul plenului reunite, existand numarul necesar de deputati pentru acest lucru, senatorii fiind doar invitati. Plenul Camerelir reunite este suveran si poate decide acest lucru.

    I se incredinteaza conducerea sedintei unui vicepresedinte al Camerei.
    Se supune la vot (voteaza doar deputatii) ordinea de zi:
    – revocarea Robertei Anastase
    – alegerea unui nou presedine al Camerei Deputatilor.

    Se spune la vot ordinea de zi (voteaza doar deputatii).
    Se supune la vot primul punct- revocarea Robertei Anastase (voteaza doar deputatii)
    Se supune la vot al doilea punct (cu propunerea noua de presedinte)- voteaza doar deputatii.
    Se constata indeplinirea procedurile si se precizeaza noul presedinte al Camerei.
    Pentru incheierea tuturor procedurilor, deputatii supun la vot- si aproba- ca Decizia sa poata fi dusa la Monitorul Oficial si de un secretar general adjunct.
    Decizia Canerei este trimisa la Monitorul Oficial si publicata.

    Se reia, apoi, sedinta Camerelor reunite.

  153. 156 Elena iulie 3, 2012 la 6:10 pm

    Eu am apreciat la tine in urma interviului de la Antena3 stapanirea de sine, bravo.Sa-i spui domnului Nastase ca ai reusit si ca asta trebuie sa-l faca sa uite gandurile rele .Daca ai avut puterea sa citesti rautatile dupa forumuri sa nu le iei in seama.Le-am calculat eu prin regula de trei simplu in comparatie cu accesarile articolelor in ziare obediente ca evz si Adevarul si nu reprezentau decat 2 la suta Ei sunt putini dar galagiosi.Sa nu suferiti.niciunul din familie, nu merita ci sa va intareasca.

  154. 157 dlnimeni iulie 3, 2012 la 6:19 pm

    Pare ca sentinta strimba primita de dl Nastase a contribuit din plin la intimplarile de azi din parlament. Oamenii s-au saturat, cutitul a ajuns la os. Il felicit pe dl Antonescu pentru alegerea sa ca presedinte al senatului.

  155. 158 Karakas iulie 3, 2012 la 6:31 pm

    Astazi batalia pentru ciolanul pierdut e in toi. Pierderile lor financiare si ale prietenilor lor sunt semnificative. Personaje stiute se pronunta categoric in ce priveste democratia in Romania, care, vezi Doamne, ar fi atacata de USL. Ii doare pe acesti demagogi de democratie? Nu au facut-o 7 ani, permitind instaurarea unui regim autoritarist, in care vointa Supremului era comanda politica pe scara ierarhica.

  156. 159 Aya iulie 3, 2012 la 7:35 pm

    Solutia aleasa de Adrian Nastase- de a renunta la cererea de intreupere a pedepsei, in conditiile in care cauza urma sa fie stramutata “cu dedicatie” – este un exceptional reflex de luptator.

    Sa nu uitam ca Victor Ciorbea a fost procuror si, cand a facut acea afirmatie, anume ca Adrian Nastase ar putea fi omorat “cu ocazia” transportului in orasul-nu-stiu-care unde ar fi stramutata judecarea cauzei, a vorbit intuind perfect gandirea si intentiile procurorilor Monicai Macovei.

    Subliniez ce am mai scris: in penitenciar, viata lui Adrian Nastase este in pericol. I s-a pregatit- si intentia este mentinuta- soarta lui Sorin Crivat (asasinat in penitenciarul Codlea).

    Amintesc ca de “noul caz Adrian Nastase” (legat, formal, de tentativa de sinucidere- pe fond, este si altceva, extrem de grav) se ocupa procurorul Selaru- acelasi care a “ingropat” cazul Sorin Crivat, asasinat in penitenciarul Codlea.

  157. 160 Aya iulie 3, 2012 la 8:03 pm

    ATENTIONARE

    Urmatorul pas pe care aproape l-a anuntat, in subtext, Traian Basescu este declararea starii de urgenta.
    Asta inseamna dizolvarea Parlamentului, interzicerea unor televiziuni si ziare, etc.

    USL trebuie sa se grabeasca- ar putea fi o chestiune de ore!- atat cu suspendarea lui Basescu DAR si- fulger!- cu modificarile necesare privind anumite chestiuni legate de Curtea Constitutionala.

  158. 161 Mira iulie 3, 2012 la 8:53 pm

    Am citit pe DC NEWS ca Adrian Nastase a renuntat la judecarea cererii de intrerupere a pedepsei. Poate ca in contextul actual, e mai bine sa depuna o astfel de cerere peste ceva timp cand nu vor mai exista presiuni politice.

  159. 162 ancaf iulie 3, 2012 la 9:27 pm

    Am inteles de la cineva care a citit legea penintenciarelor (sau cam asa ceva) ca orice detinut are dreptul la corespondenta.
    Va rog sa verificati cei care aveti acces la aceste legi si dispozitii.
    Daca e addevarat, rezulta de aici ca oricare dintre noi ar putea sa ii scrie direct domnului premier Adrian Nastase si in acest mod sa ne exprimam sustinerea.
    Astept un raspuns de la cei care se pricep si, mai ales astept un raswpuns pozitiv si primele scrisori.
    ps
    Asta e o idee si pentru posturile de pe blog!

  160. 163 blogideologic iulie 3, 2012 la 10:37 pm

    @ Draghi Puterity
    Bun gândul !

  161. 164 blogideologic iulie 3, 2012 la 10:54 pm

    @ Maximmouse
    Programul acesta de a perturba somnul voievozilor noştri, de a le rupe din oase pentru a duce fragmente la Viena ori şi mai în Vest, a fost conceput de Kelemen Beatrice şi aprobat de Kelemen Hunor, atunci când el era ministrul culturii din România. Apoi, această valoare istorică pentru noi, a voievozilor în materialitatea lor rămasă, care pentru noi nu este moartă!, ar trebui, dacă vreţi neapărat libertate şi democraţie, să fie mai întâi asigurată la riscuri ! Pentru că vă asigur, fragmentele lor de oase vor fi păstrate pentru totdeauna în Vest. La cererile noastre de restituire, vor riposta legal : Aveţi voi un contract cu noi ?

  162. 165 blogideologic iulie 3, 2012 la 10:58 pm

    @ dlnimeni
    De fapt toată acţiunea “culturală” a mediocrului Neagu Djuvara este îndreptată contra scrierilor marelui nostru cărturar legionar Vasile Lovinescu.

  163. 166 blogideologic iulie 3, 2012 la 11:06 pm

    @ Maximmouse, @ dlnimeni
    Citiţi şi CUMANIADA A AJUNS LA GHICITUL ÎN OASE, de Emilia Corbu http://emiliacorbu.ro/2012/06/cumaniada-a-ajuns-la-ghicitul-in-oase/

  164. 167 Karakas iulie 3, 2012 la 11:54 pm

    @Draghi, felicitari pentru scrisoarea catre Obama.

    Nu e nici o lovitura de stat! Si ei au schimbat PSDul in totalitate cind au venit la putere. Acum, e rindul lor sa plece. Dupa plingacelile si urletele de durere dupa puterea pierduta, se vede ca nu mai sunt obisnuiti cu democratia…USL are tot dreptul sa schimbe pe cine vor ei. Si e bine ca o fac rapid! A mai ramas Tartorul Sef…

    Cred ca Marga ar trebui sa il cheme pe Ambasadorul SUA la un interviu, sa il intrebe de ce se baga in politica romaneasca…si de ce ia partea lui Basescu si Macovei. De ce nu?

  165. 168 Aya iulie 4, 2012 la 12:14 am

    Felicitari noului presedinte al Senatului- Crin Antonescu!
    Felicitari noului presedinte al Camerei Deputatilor- Valeriu Zgonea1

    Separat: Felicitari premierului Victor Ponta pentru modul impacabil in care s-a comportat si a actionat, subliniind, ireprosabil, separatia puterilor in stat!

  166. 169 Aya iulie 4, 2012 la 12:23 am

    Am uitat sa adaug ceva esential:

    Felicitari pentru USL!

  167. 170 Eu iulie 4, 2012 la 12:31 am

    anacaf cauta pe google Legea nr.275 din 4 iulie 2006, forma actualizata si Hotararea Guvernului nr. 1.897/2006, cu modificarile ulterioare.
    Te vei lamuri ce drepturi are orice persoana privata de libertate.

  168. 171 blogideologic iulie 4, 2012 la 4:32 am

    @dlnimeni
    Cronicarii noştri cei mai de seamă vorbeau despre două „descălecări” separate printr-o distanţă în timp de care „se sparie gândul”. Eu tind să-l cred mai mult pe Miron Costin decât pe Neagu Djuvara. Dacă îl interpretăm corect pe Miron Costin, atunci primul „descălecat” are loc în vremurile de Pax Romana, iar cel de al doilea „descălecat” are loc în vremurile de Pax Mongolica. Şi un ipotetic ‚prinţ cuman întemeietor’ ar fi ridicat o capitală de iurte în Câmpia Română, bineînţeles, nu o „şatră”, –nu-i nimic peiorativ ori politiceşte „incorect” în sugestia noastră–, ci ne gândim mai mult la un ‚Xanadu în Bărăgan’. Cumanii, în esenţa lor ecologică popor de călăreţi în stepă, au multe asemănări şi înrudiri cu ungurii, alt popor de călăreţi ce au simţit mereu ‘atracţia pustei’. Laslău Cumanul, unicul rege ungur provenind dintr-o legătură cumană dovedită, era foarte departe de virtuţile cerute unui ctitor de ţară. Dacă tratăm istoria noastră precum Neagu Djuvara, atunci România are drepturi legitim identificate doar într-un patrulater fiziografic delimitat de Olt şi Jiu, de Carpaţii Meridionali între defileul Jiului şi defileului Oltului, de un fragment dunărean curprins între gura Jiului şi gura Oltului. La răsărit de Olt având drepturi legitime, –apud Mihail Lomonosv şi Neagu Djuvara–, roxolanii ruşi, iar la apus de Jiu posedând drepturi legitime iazygii unguri. În fine, vorbind aşa laudativ despre cumani, domnul Neagu Djuvara nu ne spune faptul că istoriografii unguri îi identifică parţial cu iazygii! „Istoricul” Neagu Djuvara nu ne vorbeşte despre clamarea drepturilor ungureşti din drepturile istorice ale iazygilor. Prin teoria cumană a Basarabilor, Neagu Djuvara vrea să spună că România este o parte legitimă a Ungariei. Oricum, dacă un Ladislau Cumanul cu sânge regal din casa dinastică Arpad nu reuşeşte să menţină închegat un stat pe care îl primise moştenire, circumstanţa forţează ca prin Cumania de pe documentele medievale să înţelegem mai curând teritoriul, –foarte vast, într-adevăr–, unde limba cumană era Lingua Franca. Cumania nu a fost imperiu politic real. Închegarea unui imperiu, menţinerea şi guvernarea lui, necesită o anumită doză de înţelepciune şi de cumpătare. Prinţii cumani nu le-au dovedit. În LA SCIENZA NUOVA, Giambattista Vico vorbeşte despre “corsi e ricorsi storici”. Denumirea Cumania poate fi văzută ca recurenţa schimbată a denumirii Sciţia. Într-adevăr, după ce dispare termenul fiziografic Scythia, el este înlocuit cu termenul Cumania.

  169. 172 blogideologic iulie 4, 2012 la 6:56 am

    Pagina românească a lui Yahoo! este controlată de către ziaristul şi patronul Cătălin Tolontan, şi toate semnele arată că încasează o mulţime de bani de pe urma ei. Partea proastă este că atitudinea sa (a domnului C.T.) pro-Traian Băsescu foarte pronunţată umple forţat pagina Yahoo! Românească numai cu mesaje direct sau camuflat pro-Traian Băsescu. În opinia mea, Cătălin Tolontan este la fel de mare propagandist în favoarea politicii stupide, anti- româneşti, şi îndemnând oamenii simpli la capitulare în faţa lui TB, ca şi ziaristul Cristian Tudor Popescu. Cu vreun an jumate în urmă, Cătălin Tolontan ne edita o serie de cărţi (10 la număr) de, chipurile! Psihologie. Texte destinate să introducă intenţionat confuzie în gândirea omului simplu, altminteri nobil îndemnat de curiozitatea sa naturală şi de generativitatea lui gramaticală către cunoaşterea Psihologiei. Însă era din cărţile furnizate românilor de către mâneca băsescianului C.T. numai o cunoaştere falsă şi mistificatoare, ce se îndepărta de la Psihologia paradigmei thermidoriene, sau Ideologia primară, fundamental valabilă şi acum. Reamintesc, primii care au învăţat-o la noi au fost Petrache Poenaru şi Ion Heliade Rădulescu la şcoala din Schitu Măgureanu şi din cărţile franţuzeşti aduse de către masonul Dimitrie Vilie (era normal să fii atras irezistibil de Loja celor Nouă Fiice ale Memoriei despre care scrisese şi Iancu Văcărescu, descifrează numai ce înseamnă la el sintagma “Lăcaş de muze”). Toţi Pruncii Români din prima jumătate a secolului XIX, care au scos destinul nostru ca naţie din jugul cumplit pus de fanarioţi (hai să privim atent istoria de la dragomanul Alexandru Mavrocordat Exaporitul şi până la Alexandru Ipsilante Eteristul, dar cărţile publicate de culturnicul Gabriel Liiceanu la Editura Humanitas ne mint la modul cel mai flagrant în privinţa aceasta!, fără să mai vorbim despre marele furt din proprietatea publică pe care l-a comis Gabriel Liiceanu trecând Editura Politică în proprietatea sa privată, dar tocmai aşa ceva înseamnă “societatea civilă”) erau şi foarte buni psihologi, tocmai pentru că erau ideologi naţionalişti români cu un acquis occidental venind de la Destutt de Tracy (pe care îl subliniază George Băiculescu) şi Volney (pe care îl subliniază Garabet Ibrăileanu).

  170. 173 dlnimeni iulie 4, 2012 la 7:10 am

    Blogideologic: mediocru este una, iar senil alta. Pentru cei cu suficienta inteligenta, dl Djuvara este un produs biogragfic: a fost surprins de evenimente de razboi la o ambasada romana din strainatate si, drept urmare, a avut posibilitatea de a nu mai veni in tara sa traiasca sub comunism. Aceasta i-a adus o aura, ca si un mod de a vedea istoria diferit de cel oficial al vremii. S-a perfectionat si el cit a putut, in cadrul limitelor sale, ca toata lumea, limite avem toti. Sigur ca el, traind o alta istorie a propriei vieti, vede altfel lucrurile. Poate in mod neadecvat la continuarea a ceea ce am trait noi aici. Poate fi mediocru. Insa mi se pare o insulta acuzatia de senilitate.

  171. 174 Doru Coarna iulie 4, 2012 la 7:45 am

    @ Aya,

    stii si tu ca starea de necesitate nu se poate declara oricum… siguur ca asta ar fi o necesitate pt Basescu, dar nu se ia in calcul situatia presedintelui in textul legal respectiv. Poate insa declara starea de canicula.

    Eu cred ca va scoate de la sertar toate dosarele liderilor USL. Din pacate pt el, ar fi trebuit sa faca asta inainte de pornirea ostilitatilor. Acum e prea tarziu si nu ar arata decat adevarata fata hada a regimului sau.

    Daca nu ar fi jucator ci logic, presedintele ar trebui sa-si dea demisia motivand ca la starea de haos creata de USL el nu intelege sa participe legitimand astfel schimbarile fortate, bla-bla-bla, cam asa…

    Daca nu o face si continua sa denigreze si sa blocheze guvernul si Parlamentul, atunci USL trebuie sa-l suspende. Este mai imortanta tara decat Basescu!

    Faptul ca a dat din casa pe la presa straina si pe la Bruxelles, victimizandu-se la scara planetara de data asta, nu face decat sa intareasca convingerea ca omul asta se situeaza, in mintea lui, peste interesul national. Ori, asta face doar un dictator cu acte in regula. QED. Este platit sa medieze, cine naiba il opreste sa medieze intre ai lui si USL? Ah, nu vrea? Pai atunci isi incalca contractul de munca si trebuie sa plece!

    Pericol exista insa din partea tuturor celor pe care acest regim ii plateste sau le-a promis cine stie ce mine, exploatari, hidrocentrale si altele asemenea… Aia vor asmuti si vor intretine presa mondiala. USL ar trebui sa iasa la rampa cu declaratii in limbi straine si sa spuna ferm si simplu ca doar destructureaza democratic regimul particular al presedintelui Basescu, vinovat de pauperizarea dincolo de limita a populatiei, conform demonstratiilor din iarna. Atat!

  172. 175 Doru Coarna iulie 4, 2012 la 7:52 am

    @ blogi,

    Eu am alta idee: votul public! Adica, atunci cand votam, sa ne asumam deschis alegerea pe care o facem! Si apoi, daca regimul face prostii, consecintele acestora sa le suporte doar cei ce au votat regimul acela! Adica acum doar votantii basisti din 2009 sa plateasca creditul FMI, bine?

    Iar cine nu vrea sa voteze public, liber asumat, sa nu poata vota!

    Ia hai sa ne gandim, parca e mai bine, nu? Si mult mai responsabil! Ca sa nu mai zic ca nu se vor putea truca alegerile, toti isi pot verifica votul pe un site electoral sa spunem. Se termina si cu spaga, si cu influentarea… Ce-i aia sa optez in secret? Ce, suntem securisti? Democratia tine de secret?

  173. 176 dlnimeni iulie 4, 2012 la 7:54 am

    Blogideologic, cred ca drepturile unei natiuni, unui popor, unui neam,…sunt, in primul rind, in limitele puterii sale prezente. Este vina noastra faptul ca fenomenul „descalecarilor” nu a fost suficient studiat si ca el a fost lasat la mila legendelor, care au si un caracter oficial. In fapt, mi se pare foarte probabil ca „descalecatorii” sa fi dat aici de civililizatii si organizari conform vremii; in fapt, civilizatii si organizari post romane, capabile sa se apere, sa absoarba si sa stabilizeze populatiile migratoare. In ceea ce priveste ADN, nu putem opune credinta ortodoxa stiintei. Calea este alta.

  174. 177 dlnimeni iulie 4, 2012 la 7:56 am

    Felicitari si pentru inlocuirea drei Roberta Anastase de la presedintia deputatilor. Dupa ce a vazut dublu in cazul celebrei numarari a voturilor, era clar ca dra Anastase nu mai avea ce cauta acolo.

  175. 178 blogideologic iulie 4, 2012 la 8:35 am

    În ceea ce priveşte ambasadorul în general, ca reprezentant al naţiunii americane, comportamentul său este explicat de graficul http://ageoflimits.org/ . Iar în ceea ce-l priveşte pe ambasadorul Mark Gitenstein în particular http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/exclusiv-interviu-cu-ambasadorul-statelor-unite-mark-gitenstein-stabilitatea-institutiilor-statului-este-critica-pentru-romania-si-pentru-viitorul-ei-269467.html , comportarea sa poate fi înţeleasă prin psihologie. Lacom după bani, el este intens lobbyist, de unde interesele pentru firma Dr. Copper recte Cuprumin, precum şi pentru exploatarea gazului de şist prin tehnologia Hulliburton, indiferent la daunele aduse proprietăţii publice a românilor, consum complet gratuit de către Chevron a unor cantităţi hiperindustriale de apă în detrimentul apei pentru agricultura românilor, plus poluarea ireversibilă a unor foarte importante aquifere cu apă bună ale românilor.

  176. 179 blogideologic iulie 4, 2012 la 8:49 am

    @ dlnimeni
    Care „ştiinţă”? Aceea care demonstrează inferioritatea aborigenilor? Ştiinţa reală pentru noi înseamnă acum agregarea ca sumă logică pentru outsourcing, iar în istoria noastră înseamnă sinteza a posteriori. Ce înseamnă analiza de ADN, care-i doar punct efemer şi incert pe un foarte lung lanţ cauzal ? Pe care-l totuşi poţi să-l construieşti doar cu logică, prin sinteza a posteriori, la fel ca Sherlock Holmes.

  177. 180 teostanc iulie 4, 2012 la 9:04 am

    Sper ca dupa marea victorie politica a USL, aceasta uniune si guvernul sa poata transmita strainatatii ca lucrurile in Romania sunt normale. Banuiesc ca socialistii si liberalii europeni sa fie alaturi de USL. In fond lupta USL este si lupta lor.

    Macovei mi-a confirmat ca este unul din cei mai toxici factori ai politicii romanesti.

    Culmea prostiei a comis-o Base care a cerut majortatii sa nu atace institutiile statului. Schimbarea prin votul majoritatii este un act politic si nu o lovitura de stat.
    Este acordarea structurilor de reprezentare ale poporului cu dorintele sale.

    Blaga clama ca este o lovitura de stat si se va adresa CC. Ca sa vezi, lovitura de stat nu a desfiintat institutiilesi libertatile democratice.
    Adica ‘ curat murdar, coane Fanica’

    Multi comentatori se fac ca uita cum a ajuns PDL la putere in 2004, cand defapt alegerile fusesera castigate de PSD. Atunci a fost lovitura de stat.

    Se uita cum Basescu s-a opus instalarii la putere a unui guvernPSD PNL atunci cand a reusit motiunea de cenzura impotriva guv Boc -intaiul. Atunci DA, au fost actiune antidemocratice de tip mafiot din partea lui Base.

  178. 181 blogideologic iulie 4, 2012 la 9:05 am

    @ dlnimeni spune : „Insa mi se pare o insulta acuzatia de senilitate.”
    O dovedeşte prin fapte. El nu a mai învăţat nimic de când a venit în ţară. Şi nici nu a transmis ceva de folos pentru români. Bine, admit şi eu că nu-i deloc senil atunci când vine vorba despre apărarea intereselor sale materiale particulare. Pe care şi le-a câştigat atât de bine ! Eu, chiar mai tînăr, şi chiar luptând pentru mult mai puţin, n-am reuşit să recâştig nimic ! Iar iubirea lui înfocată pentru Băselu chiar că îmi face scârbă faţă de „personalitatea” Neagu Djuvara ! Dar atâta iubire poate explică succesul indecentului şi senilului Neagu Djuvara în câştigul său material.

  179. 182 serbanfl iulie 4, 2012 la 9:11 am

    O nouă lecție de democratie și/sau ipocrizie americană:
    “Făcusem o tranzacţie imensă cu un stat puternic, din afara Europei, de două miliarde şi jumătate de dolari. Guvernanţii statului respectiv orchestraseră afacerea aşa încât să ne mai dea peste valoarea reală a contractului 100 de milioane de dolari, de care aveau nevoie în campania electorală de la ei. “ – Cornel Burtică ( Interviu în J.N., martie 2010)

    “În 1990, mi-a fost dat să văd, la televizor, în Canada, primul show cu lupte regizate (wrestling ) conform cu dorinţele unui public de zeci de mii de plătitori. De atunci, mă tot întreb cine trăieşte greşit: eu, tradiţionalul, care aştept ca spectacolul să fie corect, sau americanul, care dă o sută de dolari, ca să fie minţit splendid o seară?” – Tudor Octavian (Articol în Gazeta Sporturilor, iunie 2012)

    Bunica a murit așteptând să vină americanii, dar n-a venit Unchiul Sam – a venit nea Ghiță, care ne amenință cu agențiile de rating, care sunt, bineînțeles, americane!

  180. 183 onix iulie 4, 2012 la 9:22 am

    imi cer mii de scuze , dar nu am timp sa citesc ce au scris ceilalti la nicio categorie

    acest comentariu vreau sa ajunga la ANDREI , fiul lui adrian nastase

    te-am urmarit cu maxima atentie la antena 3 la gadea
    sunt si suntem alaturi de tine si de familia ta nu esti singur si nu sunteti singuri , in ciuda faptului ca nu ne cunoasteti
    trist , dar te descurci de minune in situatia prin care treceti
    candva domnul nastase a facut ceva pentru mine si copiii mei , ceva ce nu vom uita niciodata

    ce cred eu ca trebuie sau trebuia deja facut in acest caz :
    o petitie nationala semnata de toti cei care doresc acest lucru alaturi de tine

    GRATIEREA DOMNULUI NASTASE

    PE CARE O CERI TU SI NOI , CEI CARE STIM , INTELEGEM CE SE INTAMPLA , CREDEM SI NU VOM INCETA SA – L SPRIJINIM NECONDITIONAT PE ADRIAN NASTASE .

  181. 184 blogideologic iulie 4, 2012 la 9:39 am

    Agenţia de notaţie Standard & Poor’s anunţă un început de stabilizare a datoriilor suverane în Europa http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/07/04/pour-s-p-la-crise-de-la-dette-pourrait-commencer-a-se-stabiliser_1728691_3234.html

  182. 185 Marian Nicolae iulie 4, 2012 la 9:49 am

    Un pour tous et tous pour un !!!!!

    Simplu nu?

    Pe langa ochi pentru ochi si dinte pentru dinte !!!

    Ca sa nu mai spun nimic despre cei care seamana vant, sa nu fie surprinsi cand vor culege….FURTUNA PERFECTA !!!!

    ASTA-I TARA RUMANILOR SI NIMENI, DAR NIMENI NU ARE NIMIC A ZICE IN FATA VOINTEI TUTUROR RUMANILOR!!!

    ASTA-I DORINTA CE-O POHTIM IARA MARK GITENSTEIN SI CEI DIN SPATELE LUI SA-SI TINA GURA !!!!

  183. 186 Marian Nicolae iulie 4, 2012 la 9:57 am

    FELICITARI TUTUROR ROMANILOR CARE AU ACTIONAT CA LA CARTE!!!

    Felicitari domnului presedinte Victor Ponta

    Felicitari noului presedinte al Senatului – Crin Antonescu !!!!
    Felicitari noului presedinte al Camerei Deputatilor – Valeriu Zgonea !!!

    FELICITARI USL !!!

    IN UNIRE STA PUTEREA !!!!

    UNITI, UNITI, UNITI PE VIATA, NUMAI ASA NE VA FI BINE !!!

  184. 187 dtucra iulie 4, 2012 la 10:05 am

    @anacaf, @eu
    Am citit legea 275/2006. Cine are timp sa creada ca nu ii va fi violata corespondenta…

  185. 188 Doru Coarna iulie 4, 2012 la 10:10 am

    @ blogi,

    ai vazut ca particula lui Dumnezeu, bosonul Higgs, exista? Iti tot spuneam ca exista dar ca nu stiu sa-l caute…

    Ceea ce este insa surprinzator este eroarea care se face: aia au gasit un ghem de bosoni Higgs format cam din 10^10 bosoni elementari, adica un multiplu al bosonului individual!!! Si nu-si dau seama!

    Le-am scris ca masa de repaus ar fi trebuit sa le iasa cam 4,13×10^-32 kg, ori din ceea ce spun ei, adica au masurat „masa” de 125 GeV care inseamna o masa reala de 2.22×10^-22 kg, particula asta constitutiva a tuturor particulelor din Univers, este, culmea!, de 100000 ori mai ggrea decat un proton! Nu-i de ras? E ca si cum ai construi din vapoare, o biata salupa!

    Acum iti scriu asa, ca sa lucrez cu materialul clientului si sa-tidemonstrez pe viu, in timp real, ceea ce iti tot spneam: astia nu prea mai stiu de capul lor, declara ca au gasit ceva doar ca sa obtina niste bani din cine stie ce buget au ei acum de prins, si nici macar nu stiu sa minta, sau daca este real, atunci nu stiu ce au gasit! Un ghem de bosoni Higgs! Si asta pt ca, la energiile alea uriase cu care fac ei ciocnirile, s-a nimerit sa apara o astfel de grupare pe care au putut-o decela pt ca interactioneaza oarecum, bosonii individuali sunt prea mici ca sa interactioneze! Daar asta-i culmea, nici macar nu cunosc ordinele de marime!

    Acum, dovada vie, intelegi si ma crezi cand iti spun cum se cheltuiesc banii contribuabililor in stiinta? Au gasit o particula mai mare decat un proton si trebuia sa gaseasca ceva de 10 ori mai mic decat un electron…

    De aici vine si criza, si atentie, asta-i un sistem cat de cat formal, dar in economie, care nu-i formalizata, intelegi ce ametiti isi dau cu parerea?

    Salutari!

  186. 189 Ghita Bizonu' iulie 4, 2012 la 11:04 am

    Intelectuali de pe toate bloagele in spatele Portuarului , baza ICR alienArea!!

    Tot netu s-a umplut de papioane care se alineAza in spatele ICR si al lu HRP si Limbaiesch. De intectuali ce cer demisia plagiatorului Ponta.
    Ca reactie la aceste pozitii am gasit un post interesant (as fi vrut sa il concep io!)

    – 2008: ceata PDL accede la putere pe un plan fantasmagoric de creștere economică de +6.5%. Nici un intelectual nu îi trage de mânecă și nu le spune că au așteptări prea mari, că vor trebui să guverneze în criza. Criza e prezentă doar pe câteva bloguri economice, urmărite de o mână de adepți și luate peste picior de restul lumii.
    – 2008: incapabil să formeze singur guvernul și în ciuda amenințărilor lui TRU că se aruncă de pe casă, PDL se combină cu „bolșevicii” din PSD ca să preia guvernarea. Intelectualii, mucles, soluția imorală redivivus.
    – 2009, ianuarie: Băsescu dixit: „România nu are nevoie de împrumut FMI”. Boc dixit: „Creșterea economică va fi de numai 2.5%” (când era deja clar că va urma un an de scădere economică). Gura păcătosului adevăr grăiește, România chiar nu avea nevoie de împrumut FMI, avea nevoie doar de ceva tăieri de cheltuieli și de devalorizarea leului. Da, dar astea periclitează alegerile din decembrie, adică realegerea lui Băsescu. Concluzia din martie: „Avem nevoie de împrumutul FMI”. România devine de facto o țară bananieră. Intelectualii, mucles.
    – 2009, vara: fiica președintelui, semianalfabetă, este aleasă eurodeputat. Prilej pentru mass-media europeană să râdă în hohote. Intelectualii, mucles. Cu acest prilej iese la iveală delapidarea făcută de ministreasa Rizzi în favoarea analfabetei. Intelectualii, mucles. Ministreasa Rizzi șterge documente compromițătoare. Intelectualii, mucles.
    – 2009, vara, încep măsurile anti-economice (forfetarul, profitul anticipat, teroarea fiscală). Micii antreprenori mor pe capete, lectualii… mucles in lumea lor diafană banii cresc, probabil, în copaci și nu e nevoie să se solidarizeze cu cei care muncesc pentru ca ICR-ul să aibă bani pentru ponei roz.
    – 2009, septembrie: PDL își dă afară de la guvernare partenerii și provoacă cea mai gravă criză guvernamentală din ultimii 23 de ani, în plină criză economică mondială. Timp de trei luni, în timp ce criza economică se adâncește, România are un guvern-marionetă cu miniștri care păstoresc peste câte două ministere deodată. Intelectualii, mucles. Nu li se pare nimic suspect. În disprețul majorității din parlament, Băsescu propune numai diversiuni pentru postul de premier (Liviu Negoiță, Lucian Croitoru) pentru a putea guverna în continuare cu mâna pe docilul Boc. Intelectualii, mucles. Totul e, pasămite, ok pentru domniile lor.
    – 2009, campania electorală: Băsescu dixit: „Am ieșit din criză”, „Avem bani de pensii” etc. Intelectualii, mucles.
    – 2009, decembrie: alegerile cu cântec. Pseudo-guvernul Boc și-a făcut datoria. Zeci de parlamentari ai opoziției, unii dintre ei penali (Miki Șpagă) sar în barca puterii și sprijină cu nonșalanță „marea guvernare de dreapta Intelectualii, mucles.
    – 2010, mai: Băsescu apare în rol de prim-ministru și anunță tăieri otova de pensii și salarii. Intelectualii, mucles.
    – 2010, iunie: Vlădescu, ministrul de finanțe, dixit: „Puteam să mai mințim o vreme, dar am preferat să facem tăierile acum.” Intelectualii, mucles.
    – 2010-ianuarie 2012: o parodie de viață parlamentară, cu legi trecute pe bandă rulantă, cu voturi inventate etc. Intelectualii, mucles. Mucles și la Codul Muncii. În lumea lor diafană banii vin probabil din „granturi”, nu din muncă, deci n-are nici un rost să-ți bați capul apărând munca.
    – 2012, ianuarie: rezultat al guvernării „de dreapta”: nivelul ISD s-a prăbușit la nivelul din primii ani ai guvernului Năstase, în condițiile în care planeta băltește de dolari puși pe piață de FED prin cele două programe de QE din ultimii ani. Intelectualii, mucles.
    – 2012, ianuarie: scandalul Arafat. Președintele statului dă afară un funcționar care e, tehnic, în subordinea primului-ministru (același președinte care se plânge azi că i se uzurpă funcția). Intelectualii, mucles. Noroc că mămăliga, mai puțin intelectuală, face în sfârșit „poc”.
    – 2012, mai: plagiatul Laurei Kovesi. Intelectualii, mucles. Deh, face parte din „justiția reformată” a regimului Băsescu.
    – 2012, mai: brusc, intelectualii prind glas. Mai întâi cu ICR-ul, apoi cu plagiatul lui Ponta. Spaima icerizantă e că prin modificarea status quo-ului s-ar putea ca unii să fie tăiați de la porție (deși nu rezultă de nicăieri asta). De aici, angoasa de a ieși, cu mânie și papioane, pe trotuar. Legat de plagiat, câtă vreme în legea organizării guvernului 90 / 2001 nu scrie nicăieri că a fi plagiator e incompatibil cu a fi ministru, chestiunea plagiatului lui Ponta e un nonsens, o diversiune. Dar pe intelectualii noștri, altfel cu IQ cât turnurile gemene, nu îi interesează acest mic aspect; pe ei îi apucă brusc probitatea morală și vor nici mai mult, nici mai puțin decât provocarea unei noi crize guvernamentale, de dragul „onoarei academice” (vă reamintesc că atunci când presa internațională a râs de alegerea semianalfabetei în Europarlament, pentru intelectualii noștri nu a fost nici o problemă).
    Ce ar mai fi de comentat? Ce altceva decât că intelectualii noștri se comportă ca o mizerabilă coloană a 5-a care se activează oricând, oricum, numai atunci când o cere interesul public, nu? Și atunci, oare merită asemenea indivizi vreun răspuns?
    Răspundeți-le voi, că faceți parte din lumea lor și trebuie să vă mai frecați de coate cu ei și mâine, și poimâine, și răspoimâine, la un pișcot, o cafea, o pralină. Mie însă, ca om simplu, dați-mi voie să-i disprețuiesc și să nu dau doi bani pe angoasele lor icerizant-existențiale.
    (autor : Lucian Sârbu pe criticatac la Răspuns domnului Liviu Ornea)

  187. 190 Marcus iulie 4, 2012 la 11:14 am

    Se-nvarte Roata, Traienila Zis Chiombila!

    O fantoma securista tronand sui in capul tarii,
    Spumega spurcandu-si gura mai ceva ca largul marii,
    Santajandu-si adversarii cu dosare de doi bani
    Isi vrea inapoi Puterea pentru el si-ai sai golani.

    Jalnica e aratarea, disperata-nfricosata
    Privind cas la jocul sortii ce se-invarte ca o roata
    Si la glia de sub talpa, ieri beton armat nu alta
    Azi nisipuri miscatoare ce-l ineaca drept rasplata.

    Toata uneltirea-i stramba spre a lua toata Puterea
    Devenit-a dintr-o data junghiul care-i da durerea
    De-a-si vedea lucrarea hoata aruncata-n colt de pod
    El urmand sa stea pe grinda ca exemplu-n esafod

    Geaba strig-americanu’, preputu’ de licurici,
    Vazand cum se duce potu’ “ieri aici, azi nu-i aici”
    Cartea magistral jucata, cu pot nou statul de drept,
    Il va suspenda pe chiombu si scapa-vom de inept.

  188. 191 Elena iulie 4, 2012 la 11:54 am

    @ Aya.Te rog citeste pe saitul Nasul ultima postare pe blog si el fiind un aruncator de petarde ce vor fi apoi folosite.Se spune de acolo ca AN e mai puternic din inchisoare decat in libertate asta inseamna ca atacul impotriva AN tot nu v-a inceta

  189. 192 Maximmouse iulie 4, 2012 la 11:58 am

    @dlnimeni

    Stimate instalatorul, cu respect, te contrazic : mai degraba, ca admirator al lu neaguj, ar trebui sa percepi mediocritatea ca pe o insulta.Senilitatea este o chestiune naturala, de care nu este scutit sau vinovat, nici macar un geniu! 🙂 🙂

  190. 193 dlnimeni iulie 4, 2012 la 12:02 pm

    Blogideologic: ar fi interesant de vazut daca onor ambasadorul nu a fost cumva bagat in niste afaceri locale, cu parandarat, ceva, fiindca prea s-a lipit de astia ca marca de scrisoare. De la un punct incolo, incepe sa cam aromeasca a malai.

  191. 194 Maximmouse iulie 4, 2012 la 12:03 pm

    @ Doru Coarna!

    Ideea asta este chiar foarte buna, dupa gustul meu. Din pacate, nu cred ca cei care ar trebui sa plateasca creditul desi sunt multi ,sunt extrem de saracuti , cativa , sunt foarte bogati, in fine , tanda pe manda, se incropesc…:) Buna treaba!

  192. 195 Maximmouse iulie 4, 2012 la 12:05 pm

    @dlnimeni

    Stimate instalatorul, ma surprinzi….foarte neplacut….nu ma asteptam.

  193. 196 Adrian B. iulie 4, 2012 la 1:12 pm

    D-le Adrian Nastase , datorita gestului dumneavoastra de demnitate si din cauza abuzurilor la care ati fost supus , ati dat cea mai grea lovitura regimului Basescu !!! Practic , toate aceste abuzuri din ultimele trei saptamani (si care au revoltat intreaga populatie a tarii !) au dus la prabusirea acestui regim TICALOS!
    Dupa revenirea lucrurilor la normalitate si eliberarea dumneavoastra , toate abuzurile justitiei si acuzatiile de POLITIE POLITICA vor trebui anchetate si vinovatii pedepsiti cat mai devreme ! Ca sa nu se mai intample NICIODATA asemenea abuzuri…
    Va doresc tot binele din lume si ma rog pentru sanatatea si libertatea dumneavoastra.

    Cu respect, Adrian B.

  194. 197 Codrin iulie 4, 2012 la 3:12 pm

    cade basescu,
    nu cade basescu,
    cade basescu,
    nu cade basescu….
    tic, tac… poate scapam de tiranie, poate maine vom vedea lumina, poate…
    dar hai sa fim seriosi… voi nu stiti cat este de puternic si de infipt?. nu cade… mai trebuie sa asteptam… nu ca nu vreau, dar nu cade… este prea tare si de asta trebuie dat jos. puterea corupe pe cel slab, iar coruptia este un cancer.
    cu forta s-a adus democratia, cu forta se va castiga inapoi pentru ca suntem prea ocupati, prea adormiti, prea plictisiti sa ne mai pese… atatea vorbe-n vant am auzit atatia ani… atatea promisiuni si vise…. atatea minciuni incat suntem surzi la ce se intampla

  195. 198 dlnimeni iulie 4, 2012 la 4:00 pm

    Maximmouse! Nu sunt si nu ma consider in conflict cu Blogideologic. Discutam. Asa incit nu am inteles sensul mesajului dumneavoastra. Detaliati, va rog. De ce va surprind in mod neplacut?

  196. 199 dlnimeni iulie 4, 2012 la 4:05 pm

    Blogideologic: nu inteleg de ce sa demonstreze inferioritatea (nu-mi place aborigenilor) localnicilor.

  197. 200 Adrian B. iulie 4, 2012 la 4:24 pm

    Mesaj pentru Andrei Nastase :

    Draga Andrei , sa fii mandru de tatal tau pentru ca este un om demn , curajos si intelept ! Este un om EXCEPTIONAL !
    Si sa stii ca tatal tau NU ESTE SINGUR !!! Majoritatea tacuta a acestei tari a inteles si a vazut ABUZURILE si NEDREPTATILE la care a fost supus tatal tau si familia ta ! Si lucrurile au inceput deja sa se indrepte…
    Iti spune aceste lucruri un om simplu , neimplicat in politica si care locuieste tocmai in partea cealalta a tarii.

    Cu respect , Adrian B.

  198. 201 Eu iulie 4, 2012 la 4:41 pm

    dtucra iulie 4, 2012 la 10:05 am

    @anacaf, @eu
    Am citit legea 275/2006. Cine are timp sa creada ca nu ii va fi violata corespondenta…

    Pentru violarea corespondentei unui condamnat statul roman a fost deja condamnat la CEDO.

    Dar care ar fi diferenta intre cele scrise domnului Nastase aici pe blog si cele scrise pe hartie si remise direct destinatarului?

    Churchill : „poţi minţi foarte multă lume, mult timp, dar nu îi poţi minţi pe toţi, tot timpul.”
    Sau „poti minti un om o viata, pe toti o vreme, dar nu-i poti minti mereu pe toti”.

  199. 202 ioan iulie 4, 2012 la 5:34 pm

    De fapt, pe mine cetatean nu m-a intrebat nimeni intr-un referendum daca vreau sau nu sa fiu a saptea spita la caruta UE. Ca cetatean am acceptat sa fim colonie a UE, sa dam din resurse si sa fim piata de desfacere pentru banci si companiile lor DOAR pentru ca am considerat ca asa ne vom putea cumpara o pavaza care va apara fragila democratie aflata in constructie in Romania. Cand colo, la toate abuzurile sectei basistilor UE a tacut malc, inclusiv la judecarea si condamnarea abuziva a lui Adrian Nastase, care in fond le-a deschis usa. In acest caz concret ma intreb ce o fi facut, pe cine si cu ce o fi suparat atat de tare A. Nastase de l-au transformat sectantii in tinta vie plimbata prin piata publica in liniste, fara ca UE sau mai bine zis Marea UE sa zica macar pas? Poate ca i-a suparat pe amicii americani, dupa sprijinul pro-basist al latraului Gittenstein in tot felul de chestiuni. Sper ca vom afla intr-o zi. Sau poate nu. Cert este ca Nastase trebuie sa reziste. Are aceasta datorie morala, in fata celor pe care i-a guvernat si care il respecta.

  200. 203 Ghita Bizonu' iulie 4, 2012 la 6:40 pm

    „Off topic”

    Il auz pre Tinel spumegand ca Anastase si Blaga au fost schimbati neconstitutional … Adica azi sustine ce combatea ieri!

    La astea sunt bune principiile – sa te ajute sa pastrezi „nordul” . Insa ar fi cazul sa le respecti si cand nu iti convine…… ca vine si momentul in care si oponentu renunta la ele si atunci ce te faci ?!
    Dupa 8 ani de atac asupra constitutiei, a principiilor de drept – azi cand si adversarii au achiesat la parerea lor se mira ca contitutia nu ii mai protezeaza. Azi apelu’ lui Blaga suna calp .Fiindca este contrazis de ani de zile in care statu de drept a fost statui de Drepti si suprema lege muschiu prezidential .

    Asa cum stiti io sustin ca dupa Contitutie, asa cum fost-a ea redactata , presedintele unei camere este schimbat impotriva vointei sale doar de ingerul mortii .
    Dar de ani de zile s-a impus o interpretare abuziva, samavolnica bazata pe prestigitatie si limbaj si cam atat. Insa acum e prea traziu sa mai revenim. De ce?
    Fiindca error communis facit jus

  201. 204 Flavia iulie 4, 2012 la 7:30 pm

    Dumnezeu este cu noi. Daca va ajunge Crin Antonescu presedinte, sunt convinsa ca il va gratia rapid pe domnul Adrian Nastase.

    Multa sanatate, urari de bine si toata stima noastra domnului prim-ministru! Iar dumneavoastra, sa ramaneti acelasi luptator perseverent de pana acum! Sunteti un tanar deosebit si un fiu devotat, demn de tatal care v-a dat viata si v-a educat.

  202. 205 Flavia iulie 4, 2012 la 7:53 pm

    Matelotul pleaca. Gata.
    Soarta isi intoarce roata,
    Si in groapa altuia
    Cade cel ce-o va sapa.

    Vreau sa-l vad-o lume-ntreaga
    Cu catusele… pe targa!
    Ingrijiri sa i se dea
    In spital… la Rahova!
    Sansa azi atat sa-i lase:
    Schimb de locuri Nastase!

  203. 206 Karakas iulie 4, 2012 la 10:48 pm

    E clar ca are si Basescu si trupa sa au mult de pierdut, altfel nu faceau scandalul asta ridicol, cu accente dramatico-comice, gen „sariti, e lovitura de stat!” (Macovei), si prefacut simandicoase, a la Gitenstein, care, vezi Doamne, e ingrijorat de constitutionalitatea unei hotariri de guvern despre CC. Pina acum nu l-a deranjat nici pe unul, nici pe altul, ca tara a fost condusa bezmetic, cu dispret fata de popor.

    USL are un capital de simpatie si incredere. Sper sa nu-l iroseasca in van. Si atentie, vor urma multe manipulari, inclusiv la demonstratii, se va incerca fortarea ordinii publice si interventia Politiei, care apoi va fi criticata despre „brutalitate”, si evident, comparatii timpe cu venirea minerilor (Basescu a bagat deja deshtu’n cacao pe tema asta).

    Daca-i barbat de stat, si nu de statura, sa accepte sa fie validat democratic.

  204. 207 blogideologic iulie 5, 2012 la 4:09 am

    aproape totul http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/europarlamentarul-german-markus-ferber-va-initia-procedura-de-suspendare-a-romaniei-din-consiliul-european-afla-motivul-269620.html Germania postbelică a avut toate succesele, mai puţin o politică colonială. România este colonia pe care o vrea.

  205. 208 basescul iulie 5, 2012 la 6:26 am

    Bun, scrie sus ca este blogul nostru al tuturor asa ca am revenit.

    „In ceea ce priveste PD, dansii joaca la plesneala. Trag in sus, dupa care vad ce cade. Cade un satelit, cade o antena sau poate cade un fazan. Mai nou, au facut afirmatii ca vor colabora doar cu partea luminata a PDSR, dar au uitat sa spuna si cine califica care-i partea luminata….poate RENEL-ul.” Jurnalul National, 02.02.1996

    „Am vorbit ieri la telefon cu fiul meu cel mare, care se bucura ca nu sunt acasa. I-am dat ca tema sa citeasca 100 de pagini din „Toate panzele sus” (iata un slogan care ar putea face cariera in campania electorala), iar el s-a facut ca uita. Deci, ce sa va spun, el este cu grijile si bucuriile varstei lui, iar cem mic ii distruge masinutele, toate jucariile, il sicaneaza mai tot timpul. Cel mic e un fel de PUNR pe langa PDSR”. JN, 05.02.1996

    „…Domnule Basescu, poate regasiti navele… dupa aceeea, va rog sa va intoarceti!(Domnul Basescu iesea din sala si a dat afirmativ din cap, razand.” 02.03.1993

    ps. selectiuni din Umor Parlamentar.

  206. 209 basescul iulie 5, 2012 la 6:38 am

    Parerea mea, eu zic sa procedem cum a zis Pandele vis-a-vis de Vanghelie, se duce „pdul la Atheneu”, hai si noi, se duce, se duce pdul la ambasade hai si noi, s.am.d.,

    L-a intrebat oare cineva pe Claudiu Craciun ce inseamna normalitate in opinia sa, sau unde a fost in toamna anului 2009 atunci cand Traian Basescu calca in picioare o majoritate parlamentara constituita in modul cel mai democratic, sau cand pdul trecea cu tancul peste Regulamentul CDep,…

  207. 210 Doru Coarna iulie 5, 2012 la 7:19 am

    @ blogi,

    mai, chiar am avut gura aurita! Vezi tu pe net ca UE cica va aloca vreo 65mld Euro pt cercetare, anul asta, si dau banii acum preluandu-i chiar din fondurile nefolosite ale unora ca noi!!!!!!!!!!!!!!!

    Azi dimineata am aflat, asa ca banuiam corect, au comunicat o magarie ca sa capete rapid niste lovele, mai jalnic ca la noi…

    Cred ca te-am convins cu cercetarea asta stiintifica… Acum astept sa se auda hohotele de ras ale alora de peste ocean… le ia insa timp sa vada daca masa aia este relativista si la ce viteza, daca nu cumva era chiar viteza de expulzare in urma ciocnirii… Bineinteles ca nu coincid, si apoi se vor pune pe ras! Sau, pe o colaborare acolo, ca ii e foame si la gura lor, nu?

    Cam asta-i lumea. Azi.

  208. 211 Doru Coarna iulie 5, 2012 la 7:27 am

    @ all,

    de remarcat spusele lui Gittenstein, anume ca sa se schimbe, dar democratic, cu alegeri si vot, adica nu cum pesemne i-a soptit Monica in ureche ca-i mineriada…

    Deci de ieri, 4 iulie, Comendattore a pornit oficial pe tobogan daca poporul va vota asa, sau va reveni daca nu. Oricum, are ce face cateva saptamani si parca ii e mai usor decat sa mearga de 1000 de ori la tribunal, precum AN. Si apropo de Rahova, vom asista oare la marea rocada???

  209. 212 Doru Coarna iulie 5, 2012 la 7:32 am

    @ Blogi,

    ca mi-am adus aminte acum vazand stirile, nu fi suparat, nenea ala in carucior din England a pierdut si el pariul, de 100 usd, cu alt nene din State, asta a parit ca bosonul nu exista iar ala ca da… SI astia l-au gasit, dar montat intr-un ghem, evident instabil, care degenerand a emis o unda pe care ei au prins-o si in baza careia au putut calcula masa aia de 125GeV, eronata rau de tot. Acum, probabil ca sesizati, vor spune ca-i relativista, dar ii va costa ceva colaborari cu americanii care sa confirme, nu-i asa, „particula”.
    Mi-e drag de ei.

  210. 213 teostanc iulie 5, 2012 la 7:50 am

    Doru Coarna,
    Ma gandesc ca poate dvs. ati facut ceva greseli de evaluare.
    Pare ca le dati lectii celor de CERN. Aceia si-au luat niste rezerve. Eu cred ca au facut comunicarea ca nu cumva sa piarda prioritatea si nu pentru bani.
    Ar trebui sa avem rabdare cu judecatile de valoare. Amintiti-va de fusiunea la rece!

  211. 214 nic iulie 5, 2012 la 8:46 am

    @doru coarna (4 iul, 7:52 am) Mai ai multe idei d’astea? Incearca sa si gandesti inainte de a le da drumul.

  212. 215 Ana iulie 5, 2012 la 9:21 am

    Dumnezeu face DREPTATE!
    Anastase a cazut cu 160 de voturi exact acelasi nr de voturi cu care a fraudat Legea pensiilor. Nimic nu este intamplator. Exista un echilibru perfect in tot ceea ce facem si spunem.
    Sunt convinsa ca incepand din aceste zile totul se va schimba si multi isi vor primi rasplata pentru tot ceea ce au facut.
    Fiti puternici caci binele va invinge si Dumnezeu va face dreptate!

  213. 216 Flori iulie 5, 2012 la 10:02 am

    Dacă până mai ieri, nu credeam că ceva se va schimba în țara asta, iar sacrificiul Domnului Adrian Năstase și al familiei sale este inutil, astăzi mi-am schimbat radical optica.
    A venit momentul judecării celor ce au batjocorit țara asta căt și sufletele cetățenilor onești.
    Drept pentru care îl ROG pe dnul Adrian Năstase căt și pe familia acestuia SĂ REZISTE. NU va mai fi mult de îndurat,vom intra în normalitate iar calvarul prin care aceștia trec sunt convinsă că în scurt timp va lua sfârșit.
    Le mulțumesc acestora că s-au sacrificat pentru noi cetățenii.
    Din păcate nu avem altă posibilitate decât să ne rugăm la Bunul Dumnezeu pentru ei.
    Sper că toți ce îi sunt alături dlui Adrian Năstase, să-i dea o palmă la referendum, celui ce a creat această situație.
    Astăzi este ZIUA JUDECĂȚII CHIAR DACĂ SE ÎNCEARCĂ TRAGEREA DE TIMP!
    D-nul Adrian Năstase, vă dorim sănătate și putere!
    Vă rugăm să rezistați!
    Sigur nu va mai dura mult și calvarul va lua sfârșit!
    Vă mulțumim

  214. 217 Adrian B. iulie 5, 2012 la 11:06 am

    D-le Nastase , sunt alaturi de dumneavoastra ! Cred ca ziua judecatii a venit ! D-ul Basescu este pe cale sa intre in ” galeria selecta ” a gunoaielor istoriei , alaturi de : Carol al 2-lea , Ceausescu , etc. Basescu culege acum ceea ce a semanat timp de 8 ani si cred ca va sfarsi asemeni lui Mubarak ! Era previzibil ceea ce se va intampla …

    Cu respect , Adrian B.

  215. 218 dtucra iulie 5, 2012 la 11:28 am

    @eu
    O sa imi mai permit un timp sa nu am incredere in sistem. CEDO e departe si procedura e lunga.
    Diferenta e cea dintre o scrisoare privata si o scrisoare deschisa.
    O sa fiu mai increzatoare cand il voi sti pe AN acasa, in siguranta.

  216. 219 blogideologic iulie 5, 2012 la 11:56 am

    @Flavia spune, în iulie 4 : „Daca va ajunge Crin Antonescu presedinte, sunt convinsa ca il va gratia rapid pe domnul Adrian Nastase.”
    O declaraţie aproape identică a fost făcută azi, 5 iulie, de preşedintele Traian Băsescu. S-a spus de multe ori că TB citeşte blogul (şi uneori comentează).

  217. 220 Marian Nicolae iulie 5, 2012 la 12:23 pm

    Pentru cei care nu stiu, ci doar au banuit, romanul Adrian Nastase s-a sacrificat pentru Romania noastra, pentru Transilvania noastra si pentru viitorul copiilor nostri.

    Sa nu uitati niciodata acest lucru !!!

    Romanul Adrian Nastase merita tot respectul si stima romanilor de pretutindeni!

    Romanul Adrian Nastase si-a facut datoria catre tara!!!

    Noi, ceilalti romani trebuie sa facem acelasi lucru!!!!

    Sa-ti dai viata pentru tara ta, este un pret prea mic de platit pentru viitorul Romaniei in lume!!!!!

    Alti romani, in alte epoci, au platit acest pret !!!

    Noi toti trebuie sa fim gata sa onoram nota de plata catre tara!

    Oricand, oriunde, la orice ora din zi sau din noapte.

    Eu personal sunt gata sa fac aceasta depunere in contul Romaniei, stiind ca soldul meu catre tara nu este pe zero..

    Intrebati-va fiecare daca sunteti tot la fel de pregatiti sa faceti pace cu voi insiva si cu cei din jurul vostru.

  218. 221 Maximmouse iulie 5, 2012 la 12:39 pm

    @Flavia,

    draga, lasa propaganda asta portocalie. Domnul Nastase nu are nevoie de gratiere.Clar?

  219. 222 violet iulie 5, 2012 la 2:00 pm

    „violet
    iulie 3, 2012 la 4:00 pm

    Sper ca, în curând, Adrian Năstase să fie graţiat de preşedintele interimar, Crin Antonescu! După aceea, să rămână un detaliu achitarea sa, într-un proces corect la CEDO sau cum e legal. Iar despăgubirea cerută statului român, una mare, ar fi foarte frumos să fie donată de Adrian Năstase într-un scop caritabil, în mod vizibil şi mediatizat.
    Doamne ajută!”

    Asta am scris eu alaltăieri. E posibil să fi citit blogul Băsescu, de fapt e chiar sigur că-l citeşte, dar asta nu înseamnă că s-a inspirat de aici. El a trăit pentru ceea ce-i face lui Adrian Năstase; poate totul a fost urgentat şi pentru că avea informaţii că va fi suspendat. Şi s-a gândit dinainte la tactica legată de justiţie, al cărui mare apărător – vezi Doamne ! – e el.

  220. 223 Karakas iulie 5, 2012 la 2:49 pm

    Media romaneasca e clar manipulata si manipulanta. Cititi stire Mediafax de azi:

    „Politica românească, de o agitaţie recunoscută, tinde să fie ignorată ca zgomot de fundal, dar de această dată acapararea puterii de către USL este destul de serioasă pentru a conduce la o slăbiciune cu durată mai lungă a cursului euro-leu”, se arată într-o notă de cercetare a ING.”

    Deci, o nota „de cercetare” de la ING (cine o fi facut cercetarea si cine a comandat-o?), care nu se stie cum a ajuns in mainile celor dela MEDIAFAX, afirma ca USL „acapareaza” puterea, la modul „destul de serios”. Bine ca o fac cu destula seriozitate! Referitor la „acapararea” puterii, este o tema larg „emanata” de la PDL. Ca si cum ei au fost ingerasi cind au ‘acaparat’ puterea de la PSD in trecut. „Acapararea” merge mina-n mina cu „politizarea”, o alta acuza a PDL, cu degetul catre USL, care isi pun oamenii lor in institutiile statului. Ei, insa, au lasat pe toti pesedistii la post cind au luat puterea in 2005. Aiurea…

    Mult zgmot pentru…putere. Doar ca cei care seamana vint, vor culege furtuna. Oamenii incep sa inteleaga cum se fac manipularile in mod „democratic”. Cu bani, pentru bani. Atit.

    http://www.mediafax.ro/economic/grupul-ing-avertizeaza-acapararea-puterii-de-catre-usl-destul-de-serioasa-pentru-a-afecta-pe-termen-lung-cursul-9818702

  221. 224 blogideologic iulie 5, 2012 la 3:45 pm

    Yahoo! News : +Președintele Traian Băsescu dă startul campaniei pe platforma de microblogging Twitter.+ Însă, reamintesc eu, președintele Traian Băsescu a început de fapt cu un comentariu de blogging, sub nick, pe acest blog.

  222. 225 Doru Coarna iulie 5, 2012 la 3:52 pm

    @ teostanc,

    o parte din banii aia pe care ii toaca cei de la CERN vin si din sumele pe care Romania nu le-a putut accesa, din vina noastra bineinteles, insa in UE ne putem intreba asa, asemenea cercetari sunt sub egida UE si nu sub cea a unor tari care au construit LHC cu bani europeni. Si daca la asta mai adaugi si faptul ca au un instrument de calcul pe care il ignora, de fapt nu-l ignora ci il ocolesc cu grija ca sa poata spulbera sume uriase la vreme de criza, suntem fix in situatia asfaltangiilor romani.

    Dpdv stiintific nu-mi pasa, eu sunt oricum cu mult dincolo de ceea ce stiu ei iar viata mi-a oferit indeajuns, nu am alte pretentii, sincer.

  223. 226 Doru Coarna iulie 5, 2012 la 4:07 pm

    @ nic,

    asta-i un loc de dezbateri, in mod traditional. Eu am propus votul transparent, tu imi spui ca nu gandesc fara a preciza de ce… Deci, de ce? Ce nu-ti place? Crezi ca votul este acelasi lucru cu sexul sau cu necesitatile fiziologice, iti trebuie intimitate? Sau iti este frica de, si cu, optiunile tale?

    Spune-ne sincer care-i motivul si poate ca gasim, din dezbateri, ceva ce nici grecii n-au gasit de cand au inventat democratia.

    Eu asta nu pricep, ce trebuie sa fie secret in optiunea mea electorala? Ma omoara Basescu si serviciile? Hai sa fim seriosi, trebuie acelasi curaj ca atnci cand respiri. Aer liber! Alte motive? Gandeste-te insa si la avantaje, nimeni nu poate fura, influenta, cumpara, vinde sau falsifica votul si ar costa infinit mai putin, fara un teanc de buletine tiparite si fara risc pt intreaga societate, risca doar cei care au ales un talhar, un motiv in plus sa caste bine ochii cand aleg, raspunderea trebuie sa fie comuna intre angajator, votantul, si angajat, votatul… Iti convine sa platesti nebuniile unui om ales de niste natangi? Daca da, n-ai decat… Mie nu.

  224. 227 blogideologic iulie 5, 2012 la 4:09 pm

    Stat federal ? CRISTIAN CAMPEANU : +În Federalistul 47, James Madison scrie că „acumularea tuturor puterilor, legislativă, executivă şi judecătorească în aceleaşi mâini, fie ale unuia, ale câtorva sau ale mai multora, fie ereditare, autonumite sau alese poate fi considerată în mod justificat ca fiind însăşi definţia tiraniei”. […]+ http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/e-timpul-pentru-inca-o-lupta-pentru-libertate-269664.html România nu este, şi nu va fi, un stat federal !

  225. 228 radu c iulie 5, 2012 la 6:31 pm

    Iata ca am avut dreptate si ma felicit. Tributul pe care il platiti stand in temnita scurteaza cu fiecare clipa viata regimului Basescu. Incerc sa imi imaginez cat va poate fi de greu . Sacrificiul pe care il faceti sper sa fie bine inteles si recunoscut de romani. Gestul d-voastra ,alaturi de acel erou ce a sarit de la balconul parlamentului,alaturi de alti romani curajosi au impins regimul Basescu spre prapastie.
    Va multumesc si va sunt alaturi .

  226. 229 basescul iulie 5, 2012 la 6:35 pm

    alo, alo, blogideologic io sunt basescu, ideologule sunt in al noulea cer, am aflat in seara asta de la mru ca eu sunt statul de drept, mitingu nu era pt atacul dat de USL la adresa democratiei din Romania, ci pt mine, basescu, eu basescu -statul de drept, ati auzit sa strigat basescus sus basescu, na rudimente de gandire viscerala.

    ps. v-ati prins de ce se fataia neamtu cu usturoiu in mana, jalnic individ, si cand te gandesti ca asta trebuia sa fie alba ca zapada a politicii din Romania.
    L-ati auzit pe mru vorbind,ei sunt Romania curata, Romania dreapta mesaje identice cu cele ale garzii de fier, pariez ca sunt scise de lazaroiu, voi ce ziceti

    Stati linistiti Victor Ponta este asemeni lui Jefferson in comparatie cu indivizii acestia, cat despre mru, este precum o batranica de la tara, pana si neagu Djuvara i-a zis sa stea in banca lui,intr-un fel, dar nu s-a prins dupa cum se vede.

  227. 230 Roxana Iordache iulie 5, 2012 la 6:54 pm

    @blogideologic. Stă tot timpul cu ochii pe net şi cu urechile la televizor (Antena 3). Comentează de multe ori. Pe blogul meu a apărut ieri un comentariu pe care Băsescu l-a reiterat azi în Parlament. :mrgreen:

    @Tuturor.Trebuie răbdare, înţelepciune, încredere, calm şi luptă fără ezitare. Nimic fără Dumnezeu!

    @violet. Un preşedinte interimar are strict rolul de administrare tranzitorie. În acest caz, către propria succesiune.

  228. 231 Eu iulie 5, 2012 la 7:36 pm

    Rady Gyr

    Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
    nu pentru patule, nu pentru pogoane,
    ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
    pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
    pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
    ci ca să aduni chiuind pe tapsane
    o claie de zări şi-o căciula de stele,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
    şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
    şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
    pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
    pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
    Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
    Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  229. 233 A Soare iulie 5, 2012 la 7:58 pm

    Cred ca amnistia ar fi cea mai buna, dar ar dura mai mult…Sa fie cum e mai bine si cat mai repede.

  230. 234 M.Voicu iulie 5, 2012 la 8:51 pm

    @Doru Coarna, iulie 5, 2012 la 7:19am ii spune lui @blogideologic :
    ”UE cica va aloca vreo 65mld Euro pt cercetare, anul asta, si dau banii acum preluandu-i chiar din fondurile nefolosite ale unora ca noi !!!!!!!!!!!!! ”
    Da’, cu rusinea, cum ramane ?

  231. 235 dlnimeni iulie 5, 2012 la 9:25 pm

    24 de ore.
    Posted on 5 iulie 2012

    Mai avem 24 de ore pina ce vom afla daca parlamentarii vor vota pentru suspendarea ori nesuspendarea dlui Basescu din functia de presedinte. 24 de ore in care presedintele mai poate incerca manevre, o salvare de ultim moment. Deoarece perceptia este ca romanii il vor revoca, ca presedinte, la referendum. Au fost spuse si scrise multe lucruri despre maniera in care evenimentele au ajuns pina aici. Au aparut persoane in adevarata lor lumina, doar banuita pina acum si care, cu aceasta ocazie, si-au aratat hidosenia si rautatea sufleteasca. Opinia mea este ca un vot parlamentar pentru suspendare ar produce o neutralizare: presedintele se va intoarce, din nou, la popor iar poporul – si nu opozantii politici ai presedintelui – va decide. Indiferent maniera si acuzele, votul popular este cel mai democratic mijloc posibil, iar presedintele nu are de ce sa se fereasca de el.

  232. 236 dlnimeni iulie 5, 2012 la 9:36 pm

    Roxana Iordache: Aya l-a semnalat pe aici in repetate rinduri. Totusi, ceva imi spune ca in seara asta nu este.

  233. 237 camelia iulie 5, 2012 la 9:55 pm

    Nu mai e mult! Curaj l!!!! Suntem alaturi de voi.

  234. 238 dlnimeni iulie 5, 2012 la 10:42 pm

    Pedeleul a slabit.
    Posted on 5 iulie 2012

    Am privit special la TV si m-am uitat pe site-uri de presa pentru a vedea citi participanti erau la demonstratia pro – Basescu. Cu tot cu sosirile cu autocare din provincie, numarul demonstrantilor presedintelui nu a depasit, dupa relatarile presei partizane a dlui Basescu, 3000. Ceea ce inseamna ca nu au fost mai mult de 1500, dar sa iau de bun numarul de 3000. Cu niste ani in urma, atunci cind, in urma fuziunii PDL cu PD, am devenit, dus de curent, om al PDL, mai mult de 3000 de oameni putea scoate in strada o organizatie de sector. Nu doar atit, chiar si numai PLD-istii dintr-un sector erau mai multi de 3000. Intr-un numar de ani, capacitatea pedelistilor de a aduna simpatizanti a scazut mult. 100 de persoane la Cluj, unde dl Boc e primar, duce la banuiala ca a fost vorba de angajati ai primariei. Mai mult, am motive personale, pe care le trec sub tacere, sa cred ca pedelistii au intrat si intr-o lehamite organizatorica. Legat de asta, gasesc posibil si ca dl Blaga nu prea si-a dat interesul in mod deliberat. Decaderea in numar de simpatizanti, ca si organizatorica pe care am vazut-o ( dupa relatarile chiar ale media partizane, 2/3 dintre participanti au sosit dupa ora de incepere, fruntasii pedelisti vorbind in fata a doar circa 1000 de persoane) este rezultatul comportamentului pedelist fata de proprii membri si simpatizanti de-a lungul anilor, rezultatul politicii interne de ignorare si dispret fata de oamenii care i-au ajutat in destule campanii electorale sa ia si sa mentina puterea. Membrii si simpatizantii ca mine, rau tratati, au plecat. Si au mai ramas ceea ce am vazut in media. Niste resturi. Sa fie sanatosi, ei au dorit sa fie asa. Eu unul sper ca presedintele sa fie suspendat si voi avea o mare satisfactie sa votez la referendum pentru demiterea lui. Va fi, pentru mine, momentul revansei unui nimeni.

  235. 239 Aya iulie 6, 2012 la 12:34 am

    @

    All

    E CINEVA CARE NU A INTELES?

    Victor Ponta reprezenta, evident, Romania, in 4 iulie 2012, la Ambasada SUA (mesajul evident fiind in momentul intonarii imnului Romaniei).

    In 5 iulie 2012, legendarul general Wesley Clark accepta sa devina – si a fost prezentat public ca atare- consilier onorific al premierului Victor Ponta.

    Mai are cineva nevoie de „elemente” suplimentare pentru a intelege?

    P.S.
    In alta ordine de idei:
    Wesley Clak isi serbeaza ziua de nastere odata cu mine:
    23 decembrie.

    Un Capricorn „special” (ziua indica o „sectiune” cu totul aparte a zodiei) in care am incredere.

  236. 240 Karakas iulie 6, 2012 la 1:14 am

    Macovei: „Din 3 iulie mi-e frica incontinuu de dictatura, de statul capturat”, a spus ea….”

    Pai da, de dictatura ei si a regimului pe care l-a sustinut si care a capturat Romania timp de 7 ani nu ii era teama, doar ei faceau legea…acum, cind se profileaza gratiile pentru ai lor, le e teama. Foarte „umana” a devenit dintr-o data Macovei, are chiar sentimente de teama…

    Eu cred ca transpira tare de frica…gratiilor. E foarte convenabil sa apara victime inainte sa aibe de a face cu justitia. Nu degeaba zicea Basescu ca justitia e miza.

    http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/macovei-din-3-iulie-mi-e-frica-incontinuu-de-dictatura-1177125

  237. 241 blogideologic iulie 6, 2012 la 2:05 am

    “TIMIŞ. Intelectualii bănăţeni sunt revoltaţi de deciziile luate de Guvernul Ponta. Timişoara vrea alianţă împotriva dictaturii. Reinvierea societatii civile cu implicarea unor tineri curati e singura speranta de salvare a Romaniei.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/timisoara-vrea-alianta-impotriva-dictaturii-269593.html Ţin să reamintesc “intelectualilor bănăţeni” şi definiţia pe care a dat-o Jean– Jacques Rousseau : „Societatea civilă este formată din acele persoane care doresc transferarea proprietăţii publice în proprietatea lor privată.” Ceea ce a făcut cu succes Gabriel Liiceanu, un ilustru reprezentant al societăţii civile, atunci când a transformat Editura Politică în editura Humanitas.

  238. 243 blogideologic iulie 6, 2012 la 2:45 am

    Contradicţie în Franţa între ministrul culturii şi ministrul bugetului. Ministrul culturii doreşte menţinerea nişei fiscale pentru mecenatul de întreprindere. Ministrul bugetului se opune. Ministrul culturii mai doreşte prelevarea unei redevenţe de pe proprietatea asupra ecranelor computerelor. Ministrul bugetului se opune http://www.lemonde.fr/politique/article/2012/07/05/redevance-mecenat-la-ministre-filippetti-suscite-la-contradiction_1729931_823448.html

  239. 244 Sibilla iulie 6, 2012 la 3:21 am

    AN-ul nostru ESTE NEVINOVAT !
    bă-SECU : ” am făcut bine oamenilor ”….. ptiii, bată-l să-l ucigă de zmintit !!
    a făcut ” bine ” românilor, el, Satanic Abuser, bă-SECU, arză-l-ar să-l arză !!!!
    A izgonit românii dincolo de graniţe, le-a spus ” valea ! ” şi-au plecat mulţi , foarte mulţi, ca să supravieţuim cei care am rămas .
    Încă un motiv să-l trimit la dracu pe acest jeg penal : azi, sora mea a avut un accident de maşină în Italia, accident de muncă !!!
    JOS cu javra ordinară !!!
    JOS CU JAVRA ORDINARĂ !!!!!!!
    LA PUŞCĂRIE, bă-SECU LA PUŞCĂRIE, LA PUŞCĂRIEEEE… bă-SECU la PUŞCĂRIEEE…

    p.s. Procurorul să se ţină de cuvânt, că ŞI d-aia l-am dăruit cu încredere , susţinere : toate pedeleprele, toate pedelichelele SĂ PLĂTEASCĂ pentru hoţie,. jaf, trafic de influenţă, înaltă trădare, abuz, genocid… Sechestru pe averile bastarzilor, la pârnaie cu ei FĂRĂ MILĂ !

  240. 245 blogideologic iulie 6, 2012 la 5:35 am

    rapiditatea sperie „Krichbaum îi scrie lui Barroso că în România democraţia e atacată şi e cazul pentru infringement” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/krichbaum-ii-scrie-lui-barroso-in-romania-democratia-e-atacata-e-cazul-pentru-infringement-269739.html România trece acum printr-o perioadă de transformări benefice şi rapide, în cadrul unui proiect al doctrinei naţionale promovat de către USL, pentru a se putea gestiona corect şi rapid economia ţării. Dar iată că politicieni pedelişti, precum Monica Macovei şi Theodor Stolojan, prezintă foarte distorsionat, şi prin prisma intereselor lor de partid şi personale, transformările acestea în Occident, tot după cum bănuiesc eu că există o linie paralelă de propagandă în Vest, în aceeaşi direcţie politică, dusă de către serviciul secret SIE. În ce măsură sunt ei crezuţi ? Constatăm că da, ei sunt crezuţi ! Păi unii dintre politicienii şi parlamentarii vest-europeni care vituperează fără să cunoască situaţia reală (precum fac doamna Viviane Reding ori acest domn Gunther Krichbaum) l-ar fi împiedicat chiar şi pe Saul, poteraşul prigonitor, să se convertească rapid pe drumul Damascului în bunul Sfânt Pavel !

  241. 246 teostanc iulie 6, 2012 la 6:49 am

    Ma bucur enorm ca multi comentatori au ramas pe acest blog. Eu consider ca este manifestarea unui sentiment de solidaritate cu dl Nastase.

    Nu cred ca, daca va deveni interimar, dl Antonescu il va gratia pe dl Nastase. In toate ipostazele s-ar da munitie letala pentru PDL si Base, dar nu va mai trece multa vreme pana cand dl Nastase va deveni simbolul luptei impotriva abuzurilor puterii, lupta care a mers pana la sacrificiu de sine.

    Trebuie sa recunosc ca dl Ponta si-a gasit cuvintele potrivite, gen eu reprezint guvernul si ma ocup de administrarea tarii, nu de polemica dintre Parlament si Presedite, tarziu, dupa ce i-a scapat porumbelul din gura cu criticile la adresa CC iar cand a plecat la CE a marsat ca se va duce in ciuda avizului CC, desi se putea prevala de faptul ca decizia curtii este obligatorie numai dupa publicarea ei in MOf.

    PS
    Doamna Macovei da semne evidente de nebunie!

  242. 247 Cris iulie 6, 2012 la 7:56 am

    S-ar părea că, aseară, cu mitingul lor ridicol, PDL-iștii au „trezit” Piața Universității. Unde dai și unde crapă…

  243. 248 Doru Coarna iulie 6, 2012 la 8:02 am

    @ M. Voicu,

    care rusine? Trebuie sa-mi fie? Pt ce? Ca am opinii? Daca te gandesti ca incerc sa le dau lectii celor de la CERN te inseli, este dezbatere veche si atat. Ca sa le dau lectii ar inseamna ca incerc sa le arat cum se face, ori eu exact asta nu voi face niciodata. Sustin doar alte idei, ca multi altii inaintea mea si chiar in vremurile noastre, si atat. Poate am dreptate, poate nu, dar bine cel putin ca nu sunt leguma. Iar realitatea se arata a fi de partea mea.

    Chiar azi am primit confirmarea celor postate de mine, ca dubii, pe acest blog zilele trecute: cativa savanti se intreaba in Physicsworld daca ceea ce s-a gasit este bosonul Higgs sau este altceva, alt boson. Si stai ca n-au percutat inca aia de peste ocean! Problema fizicii clasice tine de modul in care este definit bosonul, asa ca ei au presupus ca trebuie sa aiba o masa mai mare decat cea a neutronului, dar Higgs, ca subparticula constitutiva a particulelor elementare, trebuie sa fie musai mai usor decat un electron. Ceea ce au gasit ei este un ghem de dipoli cuantici in numar par, instabil, aparut ca urmare a ciocnirii la energii inalte si care a degenerat imediat in fronturi electromagnetice elementare, adica fotoni, iar ei au masurat energia undei si apoi au calculat masa echivalenta a particulei initiale… era insa efemera! Universul nu poate fi constituit din particule efemere caci ar fi fost si el, in intregime, efemer…

    Sa stii o chestie: mai multa fariseism si lacomie ca in UE nu cred ca exista nicaieri, nici pe Broadway… Banii purjati prin „cercetare” seamana cu ceea ce fac asfaltangii nostri, doar ca ei au deja autostrazi asa ca smenuiesc sume uriase mai sofisticat, cu fizica experimentala… Sunt mai avansati.

    Si inca ceva, nu vad de ce noi, ca romani, trebuie sa ne acoperim reciproc permanent de rahat, cand vedem bine si simtim din plin, pe pielea noastra, cu ce smecheri avem de-a face…

    Salutari.

  244. 249 dlnimeni iulie 6, 2012 la 8:04 am

    Aya: cine l-a sfatuit pe dl Ponta l-a sfatuit foarte bine. Daca mai era pentru cineva obscur faptul ca dl Basescu este terminat ( cu exceptia unui Act sau Minune a lui Dumnezeu), acum probabil ca este limpede. Problema este ca, pe cit m-am destins mai tare din punct de vedere politic, pe atit m-am ingrijorat mai tare din punct de vedere economic. Uneori nici sa intelegi prea bine nu e bine.

  245. 250 Cris iulie 6, 2012 la 8:08 am

    Văd că în fiecare zi apar câteva zeci de comentarii în plus. Mă bucur că mai sunt și alți oameni cu bun simț.

  246. 251 santinela iulie 6, 2012 la 8:40 am

    AYA-pot sa fiu sceptic in legatura cu acest general ?
    Este OK pentru imagine si „facere” de relatii dar specializarile lui dau de gindit. Geodezie,geologie,resurse naturale,hidro etc. Consilier „benevol”,gratis,haida de! Reprezentant de mari companii. Si peste toate a condus razbelul impotriva Iugoslaviei ceea ce in zona mea de tara „asta nu se exista”. Sper sa ma insel,dar deobicei o fac foarte rar.

  247. 252 Simpatizant iulie 6, 2012 la 10:13 am

    Un proces istoric celebru este cel al lui Socrate. Actul de acuzare al acestuia a fost întocmit de către Meletos, Anytos și Lycon: „Eu, Meletos, fiul lui Meletos, din dema Pitthea, acuz sub jurământ pe Socrate, fiul lui Sophroniscos, din dema Alopex. Socrate se face vinovat de crima de a nu recunoaște zeii recunoscuți de cetate și de a introduce divinități noi; în plus, se face vinovat de coruperea tinerilor. Pedeapsa cerută: moartea”.
    Ultimile cuvinte a lui Socrate au fost: „Criton, îi sunt dator lui Asclepios un cocoș, vă rog să nu uitați să i-l dați”. Prin aceste cuvinte Socrate îl roagă pe Criton să aducă o jertfă zeului medicinei drept mulțumire că i-a vindecat sufletul de boala de-a fi fost unit cu un trup.
    Credinţa lui Socrate era că: nu a trăi e de mare preţ, ci a trăi cinstit.
    Reamintesc câteva pasaje din Psalmi:
    Ps. 26
    2. Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?
    12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieşte-mă şi mă ascultă.
    Ps. 30
    26. Îmbărbătaţi-vă şi să se întărească inima voastră, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul.
    Ps. 50
    18. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi.
    Ps. 54
    25. Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului.
    Ps. 55
    11. În Dumnezeu am nădăjduit, nu mă voi teme: Ce-mi va face mie omul?
    Ps. 56
    6. Fiii oamenilor, dinţii lor sunt arme şi săgeţi şi limba lor sabie ascuţită.
    Ps. 57
    6. Dumnezeu va zdrobi dinţii lor în gura lor; măselele leilor le-a sfărâmat Domnul.
    Ps. 61
    9. Dar deşertăciune sunt fiii oamenilor, mincinoşi sunt fiii oamenilor; în balanţă, toţi împreună sunt deşertăciune.
    Ps. 69
    1. Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuţi mie grăbeşte-Te!
    Ps. 70
    3. Fii mie Dumnezeu apărător şi loc întărit, ca să mă mântuieşti,
    4. Că întărirea şi scăparea mea eşti Tu.
    Ps. 78
    15. Dumnezeul puterilor, întoarce-Te dar, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta,
    16. Şi o desăvârşeşte pe ea, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi pe fiul omului pe care l-ai întărit ţie.
    Ps. 89
    14. Învaţă-ne să socotim bine zilele noastre, ca să ne îndreptăm inimile spre înţelepciune.
    Ps. 104
    4. Căutaţi pe Domnul şi vă întăriţi; căutaţi fala Lui, pururea.
    Ps. 108
    25. Ajută-mă, Doamne Dumnezeul meu, mântuieşte-mă, după mila Ta,
    Ps. 120
    7. Domnul te va păzi pe tine de tot răul; păzi-va sufletul tău.
    Psalmul 124
    4. Fă bine, Doamne, celor buni şi celor drepţi cu inima;
    Psalmul 125
    5. Cei ce seamănă cu lacrimi, cu bucurie vor secera.
    Psalmul 126
    5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.
    Psalmul 127
    3. Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale.
    Psalmul 138
    23. Cercetează-mă, Doamne, şi cunoaşte inima mea; încearcă-mă şi cunoaşte cărările mele
    24. Şi vezi de este calea fărădelegii în mine şi mă îndreptează pe calea cea veşnică.

  248. 253 fragmentariumpolitic iulie 6, 2012 la 10:14 am

    “Sunt incriminat pentru declaratii, nu pentru fapte”, s-a aparat Basescu, in parlament, la citirea capetelor de acuzare din cererea USL de suspendare din functie a sefului statului. Si Hitler s-ar fi aparat probabil la fel, pentru ca el personal n-a comis practic nicio nelegiuire, i-a pus pe altii sa-i infaptuiasca ordinele abominabile.

  249. 254 nic iulie 6, 2012 la 10:56 am

    @ Doru Coarna
    Am crezut ca aiureala este atat de mare ca nu are rost sa o si comentez.
    Dar cum vad ca insisti iata si ceva explicatii.

    Intai sa vedem ce spui tu prima oara:

    „Eu am alta idee: votul public! Adica, atunci cand votam, sa ne asumam deschis alegerea pe care o facem!”

    Esenta votului este libertatea expresiei. Secretul votului este garantia libertatii lui.
    Nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru optiunea sa politica, atata vreme cat este legala. Si chiar daca spui ca nu te-ai simti in pericol sa-ti exprimi public optiunea incearca sa iti imaginezi acest lucru intr-o tara condusa de o sosie a lui Ceausescu. Sau doar ca ai un sef la loocul de munca pe care il scoate din sarite optiunea ta politica.

    „Si apoi, daca regimul face prostii, consecintele acestora sa le suporte doar cei ce au votat regimul acela! Adica acum doar votantii basisti din 2009 sa plateasca creditul FMI, bine?”

    Nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru faptele altora. Cum ar fi ca un membru al guvernului pe care l-ai votat sa se dovedeasca a fi corupt sau chiar hot? Ai raspunde solidar cu el?

    Iar cine nu vrea sa voteze public, liber asumat, sa nu poata vota!

    „Ce-i aia sa optez in secret? Ce, suntem securisti? Democratia tine de secret?”

    Exact asa. Democratia tine si de secret, adica de dreptul la intimitate, de dreptul de a nu avea aceleasi ganduri cu aceia care au putere asupra noastra fara a suferi consecinte. Votul nu este un contract, este o opinie si o optiune care poate fi buna sau mai putin buna. Democratia tine si de dreptul de a nu avea dreptate.

  250. 255 Gavrila iulie 6, 2012 la 11:57 am

    Numirea lui Wesley pe langa primul ministru indica faptul ca situatia e foarte aproape de game, set and match.
    Cat despre vecinii dela vest de tot, ceva zgomot pentru galerie -auzi, cica urmaresc situatia cu multa atentie; chiar ma bucur de atentia lor.
    Mult a fost, putin a ramas.
    Go USL!

  251. 256 Simona iulie 6, 2012 la 12:50 pm

    Domnule Nastase, nu fiti trist pentru ca noi va iubim si suntem alaturi de dumneavoastra, cei care au mintit si v-au defaimat vor raspunde!Toti stim ca sunteti un mare OM si ca Dvs. meritati sa fiti presedintele Romaniei. Cei care nu recunosc aceasta, va invidiaza si au pentru ce. Veti fi eroul nostru, numai bine va dorim dumneavoastra si familiei !

  252. 257 M.Voicu iulie 6, 2012 la 10:30 pm

    M.Voicu
    La iulie 5, 2012 la 8:51pm scrisesem: ”@Doru Coarna, iulie 5, 2012 la 7:19am ii spune lui @blogideologic : ”UE cica va aloca vreo 65mld Euro pt cercetare, anul asta, si dau banii acum preluandu-i chiar din fondurile nefolosite ale unora ca noi !!!!!!!!!!!!!” Da’, cu rusinea, cum ramane ?
    Eu nu sunt in tara acum. Imi scrieti la iulie 6, 2012 la 8:02am : ”care rusine? Trebuie sa-mi fie? Pt ce? Ca am opinii?”
    Io m-am referit la banii care ni s-au fluturat de catre guristi da’ nu i-am putut lua; explicasem altadata ca
    banii ieuropeni se acorda pe conditii potestative – si cine-a negociat treb’ia sa se prinza d’atunci :mrgreen:

  253. 258 MIHAELA iulie 7, 2012 la 10:46 am

    Nu gratierea pentru d-l Adrian Nastase, cum am vazut in cateva postari!
    Asta nu rezolva nimic.
    Am vazut apoi postarea d-nei Roxana Iordache si am constatat cu bucurie ca gandim la fel (ceea ce ma onoreaza).
    Nu stiu daca se poate din punct de vedere juridic, dar ar trebui redeschis procesul, sau demarat altul pentru REABILITAREA (si absolvirea de orice vina in dosarul „Trofeul…”), numai asa s-ar face cu adevarat dreptate.
    Nu stiu daca gratierea inseamna automat si reabilitarea.

  254. 259 Aya iulie 7, 2012 la 2:47 pm

    @

    DlNimeni

    Da, ai dreptate, Victor Ponta a fost foarte bine sfatuit- ca sa pastraz verbul propus de tine.

    P.S.
    Necunoscute (doar pentru unii!) sunt „drumurile Vienei”! Dar si ale Londrei.
    Si, deloc in ultimul rand, ale Parisului.

    P.S.2.
    Pentru restul ingrijorarilor tale: pentru tot ceea ce era sa fie, sigur optiunea salvatoare este Wesley Clark.

  255. 260 Aya iulie 7, 2012 la 3:35 pm

    @

    Mihaela

    Graţierea are ca efect înlăturarea, în totul sau în parte, a executării pedepsei ori comutarea acesteia în alta mai uşoară.

    Graţierea nu are efecte asupra pedepselor complimentare, afară de cazul când se dispune altfel prin actul de graţiere.

    In cazul lui Adrian Nastase, poate exista castig de cauza in urma contestatiei in anulare (care a fost depusa si se judeca la inceputul lunii septembrie).
    In cauza a intervenit prescriptia (inclusiv cea speciala).
    Prescripţia speciala înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripţie este depăşit cu încă jumătate, potrivit art. 124 C. pen. (in cazul lui Adrian Nastase, termenul maximal in care a intervenit este 13 iunie 2012, fiind elementar ca fapta de care este acuzat – admitand ca ar fi reala- putea fi comisa pana in, cel tarziu, 12 decembrie 2004, cand a avut loc al doilea tur de scrutin al prezidentialelor).

    Legea este clara in acest sens: in cazul in care intervine prescriptia speciala, raspunderea penala este inlaturata INDIFERENT de cate intreruperi ar fi intervenit in perioada respectiva.
    Pe cale de consecinta, solutia instantei- de a adauga la termenul de prescriptie speciala rastimpul in care dosarul s-a aflat la Curtea Constitutionala- este gresita (in realitate, abuziva- dar asta se va judeca la CEDO).

    Dupa restabilirea situatiei – si constatarea faptului ca a intervenit prescriptia speciala, astfel inlaturandu-se raspunderea penala- Adrian Nastase poate cere continuarea procesului, in vederea achitarii, asa cum este corect.

  256. 261 Ovidiu CONSTANTINESCU iulie 7, 2012 la 7:50 pm

    « Sauver les Roumains, c’est plus que sauver la ROUMANIE, c’est sauver l’ UE »

    De La Voix Libre Roumaine

    „SALVA Românii, este mai mult decat A SALVA ROMANIA, este A SALVA UE”

    Vocea Romania Libera

  257. 262 Cârcotaşu iulie 7, 2012 la 10:49 pm

    @ Aya,

    Legea este clara in acest sens: in cazul in care intervine prescriptia speciala, raspunderea penala este inlaturata INDIFERENT de cate intreruperi ar fi intervenit in perioada respectiva.

    Asta este adevărat doar că citezi art. 124 CP înainte de modificare, adică cel care nu mai este în uz. Actualmente art. 124 spune:

    Art. 124
    Prescripţia specială
    Prescripţia înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripţie prevăzut la art. 122 este depăşit cu încă o dată.

    Ţi-am mai atras atenţia asupra acestei erori chiar în acest topic https://nastase.wordpress.com/2012/07/01/despre-blogul-nostru-al-tuturor/#comment-165067 , dar se pare că n-ai acordat importanţă spuselor mele.

  258. 263 Aya iulie 8, 2012 la 12:51 am

    @

    Carcotasu

    Incep prin a spus ca, prin afirmatia ta, arunci anatema necunoasterii asupra unor maestri ai baroului- maestrul Cazacu, maestrul Bolcas, pentru a mentiona doi dintre avocatii lui Adrian Nastase care argumenteaza ca in „Trofeul calitatii” opereaza prescriptia speciala (incapand cu 13 iunie 2012). Poate, asta iti va da de gandit in sensul ca tu esti cel in necunostinta de cauza. Ma rog, eu asa as gandi, in locul tau, intr-o situatia ca aceasta.
    Observa, te rog, ca nu am facut referire la cunostintele mele de drept- desi sunt sigura de ele (nu doar datorita diplomei- dar pentru ca sunt o buna cunoscatoare a dreptului si, important, stiu sa interpretez corect legislatia).

    Faptul ca in cazul lui Adrian Nastase opereaza prescriptia speciala (intervenita in timp- deci inainte de pronuntarea hotararii definitive) este denotat pana si de zbaterea grotesca a judecatorilor Monicai Macovei care, in conclav (18), au decis, inaintea pronuntarii hotararii in „Trofeul calitatii” ca perioada in care un dosar s-a aflat la Curtea Constitutionala „se scade” din prescriptie- ceea ce este, evident, ilegal si incorect.
    Daca nu ar fi avut cosmaruri ca ii pedepseste madam’ Macovei pentru ca „le scapa printre degete Adrian Nastase” de ce s-a fi ostenit sa decida (oricum ilegal- dar, iata, operant) un astfel de lucru atata vreme cat, in cazul ANului, prescriptia speciala ar fi intervenit in decembrie 2014 (asa cum reiese din trimiterea ta)- nu in 13 iunie 2012, asa cum este corect?

    RASPUNS la problema semnalata de tine:

    1. Legea penala nu actioneaza retroactiv, exceptie facand legea mai blanda (in cazul de fata- semnalat de tine- este mai aspra).
    2. Fapta retinuta in seama lui Adrian Nastase (fals si abuziv, dar asta e alta discutie) a fost comisa pana in (cel tarziu) 12 decembrie 2004. Urmarirea penala si procesul in instanta curg din februarie 2006.
    3. Modificarea la care faci referire a intervenit in urma Legii 63 2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial nr. 258 din 19 aprilie 2012.

    Concluzie:
    In cazul lui Adrian Nastase („Trofeul calitatii”) se aplica prevederile legale privind prescriptia speciala existente in vigoare anterior modificarilor pe care le-ai mentionat.

    In speta, se aplica art. 124 Cod penal, referitor la prescriptia speciala, aflat in vigoare in perioada la care am facut referire, solutia fiind:

    Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 din acelasi cod este depasit cu inca jumatate.
    In cazul in care judecata a fost suspendata, in temeiul vechiului art. 303 alin. (6) C. proc. pen., pe perioada solutionarii unei exceptii de neconstitutionalitate, dispozitiile art. 124 C. pen. sunt incidente, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 C. pen., la care se adauga inca jumatate din durata acestuia si perioada suspendarii judecatii pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate, s-a implinit.

    P.S.
    Exista, in acest sens, cel putin un precedent la I.C.C.J., Sectia penala – decizia nr. 3473 din 6 octombrie 2010

  259. 264 Teglas Mihaela iulie 11, 2012 la 6:18 pm

    Domnule Adrian Nastase, as avea multe sa va spun dar va spun numai atat…sa va dea Dumnezeu multa putere sa treceti peste aceste clipe grele si multa sanatate. Nu meritati ce vi se intampla dar Dumnezeu exista si va face dreptate. Atat dumneavoastra cat si familiei dumneavoastra va doresc numai bine.

  260. 265 Emil august 21, 2012 la 10:13 pm

    Ginditiva 10 minute la ce va zic la urmatoarea i n f o r m a t i e . De ce BASESCU a fost in SECUIME ? Sa se alieze la toamna cu UDMR , adica : UDMR , PDL , PP-DD. Si sa depuna o motiune de cenzura cu majoritatea in PARLAMENT , sa dea Guvernul PONTA jos. Atunci daca va cadea Guvernul ponta jos vor fii si mai usor santajabili cu acele dosare ale partidului UNPR,adica nu vor mai fii parlamentarele in NOIEMBRIE 2012 , si le va lungii basescu c-am prin IANUARIE , FEBRUARIE …..2013. Sa urgenteze mai repede USL ,alegerile parlamentare in luna septembrie ,inceputul lunii Octombrie ca sa nu mai aiba timp BASESCU sa faca alianta PDL , UDMR si PP-DD ,sa aiba majoritatea in parlament ca sa poata dea Guvernul PONTA jos . Asta a fost discutia secreta din SECUIME.


  1. 1 Despre blogul nostru, al tuturor | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iulie 1, 2012 la 12:24 pm
  2. 2 Indignându-vă, refuzaţi să acceptaţi DICTATURA ! JOS bă-SECU !! « Sfinxul Trackback pe iulie 2, 2012 la 3:09 am
  3. 3 Adrian Nastase si Vodafone Impreuna | Cuvinte care vorbesc Trackback pe iulie 2, 2012 la 8:07 am
  4. 4 Uslasii se urnesc si s-au pornit tare bine ! Samo napred !! « Sfinxul Trackback pe iulie 3, 2012 la 1:59 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!