Politicieni vs. Bloggeri

Am fost aseara la intalnirea organizata de Asociatia Consumatorilor de Media, Bloggeri vs. Politicieni – multumesc Horea pentru invitatie.

Lume multa, bloggeri – mai multi, politicieni – mai putini, jurnalisti, microfoane, reflectoare, fum…

M-am bucurat sa-l revad pe Andrei Chiliman dar sa si cunosc cativa dintre bloggerii cu state vechi. Daca as mai fi in conducerea PSD-ului, aş căuta viitorii lideri ai partidului in lumea bloggerilor. Lumea virtuala va deveni realitate in cativa ani…

Am adunat sugestii si idei, uneori contradictorii: Cristi imi propunea sa scriu chestii personale, Darius imi spunea sa scriu despre lucruri serioase (ciudat dar aici era de aceeasi parere cu zoso), iar Dan ne invata cum e cu manipularea. Si mi-au placut comentariile lui Adrian Cristea, Adrian Ciubotaru, Costin, Bobby Voicu si Cristian Greger, printre altele, si bookblog-ul lui Andrei Rosca . Una peste alta a fost o seara interesanta, voua cum vi s-a parut intalnirea?

PS. Nu mi-am facut blog ca sa infectez blogosfera (cum ma acuza cineva), posturile le scriu singur, iar numarul comentariilor care nu au trecut de moderare este sub 2%.

24 Răspunsuri to “Politicieni vs. Bloggeri”


  1. 1 Bogdan iulie 12, 2007 la 3:25 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Am rugamintea pentru dvs de a avea amabilitatea sa-mi raspundeti la trei intrebari :
    – Lavinia Sandru a vorbit la TV acum cateva zile de contributia noastra anuala la UE, a facut referire, daca mi-aduc bine aminte, la o cifra de peste 200 mil. Euro. D-sa a criticat pe cei care au negociat contributia noastra, dand exemple de tari (Portugalia printre altele) care in primul an au platit 10% din suma cuvenita, in al doilea 20% s.a.m.d. Pe vremea mandatului dvs ca prim-ministru, un mandat de departe mai bun decat cel al d-lui Tariceanu, cu multe realizari pozitive, s-au incheiat negocierile de aderare. Atunci s-a negociat si aceasta contributie ?
    – Dl Geoana a pornit campania de demitere a presedintelui Basescu, campanie care s-a incheiat cum s-a incheiat. Credeti ca aceasta campanie a fost greseala?
    – Ce parere aveti de o cooperare viitoare PSD-PRM, credeti ca ar fi posibila?

  2. 2 gogu iulie 12, 2007 la 3:45 pm

    ” Daca as mai fi in conducerea PSD-ului, aş căuta viitorii lideri ai partidului in lumea bloggerilor. ”

    oau. un prilej pierdut de a tacea. sau o noua ocazie de a da cu mucii in fasole? pe ce va bazati ca bloggerii o sa vrea sa intre in PSD?
    si stilul asta de „daca as fi…… as face………” PUTE.

    gata azi
    bye!

  3. 3 Costin iulie 12, 2007 la 4:00 pm

    Cu foarte putine avand in vedere ca o parte bloggerii care au manipulat microfonul nu au spus practic nimic coerent si constructiv, sau macar normal pentru o astfel de „disputa” si nu au facut decat sa isi marcheze teritoriul cu indărădnicirea unui pitbull.
    Era loc de mult mai bine şi în alte condiţii ar fi fost discuţii mult mai faine şi nu, în parte, o suită de întrebări fără fundament şi logica altele decat a fi „in the spot”.
    (Not only) my 2c.

  4. 4 Cristian Greger iulie 12, 2007 la 4:32 pm

    Intalnirea este considerata de unii un fiasco total. Asta deoarece „reprezentantii” blogosferei nu s-ar fi ridicat la nivelul dumneavoastra intelectual, sau pt ca intrebarile si ideile noastre au parut penibile. Parerea mea despre intalnire este ca astfel s-au deschis usi relativ inchise pana in prezent. E vorba doar de comunicare. Stim cu totii ca astfel de intalniri nu vor rezolva conflictele cu iz politic si nici nu ne vor aduce mai mult decat informatie fara perdea. Eu unul as fi interesat (daca se cade) de ce privesc ochii unui om de talia dumneavoastra in lumea ce-l inconjoara. Absolut orice… tari straine, culturi, arhitectura, review-uri de carti, portrete de oameni care va pun pe ganduri.. s.a.m.d. !
    Pana una alta mi-a facut deosebita placere sa realizez ca se poate dialoga !
    Succese

  5. 5 Darius iulie 12, 2007 la 4:55 pm

    Gregere, asta de mai sus a fost pesemne una dintre cele mai inteligente comentarii despre întâlnire. Era mai bine pentru imaginea blogosferei s-o fi zis şi aseară…

    Mă rog, personal nu cred că a fost un fiasco, ci că s-au făcut câţiva blogger de râs, pentru tot felul de apucături (de genul celor descrise de Costin mai sus).

    Dar concluziile trase eu consider că ajută. Atât de bine, cât şi de rău.

  6. 6 lunna iulie 12, 2007 la 6:15 pm

    ,,dar aici era de aceiasi parere cu zoso”… pentru numele Lui Dumnezeu, ACEEASI parere!

  7. 7 Sky-Hunter iulie 12, 2007 la 6:25 pm

    Mi-a placut ca v-ati onorat invitatia D-nule Nastase … este a 4 oara cand va vad intr-o discutie libera. Mi-a placut deasemenea seminarul de anul trecut, despre „Referendumul din fosta Serbia si Muntenegru”

    Sper sa mai onoratzi si alte invitatii in viitor.

    P.S. Imi pare rau ca n-am apucat sa va intreb, ceva ce consider a fi o prioritate … 🙂 despre Bucuresti bineintzeles.

  8. 8 Cristian Greger iulie 12, 2007 la 6:46 pm

    Darius nu reprezint IMAGINEA BLOGOSFEREI ! Ma reprezint pe mine si atat ! Si am zis-o si aseara inainte sa iti misti fundul ala intarziat acolo 😉

  9. 9 conu' Mishu iulie 12, 2007 la 7:29 pm

    Daca domnul Nastase are ‘negri’ care scriu in locul domniei sale, tare as vrea sa-mi dea si mie pe unul, promit sa-l exploatez cat se poate de dur. In schimb, as vrea sa aiba pana ascutita si pliciul arcuit. Pentru inceput, i-as da sarcini usoare, Sandu, Odin. Daca sunt multumit trecem la apologie, dupa care il asmut pe alte blog-uri sau forumuri si, pas cu pas, poate scoatem un haitas de forum profesionist din el. Intr-un tarziu, il voi pune sa-mi scrie blog-ul si comentariile (pro si contra) la blog. Dupa care scoatem si o carte, scrisa tot de ‘negru’ si semnata anonim: „Memoriile unui sclav de forum bine strunit”. In final, deschid o agentie – Bloggers Ink – si ii returnez, cu dobanda, ‘negrul’ proprietarului de drept.

  10. 10 Crenguta STOLNICI iulie 12, 2007 la 9:13 pm

    Vrabia malai viseaza,

    „Daca as mai fi in conducerea PSD-ului, aş căuta viitorii lideri ai partidului in lumea bloggerilor. Lumea virtuala va deveni realitate in cativa ani…

    Crenguta

  11. 11 Sandu iulie 12, 2007 la 9:44 pm

    @Crenguta STOLNICI
    Ati fi gandit cu totul altfel daca l-ati fi vazut pe d-l Nastase astazi la tv. D-sa a vazut in Romania „o stanga pluralista” cu cel putin doua partide social-democrate. Eu interpretez asta, ca d-sa pune de un nou partid. Asa ca sfatuiesc bloggerii sa ia vorbele sale in serios. Cine stie !

  12. 12 perciunatu iulie 13, 2007 la 9:07 am

    Domnule Nastase,

    subiectul asta este foarte interesant. Lumea crede ca politicienii din cauza ca sunt prea ocupati nu au timp sa-si bage nasul prin ceea ce posteaza forumistii si bloggerii, insa unele intamplari ne dovedesc contrariul. 😉

    Si haideti sa va relatez cateva intamplari. Sa incepem chiar cu una legata de viata d-voastra, de fapt a sotiei d-voastra (vad ca pe bloggul d-voastra se pot discuta si teme mai sensibile) iar dup`aia o sa ne luam si de ba-secu. 😆 😆

    1. Prin 2001, circula pe blogguri o poveste aparuta initial pe un forum, (cred ca pe cel de la Romania Libera), scrisa de o ruda a sotiei d-voastra, care fusese asociata cu doamna Dana intr-o afacere. Acea persoana povestea ca initial, muncise cot la cot cu doamna Dana pentru rentabilizarea afacerii, numai ca sotia d-voastra a vrut sa ramana singura in afacere. Fapt pentru care a facut tot ce este posibil sa o indeparteze. Sotia (sau d-voastra) a citit mesajul postat si urmarea a fost ca persoana respectiva s-a trezit chemata in judecata. Nu cunosc rezultatul procesului, dar poate ne lamuriti d-voastra cat adevar si cata fictiune este in aceasta deja, legenda si daca era cu adevarat necesar o asemenea”demonstratie de forta” din partea d-voastra.

    2. Acum un an, cand madam Dragoteasca era inca la Adevarul si sub tratament cu citostatice (facuse un cancer si tineti minte, purta o caciulita pentru ca de la citostatice ii cadea parul), „inconstientul colectiv al natiunii” intra pe forumul de la Adevarul si ii ureaza acesteia „sa aiba atata sanatate cat adevar exista” intr-un articol scris de ea si in care il ataca pe presedinte la flota si la vila din Mihaileanu. 😆

    Ulterior, basecu intra telefonic si intr-un talk-show de la un post tv, in care se dezbateau acuzatiile din articolul doamnei Dragotescu si isi face un titlu de glorie din a recunoaste ca el este cel care i-a „urat sanatate” pe forumul de la Adecvarul! (Ca marlanul pana nu-i fudul parca nu-i marlan destul!)

    Urmarea, madam Dragoteasca inghite galusca ba mai mult, ii spune chiar multumesc gheolbanului sef de la Cotroceni. Ulterior ajunge sa manance o paine la Realitatea si Cotidianul, unde il pupa in dos de fiecare data pe basecu uitand parca de jignirea acestuia. Se demonstreaza ca „fiecare om are un pret”. Ar fi interesant de stiu pozitia d-voastra fata de un asemenea incident. Se pare ca aluzia la betesugul sau boala unei persoane este tot calomnie si persoana prejudiciata se poate adresa instantei pentru a cere satisfactie. Ori basecu tocmai asta facuse plin de rautate (de fapt este caracteristic la basecu) aluzie la boala Dragoteascai.

    3. Cazul Bibi Cucernicu

    http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3183&art=6898&cHash=c18353344f

    Un ofiter de la STS intra pe un forum si declara ca madam Udrea urmeaza sa fie trimisa „dupa tigari” de presedintele „penal”. Asa l-a numit in postarea lui, penal 😆 😆 probabil din cauza ca era acuzat in dosarul flota care-i un dosar penal! 😉

    Urmarea: cineva, probabil de la Cotroceni, intra pe forum si sesizeaza ziarul Cotidianul. Cei de-acolo in frunte cu Claudiu Tarziu, organizeaza o panda si o urmarire cu o echipa echipa de haitasi specialisti in aflarea identitatii persoanei dupa IP si afla ca cel care se ascundea sub nickul Bibi Cucernicu este ofiter STS. Va dati seama ca acel individ n-a avut nici o sansa. S-a dat ordin ca urgent sa fie trecut in rezerva si se pare ca asa s-a si intamplat. Sau cel putin asa rezulta din articolul de la linkul de mai sus.

    Cum comentati acest incident? Nu cumva este vorba despre politie politica in toata regula?

    Ar mai fi asemenea incidente, in relatia ploliticieni-bloggeri, in care asa cum ati vazut politicienii se pot transforma in bloggeri pentru a disemina frica in randul internautilor care ii ataca, dar sunt de mai mica importanta!

    In speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.

  13. 14 WhiteWolf iulie 14, 2007 la 12:10 pm

    Daca, prin absurd, s-ar fi putut realiza o inversare a rolurilor, a statuturilor sociale si a loculurilor in societate, caracterele prezente la „intamplare” sub titulatura de bloggeri s-ar fi …coborat sa risipeasca ceva timp din putinul avut pentru a dialoga cu un Nastase, Chiliman sau – la prima intalnire- Ciutacu ?
    Poate nu sunt suficient de clar si simplu 🙂
    zoso, piticu, costine, daca v-ar fi chemat Adrian Nastase Sau Victor Ciutacu, v-ati fi consumat o ora din viata pentru a dialoga cu niste …reprezentativi ca voi ?
    Nu intreb cu rautate.
    Intreb exact in ideea ca, extrem de superficial, majoritatea bloggerilor se grabesc sa arunce epitete de genul „arogant”, sa emita judecati de valoare chit ca inca nu si-au gasit propriile repere valorice ori de cate ori nu inteleg sau considera ca singura perspectiva corecta este aceea care se vede prin proprii ochi.

  14. 15 Picior iulie 15, 2007 la 1:47 am

    Fiind unul din rarele evenimente care implica ‘blogosfera’ in toata amploarea lui (precedentul sa tot fi fost RoBlogFest) aceasta intalnire devnie un subiect care se stinge greu. Un alt motiv ar fi faptul ca politicienii si, mai ales, media s-au pogorat spre acest underground al jurnalismului, iar iaginea reflectoarelor, a camerelor de luat vederi, a ‘confratilor’ jurnalisti este una care persista inca in mintile si sufletele unor autori de bloguri.
    Bloggerimea si relationarea acesteia cu aspectul X sau Y se poate vedea simplu si pe acest blog. Numarati cate commenturi incep cu „D-le Nastase”. Oamenii astia, bloggeri ei insisi, vin pe blogul lui Nastase si comenteaza cu caciula in mana… nefiresc, incomod, bolovanos, retinut. Ca sa nu mai zic ca nimeni nu-l mai injura (btw: adriane, esti bou in continuare). E si dintr-un bun-simt esential, elementar, care te opreste sa batjocoresti un om in toata firea. Pentru ca aici se opreste imaginarul colectiv al bloggerilor. Nastase, spre deosebire de ei, e om in toata firea. A facut ceva cu viata lui. La dracu’, a fost numarul 3 in stat, a fost ministru de externe, prim-ministru… Si asta este si ramane raportarea.
    Nastase si politicienii vin in blogosfera fara ca blogosfera sa il vrea, sa il ceara si sa il metabolizeze firesc. Si este si cazul lui Chiliman si a tuturor celorlalti poticieni. Inca nu este vremea voastra. Am zis!

  15. 16 Picior iulie 15, 2007 la 1:54 am

    Nastase, ma jur sa iti fac eu aia 2% de commenturi ‘in moderation’ daca o sa se opreasca vreodata careva din injurat. Pana atunci, un gand…
    Se spune ca daca toti banii din lume s-ar imparti in mod egal tuturor celor 6 miliarde si ceva de oameni cati ne numaram, in 80 de ani acesti bani s-ar intoarce in mod inevitabil la aceeiasi oameni care ii au acum. Ideea este ca in mod inevitabil un blogger va deveni, in cele din urma, si politician, poate chiar prim-ministru. Sau, in mod inevitabil un politician, poate chiar un prim-ministru isi va fi deschis un blog. Semn ca daca nu aveam politicieni, i-am fi inventat noi in cele din urma. Asa cum am inventat si bloggingul. Avem de a face cu o re-inventare a politicului. ‘Ceea ce va doresc si voua’, vorba lui Gheorghe.

  16. 17 ovidiub noiembrie 18, 2007 la 1:56 pm

    Buna ziua d-le Nastase ,
    Azi mi-am facut timp si am intrat pentru prima oara pe blogul dvs . L-am rasfoit ca sa zic asa mai mult de o ora .
    Va felicit pentru idee , e foarte buna .
    Apropo ce parere aveti despre reactia politicienilor nostri la ce se intampla in Italia ?
    Din nou am impresia ca incasam cam multe , fara sa reactionam intr-un mod adecvat . Rusinos si frustrant , foarte frustrant .
    O zi buna va doresc , si sa va tineti de blog

  17. 18 rater februarie 8, 2008 la 4:44 pm

    hotia in Romania nu-i egala cu capitalismul din occident.fara comentarii !!!!


  1. 1 Bloggeri vs. Politicieni » cristealizari Trackback pe iulie 12, 2007 la 5:13 pm
  2. 2 Sorin Tudor » Blog Archive » E clar: Adrian Nastase scrie (si) singur pe blog Trackback pe iulie 12, 2007 la 5:26 pm
  3. 3 Domnule Adrian Nastase, » cristealizari Trackback pe iulie 12, 2007 la 7:27 pm
  4. 4 L A M E » piticu.ro Trackback pe iulie 12, 2007 la 7:58 pm
  5. 5 nastase despre blogosfera | adrian boioglu - tot mai sus Trackback pe iulie 12, 2007 la 11:46 pm
  6. 6 Mi-aţi răspuns până-n tindă, d-le Năstase | Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul Trackback pe iulie 13, 2007 la 10:57 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!