Internationala teroristă

images.jpeg

Europa a căzut in capcana propriei retorici a drepturilor omului, a „societătii deschise”, utilizate, initial, pentru a pătrunde in zonele autarhice, comuniste. Această retorică produce insă efecte in dublu sens. Valul de refugiati este o dovadă. Sigur, nevoia de „sânge proaspăt” pentru „sângele albastru” european, nevoia de forta de muncă necalificata sau inalt calificată (it, medici) au contat deasemenea. Iluzia multiculturalismului s-a risipit, au apărut resentimente legate de locuri de muncă, de criminalitate si, mai nou, de terorism. Europa, alături de Statele Unite, s-a hrănit din globalizare, din inlăturarea frontierelor pentru a pătrunde pe noi piete de desfacere. Din păcate, pe aceste porti deschise, au intrat nu doar materii prime si forta de muncă ieftină, ci si fundamentalisti, talibani, teroristi. SUA si-au securizat mai bine perimetrul extern, ajutate si de o politică a vizelor mai selectivă, fiind oricum avantajate de conditiile geografice. Europa plăteste pretul pentru toti si pentru toate – si pentru Afganistan si pentru Al-Quaida, pentru Irak si pentru Siria, pentru Orientul Mijlociu.

Iar pretul nu va fi doar in victime ale atacurilor ci si in materie de finantări suplimentare pentru serviciile de informatii, in limitări suplimentare ale drepturilor cetătenesti pentru a controla riscurile teroriste, in intărirea controalelor la frontiere, in cresterea timpului consumat cu verificări la aeroporturi, gări, stadioane etc.

Am vizitat Africa de Sud la inceputul anilor ’90.  Mi-a rămas in minte imaginea  centrului orasului Johannesburg, unde totul era locuit si dominat de populatia de culoare iar la periferie, in mici domenii inconjurate de ziduri de 3-4 metri inăltime locuia populatia albă. Belgia oferă o imagine similară, cu diferenta că albii plus turistii locuiesc in centrul capitalei. Belgia plateste acum si pretul statutului său de fostă metropolă colonială sau al ambitiei sale de a aduna toate organizatiile europene intr-un singur loc. Atacul de ieri are de aceea si o amprentă simbolică.

Au mai existat valuri de actiuni teroriste in ultimii 50 de ani – deturnările de avioane, din anii ’70, de exemplu. Au mai avut loc actiunile teroriste impotriva turnurilor gemene din SUA, in 2001. Acum se incearcă insă răspândirea de către ISIS a unui sentiment de teroare, in cât mai multe locuri din Europa si prin mobilizarea tuturor nemultumitilor (maghrebieni, islamisti, etc). Se incearcă realizarea unei „internationale”, mobilizată intr-o cruciadă indreptată impotriva „necredinciosilor”.

Intr-un fel, a fost declansat „războiul civilizatiilor”. După ce, o vreme, el a avut loc  in deplasare, acum el se desfăsoară „acasă”. Nu stiu dacă cei care au pornit valurile de refugiati s-au decis să le oprească, generând o reactie de respingere pentru acceptarea lor in Europa. Sau poate că doresc tensiuni etnice si religioase cu care Europa să fie ocupată in anii care vin.Imi este tot mai neclar cine are interesul de a declansa haosul in Europa. ISIS fiind doar bratul inarmat.

Oricum, pare cumva un fel de cruciadă cu sens invers.

35 Răspunsuri to “Internationala teroristă”


 1. 1 T-Rex martie 23, 2016 la 2:53 pm

  Foarte corect si lucid comentariu.

  Eu cred ca ar fi in interesul UE si SUA ca sa fie creata o noua structura de securitate comuna, in comun cu Rusia. Nu spun ca NATO sa fie desfiintat, insa pentru mine e clara ineficienta acestei origanizatii vechi, mult prea ancorata intr-o istorie veche si fara viziune si „juice” pentru viitor.

  Rusia insasi isi doreste sa fie recuplata la lumea trans-atlantica. Aceasta dorinta poate fi un factor catalizator in sensul ca aceasta tara poate fi cred convinsa ca nu poate sa reprezinte un pericol pentru cei cu ccare vrea sa se alieze. Sunt conditii pentru un compromis istoric, inclusiv rezolvarea tuturor conflictelor inghetate, daca amero-europenii pot sa gindeasca la o structura comuna de securitate cu Rusia. Se poate incepe cu un acord pentru o institutie comuna – in cadrul NATO sau nu – care sa combata terorismul in comun. Asa se poate cladi pas cu pas increderea pentru toate partile. Participarea limitata a Rusiei la conflictul din Siria, si modul exceptional, constructiv, in care diplomatia rusa a stiut sa o joace, sunt elemente care sporesc increderea intr-o viitoare colaborare in parteneriat cu Rusia.

  Na, Mr. Basescu, bite me!

 2. 2 Centru martie 23, 2016 la 3:04 pm

  Magrebienii sunt , cu exceptii – elita aristocratica marocana si burghezia tunisiana – extrem de ostili tuturor strainilor , ca e vorba de africanii negri sau europeni .
  O rasa razboinica , patimasa , impulsiva .
  Cei stabiliti in Europa de Vest – Franta , Belgia , Spania , Italia , Olanda – urasc de moarte natiunea care i-a gazduit .
  In general urasc tot ce e occidental – asta , de la SUA pana la Romania .
  Ei denigreaza , plini de ignoranta , in tarile de primire , romanii vazuti ca impostori concurenti – ” comicul franco -marocan Djamel ” – ” pacat ca nu avem un capitan de fotbal roman – ar spune – domnu’ va rog dati-mi mingea va rog ” ( cu mana intinsa , cersetor ) , alti ” comici franco-magrebieni ” – ” nu ma opresc la stop din cauza romanilor – domnu’ va rog … am plin de amenzi ” , comentariile ostile impotriva medicilor romani vin de la ei ” romani care nu stiu scrie o reteta ” …

 3. 3 papasha martie 23, 2016 la 3:30 pm

  Mare pacat ca gardul lui Nastase de la Parlament nu a fost demolat !!!!

  Azi fermierii intrau si ei democratic si linistiti , ca sa le dea cu bidoanele de lapte ( lapte batut ) peste boturi si peste raturi , distinselor jeguri de rame baloase care putrezesc acolo degeaba , pe saci cu bani ( nu toti , numai 85% ) , in loc sa LEGIFEREZE TARA .

  http://www.romaniatv.net/trafic-ingreunat-in-capitala-protest-al-crescatorilor-de-animale-pana-la-ora-18-00_282052.html

  –––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Mie , sa fiu belgian , mi-ar fi rusine sa citesc asa un text despre serviciile mele de securitate , care , ar trebui sa fie cu un pas inaintea javrelor teroriste , nu dupa , sa scoata degeaba pe strazi tehnica de lupta ca la razboi .

  http://www.stiripesurse.ro/atacatorii-din-bruxelles-identificati-doi-frati-cunoscuti-de-politie_987458.html

  ( Intre noi fie vorba , nu-i vina seviciilor , ci a javrelor de politicieni , care-i tin pe astia in lesa , ca sa nu-i supere pe ALEGATORII lor , care-i pun la CIOLAN . )

  Multa lume buna , dar mai slaba de minte nu intelege ( nu vor , sau nu pot ) ce se intampla astazi WORLDWIDE .
  Arabetzii jihadisti zburda cu bombele , ca mieluseii prin lumea larga , din cuiburile lor cunoscute , din tari , regiuni , orase si cartiere , unde nu-i deranjeaza nimeni ( ei sunt alegatorii !).
  Daca se merge in ritmul asta ( adica 3-4 jigodii d-astea teroriste se detoneaza si omoara de fiecare data cate 40-150 de nevinovati/saptamana , ei fiind milioane la numar , eu cred ca noi o sa iesim in pierdere !!!!!!!!!!)

  Cum sa rezonezi democratic cu asa animale, ?

  Daca insa , s-ar DECLARA RAZBOI GLOBALIZAT contra terorismului , treaba ar fi rezolvata peste 50% .

  O.N.U. DOARME-N SLAPI ? DAR CONSILIUL DE SECURITATE ?

  Dai o declatatie de razboi clara , trecuta si votata prin gradinitzele de mai sus , deci aplici tactici si proceduri militare contra tarilor , grupurilor si indivizilor care incurajeaza , sustin si sponsorizeaza terorismul !

  CU TOATA DRAGOSTEA , IN 12 -18 LUNI , E PACE PE PAMANT !

  Reamintesc ca in alta perioada istorica ( in conflictul din Vietnam unde , ca si astazi , se bateau tzantzaru’ cu armasaru’ ) tot nu s-a declarat razboi niciodata , si rezultatele s-au vazut !!!!

 4. 4 T-Rex martie 23, 2016 la 3:30 pm

  Cel mai tare mi-e teama de un razboi civil. Daca institutiile de securitate sunt incapabile sa protejeze vietile cetatenilor, daca politicienii sunt orbi, oamenii isi vor face dreptatea singuri. Va imaginati ce ar insemna asta in Europa? Probabil un secol de regres, pentru ca spill-overul ar fi in cascada.

 5. 5 Mihaela Erika Petculescu martie 23, 2016 la 3:41 pm

  Bruxelles, 22 martie…

  Torente de empatie se revarsă asupra belgienilor. Şocaţi, ne simţim solidari cu drama care a însângerat ieri capitala Uniunii. Oficialii europeni dau asigurări că iau măsuri sporite de siguranţă… ce se reduc totuşi la decizii birocratice de tip poliţienesc : întărirea mijloacelor de control – care vor fi însă întotdeauna cu un pas în urma teroriştilor fanatici ! Doar o soluţie politică poate scoate Europa din acest război asimetric cu barbari primitivi ce vizează distrugerea libertăţii şi a democraţiei, dar ea lipseşte deoarece clasa politică europeană – bună doar de slogane demagogice pentru a obţine votul alegătorilor – este paralizată de neputinţă şi incapabilă să-şi pună întrebări elementare :

  -Cine a destabilizat regimurile laice din Irak, Siria şi Libia, care ţineau sub control efervescenţa religioasă fundamentalist islamică ?

  -Cine a favorizat apariţia unui terorism fără frontiere încurajând politic şi propagandistic aşa-numita «Primăvară arabă», prezentată în mod cinic şi ipocrit drept o mişcare democrată ?

  -Cine a încurajat acţiunea celulelor fundamentaliste islamice care au luptat în fosta Yugoslavie şi a căror activitate continuă astăzi în conflictul ukrainean ?

  -Cine critică şi boicotează acţiunile militare ale Rusiei contra terorismului islamic, în loc să coopereze cu ea împotriva duşmanilor libertăţii ?

  -Cine continuă să-i sprijine în Siria pe islamiştii «moderaţi», deşi nu regimul de la Damasc este autorul ori instigatorul atentatelor de la Paris şi de la Bruxelles ?

  -Cine a impulsionat în mod iresponsabil venirea fluxului de imigranţi clandestini musulmani într-o Europă laxistă şi naivă ce a confundat până acum libertatea totală de circulaţie şi dreptul la azil cu lipsa de control ?

  -Cine înfeudează Europa faţă de Turcia, ţară islamistă şi nedemocratică, ce duce un război de exterminare împotriva propriilor cetăţeni de etnie kurdă şi care a organizat mai mult sau mai puţin oficial traseele pentru migranţi de la graniţa cu Siria pînă la Mediterana şi Marea Egee ?

  -De ce politica Uniunii Europene este dictată doar de două-trei state membre, supuse presiunilor SUA ?

  O pluricauzalitate care de un sfert de veac înaintează într-o singură direcţie : imobilism ! Însă terorismul este duşmanul civilizaţiei aşa că, pentru a-l stârpi, democraţiile trebuie să-şi unească eforturile în ciuda diferenţelor şi jocurilor geopolitice care le separă.

 6. 6 Panisoara Dumitru martie 23, 2016 la 4:19 pm

  De acord, ISIS este doar brațul înarmat al teroristului nr 1 al planetei SUA. Politic face presedinti, pe cei cu coloană verticală si patrioți îi bagă la închisoare. În SUA, in industria de armament lucrează mai mulți oameni decât intreaga populație a României. Ce fac ei acolo, nu se mănâncă pe pâine. Trebuie găsite zone de conflict. De ce Europa? Pentru că vor să împiedice organizarea ei intr-un singur stat.

 7. 7 Doru Coarna martie 23, 2016 la 4:22 pm

  Chestia asta se datoreaza decalajului economic de pe glob, mexicanii si altii intra in SUA, astia vin in UE. Asta s-a intamplat dintotdeauna. Istoria arata ca valul nu poate fi oprit si ca solutia naturala este contopirea civilizatiilor.

  In cazul asta insa apare ceva nou: gazda nu are ce oferi, nu are pamanturi de colonizat, nu are locuri de munca, nu are nici macar habar de capul ei…

  In toate tarile UE, politicienii, prin excelenta ticalosi, se indigneaza dar nu fac nimic, nici pt stavilirea valului de refugiati, nici pt asimilarea lor, ci lasa societatea sa-si gaseasca singura solutia de supravietuire. Si asa se face ca in multe tari UE au aparut organizatii de extrema dreapta care caftesc la propriu, precum odinioara KKK, pe amaratii astia, in speranta ca le trece pofta de emigrare si ca vor pleca spre alte tari mai adormite… Evident, urmarea va fi ca aceste organizatii vor avea apoi ambitii politice, si gata balamucul european, reloaded!

  Mai exista un aspect: tinerii de azi nu sunt crescuti in cultul luptei, nici al invataturii si nici al muncii, ci in cel al distractiei, astfel ca acea parte din societate care ar trebui sa fie cea mai dinamica, reactioneaza dur pe FB!… iar imigrantii ar trebui sa stie limba si sa aiba tablete ca sa le vada ostilitatea…

  Nu se va gasi solutie! Vor veni si nu vor mai pleca, vor scade nivelul de trai si vor genera reducerea libertatilor, asa va fi! Trebuie sa ne obisnuim deja, asta nu-i ultima amestecare intru nivelare pe calea globalizarii! Dealtfel atunci cand vom fi globalizati, asa se va intampla mereu: populatii intregi vor emigra permanent prin satul mondial de voie, sau de nevoie! Si printre ei vor fi mereu unii mai radicali pe diverse teme, religioase, culturale, sociale…

  Sa ne rugam lui Dumnezeu sa nu pornim si noi pe calea lor, ganditi-va bine! Cei saraci vor fi cei dintai, la imigrare… deja batem recordul in UE si aiurea!

  Sa stiti ca in stupii de miere, exista adevarate razboaie! Da! Albinutele alea dragute si muncitoare, care traiesc intr-o societate aparent perfecta, hypercomunista, se nimicesc reciproc aproape permanent! Ceea ce trebuie noi sa intelegem este ca ele tot de munca au parte, tot in stup raman si nici nu evolueaza, cum credea naivul Darwin… caci ar fi evoluat pana acum, producand miere de sinteza…

  Singura solutie este statul de drept: se integreaza, OK, nu, parnaie cu munca in folosul societatii. Mutti cam are dreptate, este o provocare pt toata lumea caci numai de asta n-avea Europa nevoie acum, dar orice altceva ar insemna renuntarea la cel putin o treapta de evolutie… si parca-i mai bine sa-i urcam pe ei decat sa coboram noi…

  Deci unica problema este ca, datorita clasei asteia politice amorfe de la nivel european, vom urca urmatoarea treapta cu ei in carca…

  Dar sa vedem si binele: cateva milioane de refugiati trebuiesc educati, deci locuri de munca pt profesori, apoi angajati, deci scaderea pretului ex-works, apoi vor plati contributii, deci pensii acoperite, asigurari, si tot ce vor e sa-si puna covorasele lor pe jos, din cand in cand… Nu merita?

  Sigur, aici nu intra bombardierii, astia trebuie permanent eradicati! Nici noi, europenii, daca ne-am ocupa cu pusul bombelor, n-am avea un raspuns prea bun din partea societatii, nu? Si avem, norvegianul ala care a mitraliat nu era terorist? Ma rog, l-au scos nebun ca-i de-al nostru, acum intelegeti? Va exista mereu o dubla masura pana cand totul se va nivela…

  Dar globalizarea va putea dirija resurse spre zonele defavorizate si va elimina razboaiele, asa ca imigratia va dispare!

  PS. Ultima fraza este pt uzul strict al nostalgicilor…

 8. 8 papasha martie 23, 2016 la 4:54 pm

  O fotografie face cat o mie de cuvinte !
  Crestinii si democratii europeni , din mila si delicatetze , musca cu toata gura din bull shit-ul arabesc !
  Au invatat si jigodiile teroriste cum sa foloseasca media , si le iese la fix .!

  http://spynews.ro/actualitate/imaginea-cu-refugiati-sirieni-care-a-scandalizat-europa-totul-a-fost-pregatit-ca-la-carte-98131.html

 9. 9 Adrian B. martie 23, 2016 la 5:15 pm

  Cred ca Europa plateste si pretul politicii externe a SUA & Israel din ultimii 10-15 ani : razboaie , primaverile arabe , revolutii portocalii , lovituri de stat , finantarea unor grupuri teroriste , distrugerea a cel putin 6 tari ( Irak , Siria , Libia , Somalia , Yemen , Ucraina … ) , etc.

  Toate acestea s-au spart direct in capul europenilor si au condus la valuri migrationiste , terorism , teroare , haos , restrângerea drepturilor cetatenesti , suspendarea de catre unele tari a acordului Schengen , cheltuieli cu inarmarea , oprirea extinderii UE , conflicte inghetate , ura si saracie .
  Iar SUA se comporta exact ca pompierul piroman … Dupa ce au dat foc planetei , stau pe margine si ofera instructiuni si lectii de democratie .

  Cred ca solutia acestor probleme se afla tot la Washington & Bruxelles si consta in stoparea tendintelor imperialiste a SUA si o atitudine mai ferma a UE in fata exceselor politicii externe americane .
  Daca lucrurile vor continua ca si pana acum nu se intrevede nimic bun .

  Cred ca marii beneficiari ai acestor evenimente sunt rusii si chinezii carora le-ar conveni de minune o slabire sau o destramare a UE si sa-si plateasca politele din Ucraina .
  Dealtfel , observ ca se joaca MURDAR !

  Cred ca rusii au si imprumutat din metodele folosite de SUA când vad ceea ce se intampla in Turcia . Adica nu mi-e greu sa-mi dau seama ca Turcia se afla la un pas de un razboi civil cu minoritatea kurda ( dupa unele surse 1/3 din populatie ) , ca kurzii din Siria sunt inarmati de rusi si incurajati sa-si faca o tara exact pe frontiera cu Turcia .

 10. 10 Teos42 martie 23, 2016 la 5:21 pm

  Interesele hegemonice promovate de germani prin cancelarul merkel si urmate prosteste de ceilalti oficiali de la UE , o miopie politica impardonabila , un centralism excesiv , tratarea unor tari ca Romania si Bulgaria ca tari de mina a doua – iata atitea ..pacate” ale unor politicieni plini de suficienta si morga ,,europeana” . Eu , cel de la talpa tzarii , nu pot sa nu intreb : PENTRU CINE GUVERNEAZA GUVERNUL CONDUS DE CIOLOS ? A avut mai multa viziune politica Orban al Ungariei decit liota de trepadusi europeni cind a luat masuri de protectie a teritoriului national .

 11. 12 ancapad martie 23, 2016 la 5:25 pm

  eu cred ca e si mai grav: adica nu exista nici un plan malefic. ci doar lucrurile au fost scapate de sub control. si grav continua sa fie, pentru ca metoda de combatere a radicalistilor este una care nu poate duce decat la … radicalizare si usurinta recrutarii de noi candidati la suicid. e un rezultat cert si cat se poate de previzibil, cand recurgi la represiunea/bombardarea nediscriminatorie a indivizilor/popoarelor nevinovate. poate ca acum este vorba, cu adevarat, de o coliziune a civilizatiilor, si, ca intotdeauna in istorie, ca si in lumea naturala, este corect sa dispara civilizatia/organismul incapabil sa aiba un raspuns inteligent la schimbarile de mediu.

 12. 13 liviu bejan martie 23, 2016 la 5:28 pm

  O semiluniada? Posibil.
  Ceea ce ma intristeaza este ca am avut dreptate atunci cand m-am pozitionat in internet impotriva admiterii imigrantilor, zisi refugiati, in Uniunea Europeana si, in particular, in Romania. De ce sa mint, eu nu prea am fost atacat de piscotari pentru opiniile mele pe acest subiect, insa altii, cu aproximatoiv aceeasi pozitionare, au fost. Am sesizat – si am si semnalat- cateva situatii care tradeaza ca avem de-a face cu eforturile unei miscari de amploare a unei organizatii oculte, gen serviciile secrete ale unei tari mari. Posibil si probabil Rusia, dar nu obligatoriu.
  Am opinia ca ISIS doar preia carnagiul de la Bruxelles, fara sa aiba vreun rol, de fapt, in organizarea lui. Un fel de miscare de deturnare a atentiei. Vom vedea cine va incerca sa traga foloase din situatia si evolutia Europei, insa este clar ca acel cineva incearca sa faca neimportante, disparute, atribute multimilenare europene: leagan si centru de cultura si civilizatie, centru de gandire si de progres, de crestinism, rol major si de multe ori determinant in evolutia omenirii, inclusiv in evolutia militara. Intoxicarea cu elemente structural anti-europene si anti-crestine nu poate avea drept scop si rezultat decat schimbarea traiectoriei evolutiei europene si saltul pe un parcurs in care ar fi ignorate si abandonate traditiile. Si evident ca procesul de imigrare necesita o desfasurare de mijloace, la expediere si destinatie, pe care spontaneitatea nu o poate asigura. Interesant de vazut interpretarile distorsionate ale drepturilor omului. Drepturile omului nu sunt fara limite ci limitate (si relativizate) de drepturile celorlalti; oricare om are drepturi in masura in care nu afecteaza pe altcineva. Dreptul meu de a calatori, ca si acela de a munci, nu poate afecta dreptul altcuiva la proprietate, sa zicem; nu pot sa ma spurc in casa cuiva sub motivatia ca am dreptul omenesc sa calatoresc pe acolo. Este usor de prevazut directia propagandistica a celor situati in spatele valului de invadatori musulmani: drepturi ale omului care le fac sa paleasca pe cele ale celor invadati, confuzie din ce in ce mai mare intre notiunile de invadator, imigrant si refugiat, imagini de propaganda care sa modifice atitudinea europenilor invadati. Atat in Franta cat si in Belgia a fost trist ca atentatele au fost comise de catre indivizi cetateni ai tarilor respective. Astfel, desi li s-au oferit drepturi si libertati cum nu au avut in tarile de origine ale parintilor, ei ne arata ca nu stiu a le utiliza in folosul societatii care i-a adoptat si ca au sfarsit prin a crede ca au drept de moarte asupra concetatenilor lor. Solutia cu adevarat salvatoare nu cred ca poate fi decat impiedicarea patrunderii valului de musulmani in Uniunea Europeana si scoaterea de pe continent a celor admisi, in paralel cu reluarea evolutiei Uniunii, care mi se pare incetinita (si chiar conservatoare) in ultimii ani. Uniunea are urgenta nevoie de o eurolege a apararii si de o armata comuna, ca si de o lege continentala a sigurantei publice si de infiintarea unor euroservicii specifice (si speciale). Altfel Europa nu va rezista. In particular, Europa este o creatie a lui Talleyrand, in scopul de a crea un echilibru european post-napoleonian, in deceniul al 3-lea al sec. XIX. Atacarea in ambele razboaie mondiale a Belgiei (adica a echilibrului european) de catre Germania a avut semnificatia atat a contestarii echilibrului cat si a generarii necesitatii luptei pana la infrangerea totala a atacatorului. Atacarea Belgiei, acum, de catre teroristi, pune acelasi subiect, acela al distrugerii echilibrului european si necesitatea infrangerii totale a teroristilor, prin efort european comun.

 13. 14 liviu bejan martie 23, 2016 la 5:58 pm

  „Nu sunt romani printre victime” – a declarat ieri, conform media, primul ministru Ciolos. Sigur ca da! Un ranit roman nu e victima si nici nu se pune daca sunt mai putini de 25. Hai mai bine sa bem o tuica. Unde-ai ascuns palinca, dle Ciolos?

 14. 15 Ion martie 23, 2016 la 6:23 pm

  Domnule Nastase, toate aceste atentate teroriste sunt, de fapt, operatiuni sub „Steag Fals” (False Flag Operations) cu scopul de a putea lua libertatile oamenilor. Globalistii/internationalistii au spus ca lupta impotriva terorismului poate dura pana la 100 de ani, timp in care drepturile si libertatile oamenilor vor fi restranse pana in punctul cand nimeni nu va mai avea nici o libertate si nici un drept, intr-o lupta de a crea un imperiu global: Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial.

  Au vrut sa faca asta in cadrul operatiunii Nortwood’s, cand seful statului major al SUA, Lyman Lemnitzer, dorea sa se puna la cale atentate impotriva propriilor cetateni cu scopul de a se justifica invadarea Cubei. In anii ‘ 70, in Italia a existat „strategia tensiunii” condusa de armatele secrete ale NATO (Stay-Behind), care au provocat atentate teroriste.

  Operatiunea GLadio a fost o operatiune condusa de NATO in tandem cu CIA si MI6, iar atentatele teroriste din Europa, care vizau civilii, aveau un scop: incercarea de a-i invinovatii pe adeptii stangii (socialisti/comunisti). In 1990, fostul premier al Italiei, Giulio Andreotti a iesit public si a demascat structura Gladio, iar la data de 22 noiembrie 1990, Parlamentul European a emis o Rezolutie prin care activitatile Gladio au fost condamnate.

  Deci, au facut asta in trecut, au facut-o la 11 septembrie 2001, cu scopul de a invada Irak si Afganistan, dar si cu scopul de a ne lua libertatile, caci, ce credeti, dupa fiecare atentat, libertatile oamenilor scad, pas cu pas (cum ar zice un clasic in viata!).

  Va las un documentar realizat de Alex Jones: „Terrorstorm – manipularea terorista globala” -> https://www.youtube.com/watch?v=qWRxjCGnl4o

 15. 16 fostă basarabeancă martie 23, 2016 la 6:28 pm

  M.E.P.,

  la TOATE întrebările dumneavoastră, puse atât de bine, se poate răspunde cu unul și același cuvânt. Mă întreb cu ce-i are la mână sau cu cât îi cumpără pe cei doi-trei.

 16. 17 liviu bejan martie 23, 2016 la 7:13 pm

  Erata: scuze, Belgia, nu Europa, este o creatie a lui Talleyrand.

 17. 18 liviu bejan martie 23, 2016 la 8:33 pm

  Nu discutam despre doua milioane de imigranti musulmani ci despre o jumatate de miliard de cetateni europeni!

 18. 19 Oscar Wilde martie 23, 2016 la 9:20 pm

  Despre ce ” sânge albastru” vorbim? Al migratorilor de acum 1500 de ani veniți fie din pădurile nordice, fie din Asia, care au distrus Europa Antică dominată de civilizația și cultura greco-romană, aflată, ce-i drept, într- o decandență morală, creând treptat Europa actuală? Actualii migratori nu sunt sălbaticii analfabeți de acum 1500 de ani, doamnă Petculescu, dar sunt fie disperați că nu mai încap în țările lor divizate de curentele din musulmanism, fie plini de ură împotriva celor care i-au stăpânit timp de 100 de ani, impunându-le limba, religia și furându-le resursele! Ei vor forma noua Europa, așa cum sălbaticii de acum 1500 de ani au constituit Europa actuală.
  Trist este faptul că politicienii nu văd adevăratele cauze ale urii islamice, că nu văd adevăratul vinovat al migrării, că Frau Merkel mai este ascultată și i se acceptă tupeul!
  Îmi pare rău că belgienii au fost ținta atacului islamic, doar pentru faptul că ei au vrut să fie gazdă-sediu al majorităților structuri ale U.E. Poporul belgian, turiștii nu au nicio vină în ceea ce și cum consideră aleșii lor să rezolve problemele actuale ale lumii.
  Americanii stau la adăpost, zvoniștii lansează fel și fel de săgeți asupra Rusiei, omițând faptul că Rusia atât cea țaristă, cât și cea sovietică nu a declanșat niciun război mondial! Ar fi bine să nu provoace Rusia lui Putin!

 19. 20 Andy martie 23, 2016 la 10:01 pm

  sentiment de fatigue?
  Unii zic ca insii s-au sacrificat pentru o societate mai buna. Alti zbiara ca descreieratii n-au ce cauta printre cei ,,normali”.
  Dar ceilalti cum se pozitioneaza?
  Efectul celor traite in zilele noastre este ca fiecare tre’ sa se pozitioneze intr-o tabara sau alta. Daca sta pe margine sustinand ca are destule pe cap cu care sa se lupte, ceilalti, care deja au aderat, il vor face cu ,,ou si cu otet”.
  Vorba unuia: ,,a fost nevoie să moară oameni” …
  Un mare adevar e ca in tarile mai ,,civilizate” rezistenta omului de rand la tavalugul asta numit globalizare e prea mare fata de cat ar vrea unii. Astfel incat, tre’ convinsi oamenii ca-i de bine ce li se pregateste.
  Si-s pusi in fata unei alegeri:
  stau cu frica-n san de teama kamikazilor sau se incoloneaza frumos de bunavoie?
  Am aflat cu surprindere si preocupare ca Rednic era ingrijorat.
  Cica avea pe cineva drag prin locurile alea ,,periculoase”.
  Ce ti si cu viata asta?
  Vrei sa-i oferi urmasului tau mai multe sanse dacat ai avut tu si-l trimiti sa se educe in ,,teatre de razboi”.
  Zicea unul: atata tehnica militara si soldati desfasurati pe strazile capitalei ue n-au fost nici cand au ,,descalecat” rusii in Bucurestiul din ”44.
  Concluzie:
  Bugetul pentru salarii alocat pentru 2014
  SRI, SIE, STS şi SPP (aprox. 15 mii de angajati) … peste 1,3 miliarde de lei
  (medie 7222 Lei/ angajat/ luna)
  Ministerul Sănătaţii (aprox 40 mii de medici.) … 730 de milioane de lei.
  (medie 1520 Lei/ angajat/ luna)
  Sursa:
  http://www.antena3.ro/actualitate/cati-spioni-sunt-in-romania-raspunsul-s-ar-putea-sa-va-socheze-bugetul-pentru-serviciile-secrete-de-235296.html
  Oare in 2016 cat o fi raportul … cu ,,guvernul meu” la butoane?

 20. 21 Donkeypapuas martie 23, 2016 la 11:11 pm

  Dumneavoastră vorbiţi de „drepturile omului”, „societateai deschisă”, „multiculturalitate” – cu toate concepte manipulate de stânga şi, mai ales, extrema stângă europeană. Mai ales aceasta din urmă nu spunea nici pis în faţa crimelor în massă realizate de regimurile criminale de prin apropiere sau mai de prin alte părţi. Cineva mai sus făcea referire şi la destabilizarea regimurilor laice din Siria, Irak şi Libia”. Îi mai spun eu încă două „regimuri laice”: Yemen şi Suan. Şi un numitor comun al tuturor acestor „regimuri laice”: sţări sponsor ale terorismului în anii ’70-’80. Pardon, nu „terorism”, ci „luptă de eliberare naţională”, conform retorii aceleiaşi extreme stângi de care am pomenit. Iar mediile sociale ATEE ale menţionatei extreme stângi mai au a se lăuda cu ceva. Tot ele au dat naştere – constatare SOCIOLOGICĂ – masselor de „fundamentalişti islamici” care luptă de partea ISIS prin Siria, Irak, Sudan, Yemen… Pesemne au adăugat o particulă la „internaţionalismul” apus: Internaţionalism ISLAMIC.

 21. 22 Ghita Bizonu' martie 23, 2016 la 11:54 pm

  Tehnocratia ma-si de viata!

  Acum la A3 Oana Stancu zice ca a auzit ca proferosurl Dan Enescu , Doctor in Stiinte Medicale. Medic Primar Chirurgie Plastica – Microchirurgie Reconstructiva, sedul sectiei „arsi” de la spitalul Grigore Alexandrescu ar fi tentat sa plece ca i se cam fac mizerii..

  Dermocratia si tehnocratia ei de Europa!
  Boii lui Julien depasesc masura ticalosiei!

  Acum 24-20 de ani am avut de a face (profesional) cu zisul SPITAL.
  Pe sotii Enescu (ca si domna medic Enescu .. tot la arsi „evolueza”) i-ma cunoscut cam mai putin – decat in „trecere” . Totusi va zic „OAMENI DEDICATI!
  Cam singurul lucru care m-a iritat nitel la dnlul medic dopctor era cam excesul de idealism si ca .. scuze era cam nitel prea „crestin” (adica nu numa „credincios” DAR chiar credea !!!) Nu numai „devot” al slujbei in cazurile cele mai nasoale de copii arsi.. dar (mi se pare) nitel cam „milog” cu „mana intinsa” catre sponsori (mai un parat de aer condituonat, mai o lata facilitate ptr sectie) deci prespun „escoc sentimental fara scrofule” fata de aia cu bani… fiindca stiti ceva ? In 95% din cazuri copii arsi vin din familii de sarantioci la extrem, saraci, rupti in cur sdau macar „modeste material”. Cipii deopamnei mai „mijlocii” doar prin accident.. copii de bogattsi niciodata! Copilul ars este prin definitie copilul saracan!
  Acu sa nu credeti ca Enescu ar fi chiar sfant – are nevasta, copil, este mai rotofei DAR … daca poimarti copilil, netotul vostru, copilul unui bun amic face parte din cei 5% „ceilalti” ati dori ca Enescu (si domana sa) sa ba grija de el! (Si se mai intmpla accidente… o substanta caustica, ceva cam acid concentrat, dracu mai stie ce, prostia inerenta a copilairiei+ speranta idioata a parintelui PLUS nenorocu proeuc ACCIDENTE, Ce naiba a trata si pusti de la Colectiv care de fapt la sub 18 ani nu aveau ce cauta intr-un club!!)
  Cum zic Enescu nu este un sfant INSA de multe ori prin devotamentul sau, prin MAIESTRIA sa profesionala FACE apaope minuni!

  Si chiar daca domnul Enescu este cam „purisan”… am asa o banuiala ca trebe sa dea doar cateva telefoane . Ca mare diferenta intre el si un „teleptual” de gen Cartarescu , Licheleanu ori Plesu este ca in Europa sunt cateva spitale in care Enescu este cunoscut!!! „Profesionist”.

  PS. Am scris si „doamna sa” . Mi se pare ca la un moment dat doamna s-a „sacrficat” pentru copil. Adica cum ternina programul pleca acasa Domnul ramanea cat trebuia!

  PSS. Cu Enescu relatiile mele au fost putine. Cu altii …. sa zicem amicale si „intens toxice” (C2H6O), Ce va pot spune este ca am vazut un medic negru de suparare 3 zile – pacient „pierdut” :fata de 17 anu moarta in bratele sale „ba Ghita crdeam ca am pus-o pe picioare!”[probleme cardiace produse de un reumantism juvenil acut] Saracu a dat coltu si el pe la 58 .. cu un sfert de urgenta inceracnd ) Sau altu dupa ce a bumbacit tatal (merita mai rau dobiticu!) facand 5 ore suplimentare sa scape copilul dobitocului! Ma rog cu acesti doi am avut relatii amicale si „intens toxice” (C2H6O) ..

  PSSS. Am „petrecut” multe luni in Grigore Alexandrescu. Si dupa 3-4 ani eram inca „acasa”, „nenea” samd. Cunosc oamenii, Cand va zic ca Enescu asa si pe dincolo… puteti sa ma credeti!

  Va asigur ca daca maine tot GDS ul se duce in Americhia saun Sommalia paguba in ciuperci! Insa Enescu inca cateva luni inseamna daca nu cateva vieti de copil salvate .. macar niste copii care au o viata mai buna ( e si plastician!) A da. Cu Enescu nu am baut (cam crestin tineti minte?!­)

 22. 23 Luminita Arhire martie 24, 2016 la 1:27 am

  E greu de privit cum Europa, un pământ altădată atât de ferm, se transformă într-o întindere nesfârșită de nisipuri mișcătoare…și-n mijlocul nisipului mișcător, abia respirând, speranțele noastre. Nu cred, domnule profesor și domnule Prim –ministru, că în 2004, pe când închideați capitolele de negociere la Bruxelles ( bineînțeles, în timpul liber, între două afaceri cu pixuri, calendare și brichete pentru campania electorală, așa cum magistral a remarcat și Justiția independentă, înainte de a vă trimite în ”cantonament”), ați putut întrezări viitorul surprinzător al acestei construcții , care pare finalizată de-un Dorel multiplicat, fantezist, entuziast și motivat la maximum.

  Ce-a remarcat cetățeanul român în ultimii ani? Că ori de câte ori a avut nevoie de Uniunea Europeană, aceasta și-a pus pe ușă un cartonaș cu ”închis pentru inventar” și că egalitatea e doar pentru dulăii ăi mari, nicidecum pentru cățeii veniți cu întârziere în adăpostul ”PATRU LĂBUȚE”.

  Poate că madam Merkel și-o fi dorit niște ”sânge proaspăt”la micul dejun , dar când a spus că ar vrea să-l recolteze de la 800 000 de participanți , e de văzut dacă nu cumva ideea ei se transformă cumva în ”transfuzie totală”…

  Am avut un atac sălbatic la Bruxelles? Am avut. Care a fost cea mai tare reacție după? Acum, nu știu dacă o fi fost chiar cea mai tare , dar cea mai mediatizată sigur a fost : ” Comisarul European pentru politică externă și de securitate, Federica Mogherini, a izbucnit în lacrimi, marți, la conferința de presă de la Bruxelles, organizată după atentatele de azi de la Bruxelles, din inima Europei”. Mie mi-a amintit de doamna Charme Chacon, Ministru al Apărării din Spania, gravidă, care și-a luat ginecologul cu dânsa în Afganistan , la întâlnirea cu trupele spaniole staționate acolo, pentru ca să nu i se întâmple vreo neîntâmplată ( guvernul Zapatero număra mai multe femei decât bărbați)… visul oricărei dudui, șefă la vreun partid, așa cum este Alina Gorghiu .

  Europa a muncit pe rupte la operațiunea cu ”cotele de gen ”, să fie frumos și să avem multe capete coafate prin Parlamentul European și prin guverne. A muncit oare la fel de mult Europa și la propria-i protecție?Nici gând…

  Chestiile astea cu ”cotele”( de gen, de refugiați, de tot ce vrei) i-au reușit Europei…și-n rest, ce i-a mai reușit? Imaginea mecanismelor europene poate fi admirată perfect în rapoartele MCV-ului nostru din fiecare an, rapoarte care parcă-s luate de pe ”referate.ro”. Singurul care mai tresare, îmbujorat, la ceea ce scrie acolo, este Zgonea…cred că știe toate variantele , pe dinafară.

  Nu mai cred în Uniunea Europeană, deloc nu mai cred… nu pot să cred într-un organism al cărui scop suprem e SĂ NI SE PARĂ CĂ ESTE , nu SĂ FIE.

 23. 24 Luminita Arhire martie 24, 2016 la 2:51 am

  Vai de capul nostru, ce ne facem…Mihalache e-n vacanță, așa că președintele Iohannis iar a trebuit să -și scrie singur discursul…
  Dar ce mare lucru e să scrii un discurs…ai scris tu, ditamai președintele (de doi metri, fără căciulă, și doi metri cincizeci cu nutria-n cap) două bestseller-uri, ambele despre cum trebuie să mergem corect, la pas, și s-au bucurat de un succes nemaipomenit, și-acum n-o să fii în stare să concepi o pagină-două?

  Pe de altă parte, dacă a fost bun discursul de la Ierusalim, de pe 9 martie 2016, de ce-ar fi mai puțin bun același discurs, reluat pe 22 martie 2016, la Istambul, doar un pic mai amplu din pricina ”incidentului ”cu atacurile teroriste recente de la Bruxelles? Păi, n-ar fi motive. Iată:

  9 martie 2016, Ierusalim : „SUNT FOARTE BUCUROS și foarte mișcat ca pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Comunitatea dumneavoastră a contribuit semnificativ la construirea Statului Israel.
  Am fost FOARTE BUCUROS când am aflat că nu doar legătura istorică este importantă… Pentru toate acestea, vă felicit, vă mulțumesc și SUNT FOARTE BUCUROS că ne-am întâlnit în această seară.”
  …și 22 martie 2016, Istambul : ”Bună ziua! SUNT FOARTE BUCUROS că vă văd aici, cu ocazia acestei întâlniri. Comunitatea românească din Istanbul este prima adunare pe care o întâlnesc în această vizită de stat și nu este o întâmplare. Parte din această relație specială între România și Turcia sunteți dumneavoastră, românii care, din varii motive, ați decis să trăiți aici…”

  9 martie 2016, Ierusalim : ”Pot să vă spun din capul locului că toate întâlnirile au fost FOARTE BUNE , discuții FOARTE BUNE care au dus cu siguranță la o mai strânsă relație între România și Israel.”
  …și 22 martie 2016, Istambul :”Toate acestea ne fac să credem că România și Turcia pot construi împreună în continuare lucruri FOARTE BUNE”.

  9 martie 2016, Ierusalim : ”Această comunitate puternică este cea mai valoroasă legătură, cel mai valoros POD între România și Israel. Și acest POD se întărește pe zi ce trece. …. Și acest lucru, cu siguranță, va duce la intensificarea schimburilor și va duce la un POD și mai solid între România și Israel…Iată, o generație care nu vine din România dorește să recreeze relația cu România, dorește să participe la acest POD între țări.”
  …și 22 martie 2016, Istambul :”…Este un lucru foarte bun pentru România că vă avem, cum este un lucru foarte bun pentru noi că avem o minoritate care poate fi considerată minoritatea care reprezintă Turcia sau minoritățile turcă și turco-tătară, care creează ceva foarte special. Creează o legătură, un POD între cele două țări. Acest POD nu este unul nou.

  9 martie 2016, Ierusalim : ”…O comunitate cum sunteți dumneavoastră, mare, puternică și apreciată, așa da, AMBASADORI pentru România ȘI VĂ MULȚUMESC!”
  …și 22 martie 2016, Istambul :”…dacă ne reîntoarcem privirea spre chestiunile noastre foarte apropiate între România și Turcia, dumneavoastră sunteți AMBASADORII noștri ȘI VĂ MULȚUMESC!”

  Simplu, da? Totuși, e de mirare că, potrivit unei publicații obraznice : ”Mai multi români prezenți la întâlnire au declarat pentru «Q Magazine» că sunt surprinși de calitatea slabă a discursului președintelui, remarcând sărăcia vocabularului și a conceptelor. Un român ne-a declarat că Iohannis a spus într-o propoziție de trei ori- „vă întâlnesc, mă bucur că v-am întâlnit, ma voi întâlni” sau „Bruxelles este sub atac terorist, Europa este sub atac terorist, Turcia este sub atac terorist”. … Românii prezenți la întâlnirea de la Istanbul s-au arătat dezamăgiți și spun că „puținătatea ideilor exprimate” arată lipsa de mesaj, de anvergura politică şi de lidership”.

  Așadar, se pare că nu am observat numai noi, de răi și de simpatizanți de stânga ce suntem, nu?

 24. 25 Motanul Incaltat martie 24, 2016 la 4:11 am

  „Imi este tot mai neclar cine are interesul de a declansa haosul in Europa. ISIS fiind doar bratul inarmat.” – cumva Rusia…? Cum vedeti pozitia Rusiei legata de ISIS, terorism…? E vreo implicare a Rusiei in toata tarasenia asta cu terorismul islamic? Ceva intelegeri intre serviciile secrete rusesti si organizatii precum ISIS, Al-Qaeda…?

 25. 26 ZeV martie 24, 2016 la 9:50 am

  Fragmentarium

  Spuneti ca evolutia omenirii a fost marcata de lupta continua intre civilizatie si barbarie.
  Dar, de cele mai multe ori, nu ,,barbarii” au penetrat civilizatia, ci, viceversa.
  De exemplu, nu stiu ca pieile rosii sa fi traversat Oceanul spre a invada luminoasa civilizatie a Vestul European. N-au facut asta nici incasii, nici aztecii si nici triburile mayase.
  N-au facut asta nici arabii (cu exeptia maurilor, dar care au lasat in urma foarte multa cultura si stiinta de carte in Spania si Europa Occidentala, inclusiv obiceiul de a te spala des) si nici Saladin nu a luptat impotriva cruciatilor pe teritoriul european.
  Dar arabii se pare ca tin minte si acum acea epoca… (Z)
  Mai mult, nu-mi amintesc ca algerienii, marocanii, sau africanii (in general) sa fi declarat razboi Frantei, asa cum nici chinezii, indienii si bastinasii diferitelor insule n-au facut-o contra Angliei (in perioadele colonialismului ,,civilizator”).
  Este adevarat ca turcii au ajuns la portile Vienei, dar imperiul Otoman era el insusi tot o ,,civilizatie”. (Z)
  Ca dovada, UE face intelegeri in bloc cu Turcia, indiferent daca acolo se respecta, sau nu, dreptul la libera exprimare, atat de drag (cel putin declarativ) ,,civilizatiei” occidentale. (Z)
  De fapt, se vede acum ca efortul ,,civilizator” s-a soldat pana la urma cu un exod invers, adica, dinspre (fostele) colonii catre metropole, in timp ce populatiile ramase pe loc sunt decimate de boli, manutritie si razboaie.
  Arata, asta, succesul, sau esecul ,,civilizatiei” europene si prin extensie, al civilizatiei – in sens mai larg occidental ? Ce spuneti domnule coleg ?
  Ce credeti ? Demolarea valorilor traditionale din Europa ajuta ,,civilizatia” sa reziste la asaltul ,,barbarilor” ? Ce le oferim acestora spre a-i civiliza ? Pedofilie ? Casatorie intre homosexuali ? Strazi si taverne cu prostituate si droguri usoare (de fatzada) in Olanda, Danemarca si Germania ? Violenta din media si de pe ecrane ?
  Aseara am fost la manastirea Vladiceni – Iasi, unde am avut privilegiul sa-l ascult pe parintele Calistrat.

  Ne spunea (citez din memorie): ,,Pot apara ,,strajerii” o cetate, in care lumea a intors fatza de la Dumnezeu si s-a dedat dezmatului ? Oare nu de aceea a cazut cetatea Constantinopolului ? Putea sa cada de cateva ori din anul 700 incoace. Dar a cedat, poate nu intamplator, atunci cand Maica Domnului si-a intors fata de la locuitorii ei decadenti.”
  Si mai spunea ceva (care il contrazice pe amicul Radu Humor): ,,Nu era o Europa crestina, in care oamenii sunt smeriti, respecta familia si regulile morale de relationare, mult mai puternica? Dupa parerea mea (spune parintele) islamistii ataca in principal decadentza, modul de viata occidental (actual n.r.), nu biserica crestina.
  Mai mult, iubiti credinciosi, starea de razboi indusa din afara in Orientul Mijlociu, a creat generatii de oameni crescuti in spirit razboinic. Ei asa au invatat de mici ca se rezolva problemele: cu arma si cu bomba.
  VALABIL SI PTR.ISRAEL, unde cetatenii s-au obisnuit cu teroarea. Acolo, oamenii isi imbratiseaza des rudele, pentru ca nu stiu daca a doua zi le vor mai revedea”.

  Asa spune parintele…daca el greseste, gresesc si eu. Dar tare ma tem ca nu greseste – in miezul problemei.

 26. 27 fostă basarabeancă martie 24, 2016 la 9:59 am

  Cu alte cuvine, cine zgâlțîie borcanul cu capacul bine înșurubat? De ce? Urmează un mare „CA-BUM!!!”?

  Citesc, de distracție, o carte despre teorii conspiraționale vechi de când lumea, toate actuale, de asemenea. Autorul le descrie amănunțit, însă nu crede în ele. Foarte haioasă carte. Totuși, totul pe lume este despre putere. Iar puterea a cucerit-o cu vorbe numai Hristos și alții (puțini) ca el. Acum se poate numai cu bani.

 27. 28 Cris martie 24, 2016 la 10:15 am

  Nu c-aș fi eu mare analist și vizionar, dar am spus demult, odată chiar AICI, că granițele astea vraiște nu vor dura.
  Occidentalii sunt naivi, au idealuri înalte de pace, prietenie și frăție, și de aceea n-au putut să conceapă, înainte de năvala esticilor începută în 1990, că există oameni care nu împărtășesc „valorile” lor.
  Când au dat buzna necivilizații din fostele țări comuniste (fiindcă marea majoritate a celor care au emigrat sunt niște mocofani), occidentalii au rămas foarte mirați de comportamentul acestora.
  Năvălitorii s-au instalat ca la ei acasă, închid balcoanele, gătesc cu ușa apartamentului deschisă, vorbesc tare pe scări, jignesc, înșeală, păcălesc…și nu știu dictonul „Dacă ai venit la Roma, poartă-te ca romanii!”.

  O altă maximă zice „Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se îndeplinească”.
  Occidentalii plătesc acum pentru ipocrizia lor.

 28. 29 liviu bejan martie 24, 2016 la 10:25 am

  @Luminita Arhire: Luminita, dl Mihalache nu e in vacanta ci, in fruntea unui commando (cei 7 consilieri care erau mai multi) a plecat sa elibereze Chisinaul. In ultimul lui discurs, dl Iohannis a vorbit foarte repede, fiindca nu ma uitam la imagine ci ascultam sonorul am crezut intai ca e vreun oltean recent pricopsit in politica; dupa aceea mi-am dat seama ca sarmele, prazarii, fruncile, corabioarele si muntenii sunt pe la vetrele lor, conducerea tarii fiind exclusiv o afacere transilvana, a osilor (si oaselor!) de dac; dacii liberi nu se pun.

 29. 30 Marian Nicolae martie 24, 2016 la 11:00 am

  Totul face parte dintr-o inginerie sociala bine gandita si foarte bine implementata. Bine pentru populatiile migratoare care trebuie sa stearga de pe fata pamantului rasa alba.

  Simplu si concis.

 30. 31 liviu bejan martie 24, 2016 la 1:26 pm

  „Polonia nu va mai accepta refugiaţi în cadrul sistemului de distribuire propus de Comisia Europeană, în contextul atentatelor de la Bruxelles, anunţă premierul Beata Szydlo, citată de ziarul Le Figaro.” – BRAVO, POLONIA!

 31. 32 balbeck martie 24, 2016 la 9:23 pm

  De ce nu au loc atentate in Elvetia?Un motiv ar fi ca e tara neutra si nu se baga in conflincte.

 32. 33 Donkeypapuas martie 24, 2016 la 9:27 pm

  În afara Primului Război Mondial şi al celui de-al doilea Război Mondial, Rusia nu a mai declanşat nici un alt război mondial.

 33. 34 Ghita Bizonu' martie 25, 2016 la 8:52 am

  Zev

  popa Calistrat mai bine spar interesa cam ce au patit crestinii de prin zonele alea ….


 1. 1 De ce…? « Motanul Incaltat Trackback pe martie 24, 2016 la 3:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: