Va invit la Congresul USL

Este deja o traditie sa invitam bloggerii la principalele evenimente politice organizate de PSD. Iata ca, de aceasta data, colegii din blogosfera sunt invitati sa ni se alature si la Congresul USL, eveniment ce are loc sambata, 7 aprilie, la Romexpo.

2012 se anunta un an greu din multe puncte de vedere, un an care va fi marcat de o lupta politica acerba. Un front al bataliei va fi, fara indoiala, mediul online. Tocmai de aceea, ii invitam pe toti bloggerii si comentatorii care doresc sa afle mai multe detalii despre solutiile USL, dar si despre anul electoral 2012 sa ni se alature, sa vina si sa relateze live de la fata locului. Ma bucur ca, pe aceasta cale, voi avea ocazia sa ii reintalnesc pe bloggerii liberali. Se anunta prima reuniune colegiala, in echipa, a „blogosferei  useliste”. Gasiti detalii privind inscrierea in afisul de mai jos. Ne vedem sambata!

16 Răspunsuri to “Va invit la Congresul USL”


 1. 1 wikipolitics aprilie 5, 2012 la 11:19 am

  Poate ii invatati pe cei care concep afisele care este semnificatia cuvantului locatie!

 2. 2 Marcus aprilie 5, 2012 la 11:30 am

  Unde Esti, Tu, Mona Musca ?

  Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand imi aduc aminte de anii 90, ani in care baietii ajunsi la Putere, indiferent de ce parte a baricadei se aflau, se inghesuiau efectiv calcandu-se in picioare care sa “privatizeze” mai mult si mai cu spor zestrea inestimabila realizata de romani sub biciul comunismului, ma apuca pur si simplu amocu’. Flota, industria grea, industria usoara, industria prelucratoare, sistemul de irigatie in agriucultura, parcurile auto din agricultura practic tot ce se putea pradui fara a se da vreo socoteala. s-a praduit intr-o veselie, ciocoii de azi care joaca table pe Coasta de Azur nefiind altceva decat un produs vespsasianic al acestei nebunii autodistructive nationale. Ne putem da seama cat de mare si valoroasa a fost aceasta zestre, daca acestor derbedei le-au trebuit 20 de ani sa ditruga doar pentru a-si insusi ei o parte care nu justifica nici pe departe jaful national practicat, ceea ce romanii realizasera in 50 de ani de comunism. Anii respectivi au permis acest dezastru datorita vidului de legislatie ce exista la momentul trecerii de la sistemul socialist la cel asa-zis capitalist, a lipsei unor institutii de control si verificare specializate in astfel de operatii, fostele organe si institutii ca MIlitia, Procuratura erau deja compromise in ochii cetatenilor, deci in niciun caz nu puteau sa-si indeplineasca atributiunile legale in conditii normale etc.
  In acest paradis anarhic din punct de vedere legislativ baietii destepti fluturand stindardul stigmatizatrii pe viata si catalogarii lor drept comunisti a celor care mai indrazneau timid sa strige “nu ne vindem tara”, au purces la un jaf sistematic si total al avutiei nationale a tarii. Ca un mic exemplu, nu au avut osmanlaii atata prosperitate economica ca in perioada respectiva, cand prelucrau fierul “vechi” provenit din Romania, parte din el si de la nou infiintatul combinat de prelucrare a sa de la Calarasi, de pe vremnea cand Tarile Romane, intrate sub regim fanariot, erau obligate sa aprovizioneze Inalta Poarta incepand cu virgina destinata Haremului si terminand cu muntii de monede de aur ca plata a tributului, haraciului etc.
  In conditiile astea era normal ca avutia mostenita sa se topeasca in cele patru zari, usoare urme din ea regasindu-se in conturile doldora si in “afacerile” de succes ale baietilor destepti.
  Se pare insa ca la momentul actual a a mai scapat ceva nedevalizat: marea finanta si instrumentele oculte ale globalizarii cu anasana au mai gasit in Romania cateceva de furat si smenuit si nu ceva de valoarea unei fabricute de chilotei de dama, ci nici mai mult, nici mai putin decat bogatiile subsolului acestei tari si productia ei energetica.
  A venit randul ca dupa petrol, sa plece si orice forma de gaz natural, zacamant aurifer, argintifer sau cuprifer pe drumul burdusirii conturilor unor straini si ale unor romani tradatori de tara si neam. Plecare de doliu pentru marea majoritate a romanilor, avand in vedere conditiile mai mult decat ridicole de instrainare a lor pe preturi de doi bani, prezentata insa drept realizari epocale de catre cel mai mare lobist pentru strainatate in viata, chiombu’ impartat si noua sa mana dreapta agentu’ 07, seful guvernului roman.
  Am vorbit la inceput despre anii nouazeci pentru ca totusi fata de acea perioada, cand romanu’ putea fi dus cu acadeaua in sensul ca jaful respectiv era musai a fi facut drept conditie impusa pentru intrarea Romaniei in UE si in NATO, acum dupa douazeci de ani de capitalism de talharie, ne-am desteptat si nu mai punem botu la goangele lu’ chiombila sau la discursul tipic comunist a lui 07.
  Nu, golanilor si borfasilor, nu aveti niciun drept, dar absolut niciun drept sa faceti ceea ce v-ati apucat deja sa comiteti, zacamintele naturale ale acestei tari nu au fost, nu sunt si nu vor fi la discretia voastra in neamul vostru de Paturici nenorociti pusi pe capatuiala fara rusine din buzunarele si bogatiile romanilor.
  Desi ma consider ceva mai destept in aceasta privinta un lucru nu inteleg totusi: de ce Opozitia nu bombardeaza Parchetul General cu plangeri penale in care sa se arate negru pe alb situatia pe care o vede toata tara cum cei doi derbedei cu putere autoasumata discretionara de decizie in aceasta tara, Basescu si sluga sa Ungureanu, s-au apucat in dispretul total al legislatiei in vigoare, sa instraineze bogatiile naturale si productia energetica a tarii?
  Daca un fost Prim Ministru al Romaniei a putut fi tarat in mocirla unor procese fabricate ca urmare a unei plangeri penale facuta de o anumita Musca suparata pe termopanele acestuia, oare instrainarea prin furt a miliarde de Euro, proveniti din exploatari miniere date pe 200 de milioane de Euro, nu poate face obiectul unei astfel de plangeri, urmata de o cercetare amanuntita a furtului respectiv? Chiar nu se mai gaseste nimeni in tara asta, o Mona Musca sau macar un Trantor din Parlamentul Romaniei, care sa sesizeze Parchetul?
  Sincer sa fiu, ma indoiesc, eu zic ca sunt destui, si bine calificati care o pot face, atunci de ce nu o fac?

 3. 3 Bibliotecaru aprilie 5, 2012 la 12:31 pm

  Invitaţia asta înseamnă că putem să fim vorbitori în Congres? Eu aş avea câteva cuvinte cu greutate de spus la Congres… să mai stric festivismul şi perorația anti-PDL şi anti-Băsescu, adică lucrurile obişnuite… 😀

  Sau dacă nu, aş putea să dau un text pe care să-l citească cineva din PSD de la tribuna Congresului?

  Ia să vedem, răspunde cineva?

 4. 4 constantin mehedintu aprilie 5, 2012 la 2:39 pm

  Va invit ca la acest congres sa fiti la fel de oameni ca si necesitatea care v-a determinat sa va uniti.Daca nu sacrificati ambitiile personale si vendeta doctrinara pentru binele poporului,care se taraste la picioarele strainilor,nu dati nici o sansa USL-ului de a fi un model de viata economicosociala pentru roman la el acasa.

 5. 5 Doru Coarna aprilie 5, 2012 la 4:54 pm

  @ Dle Nastase,

  din 2009, dinainte de prezidentiale, cand am depus o adeziune la PSD sect.1 si pana in prezent, nu am reusit inca sa devin nici macar membru obisnuit al elitei social-democrate… La fel si cativa colegi din clubul de Idei.

  Perioada cu Geoana am inteles-o, acum trebuie s-o inteleg si pe aceasta. Ori eu nu inteleg, ori nu-i nimic de inteles.

  La Congres ca la Congres, dar totusi…

 6. 6 Theodora aprilie 5, 2012 la 9:50 pm

  Nu am inteles daca Invitatia este doar pentru Congresul USL sau si pentru Congresul PSD

 7. 7 Theodora aprilie 5, 2012 la 9:53 pm

  @Doru Coarna
  Sunt intr-o situatie asemanatoare.

 8. 8 Radu aprilie 6, 2012 la 2:59 am

  @Marcus,

  Care sunt acei derbedei care fura de 20 ani ? Da-ne cateva exemple, rogu-te fara partinire. Si precizeaza-ne si noua de unde provin miliardele de euro ? Din exploatarea caror mine vandute ? Si ca sa iti argumentezi raspunsul, te rog, include o estimare a rezervelor, pretul de prelucrare al minereului si pretul de vanzare cu cateva trimiteri la surse. Ca mie unuia nu-mi vine a crede ca exploatarea cuprului sau a mai stiu eu ce e atata de rentabila cum spui tu.

 9. 9 Marcus aprilie 6, 2012 la 8:13 am

  Radule: De spus n-o spun eu, o spun, demonstrat pe hartie negru pe alb, specialistii in domeniu. Spusele lor sunt intarite de intentia unor cercuri oculte, neidentificate si probabil neidentificabile, de a pune cu orice pret evident cat mai mic, la umbra unui paravan format de o firma de n-a auzit nimeni de ea, mana pe aceste zacaminte si de a le trasporta in forma lor bruta, neprelucrata via camion, tren, nava pana taman in indepartata China, unde sa ajute la punerea pe picioare a unui imens sistem energetic. Ori eu nu cred ca Partidul Comunist Chinez a luat-o pe pustiu atat de tare incat sa cumpere pamant din Romania, oricat de mult ne-ar iubi ei dupa vizita de lucru a Elenei Udrea in aceasta tara. Nume de derbedei sunt prea multe sa le insir aici iti voi spune cine este startostele lor, respectiv Basescu cel Urat, Betiv si Chiomb iar miliardele de Euro se regasesc sub forma mult diluata, doar un exemplu, in asfaltul turnat in Romania dupa ’89, parte nediluata umfland cu succes conturile lui Basescu & gasca. Au furat si pesedistii si penelistii dar ca nenorocitii astia nimeni n-a indraznit s-o faca asa in vazul lumii si in nesimtire totala cu rezultate dezatrouase pentru neam si tara.
  Multumit?
  Sa fii iubit
  marcus

 10. 10 Constantin Nicolaescu aprilie 6, 2012 la 3:15 pm

  Cred ca la acest Congres sunt de spus cateva lucruri si anume:
  1. Ca PDL-ul se pregateste pentru a intra in Opozitie iar presedintele pentru a accepta preluarea puterii de catre USL si de aceea problemele care trebuie sa constituie o prioritate sunt cele referitoare la reantregirea salariilor, crearea locurilor de munca, repornirea economiei, depolitizarea structurilor statului, etc, etc
  2. Dincolo de faptul ca actualul prim ministru al Romaniei este un agent electoral extraordinar pentru USL, aceasta nu inseamna ca nu trebuie comentate si criticate cu deferenta si intelepciune toate derapajele acestei prioade!
  3. As adresa un indemn la un comportament si discurs politic intelept din partea tuturor celor care doresc sa intre in categoria oamenilor politici din USL iar exemplul de intelepciune, discurs si inteligenta politica al lui Adrian Nastase si Sorin Frunzaverde trebuie urmat!
  De la Caras/Severin numai de bine!

 11. 11 Radu aprilie 6, 2012 la 8:13 pm

  @Marcus,

  Eu luasem spusele tale ad literam si credeam ca o sa numesti pe cineva care fura non-stop de 20 ani. Nu stiu ce si cat a furat Basescu dar cand a fost in opozitie s-a oprit, nu-i asa ?
  Eu n-am vazut inca nici o demonstratie facuta de vreun specialist, dar in fine, asta e problema mea pentru ca legatura mea cu cele din tara este in cea mai mare parte prin blogul asta. Dar credeam ca o sa-mi dai tu un site www respectabil.
  Eu citisem intr-un articol canadian despre tranzactie si in articol precizau cantitatea estimata de zacamant si pretul actual al tonei de cupru. Inmultite faceau 7 miliarde dolari. Ce as fi vrut sa aflu in plus e daca:

  1) Poti sa inmultesti cantitatea de zacamant cu pretul tonei de Cu; adica zacamantul este Cu pur, sau ar trebui sa inmultesc cantitatea de zacamant cu procentul de Cu;
  2) Cat de costisitor e sa transformi o tona de zacamant brut in sa zicem 500 Kg Cu
  3) Cat timp dureaza sa exploatezi cele vreo 700 000 tone de zacamant ? Ca daca dureaza 20 ani trebuie luate in considerare costurile utilajelor, salariile oamenilor pentru acei 20 ani, etc.
  4) Firma canadiana a cumparat firma de exploatare a Cu, nu zacamantul; cumparand firma a cumparat si licenta de exploatare; Cat timp e valabila aceasta licenta ? 5 ani sa zicem ? atunci cat zacamant se poate extrage in astia 5 ani, pentru ca dupa ce trec statul poate sa dea licenta altei firme sau sa ceara alti bani de la firma existenta ?

  Cam de asta nu am eu incredere, asa doar din vorbe, ca cele 200 milioane euro pentru utilajele si licenta de exploatare a cupru-min este o afacere atat de proasta. Asta daca te refereai la zacamantul de Cu.Dar acolo e o firma canadiana implicata si nu vad legatura cu China.

  Si tu sa fii iubit.

 12. 12 dlnimeni aprilie 6, 2012 la 9:02 pm

  Nu a pot veni insa va doresc succes si multa intelepciune congresului.

 13. 13 ecaterina barb aprilie 7, 2012 la 3:27 pm

  Doamne ajuta!imi doresc din tot sufletul ca totul sa decurga bine.
  Personal nu pot veni ,nu sunt acasa ,sunt in portugalia,dar urmaresc cu atentie,si sunt alaturi de voi.
  Mi-a placut discursul lui Ponta ,a fost pe gustul meu.
  Urasc pdl,urasc tot ce vine de la pdl in frunte cu Basescu,si urasc pe toti cei care au dat Romania inapoi cu 20 de ani poate si mai mult!
  „DEMISIA LUI BASESCU SI A PDL-LUI”


 1. 1 A 84-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe aprilie 5, 2012 la 11:44 am
 2. 2 Va invit la Congresul USL | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 5, 2012 la 1:54 pm
 3. 3 Blogul Ancutei Trackback pe aprilie 7, 2012 la 7:29 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: