Invitat la Clubul bloggerilor liberali

Am participat ieri la o discutie extrem de interesanta cu bloggerii liberali. Un club select, inconjurat de harti, intr-o cafenea foarte agreabila.O discutie civilizata si, pe alocuri, plina de umor. Am cunoscut oameni alaturi de care, recunosc, mi-a facut o deosebita placere sa petrec si sa discut pret de peste trei ore. Intrebarile care mi-au fost adresate au fost inspirate si, sper, am reusit sa le fac fata cu brio. Trecand peste discutiile propriu-zise, despre care aveti ocazia sa aflati mai multe vizitand blogul colegilor liberali, dezbaterea de ieri mi-a reconfirmat nevoia ca, din cand in cand, sa lasam calculatorul la o parte si sa discutam despre politica si oameni in offline.

Cred ca blogul inseamna, din perspectiva celor interesati de fenomenul politic, un pupitru deschis in permanenta, locul de unde, daca ai ceva de spus, poti sa iti transmiti mesajul direct. Acelasi avantaj il au toti cei care pot sa se exprime similar si sa iti raspunda pe aceeasi cale. Din aceasta pespectiva, blogul se poate dovedi o resursa nesperata de feedback autentic pe diverse propuneri si declaratii, deci un mecanism de calibrare a discursului si actiunilor din spatiul public.

Pentru a continua dialogul cu colegii liberali si pe Internet, dar si pentru a ma asigura de feedback-ul lor constructiv, ii anunt pe aceasta cale ca i-am inclus in blogroll. Si, cine stie, poate vom repeta intalnirea in viitorul apropiat.

26 Răspunsuri to “Invitat la Clubul bloggerilor liberali”


  1. 1 Pali septembrie 29, 2011 la 7:14 pm

    Interesant ! Si locatia este frumoasa !

  2. 2 Florin Grumeza septembrie 29, 2011 la 7:39 pm

    Buna seara, Domnule Nastase.
    Urmaresc de mult timp activitatea Dumneavoastra din mediul politic romanesc dar si din cel on-line. Apreciez faptul ca sunteti foarte deschis cand vine vorba de participarea Domniei Voastre la diferite evenimente, motiv pentru care am indraznit sa va adresez o invitatie. Este vorba despre Clubul Studentilor Diplomati, o comunitate mica de studenti interesati de politica externa si doritori de schimbare in bine a acestui palier politic romanesc. Ne dorim de mult timp sa ne onorati cu prezenta la una din intalnirile noastre, dar fiindca suntem inca la inceputul acestui proiect, nu avem deocamdata contactele sau metodele directe de a va adresa o invitatie, ramanand varianta mai „informala” a internetului. Avem in schimb o determinare si o dorinta aprinsa de a invata de la oameni ca Dumneavoastra, si , in masura in care se poate, de a incerca sa aplicam practic cunostintele dobandite. Viziunea noastra este una cat se poate de clara: ” Membrii CSD ajung diplomati de succes”. Suntem constienti ca pana acolo avem de parcurs un drum lung, motiv pentru care ne dorim sa primim sfaturi si recomandari de la cei mai buni diplomati romani. De aceea cred ca sunteti unul dintre cei mai avizati specialisti in acest domeniu si ne dorim sa va avem printre noi in saptamanile urmatoare. Daca sunteti dispus sa ne acordati macar 2 ore in viitorul apropiat, am fi foarte incantati si onorati cu prezenta.
    Dupa cum spuneam mai sus, dat fiind ca nu am o adresa de e-mail prin care sa va transmit o invitatie de acest gen si ca a trebuit sa fac acest lucru in sectiunea „comentarii” a blogului Domniei Voastre, ma vad nevoit sa va las adresa mea de e-mail, in speranta ca aceasta invitatie se va materializa in viitorul apropiat.
    Va doresc o saptamana stralucita,

    Florin Grumeza ,
    Membru Clubul Studentilor Diplomati,
    Student Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA,
    Facultatea de Drept, Univ. N. Titulescu.

    florin_grumeza@yahoo.com

  3. 3 PLANO10 septembrie 29, 2011 la 7:56 pm

    E bine ca dvs. nu v-au pus pe masa tricolorul cu stema regala asa cum a acceptat PC-istul Constantin.

  4. 4 atitudini septembrie 29, 2011 la 8:55 pm

    Multumim pentru vizita 🙂

  5. 5 dlnimeni septembrie 29, 2011 la 9:12 pm

    Pali: dupa jaful de la doua guvernari, cum sa nu aiba penelistii bani?

  6. 6 isabel_allende septembrie 29, 2011 la 11:17 pm

    You are bravely and awesomely turning out into a pretty genuine statesman :))

  7. 7 Vasile Baescu septembrie 29, 2011 la 11:33 pm

    Pt PLAN010:
    Tricolorul cu stema regală, l-am pus doar când am avut invitați care au afinități monarhice! Întâlnirea cu Daniel Constantin, a fost pe tema implicăriii Casei Regale în viața politică! E bine să știi asta!
    Pt dlnimeni
    pseudonimul ales este în deplină consonanță cu afirmația! PNL nu a participat la două guvernări ci doar la una! Iar în acea guvernare (Tăriceanu) PIB-ul a fost cel mai ridicat după 89!

  8. 8 procurorul poporului septembrie 30, 2011 la 1:55 am

    Domnule Victor,

    Din surse care m-au cutremurat Nokia pleaca din Romania datorita lui Basescu, curtea regala din Norvegia datorita faptului ca a jignit pe regele Mihai acest dement de Basescu trebuie demis imediat

    De boienica fara frica pe 30 September 2011 la 02:52 (#)

    Pe blogul domnului Ciutacu

  9. 9 Lilick septembrie 30, 2011 la 2:11 am

    Va multumim pentru vizita! 🙂

    @Plano, PC-istul Constantin, asa cum ii spui, ne-a facut el atunci invitatia sa vorbim pe o tema legata de Casa Regala si de Monarhie. Am vorbit numai despre asta si era normal sa avem si steagul regal. In intalnirea cu Adrian Nastase a fost vorba despre altceva. Noi l-am invitat si am avut teme diverse.

    @dlnimeni, despre ce bani e vorba? Exista un spatiu PNL pe care se plateste o chirie, iar hartile de pe pereti sunt ale lui Lucretiu Tudoroiu, cel care are Anticariatul Bratianu. Bloggerii sunt gazduiti de Cafenea (care este un sediu PNL, cum am spus, organizat asa) sau de alte sedii ale PNL din tot Bucurestiul. Atat.

  10. 10 blogideologic septembrie 30, 2011 la 4:13 am

    Deşi aviaţia NATO a revărsat mai întâi, pregătitor, covor de bombe peste Sirta şi Bani Walid, forţele CNT nu reuşesc să cucerească localităţile. „Revoluţia libiană” durează de mai bine de o jumătate de an !

  11. 11 blogideologic septembrie 30, 2011 la 5:02 am

    Este Contractul Social al unei naţiuni ameninţat acum de marea finanţă ? Un lider UMP declară că alegerile senatoriale au fost pierdute ca să poată fi menţinută notaţia AAA pentru Franţa ! http://www.lemonde.fr/politique/article/2011/09/27/selon-estrosi-le-senat-a-ete-perdu-pour-conserver-une-note-aaa_1578179_823448.html

  12. 12 Vasile, septembrie 30, 2011 la 6:45 am

    Observ ca lui A. Nastase ii raspunde si un membran al acestui club.

    Sincer ma intreb cum o fi cu acest club , esti mai liberal sau mai antonescian daca esti si blogger sau viceversa vorba lui ILC.
    Ma gandesc cu mila si condescendenta la , de acum. falsii liberali autentici
    inadaptabili acestui club!
    Si ar mai fi ceva dupa cum se misca dl. Antonescu pe blog, acesta precis ramane doar un efemer invitat de onoare cu minusuri evidente in liberalismul bloggerist!

  13. 13 blogideologic septembrie 30, 2011 la 7:04 am

    China comunistă cumpără între 1 miliard şi 2 miliarde dolari americani zilnic. Aceasta pentru a nu permite fortificarea monedei naţionale (renminbi sau yuanul). Printr-o cauzalitate subtilă, operaţiunea nu permite crearea intensă de noi locuri de muncă în USA. Cu alte cuvinte, China cheltuieşte până la 2 miliarde dolari zilnic pentru a menţine un şomaj ridicat în America.

  14. 14 nastase septembrie 30, 2011 la 7:17 am

    Lilick,
    multumesc si eu. Mi-a facut multa placere…

  15. 15 nastase septembrie 30, 2011 la 7:20 am

    atitudini,

    multumesc si eu pentru primire.

  16. 16 Doru Coarna septembrie 30, 2011 la 7:40 am

    Mi-aduc aminte ca a trecut mai bine de un an de cand Theodora 0303 a propus PSD infiintarea unui astfel de birou iar am completat-o in sensul integrarii sale intr-un spatiu mai larg cu valente informationale si evaluatorii, cu tactici si strategii bine definite… Acum nu va ramane decat sa-i vizitati pe altii… bine ca macar sunt aliati…

    Mai revendic si intaietatea prorociei mele ca moneda europeana se va duce naibii, urmata de insasi Uniunea asta… cu regret o spun, dar am avut dreptate, iar cu bucurie continui, ca e mai bine asa pt omenire! In fond, decat razboi mai bine inflatie, toti trebuie sa suportam din nivelul nostru de trai incompetenta politicienilor ca doar toti i-am ales, apoi daca inflatia face ca lucrurile sa degenereze, o reforma va salva planeta, si saracii si bogatii, la gramada. Asa s-a facut mereu.

    Romania se gaseste iarasi cu nadragii in vine multumita vigilentului Basescu si eminentului Boc, va activa noul acord cu FMI si va pierde apoi tot, bineinteles. Culmea este ca se vor salva doar cei care merita cel mai putin, ei si talharii lor orbitali… parca intregul popor roman joaca rolul lui Iisus, tara va fi rastignita pt bogatiile ce pot achita nota, adica adevarul biblic se confirma, salvarea ramane a fi gasita doar in Ceruri iar viitorul este total opac, la voia Lui si a altora mai bogati… si cum bogatia este irelevanta acolo sus, ea ramane sa faca legea aici, jos.

    Cred ca si ultimul taran agramat din Romania ar fi avut o viziune, un proiect si o abordare mai buna pt viitor, macar o idee izvorata din respectul pt un viitor imprevizibil, decat acesti politicieni care au adus lucrurile aici…

  17. 17 Ghita Bizonu' septembrie 30, 2011 la 7:58 am

    Vasile Baescu

    PNL a participat doar la o guvernare? Pai hai sa numaram guverenele cu ministrii liberali :
    – Stolojan
    – Ciorbea
    – Vasile (Radu)
    – Isarescu
    -Tariceanu.
    De fapt guvernu Tradiceanu ar trebui impartit in 2 : cu pederasti si fara . Insa perioada aia de o lauzi s-a realizat doar cu bunavointa PSD
    Ptr guvernele celelate nu te tine de goange ca cum PNL ala pur si adevarat se juca in nisip si alega dipa flutyuri.. ca PNL s-a divizat si alipit realipit de nspe ori asa ca toti s-au impurificat. Si nu ma refer la o persona, doua nici choar o grupare gen APR .. ci la formatiuni politice numite Liberale ( AT, 93 , -CD dracu mai e ) care pana la urma s-au mai unit odata sub Stoica inainte ca grupul lui sa se „deocractizeze” intru Bashinistan.
    Si PIB ul ar fi fost mai ridicat daca CDR eaua nu ar fi prabusit economia – si cu aportul PNL …

  18. 18 Pali septembrie 30, 2011 la 8:30 am

    @ dlnimeni

    La capitolul jaf baga-i pe toti nu numai pe penelisti ! Intr-adevar ce a facut Tariceanu nu se poate descrie aici intr-un mod civilizat.Si mai are tupeu sa iasa pe posturile de tv si sa comenteze,….dar asta e …ca deeeh de ce e politician in Romania ? pai sa-si etaleze tupeul si nesimtirea,….ma rog si casatoriile / divorturile fara numar,fara numar,…..sa fie primit ,pam,pam !!! In rest nu am ce sa comentez ref. la locatie,ce e frumos e frumos !Sunt locuri pe care le vezi tot mai rar in lumea in care traim manelizati la maxim !!!

  19. 19 Marcus septembrie 30, 2011 la 8:38 am

    Oficial O Ducem Bine

    Se pare ca muhaielele din pedeleu au o grava problema de sincronizare, cu alte cuvinte ne servesc gogonatele exact la momentul in care realitatea din teren spune cu totul si cu totul altceva. Este cazul madamei de la transporturi, Boagiu pre numele de scena, care numai bine ce ne anunta ca am iesit din recesiune, ca hop si Nokia cu anuntul ca urmeaza sa-si ia calabalacu si se muta mai spre Soare Rasare.
    Acum daca si-ar lua doar calabalacu, fie, duca-se pe pustii, baietii si-au facut treaba in Romania, fiind primiti cu bratele deschise si cu facilitati cat cuprinde, de ce ar mai sta daca li se ofera ceva mai bun in Asia? Problema este ca pleaca si cu 1% din PIB-ul Romaniei si cu 30% din bugetul orasului Cluj, ca sa nu mai vorbim de miile de someri rezultati in urma acestei migratii. Din toata aceasta poveste ne putem face insa o imagine de cat de performanta este economia guvernului Basescu, daca 1% din PIB a stat doar in spatele unei fabrici de telefoane mobile cu aproximativ 2500 de angajati. Cu alte cuvinte cu 100 de astfel de unitati industriale noi am putea realiza PIB-ul fara altfel de probleme. Ori noi una am avut si pleaca si aia, ramanand ca 99% din PIB sa fie realizate prin taieri de pensii, salarii, concedieri etc.
    Pe de alta parte nici n-ai ce sa-i reprosezi guvernului ceva in aceasta privinta. Au facut si ei ce-au putut si ce pot face de cand sunt la guvernare. Adica, nimic!
    Dar chiar si asa au facut prea mult. Interesanta mi s-a parut insa pozitia chiombului referitoare la aceasta situatie. Intrebat fiind cum vede el lucrurile in aceasta privinta nu a gasit altceva mai nimerit de facut decat sa faca o reclama desantata, fara pic de perdea sau jena pentru inceperea cianurizarii Rosiei Montane.
    De la o vreme (adica aproximativ de la inceputurile mandatelor sale) cand se intammpla sa apara accidental pe canalul pe care urmaresc eu vreo emisiune, schimb de urgenta postul, ieri insa am vrut sa-l aud ce zice, mai ales ca intrebat despre Nokia el raspundea despre Rosia Montana. Ei bine, prestatia sa mi-a amintit de o reclama la termopane in care un individ terorizeaza pur si simplu vecinii si trecatorii de pe strada, manevrand inchis/deschis fereastra termopan si strigand la intervale foarte, dar foarte dese :” cucu !”. Asa si Basescu al nostru, in urma stipendierii la greu probabil a unei astfel de atitudini, el are, n-are treaba, deschide geamul si tipa din toti bojocii :”Dati drumul la Rosia Montana!”. Si noi, sanchi, ar trebui sa murim de incantare ca Basescu se gandeste la binele si prosperitatea poporului suveran atunci gand gureste de se aude pana in insulele cu firme offshore :”Rosia Montana”. Baiatul si-a luat banul fara numar si acum munceste pentru el. Punct . Sau cum ar zice-o ‘mnealui in engleza de talcioc marocan: “point”.

  20. 20 PLANO10 septembrie 30, 2011 la 10:41 am

    @Lilik,@Baescu
    Ca republican, urmaresc cu interes implicarea Casei Regale in viata politica a tarii si ma intreb daca se incadreaza in limitele Constitutiei republicane.
    Interesanta cochetaria din ultima vreme dintre partidul lui Felix si Casa Regala.

  21. 21 center@yahoo.com septembrie 30, 2011 la 6:33 pm

    Sa-mi fie cu iertare dar Tariceanu a fost un prim-ministru bun! In 2006 PIB-ul Romaniei il depasea , pentru prima data in Istorie , pe cel maghiar ! Si ma durea capul citind Ziarul Financiar inundat de investitii straine in toate sectoarele ( si ce investitii ! ) , vazand aparand in orase noi cartiere de locuinte ( eu credeam ca vom ramane la cartierele anilor 70-80 , nimic nu se construise dupa aceea ) . Atat , lucru de mirat la un indragostit de masini ca Tariceanu , nu s-a preocupat de constructia autostrazilor . Astazi s-au deschis complet 14 km in Dobrogea , in 4 saptamani vom avea Arad – Timisoara si – cine stie , acolo e complicat ca sunt 3 baroni romani din care doar unul a lucrat pe tronsonul lui – poate chiar Ploiesti – Bucuresti !

  22. 22 dlnimeni septembrie 30, 2011 la 6:50 pm

    Lilick: Da? Atunci sa va zic ca si eu am platit timp de doi ani, aproape singur, cheltuielile de existenta ale unei organizatii peneliste similar judet. Si, fiindca nu prea stiau toti cum erau lucrurile, primeam de la unele judete telefoane disperate care imi cereau sa intervin pe la unii din conducerea centrala ca le fie platite costurile de intretinere – semn, pe de o parte, ca boierii care isi zornaiau banii doar ii zornaiau, nu-i si dadeau si, pe de alta parte, ca aveam pe la judete colegi mai dornici sa ia decit sa dea. Pe scurt, peneleul nu si-a incetat existenta acum destui ani in urma doar datorita a vreo douazeci-treizeci de fraieri ca mine care nu l-au lasat sa devina falit si care, acoperind costurile minimale din propriile buzunare, nu l-au lasat nici sa devina (desi a fost pentru o perioada limitata, dar atit am putut si noi) un partid sereleu. Observati ce viitor mi-au adus acele eforturi, prezentul pe care il traiesc. Daca eu am gresit si clubul – sa stiti ca am fost unul dintre fondatorii primului club liberal si cam stiu si cum e si cu cluburile liberale – se tine pe contributii benevole, care fac astazi cam ceea ce am facut eu mai demult, atunci va rog sa luati aminte: intr-o zi veti fi foarte suparati pe unii care acum nu fac nimic. Toata stima.

  23. 23 adrian septembrie 30, 2011 la 10:52 pm

    Pacat ca a fost timpul scurt si nu am apucat sa punem toate intrebarile. Raman la parerea ca legalitatea e un cuvant gol cand constitutia se interpreteaza pe baza de precedente. Un minister in plus e o schimbare de structura a guvernului iar constitutia este limpede – trebuia revalidat guvernul in integralitatea sa, ca la o motune de cenzura. Regret ca nu s-a folosit oportunitatea de a da jos guvernul, eventual de a produce alegerile anticipate.

    Doream sa va mai intreb daca in configurarea PND din 2013 incolo vi s-ar parea profitabil un POS pe patrimoniu cultural ca asta ar fi asigurat sigur un flux de fonduri europene si multe santiere de restaurare active.

  24. 24 Vasile, octombrie 1, 2011 la 7:41 am

    center@yahoo.com

    O spun fara a fi om de dreapta!

    In ciuda criticilor ,neavenite , doresc sa ma raliez la parerea dumneavoastra Tariceanua fost un PM bun , mai ales ,si aici o spun pentru citicii acestuia nebasisti, ca el a guvernat sub teroarea Traian.
    Cu aceasta ocazie as dori sa reamintesc ca dl. Constantinesc a fost un presedinte bun ,mai ales , daca consideram faptul ca a scos Romania dintr-o profunda criza economica generata de PSDR si a propulsato in NATO si structurile EURO!

    PS.

    Bun insa nu inseamna EXCELLENT!

  25. 25 cine sa raspunda ? octombrie 1, 2011 la 9:02 am

    Vasile – de seful de sindicat de la Tepro Iasi , Sihaleanu , ucis in bataie de criminali platiti de un ceh care vroia sa cumpere Tepro , in septembrie 2000 , iti amintesti ? Asta a fost apogeul asa -zisei guvernari a lui Constantinescu ! De ce ” guvernare ” Constantinescu vorbesti ? In 1997-2000 nimeni nu conducea nimic , era o betie de cuvinte ale unor pusi in posturi pe criterii de algoritm , absolut incompetenti * Gavrilescu ” ministrul agriculturii ” , Radu SARBU – asa zis autonumit mare competent – o absoluta nulitate ;Ciumara – cel care se zbatea in 1998 , pe nepusa masa , sa ” plateasca datoria Suediei ” ( 15 milioane de dolari luati de noi in 1930 dandu-le chibriturile , cred ca numai intre 1930-1944 suedezii si-au scos banii ) oferind nici mai mult nici mai putin Portile de Fier ( mai tarziu concernul suedez ABB a vorbit de 200000 de doalri dati mita in perioada aceea unor oficiali romani ) . Nu poti compara haosul CDR cu Tariceanu intre 2005-2008 !

  26. 26 Vasile, octombrie 2, 2011 la 7:01 am

    cine sa raspunda?

    Sunt niste chestii elementare pe care observ ca nu le cunoasteti. Toti sefii de sindicate au legaturi ilicite cu economicul, cu mafia politica si economica!
    Da Sihaleanu a fost ucis de Constantinescu alaturi de victimele de la revolutie , de la mineriade , oamenii de afaceri morti in conditii incerte….si bineinteles ca Constantinescu Emil las votat in numele romanilor si pe Traian Basescu ca presedinte pe mai multe mandate…Domnule esti copil!


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!