Raspunsuri

Personal, cred ca Basescu habar n-are ce se intampla in jurul lui. Am plecat din postura de a elibera din functie, prin motiune de cenzura, un guvern administrat de o subreta a presedintelui si am ajuns la o situatie de „Aceeasi Marie, cu alta palarie”. Liviu Negoita este o propunere incredibila pentru orice fel de guvern, cu atat mai mult pentru o formula de uniune nationala. Un executiv coordonat de un politruc PDL este la fel de portocaliu ca un executiv din care fac parte numai elemente portocalii.

Oricum, trebuie respectata consecventa lui Traian Basescu. Desi a incercat sa dea impresia ca fuge de posibilitatea alegerilor organizate de Vasile Blaga, ipoteticul sau sef de campanie, a oferit posibilitatea si mai greu de acceptat a unei Romanii conduse de unul dintre sefii sai de campanie. De aceasta data, sef de campanie oficial, care s-a pronuntat, in multe ocazii, partizan al lui Traian Basescu, chiar daca acesta nu stie exact din ce colt de Bucuresti provine Negoita.

I don’t care, nu pot decat sa fiu 100% de acord cu faptul ca prea multe murdarii, jigniri si conflicte pot sa deturneze pe termen lung atentia cetateanului de la politica. Totusi, cred, in aceeasi masura, in faptul ca orice derapaj ilegal, neconstitutional sau pur si simplu mitocanesc trebuie sanctionat public. Antipatia mea fata de Traian Basescu nu se innoieste de la o greseala la alta sau de la un derapaj la altul. Am fost mereu convins de calitatea sa umana indoielnica si de aceea nu m-am ferit sa-l critic si sa o scot in evidenta. In aceeasi situatie cred ca sunt multi alti romani, pe care incerc sa ii conving, pe acest blog si in deplasarile mele, sa voteze cu incredere, dar numai si numai in cineva in care au incredere.

Fun Base, sloganul „Un mandat, niciun rezultat” pare a fi fost croit special pentru campania lui Traian Basescu. Daca se doreste exprimarea sintetica a adevarului care face diferenta dintre vremelnicul presedinte si contracandidatii sai, acesta este cel mai bun exemplu posibil.

Revizorul tehnic, reusitele domnului Berceanu in domeniul Transporturilor, mai ales in ultimele luni, sunt comparabile doar cu reusitele lui Traian Basescu la Cotroceni. Cateva accidente, cateva greve, cateva acuzatii de coruptie si incompetenta, ingredientele obisnuite ale ciorbei facute de PDL din actul executiv. Partea si mai ciudata este ca domnul Berceanu, in urma rezultatelor neobisnuite de la Transporturi, a primit ca premiu si mandatul pentru Ministerul Agriculturii. Cine stie, poate urmeaza sa aduca cineva in tara tractoare blindate, anti-accident.

Costin Tanasescu, afirmatia lui Traian Basescu conform careia isi conduce campania electorala in jurul referendumul pentru ciopartirea Parlamentului pentru ca este o problema importanta pentru majoritatea oamenilor m-a surprins. Pentru un presedinte care, chipurile, joaca totul pe cartea Constitutiei, pare imposibil sa fi uitat ca institutia Prezidentiala este menita sa reprezinte toti romanii, nu numai pe cei al caror vot vrei sa-l manipulezi in favoarea ta. E evident ca singurul program al lui Traian Basescu – pe care nu l-a anuntat nimeni din cate stiu eu – este organizarea acestui referendum. Ulterior, cei 5 ani de improbabil mandat ar fi folositi din nou in interes portocaliu. Cine stie, poate acum se trece la rudele de gradul III si IV.

Gazetarul, din cate am observat eu, scenariul cu suspendarea lui Traian Basescu exact inainte de alegeri a facut parte din strategia de campanie pentru prezidentiale a PDL. Cred ca cel mai bun medicament pentru PDL este, in acest moment, o infrangere bine-meritata in alegerile prezidentiale si sunt sigur ca exista milioane de romani pregatiti sa i-o administreze. De dreapta, de stanga, chiar si unii care n-au mai votat in ultimii ani, toti sunt pregatiti sa vina la urne si sa-l suspende pe viata pe Traian Basescu.

JeuneSD, iti multumesc pentru aprecieri si promit ca iti voi semna cu cea mai mare placere cartea la prima ocazie. Mult succes la facultate si va astept, pe tine si pe colegii tai de generatie, sa va implicati in politica activ, ca membri de partide politice, sau ca cetateni informati, care pot sa faca distinctia intre populism si politica.

JR., sfatul meu este sa nu te enervezi degeaba pe comentatorii portocalii de pe blog. Este normal ca numarul lor sa creasca teribil acum, mai ales in contextul in care sansele lui Traian Basescu de a mai prinde un mandat scad din ce in ce mai mult. Recomandarea mea pentru toti comentatorii seriosi ai acestui blog este sa ignore politicos orice provocare care excede rationalul. Dialogul a fost unul dintre principiile functionarii acestui blog si vreau sa cred ca, macar aici, putem sa pastram stacheta chiar si pe timp de campanie electorala.

Octaa, dialogul a fost si este in continuare institutia de baza a democratiei. Nu ma surprinde faptul ca politicienii romani sunt capabili sa discute. In definitiv, acele discutii, argumentele folosite si viziunea invocata sunt ceea ce deosebeste un stat democratic de un altfel de stat, in care totul este deja decis. Partea cea mai importanta a acestui circuit nu este totusi implinita in Romania inca, dar poate ca, dupa debarcarea lui Basescu, vom putea avea un dialog politic inclusiv cu cetatenii.

P.S. sper sa ne vedem si altadata la Fundatia Titulescu.

Doru, schimbarea lui Basescu nu inseamna automat sfarsitul crizei economice in Romania. Inseamna, totusi, sfarsitul crizei politice si morale din politica de nivel inalt. In astfel de conditii, cu un guvern competent si neorientat electoral, Romania se poate indrepta catre un orizont mai luminos. Fara schimbarea presedintelui insa, nu cred ca putem spera la asa ceva. Intotdeauna vor fi multe lucruri mai importante decat economia si nivelul de trai pentru Traian Basescu, precum turismul ecumenic, tunsul oilor sau sarbatorile campenesti.

Bibliotecaru, felul in care au fost cheltuiti banii de catre Guvernul Boc este un mister pentru oricine are chiar si numai o simtire moderata fata de economie. Dar astfel de probleme nu vor fi discutate in aceasta campanie electorala cat timp Traian Basescu pastreaza ca principale teme de discutii referendumul pentru parlamentul unicameral, numirea oricarui premier in afara de cel propus de majoritatea parlamentara sau alte subiecte majore de criza economica si competenta a autoritatilor.

Diogenecainele, habitus-urile despre care afirmi ca sunt necesare pentru conturarea unei gandiri democratice care sa functioneze cu institutiile democratiei ne sunt la indemana. Chiar daca m-ai putea crede cinic, eu cred ca progrese importante au fost facute in ultimii 20 de ani. In definitiv, avem in mod cert mai multi cetateni informati si capabili sa intervina in procesul politic. In acest moment, ei trebuie motivati sa o faca si, la randul lor, sa motiveze si pe altii sa continue acest proces. In definitiv, democratiile moderne, numite democratiile mass-media in literatura de specialitate, se fac prin auto-asumarea conducerii politice de catre cetateni. Poti sa o consideri si o forma subtila de incurajare daca vrei. Pentru tine si pentru ceilalti comentatori ai acestui blog care se stiu capabili, dupa parerea mea multi.

Leo, din declaratiile lui Lucian Croitoru, marturisesc ca am fost cel mai contrariat de cea in care afirma senin la Money Channel: „Nici eu nu am agreat 100% toti ministrii propusi”. Practic, implicatiile sunt ca Lucian Croitoru nu a fost teribil de independent, autonom sau netinut de mana de PDL si ca majoritatea specialistilor consultati au refuzat oferta acestuia si probabil vor refuza orice alta oferta, neserioasa, din partea lui Basescu.

Vasile, dupa cum bine ai observat si tu, Traian Basescu se combate singur. Aproape ca incep sa cred ca doreste sa atraga voturi din mila, ca sa nu inceapa sa planga pentru nereusitele sale in Executiv.

Instalatorul, sunt de acord cu tine, si eu cred ca vremelnicul presedinte face din ce in ce mai multe greseli electorale. Interpretarea conform careia Liviu Negoita se potriveste profilului desenat de propunerea majoritatii din Parlament mi se pare absolut rizibila. O singura precizare: NU E INDEPENDENT. Cred ca PDL oricum mai avea si alti primari care au castigat cu peste 80% (din cei care s-au prezentat la vot)  in diverse comune. In mod cert, ar fi putut gasi oameni mai putin certati cu afacerile cu borduri, terenuri sau apartamente. Salut solutia in gluma data de Ciutacu – Pandele premier, fiindca a avut 90%. Oameni buni, hai sa fim seriosi.

45 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 Marcus noiembrie 9, 2009 la 6:07 pm

    Discursul Negoitului in fata Parlamentului

    – Stimati parlamentari, vin acum in fata dvs. pentru a va cere o mana de ajutor!

    O voce din sala:

    -Nesatulule, nu-ti mai ajung ale tale !

  2. 2 leo noiembrie 9, 2009 la 6:08 pm

    @ AN
    mărturisesc că declaraţia cu pricina mi-a scăpat. e chiar mai gravă decât scăparea gen „gura păcătosului…”, pentru că explicitează rolul eminamente decorativ pe care l-a avut „independentul” cu pricina, dar şi trădează un „misionar” slab pregătit pentru „misiune”, pentru că, zic eu, cam uşor dă din casă şi îşi face de cacao stăpânul. din păcate, emisiunea/postul fiind de super-nişă, cin să audă cam care sunt datele „obiectivităţii” prezidenţiale şi „independenţei” premierului desemnat?!
    ce nu mi-a scăpat e altceva, şi mă chinuie un alt puseu al proverbialei mele curiozităţi feminine: resimţiţi şi în lumea meandrelor concretului efectele pasivităţii auto-asumate, recte creşterea asimptotică a cozilor fluturate jucăuş în aşteptarea unui semn de la stăpân convertite peste noapte în rânjetul unor colţi dezgoliţi de frenezia mârâiturilor incitate de promisiunea, ori doar speranţa, unui oscior acolo, şi pentru ei, „prietenii” autostopişti, de la trecătorul care le-a făcut cu ochiul?!
    PS
    nu vă mai întreb a cui a fost „geniala” idee de a cădea în ridicolul unei invitaţii ridicole pentru un trubadur ridicol transformat în primadonă a unei piese ridicole dintr-o ţară ridicol de abandonată… că-i evident. încă mai sper însă să vă ţineţi măcar de atât din ideea avansată şi de mine aici: ar fi maximă umilinţă prezenţa vreunui om cu elementară coloană vertebrală în sala în care se va mânji, o dată în plus, noţiunea de democraţie prin prezentarea anticonstituţionalului premier desemnat în faţa PARLAMENTULUI ROMÂNIEI, nu al unui PREZIDENT CACEALMIST.

  3. 3 instalatorul noiembrie 9, 2009 la 6:25 pm

    Domnule Nastase, am citit lista propunerii de guvern a dlui Negoita si m-am lamurit. Credeam ca macar el are de gind sa faca politica, din pedeleu. Nu. Toti pres in fata stapinului, nici unul cu demnitatea de a nu figura – unii dintre ei pentru a treia oara – pe un guvern care nu va fi votat. Cu o remarca speciala pentru dl Blaga – mecanicul vames – care pare a fi un adevarat uomo universale, nu m-ar surprinde – dupa ce l-am vazut pe lista propus si la ministerul alegerilor -sa aflu ca este si pictor, sculptor, arhitect si constructor de fortificatii, ba – daca ma gindesc la Benvenuto Cellini – poate si un bun minuitor de spada, desi dupa chip ar parea mai degraba un bun minuitor de halba. Daca este adevarat, mie mi se pare ca intentia dlui Geoana de a amina votul in ceea ce priveste acest guvern pina dupa prezidentiale o fi ea ceva de finete, dar nu este pe masura vremurilor, vremuri de totul sau nimic, de care pe care. Ca sa inteferez- cu scuze – in raspunsul pentru un coleg comentator, dl Basescu impune temele de campanie fiindca este lasat sa faca asta. De exemplu, nu am vazut nici un afis cu „unde sunt 8 miliarde de euro, Basescule?” – asta apropo de paralele care nu prea ies la socoteala comparind banii intrati de la FMI cu ceea ce a semnat dl Boc pe OG 19/2009. Altfel, ca un amuzament, intorcindu-ma azi din town in village si mergind pe jos pe strada, am fost luat drept sef pedelist. Cind am ajuns acasa, am fugit ata sa ma privesc in oglinda si sa vad, arat chiar asa de rau?

  4. 4 Daniel noiembrie 9, 2009 la 7:10 pm

    „In definitiv, democratiile moderne, numite democratiile mass-media in literatura de specialitate, se fac prin auto-asumarea conducerii politice de catre cetateni. Poti sa o consideri si o forma subtila de incurajare daca vrei. Pentru tine si pentru ceilalti comentatori ai acestui blog care se stiu capabili, dupa parerea mea multi.”
    Eu sunt pentru incurajarile mai pe fata. De exemplu: scaderea pragului electoral poate fi o idee. In situatia de fata, daca ar fi translatata in economie ar fi ceva de genul: intrepriderile cu mai putin de 300 de angajati nu pot presta activitate comerciala.
    Alta idee ar fi asigurarea unei functionari corecte a justitiei, a institutiilor statului in sensul in care scopul acestora trebuie sa fie in concordanta cu interesul cetatenilor transpus in programe politice si in legislatie. In momentul de fata statul roman functioneaza ca o societate comerciala avand populatia drept finantator si in acelasi timp adversar sau cel putin concurent.
    Alta idee ar fi marirea salariilor demnitarilor. Da, ati citit bine! Nu mi se pare normal ca un CEO al unei companii mari sa aibe un salariu de nivelul milioanelor sau zecilor de milioane de euro iar un CEO de tara si ajutoarele lui sa fie platiti mai slab decat secretarele CEo-ilor privati. Astfel s-ar putea atrage in sistem oameni de valoare si cinstiti (nu neaparat, dar se creeaza conditiile).
    In lipsa acestor masuri, IMO se va intretine acelasi sistem in care finantarea partidelor se bazeaza pe coruptie, iar veniturile demnitarilor sunt realizate din orice in afara de salariu. Salarizarea corespunzatoare si mediul economic si social sanatos sunt mai ieftine, pentru populatie ma refer. Totodata si demnitarii vor avea acces la finantare transparenta si corecta. Politicienilor care tanjesc dupa actualul sistem le-as pune urmatoarea intrebare: ce poti cumpara cu 10 milioane de euro si nu poti cu 5?
    In curand se termina luna de miere, cea in care stateam ca haiducii in jurul focului virtual si „conspiram”. Noi putem in continuare sa ne lamentam dar politicienii vor trebui sa livreze. Nu trebuie sa ne simpatizeze, doar sa isi indeplineasca obligatiile pentru care, pana la urma, sunt foaarte bine platiti.

  5. 5 Fun Base noiembrie 9, 2009 la 7:20 pm

    Domnule Nastase, ma onoreaza faptul ca mi-ati raspuns, mai vreau sa gasesc in cutia postala un fluturas cu sloganul „Un mandat, niciun rezultat”. Eu nu stau cu mainile in san, chiar fac cate ceva pentru a contracara opulenta campanie a Combinatorului. Am trecut, recent, prin Suceava. M-am ingrozit de numarul mare de afise, bannere tec. ale Carmaciului. Nu stiu ce influenta vor avea, e posibil ca supraexpunerea sa dauneze, dar ideea care trebuie sa intre in mintea alegatorului e cea privitoare la sursa fondurilor. Daca romanul se va intreba de unde au pedelistii atatia bani tot e ceva..

  6. 6 neutrino noiembrie 9, 2009 la 7:40 pm

    motto: Oameni buni, hai sa fim seriosi!

    Am putea incepe prin a lasa tiradele bune pentru gura casca. Am putea continua apoi cu o discutie despre realitate. In realitate avem in fata un teatru de razboi pe care se desfasoara o batalie politica intre Basescu si Adversarul sau (compus) despre care se acrediteza ideea ca este batalia finala care poate incheia razboiul. Ceea ce, intr-un anumit sens (numai) nu este departe de adevar.
    Secretul bine ascuns se refera tocmai la esenta acestui razboi, la actorii si mizele reale care il incarca si care sunt, vai, atat de usor de ascuns si deturnat prin discutii despre (de ex) ce nepotrivit prim-ministru ar fi Liviu Negoita, cat de neconstitutionale sunt toate deciziile presedintelui Romaniei si cat de vital este pentru interesul national eliminarea „corpului strain” Basescu din „trupul politic” al tarii.

    In aceasta batalie politica Basescu, desi el este cel in dificultate, este cu trei note peste Adversarul sau (compus) in ceea ce priveste respectarea regulilor (legale, constitutionale, democratice si de bunsimt). In termeni de strategie a acestei lupte face (si asta mi se pare admirabil) exact ceea ce trebuie facut alegand dintre toate variantele si alternativele existente pe cele care-i ofera, statistic, sansele de reusita cele mai mari. Pentru moment asta este importatnt in economia jocului: sa nu faci greseli evitabile si, tot pentru moment, este neesential faptul ca probabilitatile de reusita, calculate statistic, chiar in acest context al celei mai bune alegeri cu putinta, sunt derizorii, semnificativ sub 50%. Cand faci alegerile cele mai potrivite chiar, sau mai ales in, context nefavorabil, exista intototdeauna sansa unui bonus oferit celui care le face maximul din ceea ce se poate face. E posibil ca bonusul sa-l ofere chiar Adversarul (cel prea compus). Se cheama auto-gol. Daca nu, nu.

    P.S. Totul ar putea seamana cu o mare finala de Cupa Romaniei la fotbal. Exista patroni, presedinti de cluburi, antrenori, arbitrii, televiziuni, ziaristi, spectatori, federatie, jocuri de culise, presiuni pentru stabilirea arbitrilor, a locului de desfasurare, a jucatorilor cu drept de joc etc. Spectatorii cred (in mod eronat) ca va fi vorba despre fotbal si ca miza va fi spectacolul. Finaliste sunt Universitatea Craiova Maxima si Dinamo Bucuresti. Jocul se desfasoara in 1984.

  7. 7 Fratele Marx noiembrie 9, 2009 la 7:52 pm

    nastase zice: „Recomandarea mea pentru toti comentatorii seriosi ai acestui blog este sa ignore politicos orice provocare care excede rationalul.” 🙄

    Dl. Nastase poate ca ar fi util sa furnizati o lista cu „toti comentatorii seriosi” si o alta cu cei care trebuiesc ignorati, ca sa nu existe discutii. 😉

  8. 8 leo noiembrie 9, 2009 la 8:09 pm

    @ instalatorul,
    ei, haideţi, ce-i frumos, şi lui Dumnezeu îi place: ştiu eu niscai „şefi” pedelachei, şi dintre cei mai… influenţi, care n-arată chiar aşa rău… ori chiar aşa v-aţi oglindit în oglindă şi nu vi-a plăcut cum vă vine rochia Guci?! 😆
    dar cu vocea, cu vocea cum staţi? că aţi văzut că-s la cătare trubadurii, care mai de care îndesându-se orbanii, pinnocheţii ori negoniţii (încă) de toate colorile politicianeşti la karaoke…
    redevenind ce nici că mai are rost a fi în grotescul caricaturii de democraţie în care ne zbatem, adicătelea serios, constat că aţi păstrat o întrebare de… colecţie pentru aici. nu-i nimica, plagiem… 😉
    dar, dacă tot aţi deschis subiectul, chiar aşa, poate ne spune şi nouă trompeta catindatului în gumari p-acilea: o campanie activă când începe, tot după alegeri? că Băsea are vreme şi d-o cafea în vreme ce mi ţi-i toacă la simultan pe toţi iepuraşii soprănei ce se dau baritoni şi filfizoni prin opereta burlescă de ne-o prezintă de zor, pe tuscâţiorifi grămadă, cu mâna stângă, că dreapta e ocupată cu o „admiratoarea a doamnei ministru” (nu spui care)?!
    vai mama noastră, să ne punem doar speranţa în starea de saturaţie pe care o va fi atins-o biet român săracu, sătul de-atâta circ în loc de pâine, deşi tocmai convingătoare semnale n-am în acest sens…
    uf, glumim noi râdem, dar cu amare noduri în gât…

  9. 9 circotas noiembrie 9, 2009 la 9:15 pm

    @Fratele Marx
    De ce te faci ca nu intelegi? Era vorba sa ignoram comentariile si nu pe comentatori.
    Sau nu te faci? Chiar nu intelegi. 😀
    @AN
    Iertati-ma domnule Nastase dar cred ca Basescu stie exact ce se intampla in jurul sau si alege, cum bine spunea neutrino, calea cea mai eficienta in contextul dat. Incearca sa maximizeze sansele intr-un mediu ostil.
    Aici nu este vorba de „bine si rau” sau de „cine are dreptate si cine nu are” ci despre cine castiga. Daca va castiga va avea si „dreptate” si va fi si „bun”

  10. 10 Cârcotaşu noiembrie 9, 2009 la 11:35 pm

    @ ‘Aide Neutrino,
    ‘te-n mam-mare.
    Da, Băsescu e-n război cu Parlamentul, e clar pentru toţi. Adicătelea-n război cu naţiunea, cu toţi ăştia care ezistăm. Oriş’cum n-ai nici-o competenţă, că doară eşti imponderal. Du-te bre de-a duraaa, că treci şi prin RAHAT fără să laşi urme!

  11. 11 Ioan noiembrie 10, 2009 la 12:02 am

    Unii ii atribuie lui V Blaga caliati pe care nici el insusi nu si-a imaginat ca le are. Au in vedere, probabil, votul ungurilor care l-au prpulsat la ultima discutie din comisia de validare printre „promovati”. Explicabil, el a primit votul umor centristi; si nimic mai mult. Acum el mizeaza din nou pe votul lor. Numai ca, de asta data eu nu cred ca acea comisie se va intruni inainte de 06 12 ’09; data la care Actualu’ va fi deja amintire. Si Blaga o umbra veche ratacita printre noi; cei prezenti prezenti in actualitate.

  12. 12 Ioan noiembrie 10, 2009 la 12:28 am

    @ neutrino

    Fiti va rog mai explicit. La ce razboi va referiti ?, ca eu nu imi amintesc pana acum sa fi participat la fo lupta, doar sunt prin apropiere. Admitand totusi existenta unui razboi banuiesc ca si el trebuie sa aiba o economie proprie; in care regasim insirate pe undeva reguli, norme, date, fapte si undeva la coada listei si o statistica proprie. Dar, statistica este inregistrata de scribi; cum sunt de exemplu Boc, Blaga, Flutur si chiar batranul de la Vatra Romanesca al carui nume imi scapa acum. Care la randu-le si ei tot slugi sunt. Uitati, insa, in final sa-l amintiti pe arbitru Tudor; cel care i-a scapat in castigatori pe oamenii lui Pascani. Ce coincidenta, tot arbitru’ si tot Tudor. Cu bine.

  13. 13 Aya noiembrie 10, 2009 la 6:03 am

    @

    Adrian Nastase

    AU APARUT (CA IN 2004) „MESAGERII LINISTITORI”- SI ASTFEL SE EXPLICA „LINISTEA” NONACTIUNII COALITIEI MAJORITARE?

    Citez din raspunsul pentru Gazetarul: „din cate am observat eu, scenariul cu suspendarea lui Traian Basescu exact inainte de alegeri a facut parte din strategia de campanie pentru prezidentiale a PDL.”

    Incerc sa-mi inving brusca senzatie de oboseala (deloc cauzata de ora foarte inaintate- sau foarte matinala; oricum, senzatia brusca de oboseala nu e cauzata de nesomn).
    Incerc sa ma determin sa cred ca nu inteleg bine, ca scot ceva din context.
    NU vad ce, nu reusesc sa identific ce m-ar putea face sa inteleg gresit.

    Deci, a fost lansata, pe cai abile si prin persoaneje (din pacate) credibile, FALSA stire ca suspendarea lui Basescu exact inainte de alegeri facea parte din planul PDL!!!!!

    Stirea a ajuns la decidentii coalitiei majoritare din Parlament (sau la unii dintre ei) care au creditat-o (creditand „mesagerii” cu incredere).

    Este (sau ar trebui sa fie) elementar logic ca mesagerii (creditati cu incredere!) vor fi venit si cu niste argumente care vor fi fost crezute (deja zambesc amar!; schimband ce e de schimbat, imi amintesc de 2004!).
    Sau, fiind acei mesageri atat de demni de incredere, nu mai era nevoie de argumente (cred ca oricine s-ar intreba: care si cat de puternice ar putea fi acestea pentru a contracara VIZIBILA, CLARA idee ca suspendarea lui Basescu nu ii putea fi favorabila nici lui si nici PDL- ca atare, e inexplicabil cum ar putea fi considerata ca facand parte din planul pedelist de campanie cand, logic din toate punctele de vedere, apare ca tocmai retinerea de la acest gest le este pe plac?; probabil ca acea idee este clara si vizibila pentru altii, nu pentru decidentii coalitiei!).

    Sa inteleg ca acesta este, sau ar putea fi, motivul pentru care coalitia majoritara din Parlament nu il suspenda pe Basescu astfel incat, in baza Constitutiei, presedintele Senatului (care ar fi presedinte interimar) sa-l desemneze pe cel agreat sa formeze guvernul, care, apoi, sa fie votat, astfel incat, pe de o parte, sa ia sfarsit criza guvernamentala si, pe de alta parte, sa existe siguranta faptului ca Romania va avea un guvern care nu va aduce „surprize gen Boc”, indiferent de rezultatul alegerilor?

    Sa inteleg ca acesta este, sau ar putea fi, motivul pentru care coalitia majoritara din Parlament se comporta ca si cum s-ar fi constituit strict declarativ si nu actioneaza, acceptand chiar sa „incaseze” de la personaje de-a dreptul penale, precum Flutur (afacerea „gripa aviara” este penala 100%!) remarci de genul (citez din memorie ce s-a transmis pe un post TV): „spun ei ca au o coalitie undeva, probabil prin boscheti”?

    Sa inteleg ca acesta este, saua r putea fi, motivul pentru care se prefera actiunii clare, explicite, care produce efecte sigure, solutia „invaluitoare” (din categoria generica „pe dupa visin”) a amanarii votului pentru Negoita (Boc al n-lea) et Comp dupa alegeri (solutie care, unora, care nu sunt decidenti, li se pare praf in ochi, ca sa nu spun, jenanta)?

    Sa inteleg ca decidentii acestei coalitii majoritare din Parlament traiesc intr-o lume atat de „sigura” incat nu iau in calcul ce ar lua orice alticineva (desigur, nedecident, care, traind in lumea obisnuita, in care exista si alternativa daca nu cumva o diversitate de posibilitati, priveste adevarul in ochi si nu crediteaza „mesagerii”, daca nu vin cu argumente reale, logice, solide, care sa combata- daca pot!- eficienta solutiilor constitutionale) anume ca Basescu are tot atatea sanse de a castiga alegerile ca si ceilalti candidati care conteaza?

    SAU DECIDENTII VOR FI FOST SPERIATI DE „MESAGERI” cu ideea posibilei interpretari a art. 89 (1) din Constitutie, legat de acele 60 de zile (in ideea respingerii Cabinetului „Negoita”)?

    Daca da, cum de nu se gaseste in jurul decidentilor cineva mai putin speriat, care sa le spuna ca (indiferent de rezultatul alegerilor) solutia este simpla si tine tot de hotararea Parlamentului: anume ca juramantul celui care va ajunge la Cotroceni, in urma alegerilor, sa fie depus in 23 decembrie 2009 (nu mai devreme!) cele 60 de zile incheindu-se in 22 decembrie (sunt 60 de zile de la – citez din Constitutie: „prima solicitare”, care, este clar, apartine celui desemnat sa formeze Cabinetul; prima solicitare a fost a lui Croitoru, in 23 octombrie 2009)?
    In felul acesta, cele 60 de zile intra in ultimele 6 luni de mandat prezidential (iar actuala Constitutie nu prevede, imperativ, un moment pentru depunerea juramantului de catre presedinte, precum precedenta, in cazul careia vechiul presedinte nu putea ramane in functie nici o zi dupa data corepunzatoare celei la care isi incepuse mandatul, prin depunerea juramantului).
    Astfel, se iau toate precautiile necesare, inclusiv pentru prevenirea unei posibile fortari a interpretarii Constitutiei, legat de respingerea succesiva a doua Cabinete in ultimele 6 luni de mandat prezidential (si pentru ca acele 60 de zile sa nu se prelungeasca in afara respectivelor 6 luni).

    Dar, vin si intreb: in locul tuturor acestor calcule, de ce nu se aplica solutia clara, eficienta si constitutionala a suspendarii lui Basescu- votandu-se guvernul agreat de catre Parlament, inainte de alegeri?

    Mai crede cineva in „mesageri linistitori” (e drept, solutia aceea cu suspendarea lui Basescu si votarea in forta a unui guvern, in acea perioada, e destul de agitata!) care spun ca tocmai ceea ce ii este nefavorabil lui Basescu (si pagubos pentru PD-L) este, culmea, planul dorit de partidul condus, formal, de Boc?

    P.S.
    Imi doresc din suflet sa aflu cine sunt acei „mesageri linistitori” cat mai repede- oricum, inainte de alegeri.
    Nu doresc nimanui sa fie in locul lor (obisnuiesc sa ma tin de cuvant!)!

  14. 14 Aya noiembrie 10, 2009 la 6:21 am

    @

    Fratele Marx

    Legat de rugamintea ta adresata lui Adrian Nastase (de a intocmi lista cu „comentatorii seriosi”): nu vreau sa te las sa patesti rusinea de a fi considerat un personaj care nu pricepe sensul unei formulari clare.

    Ramane doar intre noi doi: in mod explicit, Adrian Nastase a adresat rugamintea de a fi ignorata (citez) „orice provocare care excede rationalul”.
    Deci, nu a impartit comentatorii intre „seriosi” si „altfel decat seriosi”, dar a lasat decizia catalogarii comentariilor (si optiunea replicarii) la latitudinea fiecaruia.

    De exemplu, eu am dorit doar sa iti vin in intampinare (ca sa nu te faci de ras) nicidecum voi fi considerat ca mesajul tau va fi fiind o provocare care excede rationalul (situatie in care as fi „tacut”).

  15. 15 Al noiembrie 10, 2009 la 8:21 am

    Aburii puterii,imbata mai rau decat aburii alcoolului pe cei care au jucat ,,carti”de-a lungul timpului in loc sa citeasca .Citez din memorie pe tov.T.B.:-,,eu nu m-am omorat cu cititul,am invatat doar cat mi-a trebuit si iata-ma prese[DINTE] de tara”.[2006,la inceperea anului scolar:2006-2007].P.S.Zic eu ca dansul a fost [din pacate]omul care a dictat ,,temele agendei politice „din Romania,iar mass-media a cazut in plasa presedintelui.Propun,ca pana la 22,11.2009,in mass-media sa aiba loc ca teme de dezbateri:-1]ce programe are fiecare candidat la presedintie;-2]ce realizari[exceptand ZECE PT. ROMANIA ,emisiunea tov-ului Tatulici]a avut T.B.,exceptand galceava , harta si scandalurile numeroase pe care le-a generat?????????????????????????????????????????????,,Sa traiti bineeeeeeeee!”si……………………………………………….,,Succesuri!”

  16. 16 diogenecainele noiembrie 10, 2009 la 8:54 am

    Alegerile de acum vor testa doar daca daunele sunt suficient de profunde pentru a provoca un dezastru. Tot ce-mi ramane este sa sper ca nu au fost suficient de grave pentru a provoca bascularea in dictatura cu primele alegeri. Despre faptul ca vom simti efectele denaturarii climatului social nu ma pot indoi in schimb. In rest, nu vreau sa-mi arog mai mult decat o privire dezvrajita.

  17. 17 Pali noiembrie 10, 2009 la 9:19 am

    ,…propun Vanghelie premier,…ce mai conteaza….

  18. 18 leo noiembrie 10, 2009 la 9:56 am

    Aya,
    să vezi chestie, am reuşit ce nu mai reuşisem demult p-acilea, să fiu on-topic pe un fir, vorbindu-ţi despre faptul că „Ceea ce conteaza este dincolo de noi” tumna pe firul cu pricina… 🙂
    şi-ţi mai şi povestesc despre răspuns la rubrica… Răspunsuri… 😆

  19. 19 Costin Tanasescu noiembrie 10, 2009 la 9:56 am

    Am inceput sa recitesc, dupa mai multi ani, opera unui mare ganditor roman: Nicolae Steinhardt. Incep sa il redescoper pe acest roman adevarat, incep sa percep tot mai acut realismul ideilor sale. Ce spunea Steinhardt despre personajul real Manole (din Jurnalul Fericirii)descriind cele trei mari probleme cu care se confrunta societatile moderne:
    „Invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.
    Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.
    Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.
    Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.
    Eu zic ca aici, in acest fragment, Steinhardt surprinde realitatea in care se afla Romania noastra de astazi, cu Tiranul, Udrea,Ridzi, Eba, Flutur, Berceanu, in fruntea pulimii! ABSOLUT GENIAL!

  20. 20 octaaa noiembrie 10, 2009 la 11:54 am

    Si eu sper sa ne vedem si altadata la Fundatia Titulescu.
    Ne mai anuntati si pe noi, pe aici, pe blog cand mai e ceva important pe la Fundatia Titulescu 🙂

  21. 21 felix-cat ( daniela ) noiembrie 10, 2009 la 1:45 pm

    :(((( A incetat din viata actorul Gheorghe Dinica . :(( Odihnesca-se in pace !

  22. 22 JeuneSD noiembrie 10, 2009 la 3:42 pm

    Distincţia între politică şi populism, domnule Năstase, este, si ar trebui să fie în mintea oricărui român, atât de uşor de realizat, fiind generată de o deloc complexă comparaţie între realizările actului guvernamental 2001-2004, pe de o parte, şi lamentările mandatului Băsescu, de cealaltă parte, între normal – promovat prin comportamentul PSD -, şi scandal, ridicat de PDL la rang de politică publică.
    Şi să nu uitam, asemenea unui slogan perfect pentru logica politică de stânga „în primul rând oamenii” : diferenţa majoră dintre omul politic Adrian Năstase, şi individul burlesc, dar periculos pentru democraţie, Traian Băsescu.

    Vă mulţumesc pentru sfat.

  23. 23 Draghi Puterity noiembrie 10, 2009 la 4:14 pm

    @Ioan

    Oare „votul ungurilor” dat lui Blaga ar putea avea legatura cu asta?

    Zice mintea mea asa, in gandul ei, ca daca si cineva ar fi avut munti de cherestea pe care sa nu ar fi putut sa o exporte, ca nu ii permitea legea, acel cineva ar fi facut tot posibilul sa aiba un prieten care sa fie sheful vamilor. 😉 Sau cineva care ar fi avut produse petroliere, sau altcineva care ar face contrabanda cu tigari, sau, sau, sau…

    Mi se pare interesant faptul ca multa lume spune despre Blaga ca „in particular e de treaba”, ca „stie sa lase loc de un buna ziua”, „e cineva cu care se poate sta de vorba” s.a.m.d. Ma mir ca lumea nu pricepe ca e vorba doar modus operandi-ul unui mafiot care incearca sa ofere servicii de genul celor de mai sus tuturor, pentru a-si putea rezolva de fapt in liniste propriile afaceri dubioase. Intrebatzi pe oricine din Oradea sau din judetul Bihor si o sa va poata da sute de indicii despre cum sta treaba cu clanul lui Blaga.

  24. 24 Ioan noiembrie 10, 2009 la 5:09 pm

    Nu mai considera nimeni pe la noi o bizarerie faptul ca Negoita a ignorat prevederile legii achizitiilor publice inca de la instalarea in functia de primar al sectorului 4 (citeste 3) El a stiut dintotdeauna ca are spatele asigurat ca acolo, sus in Deal, cineva tine de sase si ca vegheaza la linistea si bunastarea fiecarui pedelacheu. De aceea se comporta ei ca unici decidenti; ignorand, cum spuneam, in primul rand legea, institutiile abilitate sa controleze aplicarea ei, Parlamentul, etc, etc. Comportamentul nu este nou si se incadreaza in suita de activitati menite sa discrediteze justitia, partidele, societatea civila, parlamentul, opozitia, tot. Acum, am vazut, se aplica o alta tehnica indelung exersata. La emisiunile tv cu teme politice sunt trimisi in valuri valuri pedelei din parlament care au o vorbire cat de cat fluienta: mai putin conteaza specialitatea. Insul in schimb trebuie sa aiba tupeu, sa fie agresiv in exprimare si sa-si fi insusit lista cu „argumente” emisa in dimineata acelei zile de conducere. Agresivitatea verbala a ramas deocamdata in zona ideilor vanturate pe micul ecran dar continua in vazul nostru, al tuturor, cu afisajul electoral si se va stinge treptat in agresiunea fizica. Deja au si aparut primele semne ale acestei din urma etape ale promovarii „adevarului” pedelacheu. Regretabil este ca prima victima a fost poetul M Dinescut; desi aici este loc si pentru un mic detaliu explicativ. Interesant este ca promotoru’ noii trepte a escaladarii urmatoarei faze a campaniei electorale, agresiunea, a fost insusi Actualu’. Este de presupus ca in aceste zile va apare pe gardurile patriei si afise cu batausu’ tinand maciuca ridicata deasupra capului. Este dealtfel si tot ce mai lipsea ca agresiunea, ca atac brutal neprovocat, sa aiba substanta si continuitate in teren. Si atunci sa vezi nineaca alegeri libere si corecte.

  25. 25 Fratele Marx noiembrie 10, 2009 la 6:04 pm

    nastase zice: „sfatul meu este sa nu te enervezi degeaba pe comentatorii portocalii de pe blog. Este normal ca numarul lor sa creasca teribil acum…” 😆 Care comentatori portocalii dom Semaca? 🙄 Sunt eu Lascarica. 😕 „Teribil” ?!? ❓ ❗ Teribil ati spus? Da’ n-o fi un cuvant prea tare? Ca si daca-i numeri din doi in doi pe cei care canta fals in corul „purpuriu” de pe blog nu ies la socoteala mai multi decat degetele de la un picior. :mrgreen: Sa nu ne panicam degeaba! 😛 Zau asa. Hai sa-i numaram… Daca ies mai mult de 5 eu imi iau o luna concediu fara plata. 😯

    Carcotasul zice (si are dreptate) ca neutrino nu lasa urme pe aici. Face mici valuri cretze dar nu lasa urme. 🙄 Ce e corect e corect… 😉

    A murit un mare comic al natiei. Un comic subtil si un mare comediant. Dumnezeu sa-l ierte pentru glumele sale si pentru ca n-a reusit sa-si valorifice in totalitate harul dumnezeiesc cu care a fost inzestrat. „Asa ca demnitatea ta sa ti-o bagi matale in poponetz, ca sa nu ti-o bage altii pe a lor”.

  26. 26 Ioan noiembrie 10, 2009 la 6:20 pm

    @ Scuze,

    cititi va rog in loc de „va apare pe gardurile patriei”, „vor apare pe gardurile patriei”. Cu multumiri.

  27. 27 Fratele Marx noiembrie 10, 2009 la 7:02 pm

    He-he… Se vede treaba ca dl. Nastase nu mai are incredere in discernamantul comentatorilor seriosii 😉 si in capacitatea lor de a ignora politicos provocarile care exced rationalul 🙄 si a trecut la eliminarea preventiva a mesajelor care alminteri ar fi provocat cu siguranta iesiri nervoase si mitocanisme soft 😛 din partea comentatorilor (altfel) seriosi. 😎

    Pacat ca odata cu aceasta eliminare a fost sters si omagiul meu pentru Gheorghe Dinica. 😥 Poate ca si asta e normal pe un blog pe care intotdeauna e preferat Ion Dolanescu. In sfarsit, despre toti mortii numai de bine.

  28. 28 Ioan noiembrie 10, 2009 la 7:05 pm

    @ Draghi …

    Corecta si bine plasata in timp remarca „asta”. Am recitit-o cu mare interes si acum. Ea are o arie mai larga de cuprindere si vizeaza, cred, o perioada indelungata de timp. Primul pas de „apropiere” intre centristi (psd, pdl, udmr, pnl) a fost facut intr-un mod ciudat; si surprinde prin urmarile lui si azi. Atunci, in campania electorala, psd Cluj-Napoca prin pasul inapoi, facut de I Rus, l-a scapat pe Boc in castigator la primarie. Si tot atunci pesede a iesit al II-lea in aproape toata Transilvania, cedandu-i locul I pedele. (Acum prin tevatura cu Klaus Johannis se pare ca „varfurile s-au aplatizat” si pesede a mai castigat din terenul pierdut.) Relatiile dintre centristi s-au optimzat in timp si mai bine prin actiunea continua a asa zisului „grup de la Cluj”. Cel vinovat, alaturi de alte grupuri si grupulete din pesede, de prezenta lui Jioana in fruntea partidului.

    PS

    Centristii sunt, prin gandire si actiune, transpartinici si actioneaza indeobste in zona investitiilor de mare anvergura. Dar, o imagine mai completa a „centristilor” a fost prezentata pe blog de Instalatorul cu ceva timp in urma. Cred ca daca va avea timp suficient va interveni si de asta data. Cu bine.

  29. 29 Fratele Marx noiembrie 10, 2009 la 7:07 pm

    Ioan, sunteti induiosator. :mrgreen: in primul mesaj si de un comic demential in erata. 👿 Si gandurile d-voastra „vor apărea pe gardurile patriei”. Sunt demne de aceasta onoare. 😉

  30. 30 Aya noiembrie 10, 2009 la 8:00 pm

    @

    Costin Tanasescu

    Fragmentul este foarte bine ales si cutremurator de actual!

  31. 31 Alex noiembrie 10, 2009 la 8:25 pm

    puterity, blaga este la fel de „mafiot” precum patriciu, vantu. Oamani de buna calitate si lichele sunt in toate partidele, basei si nebasei.
    Cum mama dracu’ sa cred ca blaga, videanu, berceanu sunt mafioti, in schimb, Nicolaescu, liderii centrali si locali penelei sunt ingeri? Ca basescul este capul dracilor, in schimb, antonescul alb si nepatat.
    Hai sa aberati bine!

  32. 32 Fratele Marx noiembrie 10, 2009 la 9:16 pm

    Costin Tanasescu zice: „Eu zic ca aici, in acest fragment, Steinhardt surprinde realitatea in care se afla Romania noastra de astazi, cu Tiranul, Udrea,Ridzi, Eba, Flutur, Berceanu, in fruntea pulimii! ABSOLUT GENIAL!” 😕

    Aya zice: „Costin Tanasescu / Fragmentul este foarte bine ales si cutremurator de actual!” 😯

    Costin Tanasescu e idiot. :mrgreen: Aya e binevoitoare. 😳

    Tanasescule ai uitat sa mentionezi in clar cine sunt „oamenii cumsecade” din alegoria propusa. Ai fi fost si mai convingator.

  33. 33 Tio noiembrie 10, 2009 la 10:17 pm

    Chiar nici dvs nu stiti cum sau cheltuit banii? E asa de lipsit de transparenta sistemul sau e doar o afirmatie de campanie?

  34. 34 Draghi Puterity noiembrie 10, 2009 la 11:03 pm

    @Alex

    Pe Patriciu eu il vad altfel. El e adevaratul capitalist roman. Acuma depinde de ideologia fiecaruia cum se vede un astfel de om: ca o lipitoare care suge sangele poporului sau ca un cal care trage carutza. Eu il vad in a doua ipostaza. Sunt suficiente zone gri in big business-ul in care actioneaza, pe plan global, Patriciu. Ata ete. Insa a pune un manager de elita pe acelasi palier cu protectorul contrabandistilor mi se pare de prost gust.

  35. 35 Dan Patrascu noiembrie 11, 2009 la 1:34 am

    Domnule Nastase, va propun un articol:

    Islamul si viitorul Europei


    As dori sa stiu cum vedeti dvs. aceasta problematica.
    Multumesc

  36. 36 Alex noiembrie 11, 2009 la 9:40 am

    puterity, detaliaza!

  37. 37 Alex noiembrie 11, 2009 la 5:44 pm

    Daca tot sunteti interesati de Valea Plopului, postez mai jos un site cu informatii, contacte, programe de voluntariat:
    http://www.valeaplopului.com/rohome.php

  38. 38 Aya noiembrie 12, 2009 la 2:43 am

    @

    Draghi

    Ar mai fi ceva legat de Dinu Patriciu (si eu am aceeasi opinie ca si tine despre el- este cel care trage caruta).

    O gramada de indivizi- fie urechisti, fie rauvoitori- il arata cu degetul pe Patriciu penru ca a castigat foarte multi bani din Petromidia (de parca ar fi nepermis- nicidecum normal- sa castigi bani din afaceri corecte, pe care le desfasori foarte profitabil pentru toata lumea: Petromidia a ajuns, dupa ce a fost preluata de Patriciu, cel mai mare contributior la bugetul de stat- peste 5 MILIARDE dolari US in perioada 2001-2009!).

    Nimeni dintre acestia nu spune, insa, ca a preluat Petromidia cu niste probleme financiare enorme- in pragul falimentului (nevizibil), asa cum era si Petrom („capusate” amandoua ingrozitor de „baietzi destepti’).
    Capusarea Petromidia s-a petrecut mai ales in anii 1999-2000 (foate „interesanti” ani: in timp ce Basescu negocia programul PSAL, dupa caz, se dadeau lovituri puternice unor intreprinderi de mare forta- gen Petromidia si Petrom- sau se privatizau, pagubos, cu vizate efecte viitoare, intreprinderi de mici dimensiuni, dar de interes strategioc national (am expus deja cazul Prospectiuni SA care, culmea, asigura aceleasi servicii pentru Petromidia ca si pentru Petrom!; nu cred in coincidente).

    Patriciu a preluat Petromidia dupa ce fusese, efectiv, „roasa” de capuse (in contract existand si o clauza care continea ceva asociabil unui viciu ascuns-contractul a ramas valabil, totusi; in mare si fara a intra in detalii tehnice, era vorba despre niste mari datorii ale Petromidia la stat, pentru care s-a gasit, ca sa zic asa, formula rascumpararii de catre el).
    Dinu Patriciu a facut iarasi din Petromidia bijuteria care fusese totdeauna.
    (Patriciu nu demoleaza- nici la figurat. Este arhitect de profesie- unul foarte bun- si vocatia de constructor se observa).

  39. 39 Aya noiembrie 12, 2009 la 2:49 am

    @

    Fratele Marx

    Legat de acel fragment la care te referi (citat de Costin Tanasescu) in context am considerat importanta, pus si simplu, valoarea mesajului transmis de pasajul selectat.

  40. 40 Aya noiembrie 12, 2009 la 3:06 am

    @

    Fratele Marx

    Faci ce faci si te musti singur de coada, precum scorpinul (am cautat cea mai blanda formulare cu putinta si nu am gasit alta- recunosc, aceasta nu este cea mai potrivita si mai expresiva, dar am preferat-o neaosismelor care imi veneau, insistent, in minte, pentru ca m-ai enervat).

    Cand si de catre cine a fost preferat (metaforic, desigur) pe acest blog, Ion Dolanescu unei personalitati de talia lui Gheorghe Dinica?
    Insist sa-mi raspunzi pentru ca, personal, ma simt jignita.
    Te-ai exprimat la modul general, mesajul tau fiind, in egala masura, nedrept si neadevarat.

    O.S.
    Nu cred ca ti-a sters nimeni mesajele.
    Ca sa te linistesti, nici mie nu mi-au aparut cateva, dar stiu despre ce e vorba, in principiu si am convingerea ca acestra este adevarul.
    Unele intra in „spam” (nu stiu de ce, nu inteleg, sunt atehnica, doar am retinut).
    Daca se intampla ca blogul sa fie moderat de AN, nu se uita in spam (spre deosebire de Manuela care a dobandit acest obicei dupa ce i-au fost semnalate, pe nedrept- inclusiv de mine- „stergeri” ale unor texte).

  41. 41 Aya noiembrie 12, 2009 la 3:20 am

    @

    Draghi

    Exagerezi foarte tare, ca sa ma exprim prin invaluire, in privinta lui Blaga.
    Sper sa nu comiti greseala de a-l judeca dupa anumite mesaje politice si, mai ales, electorale, care sunt obligatorii si de inteles (toti fac la fel).

    Blaga este unul dintre foarte putinii din PD-L cu care se poate comunica.
    Nu are „modus operandi” de mafiot, nu stiu de unde ai aflat asa ceva.
    Nu exclud, dimpotriva, sa fi sprijinit pe cineva din preajma (PD-L) dar, pe de o parte, garantez ca va fi gasit formula legala (stiu ca nu asta intereseaza, putandu-mi da replica: „toate marile afaceri mafiote se fac cu respectarea legii”; desigur, poti respecta litera legii, fraudand-o, in acelasi timp- altfel spus, sa o folosesti in alt scop sau sens decat a fost data; nu am informatii ca Blaga ar proceda astfel- nici nu stii cat este de „vanat”, y compris de indivizi din PD-L- ma abtin sa detaliez dincolo de aceste cuvinte; garantat, nu e un inger, dar si asta e normal caci este om politic).

    Pe de alta parte, te-as ruga sa-mi arati in care zona cu influenta nu se petrec astfel de lucruri (repet, cu respectarea legii) ma refer la „sprijinirea”, in limitele legii, a cuiva aflat in cercul apropiatilor, fie si doar politic.
    Imi pare cel putin nedrept sa fie tratate lucrurile cu dubla masura. Cu atat mai mult cu cat Blaga chiar este un personaj macar suportabil.

  42. 42 Aya noiembrie 12, 2009 la 3:34 am

    @

    Tio

    Oricat pare de incredibil, cu exceptia catorva „initiati” (acestia exista totdeauna si de obicei sunt, in acelasi timp, si unii dintre beneficiari) nimeni nu stie cum s-au cheltuit acei bani, sau daca sau cheltuit, sau daca nu cumva s-au „scurs” in niste conturi „interesante” (informatiile mele indica aceasta ultima directie a banilor, sume incredibile, colosale).
    Pogea si Boc (eu stiu doar de acestia doi) au tinut efectiv „secret” totul, netransmitand vreo informatie (stiu ca si asta e incredibil, dar e adevarat).

    Observa ca nici Proiectul de Bugel pentru 2010 nu este depus la Parlament (desi, conform legii, trebuia depus pana cel tarziu in 10 octombrie- data la care guvernul Boc 2 nu fusese inca destituit prin motiunea de cenzura).
    De ce?
    Pentru ca in proiect s-ar regasi „urme” ale sumelor din 2009 (sume imense, „ascunse” sau, dupa caz, deturnate). Cazul este penal 100%.

  43. 43 Aya noiembrie 12, 2009 la 3:41 am

    @

    Adrian Nastase

    Citez din prima parte: „un guvern administrat de o subreta a presedintelui”.
    Inteleg ca incerci sa te exprimi cat mai elegant, fiind vorba despre o femeie- dar eu imi pot lua libertati mai mari.

    Termenul „subreta” nu acopera nici pe departe prestatia doamnei in cauza. Cel de vivandiera este mai potrivit.

  44. 44 Alex noiembrie 12, 2009 la 1:46 pm

    Un nou scenariu de reamenajare a principalilor actori politici de pe arena internaţională a apărut în presa poloneză (publicaţia poloneză http://www.interia.pl) amplu relatat şi de presa internaţională apartinand distinsului politolog american, fondatorului centrului analitic Stratfor, George Fridman, care a prezentat în cartea sa „Următorii 100 de ani” o nouă viziune a viitorului.
    http://www.voceabasarabiei.net/index.php/stiri/presa-romaneasca/5568-fondatorul-stratfor-romania-isi-va-recapata-moldova

  45. 45 Marta noiembrie 13, 2009 la 1:23 am

    Marturisesc, domnule Nastase, ca nu inteleg de ce trebuie ca oamenii sa treaca in nefiinta ca sa ii apreciem.
    De ce trecem nepasatori pe langa semenii nostri?
    De ce in politica ii dam mereu deoparte, cand ei de fapt vor sa se manifeste, sa ne sprijine, sa aiba unde sa-si spuna pasurile, sa fie militanti fara sa ne ceara nimic ? De ce nu avem nevoie de experienta lor? De ce ii dispretuim? De ce nu putem fi mereu … oameni?


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!