Adevarata lupta abia acum incepe

Un coleg al nostru a primit o  sanctiune de partid. Daca nu s-ar fi intamplat asa, partidul insusi ar fi fost o victima a unui atac ale carui consecinte sunt greu de imaginat. Decizia de a retrage sprijinul  pentru cineva  contine intotdeauna, in interiorul ei, un element de regret dar si un element de responsabilitate (sau asa ar trebui). Nu ma refer aici doar la episodul recent din PSD, sau doar la politica. In viata, atunci cand momentul iti dicteaza sa iei inapoi increderea acordata cuiva sau sa o suspenzi  pentru o vreme, inseamna ca acea relatie de incredere a fost testata si nu a rezistat presiunii la care a fost supusa.
Am vorbit, imediat dupa anuntarea deciziei noastre, despre un test aplicat partidului de catre Traian Basescu. Am prezentat hotararea conducerii PSD ca pe o reactie legitima, in circumstantele date.
Vad deja, in jurul nostru, interpretari dintre cele mai diverse:  „mesaje”,conflicte, tabere, semnale, evolutii. Ca de obicei, va indemn sa o alegeti pe cea mai simpla. Traian Basescu a incercat sa ne loveasca din nou, iar noi i-am  raspuns,  ca un partid lucid, unitar, care isi respecta si isi protejeaza principiile si identitatea.

„Cum va reusi (partidul n.b.) sa-si mentina identitatea, linia de conduita si platforma sa politica, in contextul actual; cum va reusi sa imbine raspunderea pentru guvernarea tarii, in cadrul aliantei cu PD-L, nerenuntand la obiectivele sale strategice si pastrand si consolidand legaturile cu propriul electorat”. Citez o preocupare enuntata pe l blogul sau de dl Iliescu. O citez, pentru ca acest tip de raportare continua la propria identitate este obligatorie pentru noi toti, pentru fiecare dintre cei care participa la luarea deciziilor sau pot influenta evolutia PSD, acum si in viitor. O citez pentru ca sunt de acord cu ea. Participarea la guvernare – aceasta sau alta; singuri sau intr-o formula oarecare; acum sau mai tarziu – nu este ceea ce ne defineste ca partid. Istoria, doctrina  si oamenii definesc PSD: deopotriva cei care fac parte din echipa noastra si cei care au incredere in noi, de fiecare data cand le cerem votul. Iar istoria este cea care spune ca noi am condus cea mai competenta guvernare de dupa 1990, am obtinut cele mai bune rezultate si am adus cea mai mare cantitate de speranta in vietile oamenilor. Acestea sunt valorile noastre: echipa tinuta impreuna de competenta si solidaritate, respectul fata de propriul electorat, si un trecut comun care ne conditioneaza pentru totdeauna viitorul, impunandu-i standarde de excelenta.
S-a spus, in ultimii ani, despre acest partid ca si-a pierdut electoratul, ca si-a pierdut unitatea, ca si-a pierdut identitatea de stanga sau ca si-a pierdut demnitatea. A demonstra contrariul nu se face cu vorbe. Se face castigand cel mai mare numar de voturi in alegeri, actionand ca o echipa, construind un program solid si consistent social-democrat si guvernand fara a face compromisuri grave, dincolo de limitele rezonabile ale unei coabitari politice in interesul tarii, nici fata de propriile principii si, mai ales, nici fata de angajamentele luate.
Cea mai mare provocare pentru PSD este nu viitoarea miscare a lui Traian Basescu, nu generalii sau sergentii pe care acesta ii doreste infiltrati prin peretii Palatului Victoria, ci respectarea promisiunilor asumate in fata celor care ne-au votat.

Respectarea procentului de 45% a punctului de pensie, sprijinul pentru agricultori, sprijinul pentru invatatori si profesori si alte elemente de acest gen reprezinta mai mult decat promisiuni electorale – ele fac parte din identitatea partidului nostru sub aspectul actiunii sale politice. Momentul in care aceste promisiuni ar fi ignorate sau incalcate ar reprezenta infrangerea, daca nu chiar afectarea grava a tot ceea ce inseamna PSD. A ne transforma planurile in rezultate, in favoarea si in sprijinul oamenilor: acesta este singurul razboi in care merita sa luptam, si numai aici putem obtine victoriile adevarate.
Astazi s-a luat o decizie corecta si necesara pentru partid. Sper ca si de acum inainte vor fi luate decizii corecte si necesare.

114 Răspunsuri to “Adevarata lupta abia acum incepe”


  1. 1 traian ianuarie 13, 2009 la 9:42 am

    o masura inteleapta luata de partid Pentru a vedea adevarata fata a lui GO cititi articolul din CATAVENCU referitor la talharirea unor oameni deposedati de pamant

  2. 2 Martianul.ro ianuarie 13, 2009 la 9:48 am

    Sper ca de acum inainte vor fi luate mai multe decizii intelepte care sa nu duca la situatii amuzante …

  3. 3 sandu/Mioveni ianuarie 13, 2009 la 9:55 am

    Din pacate,noi cei de rand,muncitori,tarani,pensionari,personalul din sanatate,invatamint,cultura[noi toti],copii,handicapai,etc….suferim din aceste ,,HARTUIELI POLITICE”,puse la cale cu bunastiinta de cineva cu nume de TRAIAN.,,Sa auzim numai de bine”!,dar…………..!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  4. 4 eficientaenerg ianuarie 13, 2009 la 10:05 am

    Yes-Herr Adrian! Distinctie publica,politica si administrativa-inclusiv pt aceasta vara-europarlamentare si toamna-Cotrocelu!.Daca,ramanai primul ,din 2005 in partid,lucrat de cativa… prostanaci,din care vreo 2-3 i-ai avut in Guvern si au facut de ras Administratia(inclusiv in jud.Calarasi-unde aveau multe interese pt ….al lor avantaj)-era deosebit de bine Natiunii!.Revino-inclusiv cu…alta formatiune si la Munca-in UE dam de ..daca nu actionam ,dupa strategia ei(foarte bine,ca a reinviat tov.Niciolaie);avem datorii impresionante externe ale statului-stie BNR ;in orice camera/birou-70% din dotari sunt din import;in 2023 nu mai avem rezerve de gaze si petrol-axa Putin,Iran???;investitorii supermondiali-nu vin pe la noi-ca sa muncim,reciproc;2 mil. de saraci , romani-devin cetatenii altor state-inclusiv ce am mediat eu in 2004 pt .calaraseni-5 dame,au divortat si s-au recasatorit in Spania;si asa in 2100-vor fi doar 8,5 mil de roamani-INS! Ca mine-Pedros Naidin-12 ani deputat si cu http://www.SOSTerra.go.ro sau http://eficientaenerg.wordpress.com si la Actiuni;afurisitul- Campionul Interpelarilor si Audientelor-oricare era guvernul!.

  5. 5 Darius ianuarie 13, 2009 la 10:10 am

    @AN
    Subscriu.

  6. 6 Harabula ianuarie 13, 2009 la 10:25 am

    Preocuparea d-lui Nastase pentru identitatea partidului sau este normala.
    Deasemenea este de admirat logica argumentatiei.
    Dar, logica cea mai stralucita nu poate tine loc de realitate.Scenariul, presupunerile,argumentatia aplicate de catre domnia sa actiunilor lui Basescu, le-ar accepta daca i s-ar aplica lui insusi.
    Chiar acest blog este plin de la un capat la altul de prezumtii de nevinovatie. Daca d-l Nastase ar fi invinuit ca, acum, prin exacerbarea incidentului urmareste interese personale, mi s-ar cenzura comentariul ca ofensator si mai ales lipsit de dovezi.
    Desigur, sunt constient ca ce-i permis lui Nastase, nu-i permis lui Harabula. Totusi in dramatizarea incidentului asta este si multa ipocrizie.

    Si totusi, daca aveti dreptate si Basescu a vrut sa dea un test cu dv. social-democratii, sunt gata sa jur pe cruce, testul i-a reusit. Rostul testului este sa va studieze comportamentul, nu sa va distruga. Cind va veni vremea va sti cum sa va loveasca.
    Vreau sa spun ca scenariul este previzibil (ati observat? un cuvant drag lui Basescu). Este previzibil pentruca stie cum reactionati O provocare de acest gen, si poate aduce linistit LIBERALII la putere impreuna cu PD-L. Evident, o parte din liberali. Asta daca nu rupe suficient din PSD.

    Repet: testul a reusit.

  7. 7 Andreea ianuarie 13, 2009 la 10:28 am

    Sincer d-le Nastase, imi pare rau sa constat ca PSD se transforma in PARTIDUL CAMATARILOR !!!!! se vede ca ei dicteaza si fac legea in partidul acesta ! Pacat ca este partidul cu cel mai mare numar de INTELECTUALI…cum puteti permite ASTA ….chiar nu se poate lipsi tara asta de influenta gruparilor mafiote???…chiar nu exista oameni nepatati in partidul dvs???

  8. 8 ADRIAN ianuarie 13, 2009 la 10:36 am

    Sunteti o minte limpede si mare pacat sa va pierdeti in mizeria asta.
    Desi uneori nu am fost pe aceeasi lungime de unda cu dvs. va consider un politician fara egal, cu discernamant si limpede in gandire.
    Pentru pozitie si comportament va multumesc. Spun toate astea pt ca am avut de cateva ori ocazia sa fim in acelasi avion VIP , v-am studiat si nu cred ca ma insel.
    ADRIAN

  9. 9 George Serban ianuarie 13, 2009 la 10:59 am

    Preiau stirea de pe “flux”:

    Adrian Nastase: “Este o decizie logică. A fost vorba de un test pe care Traian Băsescu a vrut să-l facă în relaţia cu PSD“

    Bloguiesc si dau peste un comentariu al lui Dan Andronic care rareori greseste: “AN spune că un test al lui Băsescu. Mă tem că se înşeală. E începutul unei operaţiuni ofensive împotriva PSD, în care partidul lui Geoană joacă rolul poliţistului rău“.

    Ii las lui Dan urmatorul mesaj: “… Urmaresc ce zici si stiu ca rareori gresesti. Ca acum, de pilda. AN a intuit perfect. … a testat coaja sa vada cum se comporta. Crede-ne si pe mine si pe AN pentru ca il cunostem din “interior”. Este lipsit de creativitate si previzibil pentru cine il cunoste. Individul este foarte viclean si atata tot. Are un “modus operandi” acelasi in toate cazurile. Testeaza sa vada unde este mai slaba tinta, se repliaza, incearca in alta parte pana-i reuseste. Daca nu-i reuseste pentru ca este las si viclean, cum spuneam, se face “frate” cu tinta pentru a lovi din interior spre exterior. Foloseste inteligenta pe care o ai din belsug si istoria nu prea indepartata. Va urmaream, la guvern (guvernul PNL n.a.) si chiar incepusem sa-mi dau seama ca i-ati descifrat soft-ul, vechi de prin anii ‘50…”

  10. 10 Harabula ianuarie 13, 2009 la 11:06 am

    In postarea anterioara Am omis un semn de intrebare. Astfel textul a devenit cam confuz.
    „Scenariul, presupunerile, argumentatia aplicate de catre domnia sa lui Basescu, le-ar accepta daca i s-ar aplica lui insusi?”

    Tot despre testare.
    Intr-un colectiv al carui sef este foarte autoritar, creste agresivitatea. Dar, interesant! nu impotriva tiranului, ci unul impotriva altuia.
    Furia pesedistilor unul impotriva altuia este o confirmare stralucita a acestei teorii.

  11. 11 Maximmouse ianuarie 13, 2009 la 11:15 am

    @Stimata Gazda!

    Vedem cu placere „protestul” sustinatorilor de Ilfov! Ce mai este si asta stimate domnule AN?

    Iata cum , acordarea de libertati nelimitate baronilor locali se intoarce ca un bumerang impotriva partidului dvs.Punem cazul ca fiecare din acesti baroni si baroneti pot mobiliza cateva sute de oameni si sa dea palme in public partidului! Foarte trist , dar daca au fortat ei trecerea la guvernare cu pdl…atunci….

    Va doresc succesuri,cu stima, Maxi!

  12. 12 marcus ianuarie 13, 2009 la 11:21 am

    Timpul nu iarta (Intarita-i Drace!)
    Era normal si in legea firii ca aceasta alianta matrimoniala incestuos-homosexuala dintre cei doi frati PSD si PD-L, proveniti din mama FSN, mai devreme sau mai tirziu sa fie sanctionata de Mama Natura, care nu suporta chiar orice.
    Poate ca momentul Oprea sa nu insemne inca momentul biblic al Sodomei si al Gomorei, dar dupa cum au demarat lucrurile sfirsitul este mai mult decit previzibil.
    Paradoxal acest incident in care, actorul principal, dar din umbra al acestei dramolete dimbovitean-basescite, asimetricu’, aflat in incercarea de intregire a careului format de sefii serviciilor secrete, deci acest incident ar putea, pe de-o parte sa reprezinte o sansa extraordinara pentru PSD de a se reabilita in fata propriului electorat, prin iesirea de la guvernare , iar pe de alta parte sa puna capat ambiguitatilor din PSD intretinute de duplicitatea unor lideri ai acestui partid, care danseaza pe manelele basescului.
    Zilele acestea, nu trebuia sa fii mare analist politic, pentru a realiza si a identifica gastile cu regulament de mahala, care isi disputa Ciolanul, unele dintre ele trimitind semnale clare catre Cotroceni, ca nu asteapta decit un gest din partea lui Zeus, pentru a sari in luntrea atamanuluii, pescar in ape tulburi.
    Daca tabara anti-basescu din cadrul PSD asteapta sutul final in popou, sut care va vei mai mult ca sigur in momentul in care acesta ar fi reales, inseamna ca acestia chiar doresc sa se sinucida politic si sa capituleze in fata pohtelor tiranocrate ale Alesului.
    Momentul oportun, de a-l lasa pe asimetric cu fundul in tarina si de a recapata credibilitatea in fata propriului electorat, se pare ca a sosit si ca daca va fi ratat, vom asista in continuare la circul inceput la finele lui 20004, circ ce se va termina cu umilirea totala a PSD-ului si trimiterea acestui partid (cu putin noroc) la limita pragului electoral de 5%, imediat dupa consumarea alegerilor prezidentiale.
    Aripa anti-basescu din PSD are destule resurse si potential electoral (care momentan a intors scirbit spatele acestui partid) pentru a trece in Opozitie si a scapa Romania in toamna de virusul prezidential.
    Iesirea acum de la guvernare ar fi insotita si de primenirea partidului, prin debalastarea de elementele pro-asimetrice, acestea optind mai mult ca sigur pentru pulpana prezidentiala, in speranta „tineretii fara batrinete si a vietii fara de moarte”.
    Paguba-n ciuperci!
    La cit de maronie este situatia actuala in Romania, guvernul lui nanoboc, lipsit de sprijinul unei parti a PSD are toate sansele sa-si rupa singur gitul, compromitindu-l si pe Zeus si lasind PSD-ului usurat de lepadaturi o sansa fantastica de revigorare politica.
    Ce poate actualul guvern, a aratat in acest putin timp scurs de la instalarea sa, in care a demonstrat ca zicerile cu lupta impotriva unei eventuale crize nu sint altceva decit povesti pentru adormit copiii, telul sau principal fiind Ciolanul si un nou mandat prezidential pentru basescu.
    Ori boboru’ mai mult ca sigur ca asteapta cu totul si cu totul altceva de la alesi, lucru pe care actualii guvernanti nu au si nici nu vor sa-l ofere acestuia.
    Deci PSD, go home!, spala-ti lenjeria in familie deoarece cam pute, iar ce-i purtat si ros in aceasta lenjerie ai face bine sa dai de pomana PD-L-ului.
    Altfel, la patruzeci de zile dupa alegerile prezidentiale, romanii vor avea ocazia s-o puna de o pomana de post in amintirea stingii politicii romanesti.

  13. 13 Rabbi Schtrudell ianuarie 13, 2009 la 11:31 am

    Oprea a încercat intenţionat să facă o breşă in PSD, asta e clar. Ar fi putut însă gasi ceva mai veridic legat de modul in care a trecut peste procedura agreată în Parteneriat, dincolo de mestecatul din guma populismului (interesul national, schengen, românii şamd). În ceea ce priveste identitatea PSD in contextul dat, cred ca tine in primul rand de seriozitatea actiunii guvernamentale si de cum vor reusi respectivii ministri pesedişti să ramână o echipă, în condiţiile unor atacuri similare.

  14. 14 Gabriela Savitsky ianuarie 13, 2009 la 11:44 am

    Să nu credeţi că Traian Băsescu se va retrage după redută la Cotroceni şi va deveni echidistant lăsând miniştrii PSD din guvern să aplice politici sociale de stânga. Eu nu cred asta. Va hărţui în continuare acele zone ale socialului în care există simpatizanţi şi votanţi a stângii, tocmai pentru a demonstra că miniştrii PSD sunt incompetenţi. În timp ce guvernul are şi treabă, Traian are şi mijloacele şi timpul necesar pentru a-şi implementa strategiile de defăimare a partenerului de guvernare. La limită, astfel încât să nu determine încetarea agreementului înainte de realegerea sa. Poate cu un prim ministru despre care nu s-ar fi ştiut atât de clar că este obedient preşedintelui s-ar fi putut obţine câteva puncte. Dar aşa… Nu ştiu dacă putem să ne bazăm optimismul doar pe faptul că partidul a fost în stare să retragă sprijinul politic unui ministru care avea pretenţia ca prefecţii, civili (dintr-o guvernare anterioară, desigur), să-i răspundă cu „Să trăiţi, am înţeles!”. Asta spune totul despre valoarea inestimabilă a marelui minstru Oprea.
    Iar concesia pe care-o faceţi PD-ului, acordându-le dreptul de a numi prefect de aceiaşi culoare cu a preşedintelui CJ, este o capcană, o altă capcană.

  15. 15 cristian ianuarie 13, 2009 la 12:03 pm

    Am postat deja in comentarii la raspunsuri… Pe blogul meu sunt doua articole anterioare postarii dvs. Prima teapa, titlul primului, si HOOOOOprrrrrrea, titlul celui de al doilea.

  16. 16 oros ianuarie 13, 2009 la 12:12 pm

    Episodul Oprea e vazut la prima vedere ca o lupta intre Geoana si Mitrea. Ma insel….sau Dragnea e omul lui Geoana si Oprea e omul lui Mitrea????

  17. 17 Răgan ianuarie 13, 2009 la 12:36 pm

    OPERA (OPREA)

    Remarcând anagramarea nu poci să scap de obsedanta întrebare :
    OPERA cui să fie ?
    A domnului Mitrea care mi-a borfăit ecranul cu lacrimile sale din propriul blog ; a lui TB care prin „paşi mărunţi”urmăreşte săi stăpânească pe „dezbinaţi” ; a lui MG care joacă la…două capete sau…

    P.S. E a celor trei (cred eu) !

  18. 18 Harabula ianuarie 13, 2009 la 12:36 pm

    @Pesdisti
    Dupa cum stiti, Camera Deputatior are 334 de membri.
    Pentru a forma o majoritate sunt necesare 168 de voturi.
    PD-L+UDMR+Minoritati au 155 de voturi.Mai au nevoie de 13 voturi.
    Daca sunteti „tari de virtute”, cum vad ca ati pornit-o, fiecare deputat pierdut de PSD rezolva aproape 8% din problema PD-L-ului.
    Incerc sa va spun ca fiecare om este pretios.

    Cred ca nu este nici un motiv sa jubilati.

  19. 19 Aya ianuarie 13, 2009 la 12:43 pm

    @

    Adrian Nastase

    Citez: „Astazi (luni 12 ianuarie 2009, n.A.) s-a luat o decizie corecta si necesara pentru partid. Sper ca si de acum inainte vor fi luate decizii corecte si necesare.”

    Ma voi opri asupra primei propozitii.
    As vrea sa existe mai multi ca mine care indraznesc sa spuna adevarul.
    Ma tem, insa, dupa ce arata cat se poate de clar semnele dimprejur, ca acestia vor fi din ce in ce mai putini. Am mai trecut prin momente din acestea. pe de o parte, ele anunta o perioada buna. Pe de alta parte, acea perioada este a vorbelor „catifelate”, a adevarului ascuns, a temerii de a nu supara. Toate acestea sunt de o tristete ingrozitoare pentru un om ca mine.

    In ceea ce ma priveste, nu ma voi schimba.
    Asa ca voi continua sa spun adevarujl, asa cum o fac si acum.
    Acea decizie de luni, chiar (citez) „corecta si necesara” este perceputa de cei care inteleg si spun adevarul (sunt, inca, destul de multi care il mai spun- desi, observ, vocile lor nu mai indraznesc sa se auda public) ca un sacrificiu ritual.
    Pe de alta parte, ceea ce s-a intamplat ieri, legat de retragerea sprijinului politic si propunerea de excludere din PSD- este perceput ( cat de importanta este perceptia!) SI ca o replica politica a orgoliului.

    Iata, nu discut despre testele la care Basescu supune PSD, ci doar despre tristetea (cuvantul revine) perceptiei unui fapt ca pe un sacrificiu ritual, in care focul la rug a fost pus de orgoliul politic.

    Pe un alt plan, este clar pana si pentru cineva fara mare cultura politica un lucru: totul a fost generat de numirea lui Virgil Ardelean.
    Ca sa spun adevarul pana la sfarsit (adevarul meu, de data asta) este tare pacat ca astfel de sageti se indreapta impotriva cuiva care a condus acel serviciu fara a i se putea aduce reprosuri.
    Este tare pacat ca orgoliile politice il ating pe Virgil Ardelean. Este un om in care cred- pana acum nu am date care sa-mi infirme credinta. Daca le voi avea vreodata, voi recunoaste, cu onestitate, ca am gresit.
    Dar, si atunci, voi vedea daca am gresit pentru toata perioada in care am avut incredere in el, sau daca doar de la un moment incolo se va fi schimbat. Dar, repet, nu stiu nimic in masura sa-mi schimbe parerea.

    Nu stiu pe cine va aduce „jocul intamplarii” (ca sa citez pe jumatate un titlu celebru- e doar un citat, nimic mai mult) la varful Internelor dar, daca va fi silit Ardelean sa plece de la DGIPI, in aceasta perioada tulbure, si care se tulbura pe moment (nu zi!) care trece, previziunile legate de pastrarea unui echilibru, fie si precar, sunt foarte sumbre.

    Comitem, uneori, greseli (chiar ireparabile) in urma unor neintelegeri, a unor informatii in care credem- luand decizii in baza lor- si e cumplit de dur sa constatam, ulterior, ca tocmai in ele nu trebuia sa credem (in ele sau in cei care ni le-au adus, desi paeau sau erau de buna credinta).

    Citez:”Sper ca si de acum inainte vor fi luate decizii corecte si necesare”.
    Si eu sper ca vor fi luate de acum inainte decizii corecte si necesare.
    Onest, nu vad cum se va obtine, cu acest guvern, care face cele mai jalnice greseli, punctul de pensie de 45% (poate, asa cum bine a decriptat cineva aici, doar reducandu-se salariul maxim, nivelat, la 4.500 lei, ceea ce ar avea, strict pe hartie, influenta asupra „aparentului” salariu mediu pe economie: atunci, ar putea veni Boc sa raporteze ca s-a implinit tinta procentuala mentionata, dar cat cinism ar fi aici).
    Nu doar ca nu vad, dar nici nu cred ca toate celelalte lucruri despre care vorbim vor fi puse in opera de actualul guvern.
    Tot ce se vede este o lupta pentru ocuparea functiilor si atat. Se mai vad sacrificiile rituale si incercarea de sufocare a competentei. Ca sa nu mai discutam de incercarea de a adjudeca, de diverse „parti”, acel serviciu de imensa importanta.

    Da, exista si grupuri, si factiuni, si mesaje, si semnale. Nu ma pot face ca nu le vad (de fapt, le vad toti, chiar daca a inceput operatiunea „treacerea adevarului sub tacere” chiar si intre confratii mei comentatori pe blog; vor fi, la randul lor, vinovati de ceea ce se va intampla, pentru tacerea „care nu vrea sa supere”).

    Unui ministru i-a fost retras sprijinul politic pentru ca Traian Basescu a supus (in urma pactizarii cu el, se intelege) PSD unui test de rezistenta.
    Exista dubla masura in luarea unor decizii legate de oameni?
    Cand i se va aplica o masura similara celui care a spus public, intr-un interviu, ca negocia de doi ani cu Basescu formarea unei colalitii (degeaba vine si spune ca negocia doar de doua luni- oricum era grav- eu am auzit cu urechile mele, in 2007, de la oamenii respectivului „negociator” din PSD, ca se pregateau sa plece la Minsiterul Agriculturii, in urma unui guvern PSD- partidul basescian)?
    Cand i se va aplica aceeasi sanctiune lui Dragnea, care a fortat si negociat, in cele mai nepotrivite locuri, intrarea PSD la guvernare cu PD-L, fortand cea mai sinistra coalitie cu putinta, ale carei efecte negative se vor vedea clar in procentajul ambelor partide (caci a fost inselat electoratul; a crede ca electoratului ii pasa doar de rezultatele guvernarii- care oricum nu are cum sa fie buna in formula aceasta- este o idee buna, dar realitatea e alta; electoratul mai are si demnitate, iar ceea ce s-a intamplat inseamna calcarea ei in picioare; asta e adevarul)?
    Cand li se va aplica aceeasi sanctiune celorlalti care au negociat direct cu Basescu (nu discut de sinistrul an 2004- ci de acum)?

    Voi continua sa spun adevarul.
    Poate, va mai salva ceva. Poate, va fi luat macar ca ipoteza de lucru.
    Da, e adevarat: adevarata lupta abia acum incepe.

  20. 20 arkana ianuarie 13, 2009 la 12:43 pm

    Sunt tare curios sa vad cate teste va mai aplica Basescu PSD-ului…

  21. 21 Ilie ianuarie 13, 2009 la 12:46 pm

    Are perfecta dreptate Nastase.

    Cititi aici,interesant:

    Pentru Geoană, deciziile luate vineri de Oprea, inclusiv numirea lui Ardelean, au fost dovada că lucrează pentru altcineva decât PSD. Preşedintele social-democraţilor i-a reproşat lui Oprea că l-a sunat vineri din America şi i-a cerut să oprească numirile operate. Geoană a povestit şi replica tăioasă a ministrului: „Eu sunt ministru, eu decid“. Mai mult, el a povestit că a încercat să intervină şi la premierul Boc pentru a opri numirile. L-a sunat din America şi i-a cerut să nu aprobe deciziile luate de Oprea. Premierul a refuzat însă solicitarea. Această atitudine l-a iritat pe preşedintele PSD, care a înţeles că în spatele lui Oprea şi Boc este de fapt Băsescu şi că totul e o manevră pentru ca Virgil Ardelean să fie instalat la şefia serviciului de informaţii al MAI.

  22. 22 marcus ianuarie 13, 2009 la 12:58 pm

    @harabula pe ideea dumitale de a sta cu sarpele la sin si cu botu’ la cascaval se duc dracului psd-istii. basescu trebuie lasat sa-si ia tainul din psd, sa se spele pe cap cu ei, deoarece rezultatele acestei actiuni de racolare vor fi dezastruoase pentru el si pd-l. Aici nu este vorba de alesi ci de cine-i va mai alege pe alesi. ori „cine-i alege”, in afara de citiva ca dumneata, este scirbit de infratirea psd-ului cu pd-l-ul. incearca sa vezi padurea, nu copacii.
    sa fii iubit
    marcus

  23. 23 Alex ianuarie 13, 2009 la 1:00 pm

    Episodul Oprea este perceput ca:
    1. o teama prea mare de basescu, devenit un personaj mitic. Nu este decat un pion pe tabla de sah a altora mai mari (si aici este rolul dvs., sa vedeti toate necunoscutele din ecuatia puterii si s-o rezolvati favorabil dvs. si tarii),
    2. coltii in beregata lui in lupta pentru putere; in timp ce, in Europa de ofera dovezi de solidaritate intre partide care, pana ieri, se luptau pe viata si pe moarte, intre tari inamice (Ungaria care livreaza gaze Serbiei, care, la randul ei, le da Bosniei, stiut fiind ce nedreptati au fuferit sarbii din partea populatiei „bosniace”!), PSD-ul nici macar nu se preface ca munceste pentru salvarea tarii. Sau, ma rog, este imaginea pe care si-o face boborul prin ochii presei.
    3. o slabiciune in interiorul psd; se vede clar, presa (in quasitotalitate) pupinbasesciana acrediteaza ideea ca psd-ul nu este decat un conglomerat de gasti, gata sa se rupa. Astazi ar fi 6-4 pt. Mitrea, maine urmeaza lovitura „grupului de la Cluj”. Nimeni nu cedeaza. Imagine care dauneaza rating-ului psd-ului atat pe plan intern, cat si extern (partenerii/stapanii externi preferand un partid autoritar, sub comanda unui marinar-sef care nu sufla in front).

    Imi place cum agenturili straine (de la Vest si de la Est) isi baga coada pentru subminarea psd-ului, ruperea, alungarea sa de la putere. Pentru ca are oameni capabili, baselu stie, care, cu un balans diplomatic si rabdare multa, pot scoata Romania din criza. PSD-ul poate imlanzi scorpia!

  24. 24 Alex ianuarie 13, 2009 la 1:10 pm

    @ AN
    Aveti dreptate, problema pentru psd nu o constituie generalii si sergentii infiltrati de baselu la Palatul Victoria, ci respectarea promisiunilor fata de electorat, sintetizate in mentinerea si cresterea nivelului de trai al populatiei, mentinerea trendului ascendent al economiei din 2000 pana in prezent si limitarea efectelor crizei. Faptul ca deontologii au luat foc cand au fost pusi cu spatele la zid de „monstroasa coalitie” trebuia sa fie pt. dvs. un sem,nal ca poate iesi ceva bun din creatia comandantului-sef: munciti pt. un buget alcatuit cu cap, pentru absorbtia fondurilor comunitare, pt. demararea proiectelor in infrastructura, pt. sprijinirea imm-urilor , a agriculturii si a invatamantului si cercetarii romanesti! Nu faceti jocurile celor care doresc o criza politica in Romania, un guvern incompetent (remember tariceanu I si II) si alungarea din procesul decizional a tuturor persoanelor competente si de buna-credinta! Continuati si perfectionati ceea ce ati inceput cu dreptul in intervalul 2000-2004!

  25. 25 http://saccsiv.wordpress.com/2008/12/07/personalitati-si-organizatii-bechtel/ ianuarie 13, 2009 la 1:25 pm

    Buna ziua, d-nule Nastase

    Este posibil ca urmatorul comentariu sa nu primeasca aprobarea postarii sau sa fie sters, de aceea va fi scurt. Doua chestiuni voi aborda:

    1) Nu cu mult timp in urma analizati ( si asta era foarte bine ) modalitatea prin care “ baietii destepti “ ( ELITELE planetare ) actioneaza, inclusiv in Romania, prin banci, hypermarket-uri, etc. pentru transformarea populatiei intr-un soi de sclavi. Prin extensie, putem considera ca fac acelasi lucru la nivel de state. Cum BECHTEL sunt apropiati ai acestora, regretati contractul cu ei?
    2) Ceea ce se petrece acum in PSD (eventual la nivel de alianta-intelegere guvernamentala PSD-PD-L) poate conduce la ideea ca niste unii chiar nu doresc ca acest guvern (poate chiar acest parlament) sa faca ceva in acest an cumplit si au inceput sinistrul circ politico-mediatic de care deja unei din ce in ce mai mari parti a populatiei ii este scarba. In conditiile in care MAREA CRIZA va putea parea un vis frumos in comparatie cu criza actuala mondiala, a nu se dezbate chestiuni importante (de ex. agricultura) si a continua nebunia circului din ultimii ani, dovedeste ruperea majoritatii clasei politice si a mass-mediei de realitate, de nevoile acestui popor. Ce parere aveti?

  26. 26 instalatorul ianuarie 13, 2009 la 1:26 pm

    Intimplare, test, repetitie cu public, inceputul unei intregi actiuni distructive?
    Intimplare nu.
    Test? Poate, insa oricum dl Nastase – indiferent ce crede de fapt – nu prea putea declara altceva.
    Repetitie? Depinde cum merg lucrurile.
    Actiune? Probabil.
    Iesite dintr-un anumit comun au fost doua lucruri, ieri: reactia ciudat de rapida a comitetului executiv Ilfov (iata in sfirsit cerut si un Consiliu National) si amenintarea cu trecerea intregii organizatii la PDL (surprinzator pentru un partid de doctrina si care isi acuza adversarul politic de instabilitate doctrinara).
    Si prea repede a venit dintr-o zona media explicatia sanctionarii dlui Oprea ca efect al actiunii „aripii Iliescu-Nastase”, dl Geoana fiind scapat deocamdata de „responsabilitate”, pina la noi ordine.
    Astazi, o manifestatie a organizatiei de Ilfov in sustinerea sefului ei si, totodata, impotriva conducerii partidului. O manifestatie condusa de dl Netoiu (tin minte ca mi-am exprimat uimirea aici, pe blog, atunci cind PSD s-a procopsit cu el) in care nu m-as mira sa fi fost niste parti de galerii de fotbal, domn Netoiu amenintat serios de dosariada din fotbal – dosariada reala si nu in mare masura inventata, ca in politica – si patron al Vincon…Vrancea (un fir spre dl Oprisan). Deplasare, lozinci, totul organizat in mai putin de 24 de ore.
    Nu e un test si nu e o repetitie, ci o actiune de amploare mai mica ori mai mare in functie de evolutia lucrurilor. Poate fi de amploare mai mica, fiindca in perspectiva prezidentialelor e cam devreme, dar nu neaparat in cazul alegerilor pentru Cluj – semnalul local – si al europenelor; si nici ca un circ pe fundal de criza. Ar putea fi de amploare mai mare, desi e destul de stinjenitor pentru dl Basescu sa sustina un domn Oprea a carui puritate morala este foarte discutabila.
    Intrebarea este cit va fi dl Geoana de rezistent, fiindca o serie de lucruri depind de rezistenta sa. A fost suficient de rezistent pentru a se comporta nestatutar la formarea guvernului, evitind sa convoace consiliul national al PSD – acum se vede clar cit de rau a facut, o infringere a sa in consiliul national era preferabila situatiei de acum. Acum, fata de organizatia de Ilfov, e din nou in fata statutului si cred ca a gresit anuntind direct retragere a sprijinului politic si excludere; trebuia sa ceara comitet executiv si sa anunte recomandare de excludere. Daca va isi va modifica acum declaratiile, asta va fi luat ca un semn de slabiciune.
    Lucrul corect este acela ca PSD s-ar putea retrage de la guvernare; a ceda in chestiunea Oprea ministru inseamna a fi privit ca un partid la guvernare caruia ii numesc altii ministrii, cu perspectiva prabusirii electorale in caz de anticipate. Oricum s-ar derula lucrurile, eu cred ca PSD ar trebui sa fie pregatit sa dizolve si sa refaca 4-5 organizatii judetene, chiar si daca ele se vor replia ori nu vor actiona impreuna cu cea de Ilfov; fiindca e greu sa fii intr-o constructie politica, cu unii care sunt gata sa-si schimbe si ei doctrina in 24 de ore.
    In acest moment nu a devenit public rezultatul discutiilor dintre PSD si PDL. Nu cred ca PDL isi va face o punct de onoare – desi s-ar putea sa ma insel – din apararea dlui Oprea, fiindca scandalul in PSD a inceput. Insa cred cu tarie un lucru: ca dupa acest moment, PSD va trebui sa nu mai astepte urmatoarele miscari ale dlui Basescu.

  27. 27 leo ianuarie 13, 2009 la 1:39 pm

    Aya,
    tot aşa cum tăcerea multora, între care şi ăsta leo, nu are a face cu teama de a deranja, ci cu lehamitea că deranjează degeaba (ţi-o spune unul pentru care n-a mai fost rostul decât de băgări în seamă tangenţial de neesenţiale din partea bloggerilor pesedei care contează de la ziua naţională încoace, şi de reproşuri pe seama lipsei de răbdare ori optimism transmise prin… terţi), pentru că dinspre celălalt capăt al firului răzbate acelaşi agasant ton de ocupat, mă tem că, în egală măsură, sacrificarea lui Oprea nu a avut nimic a face nici cu partea sănătoasă a peştelui ăluia grav împuţit de la cap, de-i zice pesede, nici cu semnele vreunei împrimăvărări după iarna conştiinţelor ce a cuprins cetatea social-democraţiei. Ci pur şi simplu, cum semnala cineva p-acilea, cu refularea Prostănacului care s-a isterizat în momentul în care cineva a încercat să facă cu el ceea ce zici tălică despre obiceiurile soacră-sii. Aşa se şi explică, părerea mea, faptul că acţiunea de continuare a extirpare a… mădularelor cangrenate: piţifelnicii despre care faci tălică vorbire, chiar dacă au sfidat normele bunului-simţ, fie el şi tarat la nivel de preacurvie politicianistă, nu l-au sfidat pe-ntâiul nesimţit într-ale săpatului temeinic la fundaţiile viitorului partid prezidenţial băsescian pe mormântul pregătit pentru agonizantul pesede: ginerele soacrei cu pricina!
    Aşa că, chiar dacă-s prozaic de lipsit de umor, pe mine unul deloc nu mă-mbucură scandalul Oprea: ca orice alt scandal, nu serveşte decât aceluiaşi vampir de se hrăneşte numai cu aşa ceva: Ţapă-vodă.
    Pesedeului nu-i e de folos un scandal, posibilă verigă dintr-un lanţ de scandaluri care să-l macine în malaxorul Distrugătorului de partide, ci un Congres, ori de curăţare, ori de îngropare, măcar să ştie şi cetăţeanul turmentat cu cine votează…
    Părerea mea.

  28. 28 Sibilla ianuarie 13, 2009 la 1:39 pm

    Din ciclul ” ca la noi la nima-n lume ”, de pe siteurile cărăşene …. :

    ” Numirea pe funcţii şi împărţirea acestora a cam lăsat un gust amar membrilor de partid şi mai ales, celor implicaţi direct în politică. Că una s-a vorbit şi alta s-a întâmplat la final când trebuie tăiat tortul cu şefia funcţiilor din judeţ, o dovedeşte scandalul din sânul PSD Caraş Severin, fiindcă în final, este vorba de un scandal în toată regula.
    Prima scânteie a plecat de la numirea celor doi subprefecţi de Caraş Severin. Actualul prefect, Anton Paulescu, pus în scaun de liberali, va fi înlocuit cu un PDL- ist- aceasta conform protocolului dintre PSD şi PDL care spune că prefectul trebuie musai să aibă aceeaşi culoare politică cu şeful Consiliului Judeţean. Deci, în Caraş Severin, prefect va fi PDL-istul octavian Ţunea. Scandalul abia acum începe. Pe funcţiile de subprefect care revin PSD-ului, se vedeau deja puşi Ioan Spânu şi Ilie Mustăcilă. Numai că, la final a ieşit altceva. La această oră, pe scaune încă se mai află UDMR-istul Albert Seres şi Dorel Ursu- pus acolo de PSD, dar rămas pe post şi sub conducerea PNL, dar făcând propagandă la PD. Numai că, la şedinţele de împărţire a posturilor din cadrul organizaţiei Caraş Severin a PSD, şedinţă prezidată de preşedintele organizaţiei, deputatul Ion Mocioalcă, a ieşit cu totul altceva. După cum spun sursele din cadrul organizaţiei: se pare că partidul nu prea mai are oameni”. Motivaţia afirmaţiei vine de la faptul că Mocioalcă a acceptat ca Ursu să păstreze scaunul de subprefect în detrimentul lui Mustăcilă. În afară de asta, PSD a pierdut o serie de posturi cheie in aparatul direcţiilor deconcentrate. Astfel, la Ministerul Agriculturii, din 5 direcţii- PSD are doar una iar PDL are 4. La Ministerul Muncii, din 5 direcţii, PSD are două iar PDL are 3. La învăţământ, PSD a dat un post de inspector general şef adjunct, a mai dat şi şefia de la Casa de sănătate, dar li s-a promis Direcţia de Mediu. O situaţie încordată este la Direcţia Silvică. Conform protocolului, aceasta revine PSD, dar şeful va fi impus de la Bucureşti de însăşi ministrul Ilie Sârbu.
    Deja se iau primele măsuri. Ilie Mustăcilă care a cheltuit peste 50.000 de lei în campania electorală, l-a sunat pe Mircea Geoană care se afla în America şi au fixat o întâlnire pentru azi sau mâine la Bucureşti. Mustăcilă îl are de partea sa şi pe proaspătul senator PSD, Pavel Bălan- vechi amic şi din generaţia sa. Bălan este fostul preşedinte al PSD dat de-o parte acum vreo patru ani de gruparea Agaton- Mihalache- lucru pe care Bălan nu-l poate uita aşa uşor.
    Toţi din Organizaţia PSD Caraş Severin, îl acuză pe Mocioalcă de faptul că face jocurile PD-L şi nu are pic de putere în faţa preşedintelui acestuia, Sorin Frunzăverde. De fapt, împărţeala a fost impusă şi decisă de Frunzăverde iar Mocioalcă doar execută şi transmite mai departe PSD-ului ce a decis PD-L.
    Aceleaşi surse spun că şi alegerea lui Ursu în detrimentul lui Mustrăcilă a fost făcută tot la cererea lui Frunzăverde. Frunzăverde ar fi răspuns astfel demersurilor făcute de Talpeş care Talpeş a răspuns rugăminţilor lui Mirel Pascu- finul lui şi membru PSD care la rândul lui a făcut asta la rugăminţile lui…….Dorel Ursu care este finul lui Pascu. Şi uite aşa, la PSD Caraş Severin, nu contează cât munceşti, ci contează al cui fin eşti- spun aceleaşi surse. ”
    Sursa : http://www.caon.ro

    Se cunoaşte că Ion M şi Sorin F sunt în relaţii de amiciţie … dintotdeauna. Talpeş … tartorul cameleonilor, are el o schemă, om vedea, n-om vedea, necesită observaţii pe termen lung orice fâlfâire a aripilor negre cu ăsta nefiind sigur nici de numele ce-l porţi,darămite să–l pierzi din bătaia aonp-ului … În fine, toată zăpăceala la vedere are în mod sigur nişte cu totul alte ascunzişuri, în tufişuri cine ştie cine şi ce se ascunde de fapt … experţii poate pricep a descâlci ceva, în nici un caz o neînsemnată neştiutoare furnică sibilină, clar.
    Haosul, anarhia, mascarada … limpede că urmăresc zminteala la nivel naţional, se impune întrebarea, acest guvern 3C, intereselor cui mama naibii serveşte, căci e logic că României NU … ??!!
    Personajul Ilie Sârbu, poate că nu vruse, dar scăpă un adevăr ce-ar trebui să dea de gândit tuturor : da, această alianţă contra naturii a fost ” născocită ”, zămislită acum 2 ANI ( nu luni ci ani ! ) şi mulţi au fost ctitorii ei, prea mulţi din ograda pesedistă ca să nu tresară fiorii ruşinii unora, altora că n-au observat, intervenit la timp,sau, nu s-a dorit ? De ce ? Când se va tranşa problema ?
    PSD partid unitar ? Cu toată sinceritatea, NU ! Şi iar zic, nu-l subestimaţi pe băselu, e un ” lux ” pe care nimeni nu şi-lpoate permite,ăsta ” ţese ” şmecherul 25 din 24 de ore, că-i mai şi merge şi ies cam multe e grav !!!
    Uf !
    Sibilla

  29. 29 gheorghe ianuarie 13, 2009 la 2:38 pm

    Traian Basascu nu a incercat ci a lovit pur si simplu, generalii si sergentii sai au trecut deja prin peretii PSD

    Prima promisiune, si cea mai importanta pentru cei ce v-au votat era opozitia fata de Traian Basescu si tot ce inseamna el, restul nu mai conteaza, oricum promisiunile materiale nu pot fi tinute in actuala conjunctura.

  30. 30 Cezar Pesclevei ianuarie 13, 2009 la 2:58 pm

    Am dorit să meditez astăzi pe marginea vieţii. Nu o fac pentru prima dată şi sper că nici pentru ultima, meditaţia şi reflecţia având un rol de autoevaluare a condiţiei fiinţei tale numite şi umane, condiţie în virtutea căreia este necesar să fii ceea ce eşti, o entitate ce prezintă chipul divin şi uman deopotrivă. Contrariul chipului bivalent în fiinţa ta (lipsa activă a unuia sau a altuia în om) necesitând semnale de alarmă pentru încercarea de schimbare…

    Acum încerc să aştern pe pagina acestui blog câteva gânduri, idei, dileme, remarci şi alte asemenea, pe care sper că nu le-am mai scris. Nu doresc să fiu repetitiv.

    În mintea mea viaţa ocupă pajişti neuronale cu imensa idee că ea, viaţa, trece într-un mod ireversibil. Uneori, această realitate mă lasă rece, indiferent. Alteori, mă agită, mă tulbură, mă întristează şi mă face să gândesc la esenţă, la ceea ce este cu adevărat fundamental pentru viaţa mea. Optez mai mult pentru ceea ce întreţine această viaţă şi îşi pierde aplicabilitatea înaintea propriului viitor mormânt, decât pentru invstiţii ce transced palpabilul, realul finit şi material. Asemeni, mă gândesc că prefer de multe ori forma în defavoarea conţinutului, ritualul în lipsa spiritualităţii veritabile şi tangibile cu propriul univers interior.

    Politica nu mă mai interesează precum mă fascina acum 1 an, spre exemplu, când existau lideri politici ce prezentau interes.Singurul lider politic căruia i-aş mai acorda credit este Călin Popescu Tăriceanu. Restul sunt „o apă şi-un pământ”, ca să repet o afirmaţie banală dar cât se poate de reală. În afara fostului Prim Ministru al României, toţi sunt nişte arlechini ai spaţului politic românesc, urmăresc doar ciolanul şi nicidecum interesul naţional. Spre exemplu, din camera portretelor politice, Traian Băsescu m-a dezamăgit din considerente evidente şi de prisos pentru a fi menţionate. Totuşi, merită consemnat faptul de a promulga o lege şi de a fii incapabil să o pună în aplicare cu noul Guvern PDL-PSD – aceasta reprezentând pentru mine o modalitate ingenioasă dar incorectă de a-l eclipsa pe Călin Popescu Tăriceanu şi de a păcăli România. Adrian Năstase îmi e indiferent şi inexistent ca lider politic, deşi are şanse să-şi schimbe statusul profilului politic curent… Ion Iliescu reprezintă cel mai mare om politic contemporan dar marea sa greutate e mai mult înscrisă în istorie decât în realitatea dureroasă a României începutului an 2009. Emil Boc e marioneta lui Băsesu, deci nu e un lider.

  31. 31 Zeus ianuarie 13, 2009 la 3:01 pm

    Domnule Nastase, daca Traian Basescu nu e de acord si Oprea ramane in guvern, ce o sa faceti (ma refer si la Dumneavoastra personal si la PSD ca partid):
    – va retrageti de la guvernare (PSD)?
    – va spargeti (PSD)?
    – vanati postul Prostanacului (Dumneavoastra)?

  32. 32 cmorosanu ianuarie 13, 2009 la 3:11 pm

    Cred ca miscarea cu retragerea sprijinului politic pentru Oprea e OK….si schimbarea din functia de Ministru….Nu ar fi OK excluderea din partid….ar alimenta si ar sustine zvonistica „inteligenta” a jurnalistilor despre fractura in PSD,gasti etc….Oprea trebuie folosit in partid sau lasat sa-si dea demisia ..alaturi de alti sefi din Ilfov….Oprea ministru,numeste pe Ardelean (cuiul lui Pepelea-Basescu in PSD )schimbat din functie isi da demisia = interese de grup pro PDL si Basescu…..
    Exercitiu de vointa si putere a PSD in guvernare e OK…..
    As mai avea o remarca….parerile si vocile de pe TV si presa din PSD ar trebui sa fie unitare pe hotararile de partid sau sa lipseasca ..Exista purtator de cuvant in PSD care poate mereu clarifica pozitia PSD si nu diversi membri fie ei si marcanti….Ar trebui o hotarare de partid in acest sens…..Astfel de voci si opinii personale alimenteaza opinia despre existenta de dezordine si divergente de opinii in PSD…..
    Important acum e ca PSD sa treaca linsi elegant peste acest eveniment si sa ramana la guvernare in conditiile impuse de protocol ,cu alt ministru PSD la Interne si alt sef la 2 si 1/4…..in nici un caz alt „Ardelean”….

  33. 33 i.nicolae ianuarie 13, 2009 la 3:20 pm

    De acord cu afirmtiile domnului Adrian Nastase,dar am cateva intrebari la care as dori sane lamuriti daca se poate.Inainte de a fi propus ca minisrtu de interne nu stiati ce hram poarta domnul Oprea ? Ce cauta domnul Geoana in SUA acum cand era absolut necesar sa fie aici ?Daca protocolul cu PDL prevedea consultari intre BOC si GEOANA ,cum de a semnat premierul numirea in functie? Avand in vedere acest ultim aspect ce incredere mai putem avea ca nu vor fi si alte provocari? Sa auzim de bine.

  34. 34 Remus Ogrish ianuarie 13, 2009 la 3:37 pm

    Alooo, domnu vanatoru, Gabi Oprea o fost la Kolojvar, dar s-o intalnit cu Ioan Rus si Vasalie Dancu! Cu ei o pus la cale revenirea vulpasinului!
    Asa ca mai piano! Si a propos, daca almanahe zice sa iesiti de la guvernare, ceea ce n-ar fi rau de loc, faci pariu ca fro 30 de parlamentari PSD trec cu arme si bagaje la PDL? V’ati ganditara bine?
    Mai ganditi, desi sloganu vostru se pare ca nu s-o schinbat din anii ’90: Noi muncim, nu gandim! si Moarte Inetelctualilor!

  35. 35 Romică ianuarie 13, 2009 la 3:50 pm

    Credeţi domnule Năstase că mai puteţi face ceva?
    Aş vrea să cred asta, că timpul prostănacilor şi al inculţilor s-a expirat, dar oare mai este timp să se poată intâmpla ceva?
    E timpul măsurilor radicale în PSD, să zboare cei care îşi ascut săbiile doar pentru a putea tăia ceva din bucata de ciolan, cred că trebuie să faceţi tandem cu moşul (Iliescu) care a fost singura persoana ce va oferit credibilitate si să produceţi marea schimbare in PSD.
    Amintiţivă perioada anilor 2000 … şi poate vom mai vorbi despre asta.
    Până atunci succes in lupta pentru România.

  36. 36 einstein ianuarie 13, 2009 la 3:58 pm

    o nebunie…

    interesul national? solidaritate?

    sufletu`!

  37. 37 Draghi Puterity ianuarie 13, 2009 la 3:59 pm

    @Aya

    Recunosc ca nu mai inteleg in acest moment care sunt fronturile. De fapt nu mai inteleg nici ce inseamna PSD, nici macar daca il descompun in bucati. Cateva intrebari si ganduri care imi trec prin minte:

    – Cum se explica pana la urma violentza reactiei Prostanacului? Doar prin ranirea orgoliul lui (genetic) de El Lidero Minimo? Sau o fi vorba despre loosing face tocmai cand era la debriefing la stapanul licuricesc (deci tot un „baiat simpatic dar lipsit de credibilitate” ramane)? Sau o desteptare (nesperata) in urma refuzului lui Basescu (anuntat de Boc) de a astepta sa discute numirile din MAI?

    – Cine se teme de vulpe si de ce? Nu cumva Basescu si famiglia (cu G)? Si nu cumva pe ei vrea sa il protejeze Geoana, eventual in urma unor noi sarcini de la Aspen? Poate vulpea e sireata iar Basescu risca sa fie pacalit de ea. Iar cineva de dincolo s-a prins (sau nu a vrut sa riste) si l-au trimis pe 002 sa rezolve rapid problema.

    Sau totul provine dintr-o lipsa de comunicare, ca in bancul acela cu securistii, care se urmareau reciproc pana cand s-au prins ca toti faceau parte din aceeasi trupa si au hotarat sa se raspandeasca?

    Sau poate e totul doar o incaierare generalizata, in care nimeni nu mai are incredere in nimeni, si fiecare da in stanga si in dreapta, unde apuca.

    Si fiindca tot m-ai molipsit cu necesitatea adevarurilor incomode, mai adaug si eu ceva. Am senzatia, de cand cu guvernul 3C, ca AN stie ceva, ceva pozitiv pentru el si pentru noi. Si e foarte sigur pe el in privintza asta. Problema e ca nu imi dau seama despre ce e vorba, pentru ca, dupa mine, oponentzii lui din PSD si din afara au devenit mai puternici dupa 3C. Sau poate aplica si el principiul acela a lui Murphy: cand intr-o situatie de criza cineva zambeste, inseamna ca stie pe cina va da vina. Sau cine stie, poate les amis de mes amis son le gens de MAI… Oricum nu cred ca AN mizeaza doar pe haosul care va rezulta din aceasta aliantza impotriva naturii. Nu ar fi stilul lui, de om care construieste si care detesta haosul si demolarea. Sau poate e doar o chestiune de timing, cum spui tu, conteaza doar rezultatul final. Am rabdare…

  38. 38 instalatorul ianuarie 13, 2009 la 4:00 pm

    Stire Antena3: „Ministrul de Interne Gabriel Oprea şi-ar putea anunţa demisia în cursul declaraţiei de presă pe care o va susţine la ora 16:00.

    Surse oficiale au declarat pentru Antena3.ro că premierul Emil Boc, după ce s-a sfătuit cu preşedintele Traian Băsescu, l-ar fi anunţat pe Gabriel Oprea că nu îl mai susţine la minister.

    În urma convorbirii dintre Boc şi Oprea, cel din urmă ar fi decis să demisioneze. Vom reveni cu amănunte. ”

    Sunt cam orele 16:00, sa vedem.

  39. 39 Petronius ianuarie 13, 2009 la 4:06 pm

    Eu propun ca si Asimetricului sa i se retraga suportul partidului … Prea l-a obtinut usor 😦

  40. 40 exasperat ianuarie 13, 2009 la 4:15 pm

    Domnule Năstase,

    Argumentaţia e corectă, măsurile juste, răspunsul pe măsură.

    Vă întreb, poate dincolo de acest „caz” Oprea: în ce măsură credeţi dumneavoastră că în forurile de conducere ale PSD, în capetele multor „luminaţi” din fruntea partidului mai există acel „big picture”, de care ne vorbeaţi odinioară? În ce măsură anumiţi lideri se mai raportează la o anumită evoluţie în pe termen lung a partidului?
    Transmit şi eu îngrijorarea unor persoane, cât se poate de oneste, care nu mai regăsesc în PSD acea viziune ce l-a menţinut remarcabil în sompatia alegătorilor.

    Petruţ Dumitru

  41. 41 Petrache Lupu Poni ianuarie 13, 2009 la 4:15 pm

    @Aya

    Ce-i porumbita rotata? Asa-i asa ca nici tu n-ai inteles ce vrea sa fie acela un „Bloog cu acord intelectual si continut implicit”? Si n-ai inteles tocmai din cauza „O”-ului. Tţţţţ… Am gresit! Ai dreptate, asta e blog cu un singur „O”-u. In rest ai inteles? Si nu-mi spui si mie? Ca sa-n-adoorm prost ! Nu?

    Am ales, ce-i drept, un moment nepotrivit pentru o atare intrebare si pentru o eventuala discutie despre ambalajul blogului cu un singur „O”-u, pentru ca acum sunt cestiuni arzatoare la ordinea zilei iar poporul n-are timp de detalii. Vom reveni cu subiectul asta intr-o era mai calma.

    Apropo, iti place elanul si aerul victorios cu care vorbeste domnul Adrian despre eliminarea lui Gabi? Ai zice ca simte fiorul luptei. Politice. Ce dor i-o fi si lui ! Adrenalina! Bagati adrenalina ieftina.

    P.S. Oooo tu Moderator, daca nu-ti trece mesajul meu, te rog sa transmiti intrebarea mea doamnei Aya. E drept ca am mai intrebat-o odata ceva, inainte sa adorm si nu mi-a raspuns… dar mai stii? Speranta moare ultima. Am obosit… Hai ca ma duc sa ador…

  42. 43 instalatorul ianuarie 13, 2009 la 4:19 pm

    Domnul Oprea si-a dat demisia, dupa o cuvintare lipsita de modestie si destul de acuzatoare la adresa PSD. Asadar, dnii Basescu si Boc nu l-au sustinut dincolo de initierea conflictului in PSD. Nu pot oferi sugestii cu privire la soarta dlui Oprea, ar fi deplasat din partea mea, dar pot sugera ca la organizatia de Ilfov ar trebui facuta ordine. De acum incolo, depinde de PSD ca totul sa fi fost intr-adevar un test, asa cum a afirmat dl Nastase. Si fiindca a cistigat timp, poate ar trebui ca acei fruntasi care sunt gata oricind sa schimbe tabara si partidul sa isi mai piarda din influenta.

  43. 44 Adi Pos (Tell Nicku) ianuarie 13, 2009 la 4:20 pm

    @Zeus

    Ce ai vrut sa spui cu ” – vanati postul Prostanacului (Dumneavoastra)? „?

    Esti cumva insolent?

  44. 45 Draghi Puterity ianuarie 13, 2009 la 4:24 pm

    @George Serban

    Si eu il apreciez pe Dan Andronic, insa in ultima vreme o cam da in bara. Probabil e dezinformat in mod deliberat. Citeste postarile de ieri in ordine cronologica.

  45. 46 ionborgo ianuarie 13, 2009 la 4:34 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Fata de situatia prezenta in PSD,ca urmare a gestului nesabuit al dlui Ministru Gabriel Oprea,de eludare a disciplinei de partid,urmat de masurile ferme de sanctionare,doresc sa-mi exprim un punct de vedere ,oarecum colateral.
    Elemente duplicitare,gen” Coloana V-a” au existat si exista,sub acoperire,in toate partidele mari de la noi si chiar de aiurea.Faptul ca aceste forte oculte si obscure se manifesta prin „lovituri”scurte ,seci si in zone vitale ale existentei unui partid nu trebuie sa sperie pe nimeni ,dar nici nu trebuie neglijate ci cimpotriva trebuiesc eliminate pe cat posibil.Iesirea din aceste „japuri” (o licenta din sport)poate avea doua consecinte majore: fie intarirea partidului,prin curatirea de astfel de elemente care-l trag in jos,pe scara credibilitatii;fie slabirea partidului ,pana la limita cea mai de jos si trecerea lui „in nefiinta”.Aceste situatii sunt prezente in politica romaneasca a ultimilor 10 ani si asa se explica”trecerea in nefiinta” a PNT-CD ,a PRM si ale altor cateva partide mici,care la un moment dat au avut o pondere de peste 10%.La aceste lovituri se adauga,de regula si greselile de strategie si discurs politic.
    Aceste lucruri,expuse succint mai sus,le cunoaste si PD-L ca partid determinat si disciplinat pana la absurd si fara „mustrari de constiinta „loveste din toate pozitiile adversarii politici,cu precadere PSD si pana mai ieri si PNL.
    Scopul este arhicunoscut;formarea acelui megapartid prezidential cu sustinere directa in Parlament de peste 50% (nimic nou pana aici) si prefigurarea unei „democratii de comanda” precursoare a unei „dictaturi democratice” (contrazicere in termeni dar posibila in realitatea noastra) si de ce nu prelungirea repetarili mandatelor prezidentiale,pentru aceeasi persoana,”sine die”.Pare un scenariu S.F. imposibil?Eu cred ca nu.Pe fondul de polarizare sociala,imbogatira desantata a unei paturi mici din societatea noastra romaneasca si o saracire fara margini a peste 80% din populatie,exodul masiv de valori in tari echilibrate social si moral,istoria ne argumenteaza ca un astfel de scenariu este posibil in fapt.Toate declaratiile unor lideri PD-L,comportamente dictatoriale (vezi sedinta CSM),derapajele de limbaj antidemocratic,”indicatii si directii de actiune” cu tinta,etc,confirma existenta germenilor unei astfel de societati de trista amintire.Strategii PD-L cunosc aceste lucruri si nu sunt straini de unele scenarii (ca orice partid care se respecta,de la noi si de aiurea)aparent inocente,dar perverse pe termen mediu si lung.
    Sa nu uitam ca noi romanii avem vocatia(apetitul) spre regimuri de comanda,dirijiste si ocrotitoare,gen „tatuca seful”.Inca nu ma gandesc la dictatura,la cea cu adevarat nefasta,dar stim ca istoria se repeta.Ea nu nu uita si mai ales nu iarta.Tragic este ca oamenii zilei uita lectiile istoriei iar liderii PSD ar fi cazul sa tina cont de greselile istoriei.Stim ,inca din 1992 ,ca adversarul istoric al PSD este tocmai PSD tocmai prin existenta acelor elemente care tind spre adversarul istoric PD.Cunoaste-ti acest fapt din propria d-voastra experienta ,atacurile furibunde de distrugere politica a liderilor PSD,pana acum esuata.Dar situatia prezenta confirma aceasta realitate.Si acum lupta pe „serviciul doi si un sfert”.Intr-o societate democratica asezata,serviciile de informatii sunt in serviciul tarii,al cetatenilor ei si nu in slujba unui om,grup de oameni cu interese oculte si convergente.Acum,politicienii romani,”puternicii zilei”, se bat pe aceste servicii.Vi se pare normal?Mie nu!.Aceasta lupta nu este inteleasa de masa alegatorilor.
    Gestul ministrului Gabriel Oprea vine sa intareasca ca „munca de partid” ale partidelor politice din tara noastra se desfasoara in fata televizorului,cu poalele ridicate si acum de ultima ora in strada ca in tarile bananiere.Aceste fapte demonstraza precaritatea convingerilor politice ale unor asa -zisi lideri politici.Reactia ferma si fara echivoc a conducerii PSD va intari partidul si va scoate la lumina „cozile de topor” ,eu le spun „elemente ale Coloanei a V-a”.Cu mult respect,IonBorgo.

  46. 47 Horia Blidaru ianuarie 13, 2009 la 4:51 pm

    N-o fi inceputul sfarsitului pentru Basescu, dar sfarsitul inceputului poate fi, ca sa parafrazez un personaj celebru. Pentru simplul motiv ca devine previzibil si transparent. Se cam stie, de pe acum, ce-i poate obrazul si, uneori, capul. Si-a dat in stamba rau de tot patronand aceasta facatura guvernamentala, in care stralucesc cadanele haremului sau. Devine vulnerabil taman la centrul de greutate: suportul popular. Asa ca va incerca, in disperare de cauza, sa distruga in continuare totul in jur pentru a nu aparea alternativa. Fiecare incercare de acest fel trebuie taxata la fel de prompt si de ferm. Basescu joaca deja cu gandul la un guvern fara PSD, pentru a nu imparti puterea si pentru a-si reinventa inamicul de care are nevoie. Va iesi si va spune: am incercat sa unific, sa fiu pacificator, dar reactiunea ne-a pus bete-n roate, de aceea suferiti atat de tare din cauza crizei.

  47. 48 ALM ianuarie 13, 2009 la 4:57 pm

    @ harabula

    Stimate domn, cred ca v-ati orientat bine. De ceva ani, urmaresc ascensiunea fulminanta a lui Basescu, atat in trecut cat si in prezent. Mai sus n-are unde sa urce, decat daca se proclama imparat sau Papa. Si am ajuns la o concluzie ingrozitoare: daca Ceausescu n-ar fi fost asasinat si decembriada nu reusea, astazi RSR ar fi fost condusa tot de Basescu, in dubla calitate de secretar general al PCR si presedinte pe viata al RSR. Tineti aproape si veti avea un viitor luminos …

  48. 49 ionborgo ianuarie 13, 2009 la 5:20 pm

    P.S.Declaratiile dlui Gabriel Oprea,urmare a demisiei de la sefia Ministerului de Interne,prin stupizenia lor,vin sa demonstreze ca cele expuse in comentariul meu sunt adevarate.Complectarile primarului de Voluntari,ca lider de Ilfov intaresc si ele ca in PSD sunt „elemente cu o gandire de comanda” de tip militar,dupa propriile-i declaratii.”Org.PSD de Ilfov raspunde organizarii si diciplinei militare” la Realitatea tv.azi in jurul orei 17.oo.Ce sa interlegem?

  49. 50 Marcel ianuarie 13, 2009 la 5:41 pm

    @Alex

    „problema pentru psd nu o constituie generalii ( … ), ci respectarea promisiunilor fata de electorat, sintetizate in mentinerea si cresterea nivelului de trai al populatiei, mentinerea trendului ascendent al economiei din 2000 pana in prezent si limitarea efectelor crizei” – foarte bine spus. De fapt pentru ambele partide.

  50. 51 Adi Pos (Tell Nicku) ianuarie 13, 2009 la 5:46 pm

    @ALM

    In poza aduci cu nea Nicu Vacaroiu iar la slova cu Ion Cristoiu. Stiu ca te flatez dar mizez totusi si pe efectele colaterale. Da-i-nainte cu dictatorul basescu. Esti la locul potrivit. Efecte incalculabile. Ca si puterea de calcul e limitata la un numar finit de zecimale… Reverberam reverbearnd… Parerea ta!

    S.P. ALM. Pe-aia cu „tineti apropae” las-o, ca e cu bretele.

  51. 52 Harabula ianuarie 13, 2009 la 5:46 pm

    @Marcus, ALM etc.
    Nu am pretentia sa-mi memorati spusele, dar precizez, a nu stiu cata oara, ca nu am mai votat niciodata din 1996 pana acum. Nu m-am prezentat la vot. Nu sunt membru de partid, oricare ar fi el. In aceeasi situatie sunt toti memmbrii familiei mele. Am prieteni si social-democrati si pedelisti si liberali.Imi sunt odiosi unii liberali, social-democrati si pedelisti. Prieteniile si dusmaniile nu-mi sunt dictate de culoarea politica.
    In mod normal ar trebui sa ignor bufoneriile de tipul : cu cat esti platit? Si altele de genul asta.
    Bineinteles ca nu ma astept sa luati in serios precizarea asta. Dar incerc si eu. Poate, poate, chiar sunteti de buna credinta!?

    Intrucat nu este blogul meu, imi cer iertare de la eventualii cititori pentru aceasta postare prea personala.

  52. 53 alex ianuarie 13, 2009 la 6:18 pm

    dl nastase,
    cand aveti de gand sa terminati cu asa zisul grup de la cluj, un adevarat cal troian in partid? cand o sa intelegeti ca nu ioan rus sau vasile puscas sunt oamenii care aduc voturi partidului? cand se va analiza in partid cine aduce si cine nu voturi si implicit putere partidului? cand aveti de gand sa-i sprijiniti pe cei din prahova pt ca altfel usor usor nu mai vor aduce voturi psd-ului! promovati oameni de valoare din prahova si nu de la clujul lui basescu!

  53. 54 Gabriela Savitsky ianuarie 13, 2009 la 6:36 pm

    Această criză (de isterie, mai degrabă) a demonstrat fără putinţă de tăgadă, un fapt. Deşi mesajul retragerii sprijinului politic vrea să fie unul de forţă şi de autoritate, el demonstrează că Mircea Geoană este un diletant într-ale politicii şi a fost prins descoperit. Cum a apărut această criză? Cu declaraţia lui Mircea Geoană – alimentat de unii informatori „binevoitori” – că (ex)ministrul Oprea nu a respectat disciplina de partid, numind pe cine a dorit el la direcţiile din subordine. Nu ştiu cine este Virgil Ardelean şi cu ce se ocupă. Dar în niciun caz nu cred că e o persoană atât de importantă încât să se poticnească un guvern în el. În mod normal, putea fi înlocuit în funcţie cu discreţie, în linişte.
    Mircea Geoană a fost „turat” în gol şi i s-a hrănit iritarea. A făcut două greşeli. A plecat în concediu după ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi a recunoscut, la partid, că l-a sunat pe Boc iar acesta i-a nesocotit doleanţa. Încă un semn pe răboj…

  54. 55 neinfectat de comunism ianuarie 13, 2009 la 7:03 pm

    ce se intampla domne…careva din psd s-a suparat ca si-a pus unul in functii inalte nepotii incompetenti cand el vroia sa isi puna nepotii lui la fel de incompetenti dar mai disperati la ciolan…atat, nu a fost nici o conspiratie de-a marinelului nebun si alogen….

  55. 56 ALM ianuarie 13, 2009 la 7:16 pm

    @ Adi Pos (Tell Nicku)

    Mai draga, de ce m-ai degradat? Toata lumea spune ca seman cu Ion Iliescu … Din pacate, nu eu sunt cel care-l defineste pe Basescu dictator. Vorba matale, faptele vorbeste!

    Am observat ca ai intrat in reverberatie, dar n-am inteles de ce ai bagat un tremolo la sfârsit. La asa o compozitie, finalul (S.P.-ul) seamana cu un râgâit dupa o masa copioasa …

    @ Harabula

    Prietene, eu sunt mai nou aterizat pe lista si inca n-am „mapele profesionale” ale veteranilor. Faptul ca din 1996 n-ai mai folosit singurul instrument democratic la indemana „muritorilor” nu este de laudat. Personal, consider ca este mai eficace decat blogareala. Si PSD-ul il va simti pe „pielea” lui la alegerile viitoare. Evident ca numai daca nu se trezeste in ceasul al 12-lea (putin probabil). In rest, semanam ca doua picaturi de apa: fara de partid! Ne deosebim la afinitati. Eu, ca in Commonwealth, merg pe stanga! Cu toate ca, paradoxal, am preocupari liberale! Dar nu este vina mea 100%: cele mai bune masuri liberale le-au luat social-democratii si cele mai bune masuri sociale le-au luat liberalii! Sa nu naucesti din asa o dilema?

  56. 57 Augustin ianuarie 13, 2009 la 7:23 pm

    @ Sibilla
    La multi ani, „dushe”! Cit mai multa sanatate si bucurii din partea celor dragi!

  57. 58 Sergiu Caminescu ianuarie 13, 2009 la 7:35 pm

    AN: “Acest vot este un vot şi împotriva unui coleg al nostru, dar este şi un vot de blam la adresa celui care a construit această strategie, care arată că rezervele unora dintre colegii noştri la acest parteneriat cu partidul lui Traian Băsescu au fost îndreptăţite”.

    Adică?

    Adica ‘ce ca are rezerve. Are rezerve destule. Adica nu-i pasa de criza. Il doare-n paispe ca pe soarecele de siloz.
    Parca e invazie de diletantism si disperare in politica romneasca. Daca prin absurd PSD-ul s-ar retrage de la guvernare sub presiunea aripii Iliescu-Nastase cu ce s-ar putea alege? Ar fi catastrofa la partid. Catastrofa pe care o asteapta de atata amar de vreme si Iliescu si Nastase. Amandoi cu cite o lunga si frumoasa experienta in ale asteptarii. Ca unul a stat dupa Ceausescu si celalalt dupa Iliescu de li s-au lungit urechile dupa care le-a venit timpul si si-au facut rezerve. Acum stau amandoi dupa domnul Geoana si se chinuie sa-i arate lui Basescu ca inca mai controleaza pisica de la partid si ca daca se mai leaga de rezervele lor o sa-i strice si ei lui jucaria. Suntem in campanie electorala ce dracu. Pentru prezidentiale. Pe urma or veni niste anticipate, cine stie… Asa ca e posibil sa avem alegeri in fiecare an. N-o sa fie participarea obligatorie, dar cei care sunt fani votare, o sa tot voteze. Ma mir ca pentru Europa nu trebuie sa votam mai des.

  58. 59 Aya ianuarie 13, 2009 la 7:45 pm

    @

    Draghi

    Citez: „Cine se teme de vulpe si de ce? Nu cumva Basescu si famiglia (cu G)? Si nu cumva pe ei vrea sa il protejeze Geoana, eventual in urma unor noi sarcini de la Aspen? Poate vulpea e sireata iar Basescu risca sa fie pacalit de ea. Iar cineva de dincolo s-a prins (sau nu a vrut sa riste) si l-au trimis pe 002 sa rezolve rapid problema.”

    Draghi, nu stiu cat se teme Basescu de vulpe, dar (citez din nou):
    ” famiglia (cu G)” sigur se teme foarte tare!
    In rest, ceea ce spui tu, legat de incercarea de a rezolva situatia PRIN Prostanacul, este de o logica fara cusur.

    Cat despre ce se petrece la Aspen- ce si cum „intra” + ce si cum „iese”- si despre cum se incearca „mistificarea culturala si ideologica” a vizitelor Prostanacului in locul cu pricina, totul este atat de vizibil incat cade in ridicol, mai ales din cauza pretentiei de demnitate.
    (A propos: stiai ca exista un „pui Aspen” si in Romania, unde Prostanacul ocupa un „scaun” vizibil? „Baietzii” din tzara licuriceasca sunt abili: l-au pus la loc vizibil ca sa nu spuna vreodata ca n-a mancat usturoi pentru ca la „testul suflarii” mirosul era de guma de mestecat).

  59. 60 Aya ianuarie 13, 2009 la 7:45 pm

    @

    Draghi

    Citez: „Cine se teme de vulpe si de ce? Nu cumva Basescu si famiglia (cu G)? Si nu cumva pe ei vrea sa il protejeze Geoana, eventual in urma unor noi sarcini de la Aspen? Poate vulpea e sireata iar Basescu risca sa fie pacalit de ea. Iar cineva de dincolo s-a prins (sau nu a vrut sa riste) si l-au trimis pe 002 sa rezolve rapid problema.”

    Draghi, nu stiu cat se teme Basescu de vulpe, dar (citez din nou):
    ” famiglia (cu G)” sigur se teme foarte tare!
    In rest, ceea ce spui tu, legat de incercarea de a rezolva situatia PRIN Prostanacul, este de o logica fara cusur.

    Cat despre ce se petrece la Aspen- ce si cum „intra” + ce si cum „iese”- si despre cum se incearca „mistificarea culturala si ideologica” a vizitelor Prostanacului in locul cu pricina, totul este atat de vizibil incat cade in ridicol, mai ales din cauza pretentiei de demnitate.
    (A propos: stiai ca exista un „pui Aspen” si in Romania, unde Prostanacul ocupa un „scaun” vizibil? „Baietzii” din tzara licuriceasca sunt abili: l-au pus la loc vizibil ca sa nu spuna vreodata ca n-a mancat usturoi pentru ca la „testul suflarii” mirosul era de guma de mestecat).

  60. 61 traian ianuarie 13, 2009 la 7:51 pm

    din comunicatele DNA rezulta ca la data de 23 12 2008 primarul PANDELE din voluntari a fost trimis in judecata Pe cand si gaby?

  61. 62 ALEX G ianuarie 13, 2009 la 7:51 pm

    Cred ca este momentul ca Psd „reformat”in opinia lui Traian Basescu,adica grupul de la Cluj care nu a fost onest fata de partid sa fie trecut pe linie moarta.E momentul ca oamenii adevarati din partid sa solicite un congres extraordinar pentru inlocuirea actualei conduceri.Este perceptia electoratului Psd,acel electorat care a votat mereu social-democratia si care va revenii atunci cand acesta va scapa de „baietii de la Cluj”.Va felicit pentru interventia de aseara de la „Stirea zilei”…

  62. 63 instalatorul ianuarie 13, 2009 la 7:58 pm

    Sibilla: La Multi Ani si din partea mea! Sa iti mearga bine in 2009! Ma gindesc ca nu e rau citeodata sa fii intr-o tara cu sarbatori duble. Sa ai venituri duble, ca sa te boti bucura de sarbatorile duble.

  63. 64 herdesm ianuarie 13, 2009 la 7:59 pm

    Buna seara domnule Nastase.

    Pana acum cele doua partide care au convenit sa realizeze o coalitie de guvernamant nu au facut absolut nimic pentru acei multi sau putini care i-au votat; Ba din contra cele ce se petrec de la investire si pana in prezent confirma „competitia sportiva” specifica democratiei romanesti la care asistam si dupa 18 ani de „democratie originala” – „CIOLANIADA”.
    De altfel, eu cel putin eram convins ca vor fi probleme in „paradis” pentru ca PSD-ul revine la guvernare dupa ce vreme de 4 ani a facut „foamea” iar micii basestişeni au indurat si ei de aceleasi lipsuri scosi de la guvernare de PNL sau PSD ……. nici nu mai conteaza.
    In tot acest rastimp, doamna criza financiara, economica nu numai ca a reusit sa patrunda in Romania dar zilnic face victime. Zilnic unitati economice anunta disponibilizari, concedieri; lipsa lichiditatilor este tot mai acuta; Leul devine pisic rebegit fata de EURO in special si fata de alte valute.
    In tot acest timp guvernul are preocupari de cosmetica. Buget pauza, masuri de protectie sociala pauza, masuri de sprijin a societatilor de productie pauza……..
    Si asta nu ar fi nimic, dar daca lucrurile continua pe acest fagas va urma o scadere a consumului de bunuri, populatia axandu-si cheltuielile doar pentru alimente si medicamente pentru ca de altele ….. nu or sa mai fie bani….. si-atunci sa te tii.

  64. 65 Augustin ianuarie 13, 2009 la 8:08 pm

    @ Hara-bula
    Nu ca mi-ar fi fost dor de mirlaniile tale obisnuite, dar as fi putut sa ma ingrijorez ca nu mai esti acelasi. M-am linistit! Ai „comis-o” din nou!
    Cum indraznesti sa spui ca, daca ai acuza pe A.N., „ofensator si lipsit de dovezi”, ai fi cenzurat? Pai tu asta faci de cind tot postezi pe acest blog si, din cite observ, comentariile tale scapa necenzurate, bine mersi! Tactica asta, de a tipa inainte de a fi lovit, (ca si tendinta de a se jura tot timpul, pe tot felul de chestii) am mai intilnit-o, cu precadere la anumite categorii, din care, probabil, faci parte. Dar respectul pentru adevar inseamna o minima decenta. Si asta iti lipseste?
    Incercind sa pari interesant si logic, te incurci in propriile tale prostii. Iata exemple:
    „Este previzibil pentru ca stie (Basescu) cum reactionati” Pai daca Basescu stia cum reactioneaza, de ce i-ar mai fi testat?
    Faptul ca numesti incercarea idolului tau de a pune mina pe (inca ) un serviciu de informatii „incident”, ma pune intr-o mare dilema cu privire la tine: daca te doresti formator (sau, mai exact, deformator) de opinie, afla ca ar fi nevoie de unul de 10 ori mai destept ca tine, cel putin pentru a „deforma” opiniile celor de pe acest blog; daca insa chiar crezi ceea ce spui, te depling.
    „O provocare de acest gen, si poate aduce linistit LIBERALII la putere impreuna cu PD-L” Tu chiar crezi ca ASTA viseaza idolul tau? Gresesti. Pentru ceea ce viseaza el sa faca nu e suficient sa ai 50%+1, ci mult mai mult. O parte din proiecte ni le-a spus chiar el, cu gurita lui hahaita! Nu stiu daca partea cea mai importanta. Si n-as vrea sa aflu decit din memoriile sale.

  65. 66 mnd ianuarie 13, 2009 la 8:21 pm

    Dl AN corect , sunt sigur ca acum va ganditi la anumite ordonante si la un anume etaj .Sper ca aveti pregatite trei mutari ,cel putin .
    S-auzim numai de bine !

  66. 67 Ţălnar, Dinu, Mulţescu si multi altii ianuarie 13, 2009 la 8:28 pm

    @Augustine ai dreptate. Opiniile celor agreati pe acest blog (majoritari) nu pot fi clintite. Din acest motiv i se si ingaduie lui Harabula sa existe si sa posteze chestii logice si de bun-simt: pentru ca e inofensiv. Cat priveste cenzura si strategiile de pe acest blog nu cred ca esti in masura sa vorbesti pentru ca nu esti implicat in acest proces in nici un fel. Esti trecut pe lista la zgomote placute si atat. In rest n-ai nici o treaba si nici nu ai cum sa avansezi in postura de cenzor-moderator. Ai fi o catastrofa pentru blog. Harabula stie, ca de obicei, ce spune… Tu, caine pana la moarte…

  67. 68 Bibliotecaru ianuarie 13, 2009 la 8:33 pm

    @ Adrian Năstase

    Domnule Năstase,
    Aş dori să-mi răspundeţi bărbăteşte la o întrebare al cărui răspuns sunt convins că îl cunoaşteţi.
    Dincolo de Grupul de la Cluj, cine anume îl susţine pe Gabriel Oprea în PSD, omul cui este?

    Poate că este timpul ca politica să-şi dea „politicile” intereselor pe faţă şi să renunţăm la false argumente şi la ghionturi pe sub masa tratativelor.

  68. 69 Valentina Cojocaru ianuarie 13, 2009 la 8:37 pm

    Spun doar atat : felicitari !

  69. 70 Augustin ianuarie 13, 2009 la 8:44 pm

    Buna reactia lui Geoana. Se vede ca i-a priit „vacanta”. (!!). Totusi, „cazul” Oprea nu s-a terminat. Pe de o parte, declaratia plina de tupeu si agresivitate a lui Oprea (se vede ca isi simte „spatele” asigurat), care improasca PSD-ul cu noroi, nu poate fi trecuta cu vederea. Eu cred ca singura solutie ar fi excluderea acestuia din partid. Asta si pe post de „aviz amatorilor”!
    Al doilea aspect este ca, deocamdata, Ardelean este, in continuare, pe post. Astept cu interes evolutiile ulterioare. A propos: Ardelean de ce nu-si da demisia? N-ar fi normal?
    In fine, e de vazut cum va primi Traian Basescu urmatoarea numire a ministrului de interne de catre PSD. Oare nu va reincepe procedura „mapei profesionale”?

  70. 71 Aya ianuarie 13, 2009 la 9:15 pm

    @

    Gabriela

    Citez: „(…)a fost “turat” în gol şi i s-a hrănit iritarea. A făcut două greşeli. A plecat în concediu după ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi a recunoscut, la partid, că l-a sunat pe Boc iar acesta i-a nesocotit doleanţa.(…)”.

    Ai definit fara cusur recentele greseli cu bataie lunga ale Prostanacului.

  71. 72 Draghi Puterity ianuarie 13, 2009 la 9:15 pm

    Concluzia zilei: Basescu se teme de un PDS in opozitie. Chiar si spart.

  72. 73 pedro ianuarie 13, 2009 la 9:19 pm

    Nu inteleg de l-ati pus ministru daca stiati ca este prieten cu alde Udrea & co… ?

  73. 74 Harabula ianuarie 13, 2009 la 9:32 pm

    In lupta asta pentru serviciile secrete n-as fi fost prea lamurit, daca nu frecventam blogul d-lui Nastase.
    De aici, de pe acest blog, am inteles ca, daca pune mana Basescu pe acest serviciu, acum ardelenesc va fi mare nenorocire pentru tara. Se vor descoperi pesedisti cu bube si vor putea fi santajati.
    Daca pune mana Geoana, vine fericirea peste tara: se descopera pedelisti cu bube si nu vor fi santajati.
    La pedele ma asteapta intristarea. La pesede ma pandeste bucuria. La pesede progresul, la pedele reactiunea.
    Pentru cei neluminati ramane dilema: pelicanul sau babita? Zambaccian sau Mihaileanu?

  74. 75 georgian ianuarie 13, 2009 la 9:32 pm

    Este intr-adevar, momentul in care PSDistii sunt obligati sa faca o analiza, chiar daca aceasta se refera la doar 3 saptamini de concubinaj cu PDL.
    Decizia luata in legatura cu Gabriel OPREA este cit se poate de corecta. Sincer, seara premergatoare sedintei in care s-a hotarit debarcarea, le spuneam celor din casa ca, NU se va lua nicio decizie. Poate, un simplu avertisment. Iar asta nicidecum bazindu-ma pe capacitatea lui Oprea de a-si pleca capul ci, stiind ca in PSD nu s-au luat niciodata asemenea masuri. Daca merita sau nu Oprea sa aiba parte de un asemenea tratament, eu care din fericire il cunosc bine, spun ca DA ! Nu este prima data cind, acest om care, la fiecare trei fraze rosteste cuvintul “echipa”, da din coate impotriva oricarui personaj care il incomodeaza sau, care domnia sa crede ca il va incomoda. Cine l-a cunoscut in perioada in care activa in ministerul adminstratiei pe problemele administratiei locale, isi aduce aminte cum isi punea prefectii, la fel cum l-a pus pe Ardeleanu. Punctul culminant a fost atins in momentul in care, cu minuta lui a infipt unul din cutitele lungi de la Hotelul Confort, exact in pieptul lui Adrian NASTASE, cel care l-a facut sa isi poata auzi numele la radio. Ceea ce scriu eu acum, NU este o pledoarie in favoarea lui AN ci, o scurta trecere in revista, a unui caracter ce trebuie tratat obligatoriu, exclusiv cu antibiotice, dupa care, exclus, eliminat.
    Cine ii va urma nu stiu. Personal, ma simt mult mai protejat si in siguranta ca persoana, de un ministru precum NICA decit de Dragnea. Dar, in acelasi timp, condsider ca ambii ar fi mai buni decit predecesorul lor. Atit !
    Cit priveste analiza, trebuie sa ii dau dreptate dlui. Iliescu privitor la identitatea PSD intr-un asemenea concubinaj. E clar ca la un moment dat caruta se va rupe. Toata problema este ca, atunci cind se rupe, sacii PSDului sa ramina in caruta, NU sa cada jos.
    Cu alte cuvinte, daca nu se cistiga voturi, macar cele care au fost, sa ramina si sa nu se risipeasca. Or, in asemenea conditii, mai mult ca oricind, cei trimisi in fata, au obligatia de a raporta orice miscare la partid. Iar cind se va rupe caruta, toti cei care si-au dorit o guvernare alaturi de PDL vor intelege ca, in viata NU totul este de vinzare.
    Si va mai spun ceva: Guvern precum cel a lui Nastase, NU cred sa mai aiba Romania curind ! Timpul ne va demonstra.

  75. 76 georgian ianuarie 13, 2009 la 9:34 pm

    Este intr-adevar, momentul in care PSDistii sunt obligati sa faca o analiza, chiar daca aceasta se refera la doar 3 saptamini de concubinaj cu PDL.
    Decizia luata in legatura cu Gabriel OPREA este cit se poate de corecta. Sincer, seara premergatoare sedintei in care s-a hotarit debarcarea, le spuneam celor din casa ca, NU se va lua nicio decizie. Poate, un simplu avertisment. Iar asta nicidecum bazindu-ma pe capacitatea lui Oprea de a-si pleca capul ci, stiind ca in PSD nu s-au luat niciodata asemenea masuri. Daca merita sau nu Oprea sa aiba parte de un asemenea tratament, eu care din fericire il cunosc bine, spun ca DA ! Nu este prima data cind, acest om care, la fiecare trei fraze rosteste cuvintul “echipa”, da din coate impotriva oricarui personaj care il incomodeaza sau, care domnia sa crede ca il va incomoda. Cine l-a cunoscut in perioada in care activa in ministerul adminstratiei pe problemele administratiei locale, isi aduce aminte cum isi punea prefectii, la fel cum l-a pus pe Ardeleanu. Punctul culminant a fost atins in momentul in care, cu minuta lui a infipt unul din cutitele lungi de la Hotelul Confort, exact in pieptul lui Adrian NASTASE, cel care l-a facut sa isi poata auzi numele la radio. Ceea ce scriu eu acum, NU este o pledoarie in favoarea lui AN ci, o scurta trecere in revista, a unui caracter ce trebuie tratat obligatoriu, exclusiv cu antibiotice, dupa care, exclus, eliminat.
    Cine ii va urma nu stiu. Personal, ma simt mult mai protejat si in siguranta ca persoana, de un ministru precum NICA decit de Dragnea. Dar, in acelasi timp, condsider ca ambii ar fi mai buni decit predecesorul lor. Atit !
    Cit priveste analiza, trebuie sa ii dau dreptate dlui. Iliescu privitor la identitatea PSD intr-un asemenea concubinaj. E clar ca la un moment dat caruta se va rupe. Toata problema este ca, atunci cind se rupe, sacii PSDului sa ramina in caruta, NU sa cada jos.
    Cu alte cuvinte, daca nu se cistiga voturi, macar cele care au fost, sa ramina si sa nu se risipeasca. Or, in asemenea conditii, mai mult ca oricind, cei trimisi in fata, au obligatia de a raporta orice miscare la partid. Iar cind se va rupe caruta, toti cei care si-au dorit o guvernare alaturi de PDL vor intelege ca, in viata NU totul este de vinzare.
    Si va mai spun ceva: Guvern precum cel a lui Nastase, NU cred sa mai aiba Romania curind ! Timpul ne va demonstra.

  76. 77 georgian ianuarie 13, 2009 la 9:35 pm

    Este intr-adevar, momentul in care PSDistii sunt obligati sa faca o analiza, chiar daca aceasta se refera la doar 3 saptamini de concubinaj cu PDL.
    Decizia luata in legatura cu Gabriel OPREA este cit se poate de corecta. Sincer, seara premergatoare sedintei in care s-a hotarit debarcarea, le spuneam celor din casa ca, NU se va lua nicio decizie. Poate, un simplu avertisment. Iar asta nicidecum bazindu-ma pe capacitatea lui Oprea de a-si pleca capul ci, stiind ca in PSD nu s-au luat niciodata asemenea masuri. Daca merita sau nu Oprea sa aiba parte de un asemenea tratament, eu care din fericire il cunosc bine, spun ca DA ! Nu este prima data cind, acest om care, la fiecare trei fraze rosteste cuvintul “echipa”, da din coate impotriva oricarui personaj care il incomodeaza sau, care domnia sa crede ca il va incomoda. Cine l-a cunoscut in perioada in care activa in ministerul adminstratiei pe problemele administratiei locale, isi aduce aminte cum isi punea prefectii, la fel cum l-a pus pe Ardeleanu. Punctul culminant a fost atins in momentul in care, cu minuta lui a infipt unul din cutitele lungi de la Hotelul Confort, exact in pieptul lui Adrian NASTASE, cel care l-a facut sa isi poata auzi numele la radio. Ceea ce scriu eu acum, NU este o pledoarie in favoarea lui AN ci, o scurta trecere in revista, a unui caracter ce trebuie tratat obligatoriu, exclusiv cu antibiotice, dupa care, exclus, eliminat.
    Cine ii va urma nu stiu. Personal, ma simt mult mai protejat si in siguranta ca persoana, de un ministru precum NICA decit de Dragnea. Dar, in acelasi timp, condsider ca ambii ar fi mai buni decit predecesorul lor. Atit !
    Cit priveste analiza, trebuie sa ii dau dreptate dlui. Iliescu privitor la identitatea PSD intr-un asemenea concubinaj. E clar ca la un moment dat caruta se va rupe. Toata problema este ca, atunci cind se rupe, sacii PSDului sa ramina in caruta, NU sa cada jos.
    Cu alte cuvinte, daca nu se cistiga voturi, macar cele care au fost, sa ramina si sa nu se risipeasca. Or, in asemenea conditii, mai mult ca oricind, cei trimisi in fata, au obligatia de a raporta orice miscare la partid. Iar cind se va rupe caruta, toti cei care si-au dorit o guvernare alaturi de PDL vor intelege ca, in viata NU totul este de vinzare.
    Si va mai spun ceva: Guvern precum cel a lui Nastase, NU cred sa mai aiba Romania curind ! Timpul ne va demonstra.

  77. 78 Dinu ianuarie 13, 2009 la 9:37 pm

    Adrian

    …intre cine si cine se va da lupta? …si care-i miza luptei? …Ion Iliescu simte iarasi nevoia de sange …proaspat? …ca in `90? …or este o chestiune de …”neamestecul in treburile interne”? 🙂

    Nasol, Putin l-a luat la misto acum cateva minute si pe Ion Iliescu, alias „maestrul maskirovka”, sunandu-l pe Marinar si nu pe el. 🙂

  78. 79 Caramella ianuarie 13, 2009 la 9:45 pm

    @ AN

    Imi pare totusi rau ce i s-a intamplat Ministrului Oprea, imi crease o impresie foarte buna iar ministerul pe care urma sa il conduca parca i se potrivea manuse.
    Ma asteptam sa primeasca o sanctiune pe care sa o tina minte, dar nu ma asteptam chiar la excluderea sa din PSD !
    Probabil s-a procedat asa pentru inalta tradare a partidului !
    DAR STITI CE SANCTIUNE PRIMESTE UN MEDIC PENTRU CA SI-A OMORAT PACIENTUL ?
    MUSTRARE ! Care ulterior este anulata in instanta …
    STITI CE SANCTIUNE PRIMESTE UN JUDECATOR CARE EMITE O HOTARARE GRESITA (mai ales in cazuri penale sau retrocedari) ?
    NICIUNA !

    Daca tot au inceput sa se acorde sanctiuni drastice pentru abateri grave si s-a inceput cu Oprea, MA ASTEPT CA DE ACUM SA SE CONTINUE ASTFEL DE SANCTIUNI IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE !
    Mai ales in magistratura, medicina si politie.
    INCLUSIV IN CE PRIVESTE CHELTUIREA BANULUI PUBLIC (chirii apartamente pentru personal sau camere de hotel pe post de locuinte, masini de serviciu cu soferi de lux care le rezolva sefilor diverse comisioane, telefoane mobile de serviciu pentru discutii interminabile, etc) !

    PS
    Principalul vinovat in cazul lui Oprea nu este Oprea, ci Geona – cum atat de bine a fost numit parinteste „Prostanacul”, care pleaca in SUA 1-2 saptamani exact in perioada impartirii functiilor politice in cadrul coalitiei !
    De aceea ma astept ca dl. Oprea sa nu fie tinut pe tuse deoarece a afirmat ca pana acum nu a facut nici o greseala si va avea PSD-ul in suflet.
    Va deveni un fel de „Oprescu-2” ? Vom vedea …

  79. 80 Dinu ianuarie 13, 2009 la 9:51 pm

    @
    Augustin

    asa esti tu, or te straduiesti?

  80. 81 instalatorul ianuarie 13, 2009 la 11:03 pm

    Si cum chestiunea s-a declansat de fapt de la dl Ardelean, ramine intrebarea media ce va fi cu el.

  81. 82 Aya ianuarie 13, 2009 la 11:40 pm

    @

    CRITICILOR MEI

    S-a confirmat oferta de gaz metan facuta Romaniei de catre Putin!!!

    Astazi (marti 13 ianuarie 2009), in jurul orei 22,20, pe unul din posturile TV, citandu-se „surse diplomatice” (desi, la cum au fost prezentate faptele, este clar ca DEOCAMDATA se pastreaza anonimatul surselor) s-a dezvaluit faptul ca in timpul discutiei telefonice Putin- Basescu (cea la care ma refer de o saptamana- cea urmata de o deja celebra conferinta de presa), premierul rus a avansat ideea de a livra Romaniei toata cantitatea de gaze pentru Ucraina (si gaz pentru Romania, lucru de la sine inteles) la pretul de 250 dolari (ceea ce inseamna o diferenta remarcabila fata de cat platim acum, 450 dolari), Romania urmand sa revanda Ucrainei, gazul metan, la pretul pietei.

    S-a confirmat si faptul ca UE ar dori sa fie contractorul- ceea ce noua ni s-a oferit de catre Putin.

    In ceea ce ma priveste, nu aveam indoieli in privinta acestei realitati.
    Dar, se pare ca toti cei care m-au ironizat sau contrazis vehement pe aceasta tema, aveau nevoie de aceasta contrareplica pentru a „se calma”.

    Stiu ca urmeaza subiectul :”cum se transporta acel gaz”.
    Am spus deja ca exista aceasta posibilitate si, in plus, exista elemente clare in baza carora pot spune ca Rusia se va implica in extinderea „posibilitatilor”, in cateva luni.
    Totul este ca Romania sa demareze pocedurile pentru incheierea acestui contract.

    Indiscutabil, un astfel de contract benefic pentru Romania nu este profitabil „zonelor negre” care se ocupa de intermediere (pe de o parte) si de cele care au interes ca industria chimica romaneasca sa se inchida.
    Este si motivul pentru care pe piata stirilor s-a lansat imediat ofensiva constand in ridiculizarea realitatii acestei oferte.
    Cei de buna credinta, care au inca reflexul antisovietic si l-au transferat asupra Rusiei, au preferat sa creada varianta deturnata- aruncarea in derizoriu a colosalei oferte rusesti.

    Bref: diplomatia romaneasca si priceputii nostri negociatori (atat pentru spatiul rusesc cat si pentru problematica legata de gaz metan, de transport, etc) trebuie sa se miste fulger pentru a nu rata aceasta ocazie.

    Mai in gluma, mai in serios, vin si spun: marea problema ar putea ramane mizeria aceea de Ortdonanta a lui Boc.
    Sa nu ne ascundem dupa deget: marii negociatori in materie sunt vechi ofiteri, cei mai multi pensionati, care lucreaza, acum, in „zone bugetare” legate de probleme industriale si energetice de mare subtilitate.
    Sigur ca aceia fac parte (binemeritat, pentru ceea ce stiu, pot sa faca si pentru garantia personala pe care o ofera in negocieri internationale- cum bine s-a spus, Putin, in general rusii, nu negociaza cu oricine, mai ales intr-un asemenea domeniu; dar nu numai Putin si usii nu negociaza cu oricine!) din categoria celor care cumuleaza o pensie mare cu un salariu mare (exact categoria pe care a vizat-o marshavul Boc si pentru indepartarea careia care era dispus sa sacrifice zecii de mii de alti oameni).

    O minte sofisticata ar crede ca intre acea Ordonanta si intentia mizera (avuta in vedere in totala cunostinta de cauza) de a indeparta din domeniile „sensibile” exact specialistii de care avem nevoie intr-o perioada sensibila, exista o relatie nemijlocita. Ar mai crede ca Boc a facut totul cu premeditare (in cel mai bun caz pentru el, a dat ascultare sfaturilor unui „consilier” care, cu rea intentie, viza acest lucru; creditez a doua varianta; ramane de identificat „consilierul”- care, orice mi-ar spune oricine, NU este nr.1 din Deal, asa cum ar fi tentati multi sa-mi replice, atat pentru ca amesteca patimile cu realitatea obiectiva cat si in ideea ca Boc nu face nimic altceva decat sa-i execute ordinele).

    P.S.
    A avut loc inca o discutie intre Basescu si Putin (tocmai s-a dat stirea la TV).
    De data asta, Putin l-a sunat pe Basescu si s-a discutat din nou despre gaz si Ucraina (a doua discutie dintre cei doi intr-un rastimp scurt).
    Stirea este confirmata prin biroul de presa al Cotrocenilor.

    As mai remarca faptul ca ambele discutii CONFIRMATE, se petrec in momente in care apare „factorul UE”. Prima oara, cand numitul „factor” ii „determinase” pe unii (euro)reprezentanti ai Romaniei sa pluseze pe ideea ca tara noastra sa nu-si „rezolve problemele individual” cu Rusia, ci prin intermediul UE (adica sa nu profitam noi de oferta, ci sa o cedam Uniunii, asteptand, apoi, sa ne „dea ceva” UE!; asta e culmea, sa „acoperi cu vorbe” interesul national!).
    A doua oara, cand acelasi „factor UE” a discutat cu Basescu (sa nu-mi spuna nimeni ca subiectul gaz metan- Rusia- Romania nu a fost luat in discutie).
    Ca Rusia prefera contractorul Romania, se vede cu ochiul liber (si, dupa toate datele, Basescu da importanta cuvenita ofertei).
    Parca- parca lucrurile incep sa se limpezeasca din MULTE puncte de vedere si parca altfel se aseaza imaginea (falsa a) vinovatiilor, deturnarile, dezinformarile, atacurile si cate altele.

    Revenind la cele transmise de la biroul de presa al Cotrocenilor: dincolo de limbajul diplomatic, si aceasta stire confirma ceea ce afirm de cateva zile, in pofida ironiilor si contrareplicilor aspre.

  82. 83 Spiridus ianuarie 13, 2009 la 11:43 pm

    Spuneti „Un coleg al nostru a primit o sanctiune de partid.”
    EVIDENT, ESTE VORBA DE MULT MAI MULT DECAT ATAT.
    Este in doscutie PSD-ul si viitorul lui. Sumbru, as zice eu, dar nu vreau sa insisit pe aceasta tema.
    Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este DILETANTISMUL acestui guvern, mai ales al asa-zisilor specialisti ai PSD. Care specialisti? La Interne? S-a vazut!!! La Munca? Si o baba de la tara il pune in incurcatura daca-l intreaba ceva „de specialitate”. La Externe? Sa nu insistam, spre binele lui. La Comert? Sa fim seriosi, poate la comertul de taraba. La Relatia cu Parlamentul? Haida de!!! La Agricultrura? Sa ne-nchinam ca sa fie bine, ca altdfel… Nu imi amintesc de altii, poate or mai fi… Sunt astia destui, gata.
    Daca mai adaugam „valorile” adaugate de PD-L… E JALE MARE.
    In aceste timpuri e nevoie de competente. Un guvern cu un singur economist (unul singur), fara nici un finantist (SUNTEM SINGURA TARA DIN EUROPA CU FINANTIST-SEF UN METALURG FARA PRACTICA NICI MACAR IN METALURGIE…….). Relatia cu sefii nu ajunge. Nici in FINANTE.
    Asa ca, domnule Nastase, sa va asteptati la vremuri grele (ca partid, ca persoana publica, ca politician, chiar ca om…).
    Nenorocirea e ca trebuie sa ne asteptam si noi TOT LA VREMURI GRELE. Cu ce-am gresit noi, insa?

  83. 84 Aya ianuarie 14, 2009 la 12:30 am

    @

    Augustin

    Ai o dubla problema: Harabula si Virgil Ardelean

    Te sfatuiesc ca, data viitoare cand simti ca te infurii foarte tare impotriva lui Harabula, sa iei un Rudotel inainte de a replica.

    Te rog sa-ti recitesti textul.
    Iti pare corecta, barbateasca expresia isteriei pure din formularea (citez): „Cum indraznesti sa spui ca, daca ai acuza pe A.N., „ofensator si lipsit de dovezi”, ai fi cenzurat? Pai tu asta faci de cind tot postezi pe acest blog si, din cite observ, comentariile tale scapa necenzurate, bine mersi! Tactica asta, de a tipa inainte de a fi lovit, (ca si tendinta de a se jura tot timpul, pe tot felul de chestii) am mai intilnit-o, cu precadere la anumite categorii, din care, probabil, faci parte.”?
    Mie, manifestarea ta imi pare cu atat mai jenanta cu cat este a unui barbat.
    (A propos de barbati si isterie: se mai verifica uneori si spusele unui cunoscut jurnalist:” Formularea „barbat isteric” este un oximoron”.

    Sustii ideea ca Basescu a vrut sa „ia” serviciul de informatii al MAI (doi s’un sfert).
    Observ ca in replica pentru Harabula te referi la afirmatiile ANului.
    Iti amintesc ca Adrian Nastase a spus cu totul altceva: „Basescu a supus PSD unui test” de rezistenta.
    Asta nu inseamna deloc acelasi lucru cu ideea pe care, translativ i-o pui pe seama, anume ca marinarul ar vrea sa „ia” DGIPI.

    Intr-o ordine conexa de idei: vad ca te deranjeaza foarte tare prezenta profesionistului Virgil Ardelean la doi s’un sfert!
    Vad ca lansezi foarte interesante mesaje de „speranta” in sensul demisiei sau „debarcarii” sale.
    Fie esti rau intentionat, fie nu stii ce spui.

    Eu sustin ferm ideea ramanerii lui Virgil Ardelean pe postul actual. Mai ales in situatia evidentei degringolade guvernamentale (care nu se va rezolva nici daca se schimba toti ministrii, atata vreme cat premier este Boc) este nevoie, in planuri „subtile” de oameni care sa poata mentine echilibrul, prin cunoasterea „parghiilor”. Virgil Ardelean este unul dintre foarte putinii care stiu, pot si vor sa faca acest lucru.

  84. 85 Mike ianuarie 14, 2009 la 1:40 am

    Domnule Nastase,

    mi se pare mie sau Popeye face o treaba buna in a diviza PSD-ul?
    A topit el flota, doar nu o sa ii stea in cale un partid nu?

    Am impresia ca a mizat pe un viciu destul de comun printre unii domni ce apartin partidului dumneavoastra: lacomia. I-a ademenit frumos la guvernare, acum triaza si cam elimina ce nu-i convine, ajunge sa pastreze pe cei de care se poate folosi iar pe restul ii inlatura frumusel.
    In felul asta se rezolva de inca un mandat, si ne face cu mana din hublou inca 5 ani de scandaluri politice si nimic construit in Romania.
    Adevaratii manageri se vad in perioada de criza nu in dezvoltare economica din inertie…

    Si ca sa pun si intrebari de catavencu:

    1) ce cautati la guvernare? v-a mancat lacomia? Nea Mitrea cu vasta lui educatie (null) nu putea sa isi amane extravagantele bugetare personale pentru la anul?

    2) ce-o sa se intample cand Popeye pune artileria grea (DNA si Arhivele Securitatii) pe voi unul cate unul? o sa picati ca „mustele” pe rand si-o sa ii abandonati pe toti?

    3) ca partid aveti o strategie reala si cu sanse reale de succes sa intrati cu adevarat la guvernare (presedinte + guvern) dupa prezidentiale? sau o sa va ascundeti in spatele ideologiei si ipocriziei pentru jumatate de ciolan?

    4 ani in opozitie ati tacut si-ati fost stresati (fara suparare) si in afara de treaba aia slabuta rau cu demiterea lui Basescu n-am vazut nimic.

    As vrea sa vad si eu in Romania un guvern constructiv cu un plan bine definit, cu obiective clare si cu un bilant trimestrial pe acele obiective si pe desfasurarea planului de guvernare.
    Asta din pacate nu putem avea fara o opozitie puternica si organizata. Eu as vrea sa vad ca PSD-ul are curajul necesar sa fie ori la guvernare 100% ori in opozitie 100%. Altfel e rahat cu apa rece si ne confirmati ca guvernati ca sa puteti cheltui taxele noastre…

  85. 86 Augustin ianuarie 14, 2009 la 2:05 am

    @ Ţălnar, Dinu, Mulţescu, Harabula si multi altii

    Te asigur ca, vis a vis de A.N., nu am avut nicio postare laudativa (asa cum insinuezi). Daca nu crezi, poti verifica. Dimpotriva, numeroase postari au fost critice.
    Nu-mi doresc nici un fel de avansare, pe post de cenzor sau moderator. Nu am nici timpul, dar mai ales nu am calitatile necesare si chiar cred ca as fi o catastrofa, asa cum bine spui tu.
    Harabula are momente de luciditate, in care „scapa” lucruri pertinente, pe care le-am si comentat ca atare. Cel mai des insa, se lasa furat de resentimente si frustrari, si-atunci isi da in petic.
    In paranteza fie spus, ciudat de apasat ii pledezi cauza si-l „tamiiezi! N-oi fi chiar el?

  86. 87 Cezar ianuarie 14, 2009 la 2:28 am

    Domnule Nastase eu nu cred ca Oprea este un test al Presedintelui Basescu pentru a „pipai” PSD-ul. Cred ca este o lupta in partidul dumneavoastra intre cele doua aristocratii a baronilor si a sprijinitorilor fideli ai cauzei iliesciene. Mai exista o categorie de oportunisti si veleitaristi care merg pe cartea grupul mai puternic la momentul dat. Stiati ca GO a fost avansat de trei ori in grad de Basescu. Plana o suspiciune, dar totusi l-ati nominalizat ca ministru. Iesiti in fata si spuneti clar cine l-a propus, cine a fost de acord si cine s-a opus. Nu cred ca PDL-ul si Basescu au iesit sifonati. Mai curand cred ca pe termen lung perdantul va fi PSD-ul, unde grupul conservator va lua conducerea si va intarzia reformarea partidului. Exista si un pericol al scindarii si aparitiei unei alte formatiuni socialiste avand ca pornire „Grupul de la Cluj”, organizatiile din Arges, Ilfov, Dolj, Buzau, Vrancea si alti nemultumiti. Atunci care va mai fi forta stangii? Daca doriti sa reveniti in marea politica ar trebui sa dati credit total tineretului, sa obligati dinozaurii sa se retraga, sa-i trimiteti pe agramatii gen Vanghelie sa se mai scoleasca. Cooptati tineretul in organizatii, propuneti in guvern masuri sustenabile in sprijinul acestei categorii cu adevarat defavorizate. Eu am niste idei si daca doriti le putem discuta. Castigati tineretul de partea dumneavoastra si veti castiga alegerile!

  87. 88 instalatorul ianuarie 14, 2009 la 2:34 am

    Dl Medvedev il concureaza pe dl Nastase in popularitate pe blog: blogul blog.kremlin.ru al presedintelui Rusiei, dl Medvedev a fost deschis de doua zile si pentru utilizatori (pina acum nu erau aceeptate comentarii) si in aceste doua zile a inregistrat 3519 utilizatori inregistrati ( este nevoie de inregistrare). 168 de utilizatori au fost refuzati de la inregistrare, iar alti 443 de utilizatori asteapta sa fie inregistrati. Au fost plasate pe blog 603 comentarii si alte 132 asteapta sa fie publicate. Nu sunt primite decit comentarii in limba rusa. Am dat de aceasta stire incercind sa vad daca si ce a scris RIA despre convorbirea telefonica Putin – Basescu si m-am gindit ca poate doreste cineva sa comunice cu dl Medvedev.

  88. 89 instalatorul ianuarie 14, 2009 la 2:40 am

    Foarte interesant poll-ul RIA asupra razboiului gazelor. Pentru curiozitatea dumneavoastra, iata cele 4 raspunsuri intre care se poate vota (la intrebarea Cum se va termina razboiul gazelor):

    The EU will finance gas pipelines bypassing Russia
    The Ukrainian government will collapse
    Ukraine will lose any chance of joining the EU and / or NATO
    Ukraine will split and its eastern parts will become part of Russia

  89. 90 instalatorul ianuarie 14, 2009 la 2:48 am

    Nu am fost in stare sa gasesc pe situl RIA nici un cuvint privind convorbirea telefonica Putin – Basescu. In schimb am citit de convorbiri telefonice, ieri, intre dl Putin si premierii Bulgariei si Slovaciei (care vin azi la Moscova) si de convorbiri telefonice – tot ieri – intre dnii Putin si Barroso.

  90. 91 cujo ianuarie 14, 2009 la 4:31 am

    Sa-i dea D-zeu sanatate presedintelui Basescu sa testeze PSD-ul pana plecati dvs., impreuna cu Hrebenciuc, Vanghelie si Iliescu si puneti de-o partida cu PNL-ul si cu Voiculescu.

  91. 92 ALBERTO RODRIGUEZ ianuarie 14, 2009 la 6:19 am

    in calitate de observator strain voi opri aceasta lupta folosind o tatica simpla voi incerca sa constientizeze mass media si persoane publice in general de principale prioritati si actiunile ce trebuie facut imediat in asa fel incit sa se poate amortiza efectele crizei si atunci o sa vedeti ca politicieni vor avea subiect cu care se poate prezenta la tv si nu va mai fi nevoie sa se chinuie cu tot fel de scenarii

  92. 93 B.C.M. ianuarie 14, 2009 la 6:21 am

    Idei generate prin tehnica Brinstorming (4 )

    Astăzi numai ideea arhitectului :
    4. Mansardarea, păstrând stilul, a Palatului Cotroceni, unde se
    vor localiza garsoniere pentru toţi expreşedinţii post-decembrişti,
    în viaţă, ai ţării şi un salon cu specific naţional ale figurilor
    de ceară, la scara 1:1 (ceara se asigră gratuit de Patriarhie pentru
    alungarea duhurilor rele din mulaje).
    Pentru organizarea unui turism prosper şi original, fluxurile se vor
    separa, accesul la mansardă realizându-se, exclusiv, prin autostrada
    suspendată “ Oprescu”, racordată printr-o laterală ornată cu
    splendide crizanteme.
    Implementarea şi valorificarea se va face de Ministerul Turismului
    prin doamna ministru EU sub TB-ul patronaj Prezidenţial

    PS Lista figurilor de ceară este mai importantă decât mansardarea
    în sine iar omisiunile pot compromite ideea.

  93. 94 ALBERTO RODRIGUEZ ianuarie 14, 2009 la 6:24 am

    in vremurile tulbure in loc ca trompetele aceste care apare pe la Tv , sa taca si sa lasa specialisti sa lucreze in liniste atit la proiectul de buget cit si la identificare si diagnosticare sursele externe de venituri ai Romania care sunt 1)turismul 2)investitie directe
    3) bani de la uniunea Europena
    4)si bani trimis decatre Romani care lucreaza in strainatate
    SI MASURI CE TREBUIE LUAT PENTRU A SPRIJINI LA NIVELUL INTERNE ECONOMIA
    ,stau si pierde vremea ,discutand despre granade de fum aruncate in mod exres ca sa distraga atentie de la subiecte care ii afecteaza imagine si ii fac sa scade in sondaje
    DOMNILOR DACA ESTE VORBA DE CRIZA FINANCIAR
    nu aceasta trebuie sa fie procedura ,un sef de familia ce face nu se uita intii citi bani are de incasat ca sa stie cit il permite sa cheltuieasca ?
    OK GUVERNANTI FACETI PROIECTUL DE BUGET
    dupa care va asezati cu specialisti sa faceti o diagnosticare a principale surse de venituri externe a Romaniei ,iar dupa diagnosticare trebuie elaborat planurile de actiune ce si demarat de urgenta ca in timp sa puteti stopa scadere venituri cin vremurile tulbure in loc ca trompetele aceste de la fiecare partide sa taca si sa lasa specialisti sa lucreze in liniste atit la proiectul de buget cit si la identificare si diagnosticare sursele externe de venituri ai romania care sunt 1)turismul 2)investitie directe
    3) bani de la uniunea Europena
    4)si bani trimis decatre Romani care lucreaza in strainatate ,stau si pierde vremea ,discutand despre granade de fum aruncate in mod exres ca sa distraga atentie de la subiecte care ii afecteaza imagine si ii fac sa scade in sondaje DOMNILOR DACA ESTE VORBA DE CRIZA FINANCIAR
    nu aceasta trebuie sa fie procedura ,un sef de familia ce face nu se uita intii citi bani are de incasat ca sa stie cit il permite sa cheltuieasca ?
    OH GUVERNANTI FACETI PROIECTUL DE BUGET
    dupa care va asezati u specialisti sa faceti o diagnosticare a principale surse de venituri externe a Romaniei ,iar dupa diagnosticare trebuie elaborat planurile de actiune ce trebuie luat de urgenta ca in timp sa puteti stopa scadere venoturi ce provin din aceste surse

  94. 95 ALBERTO RODRIGUEZ ianuarie 14, 2009 la 6:34 am

    LUPTA TREBUIE OPRITA NU POTI AVEA UN PACIENT PE MASA DE OPERATIA
    cu lumea iesita pe strada disperata ca isi pierde locurile de munca si in sala de operatia sa vezi pe cei doi chirurg incercand sa sare la bereghete unui celuilat
    OPRITI PROSTIILE SI APUCATI-VA DE LUCRURI;LE SERIASE
    deoarece la vara o sa va intrebe lumea in conditie de criza ce ati facut pentru a aduce bani de la uniunea europeana ,din turismul si investitie interne
    CEL PUTIN PDL STIE CA A PIERDUT MILIOANE DE VOTURI DINTRE UN BAZIN ELECTORAL
    bucuresti timisoare si din randul cele peste 2 milione de Romani care lucreaza in strainatate deci un bazin electoral de peste 4 milioane de potential alegatori

  95. 96 Sibilla ianuarie 14, 2009 la 6:41 am

    SRECAN NOVA GODINA !
    Azi, se împlinesc 3 ani de la tragedia de la Mina Anina .
    Cuvinte rostite acum 3 ani :
    “Ca sa exploatezi in conditii de siguranta, trebuie sa faci investitii. Acest principiu este pe ultimul loc pentru autoritatile romane. Pe ele nu le arde decit atunci cind se intimpla un accident sau o criza a gazului de genul celei dintre Rusia si Ucraina, cind isi dau seama ca si carbunele, si huila sint importante”, spune Ion Popescu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Meridian”.

    Vă mai amintiţi de tragedia de la Anina, domnule Băsescu ?


    Sibilla

  96. 97 Sibilla ianuarie 14, 2009 la 6:42 am

    @Augustin,
    Srecna Nova Godina !
    Hvala lepo, druje !
    respecte,
    Sibilla

  97. 98 Cezar Pesclevei ianuarie 14, 2009 la 7:50 am

    Domnilor Iliescu si Nastase, da-ti-i de munca lui MIhnea Georgescu!

  98. 99 radu c ianuarie 14, 2009 la 8:48 am

    Daca asta cualitie este ceea ce-si dorea d-l Presedinte,iata ca-si mai dorea ceva.Isi dorea slabirea si decimarea partenerul de cualitie si absorbtia lui ,sau a unei parti din el. Aceeasi pofta a avut-o si in cazul PNL-ului,dar se pare ca au avut puterea de a rezista. PSD-ul este intr-un mare pericol si nimeni nu vede,iar daca vede nu face nimic,ori nu se vrea ori nu se poate. Pacat! Aceste atacuri din interior si din exterior vor duce la un dezastru,daca nu se trezeste nimeni sa puna piciorul in prag.

  99. 100 alexa ianuarie 14, 2009 la 10:03 am

    Acum,dupa ce l-am vazut pe sticla si l-am ascultat vorbind,ma intreb ce a fost in mintea celor ce l-au propus pe acest oprea pe postul de ministru?In afara ca da peste rastoace de prost mai este si ingamfat si se crede un adevarat barbat.In minte-ai putina Iorga sau Titulescu au fost niste sarmani dusi cu pluta.Nu sunt membra a nici unui partid.Am votat cu psd stiind ca au si oameni de valoare si au de unde sa puna ministri care sa ne scoata din rahat.Din pacate,inafara de doamna Andronescu,nu prea vad cine mai este de valoare.Poate Cristian Diaconescu,nu stiu.Vom vedea.In orice caz aceasta alianta nu va aduce nimic bun psd-ului.Poate basescu nu va reusi sa va distruga partidul,asa cum a facut cu pnt-cd-ul,dar il va slabi suficient sa nu mai aiba nevoie de el.Faimosul grup de la Cluj este calul troian.

  100. 101 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ianuarie 14, 2009 la 10:11 am

    Aceasta-i întrebarea

    De ce taci,când fermecată
    Inima-mi spre tine-ntorn ?
    Mai suna-vei dulce corn,
    Pentru mine vreodată ?

    (Eminescu ; Peste vârfuri )

  101. 102 ORASAN IOAN ianuarie 14, 2009 la 10:15 am

    Am impresia ca Traian Basescu vrea sa sparga mitul profesionistilor din PSD,sa poata spune ca ministrii PDL lucreaza in timp ce cei ai PSD sunt incapabili sa-si faca treaba pentru care au fost trimisi in guvern si toate astea va avea grija sa le spuna la momentul potrivit si mai ales la o ora de maxima audienta.Nu inteleg de ce PSD nu are un mecanism de control asupra ministrilor si mai ales a secretarilor de stat,pentru a putea contracara toate strategiile de decredibilizare a PSD,nu inteleg de ce nu se instituie periodic analize la partid privind activitatea ministerelor adjudecate de PSD,nu inteleg de ce ministrii PSD au o comunicare slaba cu media,cunoscandu-se faptul ca daca nu-ti faci cunoscute faptele si strategiile,nu existi,pentru asta intalnirea saptamanala cu presa a fiecarui ministru este esentiala,de fapt daca nu se lucreaza permanent la capitolul imagine pierderile vor fi destul de majore.

  102. 103 Dinu ianuarie 14, 2009 la 10:45 am

    @
    Augustin

    „Te asigur ca, vis a vis de A.N.,” …te asigur ca FATA de ….si nu „vis-a-vis de”… 🙂 …esti ardelean? 🙂
    Cat priveste faptul ca Harabula ar putea fi Dinu, or invers, iata, pentru tine, o tema profunda de meditatie si „investigatii criminale”. 🙂

  103. 104 Draghi Puterity ianuarie 14, 2009 la 11:09 am

    @Aya

    Din stirile oficiale vad doar ca Putin ii cere lui Basescu condamnarea Ucrainei. Cu alte cuvinte, ii cere ca Romania sa intoarca armele impotriva „revolutiei portocalii”. Despre ce ofera la schimb nu am gasit inca nimic.

    Ce zici, cum se va comporta titanul din Murfatlar, intaiul scorpion al tzarii, cand va suna si telefonul licuricesc si va spune „no way Jose, daca mai vrei sa fi ales la anu'” sau „vezi, ai grija de tine ca pe frigu’ asta poti face chiar si o penumonie”? (pornim de la premisa extrem de optimista ca nu va fi atat de beat incat nu priceapa cine il suna).

    In alta ordine de idei, de ce sari pe Augustin? Toata mass-media sustine in cor ca vulpea ar fi nociva PSD-ului (da, stiu, cine e PSD-ul, totusi…). Sunt multe lucruri care nu rimeaza, de ex. faptul ca aripi antagoniste din PSD il refuza, sau cel putin asa pare. Cred ca nu e suficient ca tu sa afirmi contrariul, trebuie sa si explici mai bine, sa convingi. Zici ca e un profesionist (CTP e de alta parere), OK fie, dar un profesionist e prin definitie doar o scula foarte eficienta in mana cuiva. In a cui, asta e intrebarea. Care e the big picture aici?

  104. 105 Marius ianuarie 14, 2009 la 1:25 pm

    Atentie mare la Traian Basescu!!!!!!!!!!

  105. 106 calin ianuarie 14, 2009 la 3:17 pm

    Domnu Nastase,

    Luati-l langa Dvs. pe Vanghelie si pe Liviu Dragnea si pe Radu Mazare, ca ei sunt social-democrati veritabili, au grija de cei saraci, nu filozofeaza ca alti… Ce ne trebuie noua ideologi? Ce ne trebuie noua reforma? Ne-am saturat de reforma in Romania, de ce sa o bagam si in PSD? Vrem oameni care sa faca ceva pentri cei saraci. Si daca o sa vrea sa facem PSD de dreapta, il facem de dreapta, numai sa nu mai existe saraci. Si filozofi!

  106. 107 Augustin ianuarie 14, 2009 la 3:39 pm

    @ Aya
    O data in plus dovedesti ca esti, uneori, dominata de latura subiectiva, afectiva, a personalitatii tale. Daca inteleg (ca oricarei femei!) prezenta, chiar cvasipermanenta, a acestei componente in pozitionarile tale pe acest blog, mi se pare ca formele chiar stridente pe care, citeodata, le imbraca aceasta subiectivitate, chiar daca nu te reprezinta, iti aduc o importanta sifonare a imaginii (sint absolut sigur ca daca vei reciti peste 2 zile postarea adresata mie, vei recunoaste, in forul tau interior, ca ai sarit calul!). Folosirea unor exprimari cel putin deplasate (“expresia isteriei pure”, „sa iei un Rudotel”, „a propos de barbati si isterie”) fata de o persoana care nu ti-a adresat niciodata ceva, cit de cit comparabil, nu te onoreaza. Ti se pare ca postarea mea catre Harabula te justifica? Dar de unde stii ca acesta nu a provocat reactia mea printr-o postare la fel de deplasata, sau chiar mai mult(e)? Stii, de exemplu, ca dragul tau Harabula, ne-a facut, pe toti care postam pe acest blog, ratati? (N-am aflat daca aici era inclus si A.N.!. Sau tu!! Sau el!!!) Si asta e doar unul din multele exemple pe as putea sa ti le dau. Daca ar avea sens!
    Si apoi, ti se pare firesc sa-mi adresezi tot felul de etichetari, in loc sa aduci argumente?
    Cit despre prezenta lui Ardelean la 2 si-o litra, sint mult mai putin „pasionat” de subiect decit crezi. Si nu stiu unde ai citit tu „sperantele” mele, pe care eu nu le-am exprimat. Faptul ca ai hipersensibilitati legate de personaje precum Pacepa, Ardelean, Tismaneanu (controversate, de altfel) este strict problema ta personala si nu ma intereseaza. Oricum, se inscrie in ceea ce spuneam la inceput.
    In concluzie, sint dezamagit de iesirea ta cel putin disproportionata si inadecvata. Ramin la speranta ca nu acesta este fondul tau real. Primeste urarile mele sincere de sanatate si numai bine!

  107. 108 Augustin ianuarie 14, 2009 la 3:56 pm

    @ Dinu
    Postarea din care citezi nu-ti era adresata tie, ci cuiva care a postat sub numele „Talnar, Dinu, Multescu” (probabil un ciine rosu), care sarea in ajutorul lui Harabuba. (De-aici suspiciunea mea)
    Nu sint ardelean dar, recunosc, observatia ta e corecta (legata de vis a vis)
    Cind ai dreptate, ai! Cele bune!

  108. 109 Dinu Florian ianuarie 14, 2009 la 4:13 pm

    Domnule Adrian Nastase,
    Dupa cate stiu dumneavoastra sunteti autorul promovarii acestui personaj extrem de servil,Oprea, fara cultura generala si politica, datorita caruia alianta la guvernare a fost pusa la grea incercare.Din aceasta perspectiva poate nu era rau sa va asumati macar un minimum de responsabilitate.Nu credeti ?

  109. 110 Ispas ianuarie 14, 2009 la 5:27 pm

    Felicitari pentru modul in care atiactionat in cazul Oprea!!! Intr-adevar, nu-ti trebuie cine stie ce minte ca sa -ti dai seama ca lucrtura avea ca punct de pornire pe TB iar obiectivul era dirijarea serviciului secret al MI spre discreditarea oponentilor politici. Bravoinca odata!!! DEci se poate.
    Domnule NASTASE, V-AM VREA MAI INCISIV SI MAI DES PE ecranele televizoarelor. La felpe domnul Iliescu. sCAPATI-NE DE rusu si Dancu! DATI-I AARA PE SCARI pe acesti lachei perfizi! Dac va duceti pe la Realitatea sugerti-i individei aleia cu numele de Chiriac, si lui Pora s-si faca operatie estetica. Sunt urate in draci. Zici ca sunt ciocanitoare…

  110. 111 ce ne priveste pe noi ????? ianuarie 14, 2009 la 11:43 pm

    ce ne priveste pe noi ?????
    care constitutie ???? cum spuneam , nu ma incalzeste cu nimic, trancaneala politrucilor care se bat pe puterea de a delapida in continuare munca mea…care lege? care biblie?…nimeni nu tine cont nici de constitutie si nici de legi in romania, mai ales administratiile (guvernul si prezidentiala) si in general statul..*** de ce as face altfel cind cei alesi sa ma reprezinte ma reprezinta prin incalcarea legii si mai ales a constitutiei…politrucii s-au „constituit” prin constituia asta a lor , in organizatii paramilitare de delapidare, furt, prostitutie, minciuna…sa traiti bine …sa triti/doamne ajuta!

  111. 112 Daciana Sarbu ianuarie 15, 2009 la 7:27 pm

    Pe Ilie Sarbu, de ce nu il sanctionati pentru ce a declarat?

  112. 113 Iulian ianuarie 16, 2009 la 12:09 am

    Domnule Nastase va recomand sa intrebati oamenii din PSD Ilfov despre actiunile stralucite ale domnului Oprea dar nu pe cei din colegiul in care a participat. As avea foarte multe de spusdar din pacate nu o pot face public.


  1. 1 NE DISTRĂM CU TÂMPIŢII-ĂŞTIA. E CIRC ŞI E GRATIS « Welcome to Roxania Trackback pe ianuarie 13, 2009 la 8:19 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!