Nu comentez cazuri individuale, dar…

images.jpeg

images-1.jpeg

România isi merită statutul de colonie. Periodic, apar diversi ambasadori străini – de obicei aceiasi – in sir indian, si in momente specifice trimit declaratii in care precizează – ca nu comentează cazuri individuale dar „imunitatea nu trebuie folosită ca un scut”. Evident ca este vorba de imixtiuni inacceptabile in viata politică internă. Si in deciziile Parlamentului român. Imixtiuni interzise de Conventia de la Viena referitoare la dreptul diplomatic.

Nu comentez cazuri individuale dar mă intreb de ce il macină pe un anume ambasador dacă un parlamentar impotriva caruia A INCEPUT urmărirea penală  (pentru ca nu mai are imunitate din 2003, conform Constitutiei modificate atunci) este băgat sau nu si in lanturi, asa cum, spre exemplu, se intâmpla in coloniile olandeze, pe vremuri? Sau dacă el va sfârsi pe scut sau sub scut.

Ar putea fi facute astfel de declaratii in Ungaria sau in Polonia? Nu cred. Sau ar putea ambasadorul George Maior ca, in locul frumoaselor sale conferinte despre parteneriatul strategic româno-american, să critice, la Washington, nu cazuri individuale ci discursurile rasiste ale lui Donald Terump? Nu prea cred. Poate că ar putea, cel mult, să notifice nemultumirea guvernului român in legătură cu diverse legislatii. Evident, nu in ceea ce priveste faptul că România a ridicat  vizele pentru americani dar SUA ne comunică, in schimb, an de an,  că suntem pe drumul cel bun pentru visa waiver. Românii sunt buni , ca parteneri in „teatre”, dar nu pe teritoriul american.

Nu pot sa inteleg slugarnicia noastra balcanică, lipsa de demnitate in a decide fără diriginti – sovietici, americani, germani, chinezi, etc., asumându-ne, cu bune si cu rele, drumul pe care mergem. De aceea, ne merităm MCV-ul, o lesă care ne tine „pe drumul cel bun”.

54 Responses to “Nu comentez cazuri individuale, dar…”


 1. 1 operatiunispeciale februarie 19, 2016 la 10:31 am

  Reblogged this on operatiunispeciale and commented:
  Romamia este condusa de slugi fara coloana vertebrala. Isi merita statututul de colonie. Cit mai rabda romanii sa ramina slugi de 2 lei?

 2. 2 grivei februarie 19, 2016 la 10:46 am

  Azi, Romania, prin cei ce o conduc, ai zice ca n-are coloana vertebrala.Nu te pot contrazice, dar: e mai adanc, votantul n-are coloana vertebrala( e pusa in galeata sau in sticla de ulei), primarul n-are, prefectul n-are, senatorul n-are,…ajungem la Presedinte si intrebam: ARE?

 3. 3 Cristian Moldoveanu februarie 19, 2016 la 10:49 am

  Dvs, nu intelegeti slugarnicia asta domnule Nastase, ei bine, nici eu. Si ce nu inteleg din nou, este cum de se manifesta in masa, la scara larga. Nu inteleg cum de sunt atatea slugi si foarte putini lideri cu demnitate. Este un fenomen interesant de studiat.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/01/31/romania-lagarul-europei-arbeit-macht-frei-noul-slogan-al-guvernului-ciolos/

 4. 4 Adi februarie 19, 2016 la 10:55 am

  Si totusi, domnule prim-ministru, nu simtiti ca aveti o repsonsabilitate pentru faptul ca nu exista nicio legiferare care sa poata eventual stopa abuzul de arest preventiv pentru orice suspiciune? E induiosatoare solidaritatea de casta a parlamentarilor, dar de simplii cetateni, supusi acelorasi abuzuri si pe care nicio imunitate nu-i poate apara, ce ziceti? Poate ca ambasadorii de care vorbiti exact asta incrimineaza: tratamentul inegal de care au parte unii cetateni fata de altii. Si toate acestea se intampla pentru ca dumneavoastra si colegi de-ai dumneavoastra ati tratat cu superficialitate candva votul in legatura cu un act legislativ. Pentru ca, nu-i asa, pe dumneavoastra si pe cei ca dumneavoastra nu putea sa va atinga.
  Cu stima.

 5. 5 sandu cristina februarie 19, 2016 la 11:44 am

  Eu nu mai stiu cat aveti interdictie sa participati la viata politica si nici daca mai aveti de gand sa reveniti in primplanul ei, dar, personal, regret „rezultatul” votului din 2004. Nu trebuie sa fi mare specialist in politica sau economie sa sti ca drumul pe care-l propuneati era cel corect. Fortele la care faceti referire ajutate de lipsa de cultura ( in general si cea politica in special ) a poporului au facut posibil sa avem acesti ” minunati ani, minunati conducatori, minunat popor si cel mai de pret bun : basescu!!!!!!?”

 6. 6 ZeV februarie 19, 2016 la 12:04 pm

  Asa e, am ridicat vizele pentru americani, in speranta (veche de 60-70 de ani) ca yancheii cu bani si democratie, talonati de presedintii americani in corpore ne vor invada (in sens pozitiv) tara.
  Mie mi s-au lungit urechile asteptand…este adevarat ca a venit George Bush, odata cu curcubeul. Dar, asa cum a venit, asa a si plecat. Din cand in cand, ne mai onoreaza cu prezenta doamna ,,fuckUE” alias ,,cefrumoasasidevremeacasaestelaura”.
  In schimb, soldatii romani au ramas pe coclauri arabe indepartate, pana la calendele grecesti. Stie, cineva, de ce ?
  Singurul avantaj ar fi ca armata romana se instruieste intr-un poligon (teatru de razboi) real. Dar, din pacate, in cele mai multe cazuri, cei mai instruiti raman soferii de pe TAB-uri, ce trebuie sa conduca profesionist si extrema atentie pe drumurile prafuite al unei alte lumi. O lume care, va fi orice altceva, numai democratica (in sens occidental) nu.
  In fine, sper ca macar Yohannis sa fie invitat de Trump , la Casa Alba si nu pe usa din spate de vicepresedinti (adica, ,,secretarii” presedintelui).

 7. 7 batog severus emanuil februarie 19, 2016 la 12:06 pm

  corect,nu avem coloana ,mereu am stat cu capul in jos sa asteptam ordine sau indicatii de la diversi,oare cand o sa reusim sa stam cu capul sus?

 8. 8 Ghita Bizonu' februarie 19, 2016 la 12:11 pm

  E … ce haz am putea face DACA sa zicem DNA l-ar salta pe Gittenstein de pe strdada si l[ar baga la beciul domnesc ptr trafic de influenta….
  Ca daca Madalin Voicu a dat un telefon .. siguir ca Gtza ala a dat mai multe. Ca este osbsinuit cu aa ceva…

  Parca vaz indignarea: „pai asta este meseria lui sa vbnada infeuenat si promsiuni! lobby se numeste!”
  „ba pardon cf legii noastre se numeste coruptioe si voi ne cereti sa combatem coruptia!!!”
  Prepsun ca suucsoru lu Gtza ar veni imediat cu un proect de lege a lobiului ar miliota ptr imunitatea paralemnetarilor samd.
  Mai ales daca la veci ar ajunge si unii experti anticorpupte care sunt angajati la firme de .. lobby!!!! a la bnoi ca la Sapoca ….. unii primesc bani de la fime de lobby ptr consukltanta si apoi cu banii aia „activeaza” pentru combaterea coruoptueu locale in folosu alora de le dau bani!!!

 9. 9 Draghi Puterity februarie 19, 2016 la 12:26 pm

  Un caz individual, interesant…

  Daca articolul de mai jos NU aparea in Deutsche Welle, intelegeam. Americanii il cearta pe KWJ ca le strica jucaria „anticoruptiei”, relativizand pacatele celor pe care ei i-ar dori eliminati „de pe piatza”.

  Dar asa? Ce sa inteleg? Ca si sectiunea romana a DW are cartitele ei (americane sau ale cabalei transnationale) care nu reprezinta interesele Germaniei, cea care, in mod normal, ar trebui sa finanteze Deutsche Welle si sa ii determine politica editoriala? Sau desfintarea Antenei 3 (calificata ca „antireformista”) e dorinta germanilor? Interesanta si scaparea autorului ca prin asta nu i se va inchide gura Antenei 3. Deci e vorba de un plan mai sofisticat, cu mai multe etape? Se doreste „dresarea” Antenei 3?

  Observati care e pacatul major care i se reproseaza presedintelui: acela ca doreste refacerea USL-ului, adica a unei formule trans-ideologice de uniune nationala. De ce e DW atat de suparata pe dorinta presedintelui de a avea o majoritate politica agreabila si de a fi reales? Avusesere un alt plan? KWJ trebuie sa pregateasca tara pentru altceva/altcineva? Pentru ce/cine?

  Interesant si ce NU aminteste articolul, cu toate spumele autorului, care se vad clar in aproape fiecare fraza – povestea cu casa obtinuta ilegal, prin acte false de KWJ, si care inca ii mai aduce bani. De ce nu se foloseste de o conexiune atat de evidenta ca – „KWJ obstructioneaza justitia pentru ca si el e patat” – pentru a lovi in el? Cine ar mai cadea la faza respectiva sau altfel intrebat a cui jucarie ar fi stricata (stiu, e un pic de ghici ciuperca ce-i, insa sunt pus pe retorica
  wink emoticon
  )?

  P.S. Ma bucur, si ii multumesc pe aceasta cale autorului pentru ca a publicat articolul sub impulsul nervilor, facand astfel o multime de „marturisiri freudiene” (de genul Facebook-ul e peste tot, vede si aude tot
  grin emoticon
  ), marturisiri pe care daca le vom descifra corect, ne vor fi de mare folos pentru clarificarea fronturilor. Altfel, ar trebui sa ii spun si eu autorului „daca taceai filozof ramaneai”.

  P.P.S. Aya, pe unde mai esti? 😉

  http://www.dw.com/ro/adio-%C5%9Fi-n-am-cuvinte-domnule-pre%C5%9Fedinte/a-19056126

 10. 10 Mihaela Erika Petculescu februarie 19, 2016 la 12:39 pm

  Doar acele state care acceptă pot fi transformate în colonii. A se vedea Ungaria şi Cehia : deşi mici, duc o politică de independenţă crâncenă. Or avea mai puţine „cozi de topor” decât noi şi mai mult simţ civic!

  În altă ordine de idei, căţeii sunt adorabili ! Ai mei nu stau niciodată cuminţi în maşină şi nici nu se plimbă cu flori în bot : doar Kara, fox-terrieriţa, îşi ia din când în când cu ea mingea de tenis, de care – bineînţeles – eu trebuie să am grijă.

 11. 11 Cris februarie 19, 2016 la 1:19 pm

  Da. Nici mie nu-mi convine imixtiunea în treburile interne.
  Parlamentul, prin Constituție, POATE să aprobe arestarea unui parlamentar. POATE nu înseamnă TREBUIE.
  Să vină un ambasador, doi, trei, chiar 33, să dojenească Parlamentul pentru că acesta nu aprobă arestarea în TOATE cazurile, e un amestec care mă enervează.
  O cerere poate fi aprobată sau NU. Altfel n-ar mai trebui să faci cerere.

  Tupeul anumitor ambasadori e rezultatul susținerii lor de către o parte a opiniei publice cu apucături de slugi.
  Unii tineri (care între timp au cam îmbătrânit) frumoși (care între timp s-au cam urâțit) se simt bine în postura de valet cu privirea în pământ.
  Măi, trântorilor tomnatici! Dacă nu vreți să fiți stăpâni la voi acasă, duceți-vă și stați în subsolul stăpânilor voștri!

 12. 12 vasile februarie 19, 2016 la 1:22 pm

  ambasadorii au tupeu sa faca asta pentru ca Romania este un stat bananier nu mai presus de botswana inpreuna cu moneda-i pitoreasca, si ca atare este tratat in aceasta maniera. Din pacate. Asta este vina rimelor care temporar s-a gasit la butoane

 13. 13 Cris februarie 19, 2016 la 1:33 pm

  Nu sunt de acord cu eliminarea niciunui întreprinzător privat de pe piață, fie el mare sau mic, MAI CU SEAMĂ DACĂ ÎȘI DĂ TAXELE LA BUGET.
  Dacă e să fie eliminat, să-l elimine concurența!
  În privința Antena Group, Cioloș și Ioh au menționat că există și alte soluții în afară de gonire.
  Dacă există și alte soluții, și EXISTĂ, de ce s-a ales cea mai radicală?
  Ia, să se aleagă altă soluție! Prelungirea contractului, acordarea unui an pentru mutarea echipamentului complicat sau vânzarea clădirilor către Group.

  Pe pagina de FB a lui Ioh, scrie unul: să știți că-mi pare rău că v-am votat, acum, că ați spus ce-ați spus în legătură cu Antenele. Se poate? Păi Antenele v-au atacat atâta și dv. țineți cu ele?

  Deci AȘA stau lucrurile în privința „democraților” ăstora!
  Ei, uite-așa, numai de-a dracului, vreau ca Antenele să rămână unde sunt, chiar dacă după-aia nu mă mai uit niciun minut la niciuna dintre ele (că mult m-am uitat pân-acum…).

 14. 14 Radu Humor februarie 19, 2016 la 1:53 pm

  Perpetua minoritate
  by conumishu
  „Or statul societății civile (care de fapt, în virtutea monolitismului de grup militant construit pe model bolșevic, nu este o societate civilă) se prezintă, în mod paradoxal, ca replică răsturnată, ergo echivalentă, a partidului stat (care nici el nu era de fapt un partid, ci o totalitate monolitică ce acapara întreg procesul politic și întreg spațiul social). Pentru intelectualii civici meniți să ne izbăvească din bezna totalitarismului de extracție sovietică, atunci când nu a fost pur și simplu o realitate impură, politicul a fost cel mult un instrument al cărui unic scop a fost să mijlocească transformarea socială mai sus menționată.” (Minoratul perpetuu – via Prioritate de dreapta)

  Căteva observații personale. GDS-ul are cel puțin 3 tătici: serviciile franceze, vechea gardă kominternistă, cu progenituri cu tot, securitatea română prin cîteva figuri evident aflate sub control dinainte de ț89.

  La fel ca la americani, atît diplomația franceză, cît și serviciile lor secrete lucrează pentru 2 stăpîni – cel legitim, statul, și cel (semi)ocult, cabala, care la americani se numește neocons, iar la francezi, fără a primi un nume, se regăsește grupată în jurul ideologiei lui Glucksman, inspirator cert pentru Soros, și e reprezentată la vedere, violent, de diverse personaje, unul mai sinistru decît celălalt, strălucind peste toți criminalul de război BH-Levi și tremuriciul Finkielkraut.

  GDS-ul, cu mijloacele financiare și cu puternic impact în propaganda culturală care i-au fost oferite pe tavă (editura Politică), nu putea să apară și să funcționeze atît de rapid și atît de potent fără o intenție și o organizare prealabilă, asigurate, în mod cert, în principal de capacitățile serviciilor secrete franceze. Dar, la fel ca și complicitatea aferentă venită din partea trădătorilor cocoțați în vîrful ierarhiei politice românești, mineriați, unul/ii dintre ei, mai tîrziu, prea tîrziu, lucrarea serviciilor secrete franceze nu pare să fi creat o rețea subordonată intereselor statului francez ci, mai degrabă, că acestea și-au oferit profesionalismul oamenilor cabalei. Opinie întărită de observația, relativ ușor de făcut, că agenții francezilor erau, de multe ori și ai securității române, indiferent că unii au lucrat întîi pentru români și au fost întorși de francezi sau viceversa. De altfel, pînă în revoluție și puțin după aceea, am convingerea că a existat o colaborare între securiști francezi și români pentru răsturnarea lui Ceaușescu și instalarea unui regim comun agreabil, colaborare facilitată și otrăvită, în același timp, de oamenii cabalei, pentru atingerea obiectivelor cabalei.

  Paradoxal, longevitatea influenței GDS s-ar putea să se datoreze agenților securității române, ceva mai stabili psihic decît psihopați cunoscuți, care au asigurat o eficiență limitată, dar sigură, organizației. Poate și după criteriul răului cunoscut și controlabil. Nu pot să o consider însă o tactică favorabilă interesului național, dar pot să le acord circumstanța atenuantă a nisipurilor mișcătoare în care s-a transformat statul român, astfel nemaiexistînd posibilitatea unor strategii ofensive autohtone. Pașii mai mici decît dorința celor cu spume la gură s-au adunat, totuși, în timp, erodarea produsă la nivel educațional și cultural a început să surpe parapetele gîndirii logice și a legăturilor susținute de tradiție între generații.

  Jocurile continuă, iar pentru cei ce observă starea statului francez, România pare mai normală, chestie care spune multe despre nocivitatea cabalei și despre eroarea fundamentală a celor ce s-au făcut frate cu dracul, fără a avea de trecut vreo punte. Poate doar una imaginară, o momeală, o tentație, un măr din care nu trebuiau să muște.

  Planul analizat în articol (să-i zic cel al descifrării unei ideologii cu hachițe) rămîne valabil, indiferent dacă observațiile mele pot fi (și sînt) corecte în plan operațional.

 15. 15 gatsby februarie 19, 2016 la 2:03 pm

  Excelent comentariu vis-a-vis ambasadorul Olandei, tara ce s-a umplut cu ‘glorie’ din talpile ce le-a pus sistematic si demult accesului Romaniei in organismele europene. Tipii sunt, in genere, aroganti, suferind de acel antipatic complex de superioritate. In mai toate discutiile despre tari ca Romania, ii tot dau cu coruptia ca un leit motiv ce-i scuteste sa adopte o atitudine de respect si empatie. Adevarul e ca romanii sunt ‘mici copii’ cand e vorba de smecherii financiare de anvergura in care mai vesticii lor parteneri europeni sunt ‘artisti’. Nu fac aici apologia hotiei, doar atrag atentia la scala fenomenului pe continent si aiurea. Nici nu sunt interesati genuin in instalarea unui justitii corecte si apolitice, ci dimpotriva se folosesc de cozile de topor pe care le-au promovat pentru a-si face interesele in detrimentul Romaniei.Nu-i de mirare ca romanii s-au cam prins ce ‘vrea acel apus’.

 16. 16 Centru februarie 19, 2016 la 2:35 pm

  Urat .
  Cum il chema pe ambasadorul sovietic la Bucuresti in 1945 , Kavtaradze ? – cu milionul de soldati rusi in tara si cu regimente NKVD care faceau operatiuni de politie , ca la Craiova , unde prefectul , considerat ” fascist ” , era luat pe sus de 2000 de militari sovietici NKVD ?
  Ei bine acest Kavtaradze nu isi permitea sa dea ordine public – faceti asta , faceti asta – asa cum isi permit ridicolii si arogantii , in prostia lor , ambasadori olandez , britanic , german , francez si american la Bucuresti .
  Slugarnicia romaneasca ?
  Astazi este nimic pe langa slugarnicia din anii CDR , cu bietul Ciorbea lingandu-i pe Poul Thomsen si Karen Fogg , cu Constantinescu sarind sa-l sufoce in imbratisari pe sinistrul Kucima de la Kiev ( ” pentru prima data in istorie Romania nu mai are inamici ” decreta acest debil sef de stat , Constantinescu , in aprilie 1997 ) , cu Severin cerand scuze Germaniei fara ca nemtii sa-l ia in seama …
  Stati ca nici in 20001 nu mi-e rusine cu pupatul in fund al baroanei Nicholson , invitata pe scena ca o zana la ceremonii si spectacole , vedeta de necontestat a micului ecran …
  E natiunea caporalului Musat , voluntar aruncator de grenade cu o singura mana , a maiorului Ignat , singur la mitraliera in fata valurilor de atacatori , a aviatorilor kamikaze bucuresteni in fata blocurilor de bombardiere americane in mai -iunie 1944 …
  Ce s-a intamplat cu aceasta natiune in 40 de ani ?
  Unde a disparut mandria ei ?

 17. 17 Şerban Dragan februarie 19, 2016 la 4:24 pm

  ≡ ☀ ≡
  „Aquí Radio Rebelde transmitiendo desde un punto de la Sierra Maestra , en el territorio libre de Cuba .” [ aici Radio Rebelde , transmițând dintr-n punct din Sierra Maestra , teritoriu liber din Cuba ]

  zilele ce vin se împlinesc 56 de ani de când acest „intro” se auzea peste tot în lumea largă !!!
  Era vocea Celiei Sanchez , voce care zguduia şi îngrozea borfaşa Americă . Dedimpreună cu cozile ei de topor de pretutindeni , cu alți fascişti , cu frații potăilor băsiste .
  A fost anul în care marele popor cubanez s-a eliberat în glorie şi în eternă binecuvântare de sub gheara americană . De sub tirania ucigaşe a lui Fulgencio Batista . Cel instalat , susținut şi apărat cu dinții de criminalii , de cotropitorii , de gangsterii şi ghiutănştainii lumii.
  Acel Batista era soi „bun” , traian-băsist . La fel de trădător de neam , la fel de spoliator de țară , la fel de urât de popor . De fapt , era un fel de frate geamăn al mongolului smintit Traian Băsescu .
  Frate mai viclean , mai crud . Mai criminal , mai bestie . De-aceea Băsescu îl admiră mult ; şi-l invidiază ! Şi vrea să îl imite , să facă crime şi mai multe , cu care să se mândrească în străinătate .

  În cinstea acestui eveniment în fiecare săptămână ascult „Radio rebelde”.
  E o placere , dar şi un omagiu . Pentru eroismul celor de atunci . Întru sfidarea ghiutănştaină şi americană . A tâlharilor şi asupritorilor acestei lumi , a celor ce jăpkăresc popoare şi națiuni ca să-i robească , să-i arunce-n guantaname şi să le ia avutul strâns din muncă de popor .

  : ☀ :

  … ascult cu drag „Radio rebelde”. Pentru că nu vreau americani şi ghiutănştaini .
  PENTRU CĂ NU CRED ÎN AMERICANI ŞI GHIUTĂNŞTAINI . Nici în „dreptățile” lor ciunte , iuțige . „Dreptăți” de talciocari , de spurkăciuni , de sekurişti .

  ⇓ ⇓ ⇓ … dați click mai jos , ca să vedeți ceva !!!!

 18. 18 Radu Humor februarie 19, 2016 la 4:45 pm

  Astăzi, la ora 16 am deschis, cu oarecare emoţie, televizorul !
  Binenţeles că pe Antene , dar nu la A3 , ci la A1 .
  Da ! Sunt mândru că sunt român ! Şi vă mulţumesc acelora dintre voi care v-aţi făcut timp să le reamintiţi tuturor neisprăviţilor, că atunci când pericolul e iminent, ne putem închega precum un neam greu încercat de vitregiile soartei !
  Poate că trebuia să o facem mai demult, poate că trebuia să nu trecem atât de uşor cu vederea obrăznicia, nesimţirea, impertinenţa şi batjocura unor decidenţi străini de neam şi Ţară !
  Din păcate, sau poate din fericire, am ieşit ( dacă fizic n-am reuşit, cu sufletul sunt aproape de voi) hotărâţi într-un moment în care ni se testa ( sunt sigur de asta ! ) limita răbdării , a suportabilităţii şi a docilităţii, în vederea luării unor hotărâri şi decizii de care depinde viitorul nostru !
  Vor să-şi dea seama până unde pot întinde coarda ! :mrgreen:
  Acum le-am dovedit că-i va plesni peste ochi, dacă insistă !
  Eram, ca român, atât de mândru de trecutul neamului meu, dar foarte neîncrezător în viitorul lui, mai ales atunci când mă vedeam obligat să ne comparăm cu grecii, ruşii, polonezii, sârbii, chiar şi cu bulgarii, ortodocşi ca şi noi, dar şi cu ungurii, ce dovediseră o rezistenţă naţională şi religioasă mult mai convingătoare . Pentru că este clar că cineva, are ceva cu aceste neamuri creştine, pe care le vrea îngenuncheate politic şi economic, înghesuite cu forţa, dacă nu reuşeşte manipularea, într-un conglomerat artificial, un altfel de lagăr, creat şi condus de o mână de nebuni ce se visează stăpâni ai lumii.
  Dar, vorba aia :
  Mai bine mai târziu, decât niciodată !
  Dar, niciodată, prea târziu !
  P.S.
  Mi-e dor de Piaţa Universităţii !
  Nu şi de cei, care-au plantat flori atunci şi mai plantează şi astăzi .
  Panseluţe, la trei sute de mii firul ! 😉
  Deşteaptă-te române ! devine încet-încet, o stare de fapt !

 19. 19 BERZA LUCIAN februarie 19, 2016 la 4:53 pm

  Foarte pertinenta observatia aceasta si mai actuala ca niciodata dar acum va este usor sa o faceti, caci nu sunteti la putere si evident nu aveti nimic de pierdut .

 20. 20 Andy februarie 19, 2016 la 5:01 pm

  Poporul asta o sa ajunga sa se bucure ca ,,merita” statutul de colonie. Unii se pot bucura ca nu suntem colonia ungurilor, altii ca nu suntem ai rusilor. Suntem tari d-le ca suntem ,,colonia” celui puternic. Suntem in regiune precum negresa de pe mosia albului care a fost selectata dintre semenii ei si a fost trecuta de la munca pe camp in casa. La maturat, spalat vase si satisfacut mosierul, bineinteles.
  Sasul a dat semnalul (manevra pusa la cale cu sluga) iar poporul s-a conformat.
  Apropo. Uite ca ,,marii jurnalisti ai tarii” inca n-au aflat cine a fost insul care ,,l-a provocat” pe Klaus la momentul acela de sinceritate.
  Sau pentru prostime nu mai conteaza. Doar s-a inteles mesajul nu?
  Aceasi propaganda ieftina precum in cazul Rarincai. Nimeni nu a sapat sa vada ce se ascunde in spatele taraboiului. Chiar daca femeia a zis in instanta ca dupa decesul avocatului/ sot a facut un foc de tabara cu arhiva din cabinetul raposatului. Aia a fost cheia executiei in public a femeii. Din frica ca n-o fi ars tot.
  Deaia nu-i bine ca poporul sa se educe. E foarte bine pentru toata lumea sa curga diplomele (bac, licente, doctorate, masterate etc.) luate daca-i posibil la pachet, cu plata intr-o singura transa. Si, daca se poate, sa nu inteleaga ce i se intampla.
  Realitatea e ca cine-i mai atent si observa ce-i in jurul lui isi da singur seama ca sansele ca din multime sa rasara lideri conducatori cu viziune sunt aproape nule.
  Multi, din pacate, nici nu pricep ce-i aia o colonie. Daca-i de rau sau e de bine. Dar n-avem ce face. Suntem si noi o rotita in mecanismul asta numit globalizare. Au avut nevoie de voturile (cartele, ca tot e la moda) noastre in UE si le-au luat. Oare DIaconu stie ce si mai ales pentru cine voteaza? Sau nu conteaza. Bine c-a ajuns acolo. S-a pricopsit.
  Bine ca nu se inchid antenele. Cica a fost numai o sperietura si in viitorul apropiat vor ,,cadea la pace” in instanta. Astfel o sa aiba cine sa tina ocupat poporul in continuare, iar gadea, badea, ursu, tudor etc. vor ajunge, in sfarsit, la salariile celor de la CNN. In timp ce poporul e tinut sub papuc la max 300 euroi desigur in asteptarea investitorilor (si nu a americanilor ca astia-s demult printre noi).

 21. 21 Motanul Incaltat februarie 19, 2016 la 5:06 pm

  „Sau ar putea ambasadorul George Maior ca, in locul frumoaselor sale conferinte despre parteneriatul strategic româno-american, să critice, la Washington, nu cazuri individuale ci discursurile rasiste ale lui Donald Terump?”

  Domnule Nastase, cu parere de rau trebuie sa constat ca ati dat-o in bara! Noi nu criticam „discursurile rasiste ale lui Donald Terump” ci incalcarile grave ale Constitutiei US de catre regimul Obama!! In special in privinta Obamacare!! Si apoi ce discursuri rasiste a avut Dl. Trump (nu Terump)? Astea sunt exagerarile democratilor, care doresc, in numele infratirii intre popoare, nu-i asa, sa aduca teroristi musulmani – se stie ca Dl. Obama are o apetenta pentru musulmani si Islam – in America!! Asta criticam sau ar trebui criticat!! Si, in general vorbind, politica regimului Obama, de care nu poti sa fii multumit, ci mai degraba angry, cum spun americanii, adica suparat! Eu nu inteleg de ce nu faceti asta chiar Dvs., aici pe blog? Chiar nu aduceti nicio critica regimului Obama?

 22. 22 vio februarie 19, 2016 la 5:12 pm

  Ptr ca a avut si are parte de conducatori lipsiti de patriotism,care au avut si au in interesul personal singurul interes, Romania NU merita sa fie colonie!

 23. 23 Adrian B. februarie 19, 2016 la 5:16 pm

  Forma ocultilor de a-si negocia viitorul

  Contele de Saint Germain 19/02/2016

  Am impresia că cineva împinge România spre război civil. De când am devenit scut antirachetă și graniță la „marea falie” de la Est, în buza căreia, pe partea cealaltă, „cutremurele” se țin lanț, o forță malefică nerepertoriată în meniurile democrației, desfășoară pe scena politică românească schimbări și manevre ca pentru o nouă revoluție. De data asta, însă, nu o revoluție populară ci una de laborator, în care poporul este folosit doar ca reactiv, ca masă de manevră.
  Priviți cât de artificial și intempestiv a apărut „scandalul evacuării”. Nimeni n-ar fi prevăzut, acum o lună, așa ceva. Un proces discutabil (procesul Telepatia), dus însă la capăt fără tulburări, cu hotărâre judecătorească definitivă îndeplinită în toți termenii ei imperativi (arestări, confiscări, blocări de conturi) și, brusc, evacuarea în 5 zile. Caracterul provocator e mai presus de orice dubiu.
  Că cineva vrea să tulbure grav apele în România nu mai trebuie demonstrat. Nu-ți dai foc la casă doar pentru că vine frigul și tu n-ai încă lemne. Ar mai fi timp să-ți cumperi, chiar și cărbuni, de ce să recurgi la un act criminal?
  Cred că, în scenariul instigatorilor, ieșirea în stradă a susținătorilor A3 anunțată pentru azi nu doar că a fost anticipată dar a fost și dorită, provocată, ca un punct crucial al planului. Urmată de o nouă manifestație, mâine, organizată de așa zișii apărători ai justiției independente, a căror mobilizare tzunamiană de pe Internet seamănă suspect de bine cu aceea de după Colectiv, când a fost dat jos guvernul Ponta.
  Azi vor fi 10 000 de oameni în Piața Constituției. Mâine, alți 10 000 în Piața Universității. Nu vi se pare o demență? Nu ar fi trebuit ca autoritățile cu rol în asigurarea liniștii sociale să facă tot posibilul să dezamorseze o astfel de bombă cu ceas? Cui folosește escaladarea asta și pentru ce miză?
  „Justițiarisții”, care îmi cunosc poziția din articolele anterioare, vor spune că legea trebuie respectată chiar cu riscuri, chiar cu sacrificii. O hotărâre judecătorească definitivă (HJD) are putere de lege deci trebuie dusă la îndeplinire până la capăt. Întreb: era cerută în această HJD evacuarea trustului Impact din sediile confiscate? Să mi se arate o astfel de prevedere și mă înclin. Ea nu există însă. Unii îmi răspund: „da, dar în HJD scrie că acele clădiri trebuiau trecute în proprietatea statului libere de sarcini. Adică fără chiriași. Aici nu s-a îndeplinit HJD. Asta a vrut ANAF să facă și de-asta susținem că justiția a fost obstrucționată”.
  Această interpretare a formulării „clădire liberă de sarcini” a fost însă invalidată, prin înregistrarea prezentată aseară de Mihai Gâdea, de chiar Laura Codruța Kovesi (https://www.youtube.com/watch?v=r5DJ2abwvvQ). Care, în 2014, imediat după pronunțarea sentinței în procesul Telepatia, a explicat unui reporter că sintagma „clădire liberă de sarcini” înseamnă cu totul altceva și că ea nu se referă la chiriași. Mai mult chiar, doamna Kovesi a spus și care va fi abordarea DNA față de chiriași, una care, prin intervenția recentă a ANAF, a fost complet călcată în picioare.
  Aici chiar că nu mai sunt lucruri de spus. Interviul doamnei Kovesi este clarificator și devastator pentru toți cei care susțin că ANAF a încercat să pună în aplicare o HJD. NU EXISTĂ O ASTFEL DE HJD referitoare la evacuare!
  Acest lucru ar trebui să-i fie clar și noului șef al CSM care ieri, dezinformat sau împins de la spate de forțe mai puternice decât el, a dat în nume propriu (și nu cu acceptul prin vot al tuturor membrilor CSM) un comunicat rușinos și descalificant pentru un jurist. Să invoci o HJD care nu există, doar ca să-ți arăți obediența și apartenența necondiționată la una dintre tabere este, pur și simplu, o abdicare morală.
  Dar care sunt taberele? Jucătorii se știu: președintele Johannis, premierul Cioloș, binomul SRI – DNA, partidele mari (PNL și PSD), Traian Băsescu și, posibil, SIE.
  Credeam că Dacian Cioloș, fiind premierul ales de Klaus Johannis să conducă „guvernul meu”, e în aceeași tabără, trup și suflet, cu președintele. Declarațiile lor, nu tocmai convergente, despre acțiunea ANAF, m-au pus însă pe gânduri. Amintindu-mi de rolul lui Traian Băsescu în ascensiunea spectaculoasă a lui Cioloș (ministru al agriculturii, consilier la Cotroceni, comisar european) precum și de serviciile întoarse de acesta fostului președinte (constituirea Ministerului Agriculturii în parte civilă în procesul ICA, declararea unui prejudiciu care nu a figurat niciodată în evidențele contabile ale ministerului etc.) înclin în acest moment să cred că, în scandalul ANAF, Cioloș l-a trădat pe Johannis în beneficiul lui Băsescu.
  Unii susțin că toată provocarea ANAF este opera lui Băsescu și a cârtițelor lui rămase, în adormire, prin instituții cheie și care, la un ordin al acestuia, s-au reactivat pentru a destabiliza regimul Johannis. Teza asta poate fi susținută de multe „coincidențe”: reapariția comandourilor de postaci de pe Net, sub coordonarea lui Bogdan Oprea (fost purtător de cuvânt al lui Băsescu), atitudinea lui Cioloș care a închis ochii la desantul ANAF permițând haosul ce a urmat, regruparea sub același steag de luptă a unor foști propagandiști băsiști (Tapalagă, Turcescu, Marian) care dăduseră impresia, la un moment dat, că au spart gașca etc. Totuși, în acest caz, unde sunt instituțiile statului care ar fi trebuit să prevină acțiuni destabilizatoare în societate? Cum de permit ele producerea unor atât de grave provocări și nu intervin ferm pentru a le preveni?
  Și ajungem la întrebarea cheie: în ce tabără joacă binomul SRI – DNA? În tabăra lui Klaus Johannis sau în cea a lui Traian Băsescu?
  Trei întrebări ajutătoare ar putea aduce clarificări, mai ales că sunt și retorice în același timp:
  – Cine avea forța să-l determine pe Gelu Diaconu să semneze, în chiar ultima sa zi de mandat, ordinul de evacuare a televiziunilor trustului Impact?
  – Cine avea forța să-i înlocuiască peste noapte, într-o liniște aproape totală, pe procurorul general Nițu și pe șeful DGIPI Nicolae Gheorghe?
  – Cine avea forța să-l împingă pe noul șef al CSM la declarația sinucigașă pe care a făcut-o ieri?
  E clar că binomul nu numai că este în joc dar chiar el face cărțile. Schimbările la care se referă primele două întrebări nu puteau fi făcute fără acordul președintelui Johannis sau împotriva intereselor acestuia. Am putea bănui, deci, că binomul e de partea președintelui. Pe de altă parte, declarația șefului CSM de ieri nu este deloc pro-Johannis. Dimpotrivă. Nici retragerea a mii de like-uri de pe pagina de Facebook a lui Johannis nu are cum să-l favorizeze pe acesta.
  Și atunci? În ce tabără joacă binomul SRI – DNA care nu este deloc străin de tot ce se întâmplă? Să-i convină reintrarea lui Traian Băsescu în jocul granzilor politici? Acum când el, binomul, taie și spânzură după bunul plac? Nu pare a fi în logica celor deja atinși de atotputernicie.
  Părerea mea este că binomul nu joacă, decisiv, pentru niciuna dintre cele două tabere menționate anterior. El joacă doar pentru sine și se folosește de disputele celorlalți (pe care îi mai și ajută, uneori, atât cât să se slăbească între ei) pentru a-și atinge obiectivele sale de control total.
  Se apropie momentul numirii de către președintele johannis a șefilor justiției pentru următorii 4 ani. Binomul îi arată acestuia din când în când pisica, pentru a se asigura că nicio surpriză neplăcută nu-l paște.
  Toată acestă instabilitate, extrem de periculoasă, este generată de camarila băsistă cu sprijinul discret și incomplet al binomului. De ce? Pentru ca președintele Johannis, pus în dificultate, să înțeleagă că fără SRI și DNA în distribuțiile actuale va avea dificultăți imense, poate insurmontabile, de a-și duce mandatul până la capăt.
  Este forma oculților de a-și negocia viitorul. Va rezista Klaus Johannis sau va fi îngenunchiat ca și predecesorii săi? Iar marile puteri, care ne-au făcut scut în fața amenințărilor din Est, până unde vor permite destabilizarea României?

 24. 25 Mikael Tincu februarie 19, 2016 la 5:57 pm

  @Adrian Nastase
  De ce nu clarificati chestiunea Petrom – cine v-a tradat si de ce. Din cate stiu Basescu s-a angajat prin PSAL II sa privatizeze utilitatile si bancile, in acele vremuri eram multi eurooptimisti si a fost un consens in ce priveste aceste privatizari. Citiva ani mai tarziu, Basescu, o parte din PSD, Kovesi si Coldea din partea binomului si a ambasadelor au uitat si au tradat. Intrebare – a fost razbunarea US pentru ca ati pus Europa pe primul loc?

 25. 26 Mariana Lungu februarie 19, 2016 la 6:34 pm

  Romania are nevoie, mai mult decat oricand, de oameni capabili la nivel inalt! Capabili nu doar profesional sau politic ci si capabili de…SACRIFICIU TOTAL PENTRU TARA!… De MARI PATRIOTI la varf este nevoie!…Cat timp nu-i vom avea acolo, sus, in adevaratele pozitii de decizie, Romania moare, incetul cu incetul!…Acesta este adevarul crunt si primejdia cea mai mare pentru sarmana noastra tara… Pana atunci, copiii si parintii nostri vor muri cu zile, prin spitale si printre proceduri mimate…

 26. 27 Liviu Bejan februarie 19, 2016 la 7:55 pm

  Labirint, piesa pentru pian a compozitoarei japoneze Mayumi Kato. La pian Paul Barton.

 27. 28 Liviu Bejan februarie 19, 2016 la 8:01 pm

  Paul Barton si fiica sa, Emilie, exerseaza Chopin.

 28. 29 Luminita Arhire februarie 19, 2016 la 8:06 pm

  Domnule profesor şi domnule Prim Ministru, toate sunt aşa cum le descrieţi… şi vedem cu toţii că Mark Gitenstein nu a fost un accident, ci un eveniment aflat încă, pentru nu se ştie câtă vreme, în desfăşurare… A ieşit AMBASADORUL cu “A” mare, de formaţie diplomat, acum câteva zile, împotriva Legii lui Dragnea, adică împotriva acelei prostioare europeniste la maximum şi care nu justifica atâta deranj. Dar a mai ieşit şi pentru “ANTENA 3 E AICI?” Nici gând… Punând în oglindă cele două întâmplări e imposibil să nu observi diferenţa de atitudine.

  Nu a ratat AMBASADORUL, şi îi numesc pe toţi sub acest titlu generic, nici o mârâială la adresa vreunui parlamentar care a evitat, în modul cel mai constituţional cu putinţă, cătuşele. Dar a văzut AMBASADORUL şi dezbaterea din Senat , de acum câteva zile, o dezbatere despre libertate şi abuz, spectaculoasă pentru public , pentru că parlamentarii nu mai erau timoraţii de serviciu, nenorociţii care-şi votează pensii speciale, leneşii fără frontiere, îngrămădiţii de sub plapuma imunităţii, ci nişte oameni lucizi , cu discursuri inteligente, unele chiar spectaculoase ? Cred că nu a văzut…pentru că numai faptul că nu l-au reţinut sau arestat pe Mădălin Voicu i s-a părut suficient de mişcător ca să se trezească din somn.

  Carmen Avram avea dreptate. Separaţia celor două Românii este mai evidentă acum ca oricând. Numai că doar una dintre cele două Românii nu o urăşte pe cealaltă. Şi nu vrea ca aceea să dispară, nu vrea să o convingă cu forţa, nu vrea să-i închidă gura, nu vrea s-o strivească. Una dintre cele două Românii ar vrea să convieţuiască… e mai tăcută, mai puţin colorată, dar din această pricină mai puţin stridentă …E poate mai înţeleaptă … poate mai mâhnită…Cine însă a urmărit “mişcările ” din online în aceste zile, explozia anarhică de ură , manifestarea iraţională şi alunecarea în delir a celeilalte Românii, înţelege că nu mai este vorba demult despre lipsă de informare, naivitate sau dificultate de înţelegere a unor lucruri atât de simple…E o avalanşă de dejecţii… şi nu poţi convinge o avalanşă să n-o ia la vale.

  Această ”dublă personalitate” a României o ţine pe aceasta în lesă. Căci, este de la sine înţeles, că două Românii mici, două fragmente de Românie, sunt mai lesne de colonizat decât o Românie întreagă.

 29. 31 Nancoff Carmen Melania februarie 19, 2016 la 10:12 pm

  Ca toate postarile dvs, corecte, pragmatice si dureros de reale si f subtile, si aceasta arata adevarul gol , golut. Am ajuns sa traim in” Romania unora”, sa fim umiliti, sa fim mustruluiti, trasi de urechi, amenintati la noi in tara de niste simplii functionari din diverse state ce se cred exemple de democratie. Cine e de vina ? Nu noi ce suportam consecinte nefaste pe toate planurile, ci asa zisii alesi si numitii in functii de catre acesti alesi care admit orice ptr a-si umple buzunarele. Jalnice momente traim !

 30. 32 Oscar Wilde februarie 19, 2016 la 11:00 pm

  România nu este o țară balcanică, pentru că nu este situată în Peninsula Balcanică. Balcani înseamnă Grecia, iar grecii nu au fost niciodată slugarnici. Nici albanezii sau sârbii nu au fost și nu sunt slugarnici. Slugărnicia românilor este „originală” și se manifestă în perioadele de criză, când unele „elite cosmopolite” ne arată cât de mici suntem, cât de puțin cultivați și civilizați suntem, cât de puternici sunt ceilalți și atunci ne pierdem demnitatea națională și devenim niște umili, ne lăsăm manipulați, ne alegem conducători mai lipsiți de demnitate națională decât noi. Cei care vor să ne readucă la liman, să ne dea din nou demnitatea națională, fie că sunt izolați și aduși la tăcere, fie că sunt arestați și li se interzic să-și exercite drepturile politice și cetățenești, fie că sunt denigrați prin minciuni defăimătoare, care-i determină să se autoexileze în propriul lor turn de fildeș. Atunci, cine să ne reprezinte? Produsul „elitelor cosmopolite” , cu reprezentanți săi „trași la indigo” dispuși și capabili să trădeze interesele naționale, pentru că tot sunt lipsiți de demnitate națională. Dureros este faptul că nu o fac inconștient, ci conștient și că nu o fac pe gratis!
  Earnest

 31. 33 Radu Humor februarie 19, 2016 la 11:49 pm

  Cineva remarca media de vârstă destul de ridicată a participanţilor la mitingul Antenelor ( probabil în raport cu cel al tinerilor frumoşi şi liberi 😉 )Constat că după atâtea intrigi, abil ţesute, de cei care vor să dezbine acest popor, a mai apărut una: cea care-i instigă pe tineri asupra celor bătrâni !
  O stare de fapt care există de când lumea, dar parcă niciodată ca până acum, nu s-au folosit „organili” de ea !
  Până la urmă tinerii frumoşi şi liberi vor înţelege, sper că nu prea târziu, că au fost folosiţi, mizându-se pe dezinteresul lor pentru viitorul acestei ţări
  şi intereseul pentru foloase imediate, dar parşiv otrăvite !
  N-aş vrea să văd trezirea lor târzie, în situaţia de sclavi moderni ai unei ordini criminale !
  Când cercul se va închide, nimeni nu va mai scăpa din ţarcul globalist !
  Şi ironia soartei : cei în vârstă vor fi majoritatea, deja plecaţi, dar ei, tinerii vor trebui să suporte efectul nesăbuinţei şi indiferenţei lor,
  cel puţin încă vreo jumătate de viaţă.
  Dacă aşa se va mai putea numi, ceea ce vor trăi !

 32. 34 T-Rex februarie 20, 2016 la 12:51 am

  Subscriu. Dl. respectiv vorbea, daca nu ma inseala memoria, despre „abuzul” folosirii imunitatii, desi, statistic vorbind, mai toate cererile de ridicare a imunitatii au fost votate favorabil in Parlament. Au fost foarte putine exceptii.

  Este ridicola situatia Romaniei, pentru ca de declaratiile acestor ambasadori se folosesc oameni politici, pentru a-si avansa agendele politice. Riscul pe care si-l asuma acesti ambasadori este credibilitate redusa, si diminuarea presupuselor relatii speciale intre Romania si aceste state. Chiar si facind aceste eforturi de a face pe plac ambasadorilor, totusi nimeni nu observa cum investitiile din tarile respective sunt mult prea scazute ca sa dea substanta „parteneriatului”. Romania in acest timp risca sa fie perceputa ca o „scula” a acestor interese straine, si o papusa in mina lor. Ce sa mai riste, ca deja e perceputa asa!

  Se ridica in permanenta in media din Romania spectrul conlucrarii ungaro-ruse. Evident, vorbesc de „spectru” pentru ca ne e frica de strigoi. Cum de ungurilor nu le e teama de rusi, cind pe ei chiar i-au invadat rusii, iar pe noi nu? Cum de nu demonstreaza nimeni la Budapesta sa condamne actiunile guvernului ungar, si vizitele la nivel de Presedinte, atit ale lui Putin la Budapesta, cit si ale lui Orban, recent, la Moscova?

  Ma intreb si eu asa, retoric, nu e nevoie de raspunsuri.

 33. 35 Fragmentarium Politic februarie 20, 2016 la 2:51 am

  Deasupra tuturor: Marea Britanie a obtinut un statut special in Uniunea Europeana

  Aproape de miezul noptii de vineri, agentiile internationale de presa preluau frenetic stirea Bruxelles-ului despre rezultatul negocierilor in criza Brexit. „Acord obținut”, a anuntat Donald Tusk, președintele Consiliului European, pe Twitter. Cei 28 de lideri europeni au ajuns la un acord pentru a menține Marea Britanie în UE.

  David Cameron a declarat ca acordul cu UE ii va da Regatului Unit un „statut special”. „Am negociat un plan cu liderii europeni care ii va da Regatului Unit un statut special in UE. Voi recomanda, maine, planul cabinetului de ministri”, a scris premierul britanic pe contul sau de Twitter. Prim-ministrul Marii Britanii a sustinut ca acordul la care s-a ajuns raspunde angajamentelor pe care si le-a asumat la inceputul procesului de negociere.

  Marea Britanie a obtinut un statut privilegiat, care o aseaza deasupra tuturor. Nici macar Germania si Franta nu au derogari sau concesii in UE. Ceilalti membri comunitari, nici atat. Aprecierea ca prin statutul special acordat Mareii Britanii in cadrul UE s-a oficializat discriminarea comunitara este cat se poate de intemeiata.

  Statutul comunitar special de care se vor bucura britanicii ar putea deschide insa o cutie a Pandorei. Intr-o Europa in care frustrarile nationale s-au amplificat, pe fondul unor crize cumulate, a migrantilor, a spatiului Schengen a zonei euro, si a unor decizii supranationale inegalitare, noua discriminare in aplicarea regulilor UE ar putea umfla panzele nationalismului.

  Intuind parca o furtuna a nemultumirilor fata de discriminarea comunitara fatisa si a pretentiilor de tratament comunitar egal, președintele francez, Francois Hollande, a declarat vineri că, dacă extrema-dreaptă „ia puterea” într-o țară a UE, această țară riscă suspendarea.

  Dar asemenea nemultumiri si pretentii nu sunt numai in tari ale Noii Europe, ci si in unele ale Vechii Europe. Si nici stanga, presata de electorat, nu este incantata (criza austeritatii, cotele de refugiati scl isi spun cuvantul). Dintr-o asemenea perspectiva, este greu de spus ce se va alege de viitorul UE.

  Adevarul este ca datorita unor decizii majore eronate ale greoaiei birocratii de la Bruxelles, UE a ajuns intr-un loc atat de ingust si de neinvidiat, incat si cealalta decizie privind Brexit-ul ar fi provocat acelasi gen de efecte, prin contaminare.

 34. 36 ceir februarie 20, 2016 la 9:05 am

  Alesi nostri sunt lipsiti de o pregatire minutiuasa privind politica interna si externa ,sunt de un caracter indoielnic ,sau chiar nu au educatia necesra pentru functiile ce le detin . Sa nu uitam ca in ultimi 20 de ani invatamantul liceal si facultatile sau cam facut pe bani. Trebuie un zbor de curatire .

 35. 37 Ghita Bizonu' februarie 20, 2016 la 10:54 am

  operatiunispeciale

  cat timp vom avea actuala „elita” care cica este si „socoetate (in) civila”. Cat timp elitistii astia pe langa care Tanase Scatiu era mare boier vor fi citati cu respct in lod de siktir de aici neam de sluga!
  Platitii cu 2 euroi astioa se vand si ne vanmd. Vand viitorul copiilor .. vostri (hai sa recunosc … nu am . ) si voi sub farmecul „intectualismului” lor aplaudati ….. si ocazional stranmbati din nas la adresa mea (care ca idiotu ma gandesc la viitorul copiilor vostri!)
  Hai pe bune .. ia sa vedem contributors de azi :

  Adela Toplean a fost bursieră a Institutului Suedez și a Colegiului Noua Europă Din 2011 este asistent universitar la Facultatea de Litere a Universității din București.(un grad cam mic .. ptr peste 10 ani de la doctorat si multime de diplome de prin Stainezia inclus Sorbonica)

  Melania Cincea colaboreaza la Revista 22. În presă lucreza din 1995, la TIMPOLIS (?! si astia de unde ii platesc salariul?!)

  Adalbert Klein Consultant specializat în negocierea contractelor internaţionale în domeniul energiei. Locuieşte în Franţa, la Paris. Adalbert Klein este un pseudonim. Pseusdonimul unuibaiat destept presupun… Poa si el amic al amabilei gazde precum sadicu Fneseser si Barabula sau cum isi mai zicea pseudio PSD istul „ostoric” de extractie golanesc-stalinista.

  Dragos Ghitulete Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Adica dintai a injurat Romania dupa modelul; Mirel Bran de la le Monde.

  Ioan Stanomir .. cica constitutionalist si ei da cotcodac al aluioa care dorea sa o inlocuiasca pe Monica Levinski…

  Cat despre Andrei Cornea si Bolodea …. e ..e astia au invata sa slujeascva interese straine de la sanul mamelor lor

  A se observa Colegiului Noua Europă … NU prea am gasit din ce fionfutri se sustine…

  Idem sunt si niste fonduri nrovegiene.. inclus unele ptr Romania Curat-Murdara Si cf lui Donkeypauapas (omu e in gnl bine informat si corect cu sursele) si ANAF a benefici de sponsorizari norvegiene ..
  Ma rog A3 a fots cam vehementa cu Barnevetii ….
  Apropos … cu ocazia BAenetilor au inceput acuzele ca Gadea e cam penticostal … asta din partea celor provest!

  Sau ia sa mai vedem din acel far al gandirii intelectualilor „romani”…

  Franţa anunţă sfârşitul erei Merkel. Şi al Spaţiului Schengen. Şi al…? de unu Valentin Naumescu in care deplange ca refuzul francez are ca urmaere inceputul ” dezintegrării ţesutului de solidaritate al Uniunii Europene”…. De parca tarer s-a incurcat Jermanika cu solidaritatea cu altii … A mai are omu o propozite naucitoare Fără sprijinul Franţei, mitul supremaţiei politice germane la Bruxelles se va prăbuşi. Cica doctor în ştiinţe politice, conferenţiar la Facultatea de Studii Europene de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Departamentul de Relaţii Internationale. P fi el mai tanar insa ar trebui sa stie ca nimeni in Europa si mai ales Franata nu a dorit supremaţia politica germane la Bruxelles sau altundeva decat in Germnaia..
  Si mai este unu Constantin Cranganu din care cita si Fragmentzel De ce este Germania o mare putere? O perspectivă geopolitică care perpsectiva omite faotul ca acum 300 de ani Berlinu nu era chiar decidentul din Jermanika … Da ma oprg o opcazie sa küssen am Arsch Doicea cea Cullona!!! (splendid este ,.,,intelectualul : Exemple de sinecdoce:
  Germania – Prusia
  Polonia – Ducatul Varșoviei, ocupat și divizat de Prusia în 1815

  Uite d’aia zic slava domnului ca nu sunt intelctual!!! A da pentru intecltuali : Prusoa onainte de 1500 nu exista decta ca teritoriu. Polonez!)

  Ce voi a zice?
  Cu as a”profesoro” de gandire …. avem un viitior asigurat „: de slugi! Adica copii vostri …

 36. 38 Ghita Bizonu' februarie 20, 2016 la 10:58 am

  E … e.. nashpa.

  Sunt surpins ca pana si eu sunt unoeri prea opimist. Pana la tampenie. Ca la 20 septembrie 2010 scriam ca tembelu’ (sau ca teleptualu;.. rusine sa imi fie!!) Sa fim cinstti asa nu poate sa mai mearga mult
  MERGE!
  Ba mai rau ..

  A se vedea https://nastase.wordpress.com/2010/09/20/cartea-romania-europa/#comment-105893

 37. 39 George Hălărescu februarie 20, 2016 la 11:37 am

  Ce a obținut David Cameron după negocierile cu Uniunea Europeană

  Liderii din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromise cu Londra, acord pe care premierul David Cameron, îl consideră suficient pentru a recomanda britanicilor rămânerea în UE. Serios?
  Principalele revendicări ale lui David Cameron sunt cele cu privire la: imigrație, suveranitate, guvernanță economică și competitivitate.

  Imigrația.
  Liderul britanic Cameron voia un moratoriu, cu o durată de patru ani, pentru cetăţenii din UE aflaţi în regat şi care aspiră la ajutoare şi locuinţe sociale. De asemenea, mai dorea să-i împiedice pe aceştia să beneficieze de alocaţii pentru copiii lor rămaşi acasă.
  După negocieri, David Cameron a obținut o clauză de salvgardare de şapte ani cu privire la unele ajutoare sociale pentru noii migranţi, ce permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale. Totodată, va fi introdus un sistem de indexare a alocaţiilor familiale cu nivelul de trai din ţările unde se află copiii. Aceasta se aplică noilor solicitanţi, dar se poate extinde şi la beneficiarii actuali din 2020.

  Suveranitatea.
  Guvernul britanic cerea posibilitatea de a scăpa de angajarea spre ”o Uniune tot mai strânsă”, unul dintre pilonii construcţiei europene, într-un mod ”legal constrângător şi ireversibil”. David Cameron dorea ca un grup de parlamente naţionale să poată avea un drept veto la orice legislaţie europeană.
  În urma negocierilor, premierul britanic a obţinut o exceptare pentru Regatul Unit în ce priveşte ”Uniunea tot mai strânsă”, care trebuie înscrisă în tratate, dacă se iveşte ocazia remanierii lor. În ce priveşte posibilitatea dreptului de veto acesta se poate utiliza cu condiţia unei alianţe de 55 % din voturile alocate parlamentelor naţionale.

  Guvernanța economică.
  Londra a dorit să-și păstreze statutul de forță financiară în lume și să nu fie defavorizată de moneda euro. Din acest motiv David Cameron a cerut o serie de ”principii legal constrângătoare”, precum și recunoaşterea faptului că UE are mai multe monede, că ţările care nu sunt în zona euro nu trebuie să fie victimele discriminării şi că contribuabilii britanici nu trebuie să plătească pentru crizele din zona euro.
  În urma negocierilor, premierul britanic a obținut o protecţie pentru City-ul londonez împotriva oricăror discriminări din partea unor ţări care folosesc moneda euro, iar UE este constrânsă să recunoască „pentru prima dată”, că ea are mai multe monede. Dar vocabularul textului rămâne ambiguu: instituţiile UE „vor facilita coexistenţa între mai multe perspective”. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker , a insistat că acordul nu-i acordă Londrei nici un veto în materie de decizie.

  Competitivitate
  Guvernul britanic a cerut mai puține sarcini administrative, libera circulaţie a capitalului, a bunurilor şi serviciilor.
  În urma negocierilor, blocul comunitar a căzut de acord pentru ”ameliorarea competitivităţii” şi luarea de ”măsuri concrete” pentru a avansa.

  PS. Pe noi cine să ne reprezinte? Noi ce putem negocia? Ce facem cu resursa umană înalt calificată care ne este furată de către englezi? Nu pot să nu-l admir pe David Cameron pentru felul în care se bate pentru interesele țării sale, dar îl disprețuiesc profund pentru răul pe care ni-l face și pentru discriminările la care îi va spune pe cetățenii români din regat. Acesta este un compromis laș, iar pe germani și pe francezi îi dor în …. Cei care și-au luat țara înapoi se simt cumva reprezentați de Klaus Iohannis? Am văzut ce s-a bătut pentru interesele românilor – a blocat negocierile!

 38. 40 Radu Humor februarie 20, 2016 la 12:27 pm

  Le-a luat Dumnezeu minţile !
  Ăştia se cred un fel de zei pe pământ :
  „Conform acordului, Marea Britanie nu va mai avea dreptul de a negocia alţi termeni în relaţia cu Uniunea Europeană. Termenii relaţiei de apartenenţă a Marii Britanii la Uniunea Europeană nu vor fi modificaţi nici măcar dacă cetăţenii britanici vor vota la referendum pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.”
  P.S.
  Junker seamănă foarte mult cu cel din prima fotografie, iar al doilea, cu al nostru… Lipseşte doar Alinuţa 😉

 39. 41 Anghel Ioan Florin februarie 20, 2016 la 1:20 pm

  Din pacate, intreaga clasa politica se face vinovata de statutul de colonie in care am ajuns! Inainte de 1989 aveam industrie, agricultura, cultura si mai ales suveranitate! Ironia sortii face ca perioada ceausista sa ramana in istorie cu numele de -Epoca de Aur- deoarece nicicind nu vom mai ajunge la suveranitatea de atunci!

 40. 42 Cris februarie 20, 2016 la 1:54 pm

  Mi-a plăcut foarte mult discursul lui Carmen Avram.
  Am reținut următoarele idei:
  Există două Românii și e normal să existe, dar cei dintr-o Românie nu-i suportă pe cei din cealaltă Românie și vor ca aceștia să dispară sau să treacă în România lor.
  Cei care s-au jertfit în 1989 au făcut-o și pentru posibilitatea să existe mai multe Românii.
  De ce cei dintr-o Românie îi disprețuiesc pe cei din cealaltă Românie?

  Părerea mea e că ȘI ÎNTR-O ROMÂNIE, ȘI ÎN CEALALTĂ există tineri, vârstnici, oameni inteligenți și oameni mai puțin inteligenți, oameni cu educație din familie și oameni fără educație din familie, oameni cu bun simț și oameni fără bun simț, oameni cu carte și oameni fără carte (aici nu e vorba despre existența sau inexistența unei diplome), oameni harnici și oameni leneși, oameni cinstiți și oameni necinstiți.
  Deosebirea e că cei dintr-o Românie au anumite simpatii, iar cei din cealaltă Românie – alte simpatii, deci nici vorbă de vreo ierarhizare.

 41. 43 Cris februarie 20, 2016 la 2:11 pm

  Am mai scris și mai scriu despre faptul că societatea nu se împarte în tineri și bătrâni, ci ÎN CATEGORII SOCIALE, că nu toți tinerii sunt inteligenți, educați de-acasă și cu școală,
  și nu toți bătrânii (eu prefer să îi numesc seniori) sunt neinteligenți, fără educație de-acasă și fără școală.

  Mai zic o dată, poate se nimerește să citească câțiva înapoiați din ăștia care consideră că tinerii sunt superiori, iar bătrânii sunt inferiori:
  Există tineri deștepți, educați de-acasă și cu carte, și există tineri proști, needucați de-acasă și fără carte.
  Există seniori deștepți, educați de-acasă și cu carte, și există seniori proști, needucați de-acasă și fără carte.

  Există tineri și seniori care simpatizează PNL, există tineri și seniori care simpatizează PSD, există tineri și seniori care simpatizează MP și există tineri și seniori care simpatizează UNPR, există tineri și seniori care simpatizează ALDE și există tineri și seniori care simpatizează UDMR…

  E destul de clar pentru tinerii și seniorii care cred, unii – că toți tinerii sunt deștepți, iar alții – că toți seniorii sunt deștepți?
  Sau trebuie să silabisesc, ca Ioh?

 42. 44 nastase februarie 20, 2016 la 4:09 pm

  Adi,
  am scris in mai multe randuri ca e nevoie de clarificari in privinta stabilirii masurii arestului preventiv. E nevoie de conditii clare, fara indoiala. Din păacate, fostul ministru al justitiei nu a citit postarile mele!

 43. 45 Liviu Bejan februarie 20, 2016 la 5:54 pm

  De ce se poarta ambasadorii in acest fel? Fiindca pot. De ce pot? Fiindca le permitem? De ce le permitem? Fiindca ei stiu ce vor, iar noi nu stim ce vrem. Si nici macar nu vrem sa stim ce vrem. De aceea articolul acesta al dlui Nastase ii va aduce acestuia aversiuni, fiindca dl Nastase nu va fi sustinut de nimeni; de nimeni care conteaza, vreau sa zic. Noi – cei de pe blog- nu contam. Cu noi, dl Nastase e ca si cum ar fi singur.

 44. 46 santinela februarie 21, 2016 la 8:39 am

  Vorba domnului Serbanescu- ” sintem colonie frate” !

 45. 47 stefan todrescu februarie 21, 2016 la 10:40 am

  Dle Adrian Nastase,

  Apreciez justetea punctului Dvs de vedeeratii dar ignorarea sa Cit priveste interpretarea Dvs in ce priveste depasirea cadrului diplomatic de ambasadori din tari pritene, aveti deplina cadere sa o apreciati, ca profesor de drept privat international.

  Cit priveste utilitatea Romaniei ca partener in teatre de operatii dar ignorarea pretentiilor sale in rest este o consecinta fireasca a statutului de colonie condusa de majoritari (romani) pentru marile puteri. Sau mai micile puteri ca UK. Ar fi util de vazut care este opinia Dvs cu privire la curele de transmisie ale ordinelor din afara si ce se poate face pentru aceasta tara.

 46. 48 Pali februarie 22, 2016 la 10:24 am

  @operatiunispeciale

  BINE ZIS !!!

 47. 49 Pali februarie 22, 2016 la 10:28 am

  Dl.Presedinte,in urma cu patru postari nu mi-ati raspuns la intrebare…poate acum am ami mult noroc…de ce nu se iau masuri impotriva diplomatilor care incalca Conventiile de la Viena fie vorba de cel din 1961 sau 1963 ???Nu am vazut nicio data dupa ’89 o reactie din partea MAE in legatura cu diplomatii care desfasoara activitati incompatibile cu statutul lor !Ca despre asta vorbim !

 48. 50 nastase februarie 22, 2016 la 2:31 pm

  Pali,
  au fost in perioada 2001-2004!


 1. 1 Năstase: România își merită statutul de colonie – Nu pot să înțeleg slugărnicia noastră balcanică | Politic Scan Trackback pe februarie 19, 2016 la 12:08 pm
 2. 2 „România isi merită statutul de colonie”- Declara Adrian Nastase pe blogul personal – Jurnal 365 Trackback pe februarie 19, 2016 la 2:54 pm
 3. 3 Brexit… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 19, 2016 la 8:58 pm
 4. 4 Adrian Năstase: România își merită statutul de colonie. Nu pot sa înțeleg lipsa de demnitate în a decide fără diriginți – sovietici, americani, germani, chinezi! | Lupul Dacic Trackback pe februarie 20, 2016 la 10:27 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: