7 motive pentru un vot pozitiv maine

1. Parlamentul are o sansa istorica – aceea de a corecta derapajele din ultimii ani, prin care s-a indepartat de configuratia politica determinata de votul popular  din 2008, ajungand sa fie tot mai putin legitim din acest punct de vedere; 
 
2. PSD are sansa de a oferi Romaniei un nou prim-ministru, si sunt primul care mi-as dori ca Victor Ponta sa aiba un mandat cu reusite mai mari pentru Romania decat am avut eu si guvernul pe care l-am condus.  PSD este partidul care a demonstrat seriozitate si profesionalism, chiar si in aceste zile in care se formeaza  viitorul cabinet.
 
3. Cei afectati de criza ar avea  sansa unei reparatii fata de perioada ultimilor doi ani. Negocierile cu FMI au aratat ca exista solutii pentru repararea taierilor de salarii din 2010, precum si pentru restituirea banilor luati in mod ilegal pensionarilor. Oamenilor li se va transmite astfel un semnal extraordinar – anume acela ca prioritatea zero pentru un guvern sunt cetatenii sai, si nu cifrele macroeconomice (care si ele, sigur, sunt importante!).  Nu e suficient sa avem cifre ok din punct de vedere macro, este absolut necesar ca si nivelul de trai sa fie luat in calcul. Cei care citesc acest blog isi amintesc faptul ca am vorbit, in trecut, de mai multe ori despre nevoia ca guvernele sa introduca indicatori ai calitatii vietii printre seria de indicatori esentiali de  evaluare a guvernarii.
 
4. USL are sansa de a demonstra ca este un proiect de succes – a aparut impotriva multor vointe, a crescut in ciuda atacurilor la care a fost supusa. Uniunea Social Liberala este la inceputul unui drum care poate insemna revenirea la normalitate, si am incredere ca relatia foarte buna dezvoltata intre social-democrati, liberali si conservatori va ramane si in continuare.
 
5. Economia are sansa de a cunoaste o perioada de mai multa ordine, mai mult echilibru si mai multa intelepciune. Cu un guvern in care finantele vor fi tinute sub control de un om extrem de competent si recunoscut (ma refer la prim-viceguvernatorul Florin Georgescu), cu cateva nume foarte solide in echipa lui Victor Ponta – sunt convins ca foarte rapid pietele vor primi un semnal pozitiv, optimist, asa cum inteleg ca deja se constata si in sondajele de opinie. Economia are nevoie sa fie mai putin presata politic, sa fie stimulata pentru a crea din nou locuri de munca si pentru a redeveni un motor al dezvoltarii tarii.
 
6. Romanii au sansa revenirii la normalitate – si aici nu ma refer decat la o schimbare aparent simpla, dar extrem de dificil de concretizat: schimbarea de atitudine a guvernarii. Un nou guvern preocupat de prioritati reale, izvorate din dialogul real si deschis cu societatea, mai transparent, mai putin conflictual, mai putin galagios – va fi garantia unei perioade in care optimismul social va creste, si acest lucru se va vedea in toate aspectele vietii noastre.
 
7. Este chiar si o sansa pentru „noua opozitie”, constituita de PDL, daca acest partid va sti sa invete din aceasta experienta. Renuntarea la numele compromise, reformarea autentica, schimbarea de directie si de abordari – toate acestea sunt absolut necesare pentru ca acest partid sa isi contureze un profil autentic in Romania. Daca nu vor invata cu adevarat din lectia reala a plecarii lor in opozitie, atunci chiar supravietuirea lor politica va fi pusa sub semnul intrebarii. Romania are nevoie de o opozitie democratica, cu un filon ideologic mai clar, pentru ca trebuie sa evitam cu orice pret escaladarea extremismului in viitorul Parlament.
 
Am enumerat, pe scurt, 7 motive pentru care votul de maine este important. Motive pentru care eu, de fapt, cred ca guvernul Ponta va primi votul de incredere al Parlamentului si va incepe o noua etapa pentru Romania. Astept cu interes si alte motive din partea voastra…

40 Răspunsuri to “7 motive pentru un vot pozitiv maine”


  1. 1 Johann Nunweiller mai 6, 2012 la 8:53 pm

    Felicitari!
    Avem toata increderea ca va primi votul de incredere al Parlamentului!

  2. 2 Aramis mai 6, 2012 la 9:10 pm

    @Adrian Nastase

    In afara motivelor suplimentare pentru care guvernul Ponta sa treaca maine, as putea gasi tot atatea motive pentru care sa nu treaca. Singura posibilitate onorabila era organizarea de alegeri anticipate.
    Ok pentru Corina Dumitrescu, dar acesta ar trebui sa fie doar inceputul. Eu nu stiu ce a cautat acolo de la bun inceput. Oricum, s-a reusit cu brio distragerea atentiei. Buna miscare. Dar Mang?!….

  3. 3 Fragmentarium Politic mai 6, 2012 la 9:15 pm

    Onoare pentru Sarkozy, pentru cele doua tipuri de mesaje cu care a ales sa se retraga de pe scena politica: „Ramaneti uniti, nu va divizati” si „Francois Hollande este noul presedinte al Frantei si trebuie respectat”. De la Franta avem intotdeauna de invatat.

  4. 4 Johann Nunweiller mai 6, 2012 la 9:25 pm

    Dupa ce Adunarea Naţională a ales in fruntea Senatului Francez pe socialistul Jean-Pierre Bel a venit si randul lui François Hollande sa fie ales Presedinte al Frantei .
    Sper sa fie un moment bun pentru Stanga Europeana si sa se „molipseasca” si Romania

  5. 5 elena sandulache mai 6, 2012 la 10:53 pm

    sunt sigura ca vor reusi , vor primi votul Paelamentului, d-l Ponta este un om sigur pe el.

  6. 6 Miriam Radulescu mai 6, 2012 la 11:18 pm

    Domnule Nastase trebuie sa remarcam faptul ,ca Franta a scapat de „gafa” Sarkozy -si atat!
    In ceea ce priveste Guvernul Ponta ,nu ma indoiesc de competenta si de abilitatile fiecarui ministru in parte,dar ma indoiesc de capacitatea romanului de a reactiona .

  7. 7 Bibliotecaru mai 6, 2012 la 11:42 pm

    @ Adrian Năstase

    Ceea ce mi-aş dori eu de la votul de mâine este să nu fie un vot pentru domnul Ponta sau pentru membrii Guvernului sau un vot politic negociat… ci un vot pentru susţinerea Programului de Guvernare propus. România are nevoie de o stabilitate politică, măcar până la parlamentare, care să stabilizeze căderea economică. Mi-aş dori deci ca parlamentarii care votează PENTRU la votul de mâine să-şi asume de fapt susţinerea acestui Program de Guvernare şi nu neapărat o susţinere de persoane şi partide, o susţinere care este extrem de distructivă pentru economia naţională şi, în general, pentru democraţie… deoarece este extrem de instabilă.

    Programul de Guvernare al domnului Ponta, fie el salvator sau bun sau rău sau inutil sau copy/paste (căci părerile politicienilor parlamentari pe care le-am auzit pe la TV sunt foarte împărţite), este totuşi rezultatul unei dezbateri politice (din păcate nu şi publice, aşa cum am sugerat eu), în consecinţă toţi cei care votează PENTRU ar trebui să susţină acest program pe ultimele luni de mandat parlamentar.

    Domnia voastră daţi 7 motive pentru un vot pozitiv şi nici unul nu este Programul de Guvernare. Recunosc că sunt foarte surprins.

  8. 8 felix mai 7, 2012 la 1:04 am

    Off topic

    Respect, Monsieur Sarkozy!

    Presedintele (inca) in exercitiu al Frantei, Domnul Sarkozy si-a felicitat fostul rival, le President elu de la Republique, cerand respect pentru persoana celui care l-a invins, ca si pentru decizia francezilor! Cata eleganta! O lectie frumoasa pentru Captain Cave-man-ii politici care populeaza politichia de Dambovitza!

    In alta ordine de idei, cred ca (fostului) Presedinte Sarkozy i se datoreaza, de catre madam Europa, foarte, foarte mult. Monsieur Sarkozy a facut foarte mult pentru a stavili tupeul si nerusinarea islamului in Franta si a „temperat” tziganimea romaneasca pripasita prin Franta, inca de pe vremea cand era ministru de Interne. Cei care traiesc in Occident stiu ce mult inseamna asta….asa, pentru o mai buna calitate a vietii, sa spunem:))
    Monsieur Sarkozy, un blogger anonim va multumeste pentru ceea ce ati facut in cele doua chestiuni amintite! A bon entendeur, salut!, vorba lui Nenea Iancu!

  9. 9 augustinradescu mai 7, 2012 la 2:19 am

    Stimate domn,
    Mie mi se pare ca motivul principal pentru care acest guvern ar trebui sa treaca, si atuul sau principal, ar fi competenta componentilor sai! Acest aspect, pe care il pomeniti cu totul tangential, periferic, este decisiv in capacitatea viitorului guvern de a performa. De ani si ani de zile, puterea portocalie ne-a obisnuit cu aparitia, in prim-planul executiv, a unor figuri mai mult decit dubioase, ale caror principale insusiri si carti de vizita contineau „trasaturi” de tipul: cumnat, fin, partener de table, playboy, DJ, branconier, ginecolog, apropiat al, etc. E timpul meritocratiei!

  10. 10 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 6:58 am

    Sper ca ziua de azi sa ramâna în istorie ca o prima victorie asupra a tot ce a însemnat cosmarul nostru, iar cei care au încercat sa distruga tara sa ajunga la lada de gunoi a aceleasi istorii. Va fi însa, doar câstigarea unei lupte, pentru ca razboiul nu s-a terminat ba mai mult, va fi mai acerb ca niciodata. Raul trebuie taiat din radacina, atât timp cât basescu nu va fi înlaturat, nu avem nicio speranta sa ne fie mai bine ! Ponta, trebuie sa fie puternic, sa-si impuna punctul de vedere, sa nu se lase calcat în picioare si sa nu ajunga, un alt Boc sau MRU.
    Îi doresc succes lui Ponta, Dumnezeu sa-l aibe în paza !

  11. 11 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 7:12 am

    @felix,

    Adica îi multumesti pentru rasism, pentru intoleranta si pentru faptul ca împreuna cu A.Merkel a distrus Europa !
    Uiti însa sa spui ca nu numai tiganii sunt prigoniti în Franta ci si românii neaosi ! Culmea, tocmai el fiul unui emigrant ungur, când a ajuns în vârful piramidei, în loc sa-i apere pe cei napastuiti de soarta i-a calcat în picioare.
    Faptul ca si-a recunoscut înfrângerea si a facut recomandari ca adversarul lui sa fie respectat, denota diplomatie si este de apreciat. Chiar daca îsi roade pumnii de ciuda, a salvat aparentele – dar, cam atât.

  12. 12 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 7:33 am

    @nastase,

    Vai, Dle. Nastase ce spuneti Dvs. la punctul 7 este o utopie, sorry !
    Cum ati putea crede ca PDL este dispus sa învete din greseli când ei se considera perfectiunea întruchipata si spun ca tot ce au facut, au facut bine
    (într-adevar, au facut bine dar numai pentru buzunarele lor!) iar Cerberul Suprem spune ca nu are nimic de schimbat în comportamentul lui de pâna acum ?!!! Chiar ieri aerianul Boc a spus ca în noiembrie vor reveni la putere, iar madam Udrea ( vorba lui Mazare) facând spume la gura , tuna si fulgera, ca o sa-i regretam ; infatuatul MRU ca o amenintare zice ca nu si-a spus înca ultimul cuvânt !
    Si apoi, cum ar putea niste roboti teleghidati sa faca altceva decât ceea ce au fost programati sa faca ? Exclus ! Timpul ne va dovedi dar dupa mine si nu numai , acest partid va avea soarta P.N.T.C.D. -ului.
    Sa aveti o zi frumoasa, marcata de semnul VICTORIE !

  13. 13 eugennl mai 7, 2012 la 7:43 am

    Alte motive :
    a) alegerile nu vor mai fi trucate
    b) mai rau nu se poate
    c) un USL la guvernare temporara convine PDL sa demonstreze ca una sunt promisiunile si alta realitatea
    d) dupa 4 ani Romania are cu adevarat un prim-ministru

    Este o sansa desigur pentru USL. Dar sa nu uitam ca speranta lui Basescu este ca USL sa lase impresia ca „USL-PDL aceeasi mizerie” si ca guvernarea va distruge alianta cu PNL lasat in umbra fara posturi cheie in guvern. Antonescu lasat in umbra poate face o criza de ego.

    Pina acum s-a demonstrat ca USL nu era pregatit sa guverneze acum. Lista de ministrii nu era pregatita iar ministri nu fusesera verificati .
    PSD a demonstrat ca nu are un specialist cu imagine decenta pentru Educatie iar PNL ca nu are pe nimeni pentru Externe. Improvizatiile pe genunchi au costat.
    PDL insa era pregatit pentru cei cu probleme la CV sau/si ANI si a lovit. Prabusirea a doi ministrii inainte de vot este un fiasco de rau augur.

  14. 14 Marian Nicolae mai 7, 2012 la 7:49 am

    Buna dimineata domnule profesor,

    1. BAFTA !!!!
    2. BAFTA !!!!
    3. BAFTA !!!!

    4. Programul spatial NASA se desfiinteaza, cu 20 de ani mai tarziu decat era prevazut in conformitate cu post-industrial zero-growth order…

    Practic ceea ce era prevazut se intampla, acest lucru va intoarce Lumea la conditiil de viata cu mult mai rele decat cele din Evul Mediu.

    Depinde de noi sa facem din Romania o oaza in mijlocul desertului ce se prefigureaza.

  15. 15 eficientaenerg mai 7, 2012 la 8:18 am

    Yes-Nu sunt probleme!Activitate concreta-6 luni…”Cine e la Guvernare…din…1996…pierde Alegerile!”

  16. 16 Cetateanul intrigat mai 7, 2012 la 8:51 am

    Motivul esential pentru un vot pozitiv ar fi faptul ca oamenii care-l compun au experienta si rezultatele care-i indreptatesc sa conduca. Al doilea motiv ar fi faptul ca PSD a invatat din greselile trecutului si se prezinta cu o garnitura mai curata decat cea a fostului guvern, o garnitura care promite sa stavileasca furturile si jaful din buget. Personal, as fi preferat ca sa nu se mareasca deficitul bugetar, ci sa se taie din banii arondati clientelei politice a fostilor guvernanti.

  17. 17 Cornu mai 7, 2012 la 8:52 am

    Varsta, bunul simt, educatia, mentalitatea, sunt argumente forte in sprijinul lui Victor Ponta. Miza este foarte mare dar si rasplata va fi pe masura.

  18. 18 blogideologic mai 7, 2012 la 9:31 am

    Edward Conard este un american extraordinar de bogat şi totodată extraordinar de sincer. Este el şi un cinic ? Răspund că pare cinic până la naivitate, caracterizarea atinge oximoronul. Domnul Edward Conard este şi bun amic cu Mitt Romney, candidatul prezidenţial GOP. Poate fi citit un articol extins şi foarte interesant despre Edward Conard aici http://www.nytimes.com/2012/05/06/magazine/romneys-former-bain-partner-makes-a-case-for-inequality.html?pagewanted=1&_r=1&hpw Subliniez doar un punct din lectură. Cum spuneam eu pe alt fir cu obsesii pe “ştiinţa zilelor nefaste” (economia politică după Thomas Carlyle), întreprinderea aduce profit numai prin proprietatea asupra unei resurse folosită în procesul de producţie. Şi că este echivalentă această situaţie cu prezenţa unei rente. Spre surpriza mea, constat că Edward Conard subliniază tocmai acest principiu de “rent seeking” ca o cheie pentru a deveni bogat şi foarte bogat. Ziceam mai înainte că Ed Conard este sincer şi cinic. Proba ? Edward Conard subliniază că individul care doreşte să devine bogat trebuie să folosească puterea, oricâte puteri, în căutarea şi forţarea acelei chei de “rent seeking”. Şi congregaţia lacomă de “rent seeking” este mare. De ce am eu impresia că FMI acţionează acum în România tocmai în interesele membrilor acestei congregaţii ? Ei, aceşti străini îndrăgiţi de conducerea organizaţiei FMI, vor căpăta resursele naturale date românilor de Dumnezeu. Ei, străinii care vor să devină bogaţi sau extrem de bogaţi, vor căpăta întreprinderile cele mai profitabile din România în urma procesului de PRIVATIZARE FORŢATĂ cu ordin de la FMI.

  19. 19 analist mai 7, 2012 la 9:46 am

    @nastase
    De acord cu dv. dl. Nastase. Si eu doresc normalitatea. Dl.Mang a construit o speranta intr-un viitor mai bun in cadrul departamentului de educatie PSD, drept pentru care ii urez mult succes in continuare. Cat despre critici, multe din ele sunt indreptatite, dar trebuie tinut seama si de posibilitatile limitate de care dispunem, marja de alegere fiind deosebit de mica, intr-o lume in care cinstea, onoarea, curajul sunt de negasit. Vreau sa multumesc personal aici lui nastase,aya,contele,instalatorul,dorucoarna,cititor in stele pentru contributia lor esentiala in formarea unui punct de vedere,aici, pe blog. Fara ei, poate, Romania acum era pe un alt drum, mai anevoios si plin de maracini dar care nu aducea nimic bun.

  20. 20 Fragmentarium Politic mai 7, 2012 la 10:07 am

    Nu sunt dubii, aritmetica ne arata ca Guvernul Ponta va primi votul de incredere al Parlamentului. Mai important mi se pare scorul, care va verifica dimensiunea noii majoritati parlamentare. Aceasta va fi miza votului de dupa amiaza: o majoritate consistenta, cum ma astept, sau una fragila, cu origini oculte… De ce USL? Simplu, pentru ruperea de un trecut politic dezastruos, inscrierea in noul concert social-politic european, rezultat al anului electoral 2012, si scoaterea Romaniei din criza si izolare. Sa-i uram Guvernului Ponta obtinerea unei majoritati consistente si stabile!

  21. 21 Theodora mai 7, 2012 la 10:12 am

    Astazi romanii vor avea guvern.
    Un guvern al romanilor nu un guvern al lui Basescu Traian.
    Nu mai vrem sa fim mintiti, jigniti si furati.

  22. 22 victor2011 mai 7, 2012 la 10:19 am

    Domnilor politicieni atentie. Grecii tocmai au votat cu un partid neonazist . Chiar daca vorbim de procente de 6-8% ele exista si trebuie sa dea de gandit.La multa lume.

  23. 23 Marcus mai 7, 2012 la 10:20 am

    Unde Sunteti Voi, Ungurenii Mei ?!

    -Pai, cei care am reusit sa fugim, suntem milionari in Qatar si in Bora-Bora, o mare parte, mai lenti in miscare, suntem chiriasi pe termene obligatorii si bine determinate la Rahova, Poarta Alba si alte centre de penitenta si reculegere monahala din tara, iar cativa am ajuns docheri in portul Constanta, Maria Ta !
    Cam asta-i dialogul dramatic, pe modelul celui din “Muma lui Stefan cel Mare” dupa batalia de la Razboieni, pe care mi-l imaginez intre MRU si pedeleii perdanti ai alegerilor din toamna.
    Am inceput asa postarea de astazi, deoarece si ziua de ieri, din punct de vedere al evenimentelor majore petrecute, a debutat mai mult decat lamentabil si penibil cu lansarea candidatilor portocalii in cursa pentru localele din iunie, pentru a se incheia magnific cu victoria stangii in Franta prin alegerea lui Francois Hollande, dupa 17 ani de pauza in ciclul guvernamental francez, in fruntea statului din Hexagon.
    Revenind la slugile chiombului si la performanta lor perpetuua de a se autodepasi MRU in penibil si ridicol acestea, in loc sa angajeze niste bocitoare consacrate, care printr-un registru adecvat la starea deplorabila in care a ajuns adunatura lu’ peste prajit sa prezinte un repertoriu de bocete capabile sa inmoaie inimile romanilor atat de mult incat acestia sa mai faca o data prostia de a vota portocaliu, s-au apucat sa naimeasca un taraf folcloric acompaniator al unor guristi si guriste, care pe ritmuri de “Mana Caii, Simioane !” au reprezentat sustinerea folclorica pentru niste discursuri pedeliste ce s-au intrecut ca forma si continut in stupiditati, nerozii, minciunele si tromboane atat de tare, de au ras curcile lui Mircea Dinescu, cantonate la Cetate, cu o asa pohta de li s-au marit brusc pateurile si tartitele ajungand la stare de sacrificiu, de a fost nevoit poetu’-carciumar sa le taie-n draci inainte de termen.
    De la Anca Boagiu care ne-a spus ca, in urma guvernarii eroice a lui Boc, Romania s-a ales cu o vasta retea de autostrazi, de-a bagat mapamondu’in boala, la chiar autorul acestei minuni, ex-Bocul nostru cel de toate zilele care ne-a anuntat ca guvernul lui Ponta este format numai din ministri penali si incompetenti, chititi doar pe cascaval si bagat mana in caraiman si ajungand la capodoperea apoteotica a lui Mihai Razvan Ungureanu care i-a chemat pe urmasii lui Traian, Basescu Traian, sa-l urmeze si in foc in straie noi de ungureni, totu’ a tinut de antologia umorului buf. Doar bataile cu frisca au lipsit din atmosfera vesel-incendiara de la Sala Polivalenta unde timp de ceva ore circa sapte mii de cornute portocaliii au tropait si au mugit, traind intens un multiplu orgasm colectiv.
    Sincer sa fiu, dupa ce l-am ascultat pe 07, care cu un petetism de-a dreptul generator de lacrimi ne-a spus cum un om rau a facut misteaux de numele lui, nume care de la patrus’opt incoace a fost purtat cu mandrie de taxu, ma-sa, bunici iar acum chiar de orator, m-am intrebat cine a fost imbecilul care l-a catalogat si impus pe acest impostor drept un intelectual fin si rasat.
    Si asta deoarece atunci cand Crin Antonescu a facut referire la “ungureni” in Parlamentul Romaniei nu a facut-o pentru a ironiza numele respectiv, ci pentru a descrie o tagma de arivisti capabili de orice pentru a-si atinge propriul lor interes, aroganti si impasibili la doleantele si nevoile celor multi, tagma care intamplator este dominata de aceleasi tare ca si caracterul respectivului, accidental intitulat, Ungureanu.
    Prostu’ nostru insa, in ingamfarea sa prosteasca de prost care este si insensibil la nuantele limbii romane, a inteles ca Antonescu are ceva cu numele sau, motiv pentru care a simtit nevoia reabilitarii acestuia prin rebrenduirea adunaturii portocalii, pe scenariul din “Apus de Soare” cu Stefan si cu moldovenii sai, din pedeleu in Ungurenii sai.
    Cam asta s-a intamplat in mare la serbarea campeneasca cu lautari a pedeleului in care pe langa lansarea candidatilor pentru locale s-a uitat pastrarea unui moment de reculegere pentru taierile criminale ale veniturilor romanilor anuntate de chiomb cu exact doi ani de zile mai inainte.
    Noroc cu seara ca mai mi-a trecut putin gustul de fiere din gura lasat de penibilitatea, penibilitatilor cand m-am bucurat alaturi de milioane de francezi de victoria candidatului stangii in alegerile prezidentiale. Dar si aceasta bucurie mi-a fost umbrita intr-o oarecare masura de cetatenii romani rezidenti in Franta si cu drept de vot care, conform spuselor reporterilor televiziunilor din Romania la fata locului, desi de conditii sociale mai mult decat modeste, afland de la Basescu ca daca va castiga Francois Hollande acesta il va aduce la Paris pe Ion Iliescu insotit de comunisti si de mineri, l-au votat buluc pe Sarkozy.
    Seara s-a incheiat pentru mine cu o bila alba pentru Victor Ponta, care intr-o conferinta de presa organizata la o ora destul de inaintata, a inceput sa incapa la fix in costumul de Prim Ministru al unei tari, dupa ce si-a asumat public greseala facuta odata cu aprecierile total neavenite si malitioase la adresa fostului presedinte francez Sarkozy, facute cu foarte putin timp in urma si care ne-ar fi costat fantastic de mult in planul relatilor bilaterale daca acesta ar fi castigat alegerile. Dumnezeu si poporul francez au hotarat insa altfel!

  24. 24 zimurgy mai 7, 2012 la 10:21 am

    11.”Un om nu poate stapini,din punct de vedere mental,legaturi cu mai mult de7 plus-minus 2 obiecte, entitati sau concepte,simultan” fara ca depasirea
    acestui numar sa nu duca la cresterea rapida a erorilor generate de rezolvarea problemei,arata ca s-a dovedit experimental Mihai Draganescu iin lucrarea”Informatica si societatea”-Bucuresti 1987,citindu-l pe G.A.Miller „The magical number seven,plus or minus two;some limites ou our capacity for processing information” in Psychological Review-1956.
    Aceeasi sursa arata ca daca numarul de elemente este mai mare de 7 plus-minus 2, rezolvarea de probleme este rezultatul unor minti organizate ierarhic,cum se procedeaza in mod curent in activitati manageriale.
    2.La orice restructurare trebuie tinut cont de Prima lege a sistemelor dinamice:
    „Daca se desface un borcan cu rame, singurul mod de a le introduce la loc, este acela de a utiliza un borcan mai mare!”

  25. 25 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 10:30 am

    @analist,

    Of, of, mai,mai ! Cum vorbesti tu mai „analistule” cu limbaj aplicat (de lemn)
    ca la sedinta de partid de acum peeste 22 de ani !
    A mai ramas sa spui, multumim din inima Partidului, ca într-o zi de sarbatoare… sau Tovaaarase elena ceausescu, Tovaaarase ceausescu, cu partidul nostru-n frunte vom avea victorii multe ! Uraaa !

  26. 26 cititorul mai 7, 2012 la 10:49 am

    Un articol extrem de interesant despre prea curata fecioara Monica Macovei aparut in Curentul

    Penal! Monica Macovei minte la tv și în declarațiile depuse la ANI și la PE

    http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012050771787/Actualitate/Penal-Monica-Macovei-minte-la-tv-si-in-declaratiile-depuse-la-ANI-si-la-PE.html

    Ce se intampla oare? O lasa portocalii din brate?

  27. 27 santinela mai 7, 2012 la 10:59 am

    Mai EUGENNL- cred ca te uitai la alt film. Fa un exercitiu si pune pe doua coloane alaturate desigur,pe posturi ,cele doua guverne PDL si USL si atunci vei vedea si din avion „mici” diferente. Ex: Ialomitianu-Georgescu,Ponta-Boc 1,2,3,4 si Ungureni,Iancu- ?pe asta nu-l stiu,Marga-versus oricare din membrii guvernelor trecute etc. Scrie te rog pe alt blog !

  28. 28 blogideologic mai 7, 2012 la 12:04 pm

    @zimurgy
    Îmi place cum puneţi problemele. Fără vreo intenţie de răutate şi corecţie, comentez numai despre legea psihologică a lui „şapte plus sau minus doi”. Era deja incorporată în regula mnemonică antică despre „Cele şapte minuni ale lumii”. În limba română, legea era enunţată într-o carte de inginerie şi psihologie apărută pe la sfârşitul anilor şaizeci.

  29. 29 blogideologic mai 7, 2012 la 12:21 pm

    Şi G.A.Miller, în articolul amintit de @zimurgy&Mihai Drăgănescu, merge pe linia de psihologie asociaţionist-senzaţionistă, la noi cunoscută încă din şcoala de la Sfântu Sava prin textele educaţionale scrise de Condillac pentru Micul Prinţ, şi prin Elementele de Ideologie primară scrise de Antoine Destutt de Tracy. Textele oferite de platforma aceasta epistemică pentru modernitate le citeau „pruncii români”. Aşa s-a construit modernitatea noastră şi ieşirea noastră din epoca fanariotă.

  30. 30 Socrate mai 7, 2012 la 12:37 pm

    Guvernul Ponta va trece fara probleme. Dar… Ramane pericolul erodarii USL-ului pana la alegerile parlamentare. Doua lucruri bune – cresterea salariilor bugetarilor si returnarea banilor pensionarilor. Dar … Se pare ca in negocierile cu banda celor trei -FMI, BM si CE -, se vor continua privatizarile, inclusiv privatizarea Cupru Min (care, daca nu ma insel era mentionata si in motiunea de cenzura ). Romania Libera titreaza deja, victorioasa : “Guvernul nou preia angajamentele vechi făcute FMI”, “ Guvernul îşi păstrează angajamentele “, “ USL, mai curajos în platformă decât la discuţiile cu FMI ”. Noul ministru al Sanatatii, Cepoi, vorbeste de adoptarea legii sanatatii ( prevazuta si in scrisoarea de intentie ) si spune sententios „Este nevoie de o nouă lege a Sănătăţii, deoarece sistemul este hiperreglementat şi s-a rigidizat.”.(se pare ca vorbeste de varianata cotrocenista ). Despre legea sanatatii, o afacere de 8 miliarde de euro pe an, o analiza IPP la http://www.ipp.ro/pagini/ipp-respinge-proiectul-legii-s259n2.php.
    Ioan Rus spune ca nu are in vedere restructurari masive ( sa insemne ca nu va ataca la baioneta portocalizarea MAI ? Ce facem la alegerile locale ?). Victor Ponta spune ca deportocalizarea se va opri la sub-secretari de stat si la prefecti. Mai spune ca USL-ul va adopta statutul minoritatilor ( e adevarat ca fara autonomia culturala ).etc.

  31. 31 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 12:43 pm

    @eugennl,

    Stai rau cu scufita, te-ai împartasit cu vreo tarie, sau ai consumat ceva iarba la pachet marca EBA ?! Bati câmpii rau, ati pierdut voi pedelacheii la scena deschisa, aveti demnitatea si pierdeti cu capul sus, luati exemplu de la Sarko, zbirul transformat în soricel !
    Nu are rost sa te produci „artistic”, la noi nu tine, încearca la alta masa !

  32. 32 ZOE, fii barbata ! mai 7, 2012 la 12:55 pm

    @santinela,

    Nu-ti bate capul cu aceasta sluga basista „eugennl”, mercenar platit de pedelea sa bage sopârle pe bloguri ! Trimite-l la plimbare, sa se zgârâie pe ochi în alta parte !

  33. 33 Porthos mai 7, 2012 la 1:52 pm

    @ Adrian Năstase

    Aveți dreptate, miniștrii actualului guvern sunt, cu mici excepții, oameni foarte competenți. Ca și dumneavoastră, sper din toată inima ca Parlamentul să valideze noul guvern și să reintrăm încet-încet în normalitate.

    Din păcate, în ceea ce mă privește, sunt dezamăgit că prima prioritate a domnului Florin Georgescu a fost mărirea salariilor și pensiilor (ceea ce mi se pare mită electorală – o înțeleg, dar nu pot să fiu de acord cu ea) și nu REDUCEREA CAS-ului.

    Mă refer acum, nu numai la USL ci și la PDL și TB, care au avut aceeași ordine de priorități. Dacă actuala noastră clasă politică nu înțelege că bugetul nu poate fi susținut doar de un număr redus de salariați din privat, sunt sigur că ne îndreptăm spre dezastru. Ne împrumutăm cu 10 miliarde de euro pe an pentru a plăti salariile BUGETARILOR și deficitul ASIGURĂRILOR SOCIALE.

    Criza economică va mai bântui prin Europa încă câțiva ani. Dacă se va mai întârzia reducerea CAS-ului la o valoare suportabilă, multe din companiile care au supraviețuit primului val al crizei vor intra și ele în faliment. Iar mita electorală va fi o frecție la un picior de lemn.

  34. 34 MIHAELA mai 7, 2012 la 3:00 pm

    @ Socrate
    Alegerile sunt coordonate de ministerul administratiei unde ministru este Victor Paul Dobre, nu ioan Rus.

  35. 35 Doru Coarna mai 7, 2012 la 3:34 pm

    Principalul motiv e ca ii convine si lui Basescu, acesta singur si ajunge!

  36. 36 MIO mai 7, 2012 la 6:32 pm

    TREBUIE sa treaca guvernul d-lui V.Ponta. TOATA BAFTA DIN LUME !
    Va rog pe d-voastra sa-l sfatuiti pe d-l Ponta sa nu faca nici un compromis cu basescu, ci dimpotriva sa-l trateze strict constitutional si sa nu se duca sa dea explicatii cum si de unde vor lua banii pentru salarii si pensii deoarece acest individ isi va asuma meritele in fata oamenilor.
    Basescu TREBUIE sa plece pana la alegerile din 10 iunie pentru a creste USL in fata oamenilor. Faceti tot posibilul sa-l dea d-l V.Ponta jos acum sau cel tarziu pana la alegerile parlamentare.

  37. 37 dlnimeni mai 7, 2012 la 7:51 pm

    Nu stiu de ce, m-am gindit la cele 7 pacate capitale si de aici la filmul Sapte pacate, din 1940, cu Marlene Dietrich si John Wayne – si, mai ales la celebra bataie din „sapte pacate” pe care mi-as dori sa o vad si in parlament; drept urmare, am cautat aceasta scena pe Youtube pentru a o aduce aici, insa nu am gasit-o. Am gasit insa un „Seven sinners” din 1936, cu un criminal sinistru (care o fi echivalentul sau din politica noastra), a carui prime scene, de bal mascat, mi-au sugerat transpartinismul nostru si „colaborarea” politica. Vizionare placuta si poate ca gasiti Sapte pacate, cel din 1940!

  38. 38 Socrate mai 8, 2012 la 9:15 am

    @Mihaela * Ai dreptate, in sensul ca Victor Paul Dobre va fi vioara intaia, insa Ioan Rus va fi vioara a doua ( paza, transport, monitorizarea turismului electoral, si, foarte important, informatii, inclusiv unitatea 215, etc. ). Nu este nici un secret ca toti sefii din administratie, din politie, din jandarmerie, din desconcentrate, etc.,au fost numiti – politic – de catre prim-secretarii judeteni PDL, si ca exista serioase indoieli asupra loialitatii lor fata de noua putere.


  1. 1 7 motive pentru un vot pozitiv maine | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 6, 2012 la 8:09 pm
  2. 2 Opoziția formează noul Guvern al României [10] | Teologie pentru azi Trackback pe mai 7, 2012 la 10:50 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!