Dezbatere la Fundatie, astăzi

afis 29 martie.jpg

27 Responses to “Dezbatere la Fundatie, astăzi”


 1. 1 Fragmentarium Politic martie 29, 2016 la 10:28 am

  Fandango cu libertatea de exprimare. Citesc un text dichisit, pe Contributors.ro, despre cenzura selectiva si libertatea de exprimare (tot selectiva):http://www.contributors.ro/societatelife/unde-ne-oprim-%e2%80%9dgigan%c8%9bii-%c8%99chiopi%e2%80%9d-%c8%99i-cenzura-liberta%c8%9bii-de-exprimare/ Stilul si continutul tin, probabil, de senzitivitatea de gen, sunt un fel de dans fandango, de dans in mod sigur, cu inaintari si retrageri gratioase. Insa partiturile sunt prafuite, bibliografiile prezentului sunt mult mai fierbinti si mai de luat in seama. In articol se propune o solutie solomonica, de da si nu. Da, sa sanctionam “ura explicita”, rasista etc, dar nu si “critica aluziva, subversiva” etc. Un fel de nici cal, nici magar, nu neaparat “schiopi”. S-ar putea crede ca este o masura de mijloc, dar nu este deloc asa, autoarea sustine in mod clar un altfel de protocronism, in timp ce cu aripa inferioritatii atinge toate celelalte nationalisme. Este o amestecatura inselatoare, la fel cum este cea dintre nationalism si sovinism, in care doar mijloacele fac distinctia, de violenta si razboi, in ultimul caz, dar nu toti reusesc sa o vada sau sa o impuna. Pe de alta parte, autoarea lasa la latitudinea unui “arbitru” sa decida ce este “ura” si ce este “critica”, mie imi este greu sa fac o distinctie, practic ne trimite la “corectitudinea politica”, care are deja pe constiinta cele mai mari injustitii. In fine, la cate “uri” si „critici” auzim azi despre rusi si americani, sofismul profesoarei de stiinte politice ii indreptateste sa treaca si ei antirusismul si antiamericanismul pe aceeasi lista neagra, pentru a-si obtine o imunitate etnica. Cand, de fapt, numai libertatea de exprimare ar trebui sa se bucure de imunitate.

 2. 2 liviu bejan martie 29, 2016 la 11:43 am

  Cred ca dreptul in slujba puterii este si astazi, iar comunismul a fost si dincolo de 1958. Insa cartea mi se pare meritorie, ca initiativa; mi se pare clar (si firesc!) ca justitia de astazi este urmasa celei din 1944 – 1958.

 3. 3 oscar wilde martie 29, 2016 la 1:44 pm

  Procurorii de la D.N.A. nu au fost invitați?

 4. 4 Mihaela Erika Petculescu martie 29, 2016 la 2:10 pm

  @ Adrian Năstase

  Ştiu, Domnule Prim-Ministru. Alecu Cernatoni ne vorbea adesea de Dvs., cu multă admiraţie.

 5. 5 papasha martie 29, 2016 la 2:27 pm

  Aloooo , ambulanta lu’ arafat-salvatorul natiunii , PSD-ul , faceti bai baieti ceva cu puliglotul asta de sculer-matriter , verisoru’ lu’ Mihai Viteazul .
  Asta-i dus cu capu’ rau de tot ( eu stiam ca vinurile de Segarcea-s buuuune , curateeee si fara chimicale in exces , dar cine mai stie astazi , de unde si ce mai suge si asta !!! ).

  Zice papgalul ca :

  România este, în acest moment, o oază de stabilitate, pentru că a găsit o soluție unică în Europa și în această zonă a lumii de cooperare și între religii.
  ( SI ATUNCI , HAI S-O DESTABILIZAM CU O NOUA MECCA EUROPEANA, UNDE SA VINA „STUDENTII” JIHADISTI SA SE ROAGE !!!! )
  Comunitatea musulmană din România este veche și este respectată și este moderată. ( PAPAGALULE OBOSIT , COMUNITATEA MUSULMANA DIN ROMANIA ARE DEJA TOATE MOSCHEELE DE CARE ARE NEVOIE , DE SUTE DE ANI DEJA !!!!)

  Bai papagalule , o moschee nu se construieste AZI , pt.ca ” România este, IN ACEST MOMENT , o oază de stabilitate „.
  Tu intelegi bai panarama puliglot ?

  http://www.theguardian.com/world/2016/mar/28/brussels-attacks-fight-westerners-text-sent-youths-molenbeek-isis

  Intelegi tu oare bai panarama puliglota ?

  Cum e azi in Bruxelles , asa o sa fie si in Bucuresti , dar , de 100 de ori mai rau dupa constructia visurilor tale de rama baloasa !

  Decat sa fii asa de ” politically correct ” , mai bine taci dracu’ din gura ( asa poate o sa pari si tu un pic mai inteligent ! )

 6. 6 nastase martie 29, 2016 la 2:37 pm

  papasha,
  o rugăminte – atentie la exprimări…

 7. 7 papasha martie 29, 2016 la 3:03 pm

  @ Dezideriu Dudas

  Ai dreptate vecine , buna idea cu Comisia ” In gura lu’ cap de porc ” !

  Matalutza ca telectualul grupului , fa o propunere pt. ordinea de zi , si-i dam drumu’ …

  PS Psssst ! Ce ne facem cu Nastase (?) , c-o sa fim prea multi presedinti , si totusi …. suntem pe blogul lui !!!

 8. 8 papasha martie 29, 2016 la 3:18 pm

  ‘ tzeles !

  asta-i viata , de la anumite varste incolo , te-nfierbinti mai greu , dar te si scapi mai usor …..!!!

  Zicea Arghezi , cand era cu o studenta pe sofa si suna telefonul ca sa-l invite la Academie : DACA POT NU VIN , DACA NU POT , VIN !!!!

 9. 9 liviu bejan martie 29, 2016 la 3:54 pm

  The Economist publica un interesant rezultat statistic: cu mai putin de 5% din populatia lumii, SUA are 25% dintre detinutii ei. Mai precis, SUA au 2217000 de detinuti in inchisori. Si cateva comentarii la acest rezultat, nici unul de la noi. In ordinea aparitiilor, fara preselectie:
  1. That’s what happens when you have a working justice system.
  Getting low incarceration numbers by letting criminals roam free (Mexico) or run the country (Russia) is only an illusory improvement.
  2. high number of prisoners does NOT mean working justice system. It means the country is good at prosecuting not rehabilitating
  3. USA is interesting. Free weapons, low social security, and little possibility to improve as working class in a developed country. Guess it’s simple the wealth distribution which is better in most other developed countries. And other countries care US doesn’t
  4. A working justice system? Have a look at Norway or Finland in regard to a working justice system. Low prison populations, effective prisons, low reoffending rates. The US is the opposite in every aspect.
  Cred ca merge la un topic despre justitie…

 10. 10 Adrian B. martie 29, 2016 la 4:56 pm

  Cam tot vremurile alea le traim si astazi … La nivel de societate , noi ne-am intors direct in stalinism !
  Ce diferenta este intre Basescu , Macovei , Kovesi si Blaga pe de o parte si Gheorghiu Dej , Ana Pauker , Vasile Luka si Alexandru Nicolschi pe de alta parte ?

  Si metodele de actiune sunt similare cu cele din perioada stalinista :

  – distrugerea partidelor democratice
  – stil de guvernare dictatorial ; puterea in mainile unui singur om
  – regim agresiv si bazat pe teroare si institutii de represiune
  – cultul unor conducatori
  – subordonare totala fata de o putere straina prin consilieri , ambasade , acoperiti , etc.
  – represiunea si arestarea incomozilor

 11. 11 George Ban martie 29, 2016 la 5:22 pm

  Probabil anul 1958 este ales pentru ca atunci s-au retras trupele sovietice din România. De aceea cred că titlul potrivit ar fi „Justiția în regimul SOVIETIC din România”. După cum, dacă ne vom referi la perioada 2004-2018 (tot 14 ani!) corect va fi „Justiția în regimul AMERICAN din România”. Este adevărat, nu sunt trupe, dar nu mai sunt necesare. Iar 2018 l-am ales pentru că sunt optimist.
  O mică observație la coperta cărții: Justiția din ambele perioade de mai sus trebuie arătată cu urechi mari și cu ochii larg deschiși…

 12. 12 Adrian B. martie 29, 2016 la 9:06 pm

  Urmarind evenimentele internationale am observat ca procurorii sunt noua ARMA folosita de catre licuriciul cel mare in tot mai multe tari pentru a rasturna regimuri sau pentru eliminarea unor incomozi .

  Practic este o forma mascata de LOVITURA DE STAT !!! Corupi cativa procurori dintr-o tara si dai jos un regim .

  Astfel , satisfaci si comanditarul si ambitiile procurorului si setea de sange a prostimii .

  http://www.theguardian.com/world/2015/apr/21/argentinian-prosecutors-drop-case-against-cristina-fernandez-de-kirchner

  http://www.nytimes.com/2016/03/05/world/americas/brazil-raid-luiz-incio-lula-da-silva.html?_r=0

  http://www.theguardian.com/world/2011/may/15/france-dominique-strauss-kahn-lifestyle

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/marine-le-pen-could-face-political-ban-over-financial-declaration-a6783416.html

  etc.

  Ce au in comun toti cei arestati ? Toti sunt patrioti si au refuzat sa serveasca interesele straine …

 13. 13 Dezideriu Dudas martie 29, 2016 la 9:23 pm

  @ papasha

  Nastase ? El sa fie fratii Paunescu.

  Propunere ? Formatul sa se numeasca in stil intens internationalist, PREMIUL NOBEL PENTRU ( DA-NE) PACE, OPTIUNEA BLOGULUI NASTASE : MARELE VITEAZ AL NATIEI ROMANE, RADU BANCIU.
  In stil mai discret globalist ( sa nu ne prinda dracu’, americanii, rusii, ioropenii si altii aia…ca miscam in front si mai si comentam….) sa-l atragem in proiect si pe Ilie Nastase. La Banciu nu conteaza Ilie, Adrian….cu cat e mai mare, cu-atat e obiectivu’ mai atins…La nea’Ilie e si-o dulce poveste tip “Rapirea din Serai”…Cum o vorbi el cu prietenul Paunescu dupa ce Banciu il face muci ? Va aduceti aminte de cinezu’ ‘cela comunist “Muci-n-ceai” ? De-aia China n-are nici-o sansa in Romania ? Prea ar fi o “strategie” de autodemascare ? Asa ca ramanem pe “vechea strategie” ( sa nu ni se vada “mucii” din ceai, excludem China ? Sau evitam five o’clock-ul englezesc si bem cafea ca turcii ? Cand o sa terminam cu imprumuturile, daca nu facem niciun chichirez, nechezolul abia ne-asteapta….Cand a scris “In tara magarilor”, viitorul liberal Stefan Zeletin nu s-a referit la viitorii anarhisti …. ) ?
  Vorba ITB-istului, “sa trecem la treaba” :
  1. D-nul Adrian Nastase anunta intriga ( o iesire pe aratura a nobelizabilului…), scurt si la obiect. Sec.
  2. Spuma o aduce blogul. Papasha deschide dopul. Daca-i la baie si nu-i pe faza, tre’ sa se forteze (si) mai mult cand revine….
  3. Noi, ‘telectualii, ca-ntodeauna, o sa formam categoria “ar fi bine sa nu fie rau“ ( nu e bine, nu-i frumos, coboram nivelu’, natia are alte prioritati, tara ne-asteapta…)…Un alt posibil lider al nost’ la aceasta categorie ar putea fi Gica Hagi ( tehnocratu’ categoriei ), sigur mare iubitor de Radu Banciu….Mare om, mare caracter acest “nobelizabil de da-ne pace” ( invers decat Cartarescu la literatura, la care nu merge “da-ne literatura”, dupa ce ne-a zapacit de cap cu sensurile ontologice ale “iubirii femeilor”…, desi norocul “levantin” al “solenoidului” recent poate fi salvator pentru el/ei… )
  4. La sfarsit, “un negru” ( hai bre’ ca nu i-au omorat americanii pe toti…), preia toate comentariile si le transmite “Comitetului Nobel” ( Consiliului National al Audiovizualului ).
  5. Falanga “stat’ de drept” a blogului poa’ “sa-l dea in plata” ( o etapa superioara de “dupa judecata”… ) pe Banciu. Plata Domnului ( sa nu se inteleaga domnu’ Paunescu – merge insa “domnu’ fratii Paunescu” ) !

  P.S. Regret ca tre’ sa ma retrag de la aceasta categorie ( sunt un fel de FSN de tip nou la aceasta categorie, adica o emanatie care ramane doar o emanatie si nu se transforma ….). Ca’ ‘telectual nu ma puteam opri ( “avem o tara, o datorie, o misiune de-ndeplinit”….). Ca mardeias, nici atat (“ tara…, datoria…, misiunea…, mancati-as ! “ )… Ca “biciclist sef” insa, dupa ce-am adus langa Ferrari, Porsche, BMW,….si-alte drezine asemanatoare, biciclismul, trec la alte curse…CURSA CONTINUA ( mai ceva ca la “Victor Rebengiuc”, care de la revolutie a ramas fara hartie igienica si n-a putut CONTINUA CALATORIA decat cu peripetii… – ultimul lot de hartie l-a terminat cand l-a prezentat pe Viorel Lis bucurestenilor – si n-a mai avut suficient nici macar atunci…. ) !

 14. 14 fostă basarabeancă martie 29, 2016 la 9:33 pm

  V-am mai spus tuturor, dragi prieteni (cu știuta excepție), că eu mă mir și vă admir entuziasmul, forța de care dați dovadă rezistând continuu acestor teme tulburătoare și obositoare și simt nevoia să repet acest lucru. Chiar dacă cel mai neobosit s-a supărat pe noi și ne-a părăsit… M-am supărat și eu pe el, așa să știe!

  Momente de felul acesta mă fac să-mi reevaluez prioritățile iar și iar, să mă cert cu cine trebuie de urgență și să mă împac, de asemenea, cu cine este cazul.

  Poate că globalizarea ne va veni de hac nouă, celor de bună credință, poate că fiii noștri vor avea de înfruntat vremuri mai complicate decât visăm, se prea poate, prieteni, dar și bunica a născut în 1941 un copil într-o căruță în pădure, ferindu-se din calea războiului, în jur cădeau obuze iar ei nu aveau nici apă de băut, nu o sticlă de apă rece ca să spele bebelușul, așa cum ne-au tot vârât pe gât fotografia cu imigranții… Bebelușul e bine, are nepoți și strănepoți. Sunteți liberi să vă amintiți cum ne mor copiii prin spitale în acest moment, cu penicilina gata inventată, scule sterilizate la ultraviolete, laboratoare performante, cu o industrie a medicamentelor pe care n-o pot cuprinde nici cu mintea!

  @Doru Coarnă, subscriu 99% la postarea dumneavoastră despre alimente.

  Veți spune, unii, poate, că trăim alte vremuri, că suntem omenoși în perioada actuală a istoriei, că acum suntem cuprinși de sentimentul compasiunii la modul global, că „libertate”, „rațiune”, „siguranță” sunt idei la ordinea de zi; „democrația”, veți spune… Sau că astăzi nu trebuie să stea un spate gârbovit ca să nu zboare șuierând capul de pe umeri, că astăzi justiția nu se face prin ordalii (îndoi-m-aș!), că astăzi lumea este politically correct…

  Eu v-aș răspunde că sunt vorbe goale. Oare complotează politicienii astăzi mai puțin decât pe vremea Cleopatrei. Cezar sau Ludovic XIV? Oare nu ies avocații de la procese și pică taman în fața trenului? Nu dispar Codruții fără urmă după ce unii le pun gând rău (OK, nu toți)? Îmi amintesc vag, dar cred că nu greșesc, mulți oameni, care au fost implicați în afacerea FNI, au murit în moduri care mai de care mai surprinzătoare! Nu s-a adâncit, oare, diferența dintre bogați și săraci la loc? Nu-s cei, ce au putut să sugă cât de mult din visteria țării, completamente decadenți și decăzuți moral, sfidând cu nerușinare gloata? Gloata, la rândul ei, înrăită de loviturile pe care le încasează în fiecare zi, nu-și pierde umanitatea? Nu poartă de grijă tuturor, nu-și toarnă vecinii și neamurile – vezi delațiunea – sport național?.. Nu trăiesc azi atâția copii în sărăcie lucie? Nu-i cheamă statul pe invalizi în fiecare an ca să se convingă că nu le-au crescut picioarele la loc?

  V-aș face un album cu bătrânii și casele lor din satul în care am moștenirea, cu copii pe străzi fumând – mie nu-mi ajunge sub braț, iar el suge cu sete dintr-o țigară soioasă, făcută din tutun de chiștoace, înfofolite într-o reclamă de la Kaufland; aș putea să vă arăt cheful care s-a dat săptămâna trecută (au pus fotografiile pe Facebook, nu-i secret) în cinstea logodnei a două surori de treisprezece și paisprezece ani cu doi golani din altă comună, veniți de la furat de prin Franța. Au făcut o ofertă de nerefuzat părinților; desigur, până la sfârșitul chefului, când erau toți beți morți, s-au și bătut, s-au tăiat, mă rog, ce fac ei în mod tradițional în cazuri din astea… Parcă-i sat fără câini – nici poliția, nici învățătorii, nici asistentul social de la primărie, nici unul nu are o opinie despre acel eveniment. Am auzit că toți petrecăreții au ieșit afară ca tinerii logodnici „să consume” practic, mă înțelegeți, logodna. Nu-i bai, în buricul capitalei o directoare de grădiniță terorizează și torturează copiii altora, naivi și plini de încredere, pentru că ea „le-a spus” că filmul e „trucat” și ei așteaptă, ca oile la tăiere, să afle „ce va spune ancheta”. A doua zi și-au mai adus copiii la grădiniță. Nici nu știu cine-i mai nebun.

  Eu spun, după o analiză scurtă și pragmatică, dragi prieteni, că, ținând cont de aceste aspecte ale vieții noastre, paradoxal, trebuie să învățăm să le ignorăm ca să putem TRĂI pur și simplu. Să ne ducem crucea, dar și alții să și-o care, să nu ne rupă gardurile (și altele), că noi avem necazurile noastre, la prima vedere, de nerezolvat. La prima, dar și la a doua, și la a treia.

  Că uite, se rupe ața, iar noi ne zbuciumăm degeaba. Și Pământul se învârte fără noi la fel, nu i-i mai greu, nici mai ușor – lui nu-i pasă.

  Vă doresc tuturor sănătate și mintea cea de pe urmă…

 15. 15 Adrian B. martie 29, 2016 la 10:30 pm

  Izzy Bizzu – Mad Behaviour

  Outlandish – I’m calling you

  Bruno Mars – Marry You

 16. 16 T-Rex martie 29, 2016 la 11:44 pm

  Ce te faci insa cind in capitalism Justitia se pune in slujba puterii „democrate”? Sau cind justitia e strimba, punindu-se in slujba Nedreptatii? Poate peste 100 ani sa apare o carte pe tema asta. Uite un mic exemplu dintr-o tara ultra-civilizata: un „baiat de baiat”, din familie ultrabogata, Muzzo, se suie beat intr-o masina si omoara trei copiii si bunicul, toti copiii unei familii canadiene, iar Justitia canadiana ii da 10 ani, din care se scade perioada in care a fost judecat, din care se injumatatzeste pentru „buna purtare”. Asta iese in 5 ani din inchisoare si a omorit 4 oameni.

  OK, in alta unda cromatica (era sa zic „cosmica”, pentru ca se potrivea!), PSD a scos o lege care interzice Partidul Comunist, sau orice „miroase” a comunism. Ei, bravo, uite, asa se spala imaginea de partid care e acuzat ca e continuatorul PCR! Astept cu nerabdare alte legi care sa interzica si alte miscari din trecut, care pot oricind sa-si scoata odiosheniile si sa ocupe statul de drept, precum: Inchizitia, Islamismul Wahabist, Tzarismul si mai ales Putinismul, steagurile care seamana cu cele imperiale, masinile Dacia (care ne aduc aminte dureros de sistemul „odios”), si nu in ultimul rind bautura „Cico” – o otrava comunista.

  Pe urma ne intebam: ce au dom’ne cu parlamentarii, de ce sunt incriminati oamenii politici la gramada? Pentru ca gramada care aproba asemenea legi maninca banii publici pe lucruri care nu isi au rostul, si pierd timpul cu fantome in loc sa se ocupe de legi care intr-adevar sunt necesare (sau ajustarea celor proaste).

  http://www.cp24.com/news/neville-lake-family-robbed-of-their-reason-for-being-judge-says-at-muzzo-sentencing-1.2835930

 17. 17 fostă basarabeancă martie 30, 2016 la 6:24 am

  O mică precizare cu privire la cele două fetițe care au fost logodite chiar de părinți cu doi adulți unși cu toate alifiile: nu a fost o chestiune forțată, pentru că fetele erau deja trecute prin ciur și dârmoi, asta-i una; și a doua: nu-s țigani. De fapt, în sat nu-i nici un țigan de sămânță. Ca să fie clar.

 18. 18 fostă basarabeancă martie 30, 2016 la 9:07 am

  Doamne, „niciun” am vrut să zic. De două ori. Mă grăbesc precum o fată mare spre altar…

 19. 19 liviu bejan martie 30, 2016 la 9:34 am

  Tocmai am citit ca Putin a anuntat exporturi rusesti de armament, in ultimul an, de 14,5 miliarde de dolari. Ce naiba, n-am putea exporta si noi armament de un miliard si jumatate de dolari anual? Dar ce?

 20. 20 George Ban martie 30, 2016 la 9:39 am

  @ fostă basarabeancă
  martie 29, 2016 la 9:33 pm

  Mult adevãr grãieşti, Mãria Ta!

 21. 21 liviu bejan martie 30, 2016 la 10:12 am

  Vine si la noi criza scrierilor pe suport hartie. BBC (Marea Britanie, desigur, nu taranistii din Romania) relateaza ca , in ultimii 6 ani, circa 8000 de locuri de munca (adica un sfert din total) in bibliotecile britanice au disparut, iar 302 biblioteci au fost inchise. O urmare fireasca a crizei de cititori ai scrierilor pe suport hartie, criza care a afectat mai intai presa scrisa. Cauzele sunt mai multe, insa specificarea lor nu modifica efectul. Cred ca este recomandabil, pentru scriitorii romani din toate domeniile, sa se gandeasca la alte suporturi informatice pentru creatiile lor. Iar editurile la alte formule de a obtine bani din activitatea editoriala. Iar tinerii care vor sa urmeze facultatile de limba si literatura sa aiba in vedere alte locuri de munca, dupa absolvire, decat in biblioteci.

 22. 22 Donkeypapuas martie 30, 2016 la 1:18 pm

  @Tovarăşul dinozaur
  Respectivul iese DUPĂ CE A FĂCUT 5 ANI.
  Dacă respectivul făcea parte din „elita” comunistoidă pe care o regretaţi, sub un regim pe care-l regretaţi de asemenea, ori poate apropiat mediului putinist din Rusia actuală, nu ştiu de ce dar nu ar mai fi făcut nici o zi puşcărie. Cred că nici nu s-ar mai fi cercetat cazul. „Mortul e de vină!”, ar fi exclamat miliţienii. Deci, mai încet cu pianul ideologic în public că scoate note ilogic de false.

 23. 23 fostă basarabeancă martie 30, 2016 la 2:07 pm

  George Ban
  martie 30, 2016 la 9:39 am,

  așa-i când stai pe la țară mai mult, plouă și n-ai semnal – îți trec tot felul de prostii prin cap…

 24. 24 nastase martie 30, 2016 la 2:35 pm

  donkeypapuas,
  „respectivul” era părintele Stăniloaie.

 25. 25 Donkeypapuas martie 30, 2016 la 10:43 pm

  Comentatorul „T-Rex” este părintele Stăniloaie? Că la comentariul lui Tiranosaurus Rex m-am referit. Scuze dacă s-a înţeles altceva.

 26. 26 T-Rex martie 30, 2016 la 11:44 pm

  @MagarulePapuas (am tradus cat am stiut), adevarat nu suntem in aceiasi specie, si nici macar din aceleasi timpuri. Daca atita ai inteles din ce am scris eu e probabil tot din cauza aia…eu sunt extinct, tu insa mai poti spera in evolutie (ca sa nu intri in depresie)!


 1. 1 Despre unele chestiuni… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 29, 2016 la 6:32 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: