Lansare Blog’n roll vol. 2 si 3 – intre schimbatorul Web 2.0 si permanenta hartie

Invitatie pentru o lansare de suflet

 coperta

De multe ori m-am gandit ce s-ar fi intamplat daca acest blog nu ar fi existat, daca tot ceea ce s-a scris – articole si comentarii, laolalta – ar fi ramas sub umbra unei invitatii neonorate. Toate scenariile ma duc spre aceeasi concluzie: ultimii ani ar fi fost mai seci; ideile nu ar mai fi prins glas; frustrarile ar fi fost mai grele; blogosfera ar fi fost – prin lipsa voastra, a comunitatii de aici – in mod sigur mai saraca.

Blogul a fost, in toti acesti ani, un prieten ascultator, un real confident, o alternativa virtuala la o agenda publica mult prea incarcata, din care a disparut, pentru prea mult timp, dezbaterea sanatoasa si schimbul constructiv de idei. Prin voi, am reusit toate acestea. Prin voi, blogul a reusit sa isi dezvolte o personalitate proprie, capricii, dar si interactiuni de nebanuit unui (fost) incepator in lumea 2.0.

Toate aceste momente, interventii si articole au stat sub Zodia Momentului, tipica mediului in care si pentru care au fost redactate, sub o logica aflata in contradictie cu nevoia, umana as spune, de suport reprezentat de „invechita” hartie, de acel scripta manent latin.

Subiectele zilei, dar si teme ambitioase, mai largi, au fost supuse dezbaterii pe blog. Rezultatul sta in cele peste 5.800.000 de vizualizari, peste 150.000 de comentarii si cele peste 2.900 de articole publicate si disecate atat de voi, cat si de presa, pornind de aici. Sunt cifre care stau martore unui fenomen care se afla, in acest moment, in plin proces de maturitate online.

Toate acestea sunt dovezi palpabile ca lumea in care traim, regulile dupa care comunicam si noi insine ne schimbam. Fiecare zi este, in practica, o serie de incandescente, de scantei care, luate individual, de cele mai multe ori nu au sens. Luate laolalta si puse in context, insa, aceleasi zile stau la baza unui flacari istorice. Acest foc depaseste trecatorul si mult prea schimbatorul Internet. Flacarile isi pot avea locul si sensul doar in interiorul a doua coperti. Pentru ca, asa cum spunea Bulgakov, doar hartia scrisa arde greu.

Privind inapoi, la ultimii ani, pot spune ca blogul are cate putin din fiecare. Pentru a-l definitiva ca proiect, am considerat dintotdeauna ca hartia trebuie sa fie complementara paginii online.

Tocmai de aceea, am marea placere sa va anunt ca sambata, 9 februarie, de la ora 11, va avea loc lansarea Volumelor 2 si 3 din Blog’n roll, continuarea selectiei de texte pe care le-am scris pe blog in acesti ani. O carte care, alaturi de blog, a reprezentat dintotdeauna pentru mine o iesire din izolare. O  lansare la care vor participa prieteni dragi, cititori fideli si, poate cel mai important, multi prieteni din blogosfera.

 

54 Răspunsuri to “Lansare Blog’n roll vol. 2 si 3 – intre schimbatorul Web 2.0 si permanenta hartie”


  1. 1 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 12:34 pm

    Superb scris.
    Sunt alaturi de dumneavoastra ca si pana acum.

  2. 2 NICOLETTE ORGHIDAN februarie 7, 2013 la 12:38 pm

    Excelentă inițiativă din partea editurii, mai ales a celor care au putut și au sprijinit apariția acestor valoroase scrieri. Minte, gândirea umană nu se ,,odihnește” niciodată ( vorbesc de adevărata minte umană!), produce continuu, iată, în orice condiții i-ar oferi viața! Felicitări, d-nule prim-ministru pentru puterea, tăria de a-ndura toate aceste vicisitudini, iar întoarcerea-n sine, produce iată, ceea ce ar trebui fiecare să citească, să ia aminte, să-și îmbogățească noțiunile de cultură,istorie, politică, diplomație. Pentru că toate acestea se regăsesc cu prisosință-n lucrările d-voastră! Felicitări, mai departe putere și răbdare. ,,Nu mor caii când vor câinii”.

  3. 3 Roxana Iordache februarie 7, 2013 la 1:03 pm

    @nastase. Felicitări!

    @Echipa A.N. Pentru că e o temă importanţă, m-aş bucura să pot relua aici un mesaj de la o postare anterioară, probabil că am comentat prea târziu ca să mai fie citit acolo.

    @nastase. Superb! Mi-aş fi dorit să fi scris eu editorialul din „Jurnalul naţional” – despre nevoia demnităţii. Mi-a plăcut mult, mult de tot. E pur şi simplu vocea unei conştiinţe. Atât de elevată încât nu poate fi arestată. Oricât de mult s-ar hăhăi impostorii josnici.

    @Sibilla. Ştiu că e greu să faci abstracţie de resentimentele tale faţă de Sorin Frunzăverde, dar eşti prea deşteaptă ca să nu-ţi dai seama că fără acea mutare-domino eram acum cu Boc în continuare – că pe MRU l-ar fi pus doar la începutul anului viitor, ca să-l pregătească pe papagal pentru Cotroceni.

    Pune-te în locul lui Crin şi gândeşte-te că trebuie susţinut puternic – Adrian Năstase înţelege perfect, reciteşte editorialul -, fiindcă altfel pontănacii nu fac decât să ţină captive cele trei partide într-o guvernare care se compromite prin simplul fapt că băsecuritatea e în continuare la putere. USL e doar la guvernare.

    Iar raportul MCV e cu atât mai ticălos cu cât paragraful citat de A.N. în editorial vizează să-l compromită pe Crin, să-l pună în linie de obedienţă cu Ponta.

    Vezi agitaţiile grupusculului de la Cluj, care băseşte tot felul de întâlniri. Lor nu le convine USL. Nu le convine Crin. Ei vor preşuri la uşa Cotrocenilor.

    Vă propun ceva: când ne referim la impostor, să nu-i mai zicem altfel decât „TĂTICUL PENALILOR”. 😆

    @Radu Humor. Eu am zis prima! 😛 Cu privire la tandemul Crin-Năstase. Am mai zis şi că de data asta ar funcţiona perfect tandemul Antonescu-Regele Mihai :D. În sensul interimatului exercitat de preşedintele Senatului, interimat care să fie prevăzut în măsurile tranzitorii, după care Năstase să fie prim-ministru al Majestăţii Sale. 🙂 Numai că pentru asta îţi trebuie sânge să convoci o Constituantă şi demnitate ca să pui interesul naţional durabil, mai presus de interesul personal efemer. Dacă Ponta ar fi de acord, ar demonstra că merită funcţia de premier.

    Şi pentru Adrian Năstase ar fi nu o ruşine, ci o onoare să-l graţieze Majestatea Sa.

    Sisistemul judiciar se verticalizează doar dacă e eradicată băsecuritatea. Un judecător şi un procuror al Majestăţii Sale nu şi-ar mai permite să-şi bată joc de statutul lor. Cei predispuşi la injustiţie nici n-ar mai face parte din sistem. Un nou sistem. Unul corect şi benefic, sub înaltul patronaj al monarhiei.

    Monarhia constituţională, pe lângă faptul că ne-ar readuce rapid respect internaţional, ar rezolva blestemata de obsesie privind instituţia prezidenţială, una parazitară, nocivă, factor de dezbinare, nu de unitate, oricine ar fi preşedinte, pentru că oricât de bun ar fi provine fatalmente dintr-un partid – şi fie că îşi favorizează, fie că îşi discriminează negativ partidul ca să dovedească imparţialite, tot rău e – imoral, injust, artificial.
    Cel care trebuie ales direct este premierul. Expresie clară a unui partid sau a unei alianţe. Cu toată puterea executivă şi cu toată responsabilitatea directă pentru ea.

    Atât puterea, cât şi opoziţia au deasupra aceeaşi Coroană. Se termină cu ţigănia. Oricât de dură ar fi disputa, ea nu mai coboară în mocirlă, pentru că monarhia obligă la demnitate, altruism, generozitate. Şi nu în ultimul rând: ELEGANŢĂ.

    Monarhia constituţională ne redă demnitatea ca stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil, ne situează la nivelul puterilor internaţionale şi constituie CADRUL care garantează echilibrul real al puterilor în stat, eleganţa vieţii publice şi respectul de sine al cetăţeanului.

    Gândiţi-vă cine şi-ar mai permite să-şi bată joc de noi ca monarhie? Chiar credeţi că vreun limbric de la Budapesta ar mai cuteza? Sau vreun birocrat de la Bruxelles ori un funcţionăraş din fauna finanţei mondiale?

    Trăiască Regele!

    P.S. Gândiţi-vă şi la aspectul că o monarhie costă mult mai puţin decât o instituţie prezidenţială. Iar lupta electorală e obligată să se poarte pe idei, principii, programe, fiind axată pe Executiv, nu pe o instituţie din poziţia căreia de fapt nu poţi face nimic din ce ai promis, fără să-ţi încalci, într-un fel sau altul, statutul. Iar un preşedinte decorativ cum vrea acum USL în mod stupid să propună nu face decât să lase frâu liber sistemului poliţienesc, din moment ce nu mai are nici o pârghie de intervenţie. Şi la ce ne foloseşte un preşedinte figurant – după unul desfigurant? :mrgreen: Pe când un monarh reprezintă în sine o instituţie a suveranităţii naţionale şi a imparţialităţii funciare. O reprezentare demnă a ţării. Una continuă.

    Acest blog e vizitat mai ales de oamenii de caracter din PSD. Îi rog să se gândească. Bine de tot.

  4. 4 blogideologic februarie 7, 2013 la 1:55 pm

    Liberalul Dinu Zamfirescu : „În opinia personală ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare, care, la instigarea unei anumite instituţii, au devenit adevărate puteri în stat, precum CSAT, DNA sau ANI […] Este necesar să se stopeze actualele interpretări, mai mult decât hazardate ale actualei Constituţii, abuzuri de putere din partea unor instituţii ca cea Prezidenţială şi cea a Curţii Constituţionale, devenită ilegal cea de-a patra putere în stat. […] Este, de asemenea, de deplâns lipsa de reacţie faţă de alegaţiile unui fost ambasador străin care, încălcându-şi statutul, preferă să se amestece în treburile interne ale României, acest fapt cu atât mai inexplicabil faţă de o ţară care a îmbrăţişat principiile lui Jefferson, Franklin sau Ronald Reagan.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/declaratie-soc-un-senior-liberal-vrea-desfiintarea-institutiilor-parazitare-csat-dna-ani-292673.html

  5. 5 Gabriela Tudose februarie 7, 2013 la 1:57 pm

    felicitari! eram sigura ca nu va veti lasa invins! acum nimic nu va mai poate rapune, nicio slabiciune! sunt alaturi de dvs. chiar daca sustinerea mea a fost doar virtuala, a fost …. sincera si adevarata!

  6. 6 Karakas februarie 7, 2013 la 2:47 pm

    Felicitari! M-am simtit intotdeauna bine pe acest blog, un loc al ideilor si al dezbaterilor de calitate.

  7. 7 Costelus X Costelus februarie 7, 2013 la 2:50 pm

    felicitari pentru carti multa sanatate si curand eliberat

  8. 8 blogideologic februarie 7, 2013 la 3:00 pm

    Proiectul gepeseului European Galileo aşteaptă aprobarea bugetului săptămâna aceasta http://www.nytimes.com/2013/02/07/world/europe/europes-galileo-gps-plan-limps-to-crossroads.html?hp&_r=0

  9. 9 blogideologic februarie 7, 2013 la 3:30 pm

    A murit americanul Asbury H. Sallenger Jr., expert în riscurile geofizice din zonele de litoral http://www.nytimes.com/2013/02/07/us/asbury-h-sallenger-jr-expert-on-coastal-hazards-dies-at-63.html?hpw

  10. 10 Draghi Puterity februarie 7, 2013 la 3:33 pm

    Felicitari! La cat mai multe volume!

  11. 11 blogideologic februarie 7, 2013 la 4:11 pm

    SCANDALUL STEAGURILOR. Borbely: „Avem aceeaşi atitudine faţă de Guvernul Ungariei şi partide: Să nu exporte dispute politice ” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/scandalul-steagurilor-borbely-avem-aceeasi-atitudine-fata-de-guvernul-ungariei-si-partide-sa-nu-exporte-dispute-politice-292744.html Bravo ! Mens sana.

  12. 12 Sibilla februarie 7, 2013 la 4:22 pm

    @Roxana Iordache,
    tu esti un OM, un om bun, dar, se impun musai cateva clarificari : nu sunt resentimentele mele personale cum gresit chiar si el, masonul nelegiuit se schelaie sa induca.
    Sunt DOAR o voce, aaa, ca o voce incomoda care spune lucrurilor pe nume si cu nume, stiu ca e rara avis prin tarisoara iar pe FEUDA caraseana, crede-ma majoritatea il vor unde-i e locul, nu unde se cazneste sa revina si… tot majoritatea NU-i va duce dorul ! NU si-a clarificat nimic din cate apar subliniate pe Harta Mafiilor PD-L !!
    Sa corectam gresita abordare personala.
    http://jurnalul.ro/stiri/politica/viata-si-opera-lui-frunzaverde-ce-a-facut-baronul-de-caras-severin-in-ultimele-zile-de-ce-a-fugit-din-pdl-608336.html
    I se fix rupe-n figuri de Crin , s-a DOAR agatat de umbrela astuia si cu prima ocazie, in traducere CAND CRIN NU-I VA MAI FI DE FOLOS ( !!! ) ii va da un sut in cur si inca public si fara nicio tresarire.
    NU mi-a placut halul in care si-a permis frunza”verde” sa-l sapuneasca pe Ponta la Antene !
    Crin NU doreste Monarhie si-o stii f bine si tu, Roxana !! Crin Antonescu s-a pronunţat deja pentru menţinerea mandatului preşedintelui la cinci ani şi alegerea directă a acestuia de către cetăţeni.

  13. 13 blogideologic februarie 7, 2013 la 4:36 pm

    Aşa cum preziceam, Japonia a rămas extrem, extrem de slăbită după catastrofa de la Fukushima. Cu obrăznicia caracteristică, imperialismul rusesc testează acum, prin provocări intenţionate, cât de slăbită este în realitate Japonia http://www.liberation.fr/monde/2013/02/07/deux-chasseurs-russes-entrent-dans-l-espace-aerien-japonais_880081

  14. 14 Doru Coarna februarie 7, 2013 la 5:03 pm

    @ Roxana,

    si cine porneste, sau reconstruieste, economia? Regele, printesele, sau consortul? Eu zic sa ne potolim cu experientele si cu ifosele, unu ca nu mai avem resurse sa tot incercam si doi, ca monarhia ne-a bagat in cele mai tampite situatii din istoria noastra, atat cat a fost ea la comanda.

    Vrei sa stii ce ar merge bine la noi, cf traditiei? O democratie absoluta, stramoseasca! Una in care orice ins se poate adresa direct oricui, nu neaparat institutional sau administrativ. Una in care statul sa nu poata imixtiona cu societatea civila, cu mediul de afaceri, cu justitia, si cu tot ceea ce tine de viata populatiei, in nici un fel. Doar ca pt asta trebuie minte, ori asta cam lipseste pe la noi… fie ca a plecat spre alte meleaguri, fie ca s-a retras in propria carapace protejandu-se astfel. Apoi trebuie si autoritate suprema! Si cine sa o impuna, presedintele ales? Pai daca este ales, el este implicit recunoscut numai de alegatorii lui! Nu, trebuie un mecanism impersonal, vegheat de catre o autoritate formata prin rotatie din membrii populatiei obisnuite, un fel de curte populara cu juri permanenta, in care membrii sa fie selectati si citati aleator, informatic. Ai picat la rand, 3 zile faci parte din chestia asta pe banii statului si discerni cu mintea ta daca tot ceea ce legifereaza reprezentantii, guvernul sau alte autoritati, inclusiv CCR, este ok si corespunde scopului national, economic, social, sau momentului.

    Problema este deci ca exista solutii, insa nu se pot aplica deoarece, in caz de harmalaie, multimea este penetrata, intimidata, i se insceneaza in vederea decredibiliizarii, si mesajul este apoi deturnat convenabil clasei politice de catre media, asa cum s-a petrecut anul trecut. Astfel, ideile bune nu pot fi aplicate din aceste motive, plus ca apar tot soiul de acoperiti erijati spontan in lideri ai multimii, dar si profitori, care dezorganizeaza orice incercare de a construi, de a monta ceva util in ultima instanta societatii si democratiei. Se vede deci ca ceva bun nu se poate intampla, si totul ar decade apoi in derizoriul nostru obisnuit, compromitandu-ne si mai mult.

    Nu stiu daca cei care pun permanent talpi poporului asta prin astfel de tehnici perfide si perfecte sunt evrei, bubuli, unguri, rusi, sarbi, iluminati, masoni,securisti, moguli autohtoni ori suntem noi prosti, insa cum toate decurg dupa acelasi tipic si esueaza lamentabil desi diversele incercari de scapare vizeaza diferite domenii, cred ca elementul comun al nereusitei este cel prezent mereu, prostii nostri cei de toate zilele, simpli, nepregatiti, grosolani, cu intentii ascunse si teluri egoiste, complet mincinosi si gata oricand sa fure ceva, daca este. Cu asa ceva nu poti construi, nu-ti ramane decat sa darami si exact asta se petrece acum. Poate vor reusi sa construiasca altii pe pamantul asta, noi, asa cum suntem acum si cati mai suntem acum nu putem, e clar.

    Dealtfel noi, cea mai securista tara din Europa, era firesc sa falimentam prima si in ultimul hal, cred eu. Si cand spun securista nu ma refer la securisti si servicii, ci ma refer la infinitele resurse alocate pt supravegherea propiei populatiei, in timp ce spionii, teroristii, transfugii, traficantii, merg cu transportul in comun, strabat tara la pas, si nimeni nu-i observa decat dupa ce s-a produs cate un eveniment. Da, serviciile nu-si fac datoria pt care sunt platite, se achita in schimb de alte obligatii ilegale, cata vreme partizaneaza constant cu puterea. Este drept, puterea ii plateste si le ga grade si functii, nu poporul, dar puterea de unde le ia oare, nu de la popor? D-aia cred eu ca trebuie acel mecanism de autoritate publica suprema, dar cand ii vezi cum se lupta ei pt putere distrugand tara, care crezi ca ar consimti sa lase autoritatea suprema populatiei? Astia toti sunt bolnavi, maniaci dupa functii, dupa putere, dupa control, singurele care le asigura zvastul si bineinteles, protectia. Practic, clasa noastra politica se tine toata de mana si asculta de serviciile partizane, ce dracu sa iasa bine si cum s-ar putea schimba nenorocirea asta?

    Raman sceptic, macar pana vad pe unul din astia ca se duce si rupe cu mana lui steagurile alea, indiferent la cati ani il va condamna apoi sistemul sau cate voturi ar pierde, sau cata sustinere de la PPE ar pierde, sau ce functie ar pierde, etc…. Nu exista, nu avem eroi, nu vom avea nici schimbare, deci nu vom supravietui.

  15. 15 blogideologic februarie 7, 2013 la 5:09 pm

    comunitate şi încredere / +CONTROVERSĂ. Statul român spune că a INTEGRAT romii. ONG-urile demonstrează CONTRARIUL+ http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dezbateri/controversa-statul-roman-spune-ca-a-integrat-romii-ong-urile-demonstreaza-contrariul-292615.html Văd că nu vorbeşte niciun ONG despre faptul că mijlocul de coordonare pentru o comunitate este încrederea. Văd că niciun ONG n-afirmă că ar fi studiat tema aceasta. Văd că niciun ONG nu propune căi de augmentare a încrederii.

  16. 16 blogideologic februarie 7, 2013 la 5:40 pm

    RAM / Borbely: „Mureş, Harghita şi Covasna ar putea să formeze o regiune viabilă” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/borbely-mures-harghita-si-covasna-ar-putea-sa-formeze-o-regiune-viabila-292752.html Păi ăsta-i vechiul contur al Regiunii Autonome Maghiare. În RAM, etnicii români erau discriminaţi de maghiari, s-au păstrat nenumărate mărturii istorice. Însă chiar şi mai recent, UDMR s-a străduit, şi a reuşit, să impună în România o legislaţie pentru şcoală care îi discriminează negativ pe copiii români, şi pozitiv pe copiii etniilor conlocuitoare.

  17. 17 Gabi Zare februarie 7, 2013 la 8:03 pm

    ar fi mai putin circ fara campania la presedentie si mai multa liniste, ca regele nu este candidatul niciunui partid.

  18. 18 papasha februarie 7, 2013 la 8:45 pm

    Dragul meu prieten , imi permit sa-ti sugerez , daca se poate , sa intarzii cu o saptamana sau 10 zile , PREZENTAREA SI FESTIVITATILE LANSARII , CA SA FII SI TU PREZENT ( si cu fizicul tau aferent ) !!! CE MISTO AR FI !

    Daca tot ai pomenit de numerele ametitoare de ” vizualizari + 5,8 milioane” , si hai sa zicem ca 100 000 de bloggeristi te sustin neconditionat ( ma gandesc ca la ultimile alegeri parlamentare , au intrat in Parlament niste figuranti de papagali nenorociti , cu nici 2000 de voturi , imi vine sa vomit pe guvernator ! ) , pai , atunci inseamna ca ceva lipseste si nu iese socoteala .

    Treaba care le lipseste la mai toti astia de zic ca-s cu tine , este presiunea din instalatie , le lipseste trezirea ( remember ? ) , si stiu ce spun , pt.ca la ocolirea de protest a redutei guvernatorului , timp de o saptamana , de asta vara cu Ghise-n frunte ( dupa treaba cu pishatul pe 7 400 000 de votanti „DA”) , n-am vazut acolo decat vreo 2-3000 de nebuni ca mine si nevasta-mea !

    Restul unde erati mai oameni buni ? NUMAI SCRISUL PE BLOGUL OMULUI , NU-I DE-AJUNS !

  19. 19 anonim februarie 7, 2013 la 9:42 pm

    Poporul si clasa muncitoare hotareste daca vrea sau nu vrea monarhie si nu un ex-rege. Altfel e un al doilea Basescu.

  20. 20 dlnimeni februarie 7, 2013 la 10:47 pm

    Nu pot ajunge la eveniment, insa doresc mult succes dlui Nastase ca autor si cartilor lansate. Cartile, gindurile cuprinse in ele, nu pot fi incarcerate.

  21. 21 dlnimeni februarie 7, 2013 la 10:48 pm

    Ma intreb daca presedintele nu organizeaza si el o lansare de mesaje in sticle.

  22. 22 serbanfl februarie 7, 2013 la 10:52 pm

    Patima scrisului este pe cale de dispariție, ca și cea a lecturii. Dar să sperăm că nu vor sucomba prea curând. Păcat de tipul de umor practicat de domnul Adrian Năstase.
    @Roxana Iordache
    Chestia cu democrația originală la români are suport istoric. În toate cele trei Țări VODĂ ERA ALES! Se respecta numai cerința de os domnesc / sânge albastru. Erau admișii chiar și bastarzii, dar să aibă oarece greutate pe umeri.
    Ștefan cel Mare l-a suit pe tron pe Bogdan în ultimii 2 ani de viață, dar după decesul său ….
    Cu atât mai mult în sec.XXI este greu să se impună, fie și doar decorativ, un urmaș fixat de precedesor.

  23. 23 Roxana Iordache februarie 7, 2013 la 11:12 pm

    @Sibilla. Eu ştiu ce ştiu sau ştiu eu ce ştiu, deci te-aş ruga să nu-mi atribui ce nu ştiu. 🙂

    Răspunsul tău referitor la Frunzăverde e paralel cu observaţia mea. Nu ştiu ce ar face sau nu, dar cu certitudine oricine a putut constata care au fost consecinţele venirii lui în PNL, după 22 de ani de PD.

    Mulţumesc pentru aprecieri – ştii că îmi eşti dragă. Asta nu se schimbă, indiferent de opinii. Şi e ceea ce contează.

    Îmi e tare dor de d-l Paler – el a scris „Polemici cordiale”.

    @Doru Coarnă. După care istorie, chestiile-alea?Fără monarhie nici nu exista România. Tot ce e durabil se datorează monarhiei. Statul român însuşi. Încercaţi să vă spălaţi de zgura propagandei!

    @anonim. Perpectiva monarhiei îngheaţă sângele băsecurităţii. Care, evident, postează curajos: deci, anonim. 😛

  24. 24 Radu Humor februarie 8, 2013 la 12:14 am

    Doru Coarnă
    Numai şi faptul că există oameni ca tine ( poate că şi puţin optimism nu ţi-ar strica 😉 ) demonstrează că multe din acuzele tale la adresa poporului român, rămân măcar de discutat, dacă nu chiar de combătut !)..
    Cam de câţi oameni crezi că au avut nevoie pentru a se naşte, unele din cele mai importante mişcări care au schimbat, sau , mă rog au fost foarte aproape de a schimba faţa locului, sau chiar a lumii 😉 ?!
    Fără a vrea să te contrazic sau să mă cert cu tine aş vrea să observ că unii sunt obsedaţi de un slogan filosofic ” pesimismul este expresia metafizică a lucidităţii” şi fac totul (wow !) spre a fi consideraţi astfel 🙄
    Noroc că bunele intenţii ale celor care-şi iubesc poporul şi ţara nu ţin cont de asta, ba mai mult îşi asigură şi riscurile inerente unei asemena lupte.
    Şi pentru că tot a fost vorba de Obama şi Chuck Hagel, sunt ei mai în siguranţă decât ar fi Adrian Năstase sau Crin Antonescu pe care continui să-l „suspectez” de un patriotism cât se poate de autentic şi benefic nu numai lui, ci şi ţării acesteia , cam prea mult încercată !?

    P.S.
    Eu am considerat că dacă Regele Mihai ar fi avut curajul să apară, chiar cu riscul suprem, în decembrie 89 intra pentru a doua oară, dar mult mai onorabil în Istorie, viu sau mort,, dar acum/atunci cu mult mai merituos, trăgând după el un întreg popor, a cărui soartă ar fi fost cu siguranţă alta ! Dar cum „oamenii sunt sub vremi..şi nu invers” ( nu prea sunt eu de acord cu „portiţa” asta ;). să ne bucurăm că mai sunt totuşi oameni, spre deosebire de ceea ce vedem astăzi până la cel mai înalt nivel :mrgreen:

  25. 25 Karakas februarie 8, 2013 la 12:15 am

    UE si „partenerul strategic” sunt atit de ingrijorati de soarta justitiei romanesti ca nu ezita sa faca un „exemplu” dintr-un politician ca dl Nastase condamnindu-l la 2 ani inchisoare, si sa ne bombardeze cu cuvinte grele in MCV, ca media si political sufoca justitia. Dar cind intr-un caz in care inculpatul ucide 3 oameni nevinovati, justitia ii da 4 ani CU SUSPENDARE.

    Nu justitia in sine ii intereseaza pe criticii externi, ci cine si cum o conduce. Pina acum a condus-o PPE si Comisia sa UE, Administratia de Stat a „partenerului strategic” si papusile lor din Romania.

  26. 26 madalina stanciu februarie 8, 2013 la 12:20 am

    felicitari!!!
    blogul, da e util, dar e doar oglinda in care va priviti, deci un obiect…

    ganduri frumoase si putere,
    madalina stanciu

  27. 27 Bibliotecaru februarie 8, 2013 la 1:02 am

    În aceste două volume… există şi comentariile noastre? Blogul este un site special numai prin aceste comentarii…

  28. 28 analist februarie 8, 2013 la 7:13 am

    @dorucoarna
    Faptul ca esti pesimist este in contrabalans cu excesul de superfluu aratat de Roxana, dealtfel o ziarista care promitea pe vremurile lui Coposu. Nu mai cantati in struna celor care au schimbat barca, nu ei au facut schimbarea, zarurile erau demult aruncate, doar ca lumea nu avea lumina sa le vada. Asa cum ti-am mai scris aici pe blog, esecul meu a fost in incercarea iluzorie de a crede ca de aici, pot influenta in bine evolutia PSD, ca atunci cand va ajunge la guvernare sa evite derapajele viitoare.

  29. 29 blogideologic februarie 8, 2013 la 7:13 am

    Citez o evaluare din lumea bancară : Sistemul bancar tradiţional ar fi devenit obsolit*, mai multe în cartea BANK 2.0 a lui Brett King http://www.amazon.co.uk/Bank-2-0-behaviour-technology-financial/dp/9814302074 Citez din prezentarea cărţii :”The financial crisis is just beginning for retail institutions. Ninety to ninety-five per cent of bank transactions are executed electronically today. The Internet, ATMs, call centres and smartphones have become mainstream for customers. But banks still classify these as alternative channels and maintain an organisation structure where Branch dominates thinking. Continued technology innovations, Web 2.0, social networking, app phones and mobility are also stretching traditional banking models to the limit. BANK 2.0 reveals why customer behaviour is so rapidly changing, how branches will evolve, why cheques are disappearing, and why your mobile phone will replace your wallet all within the next 10 years.” Este vorba despre costurile distribuţiei de credit, care în sistemul bancar tradiţional sunt foarte mari. Sistemul bancar tradiţional a dovedit o inerţie imensă la folosirea noilor tehnologii pentru distribuţia de credit, aşa că aici au intervenit actori noi. Reducerea costurilor distribuţiei este realmente spectaculară, şi acest low-cost în distribuţia de credit se va impune, apreciază Brett King. *de la obs-oletus pe (neo)latineşte ori în latina macaronică, DEX recomandă forma obsolet, dar am auzit mai întâi neologismul în fraza engleză, unde se aude „obsolit.”

  30. 30 Marian Nicolae februarie 8, 2013 la 8:39 am

    @ anonim,

    Asa este, Monarhia Hohenzolern NU reprezinta rezolvarea problemelor Romaniei, dimpotriva !!!!

    Cu ordin de la Monarhia Hohenzolern populatia Romaniei trebuie sa scada pana la 15 milioane, exact ca in timpul domniei Majestatii Sale Mihai I, altfel banuiesc ca nu este capabil sa conduca tara…sic…..

    Intelegand din acest lucru ca Monarhia Hohenzolern se face direct vinovata de actualul Genocid asupra romanilor…..

    TREZITI-VA FRATILOR SI DATI-I AFARA DIN TARA PE BARBARI !!!!!

  31. 31 M.Voicu februarie 8, 2013 la 9:08 am

    Forme, forme, forme
    Cine n-a trãit ”formarea regiunilor” la 9 decembrie 1954 nu ştie hãrmãlaia d’atunci, dar nici de apoi: nici acum nu am primit reparaţia pentru naţionalizarea d’atunci !
    Nu poate fi reparatã dezorganizarea, cu ”Regiuni de Dezvoltare” – a cui ?
    Atâtea unitãţi productive şi de servicii care mergeau, ca Poşta Românã, Calea Feratã ş.a. au ajuns la blanã doar din ”investiţii” = cheltuieli nesãbuite care nu s-au recuperat de la factorii discreţionari.
    Nu democraţia costã, ci prostia fudulã !
    E ca modificarea Constituţiei – cã nu s-au amendat factorii perturbatori !
    Constituţia dispune la Art.136 alin.2 teza 1/1: «Proprietatea publicã este garantatã şi ocrotitã prin lege » şi, la alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publicã sunt inalienabile.». Nu regulament aşteaptã Constituţia, ci lege care sã opreascã transferurile ilicite. Altfel, e ca la concesionarea platoului continental înainte ca echipa Aurescu sã-l obţinã, pentru care Guvernul Tãriceanu n-a avut nici-un titlu, da’ înstãinãri a fãcut – cum s-a fãcut şi cu câmpurile petroliere care nu erau ale Petrom S.A., precum şi rezervele de alte minerale care aparţin statului sau unitãţilor administrativ-teritoriale (Art.136 teza 1/2), dar asta nu s-a transpus în Lege :mrgreen:
    Ceeace vizeazã opintirea de acu’ e dupã virgulã da’ grija e ce fel de republicã/monarhie-? şi cum sã mai cumpere maşini pentru aleşii pe legea care a desconsiderat normarea decisã de electorat prin referendumul din 2009, cã acesta a fost dat laoparte; e asta constituţional ?

  32. 32 Doru Coarna februarie 8, 2013 la 9:21 am

    @ Sibilla,

    toti astia isi au schepsisul lor in politica, ma refer la masonii nostri cei de toate zilele. De ex., acum ordinul de zi pe unitate este torpilarea USL-ului, FV al tau incearca sa aduca alte tinte, uite-l pe tatal lui Huidu cu si-a salvat fiul de puscarie declarand ca-l ataca pe DD ca sa-l indeparteze de la carma PPDD-ului si grupul lor sa devina prada sigura a pdl-ului, si ceea ce lumea nu stie, zilele acestea pdl-ul se organizeaza la sange, au ordin de la PPE sa nu cumva sa rateze alegerile europarlamentare de la anul ca dracu’ ii ia daca pierde PPE controlul politic al PE… Asa ca nu stiu cat de senin ar putea fi Ponta la atacurile tot mai sofisticate venite nu din partea pdl, ci din partea PPE! Chestia cu steagurile este pusa la cale acolo, nu aici, si guvernul Ponta va fi urecheat tot de cei care i-au inscenat circul asta… Ponta poate fi senin, si asa il vad a fi, doar daca a devenit si el membru secret al PPE asta vara cand, cred eu, a fost recrutat de Barroso si apoi crutat de Basescu. Cred ca mi-am demonstrat singur si mi-am eliminat si ultima nedumerire ref la Victoras, omul cu scopuri fara esenta.

  33. 33 Monica M februarie 8, 2013 la 9:49 am

    N-are atatea mesaje cate sticle a golit…

  34. 34 grigore februarie 8, 2013 la 10:39 am

    eu zic sa dati un semnal si vedeti citi prieteni sau simpatizanti aveti alaturi de dvs. la o „adica”.

  35. 35 Ghita Bizonu' februarie 8, 2013 la 11:04 am

    Iata ce scrie pe 22 si contributors Dragos Paul A lu’ Gica (cerceteaza si preda sisteme economice comparate si analiza institutionala la George Mason University)

    Nu e in regula ca multinationalele occidentale, dupa ce ca suntem si asa amarati, sa vina la noi in tara si sa sponsorizeze organizatii anti-occidentale, anti-europene, anti-reformiste si xenofobe. Cat si ce le mai trebuie ca sa intelega cui dau bani si pe cine intretin economic?!
    Cu chestiile astea nu e de gluma. O campanie publica de manipulare si incitare perversa la ura etnica, fara precedent intr-o tara UE: Deja asta nu mai este o problema interna, este o problema europeana.
    E suficienta o mana de imbecili si iresponsabili de ambele parti ca sa ne pomenim cu cine stie ce noua Bosnie in Transilvania. Si iata ca imbecili se gasesc oricand. Pana sa-si rezolve maghiarii problema pe partea lor de imbecili, e cazul ca romanii sa se miste repede.
    Daca sucursalele multinationalelor prezente in Romania considera ca pot continua sa sustina financiar entitati politic-mediatice, care folosesc sovinismul si nationalismul ca arma politica, problema nu mai e una ce tine de ele ci de sediul corporat din tara de provenineta.
    Daca in 24 de ore nu apar reactii ferme de delimitare, problema trebuie sa devina o problema intre sediului corporat din tara mama si guvernul lor, organizatiile internationale si societatea civila de acolo.
    februarie 7, 2013
    http://www.contributors.ro/fara-categorie/nu-e-in-regula-nu-e-de-gluma/
    http://www.revista22.ro/nu-e-in-regula-nu-e-de-gluma-22340.html

    Textul sau imi aduce aminte de niste lcetii invatate la liceu. 1970 la istorie. Caut pe net si gasesc astea :

    În decembrie 1923, la Berlin (după unele surse la Viena, iar după altele la Moscova) a avut loc cea de-a VI-a Conferinţă a Federaţiei Comuniste Balcanice, unde au fost adoptate unele Rezoluţii care vizau direct România, intitulate: Despre problema agrară; Situaţia generală din România şi Problema naţională din România. În ultima Rezoluţie se aprecia fals că, România a ocupat „mari părţi ale altor popoare, aflate, din punct de vedere politic, economic şi cultural, la un grad mai înalt de dezvoltare”; erau înşiruite aşa-zisele suferinţe de tot felul, precum şi exemple de asuprire îndurată de populaţia din regiunile ocupate – Basarabia, Transilvania, Dobrogea şi Bucovina. Se afirmă că, „naţionalităţile din Transilvania, Dobrogea şi Bucovina duc de aceea, o luptă neîncetată şi nu săracă în jertfe, pentru a obţine posibilitatea unei libere şi nesilite determinări a soartei, ca şi cele din Basarabia”. În documentele adoptate la această Conferinţă se menţiona că, politica naţională promovată de către guvernele burgheze în statele balcanice după Primul Război Mondial, a suferit un eşec, iar pentru rezolvarea problemelor existente se propunea susţinerea dreptului la autodeterminare.
    România era inclusă în rândul statelor unde aceste probleme erau nerezolvate, iar misiunea de a realiza în practică instrucţiunile Komintern-ului revenea Partidului Comunist din România,

    http://www.morarup.narod.ru/ss/sss/Komintern_.htm

    Sau de (mai) doriti :

    Conform directivelor Komintern-ului, „Partidul
    Comunist din Romania” (P.C.d.R.) milita, in perioada interbelica, pentru dezmembrarea statului
    roman, reintregirea Romaniei fiind considerata in documentele Komintern, elaborate la
    Moscova, drept o anexiune teritoriala de tip imperialist, sustinandu-se teza leninista
    autodeterminarii pana la separare a diferitelor etnii (calificate drept popoare) si regiuni
    romanesti

    http://bataiosu.files.wordpress.com/2008/05/vladimir-alexe-ion-iliescu-biografia-secreta.pdf

    Daca inca nu este clar paralelismu de gandire atunci

    CONGRESUL III (Viena, 1924.
    Rezoluţia în „problema naţională” : „România capitalistă, prin rezultatele războiului imperialist, mondial, prin «unirea tuturor românilor» şi-a supus însemnate părţi din naţiuni dezvoltate politiceşte, economiceşte şi culturaliceşte, şi, in felul acesta, din stat naţional a devenit stat de naţionalităţi. Constituirea României Mari datorită tratatelor de pace de la Versailles, Trianon şi Neuilly a fost cumpărată cu preţul renunţării din partea clicii stăpînitoare şi la ultimul rest de independenţă naţională a ţării. România a devenit unul din vasali; cei mai supuşi ai imperialismului vest-european în Europa Centrală şi în Balcani”.)

    Si

    CONGRESUL IV (Harcov, 1928.)
    „6. Burghezia română duce o politică de deznaţionalizare şi sărăcire a maselor muncitoreşti şi ţărăneşti din Transilvania şi Banat. Masele muncitoare ungare din Transilvania, cele sîrbeşti şi germane din Banat duc în spinare jugul naţional al boierilor şi capitaliştilor români. Autodeterminarea pînă la despărţire şi deplina neatîrnare de statul român, este lozinca pe care Partidul Comunist o ridica în aceste ţinuturi.

    http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cdandara/art90/docs/ist_comunism_opus90.htm

    Ptr astea a fost data legea Marzescu care desfiinta PCdin R

    Acum io intreb ale cui directive le urmeaza universitaru amerlocan A lu’ Gică ?!

  36. 36 minnie februarie 8, 2013 la 11:42 am

    Asteptam sa iesiti odata de acolo. Asteptam revenirea Dvs in viata publica. E mare nevoie de Dvs.
    Va urez succes si felicitari pentru lansare !

  37. 37 minnie februarie 8, 2013 la 12:05 pm

    @Roxana

    De ce ne-ar reda (?) monarhia constituţională demnitatea ca stat naţional ? O are in geanta si ne-o da ? Asta tine de noi si cred ca noi avem aceasta demnitate. Eu merg mult prin tara si vad multe steaguri romanesti la ferestre, usi etc, prin tot felul de sate, orasele, municipii etc. Judecand dupa asta, cred ca stim cine suntem si ca nu ne este rusine de ce reprezentam. Nu-i nevoie de un rege sa ne-o spuna. Ce, suntem copii sa nu stim cine suntem ? Am fi rezistat intre popoare pana acum daca nu stiam cine suntem ?
    Nu prea vad cum ar putea monarhia sa rezolve problemele economice, sa creeze locuri de munca si sa ne aduca ”imediat” respect international. Adica vine monarhia asa ca un tablou static, da din bagheta magica si dintr-o data ne vine mintea la cap si rezolvam toate problemele economice etc. Parerea mea…

  38. 38 Cris februarie 8, 2013 la 2:10 pm

    Excelent titlu! Vă admir și vă prețuiesc din ce în ce mai mult.

  39. 39 Draghi Puterity februarie 8, 2013 la 2:55 pm

    @minnie

    Roxana si in general monarhistii, de forte multe ori femei la varsta a doua, nu au motive rationale pentru a dori monarhia. Probabil e o combinatie intre nevoie de a adula un rege (ca reprezentant a lui Dumnezeu) si de a avea can-can-uri cu familia regala si anturajul acestuia.

    In sinea lor monarhistii isi doresc sa fie „supusii” cuiva, insa nu accepta sa se supuna cuiva pe criterii meritocratice. Ei doresc ca altcineva sa le rezolve problemele iar democratia, in care si ei trebuie sa puna umarul pentru a construi ceva, ii nelinisteste. Ei vor de fapt un fel de dictatura cu staif garantata pe generatii.

    Argumente rationale nu isi au rostul. Argumente de principiu de genul – zestrea genetica nu garanteaza aptitudini de conducator si impiedica un sistem meritocratic in care la varf ajung cei mai buni, interesul monarhiei diverge pe termen lung de cel multimii, monarhia a iesit din perioada istorica in care a dus la progresul omenirii, sau concrete de genul – in 1989 regele Mihai era de acord cu cedarea Ardealului Ungariei, respectiv atitudinea reala acestuia din tinerete fata de „opinca” (*) vor fi combatute cu fervoare, cu un fundamentalism atat de extrem, incat e clar ca e vorba de aspecte emotionale unde ratiunea nu isi are locul.

    (*) sunt din Arad, de langa Savarsin, si daca va spun niste povesti ale taranilor de acolo cu regle Mihai, o sa va duca gandul inevitabil la cartierul Dorobanti.

  40. 40 Karakas februarie 8, 2013 la 9:56 pm

    Re. monarhie, nimeni nu garanteaza ca nu poti avea un „Basescu” Rege pe viata. Plus ca toata institutia regala (palate, proprietati, functionari, vizite interne si externe) trebuie platita de la buget. Sau a gasit cineva un Rege sa-si plateasca toate facturile? Mai bine un Presedinte pe care-l poti stringe cu usa si schimbat la 4-5 ani. Plus ca parca am merge ca scorpionul inapoi in istorie. Poate in loc de Senat sa o terminam cu institutia Prezidentiala? Doar Prim Ministru si atit…lucrurile ar fi mai simple.

  41. 41 base e golan februarie 9, 2013 la 11:08 am

    va admir si va sustin punctele de vedere.

  42. 42 base e golan februarie 9, 2013 la 11:32 am

    monarhia moderna e cu mult diferita de cea din evul mediu. monarhia inseamna stabilitate, echilibru, viziune pe terme lung si respect ptr valori. Sa luam cateva exemple: Japonia, UK, Olanda, Belgia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Spania. Cu populism, jumatati de adevar, manipulare si sustinerea serviciilor secrete de la noi sau aiurea e foarte simplu sa impui un presedinte marioneta, incompetent sau golan. Cand astfel de lideri castiga puterea fii convins ca acea tara va fi praduita.

    Priveste istoria tarii noastre. atunci cand am avut lideri corecti si verticali romania a prosperat. Monarhia moderna e echivalentul verticalitatii, corectitudinii si servirii interesului national.

  43. 43 Nastase Organism februarie 9, 2013 la 12:11 pm

    Cum poate fi lansata cartea fara nastase?

  44. 44 Sibilla februarie 9, 2013 la 12:20 pm

    Felicitări, Adrian Nastase !!!
    Cu sufletul, sunt și eu acolo, la Lansarea cărților prietenului nostru : Adrian Nastase !!
    ” A avea un prieten nu este ceva cu care oricine se poate lăuda. ”
    ” ” Dreptatea este de a-l cinsti pe păstrător în numele a ceea ce păstrează. La fel de mult precum mă cinstesc pe mine însumi. Căci el reflectă aceeaşi lumină. Oricât de puţin vizibilă ar fi în el această lumină. Dreptatea este să-l consideri ca vehicul şi ca drum. ” – Antoine de Saint-Exupery

  45. 45 Critic wordpress februarie 9, 2013 la 12:24 pm

    Cred ca este un blog wordpress bun.Sunt destule informatii.Cred ca ar fi mai bine uptaded la : http://www.nastase.com .Imi place destul situl acesta.

  46. 46 ODOVICIUC FELICIA februarie 9, 2013 la 4:49 pm

    BUNA ZIUA DOMNULE NASTASE ,REGRET PENTRU TOATA SUFERINTA DUMNEAVOASTRA ,PENTRU SUFERINTA FAMILEI DUMNEAVOASTRA ,DAR SPER CA BUNUL DUMNEZEU SA VA INTAREASCA SI MAI MULT SI SA VA UNEASCA SI MAI MULT ,O TRECE SI INCERCAREA ASTA,SANATOSI SA FITI .EU VA DORESC SA FITI SANATOSI PUTERNICI SI CU GANDUL LA DUMNEZEU. AS DORI SI EU SA VA CUMPAR CARTEA DAR NU STIU DE UNDE ,POATE BAIATUL DUMNEAVOASTRA O SA ANUNTE UNDE O PUTEM CUMPARA .SINCERE INCURAJARI ,SANATATE SI SPERANTE DE MAI BINE ,CU RESPECT UN OM SIMPLU O.F. SI FELICITARI PENTRU PUTEREA DE A SCRIE CARTEA IN ACEL LOC RECE SI INTUNECOS .

  47. 47 Radu C . februarie 9, 2013 la 4:54 pm

    Felicitari d-le Nastase ! Cand o sa va intoarceti acasa ,saptamana viitoare,o sa va rog sa-mi trimiteti o carte cu un autograf. Stiu ca sunt multe prioritati , dar eu sper. Va multumesc si va doresc succes!
    Raman acelasi admirator al D-voastra.

  48. 48 Aleniram februarie 10, 2013 la 12:34 pm

    Felicitari domnule Nastase pentru taria de care ati dat dovada.Sunt oameni in libertate care nu au putut scrie o carte…ei doar hahaiesc!!!!

  49. 49 Mircea februarie 10, 2013 la 2:20 pm

    Domnule Prim-ministru Adrian Nastase,astept cu nerabdare sa va reintoarceti in randul nostru,al prietenilor,amicilor,simpatizantilor dumneavoastra si nu in ultimul rand al marii familii politice,care este PSD! Daca nu deranjez prea mult doresc o carte de la dumneavoastra cu autograf pentru Mircea Muraru Org.Mun.PSD Botosani.Cu prietenie si inalta pretuire,acelasi M.M.

  50. 50 Victoria Hotescu februarie 13, 2013 la 5:18 am

    Nu m-am gindit nicio clipa sa nu fiti azi acasa alaturi de Andrei .Se pare ca in tara noastra oamenii inca nu realizeaza cine este cu adevarat valoros .Pacat! Sper din toata inima ca judecatorii de la tribunal sa judece cu constiinta lor si sa nu uite omul exceptional care a suferit destul in ultimile 8 luni .
    Succes si felicitari pt lansarea Blog’n roll ! Felicitari si pentru inimosii care s-au ocupat de aceasta lansare .Sa speram ca sfirsitul saptaminii va gaseste acasa .


  1. 1 Lansare Blog’n roll vol. 2 si 3 – intre schimbatorul Web 2.0 si permanenta hartie | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 7, 2013 la 2:40 pm
  2. 2 “blog’n roll” de Adrian Năstase - Agentia de carte Trackback pe februarie 7, 2013 la 3:16 pm
  3. 3 UE nu garantează sistemul westphalian « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 8, 2013 la 9:23 am
  4. 4 Adrian Năstase şi-a pus viaţa de blogger pe hârtie. Fostul premier lansează o carte din închisoare | Revista Presei Trackback pe februarie 8, 2013 la 11:30 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!