Prin ordonanta de urgenta, s-a suspendat criza până in septembrie…

 

images-1.jpeg

Principala problema a Romaniei – criza cartilor scrise in puscarii – a fost, in sfarsit, rezolvata. Cel putin pentru moment. Biblioteca nationala, impreuna cu alte institutii de cultura – ministerul justitiei, de exemplu – au organizat un fel de Gaudeamus al puscariilor iar GDS a organizat o dezbatere nationala la care au participat si intelectualii lui Basescu dar si autorii manuscriselor de sertar din perioada comunista. Concluzia a fost clara – competitia din puscarii omoara lucrari serioase si, oricum, in societatea noastra capitalista, trebuie sa existe o diviziune clara intre cei care gandesc si cei care muncesc fizic. De aceea, ministerul justitiei, referindu-se la art 136 din Legea de executare a pedepselor din 2013,  a invocat propria culpa in ceea ce priveste excesele privitoare la aplicarea art 96 si a cerut abrocarea articolului ceausist respectiv. Ca sa fie clar, art 187 stabilea ca guvernul in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, sa adopt,e prin hotarare, Regulamentul de aplicare a legii, deci inclusiv conditiile in care se puteau scrie si valida lucrari in puscarii. Ministerul justitiei este de vina, in opinia mea, pentru acest scandal, pentru excesele si abuzurile din ultimii ani in legatura cu elaborarea acestor lucrari.  Ministerul avea datoria sa initieze hotararea de guvern care sa stabileasca regulile de aplicare a art. 96.

Daca am fi avut parlament, probabil ca parlamentarii ar fi cerut socoteala ministerului (ministrului) justitiei pentru faptul ca, prin indolenta sa, s-a ajuns la aceste excese (vezi atentionarea pe care am facut-o inca din luna mai 2015). Solutiile erau simple – intrebari pentru ministru, interpelari, motiuni simple, etc. Sigur, neavand parlament, aceste solutii nu puteau fi aplicate. Asa incat, a fost necesara gasirea unei variante macoveiste – „Jos intelectualii”, „Noi muncim, nu gandim”. Astfel, in acest an sabatic, o problema complicata a fost rezolvata, de guvern, cu inteligenta tehnocrata, pe formula filozofului sceptic – atunci cand nu ai solutie la o intrebare, suspenzi raspunsul. Si apoi continui guvernarea.

Pentru detalii, puteti consulta si postarile mele stiintifice, publicate, anterior, pe blog:

https-//nastase.wordpress.com/2016/01/13/aruncarea-patulu…rile-stiintifice/

https-//nastase.wordpress.com/2015/05/06/in-atentia-csm-s…trului-justitiei/

28 Răspunsuri to “Prin ordonanta de urgenta, s-a suspendat criza până in septembrie…”


 1. 2 Liviu Bejan februarie 5, 2016 la 8:09 pm

  Da! Chiar asa! Aseara s-a intamplat sa ma uit cateva secunde la B1TV, nu mai mult, deoarece mi-am dat seama ce se intampla acolo, era mimata o disputa care era, in realitate, un dialog consensual. Ideea era simpla, dintre cele accesibile invitatilor si anume ca nici o lucrare scrisa in penitenciar nu este stiintifice, deoarece o lucrare stiintifica presupune accesul in institute de cercetari, laboratoare, biblioteci si atunci, desigur ca exista o singura concluzie in logica participantilor si anume interzicerea scrierii de lucrari care sa poata fi denumite stiintifice. Ori, in opinia mea, atunci cand un detinut doreste sa scrie o lucrare stiintifica, normal este ca acesta sa capete acces in institute, laboratoare, biblioteci, institutii specializate in documentare (INID, OSIM) si, de ce nu, sa primeasca un mic buget. Acesta mi se pare a fi spiritul legii.

 2. 3 Luminita Arhire februarie 5, 2016 la 8:21 pm

  Ei bine, eu aş merge mai departe… aş stabili că practica intelectuală din penitenciare a dus la dobândirea unor foloase necuvenite ( zile scăzute din pedepsă) şi aş cere ca asupra acestora să se pună sechestru, pentru ca apoi, prin aplicarea confiscării extinse şi a executării silite, să fie redobândite de popor. Aşadar, dacă un cetăţean este prins cu fofârlica şi are de ispăşit nişte ani de puşcărie, să-i fie scăzut din pedeapsă fragmentul (zile, ore sau minute, vedem cum se face împărţeala, ca să ajungă la toţi) care îi revine din prejudiciul recuperat.

  Mai mult decât atât, eu vreau să se recupereze şi foloasele necuvenite rezultate în urma groaznicului abuz în serviciu al lui Gabriel Oprea , care a utilizat (necuvenit) coloana oficială de 1 607 ori (1 607 infracţiuni) . Başca cele 700 de caravane ale lui Tiberiu Niţu (700 de infracţiuni) . Propun să fie confiscate extins toate cele 2 307 drumuri cu ni-no! ni-no ! girofar şi antemergător şi să fie redate cetăţenilor cinstiţi din ţara asta, care să le folosească, în conformitate cu un algoritm precis de distribuire şi un orar adecvat, după bunul lor plac… Care vrea să meargă la piaţă cu girofarul, s-o poată face neîngrădit , cu condiţia de a se încadra strict în segmentul de timp care îi revine, şi să nu-l încurce pe cel care vrea să meargă cu girofarul la teatru sau la concert.

  Mi se pare că în acest mod cetăţenii vor fi mulţumiţi…Societatea s-ar elibera de nişte tensiuni nebănuite.

  Altfel, discuţia de la GDS, a fost instructivă şi, mai ales, veselă! Iată:

  G. Liiceanu: “De ce Ministrul Justiţiei nu îşi asumă că ESTE IMPOSIBIL să faci lucrări ştiinţifice în închisoare?” Eu înţeleg că Gabriel Liiceanu n-ar putea, din moment ce zice că e IMPOSIBIL… Of, Gabriel…Gabriel… păi, cum aşa? Nu-ţi pui niciodată, dragă , problema că pe pământ pot fi şi oameni mai deştepţi ca tine? Unii aruncaţi în închisoare exact de ăla care a fost “la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta”, pe când vă recunoşteaţi voi, nepreţuiţilor, cu valorile voastre în activitatea lui.

  Şi încă:

  G. Liiceanu: ” Exista 3 condiţii ca să faci o lucrare ştiinţifică: un coordonator ştiinţific, un laborator şi logistică. Pe Einstein dacă îl bagi în închisoare nu poate face o lucrare ştiinţifică pentru că nu are logistica, mediul, condiţiile…”

  Nu-i înduioşător exemplul ăsta cu Einstein? Păi, cu cine voiaţi să se măsoare în genialitate Gabriel Liiceanu, dacă el tocmai a afirmat că POSIBILUL e IMPOSIBIL, în sensul că el n-ar fi în stare de ceea ce alţii au fost în stare? Cu Gigi Becali?

 3. 4 Adrian B. februarie 5, 2016 la 8:47 pm

  Ultimul raport Stratfor si varianta celor de la Cotidianul 🙂
  Oricum , sunt nostime amandiua . Nici daca le faceau cei de la „Acces direct ” nu ieseau asa de bune 🙂

  http://www.cotidianul.ro/in-cat-timp-romania-va-recupera-teritorii-iar-rusia-se-va-destrama-275765/

  http://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/the-world-in-2025-china-loses-power-russia-wont-exist/news-story/7394f3e24dca89039de5ebfe24503c6c

 4. 5 George Ban februarie 5, 2016 la 8:53 pm

  În timp ce alții se ocupa cu „principala problemă a României – criza cărților scrise în pușcării”, o veche membră a PSD (Dna Corina Crețu) are preocupări „minore”: finanțarea cercetării științifice românești…

  „Am aprobat săptămâna aceasta amendarea proiectului de cercetare „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics” (ELI-NP), care se derulează la Măgurele, în România.

  Decizia mea vizează în principal aprobarea unui nou calendar în ceea ce privește realizarea lucrărilor de construcție și instalarea echipamentelor necesare; includerea unor lucrări de construcții auxiliare în a doua fază de implementare; precum și achiziționarea unor echipamente suplimentare destinate activităților de cercetare științifică.

  Este o decizie importantă, cred eu, pentru că este vorba de un proiect însemnat pentru România, pentru cercetarea științifică din țară. În același timp, este important ca acesta să se deruleze fără sincope pentru că este un foarte bun exemplu despre ce poate face România cu fondurile REGIO. Și aș vrea să reamintesc că este un proiect unic în Europa: realizarea unei instalații cu fascicule laser și gama, care va beneficia de tehnologii de ultimă generație, cu ajutorul cărora va putea fi studiat impactul radiației electromagnetice foarte intense asupra materiei.

  Decizia de amendare a proiectului ELI-NP se referă la lucrările prevăzute a fi realizate în cadrul primei faze de implementare. Aceasta este cuprinsă pentru finanțare în perioada de programare 2007-2013, cu o valoare totală a cheltuielilor eligibile de 136,4 milioane de euro, din care 116,3 milioane de euro (85%) provin din Fondul de dezvoltare regională.

  Proiectul major ELI-NP face parte din Programul Operațional Competitivitate pentru asistență structurală și se derulează prin Fondul european de dezvoltare regională. Implementarea proiectului ELI-NP a fost împărțită în două faze încă de la debutul acestuia.

  Faza a doua a proiectului de cercetare ELI-NP este prevăzută a fi finalizată în 2018 și are o valoare totală a cheltuielilor eligibile de 174,5 milioane euro, din care 148 milioane de euro provin din Fondul european de dezvoltare regională.

  Reamintesc doar faptul că „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics” este un proiect de cercetare pan-european, găzduit de Republica Cehă, România și Ungaria, al cărui scop este să promoveze cercetarea națională și europeană prin crearea unei infrastructuri de cercetare de reputație internațională, deschisă specialiștilor din mediul științific universitar și privat, precum și din mediul întreprinderilor.”

 5. 6 Spiridus februarie 5, 2016 la 8:53 pm

  Văd ca PSD-ul se înțelege bine cu UNPR si ALDE, deci aveau majoritate si nu dorit să mai guverneze, în prima linie. Prin urmare, situatia cu minunile din justiția romană (nu numai cele menționate în postarea dvs.) este și din vina lor, și încă dintr-o măsură insemnata. Prea sunt mereu alții de vină pentru ce nu fac sau nu au făcut ei. Iar dvs. mă surprindeți cu un partizanat care nu va aduce niciun câștig și, de altfel, nici nu-l cred integral sincer.
  Pe birocrații care guvernează, botezați – nu știu de ce – tehnocrați, nu îi interesează decât să își înfrumusețeze cv-ul cu o funcție ministerială. Atât și nimic mai mult. Nu vor lua nicio decizie (de ce să se lege la cap cu DNA-ul ?, devenit agent politic) și vor pleca așa cum au venit. Iar România mai pierde încă nu știu câte ocazii să progreseze…

 6. 8 Criticos februarie 6, 2016 la 8:45 am

  Ce concluzii aberante! În fond singura problemă este aceea că anumiți condamnați își cumpără o parte din timpul de detenție, nu-l câștigă prin activități proprii. Cumpărarea de servicii e o practică obișnuită în vremea noastră, nimic nou și extraordinar. Și când mă refer la servicii, includ aici și pe acela de ”scriitor”. Apărarea – chipurile – a ”cărților bune” și, vezi Doamne, a ”onoarei” condeierilor ”adevărați” e o tâmpenie și n-are nimic comun cu ”criza” care a înfierbântat ”elita” care vrea cu orice preț să se afle în treabă. Mai mari deservicii decât și-a făcut singură această ”elită” vandabilă, cu termenul drag lui Cărtărescu, după cum se vede din teza sa de doctorat, nu-i poate face nimeni. Niște inși vandabili și vânduți!

 7. 9 Mikael Tincu februarie 6, 2016 la 9:55 am

  Sunt curios daca George Maior a scris singur cele zece mii de prefate. Lumea spune ca acestea au fost scrise integral de ionel Nitu, analist sef la SRI.

 8. 10 centru februarie 6, 2016 la 9:55 am

  Ce facem cu mistretii vanati ” cu cruzime ” la Balc de prietenii din Germania ai lui Ion Tiriac ?
  Avem deja un dosar penal pentru ” rau tratament animalelor ” .
  Idiotul de procuror securist semianalfabet 27 de ani care l-a deschis pe cine va convoca si teroriza – pe familia Piech , proprietara Porsche ? pe presedintele multinationalei de asigurari Allianz ?
  Cred ca imbecilul de procuror de la Oradea , care a deschis dosarul la ordinul unui imbecil la fel de mare ca si el , de la Bucuresti , nu stie ce sa faca ….
  Apropo , masacru ca in Irak pe centura Ploiestiului – 5 morti , copii grav accidentati – normal , in Romania este vazut ca ceva natural , accidentul , ca ploaia si vantul – nici o strategie de reflexie pentru a le limita si preveni , nici un plan sau de separare a sensurilor prin parapeti , sau sensuri unice , sau ralentizoare …
  Pe Kiseleff in 2006 – 2011 aveam o studenta pieton ucisa de vitezomani pe luna , nici un geniu carpatic nu s-a gandit la amenajarea arterei de circulatie si securizarea ei – oroarea parea carpatinilor rodul fatalitatii , adevarat , erau biete fete de 21 de ani venite la Bucuresti la studii din Moldova , cui ii pasa ?

 9. 11 ZeV februarie 6, 2016 la 10:21 am

  Adrian B.
  februarie 5, 2016 la 6:47 pm

  Nu, stimate coleg, dumneata te dispretuiesti singur. Noi, doar constatam asta si incercam sa te ajutam sa revii la normalitate. Nu de dragul dumitale, ci, pentru ca media acestui blog sa se mentina in zona de elita. (Z)

 10. 12 blogideologic februarie 6, 2016 la 10:38 am

  Fizicienii de la stellaratorul german au urmărit timp de șase ani de zile felul cum avansau lucrările în procesul construcției magneților în colizionorul foarte mare pentru hadroni de la CERN. Este exemplul actual cel mai amplu de estetică industrială. Ceva la fel de incitant întâlnim numai în viața lui Raymond Loewy, care a mers de la proiectarea locomotivelor cu aburi Pacific până la proiectarea laboratorului Skylab pentru NASA. Ca fiu de cheferist, am făcut școala primară locuind la un canton. Trenurile trase de locomotivele cu aburi Pacific treceau chiar pe lângă casă. Tata îmi vorbea cu emoție despre ele și performanțele lor. Plus despre noțiunile de economie politică aferente. La CERN se fabrică particulele cele mai mici din univers, cheltuindu-se energii enorme pentru fiecare. Fiind vorba despre cheltuieli, se pune o problemă și de buget. Vor fi recuperate pierderile acestea vreodată ? Stellaratorul ar putea fi o cale. Estetica magneților din stellarator a fost modelată de estetica magneților din colizionorul foarte mare pentru hadroni. Asta explică de ce mașinăria lui a devenit operațională imediat. Dacă stellaratorul va produce energie în cantități mari, atunci cheltuielile de la CERN vor fi justificate. Până atunci, este doar o joacă taxonomică a fizicienilor teoreticieni după descoperirea fiecărei noi particule.

 11. 13 ZeV februarie 6, 2016 la 10:54 am

  Adrian Nastase

  Singurii intelectuali din Romania anului de gratie 2016, sunt doar ,,alesii” din GDS + Monica Macovei. Eventual, am putea-o baga (in lista, bineinteles) si pe doamna Pruna.
  Va sugerez sa inaintati de urgenta o cerere de adeziune la GDS, daca nu vreti sa fiti pus pe acelasi plan cu MM Stoica si fratii Ioan si Victor Becali.
  In cererea de adeziune, trebuie sa incepeti cam asa (ca in filmul Dacii):
  ,,In nemernicia mea, am incercat sa pun la indoiala maretia absoluta a domniilor voastre, talentul dvs infinit si viziunea nobila a domnului George Soros asupra destinului omenirii in numele adevarului Dumnezeu (pentru ca este palpabil si rezolva orice) numit $.”
  Nota: Asemanarea semnului de mai sus cu un sarpe, este o simpla coincidenta. (Z)

 12. 14 ZeV februarie 6, 2016 la 11:12 am

  Gabriel Liiceanu ,,cugeta” profund (din putul abisal al gandirii Sale):
  1. Orice lucrare stiintifica este stiintifica doar daca se bazeaza pe teoria relativitatii;
  2. Einstein nu ar fi putut sa elaboreze teoria de mai sus, in inchisoare, doarece nu ar fi putut beneficia de ,,un coordonator stiintific” care sa-l indrume;
  In traducere; Nu ar fi putut sa-l implice ca mentor pe profesorul sau de fizica de la scoala care era cat pe ce sa-l lase repetent. (Z)

  Liicene…..nu este adevarat ca daca taceai, filosof ramaneai ? Ce, vrei sa devii tinichigiu ? Foarte bine, Basescu te asteapta ca, in sfarsit, sa vorbiti pre aceeasi limba….te poate invata si meseria de mus…..sa faceti impreuna si ceva util pe lumea asta (evident, in viziunea matrozului). (Z)

 13. 15 ZeV februarie 6, 2016 la 11:19 am

  Spiridus
  februarie 5, 2016 la 8:53 pm

  Ce sa-i faci, daca partea de elita a USL a preferat sa dea bir cu fugitii, asa cum au facut si cand s-a pus problema numirii procurorilor ?…..a ramas Ponta de unul singur la inaintare, pentru ca cei din spate sa spuna: ,,Daca nu am fost noi, de aia…”
  Acum (liberalii, ca despre ei este vorba) nu mai piuie nimic. Tot ce face Justitia ,,endependenta” este bun.
  Si, bineinteles, isi doresc doua tururi pentru ca cei mici (din partidele lui Basescu, Macovei si Geoana) sa ocupe primariile patriei (si sa faca ,,altfel” de politica)..moaama, cat altruism gorghiesc si blagist….. (Z)

 14. 16 fostă basarabeancă februarie 6, 2016 la 2:34 pm

  @Luminița Arhire,

  V-am găsit, vedeți mesajele de pe stânga. Tot acolo.

 15. 17 Luminita Arhire februarie 6, 2016 la 2:43 pm

  Nu-i frumos ceea ce fac, dar nu mă pot abține. Vreau să împărtășesc cu voi, prieteni, un fragment din SOLENOID, ultima capodoperă a lui Mircea Cărtărescu, un sciitor unic în lume deoarece a produs numai și numai capodopere:

  “M-am plimbat un timp pe lângă scaunele dentare, apoi, înfiorat, m-am așezat într-unul dintre ele, sprijinindu-mi capul de perna tare de vinilin. Am deschis larg gura, sub lumina orbitoare, am strâns ochii și-am așteptat. Mă simțeam din nou copil, simțeam, prin carnea gingiei, fiecare nerv ce se strecura în canalele dinților: o floare de nervi, o actinie împingându-și filamentele în apa legănătoare-a oceanului. Cineva avea să vină, cum venise de-atîtea ori în trecut, ca să cînte, ca un harpist al durerii, un cîntec de agonie pe strunele nervilor mei dentari. Așteptam urletul bormașinii și mârâitul frezei, căngile tijelor metalice, gustul de metal acru al aspiratorului de salivă. Așteptam animalul gras în halat alb, de dentist, să-și prăvălească pîntecul peste mine, să-i simt bătăile inimii și gâlgâitul mațelor, să-i văd ochii neiertători înfipți în ochii mei, respirația amestecată cu a mea, sudoarea lui de pe frunte picurîndu-mi în gura larg deschisă în timp ce, pentru un timp nedefinit, sunt stors de substanța durerii, cea mai limpede și mai intensă substanță din lume. Eram răstignit pe-un aparat de extras durere, unul dintre milioanele de mulgătoare de chin și de urlet din lume, toate conectate-ntre-ele prin cabluri gofrate, organice, șerpuind pe sub fundațiile realității. Și trebuia să fie un loc în care toate conductele de carne pulsândă, ca rădăcinile arborilor bătrâni, convergeau într-o singură enormă țeavă unde se-amestecau țipetele de groază-ale omenirii, disperarea și denădejdea madreporului cu mii și milioane de ființe vii, cu gurile roșii căscate larg, urlînd cu ochii strânși, pentru eternitate, în mâinile călăilor orbi și surzi și impersonali, instrumente ale teribilului nostru destin. ” etc, etc.

  Doamne-Dumnezeule…și am avut brusc revelația întregului chin interior al lui Mircea Cărtărescu… am înțeles dintr-o dată de ce TOATE SCRIERILE LUI ARATĂ AȘA: PENTRU CĂ MEDICUL LUI STOMATOLOG NU FOLOSEȘTE ANESTEZIA!!! Îmi imaginez că dacă treaba asta i s-a întâmplat frecvent, distrugerea sufletească este iremediabilă.

  A, am uitat să vă spun : editorul lui Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, desigur, a fost atât de speriat de ceea ce a ieșit de sub tipar, încât a dat instrucțiuni de utilizare a romanului… cică să citim câte puțin, maximum 100 de pagini , ca să nu ne ”cauzeze ” la ficat, după care să ne odihnim un timp, să ne gândim la altceva, să ne facem că nici nu există. Apoi, după câteva luni, după câțiva ani, după câteva secole, după ce am ocolit într-o anumită spirală cartea SOLENOID, să tragem aer în piept, să luam un întăritor, un digestiv, un RUDOTEL, ca să putem citi încă o porție…

  Am găsit pe http://www.agerpres.ro , sâmbătă, 21 Nov 2015, 16:37 următoarele: « Gabriel Liiceanu, AL DOILEA CITITOR al acestei cărți, care a mărturisit că la finalul lecturii s-a decis să își pună pe cartea de vizită „Eu am citit ‘Solenoid’!”, consideră o performanță parcurgerea volumului».

  Cred că a uitat să spună ”AL DOILEA ȘI ULTIMUL CITITOR AL ACESTEI CĂRȚI”…pentru că, la Liiceanu bubița e mare…dacă a ajuns el să ne dea indiucații cum să citim…Și cum să nu fie? Romanul costa 73,00 la publicare…rapid, dar rapid de tot, a ajuns la 54,00-57,00 de lei în librăriile online… Buzunarul lui Gabriel nu se simte prea bine…

 16. 18 Adrian B. februarie 6, 2016 la 7:37 pm

  Inca o ” masura economica ” din programul de ” relaxare fiscala ” al guvernantilor romani … Una inspirata din Evul Mediu . De la asa ceva si pana la închisoarea datornicilor sau omorâtul cu pietre mai este doar un pas .
  Daca asta inseamna institutie a statului , democratie , capitalism si drepturile omului , eu ma retrag la o manastire . Pai comunistii au fost mici copii fata de ceea ce fac asa zisii capitalisti .
  Sunt convins ca se vor gasi cativa aiuriti care vor lauda si aceasta noua mizerie nascocita de niste minti bolnave .

  http://www.libertatea.ro/ultima-ora/fiscul-publica-lista-contribuabilor-cu-obligatii-fiscale-restante-de-peste-100-de-lei-1285422

 17. 19 Adrian B. februarie 6, 2016 la 7:47 pm

  @ zev @ George ban

  Ati avut dreptate ! Am recitit codul fiscal si intr-adevar este greseala mea . Scrie foarte clar ca majorarile se aplica cetatenilor romani cu exceptia yes-manilor si a celor cu limba catifelata . Astia sunt scutiti de la majorari .
  Scuzati-ma inca o data !

 18. 20 Cris februarie 6, 2016 la 7:57 pm

  Cum rămâne însă cu eliberarea condiționată a lui Nuțu Cămătaru pentru că a fost cuminte și a rezolvat Sudoku?
  A fost instituită vreo comisie care să constate dacă Nuțu a rezolvat corect Sudoku?
  Sau comisia a fost mituită cu țuică „O prună”…pardon, „Două prune”?

 19. 21 Adrian B. februarie 6, 2016 la 8:01 pm

  O Bella Ciao

 20. 23 Radu Humor februarie 6, 2016 la 10:24 pm

  Cineva trage un semnal de alarmă ! Nu pare terorist, dar mai ştii, cum îl vor considera alţii ?! 😉
  „De doua luni incerc sa va spun ca v-au furat unii tara, culmea, in timp ce i-ati aplaudat.
  Ati slavit anticoruptia care este indreptata exclusiv impotriva capitalului romanesc, pentru a-l distruge. Doar intre 20 si 30 % din capitalul care circula in Romania mai este autohton. Restul este strain. Toata ‘anticoruptia’ este concentrata pe astia 30%. Este normal? Pe bune? Adica nu multinationalele au luat tot, pe ordin de afara? Da cine, Voiculescu? Doar el? Ailalti nu au furat nimic? N-am niciun vecin care sa fie actionar la ALRO, Lukoil, OMV si altii. Ale cui sunt astea? Vantu a facut escrocheria secolului sau Volkswagenul Angelei Merkel? Unde sunt arestarile, stenogramele ‘pe surse’ si catusele ?

  http://www.luju.ro/magistrati/dna/dna-la-beciul-alde-vicepresedintele-alde-catalin-beciu-un-nou-atac-devastaror-dupa-mesajul-dur-catre-kovesi-anticoruptia-este-indreptata-exclusiv-impotriva-capitalului-romanesc-pentru-a-l-distruge-doar-intre-20-si-30-din-capitalul-care-circula-mai-este-au

 21. 24 santinela februarie 7, 2016 la 8:26 am

  Adevarul este undeva pe la mijloc.Sigur nu trebuie interzis acest drept ci trebuiesc gasite criterii pentru a califica o lucrare ca fiind stintifica sau nu..Este evident ca Becali,Borcea,Stoica si alti „intelectuali” notorii din astia nu pot scoate o lucrare „aproape” stiintifica nici daca se screm dar un Mecinicopschi ,Nastase este tot atit de evident ca da ! Dar ce vreti de la o sluga a lui Macovei sa gindeasca ? „Tuica” asta sau Pruna cum ii zice nu gindeste nici cit sa treaca strada,In Romania vorbesc !

 22. 26 Liviu Bejan februarie 7, 2016 la 9:50 am

  @Luminita Arhire. Probabil ca dl Liiceanu asa isi scrie lucrarile stiintifice: isi ia un coordonator, merge intr-un laborator si isi ia logistica (sandvisuri si cola?). Domnia sa se face ca uita si faptul ca, de exemplu, cunoscutul bombardier rusesc din WWII, Tu-2, a fost proiectat de Tupolev in…inchisoare iar asta si cu fantoma suprimarii sale prin preajma. Norocul lui a fost ca Stalin se gandise sa faca economie la resurse:decat sa ofere o gramada de bani si onoruri, mai economic sa dea o supa zilnica si un sfert de paine pentru dezvoltarea unui avion nou. Cat despre coordonator stiintific,…
  Daca dl Liiceanu zice, atunci inseamna ca, prin regulament de aplicare, trebuie condamnati niste cetateni suficient de calificati pentru a fi coordonatori stiintifici ai detinutilor, trebuie amenajate laboratoare de cercetare in penitentciare si trebuie deschisa si o sectie de catering pentru logistica.

 23. 27 blogideologic februarie 8, 2016 la 12:51 pm

  „Buzunarul lui Gabriel nu se simte prea bine…”
  Iată și o veste bună.


 1. 1 Sa vorbim putin despre democratie… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 6, 2016 la 10:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: