Un 24 Ianuarie altfel. Romanii au dat mana cu mana pentru a striga „Jos Guvernul!”

Anul acesta sarbatorim 24 Ianuarie in circumstante cu totul si cu totul noi. E adevarat, anul trecut, de 24 Ianuarie,  Traian Basescu a fost admonestrat si huiduit pentru masurile care au dus la saracirea  populatiei. Era un semnal al acumularii nemultumirilor, dar cred ca nimeni nu se astepta la o asemenea explozie a “pietei” tocmai in ianuarie 2012. 

 Daca 1 Decembrie este actul desavarsirii natiunii, Unirea Principatelor este momentul fondator al statului roman cand moldoveni si munteni si-au dat mana, infruntand imperii si interese ostile pentru ca stiau ca sunt acelasi neam si doar impreuna vor fi mai puternici. Intr-un fel, astazi vedem in piata publica o altfel de unire, o unire a oamenilor impotriva unui regim ostil majoritatii populatiei si, as indrazni sa spun, impotriva unui regim ostil chiar statului, din moment ce urmareste cu atata incapatanare distrugerea pilonilor inca firavi ai tinerei democratii romanesti. De 11 zile vedem in strada, dandu-si mana si strigand impreuna, oameni din toate categoriile, de la intelectuali la someri, de la tineri fara viitor la batrani pensionari lipsiti de speranta, de la revolutinari la suporteri din galeriile de fotbal. O ruptura imensa s-a produs intre  90% din populatie si actuala guvernare, iar acest lucru a lovit inclusiv in cutumele parlamentare de marcare a unui asemenea eveniment. Acumularile imense de tensiuni si nemultumiri care au strans laolalta imensa majoritate a oamenilor trebuie tratate cu responsabilitate de clasa politica si mai ales de cei aflati la putere. Simple fumigene de tipul demiterii ministrului de Externe, cand piata cerea demiterea ministrului de Interne nu vor calma lucrurile, ci vor pune si mai mult gaz pe foc. A devenit evident ca acest Guvern nu mai poate rezista. In fata contraofensivei populatiei care s-a unit impotriva regimului, puterea trebuie sa faca pasi inapoi. Primii ar fi demisia Guvernului , renuntarea la comasare si convocarea de alegeri anticipate. Legitimitatea conducatorilor Romaniei si a clasei politice, implicit, nu va fi restabilita decat prin alegeri care sa ofere rapid oamenilor puterea de a-si decide viitorul.

50 Răspunsuri to “Un 24 Ianuarie altfel. Romanii au dat mana cu mana pentru a striga „Jos Guvernul!””


  1. 1 blogideologic ianuarie 24, 2012 la 4:21 pm

    Călin Georgescu despre români : „Minţi captive continuă să rămână ancorate în mituri şi prejudecăţi şi atunci o ţară întreagă bate pasul pe loc.” Se aude că va veni după Boc. Aşa cere Oculta internaţională.

  2. 2 Theodora ianuarie 24, 2012 la 5:13 pm

    Miting Bucuresti, 24 ianuarie 2012, Piata Universitatii – Miting SCMD, Sanatate, Invatamant si Transporturi, Piata Victoriei Bucuresti, 24 ianuarie 2012


    Miting SCMD si sindicatele din Sanatate, Invatamant si Transporturi in Bucuresti, Piata Victoriei, 24 ianuarie 2012.
    Mitingul a fost organizat în semn de solidaritate cu cei care protesteaza de dousprezece zile în Piata Universitatii din Bucuresti si in celelalte orase din tara.
    HAI CA SE POATE!

  3. 3 Adrian B. ianuarie 24, 2012 la 5:17 pm

    Baselu cred ca-i in ” carantina ” , inchis in Palatul Cotroceni !!!!!! Probabil ca nu-i vine sa creada ce i se intampla ! Oricum , cata umilinta a mancat in aceste 2 saptamani , nu-l mai spala nici Dunarea ! Cred ca va avea locul lui ” rezervat ” in cartile de istorie…

  4. 4 Doru Coarna ianuarie 24, 2012 la 5:20 pm

    Hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana!

    Romanii au facut-o azi, sindicatul disponibilizatilor din armata, revolutionari, pensionari, elevi si studenti, sindicalisti din diverse zone socio-profesionale.

    Unirea se face insa pt depasirea in comun a vicisitudinilor si invingerea dusmanilor. Dusmanul identificat al poporului roman este Sarsaila iar vicisitudinile sunt cele create de el, consecintele unui act bezmetic de distrugere a fiintei nationale si a ordinii de drept a statului roman. Un stat distrus astfel este infinit mai labil in fata intereselor externe si de aceea Romania sufera economic, politic si moral pt dezechilibre care nu-i apartin.

    Cu ajutorul lui Basescu, din infometarea romanilor vor depasi criza occidentalii. Este prea mult chiar si pt el… Romanii il resping cu tot cu politica lui dementa si cu tot cu acolitii si cu sinecuristii lui.

    USL nu trebuie sa paraseasca Parlamentul ci TREBUIE SA INTRE IN GREVA PARLAMENTARA!!! La fel cum va proceda in curand intregul popor! Cei ce muncesc nu pot parasi locurile de munca, parlamentarii USL trebuie sa procedeze la fel ca toti romanii.

    Un astfel de gest ar fi un semnal pozitiv pt imaginea USL si de intaietate cu valente morale, mai tarziu. USL n-ar trebui sa rateze ocazia.

    Daca raman degeaba sau parasesc Parlamentul, nimeni si nimic nu-i va putea spala de rusinea coniventzei cu sistemul tradator al lui Sarsaila.
    Si cum, fie acum fie in toamna urmeaza alegeri, sefii USL ar trebui sa adulmece corect vantul schimbarii cerut de populatie.

    Acum se va vedea adevarul, clasa politica dusmana sau aliata, dedicata poporului roman. Cei trei tenori vor trebui sa interpreteze ireprosabil pe acompaniamentul strazii.

  5. 5 Bumerangul prins in lasou ianuarie 24, 2012 la 5:21 pm

    Si nationalist si socialist. Sper ca nu aveti nimic cu evreii si cu tiganii si nici nu va propuneti sa ocupati Rusia dupa castigarea alegerilor.

    Exista totusi o mare constatare in postul asta. 90% – suparatii – sunt intelectuali, someri, tineri fara viitor, batrani pensionari, revolutionari, suporteri.
    Restul de 10% muncesc. De invidiat.

    Mama este pensionara. Castiga suficient pentru ca munceste. Asa au invatat-o parintii. Nu a stat la mila statului niciodata. Ea nu iese in strada decat pentru a ajunge la destinatie. Are un serviciu, are grija de parintii ei si isi face timp si pentru nepotel.

    Pentru ca m-am format in dulcea Romania post-revolutionara, o vreme nu mi-am gasit locul. Periplul meu profesional a fost dramatic. In anul 3 de facultate, statul roman mi-a bagat pe gat stiintele administrative in conditiile in care fusesem admis la o facultate de drept la stat. Pe timpul lui Nastase. Chipurile pentru a moderniza administratia. Nu aveam bani. Cu toate astea suportam scrasnind asceza momentului si cautam de lucru cu indarjire. Pana la urma am scos-o la capat in mediul privat datorita exemplului mamei si al bunicilor.

    Ce sa invete tinerii fara viitor? Sa iasa in strada? Calea usoara?

    Doresc sincer o Romanie germana.

  6. 6 Flavia ianuarie 24, 2012 la 6:42 pm

    ATENTIE LA TRASEISTII POLITICI DIN PLANUL SECUND! UNII DINTRE FOSTII PNL-isti, ACTUALI PDL-isti DEVOTATI IN A JUSTIFICA SCADEREA DE SALARII SI TOATE ABUZURILE, SI BASISTI FERVENTI, SE LAUDA DEJA, CU NERUSINAREA LOR NATIVA, CA TREC ACUM LA PSD!
    AR FI CULMEA SA NE PEDEPSITI ACUM TOT CU ASTIA! FILIALELE JUDETENE ALE PSD SA SE UITE BINE PE CINE URMEAZA SA PASTREZE „LA PLACINTE INAINTE”! CINE A FOST ANTI-OPOZITIE SA SCHIMBE LOCUL CU OPOZITIA ATUNCI EA CAND VINE LA PUTERE! SUSTINEM PSD PENTRU ELITISMUL BINECUNOSCUT AL REPREZENTANTILOR SAI, NU PENTRU COCOLOSIREA IMPOSTURII SI A OPORTUNISMULUI ODIOS AL BASISTILOR!

  7. 7 contele ianuarie 24, 2012 la 6:47 pm

    Felicit pe V.Ponta pentru declaratiile lui in ce priveste anularea veniturilor falsilor revolutionari. Daca declara ca le anuleaza si pe celelalte, ale celor care au fost activi la Revolutie (in afara, bineinteles, ale acelora care au fost raniti sau sunt urmasi ai celor decedati, carora chiar ar putea sa le creasca stipendiile) urca in ochii mei exponential.
    Gata cu milogii si santajistii. Cine a facut revolutie pentru bani nu merita niciun pic de respect, inseamna ca au dat jos niste lipitori si-au ajuns acum dupa chipul si asemanarea lor. Sa se duca sa munceasca. Aud ca Boc isi cumpara linistea mituind revolutionarii cu bani si privilegii. Asa cum a facut si Iliescu la vremea lui. Rusinos.

  8. 8 Flavia ianuarie 24, 2012 la 6:48 pm

    SA SE TERMINE ODATA CU NERUSINATII FARA URMA DE CARACTER, CARE LOVESC CU SETE IN CEI OROPSITI PE NEDREPT, DAR SE COCOTEAZA APOI TOT PE UMERII LOR, PENTRU A-SI CONSERVA „PILELE” POLITICE!

  9. 9 Flavia ianuarie 24, 2012 la 6:52 pm

    PSD-ul TREBUIE SA RAMANA UN PARTID AL OAMENILOR DE CARACTER, NU SA DEVINA, LA RANDUL SAU, UN INSALUBRU UNPR!

  10. 10 eficientaenerg ianuarie 24, 2012 la 6:55 pm

    Yes!Deci,”Noi,suntem Romani/si maghiar,romm,macedonean…Noi,suntem,pe Aici,Stapani!”.

  11. 11 Argusdre ianuarie 24, 2012 la 7:05 pm

    „Jos Basescu !”, strigă lumea din rărunchi,
    Iar el se prezintă-n grabă, din oficiu.
    Se-aşează voiniceşte în genunchi,
    Aşteptând să vină după drepturi, licuriciu.

  12. 12 Sami ianuarie 24, 2012 la 7:09 pm

    O fi inteles si poporul asta , in sfarsit ca PDL = neoliberalism = neofascism .

    Daca ne uitam in urma , absolut toate , dar toate legile , masurile luate de acest partid au urmarit doar si doar si numai si numai saracirea poporului , a firmelor romanesti , a economiei tarii , afectand aproape toate paturile sociale.
    Toate taxele , impozitele , regulile, taierile , majorarile preturilor la energie , benzine-motorina etc. , nu transmit decat un singur si unic mesaj , anume ca pdl nu a urmarit decat saracirea voita si vadita a poporului, cu tentativa fatisa la firava clasa de mijlos ( care fata de alte tari din UE era si asa fragila ). Toate aceste abuzuri concentrate spre distrugerea acestui popor sper sa li se intoarca acuma cu varf si indesat lui basescu si gasca lui de mizerabili hoti si pungasi .

    USL sa nu cumva mai dea mana cu FMI in acelasi mod ca basescu , prin spatele poporului, pentru a transforma romanii in primii sclavi ai UE . Spun asta , caci eu una nu mai am deloc incredere in solutiile dictate de FMI , care sunt nu asemanatoare ci identice cu cele din Argentina .
    Fara masuri coerente de dezvoltare economica reala , de la cei mici la cei mari , orice credite de acum incolo sunt sinucigase . Si asa suntem multumita „conducatorului iubit” datori vanduti , iar in performanta economica romaneasca am luat-o de mult pe tobogan in jos .

    Sper ca basescu si ai lui sa fie judecati , daca se poate sa i se impute si lui si gastii lui de nenorociti toata paguba creata de ei acestei tari . Nu voi intelege niciodata de ce , cei din conducerea statului roman nu raspund penal pentru prejudiile create . Iresponsabili pot fi considerati doar copiii. Din cate stiu eu , cei care ocupa functiile din stat nu mai sunt de mult timp copii .

    Daca ne uitam un pic in urma , Ceausescu a platit scump pentru faptele lui din ultimii 5-7 ani dinainte de revolutie . Nu spun ca trebuie cineva sa moara , sa fie executat , insa , prejudiciile trebuie calculate si imputate fiecaruia dupa „merite”.
    Asa este corect , asa se intampla in orice societate normala , asa este in orice firma , unde , din greseala sau hotie , celui care a produs paguba ii vine si nota de plata .

  13. 13 Marian Nicolae ianuarie 24, 2012 la 7:32 pm

    Buna seara,
    Am avut un vis:

    Undeva departe pe-o campie, in fata unei cladiri cu forma de bunker, cu un gard inalt de sase metri, mi-a aparut in vis o padure, o padure ciudata.
    De departe imi pare desfrunzita, dar copacii sunt drepti, fara crengi si fara frunze. Totusi, cum in vis lucrurile nu sunt intotdeauna clare, imi pare ca in fiecare copac este urcat cate un om, intr-o postura ciudata, deoarece nu cade din copac totusi. Fiecare este cumva cu spatele la copac.
    Totusi nu cade din copac, chiar daca nu se tine cu mainile de trunchi.
    Ma apropii si descopar ca in fiecare copac fara crengi si fara frunze este infipt cate un tradator de tara. Acolo sa ramana, nimeni nu-i va cobora si nu-i vor inmormanta crestineste deoarece si-au vandut tara si poporul pe cateva miliarde de euro…
    Pacat ca nu vor apuca sa-i cheltuiasca.
    As dori sa pot spune sa le fie tarana usoara, dar nu pot, sa le fie tarana grea ca plumbul si fie ca nimeni niciodata din acest popor mandru sa nu mai faca ce-au putut face acesti calai ai neamului romanesc.

    Doamne, sa nu ai grija de sufletul lor pentru ca si l-au vandut de mult.

  14. 14 dragnea e in brazilia! ianuarie 24, 2012 la 7:57 pm

    Cu Liviu Dragnea situaţia este mult mai rafinată, scrie blitzmagazine. Al doilea om în partid, coordonatorul campaniei PSD, n-a lipsit de la muncă în … Diaspora. Numai că PSD Diaspora nu vrea să politizeze manifestaţiile din străinătate şi n-a apelat la figurile partidului. „Diaspora” înseamna şi întâlniri cu omologi socialişti din alte ţări, pentru că noi nu credem, cum sugerează presa din Teleorman, ca cel care are rolul de-a organiza partidul este hăt în Brazilia, observă blitzmagazine

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/negoita-a-vazut-mitingul-usl-din-bulgaria-dragnea-din-diaspora_906155.html#ixzz0VbgO9Koa

  15. 15 Demosthenes ianuarie 24, 2012 la 8:13 pm

    BREAKING NEWS (pe surse Mircea Marean EVZ)
    Protestatarii din Piata Universitatii sunt mineri deghizati al caror lider spiritual este Ion Iliescu.

    Adevarul din spatele protestelor a fost descoperit: demonstrantii antisistem si mai ales antiopozitie, scosi in strada de Voiculescu si Antene, platiti de Ponta si Antonescu, au fost demascati in cele din urma dupa lungi eforturi ale serviciilor secrete (de SECURITATE(A)). Ei este putini si prosti.

  16. 16 dlnimeni ianuarie 24, 2012 la 8:55 pm

    Credeti ca guvernantii acestia au inima romana?

  17. 17 Adrian B. ianuarie 24, 2012 la 9:09 pm

    Basescu ar trebui destituit de psihiatrii !

  18. 18 olimpiu ianuarie 24, 2012 la 9:16 pm

    Domnule Nastase,
    S.O.S.! S.O.S.!S.O.S.!Avem in fruntea tarii un dement!E dement nu in sensul unei injuraturi ci in sensul de maladie psihica.ovarasul basescu si-a pierdut complet simtul realitatii.E pur si simplu paranoic,e grav bolnav.In democratie cand un politician da semne ca fara el nu se poate,ca doar el stie,doar el vrea reforma etc. da semne de clare de boala psihica.Sunt speriat ca avem in fruntea tarii un astfel de personaj.Trebuie facut urgent ceva.Reactia lui besescu din seara aceasta seamana extraordinar cu aceea a lui mubarak din Egipt.De ce tine asa tare de scaun basescu cand acum cativa ani latra ca vrea intoarcerea la popor?Pai sa se intoarca la popor sa vedem cati il mai voteaza acum.Numai ca am impresia ca nu mai e vorba doar de calcule de gasca pedelista ci si de boala psihica in adevaratul sens al cuvantului.USL nu mai trebuie sa vorbeasca cu aceasta putere paranoica in ruptul capului.Alegeri anticipate urgent!

  19. 19 Alex ianuarie 24, 2012 la 10:30 pm

    Din tot peisajul asta, nebunesc de asemanator cu 1989, lipseste un general Milea

  20. 20 justias ianuarie 24, 2012 la 10:33 pm

    @dn. nastase

    dupa declaratia paranoica a lui basescu de astazi rezulta clar ca va urma o perioada grea pentru opozitie si pentru cetatenii romaniei. un astfel de om nu va ceda puterea si va merge pana la “capat” cu orice risc.
    in acest context v-as ruga, impreuna cu conducerea partidului, USL, sa va calculati cu intelepciune pasii de urmat. ma tem ca retragerea opozitiei din parlament prin demisie va da posibilitatea lui basescu, prin alegerile partiale din colegii sa obtina majoritatea necesara pentru inlocuirea constitutiei. in absenta realei opozitii si participarea unor partide prietene (geoana, patriciu etc) cred ca vor avea majoritatea necesara pentru a face acest lucru… dupa care vor “numara atent” voturile in colegiile electorale + finantarea electorala. nu am toate elementele pentru a judeca corect aceasta situatie dar sper sa fiti pregatiti pentru toate situatiile.
    eu cred ca o greva parlamentara (concediu fara plata) ar fi o modalitate mai buna decat demisia din parlament. faptul ca dn.orban, dna saftoiu fac deja presiuni intr-o anume directie imi creeaza mai degraba suspiciuni avand in vedere trecutul acestor oameni politici, nu prea prietenos fata de USL….
    lupta nu va fi usoara! asteptati-va la ce este mai rau de la aceasta clica!

  21. 21 Paul ianuarie 24, 2012 la 10:47 pm

    Adrian B.,

    esti cel mai aproape de adevar.
    Cred ca in România moderna (chiar de la urmatoarele alegeri incolo) ar trebui instituita o comisie de control psihiatric care sa valideze alegerea presedintilor (ca poporul poate se inseala, ca e mai primitiv saracu’, si continua sa-i puna in functia suprema in stat pe toti exaltatii, cum faceau stramosii nostrii preistorici cu vracii lor epileptici care ii impresionau prin comportamentul deviant).
    Adica, se pare ca la nivelul de civilizatie la care am ajuns, o Curte Constitutionala nu e suficienta, pentru a valida in functie pe cine trebuie. Mai trebuie si o „Curte Psihiatrica”.

  22. 22 Paul ianuarie 24, 2012 la 11:19 pm

    Domnule Nastase,

    Comportamentul lui Traian Basescu in acest al 8-lea an de mandat, dovedeste ca doua mandate de presedinte (chiar si numai de 4 ani sa fi fost!) sunt prea multe.
    Nu stiu ce a fost in mintea constitutionalistilor din 2003, dar au lungit prea mult perioada in care presedintele României trebuie in acelasi timp sa-si reprezinte electoratul, sa reprezinte România in exterior, sa conduca partidul din care provine, sa conduca guvernul etc. si, mai ales, sa-si urmareasca interesele personale concomitent cu toate cele mentionate anterior.
    Sa fi fost de 10 ori mai inteligent, mai sanatos si de 10 ori mai putin complexat decat oricare dintre „conducatorii” României de pana acum, niciun presedinte nu ar fi putut face toate acestea bine; in sensul de a-i multumi pe toti cei implicati. Cu atat mai putin Traian Basescu, care, evident nu are decat foarte putin din talentele unui om politic (alea de fraierit electoratul lacramos 🙂 ) si chiar deloc din competentele necesare unui presedinte modern.

    Concluzia mea este ca, in locul acestei reforme imperceptibile, prea mult si ipocrit trambitata de Puterea actuala, ar fi nevoie de o reforma reala si profunda a tuturor institutiilor statului român. Daca vrem sa avansam si noi, moderat :), catre civilizatie…

  23. 23 Cornu ianuarie 25, 2012 la 12:22 am

    Un animal haituit din toate partile se va comporta corespunzator, problemele se complica atunci cand este alcolic si chior de un ochi.
    La primul viol al democratiei a constatat ca-i place, si de atunci se antreneaza zilnic pentru o cauza nobila. Basescu, a fost, pacat de el, un marinar esuat pe o insula care o includea pe Udrea. Sa-i fie iertate pacatele de Dumnezeu dar nu si de poporul roman.

  24. 24 adi peta ianuarie 25, 2012 la 2:23 am

    Un apel realist pentru salvarea României PDF Imprimare Email
    Filip-Lucian Iorga
    Marţi, 24 Ianuarie 2012 00:00

    Nemulţumirile acumulate în ani au izbucnit, în ultimele săptămâni, reamintindu-ne că organismul societăţii româneşti nu este, aşa cum şi l-ar fi dorit unii, inert, incapabil de reacţie. Dincolo de orice opţiune sau apartenenţă politică, protestatarii s-au transformat în purtătorii legitimi de cuvânt ai unei populaţii exasperate. Miezul revendicărilor s-a dovedit a depăşi cu mult nivelul solicitărilor punctuale de natură economică şi socială, atingând un grad superior de conştiinţă civică. Evenimentele din ultimele săptămâni par să aducă semnele unei transformări a populaţiei în naţiune. Individualismele par să se unească în jurul unor valori civice comune, iar naţiunea pare să îşi recapete, ca după un lung coşmar, vertebrarea.

    Cu toţii părem a intui astăzi că revertebrarea noastră nu înseamnă doar schimbarea unui regim politic cu un altul, doar înlocuirea unui partid cu altul, doar reforme economice şi un mai solid sistem de asistenţă socială. Trezirea naţiunii la viaţa democratică înseamnă recuperarea identităţii, respectul şi promovarea valorii, sprijinirea celor mai slabi dintre noi, reconsolidarea instituţiilor pe alte principii decât cele clientelare şi politice, respectul faţă de lege, responsabilizarea actului de guvernare, recuperarea demnităţii naţionale.

    În acest context, este firesc ca mulţi dintre noi să ne învestim speranţele în singura instituţie care îşi păstrează întregul capital de prestigiu acumulat în aproape un secol şi jumătate de istorie: Casa Regală a României. Dacă protestatarii din toate colţurile României îşi îndreaptă astăzi privirile către Monarhie este tocmai pentru că simt lipsa acută a unei instituţii stabile, neutre, străine de jocurile politicianismului meschin şi respectate peste tot în lume. Populaţia pregătită azi să redevină naţiune începe să simtă că doar o instituţie străină de politică o poate reprezenta şi îi poate readuce sentimentul mândriei bazate pe tradiţie, pe continuitate şi pe un devotament faţă de România pe care Casa Regală nu l-a dezminţit niciodată.

    Maturitatea democratică de care suntem, pare-se, aproape îi va conduce pe români şi pe aleşii lor la concluzia că avem nevoie de un factor de echilibru, de un arbitru, de o marcă identitară puternică, de un factor de prestigiu şi de demnitate naţională care nu poate fi decât Casa Regală.

    Maturizarea noastră democratică va transforma scandarea romantic-nostalgică a anilor 1990, „Monarhia salvează România!”, în realitate pragmatică: „România cere Monarhia!” Dar, aşa cum s-a întâmplat şi în 1866, această chemare trebuie să se facă auzită şi prin vocile reprezentanţilor naţiunii.

    Chemăm partidele responsabile ale ţării şi toate forţele care doresc evoluţia înspre bine a României să-şi înţeleagă rolul istoric care le revine şi să acţioneze cât mai repede în direcţia restaurării formei legitime de guvernare a României, Monarhia constituţională. A venit momentul să încheiem paranteza nocivă republicană impusă de regimul comunist.

  25. 25 Vasile, ianuarie 25, 2012 la 7:45 am

    Manifestantii , (aia citi sunt ) x 100 (reprezentatii din fata televizoarelor) striga JOS Basescu, Basescu striga Jos iliescu , jos ponta jos antonescu,
    Nastase nu-l mai intereseaza!

    Contele citeaza din Boc si da vina pe Ponta de parca Ponta ar fi semnat zilele trecute un acord cu Revolutionarii si nu PDLeul. Mare spurcaciune si boc asta si alaturi de el si sustinatorii, mare mizerie de om sa minti in fata ca nu le da bani desi revolutionarii dupa cum se vede ,nici nu au mai iesit in strada si nici nu mai cersesc ….!

    Adrian B ,

    Asta cu „psihiastri” eu am ceruto in 2004 , dar dumneata atunci probabil il votai ca sanatos!

  26. 26 contele ianuarie 25, 2012 la 7:49 am

    Marian Nicolae
    Ca să nu mai aveţi coşmaruri din astea eu zic să vă ţineţi serios de tratament, nu-l mai întrerupeţi. Părerea mea.

  27. 27 Criticos ianuarie 25, 2012 la 8:30 am

    A venit generalul Iarnă! În învăţământ s-au strâns semnături pentru o grevă generală, se pare că foarte multe. Paralel cu agitaţia din pieţe, pe tăcute, s-ar zice că se mişcă ţara.

  28. 28 Dan ianuarie 25, 2012 la 8:33 am

    Sunt curios totusi cand va pleca caruta cu hoti numita PD-L.

  29. 30 Marian Nicolae ianuarie 25, 2012 la 9:25 am

    Pentru CONTELE:

    Merci dragule pentru sfat,
    Din pacate nu eu am nevoie de tratament, ci acel tradator de tara din fruntea tarii care ne vinde pamantul tarii pe o mana de arginti.

    Dar ghici ce?
    Cunosc tratametul indicat de catre medic tradatorilor de tara:

    SFANTA TEAPA ROMANEASCA FOLOSITA DE STEFAN CEL MARE SI VLAD TEPES CU SUCCES…IMPOTRIVA tradatorilor DE TARA.

    Rezultatul?

    Pacientul este vindecat…pe veci…

  30. 31 Doru Coarna ianuarie 25, 2012 la 10:01 am

    @ Conte, Vasile, all

    Sunt deacord cu contele ca exista falsi revolutionari si ca ei ar trebui indepartati prin oricat de multe comisii de analiza, de expertiza, etc. Problema e ca pana la urma, aceste comisii costa mai mult decat acordarea drepturilor, care oricum sunt legale cata vreme nu se gaseste nimeni ca sa schimbe o lege si sa arate ca burghezia s-a instaurat deja bine-mersi si nu mai are nevoie de eroi… sau sa declare ca Revolutia s-a facut asa, a vrut sa spunem CIA si Ungaria sa-l rastoarne pe Ceasca ca sa ajunga bogati ei astia, cativa parveniti din Revolutie.

    Mai copii, segregarea societatii romanesti s-a produs. Materialismul dialectic si istoric (nu radeti, teoria asta este stiintifica si a ramas valabila, ca si teorema lui Pitagora sau principiul lui Arhimede, doar ca nu se mai studiaza) arata existenta claselor antagonice: proletariat si burghezie.

    Clasa politica formeaza iminamente burghezia, alaturi de marii proprietari, detinatori, oameni de afaceri, patroni, comercianti, juristi, profesori de rang superior, iar armata, serviciile, internele si justitia ii slujesc.

    Restul formeaza proletariatul si menirea lui este sa munceasca pt cei de mai sus.

    Clasele fiind antagonice, Doamne-fereste sa produca un politician un accident intr-un cartier proletar, sa spunem Rahova…

    Singurul liant care mentine lupta inerenta in stadiu incipient este democratia. Asta inseamna ca burghezia sa inteleaga ca trebuie sa construiasca o democratie autentica, nu de fatada care doar sa le consfiinteasca si sa le apere privilegiile.

    Stiu ca suna anapoda si ma veti acuza de cate si mai cate, dar esenta asta este: niciodata nu vor iesi in Piata medicii sefi de clinici, stomatologii, avocatii, universitarii, capii armatei, ai justitiei, etc. Asta se putea intampla doar prin anii 90 cand toti eram inca proletari, acum nix!

    Astfel, un personaj precum Basescu va gasi oricand sustinatori si poate declansa oricand, cata vreme nu este o democratie autentica, un conflict civil la scara nationala.

    De asta spun, sa cerem o democratie autentica! Este singurul mod de a evita conflictul general pe fondul nemultumirilor, al crizei si al atitudinii acestui presedinte de rahat, care in loc sa-si faca treaba s-a dedat la orice altceva, de la furt electoral pana la insusiri ciudate de bunuri, puteri. etc.

    In fine, pot continua dar nu cred ca va intereseaza altceva decat machiajul…

  31. 32 contele ianuarie 25, 2012 la 10:01 am

    Un prieten îmi atrage atenţia că Boc merge în continuare pe anularea platilor către revolutionari şi că întreaga poveste a plecat de la doi demagogi de serviciu ai PDL, Toader şi Oltean.
    Aşa că rectific: bravo Boc, bravo Ponta!

  32. 33 teostanc ianuarie 25, 2012 la 11:15 am

    contele
    ianuarie 24, 2012 la 6:47 pm

    Cred ca este prima data cand sunt pe deplin acord cu dvs.

  33. 34 Ghita Bizonu' ianuarie 25, 2012 la 2:28 pm

    Bumerangul prins in lasou

    ia zi in Jermanika aia care iti este model (Doresc sincer o Romanie germana) o oensionara este nevoita sa munceasca sa se ajunga cu banii ?!(Mama este pensionara. Castiga suficient pentru ca munceste) EU nu prea crez – in anii 90 au mai venit in vizita 2 foste vecine de bloc (amice cu mama) . Pensionare in Germania (desi au emigrta dupa 60 de ani .. in anii 80). Traiau foarte bine (comparativ cu Romania).

    Si zau ca esti de coma : In anul 3 de facultate, statul roman mi-a bagat pe gat stiintele administrative in conditiile in care fusesem admis la o facultate de drept la stat. Pe timpul lui Nastase. Chipurile pentru a moderniza administratia. Nu aveam bani Ce au banii cu stiintele adtive ?! Sau ia zi – crezi ca un jurist nu are nevoie sa stie ceva despre adtie? Cand juma din adtoiie se bazeaza pe apliarea legilor ?! ma rog sunt curios daca stiintele adtive care ti s-au predat tie erau mai bune decat alea din 80 (in 80 .. sa nu zic era ceva sa fie .nici stiinta nici adtite )
    Si nu te mao lauda atat cu scosu. Dupa cate am impresia te-ai scos pe baza ca erai sub 35 de ani … ca dupa inteo9igenta aratata .. nu am incredere in stiinta ta .

    Si zici Nemtia ? Ce sa invete tinerii fara viitor? Sa iasa in strada? Calea usoara? In Nemtia draga se lasa cu scandal de fiecare intai de mai. In strada ! Si daca Nemtia iti este modelul cel drag ce ai cu nationalismu ?! Ce este abrogat in Nemtia? Pe pariu ca in Nemtia partidele extremiste si nationaliste is mai numeroase si influente ca in Romania ?! Ca sistemu social e mai socialist decat ion Romania? Ca daca r indrazni Angelika sa faca austeritate ca in Romania ar iesi cu un sucar monstru? Da ca sa indrajneasca ar trebui sa treaca de nationalismu ei : Noi , die Deutchen trebuie sa traim bine!!

    La tine totul e o balmajeala de idei auzite si uitate : nationalism, rezbel cu Rusia, evrei tyigani huoa nationalismu.
    Asa ca sincera ta dorinta se pare ca se traduce ca doresti o Romnaie colonie germana ….in care sa nu fie pensionari ca pesnionarii din metropola sa traisca bine…

  34. 35 contele ianuarie 25, 2012 la 3:19 pm

    Marian Nicolae
    Drăguţă, văz că-ţi place să te joci cu majusculele, aşa că o să-ţi atrag atenţia că eu sunt contele şi nu CONTELE…
    P.S. MITRALIERE…MITRALIERE NU VREI SĂ FOLOSIM? Ce sens are să să tai ditamai pădurea pentru ţepe! Să fim ecologişti, nu?

  35. 36 contele ianuarie 25, 2012 la 3:54 pm

    Doru Coarnă
    La cât de bădăran eşti în unele momente n-ar trebui să mă conversez cu tine.În fine…
    Domnule, pe undeva îmi aduci aminte de Lenin. Dumneata împarţi lumea în clasa superioară şi clasa proletară. Între ele pare că există o clasă nou apărută, cea a revoluţionarilor de profesie. Ei reprezintă acum un grup de şoc, un fel de gardă civilă, bine antrenată pentru lupta de stradă, vocali, bine plătiţi. Menirea lor este ca în lipsa revoltei păturii superioare să suplinească revolta proletariatului prin mişcări violente, reducând astfel deficitul de democraţie existent. Ca să vezi…am putea să le dăm şi uniforme. Brune, verzi, roşii?
    Problema cu aceşti revolutionari vocali ce rămân fără stipendii este că dacă Boc le-ar dubla acum asistenţa (din banii mei, să zicem…) mi i-ar lua la un caft pe manifestanţii oneşti din piaţă de nu s-ar vedea om cu demonstrant. Şi-ţi garantez că nici Opoziţia nu şi-ar mai fi ţinut întâlnirea din cauza lor.
    Dacă tot ne faci copii, atunci răspunde-mi şi mie, tăticu, la următoarea întrebare: ce mama dracu de eroi sunt ăştia care-şi negociază atitudinea faţă de putere în funcţie de arginţii primiţi? Tăticu, orb să fii să nu vezi…ce fac ei se cheamă ŞANTAJ! Ăştia sunt mercenari plătiţi nu eroi.
    Din contră, aceşti indivizi nu garantează o democraţie autentică, aşa cum o doreşti dumneata!
    Pentru mine erou e cel care a fost la Revoluţie şi apoi s-a dus acasă să pună mâna pe lopată, pe mistrie, pe stilou, pe calculator, că avem de construit o ţară. Nu să stea ca nişte căpuşe agăţaţi de un buget vlăguit.
    Spui că „ca exista falsi revolutionari si ca ei ar trebui indepartati prin oricat de multe comisii de analiza, de expertiza, etc. Problema e ca pana la urma, aceste comisii costa mai mult decat acordarea drepturilor”. Problema se rezolva extrem de simplu, nu mai trebuie nicio comisie: anularea asistenţei tuturor revoluţionarilor ,mai puţin celor răniţi ce au invaliditate permanentă şi urmaşilor eroilor martiri, cu vârstă până la 18 ani . Scurt.

  36. 37 Adrian B. ianuarie 25, 2012 la 8:07 pm

    la Vasile ,

    te rog sa-ti reprimi opiniile tale despre mine , pentru ca nu ma cunosti ! Eu personal , nu l-am votat niciodata pe acest imbecil numit Traian Basescu si pe care l-am mirosit de cand a aparut pe scena politica din Romania ! Asa cum te miros si pe tine , cand vad ca te deranjeaza opinia mea , ca Basescu ar trebui destituit de psihiatrii !
    Daca rolul tau pe acest blog este de a-i lua apararea lui Basescu , sa fii sanatos !

  37. 38 Aya ianuarie 26, 2012 la 4:54 am

    @

    Blogideologic

    CALIN GEORGESCU SI REGRUPAREA DREPTEI ULTRA-NATIONALISTE

    In ianuarie 24, 2012 la 4:21 pm afirmi despre Calin Georgescu (citez):
    „Se aude că va veni după Boc. Aşa cere Oculta internaţională.”

    Calin Georgescu este sustinut de „oculta germana” (de Germania, pentru a fi mai clara).

    In Romania, s-a mai incercat fortarea situatiei pentru a-l impune pe Calin Georgescu premier in toamna 2010 (octombrie- noiembrie).
    Am tratat amanuntit, atunci, subiectul.
    Incercarea a dat gres (din fericire). Acum, este reluata. Se mizeaza pe reusita ei pornind si de la ideea ca opozitia ar putea cadea in capcana „premierului tehnocrat” (Calin Georgescu este prezentat, public, ca atare) si „guvernului de tehnocrati”.

    In spatele acestei incercari se afla o forta, construita, cu mare miogala, de Blaga, inca din 2007.

    in rezumat:

    Blaga a inceput construirea acelei retele cu ani in uma (eu stiu de 2007- dar cred ca TOTUL incepuse hiar mai devreme) si ca a continuat, cu mare rabdare si atentie in selectarea “membrilor” acesteia.
    Ma refer, acum, strict la ceea ce stiu.
    “Reteaua” este formata din indivizi apartinand cercurilor intelectuale “nevizibile” dar influente in diverse domenii.
    Planul care se doreste a fi pus acum in aplicare a fost stipat in 2010.

    Din directia Blaga, urmeaza sa fie propagata puternic (insist asupra tipului sau de retea si asupra capacitatii de influenta si persuaziune a membrilor acesteia!) o “miscare” (aparent, doar sub forma de atitudine, dar cu efect de contaminare) dur- nationalista.
    “Atitudinea” va fi sustinuta PROGRAMATIC prin texte (si teze- pot spune asta fara a ma teme ca gresesc!) apropiate de varianta romaneasca (interbelica) a doctrinei national- socialiste.

    Afirm suficient de clar pentru cei care inteleg subiectul, ca modul programatic in care va fi sustinuta acea “atitudine” se va baza pe idei adaptate, modern, ca tip de mesaj, apartinand national- socialismului dar si trairismului.

  38. 39 alinamoise ianuarie 26, 2012 la 10:09 am

    10 motive pentru care merg in Piata Universitatii:

    1. pentru Demnitate si Respect – pentru dreptul la viata!

    2. pentru ca iubesc Romania si cred ca patriotismul nu este ceva desuet.

    3. pentru bunicul meu care a luptat, a fost ranit si decorat, in razboiul pentru reintregirea nationala.

    4. pentru eroii de ieri si pentru eroii de azi – profesoara Cristiana Anghel, Adrian Sobaru, locotenentul Alexandru Gheorghe si maestrul Emil Hossu, Dumnezeu sa il odihneasca!

    5. pentru mine, familia mea, sotul si fiul meu de 17 ani.

    6. pentru ca, la 16 ani am cerut libertate si am obtinut-o tot in strada!

    7. pentru oamenii nevinovati care sufera abuzuri in aceasta tara, pentru cei carora le este frica, frig si foame si mai ales pentru cei care cred ca nu mai exista nicio speranta.

    8. pentru ca am facut politica 18 ani degeaba, asistand neputincioasa la distrugerea Romaniei din interior.

    9. pentru ca am fost aleasa consilier-general la Primaria Bucuresti in mandatul 2004-2008 si nu am putut sa fac absolut nimic pentru cei care m-au ales, reusind doar sa ies curata si cu capul sus din aceasta trista aventura.

    10. pentru ca – bataia de joc, nesimtirea, hotia si distrugerea Romaniei din interior – trebuie sa inceteze!

  39. 40 Doru Coarna ianuarie 26, 2012 la 10:12 am

    @ conte,

    asa spun si eu, sa-i mentina doar pe urmasi si raniti in plata, si asta se face chiar acum caci nu s-au gasit bani pt ceilalti.

    Ca ei reprezinta acum o armata de strada platita din biget pt actiuni convenabile, iarasi deacord. Dar asa sunt toti!

    Vrei sa spui ca agentii aprtidelor din Piata nu primesc nimic, ingheata si ragusesc din motive ideologice?

    Ce nu intelegi, fiecare forta are agentii sai, altminteri nu este o forta, iar confruntarile sunt firesti! Acum revolutionarii tin cu puterea dar in cateva zile, daca nu se gasesc bani, vor fi iarasi in Piata! Agentii partidelor din Piata vor fi maine cei care vor sparge mitingurile protestatarilor din viitor ai viitoarei puteri care va fi opozitia actuala, si tot asa…

    Nu inteleg insa de ce te legi de aceasta lupta fireasca, de la buget revolutionarii papa 0,003% din PIB, dar stii cat papa numai Nutzi? Iti spun ei, cam 30%, bani ce se duc pe telegondole, stadioane, flori, borduri, asfalt inutil prin lanurile de porumb, s.a. Apoi, cu cat crezi ca se capushaza bugetul din cauza baietilor destepti din energie? Nu mai insist, dar daca tot se taie, sa se taie toate definitiv, inclusiv sposorizarile presei (asta stii cat costa?), ale figurilor ce pot manipula prostimea, ale oamenilor de afaceri care au afaceri atat de bune ca duc tara in criza, angajatii in saracie si somajul la cote maxime, tot! De acord?

    Conte, un stat are datorii fata de unii, pana si comunistii plateau pensii de razboi, altminteri, la primul razboi, vor lupta doar Patriciu, Vantu, Paunestii, Voiculestii si restul miliardarilor… care apropo, nu au devenit miliardari ca a hotarat CIA si Ungaria sa faca o Revolutie in Romania ca sa ajunga astiaa cativa bogati, ci pt ca a fost una reala! Si asta costa, caci si pe aia i-a costat viata…

  40. 41 Bumerangul prins in lasou ianuarie 26, 2012 la 12:17 pm

    @Ghita

    Nu sunt de calibrul tau. Nu am pretentia sa ai rabdarea si bunavointa de a citi si intelege ce scriu. Nu cred ca inteligenta mea se va ridica vreodata la a fi apreciata de catre tine si nici nu pretind. Este ca si cum as cere asta Triumviratului Aya a-II-a, Zoe-fii barbatescu, Ghita „Ghelmegeanu” Bizonu. In consecinta, mi se pare corect sa ma insulti. Aproape ca ma bucur.

    Am scos-o la capat = sunt bogat. Am un fiu, o mama si bunici de 85-87 ani. Nici unul nu a intins mana. In plus, am refuzat in timp util sa ma inham la gloata de bugetari impotenti, cu sangele infestat de lancezit in mediocritate profesionala.
    Eu lancezesc in mediocritate profesionala la privat. Adica nu-ti cer tie nici un ban.

  41. 42 Doru Coarna ianuarie 26, 2012 la 4:50 pm

    @ Conte, revin

    pt ca nu-mi place sa ma asemeni cu Lenin, desi ar trebui sa ma onoreze caci ala a reusit ceva pt aproape un secol…

    Materialismul dialectic si istoric este o stiinta, are sistem formal propriu, un domeniu de definite si legi de operare interna specifice, adica dupa toate regulile artei. Stiu ca e desuet acum, dar o stiinta ramane valabila chiar daca nu mai este necesara, sau daca-i perimata sau interzisa, sau orice altceva.

    Segregarea populatie dupa amploarea agoniselii este un fapt obiectiv, independent de vointa omului deci, adica nu conteaza parerea ta sau a mea. Ca aceste clase au interese contrare este iarasi evident.

    Nu asta-i problema insa, ci cum manageriezi echilibrul dintre clase pt a pastra controlul asupra societatii! Aici comunistii spuneau ca lupta dintre aceste clase antagonice este perpetua. Ori nu-i asa! Echilibrul se realizeaza prin mijloacele democratiei autentice, functionale!

    Deci daca angajatul stie ca poate merge la o banca sa ia un credit si sa-si faca o firma care apoi s-o concureze pe cea a actualului sau patron, ca are abilitati superioare acestuia, intelege ca trebuie sa-si asume riscurile, munca si sta bine cu sanatatea si nervii, atunci o va face! Asta conduce la progresul societatii pe baza legilor obiective ale pietii, concurentiale. Dar cand stie ca nu va primi aprobari, cote, contracte, si ca trebuie sa dea spaga in toate partile si sa faca fata controalelor succesive ori sa cotizeze la un anume partid, va fi nemultumit ca societatea nu-i ofera si lui o sansa. Si uite asa se pune de conflictul dintre clase, care odata si odata va irumpe!

    Materia asta care nu-ti suna bine la ureche a fost coagulata de oameni inteligenti care au inteles ca societatea capitalista nu este o cursa oarba dupa profit si atat, adica o simpla harciogareala… Oamenii nu sunt harciogi, au alt comportament, si de aici stiinta!
    Acum sigur ca ea este depasita, asa cum am scris exista alte modalitati de control si reglaj al societatii care s-o faca predictibila si „reliable”, stabila.

  42. 43 Aya ianuarie 26, 2012 la 7:38 pm

    @

    Bumerangul prins in lasou

    Am o mare curiozitate: cine este „Aya a II-a” la care te referi in ianuarie 26, 2012 la 12:17 pm?
    Intelegand din felul in care faci acordul ca (si) „Aya a II-a” este femeie, cum se face ca o consideri parte a unui triumvirat (intrebarea este valabila si in cazul colegei noastre „ZOE, fii barbata!”).

    P.S.
    Legat de afirmatia ta ca nu esti „de calibrul” lui Ghita Bizonu’: ai dreptate.
    Spre deosebire de Ghita Bizonu’, care este de calibrul glontului pentru mistret, tu esti de calibrul unei alice.

  43. 44 Bumerangul prins in lasou ianuarie 27, 2012 la 9:49 am

    @Aya

    Voi lasa misterul asta sa pluteasca pana cand vei citi putina istorie interbelica.

    Despre Ghita. Pai cum naiba sa foloseasca cineva un glont de dimensiunea unui bizon ca sa impuste un mistret. Nu are sens balistic. Pot cel mult sa concluzionez ca folosesti un asemenea glont doar pentru ca ai in vedere un masacru cinegetic.
    Ma rog, tu stii.
    Iar calibrul tau este tot de alice, alice din tara minunilor ideologice.

  44. 45 mirela ianuarie 27, 2012 la 10:19 am

    Domnule Nastase, privesc de cateva zile cum un lucru minunat, protestele din strada, si spun minunat nu doar pentru ca societatea reactioneaza la modul despotic in care este condusa, ci pentru ca este un adevarat tratament pentru insanatosirea clasei politice, a reusit, prin manipularea „toata clasa politica este compromisa”, sa micsoreze spatiul de manifestare a opozitiei politice. Acum opozitia este obligata sa joace intr-un spatiu mic intre tupeul si nesintirea Presedintelui Basescu si sinceritatea dar si naivitatea protestatarilor. Presedintele Basescu isi apara foarte bine teritoriul si ne-a demonstrat asta inca odata la „interventia” pe care a avut-o cu poporul. Singura modalitate de largire a spatiului ar fi o personalitate politica puternica adica un gen de catalizator care din pacate ii lipseste opozitiei, sau o mai buna apropiere de agenda protestelor dar nu doar la nivelul declaratiilor de presa. Mitingul USL a fost o varianta foarte buna dar, din nefericire, nu a avut continuitate. Ce fac organizatiile locale? De ce nu continua ceea ce s-a inceput la mitingul din Bucuresti?

  45. 46 Aya ianuarie 30, 2012 la 4:01 am

    @

    Bumerangul prins in lasou

    Te referi, probabil, la o istorie interbelica secreta (vei fi fiind un altfel de Procopius, modern, si nu stiu eu).
    Incercarea ta de a iesi din situatie nu lamureste, totusi, cum de ai avut ideea nastrusnica (am folosit un eufemism) sa consideri doua femei parte a unui triumvirat.

    In rest, nimic nou: esti previzibil.

  46. 47 Bumerangul prins in lasou ianuarie 30, 2012 la 5:15 pm

    @Aya

    Doamna Aya, exista teorii greu de inteles de catre toata lumea.
    De ce nu lasi posibilitatea unor femei (cu atat mai mult unora inzestrate barbateste) sa faca parte dintr-un triumvirat? Esti misogina?

    Previzibilitatea este singura caracteristica absolut necesara unei prietenii. Daca nu as sti ca nu ma placi ti-as cere sa fii prietena mea ca, uite, io sunt previzibil.


  1. 1 A 12-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe ianuarie 24, 2012 la 5:17 pm
  2. 2 Interventia lui… Basescu « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 25, 2012 la 2:34 am
  3. 3 aşa… NU se mai poate ! România vrea Dreptate !! « Sfinxul Trackback pe ianuarie 25, 2012 la 5:42 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!