Un nou blogger – Ion Iliescu

Doresc sa-l salut, in mod deosebit, pe noul nostru coleg de blogosfera – Ion Iliescu. Decizia sa de a-si lansa un blog demonstreaza, inca o data, capacitatea sa de adaptare la o lume ce se schimba in permanenta. Dupa preocuparile sale in domeniul mediului, intrarea  in zona online arata – daca mai era nevoie – tineretea sa de spirit. Succes. Problema va fi cat isi va folosi autocenzura.

36 Răspunsuri to “Un nou blogger – Ion Iliescu”


  1. 1 Doru noiembrie 14, 2007 la 10:47 am

    In cazul dvs. cam cat va folositi autocenzura? Sau exista o (auto)cenzura impusa de echipa de dvs. de consilieri???

    O zi buna!!!

    Doru Toma

  2. 2 s3ptember noiembrie 14, 2007 la 11:12 am

    Problema e daca el stie sa il foloseasca ?! sau e un hamster pe o rotita in spatele lui…Asta e intrebarea…

    Acum sindromul bloggingului a ajuns pana si in venele politicienilor,care doresc sa isi „spuna parerea” in legautra cu fantoma Republicii Socialiste Romania,ce acum se numeste Euro-Romania.

    Ma enerveaza cocălării care zic , că Romania face acum parte din Europa…stai,nu inteleg,nu am facut parte pana acum ? A ! da,stai,acum nu se mai fura in lei,se fura in euro,am inteles…

    Astept sa isi faca vreun fost comunist blog sa vad cum il ridica in slavi pe Nea’ Ceasca , sau pe Vadim Tudor (alias Joc de Glezne), unde partiotismul va fi punctul tare din blogul sau.

    Comentariu semnat de s3ptember
    Blogger junior(14 ani mai precis)

  3. 3 Literatul noiembrie 14, 2007 la 11:30 am

    Ce intelege d-l Nastase prin autocenzura?
    Ascunderea adevaratelor ganduri? Stapanirea agresivitatii? Camuflarea dispretului fata de interlocutor?
    Eu cred ca toate astea.
    Pentru d-l Nastase toate astea sunt niste restrictii care-l tortureaza, dar care pot fi suportabile avand in vedere nobletea scopului: propria-i propasire. Miza este imensa. Fie sa se plaseze intre primii cativa oameni ai tarii, fie caderea in banal, stupid, vulgar.
    Cu Iliescu lucrurile stau altfel.
    Vrea sa se prezinte in fata lui Scaraotchi cu toate cunostintele la zi si sa raporteze catre Talpa Iadului ca a depasit sarcinile incredintate.

  4. 4 petruterguta noiembrie 14, 2007 la 11:43 am

    Problema va fi cat isi va folosi autocenzura. Hm..

  5. 5 Horia noiembrie 14, 2007 la 12:31 pm

    Stiti dumneavoastra ce stiti, d-le Nastase, cu autocenzura… De exemplu, trebuia oare sa si-o foloseasca atunci cand v-a facut arogant? Sau cand l-a facut prostanac pe Geoana? Parerea mea ca nu… De altfel, cred ca se va autocenzura exact cat a facut-o si pana acum:)
    In rest, ramane cum ne-a obisnuit de 18 ani: Iliescu rade tot! Daca maine oamenii vor putea fi convinsi mai usor daca li se va vorbi de pe Marte, cine va fi primul care va lua cuvantul si le va spune: tovarasi pamanteni, hm, aveti grija pe mana cui dati partidul?
    Ion Iliescu e politicianul-scoala al epocii postcomuniste, iar dvs, d-le Nastase, veti avea mereu de invatat de la dumnealui. Tineti aproape, asa cum n-ati facut-o la momentul potrivit, si s-ar putea, totusi, sa iasa bine data viitoare…

  6. 6 Nicolescu noiembrie 14, 2007 la 1:22 pm

    curiozitatea mea este daca domnul iliescu intra pe blog, stie sa se logheze si tot, sau le scrie de mana si pe urma le trimite sa le tipareasca cineva?

  7. 7 Smyley noiembrie 14, 2007 la 2:36 pm

    coleg de blogosfera? cu cine e coleg cu dumneavoastra? Vati intrebat cu cine sunteti coleg? Auzi blogosfera!! Nici numai stiti cum sa va faceti voturile http://www.smyley.jmechera.net

  8. 8 Livia noiembrie 14, 2007 la 3:39 pm

    Extraordinar editorialul de astazi din Jurnalul. Felicitari!

  9. 9 Literatul noiembrie 14, 2007 la 5:58 pm

    @Livia
    Din nefericire, d-l Nastase a inventat o situatie inexistenta. Domnia sa a ignorat ca Basescu a recunoscut ca si el insusi face parte din aceasta clasa politica.
    „Aceasta clasa politica este expirata. Recunosc ca si eu fac parte din aceasta clasa politica”
    Domnul Nastase are suficienti adversari. Nu este nevoie sa mai inventeze.

  10. 10 Bogdan noiembrie 14, 2007 la 7:23 pm

    @Livia

    Intr’adevar, excelent editorial!

    @Nastase

    Felicitari!

  11. 11 nasii noiembrie 14, 2007 la 8:00 pm

    Domnule Nastase, cum vedeti dumneavoastra dpdv politic lipsa lui Geoana din blogrollul domnului Iliescu? ierii dimineata http://www.nasii.ro au sesizat primii acest „nesemnificativ” amanunt. Am urmarit si raspunsul de fin pamfletar al presedintelui la intrebare. Ni s-a parut… nostim.

    Si acum o alta intrebare: Geoana vi se pare un bun blogger?

    nasii

  12. 12 ion adrian noiembrie 14, 2007 la 10:37 pm

    @Literatul,
    B. a mai repetat si in seara asta ca face parte din clasa politica actuala dar considera ca a evoluat mai repede. A recunoscut ca cel ce avea dreptate de la bun inceput a fost Ratiu dar nici el si cu atat mai multi ceilalti(desigur se referea implicit la cei de buna credinta )nu puteau prin deformarile de atunci sa inteleaga asta.
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe Domnul Ion Ratiu.

  13. 13 WGB noiembrie 15, 2007 la 12:14 am

    ,,Problema va fi cat isi va folosi autocenzura”…adica daca se va abtine de la a spune tot ce stie despre unii si altii? Interesant…

  14. 14 emigrantul noiembrie 15, 2007 la 1:12 am

    LA EUROALEGERI PSD VA AVEA UN SCOR FOARTE MIC!!

    A se vedea sondajul de aici:
    http://www.sondaj.php0h.com/euroalegeri.php

  15. 15 tpunct noiembrie 15, 2007 la 3:21 am

    @AN: Bunul prieten Horia a ales cuvinte destul de fruste. Esenta mesajului sau o impartasesc si cred sincer ca nu suntem defel singuri: in orice solutie solida pentru un PSD puternic si coerent, tandemului Iliescu-Nastase trebuie pur si simplu sa i se rezerve locul cuvenit.

    Fara sa vreau sa insist asupra unor episoade trecute ale relatiilor intre cei doi lideri PSD, as retine cuvantul cheie: tandem.

    Se zvoneste ca un „amic” cu loc de munca temporar in dealul Cotrocenilor v-ar fi promis capul pe tava unor alti „amici” din interiorul PSD. Lasand la o parte capacitatea pana acum neconfirmata a personajului cu pricina de a respecta o intelegere, daca zvonurile au legatura cu realitatea, sunt curios cum o sa ajunga la inaltimea necesara sa taie capul cu pricina!

  16. 16 GoodGuy noiembrie 16, 2007 la 12:19 am

    Cred ca sunt putini oameni in politica din aceasta tara care sa fie atat de implicati si de actuali precum este domnul Iliescu, cred ca sunt altii de 20 de ani care nu dau dovada de aceeasi deschidere si initiativa, care isi pierd timpul in apatitii tv prin care sunt populari si vizibili, acolo unde insa nu ar trebui sa fie vizibili, si uita ca locul lor este undeva in spatele cortiei, uit a ca ei sunt aceeia ce ar trebui sa scrie o piesa de teatru si nu sa joace in ea.
    Mult noroc domnului Iliescu in lumea bloger-ilor.

  17. 17 un buticar oarecare noiembrie 16, 2007 la 7:16 pm

    chestia e nu cat va folosi autocenzura, desi imi placeti cum ati spus, o soparla buna (se poate intelege si ca mai spune si prostii, si ca are asi in maneca, si nu numai), chestia e cat va folosi cenzura. butoanele de admin.

    va spun ca o singura data am comentat pe blogul lui Mircea G. si am fost cenzurat total – comentariu sters.
    [!!!si acesta nu e un comentariu al lui Nastase, sau al unuia pus de el]
    si in respectivul comentariu nu eram mai vulgar decat acum cand spun: SUS STANGA! :))
    asa ca alte motive decat cele care tin de cei 7 ani de acasa si de intelegerea democratiei ca drum spre parvenire nu au cum sa fie pt respectiva cenzura

    in alta ordine de idei, ma gandeam, de cand cu problema lui B.Chirieac, ce s-ar fi intamplat daca ati facut dvs afaceri de alea, in loc de termopaniada ce am fi avut?

    (sunt curios daca aveti moderare la comentarii, sau intra automat) ia sa vedem – chestia asta spune mult

  18. 18 un buticar oarecare noiembrie 16, 2007 la 7:22 pm

    da. aveti moderarea activata… incercati fara, nu va mai temeti de adevaruri, nici de potentialii nesimtiti, doar daca foloseste omul termeni obsceni puteti cenzura, sau daca totusi, in fond, spune ceva valabil si mai scapa cate o prostie puteti pune stelute in locul catorva litere din respectivul cuvant.

    nici nu va dati seama, voi, politicienii-bloggeri ce impresie buna ati face – o adevarata lovitura de imagine (iata ca am folosit si cuvantul magic :)) ) ar fi sa se vada ca nu va temeti de nimic si lasati comentariile libere.

    asta inseamna, printre altele o strategie buna pe termen lung, si nu campanii pompieristice o data la 4 ani… si ar mai fi si in consonanta cu adevaratele valori democratice

    in fine

    numai bine!

  19. 19 Emilian noiembrie 16, 2007 la 10:57 pm

    Foarte bine ca are si dansul un blog. Nu conteaza cine este in spatele blogului atat timp cand ideile sunt ale cui trebuie.
    Dar cel mai tare blogger tot Dvs. ramaneti. Blogul este cel mai bun mod de exprimare si sigur sunteti un OM ce are multe de spus.

    Bafta Dvs. si domnului Iliescu.

  20. 20 creierul noiembrie 17, 2007 la 4:19 am

    La primele doua subtitluri le lipseste ceva cuvantul FOST.

  21. 21 Liviu Bimbea noiembrie 17, 2007 la 8:29 am

    Bună dimineaţa domnule Adrian Năstase.

    Doresc şi mă străduiesc să aflu prin propria-mi intuiţie cât trebuie să citesc pe diagonală din scrierile dumneavoastră.

    Cu stimă şi respect.

  22. 22 ion adrian noiembrie 17, 2007 la 12:52 pm

    PS Daca nu merg pe blogul lui iliescu in ciuda unor „incurajari’ primite nu inseamna ca nu ma amuz cu ce se scrie despre el si iata:

    Politicienii scriu mai prost pe blog decit vorbescRaluca Ion
    –––––––––––––––––––––––––––

    Aparut in editia din 17 Noiembrie 2007
    Pe blogurile politicienilor gasesti expresii potrivite pentru rapoarte batute la masina, fraze rupte parca din compunerile scolare si narcisism.

    Dintre partidele aflate in opozitie, pesedistii conduc, la o prima numaratoare, la numarul de bloguri. Dintre ele, unele sint pline de umor involuntar. Ion Iliescu, ultimul politician teleportat in blogosfera, si-a pus in capul blogului o maxima a lui G.E. Lessing, scrisa cu fonturi care amintesc de discurile cu muzica populara de la Electrecord:

    „Cea mai nobila preocupare a omului e omul!“. Dupa 17 ani in care aproape ca si-a facut din limba de lemn o marca inregistrata, fostul presedinte si-a scos exprimarile rigide si la lumina monitorului. „Ziua de luni este o zi cu program dens“, ne anunta Ion Iliescu la inceputul celei mai noi postari de pe blogul sau, continuata si sfirsita in stilul care l-a consacrat.

    Succesorul sau, Mircea Geoana, si-a pus pe blog, la sectiunea „raspunsuri pentru voi“, o Ars poetica scrisa dupa chipul si asemanarea stilistica a liderului spiritual al partidului: „Pentru mine, blogul reprezinta un instrument de comunicare cu un potential deosebit si inca neexploatat pe deplin in Romania, complementar canalelor de comunicare publica traditionale. O modalitate de a te dezvalui intr-o mai mare masura celor interesati si o maniera inedita de a intra in contact“.

    Consiliera lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, isi face o prezentare buna pentru un concurs de miss sau pentru preselectia la „Megastar“: „Tinara, frumoasa, ambitioasa… uneori mult prea orgolioasa. De 11 ani sint alaturi de Adrian Nastase si inca nu mi-a trecut…“.

    O RUGAMINTE:

    Poate imi indica si mie careva, unde se afla autodefinirea de mai sus care vad ca a ajunsa celebra, adica in presa si anume citez din nou:

    Consiliera lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, isi face o prezentare buna pentru un concurs de miss sau pentru preselectia la „Megastar“: „Tinara, frumoasa, ambitioasa… uneori mult prea orgolioasa. De 11 ani sint alaturi de Adrian Nastase si inca nu mi-a trecut…“.

    Eu nu am observat si poate nici Literatul
    care nu putea scapa o asemenea ocazie servita pe tava.

  23. 23 ion adrian noiembrie 17, 2007 la 1:15 pm

    PS. Si din Blogul lui Cristian Teodorescu de la Cotidianul:

    :
    De pe blogul lui Ion Iliescu dispar comentariile
    13 Noiembrie, 2007 (20:51) | CALANDRU | de Cristian Teodorescu

    Am intrat de cîteva ori pe blogul fostului preşedinte al României. Comentariile ba sînt, ba nu sînt. Adică, dacă acest blog funcţionează ca unul obişnuit, administratorul şterge din greu comentariile. Am prins şi un moment cu comentarii, în afara celor 15 lăsate de sămânţă în prima postare. Pe lîngă mesajele de felicitare, am citit şi cîteva postări care îl trimeteau pe Ion Iliescu în diverse locuri – la pensie, la lada de gunoi etc. După vreo jumătate de oră cînd i-am redeschis blogul, dispăruseră comentariile, şi bune şi rele. Mă întreb 1.dacă Ion Iliescu le vede înainte de a fi şterse. 2.dacă acceptă ştergerea lor, de ce şi-a mai deschis blog. 3. dacă a văzut că titlul celei de-a treia postări are o virgulă între subiect şi predicat: „Tot ce se întîmplă fiecăruia, foloseşte întregului”.

    PS Deschid din nou blogul şi iar au apărut nişte comentarii, tot atîtea ca acum vreo oră, dar cosmetizate.

    Comentariul meu: O sa se faca de Cacao, caci evident ca nu are taria dlui AN care cei al lui este al lui: incaseaza, incaseaza….
    Daca asta l-ar si ajuta, ar mai avea poate o sansa…AN desigur.

  24. 24 omnormal40 noiembrie 17, 2007 la 2:00 pm

    Blogul lui Iliescu este un blog cenzurat ( ca la gazeta de perete de pe vremuri … )si este o dovada in plus ca nu are decenta sa ne lase sa speram ca am scapat de zambetul ipocrit al tovarasului de la raion . Acum indemna oamenii sa nu se duca la vot pe principiul
    TACI SI-NGHITE… va rog sa ma iertati , dar chiar daca stiu ca nu aveti nicio putere pentru a-l convinge pe Iliescu sa imbatraneasca decent , am simtit nevoia sa spun si eu cuiva …oricui aproape …si poate chiar degeaba : m-am saturaaaat !!!!!

  25. 25 adriana popa noiembrie 17, 2007 la 6:44 pm

    Dle Nastase,

    perfecta dreptate aveti ,, Iliescu e tanar.. spre deosebire de multi tineri…

    daca v-ati da mana cu el sa-l terminati cumva pe groparul geoana , ce bine ar fi..
    Cum poate un grupuscul ca ala de la Cluj ( cu rezultate JENANTE la alegeri … si in sondaje ) sa puna miinile jegoase pe un partid ca PSD ??

    Astept raspuns Dle Adrian

    Multumesc ,

    Adriana

  26. 26 ion adrian noiembrie 17, 2007 la 10:20 pm

    PS .Pentu adevar
    Scuzati, nu aici pe blog s-a autodefinit dra Anca Alexandrescu, ci pe blogul ei langa poza ei, ca un moto si profesie de credinta. Deci no coment, o priveste si daca citeste sa ma scuze, dar asa se intelegea din textul citat din Cotidianul(au incurcat si aia blogurile)

  27. 27 abbilapullum noiembrie 18, 2007 la 3:48 pm

    Bună ziua domnule Adrian Năstase.

    Dacă aţi terminat cu problemele grele prin care aţi trecut, este momentul să treceţi la acel atac fin şi inteligent cu care ne-aţi obişnuit, chiqar dacă unii n-au terminat de numărat ouăle.

  28. 28 abbilapullum noiembrie 18, 2007 la 4:24 pm

    Citind materialele pe care ni le-aţi pus la dispozitie din dosarul „Z” după mesajul anterior, vreau să mai completez următoarele: Dacă dumneavoastră care nu sunteţi un nime-n drum avocat ratat aţi trecut prin astfel de momente şi v-aţi confruntat din greu cu ele, ce să mai zicem noi, plevuşca cea de toate zilele?
    Vă stimez, deşi nu sunt 100% de partea dumneavoastră, dar nici nu sunt opus.

  29. 29 elitaconteaza noiembrie 20, 2007 la 10:25 am

    Mai multi laudaci aici decat pe blogul lui Iliescu.

  30. 30 CosminG noiembrie 20, 2007 la 12:12 pm

    Autocenzură…Toţi sar la auzul acestui cuvânt, oare de ce? Normal că le trebuie o autocenzură puternică tuturor oamenilor publici pe net. Majoritatea comentatorilor de-aici, precum şi cei care-şi permit tot felul de atacuri pe forumurile mass-media, acţionează in virtutea unui quasi-anonimat. Îşi permit să înjure, să posteze muuulte comentarii răutăcioase de pe acelaşi IP pentru a da iluzia că sunt foarte mulţi susţinători sau detractori ai unor idei/oameni. Totodată, este o foarte bună metodă de a aduce anumite cuvinte-cheie în topurile motoarelor de căutare şi a crea o imagine negativă asupra victimei lor, mulţi ştiu aici despre ce vorbesc. Tot aşa cum dădeai acum ceva vreme „search” la un cuvânt neaoş românesc şi apărea pe primul loc site-ul….Romtelecom, chestie făcută cu premeditare de către nu ştiu ce organizaţie care nu prea avea Romtelecomul la inimă 😀
    Bineînţeles că dl.Năstase sau dl.Iliescu TREBUIE să aibă o autocenzură considerabilă pe net, ce ar însemna să intre în polemici cu cine ştie ce frustrat care nu e în stare nici macar să-l înjure corect din punct de vedere gramatical?
    Mie mi se pare un gest foarte curajos din partea domniilor lor să intre dânşii personal în dialog cu oamenii acestei ţări pe net, nu băile false de mulţime ale d-lui Băsescu…

  31. 31 ionborgo@ noiembrie 22, 2007 la 6:30 pm

    Greu de accesat blogul d-lui Iliescu.Succes in alegeri.Despre referendum ba.ionborgo@

  32. 32 roman decembrie 2, 2007 la 11:03 pm

    mijto !!! felicitari pentru post !!

  33. 33 musik decembrie 3, 2007 la 5:58 pm

    bine ai venit ionica !!!


  1. 1 Ammadeuss Raducan Trackback pe noiembrie 14, 2007 la 11:38 am
  2. 2 Blogu-i neam cu politica | iLL's mentaL Trackback pe noiembrie 14, 2007 la 2:32 pm
  3. 3 Daca nu ai Bunicuta, sa-ti cumperi ! · Nasii Trackback pe noiembrie 14, 2007 la 9:23 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!