Mic Tratat de diversiune in timp de pace

Daca in timpul conflictelor armate, pot fi folosite simulatoare de zgomot, pentru a crea diversiuni care sa acopere operatiunea prncipala si in timp de pace pot fi organizate mici diversiuni atunci cand situatia sociala le impune. Exemplu:

Daca dezbaterea publica despre buget, pensii, somaj, shaorma risca sa se incinga prea tare, puteti folosi urmatoarea reteta

a. alegeti un subiect controversat si un personaj puternic negativ, in legatura cu care poate fi reorientata furia poporului. Omar Haysam ar putea fi o sugestie.

b. lansati, pe surse o stire care sa reactiveze zvonurile.

c. institutiile publice sa confirme, vag, un demers juridic. 

d. stimulati dezbateri in media la care sa participe persoane capabile sa se ambaleze emotional, fara sa cunoasca subiectul din punct de vedere tehnic. Incurajati confuziile intre un proiect de tratat propus spre negociere si tratatul finalizat, nu lasati sa se puna problema neretroactivitatii, incurajati adaugarea unor condimente intr-un tratat de asistenta juridica sau de extradare, spre exemplu anumite avantaje economice, in ideea ca atunci cand va fi livrat infractorul se vor adauga si mai multe lazi cu aur oferite ca bonus de statul syrian.

e.  cel mai important : pregatiti backgraound-ul stirii. Nu stirea este importanta, ci repetarea constiincioasa a acestui story. Nu are importanta  ca stirea nu are (inca) substanta, acest story este esential pentru a declansa din nou temele pentru dezbaterea publica, semne de intrebare, „baietii Rai” de la Revolutie, „baietii Rai”  din politica, etc. 

f. in timpul asta, puteti sa va ocupati lilnistiti de taiatul pensiilor, al salariilor, al locurilor de munca.

Succes!

93 Răspunsuri to “Mic Tratat de diversiune in timp de pace”


  1. 1 eficientaenerg ianuarie 8, 2010 la 10:05 am

    Romania-nu ne mai iubesti???.Iar-suntem pe ultimul loc la gradul economic-in UE!.Si la Calarasi-presa locala-10.000 au cerut in 2009-pasapoarte-deci,”Hai sa ne ducem in Spania,Italia,Canada!”.Exact-ce faceam si eu in 2003-2004 ,cu Sarbulica,prietenul nostru, Adriane,si el dePutin-care plecau….Deci-Actiuni!

  2. 2 gica contra ianuarie 8, 2010 la 10:16 am

    La multi ani! Interesant. Si daca totusi… Poate ca nici nu-i initiativa noastra. Poate ca e oferta Siriei sugerata de… cineva. Si noi nu o putem refuza din moment ce insul este urmarit general pentru a executa pedeapsa. Incurcate sant itele intereselor oculte. Doamne ajuta!

  3. 3 Vasile, ianuarie 8, 2010 la 10:20 am

    Si daca Omar Haissam este un nou joc la cacialma pentru a se spala de pacate un anumit cerc o anumita persoana dupa idea manipulatoare care va da prilejul pewrsoanei intr-o noua iesire postul OTV cam pe acest „pattern:”……….dupa cum ati observat eu am vrut sa clarific o data pentru totdeauna zvonurile privind implicarea mea in fuga lui Haissam , am vrut sa-l redau pe Haissam justitiei romane , am dorit sa se aplice legea… dar autoritatile siriene nu au colaborat indeajuns!”

  4. 4 Pali ianuarie 8, 2010 la 10:24 am

    ,…tratatul e „educativ” insa nu am vazut nicio reactie vehementa din partea PSD !

  5. 5 Arte ianuarie 8, 2010 la 10:35 am

    Foarte corect ce spuneti dvs. Este manevra pe care au facut-o de fiecare data. Avantajul lor este insa ca au o masinarie de propaganda fantastica. O data lansata o asemenea aberatie – Basescu e ultimul care il vrea de Omar inapoi – tot corul portocaliu recita aceleasi versuri.
    Exemplul cel mai elocvent sunt alegerile: corul a urlat zi de zi manipularile cu lupta anti-comunism, anti-moguli, anti-coruptie si parca s-au sters 5 ani de mizerii basesciene de diferite calibre. Poate ca asa e natia noastra credula, ca sa nu zic mai rau. De exemplu mi-a explicat un ins – altfel destept as zice se ocupa cu calculatoare – ca e impotriva PSD ca o sa vina comunismul inapoi. Si comunismul e rau, deci PSD e rau, deci votam cu Basescu. Degeaba am incercat argumente logice… doar l-am intrebat daca si-a facut lobotomie, ca e la moda in lumea portocalie, si l-am lasat in… treaba lui.
    Deci ce e de facut cand argumentele se opresc intr-un zid de indoctrinare stupida?

  6. 6 Daniel Buca ianuarie 8, 2010 la 10:49 am

    Corect 🙂
    Dar nu este prima oara cand se intampla acest lucru. Asta se intampla de ani de zile, exact la fel de fiecare data, pe acelasi tipar copiat, parca, la indigo.

  7. 7 toto ianuarie 8, 2010 la 10:53 am

    din pacate aveti dreptate domnule Presedinte, trebuie sa recunoastem ca primul gaozar al tarii este maestru in diversiuni. reuseste lucruri malefice. din pacate poporul Roman nu a invatat nimic din cei 5 ani cu basescu si mai vrea nca 5. este tragic dar … noi ca partid avep pt ce sa luptam asa ca… ar trebui sa iesiti dumneavoastra, liderii PSD, sa lasati lupta interna, si sa aratati aceste lucruri pe televiziuni. mult succes domnule Presedinte!!!

  8. 8 Confucius ianuarie 8, 2010 la 11:17 am

    E limpede ca e o diversiune („misdirection”). Nu sunt insa convis ca subiectul de la care trebuie abatuta atentia e bugetul.

  9. 9 Tanarul ianuarie 8, 2010 la 11:19 am

    Arselalul de diversiune este probabil mult mai mare .
    In Romania nu conteaza ce e ci ce pare ca e…

  10. 10 AG ianuarie 8, 2010 la 11:20 am

    Va felicit, ati intuit perfect!
    Speram doar sa foloseasca ceva mult mai sexos pentru populatie – poporul are nevoie de divertisment!

  11. 11 virus ianuarie 8, 2010 la 11:20 am

    http://www.apropo.ro/showbiz/de-la-noi/elena-basescu-se-casatoreste-la-vara-5280352
    Referitor la prima poza…
    Acu’, nu stiu,in afara de domnu’ Syda ,parc-ar mai lipsi ceva…
    ps/In vara ,imi dau cu mir pe par…

  12. 12 soimul.gigel ianuarie 8, 2010 la 11:40 am

    pai n-a fost asta subiect de campanie anti-basescu? ce si cui nu convine acum la perspectiva aducerii lui?

  13. 13 Andreiy ianuarie 8, 2010 la 11:58 am

    Problema cea mare in aceste diversiuni este ca intotdeauna se gasesc suficienti de multi oameni care sa creada in ele cu toate ca experientele precendente demonstreaza daca nu contrariul, macar ar trebui sa lase o urma de indoiala vis-a-vis de orice acest tip de actiuni.

    Se merge pe principiul „daca repeti de suficient de multe ori o minciuna va ajunge sa fie crezuta”. La noi se pare ca „suficient de multe ori” inseamna chiar si o data.

    Se poate ca Hayssam sa fie sau nu extradat (personal cred ca este doar praf in ochi). Spre deosebire de altii care au convingeri si stiu ca asa se va intampla – pentru ca „se vede cu ochiul liber” si „trebuie sa fii prost sa nu vezi” e un argument care tine la multi.

    Insa vedeti, domnule Nastase, si manipularea maselor este un atu important in politica – poate cel mai important (alaturi de tupeu) – intr-o politica ce se bazeaza pe : „il votez pe ala ma nu ai vazut ce bine le zice”, „ce le-a tras-o ala” ; sau pe scurt „I-AM CIURUIT”.

    PS: Incep sa ma gandesc ca exista o lista de astfel de diversiuni si cum apare o criza de un anumit fel , pac! bagam diversiunea.

  14. 15 Cititor in stele ianuarie 8, 2010 la 12:21 pm

    D-le Nastase,
    Eu imi amintesc ca despre problema extradarii lui Omar, a vorbit marinarul si in campania electorala, recent incheiata. Atunci, era doar un candidat creditat cu sansa a doua de catre institutiile de sondaj, iar abordarea problemei Hayssam parea o nebuloasa. Deci, sa concluzionam ca este un sahist redutabil care calculeaza cu 3-4 mutari inainte si mai rapid decat adversarul sau? Daca datele se vor confirma practic(incheierea tratatului de extradare si readucerea lui Hayssam in Romania), ce vom citi pe acest blog la data respectiva? Ne vom mai aminti despre acest articol(mic tratat de diversiune pe timp de pace)? Sunt de acord ca sunteti indreptatit sa aveti suspiciuni in legatura cu lansarea stirii despre tratatul de extradare, dar nu ar strica deloc daca v-ati lua si o marja de precautie, in sensul de a acorda macar 1% credit. Orice mare specialist in drept international si-ar lua aceasta marja.

  15. 16 Mihai - Grecia ianuarie 8, 2010 la 12:28 pm

    Hehe….gura pacatosului adevar graieste…..sau …cine stie, cunoaste….:)

  16. 17 Draghi Puterity ianuarie 8, 2010 la 12:28 pm

    Apropo, de locotenetul lui SOV, acela arestat in Singapore, se mai aude ceva? 😀

  17. 18 escu ianuarie 8, 2010 la 12:31 pm

    Absolut, bineinteles ca este o manipulare….adicatelea statzi linistitzi, cumintzei ca taticu (dl.Basescu) are el grija:”Nu mai rascolitzi atata ca o sa vina ,,criminalul” acilica, la comanda mea”
    Pariez pe orice ca nu-l vom mai vedea pe Hai Sam asta niciodata in Romania!

  18. 19 Da, ianuarie 8, 2010 la 12:33 pm

    De acord, pacat e ca multi nu inteleg inca, gravitatea situatiei in care se afla Romania.

  19. 20 ionut ianuarie 8, 2010 la 12:41 pm

    Ca de fiecare data foarte interesant.
    Si dvs. ati fost „folosit” pentru diversiuni.

  20. 21 Alex ianuarie 8, 2010 la 12:50 pm

    trebuie sa recunosc ca cea mai buna opozitie pe care o poate avea in momentul de fata T. Basescu si PD-L sunteti dv. Imi este rar dat sa vad o pozitie articulata, punctuala, inteligenta si constienta. Ma gandesc la cele 2000 de amendamente ale lui Geoana, nu stiu cine poate sa il ia in serios. Daca venea cu sa spunem 47, era credibil, dar la 2000 e doar hilar (si bineinteles ineficient). Cei din PN-L pe de alta parte (ma refer la figurile marcante de acolo) nu sunt in stare decat sa emane frustare prin toti porii. Pentru ei daca Basescu e de acord cu vremea de afara, greseste, iar daca nu e de acord, de asemenea greseste. PNL si opozitia pertinenta sunt pur si simplu universuri diferite.
    Incet, incet alegatorul roman, surprins de democratie, incepe sa nu mai dea toti banii pe ambalaj ci sa fie usor atent si la continutul din interior. Fara suparare, in politica romaneasca a ultimilor ani, Basescu a fost singurul care a dat importanta continutului actiunilor sale, iar asta este cheia sa catre succes in ciuda multelor sale defecte.
    Astept in Romania un politician suficient de detasat, care sa aibe puterea sa isi laude adversarul cand e cazul si cu capacitatea de a-i critica punctual greselile, care sa renunte la formule de tipul „cel mai…” si la numere rotunde(si mari) in favoarea unui mesaj rational si uman.

  21. 22 neutru 100% ianuarie 8, 2010 la 12:57 pm

    felicitari pentru articol , aveti talent , iata romanii sunt in stare de ceva , nu facem noi super autostrazi dar macar suntem capabili de o diversiune . Romanii vor visa frumos la repatrierea lui Omar , care repatriere nu inseamna nimic pentru cei care vor ramane fara slujbe sau pensii . Romanie devine usor usor un fel de castel a lui kafka.
    toate cele bune

  22. 23 Vasile, ianuarie 8, 2010 la 2:17 pm

    Eu cind va spun ca diversiunea este de alts natura, uitati-va la soimul gigel viitorul Bula al zilelor noastre!

  23. 24 virgil ianuarie 8, 2010 la 2:22 pm

    Eu cred ca tratatul e “educativ” insa nu am vazut nicio reactie vehementa din partea PSD !

  24. 25 neagu george ianuarie 8, 2010 la 2:26 pm

    Nu, domnule AN, nu trebuie sa inceteze lupta pentru clarificarea problemelor interne. Doar ca trebuie grabit procesul de analiza si adoptare a deciziilor. Nu se vede cata lentoare e in partid? Nu avem nici o declaratie OFICIALA a partidului, fata de buget si marile tunuri in pregatire, pentru a-si umple buzunarele portocalii. Doar luari de pozitie INDIVIDUALE ! Nu vedem cu totii ca s-a stins problema falsurilor electorale? Nimic nu duce la capat actuala conducere a partidului, in frunte cu MG. PSD-ul este un partid ANESTEZIAT ! Tara are nevoie de un partid de stanga VIU, PUTERNIC, CU MESAJE FERME. Decat un partid al TUTUROR categoriilor sociale, dar greoi si fara vlaga, mai bine un partid al ANUMITOR categorii sociale, apropiate ca pozitie sociala, dar cu un glas puternic si coerent.

  25. 26 Karakas ianuarie 8, 2010 la 2:34 pm

    Aceiasi statagema s-a folosit pentru McTaxa pe fast food si pentru ridicarea exceptiei de la plata CAS pentru drepturi de autor. A aparut o stire in presa despre intentia guvernului. Apoi au aparut reactii in media, s-a facut zgomot de fond. Ca apoi unul din ministri sa vina si sa afirme ca e doar o idee, ca nu s-a hotarit nimic. Interesanta metoda de a guverna…

  26. 27 Jocuri Online Tari ianuarie 8, 2010 la 2:46 pm

    Interesant post! Keep up the good work!

  27. 28 i.nicolae ianuarie 8, 2010 la 2:49 pm

    TUPEU;AROGANTA;OPULENTA;LASITATE;VANZARE.E plina tara de asa ceva.

    S RAJDESTVOM ISUSA HRISTOSA! Pentru cei care sarbatoresc pe sti vechi.

  28. 29 Larisa ianuarie 8, 2010 la 3:14 pm

    Fundatia Europeana Titulescu – Conferinta de la Copenhaga

    Home

  29. 30 volkischer beobachter ianuarie 8, 2010 la 3:18 pm

    Domnule Presedinte Adrian Nastase,
    Inca dupa alegerile prezidentiale, m-am hotarit sa scriu peste tot sub acest pseudonim, pina cind noul partid ” nazi ” din Romania – in referire la P.D.L. si ” cancelarul – mariner ” , adica TOV. PRESEDINTE – PARLAMENT – GUVERN, vor dispare din viata publica!
    Comparind metodele folosite de cei de mai sus in viata politica romaneasca, am constatat ca ele sint similare celor folosite de nsdap, in 1932 – marcind sfirsitul Republicii de la Weimar, cind desi au pierdut alegerile, nazistii ” le-au cistigat „, in dauna Partidului Social – Democrat German si a comunistilor – sa fim corecti cu istoria reala, instaurind un regim de teroare care va sfirsi dupa 13 ani!
    Am putea discuta despre acest subiect, probabil, zile in sir, dar eu va recomand sa va faceti o echipa de oameni seriosi, sa declansati alegeri in P.S.D. – sustinere aveti cu siguranta, sa le cistigati, ” sa devanghelizati / debaronizati ” partidul, pentru ca aveti datoria morala fata de poporul roman, de a-l conduce pe o alta cale – cu mai putine frustrari si suferinte, spre Europa!
    Va sugerez – desi sint convins ca nu este nevoie, sa nu va incredeti in presedintii actuali ai organizatiilor judetene, care pentru bani / din oportunism ordinar sau pentru ca sint santajabili, reprezinta urmasii lui Dinu Paturica la puterea n! si, ca o posibila solutie, sa propuneti o descentralizare adevarata, prin desfiintarea capuselor administratiei publice locale – consiliile judetene, atribuind prefecturilor rolul pe care l-au avut in perioada interbelica: neutralitate si sprijin acordat consiliilor locale!
    In teritoriu sint destui oameni ultracompetenti, inlaturati de baronii locali ai regimului Geoana, oameni care pun interesul general macar deopotriva intereselor personale!
    Daca veti accede la conducerea P.S.D., ceea ce va doresc din tot sufletul, bazati-va pe oameni corecti si cu imagine in plan local / national, pentru ca nu aveti nevoie de banii facuti golaneste de baroni ( Mazare si Constantinescu la Constanta, Oprisan la Vrancea, Nichita la Iasi, Stancu la Braila, etc. )!
    Succes!

  30. 31 exasperat ianuarie 8, 2010 la 3:22 pm

    Apropos de buget. Un vicepreşedinte democrat-liberal ne spune ieri într-o conferinţă de presă că se bazează pe foarte multe voturi PSD la trecerea bugetului. Asta în condiţiile în care UDMR a anunţat că se abţine în contextul îngheţării pensiilor, iar PSD şi PNL au afirmat că vota împotrivă.

    Întreb: nu e nefiresc să te bazezi pe voturile Opoziţiei mai degrabă decât pe cele ale partenerului de guvernare? Şi dacă UDMR, în calitate de partid aflat la guv, e nedumerit dacă să voteze sau nu bugetul, nu e ăsta cel mai alarmant lucru pentru urechile astupate ale democrat-liberalilor?

  31. 32 Plano ianuarie 8, 2010 la 3:27 pm

    OPOZITIE ALTERNATIVA PENTRU NAIVI!

    Preda carcoteste cu voie de la Zeus! Doar i-a fost conseler,nu?
    Semne proaste pentru Boc et comp. Basescu pregateste linia a 2-a de portocalii care sa preia conducerea PDL dupa ce greii se vor compromite in fata opiniei publice dupa guvernarea Boc IV.
    Dupa ce isi va plati datoriile catre sponsorii campaniei sale electorale, cu banii contribuabilului, nu cu ai sai, Basescu va scoate de la cutie un alt partid PDL, reformat si neprihanit,nu?, cu care va ataca alegerile parlamentare din 2012 sau chiar mai din vreme. Preda si alti lideri portocalii, pe care ii veti vedea in lunile urmatoare, vor juca pentru naivi comedia opozitiei alternative.
    Il credeti prost pe Basescu sa lase singure in opozitie doua partide de talia PSD si PNL? Cele doua partide ar spulbera PDL-ul actual la viitoarele alegeri parlamentare.
    Boc este premier cu delegatie de la Basescu. Va demisiona in secunda urmatoare dupa ce Basescu va consstata momentul prielnic pentru declansrea alegerilor anticipate.
    Sper ca opozitia actuala sa nu cada in capcana CRISTIANELOR PREDISTE ale lui Basescu.

  32. 33 theodora0303 ianuarie 8, 2010 la 3:34 pm

    Domnule Nastase,
    Si eu m-am gandit ca este o diviersiune stirea asta cu extradarea lui Omar Haysam.
    Nu este prima oara cand, in momente dificile, ni se arunca spre dezbatere altceva…. ca sa ne tina mintea ocupata.
    Nenorocirea este ca reuseste sa ii prosteasca pe foarte multi.
    Cu deosebit respect

  33. 34 Cristy ianuarie 8, 2010 la 3:40 pm

    buna ziua

    domnule nastase, stiu ca sunteti un om care iubeste adevarul; ce zice-ti daca l-am ” dezvalui??? ”

    de ex. in rm.valcea, asa zisul ” Bulevard „a fost facut de catre Mr. Cocos ” e normal, ca Mircia Gutau prin firma fiului sau sa nu mai faca nimic ” deaorece, de 3 ori a fost condamnat si ” gratiat, iertat ” prin darea unor mite de cate 1,000,000 euro fiecare ” stie toata politia din rm.valcea „.

    basca, nu mai punem care are ” 5 ansambluri de locuinte ” construite in Valcea, in ” punctele cheie ”

    basca, nu mia punem ” sensurile giratorii, facute din niste borduri si niste pamant ” care unul din ele a costat 8 MILIARDE de lei

    basca, pt a obtine o stampila sau ceva d acest gen, fara 100 euro nu te baga nimeni in seama la primarie

    basca, nu s epoate construi nimic in Valcea, fara ” sfanta mita data lui Gutau ”

    in acest fel, PD-listi au facut bani si o sa faca

  34. 35 Karakas ianuarie 8, 2010 la 3:51 pm

    A invatat bine Basescu de la neo-cons cum sa manipuleze publicul. Aruncatul cu petardele de fum in multime este o tactica veche folosita nu doar intern, dar si in relatiile internationale. Sub masca avansarii democratiei in tari latino-americane, SUA a impus regimuri neo-liberale care practic au infometat populatia dar i-au imbogatit si mai tare pe oamenii de afaceri americani. Remarcati ca nu am spus “pe americani”.

    Este exact esenta acestui sistem pervers: sub protectia “cetii”, citiva se vor imbogati si mai tare, iar cei multi si saraci vor deveni si mai multi si mai saraci.

    Vezi Chomsly:
    The food crisis erupted first and most dramatically in Haiti in early 2008. Like Bangladesh, Haiti today is a symbol of misery and despair. And, like Bangladesh, when European explorers arrived, the island was remarkably rich in resources, with a large and flourishing population. It later became the source of much of France’s wealth. I will not run through the sordid history, but the current food crisis can be traced directly to 1915, Woodrow Wilson’s invasion: murderous, brutal, and destructive. Among Wilson’s many crimes was dissolving the Haitian Parliament at gunpoint because it refused to pass „progressive legislation” that would have allowed U.S. businesses to take over Haitian lands. Wilson’s Marines then ran a free election, in which the legislation was passed by 99.9 percent of the 5 percent of the public permitted to vote. All of this comes down through history as „Wilsonian idealism.”
    Later, the United States Agency for International Development (USAID) instituted programs to turn Haiti into the „Taiwan of the Caribbean,” by adhering to the sacred principle of comparative advantage: Haiti must import food and other commodities from the United States, while working people, mostly women, toil under miserable conditions in U.S.-owned assembly plants. Haiti’s first free election, in 1990, threatened these economically rational programs. The poor majority entered the political arena for the first time and elected their own candidate, a populist priest, Jean-Bertrand Aristide. Washington adopted the standard operating procedures for such a case, moving at once to undermine the regime. A few months later came the anticipated military coup, and the resulting junta instituted a reign of terror, which was backed by Bush senior and even more fully by Clinton, despite pretenses. By 1994 Clinton decided that the population was sufficiently intimidated and sent U.S. forces to restore the elected president, but on the strict condition that he accept a harsh neoliberal regime. In particular, there must be no protection for the economy. Haitian rice farmers are efficient, but cannot compete with U.S. agribusiness that relies on huge government subsidies, thanks largely to Reagan, anointed High Priest of free trade with little regard to his record of extreme protectionism and state intervention in the economy.

    Citat din Crises and Hope, aparut in Boston Review, 2009
    http://www.chomsky.info/articles/200909–.htm

  35. 36 Draghi Puterity ianuarie 8, 2010 la 4:41 pm

    Offtopic

    Doua intrebari de dupa amiaza:

    – Care e diferentza dintre „alimentatia rationala” de pe vremea lui Ceausescu si taxa de fast-food a lui Basescu-Boc? Ghiarele de pui sunt sau nu fast-food?

    – De ce nu se extinde impozitul forfetar si la persoane private? In fond priviliegiul de a putea fi chirias in tzara lui Basescu trebuie onorat.

  36. 37 Marcus ianuarie 8, 2010 la 5:32 pm

    Iarta-I Doamne, Ca Nu Stiu Ce-au Votat!

    Am citit (sau mai bine zis am incercat) pentru prima data Ciuma cand aveam 14-15 ani. N-am inteles-o, chiar m-a plictisit, asa ca a trebuit sa reiau lectura ei dupa vreo 10 ani, cand in sfarsit am priceput mesajul pe care Camus ni-l dadea atunci cand a scris aceasta carte de exceptie.
    A trebuit sa treaca insa mai bine de 30 de ani pentru a trai pe pielea mea continutul acestei carti, deocamdata faza initiala a “oranizarii” Romaniei, in care sobolanul portocaliu insotit de toata armata sa purtatoare de epidemie si fetida prin prezenta a reusit, prin talharie la drumul mare, sa-l anihileze pe guzganul rozaliu si sa puna mana pe toata Puterea, izgonindu-l pe acesta din subteranele labirintice ale cetatii si insusindu-si cu nerusinare lacasul sau.
    Spectacolul la care asistam astazi impasibili si inconstienti, nu este altceva decat preludiul inceput acum cinci ani de zile si amplificat la momentul dobandirii prin frauda al celui de-al doilea mandat prezidential de catre Basescu Traian, actualul presedinte al unui stat presupus democrat din Uniunea Europeana.
    Carcotasii si mai ales adeptii iubitori de manea politica si de seminte de floarea soarelui mancate intre doua batai cu adversarii lor in pauza meciului de fotbal, presupunand ca vor citi aceste randuri, vor spune mai mult ca sigur ca fabulez si ca sunt bun de dus la balamuc pe motiv de obsesie antibasescu.
    Eu ma rog la Dumnezeu ca ei sa aiba dreptate, dar tare ma tem ca eu sunt cel cu mintea limpede si ca in foare scurt timp efectele votului din 6 decembrie isi vor face simtita prezenta cu varf si indesat si ca Romania va intra pe nesimtite in epoca neagra a absolutismului si a totalitarismului. Semnalele sunt mai mult decat graitoare in aceasta privinta.
    Ungerea unui Guvern marioneta, sprijinit de o majoritate parlamentara cumparata la kil, in oborul de vite, Guvern impotriva firii, incompetent, cu majoritatea membrilor, in cap cu seful de cabinet trantiti in Parlamentul tarii (unii de doua ori) si total obedient fata de vointa unui om a carui sete de putere absoluta a facut din Constituia si Institutiile statului povesti de adormit copiii este primul pas din cei care vor urma pe calea desfiintarii de facto a statului de drept. Desfiintarea actualului Parlament si inlocuirea lui cu unul Unicameral, in care culoarea portocalie va constitui nuanta cromatica dominanta, dublata de modificarea Constitutiei in sensul crearii posibilitatii de prelungire a mandatului prezidential si de transformare a tarii intr-o “republica prezidentiala” va fi urmarea fireasca a ceea ce doreste din tot sufletul “reformatorul” nelegitim al “Noii Republici”, Basescu Traian. Aceasta gaselnita lexical-ideologica, apartinand pupinbasistului comunistoid Tismaneanu, nu reprezinta altceva decat concretizarea visului tiranocratic al unui om lipsit de orice fel de scrupule sau morala in ceea ce priveste atingerea scopului sau final, restaurarea dictaturii in Romania.
    Disparitia de pe piata a unor ziare potrivnice lui Basescu, intentia de cumparare a unor posturi de televiziune de stiri cu audienta semnificativa de catre “mogulii” buni portocaliii, boicotarea unor blog-uri pe care detinatorii lor incearca o oarecare dizidenta fata de linia trasata dela Cotroceni de inscaunare la putere a unor beizadele juvenil acneice provenite din “famiglii” portocaliii, punerea la dipozitia campaniilor electorale ale acestor beizadele a site-urilor Politiei Romane, fara niciun fel de jena sau retinere, alocarea de bugete supradimensionate institutiilor de forta si represiune ale statului, in momente de adanca criza economica, toate pe fondul criticilor tot mai virulente aparute in cotidiane occidentale de mare tiraj la adresa unei ministrese mai mult decat controversata pusa sa gestioneze miliarde de euro etc nu reprezinta altceva decat inceputul sfarsitului democratiei in Romania.
    Practic in acest moment Basescu controleaza nestingherit tot ceea ce inseamna factor de Putere in tara noastra. Ce principiu de separare a Puterilor, ce prevederi constitutionale, ce libertate a presei etc? Totul este deja Istorie, sub conducerea de fier a “Realesului Nelegitim”.
    De la cel mai jos la cel mai inalt nivel al Puterii totul a devenit portocaliu si se supune orbeste pohtelor prezidentiale indreptate spre totalitorism.
    Iar romanii canta si danseaza din buric pe ritmuri de Guta si piranda din Ardeal, mandri nevoie mare de momentul de inspiratie pe care l-au avut in decembrie si care le-a adus Tatucu’ plumbuit la Targoviste inapoi. Asta pana cand li se va lipi buricul de sira spinarii de foame, iar copiii lor vor saliva la ciocolata si Coca Cola din galantarele magazinelor. Dar si atunci va fi bine ca doar a avut grija Ceausescu sa ne antreneze si pentru astfel de vremuri!
    Sa ne traiesti multi ani in pace si prosperitate Iubit Conducator, tu si Famiglia Ta, ii dorim “Casa de piatra” Ebe-i si sa-ti aduca mostenitori pe masura pentru tronul “Noii Republici Reformate”, iar tu popor de manelisti fii binecuvantat si tine-o tot asa!

  37. 38 Marcus ianuarie 8, 2010 la 5:35 pm

    @DraghI: La Multi Ani si Sa Fii Sanatos si La Punga Gros!
    Incerc un raspuns la prima ta intrebare. Diferente nu stiu sa fie insa o asemanare pana la identificare aproape, iti pot spune: in ambele romanii erau invatati sa supravietuiasca mancand rahat.
    sa fii iubit
    marcus

  38. 39 Zaludu ianuarie 8, 2010 la 5:42 pm

    @Arte, să ști că nu toți cei care se ocupă de calculatoare și-au făcut lobotomie, doar o mare parte. și eu m-am lovit de aceleași zid de îndoctrinare stupidă, partea ciudată e cum a ajuns îndoctrinarea asta aici în diaspora.

    Referitor la mic-ul tratat de diversiune, următorul film merită urmărit: Wag the Dog (http://www.imdb.com/title/tt0120885).

    Pentru mine nu e nimic nou în ceea ce ați scris, am văzut așa ceva de multe ori și pe timpul guvernării PSD (nu mai țin minte exact dacă și în timpul guvernării dumneavoastră).

    O altă diversiune pe care am sesizat-o, apare atunci cînd urmează ceva scumpiri (gaze, benzină sau ce o fi). Se anunța la început o scumpire mare (sa zicem cu vreo 30% din prețul curent), după care se face tamtam și tărăboi, iar după cîteva zile apare scumpirea reală. sumpirea reală fiind în jur de 5%, și atunci tot omul răsuflă ușurat: „Bine că nu a fost 30%” își spune el în gînd și merge mai departe fericit (a cîștigat 25%).

  39. 40 BLC ianuarie 8, 2010 la 5:52 pm

    Mda, cam asa este. Dar ar fi trebuit sa dati cititorilor si ceva bibliografie, sa se edifice si singuri. Macar din Vladimir Volkoff, ca e „mokka” pe scribd.com… 🙂

    P.S. Uf, am uitat… La multi ani, sanatate, numai bucurii si tihna in noul an! De asemenea, toate cele bune pentru si de la cei dragi!

    P.P.S. Si totusi, cu vanatoarea tot nu ma impac! 😦

  40. 41 felix-cat (daniela) ianuarie 8, 2010 la 6:00 pm

    Fumigena este extradarea lui Haissam , fumigena este si asa-zisa ” dizidenta ” a lui Preda . Ni se deturneaza atentia de la ceva anume . Oare numai de la buget ? Sau mai urmeaza alte ” surprize ” ?

  41. 42 ramo ianuarie 8, 2010 la 6:37 pm

    LOOOOOOOOOOL! Esti genial cateodata!

  42. 43 Draghi Puterity ianuarie 8, 2010 la 6:51 pm

    La Multi Ani cu Sanatate, Marcus!

    Nu pot decat sa citez titlul ultimelei tale postari de pe blog: „Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce au ales!” Si sa completez cu: si ce o sa mai aleaga… 😦

  43. 44 Arte ianuarie 8, 2010 la 7:05 pm

    Da Popa ala de la FMI cu care a castigat Base alegerile a venit?

  44. 45 Doru Coarna ianuarie 8, 2010 la 7:52 pm

    Nu intelege romanul acest mic tratat; cred ca-si doreste sincer alegeri anticipate pentru noi galeti si noi saci de tarate. Acum sacii sunt goi, si galetile, si pungile cu copane, si portofelele…

    Noi cunoastem manevra, e veche pe la noi, dar acum nu trebuie ascunse matrapazlacurile cuiva, ci insusi realitatea dura a situatiei in care a fost adus, prin inconstienta criminala, intregul popor roman.

    Nu merita sa priviti pe la OTV, dar 2 minute ar fi instructiv sa va sacrificati, cei defavorizati se radicalizeaza. De ce? Au aflat ca raman defavorizati, iar favorizatii raman favorizati.

    Singura solutie de deturnare a atentiei ar mai ramane un comunicat privind extradarea diasporei romanesti, sau invers, extradarea populatiei de pe teritoriul national oriunde, in spatiu mai degraba. Enormitatile se vor tine lant.

    Cat de simplu ar fi sa joace cinstit, sa recunoasca ceea ce toti stiu…

  45. 46 Augustin ianuarie 8, 2010 la 8:04 pm

    @ Tuturor
    Eu cred ca mergeti prea departe cu ipoteza ca Preda face taraboi cu aprobarea lui Base. Marinelul are 100 de chestii pentru care il detest, dar timpit nu e, asta-i sigur. Or, a permite un simbure de dizidenta in propriul partid ar putea insemna sinucidere curata.
    Tineti cont ca in PDL s-au acumulat multe tensiuni si multe nemultumiri.
    Sint citiva „grei” din partid care, de citva timp, se cam uita chioris, mai ales de cind Elena Udrea a inceput campania pentru prezidentialele din 2014. Frustrarile se acumuleaza!
    O masa nemultumita ramine inerta atita timp cit fiecare isi spune, in sinea lui: „De ce sa fiu eu primul?” O data ce, insa, cineva sparge gheata, fiecare ar putea spune: „Eu de ce n-as fi in stare?”
    (Pe undeva, pastrind proportiile, cam asa s-a intimplat si in ’89)
    Asadar, dizidenta lui Preda ar putea insemna „tonul la cintec” din armata.
    Zic eu, e un joc prea riscant!

  46. 47 Daniel Buca ianuarie 8, 2010 la 8:28 pm

    @Augustin
    Tind sa cred aceasta varianta.
    Tensiunile din PDL nu sunt o noutate, din cate stiu au aparut odata cu venirea lui Stolojan si echipa.

  47. 48 mirelateodorescu ianuarie 8, 2010 la 9:06 pm

    Ideea este de a abate atentia de la problemele reale ale societatii.
    Guvernul a gasit calea de a face rost de bani! Si-a asigurat metoda de a colecta taxele si impozitele de cel putin doua ori aceeasi taxa de la populatie. Cum? Simplu! Te instiinteaza ca te executa pentru suma de 50 ron si iti blocheaza conturile , te umileste la serviciu cu popriri si pana sa dovedesti ca ai platit te trezesti cu taxa platita de mai multe ori! Violenta structurala curata! Foarte multa lume este in aceasta situatie!

  48. 49 Ion Iosif ianuarie 8, 2010 la 9:31 pm

    @ Augustin
    Interesanta analiza psihologica. 🙂

    @ Confucius
    Cu tot respectul, pentru contextul in cauza, ar fi mai potrivit sa fii ales ‘diversion’ in loc de ‘misdirection’.

    @ tuturor
    In general vorbind, nu inteleg de ce se imprumuta des termeni din engleza in timp ce limba romana are in vocabular cuvinte cu exact acelasi inteles. Am impresia ca tot mai multi romani se simt cultural inferiori oamenilor din societatile anglo-saxone si incearca sa-si compenseze complexul asta de inferioritate presarand cuvinte din engleza, in exprimare. Ma debusoleaza complet practica asta. In cazul in care dorim sa demonstram aptitudinile intr-o alta limba alegem in totalitate sa ne exprimam in ea, nu? Putem spera sa ni se acorde mai multa atentie in Romania in cazul in care ne exprimam doar in engleza? (dar corect si d.p.d.v. gramatical, as spera) Pentru a fi intelesi clar de catre cine??

    S-ar putea sa nu fi inteles eu ca o contributie exprimata doar in engleza va primi mult mai multa prioritate pe acest blog? 🙂

    Sunt intristat sa vad armonia si frumusetea limbii romane ciopartite de tot mai multi termeni importati din engleza. Sunt actualele generatii de romani in viata mai prosti decat alte popoare? Or fi. Constituie asta o scuza sa nu ne mai perpetuam patrimoniul cultural sau sa-l erodam??

    @ Nastase
    As fi intrigat sa aflu care sunt motivele dvs. Dl. Nastase, in privinta asta. Apreciez ca dvs. nu o faceti din motivul ca v-ati simti cumva mai prejos decat majoritatea, fie ea si o natiune straina. O fi fost pur si simplu o scapare instinctuala datorita faptului ca sunteti expus la fel ca restul populatiei, la stilul asta de exprimare?

  49. 50 addv ianuarie 8, 2010 la 9:42 pm

    raspunsul la acest post sunt 2:
    1. Divide et impera
    2. Neaga evidenta (definitia propagandei dupa I.V. Stalin)

    Am fot destul de concis la acest post ? :))

  50. 51 octaaa ianuarie 8, 2010 la 9:43 pm

    Interesant… Eu nu m-am gandit, recunosc. Dar ce spuneti are logica. Da, e plauzibil.

    In privinta pensiilor si a salariilor insa, trebuie sa intelegem cu totii ca e un an(cel putin) extrem de greu.
    Trebuie sa strangem cu totii cureaua.
    Dar cu totii. Nu doar pensionarii sau somerii care nu isi gasesc locuri de munca. Trebuie sa stranga si tanti(ca doamna nu o pot numi) ministru cu 63 de consilieri. Ori…se pare ca ea nu prea strange deloc cureaua.

    Apropos, ghiciti despre ce tanti ministru vorbesc ?
    Ieri am aflat si eu ca acea tanti are 63!!! de consilieri. Am ramas cu gura cascata….

  51. 52 Orac ianuarie 8, 2010 la 9:46 pm

    Augustin zice ce zice (ma rog chiar nu conteaza ce zice, isi da si el cu parerea, speculeaza, e perspicace) dar la sfarsit se da o singura data peste cap si se preface in Farfuridi… ‘ce ‘mnealui:

    „Asadar, dizidenta lui Preda ar putea insemna “tonul la cintec” din armata.”

    Pai mosule tocmai! ca in armata tonul la cantec era dat la ordin si nu era scanteia care sa produca vreo dezordine cum incerci sa sustii ca ar fi luarile de pozitie ale lui Preda. De-asta si esti dragut. Ca nu trebuie sa te combata nimeni ci doar sa te starneasca si eventual sa consemneze. In rest te descurci foarte bine de unul singur. Nu te lasa. Eu zic sa-l convingi si pe celalalt de talia ta, pe ala care incearca zadarnic sa existe gandind sa se intoarca pe blog la prieteni ca sa fie noroiul namol si tarana usoara: colb, aici pe blog. In acest fel pratic blogideologic sarmanul n-o sa mai vada securisti pe blog si o sa se comporte poate mai natural spre hazul si binele comun pe blog, scapat bine de sub control de catre dl. Nastase, tocmai pe mana unor adulatori (scuze) tâmpiti.

    Mandra tara, tanar colt de rai…

    Blog re-peeee-ta!

    Cu cantec inainte mars. Spre social democratie in zbor.

  52. 53 instalatorul ianuarie 8, 2010 la 10:04 pm

    Augustin, eu cred ca este posibil sa fie si asa si asa, dar trebuie mai multe informatii. Media „ne ajuta”, insa trebuie sa fim atenti si la „ajutorul” pe care ni-l da.

  53. 54 Cornel Dinu Lipatty ianuarie 8, 2010 la 10:19 pm

    Pai asta (n.b. articolul de pe blog) e curat tratat in tratat. De diversiune desigur. In raport cu problemele partidului si cu actiunile ce urmeaza sa fie intreprinse in partid pentru recastigarea partidului de catre cine trebuie… Floare albastra, floarea albastra, totusi este trist pă lume!

  54. 55 leo ianuarie 8, 2010 la 11:17 pm

    @ AN
    Întrebare-ntrebătoare, din pură curiozitate feminină iscată, ca să ştiu şi eu cam care mai vă e „cota”: aţi fost invitat la „tradiţionala” vânătoare de la Balc de anul acesta?
    Că vă ştiu agevepesel de frunte…

  55. 56 Augustin ianuarie 9, 2010 la 1:14 am

    @ Daniel Buca
    Prea onorat ca ma bagati (totusi!!) in seama! Sincer insa, as fi preferat sa fiti consecvent! As fi recunoscator!

  56. 57 Doru Coarna ianuarie 9, 2010 la 7:17 am

    Ideea e ca s-a redus mult placinta si inerent hamesitii din PDL se vor incaiera intre ei. Deocamdata stai sa se vada si cu bugetul scos si apoi guvernul va contracta credite cu nemiluita in conditii numai de ei stiute dar de romani platite.

    Nu cred ca Basescu are in maneca un al doilea PDL caci poate face ce vrea si cand vrea cu oricine din acel partid -si din tara asta!- adica ii poate trage pe linia a 2-a, ori in halte temporare, ii poate gara la depou cu fata sau cu spatele, etc, cam tot ce facea cu trenurile la ministerul ala nenorocit al transporturilor la care si-a facut el mana pentru marea politica si marea hotie

    Hayssam nu va mai ajunge pe aici decat daca ar mai fi ceva de semnat fortat pentru transferul averii catre acel bun si prea-cinstit doctor (???).

    Ceea ce a omis insa dl. Adrian Nastase sa precizeze in acest mic tratat este ca problema de acoperit trebuie sa fie una iminenta iar cea cu care se acopera, una de viitor, de un viitor ce da mereu bine la nivel popular. Numai in cazuri extreme -vezi activitatile fratelui- se admite o acoperire rapida, de avarie, de ex. arme furate de la armata, dar si atunci opinia populara se satisface prin recuperarea lor ulterioara, exact in timpul amorsarii discutiilor cu sindicatele.

    Mai ramane de vazut un singur aspect: ‘romanii’ pe care l-ar vrea mai mult si mai mult, pe al de la Jakarta sau pe al de la Damasc, sau iar pe al de la Stockholm, sau iar…pe al din Miami, sau…sau mai facem rost de altul, borfasi sunt, fugiti sunt, nevoie doar sa avem.

    Isi aminteste careva de pe la istorie ce s-a intamplat in Roma antica dupa foame+circ si apoi dupa foame fara circ?
    S-a potolit cumva foamea? Nu, s-a reintrodus circul!

  57. 58 Vasile, ianuarie 9, 2010 la 7:29 am

    Da ni el,

    Cind esti mic si vrei sa fi mai mare te bagi intre aya mai mari!
    Spune un necopt de sorgine basista strecurat ca o microb intre buci:
    citez Tensiunile din PDL nu sunt o noutate, din cate stiu au aparut odata cu venirea lui Stolojan si echipa. inchei citatul
    Microbelul nu cunoaste un fapt elementar Stolo si echipa nu a venit in PDL, stolo un pseudo ….ce vreti dumneavoastra , hai sa-i spunem un tehnician , ca Iordanescu, hai sa-i spunem un militar ca Oprea, hai sa-i spunem un fost secu ca dl. Daianu, nu a venit in PDL, el si cu echipa au venit in PD infintiind PDLeul ca un partid care se dorea unic.
    Mai buca ei ti-am spus treci in banca ta si nu mai fi ofuscat ca PDLeul are oarescare probleme, nemultumiri , niste chestii false, securiste,da bine la gramada si distrage atentia publica, manipulare, simple sarcini de partid,atata timp cit trocul este plin, ciinii nu se mananca unul pe altul. Este o chestie valabila si in alte salasuri!

    PS.
    Dl. Augustin nu prea rezonez in rezonata cu mititelul buca pe idea pe care marsati!

  58. 59 blogideologic ianuarie 9, 2010 la 8:31 am

    De câteva zile constat pe blogul meu o accesare insistentă prin termenii Cristian Preda + PCR. Şi este deschis articolul “Cristian Preda vs. Constantin Rădulescu-Motru”. Ce spuneam acolo ? Şcoala dâmboviţeană de politicianism fusese blamată de Constantin Rădulescu- Motru (1868 – 1957) în lucrarea ‘Cultura română şi politicianismul’, de la anul 1904. Noua “democraţie” instalată după 1989 a creat condiţiile optime pentru reapariţia germenilor politicianismului dâmboviţean şi înflorirea sa la nivelul pseudo- academic cel mai înalt! Reprezentantul cel mai impertinent* al noii şcoli dâmboviţene de politicianism este universitarul bucureştean Cristian Preda (născut în 1966). Personajul acesta de o mediocritate intelectuală crasă este găsit de unii a fi atât de tipic pentru o nouă clasă de activişti ideologici universitari din România (Dan Marţian făcea parte din vechea clasă) post revoluţionară, şi care se bucură de un salt atât de incontestabil în stratosferă cu ascensorul social, încât i se dedică un articol întreg pe Wikipedia. Aici găsim scris şi ceva care merită să fie reamintit: “Cristian Preda a fost membru al partidului Comunist Român între anii 1987-1989.” Când toată lumea ştia, la nivelul anului 1987, că regimul comunist se va prăbuşi în scurt timp, să te chemi viitor filosof cu diplomă şi totodată să depui adeziune la un PCR ineluctabil tras de gravitaţia lagărului socialist în mişcarea de free fall mi se pare fie probă de naivitate, fie de avid carierism. Cred că în cazul actualului profesor universitar Cristian Preda, cea de a doua caracterizare este mai potrivită. Mai departe, articolul din Wikipedia continuă: “După Revoluţie, el nu s-a mai înregimentat în nici un partid. “ În Wikipedia ar fi trebuit să urmeze un citat adecvat din opera filosofului şi poetului romantic englez Samuel Taylor Coleridge (1772 –1834) : “Once a Jacobin, always a Jacobin.” Mai aflăm că domnul Cristian Preda a isprăvit specializări la un număr de universităţi prestigioase din Occident. Acestea nu îl fac să depăşească ori să transgreseze categoria numită prin cuvântul nou inventat : “intelectualimea”. Găsim a fi mai relevantă informaţia privitoare la documentarea ascensiunii lui sociale : “La data de 15 martie 2007, prin decret prezidenţial, Cristian Preda a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial.” Am avut dovada prestaţiei sale de consilier prezidenţial, în tenta mediocrităţii intelectuale de un servilism total, pe data de 3 octombrie 2007, într – o dezbatere pe canalul de televiziune Antena 3. Abordarea complexităţii chestiunii a fost contrazisă de domnul consilier prezidenţial Cristian Preda ce a repetat de câteva ori pe un ton de suficienţă peremptorie: “Politica e simplă!” Prima carte îndrumătoare de filosofie politică apărea după căderea Bizanţului şi încerca să facă transparente aspecte “byzantine” din politica dusă oriunde. Opul fusese scris de Niccolò Machiavelli (1469-1527). Universitarul politolog Cristian Preda îl contrazicea totuşi flagrant pe Machiavelli afirmând pe tonul certitudinii că “Rezolvarea ecuaţiei politice nu este dificilă”. Sancta Simplicitas! Imberbul (desigur, comparaţia este numai în raport cu Aristotel!) profesor al Universităţii din Bucureşti, domnul Cristian Preda, aşa crede. Domnul Cristian Preda este membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS). Apartenenţa aceasta i-a adus domniei sale incontestabile avantaje: burse şi călătorii de studiu în străinătate, publicarea unor articole în reviste peer reviewed din Occident, într- un cuvânt facilitarea edificării unui foarte impresionant Curriculum Vitae academic adaptat la cerinţele universităţii în viziunea IMPERIULUI. În planul evoluţiei spirituale, apartenenţa la GDS i- a impus un cert blocaj intelectual lui Cristian Preda. Astfel, universitarul Cristian Preda a fost nevoit să adopte şi el abordarea depreciativă faţă de personalitatea şi opera marelui metafizician român din epoca interbelică Nae Ionescu (1890 – 1940). Or, aceasta se răsfrânge negativ
    în şansele construcţiei discursului său de cauzalitate de acum. Hilaritatea “prescurtărilor de gândire “ ale lui Cristian Preda este vizibilă şi în presupunerea domniei sale că toţi oamenii îşi construiesc obligatoriu în acelaşi fel discursul de cauzalitate. Or, în secolul XVIII, unul dintre cei mai iluştri reprezentanţi ai Iluminismului scoţian, David Hume, atrăgea atenţia că nu acesta este cazul omului real. Germanul Immanuel Kant a remarcat imediat în textul iluministului scoţian noutatea raţională a legăturii dintre imaginea despre realitate, şi retorica de cauzalitate. Ei bine, şi domnul Nae Ionescu atrăgea atenţia auditoriului intelectual român asupra viabilităţii acestei probleme perene. Totuşi, profesorul de filosofie Cristian Preda de la Universitatea din Bucureşti nu îi acordă minimum de credit. De aici şi situaţia hilară pe care singur a creat- o : Domnul Cristian Preda crede că poate rezolva uşor ecuaţia politică dacă impune adversarilor să adopte automat propriul său construct simplist al discursului de cauzalitate! O tempora! Unde a dispărut fineţea discuţiilor filosofice din perioada interbelică de la Universitatea din Bucureşti ? Oricum, aceasta nu se regăseşte în abordările “ştiinţifice” şi în textele semnate de Cristian Preda. Profesorul universitar Cristian Preda a îngrijit ediţia volumului de la editura Nemira purtând titlul ‘Scrieri politice’, care cuprinde o duzină , –vreau să spun 12, căci ele nu sunt texte „de duzină”—dintre lucrările filosofului român Constantin Rădulescu- Motru. Titlul evaziv ar fi trebuit însoţit de o sintagmă de caracterizare. Faptul că domnul Cristian Preda n-o scrie, pentru că nu o găseşte!, este altă dovadă a mediocrităţii sale intelectuale. Se pare că pentru promovarea actuală pe piramida ierarhică a Universităţii din Bucureşti este suficient a fi mediocru, însă imperios necesar a fi politiceşte corect. Ceea ce reprezentantul cel mai de frunte al intelectualimii dovedeşte că este cu prisosinţă, când scrie cu maximă virulenţă în prefaţa volumului amintit : “Constantin Rădulescu-Motru face parte din familia spiritelor totalitare româneşti, victime şi călăi ale propriilor ideologii.” Prima lucrare inclusă în această culegere este ‘Cultura română şi politicianismul’ (din 1904). Aici Constantin Rădulescu-Motru are fraza: „Cultura este o condiţiune indispensabilă pentru dezvoltarea popoarelor ieşite din starea de barbarie.”, ce îl răzbună amplu de impoliteţea barbară proferată la adresa lui de către titularul de azi al unei catedre de filosofie de la Universitatea din Bucureşti! Să nu uităm că domnul Rădulescu-Motru este unicul creator de sistem filosofic din cultura română! Filosoful Constantin Rădulescu-Motru reface, pe un parcurs scolastic -anselmic, un postulat absolut quintesenţial pentru o cultură de maximă eficienţă. Este vorba despre principiul identităţii din logică. Descoperim că o mediocritate intelectuală plasată pe o poziţie de vîrf în sistemul universitar românesc nu îi descoperă nici rostul, şi nici valoarea pentru cultura română de azi, aflându- se în totală contradicţie cu evaluarea făcută de profesorul Constantin Rădulescu-Motru la anul 1904. *vezi şi articolul de la adresa URL http://stiri.kappa.ro/actualitate/sluga-devotata-caut-satrap/stire_190092.html, din care ne permitem să redăm : +Cristian Preda a pariat pe tiranie si a castigat o pozitie de sluga. N-a avut taria sa se impotriveasca timpurilor si s-a facut comunist, justificand cu spusele lui Popper ca dictaturile te pun in situatii care etic sunt imposibile. N-a iesit din front si a aprobat tacit politica personala a lui Ceausescu, l-a girat moral, a ridicat mana cand trebuia sa voteze la unison cu masina de aplaudaci a partidului si a cautionat un regim criminal, asa cum au procedat toti posesorii de carnet rosu. Dupa revolutie, a identificat stereotipul conducatorului intr-un obscur secretar de birou de organizatie de baza a PCR de la facultatea de pietre din Capitala, pe care l-a slujit cu inima indoita, intuind ca il va invinge Securitatea. Pentru ca nu s-a putut apropia niciodata de despotul luminat, pe care il admira si acum in secret, s-a pripasit intr-un alt loc unde se tace si se executa ordinele, in care un satrap pe stil nou nu va fi invins niciodata de Securitate, deoarece este o epifanie a Securitatii. Devenit sfetnic al satrapului, Preda s-a intors in timp, intr-o sala de congrese unde se voteaza unanimitatea. Cand declara ca un consilier loial nu dezvaluie secretul relatiei sale cu cel pe care-l sfatuieste, revad imaginea unui sclav domestic din Guinea-Bissau, pe care l-am intalnit in casa unui inalt demnitar din Mauritania, care nu scotea un cuvant, marcandu-si prin mutenie statutul. Pariez ca cel mai loial consilier nu va avea niciodata curajul sa-i zica barosanului – sef, te rog io, spune-i fiicei matale sa nu candideze, ca mai bine s-ar duce la alfabetizare. Fac ramasag ca un sfatuitor plecat precum Preda nu-i va atrage niciodata atentia bastanului, in calitate de consilier pe probleme de educatie ca, in ciuda CV-urilor doldora de masterate si doctorate, membrii PD-L au cele mai severe carente de educatie si cultura. Ca orice sluga smerita, cu restul lumii, Preda se poarta ca o fiara. Cand sleahta de marunti slujbasi si randasi ai maharului ii asigura spatele, se transforma in vanator si ia aerul amenintator al unui mecanic de tancuri din Wehrmacht. Privind la Preda, stiu cat de departe este libertatea.+ Sursa: Gardianul (Cornel Ivanciuc)
    Supărarea actuală a lui Cristian Preda pare a fi impulsionată de dorinţa secretă a depunerii candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din anul 2014.

  59. 60 M.Voicu ianuarie 9, 2010 la 10:44 am

    AN: ”Dacã dezbaterea publicã despre buget, pensii, şomaj, shaorma riscã sã se încingã prea tare, puteţi folosi urmãtoarea reţetã” – în esenţã ”diversiuni”
    *** Nu se face nici-o referire la însãrcinarea constituţionalã a Parlamentului: 1) Proiectarea responsabilã a cheltuielilor la nivelul veniturilor previzibile pe legile în vigoare şi situaţia economicã de fapt; 2) Stabilirea de mãsuri funcţionale şi rãspunderi pentru asigurarea veniturilor. Astfel, cea mai mare diversiune rãmâne ESCAMOTAREA CHELTUIELILOR EXTRAVAGANTE care sar chiar peste nivelurile ciudate din 2009 – când s-au echilibrat prin datoria externã şi se dovedesc falimentare dacã pentru 2010 cer fonduri şi mai mari! Unde sunt veniturile din administrarea economicã a proprietãţii publice, din impozitarea cu excepţii şi unde sunt penalizãrile de la investiţiile de cascadorii râsului (inclusiv în cazurile ajunse în justiţie), de ce nu se vãd reduceri de fonduri de la decidenţii care au secãtuit bugetul cu ”studii de fezabilitate” groteşti şi puzderia de ”purtãtori de cuvânt”? Eu nu mãnânc şaorma, dar dacã nu ajung banii societãţii, vãd cã de la cheltuielile deplasãrilor la Bruxelles a venit doar reducerea de TVA pentru articolele de lux şi plãtim combustibilul şi energia mai scump decât în 2008 deşi preţurile internaţionale sunt acum mai mici!

  60. 61 Augustin ianuarie 9, 2010 la 10:51 am

    @ Orac
    Vecine, daca tot nu conteaza ce zic, parca e pacat sa strici atitea rinduri pe blana mea. Doar daca nu cumva asa-i modelu’. Ca daca-i musai, cu placere !
    Comparatia mea cu “tonu’ la cintec” nu rezista, ai dreptate, la o analiza exhaustiva. Dar, ce sa-i faci, nu avem mereu la indemina comparatiile perfecte. Daca tu ii spui uneia « esti ca basoalda de Ioneasca », bineinteles ca va gasi ea ceva care o deosebeste de Ioneasca, doar asa, ca sa te contrazica, dar amindoi stiti bine unde batea comparatia.
    Oricum, retine ca n-am sustinut nicio clipa vreo premeditare sau « tinta » a lui Preda ; m-am referit doar la posibile consecinte ale demersului sau.
    Cum ai trecut la subiectul « blogideologic », cum ai devenit, brusc, incoerent si foarte vag :
    – faptul ca (zici tu) e de talia mea e de rau sau de bine ?
    – daca n-o sa mai vada el securisti pe-aici inseamna ca nici n-o sa mai fie ? Sau, pe principiul « ce nu stii nu te doare »….
    – de unde pina unde l-as putea eu convinge sa se intoarca pe blog ? De ce nu faci asta chiar tu ? (De altfel, constat ca tocmai a aparut)
    – sper sincer ca nu ne incluzi, nici pe mine nici pe el, in rindul adulatorilor lui A.N. (adica ai, totusi, proprietatea termenilor pe care ii folosesti)
    P.S. Nu stiu de ce, dar imi pari grozav de cunoscut. Numai ca pe la balta n-am mai fost de foarte multa vreme. Si-atunci, de unde te stiu ?

  61. 62 Liviu51 ianuarie 9, 2010 la 1:06 pm


    g. ma tem putin…

  62. 63 raduku21 ianuarie 9, 2010 la 1:54 pm

    Si la final se obtine g: manipularea. 😀 Presa manipuleaza foarte usor. Sau cred ca se poate spune ca si presa este uneori manipulata… si asta pentru ca nu poate discerne un tablou intreg. Asa intradevar se duce totul intr-o alta directie. Asa a fost poate si cu cazul de furt de armament de la Ciorogarla. Daca presa nu era directionata catre acest caz nimeni nu afla de el… si desigur nimeni nu ar fi aflat de rezolvarea (cel mai important!) rezolvarea spectaculoasa a acestui incident. Este prea usor sa joci teatru ieftin. Este mult mai greu insa sa deosebesti teatrul ieftin de cel bun.

    http://www.scriitor.wordpress.com

  63. 64 Necesar ianuarie 9, 2010 la 2:03 pm

    Remarc ca domnul Nastase nu stie sa plaseze virgula unde trebuie.
    In rest, ma bucur nespus ca lanseaza o carte. Propunerea ar fi ca daca subiectul e interesant, sa se renunte pur si simplu la punctuatie in favoarea unui stil cursiv, de inspiratie latino-americana.

  64. 65 alex ianuarie 9, 2010 la 2:19 pm

    Paine si circ. Bine, acum mai putina paine, ca e criza, dar circ o sa tot avem .

  65. 66 Cititor in stele ianuarie 9, 2010 la 3:34 pm

    @theodora0303,

    Crezi ca aceasta tactica de abatere a atentiei este proprie doar actualei guvernari?
    Eu imi aduc aminte ca si prin anii de glorie ai guvernului Vacaroiu se practica asa ceva. Dar, mai ales, dupa aparitia agentiilor de reglementare a preturilor si tarifelor in diverse domenii(de exemplu:ANRE, ANCOM, ANRMAP) aceasta tactica a facut cariera. Actuala guvernare nu a inventat nimic in aceasta directie. Ce zici, esti de acord cu mine?

  66. 68 vlad tepes ianuarie 9, 2010 la 5:45 pm

    mesajul meu adresat poporului roman lipsa de prejudecati cu increzatoare politice molipsite sudate ale creierului poporului roman cu bieti lipsa prejudecati. iata mesajul meu ca va adresez tuturor romanilor este sa evacuezi cu boala mintii obsedarea politice care influenteaza numai minciunile aduse de p.s,d,-istii care masacreaza buzunarele oamenilor fara mila, sa nu uitam ca in ultimii 20 de ani au murit mii de martiri de la timisoara, au mai murit si mii de martiri din intreaga romanie pentru o speranta buna alaturi de neamul din sangele neamurilor romani. martirii au lasat sa aiba un trai bun pentru intreaga romanie, dar nu a fost asa cum am trait si am vazut la ceea ce au facut ultimii 20 ani, adica nu asa este vorba de ultimii 20 ani, motivul gravitationala dezastruozitatea tarii este cele 15 anii petrecuti cu suferintele romanilor fara mintea lucida la ceea ce a facut puterea politica cu minciuna lui iliescu care stiu ce bogatiie avem romanie care este al poporului nostru si asa au jefuit fara sa stim noi cu foaia alba, mai ales cu imunitatii lor totii oamenii p.s.d.-istii ramasi comunistii la putere, fie si securistii ramasi tot la putere si controleaza tot in mintea oamenilor cu minciunile lor politica dupa modelul ramase in inima lor ceausesistii care au vazut cate bogatii au avut familiilor ceausescu si asa tot facea si acum clanii mafioti cu p.s.d.-istii. ar fi fost ca revolutia din 1989 si ar trebui sa dureze macar o luna pana venirea conducerea bune, fie intoarcerea mihai sa conduca provizorie ori alt conducerea care sa nu apartina lista p.c.r.-securutatea! Iliescu, imediat venirea la conducerea romaniei cu politica farsa curata si l-au condamnat ambii soti fara sa se trimita la judecarea internationala de la haga pe care noi vom trebuiasca sa stim clar motivul judecarea sotilor ceausescu. asa au executat fara sa stim nimic, adica daca sotii ceausescu daca nu executau sub comanda lui iliescu si va afirma sotii ceausescu tot la ceea ce au facut si persoana importante, precum iliescu, nastase……. si totii oamenii p.s.d.-istii ramasi si traiesc acum liberi fara sa are parte de remuscari. ei sunt oamenii periculosi pentru noi si cu imunitatile lor, sunt pasimisti cu inima neagra falsi credinte si poate sa faca crucea la biserica. este o mare rusine strigatoare de dumnezeu la ceea ce face ei si mai ales ca noi poporul roman sa ne suferim cu fara sperante……………promise si visate! martirii au murit pentru noi si acum martirii ingropati plang incontinuu de noi suferinzi bietii romani prosti lasati la drumul mare catre totii oamenii p.s.d.-istii. Dupa lansarea cartea scrisa memoriul scris de ion mihai pacepa este Orizonturi rosii! Dar la ora acuala anii petrecuti de dupa revolutie sunt oamenii mai mari mafioti si criminali sunt ORIZONTURI NEGRE! multe pagube aduse romaniei au fost: caderea a mai multor intreprinderi de renume, (investitoriii straini de dupa revolutie vor sa ajute romania, in spatele cu mana facute de ion iliescu si oamenii lor comuniste au stricat cu vorbe rau si de aia investitorii straini s-au retras) asa s-au prabusit totii intreprinderi de renume si au lasat oamenii sa traiasca in someri. au infiintat mici intreprinderi care este oamenii lui iliescu care au avut banii din banii promisi lui ceausescu ramasi in elvetia care au mintit cu basma curata, ei au furat banii si au construit un imperiu p.s.d.-istii si tot inca nu ajunge banii cat mai vor sa bage sacii cat ar cumpara intraga teritoriul S.U.A. cu bogatia lor p.s.d.-istii ca sa vada lumea cine este oamenii p.s.d.-istii si chiar va trebui sa ingenungheam totii pentru ei si sa ma faca uitat de dumnezeu in loc dumnezeul p.s.d.-istii1 Asa mai bine duca-se dracu de p.s.d.-istii! sa nu uitam ca bogatia peste noaptea a fost luati banii din contul din elvetia si au impartit toti banii fara sa stim noi ca basma curata, au lasat sa jucam caritasul cu planul lor si au furat banii milioane tone de lei din banii poporului nostru care ne-am facut cadou si asa am ramas noi saraci! cu inflatia facute cat mai multe motive inventate de guvernul p.s.d.-istii si multe rele au facut si au batjocorit de noi romanii si acum da vina pe conducerea care este ales proaspat si ei vor sa rastoarne pe noi guvernanti care zic ceea ce nu este bine. numai p.s.d.-istii vor sa faca tot singur ce este bine, asa lasa-te cu joaca cu politica de bietii romani si strici totul pentru romanie. afara cu totii oamenii p.s.d.-istii ramasi si JOS, JOS, JOS cu p.s.d.-istii si doresc ca totii sa fie executati asa cum au fost executate sotii ceausescu! in ziua de azi p.s.d.-istii este cea mai grava infractiunea cu imunitatea lor si va trebui sa execute neaparat ca sa dam linistea romanilor! principalul numarul executarilor a 100 oameni din romania este numarul 1 ION ILIESCU, ADRIAN NASTASE care este o nerusinarea lui sa apara CU PUBLICUL, mircea geoana, ………… cu lista maxima 100 si restul sa bage la detinutii de maxima securitate cu familiile lor asa cum au facut si oamenii politici detinuti de dupa abolirea regelui cu votarea falsa comunistii! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PENTRU INTREAGA NATIUNE ROMANIE CU BIETI SUFERINZI, ASA MA VOI RUGA LUI DUMNEZEU PE CARE VA VA OCROTI SINGURUL DUMNEZEU CARE STIE MAI MULTE LA CEEA CE FACEM NOI!

  67. 69 Quintessence ianuarie 9, 2010 la 5:46 pm

    Da, este absolut logic ce spuneti ,dar cel mai grav mi se pare caderea in cursa a mijloacelor media care dezbat care mai de care tot felul de fumigene demonstrind astfel un grad mediocru al profesionismului si inteligentei. Sau poate ca este un reflex pentru constitiurea cat mai facila a unor subiecte care nu necesita consum de resurse ,nici fizice nici intelectuale. Oricum, pe cei napastuiti nu-i intereseaza Haysam si nici dezbaterile despre el ; ei sunt interesati sa mai ciupeasca ceva azi pentru ziua de maine ; ei discuta cu patima si cu aer de stiutori de politica despre
    ” ce tare e basescu daca a putut sa pluseze la mita electorala mai tare decat PSD-istii si liberalii ; a meritat sa castige” cum imi spunea unul din fericitii posesori de zahar si ulei electoral.
    Si ma mai ingrijoreaza ”gramada” de alfabetizati care n-au prea inteles ce au citit in viata lor si vorbesc sau scriu cuvinte de care mai si devin aproape instantaneu mandri desi nu poti sa constati o idee sau vreo solutie intr-o anume problema.
    Pai in situatia asta nu ma mir ca unul ca traian basescu a ajuns presedinte in Romania; dupa cum a avut parcursul politic, dupa parerea mea, basescu este un infiltrat in misiune si asta-i un mare pericol !

  68. 70 adrian ianuarie 9, 2010 la 6:48 pm

    domnule nastase aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste acest impostor care are impresia ca ne conduce. parerea mea este ca dumneavoastra trebuie sa ne ajutatisa scapam de acesti mincinosi care sunt condusi de cine stie ce oameni din umbra care nu vor decit raul natiei romane.trebuie sa iesiti odata la lumina , sunteti cel mai indreptatit sa ne conduceti .eu imi cer scuze dar trebuie sa formam o rezistenta pentru a nu face acest guvern ,pus cu japca la conducerea rom, ce vrea din noi. parerea mea este jos cu ei. domnule nastase deaceea trebuie sa ne conduceti si sa ne ajutati sa scapam de ei sa traim linistiti cum am trait cind psd a fost la putere. eu spun ca suntem in mare pericol si trebuie sa avem mare grija base vrea sa ne vinda cu totul, nu este decit un smecher care stringe numai pentru el si familia lui si cercul lui de golani . este mai puternic decit cel mai periculos dictator. trebuie dat jos cu orice pret

  69. 71 ceir.harja ianuarie 9, 2010 la 10:16 pm

    Nu este manipulare. Este , mocirla si bataie de joc .Dar; in-teligenti ;acestea din televiziuni ,o fac pe ,,,,, sau ne cred pe noi … Vai de ei, ca noi vii percepem asa cum sunt-. Spun multi ,,, am invatat frica … acum ni se serveste cu incredere minciuna,,,, si se pare ca o invatam .Dumnezeu exista . .Pana unde va putea merge desconsiderarea poporului in numele poporilui ‘ As putea spune ,,amin ,, daca as fi in tagma lor.Dar va spun cu sinceritate . Dumnezeu nu doarme.

  70. 72 Vasile, ianuarie 10, 2010 la 8:03 am

    Mai Orac mai,

    Daca nu as mai marsa si pe figuri de stil, intr-adevar mai greu de priceput,cite o data,si daca am urmari ad literam idea dumneavoastra ar trebui sa intelegem ca Oiodanescu , Oprea si Onutanu au primit ordin
    de la sefu, si nu atruist sau oportunist si fripturist pentru un pumn de euro si o stea mare pe epolet ,au parasit corabia care se scufunda….Se acufunda dar pluteste nu-i asa?
    Domnule Orac poate nu aveti dreptate atunci cind te referi la anumite nickuri pe pe aci, ce credeti , ca aveti absolut dreptate?Adica incercati sa intelegeti ceace nu pricepeti.

  71. 73 Vasile, ianuarie 10, 2010 la 8:29 am

    Domnule Adrian Nastase,

    Dupa dezamagirea si simtamantul de voma survenit in urma intrari unui „amic” d’al dumneavoastra in corul pupincuristilor ,ieri mi-a fost dat sa vad un alt prieten , nu un simplu amic,in aceiasi ipostaza de jalnic oportunism din categoria pupincuristilor de caracter zero.
    Acum sincer cunosteam de cit de mic poate fi un mare politician, sau un mare om de afaceri, dar cit de mic poate de deveni un prieten, nu sau poate da , pentru ca am avut si eu o experienta cu un amic care mai scrie pe acest forum , un amic mare dar un prieten mic. Dar eu credeam ca acest fenomen se manifesta doar in lumea noastra, in lumea micilor,dar se pare ca m-am inselat!
    Dupa ce amicul dumneavoastra spune in emisiunea cu pricina ca bugetul a fost facut in pripa sau pe genunchi, si ca nu-i de fapt buget,tot el ataca opozitia si nenumaratele amendamente. Pai daca nu-i buget inseamna ca trebuie refacut prin amendamente ,de la zero! Marele mic om prieten d’al dumneavoastra si el vanator intre vanatori, sincer un sport detestabil, luati-va domnilor arcul sa va vad, sau tunul si gata, este intrebat ce parare personala are despre presedintele Basescu. Capul plecat sabia nu-l taie,dar……mizerabil se inconvoaie , raspunde, „Pai este omul care nu a pierdut nici o data… ! Coreect …Nici Hitler nu a pierdut nimic pina la pierderea capului, ce sa mai zic de Stalin sau ce sa mai zic de Mao , de Kim……….Ei au mai pierdut astia de prin democratii reale dar acest lucru este insignifiant pentru micul om mare om de afaceri si prieten al dumneavoastra!Poti sa fi oricit de mare daca de la marirea,marimea ta te indoi esti nimeni, noi astia mici ne curbam mai usor dar suntem mici suntem mici sau in nici un caz modele!
    Puteti sa-i transmitezi amicului ca nu este deloc detestabil la peste 70 de ani ai lui,sa-si pupe nepotii si in ….cur dar sa-l pupi pe Basescu este detestabil!

  72. 74 Maximmouse ianuarie 10, 2010 la 10:26 am

    @Fratilooor!

    Imi canta sufletul de bucurie! Poporul e cu noi! Si Vlad Tepes e cu noi!

    Tepese, n-ai insistat de loc pe EXECUTII! Pai aici as fi vrut sa te recunosc….cum trebuie trasi in tzeapa , incet, prelung, …au relanti…ah….spune-ne si asta….ooooh…pe diametre diferite,succesiv, de la sa zicem fi50mm( placut!) pana la …fi 200mm (apoteotic!).

    Am un singur regret, am citit tot postul tau in nadejdea ca glumesti…nu glumesti…du-te’n cripta batrane…

    Nici tzepesul national nu mai e ce a fost…

    sadicul deceptionat, Maxi!

  73. 75 Maximmouse ianuarie 10, 2010 la 10:28 am

    @Vasile!

    Basile, totusi cine este batranelul? Ma lasi cu un mare semn de intrebare…cine este? Sunt mai multi care se potrivesc la portretul robot…

    Maxi

  74. 76 Maximmouse ianuarie 10, 2010 la 10:34 am

    Stimata Gazda!

    Corect diversiune, eu simtesc ca e vorba tot de psd…:)

    Vrand – nevrand sunteti dusmanii principali…toate diversiunile de acuma trebuie sa atinga , fie si tangential psd ul…la o analiza seerioasa, poate ar fi BINE sa preluati diversiunea „cu cosul prin supermarket”…iesiti fratilor la cumparaturi…dati declaratii de genul :am venit sa cumpar niste …era atata acum o luna , este atata acuma- jelitiva indelung , cu vorbe bine simtite…:) Aici Golum a deschis o bresa periculoasa…:), largiti-o degraba..:)

    cu stima,

  75. 77 Vasile, ianuarie 10, 2010 la 11:14 am

    Maxi..,
    Ei nu cred ca se potrivesc prea multi mari care au ajuns chiar asa,chiar asa de mici, mai ales ca ma refer la ceva recent…de ieri!

  76. 78 Quintesence ianuarie 10, 2010 la 11:58 am

    Hopaaa! S-a trezit Tepelus ! Si face si un fel de analiza a celor 20 de ani de
    la deranjul sangeros din 89, cu puterea capacitatii sale de acum sase secole.
    Pai,mai Vladut eu nu te recunosc ; numai 100 de tepe este prea putin caci tepusabilii sunt de cel putin 50 de ori mai multi. Primul sunt de acord sa fie Iliescu , dar pe locul doi musai trebuie sa fie semiciclopul basescu , ca Nastase a ajuns cu imaginea asta datorita unei ample actiuni de dezinformare a maselor cu neuroni putini, actiune de care recent realesul nu este strain si care a avut incuviintarea lui nea Nelu-Pericol – cel mai versat politician roman din ultimii 25 ani – pe bune!
    Mai vreau sa-ti spun ca pe lista nu trbuie sa lipseasca nici asa zisi liberali, dar mai ales p.d.l.-isti ; si , daca te hotarasti sa treci la fapte, nu te incurca cu principiul nevinovatiei , intai strange-i pe toti ca vinovati si dupa aia sa-ti demonstreze ei care sunt curati (ai grija sa nu te pacaleasca vreunul) si pe astia din urma pune-i sa conduca tara, ca eu stiu destui capabili si curati carora li s-a ”construit ” imagine de mafioti ca asa-i stilul securist ( sa-ti spuna basescu daca nu am dreptate)

  77. 79 Maximmouse ianuarie 10, 2010 la 1:56 pm

    @Vasile!

    Basile, ma mai tii mult la frigare?cinei-i?Sunt orb! N-am vazut ieri…CINE ESTE?

    chiar intaratat, :)Maxi!

  78. 80 mike ianuarie 10, 2010 la 2:23 pm

    astia ne iau de prosti…
    va multumim d-le Nastase ca aduceti in atentia poporului si presei chestiunea!

  79. 81 Dan de peste ocean ianuarie 10, 2010 la 2:55 pm

    Dincolo de doctrine si curente, salvarea Romaniei vine din promovarea valorilor, in ultimii 5 ani din nefericire marea majoritate a valorilor pe care le avem (daca le mai avem) ori au plecat din tara ori s-au izolat perfect ermetic de zona politico-sociala. Buuun, asta e clar si ce-i de facut…Cred ca la un orizont de 1-2 ani prabusirea economica inevitabila va matura non-valorile, diletentismul de stat sau poate va aparea un fenomen similar cu cel al organismului uman in cazul unei infectii (vezi pricipiul leucocitelor). Pe urmele ruinei economice care va genera o ruina in clasa politica este foarte posibil sa apara un teren fertil pentru a aduce in fata marea masa tacuta capabila sa genereze plus valoare. Ideea socialismului liberal este o obtinune care ar putea aduce la aceeasi masa si coaliza conceptele sanatoase capitaliste cu cele vizionare ale socialismului si protectiei individului. Aparent pare o paradigma insa nu odata am vazut concepte atat de diferite gasind elemente comune, punand plus valoarea (inclusiv umana) si perfomanta ca obiectiv. Pentru tine Adrian cred ca ai o oportunitate fantastica de a incepe o asemenea constructie, o asanare a partidului prin promovarea performantei. Marile corporatii impun managementului indicatori de performanta PKI’s, de ce nu ar putea fi definiti si in politica? Ponderi, indicatori eliminatorii, etc pot fi discutati insa principiul mi se pare sanatos. Revenind la doctrine, atata timp cant ponderea la vot este aceeasi indiferent de valoarea votantului (fie vorba intre noi un principiu fundamental democratic care nu poate genera progres rapid atata timp cat votul unui laureat Nobel cantareste la fel de mult ca al unui hot neprins sau unui om din zona cea mai de jos a societatii, dar asta e alta discutie), singura solutie este ca partidul sa promoveze valori…lucru greu de realizat atata timp cat nu au un mecanism media de promovare. Contra exemplu notoriu este poate Becali, un experiment media reusit si dovedit, deci se poate, si s-ar putea si invers. Vezi studiul sociologic vis-a vis de modelele la Romani. Sigur intr-un partid ca PSD-ul sunt multe curente si zone de influenta insa eu sper ca prabusirea economica urmata ce cea sociala sa netezeasca asperitatile interne inerente si a genera oportunitatea fantastica de a veni cu solutii solide bazate pe principii sanatoase. BTW in ultimele saptamani vad clar un èfect de sobolan `pe o corabie in prabusire, oare asta e inceputul…vom vede

  80. 82 Aya ianuarie 10, 2010 la 11:18 pm

    BORDEL, PENSION, POALE-N CAP

    Sa ne imaginam ca specialistii in psihologie si cei in sociologie ar propune, pentru eradicarea diferetelor de mentalitate si egalizarea sanselor, un schimb de experienta intre pensionarele unui bordel si domnisoarele de la un pension.
    (Pentru economia discursului, propun sa fie acceptat ca, in continuare, “pensionarele unui bordel” sa fie numite, pe scurt “pensionarele”, iar “domnisoarele de la un pension”, pe scurt, “domnisoarele”.)

    Schimbul de experienta ar debuta cu tatonarea reciproca.
    In acest scop, “pensionarele” ar veni, timp de o luna, la pension iar “domnisoarele, pentru acelasi interval de timp, la bordel.

    In timp ce “pensionarele” vor avea parte de lectii teoretizante despre morala, bune maniere si altele de gen, “domnisoarele” vor viziona pohticiosii doritori de favoruri si vor audia complimentele argotice ale vizitatorilor si indemnurile profesioniste ale matroanei.
    Ambele categorii, nefiind obisnuite cu limbajul practicat in noul loc, vor cere, inevitabil, frecvente lamuriri asupra terminologiei specifice.
    Daca, la pension, detalierile ar putea fi lesnicioase, la bordel lucrurile se complica.
    Depinde cine vor fi cei pe care ii vor intreba „domnidoarele”- intrucat multi nu detin echivalentul “de lume buna” pentru diversi termeni strict legati de activitatile si instrumentele specifice locului cu felinar rosu.

    Intoarse la locurile initiale („domnisoarele”, la pension- „pensionarele”, la bordel), participantele la schimbul de experienta ar urma sa fie supuse unor variate teste, pentru a se vedea urmarile practice ale experimentului teoretic.
    Inevitabil, se va constata o extindere a mentalitatii de bordel la pension- in timp ce, la bordel, activitatea ar continua nestingherita, eventual cu folosirea unui limbaj mai variat ca inainte, dar desemnand aceleasi activitati si instrumentele lor specifice.
    Sefele celor doua institutii vor sfarsi- din motive diferite- prin a face acelasi gest: punerea poalelor in cap. Sefa de pension, intr-un gest disperat (vazand ce s-a ales de educatia „domnisoarelor”) contaminata de “can-can-ul” practicat de “pensionare” in replica la incercarile sale de a le educa in timpul schimbului de experienta- matroana, spontan, sugerandu-le “pensionarelor”, intr-un moment relaxant, esenta invataturii pe care le-a dat-o “domnisoarelor”.
    Acesta ar fi rezultatul amestecarii practicilor de pension cu cele de bordel.

    Schimband ce e de schimbat, sa vedem ce se intampla cand se amesteca practicile diletantilor rau intentionati (specifice spatiilor actualmente locuite de guvern) cu cele politice (specifice unicului spatiu romanesc in care inca se mai identifica probleme reale si in care inca se mai formuleaza solutii- respectiv Parlamentul).
    Intrati in spatiul parlamentar (de exemplu, cu o maculatura bugetiforma), Boc et Comp vor asocia problematica sociala si statala cu cea a ogradei fara stapan, in care poti da buzna si impune orice pe principiul „multa minte nu se cere, boc sa fii sa ai putere”.
    Pe cale de consecinta, vor aplica solutiile specifice: vorbe goale, mesaje scurte printre dinti- la rigoare pumnului ridicat a manie proletara.
    De partea cealalta, se afla parlamentarii.
    Acestia nu sunt domnisoare de pension si exista mari sanse sa devena re-activi, eficient, in scurt timp.

    Sa luam un singur exemplu: vin Boc et Comp cu otuzbiru’ taierii pensiilor si salariilor si cu supradimensionarea cheltuielilor unor ministere (din care banii se scurg in conturi „interesante” precum bugetul anului 2009), vin si parlamentarii cu legi care obliga la investitii si fac inutila incercarea de falimentare a Romaniei, in ideea vinderii ei pe bani putini.

    Sigur ca, la nivel general, stilul de lucru ar putea parea, oarecum, eclectic (neindicat nici in literatura, daramite in politica).
    Sigur ca, intr-un anumit fel, din ratiuni de re-actie, Boc et Comp ar putea veni cu angajarea raspunderii- la care Parlamentul sa raspunda cu o motiune de cenzura pe care sa o voteze si suficient de multi alesi dintre cei reprezentand partidul de guvernamant, astfel incat guvernul sa pice.

    Daca Parlamentul nu va reactiona astfel cat mai repede cu putinta,
    cea mai interesanta re-actie (conforma cu principiul care, cu mai putina eleganta, dar sugestiv, poate fi ilustrat prin una dintre situatiile intalnite in exemplul schimbului de experienta deja descris) ar putea sa o aiba electoratul la urmatoaele alegeri generale (pe care, orice partid politic responsabil le considera ca batand deja la usa).
    La alegerile generale, electoratul si-ar putea pune, metaforic, poalele in cap. Ceea ce echivaleaza, practic, cu refuzul de a mai vota, intr-un pocentaj multumitor, atat partidul de guvernamant cat si opozitia.
    Pur si simplu, s-ar putea ca eficient (si in tipicul situatiei) sa aplice buletinului unul din cele doua tratamente: fie cel specific votului nul (de la stampilarea tuturor “casutelor” pana la diverse “inscriptionari” corespunzand poalelor in cap) pana la votarea unuor alte partid, acum neparlamentare care sa preia puterea.

    In astfel de situatii, castig de cauza au zonele politice radicale.
    Si astfel s-ar putea intampla ca, in cazul in care Parlamentul nu aplica pentru Boc et Comp rapida solutie a debarcarii, sa avem dupa viitoarele alegeri un Legislativ format majoritar din radicalii de dreapta plus radicalii rosii- care sa-si dea mana si la guvernare, nationalizand tot ce prind si amintindu-ne ce liniste si pace era pe vremea cand „libertatea de expresie” inseamna „stima noastra si mandria”.

  81. 83 Aya ianuarie 10, 2010 la 11:39 pm

    @

    Adrian Nastase

    RIDICOLA DIVERSIUNE NUMITA ADUCEREA LUI HAYSSAM

    Stirea extradarii lui Hayssam si a aducerii sale in Romania este cea mai ridicola diversiune din cate pot fi inventate.
    Intrebarea mea este: admitand ca serviciile care il sustin pe Boc si care, pentru a-si satisface stapanii externi, au interesul de a aduce Romania in faliment (inclusiv pentru a-si vedea visul cu ochii- vanzarea celui mai mare zacamant european de aur, de la Rosia Montana si distrugerea zonei, pentru ca Romnania sa nu-si mai poata reveni vreodata) decid sa serveasca multimii spectacolul diversionist „aducerea lui Hayssam”, cum vor proceda?

    Pentru a-l aduce pe Hayssam in Romania, ar trebui, inainte de toate, sa-l scoata peste granita- pentru ca sirianul nu a parasit Romania, fiind bine ascuns exact in locul unde nu il cauta nimeni: pe plaiurile mioritice.

    In acest caz, unde l-ar duce ca sa simuleze aducerea?
    E mai greu sa foloseasca ruta tigarilor de contrabanda (ca in cazul Tigareta II) venind cu avionul de la Sofia (intervin niste mici probleme de regie si de „facilitati” caci Talpes nu mai e ambasador acolo).
    La Moscova nu se poate face „shmenul” pentru ca rusii nu se leaga la cap cu astfel de lucruri (au si ei teroristii lor- nu au nevoie sa intre in problematica transfrontaliera specifica).
    Inspre vest, nu se poate- ca acolo e UE (pentru a nu mai vorbi de bazele NATO, unde teroristul ar fi luat, dus unde trebuie si judecat aspru).
    Inspre nord, nu se poate, ca ucrainenii nu vor sa se certe cu Moscova, purtandu-se altfel decat mai-puternicii rusi.

    Vor incerca sa simuleze un zbor venit din exterior decoland de la Kogalniceanu?

    Oricum, diversiunea e penibila.
    Sa vedem ce spectacol ne va fi oferit- caci, de data asta, semnele spun ca nu vom ramane doar cu promisiunea.
    Daca nu vor reusi „instelatii lui Boc” sa realizeze diversiunea, vor veni „ceilalti” (adversarii instelati) cu Hayssam, spunand unde l-au gasit: adica, in Romania.

  82. 84 Aya ianuarie 10, 2010 la 11:48 pm

    @

    Vlad Tepes

    AI SCAPAT DIN CAMASA DE FORTA?

    Baiete, observ ca nu se gaseste nimeni care sa te prinda, sa te lege, sa iti dea portia de calmante si sa te duca inapoi la stabilimentul de unde ai reusit sa evadezi, rupand camasa de forta.
    Dupa cum scrii, cel mai probabil ai facut si scoala elementara tot la „furiosi” (unde, logic, profesorii au mai putine pretentii). Multe am vazut in ultima vreme, dar, pana la tine, indivizi care sa foloseasca penibila greseala de genul „e multe”, nu!

  83. 85 Aya ianuarie 10, 2010 la 11:56 pm

    @

    Blogideologic

    Cristian Preda este cel care are meritul de a fi asumat, din zona puterii, discursul anti-Boc.
    Pentru asta, il sustin si il felicit.

  84. 86 Aya ianuarie 10, 2010 la 11:58 pm

    @

    Draghi

    Deocadata, nu e necesar pentru ca SOV are interdictia de a parasi Romania.
    SOV este „pestele cel mare”.

  85. 87 Aya ianuarie 11, 2010 la 12:07 am

    @

    Orac

    Cei doi la care te referi (cel interpelat si cel despre care intrebi de ce nu il aduce interpelatul ca sa simuleze gandirea pe aici prin preajma) nu sunt securisti. Securistii au milioane de pacate, dar nu sunt total lipsiti de imaginatie.
    Astia doi sunt de la alte servicii (factiunea kaki pro Boc) caci nu au imaginatie deloc (vin de la „servicii kaki zona Talpes”- unde indivizii sunt atat de „ingraditii” bietii de ei, incat nici in civil nu au voie sa umble; la fel de ingraditi sunt si in gandire- asa si-au si format reflexul).
    Nu le cere ce nu pot da!
    De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

  86. 88 Vasile, ianuarie 11, 2010 la 9:47 am

    Maxi ,
    De azi „mi-am dat demisia” , daca dl. Nastase a gasit un interlocutor in Buca , atunci a pierdut un critic in Vasile. Cunosteam fenomenul dar credeam ca dl. Nastase a invatat ceva din aria trompetistilor.
    Marele om de afeceri mic prieten al lui Nastase , cel cu pariurile cu salile ,cu merge desul, era Ion Tiriac intr-un interviu la Firea.

    Pentru ca mai am niste replici , mai intrizii citeva momente si va las pe cei care doreati sa mai faceti cite ceva impreuna cu restul!

  87. 89 Quintesence ianuarie 12, 2010 la 12:27 pm

    Aflu dis de dimineata ca urmasa lui traian – a lui traian basescu se considera ca ” E VITA PE RON”; Corect ,se confirma !!
    Si mai aflu ceva ce se zvonea chiar cand ziaristii erau cazati in Irak, cum ca
    ziarista stia dinainte de ”rapire”. Da nu ne-a spus cum a anuntat-o traian- inaintasul ei, pe ziarista.
    Si asta-i tot o fumigena.


  1. 1 Adrian Nastase: Anuntul extradarii lui Hayssam este o diversiune in timp de pace Trackback pe ianuarie 8, 2010 la 11:55 am
  2. 2 Cine mai e interesat de Hayssam? « WeThinkFAR Trackback pe ianuarie 8, 2010 la 1:02 pm
  3. 3 Adrian Nastase: Anuntul extradarii lui Hayssam este o diversiune in timp de pace – 4980th Edition « RP stiri Trackback pe ianuarie 9, 2010 la 10:28 am
  4. 4 Pe urmele Bizanţului » Bloguri necesare. Blogul lui Adrian Nastase Trackback pe ianuarie 14, 2010 la 3:58 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!