La Cornu

image

image

imageimageimageimage

Hristos a inviat!

M-am gandit sa prefatez randurile pe care le scriu astazi cu cateva fotografii – pe care le-am facut de dimineata, la Cornu. Aseara, am mers, cu Dana, cu Andrei si cu Mihnea, la biserica din Cornu – multa lume, ca de obicei. Si bucuresteni, desigur.

De dimineata, fiindca vremea era superba, ne-am plimbat – Dana si cu mine. Baietii s-au trezit mai greu… Ne-am plimbat prin gradina si prin „ferma”. Seara este inca destul de rece. Dar la pranz soarele incalzeste cu putere. Multi pomi au inflorit. In apropierea ciresului, se aud o multime de albine care s-au dezmortit si se bucura de soare. Dupa cum puteti vedea, sera noastra e pregatita si cu florile pe care le vom lua la Bucuresti dar si cu rasadurile de legume.  Altfel insa, in afara de gaini, ferma nu mai e atat de „populata”.

E o liniste incredibila. Se aud din cand in cand mierlele si latratul cainilor. Aramis – cainele meu dinamovist (restul familiei tine cu Steaua, la meciul de luni) a mai distrus o minge, pe care o arata cu mandrie celor care ii dau atentie. Oricum, trece netulburat, prefacandu-se ca nu a observat-o, pe langa o pisica gri care isi hraneste cei cinci pisoi.

Pamantul miroase a primavara, a proaspat.

De marti, reincepe politica.

72 Răspunsuri to “La Cornu”


  1. 1 Iuliu Tezar aprilie 24, 2011 la 2:27 pm

    De aici, de pe taramuri franceze, va doresc Sarbatori Fericite, Calde si pline de Lumina in Suflet! Aici, la bisericuta ortodoxa, unde am mers azi-noapte, lucrurile decurg expeditiv: Slujba de Inviere incepe la ora 21 si se termina la ora 22!!!!! Mi-e dor de casa…
    Va doresc Sarbatori Fericite, in care sa va incarcati bateriile si apoi sa porniti din nou la bataliile politicii romanesti. Cred ca echipa Nastase-Ponta va schimba modul in care se face politica in Romania. Si vor incepe si francezii sa ne respecte…Paste Fericit!

  2. 2 Harabula aprilie 24, 2011 la 2:44 pm

    Sunt convins ca Ghita Bizonu’ , Vasile si Marius traiesc o mare bucurie sa va vada fericit.
    Eu traiesc o iremediabila melancolie.
    Nascut si crescut la tara, dar evadat timpuriu, nu am deloc nostalgia satului. Ma simt bine la oras. Restaurantul/cafeneaua este mediul in care mi se dezvolta virtutile lirice. Am niste pamant pe la tara dar nu l-am valorificat superior.
    Domnul Nastase, baiat de oras, invers, are nostalgia satului.
    Si-a construit un mediu ideal pentru un targovet.

  3. 3 Joanna aprilie 24, 2011 la 2:47 pm

    Hristos a înviat!
    Primăvara să vă aducă armonie şi împliniri.

  4. 4 tigri2 aprilie 24, 2011 la 2:59 pm

    Da viata e frumoasa ,mai ales primavara ,cand te poti bucura de ea si mai ales cand ai motive si ai cu ce sa te bucuri.Daca dvs.ati facut cate ceva pentru noi,ati aplecat urechea la durerile si necazurile noastre[pe mine personal m-ati ajutat prin 2001]sunt pensionar mil;itar si nu-mi gaseam un job,apoi amicul Basescu &camarila nu misca un deget,deviza”totul pentru ei,pentru clientela si amantele lor”Pana cand domnule Nastase ?Treziti-va fiti mai activi,miscati tara inspre in fata ,suntem pe marginea prapastiei.

  5. 5 eficientaenerg aprilie 24, 2011 la 3:52 pm

    Le Paysan..vrei sa traiesti…90 de Ani!Bravos…da cu sapa,cazmaua,creste purcei,…si „Da-i cu spritiu,pan`la ziua,Mai,mai…”.Maine,at city Calarasi…mai mult praf,decat oras…ne canta Irina Loghin!Vino,sa o asculti…iti trimit elicopterul Blondei??!Radeti….

  6. 6 marian aprilie 24, 2011 la 3:56 pm

    Dezvaluiri scandaloase despre politia politica a regimului Basescu!

    Harry Giknavorian este reprezentantul SUA care coordoneaza supravegherea romanilor.

    -Cum s-au fraudat alegerile si cum urmeaza sa fie fraudate si si cele care urmeaza?

    -Cine sunt postacii portocalii de pe bloguri si cine ii plateste?

    -Stiati ca tiganii au un Serviciu de Informatii si Siguranta denumit SISROM?

    „Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet.

    Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă.

    Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

    În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.

    Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI.

    Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

    Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe“.

    El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile „în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”.

    Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu.

    Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

    Spionajul Rrom SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.

    Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.”

    Integral la adresa: http://www.surse.org/2011/04/dezvaluiri-asa-se-fura-alegerile-in.html

    Ce-ti doresti cu adevarat?
    Un vapor a ancorat in Mexic, langa un micut sat de pescari.
    Un turist, i-a complimentat pe pescari pentru calitatea produselor si i-a intrebat cat timp le ia sa prinda acei pesti.
    „Nu foarte mult timp.”au raspuns pescarii la unison.”Dar de ce n-ati mai stat, ca sa prindeti mai mult peste?”
    Pescarii i-au raspuns ca micile cantitati pe care le prind, sunt suficiente pentru nevoile lor si ale familiilor lor.”Pai, si ce faceti in restul timpului?” a intrebat turistul”Dormim pana tarziu, pescuim putin, ne jucam cu copiii si ne facem siesta impreuna cu sotiile noastre. Mai tarziu, pe seara, mergem in sat, unde ne intalnim cu prietenii, bem putin, cantam la ghitara cateva cantece si tot asa…. Avem o viata plina.”Turistul i-a intrerupt, „Stati putin! Eu am absolvit Harvard-ul, am o diploma in economie si pot sa va ajut! Trebuie sa pescuiti mai mult timp in fiecare zi. In felul asta, o sa puteti vinde pestele pe careil prindeti in plus. Cu veniturile suplimentare, veti putea cumpara o barca mai mare.” „Si dupa asta?” au intrebat pescarii.”Cu banii suplimentari pe care-i va aduce barca, veti putea cumpara o
    a doua si o a treia barca si tot asa, pana cand veti avea o intreaga flota de traulere (barci de pescuit). In loc sa vindeti pestele unuiintermediar, veti putea negocia direct cu marile fabrici de procesare,poate chiar sa va construiti propria fabrica. Atunci veti putea parasisatucul asta micut si sa va mutati in Mexico City , Los Angeles , saupoate chiar la New York ! De acolo va veti putea conduce nouaintreprindere prospera.” „Si cam cat timp ne-ar lua asta?” au intrebat pescarii.
    „Douazeci, poate chiar douazeci si cinci de ani.” a replicat turistul.”Si dupa asta?””Dupa asta? Ei bine, prietene, asta-i momentul cand devine cu adevarat
    interesant,” a raspuns zambind larg turistul. „Cand afacerea ta estecu adevarat uriasa, poti sa incepi sa vinzi si sa cumperi active si sa faci milioane de dolari!”
    „Milioane? Serios? Si dupa asta?” au intrebat pescarii.”Dupa asta, veti putea sa va retrageti din afaceri, sa traiti intr-unsatuc linistit si retras pe malul marii, sa dormiti tarziu, sa vajucati cu copiii vostri, sa va faceti siesta cu sotiile si sa vapetreceti serile impreuna cu prietenii distrandu-va cum vreti voi.”
    „Cu tot respectul, domnule, darasta e exact ce facem acum.Care ar fi rostul sa irosim douazeci si cinci de ani?” au intrebat mexicanii

  7. 7 Adrian Balgradean aprilie 24, 2011 la 3:59 pm

    Da. Se pare ca marti se va incheia armistitiul si acest regim abuznic va reincepe iarasi lupta cu propriul popor ! Sper ca Domnul sa aiba un pic de mila de acest popor si sa-l scape cat mai curand de aceasta creatura hidoasa la chip si la suflet, numita Traian Basescu, care practic terorizeaza acest popor! Cred ca acest individ (si clica lui de slugoi) este cea mai mare calamitate care s-a abatut asupra acestei tari si care a produs pagube mai mari decat cutremurul din 1977, inundatii,etc.

  8. 9 Bibliotecaru aprilie 24, 2011 la 5:03 pm

    De când visez şi eu la o asemenea fermă…!

    Mâinile ar munci la fermă în timp ce mintea ar gândi reforma în agricultură.

    Mă bucur să văd că juncile sunt în stabulaţie liberă. Nu mă bucur pentru că nu observ să aibă şi crotali, conform legii. Apropo, cele care nu sunt Holstein, sunt hibrizi de Angus?

  9. 10 Silviu cel necajit aprilie 24, 2011 la 5:06 pm

    Cât de firesc, natural, şi bine organizat este totul: ferma în speţă, grădina înflorită, animalele trăitoare în acest spaţiu prolific, dar şi oamenii locului – Adrian şi familia – ce reuşesc identificarea lor cu firescu’ pitoresc. Da, asta îţi dă tărie, energie, putere, dorinţă de omogenizare a tuturor acestor lucruri, condiţii de trai sau belşug, la nivel general, de ţară. Bună descrierea şi prezentarea acestora. Cu respect,

  10. 11 demaGOGU aprilie 24, 2011 la 5:47 pm

    amintiri din …tinerete:
    nimic despre „relatiile” de productie de la Cornu
    nimic despre economia „politica” a (neo)sclavagismului romanesc

    Dinescu cel putin si-a afisat ieri, in plin desmat,…slugile

  11. 12 marius aprilie 24, 2011 la 6:06 pm

    @Harabula,cred ca iara ma confunzi.Daca totusi nu…daca traiesc vreo bucurie in acest moment,este bucuria acestei sarbatori a Pastelui.

  12. 13 Victor V. aprilie 24, 2011 la 7:39 pm

    @ Harabula

    După cum ți-am mai spus ești enervant- un agent provocator. Nici de sărbători nu poți să te abții de la comentarii? Crezi că ești singurul care avea ceva de comentat? Subsemnatul, născut în București, mângâiam vaca exact ca domnul Năstase, pe frunte. Cei crescuți la țară, fie o scărpinau între coarne, fie o mângâiau pe bot, dar aproape niciodată pe frunte. Am vrut să comentez și eu inițial, dar pe urmă m-am gândit că mai bine tac, că-i sărbătoare.

    Trebuia să ne întârâți tu, băsistule! Vasile, șo pe el! Sfâșie-l cu greșelile tale de ortografie!

  13. 14 Mihnea Georgescu aprilie 24, 2011 la 7:46 pm

    Supertari fotografiile! Fără nicio ironie…

  14. 15 Mihnea Georgescu aprilie 24, 2011 la 7:52 pm

    Sunteţi Om al acestui Pământ… al Gliei…

  15. 16 florin m. aprilie 24, 2011 la 9:23 pm

    Victor V.

    Mersi pentru urarile tale din mai vechiul topic. Am fost fara internet pe calculator 2 zile, asa ca abia acum am vazut. Sper ca si tu si ceilalti comentatori, sa va fi bucurat de Sarbatori in acord cu splendida vreme cu care am fost binecuvantati de aceste Pasti.

    Din pacate sunt atat de aglomerat, incat intru doar ocazional, insa am putut remarca formidabilul tau efort de sustinere a unor idei care sa insemne mai mult decat ” jos capitalismul”, care din pacate pare sa reprezinte main streamul postarilor, cand acestea nu sunt simpla expresie unui steril razboi cu Basescu si Boc.

    Sunt dornic uneori sa intru si eu in dezbatere, dar pur si simplu doar in astfel de zile ma pot aduna si concentra pe activitati de acest gen, ceea ce le pune in concurenta cu atentia datorata familiei. Si de data asta, familia a iesit castigatoare.

  16. 17 Victor V. aprilie 24, 2011 la 9:25 pm

    @ all

    Se mai uită cineva la Divertis? Erau mai curajoși pe vremuri (înainte de ’89) când glumeau pe seama lui Ceaușescu fără reținere. Acum nu am văzut nicio glumă pe seama „Marelui Cârmaci”. În schimb abundă în poante fâsâite la adresa lui Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Victor Ponta, Dinu Patriciu, Crin Antonescu, Mircea Geoană sau chiar Vacaroiu.

    Firește că au un personaj „Băsescu”, dar e sobru, corect și spiritual. Gluma din seara aceasta: „sunt președinte și de asta am ‘ouă’ de struț”. Mă întreb: „PR”-ul Cotroceniului realizează ridicolul situației? Colegii lor de dinainte de ’89 permiteau măcar „glumițe” la adresa dictatorului.

    Apoi mi-am amintit de Alexandrina Gâtej, ex-consilier prezidențial, transferată la cerere, din mediul privat la Cotroceni, iar apoi la AmCham. Dânsa a primit o adeverinţă din partea CNSAS care atestă că aceasta NU a avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, deși documentul conține o referire la faptul că Alexandra Gătej (pe atunci Dăncăneţ) a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ „Florina” (știre Mediafax).

    Știe cineva cum se numeau „divertișii” și data „botezului”?

  17. 18 ovidiu aprilie 24, 2011 la 9:28 pm

    Pentru faza cu petromul+mineriadele+vantu nu voi vota niciodata psd-ul.

  18. 19 Vio Bota aprilie 24, 2011 la 9:34 pm

    Imagini din ciclul „Life is real”. Sarbatori frumoase in continuare!

  19. 20 AnunturiFlori aprilie 24, 2011 la 9:47 pm

    Frumoasa sera de flori 🙂

  20. 21 micutzul aprilie 24, 2011 la 10:47 pm

    HRISTOS A INVIAT !
    Nu stiu, nu am vrut sub nici o forma ca in aceste zile sa postez , sa scriu ceva. Am vrut sa raman curat si incerc in continuare. Nu am fost un adept al PSD niciodata, nu v/am avut la suflet sub nici o forma ca reprezentant al acestui partid. Sufleteste si omeneste vorbind sunteti un om normal. Am fost si voi fi adeptul demnitatii nationale. Prefer sa mor in picioare decat cu capul plecat. Asta ca raspuns la unele aluzii de pe alte bloguri cu privire la revenirea regelui.
    Scriu aceste randuri cu bucuria de a vedea in ochii dv. langa acei pomi infloriti , dragostea pentru natura, simplitatea omului care vrea alaturi de familie , clipe de tandrete naturala. Daca acei purcelusi aveau barele de fier vopsite proaspat, daca sera ar fi fost aranjata cu dichis, nici macar nu ma oboseam sa vorbesc. Totul e natural. Sa nu uitati ca si noi suntem naturali, suntem simpli si delicati ca popor. Dumnezeu sa/i ajute pe romani!

  21. 22 barbie aprilie 24, 2011 la 11:12 pm

    off-topic
    @Ovidiu: memorandumul de privatizare al petrom a fost semnat de basescu. Cand au venit minerii, daca nu ma insel, ministru al transporturilor, era basescu, iar vantu, cu realitatea lui, era mare fan basescu pana cum vreo 1 an, ajutandu-l pe acesta sa acstige de 2 ori alegerile prezidentiale. deci, unde e psd-ul in ecuatia asta?

    on-topic
    Genial 🙂

  22. 23 Gabi aprilie 24, 2011 la 11:46 pm

    Duios…Nastasia…trecea . Totul firesc, totul domestic…armonie intr-un cuvant….Ca daca se intampla sa candidez pe undeva, candva, voi, sa va aduceti aminte de ce-am asternut azi, cat am putut io’ de public. Semneaza, Nastase al vostru !!!!

  23. 24 Victor V. aprilie 25, 2011 la 4:46 am

    @ ovidiu

    Ajută-mă să înțeleg. Care este problema ta cu Petromul? Că a fost privatizat? La punctul 2, cel cu mineriadele, te înțeleg. Cred că dl. Ion Iliescu/PSD ar trebui să recunoască că au fost o greșeală și să ceară scuze.

    La punctul 3, cel cu Vântu, din nou nu înțeleg ce ai cu PSD-ul. Marea escrocherie, cea cu FNI, s-a întâmplat în perioada Convenției Democratice. De asemenea, directorul CEC, Camenco Petrovici, cel care a semnat contractul de garantatare a FNI-ului, fusese numit de PNȚ-CD. Deci care este problema PSD-ului aici?

    Presupunând că nu vei vota PSD-ul (acum parte din alianța USL), înseamnă că vei vota cu PDL și Traian Băsescu?

  24. 25 Argusdre aprilie 25, 2011 la 6:32 am

    Spuneţi sincer, acolo la ferma aveţi vreo viţică cu numele de Nuţi ?Dacă nu, măsuri pe loc, până nu-i târziu !
    Da printre purceluşi, ceva Traiani ?
    Intreb asta doar pentru binele si viitorul producţiei de lapte si desigur ca sunt preocupat si de organizarea gospodăriei…Apropos, pe Traiani (daca sunt), aţi apucat să-i castraţi ?

  25. 26 Argusdre aprilie 25, 2011 la 6:48 am

    „ovidiu spune:
    aprilie 24, 2011 la 9:28 pm

    Pentru faza cu petromul+mineriadele+vantu nu voi vota niciodata psd-ul..”
    Din batrani se poveste ca Pastele, ouale boite, vinul, etc. mai desteapta pe unii, da cred ca-i minciuna…Mai intai, fiind vorba despre ..mai multe (petromul+mineriadele+vantu), pe romaneste s-ar zice la plural, adicatelea „faze”.
    1.In legatura cu Petromul si conditiile privatizarii, am auzit ca astea au fost impuse de catre…smecherii din Occident (la fel ca Sidexul), ca altfel ne primeau in UE pe la…Pastele Cailor, deoarece si-asa nu indeplineam conditiile…
    2.Mineriadele, sunt niste chestii complicate, fiecare cu cauzele lor si nu-i neaparat de vina PSDR-ul.Daca ne referim la favorizarea unora, se zice ca matrozul, nemaiavand flota, se ocupa cu navigatia pe…CFR, din Valea Jiului pana hat in Bucuresti…
    3.Cu Vantu chiar nu inteleg, cata vreme mai acu doi-trei ani Basea se pupa cu el pe gurita, lua premiul cel mare la Loto-10 pentru Romania- (si-l accepta), dupa care matrozul se juca cu microfonul Realitatii la emisiunile matinale, facand giumbuslucuri si razand cu gura pana la urechile coanei Elena Lupescu Cocosel…
    Pai in atari situatii cred ca PSD nici n-are nevoie de voturile celor…neajutorati de soarta.

  26. 27 santinela aprilie 25, 2011 la 7:29 am

    Pt.OVIDIU !
    Ei si,mare scofala.Vei fi singurul care votezi invers!

  27. 28 Ghita Bizonu' aprilie 25, 2011 la 8:10 am

    ref Divertis

    ca care este mirararea ? Iliescu, Vacaroiu , Geoana , Ponta reprezinta prima lor optiune politica (adica tinta). Nu se pot dezice de ea, decat in aceleasi conditii ca si Postelnicu : am fost un idiot!
    Emil Constantinescu din cauza presttaioe sale din Zodia Tzapului.
    Dinu Patriciu, Crin Antonescu sunt tinte fiindca s-au demascat tovarasi prin USL si tradarea preaiubitului !
    Ca de la gumitele (totusi cu autorizatie ! De la Secu si Partid) Divertis a ajuns la te pup Conducator Iubit nu este decat o aplicatie a legii aleia care zice ca lucrurile au tendinta de a atinge perversitatea maxima …

  28. 29 Ghita Bizonu' aprilie 25, 2011 la 8:15 am

    Barabuleo,
    comentariul tau este de-a dreptu jalnic.
    Nici bunul simt , nici un minim de inteligenta, nici rusinea , nu a putut impiedica comentariul tau (ma retin… totusi este Pastele!) care denota invidie , micime de caracter, samd…. choar si printre parvenitii sistemului comunist „stralucesti” prin agresivitate…
    Car despre ce ma face pe mine ferict nu ai nimerit ….
    geaba studiile cu care te lauzi, geaba recitirele de Proust samd, geaba colectia de biblii … In cestiuni din astea caracteru este mai important decat IQ ul …

  29. 30 blogideologic aprilie 25, 2011 la 8:56 am

    Blogul Politeía http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/04/24/despre-suflet/ , –şi ca să-ţi dai seama de ce factură ţine, priviţi în Blogroll, sunt numai partizani de-ai lui Traian Băsescu acolo–, deşi formal este în grija unuia care semnează Theophyle, este întreţinut „nuts and bolts” de o întreagă echipă care lucrează aproape non-stop. Blogurile lui Theo-Phyl sunt : (1) Bibliophyle ; (2) History of Religions ; (3) Politeía Digest (Eng.) ; (4) Politeía Doctrinară ; (5) Politeia Geopolitical Analyses ; (6) Theophyle Istoria ; (7) Theophyle Paleografia ; (8) Theophyle’s English Blog. De ce opt bloguri ? Pentru a ne arăta că echipa lui Theophyle merge pe „Calea octuplă” ? Pentru a ne arăta că-i compusă din mistagogi cu interes ? Repet, se lucrează mult şi intens acolo pentru control absolut al spaţiului ideatic de limba română. Deci, după ce şi-au bătut joc un an întreg de „spiritul mioritic” şi de sufletul neamului românesc, bloggerii de la Politeía scriu acum „Despre Suflet”. Apud Politeía şi Neagu Djuvara, autohtonii din plaiurile mioritice n-au suflet şi au furat pământurile acestea de la popoarele migratoare! Iată numai o mostră din propaganda deschis anti-românească, împotriva drepturilor româneşti, pe care o fac Blogurile lui Theo-Phyl: „Suficient să auzi de poveştile despre strigoi ale oltenilor, ca să-ţi dai seama că ele au fost preluate de la cumani, vechii proprietari ai pământurilor Olteneşti.”

  30. 31 blogideologic aprilie 25, 2011 la 9:13 am

    În zilele acestea frumoase, totuşi să ne reamintim de primejdiile care (ne) pândesc, în primul rând pericolul nuclear http://www.lemonde.fr/week-end/visuel/2011/04/22/la-zone-retour-a-tchernobyl_1505079_1477893.html

  31. 32 Harabula aprilie 25, 2011 la 9:20 am

    Imi pare rau ca lumea nu-mi intelege humorul.
    Imi este greu sa nu fiu un pic ironic atunci cand vad imaginea domnului Nastase despre Paradis. Ce altceva poate sa sugereze floricelele, albinitele, purcelusii, vitelusii, gainutele, ouasoarele, pomisorii si ierbusoara, decat o aspiratie spre Eden?
    Dar, va rog sa ma credeti, n-o fac cu rautate.
    Pentru mine animalele inseamna robie si murdarie. Munca fizica de care am avut oroare toata viata. Porcul inseamna slanina, vita carne si lapte, calul ham, gainile supa. Si toate cer munca inrobitoare.

    Nu am inteles niciodata extazul in fata naturii. Crescut pe malul Prutului, ma nedumereau carutele cu tinere evreice care vaneau „la aer” pe pasunea cu gainat de gasca, balegar de vaca si cacareze de capra.
    Tarancile praşeau porumbul cu manusi si obrazul cat mai acoperit sa le ramana fata alba (ideal de frumusete), evreicile si unele targovete voiau sa se bronzeze.
    Ce flăcău de la tara era atat de tampit incat saţi duca unei fete flori? Erau prin toate gradinile, prin fata casei, cum dracu’ sa le rupi si sa le duci in casa?
    Nu-mi este dor de sat, nu-mi este dor de animale, decat in farfurie.

    Imi aduc aminte ca in scoala trebuia sa invatam o poezie cu versurile „Natura tu, ca o virgina, mi-e inima de lacrimi plina”.
    Bietul profesor a fost cam incurcat sa ne explice ce inseamna „virgina”.
    Eu n-am inteles nimic. L-am intrebat : „Bine, bine d-le profesor, am inteles cum e cu virgina, dar de ce plânge poetul?”
    In romane saream peste dscrierea naturii si citeam numai dialogurile.

    Daca e sa-mi inchipui Paradisul, stimati prieteni, il vad ca o terasa cu bauturi bune, intr-un peisaj de toamna. Doi trei prieteni inteligenti. Sunt si cativa pe blog pe care i-as admite (inclusiv d-l Nastase) Daca accept „natura”, o pot face numai toamna.
    Ah, fara animale. Fara flori. Frunze moarte si copaci in flacari.

    Nu cred ca animalele d-lui Nastase au justifcare economica. Le-ar cumpara pe toate din doua, trei conferinta la fundatia Titulescu.
    Ele au pentru domnia sa valoare estetica. Ca si tablourile din casa.

  32. 34 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 9:44 am

    Victor V. : Divertis nu a practicat, inainte de 1989, ceea ce numim umor politic. Cu umorul politic s-au ocupat alte grupuri studentesti de pe atunci, cum ar fi grupul Arh ( de pe linga Arhitectura). Sigur ca grupurile respective aveau aprobarile fara de care nu puteau tine sau nu puteau sa apara in spectacole; atit aprobarile de la partid cit si cele din alte locuri. Cred ca Divertis a devenit un grup de propaganada pedelista datorita vulnerabilitatii pe care o are fata de bani: grupul este destul de numeros, fiecare trebuie platit si, ca urmare, un spectacol al sau costa mult. In secundar, probabil ca, daca mai au turnee pe la romanii din America, atunci acest gen de spectacole prinde pe acolo. Asta grefat pe o tendinta pe care o avea dinainte, prin tipul de umor practicat. Fisiiala nu are neaparat o legatura cu aspectul propagandistic al spectacolelor lor de acum: cel mai greu este sa faci umor. Este o mare performanta pentru cineva sa se mentina mai multi ani in prim-planul umorului, cu aparitii frecvente. Sunt doua mari probleme: problema textelor si problema tipului de umor. Ca actor de umor, trebuie sa ai mereu texte noi si bine scrise. Dupa aceea, apare problema ca tipul de umor, care profileaza initial actorul sau grupul si contribuie la lansarea sa, ajunge cu timpul o obisnuinta pentru spectator, in final un plictis. Grupul Divertis a practicat de la bun inceput un umor bazat pe betii de cuvinte, pe personaje cu puternice contradictii si contraste intre ceea ce erau si ceea ce pretindeau a fi: un umor cu o priza formidabila la studentii timpului, oameni cu un grad de cultura si rafinament, cu destula putere de intelegere. Cu aparitii saptaminale si televizate, au inceput sa aiba probleme cu textele. Imbatrinesc si ei, le e greu si lor, insa asta nu le scuza propaganda politica.

  33. 35 Sibilla aprilie 25, 2011 la 10:43 am

    @dlnimeni,
    Adevărat A Înviat !!

    @ nea Harabula,
    Şi tălică ţi-e greu – uşor NU-ţi e, claro !!
    Că-i mai lesne, mai uşor să voroveşti despre zăuşi ( bă-SECU ) decât despre Oameni, deh..
    Nush di ce au tăbărâtără colegii pe matale şi nu te înţeleg… îs răi, d-aia. Răi de buni 🙂

  34. 36 popalumi aprilie 25, 2011 la 10:45 am

    Frumoase si calde imagini vad aici pe blogul dvs.

  35. 37 Baronul Munchhausen aprilie 25, 2011 la 12:09 pm

    Impresii, rasarit de soare la Cornu

    Ferma arata grozav, pana si purcelusii priveau semet spre aparatul foto, faianta era relativ curata, n-ai zice ca e vorba de o cocina. Bovinele parca erau la parada de pe vremuri, stiti la ce ma refer, nu? Ce sa mai spun de catel, care, in mod sigur, se gandea(daca pot sa spun asa ceva) doar la derby-ul de diseara. Apropo, de acest meci, tare mi-ar place sa-i vad in tribuna, stand alaturi pe Nasatse si Ponta, diseara la derby-ul nomenclaturistelor steaua si dinamo. 😀 😀 😀
    Asta, fiindca eu tin inca cu Craiova lui Balaci, Stefanescu, Lung si Cartu…. O tempora !!!
    Ce pacat de Stiinta ca a incaput pe mana unor nemernici gen Netoiu, dinel staicu, mitittelu. Oare nu exista nici un oltean adevarat cu ceva sute de milioane in conturi ca sa preia clubul?
    In alta ordine de idei, desi criza asta blestemata este inca in toi, dupa cum clameaza toti participantii de pe blog, harnicia si priceperea nu raman nerecompensate atunci cand sunt factorii decisivi intr-o afacere. Asta am dedus eu privind imaginile postate de gazda …..
    Deci, tot munca ar fi solutia care sa ne scoata din impas, problema este ca nu prea ne arde de munca, e mai mare atractia unei beri la umbra carciumii, a unei petreceri in restaurante sau pierdut vremea pe blog(sunt unii care posteaza la orice ora din zi si din noapte, de parca ar fi huhurezi), sau poate ca asa isi castiga si ei traiul???

  36. 38 Ioan aprilie 25, 2011 la 12:10 pm

    Dl V Ponta, liderul pesede, nu-mi da pace nici in ziua de Paste si ma obliga la replici. Si asta nu pentru ca-s eu mai breaz si ma pricep la actiunea dlui, ci pentru simplul motiv ca nu suport sa fiu tras pe sfoara de vorba unui fitecine. Ca asta a incercat el sa faca in ziua de Paste la Realitatea tv. Adica, ce vrea sa zica: ca nu si-a lasat balta familia, pentru un interes meschin; ca n-a pus la punct o delatiune cu mogulu cel mic, ca sa-l dribleze pe liberal si ca Locataru din Deal nu-i este maestru in toate. Mai nou, dornic sa-mi confirme si ultima idee, a inceput sa ofere si citate din invataturile lui. In fine, observ ca de la un timp are si optiuni transpartinice; ca orice mare lider regional. Cica, spune el neintrebat, ca la pedeleu ar fi mai bun Boc-ciu decat Buldogu; si ca el, nu v-a face in veac o intelegere cu cel din urma.

  37. 39 Victor V. aprilie 25, 2011 la 12:17 pm

    @ Harabula

    Abia acum, citind comentariul tău am înțeles de ce nu am văzut niciodată flori (gradină) în casa tatălui meu, iar curtea imensă (o jumătate de hectar) avea doar iarbă, copaci și arbuști ornamentali. Cred că din același motiv, niciunul din pomi nu era fructifer, iar singurul animal era un câine liniștit și tăcut. Fără găini, vaci porci ori albine.

    Atunci când îl vizitam, îl găseam pe terasă, cu un pahar de whisky în mână, admirând pădurea sau citind.

    PS: Câți din comentatorii de aici crezi că asociază pomii fructiferi cu cazanul de țuică?
    PPS: Presupun că și ție ți-a plăcut mai mult geometria decât „Miorița”.

  38. 40 Victor V. aprilie 25, 2011 la 12:55 pm

    @ dlnimeni

    Presupun că la ProTV, Divertis este plătit bine atât timp cât are un rating bun. Înainte de ProTV, show-ul lor era difuzat de Antena 1 și s-ar putea ca mutarea să fie legată doar de banii primiți.

    Nu îmi amintesc de grupul Arh, dar pe Divertis i-am auzit în septembrie 1989 la balul bobocilor de la facultatea de electronică, glumind pe seama unui faraon care voia să demoleze piramide pentru a face un bulevard. Gluma nu este chiar politică, dar faraonul este inconfundabil.

  39. 41 blogideologic aprilie 25, 2011 la 12:57 pm

    +”Particula lui Dumnezeu”, descoperită de Înviere+, citesc într-un articol postat în ziarul RL pe 24 Aprilie 2011 http://www.romanialibera.ro/tehnologie/stiinta/particula-lui-dumnezeu-descoperita-de-inviere-223369.html . Pe 5 aprilie 2011 apăruse o ştire oarecum similară în The New York Times http://www.nytimes.com/2011/04/06/science/06particle.html?_r=1&scp=1&sq=higgs&st=cse Şi se referea la o posibilă descoperire făcută la Fermi National Accelerator Laboratory în ultimul moment de existenţă al acceleratorului TEVATRON. Care va fi închis, pentru că nu mai este finanţat. Putea fi atunci doar o cacialma benignă a fizicienilor care doreau să îşi salveze maşinăria. Cât despre un posibil boson Higgs descoperit la CERN, The New York Times postează : No Higgs in LHC at CERN A proof why Higgs doesn’t exist for physicists and science lovers http://nohiggs.wordpress.com/2010/03/21/why-the-higgs-cannot-exist/

  40. 42 Ioan aprilie 25, 2011 la 1:53 pm

    @ Ghita …

    Hristos a inviat; cu multa lumina in suflet si in casa (casele) ta (tale) Si de ce nu, ca altfel nu se cuvine, si un sincer La multi ani pentru ziua numelui; chiar daca Ghita … nu este decat o perdea, in spatele caruia salasuieste de ani si ani un nobil local. Eu pentru tine, ridic paharul …

  41. 43 Observator aprilie 25, 2011 la 2:02 pm

    @Victor V
    @dlnimeni

    Divertis s-a lansat in Iasi acum vreo 30 de ani. Făceau un umor țintit, politic, foarte subtil. Tin minte o pancarta intr-un show al lor, ceva de genul: „nici pâine fără munca, nici pâine”. Eu in continuare simt la ei acel umor subtil. Niciodată nu aruncau direct, ci te lăsau sa intelegi urmarea.

  42. 44 blogideologic aprilie 25, 2011 la 2:42 pm

    Guvernul renunţă la anul 2015 ca obiectiv pentru trecerea la euro http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/guvernul-renunta-la-anul-2015-ca-obiectiv-pentru-trecerea-la-euro-223405.html . Aceasta este mărturisirea (indirectă) a faptului că datoria suverană a României atinge proporţii realmente uriaşe ! Ca ordin de mărime, probabil că este mai mare de zece ori decât maximul atins în perioada guvernării Nicolae Ceauşescu. Care, totuşi, reuşise să o aducă la zero prin 1987. Guvernările Petre Roman au tocat rapid cele două miliarde de dolari lăsate de Nicolae Ceauşescu în trezoreria ţării noastre, deşi el împrumutase masiv ţările din lumea a treia. Dar guvernările lipsite de înţelepciune ale lui Petre Roman au dus la creşterea datoriei suverane a României din motive pe care nu le înţeleg ! Totuşi datoria suverană a României fusese din nou readusă la zero către finalul anului 2004. Totuşi, începând cu ianuarie 2005, am observat o creştere exponenţială a datoriei suverane a României. Atinge acum o sumă de peste 100 miliarde de euro. Nu va putea fi plătită, şi va fi necesară o restructurare a datoriei suverane a României. Dintre ţările balcanice, şi Grecia are de asemenea o datorie suverană absolut îngrijorătoare. O ştire publicată de agenţia de presă AFP pe data de 24 aprilie 2011 anunţa despre faptul că banca BCE este împotriva oricărei restructurări de datorii suverane în ţările zonei euro. Cum trebuie să interpretăm alegaţia „Şi şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks, s-a pronunţat pe această temă, declarând la începutul anului că ţările cu regim flexibil al cursului de schimb, printre care şi România, nu trebuie să se grăbească cu aderarea la euro, ci să profite de avantajul unei politici monetare proprii.” ?

  43. 45 Doru Coarna aprilie 25, 2011 la 4:04 pm

    @ Harabula, Victor V.,

    Ba „crestinilor”, voi sunteti rai si in prima zi de Pasti!

    AN-ul vorbea despre pacea si linistea unui camin, despre normalitatea primaverii, nu despre alcool si alcoolism, gazoane si pomi inutili!

  44. 46 Doru Coarna aprilie 25, 2011 la 4:22 pm

    @ blogi,

    ti-am mai scris ca particula lui Dumnezeu si bosonul Higgs inseamna acelasi lucru si exista dar nu poate fi explicitat experimental, ci doar studiat prin intermediul formalismului subfizicii. Nu poate fi decelat experimental pt ca nu interactioneaza cu materia cunoscuta (de fapt „recunoscuta” de catre fizicieni) ci numai cu spatiul insasi. Mai mult, nu exista un singur astfel de boson, ci cate un tip pt fiecare element chimic cunoscut in Universul nostru.

    Concluzia este ca mint si cei care spun ca l-au gasit, dar si cei care sustin ca nu exista!

  45. 47 cata aprilie 25, 2011 la 5:48 pm

    HRISTOS A NVIAT sarbatori fericite ,sanatate si multa liniste in suflet.
    C.S.O.mizil, va doreste toate cele bune si personal va multumesc pentru ajutorul pe care ni-l acordati pentru refacerea bazei sportive.
    ….si cum ati spus de marti……inapoi in viitor!
    S U C C E S sau parafrazand un/o clasic / a in viata succesuri cat mai multe in razboiul politic.

  46. 48 Victor V. aprilie 25, 2011 la 6:14 pm

    @ Doru Coarna

    Am înțeles… însă imaginile erau din cealaltă poveste, cea cu nașterea, ieslea, magii. Probabil așa i-a venit ideea lui Harabula cu cei trei prieteni. Ne gândeam că primim o invitație. Însă nu ne hotărâm la cel de-al treilea: contele sau LePrince?

  47. 49 blogideologic aprilie 25, 2011 la 6:15 pm

    Se fac deja pariuri serioase dacă există, sau nu există, bosonul Higgs. Pariuri între fizicieni.

  48. 50 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 6:22 pm

    Observator: repet ideea ca Divertis nu a practicat umorul politic. Altfel, un numar de sopirle le intilneai peste tot, la toate grupurile de umor si mai ales la cele studentesti; iata, imi aduc si eu aminte una „.., la cantina era coada mica…de peste”, sau grupul de umor al chiar facultatii de care pare a fi tinut Victor V., care isi incheiau programul cu ” trasmitem din Siberia, pe frecventa de piati pidisiati vosemi tentimetr, gheata la mal”, aluzie la deportarea care i-ar fi asteptat dupa programul lor umoristic. Adica m-am referit la partea sistematica, nu la cea ocazionala.

  49. 51 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 6:34 pm

    Victor V.: in 1989 Divertis erau veterani; nu tin minte precis cind au debutat, eu i-am vazut prima oara in 1982 la Costinesti si erau cunoscuti, ceea ce inseamna ca au debutat mai devreme, totusi nu cred ca mult mai devreme, poate in 1981. Cei care au studiat la Iasi stiu mai bine, Divertis de acolo vine. Grupul Arh a fost condus de Ghighi Bejan, care dupa aceea a activat si el in Divertis. Parca dupa o vreme devenise director al fostului BTT sau cam asa ceva, dupa care nu am mai auzit nimic de el. Da, probabil ca membrii Divertis sunt platiti bine la Pro TV, depinde de multe, posibil ca ratingul sa nu fie suficient daca trebuie sa faca si propaganda politica, adica sa mai deschida o sursa, oricum costurile emisiunii trebuie sa si le acopere din rating.

  50. 52 Victor V. aprilie 25, 2011 la 6:48 pm

    @ Observator

    Nu totdeauna le ieșeau poantele. Eu mi-l amintesc pe Toni Grecu râzând singur, ca și acum, la propriile glume. Trist! Noroc că acum pot să schimb canalul. Ce poate fi subtil la: “sunt președinte și de asta am ‘ouă’ de struț”. E mai normal Bendeac la Antena 1. Măcar nu are pretenții de „subtilitate”.

    Pe de altă parte au și personaje reușite: Ion Iliescu (Cristi Grețcu), Adrian Năstase și Miron Mitrea (Florin Constantin). Personajul Traian Băsescu, deși seamănă cu originalul, e inodor, incolor și insipid. Singura „poantă” notabilă este: „Hă, hă, hă, ce-mi plac glumele mele”. E mai „amuzant” originalul.

  51. 53 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 6:49 pm

    Blogideologic: Dumnezeu nu este Higgs! Dumnezeu nu a batut bosonii cu ciocanul si nu i-a strins cu surubelnita! Fara a fi teolog, atunci cind citesti texte care se refera la Geneza gindul te duce la ideea primordialitatii informatiei si deciziei.

  52. 54 Victor V. aprilie 25, 2011 la 6:56 pm

    @ dlnimeni

    Te referi la grupul Display? Din păcate nu au mai continuat și după 89. Mă bucur că îți mai amintești de ei. Ai văzut și Organirama? Era gazeta facultății de Electronică – un fel de Cațavencu tipărit într-un singur exemplar.

  53. 55 George Ban aprilie 25, 2011 la 7:07 pm

    Harabula,

    Felicitari pentru sinceritate! Eu de mult ti-am pus acest diagnostic: un suflet pustiu…

    Rog colegii de blog sa nu te mai agreseze. Esti si asa nefericit si demn de compatimit…

  54. 56 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 7:07 pm

    Victor V.: imi amintesc destule lucruri despre umorul de calitate de la noi, inclusiv de Organirama, veneam special in Polizu sa o citesc.

  55. 57 dlnimeni aprilie 25, 2011 la 7:28 pm

    Domnule Nastase, microstina din poza de jos nu e cumva cu termopane verzi?

  56. 58 Victor V. aprilie 25, 2011 la 8:10 pm

    @ dlnimeni

    Și mie mi se pare că informația (și decizia) împacă și capra materialistă și varza idealistă. Nu dezvolt ideea că iar mă cert cu blogi.

  57. 60 florance aprilie 25, 2011 la 9:07 pm

    HRISTOS A INVIAT!!! multa sanatate si lumina in viata!!!
    Sa aveti multi ani in viata ,dar si multa viata in ani!!!
    Sper ca D-zeu sa va dea putearea de a lupta in continuare in plan politic si de a ne unii in spirit romanesc…

  58. 61 Vasile, aprilie 26, 2011 la 6:47 am

    Apropo de umorul domnului Harabula ,

    Observ mai multi boi si mai multe vaci la ferma saracului bogat socialist, dar nu-l disting pe Boc, sau sa fie ala pe care-l mangaie pe cap Nastase nu ca ala-i i …Jeoana, sau ….?
    Cred ca Nastase ca sa nu-si supere telectualul harabula zis Harap Alb, a privatizat partea din cireada omonima presedintiei si guvernului.

    Mai sus vesnicul jealnic pupinucurist nu poate realiza cum un individ ca Tony Grecu il poate intrece chiar si pe el in aceasta meserie !
    Uite ca poate de la ouale lui Nastase s-a trecut la uriasele oua ale lui Traian ,pe care nu le poti sparge decit cu barosul. Fenomenul nu s-a realizat prin metode chirurgicale, sau alte metode stintifiice , ci dupa metoda folosita de Harabula, W ,Tony Grecu & Co.,doar pe cale sau aplicatii orale!.

    Referindu-ma nu neaparat doar la Tony Grecu, plecarea de la Voiculescu la Sarbu este edificatoare …….ce ati fost si ce ati ajuns!

  59. 62 Ghita Bizonu' aprilie 26, 2011 la 7:33 am

    Adevarat a Inviat !
    Multumesc de urare Ioane

    insa stai linistit sunt (si) Gheorghe pe bolentin .. precum bunicul patern,(si : am avut 2 bunici … si port numele ambilor amandoi tusdoi. Reteta buna, o dau pa gratis).

  60. 63 Iluminatu aprilie 26, 2011 la 9:15 am

    XXX. LES JEUNES (pag. 356 din cartea cea mai vândută !?)

    Le monde est autant le votre que le notre, mais au fond, c’est a vous qu’il apartient. Vous les jeunes, vous etes dynamiques, en plein epauissement, comme le soleil a huit ou neuf heures du matin. C’est en vous que reside l’espoir.
    ……………………………………………………………………………………………..
    Le monde vous appartient. L’avenir (României*) vous appartient.

    * Adăugirea îmi aparţine.

  61. 64 Doru Coarna aprilie 26, 2011 la 9:47 am

    @ Victor V.,

    Mai bine luati-i pe amandoi, sa fiti precum cei 4 evanghelisti… nu magi.

  62. 65 Roxana Iordache aprilie 26, 2011 la 12:19 pm

    Înţeleg că e vorba de mâţa care l-a pus la respect. 🙂

  63. 66 olivia aprilie 26, 2011 la 3:09 pm

    Frumoasa ferma. Frumoase animale. Sper doar ca folositi doar laptele de la vaci si ouale de la gaini, ptr ca sincer, sa tai animalul pe care l-ai crescut si care te considera prietenul lui, mi se pare o barbarie tipic umana. Mi se pare o barbarie sa omori orice animal, inclusiv la vanatoare, mai ales ca in ziua de azi vanatorul omoara de la distanta si nu mai risca mare lucru, spre deosebire de vanatorii din vechime, dar sa omori un animal care te considera prieten si care are incredere in tine, imi produce oroare. Deci sincer, sper ca nu valorificati si carnea de la animalele dvs.

  64. 67 dlnimeni aprilie 26, 2011 la 3:33 pm

    Victor V.: nu ce certam cu Blogideologic, el este de aceeasi parere cu noi, pe subiect.

  65. 68 Victor V. aprilie 26, 2011 la 9:08 pm

    @ dlnimeni

    Probabil că am ratat varianta completă a discuției despre Geneză și primordialitatea informației (și a deciziei). Iar la discuția despre bosonul Higgs m-am pierdut atunci când Doru Coarna a vorbit de diversitatea acestora..

    Chiar ma gândeam să-i cer părerea, ca expert în fizică, cu privire la teoria lui Garrett Lisi. Din punct de vedere matematic arată excepțional de elegant. Din punct de vedere al fizicii cuantice, nu am înțeles (aproape) nimic, pentru că oricum nu mă (mai) pricep.

  66. 69 Vasile, aprilie 27, 2011 la 7:05 am

    Olivia,

    Pai eu nu prea vad vaci in ferma sau poate cine stie o avea vreuna doar pentru urdea!

  67. 70 Vasile, aprilie 27, 2011 la 7:08 am

    Haioasa treaba si cu savantii acestui blog,

    Nastasea prezinta , insotit de fotografii , guvernul si W vorbeste de cuantica desi declara ca nu se pricepe!


  1. 1 Adrian Năstase. Imagini cu vacile de la ferma din Cornu | Ziua Veche Trackback pe aprilie 24, 2011 la 10:52 pm
  2. 2 Adrian Năstase. Imagini inedite de la ferma de la Cornu | ZTP.ro - ziare, trusturi, presa Trackback pe aprilie 25, 2011 la 1:26 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!