Cum se fac dosarele la DNA – ghid practic (1)

Vreau sa va introduc putin in bucataria DNA.

Una din tehnicile de pregatire a „dosarelor” este „agatarea” unor pesti mici care sunt folositi ca momeala pentru a prinde adversarii politici sau persoane anume desemnate. Ei sunt pusi la fezandat, sunt anuntati ca sunt „faptuitori” (notiune care nu exista in Codul de procedura penala) – un fel de invinuiti -dupa care sunt pusi sa dea declaratii si, in cazul in care sunt „intelegatori” cu misiunea stabiliita de procurori – li se promite „neinceperea urmaririi penale”.

Statutul lor este deci incert pe perioada urmaririi penale, procurorii DNA fortand obtinerea unor declaratii cu promisiunea ca la finalizarea dosarului  se va dispune neinceperea urmaririi penale impotriva lor.

Tocmai de aceea, in dosarul „Trofeul calitatii”, mare parte din cei indicati, prezenti in fata completului de judecata, au nuantat declaratiile date la urmarirea penala, schimband nu numai sensul, ci si implicarea unor persoane in intocmirea sau elaborarea unor acte.

Dar va rog sa observati, in rechizitoriul DNA,  PESTE  100 DE PERSOANE,  propuse ca martori, au avut statutul acesta de „faptuitor” sau „invinuit”, si doar prin Rechizitoriu, pentru ca au fost „cuminti”,  li s-a dat NUP.

„RECHIZITORIU

Anul 2009, luna ianuarie, ziua 16 în Bucureşti, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, str. Ştirbei Vodă nr. 79 – 81, sector 1
Volintiru Dănuţ şi Moraru – Iorga Mihaela – procurori în cadrai Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie

DISPUNEM:

(pg. 749 Rechizitoriu)

în ceea ce-i priveşte pe coautorii înscrisurilor falsificate, respectiv Florea Luminiţa, Vodă Ion Costel, Timoce Doina Carmen, Dumitru Elena, Coman Luminiţa, Docef Petre, Rădulescu Emil, Imbri Angela, Coman Aurelia, Braica Liviu, Găitan Niculai, Neagu Mihai, Beldie Vătălin, Cristea Răzvan, Crivăţ Laurenţiu, Dobre Oana, Surdu Daniel, Petrescu Daniela, Udrea Floricica, Matyezuc Răzvan, Călin Ioana, Căprioreanu Constantin, Chiriac Doru, Ganea Corneliu, Nicolescu Dinu, Dumitrescu Mihail, Buciu Ionel, Olaru Cristian, Cioată Ovidiu, Avram Simona, Irzsa Isabela, Petrescu Florin, Lupşan Alin, Gabi Luminiţa, Bărdeanu Ioan, Blaş Alexandru, Perţea Viorel, Ioana Lidia Mihaela, Pomocit Angela, Stroe Dan, Volintiru Mihail, Cristea Sorin, Drăgan Radu, Mitu Nicoleta Reghina, Ion Nicoleta Dorina, Ilie Pompilia, Ganea Elena, Dragomir Radu, Irzsa Zsolt şi Cârciu Carlo se va dispune neînceperea urmăririi penale pentru infr. prev. de art. 290 C.pen. rap. la art. 17 lit. c din Legea nr. 78/2000 întrucât au acţionat fară vinovăţie, fiind induse în eroare de înv. VASILE MIHAIL CRISTIAN şi convinşi că actele întocmite reflectă realitatea .

(pg. 787 – 788 Rechizitoriu)

2.    Neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorii:
–    Parashivescu Mircea, Vasile Ştefania, Radu Isabela Paula, Grigore Emil, Oprea Viorica, Marinescu Ada, Buzec Mihaela, Făgărăşanu Alexandra Sânziana, Bocşe Iulian pentru infracţiunea prev. de art. 26 C pen. rap. la art 248 C pen. comb. cu art.2481 C pen. cu referire la art. 17 litd din Legea 78/2000, întrucât au acţionat fără vinovăţie.
3.    Neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorii:
–    Isvoranu Gabriela, Hurezan Isabella-Barbara, Ungureanu Răzvan lon, Bălan Beatrice Livia, Bălan George, Negreanu Geanina Rita pentru infracţiunea de spălare de bani prev. de art. 23 alin 1 lit. b şi c din Legea nr. 78/2002 rap. la art. 17 lit e din Legea 78/2000, întrucât au acţionat fără vinovăţie.
4.    Neînceperea urmăririi penale faţă de Vasile Mihail Cristian pentru infracţiunea prev. de art. 25 rap. la art. 260 C pen. , întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii sub aspectul laturii obiective.
5.    Neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorii:
–    Florea Luminiţa, Vodă Ion Costel, Timoce Doina Carmen, Dumitru Elena, Coman Luminiţa, Docef Petre, Rădulescu Emil, Imbra Angela, Coman Aurelia, Braica Liviu, Găitan Nicului, Neagu Mihaela, Beldie Cătălin, Cristea Răzvan, Crivăţ Laurenţiu, Căprioreanu Constantin, Chiriac Doru, Ganea Corneliu, Nicolescu Dinu Octavian, Buciu Ionel Marian, 0laru Cristian George, Cioată Ovidiu, Auraşu Simona Cristina, Irsza Isabela, Petrescu Florin, Lupaşcu Alin, Gazi Luminiţa, Bărdeanu Ioan, Blaş Alexandru, Perţea Viorel, Ioana Lidia Mihaela, Panit Angela, Stroe Dan, Volintiru Mihail, Cristea Dorin, Drăgan Radu, Mitu Nicoleta Reghina, Ion Nicoleta Dorina, Ilie Pompilia, Ganea Elena, Dragomir Radu, Irsza Zolt, Cârnu Carlo, Bărdeanu Ion, Andrei George pentru infracţiunea prev. de art. 290 C pen. rap. la art. 17 lit c din Legea 78/2000, întrucât au acţionat fără vinovăţie fiind induşi în eroare de învinuitul VASILE MIHAIL CRISTIAN şi convinşi că actele întocmite implică realitatea.
6.    Neînceperea urmăririi penale faţă de Popa Cristina pentru infracţiunea prev. de art. 272 pct 2 din Legea 31/1990 rap.la art 17 lit h din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C pen., întrucât a acţionat fără vinovăţie, fiind constrânsă de înv. JIANU IRINA PAULA să folosească bani din patrimoniul SC VERTCON SA pentru sprijinirea campaniei prezidenţiale a învinuitului ADRIAN NĂSTASE.
7.    Neînceperea urmăririi penale faţă de Popa Cristina şi Oţel Alina Mihaela pentru infracţiunea prev. de art. 290 C pen. rap. la art. 17 lit. c din Legea 78/2000 cu aplic. art. 41 alin.2 C pen., întrucât au acţionat fără vinovăţie.
8.    Neînceperea urmăririi penale faţă de Popa Cristina pentru infracţiunea prev. de art 37 din Legea nr. 82/1991 republicată cu referire la art. 289 C pen. comb. cu art. 17 lit. c din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C pen. întrucât a acţionat f[ră vinovăţie,
9.    Disjungerea materialului de urmărire penală cu privire la fapta prev. de art. 260 alin. 1 Cp. săvârşită de ALECSA ANGELA şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.”

43 Răspunsuri to “Cum se fac dosarele la DNA – ghid practic (1)”


 1. 1 Mihai Daniel ianuarie 31, 2012 la 9:22 pm

  Buna seara , tinand cont ca este an electoral, nu este o surpriza pentru nimeni, primul lucru care-l faci cand te pregatesti de razboi, lovesti adversarul acolo unde il doare mai tare, dvs sunteti unul din punctele forte ale usl, psd , logic ca au pastrat loviturile sub centura pentru acest an. Oricum , ce se intampla este o pata pentru romania si justitie , intelegeam daca se ajngea aici acum 7 ani , dar acum …se vede de pe luna ca este o executie. Va doresc putere de lupta cu morile de vant .

 2. 2 Cârcotaşu ianuarie 31, 2012 la 9:24 pm

  Domnule Năstase,
  Neînţelegând ceea ce se întâmplă, riscaţi să repetaţi această experienţă nefericită.
  Ce se întâmplă? Păi simplu: Nu l-aţi lăsat să moară, nu vă lasă să trăiţi!
  Şi chestia asta-i evidentă de când aţi pierdut alegerile din 2004. Şi nu, nu am greşit, e discutabil dacă el le-a câştigat, sigur este însă că dumneavoastră le-aţi pierdut!

 3. 3 LePrince ianuarie 31, 2012 la 9:52 pm

  @florin m

  Sunt perfect de acord si subscriu comentariului tau de la”Note scrise ….”, la 2:27pm, ian31 . Ceea ce spui, este extrem de echilibrat, si din punctul de vedere al unui non-specialist, o gandire corecta.Si totusi, bazandu-ma pe experienta ultimelor decenii, dar si instictiv, recunosc, decizia mi se pare incorecta. Poate mai mult din dorinta decat din stiinta sau competenta pe tema, solutia achitarii mi s-ar fi parut justa.

 4. 4 LePrince ianuarie 31, 2012 la 9:53 pm

  @iepurele de martie

  Procesul de intentie care mi-l faci la „Note scrise…” (slab construit, dar in ton cu fituicile-scursuri pe la care ai umblat) nu schimba faptul ca esti un personaj dezgustator.

 5. 5 alecsei ianuarie 31, 2012 la 10:24 pm

  Baaaaaaiiii….trezeste-te si rupe-l in doua, nu-l mai suport. Fa in p..a mea ceva cu bou asta ca nu il mai suport. Chiar te suspectez ca poti sa il rupi in doua, fa ceva ca se duce tara de rapa. Ia-l pe Iliescu de-o parte si hai sa facem ceva ca ne duce de rapa boul asta! Hai Nastase……! Unde esti? Doar atat poti? Dupa guvernarea Vacaroiu, esti cel mai ok….hai, ca poti!

 6. 6 lupi ianuarie 31, 2012 la 10:32 pm

  Da , asa se fac !!.Asa , nu cum [nu]atzi facut dvs !!!.ATZI LOCUIT IN ACEEASI CASA CU MADARFACKARU’ DEMENT , NU ATZI INTZELES CU CINE AVETZI DE-A FACE ???????. NU POT CREDE , OK , AU FOST 5MIL. DE IDIOTZI SI LEPADATURI CARE L-AU VOTAT [ CU VOTURILE FURATE CU TOT] , DAR SCURSOAREA ASTA NU TREBUIA SA AJUNGA SA CANDIDEZE, TREBUIA SA INFUNDE PUSCARIA !!!. NU STIU CINE V-A INVATZAT SAU CINE V-A OBLIGAT SA-L LASATZI IN LIBERTATE PE BASTARD DAR PENTRU ASTA TREBUIE SA PLATITZI , PENTRU TOT RAUL , NENOROCIREA ADUSA DE ACEST NEMERNIC POPORULUI ASTUIA !!. PUTEATZI FACE ACEST LUCRU LA TIMP SI NU L-ATZI FACUT !!DE CE ??. PUTETZI SA-MI RASPUNDETZI ???. EU CRED CA ASA ATZI PRIMIT ORDIN SAU ATZI RAMAS SINGUR – ASA CUM SUNTETZI SI ACUM . TOTZI SECURISTII VANZATORI DE TZARA , FOSTI MINISTRI IN GUVERNUL DVS . SUNT ACUM LA LINS C.R DE BASEA !!!

 7. 7 dinu ianuarie 31, 2012 la 11:17 pm

  Buna seara,

  nu sunt deloc de acord cu ce s-a intimplat si va impartasesc opinia in intregime. Nu pot insa sa nu observ ca in periooada cind ati avut pirghiile in mina, poate nu toate, nu ati reusit sa indreptati fundamental felul in care justitia e facuta in tara noastra si nu ati reusit sa eliminati din sistem persoanele santajabile si cu o statura morala necorespunzatoare institutiei judecatorului. Intr-un fel este o razbunare tirzie a acestui esec. Sper ca urmatoare guvernare se va indrepta cu toata energia in aceasta directie. Pacat!
  Dinu

 8. 8 maharajahuldekapurthala ianuarie 31, 2012 la 11:46 pm

  Ce obicei prost ai, sa raspunzi in josul altui articol decat cel la care am avut discutia!

  Totusi, nu ma pot resemna: DE CE NU in franceza?

  P.S.: Te-am prins, nu-i asa? 😉 Pacat ca Adrian Nastase n-a raspuns la oferta ta… „generoasa”. Tara are nevoie de oameni ca tine! 😆 😆 😆

 9. 9 maharajahuldekapurthala februarie 1, 2012 la 12:05 am

  @ LePrince

  In ce priveste calificativul de „dezgustator”, pe care mi-l acorzi, am trei observatii de facut:

  1. SIGUR ca sunt dezgustator. Dar ce sa-i faci? Nu putem fi toti LePrince. Altminteri, cum ai mai iesi tu in evidenta?

  2. Te cam repeti. Astfel, risti sa plictisesti si sa dovedesti lipsa de imaginatie.

  3. Esti capabil sa gandesti si cu capul tau sau numai cu al Ayei?

  P.S.: Te rog din suflet, nu ma uita, cand vei ajunge ceva mare-n PSD! :mrgreen:

 10. 10 Sebastian februarie 1, 2012 la 12:59 am

  Buna seara ,
  Nu m-am putut abtine sa nu comentez si de aceea,de la inceput, imi cer scuze daca deranjez pe cineva .
  Nu pot sa accept ca inca se intampla asa ceva in romanaia , nu am cum sa fiu de acord cu aceste practici . Dar sincer domnule Nastase imi comvine de minune ca vad ca si dvs traiti asa ceva ! Mai ales ca eu din cauza Dvs la varsta de 28 de ani (acum 10 ani) mi-a fost distrusa viata . Am fost si eu tarat pe vremea aceea (2002) Intr-un asemanator gen de” justitie”. Si sunt convins ca nu sunt singurul .Nu va doresc deloc raul sau sa traiti macar jumate din ceea ce am trait eu in acesti ani, dar macar 1 luna de arest DA!! Vreau sa vedeti cum este, sa ajungi un simplu numar si fara nici un drept !!!! Nu mai vorbesc despre sanatate, cariera, prieteni , TOT!!! Sau macar sa pot sa va povestesc, fata in fata, toot ce am patimit , sa-mi descarc oful, ca altceva oricum nu am ce sa fac . Am tras 10 ani – Nevinovat – pentru o ambitie/orgoliu/bani specifica unui om aflat la PUTERE , exact ca in cazul dvs din acest dosar – ambitia de data asta a lui Base sa va dea cu tifla .
  Cu respect

 11. 11 Mariana februarie 1, 2012 la 3:59 am

  Nu trebuia sub nicio forma sa renuntati la functia de la Parlament, deoarece s-ar putea interpreta ca un gest de teama,ori acum nu de sentimente de genul acesta este nevoie ,ci de mult curaj,sa dovediti ca nu va este teama si ca ii puteti invinge din orice postura!!!
  Nu mi-a venit sa cred, astazi cand am auzit asa-ceva.Ati dovedit pana acuma ca ati fost un luptator! Ce s-a intamplat acuma?
  Stiu ca dupa atatia ani de hartuire poate ca ati obosit,insa nu lasati pe nimeni sa vada asta!
  Sunt multi care cred in sansa dvs!! Nu va lasati invins de nimeni si de nimic.Nimeni pana la urma nu este infailibil,asa ca nu are nimeni pretentia de „ideal”.Eu cred ca ar fi mult mai bine sa terminati ceea ce ati inceput;cateodata intr-o lupta mai si pierzi dar totusi incercati si mergeti mai departe pentru aceia care va sustin!

 12. 12 Sibilla februarie 1, 2012 la 4:29 am

  AN,
  Samo napred !! Până la urmă, tot scăpăm de aceşti şobolansky, fie-le neamul blestemat, AMIN !
  NU sunteţi singur !!
  Am mai spus au ba, nu ştiu acu… da-mi place să repet răspicat : ăla care se dezice în această perioadă de AN în vreun fel, sub vreo formă, ăla niciodată NU i-a fost alături! Alături cine este ACUM, aceia sunt învingătorii, pt că aceştia sunt Luptătorii care cunosc tehnicile mizerabililor la putere şi REZISTĂ. Şi domnia dvs veţi rezista, cum am spus : NU sunteţi singur şi-asta-i scoate din minţi şi-i orbeşte-n aşa hal că orice făcătură pusă la cale le produce delir şi ordonă verdicte strângând cu uşa ori fluturând oareşce posibile dosărele unora, altora… e vremea satanelor, dar NU e fără de sfârşit vremea aista !!
  Bătălia continuă, n-aveţi de ales, v-au atacat, nu o dată…. veţi rămâne-n picioare cu DEMNITATE ! Sunt convinsă !!
  ADRIAN NĂSTASE A FOST ŞI RĂMÂNE CEL MAI BUN PREMIER DIN ISTORIA POSTDECEMBRISTĂ A ROMÂNIEI !!
  AVIZ amatorilor ŞI ” amatorilor ” – NU MĂ VOI DEZICE NICIODATĂ DE OMUL CARE MI-A ÎNTINS MÂNA CÂND ERAM CĂZUTĂ DUPĂ LOVITURILE PRIMITE PE FEUDA PORTOCALIE CARAŞ-SEVERINO ! ŞI EU, O FURNICĂ SUNT O VICTIMĂ A MILIŢIEI POLITICE ! ADRIAN NĂSTASE NU VA FI SPURCAT ÎN VREUN FEL ÎN ” CASA ” MEA !! BLESTEMAT FIE băsesvu, Udrea, toţi mafioţii pedelichele au ba !
  p.s. zboară fără avertisment orice zmintit care scoate un sunet în plus!!!! Sunt destul de limpede, da ? Dobro !! Continuăm protestele !!!
  SOLIDARI CU ADRIAN NASTASE !!!
  PENTRU O JUSTITIE CURATA !
  ADRIAN NĂSTASE A FOST ŞI RĂMÂNE CEL MAI BUN PREMIER DIN ISTORIA POSTDECEMBRISTĂ A ROMÂNIEI !!
  AFARA CU MAFIA LUI BASESCU ! bă-SECU şi japiţa-i impertinentă Udrea să NU fie iertaţi în veci pt MIZERIILE pe care le fac … AMIN !!!

  http://www.facebook.com/groups/315697858482743/

 13. 13 Sibilla februarie 1, 2012 la 4:38 am

  REŞIŢA – PROTESTELE CONTINUĂ !!!
  AUTORIZATE – CU PRELUNGIRE D-A NAIBII, NAH !!
  „Nu cedam! Nu cedăm!”, ca un apel la unitate, „Bucureşti, nu uita, Reşiţa-i de partea ta!“, „Jos Băsescu!“, „Jos Frunzăverde!“, „Jos Mafia portocalie!“.
  Cum credeţi că reacţionează vuvuzeaua lui Muc cel Mic de pe feuda căăşeană, numitul O Ţunea… deranjat de proteste, ofuscat de recentele dezvăluiri făcute la posturile TV, iaca :
  http://www.argument-cs.ro/content/octavian-%C5%A3unea-c%C4%83tre-ion-mocioalc%C4%83-%E2%80%9Ee-u%C5%9For-s%C4%83-stai-la-c%C4%83ldur%C4%83-%C3%AEn-birou%E2%80%9C#comment-3891
  Pentru că insistă, muherea-n izmene, i-am servit-o elegant, am fost chiar blândă şi NU merită milă acest papagal :
  by Sibilla – 01.02.2012 – 00:14
  1.În urmă cu două zile, la un post TV S-AU PREZENTAT IMAGINI, DOVEZI, LOCALNICII DIN RUGI ŞI-AU MANIFESTAT NEMULŢUMIRILE ÎNDREPTĂŢITE !!

  2. D-l prefect Ţunea este invitat să se adreseze Biroului Parlamentar ( G Enescu nr 8, Reşiţa ) al deputatului Ion Mocioalcă, preşedintele PSD CS dacă doreşte informaţii, Agenda de lucru, graficul deplasărilor în teritoriu, etc ! Vă ajutăm să scăpaţi de coşmaruri cu informaţii certe, nu aruncaţi afirmaţii de-a dura, aiuristice, d-le Ţunea !!
  Numai în ultimele zile, ÎNAINTE de-a pleca în capitală, deputatul Mocioalcă a avut câteva întâlniri, deplasări în judeţ, acestea se fac de altfel săptămânal, spre ştiinţa d-lui Prefect ( excepţie perioadele când d-l deputat Mocioalcă nu se află în ţară ).
  Absenţa informaţiei NU scuză, ca să-l cităm pe d-l Ţunea ” declaraţiilor tendenţioase şi fără temei“ – lucrăm cu materialul clientului… că dacă ne dă ocazia şi insistă…

  3.”E uşor să stai la căldură în birou şi să-ţi dai cu părerea despre cum ar trebui alţii să rezolve problemele, în condiţiile în care luările de cuvânt în Parlament sunt inexistente“ – citat din Ţunea
  – cum am spus, d-l deputat NU stă la birou, se va demonstra şi eventuale scuze deşi s-ar cuveni, sigur că nu vor fi, căci de unde nu-i, nici Doamne, Doamne…
  – pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor d-l deputat Mocioalcă figurează şi cu interpelări şi cu declaraţii politice care, chiar dacă sunt depuse în scris, EXISTĂ, spre deosebire de un tovarăş mai cunoscut cărăşenilor ca ” FALIMENT ” SAU… ” BUTOANE ”
  – alţii NU au rezolvat ca de ex : problemele încă EXISTENTE în localitatea Domaşnea, problemele nenumărate semnalate în presa centrală şi locală, apropo de Composesoratul Bucova, poluarea cu praf şi nisip industrial la Moldova Nouă,Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor în Caraş-Severin, evaziunea fiscală infracţiunile de contrabandă la graniţa româno-sârbă, etc etc etc
  Deputatul PSD Ion Mocioalcă le-a semnalat, alţii…. se învârt pe după cireşi, că la aceasta sunt experţi, la vorbit…. vorbe şi la promisiuni never ever onorate căci deaceea a ajuns judeţul în halul jalnic în care ESTE. Cine e la Putere ? Deputatul Mocioalcă ? Sătenii din Rugi, Bucova, deda meu din groapă ??

  4. Chiar NU vă este ruşine, d-le Ţunea !!
  Vă contraziceţi singur, de bună-voie, nesilit de nimeni !!
  Abia DUPĂ ce problemele au fost sesizate, semnalate de către d-l deputat I Mocioalcă, deci DUPĂ, catadicsiţi să spuneţi că ” E uşor să stai la căldură în birou şi să-ţi dai cu părerea despre cum ar trebui alţii să rezolve problemele ” ( materialul clientului !! ), va să zică ieşiţi din Birou de la căldură şi promiteţi că în sfârşit vă veţi deplasa în teren pt constatări, apoi înşiruiţi alte promisiuni, apropo de drumul distrus – de extratereştrii, bag seama, căci domniile dvs niz-naii… –
  D-l deputat I Mocioalcă a semnalat, prezentat REALITĂŢI, ghici ghicitoarea mea cine denaturează discuţia, cine se încurcă-n explicaţii ….
  D-l Ţunea preferă să asculte de la căldurica biroului nişte scandări ale unor ” minoritari ” ( citat din Ţunea ) în loc să fie la curent la zi cu problemele din judeţ, căci, şi subliniez, după cum se explică, PÂNĂ ACUM, căci abia DUPĂ ce aspectele au fost semnalate la TV şi-n presa locală şi centrală, nu părea deranjat de existenţa vreunei probleme… Greu cu învârtitul pe după cireşi, te-mpiedici în propriile ” argumente ”, d-le Ţunea !!

  5 Evoluţia ultimelor evenimente din Bucova, spre ştiinţa d-lui Prefect:

  http://www.infocs.ro/index.php/2012/01/21/exclusiv-foto-si-video-revolta
  http://www.dcnews.ro/2012/01/revolu%C8%9Bie-la-bucova-prim-vicepre%C8%99
  http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm
  http://www.opinii.biz/2012/01/bucova-ghoerghioni-huiduit.html

  6. D-l Ţunea a declarat la întrevederea penultimă cu o delegaţie a protestatarilor din Piaţa Prefecturii cum că îşi doreşte să-şi ducă mandatul până la capăt ” onorabil, cinstit ”… păi, d-le Ţunea, în modul în care procedaţi ca de ex acum… pe cine credeţi că păcăliţi, discreditaţi… vă puteţi privi în oglindă, sincer ?

  7. Cu toată sinceritatea, d-le Ţunea, v-aţi gândit la o eventuală Demisie de Onoare ? Vă întreb ca OM , demersul dvs fiind atât de JALNIC încât simt nevoia să vă trag de mânecuţe să reveniţi la REALITATEA cenuşie cu care se confruntă Caraş-Severinul şi pe care toţi cei care-o negaţi, numai bună-credinţă NU dovediţi !!

  ……………………………………………………………………………………………..

  Cam aista le e ” putinţa ” portocaliilor, să schelăie !
  Cretin ăla de-i mai votează încă ! NU i-am votat never şi nici de mi-ar lua ceva minţile, nici din greşeală ori bătută n-aş vota asemenea PANARAME, hoţia, curvăsăraiul, mizeria, păcălicii, groparii ţărişoarei !!

 14. 14 blogideologic februarie 1, 2012 la 5:28 am

  Traian Băsescu: „Nu am identificat în buget un loc din care să se poată tăia şi da bani pentru măriri de salarii” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/traian-basescu-nu-am-identificat-in-buget-un-loc-din-care-sa-se-poata-taia-si-da-bani-pentru-mariri-de-salarii-251965.html Caută în poşeta ministerială a doamnei Udrea, tov. Băse !

 15. 15 blogideologic februarie 1, 2012 la 5:54 am

  Ministrul de finanţe grec, Vanghele Venizelos, este foarte supărat, -şi pe bună dreptate-, la aflarea intenţiei UE de a pune Grecia sub „tutelă bugetară” http://www.lemonde.fr/crise-financiere/article/2012/01/29/la-grece-refuse-la-mise-sous-tutelle-budgetaire_1636095_1581613.html

 16. 16 Vasile, februarie 1, 2012 la 7:45 am

  Domnule Nastase,

  Ridicati DNAaul la rangul de inovatori in materie, desi aici e vorba de lipsa de moralitate civica!
  Ceace ne spuneti este practica organelor de cercetare din totdeauna si aproape de pretutindeni.

  Dumneavoastra sau sub domnia voastra organele de cecetare penala foloseau aceleasi scule si aceleasi metode fara ca dumneavoastra sa interveniti un vre-un fel ba din contra si nu va mai dau exemplul pe care il stie o tara intreaga mai putin admiratorii de profesie!

  Niciodata in Romania organul de cercetare nu s-a straduit sa vina in sprijinul cetateanului si sa-l considere nevinovat pina la verdeictul instantei sau lucreze dosarul dupa acest principiu!

  Este o adevarata ironie a soartei fara sa-l banuiesc in vreun fel pe Ciuvica de efectul Stockholm, trebuie sa confirm moralitatea acestei persoane , de Ciuvica era vorba ,care fara sa uite de ce si prin ce a trecut acum a devenit aparatorul dumneavoastra!

 17. 18 blogideologic februarie 1, 2012 la 8:38 am

  Socot că bocitorii de serviciu nu-şi au locul pe acest blog. În fine, nu decid eu cine rămâne şi cine pleacă. Pentru cei interesaţi de istoria românească a zborului, iată nişte informaţii despre Iordache Cuparencu, aeronaut român de pe la 1806 http://www.noema.crifst.ro/doc/2007_13.pdf

 18. 20 Aya februarie 1, 2012 la 9:01 am

  @

  Adrian Nastase

  GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

  Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

  Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.

  Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
  ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

  NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
  Mai mult:
  Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
  Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
  Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

  Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

  Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

  Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.
  Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

  In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

 19. 21 blogideologic februarie 1, 2012 la 9:06 am

  „Cea mai mică datorie externă pe cap de locuitor din UE” http://www.romanialibera.ro/actualitate/revista-presei/cea-mai-mica-datorie-externa-pe-cap-de-locuitor-din-ue-este-doar-o-iluzie-fara-o-crestere-economica-de-peste-3-252049.html Problema este că a fost acumulată galopant, în ultimii trei ani !

 20. 22 dlnimeni februarie 1, 2012 la 9:08 am

  Bogideologic: The Economist nu, dar corespondentul sau probabil ca da

 21. 23 ZOE, fii barbata ! februarie 1, 2012 la 9:42 am

  @nastase
  Câta similitudine între aceasta „bucatarie” si aceea de dinainte de ’89
  a „iubitei ” noastre Securitati ! Chiar daca nu faceau acelas fel de mâncare, „gateau” în aceeasi maniera. Nici nu zici ca au trecut atâtia amar de ani.

 22. 24 ZOE, fii barbata ! februarie 1, 2012 la 9:58 am

  @Sebastian,
  Îmi pare rau sa aud ce ai patimit, nevinovat ! Întotdeauna, în orice regim, au existat mari erori judiciare si multe nedreptati. Ce este impardonabil,
  faptul ca timpul pierdut, nu ti-l mai da nimeni înapoi. Multi calai ai oamenilor nevinovati, sunt nu numai în libertate dar si în functii sus-puse. Dar eu îti spun un ADEVAR, greu de tagaduit, Dumnezeu nu lasa nimic nepedepsit, mai devreme sau mai târziu fiecare îsi primeste „rasplata”, chiar în aceasta viata ! Te rog sa nu te îndoiesti de asta niciodata !
  Domnul Nastase, ar trebui sa te contacteze si sa-ti asculte istorisirea faptelor, ar fi bine si pentru tine dar si pentru dumnealui. Sunt convinsa ca ar avea ceva de învatat !
  Îti doresc din suflet, numai bine !

 23. 25 Pali februarie 1, 2012 la 10:04 am

  Propun urmatoarea modificare de „titulatura” : Republica Militarizata – Bolsevica a Basescului -Suprem – Portocaliu Romanica ! Astfel o sa intelegem mai usor executiile !

  Stimate Domnule Presedinte Nastase,….va astept la un pastrav ….asa cum am promis ! Sa vina si Aya si Maximmouse

 24. 26 Vasile, februarie 1, 2012 la 10:09 am

  Blogi,

  Ce aparent nu vede economisitul Traian in relatia cea mai mica datorie pe cap de locuitor a Romanilor sunt de fapt relatii atagonice si amorale cu starea de fapt a romanilor.

  Datoria cea mai mica de circa 4500 de euro pe cap de roman nu s-a nascut din imprumuturi private ale romanilor de rand, asa cum incercau si niste economisiti „locali” sa ne explice.In mod concret daca doamna Udrea sau domnul Videanu au sau au avut o datorie bancara nascuta de un imprumut de 3 mil.dolari , asta inseamna ca alti 666 de romani nu au primit nici un sfant.

  Datoria facuta de aceste persoane este perceputa amoral de Basescu ca o datorie pe cap de locuitor sau „cea mai mica datorie.in conditiile in care romanii nu au beneficiat in vreun fel de imprumuturi ba din contra austeritatea nascuta din cauza acestor datorii i-a adus in pragul disperarii.

  De fapt ce inseamna aceasta datorie imputabila unui grup minoritar de privilegiati , inseamna salariul fiecaruia pe un an fata de o datoria mai mare a unui alt european care reprezinta doar valoarea unui salariu pe 2-3 luni.
  Cam asa ar trebui sa-si restructureze textele Presedintele si economistii basescieni de pretutindeni!

 25. 27 catalin februarie 1, 2012 la 10:34 am

  E bine ca a scapat al` cu flota … subscriu la cele scrise mai sus , pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti , exemplu de caiine care musca mana stapanului.

 26. 28 blogideologic februarie 1, 2012 la 10:52 am

  Acum înţeleg de ce unele magazine de telefoane mobile oferă un smartphone nou, pentru mai multe mobile vechi. S-ar părea că este cineva interesat să extragă informaţia din memoriile lor http://www.youtube.com/watch?v=ApQlMm39xr0

 27. 29 Ghita Bizonu' februarie 1, 2012 la 11:02 am

  Ete na !
  Pai asta nu are nici o importanta.
  Important este ca opinia publica s-a pronuntata si ca in sfarsit instanta a pronuntata sentinta! Deci vinovat nevinovat Nastase condamnat!
  Si ce nu ati vazut la AXN crime ca asa se face cercetarea ?

  Mai „interesant: mi se pare ca :

  1) serialele devin sursa de drept procesual
  2) opinia publica condamna in fara orirei condideratii juridice. Asa cum „opinia publica” a facut ca o asistenta sa fie arestata preventiv (?! Ce pericol public prezenta aia? Ca incendiul ala fost accident. Ca si daca i se retinea asistentei negijenta in serviciu fapta nu era repetabila !! ) . Asa ca riscam sa vedem insi care scapa de consecintele faptelor lor (de ex violator nevinovat fiindca aia arata ca o c##va si avea fusta prea scurta si fuima pe starda asa ca a primit ce merita !!) sau vre=un fotbalits spanzurat ca a ratat penaltiul….
  Mai curios as fi sa aflu unde au facut facultatea judecatorii aia .. Nu cumva la Sluj am ßomesch ?!

 28. 31 Draghi Puterity februarie 1, 2012 la 11:27 am

  @LePrince

  Pssst… Uite ce am gasit pentru tine:

  http://duolingo.com/

  In curand o sa fie disponibila si limba franceza, da-le mailul si te anunta ei.

  Nu ma para lui maharajahuldekapurthala. 😉

 29. 32 mirela februarie 1, 2012 la 11:33 am

  Domnule Nastase, justitia de astazi este ceea ce, din nefericire, ati lasat dea lungul anilor sa fie. Nici un guvern nu a privit cu seriozitate felul in care evolueaza cea mai importanta putere in stat. Aseara, privindu-l pe procurorul protestatar de la Arad, am trait un moment de spaima. Insa acest om nu a devenit procuror astazi, ci a fost tolerat in sistem multi ani. Felul in care a fost construit cazul dumneavoastra nu este o practica noua ci a existat dintotdeauna in sistemul juridic din tara noastra. Asa ca proverbul romanesc „Pana nu dai cu capul de sus, nu vezi pragul de jos” este valabil si in cazul dumneavoastra. Pacat ca a trebuit sa fiti intr-o astfel de situatie pentru a intelege cum le sunt incalcate drepturile cetatenesti celor care din diverse motive ajung pe mana justitiei. Mai dureros, domnule Nastase, este ca si instantele de judecata functioneaza la fel, fara profesionalism, fara verticalitate si cu lipsa de interes pentru drepturile cetatenilor. Nici astazi, instantele nu au inteles ca o buna functionare a statului de drept inseamna o buna gestionarea a drepturilor si obligatiilor cetatenesti.
  ….Pacat de potentialul dumneavoastra politic.

 30. 33 blogideologic februarie 1, 2012 la 11:57 am

  @ dlnimeni
  Cam aşa gândeam şi eu. Numai bine,

 31. 34 Socrate februarie 1, 2012 la 12:49 pm

  @Mariana * Cred ca decizia domnului AN de a nu mai candida pentru vreo functie in Parlament a fost impusa de principalul aliat din USL – PNL. Anterior sentintei, Crin Antonescu se pronuntase deja Citez: “Invitat aseară, în emisiunea Prim-Plan difuzată de televiziunea publică, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că dacă fostul premier Adrian Năstase va fi condamnat într-un proces, atunci va trebui să facă un pas mare înapoi din prim-planul scenei politice.
  „În momentul în care e în curs un proces – după cum știți am și votat pentru ridicarea imunității – beneficiază de prezumpția de nevinovăție (…) Dar dacă avem o sentință care-l condamnă pe Adrian Năstase, pe Antonescu, pe Turturică, pe cine vreți dvs, noi, fără excepție, considerăm că în acel moment, până la un eventual recurs care să-l achite, omul respectiv trebuie să facă un pas, chiar mare, înapoi din prim-planul scenei politice”, a susţinut Crin Antonescu.
  Dupa pronuntarea sentintei, citez “ Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este convins că şi PSD şi Adrian Năstase vor lua „deciziile nimerite” după decizia Justiţiei de condamnare a fostului preşedinte al PSD. “.
  Dupa cum am spus intr-un comentariu anterior “ Fereste-ma, Doamne, de aliati, ca de dusmani ma feresc singur !“. ( dupa parerea mea, corect ar fi fost ca PSD-ul si PNL-ul sa ia decizia sa nu ia nici o decizie, pana la o sentinta definitiva )
  Cred ca iti dai seama cum ar fi votat in Parlament unii aliati liberali, in frunte cu domnul Robespierre Antonescu. AN a vrut sa evite o situatie penibila.
  Pozitia domnului Crin Antonescu valideaza de facto sentinta nedefinitiva pronuntata, acceptand justitia portocalie de sub controlul lui TB ca justitie independenta si obiectiva. TB are liber de la dl. Crin Antonescu sa inlature unul cate unul liderii periculosi ai PSD-ului si PNL-ului prin aceeasi procedura . S-ar putea ca urmatorul sa fie Relu Fenechiu.

 32. 35 Marian Nicolae februarie 1, 2012 la 1:24 pm

  Buna ziua domnule profesor,
  Ma bucur ca nu v-ati pierdut simtul umorului, in ciuda vicisitudinilor…

  In alta ordine de idei, vad cu tristete ca Parlamentul European nu este de acord cu alegerile anticipate…lucru care ne greveaza pe noi romanii.

  Pe de alta parte puterea merge inainte cu distrugerea Romaniei… am vazut ca deja au numit-o pe dna. Vass in fruntea privatizarii Hidroelectrica…cica este mai bine ca pachetul majoritar sa apartina strainilor…adica 51 % din actiunile Hidroelectrica.

  Din pacate singura iesire din mizeria in care ne afundam este lupta fatisa cu arma in mana.

  Ganditi-va bine va rog si actionati in consecinta.

  Chemarea sub arme a rezervistilor care au mai ramas in tara si implicarea Armatei Romane n-ar fi o idee rea, oricum de ales in locul vanzarii tarii in totalitate si a indatorarii noastre si a copiilor nostri.

  Nu este alta iesire, am stat stramb si am judecat drept, chiar nu avem alta iesire.

  Ne ducem pe copca ca natiune….

 33. 36 Crisanta Ilie februarie 1, 2012 la 3:20 pm

  Vă susțin în fiecare minut. Nu vă lăsați!

 34. 37 Cris februarie 1, 2012 la 3:35 pm

  Sper să trăiesc momentul în care Bs va fi luat la-ntrebări despre sursele fondurilor din cele două campanii prezidențiale. Să vedem care au fost acestea!

 35. 38 nastase februarie 1, 2012 la 3:42 pm

  Lupi,
  Aceleasi lucruri pot fi spuse cu alte cuvinte…

 36. 39 Ciulea Adela februarie 1, 2012 la 7:40 pm

  Stimate Domnule Presedinte,
  Nu putem accepta imensa nedreptate ce vi se face.Prezenta dumneavoastra activa in viata politica ne-a dat pe parcursul anilor incredere si speranta,iar intalnirile cu Dumneavoastra de la TgMures raman momente pretioase in sufletul nostru.Cel putin doua din aceste frumoase intamplari ale vietii noastre sunt ,din fericire imortalizate :in fata catedralei Invierea Domnului din Cartierul Tudor si la lansarea volumului Interviuri din decembrie 2009.
  Cu deosebita pretuire si admiratie ,Carmen si Adela din TgMures

 37. 40 florin m. februarie 1, 2012 la 9:00 pm

  Le Prince

  Sub aspect tehnic, nu pot judeca un proces. Ori, din ce am gasit postat aici de catre dl Nastase, se contesta aspecte procedurale.

  Mi se pare logic faptul ca nu a existat un prejudiciu, nu al IGESIC, in orice caz. Dar, dincolo de aceasta, nu sunt capabil sa evaluez mare lucru si de aceea ma feresc de exprimarea vreunei aprecieri.

  In anii 2000-2004, cunosc faptul ca procurorii primisera ceva directive de aratat la UE ca in Romania se combate coruptia, Acesti meseriasi, care la acea vreme chiar se cam faceau la apelul bocancilor, se trezisera, intre altele, sa intreprinda anchete in banci si multi ofiteri de credite pe care ii cunosc au fost anchetati intr-un mod badaran, pentru creditele care se aflau in restanta, sub acuzatia de … coruptie. Creditele neperformante erau, in mintea acestor anchetatori, „folosul necuvenit”…
  Desi, cel putin in cazul celor pe care ii cunosc eu, lucrurile la un moment dat s-au oprit brusc, (schimbare de orientare, probabil), episoadele au fost unele extrem de stresante pentru cei implicati si am ajuns astfel sa deplang o justitie neprofesionista, care evita lupta cu adevarata coruptie, dar in schimb isi agresa cetatenii cu astfel de gesturi grotesti prin ipocrizia pe care o degajau, dar periculoase prin efectele de adevarata teroare ce le inspirau celor aflati pe curs de coliziune.

 38. 41 LePrince februarie 3, 2012 la 3:38 pm

  @florin m

  Ti-am raspuns la „din 2004, TB a indatorat….”.

 39. 42 marilena martie 21, 2013 la 11:27 am

  unul dintre cei achitati de dna atunci acum a dat o teapa si mai mare si o sa scape sigur iar…si unde-i dreptatea si legea?de partea lui…


 1. 1 Cum se fac dosarele la DNA – ghid practic (1) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 1, 2012 la 12:08 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: