Decalogul lui Predoiu

Intr-o declaratie de presa de vineri, ministrul Justitiei anunta, cu mandrie autocritica, faptul  ca propunerea sa pentru pozitia de sef al DNA este „omul Evropei”,  Daniel Mooooooorar. Dincolo de discutia despre previzibilitatea acestui demers, mi se pare interesanta formula prin care ministrul , ce face parte din guvernul PSD- PDL- Predoiu, si-a justificat decizia – prezentand 10 argumente pentru care actualul sef al DNA trebuie sa ramana in functie.

Asa ca, observand cum unii dau semnificatii majore numerelor, m-am gandit ca aceleasi 10 motive, mentionate de domnul Predoiu, sunt si motive pentru care Daniel Morar ar fi trebuit sa fie inlocuit. (De fapt, nu inlocuit pentru ca lui i s-a incheiat mandatul. Trebuia, pur si simplu, numit altcineva!).  Ele sunt motive care nu doar ne ridica probleme legate de continuitatea lui Daniel Morar la DNA, dar ele sunt legate si de modul in care ministrul Predoiu ia decizii.

1) Activitatea profesionala ANTERIOARA numirii in functie il recomanda pe Daniel Morar  ministrului. Unii au alta parere despre activitatea lui Morar de dinainte de numire, inclusiv Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, dar oricum  acestea erau  argumente ce nu aveau nicio  legatura directa cu  mandatul sau la DNA. Probabil, pentru ca nu a avut ce sa spuna despre activitatea sa la conducerea DNA, ministrul a apelat la trecut.

2) Surpriza. Dupa ce, in august anul trecut, ministrul Predoiu critica activitatea DNA, acum, aflandu-se in coordonarea directa a lui Traian Basescu – el insusi (TB) in campanie electorala – considera, cu umilinta ca a gresit in aprecieri  si ca DNA este perfecta. Anexa comunicatului de presa al ministrului incerca sa dreaga busuiocul deciziei sale de anul trecut, cand Daniel Morar nu era considerat cea mai potrivita persoana pentru aceasta functie. Pentru ministrul Predoiu, se pare ca Daniel Morar a reusit sa rezolve, in 6 luni de sef-delegat, ceea ce gresise intr-un mandat intreg. E adevarat ca, intre timp, si CSM-ul a ratacit paginile cu criticile la adresa DNA, scrise, fara dictare, la controlul de la DNA.

3) Aprecierea constanta a DNA in rapoartele Comisiei Europene poate fi un motiv credibil pentru domnul ministru. Pentru Comisie se pare ca nu este, din moment ce monitorizarea Justitiei este inca in derulare. As mentiona ca „dosarele” mele vizeaza perioade de acum doua cicluri electorale.Morar ar fi trebuit sa se ocupe, in primul rand de fapte din perioada regimului Basescu. Sau poate ca in aceasta perioada nu trebuie sa existe „fapte de coruptie”? Dupa „dosarele” mele de acum 5 sau 10 ani,  Morar va trece sa se ocupe de dosarele de dinante de ’89?

4) Sustinerea procurorului general al Romaniei nu este un argument cu forta institutionala. Domnul Predoiu are un mandat politic, in cuprinsul caruia isi asuma responsabilitatea pentru actele sale politice, cum este numirea sefului DNA. Procurorul General nu are niciun cuvant de spus in aceasta problema ce trebuie solutionata de catre ministru. Optiunea sefului ministerului public este una personala, fara nicio consecinta legala (banuiesc ca domnul procuror are si alte optiuni profesionale de care ministrul nu tine, deocamdata, cont). Si oricum i s-a cam … de parerea procurorului general, in august 2008, atunci cand a propus-o pe Monica Serbanescu, fara „acordul” procurorului general. Atunci nu a contat dar acum conteaza parerea sa? De ce? S-a mai domesticit domnul ministru?

5) Sustinerea cercurilor profesionale europene face parte din serie de argumente comitete si comitii. Spre deosebire de rapoartele Comisiei, care  se pronunta, in anumite limite, in privinta Romaniei, „cercurile profesionale” nu sunt intrebate nici macar de catre cei care fac sondaje de opinie publica. S-ar putea sa fie vorba de prietenii din „cercurile profesionale” ale fostului procuror ceausist, Monica Macovei, care umbla in cercurile desenate, probabil si cu ajutorul unor specialisti din zona servicilor si care ajuta la „clarificarea” unor „teme” din rapoartele de tara.  Oricum, opinia celor din „cercurile” respective, pe fond, despre Daniel Morar nu este buna sau rea. Probabil ca nu exista. Greu de crezut ca Daniel Morar i-ar fi convins prin semne (din cate stiu  nu vorbeste limbi straine) despre realizarile sale.

6) Contextul international si imaginea Romaniei si a Justitiei din Romania constituie o parte importanta a argumentatiei lui Predoiu – din nota de subsol aflam, de fapt, ca ministrul nu se refera nici la criza economica, nici la brandul de tara (care ar fi putut suferi, probabil, in lipsa lui Daniel Morar), ci la continuarea monitorizarii Justitiei de catre CE. Am citit atent rapoartele CE si nu imi aduc aminte sa existe in ele capitolul „Pe cine trebuie sa numim sef la DNA”. 

7) Un alt argument al ministrului este ca prin aceasta numire se transmite un MESAJ clar comunitatii internationale si Uniunii Europene cu privire la angajamentul Romaniei de a continua lupta impotriva coruptiei. Dar o numire esuata, o razgandire justificata in ambele sensuri de catre acelasi ministru, care, intre timp, nu schimba partidele, dar schimba guvernele sunt toate exemple de „mesaje” clare, de verticalitate, spuse raspicat, imposibil de rastalmacit.

8 ) Respingerea persoanei propuse anterior de catre ministru este intr-adevar o problema insurmontabila, ce nu ne poate duce cu gandul decat intr-o singura directie – lista de sefi ai DNA pe care Predoiu o analizeaza are doar doua nume: Daniel Morar si Monica Serbanescu. Oricum, e spectaculoasa schimbarea de atitudine a ministrului – vazand ca solutia sa nu este acceptata, in loc sa plece din functie, isi da demisia din partid pentru a intra in noul guvern, ca reprezentant al intereselor lui Traian Basescu, ceea ce s-a vazut si in cazul numirilor secretarilor de stat de la Justitie, unde niciunul dintre cei trei numiti nu fusese propus de catre PSD , iar ce propus de catre PSD a fost lasat pe dinafara. Nu stiu ce gandesc colegii mei din partid despre „colegul” de guvern, Predoiu, dar mie mi-e greu sa inteleg aceasta atitudine.

9) Schimbarea relatiei cu media si detensionarea institutionala realizata in ultimele luni este argumentul forte al ministrului Justitiei. Adevarul este ca numarul dezvaluirilor din dosare, pe surse, a scazut. Materialele probatorii nu au mai fost scapate in presa atat de des. Dar pentru actiunile de politie politica din timpul mandatului sau, pentru dezvaluirile „pe surse” din dosare, din mandatul sau,  Morar trebuia sanctionat, nu premiat. 

10) Cel mai important argument este, bineinteles, ultimul – increderea ministrului Justitiei in capacitatea domnului Morar. Este increderea pe care Predoiu NU O AVEA,  cu cateva luni in urma, dar care (incredere) a aparut  brusc, urmare a autosuspendarii sale din PNL si a preluarii mandatului direct  de la Palatul Cotroceni pentru conducerea ministerului.

Poate ca sunt, intr-o anumita masura, subiectiv. Dar, parca, sunt prea multe coincidente.

60 Răspunsuri to “Decalogul lui Predoiu”


  1. 1 nicu rotaru februarie 1, 2009 la 2:08 pm

    Dle presedinte am crezut ca vremurile dictaturii nu vor fi reeditate niciodata in Romania dar n am inselat , ele apar iarasi si mai grav este ca unii oameni le tolereaza ba mai mult le si considera normale. Cand v am auzit de prof Deleanu la justitie am crezut ca psd ul si a revenit dar a fost doar o amagire ptr toti care se mai cred seriosi in tara asta. Cred ca sunteti tradat , marginalizat si batjocorit datorita acestor numeroase coincidente. Dar nu sunte ti singurul., cine are curajul sa deschida gura si sa spuna ca nu este deacord, comenzile politice se napustesc asupra lui. Sa stiti ca se falsifica acte, se iau masuri nelegale, se influenteaza judecatori si se decid inainte hotarari judecatoresti. Oare traim vremuri libere sau unii ne doresc simpli actori intr o piesa de ei regizata. Am un proces la iccj in care o parte executa sentinta iar alta judeca recursul , incredibil dar adevarat si este vorba de o institutie a statului roman asa zis democratic si european. Ati facut bine ca v ati adresat forurilor europene sa stie toti ce se intampla aici. Va doresc succes.

  2. 2 Mihnea Georgescu februarie 1, 2009 la 2:31 pm

    Tare titlu, de efect! E mihneageorgescian, if I might add! 😉

    Curat Decalog!

  3. 3 Mihnea Georgescu februarie 1, 2009 la 2:33 pm

    „Evropa”… de asta vă apreciez eu, domnule Preşedinte, că aveţi Spirit! Sau o fi de la Mizil? Aţi venit cu un aer de Mizil…

  4. 4 ALM februarie 1, 2009 la 2:46 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Nu stiu la ce va asteptati dvs, dar eu, ca unul care m-am manifestat cum am putut impotriva acestui amalgam corosiv numit pompos „Pactul pentru Romania”, am avut o premonitie ca alegerea lui Predoiu este cu bataie lunga si nu o „chestie” de conjunctura. Predoiu, ca si baronii din partidul dvs, au „cazut la pace” cu Mefisto, cu mult timp inaintea evenimentelor pe care le traim astazi. Si, dupa parerea mea, trocul a fost simplu: Morar si Nastase contra functii (si fruschtuck) guvernamentale. Morar ca stalp al „justitiei” basesciene si Nastase ca ofranda oferita canibalilor portocalii (de aici sau de la Bruxelles), pentru inchiderea capitolului „lupta cu coruptia” in vederea alegerilor din toamna.
    Ei bine, dupa cum poate ati observat si dvs, baronii si „prietenii” din partidul dvs v-au vandut pentru ceva arginti, dar sa nu va asteptati sa aiba remuscari si soarta lui Iuda. Veti fi singur in fata inchizitorilor din solda Cotrocenilor, colegii dvs fiind prea ocupati cu eviscerarea Romaniei si chiolhane cu „pomana porcului” din bugetul Tarii.

    Si, daca tot am ajuns la capitolul „eviscerarea Romaniei”, vreau sa va spun ca orice masura de marire a fiscalitatii in momente de criza arata doua aspecte: indiferenta fata de posibilitatea (aproape certitudine) adancirii crizei, imposibilitatea (de la Mama Natura) de a gandi altfel de masuri pentru sporirea PIB-ului. Marirea contributiilor de asigurari sociale isi va arata efectele adverse mai repede decat se asteapta dl poloBoc, care n-are nici cea mai elementara idee ce inseamna a te mentine pe o piata libera, mai ales in conditii de criza. Anul acesta, cu acest guvern, va fi anul decimarii IMM-urilor si prabusirii brumei de „clasa de mijloc”.

  5. 5 Mihnea Georgescu februarie 1, 2009 la 3:05 pm

    NASTRATIN POGEA

    Îmi pare rău că nu mai am timp să mă implic mai adânc în politică, dar e mai plăcut să faci şi să ai bani, decât să lipeşti afişe, sau să îi cânţi ode unuia şi altuia. În altă ordine de idei, acum, că m-am eliberat de grija zilei de poimâine, pot privi mai detaşat scena politică, pe ai ei modeşti actori… Mă amuză mai ales colecţionarul de pietre de mină din Petroşani, tovarăşul Gheorghe Pogea, personaj a cărui retorică năucitoare mă trimite direct în braţele lui Morpheu, miticul zeu grec al Viselor, fiul lui Hypnos, zeul Somnului. Scuze pentru cititorii mei Iniţiaţi, precizarea era necesară pentru absolvenţii Institului de Marină Civilă, ca să nu îl confunde cu personajul din Matrix.

    În copilăria mea regală şi orientală, bântuia ca o fantomă sub soarele arzător al Constanţei un personaj mitic, de poveşti turceşti, evocat cu nostalgie şi de către Anton Pann – Nastratin Hogea. Gaffeur par excellence, acest Fane-ncurcă-lume al poveştilor orientale îi amuza pe toţi prin ingenuitatea sa onorabilă… Măcar dacă s-ar ridica acest ingineraş din Hunedoara, ardelean cu păr pe limbă, la nivelul ilustrului său predecesor de Halima… Boc şi-a adus mutanţii din Ardeal, cum odinioară venerabilul Fenekiu (a se citi Finikiu, cu i slav, moale pe ultima silabă…), talentele avocăţeşti din dulşili târg al Ieşilor…

    Unde eşti tu, Adrian Năstase, mizilean onest, să ne guvernezi cu o mână de fier…

    Unde eşti tu, Vosganiene, armene competent în Finanţe, pe mâna cărui honved mustăcios ai lăsat Finanţele Ţărişoarei?!

    P.S. De fapt, pe turceşte, corect este Nasredin şi se citeşte gâjâit, uşor nazal… cu pauză după Nas…

    P.S.S. Şi câte ceva din Nezdrăvăniile lui Nasredin Pogea:

    GRIJILE-S LA CREDITORI

    MAI MULT DECÂT LA DATORI

    Unul, întâlnind pe Pogea, s-a oprit a-l întreba

    De ş-a plătit datoria. Iar el îi răspunse: Ba!-

    Dar ce umbli fără grijă, când te ştii că eşti dator ?

    – Grija – zise el – s-o poarte cel ce este creditor.

    Halal să-ţi fie, Pogeo! Aferim, coane!

  6. 6 cristu februarie 1, 2009 la 3:07 pm

    nu cred ca sunteti subiectiv,aveti perfecta dreptate. tovarasul dan’el morar s-a remarcat numai prin intocmirea unor dosare politice de toata jena. iar atitudinea tovarasului predoiu pune capac justitiei. de parca mai avea nevoie! sutem intr-un an electoral. acesti 2 indivizi raspund la comenzi politice din partea tov. basescu & din partea tov. Marele Licurici. sarcina acestor 2 bravi oameni de stat este aceea de a discredita potentialii adversari in cursa prezidentiala a marelui marinar fara flota. este cat se poate de limpede pt. toata lumea. din pacate,nu se poate face nimic. k de obicei…

  7. 7 Darael februarie 1, 2009 la 3:57 pm

    Predoiu este un caz tipic de politruc.
    Ce putem sa mai comentam pe acest caz ?

  8. 8 Harabula februarie 1, 2009 la 4:04 pm

    Daca nu ar exista d-l Nastase, Daniel Morar ar trai discret cam in stilul doamnei Kovesi. Toate dosarele celorlalti politicieni se indreapta spre rezolvare (intr-un fel sau altul) fara prea mult tam-tam. Chiar si vocalul Mazare a ajuns la concluzia ca-i mai prielnica linistea. Voiculescu tace si el.
    Ca „simplu cetatean” consider ca acum am motive sa consider situatia periculoasa. Cat se porcaiau Basescu si Voiculescu, Mazare si ceilalti eram sigur ca se supravegheaza unii pe altii. Acum se pare ca sunt toti in cardasie.
    Pe de alta parte, dupa cum reiese din sondaje domnul Nastase nu constituie o amenintare pentru Basescu. Pe cine incomodeaza d-l Nastase? Numai si numai pe anumiti pesedisti.

    Este la minte cocosului ca Geoana este mai interesat decat Basescu pentru anihilarea lui Nastase. Si nu numai pentru candidatura la Presedentie. Din nefericire, pentru d-l Nastase, este putin probabil ca opozantii lui Geoana sa ajunga la masa critica de explozie. Geoana miluieste, Geoana daruieste posturi, de la el vine belsugul.Cine risca? Lipitoarea odata ce s-a infipt cu ventuza in „sangele poporului” n-o mai poti indeparta decat rupand-o,daca nu s-a umplut. Este clar ca actuala alianta va dura patru ani.

  9. 9 George Serban februarie 1, 2009 la 4:11 pm

    Ministrul Predoiu m-a facut de ras! Cand Basescu l-a bagat la inaintare pe Predoiu de la PNL ca sa arate cat de democrat este el, marturisesc ca primul ganda fost un gand ticalos despre Predoiu. Apoi, am stat si m-am gandit, omul e tanar, este liberal vechi, pare profesionist. Nu pot fi, domne, lichele in tara asta toti pe care pune mana Basescu! Am facut eroarea de a-i scrie si lui Tariceanu, nu pe blog ci pe adresa de e-mail, ca nu e bine sa se grabeasca cu excluderi, cu sanctiuni. Predoiu a anuntat ca se suspenda din PNL si nu ca isi da demisia. Mi se parea corect sa i se dea o sansa sa-si aplice proiectele despre care vorbea dintre care unul era sa scape tara de politrucul Daniel Morar.
    Ei bine, am gresit profund! Am gresit pentru ca am renuntat, pentru o clipa, la ratiune si m-a inselat aparenta pe care mi-a oferit-o Predoiu pe ecranul televizorului – aparenta unui BARBAT! Am gresit si pentru ca avand precedentele cu Radu Timofte, Gheorghe Fulga, Ilie Botos, etc primul gand (acela ticalos?!) imi sugera exact ceea ce urma sa se intample cu Predoiu. Basescu, cu spiritul lui de viclean activist de tip comunist-bolsevic, vaneaza oamenii lasi si slabi, ahtiati dupa functii, fara demnitate, care pentru a-si pastra scaunul sunt in stare sa faca orice. Unui astfel de om, care asteapta sa fie dat afara pentru ca partidul care l-a sustinut nu mai este la Putere, Basescu ii spune: tu ramai! Omului acela, las si ticalos ii tremura picioarele de emotie, i se accelereaza respiratia, il trece … si devine “omul Aluia”! Despre Predoiu … numai de bine! Trebuie sa-mi ascult primul gand!

  10. 10 Spiridus februarie 1, 2009 la 4:17 pm

    1. Seful partidului Dvs., Mircea Geoana, a declarat ca Predoiu este propunerea lui, respectiv a grupului PSD care negocia posturile din guvern. Prin urmare, supararea Dvs. poate fi redirijata. Cu just temei…
    2. Presupun ca nu va imaginati ca tocmai la Justitie cuvantul hotarator nu l-ar fi avut Jucatorul. Intrebarea logica e ce s-a negociat „in spatele usilor inchise”? Asta cred ca e principala problema. Ca de calitati deosebite sau caracter la Predoiu… (ca, de altfel, la mai toti ceilalti ministri) sa fim seriosi!!!

  11. 11 eugen februarie 1, 2009 la 4:21 pm

    Ca si Dracula domnul Morar este unic. Nu poate fi inlocuit de nimeni in postul de vampir (al coruptilor desigur). Au mai incercat si cu Dracula tot cu o doamna Buffy dar nu a mers.

    Iar ca si Dracula domnul Morar este sprijinit de forte oculte desi mai pamintesti din deal de la Cotro si din padurea cusecuristi de la Baneasa in cazul dinsului
    Totusi chiar asa nu se mai gaseste alt procuror incoruptibil si ceva mai competent decat dl Morar.?
    Se pare ca da . Nici alt minsitru decat doamna Udra nu s-a gasit.

    In ce il priveste pe „omul Europei” ca sa fim precisi a fost ales de o publicatie minora a grupului The Economist un fel de gazeta de perete a loby- urilor din Bruxelles care difuzeaza ultimele noutati in privinta programelor europene.

    Este adevarat ca la The Ecomomist domnul Morar este admirat ca un personaj mitic (pentru ca intr-advar nu putea fizic sa vorbeasca cu el) de domnul Edward Lucas care este corespondentul pe Europa de Est si tarul de acolo pentru Europa de Est.
    Nu cred ca dl Lucas este influentabil de catre servicii dar acoperi toata Europa de Est +Rusia nu ai cum sa fii un cunoscator al realitatilor politice romanesti. Iar opiniile iti vin gata fabricate de la diversi oameni de incredere.

  12. 12 lupi februarie 1, 2009 la 4:58 pm

    In vremi de prabushire natzionala comparabile doar cu anii 40 , cand FRATZIA SECURISTO- COMUNISTA [ a celor de cea mai josnica si mai prosata spetza a membrilor si progeniturilor lor] a repurtat victoria deplina asupra poporului roman- la aproape 20 de ani de la Revolutzie – , mai este ceva care sa ne mire , sa ne surprinda ????? O ploaie de intamplari care de care mai incredibile, incepand cu ,,Curvasaria[pdl-psd] salveaza Romania” , instalarea unui guvern marioneta T.B. PE 22 Dec. [ fix in ziua cand Ceausescu fugea cu elicopterul],, incarcerarea GENERALILOR ARMATEI ROMANE , V.A. STANCULESCU SI M. CHITAC [catzi securisti sunt azi dupa gratii???] distrugerea tuturor sistemelor devalori si a institutziilor statului [ de drept] , terminand cu furtul de neimaginat , pentru o minte normala, a zeci de arme dintr-un depozit al Aviatziei Militare, si cardasia tot mai evidenta dintre institutziile statului cu diversele mafii [ eliberarea unui criminal , ca si a multor altora , pierdutzi apoi ], aceasta avalansa de lovituri la temelia unui stat de drept n-ar trebui sa ne mai surprinda !!!!! In acest timp , chiar azi , o oficina de propaganda basesciano-pdlista nu pregeta in a da limbi la greu boschetarului cotrocenist , prezentand un sondaj [ comandat tot de ei ] in care chipurile guvernul fantosha boc ar fi cea mai buna solutzie si ca mangafaua de la Cotroceni ar castiga la pas alegerile????!!! Ba , un pui de lele spunea cu cretinism , ca le-ar castiga din primul tur !!!!!!! Dumnezeule , ce neam de oameni de nimic am ajuns , nu suntem decat copii aproape la indigo ale acestui MONICU MACOVEI , cum am auzit ca s-ar putea numi acest individ ajuns Ministru al justitziei !???!!! Sinstru neam , sinistra tzara !!!!

  13. 13 Grigore februarie 1, 2009 la 6:23 pm

    rusiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiine cu numirea acstui individ in fruntea D.N.A.

  14. 14 aglaiarosu februarie 1, 2009 la 7:25 pm

    cum stam cu … „DICTAREA” ?

    8 ani s-a straduit admin. Clinton sa ERADICHEZE programul SDI (Star-Wars), care dupa 3 esecuri ale laserilor a cotit-o pe rachete (NMD) … N-A REUSIT ! NU E POSIBIL !

    Licuriciul s-a dat la fund, but he’s still alive si … cel mai probabil si din nefericire DIKKTEAZA dementa-i fasci$$ta asupra omenirii !

    prin urmare exista MARIONETE Maimuzzoline (cu varii alte maimutzici pe la DNA) care sa loveasca in cei care ar putea spune „NU !” Licuriciului daca ajung sa-si conduca propriile popoare.

    singurul sfat D-le Nastase: NU MOR CAII CAND VOR LUPII !

  15. 15 Nelu februarie 1, 2009 la 7:45 pm

    Domnule Presedinte,
    Partidul dv, nu are nicio vina in alegerea lui Predoiu in functie mai ales ca a furat partidului si functia de secretar de stat care va revenea de drept. Are partidul o pozitie fata de aceasta situatie ori cazul este inchis de catre prietenul presedintelui, seful dv. de la partid.
    Daca este adevarat inseamna ca partidul isi merita soarta.
    Poate aflam si noi daca este adevarat.
    Asteptam cu interes pentru ca masina de dezimformare a inceput cu sondajele de opinie.

  16. 16 Caramella februarie 1, 2009 la 7:56 pm

    @ AN

    Exista probleme deosebit de grave in functionarea JUSTITIEI, dezvaluite in mass-media cu ocazia jafului la o casa de schimb valutar din Brasov.
    MAI EXISTA SIGURANTA NOASTRA, in conditiile in care detinuti periculosi sunt invoiti luni si ani pe probleme medicale ? IN CE TARA TRAIM ?
    Cred ca sunt implicate persoane cu functii inalte carora nu le mai ajunge super-salariul.
    De aceea PROPUN ROTIREA ANUALA A CADRELOR (nu numai din justitie ci si la interne) PENTRU A NU AVEA TIMP DE A-SI FORMA O CLIENTELA !

    NU SUNTEM MONITORIZATI FARA MOTIV LA CAPITOLUL JUSTITIE.
    Cazul furtului recent de la unitatea militara pune capac la toate.
    Exista deficiente organizatorice in multe domenii unde trebuie utilizati profesionisti si nu oameni politici.
    Trebuie reorganizate institutiile pe baze noi, conform legislatiei europene. TREBUIE STABILITE REGULI CLARE SI RESPECTATE PROCEDURI.

    PS1 – Credeti ca daca la comanda armatei ar fi fost un profesionist de cariera de talia gen. Stanculescu s-ar fi inregistrat un astfel de eveniment ? CU SIGURANTA NU !

    PS2 – Care ar fi cazurile rezolvate pana acum de dl. Morar la DNA ? Sau urmeaza sa rezolve in acest an anumite dosare ? VOM VEDEA …

  17. 17 Minerva februarie 1, 2009 la 9:47 pm

    Abordarea ezoterica este de departe si impartiala si potrivita contextului in care se doresc niste comentarii pertinente . Doua observatii de esenta se impun : anul 2009, asa cum a debutat politic in 20. 01. 2009 este anul „leilor”pentru care e facil si sigur accesul acestora pe scara puterii ; numele personajelor opacizeaza secvente importante din destinele harazite. Cu alte cuvinte leul (n.15.08.1966) este „rar oM „ (citeste spre stanga) si va ramana in continuare la conducerea DNA, cu o prezenta radical orientata din ultima patrime a acestui an.

  18. 18 emil februarie 1, 2009 la 11:44 pm

    Domnule. desi inainte de postarea de catre dv, a acestui articol despre „destoinicul liberal-autosuspendat” membru al cabinetului va ceream inainte de depanarea amintirilor, sa fie ceva actiune , acum va rog, permiteti-mi si mie sa fiu putin incoerent. Va rog sa faceti un efort de gandire ( sau de documentare) si sa ne faceti o expunere succinta despre eventualele legaturi dintre Valeriu Stoica- Arin Stanescu-Zamfirescu – autosuspendatul- Banca Internationala a Religiilor – Mickey Spaga(nu Mouse)-Pavalache. Daca cumva ati auzit ceva sau aflati ceva , si puteti pune cap la cap acestea, atunci va rog sa ne informati prin intermediul scrierii si pe noi. Aceste scrieri nu pot fi considerate povestiri deoarece faptele nu sunt inca prescrise si s-ar putea ca B.I.R sa castige la CEDO si sa mai platim si ceva despagubiri. Asteptm si istorioare mai actuale, cu personaje ,nu fictive, ci jucatoare.

  19. 19 sorin gyorgyfalvi februarie 2, 2009 la 12:57 am

    Domnule Adrian Nastase,

    In primul rind imi pare bine ca a reaparut articolul, pentru ca deja faceam tot felul de supozitii, care mai de care mai fanteziste.

    Azi a aparut si sondajul insomar cu procentele partidelor dupa 45 de zile de la alegeri, de unde rezulta ca demagogia in tara asta are efecte imediate in tara asta. Mai toata lumea se face ca-i pasa de saraci, de cei neajutorati, iar asta se reflecta direct in voturi. Avind in vedere ca suntem o tara de saraci, fara clasa medie… e si normal sa cistigi vinzind sperante saracilor. Numai ca asta incurajeaza delasarea si descurajeaza total initiativa privata.

    Azi, mai toate raportarile se fac la salariul lui basescu, si mi-i se pare normal ca marea masa de oameni sa fie de acord cu masurile guvernului privind diminuarile functionarilor bugetari. Eu le-as spune insa ca nu e chiar de plins basescu, ca nu din banii aia are el vila din Mihaileanu, fiica lui jeep ultimu tip, etc, etc. Nu m-am uitat pe declaratia lui de avere, banuiesc ca sunt multe pe ea, dar nu cred ca are si credite la banci. Cred ca suntem pur si simplu prea incapatinati cu teoria aia „sa moara si capra vecinului”. Adica, exact ca si la fotbal ne-am obisnuit cu ideea ca noi suntem invinsi dinainte, si daca printr-un oarecare miracol facem un egal, trebuie sa ne bucuram. Eu unul cred ca ar trebui sa existe odata un punct zer, un punct al reconcilierii, in care sa uitam de trecut si sa ne orientam spre viitor. Institutii din astea gen CNSAS, DNA, sau departamentele din serviciile secrete care n-au alta treaba decit sa slujeasca unor interese obscure, n-ar trebui sa conume bani publici. Pur si simplu in locul lor ar trebui sa existe legi functionale, proceduri, norme, coduri, regulamente.
    Trebuie sa intelegem ca in tara asta cam tot ce era de furat s-a furat, cam toate proprietatile si-au gasit „mostenitori” si banii proveniti din treburile astea s-au consumat demult. Statul a beneficiat o anumita perioada din toate astea, dar acum gata! S-a dus tot. Acum cu criza asta tare ma tem ca va trebui sa si muncim!
    Sistemul 2 incarca, 3 descarca va trebui sa se termine. Ba mai mult decit atit cred ca e necesar un eveniment care sa restabileasca respectul si ierarhia pe baze morale in societate, deoarece actualmente traim intr-un fel de Babylon.
    Ceea ce vreau eu exista sub o oarecare forma in subconstientul majoritatii romanilor. Acesta este si motivul pentru care reactioneaza asa de bine la propaganda demagogica. Ei vor, dar nu stiu cum se poate face, asa ca incearca orice li-i se pare ca ar duce in directia aia. Basescu n-a facut decit sa le aprinda felinarele, iar dvs. acum dupa multe mii de ore de ars materie cenusie pentru binele natiunii ajungeti in situatia de a fi obiectul oprobiului public, iar ca sa se poata ascunde gunoiul sub pres Morar trebuie sa ramina, Predoiu trebuie sa continue. Altfel riscam sa se vada realitatea asta si in UE si nu e bine.
    Dupa alegeri aripa Nastase vroia sa negocieze o alianta de pe pozitie de forta cu celelalte partide, dar cei multi din PSD nu au acceptat riscul de a fi inca 4 ani pe tusa si au fortat intrarea la guvernare cu orice pret.
    Eu unul sunt convins ca ROATA tot roata se invirte si ca veti avea ocazia sa va impuneti personalitatea dar…
    stiu si ca FIERUL SE BATE CIT E CALD, daca … nu pierzi vremea sapind groapa altuia.

  20. 20 Mihai Cobzaru februarie 2, 2009 la 1:08 am

    Chiar va fura Mircea Geoana si Basescu candidatura de sub picioare? Nu va lasati. Se duce tara de rapa. Ce serpi ati incalzit la san.

  21. 21 Augustin februarie 2, 2009 la 1:15 am

    @ Hara-buba
    Iar faci pe prostu’! Si nu stiu cum faci de-ti iese asa bine! Argumente:
    1) „Toate dosarele celorlalti politicieni se indreapta spre rezolvare”. Ai putea sa ne spui cam de cind „se indreapta” si cite au ajuns, deja?
    2) „dupa cum reiese din sondaje domnul Nastase nu constituie o amenintare pentru Basescu”. Ai o nerusinare tipic portocalie! Stii vreun sondaj care pomeneste numele lui A.N.? Desi pina acum NIMENI nu si-a anuntat decizia de a candida, sondajele chestioneaza asupra preferintelor pentru Basescu, Tariceanu (!!!), Geana sau Oprescu. Nimeni nu-l include pe Nastase. Asta, vorba ardeleanului, ori e ceva, ori merje undeva!
    3) „Este la minte cocosului ca Geoana este mai interesat decat Basescu pentru anihilarea lui Nastase”. Alta prostie! Daca Geana NU iese, la iarna, presedinte, va ramine parlamentar – sef al senatului-, si sef de partid. Basescu, daca pierde alegerile prezidentiale, va fi NIMENI. Nu presedinte, nu primar, nu parlamentar, nu sef de partid. Aduna-ti toti 3rei neuronii si pune-i la treaba: care dintre cei doi e mai „flamind” de presedintie?
    Obs.: A nu se intelege ca as fi decelat vreo mare prietenie intre Geana si Nastase. Ba chiar …
    4) „Este clar ca actuala alianta va dura patru ani.” Asta doar in mintea ta!
    Daca Basescu ramine presedinte, va fi suficient de puternic incit sa-si cladeasca, in sfirsit, mult visatul megapartid, ceilalti fiind azvirliti ca niste gunoaie. Daca nu, PDL va cobori fulgerator sub 10% si nimeni nu va mai avea nevoie de ei. Tertium non datur! Cum o dai, aceasta alianta nu va dura mai mult de un an, un an si 2-3 luni.

  22. 22 Augustin februarie 2, 2009 la 1:20 am

    @ George Serban
    Numai Predoiu?

  23. 23 Augustin februarie 2, 2009 la 1:43 am

    @ A.N.
    Stimate domn,
    Era o pilda pe care o reamintesc pe scurt, desi sint aproape sigur c-o stiti:
    Un american, un rus si un roman, ajunsi la ananghie, au trei solutii pentru a scapa: sa plateasca o suma frumusica, sa incaseze 100 de bice pe spinare sau sa manince un drob de sare. Americanul, fara multa vorba, scoate banul si pleaca. Rusul incaseaza bicele cu stoicism si dispare si el.
    Rominasul, crezind ca face o smecherie, se apuca sa linga sarea. Cu niste eforturi supraomenesti, consuma cam 80% din sare, moment in care simte ca nu mai poate. Atunci se hotaraste sa incaseze bicele. Dupa vreo 85 de bice, cu carnea tot o rana singerind, se recunoaste invins si scoate banii.
    Sigur ca nu e nevoie sa mai pomenesc morala. Dar cine e romanul?
    Cineva care, in loc sa apuce taurul de coarne, cauta pseudosolutii si pierde timp pretios.
    Domnule, daca puteti, faceti curat in PSD. Daca nu, alt partid. URGENT!

  24. 24 Dragos februarie 2, 2009 la 2:56 am

    Domnu Predoiu slujeste pe cine poate si el si canta in consecinta de cauza (doar nu crede cineva ca e independent), daca a tras cu dintii sa ramana la Ministerul Justitiei acum trebuie sa pupe deh mana marinarului sef.
    Va deschide noi procese domnu Morar? Normal, daca acesta ii sunt de ajutor marinarului sef. E o persoana compententa sa ocupe acest post? Nu cred, dar cea de purtator de cuvant a marinarului sef? cred ca da.

    Intrebare Cat de departe credeti va merge marinarul sef (scuze independentul Morar) in cazul d-voastra?

  25. 25 nicoletibi februarie 2, 2009 la 8:02 am

    boala cronica a romanilor : asteapta minuni de la un om numit in functie de un sistem profund corupt . este cazul lui morar , al lui predoiu … al presedintelui … nu vor fi . sistemul e mai tare si se schimba incet . cei ce rezista in functii nu o pot face fara compromisuri . daca le fac pentru a-i grabi schimbarea si nu se compromit ,timpul o va dovedi . cum am ajuns in acest stadiu …..e o intrebare !!!! deocamdata Predoiu nu greseste .

  26. 26 nicoletibi februarie 2, 2009 la 8:21 am

    L-am vazut pe DAN NICA la RTV. VAI DE NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. D-le NASTASE , lasati-l pe MORAR , pe predoiu , pe basescu , daca aveti dreptate o veti obtine . nu veti fi presedinte , dar justitia va fi dreapta in cazul DVS . Luptati-va cu nulitatile din partid , inlocuiti-i si veti face mai mult bine tarii . aveti un anumit statut , experienta , competenta , posibilitati . cei ce voteaza PSD sunt cei atasati de dl. ILIESCU si de dvs. iar cei ce profita sunt niste nulitati ingimfate . schimbati-va atitudinea , lasati problemele personale in seama unui avocat bun si faceti ce stiti mai bine : politica serioasa , incepeti in casa !

  27. 27 Bibicul februarie 2, 2009 la 8:29 am

    Refulari genetice italo – române

    Episoadele nu prea galante din ultimele zile, petrecute in Italia cu implicarea rudelor sangvine, sunt refulari ale mostenirii genetice „romane,”cu care o foarte mica parte din „columnarii reancarnati” dovedesc, fara dubiu, originea paterna si nealterata cu a gazdelor.

  28. 28 bursazvonurilorpolitice februarie 2, 2009 la 9:52 am

    Parca pana aceva timp in urma nu era bun Morar, Predoiu propunand pe altcineva!

  29. 29 Petronius februarie 2, 2009 la 10:14 am

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Eu am crescut intr-o vreme cand televizorul spunea numai minciuni: ca avem de toate, ca suntem cei mai destepti, ca suntem cei mai frumosi, ca de fapt la NOI este democratia si nu la „ei” etc. Dincolo de violentarea zilnica a logicii elementare, aceasta propaganda prost facuta m-a vaccinat (cred eu) chiar si de propaganda facuta bine. Probabil ca propaganda facuta foarte bine ma afecteaza si pe mine; nu stiu sigur, dar banuiesc ca este posibil. Desigur, cel care este manipulat nu-si da seama, decat (eventual) in mod indirect; dar atunci nu mai este manipulat …

    Motivul acestei introduceri este de a va informa ca pentru ca UE sa ne considere ne-corupti va trebui ca Dumneavoastra sa fiti judecat si condamnat. Cel putin asa spune televizorul meu. Daca as fi iresponsbil, atunci as spune ca sacrificiul este prea mic (si de ce mi-ar pasa ?!) daca asta este bine pentru „poporul muncitor de la sate si orase …”. Daca as crede tot ce spune televizorul meu din sufragerie, atunci probabil ca executia publica a unui fost primministru ar fi cea mai buna solutie pentru a distra 22 de milioane de cetateni speriati de criza si somaj.

    Sincer, va dati seama ce soc mediatic va fi filmarea Dumneavoastra cu catuse la maini ?! Va dati seama ce de puncte ar aduna Asimetricul daca i-ar reusi figura ?! Va dati seama ca NIMENI din Romania nu va mai indrazni sa va ia apararea ?! Va dati seama ca pana si colegii din PSD vor incerca sa se faca ca nici macar nu v-au cunoscut ?! Va asigur ca ani de zile dupa presupusa Dumneavoastra condamnare, vei putea distruge un om politic, prin simpla asociere a numelui sau cu cel al lui Nastase !

    Asa cum spuneam: de ce ar trebui mie sa imi pese ?! eu sunt un inginer din Timisoara, care ma gandesc cu tristete ca din cauza crizei nu voi mai putea sa imi cumpar ingrasamint pentru gazon, iar vecinii mei de la bloc vor considera ca au succes daca mai reusesc sa se ascunda inca o zi de administratorul care umbla dupa ei sa le ia banii pe intretinere. Problemele lui Nastase, despre care a spus televizolul ca a furat patru case de la o femeie batrana pe care o chema Tamara si care era matusa lui Iliescu care i-a facut cadou niste termopane … sunt mult prea indeparate. Toata lumea stie (a zis si la televizor !) ca politicienii sunt corupti cu totii, deci si ala cu matusa cu termopane trebuie sa fie, asa ca daca il baga la puscarie, bine ii face.

    Oricine a avut de a face cu justitia romana stie ca sentintele sunt perfect aiurea. Daca veti ajunge in fata instantei sansele de a fi condamnat nu au nici o legatura cu faptele, ci sunt direct proportionale cu presiunile politice.

    Domnule Nastase, indiferent de adevar, Dumneavoastra sunteti condamnat. Indiferent de adevar, perceptia publicului construita prin propaganda de calitate submediocra (totusi) este ca sunteti corupt si ca de fapt matusa Tamara din cauza Dumneavoastra a murit, pentru ca i-ati furat termopanele de la casa in miezul iernii. Colegii Dumneavoastra de partid va vor sustine doar de forma si vor incerca tot ce este posibil pentru a se disocia de Dumneavoastra; faptul ca singura alternativa este Prostanacul face aceasta atitudine usor stanjenitoare, pentru cineva care s-a aliat cu Hahaitul, disocierea de Nastase nu mai are nimic absurd.

    Totusi care este solutia ? Ce as face eu daca as fi in locul Dumneavoastra ? pur si simplu nu am habar … Daca ati incepe sa va publicati apararea aici pe blog, ati pierde urgent cititorii. Cine are chef de asa ceva ?! Basescu este cel mai puternic om din Romania la ora actuala si scopul sau este de a va distruge. Are nevoie sa faca asta nu doar ca sa scape de un adversar, ci si ca sa isi imbunatateasca imaginea. Este adanc ingopata in zona animalica a creierului nostru admiratia totala pentru invingatorul plin de sangele adversarului …

    Aveti un an greu Domnule Nastase; nu va invidiez !

  30. 30 clara februarie 2, 2009 la 10:21 am

    O expertiza mai mult decat pertinenta, domnule Nastase! in ce tara traiesc!!!!!!Si totusi, mai pot sa simt mandria de a fi contemporana dvs. respecte!

  31. 31 zoro februarie 2, 2009 la 10:36 am

    Solutie pentru o moneda stabila

    De trei ani caut leacuri pentru economia tarii, in ancestrala si supercomestibila mamaliga romaneasca. Zavozii vaccinati ai exemplului lasa la vedere cifre graitoare ale nepasarii malaiului – totdeauna cu 1.5 lei/kg – fata de evolutiile browniene ale cursului degenaratului rege al animalelor, intre 3.31 lei/eur pana la 4,31 lei/eur cat fu de ziua Cuviosului Maxim Marturisitorul din calendarul ortodox. Acest „etalon monetar” – malaiul si-a mentinut constant cursul si cand s-a carat cu sacaua si cand au navalit puhoaiele, fapt pe care se bizuie politic si Capitanul TB al apelor (pluviale). Nu putea sa-i scape rafinatului Mugur Masonescu , cred eu, echilibrul economiei nationale in interdependenta cu stabilitatea universalului papusoi, care se deda la umflaturi numai la supraâncalzire, cand expandeaza, mai pe populareste : o da pe floricele.Inlocuirea cu un zdravan cotolan a instabilei monede nationale este o chestiune de timp, iar intuitia-mi sopteste la urechea interna ca poate fi globalizata. Ideea mi-a venit cand stergeam cu mamaliga, superba tigaie de prajit carne, nefolosita inca, pentru ca autosugestia tine de foame la romani. PS Nu cred sa deranjeze pe cineva daca primeste “cotolanul” pentru activitatile prestate. Păi ş-acum, fie vorba-ntre noi, tot ăla-l primesc multi semeni d-ai nostri.

  32. 32 blogideologic februarie 2, 2009 la 10:50 am

    @ Adrian Năstase
    Aţi omis să compuneţi apocriful (10+1). El se referă la risc, la percepţia culturală a riscului.

  33. 33 Roxana Iordache februarie 2, 2009 la 11:01 am

    @nastase. 😆

    @George Şerban. Nu, a fost bine aşa, şi eu i-am scris lui Călin, chiar pe blogul lui, că soluţia autosuspendării lui Predoiu e elegantă. Păstrarea lui Morar nu-i rea, în sensul că tot rău-i spre bine. Fiecare pasăre pre limba ei piere. 😉

  34. 34 Sibilla februarie 2, 2009 la 11:11 am

    Caraş-Severin, 2 februarie 2009, ograda DGASPC C-S :
    Ginerele secretarului judeţului ( Ion Imbrescu ), numit provizoriu pe funcţia de şef de Centru după ce cu 2 ani în urmă jubilase şi se bucurase că „Sorin Frunzăverde nu mai e nimic!”, numitul Ştefu Florin-şăf , terorizează Complexul de Servicii Sociale, ameninţă angajatele cu desfacerea cotractului de muncă pentru că au vorbit cu Gabriela Savitsky. I-or fi răspuns la salut…
    Când umbla cu cuţitul prin instituţie să taie cablul de internet nu s-a gândit că respectivul cuţit este o armă albă. Şi că e ilegal să umbli cu cuţitul într-o instituţie publică.
    Acest ginere este absolventul Facultăţii de Turism de la Herculane – disciplină umanistă, deh! – şi datorită înrudirii sale a fost avansat în timp record de la şofer la Consilier IA.
    Dacă ar fi liniştit şi şi-ar vedea de filmele pe care le urmăreşte la serviciu, n-ar fi nicio problemă; dar lui i s-a năzărit că e cu adevărat şef dacă l-a numit tata-socru. Cât e ziulica de lungă urlă şi insultă, conform fişei postului încredinţate de Duuamna care conduce stabilimentul şi familiile celor subordonaţi.
    Acum doi ani, când PD-ul a fost scos de la guvernare iar Sorin Frunzăverde, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean fusese demis de la Ministerul Apărării, cretinul de ginerică a avut aşa o revelaţie că „Sorin este terminat, Sorin nu mai e Sorin”. Cum creierul lui nu cântăreşte mai mult de 15 grame şi nu are decât o circumvoluţiune pentru condus automobilul, este uşor de imaginat că replicile pe care le-a reprodus cu public le înregistrase în mediul familial. Halar protecţia copilului! Halal instituţie! Halal conducători!
    Duuuamna Ana Vasile directorul … judeţului Caraş-Severin ( ? !!! ), a dat ordin clar şi limpede : toate articolele, inclusiv comentariile de pe blogurile celor două inculpate, Sibilla Şi Gabriela, scoase la imprimantă, căci, face un nou , citez, ” dosar de cauză ”, ne dă în judecată, ne desface contractele de muncă şi ne arată în stilu-i deja de toată ţara cunoscut , ” şinie mi-s io ”, Ana Vasile ! ”
    Astfel a început săptămâna de lucru la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ….
    Realizează cineva din România în ce condiţii se lucrează în acest judeţ ??? Abuzurile, hărţuirea, terorizarea angajaţilor la ordinea zilei !
    Apropo, poate-mi răspunde şi mie cineva … cine este această Ana Vasile ???
    Sibilla

  35. 35 Carol februarie 2, 2009 la 12:34 pm

    Daniel Morar este numit in functie de Ministrul Justitiei este acceptat de CSM este acceptat de Procurorul General al României si de de Guvernul României,( inclusiv de PSD) este apreciat de Presedintele României si este apreciat de Uniunea Europeana!
    Asta este realitatea.

    Ca A.Nastase nu il agreaza, este absolut IRELEVANT!!!!

  36. 36 Rodica februarie 2, 2009 la 1:08 pm

    Dar era previzibila numirea si schimbarea de optica a ministrului Predoiu de cand a acceptat numirea. Dar, tinand cont de ceea ce se intampla acum in societatea romaneasca parca il inteleg.

    Clasa politica, domnule Prim-Ministru, e rupta crunt de realitate. De aceea si prezenta slaba la vot. Nici nu cred ca mai exista mesaj aruncat de politicieni care sa mai prinda. De fpat nici nu stiu daca stie cineva care e target-ul cui. Pana mai ieri as fi zis ca mesajul PSD-ului cu salariul si pensia i-a adus 33%. Da’ de unde. Cui s-a adresat PSD-ul? Profesorilor si medicilor, tuturor bugetarilor dupa cum se vedea din afisul infatisandu-l pe dl Geoana pe post de Mesia. Ei, na! Dupa cum bine s-a vazut bugetarii par a fi mai curand electoratul partidelor de dreapta. In ce economie sanatoasa s-a mai vazut ca salariul mediul al bugetarilor sa fie de 2 ori salariul mediu pe economie? Target-ul PSD ar fi trebuit atunci sa fie angajatii din sistemul privat (care nu au sindicate, nu ies in strada si care nu merg la vot ca nu se regasesc in niciun mesaj electoral), sau poate micii intreprinzatori (care teoretic erau electorat liberal)…

    Asa ca, sa revenim la oile noastre, si domnul Ministru Predoiu se comporta ca orice functionars care trebuie si el sa traiasca, mesajele se pot schimba, chiar si la 180 de grade.

  37. 37 Petrache Lupu Poni februarie 2, 2009 la 1:29 pm

    @Roxana Iordache – Good point (asta ca sa nu zic God Point). Adica sa-l ortografiezi pe Adrian cu „n” mic, pe Tariceanu sa-l calinesti, iar pe-Predoiu si Morar sa-i faci din doua vorbe, asta nu e la indemana orisicui. Trebuie musai sa ai scoala de talent. Dincolo de idiosinceaziile obisnuite ce ai vrut sa spui ? Ah, „ni” mic. Oricum felicitari pentru aplomb. Si pentru umanism (…)

    @Sibilla – obstinatia de a (re)produce conflictul tau de munca pe blogul politiic al lui A.N. este din start suspecta. Dar nu-ti dai seama.

    @George Serban – n-ar avea rost sa (mai) comentez interventiile dv. Ar fi pierdere de timp pentru ca n-ar trece de cenzura (care iata, cu perfidie, a reusit sa ma descurajeze, sic). Sunteti pe lista celor protejati. Ma multumesc sa va transmit ca scuzele v-au fost acceptate. Puteti gresi din nou.

    P.S. Prin A.N. am vrut (evident) sa spun Adrian Nastase si nu sa fac vreo referire la un autor necunoscut.

    Ca sa fiu sigur ca nevinovatul meu mesaj va trece de cenzura, acum pe final ar trebui sa zic ceva ironic despre doamna Aya. De obicei, ca sa-si arate echidistanta, mesajele de acest gen trec, cu conditia sa nu aduca prejudicii peste limita atingerilor florale, protejatilor sai. Ar trebui sa zic ceva, dar nu stiu ce! Ce sa zic? Aya este… o femeie… frumoasa si inteligenta. Sper ca n-am mers prea departe cu insolenta.

    O saptamana buna (dupa zodiac) tuturor… cititorilor A.N.

  38. 38 Petrache Lupu Poni februarie 2, 2009 la 1:37 pm

    @Carol – ai putea avea dreptate, dar ce te faci ca nici Roxana I. nu-l agreaza, iar asta este cat se poate de relevant. Gusa, de exemplu, a patit-o pana la urma. Se pregateste Ana Vasile. Daca tii la Daniel roaga-te sa nu-si faca Iordache timp pentru el ca nu-l mai vezi.

    P.S. Carol anunta-ma daca nu primesti mesajul acesta! 🙂 Ti-l scriu la Roxana på blog ca tot ii arde buza dupa oleaca då trafic.

  39. 39 Harabula februarie 2, 2009 la 1:40 pm

    @Sibilla
    Pentru cineva angajat la stat, daca nu are alte surse de venit, serviciul este mai important decat politica.
    Modul d-tale de a vorbi despre sefi dovedeste o nepasare fata de viitorul d-tale. Daca ai umblat pe internet in timpul serviciului, cred ca s-ar putea sa primesti o sanctiune. Nu cred ca desfacerea contractului de munca, daca nu ai alte abateri.
    Modul in care vorbesti despre sefi este inadmisibil. O institutie nu este un for democratic si nici un partid politic.
    Eu am impresia ca limbajul din presa v-a stricat la cap.
    Ca-i ginere, ca-i cult, ca-i incult , daca nu-ti convine seful, pleci dumneata, nu pleaca el.

    Stimata doamna,
    Am un certificat de „Luptator in rezistenta anticomunista”
    Asta nu ca as fi luptat in munti sau as fi facut inchisoare. Din cauza ca am vorbit ca un tampit impotriva rregimului si am fost exmatriculat din facultate, fara drept de acces in invatamantul superior. Am fost un bou. A trebuit sa recuperez apoi cu multe greutati.
    Va spun asta, nu ca s-o fac pe-a interesantul; pentru ca sa nu ma banuiti ca va indemn la lasitate.

    Iata ce va recomand eu: recunoasteti ca ati gresit ocupandu-va de altceva in timpul serviciului, ca oricine ar fi la conducere stiti ce aveti de facut, ca lasati dracului PSD, PD-L, PNL si ce-o mai fi.
    Eu va sfatuiesc ca un parinte,
    Nu va veni Nastase sau Boc sa dea de mancare copiilor dv. Desi atitudinea dv. iresponsabila arata ca nu aveti copii.
    Daca aveti un plan de rezerva sau alte venituri, sfaturile mele devin inutile.Si eu un caraghios.
    Ascultati-ma cu atentie: impacati-va cu ginerele, socrii, nasii etc. Pana la urma, aproape orice barbat este ginerele cuiva.
    Succes!

  40. 40 mmm februarie 2, 2009 la 2:01 pm

    @mihnea georgescu
    „Unde eşti tu, Adrian Năstase, mizilean onest, să ne guvernezi cu o mână de fier…”

    Pai nu-i destainuia-i tu lui mmitrea pe al sau blog ca tu sustii aceasta alianta si ca ce bine a facut partidu’ ca s-a dus la guvernare in aceasta
    formula?

    ntz ntz … pt unii jocul al 2 capete e un mod de viata vaz … e plin blogul asta de curatatori de scame pt AN dar care nu „precupetesc” nici un efort de a mangaia si casmirul adversarilor

  41. 41 ALM februarie 2, 2009 la 2:18 pm

    @ Carol, februarie 2, 2009 la 12:34 pm

    La fel de irelevanta cum este si parerea platitorilor salariilor lor, nu? E bine cand folosim capul pe post de dop anti-ploaie-n gat, ca si cum n-am sti cine a facut (si face din Muntenegru) lobby desantat la UE, ca si cum n-am cunoaste sforicelele care leaga intre ele institutiile amintite si n-am stii in mainile carui papusar stau capetele lor.

    Spre deosebire de cei care-l idolarizeaza pe Zeus, altii pot sa observe ca acest blog este aproape necenzurat, un blog unde gazda poate primi un lighean de zoaie cu eticheta de „critica”. Incercati sa transmiteti o parere oarecare si catre Zeus din Olimpul de la Leul, fie ea o osana si poate veti avea puterea sa faceti distinctie intre un om obisnuit si un „neam prost” …

    ALM, un biet gaozar, prea alb ca sa fie tigan imputit …

  42. 42 Carol februarie 2, 2009 la 2:52 pm

    @ALM

    Eu am prezentat o stare de fapt, nu parerile mele personale. Calmeaza-te.

  43. 43 Dan M februarie 2, 2009 la 4:17 pm

    Cred ca ati inteles si dvs ca justitia in Romania nu are mari probleme, are foarte mari probleme, si de foarte multi ani. Faptele din ultima perioada denota o lipsa crasa de respect fata de profesie. Cum isi permit acesti judecatori platiti din banii statului sa lase in libertate un criminal, sa il invoiasca din arest pentru o boala imaginara. Se spune ca justitia e oarba, la noi e chioara de binelea sau are „glaucom” si primeste invoire http://www.foto.md/ro/photo/16377 .Cred ca nu mai traim in Romania ci in Congo! Acum am inteles eu de ce Dl. AN nu vrea sa se lase pe mana justitiei, dar si dansul trebuie sa isi asume greseala, ca a permis justitiei sa isi faca mendrele inca de pe vremea domniei sale. Si mai puteti spune ca Basescu nu are dreptate cand spune ca actul justitional in Romania se bazeaza pe interese de grup.
    Asta e, traim in Romania si justitia se face dupa ureche, depinde incotro e indreptata!

  44. 44 blogideologic februarie 2, 2009 la 6:27 pm

    Bad point : „scoala de talent”. Talentul se învaţă la şcoală ? Solecism.

  45. 45 Alex februarie 2, 2009 la 8:01 pm

    ALM, pe langa lobbu-ul la UE, mai este vorba si despre omerta deontologilor in ceea ce priveste nemultumirile de fond ale Bruxelle-ului la capitolul justitie/coruptie: fraude cu fonduri comunitare, licitatii trucate, impartirea cascavalului in domeniul lucrarilor publice, nici un dosar la DNA privind furturile din banii europeni!

  46. 46 dexter februarie 2, 2009 la 8:59 pm

    Nu stiu ce aveti cu dl. morar,ca ca el nu e nimeni!El ii publica lu gigi convorbirile telefonice,de parca d’aia nu merge justitia,ca gigi face tot ce poate sa ia campionatu.Da nici nu poate sa-l faca corupator ,datator de mita si atunci ii publica conversatiile telefonice.
    P’aia de la medicina legala nu-i vede ,nu-i aude.
    Ba,da p’aia din puscarii nu-i vede ,nu-i aude,care sunt pe’o mana cu hotii.
    Pe magistratii prosti sau corupti ,tot asa,nu-i vede ,nu-i aude.
    Ba, da el are o problema cu Nastase.
    E! acum cu cazu gorbunov,de ce pusca mea nu se autosesizeza?
    Da,baschetbalista lu’peste de ce nu-l autosesizeza?
    Da, Base de ce nu-i autosesizeaza?
    Iooo cred, ca dl.morar nu le face la astia nimic de frica ca o sa ajunga pe mana lor?Cine stie?

  47. 47 Petrache Lupu Poni februarie 2, 2009 la 9:38 pm

    @blogideologic – (Lucian Mandruta? sic) – Nu mi-am imaginat ca daca nu voi pune ghilimelele, acestea nu se vor vedea in text. Se pare ca am unele asteptari exagerate. Greseala mea!

    Solecism? Nici nu mi-am dat seama de ce pot fi in stare uneori, asa fara efort. Care va sa zica solecism. De obicei ma ocup de solipsism (pe acest blog). Cred ca am facut o atingere pe undeva, altfel nu-mi explic. Multumesc pentru atentie.

  48. 48 Mihnea Georgescu februarie 2, 2009 la 10:00 pm

    Dragă MMM,

    Eu ţin cu Adrian Năstase de când mă ştiu, la Mitrea pe blog nu am comentat niciodată, amice… te înşeli!

  49. 49 Mihnea Georgescu februarie 2, 2009 la 10:00 pm

    Dragă MMM,

    Uite ce scriam pe blogul meu cu privire la Miron Mitrea şi Adrian Năstase:

    http://mihneageorgescu.wordpress.com/2009/01/26/otrava-lui-mos-miron/

  50. 50 Mihnea Georgescu februarie 2, 2009 la 10:04 pm

    Şi încă un lucru, nu sunt „curăţător de scame” al lui AN, să fii tu sănătos de câte ori l-am criticat constructiv sau l-am ironizat subtil, dar nu se supără, că e Om de Spirit!

  51. 51 Sibilla februarie 2, 2009 la 11:05 pm

    @Petrache Lupu Poni,
    Uneori reuşeşti să fii simpatic 🙂
    ” Comestibil ” nu prea, ne-am îneca cu ” penele ” tălică …. 😉
    Sibilla

    @nene Harabula,
    Se impune să vă liniştesc temerile, dacă-i musai, apoi cu plăcere :
    – de regulă, cetăţeanul simplu, scrie pe blogurile citite şi atent monitorizate de presa centrală, televiziuni, etc aceasta fiind o modalitate de-a atrage atenţia autrităţilor altfel nepăsătoare ;
    – nu e un conflict de muncă personal, e mult mai grav, mafiile pe sistem piramidal se construiesc cu uşurinţă mai ales în ” târgurile mici ”, de suferit au în timp doar beneficiarii, copii şi tineri deja loviţi de soartă şi evident angajaţii care numai în normalitate nu-şi desfăşoară activitatea şi, se poate şi altfel, chiar se poate .
    – nu avem computere, cu atât mai puţin acces la interNet la servici, nimeni nu frecventează siteuri, bloguri, dealtfel nimic în timpul serviciului, toţi cei ce ne pricepem ( spre deosebire de onorat conducerea habarnistă ) a lucra pe PC o facem în timpul liber, acasă, spre exemplu, eu scriu noaptea …. mă bucur că sunt citită şi ” stimabila ” conducere se culturalizează citindu-mă cu ” interes ”.
    Vă rog să încetaţi a induce ideea că s-ar scrie pe perioada desfăşurării activităţii, întreg judeţul ştie că la DGASPC C-S, personalul contractual din centrele de ocrotire nu are şi n-a avut la dispoziţie sau acces la PC-uri niciodată şi nicicând ! Nu avem acces nici la legislaţie, MO al României, rapoartele corpurilor de control, etc, doar şăfii au asemenea beneficii şi, totul e sub cheie, se descurcă fiecare cum poate, adică, acasă.
    – în afara de subsemnata, apolitică, agreez şi cred cu tărie în principii, persoane, valori, nu am fost şi nu sunt membru al niciunui partid, restul colegilor mei, da, sunt membrii de partid, unic şi impus PD-L, eu am avut coloană şi da, i-am refuzat categoric, nici nu voi fii prea curând membră a vreunui partid, nu mă merită;
    – ba nu plec eu nicăieri, eu lucrez în sistem de mai mult de 17 ani, pe mine m-au găsit aici stimabilii, fostele case de copii erau sub subordonarea Inspectoratelor Şcolare, mai apoi s-au înfiinţat aceste DGASPC-uri, şi am trecut sub directa lor subordonare, apoi s-au înfiinţat în cadrul CJ-urilor DMPS-urile şi am trecut sub subordonarea CJ, acum din nou la DGASPC, am schimbat deja 6 directori, la fiecare ” transfer ”, altă denumire, implicit altă ştampilă, cheltuieli, cheltuieli, justificarea unor deturnări de tare multe cele …
    Ideea e că, de când s-a înfiinţat această DGASPC C-S, nu un singur ginerică a fost uns şăf, ci un întreg arbore genealogic, nici o crenguţă nu a fost zuitată, rudele, nemoşagurile, servind mâna ce i-a dat pâine mereu şi cu orice preţ, adio criterii de competenţă, profesionişti în asistenţa socială, responsabilizare, eficienţă … singura obsesie fiind aceea de a executa ordinele Duuamnei, nimic mai mult, dovadă a ceea ce spun e fiecare raport negativ al vreunui corp de control, faptul că rezultatele judeţului sunt jalnice, după noi ar mai fi doar Galaţiul dacă nu mă înşel, nu tu proiecte nu tu PIN-uri. Eu insist, se poate, dar nu cu nemoşagul care habar n-are ce este, ce presupune asistenţa socială, la 50 de persoane, 45 sunt rude, prieteni, de unde eficienţă şi rezultate ? Rapoartele de ţară în ce priveşte protecţia copilului nu sunt deloc departe de adevăr, suntem de râsul lumii, aceasta şi datorită unora ca dumneavostră, nene Harabula, care atât gândesc, citez : ” pleci tu, nu şeful ” … ce să zic, no signal …
    Atitudinea mea dovedeşte că am coloană vertebrală, am curaj, nu sunt mânjită în nici un fel şi dau lecţii de bărbăţie, onoare, am Demnitate, mi-e ruşine cu laşi ca matale !
    Lucrez în protecţia copilului din anii 90, nu numai că am născut cum am născut la un moment dat, naşterea mea a fost la un pas a se declanşa în poarta instituţiei, copilul meu fiind născut la 6 luni a trăt doar 9 zile în incubator, m-am refăcut şi am luat-o de la capăt, sunt un supravieţuitor, n-are sens să mai intru-n detalii ce anume a declanşat naşterea, oamenii ca matale nu merită, nu doresc compasiune, sunt mândră de tot ceea ce fac.
    Sunt mămică, băieţelul meu a crescut jucându-se cu aceşti copii ai nimănui, har Domnului că-mi seamănă şi l-am educat frumos, nu va scuipa idei ca ale dumitale şi va ştii să lupte la o adică, nu să fugă din calea jinereilor … Mare-i Grădina Ta, Doamne, de unde buba le scoateţi …
    Dacă pe mine mă etichetaţi ca fiind , citez din nou ” iresponsabilă ”, consideraţi şi vă întreb public, că cei responsabili sunt cei care :
    -facilitează hălăduiala pe străzi şi-n anturaje dubioase a minorilor ?
    – cei preocupaţi numai şi numai de licitaţii, firme, comisioane, etc ?
    – cei care trateză aceşti copii considerându-i numere de dosare şi … atât ?
    – acei şefi ce şi-au tras în cel mult 5 ani vile, maşini, terenuri pe spinarea unor amărâţi ?
    Exemplele pot continua, inutil pentru cei ca dumneata, eu continui să sper că poate cândva cineva va schimba ceva, şi da, sunt mândră şi cu conţtiinţa împăcată că am tăria s-o fac, alocaţia de hrană a unui copil/tânăr instituţionalizat se ridică la ” fabuloasa ” sumă de 75 000 – 80 000 rol / zi, adică trei mese plus gustare …. şi matale vii senin şi spui că se numeşte normalitate, să plec că jinereii, ficiori, nurorile, nepoţii, verişorii e normal să rămână pe motiv de … nemoşag !
    Vi se pare normalitate consumul excesiv de tutun, alcool, rata ridicată a infracţionalităţii, avorturile repetate, vagabondajul, distrugeri de bunuri, bătăile administrate de cei mai mari celor mici, etc etc etc, şi mă refer la ascunderea mizeriilor sub preş în protecţia copilului la nivel naţional, generalizez pentru că aceste cazuri există, cum apar mediatizate, cum opinia publică sare ca arsă, nici un şef destituit, toţi îşi dau cu părerea, dar, neregulile şi disfuncţionalităţile vin de la managementul defectuos, neamurile angajate de-a valma, câţiva oameni care lucrează cu pasiune în protecţia socială n-au cum, nici să vrea să suplinească şi să poarte-n spinare indolenţa, nesimţirea şi indiferenţa a tuturor, numai pentru că a ales să rămână şi nu pleacă ..
    Ca să concluzionez, spre ştiinţa matale, e datoria întregii soceietăţi civile să ia atitudine, altfel, protecţia copilului la nivel naţional riscă să devină pepinieră de infractori ori mai grav, iar cei din interiorul sistemului avem datoria cel puţin morală de-a denunţa, sesiza corupţia la nivel înalt, de-a sublinia şi-a atrage atenţia asupra neregulilor grave din acest domeniu, de-a atrage atenţia aşa ziselor instituţii abilitate ale statului care dorm, vegetează, nu se autosesizează, mai mult, unii chiar se compromit cu baronii şi mafiile locale, DNA, ANI, Curtea de Conturi a României dacă şi-ar face datoria şi controale inopinate, verificări detailate, s-ar cutremura !
    Da, nene Harabula, sunt o ” iresponsabilă ”, logica tălică mi-a stârnit un zâmbet, de milă la adresa matale, sincer … mă scuzaţi pentru nesimţirea de care dau dovadă luptându-mă de atâţia ani neobosită cu clanurile şi căpuşele din CJ C-S, prin instituţiile-i publice subordonate, mă iertaţi da ?
    Vreau să-mi privesc feciorul în ochi, la fel sutele de copii, generaţii, la fel pe oricine, chiar şi pe matale, drept în ochi te privesc.
    Caraghios nu vă făcui eu, dar, aţi reuşit însă să vă demonstraţi prin intervenţia de mai sus, ” succesurile ” anilor se pare trăiţi de pomană, dacă aţi fost în stare să veniţi cu asemenea cică, citez, ” sfaturi părinteşti ” …
    Vă stau la dispoziţie pentru nelămuriri, nu fug nicăieri, nici măcar din blogosferă, n-am nimic de-ascuns, de aia 😉 🙂
    Sibilla

  52. 52 Samanul februarie 2, 2009 la 11:21 pm

    Cum te poti pacali! Il credeam(sau,poate vroiam sa cred ) mai altfel pe Predoiu:mai „curatel” si mai vertical,imagine ,ce-i drept influentata intr-o oarecare masura si de infatisarea sa de copil de cor.Am uitat insa ca el este politician.Si,inca unul dintre cei mai”rafinati” si mai oportunisti din citi exista!Pai,cum poti sa vii,tu,ditamai ministru de Justitie ,acum,la foarte scurt timp dupa ce ai incercat sa–l detronezi pe Morar dindu-te rotund pe la toate televiziunile,deci,sa vii,acum, si sa-l propui sef la DNA-pe cine?- exact pe cel repudiat ieri! Macar,asa,din bun simt,daca ai fi impins pe altul in fata sa faca gestul asta,nu sa-l faci tu!Doamne,oare mai poti avea astazi incredere in cineva ?

  53. 53 leo februarie 3, 2009 la 12:19 am

    Sibillino,
    fiinţo nerecunoscătoare, păi se poate?! Nea Săndelu îţi ridică, în stilu-i inconfundabil, aşa frumoasă minge la fileu, şi tălică îl cerţi, în loc să-i mulţămeşti de prilej de aşa clară clarificare?
    Oricum, frumos jucată mingea… 🙂

  54. 54 blogideologic februarie 3, 2009 la 7:50 am

    @ Petrache Lupu Poni
    Băiatu’, ai pus ghilimele destule în text : +Adica sa-l ortografiezi pe Adrian cu “n” mic, pe Tariceanu sa-l calinesti, iar pe-Predoiu si Morar sa-i faci din doua vorbe, asta nu e la indemana orisicui. Trebuie musai sa ai scoala de talent. Dincolo de idiosinceaziile obisnuite ce ai vrut sa spui ? Ah, “ni” mic.+
    Solecism era un eufemism.

  55. 55 mmm februarie 3, 2009 la 3:35 pm

    @mihnea georgescu

    eu ma refeream la ce scriai pe blogul lui mitrea, nu pe blogul tau.
    oricum nu intru in polemica cu nimeni aici, scriu foarte rar dar citesc atent in mai multe locuri si, recunosc, desi am adunat niste ani in viata asta tot ma irita oportunismul si ipocrizia. Ca tine mai sunt cativa care defileaza pe-aici in acelasi stil. Punctez doar uneori, ca sa atrag atentia celor care poate va analizeaza doar prin declaratiile de aici. Asa ca te rog nu-mi mai raspunde ca eu oricum nu ma voi mai adresa domniei tale.

  56. 56 Mihnea Georgescu februarie 3, 2009 la 5:56 pm

    Dragă mmm,

    Eu nu am scris nimic pe blogul lui Mitrea, nici de bine, nici de rău, mă confunzi. Eşti naiv dacă tu crezi că sunt „oportunist” şi „ipocrit”, când, de fapt, eu sunt idealist şi sincer…

    Poate îmi spui şi mie, cu link, ce am „scris” pe blogul lui Mitrea! 😉

  57. 57 leo februarie 3, 2009 la 8:15 pm

    Machidoane,
    hai că m-ai făcut să zâmbesc a râde în hohote!
    Apăi, Mihnea taichii, tălică ai cel puţin două gene care te fac imun la idealisme…
    aşa că, shalom, măi fecioric muşat, rămâi egal cu sinele propriu şi personal, mereu diferit, mereu acelaşi, nicidecum idealist ori ipocrit, căci capacitatea de adaptare la mediu dezvoltată în secole de… evoluţia speciilor nu are-a face cu astfel de categorisiri.

  58. 58 Mihnea Georgescu februarie 3, 2009 la 8:44 pm

    Bade Leo,

    Stăpâne, stăpâne, îţi cheamă ş-un câne… Crucea-ajută, bădie, şi Shalom!

  59. 59 radu c iunie 10, 2009 la 8:09 am

    Acest predoiu seamana pe zi ce trece cu seful cabinetului din care face parte. Slugarnic,ezitant,ce isi schimba pozitia ca o floare de soare,face un mare deserviciu justitiei romane. Din juristul tanar,bine pregatit,cu principii,ce a ramas? Un slugoi jalnic ce s-a pus in slujba oricui numai a justitiei nu. Aceasta va fi imaginea cu care va ramane in perceptia romanilor.


  1. 1 Nastratin Pogea « Mihnea Georgescu Trackback pe februarie 1, 2009 la 2:57 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!