Acasa

Ziua de joi, 21 august, a fost o zi complicata pentru mine. Dezbaterea de la trbunalul Buftea, asteptarea, despartirea de ceilalti „pacienti” – cu care impartisem saptamani si luni de viata in claustrarea de pe „scurta” din penitenciar, iesirea pe portile inchisorii, intalnirea cu jurnalistii si, mai ales, reintalnirea cu familia.

Multe dintre detalii le voi pastra pentru mine. Cu timpul va voi povesti insa unele experiente, unele ganduri. Am recitit, in alt fel, „Jurnalul fericirii”, am citit mult despre Arsenie Boca sau despre Valeriu Gafencu.

Poate ar fi cazul sa explic si sa regret o anumita apropiere intre dosarele mele si situatia detinutilor politici din anii comunismului. Exista o anumita confuzie intre notiunile de detinut politic, dosare politice (sau cu finalitate politica) si conditiile de detentie.In opinia mea, au existat, din pacate, dosare cu finalitate politica si dupa Revolutie. Ele au avut ca scop scoaterea de pe „teren” a adversarilor politici. La fel s-a intamplat si in Romania interbelica sau in cea de dupa razboi. In timpul comunismului, acest lucru s-a intamplat la o scara mult mai mare. Eu am argumentat de ce dosarele mele aveau o finalitate politica – de la plangerea catre parchet a Monei Musca si a co-presedintilor Aliantei DA pana la orchestrarea unor procese mamut cu aproape 1000 de martori si care au dus la condamnarea mea pe baza unor probe indirecte si prin rationamente „logico-juridice” sau pe baza unor bancnote -„corp delict” tiparite dupa 2 ani in SUA. Unii au spus ca dosarele in care am fost condamnat nu sunt politice, ca sunt de drept comun. E adevarat, termopanele, bideurile, „trofeul calitatii” nu sunt politice in sine dar scopul acestor procese a fost politic – lipsirea de libertate si eliminarea din spatiul politic a unui adversar care, dupa alegerile din 2004, era in continuare presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte executiv al PSD si posibil candidat la urmatoarele prezidentiale. Chiar nu este clar ce s-a intamplat? Si in perioada comunista se folosea tehnica acuzatiilor de drept comun (homosexualitate, etc) pentru a acoperi finalitatea politica. Asemanarile inceteaza cand discutam insa despre CONDITIILE de detinere. In perioada anilor ’50 si ’60 – in special – aceste conditii erau cumplite (la Pitesti – celebrul centru de „re-educare”-, la Aiud, la Gherla, la Jilava, etc). Am fost in cateva randuri la Fortul 13 de la Jilava si stiu ce spun (dincolo de memoriile unor detinuti care au trecut prin acele locuri). Dupa trecerea penitenciarelor de la Ministerul de interne la Ministerul justitiei, dupa Revolutie, conditiile de detentie in penitenciare s-au schimbat radical. Sigur, a fost si presiunea Consiliului Europei, a CEDO sau a Comitetului impotriva torturii. Lipsirea de libertate are insa aceleasi caracteristici si efecte. Am facut aceste precizari in special din respect pentru cei care au suferit in inchisorile comuniste – oameni politici, preoti, intelectuali de tot felul si care au suferit torturi fizice si psihice greu de imaginat.

Acum ma aflu la Cornu. Ieri, nu am deschis calculatorul si nu am raspuns la mesaje. Am stat cu familia mea si ne-am bucurat de linistea locului. Ma re-obisnuiesc sa nu mai aud dimineata sunetele celor doua usi de metal care ramaneau inchise pe timpul noptii. Ma re-obisnuiesc sa nu mai aud, din curtea de plimbare, injuraturi sordide. A fost inca o incercare…

Va multumesc ca ati fost alaturi de mine, in tot acest timp. In Norvegia, locuitorii aprind mici luminite in ferestre pentru calatori, pentru ca acestia sa nu se simta singuri. Mesajele voastre, pe blog sau pe Facebook, m-au insotit in aceasta calatorie prin „desert”.

207 Răspunsuri to “Acasa”


  1. 2 Theodora august 23, 2014 la 11:03 am

    Am fost si noi impreuna cu dumneavoastra in „desert.”
    Am avut cu totii luminite in maini ca sa vedem mai bine drumul.
    Acum eu m-am asezat acum pe marginea raului si privesc la curgerea apei…

  2. 3 Dan august 23, 2014 la 11:05 am

    Pacat ca nu suntem norvegieni. Si nici luminitele nu stim sa ni le aprindem.

  3. 4 Cornelia Plavicheanu august 23, 2014 la 11:06 am

    ma bucur foarte mult! pentru dumneavoastra si pentru noi 🙂

  4. 5 ana august 23, 2014 la 11:07 am

    …luminita aprinsa acum la Cornu, semn ca inauntru e cineva, e (ca in Norvegia…)pentru noi, speranta ca nu mai suntem atit de,,,vulnerabili !nu conteaza „ce e ” ci „cine e” cel ce spune si face, cladeste proiecte pentru noi !cred ca nici pentru dvs.nu conteaza „ce sunteti” !si din acest punct de vedere,demonstratia a fost facuta !!!RESPECT !astept un timp mai lucid, mai intelept si mai demn.

  5. 6 semaka august 23, 2014 la 11:09 am

    Multa sanatate si putere de a spune lucrurilor pe nume.

  6. 7 Iordache Marilena august 23, 2014 la 11:14 am

    Ma bucur, stimate d-le prim ministru ca aceasta perioada a detentiei dvs. s-a incheiat. Personal consider ca modul in care s-au desfasurat procesele ar putea face obiectul unor sesizari indreptatite la CEDO. Situatia in care ati fost adus dvs. tine mai mult de „decizia politica” si mai putin de ceea ce ar trebui sa fie justitia in adevaratul sens al cuvantului. Sunt multumita ca vocea dvs. a ramas puternica in Romania chiar daca sunteti impiedicat sa participati la viata politica. Libertatea de constiinta si cea de exprimare nu pot fi eliminate chiar daca s-a incercat si se incearca in continuare. Am fost foarte multumita vazand ca nu v-ati lasat doborat. Ceea ce nu v-a distrus v-a facut mai puternic. Sincere felicitari si toata stima mea pentru asta ! Doresc ca dvs. si frumoasa familie pe care o aveti sa va bucurati de fericire si impliniri. In cele din urma, dar nu in ultimul rand, va rog sa nu uitati niciodata ca ” nu mor caii cand vor cainii”.
    Cu multa pretuire,
    Iordache Marilena

  7. 8 ionut popescu august 23, 2014 la 11:21 am

    sa treaca legea amnistiei si gratieri si veti fi din nou prim-ministru al Romaniei

  8. 9 Abe august 23, 2014 la 11:21 am

    sper ca „pacientii” ramasi in urma sa aprinda lumina pt Basescu, sa nu se rataceasca si sa ajunga intreg „acasa”, unde ii este locul….

  9. 10 Blaga Ioan august 23, 2014 la 11:26 am

    Bine ati revenit printre noi.

  10. 11 cristea ioana august 23, 2014 la 11:28 am

    dupa tot ce ti se intampla in viata nu trebuie sa-ti pierzi increderea in tine ,atunci cand toti cei ce te vor cazut la pamant si te va vedea ca ti-ai regasit drumul de pe care nu trebuie sa te abati atunci si numai atunci toti se vor retrage

  11. 12 radu august 23, 2014 la 11:30 am

    Bine ati revenit acasa din captivitate, domnule prim-ministru. E mare nevoie de oameni de stat ca dumneavoastra. Sper sa aveti un cuvint greu de spus in viata noastra politica. Ma ingrijoreaza blatul pe care Liviu Dragnea il va face cu structurile lui Traian Basescu. Mi se pare unul din tradatorii santajabili la care trebuie sa fim foarte atenti.
    Ma tem de inalta poarta care v-a condamnat. Pe de alta parte, cred ca macar domnul Juncker se bucura ca sunteti liber. Slava Domnului ca a plecat Barosso.

  12. 13 Gabriela august 23, 2014 la 11:30 am

    onoarea, demnitatea si valoarea, nu va pot fi luate, domnule Nastase! bine ati venit acasa!

  13. 14 Carmen Barbu august 23, 2014 la 11:31 am

    Luminitele aprinse sunt in sufletul si constiinta noastra. Depinde de noi cat le intretinem si le dam acel oxigen necesar arderii. Sa il rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne deschida ochii mintii si sa ne lumineze calea, sa nu mai urmam carari pline de spini si drumuri care duc spre niciunde, drumuri care se infunda si ne dau sentimentul deznadejdii si al neputintei.
    Cu tot respectul si toata stima,

  14. 15 raileanu august 23, 2014 la 11:36 am

    Sinteti un om demn,intelept si iubit cu gindul si cu inima ati fost insotit de multi oameni in aceasta calatorie.Va doresc sa fiti sanatos si puternic alaturi de famile sa fiti puternic pentru ceea ce urmeaza

  15. 16 andrada august 23, 2014 la 11:37 am

    Ma bucur ca v-ati intors si santeti bine .nu v-ati pierdut umorul si aveti chef de viata …multa sanatate va doresc ! …si romanii va asteapta comentariile ,aprecierile ,o vedere adevarata a scenei politice ….si noi am trecut prin desert ….si ne vrem inapoi sperantele si adevarul…

  16. 17 Lupin august 23, 2014 la 11:37 am

    Cred ca e acalmia de dinaintea furtunii.

  17. 18 Manuela august 23, 2014 la 11:38 am

    Ne bucuram ca v-ati ! Sper, de altfel a fost evident din primul discurs in libertate, ca nu v-ati pierdut forta de a …. deranja pe aceia care trebuie sa fie scuturati cat mai des pentru a-si aminti ca avem personalitati care le sufla in ceafa. Sper din tot sufletul ca restrictiile privind viata politica, publica, vor fi cumva sterse si o sa reveniti in arena, o astfel de peronalitate de anvergura dumneavoastra se naste destul de rar, ar fi pacat sa risipim un astfel de talent pentru ca asa a vrut basescu, cu b mic ca si el. Multa sanatate si mult succes!

  18. 19 blogideologic august 23, 2014 la 11:42 am

    GPS Galileo: Sateliţii nu s-au instalat pe orbitele corecte. Cele două firme europene – OHB Systems şi Surrey Satellite Technology Limited – parcă n-au înţeles complexitatea şi fineţea sarcinii. Lansarea s-a făcut cu fuzee sovietice Soyuz, din baza sud-americană Guyana . http://www.lefigaro.fr/sciences/2014/08/22/01008-20140822ARTFIG00312-galileo-le-gps-europeen-redecolle.php

  19. 20 catalin spirea august 23, 2014 la 11:43 am

    Ma bucur sincer pentru dumneavoastra!viata lunga si sanatate alaturi de familie….si noi!

  20. 21 Mihaela Mihai august 23, 2014 la 11:55 am

    Bine ati revenit ! Cu aceeasi credinta in destinul dvs, MM

  21. 22 Mikael Tincu august 23, 2014 la 11:59 am

    Multa sanatate si putere de munca! Si mie au incercat niste ofiteri SRI sa-mi insceneze un trafic de influenta doar pentru ca tata este membru PSD undeva la tara…. In Romania sunt citeva mii de victime directe ale regimului Basescu si ale acolitilor sai. Romania are nevoie de oameni educati ca dvs pentru a limpezi negura, haosul din mintile oamenilor ca urmare a zece ani de Basescu. Nihil sine Deo!

  22. 23 Florentina Manofu august 23, 2014 la 12:00 pm

    Va doresc multa sanatate si fericire alaturi de frumoasa dumneavoastra familie !Mi s-a umplut sufletul de bucurie vazandu-va in libertate.

  23. 24 Maria Niculina Moldovan august 23, 2014 la 12:05 pm

    Buna ziua! Va urmaresc postarile cu interes si doresc sa exprim cateva ganduri ce ma tot imboldesc. Cu permisiunea dumneavoastra, desigur.

    Bunicul meu ne spunea o pilda.
    Un om batran si sarac statea pe o banca. Cei care treceau il vedeau citind zilnic de pe o bucatica de hartie, apoi o impatura si o baga in buzunar.
    Asa au trecut anii si omului ii mergea acum foarte bine. Dar el, in fiecare zi isi citea biletelul.
    Intr-o zi, unul mai curajos, fara a-si mai putea stapani curiozitatea, se apropie de batran:
    – Bade, te vad ca citesti un bilet si apoi il bagi in buzunar. Sunt tare curios ce scrie acolo!?
    Batranul ii intinse bucatica de hartie.
    Pe ea scria: ,, Si asta a trece!”

    Va doresc sanatate, sa va bucurati de cei apropiati, in special, de familia minunata pe care o aveti!
    Cu consideratie,
    Niculina Moldovan

  24. 25 serbanfl august 23, 2014 la 12:17 pm

    Mă bucur, sincer, că sunteți în libertate și că, mai ales, humorul v-a rămas intact!
    Mă bucur, ironic, că l-ați făcut pe cel mai celebru apelator-nărod la argumentul logicii, să-și dea singur cu firma în cap! ( Fiind convins că vă citește îi invit să-și dea verdictul privind dreptul de a scrie al altor deținuți, respectiv: 1) Despre ce trebuie să scrie un inginer automatist care este în închisoare pentru că a făcut câteva crime în stilul Râmaru? 2) Despre ce trebuie să scrie un absolvent de teologie care, neavând parohie, își face veacul prin cimitire ca simplu gropar, dar este închis pentru că a seudus, violat și jefuit tinere vâduve?)
    De asemenea mă bucur, cu amărăciune, că s-a verificat încă odată valabilitatea zicerii populare:„Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!”, prin condamnarea celui ce, trădându-vă pe dumneavoastră, ne-a vândut pe toți românii, pentru 10 ani, găștii hrăpărețe conduse de băsescu. Culmea și el este condamnat fără probe!
    Să auzim numai de bine că de tâmpenii ne-am săturat!

  25. 26 petruta august 23, 2014 la 12:17 pm

    Va doresc sa nu mai aveti in viitor , asa „”reeducari „” programate de altii ce sa vor mari in micimea lor !Dle Nastase , imi dau seama ca acum clocotiti ca un vulcan , si aveti multa „seva si lava „” sa aruncati in spatiul public …!Un sfat :nu mai duceti grija nimanui , aveti o familie minunata , ocupati-va de ea , caci durerea , suferinta , disperarea ca adevarul este atat de falsificat , in ceea ce va priveste , a dus-o singura , cu multa demnitate si curaj !Ocrotiti-va familia si chiar pe dumneavoastra . Toti vor acum de la Adrian Nastase pareri , sfaturi , idei ..acestea , acum e momentul , sa le folositi in favoarea familiei ! Stati mai retras .privind viata zbuciumata din Romania …vedeti ca si contributia la finalizarea aderarii la NATO , incearca sa v-o ‘ fure „‘ , nu numai ‘ libertatea ” !Cer scuze daca am depasit ” bunul simt ” , dar ati patimit destul ptr o lupta care nu era doar a dumneavoastra !Cu bine !

  26. 27 Mircea august 23, 2014 la 12:18 pm

    Sper sa va dea Dumnezeu puterea sa iertati. Grea porunca pentru un crestin, probabil cea mai grea. In rest, multă sănătate si liniște!

  27. 28 CIUPITU ION BRAILA august 23, 2014 la 12:23 pm

    MA BUCUR NESPUS DE MULT CA A_TI REVENIT LANGA CEI DRAGI CARE V_AU SUSTINUT TOT TIMPUL RESTUL LE VA REZOLVA D-NUL JUSTITIA ESTE SUB CONTRO ,DAR LE VOR VENII RANDU….

  28. 29 Vlad Arotaritei august 23, 2014 la 12:28 pm

    ma bucur ca D-zeu si parintele Arsenie Boca v-au dat puterea sa treceti ” desertul ” din drumul vietii , asa a fost sa fie ,” pe cine nu – l lasi sa moara nu te lasa sa traiesti „, bucurati-va ca aveti o familie frumoasa si ca mai aveti multe de spus in aceasta lume ,- Vlad Arotaritei – Focsani ,

  29. 30 ML august 23, 2014 la 12:32 pm

    În „Tărâmul umbrelor”, un minunat film pur englezesc – adică fără stridențe, cu trăiri profunde dar aprig cenzurate – există o replică ce se repetă: „citim ca să aflăm că nu suntem singuri”. Nu este unica rațiune a cititului, dar poate fi unul dintre motive.
    Ne împărtășiți pe acest blog gândurile și emoțiile dvs., și aflăm că nu suntem singuri. Citim ceea ce spun cititorii dvs. și aflăm, la fel, că nu suntem singuri. E tot un fel de-a fi acasă, într-o casă imensă, care ne cuprinde pe toți.

  30. 31 Scarlat Teodor august 23, 2014 la 12:32 pm

    Romania , societatea romaneasca are nevoie de o minte educata , lucida , cu experientza de viatza ca a dvs dl Nastase . Am pierdut 10 (zece) ani din viatza cu nishte indivizi incultzi , betzivi , mincinoshi shi hotzi aflatzi in posturi de decizie , in administratzie shi politica . Nu na mai da nimeni inapoi aceshti ani mai ales noua , cei mai in virsta . Trebuie sa va facetzi auzit glasul shi sa va expunetzi ideile pe cit mai multe cai . Avem putzini OAMENI in Romania .

  31. 32 blogideologic august 23, 2014 la 12:34 pm

    https://ro.stiri.yahoo.com/emil-constantinescu-este-important-s%C4%83-condamn%C4%83m-ideologia-comunist%C4%83-154509010.html Fostul preşedinte Emil Constantinescu declară, într-un acces de ipocrizie maximă : “Este important să condamnăm ideologia comunistă, nu doar crimele acestui regim.” Dar este inadmisibil să nu îţi recalibrezi propria poziţie ideologică, prospectând foarte atent editoriale din NYT ! De exemplu : “Millions of people dedicated their lives to socialism or communism”, vezi http://www.nytimes.com/2014/06/27/opinion/david-brooks-is-america-losing-faith-in-universal-democracy.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=c-column-top-span-region&region=c-column-top-span-region&WT.nav=c-column-top-span-region Pe de altă parte, geologul Emil Constantinescu are propria lui agendă personală de îmbogăţire, prin exploatarea diamantelor României. În perioada studenţiei, am stat la acelaşi cămin al Universităţii din Bucureşti. Un tip care îşi abandonează postul foarte avantajos de procuror, pentru a face studii de geologie, urmăreşte ceva ! Întâmplător, şi eu făceam la specializare Fizica Pământului (pe atunci se chema Geofizica). Ştiam (nu era singurul) că în România există un depozit fosil cu diamante cândva cărate de apa Siretului (poate le căuta şi Louis le Grand d’Anjou, vezi ce povesteşte Simion Dascălul). Însă depozitul acela a fost acum bine localizat, şi a început să fie exploatat ! +Suntem mai bogați decât știm? Diamante în subsolul Moldovei… În 1998, în Legea minelor din România a fost introdusă discret, chiar ciudat de discret, pe lângă categoriile de zăcăminte cunoscute – petrol, gaze naturale, cupru, aur etc. – şi o categorie despre care, până atunci, se susţinea că nu există în ţara noastră: “pietre preţioase”. Păi, dacă nu sunt, de ce apar oficial în legislaţie? Sau poate… ele există! La începutul lunii octombrie 2013, în satul Izvoarele, judeţul Galaţi, a izbucnit o răscoală din cauza… cutremurelor. Zi de zi se înregistrau aici zeci seisme de suprafaţă, de 2 până la 3 grade Richter, însoţite de zgomote sinistre care i-au îngrozit pe localnici. Aceştia aveau o teorie halucinantă privind sursa cutremurelor. “Domnule, ei nu mai extrag ţiţei, au dat de un zăcământ de diamant pe care vor să îl spargă, de aceea au început aceste cutremure. Dacă nu se termină cu forările, ne dărâmă casele”, ne-a spus Daniel Zaharia (34 de ani, foto), susţinut de toată comunitatea postată în mijlocul drumului. Desigur, informaţia părea trasă de păr rău de tot, pentru a putea fi luată în seamă. Sursa cutremurelor de la Izvoarele a rămas, oficial, un mister. Menţionăm doar că Ştefan Marincea, fostul director al Institutului Geologic, a spus că seismele ar putea avea drept cauză industria extractivă din zonă. A doua zi a fost destituit.+ http://www.libertatea.ro/detalii/articol/diamante-pietre-pretioase-romania-moldova-478991.html

  32. 33 Panaitescu Luciana august 23, 2014 la 12:41 pm

    ati citit si comentariile pline de ura? Cred ca alea v-au amarat tare.Mai cred ca era mai bine sa ma fi ascultat si sa nu le fi citit.Mi-a placut ca ati iesit intarit si mi-a placut mult ce ati spus.Chestia cu cele doua puteri din Romania a fost grozava.Exact asa e dar spusa de dv. cred ca i-a atins pe acesti parlamentari din Parlamentul Rusinii.Mihnea va seamana mult. Va doresc multa sanatate si o viata frumoasa,de acum in colo.Pentru noi,cuvintele dv.intelepte au mare valoare.Numai bine va doresc ,domnule A. Nastase.

  33. 34 Albu Constanţa august 23, 2014 la 12:42 pm

    Domnule Prim Ministru, bun venit acasă! Eu şi soţul meu ne bucurăm mult pentru asta.Şi ne bucurăm cu atât mai mult cu cât din această cumplită încercare aţi ieşit cu mult mai întărit decât aţi intrat.Vă dorim multă putere de muncă şi sănătate şi să vă bucuraţi de cei dragi şi cu cei dragi de mulţi ani fericiţi de acum înainte.

  34. 35 dorina august 23, 2014 la 1:05 pm

    Bine ati revenit acasa d-le prim -ministru in familia marita si ma refer la tara,la poporul acesta mintit si oropsit si sa stiti ca cei mai multi dintre noi,oameni obisnuiti si nu interesati de capatuiala prin furat,in toata aceasta perioada v-am fost alaturi si acum ne-am bucurat enorm sa stim ca santeti liber.Toti stim si simtim,fiecare in locurile in care traim,ce se intampla in justitie si cat este ea de dreapta……….indiferent de comentariile televizate,aceia vorbesc pentru ei,pentru interesele lor,dar poporul stie,ca justitia este comandata de interese proprii sau de grup,pentru care a distrus si distruge mii de oameni prin nedereptatile si indiferenta. Sa fiti sanatos si dupa aceasta „experienta” nedreapta,asteptam sa ne fiti alaturi si sa nu cedati.

  35. 36 Sibilla august 23, 2014 la 1:09 pm

    Suntem prezenți, așteptăm o strigare să știm încotro ! Cu cine… asta știm, cunoaștem !!
    22.08 – Zoran a împlinit 14 ani, AN-ul nostru e acasă cu feciorii săi, o zi agitată… A trebuit să aștept verdictul, să merg cu Zoran la Ocna de fier la nea Costică Gruescu – Muzeul de mineralogie estetică a fierului , ne-a dăruit flori de mină. Apoi la Ciudanovița, primarul nostru a fost învins de … stress ( ?) iar VP și Dragtnea și fătuca adusă , adică impusă de iuesei, nu aud, nu văd, nu le pasă. Primăriile din comune sunt în criză în Caraș-Severin. Nu sunt bani de salarii, dar sunt promisiuni! Adrian Botoș avea 44 de ani ! De 6 luni n-a plătit salariile dar cine să audă, de prea mulți ani s-a zbătut să miște ceva, nu l-a auzit nimeni. Au rămas doi copii orfani de tată, unul nenăscut încă… A plătit Adi Botoș prețul scump al muncii neobosite, al dăruirii totale, al orelor de nesomn, a adus voturi și sprijin și… – partidul, doar în parte ancorat în trista realitate. Dragnea ne impune să devenim colegi cu ” bulangii politici ”, dă-i bubii pe ăștia incomozii cum Adi Botoș, Sibilla, mulți alții,
    Dovada : http://www.expresmagazin.ro/dragnea-legalizeaza-traseismul-in-administratia-locala-sa-dam-alesilor-locali-doua-saptamani-sa-isi-aleaga-partidul-fara-sa-isi-piarda-mandatul/
    Doamne ai Tu milă de noi și țărișoară că-s tăti pe dos și nimic în al boborului folos…. Și bag seama că e cu ” vor urma și altele ”…. Aista nu-i clasă politică ci cloacă ” politică ” !!! Cică ne-buni ca dumneamea, ne-buni pt lumea ” bună ” a păcălicilor, cică ne-bunii nu pricep jocurile politice ! Cretinilor, arză-v-ar Focul cel veșnic al Gheenei, cu viitorul nostru vă jucați, pt ca să obțineți VOI nește funcții VREMELNICE !!
    Poantă, pardon, VP , comite alta ( și-i las un mesaj aci, că-n alte părți, pe bloaga lui, pe contu-i de FB nu se poa, e pus lacăt pt critica Sibilla deși defilează cu libertatea Cuvântului în dinți ):
    Victor Ponta !!!!! zic căî NU e bine și NU e a bună… !!!! recent un senator PSD a demisionat pe bună dreptate…. Îmi vine să dau cu voi de pământ !!! Cu ce drept faceți daruri d-astea și pt ce, pt 1% cado iudemereilor care NU e partid politic ??!!!!! Ce buba mai urmează ???!!!! Că vb aia, trădare, trădare dar să știm și noi… Vă asumați careva prostia ??!!!
    ” beneficiind de lipsa de reacţie a diriguitorilor Armatei din 2003 încoace – de când a început „ruperea” poligonului bucată cu bucată – şi a prefecţilor – cozi de topor -, „şmecherii” din UDMR, prin primarii din Sfântu Gheorghe şi Arcuş (fostă Valea Crişului), au intrat abuziv în posesia poligonului. Cum? Prin atitudinea defetistă şi uneori cu largul concurs al comandanţilor de garnizoană, al miniştrilor apărării şi al guvernelor instalate după 2003.
    Centrul de Instrucţie al Infanteriei – Poligonul de la Sfântu Gheorghe era un punct strategic pe harta României, un platou de peste 1.200 de hectare la înălţime, care străjuia întreaga depresiune. Armata a permis unor unităţi zootehnice să-şi desfăşoare păşunatul pe o parte a poligonului, în zilele în care acesta nu era folosit de trupe. Încet, încet, după revoluţie, în baza contractelor de dare în folosinţă cu unităţile respective, au început presiunile asupra unităţii militare care gestiona poligonul, proprietate a MApN încă din perioada interbelică. Nici vorbă de vreo confiscare de către comunişti a vreunei proprietăţi. Însă comisiile locale din Sfântu Gheorghe şi Arcuş au trecut peste adresele MapN în care se dovedea faptul că poligonul este proprietatea Armatei. În joc au intrat apoi prefecţi, comandanţi de unitate şi Cadastrul. Poligonul a fost luat bucată cu bucată şi împărţit „pe sprânceană”, lotizat, împrejmuit cu sârmă ghimpată, iar în anumite cazuri revândut. ”
    ( http://www.expresmagazin.ro/premierul-victor-ponta-cedeaza-udmr-patrimoniul-armatei-romane-70-de-hectare-din-sfantu-gheorghe-facute-cadou-udmr/ )
    Uf ! Atâtea am de spus…. că s-au tot adunat ! AN, hodiniți-vă și hajda pe redute, că-s rătăciți și orbiți de doar putere, noi, ai cui, Doamne, ai cui….
    Nu poci și nu vreau să nu concluzionez în felul meu:
    Sigmund Freud zicea că ” primul om care a preferat să înjure decât să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizației ” – să fie nevoie de sudulame civilizate ca să se trezească ceva neicușori din actualul PSD, să-și revină și să cate ȘI spre Oameni ….
    AN,
    Aveți încă f multe de spus și încă și mai multe de reparat după neștiutori , avem nevoie de dvs !!!
    ” Nu sunt vrednic să mă întristez pe mine singur, fiindcă n-am întristat dinadins nici pe altcineva. ” … Așteptam zâmbetul dvs !!! Și încă multe alte și-am învățat să am răbdare !
    Gânduri de Bine și sănătate, prietenului nostru AN !!!

    p.s. când vă va solicita partidul, c-așa se lăudară câțiva fifi-înaripați din PSD în fața camerelor, să-i întrebați :
    – unde dispărură Departamentele PSD ?
    – de ce s-a renunțat la videoconferințele Departamentelor PSD ??
    – de ce CN al PSD cu durată de desfășurare de 2-3 ore și nu pe Ateliere pe două zile ??
    – le pasă au ba de faptul că jocurile lor de culise, sanchi politice sunt jocuri cu destinele noastre, ale celor ce nu am trădat PSD, ale copiilor noștri, ale celor ce NU am încetat nicio secundă lupta că băSECU Satanic Abuser și Mafiile PDL ?
    – să ne traducă dacă fluturata ” schimbare până la capăt ” se referă la doar o mână de ei sau vizează și poporul 😉
    – etc etc ..

  36. 37 Moasa Stefania august 23, 2014 la 1:11 pm

    Ne bucuram ca sunteti bine din toate punctele de vedere. Dorim sa va reveniti din starea traumatizanta din locul acela sumbru si sa sprijiniti, cu sfaturile dvs. pretioase, tanara clasa politica. Multa sanatate, domnule Prim-Ministru.

  37. 38 Marinela Vladescu august 23, 2014 la 1:22 pm

    Ne bucuram ca sunteti din nou alaturi de familie, acasa, afara…

    Din pacate asta pentru dvs nu este tocmai LIBERTATE…Insa vocea dvs este puternica si are inca ceva de spus… Iar vocea nu poate fi inchisa sau oprita… este ca si trilul unei pasari: chiar daca este in colivie ea isi spune cantecul. Iar vocea dvs poate sa se auda din nou mai tare, mai puternic. Iar daca de acolo de unde erati se auzea ecoul, acum acesta – ecoul – e mai puternic pentru ca e liber…macar el, caci noi…
    Dar atentie la „prietenii” si „colegii”, unii chiar voci din partid… daca in trecut au pus umarul sa va „ajute” sa ajungeti acolo unde ati fost, acum se pare ca au inceput sa cam tremure… Roata vietii , ca si a morii, se invarte…Multi si-au pus intrebarea, daca se stie cate au facut, ma refer la fapte penale dovedite mai mult sau mai putin, daca au existat reclamatii, daca marinarul a avut puterea sa inchida oameni de calitate, cum au putut oare acestia sa scape? Oare nu pentru ca au pus umarul la sustinerea lui pe sub masa? Chiar impotriva valului politic caruia ii apartineau?
    Acestia sunt TRADATORII care reusesc sa minta, sa pacaleasca, sa mituiasca, sa hartuiasca, apoi sa se faleasca si astfel sa inainteze si sa mai aiba si pretentii…Ajutati-i pe cei din jur sa vada adevarata fata a unora, sa indrazneasca sa se lepede de ei, invatati-i pe cei mai mici care vin din urma sa fie politicieni adevarati pentru ca tara asta are nevoie de oameni capabili care s-o puna acolo unde ii este locul…Invatati-i sa aiba curaj…

    In rest, BINE ATI VENIT in afara gardurilor!
    Va dorim sanatate, bucurii, sa va bucurati de familie si prieteni adevarati…

    Cu stima si respect,
    Marinela V.

  38. 39 Taranul august 23, 2014 la 1:27 pm

    Ma bucur ca sinteti cu familia,sa va dea dumnezeu sanatate si zile multe ,sa va bucurati de familie!Lotrii v-au mincat 10 ani din viata,dar noi,romani va asteptam in viata politica.Au fost magistrale acele citev directii da actiune spuse la poarta puscarii.Au ingalbenit”prietenii”,pretinii,cind au vazut ca sinteti si mai lucid.

  39. 41 ZeV august 23, 2014 la 1:30 pm

    sadicu
    Suntem convinsi ca timpul nu este o problema pentru d-na si vei continua sa postezi pe acest blog. De fapt, un narcoman (ca sa folosesc o metafora) gaseste intodeauna si timp si bani pentru ,,doza” zilnica. (Z)
    Referitor la raportul salariati/pensionari, intr-adevar, el a fost mereu afectat (in sensul de depreciat) si, la un moment dat, inversat, indiferent de guvernele postdecembriste pe care ni le-a dat Dumnezeu si, in ultima instanta, noi insine.
    Problema mea este cu cu perioada ultimilor 10 ani de mandat basist de stanga virata la dreapta (vezi rebranduirea peste noapte a PDL-fost FSN- in 2005) , care, la un moment dat, a detinut integral parghiile puterii. De aceea, nu pot sa uit ca:
    ,,Guvernul condus de Emil Boc a fost incapabil sa ia masurile necesare atenuarii crizei economice, iar efectul a fost reducerea numarului de salariati cu peste 500.000 in mai putin de doi ani, acest efect negativ fiind accentuat de faptul ca aproape toti salariati care si-au pierdut locul de munca au provenit din sectorul privat, adica din sectorul care sustine de fapt bugetul de pensii.”
    Aceasta este realitatea dramatica a guvernarii Basescu-Boc, recte, amputarea competitivitatii mediului de afaceri romanesc, nu numai reducerea abrupta si nesimtita cu 25% a salariilor bugetarilor.
    Daca ar fi dorit o reforma reala in sistemul bugetar, Basescu-Boc ar fi trebuit sa faca ce a spus ca va face : in cadrul anvelopei salariale diminuate, sa se reanalizeze si sa se restructureze listele de personal bugetar de la toate nivelele, pe criterii de necesitate si competenta, pana la 01.01.2011, avand in vedere ca CC a decis caracterul provizoriu al masurii de reducere a salariului individual.
    Acum, cu ce ne confruntam, sadicule ? Cu procese castigate in instantele justitiei statului de drept de numerosi angajati din sistemul bugetar, ceea ce inseamna pentru Ponta un efort suplimentar de miliarde de lei, basca dobanzile ajunse la scadenta urmare a celor 20-25 miliarde aduse de Basescu in Romania sub forma de ,,centura de siguranta”. Eu as numi-o ,,centura de castitate”, adica, o bariera in calea mediului de afaceri romanesc, stiindu-se ce vor de fapt strainii: intreprinderile asazis ineficiente(pentru substitutie cu mall-uri si cvartale de birouri pentru multinationale), terenurile, padurile, ba chiar si statul roman pe care si-au propus sa-l ambaleze in reglementari de tip MCV (negociate de tradatorii Romaniei in 2005 si 2006) si sa-l impaneze cu institutii neconstitutionale, numite DNA si ANI, ale caror salarii si pensii, nu pot fi afectate decat de Dumnezeu (cand impricinatul trece realmente in lumea…celor drepti. 😉 ).
    Ce s-a ales, sadicule, de programul de investitii masive, promovat ditirambic de Boc si febletea lui actuala numita Udrea Elena Gabriela, posesoarea unei vaste experiente (nefaste n.r.) in avocatura in ,,beneficiul” RA-PPS si administrator al unui minister cu cel mai mare buget din istorie ?
    Cate locuri de munca a creat programul portocaliu ? Da, cu siguranta, a adus un profit substantial clientelei portocalii, care crede ca a scapat de justitie. Ma intreb, cum de i-a mers atat de bine Udrei, in perioada de criza, in timp ce altii, daca ar fi avut 3 milioane de euro investiti in imobiliare, in 2009 s-ar fi impuscat in cap ? (Z)
    Nu va scapa (clientela n.r.) , sadicule, dupa cum nici flota nu va ramane fara amprenta penala. Nici macar experimentul Philadelphia nu-l va absolvi de vina pe Basescu. Se vor identifica urmele, chiar si intr-un univers paralel. (Z)
    Ai vazut ce usor se pot face expertize diametral opuse, sub aspectul concluziilor, fata de cele precedente ? Nu mai este foarte mult pana cand justitia va deveni realmente independenta, iar singurii magistrati vor fi doar cei care impart dreptatea , adica, JUDECATORII. Restul, sunt fie acuzatori (in slujba statului, adica, a ministerului Justitiei), fie aparatori (adica avocati, in solda inculpatilor PREZUMATI NEVINOVATI-in statele civilizate).
    In statele civilizate, sadicule, nu se vorbeste de ,,stat de drept”, ci, inca, de ,,drepturile omului”. Acolo, se pleaca de la premisa ca este mai bine ca 10 vinovati sa ramana in libertate, decat sa fie aruncat un nevinovat in inchisoare. Desigur, intelegi aluzia , stimate basist, ca doar dreapta nu trimite orice analfabet cu limba de lemn sa posteze pe acest blog de elita. Trimite postaci cu educatie. (Z)
    Prin urmare, de ce as avea incredere ca dreapta, odata revenita la butoane, ar face mai mult bine romanilor decat actualii guvernanti ? Cel putin, guvernul Ponta a imbunatatit absorbtia fondurilor europene, exprimata, pana acum 2-3 ani, in procente cu o cifra, a redat o parte din diferentele salariale amputate si, nu in ultimul rand, a aplicat si este pe cale sa implementeze…masuri de dreapta, in favoarea privatilor ROMANI, pe care, dreptacii, le vor legiferate doar de ei. Altfel, ce naiba sa mai critice, nu-i asa, sadicule ? De rasul lumii, nu-i asa ? (Z)
    Sau cel putin asa ,,ne ameninta” dreptacii cu ecuson ca fac ori de cate ori sunt in opozitie. De fapt, dreapta ,,romaneasca” crede ca este mai bine sa doarma intreg poporul roman. ,,Trilaterala” si institutiile trans-nationale emanate, vegheaza, iar slugile lor din tarile colonizate inghit pe nemestecate si prospera din greu, bietii de ei. Si mai ales, sunt, de fapt se cred, deasupra justitiei.
    Sa vedem daca poporul roman va alege somnul, sau ratiunea. (Z)
    Eu iti propun altceva: sa fim mai putin implicati si sa contemplam scena politica cu cate o punga de floricele de porumb in brate si o bere rece ,,gustul puternic si amarui”. Macar pana in turul doi.
    Ei, ce spui ? Nu este mai benefic pentru inima, corp si spirit ? (Z)

  40. 42 Aura S august 23, 2014 la 1:37 pm

    Domnule Nastase , a trecut un sfert de secol de la revolutie , as putea spune ca s-au schimbat multe odata cu anii cae au trecut peste noi , un lucru nu s-a schimbat mentalitatea romanului . Atata timp cat romanul va da votul in schimbul a cativa lei , nu se va schimba nimic . Tine de dumneavoastra , oamenii politici sa opriti aceasta caracatita care a prins puterea de discernamant a unui popor , O justitie corecta va fi atunci cand romanul va gandi inainte de a pune stampila , o justitie corecta va fi atunci cand romanul nu se lasa prostit de sloganuri de prost gust precum SA TRAITI BINE , sau cum am vazut la alegerile trecute EU SCOT ROMANIA DIN CRIZA , o justitie corecta va fi atunci cand TOTI CORUPTII vor face inchisoare , o justitie corecta va fi atunci cand DNA-ul isi face treaba tot timpul nu inainte de alegeri , o justie corecta va fi atunci cand presedintele nu isi va baga nasul peste tot , o justitie corecta va fi atunci cand o ruda apropiata precum frate , sotie , copil isi va da demisia voluntar atunci cand aceasta este arestata , dezamagirea este ca va trece mult prea mult timp pana cand macar o parte din aceste lucruri se va intampla . Nu exista om politic fara compromis , de multe ori compromisul pe care un sef de guvern sau stat il face nu pentru sine insusi dar pentru a obtine ceva in folosul unei tari in deriva . Nimeni nu iti da nimic pe nimic , asta ar trebui sa stim cu totii , nici Europa , nici NATO , nici America nu vin in Romania doar ca suntem noi frumosi si muncitori vin pentru ca au un interes iar sosirea lor da crestere economica , creeaza locuri de munca iar pentru asta este nevoie de compromisuri . Poate ca odata romanul va intelege ca nu este mijlocul universului . Sper din tot sufletul sa va intoarceti in politica pentru ca ati fost cel mai bun prim ministru al Romaniei in acesti 25 de ani de tranzitie , pentru ca ati stiut ca fara sa dai nu primesti . Va urez din tot sufletul mult succes!

  41. 43 Smaranda Dobrescu august 23, 2014 la 1:46 pm

    Tatal si unchiul meu, oameni politici remarcabili au cunoscut Canalul si alte inchisori comuniste Cand au revenit, viata lor nu a mai fost aceeasi, caci comunistii i-au scos din evidenta abia dupa ce au inchis ochii. Din pacate si mama a fost inchisa, iar noi fetele de 3 si 6 ani am ramas singure o vreme. In 1989 am sperat, am jurat ca voi lupta cu toate puterile sa nu mai existe detinuti politici. Am parcurs odata cu D-voastra o noua etapa de asteptare si sperante in ultimii doi ani.
    Bun si definitiv venit printre prieteni!
    . Discutiile acum sunt de genul: Discursul a fost in forta sau in defensiva?. Nu permit nimanui sa continue pe linia impresiei de defensiva! Nici macar Dumneavoastra, Domnule Presedinte!

  42. 44 ZeV august 23, 2014 la 1:46 pm

    Marian Nicolae
    Termina, prietene, cu prostiile: NU VA FI NICIODATA UN RAZBOI INTRE RUSIA SI NATO. Un astfel de razboi ar fi echivalent EXTINCTIEI SPECIEI UMANE.
    Dupa cum observi, America este ingrijorata de un alt fenomen mai grav decat Al Qaeda : armata statului Islamic. Asa spun chiar oficialii americani.
    Eu, daca as fi consilier al domnului Obama , i-as spune:
    ,,Domnule, tineti cont ca nimeni nu poate infrange un principiu fundamental in Univers: principiul actiunii si reactiunii.”
    Din pacate, in America, nu Presedintele detine puterea, iar d-ta, mare analist politolog, ar trebui sa stii asta.
    (Z)

  43. 45 Livia Blaga august 23, 2014 la 1:48 pm

    Ma bucur atat pentru dumneavoastra cat si pentru familie. Multa sanatate!

  44. 46 felicia august 23, 2014 la 1:48 pm

    Bucurati-va de cei dragi pentru ca ei adevarat au suferit, noi n-am facut decat sa va fim alaturi cu un gand sau mesaj de bine.

  45. 47 maria august 23, 2014 la 2:02 pm

    intr-un fel imi pare bine ca ati facut puscarie pe nedrept. in felul acesta puteti empatiza cu acuzatii si incarceratii politici. imi pare rau insa ca nu ati facut nimic desi aveati cea mai inalta calificare in drept, ati avut si putere, – spuneam ca imi pare rau ca nu ati distrus sistemul acesta nenorocit care permite citez „folosea tehnica acuzatiilor de drept comun (homosexualitate, etc) pentru a acoperi finalitatea politica”. sa stiti ca in viata de zi cu zi se folosesc aceste tehnici nu numai cu dumneavoastra. inca mai sunt declarati oameni sanatosi ca fiind bolnavi psihici pentru ca procurorii sa scoata primari corupti nevinovati si sa se scoata si pe sine basma curata acolo unde sunt depuse dovezi la dosar etc. exact ca pe vremea comunismului. nimic in acest sens nu s-a schimbat.
    mi-ar parea rau insa ca sa nu reveniti in forta si sa schimbati ce se poate schimba. nu sunteti un om mort social si politic. eu am incredere in dumneavoastra. sa va debarasati de complexele care vi-au fost inoculate sau pe care le-ati dezvoltat sau nu dupa acest travaliu asemenea fenomenului pitesti.

  46. 48 ZeV august 23, 2014 la 2:25 pm

    Cris
    Eu nu sunt de acord cu plecarea din tara a domnului Nastase.
    Desigur, ar putea fi o varianta de calcul, doar daca la Cotroceni va veni un om al lui Basescu: fie Iohannis, fie Udrea.
    Apropo, se aude ca oameni din anturajul lui Iohannis tind sa se lase atrasi de ,,farmecele” Udrei.
    Eu v-am spus si am pariat: nu scuipati acolo unde veti pupa, candva. Sunt convins, repet, sunt convins, ca in curand, o veti privi pe Udrea cu alti ochi si nici nu veti pleca din (inca) PNL. Deh, disciplina de bartid inainte de toate. nu-I asa stimata doamna ? Va veti reconsidera, cu siguranta,atitudinea, si fata de ,,statul de drept” (adica DNA+ANI+Morar+sefa ICCJ).
    De altfel, sincer sa fiu, mi se pare de preferat Udrea, fata de sinuoasa Alina Gorghiu. Macar Udrea este consecventa: pe Basescu, chiar si mort, il urcam in sea/sa ca pe El Cid si …Dumnezeu cu mila. Poate prostim iarasi poporul roman.
    (Z)
    Si inca ceva…incep sa cred ca simpatia dvs pentru domnul Nastase se datoreaza, probabil, barbii nerase. Ca altfel, deveniti tot mai de neinteles. (Z)

  47. 49 Fragmentarium Politic august 23, 2014 la 2:27 pm

    ZeV, in privinta stangismului ca produs al trecutului vorbim aceeasi limba, dar social-democratia este un partid al stangii, al democratiei si proprietatii, insa ultima, ma grabesc sa adaug, in limite decente sau, si mai bine spus, nu pe seama inselarii sau jefuirii celorlalti, cum a facut neoliberalismul bancar si corporatist, care a aruncat lumea in saracia de dupa 1945 si in marea criza din 2007-2008. Concluzia privind toxicitatea capitalismului, un dreptism frate geaman cu stangismul, este corecta, capitalismul, am mai spus-o, este, inclusiv prin numele pe care si l-a pus pe firma sistemului, al capitalului, nu si al muncii, un dezechilibru din care vin majoritatea crizelor economico-sociale.

    E limpede ca e nevoie de o cale de mijloc, un fel de capitalism-socialism, de capitalism social sau social-capitalism, daca termenul de socialism sperie, desi nu ar trebui, in Est nu a fost socialism, ci comunism, socialismul a fost in Vest. Iarasi am mai spus-o, reconcilierea celor doua tensiuni opuse nu se poate face decat printr-un format de incluziune, de asociere de tip yin-yang, ca in filosofia chineza, ca in familia heterosexuala, barbat-femeie sau, se pare, ca in actualul sistem comunist-capitalist din China, care emana vitalitate si, cred eu, in cele din urma, universalitate.

    Social-democratia este, daca vrei, un liberalism pentru clasele si paturile sarace, care sunt majoritatea, pe cand liberalismul ar putea fi asemuit cu o social-democratie a clasei de mijloc, nu stiu daca prin acest joc de cuvinte am reusit sa exprim legatura dintre social-democratie si liberalism sau motivul pentru care ar trebui sa-si dea mana (dupa modelul Uniunii Social-Liberale), pentru a scadea numarul celor din clasa de jos, concomitent cu cresterea celor din clasa de mijloc. Sa nu ne miram daca, uneori, urmand acest trend cvasinatural, unii socialisti sunt portocalii iar unii liberali sunt rosii (nu este necesar sa fac exemplificari, sunt vizibile si in Romania, si in Europa).

  48. 50 carmen badea august 23, 2014 la 2:30 pm

    Eu una sper doar atat : ca veti avea din nou posibilitatea de a face politica !
    Va rog sa nu uitati niciodata ce ati trait…

  49. 51 mirceamaeru august 23, 2014 la 2:31 pm

    dumneavoastra ati trait un proces de inrobire in ultimii 10 ani. nu de calatorie prin desert. iosif s-a facut rob din dorinta de a servi cat mai bine faraonului crezand ca si peste ani acesta va manifesta aceeasi grija si consideratie fata de poporul evreu. doar preotii au scapat de inrobire. moise desi nu era rob nici nainte nici dupa casatoria cu fiica unui preot a scos poporul din robie si apoi a urmat traversarea desertului. dar si moise a fost fugar dupa uciderea acelui egiptean care lovea un evreu. complicat. rational vorbind nu vad cum veti ajunge sa traversati cu adevarat desertul. dumneavoastra sunteti inrobit.

  50. 52 Marie august 23, 2014 la 2:33 pm

    „Asta e calitatea războinicului: să înţeleagă că voinţa şi curajul nu sunt acelaşi lucru. Curajul poate să atragă frica şi adulaţia, dar forţa voinţei pretinde răbdare şi implicare. Oamenii înzestraţi cu o imensă forţă a voinţei sunt în general solitari, pentru că lasă impresia de răceală.”
    Paulo Coelho

    Bine ati venit acasa!

  51. 53 mirceamaeru august 23, 2014 la 2:35 pm

    sincer mi-as dori sa existe o solutie pentru ca si eu cred in dumneavoastra. dar nu vad nici una.

  52. 54 ellena august 23, 2014 la 2:40 pm

    Constat ca acum sunt mult mai multi cei ce au citit si postat si asta nu poate decat sa ma bucure ca acesti oameni gusta glumele fine si prind talcul si amaraciunea din ele dar citind pe fbc parerile multora constat ca inca romanul sufera din lipsa de carne,lapte ,oua etc. nu ne deranjeaza cand ne este jucata in picioare inteligenta si ni se arunca stirile cu „vina „omului care trebuie sa fie vinovat.
    Chiar daca experienta a lasat urme adanci este bine ca ati iesit din malaxorul corectiei,v-am descoperit tarziu dar ma bucur ca avem inca oameni capabili iar eu imi fac putin timp si navalesc pe blogurile care-mi fac placere sa le invadez iar apoi ma retrag in indeletnicirea de bunica unde inca am norma-ntreaga.

  53. 55 Matei Dorina august 23, 2014 la 2:40 pm

    Din aceasta încercare au ieșit întăriti si caliti pe lângă dvoastra si dna Nastase si cei doi fii ai dvoastra! Meritați toată stima noastră, a oamenilor normali din tara asta, atâtia cati mai sunt! Locul dvoastra este alaturi de premier in lupta pt instaurarea unui climat normal in tara noastră! Mult succes in tot ce va doriți sa întreprindeti pe viitor si impliniri in plan familial!

  54. 56 iustinvictorius august 23, 2014 la 2:43 pm

    Bine ați revenit Dle. Adrian Năstase în sânul familiei dvs, alături de copiii și soția care, cu siguranță, v-au simțit lipsa mai mai mult și mai dur chiar, decât oricine pe acest pământ.
    V-am tot urmărit în ultimii ani, atât cât am putut, și am avut fericita ocazie și deosebita plăcere, prin intermediul ISD, să pot citi inclusiv câteva dintre cărțile scrise de dvs.
    La ieșirea dvs pe ușa închisorii m-am bucurat enorm, să văd pe chipul dvs, fața unei persoane mai puternice și a cărui demnitate și orgoliu nu a avut de suferit pe măsura așteptărilor unor dușmani ai dvs., și asta doar la un prim impact vizual, felicitări Dle Adrian Năstase !
    Sunt convins că datorită intelectului dvs și a faptului firesc că, la final binele învinge, Bunul Dumnezeu va fi alături de dvs, vă va binecuvânta, și veți avea sănătatea, puterea, sprijinul și înțelepciunea de a lupta în continuare, după cum pare, în acest război Băsist și împotriva sistemului său, creat cu multă Inteligență de Traian Băsescu, dar folosit mișelește, pe la spate, pentru a vă elimina și distruge definitiv !
    Dar, ceea ce nu te doboară te întărește, iar ceea ce nu au gândit, Traian Băsescu&CO și mulți dușmani ai dvs, de care sunt convins că aveți cunoștință, este faptul că dvs sunteți unicul ADRIAN NĂSTASE, iar ei sunt niște unii, niște indivizi în tranzit prin viața politică, juridică sau prin alte domenii !
    Tare mi-aș dori să vă cunosc personal, dar până atunci vă doresc multă sănătate, fericire și liniște sufletească, alături de copiii și soția dvs.
    Mult succes !

  55. 57 Popa D. august 23, 2014 la 2:43 pm

    Ma bucur pentru dumneavoastra si familia minunata pe care o aveti,ca ati scapat de cosmar. De acum va doresc multa sanatate si sper din tot sufletul ca peste 5 ani sa puteti candida si sa obtineti functia de presedinte al tarii pe care o meritati din plin. Numai bine.

  56. 58 ZeV august 23, 2014 la 2:44 pm

    blogideologic
    Aveti dreptate, Emil Constantinescu bate campii cu o nonsalanta iesita din comun. Nu poti condamna O IDEOLOGIE, oricat da (aparent) amara si nedreapta ar fi ea.
    Cei care fac rau pe planeta Pamant sunt DOAR OAMENII CARE PUN IN APLICARE REGULI NEDREPTE, uneori, in afara cadrului ideologic, de multe ori generos, emanat teoretic. Oameni, in carne si oase. Acestia trebuie identificati si judecati, desigur, RESPECTAND PROCEDURILE. Altfel, nu suntem cu nimic mai buni decat comunistii si ajungem sa dam sentinte pe baza unor expertixe improvizate in scop meschin politic care sa se bata cap in cap cu altele, anterioare. Uneori, inculpati nevinovati sunt arestati, alteori, cei vinovati, scapa, pe baza acestor expertize.
    Ii spun domnului Emil Constantinescu: un fanatism nu se anuleaza printr-un alt fanatism de sens contrar. Aici nu functioneaza matematica, ci, regulile aleatorii ale sentimentele scapate de sub control.
    De fapt, in istorie, suferintele milioanelor de oameni s-au datorat TOTALITARISMULUI. Acesta nu are decat o culoare politica de fatada.
    Esentialmente, Alexandru Cel Mare, Cezar, Napoleon, Hitler, Stalin, Saddam Hussein, etc, nu sunt fundamental diferiti.
    Alteori, realitatea arata ca, uneori, eliminarea unor dictatori, lasa locul unui rau si mai mare (vezi cazurile Irakului, Libiei, etc).
    Lumea este extrem de complexa si, probabil, ar trebui sa ,,inventam” noi ideologii. De aceasta data, ideologii aplicabile, adica, compatibile cu natura umana in sensul bun al cuvintelor.

  57. 59 popescu aurelia august 23, 2014 la 2:46 pm

    Domnule Nastase imi pare sincer rau ca a-ti trecut prin situtia aceasta.vadoresc sanatate multa si Domnul sa va binecuvanteze cu tot ceeste mai bun si mai frumos pe lumea asta.

  58. 60 Adrian B. august 23, 2014 la 2:48 pm

    Bine ati revenit acasa ! Va doresc multa sanatate si putere !

    Cu respect , Adrian B.

  59. 61 Adrian B. august 23, 2014 la 2:56 pm

    Provoc la Ice Bucket Challenge pe Traian Bashinescu , CTP si Radu Banciu zis Cap de Porc . Stiu , vor suna ca naiba cuburile de gheata pe cheliile acestor basishti tristi dar este fetishul meu 🙂 …

    Iar mai jos va prezint doi boieri din aia din vremea lui Brancoveanu , care joaca la doua capete …

    http://www.dcnews.ro/liviu-dragnea-nu-tiu-daca-are-rost-suspendarea-lui-basescu_451848.html

    http://www.dcnews.ro/cristian-diaconescu-despre-suspendarea-lui-traian-basescu-scenariu-sumbru-pentru-calin-popescu-tariceanu_451844.html

  60. 62 exasperat august 23, 2014 la 3:18 pm

    Bine v-ați întors de unde n-ați plecat niciodată.
    Aștept, încă, să vă strâng mâna și să vă spun că sunt mândru că stau în fața unui om demn.

    Petruț Dumitru

  61. 63 George Hălărescu august 23, 2014 la 3:27 pm

    „Ce nu te omoară, te întărește!” este un proverb din bătrâni, care astăzi face pe mulți să-și roadă unghiile. După ce și-au epuizat toate acțiunile și planurile, pe care le urzise, ca să-l scoată din joc pe cel mai veritabil adversar politic, astăzi se văd în fața unui paradox: Un Adrian Năstase mai puternic, mai înțelept, mai dornic să intre în competiție și mai în formă ca niciodată. Întrebările de genul: Oare ce gândește? Ce intenționează să facă? Despre cine oare are să vorbească? îi macină și le dă multora dureri de cap.
    S-au dat de ceasul morții mulți la TV și pe rețele sociale când l-au văzut pe CEL care trebuia să iasă din detenție resemnat și umil, că a ieșit cu fruntea sus și cu demnitate.
    Dacă justiția nu a putut să-i facă d-lui Adrian Năstase dreptate, viața a hotărât să-i facă ea și l-a adus în ipostaza de învingător.
    Un raționament prin analogie sună cam așa: Nu războiul trebuie câștigat, ci pacea!
    PS. D-le Adrian Năstase sunteți un învingător, felicitări!

  62. 64 ana august 23, 2014 la 3:29 pm

    Ne alege Bunul Dumnezeu, sa patimim aici pe pamant. Sa-i multumiti domnule Nastase ca V-a ales.

  63. 65 mary august 23, 2014 la 3:31 pm

    Bine ai revenit!Nu vei auzi zanganitul usilor…dar noi sper sa ne bucuram de acest blog in continuare,sa va vedem!Ma bucur mult! Trecutul sa-l lasam sa geama singur in urma….viitorul e in fata si provocarile sunt multe…Eu,de exemplu vreau sa incep cu o vizita la mormantul lui Arsenie Boca…Viata e frumoasa !

  64. 66 Doru Coarna august 23, 2014 la 3:35 pm

    @ blogi,

    Guyana aia este cea franceza si-i in Africa, de acolo se lanseaza spre est peste Pacific, nu are nici o legatura cu continentul american…

    Europenii lanseaza numai cu rachete Arianne, americanii au folosit o vreme motoare sovietice cu ardere etajata deoarece firmele lor au cam rasolit-o… asta-i varianta oficiala, in realitate sunt angajate in chestii extrem de avansate… combustie supersonica, motoare ionice, cu plasma, atomice, etc. Ideea e ca sa asigure propulsia a cel putin 5t pana la Marte si retur.

    Te sfatuiesc eu, nu=i subestima nici pe americani si nici pe rusi…

  65. 67 rodica august 23, 2014 la 3:36 pm

    ” In ultimii 10 ani ati dus-o bine fara mine ,in ultimii 2 ani si mai bine . ” Multi „tinei ” au spus ca e vorba de cei 2 ani ai regimului Ponta . Eu interpretez ca e vorba de cei 2 ani ai dv in penitenciar . Mi-as dori sa lamuriti ac idee. ps 1. Decat sa platim 1000 de prosti cu 1000 de euro/luna , mai bine un super destept ca dv cu 1000000 . 2.Cred ca CTP si-ar fi dorit ca un analfabet sa scrie carti de drept , iar dv sa dati la rindea …………..ca pe vremea comunismului cand intelectualii sapau santuri , iar iar cei cu 7 clase deveneau profesori .

  66. 68 Fragmentarium Politic august 23, 2014 la 3:37 pm

    Chiar il respect si il admir pe Klaus Iohannis: „Sa ne amintim de victimele regimurilor totalitare care au pus stapanire pe o mare parte din continentul nostru” (Din mesajul cu prilejul a 75 de ani de la semnarea pactului Ribentrop-Molotov). Cele doua tipuri de totalitarisme, fascist si comunist, au fost regimuri-masinarii, geopolitice si geostrategice, de luare sub stapanire a continentului european. Un mare adevar, despre care nu am vazut scrise prea multe randuri.

  67. 69 nastyb0y august 23, 2014 la 3:37 pm

    Bine ati revenit! De abia astept sa va reintalnesc, d-le Nastase! Poate acolo, printre invitatii dvs. personali, la balcon, la Sala Palatului, cu ocazia vreunui Consiliu National. Cu surprindere am aflat ca nu v-a „actualizat” nimeni listele, in lipsa dvs. Iata cat de mult va bucurati de respectul colegilor dvs. fosti. Poate, cu acea ocazie, veti putea asista la lucrarile Consiliului, de acolo, de la balcon, impreuna cu noi, niste bloggeri ca toti bloggerii, luminite in mediul „.ro”. Hai liberare! La buna vedere, domnule Nastase! Nu mor caii cand vor cainii.

  68. 70 Florica august 23, 2014 la 3:44 pm

    De aici din Canada va spun „Welcome Home Mr. Nastase” , a-ti fost un om nevinovat , si de asta trebuie sa va spun:daca a-ti invins si inchisoarea ,a-ti invins TOTUL…. nu cred ca ar exista ceva ,sa va stea in cale sa nu invinge-ti . Eu va doresc multa sanatate si sa fiti tot asa cum a-ti fost inainte,un invingator si un adevarat roman.
    Respectele mele,

  69. 71 ninnti august 23, 2014 la 3:57 pm

    Bine ați revenit! Am încredere în dumneavoastră,, am încredere ca sunteți singurul lider care știe sa conducă aceasta tara cu responsabilitate și patriotism, De aceea s-a vrut îndepărtarea dumneavoastră din viata politica a României.Cu stima, Ioana C

  70. 72 George Ban august 23, 2014 la 3:57 pm

    Doamna Sibilla, sunt convins că aveți dreptate să fiți supărată. Dar într-un război nu îți poți critica PUBLIC comandanții. Dl Năstase știe foarte bine acest lucru, de altfel elementar. El e baza strategiilor militare de pe vremea lui Sun Tzu, acum 2500 de ani.

    Un comandant poate fi criticat PUBLIC doar după ce se face pace. Și adevărul istoric este că în marea majoritate a cazurilor, indiferent dacă a pierdut sau a câștigat, este înlocuit! Deci puțintică răbdare…

  71. 73 George Serban august 23, 2014 la 4:06 pm

    Bun venit, inapoi, acasa, in aceasta casa mare a celor care pretuiesc inteligenta, cultura, curajul, demnitatea unui om politic puternic!

  72. 74 Romeo august 23, 2014 la 4:08 pm

    Lumea este intr-o continua schimbare. Acum cu atat mai mult si mai rapid. Ceea ce vi s-a intamplat d-vs. poate fi privit de unii ca fiind ceva tragic sau de compatimit(de cei care se hranesc cu suferinta nici nu merita sa vorbesc). Personl eu consider ca abia acum sunteti un om implinit. Probabil ca ceea ce am spus poate parea in afara bunului simt. Nu asta este intentia mea. Ati dat dovada de curaj, ati fost tare si nu v-ati pierdut demnitatea de om. Asta va da un credit cu atat mai puternic in viitor. Cuvantul d-vs poate fi acel cuvant care zideste. Nu va cramponati de asa zisele restrictii. Personal eu nu cred ca au mult viitor.
    Va doresc sanatate si sa va bucurati alaturi de cei dragi!

  73. 75 Marius august 23, 2014 la 4:10 pm

    Buna ziua,
    Sper sa va reacomodati rapid, alaturi de familie si sa reveniti rapid cu ideii care sa duca tara asta mai departe. Romania are nevoie de dvs ! Chiar si din umbra ! Nu stiu de unde sa cumpar cartiile scrise de dvs. !
    Sunteti un adevarat MARTIR.

  74. 76 dragan sanda august 23, 2014 la 4:20 pm

    Se spune ca adevarul ajunge intotdeauna ultimul pentru ca are drept calauza timpul.Ma bucur ca ati reusit sa treceti peste aceasta grea incercare ,va doresc sanatate si cred ca aveti un cuvint de spus in viitor.

  75. 77 T-Rex august 23, 2014 la 4:25 pm

    Ma bucur ca ati ajuns acasa in familie, acolo unde iubirea invinge ura. Prea multa ura, inversunare si venin in lumea „libera”, iar Romania e probabil in top. Cum sa facem sa o eliberam de aceasta ura?

    Am auzit ca procurori din DNA ar fi vrut sa invoce scrierile de pe blog ca sa nu va puna in libertate. Ma gindeam ca, obositi fiind de atitea ascultari si filmari conspirative, cititul le prinde bine pentru cultura lor generala. Daca ei au fost atiti de generos ajutati aici pe blog sa isi largeasca universul cultural, nu e semn de ipocrizie sa isi acuze lectorul la capitolul „reeducare”?

    In ce priveste Justitia, ea este o putere separata intr-un stat democratic, insa judecatorii trebuie sa se manifeste in spiritul si litera legii, iar atunci cind nu o fac, trebuie sa functioneze mecanisme functionale de auto-sesizare si corectie. Actele dovedite de interferenta in Justitie nu trebuie tolerate, mai ales cind vin de la oameni cu puteri in stat. Din pacate, de ani de zile puterea executiva tolereaza astfel de incalcari flagrante ale Constitutiei. Executivele din ultimul deceniu se fac astfel partase la instituirea unei atmosfere cu aere totalitare din Romania.

    Problema e ca nu doar in Romania…se pare ca lacomia dupa bani si putere conduce spre sisteme totalitare, inclusiv in statele „model”.

    http://www.dw.de/binney-the-nsas-main-motives-power-and-money/a-17862571

  76. 78 Daniela Semenescu august 23, 2014 la 4:28 pm

    Buna ziua domnuile Prim Ministru, bine ca sunteti acasa, bine ca sunteti sanatos! Jurnalul fericirii, Sfantul inchisorilor, arta, drept si drepturile omului, atatea subiecte minunate, si cate altele cunoasteti Dumneavoastra, putreti sa le prezentati si comunitatii de de cetateni de afara, caci sunt cam la fel de dornici si de pagubiti de stiinta de carte. Am asteptat si eu cu incordare eliberarea, chiar si conditionata, pentru a va putea vedea si auzi din nou, chiar si de departe. Poate ca Ateneul, lunea, are totusi timp si spatiu sa gazduiasca conferintele unui intelectual in cel mai adevarat senbs al cuvantului. Sau alt teatru, sau Sala Palatului caci 4000 bilete pt o actiune de caritate cu Adrian Nastase conferentiar dispar cat ai clipi, nu glumesc si cred cu tarie ca asa se poate realiza si educatia maselor catre frumos si legatura cu cei care va stimeaza si cea mai elocventa demonstatie pentru cei care nu va iubesc. Astept sa iau cate bilete pot…. Bine ca sunteti cu noi ca mare nevoie este.
    Cu multa multa simpatie si respect, Daniela Semenescu

  77. 79 mardare august 23, 2014 la 4:31 pm

    Am credinta ca Ve-ti permite sa ma alatur bucuriei alaturi de cei dragi Dvs.
    Poate in scurt timp ,Ve-ti agreea sa reluam …cele intrerupte ..de viata…Multa liniste in suflet….

  78. 80 Genoveva august 23, 2014 la 4:41 pm

    Bucurati-va alaturi de cei dragi!Noi va suntem alaturi!

  79. 81 Gabriela Savitsky august 23, 2014 la 4:43 pm

    Traversam acelasi desert; e drept, inchisoarea-i ceva mai larga. Suntem detinuti politic de catre o sleahta de neispraviti care se-ntrec zelosi in a ne vinde. Pentru multi dintre noi, luminita o reprezinta putinii oameni de onoare pe care am avut sansa de a-i intalni.
    Ne bucuram ca v-ati intors din cercul izolat al prizonieratului alaturi de familie, mai intai de toate.

  80. 82 bazarul lui albert august 23, 2014 la 4:44 pm

    Asadar lumea a inteles ca dumneavaoaste si toti ceilalti (adica 90 %) dintre condamnatii de Livia Doina Stanciu, Ionut Matei Mihai si Rodica Aida Popa sunt detinuti politici ! Asa ca … asteptam provincia ! Parerea mea ..

  81. 83 artenie august 23, 2014 la 4:50 pm

    Santeti obligat moral sa reveniti in politica , asa nu se mai poate cu acesti procurori si judecatori corupti ( nu trebuie sa ie-i bani sa fi corupt , poti sa fi promovat si tot o forma de coruptie e ) poate curtea de la Luzemburg pote sa faca ceva mai repede decat cedo. PSDul e prea fricos sa ia decizi in componenta actuala , nu asteptati prea mult sa reveniti. poate sa va auzim DUMINICA ar fi bine macar telefonic.

  82. 84 Marian Nicolae august 23, 2014 la 4:52 pm

    Sunt oameni care nu merita sa le fii aproape.
    Alta categorie de oameni trebuie sa le fii aproape pentru ca merita.

    Va las pe dumneavoastra sa descoperiti in ce categorie va calificati.

  83. 85 Marian Nicolae august 23, 2014 la 4:55 pm

    @ ZeV,august 23, 2014 la 1:46 pm

    Va multumesc pentru apostrofare, am luat nota, totusi nu cred ca trebuia sa ma urecheati aici, pe aceasta pagina ci pe cealalta.

  84. 86 Marian Nicolae august 23, 2014 la 5:07 pm

    @ ZeV, august 23, 2014 la 1:46 pm

    In alta ordine de idei, nu strica sa pui sangele in miscare din cand in cand, umbland la doza de andrenalina zilnica……

    Sublinierea prioritatilor romanilor, in materie de prieteni si/sau adversari….iarasi nu cred ca strica vazand ce se intampla pe Frontul de Est, la propriu si fara pic de gluma.
    ––––––––––––––––––

    Sute de persoane au murit în timpul bombardării orașului Lugansk

    Astăzi, 18:19
    http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_23/Sute-de-persoane-au-murit-in-timpul-bombardarii-orasului-Lugansk-6080/

    Numărul locuitorilor orașului Lugansk, care au murit în timpul bombardării orașului de către trupele ucrainene, se ridică la sute, a declarat vicepremierul Republicii Populare Lugansk, Vasili Nikitin.

    Orașul se află în pragul unei catastrofe umanitare și ecologice.
    Potrivit datelor ONU, de la jumătatea lunii aprilie și până pe 10 august,

    în Ucraina au fost uciși peste 2 mii de locuitori, iar aproximativ 5 mii au fost răniți.

    În lume, Ucraina, Criza din Ucraina, Social

  85. 88 Mugurel august 23, 2014 la 5:49 pm

    Un lucru este sigur continuarea vietii fapt ce v-a adus experiente noi si cunoastere.Folositi totul pentru ca altii sa nu mai treaca prin ce ati trecut dumneavostra iar viata in Romania sa poata intr in normalitate.De 25 de ani ne zbatem in minciuni, lipsuri si degradarea vietii.Spuneati ca intre altele ati citit si despre Arsenie Boca si poate va ganditi ca daca fara media si chiar dupa ce a plecat dintre noi a facut si inca face ceva pentru semenii sai dumneavoastra aveti posibilitati mari si ar fi pacat sa nu le folositi.
    Toate cele bune dumneavostra si familiei.

  86. 89 pavel floare august 23, 2014 la 5:58 pm

    Bine ati revenit acasa Dle Nastase si sa speram ca de data asta definitiv !… este mare nevoie de intelepciunea dv dar reprezentati un pericol pt multi ( chiar si prieteni ) si nu ar fi exclus sa incerce” confectionarea” altor dosare fanteziste dar eficiente pt scopurile lor ! Multa sanatate si putere de munca !

  87. 90 STELIAN august 23, 2014 la 5:59 pm

    DOMNILOR ” sarpele odata ce a muscat prada, n-o va lasa niciodata sa se ridice,, sper totusi sa fie o exceptie. Sanatos sa fii ca belele curg, zicea bunicu. MULTA SANATATE VA DORESC!!!

  88. 91 stroecornel august 23, 2014 la 6:03 pm

    Bine ati revenit! Succes si multa sanatate! Stroe Stefan prim vicepresedinte pes Prahova consilier europarlamentar Victor Negrescu

    Trimis de pe iPhone-ul meu

    Pe 23.08.2014, la 11:11 AM, „ministru >> prim-ministru >> blogger” a scris:

    > >

  89. 92 vali chivu august 23, 2014 la 6:06 pm

    Ma bucur nespus de mult ca sunteti acasa cu familia DUMNEZEU v-a ajutat,ma bucur ca a-ti studiat mult,cred ca,cartile lui ARSENIE BOCA v -a inspirat mult,doresc ca BUNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE CU MULTA SANATATE.Apropo va sta superb cu barba asa sa ramaneti

  90. 93 Ghita Bizonu' august 23, 2014 la 6:08 pm

    Bine ati revenit …

    Va urez toate cele bune da …

  91. 94 Mihai I.F. Luican august 23, 2014 la 6:13 pm

    Bine ati revenit, sanatate si inspiratie va doresc. Va urmaresc cu interes.

  92. 95 Cornu august 23, 2014 la 6:13 pm

    Bine ati revenit. Dumnezeu are un plan cu Dvs, ar fi bine sa-l duceti la bun sfarsit. Mult succes va doresc in continuare …

  93. 96 Gabriela august 23, 2014 la 6:15 pm

    Bine ati revenit printre cei dragi si bucurati-va ca sunteti atat de iubit!

  94. 98 Marie august 23, 2014 la 6:25 pm

    Dumnezeu ştie că suntem artişti ai vieţii. Într-o zi ne dă o daltă pentru sculptură, în altă zi, pensule şi culori pentru un tablou sau hârtie şi stilou, ca să scriem. Dar niciodată nu voi reuşi să folosesc dălţile pentru pânză sau pensulele pentru sculptură. Cu toate acestea, oricât de greu ar fi, trebuie să accept micile daruri binecuvântate azi; deşi mi se par blestemate pentru că sufăr, ziua e frumoasă, soarele străluceşte şi copiii cântă pe stradă, şi totuşi numai aşa voi reuşi să ies din durerea mea şi să-mi reclădesc viaţa.

  95. 99 Marie august 23, 2014 la 6:27 pm

    citatul era din P.Coelho.

    Bine ati venit acasa domnule Adrian Nastase
    sa aveti zile pline de soare si de bucurii

  96. 100 FLOARE C. august 23, 2014 la 6:44 pm

    Oare ce blestem o fi pe poporul asta sa nu poata fi reprezentat cu demnitate in lume de un om ca d-voastra si sa fie condus numai de „caricaturi” ?
    Rusine liderilor PSD care in loc sa va astepte la poarta inchisorii , se plimba la Tulcea … ! Ei toti insumati nu va pot egala , nu mai vorbesc de
    adversarii politici care sunt dusmani pe fata .
    Nu cedati , exprimati-va parerile prin televiziuni( m-as bucura enorm sa va vad invitat permanent la M. Gidea )si noi cei care va iubim , nu stiu multi , putini , caci nimeni nu se deranjeaza sa va puna in sondaje , va vom urma sfaturile…
    Va apreciez enorm si va stimez , sa va bucurati de frumoasa d-voastra familie si astept SA IESITI IN FATA !

  97. 101 Stoica Mihaela august 23, 2014 la 6:58 pm

    ” In Norvegia, locuitorii aprind mici luminite in ferestre pentru calatori, pentru ca acestia sa nu se simta singuri. Mesajele voastre, pe blog sau pe Facebook, m-au insotit in aceasta calatorie prin “desert”.”

    Locuind în deşert şi privind călătorii care îşi caută drumul către acasă te întrebi uneori dacă nu cumva ţii lumina aprinsă în deşert.

    Noi credeam că luminiţele din deşert vor aprinde în sufletele celor care caută drumul spre acasă noi luminiţe şi împreună vor genera focul care va atrage ploaia aceia ce ne va ajuta să răsădim gradina la care visăm.

    Rămâne de văzut. Uneori întunericul se vede mai bine când intri în lumina către care alergai când erai în întuneric.

  98. 102 grigore ureche august 23, 2014 la 7:05 pm

    Ma bucur ca ati iesit. O simt ca pe o victorie. Sper si imi doresc sa aveti memorie buna si sa nu uitati si nici sa nu iertati. Viata e scurta si oricum nu e usoara, iar cei care rup din ea, merita iadul. Chestia aia cu celalalt obraz e o naivitate. Aia cu ochiul insa, e salubra! Va urez multi ani cu satisfactii!

  99. 103 Lulu Si Felicia Susciuc august 23, 2014 la 7:35 pm

    va iubim…si ne bucuram impreuna cu familia dumneavostra…avem nevoie ca de aer de un OM sclipitor in fruntea tarii…asa cum sunteti…

  100. 104 MM august 23, 2014 la 7:39 pm

    Incredibil cat suntem de egoisti,sau poate disperati ,toti cei care dupa urarile de „buna reintoarcere”,imediat va cerem sa reveniti in „lupta” in linia intai, pentru ca noi nu mai suportam nedreptatile care se fac.Poate ar trebui sa ne gandim sa mai facem si noi ceva pentru dvs.si nu sa tot asteptam roadele luptei altuia.
    Eu am mai scris aici despre lipsa culturii civice a romanilor,sau poate o delasare dobandita de generatilei comunismului,dar ar fi cazul sa ne trezim si sa invatam de la altii ce inseamna curajul de a exprima opinii si a actiona in baza unor principii in care crezi si pe care vrei sa le aperi.
    Poate nu e totul pierdut si vom ajunge sa va pretuim valoarea tot mai multi dintre noi.
    Va doresc sa va reseasca toate proiectele pe care le creati,fie ca ne includ ,fie ca nu

  101. 105 Cornelia M. Balas august 23, 2014 la 7:43 pm

    Domnule prim-ministru Adrian Nastase,

    bine ati venit acasa!
    M-am bucurat mult sa va aud si sa va vad la conferinta de presa, sa regasesc omul pe care atat de mult il respect si apreciez (de care mi-a fost dor), sa vad insfarsit un om „normal politic”, cu o gandire sanatoasa desi numai Dumnezeu stie prin cate ati trecut. Sunt mandra de dumneavoastra!
    Si ma mai bucur de bucuria familiei, pentru care am tot respectul: „jos palaria”!
    sa auzim numai de bine,
    cu stima,
    Cornelia Balas

  102. 106 Criticos august 23, 2014 la 7:43 pm

    Bine aţi revenit! Mizeriile rutinei de după gratii lasă urme adânci şi de nevindecat poate.Mi-a plăcut că aţi răspuns urii scrâşnite a CTP cu zeflemea. Toxina urii a pus stăpânire pe comentatorul de tenis şi alte sporturi şi nu de ieri-de azi întunecându-i mintea până ăntr-atât încât nu realizează ce gogomănii scoate pe gură.

  103. 107 alice august 23, 2014 la 7:59 pm

    Bine ati venit acasa,langa familie si cei dragi dv.V-am vazut mai puternic si mai hotarat ca niciodata.Sper ca veti fi alaturi de noi cei multi.Sanatate multa.

  104. 108 PEIA august 23, 2014 la 8:02 pm

    Bine te-ai întors acasă, Adrian Năstase!

    http://www.ninelpeia.ro

  105. 109 Mariana Fluerasu august 23, 2014 la 8:17 pm

    Ne bucuram ca sunteti acasa cu copii si doamna.Bucurati-va de libertatea binemeritata.Sa nu mai aveti incredere in cei care va ridica osanale.Dar nici in cei care spun ca va sunt prieteni.

  106. 110 adriana august 23, 2014 la 8:22 pm

    Doamne ajuta ca s-a terminat ! vrand sa va doboare, basesu v-a facut, paradoxal, un serviciu. am vazut si vad in dv. un om mai liber, mai bun, mai profund, mai hotarat sa pretuiasca viata cu tot ce-l inconjoara. ca se vrea sau nu, sunteti un exemplu remarcabil si nici o invectiva nu va va stirbi autoritatea dobandita in conditii atat de vitrege, conditii in care multi s-ar fi pierdut pe sine si nicidecum nu s-ar fi imbogatit pe sine, asa cum iata, ati facut. chapeau!

  107. 111 ZeV august 23, 2014 la 8:24 pm

    Fragmentarium
    Eu as prefer ca social-democratia sa se exprime printr-un un partid al stangii, al democratiei , al solidaritatii si al binelui public. Proprietatea este, oricum, o axioma in democratie.
    Daca social democratia doreste cu adevarat sa se delimiteze de dreapta, ar trebui sa impuna reforme profunde in sistemul bancar. De exemplu, ar putea incepe cu eliminarea comisionului de administare aplicat pe sumele depuse ion conturi curente si sa ia bancherilor dreptul de a schimba regulile jocului dupa incheierea unui contract de credit, deschiderea unui cont, sau crearea unui depozit. Altfel, maine-poimaine, vom auzi tot mai des ce mi-a fost dat sa aud din partea unui director de banca: ,,pastrarea banilor in banca, de catre depunatori, costa” (sic!). Deci bietul cetatean care nu risca sa-si tina banii sub saltea (de tema hotilor statului de drept ocupat doar cu Nastase si Voiculescu), va ajunge sa-si plateasca el insusi depozitul, daca vrea siguranta. Camatarie in toata regula, neamule. (Z)
    Deci, si…..si cu banii luati in capitalismul secolului 21 stimate coleg. (Z)
    Haideti sa propunem guvernantilor MASURI CONCRETE, ca de teorii, ideologii si bla blauri politicianiste, va asigur ca majoritatea cetatenilor este satula.
    De aceea, salut decizia domnului Ponta de a sta la televizor in turul intai al alegerilor prezidentiale. Poate ca ,,dupa”, vom intra in normalitate, iar vocile noastre chiar vor fi auzite unde trebuie, nu numai la ….. (Z)

  108. 112 ZeV august 23, 2014 la 8:27 pm

    erata
    ..eliminarea comisionului de administrare aplicat pe sumele depuse in…

  109. 113 ZeV august 23, 2014 la 8:36 pm

    ps-Fragmentarium
    Expresia …..,,Chiar il respect si il admir pe Klaus Iohannis”….a fost o gluma, sau ati vorbit serios ? (Z)
    Eu, fara a glumi, va spun: nici nu-l respect si nici nu-l admir pe omul care a cerut in scris…amanarea alegerilor prezidentiale (deci implicit prelungirea mandatului ilegitimului) si a facut apel ca Traian Basescu sa nu mai fie atacat, deoarece..NU CANDIDEAZA (sic!). Chiar credeti ca este suficient pentru a nu fi atacat ? Eu as spune ca ar trebui suspendat, dar cred ca exact asta isi doreste, de aceea, noi, cei multi, care ne dorim cu ardoare schimbarea, trebuie sa ne mentinem calmi si , mai ales, sa votam masiv.
    Daca admir si respect pe cineva (desigur, in afara favoritului meu de acum pentru prezidentiale), pentru curaj si consecventa, este Calin Popescu Tariceanu. Mi-ar placea un tandem Ponta-Tariceanu, indiferent care dintre ei este presedinte sau premier. Vom avea, cu siguranta, un social democrat si un liberal autentic la putere, in beneficiul unei Romanii suverane.

  110. 114 viorica goina august 23, 2014 la 8:39 pm

    Domnule PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE!La inceputul detentiei d -voastre v-am scris ca intotdeauna ,de-a lungul istoriei in Romania au fost detinuti politici si au devenit eroi.D-voastra va numarati printre ei Sunteti un invingator !!!!Va multumim ca ati rezistat si ca existati !!!!Sunteti un monument de demnitate!!!Asa cum va ziceam atunci spun si acum Nu mor caii cand vor ciinii!!!Atunci cand apareti d-voastra este sarbatoare .Ne-a fost atat de dor de umorul d-voastra si suntem fericiti ca nu vi l-ati pierdut….Dumnezeu sa va dea multa sanatate sa avem parte de d-voastra multa ,multa vreme !!!!VA IUBIM!!!!

  111. 115 dlnimeni august 23, 2014 la 8:44 pm

    Domnule Nastase, multumiri pentru multumiri!
    Dar nu doar pentru aceasta scriu acest comentariu. Am observat ca blogul a inceput a fi parcurs mai des, am observat si cele aproape 200 de comentarii stranse in cateva ore. Am observat si pe vechii comentatori reveniti pe blog, care in timp mi-au devenit dragi, tot asa cum am observat si ca unii comentatori potrivnici nu au venit macar sa dea un buna ziua, considerand ca sunteti umbra celui de alta data. Tot asa cum sunt sigur ca unii colegi de partid au preferat probabil sa-si exprime bucuria telefonic si nu in scris, scripta manent, desi astazi vorba nu mai zboara ci ramane si ea sub forma de biti.
    Scriu acest comentariu pentru a va indemna sa ramaneti lucid, fiindca, daca pentru dumneavoastra captivitatea pare sa se fi incheiat, atunci altii trag sperante ca ea va reveni. Sunteti in eliberare conditionata si se vor gasi destui care sa incerce a va determina sa incalcati, fie si in interpretare, conditiile de eliberare.
    Tot asa cum nu ati incetat a fi o tinta. Ceea ce am vazut aseara la un post TV m-a dumirit ca este foarte posibil ca in aceasta campanie electorala sa avem din nou de a face cu practicarea boxului cu umbra, in care umbra sa fiti dumneavoastra.
    Fata de ceea ce s-a speculat in media privind drepturile dumneavoastra cetatenesti, mai exista o cale, cu totul democratica de a vi le reobtine si care se bazeaza pe faptul ca, in democratie, cetatenii determina legile – si direct, nu doar prin reprezentanti: un numar suficient de semnaturi poate obliga la o initiativa legislativa, la o lege, la o hotarare, la o ordonanta de urgenta cu aprobare legislativa ulterioara, de ce nu o asumare de raspundere, privind punerea in deplinatatea drepturilor si libertatilor cetatenesti constitutionale a cetateanului Adrian Nastase. Slava Domnului, se dau destule decizii in Romania, echivalente cu legi, pentru cate un singur cetatean. La o extremitate, de ce nu si un referendum?
    Calea aceasta este o cale a adevarului, care cere curaj. Eu cred ca exista peste 100000 de cetateni care sa semneze pentru reacordarea drepturilor cetatenesti pentru dvs, aceasta nefiind nici amnistie nici gratiere (desi art. 74 (2) din constitutie trebuie abrogat!), dar daca ma insel? Ar trebui sa primiti, in aceasta strangere, ajutorul PSD-Tulcea, fiindca e suficient ca un pesedist din sase sa semneze pentru a strange semnaturile necesare, dar daca am dreptate in ceea ce priveste valoarea nula a celor 30 de secunde de aplauze, de la congres? Daca pesedeului de azi ii convine mai mult sa stati cu familia, decat sa fiti activ politic in oricare formatiune? Ori sa lucrati pentru un guvern strain? Caz in care va cer si eu o slujba la straini, portar, fochist, om de serviciu, oricum e mai atragator.

  112. 116 ZeV august 23, 2014 la 8:48 pm

    Centru
    Despre inaugurarea pistei noi de pe aeroportul Iasi, a relatat arhi-suficient media locala, iar unii dintre ieseni am fost acolo.
    Important este ca stim noi ca avem acum mai multe posibilitati de a iesi in lume si pe calea aerului, dupa ce am trecut Carpatii pe jos pentru a sprijini decisiv integrarea Transilvaniei in patria mama, inclusiv, prin stimularea natalitatii si extinderea populatiei vorbitoare de limba romaneasca.
    (Z)

  113. 117 baran ecaterina august 23, 2014 la 8:49 pm

    BINE ATI VENIT ACASA!MULTUMESC ,BUNULUI DUMNEZEU SI MAICII DOMNULUI ,NOSTRU IISUS HRISTOS ! SUNT BUCUROASA.AM PLANS DE BUCURIE .AM M ULTUMIT LUI DUMNEZEU.BUCURATI-VA DE ,VIATA , DE FRUMOASA FAMILIE ,SA FITI MANDRU DE COPII,SA VA INGRIJITI DE SANATATE ,RESPECT! [SA NU PLECATI ,DIN TARA ,AVEM NEVOIE DE DVSTRA ,VA IUBIM SI VA RESPECTAM ]DOAMNE AJUTA-NE !

  114. 118 TREIDE 95 august 23, 2014 la 9:10 pm

    Bine ați revenit în sfârșit acasă, d-nule prim-ministru! Era și cazul! Aveți multă treabă pe-aici, iar un an plin de alegeri nu trebuie pierdut. Un an plin, electoral, nu trebuie ratat, „lupii tineri” ai partidului au multe de-nvățat d ela d-voastră, așa că spor la muncă, d-nule prim-ministru!

  115. 119 Nică august 23, 2014 la 9:18 pm

    JUSTITIA ASERVITĂ INTERESELOR POLITICE SI DE CASTĂ AR TREBUI SĂ DISPARĂ,POATE IL LAMURITI PE PONTA…CA ESTE AERIAN RĂU ZILELE ACESTEA.

  116. 120 Marian Nicolae august 23, 2014 la 9:23 pm

    @ Doru Coarna, august 23, 2014 la 3:35 pm

    Nu va suparati pe mine, dar vedeti ca Guyana cea Franceza este tot in America de Sud, undeva in nord-estul acesteia, aproape de Ecuator pentru a se folosi de forta centrifuga a pamantului in lansarea satelitilor cu tehnologie ruseasca….rachetele Soyuz,

    Vedeti aici:
    https://www.google.fr/maps/place/Guyane+fran%C3%A7aise/@3.9332383,-53.0875743,8z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x8d12155785f7d753:0xde27f7e90f0af446

    In Africa este altceva si are legatura cu Legiunea Straina, cea cu…marche ou creve…eu prefer sa marche decat sa creve……

    Vedeti aici:
    http://notes-geopolitiques.com/geopolitique-de-la-legion-etrangere/

    V-o zic fara rautate.

  117. 121 ZeV august 23, 2014 la 9:50 pm

    Doamna Sibilla, domnule George Ban, este suparata prin definitie. Este si asta un mod de a evita plictisul.

  118. 122 Taica Lazar august 23, 2014 la 9:50 pm

    Ostrovul

  119. 123 Adrian Boros august 23, 2014 la 10:35 pm

    Domnule Nastase, desi sunteti in perioada in care nu puteti activa politic, e cazul sa actionati pe partea civica cat mai repede, in sensul dezinfectiei si a dezinsectiei de asa zisii politicieni de aceeasi categorie cu cea a unui personaj care de 10 ani ocupa functia suprema a acestei tari!
    Din pacate nici Ponta nu dovedeste calitatile pe care, la inceput, le banuiam ca existente in stadiu incipient macar, datorita nominalizarii lui de catre dvs.
    E cazul sa gasiti oameni care sa aprinda felinarele acestei tari si sa alunge intunericul din mintea celor care conduc tara in acest moment.
    Romania merita o soarta mai buna si numai pentru frumusetea si bogatiile, care, desi furate de atata timp, inca mai fac din aceasta tara un loc de poveste !

  120. 124 Stela Craiu august 23, 2014 la 10:46 pm

    acum basescu se tavaleste-n chinuri ca nu a reusit sa va aresteze si demnitatea, inteligenta si cultura. a arestat barbatul Adrian Nastase dar nu si OMUL Adrian Nastase pt. care nu sunt usi metalice si nici zavoare cu lacate. Va doresc multa sanatate si tot binele din lume alaturi de cei dragi dvs.

  121. 125 Carmen Dumitrache august 23, 2014 la 11:22 pm

    Am ascultat cu foarte mare atentie si interes dicursul dumneavostra, d-le ministru, la iesirea din penitenciar. Apreciez foarte mult demnitatea pe care o afisati inca, dupa toate nelegiurile la care ati fost supus si ceea ce am remarcat si iubit enorm este ironia fina de care ati dat dovada. Conform proverbului: „Sa nu dai omul, cat poate duce”- sunteti remarcabil prin taria de caracter si moralitatea dumneavoastra.
    Mi-ar placea sa va ascult la catedra facultatii, chiar daca asta ar insemna sa ma incriu la cursurile unei a doua facultatii.
    Multa stima si respect pentru un lider de opinie,
    Carmen Dumitrache.

  122. 126 dan august 23, 2014 la 11:29 pm

    daca ati invatat ceva din anii de detentie, inseamna ca ati iesit din inchisoare un om pe care as putea sa-l respect. altfel, veti ramana acelasi personaj po,litic de trista amintire post decembrista.

  123. 127 Sibilla august 23, 2014 la 11:41 pm

    @George Ban,
    Răbdare am ! Ghinărari eu nu poci și mai ales nu voi numi vreunul care e mai slab ca mine, iară eu sunt o furnică 😉
    Și dvs aveți dreptate, știu ! Dar ȘI dumneamea, că dacă soldații nu-l ” pocnesc ” PUBLIC ne-alegem cu cine știe ce soi de pace…. sau, e păpat de ceva timp da habar n-are… 😉
    p.s. mi-a lipsit adrenalina din această căsuță a AN-ului, a noastră 😉 S-auzim și de BINE ! Doamne Ajută !

  124. 128 mirabela august 24, 2014 la 2:00 am

    Multa sanatate si succes in cariera profesioanal. Acum aveti nevoie de o vacanta de lunga durata.

  125. 130 ivan marina mioara august 24, 2014 la 7:22 am

    Bine ca totul sau aproape tot a luat sfarsit .Ma bucur ca santeti alaturi de familie asta este cel mai important .Va rog sa nu va lasati intimidat si va mai rog sa vorbiti .Demnitatea nu poate fi luata de nimeni ..

  126. 131 ZeV august 24, 2014 la 7:24 am

    blogi
    Asta cu diamantele pe care le cauta Emil Constantinescu e prea de oaie..chiar daca ar fi fost gasite, nu inseamna ca venea Emil cu sacosa, punea in ea pana la refuz, iar restul ramanea statului. (Z)
    Dar, aflu ca a fost candva procuror, sau, ar ti tins catre o asemenea indeletnicire. Este ceva ce nu stiam, detaliati, va rog

  127. 132 santinela august 24, 2014 la 7:27 am

    Gata cu odihna domnule Nastase.”Focul” pe Basescu si neamurile lui(neamuri in sensul de basisti).In fiecare zi ar trebui sa aratati si sa combateti,evident stiintific, MOTIVARILE aberante ale unor reprezentanti ai justitiei basiste,adica acei judecatori -rusinea justitiei romanesti- ca Stanciu,Matei,asta cu Voiculescu si altii.
    Ei acum dvs.va trebuiesc informatii ca sa puteti lucra.Apelati cu incredere la cei de pe blogul asta si la altii.Veti primii „materie prima” cit cuprinde !

  128. 133 Pierre Ta august 24, 2014 la 7:30 am

    Bonne rentrée! par tout!

  129. 134 teostanc august 24, 2014 la 7:43 am

    Va felicit ca ati trecut cu bine peste calvar. Sa aveti parte de sanatate si multe bucurii alaturi de familie. Nu in ultimul rand va doresc sa se faca dreptate si sa continuati sa fiti un lider al romanilor.

    Numai bine!

  130. 135 MM august 24, 2014 la 8:14 am

    Scuze pentru imperfectiunile ortografice,dar m-am grabit si nu am recitit textul.
    Cu deosebita stima….

  131. 136 Vsile, august 24, 2014 la 8:17 am

    Multa sanatate dl. Adrian Nastase!

  132. 137 nastase august 24, 2014 la 8:41 am

    dlnimeni,
    am citit cu atentie. Multumesc.

  133. 138 ZeV august 24, 2014 la 9:30 am

    Vad ca multa lume se bucura ca domnul Adrian Nastase a revenit in sanul familiei.
    Eu nu ma pot bucura decat moderat, de altfel, foarte repede am redevenit ingrijorat. Dommul Nastase nu scapat inca de ,,ochiul” justitiei si serviciilor basiste,iar eliberarea domniei sale este conditionata.
    Poate ca as intelege interdictia temporara de a accede in demnitati publice, dar interezicerea dreptului fundamental de a alege, nu o voi pricepe in veci si-n pururi. E ca si cum i-ai lua cetateanului cetatenia. Mie mi se pare asta extreme de grav.
    Cei pe care ii sustinem, sper sa nu ne dezamageasca dupa alegeri si sa implementeze in Romania o noua revolutie legislativa care sa readuca statul de drept la menirea conferita de constitutie si la statutul de aparator al drepturilor omului, nu de inamic al acestora.

  134. 139 Cris august 24, 2014 la 9:33 am

    Nu vă puteți da seama ce bucuroasă sunt că sunteți în libertate alături de familie. Parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă, parcă m-am eliberat și eu de o povară grea și nemeritată.
    Vreau să cred că am avut și eu o luminiță în fereastră pentru dv., așa PNL-istă cum sunt. Sunt sigură că dv. înțelegeți perfect situația mea, aparent paradoxală, de PNL-ist care admiră și prețuiește un fost PSD-ist.
    Dealtfel, cred că demult nu mai sunteți nici PSD-ist, nici altceva, ci un intelectual de înaltă clasă care a contribuit și mai contribuie la progresul societății românești.
    Dv. ați înțeles că eu prețuiesc, după mintea și instruirea mea, oameni din diverse partide. Găsesc că, dacă i-aș prețui pe toți PNL-iștii și i-aș disprețui pe toți PSD-iștii, PC-iștii, PDL-iștii…, asta ar fi o atitudine superficială, simplistă.
    Visez la vremuri în care simpatizanți ai diverselor partide să stea la aceeași masă și să vorbească civilizat și calm.
    Vă doresc numai bine și aștept să văd fotografii cu chipurile domniilor voastre zâmbitoare.
    Vă mulțumesc că îmi publicați comentariile.

  135. 140 Lazar Ion august 24, 2014 la 9:38 am

    Bine ati revenit, sa fiti si mai consecvent pana acum cu acesti portocalii pana cand vor fi striviti definitiv, va urez succes si sa stiti ca nu santeti singur.

  136. 141 Cârcotaşu august 24, 2014 la 9:53 am

    Bine aţi revenit acasă, domnule Năstase şi să fie definitiv!
    @ dlnimeni,
    Îmi pare rău că trebuie să vă spun dar nu este posibilă recâştigarea drepturilor cetăţeneşti de către dl. Năstase, prin Ordonanţă de Urgenţă, sau prin adoptarea unei legi, decât dacă prin lege s-ar statua că regimul Băsescu a fost ilegitim şi criminal, fiind posibilă astfel anularea unor acte juridice… înfăptuite în timpul acestuia. Ce te faci însă că cea de-a doua sentinţă a fost emisă în timpul guvernării USL?!!
    Singura posibilitate este ca tot o instanţă, de acelaşi rang, să caseze cele două sentinţe, ca erori judiciare, după care să urmeze o acţiune de reabilitare. Părerea mea…

  137. 142 Cris august 24, 2014 la 10:31 am

    @ ZeV:

    „Se aude că oameni din anturajul lui Johannis”…
    Dacă dv. faceți raționamente pe baza a ceea ce se aude în piață, e treaba dv. Eu nu fac. Și despre Ponta și PSD „se aud” multe.
    Văd că îmi ghiciți viitorul. Dacă tot o faceți gratis, spuneți-mi ce mi se va întâmpla și în alte domenii, nu numai în privința partidului!
    Referitor la „disciplina de partid”: dacă PSD-iștii ar fi plecat din PSD la fiecare compromis decis de organele de conducere colectivă (intrarea la guvernare cu PDL, reprimirea fiului rătăcitor PC după ce acesta îl ajutase pe Băsescu să pună în practică o soluție imorală, alianța cu PNL numită USL…) azi PSD ar fi format doar din membrii organelor de conducere colectivă. Să ne amintim de USL cu drag! Știți, și nu din auzite, că mulți PNL-iști nu au fost de acord cu formarea USL. Dacă aceștia ar fi ieșit din PNL atunci? Bănuiesc că și mulți PSD-iști nu au fost de acord cu alierea cu partidul care fusese în Alianța D.A.
    Pentru mine sunteți de neînțeles atunci când nu înțelegeți cum se împacă PNL-ismul meu cu admirația față de d-l Năstase. Dv. vă plac toți PSD-iștii și vă displac toți PNL-iștii?
    Eu prețuiesc omul, nu membrul/simpatizantul de partid. Mi-au plăcut și îmi plac Vasile Blaga, Theodor Paleologu, Raluca Turcan, Ecaterina Andronescu, Maria Grapini, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Răzvan Zamfir, Mihai Bușoi, Sulfina Barbu, Corina Crețu… Sunt zeci de oameni din fiecare partid (dintre cei pe care i-am urmărit în media) care îmi plac, și zeci care nu îmi plac. Dacă vă face plăcere, vă mărturisesc că din PNL-PDL nu îmi plac Monica Macovei, Cristina Pocora, Ramona Mănescu, Alexandru Atanasiu…(când o să-mi aduc aminte, o să vă dau și alte exemple; acum sunt concentrată pe răspunsul către dv.).
    Există oameni din filiala mea care nu mă plac pe MINE.
    Faptul că nu înțelegi pe cineva se poate datora concepțiilor și principiilor diferite.
    Principiul meu e că se poate să-mi displacă un om din familia mea și să-mi placă unul din altă familie.
    Părerea mea e că luați prea în serios lupta între partide și stratagemele din campania electorală, și pierdeți din vedere că fiecare partid vrea voturi ca să acceadă la guvernare și să-și aplice politicile lui. Ați văzut vreun partid aflat în opoziție care să zică: măsurile partidului de guvernământ sunt bune? Să rămână EL la guvernare, că face bine ce face!?

  138. 143 rodica ungureanu august 24, 2014 la 10:35 am

    sa nu uitati nimic……………sunt aduceri aminte care……..cer lacrima pentru lacrima………

  139. 144 analist august 24, 2014 la 10:41 am

    @dlnimeni. Este evident ca se prefera statul acasa, cu familia. Iti aduc aminte ca Dl. Nastase a incercat votul intern ca o modalitatea de a stabili locul in lista.

  140. 145 genlaura august 24, 2014 la 11:08 am

    Regret ca ati trecut prin aceasta experienta si regret ca nu am inteles mai devreme cu ce va confruntati.Va doresc sa aveti o viata pasnica si fericita alaturi de minunata dvs familie.

  141. 146 Cornu august 24, 2014 la 11:30 am

    http://www.scj.ro/strasbourg%5Chirst-UK%20RO.htm

    CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI

    CAUZA HIRST c. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ŞI IRLANDEI DE NORD (nr.2)

    TEXTELE INTERNAŢIONALE PERTINENTE

    Pactul internaţional privind drepturile civile şi politice

    26.Dispoziţiile pertinente ale Pactului internaţional privind drepturile civile şi politice sunt astfel redactate:

    Articolul 25

    „Orice cetăţean are dreptul şi posibilitatea, fără nici una dintre discriminările vizate în articolul 2 [originea, culoarea, sexul, limba, religia, opinia politică sau altă opinie, originea naţională sau socială, averea, naşterea sau oricare altă situaţie] şi fără restricţii absurde:

    a) să ia parte la conducerea afacerilor publice, fie direct, fie prin intermediul unor reprezentanţi aleşi liber;

    b) să voteze (…)”

    Articolul 10

    „1. Orice persoană lipsită de libertatea sa este tratată cu umanitate şi cu respectarea demnităţii inerente persoanei umane.

    (…)

    3. Regimul de penitenciar prezintă un tratament al condamnaţilor al cărui scop esenţial este amendamentul lor şi reclasarea lor socială. (…)”

    27.În observaţia generală nr. 25(57) pe care a adoptat-o la 12 iulie 1996 în temeiul articolului 40 § 4 din Pactul internaţional privind drepturile civile şi politice, Comitetul Drepturilor Omului ale Naţiunilor Unite declară, în special, cu privire la dreptul garantat de articolul 25:

    „14. În rapoartele lor, Statele părţi ar trebui să precizeze motivele de lipsire a dreptului de vot şi să le explice. Aceste motive ar trebui să fie obiective şi rezonabile. Dacă faptul de a fi condamnat pentru o infracţiune este un motiv de lipsire a dreptului de vot, perioada în timpul căreia interdicţia se aplică ar trebui să fie în raport cu infracţiunea şi sentinţa. Persoanele lipsite de libertatea lor care nu au fost condamnate nu ar trebui să fie decăzut din dreptul de vot.”

    Codul de bună conduită în materie electorală

    32.Acest document, adoptat de Comisia Europeană pentru democraţie privind dreptul (Comisia de la Veneţia) în urma celei de a 51-a sesiuni în Plen (5-6 iulie 2002) şi supusă Adunării parlamentare a Consiliului Europei la 6 noiembrie 2002, cuprinde liniile directoare elaborate de Comisie privind circumstanţele când poate exista privare de drept de vot sau de eligibilitate :

    „d.(…)

    i. o excludere a dreptului de vot şi a eligibilităţii poate să fie prevăzută, dar ea se supune următoarelorccondiţii cumulative :

    ii. ea trebuie să fie prevăzută de lege ;

    iii. ea trebuie să respecte principiul proporţionalităţii ; excluderea eligibilităţii poate să fie supusă unor condiţii mai puţin severe decât cele de drept de vot ;

    iv. trebuie să fie motivată printr-o interdicţie privind motivele legate de sănătatea mentală sau de condamnările penale pentru delicte grave ;

    v. printre altele, excluderea drepturilor politice sau interdicţia privind motivele legate de sănătatea mentală trebuie să fie pronunţate de o instanţă printr-o decizie specifică”.

    PENTRU ACESTE MOTIVE,
    CURTEA,

    Decide cu 12 voturi pentru,5 contra, că există încălcare a articolului 3 din Protocolul nr.1 din Convenţie ;
    Decide,în unanimitate, că nici o altă problemă distinctă nu se pune sub unghiul articolului 14 din Convenţie ;
    Decide, în unanimitate, că nici o altă problemă distinctă nu se pune sub unghiul articolului 10 din Convenţie ;
    Decide, în unanimitate, că această constatare de încălcare constituie un fel de satisfacţie echitabilă suficientă pentru prejudiciul moral suportat de reclamant ;

  142. 147 ZeV august 24, 2014 la 11:48 am

    @Cris

    Dvs visati la ziua cand politicienii si sustinatorii lor de coloraturi diferite vor sta la aceeasi masa si vor dialoga constructiv…visati, in continuare, stimata doamna, dar nu va doresc sa va treziti din visare. (Z)
    Politicieni diferiti dpdv ideologic au facut deja asta, dar pana s-au vazut cu sacii in caruta (adica, in posturi de primari si sefi de Consilii Judetene) pe voturile cetatenilor naivi care au crezut, sincer, in proiectul USL. De acum incolo, cei care au tradat increderea romanilor, vor mai fi crezuti ? Credeti dvs ca daca va ascundeti dupa un neamt, si acela defensiv si conciliant (ca sa nu spun altfel) in raport cu Traian Basescu si Elena Udrea , cetatenii se vor lasa inselati ca sunteti, in continuare, liberali autentici urmasi ai Bratienilor ? Pana mai ieri, excludeati posibilitatea trecerii PNL la PPE. Ati facut-o totusi, cunoscand realitatea ca singurul reprezentant in Romania al PPE, recunoscut ca atare de acest conglomerat aservit marii finante, este Traian Basescu. M-ati contrazis la un moment dat si ati facut-o de mai multe ori, dupa care v-ati ascuns dupa disciplina de partid.
    Spuneti ca domnul Nastase nu mai este pesedist si nici altceva, reusind ,,inaltarea” in zona intelectualismului pur. Pai atunci, ma astept ca si dvs sa faceti ,,saltul” din calitatea de membru disciplinat de partid, pentru a dialoga in Nirvana cu domnul Adrian Nastase. Altfel, va trebui sa va rugati sa va auda si sa primiti intelepciunea de a-l intelege. (Z)
    Lasati-l incolo de partid, ca oricum nimeni nu stie ce va mai ramane din el dupa alegeri. (Z)
    Dar, sincer sa fiu, nu cred ca visul mi se va indeplini. (Z)
    Asta e , stimata doamna….probabil ca asa ne indeamna educatia primita inainte de 1989, altoita ireversibil pe structura noastra psiho-volitiva : sa urmam orbeste ,,stapanul”.

  143. 148 Mihaela Erika Petculescu august 24, 2014 la 11:57 am

    Există, fără îndoială, o asemănare între dosarele politice de la începutul perioadei comuniste și cele instrumentate astăzi: utilizarea justiției, în totalitate sau în parte, ca aparat represiv. Există însa și o diferență majoră: atunci, era vorba de dezmembrarea unei societăți și reorganizarea ei pe baze noi, precum și de reîmpărțirea avuției (națională și privată). Acum, ne aflăm în fața unor măsuri punitive sub mantaua constituționalității, menite să-i intimideze (sau să-i elimine) pe adversarii politici. În general însă, populația acceptă dictatura doar dacă aduce cu sine stabilitate și prosperitate economică (cum a fost, de exemplu, cazul împăratului Augustus în Roma antica); altminteri, convulsiile sociale sunt inevitabile. Istoria ne oferă lecții minunate pentru a ne ajuta sa înțelegem prezentul și să sondăm viitorul.

  144. 149 Marian Nicolae august 24, 2014 la 12:02 pm

    The rebuilding of The Third Holy Temple…..

    When will the third Holy Temple be rebuilt?
    Published on Jul 27, 2014

    The old school thinks that will only happen in the distant future, when everyone is united by unconditional love. But that future is now. Today’s youth are already linking arms together and putting aside all differences, ready to rebuild. It is the inspiration of the Holy Temple itself, with its promise of hope and peace that brings together all people in unity. This is the generation that will rebuild the Holy Temple.

  145. 150 Milea Elena august 24, 2014 la 12:04 pm

    Mă bucur și eu, alături de mulți, mulți români, că ați revenit A C A S Ă! Dumnezeu să vă dea putere să-i înfruntați pe cei ce v-au furat drepturile, cu dosare de râsul curcilor! Pe mine mă intrigă lipsa de reacție a mai – marilor europeni, așa -zișii paznici ai respectării drepturilor omului, ai adevărului, ai corectitudinii, ai demnității ! Ori toți fac parte din aceeași tabără!? Atunci, de ce mai există aceste foruri? Doar ca să cotizăm cu milioane de euro? Nu există nimic mai presus de bani în lumea asta? Omul mai contează?…

  146. 151 Marian Nicolae august 24, 2014 la 12:04 pm

    @ ZeV, august 24, 2014 la 9:30 am

    Dara prietenii stiu de ce…..
    Chiar nu este necesar sa ne lamentam public, nu…???

  147. 152 Milea Elena august 24, 2014 la 12:08 pm

    Aveți o familie minunată și asta contează cel mai mult, după părerea mea! Să vă dea Dumnezeu sănătate și să vă păstrați optimismul și credința și să vă bucurați de multă considerație și prietenie, așa după cum chiar meritați !

  148. 153 ZeV august 24, 2014 la 12:12 pm

    santinela
    Si dvs sunteti naiv……domnul Nastase nu poate trece in ofensiva in raport cu institutii ale statului care au pronuntat o sentinta definitiva. ALTCINEVA trebuie sa readuca, virgula, cadrul legislativ la parametrii adevaratelor valori ale democratiei occidentale: acele valori care pun mai presus de orice prezumtia de nevinovatie si dreptul oricarui cetatean de a-si demonstra, pana la capat, nevinovatia, convins fiind ca statul de drept este obiectiv, respecta el insusi legea si ii apara drepturile. Din pacate, pe moment, acest demers este imposibil.
    Daca nu vom vota masiv debarcarea lui Basescu Traian si a regimului asociat fara ca acesta sa-si poata promova o sosie din zona falsei drepte , ne vom merita soarta, acum, si inca vreo cateva zeci de ani.
    Unii, se pierd in analize exhaustive pe teme economice, crezand ca Ponta poate face sa curga lapte si miere in Romania, cu Basescu la butoane, inconjurat de turnurile de aparare DNA, CC, ANI, CSM si ICCJ, adevarate aspiratoare de bani publici.
    Este evident o diversiune basista, menita sa distraga atentia de adevarata miza a a acestor alegeri. Va puteti da seama cat de mare este aceasta miza, chiar din ,,garda” lasata jos, flagrant neconstitutional, la plesneala, de Basescu. El spera ca va fi din nou suspendat, altfel, realizeaza ca i se cam strange latul de gat. De aceea a facut varza din dreapta romaneasca, in speranta ca va aiuri electoratul cu tot felul de diversiuni.
    Ati observat vreo luare de pozitie critica de catre vreuna dintre institutiile ,,statului de drept” mentionate mai sus?
    Parerea mea este ca trebuie sa ne orientam dupa un singur criteriu: cine promoveaza, in continuare, proiectele si temele USL, acela trebuie votat.
    Daca vor gresi grav, in viitor, alesii sa nu creada ca vor scapa de criticile noastre vehemente, deoarece, nu vor avea nicio scuza.

  149. 154 Marian Nicolae august 24, 2014 la 12:15 pm

    @ Doru Coarna, august 24, 2014 la 6:54 am

    Daca v-ati suparat pe mine imi cer scuze.

    Nici eu nu sunt cel fara de pata, dar prefer ca atunci cand „o comit” sa mi-o spuna un prieten si nu un dusman, din simplul motiv ca…ustura mai putin.

    Numai bine va doresc.

  150. 155 ZeV august 24, 2014 la 12:34 pm

    Fragmentarium
    Eu as prefer ca social-democratia sa se exprime printr-un partid al stangii, al democratiei , al solidaritatii si al binelui public. Proprietatea este, oricum, o axioma in democratie.
    Daca social democratia doreste cu adevarat sa se delimiteze de dreapta, ar trebui sa impuna reforme profunde in sistemul bancar. De exemplu, ar putea incepe cu eliminarea comisionului de administrare aplicat pe sumele depuse in conturi curente si sa ia bancherilor dreptul de a schimba regulile jocului dupa incheierea unui contract de credit, deschiderea unui cont, sau crearea unui depozit. Altfel, maine-poimaine, vom auzi tot mai des ce mi-a fost dat sa aud din partea unui director de banca: ,,pastrarea banilor in banca, de catre depunatori, costa” (sic!). Deci bietul cetatean care nu risca sa-si tina banii sub saltea (de tema hotilor statului de drept ocupat doar cu Nastase si Voiculescu), va ajunge sa-si plateasca el insusi depozitul, daca vrea siguranta. Camatarie in toata regula, ca intr-un stat bananier in care legea are obligatoriu o dedicatie.
    Deci, cetateanul se alege doar cu o….. taxa de protectie in capitalismul secolului 21 stimate coleg. (Z)
    Haideti sa propunem guvernantilor MASURI CONCRETE, ca de teorii, ideologii si bla blauri politicianiste, va asigur ca majoritatea cetatenilor este satula.
    De aceea, salut decizia domnului Ponta de a sta la televizor in turul intai al alegerilor prezidentiale. Poate ca ,,dupa”, vom intra in normalitate, iar vocile noastre chiar vor fi auzite unde trebuie, nu numai la …..stiti dvs unde. I s-a reprosat chiar si distinsei gazde ca isi permite sa spuna ce gandeste pe blog. (Z)

  151. 156 blogideologic august 24, 2014 la 1:01 pm

    @ZeV
    Există o “mafie a diamantelor”. Cea mai puternică din lume. De fapt, în acest caz politiceşte corect nu este mafie, ci organizaţie. Eficienţi şi discreţi. Constantin Stere vorbea despre ei. Au fondat la noi Fişerlandul. Văd că povestea continuă.

  152. 157 ioan august 24, 2014 la 1:05 pm

    Daca ei nu va vor noi va vrem! Sanatate, putere si rabdare!

  153. 158 Marian Nicolae august 24, 2014 la 1:24 pm

    Apropos de…popcornul domnului Ponta…..in loc de..floricele.

    Fac o mica paralela, aparent fara nici o legatura.
    Dar haideti totusi sa vedem impreuna:

    Cate tari de pe mapamond au bancnote din…plastic…????

    http://www.telegraph.co.uk/finance/currency/10299039/Plastic-fantastic-six-countries-that-use-polymer-banknotes.html?frame=2666834

    Marea Britanie ia in considerare introducerea acestor bancnote din polimeri ….

    1. Australia,
    2. Brunei,
    3. Papua Noua Guinee,
    4. ROMANIA,
    5. Noua Zeelamda
    6. Vietnam,

    Practic in Imperiul Britanic avem deja 4 (patru) tari care au deja bancnote din plastic….

    De ce 4 tari…?

    Ah, nu stiati ca si Romania este parte din Imperiul Britanic…?

    Din pacate numai la decontat…pentru altii NU si la adunat…pentru romanii…..deveniti straini in propria tara…..

  154. 159 Sibilla august 24, 2014 la 1:28 pm

    @ZeV,
    Sunteți simpatică 🙂 Fie nu mă cunoașteți ( ați știi că-s dimpotrivă, o fire veselă, vulcanică, e drept, doar că zâmbetul și bucuria pe alte miriști le respir, nu din mocirla zisă politichie mioritică ), fie vreți să mă temperați, din motive și obiective dar nu numai… 🙂 Să mă plictisesc ??!!!! Pe buba :)))) Dacă s-au câștigat niscaiva alegeri e ȘI datorită celor ca mine și aista o cunoașteți f bine ! Suntem câțiva care lucrăm în campanii, la alegeri, 24 cu 24 h , d-aia nici nu permit să-și bată fifi-înaripați joc de munca noastră, a celor responsabili, muncitori, serioși. După europarlamentare am plecat direct la spital, am suferit o intervenție chirurgicală f complicată, da-s în picioare și voi mai fi încă sulă-n coasta hălora de fac blaturi cu Mafiile PDL și a celor ce ne vor impune hora unirii cu ” bulangii politici ” ( măcar de se lăsa cu vreo firimitură-n interesul poporului, dar ca să se doar obțină scăunele, funcții, titluri, sinecuri pt o mână de cameleoni, apoi să ne scutească ).
    Nu vreau să vă conving de nimic, dar dacă mi-ați ridicvat la fileu… : nema timp de plictis, dar, sunt mândră pen că sunt cum sunt, fără falsă modestie, mama lui Zoran împreună cu care m-avânt pe coaste abrupte să vedem cetăți, să ne bucurăm de splendoarea cascadelor, mătușa lui Marco împreună cu care am făcut echipă și care nepot e licențiat acum în Social Work și merem și la master, colegă în PSD una deloc comodă dar făr de care multe nu s-ar clinti, nu-s doamnă dar OM sunt ! Sunt loială și mereu alături celor în care cred și aici vreu din nou să-l amintesc pe AN căruia-i port recunoștință, respect și pentru că datorită lui, exclusiv datorită domniei sale îmi câștig pe brânci și cinstit pâinea și lupt cu șacalii din interior. Că sunt un social-democrat autentic, nu cu doar numele ca revoltător de mulți alții, aista știți.
    Supărată-s pe bună dreptate pe prea multe derapaje, cioflingării, gafe, menținerea unor clanuri și căpușe, cumetrii prin peisaj, supărată pe absolut toți păcălicii de se doar cred și vor a fi percepuți politicieni, dar…. cei care folosesc poporul ca masă de manevră, că se încalcă promisiuni și se iese mai apoi cu explicații ce amuză inclusiv preșcolarii , supărată că și mie ca altora ne e dor de PSD, oare de ce… 😉 Supărată dar nu și idioată 😉
    Ete , savurez cafeluța și dădui o tură să văz știri noi, ce să vezi, Sebi Ghiță – RoTV ne vrea umple de durere și jele, imagini ” incredibile, cutremurătoare, exclusive ”…. de l înmormântarea mamei lui Bercea, nah. Iar dumneamea în marea-mi nisâmțire nu poci să mă cutremur, nici să nu observ cât de jos sunt teleghidați parte din români, cei ce n-au pornirea mea de-a schimba canalul social-democratului afaceristo-securisto-otevist 😛 Apoi să nu se supere partida c-oi ocolii ostentativ canalul pe viitor, prefer să-l citesc pe AN pe wordpress 😉
    S-auzim și de BINE !
    cu prietenie 😉

    @all,

    p.s. ca să vă delectați :))))
    http://expressdebanat.ro/elena-udrea-la-resita-tara-arde-si-victor-ponta-se-piaptana/
    Duduia , zisă :
    ,,Pe lângă cei de la PNL, au trecut foarte mulţi de la Forţa Civică, spre exemplu organizaţia de la Caraş-Severin, care a venit cu toată conducerea şi cu 500 de membri”, a spus Elena Udrea pentru RTV.
    Trecerea acestora însă este deocamdată doar la nivel declarativ, întrucât până în momentul de față nu s-a semnat nicio adeziune în acest sens.

    Cum pe feuda Caraș-Severino e gașca ” arhitectului ” ayatollah frunzesky pe care Duduia-l alintă cu ” ceao, Sorine ”, zic să cătăm la și alte semnificații ale vizitei ” absolut întâmplătoare ”, că-i vorba de ” dreapta unită ” … reunită 😛
    DEMISU băSECU ordonă, Justiția ” independentă ” se execută, ordinul mârlanului de la Cotroceni nu se discută, deh !
    Satanic Abuser – băSECU continuă să facă legea fărădelegii – recunoaște public cine-i jupânu…. Mai clar de atât…
    Satanic Abuser – securistul de la Anvers, mârlanul DEMIS NU contenește cu căsăpirea tuturor celor ce i se opun. Miliția politică a aflată-n slujba Cotroceniului l-a aruncat NEVINOVAT după gratii pe Adrian Năstase, cel mai bun premier al României. Sigur că ȘI cu larga colaborare a unor tovarăși din PSD pe care nu-i uit și nu-i iert never ever !
    Și amintesc iarăși și iarăși : ” Libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea. ” – Adrian Năstase NU s-a temut !!
    ” Soluţia ar fi întoarcerea la ideologii, şi renunţarea la a face din partide doar simple instrumente pentru a beneficia de ”plăcerile” guvernării. Când va fi clară diferenţa dintre stânga şi dreapta, când va fi clar ale cui interese sunt promovate de fiecare partid, abia atunci vom avea premisele însănătoşirii scenei politice româneşti. Până atunci va fi doar un trist carnaval al alianţelor ce se nasc şi pier. ” – Ion Iliescu

  155. 160 luminita de la geam august 24, 2014 la 1:29 pm

    Mi-ar fi placut sa aud ca ati recitit altceva. Nu vreau sa va mahnesc si nici sa-i dezamagesc pe alesii si simpatizantii calugarului Steinhardt dar „oricum” ati/ar reciti Jurnalul fericirii, ma tem ca nu veti gasi raspunsul corect sau calea spre mantuire, din simplul motiv, ca nici macar, insasi Steinhardt, nu-l gasise pe-atunci, sau poate deloc…. Si iar din simplul motiv ca nu a inteles ca lupta pentru libertate, fie si prin credinta nu netezeste „Drumul” intru Hristos, ci spre sine insasi. Lupta pentru Hristos nu cunoaste doctrine politice, sau regimuri concentrationare, sau diverse alte cauze subiective, Hristos este libertatea insasi, fericirea insasi, o descoperi construind spre folosul celorlalti, cu dragoste.
    Sfintele invataturi nu te ajuta sa ajungi pe acest Drum, decat prin credinta, nadejde, dragoste, si toate, cu multa rabdare, nu-ti ofera solutii, sa invingi „sistemele”. Intelegeti, Soljenitin, Gulag, Churcill, zurbagii, turnatori, securitate, etc, etc, sunt incompatibile, ca sa folosesc un termen unanim acceptat, cu lupta pentru adevarata libertate, dragostea pentru Hristos.

    Dupa grelele incercari, ati fi regasit-o de exemplu mai simplu prin readucerea aminte a visului dvs fost al acelora de dinaintea dvs, devenit si al meu, cu voia Domnului si a celor care ne vor urma, si urmasilor acestora. Crucea dvs a fost cantarita cu precizie de cel a carui singura opinie conteaza, ramane ca dvs sa faceti alegerea corecta. Cunoasterea te ajuta sa intelegi lumea si sa te inalti si sa te-preamaresti pe tine insati, dragostea intru Hristos in schimb te ajuta sa zidesti, sa inalti temelia pe care a fost construita lumea, singura care va ramane in picioare.

  156. 161 ivanov august 24, 2014 la 1:32 pm

    D-le prim ministru nu sunt la fel de culta ca d-voastra ,dar ceea ce vi s-a intamplat este razbunarea omului prost care nu gaseste alt mijloc de a-si anihila adversarii decat sa-i elimine.sunt ing.si prima inadvertenta in proces a fost spaga luata de d-voastra de 100 bideuri in zagbacian…..pe langa picturi zau ca nu am vazut bideurile…ce dracului la fiecare pictura trebuia sa fie unul pt ca …pictorii sa se urineza?sunt tampita eu sau la varsta mea ma duc cu capul?una peste alta bine ati venit in libertate si sper ca plodul crescut de d-voastra sa va ajute sa fiti reabilitat pt d-voastra si noi romanii.nu ne lasati ca nu avem pe cine alege….unul mai tampit ca altul

  157. 162 Florin Mihai august 24, 2014 la 1:49 pm

    Adrian Nastase bine ai venit sanatos acasa.Cred ca trebuie sa analizati oportunitatea lansarii candidaturii lui George Maior la Presedintia Romaniei.Victor Ponta este cumva tot o Elena Udrea masculina.Sincer asa cred.

  158. 163 Doru Coarna august 24, 2014 la 1:52 pm

    @ marian Nicolae,

    i-am cerut scuze lui blogi, asa-i, si eu am facut aceeasi confuzie…

  159. 164 Adrian B. august 24, 2014 la 1:55 pm

    @ blogi

    Va rog sa cititi comentariile la acest articol 🙂 Eu nu ma mai pot opri din ras …

    http://www.dcnews.ro/petrecere-la-vila-de-la-neptun-ce-sfaturi-a-primit-traian-basescu-de-la-fo-tii-colegi_451884.html

  160. 165 Fragmentarium Politic august 24, 2014 la 2:14 pm

    Iesirea din desert, apropos de titlul cartii pe care o scrieti (si pe care o astept cu interes), are nevoie de o calauza, toata lumea o stie, mai ales adversarii (imi repugna termenul de „dusman”), de unde si atintirea tuturor ochilor, desi din motive diferite, catre „liberatul conditionat” Adrian Nastase. Dintr-un punct de vedere „mediu”, sa-i zicem, adica obisnuit, normal, care respinge partizanatul in favoarea echidistantei, conditionalitatile de liberare sunt atat de evident excesive si politice in raport cu infractiunile de „drept comun” si durata detentiei, incat nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva tocmai aceste „conditionalitati” sunt o miza pe care se face un joc, din varii interese (evit sau folosesc cu parcimonie cuvantul „politica”, din motive de echidistanta). Faptul ca ati „acceptat” sa vi se deconteze coruptia din Romania in sarcina personala va este, fara indoiala, imputabil, chiar daca nu ati crezut nicio clipa, cu expertiza juridica pe care o aveti, ca un dosar atat de superfluu va duce candva, undeva, la vreo condamnare, chiar daca reactiile in instante internationale, pe care le-ati fi putut avea, ar fi putut sa stanjeneasca intrarea Romaniei in UE, intr-un context si asa sensibil, in care reticentele externe si asteptarile interne se bateau cap in cap. Desigur, la interesul national ati fi luat sau ati lua oricand magna cum laude, dar ce ati facut cu interesul personal? Nu sustin ca intre cele doua ar trebui sa existe o tensiune, dar o armonie, da. Dupa umila mea parere, un patriot mort sau in inchisoare devine nefolositor, trecand insa peste, intrebarea este ce veti face in viitor cu libertatea, asa ciuntita cum este, pentru ideile pentru care v-ati sacrificat? Cei care va cunosc o stiu, cuvantul ‚abandon” va este necunoscut, dar, totusi, o solutie juridica va fi necesara, pe care nu o intrevad insa intern si, poate ca, din perspectiva obiceiului de la romani de a politiza orice, nici nu ar fi recomandabila. Pentru a iesi din „logicile” celor doua tabere, care invariabil ce va sustine una va contrazice cealalta, este nevoie de o a treia parte, care se cheama drept international, ale carui decizii au prioritate fata de cele ale dreptului national. Este vorba de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), si nu va fi vorba de o repunere in drepturi, aceasta va fi o consecinta, ci de redeschiderea si rejudecarea dosarului Adrian Nastase. In opinia mea, gresita va fi si mergerea pe calea „dosarului politic”, CEDO nu se pronunta pe teme politice, ci pe dosare sau sentinte, daca sunt intemeiate sau nu sunt intemeiate, ar fi suficient si necesar sa se rejudece cauza in termeni de „drept comun”. Stiu, poate parea ciudat ceea ce spun, poate chiar lezant, imi cer anticipat scuze, dar daca cineva este achitat intr-un dosar de drept comun, in care probele in mod eveident nu sustin acuzatiile, deci in care eroarea este exclusa, nu si tendentiozitatea, va fi limpede ca dosarul, sentinta si/sau detentia au fost politice. Asadar, CEDO si Drept comun…

  161. 167 anavanatu august 24, 2014 la 2:29 pm

    Vă doresc sincer să aveți parte de cât mai puțini și devotați prieteni! Doresc să mă aflu printre ei, deoarece spre regretul meu, nu v-am votat niciodată.

  162. 168 FLOARE C. august 24, 2014 la 3:13 pm

    Dar cu lipsa de probe din dosare , cu bani „tipariti in viitor” cum ramine ?Trebuie sa existe o posibilitate pentru anularea acestor nedreptati , sunt oameni competenti in tara asta care sa gaseasca o solutie legala …
    Din cite am auzit la TV nici F.E. TITULESCU nu a fost sprijinita in nici un fel , asa ca va rog d-le A. NASTASE sa gasiti o posibilitate ca noi cei care va apreciem sa putem sponsoriza aceasta fundatie .

  163. 169 anavanatu august 24, 2014 la 4:11 pm

    Nu v-am votat pentru că eram prea marcată de vechiul regim, considerând din naivitate că-l continuați. Probabil că a trebuit să fiți închis, pentru ca eu să mă dezmeticesc. Vă apreciez, sunt și vă voi fi alături, indiferent de câte ouă de găini veți avea la CORNU! Cu deosebită considerație, Ana VÂNĂTU

  164. 170 conumishu august 24, 2014 la 4:27 pm

    Bine că ați venit acasă după o încercare grea, restul contează mult însă poate să mai aștepte.

    Nu lăsați partea bună a răgazului (forțat) pentru meditație, din temniță, să se disipeze prea repede în agitația aiuritoare, tembelă și ticăloasă din cetatea cu ziduri șvaițer a României de azi.

    Vă doresc sănătate, iar dacă, știu eu, turcii sau alții cu minte vor să beneficieze de capacitatea dumneavoastră, nu ezitați, măcar pentru echivalentul timpului care v-a fost furat de justiția cesemistă. Știu că unii asta vor, să stați cît mai departe de frămîntările de la noi, dar noua experiență probabil v-ar face și mai „periculos” la întoarcere.

  165. 171 Stefania Scurtu august 24, 2014 la 4:50 pm

    A fost un tren ce a plecat… si a revenit, e drept, cu urme adanci, dar flacara fulminanta a gandurilor noastre v-a insotit, caci ne-am rugat sa rezistati la acea tortura psihica. Bine ati revenit acasa, printre cei dragi! Valoarea se cauta si tot ea invinge! Alegeti-va cu grija itinerarul zilelor active!DA DOAMNE BINE!

  166. 172 MIO august 24, 2014 la 5:10 pm

    Sunt fericita ca sunteti LIBER! Sper ca MAMA d-voastra sa fie bine, sanatoasa, pentru a se bucura de prezenta unui fiu atat de valoros! Sa fiti fericit alaturi de sotie si copii, alaturi de cei dragi!
    Sper ca romanii, politicienii, sa va pastreze langa noi, sa ne ajutati pe noi, pentru ca un OM si un politician complet ca d-voastra nu gasim oriunde si oricand.
    Demnitatea, onoarea, valoarea nu le-au putut lua calaii si ma bucur ca sunteti bine. Noi trebuie sa apreciem TOTUL la OMUL ADRIAN NASTASE si sa profitam ca este roman. Dumnezeu sa va ajute!!!

  167. 173 Marilena Balint august 24, 2014 la 5:18 pm

    sa fiti sanatos si sa aveti puterea sa demonstrati ca justitia lui basescu a bagat oameni in inchisoare fara probe. europa trebuie sa stie asta si sa nu mai lase sa se intample asa ceva.

  168. 174 Calin august 24, 2014 la 5:44 pm

    Buna ziua,de fapt e,”foarte buna ziua” de cand v-am văzut declarația din fata „clinicii”. Idee de geniu cu anticipatele.Lovitura e fatala pt „prietenul” besinescu.Am scapa de el.S-ar tot „pregăti pt champions leag” ,cu pmp-ul lui cu tot.

  169. 175 BD august 24, 2014 la 5:59 pm

    Procurorii astia sunt mai mult decat ridicoli in slugarnicia lor. De parca as avea ceva de pierdut daca ma inchid dupa niste dureri groznice de coloana. Poate vede si el o avansare pe oasele mele.

  170. 176 nicoleta august 24, 2014 la 6:15 pm

    Nu sunt decat un simplu cetatean,dar m_am bucurat mult pentru d-voastra.Sa fiti sanatos si sa aveti aceeasi verticalitate.

  171. 177 blogideologic august 24, 2014 la 6:45 pm

    Pe 25 august 1944, generalul Charles de Gaulle revenea în Paris şi începea reconstrucţia statului http://www.lefigaro.fr/histoire/retrospective/2014/08/23/26005-20140823ARTFIG00027-liberation-de-paris-revivez-le-25-aout-1944-du-general-de-gaulle.php

  172. 178 ZeV august 24, 2014 la 9:48 pm

    Sibilla
    Asa este, ati nimerit-o cu temperatul. 😉
    Chiar daca sunteti o fire vulcanica, va propun sa asteptati macar cateva luni inainte de a erupe din nou. Eventual, revizuiti supapa de siguranta. 😉
    Luati exemplu de la d-na Cris, un model autentic de membru de partid. Orice ar decide BPN-ul, este bun si pentru activul si pasivul de partid.
    Daca sunteti din activul PSD, va sfatuiesc sa sprijiniti campania electorala a partidului dvs, singurul care nu a uitat cu desavarsire de obiectivele pentru care USL ne-a cerut votul in 2012. Bun, rau, este singurul vector care poate sa-i schimbe destinul domnului Adrian Nastase, dar mai ales, cel al Romaniei, in acest moment istoriceste dat.
    Daca nu rezistati pana in noiembrie si trebuie sa eliminati surplusul de energie, faceti sport, lipind totodata si afise electorale. Credeti-ma ca am prieteni buni care fac asta si se simt impliniti ca au contribuit si ei cu ceva , in loc sa turuie aproape fara intermitenta ca ,,asa nu e bine”. 😉

  173. 179 Pali august 24, 2014 la 10:55 pm

    Ma bucur din tot sufletul pentru DVS.Sper sa va intalnesc in curand,…a trecut ceva timp de la ultima noastra intalnire,

  174. 180 Popescu Maria august 24, 2014 la 11:37 pm

    Buna seara domnule președinte. Tot respectul pentru dumneavoastră. Pot spune ca înțeleg prin ce ati trecut deoarece in momentul de fata si soțul meu este arestat. Nu pot spune ca este nevinovat dar fiind la prima abatere si fapta lui nefiind una gravă merita suspendarea pedepsei. Ma rog , e condamnat definitiv, 2 ani si 10 luni, lungi si grei, atat pentru el cat si pentru mine care din solidaritate am hotărât sa nu mai ies din casa decât atunci cand merg sa- l vizitez. E foarte greu, măcar daca ar avea condiții cat de cat decente, in ultima vreme l- am văzut Mușcat de niște insecte mari care sunt pe acolo, si soareci, e groaznic. Am văzut ca vorbiti despre o grațiere, faceți lucrul asta domnule Nastase, salvati mii de oameni care cred ca ati văzut si dumneavoastră sunt acolo mai mult degeaba. Insistați domnule președinte , poate cu un proiect bun o sa se aprobe si asa o sa- l vad si eu acasa. Sa va dea Dumnezeu multă sănătate si putere sa treceri peste acest episod negru. Toate cele bune

  175. 181 blogideologic august 24, 2014 la 11:55 pm

    @Marian Nicolae
    De ce atâta mirare ? După cât de implicat a fost serviciul MI6 în “revoluţia din decembrie 1989”, putem zice că România face parte din Imperiul Britanic.

  176. 182 Vsile, august 25, 2014 la 6:34 am

    BD , la munte s-au la mare!

    Procurorii sunt vazuti cam peste tot ca niste militieni, dar zevistii nu inteleg totusi ca problema cea mai mare a noastra nu sunt militienii ci sfintiile lor judecatorii!

  177. 183 Vsile, august 25, 2014 la 6:54 am

    Adrian B,
    din cind 9in cind si dansul un zevisti ,nu mai poate de ras pe o chestiune trista!
    La Neptun s-au adunat de fapt nu fostii colegi si fostii infractori de drept comun , nepedepsiti de IL 18 de Procuratura si militie pentru trafic urias cu tigari, sacaz, cupru,rulmenti, blugi, ,nepedepsiti pentru ca toti erau colaboratori si ai securitatii statului.
    Fara AVIZUL securitatii nimeni , absolut nimeni nu pleca in voiaj!

    Blogi,

    Cind preiei informatiile din hardaul unui fost informator al securitatii , pleci din lumea celor drepti si ajungi in lumea beneficiariilor de camasi lunngi.

    Zev,

    Pe vremea regretatului Bibliotecar parca erai mai lucid , acum alaturi de pontisme aluneci in prea multe erate incit tinzi sa devi tu insuti o … ratare!

  178. 184 santinela august 25, 2014 la 7:22 am

    ZEV-nu sint naiv de loc.Sigur ca domnul Nastase nu poate sa se duca ca berbecul acum peste judecatorii si procurorii aia.De aceea am spus de informatii,care sint din belsug, si astea trebuiesc lucrate frumos,prin intermediul altora etc.Crede-ma stiu ce spun.Aia cu voturile este o chestie care nu-l satisface pe domnul Nastase.El trebuie sa raspunda cu aceeasi moneda si pina nu da de pamint cu Basescu si clica lui nu trebuie sa se lase.Asta am vrut sa spun.

  179. 185 dlnimeni august 25, 2014 la 8:55 am

    Carcotasu: Au inceput unii sa incerce a demonstra faptul ca, macar in 2009, regimul Basescu a fost ilegitim, in conditii de minoritate electorala. Cred ca si pentru 2004 s-ar putea incerca o demonstratie daca ar putea fi produse fisuri intre unii. Unul dintre motivele pentru care dl Nastase este tinut lipsit de puteri politice.
    Cu toate acestea, nu cred ca este nevoie de astfel de argumente intr-o motivare legislativa.
    Pe de alta parte, am dorit sa fac o sugestie si nu sa dau o reteta precisa. Oameni mai destepti ca mine, daca doresc, se pot gandi la ea. Avantajul este ca implica dorinta populara si nu acte de tip cezaric. Partea proasta, oricum ai lua-o, este ca, in mod normal, ar trebui eliberati si ceilalti ajunsi nevinovati in inchisoare, in lotul Nastase.

  180. 186 Irina august 25, 2014 la 8:57 am

    Un gând bun, sănătate şi cum spunea parintele Cleopa: „Răbdare, răbdare, răbdare! Şi când crezi că totul s-a terminat, din nou: răbdare, răbdare, răbdare…..” Dumnezeu să vă ajute în tot ce urmează!

  181. 187 lia dinu august 25, 2014 la 9:25 am

    Bine ati venit din ‘desert’ ; sa stiti ca NU SUNTETI SINGUR si mai ales sunteti MAI PUTERNIC ca niciodata!

  182. 188 dlnimeni august 25, 2014 la 9:47 am

    Domnule Nastase, din nou multumiri!

  183. 189 dlnimeni august 25, 2014 la 9:47 am

    Analist: multumesc pentru comentariu.

  184. 190 ZeV august 25, 2014 la 9:58 am

    @Cris
    Doamna, nu numai ca nu-mi displac liberalii, dimpotriva, ii admir. Dar fac precizarea ca eu inteleg prin liberali acei politicieni care raman consecventi principiilor liberale, familiei politice liberale si, mai ales, cuvantului dat cetatenilor in 2012. Pana recent, singurele partide semnificative consecvente dpdv ideologic, erau PSD si PNL.
    PDL-ul stim cum a virat la 180 grade, sub ,,bagheta” basesciana, de la socialisti la pepeisti, in 2005.
    Dvs vreti sa ne faceti sa credem ca in politica aliantele sunt conjuncturale si se schimba in mod firesc, la momentul oportun, doar dupa cum considera politicenii ca le este mai bine dpdv electoral ? Asta arata, dupa parerea mea, mentalitate ingusta de casta, un dispret profund fata de cetatenii care voteaza si nici un semn ca partidele, anumite partide, isi doresc cu adevarat reconcilierea si pacificarea natiunii. De altfel, este ceea ce reprosez, in general, celor care se considera, emfatic, ca apartinatori de zona dreptei, de ca si cum un om poate trai doar cu o mana, sau cu emisfera cerebrala. Poate trai, dar se poate implini mult mai greu.
    Este exact ca si cum la o rascruce, un ins dirijeaza un grup de oameni la stanga, iar altul spune ca la dreapta este drumul corect, desi, cele doua drumuri, sunt diametral opuse. Ce ar trebui sa faca oamenii ? Eu va spun ce fac: o iau inainte, pe miriste si nu-i cred nici pe unul, nici pe altul. Sau, as merge , in unghi ascutit, mai aproape de drumul celui care a ramas consecvent cu propria-i orientare. (Z)
    Eu cred si acum ca exista situatii exceptionale care ar trebui sa determine partide de ideologii diferite sa urmareasca teme si proiecte comune, in interes national, PANA LA CAPAT. Nu cred ca doar dreapta si doar stanga, pot face asta, una fara cealalta, in momente istorice complicate.
    Iar proiectul national extrem de generos, pentru care ne-ati cerut votul, sub forma programului USL, nu a fost inca finalizat. Ne-ati spus ca veti ramane uniti pana in 2016 si ca votam, in avans, pentru Antonescu-presedinte si Ponta-premier, dupa care, cand Romania intra in normalitate, cele doua partide vor forma cei doi poli principali ideologici: unul de stanga, altul de dreapta.
    Eu nu uit, doamna, nu uit nimic, nici macar ratacirile trecutului din 2004 si 2009. De aceea sunt atat de vehement anti-basist. Il cunosc pe acest individ, un adevarat demon scapat de la Talpa Iadului, cu o imensa putere de persuasiune. Probabil ca si-a facut de cap si pe acolo si a fost putin exilat ,,deasupra”. 😉
    Dvs vorbiti de ,,solutiile imorale” ale altora, pentru a va justifica accederea la putere, fortand (as spune, derutand) oamenii sa va voteze, oricum ? Chiar va imaginati ca oamenii au uitat de diferentele structurale de viziune si atitudine dintre PDL-ului lui Basescu-Boc si PNL, atat de mult mediatizate de liderii dvs, pana la saturatie ? Credeti ca PDL este acum un alt partid, mai curat si mai uscat, fara izul de usturoi din anii de restriste pentru romani ? Chiar credeti ca Basescu nu mai controleaza PDL si prin extensie, zona dreptei ? Atitudinea concilianta fata de Basescu a domnului Iohannis, este in acord cu punctele dvs de vedere despre Basescu exprimate pe acest blog ? Or fi ,,de vina” , pentru actuala atitudine a fragmentului politic ce poarta inca sigla de PNL, numirile in Parlamentul European, sau ceva dosare tinute prin sertare ? Sau poate ceva presiuni externe ? Daca e asa, este extrem de grav. Poate ca vom afla adevarul, peste 50 de ani, sau poate mai devreme, cine stie (?)… (Z)
    Nu astept raspunsuri, dar sunt, cel putin, multumit ca PNL-ul Bratienilor nu a murit de tot: s-a reincarnat in PLR, iar proiectul USL merge mai departe.
    In continuare, imi mentin parerea ca nu-l puteti extrage pe domnul Nastase din actualul PSD, pentru a-i transmite simpatia dvs scoasa/scotandu-l din context. Este pur si simplu ilogic si cu amprenta de ipocrizie. Domnul Nastase ramane in PSD, ca singura familie socialista din Romania, are multe de spus si de facut in aceasta zona politica cu profunde valente umaniste (cel putin, teoretic) si sunt convins ca si-ar fi dorit ca USL sa-si continue angajamentele fata de romani, PANA LA CAPAT.
    Capatul este izolarea regimului Basescu pentru ca Romania sa poata respira romanesc, european si democratic, cu adevarat. Faptul ca Basescu nu candideaza, este complet irelevant – dupa cum pot observa si decela pana si adolescentii.
    Ma mir ca dvs nu intelegeti asta, doar pentru ca asa spune neamtul convertit subit la liberalism si iarasi subit, la pepeism.(Z)

  185. 191 ZeV august 25, 2014 la 10:09 am

    Vsile
    Daca vorbiti de erate, foarte bine, eu cred ca asta inseamna autocontrol.
    Nu pot spune , cu mana pe inima, acelasi lucru, despre dvs. (Z)
    PS
    Nu mai vorbiti despre Bibliotecar, lasati-l acolo unde este (mult mai ,,sus” decat noi toti ) deoarece si cu distinsul fost coleg, vorbeati cam in aceiasi termeni utilizati in replicile care se vor usturatoare si decisive adresate domnului blogideologic. Fara doza zilnica de jignire adresata, sub forma de ,,argumente”, interlocutorului, probabil ca ati fi acum in cautarea domnului Biblio, din Univers in Univers. (Z)

  186. 192 ZeV august 25, 2014 la 10:25 am

    Vsile (ps)
    De care judecatori vorbiti ? De judecatorii-judecatori, sau de judecatorii-(fosti) procurori ? Dupa parerea mea, este o mare diferenta. Dupa cum se poate observa cu usurinta, unii, din prima categorie, sunt luati la intrebari daca nu actioneaza ,,cum trebuie” (vezi cazul judecatorului Stan Mustata).

  187. 193 Victor Gh Banţa august 25, 2014 la 10:25 am

    Subscriu ”ad integrum” principiului ce-l dezvoltați dar trebuie recunoscut că românii în marea lor majoritate pauperi fie prin legi permisive pentru politicieni, fie prin neimplicarea lor în procesul muncii, fie prin abandonarea lor de către Statul român, nu mai asimilează persoane ce se detașează prin lux, confort, bogăție, furt, comisioane, etc fapte ce adâncesc ”fracturile sociale” existente. Ca om politic, ar fii bine să echilibrați raportul ”bogat – sărac” astfel încât nivelul de viață național, indicatorii de satisfacție și ”fericire” să fie optimizați iar capitalismul să fie ”umanizat”. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu cei care își vând pământurile fie din sărăcie, fie din ignoranță , fie din prostie ? Ce veți face ca ”tot românul” să aibă ogorul lui, bucata de pământ sub soare, pentru ca fiecare să-și producă ”minimum minimorum” pentru traiul cotidian ? Fiți om politic pentru că țara vă cere, conștiința vă impune dar faceți ca totul să fie altfel.

  188. 194 patricia august 25, 2014 la 11:42 am

    Eu l-am luat pe Arsenie Boca si pe parintele Cleopa in volumele grele aduse cu mine in Germania departe de casa, urmandu-mi destinul intalnit in urma cu mai bine de doi ani. Strainatatea e deseori similara cu detentia, pentru un suflet sensibil. Cred ca D-zeu va iubeste mult daca v-a incercat la acest mod. Aveti o familie minunata, va admir de ani buni si va doresc multa liniste, sa traiti complet fiecare zi recuperand cele ,,aparent,, pierdute in izolarea impusa incorect (posibil sa fiu subiectiva, este si acesta un drept, mi-l asum) si va mai doresc sa-i iertati pe toti cei care v-au gresit cu voia lor sau fara. Sanatate d-le Nastase!

  189. 195 blogideologic august 25, 2014 la 11:50 am

    @Florin Mihai
    George Maior ? Cumplit !

  190. 196 paul bird august 25, 2014 la 11:56 am

    mult succces de acum inainte! sper sa dati curs invitatiei guvernului strain.. poate acolo veti fi apreciat mai mult. aici se pare ca prind mai mult manele, paine goala si circ ieftin

  191. 197 Cris august 25, 2014 la 12:00 pm

    @ ZeV:

    Cei mai mulți membri ai partidelor actuale sunt tineri, deci nu e valabilă teoria dv. cu „oameni formați înainte de 1990”.
    Eu, spre deosebire de dv., consider că ELECTORATUL nu e bun. Fiecare cu părerea lui.

  192. 198 cosmin august 25, 2014 la 2:08 pm

    genial ati identificat problema Romaniei – nu mai avem parlament.De aici vin si problemele celelalte.Prin ,,executivul si presedentia ” ati vrut sa spuneti ce se-ntelege ?

  193. 199 Marian Nicolae august 25, 2014 la 6:19 pm

    @ Doru Coarna, august 24, 2014 la 1:52 pm

    Stiu, iar eu v-am cerut scuze dumneavoastra, ca sa nu va suparati pe mine……..

  194. 200 Sibilla august 25, 2014 la 8:21 pm

    @ZeV,
    Și dvs aveți dreptate. Până la un punct! Argumentez : spuneți ” ( … ) singurul vector care poate sa-i schimbe destinul domnului Adrian Nastase, ( … ) ” – poate însă tre să ȘI vrea , NU avem siguranța că 😉
    Apropo de … lipitul de afișe electorale : avem un tânăr, le lipește de mulți ani ziua, noaptea, în teritoriu, o și încasează de la adversari, etc… și-a spart capul lipind afișe pe la orele 3 dimineața, după ce adversarii devastaseră panourile destinate afișajului, s-a ales cu un hematom apoi complicații mari, grave. Necesită intervenție chirurgicală și mă opresc aci, deocamdată. PSD i-a întors spatele, tânărul nu mai are servici. Nu pasă nimănui. Umilințe, ironii, batjocoră ridicată la rang de virtute, cam la acest nivel a ajuns PSD iar dvs sunteți o înc-o dovadă a felului în care vă demonstrați ” putința ” de-a trata românii. Incomozilor le puneți botniță, celor cu care vă mere, scuipați ori cel mult dați cu flit, ” dă-o dracu prostime ”…
    Zic că pare că PSD era mai cităv în opoziție, măîcar la nivel declarativ…. trist ! Și nu făr de urmări .
    Renunțați să ne târâți la troacă, eu nu vorbesc de cine, cât și cum rezistă, dar vorbesc – și nimeni dar absolut nimeni NU îmi va călca-n picioare Libertatea Cuvântului – despre încotro o luăm, în slujba cui, cu ce preț, cine va plăti costuri, viitorul copiilor, ce se va schimba / dacă se va schimba și-n interesul cui anume, vorbesc despre promisiuni neonorate, despre nivelul de trai, despre orice văd, cunosc, despre orice doresc, pentru că ȘI să ne indignăm e un drept.
    Opinia celor mulți NU contează pentru așa zis partidele țărișoarei, aista vă e concluzia…. ziceți direct, pe șleau, n-o cotiți precum cei din umbra liederilor UCK în Kosovo ( “corect politic” – Suntem profesionişti. Trebuia să facem o treabă şi am făcut-o. Nu suntem plătiti să fim morali. Restul, sunt detalii… victime colaterale… ” )….
    Cei ca mine au misia lor pe pământ, de-a-i scutura periodic pe cei ce se comportă cum vătafii și au impresia că partidele sunt feude perso, proprietate privată . Vedeți dvs , : Sunt RARA AVIS Politicienii !! Păcălicii ce pozează-n politicieni, mulţi . Prea mulţi !!
    Interesul naţional, soarta prostimii, ” detalii ” nesemnificative pentru ” aleşi ”, singura prioritate fiind cine şi cum ajunge la ciolan ???!!!! Aista transmiteți prin : ciocu mic !
    Încă mai spun : s-auzim ȘI de BINE ! pen căî se poa ! Și nu, NU e bine pe arături 😉 Cătați și la ce spune câte vreun ne-bun pt lumea voastră ” bună ” și-a hi Bine cândva.

    p.s. nu m-am rățoit neapărat la domnia dvs, dar am subliniat încă o dată că… nu e bine ce nu e bine, adicătelea mai nimic în folosul și spre beneficiul ” tuturor românilor ” mult doar fluturat 😉

  195. 201 Sibilla august 25, 2014 la 9:01 pm

    Sunt radical

    Sunt radical
    mai precis
    sunt pentru păstrarea
    unui just raport
    între minciună şi adevăr,
    între eroi şi eroi,
    între plus şi minus,
    sunt radical,
    mai precis,
    mi-e silă de demagogia socialistă
    mai tare decât de
    demagogia burgheză
    pentru că o simt
    apăsându-mă cu mult mai de aproape.

    Sunt radical,
    cred că nu e bună legea
    care te condamnă mai grav
    dacă ucizi un urs
    decât dacă ucizi un om,
    ba mai mult,
    te condamnă mai grav
    dacă vorbeşti,
    dacă ai opinii,
    decât dacă ucizi.

    Sunt radical
    adica îmi închipui
    că dacă ecuaţia
    „poporul ne-a ales,
    vorbim în numele poporului,
    guvernăm în numele poporului,
    construim socialismul
    cu oamenii şi pentru oameni,”
    este adevărată,
    nu e corect
    să-i distrugi omului
    casa, oraşul sau satul,
    fără să-l întrebi pe om;
    zece elevi au declarat la şcoală,
    când i-a întrebat dirigintele
    ce fapte bune au săvârşit,

    în ziua aceea,
    ca au ajutat o bătrâna
    să treaca strada
    dar de ce asa de multi,
    s-a mirat dirigintele
    pentru ca bătrâna
    nu voia să treaca strada
    au raspuns ei.

    Cam asta ar fi situaţia
    sunt radical
    şi o privesc în fata,
    dacă bătrâna nu vrea să treaca strada
    e greu să te lauzi
    ca eşti cel mai bun dintre oameni
    pentru ca o obligi
    să traverseze,
    şi lucrurile stau chiar asa,
    bătrâna nu vrea
    să treaca strada.
    bătrâna nu se afla pe strada
    nici nu exista strada,
    şi bătrâna nici nu e bătrâna.
    ci o tara emotionata
    ca va trebui să traverseze.
    Sunt radical,
    adica mi-e groaza
    de remuscarile
    care nu mai pot salva nimic,
    mai ales viata
    care şi asa se incapaţineaza
    de câteva generaţii incoace
    să se duca în pastele mă-sii.

    Sunt radical,
    îmi plac prunele, piersicile,
    marele veraţice, libertatea,
    femeia, granitele istorice,
    şi strugurii tamiiosi.

    Sunt radical,
    as putea dicta un poem
    şi de la un telefon public,
    dar tot radical sunt
    şi mentionind
    ca n-aş putea face aceasta
    decât dacă şi cea
    careia îi dictez
    ar avea telefon.

    Sunt radical,
    cred ca Maresalul Ion Antonescu,
    dacă ar fi rejudecat
    de un tribunal impartial,
    ar putea fi declarat
    fără rezerve,
    erou al Romaniei post-mortem
    şi martir universal,
    măcar după lectura
    Pactului Ribbentrop-Molotov.

    Sunt radical,
    cred în valoarea frunzei de varza
    aplicata pe lucrurile dureroase
    ale corpului.

    Sunt radical,
    nu cred să existe
    înger mai urât
    şi demon mai frumos
    decât omul,
    si, mai mult decât atât,
    nu cred să existe
    accident mai rodnic
    şi lege mai contrariata
    decât omul.

    Din mine insumi
    şi din ceilalti
    extrag radacina patrata
    şi observ ca nu e decât apa,
    apa în stare de gândire,
    apa cu suflet şi cu virtejuri,

    apa într-o nevindecabila
    formula chimica.

    Sunt radical,
    când ploua
    şi când ninge
    ştiu ca e vorba
    despre mine,
    despre apa care sunt,
    despre apa care sunt.

    Adrian Păunescu ,1 august 1988

  196. 202 blogideologic august 26, 2014 la 3:57 am

    @ Gh Banţa spune : +V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu cei care își vând pământurile fie din sărăcie, fie din ignoranță , fie din prostie ? Ce veți face ca ”tot românul” să aibă ogorul lui, bucata de pământ sub soare, pentru ca fiecare să-și producă ”minimum minimorum” pentru traiul cotidian ? Fiți om politic pentru că țara vă cere, conștiința vă impune dar faceți ca totul să fie altfel.+
    Bună abordare. Subscriu.

  197. 203 Draghi Puterity septembrie 3, 2014 la 7:53 pm

    Ma bucur mult sa va aflu in libertate!


  1. 1 Acasa | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 23, 2014 la 11:09 am
  2. 2 Prima postare în libertate a lui Adrian Năstase | Satmareanul – ziar online de Satu Mare Trackback pe august 23, 2014 la 11:36 am
  3. 3 Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W34 2014) | refresh.ro Trackback pe august 25, 2014 la 10:21 am
  4. 4 Conditionalitatile politice ale liberarii lui Adrian Nastase confrunta incadrarea de “drept comun”, putand redeschide cazul. O solutie de nepartinire ar putea veni doar de afara | Fragmentarium Politic Trackback pe august 26, 2014 la 12:18 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!