Dezbatere la FET, „Interactiune intre religie si nationalism”

Unknown-3.jpeg

Fundația Europeană Titulescu și Centrul Cultural European Româno-Panarab vă invită, joi 24 martie a.c., începând cu ora 11.00,  la dezbaterea cu tema „Interacțiune între religie și naționalism”.

Invitați speciali: Șeicul Mohammad HUSSEIN, Muftiul Ierusalimului, Arhimandrit Elias AWAD, Liderul spiritual al ortodocșilor de rit bizantin din Ramallah, Isaac ALTAYEF, Reprezentantul Comunității evreilor samariteni, Dr. Hanna HILANEH, Președintele Înaltei Autorități a Locurilor Sfinte Islamico-Creștine,  Murat YUSUF,Muftiul Cultului musulman din România. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, Președintele FET.
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47.

73 Răspunsuri to “Dezbatere la FET, „Interactiune intre religie si nationalism””


 1. 1 Doru Coarna martie 24, 2016 la 10:04 am

  Pica precum nuca-n perete… Peste vreo luna nu era mmai bine?

  Oamenii astia urmaresc strict interesele islamului aici, restul termenilor sunt pt uzul adormitilor…

 2. 2 ZeV martie 24, 2016 la 10:28 am

  Oameni importanti din SUA afirma ca ISIS este creatia lui Barak Obama. Daca ei mint, mint si eu . (Z)

  Poate ca adevarul gol golutz este detinut de domnul Liviu Bejan, care scrie (netinand seama ca foarte multi luptatori ISIS sunt ceceni – ostili Kremlinului si regimului Assad):
  ,,avem de-a face cu eforturile unei miscari de amploare a unei organizatii oculte, gen serviciile secrete ale unei tari mari. Posibil si probabil Rusia”

  Ce sa mai spun despre intrebarile si alegatiile domnului Motan Incaltat ?

  Nu pot sa nu ma gandesc (avand in vedere eruditia distinsilor colegi) si la eventualitatea ca arabii din ghetourile Parisului si Bruxelles – ului sa fie infiltrati cu agenti KGB sinucigasi. (Z)

  In acest context, avand in vedere antirusismul visceral si mobilizator indus sistematic in constiinta publica romaneasca, eu propun ca Romania sa declare razboi Rusiei, pentru ca Europa Occidentala sa scape de terorism. In fond, am mai facut-o in 1940. Cu siguranta, SUA si mai ales Germania ne vor spriini. (Z)

  PS
  Vorbind acum serios, asemenea fabulatii puerile, precum ale celor doi colegi de mai sus, rar mi-a fost dat sa citesc.
  Sa ma scuzati stimati colegi (nominalizati mai sus) , dar asa gandesc si nu pot sa va mint, pentru ca pe fond, va respect.

 3. 3 Oscar Wilde martie 24, 2016 la 10:55 am

  Întotdeauna religia a stat la baza luptei naționale, care dusă la extremă a determinat naționalismul. Dacă privim lupta națională a românilor din Transilvania și vedem că s-a declanșat odată cu politica austriecilor de catolicizare, apoi mascată de formarea Bisericii Unite, ne dăm seamă cât de importantă a fost religia în menținerea identității nașionale a unui popor. Războiul din Kossovo de ce a fost declanșat? Eu nu înțeleg, de ce în zilele noastre, după veacuri de experiențe dureroase, națiunile nu sunt lăsate în pace să-și vadă de treburile, de credințele și tradițiile lor? De ce Europa, SUA cred că politicile lor sunt mai bune decât ale altora? Cu ce este mai blând satanismul decât islamismul extrem, cu ce este mai „progresistă” religia mormonilor decât cea a islamiștilor sunniți? .Numai că sataniștii, mormonii și alte secte imorale și primitive sunt lăsate în pace, chipurile nu deranjează pe nimeni, ci doar pervertesc mințile oamenilor, îmbolnăvindu-le. Iar mai Marilor Lumii le convine aceasta!

 4. 4 Marian Nicolae martie 24, 2016 la 11:03 am

  Romanii s-au batut sute de ani cu musulmanii pentru a-i tine in frau si a nu ne cotropi. Ce facem acum, le oferim INTREAGA TARA PE TAVA iar noi romanii UNDE NE DUCEM…???

  Locurile de veci sunt limitate, sa stiti…

 5. 5 Criticos martie 24, 2016 la 11:29 am

  Ce subiect și ce invitați! Absolut extraordinar!

 6. 6 papasha martie 24, 2016 la 2:03 pm

  Fara nici o tresarire , daca stirea-i complet adevarata , decidentii belgieni sunt niste degenerati de idioti , niste rame , niste viermi , din cauza carora au murit oameni complet nevinovati .

  Condamnare la 20 de ani de puscarie , fara drept de apel .

  http://www.nasul.tv/exploziv-turcia-l-a-arestat-si-expulzat-in-2015-pe-unul-din-teroristii-de-la-bruxelles-belgia-l-a-pus-in-libertate/

  PS Si cate zeci si sute d-astia „eliberatii” or mai fi printre noi ……..

 7. 8 ZeV martie 24, 2016 la 2:18 pm

  Prin 2015, toti tapalagii, turcestii, turturicii, raresii, porele, etc, tunau si fulgerau ca Victor Ponta s-a dus in Turcia, basca, s-a intalnit si cu Erdogan la deschiderea JO Europene. S-a intalnit, spuneau deontologii dreptei fasciste, cu ,,patronul terorismului”.
  Cu omul care ataca populatia kurda, desi, kurzii reprezinta o forta care se opune ISIS. Cu omul care a tolerat si tolereaza retelele de trafic de persoane. Cu omul care a subventionat logistica rebelilor sirieni, un fel de (cica) ,,islamisti moderati” (evident suniti _n.r.).
  Acum toti tac luand act de ,,bucuria” domnului Yohannis etalata in preajma aceluiasi Erdogan. Desi, foarte recent, un post de televiziune a fost luat cu asalt si in 48 de ore i s-a schimbat orientarea cu/la 180 grade.
  Toti dreptacii tac si la intrebarea domnului Razvan Dumitrescu (cel mai bun jurnalist din Romania):
  ,,Daca ISIS are un buget anual de cca 1 milliard, in special din afaceri cu petrol, cine cumpara petrolul ? O afacere presupune un vanzator si obligatoriu un cumparator. ”
  (Nu ca cei din stanga ar fi mai breji, cu Liviu Dragnea pe post de piatra de moara a PSD.)
  Eu as re – transmite aceasta intrebare si colegilor de pe blog, predilect, domnilor Liviu Bejan si Motanul Incaltat.
  Grav este nu ca presedintele nostru s-a dus in Turcia, ci, ca o intreaga UE si-a pierdut busola acceptand santajul turcesc.
  De fapt ar trebui sa spun: ,,Felicitari, turcilor. N-ati uitat ca proveniti din stralucitul Imperiu Otoman, cel care a transformat statele de pe teritoriul actualei Romanii (dar nu numai) in vasali obedienti.”
  Cu cateva exceptii care au intarit regula si la care ne raportam cand invatam istoria patriei.
  Cat timp va mai fi si istoria materie de studiu in scoala ,,romaneasca”.

 8. 9 annadinut martie 24, 2016 la 2:18 pm

  Succes! Am dorit la extrem să vin azi, dar am o filmare foarte importantă.

 9. 10 nastase martie 24, 2016 la 2:33 pm

  Doru Coarnă,
  discutia a fost foarte interesantă.

 10. 11 Centru martie 24, 2016 la 2:59 pm

  Ma amuza cum inamicii Romaniei , din Vest si Est , cum se saluta si isi dau mana .
  Va amintiti expedia ortacilor din septembrie 1991 ?
  Era momentul ales de Budapesta pentru a anunta existenta unui Comitet al Transilvaniei Independente ( de care nimeni nu a auzit de atunci ) si de
  Snegur de a-l lua la rost pe Roman – cu ce drept vorbeste el despre Basarabia pamant romanesc … cum la Moscova la epoca aveam tulburari cu Iakovlev – Gorbaciov – Eltin , n-am avut neplaceri evidente de acolo .
  Ma uitam ieri pe filmuletul Youtube din 1940 – Carol si Mihai , Gigurtu si Tatarascu , primiti de Halipa si rezidentul regal pe Basarabia Grigore Cazacliu la Chisinau , mare ceremonie destul de emotionanta – cobor la comentarii – sase comentarii in limba rusa , chirilice ! – normal , rusi basarabeni nemultumiti , sunt si ceva incercari de romana ” inainte iubeati rusii , acum vreti unirea cu romanii ? ” , mai jos dau de unguri , usor de recunoscut ” jos valahii ! ” – cum stiti ca sunt ungurii ? in maghiara ” roman ” peiorativ este ” olah ” ( asa cum italienii sunt ” olasz ” ) , ungurii traduc ” olah ” in romana printr-un cuvant nefolosit de romani – ” valahi ” – in acelasi timp ungurii vor sa transmita celorlalti romani ca e vorba de ” valahi ” adica ” olteni – munteni ” care in teoria cosmogonica ungureasca au monopolizat bogatia si puterea in ocupatele Moldova si Ardeal – comentarii unguresti in romana ( usor de recunoscut autorii ) ” credeti ca Stefan cel Mare vroia Moldova sub valahi ? ” …

 11. 12 George Hălărescu martie 24, 2016 la 3:11 pm

  Pericolul securității http://stiriglobalizare.ro/?p=513

 12. 13 Cris martie 24, 2016 la 3:11 pm

  Atâtea războaie religioase de-a lungul istoriei societății omenești, că-ți vine să reciți din textul piesei lui John Lennon, „Imagine!”:

  Imagine there”s no country/ And no religion too…
  Imagine all the people living life in peace!

  Și apoi:
  You may say I”m a dreamer/ But I”m not the only one…

 13. 14 Fragmentarium Politic martie 24, 2016 la 3:52 pm

  Ciocolata amăruie a belgienilor: După atentate, un ministru israelian îi ia în derâdere pe bruxellezi

  Un ministru islarelian s-a alăturat, miercuri, altor oficiali israelieni care acuză Europa de un „laxism” în faţa terorismului, şi a luat în derâdere pasiunea belgienilor pentru ciocolată, o mândrie naţională, la o zi după atacurile de la Bruxelles.

  „Dacă vor continua să-şi mănânce ciocolata şi să se prezinte mari democraţi, nu vor fi capabili să se bată cu teroriştii”, a declarat Israel Katz, ministrul Transporturilor şi Informaţiilor, unul dintre principalii rivali ai premierului Benjamin Netanyahu în cadrul Likudului (dreapta, la putere).

  Katz le-a reproşat de asemenea „preşedintelui american” şi „liderilor europeni” că nu sunt pregătiţi „să spună că lupta este împotriva terorismului islamic”. „Atunci când nu-ţi defineşti inamicul, nu poţi purta un război mondial”, a spus ministrul israelian.

  Pretul amar pe care l-au platit belgienii are insa o consistenta principiala mult mai profunda, opusa aprecierilor de suprafata. Nu este vorba de “laxism” in fata terorismului, belgienii au dovedit “o toleranta curajoasta”, de care “ar trebui sa fie mandri”, dupa cum a declarat, joi, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  Cand nu le mai sunt de folos, natiunile geopolitice par sa renunte cu usurinta la democratie si drepturile omului. Trebuie insa afirmat cu tarie si claritate, democratia si drepturile omului sunt conditiile de reproducere ale civilizatiei. Nu i se poate pune civilizatiei islamice eticheta de “terorism”. Acesta este un joc geopolitic, invaziv. Cu atat mai putin sa i se declare islamului un “razboi mondial”.

  Teza geopolitica de “conflict al civilizatiilor” este de cea mai pura esenta nazista, din vremurile apuse ale Germaniei geopolitice a lui Hitler. Agitarea din ultimul timp al acestei teze, reluata si actualizata de Samuel Huntington, mai nou de Robert D. Kaplan, sub forma “razbunarii geografiei”, au creat deja o sensibilitate de respingere globala.

  Exista insa si un sambure de adevar in criticismul privind slabiciunea belgienilor pentru ciocolata. Daca va incolti, va face ciocolata amăruie, benefica pentru sanatatea si securitatea bruxellezilor si europenilor. Acest sambure de adevar se refera la critica implicita a planurilor de colonizare geopolitica. Europa nu trebuie sa fie laxa cu colonizarea, altfel risca sa o valideze. Colonizarea nu este imigratie, ci geopolitica.

 14. 15 liviu bejan martie 24, 2016 la 4:49 pm

  Zev: Aproape ca o citezi pe Ecaterina Oproiu, care a zis, intr-o emisiune la radio, cu multi ani in urma : Adevarul adevarat, adevarul gol golut este ca…” Adevarul adevarat, adevarul gol – golut este ca fraza care te-a starnit nu iti era destinata, ci era destinata altcuiva; insa nu a fost pentru cine s-a pregatit ci pentru cine s-a nimerit. Nu stiu ce au zis unii din America, insa stiu ce au zis unii din Rusia (desi tu pari mai bine racordat noutatile dinspre est) si anume ca ISIS s-a inarmat cumparand armament, inclusiv tancuri, de la ucrainieni, dupa care platile ar fi disparut in buzunare personale; aceasta ar fi si avut probleme ucrainienii in prima parte a conflictului lor cu rusii, fiindca nu prea mai aveau cu ce, pana ce uzina din Harkov s-a pus serios pe treaba. Am fost curios sa verific asta si m-am uitat pe youtube la un tanc isisot care mi s-a parut a fi o mandrete de T-64. Ucrainian? Rusesc?

 15. 16 liviu bejan martie 24, 2016 la 5:13 pm

  Oho, ce tema! Ati pus ceva pe youtube?

 16. 17 Doru Coarna martie 24, 2016 la 5:51 pm

  @ Nastase,

  sigur ca sunt oameni capabili sa spuna lucruri interesante… dar care acopera zilele acestea fapte si mai interesante…

  Nu inteleg nici vizita presedintelui in Turcia, OK, suntem in NATO dar ni se datoreaza ceva dupa cateva sute de ani de ocupatie… sau noi datoram strabunilor ceva… Macar sabia aia!
  Oamenii vorbesc despre turci din aparente, vizite turistice, contacte diplomatice… Daca ai de-a face cu un turc neaos, obosesti de cate ori se intoarce, mereu vrea inca ceva, pana il dai afara… apoi seara te suna iar si mai cere ceva… Nu poti pune bazele pe ei, n-au cuvant si asta deja se vede… Ca toti orientalii insa, lingusesc frumos…

  Eu nu-mi aduc aminte de prin istorie, sa ne fi ajutat cu ei la ceva, vreodata…Altminteri sigur, de la Edirne pana in China totul e pitoresc…

  Suntem prea prietenosi pt vremurile astea! Asa or fi fost si Stefan, Mihai, si restul?

  PS. As vrea tare mult sa vad ceva semnat si respectat la litera, cu ei!
  Nu exista!

 17. 18 Mihaela Erika Petculescu martie 24, 2016 la 5:54 pm

  @ fostă basarabeancă

  Este vorba de uriaşa forţă economică, politică şi militară a SUA, care însă nu se exercită numai asupra statelor puternice din UE, ci – în forme diferite – practic la scară planetară.

 18. 19 Mihaela Erika Petculescu martie 24, 2016 la 5:59 pm

  @Oscar Wilde

  Eu am vorbit despre barbaria şi primitivismul teroriştilor ce au declarat război civilizaţiei noastre ! Iată sfârşitul comunicatului emis de Califatul Islamic prin care revendică atentatele de la Bruxelles : «Bilanţul acestui atac reuşit prin milostivenia şi spre gloria lui Allah se ridică la 40 morţi ( !?) şi peste 210 răniţi din rândul cetăţenilor statelor aflate sub semnul crucii.»

  Cât despre afirmaţia Dvs că musulmanii sunt «fie disperați că nu mai încap… , fie plini de ură împotriva celor care i-au stăpânit timp de 100 de ani, impunându-le limba, religia și furându-le resursele», nu aveţi decât parţial dreptate. În timpul Mandatului Britanic asupra Palestinei spre ex., englezii i-au protejat pe arabi de coloniştii evrei, atât militar cât şi legislativ.

  Sunt însă de acord că bomba demografică reprezentată de lumea arabă este una din cauzele actualului război dus în numele lui Allah şi am să rezum mai jos câteva din ideile unui articol pe care l-am publicat în luna februarie în presa francofonă referitor la cauzele jihadismului.

  Orice revoluţie religioasă are la bază o componentă tri-partită : socio-economică, spirituală şi politică. Punctul de plecare este reprezentat întotdeauna de nemulţumirea populară în cadrul căreia anumite grupuri încearcă să modifice organizarea societăţii în funcţie de idealurile lor spirituale/religioase, pentru a prelua în ultimă instanţă puterea politică.

  Cauzele socio-economice ale jihadismului derivă evident din supra-populaţie : nici o economie nu este capabilă să creeze milioane de noi locuri de muncă în fiecare an pentru a face faţă creşterii exponenţiale a populaţiei musulmane. De unde sărăcie, lipsă de educaţie şi radicalizare.

  Componenta religioasă este dată de o ideologie hibridă – wahhabisme, mawdouisme, fascism şi comunism. Scopul politic este ca «aleşii» să islamizeze societăţile pornind de la baza lor, după care să creeze state islamice în cadrul unui jihad integral, ceea ce va conduce la instaurarea califatului universal.

  Problema este de ce jihadismul nu s-a menţinut în limitele unui terorism anarhic sub steagul Islamului şi s-a transformat într-o mişcare religioasă pan-musulmană fără conotaţii naţionale ? Motivul este politica de solidaritate sunită dusă de monarhia saudită şi de Turcia – pentru a contrabalansa influenţa Iranului şiit – tactică sprijinită de SUA şi de UE din motive geopolitice.

  Restul argumentaţiei o puteţi deduce din postarea mea anterioară.

  În ceea ce priveşte fluxul de musulmani dirijaţi spre Europa, ne confruntăm în mod evident cu o migraţie organizată, care a prins proporţii alarmante datorită incompetenţei, ignoranţei şi inepţiei clasei politice europene, capabilă doar de măsuri şi reglementări administrative.

  Să ne ocupăm aşadar de prezent şi să-i lăsăm pe futurologi să prezică ce va fi peste 1500 ani !

 19. 20 Adrian B. martie 24, 2016 la 6:00 pm

  @ Marian Nicolae

  SUA incearca sa redeseneze granitele in functie de resursele naturale .

  Pentru aceasta se foloseste de razboaie . lovituri de stat , revolutii , sposorizarea unor grupari teroriste , etc.

 20. 21 liviu bejan martie 24, 2016 la 6:24 pm

  Ma gandesc ca europenii crestini ar putea fi nevoiti sa redevina soldati ai lui Christos:
  |Mais les soldats du Christ combattent en pleine sécurité les combats de leur Seigneur, car ils n’ont point à craindre d’offenser Dieu en tuant un ennemi et ils ne courent aucun danger, s’ils sont tués eux-mêmes, puisque c’est pour Jésus-Christ qu’ils donnent ou reçoivent le coup de la mort, et que, non seulement ils n’offensent point Dieu, mais encore, ils s’acquièrent une grande gloire : en effet, s’ils tuent, c’est pour le Seigneur, et s’ils sont tués, le Seigneur est pour eux ; mais si la mort de l’ennemi le venge et lui est agréable, il lui est bien plus agréable encore de se donner à son soldat pour le consoler. Ainsi le chevalier du Christ donne la mort en pleine sécurité et la reçoit dans une sécurité plus grande encore. Ce n’est pas en vain qu’il porte l’épée ; il est le ministre de Dieu, et il l’a reçue pour exécuter ses vengeances, en punissant ceux qui font de mauvaises actions et en récompensant ceux qui en font de bonnes.” (Sf. Bernard – De Laude novae militiae)

 21. 23 Dezideriu Dudas martie 24, 2016 la 7:06 pm

  Regret ca n-am putut ajunge.

  Un profesor universitar foarte respectabil din Constanta mi-a trimis odata un material despre un om de stiinta, iranian cred, care descoperise un nou fel de energie ce ar fi putut revolutiona economia si habitatia lumii. Vorbea in termeni entuziasmanti, lucru rar pentru el…Am incercat sa relationez ideile iranianului si cu autoritatea stiintifica occidentala…Nu am reusit.
  Acelasi profesor mi-a transmis materiale aproape psihedelice despre pericolul islamic timp de 3-4 luni. Acum 1 luna s-a oprit. Aici nu a fost nevoie sa relationez cu praxiologia occidentala…
  Care ar fi legatura ? Ma tot gandesc si eu…In acest univers “scanez” si ideea lui J.P. Sartre despre terorism….

 22. 24 Petrache martie 24, 2016 la 7:56 pm

  Spre o noua Reconquista, de aceasta data la nivel european? Am aflat ca a fost incendiata cu rachete(de semnalizare, deocamdata?) cea mai mare moschee din Madrid, ca reactie la atentatele de la Bruxelles. Evident, e vorba de …niste nationalisti.

 23. 25 Adrian B. martie 24, 2016 la 8:04 pm

  Romania – tara ABUZURILOR !

  Cam ce patesc cei care mai fac cate ceva in tara asta , ce justitie de rahat avem si ce cuiburi de mafioti au ajuns primariile , consiliile locale si primarii .

  Practic , pe acest principiu din codul fiscal ( brevetat tot de incompetentul Victor Ponta in 2014 ) orice om de afaceri sau cetatean al tarii se poate trezi acasa cu o decizie de impunere de milioane de euro daca primarul are ceva cu tine !!!
  Esti vulnerabil la orice abuz sau mizerie .

  Este a 2-a poveste de genul acesta pe care o aud . Prima chiar am relatat-o pe acest blog in urma cu vreo 6 luni cand un om de afaceri pe care-l cunosc a primit o decizie de impunere de 1,5 milioane de $ pentru folosinta ( 2 ani ) unui teren de 1,1 ha intr-un orasel de provincie . Primarul ii propusese mai multe afaceri , omul l-a refuzat si s-a trezit cu decizia acasa . Omul a fost la un pas de infarct si a stat internat la Cardiologie vreo 2 saptamani . Acuma s-a hotarat sa plece din tara …

  Din pacate asa se intampla când tara este condusa de tot felul de militieni retardati care sunt incapabili sa inteleaga cum functioneaza o societate normala .

  http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/cum-apara-justitia-mediul-de-afaceri-inalta-curte-baga-in-faliment-o-societate-turistica-validand-o-decizie-de-impunere-halucinanta-de-3-1-milioane-euro-emisa-de-primarul-nicolae-matei-din-navodari-aflat-in-puscarie-pentru-coruptie-la-fond-ca-constanta-an

 24. 26 ZeV martie 24, 2016 la 8:12 pm

  Liviu Bejan

  Toti teroristii din lume folosesc arme Kalashnikov, deci, sunt inarmati de rusi.
  Logic, nu ? (Z)
  ps
  Pana mai ieri, si eu, daca aveam bani, filiera si scop, puteam sa aduc un tanc Txy, pe bucati, din Ucraina. (Z)

 25. 27 serbanfl martie 24, 2016 la 8:51 pm

  Atât – „discutia a fost foarte interesantă”?!
  Eu, așa ca un consumator de informații dintr-un spectru modest de larg ca domnii, nu cred că toate religiile sunt cauza manifestărilor naționaliste, chiar dacă religia este enumerabilă între condițiile pentru stabilirea identității naționale.
  Eu am ajuns la informații privind conflicte belicoase NUMAI între confesiunile ce au la bază iudaismul, unde se zice: „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”.
  Cei ce l-au recunoscut pe Iisus ca Mesia, care a propovăduit dragostea față de semeni se bat și azi între ei – Irlanda de Nord. De altfel primele cruciade ale lumii occidentale, trecută la catolicism la cererea vizigoților din Spania, s-au dus împotriva creștinilor ortodocși – Papa Ioan Paul II a și cerut scuze lumii ortodoxe!.
  Acum este un moment foarte critic, pentru lumea creștină, cu cei ce-l recunosc și pe Mahomed ca trimis al lui Dumnezeu (Alah), dar și cu cei ce-l iau în considerație și pe Ali. Chiar dacă șiții se bat cu suniții, la rigoare îi consideră mai mari dușmani pe creștini – adică pe ortodocșii din Rusia precum și pe totalitatea catolicilor din lumea occidentală, adică inclusiv schismele catolicismului – protestanții și neoprotestanții.
  Recunosc că n-am auzit de vendetă perpetuă între confucianism si taoism, sau între hinduism și budism și nici între șintoism și budism.
  Nu știu cum va fi lumea peste 50-100 de ani, dacă va mai fi(!), dar știu că în epoca Marilor Descoperiri Geografice s-au purtat lupte crâncene cu arma într-o mână și crucea în cealaltă.
  Sincer, nu cred că azi mai este posibilă o reală reconciliere. Și asta datorită, în primul rând, a comportamentului infatuat al creștinilor și iudaicilor, adică, practic, a celor ce nu acceptă continuitatea prin Mahomed și Ali.
  Am văzut, în 1998 și apoi în 2007, complexul interreligios de la Vulcana Băi – la cea de a doua vizită erau semne serioase de degradare la mica geamie.
  Băsescu a promis și a și făcut prima mișcare pentru construirea unei moschei la București, dar apoi a sărit ca ars când s-a realizat următorul pas, conform programului demarat de el.
  Adevărul este că mai mult nefacem că facem eforturi de reconciliere și nu-i vorba numai de români sau europeni.

 26. 28 Marian Nicolae martie 24, 2016 la 9:39 pm

  „Invitați speciali: Șeicul Mohammad HUSSEIN, Muftiul Ierusalimului, Arhimandrit Elias AWAD, Liderul spiritual al ortodocșilor de rit bizantin din Ramallah, Isaac ALTAYEF, Reprezentantul Comunității evreilor samariteni, Dr. Hanna HILANEH, Președintele Înaltei Autorități a Locurilor Sfinte Islamico-Creștine, Murat YUSUF,Muftiul Cultului musulman din România.”

  Unii dezbat anumite probleme legate de transplantarea unor intregi populatii in locul altor populatii, bastinase si…”aborigene ” de felul lor.

  Altii, care s-au batut si se bat pentru asta tara Romania, au probleme cu mult mai simple…

  Spre exemplu sunt pusi sa aleaga:

  Homelessness or Poison?
  –––––––––––––

  Otrava sau sa fie dati afara din casa si obligati sa ramana fara familie…..

  Eu am ales otrava, voi ce ati alege….????

  Credeti ca este o gluma…???
  Nu este vorba despre nici o gluma, iar acesta este doar inceputul…….

  Atata timp cat poporul asta va dormi in ghete, va fi batjocorit si umilit la el acasa, lucrurile NU se vor schimba. Cei de se vor ridica sa se opuna acestor faradelegi vor fi simplu ucisi, ca atatia altii care s-au perindat pe aici, au sclipit prin inteligenta lor si au fost trimisi „to take the dirt nap….. ”

  Romanii NU se vor trezi niciodata si au toate sansele sa dispara ca neam, batandu-si joc unul de altul in folosul strainilor.

  Cititi-l pe Petre Tutea si intelegeti scarba unui om condamnat la ani grei de temnita pentru lucrurile facute pentru noi toti…..

  Este posibil sa dezvolt acelasi tip de scarba cat de curand……
  O seara buna sa aveti, atat cat se va mai putea si vi se va ingadui…lol

 27. 29 T-Rex martie 24, 2016 la 11:55 pm

  Dl. Nastase a fost condamnat la 4 ani intr-un dosar fabricat de PDL si Basescu ( au aparut confirmari in acest sens ca s-a discutat despre condamnarea dlui Nastase la Cotroceni cu personaje cheie inainte de inceperea circului mediatic). In dosarul Microsoft, in care s-au furat milioane si s-au dat spagi milioane, spashitul domn Cocos si amicii au luat doi si respectiv trei ani inchisoare. Asta se numeste „reforma” in justitie?

 28. 30 M25 martie 25, 2016 la 12:02 am

  @AN Parerea si solutia mea e ca pana China nu ia 15-20 milioane de refugiati nu rezolvam nimic…( sa le faca acolo blocuri,masini,telefoane pe euro/dolari )

 29. 31 papasha martie 25, 2016 la 12:16 am

  Poze de la eveniment aveti ?

  Curiozitatea este legata de vestimentatia interlocutorilor si nicidecum de fizionomia lor .

  Multumim cu anticipatie .

 30. 32 Luminita Arhire martie 25, 2016 la 2:07 am

  Mai întâi au fost discursurile lui Iohannis Klaus, ”minunea din noiembrie”, și recomandarea de vot a intelectualilor consacrați, care se dau azi cu fundul de pământ că ”…vai, vai, ce dezamăgire…”, discursuri dezarmante prin micime, ca și cum ar prezenta o ”EUGENIA” drept tort de nuntă, corectate, poate, ortografic, de însăși Prima Doamnă, dar atât! pentru că ele dovedesc o neînțelegere profundă a limbii române . Limba română în care își transmite președintele mesajele, este o traducere proastă a gândurilor în germană ale unuia dintre cei șase sași păstrători ai rețetei salamului săsesc. Și nici textul nu e cu nimic mai inteligent decât rețeta de salam săsesc.

  Apoi a fost ședința CSM cu Bogdan Camelia personaj central. Am crezut , la început, că e un scheci și am fost chiar uimită, deoarece credeam că simțul umorului ne-a părăsit demult. Cetățenii ar fi putut să se tăvălească de râs, în serii scurte, dacă bretonului aceluia blond și ridicol nu i s-ar fi încredințat, parțial de către Statul Român și mai mult de către Ambasada Americană, puterea nestăvilită, până acum, de a pronunța zeci de ani de pușcărie și de a hotârî confiscarea planetară a orice. Această ființă suprarealistă în manifestări, irațională în solicitări și impermeabilă la logica elementară, vrea să ne pârască la MCV, ca și cum ar amenința, smiorcăindu-se : ”las′ că te spui eu lu′ tati și să vezi ce-ți face”…

  Apoi l-am văzut pe premierul Cioloș Julien la Ambasada Belgiei. Premierul nostru, adică…După opinia mea, ar conduce cu greu și un birou cu patru angajați, darămite un guvern… Pare că se scuză tot timpul, într-un limbaj sărac și cu un accent insuportabil, accent care se reactivează energic, de câte ori vorbește cu cineva din Ardeal… Modestia, privită ca o calitate de obicei, este , pentru cineva aflat într-o funcție atât de înaltă, un handicap vizibil. Nu-mi pot alunga din minte impresia că-l strâng pantofii. Cred că pentru a te legitima Prim-Ministru, oriunde pe planetă, nu e suficient să fii băiat bun…mai trebuie și altele.

  Apoi l-am revăzut pe George Orbean , propunerea Guvernului și alegerea noului CA al SRTv pentru funcția de Președinte-director general, pregătit sufletește să umple cu prezența sa miraculoasă vidul dureros rămas în adâncitura fotoliului de președinte în urma lui Stelian Tănase. Și l-au audiat… Cu un aer senin, n-a răspuns la nici o întrebare . Sau a răspuns, de fapt, numai la ultima: ”….Și, în aceste condiții, domnule candidat, mai vreți totuși să fiți Președinte-director general la SRTv? ” Răspunsul a fost : ”Îhî…da …da”

  Să recapitulăm: un Președinte….o judecătoare importantă la Curtea de Apel București, susținută de Ambasada Americană…un Prim-ministru…un candidat la fotoliul de Președinte-Director general al SRTv…tablouri dintr-o expoziție … Doamne-ferește!

 31. 33 Ghita Bizonu' martie 25, 2016 la 7:57 am

  papasha

  „suferintele nevinovatilor sunt ingotdeauna folositiare. Dar cine sunt nevinivatii?” (proverb gowanchin)

  Nu estye vkrba de cretinism ….

 32. 34 Petrache martie 25, 2016 la 8:12 am

  Teroristii trebuie ca se tem si ei de ceva. Daca nu se tem de moarte, atunci sa se teama de viata de dupa moarte, pentru ca aceea nu va fi asa cum li s-a promis. Pentru ca se zvoneste ca sufletul este nemuritor, se pare ca de fapt vor retrai la nesfarsit suferintele provocate victimelor lor, pana la Judecata ce va sa vie.(Asa sa fie.)

 33. 35 santinela martie 25, 2016 la 8:13 am

  Domnule Nastase fara suparare dar nu credeti ca sint invitati cam multi de Yusuffi,Murati,Huseini si nici un popa de-al nostru ?

 34. 36 Ghita Bizonu' martie 25, 2016 la 8:56 am

  L’Europe c’est foutue!
  je ne crois pas qu’elle
  retournera un jour.

  A se vedea si cinderatiile lui Sorin Ionita (SAR) Ce gândeşte un terorist musulman? Intre Coran şi tiermondism

  In prmul radn – aia de se explodau sunt un produs european. Ma rpg cu coloratuira mususlmana, insaasta e vopea exterioara. „motorul” este ala, vechi care anuma si RAF, Btigati Rossi, etosul inteegii degeneratii 68iste

  Apoi cum tot repet :prpstia devenita metoda are alte motovatii decat .. prostia! De ex turcii expulzeaza un nebun a lu Allah „ba errorpenilor ia vedeti ce are in capu lui cel stricat?” si orrorpenii dau drumul in strada cainelui turbat …..
  Prosti sau ce?!

  Sau ce?
  Sau de ce Bruxelles?!

  Bruxelles se vrea a fi noua capitala a ORRORpei! D’aia!

  Por experenta de pana acu aarata ca punctul cel mai sensibi al puterii este .. capitala! Roma antica, Constantinopolul, Parisul, Sankt Petersburgul (1917-1919) , Teheranul, Varsovia, Bucurestiul …. cadn se sucare populatia capitalei risca sa se duca dracului sandramaua (chantan + drama) politica a tarii, regatului, imperiului, republicii..

  Asa ca este mai bine sa tii armata pe strazi si omaneii sa stea cat mai mult in casa!!!

  De ce?
  Iar repet : viermele este in mar de la inceput!

  Mai tine minte careva ca cum s-a ajuns la UE?
  Tarili care au „indraznit” sa faca referendum au trebuit s ail repete (cemocratie te halesc!) pana ca cand voatcii au votata cum trebe – adic ca cica „vor UE” (excat cum povestea mama ca la Ministerul Agriculturii s-a votata in 1946! Pe la 10 nopatea, obositi si cam infometati si deja cam speriati functionarii nu au mai votat ochiul ci soarele). Sa nu mwi zic ca prinPlanda reclama a fots „inmtegrarea ne cotsa mai putind decat 3 saptamani de razboi” (si nimeni nu a intrebta „Razboi ? Cu cine?!”
  Asa si cu UE.
  Alte multe tari au aderat prjn vot al parlamentului ca nu indrazneau sa faca apel la „poporul suveran”

  Acum Bruxellul a ajuns sediul Comisiei Europene, sediul unei birocratii demente si exceptional platite, sediul coruptiei institutionalizate (ca roiesc multime de lobisti)
  SI mai rau se anunta acordul ala cu SUA . in virtutea caruia un mare trust va putea da in judecata UE sau un stat diin UE ca oprinlegislatia in vigoare il impiedica sa faca PROFIT.

  Uite d’aia! D’asta trebe ca politia si serviciile belgiene sa fie blege !

  Plus o populatie de emigranto marita … chiar daca creaza unele prbleme „rezolva” altele. Adica nu se mira nimeni daca armata va sta permanent pe strazi!
  Ca de „va fi cazul” cam nimeni nu se va simti solidar „cu aia”
  Cu un pic de noroc poate poti detasa Brixelul, sau chiar regiunea Valona care vor deveni „teritoriu federal” sau de vreti Imperial , unde specificul popultiei („meteci”) va face scuzabila neapicarea normelor comune europene. Adica vei securiza „centrul imperial” printr-un soi de Aergistal un no land militarizat in asteptarea unor „momente” mai bune in care sa fie date la cosu de gunoi ideile alea despre democratie , popor suveran samd

  Fiindca stiti ceva?
  Este adevarar ca cele „mai avansate” tari capitaliste sunt demoratice. INSA capitalismul se poa descurca f bine si FARA democratie!
  Chiar mai bine …

 35. 37 Marian Nicolae martie 25, 2016 la 8:59 am

  George G. Potra a trecut în neființă

  Înmormântarea a avut loc duminică, 20 decembrie 2015, începând cu ora 13.00, la Cimitirul Reînvierea (Colentina), din București.

  http://www.titulescu.eu/2015/12/george-g-potra-a-trecut-in-nefiinta/

  Acum am vazut si imi pare sincer rau ca un alt ruman a plecat dintre noi.
  Ultima data l-am vazut la deschiderea Centrului Rus de Stiinta si Cultura.

  Centrul rus de Stiinta si Cultura s-a deschis azi oficial la Bucuresti.
  Mai 15, 2015
  http://news.russiatoday.ro/centrul-rus-de-stiinta-si-cultura-s-a-deschis-azi-oficial-la-bucuresti/

  Era bine dispus si mai ales SANATOS !!!!
  FOARTE SANATOS !!!

  Oare ce sau cine l-a luat de langa noi…..??????
  Pe langa Titus Filipas, inca un alt ruman se alatura listei celor disparuti dintre noi……

  Dumnezeu să-l odihnească!

 36. 38 ZeV martie 25, 2016 la 9:03 am

  Cris

  Care razboaie religioase ? In Europa Occidentala, crestinismul a fost nimicit din interior de europenii insisi.
  Este vorba despre un razboi provocat de ,,civilizatia” bazata pe nihilism prin intruziunea acesteia in modul de viata al Islamului – pe de o parte – si implicit de decadentza modului de viata occidental, un prost exemplu (conform perceptiei musulmanilor) pentru islamistii in Orient, dar si pentru cei care au emigrat in Europa.
  Repet ce am mai spus: O Europa crestina era mult mai adecvata sa faca fata oricaror provocari si atacuri extreme, deoarece, cei care cred in Alah, ii respecta (sau cel putin ii tolereaza) pe cei care cred intr-un Dumnezeu similar.
  Sunitii au o problema majora cu siitii – in mod special – pe care ii considera ,,eretici”, asa cum catolicii din perioada Inchizitiei i-au definit pe protestanti.
  Fragmentarium o tot bate in cap cu drepturile omului. IPOCRIZIE.
  Cand sunt sub teroare, occidentalii isi amintesc ca oamenii au drepturi, dar imediat le amputeaza tot ei dand puteri sporite serviciilor. Care servicii…vai mama lor de servicii europene. (Z)
  O societate care nu are la indemana decat solutii de forta deoarece si-a demolat singura si nesilita de nimeni propriile valori si implicit capacitatea de persuasiune ideologica, este o societate slaba si vulnerabila.
  Iar pe timp de ,,pace”, uita complet de drepturi si ne freaca ridichea cu asazisul ,,stat de drept” – o gaselnitza sorosista, forma cosmetizata a totalitarismului globalist care nu este altceva decat un ,,comunism in oglinda”.
  Recent, un demnitar american ne transmitea ca ,,firmele americane au nevoie, in Romania, de un climat legislativ favorabil investitiilor (lor) si trebuie clarificat ce ,,are voie” si ce ,,nu are voie” un functionar al statului.”
  Sa va spun eu ce ,,nu are voie”: Sa favorizeze capitalul romanesc in defavoarea celui american.

 37. 39 Marian Nicolae martie 25, 2016 la 9:17 am

  @ Cris, martie 24, 2016 la 3:11 pm

  Nu va grabiti cu concluziile, deoarece …
  LUCRURILE NU SUNT CEEA CE PAR A FI…..

  Cititi sau vizionati filmul Childhood’s End……

  @liviu bejan, martie 24, 2016 la 5:13 pm

  Vedeti aici:

 38. 40 serbanfl martie 25, 2016 la 9:41 am

  Scuze – știre fără legătură cu tema, dar vreau să o răspândesc căci este importantă pentru unii dintre cei ce comentează pe acest blog.
  Pe luna februarie a.c. ANAF a colectat cu un minus deja de 600 milioane de RON!

 39. 41 nastase martie 25, 2016 la 10:07 am

  santinela,
  erau destui in sală!

 40. 42 nastase martie 25, 2016 la 10:07 am

  papasha,
  in zilele următoare…

 41. 43 nastase martie 25, 2016 la 10:09 am

  serbanfl,
  mai multe detalii pe site-ul Fundatiei.

 42. 44 liviu bejan martie 25, 2016 la 10:14 am

  @marian nicolae: multumesc! Maine ma uit, neaparat, astazi sunt foarte inghesuit cu timpul.

 43. 45 liviu bejan martie 25, 2016 la 10:22 am

  @ZeV. Dupa logica ta, posibil. Insa, printre altele, eu continui sa cred si sa sustin ca AK-47 este o creatie a marelui armurier german Hugo Schmeisser si nu a sergentului tractorist Kalashnikov.

 44. 46 liviu bejan martie 25, 2016 la 11:13 am

  @ZeV. Vad ca nu ai nici macar informatia mea aproximativa si nesigura. In fine, nu-ti fac vina pentru asta, doar ca te stiam mai bine informat in ceea ce priveste Estul (fara Japonia, acolo am de unde ma informa, de China sa nu mai vorbesc, i-am cerut odata unui chinez o mostra a unui fleac si mi-a scris patru pagini despre ce frumoasa se vede luna la Pekin). Am citit si eu ca un T-34 operational e cam 300K USD si acum doua zile am vazut pe internet ca vindea careva T-VI (adica Tigru) cu 380K Euro unul. In loc sa aflu de la tine, iti zic eu ce mai tin minte: afacerea e dinainte de Maidan si se pare ca sefi militari ucrainieni nu doar ca au vandut tehnica, in special tancuri, din dotarea curenta, dar le-au si cosmetizat prezentandu-le „clientului” ca fiind proaspat fabricate la Harkov. Poanta este ca nu stiu daca ucrainienii au primit vreo aprobare pentru afacerea asta ori s-au considerat, orgoliosi cum sunt, suficient de mari si tari ca sa o faca de capul lor. In felul acesta, scria materialul, rusesc parca, ucrainienii au ramas mai mult cu tancuri care trebuiau mai intai reparate sau care aveau resursa mai mica, chestii de genul asta. Banii pentru ele, afirma materialul, ar fi disparut, nu ar fi ajuns in buget. Amintiri vagi.

 45. 47 Marian Nicolae martie 25, 2016 la 12:13 pm

  Voi ce credeti…???
  Sa fie adevarat sau doar circ si paine..ca de obicei…????

 46. 48 Cârcotaşu martie 25, 2016 la 12:21 pm

  @ ZeV,

  Toti teroristii din lume folosesc arme Kalashnikov, deci, sunt inarmati de rusi.
  Logic, nu ? (Z)

  Nu ştiaţi că în urma hotărârii adoptate la nivelul comandamentului Tratatului de la Varşovia, fabricarea armamentului de infanterie, deci şi a AKM-ului, fusese încredinţată României? Asta înseamnă că tot ce mişcă la ora actuală în lume sub marca AKM a fost fabricat la… Cugir! 😳

 47. 49 Marian Nicolae martie 25, 2016 la 12:26 pm

  @ Adrian B., martie 24, 2016 la 6:00 pm

  Va apropiati de adevar, dar sunteti totusi inca departe de acesta…..
  Mai cautati si poate ca veti gasi un crunt si de necrezut adevar.

  Un adevar pe care rusii l-au intrezarit la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Cu timpul si multumita descoperirilor stiintifice, rusii au patruns pana la urma acest adevar sinistru. Odata cu rusii, unii dintre rumanii nostri au avut acces la acelasi rezultat.

  Da, unii dintre noi cunoastem exact ce se intampla, de ce si care ar fi trebuit sa fie finalitatea celui de-Al Treilea Razboi Mondial care se desfasoara in vazul tuturor deja de cativa ani.

  Unii l-ar numi cel de-Al Patrulea Razboi Mondial luand in calcul si Razboiul Rece prin care am trecut cu totii.

  Din moment ce acesta nu a fost unul cald…ca cel de acum, propun sa ramanem la cifra 3…..

 48. 50 Marian Nicolae martie 25, 2016 la 12:32 pm

  @ liviu bejan, martie 24, 2016 la 6:24 pm

  Adevar ati grait…..

 49. 51 fostă basarabeancă martie 25, 2016 la 12:58 pm

  Asta insinuam și eu. Dar cum au devenit marile puteri din Europa instrumentele lor? Vânduți prin oameni de la conducere? Promisiuni de susținere în cauzele private (ale acestor state)? Bogatul se coalizează cu alți bogați împotriva sărăntocilor?..

 50. 52 papasha martie 25, 2016 la 1:48 pm

  De necrezut !

  M-au sunat niste amici de peste balta cea mare, cu o veste bomba :

  japitzele de arabeti , fratiorii de la Bruxelles , erau angajati la aeroport , la spalatul de closete , cu toate ca serviciile americane si turcesti ii dadusera pe flux operativ din decembrie 2015 .

  Chiar asa de idioti sa fie ciocolitarii astia ? Sau au alta agenda ?

  PS Papagalul ala de ponta si-a dat demisia fara sa aiba ABSOLUT NIMIC de-a face cu fetarzii ghinionisti ( Dumnezeu sa-i ierte , ca nu stiau ce fac !) .
  Dar in ciudatenia aia de tara , cuibul european alterorismului , chiar nimeni sa nu fie vinovat ?
  Constat si intreb , nu dau cu paru’ !

 51. 53 ZeV martie 25, 2016 la 2:44 pm

  Cârcotaşu
  martie 25, 2016 la 12:21 pm

  Bineinteles ca stiam…asta a fost si aluzia mea adresata domnului Liviu Bejan, care batea campii cu probabilitatea implicarii Rusiei in atentatele de la Bruxelles. Pe viitor voi fi (mai ales pentru domnia sa) mai putin subtil. Ii voi spune de-a dreptul si cat mai perpendicular cu putinta. (Z)
  NOTA:
  Pentru cei care nu stiu, explic ce inseamna semnul (Z):
  (Z) = (Zambesc)
  ps
  Pentru domnul Bejan ar trebui sa mai completez si cu ceva informatii despre intalnirea Kerry-Putin, dar se poate informa si singur.
  Eu am retinut (avand predispozitie spre sinteza), ca niciodata SUA si Rusia nu au cooperat mai strans. Ofer un singur element de analiza: In cadrul calendarului convenit privind TRANZITIA PASNICA spre un regim stabil in Siria, Kerry a afirmat ca ramane la latitudinea Rusiei sa decida ce si cand va face un pas (eventual inapoi) domnul Bashar Hafez al-Assad. (Z)

  ASTA MI SE PARE MIE INFORMATIA ZILEI.

  In ,,logica” domniei sale (domnul Bejan n.r.) , ar rezulta urmatoarea propozitii cu un continut optional de credibilitate:
  1. SUA si Rusia finanteaza impreuna terorismul Islamic;
  sau
  2. Americanii sunt mult mai prosti decat domnii Bejan si Motan neintuind ,,jocul” pe care il fac rusii inarmand ISIS cu arme fabricate in…. Romania.

  Halucinant, nu ? Iata la ce poate duce libertatea de a presupune ceva fara limite….. (Z)

 52. 54 ZeV martie 25, 2016 la 3:06 pm

  Oscar Wilde

  Excelent ati pus punctul pe i : Occidentalii au tolerat, mai mult, au stimulat crearea in vest a sectelor religioase. In plus, au permis definirea ca minoritate a oricarui grupuscul care s-a decis sa reuneasca mai mult de doi indivizi. De exemplu, minoritatea ,,celor schiopi de piciorul stang”, ca sa glumesc putin…(Z)
  Astfel, societatea a fost FRAGMENTATA, si mai ales LAICIZATA per ansamblu si institutional dandu-se tuturor iluzia ca sunt egali, dar in realitate , promovandu-se sectarismul si discriminarea pozitiva a celor care se declara OSTENTATIV ,,alfel” decat asazisa ,,normalitate perimata”.
  In acest fel, noua, (inca) majoritarilor ,,demodati” ni se inoculeaza sentimentul de rusine si starea de defensiva pentru ca suntem asa si nu ,,altfel”.
  In final, societatea a fost diversificata intr-un ghiveci amorf, iar opinia publica a fost fragilizata prin dilutia intr-un vacarm de idei antagonice suprapuse, incat, omul simplu tinde sa nu mai stie care ii sunt reperele.
  Cel mai bun exemplu este insasi patria culturii, adica, Franta, cea care nu l-a ascultat pe DeGaulle in 1970, omul politic patriot care recomanda ca tara sa ramana catolica si mai putin permisiva la imigratie.
  Din pacate pentru artizantii corectitudinii, diversitatii si multiculturalismului, am devenit vulnerabili in ansamblu si usor de penetrat din afara.
  Nu pot sa nu va spun ca am in minte imaginea unui strut cu capul bagat in ,,nisipul” UEist , dar cu posteriorul liber si neprotejat….sa continui ? Cred ca nu este nevoie…. (Z)

 53. 55 Petre Niculae martie 25, 2016 la 5:03 pm

  De ce n-au fost lasati in pace,sa-si stapaneasca teroristi lor,pt.ca-i stapaneu bine,tiranii din irak,Libia,Afganistan,Somalia.Libia,Iugoslavia,Siria s.a.Avea cineva ,din aceste state,nevoie de educatia si democratia salbatica a americanilor si a unor europeni,inclusiv a noastra,care,am fost angrenati,in aceste batalii,irationale,impotriva,naturii noastre ?Acum Europa se bucura de ceea ce au cautat si ,va ispravi,prin a fi ocupata,in intregime de aceste energii,pe care le-a descatusat !Asteapta si acum ,interventia americana,pt.a fi salvata?Aceasta,Europa,smochinita si imbatranita,in mod implacabil ,a neglijat,total,puterea de aparare,bazandu-se pe ajutorul american,care,chiar ,daca va mai veni,va veni,mult prea tarziu .Iar despre U>E.,trebuie,sa spun,ca pe cat de generoasa,a fost in intentie,pe atat de gaunoasa,in realitate si o mare dezamagire,prin politica,ei de spoliere a tarilor din fostul lagar socialist !

 54. 57 liviu bejan martie 25, 2016 la 7:50 pm

  @Marian Nicolae. Eu? Sfantul Bernard!

 55. 58 Adrian B. martie 25, 2016 la 8:06 pm

  @ serbanfl
  martie 25, 2016 la 9:41 am

  Scuze – știre fără legătură cu tema, dar vreau să o răspândesc căci este importantă pentru unii dintre cei ce comentează pe acest blog.
  Pe luna februarie a.c. ANAF a colectat cu un minus deja de 600 milioane de RON!
  …………………………………………………………………………………………………..

  Stimate domn , motivul ingrijorarii dumneavoastra este cel din link-ul de mai jos . Orice om rational a observat ca economia acestei tari a fost pusa pe butuci in ultimii 10 ani si in special in ultimii 3 ani de catre tot felul de incompetenti . Probabil ca atunci când nu va mai exista nicio firma romaneasca veti pricepe si dumneavoastra aceste lucruri .

  http://incont.stirileprotv.ro/social/la-fiecare-firma-noua-alte-doua-se-inchid-romania-campioana-regionala-la-insolvente.html

 56. 59 Luminita Arhire martie 25, 2016 la 8:37 pm

  Nu este prima dată când spun că n-ar fi rău, deloc n-ar fi rău, să avem şi ceva jurnalişti prin ţara asta…Uite, spre exemplu ieri, la ANTENA 3, dacă n-ar fi fost Mihai Gâdea în dialog cu proaspăta vedetă a denunţurilor patriotice şi revoluţionare, Florin Ghiulbenghian, ci ar fi fost un jurnalist adevărat, acela şi-ar fi scăpat hârtiile cu întrebări în poală la afirmaţia invitatului său cum că ştie nemijlocit că Traian Băsescu şi PDL-ul partener-de-nădejde al acestuia s-au întrebuinţat puternic pentru “înscenarea care i s-a făcut lui Adrian Năstase ” chestiune cu care invitatul Ghiulbenghian n-a fost de acord…şi le-a şi spus participanţilor la complot că nu-i frumos ce fac… Dar Mihai Gâdea e un băiat de treabă, cu întrebări de la care nu se abate, ca să nu se confuzeze, şi-atât… jurnalist, ioc! Tot la Antena 3 , pe 30 mai 2015, în emisiunea Alessadrei Stoicescu, doamna Rarinca a povestit, dintr-o experienţă nemijlocită, că “monumentul de moralitate” care-l judeca pe Adrian Năstase la Înalta Curte, recte madam Stanciu , era “foarte supărată” că acesta e mai bogat decât ea… şi că are casă la Cornu…Ca urmare, cu supărarea asta-n suflet, intra a doua zi în sala de judecată, să dea cu ciocănelul şi rostogolească vorbe mari şi sacadate, şi să-l judece pe numitul Adrian Năstase cu o imparţialitate imposibil de pus la îndoială.

  Neavând însă jurnalişti, şi nefiind vorba despre Dan Voiculescu, doamna Rarinca a rămas cu spusele iar afirmaţia lui Florin Ghilulbenghian, cea care abia-şi lua avânt şi pornea pe derdeluş, s-a oprit într-o pietricică şi…oprită a rămas. Şi nu mai vorbim despre asta… că a fost mai demult…

  Altfel, domnul Ghiulbenghian mi-a provocat o scârbă intensă şi persistentă. Am văzut , bine turnată şi chiar înghesuită în forma umflăţică şi vorbăreaţă din fotoliul de la ANTENA 3 , toată mizeria celor 10 ani de mandat Băsescu. Domnul Ghiulbanghian Florin părea o statuie făcută din toate dejecţiile acestei perioade istorice din care nu reuşim să ieşim .

  Uneori am impresia că timpul nici nu trece, ci doar se-nvârte-n loc, aducându-ne mereu şi mereu la sfârşitul anului 2004, în speranţa că schimbând ceva acolo, putem, în sfârşit , să mergem mai departe..

 57. 60 liviu bejan martie 25, 2016 la 11:26 pm

  @serbanfl, te referi la colectarea din luna februarie, care reflecta luna ianuarie sau la colectarea din luna martie, care reflecta luna februarie? In primul caz, nu mi-as face prea multe griji, fiindca in Romania pana pe la 15 ianuarie nu se omoara nici dracul cu munca, iar cei care se omoara nu pot munci din cauza celor care nu se omoara, iar scaderea de tva, ca sa provoace efecte pozitive, are nevoie de ceva timp. In al doilea caz, lucrurile devin mai complicate, una din semnificatii fiind aceea ca guvernul de „tehnocratite” nu da semnale suficient de inteligibile ori suficient de numeroase catre economie. Personal, imi face placere sa zic ca in lunile februarie si martie am avut o cifra de afaceri mai mare decat in intregul an 2015 si ca am virat la buget un tva frumusel pentru luna februarie. Doar ca nu sunt asa de naiv ca sa pun aceasta pe seama guvernului Ciolos. Este rezultatul unui noroc suprapus unei munci intense si indelungate. In schimb, am dat peste o prevedere a codului fiscal, care s-ar putea aplica si in domeniul meu, prezentata cum ca ar simplifica munca, in timp ce, in realitate, o complica serios si, desigur, o infraneaza. Repet ( ca sa-i dau lui ZeV motivatia de a flutura drapelul casei Ponta) ca acest cod fiscal este revendicat, ca si creatie, de catre guvernul Ponta.

 58. 61 Luminita Arhire martie 26, 2016 la 2:14 am

  Am ascultat înregistrarea dezbaterii de ieri, de la FET. Cred că a fost mai curând o pledoarie pentru înțelegere și bună conviețuire, fără a urmări neapărat tema împletirii dintre naționalism și religie. În fapt însă, și nu cred că greșesc, a fost exprimarea unei îngrijorări reale a comunităților pașnice, etnice și religioase, pentru eventualitatea radicalizării, împotriva lor, a societăților în care trăiesc. Adică împotriva celor ce nu sunt vinovați de violență și teroare dar care pot fi lesne asimilați cu adevărații regizori și actori ai terorismului, prin cultivarea FOBIEI.

  Deoarece aversiunea irațională este lesne de obținut într-un grup de oameni cu educație precară, cu informație ciuntită și neverificată, cu nemulțumiri difuze și aspirații imposibile.

  Trăiesc în Dobrogea și din câte îmi amintesc în fiecare colectivitate în care am fost inclusă vreodată ( pregătire preșcolară, ciclu primar de învățământ, gimnaziu, liceu, grup profesional) am avut întotdeauna colegi turci, tătari, aromâni, greci, țigani, bulgari, lipoveni, ucrainieni… mai puțin evrei, pentru că aceștia au început să plece în grupuri masive încă de pe vremea copilăriei mele. Inutil să spun că la o asemenea varietate de etnii problema etnică pur și simplu nu exista. Căsătoriile se făceau (și se mai fac și acum) între co-etnici , mai ales din motive religioase, dar asta nu a reprezentat niciodată o barieră în relațiile sociale firești: prietenia de la om la om, din școală, se transforma în prietenie de la familie la familie, fără ifose segregaționiste.

  Ieri, Mircea Badea a relatat însă o conversație pe FB care începea ”călduț” cu ”Iohannis e prost”, postulat emis de unul care l-a votat cu pasiune în 2014, continua ”cald” cu construcția moscheii din București, apoi ”cald spre fierbinte” cu ”…las′ s-o construiască…aducem noi, pe urmă, niște canistre de benzină ” și degenera ”fierbinte” în ”…să-i dăm foc…să-i ardem pe turcaleți înăuntru…” . Acesta este pericolul. Oameni ( tineri , în general) care nu au trăit în comunități ”mozaic”, așa cum am trăit eu… adolescenți cu o instrucție confuză, cu relații sociale limitate sau ambigue…vlăjgani veniți de la munte cu porcul sacrificat, vopsit în steagul tricolor, cărat în sac și aruncat pe terenul viitoarei moscheii, nu înainte de a se” trage în poză” cu victima…cete cu cruci duse în spate și înfipte, ca aracii, în același teren destinat lăcașului de cult musulman.

  Adică cetățeni supărați și creduli, care nu-i cunosc pe ”turcaleți”, care n-au băut cu ei cafeaua, care n-au fost invitați la taclale, cu baclavale și sarailii…căci totdeauna e ușor să urăști sau să disprețuiești ceea ce nu cunoști.

  Bogdani Diaconu care se iau în serios, cu cămășuțele lor albe cu paspoal
  tricolor la guleraș, speculând moțăiala și griparea patriotismului natural, aflat pe cale de dispariție, fără măcar să-și dea seama.

  Cred că despre acest pericol a fost dezbaterea de ieri.

 59. 62 liviu bejan martie 26, 2016 la 11:34 am

  @ZeV: chestia cu AKM-urile fabricate in Romania e livrata de Carcotasu, dar cred ca nu ai dorit sa te certi cu el, scriindu-i critic lui despre chiar el. Eu unul nu am avut stire despre asta, decat ca poti recunoaste un AKM romanesc dupa manerul de pe uluc, care era specific Cugirului (si brevetat, cred!). Si de altfel foarte util, zic eu. Altfel iti inteleg destul de putin pretentiile de superioritate, ca si faptul ca reusesti sa ma gasesti pe mine (si pe altii) ca gandind stramb, chiar halucinant (inteleg ca ai halucinatii de cand imi citesti scrierile!). Ei bine, ZeV, asta e problema ta. Ce pot sa-ti urez in incheiere? Halucinatii placute!

 60. 63 Ghita Bizonu' martie 26, 2016 la 11:39 am

  Democratia din Romania – O sinucidere vesela

  Adieu l’enfant, adieu marie
  Laissez-moi donc vivre ma vie
  Il est temps de couper le seigle
  Je crois que je vous ai tout dit
  Je n’ai qu’une enfant, c’est ma terre
  Je n’ai qu’une amie, la rivière
  Elle fait dirla dirladada
  Court le furet file la vague
  Je vivrai dans un monde d’algues
  Qui fait dirla dirladada
  Et j’aurais l’océan pour toi
  Qui chante ladirladada ladidir dirladada
  Redirlada dirladada oh dadadadirladada
  Qui chante ladirladada

  Adio la democratie :
  http://www.cotidianul.ro/romania-s-a-trezit-cu-un-supra-organ-specializat-in-recomandari-obligatorii-278469/

  Unii expereimenteaza „democratia iliberala” , noi democratie prin nereprezentare – ce naiba s-or fi suparat pe Iliescu cand a zis de democratie originala ?!

 61. 64 liviu bejan martie 26, 2016 la 11:40 am

  @Luminita Arhire: cred ca sunt doua chestiuni, cea a moscheii fiind separata. Aici, cetatenilor romani (si credinciosilor ortodocsi) nu le este foarte clar ce primim in schimbul ei, spiritual vorbind. In opinia mea, o constructie cum e aceea proiectata, una dintre cele mai mari din Europa musulmana, merita transferarea catre Romania a Sfintei Sofia. Sa vedem ce scrie (daca scrie) dl Nastase.

 62. 65 Ghita Bizonu' martie 26, 2016 la 12:01 pm

  Luminita Arhire

  Imi aduc amintye ca odata am stat de roba (ub oahar de virba de ma Murfatlar) cu un dobrigean.. Povestea omu (fiu de popa0 ca in cppilaire a gasit mauzant sa puna o pecnitoarea langa mischeee in timpul rugaciunii…
  Ideee care nu is-a mia praut ata de amuzanta cand seara a venit muftiul in vizita… Cafele, barfe, discutii amicale.. Dupa ce a plecat musafirul .. a regreatat cu m,ulte lacrimi pocnitioare!
  Dar cica a fots mirat ca muftiuil (si lati cativa mahiomedani) nu werau suoprati pe el personal.. ol tratau ca pe price pusti ….
  Socul cica a venit ceva mia traziu, cand de la 25 de ani a afalat niste manaunte despre tatal sau (popa) si muftiu (plus inmca ciotiva vecini) Care ion copilarie cu toti au crezut ca pocnitirie langa moschee si biserica sunt amuzante !!! Cu regretele ulterioare ….
  Si a povestit asta asa ca sa explice de ce totusi in Dobrogea mozaicul este rezistent …. Si domnul in cauza ranjea cand auzea de „tolernata banateana” si „timisoareana” zicand ca tiotusi Banatu e nitel prea „omogen” ptr gustul sau!

 63. 66 centru martie 26, 2016 la 12:46 pm

  Sa inteleaga cine poate .
  In cei 4 ani ai guvernului Ponta vuia Internetul din cauza incetinelii si fricii lui Ponta de a lansa proiecte de infrastructura .
  Cu toate ca Ponta a lansat de la nimic un santier la care nimeni nu se gandise , unirea Turzii cu Sibiul pe autostrada , inceput cu adevarat pe 70 de km , i se reprosa enorma lentoare in alte proiecte , promisiunile facile cu autostrazile gratis facute de altii …
  Avem din noiembrie o putere zisa tehnocrata , care a ingropat , si la propriu , si la figurat , orice proiect de infrastructura , inecat in ” revizuiri de mediu ” , ” hotarari de schimbare a destinatiei terenurilor agricole ” , ” cadastru incomplet ” , ” lipsa titlurilor de proprietate ” etc etc – pe scurt , proiectele care puteau lua viata usor – Campia Transilvaniei si Bihorul , semnate , cu constructori desemnati – sunt astazi foarte , foarte departe de a fi incepute , Puterea parand incompetenta , fricoasa si depasita .
  Ce sa mai vorbim de alte proiecte , sa nu visam .
  Dar ce ma mira ?
  Indulgenta Internetului in fata acestor incompetenti si fricosi – Costescu , Honor , Ciolos , Iohannis – avem zeci de avocati care erau Savonarola cu Ponta dar acum zic ” e mai bine sa nu se inceapa deloc decat sa se inceapa si sa avem probleme ” , ” e bine ca puterea apolitica tehnocrata nu ia decizii politice de incepere a lucrarilor ca Ponta ” ?! …. tacere absoluta in plus a muncitorimii semi-analfabete Facebook din Italia , care se va repezi ca o turma isterica la vot in ambasade in toamna …
  Ii mai avem pe colectivisti inca sapte luni , noiembrie ?
  Sa plece si sa dispara .
  De speriat neantul puterii lui Iohannis , personaj invizibil , fara planuri pentru Romania , fara anvergura , fara perspectiva …

 64. 67 ZeV martie 26, 2016 la 2:53 pm

  liviu bejan
  martie 26, 2016 la 11:34 am

  E suficient sa fie cineva normal pentru a recunoaste imaginatia pura.
  (Z)
  Ce v-am spus, v-am spus din simpatie. (Z)

 65. 68 serbanfl martie 26, 2016 la 4:19 pm

  @Adrian B.
  martie 25, 2016 la 8:06 pm
  ”Orice om rational a observat ca economia acestei tari a fost pusa pe butuci in ultimii 10 ani si in special in ultimii 3 ani de catre tot felul de incompetent”
  Mai ales ultimii 3 ani au fost de cosmar pentru dumneata, dar din noiembrie te simti mai in largul tau – unt sigur!

 66. 69 liviu bejan martie 26, 2016 la 7:38 pm

  ZeV. …

 67. 70 nastase martie 26, 2016 la 8:59 pm

  liviu bejan,
  am intervenit pe text. Nu doresc să incurajez dispute personale de acest gen pe blog.

 68. 71 liviu bejan martie 26, 2016 la 9:42 pm

  @nastase. Foarte bine, e blogul dumneavoastra.

 69. 72 Oscar Wilde martie 27, 2016 la 3:34 pm

  Mihaela Erika Petculescu

  Eu condamn terorismul, idiferent cine-l practică, dar îi condamn si pe cei care îl provoacă. Este inadmisibil să fie omorâți niște călători cărora nu le
  cunoști părerile, idealurile și originile, cum este inadmisibil să-i omori și pe cei care nu sunt de acord cu părerile, idealurile, credința ta. Însă trebuie să respectăm adevărul istoric și să nu uităm câți amerindieni, africani au fost asasinați de „europenii civilizați”!
  În ceea ce privește politica britanică în Palestina, trebuie sa reținem 3 fapte:
  1. Teritoriul Palestinei a fost al triburilor semite înrudite între ele ( evrei, canaanieni, amorei, iudei, filisteni- de unde vine și denumirea Palestinei- etc). Triburile semite arabe au venit mult mai târziu în acel spațiu ( situația se aseamănă cu aceea a românilor și cu a ungurilor din Transilvania, numai că exodul românilor începe abia in zilele noastre, )
  2.Guvernul de la Londra a sustinut planul sionist de revenire a evreilor în spatiul de origine, ocupat in mare parte de arabi. Astfel, ministrul de externe Balfour, cunoscut ca organizator de state, a conceput celebra scrisoare cunoscută sub denumirea de „Declaraţia Balfour”, prin care angaja statul britanic în susţinerea planului sionist. După încheierea Tratatului de Pace de la Paris, teritoriul aflat la vest de Iordan a devenit cunoscut sub denumirea de Palestina, sub mandat britanic, recunoscut oficial în anul 1922 de către Liga Naţiunilor Unite ( în acest teritoriu se aflau atunci cca. 90.000 de evrei). De atunci a început revenirea evreilor în Palestina, aceştia reprezentând cam 30% din populaţie,
  3. Nu de dragul evreilor a sustinut guvernul britanic planul sionist, ci din interes, pentru că fondatorul mișcării sioniste,Weizmann Chaim a lucrat în Laboratorul Amiralităţii de la Londra, unde a contribuit la descoperirea acetonei sintetice utilizată la realizarea explozivilor. Cum de au devenit, după aceea englezii protectori ai arabilor, după ce ei au creat condițiile unor conflicte? Răspunsul este tot într-o întrebare: De ce? Privim spre Egiptul acelei perioade si vom intelege, analizam a doua etapă a revoluției industriale și înțelegem mai bine!

 70. 73 Ghita aprilie 7, 2016 la 9:29 am

  Poate sa imi spuna cineva ce inseamna ISIS si ce vor ei de fapt? De ce razboiul lor este numit sfant? Este o reactie a faptului ca americanii si europenii s-au bagat in povestea cu Irak? Am inteles ca au fost initial organizati de americanii care i-au scapat de sub control. Asa e?
  Va dau o poveste venita prin mail care cred ca e adevarata. Ce nu inteleg este de ce noi am fi priviti cu ura cand noi am fost prietenii arabilor pe vremea lui Ceausescu. Dupa mine deschiderea granitelor e o mare eroare. Deschiderea mintilor ar fi fost mult mai interesanta. Cum poti sa tii femeile in negru toata viata si sa le consideri echivalentul unei camile? Cum accepta femeile lor un asemenea tratament?
  Iata povestea :

  Nu vrem să vă alarmăm, dar citiți URGENT asta. Se întâmplă în România, la Timișoara

  Un roman din Arad, Pop Sebastian, pasionat de tir sportiv, a trăit in aceste zile o experiența terifiantă, in Timișoara, care l-a marcat destul de tare. Atât de tare încât a povestit si prietenilor, pe Facebook cu lux de amanunte ce s-a întâmplat. Înarmați-va cu cel mult 4 minute din timpul dumneavoastră și citiți povestea sa cutremurătoare. Vă va pune pe gânduri, având in vedere ultimele atentate din Europa.
  ” M-am mai enervat eu pe multe chestii în ultima vreme dar pe asta trebuie sa v-o povestesc neaparat……Fusăi la tir aseară în Timișoara impreuna cu Robert Fundeanu. Nu la camioane (TIR),la poligon de tir unde tragi cu arma letala într-o țintă, asistat de un instructor. Demult vroiam sa merg dar tot timpul intervenea câte ceva asa că, ieri am sunat pentru o programare și am găsit doua locuri de la 21:45.
  Am ajuns la clădirea de lângă Iulius Mall puțin înainte de ora stabilita și am parcat în curte cumincior. Clădirea trebuie sa fi fost ceva depozit sau fabrica ceaușista pentru ca tradiționalul lift de marfa (nefunctional) strajuia o fosta rampa de încărcare care te ducea cu gândul inapoi în timp în anii 80-90.
  Urmarind indicatoarele, am ajuns la etajul trei în fata unei uși metalice cu vizor care se deschide doar pe dinauntru, de deasupra căreia ne urmarea o camera de luat vederi cu infrarosu. Sun și după câteva secunde ni se deschide. Un tip foarte amabil ne poftește înauntru și ne recomanda o cafea sau ceva răcoritor pana ne înregistrează documentele.
  În interior cred ca erau sase mese rotunde cu cate 5-6 scaune, câteva încălzitoare cu gaz și o mulțime de materiale și regulamente despre arme de foc.
  Am ales repede o revista de pe masa despre Glock și o răsfoiam cu mare interes așteptând cu ceva emoție prima tragere cu muniție reala.Nu,nu am făcut armata în uniforma statului, am facut-o mai târziu, dupa facultate, la Coca-Cola în costum. Am parcurs procedurile de înregistrare și pregătirea teoretica.Intre timp zona de tragere s-a eliberat și a venit rândul nostru.
  Ca arma de tragere am ales un Glock 34, arma de 9 mm, un fel Glock 17 dar cu țeavă mai lunga. Este una din cele mai bune arme de tir. Mi-a plăcut simplitatea și claritatea explicațiilor instructorului atât despre arma cat și despre REGULI, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului.
  Căștile pe urechi, primul glonț pe țeava, iau linia de ochire…BUUM! A fost secunda în care mi-am dat seama ca filmele sunt povesti, mi-am dat seama ca cel mai important lucru poate fi la un moment dat doar atat…de care parte a țevii stai.Am cerut permisiunea sa ne facem câteva poze ca doar avem telefoane tari și trebuia sa ne lăudăm și noi pe unde am fost și ce am făcut, ca toți băieții când dau de ceva „jucarie” noua.
  Am tras fiecare câte 30 de gloanțe și la final cu țintele în mana, foarte mândri am ieșit din poligon în sala,sa stam cuminți la o masa, sa fumam o țigara și evident sa împărtășim experientele.
  Trecem în sala…si în drum spre masa noastră din capăt vedem la o alta, în așteptare, următorul grup, patru de data asta. I-am auzit vorbind și în lumina nu foarte puternica am văzut niște ochi care ne priveau realmente cu ura ,studiind în același timp țintele pe care noi le purtam foarte mandri. Cei patru erau ARABI.
  Ne-am așezat la masa amândoi, am înghețat efectiv. Arabi în Romania, la ora 22:40 se antrenează cu arme letale în poligon!!!! Trebe ca s-a văzut ceva grav pe fata noastră de vreme ce indivizii nu ne-au mai aruncat nici măcar o privire înainte de a intra sa tragă însoțiți de celalalt instructor. Ei bine, ne-am cam speriat! Si pe buna dreptate zic eu. Instructorul, vizibil neliniștit, si-a cerut scuze dar trebuia sa intre în poligon sa nu-l lase singur pe colegul lui cu noii clienții. Am plecat și în drum spre casa ne-a luat durerea de cap instant pe amândoi.
  După o vreme, încă șocați, am început sa rememoram câteva detalii: grupul de dinaintea noastră erau defapt tot arabi, doua femei și patru bărbați, instructorul nostru era înarmat în permanenta (lucru de care ne-am dat seama când am văzut tocul ieșind discret de sub geaca).
  Sentimentul nostru a fost inițial de frica, văzând ochii ălora am simțit pericolul fizic. Când ai motocicleta și treci de primii 4000 kilometri ajungi sa simți fizic pericolul în trafic. Cunoscătorii știu bine despre ce vorbesc.M-am simțit la fel dar la intensitate ori 10.
  Deci! Din 12 clienți după ora 21, 10 erau arabi care se antrenează în poligon, la mine în țara, cu arma letala!
  Vorbind cu instructorul, am aflat ca în ULTIMELE DOUA LUNI, 80% din clienți sunt arabi. Evident ca știu și „organele” noastre abilitate.Trebuie sa precizez ca e destul de plin la ei și greu poți sa-ti faci programare zi pe zi.
  Nu știu dacă realizați ce va povestesc eu aici dar lucrurile nu stau chiar roz. Acum doua săptămâni am fost în Serbia via Ungaria și am văzut celebrul gard al lui Orban la graniță. Văzând arabii încolonați la linii de tragere mi-am dat seama ca acel gard, acel soldat înarmat pana-n dinți care păzește frontiera nu e deloc exagerare!Sunt singurii care au înțeles ca se întâmplă și fac ceva.
  Am un mesaj pentru ziariștii manipulatori ,pentru cei cu „pacea mondiala” și pentru prietenii mei:
  În timp ce multi din băieții noștri se penseaza, isi descopera /aranjează barbile și frezele în așteptarea ciclului menstrual, în timp ce multi plâng de necazul refugiaților și ziariștii se întrec în păreri care mai de care pro și contra emigrație,i n timp ce primarul orașului meu CHEAMA ! CERE! …EMIGRANTI PENTRU ARAD…..arabii stau incolonati, barbati și femei, în poligon de tir cu arma letala și se antrenează cum sa va facă gauri în pantalonii strech și bufanti!!!
  Prin urmare, de săptămâna viitoare, angajații mei vor avea sesiuni lunare de team building la poligon. Eu personal ma las de fumat și de vreme ce un glonț costa 1 leu pot sa trag lunar cel puțin 500.M-a prins, mi-am descoperit o nou pasiune și clar ma apuc de tir sportiv.De ce? Pentru ca e legal și e pe banii mei mai fraților!De aia!
  Un polițist roman trage pe luna maxim 10 cartușe ca nu avem bani,un arab,la mine în tara,trage 50 la doua zile. In timp ce polițistul care trebuie sa ma apere și sa se apere trage din an în paști cu o arma de 400 de lei, „studentul străin ” se antrenează cu una de 900 , EURO. Deci nu avem sa dam un leu pentru un glonț tras de polițist dar avem 200 , pentru un metru de bordura rutiera???!!!!
  Ma întreb, „studentii” aia chiar si-au descoperit pasiunile toți deodată și nu mai pot dormi noaptea dacă nu trag cu arma?!Poate îmi răspundeți voi.
  Unii nu o sa citiți pana la capăt,alții veți spune ca exagerez. Eu va spun ca am văzut privirea ălora și nu am fost singurul, am văzut ce fac și de mâine știu ce fac eu.Ii rog încă o data pe iubitorii păcii mondiale, pacifistii ,integratorii de emigranți musulmani sa se abțină de la comentarii,fara sa doresc sa ii jignesc într-un fel….stiu ce vorbesc,am fost acolo,am vazut! Pentru cei care totuși insista în păreri și în continuare au ochelari de cal, le comunic ca le respect părerea da mai am un mesaj :F..K OFF!!!Sper ca am fost destul de coerent cu toate ca încă sunt marcat de aventura.
  Ar mai fi multe de spus dar cred ca e destul. Thank you!I Love you!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: