Din 2004, Basescu a indatorat fiecare roman cu 3570 euro

In 2004, cand am parasit guvernarea, datoria pe fiecare locuitor era de 1000 euro. In 7 ani, Basescu a dus-o la 4570 euro. Datoria fiecarui roman a crescut deci, in regimul Basescu de 4,5 ori. 

Nu ar fi normal ca Basescu sa ne spuna ce a facut cu toti acesti bani?

Mai grav este faptul  ca daca ne uitam la cifrele din buget, vedem ca profiturile plus veniturile generate de un roman sunt, in medie, de 2000 euro – ceea ce inseamna ca un roman are capacitatea de a plati in medie doar 43% din datoria ce-i  „revine”. Pentru restul trebuie sa se imprumute in continuare…

PS In 2011, am platit 6 milioane euro pe zi numai dobanzi la datorie. In 2012, vom plati 2,2 miliarde euro numai dobanzi (6,2 milioane euro/zi).

„Sa traiti bine!”

119 Răspunsuri to “Din 2004, Basescu a indatorat fiecare roman cu 3570 euro”


  1. 1 Andrei Lazar februarie 3, 2012 la 10:20 am

    si o sa ne mai ingroape putin. pt ca el si Guvernul lui fac dupa cum doresc, si apoi spun ca s-au consultat cu cetatenii si ca asta si-au dorit cei din urma.

  2. 2 Marcus februarie 3, 2012 la 10:48 am

    In Memoriam “Spike, O Minune De Catel”

    Scriu. Si Plang. Plang. Si Scriu. In aceasta dimineata, la ora 04.00, fata mea cea mica a intrat la noi in camera, purtand pe brate, infasurat intr-o paturica corpul inca cald, dar inert al celui care mai bine de cinci ani de zile mi-a fost cel mai apropiat si devotat prieten, catelul care, crescut de mine de la cateva saptamani, vedea in mine si mama si tata si frate si prieten si stapan si tot ce vreti dvs. , stimati cititori ai acestor randuri. Imi amintesc cum mic fiind, si dormind cu mine in pat (desi avea cosuletul lui pe care si-l umpluse cu jucarii pe care mai tarziu le invatase pe fiecare in parte, recunoscandu-le si aducandu-le doar cand le pronuntai numele), in timpul noptii ma trezeam cu el la urechea mea al carei lob il lua in gurita, in lipsa de san matern probabil. Am avut catei in casa de cand ma stiu si pe toti i-am iubit, insa pentru Spike am avut si am inca, desi s-a stins plapand ca o lumanare de pom de iarna, asta dupa ce timp de trei nopti s-a luptat saracutul vitejeste si cumplit pentru fiecare picatura de viata data de la Dumnezeu, un sentiment inefabil ce nu poate fi acoperit cu ajutorul catorva cuvinte potrivite pe o tastatura de calculator.
    Intr-o lume adusa de politicienii de la Putere la stadiul in care adevaratele valori au fost inlocuite de un manelism pe langa care cuvinte ca altruism, prietenie, devotament, cinste etc par desuete si golite de continutul lor semantic, facand loc de cinste grobianismului, derbedeismului, arivismului desantat, goanei dupa bani obtinuti prin orice mijloace, sentimentele curate ale unui animalut de companie fata de stapanii sai par a lua locul unei flori rare rasarita intr-o parloaga plina de maracini.
    Sunt convins ca se vor gasi destui care vor rade de cele scrise de mine, oameni carora le doresc insa sa traiasca experienta prieteniei curate stabilita intre un catel si stapanul sau.
    Ma opresc aici deoarece amaraciunea este prea mare si rana prea proaspata pentru a putea sa continui, dar ma opresc cu speranta ca animalutul meu a ajuns deja intr-o lume mai buna in care-si va gasi un stapan ce sa nu stea cu sufletul la gura de frica unui guvern care, fie ca i-ar impozita dreptul de a tine un animal de companie, fie i-ar reduce ratia de hrana a acestuia cu 25%, urcand si TVA-ul pentru oasele destinate catelului la cota maxima.
    Adio, cutu meu drag!

    Spike, O Minune de Catel

    Motto:

    Redau, pentru cei care n-au citit inca, textul in care descriam motivele pentru care consider ca pekinezul meu este o minune de catel, text care constituie baza relatarii din Spike O Minune de Catel !

    “De cind ma stiu, desi pe vremea comunismului era privit si dezavuat ca obicei burghez, am avut tot timpul in casa cate un catel ca animal de companie, mereu pekinez.
    Acum am doi, o catelusa care a imbatranit saracuta, are 15 ani si pe care trebuie s-o transportam noi si o zvarluga de catel, Spike, extraordinar de jucaus si de departe cel mai inteligent catel pe care l-am avut de-a lungul timpului.
    Faptul ca de cand avea doar trei saptamini, am avut in permanenta grija de el si ca prin natura faptelor rostuite de Dumnezeu, ne petrecem tot timpul impreuna, a creat intre noi o legatura speciala in care ‘mnealui vede in mine si mama si tata si frate si companion de joaca.
    In programul nostru zilnic diminetile sint dedicate computerului, la care scriu, fapt care ma tine departe de noutatile prezentate de buletinele informative prezentate de posturile tv.
    Fiind totusi pasionat si amuzat de circul politic de la noi din tara m-am gindit sa ma folosesc de inteligenta micului meu tovaras de viata si sa-l invat (deoarece televizorul este in alta camera) sa ma anunte cind pe ecran apare vreo personalitate politica dimboviteana.
    Numai ca rezultatele acestui exercitiu mi-au intrecut cu mult asteptarile.
    Amicul meu, nu numai ca recunoaste personajele respective, dar reactioneaza diferit la vederea lor.
    Astfel, atunci cind la televizor apare Boc, Spike se repede disperat la castronul cu mincare si latra furios in apararea oaselor ce asteapta cuminti sa fie mancate.
    Atunci cind vine la mine in camera si incepe sa se invarta cu viteza incercind sa se muste de coada, stiu ca la televizor este recital Mircea Geoana.
    Probleme mari am insa in momentul aparitiei lui Vadim Tudor, moment in care Spike incepe sa latre ca un apucat, cu spume la gura, motiv de cearta cu vecinii. Nu se potoleste decat daca ii dau ceai de tei sau, atunci cind discursul lui Vadim devine apocaliptic, un sfert de pastila de Distonocalm.
    Dar cel mai mult ii place de Elena Udrea, sint momentele lui de relaxare cand, dupa ce latra vesel de vreo doua-trei ori, dand fericit din codita, se aseaza apoi pe posterior si incepe sa-si faca toaleta organelor intime cu limbuta pina cand isi genereaza (rog sa fiu scuzat!) o frumusete de erectie adolescentina.
    La Patapievici si Pora, desi de regula isi face necesitatile afara, vine langa mine si dupa ce isi ridica piciorusul, uda la radacina scaunul pe care stau la computer.
    Preferatul lui este insa Liiceanu, la care dupa ce casca de citeva ori, da cu labuta in telecomanda, stinge televizorul si se pune pe un sforait de il aud din cealalta camera.
    Ion Iliescu ii genereaza o stare de melancolie blegoasa din care isi revine numai la aparitia Elenei Udrea.
    La Elena Basescu, vine linga mine, se ridica pe piciorusele din spate si latra balbiit.
    Mai grav este insa cu tatal Elenei pe care cind il vede si il aude vorbind, isi baga brusc coada intre picioare, incepe sa schelalaie a frica si prevestiri rele, o ia la fuga si nu se opreste decat la mine in brate, unde asteapta protectie si mangaiere.
    Aparitia lui Stolojan il detremina sa vina linga mine, sa scrisneasca din dinti si sa maraie infundat.
    In timp ce la Adriean Videanu latra a paguba, aparitia lui Marean Vanghelie consfiinteste numarul lui de excelenta in care, in loc sa latre, miauna.
    In acelasi registru se inscrie si metamorfoza de geniu suferita in cazul lui Jiji Becali, moment in care vecinul de jos ma suna si ma intreaba daca mi-am cumparat cumva caine ciobanesc mioritic.
    Deocamdata acestea sint VIP-urile politichiei si “societatii” noastre civile, care-l intereseaza si starnesc pe Spike, catelul minune.
    Asteptam amindoi cu nerabdare rezultatul “realegerilor prezidentiale” (puschea pe limba mea!), pentru a putea trece la faza superioara a acestrui program de instruire, si anume latratul pe muteste.

  3. 3 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 10:50 am

    Iata o noua „pleascä” pentru televiziuni si sigur pentru deturnarea subiectului cel mai arzator la ordinea zilei, arhicunoscut de toata lumea…
    S.O. Vântu, condamnat la 6 luni de închisoare cu executare !
    O noua aroganta, sau ce ?!

  4. 4 Dragos februarie 3, 2012 la 10:52 am

    o clipa o clipa o clipa, stati asa, pai haidem sa comparam mere cu mere si pere cu pere: adica prim ministru cu prim ministru si presedinte cu presedinte, deci la mere sa-i bagam pe prim ministrii Nastase, Tariceanu si Boc, iar la pere pe presedintii Basescu si Iliescu.
    deci, cu cat a indatorat Tariceanu fiecare roman ? dar Curtea Constitutionala ?

  5. 5 contele februarie 3, 2012 la 10:57 am

    @ florin m.
    @ Radu I

    „ Şi totuşi, unde începe justiţia?” Mă omori, camarade florin m…o subtilă fandare şi…touche!, noroc că suntem la antrenament şi purtăm pieptar.

    Justiţia, în principiu, n-ar trebui să înceapă de undeva anume. În România, cazul nostru, justiţia se vrea a fi începută cu ceilalţi. Justiţia, cea legată la ochi, care-ar trebui să fie atât de obiectivă, a devenit foarte subiectivă. Am scris articolul acela de pe blog ştiind de la început că nu va fi rotund, complet, că voi dezamăgi pe toată lumea, ambele tabere, pentru că fiecare vrea o concluzie clară: este un proces politic sau nu. Adică o făcătură sau nu. Spiritele sunt încinse mai tare ca niciodată: eşti cu Adrian Năstase sau nu! Refuz să fac parte dintr-o tabără sau alta. Sunt un cetăţean care încearcă să ţină ochii deschişi, nu am un pat al lui Procust, nu sunt Judecător, nu sunt în posesia Adevărului. Nu fac decât să constat, uneori poate cu prea multă subiectivitate sau patos. Încerc să fiu un Observator, ca şi colega noastră. Spre deosebire de multă lume eu nu prea am răspunsuri definitive şi irevocabile. În schimb am întrebări, nelămuriri de nespecialist în ale politicii şi ale dreptului. De exemplu:
    1. Înţeleg că un judecător din completul de trei a fost consilier la DNA iar altul este coleg de facultate cu Adrian Năstase. Vor putea aceştia să fie subiectivi în judecată?
    2. Chiar şi in condiţiile în care nu au fost recuzaţi, în mod normal, fiind în România, ar fi trebuit ca ei singuri să refuze să fie în complet pentru a nu plana bănuieli de nesinceritate asupra verdictului.
    3. În această lume a Justiţiei sunt reguli, cutume, norme, legi, vocabular, interpretări care scapă unei persoane neavizate cum sunt eu. Pur şi simplu vorbesc altă limbă. Vorba „a muri cu dreptatea în mână” nu cred că se referă numai la injustiţie ci, cred eu, şi la faptul că tu practic poţi să ai dreptate, dar teoretic nu. Poate fi şi invers. Un paradox. Un avocat şi un procuror pot broda pe o temă dată la nesfârşit iar soluţiile date pot fi surprinzătoare. Nu mai departe mă uitam azi la motivarea din cazul lui Becali unde acţiunea de sechestrare de persoană s-a tranformat într-o acţiune educativă, moralizatoare, creştină aproape, unde Becali, ca un păstor pios, a strâns turma rătăcitoare ( cea care-i furase maşina) pentru a le ţine o prelegere despre virtuţile muncii cinstite. Mie mi se pare doar un abuz de putere al Oierului Naţional dar asta este părerea mea şi nu cea a Justiţiei.
    Vreau să spun că Judecătorii stabilesc vinovăţia dlui Năstase în raport cu nişte legi şi interpretări de care eu n-am habar. Cum pot spune eu, în acest caz , dacă din punct de vedere strict juridic, acesta este vinovat? Nu pot şi nu este treaba mea. În schimb, eu, contele, simplu spectator în această dramă consider că domnul Năstase este vinovat moral, ca şi predecesorii şi succesorii săi de altfel, de acceptarea tacită a unui sistem imoral de strângere a fondurilor . Nu spun ilegală pentru că, repet, nu am studii juridice şi orice avocat mi-ar demonstra că greşesc. Dar dacă spun imorală tot baroul ar vorbi degeaba pentru că nu este în obiectul lor. În acelaşi timp, când spun că TOŢI candidaţii la Preşedinţie şi aproape toţi parlamentarii sunt vinovaţi moral de acceptarea tacită a acestui sistem , nu greşesc.
    4.. Pe de altă parte, mie, ca simplu cetăţean, mi se spune că trebuie să am încredere în justiţie. O axiomă. Domnul Năstase îmi spune că nu se poate avea încredere în justiţie. Iar nu înţeleg.
    5. Care ar trebui să fie momentul To al justiţiei? Habar n-am. Dar am o nelămurie: momentul To al Justiţiei trebuie să coincidă neapărat cu condamnarea lui Adrian Năstase? Vreau să spun că un act de justiţie poate să însemne şi o condamnare şi o eliberare, ambele sunt faţete ale justiţiei. S-ar putea ca noi, românii, după atâtea „nevinovăţii” juridice văzute la marii granguri să avem o aşa mare dorinţă de dreptate încât să considerăm că un moment al adevărului, momentul To, l-ar reprezenta condamnarea unei personalităţi, în cazul nostru, un fost prim ministru.
    Cum spuneam, nu ştiu să-ţi răspund la întrebare, mai degrabă cred că le-am încurcat şi mai tare.
    În final, spun cum ai spus şi tu, sper ca dul Năstase să-şi demonstreze nevinovăţia la tribunal, arătând că nu a încălcat LEGILE în vigoare.
    Din punctul meu de vedere, un simplu cetăţean al acestei ţări, dumnealui a greşit şi părerea asta nu mi-o poate schimba nici un tribunal.
    Şi ca să fac puţină paradă de cultură ( să trăiască goagălul!!) ţin să-ţi certific faptul că şi eu sunt de acord cu citatul „Fiat justitia, pereat mundus”. Dar doar în condiţiile în care justiţia înseamnă cu adevărat dreptate.

  6. 6 Victor V. februarie 3, 2012 la 11:05 am

    @ Adrian Năstase

    Din „Viziunea Economică a Uniunii Social Liberale” am văzut că principala responsabilitate în creșterea datoriei externe a României aparține guvernului PNL, susținut (tacit) de PSD. Este incorect, după părerea mea să-l acuzați pe președintele României de lucruri ce nu le-a putut controla. Mă refer la creșterea datoriei în plin boom economic (2005-2008).

    Creșterea datoriei în perioada de criză (împrumutul preventiv la FMI), a fost un lucru necesar, pentru a evita tragediile întâmplate în Grecia și Ungaria.

    Cred că de data aceasta îi ridicați mingi la fileu lui Traian Băsescu.

    PS: Sunt de acord că TB este un președinte catastrofal. Însă pare destul de competent ca prim-ministru. Vă gândiți la acest lucru pentru momentul când veți ajunge președintele României?

  7. 7 florin m. februarie 3, 2012 la 11:09 am

    Nu prea este corect ce spuneti, din mai multe puncte de vedere.

    S-ar zice ca tara asta nu mai are pe nimeni la conducerea ei, cu exceptia lui Basescu. Asa sa fie? O astfel de abordare simplista e poate credibila pe OTV, dar intr-un dialog adevarat ar trebui lasata de-o parte.

    Apoi, daca vorbim de datoria PUBLICA, care este creata de catre Guvern, evolutia ei este urmatoarea, ca procent din GDP:

    2004- 23,6%, 2005- 20,3%, 2006 – 21,4%, 2007- 13%, 2008- 14,7%, 2009-24%, 2010-34,8%

    Se observa ca, cel putin in termeni relativi, datoria publica a avut o evolutie initial in scadere din 2004-2007, iar ulterior una crescatoare. Nici datele absolute nu par corecte, datoria publica a Romaniei nu este de 100 miliarde EUR, cum sugereaza cifrele postate.

    Inainte de orice, astfel de date nu sunt relevante scoase din context. Evolutia globala a economiilor are un rol major, Impactul unor anume politici guvernamentale nu este instantaneu, etc. Franta si Germania au avut o evolutie asemanatoare, de exemplu, cu o puternica crestere a datoriei publice intre 2007-2010. Nu mai vorbesc de economii mai slabe.

    Nu vreau sa spun ca este o evolutie pozitiva, sau ca aceste cifre nu ar trebui explicate. Dimpotriva. Dar modul de abordare din aceasta postare este atat de partinic si subiectiv, incat din punctul meu de vedere isi rateaza tinta analitica, daca a existat vreuna.

  8. 8 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 11:09 am

    Ceea ce ma scârbeste pe mine, este ca desi Antena 3 – pentru ca ea este singura televiziune libera (cel putin asa se considera) desi stie foarte clar ca toate aceste momeli sunt aruncate, numai si numai pentru schimbarea subiectului principal care preocupa pe toata lumea si anume: ” cum sa facem sa scapam de astia” ; ei bine aceasta, o sa ma exprim vulgar, dar asa merita, pune botul ! Astfel începe sa disece o „stiruta” de diminieata pâna seara si în dimineata zilei urmatoare, ne toaca marunt, marunt cu ea
    pâna ne sar capacele si face jocul perfidei puteri, departându-se iar si iar
    de la subiectul cel mai arzator. Asta, scoate din sarite pe orice om normal si îl trimite cu gândul la a-se îndoi ca cei de acolo sunt zdraveni la cap, sau si mai rau, daca nu cumva si Antena 3 începe sa fie „cumparata” bucata cu bucata, de tagma jefuitorilor !

  9. 9 Doru Coarna februarie 3, 2012 la 11:17 am

    Sa ne intelegem, datoria respectiva are trei componente, creditul ala de 20 mld euro, imprumuturile de zi cu zi contractate de Min. Finantelor plus creantele in vigoare ca urmare a emiterii de bonduri, bonuri, etc.

    Noi nu cunoastem decat cuantumul creditului de la FMI,BM si BE. Restul sumelor trebuie sa le luam de bune asa cum ne sunt prezentate prin ricoseu, adica doar la cat a adus regimul datoria per capita.

    Din cate se cunoaste, bancile au obiceiul sa acorde niste bonificatii celui care contracteaza credite mari, si aici ar trebui sa ne intrebam daca Romania chiar a avut nevoie de bani, daca a fost un ordin prin care Romania sa ia bani cu imprumut si apoi sa-i faca sa ajunga la bancile straine, sau aceste credite s-au contractat doar de dragul bonificatiilor bancare.
    Eu cred ca s-a creat un grup de interese strain de interesele Romaniei si desfasurat cu mana de dictator de Basescu, prin care s-au desfasurat cele trei variante simultan, adica s-au refinantat bancile straine, s-au luat bonificatii, s-au creat surse de venit pt FMI, BM si BE in viitor, dar s-a pus si tara intr-o situatie defensiva astfel incat orice relansare economica sa fie imposibila si sa fie nevoita sa-si puna la bataie ultimele resurse, companii si bogatii le care le mai are motivandu-se ca banii au mers in pensii si salarii (???) si trebuie dati inapoi din vanzari, concesionari, privatizari, etc.

    Asta se numeste oricum, de la subminare la tradare sau inalta tradare, dar trebuie aflat cum au stat lucrurile in realitate. Daca-i asa, este extrem de grav, sau altfel spus mai grav nu se poate.

    Dar, o rata anuala de 2.2 mld euro, la dobanda medie de 5% pe un termen mediu de 10 ani inseamna grosso-modo un imprumut total mediu echivalent de circa 15 mld euro, adica atentie! Aceste cifre vizeaza doar imprumutul efectiv de la FMI,BM si BE, si NU creditele zilnice contractate de Finante plus celelalte emisii de bonduri! Deci situatia este cu mult mai grava deoarece cele 6.2 mil. euro pe zi sunt de fapt cam 14 tinand cont de ponderea acestora in datoria externa a Romaniei.

    Basescu este optimist, crede ca acesti bani se pot plati, dar nu stie ca limita de creditare acordata de orice banca se calculeaza tot optimist din interesul de a plasa cat mai mult capital, deci Romania este absolut depasita in capacitatea sa de returnare… Concluzia e ca tara iese la mezat cat de curand, si pt asta trebuie sa-i multumim acestui regim ca ne va scapa astfel complet de griji, definitiv. Intr-un final „afacerea Romania” va apartine unei singure firme, ceva ce numai state de prin America Latina si Africa au cunoscut, cu consecinta unor lupte de strada sau razboie civile intre tot felul de factiuni partizane cu diverse forte antinationale, interminabile.

    Dar la ora aia Basescu si ai lui vor fi departe…

  10. 10 florin m. februarie 3, 2012 la 11:27 am

    Off topic

    „Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, potrivit RTV. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Capitalei. Ion Ilie Cezar, judecat in acelasi dosar, a fost condamnat la cinci luni de inchisoare, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1, citate de Mediafax.”

    de pe hotnews.

  11. 11 contele februarie 3, 2012 la 12:18 pm

    Adrian Năstase

    De ce nu puneţi la anumite articole, cum este şi cel de faţă, menţiunea: pentru uz propriu, a nu se citi decât de talibanii USL?!
    C-aşa mă enervează când un om deştept ca dumneavoastră face manipulare de două parale…Chestii de ăstea aştept să le scrie Olguţa Vasilescu, Dan Diaconescu, Vadim, Gâdea nu fostul prim ministru al României.

  12. 12 Socrate februarie 3, 2012 la 12:18 pm

    Gazda noastra este prea modesta si prea eleganta. Spun ca este eleganta, intrucat nu i-a adus la cunostiinta numitului TB ca indicatorul unanim acceptat este datoria publica totala, si nu datoria externa. Numitul TB a obtinut cifra de 4570 Eur/cap de locuitor saracit impartind datoria externa totala de 96.7 miliarde Eur ( din care 22 miliarde Eur datoria publica externa. ) la numarul de locuitori.
    Daca luam in consideratie datoria publica totala, in 2004 guvernul Adrian Nastase a lasat o datorie publica de 14.07 miliarde de Euro ( sub 700 Eur pe cap de locuitor ). In 2008 guvernul Tariceanu a lasat o datorie publica de 27.5 miliarde Eur. In Octombrie 2011, dupa nici trei ani de guvernare portocalie, Romania a avut o datorie publica de 48.9 miliarde de Eur !!!! ( aproape de 40% din PIB, sau 2400 Euro pe cap de locuitor saracit ).
    Numitul TB ar trebui sa ne explice ce a facut cu 22.4 miliarde de Eur in mai putin de trei ani.
    Cifrele de mai sus sunt avansate de Ziarul Financiar
    http://www.zf.ro/eveniment/datoria-publica-creste-necontenit-ce-crestere-economica-trebuie-sa-avem-astfel-incat-sa-nu-fim-sufocati-in-urmatorii-5-ani-9197369

  13. 13 Marcus februarie 3, 2012 la 12:27 pm

    @Domnule Nastase: Pai, chiombalau’ ne spunea acum vreo doua zile ca suntem datori cu patru mii si ceva de euro per capita de fraioer votant si urmasii lui :), a mai scazut cumva datoria in cateva zile?
    Sa fiti iubit
    marcus

  14. 14 blogideologic februarie 3, 2012 la 12:35 pm

    @ Marcus
    Îmi pare foarte rău. Ştiu ce înseamnă.

  15. 15 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 1:14 pm

    @Marcus,
    Îmi pare tare rau de ceea ce s-a întâmplat cu catelusul tau si sa stii ca am plâns, citind rândurile tale !
    Nici nu stiu ce sa-ti spun, ca sa-ti treaca tristetea !

  16. 16 Ovidiu februarie 3, 2012 la 1:21 pm

    „Datoria fiecarui roman a crescut deci, in regimul Basescu de 4,5 ori”

    D-le Nastase, datoria externa a Romaniei e formata in principal (70%) din datoria sectorului privat si NU celui de stat.
    Ea s-a format in anii dinaintea crizei, in perioda „boom”-ului economic 2004-2008, datorita impumuturilor externe ale corporatiilor private si bancare si NU ale statului (nu ale guvernul Tariceanu si ale lui Basescu).

    Acum statul roman se imprumuta (IMF 2009- 20 miliadre euro si restul pana acum 2012) pentru preveni ca intreaga economie sa intre in haos (prin consecintele ei falimentul economiei private inseaman ca intrega tara o ia la vale).

    Dar chiar si asa, cu aceste imprumuturi de stat si crestere in datoriei stat menita sa plateasca pentru greselile economiei private romanesti, datoria de stat a RO raportat la GDP e in continuare mica (cea mai mica din EU alaturi de cea a Bulgariei) in schimb cea privata ramane foarte mare.

    Poate singura solutie e reforma fiscala si reducerea evaziunii fiscale (30% din GDP !).

  17. 17 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 1:25 pm

    @Doru Coarna,

    Sper, ca la ora aia cum spui tu, el si ai lui sa fie în fundul Iadului !

  18. 18 Vasile, februarie 3, 2012 la 1:50 pm

    Dragos din nou are dreptate Marcus!

    Imi pare rau dar sunteti lipsit de orice logica.
    In mod sigur daca comparam merele intre ele unul stricat din care mai poti coace o placinta si pentru amarasteni si un mar putred din care nici alcool nu mai poti obtine ca sa aibe seful dumitale rezerve , atunci mai bine taci.
    Daca comparam cifrele reale adica nu acelea fabricate de Basescu & Co. adica datoria reala atunci domnule pe vremea lui Tariceanu se traia
    cit de cit omeneste in relatie directa cu datoria acumulata.
    Datoriile scadente ale tarii acei peste 3700 de euro pe cap de roman provin din imprumuturile facute de Traian Boc fara ca eu sa fiu consultat in vre-un fel, si eu precum vedeti sunt reprezentat de peste 70% din romani.
    Acum este evident ca nivelul de viata nu se mai raporteaza la sintagma „omeneste” ci la un nivel de trai echivalent cu cel al câinilor comunitari , un nivel de viata care a obligat categorii de oameni sa se prostitueze cum este cazul unor colegi de aici, sa comita infractiuni la un nivel alarmant , un nivel de viata care a bagat in pamant inainte de termen o multime de oameni care probabil acum sunt mai fericiti decit aceia care mai traiesc.
    Dumneata alaturi de cei care incearca sa rescrie istoria sa o faca ca un clitoris acoperit de o frunza ,sunteti cel putin complici la aceasta crima care ia forma unui genocid!

  19. 19 Marcus februarie 3, 2012 la 1:54 pm

    @Zoe, Blogideologic: va multumesc1
    sa fiti iubiti
    marcus

  20. 20 Vasile, februarie 3, 2012 la 2:06 pm

    Contele face un comentari, hai sa-l denumesc nepotrivit , sau hai sa fiu sincer si direct mizerabil !

    Ma vad obligat fara sa-l pup in fund pe Nastase sa-i reamintesc contelui ca
    este vorba de o datorie a mea si a altuia ca mine, dar in nici un caz a talibanilor ,care au furat si jefuit tara in perioada Basescu cu suma pe care noi acum avem obligatia sa o returnam.
    Sunt de altfel sigur ca pentru oricare taliban o suma intre 10 mii si 1 milion euro , nu este asa de mare incit sa nu o poata returna!
    Acum faptul ca Nastase va arata cu degetul pe aceia care ar trebui nu numai sa citeasca dar si sa inteleaga cite ceva este o chestie laudabila,atata timp cit persoana care afirma aceste lucruri nu este o persoana duplicitara precum aproape toti indivizii enumerati de dumneata , cu exceptia oamenilor din mass media sinceri ,care critica puterea!
    In capul dumitasle este o vajaiala continua , dumneavoastra nu intelegeti ca intr-un sistem democratic puterea trebuie criticata chiar daca aparent ar redescoperi cornul abundentei!

  21. 21 contele februarie 3, 2012 la 2:07 pm

    @ Marcus,

    Părerea mea este că de mult timp nu mai scrii ceva interesant. Nu pentru că n-ai avea ceva talent ci pentru că insişti pe aceleaşi teme răsuflate, scrise în acelaşi stil care, pe mine, te asigur că au ajuns să mă plictisească de moarte. Cu această dezvăluire îmi dau seama că mă expun, numai de-a dracu o să scrii în continuare la fel, doar doar m-oi îmbolnăvi de cap. În fine, e riscul meu.
    În sfârşit am putut citi şi eu ceva cu noimă, excepţie făcând pasajele în care iar amesteci Puterea ( eşti pur şi simplu maniac!) în relaţia ta cu căţelul.
    Trebuie să recunosc că ţi-am scris şi dintr-un gest de colegialitate, pentru a nu te simţi singur în faţa durerii, ştiut fiind de toată lumea că cea mai mare plăcere a ta este să te conversezi cu mine.
    Dar principalul motiv pentru care-ţi scriu este că mă încearcă o bănuială sinistră ce ai putea s-o verifici şi apoi s-o exploatezi. Aceea că Băsescu, personal, ţi-a otrăvit căţelul.

  22. 22 Vasile, februarie 3, 2012 la 2:12 pm

    Florin,

    Din nou sunteti in eroare totala!

    Nu vreti sa intelegeti ca datoria publica nu trebuie sa afecteze nivelul de trai, nu trebuia sa reduca drepturile cistigate?

    Daca exista cel mai mic risk ca sa-ti ranesti poporul in vreun fel si daca nu ai curajul civic de a pleca neimpuscat, in mpod absolut corect si democratic faci-provoci un referendum si in functie de rezultat pleci sau iti impui politici de criza!

  23. 23 Dragos februarie 3, 2012 la 2:17 pm

    @Vasile („pe vremea lui Tariceanu se traia cit de cit omeneste in relatie directa cu datoria acumulata”)

    ei, acum a venit nota de plata !

  24. 24 Draghi Puterity februarie 3, 2012 la 2:19 pm

    @Dragos draga…

    Tu chiar ai sincer impresia ca Emil Boc este sau a fost vreodata prim-ministrul Romaniei? Sau ca a decis vreodata ceva legat de datoriile Romaniei?

    P.S. Stiai ca creierul uman consuma aprox. 20% din energia corpului? Asta in caz ca te intrebi de ce te ingrasi, cu toate ca mananci foarte putin.

  25. 25 MCV februarie 3, 2012 la 2:32 pm

    am ajuns sa urasc expresia „romanii” pe care as traduce-o in eng. prin (aproape) pejorativul populace

  26. 26 Doru Coarna februarie 3, 2012 la 2:35 pm

    Imi pare rau, Marcus. Si eu am trecut prin asta in 2009, dupa 19 ani de „convietuire” cu Bobitza, un fioros caine luat de la o stana de pui nevazator, sub forma de pufuletz. Se facuse atat de mare incat intr-o vreme il tineam legat de cotet, si chiar si asa isi tragea cotetul dupa el atunci cand se hotara ca este cazul… Pe la 5 ani s-a calmat de la sine si a devenit companion casnic, responsabil cu securitatea si cu respectarea orelor de masa. Singura problema erau plimbarile cat mai lungi, obligatorii.

    Intr-adevar, nu exista companion mai devotat, mai sincer sau mai fidel.

  27. 27 Vasile, februarie 3, 2012 la 2:37 pm

    Ovidiu,

    Eu am mai explicat si altor talibani ce inceamna datoria privata , o cifra pe care refuz sa o cred ,mai mult o declar falsa.
    Dar hai sa socotim ,sau sa resocotim ,logic ce inseamna aceasta datorie privata.
    Dupa dumneata , Basescu ,Florin @ Co. fiecare roman in viata , pensionat sau copil a imprumutat din sistemul bancar si are pe constiinta 3700 de euro, sau fiecare roman ,batran sau copil nu si-a platit darile catre stat , provocind aceasta datorie.
    Corect ar fi ca sa gandesti ca daca doamna Udrea si toti potentatii din PDL sau din alta parte au profitat ,ca acum este doar timpul lor si au imprumujat milioane de euro in mod sigur milioane de romani nu au imprumutat nici un sfant si deci nu au nici o datorie !
    Si apoi ar mai fi o alta situatie , cea reala , in care datoria privata ,este una a bancilor , care la randul lor au imprumatat sumele respective pe termene scadente contra unei dobanzi, deci tot ce spui dumneata este fals, neadevarat datoria privata nu are nimic de a face cu indatorarea fiecarui roman ci a unei minoritati !
    O alta marlanie apare si din interpretarea bolnava a lui Basescu multiplicata si de dumneata in care spui ca noi si bulgari am avea cea mai mica datorie eronat ,imbecil tatoria de aprox 3700 de euro este inzecit mai mare decitr aceea a europenilor!
    Pai hai sa ne explicam datoria pe cap de locuitor de 3700 reprezinta salariul minim pe economie a unui roman pentru o perioada de 2 ani de zile!
    Datoria dubla a oricarui european de 7400 euro reprezinta pentru majoritatea europenilor a grecilor daca vrei dumneata salariul pe trei luni!
    Eu cred ca explicatia este asa de simpla si ca orice taliban sau pupincurist daca nu este rau voitor ar fi de acord cu aceasta explicatie!

  28. 28 Vasile, februarie 3, 2012 la 2:42 pm

    Dragos,
    Nu domnule noi platim factura facuta de dumneata si echipa dumitale , deoarece doar un rau voitor un duplicitar o mizerie il numeste pe Tariceanu
    ministru si se dispenseaza de el pentru motivul ca nu-ti lasa tovarasii de furat sa jefuiasca tara.

  29. 29 maharajahuldekapurthala februarie 3, 2012 la 2:42 pm

    @ Dragos

    Ma tem ca, atunci cand iti va muri si tie javra ordinara, tu nu vei primi, spre deosebire de Marcus, prea multe pareri de rau… :mrgreen:

  30. 30 maharajahuldekapurthala februarie 3, 2012 la 2:45 pm

    @ Dragos

    Poate doar din partea „contelui”…

  31. 31 Marcus februarie 3, 2012 la 2:47 pm

    @Conte: la lipsa de bun simt cuprinsa in comentariul tau referitor la mine si la jalea care ma cuprinde cand vad ca „disclaimer-ul” d-lui Nastase functioneaza doar intr-un sens, deci astea doua plus doza mea de educatie proletar-portuar-marinareasca imi dicteaza, indiferent de lista mea „must do” cand intru pe blogui d-lui Nastase, sa-ti raspund cu un scuipat proletar-portuar-marinaresc in freza aia a lu’ talica de nobil pupincurist basist. Imi cer scuze fata de gazda si de ceilalti participanti la schimbul de opinii, dar inca o data ai dovedit ca „gasca” cum va autodefineste „dragosi iesti dragosi” de modroganisti cu plata care va produceti p’acilea, nu sunteti altceva decat „dragosi iesti dragosi”. Apropo de Putere si de legatura intre ce am scris eu si modul si de actiune al portocaliiilor, vreaui sa-ti spun o jmecherie: in Romania mai suntem si OAMENI care iubim chiar si cainii vagabonzi, de eutanasiat am vota pentru eutanasierea „javrelor ordinare”. Iti este cunoscut termenul?
    sa fii….
    Domnisoara Manuela, daca aveti un catel, sau un animalut de companie lasati postarea sa treaca, daca nu, nu!

  32. 32 Dragos februarie 3, 2012 la 2:47 pm

    @ contele

    pe dvs. va incearca banuiala ca Basescu a otravit javra lui Marcus. eu merg pe ipoteza ca potaia, inteligenta ca orice cotarla, si-a pus capat zilelor prin sinucidere cand a realizat halul de stapan la care a fost repartizat de destin.

    trist….

  33. 33 Draghi Puterity februarie 3, 2012 la 2:59 pm

    @contele

    Ce fel de om esti tu, sa dai intr-un om care sufera? Sa-ti fie rusine, nesimtitule!

  34. 34 alinamoise februarie 3, 2012 la 3:02 pm

    @ Adrian Nastase – si pentru asta ne incapatanam sa nu cedam, domnule Nastase si mergem in fiecare zi in Piata Universitatii, chiar si pe viscolul si frigul asta

    Vremea este cea care ne creeaza cel mai mare disconfort, deoarece este departe de a fi solidara cu noi, cei care am ales sa ne afirmam dreptul la libertate, cu demnitate si fara a tine cont de gradele cu minus, viscol, jignirile si nesimtirea celor de la putere. Cu fiecare zi ce trece, suntem din ce in ce mai determinati, sa continuam sa rezistam, pana in momentul in care vremea va reveni la sentimente mai bune si vor putea veni alaturi de noi din ce in ce mai multi. Spre cinstea lor, majoritari sunt cei trecuti de 60 de ani, decanul de varsta fiind un domn de 89 de ani, care vine zilnic, fara sa tina cont de faptul ca isi pune viata in pericol – mi-a spus ca nu vrea sa paraseasca aceasta lume lasand tara sa fie distrusa de acesti oameni de nimic!

    mai multe despre acest subiect si poze, pe blogul meu in serialul ”Povestiri din piata libertatii”

  35. 35 Marcus februarie 3, 2012 la 3:33 pm

    Basescu, Da-ti Cretinii Pe “MUTE” Ca “Iote Ce Zice” !

    Cam cat de idioata trebuie sa fie tiganca asta vopsita pentru ca din pozitia de om politic de prim rang din Romania, ministreasa peste miliarde de Euroi, sa poata sa emita astfel de enormitati, bune de Manualul Imbecililor :

    “Noi, preocupaţi să salvăm ţara, am lăsat în urmă oamenii! Din păcate, ne-am dat seama de asta abia după ce nemulţumirile au fost strigate în stradă!”, adaugă Udrea. ?

    Piranda noastra boita, specialista-n dezvoltare
    Luand-o gura pe din fata a produs rumoare mare
    Inscriindu-se-n tiparul dat de un guvern debil
    Declaratia lu’ Leana pute tare-a imbecil.

    Caci citind ce spune tuta, luata tare rau de val,
    Nu prea stii ce-i aia tara subiect pentru salvamar
    Nici nu stim ce-s aia oameni depasiti de-asa actiune
    Om fi noi, o fi poporu, zau de-i rost de vreo ratiune ?!

    De stai insa si zici piua, parca-ncepi sa intelegi,
    Ca-n actiunea de salvare romanii sunt luati de blegi,
    L-adapost de-orice urgie sau vreun risc neasteptat
    S-au pus Leana si amantu’ plus puterea de rahat.

    Restul: dupa noi potopu’, n-aveti dreptul la protest,
    Mars la munca in tacere, ciumpalaci buni de arest!
    Si asta v-o zice Leana, cea mai tare din parcare,
    Dupa care, chiar si-acuma, TIR-ul aliotman moare!

  36. 36 LePrince februarie 3, 2012 la 3:40 pm

    @florin m

    Eu cred ca referindu-ne la orice politician post decembrist, regula generala , indiferent de suspiciuni, si de cele mai multe ori chiar de demonstratiile juridice (de obicei prin „topirea in neant” inexplicabila a cazului sau a evenimentului prezentat prin tele-justitie) a fost aceea de tacere, sau de „intors capul”. Vorbesc de atmosfera generala, traim astfel de 22 de ani. Probabil, daca regula ar fi fost cea corecta, astazi am avea extrem de putini politicieni in libertate (sau altii, mai buni, sau mai rai, nu stiu). Eu asa cred. Sub alte forme, am mai spus-o aici.
    Nici eu nu pot judeca tehnic procesul dlui Nastase. In acest caz particular, nu pot fi oricum obiectiv, datorita simpatiei pentru personajul Nastase.

    Dar nu pot sa nu observ, ca in cazul AN se aplica, prin exceptie, reguli foarte dure (corectitudinea acestora,juridic vorbind, nu o pot confirma sau infirma). Datorita acestei exceptii, inclin sa cred ca procesul este politic, pe cale de consecinta, culpabilitatea indoielnica. Iar solutia „cu executare” , prin inexplicabil,intareste ceea ce spun.
    S-auzim de bine.

  37. 37 LePrince februarie 3, 2012 la 3:41 pm

    @contele
    @florin m
    @victor v

    Nu-ti contest dreptatea. Vinovatia este colectiva. Atmosfera, obiceiurile, fiecare trasatura a clasei politice este, o extensie, o proiectie a atmosferei, obiceiurilor, trasaturilor majoritatii care astazi traieste in Romania. Nici nu ar putea fi altfel. In mic, fiecare „celula”, repeta caracteristicile „tesutului”.
    Dar uite ca vine florin m, si pune o intrebare interesanta: „unde incepe justitia?”.
    Pun si eu o intrebare: daca banuiala unei culpabilitati este generalizata, daca orice politician este suspicionabil, atunci de ce „justitia” sa inceapa cu Adrian Nastase? Si daca prin absurd, incepe astfel, de ce sa se termine aici?

    Concluzia ta este corecta, nu mai putem vorbi atunci de o justitie a oamenilor, si atunci ne ramane o justitie imanenta.Asa este: am ajuns la punctul in care „esti cu Adrian Nastase sau nu”. Desi poate fi relativizat, esenta ai atins-o. Eu nu spun ca nu ar trebui sa se schimbe aceasta relativizare a justitiei. Dar asta poate fi facut doar prin „intoarcerea paginii”, si nu prin executii politice sau culpabilizari punctuale. De aceea, am ajuns la un final, vreau sa pun si eu concluziile mele: nu sunt de acord cu o condamnare a lui AN, indiferent de constructiile juridice sau de interpretarile tehnice. Vreau sa judec moral, nu tehnic. Ca cetatean stiu ca gresesc, dar eu nu sunt „doar” un cetatean, dupa cum stii.
    S-auzim de bine.

  38. 38 LePrince februarie 3, 2012 la 3:46 pm

    @Aya

    Spui:

    „Imi conserv energia pentru confruntarea (“multilateral dezvoltata”) care urmeaza…………………….. dar sigur vom trece si peste asta.”

    Imi place ce spui.

    De aceea:

  39. 39 Theodora februarie 3, 2012 la 3:47 pm

    Posibil raspuns la intrebarea „Ce a facut Basescu cu acesti bani?”
    A insarcinat-o pe Udrea sa ii investeasca „inteligent” in stadioane de fotbal construite pe terenuri in panta, parcuri si sali de sport in comune unde populatia majoritara este de varsta a treia, telegondole in zone in care nu sunt turisti, bazine de inot in localitati unde nu exista canalizare, patinoare mai scumpe de 4 -5 ori decat in Ungaria, etc.

  40. 40 Socrate februarie 3, 2012 la 3:56 pm

    @Marcus * Sunt alaturi de tine si te inteleg. Si familia mea si eu am avut de cand ma stiu cel putin un companion cu patru labute, si i-am plans cand s-au dus. Cat despre Dragos, Conte si alti portocalii, la ce sa te astepti de la ei ? Aminteste-ti de lupta portocaliilor pentru eutanasierea cainilor. Sunt rai prin definitie.

  41. 41 Theodora februarie 3, 2012 la 4:00 pm

    @Dragos
    Presedintele jucator este de fapt si prim-ministru Romaniei, presedintele PDL, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor, ministrul justitiei, seful DNA si cam tot ce doreste el sa fie.
    Ma mir ca nu ai intes pana acum 🙂

  42. 42 Theodora februarie 3, 2012 la 4:06 pm

    Problema nu este ca datoria fiecarui cetatean roman este de 4570 euro ci faptul ca acesti bani au fost folositi in investitii inutile romanilor dar foarte utile camarilei PDL.
    Mogulii de bine care cotizeaza din greu la partid trebuie rasplatiti cumva.

  43. 43 Criticos februarie 3, 2012 la 4:35 pm

    @Marcus
    Îmi pare sincer rău! Iată o situaţie în care găseşti greu măcar un strop de consolare fiindcă nimic în lume nu seamănă cu devotamentul fără margini al unui căţel.
    @contele
    În viaţa vieţilor nu mi-aş fi imaginat o lipsă de tact şi de înţelegere umană de asemenea proporţii.

  44. 44 florin m. februarie 3, 2012 la 4:38 pm

    Vasile

    Fii amabil si preia cu ghilimele afirmatia mea in raport de care judeci ca m-as afla in eroare. Ca sa inteleg si eu.

  45. 45 contele februarie 3, 2012 la 4:56 pm

    Draghi Puterity

    Oh, ce patetic şi teatral mă-ntrebi…
    Ce fel de om sunt?! Cum să fiu… sunt un om rău. Foarte rău. Cinic. Nefrecventabil. „Mă râd” de suferinţa oamenilor, un nenonorocit , asta sunt. Nu aşa trebuie să fie un portocaliu băsisto- dobitoc-criminal? Ei, vă dau satisfacţie.
    Dar e bine că există jeguri ca mine, vă puteţi pune voi în valoare, prin comparaţie.
    P.S. Nu fi penibil.

  46. 46 blogideologic februarie 3, 2012 la 5:01 pm

    @ Adrian Năstase
    Onghistul Mircea Toma a întins o nouă capcană USL-ului. Sper că tinerii nu vor cădea în ea.

  47. 47 Observator februarie 3, 2012 la 5:13 pm

    @Dragos, Victor V, Florin M

    La mine multe se reduc la aritmetica asa ca deduc ca cei 4570 EURO pe cap de roman inseamna o datorie de 91.400.000.000 EURO in total. Inteleg ca in 2004 vorbeam de 20 miliarde euro – adica tot cam cat am imprumutat de la FMI in anul de gratie 2009 (?). Acum nu stiu din ce sunt formati acesti 20 miliarde din 2004, insa sunt sigura ca in restul de 70 miliarde care sunt in carca lui Basescu o parte sunt datorie privata.

    Intrebare pentru voi – ii putem imputa lui Tariceanu ca a impulsionat creditarea?

    Cu bine

  48. 48 Pali februarie 3, 2012 la 5:25 pm

    Ce a facut cu toti acesti bani ? Pai au fost investiti cu cap,…de ex. vanzari anterioare !

  49. 49 Theodora februarie 3, 2012 la 6:01 pm

    @alinamoise
    Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc.

  50. 50 SAMI februarie 3, 2012 la 6:10 pm

    Eu nu stiam ca si la terminarea mandatului Dumneavoastra eram inca datori . Probabil am inteles eu gresit . Oricum , datoria actuala este mult mai mare , insa , daca este numai de 4570 E , totusi e platibila . Depinde insa de termenele in care trebuie platita aceasta datorie . Ce nu am inteles , este ca daca va scadea la un moment dat valoarea euro , suma ramane la fel , sau va fi recalculata ?
    Daca la un moment dat intram in zona euro , atunci salariile noastre raman tot atat de mici ? Pentru ca daca salariile noastre ar creste , atunci datoria poate parea foarte mica . Bineinteles , am comparat suma datoriei individuale cu salariile din diverse tari din UE .

    Ce nu-mi este iarasi clar , suma de 4570 E nu se refera la intreaga datorie publica + privata ? Caci , eu , de la tv . asa am inteles . In fond , datoria dintre firmele , sau persoanele private si bancile private ii privesc pe acestia . Ce , daca eu dau fuga la banca sa iau bani , apoi spun ca nu mai pot , sau nu mai vreau sa platesc , vine statul roman , ma mangaie pe cap si-mi tranfera datoria la datoria publica , astfel incat sa mi-o plateasca poporul ? Cei care au facut credite personale ne-au intrebat pe noi toti ceilalti daca vrem sa le platim datoriile ?

    Am inteles tot de la tv si de pe net , ca imprumutul actual de la FMI , este ilegal , caci basescu ne-a imprumutat el dupa placul lui . Pai daca imprumutul ( imprumuturile )sunt ilegal (e) , nu i se poate( pot ) imputa lui ? Am inteles ca este un anumit parcurs legislativ pentru a putea imprumuta statul roman , iar basescu nu a urmat acest protocol . Sa inteleg ca orice nebun ne poate indatora doar prin simpla prezenta intr-un fotoliu „inalt” si pentru ca asa vrea muschii lui?

    TB & gasca nu ne-au prea explicat nici unde s-au dus banutii cu care suntem datori . Caci daca banii au fost imprumutati pentru panselutete , bordurile , parcurile , piscinele , patinoarele , gondolele s.a. astfel de tampenii de partid , + posetute ridicole pentru asemenea babaciuni care le poarta , este foarte foarte grav . Si sunt convinsa ca acolo sunt banii . Galagia cu pensionarii si salariatii obezi etc , consider ca de fapt doreau sa mascheze pdl-ul supra-obez , de cartea recordurilor , care arata ca un mastodont asezat pe o masuta minuscula , cu picioruse subtiri ( poporul) care abia se mai poate tine de atata greutate .

  51. 51 florin m. februarie 3, 2012 la 6:21 pm

    Contele

    Mon vieux, nu ma amagesc cu impresia ca justitie si dreptate inseamna acelasi lucru, ca sa incep cu ceva de la sfarsitul comentariului tau; pentru care iti multumesc in mod deosebit.

    Eu cred ca este minunat daca face macar din cand in cand si dreptate. Dar este important sa fie consecventa in raport cu propriile-i criterii, pentru a fi luata in serios, iar acestea sunt destinate in a micsora, pe cat posibil, tocmai subiectivismul judecatei comune.

    Simpatia poate fi acordata unei persoane si in situatia in care se face vinovata de o anume fapta sanctionabila. Fie pentru ca cel care o acorda ii intelege motivatia, ori pentru ca ii impartaseste filozofia, fie pentru ca il absolva in parte de intentionalitatea criminala atasata faptei, iarasi din diverse ratiuni. Dar asta nu are de-a face cu justitia, desigur. Nu se poate aprecia un verdict juridic prin prisma acelei simpatii, ci prin prisma modului in care au fost judecate fapte in raport cu legea si probele prezentate. Din acest motiv, eu nu am nici o parere, nu pot aprecia. Am cautat si motivarea sentintei, dar nu am gasit-o. Probabil, urmeaza sa apara.

    A, daca este sa discutam relatia acestei sanctiuni cu lumea politica romaneasca, daca este sa o raportam la exemple notorii de prejudicii uriase ce au ramas pana in ziua de azi fara autori pedepsiti, aceasta este un cu totul alt teren de dezbatere, iar concluzia este fara indoiala aceea ca, indiferent de vinovatia reala in aceasta chestiune, multi am fi fost mult mai convinsi de o sentinta care sa fi sanctionat faptele grele din letopisetul politichiei si capitalismului de cumetrie made in Romania. Si eu il situez pe dl. Nastase in cu totul alta categorie, asa ca nu pot decat sa te aprob in pozitia ta.

  52. 52 Marcus februarie 3, 2012 la 6:24 pm

    @Criticos si toti: Va multumesc! Am postat ceea ce am postat referitor la trecerea in nefiinta a unui animalut de companie, pentru ca m-am gandit ca in spatiul virtual voi fi gasind si oameni. Si am gasit. Va multumesc! Dar, am gasit si jarle (tot canin este termenul ca si javre), care puteau sa taca in loc sa ma atace unde, cel putin astazi ma doare sufleteste fantastic de tare. Postarea mea s-a vrut o descatusare, comentariile lor au dovedit ca ei, ca „oameni”, sunt net inferiori patrupedelor respective. Pe de alta parte nu-mi imaginam ca lupta mea (si tu poti numara anii, Criticos) impotriva anticristului basescu si a clanului sau de derbedei poate declansa asemenea defulari visceral paranoice impotriva mea, ca in cazul contelui, dar cel mai grav al lui „dragosi iesti dragosi”. Critiocos, inca o data sarut mana si
    sa fiti iubiti
    marcus

  53. 53 contele februarie 3, 2012 la 6:54 pm

    @ Criticos

    Doamna, imi pare rău că nu mă ridic la înălţimea aşteptărilor d-stră.

    P.S. În altă ordine de idei, aşa se întâmplă când faci pe spiritualul şi îţi bagi căţelul în confruntări politice. Rămâne fără coadă. Stăpânul.
    Iar exchibitionismul lui Marcus este jenant. O mare durere o porţi în suflet , cu decenţă, nu ţi-o expui ca o ţaţă în piaţa publică. Ştiu ce spun, am pierdut ceva mai drag decât un căţel, fie el şi cel mai drăguţ căţel din Univers.
    Şi-apoi e pur şi simplu aiurea ca după ce-ţi flegmezi şi violentezi cu aroganţă ;i dispret colegii de blog să te dai mimoză. Ştiu tiparul: marinar dur, bărbat puternic, aspru cu duşmanii, plastilină cu căţelul, tandru şi gentilom cu femeile ( aiurea, l-am văzut ce bădăran a fost cu Aya mai demult).
    Staţi liniştită, dacă a avut el şoriciul atât de gros acum ceva timp în urmă de-a putut să facă nişte poante obscene despre soţia mea, o să reziste el şi la o glumă.Bună, zic eu.
    Iar căţelul ăla pare chiar pare simpatic, seamănă cu al meu. Maronel îl cheamă.

  54. 54 Andrei Oprea februarie 3, 2012 la 7:37 pm

    E foarte OK sa nu accepti comentarii pe blogul personal, dar daca tot le accepti, atunci nu cenzura aiurea. Comentariul meu nu a jignit pe nimeni, pur si simplu am spus ca datoria publica este de doar EUR1,000/locuitor, restul pina la EUR4,750 este privata.

    Nu va obositi sa aprobati comentariul asta, e mai bine sa ramina pe aici doar aia care va lauda

  55. 55 M.Voicu februarie 3, 2012 la 7:38 pm

    Constituţia defineşte în Art.136 alin.4, teza a doua, propoziţia a doua : «Bunurile proprietate publică… pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.».

    :arrow Propun ca bunurile cu valoare energeticã sã fie valorificate preferenţial în acest scop: pentru nevoile de utilitate publicã ale ţãrii : instituţii ale administraţiei publice, unitãţi de învãţãmânt, sanitare şi militare, servicii de gospodãrie locativã – întrucât valoarea netã a ţiţeiului şi gazelor combustibile – bunuri ale proprietăţii publice – este o platã nedatoratã de cãtre statul-proprietar al acestor bunuri.
    În virtutea Constituţiei, dispoziţia din Art.136 alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile», bunurile respective nu pot fi concesionate, ci numai extracţia şi procesarea lor. Contractele cu concesionari privaţi încheiate pe legile petrolului şi minelor pentru bogăţiile de interes public ale subsolului şi resusele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental sunt nule de drept de la data “convenirii” lor – ca bazate pe o cauzã ilicitã – încãlcând Constituţia: caracterul inalienabil al proprietãţii publice;
    nu vre-un procent negociat arbitrar, ci toatã valoarea netã este bun public !

  56. 56 Aya februarie 3, 2012 la 7:51 pm

    @

    Adrian Nastase

    Reproduc, cu dedicatie speciala, potretul lui Basescu:

    TRAIAN BASESCU: PORTRET DE PRESEDINTE via “THE DUBLINERS”

    Lucrez cu materialul clientului.

    Abordez frontal personajul prin stilul “tzintit”.

    SEVEN DRUNKEN NIGHTS

    Astazi: Traian Basescu.
    Actual presedinte al Romaniei.

    A ajuns presedinte in 2004 in urma falsei adjudecari a victoriei lui Adrian Nastase.

    A ajuns presedinte si in 2009 in urma unei suspecte greseli a unei “cozi de topor” care s-a dovedit a fi chiar contracandidatul sau, Prostanacul .

    La Traian Basescu pare ca totul- de la solganul electoral, la actiuni si pasiuni prezidentiale- ar fi construit, ca strategie, dupa versurile si titlurile cantecelor de petrecere ale trupei “The Dubliners”

    I PLAYD THE WILD ROVER FOR MANY’S THE YEAR

    Slogan electoral catre l-a consacrat:
    “Sa traiti bine!”

    Ce au vazut romanii?

    DANCE, DANCE, WHERE EVER YOU MAY BE

    Un presedinte care a baut, a baut, a baut.
    A mai si a mancat.
    S-a plimbat cu masina dupa ce a baut in vazul lumii.
    A dansat, a batut dairaua pe podea jucand manele cu tigancile si ingenunchind in fata lor. Mishto. Apreciaza darurile naturii (de tot felul, y compris- pardon de frantuzism- trupesele tiganci).

    ALL FOR ME GROG

    Dar, veniturile au scazut, preturile au crescut.
    Dupa ce s-a implicat nemijlocit in (re)inscaunarea criminalului Boc la Palatul Victoria bugetarii au pierdut un sfert din salariu.
    A fost deschisa calea abuzurilor comise legal imporiva angajatilor prin modificarea Codului muncii.
    Au fost impozitate pensiile.
    A fost introdusa coplata in sistemul de sanatate, privandu-i pe cei cu venituri modeste (care reprezinta majoritatea) de posibilitatea consultarii medicului cand au o problema (pe care, nu se stie cum, ar trebui sa o “programeze”).
    In urma scaderii consumului si a lipsei investitiilor, s-au inregistrat falimente in serie, a crescut somajul, au scazut incasarile bugetare.
    Au fost inchise scoli- sporind, astfel, abandonul scolar.
    Au fost inchise spitale- punandu-se in pericol sanatatea populatiei din zonele respective.
    Au fost goniti din tara, prin “indemn prezidential”, intelectualii esentiali pentru soliditatea unei societati: profesorii, medicii, inginerii (enumerarea poate continua).
    Au fost batjocoriti toti absolventii de scoala (indiferent de nivelul acesteia) si dascalii Romaniei prin “apreciearea prezidentiala” care a facut cariera (citez) :”Scoala romaneasca scoate numai tampiti”.
    TRAIAN BASESCU A COMIS SI ACTE DE TRADARE NATIONALA:
    – Au fost atacate explicit, prin discursul prezidential public, temeliile statului roman: “stat national, suveran, indivizibil, de drept, democratic si social”- conform Constitutiei Romaniei,
    – Au fost semnate, pe furis, acorduri care, daca s-ar aplica, ar distuge statul roman si ordinea sociala a Romaniei.

    In timp ce romanii au ajuns lsa moara literalmente de frig si de foame, Traian basescu a baut in continuare, a ras in hohote, si a continuat sa creioneze alte acte de tradare nationala.
    A trait bine!

    Ce inteleg de aici romanii?
    Ca pentru a trai bine trebuie sa ajungi presedinte.
    Or, postul este unic fiind ocupat de peste sapte ani de Traian Basescu.

    DRINK IT UP

    Politica economica in epoca basesciana: functioneaza intreprinderile?
    Nicidecum! Se clatina precum universul in ochii celui care bea pentru a se trezi din betie doar ca sa se imbete din nou.

    Singurul ministru de finante asociabil intr-adevar cu Basescu a fost Pogea.
    Era de la PD-L, om de incredere.
    Nu era finantist, dar metalurg.
    Avand mentalitate lui Traian Basescu, Pogea a procedat in consecnta, cu o tenta individuala metalurgistica: pe de o parte a tocat intreprinderile de bani, ceea ce la dus la inchiderea lor, le-a “topit”, mintind cu nonsalanta basesciana ca, pe cealalta parte, va scoate materie finita brici, adica economia romaneasca refacuta, mai curata, mai uscata, (acum si in varianta de doi litri)!
    No! Nay! Never!

    DIRTY OLD TOWN

    Din tocatele intreprinderi ale caror bucati au fost bagate in foc, a iesit o mizerie.
    Oamenii au parasit orasele (iata, nu este nevoie de o politica fortata precum cea a lui Pol Pot pentru a parasi orasele) vanzand ce mai aveau si incearcand sa se retraga la tara.
    Altii, in culmea disperarii, si-au luat bocceluta si au plecat sa bata Europa dupa un loc de munca, din care sa poata plati o chirie modica si sa isi cumpere mancare.
    In spatele lor a ramas o tara din ce in ce mai stearsa, mai cenusie.
    O Romanie ca un mare oras neingrijit.
    Toate acestea in timp ce, cu “binecuvantarea lui Basescu” erau impuse noi biruri, mintind cu nerusinare ca asa cere UE!

    WHISKEY IN THE JAR

    Care a fost activitatea predilecta a lui Traian Basescu, presedintele Romaniei in timpul asta?
    A facut ce stie mai bine!
    A umblat prin targuri si balciuri mancand si band.
    S-a dus pe la petreceri tiganesti.
    A baut, plin de veselie, cu borcanul (asta e masura lui, nu pocalul!)
    Jurnalistii au depanat amintiri la emisuni televizate, rememorand cum venea Traian Basescu in redactii, cand nu era ce e acum si nu mustruluia presa. Impartea cu ei sticla de whisky pe care o avea totdeauna cu sine- ei beau cam 200 de grame, ca atat puteau, Basescu, lasandu-i muti de uimire, bea restul, mai voia sa “trimita dupa inca una”, apoi se suia la volan si pleca, scrasnind franele, cu 100 km/ori, mai-mai sa intre in Arcul de Triumf.

    THE RARE OLD TIMES

    In vremea la care ma refer acum, Traian Basescu era vecin cu Adrian Nastase (care sigur stie sa spuna mai bine ce facea Basescu atunci cand ajungea acasa).
    In acelasi imobil locuia si nea Nicu Vacaroiu.
    Adrian Nastase si nea Nicu Vacaroiu aveau caini, care stateau in curte.
    Animalele respective- stiut fiind ca nu suporta mirosul de bautura- il latrau pe Traian Basescu de ii mergeau fulgii.
    Basescu se stramba si se stropsea la ei iar bietele animale se ascundeau chelalaind de spaima.

    I ASKED HER FOR CREDIT SHE ANSWERED ME NEY/
    SUCH CUSTOMER LIKE YOU I CAN HAVE EVERY DAY

    Acum, Basescu incearca sa se agate de scaunul de la Cotroceni, in pofida faptului ca poporul disperat care ii cere demisia (prin proteste zilnice, de aproape o luna).
    Pentru ca si-a cheltuit tot capitalul pe principiul enuntat de trupa “The Dubliners”: “I playd the wild rover …” acum cere incredere pe credit.

    Tot ce mai poate promite este ca, in urma legalizarii drogurilor si prostitutiei, toata lumea va uita de sine iar in Romania va fi cantec joc si voie buna cam asa:
    “And it’s there you’ll see the gamblers, the thimbles and the garters”

  57. 57 Radu februarie 3, 2012 la 7:59 pm

    @Nastase,

    Bunicul meu zicea (Dumnezeu sa-l ierte): fiecare afirmatie trebuie sa fie sustinuta de o trimitere la surse (la subsol). Ale dumneavoastra unde sunt ? De unde au aparut cei 3570 euro ?
    Domnul Florin M. indicase o sursa oficiala pentru astfel de informatii, si anume :

    http://www.mfinante.ro/rapoarteMFP.html?pagina=domenii

    Am putea pentru moment sa ne oprim din acuze si sa verificam exactitatea informatiilor avand la baza documentul de mai sus ? Si sa o facem corect: adica sa vedem cati bani au fost imprumutati de guvern, lasand la o parte pe cei imprumutati de persoane private, companii private, etc.
    @Florin M; daca aveti bunavointa, luminati-ne si pe noi cum ajungeti la cifrele de care vorbiti; care numere le folositi din tabelul de mai sus ? Va cred si pe cuvant, dar … verba volant scripta manent. Multumesc.

  58. 58 Aya februarie 3, 2012 la 8:07 pm

    @

    Marcus

    Am plans si eu citind cum l-ai evocat pe Spike, O Minune De Catel.
    Nu pot sa-ti spun „lasa, te va consola un alt catel”, pentru ca stiu bine ca nu poate fi asa.
    Un catel este parte a sufletului- si nici o parte a sufletului nu este de inlocuit.

    Imi pare tare rau, Marcus, tare, tare rau.
    Ce sa-ti spun? Ca va fi mereu viu in viata ta, ca si cum ti-ar fi alaturi?
    Ca simte si stie, acolo unde este, ca il iubesti?
    Stii toate acestea.
    Ma gandesc cat de greu iti este sa-l pui in pamantul inghetat, „plapand ca o lumanare de Craciun” cum atat de frumos ai spus.

    Primeste si lacrima mea, alaturi de un gand tandru, in memoria lui Spike!

  59. 60 Aya februarie 3, 2012 la 8:32 pm

    @

    Dragos

    Postarea ta din februarie 3, 2012 la 2:47 pm este jignitoare pentru conditia umana.

  60. 61 Aya februarie 3, 2012 la 9:11 pm

    @

    MCV

    In februarie 3, 2012 la 2:32 pm afirmi ca ai traduce „romanii” (citez):
    „in eng. prin (aproape) pejorativul populace”.

    In ceea ce ma priveste, ti-as echivala nickname-ul- tot in engleza, pe principiul simetriei:
    MCV – Main Cad Valuated

    P.S.
    Inteleg ca esti din „acelasi film” cu cele (aparent) doua persoane care bantuie pe aici afirmand cu infatuare ca nu-si gasesc cuvintele in romana, motiv pentru care, in mod caraghios, etaleaza americanisme via copy/paste.

  61. 63 Theodora februarie 3, 2012 la 9:20 pm

    @ Marcus
    Te inteleg. Am pierdut 2 caini pana acum, ciobanesc german, femele.
    Este ca si cum ai pierde un membru al familiei.
    Cainele te iubeste neconditionat, simte cand esti trist si incearca sa te inveseleasca, isi da viata ca sa te apere.

  62. 64 Theodora februarie 3, 2012 la 9:29 pm

    Nu vreau sa supar pe nimeni … ma intreb doar daca chiar nu se poate fara Robert Negoita la Antena 3.

  63. 65 Maximmouse februarie 3, 2012 la 9:39 pm

    @ Marcus

    Marcusica! ca sa incerc sa te consolez, am sa iti amintesc ca in crestinatatea ortodoxa, animalele nu au suflet. Comportarea taranilor fata de astfel de intamplari este cea mai echilibrata. Asta ca sa incerc sa te fac sa nu resimti atat de rau aceasta pierdere.Te inteleg….o data cu motanul meu iubit , am ingropat blandetea mea…

    Acuma, sa-ti zic ca biserica catolica , sustine ca Sf.Francisc cand a ajuns la judecata divina, pacatele i-au fost puse in balanta, care balanta evident s-a dezechilibrat, atunci, toate pisicile lui iubite au sarit pe celalalt taler al balantei si au echilibrat-o…asta pentru ca biserica catolica a remarcat ca trebuie sa consoleze cumva orasenii cu animale de companie…

    In ceea ce priveste comentariile acelora, este simplu, nu te pot intelege, e firesc, animalul pe care ei il idolatrizeaza este mort…vitelul de aur nu este nici atasat nici tandru …este mort ca si sufletele adoratorilor sai.

  64. 66 MIHAELA februarie 3, 2012 la 10:01 pm

    @ Marcus

    Cum ti-am scris si pe blogul lui RT , cine nu a iubit niciodata un animalut nu iubeste nici oamenii.
    Asa ca nu are rost sa-ti faci sange rau din cauza unor insensibili, care habar nu au ce inseamna fidelitatea unui caine.
    Inca o data, imi pare sincer rau si… sa fii iubit.

  65. 67 florin m. februarie 3, 2012 la 10:30 pm

    Observator

    Datoria externa publica a Romaniei a crescut din 2000-2010 pe o panta puternic ascendenta, cu practic aceeasi rata de crestere

    Vezi http://www.indexmundi.com/facts/indicators/DT.DOD.DPPG.CD/compare#country=ro

    Datoria externa guvernamentala a crescut insa in ritm semnificativ mai scazut decat decat cea privata.

    http://www.bnr.ro/StatisticsReportHTML.aspx?icid=800&table=579&column=&startDate=01-01-2001&stopDate=31-12-2011

    Asta se datoreaza in special perioadei 2004-2008, dar nu cred ca Tariceanu are vreo vina speciala. Nici nu prea avea instrumente la indemana, eventual BNR, prin politica valutara. Dar totul este relativ si orice masura administrativa este cu doua taisuri.

    Chiar daca datoria privata exagerata este si ea un factor de risc pentru buget prin efecte indirecte, Guvernul trebuie sa-si vada de cheltuielile si creditele proprii, in primul rand. Pe de alta parte, la modul absolut, cresterea creditarii private s-a produs si pe fondul unui nivel anterior scazut al indatorarii private. Nu ca era rau, dar exista un potential real de crestere si datorita acestui motiv.

  66. 68 Victor V. februarie 3, 2012 la 11:36 pm

    @ Observator

    Recunosc că nici măcar nu am încercat să urmăresc calculele despre cât înseamnă datoria publică pe cap de locuitor. Mi se pare un exercițiu inutil.

    Însă mă tentează să răspund la întrebarea ta legată de Tăriceanu. Tot cu o întrebare. Cum a stimulat guvernul lui creditarea? Eu îmi amintesc că economia „duduia” tocmai pentru că guvernanții nu făceau nimic, cu excepția certurilor din coaliție.

    Până la urmă au făcut: au mărit pensiile și numărul de angajați bugetari. Rețeta perfectă pentru intrarea în criză.

    Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu partide totalitarist demente (PRM), partide etatiste de stânga (PSD) și partide etatiste de dreapta (PNL și PDL). Dacă nu ar fi dl. Năstase la PSD, cred că aș vota cu… UDMR-ul.

  67. 69 blogideologic februarie 4, 2012 la 4:33 am

    @ Andrei Oprea spune : „datoria publica este de doar EUR1,000/locuitor, restul pina la EUR4,750 este privata.”
    Şi mai departe ? Pentru ce nu vorbeşti ? Mai departe urmează agregarea sau cumularea. Datoria publică şi cea privată, însumate, ne dau această imensă datorie suverană a României ! Pentru care dobânda rostogolită o plătim noi, populaţia României.

  68. 70 blogideologic februarie 4, 2012 la 4:55 am

    @ Radu, @ florin m
    Ce teatru al rigorii, şi al candorii, jucaţi voi !

  69. 71 Doru Coarna februarie 4, 2012 la 7:12 am

    Si iata ca iarasi liderii opozitiei au disparut in ceata gerului…

    Dupa o miscare buna dar extrem de timida, de rezervata, facuta la Bruxelles din colturile gurii si cu genele plecate, iar au pierdut suflul!

    Interesant e ca simultan, pdl ataca la greu: Aliodor ala, vrajitorul, ne-a pricopsit cu o iarna complet diferita de vara iar academicianul de la Interne a intuit un nou ’54, poate-poate stau oamenii naibii acasa sau prin targuri in loc sa iasa la Piata, respectiv sa circule spre Bucuresti…

    Alte jigodii au inventat gripa si viroza …de ger! Cica vine iminent, ca niciodata in miezul iernii, si ca sa nu se raspandeasca primarii nu mai trebuie sa acorde autorizatii pt adunari publice, adica mitinguri si proteste…

    Evident, cum reprezentanti ai partidelor au fost fugariti din Piata, mai bine sa fie estompate protestele ca sa nu perturbe o eventuala succesiune a grupurilor politice de interese la putere, adica pe Paunesti cu Voiculesti, asa ca televiziunile nu mai transmit protestele. Nici lui Voiculescu nu-i convine sa indeplineasca mesaje din Piata, dupa atata amar de opozitie… Si oricum, cei doi poli vor trebui sa coopereze caci PP creat cu forcepsul de catre Paunesti va egala procentele Voiculestilor in Parlament, asa ca se va face cum vor strainii…

    M-a strafulgerat o chestie insa: bai, daca Boc, suparat ca trebuie sa plece si sa nu-i mai lase pe aia la furat, pune de o pace cu opozitia si-l suspenda toti pe Basescu????????????

    In acest caz Traiane, taiem mielu’ fara tine anul asta… si nici nu apuci sa vinzi nimic pe 2012, cad toate promisiunile, degeaba vorbeste tu despre viitor…

  70. 72 Vasile, februarie 4, 2012 la 7:26 am

    Cica, „maronel” adica un portocaliu mai inchis !

  71. 73 Vasile, februarie 4, 2012 la 7:34 am

    Florin,

    Scuze inlocuiti „eroare totala” cu judecata simplista aparent corecta , dupa aceleasi criterii , enunturi pe care le face si puterea pentru a acoperi o frauda nationala!
    Cifrele nu reprezunta si realitatea in care traim si de aici revin la eroare totala!

  72. 74 Vasile, februarie 4, 2012 la 8:39 am

    Ce spune presedintele si ce scred eonomisti de valoare:! De fapt raspunsurikle economistilor corespund cu ce spune de citiva ani neeconomistul Vasile !

    Pe ai nostri nu-i mai repet deoarece ii vedeti cu ochii vostri, imi permit sa-l citez pe Traian prin efortul unui coleg generos care fara nici o patima politica reproduce fibrilariile si defibrilatile Presedintelui:

    Hai sa-l citam in perspectiva aruncarii fondurilor pe fereastra sau pe genti si rochii rokoko de catre o doamna apreciata in toate sensurile girata sa nu faca ceace presedintele indica !
    citez:
    …Astăzi, măsurile de cheltuire responsabilă a banilor devin un comandament suprem al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene inchei citatul.
    stanjenitorare minciuna , praf in ochii oamenilor!

    Presedintele despre Rosia Montana dupa idea nu doresc sa lasam datorii copiilor nostri, ii distrugem de acum citez:”Preşedintele vrea aurul de la Roşia Montană” – nu, vreau locurile de muncă de oriunde s-ar putea crea. Poate că ceea ce veţi auzi este o confirmare din declaraţia liderilor Uniunii Europene inchei citatul

    La fel ca si agitatorii portocalii sau profanii vorba lui Nastase Presedintele vrea locuri de munca, ne poate garanta presedinte impreuna cu asociatii dansului de la Rosia Montana ce reprezinta ca numar „locurikle de muna, si pe ce perioada determinata?
    In exploatarile de suprafata se folosesc de obicei citeva rure de soferi cu masini de mare capacitate circa 100, excavatoristi trei patru ture , circa 15
    persional cu intretinerea utilajului circa 20 , un grup administrativ de max 20 de persoane. Daca nu ma credeti uitati-va la structura unui colos fost romanesc Rompetrol rafinare, care intretine un complex petrochimic!Total locuri de munca 150-200 maxim!
    Dar consecintele o alta valoare nationala din bogatia tarii se va transforma intro gaura cosmica, neagra daca vreti!

    Cica Presedintele:…se va consolida piata interna , aiurea economistii sun sceptici dupa cum se vede mai jos.

    Cica Pfresedintele, …noi suntem inaintea tarilor europene prin masurile adoptate cu circa 2 ani … pai se vede , aici aveti dreptate , citi morti va mai trebui sa-i aveti pe constinta ca sa deveniti campion?

    o alta indecenta si compartie falsa manipulativa citez:Vă dau doar două cifre: în 1990, exporturile României au fost de 10 miliarde de euro; toate exporturile. În 2011, exporturile României au fost de 45 de miliarde de euro. Cine plânge după vechea economie, să se uite la cifre. Economia României a devenit mult mai performantă astăzi, iar o economie care exportă 45 de miliarde,” inchei citatul

    no comment sa comenteze cu aceleasi cifre W cu sustinere Florin!

    alta de o ipocrizie rara:….E o soluţie extrem de eficientă, pentru că orice şef de guvern care ar lua măsuri care-l scot din parametrii bugetari ar trebui să spună că ştie că va fi amendat cu 0,1% din Produsul Intern Brut. Nu ştiu cum ar putea spune populaţiei aşa ceva…..
    Pai ce sa spuna populatia sunteti bun de plata dumneavoastra personal, de ce va angajati populatia in aceasta parodie fiscala , sa plateasca guvernantii!!

    Alta mare ipocrizie:Preşedintele României, Traian Băsescu: Nu, eu consider că actualul parlament este un parlament legitim……
    Pai daca nu-i legitim organizati alegeri parlamentare anticipare si v-ati rezolvat o probleme ilegitima!

    Presedintele este sincer:Domnule preşedinte, ce atitudine politică veţi avea în cazul în care a noastră clasă politică va decide să nu semnăm alături de cele 24 de state şi să avem atitudinea Cehiei şi a Marii Britanii?

    Preşedintele României, Traian Băsescu: Ce atitudine să am altceva decât să fiu furios?!

  73. 75 Vasile, februarie 4, 2012 la 9:00 am

    Ce spun economisti reali nu cei care se cred inventatorii prostitutiei :

    ”Efectele sunt pe termen mediu și lung. Efectele imediate sunt negative, pentru că marea majoritate a țărilor din Europa au deficite structurale mult peste 0,5% din PIB și trebuie să implementeze programe de austeritate, de reducere a deficitelor bugetare”, Ionut D.
    Adica curbele de sacrificiu nu si-au atins obiectivul aderarea la noul tratat impune alte sacrifici. Parca mai bine-i in africa in Congo cum ii indicau portocalii!

    Uite cum ne fezandea in continuare acelasi economist , dupoa formula romani coestiva buzunarele , nu mai aveti nev oie de ele.
    ”În esență, România nu are nicio alternativă decât să facă parte din acest acord, dar în special pentru țările din Europa de Est constrângerile induse de acest pact fiscal vor fi destul de importante”

    Hai sa citam si din altii „ne pro putere” Daianu , desi cunosc faptul ca Daianu nu bea coniar impreuna cu Plesu sau Conte si nici whisky cu Traian, un sacrilegiu mu-i asa”
    Din păcate, accentul este pus strict pe disciplina bugetară, în condițiile în care dezechilibrele din interiorul zonei euro au fost provocate nu în mai puțină măsură de deficitele externe, deci împrumutarea excesivă a sectorului privat.

    În cazul Spaniei, Irlandei, nu este vorba de bugetele publice care creează probleme zonei euro.

    În nu puține situații datorii publice au crescut pentru că statul a fost obligat să preia datoriile băncilor, prin urmare diagnosticul trebuie să fie mult mai rotund”, a declarat Dăianu, …..”
    Pai presedintele spune altceva!

    Alta asumtie corecta: „”Țările de acolo se confruntă cu șocuri asimetrice – unele țări pot să aibă, altele pot să nu aibă probleme. Cu un șoc puternic, o economie se poate duce la un deficit bugetar de 3,3%. Aplici automat sancțiuni și îi complici situația economică?”,

    Aici il contrazic pe Dl. Daianu nu este cazul Romaniei deoarece amenzile le va plati Udrea si Traian!

    Alta care nu o stie Traian:”Aurelian Dochia: „Piețele se mișcă mai repede decât deciziile liderilor europeni”

    Alta tot a lui Dochia”Nu cred că se poate da un fel de orizont de timp pentru efectele beneficie ale acestui tratat, pentru că tratatul nu are în vedere efecte vizuale la nivelul țărilor”
    Ei cum asa Presedintele nostru stie mai bine!

    Marin Pana si factorii de risk o certitudine, „Cert este că noţiunea de deficit structural ţine de mediul academic, pentru definire precisă, dar şi de poziţionarea bugetului ca instrument de politică economică. Din păcate, pretutindeni, ingerinţele politice sau evoluţiile neaşteptate din mediul extern pot să dea peste cap şi cea mai bine gândită strategie economică.”

    Ce nu gandeste Udrea Traian:”Într-o perioadă grea, regula lui 0,5% ne-ar lăsa să intrăm în deficit cu carcater ciclic pentru a traversa dificultăţile. După aceea, însă, dacă avem creştere economică, va trebui să punem banii la loc din excedent, ca să nu acumulăm datorii şi dobânzi aferente de plătit.”

    Ce omite Udrea Traian alaturi de opozitia plasata in sanfren:”Vladimir Ionescu:
    INS a făcut publice, joi, datele parţiale ale recensământului din noiembrie 2011.

    Potrivit cifrelor, populaţia României a ajuns la 19,043 milioane de persoane, cu 2,6 milioane mai puţin decât s-au înregistrat la recensământul don 2002, când România a numărat 21,68 milioane de locuitori.

    ..

  74. 76 Criticos februarie 4, 2012 la 9:26 am

    @contele
    Parcă Hasdeu prin vocea lui Răzvan credea că „Răzbunarea cea mai crudă este când duşmanul tău/ E silit a recunoaşte că eşti bun şi el e rău” – citatul cred că e doar aproximativ. S-ar zice că asta ar denota o nobleţe a sufletului, dacă tot intră în discuţie (prin nick) nobleţea. Altfel – spre deosebire de mulţi iubitori de animale – eu nu cred într-o identitate între afecţiunea pentru un animal şi cea pentru o persoană umană. Sunt lucruri diferite şi se manifestă diferit. Cel puţin asta deduc din experienţa mea şi am un căţel nepreţuit, Vasilică, pe numele său.

  75. 77 Doru Coarna februarie 4, 2012 la 9:40 am

    @ Andrei Oprea,

    ceea ce ne spui tu inseamna ca pensionarii, bugetarii si firmele se imprumuta de la banci in draci ca sa-si plateasca singuri pensille, respectiv salariile! Se intelege ca firmele si-ar inchide imediat afacerile…

    Nu, GUVERNUL se imprumuta din toate partile cat o mai putea si cat i se va mai da, ca sa achite toate chestiile astea! Si se imprumuta pt ca nu are venituri deoarece au distrus economia aia asa amarata cum era, au saracit populatia si au cazut vanzarile adica piata, etc. De aceea trebuie sa si vanda urgent diferite companii construite prin munca unei tari intregi, de care ei nu mai au nevoie…

    Ca acei bani, 3750, nu se regasesc in buzunarele romanilor sta marturie ceea ce am argumentat mai sus, lipsa puterii de cumparare, dar se gasesc in conturile clientelei puterii si in cele ale acolitilor.

    Datoria privata nu mai avea cum sa creasca dupa 2008 pt ca nimeni nu si-a mai cumarat chestii pe credit de frica crizei si a exploziei dobanzilor, deci este datorie publica facuta de guvernul Romaniei si sifonata la marea arta!

  76. 78 Argusdre februarie 4, 2012 la 9:42 am

    A indatorat, pe de o parte pentru ca e seful hotilor, iar pe de alta parte pentru ca i-au creat si altii conditii…Spre ex. faptul ca ati vandut pe nimic pentrolul romanesc iar romanii au ramas cu buza umflata : si saraci lipiti si fara orizont, nu va spune nimic ? Cand v-ati aflat la guvernare nu trebuia sa faceti totul ca romanii sa traiasca in viitor mai bine, sa aiba si parte din bogatiile subsolului si solului pe care i-a lasat Dumnezeu sa traiasca? Si cu ce s-au ales ? Pana si arabii aia inapoiati au parte de rente din petrol…, iar noi, aia emancipatii, ce avem bre , nea Nastase ? Astoi vand acum si hidrocentralele si termocentralele si cu ce ramane tara asta pentru care generatia mea a munci pe branci, desigur ca generatie de sacrificiu ?
    Chiar nu va e rusine bre ? N-au aia din Piata dreptate ca sunteti toti la fel de hoti ? Va faceti ca ati uitat cum furati ? Niste putregaiuri …Cu totiii v-ati batut joc, dar n-avea grija, vine el scadenta , inclusiv si pentru urmasii vostri, daca voi nu veti putea da socoteala…

  77. 80 Cris februarie 4, 2012 la 11:27 am

    Vă sunt alături în fiecare minut. Nu sunteți singur. Nu știu câți sunt cu dv., dar sunt. Curaj!

  78. 81 Vasile, februarie 4, 2012 la 11:42 am

    Am omis sa-l intreb pe Nastase A.daca cifra de de 3570 a fost calculata in raport cu fostii 22 de milioane de romani sau pe actuala de 19 milioane ,incorecta si si falsa bazata pe declaratiile rudelor si nu direct a romanilor care au plecat din Romania dar au ramas in amintirea rudelor?

  79. 82 ZOE, fii barbata ! februarie 4, 2012 la 11:59 am

    @Tehodora,

    Sincer îti spun, eu ma întreb, daca nu se poate fara Antena 3 însasi !
    Am început sa nu mai pot cu Antena 3, pur si simplu ma calca pe toti nervii.
    Dar nu-i nimic, noi i-am facut mari si tot noi o sa-i reducem la 0, vor începe sa abiba audienta ca LABE 1 TV. !

  80. 83 ZOE, fii barbata ! februarie 4, 2012 la 12:08 pm

    @Dragos,
    Si eu îti deplâng conditia, pentru ca si tu ai fost repartizat de destin la un stapân pe cât de imbecil, pe atât de nemernic !
    Ai grija, sa nu-ti întreci maestrul !

  81. 84 Dan Doboseriu februarie 4, 2012 la 1:49 pm

    DUCĂ-SE !

    Abia aştept să-şi ia bagajul şi alte catrafuse ,
    Şi să plece tot Guvernul în moaşă-sa pe gheaţă ;
    Căci de când se tot opune la taxele reduse ,
    De nu voi muri de foame, voi pieri de … greaţă .

  82. 85 Motanul Incaltat februarie 4, 2012 la 2:22 pm

    Domnule Nastase,
    Din 2004 si pana acum au mai existat si niste guverne, nu numai Basescu. Si as aminti ca a fost si PNL la guvernare – Guvernul Tariceanu. Iar in 24 martie 2009, cand Guvernul a semnat un acord de imprumut cu FMI, CE, BM si BERD in valoare de 19,95 miliarde de euro, la guvernare, alaturi de PDL, s-a aflat si PSD (Cabinetul Boc I). O parte din bani au mers la BNR pentru consolidarea rezervei. Iar restul au mers la bugetul de stat pentru acoperirea deficitului bugetar. Iar reducerea deficitului bugetar a fost una din conditiile imprumutului.
    Pe de alta parte, Presedintele nu poate sa-l demita pe premier, nu-i permite Constitutia. Asa ca, mai degraba, raspunderea ar reveni guvernelor, pentru imprumuturile facute. Daca un intreg Parlament s-ar fi opus acestor acorduri stand-by, Presedintele n-ar mai fi putut face nimic. De fapt Basescu a si declarat ca daca „poporul nu doreste, Parlamentul nu doreste, ramane sa ne descurcam cu resursele pe care le avem” (citat din memorie). Dar… ar fi fost bine asa? Chiar ne-am fi putut descurca cu ceea ce avem, fara imprumuturi de la FMI? Ne-am fi descurcat mai bine decat asa cum o facem acum? Care e parerea Dvs?

  83. 86 unmicnimeni februarie 4, 2012 la 4:15 pm

    sistemul dem(on)ocratic promovat de multzi idea-o-tzi insa cu f multzi bani de peste hotare promoveaza o societate din asta …e cam ce zicea Truman parca intr-o emisie televizata surprinzator de buna ca shi calitate a imaginii de prin 1946 când zicea vom face ca razboaie ca ww2 sa nu mai fie posibile.(dând ajutor unor entitatzi statale cu nishte miliardari sugaci dar nu sugari in centru).Daca nu era Base de veghe in lanul cu secara era vreun A.Nastase dar la el au observat un caracter gen Putin cu handicapul spre deosebire de Putin ca nu a fost atât de tare in servicii de informatzii… cah pupet mastershi pt tzari ca România par sa fie nishte sponsori de prin occident (in domeniul intelligence sau servicii din astea). Cu datoriile teoretic daca itzi dublai banii (prin dobânzi) din cont o data la 2 ani -cum era odata- peste 20 de ani aveai de vreo mie de ori mai mult (una mie *) de luat sau de dat dupa caz.

  84. 87 unmicnimeni februarie 4, 2012 la 4:36 pm

    e relativ ushor sa-tzi dublezi banii numai din dobânzi ca daca itzi reactualizezi contul o data la 3 luni in 2 ani de vreo 5-6 ori itzi iei dobânda din dobânda astfel ca adevarata dobânda devine mult mai mare. Dar am impresia ca din pct de vedere religios nu exista nici macar o religie in care dobânda sa nu fie blestemata. Chiar Dumnezeu, Personal a pomenit de dobânda când statea de vorba cu ala cu un talant care i-a zis ca …e Rau. Parca ar fi vrut sa zica …ah zici ca sunt Rau …pai daca eram Rau precum ziceai atunci mi-ash fi luat cu dobânda ce este al Meu.

  85. 88 unmicnimeni februarie 4, 2012 la 4:42 pm

    pardon am vrut sa zic ca de vreo 11-12 ori la 2 ani itzi iei dobânda din dobânda ca exista shi dobânzi la termen de 3 luni deci!

  86. 89 altul februarie 4, 2012 la 4:53 pm

    de 8 ori, mai exact!

  87. 90 probabil februarie 4, 2012 la 5:20 pm

    daca un leu ar fi suficient de infometat ma gândesc ca ar ucide shi mânca shi o hiena izolata, ca se mai intâmpla sa fie shi vreo hiena izolata care-shi creshte puii; probabil ca 8 e shi cifra cu care s-a inmultzit datoria României de prin 2000 shi pâna acum la datoriile acumulate ale tzarii.

  88. 91 contele februarie 4, 2012 la 6:47 pm

    @ Criticos
    Frumoase vorbe. Dar Marcus NU este dusmanul meu asa ca versurile raman in aer.
    Eu nu va vad ca in cazul in care, Doamne fereste, se intampla ceva cu Vasilica, sa veniti in piata publica cu un show lacrimogeno-politico-kitschos. As posta ca in viata vietilor mele n-as fi crezut sa faceti asta. Cu toate ca ati avea o mica scuza, sunteti femeie, dar chiar si asa…

  89. 92 Velisar Iancu februarie 4, 2012 la 7:01 pm

    Chiar nu pot sa tac vazand jegul( idiotenia, monstruozitatea – spuneti-i cum vreti) de parere conform careia cineva, oricine (in cazul de fata A. Nastase) trebuie sa-si demonstreze nevinovatia in instanta. @ conte, daca intelegi ca vremea prostirii a cam sucombat, inseamna ca ai facut un mare pas inainte. Altfel, optiunile tale, de orice natura, nu ma deranjeaza.

  90. 93 Aya februarie 4, 2012 la 7:54 pm

    @

    Manuela

    TENTATIVA DE PARAZITARE A BLOGULUI

    Iti semnalez o tentativa de parazitare a blogului prin interventia unor nickname-uri (care, de fapt, pot fi- si cred ca sunt- unul singur) „unmicnimeni”, altul”, „probabil”. Asa-zisele texte postate via aceste nickname-uri sunt probe de retard mintal.

    Remarc „parafrazarea” unui nickname de prestigiu de pe blog „DlNimeni” prin „unmicnimeni” ceea ce indica incercarea de a duce in derizoriu comentarii serioase ale unor colegi valorosi..

  91. 94 dlnimeni februarie 4, 2012 la 8:18 pm

    Banuiesc ca romanii au platit cite ceva din cei 1000 de euro de dinainte, asa incit cred ca dl Basescu ne-a indatorat pe fiecare cu mai mult de 3570 de euro. Dar poate ca vom avea ocazia sa il indatoram si noi pe el.

  92. 95 Vasile, februarie 5, 2012 la 9:20 am

    Marcus in memoriamul lui Spike ma obligat sa fac un remember.Fara sa intru invreun ACTA cu vreun drept de autor sau vreo polemica cu dl Conte sau Dragos ,am sa-ti reamintesc ca si familia mea l-a pierdut pe NED dupa 16 ani de….convietuire… reamintesc aici calitatea lui NED ,dupa unii un ciine , dupa altii un intelept!

    NU LINGEA NICI O DATA MANA UNEI JAVRE!

  93. 96 Vasile, februarie 5, 2012 la 9:26 am

    Pai domnule Velisar

    parca ce spuneti dumneavoastra nu mai este sistem democratic!

    Dupa dumneata nici Traian Basescu nu trebuia , la o adica, sa-si demonstreze nevinovatia.

    Dupa dumneata acesti oameni sunt deasupra legii, sau numai unii si atunci toate parerile exprimate aici sunt doar o cacialma?

    PS
    Si stiti ceva, Contele chiar ar putea fi de acord cu ideea dumneavoastra!

  94. 97 Velisar Iancu februarie 5, 2012 la 2:39 pm

    @Vasile, atat cat stiu eu despre statul de drept: nu cetateanul – oricare ar fi el – trebuie sa-si demonstreze nevinovatia in instanta, este obligatia acuzatorului sa-i demonstreze vinovatia! (Altfel, imagineaza-ti-l pe Basescu alergand prin tribunale ca sa demonstreze ca nu l-a omorat el pe Spike asa cum crede, de exemplu, Dragos!)

  95. 98 contele februarie 5, 2012 la 5:24 pm

    Velisar Iancu
    Nu prea am inteles daca e de bine sau de rau in ce ma priveste.
    Si daca stii care sunt optiunile mele n-ai putea sa mi le zici si mie, ca sa ma lamuresc odata?

  96. 99 Velisar Iancu februarie 5, 2012 la 8:48 pm

    @contele, esti neatent.

  97. 100 Draghi Puterity februarie 5, 2012 la 8:55 pm

    @contele

    Inca un lucru pe care incerci sa il compensezi cu nick-ul tau, e lipsa totala a nobletei sufletesti. Pacat ca sunt asa de multi romani la fel ca tine… Asta e de fapt blestemul nostru…

  98. 101 Radu februarie 5, 2012 la 8:56 pm

    @blogideologic

    Dumneata nu ai nici capacitatea nici rabdarea sa porti o discutie.
    „@ Andrei Oprea spune : “datoria publica este de doar EUR1,000/locuitor, restul pina la EUR4,750 este privata.”
    Şi mai departe ? Pentru ce nu vorbeşti ? Mai departe urmează agregarea sau cumularea. Datoria publică şi cea privată, însumate, ne dau această imensă datorie suverană a României ! Pentru care dobânda rostogolită o plătim noi, populaţia României.”

    Da, Andrei Oprea avea dreptate. Coloana 4 (Datoria externă brută
    guvern (milioane EUR) TDET_GG) din tabelul http://www.bnr.ro/StatisticsReportHTML.aspx?icid=800&table=579&column=&startDate=01-01-2001&stopDate=31-12-2011
    sugerat de Florin M arata ca la sfarsitul lui 2011 guvernul avea o datorie de 22 miliarde de euro, deci cam 1150 / locuitor al Romaniei (cu 19 milioane romani conform recensamantului din 2011). Restul e datoria privatilor, ce treaba are guvernul cu asta ? Cand spui ca populatia Romaniei plateste dobanda atat pentru datoria guvernului cat si pentru a privatilor vorbesti prostii ! Daca nu intelegi, de ce te bagi ?

    Romania avea in jur la 425 euro/locuitor in decembrie 2004 (9 miliarde euro / 21 milioane oameni), deci datoria de care este responsabil guvernul s-a marit de 2.11 ori de cand a venit Basescu. Asta e cifra reala, restul sunt povesti. Datoria suverana a Romaniei (incluzand pe cea a privatilor, toti la un loc, vezi a doua coloana din tabelul de mai sus) s-a marit de 5 ori din decembrie 2004 pana acum. Si daca dumneata te-ai dus la banca sa te imprumuti sa-ti cumperi un apartament in Bucuresti, ti se pare ca e vinovat tot Basescu si pentru asta ? Apartamentul ala costa acum de 3-4 ori mai mult decat costa in 2004, de-aia te-ai dus sa imprumuti atatia bani. Dar nu-i bai, apartamentul ala e o valoare care va creste, sau vroiai cumva sa creasca valoarea apartamentului fara sa mai trebuiasca sa te si imprumuti de la banca ?

    @Nastase, meritati o nota de doi cu indulgenta pentru textul de mai sus. Basescu a indatorat populatia cu (22-9)miliarde euro / 19 milioane romani = 684 euro, nu 3570 euro. Daca nu intelegeti asta, nu meritati sa fiti prim-ministru. Daca intelegeti si dezinformati meritati doar aplauze de la cei ca blogideologic. Minciuna are picioare scurte.

  99. 102 Vasile, februarie 6, 2012 la 8:24 am

    Radu,

    Confunzi din nou datoria privata preluind explicatiile simplistae sau manipulative.
    Sumele imprumutate de la FMI a, dupa confesiunile dl.Presedinte si PM s-au dus inspre bancile private pentru a sustine sistemul bancar.
    Nu stiu citi bani a primit singura banca romaneasca , dar in mod sigur bancile europene cu sucursale si in Romania au primit partea leului din aceste imprumuturi, bani folositi la randul lor pentru imprumuturi private , se vor reintoare in bancile mama din SUA sau Europa + dobanda , deci fara nici un interes pentru statul roman reprezentat in ultima instanta de popor ,care vor plati imprumutul facut in interesul altora + 3.5 minim dobanda!
    Si o ultima chestie ar fi cifra falsa care de vehiculeaza , sau faptul ca aceasta ar fi cea mai mica datorie pe cap de locuitor din Romania.
    In realitate este cea mai mare datorie , si nu trebuie sa fi economist ca Florin sau electrician ca W, mercenar ca altul ca sa demonstrezi o chestiune atat de simpla.
    Daca acumn citeva zile explicam unor sfertodocti , care este valoarea adevarata „a celei mai mici datori” , acum intreb aceleasi persoane o chestiune si mai simpla.
    – Poate fi raportata la aceasta datorie la toata populatia tarii?
    – Poate acumula in Romania , datorii „sustenabile”, populatia activa fara un loc de munca?
    – Dar Populatia inactiva , copii , batranii …?
    – Poate acumula datorii sustenabile capul de familie al carui salariu este raportat la un salariu minim pe economie?
    – Cine poate pina la urma face imprumuturi in Romania ?

    R: 5% din populatia tarii

    Adica datoriile de care se tot vorbeste sunt imputabile unui numar de max 950 de mii de persoane:

  100. 103 Vasile, februarie 6, 2012 la 8:45 am

    Velisar,

    Ai dreptate! Doar partial.

    Aparatul de stat de care spui dumneata si eu il revad in organele de cercetare au datoria ca pe parcursul cercatarii sa revada si sa produca
    neinterpretabil politic si juridic probele pe care le administraza in dosarul de cercetare.Deci nu este corecta afirmatia ca trebuie sa-i probeze vinovatia in acelasi timp trebuie sa-i probeze si nevinovatia!
    Organele de cercetare trebuieste sau ar trebui asa cum am spus echidistant,inteligent sa constate si aparitia unor probe false si sau interpretari tendentioase ale piraciosilor!
    Nu confundati sintagma preluata de la alte tari democratice ” nevinovat pena la proba finala” , deoarece alta este cercetarea si acolo ca si aici si alta este interpretarea a unui juriu a probelor finale , deci si acolo pina la interpretare exista o cercetare!
    Tocmai din aceasta cauza a aparut pina la instanta cautiunea !

    Dupa textul criticat de mine personalitati ca Nastase in interpretarea unui simpatizant sau Basescu in interpretarea unui Conte sau Dragos de exemplu sunt deasupra oricaror acuze ,deci deasupra legii!

  101. 104 blogideologic februarie 6, 2012 la 9:21 am

    @ Radu
    Păi tu nu înţelegi ce înseamnă agregarea şi cumularea. Pune mâna pe carte, băiatule !

  102. 105 contele februarie 6, 2012 la 1:26 pm

    @ Draghi Puterity

    Mă faci sa zâmbesc…Când bem un şpriţ împreună? O să vezI că-s un tip O.K. Tocmai, fiind un nobil, detest mahalagismul.
    Dar să nu mă iei cu teoriile conspiraţiei…

  103. 106 florin m. februarie 6, 2012 la 1:57 pm

    Radu

    Sfatul meu: nu te enerva degeaba in legatura cu Blog Ideologic. Nu va argumenta niciodata nimic, pentru simplul motiv ca nu are cum. Asa functioneaza mintea lui: daca tu, Radu, te-ai imprumutat cu 1000 EUR, inseamna ca Basescu a indatorat tara cu aceeasi suma. Din cauza agregarii, intelegi tu?

  104. 107 Victor V. februarie 6, 2012 la 2:07 pm

    @ contele

    Mă gândeam că l-ai putea invita și pe blogi la șpriț, deși sunt convins că nu bea alcool. Însă un pahar de Borsec nu refuză, cu siguranță. Repede până nu-l mușcă pe Radu.

    Invită-l și pe Marcus, ca să vă împăcați. Acum că tot ai început, cred că ai putea organiza Ziua Porților Deschise. Cred că Vasile, Zoe & Co așteptau de mult să-ți vadă cu ochii lor castelul.

  105. 108 florin m. februarie 6, 2012 la 2:29 pm

    Vasile

    Mai domnu Vasile, nu le mai fa varza.
    Componenta privata a imprumutului extern negarantata guvernamental nu are nici o legatura cu FMI. Ea constituie un element de risc general, fara indoiala, odata ca orisice datorie, apoi prin existenta suplimentara a riscului valutar.

    Stabilitatea relativa valutara din ultima perioada s-ar putea sa fie, de exemplu, repede de domeniul trecutului in urma instabilitatii politice ce se anunta odata cu demisia lui Boc. Un semnal in acest sens l-au dat bursele, care sunt un indice al increderii investitorilor. Scaderea burselor si un val de vanzari pe bursa, precum si conversia sumelor rezultate in valuta de catre investitorii straini pot ruina sau cel putin indatora suplimentar un debitor mai repede decat iti trebuie sa gasesti vinovati imaginari. Dar asta ar trebui sa stii foarte bine, ca om care operezi un business.

    Sa speram ca lucrurile raman totusi in zona stabilitatii.

  106. 109 Draghi Puterity februarie 6, 2012 la 2:30 pm

    @contele

    O sa vin, eventual, cand o sa vad si in textele tale (si in gandurile care le-au sponzorizat) mai multa empatie si compasiune pentru concetatenii tai. Pentru toti concetatenii tai, chiar si pentru mahalagii…

  107. 110 Radu februarie 6, 2012 la 4:47 pm

    @Vasile,

    5% din populatia tarii ? Pai nu vorbim de imprumuturi de sute de mii de euro. Atat parintii mei (profesori aproape de pensionare in Piatra-Neamt), fratele meu (bugetar tot in Piatra) si socrii mei (pensionari in Dolhasca) au imprumuturi intre 1000-3000 euro. Si-au luat masina (mana a doua), si-au marit casa, mobilat, in fine treaba lor.Daca reprezinta ei varful de 5% din Romania atunci nu mai ramane nimic de spus.
    Vorbesti de populatia activa fara un loc de munca careia ar trebui sa-i plangem de mila ? Pai daca e activa de ce nu munceste ? Nici sa ingrijeasca un batran nu pot ? Sa conduca un taxi ? Sa aiba grija de un copil dupa ce vine de la scoala pana apar parintii lui ? Sa dea meditatii sau sa-l ajute la teme ? Daca-i student sa lucreze in timpul verii ?
    Imi pare rau de cei care au salarul minim pe economie, dar politica guvernului nu trebuie centrata pe nevoile lor ci pe ale majoritatii populatiei, ale clasei de mijloc. Cei mai saraci nu trebuie uitati de buna seama; dar daca ei nu fac imprumuturi atunci guvernul si BNR sa nu adauge lichiditati pe piata de capital cand economia scartaie ? Sa moara si capra celorlalti, cam asta sugerezi ?

  108. 111 contele februarie 6, 2012 la 5:02 pm

    Draghi Puterity

    Bine, bine…Salutari Panterei Roz.
    P.S. Slaba postare… Nu-ti sta bine cand esti lacramos. Cand vin in Germania te caut sa bem un sprit, sunt convins ca ti-ar face placere, chiar asa nesimtit cum sunt.

  109. 112 contele februarie 6, 2012 la 5:05 pm

    @ Victor V.
    N-am de ce sa ma impac cu Marcus pentru ca nu sunt suparat pe Marcus. Cat despre cealalta idee…

    @ Blogideologic, bei un sprit cu mine?

  110. 113 Vasile, februarie 6, 2012 la 5:05 pm

    Florin, asta-i chiar manipulare,

    Adica imprumutul de la FMI nu este considerat o datorie ?
    Adica nu eu alaturi de alte citeva milioane de nefericiti trebuie sa platim cu dobanda aceste imprumuturi?
    Adica dupa dumneata imprumuturile au fost facute pentru a-mi imbunatatii mie nivelul de trai, le-am vazut in preluate de si pentru sustinerea deficitul bugetar, in cel social.?
    Dumneata il contrazici chiar pe initiatorul Traian acela care a declarat initial ca nu va redresa el din imprumuturi sistemul bankar european , ca dupa sa confirme ca directia principala a fost sustinerea bancilor!
    Aud?
    Simplit de rau , fara orizont , fara gandire sistematic altruista, doar teorii sau cifre atat poti Florine ?

  111. 114 Marian Nicolae februarie 6, 2012 la 8:49 pm

    Buna seara,

    @ Aya, am citit articolul tau cu portretul lui basescu.
    Superb, atat ca stil cat si ca format.
    Articolul, nu basescul…
    Bravo.

  112. 115 Aya februarie 7, 2012 la 1:48 am

    @

    Marian Nicolae

    Multumesc pentru apreciere.

  113. 116 Vasile, februarie 7, 2012 la 10:49 am

    Radu,

    Parintii dumitale fac parte din acei 5%.Pentru exercitiul unui imprumut iti trebuie un anumit nivel salarial si ceva valoros de ipotecat sau o persoana care gireaza in numele tau creditul respectiv.
    De la caz la caz intervine comisionul altul decit dobanda deoarece esti ghidonat nu de banci ci de institutii nebancare cu un nivel de comision egal cu dobanzile percepute de samsarii din domeniu.

    Vorbind de credite pentru nevoi personale cu ipoteca ar trebui sa observi ca ipoteca pe un imobil trebuie instcisa in registrul funcial al autoritatii teritoriale, deci la cea mai mica pauza, nerambursare pierzi casa sau obiectul gajului respectiv., teren numai intravilan, spatii comerciala, autoturisme altele decit rable!

    Cred ca 5% este o cifra generoasa deoarece populatia actriva cu un loc de munca stabil , va pot justifica, este in jur de 4 milioane din care numai 61% au un salariu de peste 1100 lei cifra totusi sustenabila in sistemul de imprumuturi fie ele si pentru prima casa de exemplu .Salariul net pentru prima casa ar trebui sa fie in jur de 2800 lei De aici de la aprox 2 milioane de persoane care ar putea sustine un imprumut circa 70% nu au mijloace de gajare a imprumutului , restul ar fi o cifra apropriata de cei 5% ai mei ,o cifra care ar acoperii si alte persoane din alte categorii care pot sustine un imprumur!

    Intrebare citi din cei creditati nu isi pot achita ratele?

    !


  1. 1 Din 2004, Basescu a indatorat fiecare roman cu 3570 euro | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 3, 2012 la 10:03 am
  2. 2 A 22-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe februarie 3, 2012 la 10:30 am
  3. 3 Recensamantul. Rezultate partiale « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 4, 2012 la 1:27 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!