Raspunsuri

Inainte de raspunsuri, un comentariu general.

Am vazut ca multi dintre voi au avut comentarii care sugerau neintelegerea pozitiei mele fata de ordonanta care „reglementeaza” cumulul dintre salariu si pensia la stat. Voi incerca sa fiu mai clar: nu sunt de acord cu forma acestei ordonante, fiindca ea vine impotriva a foarte multe principii in care eu, ca social-democrat, cred. Si tocmai pentru ca intentia pare sa fie una corecta (cel putin cea public exprimata), sunt convins ca, daca se va dori, se va reusi sa se modifice actul in cauza tocmai pentru a nu mai avea atatea efecte negative asupra populatiei. Iata, spre exemplu, in Parlament, daca Guvernul nu revine asupra deciziei sale, s-ar putea amenda textul Ordonantei  in sensul ca s-ar permite cumulul in conditiile Codului Muncii si al Legii pensiilor. Cei care beneficiaza de pensii speciale (ocupationale conf.UE) pot cumula partea din pensia ce le revine din sistemul public de pensii cu venituri salariale obtinute din institutii publice. Cei care beneficiaza de pensii speciale platite integral din bugetul de stat (cele de tip militar) nu ar putea beneficia de cumul cu venituri salariale de la stat, decat daca suma provenita din pensia bruta si venitul salarial brut este mai mica ….(un nivel ce ar trebui definit), pe fiecare luna, pentru perioada  ian. 2009- ian 2010. Se pot cauta si alte solutii.

Avem o datorie morala fata de electorat, si fata de toti cetatenii Romaniei, iar aceasta datorie este aceea de a cauta mijloace, la guvernare, de a pune in aplicare ce am promis si de a face o viata mai buna pentru romani.

Arkana, daca zici tu, ala este un moment. Pacat de televizor.

Alex, pari sa ai multa pasiune pentru politica externa. Da, cu siguranta cele enumerate de tine pot fi trecute in panoplia evenimentelor din 2008. Poate nu le vedem la fel in anumite interpretari.

Rodica, sa iti creasca mare Buburuza. Eveniment mai important ca acesta nu poate exista. Ca tata a doi baieti stiu ce vorbesc.

Rabbi Schtrudell, intr-un an plin de conflicte, uitasem de olimpism. Multumesc pentru aducerea aminte.

Instalatorule, este o onoare pentru mine, sincer, faptul ca m-ai trecut pe lista evenimentelor. Poti sa ma „pisezi” in continuare cu comentarii.

Florin Mihai, eu sunt o persoana greu de suparat.

Mihai, nu sunt un specialist in muzica, dar sunt sigur ca Madonna nu a concertat in Romania, nici in 2008, nici in alt an.

Costi, multumesc pentru Monolog. Sper ca si pe colegii de blog i-a ajutat.

Roni, nu inteleg acel sondaj. Lumea pierde tot mai multe prin razboaie si nu mai castiga nimic.

George Serban, plin de intelesuri comentariul tau. Pacat ca nu mai esti in politica. Succes si tie.
PS: Sunt impresionat de abilitatea ta de a scrie de la volan pe un telefon mobil. Nu cred ca imi va reusi prea curand asa ceva.
PPS: Nu eu, ci toata lumea ar aprecia lipsa unui astfel de instinct politic acolo unde el nu trebuie sa existe.

Petronius, eu nu as vedea atat de multe reusite ale personajului. El poate sa creada ce vrea. Si sper ca finalul comentariului tau reprezinta doar o gluma. Nu as vrea sa cred ca asa ceva ii poate trece prin minte unui om de stat.

Frank Zapa, cum ti se pare alianta de la guvernare?

Augustin, si eu te respect si accept interpretarea pe care ai dat-o editorialului meu.

Ionborgo42, sunt obiectiv si recunosc ca ai dreptate in ceea ce priveste raspunsul pe care i l-ai dat lui Roni.
PS: M-au pus pe ganduri comentariile tale.

Boni, la intrebare gasesti aici un raspuns:
https://nastase.wordpress.com/2008/12/21/guvernul-basescu-2/

Cinik, multumesc pentru apreciere. Acest blog merge mai departe impreuna cu mine.

Eugenius, nici eu nu pot sa te injur. Ma crezi sau nu, iti inteleg perfect sentimentele.

Carol, da exista o echipa si este normal sa existe.

Petronius, daca imi permiti sa glumesc – nu pot sa fiu intotdeauna genial.

Zeus, vad ca iti asumi o viziune destul de nepopulara cu privire la viitorul UE. Este doar o constatare, fara a fi si un repros.

Nituleac Mihai, nu sunt ziarist. Asta iti pot spune sigur. Eventual, din cand in cand, sunt „scriitor la ziar”.

Neinfectat de comunism, respectiva ordonanta, lege sau ce o fi ea (dupa cum spui tu) nu a trecut, inca, prin Legislativ. In cele mai multe dintre momente apreciez rigurozitatea observatiilor.

sorin gyorgyfalvi, asa sa fie. Imi asum o parte a criticii tale, dar…

Reclame

125 Responses to “Raspunsuri”


 1. 1 Aya ianuarie 10, 2009 la 2:44 pm

  @

  Adrian Nastase

  A propos de George Serban: ce l-ar impiedica sa fie din nou activ in politica?
  Mi-l amintesc ca pe un personaj foarte interesant.
  Si daca tot a facut echipa buna cu Sasha, Severin (am dat doar doua exemple) asa cum scrie pe blogul lui…

 2. 2 George Serban ianuarie 10, 2009 la 3:32 pm

  @
  Adrian Nastase

  Eroare: stiam, pe vremuri, ca aveam pasiuni comune pentru IT. Nu este un telefon mobil, este vorba, asa cum am scris, despre un minilaptop, HTC Shift, care contine o cartela Vodafone pentru transfer de date, deci este conectat la net in permanenta. In ceea ce priveste abilitatea de a scrie la volan, va spun cu toata simpatia, stiu cum se circula in Bucuresti cu o masina oficiala. Eu conduc acum o masina neoficiala printr-un Bucuresti care, aglomerat, a mai trecut, prea multi ani, si prin palmele indemanatice ale domnilor Basescu si Videanu. Deci gresiti, nu vreau sa-mi asum o performanta nemeritata. In ceea ce priveste siguranta circulatiei, la fel, nici o problema … Succes, chiar vreau sa aveti succes!

 3. 3 Aya ianuarie 10, 2009 la 3:47 pm

  @

  Adrian Nastase

  UN PUTERNIC SEMNAL DE ALARMA!!!
  Despre Ordonanta rusinii nationale, cum foarte bine a fost numita (cumul VENITURI- pensii)

  In primul rand, atrag din nou atentia asupra faptului ca in asa-zisa Ordonanta se vorbeste despre VENITURI, deci nu despre pensii (referitor la cumulul cu salariul).
  Asta inseamna ca sunt explicit incluse si sumele obtinute prin conventii civile, „plata cu ora” (o exprimare nepotrivita, dar care se foloseste),drepturi de autor, etc.
  Nu trebuie cazut in capcana verbala intinsa, pervers, de Boc, prin repetarea obstinata a expresiei „cumul pensie- salariu” (care, din pacate, a fost preluata de mass media, aparand, cel putin partial pana acum, efectul scontat de „initiator”).

  Imi este foarte greu sa cred ca Boc va veni sa ne anunte ca s-a revenit asupra deciziei (aberante) legate de cumului venituri- pensii. Speranta poarta numele de Curtea Constitutionala.

  Solutia pe care ai formulat-o, in sensul respectarii prevederilor din Codul Muncii si Legii pensiilor este, cu certitudine, una inteleapta.
  Ca atare, asa-zisa Ordonata nu-si are rostul.

  Nu cred ca este nevoie sa sa caute alte solutii, ca si cum ar exista un gol legislativ in materie (mutatis mutandis, imi amintesc de ce spunea Russbach, in „ONU contra ONU”, legat de greseala care se face la nivelul dreptului international, prin aparitia unor noi reglementari „explicative”- completarea dintre ghilimele imi apartine- ca si cum cele in vigoare nu ar exista, de fapt; o astfel de abordare duce la haos si la „portite” de nedorit).
  Bref: asa-zisa Ordonanta (spun „asa-zisa” pentru ca sfideaza legile) trebuie anulata. Atat.

  Legat de beneficiarii pensiilor speciale: imi pare cel putin ciudat ca situatia unui numar neesential de oameni (comparativ cu nivelul general) poate genera atatea patimi cu atat mai mult cu cat respectivii se afla in actuala situatie in temeiul legii.
  Acei cetateni primesc pensia (speciala, cum este numita) in baza unor legi, nu in urma unei fraude. Nu-mi amintesc ca, la intrarea in vigoare a acelor acte normative, sa fi spus cineva ca sunt ilicite.
  In plus, sunt beneficiarii unor legi speciale care, asa cum este binecunoscut, prevaleaza asupra legii generale.
  Sper ca nu vom ajunge in situatia de a incalca principiile de drept doar pentru ca asa vrea Boc (pentru care nici principiul neretroactivitatii legii nu exista; dovada: a avut incontienta sa spuna ca beneficiarii salariilor compensatorii, de la stat, trebuie sa le restitutuie- nici nu conteaza in ce conditii, acum, intrucat aceia le-au primit in conditiile legii de atunci).
  Pe de alta parte, ca orice pensionari, acei oameni au voie sa munceasca in conditiile actualei legislatii a muncii.
  Este nu doar ilegal, dar si imoral sa fie privati de un drept legal fundamental, i-as spune (sau sa le fie restrictionat acel drept) doar pentru ca sunt beneficiarii unei norme!
  (Nu-mi vine sa cred la ce s-a ajuns!)
  Asta, ca sa nu mai discutam de faptul ca Bugetul nu se „resimte” in urma sumele pe care le primesc (la bugetul Romaniei ma refer, desigur), motiv pentru care tot acest „zgomot” ma trimite cu gandul la o mascarada prin care se doreste crearea de dezordine.

  Pentru mine, cel putin, este cat se poate de clar ca se incearca anatemizarea unor grupuri CLAR IDENTIFICABILE, lucru care seamana ca doua picaturi de apa cu ceea ce a facut Hitler in perioada de inceput.
  Propun sa nu luam in deradere asocierea Hitler- Boc.
  Cand a facut celebru film „Dictatorul”, Chaplin nu a crezut ca evenimentele vor ajunge la dementa- dar, realitatea a sfidat logica.

  Pe fond, ceea ce se petrece acum imi apare ca EVIDENTA simptomatologie istorica. Trebuie neaparat sa repetam istoria pentru a o invata? Eu nu cred, pentru ca nu facem parte dintre „repetentii” care au nevoie sa „aprofundeze o materie” trecand inca o data prin anul de curs.

  Pe de alta parte, este nu doar anormal, dar si periculos sa se incerce, in cauza, nivelarea (cumulul sa nu depaseasca suma X).
  Este previzibila rostogolirea bulgarelui: daca se va incearca acest lucru in cazul pensionarilor (beneficiari ai pensiilor speciale sau nu), urmatorul pas va fi nivelarea veniturilor persoanelor care nu sunt pensionate.
  Nu vad sa existe nici un contraargument logic in acest oribil sens.
  Boc, prin aceasta mizerie de Ordonanta, incearca sa deschida Cutia Pandorei iar noi il ajutam?

 4. 4 sandu/Mioveni ianuarie 10, 2009 la 3:52 pm

  Domnule Nastase,iata ca a venit momentul cind ,,nu stie stanga ce mai face dreapta,sau stie si este f.f.f.grav ca ma simt mintit si manipulat.Intrebare:-ce masuri sociale[de stinga] a luat acest guvern?Niciuna,din contra,nu ne mai mareste nici punctul de pensie[45% din cistigul mediu brut ],ca sa nu mai spun de legea grupelor de munca,legi care in orice ,,stat de drept”s-ar aplica,nu s-ar discuta.Regret ,sincer ca am mers sa votez,cu speranta ca Alianta PSD-PC,imi va aduce un minim de ,,mai bine pentru toti”.Acum PSD-ul este in degringolada si zbucium,avem slabe sperante in a trai mai bine.Colac peste pupaza ,mai e si……CRIZA,criza cui?cred ca doar a celor multi si mai putin ,ori de loc a guvernantilor si mai marilor societatii.Mai e mult pina la primavara si ,,IARNA NU-I CA VARA”si ,,SA TRAITI BINE!

 5. 5 Paul ianuarie 10, 2009 la 3:57 pm

  Harabula & Instalatorul,
  raspund aici unei chestiuni trecute (articolul „Astazi, la CSM, a fost revizuita Constitutia”), pentru ca prin definitie rubrica „Raspunsuri” este „topicless”, in consecinta, deschisa tuturor comentariilor subiectelor trecute.
  Este vorba de subiectul constitutiei francezilor, care v-a facut sa „bajbaiti” printre meandrele savoir-faire-ului hexagonal (Harabula, cu trecerea ta fugitiva peste componentza Curtii de Justitie franceze – atentie! CHEIA problematicii abordate de tine!- iar Instalatorul – ca sa nu-si dezica pseudonimul, desigur 🙂 – prin „filtrele” pe care incerca sa le gaseasca in cadrul celor doua structuri centrale – franceza si romana; apropo, ai uitat de filtrul de apa calda din Palatul Parlamentului, Instalatorule 🙂 ).
  Iata compozitia instantei care judeca ministrii francezi: „La Cour de justice de la Republique comprend quinze juges: DOUZE PARLEMENTAIRES elus, […] et TROIS MAGISTRATS du siege a la Cour de cassation, […]” (art. 68-2 al.1, Constitutia Frantei) (sublinierea imi apartine – n.b.).
  Inca vi se mai pare ca parlamentarii nostri tin cu tovarasii lor din Guvern, mai mult decat tin francezii cu colegii lor? 🙂
  Cred ca veti incepe sa intelegeti „cum devin aceste chestii constitutionale” cand veti intelege ca orice comparatie intre „alesii neamului” si alte meserii este contraproductiva; cel putin, pana in momentul in care veti intelege esenta justitiei.
  Harabula, dupa cum ti s-ar parea absurd ca pentru instrumentarea unui accident de circulatie produs de un medic sa fie consultat Colegiul Medicilor, ar trebui sa ti se para absurd si ca pentru anchetarea unui sofer care a accidentat pe cineva, sa trebuiasca cerut avizul Automobil Clubului Roman. In schimb, in ceea ce tine de expertize, cred ca esti de acord ca doar medicii se pot pronunta asupra unui act medical, doar specialistii in domeniul auto se pot pronunta in cazul unui accident auto si – atentie!- ca DOAR PARLAMENTARII SE POT PRONUNTA IN CAZUL UNEI CHESTIUNI DE GUVERNARE. Adica, cine altcineva decat Parlamentul ar putea decide, legitim (deci, daca n-ar exista dispozitia legala din Constitutie), daca o anume fapta ministeriala a fost comisa in exercitiul functiunii ministrului in cauza sau in afara acestei functiuni? Nimeni altcineva, evident! Eventual populatia tarii, dar ea si-a delegat competentele in momentul alegerii reprezentantilor sai. E mai clar acum?
  In incheiere, un sfat colegial: incercati sa nu mai amestecati planurile, daca vreti sa va usurati corvoada intelegerii fenomenelor care va exced cunostintele.

 6. 6 Paul ianuarie 10, 2009 la 4:14 pm

  Revin cu inca o precizare legata de subiectul raspunderii alesilor romanilor.
  Cum ati putea fi de acord ca oricine altcineva decat un grup de alesi sa-i dea pe mana anchetatorilor pe ministrii care, alesi fiind, reprezinta o parte a populatiei tarii? Adica, cum ar fi ca un simplu procuror sa hotarasca singur anchetarea a 70.000 de romani, de exemplu (norma de reprezentare in cazul unui deputat)?. Un bun simt elementar te-ar indemna sa consideri aberanta o asemenea situatie! Da, in cel mai bun caz il acuz pe Traian Basescu de lipsa de bun simt, in ceea ce tine de afirmatia sa. Iar in cel mai rau, de rea credinta.

 7. 7 Roni ianuarie 10, 2009 la 4:18 pm

  Pentru ca fabrica Dacia urmeaza sa-si reia productia si deoarece exista, cel putin printre comentatorii forumurilor ziarelor, o ura nemarginita impotriva acestui tip de automobil, imi permit sa pun urmatoarea intrebare:

  Ati cumparat vreodata o masina Dacia?
  http://sondaje.php0h.com/dacia.php

 8. 8 George Serban ianuarie 10, 2009 la 4:22 pm

  PS
  Dar cine a spus ca nu mai sunt in politica. Abia ce am reintrat dar temporar. Vreau sa demonstrez ca se poate si asa. Pe mine nu ma atrage puterea. Cand eram la Putere si dumneavoastra in Opozitie, am avut atitudini sustinute in egala masura de colegi dintre ai mei dar si colegii dumneavoastra. Pentru mine a fost un esec. Vocatia mea este Opozitia. Ies la suprafata cand partidul meu, PNL, se afla in Opozitie. Deocamdata, sunt cam singur, nu prea ii vad dar apar ei. Mi-ar placea sa fim colegi, de aceeasi parte a baricadei. N-am fost niciodata. Dar, fata de ce vad la stiri, nu e tarziu! Pentru ceea ce s-a intamplat in decembrie, cred ca suntem de vina amandoi. Nici eu, nici dumneavoastra, nu am fost la locul potrivit in momentul potrivit!!
  Inca o data, succes in directie asteptata de mine!

 9. 9 horya ianuarie 10, 2009 la 4:33 pm

  foarte interesante raspunsurile..inca nu ati uitat familia..este bine ca mergeti pe drumul acesta..dar sa va spun ceva..un om drept si gata schimbat isi recunoaste in totalitate trecutul si isi accepta prezentul..nu-i este frica sau nu-si ascude faptele.. ceea ce va recomand si dumneavoastra sa o faceti..nu uitati ca ati captat atentia populatiti prin aceasta schimbare imensa..dar mai trebuie sa lucrati la imagine..si vin in sprijinirea acestei schimbari masive..si devenirea lui Adrian Nastase la natura de Om de rand cu multe abilitati politice.. ci nu acel mafiot..oportunist..nu sunteti asa..si lumea trebuie sa inteleaga acest lucru.. recunoasterea vizibila a lucrurilor si punctarea lor..va va aduce si va asigur de asta..multe puncte..da rbineinteles dumneavoastra nu va schimbati pt puncte..ci pt ca doriti sa aveti o viata fericita alaturi de sotia dumneavoastra si de cei doi copii minunati.
  Va propun inca o data sa raspundeti candva cand doriti dumneavoastra acelo intrebari care ne framta pe toti..si cu multa inteligenta..deja dovedita.. o sa aveti de castigat..va asigur.. mult succes.
  Va vreau Presedinte..dar mai intai trebuie sa ma convingeti pe mine si pe ceilalti de ce sa aleg un om ca dumneavoastra si sa nu aleg o alta persoana cum este si se vede Traian Basescu..? Cu ce sunteti dumneavoastra mai bun ca el? Vedeti foarte bine ce frumos a jucat aceste alegerii reusind sa-si impuna puterea.. si ma tem ca daca dumneavoastra o sa stati si acum asa retras si doar purtandu-va asa de diplomatic s-ar putea ca si la alegerile din 2009 sa iasa castigator..sper ca nu doriti asta..
  Va rog sa-l intrebati ce a facut el in astia patru ani…sa vedem si noi ce raspunde.. ca eu zic ca inafara sa se certe si sa distruga relatiile cu toate tarile..nu a facut nimic.. chiar sunt curios..
  Dumneavoastra nu sunteti curios? Sa stiti ca puteti sa faceti atatea lucruri deodata..nu este neaparat nevoie sa fiti Napoleon..ganditi-va ca este in joc pozitia dumneavoastra.. Ma gandesc cu stupoare la ce o sa ne astepte in 2009? bine pe mine mai putin ca inca sunt studen la Psihologie..deci nu stiu ce m-ar putea afecta..dar cine stie..poate da..
  Deci..sunteti pro Basescu ..sau contra Basescu?

 10. 10 freddye ianuarie 10, 2009 la 5:16 pm

  Frank ZAPPA nu va poate raspunde pana nu primeste aprobare de pe ELENA UDREA.ro,unde-si incarca bateriile

 11. 11 instalatorul ianuarie 10, 2009 la 6:22 pm

  Domnule Nastase, a fost o apreciere subiectiva si am explicat de ce; luat obiectiv, e o chestiune de normalitate politica.

 12. 12 copola ianuarie 10, 2009 la 6:27 pm

  CE face-ti domnul NASTASE lasati ca acest partid sa fie transformat de indivizi ca Oprisan intr-un BORDEL politic plin de curve care va vand pe 2 arginti la Basescu? mare pacat .la alegeri veti plati scump pe cei care iati inselat.

 13. 13 Nelu ianuarie 10, 2009 la 7:46 pm

  Domnule Nastase, va rog sa acordati mare atentie clor prezentate de dul. Ion Cristoiu in interventia de la Antena 3. Totul este adevarat, atentie la apropiatii lui „zeus” care se „dau mari PSD-isti”. Sper ca a fost inteles mesajul de intimidare transmis de ” copilul minune de la Vrancea – Oprisan” dupa ce la vizitat pe Oprea ” in secret”. Asteptam cu inters deciziile de luni care se pare ca vor fi decisive pentru partid. Mult succes!

 14. 14 Mihai Irimiea ianuarie 10, 2009 la 7:53 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  Nu ma gandeam niciodata ca o sa va scriu, si asta fiindca sunt un cetatean de 52 ani fara carnet de partid si, o sa vi se para curios, care si-a autosuspendat dreptul de a alege, din dorinta sa fie cat mai putin subiectiv atunci cand isi tine cursul in fata studentilor (o disciplina sociala). Anul trecut, in calitate de profesor, am fost umilit de guvernul roman prin pozitia (mult mediatizata) luata fata de adoptarea in unanimitate a legii privind salarizarea. Aparitia OUG 230 a declansat o adevarata isterie mediatica si, ca fost ofiter al armatei romane, ma simt zilnic insultat si umilit, atat de guvern care imi incalca drepturile si, ipocrit, imi spune ca este un act de dreptate, justitie, etc., cat si de tot felul de indivizi, infirmi (cu trimitere la suflet, sa nu fiu inteles, cumva, gresit), semidocti, nepriceputi dar guralivi (si cu mare priza la cei multi cu ochii pe capra vecinului…), care canta aceeasi melodie venita..de la Cluj (altii spun de la Cotroceni, nu ma bag) despre „dezmatul bugetar”. Nici un om de stat cu responsabilitati in domeniul securitatii nationalea (cu exceptia d-lui Ciorbea, putin credibil, insa), atat cat m-am uitat eu la TV in aceste zile. n-a explicat Mariei Sale Opinia Publica de ce exista in Romania Ordonanta 7/1998 aprobata prin Legea 37/2001. S-a indus ideea ca toti militarii pensionari sunt niste invartiti, smecheri care au pacalit statul si acesta le-adat pensie la 40-50 ani. V-ati prins de ce v-am scris? Onoarea mea, cine o „repereaza”? Ca. ma iertati, „dom Metica” zice ca e constitutionala…

 15. 15 danut ianuarie 10, 2009 la 8:23 pm

  am descoperit azi acest blog, si sigur o sa incep sa apreciez ideile si parerile unui om de cultura si inteligenta politica cum este adria nastase. ne place sau nu dar este unul din cei mai buni, abili si inteligenti oameni politici ai zilelor noastre. daca ar avea si un simt al abstinentei proprietatii si un cult al celor pe care vrea sa ne reprezinte pozitia in randul maselor ar fi mai altul fata de aprecierile unora care au acces prea global la mass media.pe curand. danut

 16. 16 Savin BADEA ianuarie 10, 2009 la 8:44 pm

  Stimate Domnule Adrian NASTASE, vă rog să-mi găzduiţi un mesaj pentru Domnul Preşedinte Ion ILIESCU, deoarece nu pot să intru la dînsul în ogradă, la ECHIBRU – s-a „blindat” rău de tot!
  „La mulţi ani!, domnule preşedinte – vă doresc multă sănătate, fericire şi mult… gerovital organic (optimism, dragoste de viaţă, putere de muncă, minte sănătoasă în corp sănătos)! Cu drag, Savin BADEA”
  Domnule Adrian, în mai 1989, v-am văzut la doi paşi într-un salon de spital, unde aţi vizitat o rudă bolnavă de inimă; eu eram spitalizat pentru infarct. Vă urmăresc, cînd şi cînd, apariţiile publice şi, în general, impresia plăcută ce mi-a-ţi lăsat-o la spital, nu s-a estompat, dar aş fi dorit ca să-mi întreceţi aşteptările; desigur, şi destinul nu prea v-a ajutat. Sper ca, în continuare, să reuşiţi mai mult. Dumnezeu să vă ajute! Vă urez succes, un destin formidabil! Savin BADEA

 17. 17 eficientaenerg ianuarie 10, 2009 la 9:44 pm

  La actiune-Herr Adrian! Timpul trece,vine toamna si candidatul la Cotrocelu-cine e si cum convinge? Astazi-10 romani-10 opinii-10 voturi-si cine da ,ca Niciolaie,in stanga sau dreapta(vazut la TV-de milioane) este urmarit! De aici -si CSM ,modificare Constitutie-superprezidentiala institutie,cu OUG nr.230/2008-„Cioc,Foc,Poc…vine in detrimentul a zeci de mii/contra- bine la face,eu mor de foame,cu pensia…”.Deci-explicat ca toti trebuie sa o duca bine si solutii/categorie sociala!De unde resurse financiare-cine e la Guvernare sa gaseasca -altfel,pierde alegerile din 1992 incoace;acum,mai mult,-s-au instalat 2 mamesoacre-ziua si scandalul ! Deci-reflectii Sir Adrian cotrocelu! Eu -Pedros Naidin -12 ani deputy-cu SOS Terra si la //Eficientaenergetica.wordpress.com

 18. 18 Maximmouse ianuarie 10, 2009 la 10:13 pm

  @Paul!:)

  Pam pam pam!:) Bravo!

  Maxi!:)

 19. 19 lupi ianuarie 10, 2009 la 10:16 pm

  Sunt pensionar militar, subofitzer si am o pensie de 926 de lei , avand o vechime de 23 de ani in armata.???!!! VI SE PARE O PENSIE EXORBITANTA ??? E adevarat ca in armata sunt doua tipuri de pensionari, cei care au iesit inainte de aprilie 2001 si cei care au iesit dupa, cu noua lege a pensiilor militate SI PE CARE GUVERNUL N A S T A S E A INCALCAT-O PRINTR-O ORDONANTZA DE URGENTZA!!!!!??? PENSIA MEA AR TREBUI SA FIE DE VREO 1200-1300 DE LEI , PENTRU CA NICI ASTAZI EA NU A FOST RECALCULATA, LA FEL SI TUTUROR CELOR CE AU IESIT LA PENSIE INAINTE DE 2001!!!!!! SI ATUNCI CE VA MAI MIRATZI DE ABUZURI ALE NOULUI GUVERN PRIN ORDONANTZA CE INTERZICE CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL??????? IN ACEASTA TZARA SE CONDUCE NUMAI SI NUMAI PRIN ABUZURI, INCALCARI ALE LEGILOR SAU INTERPRETAREA LOR VADIT ABUZIVA!!!!! E ADEVARAT CA PANA ACUM S-A FACUT MAI CU FEREALA, MAI PE SHEST SAU CU O OARECARE STRADUINTZA DE A POLEI LUCRURILE SI A LE DA O SPOIALA DE ,, NECESARA JUSTIFICARE”, BOII CARE CONDUC ACUM NICI MACAR ASTA NU SE OBOSESC SA FACA , LI SE FALFAIE, TOTZI STAM CAPRA IN FATZA LOR , CUM STAM DE 20 DE ANI !!! PENTRU CE AM MMAI FACUT REVOLUTZIA , PENTRU CE AM STAT O LUNA IN CAZARMA SI-AM ,, INVINS” TIRANIA ????? NEAM DE SLUGI SI DE LACHEI AM FOST SI ASA O SA RAMANEM, PANA VOM DISPAREA DIN ISTORIE!!!!!!!!!!![sper ca nu vetzi opri de la aparitzie acest comentariu!!!!!]

 20. 20 Maximmouse ianuarie 10, 2009 la 10:21 pm

  @AYA!

  Porumbita rotata, mi-am pus la lucru toata atentia si rabdarea sa citesc ultimele tale postari….luuuungi , dar atat de interesante.

  Raman la parerea ca ultima (a treia ) oferta a lui Putin este o gluma!daca nu este inteleasa asa ar fi chiar absurdul alive!:)

  Da, ar fi placut sa ia Romania gaz direct de la sursa, sa dea si la altii asezati pe aproape…dar cam atat.

  Trebuie insa cantarit bine pasul ….exista oameni care pot sa faca asta desigur, nu au nevoie de sfaturile mele …care de fapt nici nu ma prea pricep .

  Sa ne gandim la invatatura antica; Ma tem de greci chiar si atunci cand fac daruri…Ei?Rabdare si….tutun ( nu este politica ultima chestie , dar atat de placuta…):)

  cu neclintita admiratie, Maxi!:)

 21. 21 lupi ianuarie 10, 2009 la 10:32 pm

  Ce se intampla in aceste zile de guvernare boc reprezinta VICTORIA CELOR MAI JEGOSI SI RAPANOSHI SECURISTI SI ACTIVISTI PCR, LA 19 ANI DE LA REVOLUTZIE!!!!!! NU VEDETZI CUM SI-AU DAT MANA , LA ORDIN SE PUPA SI PE GURA ACUM , ASTA DACA PANA ACUM SE PUPAU IN ALTA PARTE??!!! DE CE CR4EDETZI CA A TZINUT MORTZIS MANGAFAUA DE LA COTROCENI SA AIBA GUVERN PE 22 D E C E M B R I E ?????? DE CE CREDETZI CA GENERALUL COMANDANT AL ARMATEI ROMANE –– VAI , DOMNULE GENERAL STANCULESCU, CE OROARE , NEDEPASITA DECAT DE ASASINAREA MARESALULUI ANTONESCU !!!!–– E IN PUSCARIE IAR UN SECURIST JMECHER SI PUTUROS , CONDUCE RAMANIA???????? E VICTORIA CELEI MAI ABJECTE INSTITUTZII A STATULUI COMUNIST ASUPRA POPORULUI ROMAN – INSTITUTZIE AVAND ODIOSUL NUME ; SECURITATE!!! CREDETZI CA VOR MAI LASA VREODATA PUTEREA DIN MANA??????? NICIODATA!!!

 22. 22 Maximmouse ianuarie 10, 2009 la 10:37 pm

  @ POOOPOR!

  Nu-i trecut de miezul noptii , asa ca vad un film….

  Se face ca un copil dodolot in varsta de cam 2000 de ani,cu parul galben, obrazul rosu si rochita albastra se juca pe marginea unei baltoace ….se juca de-a votarea…..s-a jucat ce s-a jucat si la un moment dat a cazut poponet in baltoaca…..

  A prins sa fiarba apa in jurul ei si ea sa tipee, sa tipeee, sa tipeeeee……dar cei care trebuiau sa o ajute nu erau atenti, nu erau de loc atenti…..asa ca pirania isi continuau clocotul ucigas in jurul ei…..ajutati-o!

  Film horror! Priviti clocotul ucigas al ocuparii functiilor cheie in administratie, invatamant, sanatate, interne, justitie….iti vine sa tiiiiipi ,sa tiiiiiiiipi, sa tiiiiiiiipi!dar cei care ar trebui sa fie atenti nu sunt…..nu sunt…….

  ei dorm….ei dormm…Noapte Buna!

  Maxi!:(

 23. 23 instalatorul ianuarie 10, 2009 la 10:41 pm

  Harabula: ce ziceti de paduchele de blog? Cred ca avem aceeasi opinie.

 24. 24 Harabula ianuarie 10, 2009 la 10:43 pm

  @Paul
  Referirile mele la Constitutia franceza n-au avut rostul sa demonstreze ca n-ar fi nevoie de avizul unui organism pentru a fi incriminat un ministru.
  Am convingerea ca un aviz este necesar in legatura cu faptele savarsite IN EXERCITIUL FUNCTIEI LOR.
  Eu am citat art. 68-1 din Constitutia franceza pentru a arata ca acesta contine o afirmatie: „Les membres de Gouvernement sont penalement responsables des actes acomplis dans l’exercice de leur fonctions et qualifies crimes ou delits…”
  Invitam la o comparatie cu articolul corespunzator din Consitutia Romaniei care incepe cu o restrictie.
  Nu are rost sa copii articolul. Vei vedea ca este vorba de RASPUNDERE POLITICA.
  O comparatie releva, chiar la o lectura superficiala, dorinta de a apara legalitatea in cazul francez, iar la romani dorinta de a proteja persoanele.Scopurile sunt total diferite.

  Nicaieri nu am sustinut ca nu este necesar un aviz pentru urmairea penala in cazul faptelor savarsite in EXERCITIUL FUNCTIEI.

  Si totusi problema este mai complicata. Accidentul lui Orban este o fapta savarsita in exercitiul functiei? Eu zic ca nu.
  Dar, daca ministrul mergea undeva in interes de serviciu?
  Marturisesc ca ma depaseste chestiunea. Daca un salariat are un accident in timp ce calatoreste in interes de serviciu, stiu ca poate fi calificat ca „accident de munca”. Adica are niste drepturi.
  Daca Orban isi spargea capul,se putea considera ca a avut loc un accident de munca?

  De fapt toata palavrageala mea se rezuma la intrebarea: pentru a fi cercetat Orban, este nevoie de avizul Parlamentului?

 25. 25 Robespierre ianuarie 10, 2009 la 11:25 pm

  Felicitari pentru tinuta, caracter, convingeri, perseverenta.
  Intr-o lume plina de cameleoni si oportunisti, de tradatori si ticalosi ( „era ticalosilor” a „celui mai iubit…” e asta si nu cea din odiosul deceniu) pozitia dumneavoastra si a dlui Iliescu ne face sa credem ca nu-i pierdut totul, ca inca mai sunt sperante si ca inteligenta si bunul simt vor triumfa in fata arbitrarului, a ticaloseniei si brutalitatii.
  Iar gestul „popi” din Banat e doar una din multele fete ale ticaloseniei si tradarii. Pentru ca, daca bine-mi amintesc (si-mi amintesc bine) nu-i nici primul si nici ultimul care, intr-o ticalosie abjecta, tradeaza. E si Mitrea,Talpes, Ioan Rus (de Cluj, nu de Alba), Dancu si, Dumnezeule cati si cati… Si cati vor veni… Si cati mai sunt…De exemplu acest Gabriel Oprea… Si cand ma gandesc, dle Nastase ca ‘popii i-ati incredintat Agricultura, ca i-ati facut fata ministru, ca l-ati tinut la san pe viitoru-i ginere ( individ inteligent si cu caracter, totusi) si ca-l mai luati si la vanatoare mai ca-mi vine sa dau cu sapca de pamant. Pentru ca v-ati bagat dracu-n casa.
  Asa ca dle Nastase mai e mult pana departe…
  Dar optimist cum va stiu, luptator cum sunteti, sper, doresc, vreau sa cred ca, impreuna cu Ion Iliescu, cu ceilalti oameni cu adevarat de stanga, ve-ti da social democratiei locul, pozitia, menirea pe care o merita.
  Cu deosebit respect,

 26. 26 horya ianuarie 10, 2009 la 11:37 pm

  Tocmai am vazut pe siteul realitatea.net un clip in care era prezentat lantul lui basescu..si ghici ce scria pe el.. TE IUBIM , BOBITA, IOANA, MARIA
  Trebuie sa recunosc ca a facut un gest exceptional..nota zece.. va dati seama cat de emotionanta este aceasta imagine..Sa-ti spuan familia ca te iubeste..este perfect..sincer nu ma asteptam sa faca miscarea aceasta..cu familia… trebuie sa ne gandim la ceva mai puternic.. va spun nu renuntati la acel interviu..merita.. nu vedeti ca speculeaza.. te iubim..auzi si tu.. ce frumos suna si cate sentimente..ce liniste si voie buna se simte din aceasta declaratie ca ar eista in familia Basescu..ori..ces-i doreste poporull..sa vada telenovele..
  hai ca puteti ceva mai mult..
  Conteaza mult chestia cu Familia anul asta..
  eu v-as mai sugera ceva dar nu pe blog..dar nu stiu cum …ca mailul dumneavoastra nu-l am..
  Se poate si mai bine..

 27. 27 B.C.M. ianuarie 10, 2009 la 11:40 pm

  Idei generate prin tehnica Brinstorming (1 )

  Grupul de participanţi capabili şi doritori să emită idei legate de criza economică din ţara noastră, a cuprins profesiile cele mai diferite . Au fost respectate criteriile privind desfăşurarea ( libertatea gândirii, absenta criticilor de orice fel, interzicerea sugestiilor şi a cenzurii, etc ). Ideile expuse verbal au fost înregistrate electronic şi predate pentru ierahizare, evaluatorului.
  In cele ce urmează se vor prezenta ideile valoroase in ordinea stabilită de evaluator, şi
  cu speranţa că vor fi interceptate de guvernanţi pentu o eventuală valorificare.
  Astăzi numai ideea specialistului în biologie :
  1. Trecerea în stare de hibernare supraveghiată, în propriile locuinţe neâncălzite, a 2 milioane pensionari necumularzi, fără acordare de pensii, în zilele cu temperaturi egale sau mai mici de zero grade.În acest fel se vor evita decese pe stradă datorită frigului ca cele din perioada 28.12. 2008- 10.01.2009. când au mierlit-o 43 români .
  Economiile cuantificate sunt la dispoziţia,exclusivă, a guvernului.

 28. 28 ALM ianuarie 11, 2009 la 12:27 am

  @ Mihai Irimiea

  Stimate domn, de onoarea dvs s-a ales praful atunci cand tot felul de derbedei au inceput sa devina „politicieni” si/sau „oameni de afaceri”. Mai ieri, gunoieru’ Ciuperca tipa „ca din gura de sarpe”: da ce-au facut domle ofiterii astia de au pensii asa de mari? Au facut vreun razboi? Asta da parlamentar! De la faras la judecator al vietii militare! Ca orice neinstruit, habar n-are ce inseamna viata de militar, ce inseamna programul de 24 de ore non-stop la dispozitia Tarii. Habar n-are ca si dupa pensionare, ofiterii raman in rezerva si pot fi oricand convocati, putini apucand varsta de retragere. Dar, daca tineti seama ca de la decembriada fondul de pensii militare este vanat pentru devalizare (asa cum s-a procedat cu cel al asigurarilor sociale), atunci nu trebuie sa va mire nimic. Si cu chiori, pitici, shontorogi, boshorogi, maradonisti, manelisti, la conducerea Tarii, sa nu va prinda mirarea daca si fondul de pensii militare va fi paraduit!

 29. 29 ezragsit ianuarie 11, 2009 la 12:28 am

  Stimate domnule Adrian Năstase.
  Mi se pare evident că limitarea superioară a veniturilor de la buget, indiferent de originea lor, cumul ori altfel, este soluţia cea mai dreaptă.
  Nu cred că o persoană nu poate trăi rezonabil în România cu un venit plafonat la -să zicem- 4500 lei. Venit realizat -repet- din bugetul de stat. Oricât de mari ar fi meritele unei persoane, asigurarea unei locuinţe decente, a unei sănătăţi corespunzătoare, a formării profesionale pot fi acoperite printr-o sumă de acest ordin. Sume mai mari s-ar putea transforma doar în exagerări incompatibile cu beneficiile pe care le poate aştepta societatea de la persoana respectivă.
  Astfel, propunerea dvs. de-a se stabili o limită superioară a veniturilor mi se pare atitudinea cea mai raţională şi este şi poziţia pe care eu însumi am susţinut-o pe forumurile la care particip.
  Am dat un exemplu, cel al femeii de serviciu, Tanti Lucica am numit-o (persoana, ca şi cazul, sunt reale). La 64 de ani, având o pensie de 450 lei (de aici provine limita de 4500 lei pe care o propuneam mai sus) şi o întreţinere la bloc de 500+ lei, decizia de-a continua să muncească în continuare, o muncă ingrată şi prea puţin dorită de alţii, în schimbul a încă 600 de lei, deşi regretabilă sub aspectul nevoii de-a recurge la ea după o viaţă de muncă, este în sine lăudabilă.
  O obiecţie aş avea în schimb la comentariul dvs. privind pensiile militare. Am trei colegi profesori, proveniţi din rândurile armatei, pensionaţi în momentul în care intrarea în NATO cerea o reducere a efectivelor armatei. Sunt bine pregătiţi, ordonaţi, disciplinaţi, foarte competenţi, genul de competenţă a celor care au folosit teoria în situaţii practice, aplicate, competenţă rară şi valoroasă în zilele noastre. În plus, extrem de capabili să lucreze în şi cu colective. Pensia dânşilor este mare, dar nu exagerată. 1000-1×00 lei. Mi se pare justificată în condiţiile în care nu au ieşit la pensie pentru că aşa au dorit, ci pentru că aşa au trebuit să dorească. Putem să-i spunem liniştiţi şi compensaţie morală. Pe de altă parte, salariul pe care îl primesc în învăţământ, în absenţa gradelor şi a vechimii, este foarte mic. Mai mic decât al majorităţii colegilor de aceeaşi vârstă. Astfel că decizia de-ai pune să aleagă între pensia mai mare şi salariul mai mic mi se pare … sadică. Evident, există opţiunea ca dânşii să prefere să stea acasă cu pensia mai mare, sau să treacă în sectorul privat. Dar, nu înţeleg de ce ar trebui să ia această decizie. Pe de o parte, nu avem oameni mai buni cu care să-i înlocuim. Pe de altă parte, sunt mai utili (social vorbind) în şcoală decât huzurind acasă.
  Nu cred că ar trebui să facem o discuţie de la caz la caz. Adevărata problemă este aceea a veniturilor mari obţinute de unii, nu a veniturilor mici sau medii, obţinute întâmplător prin cumul.
  Dar adevărata problemă mi se parea aceea a principiului însuşi al „ordonanţelor de urgenţă”. Dacă există o urgenţă … relativă … cred că putem lăsa liniştiţi Parlamentul să decidă asupra naturii situaţiei, o sesiune extraordinară fiind oricând posibilă. Dacă Parlamentul decide altfel, poate că situaţia nu este realmente atât de urgentă sau de importantă. Oricum, nu văd ce urgenţă ar putea obliga un guvern nou format să dea afară din şcoală o femeie de serviciu de 64 de ani sau trei profesori veniţi din armată şi foarte capabili. Nici Dunărea n-a ieşit din albie, nici asteroizi nu ameninţă Ardealul… Care este atunci … „urgenţa”?
  V-am adresat acest mesaj ca semn de apreciere al caracterului echilibrat al comentariului şi atitudinii dvs, cu care sunt de acord.

 30. 30 leo ianuarie 11, 2009 la 12:50 am

  @ AN
  Încercaţi, eventual împreună cu o altă speranţă ce încă se mai lasă aşteptată pentru a confirma cecul în alb primit, PG-ul capitalei, să traversaţi centrul Bucureştilor să zicem pe la orele 17-19, când iese de la scârbiciu puhoiul de bucureşteni transformaţi – în lipsa unui sistem de transport în comun viabil precum cel asigurat de bus-urile londoneze ori tramvaiele pragheze – în şoferi. Dacă reuşiţi, fără antemergători, să ajungeţi de la Romană la Universitate în mai puţin de o oră (trust me, e trăită, nu-i nicio exagerare literară!!!), se cheamă fie că aţi avut noroc, fie că nu erau capetele de cretă în intersecţii pe post de şi mai rău încurcă-iţe, colac peste pupăza bizonilor ce blochează intersecţiile deşi văd bine că n-au unde se duce peste „fericiţii” trecuţi de grilele alea pe care oricum se pot opri toţi nesimţiţii că, la fel ca în cazul multor altor legi existente dar neaplicate, tot nu-i penalizează nimeni. Altfel, se cheamă că în maşinile din aşa-zisul trafic miticesc se pot face multe…

 31. 31 CristineL ianuarie 11, 2009 la 1:37 am

  Buna ziua Domnule Nastase!

  Va citesc blogul de foarte mult timp insa din lipsa de timp nu am si intervenit cu vreun comentariu. ca sa-mi fie mai usor sa vi-l citesc v-am adaugat blog-ul la mine in blogroll http://www.eblogs.ro/cristinel .

  Vroiam sa va spun ca va stimez, va apreciez din multe puncte de vedere. Intrebarea mea e: oare candidati la prezindentiale anul acesta? Nu de alta dar eu unul m-am plictisit de mascariciul asta de Basescu + ca e cazul sa aiba sa mai aiba si tara asta un om cu coloana vertebrala, cu diplomatie si cu prestanta, lucruri complet incompatibile cu Base desi necesare. iar Din PSD nu stiu cine ar fi valabil sa candideze si sa-l si bata pe Base, ca usor nu e. Sper ca nu Geoana, k in cazul acesta ori nu ma duc la vot, ori il votez pe Basescu. Mi-a placut de Geoana… cat a fost la externe, era ok… dar de cand e presedinte PSD, consider ca pierdut enorm de mult din imagine. Iar altcineva nu vad cine ar reusi la momentul actual sa-l bata pe Basescu…. eventual Oprescu. Dar pe Oprescu nu l-as vota, pentru ca l-am votat la primarie si vreau sa ramana aici sa faca treaba la Bucuresti, sa nu ne lase balta sau pe mana vreunui alt turnator de borduri.

  In ceea ce priveste faimoasa ordonanta controversata… eu nu inteleg cu PSD-ul poate fi partas la o asemenea tampenie, prostie, aberatie, lipsa de bun simt. Sunt atatea categorii defavorizate de aceasta ordonanta, plus ca se loveste in electoratul PSD-ului… si cand am mai vazut-o si pe D-na Ecaterina Andronescu ca o sustinea… imi venea sa vars. Chiar nu puteti face nimic? + ca parerea mea e ca trebuie sa existe un cogres extraordinar al PSD-ului. Trebuie Schimbat Geoana. candidati dv. Sigur o sa fiti reales!

  Numai bine, deocamdata! 🙂

 32. 32 Aya ianuarie 11, 2009 la 3:53 am

  Shase: Vulpea!

  Nici nu s-a reasezat bine, oficial (pentru ca, faptic, a fost mereu acolo) Virgil Ardelean pe scaunul de sef al fostului doi s’un sfert, ca dinspre cei perceputi ca „apropiati” ai Prostanacului a inceput sa se auda:
  „Gabriel Oprea sa dea socoteala luni la partid ca l-a numit fara sa intrebe”- se baga in seama Marean-care -este-almanahe (si asfalte- vorba lui ELMMAR- in fatza la hotele) pe posturile TV.
  „Boc trebuia sa-i dea telefon Prostanacului inainte de a semna numirea”- se pitzigaia Tzutzu-Dragnea Liviu (el nu a spus „Prostanacul”, a folosit numele din BI, sub care mai inainte mentionatul e mai putin cunoscut).

  „Sa-i taiem motzul lui Gabi Oprea!”
  „Sa-l aruncam pe fereastra de la parter!”
  „Sa-i dam vant pe cele trei trepte de la intrare!”
  „Sa scuipam coji de seminte pe jos cand trece si sa zicem ca a facut el!”
  „Sa-i punem betze intre spitzele bicicletei!”
  „Sa-i manjim clanta usii cu pasta de dinti!”
  se auzeau, pe voci diferite, cei din corul aplaudacilor Prostanacului.

  In tot acest timp, Gabri Oprea, impasibil, spunea ca a facut numirea pe criteriul competentei si profesionalismului.

  Sigur ca revenirea lui Virgil „Vulpea” Ardelean in fruntea serviciului secret al Internelor pune pe jar o intreaga „hora” de tipi pe care tremura camasa gandindu-se la cate stie omul acela si ca nu se face ca nu vede.
  Isi amintesc de ce-au spus fara precautii (gandind ca „Vulpea” e blocat la mantinela pentru totdeauna) despre ce „schmenuri” sunt prin „zonele marginase”.
  Tuna si fulgera gandindu-se ce bine era daca se miscau mai repede si, in numele Prostanacului (care oricum nu conteaza) mergeau la Boc sa-i spuna sa fie numit „Xulica” la doi s’un sfert.
  Acum, ce sa mai faca?

  Marean-care-este isi smulge parul de ciuda ca l-a sprijinit pe Prostanacul si nici macar un sef de servicii secrete nu i-a cazut la zar.
  Tzutzu Dragnea Liviu sterge cu dosul manecii ce-i curge din nas, indoit cu lacrimi, amintindu-si cat s-a chinuit el sa negocieze prin WCurile carciumilor bucurestene si nici cu resturile de la tort nu s-a ales.
  Prostanacul tremura de frica lor, prin cele cotloane, gandinsu-se pe unde scoate camasa luni, la partid, cand se va intalni cu nemultzumitzii. Dar mai tare tremura de frica soacra-si Margareta care, pentru ca a suparat lumea si a facut-o de ras, va sterge de doua ori cu el pe jos.

  In tot acest timp, Gabi Oprea sta linistit.
  Cine are vulpe in ograda nu are a se preocupa de cei de la gard.

 33. 33 ELMMAR ianuarie 11, 2009 la 5:00 am

  E demult trecut de miez de noapte.
  Va daruiesc versuri.

  Portret

  Deci versul meu legat in largi turbane
  De lanci zbarlit,ca teasta unei cegi,
  Cu albele-i prapastii si capcane
  De munte-opioman, nu-l întelegi!

  L-am scris, e drept, cand ochii mei vazura
  Rusalca unui iezer scandinav,
  Esti insa: ritm,vigoare si masura,
  Suavii Francii duhul tau e sclav.

  Incat,inadunate,calme linii
  Incerc sa prind filonul scump,nativ,
  Privirea grea ce delegai gradinii
  Si chipul tau in noapte,sub masiv.

  Era leirea sutei optsprezece
  Cu-abia ganditul arc al buzei tors,
  Cu genele stravechi in care zace
  Un codru-adanc de farmec dureros.

  Din goarne palide,tarzii,cocosul
  Herald al lepadarii a sunat;
  Frunzisul desei nopti cazu sub rosul
  De suliti… chipul tau e desenat.
  (Ion Barbu)

 34. 34 Sibilla ianuarie 11, 2009 la 5:07 am

  Că tot suntem la rubrica Răspunsuri …
  Am şi eu un răspuns la recenta , citez, ” reacţie ” a tovarăşului Gigi Duru alias Ilie Sârbu :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/11/raspopitul-mitoman/
  Sibilla

 35. 35 prietenn ianuarie 11, 2009 la 12:11 pm

  Ma scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte, dar poate ca la 60 de ani nu e tarziu sa incepi sa vorbesti. Nu sunt pensionar, nu sunt bugetar, nu ma plang de veniturile mele (sunt aproape ceea ce merit, poate putin mai mult), am copii care doresc sa se afirme, nu am faost membru PCR, nu sunt membru al unei formatii politice deci nu sunt in nici-un conflict de interese cu vestita OUG BOC privin pensie/salariu. Dar ma doare sufletul cand vad bataia de joc a unora fata de cei care 30 – 40 de ani au cotizat la fondul de pensii cu aproape 40% din salariu (19,5% ei, 19,5% societatea la care lucreaza, 2% pensie suplimentara …). Intr-un fel, au depus la „banca” de pensii o suma pe termen lung, fara dobanda, sperand ca la implinirea termenului sa poata sa beneficieze, in rate , de o parte din suma depusa. Daca-i depuneau la banca, luau toata suma si ceva dobanda. Depusi la fondul de pensii, statul i-a folosit (sper ca tot in sistemul de pensii) dar acum nu mai vrea sa-i returneze decat conditionat: ori pensie, ori salariu.
  Citesc pe diferite forumuri: pensie de la STAT – de parca ar fi o pomana din partea statului. In umila mea acceptie nu este o pensie de la stat ci este returnarea partiala a unor sume platite de pensionar in timpul activitatii, aproximativ proportional cu valoarea cotizatiei. Daca unul are o pensie mai mare – are fiindca a cotizat mai mult, indiferent de functie, de cantitatea si calitatea muncii prestate. A avut un salariu prea mare corelat cu activitatea depusa? Nu este vina lui, este vina sistemului care i-a permis asta. Dar pensia este dreptul lui!
  Lucreaza si cumuleaza pensia cu salariul? Nu vad care e problema, exista legi care reglementeaza acest aspect.
  Salariile sunt nesimtit de mari? Sa se analizaze cuantumul salariului si, in urma analizei economice (nu sentimentale) sa se stabileasca cuantumul real.
  A fost angajat ilegal? In baza probelor existente (nu suspiciuni, simpatii antipatii, declaratii de presa, antepronuntari si altele) sa se defaca contracutl de munca si postul sa fie scos la concurs.
  Nu are competenta necesara postului? Exista cai legale sa se rezolve problema fara a afecta drepturile casigate.
  Pensia i-a fost stabilata in baza unor legi in vigoare la data respectiva. S-a incalcat legea? Sa se revizuiasca cuantumul pensiei si sa se recupereze diferenta. A fost legea proasta? Nu este vina lui si nu trebuie sa plateasca el pentru gresala legiutorului.
  Mereu se striga: jos, nu mai aplicam principiul pagubos: „fiecare munceste cat poate si primeste dupa necesitati” ci principiul concurentei – fiecare primeste dupa munca depusa si contribuie in limite rezonabile la cazurile sociale. Vad insa ca se face incercarea disperata de a se reveni la vechile principii.
  Daca cineva are un salariu mare, nu se analizeaza care e valoarea muncii lui si ce beneficii aduce, ci raportul intre salariul lui si salariul minim pe economie. Vezi doamne, sa nu se imbogateasca.
  Si aici se vede adevaratul scop al ordonantei – intretinerea si exagerarea pseudoantagonismelor intrte tineri si batrani, pensionari si angajati, patroni si angajati, saraci si bogati, functionari si public, angalati „la stat” si angajati „la privat” etc.
  In loc sa se organizeze concursuri cinstite si transparente, fara spaga, fara amestec politic sau de alta natura, in loc sa se analizeze cauzele care au condus la cumul de salarii „uriase” cu pensii „uriase” si mijloace de inlaturare a lor si a efectelor lor, e de preferat sa punem in aceeasi oala pe toti cei care realizeaza venituri de la buget, cumulat cu un drept casigta – pensia. Vor aparea miscari sociale, tulburari, comentarii, acuze care vor estompa perceptia asupra adevarului. Si nici nu se va observa cand adversarii de orice natura ai echipei de guvernare vor fi maturati si inlocuiti cu sustinatori ai acesteia.
  De ce nu prezinta guvernul, pentru sustinerea ordonantei, o analiza economico – sociala obiectiva, transparenta, cu cifre clare?
  Aplicarea ei costa x RON, se obtine o economie de y RON, implicatiile sociale sunt: m locuri de munca eliberate, n locuri de munca noi create, z1 RON crestere pensii, z2 RON crestere salrii mici, z3 RON pierderi la bugetul de pensii, AS, si altele prin reducrea cuantumului salariilor incriminate s.a.m.d, Daca din aceasta analiza rezulta balante pozitive, nimeni ni va avea nimic de zis.
  Dar daca vom constata ca avem costuri mai mari decat beneficiile? Ce facem atunci?
  Citesc pe forumuri – dati afara pe bosorogi, lasati loc tinerilor. De acord, daca exista tineri care au competenta necesara si vor sa conduca cu 4800 lei/luna o agentie gen ANRE sau Agentia aerospatiala sau oricare alta, sa se prezinte la concurs si sa preia postul. Daca exista absolventi tineri care pot prelua activitatea unui cercetator sau profesor cu 30 de ani experienta – sa se prezinte la concurs si sa-si dovedeasca competenta, vor castiga sigur, daca este un concurs cinstit.
  Dar ce ne facem ca la examenle de titularizare pe post in invatamant am vazut absolventi proaspeti care au luat note sub 3! Eu am angajat un inginer, absolvent de energetica, si am descoperit ca nu stia legea lui OHM!
  Dupa parerea mea nu este nevoie de nici-o ordonanta Boc. E nevoie numai de vointa politica pentru inlaturarea cu adevarat a naravurilor balcanice numite mita, pesches, pile, cunostinte, relatii, nepotism si altele si va disparea si cumulul „pensii grase – salarii grase”, si tinerii absolventi de universitati „pe bani” si inegalitatile sociale flagrante.
  Totul se rezuma la educatie: la scoala, in familie, in societate si la vointa politica de impunere a aplicarii legilor.

 36. 36 instalatorul ianuarie 11, 2009 la 1:14 pm

  Paul: atunci cind v-am poreclit paduchele de blog nu am gresit. In primul rind, va amestecati intr-un dialog intre Harabula si mine, ceea ce inseamna ca sunteti nepoliticos. In al doilea rind, ne atacati pe amindoi fara sa cititi ceea ce scriem, ceea ce inseamna ca atacati cu scopul de a ataca, ceea ce indica faptul ca sunteti tendentios si coleric. In al treilea rind, va afirmati tot timpul superioritatea intelectuala si cunostintele de parca va deranjeaza faptul ca mai exista si altii. In al patrulea rind, reusiti sa trageti – dupa ce emiteti o gramada de cotcodaceli – o concluzie banala.
  „Inca vi se mai pare ca parlamentarii nostri tin cu tovarasii lor din Guvern, mai mult decat tin francezii cu colegii lor? :)” – scrieti dumneavoastra.
  „In opinia mea (si va multumesc ca ati copiat aici din constitutia franceza), constitutia franceza ii protejeaza mai bine pe ministri decit cea de la noi.”- scrisesem eu.
  Adica dumneavoastra ma acuzati de opusul lucrului pe care l-am scris. Ati avut reavointa, tendentiozitate, ori superficialitate?
  „Iata compozitia instantei care judeca ministrii francezi: “La Cour de justice de la Republique comprend quinze juges: DOUZE PARLEMENTAIRES elus, […] et TROIS MAGISTRATS du siege a la Cour de cassation, […]” (art. 68-2 al.1, Constitutia Frantei)”- scrieti dumneavoastra.
  Da, Harabula a omis sa preia textul respectiv, si nu l-am copiat nici eu, pentru ca am scris:”Textul copiat de dumneavoastra nu ne zice ce este cu aceasta comisie de cereri, dar putem presupune ca ea este o comisie cumva echivalenta cu comisiile de abuzuri din parlamentul nostru.”. Spre stiinta dumneavoastra, ambele comisii de abuzuri (le zic asa prescurtat, altfel o sa va duceti din nou cu copy paste si o sa dati denumirea lor completa cu mare tam-tam) ale parlamentului nostru sunt formate din parlamentari alesi. Faptul ca in Franta mai exista in comisia respectiva trei magistrati nu schimba esenta parlamentara a comisiei. La noi nu este nevoie de magistrati intrucit se ajunge la comisia juridica.
  Ironizati cuvintul filtre: pai asta fac aceste organisme filtreaza cazurile (dosare la noi, plingeri la francezi): daca materialul este credibil, daca ministrul respectiv era in exercitiul functiunii. La noi, in comisia juridica mai este examinata si existenta si credibilitatea probelor. Asta, mai ales in cazul ministrilor -parlamentari (fiindca pot exista si ministri neparlamentari) si cind traseul trece prin parlament; daca traseul trece pe la presedintie, atunci o comisie de pe linga presedintie trebuie sa il ajute pe presedinte (nu e cazul celui actual) sa ia o decizie cit mai putin subiectiva. Eu le-am zis filtre acestor actiuni, fiindca asta mi s-a parut ca fac: filtreaza materialele primite: dumneavoastra le puteti zice altfel.
  „ca DOAR PARLAMENTARII SE POT PRONUNTA IN CAZUL UNEI CHESTIUNI DE GUVERNARE. Adica, cine altcineva decat Parlamentul ar putea decide, legitim (deci, daca n-ar exista dispozitia legala din Constitutie), daca o anume fapta ministeriala a fost comisa in exercitiul functiunii ministrului in cauza sau in afara acestei functiuni? Nimeni altcineva, evident! Eventual populatia tarii, dar ea si-a delegat competentele in momentul alegerii reprezentantilor sai. E mai clar acum?” – concluzionati dumneavoastra triumfator.
  Si am zis eu altceva? Dumneavoastra confundati probabil faptul ca eu am afirmat ( si nu m-ati contrazis) ca in Romania se poate depune o plingere (denunt, etc.) in mai multe locuri decit in Franta cu faptul ca s-ar lua decizii in mai multe locuri. Altfel, lucrurile sunt naturale: in numeroase organizatii un membru al organizatiei este judecat de oameni egali in rang. In cazul ministrilor avem parlamentul. Care este problema?
  Problema sunteti dumneavoastra: in primul rind, comentariul meu era pentru Harabula si Harabula si proprietarul mediului de comunicare erau cei care puteau aprecia, dezaproba, critica, ceea ce am scris. In al doilea rind, comentariul meu nu s-a referit la tot ceea ce a scris Harabula. In al treilea rind, nu v-am raspuns decit pentru ca v-a raspuns Harabula. Pentru mine ramineti paduchele de blog, definire care nu mai are nevoie de comentarii.

 37. 37 Cârcotaşu ianuarie 11, 2009 la 1:37 pm

  @ All
  1. OUG 223 anulează un drept câştigat anterior de întregul popor, acela la muncă, stipulat cu claritate în chiar deciziile de pensionare emise la vremea respectivă. Aici intră-n contradicţie şi cu noţiunea de drept câştigat şi cu principiul neretroactivităţii.
  Chiar dacă s-ar stipula „începând cu prezenta” cu referire la cei ce se pensionează de la data apariţiei ei, ordonanţa anulează un drept câştigat, lucru inadmisibil într-un stat de drept.
  Cât priveşte susţinerea de care se bucură în rândurile populaţiei această ordonanţă, este clar că aceasta făcând uz de principiul: să-i moară capra că eu n-am, are oricum drept susţinători o mare categorie de oameni. Acest mod de a pune problema nu poate fi just, e o dovadă de lipsă de responsabilitate, merge în continuare pe linia învrăjbirii unor categorii sociale.
  Mie-mi este foarte clar că (după cum remarca şi Aya) paşii următori, logic, vor urmări nivelarea veniturilor, iar această idee va avea foarte mulţi susţinători şi aplaudaci.
  Ce nu spune nimeni este aceea că înainte de 1989 o lege asemănătoare acestei ordonanţe era în vigoare, interzicând cumulul pensie+salariu. Această lege a fost abrogată după 1990, fiind considerată a fi de esenţă comunistă.
  2. Se exprimă temeri referitor la valoarea procentuală a punctului de pensie faţă de salariul mediu. Eu nu cred că va fi aşa, pentru un motiv foarte simplu. Fără a avea pretenţia unor calcule elaborate, prin limitarea salariilor „nesimţinte” de la 20-30.000 lei la 4.500 lei, salariul mediu va scădea, iar valoarea actuală a punctului de pensie va depăşi automat (procentual) pragul de 45% din salariul mediu. (observaţie Plano). 🙂

 38. 38 aglaiarosu ianuarie 11, 2009 la 2:43 pm

  @ Adrian Nastase

  „si atunci de ce minte Traian Basescu”

  Simplu:
  1) de (fanari)’OTZ !
  2) de obisnuinta (de la Silvian Ionescu – ofiterul care l-a avut in pastorire si care acum pastoreste PeDe-Laaa$$zzzZMU !)
  3) deoarece ! (… asa i-a dat ordin Licuriciul prin … „cordonul umbilical”)
  4) fiindca adevarul ii dauneaza grav borhotului din buba-ceea de pe gat careia-i zice cap
  5) DE FANFARON
  6) DE IDIOT
  7) din nevoia de … (dat fiind ca Putin l-a ignorat)

 39. 39 Robespierre ianuarie 11, 2009 la 2:50 pm

  Aya,
  Raman uimit, siderat, consternat, perplex, socat, mirat…
  Raman tablou, afis, poster…
  Cum mama lu’ proces verbal vine asta: „in tot acest timp Gabi(!!!???!!!) Oprea sta linistit”? Nu cred ca Gabi, Gabita, Gabisor, Gabicut, Gabicoi sta linistit… Desi, daca ma gandesc bine, cat de anost, tern, insignifiant, plat,banal, comun este personajul, s-ar putea sa ai dreptate.
  In celebra mea viata, in revolutionara si palpitanta mea trecere pe acest pamant, rar mi-a fost dat sa vad un individ atat de sters si banal ca acest Gabi(!)… De aceea ii spuneam, cu infinit respect, dlui Adrian Nastase ca nu a avut noroc la oameni( ca si dl Iliescu, deastfel), enumerandu-i o parte din acestia…
  „Personajul” alintat Gabi, este de-o platitudine infioratoare. De la prezenta, la limbaj… De la cravata la agramatisme…In viata mea nu am putut vedea un om public, un demnitar, caresa nu poata lega liber o fraza… Care sa citeasca cuvant cu cuvant tot ce consilierii lui i-au insailat pe hartie. Cum ridica ochii de pe hartie cum se face de „almanahe” si „succesuri”…Infiorator!
  Trecand de la imaginea absolut groteasca a acestui Gabi la esenta problemei, da, confirm si eu, Virgil Ardelean e un profesionist. Doar ca el vine pe filiera Cluj, pe filiera Boc-Blaga-Ioan Rus. Sa nu ne amagim ca nu vine pe acest canal. Ori se stie cine este „stapanul inelelor” pe acest canal. Ca sa nu existe nici un dubiu, Basescu este…Daca o sa-mi spui ca „binele patriei” ii mana pe acestia in lupta, o sa rad in hohote homerice, chiar sub lama ghilotinei. Pentru ca imi amintesc, pe vremea mea exista un personaj asemanator(pastrand, binenteles, proportiile uriase) pe nume Talleyrand, personaj absolut indispensabil tuturor stapanilor. Revolutiei, regilor, lui Napoleon. Un personaj care calca peste cadavre (doamne, peste cate!!!) doar pentru a se mentine. Acestor personaje machiavelice, avide dupa putere, stapani ai informatiilor, nefericite in esenta lor, li-l prefer pe visatorul si revolutionarul Saynt Just, pe Danton si cu voia ta, ultimul pe lista, batranul zimbru Robespierre. Macar astia au ars, au visat, au trait, au iubit cu patima. Si nu au tradat. O tempora…!
  E de neinlocuit Virgil Ardeleanu? O doamne, nu! Cine e de neinlocuit? E atat de util V A noii constructii politice? Mai n-as crede, vorba ardeleanului.
  Doamna,
  Nu-l iubesc pe Geoana… Se iubeste prea mult pe sine si s-a dovedit si avid dupa putere. Mult prea avid. Si in plus mult prea manevrabil. De alde Oprisan, Dragnea, Mitrea… Ca sa nu mai zic de obedienta gretoasa fata de Pirat. De ura fata de Iliescu si Nastase, cei care l-au adus aici unde e…
  Deci nu-l iubesc pe Geoana. Uneori mi-e mila de el. Alteori il inteleg. De cele mai multe ori nu. Si-l dezaprob. Alianta cu echipa Piratului mi se pare cea mai tampita alegere posibila. Care va aduce deservicii uriase social democratiei si stangii in asamblu ei. Nu ii inteleg nici multe din alegerile pt portofolii. „Gabi” e una dintre aceste alegeri. Eram sigur ca va defecta. Nu ma asteptam asa repede. Se vede ca vraja lui Zeus e mult mai mare decat am crezut sau ca santajul e colosal.Sau si una si alta…Si poate ca e mai bine asa pentru toate taberele. Macar se stie de la ce se porneste.
  In aceste conditii cred ca „Gabi” nu e chiar asa de linistit. Dimpotriva, n-as prea vrea sa fiu in pielea lui…Si mai cred ca partea buna si de bun simt din PSD, in frunte cu dnii Iliescu si Nastase, ar trebui ca maine sa ia o pozitie ferma impotriva celor care, intr-un fel sau altul, aduc prejudicii partidului (ma refer la Sarbu, doamne ce ticalos!, Oprea, Mitrea, etc), se arata obedienti fata de Pirat si, in fond, duc la pierderea identitatii partidului. Si apoi, mai tarziu, dar nu prea taziu, vor trebui judecati si cei care au determinat constituireaacestei monstroase si impotriva naturii aliante… Repet: mai tarziu dar nu prea tarziu…
  PS. Acest „Gabi” nu e unul dintre cei care imediat dupa mazilirea d-lui Nastase s-a dezis de el? O fi cel despre care se spune ca ar fi multimilionar in euro de pe urma unor tranzactii mai putin legale cu terenuri, case…? Nu despre acesta zicea odata Marinarul ca a venit la o sedinta mahmur, buhait, mirosind a alcool, dupa o noapte de poker? Vedeti, stimata doamna, cum marile valori si spirite se intalnesc si, cum, cine se seamana se aduna?
  PSS. O sa vedeti, stimata doamna, de cata tarie, spirit de justitie, echitate, fermitate va da dovada Gabi cand va lua masuri de pedepsire si inlaturare din sistem a unui agent de politie care a primit in dar o gaina pt a inchide ochii ca unul a furat zece kg de mere dintr-o livada a unui parvenit al tranzitiei… O sa vedeti…

 40. 40 Policar ianuarie 11, 2009 la 3:36 pm

  Anunţ

  Guvernul caută „pilitori”categoria VII-a pentru a ajusta
  “deficitul de cont curent”(sugerată de Veşnicul Mugur).
  Se acceptă şi pensionari cumularzi, în condiţiile legii.

 41. 41 Miclaus ianuarie 11, 2009 la 3:39 pm

  In editia on-line a ziarului Adevarul Ilie Sarbu declara: „am avut mandat de la partid să negociez formarea unei alianţe cu PD-L, unica soluţie care putea să rezolve problemele României”. Cum adica unica solutie????
  sau: „negocieri cu PD-L ce ţin de două luni”. 2 luni de cand?Inseamna ca in campania electorala jocurile erau facute.

  http://blogpoliticaexterna.wordpress.com/

 42. 42 Paul ianuarie 11, 2009 la 3:55 pm

  Harabula,
  dupa cea mai elementara logica, pentru a fi cercetat Orban, este nevoie de avizul Parlamentului! Pentru ca doar Parlamentul (expertul nostru in Guvernare) poate sti daca un ministru a fost in exercitiul functiunii sale (de inalt responsabil cu Guvernarea) in timpul cauzarii unui prejudiciu. Concret, parlamentarii sunt singurii care trebuie sa se pronunte daca graba ministrului-sofer in urma careia a fost provocat un accident de circulatie sau dezinvoltura ministrului-„receptor” in urma careia s-a produs o gaura in buget etc., au avut drept fundament o actiune inclusa in actul de Guvernare sau nu (inainte sa te miri de cel de-al doilea exemplu, vezi „premiul” pe care il va primi Putin pentru indrazneala pe care a avut-o in a ne oferi gazul rusesc in mod direct si intreaba-te daca este vorba de un act de „geo-coruptie” sau de un genial act de Guvernare).
  Intr-adevar, dupa ce Parlamentul s-a pronuntat in favoarea anchetei, probele insele vor oferi judecatorilor solutia cauzei. Dar, pentru a determina existenta responsabilitatii personale (a cetateanului, temporar ministru) sau a celei politice (a Guvernului), repet, TREBUIE consultat Parlamentul! (ca o ilustrare, in Franta, in cazul litigiilor administratie-mediu privat, prejudiciul persoanei private este imediat acoperit de catre administratie, urmand ca apoi aceasta din urma sa rezolve, din interior, sanctiunile pentru functionarul culpabil).

  Instalatorule,
  ce am spus eu in cateva fraze concise, asortate la exemplele postate, nu vei reusi tu sa exprimi nici intr-o mie de „cearceafuri” redactate digital sau analog :). Asa ca, nu te mai da victima a mea ca nu esti credibil, ambiguitatea-ti fiind singurul tau dusman pe acest blog. Fii mai explicit si ti se vor ierta micile inadvertente cu care iti pigmentezi postarile.
  Cat despre eticheta pe care mi-o pui, stii bine ca ti-ar iesi pe nas daca as vrea sa replic referindu-ma la persoana ta (daca nu stii, ia arhiva de pe 2008 la rasfoit!:). Ei bine, nu-ti voi ataca decat logica deficitara din texte, pentru ca gazda noastra nu apreciaza atacul la persoana (vezi arhiva, daca ai uitat). Asadar, spor la cautat filtre si… pe curand!

 43. 43 sandu/Mioveni ianuarie 11, 2009 la 4:01 pm

  Nu a fost ,,LOVITURA DE STAT”,la formarea guvernului ,cum graia tovarasu’ pe la B1 Tv,ci a fost mult mai rau:-a fost lovitura ,,la teatru”la propriu,nu la figurat.Domnule Nastase!!!!!!!???????……………….. ce o mai fi de spus?

 44. 44 craciun ianuarie 11, 2009 la 4:42 pm

  sunt pensionar militar din 1997 dupa o activitate de 32 ani.am gradul de colonel prin examen nu la apelul de seara.concomitent cu activitate profesionala din ordine superioare am fost pe campiile patriei ,la mina, in combinate, la canal,la dezapezire,la inundatii,la cutremur.regulamentele militare nu m-au prmis sa lucrez numai in limita a 8 ore.nu sunt angajat la stat si nici la un imbogatit dupa revolutie.nici nu m-as angaja fiindca consider ca este sub demnitatea mea sa fiu jicnit de un becali sau prigoana.initial am avut pensie in plata 870000lei vechi.in 2000 aveam mai mult 200000 decat un strungar.in 2001 s-a inceput recorelarea pensiilor in armata initiata de taranisti.guvernul nastase a binevoit sa o aplice fractionat pe durata a 3 ani.la pensionare mi s-a dat daca nu gresesc 4 solde brute.cei pensionati anterior mie au primit numai doua.pensionarea anticipata varstei de 55 ani a fost dictata de restructurarea armatei (reducere de efective,desfiintarii de unitati etc)care conditiona anmiterea in nato.cei mai tineri ulterior i-ati mituit pentru a renunta la serviciul militar cu 20 salarii compensatori si dreptul a se angaja in alte domenii ca civili cu prmisiunea ca pensiile vor ramine integre.legea(statutul cadrelor militare)ofera acest drept.pentru aceasta a fost initiat si un program guvernamental de recoversie profesionala.corect acum ar fi ca guvernantii sa ne primeasca in randul cadrelor active ,sa ne plateasca solde ,sa returnam salariile compensatorii,si renuntam la pensii.accept la 62 ani sa fiu in slujba armatei romine.propuneti aceasta desteptilor de la pdl,psd,boc si vaporeanului basescu ca doar acum sunteti prieteni nu?ce naiba domnule astia nici nu au inceput guvernarea si sau senilizat. ordonanta mai timpita decit aceasta nu am vazut.pentru a lichida niste greseli au aruncat tot sistemul in aer.ati avut pentru aparare un ministru zic eu derstept .trebuia sa-l puneti la munca si sa nu lasati asemenea ordonanta pe mana unor diletanti. ce ziceti daca pensionarii militari cer reprimirea in serviciul activ sub motivatia ca le sunt incalcate niste drepturi retroactiv la cedo dupa cum am auzit. ajungem in nato de rasul curcilor.primiti, va rog inalta mea pretuire si sa traiti bine .voi reveni

 45. 45 craciun ianuarie 11, 2009 la 5:07 pm

  ideia cu persoana fizica prestatoare de servicii este o alta tampenie.asemenea autorizare presupune autorizare medicala,de la pompieri,mediu etc.sa introduca ca obiect de activitate trasul cu tunul,racheta,pistolul mitraliera,lupta de rezistenta,razboiul radioelectronic,minarea si deminarea ,aruncarea grnadelor de mana.pune-ia-si lui prigoana o grenada de mina sub fund si pe bahmunteanca desant pe tanc. stiu ca in sistemul cu specific militar ss-au facut si abuzuri prin specularea carentelor din legi dar asta nu inseamna ca tot sistemul este corupt.exista o solutie de compromis.pensia cumulata cu salariul sa nu depaseasca veniturile lunare ale unui cadru activ.atentie insa ca la activi drepturile salariale se compun din solda de grad,solda de functie,comnsatia pt. alimenteetc .o greseala poate scoate armata,sri,sie,mi in strada ceeace creaza un precedent serios.sa triti bine.

 46. 46 DoinaBerchina ianuarie 11, 2009 la 5:56 pm

  Fiindca, de o vreme suntem vecini de platforma, ca pe vremuri la Universitas incep prin a face urari ca anul 2009 sa fie unul cat mai bun ! Si asta in conditiile in care toata lumea spune ca va fi mai rau 🙂
  La subiect am trei scurte adnotari pe blogul meu. Astept o vizita si poate un comentariu.
  Ma nedumereste insa, de ce nu se intreaba mai nimeni ce e cu legile speciale, care au generat atatea tipuri de a iesi la pensie (ca privilegiat si ca muritor de rand – dupa formula unora ) si nici prin ce metode reusesc unii sa obtina, ca pensionari cu pensii astronomice, joburi la Stat, retribuite astronomic ?! De ce vor acum unii sa puna ei, mana pe slujbele astea e de inteles. Victimele colaterale pe care le descopera cu stupoare, aproape ca numai conteaza.
  Filozofic vorbind ma nedumereste si faptul ca pe lume exista atatia semeni ai nostri pentru care conteaza disperat de mult ceea ce pot sa aiba si atat de putin, ceea ce pot sa fie, adica sa dea …

 47. 47 ionborgo42 ianuarie 11, 2009 la 6:38 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Nu as putea spune ca ma bucur ca interventiile mele prin comentarii pe anumite teme de „realitate politica interna” va pune pe ganduri.Sunt un om de varsta IIIa,pensionar de 5 ani la limita de varsta si vechime integrala in invatamant.Traiesc in viata reala si deci cunosc fenomenele social-politice la”ele acasa”.Cum v-am mai spus,dupa „termenul de gratie” necesar asezarii si consolidarii (?) acestui guvern as dori ca observatiile mele sa nu se confirme.Pana cand societatea romaneasca nu se va „aseza” pe un fagas normal de existenta si moralitate ,pana atunci vorm avea parte de socuri.O sa revin pe teme concrete .IonBorgo.

 48. 48 FRANK ZAPA[KING] ianuarie 11, 2009 la 7:01 pm

  DLE.adrian nastase,pt ca sunteti un politician versat nu voi folosi clisee si smecherii ieftine.
  nu mi-a cazut tocmai bine,tre’sa recunosc,dar nu sunt lipsit de ceea ce indeobeste se cheama luciditate,astfel incit sa nu inteleg ca democratia printre altele poate produce si situatii hilare-n-am cunostiinta ca democratia sa fie considerata,DOAMNA PERFECTIUNE’.
  apoi,voi spune ceva ce nu am mai spus pina acum-cu toate pacatele PSD,insuficient reformat,cu toate luptele intestine,partidul dv a devenit frecventabil,chiar daca unele personaje din conducerea psd -ramin la statutul de persoane NON GRATA..
  ce as putea sa-i reprosez lui NICU BANICIOIU?poate faptul ca e prea apropiat de anumite personaje nostalgice,ori lui victor ponta?sigur acesti tineri au crescut la umbra dv.dar nu este neaparat nevoie sa repete greselile dv.
  asa ca dle fost prim ministru diger in conditii normale aceasta alianta.dar daca voi observa derapaje majore,in special la ceea ce se cheama-libertatea de exprimare[stiti la ce ma refer]libertatile individuale si masuri in economie care sa-mi aminteasca de apropierea de ideiile economice pe care eu le consider total neproductive,fiti sigur ca nu voi ezita sa critic si sa spun ce cred.
  sper sa nu mai asist la confruntarle viscerale din anii 2005-2008.

 49. 49 FRANK ZAPA[KING] ianuarie 11, 2009 la 7:05 pm

  p.s.-DLE. PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE-risc si eu o intrebare,de ce aveti reticente la adresa mea?si sunt tinut in moderare?
  fiti sigur ca nu voi depasi nici o secunda limita bunului simt-nu intentionez sa ma rafuiesc cu simpatizantii dv pe bloggul dv.
  daca tin neaparat sa ma confrunt cu ei,sunt suficiente forumuri si blogguri unde sa fac acest lucru,atunci cind sunt provcat

 50. 50 Velisar iancu ianuarie 11, 2009 la 8:59 pm

  Robespierre, bine-ai venit!

 51. 51 Ovidiu ianuarie 11, 2009 la 9:27 pm

  http://stirea.wordpress.com/2009/01/11/scanteia-traian-basescu/

  Cotidianul comunist Scanteia a publicat: “Mă prezint: comandant Traian Băsescu, reprezentantul NAVROM în Anvers” 12 ianuarie 1989

  http://stirea.wordpress.com/2009/01/04/traian-basescu-nicolae-ceausescu/

  Cotidianul comunist Scanteia a publicat sub semnatura lui Traian Basescu, in urma cu 22 de ani si jumatate, un mesaj de felicitare pentru presedintele Nicolae Ceausescu.

 52. 52 Ovidiu ianuarie 11, 2009 la 9:29 pm

  d-le Adrian Nastase, va rog sa-mi aprobati un mesaj cu doua link-uri cred ca a intrat in spam.
  Anticipat.

  ps. e despre Traian Basescu

 53. 53 Dacul Liber ianuarie 11, 2009 la 11:54 pm

  1)După 20 de ani de democraţie, primii cinci oameni politici din România sunt Băsescu, Geoană, Anastase, Boc şi nicidecum în ultimul rând Elena Udrea.
  Guvernul PDL-PSD este catastrofal, el ne va aduce şi ne va adânci mai repede criza economică pe care ne-o flutură-n vânt, precum un tricolor găurit.

  2)Cei mulţi (peste 60%) nu sunt reprezentaţi şi ajutaţi de nimeni, nici măcar de sindicate, care sunt nişte căpuşe pe spatele lor.

  4) Sunt convins ca sunteţi printe puţinii oameni politici ai acestei ţări care nu credeţi că acesta este drumul. Mămăliga în final nu face implozie.

  La mulţi ani de luptă şi veghe!

 54. 54 Aya ianuarie 12, 2009 la 4:06 am

  @

  Carcotasu

  Citez:
  „prin limitarea salariilor (…) la 4.500 lei, salariul mediu va scădea, iar valoarea actuală a punctului de pensie va depăşi automat (procentual) pragul de 45% din salariul mediu.”

  Observatia este infioratoare dar cat se poate de corecta iar previziunea, cutremuratoare, daca nu se iau masuri pentru anularea (nu modificarea!) respectivei Ordonante.
  Asta ar inseamna „atingerea pe hartie” al „obiectivului” cresterii punctului de pensie prin diminuarea, in fapt, a veniturilor (mai mult: o corelare finantistica profesionista, de detaliu, iti va revela ca astfel de ajustari nu se pot opera doar la nivel superior, ele atragand dupa sine scaderea efectiva a salariilor medii, in conditiile mistificarii realitatii prin falsa crestere a punctului de pensie)!

  Previzibil, mizeria asta de guvern 3C ar urma sa se laude cu „maretele realizari” si cu „cresterea nivelului de trai”, prin vocea bocistica.
  Cinismul lui Boc cred ca il depaseste chiar si pe al celor care, in ultima parte a anilor ’80 (ma infiorez si acum amintindu-mi) vorbeau, fara sa clipeasca de rusine, despre „minunata viata” pe care o traiam.

  P.S.
  Stiu oameni, adevarati profesionisti, care lucreaza in anumite locuri (bugetare) si au salarii mari, prin comparatie cu majoritatea. Dar, nu stiu cati indivizi ar putea lua, competent, deciziile pe care le iau aceia si face ceea ce fac ei.
  Daca pentru respectivele posturi nu se vor mai plati salarii atractive, NIMENI dintre cei competenti nu va mai sta acolo.
  Oricare dintre ei poate lucra in domeniul privat si sigur vor pleca toti daca salariul maxim va fi redus la 4.500 lei.
  Cand esti „toba de meserie si de carte” iar numele tau reprezita o garantie pentru orice contract (favorabil tarii, totdeauna), in cercuri foarte exclusiviste, de profesionisti, si la nivel international, nu ai de ce ramane „la stat” daca nu esti platit corespunzator (mai ales ca marile firme se bat pentru a angaja astfel de personaje, oferind salarii mari).

  Iar daca, in plus, nu vor mai avea voie sa cumuleze pensia cu salariul (ma refer la cei aflati in respectiva situatie) nu vad de ce ar mai ramane.
  Asa cum remarca George Serban, Boc stie bine ce face (cu rea credinta)- mi-am dat seama de asta analizand cu atentie ansamblul „intamplarilor”.
  Ca atare, incep sa am certitudinea ca viza este negativa pentru Romania. Profesionistilor li se forteaza mana sa plece, urmand sa fie inlocuiti cu novici in materie. Folosirea unor oameni neexperimentati si, prin forta imprejurarilor, neprofesionisti in acele domenii, va aduce deservicii tzarii. Sigur, nu ai nevoie de detalii.

 55. 55 Aya ianuarie 12, 2009 la 4:14 am

  @

  Maxonule,

  A propos de Putin, gaz, oferta facuta Romaniei…
  Ce spui de „semnele” aparute duminica (ai urmarit stirile cu atentie? ai sesizat un ANUMIT subtext?)?

  Parca-parca as avea dreptate, nu-i asa?

  P.S.
  Oferta lui Putin e reala.
  Important este sa ne miscam si sa nu o pierdem.

 56. 56 d2b ianuarie 12, 2009 la 7:19 am

  Stimate Domnul Nastase

  Profit de faptul ca rubrica se cheama Raspunsuri si am o intrebare pt dvs.
  ________________________________________________

  Eu locuiesc in UK – Anglia si am observat o totala indiferenta din partea clasei politice fata de emigrantii romani plecati peste hotare. Cu siguranta, noi meritam un pic de ajutor, cel putin ca rasplata pt banii trimisi in Romania. Eu sunt nevoit sa platesc din buzunarul propriu pt a ajuta Romanii din UK – despre cum se capata un permis de munca, etc – folosind websites de genul http://www.clickromania.co.ukhttp://www.easteurope.org.ukhttp://www.clickeurope.org.ukhttp://www.mareaunire.com.

  Financiar – nu este scump pt a crea un website oficial care sa ofere informatie gratis. Persoane precum eu, suntem hraniti de dorinta de a ajuta, insa situatia asta este precara si fara viitor.

  Respectele mele si astept un raspuns de la dvs

 57. 57 B.C.M. ianuarie 12, 2009 la 7:19 am

  Idei generate prin tehnica Brinstorming (2 )

  Astăzi numai ideea specialistului în numismatică :
  2.” Obliterarea electronică” supercodificată, prin cipuire, cu
  “SA TRAITI BINE »( concepută şi nici o clipă părăsită de
  Preşedintele TB) a o sută milioane bancnote de 500 lei,
  până la 15.01 2009 ( aniversarea zilei de naştere a celui
  pozat pe bancnotă), cu valorificare fără strigare la preţul
  de 200 euro/bancnotă.
  Căderea leului este în favoarea câştigului (7,5 miliarde euro
  este câştigul net pentru un curs de 4.0 lei/euro).

  Cititorul electronic se vinde separat prin firma “Veşnic Mugur »
  Implementarea şi valorificarea, exclusiv prin BNR
  Cererea mare va necesita noi emisiuni până când vom transla
  inflaţia din ograda noastră pe alte meleaguri.

 58. 58 Catalin Stochita ianuarie 12, 2009 la 8:35 am

  http://www.catalinstochita.blogspot.com
  luni, ianuarie 12, 2009
  SHOW LA PSD-GRUPUL DE LA CLUJ JOACA CU CASA INCHISA
  Scena politica romanesca este zguduita de scandaluri in cascada generate de masurile luate de noii guvernanti. Alianta toxica PSD-PDL isi testeaza limitele inca din primele zile ale anului 2009.
  Principalele teme de scandal au plecat de la masurile nepopulare si prost gestionate sub aspectul comunicarii de la Palatul Victoria. Parca dupa un plan bine stabilit toate au lovit din plin in PSD.

  1-ordonata pentru returnarea la Bugetul central a fondurilor necheltuite de catre reprezentantii administratiei locale. Aceasta are un efect in special asupra majoritatii primarilor PSD care au obtinut fonduri de la Guvernul Tariceanu 2. Impact major asupra PSD=primarii nemultumiti ca ministrii PSD nu ii ajuta vad cine e seful (Boc cel tare in pix si Pogea – inginerul de la Finante sunt pedelisti) si au timp sa se reorienteze/inscrie in PDL pentru a primi fonduri pentru derularea si finalizarea proiectelor. Deci activul de baza al PSD este reinrolat in PDL.

  2-ordonanta pensia versus salariu-pensionarii fie ei de lux sau oamenii nevoiasi formeaza principalul bazin electoral al PSD. Sub guvernarea Tariceanu 2, la santajul permanent al PSD, pensionarii au fost recompensati prin majorarea pensiilor. Ei au rasplatit PSD prin acordarea votului la alegerile parlamentare si implicit aducerea PSD la guvernarea. Acum pensionarii sunt nemultumiti pentru ca PSD prin ministrii sai nu le ofera programe specifice de protectie sociala. Paradoxal este ca Ministrul Muncii este membru PSD. Pensionarii nemultumiti se vor reorienta si nu vor mai vota PSD. Deci bazinul electoral al PSD este atacat in mod direct.

  3. nominalizarea demnitarilor in structurile Guvernului fara sprijinul direct al organizatiilor locale PSD ci prin jocurile de culise in baza prieteniilor cu membrii influenti din PDL . In cazuri “speciale” numirile in functii se fac pentru persoanele care au sprijin direct de la Cotroceni, indiferent de nominalizarile partidului. Aceasta miscare slabeste varfurile politice din PSD si arata in mod clar cine e Seful. Este o usa deschisa pentru cei care vor sa se inscrie in PDL.Mesajul este foarte clar daca vrei sa nu ai probleme si sa ramai in functie atunci trebuie sa fii aliatul PDL sau prietenul Cotroceniului. Deci actorii politici principali din PSD sunt invitati in mod direct in PDL.

  Scenarii de lupta PSD-PDL

  A. Eliminarea PSD de la guvernare

  Acest plan se bazeaza pe existenta aripii proPDL din PSD( destul de influenta si puternica) si pe greseala pesedistilor de a renunta la sistemul ministrele si prefecturile monocolore si acceptarea dublarii ministrilor si prefectilor PSD in speranta ca vor obtine mai multe posturi si ca alianta va dura o vesnicie. Se va aplica acelasi plan prin care PNL a fost rupt dar datorita timpului foarte scurt pina la alegerile europarlamentare (iunie 2009) pesedistii transfugi vor fi integrati direct in PDL fara a mai forma un partid intermediar.

  In preajma alegerilor parlamentare(varianta 2 in preajma alegerilor prezidentiale) PSD va fi scos de la guvernare. La nivel central ministrii secretari de stat PDL vor deveni membrii plini ai Cabinetului Boc.La nivel local in judetele unde PDL are Subprefecti acestia vor deveni Prefecti si automat vor prelua controlul asupra institutiilor deconcentrate.

  1.crearea unui scandal in interiorul Guvernului pentru a testa “rezistenta la rupere” a PSD;
  2. un ministru PSD nu mai raspunde comenzilor de la Kisseleff. BPN PSD ii retrage sprijinul politic;
  3. ministrul PSD nu demisioneza si se inscrie in PDL;
  4. PSD solicita inlocuirea ministrului dar Basescu si Boc refuza. PSD ameninta cu retragerea de la guvernare. Boc si Basescu inlocuiesc toti ministrii PSD care refuza sa se inscrie in PDL cu secretarii de stat membrii PDL din ministerele ex-pesediste;
  5. In paralel parlamentarii PSD sunt atrasi catre PDL prin santaj, promisiuni sau afinitati politice/economice cu ministrul/ministrii pedelizati pentru a forma majoritatea parlamentara necesara sustinerii Guvernului.Noul Guvern BOC 2 este votat in Parlament de catre PDL, fostii pesedisti si minoritati(sub obladuirea noului Consilier Prezidential Ekstein);

  FINAL
  Basescu si PDL defileaza la alegeri si pot organiza pina si alegeri galactice pentru ca nu mai au adversari politici in Romania

  Retragerea PDL de la Guvernare

  Scenariu aplicat cu succes in timpul CDR cand Basescu a fost groparul de succes al coalitiei iar PNTCD a ajuns la lada de gunoi a istoriei.

  1. In preajma alegerilor prezidentiale Basescu declanseza Jihadul. Elena Udrea scoate un biletel roz din decolteu cu un text banal:” internele au dotat cu Ferrari toti agentii de politie, masinile au fost achizitionate la pret de specula. Vrem capul lui Bazac”;
  2. Ministrii PDL si reprezentantii PDL din teritorii demisioneza pentru ca nu mai suporta coruptia colegilor pesedisti;
  3. Basescu intra in campania electorala cu temele binecunoscute: PSD este plin de corupti, sa ii ardem pe rug, sa ii tragem in tepe la Piata Victoriei; dati-mi un Guvern sa conduc tara si sa salvez Romania(dupa modelul Primariei Bucuresti:dati-mi un Consiliu General sa conduc Bucurestiul)

  FINAL
  Basescu castiga detasat alegerile si formeaza un Guvern PDL pur.

  Eliminarea PDL de la Guvernare

  Constienti de pericolul permanent pe care il reprezinta Basescu si PDL pentru democratia din Romania si salvarea poprului roman, PSD continua lupta politica si desemneaza un candidat puternic la Presedentie.

  1. PSD introduce motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc;
  2. In Parlament se reia procedura de suspendare a lui Basescu din functia de Presedinte;
  3.Cu sprijinul PNL si UDMR se adopta suspendarea presedintelui si Presedintele Senatului -Mircea Geoana devine Presedinte Interimar al Romanie;
  4. Cu sprijinul PNL si UDMR se adopta motiunea de cenzura si Guvernul BOC este demis;
  5. Presedintele interimar Mircea Geoana numeste un Prim Ministru desemnat un membru PSD
  care formeaza un nou Guvern PSD;
  6. Adrian Nastase este desemnat candidatul PSD la functia de Presedinte al Romaniei;
  6. Noul Guvern PSD organizeza alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei;
  7. Adrian Nastase castiga alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei;
  8. Mircea Geoana devine Prim Ministru;
  FINAL
  Basescu pierde functia de Presedinte iar PDL nu mai face parte din Guvern iar PSD conduce si salveaza Romania.

  Planul are putine sanse de castig din cauza factorilor interni:

  a1) in PSD sunt foarte multi lideri care doresc tot timpul sa joace rolul colegului de partid. Cand Geoana este Presedinte la Senat, Mitrea vrea sa ii ia locul si organizeza lovituri de palat. Daca Nastase vrea sa fie Presedintele Romaniei atunci vrea si Geoana sa candideze la Presedentie
  a2) grupurile de interese sunt mereu in miscare iar taberele se schimba tot timpul- azi Nastase, Iliescu, Dragnea, Hrebenciuc, Vanghelie sunt in aceeasi tabara cu Geoana referitor la respectarea procedurilor de numire a demnitarilor PSD. Maine Nastase, Iliescu vor sa ii rupa capul lui Geoana, Mitrea vrea si el sa il termine pe Geoana dar pentru ca e si Nastase in combinatie atunci il sprijina pe Geoana;
  a3) frica lui Geoana de a pierde functiile de la PSD si de la Senat;
  a4) ambitia lui Geoana de a candida la functia de Presedinte al Romaniei;
  a4) unii lideri politici doresc continuarea luptei politice si alianta cu PNL altii vor sa guverneze cu PDL datorita unor motive care tin de interesul personal- promovarea oamenilor, interesele economice, amicitiile cu pedalistii;
  a5) pentru unii Cotroceni este un simbol si sunt mai intresati de puterea pe plan local-exemplu cel mai elocvent Oprisan-Vrancea;
  a6) lipsa de caracter a parlamentarilor care pot trada oricand mai ales ca au cheltuit sume industriale in campania electorala si nu doresc sa mai “investeasca” in lupta politica fara a avea garantia unei prajituri consistente in festinul puterii;

  factori externi:

  b1) PNL traverseza un proces de reorganizare si liderii liberali nu mai doresc continuarea razboiului cu Basescu si PDL ci reglarea conturilor in interiorul PNL;
  b2)liderii UDMR nu au uitat afrontul adus de refuzul categoric al PSD referitor la cooptarea la guvernare;
  b3) criza financiara va determina scaderea nivelului de trai si mari convulsii sociale iar aplicarea planului nu va avea suportul populatiei;

  PDL si PSD guverneaza in continuare

  Liderii PSD se impaca cu ideea ca Traian Basescu este Seful cel Mare si accepta toate directivele de la Cotroceni si Palatul Victoria. Treptat cei mai slabi de inger se vor integra in PDL pentru a isi vedea linistiti de treburile guvernarii.

  1. PSD accepta oamenii impusi de Basescu si Boc pe locurile rezervate pentru PSD
  2. PSD renunta la initiativele legislative si programele guvernamentale de factura social-democrata si a adopta programul de guvernare al PDL
  3. PSD renunta la desemnarea unui candidat la functia de Presedinte al Romaniei sau participa cu un candidat agreat de Cotroceni pe post de iepure dupa modelul Blaga-Diaconescu pentru Primaria Capitalei
  4.liderii PSD sunt fortati sa aleaga intre inscrierea in PDL sau crearea Partidului Prezidential prin fuziunea PSD-PDL si refacerea fostului FSN
  5.aripa radicala anti-Basescu din PSD paraseste partidul si creeaza un nou partid de stanga

  Varianta scindarii PSD nu are sanse de succes datorita urmatorilor factori interni:

  -numar insuficient de militanti dispusi sa renunte la placerile guvernarii pentru idealuri politice utopice de tipul eliminarea lui Basescu sau victoria stangii (socialismului). Fidelii lui Iliescu grupati in vechea legislatura in Senat- Serban Nicolae, Razvan Teodorescu, Doru Ioan Taracila au ramas fara functii pentru ca au fost plasati in colegii necastigatoare. Oamenii lui Adrian Nastase, descoperiti si lansati de Nastase in politica, s-au regrupat in jurul lui Geoana sau a Grupului de la Cluj si nu sunt dispusi sa renunte la functiile actuale;
  – lipsa unui lider acceptat sa conduca aripa desprinsa din PSD- Iliescu din cauza varstei, Nastase din cauza potentialelor probleme generate de lipsa scutului oferit de Parlament, Mitrea din cauza dorintei de razbunare, dorintei de a fi lider suprem si a lipsei de popularitate;
  factori externi:
  -timpului scurt pina la alegerile europarlamentare sau prezidentiale;
  -actualul context social si politic nu mai favorizeza minumi politice gen APR sau PLD;
  -lipsa fondurilor (un plus pentru Nastase care are o mare capacitate de finantare);
  -lipsa infrastructurii politice in teritoriu (un plus pentru Mitrea care poate folosi influenta si structura sindicala);
  -respingerea de catre electorat a gruparii desprinse din PSD;
  -atacurile directe de la PDL via Cotroceni atat la adresa liderilor cat si la baza noii structurii politice (un plus pentru Iliescu care nu poate fi santajat);

  FINAL

  PSD isi pierde identitatea doctrinara si isi reduce importanta ca partid politic devenind o remorca a PDL. Basescu doarme linistit si mai face circ atunci cand se plictiseste. Traian Basescu castiga alegerile si modifica Constitutia obtinind puteri sporite: dizolvarea Parlamentului si demiterea Guvernului. Cine misca in Front este pedepsit in piata publica si este obligat sa asculte pina la epuizare osanalele lui TRU la adresa Marelui Carmaci.

  CONCLUZIE

  PSD a ajuns iar la mana lui Mircea Geoana, de el depinde viitorul PSD. Daca are curaj sa lupte impotriva lui Basescu sau nu.
  In ambele variante poate fi aruncat peste bord atat de Talibanii PSD grupati in jurul lui Nastase si Iliescu cat si de membrii Grupul de la Cluj suparati ca nu mai raspunde la comenzi si ca mai rau are accente de independenta de sorginte americana si incurca ascensiunea spre PUTEREA TOTALA a Grupului de la Cluj.
  Lupta finala dintre taberele PSD nu se va da prea curand pentru ca mai e necesar sa fie ocupate pozitii in structurile puterii. Un factor de stres este ca Miron Mitrea joaca singur si este important sa se hotarasca in ce tabara va intra. A ramas in afara structurilor de putere si e suparat pe Geoana, cand de fapt ar trebui sa fie nervos pe cei care i-au tras clapa din Grupul de la Cluj. Nu se poate alia cu Adrian Nastase contra lui Geoana pentru ca Nastase nu a uitat ca l-a vandut, l-a tradat si apoi la facut de rahat prin lovitura de imagine cu demisia din Camera Deputatilor. La fel nici Iliescu nu a uitat tradarea lui Mitrea si este greu sa faca echipa cu el acum.

  La BPN din 11 ianuarie probabil ca Ministrul Gabriel Oprea nu v-a primi nici o sanctiune sau doar una simbolica. Se va pune batista pe tambal si Organizatiile PSD din Bucuresti, Teleorman si Bacau vor primi compensatii pentru a fi multumiti.

  Daca Gabriel Oprea va fi schimbat din functia de Ministru atunci razboiul PSD contra PSD a inceput !

  MEMBRII GRUPULUI DE LA CLUJ
  remake dupa OCEAN 13

  1. VASILE DANCU-IDEOLOGUL-proprietarul Metro Media Transilvania, se ocupa cu strategia si masurarea impactului actiunilor Grupului. Acum e suparat pe PSD si Mircea Geoana s-a retras dar isi pregateste minutios revenirea intr-o pozitie de forta fara a uita sa ii pedepseasca pe “boierii” lui Geoana si pe Geoana insusi pentru obraznicia de a ii lua functia;
  2. IOAN RUS-FINANTATORUL si GURU al Grupului de la Cluj-importator Mercedes, om de afaceri, fost Ministru de Interne se pregateste sa devina Ministru in Cabinetul Boc 2 sau Primar al Clujului. A contribuit decisiv la impunerea tandemului Geoana-Corlatean la conducerea partidului, la eliminarea lui Iliescu si Nastase ca razbunare pentru ca a fost scos din Guvernul Nastase si la succesul aliantei PSD-PDL; Suparat ca Geoana nu ii mai asculta ordinele l-a inventat pe Cristian Diaconescu ca lider al PSD, potential Presedinte PSD si candidat la functia de Presedinte;
  3.EMIL BOC- PRIMARUL/PREMIERUL ZBURATOR- replica nereusita lui Basescu in Guvern si PDL, interfata intre grupurile de afaceri din Cluj- Paskany and Co si Primaria Cluj si acum Guvern. Omul care executa fara sa respire ordinele lui Basescu.
  4. VICTOR PUSCAS-EUROPEANUL- profesor universitar, profesionist 100% a contribuit la integrarea Romaniei in UE si poate singurul om de buna credinta dintre membrii Grupului de la Cluj;
  5. CATALIN BABA- STRATEGUL- profesor universitar la Babes-Bolyai, omul din umbra care a contribuit la dezvoltarea orasului Cluj Napoca, a contribuit decisiv la ascensiunea politica a lui Emil BOC. Se pregateste de un transfer la Bucuresti pentru a veghea mai bine asupra lui Boc si pentru a ii descurca incurcatele ite ale guvernarii;
  6. GEORGE MAIOR-AMBASADORUL-seful SRI, fiul lui Maior Liviu (fost ministru si ambasador, ruda prin alianta cu Ioan Talpes), fost ambasador, ministru la Aparare si fost sef de Cabinet al lui Geoana, a fost primul care a intrat in jocul Basescu-PSD. Dupa obiceiul domnitorilor valahi de a trimite unul din fii la Istanbul pentru a garanta vasalitatea fata de Inalta Poarta, George Maior a fost trimis in curtea lui Basescu pentru a mima democratizarea si independenta serviciilor secrete si a garanta operatiunea apropierii PSD fata de Cotroceni;
  7. VASILE BLAGA- BULDOGUL- mina de fier a PD si omul de legatura dintre PDL si PSD. Acum este intr-un con de umbra generat de pierderea functiei de Primar General si are accente de independenta (a dorit postul de Ministru de Interne riscand stricarea tintarului stabilit de la Cotroceni, nu a participat la chermeza de la Palatul Foisor din Sinaia). Joaca un rol important fiind omul cu banii de la Ministrerul Dezvoltarii;
  8.ILIE SARBU-TEOLOGUL sau POPA SARBU- daca exista un ideolog de ce nu ar fi si un teolog care sa vegheze la linistea spirituala a Grupului de la Cluj. Minat mai mult de ura fata de Nastase si de ambitia de a fi recunoscut ca lider spiritual si chiar politic a contribuit decisiv la inrolarea adeptilor pesedisti in ARMATA SALVARII NATIONALE. Dorinta de a fi recunoscut ca lider spiritual l-a determinat sa faca o gafa si sa declare faptul ca lucreaza de doi ani la planul aliantei PSD-PDL;
  9. DANIEL MORAR-LUPTATORUL ANTICORUPTIE, seful DNA a devenit dintr-un anonim un lider european executand ordinele cotroceniste de masacrare a liberarilor din Guvernul Tariceanu si a liderilor PSD Nastase si Mitrea. Asteapta semnalul de la Traian ca sa atace liderii PSD care misca in Front. Primii pe lista scurta: Nastase, Dragnea, Hrebenciuc, Vanghelie si ratacitul lider tesedist Banicioiu;
  10. VIRGIL ARDELEAN – VULPEA- eternul sef al 0215, “stapanul inelelor”, omul negru cu vestita servieta care face si desface si serveste pe cine trebuie cand trebuie. In mod sigur daca si-ar publica memoriilor toata clasa politica ar pleca acasa, incepind de la politrucii care au luat bani de la CARITAS pina la cei care si-au cladit averi industriale prin jefuirea banului public;
  11. GABRIEL OPREA-GENERALUL sau Ambsadorul Grupului de la Cluj in Bucuresti. A fost descoperit si creat de Nastase care l-a lansat in politica mare pentru a contrabalansa puterea fenomenala a lui DIP- stapanul Bucurestiului la aceea vreme. A ajuns in timp record Prefect al Bucurestiului si Ministru in Cabinetul Nastase de la un simplu ofiter de intendenta. S-a orientat rapid in politica si a devenit reprezentantul cercurilor financiare din Baneasa-Petrache, Bittner, Cocos, Puiu Popovici, Ion Badea in structurile guvernamentale. A acumulat in scurt timp o avere impresionanta si trimis de Nastase la PSD Ilfov dupa esecul operatiunii decapitarii lui DIP a pus stapinire totala pe judetul Ilfov. Chiar daca Nastase l-a lansat nu a avut remuscari sa participe la executarea lui Nastase. In perioada de opozitie a finantat PSD si Grupul de Cluj imprumtand pe Ioan Rus cu 100.000 euro. Constient de limitele intelectuale si sicanat de presa cu apelativul de “Generalul Izmenelor” a muncit la crearea unei carti de vizita in domeniul universitar si militar. A ajuns General doua stele intr-un timp record care sfideaza regulamentele militare. Este socant ca un Profesor Universitar Doctor nu e in stare sa presteze un mod coerent un discurs si citeste in mod constant de pe foile scrise de consultantii politici. Foamea de putere si tinicheaua Omar l-au facut sa se vanda Cotroceniului pentru a deveni Ministru si sa joace rolul de cal troian fiind supranumit “Ministru PDL in PSD”.
  12. IOAN TALPES-SPIONUL- omul de casa al lui ILIE CEAUSESCU si-a inceput cariera la ISPAIM si a atins apogeul ca stapin al spionilor la SIE. Ruda cu prin alianta cu familia Maior a fost unul dintre initiatorii Grupului de la Cluj in cadrul PSD(PDSR). Misterios si grandoman a fost in prima faza ideologul Grupului dar membrii gruparii l-au citit si l-au marginalizat. In virtutea inertiei se ocupa cu trasarea directiei si stabilirea de obiective dar accentele de senilitate il determina sa lanseze fumigene de prost gust in vechiul stil al Diviziei Dezinformare din DSS.Este ruda prin alianta cu doi americani controversati si asta il face sa isi prezinte o alura de ruda a Unchiului Sam. Caracterul de spion ceausist il face sa vanda si sa cumpere tot timpul ceva-oameni si informatii si de aici versitalitatea in schimbarea taberelor. L-a vandut pe Iliescu si probabil are un plan sa il vanda si pe Basescu.
  13. VICTOR PONTA- JUSTITIARUL- baiat inteligent este exemplul de succes al parvenitului politic. A venit la partid “intr-un soson si un galos” (vorba unui clasic in viata) si s-a aciuiat sub aripa lui AN care l-a promovat pe Micul Titulescu fara sa stie ca Victoras va deveni Brutus. Dupa de l-a vandut pe Nastase s-a reorientat politic rapid si s-a inrolat in Grupul de la Cluj sub obladuirea lui Ilie Sarbu care vegheza la viitorul politic luminos al ginerelui. Foarte abil s-a inrudit cu toti membrii Grupului de la Cluj- Gabriel Oprea este nasul primului copil, George Maior este nasul celui de-al doilea copil, Ilie Sarbu este tata socru. Victor Ponta viseaza cu ochii deschisi la functia de Prim Ministru si incepe sa isi piarda rabdarea pentru ca i s-a promis ca dar de nunta ca va fi cel mai tanar Premier al Romaniei.

 59. 59 arkana ianuarie 12, 2009 la 9:30 am

  @AN

  Surprind o nota ironica (cred) in raspunsul dumneavoastra! Pai daca nu mi s-a parut nimic constructiv in politica romaneasca din 2007 ce exemple era sa dau? Multumesc pentru raspuns. 🙂

 60. 60 Neagu G. ianuarie 12, 2009 la 9:35 am

  Domnule Nastase, acum imi dati dreptate , cand spuneam ca in fruntea partidului dv. s-au cocotat o serie de TRADATORI si afaceristi? Pacat ca cei mai multi au fost adusi in partid si in guvern , DE DV. Acum, nu credeti ca a venit momentul sa va deziceti de ei si sa-i excludeti din partid? Oare, de la nivelul dv. nu se vede ca electoratul PSD este revoltat fata de ce s-a intimplat in ultima vreme, cu aceasta alianta a tradarii si masurile luate de acest guvern, TOCMAI IMPOTRIVA ELECTORATULUI PSD?

 61. 61 B.C.M. ianuarie 12, 2009 la 9:42 am

  Solutie rapida la “Conflictul Biblic”

  Metoda neeleganta pentru depopularea Gazei poate fi substituita cu o alta benefica celui care ne mai rabda-pamantul.
  Cea mai mare minune a lumii aş numi-o : Readucerea la viata a Mării Moarte.
  In principiu consta din transportarea, cu grja, imbracati in pielea goala (pentru a nu exista suspiciuni legate de lansatoare si arme)a celor 1.5 milioane palestinieni(de la embrion la cel cu lumanarea-n mana) pana la alegerile israelite din 10.02.2009, intr-o zona ortogonala din afara apelor teritoriale, care sa asigure minim 10 ha luciu de apa/individ(cand valurile nu depasesc circumcizia).
  Prin grija ONU,care implementeaza marele proiect pilot,se va aduce din “lumea mare” in aceasta zona, nave de tot felul aprobate la casare, care sa constitue baza acestei INSULE PLUTITOARE.
  Se pot face si donatii ambigue, gen flota romaneasca, pentru stingerea litigiului si asa mort.
  Semnalizarea zonei se va face pe tot perimetru, cu oglinzi reflectorizante indreptate spre Cel de sus ca sa n-o scape din vedere pe timp de “furtuna”.

  P.S. In serialul Brinstorming se va prezenta o idee şoc ,complementara acestui proiect pilot.

 62. 62 Dinu ianuarie 12, 2009 la 10:09 am

  @

  Doina Berchina

  …clasa politica romaneasca, baietii/fetele „dastepti”, sunt entitati „speciale” ale Romaniei „jalnice”, de aici „fireasca” nevoia de legi speciale.
  Contestati caracterul special al acestor „entitati”?

 63. 63 Dinu ianuarie 12, 2009 la 10:20 am

  @

  Paul

  argumentatia domniei voastre este hazlie. …sunteti demnitar? 🙂

 64. 64 valentin vasilescu ianuarie 12, 2009 la 10:25 am

  Referitor la prevederile Ordonantei Boc, eu cred ca ele sunt extrem de utile in Aviatia Civila. Faptul ca atit la Scoala de Aviatie cit si la Tarom sau Romavia instructorii sunt in proportie de 80 % pensionari, demonstreaza eludarea cu buna stinta a unui principiu al conducerii, numit previziune. La un furnal, daca se opreste procesul de productie, directorul este vinovat pentru ca a uitat sa-l aprovizioneze din timp cu materii prime. Anexele Conventiei Aviatiei Civile internationale de la Chicago admite derogarea de la legislatia internationala aeronautica ca o exceptie nu ca o regula extinsa la proportii de masa si doar in situatii deosebite ( state abia iesite din razboi civil, din calamitati si dezastre naturale ). De aceea OACI obliga operatorii aerieni, scolile de aviatie sa aloce anual 20-30 % din resursa de ore de zbor pentru controale la intreruperi, trecerea pe alte tipuri de avioane si formarea de instructori. Toti pilotii sunt evaluati profesional in mod regulat pe intreaga lor activitate de catre instructori si psihologi aeronautici. La absolvirea scolii de aviatie evaluarile merg la institutia unde pilotul este repartizat, o copie raminind la arhiva scolii. In vederea selectiei de instructori, conducerea scolii de aviatie pleaca de la evaluarile fostilor elevi si acceseaza evaluarile profesionale, progresul ulterior inregistrat de pilotul vizat. Eu am fost selectionat si am urmat cursul de instructori ( care includea notiuni de psiho-pedagogie, specialitate, etc ) dupa 4-5 ani de la absolvirea scolii. Deprinderile de instructor de zbor propriu-zise se capata numai pilotind in calitate de instructor alaturi de un instructor cu experienta. Daca nici scoala de aviatie nu s-a preocupat in ultimii ani sa-si formeze instructori ( lucru care nu poate fi considerat o eroare ci incompetenta crasa sau dezinteres pe bani publici ), iar directorul AACR, directorul Directiei Aviatiei Civile si secretarul de stat din ministerul Transporturilor responsabil de Aviatie nu au sanctionat conducerea scolii de aviatie inseamna ca pestele de la cap se impute. Pentru ca trebuie sa stiti ca majoritatea pilotilor ( inclusiv detinatori ai calificarii-instructor ) si absolventilor institutiilor superioare cu profil aeronautic cu virsta intre 28 si 48 de ani sunt azi someri, adica n-au nici pensie, nici salarii anticipate si nici locuri de munca.

 65. 65 Rodica ianuarie 12, 2009 la 10:29 am

  Multumesc pentru urari! Si dumneavoastra va doresc sa va bucurati mult timp de acum inainte de cei doi „flacai”

 66. 66 instalatorul ianuarie 12, 2009 la 10:30 am

  Aya: problema este nivelul la care a fost facuta oferta, un corespondent de presa. Ea vine si intr-un moment in care noul presedinte al SUA inca nu este instalat. Raspunsul trebuie dat la acelasi nivel. In mod normal, pina la aceasta ora Cotrocenii, prin ambasada, ar fi trebuit sa stie ce este cu asta. Tacerea Cotrocenilor este un argument in favoarea realitatii ofertei – daca era vorba doar de un banc, atunci presedintele putea convoca pina acum o conferinta de presa in care sa-i spuna corespondentului RIA: spunei presedintelui matale ca da si ar intoarce bancul. Putin a dat si motivul: rusii au pierdut 800 milioane dolari, iar ei nu cistiga banii astia inapoi prin vinzarea gazului Romaniei la un pret mai mare. Doar ca nici dl Putin nu sta pe ciuci asa ca ai vazut ca au si avansat solutia de privatizare a conductei (conductelor) trecind prin Ucraina (privatizare insemnind probabil participarea Rusiei acolo). Intirzierea Cotrocenilor in a se decide daca a fost vorba de o gluma ori ba da timp Rusiei sa caute si alte solutii si mai tirziu, cind vor avansa pe cai alternative, ne vor juca: daca noi vom zice ca a fost gluma ei vor raspunde ca a fost serios si ca noi am fost niste fraieri, iar daca noi vom zice ca a fost serios atunci ei vor zice ca a fost o gluma si ca am fost niste fraieri.

 67. 67 ORASAN IOAN ianuarie 12, 2009 la 10:34 am

  Lupta pentru imagine dusa de noul instalat guvern prin masuri si ordonante negandite in ceea ce priveste efectul asupra mai multor categorii de persoane,are si un alt scop,acela de a atrage opozantii politici sa faca comentarii impotriva,guvernantii speculand de exemplu la cumulul pensiei cu salariul ca acestia opunandu-se sustin bugetarii de lux ca si clientela politica,fapt ce nu este real in majoritatea cazurilor.Acum cand primministrul apartine unui partid de dreapta tragem concluzia ca si politicile guvernului sunt de dreapta chiar daca jumatate din guvern este de stanga si pentru a nu permite impunerea masurilor de dreapta este necesar ca parlamentarii PSD sa aibe propuneri legislative pentru combaterea saraciei si sustinerea agriculturii si IMM-urilor.Lupta punctuala impotriva saraciei trebuie sa fie elementul forte in politica de zi cu zi,asta ca o idee impotriva notiunii de disparitie a politicilor de stanga,astfel ca cei care sunt neajutorati sa simta ca exista in randul parlamentarilor un sprijin,dar acum parlamentarii proaspeti alesi au obosit si au plecat care mai de care la odihna intr-un mandat in care nici n-au inceput sa munceasca,probabil ca petrecerile de sarbatori i-au obosit atat de mult incat au uitat de iarna necazurilor noastre.

 68. 68 instalatorul ianuarie 12, 2009 la 10:43 am

  Aya: norocul dlui Basescu ca iarna este destul de usoara la noi; altfel mica zicere a dlui Putin ar fi devenit un cartof fierbinte aruncat in mina dlui Basescu in an electoral. Cartoful ramine insa fierbinte, fiindca an electoral este si in Republica Moldova iar acolo rusofilii vor utiliza si zicerea dlui Putin si raspunsul ori lipsa de raspuns a dlui Basescu.
  Pina la urma, stii ceva? Dl Putin ne da dreptate noua, comentatorilor de pe acest blog: daca dl Putin a glumit, atunci inseamna ca Romania a ajuns o tara numai buna sa faca altii bancuri pe socoteala ei; daca nu a glumit, atunci inseamna ca Romania nu este in stare sa se miste pina nu vede ce fel de apa curge pe Potomac.

 69. 69 Harabula ianuarie 12, 2009 la 10:54 am

  In functie de atitudinea adoptata atunci cand isi prind nevasta cu un amant, exista patru tipuri de barbati:
  1.Isi impusca nevasta.
  2. Impusca amantul.
  3.Impusca si nevasta si amantul
  4.Rezolva problema mai tarziu. Ori iarta, ori divorteaza.

  Ei bine, in cazul ministrului pesedist care s-a cuplat cu Boc, domnul Nastase face parte din categoria a doua: doreste, spune,actioneaza, pentru a lovi in Boc.(Si, daca se poate, sa-l scoata pe Basescu drept codos)

 70. 70 Dragos ianuarie 12, 2009 la 11:10 am

  @ Harabula

  Si eu am auzit ca ”expiratele” de la Crucea de Piatra intotdeauna au fost invidioase pe cele ”proaspete” cu mare succes la public.

 71. 71 Policar ianuarie 12, 2009 la 11:15 am

  Eroare de circumcizie

  Cei care au declanşat şi continuă GAZArea palestinienilor sunt victime ale”rabinului Naum”, care dintr-o „eroare de confuzie” a greşit capetele la care trebuia făcută circumcizia.

 72. 72 policar ianuarie 12, 2009 la 11:22 am

  Eroare de circumcizie

  Cei care au declanşat şi continuă GAZArea palestinienilor sunt victime ale”rabinului Naum”, care dintr-o “eroare de confuzie” a greşit capetele la care trebuia făcută circumcizia.

 73. 73 instalatorul ianuarie 12, 2009 la 12:09 pm

  Aya: m-am uitat putin pe citeva surse internet rusesti (ar fi trebuit de fapt sa o fac acum 2-3 zile) cautind sa vad ce zic ei de propunerea Putin; cu exceptia uneia, nici o sursa vizitata nu zice nimic despre aceasta propunere pe care o discutam atit de mult. Singura sursa care zice ceva face de fapt o trimitere la o sursa romaneasca, care afirma un lucru destul de interesant, legind si declaratia dlui Boc si anume ca propunerea Putin ar fi fost o fortare a unui raspuns al Bucurestilor in urma discutiei telefonice Basescu-Putin si ca in acea discutie telefonica ar fi fost puse Bucurestilor niste conditii pentru livrare directa de gaze (nu prin distribuitorul germano-rus). Alte date culese: Rusia sustine ca Ucraina ar fi furat 86 milioane metri cubi de gaze in 2009; Rusia zice ca pierde 120 milioane dolari in fiecare zi in acesta chestiune a gazelor; pretul cerut Ucrainei este acum de usd 470 pe mia de metri cubi (foarte ciudat, ce se auzise atunci de 250?, conform surselor rusesti pretul cerut Ucrainei a crescut in 2009 de la usd 418 la usd 470), pret platit de toate tarile din jurul Ucrainei, in conditiile in care Rusia va plati Ucrainei pretul de tranzit international (dublu fata de cel platit pina acum); propunerea rusa de contract nou pentru ucrainieni este dupa model suedez si cu arbitraj comercial in Suedia. Vedem daca pina la urma Bucurestii mai zic ceva.

 74. 74 Sibilla ianuarie 12, 2009 la 12:47 pm

  Marca strong ” ca la noi la nima-n lume, le-arătăm noi şinie ni-s noi … ” ,de pe plaiuri cărăşene, unde sărbătorile-s în toi .. deştepţii noştrii care-s : PSD+PD-L dintotdeauna, fraţi de cruce nu alta, împart posturile de directori, prefect şi subprefect, posibil între două ” Hai, Ziveli! ”,la Revelionul sărbesc :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/12/4644/
  Ce ne mai mirăm noi … un Ilie Sârbu spune senin şi pe faţă că e înţelegere de ceva timp , trecem peste faptul că se cam încurcă la socoteli …
  Alianţa contra naturii ? Păi lor le e cald şi bine, care va să zică natura suntem noi … Oprea cu-n picior în ograda PD-L iar zic, nu de azi de ieri, Sârbu hăl ” deştept ” a zmintit-o clar şi limpede, n-are nevoie el de sfaturile gen Iliescu, Năstase … mai rămâne să mute şi capitala la Cluj unde e pepiniera de gigi durii, sau la Buzău, unde-s neurpnii prezidentului băsel ? E posibilă partida Clij-Buzău, cu cine arbitru oare ? Echipa câştigătoare va propulsa ce ?
  Eu un lucru ştiu, că-lva chemaGeorgescu,Daianu, Năstase,Oprescu….etc, dar băse nu şi nu şi nu peăl de ne va cârmuii ce-a mai rămas din ţărişoara. Al naibii de greu anul 2009, prea multe încrengături iar spinarea noastră tot mai încovoiată .
  Sibilla

 75. 75 Victor ianuarie 12, 2009 la 1:05 pm

  Televiziunea infractorului Vantu ajunsa la apogeul tupeului a prezentat stocareala lui Putin la adresa maruntului presedinte de la Cotroceni ca pe o propunere serioasa a Rusiei facuta Romaniei. Dupa ce si-a luat-o peste bot, culmea ridicolului, Basea se duce la Bruxelles pentru a discuta problema gazelor cu presedintele Comisiei. Ca si cum intereseaza pe cineva prezenta sau parerea marinarului. Vai de steaua lui. Dar cum exista intotdeauna unul mai prost decat altul si al nostru a gasit. Si nu unul ci mai multi. Un popor care l-a ales in functia suprema in stat. Asta este reprezentantul nostru. Pentru ca asa ne-am dorit, nu?

 76. 76 Zeus ianuarie 12, 2009 la 1:48 pm

  Domnule Nastase,
  multumesc pentru raspuns, insa doresc sa fac o mica precizare/adaugire: nu sustin ceva neaparat nepopular, sustin ceva mai degeraba pragmatic pentru Romania.
  1. ne pastram dreptul de autoguvernare;
  2. cedam drepturile de reprezentare pe politica externa si pe probleme militare unui „guvern central” – credeti ca Romania, o tara mica si amarata se poate „vinde” mai bine Rusiei, de exemplu, decat o „Europa intreaga”, la pachet?
  3. cum ar fi sa renuntam la „romanisme” si sa incetam a presupune ca vom fi codasi in „Federatia EU”? Avem exemplul lui Mircea Sandu, care cu ajutorul Federatiilor de Fotbal mai mici a ajuns pe o functie destul de influenta in structurile UEFA. De ce nu ar putea face acelasi lucru si politicienii romani, cu cele 4.5% din voturi? Plus, cele 4.5% din voturi, ar putea avea o influenta solida in „Congres”.
  4. am fi mult mai la adapost de fluctuatiile economice;
  5. s-ar reduce influenta si puterea politicienilor romani in mult chestiuni interne (mai ales in cele economice si de dezvoltare – cum ar fi autostrazile, caile ferate…INFRASTRUCTURA pe scurt).
  Nu are sens sa ma apuc acum sa fabulez cum as vedea eu o asemenea federatie….dar as prefera o varianta de acest gen.

 77. 77 Robespierre ianuarie 12, 2009 la 1:51 pm

  Dle Velisar Iancu,
  Primiti omagiile si salutarile mele cele mai sincere.
  Cu deosebit respect,
  „R”

 78. 78 leo ianuarie 12, 2009 la 2:00 pm

  Pentru curioşi, iaca ce avea în vedere Ţarul privitor la „drumul gazelor” care ar urma să tranziteze ţara lu Ţapă-vodă…
  http://www.trilulilu.ro/leo007/797a1f0c59826a

 79. 79 Cârcotaşu ianuarie 12, 2009 la 2:17 pm

  @ Aya, Instalatorul.
  E clar că „propunerea” lui Putin nu e serioasă. Deşi nu e nici băşcălioasă stârneşte râsul.
  În realitate a fost făcută cu năduf, la stilul: ia mai lăsaţi-mă-n pace, vi-l dau vouă pe tot şi scoateţi voi banii de la Ukraina! Oricum, nu poate fi vorba de o propunere serioasă.
  Dpdv tehnic e hazliu să concepi că tu vei putea scoate ceva de la Ukraineni fără să ai robinetul la mâna ta. Nu reuşesc ei ruşii, au ajuns la 2 mld dolari restanţă la plată şi asta pe consum contractat, nu pe furat, aia-i başca.
  Ei au probleme serioase, de multă vreme, cu Ukraina (vezi „GAZPROM NOUA ARMĂ A RUSIEI” Ed. Curtea Veche 2008, de Valeri Paniuşkin şi Mihail Zîgar).

 80. 80 Unfan ianuarie 12, 2009 la 3:34 pm

  Excelenţă

  Sugerez să lansaţi,la posibilităţi, pe blogul dv. o serie de exerciţii, cât mai variate dar de maximă utilitate, care să pună in valoare „flerul” participanţilor, având ca scop, evident, desemnarea celei mai exacte aprecieri(nenominalizate) din cele dispersate sub clopotul lui Gauss(diferit de tehnica sondajului de opinie legal reglementat).
  Etalonarea aprecierii participanţilor va fi utilă pentru ei şi cei din jur.
  Ex.Cursul euro la 28.02.2009 R=4,350 ; daca TB îşi va reedita candidatura R. Nu ; În ce lună se destramă alianţa R. mai ,etc.
  Blogul este vizitat de mulţi(comentatori mai puţini) care vor fi f.f.mulţi daca li se stimulează şi aprecierea.

 81. 81 Maximmouse ianuarie 12, 2009 la 3:38 pm

  @ Bună Dimineaţa PSD!

  Hă , hă ! Ce a păţit oprea?

  A trecu acceleratul?…Daaaaaaa!:)

  Deci stimata gazda, se poate! Mai vrem!

  Succesuri!:):):)

  cu stima Maxi!:)

 82. 82 instalatorul ianuarie 12, 2009 la 4:03 pm

  Carcotasu: eu si Aya am avut un schimb de comentarii multe si lungi pe subiect. Pe scurt, nu sunteti departe de ceea ce credem noi, cu urmatoarele precizari: asa este, rusii s-au saturat de problemele anuale cu ucrainienii. Ucrainienii si-au platit datoria, dovada ca nu plata in sine a reprezentat problema; mai au de platit majorarile pentru restanta platii care nu-s mici, cam o jumatate de miliard de dolari. Problema ar fi, sugereaza dl Putin, ca unii din Ucraina nu-si pot trage bani personali din sistemul actual; de aceea a vorbit de coruptie si intermediari la ucrainieni. Daca ai distributia, atunci ai si robinetul. De fapt punctul central este acela daca noi am reusi sa luam banii de la ucrainieni in sistemul de distributie asa cum il vad rusii. Al doilea punct important este acela ca e greu sa dai ucrainienilor un gaz care vine tot pe la ei. Cu stima.

 83. 83 Petrache Lupu Poni ianuarie 12, 2009 la 4:49 pm

  Alteta,

  „Bloog cu acord intelectual. Continut implicit.” nu inseamna nimic. E doar o formula care vrea sa sune… interesant(?). Tocmai pentru ca nu inseamna nimic ar putea capata cele mai uluitoare interpretari. Daca tot suntem la rubrica raspunsuri, si daca moderatorul va primi pana la urma acordul intelectual pentu a lasa postarea sa treaca, as avea si eu o intrebare (simpla): Ce inseamna „Bloog cu acord intelectual. Continut implicit.”?

  Pacat ca membri clubului excelentei voastre sunt prea disciplinati si tematori pentru a incerca sa raspunda la aceasta intrebare (simpla, nu?). Nu ma pot abtine sa-mi imaginez ce splendori de raspunsuri explicite s-ar obtine de la cei care, in mod normal, trudesc la varianta implicita, de rutina, a raspunsului. In plus am putea afla (cu totii) mai exact unde anume ne aflam. Cand ne aflam.

  Cu stima si celelalte!

  Un cititor fidel!

 84. 84 Roxana ianuarie 12, 2009 la 5:31 pm

  Domnule Adrian Nastase…eram saptamana trecuta la un curs, la facultate…si ne-am permis sa discutam cu dna profesoara(fara sa facem politica) despre „o celebra ordonanta”a domnului Boc…o intrebare pentru Domnia Voastra: cum a inapoiat Gabriel Oprea acel miliard de euro, daca ordonanta nici macar nu fusese publicata? in ce baza legala a platit acel miliard?…pt ca, din cate stiu, nu poti sa te prezinti la Trezorerie si sa platesti o asemenea suma de bani care nu are nicio baza legala…nu ti primeste nimeni nici 1 leu. Si…parca nicio lege civila nu retroactiveaza!…Sunt jurist in formare…asa ca, astept cu nerabdare parerea Dvs.! va multumesc!

 85. 85 bogdan ianuarie 12, 2009 la 5:33 pm

  D-Le Nastase am sa intrasnesc sa va aduc la cunostiinta, in cazul in care nu sunteti la curent deja, un comentariu al lui Miron Mitrea pe blogul sau, care probabil este dorinta D-lui de la Cotroceni : ” Daca, in anul 2009, asa intelegem noi, in PSD, sa facem politica, mai bine ne ducem care incotro vedem cu ochii” . D-le Mitrea oare aceste zari va duc catre PDL? Ce parere aveti D-le Nastase? Ca simpatizant al doctrinei social- democrate mi-as dorii sa plece si sa lase acest partid pentru ca se gasesc alte persoane care sa-l inlocuiasca.

 86. 86 Roxana ianuarie 12, 2009 la 5:37 pm

  pardon…miliard de lei

 87. 87 RELU ianuarie 12, 2009 la 5:48 pm

  DOMNULE NASTASE,
  Am avut onoarea sa va cunosc cindva foarte de-aproape si-n citeva rinduri si sa va transmit la vremea respectiva intreaga apreciere si consideratie. O faceam din calitatea de director de fabrica, din convingere si nu din alte ratiuni care ulterior le-am vazut la multi conationali devenind o practica curenta, in special in rindul „cataratorilor” din viata politica…Fabrica pe care am pastorit-o o lunga perioada de timp a ramas sapata in inima mea, in suflet si-n minte ca o statuie sfinta la care ma intorc ori de cite ori vreau sa ma simt un pic mai bine dar, in mod regretabil in secunda urmatoare constat ca ma simt din nou nelinistit si neimpacat cu viata !
  Subiectul care ma framinta in ultimul timp, din considerente lesne de inteles, este cel al marimii pensiei obtinuta dupa cca 35 de ani de inginerie facuta intr-un mod foarte responsabil, de la stagiar pina la director general, si dupa obtinerea unui doctorat muncit in mod foarte serios in domeniul in care am lucrat comparativ cu ceea ce-am putut recent sa vad pe ecranul TV la dezbaterea publica a unor anomalii iesite din sfera rationalului !
  -In ce tara traim ? Cum a fost posibil sa se ajunga la inechitati strigatoare la cer ? Care ne mai sunt valorile adevarate cind gratie media aflam cu stupoare, cu revolta dar si cu rusine, cu jena de discrepante uriase dintre pensiile distinsilor profesori, actori, medici de frunte ai stiintei medicale romanesti si pensiile unor categorii privilegiate din politie, magistratura, armata, s.a.Imi reamintesc ca-n decembrie 1989 petreceam noptile in uzina dialogind cu mii de salariati, cocotat fiind pe zeci de containere, despre ce-a facut X sau Y cu doar citeva zile anterior momentului in calitatea de membrii PCR, membrii prin CC-PCR sau membrii In Biroul judetean PCR, ETC. incercind sa atenuiez revolta si sa-i incurajez sa ne vedem de traba noastra ca producatori de bunuri industriale ! Timpul a trecut, cascada supararilor continuie a generat un diabet profund, si astazi, iata-ma privind la TV o jurista in stare de ebrietate conducind un mijloc AUTO si care, fara a fi pedepsita, se pensioneaza cu o pensie de cca 12-15 ori mai mare decit cea pe care eu am primit-o de la statul roman pe care l-am slujit cu atita credinta !
  Domnule Nastase, ca reprezentant de frunte al politicii romanesti postdecembriste, nu credeti ca generatia careia ii apartin nu merita un asemenea tratament discriminatoriu ? Nu credeti ca o autentica justitie sociala se impune ? Cu ce-am gresit in fata natiunii noastre si in fata lui Dumnezeu fiind corecti, cinstiti si iubindu-ne tara ? Ce merite au o parte insemnata din asa numitii justitiari ai Romaniei de incaseaza asemenea sume fabuloase ? Dar o parte insemnata din ofiterii din armata si din Politie ? De ce clasa politica terfeleste notiunea de justitie sociala ? D-stra personal aveti citu-si de putin constiinta incarcata de ceea ce se intimpla din acest punct de vedere in Romania de astazi ? Dar d-l Iliescu, dar d-l Vacaroiu ? Am dat doar doua nume a unor persoane care au facut istorie adevarata in Romania si care au vizitat cindva uzina pe care am iubit-o mai mult decit familia mea si mai mult decit pe mine si cu care am avut la vremea respectiva discutii foarte aprofundate ! Timpul s-a scurs iar recunostinta natiunii mele pentru mine si pentru o buna parte din cei care au trudit aidoma pe altarul curat si cinsit al muncii facuta cu raspundere, iata, nu exista ! Este trist…
  D-stra, cum puteti accepta in calitatea multipla pe care o aveti de Prof.Univ., de politician de frunte, de fost Prim Ministru al Guvernului Romaniei, de cetatean, de coleg de natiune cu inca vreo 21 de milioane de romani, o atare situatie ? Cum priviti nepasarea revoltatoare a CSM-ului in cazuri in care ar fi trebuit sa demonstreze cu prisosinta independenta dar si justitie autentica, a deciziilor adoptate in mod scandalos de catre Judecatoriile din provincie, etc. ?
  Scandalos !

 88. 88 Velisar iancu ianuarie 12, 2009 la 6:15 pm

  @ Robespierre: rog, fara dumnevostreala. Sper sa-ti permanentizezi shederea pe aici. Respecte
  @ leo:
  – multumesc de intampinare ( la sfinx ). Trec adesea pe-acolo (si-mi place);
  – tare „chestia” cu gazul catre Ioropa!
  – nu m-a intrebat nimeni, da` zic: Putin l-a luat peste picior pe Basescu cu oferta aia „de nerefuzat”. Sa fii iubit.
  @Sibilla: multumiri pt cuvintele frumoase si pt splendidul cantec. Din pacate, meandrele concretului ( de la ECHILIBRU citire) ma acapareaza mai mult decat as vrea, dar altfel nu se poate…Scuze ca nu am raspuns pe 777.
  Cat despre situatia din Gaza (ai considerat ca m-as pricepe) am o parere de bun simtz, mai curand decat una de cunoscator: Israelul n-a respectat nici o rezolutie a consiliului de securitate ONU de prin 1970 incoace. Asta nu inseamna ca este singurul vinovat (pe locul intiy situez marele licurici, abia apoi arabii). Respectele mele, doamna.

 89. 89 mnd ianuarie 12, 2009 la 7:24 pm

  Ma bucur ca in ultima vreme nu am avut timp sa stau pe blog , totusi temele actuale …
  1.Legat de pensionari , ar fi normal sa poata trai din pensie , la noi , paradoxal , oameni care au muncit o viata ,au pensia mai mica decat un ajutor social . Inadmisibil !!! Ajutorul social este AJUTOR ,pensia un DREPT . In cealalta extrema pensionarii de lux , indispensabili ,fara ei macaroana ar fi fara gaura .
  Rezolvarea – toate posturile scoase la CONCURS si daca nu se ocupa atunci , pe durata de maxim un an date pensionarilor , dupa care scoase iar la CONCURS .
  RISCAM sa-i obisnuim pe tineri de 20-30 de ani sa se simta bine intretinuti,de parinti ,de bunici pensionari care lucreaza .

  2.Trebuie sa apreciez hotararea „HOTARATA”LUATA AZI de BP al PSD.

  S-auzim numai de bine !

 90. 90 Vifor ianuarie 12, 2009 la 7:33 pm

  “…acei oameni ar fi putut să fie aşa de sacrilegi ca să violeze până şi cadavrul unei virgine” (Geniu pustiu )

  Acei “oameni”, poate rude ale d-lui Marko Bela, au existat în carne şi oase.
  Domnul Eminescu, interzis parţial prin legile umilitoare votate de Parlamentul României, nu are linişte…
  Românule ! arată-ţi mărinimia şi citeşte alor tăi anesteziaţi, până-n 15 ianuarie 2009, romanul neterminat Geniu pustiu, bucăţit aşa cum socoate domnia ta; la o televiziune ar fi minunat, dar nu cred să-l primească pe titan.Îl vom primi în inimile noastre aşa cum făcură moşii şi stămoşii noştri

  P.S. Dacă poietul Marko Bela acceptă, poate să-l citească dânsul, în română şi maghiară.

 91. 91 Velisar iancu ianuarie 12, 2009 la 7:37 pm

  @ Maxi: Oprea n-a patzit inca nimic, da` merita sa asteptam – oare Augustin are sau nu are dreptate? (a zis el ceva f. interesant despre „concediul” geonelului in State). Altfel, de acord: PSD manifesta usore semne de iesire din coma.

 92. 92 ALEX G ianuarie 12, 2009 la 8:51 pm

  Felicitari!Ati fost foarte vigilent la miscarea politica a lui Traian Basescu,in legatura cu Gabriel Oprea.Ma tem sa nu fie inceputul”testelor”lui Traian Basescu….Asa trebuie jucat in continuarea proiectului dumneavoastra.Asa va vreau…..

 93. 93 copola ianuarie 12, 2009 la 8:59 pm

  Domnule NASTASE va apreciez ca politician, am votat PSD im speranta ca PDL va pierde cu toate ca sant liberal,dar va-ti aliat cu Basescu care va distruge slaba noastra democratie.Nu e nici bine nici corect ce au facut colegii de la cluj pe care ar trebui sa-i dati afara, altfel o sa va inghita Basescu cam 75% din partid.STIU CE SPUN.Serviciile lucreaza.

 94. 94 Aya ianuarie 12, 2009 la 9:47 pm

  @

  Instalatorul

  Putin NU a facut oferta prin intermediul unui corespondent de presa, ci a anuntat ca o va face. Este vorba despre o diferenta colosala si tine de o anumita subtilitate si eficienta a transmiterii fulger a mesajelor la distanta.
  Oferta este reala.

 95. 95 Aya ianuarie 12, 2009 la 9:48 pm

  @

  Instalatorul

  Completare: a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca o va face.

 96. 96 Aya ianuarie 12, 2009 la 10:02 pm

  @

  Cârcotaşu

  Citez: „Dpdv tehnic e hazliu să concepi că tu vei putea scoate ceva de la Ukraineni fără să ai robinetul la mâna ta. ”

  Sper ca nu astepti de la mine sa contrareplic, pentru a spune ceea ce tu insuti stii.
  Oricat ar fi de informat cineva (sau capabil de a „pica” pe realitati bine tinute sub obroc) si de comunicativ, in anumite situatii se abtine de la cuvinte.

 97. 97 Paul ianuarie 12, 2009 la 10:30 pm

  Dinu,
  argumentatia mea este intr-adevar hazlie, dar serioasa :).
  Si oferta lui Putin a fost hazlie (prin forma: „Va rog sa-i transmiteti acest lucru presedintelui Basescu. […]” – i se adresa Putin reporterului TVR, trnasformandul pe acesta din urma, ad-hoc, in mesager interguvernamental :)). Adica, eu nestiind rusa, reproduc traducerea celor de la Antena 3 : http://www.youtube.com/watch?v=5JUWIpluCEc) dar serioasa, in fond.
  Pacat ca demnitarii romani „au intrat in transa” in fata acestei oferte „stupefiante” :), traditional, as spune (vezi majoritatea evenimentelor istorice in care liderii romanilor au decis… sa ezite 🙂 .
  Lasa, ca se dezmeticesc ei. Odata cu dezghetul.

 98. 98 Aya ianuarie 12, 2009 la 10:35 pm

  @

  Roxana

  Nu as fi intervenit daca nu as fi sesizat, in textul tau, o UN ANUMIT TIP de „greseala specifica” (asta sa fie, oare?) care a declansat in alte cazuri UN ANUMIT TIP de scandal.

  Citez intrebarea pe care o lansezi in postarea initiala: „cum a inapoiat Gabriel Oprea acel miliard de EURO(s.A)” ?
  Dupa cateva minute, intr-o „completare” care nu se retine dupa socanta informatie continuta in prima, mentionezi (citez): „pardon…lei”.

  Eu inteleg ca Gabriel Oprea este „vedeta negativa” a zilei, dar „greseala” ta seamana foarte bine a miscare premeditata.
  Ma astept sa apara, in presa, comentarii legate de „milionul de euro” al lui Oprea pentru ca, apoi, sa i se contruiasca imagine de „infractor”.
  Ce jalnic se procedeaza!

 99. 99 Paul ianuarie 12, 2009 la 10:50 pm

  erata: „trnasformandul” de la mesajul meu din amonte este traductibil prin „transformandu-l”, desigur. (Cum am scris ceva de Putin, cum au intrat in scena virtuala „agenturili” ca sa-mi stalceasca postarile:) .
  Hai, daca tot m-a intors erata asta din drum, sa profit pentru a o asorta cu o completare la citatul din Putin. Acesta, la sfarsitul mesajului pentru Traian Basescu, repet: transmis prin cameramanul TVR!, a mai avut si cruzimea sa se consulte cu bietul „purtator de imagini al Romaniei”, intrebandu-l: „E buna oferta?” !! 🙂

 100. 100 Aya ianuarie 12, 2009 la 11:01 pm

  @

  Petrache Lupu Poni

  Citez din postarea ta: “Bloog cu acord intelectual”.

  Tu nici sa copiezi nu stii?
  Adrian Nastase a scris (citez): „Blog cu acord intelectual”.

  O alta intrebare:
  In mod obisnuit vorbesti ca sa nu adormi ?

 101. 101 Aya ianuarie 12, 2009 la 11:11 pm

  @

  Bogdan

  Mai sunteti multi? Inca de ieri sesizam ca ati napadit ca lacustele!

  De ce ar trebui sa plece Mitrea?
  Ca sa se faca o „bresa de scurgere” in PSD? Am trait toata „experienta Melescanu- ApR”- si inteleg ca tu si cei ca tine doriti sa se repete.
  Mitrea nu este un „tzutzulica”, dar un tip cu influenta. Atitudinea lui este contaminanta, inca, in pofida faptului ca nu mai detine functii. Cine crede ca, odata cu functiile, UNII- subliniez, doar unii!- pierd, total, si influenta, se inseala amarnic sau este inconstient.
  Eu nu cred ca esti inconstient, dar, pur si simplu, rau intentionat.

 102. 102 bogdan ianuarie 12, 2009 la 11:35 pm

  D-le Nastase ca sustinator al doctrinei social-democrate va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : Ce pierde PSD-ul, daca il exclude pe Miron Mitrea din pardit? implicind plecand,de voie sau fara de voie, si „marele meserias” de la Vrancea… POATE doar cateva din voturile din Vrancea… care ar putea fi inzecit multiplicate din ARDEAL… prin plecarea implicita a unora din „grupul de la Cj” (ARDEAL-care este condus de acest grup), care nu au obtinut nimic, nimic…V-as fi tare recunoscator daca ati raspunde la aceasta nelamurire a mea…. PS: Se gaseste in orice moment inlocuitor pentru Miron Mirea…. Repet : IN ORICE MOMENT….poate chiar mai bun (cantitatea in politica se masoara din punct de vedere electoral). VA MULTUMESC!

 103. 103 Robespierre ianuarie 12, 2009 la 11:53 pm

  Velisar Iancu
  Am inteles sa traiti!
  In alta ordine de idei nu incetez sa ma minunez cat de destept m-a facut draga si iubita mea mama, iertata fie! Ma refer la postarea de ieri-alaltaieri in care afirmam, cu o inteligenta si o premonitie vecina cu genialitatea, ca dom’ grl Gabriel Oprea (Gabi, Gabita, Gabisor, Gabulet, Gaboi, pentru unii), sa traiti tov gradu’!, nu prea poate sa stea si sa doarma linistit. Mai afirmam, deasemenea cu o clarviziune si o putere de patrundere a lucrurilor rar intalnita la un pamantean, ca n-as prea vrea sa fiu in pielea dlui gral (sa traiti tov gradu’!) Gabi. Dumnezeule mare cata premonitie, cata inteligenta, cat geniu!
  Asta seara mesajele de felicitare, telefoanele, emailurile, faxurile nu incetau. Prieteni, cunostinte, rude, amantele, iubita mea ( te rog din suflet sesizeaza nuanta), fiica mea (studenta eminenta a unui individ ce-i preda „constitutionalul” si care raspunde la numele de Milut Boc), academicieni, doctori, somitati, in fine sute si sute de persoana m-au asaltat cu felicitari… Ca de unde si pana unde am stiut eu cu atata genialitate ca dl gral Gabi nu sta linistit si nu ii e bine? Ca de ce?
  Le-am raspuns si le raspund tuturor: d’aya…
  Velisar Iancu, dragule,
  Tine minte ce-ti spune un batran zimbru care sub iradierea lamei ghilotinei a avut puterea sa zambeasca: „Dac-asa a fost sa…este/ Eu le-am spus sa nu se…duce/ Daca n-au vrut sa… pricepe/ Acum lasa sa…plateste.” E un citat din colegul meu de revolutie Laszlo Tokes intr-o mult frumoasa si neosa limba romaneasca. Cred, prietene, ca intradevar „asa a fost sa..este”.
  PS1. Din penibilul acesta de guvern de doi oameni imi pare rau. De doamna Ecaterina Andronescu si de domnul Marian Albu, Prima pt bunul simt, modestia si bunatatea iesite din comun, al doilea pt profesionalismul sau.
  PS2. Compara te rog numele din acest guvern (cu cele doua exceptii aratate anterior) cu numele din guvernul Nastase. Debilitate, infantilitate versus profesionalism.
  PS3. Prietene, pun pariu pe-o sticla de afinata, pe un pastrav prajit in coaja de brad si pe un Minis negru ca mura ca nici popi Ilie Sarbu nu-i e prea bine. Si ca nu prea doarme linistit. O fi de la alicele ricosate in zona sensibila sau o fi influenta malefica de la lantul de aur al piratului? Nu stiu ca nu-s de aici, vorba motului. Dar o sa aflam noi „ca-i tanara vremea” vorba aceluiasi mot.
  Cu nedisimulata simpatie,

 104. 104 Robespierre ianuarie 13, 2009 la 12:02 am

  Velisar,
  De ce e Iancu cu minuscula?
  Imi cer scuze, tie si celorlalti blogheri, pentru micile „scapari” gramaticale.
  „Promitez” sa fiu mai „atentios”…
  Cum te poate contacta un romantic revolutionar?

 105. 105 Aya ianuarie 13, 2009 la 12:05 am

  @

  Catalin Stochita

  TEXTUL TAU ESTE O COMPILATIE PRECARA!

  Te stiu, asa ca e legitima curiozitatea mea.
  Cine ti-a scris „articolul” cu titlul „SHOW LA PSD-GRUPUL DE LA CLUJ JOACA CU CASA INCHISA”, pe care l-ai postat atat aici cat si pe blogul tau (am verificat)? Cu exceptia sectiunii „Grupul de la Cluj”, nu indici sursa, de unde s-ar putea trage falsa concluzie ca tu ai fi autorul.

  Am vrut sa-mi fac cunoscuta curiozitatea inca de la prima ta aparitie „analitica” pe acest blog (trec peste faptul ca aceasta „analiza” este, in multa parti, precara, precizand, in sprijinul faptului ca nu tu esti autorul, doar ca nu ai „suflu” pentru a sustine- fie si prin fracturi logice- un cumul de idei).

  Legat de „analiza” postata, am de facut cateva observatii.
  1. Asa-zisa analiza este o compilatie (doar ca precar construita).
  „Ciudat”, in prima parte, se regasesc anumite idei (chiar formulari) care par a fi preluate, aproape ca atare, de pe blogul lui Adrian Nastase (nu neaparat din textele ANului).

  2. Urmeaza spleculatii legate intre ele prin fracturi logice, in care, un ochi atent, poate realiza ca „autorul” a copiat si apoi asociat idei (tot preluate) in care a INLOCUIT anumite nume (asociate, initial, de cei care le lansasera, cu ALTE „intamplari previzibile”) cu CELE VOITE pentru a incerca sa induca, fara talent, ideea existentei unui paienjenis de vinovatii si complicitati (spune-i „plagiatorului” sa retina aceasta formulare, ar putea sa o foloseasca in viitoarele tentative de a manipula, „propunandu-te” pe tine ca „tanar de viitor” si analizt de talent; a propos, nu cumva ai si tu „dosarul la control si seloectie” pentru vreun post de secretar de stat? vezi ca tocmai s-au „blocat” din nou nominalizarile!).

  3. „Ochiul” meu pare a mai recunoaste anumite idei (care, ulterior, au fost „contorsionate”, fiind adaptate intentiei autorului acestui text) si DINCOLO de acest blog . Foarte interesant!
  (Catalin Stochita: tu si cel care a scris acest text nu aveti jene, nu-i asa?)

  Un sfat: spune-i celui care a scris acest text ca, data viitoare, sa nu mai amestece idei si formulari contradictorii, in sustinerea aceluiasi „lucru”.

 106. 106 Cârcotaşu ianuarie 13, 2009 la 12:34 am

  @ Aya,
  Hai s-o luăm la concret:
  Tu faci contract cu Distrigaz, da’ ţava vine la tine trecând pe la un vecin, cu care tu te-nţelegi să-ţi plătească ţie consumu’. Contorul e la intrarea pe moşia lu’ vecinu’, ăla măsoară ce consumă el şi tu. Tu plăteşti totul şi e treaba ta să te baţi cu vecinu’ să-ţi recuperezi banii pe consumul lui. El se jură că consumă „x” mc, iar tu n-ai decât un amărât de aragaz cu două ochiuri şi factura vine pentru 1.000 lei pe lună. Dacă faci scandal, vecinu’ are un robinet spre tine. Mişto situaţie.
  Dacă propunerea lui Putin ar fi reală, noi ar trebui să fim tâmpiţi s-o acceptăm. De aici şi comicul situaţiei.

 107. 107 Sibilla ianuarie 13, 2009 la 4:00 am

  @Domnule Adrian Năstase,
  Felicitări ! 🙂
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla
  @Aya,
  Cu tot respectul, posibil să fie reală, dar imposibil să fie făcută băselului, posibil altcuiva, imposibil să nu zâmbim cu speranţă !
  stimă,
  Sibilla
  @Velisar Iancu,
  Vă mulţumesc.
  stimă şi deosebit respect,
  Sibilla

 108. 108 B.C.M. ianuarie 13, 2009 la 6:02 am

  Idei generate prin tehnica Brinstorming (3 )

  Astăzi numai ideea unui ocultist :
  3. Formarea unei spirale umane în sens trigonometric,
  de 2250 km lungime(1,5 milioane de români care se ţin de mâini
  cu feţele spre exterior) pozată in centrul unui teritoriu de
  650000 kmp(75% nefolosit) care să capteze energia pozitivă
  cosmică prin “capătul” extern şi s-o concentreze prin capătul
  intern pentru anihilarea celei negative, este ultima şansă de
  lecuire(pace) a Afganistanului după tratamentul indelungat, fără
  rezultat, administrat ,pe rând, de “madicii sovietici şi americani.”
  Actiunea să se desfăşoare cu aprobarea şi pe spezele ONU,
  până la echinocţiul de primăvară., iar după o scurtă pauză se
  va relua în Irak până la solstiţiul de vară.
  Guvernul organizează şi cuantifică rezultatele (e o părere).
  P.S. Nu se va apela la firme specializate.

 109. 109 Adrian Orza ianuarie 13, 2009 la 6:45 am

  Domnule Nastase,
  Acum am descoperit blogul dumneavoastra si este o surpriza foarte placuta sa gasesc aici un forum in care, culmea, chiar se discuta ceva. Imi vine asta in minte, pentru ca am mai frecventat, din pozitie de spectator mai ales, bloguri asociate unor cotidiene si am ramas cu un gust amarui, sa zic asa.

  Am o nedumerire la adresa dumneavoastra si incerc sa o exprim aici direct, scuzindu-ma insa in prealabil si declarind deschis ca, daca nu vi se pare important sa raspundeti e ok, inteleg perfect.

  Deci, la patru ani de la incetarea „guvernarii dumneavoastra” imaginea pe care o aveti in mintile multor romani este inca destul de proasta (nu stiu cum sa-i zic altfel, scuze din nou). Nu ma refer neaparat la aspectele care va vizeaza personal, ci mai degraba la cele care aduc o umbra actelor de guvernare de la vremea respectiva. Un bun exemplu de asemenea „act” ar fi discutiile despre libertatea presei in acea perioada. Editori cu „fata” decenta, ca Patrasconiu de la Cotidianul spre exemplu, a adus tema aceasta in discutie cu diferite ocazii. S-a mers in unele situatii (nu imi amintesc daca era acelasi ziarist) pina acolo incit sa se spuna franc ca una din realizarile lui Basescu (sic!) este libertatea presei, sau mai degraba eliberarea de presiunea impusa de „regimul Nastase”.

  Sigur, e anecdotic sa poti considera regimul acela a fi al lui Nastase si in acelasi timp sa identifici guvernarea ce tocmai s-a incheiat ca fiind „a lui Basescu” care, culmea, se mai afla si in opozitie, daca ar fi sa ne luam (multi inca pot, observ) dupa declaratiile dumnealui.

  Totusi, ce as astepta eu, un cetatean al Romaniei, de la dumneavoastra? Simplu, spalati-va imaginea. Eu, care inca nu v-am votat niciodata (si, daca e sa ma gindesc numai la numele pe care am pus stampila in cazul ultimei competitii electorale pentru alegerea presedintelui Romaniei, spun acum raspicat, spre rusinea mea!), astept de la dumneavoastra ceva, nu imi e foarte clar ce. Poate fermitate, poate sa va recistigati locul in partidul pe care l-ati condus, ceva.

  Domnule Nastase, aveti un plan?

 110. 110 ALBERTO RODRIGUEZ ianuarie 13, 2009 la 7:58 am

  dl Nastase imi cere scuze dar simt nevoie sa postez ceva sfaturi de specilaitate domnei Elena Udra aici pe Blogul dvs ,ca sa fiu sigur ca si dl el comandante sa citeasca ca deja dansa ne exaspereaza cu prioritati in turismul
  ATENTIE DOAMNA MINISTRU ADVERSARI DVS POLITICI
  abia asteapta sa va taxeze daca veti mai continua sa prezentati prioritati de gen turismul Ecumenic si Balnear o sa spuna lumea ca inca nici nu ati aranjat biroul ca deja sunteti trombeta electorala a lui dl Basescu .Si aceasta se va intempla deoarece pana acum in materia de turismul ati spus numai lucrurile care trebuia sa suna bine la orechi pensionarilor ,dar care nu au nici o treaba cu fundamente economice al turismul Romanesc La cum este infrastructura in Romania si la cit de mizerabil se prezinta majoritate locatie turistice din regiune
  DACA VORBIM DE TURISMUL ECUMENIC IN MONETUL IN CARE PRIMITI TURISTUL DE LA AEROPORT
  Si il transportati prin drumurile din Romania pe o durat de trei pana la 5 ore pana la zona ecumenica ,cand ajungeti acolo va trebuie sa aveti un preot care sa fie gata pentru a oficializa slujba de mormantare a turistului
  Extras de pe site-ul http://www.rodrigo.ro

 111. 111 cristian ianuarie 13, 2009 la 9:08 am

  HOOOOOOprrrrrrrrrrrrrrrrea
  Hooooooooooooooooo! Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Asa se opresc caii. In Moldova cea dulce. A noastra, nu a lor. Momentan teapa lui Basescu s-a frant. Sub sfichiuirea deciziei crude a lui Geoana. Doi oameni, Nastase si Tariceanu, au declarat imediat ca Oprea va fi al doilea ministru independent din guvernul Boc. Dar ar putea fi si ministrul cu mandatul cel mai scurt din istoria PSD. Semne bune are anul, oricum. Dupa un prim-ministru de cinci zile, avem si un ministru de interne de 20 de zile. Sub semnul Vulpii. Spuneam ca teapa lui Basescu nu a tinut. Pentru ca e mult prea devreme sa se puna de-a curmezisul. Crapa prea devreme marea alianta. Deci Oprea e HOOOO prrrrrrrrrr ea. Stop pe piept. Dar nu va ramane necontorizat. Iar a doua teapa tot va urma. Boc are o problema, ca a semnat, desi face pe niznaiul. Apropo, uitasem sa va spun in episodul unu cu teapa, ca Vulpea a fost demisa de la doi si’un sfert in mandatul lui Blaga… Nebanuite caile Basescului, dupa afacerea Hayssam.

  Numai ca si ala a fost joc de glezne, pentru ca Tariceanu nu putea sa accepte. Asa ca propunerea lui Blaga a zacut la sertar pana a venit ministru David, omul lui Tariceanu. Care a avut taman propunerea potrivita la momentul oportun. Din declaratiile lui Tariceanu si Nastase de astazi deducem ca-l pun un pic la protap pe Basescu. Pun carbuni pe foc, sa-l atate. Insa marinarul nu e chiar asa de fraier…

  Diiiii Boc!

 112. 112 Alex ianuarie 13, 2009 la 10:24 am

  Domnul profesor, nu va suparati, dar tara arde si PSD-ul se piaptana. Toate guvernele occidentale dau mesaje de solidaritate, dau electoratului semnale ca lupta pentru inlaturarea efectelor crizei, numai PSD-ul se mobilizeaza pentru…destituirea ministrului de interne (si excluderea din partid!) instalat de mai putin de o luna de zile! Si pentru ce? Vreo fapta de coruptie? O abatere grava in exercitarea functiei? Nici pomeneala! Pur si simplu pentru ca si-a permis sa numeasca un om la sefia prapaditului serviciu de informatii din interiorul MIRA fara sa se consulte cu presedintele partidului. N-a facut decat sa-si exercite atributiile prevazute de lege: Primul Ministru numeste…la propunerea ministrului.
  Legat de toata tevatura asta cu Virgil Ardelean si marele serviciu de informatii, stiti foarte bine ca Traian Basescu v-a oferit MIRA pentru un singur motiv: sa nu ajunga la Blaga, care se obraznicise in PDL. In nici un caz sa aiba PSD-ul vreun control asupra informatiilor. Deci, nu se pune problema unei uzante incalcate in interiorul coalitiei. Oricum, in Romania sunt doua servicii de informatii mari si late: SRI si SIE, care apartin lui Basescu si vor apartine pana cand acesta va iesi la pensie. Restul, structuri informative din interiorul ministerelor care nu iti deschid accesul la putere.
  Asadar, in timp ce Europa si SUA stau cu picioarele in apa rece pentru a gasi solutii pentru protejarea populatiei si a intreprinderilor de efectele crizei, PSD-ul se mobilizeaza doua zile pe viata si pe moarte pentru decapitarea lui Oprea. Un profesionist care se si pusese pe treaba intr-un minister unde problema principala este descentralizarea administrativa de cea mai mare amploare din ultimii 500 de ani de pe teritoriul tarii noastre.
  Scandalul Oprea a pus in umbra cel mai important eveniment: participarea Presedintelui Traian Basescu la Bruxelles, unde a discutat cu Presedintele Comisiei Europene necesitatea rutelor energetice alternative pentru a evita un santaj energetic din partea Rusiai, DAR SI faptul ca Rusia trebuie sa devina un partener de dialog pentru Uniunea Europeana, aka faptul ca relatiile cu ea nu mai trebuie abordate in termen de conflict (mai pe romaneste, nici de vasalitate, nici de conflict; facem eforturi pentru a elimina dependenta energetica de Rusia, dar ne repectam reciproc, ca parteneri egali).

  Evitati scandalurile si dati electoratului un semnal ca munciti pentru el! Nimeni nu va va invinovati de nimic daca sandramaoa fesenista merge bine! Din opozitie nu ajutati cu nimic, pnl-ul va sprijini TOATE proiectele pdl, chiar si cele mai absurde. Sa nu va faceti iluzia ca aveti, din opozitie, sansa de a promova un candidat cu sanse reale sa-l bata pe Traian Basescu (nu ca mi-e simpatic, dar nu-mi place sa visez la cai verzi pe pereti). Puteti creste ca partid numai la munca, adica la Guvern. Nu va comparati cu PNL-ul. care are in spate Patrici, alte structuri de afaceri in relatii cordiale cu puterea si si-a asigurat spatele si proviziile de slanina pentru patru ani de opozitie. Si, mai ales, NU-SI PROPUNE SA PROMOVEZE UN CANDIDAT CU SANSE REALE LA PRESEDINTIE. Poate va iesi in fata un partener de antrenament pentru baselu, gen Crin Antonescu, Bogdan Olteanu, dar fara forta pt. a-l bate pe Basescu.
  Domnule Nastase, imi pare rau, dar nu aveti sanse. Le-ati ratat in 2004 (mai precis, asa au decis structurile CIA din regiune, degeaba va fac unii sa visati), acum SUA merge pe mana lui Traian Basescu (observati, Iuscenko si Sakasvili au ramas in Ucraina si Georgia), iar dvs. nu stiu cine va trimite semnale false.
  Repet, nu va comparati cu pnl-ul, bun de gura, care sta foarte bine in relatiile cu presa si in ceea ce priveste lobby-ul. PSD-ul, dimpotriva, creste la treaba si scade in opozitie, unde nu-si poate valorifica expertiza si este vulnerabil in fata dosarelor politice. Coalitia, asa monstruasa cu e, este in stare sa inchida gura presei prin REZULTATE.

 113. 113 Alex ianuarie 13, 2009 la 10:37 am

  Presa, daca ar avea o minima deontologie profesionala, ar face o retrospectica a evenimentelor, incepand cu rapirea jurnalistilor salvati ulterior de presedinte, terminand cu fuga lui Omar Hayssam si inlaturarea Vulpii. Insa masele are gandirea scurta, iar ziaristii nu au de gand sa i-o improspateze.

  PS Daca tot s-a pomenit de David, inca va mai puneti problema al cui om este? Si ce jocuri a facut (impreuna cu taricelu), stiind ca ministerul de interne numara voturile. Poate mai reflectati la sutele de mii de voturi nule si albe si „mancarea” avansului de 4% in intervalul dintre anuntarea exit-poll-urilor si „numararea” voturilor. Va amintiti, in noaptea in care exit-poll-urile anuntasera victoria de necontestat a psd, taricelu a avut un moment de ezitare, evitand sa proclame victoria psd si alianta constituita, pnl+psd. Care, sa fie clar, in momentul ala a murit. A urmat ceea ce stim cu totii, rasturnarea de situate la numaratoare (mira a numarat voturile, doar pnl organizase alegerile), trei mandate in plus pentru pdl si ce-o mai urma…

 114. 114 Alex ianuarie 13, 2009 la 10:40 am

  PS Total de acord cu Adrian Orza: presa este foarte grijulie sa va metina o imagine destul de proasta, cu toate rezultatele bune la guvernare.

 115. 115 Velisar iancu ianuarie 13, 2009 la 1:43 pm

  @ Robespierre: pt ca avem nevoie si de… luni (ziua de), ma bucur f. tare ca esti prezent aici! Mesajul tau anterior ESTE valoros pt toti si cred ca ai exagerat dedicandu-mi-l. Sunt o persoana modesta si f. ocupata, dar care se bucura ca un copil, atunci cand descopar suflete alese. Ofera-mi, te rog, bucuria de a te citi cat mai des.
  PS1: daruieste-ne zicerile POETULUI despre ziua de luni.
  PS2: ma abtin sa nominalizez la categoria „suflete alese” – nu vreau sa regret ca am uitat pe cineva
  PS3: imi place umorul tau sanatos, tonifiant
  PS4: sper ca limbajul meu nu este chiar esentza tare…
  Sa fii iubit. Respectele mele

 116. 116 Vasile Anton ianuarie 13, 2009 la 2:39 pm

  Azi am ajuns la capătul răbdării. Nu mai pot să mă abţin de la problemele politice, deşi încerc cât pot de mult să mă ţin departe de ele, dar scenariile iresponsabile organizate de umbră de preşedintelui Băsescu m-au determinat să-mi vărs of-ul pe acest blog, dacă nu pot să iau altfel atitudine împotriva unor asemenea oameni din sfera puterii, care se arată tot mai făţiş ca fiind un real pericol pentru democraţie.
  Scenariile de anarhie la care preşedintele Băsescu dă tonul şi pe care de la venirea la putere le tot construieşte mă fac să mă cutremur de perspectiva unui viitor luminos al comunismului, ca cel mereu prezentat de vechiul cârmaci , viitor , tot mai depărtat, în veci de nerealizat.
  Cel mai periculos om al României şi pentru România e preşedintele Băsescu. Acest şobolan de navă poate face cel mai mare rău ţării. Un ahtiat de putere e un potenţial dictator iraţional – un adevărat pericol pentru ţară. Trebuie cu orice preţ să piardă alegerile din acest an. Cazul ministrului de interne, nu e un atac asupra PSD-ului , ci un atac sub centură dat democraţiei.

 117. 117 Vasile Anton ianuarie 13, 2009 la 3:23 pm

  D-le Alex
  Nu ştiu în care tabără P-DL sunteţi? Văd că faceţi partizanat pentru P D-L şi implicit pentru preşedintele Băsescu. Încercaţi să ne aburiţi că cel care se piaptănă când ţara arde e PSD-ul, când în realitate e preşedintele Băsescu, deşi nu mai are păr pe cap el se piaptănă când ţara are nevoie mai mult ca oricând să fie bine administrată şi să nu alunece în anarhie. Încercaţi să-l mascaţi pe adevăratul hoţ, arătând cu degetul spre PSD şi strigând, iată hoţul! Dar după câte ştiu şi memoria nu m-a lăsat încă , cum mă faceţi să cred despre a dvs., în fruntea guvernului e Emil Boc, fostul preşedinte al PD – L şi nu e un guvern eminamente PSD. Amintiţi-vă de toate scenariile instrumentate de Băsescu împotriva guvernului Tăriceanu, dar poate că şi aici memoria v-a produs un lapsus.

 118. 118 Alex ianuarie 13, 2009 la 3:30 pm

  @ AN, referitor la evenimentele din Georgia si ceea ce a urmat:
  Ioropa arata vointa politica pentru reducerea dependentei energetice fata de Rusia. Avand, bineinteles, spatele asigurat de SUA.
  http://www.realitatea.net/constructia-nabucco-va-incepe-in-2010–gazoductul-urmand-sa-fie-gata-in-2013_435951.html

 119. 119 schinu74 ianuarie 15, 2009 la 1:55 pm

  dc vrei sa fie bine ptr toti romanii intraba-l pe nea nelu cine i-a tinut usa la intrare in lm mihai viteazu la alba in 92-93 si pe finul catalin a lui cezar preda cine sunt sau pe becali sau pe porumboiu sau pe croitoru(gral)

 120. 120 marcel1 ianuarie 16, 2009 la 10:25 pm

  cum se cheama aceasta alianta facuta pentru a scoate tara din criza? „Noi cu ei” ?

 121. 121 TASE ianuarie 17, 2009 la 9:05 pm

  cat mai tine scandalul cuPDL-ul ?
  CHIAR NU VEDETI CA SUNTETI LUATI D EPAPAGALI?
  DE CE NU-I LASATI SA-SI TRUPA GATUL SINGURI?

 122. 122 Vitoria Lipan februarie 3, 2009 la 1:50 pm

  Domnule Nastase, va rog sa comentati despre posibilitatea ca seful SRI George maior sa ajunga prim ministru? Il vedeti in stare sa duca economia la „liman” in conditiile crizei economice?

 123. 123 moby aprilie 9, 2009 la 7:34 pm

  in primul rind vreau s aintreb……am o pensie de 1707..dar impozitat mi se da 1560,ma incadrez in a ma da afra sau nu?care pensie se ia brut sau net?in all doilea rind cred ca o s apierdeti multe voturi la alegir ce cea ce face boc………..fondac unul ca mine si ca altii fost militar am iesit din sistem pentru a se putea face restructurarea armatei,de a deveni profesionista si a putea sa intre in unele structuri cum ar fi NATO………am creyut intr-o lege care ne permitea sa muncim si acumvedem ca nu etse valabila.domnule..nu am ramas in aceasi institutie,m/am angajta ca paznic cu un salariu de 600lei,atit si acum ce se face.vedeti ca boc cred ca face parte din PNL findca li s evor ridica voturile cu aceasta lege,ar fi trebuit dat afara cei care au renuntat la gradul militar si au ramas pe aceasi functie dar ca civilv si au luat si pensie de sute de mil. si au ramas si cu salariu………vati aliat cu un partid bun.halal s ava ie ,cu un presedinte care nea urat SA TRAITI BINE………….are mare dreptate ,numai ca traiesc bine tot cei care au bani si putere….si inca ceva.de ce legea nu este pentru toti?intreb findca stiu raspunsul….parlamentarii sunt alesi de popor?si ceilalti?daca da ,in situatia de criza economica nu alesul poporului trebuie sa faca primul sacrificii?
  va multumesc si ………SA TRAITI BINE IN CONTINUARE


 1. 1 Cei doi B de la PSD au dreptate : Reporter Virtual Trackback pe ianuarie 11, 2009 la 12:56 pm
 2. 2 Un articol foarte bun « Mihnea Georgescu Trackback pe ianuarie 13, 2009 la 5:39 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: