Fostul procuror ceausist, Monica Macovei, s-a urcat pe tancul contra-revolutiei

Zilele acestea, fostul procuror ceausist, Monica Macovei, a descalecat de la Bruxelles, si a facut turul televiziunilor pentru a explica, de la inaltimea sinecurii sale de 20000 de euro, care a fost motivul daramarii recente a  guvernului clona instituit de Traian Basescu in urma cu aproximativ 80 de zile.

Tineti-va bine de scaune, nu este vorba de nemultumirea populatiei care a participat la saptamani de proteste in strada, nu este vorba de nemultumirea fata de sistemul mafiot-clientelar al PDL care a „acordat” contracte de stat in valoare de sute de milioane de euro. Nu din cauza scaderii puterii de cumparare, a minciunilor permanente, a praduirii resurselor naturale, nu din cauza presiunilor asupra ministrilor care nu dadeau avizele cerute de la Cotroceni, nu din cauza izolarii tarii, a concesiilor permanente facute pentru ramanerea la guvernare, nu din cauza bataliilor dintre clanurile din interiorul PDL.

Ei bine, nu. Reprezentanti ai PDL, reprezentanti ai minoritatilor nationale, impreuna cu grupurile parlamentare ale USL, cu reprezentanti ai societatii civile,  au pus la cale un complot impotriva lui Daniel Morar si a Monicai Macovei. Ei au vrut sa loveasca in cei doi care, de ani buni, ajutati de complicitatea ministrului Predoiu „isi fac treaba” in justitia romaneasca. Toti acesti „complotisti” s-au hotarat sa dea jos guvernul  Ungureanu care avea ca scop – inteleg – sa rezolve, odata pentru totdeauna,  in timpul campaniei electorale de la locale din mai anul acesta, problema marii coruptii reprezentata de caciulitele si afisele electorale din campania electorala din 2004. Fara presiuni asupra judecatorilor care, din proprie initiativa au fixat data recursului intr-un termen de 4 zile efective, pentru un dosar de 40000 de pagini. Recunosc,  exista precedente. Si in dosarul in care au fost judecati alti „dusmani ai poporului”, intre care Coposu Arlette, s-a stabilit, la 6 februarie 1951, ca se acorda tot un termen de 4 zile la Curtea Militara de Casare si Justitie  pentru formularea recursului…

Nu conteaza ca, dupa opt ani de regim Basescu/Macovei, sectia penala a ICCJ are tot o singura sala de judecata, nu conteaza ca nu sunt suficienti judecatori – aducem de la DNA consilierii lui Morar si-i punem sa judece „independent”. In timpul asta, bagam in fata expertii MCV, care, probabil, sunt obisnuiti ca procurorii din tarile lor sa aduca 970 de martori in acuzare, sunt probabil obisnuiti ca persoane din echipa de acuzatori de la parchet sa vina in completul de judecata.  (Oricum, pentru alte amanunte, va recomand, inca o data,  website-ul www.codulzambaccian.ro, unde exista si varianta engleza pentru expertii MCV, „ingrijorati” de ce scrie Monica Macovei pe blogul sau in legatura cu pericolele ce pandesc justitia asa cum a   gandit-o ea, impreuna cu Traian Basescu si Daniel Morar pentru adversarii politici.)

Mai inteleg ca trebuie sa fim ingrijorati, alaturi de Monica Macovei,  ca singurul procuror al tarii – Daniel Morar – dupa cele patru mandate de interes national petrecute la DNA nu va putea fi proptit in alte patru mandate la Parchetul General. Chiar asa, in tara asta nu mai exista un alt procuror care sa preia acasta functie?

Imi este clar, regimul Basescu incearca sa creeze tinte false, aducand-o acasa pe „Big Bertha”, de la Bruxelles,  pentru a apara ultimile redute ale unui regim putred, care se darama. Sigur, nu fara a incerca sa se agate in continuare, cu disperare, de putere. Se spune ca pentru luni se incearca deturnarea voturilor minoritatilor si ale UNPR in ciuda acordurilor semnate. Se pare ca presiunea „independenta” este pe Pambuccian dar se incearca negocieri „independente” cu fiecare minoritar in parte.

Se mai spune ca Emil Boc va fi inlocuit la conducerea PDL de Monica Macovei – dar asta ar putea sa fie o simpla speculatie….

Sper insa, dragi compatrioti, ca, in sfarsit, ati inteles de ce a fost daramat guvernul Ungureanu… Daca nu, cititi-l, in continuare, pe Dan Tapalaga, fostul consilier independent la justitie al Monicai Macovei  (nu stiu de ce incep sa ma gandesc nostalgic la Carol Sebastian)

71 Răspunsuri to “Fostul procuror ceausist, Monica Macovei, s-a urcat pe tancul contra-revolutiei”


  1. 1 centru mai 5, 2012 la 11:49 am

    un regim putin mai bun – in sensul mai putin putred si ceva mai eficient – decat ingrozitoarea cdr , asta e regimul basescu . diferenta este in perversitate , pe care imbecila cdr o avea mai putin : alegeri furate la consulate , avioane pentru castellon pentru referendum – ul inutil din 2007 , cumpararea serviciilor secrete , raderea , linsarea adversarilor . ei si corectitudinea ! cat a costat in 2010 autostrada bordeaux pau ( 150 km ) ? 150 milioane de euro ! cat costa segmentul arad pecica – 16 km – ? 96 milioane de euro ! nu doar trista bechtel umfla facturile ( stiati ca bechtel era platita si pentru fiecare m3 excavat , de aceea situl lor spunea lunar 325000 m3 excavati ) ?

  2. 2 ZOE, fii barbata ! mai 5, 2012 la 11:51 am

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu când ma uit la aceasta MM vad nici mai mult nici mai putin, lagarul de concentrare de la Auschwitz ! O vad stând în mijlocul curtii cu o cravasa în mâna, batând a nerabdare cu ea peste cizma.
    Parca sta si asteapta un nou camion cu detinuti, adusi cu trenul bou-vagon
    si care urmeaza a fi „descarcati” în fata ei ! Brrr, ti-se face pielea gaina !
    Dupa ce îi numara atingându-i cu cravasa pe umar, îi „sorteaza” dupa aspectul fizic si îi trimite lui Mengele ca sa-i cerceteze el, prin metodele cunoscute… nu vreau sa continui povestea, ca sa nu-mi stric ziua !
    Am vazut-o si auzit-o ieri la (I)Realitatea, cu câta ura viscerala, facând spume la gura si aruncând sageti ucigase din ochi, spunea ca guvernul a „trebuit sa cada”, ca Nastase sa nu execute cei 2 ani de puscarie !
    De ce l-o fi urând atât pe Nastase, nu stiu, cert este ca aceasta vipera veninoasa, trebuie anihilata împreuna cu toata serparia si în frunte cu Sarpele Suprem !

  3. 3 Ghita Bizonu' mai 5, 2012 la 11:54 am

    Si ca care este mirarea?!
    Oar expertii MCV si restu zic ca merge si asa la portile orientului …

  4. 4 Ghita Bizonu' mai 5, 2012 la 11:55 am

    De vazut :

    Manifestul lui Chirculescu / Pacientul român – un consimţământ informat
    (sau ceea ce nici un politician n-o să vă spună despre Legea Sănătăţii)
    Florin Chirculescu este medic chirurg la Spitalul Universitar București și şef al sectției de Chirurgie Toracică.

    http://www.criticatac.ro/16122/manifestul-lui-chirculescu-pacientului-roman-consimmant-informat/

  5. 5 geta mai 5, 2012 la 11:57 am

    NU „se spune” si NU este „o speculatie” ! Aceasta doamna, careia i s-ar fi potrivit mai bine prenumele Elena, va fi in foarte scurt timp sefa domnului Boc dar si lui Blaga sau al doamnei Udrea. Acesta este si motivul pentru care a luat trompeta, pentru a suna adunarea. Si pentru asta ii trebuia un personaj de calibru actual, Nastase fiind exact ce-i trebuia. Constructia este pe cit se poate de mincinoasa, pe atit de fireasca. Vezi doamne nu degringolada propriului partid a facut ca MRU sa pice ci, Nastase cu problemele lui. Cum chioara nu este, surda nici atit, concluzia este ca frustrarea si nesimtirea este ceea ce o face sa nu simta ce simte orice roman astazi indiferent de partid. Sau faptul ca scrie de la Bruxelles pe zeci de mii de euro, in pregatirea preluarii de la dom’ Basescu mandatului de Presedinte PDL. Sa vezi acum reforma in partid …!

  6. 6 Ghita Bizonu' mai 5, 2012 la 12:14 pm

    Este adevarat ca se infiinteaza Ministerul pentru Coabitare cu Vasile Dâncu in frunce?!

  7. 7 serbanfl mai 5, 2012 la 12:36 pm

    M-am amuzat de formularea “Big Bertha”. Are oarece semificatie în aceste zile!
    Dicke Bertha, după numele unei foste descendente-propietar al celebrei firme Krupp, a fost supranumele dat tunului ce a fost folosit la bambardarea Parisului de la mare distanță! Una din lovituri a atins Catedrala Notre Dame.

  8. 8 Marian Nicolae mai 5, 2012 la 1:07 pm

    Atat Basescu cat si Macovei, plus toti cei din spatele lor trebuiesc trasi la raspundere pentru tradare de tara si subminarea economiei nationale.

    In acelasi timp anchetat pentru ca noi romanii sa intelegem cum si in ce conditii unii romani pot deveni tradatori de o asemenea anvergura..

    Mintea mea de roman NU poate intelege cum un roman poate complota sa-si distruga propriul neam si propria tara.

    Sincer, ma depaseste…
    Dar doresc sa aflu in ce imprejurari acest lucru devine realitate…

  9. 9 blogideologic mai 5, 2012 la 1:48 pm

    Este absolut o pierdere de timp să urmăreşti emisiunea INCOME MAGAZINE pe Antena3. Exemplele care s-au dat acolo ilustrează bine principiul fundamental din economia politică non-substantivistă : orice acţiune economică înseamnă în primul rând o sărăcire.

  10. 10 Cetateanul intrigat mai 5, 2012 la 2:24 pm

    Care e principala problema a Romaniei ? Coruptia clasei politice. Daca ar trebui sa dam premii de excelenta, cu greu am putea distinge intre PDL, PC, PNL sau PSD. Tot ce vedem pe strazile din Romania, numarul urias de constructii si de firme noi, invazia de automobile moderne, abundenta din magazine sau imbracamintea in ton cu moda a majoritatii populatiei, nu se datoreaza guvernarilor succesive, ci simplei functionari a economiei capitaliste, in ciuda hotiei, relei credinte si sabotarii permanente a acestei economii, din partea guvernantilor. Dar de unde s-a prasit aceasta clasa politica, cea mai jalnica, impertinenta si hoata, din Europa ? Dupa cum stie o lume intreaga, aceasta clasa este descendenta directa a aparatului de stat din perioada zisa comunista. De asta avem acum un partid zis liberal, dar care promoveaza politici anacronice etatiste, de asta avem un partid zis de orientare socialista, care pare un spectru sinistru venit din intunecata gandire a lui Marx. Asocierea cu revolutionarii, cu tagma pensionarilor facuti in dispretul bunului simt, cu cetele hamesite ale slujbasilor de stat, de care nu avem de fapt nevoie, nu este de bun augur pentru dezvoltarea Romaniei. Nimic din ce se propune societatii romanesti nu pare a proveni din anul 2012. Comparatia situatiei Dv. cu cea a familiei Coposu putea sa lipseasca din text.

  11. 11 Theodora mai 5, 2012 la 3:07 pm

    Nu ma gandesc la negocierea privind reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea sumelor furate de la pensionari ci la mult mai importantele privatizari in domeniul energiei si a resurselor minerale (Cupru Min, Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica), pentru care exista “investitori strategici” externi foarte nerabdatori.

    Ce bine ca il avem pe Georgescu

  12. 12 Marian Nicolae mai 5, 2012 la 3:21 pm

    Domnule profesor, va rog atentie:

    In acest moment MRU este la Cotroceni pentru a pune la cale sabotarea Guvernului Ponta.

    Cu stima,

  13. 13 exasperat mai 5, 2012 la 3:22 pm

    Nu fac decât să reiau citatul senatorului Ţuţuianu: Monica Macovei vede România ca pe o imensă puşcărie în care să arunce ea şi Traian Băsescu pe cine ar dori.

  14. 16 Ursuletul mai 5, 2012 la 3:39 pm

    Imi amintesc un articol dintr-un ziar de pe vremuri in care se relata cu lux de amanunte cum Monica Macovei in timp ce era procuror comunist a fost verificata de inspectia judiciara si cand inspectorul a deschis fisetul ei de dosare, acestea s-au prabusit pe jos de multe ce erau toate nesolutionate.Imediat individa”s-a imbolnavit” si a trecut in avocatura.Nu trebuie neglijata nici contributia aceleiasi individe in fraudarea alegerilor prezidentiale din anul 2004 prin legaturile foarte apropiate cu M.I.S.A si prezenta acestora in numar foarte marei in sustinerea lui Traian Basescu.Mai mult decat atat dupa modelul Omar Hayssam,Gregorian Bivolaru ” a scapat” autoritatilor romane tot sub mandatul binevoitor de” sinistru al justitiei” al aceleiasi”Big Bertha”.Referitor la madam Kovesi si la Morar am mai spus-o pe acest blog si o repet ei trebuie sa „primesca mandate de 29 de zile”.Din pacate imi confirmati temerea din comentariul de mai devreme in legatura cu voturile de luni dar sper sa ne inselam si guvernul Ponta „sa treaca”.Dan Tapalaga si Carol Sebastian sunt niste inexistente.

  15. 17 Theodora mai 5, 2012 la 4:39 pm

    Ce bine ca il avem pe Georgescu
    Este vorba de domnul Florin Georgescu care putea sa stea linistit Prim-viceguvernator la Banca Nationala dar a acceptat desemnarea in functiile de vicepremier si ministrul Finantelor in guvernul Ponta.
    Pe umerii domnului Florin Georgescu este tot greu negocierilor cu FMI.
    De ce este bine ca domnul Florin Georgescu negociaza cu FMI?
    Deoarece pentru domnul Florin Georgescu negociere NU inseamna “yes sir“
    In programul de guvernare al Cabinetului Ponta scrie ca: “vom continua acordurile cu partenerii externi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alții) și vom respecta prevederile acestora” dar continuarea acordurilor nu se va mai face din pozitia in genunchi ci tinand seama de interesul national.
    Nu ma gandesc la negocierea privind reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea sumelor furate de la pensionari ci la mult mai importantele privatizari in domeniul energiei si a resurselor minerale (Cupru Min, Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica), pentru care exista “investitori strategici” externi foarte nerabdatori
    In Programul de guvernare al Cabinetului Ponta este inclus:
    “Instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derularea la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica“
    si
    “Continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde şi atunci când privatizarea aduce responsabilitate şi chibzuinţă în gestionarea activelor economice şi a resurselor, dar după finalizarea auditului asupra activităţii Guvernului precedent şi clarificarea situaţiei reale, tehnice şi economice a societăţilor supuse acestui proces“
    precum si:
    “Regândirea sistemului de redevenţe şi a taxelor de exploatare a resurselor în acord cu prevederile comunitare.”

    Fara discutie va trebui sa aflam daca imprumuturile pe care fostele guverne le-au facut la FMI au fost necesare si unde s-au dus banii imprumutati dar ne place sa nu Romania are obligatia sa restituie banii.

    Important este ca politicile economice si sociale sa se hotarasca la Bucuresti si nu la sediul FMI.

    Nu stiu daca ati aflat ca in Argentina, tara care s-a “bucurat” de experimentele FMI, Parlamentul a aprobat nationalizarea companiei petroliere YPF, detinuta de catre gigantul spaniol Repsol.
    Presedintele argentinian, Cristina Fernandez Kirchner, a declarat ca preluarea celei mai mari companii petroliere a Argentinei este o miscare de interes vital pentru intreaga tara, o masura necesara pentru scaderea costurilor energetice ale statului.
    Cristina Fernandez Kirchner a acuzat compania spaniolă Repsol că a investit prea puţin în dezvoltare şi producţie şi că a diminuat extracţia de hidrocarburi. Un sondaj de opinie a indicat faptul că 62% dintre argentinieni susţin decizia de naţionalizare. Kirchner a afirmat că ţara sa “schimbă istoria” prin decizia de “recuperare” a companiei petroliere YPF.
    “Noi, argentinienii, schimbăm o istorie pe care de multe ori nu am dorit să o scriem şi pe care au făcut-o alţii pentru noi, dar nu trebuie să dăm vina pe nimeni”, a afirmat Cristina Kirchner la postul public de televiziune.
    ”noi, argentinienii, trebuie să gestionăm resursele noastre naturale şi să apărăm ceea ce este în apă, în pământ sau sub pământul nostru” a declarat presedintele Argentinei.
    Concluzia este ca Argentia are presedinte.
    Romania are un vanzator de tara

    Presedintele bolivian Evo Morales a expropriat compania spaniola de electricitate Red Electrica si a ordonat fortelor armate sa ocupe facilităţile companiei.
    Guvernul bolivian a preluat 74% din TDE (Transportadora de Electricidad SA), devenind astfel proprietarul a 80% din acţiunile companiei.
    “Astăzi, când aducem un omagiu muncitorilor şi cetăţenilor bolivieni care au luptat pentru recuperarea resurselor naturale şi a serviciilor de bază, naţionalizăm distribuitorul de energie electrică”, a spus Morales.
    Morales a declarat ca a luat decizia ca urmare a refuzului Red Electrica de a mări salariile angajaţilor si ca urmare a grevelor frecvente ale acestora si a reprosat spaniolilor de la Red Electrica ca au investit foarte putin în Bolivia.
    “Guvernul a in­ves­tit 220 mil. dolari şi alţii au profitat. De aceea ne-am decis să na­ţio­nalizăm transportul de energie” a declarat Morales primul presedinte nativ al Boliviei.
    La naiba!!!! Si Bolivia are presedinte???!!!

    Ce bine ca il avem pe Georgescu

  16. 18 Florea Dumitrescu mai 5, 2012 la 4:56 pm

    CĂTRE MINISTERUL PUBLIC

    PROPUNERE DE DOSAR PENAL

    1. În ziua desemnării domnului Victor Ponta – drept candidat pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului, Preşedintele ţării, domnul Traian Băsescu, încălcând grav Constituţia – i-a transmis dispoziţia să reîntregească salariile bugetarilor (tăiate la ordinul său începând cu luna iulie 2012). Ulterior i-a precizat şi procentul de 15% şi data de aplicare – începând cu 1 iunie a.c., adică înainte de alegerile locale.
    A indicat existenţa în acest scop a unei rezerve valutare de 5 miliarde de euro şi a unei rezerve de 6 miliarde de lei la Ministerul Finanţelor.
    2. La postul de televiziune Realitatea TV – ministrul finanţelor Bogdan Drăgoi (demis prin moţiunea de cenzură) a încercat să susţină afirmaţiile făcute de domnul Traian Băsescu şi a discutat în contradictoriu cu cei doi ziarişti prezenţi la emisiune.
    3. Tot la televiziune, primul-ministru al Guvernului – M. R. Ungureanu (demis prin moţiunea de cenzură) în darea sa de seamă nu a combătut şi nici nu a clarificat afirmaţiile domnilor Băsescu şi Drăgoi; mai mult, într-o formă confuză a susţinut acelaşi lucru.
    4. Finanţişti şi economişti, bine documentaţi, au demonstrat că rezervele respective au alt rol, alte funcţii.
    5. În presă şi la televiziune – reprezentanţii opoziţiei au informat că în prezent – nu există prevederi bugetare speciale cu acest scop – reîntregirea salariilor bugetare (tăiate începând cu iulie 2012).
    6. Precizăm că în datele publicate privind bugetul ţării pe anul 2012 nu există prevederi bugetare speciale privind reîntregirea salariilor bugetare (tăiate începând cu luna iulie 2010).
    În cele 4 documente de evaluare privind Acordul cu FMI 2011- 2012 – în scrisorile de intenţie şi în documentele misiunii FMI, nu există o prevedere bugetară specială cu această destinaţie.
    Există declaraţii publice la televiziune ale Preşedintelui ţării, făcute anterior, conform cărora în bugetul ţării nu au existat prevederi bugetare speciale în acest scop şi nici fonduri care a putea fi utilizate pentru această destinaţie.
    7. Pentru minciună, dezinformare, false declaraţii, semănarea de confuzii şi tentativă de a înşela cetăţenii, domnii T. Băsescu, B. Drăgoi, M. R. Ungureanu pot fi invinuiţi şi cercetaţi.
    PROBE : înregistrările de la televiziune şi documentele oficiale enumerate mai sus.
    MARTORI : sute de mii sau chiar milioane de cetăţeni care au luat cunoştinţă de declaraţiile publice de la televiziune şi din presă.
    În Constituţie, la articolul 138, aliniatul 5, se spune: „Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”
    Prin urmare, instituţiile de stat în drept trebuie să constate adevărul: – dacă există o cheltuială bugetară aprobată pe bază de documente oficiale, şi dacă în prealabil a fost stabilită sursa de finanţare.
    8. Din partea societăţii civile solicităm ca Procurorul General, doamna Laura Codruţa Kövessi să se sesizeze din oficiu, să facă demersurile legale necesare şi să pornească acţiunea de cercetare în vederea sancţionării celor vinovaţi.
    9. PRECIZARE. În ce priveşte resursele ce ar putea fi mobilizate – mulţi economişti şi-au exprimat punctele lor de vedere. În Studiile şi analizele noastre, transmise către autorităţi şi publicate, şi noi ne-am referit la posibilităţile de mobilizare a unor resurse. Noi am demonstrat că zeci şi zeci de miliarde de euro au fost pierdute, furate, risipite, cheltuite cu investiţii inutile şi neproductive, în favoarea clientelei politice, iar regimul Băsescu nu a acţionat în mod competent şi ferm pentru mobilizarea şi folosirea acestor resurse pentru nevoile ţării.

    05 mai 2011

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  17. 19 alexavsl mai 5, 2012 la 6:00 pm

    Teme pentru Divertis: Romania anului 2012 – un presedinte si trei guverne, la mana lui Gabriel Oprea.

  18. 22 Doru Coarna mai 5, 2012 la 6:17 pm

    @ Dle Nastase,

    cata vreme Basescu este acolo si-i tot aduna si-i organizeaza programandu-i, precipitarea lui Ponta in acceptarea desemnarii isi va arata coltii permanent!

    Cursa intinsa este simpla: in fundalul inclestarii politice care tulbura apele, si aici ma astept ca guvernul sa nu treaca totusi pt ca situatia sa treneze, pescarii externi vor primi toate exploatatiile dorite. Asa se face, nu?

    Dar daca va trece, suspendarea lui Basescu este obligatorie! Circul basist trebuie sa inceteze pt ca noul guvern sa-si poata vedea de treaba. Dealtfel, nici cu un presedinte normal nu vad cum guvernul Ponta sa poata repara lucrurile, daramite cu acesta, special.

    Concluzia este ca interventii sau iesiri ale pedelistilor care se agata de trecut, vor mai fi, unele inspirate sau juste, altele doar partizane si regizate.

    Atentie, pana cand localele si apoi parlamentarele nu vor impune definitiv peisajul, astia raman pe metereze si ataca feroce. Chiar daca le-ati picat guvernul, nu i-ati invins, nu le-ati taiat resursele, nu le-ati luat capacitatea de a presa institutiile statului, nu le-ati facut nota de plata. Le-ati facut doar un mare bine lasandu-i sa se autovictimizeze inainte de alegeri si sa se organizeze temeinic, stilul lui Basescu. Mai rau, ati preluat sarcinile si obligatiilor lor, ba chiar si altele in plus! Asta se cam numeste aventura si deobicei dureaza putin…

    Nu stiu cati dintre fruntasii USL inteleg astea, dar desi riscul asumat nu este unul urias ci unul normal intr-o democratie, pierderile politice pot fi uriase!
    Ponta nu are voie sa greseasca, ori prin unele dintre desemnarile facute si-a cam periclitat situatia. In fine, poate se pricepe el mai bine la oameni decat noi toti si poate ca stie lucruri care noua ne scapa si care ii motiveaza solid algerile. Deia Domnu’!

    Oricum, au inceput sa zboare trasoarele si fumigenele lui Basescu… Daca a fost deacord cu desemnarea, ba chiar a regizat-o cred eu, s-ar putea sa nu-i convinna si eventualele derapaje de la coabitare din partea premierului , care doar le schiteaza si iata ca ecourile se produc.

    In etapa urmatoare, Ponta va fi surprins prin atacuri incredibile si va gresi. Basescu nu-i un adversar pt Ponta, nici pt Antonescu. Nici in cazul Dvs. nu as avea chiar suta la suta incredere ca l-ati depasi, nu pt ca nu poti castiga jucand cinstit impotriva unuia care triseaza.
    Iar ca sa se apuce acum USL-ul sa triseze , atentie, va fi devoalat si trimis la ghena, instantaneu.

    Nu, pt Basescu USL-ul trebuia sa pregateasca un jucator nativ si talentat, nu un vesnic invatacel, unul care sa-l pironeasca prin forta si scara atacului initial pt ca apoi greii uselisti sa cucereasca reduta! Asa se lupta, dle Nastase! Ataci si iti fixezi adversarul si pana isi revine intorci frontul!
    Intrebati orice strateg sau tactician, poate aveti vreun stat majorist pe aproape… Basescu este deformat profesional si foloseste abc-ul, un rutinat l-ar trimite in transee din prima, apoi in spate, la recuperare…

    In fine, mare pacat dar multa bafta!

  19. 23 demneura mai 5, 2012 la 6:53 pm

    Nu sunt susţinătorul dumneavoastră cu toate că vă admir fineţea „biciului cuvânt” şi nici susţinătorul PSD-ului nu sunt, cu toate că în Victor Ponta am încredere deoarece este tânăr (pentru aceasta afirmatie mi-am urcat toată pedelimea-n cap).
    Deci vă atac grobian:

    Băi nenică mai bagă nasul printr-un vademecum de artilerie ca să nu mai confunzi ” Tunul Bertha” cu o biată pocnitoare!

    O zi bună vă doresc.

    PS Nu-mi doresc să ajungeţi la guvernare, dar dorinţa mea fiind deşartă, mai am o speranţă:

    CĂ VOI ĂŞTIA NOII O SĂ REUŞIŢI DESTRUCTURAREA REŢELEI MAFIOTE DIN PRESĂ ŞI DIN JUSTIŢIE CONDUSĂ DE CĂTRE MONICA MACOVEI – GHERGHESCU.

    Asta-i pohta ce-o pohtesc eu, un vechi taliban de-a-lui Băsescu!

  20. 24 centru mai 5, 2012 la 7:16 pm

    plin delir kominternisto – gds cu boia la telejuranlde 15 minute !

  21. 25 Theodora mai 5, 2012 la 7:42 pm

    @Florea Dumitrescu
    Referitor la punctul 8: „Din partea societăţii civile solicităm ca Procurorul General, doamna Laura Codruţa Kövessi să se sesizeze din oficiu, să facă demersurile legale necesare şi să pornească acţiunea de cercetare în vederea sancţionării celor vinovaţi.”
    Chiar credeti ca Laura Codruţa Kövessi se va autosesiza?

  22. 26 Theodora mai 5, 2012 la 8:39 pm

    @Doru Coarna
    Corect!
    Suspendarea lui Basescu este obligatorie.
    Nu vom avea liniste atat timp cat Basescu ramane la Cotroceni.
    Spuneti ca ” .. pt Basescu USL-ul trebuia sa pregateasca un jucator nativ si talentat … unul care sa-l pironeasca prin forta si scara atacului initial pt ca apoi greii uselisti sa cucereasca reduta! Asa se lupta, dle Nastase! Ataci si iti fixezi adversarul si pana isi revine intorci frontul!”
    Dupa mine un jucator nativ si talentat este Sorin Oprescu dar domnia sa este ocupat cu alegerile la Primaria Capitalei.
    Eu cred ca Sorin Oprescu stie cum si poate sa ii pironeasca pe Basescu.
    Dar prim ministru desemnat este presedintele PSD Victor Ponta.
    Se pare ca se fac presiuni asupra membrilor UNPR, asupra minoritatilor si chiar aspurpra unor membrii USL sa nu voteze luni guvernul Ponta.
    Doamne ajuta!

  23. 27 center@yahoo.com mai 5, 2012 la 8:48 pm

    Am urmarit ingrozit 15 minutes de invatamant politic demn de anul 1949 .In locul nefericitului Sadoveanu , care sa ne explice ca lumina vine de la Rasarit , sau a lui Roller , care sa ne spuna ca suntem sciti si slavi , l-am avut pe Lucian Boia , cu o activista TVR mai rea decat el ca intervievista . Actiunea lui Tia Serbanescu este dementa , antinationala . Ceausescu l-a inventat pe Burebista . Ca Istoria se repeta e mit ( Franta a fost ocupata de nemti de 3 ori in 70 de ani ) . Stefan cel Mare nu stia ce inseamna ” roman ” ( interesant , romanii s-au numit intotdeauna romani , si cronicarii moldoveni o spun ) . Curatenie in viesparul lui 22 – GDS de la TVR , domnule Ponta !

  24. 28 Radu mai 5, 2012 la 9:12 pm

    @Theodora

    Intrebarea esentiala este daca Argentina sau Bolivia au despagubit companiile nationalizate la pretul pietei sau nu. Daca da, atunci actiunea lor este la limita acceptabila. Ramane de vazut daca guvernul poate opera companiile petroliere incat sa ramana profitabile si mai ales sa-si recupereze banii platiti.
    Daca nu au platit nimic atunci au luat cu japca. La prima vedere poate aparea profitabil, dar pe termen lung este foarte neprofitabil. In primul rand ca cine fura se izoleaza: foarte greu mai atrage capital strain si greu mai gaseste piete de desfacere. Petrolul e bun daca poti sa-l rafinezi si sa-l vinzi, altfel … Ca si Cuba care are zahar in cantitati enorme dar daca nu-l poate vinde SUA sa castige un ban bun la ce-i foloseste ? Pe urma, intr-un final o sa-si dea seama ca nu pot iesi din izolare decat daca platesc tot ce au luat cu japca: asa ca la ce bun ? Nu a platit si Romania toate fabricile nationalizate ? Nu trebuie sa plateasca toate imobilele si sa dea inapoi tot pamantul luat cu japca ? Altfel nu ar fi putut intra in UE si nu ar fi avut acces la nici o piata de desfacere in vest.

    Cand Argentina a vrut sa-si arate muschii fata de UK si a ocupat insulele Falkland cred ca au fost 80% cei care aprobau actiunea. Si in final la ce le-a folosit ? A fost infranta militar si a trebuit sa plateasca despagubiri.

    Sa ne fereasca D-zeu de un Evo Morales ! Nu avem nevoie ! Tot ce se obtine usor se pierde la fel de usor. Nu de solutii dintr-astea providentiale este nevoie. Romania trebuie sa se modernizeze si sa se imbogateasca jucand dupa regulile acceptate de restul Europei, SUA, Japonia, etc. Nu avem ce cauta in liga cu Bolivia si probabil nici Argentina !

  25. 29 Porthos mai 5, 2012 la 9:59 pm

    @ Adrian Năstase

    E amuzantă ideea „doamnei” Macovei. Nu e prima dată când spune lucruri trăsnite.

    Însă nici cu dumneavoastră nu sunt de acord. Guvernul Ungureanu a fost dat jos pentru că:
    1. (varianta fericită) escrocii din PDL (Pinalti, Blejnar, etc) și-au dat mâna cu cei din USL (Oprișan, Dragnea, etc);
    2. (varianta nefericită) TB a vrut să-și bată joc de Victor Ponta și de USL.

    În ambele cazuri, concluzia este aceeași: nu contează performanța guvernului (în cazul lui Ungureanu, nu poate fi vorba de lipsă de performanță după 78 zile), contează doar majoritatea, indiferent de modul în care s-a obținut aceasta. Credeți că vorbim de o decizie morală în cazul lui MRU?

    În lipsa oricăror repere morale pentru clasa politică, cuvinte ca „binele public” sunt doar praf în ochii proștilor. Cred că USL, dar mai ales PSD a ratat o bună ocazie de a dovedi electoratului că politica poate fi și corectă.

    PS: Presupun că înainte de a-l demite pe MRU au existat discuții privitoare la formarea unei noi majorități. Altfel nu îmi explic observațiile lui Victor Ponta despre aroganța lui lui MRU.

  26. 30 Theodora mai 5, 2012 la 10:04 pm

    Am aflat acum de la Antena 3 ca s-au gasit bani de pensii si salarii … dupa o negociere de peste 11 ore
    Felicitari domnului Florin Georgescu!
    Conteaza ca am inceput bine

  27. 31 Maximmouse mai 5, 2012 la 10:08 pm

    @cetateanu intrigat!

    cetatene! da, ai dreptate! Hai sa plecam in America! Vrei? NU? Ai drepate, din nou,acolo nu cred ca mananci o paine asa buna din asemenea prostii pe care le postezi pe bloguri.Dulce ca mierea e banul patriei! Este?Nu cumva mata esti un pui de pdlist…observ ca in zilele din urma parca aveti terebentina la dos…

    Daca lucrurile evolueaza favorabil, ai nadejde ca ii vei vedea pe colegii matale de partid , aia mai firoscosi pe la intuneric, pe perioade variabile, si , iata, acesta este un bun inceput si pentru pnlistii si psdistii pe care ii mananca degetele sa -si bage labele in cosnita!

  28. 32 Maximmouse mai 5, 2012 la 10:22 pm

    Stimata Gazda,

    Mi-am exprimat uluirea fata de evolutia fudroaianta a procuroarei ceausiste….vaaaaleu! daca duduia, boagia, si toata liota de unelte de sex feminin a satanei sunt maestre internationale la tupeu, apoi makovei monika si CCATPRICDP (Cea Care A Transformat Parlamentul Romaniei In Cuib De Pupaza! ) sunt artiste la nesimtire imbinata,la mako cu cinism , iar la CCAT… ., cu mahalagism de lumpen. Totusi, totusi, ce-i al duduii e al duduii….este de departe cea mai hoata…drept e ca celorlalte unelte cu fusta, nici nu li s-a oferit ocazia sa cloceasca pe toate resursele tarii, fara nici o opreliste…hmm. sunt convins ca … nu ne-ar fi deceptionat nici ele….dar, totusi …duduia….:) 🙂 🙂

  29. 33 Miriam Radulescu mai 5, 2012 la 10:35 pm

    V-am mai spus despre borelioza-boala LYME – data de capusele care-si lasa capul cand le smulgi ,incat risti sa ramai paralizat pe viata ,daca NU ESTI ATENT!
    Pai ce altceva sunt -gasca lui ALIBABA cu cei 40(de mii)de hoti,decat niste CAPUSE!
    Doamna Mac-o -v(r)ei ,macaie ca ratusca cea urata (la figurat),incat n-am ascultat-o si fiti sigur ,nimeni dintre cei care n-au capatat vre-un Alzheimer timpuriu n-au gasit in peroratiile sale decat logica hotului care striga hotii! Adicalea ce, pentru domnia sa nu s-au cumparat voturi la propriu ca sa se „cuibaresca „la Bruxelles?Ba s-au cumparat, ca numai vecinului meu ia dat 100 de euro ca ia pus un panou in balcon!Si mai are tupeu sa vorbeasca!Adica daca altii au furat si cumparat pentru ea nu se pune…!Ba bine ca nu! HOATA!

  30. 34 Theodora mai 5, 2012 la 10:42 pm

    @Radu
    Te asigur ca nu imi doresc ca Romania sa fie in liga cu Bolivia.
    Din ce am citit eu se pare ca nici Argentina si nici Bolivia nu intentioneaza sa despagubeasca intr-un fel companiile spaniole.
    Pe mine m-a impresionat ce au facut cei doi presedinti.
    Asta nu inseamna ca sunt de acord cu modul in care au procedat.
    Am vrut sa subliniez ca, in timp ce unii fac nationalizari, cel care inca mai este presedintele tarii noastre se grabeste sa vanda pe nimic Cupru Min, Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica, etc.
    De ce atata graba si de ce pe nimic?

  31. 35 Ghita Bizonu' mai 5, 2012 la 11:10 pm

    Din Codul Penal:

    Art. 302
    Deturnarea de fonduri

    Schimbarea destinatiei fondurilor banesti sau a resurselor materiale, fara respectarea prevederilor legale, daca fapta a cauzat o perturbare a activitatii economico-financiare sau a produs o paguba unui organ ori unei institutii de stat sau unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

    Daca fapta prevazuta la alin. 1 a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

    Oare cati ar trebui sa faca pana la 15 ani daca s-ar aplica

  32. 36 Viorel Ringhilescu mai 5, 2012 la 11:32 pm

    Singurul raspuns corect trebuie cautat in adevarul despre Partidul Democrat si procesul de inscriere care are termen pe 11 Mai la Tribunalul Bucuresti, proces de inscriere care dureaza de… patru ani si unde se mai produc aranjamente la vedere, fara rusine si respect pentru lege. De altfel, inscrierea Partidului Democrat ar putea rezolva toate problemele existente. Informatii la:
    http://www.pd.info.ro

  33. 37 Botezatu Aurelia mai 6, 2012 la 7:08 am

    nu i-o fi greata de ea? femeia asta cu fata de barbat si cu apucaturi de cerber?

  34. 38 Porthos mai 6, 2012 la 7:23 am

    @ Adrian Năstase

    Bani pentru mită electorală (creșterea salariilor bugetarilor și a pensiilor) pare că s-au găsit. S-au găsit bani și pentru cei care cotizează la buget (reducerea de CAS sau alte SCĂDERI DE IMPOZITE) ? Sau noi ne-am câștigat încă o dată dreptul de a hrăni etern CĂPUȘELE BUGETULUI (a nu se înțelege bugetari și pensionari, ci doar firmele de partid: Oprișanii și Ștefanii politicii românești)?

  35. 39 analist mai 6, 2012 la 7:40 am

    @conte,cititor in stele,doru coarna
    Citez din presa online ” „Strategii de imagine ai PSD m-au sfatuit sa nu intru intr-o polemica cu presa pe acest subiect…”. Eu tot am incercat sa-i sugerez dl. Nastase ca noi suntem cei mai potriviti nu cei care pun ulei pe topoganul punctelor electorale:(…fara succes insa….cartile se fac in alta parte.

  36. 40 Elena mai 6, 2012 la 8:41 am

    Cum nu , Ungureanu a fost dat jos pentru a darama justitia .O spune nu numai Monica si Turturica ci si //marele//Carstoiu.Eu am comentat la articolul lui ca daca este asa o faceti ca sa scapati pe Boldea ,Apostu ,Ridti si alti sfinti din Pld probabil.I-ati oferit prin aceasta postare prea mult timp acestei doamne.Zicerea ei este ridicola.Dar atunci cand a inceput atacul asupra dumneavoastra era de manuta cu unul Fratini unde l-a pierdut??

  37. 42 blogideologic mai 6, 2012 la 8:54 am

    Condiţiile necesare pentru discurs sunt numite de Michel Foucault épistémè, cu accente. Ori Episteme în limba engleză, fără accente şi la singular, “sistem epistemic” îndrăznesc să-i spun eu pe româneşte. Deci “sistem epistemic” înseamnă “condiţiile necesare pentru discurs”. În cartea Ordinea lucrurilor (Les Mots et les Choses), îl aminteşte în mod explicit pe Antoine Destutt de Tracy ca fiind creator de “episteme” pentru lumea modernă. Acesta-i “sistemul epistemic” al Ideologilor primari care a permis metodologia de nation-building îmbrăţişată de asemenea de jeffersonianismul American. Vieţuirea în sine a Ideologiei primare ca paradigmă dominantă a fost scurtă în Franţa, doar între Iluminismul continental pulverizat de Marea Revoluţie de la 1789 şi Romantism. Iarăşi, să amintim, Comitetul revoluţionar al Marii Terori de la 1794 era format din nişte Anacreoni ai ghilotinei care îl adulau pe Voltaire. Pentru noi, românii, Voltaire a instaurat Teroarea internaţionalistă cu mult mai devreme, în primul rând negând conceptul geopolitic Romania, primul stat de drept din istorie!, şi înlocuindu-l cu ideea coruptă de Bysance. În cartea lui din 1730 despre regele suedez Carol al XII-lea, care a întreprins un nenorocit excurs militar pe istmul baltico-pontic, ilustrissimul Voltaire neagă chiar şi existenţa moldo-vlahilor, scriind în mod expres că teritoriul Daciei de pe vremuri era populat la anul 1730 de greci (constatăm că în ciuda iluminismului său, Voltaire adoptă punctul de vedere otoman care nu făcea distincţie între religie şi naţionalitate). Există deci, aproape invizibilă dar există, o conspiraţie ideologică anti-România construită încă de Voltaire. Ediţiile multiple pe care le-a cunoscut cartea “Histoire de Charles XII” au răspândit propaganda ostilă nouă. Chiar şi paranoicul marquis de Sade o preia, cerând, ehe!, şi se întâmpla în Epoca Luminilor!, ca Europa de Răsărit să fie ocupată şi civilizată de Rusia ! Nu este mai puţin adevărat că în Franţa din Pacea de treizeci de ani, foarte bine administrată de către cancelarul cardinal de Fleury, mare orientalist (cum observă profesorul american Larry Wolff în cartea „Inventing Eastern Europe: the map of civilization on the mind of the Enlightment”, pe atunci Orientul în mare măsură însemna Europa Răsăriteană, iar pentru Edmund Burke însemna chiar Luna!) nu această opinie voltairian-sadică era întrutotul şi întrutotul dominantă. Astfel, sistemul diplomatic francez, dezvoltat poate din sistemul medieval de şambelani/stolnici reuşeşte să impună prin Capitulaţia de la 1740 semnată la Constantinopol, legitimitatea frontierei răsăritene pe Bugul pontic pentru principatul moldovenesc. Aşa cum recunoaşte Winston Churchill în Memoriile sale despre cel de al doilea război mondial, acest document a constituit şi motivaţia pentru anglo-americani să recunoască legitimitatea frontierei pe Bug pentru România condusă de Ion Antonescu. Tema aceasta pare a fi deosebit de sensibilă şi acum, după cum observ eu în articolul despre Sinagoga din Hârlău plasat pe Wikipedia de limba română http://ro.wikipedia.org/wiki/Sinagoga_Mare_din_H%C3%A2rl%C4%83u Într-adevăr, Capitulaţia de la 1740 a fost încheiată atunci când domnitor în Moldova era bunul prinţ, un fals fanariot, Grigore Ghica al II-lea. Or, în articolul respectiv, aşa cum dumneavoastră puteţi foarte facil observa numai să doriţi, despre Grigore Ghica al II-lea se spune că ar fi domnit numai până la 1739 AD ! Ce interese are comunitatea intelectuală evreiască să obtureze semnificaţia anului 1740 pentru Moldova, recte semnificaţia Capitulaţiei de la 1740 pentru România de acum, şi totodată pentru comunitatea evreiască ? Mărturisesc că nu am avut “timpul material” să avansez pe pista aceasta. Dar cum reflectă Voltaire Capitulaţia de la 1740 ? Voltaire descrie numai o întâlnire fictivă între cardinalul de Fleury şi scitul Babouc ! Voltaire oferă deci documentaţie pentru istoricul Roller, pentru Lucian Boia (totuşi, totuşi, profesor la Universitatea din Bucureşti!) şi pentru culturnicii de elită GDS-22. Voltaire oferă totodată documentaţie şi pentru politicienii unguri malversaţionişti care încearcă să modifice Istoria ! Voltaire avea o preferinţă pentru adularea împărăteselor ! Înainte de Caterina cea Mare a Rusiei, această preferinţă a fost Maria-Tereza stăpânitoare peste Imperiul Habsburgic. Iar la 1742, Voltaire îi dedică poema „Ode à la Reine de Hongrie”. Aici îl aminteşte, şi este foarte firesc de altminteri, pe cancelarul cardinal de Fleury. Pe care îl compară cu bătrânul şi înţeleptul arian Nestor. Augurii care vor fi aruncaţi la anul 1742 de către Voltaire peste Maria-Tereza “regina Ungariei”, vor fi concretizaţi la anul 1867 de cancelarul von Beust peste ideea Hungaria care altminteri nu exista, statul ungar fiind distrus la anul 1526 de Soliman. Istoricii unguri refuză să înţeleagă că Soliman Magnificul a fost un fel de Charlemagne al otomanilor ! Reamintesc, Charlemagne a distrus complet şi definitiv statul avarilor ! Iar Soliman Magnificul a distrus complet şi definitiv Ungaria ! Ceea ce urmează în Epoca Luminilor pe acel teritoriu este doar o construcţie realizată de un prinţ latin!

  38. 43 blogideologic mai 6, 2012 la 9:37 am

    François Hollande : „Progresul nu mai este o ideologie, însă rămâne o idee fertilă.“ http://www.nytimes.com/2012/05/06/world/europe/in-race-to-french-presidency-hollande-sets-his-own-pace.html?pagewanted=2&_r=1&hp

  39. 44 ZOE, fii barbata ! mai 6, 2012 la 11:03 am

    PEDELACII si-au adus APLAUDACII !
    Mare zarva mare, aproximativ 7000 de aplaudaci pedelachei au fost adusi la Sala Polivalenta. Mai este nevoie sa ne întrebam pe banii cui s-a facut aceasta desfasurare de „forte”, mai are rost sa ne întrebam ce vor ei sa demonstreze prin aducerea mercenarilor la aceasta mascarada a lansarii candidatilor la alegerile locale ? Desigur, nu !
    Chiar în aceste momente la tribuna vorbeste tovarasul activist PCR-ist ( care a mâncat si n-a platit) Boc. Dupa ce au cântat cât îi tinea gura, ca „apa trece, pietrele ramân” – numai ca sensul nu este acela pe care îl dau ei ci tocmai invers : apa care trece ( un mâl gretos portocaliu) sunt ei, iar pietrele sunt poporul. Acum vorbeste ministrul celor 78 de zile – aplauze furtunoase ca pe vremea împuscatului – care multumeste facând gafe dupa gafe si spunând ca „asa nu se mai poate”, adica trebuie schimbata ideea de a face politica. E un circ general, acum se vaita ca au plecat unii,
    multe bla, blauri în limbajul de lemn comunist, asa cum a învatat el pe vremea ceausismului. Demagogie la scena deschisa, nici macar acest discurs, MRU nu a fost în stare sa-l sustina si a jignit – pentru a câta oara ?- pe alegatori, spunând ca de la cel mai umil alegator, pâna la cel de frunte, adica pentru el alegatorii nu sunt toti la fel de demni de respect !Este atât de penibil acest personaj, înât te gândesti, cum i-a pacalit el pe cei de la Oxford sa-i dea diploma ! Cu toate apluzele furtunoase ale urmasilor Marii Adunari Nationale, fetele celor din prezidiu sunt ca venite de la îmormântare, nu tu zâmbet, nu tu fite, le lipsesc lumânarile din mâini si giulgiu pe cap !
    Desi se asteptau ca „Zeus” sa-i onoreze cu prezenta, acesta se afla la întâlnirea cu FMI. Nu stiu de ce am senzatia ca se pune de un boicot, bine ar fi sa ma însel ! Pe burtiera la Antena 3 apare News Alert, care spune ca presedintele nu trimite scrisoare de intentie parlamentului ci pune conditii pentru cresetra salariilor si cere respectarea deficitului bugetar.
    Din câta „geografie” stiu eu nu se poate pastra deficitul existent, pentru ca nefiind niciun ban în „visterie” – nu cum a zis basescu ca le-a lasat – trebuie sa se faca un împrumut, e adevarat nu prea mare dar acesta schimba datele problemei. Ramân la ideea mea si anume ca atâta timp cât nu ne lepadam de „Satana”, nu vom avea parte nici de liniste dar nici de bunastare ! Tartorul dracilor trebuie neaparat dat jos, ideea de „coabitare” nu este posibila cu acesta, îmi pare rau sa-i spun lui Ponta ca deschiderea sa spre aceasta coabitare e o utopie.
    Va spun cu subiect si predicat : basescu se opune, îm primul rând din URA pe care ne-o poarta noua si în al doilea rând, din aceeasi URA acerba pe care o poarta USL-ului !

  40. 45 Fragmentarium Politic mai 6, 2012 la 11:05 am

    Unde ar putea duce firul portocaliu desirat de Basescu dupa motiune? Numai azi nu este maine, dar in aer miroase deja a evenimente. Asadar, sa recapitulam. Traian Basescu il desemneaza razand pe Victor Ponta ca premier si cu un „Dati-le 16%!”. MRU isi inabusa orgoliul, greu incercat, prin „Nu mi-am spus ultimul cuvant”. Programul de Guvernare pe sase luni al Guvernului Ponta este intampinat cu bule speculative pe HotNews. La fel, se incearca „facerea din cuvinte” a Corinei Dumitrescu, ministrul desemnat al Educatiei. Monica Macovei vine valvartej de la Bruxelles si face turul televiziunilor pentru a semana ideea de „complot” impotriva Guvernului trantit la motiune, implicit impotriva ei si a lui Daniel Morar, ca justitiaristi ai regimului. Mai de sus, Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, pune caderea Guvernului MRU pe seama unui „experiment”. Ieri, sambata, il vedem pe Traian Basescu lacrimand prin supermarket la gandul ca Guvernul Ponta nu ar trece de Parlament, ceea ce ar fi un „dezastru”, sugerand, neputincios, ca Parlamentul ar fi capul rautatilor, cu care „nu stii niciodata”. In treacat fiind spus, Moody’s daduse si el o mana de ajutor dezinteresat, fireste, zugravind aceeasi perspectiva. Bun. Tot ieri Basescu a dat adunarea la Cotroceni a lui MRU si a unei parti a ministrilor demisi, pentru a discuta „date legate de intalnirea cu FMI de duminica” (sic!), dupa ce ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georegescu, a anuntat ca „negocierile cu FMI s-au incheiat cu succes”, salariile bugetarilor urmand a creste in doua transe, prima, de 8%, incepand cu 1 iunie. Si acum sa tragem linie si sa adunam. Ce rezulta? Ca Guvernul demis duce discutii concurente cu FMI, concurand, bineinteles, Guvernul desemnat. Iar daca, ipotetic, Guvernul demis ar obtine, dintr-o lovitura, o crestere a salariilor bugetarilor cu 16%, „picand” pe tinta lui Basescu, manipularea-i gata! Ce ar mai urma? M-da, ziua de luni, pe care va propun sa o urmarim fiecare, cu sau fara breaking-news-uri. Totusi, sa ne reamintim ca desi Theseus s-a descurcat prin labirint, reusind sa se intoarca de unde a plecat, gratie firului Ariadnei, aceasta a sfarsit prost…

  41. 46 Marcus mai 6, 2012 la 11:15 am

    Pai, Asa Te Vreau, Mai, USL-ule !

    Pai, asa te vreau, mai, USL-ule drag. Nici n-ai apucat sa fii intronat la guvernare prin validarea Parlamentului (raman la ideea ca n-aveai si nu ai nevoie de voturile izmenarilor tradatori) si ai reusit sa-ti impui punctul de vedere in negocierile cu FMI, in vederea reparatiilor ce trebuie facute pentru inzdravenirea fizica dar mai ales morala a romanilor batjocoriti, umiliti si pauperizati fara pic de bun simt sau regeret de catre chiombu si gasca sa de derbedei puscariabili.
    Insa ceea ce este mai important in toata aceata actiune de revenire treptata la salarii si de intoarcere a banilor furati catre pensionari, nu este neaparat gestul in sine, sau respectarea unor promisiuni, ci faptul ca ai reusit sa demontezi butaforia cladita pe minciuna si manipulare de cea mai joasa speta tipic nkdv-ista de catre duetul Basescu-Ungureanu in jurul “banilor facuti de noi” dupa cum declara cu emfaza 07 si a “miliardelor de Euro” disponibile in Trezorerie si suficiente pentru anumite plati electorale, dupa cum mintea in stilu-i deja caracteristic chiombalau’ la ore de maxima audienta.
    In sfarsit din explicatiile date de d-l Florin Georgescu a inteles si romanul ca suma din Trezorerie clamata ca fiind facuta de guvernul Ungureanu, sau ca rezerva de catre Basescu, nu-i nici una, nici alta ci ea reprezinta o suma tampon, variabila, rezultat tot al unui imprumut, dar care poate fi folosita pentru plata normala a salariilor la nivelul de acum doi ani, cand au fost ciopartite fara mila sau discernamant si a banilor furati din pensii, cu conditia acceptarii de catre FMI a maririi deficitului bugetar in limite “rezonabile”. Cel putin asa am inteles eu.
    Deci toata mascarada, menita pe de-o parte sa justifice masurile aberante de taiere a veniturilor unei parti a populatiei in scopul insanatosirii economice si a iesirii din criza, iar pe de alta parte sa triumfalizeze in scop electoral prestatia jalnica a pedeleului la guvrernare, s-a fasait emanand in jur un iz fetid ca de altfel toate emanatiile cotroceniste, dovedind inca o data, daca mai era nevoie cat de lipsita de scrupule si de mincinoasa este conducerea basita.
    Cat de disperat este Basescu si anturajul sau care a ajuns sa se trezeasca dimineata, in loc de ceas desteptator, cu tacanit de catuse si zanganit de lanturi virtuale in urechi, ne putem da seama dupa modul brutal in care chiombu’ calca din nou in picioare Constitutia, incercand sa faca tot posibilul pentru a opri noul guvern de pe drumul de scoatere a tarii din mizeria politica, economica dar mai ales morala pe care ne-a angajat el, in nebunia lui mafiot dictatoriala.
    Convocarea la Cotroceni a lui Ungureanu si a cabinetului demis prin Motiune, sub pretextul prezentarii de multumiri (oare pentru ce?), in realiate pentru a coace noi scenartii securistice pentru a bara pe orice cale accesul la Palatul Victoria al Cabinetului Ponta, reprezinta inca o palma data de chiomb democratiei , respectiv Constitutiei tarii, prin amestecul lui brutal in exercitiul parlamentar de validare a noului guvern al tarii.
    Dar, nu-i bai, dom’ Basescu, toate magariile astea se contabilizeaza la capitolul “incalcari grave ale Constitutiei”, capitol care va constitui nodul de la streangu’ cu care vei fi suspendat de cel mai inalt candelabru al Parlamentului Romaniei. Asa ca, tine-o tot asa, chiombule, deoarece Mos Nicolae din acest an in loc de jucaria unui nou mandat de presedinte jucator, pentru tine o sa-si schimbe nuielusa in pulan de gardian la Rahova.

  42. 47 center@yahoo.com mai 6, 2012 la 11:40 am

    Ce cauta teoriile negationiste ( chipurile ” demitizante ” ) ale lui Lucian Boia la principala emisiune informativa a Televiziunii Romane , Telejurnalul ? De ce aceasta tribuna oferita acestor interpretari la un jurnal de stiri , 15 minute ? Nu sunt alte spatii decat la serviciul Stiri ? De ce alti istorici ca Scurtu sau Constantiniu ( decedat acum 2 saptamani , odihneasca-se in pace ) , care nu vin cu aceasta punere in discutie a Istoriei , nu aveau drept la cuvant in aceeasi emisiune de Stiri ? Hidra anti-nationala , care comanda ce are drept de aparitie si ce nu , a acaparat complet librariile ! Eu am vrut sa cumpar ” Romania dupa Malta „a lui Adrian Nastase . 4 librarii clujene am vizitat . Ce vorbiti ! In rafturi esti sufocat de titlurile starletelor regimului , Stoenescu , Djuvara , Boia , Liiceanu . Memoriile de front publicate in anii 1990 , cartile tratand subiecte care deranjeaza finantatorii GDS gen Diktatul de la Viena , viata Partidului National din Transilvania inainte de 1918 , Avram Iancu , luptele celor doua principatede la Sud si Est de Carpati impotriva otomanilor ( dupa Boia sunt inventii , turcii spun ca Rovine si Calugareni au fost victorii turcesti deci ce valoare sa aiba dupa el aceste batalii ? ) ce sa mai spun de Adrian Nastase ? ( interesant Jurnalul de front al lui Mircea Pascu – excelent – este tolerat ) au disparut ! Parca as fi in 1960 in libraria Cartea Rusa !

  43. 48 Socrate mai 6, 2012 la 11:58 am

    Cred ca un titlu mai potrivit al editorialului ar fi fost “ Fostul procuror ceausist, Monica Macovei, s-a urcat clatinandu-se pe tancul contra-revolutiei”. Prietenii stiu de ce. Dupa caderea aliantei toxice de la guvernare, reactia veninoasa a numitei MM era de asteptat. MCV-ul a aparut dupa doi ani de la numirea ca ministra a numitei MM ( la data de 29 decembrie 2004, Monica Macovei a fost numită în funcția de Ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu. ), si arata cat de bine a condus susnumita treburile justitiei.
    “ MCV a fost instituit în mod formal prin Decizia Comisiei Europene nr. 2006/928/CE din 13 decembrie 2006, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 354 din 14 decembrie 2006. Astfel, au fost identificate patru obiective de referintă (conditionalităti), cu privire la care se realizează o monitorizare strictă în perioada post-aderare:
    1. Garantarea unui proces judiciar mai transparent si mai eficient totodată, în special prin consolidarea capacitătilor si a responsabilizării Consiliului Superior al Magistraturii. Raportarea si evaluarea impactului noilor coduri de procedură civilă si administrativă.
    2. Înfiintarea, conform celor prevăzute, a unei agentii pentru integritate cu responsabilităti în domeniul verificării patrimoniului, al incompatibilitătilor si al conflictelor de interese potentiale, precum si cu capacitatea de a adopta decizii obligatorii care să poată duce la aplicarea unor sanctiuni disuasive.
    3. Continuarea, în baza progreselor realizate deja, a unor cercetări
    profesioniste si impartiale cu privire la acuzatiile de coruptie la nivel înalt.
    4. Adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei, în special în cadrul administratiei locale.”
    Ce a facut doamna MM? A blocat codurile pregatite de doamna Rodica Stanoiu, intarziind astfel ridicarea MCV-ului. Nici acum codurile nu sunt implementate si MCV-ul merge inainte. Nici Predoiu nu a fost mai breaz.
    Dupa TB, este a doua persoana vinovata de starea jalnica in care a ajuns Romania, ea fiind cea care i-a pus in brate presedintelui jucator ( trisor ) principalele instrumentele pentru politie si justitie politica – procuroriu de la parchete, DNA, ANI. Tot ea este inventatoarea sintagmei “ Sa lasam justitia sa-si faca treaba “, care a prins la cei interesati si la cei timorati.
    Ca sa spui “ „Unul dintre motivele pentru care s-au grabit foarte tare cu caderea acestui guvern este ca sa-l scape pe Adrian Nastase. Voia sa-si opreasca dosarele” ( Realitatea Tv. ), trebuie sa dispui de un tupeu portocaliu mult peste medie ( medie care este si asa foarte ridicata ). MM ne ia de prosti.
    PS * Detalii ( incomplete ) despre cariera numitei MM in Wikipedia :
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Monica_Macovei
    din care citez “ Cel mai mare scandal a fost legat de intrarea în posesie a părinților săi a unui apartament dintr-un imobil naționalizat din str. Intrarea Ioanid nr. 3, care, după un lung proces, a revenit chiriașilor, și nu foștilor proprietari. Apartamentul fusese cumpărat de la stat de către părinții săi în anul 1996, dar fostul proprietar cu care soții Gherghescu făcuseră u schimb de locuință i-a dat în judecată cerând restituirea imobilului. Deși instanțele de fond i-au dat câștig de cauză fostul proprietar, Curtea Supremă de Justiție a decis ca locuința să revină chiriașilor. Această decizie a fost pronunțată însă după ce Monica Macovei devenise ministrul justiției, speculându-se de către o parte a presei și a opoziției parlamentare că decizia Curții Supreme ar fi fost comandată politic.[10]”.
    Fostii proprietari au fost indrumati sa ceara despagubiri la CEDO.

  44. 49 georgeserban mai 6, 2012 la 12:22 pm

    Am urmarit cu atentie ultimele aparitii televizate (chiar sper sa fie ultimele) ale Monicai Macovei. Poate fi considerata un adevarat „studiu de caz”. Atat pentru patologie, referindu-ma la transformarile vizibile pe care i le produce isteria, mai ales cand incearca sa „argumenteze” insatisfactiile ei in raport cu atitudinea justitiei fata de dumneavoastra. Dar si pentru mimetismul politic al unui personaj care, de-a lungul vietii, a incercat sa joace, fara succes, mai multe roluri. De la procurorul comunist, post pe care nu l-ar fi obtinut fara sprijinul politic al PCR, pana la „reprezentantul societatii civile”, curtenitoare cu viitoarea putere a vremii dar prea ignorata, pentru ca, in final, sa se vanda lui Basescu, contra salvarii acestuia de la consecintele unui mandat „in stare infractionala” si inlaturarea unui adversar care, dupa ce il invinsese in 2004, ar fi putut repeta aceasta infrangere, mult mai decisiv, in 2009.
    Intr-o cariera, plina de esecuri si anonimat, dosarele lui Adrian Nastase ar fi trebuit sa fie primul ei „succes” profesional care sa ramana in memoria colectiva.
    In realitate, campania politica initiata de ea si, cred eu, urmarita si influentata si astazi, va reprezenta un esec, o incununare a unei cariere plina de esecuri. Pacat ca importanta calitate de europarlamentar poate fi, uneori, obtinuta prin mistificare, prin impostura.

  45. 50 Marian Nicolae mai 6, 2012 la 1:30 pm

    Am urmarit cateva minute din show-ul politic al PD-L de la Sala Polivalenta.
    Doamne cum li se poate spala romanilor creierul !!!

    De la ”Fiti Ungurenii mei”!!!??? pana la ”PD-L a trecut Romania prin criza”
    Daca as putea adauga la realizarile PD-L-ului cateva lucruri, ce ziceti de cele 67 spitale inchise, 25% taiati din salariul bugetarilor, banii taiati din pensiile romanilor, mizeria in care ne-a afundat acest partid tradator de tara si iresponsabil !!!???

    MRU ce-a facut frati romani?
    Ne vinde resusele naturale pe nimic !!!
    Pentru cei care n-au inteles, MRU este omul lui Mark Gitenstein.
    Mark Gitenstein NU reprezinta interesele poporului american in Romania !!!

    Romani sunteti mintiti si furati pe fata !!!
    2 ANI DE DEZASTRU SOCIAL !!!

    TVA de 24%, taxe peste taxe, legate de alte taxe, taxate si acestea la randul lor…

    CUM VA PUTETI LASA INSELATI ATAT DE USOR ???

    PD-L vorbeste deja ca NU vor mai fi pensii pentru cei care au 40 – 50 de ani acum.

    Tineti cu Romania !!!
    PATRIA INAINTE DE PARTID, INTOTDEAUNA!!!

  46. 51 carmentanu mai 6, 2012 la 1:31 pm

    Am vazut-o zilele trecute pe tovarasa procuror comunist Macovei la o emisiune tv. Spunea ca guvernul Ponta e o parodie. Ce a uitat sa spuna e ca guvernele Boc si Ungureanu au fost niste caricaturi autentice.

  47. 52 Ghita Bizonu' mai 6, 2012 la 2:09 pm

    blogideologic

    istoria se falsifica conform intereselor „speciale” ale Moscovei.

    De exemplu de vrep 10 ani se „aude” , „zice” ca un grup de inalti ofiteri romani ar fi planuit in 1945 un 24 august pe invers. Ca ar fi sot o culme a idotiei nu se zice (ei erau cei mai in masura sa stie ca forta Nemtiei se epuiza … )
    Zilele astea tov Jack Ardei Umplut pune in discutie „cazul Avramescu” dorind sa dea de inteles ca gen avramescu ar fi complotata ca Armata a IV a romana sa treaca de partea nemtilor in 1945 …
    Insa uita cu amabilitate caracteristica ca dupa 1945 URSS a impus desfiintarea trupelor de vanatori de munte – trupe de elita care le-au cam dat cam mult de lucru sovoeticilor. Asa ca inlaturrarea fizica a comadnatului lor se impunea dpv sovietic („interessanta” si Wiki care are unele diferente in pagina romana si engleza). Ma rog Jack este ca tonomatu – cine ii naga spaga …

    Tot pe aici si Romania Libera care se prezinta ca fiind continuatoarea unei gazele de prin 1877. Insa nu este decat ziarul clandestib comunist aparut in 1943 , „reintors” la origini dupa 1990 .

    Sau sa ne aducem aminte de ce zicea Leonida Lari prin 1993: UDMR are cereri transnistrene !!

    Aici este tot schepsisul acuzelor de holocaust (curips in anii 70, 80 se aplica ordinu Mucles!), cheia filmului Marele jaf comunist al lui Alexandru Solomon , agitatia diversilor si stralucirea lui Boia .

  48. 53 eugennl mai 6, 2012 la 3:43 pm

    Doamna Macovei s-a specializat pe un segment de piata care pina la venirea ei era virgin- vinatoarea de” inalti corupti”. In astfel de piete poti sa vinzi orice chiar si ulei de sarpe ca medicament minune. Este privita ca o divinitate la Bruxelles si de editorii pe Europa de Est ai lui ” The Economist” si „European Voice”. Daca in Romania ar fi fost si procurori profesionisti fara personalitati exotice care ar fi facut treaba in lupta anticoruptie vinzarea doamnei Macovei ca zeita justitei si a lui Morar ca sabia justitiei ar fi fost un hard sale. Dar cum peste coruptia la nivel inalt se pusese batista pe tambal -de politicieni doamna Macovei a dominat aceasta piata si a capatat international ca si Morar statut de divinitate.

    Vina in opinia mea o poarta politicenii pentru ca nu au creat un corp profesional de justitiari anticoruptie si o justitie eficenta si care sa judece echilibrat. . De in tara orbilor chiorul este imparat.
    Indiferent de ce spune !.

    Este traba USL sa gaseasca inlocuitori pentru cei doi care sa impresioneze la fel de mult pe cei de Bruxelles si sa nu fie caz de manual de psihogie.

  49. 54 Miriam Radulescu mai 6, 2012 la 3:46 pm

    Nu pot sa nu comentez obraznicia si impertinenta boreliozicilor care cica – sa faca USL-ul ce a promis,(si incep sa tot insire….)! Adica , dupa ce au stricat motorul de la masina , au strambat volanul , au scurs carburantul si au mai furat si…. rotile …acu striga sa participe USL-ul la cursa pentru redresarea tarii! Fereste-ne Doamne de prosti , de fuduli si de hotii care „borasc” venin!

  50. 55 eugennl mai 6, 2012 la 3:51 pm

    In ce priveste MCV orice audit si critica este OK dar nu cred ca ar mai trebui sa acceptam sa fie limitat la Romania si Bulgaria . Este umilitor si periculos. MCV permite unor functionari juridici si unor procurori sau judecatori de nivel mediu sa se transforme in ceva ce nici nu pot visa in tarile lor. In vizionari mesianice care gandesc un sistem de justitie. Toate tarile UE ar trebui sa fie auditate pe sistemul juridic. Asta ar creste si calitatea auditorilor si ar asigura ca ar fi mai precauti in a emana vederi mesianice in rapoarte.

    O sa ziceti ca daca nu stam frumos la MCV ne taie fondurile. Ce sa taie ? De cinci ani noi dam net bani la Bruxelles nu invers.

  51. 56 Popateapa mai 6, 2012 la 4:35 pm

    Domnule Năstase, cu Macovei şi cu ai ei trebuie să pună justiţia ordine în lucruri. Poate faptul că astfel de specimene au promovat în politică este şi vina dumneavoastră că nu aţi elaborat o lege a lustraţiei atunci când era necesară nu acum să promoveze Băsescu o lege fără efecte.
    Aceste lucruri sunt trecute, dar mă îngrijorează tineretul.
    Liderul unei organizaţii de tineret al PSD, mi-a replicat dur când îl acuzam pe liderul senior al aceleaşi organizaţii locale că în timpul lui Ceauşescu a făcut puşcărie pentru infracţiuni economice, pedeapsă executată la penitenciar. Sugeram ca respectivul domn să se retragă din fruntea organizaţiei locale,
    Ştiţi ce a răspuns tânărul?
    Lasă-mă măi nene cu puşcării şi alte alea. Ce dacă a furat. a dat şi la alţi. Şi ce dacă alţi au fost informatori de securitate?Asta a fost! Acu sa nu mai facem nimic ca nu ne convine. Eu i-am sdpus că cinefură astăzi un ou maine fura un bou.
    Vă invit sa citiţi şi gânduri pentru guvernul Ponta

  52. 57 Adrian B. mai 6, 2012 la 4:54 pm

    Cred ca betiva asta patetica ar trebui internata de urgenta la dezalcolizare !!! Iar cand se va vindeca (sic!) sa fie cautata un pic la „mapa profesionala” . Cu jigodii de genul acesta trebuie sa folosesti aceleasi mijloace! Iar din cate imi aduc eu aminte , d-na Monika Makovei are si ea unele lucruri de explicat :
    1. A fost acuzata de coruptie cand s-a angajat consilier guvernamental prin Macedonia , parca!
    2. A intervenit intr-un proces de restituire a unei case , pe care a pus mana mama acestei individe .
    3. Abuzuri grosolane din perioada cand exercita functia de procuror ceausist
    4. Interventii in actul de justitie si raportari mincinoase la CE
    5. etc.

  53. 58 Adrian B. mai 6, 2012 la 5:54 pm

    D-na KOMISAR Monika Makovei a DEZVOLTAT O OBSESIE in ceea ce va priveste ! Vad ca sunteti subiectul ei preferat si va transforma intr-un fel de vinovat de serviciu pt. orice nereusita a dansei si a Marinatului ! Si mai cred ca ii este o foarte mare FRICA de momentul cand se vor afla toate abuzurile pe care le-a facut …

  54. 59 Adrian B. mai 6, 2012 la 6:08 pm

    In cercurile oculte (dar si in Mahala , la la , la la, la la !!!) se spune ca d-na Monika Makovei a incheiat un PACT SUICIDAL cu protectorul ei , Traian Bashinescu ! Adica , daca acesta din urma va pierde puterea , cei doi isi vor autoinduce o stare de Coma Alcoolica urmata concomitent de Sepuku si ingerarea unui amestec de matraguna/ soricioaica / verde de Paris / rachiu de ploshnitze ! Se pare ca vor lasa si un bilet in care vor cere sa fie impaiati si trasi in tzipla , pe modelul Lenin !
    A fost un pamflet , sa mai rada si romanii…

  55. 60 Cârcotaşu mai 6, 2012 la 7:14 pm

    Cum cu ceva timp în urmă, referindu-mă la alegerile din Franţa şi prezentarea lui Hollande drept câştigător, apreciam că spunem „Hop înainte de a fi sărit”, din fericire rezultatul acestor alegeri, transmis de France Press consfinţeşte acest rezultat. Deci epoca Sarkozy a luat sfârşit!

  56. 61 Aramis mai 6, 2012 la 7:18 pm

    @Adrian Nastase

    Cred ca nu aveti timp de asta acum, dar ce parere aveti despre alegerile din Grecia? Mai ales de intrarea partidului „Zorii de Aur” in Parlament.

    „Judecata lui Paris” nu mai este simpla

  57. 62 Aramis mai 6, 2012 la 7:23 pm

    @Bling-bling ideologic, nea’titi

    Trec peste minciunile si contorsionismul ideatic din lunga-ti postare, dar vreau sa te intreb ceva, pentru ca te-am mai citit scriind acest lucru de multe ori:
    Ce te face sa spui ca Grigore Ghica al II-lea este\era un „fals fanariot”? Si daca reusesti sa dai o explicatie logica, care-ti sunt argumentele?

  58. 63 Aramis mai 6, 2012 la 7:25 pm

    @Aya

    Ma bucur sa te recitesc\regasesc. Nu-mi spune ca vei lispi din nou.

  59. 64 center@yahoo.com mai 6, 2012 la 8:36 pm

    Larry Watts imi da fiori cu revelatiile lui . Eu credeam ca Hrusciov era sincer in memoriile lui cand spunea ca Romania nu este importanta , de aceea s-au retras in 1958 , sau ca la Stalingrad , unde era sef politic , romanii ” au luptat prost ” ” s-au prabusit la prima lovitura ” ( inexact , saracii nostri unchi si bunici trimisi acolo au respins cu ce au avut doua atacuri rusesti – Breacock o spune – iar frontul romanesc a cedat la ora 14 la un atac inceput la 5 dimineata ) . De fapt Hrusciov doar denigra si dezinforma , ce faceau toate oficinele sovietice si ale alatilor agentilor lor din presa cancelariie occidentale . Watts arata magistral cum 3 sefi absoluti rusi – Hrusciov , Brejnev , Cernenko – au trecut cu totii prin RSS Moldoveneasca , ceea ce demonstreaza contrariul . Campania aceasta de deformare si de semanare a indoielii este dictata dupa mine din tari vecine … Serviciile noastre de informatii au alte prioritati .

  60. 65 M.Voicu mai 7, 2012 la 6:33 am

    @Theodora mai 5, 2012 la 4:39 pm scrie: ”~ţinând seama de interesul naţional. …mã gandesc… la mult mai importantele privatizari in domeniul energiei si a resurselor minerale (Cupru Min, Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica), pentru care exista “investitori strategici” externi foarte nerabdatori~

    Bine, sau rãu?, politicile de ”privatizare” a investiţiilor sociale desfiinţeazã orice încercare de a mai utiliza bani publici pentru formare de locuri de muncã;

    Rãu este înstrãinarea controlului asupra resurselor strategice, în primul rând asupra bunurile domeniului public, cu încãlcarea Constituţiei !

  61. 66 cititorul mai 7, 2012 la 10:55 am

    Un articol extrem de interesant despre prea curata fecioara Monica Macovei aparut in Curentul

    Penal! Monica Macovei minte la tv și în declarațiile depuse la ANI și la PE

    http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012050771787/Actualitate/Penal-Monica-Macovei-minte-la-tv-si-in-declaratiile-depuse-la-ANI-si-la-PE.html

    Ce se intampla oare? O lasa portocalii din brate?


  1. 1 Fostul procuror ceausist, Monica Macovei, s-a urcat pe tancul contra-revolutiei | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 5, 2012 la 12:20 pm
  2. 2 Opoziția formează noul Guvern al României [8] | Teologie pentru azi Trackback pe mai 5, 2012 la 2:37 pm
  3. 3 Sistemul nostru epistemic « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe mai 6, 2012 la 11:48 am
  4. 4 SĂLAJ – USL are planuri mari ! | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe mai 6, 2012 la 2:32 pm
  5. 5 Croitorul iscusit masoară de şapte ori şi taie odată « Popateapa's Blog Trackback pe mai 6, 2012 la 4:47 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!