Raspunsuri

Zilele trecute a avut loc cel mai mare festival medieval din Romania. Este vorba despre deja faimosul festival de la Sighisoara, singura cetate medievala inca locuita din Europa. Cu toate ca, aparent, orasul isi imbraca armura medievala doar cu ocazia acestui eveniment cu traditie, realitatea de la fata locului arata ca Sighisoara isi mentine patina medievala pe toata perioada anului. Particularitate care te face sa intri intr-o cu totul alta lume atunci cand pasesti in interiorul portilor cetatii.Am participat, in luna noiembrie a anului trecut, la reuniunea organizatiilor PSD din Ardeal si Banat, ocazie cu care am revazut cu placere frumusetea acestui oras. In contextul tragediei din Norvegia si a revitalizarii dezbaterilor cu privire la multiculturalism, mi-am dat seama ca Sighisoara si localitatile adiacente pot servi nu doar ca exemplu de patrimoniu si incarcatura culturala, ci si ca exemplu de convietuire pasnica, diversitate etnica si de traditii.

Este perioada concediilor si multi dintre dumneavoastra poate inca nu si-au stabilit foarte clar un traseu pe care sa il exploreze in „Gradina Carpatilor”. Va recomand cu cea mai mare caldura sa vizitati Sighisoara, precum si celelalte comune sasesti din imprejurimi. Veti avea parte, garantat, de o experienta placuta, de o iesire din cotidianul suparator.

In incheiere, am decis sa va prezint o sceneta de Caragiale. Cu riscul de a va supara, nu voi face apel la cel autentic, ci ma voi multumi cu o secventa din mostenirea sa contemporana, adica din PDL. Este vorba despre unul din bravii ministri care ne indreapta tara spre cele mai inalte culmi ale progresului si tehnologiei mondiale, domnul Vreme. Recunosc, am ras sincer cand am vazut prestatia ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale din emisiunea lui Vlad Petreanu. Doamnelor si domnilor, iata (inca) un reprezentant al Guvernului Habarnam care, in mod cert, poate vorbi despre absolut orice (regula de baza in cabinetul Boc) fara sa stie mare lucru:

Bibliotecaru, in contextul in care legea votului prin corespondenta cu care cei din PDL, in frunte cu domnul Baconschi, vin in fata romanilor, prezinta lacune grave in multe din aspectele sale esentiale, in mod cert una din modalitatile de a i le semnala si a ne fi explicate noua, celorlalti cetateni romani fara pacla portocalie in ochi, ar fi audierea ministrului la Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului Romaniei. Acolo ar trebui sa i se explice ca politica externa a Romaniei nu inseamna doar pregatirea fraudarii alegerilor in 2012 in favoarea PDL, ci si reprezentarea si apararea drepturilor muncitorilor romani din Spania si UE, in general, protejarea cetatenilor in contextul in care, cel mai probabil, din toamna vom avea de-a face cu escaladarea retoricii antiromanesti in multe state membre si, nu in ultimul rand, sa ne mai spuna inca o data care e termenul de aderare la Spatiul Schengen pe care dansul si-l asuma.

Blogideologic, nu am nicio indoiala ca multi dintre jurnalistii de la RL sunt liber-cugetatori in relatie cu dogmele propriei profesii. Dovezi in acest sens stau ultima serie de „dezvaluiri incendiare” in ceea ce ma priveste, precum si semnalarile  referitoare la continutul pe care il preiau de pe acest blog. Cred ca este si o pornire personala a unora dintre jurnalistii de acolo, nemultumiti de rezultatul campaniilor lor in favoarea lui Basescu si care cauta tapi ispasitori.

Conumishu, cu toate ca multe din semnalele macroeconomice primite de la nivel mondial tin sa-ti dea dreptate, in sensul in care modelul capitalist, asa cum il stiam pana acum, da rateuri istorice in tentativa sa de repornire, nu as fi totusi adeptul teoriei haosului. Din punctul meu de vedere, este evidenta nevoia unei reinventari sistemice, introducerii unor reglementari mult mai ferme asupra pietelor financiare si a pedepsirii celor vinovati pentru marile derapaje si datorii existente la nivel mondial. In cazul nostru, al Romaniei, aceste schimbari trebuie sa vina prin repunerea Parlamentului in functia de principala autoritate legiuitoare a statului si o justitie corecta, independenta, deloc subjugata influentei politice. Toate acestea si, sigur, un guvern pregatit sa ia deciziile potrivite pentru majoritatea populatiei, nu pentru o minoritate colorata orange, si asa privilegiata pe timp de seceta economica.

Alonso, te inseli, eu nu ii atacam pe „cei bogati”. Mesajul meu ii viza exclusiv pe cei care de-a lungul timpului au acumulat capital si nu au avut capacitatea sau au refuzat de-a binelea sa inteleaga un principiu respectat in celelalte state membre UE. Si, mai mult decat atat, miza pe care analiza respectiva o scotea in evidenta era obsesia Guvernului Basescu-Boc de a gestiona o situatie dificiala aproape exclusiv prin ajustari economico-bugetare indreptate impotriva marii majoritati a populatiei si protejarea, in paralel, a celor putini si bogati.

Viorel Dobre, cele 300.000 de firme inchise si cei 600.000 de someri proveniti din mediul privat sunt si ei victime ale politicii aberante promovate de guvernul Boc. Pentru ca, prin deciziile si taierile PDL, patura bogata si deja privilegiata a societatii nu a suferit aproape deloc, iar tentativa noastra de clasa de mijloc a fost rapusa si impinsa spre baza piramidei sociale.

Ion Ciprod, si eu si PSD, in ansamblul sau, am atras de nenumarate ori atentia asupra derapajelor retorice si politice ale prim-ministrului maghiar Viktor Orban. Noi vom continua sa ne opunem viziunii si declaratiilor antidemocratice  ale acestuia. In acelasi timp, insa, eu cred ca noi toti trebuie sa ii fim „recunoscatori” domnului Orban pentru ragazul pe care il acorda Romaniei in ceea ce priveste reorganizarea teritoriala a tarii noastre. Cred ca inca poarta negocieri cu partenerul popular Basescu in ceea ce priveste varianta de reorganizare „optima”.

Cititor in stele, din punctul meu de vedere, cred ca am lamurit pozitia mea in ceea ce priveste riscul si oportunitatea votului prin corespondenta aici. In masura in care ai argumente si contraargumente la tot ce am prezentat acolo, te rog sa le prezinti. Altfel, lasa-ma sa cred ca intreg proiectul este asa cum „au stabilit”.

Stradacluj, nu sunt de acord ca saracia si un context social dificil pot fi un avantaj pentru PSD si pentru stanga in general, intr-un context electoral. Proiectia ideala pentru PSD si USL este o crestere economica sustenabila, care sa se regaseasca pe orizontala societatii romanesti. In situatia economica actuala pot avea succes doar populistii (recunosc ca, initial, am fost tentat sa scriu popularii) care, printre altele, arunca in populatia credula cu mii de euro imaginare.

25 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 valeria august 2, 2011 la 8:23 am

    interesant , domnule .

  2. 2 Amelia Man august 2, 2011 la 8:41 am

    Oare,chiar atat de juvenili in gandire sunt „marii „nostri politicieni, incat ne cred pe noi,cetatenii de rand,recte s-anume votantii, o masa de manevra?????????? Pai, cu ce e mai cinstit Dan Voiculescu decat Patriciu ,ori decat un „X portocaliu”? Sau decat teatralistul si „dezinteresatul” de Dan Diaconescu-otevistu`! Doamne, dragi romani, mult timp ne mai trebuie ca sa renuntam la a cere privilegii financiare si ajutoare asistentiale de la stat? Ei bine, astea oricum se vor reduce in mod natural din cauza crizei, dar ceea ce trebuie sa cerem noi politicienilor nostri, trebuie sa fie RASPUNDEREA MATERIALA in cazul unor pagube produse( la buget)din cauza proastei Guvernari, din cauza actelor de coruptie, frauda sau orice alte actiuni care aduc atingere si prejudiciu intereselor cetatenilor. Iar ca o masura sine qua non, pentru a avea de unde sa recuperezi pagubele, eu as cere ca fiecare politician sa DEPUNA in contul statului o suma(corespunzatoare) care sa poata fi retinuta cu titlu de PENALITATE – pentru pagubele produse ! Ca, de fapt, daca doresti a te angaja int-un post de gestionar, ti se cer GARANTII financiare, or ei(politicienii) gestioneaza si valori financiare si chiar viata noastra ! Deci e o necesitatea sa
    depuna ,chiar toti functionarii statului ,sume din care sa isi plateasca gafele legislative sau de orice fel,pe care le produc. Asta e rezolvarea, sa vezi, cum nu se vor mai inghesui sa figureze in posturi si functii ,ptr care sa raspunda ,efectiv !

  3. 3 Bibliotecaru august 2, 2011 la 9:12 am

    Mulţumesc de răspuns. Abia aştept să văd ce anume va răspunde domnul Funeriu în faţa comisiilor de politică externă.

  4. 4 Victor V. august 2, 2011 la 12:01 pm

    „patura bogata si deja privilegiata a societatii nu a suferit aproape deloc, iar tentativa noastra de clasa de mijloc a fost rapusa si impinsa spre baza piramidei sociale.”

    Aveți perfectă dreptate domnule Năstase, pătura bogată și deja privilegiată, adică CLASA POLITICĂ se va descurca perfect în orice condiții. Culoarea politică este irelevantă. Fie ei PD-L, PSD sau chiar PNL, politicienii vor continua să se „descurce” perfect cu banii publici.

    Aveti mai jos un link despre un „schimb de experiență” cu Barcelona:

    http://www.ziare.com/social/primaria/edilii-din-giurgiu-s-au-dus-in-excursie-la-barcelona-pe-bani-publici-1094311

    Poate încercați să ne vorbiți despre REDUCEREA TAXELOR și a CHELTUIELILOR BUGETARE. Sunt tentat să vă ascult. Dacă încercați să-mi vorbiți despre corupția din PD-L, permiteți-mi să vă spun că semănați cu Băsescu în 2004 când vorbea de corupția guvernului Năstase.

  5. 5 Victor V. august 2, 2011 la 12:15 pm

    Am văzut într-un răspuns adresat lui Dragoș (la editorialul precedent) că spuneți: „Eu, spre exemplu, in 2004, an cu trei runde de alegeri, am dus deficitul bugetar la 1,3%”.

    Felicitări! În ce mă privește m-am hotărât. Voi vota cu partidul care a avut cel mai mic deficit bugetar, ca medie, în perioada de guvernare. Nu știu acum dacă este PSD, PNL sau PD-L, dar promit că mă voi informa.

  6. 6 Dragos august 2, 2011 la 1:48 pm

    @Victor V. (12:15)

    PCR ! se stie.

  7. 7 blogideologic august 2, 2011 la 2:07 pm

    Vladimir Tismăneanu ori minciuna sfruntată : „Cum va arăta Muzeul Comunismului din România. Ideea e să fie un muzeu dinamic, apropiat de modelul Tate din Marea Britanie: o hală artistică. […] La intrare s-ar putea să apară o murală cu Lenin care întâmpina Armata Roşie la intrarea în Bucureşti.” http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cum-va-arata-muzeul-comunismului-din-romania-231482.html

  8. 9 blogideologic august 2, 2011 la 3:34 pm

    Ce anume ştia Elena Udrea când declara sigură : „Sper ca revenirea economică a României să reprezinte şi revenirea PDL” pe data de 02 Aug 2011 http://www.antena3.ro/politica/udrea-sper-ca-revenirea-economica-a-romaniei-sa-reprezinte-si-revenirea-pdl-132498.html ? Trebuie să recunosc că era extrem de bine informată Elena Udrea în privinţa acestui ajutor care va sosi exact la timp 🙂 http://www.gandul.info/news/un-nou-plan-marshall-pentru-sase-tari-include-si-romania-ue-ne-intinde-o-mana-de-ajutor-de-714-milioane-euro-8554644 Nu prea cred eu în extraordina ei „putere de premoniţie”.

  9. 10 Marcus august 2, 2011 la 3:58 pm

    Luati-ne, Nesimtitilor, Si Istoria!

    Ungurul de la Cultura si cu boc la incultura,
    Pe la Ulpia Traiana s-au gandit sa dea o tura,
    Ca sa vada ce sa taie, cand o fi cu ajustarea
    Din bugetul ce sustine la relicve cercetarea.

    Ungurul, un tip mai practic, n-ar da bani la sapaturi
    Destinate sa dezgroape noi dovezi si-arhitecturi
    Ce atesta fara dubiu devenirea noastra sacra,
    In Ardealul ce de-a pururi ne-a fost noua matca.

    Ar da banu’ sa astupe orice drum, orice carare
    Care duce la izvoare, locuri pentru evocare,
    A milenii d-existenta ca popor format, stabil,
    Nu ca hoarde migratoare intr-un mediu dur, ostil.

    Bocul, cel sarac cu duhu, cum nu-l duce mintea neam,
    Este de acord cu planul numai să nu dea vreun ban,
    Destinat unor istorici ce produc mereu dovezi
    Care-atesta romanismul si te fac in neam sa crezi.

    Si-uite asa-n colaborarea hotului cu-n prost sadea,
    Mai marcam o nefacuta la guvernu’ “chiomb-manea”.
    Dupa ce din limba noastra au facut marfa de troc
    Azi ne sunt vanduti stramosii, ca la targ, de-acelasi porc.

    Nota: deoarece am remarcat ca unii dintre cititorii “poezelelor” pe care le “comit” la rubrica “Revista presei in versuri naive, nu sunt totdeauna la curent cu stirile de moment, ma simt obligat, in calitate de gazda si autor al acestor versuri naive sa dau explicatiile necesare.
    Par exampl, astazi alde Boc si ministrul ungur de la Cultura, sa fiu scuzat dar i-am uitat numele, au facut o vizita prin siturile arheologice din Apuseni, mai precis in zona Sarmisegetuza, pentru a vedea, ce? Si asta deoarece, Ministerul Culturii Romane, condus de ungurul caruia i-am uitat numele, nu a prevazut nici macar un leut in buget destinat sapaturilor arheologice in tara noastra. Oare de ce? Le e frica sa nu gaseasca certificatul de nastere al lui Atilla care sa ne trimita la data nasterii acestuia si localitatea unde s-a nascut, comparativ cu varsta autohtonilor (parca romani li se spune, n’asa?) din Ulpia Traiana Sarmisegetusa? Cred ca da. Daca n-am dreptate, luati piatra si lapidati-ma ! 🙂

  10. 11 Pali august 2, 2011 la 4:31 pm

    Foarte tare,….Tov. Ministru Vreme care a petrecut dupa cum se’ pare o mare parte din „vremea” alocata frecventarii scoli la fara frecventa nu stie cat costa mega-rahatul e-romania in Romania virtuala,…. DAAARRR,…este mai mult decat OK pentru Romania manelizata !!!

  11. 12 blogideologic august 2, 2011 la 4:42 pm

    + […]o femeie de vreo 60 de ani, din Țara Moților, povestind într-un reportaj vizibil pe Youtube, despre ocupațiile sale casnice, folosea verbul «a tisa», la imperfect, «tisam cânepa», cu sensul de a țese. Francezii zic și acum tisser= a țese. Relicvat latin, în Apuseni evident, nu influența cultă a latinismului, în acest ținut izolat. În fine, ca să pun tot tacâmul, am identificat în cocoșul de pe ceramica de la Horezu o străveche simbolistică greacă. Ca ilustrație a ipotezei, reproduc o monedă greacă dintr-un vechi tratat de numismatică german. http://2.bp.blogspot.com/-HCFPmrlK1_E/TjfzEYZdFPI/AAAAAAAABq0/8sCO5FPwaUQ/s1600/Himera+Cocos+Horezu+38.jpg + Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2011/08/in-tara-dacilor-printre-nori-prihodiste.html

  12. 13 blogideologic august 2, 2011 la 5:10 pm

    Profesorul universitar britanic TOM GALLAGHER preia de facto mesajul ziaristului Petru Clej (o vreme şi în redacţia BBC) când ne vorbeşte despre „Umbra lui Ţepeş la Utøya” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/umbra-lui-tepes-la-ut-ya-232815.html

  13. 14 eficientaenerg august 2, 2011 la 5:21 pm

    Bravos-le stii pe Toate!Recolta Agricola…ca pe vremea lu`Tovarasu`??

  14. 15 Fragmentarium Politic august 2, 2011 la 6:08 pm

    M-da, Armata Rosie a aparat democratiile europeana si americana cu un pret exorbitant (20 de milioane de morti)… Pana in 1946 (discursul lui Churchill), a fost si adulata. Apoi, dintr-o data, s-a rupt filmul… Apoi, 10 ani mai tarziu (1956, raportul secret al lui Hrusciov), Stalin a inceput sa fie, la fel de brusc, demonizat… Nu stiu alte amanunte, dar gurile rele spun ca Nichita a fost cumparat (o ciudatenie e ca raportul sau, inca inainte de a fi prezentat Congresului XX, era deja pe masa CIA!)… Ceea ce e si mai derutant e ca urmasii fostilor kominternisti au intors si ei foaia, turuind pe invers despre ceea ce parintii lor ridicau in slavi la vremea respectiva… Cand a avut dreptate Occidentul?! (sau, daca a gresit, ar trebui, potrivit unei minima moralia, sa-si faca mea culpa!).

  15. 16 Ghita Bizonu' august 2, 2011 la 6:37 pm

    Hai o mica parelela dupa 21 de ani considerand anul 1948 (primu an dupa abdicarea regelui) punct de reper ptr socialism .
    Deci in 1968 se facuse :
    – centrala hidroelectrica de la Bicaz
    – aia de la Vidraru
    – sute de km de cai ferate , inclus supramediatizata Salva-Viseu si Bumbesti Livezeni (ha! incepute inainte de 40!)
    – fabrica de medicamanente de la Iasi
    – primele uzine de rulmenti
    – Steagu Rosu , Electoputere, Semanatoarea, Electronica, ARO,
    – iesea prima Dacie 1100
    – cartierele Floreasca, Bucurestii Noi , Titan, Drumul Taberei ,
    – statiunile Mangalia , Mamaia , Eforie N , Eforie S (ma rog localitatile erau mai vechi .. insa Manglaia din 1957 -58 era ca vai de lume … Iar Vasile Roaita era mai mult decat dublul Silvei Carmen – atea sunt denumiri mai vechi a lu Eforie S …)
    – spitalul Fundeni .
    Si dracu mai stie ce .
    2011
    – peste 20 mld euro datorii – nu se stie ptr ce!
    – Nordul Bucurestiului. Unde daca a facut socialismu canalizare , e bine. Daca nu a facut chemi vidanja si iti trage tuburile prin sufragerie ca arhitectu a uitat amanuntul asta sordid! Vile la Snagov cu evacuarea cacatului in lac!
    – discoteca Bamboo intr-un vechi restaurant socialist …
    Si la cam atat se reduce constructivismu revolutioner neoburghez .

  16. 18 Theodora august 2, 2011 la 9:18 pm

    Intr-un interviu la B1, Basescu a spus ca nu o sa ia in coniderare o victorie a USL pentru ca in Constitutie scrie ca guvernul il poate forma doar PARTIDUL (nu alinata) care obtine peste 50%….
    „Le spun să se uite cu atenţie la articolul 103 din Constituţie. Să îl studieze cu atenţie. În Constituţie scrie că un partid trebuie să aibă 51%, nu o alianţă.”
    ARTICOLUL 103
    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării PARTIDULUI care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
    Practic ne spune ca USL-ul s-a format degeaba ca el tot pe cine vrea el desemneaza prim ministru.

  17. 19 Vasile, august 3, 2011 la 6:54 am

    Theodora,

    tema lansata este de tip securist-basescian , in fapt nici un guvern nu va trece daca parlamentul este majoritar USL, decit daca se desfiinteaza parlamentul, si presedintele celor un milion de antiromani va…………. !
    De fapt ce s-a intamplat , urmand un scenariu dat de intelepciunea romanului , sa-i moara capra vecinului, basescu & co au penetrat orgoliul romanului dindui acestuia ingrata speranta ca imbogatiti de soarta sau de stat vor pieri sau vor da socoterala in lumea reala !
    Si romanii plini de entuiziasm imbecil au inteles ca „sa traiti bine”nu este o iluzie ci o speranta!
    De fapt putini stiau cum si acum putini stiu , ca indiferent cit ai dori sa pedepsesti un imbogatit in viata reala sansele sunt foarte mici , imbogatitul va fi mai bogat , vezi, Patriciu, DIP, Basescu,Cocos……..iar saracul si mai sarac , vezi toata natia romana!
    Marsaind tot pe aceasta carte acum se joaca pe o un as ascuns pe maneca …mazilirea prin confiscarea averii…. Spune-mi mie cine ii va mai confisca conturile lui Pinalti, Elena, Oltean,Udrea,cine se va atinge de sfantul Becali , si cei inca doisprezece apostoli romani?
    Toti au locuri cumparate prin sfiintia sa preafericitul chiar in Rai!

  18. 20 Doru Coarna august 3, 2011 la 9:46 am

    @ Theodora,

    USL-ul insasi va lupta gresind, fiind surprinsi de amploarea furtului electoral si gafand oricum, pt ca nu cumva sa obtina majoritate in parlament, nu ca i-ar fi frica de guvernare, ci pt ca asa doreste securitatea, zile senine!

    Doar nu-ti inchipui ca Basescu are in vedere zile triste…

  19. 21 alonso august 3, 2011 la 4:07 pm

    Multumesc pentru raspuns, recunosc ca am citit mai superficial textul. Insa un om de afaceri ca Voiculescu, de exemplu, i-ar prii sa dea statului bani in limite rezonabile, pentru ca altfel ar fi nevoit sa concedieze oameni, lucru de evitat. Un om bogat creeaza locuri de munca. In guvernarea basescu au prosperat firmele ce fac afaceri cu statul( ar trebui numite acele firme tot companii de stat, un pic incorect, dar de facto corect).
    Sa speram ca guvernul Ponta va puncte accentul pe micile afaceri de familie , pe IMM-uri , cele care sunt coloana vertebrala a Germaniei , de exemplu.
    Sa speram ca in guvernul Ponta nu se vor construi bazine de inot si telegondole inutile de catre guvern , ci de catre autoritatile locale NUMAI din bugetul lor atent gospodarit, sau , cel mai bine, de catre privati in locuri rentabile economic.
    Sa speram ca guvernul Ponta va privatiza restul companiilor de stat (dar nu catre companii tot de stat, vedeti cazul OMV, Romtelecomul la greci) , fiind evident in guvernarea din ultimii 7 ani ca cel mai prost administrator ever e statul.

    Multumesc.

  20. 22 Cititor in stele august 3, 2011 la 7:55 pm

    @Nastase,

    Cu riscul de a ma repeta, referitor la opinia mea de alegator si votul prin corespondenta, am sa punctez urmatoarele:
    1.Nu exista inca o lege a votului prin corespondenta: proiectul va fi in mod sigur dezbatut in parlament si cu aceasta ocazie vor putea fi introduse amendamentele ce se impun.
    2. Articolelor din acest proiect care nu va plac, nu le puteti pune eticheta de „generatoare de fraude” fiindca nu aveti (inca, la aceasta ora) nici o proba.
    3. Eu mi-am spus parerea si am inclus cateva modificari care sa elimine orice posibilitate de a frauda votul, probabil ca nu le-ati citit sau, eventual, luandu-ma drept „portocaliu” le-ati considerat nesatisfacatoare.
    4. V-am mai scris aici pe blog ca exagerati cu aceasta „premeditare a furtului masiv de voturi”, pe care o atribuiti PDL-ului dar, se vede, ca dvs o tineti pe a dvs : nu vreti sa ne antrenam intr-o dezbatere fara prejudecati….
    5. V-am scris, de asemenea, ca sunt de parere ca a-i priva pe „stranieri” de dreptul de a vota, este egal cu a-i discrimina. Asta e situatia: romanii de peste hotare nu au in momentul de fata, din pacate, alta alternativa decat sa munceasca la straini. Este inuman sa le ceri sa vina in tara special pentru vot, dupa cum, e la fel de cinica ideea de a organiza doar 3-4 sectii de votare intr-o tara unde se afla peste 100.000 de romani.
    6. Atata vreme cat inca nu se stie cati stranieri vor fi de acord sa participe la vot, chiar si in conditiile in care vor trebui doar sa bifeze pe buletin si sa -l expedieze, mi se pare total hazardat sa facem din tzantzar, armasar si sa pedalam pe cararea furtului si fraudei.
    7. Dumneavoastra, chiar nu agreati deloc votul prin corespondenta, sau va opuneti doar fiindca va fi organizat sub patronajul PDL?
    8.Noi, romanii, nu putem face nici un lucru nou, fara sa se faca scandal? Avem noi, in gene, inclinatia spre furt, hotie, minciuna, incat nu ne opreste, eventual, decat teama de inchisoare? sa ne reintoarcem la masurile din epoca dictaturii?

  21. 23 Phisics august 4, 2011 la 12:19 pm

    Imi cer scuze pt. interventie . O cetate partial locuita exista si la Alba-Iulia ( nu pentru mult timp cetate ) . Locuitorii acestei zone unice in romania ca si importanta istorica nu se vor mandri pe viitor ca locuiesc intr-o cetate in still Vauban ( sper ca am scris corect ) ci intr-o uriasa parcare cu santuri proiectata de conducerea PD-ista . Aceeasi conducere ce nu a luat in seama cateva sute ( vreo 4 ) de oameni care au zis pt inceput nu . Ne-am „batut cu morile de vant” .
    Asa ca in curand vom putea spune ca Unirea de la Alba Iulia s-a facut intr-o parcare … amuzant dar trist

  22. 24 blogideologic august 5, 2011 la 6:11 am

    @ Phisics spune: „O cetate partial locuita exista si la Alba-Iulia ( nu pentru mult timp cetate ) . Locuitorii acestei zone unice in romania ca si importanta istorica nu se vor mandri pe viitor ca locuiesc intr-o cetate in stil Vauban.”
    Foarte interesant ce ne spuneţi ! Puteţi continua cu detalii ?


  1. 1 George Serban » In asteptarea raspunsului …- activitate politica, opinii; blog George Serban Trackback pe august 2, 2011 la 3:30 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!