Crin Antonescu are idei fixe?

Am vazut ca, din toata emisiunea lui Crin Antonescu de la Pro TV, s-a retinut public doar fraza conform careia el nu i-ar schimba pe Basescu si Boc cu Nastase din 2004. Personal, nici eu nu m-as schimba pe mine de acum cu cel de acum 6 ani, decat poate intr-o perspectiva strict legata de varsta.

Vad insa ca iar  incep atacuri gratuite pe teme aberante. Ii atrag atentia lui Crin Antonescu ca nu este deloc vorba de Nastase din 2004, ci de guvernarea PSD din 2000-2004, cu multe din  realizarile sale -cate au fost. Acea guvernare este cea care a creat stabilitate economica in tara (si pe zona de crestere, si pe zona de inflatie, si pe cea de somaj, si pe cea de deficite, si pe cea de pensii), a creat stabilitate politica (masurati cat de multi ministri si prim-ministri se schimbau inainte, in vremea lui Antonescu, si dupa, in vremea lui Basescu), a creat pace sociala (pe baza unui dialog cu sindicatele si nu pe baza de politica a pumnului in gura). In acea perioada s-au reusit realizari strategice pentru Romania europeana, care astazi sunt prea usor trecute cu vederea. Si, repet, nu era vorba de mine, ci de Partidul Social Democrat si de guvernarea sa, cu realizarile si erorile sale.

Nu este o problema de persoane, fiindca, daca ar fi asa, mi-ar fi si mie foarte simplu sa vorbesc. As putea  spune, eventual, ca nu as vrea sa ne intoarcem la Crin Antonescu – ministrul educatiei fizice din vremea CDR, sau la guvernul CDR in ansamblul sau, din perioada 1997-2000, cel din care au facut parte impreuna Antonescu si Basescu, si de pe urma caruia a trebuit sa strangem cioburi o lunga perioada.

Stiu ca liberalii nu sunt foarte fericiti vazand ca, in ciuda galagiei pe care o fac, nu se va trece usor peste „marile” realizari ale lor din perioada cand au guvernat, din nou, cu cei din PD. Si incearca sa acopere aceasta discutie facand apel, ca si Basescu, la fantome din trecut. Multumesc pentru aprecieri, dar “no, thanks!”. Ca persoane, sper, fiecare dintre noi am evoluat in acesti ani. Si eu, dar si Crin Antonescu. Sau cel putin, asa sper. Si sper ca si el a invatat, ca si mine, ca este important pe termen lung, sa realizezi proiecte si mai putin sa vorbesti la televizor.

Oricum, nici Crin Antonescu si nici liberalii  din guvernul din umbra (care inteleg ca i-ar prefera in locul meu pe Basescu si pe Boc) nu trebuie sa aiba emotii. Nu imi doresc, pentru numeroase motive, sa fac parte dintr-un guvern condus de Crin Antonescu.

Cat despre celelalte voci liberale care transmit semnale publice in loc sa vina la intalniri cu noi, nu am ce raspunsuri sa dau. Repet ceea ce am spus mereu: avem nevoie de o opozitie unita, care sa lupte impotriva adversarului comun, nu care sa ii lase mereu pe ceilalti in offside. Avem nevoie de o motiune de cenzura in cel mai bun moment si de suspendarea presedintelui daca acesta incalca legea. Eu cred in continuare in forta opozitiei, cata vreme ea este directionata spre tintele reale.

PS Am si o rugaminte pentru Crin Antonescu – sa-l introduca si pe Relu Fenechiu in guvernul din umbra. Este muncitor. Da semne ca s-a indreptat.

89 Răspunsuri to “Crin Antonescu are idei fixe?”


  1. 1 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 3:55 pm

    LIberalii se cred mai jmecheri decat is .
    Le-a intrat in devla ca ei au condus singiri tara numa prin merite proprii . Ca numa ei pot scoate caruta din sant . Uita micul amanunt al cresterii spectaculoase a bugetarilor . Zero km de autostrada (desi al Motocilcean in calitate de importator de Citroen …. ). Uita ca ei nu pot obtine majoritatea.
    Insa sa fim cinstiti. Crin are si el parte de dementii sai care s-ar arunca miane in bratele lu Vacselu care ii apara de cel Rau (PSD) ,,, Are parte de imbecilii sai care cred ca Crin trebe sa se demarce de PSD . De cretinii care tipa ca mai bine in popo decat cica „slugi” in guvern PSD ..
    De fantezisti care cred ca daca PNL sta pe margine va castiga puncte electorale ……
    Da mai este ceva . Ca opozant al regimului basesc Crin are cea mai buna prestatie. Cea mai credibila …..Aici ar trebui sa lucrati nitelus. Nu doar dvpoastra dle AN da si Victoras . Si zeiceti mersi ca Crin are ataea muhaiele in spate …. ca altfel poa resusea sa se impuna tutor alegatorilor ….

  2. 2 Vladimir Ionas octombrie 4, 2010 la 4:06 pm

    Neaparat pe Relu Fenechiu. El este cel mai corect!

  3. 3 George Serban octombrie 4, 2010 la 4:16 pm

    Incerc de multa vreme sa tac. Mai precis, sa nu scriu desi, de multe ori, am fost tentat, s-o fac.
    Acum, e locul si momentul. Indiferent de cine se va supara si cat de tare se va supara.
    Pentru mine, un adevarat om politic este acela care stie sa-si ordoneze prioritatile, sa-si stapaneasca emotiile. Nu vreau sa par misogin, pentru ca nu sunt, dar asta inseamna sa fii barbat politic.
    In opinia mea, prioritatea momentului se numeste Romania si salvarea ei, atat cat se mai poate salva. Ca tara, ca stat de drept, ca loc comun pentru cei care mai spera sa-si continue viata aici.
    In spatele acestei prioritati sunt toate celelalte care se pot numi interese de grup (de partid, liberal, social democrat si care o mai fi) sau interese personale care sa tina de orgoliul sau angoasele unuia sau altuia.
    Si atunci intreb:
    – cata putere iti trebuie, ca barbat, sa nu vorbeasca gura fara tine despre Piata Universitatii, in cel mai nepotrivit moment al incercarii de a gasi o forta unita convergenta pentru un obiectiv important?
    – cata putere iti trebuie, ca barbat, sa nu vorbesti despre „esecul cotei unice si al politicilor de dreapta” in momentl in care singurul tushat de asta nu poate fi decat cel care iti va fi aliat intr-o batalie importanta?
    – cata putere iti trebuie, ca barbat, sa pomenesti „aiurea in tramvai” despre matusa Tamara, atunci cand tara asteapta de la tine sa pui umarul intr-o actiune comuna de spravietuire?
    – si peste toate, cata putere iti trebuie, ca barbat politic, avand prioritati nationale, ca atunci cand din imbecilitatea sau poate tocmai din profesionalismul unui jurnalist, ti se baga un microfon in fata cu intrebarea … „ce ziceti despre ce a zis cutare despre dumneavoastra?”, sa spui va voi raspunde dupa ce voi discuta personal cu …
    Patetic, nu?
    Vreau sa stiti un lucru. Sub nici o forma nu l-as dori in fruntea statului sau a guvernului pe Adrian Nastase din 2004, fara a minimaliza rezultatele echipei pe care a condus-o.
    Daca ar depinde de mine, – si asta stiti foarte bine! – dintre toate optiunile existente, as dori ca in fruntea statului sau al guvernului Romaniei care va urma, sa fie Adrian Nastase din 2010.
    Si uite asa, am talentul de a-mi reduce, singur, cercul prietenilor

  4. 4 Observator octombrie 4, 2010 la 4:29 pm

    Dar Crin Antonescu are o problema si cu Mugur Isarescu. Atacul la guvernarea populist-liberala banuiesc ca a lasat urme grele peste care Crin Antonescu nu poate trece.

    Am si eu o curiozitate care cu siguranta nu-mi va fi satisfacuta nu numai pentru ca o mentionez aici, pe blogul domnului Nastase: ce parere are oare Crin Antonescu despre declaratia lui Mugur Isarescu care considera ca Romania are nevoie de un acord de tip precautionary cu Fondul Monetar International, nu de o intelegere de finantare. O fi si aceasta declaratie de o generalitate strivitoare?

    In rest, Crin Antonescu incearca sa vorbeasca mult, legat, in forma pare a avea fraza. Iar despre unitatea opozitiei toti ne-o dorim. Numai ca intre dorinta si putinta e o mare diferenta.

  5. 5 blogideologic octombrie 4, 2010 la 4:31 pm

    „ministrul educatiei fizice”
    🙂

  6. 6 Vasile, octombrie 4, 2010 la 4:38 pm

    Condoleante!

    Ghita,
    Dar parca nu-i chiar asa! Si daca au guvernat suportati si sprijiniti de PSD, sa-i reprosam sprijinului PSDist dezastrul de azi .sau uiti matale de implicare directa a PSDeul taman cu cel mai iubit fiu al poporului.
    Cit de usor uita dl. Nastase si nu numai cea mai monstruoasa coalitie!!!!!!!
    Un domn mai sus vorbeste de esecul cotei unice, fara sa specifice ca esecul este ceva caracteristic aplicarii noului in Romania….unde oare cotas unica a mai fost un esec , sunt problemele SUA efect al vre-unei cote unice , sau poate efectul cotei unice se revede pozitiv in Germania,Cehia,Polonia….
    Este regretabil ca dl. Crin Antonescu nu doreste sa construiasca acum cind este mai mult nevoie o alianta solida care ar putea aduce o anume prosperitate sau cel putin o pace sociala!

  7. 7 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 5:05 pm

    George Serban

    Domnule

    ma rog cestia cu pierdutu prietenilor – cred ca nu aveti ce pierde ! Oricum adevarul umbla cu capul spart .
    Insa prioritatle unora sunt altele decat Romania si salvarea ei. De exemplu sa traiasca altii mai prost. Eventual sa li se poata cumpara casele ieftin ….
    Prioritate este sa tergiverzesi ruptu piscii ca , Base este la ultimu mandat si deci va lasa PDL in plata Domnului si atunci cu un PDL fara Basesc se poa reface ADA (-o dracului de tara !!) fiindca PSD este FSN este minerii, este comunsmu samd .
    Dnii tovi liberali cam au asta prin devla . Le-a soptot o pasarea (imi este frica ca o cucuvea de la 3 coceni) ca Base se va retrage linistit sa isi scrie memoriile sau asa ceva si-i va lasa pre ei , pre liberali sa conduca tarisoara pe noi culmi de progres si prosperitate (uitand cu gratie ca meritele lor au fost cam mici – au avut o conjunctira favorabila foarte).

    Eu personal inclijn sa cred ca pe partea dreapta a scenei politice este un partid in plus . Acu am motove sa crez ca si tov Basescu gandea asta in 2005. Liberalilor se par ca le-a placut cum i-a lucrat Baselu …
    Ma rog fiecare pasre pre limba ei piere .

    A da. Si totusi AN din 2004 a fost un premier mai bun ca Tariceanu. Si Motocicleanu a fost ultimi premier al Romaniei, ca de la el incoa avem doar un figurant.

  8. 8 Viorel Dobre octombrie 4, 2010 la 5:11 pm

    @ Adrian Nastase

    Domnule Adrian Nastase, problema pe care o are dl Crin Antonescu este de fapt problema pe care o are si PSD, si anume faptul ca votantii PNL voteaza mai degraba cu PDL dacat cu PSD. Indiferent de ce crede sau gandeste, dl. Antonescu va fi nevoit „sa dea cu pietre” atat spre PDL cat si spre PSD. Sa nu uitam ca 2 fosti presedinti PNL sunt in PDL. Si multi fosti fruntasi PNL. Daca la noi treaba este simpla (unde este Ion Iliescu acolo este partidul) la ei lucrurile sunt mai complicate. Eu am vazut liberali, altfel oameni normali la cap, care spuneau ca ei decat sa voteze cu Geoana adica PSD mai bine nu merg la vot. Altfel zis, decat Geoana, mai bine Basescu.

    Suntem singuri. Si oricat de mult ar vrea dl Antonescu o apropiere de PSD, proprii membri nu-l vor lasa. Va continua sa loveasca in PSD pentru asta vor sa auda membrii PNL. Pentru ei nu are importanta ca PD a vrut sa-i inghita. Chiar multi dintre ei au regrete ca nu a reusit. Ei nu vor o alianta cu comunistii. Noi fiind comunistii dupa parerea lor.
    Membrii PNL in majoritate nu vor cu PSD. Trebuie sa ne bazam pe asta.
    Iar mesajele pe care le da PSD nu sunt de natura sa-i convinga pe membrii PNL ca suntem o solutie mai buna decat PDL. Avem 35%. Cu tot respectul, dar mesajele trebuie sa fie pentru cei 16% pe care vrem sa-i atragem, nu pentru cei 35% pe care deja ii avem. Am ascultat discursurile de la congresul TSD (al dv si al d-lui Ponta). Privite prin prisma unui PSD-ist, au fost foarte bune. Dar au fost auzite de intreaga tara. Si PNL-istii nu cred ca le-au apreciat prea tare.
    Din aceasta cauza, repet, problema este a noastra, nu a lor. Si noi trebuie sa dam rezolvarea. Nu ei. Ei au 20%. Si atat. Noi avem 35%. Si ne trebuie 51%. Problema este a noastra si mesajul trebuie adaptat. Altfel or sa vina iar alegerile si o sa avem tot 35%, obtinute in special in judetele sarace din Muntenia si Moldova. Si daca mai pleaca multi la cules capsune, nu le mai luam nici pe astea.
    Cu respect, trebuie adaptat mesajul. De ce nu castigam in judetele bogate? Ce-i indeparteaza pe oameni? Cum trebuie adaptat mesajul pentru ei? Nu merg mesaje de genul: vom anula reducerea de 25%, vom mari punctul de pensie la 45%. Pentru ca nimeni nu crede ca este posibil. Oamenii se uita in jur si vad ca nu se poate. Si cand aud astfel de mesaje isi pun probleme in legatura cu credibilitatea mesajelor si a celor care le transmit.

    Si daca nu ne cred PNL-istii, care teoretic sunt in aceeasi barca cu noi, cum or sa ne creada ceilalti? Si daca nu ne cred PNL-istii, cum si-i poate tine aproape dl Antonescu decat criticand PSD?

  9. 9 Spiridus octombrie 4, 2010 la 5:17 pm

    Opozitie nu inseamna nici doar PSD, nici doar PNL, chiar daca ambele partide asta par a crede.
    Daca nu va puteti intelege in opozitie, ce-o sa faceti in situatia in care ati ajunge la putere IMPREUNA?

  10. 10 alexph octombrie 4, 2010 la 5:54 pm

    din pacate crin antonescu ne arata adevarata fata a liberalilor: sa ajunga iar singuri la putere chiar daca au numai 14-15% la vot. iliesu are iarasi dreptate despre antonescu asa cum a avut dreptate si in cazul lui geoana. prostia lui antonescu care ataca in continuu psd-ul e sustinuta aiuritor de cei de la antena 3, promovarea acestuia atingand cote hilare.poate ca o „smetie” bine plasata la intalnirile dintre cele 2 partide iar mai taia din prostiile debitate referitor la psd.

  11. 11 Jr. octombrie 4, 2010 la 5:57 pm

    Eu cred că în aceste zile, discuţiile care se poartă între formaţiunile politice parlamentare, fie de la putere, fie de la opoziţie, trebue să aibă o singură temă: Destituirea guvernului Boc I-VI şi suspendarea preşedintelui Băsescu dacă promulgă LEGEA PENSIILOR. Despre istoria guvernelor CDR şi PSD avem timp să scriem tomuri de hârtie; acum însă avem treabă! Toate energiile trebue focalizate spre o singură ţintă: Înlocuirea regimului Băsescu-Boc cu o nouă ordine democratică în România. La acest efort sperăm în susţinerea unor parlamentari din chiar arcul guvernamental. Ori ei privesc cu atenţie cum se mişcă PSD şi PNL în această dispută politică.
    Dacă vor fi convinşi că opoziţia lucrează serios, credibil, fără sincope, soarta lui Băsescu- Boc este pecetluită. Dacă nu, toţi „suspendacii”, chiar şi cei „alcoolici anonimi”, vor fi nevoiţi să accepte „funia şi săpunul” oferit de fruntaşul PDL, Gheorghe Flutur care a rămas traumatizat mintal de la „gripa aviară” pe vremea Alianţei DA. De ultimul vagon totdeauna trebue agăţat un felinar aprins.

  12. 12 eugenius octombrie 4, 2010 la 6:02 pm

    Desi il apreciam pe Antonescu pentru aparanta sinceritate pe care o lasa , mai ales , in comparatie cu ‘prietenul”sau Mircea Geana am inceput sa imi pun un semn de intrebare daca merita acest lucru atunci cand a avut loc ultima motiune impotriva guvernului, si cand, el a ales sa puncteze, agresiv si si fara niciop legatura cu „subectul”, asa pentru impresie artistica, impotriva aliatului….a lui Ponta ! Personal nu l-am crezut capabil sa schimbe registrele la fel cum o fac pedeleii…Am observat, de la inceput, atacurile impotriva dvs fara ca acestea sa fie argumentate precis ci asa , in general, confuz, in stilul propagandistic mai sus mentionat…Am observat deasemeni si modul in care , evident, v-ati abtinut , pana acum , sa-i dat vreo replica…Speram ca ca nu s-a indoit de capacitatea dvs de a-i raspunde si v-a vedea in lipsa dvs de reactie semnul ca faceti sunteti dispus la un compromis personal in beneficiul necesar unirii fortele partidelor carora le apatineti . Oricum , vreau sa va spun, ca acest fel de comportament , deja ,ii aduc prejudicii si nu, cum are putea crede, simpatii, decat poate din directia guvernantilor. Dar mai stii, poate, asta doreste !
    Imi mentin speranta ca domnul Antonescu va tine cont mai mult de interesul general decat de cel personal sau strict partinic !
    Ar mai fi fost cateva lucruri de spus dar, incerc sa ma mentin la o cantitate de text ce poate fi …citita !

  13. 13 iceberge octombrie 4, 2010 la 6:03 pm

    1.Cred ca s-a referit la guvernarea PSD,sau nu va asumati sefia guvernarii? Si daca nu se termina cu aceste orgolii,pana la urma nefundamentate,se va termina cu aceasta natie…Pentru asta populatia v-a votat si trimis in parlament?(ma refer la partide!)
    2 Sunteti dragalas! Stabilitate politica?Ar fi fost culmea sa fie altfel,atata timp cat a fost un „monolit”!!
    3Cat despre pacea sociala si stabilitate economica …e de discutat.Dar v-ati intrebat cu ce pret?
    4Nimeni,eu in mod cert,nu contesta realizarile guvernarii PSD,dar pana la a lega PNL de PDL nu uitati de marile „realizari” ale dvs cu PDL,cand stiind situatia Romaniei,doar pentru a fi la putere si pe program economic indoielnic,v-ati aliat…
    5 Haideti sa fim seriosi,de ce credeti ca pe un program de crizaCrin Antonescu doreste functia de premier…Va rog nu umblati cu intoxicari…sau doriti ca acest guvern sa ne topeasca pur si simplu?Parerea mea este ca prin astfel de mesaje nu doriti opozitie unita!
    6 Cat despre Relu Fenechiu,AVETI PERFECTA DREPTATE! Dar ca R.F. au fost si vor mai fi…peste tot!

  14. 14 Dl.Goe octombrie 4, 2010 la 6:21 pm

    Nastase: „…masurati cat de multi ministri si prim-ministri se schimbau inainte, in vremea lui Antonescu, 😯 si dupa, in vremea lui Basescu…”

    Oare cu cine-l confunda bloggerul-AN pe Crin Antonescu? Cu Ion Iliescu (echivalentul administrativ al presedintelui Basescu) ori cu sine insusi (ca emblema a perioadei de maxima inflorire a Romaniei 2000-2004)? Eu cred ca-l confunda cu sine insusi caci si dansul se vede pe sine ca o floare, ca un crin cu parfumul cel mai fin. Pam-pam…

    P.S. „Latraturile” reciproce, mutual avantajoase, in cadrul coalitiei de facto PSD-PNL sunt doar „tirade” bune pentru gura casca. Asa cum si intelegerea de a pastra cota unica la 16% este un simplu clenci pentru unii liberali care-si inchipuie despre sine ca ar fi chiar liberali.

  15. 15 Bah octombrie 4, 2010 la 6:27 pm

    @Adrian Nastase

    Domnule Presedinte, ignorati-l va rog pe Crinelu…ca asta e singura facatura politica romaneasca ce ridica stachete la care el nu poate ajunge sa le atinga nici din saritura cu mana ridicata la apogeul carierei sale (care by the way s-a consumat deja).

  16. 16 Dl.Goe octombrie 4, 2010 la 6:28 pm

    George Serban isi reduce singur cercul… Apoi fuge. Cu cercul.

    P.S. Si eu as vrea sa-l vad scriind pe bloguri pe adevaratul George Serban, scriitorul, autorul Proclamatiei de la Timisoara… De epigoni in confuzie e plina tara!

  17. 17 George Serban octombrie 4, 2010 la 6:51 pm

    @Ghita Bizonu’
    Desi este atipic, daca AN imi permite – e blogul sau – mai repet postarea. Poate la adoua lectura, … cine stie? 🙂

  18. 18 Adrian-Andrei Arhire octombrie 4, 2010 la 7:05 pm

    Ei cum ar putea oare Domnul Antonescu sa schimbe guvernarea Basescu-Boc cu o formula de succes cum a fost intreaga echipa ce a format Guvernul Nastase, sa nu uitam; un poet la finante, un mic mafiot la justitie, agenti de vanzari auto-directori pe la directiile judetene de finante, rubedenii prin institutiile statului etc……asta cam e proiectia Domnului Antonescu despre o echipa performanta .As putea sa-i urez sa mai guverneze odata singur dar fara protectia PSD……si am mai avea o istorie gen PNT-CD!!!!!!!!!!!
    PS: ce buna ar fi acuma o minte ca a domnului Nastase in PNL, care sa sintetizeze toate problemele, sa ofere idei si solutii, sa aduca in jurul sau o multime de oameni valorosi……ei dar ce bine ar fi !!!!!!Nu-i asa Domnule Antonescu?????

  19. 19 Ioan octombrie 4, 2010 la 7:08 pm

    Liderul liberal nu este un om politic de anvergura; este doar un ins vocal cu un discurs preponderent distructiv bazat pe scheme in care repetitia este uzitata pana la saturatie. Sa ne amintim numai de ultima sa iesire publica. A fost, daca nu ma insel, la motiunea de cenzura. (si ultima data cand a aparut la Parlament) Atunci in interval de trei minute a repetat de sase ori chemarea „unde esti Basescu-le”; si apoi, din senin, i-a casunat pe V Ponta aflat in fata lui la doi pasi. Eu contnui sa cred ca atunci si-a uitat textul memorat, (ca sa fie clar si cu spontanietatea cu care este creditat) situatie lamentabila pentru un ins cu pretentiile sale. Si apoi s-a dat in stamba prin note critice de doi bani la adresa aceluias V Ponta. De atunci a iesit din anonimatul propriu omului sters, cu o instructie precara, din nou prin critici la adresa pesede; de asta data cu sagetile indreptate catre Adrian Nastase. Motivatia pozitiei lui, „curat murdara” cu radacini caragialesti este intru-catva explicabila si am amintit-o aici si altadata. Are un trecut „telectual” dubios fara experienta didactica si pedagocica; ambele, ambele trei ca sa completam CV-ul liberalului si cu maretele realizari pe taram parlamentar, de doi bani. Daca ar avea oleaca de bun simt si chiar numai doi dintre cei sapte ani la purtator ar trebui sa-si vada lungu’ nasului; ca nu calca el pe urmele liderului de facto al pesede in veacul vecilor. Ba mai mult, pentru mine este clar ca succesele guvernarii 2000-2004, atribuite in mod firesc aceluiasi lider de facto ii dau liberalului fiori reci pe sira spinarii. Si mai e’ ceva interesant de adaugat aici fara de care expozeul este schiop. Liberalu’ a vazut ca se poate ajunge presedinte fara nici o realizare notabila in vita; dar, cu mult, foarte tupeu si multa nemernicie. Si tupeu bag sama are cu duiumul si din belsug. In plus este mut dea-binele saracu’ si din pacate nici nu isi da seama. In fine, ca sa nu bat campii, liderul liberal nu poate scapa de tinicheaua pe care premeru’ Catastrofa a „brodat-o” printre faldurile drapelului penele. Ea se vede si va marca multi ani de azi inainte pe toti acei dintre liberali care vor sa scoata capul din anonimat. Caci eu nu cred ca in Romania anului 2010 prostii aleg Locatarul de la Cotroceni; evident daca alegerile sunt corecte.

  20. 20 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 7:13 pm

    @ Adrian Nastase,

    Chiar credeti ca va puteti baza pe liberalii din 2010? La doua generatii distanta de Campeanu valorile au fost uitate, interesele marunte le-au luat locul, sacrificarea a orice pt un posibil triumf candva primeaza in mintea presedintelui PNL, iar pana atunci: „acumulare” de „energii”…

    Poate ca-i mai bine sa pleci singur la drum decat cu piedici de tot felul. In definitiv se vor rosti mereu aceleasi texte importate din deal.
    Pacat insa, putea iesi ceva care sa arate ca mai avem bun simt si buna intentie prin clasa politica…

    @ George Serban,

    De ce toata lumea critica pe toata lumea? Si cand se intampla asta? Atentie, s-ar putea ca inconstienta opozitiei, mai mult decat cea a puterii, sa scoata oamenii in strada prin lipsa de solutie si de actiune iar clasa politica sa fie abordata „la pachet”! Nu va jucati si nu sperati in deturnari si recuperari ulterioare, s-ar putea sa nu mai tina precum odinioara…
    S-ar putea sa nu mai fie nevoie nici de democratie si nici de Europa, din lipsa de bani…

    Eu cred ca oamenii politici trebuie sa se sacrifice si de aceea nu pot fi toti oameni politici! Inainte isi dadeau viata pt o ideologie, aveau o vointa, o dorinta de a lasa ceva, se juca „pe viata si pe moarte”, acum „tineri” precum Ponta si Antonescu sunt mai statici si imprecisi decat seniorii lor, nu arata nimic natiunii… nu inseamna nimic… Vreti sa castige iar cel mai scandalagiu?

    Mai inteleg ca multi si-au asternut multumitor de bine, dar daca sunt multumiti sa iasa din peisaj, nu poti inchista o tara pt o mana de satisfacuti, mai ales ca Romania nu rezista pe vreun palier, ci cade liber!

  21. 21 i.nicolae octombrie 4, 2010 la 7:13 pm

    Nici nu v-ati vazut la guvernare (PSD si PNL) si a inceput „ciolaniada”.E adevarat ROMANIA e prioritatea,dar cine sa vada asta.Nu cred ca ca o sa vedem la noi ca un guvern sa arate si lucrurile bune facute de predecesori.Si iar va pun intrebarea de baraj,chiar niciuna din masurile luate de actualul guvern nu e oportuna acum (nu buna ci oportuna)?Spun asta luand in considerare afirmatiile dvs. cu privire la numarul angajatilor din sistemul bugetar (cam 3-400000 mai multi fata de 2004) si procentul din PIB cu salariile (4,8 in 2004 si 8 in 2008 )
    Cert este ca inca ramaneti un contracandidat serios pentru toti,dar nu va umflati in pene,ati facut si destule greseli,si mai lasati aroganta,nu prinde la romani.

    Sa auzim de bine.

  22. 22 Ioan octombrie 4, 2010 la 7:16 pm

    @ Erata

    Va rog ca in loc de :”notabila in vita” cititi notabila in viata. Va multumesc.

  23. 23 Pali octombrie 4, 2010 la 7:39 pm

    Macar au iesit la rampa cu nominalizari,…la PSD pe cand ?

  24. 24 Draghi Puterity octombrie 4, 2010 la 8:04 pm

    Crin Antonescu isi da seama ca, impreuna cu partidul pe care il conduce, nu mai poate evolua. Au trecut de mult de limitele naturale pentru un astfel de partid, iar acum urmeaza implozia. Singura sansa ca el sa mai creasca cateva procente e ca in Romania singura alternativa sa ramana dezastrul. E clar ca ii prefera pe Basescu si Boc, garantzia dezastrului pe mai multe generatzii. Numai cu ei se poate masura, numai fatza de acestia Crin mai reprezinta o valoare vag pozitiva. Adrian Nastase si noul PSD joaca in liga superioara.

  25. 25 Bah octombrie 4, 2010 la 9:16 pm

    @Vasile

    Condoleante cui pe acest blog?
    Nu-mi amintesc sa fi pierdut dl. Adrian Nastase pe cineva drag.
    In rest Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca pe Elena Basescu, caci condoleante fiului care pretindea ca a scris pe mare (in voiaj cu vaporul) o poezie(vax) mamei moarte(CARE ERA IN VIATA!!!)…unui asemenea specimen nu i le pot prezenta…poate lui Mircea (in speranta ca saraca femeie n-a dat viata la doi cretini de aceeasi talie).

    Desi nu l-am votat pe `prostanac…nu pot arata minimum de compasiune unui om care s-a folosit de o ineptie in campania electorala…atat de avid de a lua voturi incat sa-si „ucida” mama …inca in viata.

    Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!

  26. 26 George Serban octombrie 4, 2010 la 9:17 pm

    Va respect pe toti si as fi tentat sa va raspund. Credeti-ma ca as avea argumente. Daca as face-o, ar insemna sa ma dezic de tot ce am scris mai sus. Adversrii mei nu sunteti voi, ci altii. Si sunt mai mult decat adversari. Voi vorbiti despre o alta cale de a duce tara mai departe. Alta decat aceea pe care o vad eu. Ei distrug tara si, pentru asta, nu-mi pot fi doar adversari.

  27. 27 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:24 pm

    @Adrian Nastase

    Mi-a placut interviul din Ziua veche. Cred ca ati observat ca sunt zgarcit in laude , dar de data aceasta mi-a facut placere sa gasesc un Adrian Nastase foarte relaxat, destins, raspunzand la intrebari prin cuvinte pe care le-as fi ales si eu.
    Remarc in special pozitia d-voastra vis-a-vis de Rusia si Moldova, dar si fata de prezenta in Afghanistan sau alte teatre de razboi. Concluzia pe care o subintelegeti, care este si a mea , e aceea ca Romania ar trebui sa-si regaseasca capacitatile de negociere si de tratative pe picior de egalitate. Implicit , o anumita mandrie, care astazi, lispeste. In privinta Rusiei mai ales, ceea ce spuneti este foarte corect ca abordare, e pacat ca astazi, prin Videanu, negociem cu rusii(nu cu Rusia) vanzarea ultimelor ramasite departicipatii minoritare ale Romaniei in companii partial privatizate. „Pasiunea” lui Videanu fata de unii negociatori rusi ar trebui studiata si vazuta indeaproape, ar fi pacat sa-si „faca de cap” pe ultima suta de metri.

    In ceea ce priveste „spectrul cititorilor”, „impartirea” a fost amuzanta, probabil este reala. Ma intreb ce credeti despre spectrul comentatorilor.
    S-auzim de bine.

  28. 28 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:24 pm

    @ Adrian Nastase

    Raspunzandu-i astfel lui Crin Antonescu , va plasati la nivelul sau politic, aflat la o alta scala decat a d-voastra. Personal, o iau drept harjoneala politicianista. Pe termen scurt aveti nevoie unii de altii.
    S-auzim de bine.

  29. 29 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:25 pm

    @Aya

    Este impresionanta pasiunea si meticulozitatea cu care urmaresti destinul lui Bercovici. Jurnalistul din tine a avut ocazia sa iasa la iveala. Iti doresc succes in acest „quest”. Am urmarit discutia intre tine si dlnimeni, e pasionanta si foarte vie.
    S-auzim de bine.

  30. 30 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:27 pm

    @Doru Coarna

    Nu esti parsiv cu mine, dar esti parsiv in cazul Sibillei si Theodorei. Asta pentru ca le vezi drept potential „macaragioaice”. Nu pentru ca ar avea o vina. Desi daca ma gandesc bine, ar putea avea, nu avem toti oare? Sau e mai placut, mai comod, sa vedem numai vina altora? Vezi Doru, esti dublu parsiv.

  31. 31 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:28 pm

    @Theodora

    Desi probabil nu te voi convinge, postez de pe un laptop care se afla mai tot timpul in posesia mea, oriunde sunt, foarte rar se intampla sa-l las acasa. Ar fi imposibil sa i-l imprumut Ayei, pe care nu o cunosc personal. Te asigur ca toate comentariile semnate LePrince imi apartin.

  32. 32 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:32 pm

    @ Aya

    Convenisem ca ne inspiram reciproc. Dar nu ma asteptam de la tine sa iei „de pe mine” si sa postezi pe blog. Chiar astfel? Plus ca sensul poate fi citit si ca postezi „asezata” pe mine, dar si ca ma decupezi pentru a posta aici „parti” din mine.

    Persoana in cauza are unele fantasme pe care, fara sa vrea , ni le impartaseste printre randuri. „Confuzia” este mai mult influenta „maestrei” sibilinoidaloide, cea care a initiat-o si a indrumat-o pe aleile blogului lui Adrian Nastase. Diferenta este ca maestra isi cunoaste cat de cat interesul, ucenica se imbata cu apa rece, martirizandu-se pe bloguri, in speranta ca va deveni varianta feminina a lui Don Quijote. In cazul ei, morile de vant sunt blogurile ne-psd-iste, un fel de monstri virtuali (cu Tismaneanu drept conducator al ostilor intunericului) ce trebuie starpiti, si inlocuiti numai cu bloguri rosii. Propriul sau blog, vazut ca un fel de capitan in armata blogurilor, in care blogul lui AN este maresal, tine loc de Sancho Panza. Dulcineea exista , dar ca si in opera lui Cervantes, este mai mult fantasma ce imbraca o forma umana (in acest caz virtuala) si se numeste „retea de bloguri psdiste”, ce o mai fi si asta.
    Indulgenta este necesara, terapia delirului obligatorie, dar pacientul ar trebui sa constientizeze pentru a se putea face ceva.
    S-auzim de bine.
    PS Argumentatia comparatiei intre blogul ei si acest blog, nici macar nu merita a fi luata in consideratie.

  33. 33 LePrince octombrie 4, 2010 la 9:37 pm

    @Doru Coarna, Viorel Dobre
    @All

    Alba ca Zapada este deja „luata”. In cazul Blaga exista mai multe scenarii:
    1. Povestea celor trei BVB purcelusi. Care purcelusi, ar putea prelua PDL-ul cu totul, blocand accesul, narrowing it macar, celor din tabara basesciana. Cateva aripi basesciene, inclusiv aripa intelectuala (imbogatita de curand cu Baconschi si Fundatia crestin-democrata -element pe care se pune multa baza) ar putea forma un partid nou, strict prezidential. Cei trei purcelusi ar ramane cu un PDL mai „suplu”, dar mai linistit, care s-ar putea pregati de aliante, de alegeri si jocuri politice.
    2. Povestea lui Harap Alb. Un nou partid BVB, pornit si desprins din PDL, ar putea incerca sa treaca incercarile viteazului in politica romaneasca. Din nou combinatiile politice, inclusiv cu PSD(macar la nivel de intentie) vor fi la ordinea zilei. PDL ar ramane „curat, uscat”.
    3. Calul troian. Tripleta purcelusilor ar putea actiona precum calul troian in interiorul PDL, confiscand partidul inainte de alegerile locale 2012. Putin probabil, timpul e scurt, iar celelate tabere nu dorm.
    4. Povestea fiilor ratacitori. Tripleta ar putea , impreuna cu oameni de incredere, sa gaseasca insertii confortabile la alte partide. Cel mai putin probabil, asta ar insemna sincopa carierei politice, un soi de linie moarta.
    Deocamdata sigur este ca Blaga s-a delimitat de partid, si face retea, se pricepe. Vor urma diverse miscari.
    E seara, m-am gandit ca veti adormi mai usor daca va spun povesti. Noapte buna!
    S-auzim de bine.

  34. 34 iceberge octombrie 4, 2010 la 9:40 pm

    @Viorel Dobre

    Bravo!!!V-ati dat seama ca problema e la PSD!!!Cand se va adapta mesajul PSD(cum?)si se vor gasi raspunsuri la intrebarile tale(de ce nu castiga in judete bogate,ce ii indeparteaza pe oameni si as continua:de ce nu castiga in mediul urban si vezi si categoriile sociale…),atunci putem vorbi de un alt PSD(a propos de 2004…)

  35. 35 Aya octombrie 4, 2010 la 9:56 pm

    @

    Adrian Nastase

    Nu imbratisez ideea „sagetilor” indreptate impotriva aliatilor (nici dintr-o parte, nici din cealalta) dar, totusi, nu ma pot abtine sa-ti dau dreptate, cu o completare: Crin Antonescu are idei putine, dar, in schimb, fixe.

    P.S.
    Foaaarte bun Relu Fenechiu! Mai sunt vreo cativa la fel de buni ca el.

  36. 36 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 10:08 pm

    Viorel Dobre

    Domnule

    poa va mai amintiti de vorba cu cioara de pe gard ….
    Deschiderea catre centr sugerata e dvastra ar fi admirabila DACA nu ar fi cum ati scris :a continua sa loveasca in PSD pentru asta vor sa auda membrii PNL. Pentru ei nu are importanta ca PD a vrut sa-i inghita. Chiar multi dintre ei au regrete ca nu a reusit. Ei nu vor o alianta cu comunistii. Noi fiind comunistii dupa parerea lor.. Este vorba de o aversiune cvasifiziologica . Nu vei putea capta niciodata astfel de voturi ,,,, isi pierd datiunea de a exista …
    Si castigul in judetele mai bogate .. hm … poa ar fi cazul sa se verifice si organizatiile locale. De ex imi permit – cam mult fiindca nu sunt membru PSD si nici votac fidel al PSD (am votat de 2 ori PUNR) – sa a dubii asupra grupului de la Cluj si sa-l banuitesc de noncombat daca nu de colaborare directa cu PDL .
    Vedeti dvoastra ce sugerati este sa se dea vrabia din mana … Electoratul dvoastra se poa lasa usor manipulat de populismele baseseti si sa voteze ptr PDL cel care lupta cu moguli si bampirii care sug sangele poporului . De altfel sunt deja semne .. Si tot incercand sa captati acele imposibile 16 % sa poerdeti prematur vreo 10% din eletorat …. Un PSD asa cam la vreo 20 % sa zicem .

  37. 37 Sibilla octombrie 4, 2010 la 10:10 pm

    Se zice că, în fiecare din noi, dar mai ales în ce priveşte Politicienii, atenţie, nu * politicienii *, există doi Lupi!
    Depinde pe care din cei doi Lupi îl vom * hrăni *, acela fiind câştigătorul, adicătelea, cel ce va înălţa sau, dimpotrivă va pecetlui…
    Şi spun şi eu răspicat, limpede : îl susţin şi-l îndrăgesc mai ales pe AN-ul care * hrăneşte * Lupul cel bun, acela care e Lup… LUP DACIC, OM, aproape de oameni, între oameni şi-acel AN e cel din 2010 şi minte cine afirmă că AN nu s-ar fi schimbat în BINE în toţi aceşti ani şi argumentez : şi în până în 2004 şi după, AN a fost cel agreat/susţinut/cel mai bun, dar… noi, mulţimea îl percepeam distant, inaccesibil… acum, AN e perceput mai de-al nostru ca oricând, AL NOSTRU, ADICĂ APROAPE, acum ştie să arate, ştie să transmită căldura, ştie să se facă înţeles… fără supărare, acesta e adevărul. AN de ACUM E CEEA CE NE DORIM !
    Mai spun ceva, cu riscul că vor fi din cei ce vor râde, dar ştiţi bine cu toţii că adevăr grăiesc! AN era perceput de către popor şi * descris * ca fiind : * e bun, dar prea înfumurat *, * îi prea fudul majkă … *, * ştie multe, da nu prea pricep ce zice el acolo… *… ACUM NU MAI AUD VORBELE ASTEA ŞI DIMPOTRIVĂ, SUNT TOT MAI MULŢI ROMÂNII CARE SPUN CLAR : * NĂSTASE ŞTIE CE SPUNE, MĂI, ZICE BINE *, va să zică se face înţeles! Mai mult, nu sunt singura care afirmă, eu o fac pentru că TREBUIE să se ştie, AN e prieten cu oamenii, cu… furnicile, îi pasă, se implică şi NU face * reclamă * şi nu vorbeşte şi tace, NU îşi face imagine din aceasta, dar e unul din puţinii Politicieni care ajută românii. Şi dacă apreciez ceva la AN e că ştie să respecte Demnitatea omului! NU face pomeni, da-l face pe om să se simtă OM, util, îi dă o şansă şi aceasta nu e de ici de colo!!
    Am mai spus, repet : AN, PRIM MINISTRU, asta neînsemnând că am să-i intonez ode şi n-am să mai spun lucrurilor pe nume, aşa, poticnit cum mă pricep eu, c-oi mai tot învăţa, promit. 🙂
    În concluzie, mă adresez d-lui AN: RĂMÂNE CUM AM STABILIT !
    Bătălia continuă şi nu că trebuie câştigată ci O VOM CÂŞTIGA ! ROMÂNIA MERITĂ ŞI SE IMPUNE SĂ PRIMEASCĂ ŞANSA ACEASTA, PREGĂTIŢI SĂ FIM SĂ NE APUCĂM CU TOŢII, DE LA FURNICI LA CEI MAI DIBACI DE… TREABĂ !

  38. 38 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 10:13 pm

    George Serban

    Domnule v-am citit cu atentie postarea ….
    Sunt in gnl de acord cu cele zise de dvoastra , sa zicem ca am nuantat .
    Ma rog nu stiu ce hram poarta Crin … insa se prea poate sa trebuiasca sa dea satisfactie unora ditre pertizanii sai . Nu mai tin minte cine a zis – ii conduc deci ii urmez ! (si i-a urmat pna la intalnirea cu Vaduva Nationala).

  39. 39 Anonimul Venetian octombrie 4, 2010 la 10:39 pm

    @Ghita Bizonu,

    Spune:
    „Si totusi AN din 2004 a fost un premier mai bun ca Tariceanu. Si Motocicleanu a fost ultimi premier al Romaniei, ca de la el incoa avem doar un figurant.”

    Nea Ghita, Adrian Nastase n-a fost „un premier mai bun”, a fost CEL MAI BUN PREMIER cam de cand „se icsista” Romanica moderna.
    In rest, ai dreptate, din 2004 am tot privit un tablou numit „Natura moarta cu motocicleta si figurant”.

    P.S.
    Asa, la mica barfa, ca sa te citez, Motocicleanu iesea-n decor la prima „sicana” a lu’ Baselu, daca echipa tehnica care-i repara motorul in parlament n-ar fi fost puternic sustinuta de PSD.

  40. 40 Aya octombrie 4, 2010 la 10:46 pm

    @

    Le Prince

    Citez: „Deocamdata sigur este ca Blaga s-a delimitat de partid, si face retea, se pricepe. Vor urma diverse miscari.”

    Retea a inceput sa-si face demult. A lucrat fara graba (probabil si temeinic).
    Cel mai interesant este ca in ea se afla intelectuali influenti, din zone „nevizibile”.
    Nu a folosit-o pentru PDL, sau a folosit-o mult prea putin (probabil, cand era vorba strict de interesele sale).

  41. 41 Aya octombrie 4, 2010 la 10:55 pm

    @

    Viorel Dobre

    Citez: „votantii PNL voteaza mai degraba cu PDL dacat cu PSD.”

    Ti-a furat cineva „jobenul cu breton” (vorba unui coleg de blog) si ai ramas cu gandurile total „in bataia vantului”?

  42. 42 alex.dumitrascu octombrie 4, 2010 la 11:15 pm

    Atata timp cat s-a tot vorbit despre pedele ca despre un „partid de dreapta’ si prin urmare despre ‘catastrofala guvernare de dreapta”, PSD se izoleaza singur, opozantii lui Basescu ramanand astfel divizati.
    Cotele la care au urcat acum in sondaje atat PSD cat si pnl se datoreaza aversiunii electorilor fata de dictatura si nicidecum vreunor calitati remarcabile ale celor doua doctrine, partide sau ale leaderilor lor.

  43. 43 alex.dumitrascu octombrie 4, 2010 la 11:20 pm

    Am remarcat marea ingrijorare a domnului Bizonu’ ca va fi nevoit sa-si vanda proprietatile prea ieftin.
    Uite, va propun aici un imobil impecabil, dar la pret pe masura:

    http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?p=11912#11912

  44. 44 Dl.Goe octombrie 4, 2010 la 11:55 pm

    Glasul pacatosului adevar graieste. Sibilla: „Despre Nastase 2004…ştie multe, da nu prea pricep ce zice el acolo… *… ACUM NU MAI AUD VORBELE ASTEA ŞI DIMPOTRIVĂ, SUNT TOT MAI MULŢI ROMÂNII CARE SPUN CLAR : * NĂSTASE ŞTIE CE SPUNE, MĂI, ZICE BINE *,”

    De unde se deduce ca Nastase stie din ce in ce in ce mai putine. In fapt nu mai stie decat una si buna: Jos Basescu, care v-a luat pensiile, salariile, tot. Si tot omul pricepe. Ce simplu e.

  45. 45 Aya octombrie 5, 2010 la 1:09 am

    @

    Le Prince

    Urarea ta imi va purta noroc, sunt sigura (stii, desigur, ca nu se multumeste in astfel de situatii).

    Nu stiu daca ai citit ce ti-am transmis ieri (e deja marti 5 octombrie 2010) despre pictorul Moise Bercovici Erco.
    Era vorba despre razia din 15- 16 iulie 1942- operatiunea „Vel d’Hiv”.

    Plec de la o fotografie publicata in „Le Figaro” (iulie 2010) ilustrare a unui articol care anunta ca din 2015 politia franceza va pune (online) la dispozitia publicului toata documentatia legata de acea perioada sinistra (denunturi, delatiuni, dosare, etc).

    Reproduc aici un fragment de referinta (vei vedea, de ce) din mesajul de ieri catre tine (te rog sa citesti pana la sfarsit- mesajul de acum nu se incheie cu acest fragment pe care as dori sa-l parcurgi, totusi):

    „Sperantele mele sunt indreptatite de un articol aparut in “Le Figaro”- 2 iulie 2010- cu titlul “Les archives de la police sous l’Occupation en ligne en 2015″. L-am descoperit duminica (ieri).

    Citez chapeau-ul: “Procès-verbaux d’interrogatoires, lettres de délation… La préfecture de police de Paris est sur le point de lancer la numérisation de ses archives datant de la Seconde guerre mondiale, afin de les mettre à disposition du grand public à partir de 2015.”

    Textul este ilustrat cu o fotografie sub care sta scris:
    “Photo prise en 1942 de Juifs internés dans le camp de Drancy, en Seine-Saint-Denis, après avoir transité par le stade du Vélodrome d’Hiver à Paris. Crédits photo : AFP”.

    Deci, fotografia e facuta umediat dupa “Vel d’Hiv”- din noaptea de 15- 16 iulie 1942 (“ora H” fiind 3 a.m.), considerata de francezi “la plus grande operation de police”, “la plus grande rafle que la ville (Paris; n.A.) ait connue depuis l’arrestation des Templiers et la Saint-Barthélemy.”

    In fotografie, chiar in prim plan, in stanga (cum o privesti) apare un barbat cu basc usor inclinat spre sprinceana dreapta. Se remarca foarte clar. Croiala pardesiului deschis la culoare, o anume savanta asortare a nasturilor destul de mari, negri, cu garnitura gulerului de tipul celor special croite pentru a fi semi-ridicate si cu bascul- totul rimand cu sprincenele negre, arcuite, bine conturate- fularul alb, felul nonsalant in care isi tine mainile in buzunarele evident plasate special “mai sus” au, ca ansamblu, un “quelque chose” specific parand a trada artistul.
    E atragator, magnetic, de o frumusete mai degraba expresiva si pare a avea cel mult 40 de ani. Nu poarta steaua galbena cusuta in stanga, “regulamentar” (fusese impus de putina vreme acest lucru).
    M-a socat, m-a atras din prima clipa. Nu stiu cine e barbatul, dar ar putea fi pictorul Moise Bercovici Erco. Asta am simtit: ca ar putea fi el. Daca e asa, inseamna ca fusese ridicat in acea noapte din Montparnasse.”

    Pe masura ce trec orele (nu pot spune, inca, zilele) am impresia, din ce in ce mai puternic, ca acel barbat a carui infatisare tradeaza artistul este pictorul Moise Bercovici Erco.
    Iti voi confesa ceva.
    Cu cateva ore inainte de a descoperi acel articol, absolut intamplator (dar, tot ceea ce s-a petrecut legat de urmele pictorului si de cum apar, una cate una, pare greu de acceptat ca fiind un sir de intamplari- pot fi doar in masura in care sunt „dirijate” dintr-un plan superior) am avut un fel de gand neobisnuit, cumva „rugand”(u-l?) sa mi se arate, sa stiu pe cine caut, noi oamenii avand nevoie si de imagini.

    Pe monitor s-a etalat articolul din „Le Figaro”, dupa ce am accesat, DIN GRESEALA (asa a parut atunci) o „sectiune” de pe pagina.
    I-am vazut titlul si am realizat ca „greseala” a fost benefica.

    L-am citit.
    Am observat ca exista o fotografie, am citit explictia dar nu am privit-o cu atentie. Retinusem- si m-au impresionat- copiii din prim plan care, in fata aparatului foto, zambeau (inca ramasesera cu reflexul zambetului cand erau fotografiati). Apoi, am vazut, lipit de copii, un barbat masiv , imbracat in negru (probabil, tatal) care, din acelasi reflex, inca mai putea zambi.

    Am vrut sa inchid articolul si, ca un facut, nu am reusit. Pur si simplu calculatorul nu a ascultat comanda.
    Grabindu-ma sa fac altceva, am „pus in bara” textul din Le Figaro.

    Pentru ca aveam prea multe fisiere deschise, am vrut din nou sa-l inchid. Am afisat din nou textul, am dat comanda- a „refuzat.
    Le-am inchis pe celelalte, fara probleme.
    L-am deschis din nou, ridicandu-l „din bara” si, abia atunci, m-a izbit, efectiv, imaginea barbatului din stanga, cu aer evident de artist.
    M-a atras magnetic.

    Imi parea „cunoscut”- am incercat sa-mi dau seama cu cine seamana. Apoi, am realizat ca drumul catre el nu e „logic”.
    M-a fulgerat amintirea gandului iesit din comun, a rugaciunii- si rugamintii catre el- de a mi se „arata” cumva, de a ma lasa sa stiu ce „imagine” caut.
    Am realizat ca de cand vazusem personajul „percepusem” ca e el.
    Pe masura ce trec orele sunt din ce in ce mai convinsa ca acel barbat din fotografia publicata in „Le Figaro” (2 iulie 2010) e pictorul Moise Bercovici Erco, ale carui urme le caut.

    Am mai avut- si am, in continuare- o impresie ciudata.
    Figura si atitudinea- inclusiv felul de a purta bascul si pardesiul (a carui croiala „aduce” cu un halat de pictor)- imi chinuie gandul.
    Le-am mai vazut sigur, am mai vazut personajul ACELA.

    Imi pare ca am mai vazut acel personaj intr-un tablou, un portret de fapt, cu basc si halat deschis la culoare, de pictor.

    Nu-mi pot aminti al cui e tabloul.
    Nu cred ca-mi amintesc bine titlul- m-a fugerat imediat si cred ca nu ma pot debarasa de „L’artiste…”, „L’artiste dans son atelier”, „L’artiste…”.
    Nu e asa. Dar in acel tablou sigur e el- sau cineva care are aceleasi trasaturi cu el. Daca as sti care e tabloul! Daca mi-as putea aminti!

  46. 46 Augustin octombrie 5, 2010 la 2:15 am

    @ dl Goe
    amice, in legatura cu George Serban, pur si simplu ti-ai dat cu stingul in dreptul. Probabil din prea mult elan tineresc.

  47. 47 blogideologic octombrie 5, 2010 la 7:22 am

    Construiesc un spaţiu de reflecţie pe fraza „Reîntoarcem economia cu faţa spre social şi minimizăm economia bazată pe speculaţie.”, scrisă de domnul Adrian Năstase în postarea ‚Ce ar trebui sa faca un Guvern de criza’. Ştiu că fraza a fost criticată, şi pe bună dreptate, este atât de ambiguă încât cerea să fie criticată. Dar, în fond, acest blog este o platformă pentru reflecţie, eu l-am numit într-o vreme şi comunitate epistemică, de ce să nu-l folosim ? Ce putem spune în această comunitate epistemică de pe blogul AN (poate că domnul Adrian Năstase ar trebui să îşi înregistreze blogul la OSIM ca pe o marcă de comunitate epistemică, nu glumesc!, în UE există chiar fire de comunicare în reţea între asemenea comunităţi epistemice sub egida EIT, ar exista astfel şi o recunoaştere internaţională a “măsuţei bloggerilor”)? Sigur, în modul cel mai curent prin „economia bazată pe speculaţie”, opinia publică înţelege speculaţiile financiare care măresc foarte mult riscul sistemic într-o economie. De multe ori în faza deschiderii contului Yahoo!, văd reclame deşănţate în limba română ce mă îndeamnă să particip la operaţiuni OTC pe piaţa de bani, operaţiuni despre care toţi experţii spun că introduc riscul sistemic necontrolat într-o economie. Pe de altă parte apare şi întrebarea : A te opune „economiei bazate pe speculaţie” înseamnă a fi împotriva istoriei, a prezentului, dar şi a viitorului (când, foarte probabil, ritmurile din „economia bazată pe speculaţie” se vor intensifica)? Atâta vreme cât în economie există efectiv riscul, nu înţeleg de ce nu ar exista şi mecanisme de protecţie faţă de expunerea la risc, iar în acest sens trebuie să vedem pozitiv, chiar foarte laudativ, speculaţia din hedging. Aristotel scria în Politica despre felul cum geometrul Thales din Milet s-a îmbogăţit dintr-o asemenea speculaţie. Sînt tentat de aceea să spun că „economia bazată pe speculaţie” face parte din „spiritul de geometrie” :-). Dar „economia bazată pe speculaţie” înseamnă acum în primul rând nu economie de speculă a bunurilor agricole şi altor fungibile, ci economie bazată mai ales pe fluxul de bani, printr-o speculă asupra titlurilor financiare. Keynes avertiza în mod expres asupra chestiunii celei mai dificile din Economia Politică : Stabilirea unui preţ al produsului financiar. De altminteri, francezii care actualemente cer insistent reglementarea fondurilor speculative, sunt respinşi virulent de britanici, care susţin că normele cerute de francezi sunt pur colbertism/monetarism. Monetarismul înseamnă în mod esenţial un control asupra rezervei de bani (money supply) dintr-o economie. Prin politica macroeconomică monetaristă exercitată ca funcţie regaliană a statului, banii sunt forţaţi să reflecte realităţi economice foarte concrete : Industria şi agricultura ţării să producă bunuri de care populaţia statului are nevoie (locurile de muncă într-o economie bine angrenată pe realitate şi pe rezerva de bani utilă sunt tot “bunuri”) şi care de asemenea pot merge la export. Germania după război precum şi China recentă s-au dezvoltat prin colbertism/monetarism. Or, ceea ce acest Boa Constrictor numit Fondul Monetar Internaţional a încercat permanent să ne impună, –şi a reuşit în perioada mandatelor Traian Băsescu–, a fost alienarea de la colbertism/monetarism în politica macroeconomică din România. Reforma monetară propusă în 1990 de profesorul Anghel Rugină, o propunere pentru construirea leului românesc bazat pe argint, –metal atât preţios, cât şi metal tehnic–, ar fi reuşit poate să conecteze economia banilor de economia reală mai bine decât principiile lui Keynes. În cadrul doctrinei economice a lui Keynes, banii servesc atât ca mijloc de plată, cât şi ca un mijloc de înmagazinare a bogăţiei. Aceste două funcţii ale banilor au fost folosite de Keynes pentru a submina ideologic dihotomia tradiţională între economia reală şi economia banilor. Ceea ce a rezultat, teoretic, din această subminare a fost ideea preferinţei pentru lichidităţi în ceea ce priveşte cererea de bani. Această idee a permis construirea modelului macroeconomic IS-LM unde se arată felul cum variaţiile cantitative în sectorul monetar al economiei pot să fie transmise şi să influenţeze sectorul economiei reale doar prin modifări controlate ale ratei dobânzii bancare directoare, modificări care ţin de politica macroeconomică.

  48. 48 Doru Coarna octombrie 5, 2010 la 8:07 am

    @ LePrince,

    vezi tu, as putea obiecta la infinit cum ca nu merit calificativul tau multiplu, dar nici ca-mi pasa cat de eronat intelegi tu mesajele mele si in general, mesajele tuturor. Tu ai o scara de valori de care numai tu te bucuri si te poti tine, se pare ca numai tu o poti urca, se pare ca te limitezi la a o parcurge numai invers de la o vreme si asta cam de cand ai devenit plictisitor, Aya-ist mai exact.

    Crede-ma, nimeni din cei de pe acest blog nu va castiga nimic, nici nu vor pierde ceva, nu exista miza si deci n-ar trebui sa se dezlantuie nici pasiuni. Nimeni nu va obtine nimic nici de la dl Nastase sau PSD, nici de la Tismaneanu, nici de la tine sau Aya si cu atat mai putin de la altcineva, pt simplul motiv ca toti acestia n-au ce oferi concret in afara de jocuri si strategii.

    Aici este un simplu salon de can-can-uri politice, deci ceva distractiv si inofensiv.
    Altminteri eram toti scarpinati demult si temeinic de catre servicii. Succesul politic nu se construieste pe blog ci in Parlament si departe, in teritoriu, la usile alegatorilor.

    Te mai invat un lucru: rezerva-ti jignirile apropiatilor, poate ei au motive sa ti le accepte, desi ma indoiesc ca poti motiva asta prin valoare.

    Deci nu ma intelege gresit, schimba tonul, putin abordarea, fii mai prietenos si ne vom amuza impreuna de toti si toate cate sunt si se intampla. Sau iti vei primi cate o portie zilnica de „injuraturi” de care si Harabula se vaita ca a devenit dependent. Si nu-i normal sa fie asa. Cu nervi iti scurtezi viata inutil, printe.

  49. 49 Doru Coarna octombrie 5, 2010 la 8:25 am

    @ Aya, LePrince,

    Blaga nu-si face nimic, pdl nu scindeaza, lasati opozitia sa actioneze fara sa se culce pe o ureche asteptand ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Voi v-ati lansat sa faceti un joc urat, o intoxicare de 2 lei convenabila puterii.
    De cand ati devenit factori activi, creatori de scenarii si tactici? Voi doi puteti despica in 16 orice, dar faceti ceea ce stiti, nu lansati rachete caci va vor cade in cap.

    Uite, eu am aflat ca PP apartine de fapt Robertei, stiati? Si ca Blaga semneaza adeziunile. Ciufulici a aflat si l-a dat afara, insa Roberta il are la mana, chestia aia din Parlament a fost o inscenare pt ca Basescu sa o apere instinctiv si astfel sa se compromita definitiv, ca si cum el ar fi comandat furtul. Creierul manevrei este insa Nutzi, suparata ca Ciufulici n-a renuntat la pitic pana cand vor pierde de tot puterea… Acum, dupa alea 3 zile, Ciufulici o va schimba pe Nutzi, este supremul gest care ii mai poate remonta imaginea si scorurile din sondaje…

  50. 50 Alex octombrie 5, 2010 la 8:52 am

    Problema romanilor este urmatoarea: Vantu si Patriciu l-au adus pe Basescu la putere in 2004. Stiind foarte bine ca va urma haosul in tara. Gruparea Soros-gds-fni l-a scos pe AN din politica, iar in prezent face un joc antinational.

    Cat despre Antonescu, fara indoiala, este un politician de viitor, are talent. Dar ce importanta are atata timp cat in spatele sau este Patriciu pe care il stim cat ii poate pielea? Si Obama este un baiat finut, inteligent, cultivat, dar nu poate face nimic in America (s-au vazut marile realizari concrete in domeniul economiei) pentru ca este condus de TOATA LUMEA STIE CINE.

    @ AN, v-am admirat enorm pana in 2004 pe dvs. personal si cateva persoane din PSD. Ati fost, dupa Iliescu (sa fie clar, singurul om politic din Romania din ultimii 20 de ani) si cu 100 de clase sub el, al doilea politician roman postrevolutionar. Dar ati avut ghinionul sa va scoata baselu’ din politica. Acum insa nu va mai recunosc. Faceti tot ceea ce este posibil sa propulsati pnl-ul care musca din electoratul psd in sondaje, fara sa clintiti pozitia basescului. Ceva mi-e neclar. Nu inteleg de ce psd trebuie sa fie roata de la caruta pnl.

  51. 51 santinela octombrie 5, 2010 la 9:08 am

    Problema este ca Antonescu da bine pe sticla si a fost singurul care la batut pe marinar la TV,dar batut rau de tot(la Cluj) asa ca acesta nu poate lipsi din nici o constructie politica care sa vizeze darimarea PDL-ului.Alta problema este ca Nastase se detaseaza net ca un bun prim-minstru(PSD-ul nu are nici un inlocuitor de talia lui) dar nu poate intra in calcul pe moment.Cred ca dupa alegeri va fi alta situatie.
    Va rugam din suflet domnilor Nastase si Antonescu nu va mai ciondaniti.Nu dati apa la moara PDL-ului. Daca mai cistiga o data Basescu si Boc nu ne ramine decit sa punem mina pe „coase.topoare,bite si celelalte obiecte din arsenalul clasic al disperatilor” si sa facem ce trebuia facut de mult.Cu stima!

  52. 52 virus octombrie 5, 2010 la 9:14 am

    Bill Gates moare. Ajuns in fata lui Dumnezeu ,acesta ii zice : – Pentru ca ai fost un om foarte important ,te las sa alegi unde vrei sa mergi : in iad sau in rai. Dupa un timp de gandire, Bill Gates zice: – Pai , as avrea sa vad cum este fiecare loc, daca se poate. Zis si facut. Prima data, Bill Gates se duce in iad. Acolo, distractie la culme femei , bautura muzica, etc. Dupa doua saptamani, se duce si in rai. Ajuns acolo, vede si el niste ingerasi care stateau pe norisori si cantau la harpa, in rest plictiseala. Asa ca, Bill Gates se duce la Dumnezeu si-i zice ca vrea sa mearga in iad. Dupa vreo luna, Dumnezeu face o vizita in iad. Acolo il gaseste pe Bill Gates arzand intr-un cazan cu smoala. Disperat, Bill Gates striga: -Doamne ,uite ce e aici…!!! Nu seamana deloc cu ce era prima data, cand am venit vizitat iadu ! La care, Dumnezeu raspunde: – That was just a demo !

  53. 53 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2010 la 9:18 am

    Anonimule Venetian
    asa dupa matele de cand se egzista Romania moderna ? Dupa mine de la Cuza incoa …. si a fost unu Ionel … si unu Vintila .. si unu Guta . Toti cu scaderile lor , insa .. insa rezultatele au fost extra.

  54. 54 P.U. Lake octombrie 5, 2010 la 9:22 am

    @ Bah din octombrie 4. 2010 la 19:16
    Nu am citit opera. Am bănuiala că într-o gândire superfluă starea de beată moară poate fi o confuziune dibace a unei minţi la fel de treză.
    Cu stimă.

  55. 55 Morom3t3 octombrie 5, 2010 la 9:23 am

    Eu cred ca-l sustine pe Vadim :mrgreen:

  56. 56 atreides octombrie 5, 2010 la 10:53 am

    ca votant PNL, am o boala pe pedelisti mult mai mare decat aveam pe pesedisti in 2004. Si stiu foarte multa lume in aceeasi situatie. Dumneavoastra ati face bine sa nu va mai plangeti atat ca va ataca liberalii, in conditiile in care exact dumneavoastra sunteti cel care a lansat mizeria infinita potrivit careia atunci cand ati plecat in 2004 erau 900.000 de bugetari iar cand a plecat Tariceanu erau 1.400.000, mizerie pe care o repeta ca niste mori stricate toti pesedistii care apar pe la TV. Cand aud rahatul asta ma apuca toti dracii, si imi amintesc de ce l-am votat totusi pe porcul de basescu in 2004 si nu pe dumneavoastra. Asadar, inca astept de la dumneavoastra sa va cereti scuze in direct si la ora de varf pentru minciuna gogonata cu bugetarii.

  57. 57 delia octombrie 5, 2010 la 11:31 am

    Cu tot respectul dle Nastase, decat sa ne explicati cate lucruri bune a facut PSD mai bine va intrebati de ce atatia oameni nu mai vor sa auda de PSD cate zile or avea….
    V-ati dat seama voi toti intre timp cat rau ati facut? Cat de corupta a ajuns tara asta? Si ca ati facut-o o tara de asistati social?
    Eu am 27 de ani.

  58. 58 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2010 la 11:46 am

    alex.dumitrascu

    nu este vorba numai despre mine …
    La iarna , cu someri gralam cu preturi mari vor fi multe intarzieri la intretinere… Multi s-ar putea sa nu faca fata . Eu cred ca mai rezist o iarna .
    Ma rog se pare ca dvoastra asteptati cu bucurie ca altii sa ajunga in necaz .
    Findca le doriti proproetatile. Guvenu lucreaza ptr dvoastra, da?

  59. 59 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2010 la 11:49 am

    atreides

    daca informatia data de AN este flasa .. liberalii aveau statistici care sa le flutire pe la tembelizuni . Ce sa cred? Ca AN are dreptate (am vreo 4 au 5 fosti colegi care au migrat in adtia de stat ) ori ca liberlii is atat de prosti incat sa nu poata gasi staisticile alea ? In al doile caz crez ca ar fi mai bine sa se piteasca pe undeva , ca prea is nepregatiti .
    Ptr primul caz sa zicem ca inteleg ca lberalii s-au folost de supapa bugetara ca sa isi cumpere linistea …..naspa da la limita de inteles.

  60. 60 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2010 la 12:37 pm

    Dl.Goe

    George Serban nu este un nume chiar atat de rar. Da o cautare pe Google si o sa te cam miri …inclus unu cu niste poze for mens …
    Dl cu acest nume care ocazional posteaza pe acest blog este politician (faptul ca nu este prea cunoscut de poate datora neimplicarii in vreun scandal mediatizat. Vina dansului ca nici o cariera de marmura, nici o nava , parandarat samd).
    Cat despre dorinta ta sa citesti pe adevaratul George Serban, scriitorul, autorul Proclamatiei de la Timisoara… incearca sa te conectezi la provideru lu Sf Petru , fiindca acel GS odihneste intru eternitate cam de multisor (cam prematur)
    Excact asa cum scriai de epigoni in confuzie e plina tara! tu esti o ilustrare perfecta a sustineri tale (nu ai dori sa-i ceri si lu Bietu Vana o noua simfonie ?).
    Oricum sa iti dau o informatie inedita „adevaratul” era nitel cam profesor de socialism stiintific inainte de 22 dec 89. Adica unu care dizerta doct despre iminenta prabusire a caspitalismuli si victoria la fel de iminenta a Socialimuluyi si ca la orizont se vedea comunismu (sper ca stii ce-i ala orizont), moralittea comunismului si marea imoralitate a capitalismului .
    Oricum tine minte – fa apel la provideru lu Sf Petru … nu garantez insa ca nu vor exista unele nepotriviri de tehnologie …
    Nu este nevoie sa-mi „multumesti” ptr „ineditele si pretioasele” mele informati …sunt de domeniu public .

  61. 61 blogideologic octombrie 5, 2010 la 12:38 pm

    Relu Fenechiu, pe blogul propriu : +„Nu ştiu rolul care i se rezervă lui Adrian Năstase după congresul PSD, însă sper ca acest rol să nu îl implice mai mult decât ca blogger”, a arătat Fenechiu. El a amintit o serie de lucruri „patentate în timpul guvernării de fier a lui Năstase”, precum „birocraţia halucinantă”, „corupţia insti­tu­ţio­nalizată”, „cumpărarea presei”, „clientela politică” sau „deturnarea de fonduri la nivel înalt”. „România lui Adrian Năstase ca prim-ministru a fost condusă de un guvern legat de corupţie. Frauda electorală, corupţia generalizată, patronajul politic şi birocraţia au fost realmente inventate în guvernarea PSD de sub Adrian Năstase”, a mai arătat Fenechiu.+ Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/confruntat-cu-o-motiune-boc-trece-la-contraatac-201543.html

  62. 62 Karakas octombrie 5, 2010 la 1:03 pm

    @Dl. Goe, iar te-a uitat mamitzica incuiat? Hai ca-ti dam ciucalata cind iesi afara din cutie.

  63. 63 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2010 la 1:09 pm

    Ai dracului dascai ! Dupa ca ce sunt nste corupti ingrasati cu meditatii , ca traiesc pe spinarea statului si nu produc tinchigii si chelneri de care este atata nevoie cu mai fa c si miting !! Netrebnicii naibii ce mai vor ?Au manulae alternative? Au ! Sa castige editurile … Si acu ce mai vor bani ?
    Da meditatii de ce mai dau ?
    O da meditatii.
    hai pe bune .. meditatiile is vechi in Romania . Unchiu-miu ala de fu ofiter (de artilerie) se rotunjea in timpu liceului cu niste meditatii . Apoi pretentiile au mai crescut – se mai finasia cate un elev la materii care u prea ii staeau la stomac . Sau doreau parintii ca copilu sa invete o limba straina ca lumea (Apoi ptr intrarea la facultate ca deh a inceput inghesuiala mare ….
    Insa acum .. acum nu stu ce sa zic. Decat ca am avut 2 colegi de servicu care plateau din gros la meditatii. Ce sa zic – mita deghizata. Ca loazele au ajuns sa termine liceul si bacalureatul cand de fapt nu trebuiau sa temine nici clasa a VII a . Si mi se pare ca de prea multe ori elevu trage chiulul si parintele plateste mita …..

  64. 64 Sky octombrie 5, 2010 la 1:37 pm

    Aveti dreptate D-nule Nastase dintr-un anumit punct de vedere si nu vreau sa va contrazic nefondat. Guvernarea 2000-2004 a fost, fara indoiala, cea mai buna pentru Romania ca si rezultate, ca si organizare, ca si politica externa, ca reforme si stabilitate insa, atunci, ca si acum, se puteau face mai multe, si cred ca mereu trebuie sa fim idealisti atunci cand privim cu ochi critici ceea ce altul spune, sau face.
    Dupa Domnia Voastra, cel mai potrivit mi se pare D-nul Antonescu. Mult succes Domnule Profesor.

  65. 65 Vasile, octombrie 5, 2010 la 2:15 pm

    Delia,

    Eu cred ca ai dreptate! Dar cind afirmi de epoca corupta a lui A. Nastase,ar trebui sa te raportezi la cel putin -10 ani, adica la cei 17 ani ai dumitale atunci
    si la pretentia unui copil de a fi lezat in vre-un fel de coruptii lui A. Nastase.
    Da-mi voie mie care la anii tai il intilneam pe Dej, pe Ceausescu ,iar la
    maturitate pe Iliescu, Constantinescu si iar Iliescu + One, ca sa constat acum
    ca intraadevar nu exista termen de comparatie cu cea ce se intampla in ultimii sase ani de la economic la politic si de la politic la moral si de la moral la social cu aceasta tara si acest popor!
    Azi este o zi trista in care cred ca cel pe care l-ai ales si iti trezeste aceasta reactie ,plange cu lacrimi adevarate, am spus cred!
    Ce nu face Nastase,Antonescu and Co. si este condamnabil, ca au o pozitie condamnabil de rezervata.Nici unul lanseaza ,asa cum a facuto in 2004 tristul presedinte de azi, initiative viitoare constitutionale sau legislative,sau de mob, prin care responsabilii acestui dezastru economic in tandem cu politicul din spate ,sa fie eventual trasi in tepele promise de presedinte in 2004 , iar teapa cea mai inalta sa fie rezervata asa cum se cuvine pentru cel pe care dumneata, tanara de 21 si 25 de ani ,l-ai votat,deoarece el ar fi ,mai inteligent,mai bun , mai cinstit decit A. Nastase!

  66. 66 mmm octombrie 5, 2010 la 2:39 pm

    am scris mai devreme pe blogul dlui ciutacu acest mesaj, cred ca e bun si aici:
    citeam mai devreme blogul lui dan andronic, alt cristoiu care s-o sucit dupa ce scuipa unde linge acum. Interesant e ceva, si sunt curioasa daca ati observat aceasta miscare a pdl-istilor.
    Daca te uiti la b1, la ziaristii pro putere baietii au o singura grija: ce porcarie face pnl ca se „uneste” cu psd. Tot discursul lor este dirijat identic. nu prea se ataca psd-ul ci atacul este uite ce prostie fac liberalii, au innebunit ? aceleasi argumente le-am vazut in ultimele 48 de ore la andronic pe blog, la cristoiu, la nasu’ inclusiv la ziaristii de la evz. Se pare ca vor sa-i desparta ca sa fie vulnerabili. Sper ca pnl-istii sa aiba suficienta minte sa nu cada in capcana. se umbla la orgolii, e foarte desteapta manevra si mi-e teama sa nu o muste crin (pare ca a cam muscat-o dupa atacul la nastase)

  67. 67 Aya octombrie 5, 2010 la 3:58 pm

    @

    Doru Coarna

    Nu inteleg de ce imi pui pe seama lucruri pe care nici nu le-am sustinut, nici nu le-am sugerat.
    Unde am spus eu ca se scindeaza PDL si de ce-mi atribui afirmatii care nu-mi apartin? Nu as vrea sa cred ca faci asta pentru ca, pornind de la ceea ce pretinzi ca mi-ar apartine, sa construiesti acuze.

    Repet ce am afirmat (referitor la Blaga si la faptul ca isi construieste o retea):
    „Retea a inceput sa-si face demult. A lucrat fara graba (probabil si temeinic).
    Cel mai interesant este ca in ea se afla intelectuali influenti, din zone “nevizibile”.
    Nu a folosit-o pentru PDL, sau a folosit-o mult prea putin (probabil, cand era vorba strict de interesele sale).”

    Este purul adevar: exista o retea a lui Blaga, pe care si-a construit-o fara graba, in ea existand intelectuali influenti (dar care nu se afla „sub reflector”) dintre care unii si cu oarecare experienta (si „carte de vizita”) la nivel extern. Pot sa-ti spun sigur ca in 2007 era in curs de a si-o construi (nu stiu ce s-a petrecut inainte) si ca a continuat.
    Daca vei cauta postarile mele din decembrie 2007 vei vedea ca exista o referire clara (si cu date!) despre o intalnire a lui Blaga, in acest scop.
    Dupa aceea, nu am mai abordat subiectul.

    Nu exista in textul meu ideea ca s-ar scinda PDL- nici macar o insinuare.

    P.S.
    De unde ai pus concluzia respectiva?
    Oricine citeste textele mele politice observa lesne ca sunt adepta mobilizarii opozitiei, nicidecum a demobilizarii si a acelui „laisser faire, laisser passer”.
    Mai mult, sint sigura ca-ti amintesti cum te „mustram aspru” (ca sa raman, aici, in zona sugestiei) pentru faptul ca, la un moment dat, sustineai ideea (cel putin) amanarii motiunii de cenzura in timp ce eu sustineam necesitatea depunerii si trecerii ei cat mai urgente.

    Uite ca onor Boc a anuntat ca s-ar putea sa-si „asume raspunderea” (cum spune ca un analfabet in drept constitutional ce este) pentru inca o porcarie.
    Partea plina a paharului e ca, astfel, da opozitiei doua sanse de a depune (si de a trece) motiunea de cenzura intr-o singura sesiune.
    Partea goala a paharului este ca nu-mi dau seama daca pana acum opozitia a reusit sa puna la punct totul in vederea trecerii motiunii.
    Daca mai amana mult, s-ar putea sa ramanem doar cu o foarte buna organizare si fara putinta de a o pune in practica.

    P.S.2
    Mutatis mutandis, in felul in care iti manifesti temerea ca adevarul ar putea „demobiliza” motiv pentru care nu ar trebui rostit (temerea fiind atat de puternica incat ai mers la concluzii care nici pe departe nu pot avea legatura cu afirmatiile facute) recunosc argumentul lui Sartre cand indemna sa fie ascunse anumite lucruri „pour ne pas deseperer Billancourt”.

  68. 68 matache constantin octombrie 5, 2010 la 4:19 pm

    POATE CA SUNT SUBIECTIV(NU SUNT MEMBRU SAU SIMPATIZANT AL NICIUNUI PARTID)INSA IN PERIOADA GUVERNULUI ADRIAN NASTASE AM VAZUT INDEXAREA PENSIILOR DIN TREI IN TREI LUNI IN FUNCTIE DE INFLATIE.AM SIMTIT O SIGURANTA PE STRADA O STABILITATE IN SOCIETATE MAI BUNA DECAT IN TOATE GUVERNARILE ULTERIOARE LOVILUTIEI. ESTE PACAT DACA LIBERALII NU RENUNTA LA TOT FELUL DE ORGOLII NESUSTINUTE DE FAPTE DIN GUVERNAREA LOR SI NU FAC O INTELEGERE FERMA CU P.S.D.UL PENTRU DEBARCAREA PORTOCALIILOR NERUSINATI.. ACEASTA TREBUIE SA FIE SINGURA LOR ACTIVITATE CACI AU MAREA SANSA SA DEVINA AL DOILEA PARTID CA IMPORTANTA DACA VOR ACTIONA IMPREUNA CU P.S.D.UL ,CACI PDLeii VOR PIERI DE PE SCENA POLITICA. SANSA DE A RAMANE DOAR P.N.L.UL PE DREAPTA SI P.S.D.UL PE STANGA ,CU ACEASTA SCHEMA TARA VA INTRA INTR-O SITUATIE DE NORMALITATE..

  69. 69 Roxana Iordache octombrie 5, 2010 la 4:22 pm

    De mare vibraţie postarea. Exact ce-i trebuie lui Băsescu, ca să se bucure.

  70. 71 Sami octombrie 5, 2010 la 5:11 pm

    Mie personal mi se pare Crin Antonescu un tip prea finut ca sa aiba fata de presedinte. Imi lasa impresia unui om moale si care cedeaza usor . Nu mi se pare deloc reprezentativ pentru vreo functie importanta. Parca nu este barbat . Cred ca este un om de incredere daca ti-l faci prieten, pare un om de caracter , dar ca sa devina presedintele tarii cum si-a dorit dumnealui mi se pare prea mult. Habar n-am daca are idei multe sau putine , sau daca unele dintre aceste idei sunt fixe … . Probabil ca toti lasam impresia in felul nostru ca avem idei fixe, indiferent daca sunt multe sau putine , insa sunt cazuri in care consecventa trebuie sa existe intr-adevar (chiar daca seamana a idee fixa) si desigur sa lase si putin loc de flexibilitate in cazul ca se schimba parametrii.

    Si Mircea Geoana pare un tip moale. Probabil asta este si unul dintre motivele pentru care ne-am repricopsit cu mitokanul. Lumea a vazut ca atunci cand in fruntea tarii s-a aflat un tip moale cum a fost de exemplu Emil Constantinescu tara a fost pur si simplu jefuita pe nimic.

    Mie una nu imi plac barbatii slabi! Nu imi plac barbatii feminini , mai ales in fruntea tarii. Asta nu inseamna ca-mi doream acolo un mitokan! Chiar nu!!! Desi trebuie sa recunosc, Basescu pare mult mai barbat decat Crin Antonescu sau Geoana . Este drept, un barbat cazon , cu care de altfel se identifica 80% dintre „masculii” romani, care sunt in majoritate ffff. mitokani. Asta este nivelul, n-avem ce face. Popor de manelisti, geamparagii si pilangii , de escroci sentimentali , tepari si evazionisti- asta suntem de fapt si daca ne place si daca nu ne place. Popor de pezevenchi.

  71. 72 Aya octombrie 5, 2010 la 5:20 pm

    @

    Doru Coarna

    FORTA IMENSA A BLOGULUI SI IMPORTANTA „SALOANELOR”

    Citez din mesajul pe care i l-ai adresat Printului (in octombrie 5, 2010 la 8:07 am):

    „Nimeni nu va obtine nimic nici de la dl Nastase sau PSD (…) nici de la tine (Printul; n.A.) sau Aya si cu atat mai putin de la altcineva, pt simplul motiv ca toti acestia n-au ce oferi concret in afara de jocuri si strategii.”

    Comentariul meu:
    Merci (si in numele Printului) ca ne-ai asociat cu Adrian Nastase, onorandu-ne cu opinia ca ne-am afla pe aceeasi „treapta a influentei”, lucru care deriva clar din aceea ca- asa cum ai spus- de la altii „cu atat mai putin” ar putea obtine, cineva, ceva.
    Alte persoane de aici, insa, se vor fi intristat afland de la tine ca ANul si PSD n-au ce le (citez) „oferi concret”.
    Nu stiu cum e cu jocurile, dar pentru strategii sigur pot multumi multi romani.

    „Altminteri eram toti scarpinati demult si temeinic de catre servicii.”

    Comentariul meu:
    Nu stiu ce intelegi prin „scarpinat de catre servicii”.
    Daca te referi la metodele fizice aplicate de fosta securitate, afla ca acelea nu se (prea) mai poarta (iar „accidentele” se „aranjeaza” pentru altceva- nu neaparat pentru ca acel „altceva” ar fi mai important, nu am avut in vedere ierarhizari ale actiilor astfel „recompensate”). Baietii s-au rafinat.
    In rest, iti faci iluzii, probabil incercand sa te auto-linistesti.
    Habar n-ai cat de monitorizat e fiecare dintre cei prezenti aici (cativa „presteaza” chiar aici prin preajma- generic, unii pentru „albastru”, altii pentru „kaki”).
    Mai departe, pune singur concluzia si vei sti pentru ce sa te rogi.
    Sansa noastra e una singura. Eu am asumat demult acest lucru.

    „Succesul politic nu se construieste pe blog ci in Parlament si departe, in teritoriu, la usile alegatorilor.”

    Comentariul meu:
    Departe de mine de a nega importanta activitatii parlamentare si a celei politice in teritoriu. Acestea, insa, trebuie sustinute printr-o FOARTE INFLUENTA mediatizare- presupunand atractivitate ceea ce, in final, adauga forta mesajului.

    Poti fi oricat de valoros, daca ideile tale nu sunt transmise public de pe o platforma credibila si care atrage atentia, de acolo fiind preluate si amplificate via mass media, succesul nu va aparea, dimpotriva.
    Acesta este colosalul rol al blogului lui Adrian Nastase: este o tribuna a ideilor, catre care sunt deja indreptate toate privirile, care conteaza si in strainatate (nu este o parere, dar o certitudine bazata pe informatii).

    Am mai spus si repet: daca Adrian Nastase a reusit sa revina spectaculos si rapid in prima linie a deciziei politice- acolo unde ii este locul- dupa marsavia savarsita, in 2006, de Prostanacul et Comp (acestia nu au cum sa evite, mai devreme sau mai tarziu, „confruntarea” cu mine; poate, ANul i-a iertat- eu, nu, si vor primi ce merita de la mine, nu de la altcineva, cu varf si indesat!) acest lucru se datoreaza structurii lui de luptator de exceptie, care a inteles rolul comunicarii multiple.

    Ca sa fiu mai explicita, se datoreaza, in mare masura, blogului. De pe el si-a lasat ideile, de pe el s-a facut „auzit”- era evident ca un om cu talentul lui de comunicator si cu imaginatia sa extraordinara avea sa creeze un spatiu atractiv, influent. Ca si spiritul lui (ca sa nu spun direct, ca el).

    De ce crezi ca am atras atentia, insistent, asupra incercarilor (sau asupra semnalelor care aratau ca urmeaza incerceri) de „dinamitare” a formei acestui blog, tentativa de sugerare a cenzurii (dupa crearea, cu buna stiinta, a unei atmosfere incarcate) fiind cea mai clara dintre ele?

    De ce crezi ca au incercat „unii” (se poate usor distinge intre „misiuni” su „extensii”) sa induca ideea cenzurii (vezi Pitapata, de exemplu) sau sa vina cu ideea crearii unor „tarcuri” pentru intelectuali, urmand sa „zburde liberi” doar „cei simpli, care-si spun ofurile”?

    De ce crezi ca era atat de importanta forma acestui blog pentru ca „diversi” sa incerce (prin solicitare directa si imperativa sau persuaziune- s-au folosit ambele mijloace) a-l vaduvi EXACT de ceea ce il face atractiv- influent si populat de personaje care vin cu solutii, cu idei, care schimba opinii, care lanseaza provocari politice, culturale?

    De ce atata preocupare pentru a „schimba” exact ceea ce functioneaza nu doar foarte bine, dar si extrem de eficient la nivelul marii comunicari?

    Raspunsul este limpede: pentru a-i scadea forta si, astfel, a-i reduce influenta pana la anulare, urmand a ajunge la „si altele” (un fel de „alt blog dintr-o retea de bloguri pedesiste” ca sa parafrazez pe cineva).

    Importanta acestui blog este uriasa iar mentinerea fortei sale tine inclusiv de forma in care a fost conceput si, mai ales, de evolutia sa ca un organism viu.

    P.S.
    A propos de saloane: iti amintesc rolul important al unor saloane celebre- apartinand unor personalitati- asupra vietii culturale si POLITICE.
    Acolo se lansau ideile, acolo se nasteau proiectele- in acele locuri „relaxate”.
    Cum?
    Cum altfel decat prin discutii libere intre personaje care veneau in acele spatii tocmai pentru atractivitatea lor- sporindu-le, astfel, initial notorietatea apoi, in cercuri concentrice, influenta si, in final, forta?

  72. 73 Aya octombrie 5, 2010 la 5:30 pm

    @

    Alex Dumitrascu

    Pentru dispretuitorul mesaj din octombrie 4, 2010 la 11:20 pm: sa-ti fie rusine!

  73. 74 Aya octombrie 5, 2010 la 5:49 pm

    @

    Anonimul venetian

    Citez: „Motocicleanu iesea-n decor la prima “sicana” a lu’ Baselu, daca echipa tehnica care-i repara motorul in parlament n-ar fi fost puternic sustinuta de PSD.”

    Mult mai corecta este afirmatia: „daca echipa tehnica ce-i repara motorul in parlament n-ar fi fost PSD”.

    Altfel, am fi batut cu totii la porti straine (muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta- asa am fi spus; nu e patetism, e adevar).
    Cu un premier PD (care sigur i-ar fi urmat lui Tariceanu, daca acesta „iesea in decor” ca sa te citez) guvernul ar fi facut jocurile unui „anumit stat” cu idei federaliste, care sub nici o forma nu agreaza ideea unei Romanii „nescufundate”. Daca am fi intrat in criza odata cu celelate tari (asa, am reusit sa o evitam- daca preia PSD guvernarea repede, vom reusi sa ne salvam si acum) lucratura politica de culise, cel mai probabil, ar fi reusit.
    Persoane foarte influente din PSD cunosc bine aceste lucruri si au realizat ca sansa, atunci, era „permanenta reparare” a „motocicletei liberale” astfel incat premierul in cauza sa nu „iasa in decor”.

  74. 75 Bah octombrie 5, 2010 la 6:32 pm

    @P.U. Lake

    Ne-a citit onor presedintele din opera sa , poezia cu pricina intr-o emisiune tv
    ( la divertis show pe pro tv daca nu ma insel)…
    …banuiala mea este ca are legatura cu strangerea de voturi dupa metoda „draga stolo”.

    Asa ca, dragi cobloguitori, aveti grija ce va doriti…macar de ieri inainte.

  75. 76 Aya octombrie 5, 2010 la 7:09 pm

    @

    Doru Coarna

    Citez: „Poate ca-i mai bine sa pleci singur la drum”.

    Poate, dar sigur iti trebuie voturi. In Parlament. Pentru motiunea de cenzura si viitorul guvern- altul decat PDL cu Boc.

  76. 77 Aya octombrie 5, 2010 la 7:21 pm

    @

    Ghita Bizonu

    Ii transmiti lui George Serban: „A da. Si totusi AN din 2004 a fost un premier mai bun ca Tariceanu.”

    Nu a contestat cineva acest lucru. Mai mult, AN a fost cel mai bun prim ministru al Romaniei- parerea este unanima (mai clar, si a celor care nu vor sa recunoasca faptul ca gandesc asa).

    Sensul afirmatiei lui George Serban a fost ca daca ar trebui sa aleaga, ca prim ministru, intre Adrian Nastase asa cum era in 2004 si Adrian Nastase din 2010, l-ar alege pe cel „in varianta imbunatatita” din 2010.
    Asta nu schimba istoria, doar adauga la adevarul cunoscut.
    Intr-adevar, un premier mai bun ca Adrian Nastase al inceputului de Mileniu este doar Adrian Nastase cu desavarsirea de acum.

  77. 78 pivniceru nicolae octombrie 5, 2010 la 7:51 pm

    Crede-ti totusi ca ati putea lasa atacurile deoparte ?Ma refer in primul rind la liberali,dar nici cu noi nu mie rusine .
    Va roga sa transmite-ti asta liberalilor .O sa vina si vremea sa va certati ,acum trebuie facut cu totul altceva .

  78. 79 atreides octombrie 5, 2010 la 8:46 pm

    A propos, domnule Nastase, stiti cum ati numarat dumneavoastra bugetarii angajati intre 2004 si 2008? Cam cum a numarat Borfeta Anastase voturile la legea pensiilor 🙂

  79. 80 plano10 octombrie 5, 2010 la 9:23 pm

    He…he …he, unde ar fi fost Romania daca nu se incropea Alianta DA… acea alianta politica lasata in adormire care a adus pe capul romanilor un presedinte inculpat, pentru infractiuni de mare coruptie.
    Ce trufas era Tariceanu ca a ajuns PREMIER pe solutia imorala impusa de basescu prin santajarea Felixului si a celor udemereu!
    Ce voios au votat cu Base, si a doua oara, in 2009, 30% dintre liberalii lui Crinisor… de teama ca Geoana presedinte si Johannis premier vor readuce comunistii, minerii si alte naluci la putere… prostii care te fac sa crezi ca flama violet base-aliodoriana chiar le-a sucit mintile unor romani.
    Lasam la o parte ce s-a furat in stilul talharesc Cotoi -Nastase(cititi fara Nastase Roberta 🙂 )

  80. 81 blogideologic octombrie 6, 2010 la 4:24 am

    @ Ghita Bizonu’ spune : „Da meditatii de ce mai dau ? O da meditatii.
    hai pe bune .. meditatiile is vechi in Romania.”
    Şi Constantin Noica mărturisea că dădea meditaţii pe bani, în perioada când avea domiciliu forţat. Interesant este că nu veneau reprezentanţii autorităţii să-l impoziteze. Apoi, aveam un bun prieten matematician la Universitatea din Craiova (ne cunoşteam deja din cancelaria liceului industrial nr.1 din Craiova, unde am fost amândoi profesorii unor elevi de excepţie, cam toată şcoala era aşa, sistemul educaţional construit de Mircea Maliţa a fost perfect !), care a fost dat afară din învăţământ cu scandalul Meditaţia Transcendentală, şi apoi trăia din meditaţii la matematică, fără să fie deranjat de regim. Îmi amintesc că un prim-secretar de la judeţul Dolj, Ion Traian Ştefănescu, a încercat să forţeze nota asupra regimului pentru a fi reprimit la universitate sau la un institut de cercetare, dar n-a reuşit.

  81. 82 Vasile, octombrie 6, 2010 la 7:30 am

    Doi colegi mai sus aiureste pe tema celui mai bun ministru de la…Cel prin cu ocaua mica la…..
    Uita colegii mei ca Tariceanu a avut ca presedinte o frana iar Adrian Nastase in iliescu o rampa de lansare!

  82. 83 Doru Coarna octombrie 6, 2010 la 8:30 am

    @ Aya,

    Sunt intrutotul deacord cu tine, am exact aceleasi pareri asupra situatiei si necesitatilor, insa sensul celor spuse de mine era de a reduce caracterul exacerbat al discutiilor in contradictoriu. Si atat.
    Ce Dumnezeu, a trebuit sa intervina personal…

    La motiunea trecuta am sustinut asteptarea pt ca alegatorul basist sa simta bine, cinic, pe pielea lui, ceea ce-a facut. Acum, din contra, vezi bine, gasesc ca sunt sanse daca ar exista si o intentie reala.

    Saloanele sunt importante, desigur, dar nu compara blogul acesta cu acele saloane elitiste de demult, au apus acele vremuri, salonul AN este absolut public, discutiile se poarta in „piata mare”, e mai mult o agora. Unii au postat injuraturi in clar… Insa avem si noi poeti, pe Marcus!
    Sigur ca AN remonteaza, bine ca o face, bine ca are ce sa remonteze, insa ideea gresita a multora este ca pot tinti functii incepand de aici, ce sa ne mai ascundem dupa diverse formule. Ori, acestea sunt rezervate oamenilor politici din PSD si nimeni n-ar trebui sa astepte asa ceva, am postat la alt fir pe tema asta. Chiar daca ar dori AN, sunt sigur ca partidul s-ar opune dur. AN-ul poate oferi insa maxima expertiza in materie de guvernare ca sa invatam si noi cu se „mananca” marea politica si sa intelegem ca nici asta nu este asa de simplu pe cat pare privind din tribune. Noi aici ne putem expune punctele de vedere si atat, fara asteptari, nu e nimic de genul unui concurs cu premii, e mai mult un sondaj care poate degaja idei valoroase. Utile PSD sau/si AN-ului. Apar insa prea putine, ceea ce denota naivitatea noastra in materie. Parerea mea e ca politica trebuie facuta de cei care au in spate voturi, adica de oamenii politici direct implicati si raspunzatori. Eu, de pilda, n-as putea deveni om politic, n-as putea cere voturi, n-as putea face campanie, etc. Probabil nici tu. Noi am putea sta noptile pana terminam ce trebuie, adica putem trage „la jug”.

    Tie si printului va propuneam sa fiti mai concilianti cu Theodora si Sibilla in cazul Tismaneanu, si in general cu toti ceilalti, tonul face muzica iar oamenii au dreptul la pareri. In fond fiecare, inclusiv Tismaneanu, isi face singur drumul prin viata. Nu stiu cati, daca ar fi racolati la nivel prezidential, ar rezista tentatiei de a face jocul solicitat! Toti ar lua-o ca pe o sansa personala. Daca reveniti prin a spune, „mai, parerea mea e ca…” este absolut suficient, cred eu.

    Sigur ca Blaga are „retea”, d-asta n-au rezistat ministrii PSD anul trecut, dar nu dezvolta proiecte personale, ii lipseste detenta politica. Este insa perfect informat si asta ii ajunge ca sa se apere in pdl. Dealtfel, in scurt timp pdl-ul va regreta amarnic plecarea lui Blaga, spre bucuria noastra.

    Acuza cu constructia unui scenariu de catre tine si print a fost pt coloratura blogului, am profitat -recunosc- lansand „dileme”.

    In privinta serviciilor, eu n-am a ma vaita: l-am zugravit sub nume propriu pe marinar la greu si n-am simtit nimic, sincer! Ori le convine, ori l-au abandonat, ori nu s-a nimerit in tura de serviciu vreunul mai „apucat”, oi fi avut noroc… care stii ca vine cand si unde nu te astepti, fara sa stii. Totusi, parerea unuia ca mine nu conteaza, nu sunt om politic si nu reprezint absolut nimic pt unul ca Basescu. Ca sunt nemultumit, sigur ca sunt, cine nu este in tara asta, dar asta este deja constientizat de catre marinar, nu poate ciurui poporul desi incearca, doar adversarii, iar eu nu-i sunt adversar, nu-i voi succeda niciodata in niciun fel! Nici macar fetelui lui ori cele din pdl nu-mi spun nimic, ce sa aiba el cu mine? El are destui adversari ca sa se mai sinchiseasca de noi, postacii de pe blogul AN…

    In fapt, parerea mea e ca el constientizeaza perfect si realizeaza ca nu poseda cunostintele necesare, este suparat mai mult pe sine decat pe tara, mai invidios pe cei ce stiu, gen Nastase, Tariceanu, Iliescu, s.a., decat pe noua generatie de ambitiosi gen Ponta, Antonescu, cel de la PC, care au gura bogata dar idei imprumutate. Ii tinteste insa ca sa-i credibilizeze public ca adversari, de frica de a nu apare altii din partide cu mult mai mult tuseu politic, mai nuantati, mai sofisticati.
    De exemplu, sunt sigur ca-l uraste si-l considera mult mai periculos pe Valentin Stan, posesor al unor cunostinte la care el nu va avea niciodata nivel si ca-l persifleaza, in felul sau, din functia ce el o detine iar acesta nu, mai mult decat pe AN cu care mananca totusi o paine de politicieni, impreuna. La cadere, se va refugia in „clasa” politica, nu o mai poate parasi niciodata decat asumandu-si riscuri extreme…

  83. 84 Octavian Radu octombrie 6, 2010 la 11:42 pm

    Crin Antonescu are idei fixe? Pai eu ma gandeam ca Antonescu nu prea are idei deloc. Are doar papagal.

    Asa cum spune el ca nu l-ar schimba pe Basescu cu dvs, eu daca as fi in locul dvs i-as spune ca nu as schimba guvernarea Basescu cu guvernarea PNL din 2007-2008(Tariceanu-Vosganian) pentru nimic in lume.

  84. 85 Aya octombrie 7, 2010 la 5:09 am

    @

    Doru Coarna

    Citez:
    „Saloanele sunt importante, desigur, dar nu compara blogul acesta cu acele saloane elitiste de demult, au apus acele vremuri, salonul AN este absolut public, discutiile se poarta in “piata mare”, e mai mult o agora. Unii au postat injuraturi in clar…”

    Sa zicem ca e un salon extins la dimensiuni de agora.
    Cat despre injuraturi in clar- cine apeleaza la astfel de mijloace, stii bine ca se autoelimina din asemenea spatii. Maniera exprimarii este, in anumite medii, criteriul (corect, cred eu) de acceptare sau de respingere.

    Citez:
    „Noi am putea sta noptile pana terminam ce trebuie, adica putem trage “la jug”.”

    In context, Doru, asta inseamna a emite idei valoroase, aface analize, a descoperi (si logic dar si formandu-ti si apoi folosindu-ti propriile surse), lucruri bine tinute sub obroc, care sa fie folosite de cei care intra sub reflectorul politic (eu nu am facut si nici as face vreodata asta pentru altcineva in afara de AN, pentru nimic in lume, nici daca s-ar prabusi tot politicul – dar asta e optiunea mea; pe de alta parte, recunosc ca sunt exclusivista; nimeni nu-i perfect). Sunt doua „meserii” distincte.

    Citez:
    „Tie si printului va propuneam sa fiti mai concilianti cu Theodora si Sibilla in cazul Tismaneanu, si in general cu toti ceilalti, tonul face muzica iar oamenii au dreptul la pareri.”

    Indiscutabil, au deptul la pareri (sustin si intaresc opinia ta). Injuriile sunt si ele un mod de manifestare a opiniei. Din pacate, nu a opiniei legate de idei.
    Legat de V.T., desi imi este greu (pentru ca este un bun, drag si vechi prieten, a carui prietenie o pretuiesc nespus si ma onoreaza) te-as ruga sa observi ca nu doar m-am abtinut de la abordarea temei, dar si de la a replica. De multa vreme nu am mai abordat subiectul- desi cele doua colege mentionate de tine in mod evident au incercat sa provoace, jenant de cele multe ori, o replica a mea. Corect ar fi sa le atentionezi pe ele, nu pe mine, care tac- desi, repet, imi e extrem de greu, mai ales ca mi se pun pe seama flagrante si ridicole neadevaruri (nu mai discut de limbajul de caverna in care e „gratulat” un bun priten; nu mai discut de ce mi-a adresat una dintre ele, acum doua sau trei zile- niste expresii de o murdarie totala; nu stiu daca tu ai fi rezistat, asa cum am facut eu, realizand ca intentia unora este de a ma antrena intr-un scandal care sa infesteze aerul, vizate fiind ANUMITE consecinte).
    In privinta relatiilor celui mentionat, la varful Romaniei, am scris- nu reiau- faptul ca, exceptandu-l pe Emil Constantinescu, s-a afllat in relatii cu ceilalti presedinti. Vezi cartea bine primita pe care a scris-o in 2004.
    Iti amintesc ce a spus Ion Iliescu „este un critic al meu, NU un dusman”.
    In aceste conditii, poate ca unii vor fi fiind „mai catolici decat papa”, cum se spune, desi parerea mea este ca provocarile acelea au si alt scop decat a iesi in evidenta insistand pe ceea ce pana si „cel aparat” neaga.

    Citez:
    „Sigur ca Blaga are “retea”, d-asta n-au rezistat ministrii PSD anul trecut, dar nu dezvolta proiecte personale, ii lipseste detenta politica.”

    1. Nici vorba ca de asta sa nu fi „rezistat” ministrii PSD anul trecut!
    2. Dezvolta „proiecte” (le poti numi personale) doar ca nu vizibil. Marea forta a lui Blaga consta tocmai in faptul ca are constiinta importantei „faptului umbros”. Este genul de personaj pentru care importanta este reusita unei actiuni planuite, nu ca, public, sa fie asociat cu ea. Unii ar numi asta lipsa trufiei- eu nu i-as spune asa, pentru ca nu trufia este referinta, in cazul unor indivizi ca Blaga (ma refer inclusiv la sructura).
    Blaga nu e un tip „obisnuit” in zona politicului. Marea rabdare cu care si-a construit reteaua (repet: in 2007 era pe cale de a o construi si a continuat cu rabdare, alegand cu mare atentie persoanele- cel mai probabil, va fi fost si refuzat- ceea ce il va fi pus in situatia de a cauta pe altcineva, care sa corespunda standardelor, si aceia nu sunt usor de gasit) demontreaza un lucru important: proiectul lui e pe termen mediu si lung!
    3. Blaga nu are nevoie de detenta, are ceva mult mai „bun”: anvergura influentei. Care nu e totdeauna vizibila- asta ar trebui sa dea mult de gandit.

    Citez (legat de interesul serviciilor pentru unii, altii):
    „Totusi, parerea unuia ca mine nu conteaza, nu sunt om politic si nu reprezint absolut nimic pt unul ca Basescu.”

    Am spus eu cumva ca ar „sari arse” serviciile pentru ca-l injura (cel putin, aici) cineva pe Basescu?
    Altele sunt interesele „baielilor” si pentru altceva se ocupa cu monitorizarea celor mai multi de aici. Daca era doar „injurarea” lui Basescu, nu le pasa (sa fii sigur ca de cei care au ca ocupatie principala celebrul slogan care incepe cu „jos” nu se preocupa in mod deosebit).
    Esti un tip destept.
    Iti dau un capat de fir- niste exemple. Mai departe, extrapoleaza.
    Tu cu ce te ocupi si unde? Nu cumva SI cu un „club de idei” (faptul ca e un „parohia ANului, e chiar cheia)?
    Eu cu ce ma ocup (si unde)? Se vede cu ochiul liber.
    Printul cu ce se ocupa si unde (vezi acele texte care demonstreaza ca e extrem de informat politic)?
    De Roxana Iordache ce sa mai vorbesc? E expusa direct, sub reflector.

    Ma opresc aici. Te pomenesti ca le dau idei suplimentare si n-as vrea.

    Citez (despre Basescu):
    „La cadere, se va refugia in “clasa” politica, nu o mai poate parasi niciodata decat asumandu-si riscuri extreme…”

    Cel mai probabil, da. Tot probabil (gradul de probabilitate cred ca e mai mic), va mai incerca, dupa un „tur de pregatire”, sa candideze la Primaria Bucuresti.
    Daca prezidentialele sunt la termen, ar avea doi ani sa-si pregateasca terenul. A-l desconsiodera pe adversarul Basescu intr-o competitie (mai ales cu doi ani de pregatire) ar fi o mare greseala. Stii bine ca, in general, nu se poate miza pe ideea de respingere absoluta- sau, macar, in baza logicii politice- din partea electoratului (prezidentialele din 2009 sunt cat se poate de elocvente in acest caz) iar electoratul bucurestean a fost, este si, sunt sigura, va ramane atipic. Asta nu inseamna ca ar castiga neaparat. Dar nici ca ar pierde neaparat. Cu patru ani de mandat la primarie, il vad relansandu-se in alte curse politice. Asta e tipul.

  85. 86 Walt Disney octombrie 12, 2010 la 10:36 am

    Si eu o prefer pe Ridzi din 2009 lui Antonescu din 1996 ca Ministru al tineretului. Ambii aveau părul lung dar i se potrivea mai bine lui Ridzi, măcar pentru că e femeie. In plus, Ridzi a furat cu scena, Antonescu a furat cu terenul. La o prima vedere pare că terenul e mai scump decât scena.

    Atitudinea dictatorială din PNL a lui Crin Antonescu trădează motivul pentru care nu va agreează. El vrea colaboratori slabi, pe care ii poate controla. Geoană era partenerul ideal atât pentru Băsescu, cat și pentru Antonescu.

    Cat despre colaborarea cu Băsescu este clar ca e preferabilă din punctul de vedere al domnului Antonescu. Băsescu a dovedit in relația cu Tăriceanu că, dacă își primește dreptul, nu creează probleme. Mă tem doar că e mai greu de condus un guvern decât o clasă de copii de la țară, chiar și după experiența ștearsă de la Ministerul tineretului.

  86. 87 Walt Disney octombrie 12, 2010 la 11:36 am

    Poate ii amintiți geniului Crin Antonescu si că alegerile prezidențiale din 2004, organizate de regimul dictatorial Năstase au fost câștigate de Băsescu, iar alegerile din 2009, organizate de liberal-democrații Băsescu și Boc au rezultat într-o … ciuruială.


  1. 1 ADRIAN NĂSTASE ARE ANUMITE FRUSTRĂRI. REGRETABILE « Welcome to Roxania Trackback pe octombrie 5, 2010 la 4:40 pm
  2. 2 Un spaţiu de reflecţie « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 6, 2010 la 5:26 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!