Antena 3 nu mai trebuie sa fie aici?

20160217-080827.jpg

Asistam, oare, la proiectul „televiziunea mea”? Continui sa cred ca schimbările din ultimile luni au legătura cu pregătirea campaniilor electorale si ale scrutinurilor electorale din acest an. Cui prodest? Nu-mi este foarte clar. Funcționează, in continuare, „fantomele” din sistemul creat de Basescu? Exista poate o strategie pusă la cale la Cotroceni? Merge mai departe proiectul extern de domesticire a României, in condițiile începerii unui Nou Război Rece?

Din păcate, Antena3 devine victima, inițial in conflictul cu Basescu, acum in pregătirea contextului electoral. Dincolo de ratiunile politice ale dosarului Voiculescu, operatiunea realizată prin ANAF vizează un segment important al societății. Pana la urma, un număr semnificativ de votanti, cu Opțiuni mai apropiate stângii. Dacă ar fi existat buna credință, chiar in condițiile hotărârii judecatoresti, statul ar fi putut, in calitate de nou proprietar, sa închirieze clădirea către Grupul Intact. Chiar si Basescu știe ca nu e vorba de mutat mobila Antenelor in 5 zile ci este vorba de întregul sistem de comunicatii din subsolul clădirii. Ce va face Ministerul de Finante cu aceste instalatii? Le va vinde la licitație, fir cu fir, cip cu cip? Este clar ca nu se are in vedere recuperarea unui prejudiciu ci CREAREA unui prejudiciu. Intr-o anumită zona politica.

Iar ceea ce li se întâmplă Jurnaliștilor de la Antene mi se pare o mare nedreptate.

45 Responses to “Antena 3 nu mai trebuie sa fie aici?”


 1. 1 operatiunispeciale februarie 17, 2016 la 9:41 am

  Reblogged this on operatiunispeciale and commented:
  Basistii toxici ramas la butoane actioneaza in forta.

 2. 2 Georgette Schwarz (@avrenim50) februarie 17, 2016 la 10:49 am

  Da, se urmareste crearea unui prejudiciu … pas cu pas.

 3. 3 Liviu Bejan februarie 17, 2016 la 12:12 pm

  Faptul ca Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala suravegherea tehnica a unei persoane de catre „alte organe specializate ale statului” nu doar ca va crea probleme procurorilor si judecatorilor, dar aduce in discutie si situatia cetatenilor romani care au fost condamnati pre baza unei astfel de supravegheri tehnice. In aceste cazuri nu mai putem aplica principiul deciziei pentru viitor deoarece va avea loc o nedreptate, nu putem accepta principiul prezidential al ghinionului. Va trebui ca toate procesele in care au fost condamnati oameni pe baza unor interceptari avand alti autori decat procuratura sa fie revizuite iar cei condamnati despagubiti. Sa nu ne facem iluzii, decizia Curtii Constitutionale, in majoritate formata din judecatori numiti de Basescu, a dat, in fapt, o decizie imunizanta pentru acesta: mai singura dovada a unor ilegalitati din prezidentiatul basist consta intr-un eventual set de inregistrari ale convorbirilor prezidentiale facute de catre serviciile secrete. Aceste inregistrari, daca ele exista, isi pierd, prin decizia Curtii Constitutionale, valoarea probatorie.

 4. 4 Liviu Bejan februarie 17, 2016 la 12:15 pm

  La fel si pentru Pleasca din Plescoi.

 5. 5 Şerban Dragan februarie 17, 2016 la 2:14 pm

  ::: ☀ ☀ ☀ ::: Antena 3 a fost şi este farul călăuzitor al libertății românilor prin noaptea crimei hitleriste , băseskare , ciunte . În contra diktaturii scelerate , sekuriste şi fasciste clocită şi pusă-n aplicare de caiafa şi arnăutul ce 10 ani a stat ascuns ca viermele în pivnițele Cotrocenilor .
  de cel ce s-a născut în iurtă blestemată , în stepele sălbatice , kalmîce
  de cel ce a fost schingiuitorul copiiilor şi batjocoritorul văduvelor şi-al bătrânilor
  de regele moşierilor şi prigonitorul săracilor
  de duşmanul poporului şi îmbuibătorul străinilor

  de Traian Băsescu .

  ≡ ☀ ≡

  adăogire : acei băsişti care-au citit aceste lucruri să fie blestemați şi să rămâie fără ochi .
  … şi să orbecăie năuci prin viață ca viermele de streche , ca hiena şi ca căpuşa şobolană , jidovă .

  şi asta până vor crăpa , intrând în gropi de morți . amin .

 6. 6 Andreea februarie 17, 2016 la 2:32 pm

  Dnul Ciolos a dat un raspuns in Parlament la intrebarile dvs:
  „- Termenul de 5 zile: acestea sunt prevazute de lege, pentru o evacuare voluntara, asta nu inseamna ca dupa 5 zile vor fi evacuati cu forta. Nu se pune problema ca in 5 zile Antenele sa paraseasca cladirea, dar procedura trebuia inceputa, pentru ca lucrurile treneaza de multe vreme.
  – Inchirierea: aceeasi lege prevede ca un imobil confiscat poate fi valorificat doar prin vanzare. Legea poate fi modificata de Legislativ, dar nu o poate interpreta Guvernul” (http://www.ziare.com/dacian-ciolos/premier/ciolos-da-explicatii-in-senat-despre-evacuarea-antenelor-live-1409077)
  A mintit dnul Ciolos in parlament?

 7. 7 Andy februarie 17, 2016 la 3:39 pm

  Din pacate prea multa lume l-a supraapreciat pe Basescu. Omu’ n-a creat nimic, eventual a daramat si el la fel ca multi altii.
  Cand a fost plantat Basescu la Cotroceni a fost pus cu un scop bine determinat. Trebuia sa faca pe clovnul pentru a tine ocupata populatia. Si si-a facut foarte bine treaba. Dvs. d_le Nastase sigur nu v-ar fi venit bine rolul. Deaia nu v-a sprijinit cine trebuie si l-au ales pe Basescu. Era mai priceput omu’ si cu mai multe ,,fapte penale” savarsite in trecutul lui, astfel incat, sa fie mai usor santajabil.
  Apoi a inceput cucerirea institutiilor de forta ale statului. Au fost plantati ,,oamenii potriviti” in functiile cheie culminand cu ,,victoria” de la ultimele alegeri.
  Legat de Antene:
  Si ele au un rol bine stabilit in jocul asta. Grupeaza o populatie semnificativa in jurul sticlei. Zicea Gadea intr-o emisiune ca pentru subiectele grase primeste la plic informatiile. Sigur ca sunt cei mai buni profesionisti acolo, dar, daca mai au si documentarea livrata ieste ce vedem cu totii de cativa ani buni.
  Salarii enorme pentru RO si taxe platite la zi. Au de unde, doar audienta-i mare pe materialele livrate.
  ProTv pe perioada de bum iar la criza Antenele.
  E cel putin jenant sa creada cineva ca unii ar vrea sa inchida antenele. Sau sa faca angajatii sa taca. Daca era actiunea asta prin 2012-2013 mai, mai ca prindea, dar suntem in 2016, la mult timp dupa ultimele alegeri. Iar antenele si-au aratat adevarata fata. Dupa alegerile astea sasul a devenit un subiect tabu la antene. La fel si ,,echipa” care a preluat din mers jocul.
  O tin tot cu Basescu. Subiectul pe care au crescut.
  Daca Borcea si-a tras ditamai luxul la bulau tind sa cred ca Voiculescu nici n-a calcat pe acolo. Face si el parte din joc. Si-a jucat bine rolul si se odihneste pe merit pe vreo insula pustie. Fiind on-line cu Gadea, bineinteles.
  ,,A trebuit sa moara oameni” si lumea tot n-a inteles nimic …

 8. 8 Adrian B. februarie 17, 2016 la 4:05 pm

  Totul se intampla ca in cartea lui Iohannis : ” Pas cu pas ”

  Singura solutie a spus-o doamna Lucia Hossu Longin : oamenii in strada si jos cu ei !

 9. 10 Luminita Arhire februarie 17, 2016 la 5:10 pm

  Cred că aţi mai văzut , prieteni, de trei ori ceea ce am să vă povestesc eu acum: în mandatul unui guvern social-democrat vigilenţa opiniei publice, a presei, şi mai ales a binecuvântatei “societăţi civile” formată din Pippizi şi Liiceni, este maximă, aşa că orice călcătură strâmbă, cu sau fără entorsă, este sancţionată tunător : …”practici comuniste, reflexe totalitare, Coreea de Nord, metode staliniste”…în fine, a se înţelege că dacă mai stau ăştia mult la guvernare, o să murim, oprimaţi, cu toţii. Populaţia e isterizată pe bază de baroni roşii, de “alungaţi lupii”, de sloganuri idioate … şi ţara abia aşteaptă să scape de îmbuibaţii ăştia de social-democraţi!

  Pe urmă vine, în aplauzele cetăţenilor , care sunt toţi de dreapta, deoarece cei de stânga nu recunosc că sunt de stânga, ca să nu-i considere Stelian Tănase proşti, beţivi şi fără meserie, vine, spun, o graţioasă guvernare de dreapta, sau, în unele cazuri , “GUVERNUL MEU CEL TEHNOCRAT”, care execută întocmai şi la timp TOATE abuzurile pe care sfioasa guvernare social-democrată nici nu s-ar fi gândit CĂ AR FI POSIBIL să le pună în practică ! Aici intervine frumuseţea paradoxală a istoriei noastre recente: opinia publică nu numai că nu sare de posterior în sus, ci zice, cu capul vârât între umeri: …”ei, lasă, că ăştia sunt băieţi buni, nu-i adevărat ceea ce se vede cu ochiul liber …”, în timp ce presa bagă totul sub preş, folosindu-se de nişte măturoaie la purtător, presează preşul deasupra , ca să nu se vadă umflătura, iar apoi dă cu un pic de spray deasupra, împotriva damfului ucigător. Iar “Societatea civilă”, o! Societatea civilă… dânsa scrie editoriale-mamut în care explică pe larg că bine ne-au făcut ăia ceea ce ne-au făcut , că-n lumea civilizată cam aşa stă treaba, şi că Băsescu e un tip jovial, cumsecade şi care spune nişte glumiţe bune, de te prăpădeşti de râs!

  De trei ori am văzut, deci… în 1996, în 2004, în 2015… Cu toate că am văzut de trei ori, totuşi ne mirăm că ni se întâmplă…Tinerii frumoşi şi liberi îşi imaginează în continuare şmecheria cu ciuma roşie comunistă iar Stelian Tănase, transpirat, scrie editorial după editorial despre pericolul care ameninţă “libertatea de exprimare ” prin benigna şi cam prostovana „Lege a lui Dragnea”, dar nu se prea grăbeşte să încadreze descinderea ANAF-ului în studiourile ANTENEI 3 la “băgarea pumnului în gură”. În acest timp liberalii… Cum care liberali? Adică n-a auzit-o nimeni pe BICEFALA CONDUCEREA LIBERALĂ zicând ceva despre ceea ce zguduie astăzi societatea românească? Adică mucles total? Păi, aş zice, dacă “muclesul total” e în plină desfăşurare la Cotroceni , şi , ca urmare, liberalii nu ştiu ce-are Iohannis în cap în legătură cu aceasta temă, cum să zică ei ceva? Pe când aşa, abordând muţenia totală, dacă iese nasol, pot oricând să zică : “Ben Ovi Ardelean e de vină, n-a ştiut el cum să comunice …”

  Adică PNL-ul e ca-n povestea lui Ispirescu: “nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum” . E bine.

  P.S. Breaking news: A glăsuit şi Klaus . Acum ştie şi PNL-ul ce poziţie să adopte. E 17 februarie, ora 17,00 . Să vedem în cât timp ies la declaraţii Alina & Vasile.

 10. 11 Luminita Arhire februarie 17, 2016 la 5:12 pm

  Cred că aţi mai văzut , prieteni, de trei ori ceea ce am să vă povestesc eu acum: în mandatul unui guvern social-democrat vigilenţa opiniei publice, a presei, şi mai ales a binecuvântatei “societăţi civile” formată din Pippizi şi Liiceni, este maximă, aşa că orice călcătură strâmbă, cu sau fără entorsă, este sancţionată tunător : …”practici comuniste, reflexe totalitare, Coreea de Nord, metode staliniste”…în fine, a se înţelege că dacă mai stau ăştia mult la guvernare, o să murim, oprimaţi, cu toţii. Populaţia e isterizată pe bază de baroni roşii, de “alungaţi lupii”, de sloganuri idioate … şi ţara abia aşteaptă să scape de îmbuibaţii ăştia de social-democraţi!

  Pe urmă vine , în aplauzele cetăţenilor , care sunt toţi de dreapta, deoarece cei de stânga nu recunosc că sunt de stânga, ca să nu-i considere Stelian Tănase proşti , beţivi şi fără meserie, vine, spun, o graţioasă guvernare de dreapta, sau, în unele cazuri , “GUVERNUL MEU CEL TEHNOCRAT”, care execută întocmai şi la timp TOATE abuzurile pe care sfioasa guvernare social-democrată nici nu s-ar fi gândit CĂ AR FI POSIBIL să le pună în practică ! Aici intervine frumuseţea paradoxală a istoriei noastre recente: opinia publică nu numai că nu sare de posterior în sus, ci zice, cu capul vârât între umeri: …”ei, lasă, că ăştia sunt băieţi buni, nu-i adevărat ceea ce se vede cu ochiul liber …”, în timp ce presa bagă totul sub preş, folosindu-se de nişte măturoaie la purtător, presează preşul deasupra , ca să nu se vadă umflătura, iar apoi dă cu un pic de spray deasupra, împotriva damfului ucigător. Iar “Societatea civilă”, o! Societatea civilă… dânsa scrie editoriale-mamut în care explică pe larg că bine ne-au făcut ăia ceea ce ne-au făcut , că-n lumea civilizată cam aşa stă treaba, şi că Băsescu e un tip jovial, cumsecade şi care spune nişte glumiţe bune, de te prăpădeşti de râs!

  De trei ori am văzut, deci… în 1996, în 2004, în 2015… Cu toate că am văzut de trei ori, totuşi ne mirăm că ni se întâmplă…Tinerii frumoşi şi liberi îşi imaginează în continuare şmecheria cu ciuma roşie comunistă iar Stelian Tănase, transpirat, scrie editorial după editorial despre pericolul care ameninţă “libertatea de exprimare ” prin benigna şi cam prostovana Lege a lui Dragnea, dar nu se prea grăbeşte să încadreze descinderea ANAF-ului în studiourile ANTENEI 3 la “băgarea pumnului în gură”. În acest timp liberalii… Cum care liberali? Adică n-a auzit-o nimeni pe BICEFALA CONDUCEREA LIBERALĂ zicând ceva despre ceea ce zguduie astăzi societatea românească? Adică mucles total? Păi, aş zice, dacă “muclesul total” e în plină desfăşurare la Cotroceni , şi , ca urmare, liberalii nu ştiu ce-are Iohannis în cap în legătură cu acesta temă, cum să zică ei ceva? Pe când aşa, abordând muţenia totală, dacă iese nasol, pot oricând să zică : “Ben Ovi Ardelean e de vină, n-a ştiut el cum să comunice …”

  Adică PNL-ul e ca-n povestea lui Ispirescu: “nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum”

  P.S. Breaking news: A glăsuit şi Klaus . Acum ştie şi PNL-ul ce poziţie să adopte. E 17 februarie, ora 17,00 . Să vedem în cât timp ies la declaraţii Alina & Vasile.

 11. 12 Fragmentarium Politic februarie 17, 2016 la 5:13 pm

  Utopie si proasta reputatie: Intermarium, un Zid al Berlinului? Mare putere sau nu, iubesc Germania, si ca mine sunt foarte multi europeni si americani, pentru extraordinara ei inteligenta organizationala si tehnologica, de care mult mai marii lumii de astazi s-au infruptat copios, fara insa a o si recunoaste. Vestul a deposedat prin forta militara Germania de tehnologia spatiala si nucleara. Nu insist asupra detaliilor, discutabile, care au declansat razboiul, ci asupra consecintelor extrem de palpabile cu care s-a incheiat, singurele care au si contat in lumea postbelica si care, de fapt, au facut si posibil Bretton Woods-ul. Estul si-a insusit unele roade ale inteligentei tehnologice germane prin furtul acestora de la vestici. A se vedea istoria bombei atomice a URSS. Deci, si Vestul si Estul ii sunt datoare tehnologic Germaniei. Competitiei bipolariste, atat cea veche cat si cea noua, nu de o Germanie belicoasa ii este teama, ci de cine isi va impune monopolul geopolitic asupra inteligentei tehnologice germane.
  Cred insa ca in noua lume multipolara va fi mult mai greu ca cineva sa-si mai impuna (sau sa-si mentina) sfera de influenta asupra Germaniei. Mult mai probabila, mai avantajoasa si mai lipsita de riscuri mi se pare o interferenta libera a Vestului si Estului in Germania. In lumea globala, interferentele geopolitice egale sunt greu sau imposibil de realizat, nu insa si interferentele libere, de care nimeni nu ar trebui sa se sperie. Vestul in niciun caz. In istoria politica, sferele de influenta au dobandit semnificatia de lagare. De aceea, viitorul ar trebui sa fie al interferentelor libere.
  Planul de a face din Intermarium un nou zid al Berlinului este o utopie. La fel de esuabila mi se pare si tentativa de ocupare a locului fostei URSS in Europa de Est. O reocupare este putin probabila, o proasta reputatie de care ai scapat nu doresti sa se reintoarca. http://www.contributors.ro/global-europa/de-ce-este-germania-o-mare-putere-o-perspectiva-geopolitica/

 12. 13 serbanfl februarie 17, 2016 la 5:28 pm

  Că A3 NU VA DISPARE este clar, căci ei se pot organiza și emite din altă locație în 5 zile. Greu va fi pentru celelalte patru posturi, mai ales pentru A1 și asta înțelege orice individ ce a reușit până la majorat să se alfabetizeze.
  Adică șantajistul Sârbu, după nereușita cu Ponta, privind neplata taxelor către stat, speră să scape de principalul concurent pe publicitate de pe segmentul posturilor generaliste – mai ales la capitolul divertisment!
  Practic, dacă vehiculata cifra de 2000 de angajați și colaboratori la cele 5 posturi este reală, vor ajunge șomeri minim 1700 de persoane. Să vedem câți vor fi în stradă. Dacă vor ieși măcar jumătate – SIGUR vor fi un factor de coagulare pentru manifestații de zeci de mii de persoane! Altfel …. cum să iasă lumea în stradă?!
  Jos pălăria pentru Tăriceanu, dar chemarea lui Cioloș să se explice în fașa Senatului,nu acoperă nenorocirea provocată prin răzgândirea de care ne-a vorbit Gabriela Vrânceanu: „PSD a plecat spre Președinție după ce s-a înțeles cu domnul Tăriceanu pentru susținerea lui Liviu Voinea ca Prim Ministru, dar până la Cotroceni dânsul s-a răzgândit”!
  Din cele petrecute la Senat, consider mai grăitoare:
  – Poziționarea penibilă, prin lipsa argumentelor legale și logice, a lui Cioloș.
  – Discursul la alibi al senatorului Ardelean.
  – Renunțarea UDMR la a-și prezenta poziția, după ce a fost taxată, poziția nedemocratică a PPE.
  – Discursul senatoarei Anghel, pe stilul tribunului defunct, dar fără ieșirile grosolane și mincinoase ale aceluia. (Tăriceanu a încercat totuși să-i reteze din elan, după acuzația „Domnule Prim Ministru v-ați întors la locul faptei să vedeți dacă mortul mai mișcă!”)
  – Discursul lui Geoană, care a criticat Guvernul că nu face depolitizarea aparatului de stat! Adică dacă-l înlocuia mai repede pe șeful ANAF nu se mai semna acel ordin de evacuare a antenelor! Bașca ce-o să se mai petreacă dacă nu se fac TOATE înlocuirile la timp! Doamne, Doamne – nu pricep cum a decăzut acest fost om!

  Trecând în alt registru, observ că, în anturajul lui Voiculescu, nu se prea crede că DUMNEZEU NU DĂ CU PARUL, DAR DĂ!!! Păcat.

 13. 14 Doru Coarna februarie 17, 2016 la 5:41 pm

  Normal ca recuperarea unui prejudiciu este glisata politicianist inspre libertatea presei, normal ca prejudiciul, fie el si discutabil, trebuie recuperat si tot normal, guvernul precedent si actualul ar fi putut gasi solutii daca l-ar fi interesat, insa: politicul prefera intotdeauna sa aiba institutii media aservite, acesta este motivul pt care s-a tot tergiversat executarea silita.

  Este si vina Antenelor, in doi ani isi puteau intui viitorul si lua decizii, dar si acolo sunt copii naivi…

  Normal ca acum toti au solutii si toti tin cu Antenele, verbal, in special politicienii care vor sa-si asigure cararea catre o televiziune in an electoral… Evident insa, nici prin cap nu le-a trecut sa modifice o lege in aceste 5 zile, dar de vorbit au tot vorbit, s-au indignat profunt, au jelit, au acuzat…

  Televiziunea mea: ma tem ca este imposibil, s-ar afla si ar iesi mare necaz, e prea riscant, si apoi media se aserveste singura, nu trebuie nashita, mediaticii au fost dintotdeauna mari amatori de parale sau macar facilitati…

  Pana la urma a iesit ca la noi, multe vorbe, ceva circ, ramane tot asa…

  Cu bebelusii la fel, cu cladirile cu bulina rosie la fel, etc… La astea cu bulina rosie e si mai si: statul vrea ca populatia sa respecte acum o lege din 1994 cu amenzile revizuite recent crunt, dupa ce primaria nu a consolidat cam nimic in 22 de ani… Blocurile alea sunt pline cu pensionari care traiesc la limita pauperitatii si au restante la intretinere, cu ce bani sa dea declaratii notariale, sa plateasca studii de rezistenta si apoi sa efectueze consolidari la blocuri cu 8-10 etaje si 5-8 scari? Nici macar PMB nu are sumele necesare! Dar au inchis activitatile comerciale de la parter, blocul se poate prabusi cu locatarii sai care n-au fost somati sa-si paraseasca locuintele, insa Doamne-fereste sa se prabuseasca peste vreo masa de cofetarie… Si atunci, de ce se forteaza aplicarea unei legi anacronice? Tot pt ca politicul nu o modifica, desigur! Si-i inteleg, nu e vorba de pensii si salarii, masini, hoteluri, cabinete, benzina si altele, deci nu „importa”…

  Sigur, daca Ponta iesea prezident aceste probleme nu existau, nu se puteau pune… N’-asa?

 14. 15 Radu Humor februarie 17, 2016 la 5:57 pm

  Unuia :
  Dacă citeai mai atent spusele de bun simţ ale premierului “…aceste reflexe trebuie să dispară nu doar de la ANAF, ci din toate instituţiile statului care lucrează cu cetăţeni pentru că e vorba în primul rând de respect. Nu ne putem respecta pe noi înşine atâta timp cât nu-i respectăm pe ceilalţi şi invers. Convingerea mea este foarte clară şi fermă şi nu voi accepta din partea niciunei instituţii astfel de comportamente”, poate că furia ta n-ar fi avut aceeaşi intensitate.
  Ura faţă de nişte colegi de breaslă care au câteodată păreri, sau, de ce nu, comenzi diferite, în tratarea unor subiecte, n-ar trebui să devină atât de viscerală, la limita suportabilităţii penale! !
  Şi ţi-o spune unul care nu-i deloc uşă de biserică ! Chiar în aceste momente, la B1 ia problema în Botul plin de bale şi spume un pupincurist sadea, care îndrăzneşte să dea exemple jalnice din care să reiasă, ar vrea el, că ceea ce fac cei de la A 3 nu-i jurnalism !
  Ha,ha,ha ! Păi, dacă ar fi aşa, le-ar mai avea cineva grija, i-ar mai …duce grija pe unii ca voi, ce-i cu această acţiune, aparent dementă, dar bine gândită în realitate, de a închide postul ?!
  P.S.
  Deşi n-o plac deloc pe Cristiana Anghel, astăzi i-am apreciat sugestia dată „leilor”lor de la ANAF :
  Mergeţi fraţilor şi puneţi în aplicare sentinţa din Sibiu, unde cineva, deşi a pierdut pe româneşte una dintre case, continuă să încaseze nemţeşte chiria, ce ar trebui să intre în buzunarul, atât de mult furat, al Statului !
  Jurnalistul Cristache spunea că Antenele ar putea transmite şi din Sibiu !
  Dintr-una din celebrele case … 😉
  Cred că cineva îşi bate joc de noi creind asemenea false probleme, ba cu A3, ba cu defăimarea, ba cu ameninţarea ce vine din partea ruşilor , care firesc, cred că văzându-se încercuiţi din toate părţile, până la urmă vor riposta într-un mod care, dacă pe alţii nu-i va deranja prea mult, pe noi s-ar putea să ne coste fantastic de mult !
  Între timp nimeni nu poate explica ce se întâmplă cu cei bebeluşi suferind de ceva care nu poate fi încă descoperit !
  O să încerc eu să-i ajut :
  Toţi cei 27 de copilaşi sunt de vârste apropiate ( cel mult o lună diferenţă între ei) şi au fost ( toţi !) vaccinaţi cu un vaccin antihepatic !
  Ghici ciupercă, ce-i ?!
  Că lapte nu-i, portocale nu-s, apă nu-i ! Şi-l propun pe dumnealui :
  Vaccinul obligatoriu !! :mrgreen:

 15. 16 Luminita Arhire februarie 17, 2016 la 6:40 pm

  Mii de scuze că am trimis comentariul de două ori. Prima oară mi s-a semnalat o eroare de transmitere. Dar să nu-l citiţi de două ori, prieteni, că are, în ambele variante, aceleaşi două defecte: o repetiţie la cuvântul „deasupra”, la un interval de numai 12 cuvinte şi „BICEFALA CONDUCEREA” în loc de „BICEFALA CONDUCERE”. Primiţi, vă rog ,prieteni, respectuoasa mea cenuşă-n cap !

 16. 17 sadicu februarie 17, 2016 la 7:35 pm

  (Daca-mi permiteti domnule Nastase).
  ………………………………………………………………………………………………………..
  CONSTITUTIA ROMANIEI
  ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  (2) Nimeni nu este mai presus de lege.
  ………………………………………………………………………………………………………..
  ANAF mi-a suspendat timp de o luna activitatea si mi-a blocat toate conturile. Nici nu m-am crizat,nici n-am facut ca toti dracii,chiar daca am considerat ca a fost vorba de un abuz. De asemenea,Parlamentul Romaniei n-a intervenit in favoarea societatii comerciale pe care o detin.Daca ar fi facut-o ,se cheama ca ar fi comis o fapta penala si anume trafic de influenta.
  In alta ordine de idei,de cand dicteaza chiriasul ce trebuie sa faca proprietarul cu bunul sau?
  Am inteles ca e mai simplu pentru NASA sa-si schimbe locatia decat pentru antenele varanului. 🙂
  Lucrurile sunt foarte simple:exista o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie in care se specifica ca respectivele imobile sunt libere de orice sarcini.
  Sugerati ca adversarii PSD-ului ar dori ca antena 3 sa fie inchisa.
  Doamne fereste!!!
  Pentru adversarii PSD-ului,antena 3 este un fel de closca cu pui de aur,permanent ”insarcinata”. 🙂
  De cand s-a infiintat,a pierdut toate luptele.Toate partidele pe care le-a sustinut,au avut parte doar de esecuri lamentabile iar in ceea ce priveste politicienii sustinuti sau promovati pe televiziune,cu totii au ajuns un fel de fii ai ploii,urati de majoritatea covarsitoasre a populatiei.
  Partidul lui Voiculescu Dan s-a infiintat in 1994 si in 21 de ani n-a reusit sa treaga pragul psihologic de 1%. Bine ca s-a unit cu partidul lui Tariceanu,(tanda cu manda),care nici acela nu exista din punct de vedere electoral.
  In schimb,toti cei pe care i-a injurat timp de 12 ani,au cunoscut succesul la nivel inalt si pe perioada indelungata.
  Din cauza antenei 3,(special,Mircea Badea),Robert Turcescu a fost la un pas de a castiga concursul de preselectie pentru Eurovision. 🙂
  Va indemn sa nu va mai lasati amagiti de minciunile celor de la antena 3,(pe care probabil au ajuns si ei sa le creada),legat de audiente,(studiati zilnic audientele tuturor televiziunilr pe ”kantar-media”),de iubirea pe care le-o poarta poporul si alte bla,bla,bla-uri.
  Aseara chiar m-au dat pe spate…cica la antene se uita 10 milioane de telespectatori. In urma cu ceva timp,au declarat ca targetul lor este sa ajunga trustul media-pro din urma si chiar sa-l si depaseasca.Daca grupul media-pro are doar cu 100.000 de telespectatori,se cheam ca cele doua trusturi beneficiaza de audienta intregii Romanii +cea a R. Moldova. 🙂
  Daca luam in calcul doar celellate posturi romanesti,(lasand la o parte sutele de programe straine),se cheama ca audienta insumata depaseste granitele Europei. :))))))))
  Cat despre eterna amenintare cu iesirea in strada a fanilor antenei 3,ma ia cu cascatul.Nici macar barbosul stegar nu mai are chef. 🙂
  Ca atare,tinand cont de circumstante,nu dorim ca closca cu pui de aur sa-si intrerupa procesul de reproducere…cu atat mai mult cu cat este an electoral. 🙂
  In alta ordine de idei,noi cei din electoratul de dreapta nu avem nevoie de nici un sprijin,(servicii,amabasade,binomuri,trinomuri,sorosi,s.a.m.d.),pentru simplul motiv ca numarul nostru este semnificativ mai mare decat al celor ce compun electoratul pesedist. Am dovedit asta ,cu varf si indesat,timp de zece ani,cand am castigat tot ce se putea castiga,(prezidentiale,parlamentare,euro-parlamentare,referendumuri).Pe 16 noiembrie 2014 am reusit chiar sa-l umilim pe candidatul PSD si toata pleiada de asociati. Va imaginati cumva ca noi cei 6,3 milioane alegatori de dreapta,am intrat in pamant? Va imaginati ca diaspora a disparut?
  Va imaginati ca zecile de mii de tineri care au iesit in strada,dupa incidentul de la # Colectiv,s-au resemnat? Ohoooo!
  Politicienii s-au ascuns in fundul pamantului timp de o luna dupa care au revenit la proastele obiceiuri:votarea de indemnizatii si pensii nesimtite,scut in parlament in jurul coruptilor,aroganta pe televiziuni,etc.
  Va aduc la conostinta ca retelele de sicializare sunt din nou pe ”rosu incins” si mai lipseste doar o simpla scanteie pentru a declansa din nou,o revolta masiva.Mascarada la care asistam in zilele acestea ce-i are protagonisti pe aceiasi indivizi,(fie ca este vorba de politicieni,oameni de televiziune,asa zisi sindicalisti,parerologi,etc),considerati sinistri de majoritatea populatiei,reprezinta ultimul cantec de inmormantare al fesenismului.
  Lumea pe care ati cunoscut-o dumneavoastra si majoritatea celor care scriu aici,moare incet,fiind inlocuita de lumea celor nascuti dupa 1989,o lume mult mai sofisticata ,mult mai dinamica,mult mai intoleranta fata de lipsa de eficienta a autoritatilor sau fenomenul coruptiei.
  Si findca am adus vorba de fesenism,va instiintez,(in caz ca nu v-ati prins…dar sunt convins de contrariu),ca ”s-au inversat polii”.
  Puternica forta populara de care s-a bucurat Ion Iliescu in anii ’90,este concetrata acum in spatele Laurei Codruta Kovesi a lui Klaus Iohanis si Dacian Ciolos.
  Asta-i motivul pentru care cei trei sunt total dezinhibati si actioneaza intr-un mod total dezinhibat:AU POPORUL IN SPATE.
  Cu acordul dumneavoastra,ne mai ”vedem” inca odata la finalul anului care coincide cu finalul anului electoral.
  Predictia mea este ca dupa alegeri,episodul ”16 noiembrie 2014” va fi considerat ”usoara incalzire”. 🙂
  Multumesc pentru disponibilitate!

 17. 18 fostă basarabeancă februarie 17, 2016 la 9:24 pm

  Iubiți prieteni (cu o singură excepție), sunt zgribulită și înfrigurată, parcă aș răci sau, parcă mi se arată ca prin vis un coșmar de gripă. Și nu-i nimeni vinovat, înafară de mine. Știți, cred că toți, ba chiar întreaga națiune, a făcut greșeala pe care am făcut-o eu ieri.

  De dimineață, când ai ocazia să le începi de la capăt pe toate, când poți să procedezi mai înțelept decât ieri, eu m-am încrezut în Soare. Era un cer senin, Soare mare, rotund, în care se scursese întregul tub de galben, fără picătură de alb, perfect și prin geam părea cald. Cu toate că știam că-i prea devreme pentru mărțișor, m-am lăsat vrăjită și nu mi-am luat măsuri de siguranță – m-am îmbrăcat mai subțire, am lăsat căciula și fularul acasă, mi-am încolăcit în jurul gâtului cea mai lungă și mai înflorată eșarfă de mătase și am pornit încrezătoare spre treburile mele, încălzită la gândul Soarelui frumos, care-mi răsare direct în casă, prin toate geamurile. De la prima oră nu m-am supărat că avea dințișori, l-am iertat, căci era prea diminecioară, stăteam și așteptam cuminte să mă încălzească, plină de speranță la vederea cerului fără nori. Și razele lui veneau direct peste mine, aurii, orbitoare, absolut orbitoare, încât așteptam din moment în moment să-mi dezleg și eșarfa, dar, ciudat, Soarele parcă era de gheață, lumina lui era stearpă și rece, degeaba mă întorceam cu fața la el, fără frica de a-mi păta tenul. M-am trezit că mi-au înghețat mâinile și urechile, chiar începusem să mă irit, țin minte clar că fata de la meteo anunțase douăsprezece grade…

  Pe la amiază revolta mea luase proporții, mă gândeam ce forme de protest aș putea să adopt împotriva acestei înșelătorii, pentru că, vedeți dumneavoastră, mi-era clar că fusesem trasă pe sfoară! Atât de promițător strălucea! Mă orbea, nu altceva, și căldură promisese! Când colo, era mai rece decât un soare desenat cu pix negru pe o foaie de caiet!

  Acasă ajunsă, după ce m-am încălzit în mașină și am înghețat pe afară de o sută de ori, am simțit că sunt epuizată. Nu știu dacă de la tremuriciul interior sau de la așteptarea zadarnică a căldurii, de la sentimentul că am fost înșelată de un prieten drag sau din cauză că n-am rezolvat ceea ce-mi propusesem. Am făcut greșeala de a mă înfofoli într-o pătură, pe canapea, fără să dau drumul la căldură (ce mare lucru era? N-am fost în stare să întorc un buton?!) și am adormit. M-a trezit un frig cumplit care mă cuprinsese prin pătură, de mă temeam să mă mișc, de frică să nu plece căldura din cutele ei și să lase și mai mult frig să intre; afară se făcuse noapte, în casă era întuneric, frig și era o liniște perfectă. Nu știu de ce, dar tremuram sub pătură, mi se părea că simt niște ochi în întuneric urmărindu-mă (aiureli, probabil aveam febră!) și mă temeam să fac douăzeci de pași ca să pornesc centrala, să aprind lumina și să mă apuc de bucătărie, în așteptarea alor mei. Am stat zgribulită, înfrigurată și speriată mult și bine.

  Astăzi sunt bolnavă. Nu pot să-mi organizez treburile și nici mâine nu voi putea. Cine știe câte zile și ce trenuri voi pierde! Când le voi recupera? Le voi recupera?! Toate acestea pentru că am avut încredere în Soare și mi-am făcut speranțe. Dacă națiunea ar citi aceste rânduri, știu că s-ar regăsi – amândouă suntem zgribulite, înfrigurate și speriate sub pătură, lovite de o gripă violentă…

 18. 19 Adrian B. februarie 17, 2016 la 10:23 pm

  http://www.dcnews.ro/adriana-saftoiu-din-cauza-anaf-s-au-sinucis-oameni_497593.html

  Nu sunt fan Adriana Saftoiu dar femeia asta are 100% dreptate !
  Institutia asta sinistra creata de ” tehnocratul ” Ponta a impins oameni la moarte .

  Cine raspunde pentru acele abuzuri si acele vieti ?

  Cum pot fi sanctionati politicienii TICALOSI sau INCOMPETENTI ( ca Basescu , Boc , Ponta , MRU , etc. ) care au asasinat aceasta tara si au creat tot felul de institutii folosite doar pentru teroare , spoliere si pentru suprimarea fizica a incomozilor ?
  Personajele de mai sus au distrus tari , economii si vieti , au oameni pe constiinta si cu toate acestea vin si dau in continuare lectii de politica si de economie .

  http://www.antena3.ro/actualitate/un-om-de-afaceri-s-a-sinucis-dupa-ce-a-fost-controlat-de-anaf-314996.html

 19. 20 Mihaela Erika Petculescu februarie 17, 2016 la 11:28 pm

  Fără îndoială, într-un an electoral orice mişcare politică este legată de alegeri. Antena 3 nu a fost totuşi niciodată un post de stânga, nici măcar cu simpatii de stânga. Mai mult chiar, de la alegerile prezidenţiale încoace, a încetat să mai critice situaţia politică din România, plasându-se în trecut şi concentrându-se exclusiv împotriva lui Băsescu şi a oamenilor lui, apărându-şi în paralel sistematic patronul, pe Dan Voiculescu, dând în plus dovezi de servilism faţă de actuala conducere. Înclin să cred aşadar că operaţiunea ANAF împotriva Antenelor se înscrie în contextul mai larg de întărire a controlului asupra tuturor pârghiilor puterii. Guvernul Ponta a trebuit să cadă pentru ca numirile la vârf din justiţie, scadente anul acesta, să poată fi supravegheate. Nu se putea ca mass-media să fie scăpată din vizor şi să nu i se transmită un semnal puternic. Dat fiind însă riscurile propagandistice inerente ale unei asemenea acţiuni, se pare că au existat două planuri, A şi B.

  Planul A, o demonstraţie de forţă din partea celor care nu au uitat poziţia Antenei 3 în timpul alegerilor prezidenţiale. Numai că reacţia violentă din partea Senatului, care l-a desconspirat pe Cioloş şi a arătat că democraţia nu a murit încă în România, a necesitat trecerea la Planul B : doar intimidare, fără evacuare forţată – cel puţin pentru moment şi în funcţie de evoluţia evenimentelor. Însă avertismentul la adresa mass-mediei, şi nu numai, persistă : Cine se dovedeşte neascultător, riscă să sfârşească rău !

 20. 21 conumarian februarie 18, 2016 la 12:43 am

  Antena 3 trebuie sa se mute.Nu trebuie sa se inchida.

 21. 23 Luminita Arhire februarie 18, 2016 la 2:07 am

  Tudor Chirilă lovește din nou! Cred că sunt pe cale să-mi fac rubricuță cu Tudor Chirilă… Of, tinere Chirilă… tu când vrei să fii deștept, băiatule, ( îți spun așa pentru că nu cred să mai fie vreo speranță să ieși din cei 18 ani pe vreo cale naturală) rușinezi cetățenii cu precizia de laser a gândirii tale , care se pricepe la toate cele, la fel de profesionist cum s-a priceput și la tratarea arșilor din COLECTIV. Dacă puberul acesta întârziat, că între timp, de când am început postarea, l-am retrogradat din categoria ”tânăr întârziat”, s-ar obosi măcar să citească și altceva decât maculatura propagandistică și abjectă, poate că ar ajunge, într-un timp oarecare, să nu mai scrie stupiditățile pe care le expune pe Facebook, cu o încrâncenare de CTP, cu o profunzime de EVZ și cu o atitudine bârfitoare de ”Dan Diaconescu în direct”…Iată :

  «Președintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperați (de mai bine de un an) banii statului, acțiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF – care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizați în diversele dosare de corupție – face un pas în acastă direcție, Președintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie „suprimată” de o „banală chestiune adiministrativă”…Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu și nici licența de emisie cu sediul.»

  La o primă vedere există cel puțin trei dezinformări crase într-un text de câteva rânduri ( ”…recuperarea banilor statului”,… ”a procedat absolut legal” ,… ”licența de emisie nu are legătură cu sediul”)

  Nu vreau, totuși, să vă povestesc , la o oră atât de târzie sughițul de ură, intoleranță și abjectie al acestui…nu-i așa? …ARTIST! , adică al unuia care ar trebui să lucreze cu lumi delicate și interioare, cu puf de aripi de fluturi și constelații îndepărtate oglindite în apa din fântână …Așa credeți despre ăsta, prieteni? Ei , atunci să vă spun ce crede Tudor Chirilă despre aceia care dau bănuții pe bilet , ca să-l vadă pe el, mărețul, pe scenă:

  ”Pentru că una din legile teatrului este că scena trebuie astfel construită încât GLOATA să nu poată vedea ce se întâmplă în culise”.

  Emoționantă, tulburătoare apreciere pentru publicul lui…

  Un mult mai modest slujitor al Thaliei , cu mai puține LIKE-uri pe Facebook, pe numele său Radu Beligan, a spus, la vârsta de 95 de ani, adresându-se PUBLICULUI LUI:

  „Cât de mult vă iubesc. Voi m-aţi făcut ceea ce sunt. N-am nici un merit. Sunt rezultatul iubirii pe care mi-aţi arătat-o”

  Cum ar putea Radu Beligan să înțeleagă că există o specie de … actor, sau ceva, care-și numește publicul ”GLOATA care nu trebuie să vadă ce se întâmplă în culise”?

 22. 24 George Hălărescu februarie 18, 2016 la 7:08 am

  Prezentare făcută în aprilie 2013 în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată a Facultății de Filosofie.

  „Presa românească între morală și kitsch

  Poziționarea între morală și kitsch a instituției presei din România reflectă starea națiunii noastre. Mass-media românească ilustrează evoluția societății și modul în care statul de drept se formează și se consolidează.
  Societatea românească nu a atins acel prag de cultură civică și politică care să-i permită să înțeleagă corect ce este democrația și la ce servesc instituțiile democrației.
  În cazul de față, presa este una din instituțiile fundamentale ale democrației și pe drept numită a 4-a putere în statul de drept.
  Născută în mod firesc pentru a apăra interesul civic și a semnala derapajele instituționale, dar și problemele sociale a fost numită „câinele de pază al democrației.”

  Este presa românească un câine de pază al democrației?
  Situația presei din țara noastră este controversată, unii spun că este bună, alții rea, ba că este aservită, ba că este liberă. Este greu de dat un răspuns categoric, dar asta ne garantează un lucru, că ea nu este subordonată unui singur interes sau vector de putere. Este bine știut că presa servește întotdeauna cuiva, dar pentru că avem o pluralitate de interese cărora mass-media le servește, face ca instituția presei să fie liberă – liberă în sensul de a răspunde intereselor celor care o finanțează.
  În România avem trusturi de presă care servesc: Puterii, Opoziției, Bisericii, diverselor interese economico-financiare și de ce nu și interesului public (prin SRR și SRTV).
  Această multitudine de interese care sunt satisfăcute și apărate de mass-media, ne dă garanția că nu există un singur vector de putere care să subordoneze instituția presei din țara noastră.

  Problema care ne interesează este legată de onestitatea și de calitatea actului jurnalistic.
  Poate acesta să fie de calitate, să se desfășoare după normele deontologie profesionale? Este greu de dat un răspuns categoric. Avem enclave de profesionalism și de kitsch. Aici, se află în joc un întreg complex de factori: banii, puterea și morala, care intră în conflict și fac actul jurnalistic mai mult sau mai puțin conform canoanelor științei jurnalistice.
  În mod normal într-o democrație consolidată, instituția presei ar trebui să fie reglementată și funcțională, iar banii, puterea și etica ar trebui să fie complementare. Puterea este dată de statutul presei în statul de drept, banii reprezintă componenta care face instituția funcțională, iar etica creează cadrul normativ, valorile profesionale și face instituția să-și desfășoare în mod corect și eficient activitatea – aceea de a informa, culturaliza și forma opinia publică.
  Păcatul de care ne facem vinovați este că misiunea presei nu este corect înțeleasă și asumată. Un concurs de împrejurări este responsabil de modul ineficient și deviant în care presa își face treaba.
  Aș aminti doar câțiva dintre acești factori: 1. Jurnaliști cu o pregătire teoretică slabă; 2. Un acționariat interesat doar de putere și bani; 3. O cultură civică slabă și un public neinstruit și interesat de cancan.

  1.Jurnaliștii slab pregătiți. Slaba pregătire teoretică face ca produsele media să fie realizate fără să se știe de ce sunt făcute într-un fel sau altul. De asemenea, apar abateri grave de la criteriile ce stau la baza redactării anumitor genuri publicistice. Acesta este și motivul pentru care ne mirăm de ce ascultăm buletine de știri, care sunt mai degrabă comentarii sau puncte de vedere ale redactorului pe marginea unor știri. Tot din acest motiv urmărim emisiuni dezbatere în care moderatorul dă lecții invitaților sau mai rău îi agresează verbal ori îi amenință. Iar cel mai important, slaba pregătire teoretică îl face pe jurnalist să fie indiferent față de profesia sa, el nu-și asumă ca un crez misiunea de a fi jurnalist, abdică foarte ușor de la valorile și normele profesiei sale și nu înțelege rolul său ca persoană publică. Leafa bună ori a fi plăcut acționariatului sunt de multe ori singurele „valori” după care se conduc pseudo-jurnaliștii.

  2.Interesul doar pentru putere și bani al acționariatului. Acest interes al acționarilor exercită o mare presiune pe jurnaliști, chiar și pe cei foarte bine pregătiți. Politica editorială este concepută cel mai adesea la cheremul acționariatului, care nu trasează liniile generale de elaborare a produselor media, ci dă dispoziții cine să fie atacat, hărțuit și denigrat și cine să fie lăudat. Noi nu avem plăcerea de a urmări produse media ca rezultat al unei politici editoriale ce urmărește să pună în valoare o anumită perspectivă de gândire, abordarea dintr-un anumit unghi a problemelor sociale și care să fie realizate în conformitate cu codul deontologic. De cele mai multe ori urmărim produse media care sunt comandate pentru a linșa sau denigra o persoană publică, o instituție sau diverși adversari a celor care finanțează un post TV sau de radio. Această manieră de a face jurnalism este contrară deontologiei profesionale și face din activitate jurnalistică un mijloc de hărțuire și de subminare a instituțiilor statului de drept.
  3. O cultură civică slabă și un public neinstruit și interesat de cancan.
  Un alt factor care face parte din această ecuație este publicul, ce contribuie la creșterea ratingului unor televiziuni care promovează agresivitatea, sexualitatea, trivialul și în general prostul gust.
  Dacă am avea cetățeni instruiți, cu educație civică și morală, astfel de televiziuni nu ar avea succesul pe care îl au. Aș aminti Pro TV, Antena 1, iar până de curând OTV și alte posturi, chiar Antena 3.
  Exploatarea acestor slăbiciuni sau vicii ale publicului, fac produsele jurnalistice ale unor mass-media niște kitsch-uri, care promovează sexualitatea, violența, hoția și în general niște oameni vicioși drept model.

  Studiul de caz.
  Pentru a ilustra cele afirmate am să încerc să demonstrez prin câteva exemple cum este încălcată deontologia profesională.

  A. Primul exemplu ales urmărește să ilustreze un mod de informare tendențioasă, prin care se dorește manipularea publicului, nu în interesul acestuia, ci în interesul anumitor grupuri. Procedeul informării tendențioase s-a realizat prin : a) prin selectarea informațiilor, toate adevărate, dar selectate cu o anumită intenție; b) repartizarea ilegală a lungimii și calității informațiilor pro și contra, cu favorizarea aspectelor care l-ar orienta pe cititor, ascultător sau telespectator.
  Am ales prezentarea unei știri la 2 posturi tv (TVR și RTV) și pe o agenție de presă (Agerpres) care tratează subiectul Zilei Naționale din anul 2011 și incidentele care au avut loc.
  știrea 1 TVR1 știrea 2 RTV știrea pe fluxul Agerpres.

  Ambele posturi tv încalcă deontologia profesională prin tratarea disproporționată a evenimentului. Dacă la TVR1 incidentul cu președintele Băsescu trece aproape neobservat și chiar se induce ideea unui incident minor produs de niște militanți ecologiști, la RTV este reflectat în mod exclusiv incidentul și toate protestele din țară, iar ziua națională cu toate implicațiile și manifestările a fost total neglijată. Știrea de pe Agerpres a prezentat în mod echilibrat incidentul cu președintele Băsescu, iar pe flux au fost și alte știri care au prezentat evenimentul la nivel național.

  B. Al doilea exemplu ne aduce în prim-planul atenției un model des întâlnit de încălcare a deontologiei profesionale prin utilizarea unui limbaj vulgar și agresiv la adresa invitaților. Exemplul ales este cel al lui Mihai Gâdea, care în emisiunea „Sinteza Zilei” din data de 23 feb.2012, l-a jignit pe președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță. „Dumneavoastră nu sunteți doctor, sunteți un mitocan. (…) Sunteți un dobitoc. (…)”, i-a spus Gâdea președintelui CNAS.

  Insert M. Gâdea.
  Această atitudine a moderatorului nu mai necesită comentarii, în schimb sunt obligat să prezint 3 recomandări din literatura de specialitate cu privire la relația jurnalist-invitat:
   Cea a comportamentului de relație. Față de interlocutor, ziaristul trebuie să adopte un comportament de gazdă: civilizat, amabil, asumându-și un rol secund și lăsând prim-planul invitatului. Aflat în postura de solicitant de informații, jurnalistul nu-și poate permite să fie ostil, blazat, indiferent sau să afișeze aere de superioritate;
   Cea a deontologiei profesionale. Ziaristul trebuie să se identifice cu publicul său și să-și asume interesele acestuia;
   Cea a eficienței. Ziaristul trebuie să evite blocarea transferului de informații și să asigure calitatea și cantitatea acestora. Astfel, jurnalistul nu trebuie să urmărească să se afirme pe sine, ci să-l exploreze pe interlocutor în numele publicului său, sa nu-l întrerupă la tot pasul și să-l lase să vorbească, dar să fie atent, pentru a controla dialogul și a nu-l lăsa pe interlocutor să bată câmpii.

  C. Al treilea exemplu este poate și cel mai întâlnit. Prezentarea unor comentarii sau puncte de vedere ale jurnalistului în jurnale, în locul știrilor.
  Astfel, în dată de 6 aprilie 2013 aflăm de la Antena 3 că:
  „Elena Băsescu vrea „succesuri”: Mă pregătesc pentru o nouă candidatură la un mandat de europarlamentar.
  Elena Băsescu, fiica mai mică a preşedintelui Traian Băsescu, s-a decis să candideze din partea PDL pentru un nou mandat de europarlamentar.
  Prezentă la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, unde va fi votată noua conducere a partidului, Elena Băsescu a anunţat că se pregăteşte pentru o nouă candidatură la un mandat de europarlamentar.”

  Aceasta nu este o știre, ci un comentariu pe baza unei declarații făcută de Elena Băsescu la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Pe ascultător sau cititor îl interesează declarația Elenei Băsescu ( în cazul nostru) și nu comentariile reporterului ( că vrea „succesuri” – nuanță ironică și peiorativă )
  Știrea, după rigorile jurnalistice, ar fi trebuit să evite acele nuanțe peiorative. Un model ar fi următorul:
  Europarlamentarul, Elena Băsescu, urmează să candideze pentru un nou mandat în Legislativul Comunitar pe listele PDL.
  Anunțul a fost făcut astăzi de fiica cea mică a președintelui, Traian Băsescu, la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, unde este votată noua conducere a partidului.
  Euro-parlamentarul, Elena Băsescu, a fost aleasă ca independentă la alegerile europarlamentare din 2012.
  Sau
  Euro-deputatul Elena Băsescu a declarat astăzi că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar pe listele PDL.
  Anunțul a fost făcut la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, unde se votează o nouă conducere a democrat-liberalilor.
  La ultimele alegri europarlamentare Elena Băsescu a candidat ca independentă.
  Ori
  Euro-deputatul Elena Băsescu și-a anunțat astăzi intenția de a candida din partea PDL pentru un nou mandat europarlamentar.
  Declarația a fost făcută la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.
  La ultimele alegeri europarlamentare Elena Băsescu a fost aleasă ca independentă.

  Potrivit codului deontologic elaborat de Clubul Român de Presă la art.3 scrie că: „Ziaristul nu are dreptul să prezinte opiniile sale drept fapte. Știrea de presa trebuie sa fie exacta, obiectiva și să nu conțină păreri personale.

  În concluzie, putem afirma că România există o presă de calitate și un tabloidă. Opțiunea de a consuma un anumit tip de presă vine din așteptările și interesele noastre (politice, economice, culturale, etc.). În schimb, încălcările deontologiei profesionale ne indică nivelul de pregătire profesională al jurnaliștilor și nivelul de cultură civică și morală al societății.”

  PS. Demonstrația de forță a instituțiilor statului la adresa presei, în ajunul campaniei electorale, este un atac la adresa democrației.

 23. 25 blogideologic februarie 18, 2016 la 8:25 am

  Mitul dublurii bulgărești. În varianta cea mai cunoscută este “primul țarat bulgar” și “al doilea țarat bulgar.” Observați că am vorbit despre “al doilea țarat bulgar”, iar nu despre “țaratul Asăneștilor.” În teoria lui Jacques Derrida, la repetarea sensului cuvântului printr-o asertare scrisă, cuvântul primar capătă și mai mult sens. Toate acestea n-au putut determina oare pozițiile diferite ale lui Stalin și Churchill față de Bulgaria și România ?

 24. 26 fostă basarabeancă februarie 18, 2016 la 9:47 am

  sadicu
  februarie 17, 2016 la 7:35 pm,

  lumea născută după 1989 este „mai sofisticată”??? Poate „mai dinamică”, într-adevăr, dacă ați vrut să spuneți instabilă…

 25. 27 fostă basarabeancă februarie 18, 2016 la 10:08 am

  George Hălărescu
  februarie 18, 2016 la 7:08 am,

  Antena 3 a avut NENUMĂRATE derapaje în ceea ce privește deontologia, însă exemplul dat de dumneavoastră are o nuanță ușor diferită, pe care nu o putem scoate din context, dacă dorim să fim și noi măcar o țâră deontologi. În acea emisiune M. Gâdea și-a ieșit din fire, nu a avut o alunecare programată, așa cum perfect ați ilustrat în celelalte cazuri de manipulare a informației (despre Ziua Națională). Ulterior, M. Gâdea și-a cerut scuze în public, la o oră de maximă audiență. Asta nu-l absolvă, dar, în opinia mea, are altă nuanță.

 26. 28 ZeV februarie 18, 2016 la 10:26 am

  Andy
  februarie 17, 2016 la 3:39 pm

  Trebuie sa admit ca domnul coleg are dreptate…….exista multa ipocrizie si enorm de multe interese financiare asociate trusturilor de presa. Interese financiare legate, in mare masura, de stat si politicieni. De aceea jurnalistii pun presiune pe politicieni. Domnul Adrian Nastase a fost inteligent si a reusit sa creeze un echilibru in relatia stat-presa, in perioada 2001-2004. Dar atunci, accesul la contracte de publicitate era ceva mai facil. (Z)
  De fapt, jurnalistii paraziteaza mediul politic, pentru a-si face rating, de aceea, ei nu pot trai fara politicieni. Sau, fara VIP-uri, in general. Cred ca si reciproca este valabila.
  As remarca si eu ca Antena 3, in ultimul timp, cocheta cu deviationismul spre dreapta (politica n.r.), iar de presedintele-marioneta (mare colectionar de case ne-confiscabile), nu mai suflau o vorba nefavorabila. Cat despre Parlament, comentatorii A3, la fel ca toti ceilalti de pe toate celelalte televiziuni, se intreceau in a blama o institutie, care, cu bune, cu rele, este totusi forul suprem de reprezentare al poporului roman. Chintesenta suveranitatii nationale ! In ultimul timp, Parlamentul devenise locul de scuipat public al tuturor sustinatorilor ,,schimbarii” si ,,justitiei independente”.
  Acum, Senatul este bun. Tariceanu (omul anului, dupa parerea mea) este si mai bun. Nu mai este criticat pentru ca se opune abuzurilor ,,justitiei independente”, cea atat de draga Ambasadorului. Iar Dragnea, luat la misto de jurnalisti (partial -pe buna dreptate) pentru asazisa lege a tolerantei – fara sanctiuni, este invitat la emisiunea lui Mihai Gadea (alaturi de Presedintele Senatului).
  Cat despre Voiculescu, am remarcat, recent, cum isi dea el cu parerea avizata si documentata despre viitorul economic (favorabil n.r.) al Romaniei, tangibil, doar daca guvernul (technocrat n.r.) este lasat sa lucreze.
  Constat ca domnul Voiculescu are acces la informatii, la nivelul unui demnitar din Executiv in functie. (Z)
  In fine, in alta ordine de idei, yancheul de la Ambasada nu se dezminte. Iese prompt pe sticla sa-i dea peste nas unui presedinte de partid social democrat (adica, potential pro-rus), spunand ca ,,dreptul la libera exprimare este sacrosanct si ca, SUB NICIO FORMA, acest drept suprem nu trebuie ingradit.” Cred ca intre domnul ambasador si fostul senator Joseph McCarthy nu exista diferente fundamentale de viziune. Adica,amandoi, practica/au practicat un limbaj duplicitar.
  Dar Ambasadorul tace malc referitor la abuzul ANAF, ba mai mult, se grabeste sa dea iar lectii de buna purtare Parlamentului unui stat suveran, pentru ca ar limita (chipurile) actiunile Justitiei. Pai cum le obstructioneaza, stimabile, din moment ce Madalin Voicu POATE FI urmarit penal ?
  Se pare ca pentru americani, drepturile omului (inclusiv prezumtia de nevinovatie, inclusiv dreptul la cercetare in stare de libertate) sunt cu totul altceva decat drepturile politicienilor (romani si prin extensie -din colonii n.r.). Mai ales, ale politicienilor care mai indraznesc sa gandeasca cu mintea din dotare.
  Mai spunea Ambasadorul ca diminuarea coruptiei protejeaza securitatea nationala. Dar, nu ar fi mai bine, domnule Ambasador, ca securitatea nationala a Romaniei sa fie aparata, ca in SUA, de o lege a Lobby-ului ? Nu ar fi mai bine ca securitatea nationala sa fie asociata capitalului privat national ? Acolo, la dvs, politicienii si oamenii de afaceri comunica si conlucreaza strans, numai sa o faca transparent, nu-i asa ? Ba chiar, establishmentul poate fi sponsorizat la greu, mai ales in campanii, din bani privati. Sa nu-mi spuneti, domnule Ambasador, ca transferul de bani se face, asa, din marinimia omului de afaceri, fara niciun avantaj. Dar locurile de munca, taxele si impozitele sunt vitale pentru statul american si este perfect normal sa fie asa.
  In Romania, vitregita de investitori americani, trebuie , din cate observ, suprimati si platitorii autohtoni de taxe si impozite. E suficient ca un patron roman sa dea un telefon unui demnitar, iar acesta sa fie interceptat. Cred ca mintile luminate din institutiile de forta ar trebui sa cugete si la interesul national al Romaniei si, nu in ultimul rand, la perspectiva stabila de a-si incasa propriile salarii si pensii. Nu cred ca cineva din afara va plati vreodata salariile doamnelor Stanciu, Kovesi si ale celorlalte ,,doamne si domnisoare” cu pantaloni din subordine.
  PS
  As remarca si raspunsul adecvat al domnului Yohannis. Pare ca nu este transformat pana la capat. Sau, isi da seama ca s-a mers prea departe prea rapid si astfel scenariul schimbarii ar putea esua ?

 27. 29 Cris februarie 18, 2016 la 10:31 am

  Nu-mi place Antena 3, nu-mi place Antena 1, nu-mi place nicio Antenă, așa cum nu-mi plac Realitatea, România TV, B 1, Nașul, Pro TV, Prima…, dar nu-mi place eliminarea niciunei televiziuni.
  Ele au dreptul să ființeze, eu am dreptul să aleg ce vreau să văd și să aud.
  Chestia cu „lasă, dragă! că nu-i interzice nimeni. Să se mute!” e o ipocrizie. Echipamentele sunt uriașe, trebuie timp îndelungat și cheltuieli imense, plus redobândirea licenței.
  Cel mai simplu ar fi ca statul să-i lase chiriași. Statul n-ar avea decât de câștigat: banii din chirii și taxele substanțiale pe care le dau Antenele.
  Dacă-i gonește de acolo, statul n-are decât de pierdut: nu închiriază și nu cumpără nimeni niște hardughii găurite și amenajate pentru stații TV; la Bugetul de Stat nu vor mai intra 33 de milioane de euro pe an; dispar mii de locuri de muncă.

  Câți întreprinzători români mai trebuie să dispară pentru ca „partenerii” noștri să fie mulțumiți?

 28. 30 Cris februarie 18, 2016 la 10:38 am

  Bravo, doamna Arhire, de două ori!

 29. 31 CRI_ februarie 18, 2016 la 10:46 am

  „Doar un circ parlamentar obisnuit”….Si totusi ! Noi cei multi inca nu putem intelege cu mintea noastra aia „proasta” DC a fost necesara convocarea unei sedinte in plen a Senatului Romaniei, pt. ce ???…Da ! Pt. ca se doreste aplicarea legii asa cum a fost ea scrisa tot acolo in parlamentul nostru..lege pe care unii adica noi cei multi suntem obligati sa o respectam la virgula si punct ca altfel..pe cind altii precum cei de la grupul Intact avind calitatea de ziaristi-anume lor nu li se pot aplica aceleasi prevederi legale in vigoare valabile pt. toti !_..Asa ca sau gindit domniile lor distinsi senatori ca o sedinta a senatului cu dedicata special celor de la Antene dar si cu premierul pe post de vinovat de serviciu adus sa dea explicatii, pt. ce ??_nu ar strica si ar da bine la imaginea LOR care e varza in ochii alegatorilor !..Iar acelasi premier a spus-o raspicat !_..Nu se incalca nici o lege in vigoare ! Doar se aplica asa cum a fost scrisa !!_..Si atunci unde e dom’le problema ??…Respectivilor ziaristi nu li se ia dreptul de a-si exercita mai departe meseria ! Emisia va contiuna mai departe in pofida MINCIUNILOR_Ordinare pe care Ei cei la A3 le propaga non-stop de doua zile incoace !!!!!!!!…Atit doar ca trebuie sa se mute in alta parte lucru explicat si de catre premier..de parca do’O’O’O’omni Senatori nu o stiau..Bine ! Asa cum am spus-o Spectacolul trebuie sa mearga mai departe !_..Iar Circul inclusiv cel parlamentar da bine la prostimea cea avida dupa senzational..mai ales ca ne apropiem cu pasi repezi de alegerile locale..si prin urmare trebuie profitat de orice ocazie posibila..Asta sa petrecut ieri la Senat !!!_..O_=_Mascarada in toata regula !!!_..Nici nu e de mirare tinind sema ca il avem cocotat acolo in frunte pe M_marele_nostru_m’Mason~CPT~_…Apropos !..10~Cu~Felicitari doamnei senator Anghel~..A facut ca respectivul circ sa fie spumos si degerabil pt. prostime !~~He~He~…iar intrebarea noastra a poporului pt. EI este_:..DC nu sa procedat exact la fel si in cazul OTV ??…Site cineva de ce ??…Bineinteles ca toata lumea stie de ce nimeni dar nimenea nu a luat o atitudine publica atunci cind sa inchis pt. a-doua oara respectivul post de televiziune…Comentarile fiind de prisos……..poate o va face ambasada ! Stim care nuu’~~??_…

 30. 32 ZeV februarie 18, 2016 la 11:08 am

  Sadicu, un om liber pe acest blog al stangii totalitare, filo-ruse si anacronice, un om extrem de modest si care stie sa-i respecte pe concetatenii sai de alta opinie decat cea emanata din zona celor incolonati pentru marsul triumfal spre est, dupa ce au impanzit vestul, adica dreapta, ne trimite urmatorul mesaj:

  ,,In alta ordine de idei,noi cei din electoratul de dreapta nu avem nevoie de nici un sprijin,(servicii,amabasade,binomuri,trinomuri,sorosi,s.a.m.d.),pentru simplul motiv ca numarul nostru este semnificativ mai mare decat al celor ce compun electoratul pesedist. ”

  Stimabile coleg, daca nu aveti nevoie de niciun sprijin, nu inteleg de ce (citez) …. ,,Puternica forta populara ………..este concetrata acum in spatele Laurei Codruta Kovesi a lui Klaus Iohanis si Dacian Ciolos” (??)

  Ce cauta neprihanita doamna Laura (exact ca Sf Maria) intr-o insiruire de nume de oameni politici ? Doar n-o sa ne spui ca Justitia nu este apolitica si nu este independenta.
  Sper sa nu ne spui, de asemeni, ca Presedintele este apolitic, dupa ce a fost sustinut de cel mai mare partid politic romanesc, adica, PD-PNL, un partid care nu ar trebui sa-si faca griji ca nu castiga din primul tur alegerile locale, mai ales ca ,,baronii rosii” au fost decimati sistematic din fiefurile lor traditionale. Iar Oprisan nu mai poate candida la functia de Presedinte de Consiliu Judetean. Deci ?
  Dar, atentie: Dupa ce a spus ,,Pa-pa PDL”, Traian Basescu vrea sa preia sigla PDL. Asa ca, fiti vigilenti. (Z)

 31. 33 ZeV februarie 18, 2016 la 11:28 am

  ps-sadicu

  Constat ca Traian Basescu il ataca foarte dur le ,,fostul premier de la Grivco” – actual prezident al teritoriului numit (inca) Romania.
  Sunt foarte curios, draga coleg, in spatele cui va veti incolona in acest an electoral ?
  Vezi ? Asta se intampla cand oferta de dreapta depaseste cererea. In acest caz, scade pretul si calitatea pentru ca ,,produsele” in exces sa se vanda mai bine. Legea economiei de piata, stimate intreprinzator privat roman, nu-i asa ? (Z)

 32. 34 Krat februarie 18, 2016 la 12:02 pm

  Ceea ce se întâmplă acum cu Antena 3 este asaltul final pentru reducerea la tăcere a societății românești. Dacă va avea succes lucrarea sistemului asta depinde DOAR de poporul român. Din câte văd pe net, sistemul mafiot lucrează la turație maximă pentru a-și duce la îndeplinire dorința. Să vedem.

 33. 35 George Hălărescu februarie 18, 2016 la 1:56 pm

  Către „fostă basarabeancă”,

  Să știți că eu am încercat să surprind derapajele și să aduc în atenție mai multe încălcări ale deontologiei profesionale – fie voite, fie fără voie. Cazul lui M. Gâdea este unul din nenumăratele cazuri din breaslă, iar toate cumulate duc la decredibilizarea presei ca instituție. Nu stau să fac o listă. Mie îmi pare rău că acum presa și în speță Antenele au de suferit, dar aceste răzbunări ( că sunt răzbunări și acțiuni de intimidare și slăbire a unui vector de informare și formare a publicului cu capital autohton) sunt o consecință a unui anumit gen de politică editorială agresivă. Poate greșesc, dar așa am văzut eu în 2013 lucrurile și în mare parte așa le văd și acum .

 34. 36 TREIDE 95 februarie 18, 2016 la 4:08 pm

  Tuturor, celor care iubim corectitudinea cu acdevărat ne pare rău ce i se întâmplă trustului „Intact”. Subterfugii, doar-doar se vor închide aceste excelente televiziuni. Și-un amănunt: nenea Turcanu de la C.N.A ar trebui să analizeze mult mnai atent situațiile din TOATE televiziunile, nu doar dintr-o anumită parte a presei, înainte de a face declarațiile sforăitoare pe care le-a exprimat într-un comunicat de presă. Urât, f.f.urât s-a procedat și se procedează cu acest trust, doar pentru că are curajul să spună toate fărădelegile făcute de diverși „ocrotiți”ai sistemului.

 35. 37 T-Rex februarie 18, 2016 la 8:11 pm

  Basescu are ficatii impregnati cu whiskey si ura, in special ura pe „turnatorul Voiculescu”. Nu stiu ce a „turnat” dl Voiculescu, nu il cunosc. Dar pe Basescu l-am vazut, si stiu ca e turnator cu dosare secrete furate la sub-brat, cu care s-a tot preumblat prin trusturile prietene. P’ast Basescu „organili” il tin sa nu se shifoneze in timp ce dau cu maciuca in gura vorbitoare a cetatenilor si media. Pe cind il evacueaza ANAF pe Basescu din clasa aia luata cu japca? Pe cind il evacueaza justitia acolo unde ii e locul?

  Adevarat ca Romania dupa 10 ani de basism e plina de ura si intoleranta. Toate publicatiile basiste au sarit la gitul Antenelor, in loc sa sprijine libertatea de exprimare. Urit de tot!

  Dom’ne, ar trebui sa fie clar: nici o institutie de media nu trebuie fortata sa fie inchisa, dapa-i sa i se ia licenta! Nici B1, nici Realitatea nimeni. Nu iti place ce emit, schimba canalul, dar nu il termini interpretind legea asa cum iti place tie!

  Bravo domnule Presedinte, ati cintarit si spus putine cuvinte, dar logice si corecte!

 36. 38 sandra februarie 18, 2016 la 10:12 pm

  Va asteptam maine in Piata Constitutiei, alaturi de Antena 3!

 37. 39 Ghita Bizonu' februarie 18, 2016 la 10:56 pm

  Poar ar hi mai bine sa ramaneti in Belgia…. face mai bine la sanatate.
  Si da, sistemul basolinist este bine mersoa boucupa. Cum zice tipuitura moroseneasca „n-o muritu/ doar nitel s-a hodinitu”..
  Ca asta nu prea a inteles nici Tontelu – ca este si ce este aia sistem.
  Daravela din 2012 , alegerile castigate de USL in 2012 au facit sistemul ca sa reactioneze pebntru prezervarea fonctiilor.
  Si chiar daca tat’al Lor al TutuLol
  http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2009-10-31-6391401-46-basescu-campanie.jpg pare a fi la penzie (o fi? Dar Lucius Cornelius Sulla choar era retras?!) Sistemul e la datorie ba mai rau se autonomizeaza .. adica MAIMUTA A APUCAT SI BRICIUL SI BICIUL!

  Si ca sa ramana .. tebuie sa castige. Alegerile.
  Dintai si dintai trebuie aplicata legea lu’ Mucles adversarilor sai . deci sa taca A3 ca prea se dau pe stecala pesedei si penelei aldei!!!Dupa care in liniste isi vor urma soarta : Dragnea falsificatorul alegerilor, Ponta plagiatorul corupt , Sova banditul energiei , Madalin Voicu romu care a delapidat banii tiganilor samd etc .

 38. 40 Ghita Bizonu' februarie 19, 2016 la 4:54 pm

  Sefu scuze da lasa sa treaca chiar daca limbajul este pe potriva personajului
  –––––––––––––––––––––––––

  Ba! ala Gheorghe Feneșer!!!
  Tu ala ca care scrii ca cum „numarul nostru este semnificativ mai mare decat al celor ce compun electoratul pesedist.i ca Pe 16 noiembrie 2014 am reusit chiar sa-l umilim pe candidatul PSD si toata pleiada de asociati. Va imaginati cumva ca noi cei 6,3 milioane alegatori de dreapta,am intrat in pamant? Va imaginati ca diaspora a disparut? mergi la nisrica si multumeste ziditorului ca pe 23 dec 89 mi-am zis sa nu fac ce facu Gheorghe Feneșer ala de otaniza vanatori ptr stabii comunisti, ce facu Tismetzntchi senior samdm ca Dracu te lua te tine, pe ma-ta si pe tac-tu cel comunist!
  Numarul vostru’ este nesemnificativ insa nesimtirea bolsevica atinge ZENITUL! Iar mincina vioastra este precum Cosmosul – infinita!
  Da poa se va desteopta si Diaspora .. si atunci .. Darcu va va lua! Ca eu nu voi mai pune talpi …
  Voi bascistii prea va credeti din familii vechi ,.,. nu sunteti decat niste scursori parvenite… pana la urma veti primi – voi sau copii vistri ce meritati! Stii ce meritati .. „Ce i se cuvine lui Despot Ieraclitul de tara vanzator?” Stii sau ai dormit la scoala ?!

  Eu nu te amenintz. Da baga in vidul dintre cele 2 timpane nu trebuie sa fii sadic sa termini cu un caine turbat!

 39. 41 Cris februarie 19, 2016 la 8:11 pm

  @conumarian

  Antena TV Group nu poate să se mute fiindcă echipamentele electrice, electronice și informatice sunt aproape imposibil de mutat, deci cele 5 televiziuni trebuie să se închidă.
  Spuneți-le și tovarășilor dv. să n-o mai țină gaia-mațu cu mutatu, că nu ține.
  Dealtfel, și dv. și tovarășii dv. știți prea bine că Grupul nu se poate muta, dar căutați să ne convingeți pe NOI că se poate.

 40. 42 Oscar Wilde februarie 19, 2016 la 10:36 pm

  Vă amintiți de epoca când pe stradă erau panouri cu eroi ai muncii și panouri cu caricaturile dușmanilor luptei de clasă? Îmi amintesc că într-o zi, când veneam de la școală ( eram prin clasa a II-a), o astfel de caricatură m-a înspăimântat, pentru că ” dușmanul luptei de clasă” era foarte fioros. Am întrebat-o pe mama ce înseamnă sintagma ” luptă de clasă”. Mama s-a uitat lung la mine și mi-a spus : „caricatură”. Până când am învățat la școală, la istorie, despre lupta de clasă, am crezut că aceasta înseamnă caricatură. Mult mai târziu, când am învățat să înțeleg societatea și politica, am înțeles ce a vrut mama mea să spună prin „caricatură”. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este caricatura și „caricatură” care m-au înspăimântat în copilărie foarte tare, care mă înspăimântă și acum când, chipurile, trăim într-o societate democratică!
  Mașinile acelea negre ale ANAF-ULUI cu înscrisul pe ele EXECUTARE SILITĂ îmi amintesc de mașinile GESTAPO-ului din filmele documentare sau artistice, iar acțiunea reprezentanților instituției respective îmi amintește tot de GESTAPO și mai puțin de perioada stalinistă, deși ambele au avut aceleași trăsături, care nu sunt altceva decât imitații de „caricaturi” jalnice și înspăimântătoare ale acelei epoci!
  Earnest

 41. 43 ceir februarie 20, 2016 la 9:17 am

  Se vede de departe ca tara este condusa de hoti , smecheri si baieti destepti dati in vileag de Antena 3 . U.E. ne-a trimis slugile ei in guvernul tehnocrat si inconvoiati nostri iau votat.


 1. 1 Antena 3 nu mai trebuie sa fie aici? - Pe Bloguri Trackback pe februarie 17, 2016 la 3:03 pm
 2. 2 Abandonul scolar. Dezbatere propusa de Dl. Iohannis « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 18, 2016 la 6:37 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: