Nu vreau sa fiu Patriarh…

Folosesc aceasta formula pentru ca astazi este sarbatoarea Sfantului prooroc Daniel si m-am gandit la Patriarhul Daniel – caruia ii doresc Multi Ani, asa cum am facut de dimineata spunandu-i acelasi lucru sotiei mele, Daniela, sperand sa aiba ani mai putin agitati, in continuare, alaturi de mine. Fac aceleasi urari pentru toti cei pe care ii cheama Daniel sau Daniela. Si pentru Mihnea Daniel, fiul cel mic, aflat acum departe de casa.

Am declarat ca nu vreau sa fiu Patriarh, ca nu cumva cei care par sa aiba o mare prietenie si admiratie pentru mine, dupa achitarea – in prima instanta – in procesul „Matusa Tamara” (Dumnezeu sa o odihneasca dar sa nu-i arate monitorizarile de presa din aceste zile…) sa sugereze acest lucru, asa cum sugerau ca voi prelua, renascut politic, precum Pasarea Phoenix, viitorul post de prim-ministru de la Victor Ponta, functia de presedinte al partidului – de la acelasi – sau pe cea de candidat la presedintie in dauna lui Crin Antonescu.

Am apreciat, in mod deosebit, analizele si indemnurile sincere,  in acest sens, adresate de politicieni si analisti, pecum Sever Voinescu, Roberta Anastase (care insa, zilele trecute, in chestiunea deciziei ICCJ a procedat inteligent, dupa parerea mea, nepronuntandu-se, spre deosebire de o alta colega a sa), Raluca Turcan, Mircea Marian, etc

Un raspuns categoric, in sensul ca nu doresc aceste functii, era necesar, in primul rand pentru cei care doresc sa creeze fisuri in PSD sau in USL, poate si pentru cei care  nu au aflat ca eu mi-am respectat cuvantul in politica – si in plan intern si in plan extern. Pentru mine, batalia in justitie este importanta pentru a arata ca sunt nevinovat si ca acuzatiile ce mi-au fost aduse au fost construite pe o baza politica si pentru obiective politice. Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut si nu imi doresc o noua platforma pentru functii politice sau publice in viitor. Mi-am asumat intrarea in politica, inclusiv cu aceste riscuri. Nu ma asteptam ca ele sa fie atat de mari. Si nu cu aceste costuri pentru familia mea. Dar asta a fost optiunea mea in 1990…

Acest disclaimer este o noua afirmare – daca mai era necesara – de fair play politic. Nu imi strang cartuse pentru a ma lupta cu colegii mei, in batalii viitoare.  E adevarat insa, aceste solutii, in cele trei dosare de la ICCJ, pot arata ca acuzele la adresa mea din campania din 2004 nu au avut niciun temei. Va fi poate, pentru mine, o satisfactie platonica; istoria acestor ani a fost scrisa pornind de la o premisa mincinoasa. Dar ea, din pacate, nu mai poate fi modificata. Ea ar putea, cel mult, sa influenteze viitorul – sub aspectul unei analize si al unei optiuni solide in cabinele de vot.

51 Răspunsuri to “Nu vreau sa fiu Patriarh…”


  1. 1 Andrei Lazar decembrie 17, 2011 la 3:42 pm

    La multi ani pentru sotia si baiatul dumneavoastra. Am citit articolul si m-am convins inca o data ca sunteti un OM de cuvant, un om cu demnitate si o persoana politica de care PSD-ul (sau USL-ul in acest moment) are nevoie. V-am intalnit de cateva ori la Iasi pe la inceputul activitatii mele politice. La televizor pareati mai mic…in realitate sunteti un om masiv care exprima putere. dupa atatat timp imi dau seama ca sunteti pregatit sa va luptati cu oricine pentru dreptate si ca aveti rabdarea necesara pentru a obtine victorii. de-ar fi asa toti membrii PSD am castiga cu siguranta alegerile, am fi respectati peste tot in Romania si chiar in Europa. dar din pacate…nu toti suntem la fel. Va urez sanate multa si putere de a continua in domeniul politic.

  2. 2 George Ban decembrie 17, 2011 la 4:01 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Nu vreti sa fiti Patriarh, dar tinand cont de rabdarea si bunatatea de care dati dovada in confruntarea cu diavolii portocalii, ar trebui sa fiti sanctificat!

  3. 3 teostanc decembrie 17, 2011 la 4:21 pm

    D-le Năstase,
    Patriarh nu, dar fruntaș al PSD și USL, DA!

  4. 4 teostanc decembrie 17, 2011 la 4:27 pm

    Apropos de criză:

    Bill Cosby : „Am 74 de ani si sunt satul”
    (Bill Cosby – unul din cei mai mari actori americani in viata: http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby)

    Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, in afara de o scurta perioada de timp, in anii „50, cand am fost in armata. In afara de perioadele cand am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe saptamana si nu mi-am luat concedii de boala timp de 40 de ani. Am reusit sa castig salarii rezonabile dar n-am avut mosteniri si prin urmare a trebuit sa lucrez ca sa ajung la ceea ce am acum. Avand in vedere ce se intampla in economie, pensionarea mea se pare ca a fost o idee proasta si sunt satul. Foarte satul.

    Sunt satul sa mi se tot spuna ca trebuie sa „ajut financiar” persoanele care nu au etica muncii pe care o urmez eu. Sunt satul sa mi se tot spuna ca Guvernul va lua din banii pe care ii castig – prin forta, daca e necesar – si ii va da oamenilor prea lenesi ca sa castige bani.

    Sunt satul sa mi se tot spuna ca Islamul e „Religia Pacii” cand in fiecare zi pot citi zeci de relatari cu musulmani care isi omoara surorile, sotiile si fiicele pentru „onoarea” familiei; sau despre musulmani care manifesteaza violent pentru cea mai mica ofensa; sau despre musulmani care omoara crestini si evrei fiindca nu-s „credinciosi adevarati”; sau despre musulmani care ard scolile de fete; sau despre musulmani care omoara cu pietre victimele violurilor, pe care le considera „adultere”; sau despre musulmanii care le taie fetitelor mici clitorisul si labiile vaginului; toate acestea in numele lui Allah, fiindca Koranul si Legea Islamica le impune sa faca asta.

    Sunt satul sa mi se tot spuna ca trebuie „fim toleranti cu alte culturi” si deci trebuie sa lasam Arabia Saudita si alte tari arabe sa isi foloseasca banii din petrol ca sa finanteze moschei si scoli islamice care raspandesc ura contra ne-musulmanilor in Australia, Noua Zeelanda, Regatul Unit, SUA si Canada. Si asta in timp ce nimeni care traieste in Arabia Saudita sau alte tari arabe nu are voie sa construiasca vreo biserica, vreo sinagoga sau vreo scoala religioasa, care sa invete lumea despre dragoste si toleranta….

    Sunt satul sa mi se tot spuna sa imi reduc standardul de viata, pentru ca astfel sa lupt impotriva Incalzirii Globale, pe care nimeni n-are voie sa o dezbata.

    Sunt satul sa mi se tot spuna ca consumatorii de droguri sunt de fapt bolnavi si ca trebuie sa ii ajut sa se trateze si sa platesc pentru stricaciunile pe care le fac. Oare cumva, vreun bau-bau urias i-a inghesuit pe o alee intunecoasa, le-a indesat praf de cocaina pe nas si le-a infipt vreun ac in vena, in timp ce ei tot luptau sa se opuna?

    Sunt satul sa tot aud de atleti, artisti si politicieni bogati din toate partile, care vorbesc de greselile lor inocente, de greselile lor stupide de greselile lor din tinerete, cand de fapt toti stim ca singura lor greseala a fost ca au fost prinsi asupra faptului. Sunt satul de oamenii care cred ca au drept la orice, fie ei bogati sau saraci.

    Sunt intr-adevar satul de oamenii care nu-si asuma responsabilitatea pentru vietile si actiunile lor. Sunt satul sa ii ascult cum invinovatesc Guvenul, sau discriminarile, sau orice altceva, pentru problemele lor.
    Sunt de asemena satul
    sa vad tineri si tinere, adolescenti sau abia trecuti de 20 de ani, care se „impodobesc” cu tatuaje si piercinguri, retezandu-si singuri sansele sa fie angajati undeva si apoi cersind bani de la Guvern.

    Da, sunt al dracului de satul. Dar de asemenea sunt fericit ca am 74 de ani. Fiindca nu am sa ajung sa vad lumea pe care o fac oamenii astia. Imi pare rau doar pentru nepoata mea si pentru copiii ei. Multumesc Domnului ca-s pe drumul catre El si nu invers.

  5. 5 Bibliotecaru decembrie 17, 2011 la 4:54 pm

    😆 Eu mi-aş dori să fiu patriarh… dar nu mă alege nimeni. 😆

    Ce reforme aşa face…

  6. 7 Victor V. decembrie 17, 2011 la 6:44 pm

    @ Adrian Năstase

    Îmi este imposibil să scriu aici un comentariu din postura de „avocat al diavolului”. Vă înțeleg perfect sacrificiile făcute și îmi pare sincer rău pentru necazurile pe care le-ați atras involuntar asupra familiei dumneavoastră.

    Cu mult timp în urmă (peste 15 ani), am trecut și eu printr-o situație asemănătoare așa că aici aveți parte de toată simpatia mea.

  7. 8 miscarea socialista decembrie 17, 2011 la 6:59 pm

    Intr-o tara normala presedintele trebuie sa fie si seful bisericii.Numai asa se poate controla o mafie ortodoxa ca in Romania.Deci propunem ca Nastase sa fie si patriarh !

  8. 9 Plano10 decembrie 17, 2011 la 7:38 pm

    Din fericire, cu sprijinul Justitiei, Adrian Nastase isi poate reface imaginea.Din pacate, pata basescu, pe obrazul Romaniei, ramane.
    Si cat de mult avea nevoie Romania, in ultimii 7 ani, de competente care isi dovedisera eficacitatea.
    Iertati-i pe romani, d-le Nastase daca, din superficialitate, le-a lunecat privirea si spampila spre circo-basesciada.

  9. 10 Draghi Puterity decembrie 17, 2011 la 8:17 pm

    @nastase

    Scrieti „Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut si nu imi doresc o noua platforma pentru functii politice sau publice in viitor.”

    La partea a doua nu pot sa spun decat… pacat. Mare pacat. Va pot intelege pe undeva, dupa tot ce vi s-a facut, mai ales de cei carora le-ati facut mai mult bine decat pot ei intelege, bucuros insa nu am cum sa fiu.

    Cu prima parte insa nu pot fi de acord. Daca aveti posibilitatea, TREBUIE sa ii trageti la raspundere pe cei care au fost capabili sa insceneze astfel de mizerii, pentru ca daca nu o veti face, vor face la fel si cu altii. Altii care poate nu vor rezista cat ati rezistat dumneavoastra. E pana la urma un proces de invatare. Societatea romaneasca trebuie sa invete sa nu mai tolereze astfel de abuzuri, iar cei care le comit, sa invete ca nu vor scapa de consecintele actiunilor lor. Sau daca nu mai aveti energia necesara pentru asta, macar nu-i descurajati pe cei care vor incerca sa restaureze dreptatea cand acest lucru va fi din nou posibil. Stiu ca ce am scris nu intra neaparat la capitolul „razbunare”, dar am reactionat si la ce am citit printre randuri. Daca m-am inselat, scuze.

  10. 11 Aya decembrie 17, 2011 la 8:54 pm

    La multi ani tuturor celor care isi serbeaza, astazi, Patronul- Sfantul Daniel!

    Pentru toti:

  11. 12 Aya decembrie 17, 2011 la 8:59 pm

    @

    Adrian Nastase

    La multi ani pentru Mihnea Daniel- „praslea” cel de aproape doi metri (ca si tatal lui!).
    Sa fie fericit, sanatos si senin!

    Pentru Mihnea Daniel (astazi, mai mult Daniel) aflat departe:

  12. 13 Aya decembrie 17, 2011 la 9:06 pm

    @

    Dana Nastase

    La multi ani!

  13. 14 Aya decembrie 17, 2011 la 9:24 pm

    Pentru cel care semneaza pe acest blog

    „Dani (geologul)”

    -si caruia ii voi ceda locul la tastatura (sper ca va voi sa-si felicite tizii):

  14. 15 Sami decembrie 17, 2011 la 9:28 pm

    La multi ani sotiei si fiului Dumneavoastra !!!

    Mi-a placut mult specificatia cu patriarhul .

  15. 16 Dani (geologul) decembrie 17, 2011 la 9:38 pm

    La multi ani tizi si tize.

    Stimata gazda, la multi ani pentru Mihnea Daniel si pentru distinsa doamna Dana Nastase.

    Dedic tuturor o melodie de care ma simt atasat:

  16. 17 Dani (geologul) decembrie 17, 2011 la 10:16 pm

    @

    miscarea socialista

    Probleme cu capul?

    Doar in Anglia cel/cea aflat/a in varful piramidei (in speta, Regele sau, dupa caz, Regina) conduce si Biserica.
    (Acum, Regina Elisabeta a II-a este capul Bisericii anglicane.)

    „Regula” a fost stabilita de Henric al VIII-lea, ramanand valabila si astazi.
    (Henric al VIII-lea a fost autorul planului despartirii de Biserica catolica si al crearii Bisericii anglcane, pentru care a stabilit si ierarhia- rezervandu-si rolul de sef).

  17. 18 ORĂŞAN IOAN decembrie 17, 2011 la 10:17 pm

    Într-o vreme se spunea:*Ceaușescu să ne ierți,că în decembrie eram beți*,eu spun că :*Poporule să ne ierți,că după decembrie am tot fost beți*.Acum în România avem populația cu mult mai săracă ca în vremea lui Ceaușescu,tot așa lumea noastră este lipsită de căldură,de apă,de lumină,este copleșită de teamă,dreptatea și atunci și acum umbla și umblă cu capul spart,mai mult,acum accesul la sănătate pentru cei săraci devine aproape imposibil,numărul analfabeților crește alarmant pe timp ce trece,numărul celor în căutarea unui loc de muncă este tot mai mare,cei în vârstă nu sunt angajați că sunt bătrâni,iar cei tineri nu sunt angajați că sunt lipsiți de experiență,cu toate că cei bătrâni nu întineresc și nici cei tineri nu au cum și nici de la cine acumula experiență,mă mir cum de nu se gândește nimeni să îmbine experiența cu tinerețea.Am înțeles că suntem ca număr de populație a șaptea țară europeană,dar suntem țara fără industrie,cu agricultura la pământ,cu turismul inaccesibil,cu transportul pe calea ferată în colaps,de fapt și ce mai avem de stat este condus prost intenționat de oamenii puterii,banul public este jefuit mai ceva ca pe drumul codrului,ne mai mândrim cu rezervele naturale de aur,dar și pe acestea puterea portocalie vrea să le dea pe nimic,pe nimic vor să dea și ce a mai rămas al nostru din toate componentele ramurii energetice.Gargara portocalie ne tot minte că nu sunt bani,dar despre banii care sunt scoși din România pe tot felul de căi,nu spune și nu face nimeni nimic,despre banii furați de autorități și cu ajutorul autorităților de tot felul,mai aflăm câte ceva de prin presă și de la procurori despre corupție și investițiile cu mult parandărăt,de fapt multe din investițiile făcute nu returnează mai nimic la bugetul statului din banii cheltuiți,important este faptul că ne-am împrumutat cu bani mulți fără rezultate în economie și în viața populației,îngenuncheați fiind pentru binele mai marilor noștrii și ai lumii.Atunci în acel decembrie când lumea a ieșit în stradă ca să scape de dictatură,pentru o viață mai bună,pentru viitorul copiilor,pentru libertate și democrație,nu s-a gândit nimeni că de beneficiile răsturnării regimului vor beneficia tot felul de șmecheri și de hoți din banul public,puțini sunt cei care au făcut averi din inteligența și munca lor cinstită,au apărut la noi oameni cu bogății uriașe,pe când în alte țări asemenea bogății se puteau realiza prin munca multor generații,acum ca să ieșim din mizeria asta de mlaștină trebuie să reducem la maximum corupția și hoția și pentru a se putea realiza așa ceva viitoarea putere trebuie să pună candidați la alegeri și în funcții oameni cinstiți (pentru unii o să pară imposibil așa ceva,dar nu se poate altfel) și mai ales pe aceștia trebuie să-i vedem de acum în lupta cu puterea portocalie și nu mă refer la lupta pentru lipit afișe,vorbesc despre lupta aprigă împotriva răului pe care îl fac ăștia de la putere și pentru binele poporului în numele căruia zic că luptă,nu o să fie necesar acel trafic de influență din culise al baronilor locali să-și pună în funcții (și nu în valoare) oamenii lor,așa nu facem nimic dacă-l schimbăm pe dracu cu fratele lui,deci trebuie dat un ordin general * gata cu furatul*.Se tot face multă discuție pe tema noului acord fiscal european,nu pot să cred ca cetățenii europeni vor accepta să plătească și să sufere pentru banii risipiți de guvernanții lor și este imposibil ca opoziția din țările respective să nu fie alături de cei nemulțumiți,să nu uităm că acolo protestul în stradă este la el acasă și demisia guvernelor este un fapt normal,oamenii din toate țările aduc prin vot la putere,partidele care îi fac să trăiască in condiții normale și nu pe cele care-i împing la sărăcie.

  18. 19 Voteaza cat mai poti! decembrie 17, 2011 la 10:50 pm

    Admirabil gestul Dv!
    Adevarul este ca se pot face lucruri bune si din lina doua daca oamenii stiu sa lucreze in echipa.
    Totusi cred ca aveti o datorie atat fata de Dv cat si fata de cei care nu au posibilitatiele Dv de a actiona in sensul limitarii practicii de instrumentare a dosarelor politice in instanta.
    Legat de lucrul in echipa aceasta presupune in primul rand comunicare. Electoratul trebuie sa fie facut partener al echipei. Incercati sa accesati emailurile parlamentarilor USL si chiar telefoanele declarate de acestia ca disponibile pentru electorat. Veti avea o mare surpriza!
    Poate ca daca veti reusi sa determinati intoarcerea fruntasilor USL cu fata spre electorat veti reusi sa contribuiti in mod semnificativ la necesara consolidare a relatiei USL cu electoratul.
    BG

  19. 20 Aya decembrie 17, 2011 la 10:57 pm

    @

    Draghi Puterity

    Adrian Nastase afirma (citat si de tine de altfel):
    „Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut.”

    In replica la ACEST mesaj, tu ii transmiti (citez):
    „(…)nu pot fi de acord. Daca aveti posibilitatea, TREBUIE sa ii trageti la raspundere pe cei care au fost capabili sa insceneze astfel de mizerii, pentru ca daca nu o veti face, vor face la fel si cu altii. ”

    Observa, te rog, ca tu te referi la cu totul si cu totul altceva.
    Adrian Nastase s-a referit la faptul ca nu este interesat de razbunari (si, implicit, ca nu va proceda, vreodata, in acest sens).

  20. 21 Aya decembrie 18, 2011 la 1:05 am

    @

    Manuela

    Nu inteleg de ce mi s-a schimbat „covorasul” – mai exact, a revenit cel vechi, de culoare verde.

  21. 22 ingineru decembrie 18, 2011 la 1:30 am

    Pentru cine se plictiseste duminica sau vreau sa se informeze ce se mai intampla in america ii recomand filmul „The Obama Deception”:

  22. 23 Aya decembrie 18, 2011 la 3:56 am

    RABDAREA MEA PRICINA ARE

    Citez:
    „(…)aceste solutii, in cele trei dosare de la ICCJ, pot arata ca acuzele la adresa mea din campania din 2004 nu au avut niciun temei. (…) istoria acestor ani a fost scrisa pornind de la o premisa mincinoasa.”

    Afirmatia „istoria acestor ani a fost scrisa pornind de la o premisa mincinoasa” este, in context, de o blandete si de o eleganta nu doar nemeritate dar, cred eu, si excesive tinand cont de adevar.
    Clar si fara invaluiri diplomatice, nu este vorba DOAR de o falsa premisa- aceasta fiind doar un efect. Este vorba despre o mistificare obtinuta printr-o TIPICA actiune de dezinformare.
    Mai exact, (citez) „premisa mincinoasa” este, de fapt, rezultanta recompunerii mincioase a fiecarui detaliu de fond- si, pe de alta parte, a ansamblului fundalului. Atrage atentia efortul sustinut depus pentru mistificarea elementelor de fond si, in egala masura, ale celor care au stat la baza premisei. O astfel de risipa de energie, intalnita doar in cazul incercarii de rescriere a istoriei- de altfel, se circumscrie unui astfel de demers- indica foarte clar atat autorii cat si „scoala”.

    Am insustat, voi insita si acum- dar si in viitor- asupra rezultatului prezidentialelor din 2004, caci acolo se afla cheia a ceea ce avea sa se petreaca.

    De-a lungul acestor ani am scris de multe, multe ori (am pierdut demult sirul „contabilizarii”) ca actiunea mistificanta care, VIZIBIL, a demarat odata cu vanzarea marsava a rezultatului real al alegerilor prezidentiale din 2004 de catre unii pesedisti (Basescu fiind doar aparentul beneficiar, in sensul de cel caruia i-a revenit, fals, victoria- autorii actiunii, insa, faceau parte dintr-o zona de intersectie a intereselor unor servicii si „prelungirilor” acestora intr-o aparenta a politicului).
    Acea murdara actiune deturnanta a fost o miscare brusca. Disperarea cu care a fost dorita atingerea scopului, cu orice pret, i-a facut pe cei impicati sa nu-si ia precautii pentru a masca ATUNCI, pe loc adevarul (dezinformarea desfasurandu-se ulterior). De fapt, nici nu ar fi putut masca adevarul in acel moment, caci, la prezidentialele din 2004, scenariul a fost incropit in graba dat fiind rezultatul real al scrutinului.

    Substituirea minciuna- adevar (realitate mistificata- realitate) a fost grosiera- diferenta intre procentaje era atat de consistenta, incat nu s-a putut „fura” intregul necesar de voturi pentru a fi contabilizat la Basescu, pana la anuntarea rezultatelor. Ca atare, s-a luat decizia minciunii sfruntate, in prima faza: cand nu s-a mai putut fura, au fost anuntate rezultatele „invers” pentru cei doi finalisti. Asa s-a intamplat ca Basescu a fost proclamat invingator- desi se afla pe locul doi (repet, chiar si in urma furtului- ma rog, „transferului”- masiv de voturi in „contul” lui).

    Motivul real al „promovarii” false a lui Basescu de pe locul doi pe cel al castigatorului prezidentialelor din 2004 NU a fost reprezentat de increderea in el- nici macar de promisunile care ar fi fost facute, ca beneficii personale, pentru cei implicati in acest rezultat mincinos.
    MOTIVUL REAL a fost, de fapt, un dublu scop (formularea este doar aparent improprie): INDEPARTAREA candidatului Adrian Nastase din zona politica decizionala (rezultatul real al prezidentialelor din 2004 anuland o astfel de posibilitate, motiv pentru care a fost mistificat) si PEDEPSIREA ulterioara pentru „vina” de a fi servit, in calitate de om de stat, interesele romanesti- si a fi deservit, astfel, interesele unor grupuri ilegitime (interne si externe). Este relevanta, in sensul mentionat, o metafora care a facut cariera: „masina Romania” era in drum catre UE si, in timp ce premierul Adrian Nastase se afla la volan, unii furau, din mers, parti din caroserie; cand au sustras si benzina, primul ministru- care nu avea timp de rafuieli pentru ca trebuia sa ajunga cu „masina Romania”, la UE, in timp util, iar timpul presa- a coborat si a inceput sa o impinga, singur (daca nu ma insel, metafora i-a apartinut marelui prieten al Romaniei, Gunter Verheugen- un neamt „mai roman” ca multi romani; de altfel, schimband ce e de schimbat si pastrand proportiile, istoria tarii noastre are un astfel de exemplu ilustru, la un inalt nivel: Regele Carol I).

    Dincolo de dublul scop mentionat (circumscris, s-ar putea spune, unor interese personale ale autorilor scenariului mistificant si ale celor care l-au dus la indeplinire) a existat o cauza puternic determinanta: nevoia cercurilor ilegitime de interese (interne si externe) de a avea calea libera catre devalizarea si faramitarea Romaniei.
    Or, era cat se poate de clar ca daca presedintele tarii ar fi fost Adrian Nastase, astfel de intentii erau sortite esecului. Era la fel de clar ca nu aveau sorti de izbanda, in general, in conditiile mentinerii lui Adrian Nastase in zona politica decizionala a celui mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania (am detaliat de multe ori, de ce).

    Trebuia „acoperita” grosiera mistificare din noaptea 12/13 decembrie 2004- si din ziua de 13 decembrie 2004- cand au fost masluite si anuntate fals rezultatele prezidentialelor.
    Cum?
    Prin zgomotul asurzitor al clamarii unor inexistente vinovatii, cu invocarea unor „temeiuri” jenant mincinoase, menite configurarii unui fals fundal motivational pentru „pedepsirea exemplara”- in fapt, o butaforie care, asa cum este corect, avea sa se naruie sub presiunea adevarului pe care il ascundea si care tindea sa iasa la lumina.

    A fost nevoie de aproape sapte ani pentru victoria adevarului.
    Sunt sapte ani pierduti pentru Romania- aflata, acum, in pragul celui mai mare pericol, reprezentat de acel „acord fiscal” ale carui efecte perverse sunt mult mai puternice si mai puternic otravitoare decat apar la prima vedere.
    Sunt sapte ani pierduti pentru Romania, ajunsa in fata acestei incercari, slabita de o guvernare criminala, care a aplicat permanent- si continua sa o faca- un set de politici genocidare la nivel economic, social. Acum, si explicit statal. Un genocid programat.
    Sapte ani pierduti pentru romanii atacati violent in esenta fiintei lor, in demnitatea lor- si in traiul de zi cu zi.
    Sapte ani pierduti pentru societatea romaneasca.

    Decizia ICCJ, de achitare, nu este doar o corecta reparatie a unei situatii personale. Este un semn de care aveam nevoie toti: cel al eliberarii unui reper de presiunea nedreptatii si a minciunii.

    Nu voi detalia, doar voi enunta: nu este nevoie, acum, de a fi presedinte sau premier pentru A FI. Pavaza. Si, totodata, pilon de rezistenta al tarii. Acum- cand se joaca viitorul nostru- este tot ce conteaza.

    Eu cred ca este asa. Cred cu tarie.
    Pentru a-l parafraza pe Titulescu:
    Voi fi fiind unul dintre cei care au crezut si in clipele cand ar fi putut sa-si piarda credinta si acesta este singurul meu merit care are pret.

    P.S.
    Daca este adevarat ca acea credinta statornica este singurul meu merit care are pret, este la fel de adevarat si ca rabdarea cu care am asteptat, toti acesti ani, triumful dreptatii, se va prelungi in viitor SI pentru un scop pe care nu il ascund.

    Citez din textul postat de Adrian Nastase: „Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut”.
    Sunt convinsa- de fapt, stiu- ca asa este.

    Eu, insa, sunt ferm hotarata sa ma razbun pentru trecut- si sa razbun acel trecut. Si o voi face, promit in primul rand, fata de mine! Este o datorie.
    Cei care ma cunosc stiu foarte bine ca nu am polite neonorate- si ca, totdeauna, platesc cu dobanda maxima posibila (si, in plus, cu „un premiu”). Atat binele cat si raul!
    Voi astepta cat timp va fi nevoie- dar sigur voi „face plata” cuvenita pentru tot raul acestor ani.
    Cum spune Ernst Junger: „Rabdarea mea pricina are”!

  23. 24 marina decembrie 18, 2011 la 5:38 am

    Le doresc multa sanatate si bucurii sarbatoritilor din familia dumneavoastra, nu stiu daca v-as dori patriarh, dar stiu sigur ca ne trebuie un alt cap al bisericii ortodoxe romane pn loocul smecherului si obedientului asta de Daniel, care a privatizat biserica si isi jupoaie enoriasii stabilind ei taxe de botez, de nunta, de inmormantare, ca si cum preotii nu oentru asta sunt platiti, ca si cum ni se face o favoare cand tin o slujba la stfel de evenimente.Daca faci un parastas pentru mortii tai, trebuie sa platesti taxa 25 ron pt.fiecare mort, pai de unde sa aiba batranele care isi pomenesc, sotii, parintii,atatia bani din pensiile lor amarate.Bineinteles ca nu se elibereaza chitanta pentru acesti bani, de ziua mortilor cand cunt zeci de parastase, se umple de bani respectivul preot. A venit cu 15 ani in urma in parohie cu o Dacie amarata, sa vezi vila acum, sa vezi limuzine, gipane,,,l-am reclamat la Patriarhie si ???? ce daca…Ceva tot s-a intamplat nu am mai calcat prin biserica de atunci, nu ca eram eu vre-o bisericoasa…., asa ca pana la urama si Patriarh, numai sa reveniti cu adevarat in viata publica d-le.Nastase! Cu respect Marina

  24. 25 marina decembrie 18, 2011 la 6:21 am

    justitiaru
    Te rog sa ma crezi ca nu vreau sa am dreptate, dimpotriva as vrea ca actiunile opzitiei sa ma contrazica, as vrea sa vad miscare, as vrea sa vad ecranele televizoarelor pline cu ei, as vrea…Voi ati uitat, poate eu nu o sa uit niciodata momentul noiembrie 1990, a fost un miting organizat de opozitia de atunci, in special de PNT, au marsaluit prin oras si s-au proptit in P-ta.Univarsitatii si nu au mai plecat de acolo pana in 13-15 iunie 1991.Asa da, opozitie,desi eu am votat totdeauna PSD,nu pot sa nu apreciez formele de lupta democratica asa cum erau ele la inceputul democratiei ns.Voi iesi la vot cum am facut-o mereu si voi vota USL, bineinteles, macar si pentru a-i arata chiorului ca sunt vie cu toate ca se straduieste din rasputeri sa ne convinga sa murim sau sa plecam unde a intarcat mutu iapa, dar as vrea ca opozitia sa o convinga si tata Leana pupatoare de moaste si pe cei fascinati de OTV si de Acces Direct si pe coana Frusinica amatoare, pana la sacrificiul suprem, de tigai si bormasine, sa le arate si lor de ce traiesc prost, dece sunt umilite, de ce nu au bani de o coliva, de ce e intretinerea mare si stau in frig, de ce nu au bani de medicamente etc.Pentru ei, nu pentru mine le cer sa fie activi, sa mearga din casa in casa sa vorbeasca cu oamenii, sa le puna fluturasi in cutiile postale in care sa le reaminteasca toate nenorocirile facute de portocalii, nu le dau eu sfaturi ca nu sunt strateg, spun doar ce as vrea sa vad.De multe ori ma intreb daca vor cu adevarat sa ne scape de ciuma asta de PDL si Chioru, sau poate doar se fac, ca fac, asa de ochii lumii, lor le e mai bine in opozitie, de ce sa se lege la cap cu conducerea unei tari, care nu mai e tara, care nu mai are nimic, aproape ca nu mai are nici cetateni in ea???????Scuzati greselile, nu am timp sa recitesc, asta pentru dl. f. scrupulos care posteaza pe acest blog si care nu stie ca pe bloguri faci greseli nu pentru ca esti prost ci pentru ca esti nervos, sau te grabesti, sau multe altele, se admit prescurtari, nume proprii nu neaparat scrise cu majuscule, deci va rog nu ne dati nota proasta la scriere si mai ales nu ne mai vanati greselile.Cu simpatie marina

  25. 26 Vasile, decembrie 18, 2011 la 8:43 am

    Hahaha!

    Daca as incepe cu inceputul ar trebui sa remarc faptul ca acest articol al domnului Nastase seamana cu o declaratie de abjuratie consemnata intr-un trecut negru de istorie in care marele astronom fortat de biserica isi contesta propriile descoperiri dar isi soptea in barba „e pur si muove.

    Aici ne lipseste doua elemente biserica si barba!

    Pe o alta idee am observat din nou printre noutatile acestui blog ca au aparut gramaticii mei, spun ai mei deoarece fara miros de la natura isi gasesc replica in giumbuslucuri gramaticale , pe care trebuie sa le recunosc ca le am in stil nu neaparat in natura!
    Problema unui sau unei asemenea gramatic este ca pe linga logica precara in construirea unei idei corecte , vezi un imn incestuos adus lui Ceausescu pe biogaz de Ghizon , nici nu prea le are,apropo de grramatica, cu acordul simplu intre plural si singular atunci cind aminteste de o zaluda si o transfera la pluralul nechibzuintei in gandire.

    Biblio,

    Dumitale as fi putut sa-ti dau o replica mai „intre noi”, dar ar fi fost necinstit,eu va inteleg nu numai aspiratiile dar si frustrarille. Daca un partid v-ar fi preluat ideile ,printre altele , specialitati imposibil de aplicat de politicul sau societatea romaneasca presarata cu baroni,conti,zoeisi sau ayeisti ,cred ca ar fi adus Romania la un nivel superior celui de azi sau de ieri si ma refer la perioada mult mai pozitiv prolifica a lui A.Nastase.
    Gresiti amarnic insa daca credeti ca ati fi putut sa le si aplicati , chiar si din postura unui patriarh!

  26. 27 Vasile, decembrie 18, 2011 la 8:56 am

    Il loc de motto!

    Domnilor, mai stie cineva pe unde bantuie Carcotasul, mie imi lipseste se pare ca altora ba!

    O Societate fara carcotasi este o societate boc!

    Domnule Adrian Nastase,

    In declaratia eu zic nepotrivita de abjurare fata de o anume intentie , pe care asa cum spuneam ,e pur si muove. aduceti aminte de victoria dumneavoastra in batalia….,eu raman sa cred victoria justitiei, vs acuza din dosarul cu mostenirea.

    Si eu dar si dumneavoastra am putea gresi . pina la urma ,timpul o va arata, eu bat in lemn, poate nu este vorba nici de victoria dumneavoastra asa cum sustineti si nici de o victorie a justitiei asa cum as dori eu.
    Dupa cum cunosc personajele , intentile si caracterele lor ,ne bucuram toti de o victorie vremelnica.
    V-ati gandit ca prin sentinta in dosarul Tamara se pregateste legitimitatea unei alte sentinte nefavoravbila dumneavoastra in alt dosar?

  27. 28 Vasile, decembrie 18, 2011 la 9:01 am

    Da ,
    hai sa vedem daca-i place dezacordul meu!

  28. 29 Ghita Bizonu' decembrie 18, 2011 la 11:06 am

    Dom tov Nastase
    Poa nu va intereseaza sa va razbunati ptr trecur INSA as observa ca nu numai dvoastra ati fost afectat
    Se pare ca toata lumea trece cu vederea ca dosarele s-au facut pe baza de campanii de presa , cu procedura „invatata” din serialele americane (care sunt filme comerciale nu coduri si nici manuale) si ca per total au fost timp pierdut. Au fost cazuri in care – am gasit in presa- unele „probe” din dosarul acuzarii erau taieturi din ziare ! Inacceptabil !! Sau ca indignarea de presa motiveaza arestari ?! Pai daca o luam pe indignare o sa ajungem sa spnazuram vre=un fotbalist care rateaza penaltiul!!
    Adica a avut de suferit Justitia ca institutie. Ori asta cere nu razbunare ci indreptare. In orice alt domeniu un angajat care da un astfel de rasol suporta consecintele – concediere , retrogradare.
    Sa nu zic ca unele miros a abuzuri ….

  29. 30 Draghi Puterity decembrie 18, 2011 la 12:11 pm

    @Aya (ref la mesajul din decembrie 17, 2011 la 10:57 pm )

    Imi incheiasem mesajul la care te referi astfel:

    Stiu ca ce am scris nu intra neaparat la capitolul “razbunare”, dar am reactionat si la ce am citit printre randuri. Daca m-am inselat, scuze.

    Am avut impresia ca domnul Nastase, scarbit si poate obosit de mizeria prin care a fost tarat, vrea sa uite acest episod din viata domniei sale. Mi-am permis sa ii cer sa nu o faca, apeland la ceea ce eu percep ca o dorintza arzatoare de a face bine altora, indiferent de costurile pe care le implica asta pentru propria persoana. Cred ca ne e clar la toti ca urmarirea si pedepsirea celor care au abuzat de sistemul de justitie din Romania va fi automat calificata drept „razbunare” de cei vinovati, de oponentii domnniei sale, de presa doritoare de scandal, dar si de o mare parte din concetatenii nostri, care nu il vad pe Adrian Nastase asa cum il vedem noi, sau care pur si simplu nu se ridica peste un anumit nivel.

    Sincer, eu nu cred ca as putea duce ceea ce ii cer lui, si asta ma face sa ma simt prost cerandu-i ce i-am cerut. Pot doar sa il asigur, ca voi incerca sa il sprijin in continuare, sa ii iau macar cateva grame din povara de tone pe care ii cer sa o care in spinare, cum stiu ca o vor face si altii. Pentru ca merita. Pentru ca meritam.

  30. 31 Munteanu Gina decembrie 18, 2011 la 12:29 pm

    Tot binele din lume pentru Dana si Daniel Mihnea ! La multi ani!

  31. 32 Plano10 decembrie 18, 2011 la 3:40 pm

    @Aya
    „covorasul” verde spune ca ti-ai regasit adresa de mail pe care „calcai” odinioara! :mrgreen:

  32. 33 Aya decembrie 18, 2011 la 5:29 pm

    @

    Plano10

    Folosesc permanent aceeasi adresa de mail.
    „Istoricul evenimentelor” este, pe scurt, urmatorul:
    – pana intr-o zi (nu am notat-o cu exactitate) am avut un covoras verde (cel care apare si acum);
    -incepand respectiva zi, fara sa fi schimbat adresa de email, am „primit” un covoras albastru;
    – ieri, pana la o anumita ora, am avut covoras albastru- apoi, fara sa fi schimbat ceva, a revenit covorasul verde.

  33. 34 Aya decembrie 18, 2011 la 5:33 pm

    @

    Draghi Puterity

    Ma bucur ca esti alaturi de mine pe acest drum.
    Tot ce te rog este sa-mi ramai alaturi- de „plata politelor” ma ocup eu. Intr-un fel, le consider personale (si am impresia ca regasesc la tine ceva din aceasta idee).

  34. 35 Aya decembrie 18, 2011 la 5:41 pm

    @

    Plano10

    Completare la mesajul- replica din decembrie 18, 2011 la 5:29 pm:

    Pentru a te lamuri pe deplin, semnalez ca „schimbarea de covoras” s-a produs chiar la aceasta sectiune- desi folosesc aceeasi adresa de email.

    La mesajul din decembrie 17, 2011 la 9:24 pm- covoras albastru.

    Peste o ora si jumatate -decembrie 17, 2011 la 10:57 pm- covoras verde.

  35. 36 dlnimeni decembrie 18, 2011 la 7:41 pm

    Vasile: cred ca pe Carcotasu, daca doriti sa ii faceti o vizita, il gasiti pe http://numarareainversa.wordpress.com/.

  36. 37 ahi decembrie 18, 2011 la 8:20 pm

    @ aya

    Cu ce si la ce l-ar ajuta “hotararea” dvs de razbunare? Cu atat mai mult cu cat NU si-o doreste? Refuzam a crede ca acel “ “Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut” presupune acceptarea ideii ca altcineva, oricat de apropiat i-ar fi, isi poate aroga acest drept in numele si in contul sau.

    In ce masura ar fi dorinta dvs de razbunare relevanta, daca nu pentru noi, pentru toti ceilalti? Ar reprezenta ea o valoare adaugata celei ce se desprinde din valoarea afirmatiilor sale? Pentru noi, cu toata deferenta, NU!
    Indiferent cine ati fi, indiferent cata notorietate ati avea in viata reala/politica. Daca suntem onesti, valorizam oamenii functie de actele si faptele lor, nu functie de actele si faptele celor ce declara ca-i sustin sau ale celor ce declara, cu de la sine putere, ca poarta razboie in numele lor.

    Chiar nu intelegeti ca este printre putinii lideri ai acestei tari care nu a promovat si nu va promova, nici in plan personal nici in plan institutional, razbunarea? Chiar nu intelegeti ca acest lucru l-a si particularizat, in ciuda imaginii contrarii ce a fost indusa in perceptia colectiva? De ce vreti sa intretineti aceasta falsa perceptie?!?!?!?! Ca sa ne convingeti ca nu-l cunoasteti sau ca sa dovediti contrariul afirmatiilor sale?

    Nu doamna, pe omul Nastase nu-l cunoasteti, va cunoasteti propria fire si nu va sfiiti a transfera caracteristici ce va apartin, altcuiva. Ca om, este muuult mai departe decat ceea ce va place dumneavoastra sa fiti. Daca l-ati fi cunoscut intr-adevar, ati fi inteles de mult timp acest lucru. Ati fi inteles de ce a incercat, alaturi de altii, foarte putini, sa rupa acest lant blestemat al razbunarilor, al condamnarilor, al varsarii de sange cu care tara asta s-a blestemat singura, din evul mediu pana in contemporaneitate.

    Si presedintele (unde sunteti, Victor V?), si alcoolica cu breton (ca tot isi face treaba), si mai trecutii sau mai junii talibani/fundamentalisti n-au facut la fel? Nu s-au razbunat cu dobanda pentru tot soiul de “vini” mai mult sau mai putin imaginare? Ce l-ar/v-ar deosebi de acesti “oameni”? “Dobanda maxima posibila”? Multumim, NU!

    Un singur lucru, la final, ca tot suntem in postul Craciunului, nici macar Cristos n-a judecat si nu s-a razbunat, a spus doar atat: “Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!”. Va lasam a reflecta de ce…

    Ps. Oricat de mult i-ati dori binele, oricate adevaruri ati relata, atitudini de acest gen nu i l-ar putea oferi vreodata.

    aceeasi si ahy

  37. 38 ahi decembrie 18, 2011 la 8:25 pm

    erata: …”Ca om, este muuult mai departe de ceea ce va place…”

  38. 39 ahi decembrie 18, 2011 la 8:33 pm

    @ aya

    aveti un raspuns si la Antena 3 – ora 20.30

  39. 40 dlnimeni decembrie 18, 2011 la 8:34 pm

    Aya: ramin si eu la gindul meu, la care am ajuns in mod independent, in privinta alegerilor din 2004.

  40. 41 Victor V. decembrie 19, 2011 la 1:09 am

    @ ahi (aceeasi !?)

    Am renunțat să fac pe avocatul diavolului din două motive:
    – îmi apăr „clientul” într-un mod catastrofal – Baronul Munchhausen e mai bun ca mine, așa că mă retrag deocamdată;
    – în timpul săptămânii nu am suficient timp și ar fi supărător să discutați cu cineva care nu prea răspunde.

    Și mie mi se pare că vendentele ar face rău tuturor. Cred că acum avem nevoie de reconciliere, pentru a repara dezastrul (social) produs de TB. Aberanta și inutila împărțire „stânga-dreapta” a produs deja mai mult rău decât mi-aș fi imaginat vreodată. Poate că USL (o alianță de „centru”) va reuși să corecteze acest lucru.

  41. 42 aceeasi decembrie 19, 2011 la 3:03 am

    @aya

    ia si de la mine unul, daca tot ne tragem de sireturi 🙂

  42. 43 aceeasi decembrie 19, 2011 la 3:04 am

    @aya

    si tot la A3

  43. 44 Doru Coarna decembrie 19, 2011 la 9:11 am

    In definitiv, daca partidul v-ar cere trebuie sa acceptati, stiti ca Patriarhul se alege si deobicei, cel care nu vrea primeste rangul…

    Eu insa nu vad alta solutie, chiar si asta nu cred ca ar mai putea salva tara dar ar fi o ultima incercare.

    Constructia europeana se va prabusi de facto, nimeni nu v-a recunoaste insa ar fi o ocazie sa folosim intreaga eminenta cenusie pt a depasi situatia, a-ti avea un rol major! Nu va grabiti!

  44. 45 aceeasi decembrie 19, 2011 la 10:17 am

    @ victor v

    Nu, e casa populata si daca tot sta laptopul deschis…. tot pe acolo 🙂

    O saptamana frumoasa

  45. 46 Vasile, decembrie 19, 2011 la 11:36 am

    dlnimeni,

    l-am vazut pe acolo , dar ori nu este el ori este dar nu este !
    Acolo totul mi se pare un schimb superficial de replici in care nici chiar baronul nu s-ar regasi.

    L-am vazut si pe virusache ,adica si pe alti vechi postaci , vorba lui Adrian Nastase, vorba adresatra atunci cind nu doreste sa fie criticat!

    Inteligenta ,replica ieftina , a amicilor mei de acolo , carcotasul incldd, este auto-inhibata de lipsa temelor lansate de un anfitrion , precum A.Nastase sau de ce nu glogul bibliotecarului Bibliotecarul, sau mingiile ridicate la fileu de un Ghita, Aya,W , sau duplicitar conte!!.

    De aici si evocarea mea , unde esti carcotasule ,adica unde ai fost si unde ai ajuns, fara nici un disrespect pentru cei care scriu acolo!

  46. 47 Draghi Puterity decembrie 19, 2011 la 11:41 am

    @ahi

    Cand Isus a fost intrebat de ce inlocuieste legile date de Moise cu „legea iubirii” (in cele trei impostaze ale ei – sa il iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele tau care pe tine insuti) El le-a raspuns: Moise v-a dat legile acelea datorita impietririi inimilor voastre. (gasiti citatul exact in Biblie).

    Am meditat multi ani la rand in jurul acestei idei, si singura concluzie la care am ajuns, mereu – pentru ca nu m-a multumit concluzia, a fost ca legea iubirii, din care decurge si iertarea si intoarcerea obrazului, nu functioneaza decat de la un anumit nivel al evolutiei spirituale. Tu crezi, sincer, ca societatea romaneasca a ajuns la acest nivel? Va fi inteles sacrificiul lui Nastase (pe care eu l-as vedea in continuare ca refuzul de a ajuta societatea romaneasca sa invete ceva) in mod corect? Sau va fi interpretat ca dovada ca e „fraier” si ca doar daca esti „smecher” pana la urma totul se termina in favoarea ta?

    Convinge-ma te rog ca daca Basescu cu totata gasca lui de amante, loaze si mafioti vor fi iertati, poporul nostru va fi mai aproape de Crestinism, iar „partenerii” nostrii din afara tarii ne vor iubi si respecta mai mult si nu vor mai incerca sa ne spolieze si sa ne puna intr-o situatie de inferioritate. Chiar mi-as dori sa sa poti!

    Sau convinge-ma ca un popor de „smecheri” care si-o trag unul altuia in loc sa colaboreze are sanse mai bune de supravietuire in competitia cu alte popoare. Desi mi-ar displace profund, as putea accepta ideea.

    Sau daca e vorba doar de un „cat fight”, ignora tot ce am scris mai sus. Continuati, ca io ma duc sa imi cumpar o sticla de bere si o punga cu semintze.

    Cu drag,
    Draghi

  47. 49 aceeasi decembrie 19, 2011 la 11:12 pm

    @Draghi Puterity

    Scuzati intarzierea. Patru zile doar job urgent. Nu uit.
    Mii de scuze, cu drag
    aceeasi

  48. 50 aceeasi decembrie 19, 2011 la 11:13 pm

    @Victor V
    Idem, iertare, multumiri


  1. 1 Nu vreau sa fiu Patriarh… | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 17, 2011 la 3:58 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!