Lansare de carte la Fundatia Titulescu

 

afis-21-iunie-2016.jpg

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare vă invită marți, 21 iunie a.c., începând cu ora 16.30, la lansarea volumului Cardinalul Iuliu Hossu în dosarele Securitățiide dr. Sergiu SOICA. Alături de autor vor lua cuvântul: Emanuel Apostol Cosmovici (membru al postulaturii cauzei de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika) și dr. Liviu ȚĂRANU. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

21 Responses to “Lansare de carte la Fundatia Titulescu”


 1. 1 ZeV iunie 21, 2016 la 10:44 am

  ps T-Rex

  ,,dupa cum se vede, ucraenienii de la Vest nu prea au aceiasi viziune ca si populatia de la Est”

  Asa este. Perfect corect. De aici, rezulta si solutia de rezolvare pe termen lung. (Z)

 2. 2 papasha iunie 21, 2016 la 12:27 pm

  STIMATE TINERE , LA MULTI SI FRICITI ANI , CU SANATATE , FERICIRE SI BUCURII , ALATURI DE CEI DRAGI !

  NOI , CU TRANZITU’ , DAR TOT NE-OM ASEZA …..!

 3. 3 T-Rex iunie 21, 2016 la 12:29 pm

  Cit de politizata e tema diasporei, si cum trag mai toti politicienii de coada ei! Treaba miauna insa serios. Doar 1000 diasporeni s-au inregistrat pentru votul prin corespondenta! Ce inseamna asta tovarashi diasporeni? Nu va mai iubiti tara?

  Asta ca tot vorbim de cazul lui Titus Corlatean. Vezi si offul lui Gorghiu ca nu il spinzura DNA! Ti se apleaca. Tara arde si baba isi pune parul pe bigudiuri.

 4. 4 T-Rex iunie 21, 2016 la 12:48 pm

  „Polonia, Ucraina și cele trei state baltice – Estonia, Letonia și Lituania – au condamnat marți împreună deportările masive în Siberia cărora au căzut victime cetățenii lor începând cu anii ’40 și au cerut Rusiei să recunoască aceste crime, să ofere compensații celor afectați sau familiilor acestora și să renunțe la retorica de ‘glorificare’ a trecutului sovietic, relatează agenția EFE.”

  Si Romania de ce nu este semnatara? Citi romani au fost trimisi in Siberia si au pierit acolo? Citi romani din Basarabia au fost fortati sa isi paraseasca pamintul natal si sa se mute in alte state ale URSS?

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/06/14/cinci-state-victime-ale-deportarilor-staliniste-cer-moscovei-despagubiri-20-49-45

 5. 5 T-Rex iunie 21, 2016 la 1:56 pm

  SUA, o iubire de-o vara? Probabil nu, pentru Romania, dar o relatie care se clarifica incetul cu incetul. Romania si romanii se trezesc din vise.

  Americanii sunt cei mai pragmatici si lucrativi. Ei nu baga bani intr-o afacere daca nu storc un profit pe masura asteptarilor lor. Emisarul acestei tari la Bucuresti – e greu sa ii spui Ambasador cind el e omnipotent si omnidirectional, ocupindu-se de toate problemele Romaniei – a afirmat recent ca depinde de Romania sa aigure un climat investitional care sa atraga investitori americani. Corect, exista anumiti parametri cuantificabilil despre care se poate discuta, in comparatie cu alte tari. De exemplu, coruptia din sistem, predictibilitatea legislativa, si usurinta cu care poti stabili si opera un business intr-o tara. Dar cred ca personajul cu pricina se referea si la anumite „facilitati”. E un concept la moda: tara de unde ar trebui sa vina potentialul investitor se asigura ca tara de primire a investitiei „ajuta” investitorul strain, de multe ori cu sume impresionante din bani publici. Ma intreb daca de acest fel de „facilitati” e preocupat acest domn. Pentru ca altfel, Romania e laudata persistent de lideri mondiali referitor la lupta anti-coruptie.

  In alta ordine de idei, Senatul SUA a respins propunerile legislative pentru controlul armelor, in urma masacrului recent in care au pierit nevinovati 49 americani. Predictibil si usturator pentru aceasta tara ce se vrfea „model” si care incalca evident cel mai de baza drept al omului: dreptul la viata. Cum e sa ai un guvern impotent, care nu poate sa apere vietile propriilor cetateni? Un guvern captiv grupurilor de interese. Banii inainte de viata, asta este motto-ul SUA!

  Interesanta si afirmatia domnului Iohannis ca relatia cu Germania e una una de importanta strategica. De remarcat ca nici dl. Iohannis nu critica prea tare Rusia si nu comenteaza in general ce face si ce nu face Rusia. Lasa alte institutii sa reactioneze. E un mod de a face diplomatie.

  http://www.dw.com/en/us-senate-rejects-tighter-gun-control-measures-after-orlando/a-19344358

 6. 6 Fragmentarium Politic iunie 21, 2016 la 3:25 pm

  NATO: Inca un bobarnac economiei de piata

  Ambasadorii celor 28 de state membre UE au aprobat, marti, prelungirea cu 6 luni a sanctiunilor economice impotriva Rusiei. Decizia institutionala urmeaza sa fie luata. Sanctiunile expirabile la sfarsitul lui iulie vor fi prelungite pana pe 31 ianuarie 2017. Desi sanctiunile economice nu sunt o chestiune militara, care sa tina de resortul NATO, prelungirea acestora pare sa fie efectul castigului de cauza al aliantei politico-militare.

  Oficiali sociali-democrati din coalitia de guvernare de la Berlin au afirmat ca UE ar trebui sa renunte la sanctiunile impuse Rusiei, pentru a rasplati progresele procesului de pace ucrainean, avertizand totodata asupra pericolelor “zanganitului de sabii si strigatelor belicoase” (Steinmeir). Propunerea a fost insa respinsa de conservatorii germani, cat si de oficiali NATO si americani, ultimii parand sa fi inclinat balanta sanctiunilor, asupra careia deocamdata par sa aibe controlul.

  Reactiile economistilor si statisticienilor, care prin argumentele cifrelor au aratat efectele negative, pentru toti, ale sanctiunilor economice, sunt impartite. Unii considera ca legenda neoliberalista a libertatii economiei de piata a mai murit inca o data. Ca nu jocul liber al cererii si ofertei fac legea in piata, ci deciziile politico-militare. Cei mai multi cred insa ca este vorba despre o inadmisibila incalcare politico-militara a legilor sau manualului economiei de piata, o cauza care ar explica de ce economia mondiala refuza sau intarize sa se insanatoseasca. Nu mai vorbim de nemultumirile producatorilor si comerciantilor.

 7. 7 Ghita Bizonu' iunie 21, 2016 la 5:44 pm

  Saracu Curlăţean nu se vrea la puscarie … insa ce emportanta are vointa sa ca cand Kodrutza il vrea?
  Ia sa ne aducem aminte:

  Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a anuntat, marti, ca l-a delegat pe Daniel Morar inca sase luni in functia de procuror sef la DNA, incepand cu 13 februarie 2012, pana in vara lui 2012. Delegarea a venit in conditiile in care atat seful statului, Traian Basescu, cat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, dar si membrul CSM, judecatorul Cristi Danilet, au sustinut necesitatea prelungirii mandatului lui Daniel Morar.

  (din luju Marţi, 7 februarie 2012 17:02 – Marţi, 7 februarie 2012 17:02)
  Deci mandatu lu Morar la DNA [prelungit cam in dipsretu legii ca asa dorea galitianu Gitenstein sa introduca statul de (ne)drept(ate) in Rumania ] ar fi urmat sa expire de drept la 13 august 2012.
  aducem lasand la o parte cestuia ca desi legea prevede limitativ 2 mandate a cate trei ani … oare ce facea Curlăţean la acea data?
  Nimic
  Si ce era de facea nimic? „Doar” Ministrul Justiției al României intre 7 mai 2012 – 6 august 2012. Era datoria lui de ministru sa selectioneze urmasul lui Morar!

  Si a fpts urmat de inerimaru Victus Ponta – 6 august 2012 – 23 august carele mai era si premier si accepta ca un subordonat sa ii dea peste nas.
  Si mai bine o alta stire

  Morar, procuror şef interimar. Kovesi l-a numit la conducerea Ministerului Public în ultima sa zi de mandat

  Kovesi a declarat, luni, că a luat această decizie întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluările în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.

  Codruţa Kovesi a precizat că începând de luni a încetat delegarea lui Marius Iacob în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, iar în locul acestuia a fost propus Daniel Morar, care a acceptat delegarea pe această funcţie.

  Conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar.

  Tot de luni au încetat delegările pe funcţii ale consilierilor personali ai procurorului general al României, Dana Tiţian şi Marius Bulancea, precum şi a şefului Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru, la solicitarea lor.

  Începând cu data de 2 octombrie 2012, mandatul de Procuror General al României al Laurei Codruţa Kovesi se încheie, încetând astfel şi calitatea sa de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii.
  http://www.antena3.ro/actualitate/morar-procuror-sef-interimar-kovesi-l-a-numit-la-conducerea-ministerului-public-in-ultima-sa-zi-de-186119.html

  stire A3 din 01 Oct 2012.
  Era Minstru Mona Pivniceru … slaba (ca ministru nu ca kile!)

  Si mai na de luati alta stire :

  In replica la afirmatiile facute de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, potrivit carora, incepand cu data de 2 aprilie 2013, Daniel Morar ocupa ilegal functia de prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei, neexistand nicio procedura legala prin care mai poate fi prelungita sederea sa in fruntea PICCJ, procuroarea Oana Schmidt-Haineala, sefa CSM vine cu precizari in apararea lui Morar. Concret, Consiliul Superior al Magistraturii a emis miercuri, 3 aprilie 2013, un comunicat de presa in care precizeaza ca institutia pe care o conduce a hotarat detasarea lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 2 aprilie 2013.

  Oana Haineala sustine ca detasarea lui Daniel Morar nu constituie o „prelungire” a mandatului interimar, si motiveaza ca Hotararea nr. 81/2013 a Sectiei pentru procurori din CSM corespunde cerintelor de legalitate si oportunitate, produce efecte juridice, iar Ministerul Public are asigurata conducerea: „Va informam ca, prin Hotararea nr. 81/25.03.2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat detasarea domnului procuror Daniel Marius Morar de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru o perioada de 6 luni, cu incepere din data de 02.04.2013, aceasta detasare neconstituind o „prelungire” a mandatului interimar.

  Hotararea nr. 81/2013 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pe care o anexam, corespunde cerintelor de legalitate si oportunitate, produce efecte juridice, Ministerul Public avand asigurata conducerea”.
  Precizarile CSM vin dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca miercuri, 3 aprilie 2013, in cadrul sedintei de guvern, ca mandatul lui Daniel Morar la conducerea Parchetului General a incetat marti seara, 2 aprilie 2013, precizand ca nu exista nicio procedura legala prin care acesta, delegat de Laura Kovesi in fruntea PICCJ in octombrie 2012, sa mai poata ramane le conducerea institutiei: “In mod legal de astazi nu mai avem Procuror General numit in mod legal. Mandatul domnului Morar a expirat ieri seara si nu exista nicio procedura legala prin care sa se renumeasca sau sa fie renumit de CSM. E o mare problema de stabilitate a sistemului judiciar pentru ca practic de astazi orice act semnat de domnul Morar este pasibil de a fi contestat”.

  Memtionez ca legea prevede expressis verbis că procurorul general şi şeful DNA „sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii”
  La propunerea ministrului justiţiei nu a procurorului sef , a lu Gatiima-si din Galytsye
  iar detasarea pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii pen’ca „Ministerul Public avand asigurata conducerea” …

  Da cum ziceam Curlăţean nu se vrea la puscarie. Nici Ponta.
  Dar poa vor ajunge.
  Fiindca au tolerat abuzul de autoritate..
  Si acumau parte de un abuz de interpratre – votul ca „folos necuvenit”
  Cui se cuvine votul hotarasc altii …

  A da.. azi in l;ata parte am primit sa zic asa un compliment (nu s-a vrut) ca gandesc strict ca un militar. Astea este . Si aramata are dreptate : cuind sunt 2 unu comanda! In gnl eu cam am naravu asta (mostenire la babacu care o mostenise la tac-us care … „tu sa taci cand vobresti cu mine” si „eu am drpatte si cand gresesc”!) da nu si tonteii

 8. 8 Luminita Arhire iunie 21, 2016 la 6:22 pm

  MOTTO:”A fost o vizită extraordinar de frumoasă aici, la Sibiu, și sunt FOARTE bucuros că, împreună cu domnul președinte federal Gauck, AM REUŞIT SĂ VENIM AICI(?!!!) și am vizitat într-un timp FOARTE scurt, FOARTE multe locuri. Am avut ocazia SĂ AFLĂM MULTE LUCRURI DESPRE ISTORIA ROMÂNIEI ŞI A SIBIULUI( !!!!!) , și DESPRE CUM EVOLUEAZĂ LUCRURILE AICI(?!!!). Și cred că este un eveniment notabil, nu doar pentru Sibiu, cu certitudine rămân urme FOARTE POZITIVE pentru relația româno-germană”, a declarat marți, Klaus Iohannis, la Sibiu.

  Cetăţeni ai teritoriului numit România, care aţi votat cu “minunea din noiembrie”, deoarece Ponta Victor Viorel era naşpa’ şi avea ochii oblici, îl auziţi pe ăsta cum vorbeşte? Nu vă jigneşte profund şi definitiv, schilodirea fără limite a limbii române, prin operaţiuni de amputare din ce în ce mai îndrăzneţe, până la a o reduce la un pumn de cuvinte atât de simple, încât mâine ar putea să dispară cu totul şi să fie înlocuite, în mod convenabil, cu “ngî” şi “nga” ? Nu vă irită până la limita dezvoltării unui eritem extins, aşa-zisele discursuri ale preşedintelui căruia i-aţi încredinţat speranţele voastre de “punct şi de la capăt” şi de “ţara lucrului bine făcut”, ins care face din exuberanta pădure amazoniană a limbii voastre o grămăjoară de surcele şi vă zice că asta e tot ce-a mai rămas? Deci, a fost necesar să-l alegeţi voi preşedinte, în triumf, ca să afle şi măritul Gâgă, în vizită „de lucru”, nişte treburi DESPRE ISTORIA ROMÂNIEI ŞI A SIBIULUI și DESPRE CUM EVOLUEAZĂ LUCRURILE AICI ? Ai zice că președinte Joachim Gauck l-a dus pe el în vizită, iar nu invers!

  Uite, popor român, liber şi mândru, unde ai ajuns: toţi, în frunte cu ambasadorul SUA şi în coadă cu președinte Germaniei, te freacă la cap cu anticorupţia şi te ceartă că de ce ai votat aşa cum ai votat, iar lecţiile despre integritate şi imaculare forţată ţi le ţine un ăla de doi metri înălţime, cu zâmbetul dinţos al lui Arnold Schwarzenegger şi care a pierdut deja două case în instanţă, din motive de acte măsluite. Unul cu scrisori de recomandare de la toţi Liicenii şi Cărtăreştii patriei , pentru care nici un lider de stânga nu a fost destul de “intelectual” şi apt pentru a te conduce, vreodată.

  Iată ce mai zice preşedintele tău drag:

  “Pentru români, minoritatea germană a reprezentat întotdeauna un reper şi un partener de încredere, iar germanii din România au avut, de-a lungul timpului, o contribuţie majoră la consolidarea şi modernizarea statului român”.

  O astfel de frază, rostită la tine-acasă, dragă cetăţeanule român, cerea , pentru echilibru şi pentru simetrie , măcar câteva cuvinte despre ceea ce a reprezentat , în pandant, blânda, joviala şi atât de puţin pretenţioasa MAJORITATE pentru etnicii germani. Eu nu am găsit asta în “discursul”preşedintelui, sau ce-o fi fost acela…

  Aceasta, cetăţeni, e noua LIMBĂ ROMÂNĂ DE LEMN. Să nu-mi spuneţi că vă miraţi în ce hal a ajuns: la câte “burghie staţionare KEIL ” şi la câte “rindele electrice BOSCH” are Klaus în atelierul de tâmplărie din vila LAC 3 , subsol, ar fi fost imposibil să n-o subţieze şi să n-o perforeze pe toate părţile! Pentru el, după cum ştiţi, prelucrarea lemnului, a fost mereu o provocare irezistibilă !

 9. 10 TREIDE 95 iunie 21, 2016 la 9:41 pm

  Profit de ocazie, și, încrerc să vă urez aici sănătate și noroc, fericire cât cuprinde, ani mulți, mulți, împliniți alături de cei dragi! Mâine o zi specială, mâine, o zi plină de bucurii, de gânduri bune (pentru că așa trebuie să fie!), o zi cu familia alături, o zi în care, iată mai adăugați un an frumoasei d-voastră vârste. La mulți ani, și pentru că știu că sunteți un neobosit, putere de muncă mai departe, împliniri în tot ce v-ați propus, aceste minunate proiecte pe care le aveți în lucru, să se realizeze!

 10. 11 Adrian B. iunie 21, 2016 la 11:24 pm

  Aberatii romanesti , induvizi rupti de realitate si politicieni retardati mintali … Cred ca traseistul ala penibil de Vasile Dancu este initiatorul acestor cretinisme .

  http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/amenzile-in-constructii-vor-fi-ridicate-cu-pana-la-de-50-de-ori-15505001

 11. 12 Aurelianspulber iunie 22, 2016 la 4:51 am

  La multi ani, domnule prim-ministru!

 12. 14 liviu bejan iunie 22, 2016 la 7:26 am

  Vocatia culturala a Fundatiei este indiscutabila!

 13. 15 liviu bejan iunie 22, 2016 la 7:32 am

  „Angela Merkel si Vladimir Putin ar fi trebuit sa deschida aseara impreuna o expozitie la muzeul Hermitage din St Petersburg, care a fost insa anulata de guvernul rus din cauza ca Angela Merkel planuia sa ceara returnarea artefactelor, in discursul sau.” Iata cum rusii au stopat un moment stanjenitor pentru ei (o traducere din Telegraph, e vorba de un tezaur furat de sovietici de la germani).
  Noi insa nu am stopat un moment stanjenitor pentru toata lumea. Nu ne-am priceput, nu am vrut, sau nu ne-a pasat?

 14. 16 florin iunie 22, 2016 la 8:27 am

  La multi ani cu sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi!

 15. 17 Fragmentarium Politic iunie 22, 2016 la 9:53 am

  Lectia de diplomatie: John Kerry s-a întâlnit cu cincizecimea compromitatoare, care vrea bombardarea regimului sirian

  Scopul fundamental al diplomatiei moderne este respectarea dreptului international. “Armele” diplomatiei sunt cuvantul si negocierea, care sunt menite sa previna utilizarea mijloacelor “tari” (hard), de tipul razboiului, si sa determine solutii “moi” (soft) in relatiile internationale.

  Tocmai de aceea, semnarea unui memoriu, saptamana trecuta, de catre cincizeci de diplomati americani, in care au criticat gestionarea conflictului sirian de catre administratia Obama și au cerut bombardarea regimului de la Damasc, a starnit rumoare si dezaprobare in randurile diplomatilor profesionisti.

  In incercarea de a reabilita sacralitatea scopului si mijloacelor soft ale diplomatiei, secretarul de stat John Kerry s-a întâlnit, marți, aproximativ treizeci de minute, cu mai mulți diplomați americani, autori ai neconventionalului si neprofesionistului memoriu. Diplomatic, cu o zi inainte Kerry considerase nabadaiosul text drept “foarte bun”.

  In presa nu au aparut comentarii despre continutul notei clasificate a intalnirii. Purtatorul de cuvant al diplomației americane, amiralul John Kirby, el insusi cunoscut prin cateva “iesiri colerice”, remarcate de media, a exprimat, marti, o opinie personala. „Cred ca secretarul (de stat) a avut sentimentul ca a fost o discutie buna, care trebuia sa aiba loc”, a spus spokesmanul, adaugand ca John Kerry „a apreciat punctele lor de vedere”.

  Foarte probabil, ministrul de externe american le-a reamintit diplomatilor misiunea diplomatiei si angajamentul diplomatic al Casei Albe. Nu exista niciun indiciu ca presedintele Obama, care va parasi Casa Alba in sapte luni, are in vedere o asemenea schimbare in interventia militara. Doar John Kirby, dupa ce a repetat laitmotivul diplomatiei americane, ca nu exista o solutie militara la acest conflict, a afirmat ca ar fi „imprudent si iresponsabil… sa nu se ia in considerare toate optiunile”.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/06/22/kerry-s-a-intalnit-cu-diplomatii-americani-care-vor-bombardarea-regimului-sirian-01-19-50

 16. 18 Luminita Arhire iunie 22, 2016 la 10:20 am

  La adăpost de căldura ucigașă, înconjurat de prieteni și prezentându-le lor, cu o afecțiune abia stăpânită pentru volumul ținut pe palme, acest album ”făcut din dragoste”, conținând ”cele 74 de hărți superbe ale Pontului Euxin”…

  Ce aniversare frumoasă, domnule profesor și domnule Prim-ministru…ce aniversare meritată…

 17. 19 Draghi Puterity iunie 22, 2016 la 10:29 am

  La multi ani, domnule Nastase! Va doresc multa sanatate si afectiune din partea celor dragi.

 18. 20 Ghita Bizonu' iunie 22, 2016 la 11:07 am

  Luminita Arhire

  unii dintre cei care l-ua votata pe Iohannis i-au gaost si o porecla : Holzsprache!

 19. 21 amanetauto iunie 23, 2016 la 4:41 pm

  La multi ani, d-nul Nastase Adrian! Sanatate si spor la munca si sa va puteti implini toate visele!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: