31.07.2014

Adrian, am avut un vis! Eram impreuna, asa cum am fost in ultimii 29 de ani. Aceiasi, tu si eu. Ne-am intalnit cu Dumnezeu, care ne-a spus: va mai dau de trait impreuna inca o suta de ani. Sa compenseze anii in care, prin forta lucrurilor si micimea oamenilor ati stat separati. Sa fie si pentru anii in care tu ai fost, poate, prea preocupat de soarta altora. Sa fie pentru a va petrece timpul cu copiii. Cand veti sarbatori 129 de ani impreuna sa nu uitati ca sunt acolo cu voi, la fel de preocupat sa va fiu alaturi ca pana acum! Asa mi-a spus Dumnezeu in vis, apoi am inchis ochiii, am lacrimat si am adormit cu gandul la tine, la noi, la cei 29 de ani petrecuti alaturi de omul care ne-a luminat existenta mie si altor milioane!

Cu toata dragostea,
Dana

55 Răspunsuri to “31.07.2014”


  1. 1 silviu stanescu iulie 31, 2014 la 8:56 am

    Dumnezeule . . .

    Ce bine ca mai exista Oameni !

  2. 2 Doru Coarna iulie 31, 2014 la 8:56 am

    Multi Ani intregii familii!

  3. 3 viorica stemate iulie 31, 2014 la 9:03 am

    Vreau sa vad familia reunita acasa! Vreau sa vin la prima lansare! Vreau sa fiti puternici! Vreau sa va reluati cursul normal al vietii, sa uitati de nemernici!

  4. 4 Daniel Corneanu iulie 31, 2014 la 9:43 am

    Dumnezeu este viu asa cum si dumneavoastra domnule ADRIAN santeti viu in sufletele noastre ,pe cine incearca dumnezeu pe acela il si iubeste . Sant cu tot sufletul meu alaturi de dumneavoastra !

  5. 5 Criticos iulie 31, 2014 la 10:27 am

    Gândul cel bun să vă fie mereu în preajmă!

  6. 6 mircea iulie 31, 2014 la 10:38 am

    Nemernicii nu se uita si nu trebuie sa-i iertam.

  7. 7 sadicu iulie 31, 2014 la 12:41 pm

    Va inteleg ,domnule Nastase ,bucuria,resemnarea,dezamagirea.
    BUCURIA de a avea alaturi la bine dar mai ales la greu familia si un numar foarte restrains de prieteni care nu v-au abandonat niciodata.
    O bucurie insotita si de o mare tristete.Tristetea de a constientiza,in cele din urma,(pentru ca sunt convins ca v-ati facut iluzi o buna perioada de timp),ca dincolo de famile ,in materie de fidelitate si atasament nu exista decat minciuna si interes.Intr-un cuvant,desertaciune.
    RESEMNAREA pentru ca,desii va simtiti inca in putere,desii dispuneti de foarte multa experienta acumulata in mai mult de doua deceni,(in care ati fost,pe rand :diplomat,parlamentar,ministru de externe,presedinte de partid,premier,presedinte al camerei deputatilor),desii cunoasteti foarte bine sistemul si intr-o anumita eventualitate,ati sti fara ezitare si cu ochii inchisi pe ce butoane sa apasati pentru a impinge lucrurile inainte,o sa fiti obligat de conjunctura sa stati foarte departe de parghiile de decizie din aceasta tara.In ultimii 10 ani,”lumea s-a schimbat”,(asa suna o reclama) si s-a schimbat in mod determinant.Romania nu mai este o tara …”de capul ei”.
    In acest moment ruleaza un alt film,(fata de cel din 2004 cand dumneavoastra ati parasit scena),iar regizorii,(care nu sunt nici romani nici bulgari nici polonezi),hotarasc distributia.
    Ma amuza cei care viseaza la cai verzi pe pereti si care vorbesc despre independent si suveranitatea Romaniei.
    Nu ai cum sa fi o tara independenta si suverana atata timp cat din 20 de milioane de locuitori,doar 4 milioane lucreaza si ca atare,pentru a fi tinuta in viata I se administreaza permanent perfuzii financiare din exterior.
    Nu ai cum sa fi o tara independent si suverana atata timp cat datoria externa a depasit 100 miliarde euro iar in fiecare an,trebuie imprumutati in jur de 13 miliarde euro,doar pentru a rostoglolii dobanzile la credite.
    Nu poti fi o tara independenta si suverana atata timp cat capitalul nu mai este autohton,nici industria nici agricultura,nici resursele naturale.
    CUM S-A AJUNS AICI? SIMPLU:DIN VINA NOASTRA SI NUMAI A NOASTRA.
    In 1989 Romania era o casa locuibila.Trebuiau probabil schimbate tiglele sparte,consolidata fundatia,izolata si tencuita,etc,etc.
    Dar ce-am facut,(repet),noi si numai noi? Pai am dezmembrat-o,(cum se intampla cu masinile la firmele de dezmembrari),iar din fundatie am scos fierul beton pentru al vinde.
    Gradina am lasat-o in paragina de au crescut balariile mai mari decat casa.
    Acum stam in fundul mormanului de moloz ramas si ne palngem,cum am facut in toata istoria noastra,cum suntem oropsiti si saraci din cauza altora.
    Sa fim seriosi si sa ne uitam in oglinda pentru a ne vedea asa cum suntem cu adevarati.Nu ne ajuta cu nimic sa tot dam vina pe altii.
    Acuzam,spre exemplu,birocratia de la Bruxeles pentru motivul ca nu suntem capabili sa atragem fondurile nerambursabile de la UE.
    Pai de ce,toate celelalte tari,(foste surori din blocul communist),au reusit?
    Suntem o generatie pe care nepotii nostril o vor blestema.
    Bunici fiind ne vor intreba de ce polonezii sau cehii sau ungurii sau slovacii sunt cu 20 de ani inaintea noastra din moment ce in 1989 am pornit la start toti de la acelasi stadiu? Ne vor intreba ce-am facut pentru ca ei sa se simta mandri de noi.Noi le vom spune:n-am construit autostrazi dar in schimb,am facut cel mai mare drapel intins pe vreo trei hectare cu care am intrat in cartea recordurilor. 🙂
    In fine,unii dintre noi,(cei cu ”mandri ca suntem romani”),se pot imbata in continuare cu idea ca …”suntem independent,suntem natiune de sine statatoare” si de asemenea ca votul romanilor conteaza in mod determinant.
    Nu zic ca nu conteaza dar conteaza in masura in care se suprapune cu vointa adevaratilor decidenti.Ea poate ,la o adica,sa fie modelata.Vorbeam de perfuzia cu care este hranita Romania ca sa nu moara.Acea perfuzie are si un robinet .Daca se opreste 2 luni,pensiile,(spre exemplu),nu mai vin,iar in lipsa banilor,pe oameni nu o sa-i incalzeasca cu nimic expicatiile.
    Observ ca sustinatorii PSD-ului sunt tot mai suparati pe occident.Sunt suparati deoarece isi dau seama ca nu Ponta este ”alesul”.
    Daca era invers,cu totii erau cei mai pro-europeni si pro-americani cetateni ai Romaniei :).
    …………………………………………………………………………………………………………..
    DEZAMAGIREA fata de cei carora le-a fost presedinte ,multi dintre ei promovati si adusi in politica mare,(vezi cazul Premierului Ponta),de insusi domnia sa. Adrian Nastase a fost cel mai bun prieten al pesedistilor atata timp cat pixul din mana domniei sale avea putere si relevanta.
    Ma refer la pesedistii cu functii in partid si administratie.
    Este evident ca in momentul de fata,PSD-ul nu mai vrea sa aiba de-a face cu fostul presedinte.De fapt,pesedistii nici macar nu-I mai amintesc numele.
    Totusi,nimic nou sub soare.Politica nu este nici pe departe anticamera unei manastiri.Am mai spus-o:in politica nu exista nici principi nici moralitate nici sentimente.
    Crin Antonescu trece printr-o drama asemenatoare.Teodor Atanasiu unul dintre apropiatii sai afirma cu cinism saptamanile trecute ca Antonescu a fost bun atata timp cat a adus voturi partidului.

  8. 9 ZeV iulie 31, 2014 la 1:07 pm

    Pentru a fi impreuna cu cei pe care ii iubesti, este nevoie de o eternitate.
    De aceea cred in Dumnezeu.

  9. 10 papasha iulie 31, 2014 la 1:19 pm

    Asa sa dea Bunul Dumnezeu !
    Va pupam cu drag !

  10. 11 Alexandru szentgyorgyi iulie 31, 2014 la 1:39 pm

    Superb !

  11. 12 Centru iulie 31, 2014 la 2:31 pm

    Septembrie , cel tarziu noiembrie , va fi acasa .
    Nu numai dumneavoastra aveti nevoie de el .

  12. 13 Gavrila iulie 31, 2014 la 2:55 pm

    Ce noroc extraordinar sa aveti de sotie o asa Doamna si asemenea fii de toata isprava. Poate si asta e o chestie ce va face invidiat de neispraviti.

  13. 14 Cris iulie 31, 2014 la 3:00 pm

    Frumos! Aveți noroc cu o familie atât de unită.
    Puțină răbdare!

  14. 15 Adrian B. iulie 31, 2014 la 6:13 pm

    Respect !

  15. 16 urator iulie 31, 2014 la 6:53 pm

    La multi ani!

  16. 17 nicu c.y iulie 31, 2014 la 7:34 pm

    Aceste randuri , emotionante ne arata ca nu suntem pierduti ca oameni, ca popor ca tara. Va rog din suflet sa fiti tare si puternic , sa nu cedati nici un milimetru in fata nemernicilor, sunt comvins ca dumnezeu este aproape de dvs. in aceste momente extrem de grele. Dumnezeu sa va binecuvinteze..

  17. 18 Radu Humor iulie 31, 2014 la 11:10 pm

    E prea frumos, ca să nu-mi încalc promisunea !
    încă o minune pe care o face dragostea !
    Să fiţi fericiţi !
    Măcar de acum înainte .
    Cât va vrea Bunul Dumnezeu !

  18. 19 vioricabuda iulie 31, 2014 la 11:51 pm

    Ce minunat………

  19. 20 T-Rex august 1, 2014 la 12:49 am

    Emotionant! Va doresc multi ani fericiti impreuna!

  20. 21 viorel august 1, 2014 la 5:42 am

    Doamna Dana prevede eliberarea de sub jugul băsist… Dar cineva trebuie să-l răzbune pe Adrian Năstase ….. Mulţi Ani familiei NĂSTASE !!!!!!!!!!!!

  21. 22 santinela august 1, 2014 la 7:22 am

    Doamna Dana mai aveti putin si gata se termina.Va doresc multa sanatate dar sa nu iertati nimic si pe nimeni.Roata se invirte si pentru acei care au raspuns la comenzi politice !

  22. 23 serbanfl august 1, 2014 la 8:01 am

    Nu chiar des se întâmplă să se poată aplica vechea zicere: „vă meritați cu adevărat unul(a) pe celălalt”. Este un semn sigur că veți mai avea parte de multe bucurii. Succes!

  23. 24 Cristi M. august 1, 2014 la 8:29 am

    Frumos spus! Dar… Dumnezeu mai face si dreptate, iar oamenii trebuie sa plateasca pentru ce au gresit. De Adrian n-ar fi gresit, Dumnezeu poate v-ar fi dat 100 de ani in care sa fiti nedespartiti, si poate erau cei mai frumosi 100 de ani!

  24. 25 Titus Filipas august 1, 2014 la 9:10 am

    @ Adrian Năstase
    În primul rând, “La mulţi ani împreună cu familia şi prietenii!”
    Apoi, o mărturisire despre o situaţie cel puţin ciudată : De câteva zile nu mai pot accesa cele două bloguri ale mele. Nu pricep ce se întâmplă.

  25. 26 Vasile august 1, 2014 la 9:18 am

    Doamna Dana era si timpul sa va manifestati afectivitatea fata de sot si in public… E bine asa. Niciodata nu e prea tarziu.

  26. 27 ZeV august 1, 2014 la 9:24 am

    sadicu
    Cine ar fi ,,alesul”, dupa domnia ta ? Si al cui ,,ales” este, ca eu, ca roman prost si naiv -care merge disciplinat la vot si crede in decizia majoritatii romanilor cu constitinta civica – inteleg mai greu. (Z)
    Daca voi vota cu altcineva si nu cu ,,alesul” voi fi pus sa jur pe Biblie ?
    Macar sa stiu, sa optez deja din prima pentru Elena Udrea, ca nu cumva vreun copil sa-mi fie luat ostatic. (Z)
    In era post-democratie, vorba lui Cris, orice este posibil.
    Dar nici d-ta nu te imbata cu apa rece, stimate coleg. Suzeranii nu respecta niciodata slugile, oricat de obediente ar fi ele. Sluga este doar o unealta de unica folosinta, nu uita asta…,,romane”. Mai bine razes liber si sarac, decat iobag imbuibat/imbibat cu E-uri si OK-uri straine.
    As fi de asemeni curios, cum iti vei da seama ca x, sau y, este ,,alesul”, din moment ce in zona voastra este inca vraiste, iar orgoliile pe masura. Dar, ca de obicei, trebuie sa existe cineva din afara care sa va faca ordine in propria ograda. Asa se intampla in copilaria politicii, de sute de ani.
    Noroc ca sudistii si moldovenii au traversat Carpatii, altfel, erati si acum supusi austro-ungari. Ma rog…fara austro, dar tot un drac este. Constat acum ca va cam pare rau. Cand esti supus, n-ai grija zilei de maine si nu trebuie sa-ti bati capul, ca o firmitura, acolo, tot mai cade de la ,,masa stapanilor”.
    (Z)
    ps
    Pana la ,,ales”, deocamdata, se incearca o fuziune la rece. Din pacate, nimeni nu a reusit pana acum o astfel de reactie, din care sa rezulte mai multa energie decat se consuma.
    Dar, sunt convins, dreapta nu va precupeti niciun efort si…nu va refuza niciun sprijin, de oriunde ar veni acesta, dat fiind ca singurul partid real si consistent (adica bine definit dpdv ideologic) pe termen lung, in Romania, este PSD.
    (Z)

  27. 28 ZeV august 1, 2014 la 9:26 am

    ps
    ..iar o fuziune la cald , cam duce la implozie.
    (Z)

  28. 29 Marian Nicolae august 1, 2014 la 10:07 am

    @ sadicu, iulie 31, 2014 la 12:41 pm

    Va citez:

    :”Politica nu este nici pe departe anticamera unei manastiri.
    Am mai spus-o:in politica nu exista nici principi nici moralitate nici sentimente.”

    Frumos spus.
    Da, din pacate Politica cu P mare…chiar nu este anticamera unei manastiri.

    La care as adauga:

    Tocmai din cauza faptului ca in politica romaneasca nu MAI exista principii si moralitate….ne-a adus pe noi toti romanii in situatia de a ne pierde tara pe mana „politicienilor romani”……

    Noroc cu Maica Rusie si cu China, care ne-au scos din aceasta situatie.

    De gandit aici…..

  29. 30 Dan august 1, 2014 la 10:47 am

    Nimic nu poate fi mai frumos….decat o asa de mare dragoste…pastrata timp de 29 ani…..Va doresc……….sa va iubiti ,la fel de mult…..!Cel putin tot atatia ani de acum incolo, in viata aceasta ! Iar restul de ani…,ramasi ,pana la 129,sa aveti sansa de a-i petrece fericiti impreuna….,intr-o alta viata…!

  30. 31 George Ban august 1, 2014 la 2:51 pm

    Unde dragoste nu e, nimic nu e!

  31. 32 panda1949 august 1, 2014 la 3:16 pm

    J`accuse !

    – Intreaga clasa politica romana, ce de 25 ani asupreste un popor iubitor de pace si care a dat omenirii o pleiada de oameni de mare valoare.

    – Este formata din oameni, fara suflet si caracter, pusi permanent pe imbogatire, cu orice pret si prin orice mijloace.

    – Nu s-a admis Punctul 8 de la Timisoara si din aceasta cauza fostii nomenclaturisti au ajuns sa de-a lectii de moralitate si democratie.

    – S-a permis intrarea in partide a unor oameni certati cu legea si care au continuat, nestingheriti, activitatea lor infractionala.

    – Parlamentul, format din aceeasi oameni, nu permit trimitere in judecata a celor, dovediti, ca au incalcat legea.

    – Prin legaturile oculte, cu anumiti lideri de mari Confederatii sindicale, s-a instrainat patrimoniul Sindicatului si in acest fel oamenii cu situatii materiale mai precare nu mai pot sa-si faca concediile la un pret acceptabil.

    – S-a vandut, uneori pe sume derizorii, intreaga industrie pe care o aveam si in acest fel
    capitalistii din Vest pot beneficia de munca foarte ieftina si calificata.

    – S-a creat o enorma discrepanta intre pensionari prin legi date numai in favoarea celor cu pensii care deja intrec bunul simt iar in schimb unii pensionari cu pensii mici pur si simplu mor de foame, fara mancare sau medicamente.

    – S-a distrus industria romaneasca de medicamente pentru a importa de la alti, cu costuri inzecite medicamente, iar medicamentele cu preturi mici, dar cu acelasi efect terapeutic, dispar din farmacii.

    – In numele “omeniei” s-a renuntat le pedeapsa cu moarte, deoarece stiau prea bine ca ei vor primii aceasta pedeapsa pentru ceea ce fac si asa s-au asigurat.

    – Au abolit fosta Legea 18 care prevedea confiscare averii celor care au obtinut-o ilegal.

    – Prin simulacrul de “asa-zisa dreptate“ si tot circul aferent, se incearca prostirea romanilor prin judecarea unor fosti conducatori de inchisoari comuniste, dar se uita, cu buna stiinta, ca la acest proces de exterminare a celor care se impotriveau noi oranduiri comuniste au participat si : militieni, procurori, judecatori precum si fostii conducatori de partid si de stat. Acestia stau linistiti la pensie, cu pensii extrem de mari, ca rasplata pentru aportul adus de fii si nepotii acestora, infiltrati in toate partidele politice.

    – Au infiintat posturi TV asa-zise “independente” dar care fac o politica partizana si manipuleaza, prin neinformare corecta a lucrurilor, dezinformare permanenta, pe cei dispusi sa creada ca poporul roman de 25 de ani o duce extrem de bine prin grandioasele realizari de cand conduc dansii tara.

    – Vin la televiziunile dansilor si mint ca vor face si drege, iar cand te duci in piata constati , cu durere, ca iar sau scumpit toate alimentele de folosinta zilnica.

    – Nu fac nimic pentru stoparea coruptiei in domeniile sanatatii, traficului de legume si fructe, administratiei din Primarii, Politiei, Justitiei etc.

    – Prin trafic de influenta dintre avocati verosi, platiti cu zeci de mii euro pentru a scapa de inchisoare, prin diferite tertipuri pe cei, care incalca legea si judecatori, sa ajuns ca sentimentul de dreptate cand se apeleaza la Justitie sa nu mai aibe sens.

    – Si-au facut averi care le ajung pentru multe generatii de acum inainte si nu se mai satura de atatea bogatii pe care le tot aduna, pe spatele celor multi si necajiti.

    – De 25 ani dau vina permanent pe “mostenire” dar uita, cu buna stiinta, ca au fost impreuna sau pe rand fiecare la putere si ciolan.

    – Au distrus padurile care acopereau o mare suprafata a tarii iar in felul acesta indundatiile au ajuns catastrofale.

    – Circula in masini luxoase, cumparate tot pe banii celor multi, iar prostimea se inghesuie ca sardelele in mijloacele de transport in comun in conditii de lumea 3-a.

    – Au pervertit sufletul natiunii dand nastere la lichele puse permanent pe tradare iar faptul ca trec de la un partid la altul, de la o doctrina la alta, fara nicio responsabilitate arata “caracterul” acestora.

    – Au transformat Biserica intr-un SRL pus pe capatuiala si nu pe spiritualitate iar rapacitatea clerului intrece orice imaginatie. Deasemeni construirea a peste 18.000 de biserici si numai 4500 de scoli arata spre ce nivel de cultura se doreste a se impune unei mari parti a societatii romane tinuta in obscurantism de Ev mediu.

    Pentru cele de mai sus inca o data J`accuse !
    Trezeste-te romane !

  32. 33 Centru august 1, 2014 la 3:24 pm

    Csaba Barna , cel care a spanzurat o figura reprezentandu-l pe Iancu ” Rusia sustine Tinutul Secuiesc ” ; ” presa rusa scrie ca la Madaras a fost afisat drapelul maghiar ” ” rusii stiu ce Viktor Orbanu nu stie ” etc etc .
    Eu inteleg ca printre voi sunt securisti si postaci de la partid , dar normal sunteti securisti ceausisti , generatia BT si Kent a anilor 70 , supravegherea elevilor la munci in anii 1980 si a populatiei la cozi in anii 1980 , deci securisti care , nefiind cat de putin utili Romaniei , nu iubeau Rusia , dar nu ma asteptam sa dau aici peste atatia securisti educati in timpul lui Dej …

  33. 34 alice august 1, 2014 la 5:12 pm

    La multi ani!Sa fiti cel putin tot atat de multi ani fericiti impreuna cu cei doi fii minunati.Dv si d-nei Dana multa sanatate si speranta de mai bine.

  34. 35 Centru august 1, 2014 la 6:00 pm

    Pentru extraterestrii rusofili de mai sus , citat dintr-un raport NKVD din octombrie 1940 : ” la sediul NKVD din localitatea Tula s-a prezentat cetateana poloneza … expulzata din Ucraina de Vest fiind dusman de clasa , impreuna cu cei 4 copii ai ei . Cetateana a spus ” luati copiii , eu nu am ce sa le dau sa manance , dupa care a iesit ” .
    Citat din scrisoarea unui grup de ofiteri polonezi prizonieri in noiembrie 1939 ” cetatene Vorosilov ! Vrem sa stim – suntem prizonieri de razboi sau nu , suntem liberi sa ne vedem familiile sau nu ? De ce suntem considerati prizonieri de razboi ? ” – asta inainte ca acesti martiri – 22000 de oameni , de la sublocotenenti de 18 ani la capelanii catolic , ortodox si israelit al armatei poloneze – sa fie inchisi 3 luni in manastiri transformate in lagare in Rusia Centrala iar apoi sa fie dusi cu trenul in Vest , in regiunea Smolensk si Harkov , in padurile desemnate de NKVD .
    Cum se termina documentul Sovietului Suprem din 5 martie 1940 ( acelasi Soviet Suprem crea trei luni mai tarziu ” RSS Moldoveneasca ” ) care ii condamna pe acesti martiri – ” de indeplinirea hotararii se vor ocupa tovarasii Abakalov , Miller , … „

  35. 36 Titus Filipas august 1, 2014 la 7:18 pm

    @Centru spune : “Eu inteleg ca printre voi sunt securisti si postaci de la partid, dar normal sunteti securisti ceausisti, generatia BT si Kent a anilor 70, supravegherea elevilor la munci in anii 1980 si a populatiei la cozi in anii 1980”
    Cred că ai abandonat bunul simţ (“le bon sens ou la raison”).

  36. 37 Titus Filipas august 1, 2014 la 7:40 pm

    A murit marele cascador Szobi Cseh, un participant activ în arta cinematografică neroniană (nimic negativ aici!) a lui Sergiu Nicolaescu. Bunul Dumnezeu să-l odihnească ! Reiau un articol laudativ mai vechi despre Szobi Cseh : +Stanley Kubrick şi Szobi Cseh / Doi mari secui care şi-au demonstrat pozitiv apartenenţa (la) şi lealitatea faţă de România : Edmond Bordeaux Szekely (mama lui era franţuzoaică) şi Szoby Cseh. Edmond Bordeaux Szekely s-a născut în anul 1905, şi a murit în anul 1979. Edmond Bordeaux Szekely nu a pronunţat vreodată nici măcar un singur fragment de discurs anti- românesc. Foarte recent, o publicaţie americană prestigioasă îl caracteriza drept „filosof român” http://travel.nytimes.com/2012/12/30/travel/destination-wellness.html?hp&_r=0 Nu cunosc opera sa ce permite să fie caracterizat drept filosof român. Din ce am găsit, pot zice că gândirea sa filosofică era asemănătoare cu gândirea filosofică a lui Camil Petrescu. Însă nu cred că s-au cunoscut şi au discutat vreodată. Dar găsim la amândoi interesul faţă de ideologia fiziologică a lui Maine de Biran. Iar pe domnul Szoby Cseh cine nu-l cunoaşte şi nu-l respectă ? L-am ascultat pe 3 ianuarie în studioul televiziunii Antena 3, invitat la o discuţie despre Sergiu Nicolaescu. Eu fiind parte la fandomul românesc SF, eram interesat de un episod din 1968, când Stanley Kubrick intenţiona să filmeze în România. Am mai vorbit pe aici despre temă, fără să primesc răspunsuri. Pe 3 ianuarie, din studioul televiziunii Antena 3, domnul Szoby Cseh m-a lămurit. Din Wiki aflu că Szobi Cseh : +În anii 1967-1980, fiind primul metodist (maistru de lupte) angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic “București” și apoi în Centrala RomaniaFilm – Centrul de Producție Cinematografică, a colaborat la toate filmele românești ce conțineau secvențe de acțiune-lupte și a executat multiple cascade dificile și spectaculoase, unele fiind unicate pe plan mondial. Tot din 1967, Cseh a alcătuit prima echipă de cascadori profesioniști din România, a cărei continuitate a asigurat-o, prin coordonare și instruire, până în 1987. Astfel, Szabi Cseh a contribuit substanțial la crearea unui domeniu practic inexistent în România până atunci și la „perioada de aur” a filmului românesc de acțiune în context mondial.+ Ei bine, un detaliu al revelaţiilor lui Szoby Cseh este congruent cu un detaliu pe care îl ştiam eu mai demult pe tema Stanley Kubrick-1968-filmare- România. Detaliul comun se referă la o scenă de film cu 11 000 de cai şi călăreţi. Se întâlneşte în filmul Mihai Viteazul (din anul 1970). Dar înseamnă că Stanley Kubrick auzise deja despre el, fiind în pregătire, încă din anul 1968. Aceasta nu înseamnă că Stanley Kubrick intenţiona să filmeze Mihai Viteazul. Stanley Kubrick intenţiona să arate publicului ce a însemnat bătălia de la Borodino, ilustrând-o şi printr-o scenă de luptă cu 11 000 de cai şi călăreţi. Este foarte interesant modul de gândire pur managerial, de o eficienţă extremă, ce îl caracteriza pe regizorul Stanley Kubrick. Astfel, pentru filmele sale, Stanley Kubrick căuta în permanenţă reducerea costurilor. Uniformele militare pentru 11 000 de călăreţi ar fi costat destul de mult. Stanley Kubrick a găsit o soluţie foarte ingenioasă. Tocmai fusese inventată o marcă de hârtie extraordinar de rezistentă la rupere. Stanley Kubrick intenţiona să tipărească uniformele militare de la Borodino pe hârtia aceea, apoi să o „croiască”, şi să realizeze uniformele prin lipire. În treacăt fie spus, hârtia de acel tip a fost ulterior folosită de firma de curierat FedEx, pentru plicurile sale extrem de rezistente.+

  37. 38 ZeV august 1, 2014 la 8:38 pm

    Centru
    Lasa citatele..mai bine ia si analizeaza, prin studiu aprofundat, diferentele dintre ,,rusofili” si ,,romanofili”.
    Romanofilii se caracterizeaza prin faptul ca au o stabilitate de 2000 de ani. Altfel spus, nu sunt ahtiati nici dupa vest, nici dupa est.
    Ei pretuiesc, ,,centrul”. (Z)
    Altfel spus, de multe ori, in loc sa cautam adevarurile revelatoare in noi insine, scormonim dupa ele, evident in zadar, pe alte coclauri.
    Estul si vestul au multa importanta, pentru ca reprezinta vectori si cai de transfer, in ambele sensuri, in si dinspre ,,centru”, a marfurilor, valorilor, cooperarii si bunei vecinatati.
    Iata de ce sunt mare admirator al ideii de neutralitate, in stil helvetic. Desigur, mai e mult pana departe…nu ma refer nici la vest, nici la est, ci, la o destinatie oarecum transcendenta in raport cu noi, cei de acum. Pentru a ajunge acolo, ar trebui, mai intai, sa invatam sa tacem cand trebuie sa tacem, sa ascultam si sa respectam……si mai ales, sa ne punem intrebarile potrivite. Daca intrebarile sunt potrivite, raspunsurile vor veni de la sine, mai devreme, sau mai tarziu.
    (Z)

  38. 39 ZeV august 1, 2014 la 8:47 pm

    ps-Centru
    Da, e adevarat, Rusia este chiar mai capitalista decat SUA. Dar , si-au conservat valorile esentiale legate de natiune, traditii si biserica.
    Este normal ca adeptii discriminarii pozitive (prin care vor sa dinamiteze din interior suveranitatile nationale) sa nu vada asta cu ochi buni. Folosesc, inclusiv, satelitii, facebook-ul si telefonul mobil. Nu e gluma, din moment ce chiar Angela Merkel s-a suparat pe Big Brother.
    (Z)

  39. 40 Luminita Arhire august 1, 2014 la 9:21 pm

    Dragă moderatorule sau administratorule de blog sau cum te numești , uite ce-aș vrea să-ți spun :
    Pe 21 iulie , am scris un comentariu despre Adrian Păunescu ( tema era ziua de naștere a acestuia ) și despre discursul abject al lui Andrei Cornea în ziua înmormântării poetului ; a rămas în așteptare eternă …
    Pe 22 iulie am făcut puțin mișto de Cosmin Gușă și plecăciunile sale mărunte la giganticul Andrei Pleșu ; a rămas în așteptare eternă …
    Pe 23 iulie , în ziua când a fost anunțată hotărârea de eliberare condiționată a lui Adrian Năstase , am scris despre acest lucru ; a rămas în așteptare eternă …
    În aceeași zi am scris despre procurorul Iacobescu și ”sursa” lui Turcescu , ”un fost ministru al Justitiei ” , respectiv Macovei Monica …tăcere totală, a rămas în așteptare eternă …
    Pe 28 iulie am mai făcut , timid , o tentativă –un comentariu la tema ”În urmă cu zece ani … ” ; a rămas în așteptare eternă …
    Dragă moderatorule sau administratorule de blog , în ritmul acesta cred că voi afla nemijlocit ce înseamnă LITERATURA DE SERTAR … Și nu cred c-ar fi vreun mare deranj pentru blog dar mă îngrozesc să nu piardă naibii literatura universală un așa talent desăvârșit!

  40. 41 Calin august 1, 2014 la 9:48 pm

    Iubirile Vesnice sant lăsate de Dumnezeu.

  41. 42 sadicu august 2, 2014 la 12:15 am

    @ Marian Nicolae
    Din lipsa de timp nu dialoghez cu cei care posteaza pe blogul domnului Nastase si le cer scuze celor care incearca sa ma abordeze din cand in cand.
    Totusi,ultima ta postare care intamplator mi-e adresata,m-a amuzat copios si nu ma pot abtine sa nu comentez.
    …………………………………………………………………………………………………………..
    ”Noroc cu Maica Rusie si cu China, care ne-au scos din aceasta situatie.”
    Bunicii nostri i-au asteptat 4 deceni pe americani sa vina pentru a ne salva de ciuma rosie .
    Patruzeci de ani Romania a avut ”parteneriata strategic” cu mama ta Rusia,(alti copii nu stiu sa mai aiba in momentul de fata in Romania),in cadrul tratatului de la Varsovia.
    Ce-au insemnat cei 40 de ani de dominatie sovietica,(invata pana si copii in primii ani de scoala).
    -sfartecarea teritoriului Romaniei;
    -schingiuirea si omorarea in puscariile comuniste a tuturor oamenilor de valoare pe care i-a avut Romania in perioada anilor 50′.
    -furtul masiv al resurselor naturale;
    -indobitocirea populatiei prin propaganda care a patruns in toate sectoarele societatii:invatamant,cultura,arta,etc.
    -foamete,frig,izolare,teroare psihica;
    -insusirea de catre rusi a tezaurului Romaniei;
    In fine,dupa 40 de ani de suferinta americanii au venit,au rezolvat problema,dupa care nu au mai prea dat ”semne de viata ” atata timp cat marele urs de la rasarit a intrat la apa transformandu-se in urs furnicar.
    De-o buna perioada de timp,ursuletul a inceput sa maraie astfel ca dupa inca 25 de ani scursi de la prabusirea comunismului americanii nu doar ca au venit aici dar de data asta s-au si instalat.
    ”Terenul” este cat se poate de fertile deoarece intre timp,Romania s-a americanizat.Pana si cel mai nenorocit bar din cel mai izolat catun,are lipit pe vitrina un abțibild coca cola. 🙂
    America este peste tot in tara noastra si chiar daca ai vrea s-o ocolesti,nu poti. 🙂
    America este prezenta in manualele scolare,in aproape toate filmele,pe laptop,pe telefon,in market-uri,muzica,mancare,imbracaminte,stil de viata ,(in special al tinerilor),formatele emisiunilor tv si radio,etc,etc.
    Romanii sunt in proportie de 85% pro-americani,(nu ca 15% dintre ei ar fi pro-rusi…intotdeauna cand se realizeaza un sondaj,o parte dintre cei intervievati raspund:”nu stiu,nu ma intereseaza,nu raspund”).
    Serviciile sunt in totalitate pro-americane,partidele politice,societatea civila…si ma opresc aici pentru ca m-am plictisit.
    In ceea ce priveste Rusia…nu le ascultam muzica,nu le vizionam filmele,nu le cumparam masinile,nu ne imbracam ca ei ,iar turistii romani nu aleg niciodata Rusia ca tara de destinatie.
    Politicienii romani nu indraznesc nici macar sa zica ceva rau de America respectiv ceva bun despre Rusia si Putin,(Geoana a pierdut alegerile din 2009,unul dintre motive fiind vizita la Moscova,chiar daca ea a fost privata) pentru ca pot sa-si ia adio…
    Stie cineva pe unde a disparut fostul consilier al lui Ponta,Blanculescu? 🙂
    Eu inteleg faptul ca guvernul pesedist condus de Victor Ponta nu mai are bani din cauza modului dezastruos in care a condus tara de 2 ani si jumatate iar FMI si Banca Mondiala nu mai sunt dispuse sa finateze un guvern falimentar .
    Este evident ca pesedistii ar vrea sa imprumute bani de la rusi si chinezi pentru a mai tine capacul pe oala clocotita,cel putin pana in primavara cand pleaca Basescu de la Cotroceni.
    Ministerul finantelor s-a transformat intr-un balon,(de la o zi la alta tot mai umflat),plin cu taxe,impozite,accize.Functionarii de acolo nu mai prea pot tine ascunse intentiile guvernului pentru inceputul lui 2015.Astfel,pe site-ul ministerului,aceste intenti,tot apar si dispar. 🙂
    Hmmmm,cat de buni ar fi acum niste bani de la rusi si chinezi,care,(apparent),nu vin la pachet cu atatea conditi.Numai ca problema este…cum facem sa luam bani de la rusi fara sa afle poporul? 🙂
    P.S.
    Vocea Rusiei ne avertizeaza ca in Romania,dupa alegeri,ar putea sa apara o enclava,un fel de Republica Populară Donețk al carei cetateni nu vor recunoaste noile autoritati de la Bucuresti.
    Republica Populara Teleorman? Republica Populara Dolj? Republica Populara Mehedinti?
    Ce ziceti? 🙂

  42. 43 Marian Nicolae august 2, 2014 la 7:13 am

    @ Centru, august 1, 2014 la 6:00 pm

    Extraterestii rusofili si rusofoni va raspund pe aceasta cale, ca daca Rusia nu ar fi intervenit pentru Romania de 3 ori cel putin, din 2012 si pana acum, Romania in afara faptului ca ar fi pierdut Transilvania, ar fi incetat pur si simplu sa mai existe pe modelul Palestinei……

    Va aduceti aminte de aplicatiile ruse din Marea Baltica cu ‘munitie nucleara activa” LA BORDUL NAVELOR…???

    Aceste aplicatii nu au fost de amorul artei navigatiei maritime ci pentru a arata UE ca Rusia chiar nu glumeste in legatura cu Romania……..

    Sunt sigur ca acest capitol al istoriei „v-a scapat” din vedere miraculos, as adauga eu……

    Daca mai aveti si alte comentarii acide la adresa Federatiei Ruse, stiind acum ceea ce a facut pentru Romania si pentru romani, va rog sa vi le pastrati pentru dumneavoastra.

    Istoria o cunoastem cu totii, nu este necesar sa ne reamintiti ce au facut bolsevicii, care fie vorba intre noi…NICI MACAR NU ERAU RUSI…….

    Daca ati omis si acest capitol al istoriei…va sugerez sa cititi cartea „Doua Secole Impreuna” de Soljenitin…si mai povestim dupa aceea……..

  43. 44 Marian Nicolae august 2, 2014 la 7:16 am

    Domnule profesor, va invidiez pentru Doamna pe care o aveti alaturi de dumneavoastra.

  44. 45 Taranul august 2, 2014 la 12:14 pm

    Sa va dea Dumnezeu sanatate,sa va bucurati de familia dumneavoastra!

  45. 46 Aurelianspulber august 2, 2014 la 12:48 pm

    …Si eu, care ma intrebam de ce nu mai posteaza d-na Luminita Arhire!? D-na Manuela, va rog sa lasati sa treaca toate comentariile.

  46. 47 Centru august 2, 2014 la 2:49 pm

    @Zev – nu te inteleg .
    Neutri in fata lui Stalin si a lui Putin , urmasul lui ?
    Neutru in fata unui stat – URSS – care nu te recunoaste pe tine ca stat , Romania Mare si te pune pe lista neagra a celor ce ” vor plati ” ?
    Neutri , ” helvetici ” in fata Rusiei lui Putin care din 2010 , discursul Tarului de la Lisabona , pune Romania pe lista tarilor care se vor dezintegra din ” cauza problemei Transilvaniei ” ? Rusia lui Putin care intretine un judet sub administratie directa – Transnistria – populat de militii ruse fasciste si inarmate , cu Tighina , Grigoriopol , Dubasari , Tiraspol – la 80 de kilometri de Prut ?
    Cat despre ” spiritul de Biserica ” al Rusiei lui Putin , lasa-ma sa vomit – cum agita , incantat , jucaria de plus din epava avionului un bandit venit din Rusia ? Vrei sa asculti pe Youtube comentariile ” crestinilor ” separasti rusi in fata corpurilor mutilate ale soldatilor ucrainieni – ” uitati-va ce facem fiilor si tatilor vostri . Asta e un cap de om ? Nu , e o galeata …

  47. 48 Ghita Bizonu' august 2, 2014 la 8:52 pm

    Centru

    asa ca sa iti incalazesti sufletelul rebegit :

    Chestionar Ati face sacrificii pentru integritatea teritoriala a Ucrainei?
    la http://forum.softpedia.com/topic/981782-ati-face-sacrificii-pentru-integritatea-teritoriala-a-ucrainei/

  48. 49 blogideologic august 3, 2014 la 10:54 am

    @Ghita Bizonu’ ,
    @Centru
    Şi cum definiţi „integritatea teritorială a Ucrainei”? Cu Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud incorporate?

  49. 50 Centru august 3, 2014 la 12:51 pm

    @Zev si Ghita – d’abord Ghita – dupa Ucraina , daca nimeni nu face nimic , urmam noi . Rusia are pamant ca nimeni , de la Kurile Sahalin la Prusia Orientala a lui Kant , azi ” regiunea Kaliningrad ” dar asta nu e de ajuns pentru capcaun .
    Zev , capitolul Rusia cu munitie nucleara in Baltica pentru Romania este cifrat pentru mine . Altfel , nu am competente profesionale in Psihiatrie .

  50. 51 Marian Nicolae august 6, 2014 la 1:09 pm

    @ Centru,august 2, 2014 la 2:49 pm

    Daca sunteti ata de vehement si bazat pe ceea ce spuneti impotriva Federatiei Ruse si a Presedintelui sau, domnul Vladimir Putin, ce va retine sa nu folositi numele dumneavoastra real. In fond daca ati spune adevarul, chiar nu ati avea de ce sa va fie teama…

    Sau aveti…????

  51. 52 MIO august 7, 2014 la 6:15 pm

    Dumnezeu va iubeste! Si noi va iubim si va respectam! Sa va ajute Dumnezeu sa iesiti mai repede de acolo si sa fiti fericit impreuna cu toata familia, sotia, copiii, dar si cu draga d-voastra MAMA!


  1. 1 BREAKING NEWS: ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat condiţionat azi | HotNews Trackback pe august 21, 2014 la 4:55 pm
  2. 2 ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat | HotNews Trackback pe august 21, 2014 la 7:00 pm
  3. 3 ADRIAN NĂSTASE a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă Trackback pe august 21, 2014 la 11:24 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!