Cresterea pensiilor si a salariilor „se discuta, nu se executa”

Ca si remanierea si atatea altele, tema asta se discuta la infinit. Este aruncata, ciclic, pe piata, e rontaita de „romanticii” PDL-ului apoi este stearsa cu guma seriozitatii de catre pragmaticii partidului. Daca nu intervine, pentru a-i cuminti, chiar Traian Basescu.  Luni, am aflat ca Boc a fost mandatat sa discute cu FMI o crestere a pensiilor si a salariilor de 5% pentru anul 2012, daca sunt bani.
Pe ecranele televizoarelor au intrat Breaking-news-urile de rigoare, asta desi stirea era cat se poate de veche.

Guvernul promite cresteri cam tot de atunci de cand a taiat veniturile bugetarilor, iar pensiile, dragilor, trebuiau sa creasca tocmai prin Legea adoptata de actualul guvern. Lege a carei aplicare a fost amanata.

Semnalul dat acum de Guvern este absolut ridicol. Dincolo de faptul ca nu vorbim de cresteri salariale, ci de o reparatie infima a „taierilor” de acum aproape doi ani, nu exista nicio garantie ca acest lucru se va intampla. In plus, nu stim cat va fi inflatia…
Este un semnal de tip – popor, nu va pierdeti speranta, noi tinem cu voi si o sa se vada in viitor. Cam cum sta treaba si cu rezultatele masurilor de austeritate.

Daca tot ceea ce a inteles PDL din ce s-a intamplat in ultima perioada este ca poate cumpara linistea populara cu „5%”, atunci nu a inteles nimic. Dar asta este problema lor, a PDL si a lui Basescu.

Sa nu fiu inteles gresit, sa dea Domnul ca aceasta crestere sa aiba loc, ba chiar cu mai mult de 5%. Problema este ca,dupa ce minti ani de zile despre ce vei face tu, nu poti sa vii, din nou, cu aceeasi formula, si sa pretinzi ca este ceva spectaculos. 

Nicolae Titulescu si-a sustinut teza de doctorat la Paris,  in domeniul dreptului civil,avand ca subiect „Drepturile eventuale”. Nu cred ca a avut atunci  in vedere formula de acum, oferita de guvernul Boc.

PDL si  Guvernul trebuiau sa anunte  decizia atunci cand era  luata. In locul lor, a iesit astazi Basescu si le-a spus sa nu se mai joace in nisip. Asa se construieste o  diversiune…

49 Răspunsuri to “Cresterea pensiilor si a salariilor „se discuta, nu se executa””


  1. 1 Andrei Oprea ianuarie 31, 2012 la 7:43 pm

    Ma asteptam sa aveti bunul simt sa faceti un pas inapoi dupa verdictul de ieri, macar pina se judeca recursul. De fapt daca stau bine sa ma gindesc, nu ma asteptam.

  2. 2 lili ianuarie 31, 2012 la 8:00 pm

    cu ce bani salveaza basescu moneda Euro? cu ai lui, cu ai partidului lui, cu rezerva Bancii Nationale?!

  3. 3 epolitikon ianuarie 31, 2012 la 8:06 pm

    Va rog sa-mi explicati si mie care-i scopul diversiunii.
    Adica PDL-ul da friptura pe la nasul saracilor si apoi vine bucatarul sef si ii da peste mana chelnerului ca friptura aia nu e pentru saraci.
    Ce credeti ca intelege saracul din chestia asta?
    Multumesc.

  4. 4 Doru Coarna ianuarie 31, 2012 la 8:09 pm

    Azi Basescu s-a delimitat de intreaga clasa politica, inclusiv de ai lui pe care i-a acuzat de populism si carora le-a cerut sa identifice ei acele surse de finantare pt cresteri salariale. El este contra si vede lucrurile intr-un fel care-i numai al lui…

    Blaga si Preda l-au somat pe Boc sa ia in calcul demisia.

    Boc apara stabilitatea macro atat de greu realizata si nu promite decat ca daca va avea bani, ii va da in doze de 5% salariatilor.

    Protestele din piete continua cu acelasi mesaj, Jos Basescu!

    Opozitia prezinta situatia la Bruxelles. Presa germana il numeste pe Basescu Putinescu…

    Franks si Blejnar danseaza hora romaneasca.

    A Nastase mai face o baie de Justitie, in alt dosar.

    Concluzia e ca guvernantii si finantatorii lor au luat-o razna in frunte cu Basescu si evita raspunsul catre populatie mediatizand canonizarea lui Nastase, nefunctionarea gondolelor din Poiana si mariajul unei americance cu o cladire…

    Realitatea este ca nu exista solutie, oricare drum ales este desfundat…

    Scopul : Romania este tot mai vulnerabila si va trebui sa-si cedeze pe nimic dar in regim de comision si ultimele resurse acelor sustinatori care evita inca sa ordone tirul de pe acoperisuri.
    Pt a nu exista derapaje valorile trebuie tinute departe de decizie si actiune iar romanii trebuie hraniti in continuare cu minciuni, promisiuni si circ.

    Asa arata finalul, v-am sus ca am petrecut penultimul Craciun romanesc, mai avem unul si gata.

    In astfel de situatii nu exista alta iesire decat deranjul maxim, o noua revolutie care sa reseteze intreaga situatie in care a fost adus statul roman. Stiu ca ideea este perimata, dar facuta cu cap si ambalata in catifea, ar putea salva ceea ce mai este de salvat.

    Aici au dus manelele, minciuna, furtul, promovarea idiotilor si coruptia. Toate astea trebuie sa dispara prin resetare, asta-i ultima sansa si singura solutie.

  5. 5 Crisanta Ilie ianuarie 31, 2012 la 8:13 pm

    Vă țin pumnii strânși pentru recurs. Vă susțin până în pânzele albe. Nu vă lăsați! Luptați cu putere! Trebuie să răzbateți.

  6. 6 Maximmouse ianuarie 31, 2012 la 8:25 pm

    @Dlnimeni

    Stimate Instalatorul, am inteles perfect, din prima, ceea ce ai dorit sa zici.

    Raspunsul meu, putin cam lung, a fost menit sa le atraga atentia in special membrilor si simpatizantilor psd, cu sange mai „fierbinte” ca este bine sa stea deocamdata pe fundul lor, ca sa ma exprim mai asa ca in Drumu taberei, cartierul cel mai sinistrat al Bucurestiului…:) 🙂

    Am inteles tot, acuma , personal tie, inca o data, nu actiona niciodata la cald.

    Tot ce spui ca se poate face, in a doua postare a ta, se va face la momentul oportun,si mai mult decat atat…:) 🙂

    Cu stima.

  7. 7 Maximmouse ianuarie 31, 2012 la 8:28 pm

    @Fratilooor!

    Am avut fericita ocazie sa dau cu ochiul si timpanul la emisiunea danei grecu…hmmm Ce format de emisiune are si aceasta! face pe proasta, atat de bine incat chiar crezi ca este pdlista…enervanta persoana, aproape tot atat de enervanta ca si razvandumitrescu si mirceabadea….Ce mai suntem siliti sa inghitim….mai bine SGAtlantis…:) 🙂 🙂

  8. 8 Maximmouse ianuarie 31, 2012 la 8:32 pm

    @Stmata Gazda,

    „cresterea de 5%? Care Doamne iarta-ma crestere. Chiar daca ar face valuri pentru 25% tot nu ar reprezenta nici un fel de crestere!

    Aceasta punere in scena de mahalagii smecheri as zice ca este penibila , dar ea este ticaloasa , fara nici un fel de dubiu.

    Nici oamenii pentru care aceste sume mici conteaza, nu mai pot fi pacaliti….

  9. 9 Radu ianuarie 31, 2012 la 8:39 pm

    Redau mai jos pasajul esential din discursul de azi al lui TB:

    Totalul datoriei României este de 97,7 miliarde euro, din care 22 de miliarde euro sunt datorie publică, restul e datorie privată: a companiilor, a populației, conturile nerezidenților aflate în România.

    Deci datoria publica (a statului) e cam de 1000 euro/locuitor, cea privata (a mea, a voastra, a companiilor unde muncim) e de 3500 euro/locuitor. Daca totul merge bine si nu sunt falimente, doar cei 1000 euro/locuitor conteaza pentru mine si altii care nu au imprumuturi mari la banca. Daca merge rau si compania la care lucrez da faliment, o sa ma afecteze si partea cu 3500 euro/locuitor.

    Deci datoria publica acum e cam cat era pe vremea lui Ceausescu in anii ’80; atata doar ca un dolar de atunci valora cam cat doi de acum, poate chiar mai mult. In concluzie, statul in ianuarie 2012 datoreaza in bani reali cam de doua ori mai putin decat datora pe vremea lui Ceasca.

    Si acum sa inceapa clevetitorii sa ratstalmaceasca cele spuse de Basescu. Sau sa afirme ca minte, dar sa precizeze in cazul asta si sursele.

  10. 10 dsv ianuarie 31, 2012 la 9:10 pm

    Sunt alaturi de dvs !!! Sa aveti putere sa castigati. Lumea stie ca aveti dreptate.

  11. 11 Dan Doboseriu ianuarie 31, 2012 la 9:28 pm

    UN CATREN GROAZNIC

    Din funcţia sa de preşedinte, va demisiona
    Dar pe mine mă tot paşte un gând sinistru ,
    Căci de loc nu cred că Zeus se va pensiona
    Ci va fi numit, la toamnă, … prim – ministru .

  12. 12 blogideologic ianuarie 31, 2012 la 11:14 pm

    @ Radu spune : „Redau pasajul esential din discursul de azi al lui TB”
    Nu înţeleg, în ce măsură ar fi „esenţial” ? Matale chiar crezi sincer că Traian Băsescu ar putea intra, vreodată, în zona „esenţelor” ?

  13. 13 Draghi Puterity ianuarie 31, 2012 la 11:52 pm

    O crestere de 5% dupa o taiere de 25% reprezinta 3.75% din suma initiala. Cum inflatia in aceasta perioada a fost pe la 8% pe an, despre ce „cresteri” vorbesc papagalii astia de fapt?

  14. 14 Sibilla februarie 1, 2012 la 4:04 am

    @Draghi Puterity,
    d-apăi despre ce să vorbească DISPERAŢII, tune holera-n ei !!
    Despre HOŢIILE la care continuă să se dedea, despre cumetrii, nemoşaguri, despre conturile pe care le au mârlanul alcoolic şi şleahta-i de mafioţi, despre ce… ăştia-s în stare de absolut ORICE numai să rămână la putere, scârbele !
    Pe feude s-a dat ordinul : bani pt partid! Nutzi e neiertătoare… teritoriul e cum un vulcan, peste tot ameninţări, hărţuiri, şicane, promisiuni, momeli, etc etc Zăusul a turbat de tăt, în cămaşă de forţă va sfârşi, asta dacă nu-şi va găsi job vreun… lunetist, că ispiteşte, zmintitul… ( iartă-mă Tată !! )
    Se străduiesc să ne ţină-n case, s-o rărim cu protestele, noi, ” minoritarii ”, că p-asta o învăţă şi vuvuzeaua Ţunea, prefect de Caraş-Severino, ia-n d-acilea :
    Protestele se prelungesc, resitenii rezista si la -6 grade- ultima zi din ianuarie tot in strada
    Reșițenii din Centrul Civic care protestează împotriva puterii politice actuale, au reușit să obțină de la Primăria Reșița o aprobare de prelungire a protestelor până în data de 15 februarie.
    http://www.infocs.ro/index.php/2012/01/31/protestele-se-prelungesc-re%C8%99i%C8%9Benii-rezista-%C8%99i-la-6-grade-ultima-zi-din-ianuarie-tot-in-strada/

    Acest specimen, Ţunea, vuvuzeaua lui Boc în teritoriu, ne-a numit pe TOŢI cei care protestăm PAŞNIC dar insistent şi îndreptăţit de mai bine de 18 zile ( unii dintre noi ), nici mai mult nici mai puţin decât : ” MINORITARI ” ( ???!!!! ).
    Am rugămintea ca jurnaliştii cărăşeni să-l citeze !!
    UN SINGUR PROTESTATAR DE-AR EXISTA, ACELA ESTE MAI ÎNTÂI DE TOATE ŞI ORICE : CETĂŢEAN AL ROMÂNIEI CU DREPTURI DEPLINE !!
    Poate se va îndura careva să-i traducă din română în … română, acestui Ţunea ce presupune aceasta !!
    NU pe noi ne-a umilit !! Noi protestăm cu DEMNITATE, pe el s-a discreditat TOTAL ! ŞI instituţia al cărei reprezentat E, vai de steaua lui…
    În faţa Prefecturii protestează OAMENI, nicidecum ” minoritari ”. A folosit această etichetă, am derulat şi ascultat de ceva ori… oare jurnaliştii să nu fi auzit nici unul exprimarea acestui Ţunea ? Nici măcar un jurnalist n-a fost curios/interesat să-l întrebe pe nenea reprezentant al PM în teritoriu dacă acesta e singurul său ” argument ” că protestează nişte…. i-auzi ” minoritari ”….
    http://www.argument-cs.ro/content/protestatarii-din-re%C5%9Fi%C5%A3a-se-concentreaz%C4%83-pe-revendic%C4%83ri-punctuale

  15. 15 Vasile, februarie 1, 2012 la 7:52 am

    lili eronat,

    Sunt foarte multe surse ! Cind ridici TVAul la 24% poti aloca din aceasta valoare 0,5% pentru sustinerea fondului de asigurari sociale , cit privesc pensiile ar trebui resocotita dobanda pentru excedentul valorilor acumulate din pensii , pina prin anul 1998 valori realocate de stat aiurea dar nu celor in drept!

  16. 16 Doru Coarna februarie 1, 2012 la 8:16 am

    @ Radule, hai sa-ti explic ca sa intelegi tu ESENTA situatiei:

    Datoria totala de circa 98 mld euro impartita la 20 mil. loc inseamna 4900 euro pe cap de locuitor, adica fiecare roman daca ar fi angajat si platit cu salariul mediu pe economie, ar trebui sa-si dea integral salariul, adica sa munceasca pe gratis si sa traiasca doar cu aer, timp de 10 luni.

    In Grecia, aia datoreaza 400mld si sunt 11 mil, adica datorie 36000euro/loc dar la un salariu mediu de 2500 inseamna ca grecul trebuie sa-si dea salariul pe 14 luni.

    Deci grecii o duc teoretic doar nitel mai rau ca noi dar la ei guvernul si-a dat demisia iar populatia a protestat masiv, cu sutele de mii.

    Si nu trebuie uitat ca ei au turism serios care le aduce multi bani fara cheltuieli sau investii deoarece au deja infrastructura. Deci la ei este o chestie de timp pana sa-si plateasca datoriile, iar la noi este o problema imposibila. Noi vom trebui sa ne imprumutam in continuare ca sa platim dobanzile si astfel sa rostogolim creditele facute de Basescu pana cand suma totala imprumutata va depasi valoarea tarii!!! Apoi ne putem spanzura, ca orice falit.
    Insa in timpul asta Nutzi construieste bazine si gondole, altii fac pretul la utilitati cum vor ei, altii fura direct de la bugetul de stat, altul invarte BNR cum vrea el si apropiatii, si toti incearca sa-si mai cumpere niste mandat prin vanzarea ultimelor resurse si proprietati ale statului roman. Si mai rau, ei nu inteleg in ce hal au adus tara cu hahaielile si manelele lor, deci continua sustinuti fiind doar de servicii si ciomegele jandarmilor la care se adauga coniventa Justitiei in proportie de 2/3, adica doi din trei judecatori sunt lachei orbi ai puterii.

    Dupa cum vezi grecii ar trebui sa iasa cu miile si noi cu milioanele, dar noi suntem lasi si sufocati de o securitate care nu se da inapoi de la nimic. Cand romanii vor iesi insa cu milioanele, securitatea va abandona puterea ca si acum 22 de ani si ciomegele jandarmilor vor fi prea putine pt a mai salva regimul manelist. Cum astia nu renunta la salvarea marinarului si imbogatirea proprie in regim de urgenta, se va ajunge aici destul de repede. Nu uita ca primavara cresc preturile la alimente si sosesc facturile din iarna la utilitati iar romanul este deja falit…

    Asta-i realitatea si perspectiva, nu ce spune Basescu care oricum se contrazice singur ori de cate ori deschide gura.

  17. 17 Pali februarie 1, 2012 la 9:47 am

    @ Maximmouse

    Maistre,…pentru un venit umil cuprins intre 12.000 eu si 60.000 eu pe luna ai face pe „nestiutorul” ? Precum bine stii aceste emisiuni au un scop precis si un finantator ! Altfel nu rezista !L-am vazut pe „binecredinciosul” Gadea intr-o zi cum coboara el gales din limuzina de lux ( Q7) cu sofer cu cascheta ( am crezut pe moment ca e Oprea ) si merge la o palavra cu niste baieti in zona Dorobanti,….pai de pe bancheta din spate a limuzinei este foarte usor sa cotcodacesti despre criza ! Singura mea curiozitate este ,….ce a facut sau ce face baiatu’ asta pentru astfel de favoruri si pentru maldarul de gologani ??? O mare capacitate intelectuala nu-l vad nici pe el nici pe cei din gasca lui,…

  18. 18 florin m. februarie 1, 2012 la 9:59 am

    Doru Coarna

    Voit sau nu, faci o confuzie, respectiv alaturi cifre in mod incorect.

    DATORIA PUBLICA a Greciei este de aproape 400 miliarde, respectiv peste 150% din PIB, in vreme ce datoria PUBLICA a Romaniei este de ceva sub 20 miliarde, adica de aproape 20 de ori mai mica. La 100 de miliarde se ridica intreaga datorie externa a Romaniei, inclusiv angajamentele private negarantate guvernamental.
    70% din aceasta datorie publica este catre creditori institutionali.

    Faptul ca Grecia are multi creditori privati este explicabil in felul urmator: de multi ani de zile, oficialii greci ascund dezastrul din conturile publice fata de ochiul UE si si-au aranjat creditarea fara publicitate prin intermediul unor tranzactii complicate, mijlocite intre altele de Goldman Sachs, care a incasat sute de milioane sub forma de comisioane.
    Inevitabil, pana la urma s-a descoperit, si de atunci a inceput scandalul. Grecia nu a mai avut crestere reala economica din 2007, in vreme ce cheltuielile guvernamentale cresteau si iar cresteau, alimentate pe aceasta cale, in vreme ce deficitul public real era la randu-i mascat prin modul de inregistrare al acelor tranzactii.

    Ceea ce vedem azi – acceptarea reducerii cu 50% a datoriei Greciei, este o tactica de evitare a falimentului, (datorat unei politici iresponsabile), pe costurile tuturor. Amortizarea acestor pierderi se va face prin preluarea socurilor in sistemul bancar privat. Dar nici acesta nu va falimenta, cel putin nu in masa, ci va transfera, treptat, acest cost in piata sub diverse forme si va crea efecte ce se vor produce atat de mijlocit, incat va fi greu sa intelegi cauzalitatea reala. Se vor gasi atunci vinovati de serviciu, fara indoiala, din cei pe placul maselor.

    Deocamdata Lumea si Europa se unesc, se pare, in efortul de pastrare a status quo ului, inclusiv sistemul financiar bazat de moneda tiparita, monopol de emisiune, rezerve fractionare. Aparentul sacrificiu al creditorilor privati, in acest moment, este destinat evitarii unor evolutii greu de anticipat, din care ar avea probabil mai mult de pierdut.

  19. 19 Draghi Puterity februarie 1, 2012 la 10:15 am

    @Doru Coarna

    Excelent comentariul tau de la februarie 1, 2012 la 8:16 am. Multumesc.

  20. 20 florin m. februarie 1, 2012 la 10:28 am

    Vasile

    faptul ca sistemul de pensii este in deficit, inseamna ca de undeva trebuie sa iei diferenta: taxe, impozite, credite. Este posibil ca chiar mai mult de 0,5% din cresterea incasarilor de TVA sa fi mers spre pensii, E mai putin important de unde il finantezi, ci ca exista. Aceasta este problema originara. Trebuie sa intelegi de ce exista, dar raspunsul nu este unul simplu, sau placut. Te pune in fata cu realitatea imposibilitatii controlului acestuia, intrucat posibilitatea aparitiei deficitului este SISTEMICA, adica tine de conceptia sistemului.

  21. 21 ZOE, fii barbata ! februarie 1, 2012 la 10:39 am

    @Maximmouse
    Sa nu zici de doua ori ! Dana Grecu face de mult pe proasta dar de la un timp, a batut toate recordurile si nu stiu de ce, ma duce gândul ca e posibil
    sa fie bine platita chiar de pedelaci. De ce nu, doar se zice ca orice om are un pret. Eu n-am placut-o niciodata dar acum mi-a devenit atât de antipatica încât îmi vine sa arunc televizorul pe fereastra. Singurul motiv pentru care fac eforturi uriase sa vad emisiunea asta, este prezenta lui Radu Tudor. Numai el reuseste ( înca) s-o mai pondereze. Si cred ca bietul Radu, îsi blesteama orele când trebuie s-o suporte.

  22. 22 eficientaenerg februarie 1, 2012 la 11:32 am

    Venituri in 2011 la bugetul general–date de la Ministerul Finantelor:181,6 miliarde lei/41,7 mld Euro -cu 7,6% mai mari fata de 2010; Cheltuieli de 205,4/cu finantare de la UE si dobanzi!:scazute/fata de 2011-la personal (-10,1%), subvenţii (-4,9%) şi asistenţă socială (- 0,9%);crescut la investiţii.

  23. 23 Maximmouse februarie 1, 2012 la 12:45 pm

    @Pali

    Paliche! Acuma ca intre MAISTRI, te luminez, asa pe intelesul nostru….

    Ca si partidele, organizatiile de media sunt intreprinderi particulare, deci fac politica ghidandu-se de interese financiare in primul rand. Cand acest interes coincide cu un curent de opinie majoritar, atunci e ROMA! 🙂 🙂

    Cu cat il plateste pe gadea, pana la urma nu este esential, patronul isi face singur socotelile…faptul ca umbla in masina de miliardar , face desigur parte din tzopenia nemarginita a modului de reprezentare care a fost de multa vreme lansata de americani…si sigur, si gadea tine strocul, ca sa zic asa. Imi este indiferent….stiu ca manipuleaza, inclusiv cu acei indici de audienta…este o chestie in media si politica, mergi cu castigatorul…prostii.

    Iti inteleg foarte bine nemultumirea…sa nu uitam ca la primul mandat trustul respectiv a fost unul din vectorii de imagine al satanei….iaca!

    Ce este interesant , de curand am inceput sa fregventez si posturile declarat portocalii in vederea aflarii de stiri mai proaspete, astia de care vorbim, de multe ori nu dau stirea ca sa le faca paine de rontait flacailor de dupa amiaza.

    Concluzie, sa nu facem pasiune pentru nimeni….numai bietii oameni din grupurile de protestatari as spune ca merita atentia noastra…ca gadea , grecu, dumitrescu, etc., castiga si ei o paine „la rece” pe socoteala amaratilor…asta e piesa…si comunistii au trait 50 de ani pe cocoasa clasei muncitoare, si , Doamne, ce trai bun au avut…:) 🙂 🙂 Cred ca putem desprinde de aici o axioma : tine aproape de amarati ca vei manca o paine totdeauna, intr-un fel sau altul…:) 🙂 🙂 Pentru ca sunt multi, desi saraci lipiti….:) 🙂 :), iar din putinul lor, isi face si baiatul destept multul sau, nu crezi? 🙂 🙂 🙂

  24. 24 Vasile, februarie 1, 2012 la 12:56 pm

    Florin,
    Daca exista surse , atunci exista si modalitati, eu de fapt am dat doua surse si dumneata imi vorbesti doar despre una , asa ca eu raman totusi la intrebarea ,unde sunt banii din excedentul incasarilor la buget de la pensii, atunci cind nu numarul pensionarilor erau intro alta relatie aritmetica cu numarul deponentilor?

    Daca mie mi se imputa sume de care nu am habar de ce nu mi se restituie
    sumele depuse de mine si plasate ilicit de guverne , pe alte domenii ,sau pe domenii in afara celor sociale?

    Vorbesc probabil si prin prisma unui pensionar frustrat cu peste 48 de ani de munca , fara absente, spitalizari, care a depus an de an valori raportate la veniturile salariale ale acelor vremuri si de peste 15 ani valori cu mult mai mari decit acelea a unei salarizari medii sau la negru si care primeste acum o pensie a carei valoare nu ajunge pentru hrana si sanatatea unui ciine privilegiat de soarta o pensie de doua ori mai mare decit venitul alocat pentru un detinut care a delapidat , furat din propriile mele bunuri sau pur si simplu a distrus vieti omenesti!

  25. 25 MIHAELA februarie 1, 2012 la 12:56 pm

    @ ZOE, fii barbata!

    Dana Grecu face mai mult pe interesanta, mai ales de cand emisiunea ei afost premiata de doua ori (sau trei?) la rand. La inceput nu era asa!
    Intr-adevar a devenit insuportabila si daca nu ar fi Radu Tudor, emisiunea ei nici nu ar merita vazuta, ca o strica de tot cu fitele si aerele astea.

  26. 26 Vasile, februarie 1, 2012 la 1:19 pm

    Florin,

    Ar mai fi ceva care intra in logica faptelor!

    Efectul reducerillor salariale sau ale pensiilor, sunt majorate in sensul rau ,negativ prin alte masuri precum cele folosite de benzinari si in mod special as mentiona petromul,acela care foloseste cu exclusivitate doar titei ieftin romanesc,si totusi majoreaza pretul la pompa nemeritat ajutind pe ceilati benzinari care nu au aceleasi facilitati si platesc cu virf si indesat pretul de bursa+transport maritim si intern pina la rafinarie (ex. COMPET) sa-si ajusteze pretul la fel ca cel al petromului.
    Exemplul de mai sus este identic cu masurile guvernului adica ce doresc eu alaturi de alti romani este doar putina echitate daca platesc un TVA majorat , atunci am dreptul de platitor constant ca o parte din banii mei oglinditi in acest TVA sa fie alocat in sistemul asigurarilor sociale sau daca s-a redus sau s-a mentinut unilateral salariiile prin mentinerea unei grile minime de salarizare , din valoarea obtinuta ,omul de rand trebuie sa revada acesti bani undeva in beneficiul lui personal si nu in imaginea deformata de guvern prin sintagma de stare generala a societatii!

    Adica in toate ipostazele eu sunt platitorul , impozite,taxe, contributii, amenzi,TVA, reduceri de posturi dar in acelasi timp eu sunt si acela lipsit de elementarul drept la o viata civilizata!

  27. 27 Socrate februarie 1, 2012 la 1:43 pm

    @Radu * Multumesc pentru amabila invitatie “ Si acum sa inceapa clevetitorii sa ratstalmaceasca cele spuse de Basescu. Sau sa afirme ca minte, dar sa precizeze in cazul asta si sursele.” Sa ridicam manusa si sa incepem. TB nu minte, dar bate campii, bazat pe un “studiu “ al doamnei Vass, publicat partial cu 5 zile inainte in EVZ ( dupa postare si credulitate pareti un cititor asiduu al bulinei portocalii, ma mir ca nu l-ati citit ) :
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-are-cea-mai-mica-datorie-externa-pe-locuitor-din-ue-963479.html
    Doamna Vass se face ca ploua si confunda datoria public externa ( si nici aceea nu este corecta ) cu datoria publica total, care era la data de 1 August 2011 de 214 miliarde lei ( 50 miliarde Euro ) , aproape de 40% din PIB, conform ziare.com
    http://www.ziare.com/economie/datorii/datoria-publica-a-crescut-la-40-la-suta-din-pib-in-primele-sase-luni-1117688
    De altfel, in “ studiul ” doamnei Vass publicat in :
    http://www.cogitus.ro/noutati/andreea-paul-vass-datoria-publica-externa-a-romaniei-a-ajuns-la-aproape-97-miliarde-euro-in-crestere-cu-5-fata-de-2010-dar-in-continuare-cea-mai-mica-datorie-pe-cap-de-locuitor-din-ue
    doamna Vass spune : “‘România se menţine între ţările fruntaşe ale UE în privinţa datoriei publice şi a creşterii PIB. În anul 2011, datoria publică a atins 34% din PIB, ceea ce ne poziţionează pe locul 4 între ţările UE cu cele mai mici datorii publice, potrivit Comisiei Europene. “, ceea ce ne spune ca domnia sa stie ce este aceea datorie publica, dar se face ca o confunda cu datoria publica externa ( trec peste faptul ca o diminueaza la 34% cand ea este trecuta binisor de 40% in momentul actual ).
    Cat este datoria publica externa in realitate gasiti in datele comunicate de BNR
    http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=6256
    Cred ca am clevetit destul, asa ca ma opresc aici.
    PS1 Mentionez ca la sfarsitul anului 2008, inainte ca franele puterii sa fie luate cu autoritate de domnul Boc, datoria publica era de 100 miliarde lei ( vezi scrisoareade intentie catre FMI ).
    PS2 TB a spus “ Eu am obligatia sa le spun romanilor ca iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai in Romania, ci in toata UE “. Mare pacat ca nu a spus acest lucru in 2009, poate nu ne mai indatoram in asa hal ( vezi mai sus ).

  28. 28 Radu februarie 1, 2012 la 6:32 pm

    @Socrate,

    Domnule (Doamna) e o placere sa vorbim. V-ati informat, putem discuta pe cifre, nu injurii.
    Propun ca baza de discutii documentul http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=6256
    Articolele din evz sau din alta parte sunt surse secundare, n-are rost sa vorbim bazandu-ne pe surse de mana a doua. Daca mai cunoasteti si alte documente oficiale ca cel al bnr, sunt gata sa le includ.

    Ce vad eu in ultimul tabel este ca Romania are o datorie publica (directa) externa de 18.8 mld euro. Asta e super-clar. In plus este garanta la alte 1,5 mld euro (datorie public garantata), dar daca totul merge bine nu trebuie statul sa restituie banii astia. Pe urma mai sunt 10 mld imprumutate de la FMI (aici ar trebui sa stim cati din banii astia s-au cheltuit si cati se afla inca in seiful BNR pentru a fi folositi in caz de urgenta – bani care exista deci care ar puteafi restituiti instantaneu daca s-ar termina criza maine). Pe urma 21,5 mld euro datorie pe termen scurt, dar nu mi-e clar cine a contractat-o: statul, privatii, etc ?

    Nu mi-e clar cum ati ajuns la suma de 50 mld. euro (desi am o banuiala) din mesajul d-voastra, aveti si alte surse ?
    Din informatia din documentul BNR eu pot sa spun cu certitudine ca datoria publica a Romaniei (DPR) este intre limitele:

    18.8 < DPR <= 18.8+10+21.5=50.3 mld. euro,

    dar nimic mai mult.

    @Vasile, DraghiPuterity, Doru Coarna, Florin, etc. Va rog, daca aveti alte informatii credibile, impartasiti-le. Eu chiar vreau sa ma lamuresc cati bani datoreaza Romania, sper ca si voi.
    Va rog, fara divagatii, nu ma intereseaza deloc subiectul Nutzi si cred ca nici pe voi. Nici cel real, nici cel fabricat de presa.

  29. 29 florin m. februarie 1, 2012 la 7:50 pm

    Vasile

    Un sistem de pensii construit pe principiul asistentei mutuale nu capitalizeaza banii cotizantilor pentru uzul acestora, ci ii foloseste pentru plata pensiilor curente. Cu alte cuvinte, nu poti intreba „unde sunt banii mei”, cand te trezesti la randu-ti pensionar, ci poti doar spera ca se vor gasi destui cotizanti in prezent, pentru a o plati. Motivele pentru care un sistem este excedentar sau deficitar la un moment dat nu sunt importante aici, dar luand in calcul datele demografice valabile azi, TOATE sistemele europene si chiar si cele din SUA vor converge spre deficit in viitorul apropiat, chiar fara crize economice. Functie de legislatiile particulare fiecarui stat, unele guverne pot turti mai repede sistemele de pensii,vezi Grecia, datorita raportului nesanatos intre pensii si salariile din viata activa, varstei de pensionare posibile, etc.

    Este perfect adevarat ca majoritatea pensionarilor depind astazi in mare masura de pensiile de stat, cu atat mai mult in Romania, si este foarte adevarat ca frustrarea este perfect justificata cand, dupa o viata de munca si citizatii, in urma careia te asteptati la o batranete linsitita, cu un venit mai modest dar suficient pentru a-ti sustine batranetea, te trezesti fata in fata cu perspectiva mizeriei si a distrugerii tale morale sau chiar fizice. Si in ciuda faptului ca nu este omeneste sa se intample, se intampla, iar incercarile de a schimba aceasta situatie prin masuri legislative nu vor reusi decat sa inrautateasca situatia.

    Cei care au muncit bine atunci cand au putut, nu au muncit numai pentru ei, au muncit si pentru cei carora le-au platit pensii. Astazi, depind de cei care muncesc la randul lor nu numai pentru ei, ci si pentru pensionari. Cu alte cuvinte, o astfel de lege cum este cea a pensiilor mutuale, consacra un raport de obligativitate a sustinerii unora prin veniturile celorlalti. Este un raport nenatural, si nici o lege din lume nu il va putea mentine la nesfarsit! Asistenta mutuala este omeneasca, dar ea trebuie sa aiba baze voluntare si sa aiba radacini cutumiare, pentru a avea rezistenta in timp. Legile pozitive care incearca sa aduca corectii, pot crea efecte spectaculoase pe termen scurt, dar sunt inalt conjuncturale, contin o doza mai mare sau mai mica de arbitrar si in general au viata scurta. Efectele negative sunt la randu-le majore, atunci cand aplicarea acestor legi devine problematica. Ca sa nu aducem in discutie si aspectul hazardului moral care ii determina pe oameni sa nu isi ia masuri suplimentare de protectie pentru batranete, stiind ca exista „pensia de la stat”.

  30. 30 Aya februarie 1, 2012 la 7:51 pm

    @

    Maximmouse

    Dana Grecu are comportamentul tipic al oportunistului „fara frontiere”.
    Pe de o parte, ca realizator de emisiune este foarte bine platita la o televiziune anti- actuala putere.
    Pe de alta parte, atitudinea ei voit oscilanta construita prin „intrebari-nevinovate-pentru-ca-nu-intelege-ce-se-intampla” este mai benefica pentru ANUMITE personaje de la putere decat o sustinere fatisa. In plus, prin respectivele „intrebari nevinovate” aduce grave deservicii unor anumiti membri ai Opozitiei.
    Daca ar fi sa consideram ca nu face acest lucru gratuit, posibila concluzie este ca, pentru a sustine sau, dupa caz, a ataca, precum ” romanul impartial”, vorba lui nenea Iancu, anumite persoane din opozitie sau de la putere, Dana Grecu este „recompensata aparte” de indivizii care dau comanda. Fara indoiala, aceia sunt din cercurile sustinatoare ale puterii..
    A propos de asemenea indivizi: stii bine ca se regasesc atat explicit, in cercurile pedeliste, cat si mascati in zona opozitiei (acestia fiind periculosi).

    Radu Tudor a avut cateva interventii la limita duritatii, in emisiune, impotriva manifestarilor duplicitare ale Danei Grecu. Era clar, in acele momente ca, daca ar fi continuat cu „nevinovatia” ei productiva pentru „o anumita parte” a guvernarii, Radu Tudor ar fi avut, explicit, un comentariu de genul mesajelor noastre.

  31. 31 florin m. februarie 1, 2012 la 7:51 pm

    Vasile

    „Titei ieftin romanesc” nu exista.

  32. 32 SAMI februarie 1, 2012 la 8:19 pm

    La pdl se vorbeste de pensii si salarii de parca ar fi de pomana . Pomana desigur de la TB si ai lui , pentru poporul care trebuie sa le pupe si picioarele pentru cadourile numite pensii si salarii .

    Salariile si pensiile ar trebui sa acopere cosul zilnic ( inclusiv medicamentele)+ utilitatile cu 2/3 din suma , iar fiecarui cetatean , pensionar sau salariat ar trebui sa-i ramana 1/3 si venitul lunar pentru alte cheltuieli care nu tin de supravietuire ( asa zisii bani de buzunar ) , ca economia sa inceapa sa mearga . In prezent , majoritatea veniturilor individuale sunt grupate in jurul strictului necesar , fapt care blocheaza dezvoltarea economica ( practic stopeaza initiativa privata , care ajunge sa se adreseze unei piete teoretice , doritoare de bunastare , dar complet lipsita de resurse financiare ).
    Inflatia poate fi tinuta in frau initial prin anumite politici fiscale , pana cand piata concurentiala se maturizeaza sufcient si intervine mecanismul concurentei ( batalia mai multor firme de nisa care sa-si dispute un acelasi numar de consumatori ).
    Spun asta , deoarece multi cetateni care ar putea sau ar avea cu ce sa-si deschida firme , stau si asteapta sa vada ce se intampla in plan politico-economic , ca sa nu riste sa-si prapadeasca capitalurile intr-un faliment de succes , prin lipsa unei piete reale . In plus , pentru Romania , planurile de fezabilitate nu prea dau raspunsuri pozitive firmelor ( acea unda verde) pentru multe dintre domeniile de potentiale afaceri . O afacere de succes se planifica cu multa minutiozitate , pentru ca nimeni nu-si permite sa piarda . Prin urmare , este un blocaj economic generat strict de politicile care mentin veniturile la nivel de scavi . Este un cerc vicios din care nu se poate iesi atata timp cat se mentine nivelul actual al veniturilor individuale ale majoritatii cetatenilor .
    E cumva – uite piata , nu e piata . Exista nevoia si dorinta , insa lipsesc mijloacele cu desavarsire . Prin urmare cetatenii isi amana dorintele si nevoile de mai bine , de mai mult confort , iar investitorii nu au nici un motiv sa considere romanii niste consumatori de nadejde , consumatori fideli .

    Inflatia actuala este generata in special de lipsa concurentei din piata si nu de marimea veniturilor individuale , in plus , inflatia se grupeaza strict in jurul domeniilor de supravietuire, caci pentru restul nu mai raman bani la majoritatea cetatenilor .

    Desigur , se pune problema ca unor patroni sa le fie greu sa suporte salarii mai mari , in special datorita marimii taxelor salariale . Ideea este ca , in timp ce salariul creste , taxele ar trebui sa scada procentual , astfel incat consumul sa creasca , iar veniturile laa buget sa ramana aproximativ constante . Sa nu uitam , ca daca se dezmorteste consumul , au rost si productia si comertul , ceea ce aduce patronilor profituri mai mari , iar salariile angajatilor nu mai sunt o problema pentru acestia .

    Nu inteleg de ce trebuie sa ne raportam mereu la export , cand , aici in tara , exista o piata fantastica , deocamdata potentiala ( dupa cum spuneam din cauza salariilor mici ) , piata ce poate deveni foarte repede reala , daca, politicienii vor si sunt mai curajosi in ceea ce priveste salariile si pensiile .

    Daca s-ar face sondaje cu ceea ce au nevoie si ce-si doresc romanii sa cumpere , ati vedea ca am dreptate . Poate fi aici in tara o piata de desfacere fantastica , pentru ca cei mai multi dintre romani duc lipsuri . Daca ar avea venituri ceva mai mari , nu ar mai trebui sa amane sau sa se abtina , ci ar cumpara . Simplu .

  33. 34 Draghi Puterity februarie 2, 2012 la 12:30 am

    @florin m.

    Cateva lucruri legate de pensii…

    – SUA nu are o problema demografica, spre deosebire de Europa.
    – De ce contractul intre generatii e inferior capitalizarii? Problemele demografice sunt previzibile pe termen lung, deci e timp sa se gaseasca solutii consensuale pentru ele.
    – Exista riscul ca fondurile de pensii private se se volatilizeze instantaneu, doar pentru ca o mana de indivizi au avut chef sa joace la „cazinou”. Cu atat mai mult cu cat nu vor un stat puternic care sa ii controleze, pentur ca „falsifica piatza”, nu-i asa? Comapara varianta asta cu alternativa ca pensiile vor scadea sau va creste varsta de pensionare datorita problemelor demografice. Care ti se pare mai buna? Sau mai corect, care le va parea mai buna majoritatii populatiei daca ar fi informata corect asupra riscurilor?
    – Problemele demografice pot fi influentate si prin politici de incurajare a familiilor (concedii de maternitate lungi remunerate de societate (de stat), educatie buna la toate nivele, sisteme de sanatate performante, etc).

  34. 35 Draghi Puterity februarie 2, 2012 la 12:55 am

    @Radu

    Nu stiu la care din comentariile mele te referi. Cel in care am dat cifre, unde explicam ca procentul de 5% raportat la suma initiala e de fapt 3.75%, e corect.

    Daca teoria ta e ca datoria facuta de stat pe cap de cetatean e neglijabila iar cea privata nu ne afecteaza, ma tem ca privesti lucrurile extrem de superficial.

    25% dintre romani traiesc sub pragul de saracie, deci 5.5 miliarde se repartizeaza automat la ceilati. Deja am ajuns la 1333 pe cap de locuitor. Dar o parte din acestia sunt copii, elevi, pensionari, s.a.m.d. Deci „datoria pe cap de locuitor care castiga in principiu destui bani ca sa o plateasca” e in realitate mult mai mare.

    Apoi, daca datoria privata e mare, inseamna ca multi dintre cei care ar putea in principiu sa plateasca, au deja datorii private, deci nu le mai pot sustine si pe cele facute de stat, indiferent sub ce forma incearca statul sa le ia banii (decat eventual sa ii scuteasca prin lege de plata datoriilor private :mrgreen: ). Deci „datoria pe cap de locuitor care are si in realitate destui bani ca sa o plateasca” va fi enorma pentru ca acesti locuitori sunt de fapt foarte putini.

    Asadar, se va ajunge inevitabil la noi datorii pentru a rostogolii datoria existenta, cu dobanzi din ce in ce mai mari, datorita scaderii credibilitatii din cauza neplatii datoriei initiale in termenii conveniti initial, dupa care ciclul se repeta. Datoria in crestere va duce automat la masuri de austeritate in domeniul bugetar (de ex. educatie) care vor reduce (printre altele) nivelul de calificare al fortei de munca, si astfel toate investitiile profitabile ne vor ocoli, taindu-ne orice sansa de a mai putea iesi din acesta spirala diabolica.

    Pe scurt, un genocid economic care in final ne poate duce inapoi in istorie pana in epoca sclavagista.

    Daca nu e teoria ta, ci doar propaganda pro-basista, te rog ignora ce am scris mai sus.

  35. 36 ZOE, fii barbata ! februarie 2, 2012 la 8:00 am

    @Aya,
    Este exact ceea ce am spus si eu despre Dana Grecu. Niciodata nu mi-a fost prea simpatica dar când a afirmat nonchalant într-o emisiune, ca pune la dispozitia puterii adresele de e-mail ale celor ce scriu împotriva acesteia, ca sa poata fi identificati, ei bine atunci m-a desgustat într-o asa maniera încât îmi provoaca o greata organica, când o vad ! Sa calci în picioare o regula tabu putem spune, de a nu devoalà o adresa de e-mail, pe care orice blog, forum, etc. o are, mi-se pare culmea nesimtirii si o obedienta fara margini în fata puterii, pe care D Grecu o are. O face ca sa „se scoata” si probabil
    ca si pentru avantaje materiale. Si… mai sunt si altii care misuna pe la Antena 3, facând jocurile puterii, nu-i mai numesc pentru ca românul e destept si îi „detecteaza ” si singur.

  36. 37 Vasile, februarie 2, 2012 la 9:08 am

    Florin,

    Ca sa nu te mai ascunzi dupa vorbe ,sau sa negi adevarul „titei ieftin romanescu nu exista, ar fi nevoie de o explicatie sau un suport logic ,in mod contrar din nou ceace sustineti este un fals o ipocrizie , a carei logica nu o vad ,chiar si un secui care a taiat padurile pentru propril lui interes
    v-ar contrazice, [entru simplul motiv ca el stie …!

    Eu ti-am dat niste indicii :

    a)Petrom nu importa titei deci foloseste numai titei romanesc.
    b)Daca petrom se inregistreaza fals cu petrolul romanesc la pretul de bursa ,atunci din formula de cumparare dupa indicatorii Platts pentru calitati si data Brent la cumparare FOB sau CIF lipseste componenta plus”.
    c)Lipsind costul transportului pina la destinatie „Constanta” + transport pe conducta Compet pretul petrolului romanesc „mai ieftin” ajunge de facto la rafinare cu cel putin 40 USD sub pretul de achizitie pe bursa.

    Acum nu stiu daca cu 40 usd/to mai putin inseamna si mai ieftin sau pur si simplu ieftin , dar in comparatie cu LUKOIL-ul care si ei folosesc titei din propriile resurse , sau kazacii de la Rompetrol care si ei aduc din propriile resurse sau din schimburi contra produs pe sitemul procesare ,toate aceste entitati platesc pret de transport pe mii de km. pina la terminalele rusesti sau ukrainiene + pretul transportului pe mare , si aici apare un joc al pretului de circa 22 usd/to mai mult decit titeiul romanesc folosit de Petrom/OMV.

    Ideea ar fi ca de la pretul marit raportat la pompa dupa criteriul ca „a crescut pretul titeiului pe bursa” pina la un eventual pret corect avand ca fundament pretul real al acestei materii prime obtinute in tara dintro bogatie care este fals raportata ca nationala , exprimarea de titei ieftin romanesc poate sa dispara doar daca esti rau intentionat sau unfair on business like manners” !

  37. 38 Vasile, februarie 2, 2012 la 9:31 am

    Florin,

    ref. Pensii.

    -In mod sigur valorile depuse de deponeti in sistemul de asigurare sociale si in mod special separat al pensiilor a fost excedentar ,pina la data demolarii capacitatilor industriale ,sau vanzarii acestora catre terti rechini , care au preferat in „n”ocazii cel mai apropriat cistig , vanzarea unitatilor la fier vechi , sau la fier bun , vorbesc de unitatile petrochimice, imense depozite ,la o adica , de crom,nichel,aluminiu oteluri inoxidabile.
    Eu am ales ca an de referinta 1998 an in care s-au pus dopuri pe multe din scurgerile valutare ale tarii, an in care romanii nu plecau cu miile din tara pentru ca inca isi gaseau locuri de munca , iar intrarea in spatiul european era mai dificila!

    -In mod sigur excedentul primit de statul roman nu a fost reinvestit in folosul deponentilor, intr-un fond separat de investitii, ci aiurea cine stie pentru acoperirea a cine stie ce gauri negre!Din aceasta cauza eu am dreptul sa tip in piata adresindu-ma si domnului Iliescu,Basescu,Nastase, „unde sunt banii mei”!

    Eu va expun situatii practice fara nici o urma de patetism sau fals nationalism. As fi de acord cu explicatiile dumitale reformulate pe istoria romanilor la la 89 incoace!

    De cealalta parte exprimarea mea nu ar trebui confundata cu acea a unei persoane inhibata de formula capitalista in care traim ,eu conduc o afacere inca stabila din 1991 intro piata concurentiala nebuna dominata de influente politice , fara ca sa fiu unitatea din fata a unui politician ,partid politic…!

  38. 39 Aya februarie 2, 2012 la 5:29 pm

    @

    ZOE, fii barbata !

    In mesajul tau din februarie 2, 2012 la 8:00 am afirmi (in completarea opiniei despre Dana Grecu- pe care, asa cum stii, o impartasesc)- citez:
    „Si… mai sunt si altii care misuna pe la Antena 3, facând jocurile puterii, nu-i mai numesc pentru ca românul e destept si îi “detecteaza ” si singur.”

    Numesc eu doi dintre ei: Razvan Dumitrescu si Adrian Ursu.
    Si in cazul acestora, ca si in cazul Danei Grecu, trebuie facuta, totusi, o precizare esentiala: fac jocurile UNOR ANUMITI indivizi aflati la Putere, atacand „la comanda”, in functie de interesele celor care dau „mutarea in plic”, atat personaje din zona guvernamentala cat si din zona opozitiei.
    De asemenea, fac, jocurile UNOR ANUMITI indivizi situati in opozitie atacand „la comanda” acestora personaje din opozitie.
    Altfel spus, ca romanul impartial, se pun in serviciul „cui comanda” atacul la adresa altora, inclusiv pentru reglari personale de conturi.
    Un post TV anti-putere este, doar aparent paradoxal, cea mai buna acoperire pentru astfel de marsavii facute individual si la comanda.

    Modul in care actioneaza cei trei- Dana Grecu, Razvan Dumitrescu si Adrian Ursu- facand servicii de atac la comanda (si, nu am vreo indoiala, fiind „recompensati” substantial de beneficiari) este de extractie mocirloasa.
    Sunt infinit mai corecti cei care, fiind angajati (sau colaborand) pentru a face politica unui post TV ataca, dupa caz, opozitia sau puterea, asumand clar ca atitudinea lor nu este neaparat urmarea convingerilor personale dar a sumei primite, oficial, pe statul de plata.

  39. 40 Aya februarie 2, 2012 la 5:40 pm

    @

    Dan Doboseriu

    Concluzia catrenului pe care l-ai postat in ianuarie 31, 2012 la 9:28 pm
    presupune ca, in toamna, sa existe un (alt) presedinte care sa-l propuna ca prim ministru pe Traian Basescu.
    Asta inseamna ca, in urma unor alegeri pezidentiale anticipate, la Cotroceni ar ajunge cineva care ar face echipa cu Traian Basescu- acestuia urmand sa ii revina pozitia de premier.
    Cine ar putea fi acela?

  40. 41 Aya februarie 2, 2012 la 5:48 pm

    @

    Doru Coarna

    In februarie 1, 2012 la 8:16 am afirmi (citez):
    „Cand romanii vor iesi insa cu milioanele, securitatea va abandona puterea ca si acum 22 de ani”.
    Asa este, dar, pentru a fi corect pana la capat se impune o completare: Daca romanii nu au invatat lectia istoriei de acum 22 de ani, aceeasi securitate va reveni, prin cei „crescuti” sa-i inlocuiasca pe cei vechi, fara probleme, la majoritatea pupitrelor de control, asa cum se afla acum. Cu putin efort, le-ar putea prelua chiar pe toate.

  41. 42 florin m. februarie 2, 2012 la 9:51 pm

    Vasile

    Spuneam ca nu exista titei romanesc ieftin, intrucat extractia lui costa cel putin la fel de mult cat costa extractia oricaruia, in conditii asemanatoare. Partea cu transportul o are fiecare, atunci cand vinde la distanta.

    Apoi, ca om de afaceri stii cum se fac calculele de pret: unele le iei mai ieftin, altele mai scump, la unele nu castigi, la altele castigi mai bine, una peste alta este calculatia medie este cea care da rezultatul. Daca cererea este suficienta pe piata incat sa se vanda toata canitatea la un anume pret, nimeni un va cobori pretul, nici macar tu, Vasile, doar de dragul cumparatorului.

  42. 43 Vasile, februarie 3, 2012 la 8:33 am

    Florin ,

    Chiar dumneata faci asemenea erori in stabilirea relatiei , pret de extractie valoarea valoare de referinta pe bursa si o alta valoare reala la extractie ?
    Atentie aceasta materie prima , ca fi altele de fapt, produce dupa rafinare ale valori si ele inscrise pe bursa in la benzine,motorine care pentru intern maresc decalajul real al pretului cu peste 60 de usd/to.

  43. 44 Vasile, februarie 3, 2012 la 8:45 am

    Aya eu cred ca alaturi de a lui Tipatescu ,femininul in exprimare ,logica se transforma in patima si v-as ruga sa aterizati pe pamant sa nu dati in patimi!

    Tot cei suspectati de dumneavoastra indiferent daca va place dumneavoastra mai mult sau mai putin sunt deocamdata mai incisivi decit
    Dl. Nastase de exemplu si nu cred ca vreo clipa il puneti si pe el in gasca sustinatorilor lui Basescu!

    Doamnelor cei enumerati de dumneavoastra sunt si profesionisti si logici in cea ce pun pe tapet.
    Doamna care nu va place are pe deasupra si talentul de a se pune in ambele ipostaze de buna dar rea si invers de rea dar buna , este ceva peste puterea de intelegere a dumneavoastra.

    Si pe mine cu orgoliile mele masculine ma exaspereaza sau pentru un moment ma debusoleaza , dar scenariu care urmeaza se dovedeste de aproape fiecare data ca isi atinge scopul , invitatul spune tot, iar in cazul in care nu spune completeaza cei doi moderatori!

  44. 45 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 11:35 am

    @Vasile
    Curat, murdar coane Vasilica ! Rea dar buna si bla, bla ! Povesti de adormit copiii, noi am înteles din prima „jocul ” ei la vedere, ca nu suntem fete proaste, asa cum crezi tu ! Dar noi citim si printre rânduri si mai avem si oarece informatii din culise. Capisci ?!

    În ceea ce te priveste pe ‘mneata coane Vasilica, îti recunoastem misoginismul si nu avem de gând sa încercam sa – ti schimbam meteahna, pentru ca naravul din fire, n-are lecuire . Dar te-as ruga, de data asta în nume personal sa nu ma mai calci pe bombeu si nici sa ma faci sa ajung la „cremenal”, ca Zau, de dau la „Razboiu” daca ma-ntelegi, parol !

    Cât despre Dl. Nastase, el nu intra în acesta discutie, nefiind gazetar platit de o tabara sau alta. Deci, vorbind în nume propriu poate spune ce doreste si cum doreste, ca îti place tie sau nu !

  45. 46 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 11:51 am

    @Aya,
    Ai perfecta dreptate. Razvan Dumitrescu dar si Adrian Ursu, nu pot uita cum au fost zvârliti de la „Realitatea”. Si daca lui R.Dumitrescu îi dau circumstante atenuante, pentru ca pot sa spun ca a fost curajos sa-l înfrunte pe Demiurg si a devenit o victima a acestuia, ei bine pe Ursu
    nu-l pot trata cu aceeasi masura. Ursu îl uraste pe Ponta, deoarece considera ca din cauza lui a fost ejectat din „Realitatatea” si nu uita niciodata sa-l „întepe” pe acesta când are ocazia. În pozitia sa de moderator fricos, trebuia sa nu-l lase pe Ponta sa spuna lucruri care apoi sa-i aduca „pieirea”, cum s-a si întâmplat.
    Lista cu cei duplicitari, nu se opreste aici, mai sunt si altii…

  46. 47 florin m. februarie 3, 2012 la 1:29 pm

    Vasile

    Nu sunt foarte familiar cu domeniul petrolifer, insa exista niste reguli generale.

    Pretul de bursa este unul de tranzactionare. Pretul de extractie este unul de cost. Diferenta dintre acestea, din care eventual se mai scad cheltuieli pana la locul de livrare, il reprezinta profitul.

    Cand spuneam ca nu exista „titei romanesc ieftin”, vroiam sa semnalez ca pretul de extractie, respectiv costul, este cam acelasi peste tot, in conditii asemenatoare de exploatare. Nu extrage Petrom mai ieftin decat Arabia Saudita.

    Pe de alta parte, activitatea de rafinare este o alta chestiune. Chiar si la Petrom, rafinarea este azi in pierdere, conform datelor statistice. Petrom castiga din vanzarea de titei bani foarte buni, datorita pretului mare din piata, dar acest pret se reflecta in pierderi pentru partea de rafinare.

    Eu nu inteleg exact despre ce diferente vorbesti tu. Care preturi le mentionezi, cand identifici acele diferente?

    Multumesc pentru lamuriri.


  1. 1 Cresterea pensiilor si a salariilor “se discuta, nu se executa” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 31, 2012 la 7:55 pm
  2. 2 A 19-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe ianuarie 31, 2012 la 8:24 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!