Roberta, vrem un autograf!

Cunoasteti foarte bine simpatia pe care o am pentru Roberta. A fost, de-a lungul timpului, bine documentata, atent argumentata si niciodata ascunsa. Viata m-a facut, din nou, sa-mi indrept gandurile catre Roberta.

Eram plecat la reuniunea APCE, la Strasbourg. Afland insa ca viata politica da in clocot, la Bucuresti, am revenit, intr-un suflet, aseara. Complicate sunt caile Domnului. Oricum, nu voi mai putea participa nici la alegerea Secretarului general, nici la discutarea Raportului privind alegerile din Moldova, nici la dezbaterea privind angajamentele Rusiei, nici la discutiile din Comisia juridica privind limitele secretului de stat sau inchisorile CIA. O fi bine?  Explicatia e simpla : la Bucuresti, Emil Boc s-a hotarat sa lanseze criza politica de toamna. 

In acelasi context, am aflat ca pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ar fi trebuit sa se afle luni raportul Comisiei Udrea si scrisoarea transmisa in numele acesteia. In realitate, sedinta a venit si a trecut, fara ca aceste subiecte sa fie discutate. De ce? Pentru ca raportul se afla inca la Roberta. Intr-un sertar al biroului sau, ori poate chiar deschis, rasfirat pe masa ei de lucru, sub lumina unei veioze puternice, care dezvaluie fara mila fiecare detaliu. Iar fara vointa sa si, mai ales, fara semnatura sa, raportul nu poate fi inscris pe ordinea de zi pentru ca, dupa 15 zile, sa poata fi dezbatut in plen.

Se vede treaba ca Roberta inca il mai studiaza. Nu e rau deloc: filosofii romani spuneau ca exista mai multi oameni innobilati de studiu decat de natura. Si, in orice caz, oricat de talentati si invatati am fi, studiul ne ajuta sa ne luminam si sa devenim si mai intelepti. Dar nu ma pot opri sa-i adresez Robertei – impreuna cu voi, sunt convins – un indemn sincer: Roberta, nu-ti fie teama, semneaza! Ai tot sprijinul nostru! Suntem alaturi de tine!

PS. Acum intelegeti mai bine adevarata miza a gestului de mare curaj al gloriosului om politic Emil Boc?

153 Răspunsuri to “Roberta, vrem un autograf!”


  1. 1 Mihnea Georgescu septembrie 29, 2009 la 8:35 am

    Frumoase cuvinte au rostit filosofii romani!
    Roberta e fiică din popor, republicană din Ploieşti… 😉

  2. 2 Mihnea Georgescu septembrie 29, 2009 la 8:41 am

    @nastase

    Dacă veţi rămâne în Istoria Spiritului, veţi rămâne prin aceste mici capodopere ale Ironiei, nu prin lungile şi plictisitoarele articole tehnice…

  3. 3 Bibliotecaru septembrie 29, 2009 la 8:56 am

    Criza politică de toamnă mai este cum mai este, problema este că am ajuns să fiu un „crizat” de atâtea crize. Se mai gândeşte cineva la cetăţeanul de zi cu zi care mişună prin gropile politicii româneşti? Undeva pe jos, mărunt, există nişte vietăţi care încearcă să supravieţuiască şi care plătesc cu moartea disputele politice din zona luminoasă şi fastuoasă a României. Undeva aici jos sunt milioane de părinţi care disperă că nu au cu ce să-şi hrănească şi să-şi îmbrace copii, undeva aici jos sunt mii de oameni care se văd în poziţia de a fi executaţi siliţi pentru că nu pot achita ratele la bancă, undeva aici jos sunt dezumanizaţii crizei, oameni cu privirea rece, fixă, disperată… oameni care-şi explică cu voce tare pe stradă că au făcut tot ce este omeneşte posibil, tot ce liderii au cerut, pentru a avea o viaţă normală la limita supravieţuirii şi totuşi au ratat. Pentru cei de jos, pentru cei care nu au veniturile necesare supravieţuirii, aceste mişcări de şah, pe care liderii României le înnobilează cu titlul „politică”, înseamnă moarte şi dorinţă de moarte.

  4. 4 Micu' mason septembrie 29, 2009 la 8:58 am

    Pertinentă observaţia. Udrea rămâne să mai aştepte. Oricum, mai sunt multe care încă sunt puse pe lista de aşteptare şi care, aşa cum arată lucrurile în acest moment, îi pot afecta parcursul electoral lui Traian Băsescu.
    Am făcut şi noi o analiză aici http://wethinkfar.wordpress.com/2009/09/29/analiza-politica-generala-29-septembrie/

  5. 5 ELMMAR septembrie 29, 2009 la 9:21 am

    Exprim pe aceasta cale un calduros indemn mobilizator catre Roberta Anastase,tovarasa de barbateasca lupta cu Leantza din Plescoi(pardon!), care este sefa pe linie controcenista a chilotzistului bok,care este,mai nou, lampagiu-sef de felinar rosu al bordelului din deal:

    Semneaza,Roberta!
    Fa o cu manutza ta!

  6. 6 Augustin septembrie 29, 2009 la 9:23 am

    @ Bibliotecaru
    Pe cit de trist, pe-atit de adevarat! Dar stii ce e, ca lamiia pe scrumbie?
    Faptul ca acesti oameni … una au votat, si alta li s-a dat! Morala:
    SA VOTATI BINE!

  7. 7 Dani septembrie 29, 2009 la 9:36 am

    Am citit mai demult pe blog ca Roberta Anastase are niste bube in cap si din cauza asta umbla cu parul unsuros de parca e nespata de un an.
    Ma gandesc ca nu poate sa semneze raportul despre Udrea avand amandoua mainile ocupate ca sa se scarpine.

  8. 9 Pali septembrie 29, 2009 la 9:42 am

    Dar vrem si o semnatura pe demisia lui Roberta !Rusinos ….si rau am ajuns sa avem la Camera o astfel de individa presedinte al Cam.Domnule Nastase ma repet a miiiiiiiiaaaaaaaa oara luati atitudine !La ce post de televiziune va vedem in seara asta ???Gloriosul cosas Umil Boc intr-o tara civilizata nu are numit Premier,evident de un Presedinte normal la cap sub nicio forma. VAI de NOI !!!
    Pur curiozum….chiar iesit de laguvernare daca pica NICA ?

  9. 10 nordiclarisa septembrie 29, 2009 la 9:44 am

    http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/09/29/ladies-agreement-club-our-ladies/

    Doresc sa dedic acest articol de pe blogul meu cititorului dvs . :
    blogideologic – cu multe complimente de la doamne

  10. 11 Leonardo septembrie 29, 2009 la 9:44 am

    Dialog intre marinal si Adrian Nastase:

    – Adriane nici nu stii cat de mic incepi sa fi!
    Raspuns:
    – Ti-am spus sa nu mai bei, ala e Boc!

  11. 12 Draghi Puterity septembrie 29, 2009 la 9:48 am

    Exact la asta scriam si eu pe un alt blog inainte de a citi comentariul dumneavoastra. Aici o poza cu furnicile care fug din musuroiul in care a calcat Dan Nica…

    Nu ma pot abtzine insa sa nu remarc si alt fapt, si anume ca in final, toata povestea va duce probabil la scoaterea PSD-ului de la guvernare. In cel mai neprielnic moment posibil pentru PSD si pentru tzara. Qui prodest?

  12. 13 Sibilla septembrie 29, 2009 la 9:51 am

    D-le AN,
    Iată-mă şi-n situaţia de-a vă suspecta de oareşce genă de….. sârb , ceea ce nu-mi displace 🙂
    Săraca Robertina-balerina, e-n stare să bage un concediu medical la faza aista… nu glumesc, dară.
    По жалби, успех!
    Respecte şi stimă,
    Sibilla

  13. 15 cristian septembrie 29, 2009 la 10:01 am

    observatie corecta; totusi, in ce priveste criza de toamna – senzatia mea e ca un fel de alba-neagra jucata blind 🙂

  14. 16 violet septembrie 29, 2009 la 10:03 am

    Glo…caraghiosul om politic Emil Boc a facut un gest inutil pentru cea mai mare parte a populatiei, care nu a uitat de Udrea Elena.

  15. 17 Harabula septembrie 29, 2009 la 10:08 am

    Interesant! Domnul Nastase este nerebdator sa asiste la executia doamnei Udrea. Domnia sa a trecut prin calvarul asta de mai multe ori. Ne asteptam sa fie mai intelegator cu cei in aceeasi situatie. Dar, ciudat, doreste sa vada sangele Elenei Udrea.
    Desigur asta se explica usor in psihologie. Copiii care au fost batuti, la randul lor devin oameni violenti.
    Sa-i placa oare domnului Nastase sa vada la altii cum trec prin aceleasi necazuri, prin care a trecut domnia sa?
    Sa fie domnia sa un caracter atat de simplu de descifrat?

  16. 18 nordiclarisa septembrie 29, 2009 la 10:20 am

    @Violet
    Atunci PSD-ul va trebui sa raspunda cu rabdare si sa schimbe omul

  17. 19 Draghi Puterity septembrie 29, 2009 la 10:22 am

    @Harabula

    Tu ai fost batut mult cand ai fost mic? Te-au lovit si in cap?

  18. 20 Augustin septembrie 29, 2009 la 10:25 am

    @ Harabuba
    Parca-l indemnai pe A.N. sa mearga, cu curaj, in fata procurorilor. Ai indemnat-o si pe Leantza? Sau te deranjeaza c-o indemnam noi?
    Au nu stii ca nen’tu matelotu’ a zis ca cu (!) o justificare in fata procurorilor, toti sintem datori?
    Poti sa raspunzi cu vorbele tale, puiule, dar nu vorbi in pahar, ca se face „microfonie”! Eventual, da damigeana mai incet!

  19. 21 George Ban septembrie 29, 2009 la 10:47 am

    @Hara-Bulã

    Mai intai citeste si baga la cap ce au spus Draghi Puterity (10:22am) si Augustin (10:25am).
    Apoi, daca il urasti atat de mult pe Dl Nastase, ce mai cauti pe-aici? Esti masochist? Sau esti un amarat de mercenar, din ala cu 1 leu postarea?
    In ultimul rand, cel care crea sa vada (si) sangele Leanei din Plescoi este unul, Traian. Am toata compatimirea pentru martira lui sotie…

  20. 22 Dragoş Sorin Nicula septembrie 29, 2009 la 10:50 am

    Lasa’ti fata in pace, n’o grabiti, ca se fastaceste si cine stie ce face cu raportul ala!… 🙂

  21. 23 instalatorul septembrie 29, 2009 la 11:00 am

    Bine, dnei Anastase – daca nu stie sa se semneze – ii reamintesc ca poate trasa o cruce ori poate pune degetul. Principala idee ar fi alta, daca dl Nastase si-a anulat programul si a revenit acasa, atunci inseamna ca nu complic eu degeaba lucrurile si ca ele intr-adevar sunt complicate.

  22. 24 catalin septembrie 29, 2009 la 11:01 am

    Omul lui basescu la cultura spune:ROMANII NU POT ALCATUI UN POPOR PENTRU CA VALOREAZA CIT O TURMA –-HORIA PATAPIEVICI- va rog comentati

  23. 25 Vasile, septembrie 29, 2009 la 11:01 am

    Domnule A. Nastase,

    Cred ca gresiti ,si gresiti fund a mental fata de doamna Roberta Anastase. Mai mult ati creat si o isterie in randul propriilor sustinatori si sustinatoare.
    Din acest motiv cu riscul aparentele care inseala, dumneavoastra doriti sa spuneti ca Roberta Anastase nu este buna?
    Pai in comparatie cu Leanta de care vorbeati care a spus totul si a dat totul , si arata ca o holstein matura , Robertzica , parca ar fi vaduva tanara dintr-o telenovela gustata de marele public.

  24. 26 Vasile, septembrie 29, 2009 la 11:03 am

    Domnule A. Nastase,

    Cred ca gresiti ,si gresiti fund a mental fata de doamna Roberta Anastase. Mai mult ati creat si o isterie in randul propriilor sustinatori si sustinatoare.
    Din acest motiv cu riscul aparentelor care inseala, dumneavoastra doriti sa spuneti ca Roberta Anastase nu este buna?
    Pai in comparatie cu Leanta de care vorbeati care a spus totul si a dat totul , si arata ca o holstein matura , Robertzica , parca ar fi vaduva tanara dintr-o telenovela gustata de marele public.

  25. 27 Marcus septembrie 29, 2009 la 11:12 am

    Mica Publicitate
    Categorisit la Administratia Prezidentiala- Comunicate — Marcus @ 07:27 Editează

    Administratia Prezidentiala ofera la schimb lighean bagat picioare spre racorire partide politice (marimea XXXL) contra lighean imersat capatina prezidentiala cu defect vedere pentru anihilat prin racorire efecte betii crunte zilnice, urmate de nopti infocate cu bagat picioare in blonda durdulie spre grasa, plus functie consilier prezidential in materie de mahmureala bahica. Asteptam provincia (haripa caldararilor).

    Consilier prezidential

    A.Tucal

  26. 28 Sibilla septembrie 29, 2009 la 11:36 am

    Iuuuuubesc Echilibrul !!!!
    Le-o zisă, again !!!
    Numai nea Harabula nu se lasă, cum nici haia, leanţă de confundă caii cu armăsarii 🙂

  27. 29 Piratul aforismelor septembrie 29, 2009 la 11:59 am

    Aforismul piratului

    Dacă nu poţi să conduci corabia, scufud-o !

  28. 30 Cârcotaşu septembrie 29, 2009 la 12:05 pm

    Ora 13:00
    Boc anunţă că a aruncat pisica moartă, peste gard, la Cotroceni. Asta ca urmare a a faptului că PSD-ul nu a nominalizat un înlocuitor, fie el şi interimar, pentru funcţia de Ministru de Interne. Normal, el a transmis preşedintelui numirea ca interimar a lui Vasile Blaga.
    Ceva-mi spune că s-ar putea să vedem că Băsescu nu semnează nici revocarea şi nici numirea.
    Nu trageţi în pianist!

  29. 31 instalatorul septembrie 29, 2009 la 12:18 pm

    Ora 13:00 a sosit, omul negru n-a venit. Cum zice cintecul popular, domnule presedinte, neicusorule, „pentru salba si cercei cheltuii trei mii de lei, mingiiere la femei, mai mai” ori cum zicea folclorul orasanesc, domnule presedinte, puisorule, „femeia te ridica, femeia te coboara”. Cum ii scriam Carcotasului, ma duc sa imi cumpar tigari fiindca prevad ca o vom tine asa pina in seara.

  30. 32 Karakas septembrie 29, 2009 la 12:19 pm

    Nu cred ca e asa studioasa. Dosaru’ nu se asorteaza cu pantofii si lacul de unghii. Nu poti iesi pe scena pina nu arati bine. Asa ca mai dureaza.

  31. 33 blogideologic septembrie 29, 2009 la 12:21 pm

    „ele intr-adevar sunt complicate”
    Bună observaţie.

  32. 34 Augustin septembrie 29, 2009 la 12:24 pm

    @ instalatorul
    Permiteti-mi sa subliniez un mic amanunt … mare: mai erau si altii plecati, la momentul T zero, dar nu s-au intors (sau nu au fost „rechemati”)! Vorba ardeleanului: asta ori e ceva, ori … mere undeva!

  33. 35 Naufragiatul septembrie 29, 2009 la 12:26 pm

    Împuşcarea naufragiaţilor de către căpitanul drogat ce se scufundă odată cu corabia, este echivalentul situaţiei politice generată de Dârdală faţă de poporul român şi cei ce l-au ales Preşedinte.

  34. 37 Cârcotaşu septembrie 29, 2009 la 12:58 pm

    Ehe, Instalatorule,
    A venit, da’ doar ca să spună că a rămas cum stabilise de ieri şi c-a trimis hârtiile la semnat.
    S-ar putea să nu se rezolve până diseară, aşa că faceţi-vă o provizie mai mare de ţigări, doară ştiţi cum e cu îngropăciunea, chiar şi la pisicile moarte, care-au fost cândva visul lui împlinit… în a treia zi.

  35. 38 Alex septembrie 29, 2009 la 1:04 pm

    Ma distreaza cand vad ca basescul face exact lucrurile de care v-a acuzat pe dvs. si nu este atins de presa nici macar cu o floare. Daca Vacaroiu sau Nastase ar fi facut un asemenea gest de forta precum analfabeta, toti ziaristii ar fi sarit in transee indignati pentru soarta democratiei din tarisoara noastra draga.

    Raportul Comisiei in cazul Udrea, scos de pe ordinea de zi de Roberta Anastase

    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-09-29&id=39902

  36. 39 Alex septembrie 29, 2009 la 1:17 pm

    Despre Patriciu, Vantu, Voiculescu, moguli si oligarhi nimic. Nici o ancheta, nimic in energie, lemnoase, asfaltari, contracte la Externe. prietenii stiu de ce:
    SURSE: Democrat-liberalii declara ca au sustinerea PNL si UDMR pentru a trece prin Parlament un Guvern fara ministrii PSD
    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-09-29&id=39989

  37. 40 Alex septembrie 29, 2009 la 1:19 pm

    Oricum s-a dus orice bruma de competenta din Guvernul Romaniei. Si aveam nevoie de oameni care stiu ce fac macar in Ministerul de Externe.
    Dar nu conteaza, sa curga contractele bine!

  38. 41 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 1:31 pm

    DLE.-IOAN desi nu face subiectul zilei,pt ca avem din plin spectacol cu jocuri de artificii,am sa incerc sa-mi ordonez gindurile si sa va raspund corect si fara patima,atit cit imi permite subisctivitatea specifica omului.
    repet,ati gindit sangvin si de loc cu ratiunea,v-ati trimis neuronii pe cimpiile patriei.
    1.-timp de 12 ani,clujul a fost in mina unui clovn-dl GHE. FUNAR.pe fondul intretinerii artificiale ale conflictului romano-maghiar,romanii majoritari in cluj s-au lasat sedusi de discursul nationalisto-comunist al dl. Funar.
    le-au trebuit multi ani clujenilor sa-si dea seama in ce fundatura politica,dar mai ales economica au intrat pe mina bufonului GHE. FUNAR.
    pina in 2004 clujul a fost ocolit de toti investitorii straini-ne-am ales insa cu altceva,cu o pleasca smechereasca-CARITASUL-diabolica inventie a unor ticalosi si cu bancile din parcuri vopsite in trei culori.
    n-am vazut pe nimeni din capitala sa traga un semnal de alarma,stiti care era rata somajului in 2004,in cluj?nici nu cred ca va intreseaza.
    a venit o alta generatie de politicieni romani,de intelectuali,atit romani cit si maghiari-rezultatul-CADEREA LUI GHE. FUNAR-a fost descatusarea acestui oras.
    2.-nu stiu ca cineva ,din PSD,sa se fi revoltat ca in guvernul PNL-era o inflatie de moldoveni.
    cu ce s-a ales moldova ca din 90 pina in 2008,era o inflatie de min. din zona?
    de ce a ramas cea mai saraca zona a tarii?
    cu alta ocazie poate voi face vorbire despre trasaturile si profilele psihologice ale romanului din cele trei mari provincii istorice.
    obida dv. este total neintemiata si pleaca dintr-un resentiment politic-lucru descalificant pt orice cetean roman.
    neseriozitatea proverbiala,parsivismul ,duplicitate,dar mai ales tradarea este arhicunoscuta in fostele principate romane vasale INALTEI PORTI.
    bizantinismul perpetuat pina in ziua de astazi,nerenuntarea la aceste apucaturi,metehne au facut din rom. o tara privita cu multa suspiciune,reticenta si tinuta multi ani la distanta de lumea occidentala-oare va vine greu dle. IOAN sa recunoasteti acest lucru?
    nu ma obligati sa trag concluzii dure la adresa dv.,pina la urma,trebuie sa ginditi european nu in tipare de genul,clan,ginta,trib,BARONETI-depasitiva starea de provincial din sud-estul romaniei dintr-o capitala care de cele mai multe ori lipseste de pe hartile europene chiar si la buletinele meteo.
    daca nu ma credeti urmariti un canal de stiri din orice tara din U.E.si incercati sa gasiti BUCURESTIUL pe harta cu prognoza vremii pt europa.
    oare nu va intriga faptul ca,bucurestiul nu exista pt europeni?
    ca pesedist ati facut ceva in sensul aceasta?eu nu sunt membru de partid,si nici nu doresc afilierea politica in urmatorii 20 de ani,nu ma simt compatibil cu politicienii care se joaca de-a politica in aceste zile,luni,ani.
    P.S.-poate stiti cine a spus ca :,cel mai mare sat din romania este ,BUCURESTIUL’

  39. 42 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 1:37 pm

    Doamna sibilla-trebuie sa va spun ca nu gust genul acesta de ironii cu iz de ginditor in itari ori catrinte.
    asa ca,daca tineti sa-mi faceti morala,faceti-o intr-o maniera corecta,ca tin la tavaleala,imi plac polemicile si nu neg dreptul nimanui la opinie.
    stilul acesta arhaico-mirlanesc nu va prinde,poate sunt unii care il gusta-eu insa diger mai greu obraznicia ambalata in regionalisme care nu-mi inspira decit…cel mult reticenta.
    in rest va respect optiunile politice,n-am absolut nimic impotriva aplecarii dv spre stinga.
    dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-mi bagati mie pumnul in gura-eu unul nu iubesc stinga,dar nu exclud dialogul,pt ca democratia se bazeaza in primul rind pe dezbatere si dialog.urasc cenzura.

  40. 43 Neagu G. septembrie 29, 2009 la 1:48 pm

    Felicitari domnului M.Geoana pentru „nu ma duc, dar ma duc „in deal, la Cotroceni. Fac prinsoare ca domnia sa va ceda presiunii lui TB si va discuta, inclusiv,tema Dan Nica, ca deobicei ! As dori sincer sa gresesc. Vom vedea.

  41. 44 instalatorul septembrie 29, 2009 la 1:53 pm

    Carcotasu, Augustin: e totusi primul gest politic ca lumea pe care il vad la pesede dupa destula vreme; daca e sa ma iau dupa fata cazuta a dlui Geoana de la TV, atunci sigur ca acest gest nici nu vine de la el. Vedem conferinta prezidentiala in 30 de minute. Daca presedintele a avut un plan, chiar pornit mai devreme, atunci va merge mai departe; daca a mers la cacealma, atunci s-a fript si depinde daca se va gasi cineva care sa mareasca „friptura”. Despre mersul meu la tigari, atunci cind se vor mai linisti lucrurile, fiindca in drum mi-am permis sa examinez sumar, in exterior, o sala de sport „Nastase”.

  42. 45 violet septembrie 29, 2009 la 1:54 pm

    Se pare ca Geoana nu se dezminte. Inca n-a plecat de la Cotroceni, desi se vorbeste despre Nica si nu despre vremea de afara. Cred ca va rata sansa de a-si ajunge partidul in procente. Lasa asa, ca lui Crin ii convine! In privinta corectitudinii alegerilor, TREBUIE sa mai existe si alte optiuni!

  43. 46 ELMMAR septembrie 29, 2009 la 2:13 pm

    @ Adrian Nastase

    Tocmai acum se anunta ca basescu vrea sa impuna ca psd sa fie de acord ca MAI sa fie condus de un independent.Pentruca sa nu ajungem in criza politica propun ca psd sa foloseasca shmecheria pantentata traian basescu in cazul ministrului justitiei,pentruca se intelege ca tb nu incearca sa ia psd dreptul de a numi ministrul de interne.
    PROPUN CA DAN NICA SA SI DEA DEMISIA DIN PSD, DEVENIND ASTFEL INDEPENDENT LEGAL IAR PSD SA IL PROPUNA DIN NOU,DE DATA ASTA CA INDEPUNDENT,LA CONDUCEREA MINISTERULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR.

  44. 47 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 3:05 pm

    dle. ADRIAN NASTASE-pt ca in textul dv erau mentionate sertarele dintr-o data am avut o iluminare dar si mi-am adus aminte de copilarie,cind mergeam la bunicii mei si aveam o placere ciudata sa caut PRIN SERTARE.
    si nu stiu de ce,am senzatia,da ce spun eu acolo senzatie,chiar am certitudinea ca dv ar trebui sa fiti ultimul om care sa se gindeasca la sertare.
    pt ca incepind cu OPRELE DE SERTAR, a marilor nostrii scriitori din anii 80 ,care s-au dovedit inexistente,si pina la ,DOSARELE DIN SERTARELE JUSTITIEI care ,justitie refuza sa le scoata si sa le JUDECE PE FOND,se pot gasi asa de multe lucruri interesante in sertarele institutiilor statului incit repet,nu cred ca sunteti dispus sa ,SPRIJINITI SCOATEREA DIN SERTARE A DOSARELOR SI SA STAM CU TOTII CU ELE PE MASA.

  45. 48 virus septembrie 29, 2009 la 3:12 pm

    Terapie anti-stress
    ………………………………
    Mai sunt luni in calindar,
    De-i pustiu in pozonar…
    Cand te uiti lung la chimir,
    Parc-ai fi lovit la…mir.

    Tragi linii la socotit
    Si te-apuci de carcotit..
    Cu cat bibilesti mai tare,
    Cu atat chinu-i mai mare…

    Nici nu faci mare scofala,
    Ca nu-ti da la socoteala…
    Poti sa-i faci si din condei,
    Tot s-au dus… puii de lei…

    Te intrebi,te uiti la punga
    Si-ai privirea tot in dunga:
    „Unde r.e.a.c.u. am gresit,
    De-am ramas asa b.e.lit?”

    Ca sa uiti ,ce sa mai faci,
    Sa iti domolesti cei draci?
    La buda te linistesti,
    Tragi b.a.si.ni si chibzuiesti..

  46. 49 dadatroll septembrie 29, 2009 la 3:15 pm

    Cinei Roberta asta? Si ce importanta are? Cam crezut ca in Romania nu mai Basescu are importanta.

  47. 50 wickerman septembrie 29, 2009 la 3:21 pm

    D-le Nastase, imi cer scuze, dar ii puteti transmite d-nului Geoana: SA II FIE RUSINE. Desi a rostit vorbe mari, a ramas acelasi om neputincios, nu a avut curajul sa ii dea un scuipat in ochi celui mai iubit fiu al boborului. Rupeti-va de partidul hotilor portocalii, d-le Nastase, altfel deveniti partasi la distrugerea acestei tari.

  48. 51 instalatorul septembrie 29, 2009 la 3:38 pm

    Incet-incet ajungem la n-a dansat decit o vara, ce-a fost verde s-a uscat si ce-i mai mica si mai mica. Pina la urma apare ca dl Nica era deranjul prezidential, ministrul demis fara a fi acuzat de ceva. Ministrii pesedisti au fugit la ministere „sa nu le taie Boc ziua”, mamma mia, va dati seama, Romania a fost pentru o ora in vid de putere, ce ne faceam noi fara cei care se sacrifica pentru noi, ei fiind la limita subzistentei si gifiind ca sa nu-i incondeieze Boc in condicute si astfel sa moara de foame! Parinti ai patriei, nu ne lasati! Nu putem trai fara voi! Trebuie sa ne tina cineva lingura, sa ne mestece mincarea si sa ne stearga la nas cu batista! Propun oficial Prefericitului Daniel canonizarea acestui guvern sub numele de Sf. Guvern Boc cel Mare, cel Batrin, cel Intelept si cel Drept! Ce frumos: Sf. Ecaterina Marturisitoarea, Sf. Bazac cel Rosu Vindecatorul, Sf. Sirbu Semintarul,…De-a dreptul cariatide, cum de nu s-or fi prabusit cladirile ministerelor in lipsa lor? Domnule Nastase, vedeti daca mai gasiti un bilet pentru Bruxelles diseara si apucati sa le votati pe toate, pe aici nu e mare scofala. Oricum, de ce se teme presedintele ar putea sa nu scape: un ministru independent ori unul din opozitie cer trecerea noii formule prin parlament, iar un partid de opozitie care da un ministru nu mai e de opozitie fiindca vine la guvernare (aici e momeala mica). In rest, mi se pare ca presedintele a acuzat partidele exact pentru ceea ce a facut el. Dezbina si domneste.

  49. 52 JR. septembrie 29, 2009 la 3:40 pm

    D-le Presedinte Adrian Năstase, îmi pare rău că nu aţi fost acasă să participaţi la şedinta Comitetului Executiv Naţional a PSD. Aţi fi avut parte de puţină revelaţie. Pedeleului i s-a urcat scroafa în copac şi a cerut demiterea ministrului MAI Dan Nica pe motive neserioase. PSD a luat atitudine şi spre satisfacţia mea, joacă tare. Cu Băsescu şi PD-L nu se mai poate discuta cu căciula în mână; Cu ăştia te poţi face ascultat punându-le mâna în gât. Mircea Geoană ieri aşa a făcut şi sondajele de opinie au crescut incredibil în favoarea sa. Boc a cerut demisia lui Dan Nica, Mircea Geoană le-a arătat pisica: Miniştrii PSD demisionează în bloc şi Boc cu Băsescu rămân răspunzători de criza politică care se suprapune peste cea economică aşa fel încât să râdă de România toate ţările bananiere cu populaţia în palmieri. Băsescu a fost nevoit să facă pasul înapoi încercând să medieze conflictul PDL-PSD. Geoană ,iar l-a lăsat vorbind singur pe Băsescu ţinând ştacheta sus. De teamă Băsescu propune două soluţii care -crede el- ar putea stinge conflictul. Nu eu sunt cel care poate spune care din cele două este mai bună, sau rămânem pe părăsirea guvernului.
    Dacă totuşi trebue acceptat un compromis, eu propun din opoziţie pe Călin Popescu Tăriceanu. Ce va face Băsescu atunci?!

  50. 53 Şam-Săn-Jur septembrie 29, 2009 la 3:45 pm

    Cu toată eleganţa

    Eşti Rob erta, al cui stim toţi, că roab-ai
    fi prea neergonomică.
    Erodarea timpurie a graţiilor te forţează să
    rămâi în graţiile favoritei Udroaice , situaţie
    umilitoare pe care tocmai ai probat-o cu raportul
    comisiei. Eu am o firmă de tomberoane ale
    istoriei romanţate în care politica şi doamnele
    au gunoit la concurenţă cu şeptelul. Aveţi
    locul cuvenit !

  51. 54 Dani septembrie 29, 2009 la 4:23 pm

    @
    Harabula

    Gusturile nu se discuta. Dupa cum scrii se intelege ca balesti dupa sangele lu’ Lentza turizta nationala (ala unic lunar, ca nu te banuiesc de sadic).
    Pofta buna!

  52. 55 Alexandru septembrie 29, 2009 la 4:29 pm

    pede-LEII=UdRitziBocBerceaNUBASESCUBlegA.NASTASE!Azi=inceputul sfarsitului lui Base.GATA!Ajunge!Ne-am saturat!Am trait bineeee!LASATI-NE!

  53. 56 Dani septembrie 29, 2009 la 4:48 pm

    @
    Vasile

    Zici de Leanta ca e o holstein matura si iti dau dreptate.
    Da’ de unde ti-a venit sa zici ca Robertzica Anastase e o bucatzica buna?
    Roberta e ca o cabalina spre gloaba.
    S-o indemnam sa semneze sau sa puna copita, numa’ sa dea drumul raportului ala.

  54. 57 neutrino septembrie 29, 2009 la 4:53 pm

    Ce mai freamat!
    Ce mai zbucium!

    Blogul clocoti de zgomot.

    N-am inteles exact de ce a ratat Adrian Nastase atatea discutii interesante la APCE (fiecare cât un topic de sine-statator pe blog).

  55. 58 Sibilla septembrie 29, 2009 la 5:46 pm

    @frank zapa…,
    Dincolo de faptul că sunt o * obraznică * incurabilă carele-n nesimţirea sa nu-şi negă originile, ba mai e şi mândră de faptul că * veşnicia s-a născut la sat *, ( bănui că dpdv zapakinghesc, * Frumoasa Răşiţa * e doar un… sat ), sunt absolventă de… dar ce contează… vă citesc, iată :

    *…ironii cu iz de ginditor in itari ori catrinte. *
    *…regionalisme care nu-mi inspira decit…cel mult reticenta. *

    Monologul dumitale de pe acest fir, solicită cu insistenţă, cel mult hohote de râs, să-mi cer scuze că nu vreau şi nu poci şăde serioasă…. refresh, de pe celălalt fir :
    * Rectifică scăparea, bre… se numeşte Sorin, majkă şi… coboară pe hartă, apoi, coteşte, sud-vest… şi-ţi iese… dar, să nu zăuiţi cumva : care frunză pică jos, nu mai suie ungi-o fost… * – Sibilla

    Dobro…. CORECTEZ, sunt iată, maleabilă, cooperantă, mică paşnică şi inofensivă :
    * Rectificaţi scăparea, d-le Frank Zapa…. se numeşte Sorin… coborâţi pe hartă, apoi cotiţi, sud-vest…. şi vă iese… dar să nu uitaţi cumva : care frunză pică jos nu mai suie ungi-o fost ( doină bănăţeană-n grai popular ) … *
    Mulţumit da ? 🙂
    Concluzionând, ceea ce e-n grai, este, iar tartorul tot el, Sorin!
    Apropo, agreează să i se pupe mâna… eu , categoric NU, opţiunea dumitale,în rest. Aţi adus vorba de len, păduri… ar fi trebuit să cunoaşteţi * Maestrul *, şi mă refeream la nişte tunuri de miliarde… vina mea rămâne că v-am * tăvălit * să nu decernaţi altcuiva medalia de şmenar ŞI, v-am supraapreciat, crezând că ştiţi că Doina Românească are efecte terapeutice, ca să nu aduc aminte şi de telepatie, altele, dar… nu percutarăţi, becouse, aşa cum am spus, indicat ar fi să nu mă mai subestimaţi, decizia vă aparţine .)
    Sibilla

  56. 59 Nts septembrie 29, 2009 la 6:15 pm

    🙂

    Malitios condei.

    🙂

  57. 60 ALEX G septembrie 29, 2009 la 6:20 pm

    Gloriosul domn Boc nu cunoaste Constitutia,iar doamna Anastase nu prea avea nicio tangenta cu scoala,acest fapt il stiu de la fosta ei profesoara de limba romana.Poate de aceea nici nu semneaza!!Excelenta pozitia partidului in cazul dl.Nica.Remarcabil si dl Hrebenciuc ,azi la emisiunea „Ordinea zilei”.Astept reactia dvs.pe aceasta chestiune!!!!

  58. 61 instalatorul septembrie 29, 2009 la 7:17 pm

    De vreo citeva saptamini, blogul a inceput sa capete unele valente de cenaclu literar. Am si eu un distih patriotic:

    Pe Basescu sa-l bocim
    Si pe Boc sa il basim!

    La naiba, tot romanul s-a nascut poet.

  59. 62 M.Voicu septembrie 29, 2009 la 7:26 pm

    FRANK ZAPA[KING], septembrie 29, 2009 la 1:31 pm
    1) Guvernul hun. (însă prescurtarea folosită de dumneavoastră nu este univocă) a găsit Bucureştiul când a venit la şedinţa comună cu Guvernul României.
    2) Vi se pare normal ca, după ”condamnarea comunismului” în singura ţară care a înfrânt militar ”puterea sovietelor”, TV-media să numească Piaţa Moghioroş şi CNA să tacă?
    3) Vă deranjază că eu sunt locuitor al Bucureştiului (nu născut, ci intrat prin repartiţie după rezultatele universitare) ?

  60. 63 Iluminatul septembrie 29, 2009 la 7:35 pm

    ® Politica, andrelele şi sexul utilizează faţa şi dosul ,
    la rang de principiu

  61. 64 i.nicolae septembrie 29, 2009 la 7:42 pm

    Nu aveti incredere in dl.Geoana ?Doar este presedintele partidului si este cel mai …cel mai…nehotarat,acu se duce ,acu nu se mai duce.Cred ca erati mai de folos la Strasbourg pentru ca aici va fi tot o harababura.
    Toate cele bune.

  62. 65 Parmalat septembrie 29, 2009 la 7:44 pm

    Haideti ca e bine, si-au taiat craca de sub picioare intr-un moment extrem de favorabil lor.
    Dupa cum am putut constata – s-a ajuns la vorba mea din urma cu cateva saptamani.
    Toti oamenii nostri combativi sa iasa pe televizor si in ziare si sa dam in PDL! Haideti ca i-am agatat acum cu scandalul asta, sa-i strangem cu usa!
    Ne mai ajuta si Dumnezeu fiindca acum cateva zile Basescu era pe val cu modificarea structurii Parlamentului, dar dupa scandalul asta s-a dus tot ce a castigat atunci. Liniste si tot inainte, parerile oamenilor sunt impartite deci se pastreaza echilibrul intre cele 2 partide – nu am pierdut nimic in ultimele luni. Daca intram in alegeri cu un procent relativ egal cu al PDL-ului reusim sa-l dam jos pe Basescu.

  63. 66 inconstanta septembrie 29, 2009 la 8:04 pm

    pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe Ordinea de zi pentru şedinţele din zilele de 28 – 29 septembrie 2009, la punctul 3, se afla „Raportul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi întocmit la solicitarea plenului Camerei Deputaţilor prevăzută în art.3 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.34/2009, cu privire la începerea urmăririi penale împotriva doamnei deputat Monica Maria Iacob-Ridzi … blablabla … care trebuai dezbatut azi, marti, 29. Nu s-a intamplat nimic insa. Credeti ca este o rasplata?

  64. 67 Aya septembrie 29, 2009 la 8:38 pm

    @

    Adrian Nastase

    FRAUDAREA ALEGERILOR VIA MINISTERULUI TURISMULUI (IMPLICIT DETURNARI/FOLOSIRI IN SCOPURI ILICITE DE FONDURI)

    Tocmai pentru ca stiu ca nu esti un sustinator al teoriei conspiratiei am invatat ca trebuie luate in seama situatiile in care faci asocieri care, intr-un fel, conduc la ideea unui lant cauzal invizibil.

    Este, intr-adevar, sesizabil ca de cate ori se strange „spatiul” in jurul Elenei Udrea, in sensul apropierii periculoase a unor stiri (sau anchete, fie si parlamentare) de ceea ce ar parea a fi activitatea ei curenta – si dorit a fi perceputa drept corecta- apar evenimente care nu doar ca atrag atentia in alta directie, dar, unele, mai nou, ajung sa zguduie dramatic scena politica romaneasca.
    Mai sunt de remarcat tentativele de trenare ale initierii unor situatii cel putin neplacute pentru Elena Udrea si care, oficial, nu pot fi ocolite.
    In aceasta ultima categorie se incadreaza „omiterea” semnarii, de catre Roberta Anastae, a raportului comisiei parlamentare (generic numite) Udrea ceea ce intarzie punerea sa pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor si, implicit, dezbaterea in plen (in alte doua saptamani!).

    De ultima ora, observ o simultaneitate a evenimentelor aparute subit, ca un cutremur de pamant, odata cu periculoasa apropiere a dezvaluitoarelor anchete de specialitate privitoare la activitatea Elenei Udrea.
    Intre acele evenimente, de departe cel mai spectaculos este initierea crizei politice in Romania.

    Ma intreb din nou: ce il va fi suparat atat de tare pe chilotzardul Boc din ceea ce a spus „internistul” Nica?
    Pur si simplu anuntul prin care semnala lipsa autocarelor de inchiriat in zielele desfasurarii scrutinului sau referirea sa- desigur, intamplatoare, pur exemplificativa si nevinovata- la faptul ca acele autocare ar fi putut fi folosite pentru turismul ecumenic si tot felul de alte tipuri de deplasari turistice?

    Aici pare a se afla explicatia supararii lui Boc.

    Privind lucrurile mai atent, devine clar ca furia lui Boc NU este urmarea ideii ca va fi descoperit in spusele lui Nica vreo urma a atingerii onoarei activitatii desfasurate de cea care a anuntat ca va promova turismul ecumenic.
    Reactionand dezordonat, ticmai Boc a semnalat (prosteste, din perspectiva intereselor pe care le apara si reprezinta!) ca Nica era pe drumul care ducea direct la „zona” organizatoare si organizatorica a fraudei electorale.

    Altfel spus, in timp ce MAI ar fi fost ocupat cu supravegherea corectitudinii alegerilor, un alt minister, desfasurandu-si din plin activitatea specifica (cine i-ar putea imputa asta?), ar fi avut grija sa „ocoleasca” (prin insasi activitatea turistica, specifica- si, ca atare, neimputabila oricand s-ar desfasura) situatiile de frauda electorala care ar fi fost urmarita de ministerul condus de Nica.

    „VANZAREA” DE PACHETE TURISTICE IN ZILELE SCRUTINULUI

    Nu este credibil ca totul s-ar reduce la atat.
    Pe firul acestei logici, devine clar ca reactia disperata a lui Boc mai indica un alt amanunt esential, de mai mare profunzime: Ministerul Turismului va fi organizat (si deja „vandut” cu niste luni inainte) pachete turistice care sa cuprinda: deplasari in grup (deci, cu autocare) la manastiri (turism ecumenic) si in diverse alte parti ale tarii.
    In aceeasta situatie, iritarea lui Boc are, intr-adevar, sens!

    RAPORTUL DE CAUZALITATE INTRE PACHETELE TURISTICE SI (DEOCAMDATA TENTATIVA DE) FRAUDAREA ALEGERILOR

    Mergand mai departe, ajungem intr-un alt punct.
    Nica a primit informatii (indicand o tentativa penala) legate de faptul ca exact in zilele de scrutin (si/sau perioade care includ acele zile) Ministerul Turismului a scos la vanzare (si vandut) pachete turistice (desigur, promotionale!) incluzand deplasarea cu autocarul, masa si cazare (de exemplu, la manastiri).

    Daca ar fi aflat doar atat, ar fi fost, desigur, in fata unei „miscari” care avea toate datele unei incercari de frauda electorala dar nimic dincolo de aparenta.
    Or, pentru a pune concluzia ca exista o tentativa in acest sens, trebuie sa existe un raport de cauzalitate intre respectivele „pachete turistice” (puse in vanzare pentru zilele de alegeri) si implicarea directa a Ministerului Turismului in (deocandata planul de) fradare a alegerilor.

    Este elementar ca Nica a primit si informatia legata de amanuntul care indica existenta respectivului raport de cauzalitate.

    Nica va fi aflat SI altceva: Ministerul Turismului A ACHITAT acele (sau macar unele dintre) deplasari „turistice” (drum, masa, cazare) in perioadele care includ zilele/in zilele celor doua tururi de scrutin.
    A mai aflat ca, in afara achita\rii sumelor de catre Ministerul Turismului (printr-o deturnare de fonduri- CARE INCA ESTE DEMONSTRABILA, urmele avand a fi sterse ulterior)
    In aceasta situatie, Nica s-a apropiat total de adevar.

    (In definitiv, legat de alegeri, treaba lui este sa supravegheze corectitudinea acestora si sa previna orice frauda; altfel spus, prin activitatea sa specifica s-a apropiat – ajungand chiar alaturi- de exact „organizarea” sofisticata a fraudarii alegerilor; cine organiza fraudarea alegerilor? Ministerul Turismului, condus de nimeni altcineva decat de Elena Udrea- care, nu am nici un fel de indoiala, este departe de a fiu straina de aceasta organizare ca la armata a lucrurilor).

    CINE A DEZVALUIT ADEVARUL DESPRE FRAUDAREA ALEGERILOR (CHIAR FARA VOIE)?
    Culmea ironiei: NU Nica a dezvaluit, public, ca „molia din fundul ghemului” se afla la Ministerul Turismului, dar insusi chilotzardul Boc.

    NU Nica a determinat concluzia ca Ministerul Turismului- care este condus de Elena Udrea- a PROGRAMAT fraudarea alegerilor, prin aparenta desfasurare a unor activitati specifice, „intampaltor” in zilele cand se desfasoara scurtinul- dar stupidul Boc, prin „batzaielile” sale dezordonate (Boc-cel Mic resimte o vie atractie pentru familia de cuvinte din care face parte si substantivul „batzaiala”; a devenit clar in urma unei declaratii, pe un post de televiziune, legata de stratagemele la care recurge pentru a parea mai inalt).

    NU Nica a determinat desfasurarea firului care duce la faptul ca Ministerul Turismului s-a implicat- inclusiv prin deturnare de fonduri si/sau folosirea lor in scopuri ilicite- in (deocamdata) tentativa (care, la randul ei, se pedepseste penal) fraudarii alegerilor, dar chilotzardul sef Boc.

    IMPORTANT: ORGANIZAREA FRAUDARII ALEGERILOR ARE TOATE DATELE SPECIFICE UNEI DEZINFORMARI PROFESIONISTE

    Mai fac o remarca foarte importanta.
    Tipul de fraudare a alegerilor, asa cum a fost oganizata actiunea, are TOATE DATELE CARACTERISTICE unei dezinformari profesioniste.
    Asta inseamna- voi da doar cateva puncte ale organizarii specifice dezinformarii in cauza:
    – mistificarea perfecta a „planului doi”- aparenta unor deplasari turistice nevinovate in zonele manastirilor si/sau/si sau in alte zone ale tarii;
    – organizarea si scoaterea la vanzare a unor pachete turistice perfect concepute, exact in acele perioade:
    – asigurarea logisticii necesare- obligatorie pentru acele pachete turistice- de exemplu, autocare;
    – succesul acelor pachete turistice- s-au „vandut” toate cu niste luni inainte – asigurandu-se, astfel, cei care au creat aceasta tipica dezinformare ca, in autocare, nu vor aparea nedoriti, „straini de cauza”.

    Exista- dar aspectele nu tin de obiectul prezentei analize- toate datele necesare pentru stergerea urmelor fraudarii/ folosirii ilicite de fonduri de catre Ministerul Turismului, in vederea acelui „turism (ecumenic) electoral”.

    Marea temere a lui Boc a fost ca s-ar fi putut declansa o ancheta-fulger la MT, descoperinduse urmele ACUM FOARTE VIZIBILE ale folosirii ilicite de fonduri in vederea desfasurarii acelui „turism ecumenic” in zilele de scrutin.

    TOTUL INDICA implicarea unor PROFESIONISTI AI DEZINFORMARII.
    Or, acest lucru este esential nu doar in sine, dar si dintr-o alta perspectiva -caci, este absolut esential sa fie indentificati de unde provin, pe cine reprezinta- ca „structuri” oficiale sau paraoficiale, etc.

    Punctez cateva detalii:
    1. In ultima vreme au aparut date clare care indicau ca Traian Basescu este „lucrat” subtil si eficient de servicii;
    2. Refuzul sau explicit, astazi, al ideii ca Blaga ar putea prelua, ca interimar, Internele, indica foarte clar, din punctul meu de vedere, ca NU are incredere- dimpotriva!- intr-o zona a PD-L deloc straina de activitatea serviciilor, in sensul ca macar le cunoaste foarte bine;
    3 Vechile servicii romanesti – care au „crescut”, subtil, alte generatii- stapaneau arta dezinformarii, invatata de la asii dezinformarii mondiale- i-am numit pe rusi;

    Toate acestea imi indica faptul ca dezinformarea vizand- y compris tentativa foarte bine pusa la punct de- fradarea alegerilor via Minsiterul Turismului NU apartine specialistilor din serviciile asociabile, mutatis mutandis, „mostenirii” vechii Securitati.

    Fara a pune la indoiala corectitudinea activitatii culegerii de informatii de catre unele structuri din sau cu care colaboreaza Ministerul de Interne, TIPUL de informatie, MODUL in care a primit-o Nica – si a transmis-o, ca mesaj, dincolo de haina sa ironico- metaforica – indica faptul ca elementele informationale NU se refereau la serviciile traditional asociabile, direct sau indirect, cu MAI, ceea ce, tot traditional, inseamna si ceea ce deseori -corect sau incorect- paorta numele de „mostenirea fostei Securitati”.
    Ca sa fie mai clar: tipul de informare care i-a fost facuta ministrului Nica- evidenta dupa tipul de mesaj pe care l-a transmis- indica foarte clar ca este vorba despre „celelalte servicii”.

    Care sunt acestea?

    Daca ma gandersc la acea „organizare ca la armata” a deplasarilor, parca-parca se ridica un colt al cortinei care arata cine si ce fel de servicii se afla la butoane!

    Pe de alta parte, si in acest punct ajungand cu analiza, este evident ca mai exista ceva „in umbra”.
    INTREB:
    La Ministerul Turismului- sau in structurile informative subordonate, stiut fiind ca, inca de la infiintarea acestui minister, a fost dotat cu asa ceva- exista cumva „consultanti straini”- fie si doar de minister?
    Daca da, ce legatura exista intre acestia si „scoala rusa” a dezinformarii?

  65. 68 virus septembrie 29, 2009 la 8:45 pm

    Multi sunt interesati, mai mult de circul spectacol…Il asteapta cu sufletul la gura,ca d-aia e circ…Bufonii vor ramane in final cu ceea ce i-a harazit soarta:kitchul si maimutzareala.Pe vremuri se dadea examen pentru a fi eliberat certificatul de paiatza.Iar titlul supreme era de …mascarici.,Participarea e deschisa tuturor… Actualilor si viitorilor bufoni sau mascarici…

  66. 70 Şam-Săn-Jur septembrie 29, 2009 la 8:50 pm

    Dârdală d-ai apucat să fi în Guşă, eşti ca şi găinaţ !

  67. 71 Aya septembrie 29, 2009 la 9:01 pm

    @

    Adrian Nastase

    Date fiind elemente care indica organizarea fraudarii alegerilor (prin dezinformare profesionista- am detaliat intr-un text precedent) PSD NU ARE VOIE sa plece de la guvernare!

    NU ar evoie sa renunte la Ministerul de Interne.
    Daca altfel nu se poate- repet, scopul fiind conservarea acestui minister si, de ce nu, a lui Nica in fruntea lui- poate fi aplicata strategia propusa de ELMMAR (de altfel, a fost folosita si de Traian Basescu, in cazul Ministerului Justitiei- nu s-ar putea opune in acest caz): Nica sa isi dea demisia din PSD, sa devina independent formal si sa ramana in fruntea MAI la propunerea PSD (pentru ca acel minsiter revine PSD, lucru pe care nimeni, nici Basescu si nici chilozardul Boc nu l-au contestat).

    Insist: acest guvern trebuie sa cada foarte repoede, printr-o motiune de cenzura. Sa asigure „treburile curente”, apoi.

    Nu trebuie sa se raspunda la provocari- iar actiunea trebuie sa fie invers decat ar fi previkzibil, de cat s-ar astepta oricine..
    PSD NU trebuie nici sa denunte protocolulul (sa iasa de la guvernare) nici sa produca a criza guvernamentala.
    PE ASTA SE MIZEAZA!

  68. 72 Aya septembrie 29, 2009 la 9:03 pm

    @

    Adrian Nastase

    In postarea precedenta am gresit numele destinatarului.
    Rectific:
    Corect: Adrian Nastase

  69. 73 Dani septembrie 29, 2009 la 9:12 pm

    @
    Draghi Puterity

    Harabula nu putea sa scrie ce ai citit si tu nici daca avea capu’ butucit de batai in copilarie.
    Iti spun si tie ce i-am spus si lui.
    Dupa cum scrie se intelege ca baleste dupa sangele lu’ Lentza turizta nationala (ala unic lunar, ca nu il banuiesc de sadic).
    Sa-i uram pofta buna!

  70. 74 Augustin septembrie 29, 2009 la 9:18 pm

    Stimati colegi, as fi curios daca am putea cadea de acord asupra unui lucru (gest, manevra, etc) pe care Basescu NU l-ar face, chiar daca ar crede ca acesta l-ar ajuta sa cistige un nou mandat.
    Domnule Nastase, ne ajutati?

  71. 75 Dani septembrie 29, 2009 la 9:27 pm

    @
    Roberta Anastase

    Semneaza raportul Comisiei Udrea ca iti dedic o poezie

    Semnatura robertzica
    O face le Leantza mica
    Pe Boc si mai pipernicit
    Si pe Base fleshcait

  72. 76 Mihnea Georgescu septembrie 29, 2009 la 9:30 pm

    Dedicaţie la ceas de seară pentru Herr Bock:

  73. 77 Aya septembrie 29, 2009 la 10:09 pm

    @

    Adrian Nastase

    Aud pe posturile TV, ca venind dinspre PSD, ca „subiectul Nica nu e negociabil”.

    Daca devine independent (prin demisia din PSD) e foarte bun, inteleg, pentru MAI.
    Deci, exista si solutia.
    De ce mai continua tot circul?
    Qui prodest (abia imi tin „mainile acasa” sa nu scriu mai multe!; dar, suntem in campanie!)?

    Daca se va plusa pe APARENTA orgoliilor, multi le vor da dreptate liberalilor care afirma ca ‘totul este o farsa”.

    Sigur nu este nevoie sa detaliez ce ar insemna pentru PSD daca, vrand sa arate ca tine la orgoliu (lucru care nu ar convinge pe nimeni- si nici nu ar interesa pe nimeni) ar pleca de la guvernare, sau si-ar retrage ministrii din Executiv, declansand o criza guvernamentala, lasand totul pe mana PD-L (cine ar mai crede ca nu au dreptate liberalii cand spun ca totul e o farsa?).

  74. 78 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 10:20 pm

    INSTALATORUL-inspirat textul de la ora 3,38 si probabil cu un simbure de adevar.
    fiindca vin din mediul privat si ma confrunt cu problemele zilnice pe care STATUL ROMAN TOTAL NEREFORMAT[CU CHIPUL DE PE VREMEA LUI CEASCA] cu o armata de bugetari de care te impiedici la tot pasul,pot totusi spune ceva,desi sintagma nu-mi apartine-dincolo de inclestarea politica,romania merge ,PE PILOT AUTOMAT’
    cine si-a propus sa faca bani cinstit din afaceri face,cine si-a propus sa ramina in custodia statului,va avea o mare problema.
    uitati-va la nemti,i-au cam trimis la plimbare pe social democrati,si daca ne uitam in tarile U.E.-cred ca unii ar trebui sa cada pe ginduri si cind?
    in plina criza economica cind se spune ca promisiunile si pomenile….fac legea.

  75. 79 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 10:27 pm

    dle. voicu-va spun respectos ca sunt cetean romano-american,de etnie romana,indubitabila.
    cred ca referitor la intrebarea ,daca guvernul hun a gasit bucurestiul’cel mai in masura sa va raspunda este DL TARICEANU.
    daca memoria nu ma inseala,si nu ma inseala parca nu de mult,prin martie,in primavara asta PRES. ROM parca a refuzat survolul pres. ungariei prin arcul carpatin?
    ce parere aveti dle. voicu?vreti sa va ofer in copy paste,sa vedeti ce luari de pozitie au avut fostii PRESEDINTI AI ROM.fostii premieri ai rom.
    cred ca v-ati rusina dv in numele lor.
    despre PIATA CU PRICINA-o fi vreun reflex mostenit de pe vremea…….NOSTALGICI DLE.

  76. 80 FRANK ZAPA[KING] septembrie 29, 2009 la 10:33 pm

    doamna Sibilla-ei hai ca ati luat-o cam prea in serios.-nu am avut intentia sa zgindaresc mindria dv de BANATEANCA-ca de doar banatul ii fruncea.
    v-am invitat insa la putina moderatie,atita tot.
    in rest,recunosc ,ma amuza stilul dv si umorul dv,chiar daca subiectul sunt eu,v-am spus tin la tavaleala.
    doar ca ne despart ideologiile-eu sunt adeptul ideilor liberale,dv sunteti spre stinga,da un pic mai incolo de stinga,sprea stinga stinga,aia clasica si rosie.

  77. 81 Roxana Iordache septembrie 29, 2009 la 10:57 pm

    Adevărata miză e să-l scoată din joc pe Oprescu, adversarul de care se teme Băsescu, iar PSD pune botul. Cum bine spunea Crin Antonescu: Nu jucăm în farsa lor! Voi jucaţi în farsa voastră. Să nu vă mai plângeţi!

  78. 82 Dan septembrie 29, 2009 la 11:02 pm

    Aceasta criza politica imi animteste foarte bine de un eveniment personal. Am o sora cu un an mai mare, si in timpul facultatii, pe care am absolvit-o in aceeasi domeniu cat si in aceeasi facultate, adica Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Economie, ii spuneam Basescu, aceasta fiind porecla sorei mele … si din perspectiva de astazi perfect justificata, in maniera de a functiona si a percepe realitatea …

    Contextul in care scriu acest articol nu este poate cel mai nimerit pentru ca nu o cunosc foarte bine pe doamna Roberta, decat ca o persoana care isi face treaba si din aceasta perspectiva nu stiu daca raportul dintre dumneavoastra si ea, pe langa ca nu ii inteleg substratul nu il vad cu ochii in mod cel mai potrivit, asta nu inseamna ca cateodata nu te lovesti de un perete al ignorantei libertine … whatever …

    Asa revin la ceea ce spuneam in legatura cu sora mea, background-ul era mult mai complex, aici n-am gasit un termen mai fericit, desi colegul dumneavoastra de partid, Titus Corlatean considera acest termen barbar, inca n-am gasit niste repere din istorie care sintetizate sa aiba o semnificatie mai puternica ca si acest termen care in hobbi-ul meu de umanist m-a ajutat mai mult decat alte concepte.

    Ok, spuneam ca acesta criza politica imi amintea foarte bine, cum fiind membri unei organizatii de studenti in care activam amandoi sora-mea fiind mai pragmatica, facea abstratie de principiile invatate si pe langa, sau din niste considerente religioasa, catolice, aici facand o paranteza mama mea este ortodoxa si tatal meu catolic, facea abstratie de varsta ei si actiona din aceste considerente uita de responsabilitatea varstei, care te leaga mai mult de Dumnezeu, decat de orice alta persoana era in stare sa sacrifice destine ale persoanelor mai tinere ca ea, cu ani mai putini, pentru ca ea in „samavolnicia” ei, vroia sa ajunga…

    Am stat prin multe camine de studenti, si am trecut prin multe prietenii si cunostinte, si mi-am dat seama ca un adevarat destin tine si de generatie si de asumarea clipei cu bunele si relele ei. Imi amintesc ce spunea Ceausescu, si nu stiu daca este cel mai bun exemplu, dar sa fiu sincer, cand aveam 5 ani o intrebam pe mama mea, ce se intampla daca moare Ceausescu si nu imi dadea un raspuns … asa, sa revin spunea de aceste atitudini, ca si „elemente decazute”.

    Cam asa a facut PDL astazi, sau cel putin la sfarsitul zilei acesta este sentimentul de Machiavelism, care transforma politica intr-un joc de bazar, fara sa lase democratie sa functioneze, in virtutea principiilor si nu de sluga a destinului, care transforma democratie intr-o forma fara fond, adica fara suflet …

    Spor, Dan

  79. 83 Maximmouse septembrie 29, 2009 la 11:47 pm

    @FRANK ZAPA[KING]!

    Frank, daca ai fost „de citit”, si desigur, vrednic de combatut in postarea cu Clujul, acuma , cu atacurile astea joase devii chiar neinteresant.Poti mai mult! arata-ne!:)

    :)Maxi!

  80. 84 Maximmouse septembrie 30, 2009 la 12:05 am

    Stimata Gazda!

    Cred ca eu o „plac” inca si mai mult pe CCATCDICDP!

    He, he, cum temporizeaza ea….cum o preocupa pe ea problema principala a neamului:referendumul electoral!

    Cand o vad asa „lucroaie” ma umfla plansul de mila tarisoarei asteia…

    Si totusi va ramane pres la camera pana peste 3 ani?Nu exista nici o posibilitate sa-si mute cuibul?oare exista un detergent eficient pentru dezinfectarea locului de gainatz de pupaza?

    Sa observam: NICI UN MEMBRU PDL,marcant, NU ESTE OM NORMAL! Cum draku i-o fi gasit asimetricu? Abia astept sa se termine chestia asta si sa uit….De departe, de la instaurarea comunismului in Romania, nu a mai avut loc o asemenea violare a fiintei si sufletului romanesc ca domnia asimetricilor! GROAZNIC! Deprimant este ca deocamdata am impresia ca ei sunt ca un cancer in metastaza, in toate punctele vitale, distrugatori si deocamdata invincibili… dumneavoastra , oamenii politici trebuie sa le dati citostaticul! ESTE SINGURA JUSTIFICARE PENTRU ALEGEREA ACESTEI CARIERE< DE OM POLITIC! Acuma , voi , oamenii politici, sunteti ca si militarii, drept este ca in timp de pace se ingrasa pe spezele natiei, dar la nevoie de razboi trebuie sa se jertfeasca! Din pacate, si soldatii, dar asta este , noi oamenii obisnuiti suntem jerfiti oricum, nu avem sansa ca sacrificiul nostru sa devina "istoric".

    Cu stima, Maxi.

    Cu stima, Maxi.

  81. 85 blogideologic septembrie 30, 2009 la 3:54 am

    Vorbind despre “Internetul care permite anonimitatea” („l’Internet anonyme”), domnul Denis Olivennes, patronul periodicului francez Le Nouvel Observateur, îl numea : „le tout-à-l’égout de la démocratie”.

  82. 86 Mihnea Georgescu septembrie 30, 2009 la 3:59 am

    A MURIT GENERALUL NICULAE PLEŞIŢĂ! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!

    A fost un om viu, plin de umor. Îl ţin minte ca acum… Sigur, spiritele pudibonde şi crescute în teama Raportului Tismeniţki îl vor face în toate felurile. Cert este că, dacă am fi avut servicii secrete de talia celor conduse de răposatul, nu ar fi ajuns biata Ţărişoară bătaia de joc a întregii lumi.

    I-a tras o palmă lui Goma, „părinteşte”. Din punctul meu de vedere, putea să-i radă şi mai multe, Goma este un antisemit scelerat.

    Discuţiile cu Dan Pavel – de neuitat cum jubila când a aflat că angajatul lui Becali era de confesiune catolică… ba chiar îl „suspecta” că ar fi maghiar din Cluj…

    Era argeşean, s-a şi retras la Curtea de Argeş, unde avea o casă modestă. Nu a ştiut să facă averi ca trădătorul Pacepa. Avea un doctorat în Filosofie, cam ca mine. 🙂

    Avea optzeci de ani… Zilele celor mai tari dintre noi ajung la 80 de ani…

    Păcat! Se duc bărbaţii acestui Neam, rămânem cu bicisnicii…

  83. 87 Paul septembrie 30, 2009 la 5:38 am

    Dani,
    numai bale si hemoglobina („de-aia lunara” – septembrie 29, 2009 la 4:23 pm ) ai in cap, pardon: in comentarii :), fiule. Iar dupa interesul tau pentru necrofilie si gerontofilie pe care l-ai manifestat pana acum, chestia asta vine ca o confirmare ca poti fi declarat: ciudatelul blogului :). Felicitari! :). Dar, Dani, parintii tai stiu ca tu scrii pe blog in loc sa faci nani? (iar mi-a iesit rima la fix 🙂

  84. 88 Paul septembrie 30, 2009 la 5:48 am

    Vasile,
    ce se intampla cu tine, fiule? Recidivezi?
    Pai, iar ti-a tremurat falanga pe click atunci cand ai apasat „Trimite comentariul”! 🙂 si ti-a iesit libidinosenia in dublu exemplar.
    Apropo, vad ca te cam stii la rasele de vaci, esti „caw-boy” cumva sau din alte motive?

  85. 89 Roxana Iordache septembrie 30, 2009 la 6:02 am

    @nastase. Mişto scris. 🙂

    Dar dincolo de caterincă, nu strică niţică acţiune. Adică, liderii responsabili, în frunte cu preşedintele de onoare, pot determina o retragere elegantă a candidaturii lui Mircea Geoană, în favoarea independentului Sorin Oprescu. Ar fi o lovitură de imagine, care ar ţine agenda eclipsând tot restul şi ar fi, mai ales, o ridicare a PSD din poziţia umilitoare în care îl ţine Băsescu. Do it!

  86. 90 Vasile, septembrie 30, 2009 la 6:32 am

    Dani,

    Ne despart, probabi,l cel putin 25 de ani , si de aici si multe alte chestii. Dar ca sa sustin si eu trendul literar hai sa ma produc:

    Pentru mine e fecunda
    zau ca pare trufanda
    Pentru tine-i cabalina
    iapa ne-adolescentina
    daraar cind n-ajungem la slanina
    trecem toti la „o” misogina!

  87. 91 blogideologic septembrie 30, 2009 la 6:53 am

    @ Nts spune: +Malitios condei.+
    Da, însă ce am dori noi, românii simpli, de la domnul Adrian Năstase, ar fi să redacteze nişte „ordine de luptă”. Să fie oare modelul fiducial pe care îl dă, în folosirea Internetului, un „ordin de luptă” multiplu focalizat ?

  88. 92 Vasile, septembrie 30, 2009 la 7:25 am

    Reactii, pareri ,infantilisme,

    Ca sa nu-mi supar colegii , adica sa nu-i ofuschez prea prea ,am sa le comentez ideile dar nu si nickurile.

    Mi-a sarit precum barna din ochi PSDeului o postare care-l doreste pe dl.Nica retras din PSD si repropus …o copilarie.

    Un alt efeb il intreaba pe dl.AN de ce s-a intors , in cautarea timpului pierdut, si asta-i tot o copilarie ,ca sa lipsesti partidul de un specialist in momente hotaratoare nu neaparat pentru natiune ci pentru partid.

    Un sibiloi cheama la lupta organizata vocilor din PSD, de parca pina acum am avut de a face cu mimii din PSD.

    Un alt domn compara pe undeva corect politica cu sexul si capacitarea sexuala.Totusi, uni pot folosi toate fetele si toate dosurile
    din aceaiasi pozitie.

    Mai multi domni sau doamne critica din nou prestatia lui Geoana.Daca nu s-ar fi dus la Cotroceni ar fi fost aceiasi chestie , pentru critici vorbesc,.. pentru alegatori , si pentru ce ar fi iesit din gura fiului ales ,daca nu s-ar fi prezentat ….a fost de bine!

    Mai multi domni au luato literar si Vasile hop si el !

    Un domn vizionar in arta naufragiului indica faptul ca un comandant drogat ii impusca pe naufragiati in mod normal e invers.

    Un alt domn uitand de cantitatea de sare din bucate da o butada „Dar stii ce e, ca lamiia pe scrumbie?” Cred ca ar fi fost mai corect daca o dadeam eu agramand voluntar sau involuntar cuvintul potrivit pentru gura nepotrivitilor care votand au asteptat ceva si au primit altceva.

    In internele judetelelor brusc s-a nascut, cu nitzica vreme in urma, o emulatie ,cica spontana ,ferventa si dubioasa,se scotoceste de zor printre eventualele hibe si „rele” economice , ale membrilor sau sustinatorilor PSDisti , s-ar putea ca asta sa fie intradevar MAREA MIZA a lui Basescu. Se doresc noi materiale de santaj si ministru Nica ar fi fost un factor decisiv, sau pozitiv sau negativ.Adica nu ar fi fost un neutru nu-i asa tovarase Basescu?
    Ce credeti domnule AN , am dreptate?

    PS. Acum sa fiu scuzat dar Basescu este la dreapta si ar trebui sa-i spun domnule iar dumneavoastra la stanga ,ar trebui sa fiti tovarase , dar cum stanga cu dreapta-i cam amestecata , si ideologia din Romania a devenit ambidextra , scuzati-ma tovarase Nastase!

  89. 93 blogideologic septembrie 30, 2009 la 8:00 am

    @ Mihnea Georgescu
    „Goma este un antisemit scelerat.”
    Soţia lui este evreică, iar copilul lor, după toare regulile, este un evreu. Dar, hai să fim serioşi, cine mai crede în gogoriţa asta că mai există evrei autentici ? Bine, există evreii romanioţi, –precum regretatul nostru poet Ion Vinea–, ei pot clama pe bună dreptate că sunt evrei autentici, dar chiar şi Ion Vinea era acuzat de „evrei ashkenaze” şi „evrei sefarazi” (aceştia fiind „evrei prin conversie”) că era anti-semit !

  90. 94 instalatorul septembrie 30, 2009 la 8:12 am

    Zappa: omisesem pe Sf. Elena Magdalena a Drumetilor.

  91. 95 Vasile, septembrie 30, 2009 la 8:14 am

    Acu vazu-i si nu spusei!

    Un alt domn care critica calitatea limbii ,el insusi fiind un lingvist ,ne da pa, nu pe , spate cu o mare harabuleala expresionala de sorginte pleonastica.
    Nu stiu unde-i este amicul amicului care oricum si-ar anagrama numele tot un madular ar iesi sa-i comenteze bula….pe care ma simt obligat sa o redau…citez ..un “ordin de luptă” multiplu focalizat ?
    ,” am ars poetica” i-am dat foc atunci cind nu cunoastem ca un pleonasm conotativ ,se foloseste doar in animite constructi sau doar pe linga anumite adjective ,socotite de autori incomplete explicativ..ex „polifonie multiplu focalizata.Adica daca nu stim ce-s alea nu trebuie sa ne jucam cu ele, cu dansele .Pleonasmele conotative sunt jucarii periculoase in mana sau in gura, atat a copiilor cit si a grandomanilor!

  92. 96 M.Voicu septembrie 30, 2009 la 8:30 am

    FRANK ZAPA[KING] spune: septembrie 29, 2009 la 10:27 pm
    spuneti ca sunteti ”cetean romano-american,de etnie romana,indubitabila” – unde nu aţi prescurtat ca în: ”PRES. ROM parca a refuzat survolul pres. Ungariei”, ”fostii PRESEDINTI AI ROM.fostii premieri ai rom”. Nici-un cunoscut român de origine maghiară nu ar fi (atât de) superficial. Cât ”despre PIATA CU PRICINA-o fi vreun reflex mostenit”, tocmai aţi făcut demonstraţi că în România nicicum nu deranjează naţionalitatea, ci ostentaţia.

  93. 97 instalatorul septembrie 30, 2009 la 8:41 am

    Aya, iti amintesti probabil ca am scris de mai multe saptamini de ministerul turismului ca de ministerul alegerilor, de cind a fost dna Udrea prima oara la comisie. Acoperirea multivotului se va face, cred eu, prin deplasarea unor mase mari de oameni in scopuri nu doar turistice, ci si balneare (Valea Oltului in special). Si acestia – nu? – au dreptul sa se plimbe duminica prin localitatile din zona. Avem urmatoarele idei: este creata, prin turism si tratament subventionat (din bani publici) o mare deplasare de oameni prin tara, care sa faca foarte grea urmarirea situatiei votului. O harababura a deplasarilor. De aici se desprind doua cai: una, plasarea multivotantilor basescieni in aceasta masa de oameni in deplasare, iar a doua, o intensa propaganda – pentru a-l vota pe Basescu – in rindul celor care vor beneficia de subventiile pentru turism si tratament si care nu sunt multivotanti. Ideile nu sunt foarte noi, una se bazeaza pe propaganda anilor ’50 (stalinisti) iar alta pe capacitatea tehnic redusa a politiei/justitiei de a instrumenta multe cazuri, potrivit procedurilor legale (exemplu, cu multi ani in urma, un politist ii spunea unui cunoscut de-al meu, pe vremea retrocedarii pamintului, ca politia identificase intr-un singur judet peste 20000 de falsuri vizibile cu ochiul liber – cum ar fi texte scrise cu pixul si date ca fiind scrise in 1938 cind nu existau pixuri; tehnic insa si dupa canoanele legii, laboratorul criminalistic judetean nu putea instrumenta mai mult de 1 caz saptaminal, adica picau doar citiva ghinionisti, in acest ritm doar instrumentarea cazurilor celor mai vizibile ar fi cerut 400 de ani). Un pericol creat de dl Nica la adresa acestei posibile fraudari a fost dezvaluit chiar de el: nu au mai fost facute dosare pe persoane ci pe autocare. Posibilitati de actiune exista, iar dl Nastase poate face cite ceva: parlamentul poate amenda legea electorala in scopul micsorarii riscului de fraudare a alegerilor. Iar daca oamenilor li se explica despre care sunt riscurile, atunci cred ca ei vor intelege. Astfel: poate fi limitat numarul sectiilor de vot care accepta liste suplimentare, poate fi limitat orarul de votare pe liste suplimentare, poate fi chiar interzis votul in alte localitati (cine pleaca de acasa stiind ca sunt alegeri nu voteaza),… Eu cred ca PSD nu trebuie sa cedeze la nici un fel de solutie propusa de presedinte atit timp cit dl Nica nu este acuzat de nimic. Daca dl Nica va fi acuzat de ceva (incompetenta,…) cu dovezi palpabile, atunci PSD trebuie sa puna un alt ministru al sau in locul lui. Nu interimar, nu independent, nu din alt partid. In adevar, dl Nica a gafat in citeva situatii in care a vorbit public, situatii pe care le-am si ironizat pe blog. Dar PSD trebuie sa ceara public dovezi palpabile privind activitatea defectuoasa a dlui Nica iar apoi sa il inlocuiasca, cu un alt delegat al partidului.

  94. 98 Aya septembrie 30, 2009 la 8:43 am

    @

    Mihnea Georgescu

    AI FOST INTOXICAT IN MOD PENIBIL: PLESITA A FOST UN CRIMINAL CU SANGE RECE! EL A ORDONAT (SI) ASASINAREA MAMEI MELE!

    Daca afirmi ca esti detinatorul unui titlu stiintific – doctor in filozofie- inseamna ca textul referitor la Plesita contine sigur un neadevar LEGAT DE TINE: nu l-ai cunoscut si ceea ce scrii ti-au spus altii, mintindu-te si indemnandu-te sa scrii toate aceste sub numele tau.
    Daca l-ai fi cunsocut pe Plesita- vrfau sa spun, daca ai fi stat de vorba cu el- sigur nu ai fi spus acele cuvinte de lauda depsre „instructia” lui.

    Daca l-ai cunoscut si afirmi ca Plesita avea talia intelectuala a unui doctor in filozofie, inseamna ca spui ALTA MUNCIUNA legata de tine. Mai exact, este imposibil ca un doctor in filozofie sa afirme despre Plesita acele lucruri superlaudative intelectual.

    (Atrrag atentia asupra faptului ca Plestita nu avea talia ibtelectuala a unui doctor in filozofie- asta a fost formualrea mea. Daca a dobandit vreodata acel titlu, a procedat precum Elena Ceausescu. Daca nu stiai, teza Elenei Ceausescu a fost adusa in Romania tot de spionajul TS).

    PORTRETUL LUI PELSITA FACUT DE UN CUNOSCATOR IN MATERIE
    Plesita era agramat, vulgar, brutal, total lipsit de educatie si cu un nivel redus de inteligenta, de-a dreptul primitiv.
    Scria greoi, cu greseli gramaticale penibile.
    Avea formulari „bolovoanose” si ridicole.
    Nu stiu daca, in viata lui, citise o carte din scoarta in scoarta – in nici un caz tratate de filozofie!
    De altfel, se lauda cu faptul ca nu citeste, ca nu a citit, ca nici nu ii place sa citeasca si ca dispretuia intelectualii.
    Se lauda cu faptul ca ii calca in picioare pe cei incapabili sa fie brutali- stia si spunea ca aceia sunt „cei cu carte”. Se lauda cu putinatatea invataturii lui, afirmand ca a invata insemna pierdere de vreme si ca, daca si-ar fi „pierdut vremea invatand” nici nu ajungea, nici nu ramanea pe inalta functie detinuta in Securitate.
    A ramas in functia respectiva pentru ca era un criminal cu sange rece- omul de care avea nevoie Ceausescu, dupa 1978- aflat in relatii directe cu criminali internationali.

    Pe cei incomozi i-a lichidat fara sa stea pe ganduri (de altfel, nici nu prea gandea- in cazul lui era vorba despre rudimente de conexiuni).
    Unii dintre ei i-au scapat (Mihai Pacepa, Constantin Rauta, Taceanu, Turcu).

    Era un tip las.
    Ca sa nu aiba probleme, spunea cele mai incredibile minciuni (dintre care, unele, produc efecte si acum).
    Astfel, in 1988, Ceausescu l-a chemat la raport, intrebandu-l cum este posibil ca, dupa ce Carlos Sacalul (si alti criminali internationali) fusesera platiti cu milioane de dolari ca sa-i lichideze pe Mihai Pacepa (dar si pe Rauta si pe ceilalti) nu se raportase nici o „executie” de gen.
    Speriat, lasul Plesita i-a „raportat sefului” Ceausescu o minciuna: anume ca fusese executat (ucis) Constantin Rauta (cercetator la NASA, in acea perioada- loc din care s-a si pensionat, anul trecut).
    Probabil, a fost primul nume pe care si l-a amintit (despre Mihai Pacepa nu putea sa minta sfruntat, pentru ca, daca ar fi fost ucis acesta, s-ar fi facut valva internationala).
    Ca atare, Rauta a fost inscris in evidentele oficiale romanesti ca decedat.

    Cu cativa ani in urma, Costel Rauta, venind in Romania si, incercand sa isi schimbe pasaportul, a decoperit ca „era mort”.
    A urmat o intreaga tevatura cu oficalitatile romane, pentru a demonstra ca traieste (lucru pe care, logic, nu il contesta nimeni, dar documentele oficiale aratau altceva- lucrurile trebuiau puse de acord).

    Criminalul Plesita este cel care a „furnizat” un om apropiat lui (destul de tanar, in 1975) pentru ca, in combinatie cu serviciile armatei, sa il rapeasca, sa il scoata peste granita trimitandu-l la moarte sigura pe Opoevici (caz celebru).
    Deci, Plesita il are pe constiinta si pe Opoevici!

    Nu imi spune ca nu este asa.
    Sigur vorbesc in cunostinta de cauza.

    Si acum, una dintre cele mai importante informatii, pentru mine:

    CRIMINALUL PLESITA A ORDONAT ASASINAREA MAMEI MELE.

    Mama a murit in chinuri cumplite, lent, iradiata (i-au dat celebrul RADU).
    Cunostea simptomele- mi-a spus ce se intampla cu ea, pregatindu-ma pentru cand nu avea sa mai fie (nu a durat mult!).

    Mihnea, fie minti cu buna stiinta in postarea ta- si, in acest caz, ma intreb de ce?- fie ai fost indus in eroare de altii, crezand min ciunile pe care ti le-au spus.

    In cel de al doilea caz, te sfatuiesc ca, pe viitor, sa fii mai precaut cu vehicularea informatiilor (de exemplu, asocierea ta cu Plesita, din perspectiva omului de stiinta- doctorului in filozofie- te descalifica total; pentru ca stiu cum scrii si cum gandesti, imi pare imposibil ca afirmatiile din postare sa reflecte ceea ce crezi; sunt, cel mai probabil, intoxicari pe care le-ai preluat si vehiculat de buna credinta fiind).

    Criminalul Plesita a murit in Sanatoriul SRI.
    Cum a ajuns acel criminal in sanatoriul SRI, ramane un mister.
    Dupa crimele comise, a trait relaxat dintr-o pensie imensa.
    Este fals ca nu avea avere- avea, avusese bani foarte mujlti, toata viata.
    Sctivitatea lui de criminal cu sange rece fusese foarte profitabila.
    Mi-e scarba!
    Ar fi meritat sa moara in chinuri inzecite fata de mama, a carei asasinare a ordonat-o – si care a murit tanara.

    P.S.
    Ma voi opri aici cu textul.
    Cu o singura mentiune in plus: Mihnea, esti cel putin ciudat!
    Pe de o parte, te revolti impotroiva lui Goma pentru ca este antisemit (ai dreptate- dar nu pentru asta i-a „ars” Plesita o palma; daca vrei sa stii, Goma a fost torturat, nu a primit doar „o palma”!) iar, pe de alta parte, referirea ta la Vladimir Tismaneanu este, evident, pejorativa (ii dai un alt nume- s-a numit totdeauna doar Vladimir Tismneanu, iar Raportul poarta, generic, numele Raportul Tismneanu).
    Cum se impaca aceste doua lucruri?

    Mihnea, nu faci bine acceptand sa fii varful de lance al unor personaje abjecte.
    Eu pot doar sa-ti dau sfatul sa-ti selectezi mai bine anturajul si sa nu mai scrii nemernicii despre cei care nu le merita si, pe de alta parte, sa lauzi criminalii cu sange rece.

  95. 99 Aya septembrie 30, 2009 la 8:45 am

    @

    Mihnea Georgescu

    Rectificare: corect, Raceanu

  96. 100 Vasile, septembrie 30, 2009 la 9:09 am

    Daca vreti o informatie falsa cititi-l pe blogidelogic. Cred ca ,cel putin privindu-i pe evrei Filipas a blocat pur si simplu googleul nu numai a lui Vanghelie care dupa tata si dupa Filipas ar fi safard..
    Sincer l-as fi lasat in pace in aberatia mizera in care se auto-descanta daca nu incerca sa ne invadeze cu aleleasi idei si pe aici , hai sa-l citez”ashkenaze” şi “evrei sefarazi” (aceştia fiind “evrei prin conversie”)……Ca sa nu imi extind comentariile am sa citez din wikipendia, doar ca ca sa nu se mai dea „berber” de origine dacica descalacat din cohortele palestiniene. citez Sefarzii sunt evreii de rit spaniol ce au emigrat la sfârşitul secolului al XV-lea din Spania şi Portugalia în nordul Africii,în Italia, în Orientul Apropiat, în peninsula Balcanică şi în Sudul României, ulterior şi în Anglia, Olanda şi America. Au vorbit vreme de sute de ani limba ladino sau iudeo-spaniola, bazată pe graiul castilian din evul mediu.inchei citatul .
    Mai filipas ai gresit din nou directia , Sefarzii au emigrat dinspre Europa spre Africa si nu invers , si inca ceva berberii aia care-i faci daci sunt tot asa de vechi ca si chinezii, si deci si dinaintea lui Traian si a colonizarii Daciei …si pur si simplu lipseau din Palestina ,si atunci cind s-au format legiunile romane din Palestina si acum cind elucubrezi aiurea!

  97. 101 Paul septembrie 30, 2009 la 9:25 am

    Ia te uita, Vasile isi posteaza, cu mana tremuranda, amintirile din urma cu un sfert de secol! 🙂 (septembrie 30, 2009 la 6:32 am).
    Bai, domnu’ Vasilica, ai ghicit ca Dani este in perioada pubertatii, in care se unfla hormonii in tine, de aici pare el mai ciudat cu limbaju-i plin de „acnee semantica” :), dar tu, bătrâiorule, tu ce scuza ai pentru deviantele-ti eroticoide? Ca doar n-o fi de la prostata, fiule?! 🙂

  98. 102 Sibilla septembrie 30, 2009 la 9:26 am

    @frank zapa…,
    1. Mândră sunt, am subliniat de altfel, cu originile mele, adicătelea, corcitură de oltean de pe Godeanu şi sârb din Banatska Klisura. Din nefericire Banatul a ajuns * fruncea * la mânării, hoţie pe faţă, cumetrii, doar ne * conduce * naşul cu suta de fini şi vorba lui Ciuvică, tartorul pretenar- partener de afaceri al buldogului Blaga, actual fost-di tăti… n-aş mai auzii de el nici eu nici bănăţenii,căci ni-e scârbă !
    2. Mai degrabă arkană, nu ceea ce aberant încercaţi să induceţi, că n-aţi * tăvălit * dvs nici un prostănac ori răspopit mitoman, marionetele baronilor, aşa cum eu am curaj!
    3. Nu dvs sunteţi adeptul Dialogului, pentru că, eu de pildă agreez dialogul, polemica, CONSTRUCTIVĂ nu vorbele-n vânt , ori dvs faceţi paradă cu…. nimic. Ieşiţi la înaintare cu ceva soluţii, chiar la atât se reduce capacitatea dvs, la a înfrunta o furnică, ce vă dă la orice oră,fără falsă modestie, lecţii de rezistenţă, supravieţuire, bărbăţie… că-mi vine să dau cu voi de pământ, dincolo de teorii, analize interminabile, nimic concret, aşa * buni * sunteţi… mă refer la cei ce hălăduie cu cioara vopsită prin spaţiul virtual,desigur.
    Concluzionând, când aveţi ceva de subliniat, spuneţi lucrurilor pe nume, eu aşa fac, până atunci, recunoaşteţi înfrângerea/greşeala, eu vă completasem dând nume, v-aţi aruncat orbeşte aiurea şi-n doru lelii la * atac * ( între ghilimele, pentru că numai atacNU e ) şi, ce-aţi obţinut?!
    Vă amuză stilul meu, pe mine mă scârbeşte faptul că păcălicii-politichiei mioritice,de absolut toate coloraturile, fac concurenţă tragi-comediilor lui Kusturica,iar poporul amarât suferă şi plăteşte incompetenţa, inconştienţa, ticăloşiile lor fără de margini.
    Şi închei, sfătuindu-vă paşnic : când veţi face, lupta, spune, implica precum dumneamea, atunci să bălăcăriţi pe-acilea, până atunci, pe limba română şi fără să mă* folosesc * de regionalisme, insist cu un proverb – * tăcerea ca mierea * sau, * dacă tăceai…. * .)
    Sibilla

    @vasile… ,
    Labilitatea emoţională, nevoia de recunoaştere, bănuiesc că cea de apartenenţă ţi-e bine conturată,nu-i aşe, şi mă refer la apartenenţa la un grup… dorinţa de-a ieşi în evidenţă cu orice preţ , cu orice, te-a înaripat, again…
    Păi Întâi Prostănacul patriei, nu mim este, şi jucăria baronilor locali,că-mi vine să urlu… ??
    În fine, observând * trecerea * ta şi atitudinea oscilantă şi vădit provocatoare pe acest blog, cu ce trebi pe-acilea, sincer, nu mă interesează, nu mă impresionează, dar, nici nu doresc să te reţin! Diferenţa constă-n faptul că sibilina NU are stăpân, nu şed cu teoriile parfumate şi analizele interminabile într-o mână şi laptopul în cealaltă făcând pe viteazul din spatele monitorului doar, ci, îmi risc viaţa prin Banatul Montan unde-o tunat şi i-a adunat pe toţi ghiavolii laolaltă, pe când tu… diversiuni, cotite, vorbărie, cam atât.
    Cum spuneam, nu te reţin, ai treabă, măcar fă-o cum trebuie, apropo de infantilisme, tavariş.
    Sibilla
    P.S. Pe Nica-l zgândără mai ales blaga şi frunzache, între noi fie vorba,iar pe turmentatul băsescovici, zic să-l ia acasă şi să-l agaţe trofeu de * succesuri * pe pereţi orice pămpălău în izmene, că zău nu se opune nima-n lume!

  99. 103 blogideologic septembrie 30, 2009 la 9:56 am

    @ Aya
    Ce rude avea la Tismana acest Vladimir Tismăneanu ? Hai, spune-i pe numele adevărat, Tismeneţki. Dacă nu eşti din fostul judeţ Soroca, de ce te bagi în evaluarea şi echivalarea Tismeneţki – Tismăneanu ? Şi de ce nu ştii chiar nimic despre crime, crime, crime, ei da, vorbesc despre asasinate împotriva răzeşilor sorocenilor, comise de Lioncik Tismeneţki !

  100. 104 Daniel septembrie 30, 2009 la 10:02 am

    Vasile,
    bless u, m-ai facut sa rad de dimineata :-). E ok sa raspunzi cu adresa, dar privitor la subiecte nu la persoana sau cu „argumentum ad personam” cum spuneau cei din vechime. Dealtfel prea multi comentatori par sa isi piarda ratiunea in ultimul timp, poate fi de vina contextul social pe care il parcurgem. Dl. Nastase este un sustinator al regulilor, eu sunt mult mai flexibil, dar uneori ele ne ajuta atunci cand intuitia ne paraseste. Sa fii iubit!

  101. 105 blogideologic septembrie 30, 2009 la 10:03 am

    @ Aya
    Dar unde a murit Gogu Rădulescu, în ce sanatoriu ? Mă interesează, dacă tot le ştii tu pe toate, întreb ! Iar metoda de iradiere Radu era aplicată numai în Bucureşti, ori aparatura a fost transportată şi în alte oraşe din ţară ?

  102. 106 Paul septembrie 30, 2009 la 10:06 am

    Vasile,
    „acu vazu-si si nu spusesi” ? (septembrie 30, 2009 la 8:14 am) :).
    Acum pricepi, oare, de ce te-am banuit eu „caw-bou”, pardon: „caw-boy” :)?
    Ieri te-ai „desconspirat” cand ai vrut sa-ti exprimi „idea” nustiucare, azi iti baigui mai departe analfabetismul, dar tu vrei sa participi la discutiile serioase, nu? :).
    Ai ajuns cu lectura pana aici? Bine :).
    Pai, domnu’ specialist in holstein, nu-i nicio problema ca esti vacar, problema este ca ti-a tras cineva fibra optica in grajd, pe sub staul ca sa te conectezi si tu wireless de langa şiştarul cu lapte :). Intelegi?:)
    Hai, ca mai ai de tras la gramatica cam doua semestre, ca sa poti ajunge la stadiul de semi-alfabetizat…

  103. 107 blogideologic septembrie 30, 2009 la 10:07 am

    @ Vasile spune, septembrie 30, 2009 la 9:09 am : +Daca vreti o informatie falsa cititi-l pe blogidelogic.+
    De ce eşti aşa de înspăimântat de ceea ce spun eu ? 🙂

  104. 108 blogideologic septembrie 30, 2009 la 10:36 am

    Vasile spune „wikipendia” în mod repetat. De ce, rimează bine cu stipendia ? Le transmit celor care te stipendiază, să nu-ţi mai dea banii, că prea îi demaşti ! Şi de ce nu l-aţi învăţat pe Vasia, la pregătire, şi nişte principii elementare de gastronomie mediteraneană ?

  105. 109 Draghi Puterity septembrie 30, 2009 la 11:57 am

    @Aya

    Iarta-ma ca intervin pe acest subiect atat de dureros pentru tine (se simte in fiecare fraza…), dar la fel de plauzibil e si scenariul conform careia mama ta a fost ucisa de cei carora Pacepa le-a deconspirat reteaua romana de spionaj economic. Nu vad de ce ar fi facut-o Plesitza, sau altcineva din Romania. Ca sa se razbune, riscand o degradare si mai accentuata a realtiilor romana-americane? Nu era in stilul lui Ceausescu, nici sa ucida, nici sa se puna rau cu „cei mari”, iar Plesita nu ar fi facut asa ceva fara aprobarea lui Ceausescu. Daca ar fi vrut sa statueze un exemplu, ca sa ii descurajeze pe altzii sa tradeze cum a facut-o Pacepa, ar fi ucis mai degraba familia lui Pacepa, nu colegii, nu crezi?

    Daca mama ta a excelat in acest domeniu, cum pari sa sugerezi tu, eu cred ca nu romanii, carora le-a facut servicii mari din cate am inteles, au ucis-o, ci altzii, carora le-a adus deservicii. Probabil americanii (sau in general „vesticii”, includ aici si Europa de Vest si Israelul), sau poate chiar rusii, pentru a sterge urmele faptului ca tehnologia furata de romani din vest ajungea si la ei. Spre deosebire de Pacepa, mama ta nu a facut deservicii Romaniei. OK, poate exista suspiciunea ca fiind colaboratoarea lui Pacepa, va fi racolata de acesta, si va deveni o „cartiza” in CIE. Sau ca va dezerta. Dar atunci consecintza logica ar fi fost sa fie urmarita, sa fie momeala care sa deconspire alti agenti straini, nu sa fie omorata.

    Legat de Costel Rauta, la fel ca si in cazul lui Pacepa, avand in vederea varsta inaintata, nu pot sa nu ma intreb: sunt ei persoanele reale, sau doar niste personaje, sau chiar agentzi legendatzi, care vor sa ia identitatea persoanelor respective, din varii motive? Stiu ce o sa-mi spui, ca tu il cunosti pe PAcepa, ca il simtzi, s.a.m.d. Dar te-ai gandit vreodata ca tocmai implicarea ta emotionala in cazul Pacepa dublata de elocventza si activismul tau, te face un subiect predestinat unei manipulari?

  106. 110 FRANK ZAPA[KING] septembrie 30, 2009 la 1:04 pm

    SIBILLA-ei de data asta ai reusit sa ma iriti putin,poate chiar mai mult.vreau sa-ti spun ca ar fi interesant de stiut romanii de pe valea timocului si din voivodina oare sunt tot asa de mindrii ca tine?oare isi pot afisa mindria si originile?
    ce il tot vinturi pe killerul ARKAN ,pe aici?adica ce vrei sa ne spui tu noua bagind la inaintare numele unui KRIMINAL SOVIN TEORIST,care s-a remarcat prin cruzimii incredibile?
    mai las-o femeie in fasole cu genul asta de comparatii si trimiteri.
    daca pt tine asemea tirituri umane sunt puncte de reper ,atunci mindria ta este zero,fara nici o valoare si toata vorbaria asta e de prisos.
    ma intreb de ce nu ti-ai luat modele umane mai spalate unanim recunoscute in lumea asta,poate pt viziunile tale de stinga si extrema stinga puteai sa te raportezi la NELSON MANDELA-un model de stinga unanim recunoscut pe orice meridian.
    ma mir ca nu il preaslavesti pe STALIN.

  107. 111 FRANK ZAPA[KING] septembrie 30, 2009 la 1:09 pm

    Maximmouse-toti avem zile bune si zile mai putin inspirate.
    daca as fi femeie ti-as spune ca daca nu ti-au placut luarile mele de pozitie,ca,,TRAVERSEZ PERIOADA AIA’…..mi-aduc aminte ca printul CHARLES ii spunea camiliei intr-o convorbire privata ca ar vrea sa fie ta…..ax…..
    dar vorba dl. NASTASE-unii nu au citit instructiunile de folosire…a textului.haaaaaa

  108. 112 Sibilla septembrie 30, 2009 la 2:47 pm

    @frank zapa,
    Am reusit !!! .)
    Iată-te-n toată splendoarea, desfăşoară-te, eu te-am mirosit, pentru ceilalţi te-am * atras * şi-ai picat ca musca-n zăr ( sper că cei acela zăr ştii.. )
    Modelele mele, ca să-ţi faci idee .) Eminescu, Ştefan cel Mare, Cuza, Ţepeş, ca să te irit şi mai tare , Ayrton Senna ( decodifici tălică, ce şi cum ), evident şi bine ştiut de absolut toată suflarea miriştilor virtualului şi nu doar, D-l Preşedinte Ion Iliescu, ş.a.
    Zeliko, Arkan, dincolo de aberaţiile şi mizeriile pe care le-ai scuipat tu şi alţii ca tine, orice-aţi spune, a fost un Mare Patriot, un Erou, un leader, nu a făcut decât să-şi apere valorile în care-a crezut, nu el a atacat. Frumos bărbat, recunoaşte. Arkan NU a trădat precum mare parte din * politicienii noştri * neamul, patria, interesele poporului ! Ai * noştri * fac sluş pe la porţile oricui, eu militez pentru păstrarea identităţii şi unităţii, consider că NU e nevoie să ne ploconim nici la uşile occidentului, nici ale ruşilor, însă clasa politică lasă mult de dorit, nu ne merită, punct.
    Românii din Valea Timocului zici… ei bine, adevărul e pe undeva la mijloc, nu cum aiuristic şi din neştiinţă-l prezinţi, iar neştiinţa e mai gravă decât prostia ! Au şi ei dreptate, vlahii, căci aşa se consideră, au şi sârbii dreptate, lucrurile au început să progreseze şi acolo, dar matale eşti claro în afara subiectului, deci abţine-te.Ai reţinut, da? Nu românii, căci sunt vlahi, ei spun , nu eu şi între timp au obţinut şi nişte drepturi, altele încă nu, * avem timp pentru toate *, îmsă nu cu abordări de cioflingari genul frank zapa… fără supărare 🙂 Argumentez:
    D-na Sibilla ( pt ochii publicului ), Sibilla ( adică, băi asta ), apoi, femeie ( zise * macho * care e.. )…. deci,chiar mă amuz, dacă am de ce .) 🙂
    Recitirea proverbelor de mai sus, înţelegerea lor de către tălică, SE IMPUNE, măi dragă !
    Crime,orori incredibile au comis mafia albaneză, USA, la ordinele tartorilor din umbră, Vietnam, Hiroşima, fosta Yugoslavija, etc, la fel ruşii, fie şi numai prin expunerea populaţiei locale din Ciudanoviţa radiaţiilor ( uraniu ), cică mână de lucru ieftină şi vai * grijă *, despre altele las cunoscătorii şi avizaţii să vorbească. Cât despre Arkan, ca să-ţi dau un exemplu, vine frank zapa în casa mea să-mi impună reguli şi să-mi facă * ordine * omorându-mi mama, batjocorindu-mi fiul, dărămându-mi mobila şi instalându-şi bine mersi mai apoi una, alta pe acolo… franjuri nu rămân din tălică şi tot neamul încă o sută de generaţii, capisco ? Sârbul e un OM dintr-o bucată, dă cămaşa de pe el, dar, nu-l trăda, nu te lua de mamă, copii, de tot ce are Sacru, căci, da, nu iartă şi nu uită şi bine face. Respectă, ceea ce merită respectat, iar respectul se impune acolo unde nu există, căci de unde nu-i , nici Doamne, Doamne nu-ţi bagă-n traistă… mucles şi gura mică-n faţa sârbilor, * curajoşi * ca tălică !
    Subliniez, sunt cât se poate de calmă, am potenţial şi răbdare să * tăvălesc * guguştiuci, nu te ţine să duci războaie de durată, pe cuvântul meu de ONOARE, şi pt mine onoarea e Sfântă. Pe limba română : nu mai cere că ţi se va da şi, NU poţi duce . Ce să-ţi fac, luai şi de la sârbii mamei şi de la olteni ce-o fost mai * rău *, las-o moale cu tehnicile de intimidare că nu ţin cu dumneamea, cât par eu de furnică, şi, ca să te temperezi niţel, ca să vezi că-s paşnică şi cu un dezvoltat simţ al umorului când vreau eu, desigur : * mică, mică, dar ridică * 🙂 … ( acu poţi să mă etichetezi şi * derbedeaua dracului * ) :))

    Să auzim şi de bine, Doamne Ajută !
    Sibilla
    P.S. Nu te lua de Maxi, unul din prietenii mei de suflet, pe care-i stimez şi respect, adevărul e că te-a pus la colţ chiar elegant, ceea ce, cu fiecare rând în plus al tălică, constat că NU MERIŢI, după modul jalnic în care-ai ales să răspunzi, vorba dragului de Maxi, ai reuşit să arăţi exact cine eşti şi cât poţi, de succesuri nu alta, liberalilor le e ruşine cu asemenea manifestări comportamentale deviante ca al tălică, să crezi ce spun ! Prietenii mei liberali ţi-ar tăia limba cu drujba, plastic vorbind :)) Zbogom !

  109. 113 Alex septembrie 30, 2009 la 3:36 pm

    Iordache: las-o balta cu iepurii basescului. Adevarata miza este reprezentarea externa a Romaniei.

    FRANK ZAPA[KING], mi-as dori si eu oameni de nivelul angajatilor din institutiile publice americane. Sau macar din Ungaria. Administratie, invatamant, sanatate, servicii. Problema e ca trebuie sa-i platesti. La noi insa, prioritare sunt „investitiile” (mai pe romaneste, contractele strategige ale firmelor de familie cu statul).
    Ai sesizat bine: Romania merge pe „pilot automat”. Da, suntem singura tara din Europa unde functionarii fac munca voluntara. In spitale, SMURD (la Sibiu, serviciul medical de urgenta se desfiinteaza din lipsa finantarilor, in timp ce „oamenii de afaceri” de partid si presa prospera; Ardealul e civilizat, dar falimentar, o „republica” bombardata), Politie, serviciile care lucreaza cu fonduri europene, diplomatie, centre de cercetare, scoli, administratie locala. Dar vezi tu, firmele americane si multinationalele ar trebui sa plateasca si impozit. Stiu, suntem la Periferie, ne cunostem lungul nasului, dar ne jucam cartea in lumea a treia.
    Nu sunt de stanga, mi-as doi o dreapta precum cea din Germania. O Angela Merkel (date fiind masurile anticriza pe care le-a luat Germania) ar fi receptata in Romania drept un politician de stanga, o stanga moderna, cu o componenta conservatoare, care s-a remarcat prin sprijinirea producatarilor autohtoni. In Germania, mentinerea puterii de cumparare a consumatorilor (pensionari, bugetari, lucratori privati, mici intreprinzatori) a constituit cheia succesului in lupta cu criza. De altfel, si in SUA.
    Macar o dreapta precum cea din Ungaria, daca a privi la Franta si Germania (repet, in contextul guvernarilor DE DREAPTA) inseamna a nu ne vedea lungul nasului.

  110. 114 FRANK ZAPA[KING] septembrie 30, 2009 la 3:38 pm

    SIBILLA-citesc textul tau si ma minunez-auzi dom’le VLAHI-HAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIII,uite cu ce povestioare vine tov. sibilla la mine,ca apoi sa-mi vorbeasca despre mindria sirbului-wow ,sourry women-you it-s crezy,crezy women.
    da mindria romanilor de pe valea timocului unde-i?dar sutele de romani impuscati in dunare de granicerii sirbi pe vremea cu milosevici si a lui ceasca cine ii plinge?
    cui crezi stimata doamna ca-i vinzi povestioare siropase cu mare prietenie SIRBO ROMANA?
    nici nu vreau sa mai vorbesc de vremea cind TITO ERA IN SCIRBE CU RUSII,pt ca granicerii romani au fost cei care au platit tributul de singe fara a putea riposta.
    comunismul indiferent unde s-a cuibarit a lasat in urma sa numai scirba intre popoare,discriminari si multe cadavre.
    ARKAN si-a omorit propiile neamuri si propii frati,doar pt ca erau de alta confesiune religioasa?
    cum e posibil sa gindesti in acesti termeni dementiali ,FEMEIE’
    adica tu nu vezi ce fac astazi conducatorii sirbi?ca ii denunta pe toti crimanlii de razboi?
    logica ta distorsionata este de mult o relicva istorica,lumea se indreapta spre altceva nu spre LOGICA RAZBUNARILOR SI A CRIMELOR FARA SFIRSIT.
    esti de compatimit SIBILLA-esti dintr-o alta lume,dintr-o alta istorie.
    sa nu-mi spui ca esti o fantoma care bintuie pt ca nu-si gaseste linistea.

  111. 115 creierdelux septembrie 30, 2009 la 3:42 pm

    o solutie pt alianta, o sustineti?

    De ce nu propune Basescu un independent in locul lui Radu Berceanu si un om din Opozitie in locul lui Emil Boc? ..

  112. 116 Vasile, septembrie 30, 2009 la 3:53 pm

    Mai dacule berber,
    , wiki… mue Titus ,fara rima, e doar o sursa care nu mai poate fi acuzata de un alien at ca ar fi ruseasca , inventata,sau incorecta!Totusi ti-a jucat o festa la berberi…Si daca cineva doreste sa te controleze si pe tine dar si pe clona ta ,madular fara substanta , face click pe wiki si se convinge ca iti ploua pe dia prin mansarda pina la duşumeaua de la parter.( duşme ,cuvint de origine berbera provenind de la pardoseala din lemn din corturile berbere,sursa blogurile lui Filipas, ,postarile acestuia cea mai recenta ieri ,alaltaieri cea mai tarzie 15 Noiembrie 2008)
    (Ati fost la mormantul eroului necunoscut ? )
    Apropo spune-i clonei Paul ca in momentele lui de ne alienare si coerenta sa consulte dictionarul lui Ovid Densusianu. Sincer nu inteleg
    de ce s-a suparat ca i-am anagramat numele ,nume care inseamna alint , dezmierdare, creatie si pro-creatie ,in sensul sau latinesc insa este desconspirat ca o pullus adica gaina.Mai gaina daca nu mai ai ,daca ai uitat ce-i aya uita , sterge din memoria si anagrama propriului tau nume!
    Hai sa comparam sursa filipas alien at his own brain boiled juice…După ce împăratul Traian îi cucerea pe daci, o parte din populaţia recalcitrantă este mutată în Africa de Nord. Acolo vor deveni “berberi”.
    ( Au fost niste mutatii , romane insa , dar a fost altceva prea greu pentru capul lui filipas)
    E mai greu ca alien atul sa consulte enciclopedia britanica , asa hai sa nu mai apelam la wikimue ca acolo nu prea a avut de unde sa invete cine sunt berberii si sa-i citam din surse arabe , nu ca berberi ar fi acum arabi sau daci cum vrea „aliniatul”, citez The Berbers lived in north Africa long before the arrival of the Arabs, and their culture probably dates back more than 4,000 years. Berber states known as Mauritania and Numidia existed in classical times.
    Alienatul, precum Basescu care-l tine in domnie pe Vlad Tepes 147 de ani sau il intinereste de Domnul Tarii Romanesti Neagoe Basarab cu o suta de ani are supra inundat parterul.

    tot la aceia care-i da lui filipas fiori stiinta ……exprimata pe scurt in asa zisa wiki mue filipas

  113. 117 Alex septembrie 30, 2009 la 4:30 pm

    Cat despre sarbii din Kosovo, sa fim seriosi:
    La inceput de mileniu III, sarbii din Kosovo sunt singurii europeni ucisi din cauza limbii, culturii si etniei lor, complet privati de libertatea de a se misca si munci. Crime impotriva lor si a culturii lor sunt comise, nu in vreme de razboi, ci in prezenta a 40.000 de soldati NATO si ONU.
    http://ro.altermedia.info/yugoslaviakosovo/sarbii-din-kosovo-incotro_6288.html

  114. 118 FRANK ZAPA[KING] septembrie 30, 2009 la 7:52 pm

    dle alex-nu pot sa va contrazic,din mai multe motive,in primul rind pt ca aceasta romanie post decembrista a fost croita de un neica nimeni,care de orice poate fi suspectat doar de intelegerea fenomenului economic nu.
    cind continui sa crezi ca propietatea e un moft,e greu sa vezi cum alte tari unde traditia si respectul pt munca este number one.
    in timp ce politicienii romani se luptau cu legile date tot de ei,si-si munceau creierele cum sa fenteze legea,cum sa-si multumeasca clientela politica angajundu-i in institutiile statului,europa,usa,se gindea si punea in scena un aparat birocratic,suplu,elestic si foarte mic numeric.totul se digitaliza-internetul era exploatat la maxim,inclusiv votul electoronic. ginditi-va in statele unite in administratia statului[puterri locale,ale statului si cele federative ] birocratii reprezinta 2,1%din populatia statelor unite.
    in romania aparatul bugetofag din forta activa de munca reprezinta 33%.este incredibil,la un om care aduce plus valoare ai 1,3 pensionari si o treime functionari publici.
    si atunci e de mirare ca inca tara asta nu a explodat.
    pina cind cred unii politicieni ca se poate asa?
    dle. alex.uitativa in C.V.politicienilor romani,marea lor majoritate au trait din bugetul de stat-nu au produs un leu pt tara asta,dar de consumat…..cit 20 de romani la un loc.
    dv vedeti doar efectele-cauza,oare nu trebuie mai intii sa punem diagnosticul bolnavului si apoi sa incepem tratamentul ,ori interventia chirugicala.
    cum va explicati inapetenta unor politicieni fata de reformarea statului roman?
    de ce laitt-motivul,este,nu-i momentul potrivit?pt ca puterea unui partid care se sprijina pe bugetari ,care nu se stie, este sindicat,ori este partid,dispare daca accepta regulile jocului economic.
    va reamintesc ca in 2003 dl. ADRIAN NASTASE ,a avut curajul sa propuna in partid ,SCHIMBAREA metodei de impozitare,sa treaca de la impoozitul progresiv la taxa unica-cum a reactionat partidul?haaaa

  115. 119 Sibilla septembrie 30, 2009 la 10:11 pm

    @frank zapa…,
    Propun să scrii o carte, se impune, va merita citită… bibliografia,desigur .)
    🙂
    Nu reuşeşti să mă enervezi iar lupte, polemici, duc atunci când am cu cine, sincer. De alfabetizarea tălică pe teme, cam multe, nu am timp, ia meditaţii sau documentează-te din cel puţin douăjde surse şi revi apoi .
    În naivitatea ta chiar crezi că mă fugăreşti pe mine de undeva ?
    Recunoşti că ranchiuna te conduce neputând ierta faptul că te-am banat pe Sfinx cu multe luni în urmă,pentru că la mine-n * casă * nu-mi împroşti prietenii cu noroi ?
    În fine, mai zii, te rog să mai zici, îmi place cum te desfăşori, merită * audienţa * şi ştim exact care-ţi sunt limitele, neputinţele.
    De compătimit eşti tu, pentru că ai fugit ca un laş, acu vii să dai lecţii celor ce şi-au dus cu demnitate suferinţe, tristeţi, neajunsuri, mai mult, loveşti cu nesimţire şi neobrăzare fără de margini un popor brav, Srbija, despre care nu cunoşti nimic !
    Ca să-ţi limpezesc mintea bolnavă, referirile mele la Arkan, se traduc astfel : avem nevoie de Luptători, de români cu coloană vertebrală care nu se căciulesc, nu fac jocurile şi nu servesc intereselor altora ci, neamului lor, căci de balerine, pufuleţi, pufarine şi şobolani, s-a lămurit tot românul. Eu nu vorbesc despre crime şi întotdeauna am deplâns victimele, orfanii, văduvele,traumele din rândurile TUTUROR părţilor implicate într-un conflict, pentru că, populaţia civilă NU are absolut nicio vină, încetează să-mi răstălmăceşti spusele şi să te bucuri precum preşcolarii de propriile-ţi aberaţii. Te porţi exact ca o muhere-n izmene, să nu zici că nu-ţi zisăi ŞI eu.
    sănătate-ţi doresc şi…. Lumină,
    Sibilla

  116. 120 Alex septembrie 30, 2009 la 10:16 pm

    FRANK ZAPA[KING], in primul rand, nu esti in masura sa faci o apreciere in ceea ce priveste schema diverselor institutii. Cu atat mai mult cu cat dumneata afirmi ca esti romano-american. Bun, presupunand ca ai avea tangenta cu Romania (ai face afaceri sau ai fi angajat in mediul de afaceri de Romanica), tu ai avea cel mult caderea sa faci o petitie cu nemultumirile personale. Cu pana mea un neica-nimeni isi da cu parerea despre un serviciu de specialitate, cine esti dumneata? Tu ai dreptul sa semnalezi ce te-a nemultumit in raporturile cu primaria, daca un functionar anume a savarsit un abuz, dar nu cati contabili, referenzi trebuie sa aiba primaria!
    Vindeca-te de sindromul ceausisto-comunist (cei care au tarit vreumurile, eu nu le-am prins, dar vad ca obiceiurile persista, activistul de pardid le stia pe toate: aparatul administrativ al Primareiei, schema si modul de salarizare, pielea mea, intrebi INA, nu cauti lumina la partid; LASATI NAIBII SPECIALISTII SA HOTARASCA IN PAROHIA LORiii). cizmarul, constructorul, marinarul sunt oameni ok, dar nu potriviti pentru a hotari schema de personal si numarul angajatilor din serviciul X sau cebtrul de excelenta Y. Sau numarul de salariatia din transporturi. Nu cred ca restrangerea activitatii publice vor face serviciile mai eficiente (dimpotriva, vor functiona mai prost si isi vor restrange activitatea si competentele).Deci, Rege, edeea era urmatoarea:
    VREAU SERVICII OCCIDENTALE, ceea ce imi impune sa platesc salariati de nivel occidental. Un om calificat trebuie platit in aur (ca in Ungaria, Grecia, spre exemplu) pentru a se uita la tine. Vrei servicii, banii jos!

    Politicienii sunt niste mafioti care au facut bani din mediul „privat” (majoritatea fost nomenclaturisti deveniti capitalisti infocati peste noapte , cei care „s-au descurcat” mai bine au ajuns in varful piramidei.
    A, exista si politicieni care au pornit de jos – Vanghelie, Mazare etc. (mai sunt si altii) care in ’90 carau cartofi in piata si s-au ridicat prin munca, dar securistii nu-i iarta ca au indraznit sa-si procure o cariera prin forte proprii.

    PSD nu este partidul bugetarilor. electoratul psd se compune in aceeasi masura din salariati din mediul privat ca si din structurile bugetare. PSD reprezinta de asemenea interesele intreprinzatorilor (producatori, exportatori autohtoni, care au fost sprijiniti de catre toate statele aflate in criza, microintreprinderi, agricultori).

  117. 121 Aya octombrie 1, 2009 la 12:01 am

    @

    Draghi

    In primul rand, iti imprastii dubiile legate de „realitatea” sau (spune-i cum vrei) unor a numite persoane.

    Pe Costel Rauta il cunosc personal si ma intalnesc cu el de fiecare data cand vine in Romania. In afara de asta, corespondam.
    Ma voi intalni cu el si la urmatoarea sa vizita in Romania (in octombrie).
    Costel Rauta nu are o varsta care sa justifice intrebarea daca nu cumva a murit, batran fiind. Mai exact, este sexagenar.

    Mihai Pacepa- are 80 de ani (va impini 81 de ani in 28 octombrie).
    Traieste, scrie, este foarte activ si are sansa unei constitutii extrem de sanatoase si de tinere, in sens de vitalitate ca sa spun asa (inoata, joaca tenis, urca pe munte, etc).
    Lucia Hossu Longin, careia i-a fost dat sa il vada si sa discute cu el chiar in acest an (dupa care a transcris discutiile, inserandu-le intr-un volum lansat la Targul de carte din iunie) poate confirma ca este in viata, daca te indoiesti de spusele mele (desi tocmai de ele nu ar trebui sa te indoiesti).
    Nu am facuit un secret din faptul ca am o intensa corespondenta cu el.
    Banuiesc ca nu te astepti sa dau si alte detalii.

    Legat de mama: este dureros ca, prin dubiile tale (total inutile si nefondate, crede-ma) ma obligi sa plonjez din nou in acele amintiri.
    Stiu ca nu iti place (asta nu inseamna ca imi esti mai putin drag!) ca Plesita si ai lui au ucis-o pe mama si nu „altii” (mai exact, ca nu acei „altii” sunt vinovati, aceasta este nuanta). Dar, asta este adevarul.

    Mama nu avea cum sa se insele- ea mi-a spus ca Plesita era criminalul.
    Iti va fi parand ciudat, dar m-a prevenit legat de ceea ce urma sa i se intample (stia ca i-au dat RADU; nu excud ca, din cinism, sa i se fi spus adevarul de catre aparenti „binevoitori”; oricum, stia).

    I-au dat RADU (SI, dar nu in primul rand) pentru ca din cei 1062 de suflete cate numara DIE, la plecarea lui Mihai Pacepa, mama a fost singura care i-a luat apararea, refuzand sa „il condamne” tovaraseste. Altfel spus, i-a infruntat pe toti (pe toti cei importanti, inainte de toate).
    In afara de acest lucru, dintre toti colaboratorii lui M.P., mama ii era cea mai apropiata.

    Asasinarea mamei mele la ordinul lui Plesita s-a vrut un semnal cumplit pentru Mihai Pacepa (tot mama mi-a precizat asta- ma doare sa spun, intrand din nou in lacul acelor amintiri: nici nu iti poti inchipui ce cumplite au fost acele spuse ale mamei mele, acele „legate”, acele adevaruri; sa mai intrebe cineva de ce am nervii atat de tari si de ce spun ca nu am nimic de pierdut; nu stiu cate personaje, nu demult trecute de adolescenta, ar fi suportat incredintarea unor asemenea cumplite secrete, detalii, stiind clar DE CE trebuie sa le pastreze; nu stiu cati, afland de la o mama ce urmeaza sa i se intample si de ce, cum urmeaza sa se transfiorme in curand printr-o asasianre lenta- si vazand, pas cu pas, ca acela era adevarul- ar fi avut taria sa o sprijnine, in acele clipe, sa isi inghita lacrimile; imi e greu, cumplit de greu sa scriu!).

    Revin la Mihai Pacepa.
    Asasinarea mamei mele, moartea ei lenta si chinuitore (culmea cinismului: exact cu substanta radioactiva- RADU- pe care tocmai Mihai o adusese in Romania, de la rusi, daca nu ma insel!) a fost o tentativa de destabilizare psihologica a acestuia (este inutil sa iti detaliez ce efecte poate produce destabilizarea).
    Mama stia acest lucru.
    A fost foarte apropiata de MP, dupa cum ti-am spus. Poti sa razi sau sa nu crezi: s-a dus, chinuindu-se, mascandu-si starile, la serviciu pana cu trei saptamani inainte de moarte. Stia ca, daca le marturiseste (desi, se stia observata) va fi trimisa la spital (acestea erau regilamentele) unde avea sa i se grabeasca moartea (oricum asa s-a intamplat, dar mai tarziu decat credeau unii). Ea mi-a spus ca fiecare zi in care reusea sa ramana in picioare era o zi in plus pentru Mihai. Mai departe, chiar nu vreau sa dezbat aceasta parte a subiectului.

    Bref: mama mi-a spus foarte clar ce s-a facut cu ea, al cui a fost ordinul, ce urmeaza sa i se intample (mi-a descris exact ceea ce aveam sa vad cu ochii mei, ulterior, la ea). Altfel spus, m-a pregatit.
    Atunci mi-a si incredintat lucruri exgrem de importante, care aveau sa ma ajute sa fac foarte usor conexiunile ulterior.
    Aproape toate lucurile aflate, acum, in desfasurare, isi au radacinile in ceea ce stiu de la mama (sau, SI de la mama, pentru ca aveam sa aflu si de la altii, multe lucruri esentiale).

    Citez din postarea ta, un dubiu:”(poate n.A.) nu romanii, carora le-a facut servicii mari din cate am inteles, au ucis-o, ci altzii”.
    Draghi, te rog, nu-ti arunca singur praf in ochi!
    Este inutil sa spun mai mult.
    Nu „romanii”, dar Plesita si asasinii lui mi-au ucis mama. Asasinii nu se aleg dupa neam.

    Citez din postarea ta:
    „Nu era in stilul lui Ceausescu, nici sa ucida, nici sa se puna rau cu “cei mari”, iar Plesita nu ar fi facut asa ceva fara aprobarea lui Ceausescu. Daca ar fi vrut sa statueze un exemplu, ca sa ii descurajeze pe altzii sa tradeze cum a facut-o Pacepa, ar fi ucis mai degraba familia lui Pacepa, nu colegii, nu crezi?”

    1. ERA in stilul lui Ceausescu sa ordone executarea (nu ma refer la executare in baza unei decizii a instantei).
    2. Neputandu-l executa pe Mihai Pacepa, au executat-o pe mama. Nu pentru ca sa-i descurajeze pe altii sa tradeze, ci pentru „exemplaritatea mesajului” (catre Mihai Pacepa- doar nu te indoiesti de faptul ca s-a avut grija sa i se transmita, pe diverse cai specifice, ce i s-a intamplat mamei!). Nu in ultimul rand, aveau in vedere destabilizarea lui psihologica.

    4. De astfel de executii se ocupa Plesita. Nu cred ca a ordonat direct Ceausescu, asasinarea mamei mele. Chiar nu cred asa ceva. Dar, in modd sigur Plesita i-a spus ce are de gand sa faca (importanta fiind calitatea mamei mele, de apropiata a lui Mihai Pacepa) si, cel mai probabil, acela va fi aprobat. Oricum, piesa importanta a fost Plesita. Stiu de la mama.

    5. Nu, nu i-ar fi fost ucisa familia. Oricum, de copii nu se atingeau- lor le faceau alte necazuri, nu le luau viata. Mai departe, nu comentez din decenta.

    6. Mama nu era o „simpla colega”.

    7. Legat de toate acestea „nu cred”, asa cum spui tu. Stiu.

    Incearca sa realizezi ce a fost in sufletul meu in ultima parte a lui august 1978 cand mama a luat decizia de a-mi spune adevarul, prevenindu-ma cum si de ce aveam sa raman fara ea, pregatindu-ma, intr-un fel, pentru ceea ce avea sa urmeze.

    Incearca sa realizezi ce se petrecea in sufletul meu cand, respectand promisiunea pe care i-o facusem, de a fi tare, imi stapaneam lacrimile in timp ce o vedeam transformandu-se, zi de zi.

    Ce simteam cand vedeam cum ii cade superbul ei par buclat, roscat ca ruginiul toamnei (niciodata nu am vazut culoarea aceea naturala nemaipomenita, de o halucinanta frumusete, la altcineva).
    Cum se emacia.
    Cum ii apareau scobituri in orbite.
    Ce simteam zarind cum se insinueaza ceva straniu, trist si oarecum disperat, in privirea albastra ca de cobalt, pe care o stiam sagalnica, dar si sclipind malitioasa, nu rareori- alteori, deseori, lasand sa inunde, parca, totul in jur, cu fel de zambet „privit”- si pe care o vedeam umbrindu-se, din zi in zi, de suferinta.

    Ce simteam vazand ca sufera INCA O DATA- de parca ar fi murit de doua ori, in acelasi timp- cand se vedea ea pe ea insasi transformandu-se (mama era foarte eleganta si foarte cocheta- pentru o astfel de femeie, pierderea vizibila, zi de zi, a datelor certe ale frumusetii inseamna ceva cumplit; imi amintesc cum incercam sa o ajut sa treaca peste asta).

    Draghi, stii ce greu mi-a fost?
    Era a doua parte a lunii august 1978. Atunci a inceput declinul ei fizic.
    Stateam, cu ea in prag si priveam gradina.
    Ploua
    Mirosea a flori si a ploaie.
    De langa mine, impletit cu miresmele superbe ale verii udate de ploile parca despletite, simteam adiind parfumul ei.

    Imi amintesc cum a sperat, nebuneste aproape, ca va reusi sa traiasca.
    Mi-o amintesc chinuindu-se, noptile.
    Era deja septembrie. Octombrie.
    Se dadea jos din pat si umbla de durere prin casa. Avea si carcei cumpliti.
    Se baga in bai calde, unde statea pana dimineata.
    Dimineata se ducea la serviciu, incercand sa isi ascunda starea.

    Minteam contrazicand-o cand o auzeam cum comenta, cu un glas in care imi parea a auzi sunetul de clopot indepartat al unei panici greu disimulate, marcajele frumusetii ei. Intelesesem ca asa trebuie sa procedez.
    Ea stia ca mint, dar avea nevoie de minciuna mea, ca de o incurajare.

    Era un sentiment cumplit, ca si cum eu insami as fi sprijinit-o, punandu-i mana pe umarul meu, sa mearga catre mormant, mintind-o ca e drumul pe catre ne plimbam, de obicei, doar cu peisajul modificat, nu se stie de ce.
    Am inteles ca eu trebuie sa o ajut sa suporte, cu tarie drumul acelei transformari- care, pentru o femeie cocheta, este cumplit (cinismul acelor criminali, in frunte cu Plesita- fiind de nedescris si de neegalat!).
    Poate, am reusit, astfel, sa o ajut sa creada, pana in ultima clipa ca, nu se stie cum, ar putea invinge totul si trai.

    Memoria afectiva are ciudate cai.
    Ieri seara, cand am primit (prin mail) vestea mortii criminalului Plesita, m-a invadat memoria mamei, tot ce s-a petrecut atunci.
    Am plans cumplit- am plans si astazi, si acum, simt ca mi se desface pieptul de durere.

    Am in calculator, printre alte lucruri dragi mie, doua fotografii SUGESTIVE ale mamei mele (le-am scanat selectiv).
    Mai exista o a treia, ‘”punte”, ca sa spun asa.
    Prima, o infatiseaza pe mama inaintea plecarii lui Mihai Pacepa- o femeie superba, eleganta, de o feminitate debordanta.
    Cealalta, este tot mama, dupa ce i-au dat RADU si chiar inainte de a pleca la spital. O transformare cumplita, frumoasul ei buclat rarit, ochii adanciti in orbite, privirea aceea minunata trista, dusa departe.
    Fotografiile sunt puse fata in fata, in acelasi document.

    Le-am privit indelung, urland, cred ca s-au zguduit peretii!
    Am plans cum nu mi-am imaginat ca se poate. Plangeam urland.
    Si ea, ma petite fleur, era parca in casa.
    Ii simteam, aprca, aprfumul. O asteptam sa ma atinga, parca.
    Ii priveam fotografia.
    Nu ma intorceam gandindu-ma, nebuneste, ca, daca e acolo, copilaroasa uneori si sagalnica, asa cum o stiam, s-ar fi putut ascunde.
    Am simtit nevoia sa ii dedic ceva.
    Nu am gandit prea mult, am ales ce simteam, ceva deloc sofisticat- „Petite fleur”, Asnavour, mama mea era „une petite fleur”, „une petite fleur jamais ne meurt”, spune un vers al melodiei.
    Pentru mine nu a murit, a plecat.
    Acum plang toate lacrimile pe care mi le-am oprit atunci, cand i-am promis ca voi fi tare.

    Asasinul ei- caruia, mama, nici macar nu ii facuse vreodata rau!- a murit intr-un sanatoriu de lux, sanatoriul SRI.
    Dupa o viata de crime (nici nu mai are sens sa le insir- le-a recunoscut singur, ranjind, chiar laudandu-se cu unele) a primit multi ani, probabil in semn de cinstire, o pensie imesa. S-a lafait intr-o existenta de lux.
    Stii cum se traia acolo (in timp ce „unii” spun, pe aici, prin preajma, ca Plesita nu a facut averi! Nici nu trebuia „sa faca”, se faceau de la sine!
    Stii care era tratamentul unui tip care ocupa pozitia lui Plestia? Salariul, in plic inchis- egal cu al unui ministru, dar cu sporuri imense- nu avea nevoie sa fie cheltuit. I se aduceau- nu le fura, asa era „regula” oficiala- mancare, haine, i se plateau calatoriile, tot, tot. Banii ramneau.

    Criminalul mamei mele si al multor altora a trait pana la batranete in lux si a murit in sanbatoriul SRI.
    Pentru un astfel de criminal sinistru, pana si santul ar fi fost un loc mult prea nobil.
    Intrebarea mea este: ce cauta la senatoriul SRI?)

    Asta, in timp ce mamei mele i-a dat RADU.
    Stii ce inseamna RADU? Este o pulbere de taliu radioactivat, o pulbere de taliu iradiat, pe care asasinul o pune în mâncare sau în băutură. În momentul în care este ingerată de organism distruge organismul, dar, în acelaşi timp, se dezintegrează din cauza iradierii şi, la autopsie, nu mai lasă urme.

    Mama a murit la spital.
    Ciudat, nu au vrut sa mi-o dea acasa.
    A trebuit sa o inmormantez de acolo.
    I-au facut autopsie fara sa ceara aprobarea cuiva din familie.
    Niciodata nu am primit rezultatul acelei autopsii.
    Oricum, urmele ar fi fost sterse. Am spus deja.
    Ar mai fi o poveste cumplita: cea a cuiva care a tinut mortis sa imi spuna, totusi, ce distrugeri existau in organismul mamei.
    Nu, asta nu voi spune. Nici macar nu suport sa-mi amintesc.

    P.S.
    Mai ramane ca asasinul Plesita, sa fie inmormantat cu onoriri militare.
    S-ar putea ca, intr-un astfel de caz, unii sa se supere chiar tare de tot.

  118. 122 Aya octombrie 1, 2009 la 8:33 am

    @

    Blogideologic

    Multa lume crede ca RADU este un mecanism, o masinarie, o instalatie.
    Nu, nicidecum.
    Este o pulbere de taliu radioactivat, o pulbere de taliu iradiat, pe care asasinul o pune în mancare sau în bautura.
    Dupa ingerare este ingerata distruge organismul, dar, în acelaşi timp, se dezintegreaza din cauza iradierii şi, la autopsie, nu mai lasa urme.

    Deci putea fi folosit oriunde in tara (sau in strainatate, in cazul in care se dorea sa fie ucis cineva peste granita)- ca sa-ti raspund la intrebare.

    Sper sa ma fi facut inteleasa.
    Daca se intampla sa am stangacii (nu am formatie tehnica) sper totusi sa fi transmis intelogibil.
    Am inteles ca esti fizician.
    Vei intelege, chiar daca am avut exprimari mai putin ferme.

  119. 123 Aya octombrie 1, 2009 la 8:34 am

    @

    Blogideologic

    Am scris aberant: Dupa ingerare este ingerata
    Corect: dupa ce este ingerata

  120. 124 Alex octombrie 1, 2009 la 10:33 am

    Aya, in primul rand, Dumnezeu s-o odihneasca pe mama! Iar urmasilor si familiei sale sa-i dea sanatate, bucurie si liniste sufleteasca!

    In al doilea rand, sub nici o forma nu ne este ingaduit sa ne uram dusmanii. Dimpotriva, Iisus Hristos ne spune:

    27. Iar vouă celor ce ascultaţi vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi;
    28. Binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri.
    29. Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa;
    30. Oricui îţi cere, dă-i; şi de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi.

    […]35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi.
    36. Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv.
    37. Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi.
    38. Daţi şi se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată şi cu vârf, căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura. (Capitolul 6, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=6&id=48 )

    Si mai spune tot Mantuitorul Iisus ca, daca nu vom ierta DIN INIMA pe cei care ne-au facut rau, nici El nu ne va ierta pacatele: „Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”. Doua precizari:
    1. A ierta nu inseamna a fi prost, a te lasa fraierit (desi uneori este preferabil sa fii fraier, naiv, sa pici de prost decat sa faci o nedreptate). 2. Insa nu vom atinge niciodata pacea sufletului daca nu vom elimina definitiv frustrarile, animozitatile, ura din constiinta noastra (precum si incarcatura negativa acumulata de subconstient). Cu repercusiuni asupra sanatatii, chiar a familiei.

    Sper ca Plesita sa fi murit macar cu o urma de regret (nu cunostem noi sufletul omului). Dumnezru sa aiba mila de sufletul sau!

    In alta ordine de idei, crimele lui Plesita nu ma vor face niciodata sa il admir pe Pacepa. Este ca si cand nemultumirile fata de clasa politica m-ar impinge sa am incredere sau sa-i pretuiesc pe magistrati sau pe oamenii de afaceri din categoria „oligarhilor si mogulilor”.

    Nu in ultimul rand, daca tot a fost abordata problema pensiilor de lux, AFDPR a supus dezbaterii publice o propunere legislativa prin care ar urma sa fie corelate drepturile banesti ale persoanelor persecutate pe motive politice cu cele ale cadrelor care au facut parte din regimul represiv.

  121. 125 Alex octombrie 1, 2009 la 10:34 am

    SRI precizeaza ca nu a avut nici o implicare in organizarea funeraliilor generalului Plesita. De asemenea, Serviciul dezminte si informatia potrivit careia generalul Plesita ar fi murit intr-un spital al Serviciului Roman de Informatii din Bucuresti.

  122. 126 Alex octombrie 1, 2009 la 10:35 am

    Deci, Plesita nu a murit intr-un sanatoriu al SRI:
    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-09-30&id=40169

  123. 127 Draghi Puterity octombrie 1, 2009 la 12:36 pm

    @Aya

    Sincer, imi pare foarte rau ca ti-am rascolit aceste amintiri. De fapt imediat dupa ce am postat mesajul mi-a parut rau si as fi vrut sa nu il fi trimis.

    O fi asa cum spui tu, desi in meseria asta de multe ori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. „Conventional wisdom” imi indica, in lumina noilor tale dezvaluiri, ca ar fi fost vorba de rusi. Ce motive ar fi avut sa o faca, e clar, amintisem si eu un motiv posibil in postarea precedenta. Sau putea fi vorba de cineva care a simulat acest modus operandi pentru a putea da vina pe rusi. Romanii nu si-ar fi permis sa ii loveasca in felul asta pe rusi, la imagine. Deci daca nu au fost rusii, ramane ceva ce generic putem numi „vestul”. Treaba cu destabilizarea morala a lui Pacepa, iarta-ma, dar nu ma convinge. Cineva care si-a lasat fica in tzara dupa ce a tradat la nivelul la care a facut-o, ori are nervii de otzel, ori… nu ii pasa.

    Daca Securitatea ceausista a ucis, nu stiu. Prosibil, probabil chiar. Dar cum spuneai chiar tu, aici nu vorbim de un pension de domnisoare. Toti fac asta, si probabil in perioada in care Plesitza a avut aceste atributiuni nu romanii au fost cei care au ucis cel mai mult. Totusi e ilogic sa isi fi ucis un agent valoros, loial, chiar si deconspirat, din indiferent ce motiv. Sa zicem ca ar fi facut-o pentru a-l destabiliza emotional pe Pacepa cum spui tu. In acelasi timp insa i-ar fi destabilizat si pe toti ceilalti din sistem. Cum spuneai, lucrurile astea se afla. Cine ar mai fi lucrat pentru „propasirea societatzii socialiste multilateral dezvoltate” constient fiind ca poate fi sacrificat in orice moment doar pentru a-l necaji pe Pacepa? Pretzul ar fi fost mult prea mare. Chiar atat de absurzi sa fi fost? Si daca l-ar fi destabilizat cum spui tu, ce s-ar fi intamplat? OK, se sinucidea Pacepa. Si? Raul cel mare fusese deja facut. Deci ce rost avea sa distruga si mai mult din aparatul de spionaj decat o facuse deja Pacepa?

    Mai vreau sa te mai intreb ceva, sincer, tu crezi ca americanii respectiv rusii nu au ucis nici un agent roman in perioada respectiva?

    Nu stiusem ca insasi mama ta ti-a spus cine i-a fost asasinul. Inteleg pe undeva prin ce ai trecut. La o varsta similara si eu am stat, pana la moarte, cu o bunica care a murit de cancer. Imi dau seama ca nu ar fair sa incerc sa continui discutia asta cu tine de pe pozitzii strict rationale, asa ca prefer sa inchei aici, fara sa fi spus tot ce gandesc. Dar pentru ca eu nu pot sa il percep pe Pacepa in felul in care il descrii tu, desi, pe cuvant, de cand te-am cunoscut am incercat mereu, am nevoie sa inteleg acest episod, care, prin ce a urmat in anii ’80, mi-a marcat si mie profund viatza.

    Poate ca deconspirarea lui Ceausescu, aratand ca nu e dizidentul care face cu ochiul vestului ci un comunist lipsit de cultura a fost un gest „eroic” pentru niste servicii secrete din vest, pe mine insa m-a facut ca efectiv sa rabd de foame (stiu ca pentru voi bucurestenii asa ceva e greu de crezut, dar chiar asta a fost situatia in „provincie”, cel putin in orase).

    Cu ce mi-a folosit mie ca relativa bunastare si precara libertate din anii ’70 au fost transformate de catre un Ceausescu paranoizat de tradarea lui Pacepa in cea mai cumplita si absurda dictatura. La ce mi-a folosit mie ca s-au rupt legaturile cu finatza mondiala, pe care Ceausescu o curtase cu succes inainte, si am ajuns sa stau in intuneric si in frig ca sa putem plati datoria externa?

    Poate ca niste baieti de la CIA au primit niste premii grase dupa „defectarea” lui Pacepa, eu insa, am ajuns la Canal, sa dau cu tarnacopul intr-un mal vertical de creta, cate 12 ore pe zi. Am ajuns pentru „vina” de a fi student. Pentru a-i arata „Tovarasului” devenit paranoic dupa fuga lui Pacepa, ca „poporul e strans unit in jurul sau”. Poate daca stiam atunci ca Pacepa face drumetzii prin muntzii si padurile Statelor Unite ca sa ramana in forma, in timp ce eu riscam o silicoza, mi-ar fi fost mai usor, dar cum nu am stiut…

    Iar sistemul, oricat ne-ar gadila noua orgoliul national asta, nu a cazut din cauza lui Pacepa, ci din cauza lui Gorbaciov. Putem merge cat vrem pe lantzul cauzal care a dus la Revolutia din 1989, un lucru ramane cert: tradarea lui Pacepa, a facut mai mult rau decat bine Romaniei. Inclusiv tie, personal. Ori in conditziile astea chiar nu mai conteaza cat rau a facut SI lui Ceausescu, respectiv cat de tare a lovit SI in rusi. Parerea mea e ca in rusi oricum a lovit nesemnificativ, era oricum perioda razboiului rece, cu retorica pe care o stii si tu, in care deconspirarea faptului ca unul din conducatorii „tzarilor satelite” nu e tanara sperantza pe care o credea vestul, ci un comunist incult, nu a schimbat fundamental perceptia oamenilor. Cu atat mai putin a celor informatzi. Chiar daca la nivel propagandistic, a reprezentat inca un cartus impotriva „imperiului rau”, sigur nu a fost cel fatal. In schimb pe noi, pe romani, ne-a adus la sapa de lemn. Nu tradarea lui Pacepa a fost singurul lucru care ne-a distrus tzara, au fost mai multi factori, insa a fost sigur unul determinant. De aceea eu nu il voi ierta niciodata pe Pacepa. Sa il ierte Cel care are puterea asta, cand i-o veni vremea…

  124. 128 Aya octombrie 1, 2009 la 12:57 pm

    @

    Alex

    Multumesc pentru pace si pentru gandurile despre mama.
    Dar, nu iti ascund ca imi este greu.
    Si- sunt sigura ca nu trebuie sa detaliez – o simt pe mama nelinistita, neimpacata. Am mai avut sentimentul acesta, dar niciodata atat de acut si dupa atatia ani ca acum, dupa moartea celui care a ucis-o. Cum spuneam in dimineata asta, memoria afectiva are cai nebanuite.

    Plesita a stat in ultimele luni de viata in sanatoriu SRI. Este posibil ca momentul mortii, efectiv, sa il fi gasit intr-un spital. Dar, in rest, s-a bucurat de serviciile de exceptie ale acelui sanatoriu.

    Imi marturisesc ignoranta (si chiar imi pare rau ca nu stiu) in inlegatura cu acea salutara initiativa a AFDPR.
    Desigur, chiar daca ar putea parea etic, in mod sigur nu este legal sa i se ia cuiva un bun castigat.
    Ca atare, formula corecta este cea propusa de AFDPR: pensiile acestor oameni chinuiti sa fie corelate cu cele pe care le au cei precum Plesita.

  125. 129 Paul octombrie 1, 2009 la 2:17 pm

    Alex,
    „Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt”? Fie!
    Dar, dupa ce ma loveste si peste al doilea obraz, esti de acord ca pot ramane „fara obraz”? 🙂

  126. 130 FRANK ZAPA[KING] octombrie 1, 2009 la 2:45 pm

    dle alex-ai inceput bine si ai sfirsit lamentabil,intr-un ton de-o obraznice greu de inteles.iti dai cu presupusul mai mult decit ar fi firesc.
    stimate domn,am 39 de ani,asa ca faptul ca indraznesti a ma suspecta ca as fi avut vreo legatura cu activistii comunisti e super flue.
    faptul ca imi dau cu parerea despre orice este un drept constitutional stimabile-PT CA SUNT PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE-iar lumea bugetofaga se hraneste din aceste taxe si impozite.
    noi cei din mediul PRIVAT PLAMADIM,DOSPIM SI COACEM PIINEA PE BANI NOSTRII,PE MUNCA NOASTRA PE SUDOAREA NOASTRA,PE STRESUL NOSTRU PE RISCURILE MAJOARE,TOT ALE NOASTRE.
    dupa care ,coapta,piinea o dam guvernului sa o imparta APARATULUI SUPRAPOPULAT ,INGRASAT PESTE MASURA-CEL BUGETOFAG.
    ei uite de aceea imi permit sa cer guvernului sa dramuiasca piinea,sa aibe grija de ceea ce noi ii dam sa gestioneze.
    nicaieri in lumea aceasta VENITURILE BANESTI ALE BUGETARILOR NU SUNT MAI MARI DECIT CELE DIN SECTORUL DE STAT-dle alex vb prapastii si dovedesti o crasa necunoastere,care ma trimite cu gindul la un utecist indoctrinat inca de pe vremea cind era un mic SOIM AL PATREI.
    despre electoratul PSD s-au pronuntat toate studiile sociologice.
    intereseazate la partid dle ALEX. din cine-i format acest electorat,dar mai ales care-i media de virsta a acestui electorat de stinga,undeste-i este locatia[peste 70 la suta mediul rural ] ce grad de instructie are si nu in ultimul rind ce procent provine din asisitatii sociali.
    sunteti o deceptie dle.intentia dv de a ma urechea este cel putin hilara.

  127. 131 FRANK ZAPA[KING] octombrie 1, 2009 la 2:56 pm

    -Buna ziua madam Sibilla-din ultima dv luare de pozitie nu prea m-am dumirit eu bine cam ce ar trebui sa inteleg.
    comprehensibilitatea de care dispun parca vrea sa imi joace feste atunci cind vine vorba de ,DAME’usor colerice si cu hormanii intr-o dispozitie mai mult decit proasta.
    ce nu prea inteleg eu cind vb ,pareti a spune NOI,nu eu,n-am inteles dv vorbiti in numele unui grup,a unui trib ,ginta ,clan etc.
    v-as ramine indatorat,as sti si ce atitudine sa am in cazul in care imi alungati aceasta nedumerire,NOI s-au eu.
    Despre Sfinx-nu stiu la ce faceti trimitere si unde si cind am fost banat,chiar,sincer nu stiu despre ce vorbiti,despre ce prieteni si unde i-am improscati cu noroi.
    ati fost in aceasta problema mult prea subtila pt capacitatile unui muritor de rind ca mine si care in obraznicia si impertinenta sa a intrat cu ciubotele in casa zeilor.
    asa ca va cer insitent sa ma scoateti din dilema cu sfinxul.

  128. 132 Daniel octombrie 1, 2009 la 3:04 pm

    Aya,
    nu stiu prin ce ai trecut tu, dar eu nu am reusit sa citesc in intregime tot ce ai scris. Nu pot. Am avut si eu pierderi in familie din pricina politicului, dar experienta ta este prea dura. Dumnezeu sa o odihneasca pe mama ta, iar tie sa iti dea pacea si intelepciunea de a iti aminti cu seninatate (chiar daca si cu durere) de aceasta etapa. Este important sa stim cu totii adevarul, chiar daca e greu de suportat, sau tocmai de aceea. Iti multumesc ca ne-ai impartasit experienta ta.
    Referitor la initiativa AFDPR mi se pare binevenita si arata totodata in ce tara decazuta moral traim, in care calaii traiesc mai bine decat victimele. Asta dupa 5 ani de impostura a partidelor „de dreapta”. PSD-ul din 2004 ar fi preluat ideea, despre cel actual nu stiu ce sa zic, cred ca nu il intereseaza, sau ca sa ma exprim deontologic – nu se afla pe lista prioritatilor sale. Sau poate ca o fi invatat ceva din recenta lectie primita privitor la calitatea oamenilor care sa il sustina si pe care sa ii sustina? Ar fi bine si, mai ales, ar fi timpul.

  129. 133 Aya octombrie 1, 2009 la 3:48 pm

    @

    Draghi

    IATA DE CE

    Citez din postarea ta:
    „imi indica, in lumina noilor tale dezvaluiri, ca ar fi fost vorba de rusi. Ce motive ar fi avut sa o faca, e clar, amintisem si eu un motiv posibil in postarea precedenta. Sau putea fi vorba de cineva care a simulat acest modus operandi pentru a putea da vina pe rusi. Romanii nu si-ar fi permis sa ii loveasca in felul asta pe rusi, la imagine. Deci daca nu au fost rusii, ramane ceva ce generic putem numi “vestul””.

    Iti amintesc ca nu vorbesc „parandu-mi-se”, sau pentru ca asa am citit undeva niste pareri.
    Iti spun direct de la sursa. Mai exact stiu, nu banuiesc.

    Cel putin pana in 1989 (deci si in perioada la care ne referim) serviciile romanesti erau „satelizate”, ca si Romania, de altfel.
    Indiferent de cat ar incerca unii si altii sa gaseasca argumente in defavoarea acestei realitati, Plesita era direct legat de serviciile rusesti (in speta, KGB- sa nu amestecam cu celelalte servicii ale Moscovei, respectiv GRU, cele ale armatei).
    Pana si Ceausescu, a carui imagine de opozant al rusilor, de baiat deschis catre occident, fusese construita de maestrii dezinformarii din Romania-, fara indoiala, in colaborare cu rusii, asa cum am mai spus, asii mondiali ai dezinformarii- era omul serviciilor rusesti, al Moscovei (observa, nu am spus al comunistilor rusi, nu am spus al PCUS, dar al Moscovei si al serviciilor rusesti; alta este frantura de adevar pe care, cei interesati, au construit, dujpa 1978, imaginea de opozant al lui Ceausesc SI DUPA ce era clar ca intre el si Moscova era o legatura stransa; Ceausescu s-a ocupat, inca de la inceputirile carierei sale politice, de serviciile armatei; a coordonat, o perioada, pe linie de CC al PCR, Directia Politica a Armatei; el a lucrat direct si era chiar fidel GRU- generic, serviciile rusesti ale armatei; intre GRU si KGB existau rivalitati cumplite- ca peste tot, intre aceste doua tipuri de servicii; sigur ca, ajungand in fruntea statului, Ceausescu a trebuit sa colaboreze cu KGB- dar a ramas fidel GRU, de fapt; de aceea, fara indoiala, relatia lui cu KGB era una tensionata- ca si intre KGB si GRU, institutie la fel de sinistra, careia Ceausescu i-a ramas fidel; asta nu inseamna, insa ca ar fi cracnit in fata KGB; dar, pe scurt, Ceausescu era omul rusilor, nicidecum ceea ce s-a lasat, fals, a se intelege; in rest, totul este dezinformare- desigur, cu tot „spatele” aferet, sau planul doi bine lucrat pentru ca mistificarea sa fie perfecta)

    Revenind la mama si la asasinarea ei, fara indoiala ca asasinul Plesita a avut si acceptul rusilor, mai exact al KGB. Dar, criminalul direct- cel cu sange rece- a fost Plesita, un roman.

    Citez:
    „Totusi e ilogic sa isi fi ucis un agent valoros, loial, chiar si deconspirat, din indiferent ce motiv. Sa zicem ca ar fi facut-o pentru a-l destabiliza emotional pe Pacepa cum spui tu. In acelasi timp insa i-ar fi destabilizat si pe toti ceilalti din sistem”

    Draghi, in acea lume lucrurile nu se desfasoara dupa logica formala.
    Acea lume stie sa foloseasca determinari care pot face cumplit de mult rau; aceia stiu- cum spun eu, care am trait, prin mama si nu numai, alaturi de acea lume- sa identifice „amanuntul esential”, sa il ‘activeze”, declansand astfel, de la sine, o intreaga miscare care, aparent, nu ar avea legatura cu acel amanunt, dar- zice-se- se va fi „intamplat” pur si simplu.

    Este o lume fara mila, fara sentimente.
    De aceea, cea mai mare greseala a unui spion este sa aiba o legatura sentimentala adevarata, profunda, cu altcineva din acel sistem.
    Nu ii idealizez, acum, nu incerc sa fac o istorie romantata dar este lucru demonstrat ca astfel de relatii sunt de o intensitate iesita din comun, ii vulnerabilizeaza mai mult decat pe cei „obisnuiti”, din afara acelui sistem (repet, relatii sentimentale intre doua persoane angrenate in sistemul rspectiv) probabil si data fiind meseria „la limita vietii” pe care o fac (si pentru ca, intr-o astfel de meserie, cel mai probabil nu trebuie sa eziti sa treci la „autoaparare”, fara mila, cand trebuie; altfel spus, „vietuirea pe muchia vietii”).
    Inevitabil, daca acele relatii profinde apar, intre doi oameni din acea lume, ele se afla, se „pastreza” ca informatie despre respectivele persoane si se exploateaza, la rigoare, impotriva lor (este o lume fara camaraderii- sau acestea, daca exista, lucru care nu poate fi exclus total, sunt foarte rare, de cele mai multe ori limitandu-se la indeplinirea misiunilor).
    Nu iti imagina- chair daca sunt ingrozitor de trista, imi vine sa rad gandindu-ma la ce voi scrie- ca acele informatii ar fi folosite pentru „infierarea” respectivilor ca fiind „imorali”.
    In acea lume, unica moralitate inseamna indeplinirea misiunii, nimic mai mult. Altfel spus, poti sa ai cate „intersectii intre cearceafuri” vrei, cu orice persoana din acele servicii sau de unde vrei, nu acel lucru este important sau vulnerabilizant.
    Ceea ce se vaneaza, ca informatie, este relatia sentimentala profunda intre astfel de personaje, aceea se foloseste, la rigoare, pentru santajarea (sau destabilizarea) lor, sau, dupa caz, a unuia dintre ei.

    Cu riscul de a fi ironizata, spun un adevar intr-un mod cat se poate de direct: povestile de iubire intre spioni au o intensitate teribila si foarte multi dintre cei care au „pacatuit” astfel au fost fie santajati fie, daca au defectat, ai fost determinati sa se intoarca (nepasandu-le, demential, in acele momente, ca se intorc la moarte sigura) sau destabilizati psihologic, cu vizate efecte negative.

    Iata un ananunt in plus: dupa ce a plecat Mihai, in primele zile, imensa temere a mamei mele a fost ca va fi determinat sa se intoarca.
    Pana a i se intampla mamei ceea ce ti-am spus – si a aflat probabil imediat ca i-au dat RADU- imi spunea mereu ca se teme sa nu fie „momit” Mihai sa vina inapoi.
    Pana sa-i dea RADU, mamei i se intamplasera altele, socialmente vizibile. In plus, mama era cu adevarat legata sufleteste de mama ei (traia bunica materna- i-a supravietuit cinci ani) si de mine.
    Mama stia ca de mine nu s-ar atinge fizic (era indiscutabil ca mie mi se pregastea altceva, dar nu extinctia fizica) dar exista bunica si, in acest caz, nu mai putea fi atat de sigura (dar, nu s-au atins fizic nici de ea).

    Cand ti-am spus ca mama i-a infruntat pe toti din DIE, a infruntat si asumand pericolele legate de persoanele de acasa, pe care ea le iubea.

    Mama ar fi putut fi „momeala” pentru a-l face pe Mihai sa se intoarca- doar ca, in acel caz, ar fi trebuit ca ea sa coopereze, ceea ce nu a facut. Parca o iubesc si mai mult- daca este posibil asa ceva- gandindu-ma cum a avur puterea sa il apere, sa il protejeze pe acel barbat.

    Mama stia ca trebuie sa nu „judece afectiv”, cunostea acea lume (de la ea stiu si eu foarte multe- de aceea, de multe ori, modul meu de a aborda lucrurile si evenimentele, fara „patima si infierbantare”- stiind ca numai astfel poti vedea unde este tentativa de manipulare- desi pare ca excedeaza „obisnuitul omenesc”, este eficient, astfel reusind sa discern intre realitate si aparenta).
    Mama stia ca, aducandu-l inapoi (acceptand sa fie „momeala”, mai exact) Mihai nu ar fi fost iertat, asa cum i se transmitea de catre Ceausescu prin intermediari, dar ar fi fost ucis.

    sMama stia ca acei intermediari nu pot fi eficienti in cazul unui om ca Mihai- doar ea si numai ea ar fi putut fi.
    Si, mai stia ca intr-un fel sau in altul, soarta ei era pecetluita- dar si a mea (ti-am spus ca m-a pregatit si pentru asta- poate si de aceea am infruntat cu capul sus cei cinci ani in care, desi absolventa a doua facultati, am lucrat pe o rampa inghetata, unde se descarca peste congelat, la temperaturi care atingeau si minus 22 de grade; motivatia, absurda: incalcarea eticii si echitatii socialiste; sa fim seriosi!; stiam cauza si am ramas cu capul sus; stiam ca trebuie sa-i inving, astfel; erau invatatura si unul dintre legatele mamei) .

    Mama stia ca daca ar fi acceptat sa joace tol de „momeala” (fiind sigura care l-ar fi putut aduce inapoi pe Mihai) nu ar fi facut decat sa intre in jocul lor ucigas, adaugand moartea lui (care ar fi fost sigura, repet, in pofida mincinaaslor promisiuni ale lui Ceausescu) la ceea ce ne era oricum pregatit noua, ei si mie.
    Logic, asa ceva este de neacceptat- sa intri intr-o capcana pe care o cunosti, sa faci jocul celor care iti pregatesc nenorocirea si nenorocirea altcuiva, foarte drag. Afectiv, cu atat mai putin.

    (Poate, iti va fi parand ciudata forta unica pe care o are, in acea lume, ca determinare, o fiinta care, pentru un barbat, insemna ce a insemnat mama pentru Mihai. Oricat ar fi de ciudat, este real. Legaturle dintre astfel de oameni, cand apar, sunt de o forta reciproca uriasa. De aceea iti repet: ea siu numai ea ar fi putut fi „momeala”, in sensul de a-l chema inapoi. Desi pare paradoxal- de fapt, e un dublu paradox- daca mama i-ar fi spus sa vina, penmtru ca acele promisiuni ale lui Ceausescu nu ar fi minciuni- desi erai- Mihai s-ar fi intors desi, logic, si el ar fi stiut ca sunt minciuni. Dar, „glasul” ei l-ar fi convins. Mama nu a acceptat asta. A platit cu viata.)

    Mama mi-a spus toate acestea.
    Eu am inteles si am incurajat-o sa mearga pe drumul acela, pe care il alesese.
    Cred ca oricum nu dadea inapoi dar, trebuie sa recunosc ca, afectiv, aveam mare influenta asupra ei. Relatiile dintre noi erau, la propriu, ca intre preietene (ii spuneam Bili, nu stiu de ce- bunicii materne ii spuneam „mama”). Mama nu mi-a ascuns nimic din viata ei.
    In ultima parte a vietii, mi-a dezvaluit, in amanunt, si tabloul realitatii ascunse a lumii in care lucra (stiam destule, oricum, dar atunci am aflat amanunte cutremuratoare, legaturi; m-a invatat sa fac conexiuni).
    Am inteles totul si am iubit-o si mai mult pentru asta. Asa, am invatat sa inteleg lumea, sa nu ma sperie, sa nu ma socheze nimic.

    Faptul ca am sustinut-o sa nu le faca jocul, sa nu incerce sa il convinga pe Mihai sa se intoarca- dimpotriva- a facut ca totul sa-i fie mai usor; pentru noi, deznodamantul ar fi fost si mai dur- caci ar fi trebuit sa suportam si ideea mortii lui, ceea ce ar fi fost cumplit, mai cumplit decat a fost totul.

    Deci, mama era o piesa chiar foarte importanta (subliniez, era importanta in spionajul TS dar nu era cea mai importanta- de fapt, e greu sa stabilesti ierarhizari acolo on afara celor formale care, in exercitarea efectiva a „misiunii”, nici nu mai conteaza, importanta fiind valoarea proprie, inteligenta, curajul si, deosebit de important, norocul; in pofida a ceea ce se spunea, public, „pe linie”- si de discursul obisnuit si acum- unul dintre criteriile dupa care se aleg agentii este daca sunt sau nu norocosi, sau, cel putin, daca NU sunt ghinionisti; oricat ai fi de destept si dotat pentru aceasta meserie, daca esti ghinionist- se fac teste prealabile, se discuta- nu esti folosit in misiuni importante sau nu esti folosit deloc; studii ale stiintelor de granita, facute mai ales la rusi, au revelat importanta acestui element, norocul sau, cel putin, pentru acea meserie, lipsa ghinionului).

    Importanta era pozitionarea mamei fata de Mihai- SI reciproca.

    Asasinarea mamei mele a tinut loc, intr-un fel, de „executie simbolica”.
    Era acel tip de cruzime care, vorba lui Eugen Barbu, se aplica o singura data, dar exemplar (ia toate conotatiile).
    Daca mai ai nevoie de inca un argument, ia in calcul moartea ei lenta si dureroasa, cu pierderea zilnica a datelor frumusetii era ceva cu adevarat „exemplar” (ceea ce, ti-am spus, pentre o femeie frumaosa si cocheta inseamna a muri de doua ori!; daca ar fi fost impuscata, de exemplu, mesajul nu si-ar fi atins tinta, caci in aceasta lume „glontele” facw parte din posibilul peisaj cotidian, oricand poatand aparea de unde nu se asteapta; au o instructie psihologica cu totul aparte, nespecficica altor zone)

    Prin asasianrea lenta si dureroasa a mamei se vizau mai multe efecte dintr-o singura lovitura:
    – Primul si principalul: destabilizarea lui Mihai Pacepa (care, oricum, trebuia sa faca fata provocarilor unei alte lumi, ceea ce nu a fost deloc usor, la inceput, chiar si pentru un om cu imesa lui forta interioara si colosal echilibru mental, intelectual);

    – Tot in primul rand: semnalul lansat catre toti cei din DIE (sau, poate, exemplul va fi fost „prelucrat”, subtil, si in celelalte servicii) in sensul :”iata ce li se intampla celor care refuza sa execute ce, cand si cum li se spune”
    corelat cu semnalul, dat catre aceeasi indivizi, legat de „pactizarea”, „colaborarea”, cu „tradatorii” (in plus, era cunoscuta pozitia mamei fata de Mihai- si reciproca; deci, mesajul era cu atat mai puternic SI in sensul ca „aici nu se umbla cu sentimente”).

    Mai exista un plan, vizat de mesaj, dar pe acela nu il voi dezvolta: este cel legat de mine.
    Mama ma prevenise ca, daca voi capota psihic (repet, ma prevenise ca urmeaza sa am o existenta dura- nu putea preveni exact cum, dar cunostea principiul), daca vor exista detalii care sa poata fi puse cap la cap pentru a mi se crea- si transmite mai departe- o imagine de om INFRANT, suferind, mesajul va ajunge la Mihai.

    Trebuie sa iti fac o precizare: a transmite cuiva un astfel de mesaj echivaleaza cu un santaj puternic- iti pot detalia mecanismele.
    Santaj nu in sensul de a determina o persoana sa faca- sau sa nu faca- anumite lucruri, ci mult mai subtil. De a-l destabilizat, ceea ce, in cazul cuiva aflat in situatia lui Mihai, ar fi insemnat a-l anihilat, practic, atunci, cu atat mai mult cu cat nu avea cum (ar fi fost cea mai mare greseala) sa incerce sa ia legatura cu mine, pentru a verifica.

    Dupa cum stii, orice minciuna se construieste pe un adevar, altfel nu sta in picioare- ca atare, mai ales unui super-specialist ca Mihai, nu i-ar fi putut fi prezentata o total falsa realitate despre mine. In acest caz, ar fi avut nevoie sa existe date minimale pe care resoectivii sa incerce sa construiasca realitatea mistificata.
    Or, acele date ar fi trebuit sa fie, in principal, nu atat suferintele mele pe rampa, nedreptatea sociala, dar EFECTELE acestora asupra mea, faptul de a fi fost infranta.
    Stiam foarte bine toate acestea si am ramas dreapta, din afara parand ca nimic nu ma afecteaza. Nu era asa- dar, de infrant nu m-au infrant.
    I-au transmis lui Mihai alte mesaje absurde, mistificante despre mine (am aflat dupa ce a putut lua legatura cu mine)- mesaje dureroase pentru el dar care, sub nici o forma, nu erau de natura a-i arata ca eram infranta de tratamentul pe care mi l-au aplicat.

    In rest, pentru Mihai era clar ca dubiul (dureros) ca nu l-as mai fi iubit, ca l-as fi acuzat (indirect) de moartea mamei si altele, trebuia exclus.
    Ma cunostea mult prea bine- si o cunostea perfect pe mama, asa ca nu se indoia de faptul ca legatul ei adauga la iubirea mea- pentru a sti ca s-ar fi putut intampla orice (prin absurd, chiar sa fiu infranta psihologic- repet, prin absurd), dar nici prin reducere la absurd nu se putea sa nu il mai iubesc si sa nu am incredere in el.

    Mi s-a spus, mereu, dupa ce a plecat, ca m-a uitat, ca nu ii pasa de mine, ca nu ma va mai cauta.
    Eu am crezut in ceea ce imi spunea sufletul meu si in ce mi-a spus mama: sa nu ma indoiesc de el, sa stiu ca exista, ca punct fix pentru mine, ca, de indata ce va putea, ma va cauta. Sa am incredere in el.
    S-a dovedit ca vocea sufletului meu si mama mea au avut dreptate.

    De indata ce a putut, m-a cautat si nu a renuntat pana nu m-a gasit (nu putea sa apeleze la „mijloace conventionale” nici macar postdecembrist, data fiind mizera, falsa imagine care exista despre el in Romania; ar fi riscat fie ca mesajul lui sa nu ajunga, fie sa ajunga deturnat; a mers singur, pas cu pas, pe toate caile, cararile, pana m-a gasit, in sensul de a lua legatura cu mine direct).

  130. 134 Alex octombrie 1, 2009 la 3:54 pm

    FRANK ZAPA[KING], repet, schema de personal, veniturile, precum si sistemul de recompensare a unei institutii publice se stabilesc intr-un stat normal de catre SPECIALISTI. Te-am intrebat ce specialitate ai dumneata ca sa stabilim in ce calitate vorbesti.
    Si eu sunt platitor de taxe si impozite si AM DREPTUL sa cer SA FIU SERVIT. Pentru ca un functionr public (sui generis) SERVESTE. Fie ca este presedinte, premier, director, expert, sau femeie de serviciu. Dar nu am caderea in nici un fel sa-mi dau cu parerea despre numarul de femei de serviciu dintr-un tribunal. Sau dintr-o directie din Ministerul Transporturilor. Apropo, vreau pana mea servicii de transport de secol XXI, nu o retea feroviara aflata in ruina. De asemenea, invatamant de calitate, doar platesc taxe de ma usuc. Stiu ca sunt platitor la bugetul UE (acolo sa vezi dumneata aparat bugetofag…). In consecinta, vreau sa beneficiez, pielea mea, de banii europeni! A, ca vreau sa stiu ce face cu banii mei directorul X sau compartimentele care gestioneaza bani europeni, asta e alta treaba. Dar sa-mi dau eu cu parerea despre salariul personalului de specialitate ar fi un semn foarte grav pentru echilibrul meu interior.
    M-am referit la UN REFLEX COMUNIST. Nu inteleg de ce te simti vizat (nu pentru problemele dumitale de intelegere reiau discutia, cu mata nu mai am ce vorbi, dar pentru ceilalti vizitatori ma deranjez), ma refer, repet, la o mentalitate formata in comunism: aceea ca Tovarasul, ori secretarul de partid (de regula, constructor sau tinichigiu) ia decizia in ceea ce priveste personalul Bibliotecii Nationale. Or intr-o tara cu pretentii mai mari decat Congo sau Botswana (observ cu durere, nejustificate), nu se procedeaza sub nici o forma asa. Avem un INA peste al carui cuvant nu se poate trece in ceea ce priveste administratia, specialisti pentru diverse sectoare, nu vine boc-poc ca gata nu-i mai place mutra nu stiu carei agentii antidrog, ca sa dau un exemplu.

  131. 135 Aya octombrie 1, 2009 la 4:56 pm

    @

    Daniel

    Iti multumesc pentru caldele cuvinte. Aveam nevoie de ele.
    Am scris un mesaj catre Draghi (Intitulat „Iata de ce”).
    Acum, cand iti raspund, inca nu a aparut.
    Te rog, citeste-l.
    Acolo spun ceea ce e si mai cumplit dar si determinant pentruj un adevar foarte putin inteles si rar- si ceea ce nu am spus vreodata.
    Vei vedea.

    Legat de cei torturati, chinuiti: ceea ce spui este cat se poate de adevarat si de dureros.
    Cei chinuiti traiesc, nu de putine ori, sub pragul minim necesar (calculat ca atare) al existentei (ce sa mai vorbim de viata nu de lux, dar decenta) iar criminalii declarati, precum Plesita duc o viata de huzur, ca si cum societatea romaneasca i-ar recompensa pentru ca au asasinat si au torturat cu sange rece.

    Repet, corect sau incorect din perspectiva sociala, acea pensie pe care o au cei precum Plesita este un bun dobandit.
    Spuneam- si nu voi obosi sa repet- ca principiile democratiei trebuie aparate cu putere, chiar cand, prin ele insele, deschid o bresa catre negarea lor.
    Important este sa le aparam, sa nu ne abatem de la ele chiar daca uneori ne pun in situatii dureroase, precum aceasta.
    Unica noastra sansa este democratia si trebuei aparata, chair cand este dureroasa.
    Deci, acele pensii ale criminalilor si tortionarilor fiind un bun castigat, este nedemocratic sa le fie luat. DFureros, deci nedemocratic. Ca atare, nu se pune problema privarii lor de acele pensii, indiferent de nivelul lor.

    Dar, se poate aduce o reparatie (materiala- altfel, cine si cum rascumpara acele chinuri cumplite? ) prin corelarea veniturilor celor care au suferit, cu cele ale criminalilor (sau tortionarilor).
    Initiativa AFDPR este absolut salutara si propun sa o sustinem.

    Nu-mi dau seama cum altfel decat in baza urmatoarei idei.
    Pentru a introduce o lege in Parlament, est nevoie de un numar de semnaturi stranse de la populatie.
    Sa ne ocupam de asta preferabil, in colaborare cu organizatiile civice.
    De ce spun asta?
    Imi pare rau sa constat, dar cei de la AFDPR, mai ales dupa moartea lui Ticu Dumitrescu- Dumnezeu sa-l odihneasca, l-am respectat nespus de mult!- nu au putere de convingere. Mai mult si absolut regretabil, observ o serie de miscari concertate, prin zvonistica, articole de presa „nevinovate”, etc care au ca efect, in mentalul colectiv, aruncarea acelor oameni in derizoriu. De aceea afirm c[ exista toate datele unor miscari concertate si facute „ca la carte” si cred ca este nevoie de sprijinul si implicarea organizatiilor civice.

    Bref, cat mai traiasc si exista acei martori ai trecutului cumplit, acei cu adevarat martiri, ei trebui sprijiniti. Sa trecem la actiune!
    Omntr-o alta ordine de ideei, acelasi dezinteres- mai nou, adancit!- se manifesta fata de veteranii de tazboi. Mi se sparge sufletul in bucati cand vad atata nedreptate- pentru ca, asta nu mai e nepasare, pur si simplu.
    In num ele lor, spuna cum: paote, paralel, se strang semnaturi separate pentru imbunatatirea vietii veteranilor de razboi si a urmasilor lor.
    Frontul este o experienta chinuitoare. Intr-un fel, pot spune ca oamenii acestia s-au confruntat cu urmarile chinurilor nazismului- dupa cum, ceilalti, s-au cu ale comun ismului. Doua nume diferite, doua haine diferite- acelasi „personaj” ideologic sinistru, imbracat, dupa caz, in negru sau in rosu.

    A propos de PSD: SIGUR PSD- cel cosntruit de ASdrian nastase – ar fi preluat initiativa.
    Nu ma pronunt, acum- de aceea am propus varianta organizatiilor civice si a introducerii legii/ legilor in Parlament prin strangerea numarului necesar de semnaturi de la populatie. In plus, fiind vorba despre o initiativa civica, forma finala care ar intra in dezbaterea Parlamentului ar trebui sa fie in acord cu acestea.

    Ceea ce este CEL MAI DUREROS este ca, la trtei ani dupa gestul formal (si absolut salutar! am spus-o si o voi repeta totdeauna) de condamnare a comunismului, subliniez, FORMALA, ceea ce ii da o greutate colosala, lucrurile s-au limitat la atat.
    Este cu atat mai de neinteles cu cat, in finalul Raportului Tismaneanu si in Raport exista, punctual, nu doar recoamndari, dar si semnalari clare de situatii in cazul carora se impun cuvenitele reparatii de diverse tipuri.

    Ce s-a facut in acest sens?
    Nimic!
    Daca si cand ai la indemana toata „logistica” necesara- intre care actul formal al condamnarii comunismului, in baza unui Raport cu incarcatura oficiala- nu faci nimic, dar absolut nimic, este de doua ori mai inacceptabil, daca o astfel de formulare exista (daca, nu, iata o situatie in care se potriveste perfect).
    Eu sustin cu tarie ca trebuie folosita si aceasta parghie.

  132. 136 Aya octombrie 1, 2009 la 6:15 pm

    @

    Draghi

    Ti-am trimis un mesaj pe mail.
    L-ai primit?
    Sau ai o noua adresa pe care nu o cunosc?

  133. 138 FRANK ZAPA[KING] octombrie 1, 2009 la 6:51 pm

    dle alex-mult prea dezlinata postarea-pt a intelege bine ce inseamna statul de drept,iti voi spune ca descentralizarea,conceptul de ,SUBSIDIARiTATE’ sunt concepte foarte indragite in lumea civilizata si responsabila in democratiile cu traditie..
    a aduce decizia cit mai aproape de cetean,pt a-si putea exprima opiniile in problemele ,CETATII’ este una din dorintele lumii civilazate.iar dv veniti si-mi spuneti ca specialistii trebuie sa hotarasca.
    cel mai penibil exemplu:C.S..M-IOC REFORMA,o atitudine sfidatoare fata de cetatenii romaniei,de fapt un fel de sindicat.nici un segment profesional nu se va reforma din interior-orice sociolog stie acest lucru elementar.
    profesia mea nu cred ca are nici o relevanta in aceasta discutie ,v-ar deranja sa stiti ca sunt un biet om de serviciu intr-o companie multinationala?
    s-au sunteti de parere ca dreptul de a te exprima,de a avea pareri,ti-l da numarul de ani petrecuti pe bancile scolii si numarul de diplome obtinute …..

  134. 139 Alex octombrie 1, 2009 la 7:26 pm

    FRANK ZAPA[KING], ce legatura are principiul subsidiaritatii cu principiul competentei? Nea Gica ia decizii in legatura cu structura unei agentii pentru securitate nucleara? Secretarul, astazi activistul de partid (cel mai aproape de cetateni, nu?) hotaraste cate femei de serviciu trebuie sa aiba Tribunalul? Sau Nea Ion despre CSM?
    Un salariat intr-o multinationala este interesat de functinarea justitiei. Ce treaba are un angajat cu CSM-ul? Isi pot da cu parerea judecatorii, procurorii, avocatii si juristii cu experienta, dar ce relevanta are pentru Nea Ion structura organizatorica a CSM-ului?

    Intr-o democratie opiniile sunt libere, nu si obligatorii.

  135. 140 Draghi Puterity octombrie 1, 2009 la 7:35 pm

    @Aya

    Ti-am raspuns acum. Nu imi verificasem mailboxul. :hug:

  136. 141 Augustin octombrie 2, 2009 la 2:25 am

    @ Aya
    Aducerea in discutie, pe acest blog, a mamei tale, este un lucru absolut regretabil, care n-ar fi trebuit, sub nicio forma, sa se intimple. De altfel, sint convins ca insusi Titus regreta acest lucru, desi referirea lui nu a avut conotatii peiorative, ci a incercat, neinspirat, sa explice astfel o anumita doza de subiectivitate prezenta (e si parerea mea) mai tot timpul, in postarile tale legate, intr-un fel sau altul, de o anumita perioada a vietii tale. Despre mama ta, numai bine! Dumnezeu s-o odihneasca!
    Insa despre nivelul redus de inteligenta a generalului Plesita, ai spus un lucru pe care, cu certitudine, nici tu nu-l crezi: operatiunile, unele deosebit de complexe, ORDONATE de Ceausescu dar DIRIJATE de Plesita, presupuneau, DIMPOTRIVA, un nivel de inteligenta DEOSEBIT DE RIDICAT. Altminteri, Plesita si-ar fi rupt gitul „in minutul 2”
    Faptul ca nici macar acest merit nu vrei sa i-l recunosti dovedeste, inca o data, nivelul tau exagerat de subiectivism.
    Mai mult, faptul ca faci referire la averea lui, – absolut modesta, as spune -, este o alta GAFA: ne-ai putea spune de cite ori mai mare era „agoniseala” lui Pacepa? Si, MAI ALES, cum a facut-o, acesta?
    Aya, faptul ca o persoana s-a purtat frumos cu tine (sau cu cei dragi tie) nu-i face mai buni in relatie cu tot restul lumii. Ar fi timpul sa intelegi asta.
    Si nu ne mai considera pe toti cei care-ti spunem ca lumea nu e zugravita doar in alb si negru, ci in multe tonuri de gri, ca sintem dusmani ai poporului, simbriasi meschini sau uneltele sinistre ale unor centre malefice! IN GENERAL nu e asa!

  137. 142 FRANK ZAPA[KING] octombrie 2, 2009 la 12:52 pm

    dle.-Alex-regret nespus,este un dialog intre autisti-eu vorbesc despre managementul resurselor si a resurselor umane in insitutiile statului,dv vorbiti despre…..felul in care ar trebuii sa-si stabileasca regulile de functionare.
    sunt doua lucruri diferite-la orice curs de management predat de orice specialist din luma asta ,aceste lucruri sunt predate la capitolul ABECEDARUL MANGEMENTULUI.
    medicul isi va face meseria lui de medic-cadrul,schema ,cheltuirea banului,dimensionarea personalului trebuie sa o faca specialistul nu medicul si specialistul o va face in functie de cite resurse este dispusa societatea sa-i ofere.ei gestionarea resurselor o fac cei care le si pun la dispozitie-adica PLATITORUL DE TAXE SI IMPOZITE.
    dar gata,ajunge nu cred ca mai trebuie sa continui acest subiect,pe alte subiecte cu cea mai mare placere.
    oricum mi-a facut placere sa am un schimb de opinii cu dv,chiar daca avem viziunii diferite,nu cred ca acest lucru trebuie sa fie un impediment.

  138. 143 FRANK ZAPA[KING] octombrie 2, 2009 la 12:58 pm

    Dle. Agustin nu cred ca as putea fi suspectat ca as fi amicul lui AYA-dar,in fata dureri acestei femei sincer ma i-a cu fiori.
    sunteti de un cinism salbatic,sa-i cereti lui AYA sa fie rationala si obiectiva cu GENERALUL PLESITA.
    v-as intreba dv sunteti obiectiv cind il judecati pe hitler?s-au ati fi rational si obiectiv daca l-ati judeca pe calaul parintilor dv,a copiilor dv ?
    ma indoiesc,dar….nu degeaba se spune ca diavolul se ascunde in amanunte,ori dv jucati in acest moment rolul unui mic diavol rosu.

  139. 144 Petronius octombrie 2, 2009 la 1:35 pm

    Aya,

    Un prieten drag mi-a atras atentia de faptele pe care le-ai descris.

    M-a impresionat foarte mult povestea ta. Ceea ce m-a intrigat insa sunt relatiile dintre serviciile secrete despre care amintesti.

    O intrebare am totusi: este posibil ca plecand de la informatii identice oameni diferiti sa ajunga la concluzii diametral opuse ?

    Ce se mai aude cu cartea ?

    p

  140. 145 Daniel octombrie 2, 2009 la 4:50 pm

    @Aya
    Am mai spus-o, condamnarea comunismului a fost o farsa. Cel mai eficient mod prin care putea fi condamnat comunismul ar fi fost prin stergerea pe cat posibil a efectelor sale. Reparatia putea fi facuta material catre victime, unde sunt de acord ca ar fi trebuit sa intre toti cei care au suferit, incluzand veteranii de razboi. Alta masura fireasca ar fi fost restituirea proprietatilor, punct mult trambitat pe agenda autointitulatelor partide de dreapta, dar pe care din prostie sau din rea credinta au facut parca totul pentru a impiedica procesul. Te-ai fi asteptat ca dupa preluarea de catre PSD a parghiilor lucrurile sa revina intr-o matca fireasca, ghidata de proverbialul bun simt la care facea ministrul Nica referire. Nici vorba! Cetateanul e tratat in continuare cu suspiciune de parca el ar fi furat din averea statului si nu invers. Sub presedintele Iliescu PSD a incercat sa rezolve, chiar daca nu i-a reusit foarte bine, nemultumirile tuturor categoriilor sociale. Dupa aceea, toate guvernele au incercat prin toate mijloacele sa incalce cat mai grosolan drepturile oamenilor, pe principiul ca apara interesele statului. Ajungem in situatia aparent paradoxala in care statul nu ii serveste pe proprii cetateni ci statul se apara de proprii cetateni. Totul devine clar in momentul in care redefinim statul asa cum este de fapt: un mecanism institutional prin care grupul restrans aflat la putere prin frauda se impune utilizand forta in fata cetatenilor pentru a acapara toate bunurile pe care acestia le au sau le-au avut in proprietate – imobile, resurse naturale, forta de munca, taxe si impozite. Asta e singura miza de fapt! Diferenta e ca unii au fost administratori si au si oferit ceva in schimb, permitand societatii sa se dezvolte si sa isi gaseasca un echilibru dinamic, cum a fost guvernul Nastase, iar altii sunt paraziti asa cum au fost guvernele urmatoare.
    Off-topic: Daca mai aud vre-un PSD-ist ca il lauda pe Blaga, la fiecare lauda voi raspunde cu o critica. Adica am inteles ca trebuie sa mancam … cica din solidaritate, acum suntem in faza in care trebuie sa spunem ca ne si place?

  141. 146 Ioan octombrie 2, 2009 la 6:23 pm

    FRANK …

    Iti amintesti de Bula, de inegalabilul Bula. El a fost si este un personaj notabil si la Cluj-Napoca, si la Iasi dar si la Savarsin; si de ce nu si la Sighetu Marmatiei. (de unde m-am intors abia azi dimineta) Vorba lui de duh fiind de pomina, nu ma indoiesc ca personajul a facut prozeliti pe ori unde a calcat. Caci slava Cerului s-a facut remarcat si prin imensu’ lui succes la fete de boieri mari. Daca ma intrebi pe mine eu cred ca, in peregrinarile lui prin lumea larga, n-a ocolit nici marile metropole americane. Si apoi, ca sa-i dam Cezar-ului ce i se cuvine, nu sunt de neglijat nici invaturile lui. Una dintre ele, insa, le intrece pe toate celelalte din decalog. Este aceia care il trimite pe nevoias la studiul plantelor dicotiledonate; sperandu-se ca astfel nivelul invatamintelor sale sa se apropie de tibia broastei din Anin (o balta a copilariei mele din cartierul Colentina) Azi, ca sa incerc o localizare cat mai exacta a „eroului” nostru printre muritorii, el s-a aciuat la liberali. Acolo, tras, impins, prin morga si tupeu a reusit; a ajuns chiar si premierul dezastrului nostru de mai tarziu. La inceputuri, „liberalu’” tau dle Frank, febletea ta, refuza sa creada ca pretul peterolului poate influienta intr-un fel pretul painii mele cea din toate zilele. Pentru ca mai apoi, aplicand doctrina fara fisura, sa dubleze, prin politici iresponsabile, numarul salariatilor bugetari si salariile lor. Azi, urmasului sau, ca sa vezi dragul meu cum isi completeaza liberalii pagina de glorie, ii pute in Catedrala Metropolitana din Deal si face un salt in lumea larga ca sa-si puna pirostriile. Dar …, m-am dat cu vorba ca toti orientali si m-am departat de subiect; ca mult miez mai are si tare greu imi vine s-o iau de la inceput. Desi, chiar si in bisericile ortodoxe sau greco-catolice din Manastur, sau Andrei Muresanu, sau Marasti, sau … sau, tot toaca se numeste scandura din lemn de fag, sau cedru, in care slujbasi ai bisericii cheama enoriasii la rugaciune.

    PS

    A propos; ca chestie, si nu dintr-un interes anume. Spui la inceputul postarii tale din septembrie 29, ora 1:31 pm „am sa incerc sa-mi ordonez gindurile si sa va raspund corect si fara patima, atit cit imi permite subisctivitatea specifica omului” (am preluat citatul prin Copy si apoi cu Paste) Pai bine mai nea Zapata, tu chiar ai nevoie sa-ti aduni gandurile ca sa asterni pe hartie o gandire spusa sau scrisa. Atunci, si sper ca nu ai nimic impotriva, eu chiar pot sa intorc foaia si sa-mi pun fel de fel de intrebari, ca omul. Nu de altceva, dar de unde pot sa aflu eu ca matale chiar ai resit sa iti aduni …, A, si mai retine un detaliu; te rog sa ma lasi, sau de ce nu, lasa-ne, lasa-ne. Vorba cantecului cu compozitor clujean; daca nu ma insel.

  142. 147 instalatorul octombrie 2, 2009 la 6:59 pm

    Aya: nu cu mult timp in urma am facut un apel de a gasi mai deraba lucruri care apropie decit lucruri care despart. Daca stau sa ma gindesc bine, atit tu cit si dl Filipas ati fost la un moment dat niste oameni chinuiti. Dl Filipas, fiindca probabil pe vremuri, un securist mai cu inima vrind sa-i faca un pic de bine atunci i-a facut de fapt un rau pe viata. Fiindca raminerea acuzatiei de complot impotriva urss in anul 1956 insemna trimiterea spre ancheta la kgb si nu la romani – si iti imaginezi cum ii anchetau rusii pe romani, iar el era un copil, crezi ca mai scapa cu viata? Ma crezi atunci cind iti scriu ca rusnacii au incercat sa calce cu masina un cunoscut de-al meu la mai bine de 50 de ani de la consumarea unor intimplari? Aia nu te iarta si nu te uita pe viata. Cineva i-a schimbat incadrarea ca sa nu-l trimita pe mina rusilor, in fascism, dar l-a insemnat pentru toata viata, fiindca oamenii se schimba, se pensioneaza si mor, dar birocratia ramine. In dosare. Tu ai avut parte de chinul tau, intr-o perioada foarte tulbure. Iar cheia fricii care trebuie sa fi domnit atunci printre generalii din „centrala” sta, cred eu, in faptul ca omul la care tii fusese denuntat de mai multe ori, asa incit Ceausescu nu se mai putea spala pe miini, nu mai putea ridica din umeri spunind in cor cu generalii cine s-ar fi asteptat? Asa incit trebuie sa fi fost un global scapa cine poate, cu lucruri foarte complicate Iradierea unei persoane nu se face asa de usor, ai vazut ce scandal a iesit recent la Londra. Purtatorul dozei radioactive e aproape la fel de expus ca si destinatarul ei, cum zic fizicienii, acela lucreaza timp de citeva ore cu o sursa deschisa. La Londra, masa si vesela au fost contaminate radioactiv. Daca intra o musca in ciorba si o luau chelnerii inapoi si o dadeau altuia murea acel altuia. Poate o puneau la loc in cazan si murea tot restaurantul. Sigur ca iradierea este si ceva pervers: cancerul se trateaza si prin cobaltoterapie. Sa iradiezi terapeutic pe cineva deja iradiat e o nenorocire. Din cite mi-a zis si mie cineva, au fost atunci mai bine de 20 de generali care au tremurat pentru viata lor. Oricare dintre ei putea face un gest necugetat ori sa-i sugereze lui Ceausescu sa-l faca. Fiindca e lipsit de logica sa ucizi o persoana apropiata a unui invinovatit, e mai degraba ceva ce tine de frica ori de furie. La rece, o trimiteau undeva in provincie, in munca civila si de-abia avea inspectoratul judetean ce face, o filau zeci de ani si isi justificau fondurile si salariile – si de cite ori venea Ceausescu prin judet o chemau sa stea cite patru ore la inspectorat. Plesita a fost o bruta, l-am vazut la televizor, nu are nici o treaba cu filosofia, i-au dat unii un doctorat de frica. A fost unul din aia care s-au apucat sa bata oameni fiindca l-au scos din mizerie si i-au dat haine gratuite, casa, leafa, mincare si pistol. Unul dintre securistii primitivi care probabil ca i-a facut sa roseasca pe fostii oameni din SSI si din Siguranta. SSI si Siguranta nu l-ar fi luat probabil nici ca portar ori om de serviciu. Dar, daca vrei sa iti fii realmente de folos tie si celorlalti, e mai bine sa incerci sa scrii o carte in care sa spui ceea ce stii: tu nu esti legata de nici un juramint, mama ta nu mai este. E mult mai bine decit sa navalesti pe blog asupra dlui Filipas. Stii ca toti ne ducem necazurile noastre si incercam cumva sa ne impacam cu noi si cu lumea. Eu ce ar trebui sa fac? Sa ma apus sa masacrez familia tiganului din cauza caruia bunicul meu dinspre mama a murit fiindca a respectat legile Romaniei si a luptat pe Frontul de Est? Eu cred ca ar trebui sa scrii cartea. Si sa o publici.

  143. 148 FRANK ZAPA[KING] octombrie 3, 2009 la 1:30 pm

    Ioan gura de aur-dragul meu ionica fara frica-nume intrat in minunatul nostru folclor popular in perioada fanariota ca fiind numele perfect de SLUGA’.
    dealtfel I.L. caragiale se amuza copios folosind in situatii de un comic spumos numele de IOAN,ASA CA DAM VOIE SA MA AMUZ SI EU LA FEL DE SPUMOS si sa te intrebi-KAKAIA PROBLEMA-STIMABILE?
    vrei ca lumea asta sa semene cu tine,sa aibe o fata de sluga perfecta?
    oare ce-i eliberati de sindromul ROSU,nevirusati si foarte LEBERI SI LIBERALI,nu merita sa lucreze pt tara asta?
    oare doar ideologia adusa de mincatorii de pasta de dinti pe piine,TURISTII STEPELOR RASARITENE,este permisa in coltul asta de europa in acceptiunea ta?
    oare nu crezi ca vremea fantomelor cu apucaturi de vampiri-care sug vlaga romanilor,a cam trecut?
    consultati oglinjoara,si spune-i ca-i mincinoasa.

  144. 149 Augustin octombrie 3, 2009 la 3:27 pm

    @ FRANK ZAPA[KING]
    Daca tot m-ai acuzat de „cinism salbatic”, macar sa merit acuzatia ta!
    In primul rind, spre deosebire de tine, eu privesc afirmatiile Ayei cu o mica doza de circumspectie!
    Afirmatia „Plesita a ordonat asasinarea mamei mele” are, vei fi, poate, de acord, un anume grad de incertitudine. Asta daca nu banuiesti ca Plesita ar fi dat acest ordin prin OZU! Mai mult decit atit, tipul de actiune, metoda, avea ca „destinatar” o anumita categorie de persoane din care mama Ayei nu facea parte. Inca si mai mult, avind in vedere pericolul la care se expunea chiar cel ce o punea in opera, nu se apela la ea decit in cazurile in care altfel nu se putea.
    Toate acestea, coroborate, ma determina sa pastrez, cum spuneam, oarecari rezerve. Asta nu inseamna, te asigur, ca o consider pe Aya de rea credinta.
    Pe de alta parte, in postarile ei vorbeste despre doi fosti colegi, tovarasi de arme, generali din ACELEASI structuri ale Securitatii: unul dintre ei INGER (Pacepa), iar celalalt DEMON (Plesita). Oare trebuie sa ne imaginam ca Pacepa a ajuns general de securitate (si consilierul lui Ceausescu) prin fapte caritabile? Oare putem fi siguri ca nu exista cineva care, asa cum Aya pomeneste de Plesita, sa pomeneasca, la rindul sau, de Pacepa?
    Si oare cum o fi strins Pacepa o avere de vreo 20 ori mai mare decit a lui Plesita? Din salariu?
    Vorbesc, desigur de „agoniseala” realizata AICI, IN TARA, IN VREMEA ODIOSULUI, iar nu de sumele, probabil modice, primite de la americani (DACA i-or fi dat ceva)
    In fine, sint sceptic in privinta ideii ca, dupa „plecarea” sa, Pacepa ar fi tinut, constant, legatura, cu cineva din tara (in speta, cu Aya). Nu cred ca e nevoie sa mai explic de ce! E adevarat, citiva jurnalisti au spus ca au realizat interviuri cu Pacepa. Am, de asemeni, rezerve, mai ales ca intr-unul dintre ele, Pacepa face o declaratie din care rezulta, implicit, ca a facut, chiar el, politie politica.
    Asadar, zic eu, un pic de circumspectie n-ar strica, ce zici?
    P.S. Chestia cu micul „diavol rosu” nu mi-e clara: diavol, inteleg! Dar rosu? Comunist, sau ce? Hai ca ma bine-dispun!

  145. 150 FRANK ZAPA[KING] octombrie 3, 2009 la 6:02 pm

    dle AUGUSTIN-asa cum am mai spus nu sunt fan AYA-dintr-un motiv simplu,avem pareri diametral opuse despre tot ce inseamna personaje politice,jucatori in piesa asta care se joaca continuu in fata ochilor nostrii.
    despre pacepa pot spune doar atit-a ,DEFECTAT’doar dumnezeu stie cu adevarat de ce?este din categoria spionilor ,DUBLI’ care pt a fi cit mai credibili probabil sunt mai odiosi decit cei obisnuiti,in concluzie eu cred,fara a avea informatii concrete ca PACEPA,a fost o cirtita infipta in serviciile secrete romanesti inca din anii 50.
    eu iti atragean atentia doar ca e foarte dificil sa-ti iubesti,CALAUL’
    fara a incerca sa-i pun in balanta pe cei doi generali-pacepa si plesita.
    faptul ca a defectat,ca a dat peste cap un serviciu de spionaj in slujba unui dictator,pt mine este o isprava care ma binedispune.
    pacepa nu a tradat ROMANIA-a tradat un sistem ,a tradat o ideologie ,de care in treacat fie spus romani citiva ani mai tirziu se vor dezice,a tradat un DICTATOR,asa ca….atit pot eu intelege din dilema aceasta.
    a uitasem ceva-daca in decembrie 90 securitatea s-a desfiintat ,atunci…..


  1. 1 Ce salvează Boc? « inConstanţa Trackback pe septembrie 29, 2009 la 8:03 pm
  2. 2 Top Posts « WordPress.com Trackback pe octombrie 1, 2009 la 2:46 am
  3. 3 Update: Demiterea ministrului Nica « Ipostaze Trackback pe noiembrie 2, 2009 la 3:13 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!