Scrisoare deschisa catre Emil Boc, presedintele PDL

Ieri, i-am transmis presedintelui PDL, Emil Boc, urmatoarea scrisoare:

DOMNULUI EMIL BOC

PREŞEDINTELE PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL

 

Bucureşti, 3 aprilie 2012

 Domnule Preşedinte Emil Boc,

 Doresc să vă previn în legătură cu anumite aspecte importante privind destinul Dumneavoastră politic viitor.

Iată, recent, într-o motivare privind desfăşurarea campaniei electorale prezidenţiale din 2004, judecătorii Ionuţ Matei şi Ioana Bogdan (fosta consilieră a procurorului şef DNA, Daniel Morar) au constatat existenţa unei cutume despre care, probabil, nu sunteţi informat. Citez din motivarea respectivă: „Curtea reţine în primul rând că nu doar în România, ci şi în alte ţări cu tradiţie democratică există cutuma desemnării ca şi candidat al unei formaţiuni politice la cea mai înaltă funcţie electivă din stat, a preşedintelui acesteia” (pag.112).

Această constatare a celor doi judecători viza apărarea mea, conform căreia „Trofeul Calităţii” în construcţii, considerat de către cei doi judecători un vector de finanţare pentru candidatura mea la prezidenţiale, fusese demarat în iarna 2003-2004, în timp ce candidatura mea la prezidenţiale a fost decisă în august 2004.

Cei doi judecători au considerat, însă, în baza „cutumei” amintite, că prin simplul fapt că eram Preşedinte al PSD însemna, ab initio, că eram şi candidat la Prezidenţiale.

În aceste condiţii, îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă avertiza de existenţa acestei „cutume”, în baza căreia sunteţi, fie că vreţi fie că nu vreţi, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale din 2014 şi vă sugerez să nu vă faceţi alt program, cum ar fi participarea la alegerile locale pentru Primăria din Cluj-Napoca, în iunie, acest an.

În acelaşi timp, vă rog să observaţi că domnul Prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu nu ar putea participa la alegerile prezidenţiale din partea PDL decât dacă v-ar lua locul ca preşedinte al partidului, ceea ce nu ar fi elegant din partea domnului Traian Băsescu.

Cu stimă,

Adrian Năstase

fost preşedinte de partid

 

 Pentru informare:

Domnului Octavian Opriş, Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente

60 Răspunsuri to “Scrisoare deschisa catre Emil Boc, presedintele PDL”


  1. 1 dlnimeni aprilie 4, 2012 la 8:27 am

    Excelent, ca si document politic.

  2. 2 violet aprilie 4, 2012 la 8:52 am

    Vă rog să mă iertaţi, domnule Năstase, de off topic!
    Aud că Victor Ponta l-a nominalizat ieri pe Viorel Balcan, la Brăila, printre cei care ar vrea să se întoarcă la PSD. Nu voi putea să exprim în cuvinte dezamăgirea şi revolta, dezgustul pe care mi-l provoacă o asemenea posibilitate. 😦
    Nu cunosc amănunte; poate că Ponta a spus deja că Balcan vrea, dar că nu va fi primit. Dar însăşi ştirea pe scurt, pe care am citit-o într-un ziar
    local, mi-a dat fiori.
    Nu e nevoie să mai spun ceva despre acest personaj. Voi spune doar că, dacă se va întâmpla şi această revenire în PSD de la PDL, „PP-DD” scrie pe Brăila. N-am niciun dubiu. Practic, sloganul PDL= USL= aceeaşi mizerie a început deja să fie demonstrat. 😦

  3. 3 Mihnea Georgescu aprilie 4, 2012 la 9:22 am

    Soto! Solo Percutia! :)))

  4. 4 licurg aprilie 4, 2012 la 9:51 am

    cred ca putem duce mai departe rationamentul si sa atragem atentia fiecarui cetatean roman (exceptie facand Iliescu si Basescu) ca orice fapta cu potential penal poate fi judecata prin prisma unei eventuale candidaturi la presedentie.

  5. 5 Ghita Bizonu' aprilie 4, 2012 la 9:59 am

    Ah ce misto!
    Premierul, marele intelctual MRU despre Tonta inVictor:
    „Sper că domnul Ponta urmăreşte emisiunea asta pentru că vreau să fie foarte informat şi îi voi răspunde la întrebări. Nu admit nimănui o exprimare de acest gen. Premierul este primul care apără interesele naţionale şi doar interesele naţionale. A arunca îndoială peste acest lucru îmi dovedeşte la domnul Ponta o lipsă de responsabilitate la propriile cuvinte. Îi doresc domnului Ponta o carieră politică lungă. E lipsă de responsabilitate şi ipocrizie. A arunca anatema suspicinii asupra cuiva doar din cauza divergenţelor politice reprezintă intenţii nu tocmai bune, Nu sunt iritat – ar însemna să cred că domnia sa nu s-ar putea corecta. Sunt surpins neplăcut că în retorica unei persoane tinere se regăsesc astfel de declaraţii luate parcă de la…”,
    si
    „Înapoi la şcoală, ca să nu mai facem greşeli, pentru că nu este bine ca oameni tineri, care au conştiinţă, să amestece Holocaustul, să nu ne vindem ţara..Asta cu Holocaustul nu este în cazul domnului preşedinte Ponta, dar mă refer la o generaţie care, din când în când, are greşeli de exprimare, care în spate poate să ascundă nişte fracturi ale cunoaşterii, iar din ignoranţă uneori pot să iasă monştri. Mie de asta mi-e frică, iar eu am încredere în Ponta, am toată încrederea că domnia sa trebuie să crească politic, rectiliniu şi fără probleme. Aşadar, raţionamente înainte de concluzie”,

    Cincluzia este una singura : Ponta primeste ce merita otr jalnica exibitei din parlament! Si domnul intelctual rasat ii da lu Ponta – si indirect PSD !- ce merita : un sit in dos!
    Adica :copii jucati-va-ti in nisip noi oamenii MARI avem treaba!!!
    Sau ca sa rezum in limbaj prezidential il trateaza ca pe un ga…r!

  6. 6 Jerome aprilie 4, 2012 la 10:06 am

    Superb
    🙂

  7. 7 Anca Opre aprilie 4, 2012 la 10:31 am

    Inteligent articol si la obiect, dar ma tem ca acum Boc este mai preocupat de viitorul lui ne-politic, ca sa ma exprim elegant 🙂

    http://ancaopre.ro/boc-viitorul-suna-bine-2/

    Despre judecatorii mentionati de dvs scriu si cei de la luju.ro, ii desfiinteaza pentru multe alte nereguli. Se pare ca au scos mai multe „cutume” de-a lungul carierei lor ca magistrati.

  8. 8 santinela aprilie 4, 2012 la 10:31 am

    Domnului asa zis prim ministru MRU !
    Mai bine cu unele greseli de exprimare dar cu o coloana vertebrala dreapta decit „oxfort” si paralel cu problemele Romaniei.Pe linga ingimfare nu aveti nimic,dar absolut nimic in plus fata de Boc. Tot asa aerian era si el,tot asa de basesc etc.
    Domnule Nastase nu va mai obositi sa-l atentionati pe Boc,acesta nu mai
    exista.

  9. 9 Brian aprilie 4, 2012 la 11:07 am

    Ce are sula cu prefectura ?

    Mihail Neamtu, care pritoceste de ceva vreme la o noua formatiune politica de dreapta, intr-o postare pe Contributors.ro, intitulata “Deriva politica si haosul doctrinar. Despre PDL&USL”, reactioneaza la executia politica a unui proeminent intelectual al Puterii printr-o asociere, dupa cum se vede, cel putin discutabila.

    Uitandu-ma pe aceasta voita reactie rapida la ultimele evenimente din PDL, incerc un anume sentiment de disconfort intelectual. Nu, nu-mi voi “baga” nu stiu ce in “intelectuali”, precum Paleologu la auzul stirilor despre excluderea lui Cristian Preda si manaria Elenei Udrea in acest caz.

    Dintr-o ochire, se vede ca titlul si textul sunt in dezechilibru. “Haosul doctrinar” la care va referiti in titlu nu are acoperire nici macar intr-o vorbulita in corpul textului. Cel mai probabil, aceasta exprimare gratuita se datoreaza faptului ca PDL nu are nicio doctrina si nicio ideologie (si nici macar nu e sigur daca e un partid de dreapta), problema care este mult prea complexa pentru a fi transata in cateva zeci sau sute de cuvinte.

    Al doilea lucru care frizeaza ridicolul, de aceasta data, este lipitura fortata “PDL&USL”, asocierea naucitoare dintre Putere si Opozitie, de parca ati fi in siajul otevist al PP-DD-ului, pentru ca numai acolo se blasfemiaza pe tema alaturarii criminalului victimei, ca fiind “aceeasi mizerie”.

    Nu spun ca in USL nu ar fi probleme (cel putin cele care sunt proprii oricarei opozitii nu pot fi negate), dar afirmarea unor lucruri despre aceasta care nu pot fi demonstrate in doar patru randuri (da, le-am numarat bine!) va tradeaza o intentionalitate pe care nici macar nu va obositi sa v-o ascundeti, cu pretul de a nu fi credibil.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/deriva-politica-%c8%99i-haosul-doctrinar-scurte-observa%c8%9bii-la-dreapta/#comments

  10. 10 Mihnea Georgescu aprilie 4, 2012 la 11:53 am

    Sa se introduca si la partida prezidentiala Fonctia de Past-President, poate asa are o sansa si bocul sa-si zica Dimitrie cel Nou Basarabov! (aus Murfatlar!)

  11. 11 serbanfl aprilie 4, 2012 la 12:27 pm

    D’asta va acuza unii, cei fara simtul humorului, ca sunteti arogant!

  12. 12 lupi aprilie 4, 2012 la 12:39 pm

    Papagalul ,,intelectual” il trimite pe Ponta la scoala .Acest baiat dovedeste deja ca-si va intrece maestrul , al din deal !!!.La ce scoala , pui de lele, scoala de ofitzeri [acoperitzi], agentzi SIE, Mossad sau CIA , ori toate la un loc ????. Luatzi-i gatul[politic] acestui mutant crescut in laboratoarele securitatzii resapate si-l NU-L mai bagatzi in seama pe limbricul bok !!!.

  13. 13 olimpiu aprilie 4, 2012 la 12:48 pm

    Super tare d-le Nastase,astept sa-i vad barbatia lui Boc!

  14. 14 George Ban aprilie 4, 2012 la 12:52 pm

    @Ghita Bizonu’

    Vad ca esti extaziat de ce a spus MRU despre „Tonta” (nu cunosc personajul!). Sper ca ai avut si orgasm…

  15. 15 Marcus aprilie 4, 2012 la 12:58 pm

    Saracan Di Borbely Baci, E Prins In Ata Dilemei!

    Cu alte cuvinte, domnia sa pe de-o parte dovedit de media ca a mers bara-bara cu 07 la marsavia comisa la cupru si nu numai, incercand sa traga de un capat de ata dilemei, live la Antena 3, a spus cu subiect si predicat ca nu-si va da acordul pe proiecte de privatizare controversate (eufemism) din punct de vedere al riscurilor la care este supus mediul. Auzind atare declaratie nu mult i-a luat lu’ 07 ca sa-l parasca lu’ chiombila, care chiombila tusti! cu DNA-ul pe el si pe casa distinsei sale soacre, chit ca mai an incolo tot DNA-ul ne anunta ca in dosarul respectiv, care aproape ca nici nu exista, onor d-l Borbely era mai curat decat Alba Ca Zapada inainte de a o saruta printul. Motiv pentru care d-l Borbely va trage din nou de ata dilemei si-si va elibera gura pentru a-si da toate acordurile necesare cerute de cardasdia chiombu-07-interese straine.
    Dar nu pot incheia fara sa va reamintesc unora sau sa va spun altora in ce consta ata dilemei:
    Aceasta este o sfoara obisnuita introdusa prin gura unui personaj si scoasa pe partea dorsala. Aceasta operatiune incheiata, de partea care intra in gura se leaga un excrement, iar de partea care intra in dos se leaga un organ de reproducedre masculin. Fucntie de preferintele subiectului de rezolvare a dilemei acesta este liber sa traga de ata.

  16. 16 Ghita Bizonu' aprilie 4, 2012 la 1:53 pm

    George Ban

    si matale intelectual ?!
    Adica unu care zice mersi si ca orice sut in fund e un pas inainte?!
    Eu zic ca Ponta a facut o prostie mai mare decat el aratandu-se culant fata de ala scolit la Vadu Boului (adica Oxford ptr teleptuali) .
    Si ca ar fi timpu sa se termine cu manierele elegante cu indivizii astia.
    Sau sa se procedeze pana la capat „intelectual” si „moral” si sa se mearga la Cotroceni ca la Canosa (desculti, capu descoperit, in panza de sac si funia de gat !). Cu ruiscul binecunsocut al celui care behaie in preajma lupilor.

  17. 17 Socrate aprilie 4, 2012 la 1:53 pm

    @AN * Buna scrisoare. Dumneavoastra utilizati des umorul si ironia, cu succes, spre deosebire de multi oameni politici din PSD. Ar trebui sa dati un ordin de zi pe unitate prn care toti membrii PSD sa fie incurajati sa foloseasca arma umorului si ironia. Neprietenii Romaniei au studiat psihologia poporului roman si au observat ca romanii sunt deosebit de receptivi la umor. Ca atare, au sprijinit discret inca din anii 90′ diferite reviste umoristice ( Academia Catavencu , altele ) sau diferite grupuri de divertisment ( Divertis, Serviciul Roman de Comedie, Vacanta Mare, etc. ), ca formatoare de opinie anti-PSD si anti-stanga ( judecand, pe buna dreptate, ca o stanga puternica se putea opune vanzarii Romaniei bucata cu bucata ). Cred ca ar trebui sa ripostati cu aceleasi arme. Cui pe cui se scoate.

  18. 18 blogideologic aprilie 4, 2012 la 2:00 pm

    +Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat că a fost surprins de scăderea bruscă de încredere a românilor în ceea ce priveşte direcţia spre care se îndreaptă UE, el spunând că regretă acest procent şi că speră în îmbunătăţirea ei odată cu ameliorarea situaţei economice. „M-a surprins, m-a surprins. În special această scădere bruscă. La o scădere mă aşteptam, dar nu mă aşteptam să fie atât de bruscă”, a spus Orban, întrebat în legătură cu studiul Eurobarometru publicat, marţi, de CE şi care arată că încrederea românilor în direcţia urmată de UE a scăzut cu 14 procente, la 46%, în anul 2011, faţă de 60% în 2010. Ministrul a apreciat că există cauze multiple ale acestui fenomen. „Sunt greu de perceput şi de înţeles demersurile care se fac la nivel comunitar pentru a combate efectele crizei şi pentru a evita probleme semnificativ mai mari în continuare”, a spus el. Pe de altă parte, ministrul a menţionat şi faptul că „dezbaterile pe teme europene sunt foarte puţine în România”. „Acest lucru se vede, există această percepţie că UE nu este capabilă să găsească soluţiile cele mai bune la criza sau crizele cu care ne confruntăm. Explicaţii sunt multiple. Regret această cifră. Sper ca, odată cu îmbunătăţirea climatului economic, şi percepţia populaţiei privind direcţia spre care se îndreaptă UE să se modifice”, a spus ministrul. Încrederea românilor în direcţia urmată de UE a scăzut cu 14 procente, la 46%, în anul 2011, arată un Eurobarometru prezentat, marţi, la Reprezentanţa CE de la Bucureşti. Acesta este cel mai scăzut nivel de încredere în UE înregistrat în România, în condiţiile în care cel mai ridicat a fost, în perioada de pre-aderare, de circa 85%. Ritmul de scădere a încrederii a fost unul accelerat, astfel că în timp ce la nivelul UE 27 scăderea încrederii că direcţia urmată de Uniune este cea corectă a fost de doar 8%, în cazul României erodarea a fost mai mare, respectiv de 14%. Nivelul de încredere a scăzut de la 60% în toamna lui 2010, la 46% în toamna lui 2011.+ De ce-o fi aşa de surprins domnul Leonard Orban ? Păi domnia sa a făcut orice posibil, adică nimic, pentru ca lucrurile să evolueze aşa.

  19. 19 pupaza din tei aprilie 4, 2012 la 2:08 pm

    @Socrate
    Ai 100% dreptate.

  20. 20 Marcus aprilie 4, 2012 la 2:18 pm

    @Boc? Cine-i Boc?
    sa fiti iubit
    marcus

  21. 21 d'Artagnan aprilie 4, 2012 la 2:27 pm

    @ Socrate
    Ai 0% dreptate.

  22. 22 Doru Coarna aprilie 4, 2012 la 3:15 pm

    N-are bietul Boc astfel de emotii! Pai el nici nu a instrainat nimic, cand l-a presat Basescu s-o faca pt a-si cumpara sprijinul politic extern, a preferat sa-l lase balta! Sa fim cinstiti, Boc e incompetent, dar nu a tradat. Nu a fost vina lui ca a ajuns premier, Basescu a dorit unul mai zero decat el si din cati avea in jur, asta era cel mai nul.

    Si cand au fost taierile, el nu a vrut sa le anunte. A facut-o Sarsaila si l-a pus in fata faptului implinit. Iar puterea sa ca PM a fost iluzorie, Basescu s-a bagat peste el cred ca si la WC, mereu a trebuit sa mearga pe sarma ca sa-l potoleasca in ofensiva sa asupra Romaniei… si a coborat de pe sarma cand nu s-a mai putut tine. De ce? Pai in acel moment, pe Basescu nu-l mai interesa sustinerea sa in parlament, ii are pe cei doi inofensivi Ponta si Antonescu care-i datoreaza totul, cine sa-l mai dea jos? Ar mai fi DD, dar ala nu stie inca din ce directie ii vine norocul, cand va afla probabil va sari si el intr-o piscina goala sau se va spanzura de o teava si apoi isi va potrivi nodul funiei. Deocamdata isi inchide televiziunea… Eheee! Ce ghinioane au unii si ce bafta altii…

    Stiti ce nu inteleg eu? Nu inteleg de ce mama naibii nu inteleg toti!

    Grecii s-au prins si asta-i costa, dar nu ii ia nimeni de prosti. Doar sunt leaganul civilizatiei europene… Dar s-au trezit si ungurii, nitel bulgarii, mai mult finlandezii, se pregatesc francezii… iar in State se face de multa vreme bascalie, doar fraierii mai gusta criza… In toate tarile astea insa nimeni nu a instrainat nimic, aia le cer astia le promit, si atat, ca sa-i iei unuia resursele, trebuie sa-l cuceresti prin razboi!

    @ Marcus,

    dilema aia merge si doar asa, cu sfoara, cu conditia sa-i innozi capetele la un loc. Apoi, nu mai conteaza cum tragi, deci ai rezolvat dilema!
    Medical insa, ar fi ceva iterativ intre stomatologie si colonoscopie, nu? Ma mir ca doctorilor nu le-a venit inca ideea de a chinui astfel pe bani pacientii!

  23. 23 Marcus aprilie 4, 2012 la 3:55 pm

    @Doru Coarna 🙂 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  24. 24 Theodora aprilie 4, 2012 la 4:04 pm

    Stati la rand ca toata lumea.
    Ce daca sunteti parlamentari PDL?

    Stati la rand ca toata lumea

  25. 25 Adrian B. aprilie 4, 2012 la 5:10 pm

    Ultima oara cand am auzit de d-ul Bok , era acuma vreo 2 luni pe la emisiunea lui Capatos ! Isi facea iesirea triumfala din politica… Pardon , ultima oara am auzit de fapt , un banc senzational despre d-ul Bok : cica , ar fi cel mai cinstit PM al Romaniei , deoarece a plecat in fundul gol din Bucuresti…
    Deci cred ca , pe d-ul Bok nu-l mai prea intereseaza politica la nivel inalt , cutumele si chichitele avocatesti…

  26. 26 Adrian B. aprilie 4, 2012 la 5:26 pm

    Cand il vad pe MRU va spun sincer ca mi-e un pic dor de Emil Bok ! Acest Mihai Razvan Bozgoreanu mi se pare infinit mai pervers , mai parsiv si mai odios decat tiriplikul de Bok ! In plus , omul habar nu are pe ce lume traieste si nu stapaneste notiuni elementare despre economie . De fapt , daca studiati cu atentie discursul , comportamentul , ifosele si CV-ul acestui individ , va puteti da seama foarte usor cam ce hram poarta ! Eu as putea sa-i fac o scurta caracterizare acestui sekurist ingust la minte dar as incalca regulile blogului …Cred ca MRU s-ar incadra perfect in formatul emisiunii lui Mihai Bendeac !

  27. 27 George Ban aprilie 4, 2012 la 6:11 pm

    „Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, şi-a anunţat miercuri (4 aprilie) demisia, cu nouă luni înaintea încheierii mandatului său, permiţând astfel organizarea de alegeri generale la data de 6 mai, un demers criticat chiar de unii dintre aliaţii săi, dar care îi va permite lui să-şi susţină mai bine partidul în cadrul alegerilor, comentează AFP.”

    Ce „fraieri” sunt unii presedinti! Si cat de „jmecheri” sunt altii!

  28. 28 Cris aprilie 4, 2012 la 6:19 pm

    Incredibile motivările hotărârilor Î.C.! Parcă acești judecători nu ar fi juriști cu carte și experiență. Parcă ar fi procesele comuniste din 1946. Motivările trebuie publicate, popularizate, transmise unui organism european. La 22 de ani de la Revoluție…

  29. 29 George Ban aprilie 4, 2012 la 6:19 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Relativ la aceasta scrisoare catre Boc:
    Credeti ca tontul de Basescu pricepe ce ati scris? Eu cred ca a telefonat imediat Codrutei si i-a ordonat: Curat „cutuma”, da’ umflati-l!

  30. 30 Mircea Hamza aprilie 4, 2012 la 6:50 pm

    Eu am o alta oferta pentru Emil Boc, mai aproape de realitatea faptelor: ”O zeghe portocalie pentru Boc. Se pregateste Basescu”, postare pe care o gasiti la http://mirceahamza.com/?p=1396.

  31. 32 Gura targului aprilie 4, 2012 la 7:39 pm

    Adrian Nastase, piatra lepadata din capul unghiului ?

    Desi mi-am propus sa citesc Biblia in fiecare an, pentru a nu rataci (nu ca pe o lectura habotnica, ci ca pe o hrana spirituala, pana in ultima zi), nu am reusit sa ma tin de aceasta promisiune pe care mi-am facut-o mie insumi. Cum suntem in preajma marii sarbatori pascale, am recitit, in aceste zile, a treia pilda pe care Isus a spus-o fruntasilor Ierusalimului, a doua zi dupa intrarea sa in Cetatea Sfanta.

    Pilda, de fapt un mesaj adresat carmuitorilor vicleni si nedemni ai vremii, care aveau sa-l prigoneasca si rastigneasca, spune ca piatra care a fost lepadata de zidari a ajuns sa fie pusa in capul unghiului, ca pe un fapt minunat in ochii poporului, iar cine va cadea peste piatra va fi zdrobit, iar cel peste carea aceasta va cadea va fi spulberat (Matei 21:42-46). Piatra din capul unghiului, pentru cei care nu stiu, este cea care se aseaza la coltul temeliei unei case, dupa care se orienteaza toata inaltarea constructiei.

    De ce am ales sa revad tocmai pasajul biblic respectiv, chiar in aceste zile ? Evident, alegerea nu a fost una intamplatoare, ci ea mi-a fost sugerata de doua fapte diferite, dar care vizeaza acelasi personaj, cat si de folclorul care circula, in context, pe care nu voi face decat sa le relev, lasand comentariile pe seama cititorilor.

    Primul fapt se refera la condamnarea cu suspendare la trei ani inchisoare, intr-un dosar pentru fapte de coruptie (Zambaccian), a liderului social-democrat Adrian Nastase, cunoscut opozant al regimului Basescu, intr-un proces extrem de controversat, cu acuzatii si probe la fel de discutabile.

    Nu voi intra in hatisurile procesului, cu numarul record de martori, de pagini la dosar, de infatisari sau justitiari, mai mult sau mai putin recuzabili, aspecte deja intoarse pe toate fetele in media, inclusiv intr-un interviu in Agerpres al lui Nastase.

    Nici nu ma voi intreba de ce dupa sapte ani de lancezeli si amanari s-a ales ca procesul si sentinta sa fie transate, cu surle si trambite, exact pe finalul de mandat al potentatilor, cu cateva luni inaintea alegerilor. Si nici nu voi face vreo insinuare la coincidenta sau nu a pronuntarii taman in ziua vizitei la Bucuresti a secretarului general al Comisiei Europene, Catherine Day, “monitorul” pe justitie al Romaniei (MCV), ca un pocnet de calcaie la o misiune indeplinita.

    Voi observa insa ceea ce, in urma unor expertize, a sarit in ochi, anume ca “proba” dolarilor americani, menita a-l incrimina pe inculpat, pretinsi a fi fost folositi in actul de coruptie, nu avea cum sa fie o… proba, intrucat dolarii cu pricina erau tipariti si fiscalizati post-factum, adica ulterior savarsirii… “faptei penale” !

    Pentru cei care se vor intreba cum de a fost posibil sa ajunga in maini private atat de multe bancnote americane cu serie si numere din aceeasi perioada, in afara unei surse institutionale, firele ar putea duce, ca intr-un roman Agatha Christie, unde te-ai astepta cel mai putin, iar raspunsul s-ar putea dovedi destul de incomod pentru o anumita ambasada (in afara unei reactii oficiale si credibile, nimic altceva nu ar putea impiedica presupozitiile).

    Un al doilea fapt, care, surprinzator sau nu, vine din zona dreptei liberale a USL, pare sa-l prinda pe social-democratul Adrian Nastase ca intr-un cleste. Este vorba de cerinta publica a prim-vicepresedintelui PNL, Mihai Voicu, ca Nastase sa faca un pas inapoi, intrucat, pe baza unei sentintei penale (care nu este definitiva, nota mea), nu ar mai fi o figura proeminenta a scenei politice din Romania.

    Nu poti sa nu sesizezi balbaiala si autocontrazicerea liderului liberal, pentru care nu exista procese politice sau erori judiciare ori care confunda prezumptia cu certitudinea. Ca in cazul unei lectii neinvatate, recunoaste ca procesul a fost si este unul cu cantec, lasand deschisa posibilitatea unei achitari in urma recursului, dar baguie ca in politica acest lucru “nu conteaza”. De retinut si ca tinta politica a lui Adrian Nastase nu este numai rasturnarea regimului Basescu si revenirea la normalitate, ci bate mult mai departe, atunci cand condamna transformarea Romaniei in “colonie”.

    Si, acum, ca in spetele criminaliste, te intrebi cine ar avea interesul ca Adrian Nastase sa fie scos din viata politica ? Intorcandu-ma la ce am scris la inceput, gura targului pare sa fi dat deja un raspuns, pentru cine are timp si interes sa-i asculte si sa-i priceapa tanguirea. Vai de tara a carei piatra din capul unghiului este lepadata si de poporul care nu are sustinatori !

  32. 33 matilda aprilie 4, 2012 la 8:58 pm

    Foarte subtil. Felicitări !
    Domnule Adrian Năstase, credeţi că Boc a înţeles ce trebuia să înţeleagă ?

  33. 34 Ghita Bizonu' aprilie 4, 2012 la 9:55 pm

    Mi-a „placut” Preda. Cica e nevoie de o politica coerenta.
    De acord.
    Da nu inteleg ce mai cata intr-un partid care nu este in stare sa ofere asa ceva?!
    Ca eu as mai zice ca de la instalarea lu Boc ca premie nu mai avem guvern!!

  34. 35 lupi aprilie 4, 2012 la 10:07 pm

    @ A. N. – Sunt foarte nedumerit , chiar intrigat ca nu avetzi nimic de comentat referitor la enormitatzile debitate in diverse ocazii de stralucitul intelectual[ in realitate un bagabont la fel de mare ca si mentorul sau din deal] MRU. Daca va avea timp , adica va mai sta mult la guvern , asta-si va depasi maestrul in ticalosii. Nu-l lasatzi , la fel cum a fost lasat madarfackarul cotrocenist, sa prinda radacini , ca nu se va mai da dus , asemenea baselei .Asta chiar se vede in deal , urmas la tron !!!.

  35. 36 lupi aprilie 4, 2012 la 10:24 pm

    PS – L-atzi urmarit pe M.Badea ??. Eu , da !! . Golani . golani , bagabontzi !!!

  36. 37 Radu aprilie 4, 2012 la 10:49 pm

    @gura targului

    Cu tot respectul pentru AN, el nu mai poate fi piatra unghiulara a nici unei constructii politice. O piesa importanta, da, dar nu PM, sau presedinte de tara sau de partid. Ireversibilul s-a produs nu acum, sau cand a fost acuzat de DNA, ci cand a pierdut prezidentialele impreuna cu alegerile din propriul partid. Nu prea stiu multe exemple de personalitati politice care sa fi pierdut atat alegeri la nivel national cat si pe cele din prpriul partid si care sa fi revenit in prim-planul scenii politice.

  37. 38 blogideologic aprilie 5, 2012 la 3:37 am

    Maria Diana Popescu : „PERFUZII FALSE ŞI ŞOBOLANI / Ghemul începe să se deşire. Degeaba încearcă justiţia să pună lacăt la grajd după ce caii au fugit trăgînd după ei carele cu nestemate. Abia acum înţeleg ce făceau bufonii la curtea regală. Distrau curtenii şi abuzurile regelui treceau neobservate. „Staţi aproape pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi!”, vorba lui dd. Înainte de alegeri se vor petrece comédii de pomină în sînul Puterii. Măria e aceeaşi, pălăria s-a schimbat. Reprimenit cu flăcăi ’nalţi la stat şi scurţi la emisfere, Guvernul continuă în acelaşi elan „patriotic” „succesurile” vechii gărzi. Libertatea de sub jugul viciilor de care uzitează nestingherit mă face să cred că unor muşte căzute în mierea de la Curte le-ar sta bine să vadă soarele în dungi şi să ceară mai mult săpun pentru a-şi spăla faţa de mizerie. Aşa ar putea vedea pînă în Siberia unde, pe 25 martie 2012, s-a prăbuşit din spaţiu un vizitator uriaş, o calotă metalică de forma unei farfurii zburătoare, cîntărind circa 200 de kilograme şi cu o înălţime de doi metri. Singurul lucru care se ştie sigur, potrivit poliţiei ruse, este că nu se ştie nimic sigur. Nici gîndul de cotropire al lui Obama nu se ştie, dar există. Precum vedem, americanii se joacă pe cerul Rusiei şi al planetei, iar „potcovarul” oltean, cel cu „ciumpalacii”, nu-i nici el curat. Numele său apare într-un dosar de corupţie de la Bistriţa. Aşa virusaţi cum sînt, iată-i în posturi cheie, tocmai pentru că în rătăcirea lor sînt foarte uşor de manipulat. Îmi face o plăcere deosebită să reamintesc de Fuia, cel cu învăţămîntul de la distanţă. I-a luat centura neagră de sub ochi lui Funeriu şi, după declaraţia cu „organismul viu, care face ouă în continuare”, a comis-o iar: „pregătirea mea a fost continuă şi o continui în continuare. Dacă consider că mîine trebuie să merg undeva să studiez, plătesc şi merg şi studiez pe banii mei”. „Errare humanum est, sed perseverare diabolicum” (Seneca) – „Greşeala este omenească, dar a persevera este diabolic”. Adăugăm geniilor de mai sus pe „escu” de la dezvoltare şi turism, care, potrivit declaraţiilor sale, „va continua, edificarea edificiilor”. Alte măşti, aceeaşi piesă, tăvălesc în permanenţă verticalitatea. Onoarea aleşilor a ajuns cam frunză verde! Cum rămîne cu demnitatea românilor? Tot „nereperată”, vorba lui nenea Iancu. Mai putem vorbi despre reparaţii morale pentru popor, care să angajeze guvernanţii aflaţi în flagrantă culpă? La auzul muzicii „Hai frunză galbenă” a lui Baniciu – frunza verde a avut o revelaţie în legătură cu viitorul corolei şi brusc a dezertat de pe creanga subţire. Se spune că şobolanii părăsesc primii corabia care e gata să se scufunde. Odată ce bolovanul a alunecat pe costişă, avalanşa va mătura rozătoarele. În funcţie de cum va bate vîntul frunza-n dungă, orfanii rămaşi cu gura căscată vor face un pic de zarvă la televizor, vor aştepta cuminţi ordinele sau vor sări gardul de sîrmă ghimpată. Numai căpitanul nu se va duce la fund odată cu nava. Va fi salvat de flăcăi, deşi un căpitan trebuie să moară odată cu ea. S-au dezmeticit cam tîrziu. Credeau că sînt veşnici şi vor tăvăli la nesfîrşit poporul. E doar începutul! Şobolanii isteţi au părăsit în grup corabia, alţii vor fi prinşi în capcane sau nu-şi vor mai găsi nici un loc de ros şi le vor creşte colţi uriaşi. Nicio formaţiune nu va agrea degenerările speciei în „colanţi şi tocuri”, pe roaba care fură numărătoarea voturilor, sau papagali mustăcioşi şi croncănitori, precum cel de la Bistriţa. Vor fi carne de tun pentru tribunale. Precum deputatul-fugar, cu interviurile savuroase de pe plaiurile africane, adus într-un mod secretos în ţară, pe unde, de obicei, ies TIR-urile cu marfă din aeroportului Henri Coandă. Epopeea deputatului despre care se spune că a furat casele a sute de bătrîni, obligîndu-i cu japca să semneze, apoi fugind tocmai în Congo, umflă cu cîteva pagini abecedarul insectelor fără coloană vertebrală. Ieşirile preşedintelui la rampă indică faptul că este vorba despre cel mai slab scenariu al serviciilor secrete. Să ne amintim că şi-a început mandatul cu show-ul „Haissam şi jurnaliştii răpiţi”. De ce să nu-l încheie cu alt show, deloc credibil, scris de serviciile secrete, care habar n-au că în literatură o virgulă pusă aiurea poate schimba cursul frazei. Să recapitulăm: Ministerul Economiei, printr-un ingineraş bode, fost lider obscur de sindicat, proiectant de stîlpi de iluminat şi şanţuri cu cabluri de energie electrică, a scos la licitaţie cea mai mare exploatare de cupru din România şi una dintre cele mai mari din Europa, licitaţia fiind cîştigată de o firmă necunoscută din Canada, de unde vine şi investitorul de la Roşia Montană. Vladimir Putin alocă fonduri mari unui concurs naţional practicat pe vremea URSS, de tipul „Erou al muncii socialiste”, pentru premierea celor mai buni sudori, şoferi de camion, electricieni, mineri şi zidari. Foarte bine, atîta timp cît nu muncesc pentru capitalistul lacom, pentru străini, ci pentru poporul lor. Guvernatorul Băncii Naţionale de la noi iese tot mai des în public cu mănunchiul de false perfuzii şi se joacă de-a spînzurătoarea cu leul. Doamna care a înghesuit turismul într-o frunză verde de sute de mii de euro, copiată de pe internet, şi-a găsit loc în zahanaua poetului guraliv, zis disident. La Feuille verte, cu 40 de zile înainte de locale, simţind că îl arde în spate, a dat startul dezertărilor. Gunoaiele de prestigiu, adică cei cărora inima le-a dat ghes să se înfrupte din cămara ţării şi au fost dezechilibraţi de greutatea buzunarelor, sînt plimbaţi cu duba în văzul presei. Neam de neamul lor n-a visat să conducă ţara! De fapt să umbrească naţiunea. La fel cum Ministerul Culturii a mers prea departe cu un compromis, umbrind noul sediu al Bibliotecii Naţionale cu reclama unei firme de telefonie mobilă. Unde, în lume, se mai pun reclame pe monumente istorice? Modernizarea edificiului este lăudabilă. Însă plasarea ecranelor uriaşe cu brandul asiatic impietează asupra imaginii culturii noastre în lume. Un turist străin ar putea crede că în incintă funcţionează compania din reclamă, nu structurile patrimoniului spiritual român.” http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Perfuzii%20false%20si%20sobolani%20de%20MDP.htm

  38. 39 blogideologic aprilie 5, 2012 la 5:29 am

    Era unu’ pe-aici care lăuda „economia haosului” din Somalia, şi cerea cât mai puţină „intervenţie a statului” fie postmodern dintr-o Uniune, fie suveran-naţional. Pe mine şi pe colegul @Ghiţă, libertarianismul acestuia ne enerva la culme. Totuşi, citesc acum http://www.nytimes.com/2012/04/04/world/africa/somalis-embrace-hope-and-reconstruction-in-mogadishu.html?_r=1&scp=2&sq=mogadishu&st=cse despre progrese economice reale la Mogadiscio. Posibile datorită intervenţiei statelor şi forţelor Uniunii Africane. Articolul este de-a dreptul entuziast. Ştiam până acum că singura dezvoltare pozitivă adusă de haos a fost creşterea biodiversităţii în apele marine somaleze. Ei bine, prin ordinea adusă de mecanismele internaţionale se dezvoltă o economie somaleză fiziocrată bazată mai mult sau mai puţin pe Frutti di Mare. Investiţiile internaţionale curg, noua prosperitate a „omului mic” face vizibilă mulţumirea pe faţă. Cât va dura ? Poate nu mult.

  39. 40 ZOE, fii barbata ! aprilie 5, 2012 la 7:16 am

    @lupi,

    You are the best, congratulations !

  40. 41 ZOE, fii barbata ! aprilie 5, 2012 la 7:24 am

    @Ghita Bizonu,

    Ce cauta Preda ? Ce cauta orice fripturist.

  41. 42 Doru Coarna aprilie 5, 2012 la 7:43 am

    @ blogi,

    Somalia vrea sa devina paradis fiscal promitand la schimb lichidarea pirateriei, asa ca ma-ntelegi, au tot sprijinul caci nu au alta sursa de subzistenta…

  42. 43 eficientaenerg aprilie 5, 2012 la 8:28 am

    E posibil???-„Aseară, la România TV, Victor Ponta a declarat că fostul prim-ministru Adrian Năstase era de zece ori mai puțin arogant decât Mihai Răzvan Ungureanu.”

  43. 44 Ghita Bizonu' aprilie 5, 2012 la 8:43 am

    Cat traiesti inveti. De exemplu abia acusica am auzit de CODELCO : Corporación Nacional del Cobre de Chile or, in English, the National Copper Corporation of Chile) is the Chilean state owned copper mining company formed in 1976 from the foreign owned copper companies that were nationalised in 1971.
    It is currently the largest copper producing company in the world and produced 1.66 million tonnes of the metal in 2007, 11% of the world total.
    Codelco’s principal product is cathode copper. It is one of the world’s „foremost” molybdenum producers and produced 27,857 fine metric tons in 2007 and is a large producer of rhenium, of which Chile is the world’s largest producer.It also produces small amounts of gold and silver from refinery anode slimes, the residue from electro refining of copper.

    Pana acu eram in eroarea comuna cf careia Chile era marea dovada a adevarurilor liberalismului made in Chicago .. si ca ar fi privatizat tot, da absolut tot. Insa ciurpriza : chiar Augusto Pinochet de ocupatie dictator si sfatuti de Chicagp boys a dat un decfet in sensul ca CODELCO e bun , incusl unele privatizari de= ale lu Allende- cred ca faptu ca semna actu la 1 aprilie (1976) era doar o gluma cazona (sa vezi ce mutre o sa faca pe 3 aprilie!!!)

  44. 45 blogideologic aprilie 5, 2012 la 8:51 am

    Înţelegerea dintre Mihai Voicu şi Sorin Frunzăverde anunţă refacerea alianţei DA ? Îmi este evident că alianţa DA refăcută este îndreptată împotriva omului politic Adrian Năstase!

  45. 46 Ghita Bizonu' aprilie 5, 2012 la 9:06 am

    Si toNt despre stralucitu teleptual de la carma guvernului :
    în statul român educaţia e un dar, un cadou, o subvenţie zice asta ingrasat in sistemul de de daruri subventiinate de altii . Asta ma face sa ma intreb ce valoarea au studiile dansului , daca nu stie ca educatia a fost de la Alexandru Cuza incoa un domeniu in care Statu Roman a investit continuu .
    Da ma rog o fi si si asta „boier al mintii” si „creator de biblioteci” amator de Platon (repet Platon era aristocrat … nu membru la CC al UTC). De un se vede ca lupi este chiar fioarte bland cu … ei da parvenitu asta desgustori urmas spiritual a lu’ Scatiu Tanase!!!

  46. 47 MIHAELA aprilie 5, 2012 la 11:07 am

    @ AN
    Este prea fina ironia dvs. pentru a putea fi inteleasa de Boc!

  47. 48 MIHAELA aprilie 5, 2012 la 11:10 am

    @ Ghita Bizonu
    Dumneavoastra ati vrea ca cei din clasa politica sa se poarte la fel de magareste ca Basescu si altii ca el? La mitocanie sa se raspunda cu alta mitocanie?
    Nu cred ca va doriti acest lucru!

  48. 49 Ghita Bizonu' aprilie 5, 2012 la 12:03 pm

    MIHAELA

    din pacate cunosc foarte bine cum „gandesc” persoane ca dvoastra.
    Incep prin a proclama inalte standarde „morale” (printre care si cestia cu intoarce si celalat obraz) . Apoi ca sa nu se bage orefera sa nu aiba nici o opinie in privinta celor care transcede inaltelor standarde morale – de ex unu, sa zicem general Nutzu’ – injura pe X . Personale ca dvoastra ii cer lui X sa se comporte cu demnitate si sa nu observe ca asa e „intelctual” si asa se „poarta domnii” . Apoi cand Nutzu trece la scuioaturi sunt opripilate si de gest si de fpatul ca X arata asa ca un nesimtit cu scuipatu ala pe fata! in final cand Nuztu aplica il mod „elegabt” un sut acompaniat de niste consideratii „elevate” privind ascendenta materna a lu X .. una din trei:
    1) daca X in fine se hotaraste sa aplice una bucata de corectie lu Nutzu persoanele moral educate se arata indigante de reactia nedemna a lu X si se declara adepte ale manierelor elegante si non violente
    2) daca X protesteaza e un tampit ca un barbat adevarat nu ar tolera asa ceva!
    3) daca X se poarta „demn” atunci X este un mototil sau latceva de genu asta care primeste ce merita!! Ca numa un sesimtit sau mai rau poa suprta asa ceva!!

    Asa ca dvoastra deja considerati normal ca PDL istii sa se poarte cu se poarta insa nu va pasa ca o paere a electoratului va trage concluzai ca poa PDL are drepatate .. sau ca opricum nu are rost sa ii votezi .

    Asa si in cestiile politice : cand era vorba sa se inventeze un UNPR si sa se forteze racolarea orimarilor era dovada de inteligenta. Azi cand PDLeaua se destrama Bociolina iese sa tipa traseism si de ce USL ?!
    Asta imi aduce aminte ca ma fost „banat” pe Ziare.conm ptr ca la un comnetariu ca Baselu respecta femeia ca un ofirer ce este am adaugat cateva dintre dovezile de respect ale Pestinentialului incepand cu „recomadarile” catre Lavinia Sandru . Eu nu aveam limbaj potrivit otr ca citam pe mult respectuosul si galantu Prezidel!!!
    Sau in cazul „problema” al cainilor vagabonzi – nici un javorfil isteric care tipa despre marile valori ale civilizatiei europene nu a zis nimic despre luptele ce caini din Romania (in tarile zise civilizate s-a renunatat la asa ceva .. )
    Sau in cazul prostitutiei fortate. Nici o „feminista” infocata (pana la isterie sau nebunie) . nici un”feminist” (exista si cativa din astia!!) specializat in „studii de gen” care denunta naiba stie ce nu a zis nimic, nu a protestat cativa ani in urma cand lucrurile o luasera ranza prin Romania (rapiri , violuri repetate si violente ca sa conditioneze „marfa” ca sa accoete prostitutia , bazari de femei ptr prostitutie) TOATA aceasta gasca dezgustatoare zicea „sclavie sexuala” ca sa scuze ce ajunsesera sa refuze unii proprietari de sclavi romani (sec III-IV apare caluze „ne se prostitur” )

    De fapt cei ca dvoastra sunt avocatii lasi -sau interesati ai – ai violentei. Acceptati actul prim de violenta insa condamnati retalierea . Adica impartiti lumea in cei-care-au-dreptul-sa si victimile lor . (Asa si in cazul prostitutiei fortate : femeile accepta ca unele dintre ele sa devina victime – o merita! e o aia! asa ii trebuie!!! – ptr c a nu este asa, unii mai „virili” sa fie satisfacuti ca sa nu fie siliti sa se dedea la violuri aleatoare!!).

    Concluzia este ca cei ca dvoastra opereaza in sensul unei stratificari sociale intr-o patura predatoare cu „merite” cel putin discutabile (intimodare, inselatorie, impertineneta , coruptie samd) si o masa „amorfa” care trebuie sa acepte .

    A da si sa nu uita, In final cei ca dvoastra pusi in fata esecului evident al ideilor lor intreaba lacrimos: da de ce m-ai ascultat? Nu ar fi mai bine sa renunatati la a mai da sfaturi? Sau sa le dati celor care le merita *(Udrea, MRU, Preda, Vaconchsi. si nu in ultimu rand l;ui Ba’ Sese Ku )?!

    Ptr restu:D’aia io zic ca ne conduc babuinii

  49. 50 blogideologic aprilie 5, 2012 la 12:08 pm

    @ MIHAELA
    Recitiţi, vă rog, textul colegului @ Ghita Bizonu’ din
    aprilie 5, 2012 la 9:06 am. Este dens şi subtil.

  50. 51 MIHAELA aprilie 5, 2012 la 1:32 pm

    @ Ghita Bizonu
    Nu sunt adepta intoarcerii celuilalt obraz, dar din cand in cand un pic de normalitate nu strica. Altfel, nu sunt cu nimic mai breji decat ceilalti!
    Nu inteleg insa de ce atatea jigniri. Asta ma face sa cred ca va place intr-adevar un limbaj suburban, mai ales in politica.
    Cat despre dat sfaturi, nu poate fi vorba, nu a fost deloc uin intentia mea sa va dau vre-un sfat; acum insa chiar va dau unul: inainte de a posta comentariul, mai cititi-l o data, este prea plin de greseli, ceea ce il face cam dificil de citit.

    @ blogideologic
    L-am recitit.

  51. 52 blogideologic aprilie 5, 2012 la 3:11 pm

    @ MIHAELA
    Ce interese reprezinţi tu aici de fapt ?

  52. 53 MIHAELA aprilie 5, 2012 la 5:47 pm

    @ blogideologic
    Interesele mele de simpatizant PSD (din ’90 – sub toate denumirile sale) si nu-mi voi schimba optiunea si nici aprecierea fata de Ponta.
    Sper ca am voie!

  53. 54 blogideologic aprilie 5, 2012 la 10:19 pm

    @ MIHAELA spune : „Nu inteleg insa de ce atatea jigniri. Asta ma face sa cred ca va place intr-adevar un limbaj suburban, mai ales in politica. Cat despre dat sfaturi[…]inainte de a posta comentariul, mai cititi-l o data, este prea plin de greseli, ceea ce il face cam dificil de citit.”
    Care „limbaj suburban” ? Deja ăsta-i derapaj de limbaj din partea ta ! Prezintă imediat scuze, dragă @ MIHAELA ! Comentariul lui Ghiţă nu-i dificil de citit. Este dificil pentru tine să-l înţelegi ! Nu-i însă vina lui Ghiţă.

  54. 55 MIHAELA aprilie 6, 2012 la 6:58 am

    @ blogideologic
    Sunteti avocatul d-lui Ghita Bizonu?
    Daca nu va plac ideile mele, ignorati-ma d-le „blogideologic”!
    Si ar fi de preferat sa nu ma mai tutuiti.

  55. 56 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2012 la 7:20 am

    MIHAELA

    cu ce v-am jignit ? Pe dvoastra personal.
    Daca in materiali; incriunat a fost ceva jignitor acelea sunt citatele din MRU.
    Ca adevarul este ca Ponta s-a comportat prosteste , ca un tont. Ca ci un singir lucur era de ajuns : sa zica clar si raspicat „guvernul Ungureanu nu ste decat expresia vointei personale de putere a unui singur individ care incalca toate principiile parlamentare europene si MRU se face complice . Ca prieten nu pot decat sal atentionez pe MRU ca se expune oprobiului public si, eventual urmarilor legale!!!”. Ferm . Fara glumite. Caci , daca el personal este liber sa se lase tapat de amicul sau este una, insa in calitate de sef de partid nu are voie sa isi lase partidul „tapat”.
    In rest militez ptr dreptul omului onest de a zice escrocului – escroc si tontului tont..

    Si mia am o nelamurire ? Cand v-am dat eu sfaturi ?! Dimpotriva dvoastra imi dati sfaturi ..

    Imi cer scuze ptr greseli care se datoreaza in mare parte „reformei” serviciilor medicale si „succeselor” privatizarii industriei farmaceutice romane!! (sunt si sechele a 2 sau 3 pusee de tensiune )

  56. 57 MIHAELA aprilie 6, 2012 la 10:13 am

    @ Ghita Bizonu
    De unde ati dedus in comentariul meu faptul ca va reprosez ca imi dati sfaturi?
    „Cat despre dat sfaturi, nu poate fi vorba,nu a fost deloc in intentia mea sa va dau vreun sfat…” – acesta era inceputul celui de-al doilea paragraf din comentariul meu si se referea la (citez din comentariul dvs) „Nu ar fi mai bine sa renuntati la a mai da sfaturi?”
    Deci, cine si cui a dat sfaturi? Intrebarea este retorica, nu ma intereseaza raspunsul dvs,

  57. 58 gg aprilie 9, 2012 la 4:32 am

    Epic. Oricum, este interesanta optica instantei de a conferi unei probabilitati valoare de cutuma. Este interesant pentru ca, dupa cum ati remarcat si dvs., cutuma avand putere de lege, trebuie respectata. Deci, Boc, daca nu candideaza, incalca legea.


  1. 1 Dezintegrarea. Efectul Frunzaverde « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 4, 2012 la 5:15 pm
  2. 2 A 83-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe aprilie 4, 2012 la 6:30 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!