Victorie importantă

 

images-3.jpeg

Intr-o scurtă analiză despre alegerile locale, pentru Agerpres, mentionam un proverb chinezesc  – „intr-o cameră dorm mai multe persoane dar fiecare visează altceva” – gândindu-mă la pregătirile pentru alegerile parlamentare.

Deocamdată, să consemnăm o victorie importantă a PSD, in Bucuresti. O victorie deosebită a Gabrielei Firea si a echipei de candidati de primari si de consilieri din Bucuresti. Responsabilitatea lor va fi foarte mare pentru alegerile din toamnă. S-a văzut si faptul că indemnul lui Zgonea de a schimba caii la cărută inainte de alegeri era gresit. Liviu Dragnea a umblat mult in teritoriu si a avut un rol important in mobilizarea militantilor si simpatizantilor PSD. Sigur insă că vor trebui intărite structurile de partid in unele judete (zona de nord a Moldovei, Transilvania, Călărasi, Prahova, etc). Va trebui gândit un mesaj diferentiat pentru zonele in care electoratul a sprijinit USB, va trebui elaborată o strategie de aliante ante- si post-alegeri, pentru formarea guvernului.

Eu nu cred că o motiune de cenzură pentru schimbarea guvernului acum are sens. Cred insă că ar trtebui intărită eficacitatea parlamentului in săptămânile care au mai rămas.

35 Responses to “Victorie importantă”


 1. 1 fostă basarabeancă iunie 6, 2016 la 2:11 pm

  Eu, în schimb, am tăiat T-O-A-T-E bibilicile și NU am fost la vot.

 2. 2 Cornu iunie 6, 2016 la 2:46 pm

  Nicusor Dan aduce un pic cu varianta masculina a Monicai Macovei dar pe invers, in sensul ca desi mesajul lui este antisistem acesta are in schimb exact aceleasi apucaturi cu varianta s-a feminina. S-au folosit si se vor folosi intens de un slogan din piata Universitatii „PSD si PNL, aceeasi mizerie” acest slogan fiind propagat in mediul virtual inclusiv de Tudor Chirila, exponentul „tinerilor frumosi si liberi”. Este evident ca de-a lungul timpului societatea s-a polarizat deja, votul emotional la nivelul tarii fiind un vot antisistem si implicit posibil pro-USB.

  Este foarte important ca PSD+UNPR+ALDE sa formeze o alianta electorala gen vechiul USL si impreuna sa realizeze 50%+1 la alegerile din toamna, altfel, in mod sigur, dupa cum a intuit si Dl Victor Ponta, aceasta alianta nu va da premierul, Ciolanis fiind un tip mult mai pervers decat Basescu.

  Felicitari PSD ! Felicitari Gabriela Firea !

 3. 3 Andy iunie 6, 2016 la 2:57 pm

  Negoita nu-i Klauss la fel cum nu-i Kovesi nici Olguta.
  Deaia ,,localele’’ n-au nici o treaba cu condusul pe meleagurile astea. Pentru ca Negoita nu poate sa numeasca niste insi la ccr de ex. la fel cum nu poate s-o numeasca nici pe Olguta la dna. Vorbim de numiri aici si nu de alegeri. Ca traim vremurile in care conduce cine trebuie prin insii numiti in functiile cheie din institutiile predate conducatorilor (din umbra sau nu). Alesii poporului au devenit cel mult carne de tun necesara pentru perioada urmatoare (pana la urmatoarele alegeri). Daca ar fi fost pe bune ,,politica” asta din ultimii 4-5 ani: (1) klauss n-avea cum sa ajunga presedinte din simplul motiv ca n-avea cum sa ajunga la varful pnl fara sprijinul cui trebuie si n-ar fi obtinut in plus intr-o saptamana peste 3 mil de voturi necesare inchiderii gurii stangii daca ,,rezultatele” n-ar fi fost aranjate din pix, (2) pnl-ul n-avea cum sa fie inghitit de pdl pentru simplu motiv ca membrii de marca penelisti (daca ar mai fi fost … in afara de quintus si orban, bineinteles) s-ar fi revoltat si n-ar fi acceptat sa se produca cea mai mare monstruozitate din ’89 pana-n prezent, (3) duduia gorghiu n-ar fi ajuns la (co)conducerea ,,noului” pnl din simplu motiv ca n-ar fi votat-o nimeni daca n-ar fi fost impusa (4) n-ar fi existat debandada din pnl cu cei 4 candidati magnifici care-au pus umarul hotarator in stabilirea ,,triumfului” stangii din simplu motiv ca si un politician cu 4 clase si-ar fi dat seama ca nu-i de bine ,,strategia” cu vanturarea magnificilor. E totusi foarte suspect cum aspectul asta al numararii corecte sau nu a voturilor nu a mai fost abordat in ultimul timp. Oare de? Pentru ca lumea a acumulat o mai mare incredere in institutiile care garanteaza o numarare corecta sau nu s-a mai abordat subiectul pentru ca, de fapt, lumea s-a obisnuit cu aranjarea lucrurilor astfel incat sa iasa cine trebuie?. Eu merg pe a II – a varianta. Prin urmare, d-le Nastase, n-avem cum sa plecam de la premiza ca ,,alegerile” astea au fost pe bune. Legat de teoria cu intaritul ,,structurilor” din teritoriu. Cred ca-i de lucru in Tg.Mures de ex. unde pesedeul (d-nul Papuc) desemnat sa se bata pentru ,,independentul” florea (pdl) a luat numai 4,64% ca sa nu mai vorbesc de Cluj unde pesedeii din structura de partid nici macar nu s-au obosit sa-si desemneze candidat. Naspa-i pe meleagurile astea cand institutiile poporului nu-s puternice (ca-n state, vorba lui McCain!) nemaifiind ale poporului. Dar dvs continuati cu teoria alegerilor. In timp ce dna-ul se va ocupa de ,,intarirea” parlamentului curatandu-l de uscaturi iar celelalte structuri se vor acupa de descoperirea noilor ,,nume” din noul parlament.

 4. 4 Marian Nicolae iunie 6, 2016 la 2:58 pm

  Intărim eficacitatea parlamentului cu cei care tin cu poporul roman.
  Cu ceilalti…. vax albina…..

 5. 5 DUICA CAMELIA iunie 6, 2016 la 3:11 pm

  NICI NU STITI CAT MA BUCUR, ERAM CONVINSA CA MAFIA SECURITATII VA ARANJA SI ACESTE ALEGERI………..MAI ALES CU SOFTUL DE CLUJ…………………………

 6. 6 liviu bejan iunie 6, 2016 la 3:19 pm

  @Cornu. Ai observat un lucru de finete: partidul dnei Macovei si-a sustinut foarte economicos, zic eu, candidatii oficiali si a obtinut un scor in consecinta, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva candidaturile oficiale sunt demonstratia, in timp ce actiunea principala a avut loc in alta parte si anume in sprijinul gruparii Dan. Banuaiala intarita de lipsa vocalizelor unor oengeuri care parca insoteau miscarile dnei Macovei. Sa urmarim atent ce formatiuni si grupuri vor intra in armata salvarii.

 7. 7 T-Rex iunie 6, 2016 la 3:32 pm

  In fine, dl. Maior a spus si el ceva, indiferent ce, despre o declaratie a lui McCain.

  In final, pe astia mari si puternici ii doare in basca de ce se intimpla prin colonii, atita timp cit primesc zaharelul ieftin.

  Vorbeam de media la noi si o criticam. Dar uite si pe la „civilizatori” cum se pune problema. DW, probabil citita la Cotroceni, comenteaza intr-un articol vadit partinitor PNL si anti-PSD:

  Incepem cu titlul:

  „Several people under investigation for corruption were reelected.”

  Da, si dupa ce sunt judecati si gasiti vinovati, vor pierde mandatul. Deci, o incercare de a portretiza Romania ca un paradis al coruptiei la nivel de administratie.

  „A low turnout of 48 percent appears to have helped the PSD against the PNL, which is closely tied to President Klaus Iohannis.”

  Bun, deci cititorii germani au aflat cine il sprijina pe Presedinte.

  „The calamity ultimately forced the downfall of the corruption-tainted administration of Prime Minister Victor Ponta, the leader of the PSD.”

  OK, deci acum cititorii stiu si care partid e cel mai corupt: PSD. PNL, alb, curat si foarte…german. PNL, acest grup VW al Romaniei, cu probleme la raportatea mincinoasa a realitatii. Pur nemtesc.

  Si cum oare s-ar putea incheia mai bine un articol stereotipic despre Romania? Intarind ideea ca este una din cele mai sarace tari europene (atentie, nu UE, ci din Europa toata!).

  „Romania, one of Europe’s poorest countries, is being run by a cabinet of technocrats until a parliamentary vote at the end of the year.”

  http://www.dw.com/en/romanias-leftist-social-democrats-make-gains-in-local-elections/a-19308800

 8. 9 Ghita Bizonu' iunie 6, 2016 la 4:01 pm

  Reluare de la Jack Ardei Umplut ….
  Recent senatorul amelorc John McCain (republican, ex catindat la Casa Alba, presedeinte al United States Senate Committee on Armed Services) vorbind despre nominalizarea lu Donald Trump

  „Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale”,

  Avem Congresul. Avem Curtea Supremă. Noi nu suntem România”.
  „Instituțiile noastre, inclusiv presa, sunt în continuare suficient de puternice pentru a preveni” (fapte neconstituționale)

  cestie care facu pe multi spalati pe creier (cu sampon „open society” marca Gicu Soros ) sa scrie ca „jigneste Romania” sau umileste Romania”

  Insa se pare ca doar jack (ziarist bun dar cam fara caracter observa) ca , de fapt „jignirea” se invarte in jurul posibilei victorii electorale republicne. Ca Trimp se pare ca este banuit de autoritarism si ca nu va respecta Constitutia SUA.. incvlus in ce priverste respectul; acordat justitiei caci „But the Republican nominee’s attitude toward the judiciary may be more ominous. Mr Trump’s new tirade against a federal judge overseeing two class-action fraud lawsuits involving the now-defunct Trump University suggests that Mr Trump is ready and willing to undercut a founding ideal of the American republic—all by himself.” Sau de mai vreti „ No, this is called “authoritarianism.” It’s what Berlusconi sounded like, what Chávez sounded like and what Perón sounded like — for that matter, it’s what Sulla and Caesar and the others who helped destroy the world’s first great republic sounded like: I am bigger than the law, I AM THE LAW
  Ori de vreti : „Given how little Donald Trump knows about government, policy, the public sector, and public institutions, it’s difficult to say exactly how he’d govern if elected president. But the New York Times reports today that legal experts from across the spectrum believe the presumptive Republican nominee has sketched out “a constitutional worldview that shows contempt for the First Amendment, the separation of powers and the rule of law.

  Acestora McDulau le raspunde ca Noi nu suntem România”.
  „Instituțiile noastre, inclusiv presa, sunt în continuare suficient de puternice pentru a preveni” (fapte neconstituționale)

  La care Ardei implut zice :

  Aşa cum se vede din lectura articolului şi nu a ştirii, McCain susţine, polemizînd cu specialiştii, că Donald Trump nu e un pericol dacă ajunge președinte, deoarece în SUA instituţiile de control reciproc, tipice Statului de drept (Rule of Law) funcţionează perfect.
  Nici o instituție nu-și poate face de cap cîtă vreme ea e controlată de celelalte.
  John MaccCain citează, de exemplu, Congresul SUA ca instituție de control al altor instituții.

  Controlează ceva Parlamentul României?
  Firește că nu.
  Parlamentul României e controlat de DNA.

  Funcţionează aceste instituţii în România?
  Funcţionează în România Statul de drept (Rule of Law)?
  Cum să funcţioneze cînd în România funcționează doar dictatura Poliţiei Politice!

  John MacCain n-a jignit România.
  El a spus adevărul despre România.
  Iar adevărul nu poate să jignească.

  Singura întrebare pe care ar trebui să ne-o punem e următoarea:
  De ce a ales McCain România cînd a vrut să dea un exemplu de țară în care nu funcționează Statul de drept (Rule of Law)?

  Asta inseamna ca de fapt McDulau zice ca in Romania Statul de Drept a devenit Statul de Driepti ma!
  Si ca desteotii nostri care cica e filoamericani defpat au urmat modelul Somoza nu al SUA.

  Mai bine/rau unu profesor doctor Joel Shapiro, de la National Intelligence University din Washington, academia unde sunt şcoliţi membrii serviciilor secrete americane, rasuceste cutitu in rana :

  „În general, nu se lucrează cu serviciile secrete. Dacă un procuror local lucrează cu un departament de poliţie şi dacă vor să aibă acces la telefoanele unui individ, trebuie să meargă la un judecător, iar judecătorul trebuie să îşi dea acordul. În SUA pur şi simplu nu poţi să faci o astfel de anchetă fără aprobare legală”

  Dar tineti minte ca aia Pruna zicea ceva de supetrimunitatea avocatilor?
  Acelasi Shapiro, de la National Intelligence University din Washington

  „În SUA, privilegiul avocat-client este ceea ce numim sfânt, nu poţi să încalci asta. Ceea ce un avocat sau un client, care poate fi sau nu un infractor sau acuzat de ceva, îi spune avocatului său este absolut privat. Statul nu îi poate intercepta, nu îi poate asculta, dacă o face cazul este respins în instanţă. Nu poate asculta, nu poate să citească emailuri, doar în cazurile rare în care însuşi avocatul comite o infracţiune. În SUA, asta e ceva ce nici măcar nu ridică probleme, adică toată lumea înţelege acest lucru. Dacă aţi privit serialele americane poliţiste, e o chestiune standard. Dacă aici o faceţi altfel, înţeleg, dar…” (urmeaza ceva ce numesc „ras cainesc no 2” adica inca nu te musca ..)
  http://www.gandul.info/interviurile-gandul/in-sua-procurorii-nu-lucreaza-cu-serviciile-privilegiul-avocat-client-este-sfant-interviu-cu-joel-shapiro-expert-in-intelligence-15419694

  Deci orice ar zice inclus „marele diplomat” George Maior ca cum ca

  „In aceste condiții, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune”
  http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/04/george-maior-probabil-ca-senatorul-john-mccain-a-comis-o-eroare-invocand-romania-intr-o-formulare-nefericita-18-14-40

  cel mai probabil este ca eroarea o comite basistul sub acoperire … Minus Gigi…

  Mai sunt unele semne subtile (prea ptr o minte odihnita de hardelan pesedist din Cluj) cum ar fi noua interventie a lu Gicu ot Strafor (CIA privatizata) care cam in contradictie cu ce basnea acuim vreo 2 ani zice azi ritos: România nu trebuie să se bazeze pe exportul de energie pentru a se dezvolta, chiar dacă trebuie să menţină o capacitate de exploatare a resurselor .

  Se pare ca pe undeva se schimba „paradigma” si ca Satrapia Securistica Babuistan* agreata pana acu (inclus de Klem ) devine contrraproductiv intereselor americane … (se pare ca e si ceva legat de Ucraina si unii de pe Liov care se cam simtz separatisti …

  * a stiu Jack umplutuzi cea acu de babuini. Insa daca cautratui” Ghita Bizonu Babuistan” sau mai bine „Ghita Bizonu Creierul de maimuta- apogeul politicii ” si veti vedea ca zic bauin de prin 2009!

 9. 10 Ghita Bizonu' iunie 6, 2016 la 4:07 pm

  Propaganda si realitate

  Hai sa facem o mica scocoteala.
  Firea a iesit cu 42% din voturile exprimate.
  S-au iecsprimat, adica au votat 33,3% dintre bucureşteni. Adica o treime. Unu din trei.
  Adica ca cum sa zic Firea a castigat primaria cu 13,986 % din voturi.
  Adica ca cum sa explic tot ce se zice cu tanara degeneratie care vrea, care cere, care se caca pe ea ESTE PROPAGANDA.

  Fiindca ca cum sa zic in ultimii 25 de ani Bucurestiul imi pare „intinerit” . Unii mai batrani sau doar mai maturi s-au mutat la loc cu verdeata, altii au plecat din Bucale pe la tara ca e mai ieftin, ca e mai putin stresant ca diverse din astea. Insa au venit in Bucuresti tineri atrasi de oportunitati – na doua exemple : Gabi Firea si Nicusor Dan (ma rog de amu nu sunt tineri ci dopar in floarea varstei.) Electoratul presupus al PSD (batrani, „comunisti”)s-a imputinat insa acel preupus de „drepata” (tineri, dinamici, activi, muncitori cica scolarizati idiotii care nu pot face o inmultire la piata!) a crescut.
  A crescut cica electoratu ala care cerea cica imperativ ca sa se faca partide cu 3 membri ca sa se primeasca clasa politica ..

  Si ce vad? 14 bucuresteni din 100 , adica nici toti pensionarii, au ales primarul!
  Ba! daca era asa cum scriu bineganditorii , ce se citeste citit prin presa cea bine „ganditoare” (platita de unde?!) Nicusor Dan ar fi iesit primar fluierand …
  Ar fi fost destul ca doua stadioane de tineri cica activi si harnici sa isi miste gusile* si suncile* pana la sectia de votare si sa puna stampila pe catindatu „lor”, adica tanar (cam cu rezerve as zice eu – 46 ani), cica nepulitican, necompromis, constit samd etc (recunosc are vreo 2-3 cestii bune la activ)

  Dar sunt prea puturosi!! De ce ei? Sa se duca baba . Sa ma duc eu, sa se duca altii! Ei – cei activi si inteligenti- asa sunt invatati .. lor li se „cuvine”. Ei „stiu mai bine”ca votu lor nu conteaza.. conteaza ca sticla de ulei (unde in Bucale? Nu zau) ca pomana ca… RAHAT! Ma! daca in Bucuresti ar fi numa 100.000 de pensionari ei ar hotara! Stiti de ce? Fiindca e prosti si voteaza!!
  A iesit Firea fiindca tinerii stiu una si buna numa prostii si asistatii voteaza! deci ca sa te aratati destept samd NU TREBUIE SA TE DUCI LA VOT! Cunosc pe unii, deja magari batrani (36-40 ani) care nu au votat nici o singura data! Ca e „destepti” (ca oaia cand se ..)

  A da. Mai trebe sa zic ca de un an am facut prostia sa accept sa fiu presedinte de bloc (onorific adica zero lei ba mai dau eu din cand in cand ptr un xerox sau timbru fiscal). Ba tinerii e de groaza! Unu mai pretentios ca latu, unu mai jmecherit ca latu, unu mai nesomtit ca altu! Si a ajuns un ,ucea studinte pe la nu stiu ce „parti” sa imi zica extrem de convins ca nu se poa tataia apa rece ca screi in Constitutie! Bine-ntels ca nu scrie… Cum sa zoc astia de 22-28 de ani au niste pretentii la asistenta ceva de speriat … vor apa rece fara sa plateasca. Ba vor si cladura .. ca deh drepturile omului, declaratia universala si alte rahaturi din astea.
  Muieti is posmangii? se pare ca este deviza electorala a junilor!

  A da.Culmea puturoseniei abisale .. Sect 3 (unde locuiesc eu) .. 30% au iesit la vot, DOAR 1 din 3. Ca a ramas Negoita asta potiface spume cat vrei – ptr cartierul Titan cel putin a fost un primar excelent. Nu credeam acum 20-30 ani ca o sa ajung sa zic ca imi place in Titan la nebunie!Nu are (inca) umbra copacilor batrani din Cotroceni (+100 ani!) insa in multe locuri e misto!

  * Tineretru bea prea multa bere. De ani de zile ma apuca scarba vazand cum tineri de 25 de ani au falci de grasime gen neamu prost. Si su suncile stau mai bine dacta stateam noi acum 40 de ani … Si cand zic asta tin cont ca niciodata nu am fosr prea subtire (ma rog cand am venit din armata)si de supt sug si acu destul de bine.

 10. 11 Adrian B. iunie 6, 2016 la 4:14 pm

  Aseara , la televiziunea celui mai bun prieten al lui Victor Ponta ( Ghita TV ) , invitatul PERMANENT al emisiunilor de seara – reptilianul Traian Basescu – explica auditoriului si tarii despre pericolele statului politienesc din Romania !!! Despre abuzurile savarsite de Cruduta Kolvesi .
  VA INCHIPUITI ASA CEVA ?

  La un moment dat a avut chiar si o cearta ( regizata , bineinteles ! ) cu celalalt mare ” luptator ” pentru democratie – d-ul Victor Ponta – care tocmai venise de la DETOX din Turcia .
  Ceva scurt , ca o ploaie de vara , pentru toti naivii din tara asta .

  Ce mascarada ieftina , ce vrajeala , ce personaje sinistre , ce tara de 2 lei …

 11. 12 Cris iunie 6, 2016 la 4:18 pm

  Scriam mai zilele trecute că eu găsesc că mulți electori nu cred în hei-rup-ul DNA-ului și că mulți acuzați vor fi votați.
  Iată că un întreg partid demonizat și acuzat în bloc de către cei care îl urăsc a luat suficiente voturi cât să contrazică acuzațiile generalizate.

  Greșeala pe care o fac unii e că generalizează cazurile particulare. Există politicieni incorecți, dar nu toți politicienii sunt incorecți. Există electori incorecți, dar nu toți electorii sunt incorecți.

  Nicușor își face partid mare. Succes, Nicușoare tată! dar ai să vezi ce greu e să-ți faci organizații în teritoriu, să atragi membri și simpatizanți, să plătești utilitățile pentru sedii, să faci campanie, să convingi membrii partidului să ocupe funcții de răspundere în stat…
  Ai să vezi, Nicușoare tată, că partidul tău, din nou o să devină vechi, iar tu și ai tăi, din soțietate țivilă – politicieni urâți. Ai să vezi ce greu e să rezolvi problemele dintr-un domeniu și ce ușor poți fi acuzat de abuz în serviciu.
  Și ai să mai vezi, Nicușoare, că nu toți membrii partidului tău or să fie cinstiți, ba încă să vezi ce necinstiți or să fie unii!, iar tu – o dezamăgire pentru electoratul care e veșnic dezamăgit.
  O să fii „clasă”, Nicușoare, și-o să-ți piară entuziasmul tineresc.

 12. 13 Adrian B. iunie 6, 2016 la 4:26 pm

  Felicitari d-nei Gabriela Firea si PSD-ului pentru victoria pe toata linia !

  In aceste conditii , d-na Firea se califica si pentru functia de presedinte al PSD-ului . Are tot ceea ce-i trebuie pentru acest post : este o doamna , este inteligenta , este pregatita , are carisma , curaj , este decenta , este stapana pe ea ( fost om de televiziune ) , a confirmat in alegeri , etc.
  Cu 10 clase peste domnii Dragnea si Ponta …

 13. 14 Mihaela Erika Petculescu iunie 6, 2016 la 5:31 pm

  Victorie incontestabilă a PSD la aceste locale totuşi, per total, partidul nu şi-a îmbunătăţit audienţa, din contra, a suferit înfrângeri într-unul din fiefurile sale tradiţionale, Moldova, în bună măsură datorită fenomenului emigraţiei care sparge coeziunea socială.

  Previzibil, marele perdant este noul PNL, partidul „aplaudacilor aliniaţi în fundul lui Iohannis” ( citat din declaraţia senatorului PNL Cristian Bodea ). Fostele PDL şi PNL nu au reuşit să-şi comaseze nici structurile, nici voturile, nedepăşind la scară naţională scorul electoral al fiecărui partid în parte şi suferind o înfrângre majoră în Bucureşti.

  Interesantă va fi evoluţia USB. Pentru moment, conştient că se află în fruntea unei formaţiuni flotante fără structuri stabile, Nicuşor Dan a refuzat oferta PNL spre a nu fi înghiţit de acesta şi a dispărea în neant. Pentru alegerile parlamentare însă, având în spate o bază electorală apreciabilă în Bucureşti, USB ar putea negocia de pe alte poziţii o eventuală alianţă cu PNL. Alianţa cu PSD este mai puţin probabilă dat fiind că USB a coagulat în jurul său un electorat nemulţumit de dreapta, anti-sistem, însă într-atât de fanatizat împotriva stângii încât nu a migrat către cealaltă uniune de dreapta, ALDE, catalogată drept satelit al PSD. Dacă însă USB se transformă în partid politic cum şi-a anunţat intenţia, se pune problema segmentului electoral la scară naţională ce l-ar susţine, dar şi caracterul inutil al unor alianţe politice la atât de scurt timp de la formarea noului partid.

  P.S. Noi însă suntem mult mai preocupaţi şi îngrijoraţi de Bobiţă, decanul de vârstă al căţeilor noştri, a cărui stare de sănătate suferă o degradare constantă în ultima vreme, cu convulsii repetate, ineficient ţinute sub control de tratamentul prescris.

 14. 15 papasha iunie 6, 2016 la 5:52 pm

  Poate-i spune cineva lu’ponta sa-si mai taca- n canci dracu melitza , ca numai idiotenii si mistocareli de doi bani spune !

  http://www.nasul.tv/ponta-il-ataca-sub-centura-pe-nicusor-dan-usb-e-o-miscare-de-extrema-stanga/

  Bai ponta daca tot zici ca limbutu’-i de stanga , poate semnati repejor ceva inainte de alegerile din toamna , si va aliati si cu el si cu formatoarea lui , procuroarea comunisto-securizda , dar si cu tatucul lor , „flacaul lor primavaratic” , finantatorul de la care sug de-o viata .

  Si daca-i bal , bal sa fie , ori la bal , ori la spital !!!

  Ce tupeu de ordinari , numai in Romania se poate . Ia sa faca vre-un romanas asa ceva in orice tara „civilizata” , si-o sa-l vedem la spitalul de nebuni cu perfuzii in cap , internat fiind acolo , din cauza ca s-a batut singur cu leca-n cap si si-a facut buba .

  http://www.romaniatv.net/nicusor-dan-analizam-varianta-contestarii-alegerilor-locale-2016-la-ccr_296762.html#n

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Dac-ar fi mai multi de Bodea in pnl , ce bine-ar fi , DAR NU SUNT , iar maidanezul de vames si tzatza de lauza , il vor da afara din cloaca pe baiatul asta !

  http://www.realitatea.net/atac-violent-din-pnl-la-iohannis_1944365.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

  Dar pe dobitoaca cu 9% o vor tine cu siguranta …….

  http://www.antena3.ro/alegeri2016/reactie-cristina-pocora-360863.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Flatulata javra ordinara n-a facut nici macar pragul de 5% .

  La puscarie javra ordinara , incet , incet iti vine si tie randul !

 15. 16 Doru Coarna iunie 6, 2016 la 6:09 pm

  Eficacitatea parlamentului? Pai este absolut ineficace de patru ani cu exceptia propriilor foloase, credeti ca remonteaza in ultimele saptamani? Sau, eficacitate inseamna schimbarea lui Zgonea? Ar merge, in definitiv acum partidul s-a incalzit si vrea victorii pe banda, deci ar merge, insa… daca apare iar ambasadorul? Daca UE striga ca singura tara in care stanga invinge este Romania? Daca asta amana iar MCV-ul si toti striga ca Putin are succes aici? Stiti foarte bine cum pune presa angajata problema in toata lumea… Si toate astea pt ce, ca sa-l readuca pe Viorel in grupa mare? Pai ar urma indubitabil o lupta surda contra lui Dragnea si atacuri si mai vehemente si mai obraznice catre guvern si presedinte iar toti vor spune „uite, asa gandesc toti cei de stanga!”…

  Cred ca pretul ar fi prea mare. Cred ca PSD ar trebui sa-si someze primarii si ceilalti castigatori sa performeze in beneficiul urbelor castigate, daca se doreste scor si la toamna… Nu uitati, electoratul din toamna va fi altul, tinerii si diaspora au aratat ce pot in 2014, plus ca acum au si un vehicul convenabil si apolitic, gata calibrat pe intentiile lor, ce-si propune sa joace la scara nationala, USB… Cu acestia nu lupti decat cu rezultate concrete!

  In plus, dupa infrangerea usturatoare, asteptati-va ca dreapta sa-si fi invatat lectia, se vor organiza, se vor uni intre cele doua tururi sau inainte, au la dispozitie doi mari strategi, pe Blaga si pe Basescu, plus avantajul ca sustin binomul care face ceea ce trebuie, plus spaima… Nu-i usor si nici simplu!

  Si atrag atentia iar: daca asta a fost o victorie-capcana oferita PSD-ului pt decredibilizare atunci cand electoratul se va trezi ca a fost iar mintit cu promisiuni desarte si ca urmeaza defapt tot panselutele? Binomul atat asteapta, mai ales ca niste fraieri tot spun pe la tv ca asta a fost o victorie impotriva binomului… Daca Blaga si Gorghiu ar fi demisionat as crede ca nu, dar iata ca raman si deci s-ar cam putea sa fi fost un cadou otravit! Prea au ezitat, prea n-au existat, prea si-au abandonat candidatii…

  Mie mi-ar place ca toate promisiunile sa se indeplineasca, eu sunt beneficiarul acestor alegeri ca cetatean, bineinteles… Asa vor gandi toti si Doamne fereste ca sa-i dezamagiti…

  Si un ultim aspect, a avertizat si Basescu aseara: Iohannis nu este atat de candid pe cat pare, nu-i Bamby, este fizician si daca isi scoate asta din cap, ramane destul loc pt politica! Mai este si cu spatele la zid, dezamagit si suparat de sindicatele din strada si de afirmatiile lui Viorel… S-ar putea sa se simta silit sa devina si el jucator, si atunci sa vezi ordonare si structurare pe dreapta!
  Intelegeti? Stanga va lupta cu aceiasi lideri, cu aceleasi idei si cu acelasi electorat care inseamna defapt 25% din intreg, pe cand dreapta este silita sa inoveze si are infinite variante si sprijin! Atentie sa nu repetati eroarea lui Ponta, sa va repeziti la taratze si sa pierdeti malaiul! Ponta daca nu forta in 2012 suspendarea ca sa devina mai repede premier, era si azi premier cu majoritate si cu presedinte cu care urma doar sa faca rocada pe model Putin-Medvedev, ani buni! Graba si lacomia strica treaba…

  Oricum, felicitari alesilor si succes!

 16. 17 ZeV iunie 6, 2016 la 6:37 pm

  Doru Coarna

  Ca de obicei, analizele dumitale pe teme de politica interna sunt strident de tendentioase, dar cu asta ne-am obisnuit. As remarca faptul ca ultimul dumitale comment este extrem de superificial, in dezacord flagrant cu nivelul tau aparent de instructie.
  Poate ca ceea ce s-a intamplat ieri ti-a indus o oarecare stare de disconfort, dar acest lucru este firesc, in fond, oameni suntem. (Z)
  PNL nu a pierdut alegerile in tara, dimpotriva, a obtinut cel mai bun rezultat din 1990 incoace. Desigur, cu ajutorul votantilor PDL care au reconfirmat primarii din Transilvania si Banat ai domnului Basescu. Ba chiar as putea spune ca baronii dreptei au depasit cu mult pe cei ai stangii, din simplul motiv ca PSD a venit cu multi oameni noi, multumita si reformei fortate impuse de DNA. (Z)
  Per ansamblu, democratia este salvata in Romania, prin relativul echilibru creat intre cei doi poli ideologici de putere.
  Este foarte adevarat ca ea nu a putut fi salvata in Bucuresti. (Z)
  Dar va fi, oricum, un echilibru in Consiliul General si in Consiliile de Sectoare, cele care aproba bugetele.
  As incheia cu constatarea ca la Palatul Victoria exista un guvern provizoriu al domnului Yohannis. Electoratul in acea directie isi va concentra atentia, preponderent, in perspectiva alegerilor din toamna. (Z)
  ps
  Sunt de acord cu d-ta ca Victor Ponta ar trebui sa vorbeasca mai putin, sa scrie si mai putin pe Facebook si, mai ales, sa renunte la tonul bascalios si contondent la adresa adversarilor politici, care nu-l prea prinde. Nu merge acest comportament la un om care a demisionat prea facil in urma iesirii in strada a celor care l-au votat acum pe Nicusor Dan. Se vede acum limpede care este dimensiunea reala a ,,strazii”. Este egala, cantitativ, cu aerere de vedeta ratata ale lui Tudor Chirila. (Z)
  Pentru asta (ironie n.r.), suntem (si) noi pe aici, in primul rand gazda noastra, capabila de pamflete autentice si perfect adecvate tintei si situatiei.
  Indeaproape, o avem pe distinsa noastra colega Luminita.
  La acest capitol, Victor mai are multe de invatat. (Z)
  SE AUDE, VICTORE ?

 17. 18 liviu bejan iunie 6, 2016 la 7:21 pm

  Domnule Nastase, glumesc eu sau aceasta este primul succes electoral al dlui Dragnea? Ori poate succesul este tocmai fiindca de alegeri nu se mai ocupa dl Dragnea?

 18. 19 fostă basarabeancă iunie 6, 2016 la 7:33 pm

  Se vede treaba că v-ați supărat pe mine.

 19. 20 Marian Nicolae iunie 6, 2016 la 8:16 pm

  Felicitari d-nei Gabriela Firea si PSD-ului pentru victorie.

 20. 21 liviu bejan iunie 6, 2016 la 8:40 pm

  O copie a unei interventii personale pe site-ul A3:
  „Daca dl Blaga vorbeste de scorul cel mai bun, iar dna Gorghiu zice ca , la alegerile trecute, PNL a avut 750 de primari iar acum are 1000, atunci haideti sa rememoram cateva rezultate la localele din 2012. Atunci, PNL a avut 264 de primari, PDL 498, ceea ce face un total de 762 de primari, iar PSD a avut 378 de primari. Insa toate acestea in mod direct! Pentru ca, alianta USL, in care PNL era parte, a avut 1322 de primari. Tinand cont de faptul ca PNL a primit, asa era informatia publica, un numar mai mare de locuri in alianta decat ponderea procentuala, ba s-a vorbit chiar de paritate de locuri, rezulta ca (nu sunt foarte sigur, dar cred ca poate fi intrebat Victor Ponta, are pagina pe FB, ori dl Antonescu) PNL a mai avut, prin USL, probabil cam 400 de primari. Ceea ce depaseste totalul de 1000 de primari de acum, adica PNL (+PDL) au scazut ca numar de primari. Desigur, am speranta ca liderii penelisti vor face precizarile necesare, astfel ca sa nu mai mergem pe presupuneri si sa stim precis.”
  Daca stie cineva numarul de primari detinut de PNL, in 2012, in cadrul USL, atunci rog sa il comunice.

 21. 22 Luminita Arhire iunie 6, 2016 la 9:55 pm

  @ZeV iunie 6, 2016 la 6:37 pm

  Mă răsfățati… și – ”… o, slăbiciune, numele tău e femeie! …”- n-aș putea spune că-mi displace…Sunteți din Iași și vă place teatrul, nu-i așa? Odată am să vă povestesc cea mai frumoasă noapte a Învierii, pe care am trăit-o în Iași, pe un frig năpraznic, alături de Ovidiu Lazăr (astăzi, regizor în orașul dumneavoastră) și de Valeria Dorneanu ( fost redactor-șef la Mediafax, astăzi… nu știu ce să vă spun despre ea astăzi…) . Au trecut mulți ani de-atunci, dar frumusețea e atemporală și blândă ; mereu va fi așa.

 22. 23 Luminita Arhire iunie 7, 2016 la 12:38 am

  CÂTEVA CONSIDERAȚIUNI DESPRE ALEGERILE DE IERI

  1.M-am trezit cu o senzație de gol interior … știți , ca atunci când lipsește un obiect din bucătărie, și nu-ți dai seama de la început ce anume, dar, dintr-o dată, parcă te luminează ceva pe dinăuntru, și zici: aha-ha! lipsește SATÂRUL! Ei bine, și din alegerile noastre locale, tot SATÂRUL lipsește! Păi unde este , prieteni, Monica Macovei și partidul M10? Ce, doamne iartă-mă, a votat Mircea Cărtărescu, în absența Monicăi?

  2.Vă închipuiți ce tesle își aplică în momentul de față Ciprian Ciucu, fostul candidat susținut de inexistentul M10 ? Acesta, deși a împărtășit cu Monica, o bună bucată de drum ”…aceleași valori: integritate, responsabilitate, respect și angajament”, apreciind el la un moment dat șansele macoviste ca fiind modeste pentru aspirațiile sale de MĂCAR viceprimar la PGB, s-a mutat pe muțeste în tabăra liberală, și, ce să vezi? A pierdut voinicește alegerile de-acolo!

  3.V-a plăcut franțuzoaica Clotilde Armand? Elegantă în exprimare, nu? Asta dacă n-ați citit textul , nici amuzant și nici inteligent , despre contracandidații săi, de pe pagina de FB a doamnei cu un accent atât de fermecător… Numai despre Dan Tudorache să vă dau un fragment: ”…Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, mamița Mariean, mam’ mare pesedista si Tanti Firea au promis tânărului Tudorache să-l facă primare-n București de 5 iunie…’’ Clotilde, n-o să-ți vie să crezi, soro! N-a fost de-un pamplezir! Chiar l-au făcut primare, parol mamițo, să mă-ngropi!

  4.Un partid care, indiferent de intemperiile- nu puține- din politica românească, își fidelizează un electorat de circa 34-37% , pe perioadă îndelungată, în condițiile în care susținerea individuală a simpatizanților acestei formațiuni politice se desfășoară tăcut și într-un soi de clandestinitate, deoarece presa- audio-video, tipărită sau online- îi este, aproape în totalitate , ostilă, cred că este un partid foarte serios și care merită toată atenția. Este interesant de observat cum în interiorul grupului de votanți , schimbul de generații se produce , deși adversarii par să ignore total această realitate și preferă să-și imagineze că ”poporul pesedist” este, mereu și mereu, același din ”Duminica Orbului- 1990”.

  5. La victoria de astăzi a contribuit, în mare măsură , depunerea mandatului de către Victor Ponta. Cine își imaginează că ne-ar fi fost mai bine fără această demisie, să nu-și mai imagineze. Nu exista nici o altă cale de atenuare a tensiunii , iar presiunea pe Cabinetul Ponta ar fi devenit copleșitoare în câteva luni. Dacă Guvernul Ponta ar fi rezistat până astăzi, PSD ar fi pierdut alegerile. Electoratul său fidel ar fi supraviețuit, ca-ntotdeauna, dar, timorat, ar fi oferit doar un 34%. Or, după cum constatăm, la aceste alegeri, 3-4 procente contează mult…

  6.Liviu Dragnea, pe care nu îl creditam cu cine știe ce abilități politice, pe tăcute și fără să se grăbească, și-a jucat, de astă dată, foarte bine cărțile: a avut flerul de a acorda încrederea unui candidat atipic pentru Primăria Generală, fie doar și pentru faptul că poartă fustă , a evitat polemica joasă , a exploatat în mod inteligent sentința absurdă a Înaltei Curți, a afișat determinare la îndepărtarea lui Zgonea din partid și din președinția Camerei Deputaților, dar nu și încrâncenare absurdă în atingerea acestui scop. Poate că va trebui să-l reevaluez.

 23. 24 Adrian B. iunie 7, 2016 la 1:47 am

  @ papasha

  Pe bune , tu chiar ai asteptari de la baiatul asta ? Nu te-ai vindecat ?
  Unu ca asta ii in stare sa vanda PSD-ul la talcioc sau sa-l bage la amanet doar ca sa i se mai ofere o ” sansa ” .

  http://www.antena3.ro/politica/ponta-liberal-mama-premierului-sustine-ca-seful-psd-a-fost-membru-pnl-205197.html

  ” În 1990, ianuarie, Victor s-a înscris la liberali, la tineret. (…) Când a intrat el în PSD, a spus 🙂 „, a spus mama premierului, Cornelia Naum .

  http://www.evz.ro/ponta-recunoaste-ca-a-tradat-psd-nu-l-am-votat-niciodata-pe-iliescu-in-2009-in-primul-tur-am-votat-cu-antonescu-nu-cu-geoana.html

 24. 25 Cris iunie 7, 2016 la 7:19 am

  L-am întrebat pe un fost coleg PNL dacă ar fi votat-o pe Firea în cazul în care ea ar fi fost din PNL, iar el mi-a răspuns sincer: DA.

 25. 26 nastase iunie 7, 2016 la 8:15 am

  fostă basarabeancă,
  niciodată. Ce s-a intâmplat?

 26. 27 nastase iunie 7, 2016 la 8:17 am

  fostă basarabeancă,
  am verificat. Nu văzusem comentariul de după amiază.

 27. 28 oscar wilde iunie 7, 2016 la 8:20 am

  O motiune de cenzura ar determina cresterea in sondaje a PSD.
  Din nou, votantii celor care se considera de dreapta au inceput sa jigneasca pe votantii social-democratilor. Am spus-o si am s-o mai spun: acesta este calitatea umana a celor care se cred ca sunt de dreapta, indiferent de pregatirea lor intelectuala sau de pozitia sociala!

 28. 29 Ghita Bizonu' iunie 7, 2016 la 8:41 am

  fostă basarabeancă,

  da ce iti facura bietele bibilici („toate”) ?
  Si ce gust au?!

 29. 31 Cârcotaşu iunie 7, 2016 la 1:57 pm

  @ fostă basarabeancă,

  Eu, în schimb, am tăiat T-O-A-T-E bibilicile și NU am fost la vot.

  Numai din curiozitate: Şi ţi-a folosit la ceva?

 30. 32 nastase iunie 7, 2016 la 2:01 pm

  Cârcotasu,
  probabil că bibilicile făceau prea mult zgomot.

 31. 33 Pali iunie 7, 2016 la 6:30 pm

  A ajuns maimuta urlatoare premeritzaaa,….cat de limitati sunt oamenii!S a prezentat la Varan Felix 3 tv Gabriela Vranceanu Firea Pandele cu un proiect de dezvoltare plagiat(la mare moda prin PSD procedura ) de pe net si cu niste minciuni ordinare si miticarii fug si o voteaza,…penibil tovarasi!

  Ca adusei’ aminte….cu nas de cununie Jiji Becali…hahaha…cum e cu aia…cine se aseamana se aduna,…sau pasarea dupa pene omul dupa prieteni :-):-):-)

 32. 34 Donkeypapuas iunie 7, 2016 la 11:41 pm

  Eroarea mea! Am confundat cu dizolvarea Parlamentului de către preşedinte în ultimele 6 luni ale mandatului acestuia din urmă. Tanti Roza, deh!


 1. 1 Dezastruosul esec! « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 6, 2016 la 6:16 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: