Faza „Procurorul meu”

images-2.jpeg

După realizarea proiectului „Guvernul meu”, s-a trecut la implementarea proiectului „Procurorul meu”. De fapt, Planul B, in conditiile in care nu a putut fi impusă alegerea primarilor in două tururi de scrutin. Acesta este probabil motivul pentru care nu se mai putea astepta finalul mandatului pentru procurorul general. S-ar fi suprapus cu campania electorală. Noul procuror va putea ajuta in „selectarea corectă” a candidatilor partidelor, cu ajutorul „României curate”. De aceea, procedura de selectare si de numire nu va astepta până in 15 mai ci va porni imediat.

Eu am si o propunere pentru noul procuror general. Monica Macovei. Un fost procuror comunist independent. Un tehnocrat adevărat. Cu legături la Bruxelles. Ea va putea explica acolo de ce MCV trebuie să continue la nesfârsit, in conditiile in care, după 10 ani, anticoruptia a obtinut rezultate „emblematice” in România, fiind eliminat până si procurorul general.

Concluzia mea: viata bate filmul. Mă refer la unele seriale TV, gen „Narcos”.

63 Responses to “Faza „Procurorul meu””


 1. 1 Bocioanca Dragos februarie 3, 2016 la 9:34 am

  „Concluzia mea: viata bate filmul. Mă refer la unele seriale TV, gen „Narcos”.”
  Va referiti la modul in care era condusa tara din sediul ambasadei americii? 🙂

 2. 2 George Hălărescu februarie 3, 2016 la 9:56 am

  Proiectele „guvernul meu” și ”procurorul meu” vor fi urmate de proiectele „poporul meu” și „stăpânul vostru” iar drumul spre protectorat și de ce nu spre tiranie a fost croit. Ce mi se pare frustrant este că asistăm neputincioși la practici arbitrare și la o încălcarea flagrantă a principilor statului de drept. Nu avem nici instituții trainice și funcționale rezultate ale unei culturi democratice puternice și nici lideri capabili să apere valorile democrației și să militeze pentru apărarea libertății individuale.

 3. 3 Georgette Schwarz (@avrenim50) februarie 3, 2016 la 10:04 am

  Trist, foarte trist si foarte, foarte adevarat 😦

 4. 4 serbanfl februarie 3, 2016 la 10:14 am

  Da, așa-i – suntem în faza „viața bate filmul”!
  Pentru că ne apropiem se sărbătorirea Paștelui, când în lumea catolică se practică autoflagelarea în public, mă gândesc c-ar fi o idee să ne apucăm să strângem semnături pentru ca macoveasca să fie unsă Procurorul General al României.
  Corect, din toate punctele de vedere, nu numai politic, ar fi ca de adunarea semnăturilor să se ocupe Biserica Ortodoxă – ar fi și o dovadă că ortodoxismul românesc încearcă să-și îmbunătățească stilul comportamental care-i este reproșat de Președinte – practicant religios al unei schisme desprinse din Biserica Catolică.

 5. 5 operatiunispeciale februarie 3, 2016 la 10:17 am

  Reblogged this on operatiunispeciale and commented:
  Viata bate filmul! Respectiv seriale gen Narcos.

 6. 6 Liviu Bejan februarie 3, 2016 la 11:17 am

  Dupa amiaza, despre ‘procurorul dlui Nastase’.

  Acum, punctajul Marii Britanii in fata EU:
  – un sistem tip cartonas rosu, adica un sistem de veto al parlamentelor nationale care sa blocheze legile europene nedorite.
  – sfarsitul bunastarii tip ‘ceva pentru nimic’ pentru migrantii UE.
  – banii britanici (ai platitorilor de taxe britanici) sa nu mai fie folositi pentru salvarea Eurozonei.
  – un acord care sa mentina lira sterlina si un tratament corect pentru aceasta moneda.
  – Britania in afara unei uniuni mai sranse, adica Marea Britanie nu va deveni o parte a unui superstat european.

  Nu ma indoiesc ca puteti observa usor implicatiile si consecintele.

  Am o intrebare: ce ati zice daca, in loc sa insistam sa fim primiti in Schengen, am depune o cerere sa fim primiti in Commonwealth?

 7. 7 Mihai februarie 3, 2016 la 11:25 am

  Pe mizerie si coruptie nu cred ca se poate cladi ceva trainic. Pacat ca nu invatam din greseli!

 8. 8 Aladin februarie 3, 2016 la 11:26 am

  nu stiam ca sunteti un impatimit al serialelor …

 9. 10 Liviu Bejan februarie 3, 2016 la 12:33 pm

  Poate intereseaza pe cineva:

 10. 11 augustinradescu februarie 3, 2016 la 12:41 pm

  Iohanis a rezolvat problema procurorului general in cel mai autentic stil comunist.
  Cum au rezolvat comunistii problema regelui Mihai? L-au dat jos? Nuuuuuuuuuu! L-au … abdicat. Evident, de buna voie si nesilit de nimeni.
  Sa mai zica cineva ceva …

 11. 12 Centru februarie 3, 2016 la 1:01 pm

  Atentie , alegerea primarului intr-un singur tur va duce la primari UDMR in tot Ardealul de Nord – candidatul UDMR , prezenta constanta in alegerile locale la Baia Mare si Targu Mures , Cluj sau Crasna in Salaj , are asigurate cele 15-20 % din voturi , cele ale comunitatii maghiare .
  Geniile din PSD care au venit cu propunerea s-au gandit un minut la aceasta posibilitate ?
  Macovei ? Comentariile ei pup la fund din septembrie ” refugiatii trebuie gazduiti , deci vor crea locuri de munca . Vom primi bani pentru ei . Iar daca sunt teroristi intre ei , serviciile sa lucreze ” – astazi , dupa atentatele de la Paris si marea pipaiala a femeilor din Germania de Anul Nou , sunt monumente ale imbecilitatii .

 12. 13 Cornu februarie 3, 2016 la 1:06 pm

  DNA-ul meu, SRI-ul meu,… vrem o tara ca afara ? Asa-i afara ?
  Daca Parlamentarii dorm in bocanci in loc sa clarifice legislatia in vigoare si sa opreasca abuzurile, asa ne trebuie. Lasa ca vin alegerile … si incep iar sa ne promita luna de pe cer. Dar pe cine mai intereseaza ? Suntem mult prea ignoranti si autosuficienti ca sa ne mai pierdem timpul cu astia de si-au luat tara inapoi.

 13. 14 Radu Humor februarie 3, 2016 la 2:06 pm

  Cei care se miră de pasivitatea cu care-şi pleacă_capul românii sub securi străine, ce pică şi retează „tot ce-i românesc (şi) nu piere” , pierd din vedere faptul, că poate în afară de Adrian Năstase ( dar şi acesta doar în unele ipostaze) , nici una din victimele puse la pământ, nu meritau apărate, chiar cu orice preţ ! Mai mult de atât, ultimele două, Ponta şi Niţu, n-au avut curajul să se apere nici măcar ele, fând bir cu fugiţii !
  Şi atunci pentru cine să protestezi, să ieşi în stradă, să te strofoci nervos, când individul se retrage, sub ameninţări abil proferate, însoţite de promisiuni vinovate, urmând să-şi cheltuiască banii furaţi, sau , mă rog, nesimţit câştigaţi, ferit de ochii iscoditori ai adversarilor şi de cei nepăsători ai opiniei publice !
  Ca să lupţi pentru ceva, trebuie ca acel ceva, să reprezinte ceva !
  În rest, revoltele surde sunt ca ploile de primăvară:
  Repede iscătoare şi rapid trecătoare, uneori aducând, alteori curăţând mizerii de tot felul !
  Vezi „revolta tinerilor frumoşi şi mândri” şi efectele ei imediate !
  Frumoşi, de la stipendiile frumoase, sorosist-corporatiste şi mândri de la cei care se mândresc că i-au putut folosi precum pamperşii sau alte absorbante de unică folosinţă, dar cu posibilităţi de reciclare ! 😉

 14. 15 Mikael Tincu februarie 3, 2016 la 3:19 pm

  Ati spus ‘Eu am si o propunere pentru noul procuror general. Monica Macovei. Un fost procuror comunist independent. Un tehnocrat adevărat. Cu legături la Bruxelles. Ea va putea explica acolo de ce MCV trebuie să continue la nesfârsit, in conditiile in care, după 10 ani, anticoruptia a obtinut rezultate „emblematice” in România, fiind eliminat până si procurorul general.’ Genial formulat!
  Personal cred ca sistemul se va prabusi din cauza propriei incompetente. Este amuzant sa descopar zilnic cum Sistemul reformat aplica pe dos Arta razboiului de SunTzu. O zi cu soare!

 15. 16 ZeV februarie 3, 2016 la 3:41 pm

  Liviu Bejan are dreptate.
  PSD-ul, condus (,,magistral”) de ,,integrul” Liviu Dragnea, a sustinut si cautionat (prin votul parlamentarilor sai) actualul guvern al domnului Klaus Yohannis.
  Mai inainte, acelasi PSD, a asistat pasiv la actul ilegal de fortare a demisiei domnului Victor Ponta si nici un activ de partid nu a indraznit sa apara in public pentru a-si sustine premierul. Nici nu este de mirare, din moment ce bilantul guvernarii domnului Ponta a fost prezentat, public, in termeni auto-laudativi, de catre domnul….Liviu Dragnea. Ce mai conta Victor Ponta ? (Z)
  Concluzie: Domnul Dragnea nu va comenta defavorabil demisia domnului procuror general si, nici nu ar avea caderea sa o faca, avand in vedere cronologia evenimentelor din trecutul apropiat.
  ..Si, la urma urmei, oricat de antipatic ar parea Traian Basescu, are perfecta dreptate in privinta lui Tiberiu Nitu: Un ins ca o umbra, care nu a lasat vreo ,,dara” prin lume, in toata viata lui. Nici macar in trecerile domniei sale cu dispozitivul de insotire. Am aflat despre asta, mult timp ,,dupa” si asta i se daoreaza, exclusiv, generalului Oprea (un politician extrem de vizibil si de …curtat in ultimele luni, fara deosebire de orientarea ideologica. (Z)
  Problema mea nu este Tiberiu Nitu, ci Liviu Dragnea: un individ alunecos, inconsecvent si fara coloana vertebrala.
  Sa admitem ca Victor Ponta a fost o catastrofa, asa cum incearca sa ne ,,picure” obstinant Adrian B.
  Dar daca Ponta a fost, sa spunem, (foarte) rau, un partid atata de mare ar fi trebuit sa ,,scoata din maneca” instantaneu cel putin trei lideri (membri ai partidului) cu mult mai buni decat Victor Ponta.
  Unde si care sunt acestia, stimabili colegi ? Daca voi stiti ceea ce eu nu stiu, va rog sa ma ,,luminati”.

 16. 17 Adrian B. februarie 3, 2016 la 4:29 pm

  @ mikael tinku

  va calificati perfect la categoria ” nu inteleg si nu sunt afectat ” .
  Asa de usor vorbiti : ” de ce nu-si inchiriaza un birou intr-o cladire de birouri ? ”

  Dumneavoastra aveti idee cam cat costa sa-ti inchiriezi un birou intr-o cladire de birouri si cat costa serviciile de gazduire a sediului social ?

  Va castiga persoana respectiva atatia bani incat sa-si acopere aceste cheltuieli ?

  http://www.gazduire-sediu-social.ro/ cca. 300 Euro/an

  http://www.imopedia.ro/bucuresti/inchirieri-birouri.html de la 600 Euro/luna

  Poate ar fi mai bine sa ganditi sau sa va interesati inainte de a scrie tot felul de ENORMITATI .

  Oricum , aveti cam aceleasi cunostinte economice ca si cel caruia ii luati apararea …

 17. 18 Adrian B. februarie 3, 2016 la 4:54 pm

  D-le Nastase , ceea ce se intampla astazi in Romania sunt efectele ” Pactului de coabitare ” si a numirii procurorilor sefi de catre d-ul Ponta ( in martie 2013 ).

  Din momentul semnarii pactului de coabitare si numirea noilor procurori sefi ( adica relegitimarea tuturor ticalosilor basisti si a statului politienesc ) am fost absolut sigur ca se vor intampla toate aceste lucruri . Era doar o chestiune de timp …

  Cu siguranta ati stiut si dumneavoastra si toti cei care inteleg ce se intampla in tara asta .
  Daca d-ul Ponta facea ceea ce trebuia sa faca , ceea ce tocmai au facut polonezii si ceea ce a promis in campanie , astazi nu mai vorbeam de aceste lucruri .

  Madam Pruna a fost numita cu mandat clar primit de la cei care conduc astazi Romania ca sa mazileasca ultimele ramasite de opozitie , corectitudine si rezistenta .

  Iar in urma acestor evenimente se vede in toata splendoarea sa STATUL POLITIENESC si cine conduce astazi Romania cu mana de fier :
  Monica Macovei , Cruduta Kolvesi , Livia Stanciu , licuriciul cel mare , serviciile , Vasile Blaga si Klaun Iohannis .

  P.S. Dupa decembrie 2012 , statul politienesc si-a schimbat complet modul de actiune si s-a si dezbarat de cativa membrii care i-au adus prejudicii de imagine : Traian Basescu , Elena Udrea .

  Apropo , mai exista Comisie de control a SRI in Parlament ?

  http://www.antena3.ro/politica/adriana-saftoiu-acuzatii-basescu-338741.html

 18. 19 Cris februarie 3, 2016 la 4:59 pm

  O, da, da! Și eu o vreau pe Macovei procuroare generală. Vreau, vreau!
  Până acum nu au fost destule acuzații, destule dosare, destule trimiteri în judecată. Trebuie mai multe, mai multe.
  Sper ca, odată cu venirea ei, să fie trimiși în judecată toți medicii de la stat care iau mită, salariații din administrație care iau mită, locuitorii care ocolesc Fiscul, întreprinzătorii care înșeală clienții… în general toți sălășuitorii pe teritoriul României care nu respectă legile și normele.
  Până acum, Nițu nu-i lăsa pe procurori s-o facă.
  Hai cu Macovei!

 19. 20 Pali februarie 3, 2016 la 5:01 pm

  Frumoasa poza si emblematica referinta,…”Narcos” !

 20. 21 Adrian B. februarie 3, 2016 la 5:11 pm

  @ fosta basarabeanca @ santinela

  mi-a spus ca se va angaja la o firma din Suedia , ceva de genul asta … Oricum , mi se pare iesit din comun ce se intampla astazi cu mediul de afaceri autohton si cum sunt hingheriti cei care vor sa mai faca cate ceva in tara asta .

  Niste politruci fara nicio experienta care reglementeaza niste domenii despre care n-au habar si a caror singura grija este sa-i spolieze pe oameni de bani sau sa-i inchida ! Totul , sub nobilele sloganuri ” bani mai multi la buget ” si ” lupta impotriva evaziunii fiscale ” .

  Tinta predilecta fiind romanii si capitalul romanesc ! Cu strainii si multinationalele n-are nimeni nimic …

  Pe de alta parte , cam ce poate sa iese dintr-o minte de procuror decat masuri militienesti ?

 21. 22 Mihaela Erika Petculescu februarie 3, 2016 la 5:39 pm

  Justiţia şi „Şoaptele…”

  Justiţia îi interesează inevitabil pe guvernanţi deoarece ea decide ce e legal sau ilegal, condamnabil sau nu. Acesta este motivul pentru care Iohannis şi clica lui au decis să o controleze în totalitate – ca mijloc de represiune şi/sau descurajare – în vederea alegerilor. Că nu mai au răbdare până la încheierea mandatului actualului procuror general, s-ar putea explica şi prin antipatia viscerală resimţită faţă de un om numit de Ponta, pe care nu-l pot controla nefiind de-al lor.

  Se întâmplă totuşi necazuri şi la case mai mari. Încă de la sfârşitul anului trecut, la Élysée a apărut o falie între ministra justiţiei Christiane Taubira şi preşedintele Fr. Hollande pe tema modificării Constituţiei franceze cu scopul de a introduce o nouă lege organică referitoare la retragerea cetăţeniei franceze binaţionalilor ce participă la atentate teroriste. Christiane Taubira, fostă deputată, fost europarlamentar, este o figură emblematică a stângii franceze cu un traseu politic sinuos ce a purtat-o din Guiana sa natală în partidul lui Fr. Mitterand, apoi în Partidul Radical de Stânga, de unde s-a reîntors la Partidul Socialist. Cu toate că i-a fost până acum extrem de utilă propagandistic lui Fr. Hollande, contrabalansând prin luările ei de poziţie pur-socialiste acţiunile politice din ce în ce mai de dreapta ale preşedintelui, de data aceasta divergenţa de opinie a fost insurmontabilă şi Christiane Taubira a demisionat.

  Lucrurile nu s-au oprit însă aici.

  Luni 1 februarie, cu patru zile înaintea dezbaterii parlamentare pe această temă, Ch. Taubira a publicat la editura Philippe Rey o carte intitulată „ Murmures à la Jeunesse” ( Şoapte către tineri ). Cele 40.000 de exemplare au fost imprimate în mare secret în Spania – deşi se pare că Fr. Hollande a citit bunul de tipar – şi prezentate publicului francez. Am avut şansa să primesc textul chiar luni seara şi am parcurs cele 94 pagini dintr-o răsuflare.

  Lucrarea se doreşte fără îndoială un act politic, un rechizitoriu împotriva sus-numitului proiect de lege. Numai că autoarea nu reuşeşte să aducă nici noutăţi nici soluţii pentru înţelegerea ori contracararea nebuloasei jihadiste şi a atracţiei pe care o manifestă pentru tineri, ci oferă doar un eseu etico-filozofic, împănat cu citate literare. Însă faptul că pledoaria este scrisă de o minoritară îi generalizează semnificaţia şi textul devine reprezentativ pentru ceea se petrece la ora actuală în Europa noastră „multiculturală”. Christiane Taubira arată practic cu degetul către elitele politice franceze – prin extrapolare, putem vorbi de cele europene – pe care le face vinovate de declasarea musulmanilor şi le consideră incapabile să le făurească acestora o apartenenţă plauzibilă şi acceptabilă. O abordare ce porneşte evident de la o premiză greşită şi nerealistă, deoarece majoritatea comunităţilor musulmane refuză să se integreze şi preferă să trăiască în „societăţi paralele” conform cutumelor lor, în timp ce valorile şi obiceiurile noastre – inclusiv planificarea familiară – sunt dispreţuite. În acelaşi timp, Christiane Taubira ignoră cu bună ştiinţă că rolul clasei politice este să protejeze populaţia în ansamblul ei, în cazul de faţă atât de atacurile islamiste cât şi de cele islamofobe. Aşa că indignarea ei faţă de valoarea simbolică a acestei noi legi – care îi va face pe resortisanţii binaţionali să nu se simtă nici algerieni, marocani, senegalezi, etc, dar nici francezi – este gratuită, mulţi dintre aceştia considerând deja că a fi musulman este singura lor identitate, identitate care le impune să urască şi să distrugă tot ce nu corespunde concepţiilor lor.

  Desigur, excluderea posedă prin ea însăşi o conotaţie negativă şi e bine să o evităm. Să nu uităm însă că legile au şi o acţiune disuasivă – la fel ca şi pedepsele penale. Dacă însă retragerea naţionalităţii unui anumit segment de populaţie ( binaţionalii ) contravine principiului egalităţii democratice, atunci obligativitatea unei singure naţionalităţi ( practicată în câteva ţări, inclusiv europene ) ar avea avantajul de a nu reprezenta o discriminare ci o alegere deliberată : individul selectează de bunăvoie acea naţionalitate de care este mândru şi îşi asumă în acelaşi timp responsabilităţile de cetăţean faţă de o patrie unică.

 22. 23 nastase februarie 3, 2016 la 5:42 pm

  Mihaela Erika Petculescu,
  Foarte interesant. Multumesc pentru informatie.

 23. 24 nastase februarie 3, 2016 la 5:47 pm

  Aladin,
  am devenit. Spre exemplu, mi-a plăcut serialul „Madam Secretary”. Cu multe trimiteri la actualitate.

 24. 26 Luminita Arhire februarie 3, 2016 la 5:53 pm

  Ei, şi acum, pentru că toate acestea s-au întâmplat iar unele sunt pe cale să se mai întâmple, mă uit la România , cum stă cu un deget în gură , cum se scarpină un pic la ceafă şi se întreabă când şi când, în rarele ei momernte de luciditate, dacă totuşi chiar asta şi-a dorit ea , pe când batalioanele de tineri frumoşi şi liberi dădeau de pământ cu clasa politică imorală…

  Hai să tragem linie şi să vedem ce-avem noi aici…

  Toţi miniştrii tehnocraţi la rupere urlă la popor şi-i trag scatoalce peste urechi… De ce fac ei asta? Pentru că nu-i costă nimic acest comportament… vreo jumătate din guvern a opinat până acum că nu prea se omoară cu muncitul cetăţeanul român, dar, în schimb, al dracului, vine cu tot felul de pretenţii absurde: sănătate, educaţie… Justiţie! o, Justiţie…Noi, cetăţenii, pe toţi îi incomodăm… în primul rând pentru că şi-au lăsat slujbele lor bănoase ca să se ocupe un an de ţara asta de mâna a doua, cum bine se vedea de la Bruxelles, dar acum uite că se vede şi mai bine de-aproape… în al doilea rând pentru că , aşa cum ne-a spus astăzi madam Prună, trebuie să se-apuce, cu casca-n cap şi toporişca de intervenţie în mână, precum pompierii, să stingă tot felul de “incendii”, când ea, de fapt, are ALTE PRIORITĂŢI… Chiar aşa, doamna Prună, care vă sunt PRIORITĂŢILE? Vă ajut eu , doamna Prună? Numirile din Justiţie… cred că atât era scris pe bileţelul în baza căruia v-aţi angajat la o aşa corvoadă. Asta ardea, doamna Prună, nu acoperiţii de sub generosul drapaj al cucoanei cu ochii legaţi, nu supraîncărcarea instanţelor, nu procesele vădit politice, nu şurubăreala pe la frânele automobilelor unor judecători care şi-au pus, în mod public, nişte întrebări… aţi fost ”angajată”, aşa cum era cât pe ce să fie angajată şi ilustra dumneavoastră predecesoare la candidatură, madam Guseth, pentru a SECURIZA SISTEMUL. Pentru a elimina posibilele breşe.

  Feluriţi miniştri , secretari de stat, şi alţi funcţionăraşi profund tehnocraţi, ne dispreţuiesc făţiş. În fruntea lor, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care, fost angajat în sistemul bancar, ştie exact ce înseamnă să nu dai nici măcar doi lei pe cetăţenii cărora trebuie totuşi, din când în când, nu foarte des, să le transmiţi câte ceva, ca să nu uite cu totul că au Guvern.

  Deci, cu ajutorul neprecupeţit al tinerilor revoluţionari cu căştile pe urechi , care “uniţi salvează”, noi am fost atât de înţelepţi încât să punem toată puterea în paporniţa unui cetăţean etnic german, cu căciuli de jumătate de metru înălţime, croite savant din blănuri naturale, cu palton personaj principal şi aproape simpatic al Cotrocenilor, un ins care şi-a amenajat bârlogul prezidenţial cu numai 1000 000 de euroi, pentru că altfel nu avea Prima doamnă unde să-şi depoziteze rochiile superbe şi stiliştii…şi care ne zice, zâmbind strâmb, că e mai bine să fim slugi la americani decât slugi la ruşi. Ştim , de fapt, cine conduce, prin acest cetăţean cu zâmbet căznit şi caraghios, România? Şi dacă ştim, e bine aşa?

  Nu spun că România nu merită ceea ce i se întâmplă… spun doar că mă întâlnesc cu tot mai mulţi oameni, sincer uimiţi, care se întreabă : “Da’ de ce oare l-or fi dat jos pe Ponta ?”

 25. 27 Adrian B. februarie 3, 2016 la 6:12 pm

  @ zev

  Eu personal cunosc zeci de oameni mai pregatiti , mai inteligenti , mai intelepti , mai curajosi si mai de caracter decat VP .
  Chiar crezi ca intr-un partid cu cca. 500 000 de membrii nu poti gasi pe cineva mai bun decat Ponta ? Hai sa fim seriosi …
  Ca aceia sunt marginalizati sau trasi pe dreapta asta e alta poveste .

  Cum iti exlici faptul ca niste oameni ca Alexandru Athanasiu , Adrian Severin , Serban Nicolae , Iulian Iancu , Corina Cretu , Eugen Nicolicea ( ex-PSD ) etc. n-au avut loc in nicio schema de putere construita de tanarul Ponta ?

  Ti se pare normal sa ai langa tine astfel de oameni si sa nu apelezi la expertiza lor ?

 26. 28 Ghita Bizonu' februarie 3, 2016 la 6:16 pm

  Se petrec minuni sub ochii nostri.
  Una dintre minunile de azi sunt conturile lui Blaga. Preacinstitu vames (vames cinstit in Romania anilor 90?! Si nu au dat colegii peste el? Cu masina, tractoru. autpbuzu samd).
  E ceva minuta cu conturile lui! e ceva de genu
  10-7 = 15
  15 – 10= 6
  6+0 = 16
  16-3 = 23 !!!
  Si uite asa un precinstit bugetar din Bihor a agonist un imibil zeiis pe Modrogan si o vila mare sau asa ceva la Mamaia.. Bugetar in Romania nu la Stasbirg sau Comisia Europeana!!

  E ceva supranatural.
  Ceva ce imi aduce aminte de cum unu Emanuel, zis IIsus a inultit pestii si painile…

  Oare peste n ani copii de azi vor invata la ora de religie despre minunile sfantului Blaga?!

 27. 29 Doru Coarna februarie 3, 2016 la 6:16 pm

  Nu trebuie sa ne intristam ca a plecat un incompetent, sistemul va produce imediat un altul… Adevarul este ca am avea nevoie de mai multi procurori generali specializati pe categorii, daca este sa tinem cont de specificul local…

  Problema noastra este, de 26 de ani, alta: n-avem magar! Sigur, veti raspunde ca avem prea multi si sunt deacord, insa odata ce dau nas in nas cu occidentul si rigorile sale, devin direct miei, si exemple sunt cam toti! Asta se intampla pentru ca nu au viziune profunda asupra realitatilor, ci sunt baietasi cuminti de prin partide adunati, produsi de conjuncturi sau cumetrii… Cu d-astia nu faci bici! Astia sunt norocosi doar pt ei, pt tara insa sunt calamitati!

  Ma uitam cu cat tupeu au invadat zilele astea iarasi astea ecranele tv dupa o luna si jumatate de concediu petrecut dupa ce si-au votat pensii si salarii de pomina , se cearta pe tururi la alegeri adica tot inspre interesul lor personal… Poti astepta legi bune de la ei?

  Eu ma intreb cum un presedinte, oricare ar fi el, ii poate suporta?

  OK, i-a ales poporul, dar ganditi-va cum i-a ales? Cetateanul sarac este dependent de zbirii locali, si saraci au ajuns cam toti… Cred ca poporul ar trebui sa voteze pe oricine altcineva decat pe unul care a mai fost, si poate asa, prin rotatie, trec toti prin bancile parlamentului iar pana la urma reusesc sa se mentina acolo unii mai potriviti nevoilor… Daca s-ar inventa si institutia dezalegerii, cam toti distinsii astia de azi ar ajunge in somaj…
  Ma exaspereaza cand ii vad cum rostogolesc perpetuu niste teme, in cel mai bun caz utile doar lor…

  Cred ca un sfert de veac le ajunge si lor, si noua!

 28. 31 Mikael Tincu februarie 3, 2016 la 7:06 pm

  @Adrian B – verificati va rog http://www.actefirma.com/ Veti gasi tarife acceptabile.

 29. 32 Adrian B. februarie 3, 2016 la 7:10 pm

  @ cris

  Eu va vreau pe d-voastra procuror general . Vreau , vreau ! …

 30. 33 Ghita Bizonu' februarie 3, 2016 la 7:41 pm

  Madam Pruna care se vede pe post de pompier ma facu sa ma entersez nitel de „biografii” .. cica „tehnocrate”
  Deci sa dam lui Dacian ce este al Cezarului. a urmat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994),….
  În perioada studenției a fost reprezentant al studenților în senatul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și în consiliul de administrație al Facultății de Horticultură din Cluj (1990-1995), coordonator al programului de stagii pentru studenții USAMV Cluj în ferme agricole din Franța (1992-1995) și inițiator și membru fondator al asociației profesionale AGROECOLOGIA (1995).

  Din cate stiu in anii 90 activitatea aia meritorie din timpu facultatii (senatul Universității și în consiliul de administrație al Facultății de Horticultură din Cluj (1990-1995), coordonator al programului de stagii) era nitel cam politica. Sau cel putin in Bucuresti (din ce am auzit in anii aia)
  Tehnocrat? Poate. Sigur birocrat … Si am motive sa banui ca dintai a fost politica.. Pe pariu .. PNT ! Cel putin in Bucuresti asta era optiunea prima a stidentilor din senatele universitatilor ..

  Raluca Prună pompiera de la inJustitie. Ea a fost membru fondator al „Transparency International” Romania, unde a deţinut şi funcţia de preşedinte. Si puteti sa imi zcieti ce vreti da’ la noi „Transparency International” inseamna POLITICA! Amica cu Macovei … Si mai devreme a obținut mai multe burse TEMPUS, Open Society Institute, USAID, Institut for Human Studies (1990-1998).. 2 organizatii sunt obscur politice dar influent politice!

  Vlad Alexandrescu , sinstru de cultura, ambasador. Membru al „Grupului pentru Dialog Social”, București. Adica POLITICA!!!

  Costin Borc – dintai a fost consileru’ lu’ Coposu, apoi a lu’ Radu Vasile Premierul si dupa ce Radu nu mai fu premier s-a dus la Lafarge. Deci politica. Sa nu mai zic ca Lafarge a „privatizat” Roncimu in 1997…

  Sa nu mai amintesc de „cat pe ce” ministra Guset care habar nu avea de drept da se dorea la inJustitie,,,, sau de junele tehnocrat in chiloti si abdomene…

  Si binentels Dancu care nici usturoi nu a mancat si care cica nu este politician…

  Deci cam destui in frunte cu Julien s-au ajuns „tehnocrati” dupa ce s-au jucat cu politica si in cel putin un caz nu putea vorbi despre tehnocratie ci despre numirea politica a unei persoane care .. care era complet in afara domneniului si , putem banui, ca baiatu cel frumusel avea si el ceva recomandari …

  Da as mai zice ca guvervu asta este cam guvernul loz in plic. Si cred ca uneori se mira si Ciolos ce loz a tras ..

 31. 34 Fragmentarium Politic februarie 3, 2016 la 7:56 pm

  Clonarea „religioasa” a ONG-urilor politice: O insidioasa propaganda de influentare si radicalizare a fost aditionata cazului Bodnariu

  Partial, simtul politic al Alinei Mungiu nu a dat gres cand a scris pe site-ul „Romania Curata” că cei care susțin familia Bodnariu din Norvegia fac jocul serviciilor secrete rusești și ca serviciilor secrete românești ar trebui sa intervina pentru a controla dezbaterile din spațiul public.

  Ar fi fost de mirare sa nu fi remarcat agitatorismul de cea mai joasa speta comunista, cu care au fost impregnate mesajele de pe retelele de socializare sau din timpul manifestatiilor dedicate unui caz real si dureros, dar sfruntat speculat. Cu comunicate, preanuntari de comunicate, chemari si indemnuri, gestionari de simultaneitate, pe zile, ore, minute, ca la niste crize in toata regula, o emulare a sarpelui emotional, care nu stim cand sau pe cine va ataca. Dupa 45 de ani de impuiere a capului cu asa ceva, “agitatia comunista” este usor recognoscibila.

  Numai ca dioptriile politice au impiedicat-o pe Alina Mungiu sa distinga cu acuratete culorile culorile politice si geopolitice, bilingvismul site-urilor si mesajelor, punctele cardinale sau de latitudine si longitudine ale manifestatiilor si oraselor in care au loc, atat dinafara cat si dinauntru, ultimele coincizand in mod ciudat cu geografia de unde in urma cu un sfert de veac a pornit dezordinea ca sa nu ne fie bine.

  Nu, stimata doamna politolog, in speta este vorba despre agenti de influenta si radicalizare, care fac exercitii de prealarmare si de ocupare a strazii, si daca am zis “strada”, toti stim cine se foloseste de politica maidanelor, de dublul standard, de stat de drept la ei, stat al strazii la ceilalti.

  ONG-urile de tipurile celor apartinand lui George Soros nu mai sunt demult exclusiv politice, au fost clonate si in ONG-uri “religioase”, o falsificare in scopuri de inselare, de luare sub control a opiniei publice prin metode uzurpatoare. Sunt de acord, toti trebuie sa fim constienti, spatiul public de comunicare face parte din spatiul tarii, pe care trebuie sa-l pastram curat, departe de intoxicari sectante si pseudoreligioase, pe filierele carora, dupa cum vedem, Statul Islamic si alte retele teroriste isi transmit mesajele.

 32. 35 Liviu Bejan februarie 3, 2016 la 11:21 pm

  Un articol pentru blogideologic, dar nu numai. Il dedic manifestarilor privind aniversarea bataliei de la Hastings.

 33. 38 Adrian B. februarie 4, 2016 la 12:06 am

  De departe cea mai importanta stire internationala a ultimelor luni :
  orasul Aleppo a fost inconjurat de fortele armatei siriene si a fost taiata si ultima ruta de aprovizionare a rebelilor dinspre Turcia .

  Adica începutul sfarsitului pentru gruparile teroriste sprijinite de Turcia , Qatar , EUA , etc.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/12138671/Syrian-regime-delivers-blow-to-rebels-after-cutting-supply-route-in-Aleppo.html

 34. 39 Radu Humor februarie 4, 2016 la 12:40 am

  S-ar părea că @Aladin este un apropiat al celui cu cap de porc şi stomac de bovină, care nu-l înghite însă deloc pe AN.
  Aflăm de la, când gîfâitul , când ameţitul în direct, că AN vizionează filme ca Narcos prin abonamente de probă, gratuite ( o lună), perioadă după care renunţă la abonament, de zgârcit ce-i ! AN, nu RB, care-i obsedat de primul şi-i dă înainte cu obsesivul „Bombonel”.
  De data asta am aflat de unde i se trage pasiunea aceasta pentru dulciuri şi alte derivate, cum ar fi guma de mestecat !
  De mic copil cu capul mare, netotul ăsta obişnuia să urmărească atent momentul şi locul în care aruncau saşii din oraşul lui gumele de mestecat folosite şi-şi umplea gura de lamele odată folosite, mirându-se ca prostul ( cum face şi astăzi )că, în ciuda mozolelii, rămâneau de aceeaşi culoare, albastră, verde sau roşie !
  Marfă de import, ce vreţi, nu ceauşistă, care se decolora, aducându-l la disperare pe ţâncul cu muci la nas ( uneori şi acum, doar că-n cap 😉 ) .
  Plin de satisfacţie macrocefalul ăsta anunţă scăderea vertiginoasă a încrederii românilor în Biserica Neamului .
  De la 90 % acum vreo 5 ani, la 58 % în prezent !
  Crede el, ca urmare a criticilor aduse de iude ca el, nu sondajelor măsluite ! Pentru că, aşa cum bine zicea cineva : de-alungul timpului, Biserica a supravieţuit, în ciuda slujitorilor ei !
  Dar pentru nişte alogeni, care şi-au făcut o nouă sărbătoare din timpul petrecut de Dan Şova, pe tot parcursul Sfintei Sărbători a Învierii Domnului Iisus Christos şi a Anului Nou, ” printre gândaci şi şobolani”, cum ejacula din capul lui greu de prostie, pedeapsa i-a scos din minţi !
  De data asta, de bucurie !
  Bucuria cretinului, care observă că a dat boala-n capra vecinului, fără să se gândească că va ajunge şi la a lui !

 35. 40 Luminita Arhire februarie 4, 2016 la 12:47 am

  EXTREM DE OFF-TOPIC, CA SĂ SPUN AȘA…

  Tânără , frumoasă, delicată…actriță… vorbește românește cu accent italian pronunțat , lungind cântat cuvintele… nu vrea copii , deloc nu vrea… poate o să înfieze…sau o să-și ia un bărbat cu copiii ”de-a gata”…o susține și mama ei în decizia asta… e foarte frumos în State… muncește fantastic de mult… în jurul ei sunt o grămadă de bărbați frumoși( chicoteală: ”hi, hi… nici nu știți voi de câte ori am fost cerută în căsătorie”)… cel mai bun sfat pe care i l-a dat mama a fost să aibă încredere în Dumnezeu (panseu: ”…faptul ca există Dumnezeu pentru mine e o mare speranță”) …simte o dragoste ”foarte mare” pentru societatea americană…”dar noi venim cu un bagaj din era comunistă care ne face să fim foarte intenşi şi foarte greu de acceptat acolo”( ea e născută în 1981, nu știm despre ce bagaj vorbește)…și ”MĂ BUCUR ENORM CĂ EXISTĂ DNA!!!!” (răspunsul vine după întrebările, absolut idioate, după opinia mea ”Maria, ai aflat ce se întâmplă în societatea românească, eşti conectată la actualitate? Eşti la curent cu arestările, cu acțiunile procurorilor anticorupţie?”)

  Da, e conectată ”mai mult decât trebuie” și SE BUCURĂ ENORM CĂ EXISTĂ DNA… că să se recupereze banii…că oamenii ăia( a cunoscut ea câțiva) de-o aroganță fantastică, total nejustificată…i se pare inadmisibil…

  Și m-am întrebat: Maria Dinulescu, de ce oare, între o călătorie lungă în State și o călătorie mai scurtă în Italia, te bucuri tu ENORM că există DNA și ești la curent, ”mai mult decât trebuie”, cu arestările?

  Din cotloanele nebănuite ale memoriei, mi-a răsărit în minte un fragment din ”Vino și vezi”, filmul lui Elem Klimov , din 1985: scena avea pe fundal biserica, plină de oameni, arzând, iar în prim-plan o femeie tânără, îngrijită, frumoasă cred, ronțăind tacticos niște clești de raci. Foarte atentă să desfacă frumos carnea crustaceului din platoșa deja inutilă. Surdă la disperarea din biserica arzând.

  Mi s-a părut că Maria Dinulescu, cu accentul ei european , pe care îl detestă, deoarece reprezintă o piedică pentru cariera ei americană, ar putea juca bine scena aceea atroce, care se petrecea în Ucraina, cred, în timpul războiului. Mi s-a părut că are bagajul de cinism necesar , ca să-i iasă grozav.

 36. 41 Adrian B. februarie 4, 2016 la 2:46 am

  @ carcotasu

  daca citeai cu atentie ceea ce am scris , daca ai fi fost afectat de situatie sau daca aveai macar doua circumvolutiuni pe creier ai fi inteles ceea ce am spus . Iti spun sincer ca mi-e foarte greu sa explic aceste lucruri , in mod repetat , unor giboni ca tine care nu stiu decat sa jigneasca .

  Codul Fiscal reglementeaza toate impozitele si taxele din tara asta . In noul cod fiscal , guvernul a schimbat modul de impozitare in functie de destinatie , le-a marit la modul aberant si a dat si liber primariilor sa le creasca / scada dupa caz toate aceste impozite si taxe cu un coeficient intre 0,2 si 1,3 .
  Bineinteles ca toate primariile au marit aceste impozite la maxim si impozitele au atins cote inimaginabile .
  Traducatoarea de care iti spuneam isi desfasura activitatea la locuinta proprie ( traducea in bucatarie ; avea sediul acasa ) deci i-a crescut impozitul de vreo 15 ori !!!

  Stiu , imi vei spune ca n-ai inteles nici acuma pentru ca ai fost bolnav când ai fost mic … Dar am rabdare cu tine si daca e nevoie iti voi mai explica odata .

 37. 43 santinela februarie 4, 2016 la 8:55 am

  Umor negru domnule Nastase dar din pacate adevarat. Niste nima-n drum gen Basescu,Macovei au facut ce au vrut in tara asta si inca mai fac iar politicienii nostri tac ca aia-n cucuruz ! Nici acum nu se gaseste nimeni sa le astupe gura,ba mai mult acced din nou spre putere. Halal !

 38. 44 fostă basarabeancă februarie 4, 2016 la 9:25 am

  Luminita Arhire
  februarie 4, 2016 la 12:47 am,

  tânără, frumoasă, liberă… nu-i chiar off topic.

  P.S. Îmi amintesc filmul; eram prea cruduță emoțional, când l-am văzut.

 39. 45 serbanfl februarie 4, 2016 la 9:31 am

  Domnule Năstase, am înțeles că nu mai există o echipă A.N., așa că, dacă tot m-a categorisit Adrian B. că sunt pârâcios, vă sugerez să recitiți postările favoritului dumneavoastră adresate că răspuns la interpelări decente ale altor comentatori de pe acest blog.

 40. 46 Liviu Bejan februarie 4, 2016 la 9:33 am

  @blogideologic. Scuze, am uitat link-ul!

 41. 48 Liviu Bejan februarie 4, 2016 la 10:12 am

  @Adrian B. Nu meriti sa ti se adreseze omul, insa vreau ca tipetele tale de pe blog, legate de majorarea unor taxe, sa fie putin mai diversificate. 1. Am pus problema si in alte medii politice decat de stanga, obtinand ca rezultat o ingrijoratoare liniste, toti o privesc ca pe un cartof fierbinte. O prima concluzie: chestiunea este transpartinica. 2. In aceste momente, fiscul urmareste acele firme romanesti carora le-a expirat sediul, amenintandu-le cu punerea in inactivitate, adica in pre-dizolvare. Aceasta cu toate ca legea 31 prevede 3 (trei) ani pentru ca o firma sa isi rezolve situatia sediului. Victor Ponta nu mai este premier, deci intensa activitate de vanatoare de firme nu isi poate gasi explicatia in ‘viziunea Ponta’. 3. Spre deosebire de tine, am abordat subiectul pe pagina de FB a lui Victor Ponta, acuzandu-l suficient de deschis si inteligibil de masuri aberante. Rezultatul a fost o liniste desavarsita, care nu prea este o caracteristica a lui Ponta, care nu prea suporta sa i-o zici de la obraz, din cate am vazut. 4. In acest moment incerc sa introduc o prevedere care sa faca fara efect prevederea care te supara pe tine, intr-un program politic de administratie locala. Iar daca electoratul va vota acest program si candidatul care se va sprijini pe programul respectiv, atunci aceasta masura va deveni inefectiva intr-un areal geografic districtual. De fapt, pare ca si unii fruntasi teritoriali pesedisti au cam inteles potentialul electoral negativ al chestiunii, asupra proprietarilor, asa incat incearca si ei sa propuna solutii de a anula de facto prevederea, prin decizii de administratie locala.
  In plus: 5. Am avut coliziuni cu Carcotasu, insa nu pot spune despre el ca este lipsit de minte sau de judecata, desi unele formulari ale sale m-au deranjat.

 42. 49 blogideologic februarie 4, 2016 la 10:35 am

  @Liviu Bejan
  Mulțumesc.

 43. 50 ZeV februarie 4, 2016 la 10:37 am

  Fragmentarium

  De data asta, nu va mai inteleg.
  Scrieti ca ,,Alina Mungiu nu a dat gres cand a scris pe site-ul „Romania Curata” că cei care susțin familia Bodnariu din Norvegia fac jocul serviciilor secrete rusești….”, iar pe de alta parte conchideti ca ONGurile sosoriste au si o componenta (extrem) religioasa.
  Cu ultima parte sunt perfect de acord, dar nu vad ce legatura au rusii cu penticostalii, care, dupa cu stie toata lumea, sunt bun de export al SUA in lume.
  Rusia (in care am fost) este o tara autentic ortodoxa, respectata de intreaga societate. Si, mai ales, un ultim bastion de aparare al traditiei, dupa caderea Europei de Est in mrejele NATO si in cele intinse perfid de de George Soros prin intermediul cozilor de topor antinationale din tarile tinta.
  Se pare ca nici Norvegia nu percuteaza convingator la incercarea de invazie a valorilor americane si de aceea, cred eu, este stimulata agitatia.
  Marea majoritate a norvegienilor (77 %) aparțin de biserica de stat („Den norske kirke”).
  CITEZ:
  ,,Biserica Norvegiană (în norvegiană Den norske kirke) este (era, pana recent) o biserică de stat protestantă, în fruntea căreia se află Regele Norvegiei, iar Storting este organismul legislativ suprem. Familia Regală are obligația de a practica religia evanghelică-luterană.”
  Ati inteles ?
  Mai citez:
  ,,După intrarea în vigoare a unie noi legislații, Constituția norvegiană nu va mai prevede ca „religia Evanghelică Luterană să rămână religia de stat”, deși statul își va păstra „moștenirea creștină și umanistă”, a declarat ministrul.

  Responsabilitatea privind numirea episcopilor va fi transferată de la Rege (Guvern) către Consiliul Național al Bisericii Norvegiei, iar numirea decanilor de catedrale și districte va reveni consiliilor diecezane. De asemenea, sub noua legislație, ministrul Relațiilor cu Biserica și angajații sistemului civil central care se ocupă de probleme privind relația religie-stat, nu vor mai fi supuși obligativității de a fi membri ai Bisericii Norvegiei.

  Propunerile guvernului nu afectează deocamdată statutul de bugetar al preoților, decanilor și episcopilor Bisericii Norvegiei, care vor rămâne angajați ai statului. Și deși rolul de „mare episcop” (summus episcopus) al regelui – titlu perpetuat de la Reforma Luterană în Danemarca-Norvegia în secolul XVI – va dispărea, Constituția încă va mai solicita ca regele „să mărturisească religia Evanghelică Luterană”. Această prevedere este în acord cu dorința actualului rege.

  Cum privește Biserica Luterană această schimbare?

  „Acesta este un pas necesar și foarte binevenit, pe drumul către o biserică mai independentă,” a declarat moderatorul Consiliului Național al Bisericii Norvegiei, Svein Arne Lindoe, pentru cotidianul norvegian Vaart Land.

  „Sunem mulțumiți că guvernul se ține de cuvânt vizavi de acordul politic din 2008 privind separarea bisericii de stat, propunând schimbări legale care vor face posibil ca Biserica Norvegiei să își numească singură liderii,” a mai declarat Lindoe.”

  COMENTEZ:
  Deci, chiar si in prezent, austeritatea si puritatea religioasa sunt mult mai stricte in Norvegia, iar practicile sectante sunt mult mai putin tolerate acolo decat in Romania.
  Din aceasta perspectiva trebuie privita intransingenta autoritatii norvegiene de protectie a copilului.
  Sincer, sunt in mare parte de acord cu aceasta intransigenta. Si din acest motiv societatea norvegiana, desi traditionalista, este atat de evoluata dpdv educational si echilibrata socio-economic.
  Relativizarea valorilor traditionale si inlocuirea cu asazisul ,,neoliberalism” au dus , peste tot in lume, la razboi, haos, inechitate si decadere a statelor suverane.
  ps
  Apropo, diversiunea oengistilor de tip Pippidi a devenit transparenta…orice actiune de destabilizare a ordinii de drept se bazeaza ideologic si diversionist pe asazisa implicare a ,,serviciilor rusesti” ,care, ni se spune, trebuie contracarata, deci orice fel de raspuns a fi legitim.
  Asa a fost si in 1989 in Romania, unde, a avut loc o lovitura de stat organizata de serviciile occidentale.
  Se pare ca Ion Iliescu (le-)a cam stricat planurile initiale, iar ,,euromaidanul” din Piata Universitatii a esuat.
  De aceea urmasii lui Iliescu si PSD-ul actual inca platesc tribut de lideri, pentru asazisul ,,pacat originar”, pe altarul ,,reformei” perpetue implementate prin malaxorul de coercitie american din Romania, numit DNA &Servicii.

 44. 51 Cârcotaşu februarie 4, 2016 la 10:38 am

  Fără să citeze, dar făcând referire la comentariul meu apărut ieri, pe firul anterior, https://nastase.wordpress.com/2016/02/02/cum-poate-fi-revocat-procurorul-general-inca-o-solutie/#comment-262102 , amicul nostru Adrian B îmi adresează următoarea tiradă:

  daca citeai cu atentie ceea ce am scris , daca ai fi fost afectat de situatie sau daca aveai macar doua circumvolutiuni pe creier ai fi inteles ceea ce am spus . Iti spun sincer ca mi-e foarte greu sa explic aceste lucruri , in mod repetat , unor giboni ca tine care nu stiu decat sa jigneasca .

  Păi dacă ar fi să-i răspund, i-aş putea spune că eu am citit cu atenţie ce-a spus el, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre el, cu referire la ce-am scris eu. Altfel, n-ar fi afirmat că „dacă aş fi fost afectat de situaţie”. Ei bine, reiese foarte clar din ce-am spus că şi eu sunt în situaţia de a avea o firmă înregistrată cu sediucl social la adresa mea.
  Despre afirmaţia c-aş fi un „gibon care nu ştie decât să jignească” pot afirma că domnul Adrian B. posedă noţiuni foarte ciudate despre unii termeni pe care-i foloseşte. Astfel, apelativul de „gibon”, pe care-l împarte cu dărnicie în stânga şi-n dreapta, se pare că în accepţiunea sa semnifică o laudă şi nu o jignire, iar presupunerea sa cum că „dacă aveam măcar două circumvoluţiuni pe creier aş fi înţeles” toate cele pe care le debitează, dovedeşte astfel că domnia sa nu prea e în măsură să-mi numere mie circumvoluţiunile de pe creier, din moment ce nu deţine nici jumătate din câte bănuieşte c-aş avea eu.
  Acum, eu înţeleg că nu-i poţi cere omului mai mult decât poate, dar nu înţeleg măsura. Măsura cu care se operează, care se schimbă de la unul la altul, probabil funcţie de anotimp. Astfel, îmi amintesc foarte bine că pentru mult mai puţin decât atât, am fost sfătuit să recitesc Disclaimer-ul, bineînţeles fără a mi se publica obiectul ce a determinat recomandarea. Aş putea spune că şi alţii s-au „bucurat” de acelaşi tratament, dar să nu generalizez, acum e vorba despre un caz concret pentru care se aplică, văd, alte criterii.
  La urma urmelor trebuie să mă resemnez, asta-i situaţia.

 45. 52 ZeV februarie 4, 2016 la 10:42 am

  Aladin
  februarie 3, 2016 la 11:26 am

  De ce va mirati ? Cand intorc capu la dreapta, vad doar personaje de telenovela. Din pacate, viata bate filmul, iar personajele si-au intrat pe deplin in rol. Omul initial a fost devorat de personaj.

 46. 53 ZeV februarie 4, 2016 la 11:11 am

  Adrian B.
  1. Si ,,eu personal cunosc zeci de oameni mai pregatiti , mai inteligenti , mai intelepti , mai curajosi si mai de caracter …” chiar si decat mine. Tu nu ? (Z)
  2. Pe Corina Cretu, am spus deseori, o vad foarte potrivita pentru functia de sef al PSD;
  3. Adrian Severin poate fi /este un foarte bun ministru de externe si un excelent profesor la cursurile organizate de Fundatia Titulescu; de asemeni, este (poate fi) un ideolog al stangii mult mai bun decat domnul Dancu;
  4. Serban Nicolae…..inca astept sa-si duca la capat proiectele de modificare a Codurilor Penale si inca astept sa primeasca sustinerea grupurilor parlamentare ale PSD si a celor celor 500.000 de pesedei, cu totii, mult mai competenti decat Victor Ponta. (Z)
  ps
  Apropo, am fost la Finantele locale Iasi si am luat act de faptul ca raman cu aceleasi impozite – in 2016 – pentru imobilul proprietate personala in care mi-am declarat sediul social. Am de facut (din cate am inteles) doar o declaratie pe proprie raspundere.

 47. 54 Mihaela Erika Petculescu februarie 4, 2016 la 11:27 am

  Cu multa placere, Domnule Prim-Ministru.

 48. 55 Ghita Bizonu' februarie 4, 2016 la 11:50 am

  Fragmentzel, ZeV

  luati cu lamaie (sau si mai bine 2 ligutri de gin si 2 de zeama de lamaie) :
  Fundaţia „Societatea Academică Română” (SAR), pe care Alina Mungiu o conduce de ani de zile, a primit finanţări uriaşe de la „FUNDAŢIA PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII CIVILE”, care este „operatorul Fondului ONG în România”! Pe pagina oficială a FONDULUI ONG citim că este „finanţat de Islanda, Liechtenstein şi NORVEGIA”! De la http://www.cotidianul.ro/alina-mungiu-mitingurile-de-solidaritate-cu-familia-bodnariu-sint-organizate-de-rusi-275660/ Mergeti acolo ca sunt si 2 poze cu aderse imposibile (lungime de o pagina!) Si cautand am mai dat la finantare.fdsc.ro/linii-de-finantare peste asta :Fondul pentru Inovare Civica a fost inca de la inceput sustinut exclusiv de donatori privati, precum Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin companii responsabile social ca OMV PETROM si Raiffeisen Bank. PArca nevasta lu MRUI incasa niste euroi de la OMV da?!

  Derci Alinuta este un miel gras care suge de la cam multe oi… care zau asa … nu se stie de cine sunt furajate (Lichtenstein? ha! Adica ce enterese are patria pff shorurilor si fondurilor neclare ?!)
  Si desi apelul ei la „organe” ne arata o mentalitate tipic bolsevica tributara CEKA .. totusi se pare ca servciile ar trebui sa se intereseze nitel de diferitekeONG uri – cine leadapa, cine le furjeaza samd. Ca oricum SRO Haleste 4% din salaroile platyite de guvern!(Sanataea numa 4,6!)

 49. 56 ZeV februarie 4, 2016 la 11:51 am

  ghita bizonu’

  Eu nervos ??!

  Nu-mi permit, pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu o psaltire data in cap de parintele meu duhovnic, care este pentru mine al doilea tata. 😉

 50. 57 ZeV februarie 4, 2016 la 12:06 pm

  Carcotasul

  Noroc de replica colegului Adrian B., datorita careia am citit, pe firul anterior, comentariul dvs excelent referitor la fiscalitate.
  Asa este, Codul Fiscal doar A EXTINS LIMITA DE SUS a cotelor de impozitare permise de lege Autoritatilor Locale. Deci este doar o limita potentiala (la latitudinea autoritatii locale), nu si efectiva, impusa de la Centru.
  Evident, o administratie locala nu-si poate permite sa duca aceste cote la un nivel prohibitiv si inhibitor pentru contribuabil (fizic si/sau juridic).

  CITEZ din Legea Finantelor Publice Locale:

  ,,Veniturile şi cheltuielile bugetelor locale
  Art. 5. – (1) Veniturile bugetare locale se constituie din:
  a) venituri proprii, formate din: impozite, taxe, contributii, alte vărsăminte, alte venituri şi cote defalcate din impozitul pe venit;
  b) sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat;
  c) subventii primite de la bugetul de stat şi de la alte bugete;
  d) donatii şi sponsorizări.
  e) sume primite de la Uniunea Europeană şi/sau alti donatori în contul plătilor efectuate şi prefinantări.
  (2) Fundamentarea veniturilor proprii ale bugetelor locale se bazează pe
  constatarea, evaluarea şi inventarierea materiei impozabile şi a bazei de
  impozitare în functie de care se calculează impozitele şi taxele aferente,
  evaluarea serviciilor prestate şi a veniturilor obtinute din acestea, precum şi pe alte elemente specifice, în scopul evaluării corecte a veniturilor.
  Donatiile şi sponsorizările se cuprind, prin rectificare bugetară locală, în bugetul de venituri şi cheltuieli numai după încasarea lor.
  (3) Fundamentarea, dimensionarea şi repartizarea cheltuielilor bugetelor locale pe ordonatori de credite, pe destinatii, respectiv pe actiuni, activităti, programe, proiecte, obiective, se efectuează în concordantă cu atributiile ce revin autoritătilor administratiei publice locale, cu prioritătile stabilite de acestea, în vederea functionării lor şi în interesul colectivitătilor locale respective.
  (4) Fundamentarea şi aprobarea cheltuielilor bugetelor locale se efectuează în strictă corelare cu posibilitătile reale de încasare a veniturilor bugetelor locale, estimate a se realiza.”

 51. 58 Ghita Bizonu' februarie 4, 2016 la 2:21 pm

  Puilor Carcotasu se pricepe mai bine decat media la impozitare, taxare si contabilitate. Are si unele motive …

 52. 59 Fragmentarium Politic februarie 4, 2016 la 4:25 pm

  ZeV, multumesc pentru informatii si accente. Atacurile pe traditii, indeosebi pe cele cu pondere in bunele moravuri (credina in fortele iubirii, binelui, dar nu numai) sunt prin definitie politice, diversele forme pe care le imbraca (ong-urile sunt una din nascocirile politicii) sunt pentru a disimula originile si tintele politice. Daca vom intelege (si nu este neaparat nevoie sa purtam cravate sau papioane mov) ca traditiile sunt cele mai puternice ancore ale identitatii, vom intelege de ce masonii, ecumenistii si restul increngaturii, care au drept numitor comun unipolarismul, vor sa uniformizeze lumea, sa o transforme intr-o masa amorfa – pentru a o supune mai usor, dar si cat de importanta este intoarcerea la traditii si conservatorism. Parafrazand, as indrazni sa spun ca viitorul nostru va fi al traditiilor noastre sau nu va fi deloc. M-as bucura, in primul rand prin lectia care ar da-o si celorlalti europeni, daca finlandezii vor ramane neclintiti in traditiile lor. Cat fariseism, as observa in treacat, intre vuvuzela “lipsei de diversitate” pentru impunerea ideologiei cotelor rasiale in competitii care nu au de-a face cu masurarea procentele de pigmentatii ale tegumentelor, care, fireste pot forma si ele obiectul unor concursuri de frumusete, ci cu masurarea gradelor de inteligenta si karatelor talentului, si subminarea, respingerea sau distrugerea diversitatii celorlalti, culmea!, la ei acasa, deci intr-un alt spatiu geopolitic, pentru a-i invada si a le lua locul, locul lor de acasa, pamantul lor strabun. Ghita Bizonu’, ong-urile lui Soros din Rusia au fost obligate sa-si faca valizele, altele sa-si declare si sa-si inscrie identitatea reala, de agenti straini, nu in sens informational, ci de reprezentant (oficial) al unei instituții, al unei organizații, al unui stat etc., care îndeplinește anumite însărcinări. Altfel spus, rusii si-au facut o impresionanta upgradare a culturii politice, pliindu-se pe realitatea faptelor, nu a cuvintelor vandute la kilogram, descoperind si ei, in sfarsit, ca cele mai multe ong-uri occidentale, mai cu seama americane, sunt aplicante ale celei mai vechi smecherii din lume: dezbina si stapaneste. Cat priveste metodele comuniste si cekiste, fara indoiala ca nu au disparut, si-au schimbat doar locul, pe care l-au ocupat in timpul razboiului rece, si transliteratia.

 53. 60 Oscar Wilde februarie 8, 2016 la 12:08 pm

  Dupa cum „Vaz” eu, „interimatul” i-a plasat dosarele grele lui Codrut Olaru. Este procurorul lui. Fostul mai are putere, pentru ca mai sunt multi santajabili.. Dar. rabdare. ca poate s-o trezi acest popor!


 1. 1 Faza „Procurorul meu” - Pe Bloguri Trackback pe februarie 3, 2016 la 10:45 am
 2. 2 Asistentii sociali sau omul de afaceri? « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 4, 2016 la 6:31 am
 3. 3 Upgradarea culturii politice est-europene: Conservatorismul si traditiile, cele mai puternice ancore ale identitatii. ONG-urile occidentale se folosesc de cea mai veche smecherie: dezbina si stapaneste! | Fragmentarium Politic Trackback pe februarie 4, 2016 la 5:00 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: