Cum poate fi revocat procurorul general. Sugestie

images.jpeg

Procurorul general nu este simpatic actualei puteri. Motivele se stiu. Sigur insă că România nu este Polonia, ca judecătorii Curtii Constitutionale sau sefii procurorilor să fie schimbati prin decizie politică. Desi Tiberiu Nitu n-a deranjat cam pe nimeni, el este considerat a fi apropiat de Ponta, asa incât trebuie să plece. Mai ales că el a refuzat de 700 de ori (am informatii din surse judiciare) să stea la stop ca să poată fi fotografiat de motociclistii curiosi (SPP nu trebuie să se ocupe si de protectia procurorului general, in conditiile in care mai expusi pericolelor teroriste sunt presedintele Camerei si presedintele Senatului). Deci, e clar că procurorul general trebuie pedepsit pentru această lacună a legii (de altfel si Ilie Botos a fost demis tot după un an si ceva de nou mandat prezidential – e adevărat pentru o faptă mai importantă – nu a prevăzut răpirea unor ziaristi români, plecati peste hotare, intr-un teatru de operatii).

Da, dar cum poate fi realizată revocarea Procurorului general astfel incât această măsură să poată fi lăudată in viitorul MCV? Simplu. Se poate folosi metoda Macovei. Se cheamă Casa libertătii (Freedom House) pentru a realiza un audit la Parchetul general. Tehnocrata Cristina Guseth, de la Freedom House, sunt convins – cu experienta pe care o are in domeniul juridic – va da rezultatul asteptat, asa cum a făcut si in 2005, atunci când prietena ei, Monica Macovei, i-a cerut să o ajute la decapitarea PNA. Pe această bază, Tiberiu Nitu poate fi revocat. Iată că s-ar putea face acest lucru si in mod democratic.

 

 

 

 

39 Răspunsuri to “Cum poate fi revocat procurorul general. Sugestie”


 1. 2 serbanfl ianuarie 28, 2016 la 1:27 pm

  Am fost fumător serios – deci am o memorie bună! (Azi există numai soluția Nicorette)
  Procurorul General NU A FOST SELECTAT DE PONTA , respectiv de PSD, ci de D-na Pivniceru, pusă de liberali la Justiție, dar, după o discuție cu madame Reading (scuze dacă am greșit cumva grafierea numelui!), Comisarul luxemburghez pe justiție, a fugit mâncând pământul.
  Adică liberalii au avut primii 2 Miniștrii ai justiției, la începuturile USL, dar, sperioși din fire, au cedat repede PSD acest minister.
  Totuși nu strică dreptei nesimțit-jigodioase să pună în cârca PSD un demnitar ce a făcut nereguli la locul de muncă:
  Tăceți, în contimuare, domnilor Dragnea, Zgonea, Pașcu & comp.

 2. 4 ancapad ianuarie 28, 2016 la 2:46 pm

  intrebarea este alta: nu cum si de ce trebuie dat jos dnul Tiberiu Nitu, ci cum a ajuns in pozitia de procuror, din care a oprit, alaturi de Adrian Nicolau si Codruta Kovesi, investigatia in Dosarul Revolutiei.
  nu stiu ce o califica pe dna Kovesi, dar pe dnii procurori Nitu si Nicolau, plasarea lor in pozitiile de decizie din care au oprit mersul dosarului nu poate fi intamplatoare;
  este statistic imposibil ca doi procurori, care ambii puteau decide blocarea investigatiei si aducerea in justitie a vinovatilor, sa provina din exact aceeasi generatie, ba chiar sa aiba un trecut exact si intocmai la fel: ambii au fost militari in termen si ambii au tras in manifestanti in 1989: unul la Televiziune, celalalt la Timisoara;
  pe ambii i-am intervievat pentru un interviu difuzat de Deutsche Welle, in noiembrie 2009, cu prilejul implinirii a 20 de ani de la Revolutie;
  dnul Nitu, cu manuta lui, explicase anterior cum se facuse de trasese cu arma la Televiziune, intr-un document olograf catre Asociatia 21 Decembrie, careia ii cerea sa ii certifice statutul de luptator in Revolutie !!!!;
  iar dnul Nicolau, cu gurita lui, a explicat chiar in interviul catre DW ca: „Inainte de 22 decembrie, fiecare soldat avea obligatia sa apere regimul comunist. Daca nu ar fi facut-o, ar fi fost condamnat, in cazul in care regimul comunist nu cadea … de vreme ce nimeni nu stia la acel moment in ce directie o vor lua evenimentele.”
  aveti aici link la articol, asa cum a fost difuzat de DW in noiembrie 2009
  http://romanianfreelancerap.blogspot.ro/p/blog-page_28.html
  evident, mai am si inregistrarile audio ale acelui interviu copios in care cu guritele lor …
  dar asta am mai spus o data.
  cititi articolul.

 3. 5 Spiridus ianuarie 28, 2016 la 2:53 pm

  Pe mine, ca simplu cetățean, nu mă convinge niciun „cap” din justiție – nici Nitu, nici Kovesi, nici… nici…
  Nimic nu-i recomanda pe aceștia să conducă justiția. Toți, puși acolo politic.
  Așa ca… nicio pierdere pentru cetățeanul obișnuit.
  Poate e vreo pierdere pentru PSD, dar asta nu prea are relevanță.v

 4. 6 Adrian B. ianuarie 28, 2016 la 3:36 pm

  Indivizii acestia nu se vor da inapoi de la nimic pentru a scapa de toti incomozii si persoanele corecte din Romania . Ei au nevoie in acea functie de o coada de topor cu care sa-si elimine adversarii politici si sa instituie teroarea si frica in tara . Sa poata conduce linistiti .
  Din 2005 incoace , caracatita basista si-a subordonat aproape toate institutiile si partidele din Romania . Chiar si PSD-ul a ajuns sa joace cum le canta Iohannis .

  Acest eveniment reprezinta o etapa intermediara din planul de COLONIZARE , DEZINDUSTRIALIZARE si DEPOPULARE a Romaniei …

 5. 7 Adrian B. ianuarie 28, 2016 la 3:41 pm

  Respect Calin Popescu Tariceanu ! In sfarsit un politician curajos care doreste sa le sparga gasca astora …

  http://www.dcnews.ro/calin-popescu-tariceanu-atac-la-puterea-lui-klaus-iohannis-il-scoate-din-joc_495851.html

 6. 8 Dezideriu Dudas ianuarie 28, 2016 la 3:42 pm

  N-o aveam pregatita la „ERATA”, da’ merge „ca gondola” si-aici….

  Ref. la ERATA, nu-i vad bine pe „venetieni”. Vin tare din urma „genovezii”…

 7. 9 Dezideriu Dudas ianuarie 28, 2016 la 3:51 pm

  Ref. la “gondole” :

  “Un decret dogal din 1562 a impus culoarea neagră pentru a pune capăt competiţiei dezastruoase între nobilii veneţieni bogaţi care doreau fiecare să aibă o barcă mai bogat decorată.” ( sursa : wikipedia )

  Din pacate, la “doagele” noastre n-ar fi suficient…

 8. 10 Radu Humor ianuarie 28, 2016 la 4:29 pm

  Titlul postării („cum poate fi revocat…”) m-a dus cu gândul şi la cum poate fi umilit şi batjocorit un fost ministru, Dan Şova, doar pentru că s-a dovedit a fi printre puţinii, buni şi curajoşi români, dar mai ales, bun creştin :
  Făcându-l să petreacă Sfintele Sărbători ale Crăciunului, în special Naşterea Mântuitorului Iisus Christos, dar şi a clipelor atât de speciale ale unui An Nou în arest (închisoare) ! :mrgreen:
  Dacă n-au dictat direct această măsură josnică, îmi închipui ce s-au bucurat cei care l-au acuzat că n-a vrut ( eu aş zice că n-a putut, din motive lesne de demonstrat !) să recunoască faptul, impus samavolnic de nişte duşmani ai României, că aici a avut loc un holocaust !
  Şi, mai mult, să treacă sub tăcere crimele comise de cei ce se dau doar victime, nu şi călăi, cum s-au dovedit a fi cei sosiţi pe tancurile sovietice să implementeze comunismul !
  Cum au făcut-o ?, distrugând cu bună ştiinţă elitele româneşti ( cum altfel puteau să ajungă în funcţii supreme, tot felul de analfabeţi a căror singură „calitate” era că făceau parte din tagma jefuitorilor sau a trădătorilor!) rămâne încă un subiect ce nu-i interesează pe cei care ar trebui .
  Dar, din păcate, nici pe noi, cei care rămânem nepermis de nepăsători, faţă de o Istorie care, la fel ca şi prezentul, nu ne mai aparţine !
  P.S.
  Arestările acestea demonstrative, când fără nici un motiv „suspectul” era nevoit să petreacă Paştele sau Crăciunul în închisoare, făcea parte din metodele jdaniste preluate de la tătucul de la Răsărit, ale cărui cadre de nădejde erau unii ca Tismeneţky, Patapievici, Neulander ş.a. în frunte cu celebra Ana Pauker al cărei tablou împodobea cabinetul unuia ajuns chiar premier al României !! :mrgreen: (şi cred că, văzând cît suntem de buni şi proşti, îl inspiră şi acum, agăţată pe undeva pe un perete, sau cu siguranţă în
  inima sa, pe cel care împarte koucher cu ea, fiecare îmbucătură de vită Kobe, plătită, cum altfel, de ce-i care permit aflarea lui în fruntea unui serviciu ROMÂN de informaţii externe ! ( se uită atât de uşor înstrăinarea moştenirii Gojdu ?! ). Chiar ne merităm soarta !

 9. 12 fostă basarabeancă ianuarie 28, 2016 la 4:46 pm

  Eu nu suport cuvintele noi. Cele inventate de oameni pentru a denumi chestiuni care nu există, dar pretind a le fi inventat. Cuvinte care exprimă, după el, noua realitate a lumii (epistemă, paradigmă, bla, bla, bla…). Eu spun că sunt vorbe menite să ascundă adevărata față a înșelăciunii, deșertăciunii, intrigii și lăcomiei – le-au rebotezat și le-au inventat cuvinte-ajutor care să le „explice” legitimitatea celor dintâi.

  Îmi place să spun ori să aud, să citesc, virtute în loc de însușire morală, duios în loc de emoționant, desăvârșit pentru perfect sau ireproșabil, zbucium și nu impaciență ori agitație, crâmpei, nu fragment, născătoare de amintiri – nu generatoare, vlăstar pentru descendent, lut și nu argilă, nemărginit dar nu nelimitat, onoare în loc de integritate morală… nu știu ce-i cu mine – de ce cuvintele noi îmi crează un dezechilibru sufletesc inexplicabil?

  Poate din cauză că am învățat o mulțime de cuvinte noi, despre care pot spune că denumesc lucruri și idei care nu-mi plac: axă, fundamentalism, radicalism, geostrategic, geopolitic, mecanism democratic, universalitate umană, multiculturalism, ansamblu politic, legitimitate, egalitate de șanse, piramidă instituțională, diferențe nesemnificative (în cadrul umanului), Comisie Europeană, Directivă Europeană (asta-i despre suveranitate și democrație), corporație, Bilderberg, valori europene (noi suntem africani?), infringement, erată (în sensul în care-l bănuiți), integrare, mecanism de cooperare și verificare (zis rușinos și MCV), NATO, administrație centralizată, entitate bancară… mai știu o grămadă, însă nu are rost să continui.

  Dacă UE a început ca o asociere a vechilor națiuni europene, întru pace și prosperitate, pentru a uita grozăviile războiului, acum văd enormitatea aceasta lățită pe jumătate de Eurasie. care se pretinde legitimă prin prisma universalității sale umane, unde toți sunt egali, guvernați de legi universale, unde se face tot posibilul nivelării la nivel individual, dar, mai ales, la nivel de națiune, sub pretextul „deschiderii față de celălalt”. Și cum e ea (Europa unificată) mai „deschisă către celălalt” decât alții, s-a gândit să participe prin NATO (altă instituție preferată de-a mea) la impunerea valorilor europene, care după ei sunt universale, de nu mai încap altele pe fața pământului, pe unde mai este loc… în mod particular de perspective economice.

  În timp ce Poporul și Națiunea sunt pe cale să dea colțul din motive de universalitate, unde nu-și mai are nici un rost democrația (guvernarea de sine), în timp ce egalitatea dintre oameni și țări dă pe-afară (bine, unii-s mai egali, alții nu chiar), în timp ce liderii europeni (din motive de ebrietate?) stimulează exodul arab, invocând umanitatea absolută (dar le recomandă nemților să nu-și mai poarte fetele la mini-jupe – vedeți, discriminarea religioasă le este interzisă numai europenilor, altfel, dacă ești un refugiat musulman…), sunt din ce în ce mai convinsă că procentul închiaburit al planetei a pus mâna pe cele două democrații ale lumii SUA și UE și își fac de cap. În scopul parvenirii lor nemărginite, desigur.

  Vorbim despre faptul că „dreapta” europeană a ajuns populară (citiți populistă), despre faptul că „stânga” nu-și mai regăsește piuitul propriu? Stimată audiență, ideologii sunt morți sau înlăturați, în opinia mea. Spuneți-mi un nume de politician ACTIV, la nivel mondial sau național, care are o ideologie, conform căreia acționează, mort de grija mulțimii!

  Are ideologie Agelika lui Merkel? Obama nu este o păpușă cu sfori? Ne amintim despre alegerile trecute în UK, pe când electoratului i se promitea „eliberarea” din UE? Ce face acum David Cameron? Dar chestiunea evreiască, amintiți-mi cum s-a tranșat? Și Licuriciul nu e supărat pe ei.

  Lideri europeni și mondiali incapabili? S-avem pardon: niște marionete proaste și niște vânduți.

  Iată din ce motive și alte asemenea, urăsc eu cuvintele noi…

 10. 13 Adrian B. ianuarie 28, 2016 la 5:14 pm

  @ serbanfl

  Nu am trisat cu nimic . Scriu ceea ce vad , ceea ce simt , ceea ce gândesc si ceea ce nu mi se pare in regula in tara asta . Din postura de cetatean obisnuit si neimplicat politic care este afectat de multe din deciziile politicienilor romani .
  Bineinteles ca nu am intotdeauna dreptate , ca uneori exagerez sau incalc regulile blogului . Insa asa se vede tara asta din locul in care sunt eu si acestea sunt posibilitatile mele literare si de gandire . Nu ma plateste nimeni si imi consum din timpul meu . Ba as putea spune ca imi asum si niste riscuri prin opiniile mele .
  Insa dumneavoastra va trebui sa intelegeti ca oamenii sunt diferiti , au opinii diferite si ca exista dreptul la libera exprimare . Daca nu intelegeti aceste lucruri insemna ca aveti o problema .
  Faptul ca d-voastra si altii ( george ban ; centru ) tot cereti direct sau voalat sa fiu interzis la comentarii nu va face cinste . Poate nici mie nu-mi convin anumite comentarii de pe blog dar pentru asta n-am reclamat pe nimeni si n-am cerut sa fie cineva interzis .
  Despre cat de stanga sau de dreapta as fi eu , nu cred ca e problema d-voastra . Eu cred ca poti fi de stanga si daca nu-ti place Victor Ponta …

 11. 14 Luminita Arhire ianuarie 28, 2016 la 5:51 pm

  “Aşa, aşa… doamna Justiţia independentă…guriţa mare…aşa…Ia să vedem noi cum stăm cu dantura… O, dar ce frumoasă lucrare aveţi …artistică aş spune… Când spuneţi că aţi făcut-o ? Începând cu 2005? A, aţi comandat-o la Bruxelles… treabă europeană, material zdravăn…Ia uite ce frumos se ţine! Uimitor, doamnă, că doar aţi ronţăit destule nume tari de-atunci…şi totuşi, nimic nu s-a mişcat! …Ah, ia staţi niţel… mi se pare mie sau aici, între incisivul central Kovesi şi caninul Stanciu, se mişcă prăpăditul ăsta de dinţişor? Ia te uită, abia l-am atins şi se clatină în alveolă… Ah, n-avem ce face , trebuie să-l scoatem , doamnă, incisivul ăsta lateral, Niţu ăsta…că ăsta nu-i din lucrarea veche, nu vedeţi ce independent se mişcă, amărâtul…

  Nu vă fie frică, nu doare – odată îl tragem afară, aproape că nu mai are rădăcini…Clătiţi…clătiţi… aţi văzut? Nici n-a curs sânge… Antibiotic? Nu e cazul…puneţi seara o compresă rece cu MCV.

  Staţi să vă programez şi pentru implant…vă convine miercuri , la doamna doctor Prună? Asta dacă nu cumva vreţi tot la doamna doctor Macovei, ca până acum… ”.

 12. 15 Fragmentarium Politic ianuarie 28, 2016 la 7:14 pm

  Hans Klemm si-a anuntat lobbysmul, dar competitia din piata nu trebuie adusa in diplomatie. Ambasadorul american a declarat, saptamana trecuta, de la Suceava, ca prioritatea mandatului sau este sa promoveze investitiile unor companii americane in Romania. Anuntul lui Klemm a suscitat in piata acelasi gen de neliniste si nemultumire de pe vremea ambasadorului precedent, care si-a anexat diplomatia la lobbysm, pentru a face presiuni in favoarea firmelor americane. Implicit, in defavoarea celor romanesti sau a statului roman. Gitenstein fusese privit cu indulgenta, in cele din urma, omul era dedicat pe meseria de lobbyst, asta stia sa faca. Nemultumirile capitalistilor romani luasera o alta cale, atunci, catre presedintele in exercitiu, Traian Basescu. Insa Klemm este diplomat de cariera. Toti stim diferentele dintre diplomatie si lobbysm, ultimul ca sistem de influentare si presiune prin agenti speciali, care nu cauta compromisul prin negociere, ci favoritismul. Ori, daca un ambasador isi coboara demnitatea la postura de lobbyst, va aduce in diplomatie diferentele din piata, ceea ce nu este bine. Mana invizibila nu trebuie sa fie a ambasadei, ci a pietei, prin jocul cererii si ofertei, intr-un cadru legislativ dat. Corporatiile au strategii si compartimente de patrundere sau expansiune in piata, diplomatia le poate semnala si incuraja sa investeasca. Dar nu poate sa le substituie, prin trafic de influenta. Este inacceptabil.

 13. 16 Luminita Arhire ianuarie 28, 2016 la 7:47 pm

  Mereu m-am gândit că pentru Valeriu Zgonea , venirea MCV-ului este ca şi cum ar merge la aniversarea unui şef care nu invită tot poporul la eveniment… Aşteptă momentul cu emoţie, se pregăteşte pentru el şi iese din “fatigue” de dragul lui . El îl iubeşte pe MCV şi-l consideră legitim, iar după ce-l citeşte cu sufletul la gură, îi suflă-n lumânări. Apoi ţine un toast , spre slava măreţiei sale, de tipul: „Observaţiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duş rece pentru obtuzitatea şi pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiţiei, dar şi pentru recredibilizarea acestei instituţii în ochii cetăţenilor”.

  Pentru Valeriu Zgonea nu trebuie o ambasadă; nu este necesar un ambasador sau un însărcinat cu afaceri. Pentru el este suficientă o uşă , care ar putea fi montată în mijlocul deşertului, important este să scrie pe ea “Embassy of United States” . Atunci el ar putea sta lipit de tăblia uşii, ar putea s-o gâdile , ştrengăreşte, sub clanţă, ar putea să-i spună toate păsurile sale dar şi să-i destăinuiască , în şoaptă, toate visele lui de mărire.

  Lui Valeriu Zgonea nu-i pasă că mie mi-e ruşine de mor când îl văd cu uşa-n braţe, transpirat, roşu la faţă, excitat, cu părul vâlvoi, încercând să-i facă pe plac, să-i ducă un pahar cu apă, să-i ciugulească scamele de pe ţâţâni , să-i facă vânt cu-n evantai de pene… El şi-a câştigat dreptul de a lustrui cu cracul pantalonului lemnul furniruit.

  El este fericit să se afle în “serviciul credincios” al unei uşi…

  Nefericită ţară în care nevertebratele îşi închipuie, pe Facebook, că au ajuns “bărbaţi de stat”.

 14. 17 fostă basarabeancă ianuarie 28, 2016 la 8:28 pm

  Na, că s-a supărat Liviu Dragnea! Nu știu, cine trebuie să plângă acum? Electoratul? Comisia de la Veneția? Președintele? Cioloș? Sau trebuie să iasă în stradă tinerii „frumoși și liberi” psd-iști? Ca să pună presiune pe guvern, știți – strada! Sau cum?

 15. 18 Radu Humor ianuarie 28, 2016 la 11:23 pm

  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/reactie-dura-a-lui-ilie-nastase-nu-stiu-cine-sunt-astia-isu-mie-sa-mi-deschida-arena-nationala-15006002
  Are dreptate Ilie Năstase ! Nişte cimpanzei politici iau măsuri din ce în ce mai aberante !
  Să fie băgaţi la puşcărie şi să suporte toate pagubele cei vinovaţi, nu să se interzică folosirea Arenei !

 16. 19 Oscar Wilde ianuarie 29, 2016 la 1:24 am

  Dureros este faptul că și „tehnocrații” la fel ca politicienii ne iau de proști, în timp ce DNA își face selectiv treaba!

 17. 20 blogideologic ianuarie 29, 2016 la 7:13 am

  Două citate după @Centru : 1/ “Sursa Răului în România este comunismul regățean care s-a modelat folosindu-se atitudinea de viață a moșnenilor din Muntenia.” 2/ “Românii ortodocși trebuie să treacă la catolicism.” Seamănă al naibii de mult cu propaganda cea mai recentă a lui Klaus Iohannis privitoare la “românul ortodox toxic.”

 18. 21 blogideologic ianuarie 29, 2016 la 10:55 am

  Dan Culcer : „Domnul Michael FINKENTHAL îmi face onoarea de a mă cita în Observatorul cultural, ( http://www.observatorcultural.ro/articol/din-nou-despre-avangarda-romaneasca/#comment-113002 ), o revistă din București pe care o citesc adesea, cu o opinie despre opera lui Tristan Tzara, autor pe care îl calificam «provocator fără talent» și care merită să fie uitat. Acestei afirmații radicale, neargumentată în cadrul respectiv, i se opune argumentul său de autoritate : «Provocatorul fără talent a fost sărbătorit în Franţa, în 2015, printr-o expoziţie organizată la Strasbourg de către Serge Fauchereau, cel mai cunoscut specialist al avangardei franceze în secolul al XX-lea.» Ei și? Nu e desigur un argument în favoarea talentului lui Tristan Tzara ci doar un semn că inerțiile sunt … inerte și au viață lungă. E normal ca un critic literar și teoretician ca Serge Fauchereau, care și-a dedicat viața acestei teme să dorească să o valorifice, valorizându-și opera. Așa cum, pe meleagurile noastre, o făcea Marin Mincu sau o face și a făcut-o Ion Pop. Am trecut și eu pe aici, publicând documente, descoperite de mine, cu și despre Ilarie Voronca sau încercând să public altele cu și despre Fundoianu, din arhivele Cahjers du Sud, încercare blocată de emigrarea mea. Textele recuperate de mine, ajutat de Mircea Zaciu și de lectorul român de la Marsilia, au apărut sau sunt în curs de apariție. Până la urmă le va fi publicat Ion Pop sau cineva din apropiații săi. Scriu oarecum în cunoștință de cauză, deci. Ceea ce mă irită este dorința unora (de pildă, ICR sub egida lui H.R. Patapievici) de a se împăuna cu valorile sau pseudo-valorile altora. Uitarea sau ignorarea comportamentului rușinos al unor «avangardiști» din România, de la Geo Bogza la Virgil Teodorescu, sub pretextul separării literaturii de politică, nu este admisibilă. În vreme ce valorile ce ne aparțin întrutotul și nu au nici un alt front/lobby de susținere, sunt lăsate să cadă în uitare sau valorizarea lor este prost gestionată de instituțiile competente în propaganda culturală. Sunt mai puțin universale poemele lui Lucian Blaga decât elucubrațiile pseudo-poetice ale lui Tristan Tzara? Autorii avangardei din România erau scriitori de cafenea sau de «lăptărie». Tirajele broșurilor sau ale periodicelor «neregulate» trase în trei exemplare nu ieșeau din circuitele amicale. Doar comunismul și grija unor critici litareri specializați concomitent în realism-socialist și în avangardism, ca Ov. S. Crohmălniceanu au putut crea atmosfera pentru editarea unora dintre «avangardiști» în tiraje de masă. Această literatură (uneori pseudo-literatură‚ a fost recuperată mai devreme decât ar fi fost normal, în ordinea valorilor. Nu a tuturor. Fiindcă scriitorii importanți, ca Gelu Naum, de pildă, care se țineau departe de avantajele imediate ale colaboraționismului erau tratați ca atare, ca dușmani, în vreme ce Bogza primea premiul de stat. Se va observa că Dan Ciachir e etichetat ca naționalist, lucru care pare să fie ceva de rușine din perspectiva lui M. F., nu prea știu de ce. Ciachir nu ar avea dreptul să se mire, comentând cartea Terezei-Brândușa Palade, că dosarele editate de Stelian Tănase sunt ignorate, pe temeiul că este «naționalist», adică «tuberculos» — în termenii lui Ralea? Nu se poate opera o despărțire netă a operei literare a acestor autori de politică, dacă nu pentru altceva, măcar pentru că acești autori au fost la un moment dat sau au vrut să fie și revoluționari în plan politic, au scris în acest sens iar unii au fost «revoluționari» realiști-socialiști, de fapt colaboraționiști ai sistemului colonial sovietic, în numele revoluției mondiale, a exportului de revoluție etc. Opera, gândirea lor politică și apartenența la grup să fie atât de etanșe reciproc? Dl M.F. ar trebui să știe și mai ales să recunoască că însăși activitatea sa publicistică probează contrariul.”

 19. 22 fostă basarabeancă ianuarie 29, 2016 la 11:31 am

  Trag nădejde, că timpul prețios pe care ni-l acordați nouă, este răpit de demersurile pe care le faceți ca să nimiciți pârșii. Nu-l precupețiți.

 20. 24 T-Rex ianuarie 29, 2016 la 2:39 pm

  Sa dai pe cineva afara in mod „democratic” e o solutie. Mai sunt si altele: sa il cauti la dosare, sa sa ii faci unul „fresh”. Dar cel mai iubit mode de a da afara in lumea „libera” este sa il faci pe om sa plece benevol, din proprie initiativa. Acest mod a fost rafinat decenii in capitalism. De exemplu, facindu-i angajatului sicane foarte subtile, dar constante, nepromocindu-l desi merita, sau reorganizind „pozitia” in schema resurselor umane in sensul ca fie sa fie eliminata pozitia, sau sa ii dea un alt titlu, evident, cu beneficii mai mici pentru angajat.

 21. 25 Ghita Bizonu' ianuarie 29, 2016 la 2:58 pm

  Recomandari :

  NU SE DETURNEAZA RESURSELE POLITIEI RUTIERE? – DNA foloseste antemergator de politie cu girofar la audieri. La bilanturile anuale ale DNA, efective insemnate ale politiei rutiere blocheaza strazi intregi, iar adjunctul sefului DNA Marius Iacob ii coordoneaza pe agentii de circulatie. Ex-procurorul Max Balasescu ne-a declarat ca a fost dus cu o masina de politie rutiera la sediul DNA si ca de aceasta masina beneficiaza si procurorii de sedinta ai DNA care se grabesc sa ajunga la instante (Luju)

  Alla Tofan, fosta jurnalistă care a fost ridicată de jandarmi în fața casei lui Klaus Iohannis. Foto: Facebook
  Una dintre cele două persoane din Republica Moldova, care au fost ridicate de jandarmi din fața casei de la Sibiu a președintelui Klaus Iohannis, este o fostă jurnalistă din presa locală. Alla Tofan a fost acostată de un echipaj al Jandarmeriei Române deşi se afla pe domeniul public şi în zonă nu exista niciun indicator care să anunţe interdicţia de a fotografia. După ce presa a prezentat situaţia, Alla Tofan a venit cu noi precizări legate de incidentul neplăcut prin care a trecut. (EvZ)

  Cum o fi chestia aaia cu egalitatea in fata lu legea si provilegii?!
  Quia leo nomine!

 22. 26 George Ban ianuarie 29, 2016 la 3:22 pm

  Agerpres:
  „Bugetul încheie anul 2015 cu un deficit de 1,47% din PIB; Finanțele precizează că majorarea cheltuielilor a fost pentru investiții.

  Execuția bugetului general consolidat pe anul 2015 s-a încheiat cu un deficit de 1,47% din PIB, după ce, la sfârșitul lunii noiembrie, autoritățile raportau un excedent de 5,3 miliarde de lei (0,76% din PIB).

  Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, creșterea cheltuielilor pe ultimele luni ale anului, și în special în luna decembrie, a fost în principal pentru investiții, atât a celor finanțate din fonduri europene, cât și din surse proprii și cu finanțare rambursabilă.

  Cheltuielile pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile au crescut față de anul precedent cu 62,4%.

  Cheltuielile pentru investiții, care includ cheltuielile de capital, precum și pe cele aferente programelor de dezvoltare finanțate din surse interne și externe, au fost de 41,3 miliarde de lei, reprezentând 5,9% din PIB, față de 32,7 miliarde de lei în anul 2014.

  ‘Creșterea cheltuielilor pe ultimele luni ale anului, și în special în luna decembrie, a fost în principal pentru investiții, atât a celor finanțate din fonduri europene, cât și din surse proprii și cu finanțare rambursabilă. Cheltuielile pentru investiții în luna decembrie au fost în sumă de 15,1 miliarde de lei, din care 7 miliarde de lei pentru susținerea proiectelor cu finanțare europeană, 87,2 milioane de lei pentru proiecte cu finanțare rambursabilă și 8 miliarde de lei pentru cele finanțate din cheltuieli de capital’, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

  Potrivit sursei citate, având în vedere că finele anului 2015 a reprezentat perioada de eligibilitate a plăților aferente proiectelor din cadrul financiar 2007-2013, s-au făcut eforturi în vederea asigurării fondurilor necesare acestora, astfel încât doar în luna decembrie s-au plătit aproximativ 9,1 miliarde de lei, în timp ce media lunară a fost de circa 1,5 miliarde de lei, din care 7 miliarde de lei au fost de natura investițiilor, restul fiind subvenții pentru agricultori și alte plăți în contul Uniunii Europene.

  De asemenea, în luna decembrie, s-a majorat cu circa 40% suma alocată pentru sprijinul acordat agricultorilor la achiziționarea motorinei, alocându-se suplimentar, prin Ministerul Agriculturii, suma de 106 milioane de lei.

  Creșterile cheltuielilor de personal în lunile noiembrie și decembrie au fost determinate de plata în avans a tranșei a IV-a aferente anului 2016 din titlurile executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale obținute în instanță de personalul din sectorul bugetar și de majorările salariale ale personalului din unitățile sanitare, începând cu 1 octombrie 2015.

  În ansamblu, cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 243,9 miliarde de lei, au crescut în termeni nominali cu 8% față de anul precedent și cu 0,8 puncte procentuale ca pondere în PIB.

  Cheltuielile de personal au crescut cu 3,2% față de anul precedent, ca urmare a creșterilor salariale în administrația publică locală, precum și în sectorul de sănătate și în învățământ.

  Față de anul 2014, s-a înregistrat reducerea cheltuielilor cu dobânzi cu 6,2%, din cauza scăderii randamentelor la licitațiile emisiunilor de obligațiuni de tip benchmark.

  Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 233,6 miliarde de lei, reprezentând 33,1% din PIB, au fost cu 9% mai mari în termeni nominali față de anul precedent și cu un punct procentual ca pondere în PIB.

  S-au înregistrat creșteri față de anul 2014 la încasările din impozit pe profit (13%), impozitul pe venit (12,4%), TVA (12,3%), venituri nefiscale (12%) și accize (8%). Încasările din contribuții de asigurări sociale au o ușoară creștere față de anul anterior, deși au fost influențate de reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor angajatorilor și de creșterea pe anul 2015 cu 0,5 puncte procentuale a cotei de contribuție către pilonul II de pensii.

  La nivelul administrațiilor locale s-au înregistrat, de asemenea, creșteri față de anul precedent la taxa pe utilizarea bunurilor cu 4,8%, venituri nefiscale cu 4,1% și la impozite și taxe pe proprietate cu 1,5%.

  Sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăților efectuate au fost de 17 miliarde de lei, cu 49,3% mai mari față de anul 2014.

  Potrivit MFP, față de anul precedent, deficitul înregistrat s-a redus de la 1,72% la 1,47% din PIB, ceea ce reprezintă o scădere în termeni nominali cu 1,1 miliarde de lei.

  Deficitul bugetului general consolidat se încadrează în ținta de 1,85% din PIB stabilită prin Strategia fiscal-bugetară pe anul 2015, subliniază Ministerul Finanțelor.

  AGERPRES/ (AS — editor: Andreea Marinescu, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea)”

  Victor Ponta:
  „Cred ca aceste date oficiale arata ceea ce am spus mereu – Romania a reusit sa fie in 2012-2015 un exemplu de succes in economie si zona sociala ( asa cum in 2009-2011 a fost o tragedie cu masuri si rezultate cumplite)!
  – crestere economica anuala de peste 3% ( cea mai mare din UE) care sigur va continua si in 2016 daca nu se fac mari greseli
  – Salarii si pensii mai mari ( prima data cand cei din Sanatate si Educatie chiar au primit crestere 25%, iar pensiile au crescut in FIECARE an cu 5% si inflatie sub 1%) ; alocatii duble pt copii, persoane cu dizabilitati, veterani, fosti detinuti politici
  – taxe mai mici ( TVA de 9% la mancare si turism, 20% cota generala, scutirea de impozit a profitului reinvestit, CAS redus cu 5 pp, impozit pe dividende 5%, etc)
  – cheltuieli cu investitiile si investitii straine in crestere ( toti propagandistii care strigau „s-au taiat banii de la investitii” au tacut acum)
  – deficit de 1,4 % fara a mai avea Acord cu FMI si fara alte masuri inutile de austeritate
  – exporturi de peste 50 miliarde EURO catre UE dar si tarile din zona Marii Negre, Orient si China
  – miliarde de Euro incasati in plus la buget prin combaterea evaziunii fiscale ( felicitari ANAF si Directia Antifrauda pt rezultate)
  Toate acestea in conditii de razboi politic neincetat si inutil ( Basescu sau Iohannis, aceleasi metode si atitudini) si al unei Propagande sustinute prin eludarea platii taxelor si impozitelor ( daca faceti lista institutiilor de presa aflate in insolventa gasiti lista celor care criticau Guvernul😀)!
  Toate aceste rezultate sunt ale tuturor cetatenilor onesti si muncitori din aceasta tara / tine doar de ei sa nu le piarda din nou si sa fie intorsi la momentul 2009!”

 23. 28 T-Rex ianuarie 29, 2016 la 5:27 pm

  OK, si Casa Alba inteleg ca il declara „corupt” pe Putin. E o batalie clara intre sistemele astea – american si rusesc- si evident unul vrea sa il invinga pe celalalt sau sa il slabeasca. Ca si intre SUA si China dealtfel. In vizita sa recenta dl. Kerry i-a spus public omologului sau chinez ca trebuiesc sanctiuni impuse Coreei de Nord, pentru ca au azi arma nucleara si sunt un pericol mondial. Iar omologul chinez i-a raspuns foarte scurt ca santiunile nu sunt necesare. Intr-un limbaj tradus: „Coreea de Nord este sub influenta noastra, asa ca noi decidem ce trebuie sa se intimple in regiunea asta”.

  Nu stiu daca exista insa un sef de stat care sa nu fi facut ceva care sa nu aibe iz de coruptie, sau care sa nu i se impute de unii sau de altii. Asa ca povestea cu „coruptul” Putin o pun in sectiunea „entertainment”. Pina la urma Putin nu va fi vesnic la conducerea Rusiei, iar puterea lui va ajunge la un apogeu si pe urma se va eroda. Daca e destept, cum pare ca e, se va retrage la timp.

  In ce proveste diplomatia americana, cred ca sub Obama, SUA au devenit un actor mai inteligent in lume. Comportamentul „trigger happy” al republicanilor le-au adus mult prejudiciu. Relatiile mai bune cu Iranul pot sa apropie pozitii cu Rusia in zona. Realitatea este ca Putin Cel Corupt a fortat SUA sa nu aiba incotro si sa considere Rusia un actor important in conflictele din acea zona. Asa ca pacea acolo nu va fi pur „pax americana”.

 24. 29 Fragmentarium Politic ianuarie 29, 2016 la 8:37 pm

  Stafia guvernatorului si mitul partidului celor multi

  Privind la zburdalnicia penala si dubiosenia politica a lui Liviu Dragnea, nu ai cum sa ramai impasibil. In timp ce liderii marcanti din echipa sau aliatii fostului premier Ponta sunt dupa gratii, in arest la domiciliu sau le-a venit randul, ca lui Gabriel Oprea, sa fie pusi pe tapetul DNA, condamnatului cu suspendare Liviu Dragnea ii merge bine mersi.

  Dragnea a ajuns la sefia PSD in urma unui context despre care nu se poate spune ca nu a fost „lucrat”, atat in privinta plecarii lui Ponta, pentru care prezumptia de nevinovatie nu a functionat, cat si a venirii sale pe scaunul ramas gol, pentru care condamnarea, deci o vinovatie probata nu prezumata, nu a reprezentat un obstacol.

  Multi il aureoleaza pe Liviu Dragnea cu infailibilitatea celui care stie sa-si creeze oportunitatea, cand aceasta lipseste, una din teoriile motivatoare ale vointei de putere. Unii vad in fostul membru PDL un mostenitor al sindromului basescianist de comandant de nava, ori a celui american de comandant sef, cu care vedem ca democratii si republicanii isi garnisesc discursurile in campania pentru alegerile prezidentiale.

  Legat de stereotipul de comandant sef, care pare sa fi luat locul celui de comandant de nava, o gandire mai cauzala si mai determinista si-ar putea pune problema: domnule, nu cumva cineva isi bate joc de noi cu separatia puterilor?

  In corolar, ca sa faca problema mai acuta si mai discutabila, ar putea sa vina si cu faptul ca Parlamentul polonez a trecut Parchetul si procurorii sub controlul direct al ministrului justitiei si cu afirmatia candidatei americane democrate Hillary Clinton ca daca va deveni presedinta il va propune pe Barack Obama la Curtea Suprema.

  Niste enormitati, fara indoiala, din punct de vedere al unei altfel de „corectitudini politice”, privind functionarea puterilor statului. Sa ne imaginam, numai, ce s-ar fi intamplat cu independenta justitiei daca Basescu ar fi ajuns judecator la Curtea Constitutionala, dupa ce si-a incheiat mandatul de presedinte.

  Nu spun ca separatia puterilor si independenta justitiei sunt bune sau rele, depinde de situatia din fiecare tara, de sistemul de multipartidism sau unipartidism, de rezultatele cu care acestea functioneaza. Ne putem forma o opinie, poate chiar o concluzie, daca analizam SUA si China, exemple clasice pentru cele doua tipuri de sisteme politice, dar si Rusia, unde dupa parerea mea exista cel mai nou si mai adaptat sistem politic.

  Remarc insa ca multipartidismul occidental nu mai functioneaza cu rezultatele de altadata. Nu stiu daca multipartidismul si-a atins limitele istorice sau daca este vorba doar de absenta unor reforme politice intrasistem. Unipartidismul est-european a colapsat tocmai datorita nereformarii interne, spre deosebire de cel chinez, caruia nimeni nu-i poate nega vigoarea si ascendenta.

  Ce reforme ar trebui sa sufere multipartidismul, pentru a redeveni performant? Ar fi de imbratisat un unipartidism reformat dupa modelul chinez? Sau s-ar putea vorbi de alternanta dintre multipartidism si unipartidism cu aceiasi naturalete cu care vorbim despre alternanta dintre putere si opozitie? Sunt intrebari care in noianul de crize au inceput sa-i framante pe ganditorii politici.

  Alte cateva intrebari, de aceasta data specifice, ar trebui sa ne dea de gandit. A putut si va putea Liviu Dragnea sa obtina de unul singur pozitiile politice pe care le-a dorit sau le va dori, in continuare? Daca raspunsul este negativ, si cred ferm si fara demonstratie ca acesta este, urmatoarele intrebari ar fi care este pretul si cine il va plati? Va fi un pret personal sau de tara?

  Vineri, continua dezbaterile ICCJ in dosarul Referendumul, in care presedintele PSD (cata dezonoare pentru aceasta functie, candva de mare vaza) a fost condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare. Nu cred ca va aduce vreun rezultat. Cel mai probabil va urma un nou termen, in asteptarea jucarii cartilor politice, legate, s-ar parea, de functia de premier. Nonpartizanatul tehnocrat ar fi devenit incomod, se spune pe surse. In episodul de azi vom afla mai degraba un indiciu politic decat juridic.

  Deconcertanta este si nonsalanta cu care liderului cu cazier Liviu Dragnea i s-au deschis usile politico-diplomatice in recentul turneu extern, pentru patru zile la Ierusalim si pentru doua zile la Bruxelles. Un semn ca deznodamantul in dosarul juridic al presedintelui PSD nu ingrijoreaza cancelariile. Dimpotriva, numai unui om cu miza si cu viitor i se poate ingadui sa zaboveasca dincolo de praguri.

  Am vazut chiar un titlu media, ca Dragnea ar fi dat lovitura de premier in turneu. Sa radem sau sa plangem? Daca Dragnea a invatat de la Basescu sa ceara sprijin dinafara, cu pretul vasalizarii si colonizarii tarii, care este limpede ca nu are cum sa fie concurat de niciun pret personal, nu prea miroase a bine.

  Este Dragnea un lider mainstream, de status quo, care a agatat PSD la remorca sistemului Basescu, aka Iohannis? Iata ce spune seful social-democratilor despre initiativa lui Tariceanu privind justitia, de eliminare a sefului statului si ministrului justitiei din procesul de numire a sefilor parchetelor si Inaltei Curti: „Seamana cu ce se intentioneaza la legea alegerilor; avem rezerve.” In traducere Basescu: „Lasati procurorii sa vina la mine.” Inutil de comentat.

  Oare cine i-a sugerat presedintelui PSD ideea de a boicota alegerile locale cu doua tururi, care ar spori polarizarea si fracturile din societate, cum s-a grabit sa-i transmita premierului Ciolos, dupa intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz? Categoric, modificarea prin ordonanta de urgenta a legii alegerilor locale ar fi un abuz, dar nu raspunzi printr-o masura cu consecinte care ar putea fi chiar mai grave. Poate numai daca nu este un act dintr-o preparare de „oportunitate”.

  Dubioasa este si atitudinea pe invers a lui Dragnea fata de birocratii de la Bruxelles, angoasati de o eventuala pierdere a locurilor de lux, de unde trag sforile pentru toata Europa. Comparativ cu leadershipurile central-europene, unele chiar si din vestul european, care canta prohodul birocratiei si supranationalismului din capitala UE, Dragnea este gata sa le faca respiratie gura la gura, de reanimare.

  Socialistii europeni (PES), care, cu cateva exceptii, au fost dintotdeauna catusele din aur cu care capitalismul a tinut stanga ostatica, prin coruperea masiva a liderilor, i-au cerut presedintelui PSD sa organizeze in primavara, in Romania, un eveniment pompos denumit „Relansarea Europei”. Insiderii spun ca ar fi vorba de un fel de nunta aniversara, din cele care se fac dupa un anumit numar de ani de casatorie, prin care se reinnoiesc juramintele de dragoste. Un ritual prin care social-democratii romani se mai leaga cu inca o franghie de sistemul capitalist.

  Mai greu de inteles cum brusc PSD nu mai are specialisti in campanii electorale, de-i ia pe cei oferiti de PES, dar ne cam dumirim cand aflam ca socialistii ii trimit cu tot cu mesaje de stanga, promovate la nivel european. Probabil ca Dragnea este fericit cu si de atentia care i se acorda, de invitarea la sedintele premierilor si sefilor de stat de stanga din Europa, totul, fireste, pentru ca PSD sa devina un model de social-democratie in regiune. Scepticii cred insa cu totul altceva, ca la pachet cu oferta socialista este si manipularea.

  Ceea ce a promis la schimb PSD, „sa fie partidul celor multi”, se inscrie in linia traditionala. Mai crede insa cineva in mitul „partidului celor multi”? Cand alegerile nu mai sunt castigate de partidele cele mai mari, care au cam devenit ceva relativ, fluctuant? Cand intentiile de vot sunt atrase de strategiile care ies din carapacea unui partid, de partide care pot fi mici la numar, dar mari in programe ale interesului national, unitatii, independentei, suveranitatii, pe toate palierele, de la securitate, prosperitate si resurse, pana la pastrarea identitatii, traditiilor etnice, culturale, religioase? Cand dezvoltarea incepe cu conservarea?

 25. 30 Ghita Bizonu' ianuarie 30, 2016 la 8:34 am

  „Am considerat că era vorba de o criză constituțională. Apoi Comisia Europeană a trebuit să intervină, să se asigure că toate regulile democrației și principiile statului de drept sunt respectate”, a spus fBarosu la Timisoara , adăugând că respectiva chestiune „a fost relativ ușor de rezolvat”… E

  E .. Daca aveam un premier cu teststisteron il baga in ma-sa pe Barosso 9asda cum facu si Viktator) si si acu musiu premiweru nu se pragatea sa mearga la Beciul domnesc …
  Da insa i0-a placut ,., i-a pacut sa puope aman lu Barooso (si nu numai mana) asa ca s-a gandit mai bine si a cumparat F 16 de la Portugalia!!!

 26. 31 Cris ianuarie 30, 2016 la 10:49 am

  Nu înțeleg ce treabă are Direcția Națională Anticorupție cu antemergătorii lui Oprea, Nițu…
  Admițând că aceștia au mers în trafic cu antemergători, au dat mită ca s-o facă?
  Apoi, mi-e greu să cred că, dacă au avut antemergători, i-au avut ilegal, că au încălcat grosolan legea.
  Să vedem ce vor zice judecătorii, iar, dacă-i vor găsi vinovați pe cei care au tras „foloase”, câți ani de închisoare le vor acorda.

  Dumnezeu știe cui îi folosesc exagerările astea…

 27. 32 Cris ianuarie 30, 2016 la 10:54 am

  Ilie Botoș cred că a fost revocat fiindcă nu admitea deschiderea dosarelor pe articole de ziar și pe simple denunțuri răzbunătoare.
  Cred că a fost revocat pentru că nu era de acord cu fabricarea probelor și cu mărturiile false.

 28. 33 serbanfl ianuarie 30, 2016 la 11:04 am

  @Adrian B.
  ianuarie 29, 2016 la 11:57 am

  Bravo Polonia ! Respect pentru demnitate si curaj .

  http://www.cotidianul.ro/parlamentul-trece-parchetul-sub-controlul-ministrului-justitiei-275351/

  Dacă tot și-ai pus „mâna în cap”, în postarea: Adrian B.
  ianuarie 28, 2016 la 5:14 pm

  Te invit să citești:
  http://revistacultura.ro/nou/2015/07/mandria-de-a-fi-sluga/
  Ultima frază, chiar de 2 ori.

 29. 34 ZeV ianuarie 30, 2016 la 11:52 am

  fostă basarabeancă
  ianuarie 28, 2016 la 4:46 pm

  Foarte simplu, cuvintele noi exprima suficientza de sine si au menirea de a ascunde ,,telectualiceste” bajbaiala prin meandrele sensurilor realitatii vizibile si non-vizibile.
  Marele Bartolomeu Anania (ascult seara de seara si recomand predicile exceptionale ale domniei sale care se gasesc si pe Youtube) spunea ca omul este, pe langa materie, spirit si duh. Daca spiritul acapareaza toata fiinta omeneasca, aveam de-a face cu filosofii. Daca duhul (partea ,,iluminata” a spiritului, scanteia puritatii omenesti) predomina, atunci se plamadesc duhovnicii.
  Omul obisnuit este ceva ,,intre”, dar daca constientizam ca spiritul fara duh este desertaciune, atunci mai avem sansa de a deveni aidoma vamesului smerit: ne dam seama ca, orice am face, pacatuim (de cele mai multe ori constient, sub impulsul lacomiei si trufiei) si este loc intotdeauna de mai bine si de progres.
  Daca nu, ramanem la stadiu de fariseu ,,bun”, adica, un om moral, legist, care isi plateste ,,zeciuiala” (adica taxele), un om care posteste o data, sau de doua ori pe saptamana, dar, in esentza, un simplu om autosuficient, oricat de complexa i-ar fi educatia si invatatura. Acel om nu se va ,,inalta” niciodata, in sens figurat, desigur, si va sfarsi nefericit.
  Pe ,,scara” cu 33 trepte pictata la Sucevita, un slujitor al Domnului se prabuseste in neantul decaderii tocmai de pe penultima treapta, desi, mai avea un pas, iar mana intinsa, intru intampinare, a Divinitatii, era aproape sa-l atinga. De ce a cazut ? Pentru ca omul, vazandu-l pe Dumnezeu, si-a spus in barba: ,,Iata, sunt deja Sfant, deci, perfect si nu mai am nimic de facut pentru a fi primit in Rai”.

 30. 35 blogideologic ianuarie 31, 2016 la 7:53 am

  Ce nobilă, ce ieftină, ce virtuoasă, poate fi o ciorbă Stroganoff fierbinte pe la ora 4 și 30!

 31. 36 Liviu Bejan februarie 1, 2016 la 11:15 am

  Cand o privesc pe aceasta doamna, nu mai pot gandi. Credeti ca a stiut vreodata ecuatiile lui Ebers si Moll?

 32. 37 mistretul februarie 2, 2016 la 10:19 am

  SE POATE ORICE IN ROMANIA DEOARECE RALUCA PRUNA = MONICA MACOVEI ..


 1. 1 Două citate | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 29, 2016 la 12:19 pm
 2. 2 Cum poate fi revocat procurorul general. Sugestie - Pe Bloguri Trackback pe ianuarie 29, 2016 la 5:08 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: