Gordon Brown – G20 Londra

La finalul  Summitului de la Londra, Gordon Brown a dorit să aduca la cunostinta concetatenilor sai deciziile adoptate. Iata concluziile sale :

„Aceasta este ziua în care lumea s-a întrunit pentru a lupta împotriva recesiunii globale. Nu cu vorbe, ci cu un Plan Global de Refacere şi Reformă şi cu un orar precis de înaintare a lui.

Astăzi, am ajuns la un nou consens: să acţionăm împreună la nivel global pentru a ne ocupa de problemele cu care ne confruntăm cu toţi; să  facem tot ceea ce este necesar pentru a redresa dezvoltarea şi locurile de muncă;  acţionăm substanţial pentru a reface încrederea şi speranţa în sistemul nostru financiar şi pentru a împiedica să mai apară vreodată o criză precum cea actuală.  

Liderii de la G20 au fost de acord:

* Să redreseze încrederea, dezvoltarea şi locurile de muncă: s-au angajat să pună la dispoziţie un program adiţional în valoare de 1,1 trilioane de dolari SUA pentru a sprijini economia mondială să iasă din criză şi pentru a redresa încrederea, dezvoltarea şi locurile de muncă.
* Să întărească dirijarea şi reglementarea financiară: liderii au convenit să consolideze sistemul financiar prin aplicarea unui sistem mai credibil de dirijare şi reglementare financiară.
* Să finanţeze şi să reformeze instituţiile financiare internaţionale pentru depăşirea acestei crize şi pentru prevenirea unor crize viitoare: liderii au convenit să disponibilizeze o sumă suplimentară de 850 miliarde de dolari SUA în resurse accesibile prin instituţiile financiare internaţionale precum FMI.
* Să promoveze comerţul şi investiţiile şi să respingă protecţionismul pentru a sprijini prosperitatea: liderii s-au angajat să nu recurgă la protecţionism.
* Să făurească o refacere cuprinzătoare, verde şi sustenabilă: liderii şi-au reafirmat angajamentul de a împlini Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului şi de a-şi lua în obligaţii de sprijinire a dezvoltării.

Nu sunt hotărâri luate în pripă, spune Gordon Brown. Dar cu cele şase angajamente luate astăzi. putem scurta recesiunea şi salva locuri de muncă.  Aceasta este în interesul  tuturor familiilor şi afacerilor din întreaga Mare Britanie.”

Sa vedem in ce masura liderii Romaniei vor sti sa obtina beneficii pentru tara noastra din aceste decizii…

8 Răspunsuri to “Gordon Brown – G20 Londra”


  1. 1 vasiloi aprilie 3, 2009 la 9:12 pm

    Asta cu protectionismul,minciuna asta,am auzit-o de prea multe ori si nu cred in ea .Refacere verde ,asta numai stanga o poate face!Ce face lumea,se intoarce la comunism?D-l CRISTOIU v-a ajunge presedinte?ACUM e un fel de dizident ,nu?

  2. 2 blogideologic aprilie 4, 2009 la 4:51 am

    Gordon Brown nu spune nimic despre felul cum au manevrat britanicii să scoată insulele anglo-normande de pe lista paradisurilor fiscale. Apoi, conferinţa G20 nu s-a ţinut la Londra ? După John Christensen, director la Tax Justice Network, Londra este de asemenea un paradis fiscal! A, şi uitasem, la conferinţa G20 nu s-a vorbit despre marile dezechilibre economice agregate/cumulate ale ţărilor participante. Cred că la Londra tocmai s-a terminat un mare exerciţiu de cinism internaţional practicat de cei bogaţi şi puternici.

  3. 3 blogideologic aprilie 4, 2009 la 7:18 am

    O analiză interesantă: “The G20 and the world economy”, în The Economist. “Hype” este principalul termen de caracterizare pentru conferinţa G20, vezi adresa URL http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=13405306&source=hptextfeature

  4. 4 Draghi Puterity aprilie 4, 2009 la 10:59 am

    G20 pe scurt:

    1. Ramane cum am stabilit: luam de la popoare si dam la bubuli
    2. Facem un pic mai multe controale si reforme cosmetice in sistemul financiar

  5. 5 instalatorul aprilie 4, 2009 la 2:47 pm

    Ce a comunicat adunarea cooperatorilor pare corect, desi cam vag. Ca si la romani, apare cuvintul reforma fara sa se precizeze scopul si asta, conform experientei romanesti, conduce intotdeauna la furt, asa incit ma intreb cit din cele aproape 2 trilioane de dolari vor lua drumul unor buzunare cu totul si cu totul particulare?

  6. 6 instalatorul aprilie 4, 2009 la 2:54 pm

    Ar mai fi o chestiune, cumva mai practica: banii astia care ne ametesc in comunicat ar insemna in medie cam 10 miliarde de euro de tara. Cum il incintam pe dl Brown ca sa aducem din acesti bani vreo 3 miliarde de euro la Mizil? Are cumva blog ca sa ne apucam sa ii scriem? Ii trimitem o copie a blogului in engleza? Ii trimiteti, domnule Nastase, de veste? Merita incercat.

  7. 7 oarecare aprilie 4, 2009 la 7:31 pm

    Intilnirea puternicilor lumii:

    OFICIAL:

    „Summitul G20 s-a incheiat cu unele decizii concrete, cum ar fi alocarea de fonduri pentru combaterea efectelor crizei, si cu altele oarecum teoretice dar, pe ansamblu, chiar daca unii analistii nu il considera chiar un succes, nici un esec rasunator nu se poate spune ca a fost.”
    REAL:

    Cum poate cineva sa creada, ca aceeasi oameni, care mai inainte s-au intilnit sa puna la cale distrugerea lumii asa cum a fost ea inainte de criza, vor putea sa voteze VREO SALVARE A EI.
Acesti oameni de acum sint aceeiasi oameni care s-au intrunit si au initiat criza. EI NU VOR REZOVA NIMIC, PENTRU CA NU ASTA ESTE CEEA CE VOR.

Criza a fost creata ca sa produca PROBLEMA, ca dupa aceea sa vina ei, cu SOLUTIA.

Economia mondiala trebuie sa isi continue declinul declansat de ei, tot mai mult, tot mai multe tari trebuie sa apeleze banii de la FMI (bani pe care FMI-ul nu-i are, dovada ca si el se imprumuta de altundeva)

    http://www.thefreemanonline.org/featured/the-imfs-dubious-purpose/

    A
    sa cum au fortat Romania sa ia imprumut prin coruperea clasei politice; chiar daca popoarele lor vor, sau nu, dupa cum arata despre Romania, economistul Ilie Serbanescu, ca imprumutul a fost o comanda din afara:

    http://bloombiz.ro/finante/acordul-cu-fmi-o-comanda-externa-

    sau

    http
    ://www.romanialibera.ro/a150268/acordul-cu-fmi-o-tradare-din-partea-vestului.html

    Banii acestia, sint niste bani virtuali, asa cum spunea si Stefan B., care sint vehiculati intre diferite computere. Acestia sint numai banii de manevra pe care aceste slugi aie elitelor bancare mondiale le spoliaza de la oameni, cu ajutorul „colegilor’ din fiecare tara, pentru ca nici un banut din trilioanele de euro sau de dolari, nu a juns la oameni, la fel cum nimic din acesti bani nu vor ajunge. Nu va ajunge in idustrie, agricultura sau servicii, ci vor fi date bancilor, holdingurilor si trusturilor lor. bazindu-se pe acesti bani furati, vor da ultimele lovituri si tarilor foarte stabile sau bogate. Vom auzi anul acesta de o criza in Canada, care a fost relativ sigura din cauza unui sistem bancar mai stabil.

Veti vedea in vara, ca ce masuri vor lua ei, nu o sa produca cresterea economica ci o distrugere si mai accelerata, pentru ca de fapt acesta este scopul lor.

Sa fiti atenti, ca dupa acest summit o sa auziti in mass media, tot mai des, despre un posibil razboi, ce va antrena intreg Orientul Mijlociu. Acesta va da lovitura finala tuturor, pentru ca vor face de o asa maniera, incit sa atraga cit mai multe popoare in acest conflict.

    Despre stirile efective ce s-a intimplat in strada, NU PREA VUIESTE PRESA SI TV. A murit un demonstrant! Daca era omorit un bancher, cred ca strigau cu megafoanele pe strada.

    Au oprit camere CCTV din Londra. Ca cica nu prea e legal?! Toata lumea intrega la minte se intreaba care sa fie scopul, pentru ca nu crede nimeni, ca pentru protectia oamenilor. Se banuieste ca la aceste mitinguri au participat INALTI CONDUCATORI AI ACESTEI CONSPIRATII MONDIALE, si ca sa fie siguri ca nici macar din greseala nu sint inregistrati de sutele de mii de camere de peste tot, au oprit tot sistemul de tot. Vor sa mai arate lumii, ca pentru ei sint alte legi, decit pentru prostime. Adica atunci cind ei vor se poate opri sistemul, dar cind atitia oameni au dat in judecata si au considerat un abuz la libertate si intimitate, nu s-a putut.
    
Deci, cam ASTA FAC ACESTE ELITE SPREA A-SI VEDEA VISUL IMPLINIT, SI ANUME DE A CONDUCE O LUME DE SCLAVI SI DE A FI EI STAPINII ABSOLUTI!

    Si o gluma de final:
    FMI = Frauda Monetara Internationala



    http://www.petitieonline.ro/petitie/comentarii/fara_imprumut_la_fmi_si_banca_mondiala-p67703048-pg6.html

  8. 8 ramo aprilie 5, 2009 la 12:35 am

    M-a surprins cand am auzit ca deciziile luate sunt asa de importante ca vor duce la o noua ordine mondiala. Tin minte ca nu cu mult timp in urma cei care ziceau de TNWO erau considerati paranoici. Nu stiu de ce se grabesc asa de tare cu globalizarea asta. Este neviabil sistemul, daca vrei sa fie bazat pe solidaritate si nu pe sclavagism. Ar ajuta niste extraterestri…eu inca mai sper.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!