Sâmbătă, voi fi la Q&A,la 21,30, cu Sandra Stoicescu

images-1.jpeg

Sâmbăta seara, la ora 21,30, voi merge la emisiunea Sandrei Stoicescu, Q&A. O emisiune „incendiara”!

76 Răspunsuri to “Sâmbătă, voi fi la Q&A,la 21,30, cu Sandra Stoicescu”


 1. 1 Cris iulie 22, 2016 la 6:39 pm

  Dacă e doar incendiară, e bine. Să nu fie halucinantă, incredibilă și, mai ales, fără precedent!

 2. 2 liviu bejan iulie 22, 2016 la 6:47 pm

  Voi fi numai ochi si urechi. Doamne ajuta!

 3. 3 Radu Humor iulie 22, 2016 la 6:57 pm

  Vă „arde” de bancuri ? 😉
  Sau „a ajuns mucul la degete ?!” :mrgreen:

 4. 4 Marilena Manea iulie 22, 2016 la 7:10 pm

  Ma bucur. Succes.

  M. Manea

  Sent from my iPhone

 5. 5 TREIDE 95 iulie 22, 2016 la 8:01 pm

  Vă așteptăm! Sunt sigură că veți avea atâtea de spus…

 6. 6 T-Rex iulie 22, 2016 la 8:04 pm

  Ma uit ce se intimpla la Munchen. Terorism in direct.

  Nu stiu daca mai poti aplica aceleasi principii internationale referitoare la refugiati si drepturile lor. Nu stiu daca mai putem vorbi de libertatea religioasa, daca anumite religii incita la ura si „razboi sfint”. Nu stiu daca mai putem vorbe de libertatea de exprimare, atunci cind sunt permise website-uri si publicatii care incita la ura si omicidere.

  Suspectez ca decizia lui Merkel sa preia milionul de refugiati are mai mult de a face cu dezvoltarea Germaniei utilizind aceasta noua forta de munca, decit de a se lauda cu respectarea dreptului refugiatilor.

  O alta chestie importanta este ca politia si fortele de securitate nu pot asigura 100% siguranta cetatenilor – se vede asta clar. Se pune atunci problema daca nu cumva cetatenii ar trebui sa fie ei insisi inarmati ca sa se apere singuri. De aici, se deschide o alta cutie a Pandorei, cu un posibil razboi civil, intre crestini si islamici.

  Am mai spus: odata ce un proces de pace incepe sa se deruleze, toti refugiatii ar trebui sa fie intorsi acasa la ei, sa isi reconstruiasca tara. Dupa razboi, nemtii nu au plecat masiv in alte tari, ci au ramas sa isi refaca infrastructura si economia.

  Acest tip de Islam nu are ce cauta in Europa. Ramine ca guvernele si UE sa decida ce inseamna asta de fapt. Pina acum UE si guvernele europene nu au schimbat status-quo-ul, iar fatalitatile in rindurile cetatenilor cresc, ceea ce va duce in final tot la extreme. Este vina politicienilor ca nu au curajul si leadershipul necesar, si inca traiesc in trecut, cind lumea traia in pace. Pacea s-a terminat!

 7. 7 Mircea Popescu iulie 22, 2016 la 8:42 pm

  Domnule Prim Ministru,
  Oare veti incerca sa aduceti in discutie si unele opinii cu care sunteti bombardat pe acest blog? M agndesc ca ar fi oarecum normal deoarece aici, dumneavoastra doriti sa aveti, pe de o parte un dialog deschis, pe de alta parte sa-i reprezentati pe alegatori.
  Nu cred ca doriti sa va folositi blogul doar ca pe o supapa care lasa sa iasa in aer si sa se piarda ”vaporii” frustrarilor oamenilor.
  Astazi de exemplu, cetateanul Mircea Popescu va pune in fata pozitia lui Victor Ponta care recidiveaza numindu-si ”terorist” adversarii ideologici.
  Iata ce as dori si sper sa prezentati fara inhibitie, ca un punct de vedere al unui cetatean roman, cu nume in clar”

  Domnul Victor Ponta a devenit, prin aceasta noua declaratie o copie palida a lui Neville Chamberlain.
  Nu stiu ce l-a determinat sa adopte o asemenea pozitie, poate niscaiva interese legate de Turcia, poate naivitatea, poate lipsa de de viziune politica, poate o indoctrinare adusa la extrem pentru „valorile” liberalist-progresiste.
  A fost numit candva, „micul Titulescu”. Destul de buna comparatia daca tinem seama ca Titulescu a fost extrem de naiv sa se increada in promisiunile Rusie si sa considere ca cea mai mare realizare a diplomatiei sale a fost reluare si dezvoltarea relatiilor cu Uniunea Sovietica.
  Domnia sa, ca si Chamberlain sau astazi Merkel, Schulz, Juncker, europarlamentarii romani orbi, surzi si servili sau eurobirocratii Bruxelles-ului vor târâ Uniunea European spre dezastru.
  Acum cateva zile ii numea ”fascisti”, iar astazi ii numeste ”teroristi” pe romanii care au alte opinii decat cele liberal-progresiste, dar daca ceva poate fi definit ca ”terorism”, atunci vorbim de gandirea aceasta ”democratica” pe care o manifesta in incercarea de a-i ostraciza pe adversarii sai ideologici.
  Vad in acest limbaj agresiv o mare, dar foarte mare asemanare cu ce se petrece in Turcia unde se va duce DIN NOU in ”vacanta”.
  Si, nu in cele din urma, o dovada ca poate deveni chiar o amenintare pentru o viata normala a societatii romaneasti prin divizarea ideologica de tipul fostei ”dictaturi a proletariatului” pe care o promoveaza.

 8. 8 Luminita Arhire iulie 22, 2016 la 9:08 pm

  @Cris,iulie 22, 2016 la 6:39 pm

  Dacă emisiunea era cu Mihai Gâdea, se numea „halucinantă”…dacă era cu Dana Grecu, se numea „incredibilă”…dacă era cu Radu Tudor, se numea , mai mult ca sigur, „fără precedent”… dar este cu Alessandra Stoicescu… Așadar, să ne bucurăm de o emisiune „INCENDIARĂ”!

 9. 9 Oscar Wilde iulie 22, 2016 la 9:32 pm

  Vă vom urmări cu interes. Succes şi inspiraţie divină!

  Ghiţă Bizonu

  Dumneavoastră credeţi că URSS a ieşit înfrântă din războiul rece? Doar a devenit Rusia şi a scăpat de atâtea probleme! În rest, aveţi mare dreptate, dar cine ne dă dreptate?

  Mihaela Erika Petculescu

  Tocmai că s-a vrut acum o sută de ani europenizarea Asiei, vrea astăzi Asia să musulmanizeze Europa, considerând că este tot o datorie, dar faţă de Profet! În ceea ce priveşte aberantul articol din Pactul Naţiunilor Unite în care se considera că există «popoare care nu sunt încă capabile să se conducă singure în condiţiile extrem de dificile ale lumii moderne» , prin acesta, cele 4 Puteri care au constituit Sistemul Versailles îşi legitimau dreptul lor de a stăpâni popoare, exploatându-le resursele şi furându-le creaţiile culturale. Întrebarea firească care se pune este: cine hotărăşte că un popor nu reuşeşte să se conducă singur şi de ce un popor crede că guvernarea lui e mai bună decât a altui popor. Oare unde au apărut primele state, primele instituţii, primele legi? Cine a făcut ca lumea modernă să fie dificilă, ca unele popoare să nu fie capabile să se conducă după regulile impuse de alte popoare? În politica internaţională din ultimii o sută de ani au avut loc cele mai dezastruoase războaie determinate de lupta pentru reimpărţirea lumii şi a zonelor de influenţă, de impunerea unor reguli care nu corespund cu spiritul şi tradiţiile unor popoare.

 10. 10 Fragmentarium Politic iulie 22, 2016 la 10:12 pm

  A fost bun si comunismul de ceva, cu ale sale masuri de control ale granitelor, armelor de foc, migratiei, sectelor, exprimarii, de ingradire si pedepsire a spionajului, de interzicere a ingaocirii agentilor de influenta si de radicalizare, a crimelor economice, de folosire a pedepsei cu moartea, inclusiv impotriva crimelor economice, de coruptie sau corupere si multe altele… Se vede cu ochiul liber diferenta dintre Est si Vest, in Europa de Vest agentii de influenta si de radicalizare au patruns adanc in tesutul social-politic, corporatiile au facut in mare parte politica de imigratie, in numele profitului toti au inchis ochii la valurile de migranti care au colonizat spatiul vest-european, Germania ar trebui sa multumeasca fostului RDG pentru ca au venit in RFG cu un teritoriu curat, la cheie… A fost buna si politica de libera migratie a lui Merkel, a aratat pana unde ii poate duce pe unii capul si mijloacele… Nu va exista insa eradicare fara epurare, ma tem ca pana la in toata Europa de Vest va trebui decretata starea de urgenta…

 11. 11 Fragmentarium Politic iulie 22, 2016 la 10:14 pm

  Biogeopolitica: George Soros vrea ca Europa sa ia 300.000 de migranti pe an

  In ultimul numar al revistei Foreign Policy, un articol al miliardarului evreo-ungaro-american George Soros se remarca printr-un amestec de biopolitica si geopolitica. Mai précis, reteta sa, care ar putea foarte bine sa poarte numele de biogeopolitica, propune un ansamblu de masuri de manipulare demo-geografica, prin deplasarea unor grupuri mari de oameni la scara geografica in scopuri politice.

  Hitler predica si folosea eugenismul, o teorie imorala si o pseudostiinta, prin care preconiza “ameliorarea” raselor umane prin mijloace de interventie genetica la nivelul individului si de biosociologie la cel al societatii. Scopurile declarate erau de selectie umana, de realizare a unei super-rase si de curmare a suferintei (cum se propune astazi eutanasia), dar in realitate erau crime si, in anumite cazuri, genocid. Soros predica si sustine masiva migratie geografica actuala, care de fapt este o masca sub care se ascunde un fenomen de biogeopolitica efectiva, determinat si stimulat de cauze care nu sunt naturale, ci politico-militare (razboiul) si geopolitice (de expansiune a influentei unilaterale si exclusive) concrete.

  Biogeopoliticianul de ocazie, pe care il recomanda capacitatea sa miliardara de a finanta acest fenomen, potrivit intereselor de politica externa americane, foloseste o falsa motivatie, pe care el insusi o fabrica, a imbatranirii populatiei europene si a migratiei economice. Insa suferintele, crimele si genocidul sunt cele care si aici denunta si acuza, ca si in cazurile eugeniei si biosociologiei. Esenta teoriei biogeopolitice in sapte puncte a lui George Soros este ca Europa ar trebui să preia câte 300.000 de refugiați pe an și să aloce o sumă anuală de 30 miliarde euro pentru aceștia. O dizlocare de populatie cumulata uriasa, provocata de razboaiele americane din lumea araba si nord-africana, incepand din 2003, o data cu invazia din Irak, care le intrece pe cele provocate de Hitler si Stalin la un loc. Dar si o factura colosala nemeritata, care inconvoaie si mai mult spatele contribuabilului european si asa destul de inconvoiat de austeritate si de criza, pornite din acelasi loc de unde au pornit razboaiele.

  http://www.flux24.ro/soros-vrea-ca-europa-sa-ia-300-000-de-migranti-pe-an-pe-care-sa-ii-intretina-cu-30-miliarde-euro/

 12. 12 Adrian B. iulie 22, 2016 la 11:08 pm

  “Once elected, Islamists do not surrender power : That is the lesson everyone in the West must finally accept.
  The coup was the last opportunity to arrest this tragic development.”

  http://sputniknews.com/politics/20160720/1043311858/erdogan-islamist-path.html

  P.S. La fel s-a intamplat si in Romania dupa ce tatarul mongoloid Besescu a preluat puterea .

 13. 13 andresclara iulie 23, 2016 la 12:26 am

  Printre problemele Europei occidentale, civilizate, recte Germania, ma bucur si va felicit ca sunteti un om extrem de rational, d-na SToicescu si va ocupati de politica interna! Domnul Adrian Nastase, este un om demn, un domn prea domn ca sa se fi lasat tarat in diverse anchete DNA! Exceptie acelea facute la comanda politicienilor de la putere…….. Dar haideti sa va reamintesc cat de iubit este domnul A. Nastase de catre romani! Pe langa faptul ca a facut si face parte din partidul care este pe locul intai in sondaje, in preferintele romanilor, Nastase este sigurul om politic care a marit pensiile buniciolr, parintilor nostri! Altceva nu a putut face! Deci, domnul Adrian Nastase, din PSD, este perceput ca un om, un roman adevarat care-si iubeste neamul!

 14. 14 Cornu iulie 23, 2016 la 8:18 am

  Felicitari pentru decizia de a reveni, avem nevoie de oameni ca Dvs. Mult succes !

 15. 15 Doru Coarna iulie 23, 2016 la 9:52 am

  @ T rex,

  nu ai cum sa-i mai intorci, multi au deja in derulare formalitatile de azilanti, altii au deja cetatenii, altii sunt cetateni la a doua sau a treia generatie… Daca ii iei dupa religie si-i trimiti de unde au venit se cheama epurare etnica, si dai in alte chestii cu mult mai greu de manageriat… Niciun politician nu ar avea curajul sa epureze etnic cioarele alea…

  Singura solutie este sa interzici aceasta religie prin lege, sa desfiintezi monumentele lor de cult cu exceptia celor istorice, si sa-i silesti astfel, dupa multe alte acte de terorism, sa se duca in locuri mai permisive… pe la prosti si ametiti, adica pe la d-astia ca noi…

  Daca interzici prin lege religia lor iti sar in cap niste clerici si niste avocati, adica n-ar fi mare lucru, insa te poti apara de astfel de acuzatii invocand faptele lor de terorism… si ai avea avantajul ca-i zdruncini si pe cei care au deja cetatenia luata! Pana la urma trebuie sa le induci dezamagirea si frica, altminteri nu se vor replia ca sa lase occidentul in pace… Daca insa incepi cu politici de asimilare si integrare, nu mai scapi niciodata de ei si de obiceiurile lor… vor pune presiune tot mai mult, an de an…

  Stiu ca suna cinic, dar mai bine cinic decat impuscat sau aruncat in aer, sau decat sa traiesti sub teroare cine stie cate generatii de acum incolo…

  Partea proasta este insa alta: liderii UE nu platesc in niciun fel lipsa lor de discernamant si de previziune, asa ca putin le pasa daca se mai produc si alte atentate, sufera tarile membre, ei nu trebuie decat sa nu uite sa-si manifeste imediat compasiunea…

  Daca s-ar legifera masuri de retorsiune care sa-i priveasca direct, atunci s-ar apuca de treaba! Dar cine sa le propuna acolo, sinecuristii clientelari din toate partidele parlamentare de prin toata Europa??? Ce-ar castiga ca sa motiveze riscul asumat prin propunere, nimic?

 16. 16 ZeV iulie 23, 2016 la 10:09 am

  T-Rex
  iulie 22, 2016 la 8:04 pm

  Chestia cu inarmarea cetatenenilor se aplica in SUA. Se vede cat de sigura este societatea americana astazi.
  Culmea, in America se aplica pedeapsa cu moartea. Se oripileaza cineva din afara ? Ia vreo atitudine colegul Adrian B. (revoltat de masurile asazis nedemocratice din Turcia) ? Se sperie cineva din interiorul Americii ? Nici vorba de asa ceva….vorba lui cozubas: Industria puscariilor americane, duduie.
  Despre migratie: Imi amintesc de un amic din copilarie care avea un copac in curte. In copac, vede intr-o zi, un cuib cu/de visepi. Ce face pustanul ? Ia o prastie, se duce sub copac, si trage in cuib. Imediat viespile pornesc, grupat si agresiv, impotriva lui, iar amicul fuge disperat in casa, incuind usa. Dar…a uitat fereastra deschisa. (Z)
  ..Asta apropo de strategia civilizatoare a Occidentului , prin forta armelor, in consonanta cu principiul american al ,,apararii avansate”. Din pacate pentru americani si europeni, lumea este interconectata prin Internet, in numele globalizarii. Deh, am vrut o dictatura a ,,Iluminatilor” sub ,,umbrela” unei democratii laice, intr-un spatiu mediatic (dar nu numai) comun, asa cum ne spune doamna M.E.P. O dictatura legitima, ne spune tot doamna M.E.P. Ce am vrut, am primit. Cu varf si indesat, sa ne ajunga pentru cateva generatii.
  ..Iata, un german de origine iraniana a actionat la Munchen. Nu un migrant din Siria. Imi vinde sa rad de analistii pro-pucisti de la Bucuresti care ne spun la Realitatea ca trebuie sa mergem la origine, adica, cu toate armele …..in Siria (sic!). Ba mai mult, se comporta de ca si cum Turcia (un partener economic extrem de important) ar fi devenit un inamic al Romaniei. Oamenii acestia, in frunte cu Rares Bogdan, par a fi nu numai deplasati de pe axa, ci cred ca sunt de-a dreptul retardati.
  Din acest moment, orice este posibil, pe fondul non-culturii pokemoniste, laica, prin excelentza.
  Surprinzator (pentru mine), doar Oreste s-a apropiat cat de cat de adevar: Europa trebuie sa revina la valorile crestine, care sa reporneasca motorul credintei in normalitate, generator de energie pozitiva.
  Solutii posibile:
  1. Iar crestinii de pretutindeni trebuie sa se reconcilieze, in primul rand intre ei (pe directia aratata de ultima intanire intre papa Francisc si patriarhul Kiril), dar si cu Islamul.
  2. Occidentul si Rusia au un inamic comun. A venit timpul stabilirii unui parteneriat SUA-Europa-Rusia-Turcia-Israel, daca vrem sa gasim un raspuns puternic la noile provocari. Din pacate, orbirea vesticilor este prea mare si impiedica autoritatile vestului sa gaseasca cele mai bune cai de a restabili increderea si siguranta propriilor cetateni.
  Din ,,axa” de mai sus, s-ar putea sa ramana interconectate doar ultimele trei verigi. E bine si asa, pentru Romania, chiar daca, acum, nu ne dam seama.

 17. 17 Ursuletul iulie 23, 2016 la 1:01 pm

  M-am bucurat ca v-am auzit la Alex Cumpanasu,pe la Rtv ,acum o sa veniti si la Sandra Stoicescu.Este important pentru toti cei care sunt de stanga si sunt de partea ideilor dvs sa nu se simta” singuri” si sa fie reprezentati de o voce puternica.Va doresc succes si la cat mai multe interviuri.

 18. 18 T-Rex iulie 23, 2016 la 1:39 pm

  @ZeV, re. la punctul 2, si”orbirea vesticilor” de care vorbesti. Sigur ca vesticii au probleme pe care le-au ignorat, cu buna stiinta insa, pentru ca acele probleme au facut cuiva bani. Industria de armament, nu doar americana, de care amintesti a facut bani non-stop purtind razboaie, in numele „democratiei” si a „drepturilor omului”.

  Amintesti iarasi de Rusia si nevoia unui parteneriat cu „Vestul” pentru combaterea terorismului. De acord, doar ca „orbirea” nu e doar a vesticilor. E vorba de o politica imperiala clasica, cu metode moderne, pe care o poarta si Rusia, pentru a isi mentine sferele de influenta acolo unde mai poate, si de a recistiga acolo unde a pierdut-o, sau a gasi noi zone unde isi poate proiecta puterea.

  Ascultindu-l pe Trump cum va da el mina cu Putin si Erdogan imi suna a Woodstock. Da, asta este asa, ca o balada rock, gen Stairways to Heaven, putin psihedelica, de iti ia mintea. Ce frumos va fi, NATO isi va retrage trupele din Est, Rusia isi va retrage trupele din Transnistria, si , in sfirsit, ne vom putea reuni cu „Basarabia”…Doar ca nimic din toate minunile astea nu se vor intimpla. Rusia va ramine in Transnistria, si in Osetia. NATO nu va pleca din Est. Actele teroriste vor continua multi ani de acum incolo, pentru ca, chiar daca vom interzice Islamul si moscheele si hijaburile, chiar daca vom reintoarce refugiatii, vor exista inca cei nascuti in Europa, generatia Kamikadze, ce vor avea pe cineva de razbunat din Siria, din Irak, din Afganistan, din Libia.

  Sunt tentat sa spun ca solutii imediate nu exista. Dar ar exista solutii sa ii integrezi cu adevarat, sa le oferi joburi bine platite, sa poata sa isi faca o casa si o viata buna. Ma uit la Canada. Am colegi din multe din zonele astea rele. Sunt perfect integrati. Astea sunt politicile de care este nevoie pentru pace sociala, rasiala, si inter-religioasa. Partea proasta e ca sistemul capitalist „vestic” e in buda, el insusi radicalizind, indiferent de religie. E nevoie de o schimbare de sistem in mod pasnic. Altfel, se va schimba violent, razboiul va continua si se va adinci. Iar pacea nu stim cine o va impune, si care va fi „noul sistem”. Generatia mea e posibil sa nu mai vada „noul sistem”.

 19. 19 ZeV iulie 23, 2016 la 2:04 pm

  ps
  Spuneam ca ,,din ,,axa” de mai sus, s-ar putea sa ramana interconectate doar ultimele trei verigi”. Adica, Rusia, Turcia si Israel.
  Spun acum ca s-ar putea adauga si Iranul. In acest caz, ma intreb: Romania nu mai are analisti competenti ? Romania nu mai are servicii competente, care sa identifice adevaratele provocari pentru Romania si adevaratele interese ale Romaniei ? Obiectivul prinicipal de tara al Romaniei trebuie sa fie legalizarea casatoriilor gay ? Ca sa nu mai spun de adoptii…prefer sa nu spun nimic, ca mi se face pur si simplu greatza.
  Romanii au ales un neamt de mana a doua la Cotroceni. As vrea sa stiu daca Diaspora se intreaba acum daca a votat, in 2014 . in deplina cunostinta de cauza.

 20. 21 Doru Coarna iulie 23, 2016 la 2:49 pm

  @ T-Rex,

  iar am ceva sa-ti semnalez, SUA mai are prin unele state pedeapsa cu moartea insa au avut-o dintotdeauna, la fel si armele, deci e alta chestie fata de o Europa care a renuntat la inarmarea personala pe scara larga si care a abolit demult pedeapsa aia… Americanii nu au renuntat pt ca la ei, in cultura lor, asta e un factor de echilibru si de bune relatii… cand stii ca si celalalt are un pistol, sau ca are in casa o pusca pe care legea ii permite s-o foloseasca fara prevederi aberante, te gandesti de doua ori daca sa-l ameninti sau sa-i incalci proprietatea… Insa ei stiu sa le si foloseasca, au discernamant! In plus, ei au suprafete mari salbatice, acolo ursul, puma si lupii sunt la ei acasa, populatii mari, si doar putini americani locuiesc in orase, in general tinerii datorita universitatilor si nou-sositii, restul in suburbii si ferme, ori orasele-satelit…

  Daca la noi s-ar introduce armele pe scara larga, adica fara sa-ti dovedesti nevoia imperioasa, am asista la batalii in toata regula pt cate o fata mai bruneta sau pt orice loc de parcare… Noi nu avem cultura armelor, precum ei…

  In plus, pedeapsa aia nu se aplica dupa talion, dupa talion iei 10-20 de ani, aia se aplica cand se dovedeste ca ai comis cel putin o crima cu premeditare, pt care te pregatisesi anume, si ca ai periclitat, in mod intentionat, si pe altii! Adica pt comportament total dezaxat si in general, pt irecuperabili!

  Gandeste-te ca la noi, daca ar exista asemenea lege, toti adversarii politici ai masculului alfa ar fi exterminati… tot datorita culturii noastre, servilismul autoimpus este trasatura tuturor carieristilor, acesta ne e specificul, sa le multumim turcilor si pt asta…

 21. 23 Mihaela Erika Petculescu iulie 23, 2016 la 4:21 pm

  Domnule Prim-Ministru, nu voi rata emisiunea ! Vă urez succes !

 22. 24 Fragmentarium Politic iulie 23, 2016 la 4:23 pm

  Atacul armat de la Munchen: Rasturnarea “paradigmei” terorismului islamic

  Atacul de vineri de la Munchen pare sa mai fi dat inca o lovitura presupozitiei ca terorismul ar fi prin definitie islamic, ca ar veni in mod exclusiv din partea unor indivizi de religie islamica. Atacatorul, al carui nume nu a fost anuntat public, despre care insa din surse media s-a aflat prenumele David si initiala numelui de familie S. (The Guardian), a fost identificat ca fiind un tanar german de origine iraniana, in varsta de 18 ani.

  Din marturiile unei persoane de la fata locului, s-a aflat ca atacatorul a strigat “Sunt german!” si ca a adresat insulte strainilor. O autoidentificare germana, deci, si o pulsiune nationalista. Anchetatorii au anuntat ca atacul, soldat cu 10 morti, incluzand si autorul care s-a sinucis, si 27 de raniti, nu are nicio legatura cu Statul Islamic si ca există o “legatura evidentă” cu ucigașul norvegian Anders Behring Breivik. Vecinii l-au caracterizat pe criminal drept “un tip tacut”, iar din surse apropiate anchetei s-a aflat ca acesta suferea de “o forma de depresie”.

  Nu se cunosc motivele atacului si daca au existat complici sau inspiratori. Totusi, un anunt fals de pe facebook, facut cu o zi inaintea atentatului, prin care se ofereau alimente gratuite la fast food-ul McDonald’s, unde asasinul si-a ucis prima victima, sugereaza un plan, in spatele caruia nimeni nu poate garanta ca s-a aflat doar o singura persoana. Mai mult, contextul terorist din Europa si Turcia, din care s-au vazut o pozitionare si o actiune de tip retea, desi cu motivatii ideologice si consecinte politice diferite, readuce in discutie istoricul atentatelor “Gladio”: https://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_Gladio, savarsite de subdiviziuni (sau factiuni in speta turca) din interiorul institutilor statului cu sprijin informativ extern rezident.

  Si pentru ca suspiciunile privind o implicare de tip Gladio sa fie si mai puternice, cu colaboratiuni ale serviciilor de informatii, primaria de la Nisa, orasul din Franta unde a avut loc recentul atac terorist cu camionul, a primit un ordin surprinzator, sa stearga de pe camerele de supraveghere toate imaginile din timpul atentatului si din urma cu 24 de ore. Intrebarea suscitata de acest ordin a fost: “Ce se incearca sa se acopere?”… Si in Germania s-au ascuns multe informatii despre atacuri anterioare impotriva populatiei, iar deasupra celui de la Munchen pluteste o ceata groasa, cu putine sanse sa fie risipite sau, mai degraba, sa fie facute cunoscute adevaratele cauze.

  Daca pe teritoriile tarilor NATO se afla retele de tip Gladio, ne putem imagina nu fara temei, avand in vedere natura serviciilor secrete, ca acestea au o mare adaptare la particularitatile culturale, religioase si de mental colectiv din aceste tari, ca le intereseaza, pentru a-si mentine acoperirea, atingerea unor scopuri politice cu mijloace cat mai adaptate la fiecare mediu socio-politic in parte, pana la indigenizare. Nu o anumita religie sau etnie este importanta, ci individul ca atare, particularitatile lui psiho-emotionale, ca in cazul Breivik si acum acest David S. Frustrarile individuale sau colective pot fi transformate cu usurinta in sensibilitati politice la astfel de indivizi labili, cu dificultati de integrare. Teserea povestii pe aceste caracteristici de autor si de mediu fac povestea credibila. Bineinteles, undeva trebuie sa existe si cineva care potriveste itele si urzeste intriga, agentul de influenta si de radicalizare (care se poate numi “Gulen” sau oricum altcumva). In aceasta lumina, „Allahu Akbar” apare si ca un indiciu plantat, pentru a duce pe o pista falsa.

 23. 25 Mihaela Erika Petculescu iulie 23, 2016 la 4:27 pm

  @ Oscar Wilde

  Şi totuşi, mult hulitele „4 Puteri care au constituit sistemul Versailles” şi-au dat acordul la formarea României moderne ! Să nu aplicăm aşadar principii politice, umaniste şi umanitare contemporane atunci când judecăm „aberantul articol” 22 din Pactul Naţiunilor Unite. Acesta trebuie înţeles în contextul istoric în care a fost redactat : prăbuşirea Imperiului Otoman şi a structurilor sale centralizate la sfârşitul Primului Război Mondial, şi necesitatea asigurării ordinii şi echilibrului politic în rândul unor populaţii scindate între grupuri sedentare şi nomade, adesea cu o structură socială tribală – pe care multe o păstrează şi astăzi ! – şi care se decimau între ele – cum se întâmplă şi acum ! Interesele economice ale puterilor europene s-au suprapus celor geo-strategice, iar frontierele statelor apărute pe ruinele Imperiului Otoman în Orientul Apropiat şi Mijlociu, precum şi în Africa, au fost practic trasate cu linia la masa tratativelor.

  Îndepărtarea dictaturilor laice sau militare din zonă – singurele care reuşeau să menţină în cadrul unor asemenea limite artificiale, extrem de permeabile, populaţii pentru care logica de clan şi reţelele de schimburi seculare funcţionează într-o altă reprezentare a spaţiului – a condus inevitabil la prăbuşirea lumii post-coloniale, fenomen ce ne afectează mai ales pe noi, europenii, prin imigraţie şi terorism islamic. Ultimele două atentate de săptămâna aceasta din Germania arată clar că nu doar Franţa este vizată datorită trecutului ei colonial, ci că avem de-a face cu un terorism de import şi cu o islamizare prin mimetism. În aceste condiţii, se impune regândirea integrării comunităţilor musulmane în structura europeană, atât socio-economic, dar în special cultural, prin restrângerea religiei la domeniul privat pentru a împiedica politizarea ei. Iar acest lucru se poate face exclusiv în cadrul laicităţii spaţiului public, echidistant, deci tolerant faţă de toate confesiunile. Închei cu un fragment din interviul acordat de Papa Francis ziarului la Croix pe data de 16.05.2016 :« Un État doit être laïque. Les États confessionnels finissent mal. Cela va contre l’Histoire. Je crois qu’une laïcité accompagnée d’une solide loi garantissant la liberté religieuse offre un cadre pour aller de l’avant. Nous sommes tous égaux, comme fils de Dieu ou avec notre dignité de personne.»

 24. 26 Ghita Bizonu' iulie 23, 2016 la 6:03 pm

  Șeful poliției din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat sâmbătă că ‘nu există nici cea mai mică legătură’ între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiați și atacatorul germano-iranian de 18 ani care a deschis focul vineri asupra persoanelor dintr-un complex comercial din orașul Munchen, după care s-a sinucis, relatează AFP și Reuters., potrivit Agerpres. http://www.cotidianul.ro/nu-exista-nicio-legatura-intre-atacatorul-de-la-munchen-si-statul-islamic-sau-refugiati-285050/
  Da [oa are o legatira cu terositii germani ai anilor 70-80. Si cu Daniel le Con Bandit .
  Ca toti au buba la cap!

 25. 27 Buda Viorica iulie 23, 2016 la 7:42 pm

  Minunat ! de mult asteptam .

 26. 28 Radu Humor iulie 23, 2016 la 8:30 pm

  Deschidem pe A3 !
  Interesantă din start această combinaţie intelectuală :
  Alexandra Stoicescu – Adrian Năstase ( prima, joacă acasă şi mai e şi femeie 😉 ).
  Păcat că e la concurenţă cu altă partidă Astra – Dinamo !
  Când scriu e 0-1 , dintr-un penalty….
  Să câştige cei mai buni (bune ? 😉 )
  Adică noi ! 😆

 27. 29 centru iulie 23, 2016 la 9:45 pm

  Sandra Stoicescu , impreuna cu diviziile de jurnalisti epuizanti de la TVR , Antene ( Badea , campion la teribilisme idioate , gen Erdogan nu e sustinut de fractiunea islamista a populatiei sau ma plimb gol cu pene daca cei 52 km ai autostrazii sunt gata ) ProTV , Romanii TV , B1 etc habar nu are unde se construiesc si de cand astazi autostrazi in tara ei – o mentiune la Lugoj Deva ar lasa-o cu gura cascata , cireada fiind obisnuita sa repete in cor ” nu se face Brasov Comarnic …asa ca guvernele nu sunt deranjate cu intrebari concrete asupra infrastructurii …
  Obligat de antecedentele mele operatorii sa evit avionul , am calatorit spre – dinspre tara cu ceea ce site-ul francez BlaBlaCar credea ca este un onest automobilist spre Romania – in realitate un microbuz vechi de ocazie tragand o remorca cu alt microbuz vechi importat ( normal nedeclarat si pentru un sef care venea cu alta rabla pe alt drum , ” angajat ” la el fara nici un act , ca la noi ) si condus de muncitoralaul national care economiseste taind climatizarea pe canicula ( 30 de ore ! ) , asculta manelute ,fumeaza fara sa se deranjeze in masina , face un ocol de 200 de km sa mai ia pe cineva – bineinteles nedeclarat – si se plange de ” mizeria ” din tara cand mizerie in primul rand este in educatia lui …
  De departe , asa cum am vazut in populatiile din ariile de odihna de pe autostrazile din Ungaria , Austria si Germania , romanii sunt cei mai primitivi si mai needucati clienti – un sofer de tir – autocar roman este incapabil sa vorbeasca cu politia – vanzatorii locali intr-o limba straina , nici macar rudimente sau semne
  e plin cu microbuze inmatriculate ” BC ” si ” NT ” cu tineri in pantaloni scurti plecand la lucrul campului in Germania – patru tineri nemteni , asezati la o masa la o parcare dupa Budapesta , m-au speriat efectiv – fixau cu privirea trecatorii ca niste lupi flamanzi , intorcand capul lung dupa oricine , impresie de banditi din Vlasie sau Herta in Evul Mediu …
  are tot compatriotul intalnit tunsoare chilug , slapi in picioare fara sosete , pantaloni scurti la genunchi , burtica si un maieu care arata buricutul gol si un aer de „fugi de el lasa-l ” general …se asculta manelute …
  O intalnire de antologie cu politia austriaca , doi indivizi in negru care il scot pe soferul dubei cu rabla pe o alee izolata la Nickelsdorf , 100 metri inaintea Ungariei , unul se apropie , fara sa salute , fara sa ne priveasca , cu un ” sss-ppp – eeeeeee-dddd „!! , ” speeeeeeeeed „!! – alungit si latrat , adauga un ” achtzehn kilometers ” pe care il scrie pe parbriz cu degetul in fata mea pentru sofer – ar fi condus cu 120 , imposibil , peste 80 amandoua rablele ar fi zburat – normal , nici o proba , n-au radar cu ei , ii cer 70 de euro manelistului , un al doilea se apropie band apa si mestecand de masina , fivxeaza indelung vinieta pe care o declara neviabila si, vazand bani la sofer ( „” aaa , viele gelde ! ” ) , cere 170 , nu 70 , dar de lene renunta caci primul facuse deja chitanta – unic exemplar , mazgalita pe o hartie fara numele soferului – nici un act cerut soferului ! – , mai incolo inca trei masini romanesti transportand rable oprite de aceeasi , politia austriaca isi cerea dreptul unor transporturi ilegale de autovehicule vechi … de necrezut … si dau sfaturi si-i umilesc cu ” nedemn de Qhengen ” pe altii …

 28. 30 Cârcotaşu iulie 23, 2016 la 9:46 pm

  Foarte interesantă emisiunea. Concluzia, pentru noi, e cam descurajantă.
  Înţeleg că în PSD cuvântul dumneavoastră nu se aude, sau nu aveţi… interlocutor. Altfel n-aţi fi exprimat păreri şi n-aţi fi dat sfaturi la TV. Culmea ar fi că prevăd a fi foarte posibil ca PMP să preia din sfaturile date gratuit, cel cu reorientarea poziţiei în organismele europene potrivindu-i-se mănuşă!

 29. 31 George Serban iulie 23, 2016 la 9:55 pm

  Placerea de a va revedea, intr-o emisiune excelenta dar mult prea scurta

 30. 32 Radu Humor iulie 23, 2016 la 10:21 pm

  Până la urmă am câştigat toţi ! ( mai puţin, cred, PSD-ul 😉 )
  Cea mai însemnată dintre problemele luate în discuţie : ce s-a întâmplat, se întâmplă şi se va mai întâmpla în Turcia, explicată în mod profesionist şi aproape neutru !
  În rest, rămân vorbe, deoarece PSD-ul continuă să se sinucidă, ucigându-şi mentorul !
  Singurul partid care putea să salveze România de la o disoluţie atent orchestrată, ar fi fost unul condus de un român ca Adrian Năstase, dar din păcate atacurile sistematice la care i-au fost supuşi liderii, l-au transformat într-o cantitate din ce în ce mai neglijabilă pe eşichierul politic !
  Ce surprinde, până la revoltă, sunt motivele absolut puerile invocate pentru condamnarea lor , în timp ce unii ca Băsescu, Videanu, Berceanu şi alţi portocalii zburdă în voie, deşi palatul lui Erdogan, de care se face atâta vâlvă, aduce pe undeva cu cel al lui Videanu ( sau invers 😉 ), iar conturile lui Berceanu et comp. nu sunt cu mult mai mici decât ale apropiaţilor lui Erdogan !
  Numit, sultan !
  În timp ce pe ai noştri, numiţi baroni, nu-i deranjează nimeni în cheltuirea inteligentă a sumelor furate de la stat !
  Inteligenţa lor presupune, în afară de o împărţire a prăzii şi o înţelegere diabolică, un pact făcut cu cei care le-au cerut, chiar impus să-şi trădeze şi să-şi distrugă Ţara !
  P.S.
  Cine-şi propune să ajungă doar consultant, nu va ajunge niciodată ca Erdogan ! Deşi a avut parte, la un moment dat, de un tratament politic asemănător ! 😉

 31. 33 T-Rex iulie 23, 2016 la 10:23 pm

  Domnule @Nastase, v-am urmarit interviul, si v-am observat eleganta alaturi de o doamna de o eleganta clasica.

  Mi-am recunoscut profesorul de alta data, cu rationalizari, cu structuri logice generale in care se inscriu intimplarile de azi si de ieri, cu istoria din spatele cadrelor portretelor, cu imagini si umbre. Un „Consultant” profesionist in materie de politica simte timpurile; este un om care iese din tiparele vremurilor si stie sa proiecteze in viitor (nu e vorba aici de un Oracol, evident, ci de oameni care inteleg cum merg lucrurile, si nu se grabesc sa traga concluzii pripite).

  Am scris de mult timp (probabil sub un alt preudonim) ca e nevoie in Romania de mai multe partide de stinga. Iata, azi era bine sa fi existat aceste partide, cind la dreapta exista deja aceasta dinamica, iar PSD a ramas singur pe scena la stinga. Dar, am inteles ca au fost multi intelepti in PSD care au scos acea lege de interzicere a partidelor de tip „comunist”. Evident, va trebui o comisie academica sa constate daca un nou partid are ceva comunist sau nu in platforma. Excelent, si-au dat singuri fault. Am observat ca utilizati formule englezesti, ca „worst case scenario”, asa ca o sa continui si eu spunind ca PSD „shot itself in the leg”. Asa ca sontacaie, in timp ce Basescu si sistemul lui de azi il mai cauta din cind in cind pe la rana. Evident, nu sa i-o bandajeze…

  Si eu am impresia ca Romania traieste cumva intr-un univers paralel in ce priveste politica externa, sau unul din trecut, pentru ca altfel nu pot sa imi explic cum de ramine atit de ferm pro-europeana, cind acea Europa in care pretinde ca actioneaza nu mai exista? Romania pare ca nu stie sa reactioneze, sau prefera sa lase SUA sa faca declaratii, dupa care se raliaza si ea (sau nu spune nimic). Sa stai in umbra are citeodata avantaje, dar daca stai prea mult in intuneric nu te mai vede nimeni.

  Inca odata, venirea lui Trump in Biroul Oval ne va prinde cu pantalonii in vine. Nu vom fii singurii, doar ca la noi se va vedea mai multa goliciune. Nu vad discutii serioase in Romania despre ce va insemna pentru ea ca Trump sa devina Presedinte. Poate ca dl. Maior are informatii ca va iesi doamna Clinton 🙂

 32. 34 Radu Humor iulie 23, 2016 la 10:30 pm

  Am o postare care n-a vrut să apară.
  Pentru că-i vorba în ea de nişte aprecieri meritate de unii dintre cei care postează aici, dar mai ales că ar duce la o înţelegere mai bună a unei alte postări de-a mea ( cea cu „dacă-ţi arde de bancuri, sună la 112- pompieri ) o să încerc s-o postez şi aici :
  Radu Humor
  iulie 21, 2016 la 12:00 pm
  ZeV
  iulie 21, 2016 la 9:05 am

  O postare-răspuns extrem de interesantă, mai ales în partea finală .

  Nici cel suit pe-un bolovan, viitor mare golan, nu scapă de dojana mult prea blândă a luminiţei, ce se transformă în far orbitor când se îndreaptă asupra prostiei, suficienţei şi îngâmfării prosteşti a unora ce vor să iasă cu orice preţ în lumina reflectoarelor !
  P.S.
  Sunt unii ( Mihai Voicu, de ex.)cărora li se potriveşte de minune o cunoscută vorbă de spirit :
  – Dacă îţi arde de glume, sună la 112- pompieri !

  Comentariul tău e în așteptare.

 33. 35 Radu Humor iulie 23, 2016 la 10:31 pm

  de-a mele…

 34. 36 TREIDE 95 iulie 23, 2016 la 10:35 pm

  Excelent interviu!! Cât de mult se cunoaște adevărata cultură, vocație a omului politic, însușire pe care puțini, chiar f. puțini dintre cei actuali care se „războiesc” pe scena aceasta …turnantă o au. Multe s-au aflat despre Turcia, Anglia, dar și despre planurile de viitor ale fostului Prim-Ministru, Adrian Năstase. A se lua aminte, a se ține minte! Cine știe, poate că s-ar fi cerut și aprofundarea subiectului de incompetență a „tehnocraților” care se chinuie d eluni bune să gestioneze treburile guvernamentale.Și culmea: reușesc, dar în detrimentul românilor. Sau, cine știe, poaste că asta le este și menirea. Da, timpul a trecut prea repede, și cred că atâtea ați mai fi avut de spus! Felicitări pentru această emisiune-interviu, toată stima pentru realizatoarea emisiunii „Q&A”, Alesandra Stoicescu! Începutul a fost făcut, poate că de-acum vă vom vedea, auzi, mai des în acest tip de emisiuni. Cât de multe ar avea de învățat acești „tineri și neliniștiți” ai actualei politici românești!

 35. 37 Luminita Arhire iulie 23, 2016 la 11:48 pm

  Aș fi interesată să aflu ce audiență a făcut emisiunea dumneavoastră. Deoarece eu cred că era o mare așteptare, într-o anumită (iată cum, fără să vreau, relativizez și eu!) parte a publicului pentru acest tip de „revenire” , care nu intră în aria destul de vastă a interdicțiilor cu care au avut grijă să vă limiteze libertatea de mișcare ( „Sunt , Doamne-mprejmuit ca o grădină/ În care paște-un mânz…”).

  Nu cred că dumneavoastră ați refuzat invitațiile pentru astfel de emisiuni, cred, mai curând, că ele nu au venit…

  Știți cum este când soprana preferată cântă „CASTA DIVA ” în direct, și toată lumea care o iubește stă cu sufletul la gură, să nu piardă cumva, din neatenție, vreo notă? Ei, atunci cam bănuiți cum a fost cu publicul dumneavoastră în seara asta…

 36. 38 Luminita Arhire iulie 24, 2016 la 1:42 am

  @Mircea Popescu iulie 22, 2016 la 8:42 pm

  Dragă domnule, chiar mă întrebam când veți trece la această etapă… dumneavoastră aveți o nerăbdare mai curând feminină de a vă face cunoscut, de a vi se rosti numele, de a fi remarcat , admirat și, în general, de a lăsa cetățenii cu gura căscată prin fabuloasele intervenții… Vedeți, domnule , aici, pe blog, toată lumea are personalitate. Cu toate că este evidentă, pregnantă, de netăgăduit personalitatea fiecăruia, toate aceste personalități formează un cerc, și, cred că îmi veți da dreptate, nu există o figură geometrică mai armonioasă decât CERCUL. Dacă cercul prezintă însă o cocoașă, armonia s-a dus naibii!

  Dumneavoastră spuneți așa: „Iată ce aș dori și sper să prezentați fără inhibiție, ca un punct de vedere al unui cetățean român, cu NUME ÎN CLAR”. Este lesne de închipuit că formatul unei astfel de emisiuni, cum a fost cea din astă seară, este discutat între realizator și invitat, că temele sunt cunoscute, ba, mai mult, din ceea ce știu, emisiunea Alessandrei Stoicescu este, de obicei, înregistrată. Tema dumneavoastră, legată de efuziunile lui Ponta Victor, nu era și tema emisiunii…adică, ar fi fost cel puțin nepotrivit ca invitatul să discute despre ceea ce crede un altul , în loc să-și expună propriile opinii.

  Dumneavostră doreați, din câte înțeleg eu, ca domnul profesor Adrian Năstase să extragă cu penseta de pe această platformă numele MIRCEA POPESCU, și să analizeze analiza lui MIRCEA POPESCU la analizele, fericite sau nu, ale lui Victor Ponta? Nu vedeți nimic ciudat în chestia asta?

  În ceea ce privește „întâmplarea ” din Turcia, eu , care nu mă pricep deloc, și subliniez asta, ca să nu fiți tentat să-mi administrați un perdaf de mare cunoscător, cred așa:

  1.Că punctul slab al puciștilor a fost că n-au reușit să-l omoare pe Erdogan

  2.Și n-au reușit să-l omoare deoarece „un serviciu al unei țări străine” l-a avertizat în timp util ( s-a spus pe surse, inițial, despre China, acum se spune că era Rusia, și asta are logică, pentru că în acest fel îl „fidelizează” pe Erdogan, după o încălzire evidentă și convenabilă a relațiilor bilaterale)

  3.Că Erdogan , ieșind cu un mesaj cu aluzii extrem de „transparente” la participarea unui stat străin la puci, știe mult mai mult decât vrea să spună, iar urechile cărora le era destinat mesajul, se pare că l-au recepționat corect

  4.Că statul care s-a fâstâcit cel mai penibil până să dea un comunicat în noaptea loviturii de stat, și s-a fâstâcit și mai rău în următoarele zile , dând comunicate din ce în ce mai flasce, pe când Erdogan devenea tot mai sonor, spre obraznic, statul, zic, este format din mai multe state , după cum se vede clar, prin numeroase steluțe, pe drapelul acestuia

  5.Că nici puciurile nu mai sunt ce-au fost odată și nu te poți baza pe restul de 50% populație care nu-l iubește pe Erdogan, deoarece s-ar putea ca și acelora să le miroasă nasol lovitura asta cam vopsită; și, ca să fim drepți, nici armata turcă nu mai pare la fel de unitară în gândire cum era în alte dăți

  6.ANTENA 3 afiliată CNN, prelua știrile de acolo, cred, și în spiritul celei mai clare propagande, comentatorii spuneau – dar cred că asta li se transmitea pe agenția apropiată lor- că a ieșit lumea în stradă să aplaude armata, ceea ce nu corespundea realității absolut deloc; că Erdogan a cerut azil politic, altă gogoașă; că puciul a reușit, prilej pentru Radu Tudor să facă o largă expunere despre avantajele democratice ale unui puci care va menține LAICITATEA STATULUI TURC. Presa noastră părea toată pregătită pentru reușita loviturii de stat, ceea ce, trebuie să admiteți, sună bizar.

  7.Dacă l-ați urmărit astăzi pe Adrian Năstase , și nu mă îndoiesc că l-ați urmărit, ați aflat că puciurile din Turcia, indiferent de reușita sau nereușita lor, au consecințe identice în ceea ce înseamnă barbaria represaliilor.

  8. Nu știu dacă legăturile strânse ale lui Victor Ponta cu Turcia și cu China i se datorează, în mare sau în mai mică parte, lui Adrian Năstase, dar știu că ambele sunt țări cu o memorie admirabilă, pentru care noțiunea de „prieten” are încă greutate.

  9.Și, în fine, nu știu ce Dumnezeu-drăguțul înseamnă „dictatura proletariatului” în cel de-al doilea deceniu al secolului XXI, în România. Cu fobii dintr-acestea s-au prostit mulți cetățeni speriați de comunism, de bolșevism, de „vin chinezii”…Uite că „dictatura proletariatului” ne mai lipsea…

 37. 39 Cristian Moldoveanu iulie 24, 2016 la 7:23 am

  V-am urmarit. Emisiunea mi s-a parut mai mult calduta decat incendiara 🙂 Poate asta se datoreaza timpului acordat. As vrea sa va vad intr-o emisiune interviu de cel putin 3 ore, in care sa abordati mai multe probleme. Oricum ar fi, sper sa va vad public mai des. Multa sanatate!
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/07/23/debandada-mondiala-din-sua-turcia-si-europa-si-cum-afecteaza-ea-romania/

 38. 40 Doru Coarna iulie 24, 2016 la 8:49 am

  Cat egoism si egocentrism, si cata prostie trebuie sa fie in mintile unor sefi trecatori, daca nu consulta mintile luminate ale natiei… Ce putem noi bun sa asteptam de la individualistii astia?

  A te inconjura numai cu yesmeni si obedienti, asta-i nivelul omului politic roman… Cum apuca o functie, prin conjuncturi din ce in ce mai ticaloase, cum se crede posesor si deplin cunoscator al absolutului… Astfel de idioti inca traiesc dupa modelul comunist, omul multilateral dezvoltat bun la toate, mai exact bun la de toate… Rezultatele-fie si ramana de capul lor!

  Trebuia sa spuneti ca v-ati slujit tara desi ati avut de suferit, dar ca sunteti dispus s-o faceti in continuare! Si inca ceva, poporul asta atat de debusolat ar trebui sa stie cine guverneaza planeta, trebuia sa i-o spuneti… isi explicau multe, capatau incredere, creati polarizare conjugata si coerenta …

  Si altceva, introduceti in discurs politica de tip tinta, adica pragmatism absolut in privinta intereselor Romaniei, fara stanga, centru si dreapta, de care populatiile planetei s-au saturat pana la refuz pt ca de fapt, divid fortele si resursele umane legislatura dupa legislatura, adica permanent… Incercati!

 39. 41 ceir iulie 24, 2016 la 9:02 am

  Persoana d-stra este necesara in politica romaneaca , sunt multi inconstienti care imbarliga tor felul de prostii si manipulari .Am ajuns in situatia sa nu mai stim care este adevarul , minciuna si manipularea sunt la loc de frunte. Va asteptam cu drag.

 40. 42 Liana Pădure iulie 24, 2016 la 9:57 am

  Nu sunt dintre cei care scriu pe blogul AN, dar îl urmăresc de câte ori îmi este dor de modul inteligent şi necesar în care făceaţi politica acestei ţări. Era timpul să vă urmărim, să primim o doză de optimism pentru tot ce ni se întâmplă în ultimii 12 ani.

  Timpul acordat a fost insuficient, dar amărăciunea este şi mai mare când vezi că adevăraţii oameni de care avem nevoie sunt înlăturaţi în modul cel mai mârşav… Câte comentarii se pot face!!! .

  Şi mai vezi cu ochiul liber că singura calitate a oamenilor de stat este nonvaloare. Cu cat funcţia este mai înaltă, cu atât incompetenţa este mai înaltă (până şi pleonasmul este nemeritat).
  Cu tristeţea că suntem un popor în degringoladă ………..

 41. 43 Dezideriu Dudas iulie 24, 2016 la 10:00 am

  @ Radu Humor

  Dom’Radule, va rog, si eu am fost consultant ! « Nu intinati nobilele idealuri »…, si pe astea….Erdogan mai are mult de tras pana sa ajunga la « prostia absoluta », adevaratul ingredient al « ultimului om »….Sansa globalitatii este ca acest « ultim om » nu poate fi decat dintr-o « tara de fraieri », « culme » la care se pare ca Turcia nu prea se califica ( macar pentru ca actorul din Suleyman a participat la manifestatiile anti-Erdogan, desi Ahmet Dovatoglu isi incepuse dejà lobby-ul public cu neo-otomanismul….)….Aceasta e adevarata directie de inaintare, nu ceea ce sugerati dvs….

  Acum nu glumesc, mi-am proiectat firma de consultanta in competitie cu Coopers…, Deloitte, Arthur Andersen ( mai nou s-au specializat in cenzorare/mandatare financiara pe la « partide fanion » romanesti….) si alte-alea…., care au tabarat ( de la tabara, gen fosta Navodari….) in min. 1 pe fostele FPP-uri, actualele SIF-uri…iar acum, aproape de min. 90, am integrat firma ( dar si « raul, ramul… »….) in « interesul national » ( aia cu Oprea a fost doar « dezinformare »… ), iar legat de infrastructura post-privatizare comunic direct cu d-nul Adrian Severin, unul din arhitectii initiali ai sistemului de asigurare a interesului national proiectat arahnoid cu mare atentie….Credeti ca Erdogan, sau oricare « post-sultan », ar putea intelege aceste « meandre ale concretului » civilizatiei occidentale ? Credeti Ataturk mai poate influenta ce se face in numele lui ? Dracula e al nostru si nu al turcilor…. Mai direct, ref. la importanta consultantei in Romania, vorba lui dom’Nastase : « este primul pas, chestie de diplomatie » ( vad ca tot dvs. vi s-a adresat cu formula anterioara – mai comunicati pe blogul d-lui Liviu Ioan Stoiciu ? Mai exista blogul ? L-am vazut pe recent pe dl. LIS pe blogul d-lui Vasile Gogea…..)….

  P.S. Stiu ca sunteti sincer in a crede in superiotatea lui « Erdogan » inaintea « consultantei »….Cititi-mi insa va rog ultimele comentarii de pe blogul d-lui Adrian Severin ( in acel context, « JE SUIS CONSULTANT », in nici-un caz « ERDOGAN »….). Veti intelege ca ceea ce sustineti dvs. ar fi echivalent cu intaietatea « tinichigeriei » in fata « filozofiei », din « lupta de la GDS »…. Sper ca n-ati trecut « Rubiconul », aici, in sens invers….

 42. 44 Liana Pădure iulie 24, 2016 la 10:07 am

  Nu sunt dintre cei care scriu pe blogul AN, dar îl urmăresc de câte ori îmi este dor de modul inteligent şi necesar în care făceaţi politica acestei ţări. Era timpul să vă urmărim, să primim o doză de optimism pentru tot ce ni se întâmplă în ultimii 12 ani.

  Timpul acordat a fost insuficient, dar amărăciunea este şi mai mare când vezi că adevăraţii oameni de care avem nevoie sunt înlăturaţi în modul cel mai mârşav… Câte comentarii se pot face!!! .

  Şi mai vezi cu ochiul liber că singura calitate a oamenilor de stat este nonvaloare. Cu cat funcţia este mai înaltă, cu atât incompetenţa este mai înaltă (până şi pleonasmul este nemeritat).
  Cu tristeţea că suntem un popor în degringoladă ………..

 43. 45 liviu bejan iulie 24, 2016 la 10:10 am

  Au trecut 12 ore de la emisiune si inca nu am vazut nici o replica pe site-ul A3. Ceea ce inseamna ca diversele organizatii politice au gasit aparitia dumneavoastra nu doar interesanta ci si un subiect de meditatie politica. Daca nu apare acolo nici un comentariu pana spre pranz, atunci voi plasa eu unul, cel putin sa ne injure lumea impreuna.
  Cu exceptia opiniilor personale despre posibili viitori premieri, analiza dumneavoastra referitoare la politica interna ne era cunoscuta de aici, de pe blog. Germeni ai ei sunt mai de demult, de la discutii despre capacitatea PSD de a acoperi toata stanga politica. O opinie care, enuntata la tv, trebuie sa intre in preocuparea conducerii si militantilor PSD.
  In mod ciudat, cred ca subiectul care ar putea sa va scada simpatia in randul romanilor este acela legat de Turcia. Din ceea ce am sesizat din discutii cu cunoscuti ai mei, Erdogan s-a bucurat de o anume simpatie pana au inceput represaliile si pedepsele colective, bazate pe acel ” las’ stim noi”, care ne-a facut sa ne indoim de un semnificativ numar de condamnari. De exemplu, stirea ca au fost dati afara 36000 de profesori i-a lasat fara replica pe cunoscutii mei profesori, care s-au ostilizat imediat la adresa lui Erdogan. Or fi aceste represalii colective, fara dovedeirea vinovatiei personale, un obicei la turci, numai ca, domnule Nastase, de cand au mai fost ele aplicate si pana azi, societatea turca s-a mai schimbat. Opinia mea este aceea ca , pe zi ce trece, prin ceea ce face, Erdogan isi semneaza, incetul cu incetul, condamnarea la moarte. La implicatiile pe care evenimentele din Turcia le au asupra tarii noastra as dori sa adau si eu ceva: in urma acestor evenimente, Turcia devine, in cadrul NATO, o tara pe care nu se mai poate conta in masura in care s-a contat pana acum. Cu exceptia situatiei in care va iesi Trump presedinte,in care, conform noii doctrine germano-slovene, va trebui sa ne aparam singuri, un bun prilej sa toc zilnic pe blog ideea ca de luni si luni de zile sustin ideea unei inarmari rapide, deci, cu exceptia acestei situatii, Romania ar trebui sa preia cate ceva din atributiile Turciei legate de apararea flancului sud-estic. Doar ca atributiile Turciei au fost sustinute timp de decenii de catre SUA, mai intai prin sustinere financiar – economica. Ceea ce, cred eu, ar trebui sa determine Romania sa solicite SUA un program de incurajare si asistenta economica, iar aceat lucru cat mai repede, cat timp la Casa Alba mai este Barrack Obama. Acest program ar trebui sa ajute Romania sa dobandeasca in timp relativ scurt suficienta putere economica in vederea unei aparari eficiente.
  Dar sa nu il plictisesc pe dl Nastase toata ziua cu parerile mele, sunt atatea opinii valoroase de citit.

 44. 46 centru iulie 24, 2016 la 10:34 am

  Am vazut emisiunea inregistrata – ati spus ce trebuia , succint si clar ” guvern din maestri in arta cuvintelor ” dar care ” nu fac nimic , ceea ce se vede in investitii ” .
  Investitiile … am stat oprit in comuna bihoreana Tileagd , 15 km est de Oradea , 20 minute la venit , 30 la intoarcere , in cozi de 4 kilometri sub canicula , cu copii care se plangeau de sete si straini care blestemau ziua cand au ales Romania , pentru un stop pus pe mijlocul unui podet , chipurile in lucru , cu un singur sens de mers , unde nu era nimeni in nici un moment … si asta pe a doua ruta de intrare -iesire ca importanta din tara …
  ce va inlocui aceasta ruta , autostrada de Vest , Transilvania , de la Bors la Brasov , usor de legat la Brasov de Moldova prin pasul Oituz iar de Muntenia la un pas , ce vroia Adrian Nastase , spuneti ? unde suntem cu ea ?
  – unde sa fim in tara lui Kafka , tineti-va bine , Inspectoratul de Stat pentru Constructii a facut un ” control ” pe santierul abandonat ploilor si zapezii de sase ani , Bors Barcau , unde nu s-a facut nimic de atunci , constatand ” iregularitati ” , adica actiunea apei si a variatiilor de temperatura in ciment , fisuri si alunecari , plus piatra abandonata de Bechtel la Chiribis in ” conditii improprii ” , au blocat totul ( de fapt nimic nu s-a inceput ) cerand ” reluarea lucrarilor ” dupa ” remedieri ” , complet nebun , reluarea lucrarilor va permite reparatiile , ce altceva ?
  PS – Alegerile vor fi o deziluzie pentru PNL , masele de muncitori din Europa de Vest , isterizate de servicii si televiziuni , nu vor putea aduce votul lor urmasilor lui Basescu si lui Basescu insusi pentru ca trebuie sa se inscrie pe liste inainte , ceea ce nu au facut-o …aaa , spuneti ca nu-i bai , ca diumviratul securist Coldea – Kovesi va inventa adunari nocturne de protest cu televiziuni agitate , ca in noiembrie ,cu varii pretexte – copil mort in spital , mare coruptie la Rovinari , incendiu samd pentru a obtine guvernul dorit ?
  Posibil ,dar inca nu suntem acolo …

 45. 47 Cris iulie 24, 2016 la 11:14 am

  Bravo! Bravo! Bravo!
  La obiect, la subiect, la fix.
  O analiză ca la carte, datorată instruirii, informării, experienței, echilibrului, înțelepciunii și bunului simț.
  Să ne trăiți mulți ani!

 46. 48 Ursuletul iulie 24, 2016 la 11:41 am

  Poate cei din PSD au receptionat mesajele dvs cu: acele departamente ale partidului,cu anuntarea numelui de prim-ministru in campania electorala,cu foarte multa munca in lunile iulie si august,cu existenta unui alt partid de stanga ,si cel mai important aspect ca au nevoie de un strateg ca dvs.si ma refer la o anumita consultata politica,de politica externa si interna si cum frumos ati spus „Un fel de Dinamo-Victoria Bucuresti”.Sunt multe bancuri cu iepurasul dar nu stiu despre care era vorba.(chiar daca era dupa o ora inaintata).Felicitari pentru emisiune care a fost cam scurta…

 47. 49 liviu bejan iulie 24, 2016 la 11:46 am

  Kassia – Imn bizantin (Petron ke Pavlon).

 48. 50 liviu bejan iulie 24, 2016 la 11:48 am

  Maddalena Casulano – Inima mea nu poate muri (asa cred ca se traduce)

 49. 51 liviu bejan iulie 24, 2016 la 11:55 am

  Alessandro Striggio – Motet pe 40 de voci (care suna mult mai armonios decat vocile din politica romaneasca).
  Duminica placuta!

 50. 52 liviu bejan iulie 24, 2016 la 12:14 pm

  Sa ascultam si cealalta parte (daca stim turceste!):

 51. 53 liviu bejan iulie 24, 2016 la 12:20 pm

  Am gasit si un fragment cu subtitrare:

 52. 54 Olga Bucataru iulie 24, 2016 la 12:45 pm

  Imi pare foarte bine ca v-am revazut! Cu real respect, Olga Bucataru

 53. 55 Olga Bucataru iulie 24, 2016 la 12:53 pm

  Imi pare foarte bine pentru ca v-am revazut. Olga Bucataru

 54. 56 Olga Bucataru iulie 24, 2016 la 1:01 pm

  Ma bucur foarte mult ca v-am revazut. Olga Bucataru

 55. 57 Ghita Bizonu' iulie 24, 2016 la 1:48 pm

  Mircea Popescu

  nu prea va inteleg ingrijorarea de „cetaean” pruvind o noua doctaura a proletariatului. Mai ales ca cand dv oastra suntei comcetean cu d’alde Pacepa si Trsimaneanu care au contyribuit din plin la dcitaura aia.
  Maia les ca cadn dbpastra suneti concetatean cu ala .. Robert Brenner de la UCLA wsi Susan Watkins per langa care gen mr dcotor Ilie Ceausescu era un liberal pur sange sau macar uin deviationist de dreapta …

  Asa ca fii amabil … si scuste-ne de obsesile tale …

  Cat despre „fascism” de ani a de zi8le a ajuns o vorba goala .. facist find oprice „reactionar” (nu vrei castorii unisex? Esti fascist! Crezi calibwertatea nu inseamna sa treci bulevardul pe und eai chef ci numa pe und etrebe si cand e verde?E sti fascist! N u vrei s aintoric si celalt obraz? Esti fascist!)

  asa ca mit fascitschen grussen

  scuteste-ma!

 56. 58 oscar wilde iulie 24, 2016 la 3:10 pm

  Mihaela Erika Petculescu
  Nu îmi place să am ultimul cuvânt, pentru că eu consider că într- o dezbatere, nu trebuie să fie un câștigător, ci trebuie să iasă în evidență unele judecăti de valoare. Fiecare are dreptul la opinie, dar trebuie să respectăm adevărul istoric, care uneori este greu de aflat.
  În ceea ce privește recunoașterea unirii României ( realizată prin voința poporului) de cele cele 4 Puteri, aceasta a fost recunoscută pe baza principiului dreptului la autodeterminare a popoarelor ( prin Tratatul de Pace de la Paris s-au impus 2 principii: dreptul la autodeterminare a popoarelor și menținerea păcii în lume, prin crearea Ligii Nașiunilor Unite). Se dorea, ca prin acest principiu, să dispară Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Otoman.
  Îmi mențin părerea că prin aberantul articol 22 deveneau legitime imperiile coloniale, dar se încălca principiul autodeterminării popoarelor.
  În ceea ce privește statutul unui stat, ca el să fie laic sau religios, aceasta este problema fiecărui popor, Acest lucru trebuie să-l înțeleagă atât Occidentul cât și Orientul. Nimeni nu poate impune într-un stat un regim sau altul dacă poporul acelui stat nu îți cere ajutorul. Așa cum nouă nu ne convine ca vecinii noștri să ne intre în casă fără să fie invitați, impunându-ne regulile lor, așa și acelor popoare, pe care Occidentul le consideră tribale, înapoiate, nu le convine ca cei din afară să le facă ordine, cum nici Occidentului nu-i convine că acum au năvălit asupra lor musulmanii, cerându-le diferite drepturi.

 57. 59 Ghita Bizonu' iulie 24, 2016 la 3:16 pm

  Gira pacatoasei adevar graieste : Nu putem reglementa bunul simț; putem sancționa cu votul – nationala Prună . Aia care desi cica este sinistra de inJustitie e de faot traducatoare. Asta ar inseman ca nationala Prună cunoste sensul cuvintelor. Aiurea in tramvaiul 26 (desfiintat!) O auzii azi la Romnaia actuialitati .. zicea sa se faca deratizare contra plosnitelor si paduchilor!
  Curat intelectuala, tehnocrata si europeanasi mai ales europeana si anglofona! Oare ce o fi aia rat?
  (din cv ul madamei : Limbi străine: engleză (fluent), franceză (fluent),
  spaniolă (nivel mediu), germană(nivel mediu)
  pe dracu fluent! si nci mediu!
  A da prima facultae : 1990 -1994 Universitatea Ecologică București, Facultatea de Drept. Adica intreprinderea mica a lu Dolphi Drimmer)

 58. 60 ZeV iulie 24, 2016 la 5:35 pm

  ..Da….ramasesem dator (in primul rand fata de mine insumi) cu cateva consideratiuni legate de viitorul politic intern.
  Din perspectiva analizei domnului Nastase, irizata uniform cu o ironie de o extrema finetze, PSD are o singura solutie: Deoarece nu a propus un nume de premier, singura sansa a singurului partid de stanga este sa se alieze cu PMP si sa sustina candidatura lui Traian Basescu. (Z)
  Este posibil ca scenariul intrarii UNPR in PMP sa fie unul asumat a priori de PSD, care a fost informat despre aceasta miscare.
  Oricum, in Romania, un alt politician cu cojones (in absenta fortata a domnului Adrian Nastase), nu exista.
  Din variantele domnului Nastase, exclud predarea PSD sub ,,umbrela” Cotrocenilor si, de asemeni, exclud alierea PMP cu PNL, sub aceeasi ,,umbrela”. Mai ales dupa afirmatiile facute de fostul presedinte la adresa actualului si luand in calcul orgoliul basescian. Oricum, ca fost prezident, nu poti sa accepti un statut de vasalitate fata de un alt presedinte. Nu este in caracterul lui Traian Basescu, pe care Il cunosc bine, chiar foarte bine.
  Deci: Vad o alianta post electorala PSD-PMP-ALDE-UDMR.
  Cred ca domnul Nastase a glumit atunci cand s-a referit la necesitatea aparitiei unui partid mai la stanga PSD-ului. Dar cred ca are dreptate cand spune ca PSD ar trebui sa isi clarifice doctrina de stanga si, mai ales, sa marseze mult mai mult pe atributul de SUVERANITATE NATIONALA al Romaniei. Sa (pre)ia ce este bun din ceea ce se intampla in fostul Imperiu Otoman si, mai ales, SA PASTREZE CU ORICE PRET bunele relatii dintre Romania si Turcia.
  Sunt extrem de multi rauvoitori care vor exact contrariul, pentru a slabi pozitia Romaniei in lume si a o face o culme a obedientei la Marea Neagra.
  Daca Romania nu se trezeste va ramane pe termen lung o tara saraca, de mana a doua, din care investitorii vor pleca. In acest caz, imi pare rau rau de sperantele risipite ale domnului Liviu Bejan de a-si vedea implinit visul (vecin, deja aproape intersectat, cu utopia): Ca Romania sa detina o forta militara de descurajare proprie si de temut.

 59. 61 Adrian B. iulie 24, 2016 la 7:06 pm

  Emisiunea de ieri seara mi-a reconfirmat faptul ca tara asta are un singur politician de anvergura europeana : Adrian Nastase .
  A fost o placere sa va urmarim …

  N-am sa inteleg niciodata cum isi poate permite tara asta ( sau PSD-ul ) luxul sa va marginalizeze .

 60. 62 delavrancea iulie 24, 2016 la 7:53 pm

  Dle Nastase, recunosc ca spre deosebire de cei care v-au sorbit fiecare vorbulita solemn emisa in compania drei Stoicescu la emisiunea A3, eu nu v-am urmarit , din motive pe care nu este cazul sa le comentez acum si aici.Mai ales aici.
  Prin urmare, cu toate ca m-am informat ulterior intr-un mod cat se poate de succint despre ideile transmise, nu am sa comentez nici pe fond.
  Cu permisiunea dvs, doar o benigna observatie de forma : haina, jiletca, ma rog, cum s-o fi numit piesa vestimentara pe care ati purtat-o , aceea cu un guler negru mai degraba cazon , asortat pe un fond de alta culoare cu un buzunarel la piept tot de culoare negru, m-a dus la prima vedere cu gandul la postura dvs altfel binecunoscuta candva , aceea de vanator fruntas al patriei.Recunosc ca am cedat prea usor impresiei (prima) de moment si ca aceasta a fost una dezagreabila.

 61. 63 ZeV iulie 24, 2016 la 7:55 pm

  George Halarescu

  Un proiect de tip ,,Mai multa Europa”, propus de Romania, nu numai ca este in contratimp cu evolutiile istorice, dar suna de-a dreptul hilar.
  Ce anume poate propune Romania, interesant, celorlalte tari europene ? Sa ne finanteze mai mult si cu mai putina birocratie ? Sa accepte si mai multi romani in tarile lor ? 😉
  Sincer, nu va mai inteleg.
  Daca vorbiti de patriotism, inevitabil se ajunge la suveranitate nationala, despre care vorbeste si gazda noastra, cand se refera la viziunea pe termen lung a PSD.
  Un proiect european, oricare ar fi el, trebuie sa se bazeze mult mai mult pe cooperare in interes reciproc si nu pe integrare fortata. Practic, se schimba intreaga filosofie care sta la baza tratatelor europene. Doar o reuniune de tari care isi respecta, reciproc, specificitatile si interesele nationale si isi pun la un loc valorile cu adevarat relevante si cu grad inalt de universalitate, va avea un viitor.
  Da, este necesar un efort urias pentru a identifica aceste valori, unanim acceptabile. Oricum, epoca impunerii de false, sau inadecvate valori, trebuie sa apuna definitiv, daca ne dorim un viitor pentru aceasta specie.

 62. 64 nastase iulie 24, 2016 la 8:47 pm

  Delavrancea,
  O observatie inteligenta. N-are rost sa aprofundati.

 63. 65 Fragmentarium Politic iulie 24, 2016 la 10:06 pm

  Echipa lui Clinton cauta o portita de iesire din locul stramt al campaniei: Rusia a scurs in presa emailurile democratilor pentru a-l ajuta pe Trump

  Hillary Clinton nu este vinovata de EmailsGate, a dat verdictul FBI cu cateva zile in urma, dar de ajungerea ei in presa sunt vinovati rusii, a declarat duminica managerul ei de campanie, Roby Mook. Cam asa se incerca sa fie scoasa basma curata candidata democrata in fata opiniei publice si, daca Doamne fereste va pierde alegerile, a alegatorilor.

  Roby Mook a declarat ca in opinia sa „actori ai statului rus” au fost implicati in scurgerea emailurilor Comitetului National Democrat american din care reiese ca, in alegerile primare democrate, liderii democrati considerau ca senatorul Bernie Sanders avea sanse mici sa castige sustinerea partidului pentru prezidentiale, relateaza Washington Post. „Exista dovezi ca actori ai statului rus au spart DNC (Democratic National Committee), au furat emailurile, si sunt experti care spun ca au scurs aceste emailuri cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump”, a declarat Mook pentru CNN intr-un interviu difuzat duminica: „Nu cred ca este o coincidenta ca aceste emailuri au fost publicate in ajunul conventiei noastre de aici.”

  Mook a declarat ca ideea ca rusii au scurs emailurile democratilor posibil pentru a-l ajuta pe Trump este „tulburatoare”. „Trebuie sa fim ingrijorati ca Trump si aliatii sai au adus modificari platformei pentru a o face mai pro-rusa, si l-am vazut vorbind despre cum NATO nu ar trebui sa intervina (in disputele rusesti – n.red.). Deci, cred ca atunci cand pui totul cap la cap, este o imagine tulburatoare”, a declarat managerul de campanie a lui Clinton.

  La insistentele jurnalistului CNN, Mook a facut o legatura intre spargerea retelei DNC din iunie de catre hackeri rusi si publicarea vineri pe WikiLeaks a 20.000 de emailuri ale oficialilor democrati. Unele emailuri arata ca reprezentanti ai partidului au pus sub semnul intrebarii viabilitatea lui Sanders si au discutat despre cum ar putea sa foloseasca religia sa impotriva lui. „Daca ei sunt cei care le-au luat, atunci trebuie sa credem ca ei sunt cei care le-au facut publice”, a adaugat Mook.

  Asadar, toate declaratiile managerului de campanie al lui Hillary Clinton se invart in jurul unor presupuneri, al unor cuvinte ca “opinie”, “cred”, “nu cred”, “posibil” etc., care tin de PR, de o meserie a imbinarii cuvintelor, nu de una a exactitatii faptelor. Dar in subtext se mai ascunde si o alta idée, transmisa rusilor, ceva cam in genul “Daca voi il vreti pe “nebun” (cum l-au “gratulat” adesea pe Donald Trump politicieni democrati, chiar cativa republicani si unele mass-media, n.m.), sa va descurcati cu el daca il veti si avea”. PS: Mai este o chestiune de finete, care unora le poate scapa. Faptul ca seful de campanie recurge la un astfel de subterfugiu ca la o scuza arata ca exista o problema cu emailurile.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21180426-managerul-campanie-lui-clinton-rusia-scurs-presa-emailurile-democratilor-pentru-ajuta-trump.htm

 64. 66 Radu Humor iulie 24, 2016 la 10:43 pm

  Domnule Adrian Năstase,
  Ar trebui să puneţi pe blog, dacă nu tot interviul, măcar cifrele pe care le-aţi adus în discuţie. Nu toţi cei care vizitează blogul, au urmărit emisiunea care a avut onoarea de a vă avea invitat ( S.S. din nou la înălţime 😉 )
  Toate cifrele care se vehiculează pentru acuzarea lui Erdogan, nu sunt decât o ilustrare a formidabilei reţele de agenţi străini infiltraţi în Turcia (iată că şi în România, unde pătrunde Lumina din nou şi tot pe aceleaşi filiere 😉 ) !
  P.S.
  Academia Caţavencu are o poantă deosebit de haioasă :
  După emisiunea de pomină a lui Rareş Bogdan, de înfierare bolşevică a lui Erdogan s-a primit la redacţia Realitatea un coş plin cu specialităţi de dulciuri, în care turcii se dovedesc foarte pricepuţi !
  Motivul :
  S-a observat că celor de la Realitatea, în special lui Rareş Bogdan şi invitaţilor să-i le place să mănânce rahat !
  Iar cel turcesc este recunoscut pentru calitatea lui …
  Păcat că Andrei de Hillerin, de la aceeaşi publicaţie, semnează un articol de toată jena !
  Ar merita şi el un coşuleţ… 😉

 65. 67 Radu Humor iulie 24, 2016 la 11:19 pm

  @ Dezideriu Dudas
  Calitatea de „consultant”, pe care-o respect foarte mult, chiar şi celor care sfătuiesc de exemplu, să ascultăm orbeşte de unchiul Sam, sau că avem neaparată nevoie de un frate mai mare, rămâne totuşi o îndeletnicire onorabilă, de înaltă calitate intelectuală, mai ales dacă avem în vedere şi cunoscuta zicală că „nu-i prost cine cere, un preţ exorbitant, de ex. pe un lucru de nimic , e prost cine dă” !
  Mai altfel :
  „Nu trebuie să faci neaparat ce te sfătuieşte cineva, mai ales dacă nu ai şi alte păreri sau puncte de vedere legate de un anumit subiect ( făcând abstracţie de al tău 😉 ) Ca să nu mai vorbesc de alte interese, mai ales personale !
  Mie mi s-a părut afirmaţia legată de consultant, a dlui Adrian Năstase, de o modestie nefirească, mai ales dacă avem în vedere profilul şi calitatea celor care s-ar fi simţit vizaţi în vreun fel !
  (ca să nu mai vorbim de potenţialul său personal !)
  P.S.
  Deoarece, la fel ca mulţi alţii, dl. Liviu Stoiciu a renunţat la blog pentru formula faceb(o)uck , pe care personal n-o agreez, n-am mai păstrat legătura!

 66. 68 Radu Humor iulie 24, 2016 la 11:20 pm

  Referitor la acea remarcă de la Vrancea, am şi eu una de la Humor 😉 :
  Se ştie că nu am putut deloc să mă obişnuiesc cu un AN purtător de barbă, dar la emisiunea respectivă am fost neplăcut surprins şi de încălţări, mai bine zis de forma lor, în special de talpa plată !
  Gulerul tunică este foarte şic, chiar şi la ţinute de gală ….

 67. 69 ZeV iulie 25, 2016 la 7:36 am

  Luminita Arhire, Radu Humor, intr-adevar, se inmultesc comentariile care refuza sa apara. Ma refer strict la cele decente, conforme cu exigentele acestui blog. Poate pentru ca postam prea mult. In ceea ce ma priveste, imi propun sa fac o pauza ceva mai lunga, pana se remediaza problemele tehnice, sau , pana apare comentariul adresat Luminitei Arhire, urmare a postarii domniei sale din iulie 24, 2016 la 1:42 am .

 68. 70 liviu bejan iulie 25, 2016 la 8:02 am

  @Carcotasu. Deocamdata, Basescu a huiduit de la balcon, B1TV balacarindu-l pret de cateva zeci de secunde pe dl Nastase, pe seama capitolului turcesc, prin acel domn care incearca sa semene la chelie cu fostul presedinte si care actioneaza ca o trompeta PMP-ista.
  La PSD, nu cred ca se mai gandeste cineva la dl Nastase, banuiesc ca dl Nastase va trebui sa mearga, peste un timp sa se inscrie in organizatia de cartier. Unde va trebui sa-i faca sa nu-si dea seama ca nu e de al lor, caz in care, ca la oricare alt partid, il vor rejecta. Si unde va trebui, ca sa nu fie aceeasi finalitate, sa nu se arate mai istet ca ei. De fapt, daca stau sa ma gandesc, dl Nastase e in situatia care convine cel mai bine unui partid; un non – militant politic care ajuta partidul gratuit cu analize si idei, transmise public, adica din acelea despre care se zice ca plutesc in aer.

 69. 71 nastase iulie 25, 2016 la 10:33 am

  ZeV,
  Nu sunt in Bucuresti. Nu pot verifica pe calculator. Daca unele comentarii nu apar, solutia cea mai simpla este ca ele sa fie retransmise. Imi pare rau.

 70. 72 Cârcotaşu iulie 25, 2016 la 1:48 pm

  @ Năstase,

  Nu sunt in Bucuresti. Nu pot verifica pe calculator.

  Nedumerire maximă: la Cornu sau oriunde altundeva sunt prohibite calculatoarele, un laptop nu face parte din bagajul permanent al lui Adrian Năstase? Uluitor! 😯

 71. 73 nastase iulie 25, 2016 la 5:45 pm

  carcotasu,
  Sunt plecat pe litoral si am cu mine un iPad.
  Nu fiți șocat.


 1. 1 Asa m-am saturat… « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 23, 2016 la 4:48 am
 2. 2 Contraste « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 24, 2016 la 3:26 pm
 3. 3 A venit vremea: Inteligenta utila trebuie sa ia locul idiotilor utili din politica | Fragmentarium Politic Trackback pe iulie 26, 2016 la 2:28 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: