Toamna politica

 

IMG_3652

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Cornu, zilele astea, – o vreme superba. Atmosfera de toamna calda, copacii in culori ruginii. Am reusit sa strangem merele pentru iarna si strugurii din care vom face o vadra de capsunica.

Incerc, in continuare, sa inteleg de ce societatea noastra se incapataneaza sa mearga in marche-arriere. Temele publice sunt, in continuare, revolutia ( cea din 1989, nu cea de la 1848), mineriadele, comunismul, securismul, viata lui Ceausescu, cat si ce s-a furat in ultimii 25 de ani. In timpul asta, capitalul strain a pus stapanire pe economia, pe bancile si pe magazinele din Romania. A pus stapanire, intr-o masura, si pe politica din Romania. De aceea, nu mai simt, la cei pe care ii intalnesc,  entuziazmul de a lansa proiecte, dorinta de a face echipe. Lupta anti-coruptie si lupta impotriva evaziunii fiscale au devenit pilonii activitatilor parlamentare si mediatice. Tinerii isi doresc sa lucreze doar in institutii de control si de informatii, institutii care se inmultesc precum ciupercile. Sau sa plece afara.

Mama mea a avut, de curand, o experienta interesanta. In calitate de vaduva de razboi, la 87 de ani, era scutita de un impozit pe un teren agricol pe care il mostenise tatal meu. In urma cu cativa ani, a depus adeverinta respectiva. A crezut ca adeverinta ramane valabila si pentru anii urmatori. Ei bine, nu. A aflat, intamplator desigur, ca are de platit cateva mii de lei, pe ultimii ani, pentru terenul respectiv. Explicatia a fost simpla – adeverinta de vaduva de razboi trebuie depusa la inceputul fiecarui an! Probabil, din teama ca, nu cumva, vaduvele veteranilor din al doilea razboi mondial sa nu se recasatoreasca in timpul anului, pacalind fiscul…Vestea buna este insa ca, in felul acesta, cresc veniturile la bugetul statului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

69 Responses to “Toamna politica”


 1. 1 fificutza octombrie 24, 2015 la 10:00 am

  Și uite-asa cresc, în continuare, veniturile hoților care ne conduc, iar nu ale noastre!

 2. 2 George Hălărescu octombrie 24, 2015 la 10:26 am

  Ne bântuie nu trecutul, ci prostia! Suntem întreținuți „spiritual” cu false teme, pentru a mai lăsa un răgaz celor care încă nu a reușit să se instaleze bine în România? Proiecte !? Noi trebuie să trăim din mila și bunăvoința străinilor – ne fac ei proiecte.

 3. 4 Centru octombrie 24, 2015 la 12:43 pm

  Kafka .
  Administratia romaneasca este nebuna si rea .
  Deci veteranii de razboi si familiile lor trebuie sa demonstreze in fiecare an ca sunt veterani de razboi ?
  O alta micime a administratiei romanesti este prinderea in capcana a 54000 de cetateni romani ( populatia orasului Roman ) lasati sa parieze meciuri pe Internet – iubita ” noastra ” administratie nu a spus nimic , nu a prevenit pe nimeni iar acum indrazneste sa reclame amenzi de 5000 de lei de la fiecare cetatean pentru ca a pariat pe un site ” neagreat in Romania ” .
  Si ca sa ne veselim un pic , aflati ca un constructor al autostrazii Deva Lugoj ( primul sector dupa Deva , la centrala Mintia si pe Mures ) a fost obligat de Inspectoratul pentru Constructii Hunedoara sa opreasca lucrul pentru ca ” autorizatiile de constructie ” nu erau eliberate ( in regatul lui Kafka , Romania anilor 2012 – 2015 aceste autorizatii vin odata la sase luni pentru portiuni de cateva sute de metri , ca sa poata avea front de lucru constructorii nu pot astepta atata timp ) .
  Cine este partidul la guvernare , de patru ani , in tara lui Kafka ?

 4. 5 Ghita Bizonu' octombrie 24, 2015 la 12:59 pm

  Scuzati, da sa stiti ca nu invart cutitu’ in rana. Ca ma rog din lipsa de creion hemostat pun sare pe rana … ei bine asta o fac si cand ma tai la barbierit …
  Citez din productia unuia Neacsu (sigir om care gandeste corect – are barba! – si bine – ca are chelie!)
  Partidul condamnaţilor
  ………….
  ……….
  Deci la ora asta PSD ul este condus de domnul Dragnea secondat de colegul lui Mihai Viteazu, repetentul Zgonea, Dacă asta a decis partidul, înseamnă că îşi merită conducătorii şi soarta. Până la urmă cârlanul a fost încălecat, va pleca din guvern la trap şi după el şi colegii de partid, cu toate sigurările date de mut că vor rămâne la Victoria, iar dacă va fi votată legea votului prin corespondenţă sau electronic, nu îi va mai scăpa nimeni la alegerile următoare, care vor fi mai mult ca oricând câştigate de STS.

  E … si era asa de simplu …. ca inainte de a fi „livrat” Bivolaru sa fi fost livrat Baselu ptr „copenhagarea flotei” …. fostul electronist al agriculturii a fi cunoscut delicile puscariei da ptr un dosar pe bune nu ptr niste .. caltabosi .. eventual impreuna cu Decebal Traian finatistu care a inebubit o tara .. sin inca vreo 3 sau 4. Si sa nu fi zis nimic inpublic despre arestarile de vineri seara…

  Da’ ma rog cum mi-ati raspuns :eu nu procedez asa

  Idem si protejantul dvoastra v-a calcat pe urme (strachini si gropi) pastrand „sistemul” su mai precis nepreluand comanda . Ala de la STS prins cu firu’n garaj ramas bun in functie, laudandu-se ca el a propus Codruta , propinunad un procuror general subordonat unui siobiordonat (DNA este o Directie .. deci), ministri ai Justitiei slabi (de inger ca altfel cam XXL) si uite asa lupat anticorputie se „Da” cu te miri ce INSA sute de sesizari ale Cor[ului de Control al Primului Ministru (Ponta) si ale Curtii de Conturi zac „nepriozrotijate” de parca careva ar fi stasta vechea comanda Siris : MJP Lnnnnn , 0 (modfify job proority Lnnnnnn to ZERO) … si acu stau stau … in timp ce un contract intre 2 avocati devine „spalare de bani”, frauda fiscala, MARE de 50.000 euroi (mai putin decat costa in anu ala un Mercedes S cu 6 cilindri) si are prioritate 15 (MJP Lxxx, 15) in timp ce fraude de sute de milioane euroi sau si mai bine stau „neprioritizate”… si se ajunge la Partidul condamnaţilor in timp ce nu zic cine are imunitate de jmecher.

  Inre timp se scoate de la naftalina Revolutia si Mineriada asa ca sa nu se intrebe nimeni cum dracu ca cel care a fost capul „afacerii” scapa liber si cu toti banii (nu cu toti si trebuie sa scape ca sa nu se mearga si la beneficiarii „colaterali”) A
  A da. Cum se face ca in Dosarul Microsoft nu este anchetat Microsoft? Hm .. nu cred ca este vorba despre influenta transtalntica ci doar despre magarie locala. Adica in loc sa cumpere guvernul de la Microsoft cumpara de un intermediar. Intermediar „preferat” . Pai daca este „preferat” intermediarul umfla pretul (poate se mira si el de valoarea la care ajunge oferta „lui”) si frunozirul (in cazul de fata Microsoft) primeste „doar decat” pretul normal. Ce este peste se „redistribuie” catre „cine trebe”.

  A da.. MJP .. Eu am fost (si) operator calculator pe Iris 50 (Felix). Proritatile 0 si 15 se dadeau numa de la consola .. adica stateau in destele mele. SI marturisesc ca vreo 2 au ajuns la prioritate ZERO. Dupa care si-au „revizuit” atitudinea si si-au adus aminmte niste lcuiruri simple : cand ti se zice buna ziua raspunzi la salut si cand intri intr-o camera (chiar daca este sala calculatorului) zici buna ziua chiar daca esti inginer … d’aia este bine ca ala care poa „prioritiza” sa nu te deteste …

  E .. si deci asa … prea multa coruptie nu am vazut sa fie combatuta (sute de milioane de $$ si euroi, per total miliarde, vilele din locuri celebre samd) , mi s-au „servit” niste fleacuri (de ex bantuie lupii iti manca aia oile si vacile si tu impusti soarecii) si asa continuam .
  Si preacinstitul Nutzu revine in politica imaculat si sucarut ca unii ii terfelesc imaginea …

 5. 6 Otilia Bobis octombrie 24, 2015 la 1:06 pm

  Imi place toamna pentru linistea care parca o emana, pentru culorile minunate ale naturii…..viata trebuie traita „cada instante” cum se spune….si dupa o experienta care mi-a adus aminte ca suntem muritori, am horatat sa dau mai putina importanta la politica, la „cine pe cine”, etc. Traiesc, pot sa ma bucur de fiecare clipa si asta conteaza….stiu ca si dvs faceti la fel….

 6. 7 blogideologic octombrie 24, 2015 la 1:46 pm

  Interesant titlu : „Trudeau, Clinton, Bush … dynasties are the blockbuster movies of politics”
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/oct/23/trudeau-clinton-bush-dynasties-blockbuster-movies-politics

 7. 8 ZeV octombrie 24, 2015 la 1:53 pm

  fificutza
  octombrie 24, 2015 la 10:00 am

  Cresc veniturile denuntatorilor, adica, ale oamenilor de afaceri care dau mita. Nu Bica, Udrea, etc, au incasat sute de milioane de euro, ci, oamenii de afaceri verosi ai Romaniei. Unii se mira ca nu avem capital romanesc. E si normal, din moment ce ,,baietii destepti” au investit prin alte paradisuri…

 8. 9 T-Rex octombrie 24, 2015 la 2:45 pm

  Poate ca oamenii nu mai sunt interesati de viata politica pentru ca nu o pot schimba. Peste tot in lume politicienii promit inainte sa fie alesi, dar nu livreaza marfa promisa in timpul mandatului. Isi vad de sacii lor…iar cind sunt schimbati, stiu ca vor reveni. In public se paruiesc, dar in privat se inteleg toti de minune, pentru ca nu mai exista decit ideologia banului.

  Traim in lumea lui „Dog eat dog” si „The Rat Race”, cele doua principii de baza. etern umane, dar „rafinate” de americani.

  Si ca sa inchei ce spuneam pe un alt subiect, deocamdata pentru Romania parteneriatul de securitate cu SUA este vital. Spatiul ei comfortabil este cel european, dar accentul il vad pe „est-european”. Pentru ca exista azi un divide din ce in ce mai vizibil intre Vest si Est: cei care ne dau permanent lectii, fara sa ne invete insa cum sa ne dezvoltam; cei care se cred superiori, dar sufera de aceleasi boli. Cei care ne tin ocupati cu propaganda lor si spalatul pe creier in timp ce companiile lor iau tot ce se poate lua. Iar noi, cu ce mai avem, nu avem loc pe rafturile magazinelor lor.

 9. 10 Radu Humor octombrie 24, 2015 la 4:21 pm

  Este singurul blog de pe care mai răzbat la lumină teme de mare actualitate, vitale pentru continuitatea Statului Român :
  „In timpul asta, capitalul strain a pus stapanire pe economia, pe bancile si pe magazinele din Romania. A pus stapanire, intr-o masura, si pe politica din Romania. ”
  Nu-mi rămâne decât să sper în puterea mirifică a ideilor, ce vor reuşi până la urmă să coaguleze un nucleu, suficient de credibil spre a fi urmat de un număr din ce în ce mai mare, nu neaparat de nemulţumiţi, ci de „dumiriţi”, ce vor înţelege odată, că stând cu mâinile-n sân, sau în buzunarele altora, nu poţi împiedica răul să te cuprindă şi să te sufoce !
  Măcar grija de urmaşi, cărora li se distruge perfid şi sistematic viitorul, ar trebui să declanşeze un semnal de alarmă, nelăsându-i pe ei să-şi plătească dezinteresul şi nepăsarea prin condamnarea definitivă la sărăcie şi slugărnicie, acum, cît nu-i încă prea târziu !.
  P.S.
  Se observă că în prezent se recurge mai puţin la asasinate politice, deoarece s-au descoperit alte metode de a se elimina adversarii incomozi :
  Cumpărarea sau arestarea lor !
  Metode ce au la bază şantajul, atent şi din timp pregătit !
  Vorba cuiva :
  Cum să se strecoare în funcţii de decizie, de care depinde soarta Ţării oameni integri, pe care să nu-i poţi înrola, manipula şi controla după bunul plac al intereselor străine ?

 10. 11 Radu Humor octombrie 24, 2015 la 4:52 pm

  Aş face o completare privind expresia „singurul blog”, adăugând :
  „cu o audienţă atât de mare” …

 11. 12 blogideologic octombrie 24, 2015 la 5:08 pm

  “Parakimomenul” : Ciudatul cuvânt elinesc înseamnă “cel care păzeşte somnul împăratului”. Funcţia aceasta era acordată prin edict imperial. Era destinată strict eunucilor.

 12. 13 Adrian B. octombrie 24, 2015 la 5:32 pm

  O analiza excelenta . Doar ca s-ar putea sa va atrageti criticile lui Zev si ale altora carora li se pare ca viata in Romanica este roz …

  Intr-adevar , romanii cu initiativa si-au pierdut complet entuziasmul de a mai face ceva in tara asta . In schimb s-a instalat confortabil lehamitea si teama .

  Ca sa folosesc un termen la moda , Romania este o tara esuata . Un stat politienesc condus de niste indivizi bolnavi de ura , de oameni fara viziune , de niste primitivi al caror unic scop este revansa . Si sa adune bani la buget cu orice mijloace , inclusiv calcand pe cadavre .

  O tara incaputa pe mana strainilor si condusa de straini prin niste interpusi cu mentalitati medievale care doar inventeaza impozite si taxe si noi institutii de control si coercitie . Dupa 10 ani cu dementul de Basescu ne-am trezit ca noul presedinte este un neamt – ” Palton Voda ” – zis si ” Marele Tacut ” , la SRI avem un neamt vopsit , la DNA o unguroaica bobinata , la SIE un moldovean taiat imprejur , la Guvern un diletant albanezo / italian , la Senat un grec .
  O tara administrata de niste autisti si habarnisti rupti complet de realitate si de logica .

  Indivizii care conduc astazi Romania sunt niste oportunisti care au trait toata viata lor numai pe spinarea statului , cu tot felul de scoli de securisti , prin tot felul de ONG-uri dubioase , care au fost angajati numai la stat pe salarii enorme , pe sinecuri banoase , au avut burse si privilegii fara numar . N-au avut in viata lor vreun angajat , n-au dat un salariu , n-au desfasurat vreo activitate concreta , n-au construit nimic , nu inteleg realitatile economice si nu inteleg nici sensul vietii . Doar si-au luat si li s-a oferit . Acestora li se pare normal sa-si pastreze aceste privilegii si pentru aceasta ii domina si batjocoreasc pe ceilalti .

  E ceva ” normal ” in lumea astora , a alesilor si celor cu pretentii de bastani sa profite oricind si oriunde de avantajele si privilegiile aduse de functia ocupata ; li se pare ca e un fel de dreptul lor prin nastere sa arate cine sunt si ce pot face, fara sa dea socoteala nimanui .

  Dealtfel , daca citim CV-urile unor indivizi ca MRU , Ponta , Gorghiu , etc. vom intelege foarte bine cu cine avem de-a face … niste nulitati umane si profesionale , niste arivisti si niste politruci insetati de putere .

  Acestia dau salarii occidentale unei maini de oameni ( politicieni , anaf , procurori , judecatori , militieni si securisti ) ca sa dea cu biciul pe romani si sa le ia ultimii bani din buzunar . Iar daca nu , sa-i bage la puscarie si sa le confiste totul .
  O tara cu vreo 5 procuraturi paralele ( PG , DNA , DIICOT , P militara , ANI ) , cu vreo 7-8 servicii secrete si cu nenumarate institutii de control si represiune .

  O tara dupa chipul si asemanarea unor imbecili patentati ca Basescu , Macovei , Kovesi , Blaga , Oprea si Ponta .

  Si la fiecare patru ani ii mint pe oameni cu naturalete si seninatate . O farsa sinistra a unor personaje mediocre pe spinarea poporului roman . Cum farsa a fost si lupta lui Ponta & USL cu Basescu si mafia lui .

  Interesul astora nu este sa avem o tara cu o economie prospera , cu cetateni bogati , cu un trai linistit , cu o viata frumoasa , cu siguranta si stabilitate . Interesul lor este ca o mana de oameni sa-i tina in saracie si teroare pe ceilalti , sa-i asupreasca , sa traiasca ei ca niste printi , sa-si dea salarii si privilegii , sa-si puna rudele si prietenii prin tot felul de functii . Si sa se tina cu dintii de putere . Ei nu sunt capabili sa vada mai departe de propria lor farfurie .
  Iar cei care comenteaza ceva sunt bagati urgent la zdup . Cei care emigreaza sau isi iau zilele reprezinta pentru ei doar niste ” detalii suparatoare ” .

  Asa arata Romania astazi …

  Intre timp , structura economiei se modifica ( capitalul romanesc dispare ) , industria grea a disparut , devenim iarasi o tara agricola , se emigreaza in masa si 5 milioane de romani lucreaza doar ca sa-si plateasca facturile la utilitati .

  Probabil ca de multe ori am exagerat in comentariile mele si imi cer scuze pentru asta . Dar ceea ce am scris a fost ceea ce am simtit cu adevarat atat eu cat si foarte multi prieteni de-ai mei : oameni simpli , oameni cu studii superioare , oameni cu afaceri de familie , oameni care s-au chinuit in viata sa construiasca ceva , oameni care inteleg ce se intampla in jurul lor .
  Pur si simplu , Romania a devenit o tara in care guvernantii nu ne mai lasa sa traim …

  P.S. Legat de abuzuri , am sa va relatez cel mai mare abuz care l-am auzit in viata mea !!!!!!!!!!!!!!!!! Ca sa se inteleaga ce inseamna sa faci afaceri in Romania …

  O cunostinta a cumparat in urma cu 3 ani niste materii prime de la o fabrica falimentara dintr-un orasel de provincie . Acest orasel are cca. 10 000 locuitori si 60% somaj ; desertizat si saracie lucie . Aceste materii prime erau depozitate dintotdeauna pe un teren de cca. 1,1 ha , pe platforma fabricii .
  In urma cu 3 luni a primit o adresa de la primaria respectiva ca sa-si mute materiile prime de pe teren ( lucru extrem de greu de realizat ) in 30 de zile deoarece acestia au intrat in posesia terenului . Acesta a solicitat primariei concesiunea terenului si nu i s-a aprobat . A actionat primaria in instanta .

  Saptamana trecuta , acesta a primit o decizie de impunere de la primaria respectiva in suma de cca. 6,8 milioane de lei noi , adica aprox. 2 milioane de $ ( !!! ) pentru cca. 3 ani de folosinta a terenului ( 2012- 2013-2014 -2015 ) . Pentru un teren care in mod normal nu valoreaza la cumparare mai mult de 5000 Euro .
  In actul respectiv se spunea ca primaria poate sa impuna de la sine taxe si impozite pentru terenurile ( domeniu public sau privat ) ocupate abuziv , etc…
  In prezent este in spital , la sectia Cardiologie si mi-a spus ca vrea sa se mute definitiv in Spania .

  Cat despre abuzurile si aberatiile fiscului condus de oamenii „tehnocratului ” Ponta , nu trece ziua sa nu citim tot felul de monstruozitati . Cand ni se intampla noua aceste abuzuri le consideram revoltatoare , când se intampla altora le privim mai relaxat . Pentru unii care nu pot gandi cu capul lor li se par lucruri normale . Eu personal am cunoscut un taximetrist care a facut atac cerebral dupa ce a primit o scrisoare de la fisc in care i se spunea ca are de platit vreo 6000 lei din urma cu 5 ani . Omul a decedat .

  http://www.capital.ro/culmea-taxarii-fiscul-calculeaza-contributii-la-venituri-fictive.html

  http://www.gandul.info/politica/incredibilele-aventuri-ale-romanilor-cu-fiscul-pentru-9-lei-din-cuponiada-statul-iti-cere-468-de-lei-cass-13859627

  http://www.romaniatv.net/eroare-incredibila-10-000-de-copii-executati-de-fisc-alocatiile-au-fost-considerate-venituri_193771.html

  http://www.antena3.ro/actualitate/un-om-de-afaceri-s-a-sinucis-dupa-ce-a-fost-controlat-de-anaf-314996.html

  http://www.realitatea.net/anaf-a-declan-at-opera-iunea-cristal-cine-sunt-cei-viza-i-de-verificari_1812677.html

  http://www.curieruljudiciar.ro/2014/12/16/anaf-aduce-o-grava-atingere-dreptului-la-viata-privata/

  http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/spionii-din-baruri-si-cluburile-de-noapte-cine-sunt-oamenii-trimisi-sa-stea-pana-dimineata-cu-ochii-pe-casele-de-marcat.html

  Cred ca se poate vorbi foarte mult despre viata si imperfectiunile ei dar ceea ce se intampla astazi in Romania este cu adevarat revoltator iar oamenii care au ajuns sa ne conduca sunt de toata jena !

 13. 14 Baronul Munchhausen octombrie 24, 2015 la 5:52 pm

  Daca anumite probleme au ramas nerezolvate, romanul se impiedica de ele si nu poate merge mai departe.
  Ca sa va dau un exemplu despre cum conducatorii evita sa comunice cu boborul si sa-si faca mea culpa, as da spre de dezbatere cazul politistului Gigina.
  Nu se va rezolva, in mod sigur, asa cum ar trebui. Va spun un banc, pe care sunt convins ca il stiti, fiindca e vechi, despre secretomania la romani:

  Cu ocazia implinirii a 166 de ani de la batalia de la Waterloo, Bush, Brejnev si Ceausescu si-au dat intalnire pe locul unde imparatul Napoleon a purtat ultima batalie. Superstitios, ca orice om needucat, ceausescu a propus sa fie chemata o vrajitoare pentru a le inlesni un dialog spiritist cu Napoleon. Mai in gluma, mai in serios, Bush este de acord iari Brejnev, vazandu-se in minoritate, accepta si el. Napoleon vine, pe calea spiritelor, la intalnirea cu cei trei lideri. Primul care il abordeaza pe Napoleon este Brejnev:
  -V-am admirat de mic copil. Nici azi nu inteleg cum ati putut pierde la Waterloo
  -Avem aceeasi parere, au ricanat Bush si ceausescu
  -Dar d-le Brejnev ce e asa de greu de inteles? Aveam doar vreo 30000 de soldati la Waterloo pe cand englezii si prusacii lui Blucher, care, i-au venit in ajutor englezilor, in amurg,, erau mai numerosi. Daca as fi avut puhoiul tau de soldati fii sigur ca n-as fi pierdut la Waterloo.
  – Totusi erai renumit pentru modul cum foloseai tehnica din dotare, interveni Bush in discutie
  -D-le Bush, daca as fi avut eu tehnica armatei SUA, nu as fi pierdut nici daca luptam impotriva tuturor statelor de atunci(Anglia, Austria, Rusia, Prusia si Turcia)
  -Eu cred ca a fost o greseala de comunicare, altfel nu vad cum, se baga in vorba si Ceausescu
  -Nicule, daca as fi avut eu radioteleviziunea ta, nici in ziua de azi nu s-ar fi aflat ca eu am pierdut la Waterloo

 14. 15 nicolae puscasu octombrie 24, 2015 la 5:58 pm

  E bun si banul nu zic dar mai degraba gasessti un ban decat un om educat , o sa fie scumpi ca banii oamenii cu bun simt , eu asta caut ca bani ori ii ai ori nu ii ai tot acolo e , dar respectul , buna crestere si educatia nu sunt de cumparat nicaieri desi ar fi bine si lucrul acesta sa se cumpere – plastic vorbind poate s-ar mai primeni societatea ca e dusa rau la vale in acest domeniu .

 15. 16 Marian octombrie 24, 2015 la 6:07 pm

  Am eu impresia ca si d-ta domnule Nastase te faci vinovat de trocul: „dam economia, dati aderarea”(la Nato si UE). Nu ati negociat de pe o pozitie de demnitate. 11 septembrie 2001 va crease toate premisele pentru asta. Stiti cand a „facut” tatal meu accidentul vascular major(care i-a cauzat moartea)? Va spun eu, pe 10 martie 2008. Stiti cine s-a nascut pe 10 martie? Va raspund tot eu: Osama Bin Laden. Americanii i-au eliminat pe amandoi. Macar de am fi profitat si noi romanii. Poate n-ati facut-o cu rea intentie. Dar va intreb, nu este suficient pentru noi? Mai trebuie sa fim atacati si in anul 2015? Favoritului dvs, cu care sunteti vecin nu-i ajunge functia de prim-ministru la varsta pe care o are?

 16. 17 Luminița Arhire octombrie 24, 2015 la 6:28 pm

  Într-un sistem care le cere celor care și-au pierdut un picior sau o mână (sistem bun cunoscător al operei Ilenei Mălăncioiu, de altfel : ” ca prima jumătate a unui guştere/ care speră că îi va creşte iarăşi cîndva/ coada în care încă mai simte cînd şi cînd/ o lovitură de pe cînd era…O, ce trist trebuie să fie atunci cînd te doare/ chiar partea pe care nu o mai ai şi cînd/ rănile-adînci care se simt în ea/ pot să se vindece numai în gînd.”)… să vină în fiecare an ”la comisie”, pentru ca nu cumva membrul lipsă să nu le fi crescut între timp, nu este de mirare că mama dumneavoastră, domnule profesor, a trecut prin acestă întâmplare.

  Totuși, soțul meu se întreabă: și dacă o vaduvă de veteran de război ar avea insolența de a se recăsători, ar deveni ea mai puțin văduvă de veteran de război?

 17. 18 Cris octombrie 24, 2015 la 6:41 pm

  Milioane de alegători țipă indignați că s-a furat și se fură, referindu-se desigur la lideri, la demnitari. Nemaivorbind de faptul că generalizează, că îi consideră pe toți hoți, aceste milioane „corecte” și „cinstite” zac în fața televizoarelor așteptând pensiile anticipate, mult anticipate, sau făcând afaceri oneroase în care păcălesc beneficiarii și fentează Fiscul sub pretextul că n-are rost să dea bani la Fisc fiindcă demnitarii îi fură.
  Cu alte cuvinte, toți necinstiții au devenit lideri, iar toți cinstiții au rămas p-afară.
  Ei, cum o fi asta?

 18. 19 Cris octombrie 24, 2015 la 7:19 pm

  Că veni vorba despre 13-15 iunie 1990:
  După alegerile din aprilie 1990, când Frontul a luat 65%, iar Iliescu 80%, existau, firește și nemulțumiți de rezultate.
  Unii dintre ei au blocat 5 săptămâni bulevardul Bălcescu între Teatrul Național și Universitate pentru a determina Frontul și pe Iliescu să renunțe la învestitură.
  Asta da, democrație! Câștigi alegerile dar trebuie să demisionezi fiindcă n-ai luat 100%…
  Traficul era mult îngreunat, iar M.I. era asaltat cu plângeri de la cetățeni care doreau să circule pe acolo cu mașinile.
  După 5 săptămâni în care autoritățile au sperat că contestatarii își vor veni în simțiri când se vor interesa în alte state și vor afla că trebuie respectate rezultatele alegerilor, pe 13 iunie M.I. a acționat în forță ca să deblocheze bulevardul.
  Protestatarii au incendiat mașinile M.I., sediul SRI, sediul M.I. din str. Eforie, au asediat Guvernul, TVR, automobile particulare…
  Lucrătorii M.I. erau timorați de aversiunea multora față de ei, le era teamă să nu se spună că acționează ca înainte de 1990, și nu au ripostat ferm.
  A fost scoasă tehnică ușoară M.Ap.N., dar ea nu făcea față gherilei din oraș.
  Am fost în toate locurile fierbinți, nu știu de unde mi-a venit curajul, și am văzut cu ochii mei furia protestatarilor și hotărârea lor de a ocupa sediile, probabil pentru a-i instala „democratic” ce naiba! pe-ai lor.
  În zurbaua aia, or fi murit câțiva tineri și mai puțin tineri „frumoși și liberi”, dar au fost răniți grav și polițiști și militari.
  În fața Teatrului Național au apărut mai târziu niște cruci pe care scria „neidentificat”. Cum Dumnezeu au rămas morții neidentificați? Nici unul n-avea rude, prieteni, cunoștințe?
  Văzând că forțele de ordine și Armata nu-i pot domoli pe „prostestatari”, minerii au pornit înverșunați ca să-i potolească EI. Eu cred că minerii, așa înapoiați cum îi cred unii, au ținut ca regulile democrației să fie respectate, adică cine a câștigat alegerile să conducă.

  Să vii acum și să judeci evenimentele fără să știi ce s-a întâmplat cu adevărat, fără să ții cont de împrejurări și de faptul că abia fusese răsturnat un regim, un tip de societate în care oamenii dobândiseră o anumită mentalitate (de care mulți nu s-au dezbărat nici ASTĂZI), să susții că blocarea unei artere foarte circulate, atacarea unor instituții în scopul de a anula rezultatele alegerilor au fost îndreptățite, înseamnă să deformezi părerea unora despre democrație.

  În Belgia, niște sindicaliști, zilele trecute, au blocat o șosea. Forțele de ordine i-au măturat și le-au făcut plângere la Parchet pentru obstrucționarea voită a circulației. Procurorii le-au făcut dosare penale și, dacă vor fi găsiți vinovați, s-ar putea să stea 10 ani în închisoare.
  Sursa, Le Journal TV de la Radio-Television Belge-Francaise (RTBF).

 19. 20 Radu Humor octombrie 24, 2015 la 7:42 pm

  Se pare că Băsescu, ca un tip hârşit în rele a priceput pericolul ce-l pândeşte, acela de a răspunde pentru toate relele, furturile, escrocheriile pe care le-a practicat de-alungul celor 25 de ani, ba chiar şi mai înainte de 89 !
  Convins că se strânge laţul ( deschiderea dosarului mineriadelor îi dă fiori deoarece datorită lui au putut veni la Bucureşti trenurile cu mineri şi securişti, Mănuţiu, cel care s-a opus acestei acţiuni fiind destituit chiar de Băsescu !) vicleanul şarlatan caută să forţeze mâna licuricilor, ce se pare că au început să aibă poziţia lui Pilat din Pont, abandonându-l şi lăsându-l în plata Domnului şi pe mâna anchetatorilor, care până nu primesc undă verde se pare că au reţineri pentru ei nu pentru el 😉 .
  Aşa se explică luările de poziţie, mai mult decât disperate ale încrucişătorului de la Cotroceni, acum de la PMP, mai toate, deloc pe placul UE sau USA, la care se adaugă ameninţările, deloc voalate că mişcarea Băsescu poate deveni una de masă, cu aderenţă surprinzătoare, cei care îndrăznesc a-l lua ( cu duba ! ) la întrebări, riscând să facă din el un erou ce se sacrifică pentru Ţara lui, un nou Zelea Codreanu, în fruntea altei Mişcări, de data asta nu Legionare, ci Populare ! Unul Căpitan, altul Comandant ! Deocamdată ! Şi după câte ştie Băsescu despre ce se întâmplă prin culisele marilor puteri, s-ar putea ca şantajul să-i reuşească, pentru că a avut acces la secrete deloc măgulitoare pentru cei ce se erijează în stăpâni ai Lumii.
  Deocamdată, pe bucăţi !
  P.S.
  Băsescu e atent la detalii :
  Pentru că PMP se pronunţa cam ca “pampers”, de care se zice că se foloseşte curent, lupul mărilor ( Măriilor 😉 ) a dat ordin să dispară primul P. Acum, ca să nu aibă probleme cu corectitudinea la vârf a partidului, a dat ordin să dispară şi Leana !
  Deja avea pregătite lângă el două blonde !
  Pentru că una singură, pentru început, nu s-ar descurca să-i schimbe PMPerşii……

 20. 22 Vlad Petreanu octombrie 24, 2015 la 8:12 pm

  Păi, domnule prim-ministru, știți prea bine de ce suntem blocați în aceleași teme de 25 de ani încoace: pentru că ele n-au fost niciodată clarificate.

 21. 23 Cârcotaşu octombrie 24, 2015 la 8:33 pm

  Domnule Năstase,
  N-am înţeles cum adică „a depus adeverinţa”, c-ar fi trebuit s-o depună la începutul anului. De ce s-o depună, unde s-o depună? Ea e baza tuturor drepturilor şi scutirilor pentru „calitatea de VVR”. Depunerea ei nu cumva echivalează cu renunţarea la această callitate?
  Mama mea este şi ea VVR, dar de minunea asta cu depusul adeverinţei de VVR n-am auzit.

 22. 24 Valentin Ionescu octombrie 24, 2015 la 9:56 pm

  Adriane, in principiu, tu ai dreptate. Prinsi in dispute marunte am ramas fara tara. Da’ cu privatizarea petromului cum a fost? Cine a dat tonul?

 23. 25 Buda Viorica octombrie 25, 2015 la 12:42 am

  Bine ca va mai puteti bucura de toamna frumoasa de la Cornu, Mie imi place mai mult primavara la Eden ,unde va astept cu mult drag impreuna cu doamna Dana ,ocazie cu care puteti sa vizitati cea mai frumoasa Gradina Botanica din tara , fiindca ea se afla in orasul nostru.Asa ca va rog frumos sa ne prindeti in programul d-voastra sa va achitati de o promisiune ce mi-ati facuto. Va respec si va pretuiesc in orice vreme.

 24. 26 Ipu octombrie 25, 2015 la 8:20 am

  Întrebare of Topic în legatură cu alta anterioară pusă tot aici pe blog la alt articol
  Dle Nastase, Cu mirare am aflat din gura dlui Dragnea că vstră nu trebuia să fiţi invitat la Congresul PSD ci că puteaţi participa direct. Oare să fie adevărat? Am pus această întrebare retorică gândindu-mă şi la Dl Sturzu!

 25. 27 popateapa octombrie 25, 2015 la 8:46 am

  Referitor la cele scrise de dvstră mai sus vreau să fac câteva remarci.
  Atâta timp cât rudele celor căzuți în decembrie 1989 nu vor primi un răspuns clar acestea nu se vor liniști şi vor intenta procese peste procese. Faptul că a durat atâția ani până când s-a dat o soluție ridică semne de întrebare.
  „…..cat si ce s-a furat in ultimii 25 de ani” Nu m-ar deranja dacă s-ar găsi hoţii care au devalizat economia naţională. Totuşi procesele transformă acuzații în nevinovați iar singuri condamnați sunt cei politici ca dvstră.
  Faptul că numai 8% din capitalul din România aparține antreprenorilor români, iar restul de 92 celor străini reprezintă rezultatul politicilor guvernamentale care au condus România ultimilor 25 de ani. S-a căutat aducerea de capital străin şi nicidecum nu a fost vorba să încurajeze capitalul autohton. Este drept că ai noştri capitalişti au căutat o îmbogăţire rapidă. Exemplu clar este pentru mine faptul că în zona Olteniţa arabii au cumpărat mare parte a terenurilor agricole.
  În privinţa situaţiei mamei dvstră pentru mine nu este un lucru nou. Apar în evidenţele fiscului mereu alte datorii mai vechi de ani de zile, care din una iniţială de 10 lei au ajuns astăzi la 100 de lei.
  Asta este România în care trăim. Oameni ca dvstră au fost puşi în afara actului de guvernare pentru ca să nu poată schimba ceva în bine în această ţară!
  Şi o întrebare of Topic :
  Credeţi că majorările de salarii şi alte beneficii promise de guvernul Ponta sunt sustenabile pentru bugetul României?
  Cu stimă Popateapa (Ipu)

 26. 28 George Ban octombrie 25, 2015 la 9:24 am

  De pe Facebook:
  Tare scumpe porumbițele lui Andrei și Mihnea!

 27. 29 nastase octombrie 25, 2015 la 10:04 am

  popateapa,
  cred ca, pe termen lung, investitiile in proiecte importante sunt esentiale. Cresterea salariilor fara o crestere a economiei poate fi inselatoare.

 28. 30 nastase octombrie 25, 2015 la 10:06 am

  Ipu,
  trebuia sa fiu invitat daca se dorea sa particip, cu atat mai mult cu cat – conform statutului actual al partidului – eu nu mai sunt membru PSD.

 29. 31 nastase octombrie 25, 2015 la 10:08 am

  Valentin Ionescu,
  Basescu, prin memorandumul semnat cu Banca Mondiala.

 30. 32 centru octombrie 25, 2015 la 10:18 am

  Nu .
  Marind salariile si pensiile si neglijand investitiile in dauna masurilor clenteliste Ponta se minte singur si minte Natiunea .
  Transporturile se vad cu un buget redus cu 1,6 miliarde de lei la ” rectificarea bugetara ” – nu e ceva iresponsabil ?
  Se lucreaza la 9 km de autostrada la vest de Cluj numai ca , atunci cand vor fi gata nu vor putea fi folositi pentru ca CNADR a blocat constructia podului peste Somes care trebuie sa ii lege de restul autostrazii – nu e criminal ?
  Ce sa mai spun de sabotarea celorlalte proiecte de infrastructura semnate de Ponta in 2015 – autostrazile Bors Barcau , Campia Turzii Tg Mures , Bacau – toate trei lasate sa moara , cu varii pretexte – primul , proiectantul nu stie – nu vrea sa proiecteze si vreau proiectul IPTANA dar guvernul nu-i lasa sa-l cumpere , al doilea ” cadastrul ” , la Bacau – ” avansul ” cerut de o companie turca ?

 31. 33 nastase octombrie 25, 2015 la 10:20 am

  Vlad Petreanu,
  revolutiile sunt, de obicei, „clarificate” de istorici. La fel, fenomenele politice importante. Omorurile intra in zona penala. Pentru ele exista intervale de prescriere. Sigur, pentru crime de razboi, genocid, crime impotriva umanitatii situatia e diferita. Dar vorbim, in realitate, despre asa ceva, in cazul mineriadelor?

 32. 34 Luminița Arhire octombrie 25, 2015 la 10:29 am

  De-atâta dus degetul la nas, Elena Udrea s-a ales cu o bătătură pe flancul stâng al piramidei nazale, în speranța că Marele Bărbat va înțelege mesajul. Pe dracu′! Nu știu de câte ori va trebui ca Justiția independentă să-i aresteze femeia fatală, ca să priceapă și Băsescu Traian că e musai să se țină departe de politică și că asta a fost înțelegerea.

  Astăzi, zglobiu, ca și cum se pregătea de-o ghidușie, Băsescu Traian, cu urma uleioasă a mirului lui Joseph Deul între cuta 2 și cuta 3 a frunții sale bine exprimate, ”s-a ales ”! De ce s-a ales ? Pentru că a candidat și, mai ales , pentru că a fost SINGURUL CANDIDAT ! Ca urmare, nu se mai aplică paragraful și hlizeala domniei sale din 11 octombrie 2015, de pe FB :
  „Apel către țară, apel către români! Români, trăim o zi crucială pentru viitorul patriei noastre: alegerea CU O CONCURENȚĂ FĂRĂ PRECEDENT a președintelui PSD”

  Așadar, la PSD candidatul unic era nasol, dar la Partidul Popular e, desigur, în regulă.

  Lângă Marele Bărbat, nelipsit și fragil ca o crizantemă care stă să se scuture, îl zărim pe Cristi Diaconescu .Nu vă îngrijorați: echilibrul virilității de partid îl reface , în pandant, Dorel Onaca, un fost scafandru cu privirea dârză și discurs de elev dintr-a II-a notat cu ”I” ( adică ”insuficient”, că nota ”4” nu mai există în ciclul primar) la materia COMUNICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ (că nici Limba Română nu mai există ca atare în primele clase ale ciclului primar).

  Cu o lacrimă în colțul ochiului,ștearsă delicat cu manșeta, Băsescu cred că i-a șoptit lui Tomac: ”Eugen, ești cel mai bun! ”dar, deoarece a învățat din greșelile trecutului, i-a dat și o funcție, că din astea are destule la dispoziție tânărul și nevinovatul Partid Popular.

  Și mie mi-a venit să plâng azi, dar nu din motive de Congres PP , ci pentru că am auzit la Radio România-actualități că ”Melodia EMOȚIE DE TOAMNĂ, pe versurile lui Nicu Alifantis(!!!!) a fost interpretată de Cornel Fugaru”. A trebuit să mă țin de mobile , ca să evit efectele cutremurului de mică adâncime ( circa 2 metri) provocat de răsucirea lui Nichita Stănescu în mormânt.

  În redacția Radio România-actualități, unde ignoranța bovină părea, până astăzi, doar accidentală, iar nu regulă, cum este pe la porțile multor televiziuni cu audiență, unda cutremurului se pare că nici nu s-a simțit…

 33. 35 Ursuletul octombrie 25, 2015 la 11:20 am

  Aveti dreptate ca mergem cum mergem.Nu ma mira ce a patit mama dvs.Eu lucrez ca pfa si platesc impozitul la ANAF si CASS.Cei de la ANAF nu transmit faptul ca eu platesc la CASS si eu apar neasigurat desi platesc.Trebuie trimestrial sa merg la casa de sanatate si sa le arat chitanta de la ANAF .Acolo ,unde sunt batrani in carucioare,in baston la niste cozi uriase.Nici eu nu mai inteleg nimic din ce se petrece in tara acesta….Intrebarea este ce este de facut ?Oare dl Banicoiu stie ce se intampla in sistem?

 34. 36 papasha octombrie 25, 2015 la 12:40 pm

  Ia la nenea „toamna in politica ” :

  http://www.msn.com/en-ca/news/world/tony-blair-finally-apologises-for-war-in-iraq/ar-BBmpubj?ocid=spartandhp

  TRIBUNAL INTERNATIONAL MAI EXISTA DOMNULE NASTASE ?

  Pai cum adica , sorry , scuzati , am gresit , a fost o neintelegere si am distrus tari , popoare , ce mai incoace si-n colo , toata regiunea ?????

  CRIMINAL INTERNATIONAL !

  Si inca necoptul asta de ponta ce zice despre BUNUL LUI PRIETEN SI CONSILIER PERSONAL ONORIFIC ( !!!!! ) , tace ca rama , asa e la ei in familie , tac si miorlaie , dar pe sestache semneaza pacte de coabitare .

 35. 37 ZeV octombrie 25, 2015 la 1:16 pm

  blogideologic
  ,,Lovind chiar în interesele fundamentale ale Rusiei,…”

  Si care ar fi, dupa dvs, interesele fundamentale ale Rusiei, in care, Putin loveste cu ,,inconstienta inocentza” ?
  Aceleasi cu care ne-am pricopsit noi, romanii, dupa ,,revolutie” ?

 36. 38 blogideologic octombrie 25, 2015 la 1:47 pm

  @ZeV
  Ai văzut filmul ?

 37. 39 Adrian B. octombrie 25, 2015 la 1:48 pm

  @ valentin Ionescu

  Nu sunteti cumva unul din cei ” 10 000 de specialisti ai CDR ” care a pus economia pe butuci impreuna cu Remes , Dimitriu si Ciumara , fostul ministru al privatizarii care propunea vânzarea fabricilor pe 1 leu sau 1 $ , cel care a inchis tot ce se putea inchide in Romania , spagarul CDR-ului , traseistul politic care baleia intre pntcd , pdl , pnl bla etc. ?
  Nu sunteti acel domn care a stat internat pe la balamuc si care mai deunazi propunea desfiintarea pensiilor romanilor dand ca exemplu China ?
  Chiar nu va este rusine ?

 38. 41 Bibicu octombrie 25, 2015 la 3:12 pm

  AUTUMNALĂ

  Pe pajiştea lui Bucur pasc doi berbeci şi-o oaie.
  E vremea de mârlit şi plină-i ţara de berbeci, o droaie.
  Se-nfruntă din pruviri şi în marşarier îşi fac elan ;
  Unu-i brunet plin de vigoare, altu-i steril, bălan.
  În goana mare se izbesc, brutal, pentru-n vagin de oaie
  Ţigaie.

 39. 42 irene nicolaescu octombrie 25, 2015 la 3:26 pm

  E trist ce spuneti despre taxa asupra terenului, mostenit de mama dvs! Ironia dvs o voi continua eu putin mai acida! Adeverinta trebuie reinoita la inceputul fiecarui an pentru ca nu cumva vaduvele de razboi sa nu mai fie vaduve, adica pot invia cei care si au sacrificat viata oentru noi! Este identica situatia cu cea a ajutorului datorat celor fara un picior! Rebuiau purtati la doctor in fiecare an pentru identificare, ca nu cumva piciorul taiat sa fi crescut! Iertati ma domnule Nastase dar ridicolul e la cota maxima la noi in tara!
  Cat despre ceea ce spuneti de Cornu si toamna aceasta minunata ma face sa va doresc din nou cei mai bun in lume alaturi de familia dvs!
  Temele care se discuta azi la tv, dosarele care se deschid tardiv si fara nici o binefacere pentru acest nacajit popor este lipsa unui lider competent, a unei clase politice puternica si cinstita! Vom mai suferi inca multi ani de acum in asteptarea unui ideal la care poate nu avem dreptul…..
  Cu respect,
  Irrene Nicolaescu.

 40. 43 Radu Humor octombrie 25, 2015 la 3:32 pm

  @ Adrian B
  legat de excelentul comentariu de pe 24.10;5:32 să încercăm deocamdată şi varianta asta :
  http://www.petitieonline.com/forum/117295/start/700#718

 41. 44 T-Rex octombrie 25, 2015 la 4:18 pm

  @blogi, inteleg ce spui, si stiu ca multi romani, si multi alti est-europeni au de ce sa fie suparati pe rusi si sa-i priveasca cu suspiciune. Ma refer la clasa lor conducatoare, nu la amaritul de Ivan. Dar daca Gheorghe Gheorgiu Dej a reusit sa-l convinga pe Hrusciov in ’58 sa retraga Armata Rosie din Romania, asta inseamna ca se poate ajunge cu rusii la intelegeri. Dar trebuie sa existe dialog si compromisuri, pentru ca altfel vom asista la escaladarea conflictelor. Actualul status-quo trebuie clintit, inclusiv in discutii despre Transnistria si trupele „de pace” rusesti, sau implicarea rusilor in jocurile de putere interne din Republica Moldova, in timp ce ochii lumii sunt tintiti pe Donbas, si conflctul Ucraina-Rusia.

  Realitatea este dura: Dl. Iohannis cind a fost in SUA a fost primit de dl. Biden, adica un Presedinte al unei tari extrem de prietene, parte a unui asa numit „Parteneriat Strategic”, a fost primit de un Vice-Presedinte. Iar Presedintele SUA, se intilneste cu Prim Ministrul Pakistanului. Asta ca sa se inteleaga exact importanta Romaniei in gindirea celor ce conduc oficial SUA.

 42. 45 Luminita Arhire octombrie 25, 2015 la 5:41 pm

  Un domn, Vasile Salaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei , a demisionat zilele trecute, ca urmare a câtorva fraze rostite într-o conferinţă de presă, cred. Nu ştiu nimic despre domnul Salaru , poate este un libidinos şi-un obsedat, aşa cum s-au grăbit fruntaşii Facebook-ului să-l descrie, pentru că a îndemnat fetele din ultimii ani de liceu să meargă frumos pe tocuri şi să înveţe să danseze tangou; automat, dacă fetele ar fi încercat tangoul sau valsul, restul frazei ”…pieptul înainte, fundul înapoi şi să leşine băieţii ”, ar fi fost aproape implicit .
  Deci, nu îl cunosc pe acest om. Dar, la câteva zeci de metri de biroul meu, este un liceu. Uneori , sunt în spatele vreunui grup de eleve şi le privesc cum merg, alteori, dacă sunt suficient de aproape, aud şi ce discută între ele.
  Cuvântul „şleampăt” cred că descrie pur eufemistic ceea ce văd. Adepte ale mult-discutatei „egalităţi între sexe”, fetele merg ca băieţii, vorbesc cu la fel de multe biiip-uri subînţelese, ca ei, şi , în club, beau cot la cot cu sexul tare.
  Dacă însă, ar fi vrut să ştie ceva despre tangou, ar fi aflat de la Jorge Luis Borges , din eseul O ISTORIE A TANGOULUI ,că dansul era, la apariţia lui , atât de senzual, încât era nepotrivit să-l încerce şi femeile, şi era executat, în mahalalele Buenos Aires-ului, doar de bărbaţi . Că a trebuit să fie descoperit şi dezlegat de interdicţii şi pudoare în Europa , pentru a se întoarce în triumf în Argentina . Ar fi aflat că, dacă îşi doresc senzualitate, nu datul din fund şi legănatul fără imaginaţie pe muzică house ar trebui să fie aspiraţia lor, ci paşii acestui „…tânăr dans Argentinian, sub forma binară muzicală ritmată, răspândit pe plan internațional.”, conform definiţiei lui Borges.
  Acum câţiva ani , întâmplător, am văzut câteva fotografii de la banchetul de absolvire , surprinse la intrarea unui liceu celebru din Bucureşti. Nu sufăr de pudibonderie şi nu cred că am suferit vreodată. Dar nu pot să nu remarc că fetele acelea de 18-19 ani erau mai mult decăt dezbrăcate, vreau să spun că se vedea, aproape integral, nu doar exteriorul ci şi interiorul – adică dorinţa de a epata, de a-şi nega vârsta, de a fi altceva decât erau, de a-şi pigmenta apariţia cu un soi de vulgaritate explicită şi atât de nepotrivită…
  Tabloul părea suprarealist şi exotic …S-ar fi putut intitula “PEISAJ, ÎN FAŢA LICEULUI, CU TINERE FETE, APROAPE BĂTRÂNE” …

 43. 46 gheorghe octombrie 25, 2015 la 6:49 pm

  am citit numai astazi bancul cu loteria, banc ce poate avea alt sfarsit si alta pilda

  „Itzig se ruga in fiecare săptămâna să câstige la Loto. După mai multă vreme, Dumnezeu il intreabă: ‘Itzig, nu crezi că ar fi bine să si joci, măcar o dată, la Loto?”

  „Da, dar eu sunt evreu” raspunde Itzig

 44. 47 gheorghe octombrie 25, 2015 la 6:52 pm

  „Itzig se ruga in fiecare săptămâna să câstige la Loto. După mai multă vreme, Dumnezeu il intreabă: ‘Itzig, nu crezi că ar fi bine să si joci, măcar o dată, la Loto?”

  „Da, dar eu sunt evreu” raspunde Itzig.

  Si asa avem o cu totul alta pilda …

 45. 48 Adrian B. octombrie 25, 2015 la 7:48 pm

  Regulile propagandei si manipularii in mass media

  Propaganda si manipularea sunt practicile de facto ale mass-mediei straine si romanesti aservite intereselor tiranice globaliste, prin care s-a urmarit si se urmareste directionarea controlata a mentalului colectiv inspre adoptarea unor anumite comportamente si decizii, in prezent ajungandu-se la o perfectare cantitativa si calitativa a metodelor (vizand deturnarea gandurilor si perceptiei persoanelor) care atinge cote nemaintalnite in istoria cunoscuta.

  Indiferent ca vorbim de televiziuni, posturi de radio, ziare sau publicatii online apartinand de variate asociatii si organizatii, tehnicile utilizate pentru inducerea in eroare si controlarea publicului sunt folosite la foc continuu, prin rotatie. Pentru cei care stiu destul de putin ce inseamna propaganda si manipularea prin intermediul mediilor publice de informare, iata principalele tehnici folosite, precum si scopurile din spatele utilizarii acestor metode..

  1. Invocarea autoritatii

  Argumentul „autoritatii” este folosit in scopuri de manipulare pentru a credibiliza un mesaj prin inlocuirea unei argumentatii necesare sustinerii veridicitatii acestuia cu opiniile exprimate de varii personalitati – din prezent sau din trecut – acestea avand un grad inalt de notorietate publica. Metoda se bazeaza pe urmatorul rationament: “Daca insusi presedintele / profesorul / ministrul X a afirmat un lucru, cu atat mai mult noi, nespecialistii, trebuie sa credem la fel!”.

  2. Atacul la persoana

  Urmareste decredibilizarea unei afirmatii prin denigrarea personalitatii celui ce a emis opinia critica. In aceste cazuri atentia manipulatului este abatuta de la afirmatia / opinia in discutie si de la argumentele pe care aceasta se bazeaza, catre defectele – prezumtive sau reale – ale celui care afirma. Premisa falsa care se induce in rationament este ca o persoana despre care s-a inoculat in perceptia publicului ca este detestabila nu poate emite decat opinii detestabile.

  3. Specularea ignorantei

  Se invoca istoria unei idei sau a unui proiect atunci cand, in argumentarea de tip manipulativ, se doreste fie credibilizarea unei afirmatii pe considerentul ca nimeni anterior emiterii ei nu a probat contrariul, fie decredibilizarea afirmatiei pe motiv ca nimeni anterior nu a mai sustinut sau probat respectivul fapt. De exemplu, discutia despre parlamentul unicameral.

  4. Apelarea multimii

  Aceasta tehnica este folosita cand se doreste credibilizarea unei afirmatii pe considerentul ca ea este impartasita de un numar (mare) de persoane (ex: “Romanii stiu ca.. ”, “Romania crede ca..”, “Toata lumea este de acord ca.. ”, etc.). Premisa falsa introdusa in rationament este ca o parere sau opinie cu care foarte multi sunt de acord (numarul exact, necesar si suficient nu este si nu poate fi niciodata precizat) tine loc de adevar. Metoda exploateaza atat teama oamenilor de a se pronunta impotriva unui curent majoritar, cat si atractia pe care confortul asemanarii, respectiv al dizolvarii in multime (conformismul) il exercita asupra lor. Aceasta metoda se combina, de cele mai multe ori, cu intoxicarea (prin care se creeaza aparenta ca sustinatorul unei afirmatii reprezinta sau are in spatele sau un grup masiv de persoane);

  5. Lacrimile de crocodil

  Metoda de face apel la afectivitate si empatie in incercarea de a credibiliza un mesaj prin apelarea compasiunii manipulatului vizavi de o anumita particularitate a situatiei, in locul prezentarii argumentelor specifice si intrinseci mesajului, de natura a-l convinge in mod rational.

  6. Argumentele altcuiva

  Sunt folosite ca metode de manipulare pentru a credibiliza sau dupa caz, a decredibiliza o afirmatie prin atribuirea paternitatii ei unei persoane care fie nu a formulat-o de loc, fie, mai frecvent, a formulat-o in cu totul alt context si in cu totul alte scopuri decat cele ale manipulatorului. Sub aspect psihologic, aceasta manipulare pleaca de la observatia ca o idee este mai usor acceptata daca manipulatul va crede ca ea nu apartine celui care i-o recomanda ci unui tert, manipulatorul aparand astfel ca fiind neutru. Cat priveste decredibilizarea afirmatiei puse pe seama unui tert, aceasta poate avea loc, in primul rand, atunci cand afirmatia iluzorie este sprijinita pe argumente vadit eronate. Peste ea, manipulatorul vine cu propria opinie sau, i-am putea spune „solutie salvatoare”. Rostul punerii in discutie a unei terte afirmatii este de a distrage atentia de la alte opinii care ar reprezenta alternative serioase la pozitia celui care manipuleaza. Demontarea rapida si convingatoare a unei afirmatii despre care manipulatul crede ca a fost pusa in discutie de altcineva, ii creeaza un avantaj psihologic manipulatorului, acesta putand sa-si promoveze mai usor propria pozitie fara a risca prea mult sa fie combatut. Prin comparatie cu afirmatia cu succes combatuta, afirmatia manipulatorului, desi in realitate criticabila, apare ca fiind atragatoare.

  7. Exagerarea mizei sau introducerea in dezbatere a unor mize false

  Metoda incearca aducerea unei afirmatii in prim plan, practic focalizarea atentiei asupra unor probleme inexistente, secundare sau lipsite de relevanta. De regula, acest procedeu vizeaza abaterea atentiei manipulatului de la faptul ca manipulatorul nu are solutii la problemele reale. De asemenea, se foloseste aceasta metoda pentru a pune in dificultate un inamic si a crea reactii de adversitate impotriva sa sub cuvant ca acesta nu reuseste sa rezolve anumite probleme, ignorandu-se cu buna stiinta faptul ca pericolul sau problemele respective sunt minimale sau iluzorii, in timp ce problemele reale sunt in mod sistematic trecute sub tacere.

  8. Deposedarea mesajului de miza

  Strategia vizeaza fie promovarea unui scenariu nedorit prin reducerea rezistentei fata de el ca urmare a crearii aparentei ca ar fi lipsit de importanta, fie evitarea criticilor fata de o solutie nepopulara la o problema prin inducerea convingerii ca problema vizata nu este de fapt problema de interes major. Aceasta strategie consta, adesea, in scoaterea problemei din contextul sau natural astfel incat, in noul context, ea apare ca neavand consecinte sau purtatorul ei – respectiv manipulatorul – apare ca neutru ori liber de vreun interes partizan.

  9. Neutralizarea obiectivelor oculte sau depolitizarea demersului politic

  Strategia vizeaza credibilizarea unei afirmatii sau acceptarea unui demers prin scoaterea acestora din contextul firesc, astfel incat sa fie ocultata legatura reala dintre demersuri si scopul lor (politic) sau dintre ele si persoana al carei interes il serveste promovarea lor. A depolitiza un mesaj inseamna a-l camufla si a-l face sa para ca avand alta natura decat tinta sa reala.

  10. Manevrarea continutului notiunilor in functie de imprejurare

  Vizeaza acreditarea unei afirmatii sau justificarea unor actiuni prin folosirea unor concepte avand intelesuri multiple (plurisemantice), in asa fel incat, intr-un anumit context, un anumit concept sa fie utilizat potrivit definitiei sale dintr-un alt context. De exemplu, conceptul de „natiune” poate fi folosit in sens civic sau in sens etnic; acceptiuni diferite are si conceptul de „democratie” – pluralista, liberala, participativa, etc).

  11. Eludarea rationalitatii prin succesiunea rapida sau spectaculoasa de evenimente

  Urmareste impingerea manipulatului spre o anumita atitudine, prin coplesirea lui cu un flux de mesaje deosebit de intens si eventual contradictoriu, de natura a-i crea o stare de deruta, de nesiguranta si de neincredere in sine. Ajuns intr-o asemenea stare, manipulatul, speriat ca nu poate cuprinde rational masa de evenimente care il asalteaza si, de aceea, avand sentimentul ca nu le poate controla (ne temem de ceea ce nu intelegem ori nu controlam), isi abandoneaza spiritul critic si este gata sa accepte solutiile facile cu caracter aproape miraculos care, de regula, recurg la un personaj providential, un salvator – nimeni altul decat manipulatorul. Anuntarea permanenta a unor crize sau pericole imaginare, generarea de initiative chiar si benigne dar cu o frecventa care nu permite publicului evaluarea semnificatiei lor, schimbarea permanenta a temei de dezbatere publica sunt forme concrete prin care se aplica o asemenea metoda.

  12. Manipularea prin apelul la afectivitatea colectiva

  Manevreaza teama instinctiva a indivizilor fata de cel care le este diferit, precum si frica de singuratate si izolare, spre a le induce o panica de natura a-i face sa accepte alternativa afilierii cu persoana si demersurile manipulatorului. O atare metoda exploateaza atractia pe care o exercita asupra oamenilor confortul asemanarii, cel al familiaritatii si cel al solidaritatii. Ea se adreseaza grupurilor de persoane, la nevoie incercand sa constituie grupuri numai bune spre a fi manipulate prin oferirea unor criterii artificiale de grupare. In ultima instanta, identitatea grupurilor respective se construieste sau se consolideaza prin contrast cu alte grupuri, inducandu-se ideea ca pericolul decurge din diferenta intre acestea. Solidarizarea indivizilor in cadrul unui grup presupus a fi in pericol are nevoie de un „drapel” si de un lider care se ofera in persoana manipulatorului. Constituirea grupului avand loc pe criterii irationale si amenintarea sub semnul caruia se afla grupul fiind, de asemenea, irationala, o solutie irationala apare ca fiind acceptabila. Ea este chiar singura convingatoare intrucat, fiind irationala, nu poate fi combatuta cu argumente rationale. Plecand de la existenta unor diferente identitare, manipulatorul induce impresia ca o anumita populatie se afla in fata unui mare pericol si ca salvarea poate sa vina doar de la el. Stimularea si supralicitarea semnificatiilor diferentierii „noi” – „ei” si pledoaria inspre instituirea de comunitati (poporul, natiunea, minoritatea) in numele carora se solicita „drepturi” cu caracter segregatoriu, sunt aproape de fiecare data acte manipulatorii.

  13. Alimentarea dorintei de stabilitate a cetatenilor

  Este strategia de manipulare care vizeaza obtinerea unei atitudini de sustinere pentru guvern prin exploatarea conservatorismului (fricii fata de nou sau de schimbare) a populatiei. Astfel, actiunile opozitiei politice, ale sindicatelor sau societatii civile sunt prezentate de catre guvernanti ca fiind generatoare de instabilitate, asadar contrare „interesului public”, intrucat ele vizeaza modificarea unei situatii cu care cetatenii s-au obisnuit, in favoarea unui progres care ar fi iluzoriu, intrucat este incert, precum si periculos pentru ca este netestat.

  14. Eliminarea subiectelor conflictuale de pe agenda mass-media

  Este strategia de manipulare care urmareste mentinerea unui anumit statu-quo, prin inducerea ideii potrivit careia situatia prezenta este satisfacatoare si, drept urmare, se abate atentia de la dificultatile reale cu care se confrunta populatia prin prezentarea unor stiri si a unor emisiuni menite sa arate publicului lucruri care nu conteaza si care nu suprind problemele, nu propun solutii, ci mascheaza totul prin circ si show de proasta calitate.

  15. Producerea si raspandirea de zvonuri

  Sunt acele metode de manipulare care vizeaza credibilizarea unor afirmatii lansandu-le in public fara dovezi sau posibilitati de verificare a corectitudinii lor si lasandu-le mai apoi sa fie apoi transmise spontan din gura in gura. Cu timpul, confirmarea stirii vine tocmai din gradul ei de raspandire si din autonomizarea stirii fata de sursa. In comunicarea politica este des intalnita si forma zvonului oficial, in care „sursele doresc sa transmita diferite mesaje, fara a-si asuma public paternitatea acestora”.

  16. Intoxicarea

  Tacticile de intoxicare vizeaza acreditarea unor idei false.

  Exemple de asemenea tactici sunt:
  16.1 Topurile aranjate
  16.2 Sondajele de opinie
  16.3 Interviurile inductive
  16.4 Dezbaterile trucate

  16.1 Topurile aranjate
  Reprezinta tactica de intoxicare care apeleaza la constituirea unor ierarhii ale personalitatilor publice si la premierea unora dintre acestea pentru merite pe care nu le au ori nu le au la nivelul unor asemenea distinctii, spre a impune publicului manipulat ideea ca persoana manipulatorului (de regula, plasata in varful topului) este nu numai demna de incredere si respect dar si acceptata si confirmata ca atare de specialisti neutri si obiectivi. De cele mai multe ori nu se stie exact cine si cum a organizat realizarea topului, pe ce criterii au fost selectionati candidatii si de catre cine, pe ce criterii a fost constituit juriul, de catre cine si din cine. Publicul care ia cunostinta rapid, prin mass-media, de existenta topului sau premiului este tentat sa creada ca, in mod cat se poate de fundamentat, o persoana anume a fost desemnata ca politician sau jurnalist al anului, ca cel mai patriot parlamentar, cel mai mare diplomat, cel mai benefic lider, etc. Asocierea in cadrul topului a manipulatorului cu personalitati autentice avand o mare popularitate face mesajul favorabil acestuia inca si mai convingator. Pe o atare convingere se bazeaza acceptarea sa curenta si ulterioara.

  16.2 Sondajele de opinie
  Constau in diferite tipuri de investigari ale opiniei publice prin care celor intervievati li se cere sa exprime gradul de incredere – generala sau specifica – in persoane care fie nu au suficienta notorietate, fie nu au calitatile spre a se fi impus atentiei si aprecierii publice in legatura cu tipul de interventie la care face referire cercetarea. Acest tip de sondaj nu urmareste sa afle care este opinia publicului despre cineva sau ceva, ci, dimpotriva, sa inoculeze in perceptia celor intervievati si a celor care afla rezultatele exercitiului, scenariul prezentei unei anumite persoane intr-o pozitie cheie in societate, la care, altfel, nimeni nu s-ar fi gandit niciodata. De pilda, intrebarea daca seful unei anumite agentii publice, cu o anumita notorietate dar fara prea mare anvergura, este capabil sa fie un bun sef de stat, constituie, de fapt, primul pas in determinarea populatiei sa ia in consideratie respectiva persoana pentru cea mai inalta magistratura a statului. De asemenea, includerea intr-o lista de persoane a caror popularitate se testeaza, insumand oameni cu raspundere si notorietate, tinde sa creeze publicului sentimentul fals ca manipulatorul se bucura de increderea generala pentru functia pe care o vizeaza si cu care incepe sa fie asociat in constiinta publica. Un director de club sportiv se poate bucura de mai multa incredere decat un ministru, dar asta nu inseamna ca increderea respectiva se refera la capacitatea lui de a fi ministru, situatie la care nimeni, in realitate, nu s-a gandit.

  16.3 Interviurile inductive
  Sunt acele seturi de intrebari adresate populatiei (de regula prin telefon sau prin scurte intervievari realizate in spatii publice), sub aparenta justificare a unei cercetari stiintifice avand caracter neutru, cu privire la o personalitate sau un subiect sensibil, in conditiile in care intrebarea induce o anumita stare menita sa declanseze in mintea manipulatului atitudinea dorita de manipulator.

  Exemplu:
  – “Credeti ca X, fiind homosexual, poate fi promovat in functia de comandant al unitatii militare Y?”
  – “Credeti ca domnul Z, care sustine accesul persoanelor apartinand minoritatilor nationale – despre care se stie ca sunt sponsorizate de puteri straine – in servicii esentiale pentru siguranta nationala, poate fi presedintele Romaniei?”

  Intrebarile nu vizeaza atat obtinerea parerii despre X sau Z, ci formarea convingerii ca a fi homosexual sau adept al integrarii inter-etnice este descalificant pentru ocuparea unor functii.

  16.4 Dezbaterile trucate
  Constau in insinuarea, de regula sub pseudonim, in retelele de dezbatere publica (in prezent, spre exemplu, forumurile publice online, paginile de facebook sau blogurile sociale) a unei combinatii de informatii adevarate si false si de rationamente cu atat mai usor de acceptat cu cat autorul interventiei nu este identificat cu persoana manipulatorului. Sunt furnizate stiri si rationamente pe baza carora participantii la schimbul de idei (manipulatii) ajung, in aparenta independent, la concluziile si atitudinile urmarite de manipulator. Desi pare autentica, dezbaterea este trucata. O varianta a acestui tip de manipulare sunt mesajele prin SMS trimise de public in timpul talk-show-urilor televizate sau chiar interventiile directe ale unor „telespectatori” ori „ascultatori” care lanseaza in cateva secunde acuze grave si nedovedibile la adresa unor persoane publice. Asemenea acuze se acumuleaza in subconstientul colectiv spre a genera, mai tarziu, concluzii, opinii, atitudini conforme cu obiectivele manipulatorului.

  http://www.fortasigratie.ro/realitati-contemporane/controlul-si-manipularea-din-mass-media.htm

 46. 49 blogideologic octombrie 25, 2015 la 8:28 pm

  Creştinismul celtic sau calcedonian / Noi ne-am obişnuit să gândim Marea Schismă de la 1054 în termenii unei dihotomii : între creştinismul ortodox (oriental) şi creştinismul catolic (occidental). În realitate există şi a treia specie : Creştinismul celtic sau calcedonian. O rugăciune românească în credinţa creştinismului celtic a fost descoperită de Bogdan Petriceicu Haşdeu printre documente din Ţara Galilor : „Poerinthele nostru cela ce esti en cheri/ Svintzascoese numele teu/ Vie emperetzice ta/ Facoesa voe ta, cum en tzer ase şi pre poementu/ Poene noastre datorii le nostre, cum şi noi ne loesoem datorniczilor nostri/ Si nu ne dutze pre noi la ispitire/ Tze ne mentueste pre noi de vicleanil. Amin.” SURSA http://sfarmapiatra.wordpress.com/2008/10/09/poerinthele-nostru/

 47. 50 blogideologic octombrie 25, 2015 la 8:33 pm

  @T-Rex
  A intervenit China, care l-a forţat pe Hruşciov.

 48. 51 blogideologic octombrie 25, 2015 la 8:47 pm

  Şi obraznicul A. Puşkin a tot mâncat praznicul pe parcursul „exilului” său la Chişinău. Oraşul, care la primit cu braţele deschise, a devenit pentru el ”Prokleatyj gorod Kishinev (Blestematul oraş Chişinău)”, basarabenii ospitalieri – berbeci, boi, iar doamnele basarabence – proaste. Primit de ospitalierii români basarabeni în frumoasele căsuţe văruite cu var cu sineală, cu prispe împrospătate cu lut cu balegă de cal, cu o cameră pentru oaspeţi (casa mare) şi cu nelipsitul ulcior cu vin şi gustărică românească obraznicul rus, arătând cât de înapoiat era poporul în mijlocul căruia era „forţat” să trăiască scria prietenilor săi de acasă „Vy predstavlyaete! Zdes’ lyudi majut doma konskim navozom (Vă imaginaţi! Aici oamenii mânjesc casele cu balegă de cal (nişte sălbateci – n.n.!!!)”. Mulţi dintre noi, care am cutreierat Rusia, în lung şi în lat, ştim în ce case trăiesc ruşii de la ţară astăzi, nemaivorbind de „izba” (căsuţă de lemn) rusească de pe timpuri „…înegrită de timp şi fum, îmbibată cu un miros izbitor de varză acră, de sudoare, de vite (din cauza gerurilor mari vitele erau ţinute într-o jumătate a casei – n.n.) ş.a.” cum scria la 1839 marchizul de Custine în cunoscutele „Scrisori din Rusia”. „Ţăranul român l-a urât întotdeauna pe moscal”, scria ideologul comunismului K. Marx, recunoscut ca atare şi de comuniştii ruşi. De ce oare? Pentru că era prea obraznic.

 49. 52 blogideologic octombrie 25, 2015 la 8:56 pm

  „Un criminal îl reprezintă pe Putin în Transnistria” (din aprilie 4, 2012) / +Nu ne mai miră faptul că Putin numește pe cine vrea el să-i reprezinte interesele în zonele de conflict din țările CSI. Rușii creează premise favorabile pentru izbucnirea unui conflict în zonele de interes major pentru ei, după care tot ei revin ca salvatori, exact așa se întâmplă și în zona Transnitreană. Nu mai e timpul să intri într-o țară cu tancul sau cu sabia așa cum sunt obișnuiți rușii și să ocupi pământuri ce nu-ți aparțin. Doar cei cu dizabilităţi mintale nu știu cine este principalul vinovat în conflictul de pe Nistru. Acest focar de pe Nistru a fost creat special de ruși ca Basarabia să nu revină în trupul țării, deci Rusia încă are interes major față de acest pământ. Stalin a știut că imperiul lui nu va dura veșnic, ca toate imperiile din istorie o dată și o dată se va destrăma, timpurile se schimbă și o dată cu ele și mentalitatea oamenilor. El a dorit să lase moștenire celor care vor avea misiunea să refacă din nou ceea ce a făcut el, premise favorabile pentru constituirea unui nou imperiu care la fel ca şi cel precedent are la bază crima împotriva umanității. Rusia ar trebui condamnată de către comunitatea internațională pentru crimă împotriva poporului român, și nu doar. Dacă nu se vor lua măsuri concrete față de poftele imperialiste a Rusiei vor cădea mulți în gura ursului. Este greșit când afirmăm că Republica Moldova este o țară independentă, Moldova este o țară ocupată de ruși și cei din urmă nu-și ascund poftele, ba chiar scriu și romane lăudându-se cum au omorât basarabeni și dacă se va ivi o altă ocazie cu plăcere vor omorî din nou. Recent Putin a trimis în Transnistria un “reprezentant special” să-i reprezinte punctul de vedere în Republica Moldova, cu alte cuvinte să ne arate drumul pe unde trebuie să ajungem în Euroasia. Nu întâmplător lichelele Kremlinului din Basarabia vor să inițieze și un referendum unde cetățeanul trebuie să-și decidă viitorul. Kremlinul atacă de pe toate fronturile, unii vor înlocuirea tricolorului cu un drapel roșu-albastru (care este foarte asemănător cu cel rusesc, îi mai trebuie o linie albă), alții vor referendum pentru aderarea la Euroasia, iar comuniștii vor referendum pentru demiterea Alianței, toate au un singur scop destabilizarea situației în țară și crearea unui climat favorabil Rusiei pentru a ne ocupa din nou. Dacă cineva va pune problema integrării geografice se greșește, foarte curând vom avea graniță cu Euroasia, Ucraina e o chestiune de timp pe care rușii o vor rezolva foarte curând. Toată această situație va fi coordonată cu reprezentantul special al Rusiei, Dmitri Rogozin, un aprig luptător în războiul de pe Nistru. În 2006 la Moscova apare o carte cu titlul “Vrag Naroda” (“Duşmanul poporului”), autorul este însuși Rogozin. Toate bune și frumoase până răsfoim acestă carte și descoperim niște mărturisiri șocante pe care le face dânsul. Autorul se revoltă în cartea sa că luptătorii pentru apărarea Transnistriei (care erau majoritatea ruși și ucraineni) au fost trădaţi de comandanţii lor, dar devotaţi Rusiei au apărat „țara” lor. „Acest război a fortificat poziţiile republicii moldoveneşti nistrene şi a poporului său glorios, căruia până în prezent comunitatea internaţionala îi respinge dreptul la autodeterminare şi propria statalitate”. Fostul ambasador al Rusiei la NATO scrie mai departe că “Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntari” și ”Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în aceasta regiune”. Rogozin salută faptul că armata a 14-a, a generalului Aleksandr Lebed*, a omorât sute de voluntari moldoveni pe platoul de la Chițcani şi în pădurea de la Hârbovăț. Toate aceste declarații oare nu pot sta la baza interzicerii acestui criminal să calce pe pământul nostru? Nu este primul caz când acești criminali care trebuie să stea după gratii se plimbă fără probleme la libertate, ba chiar dețin și funcții înalte în stat. Ce fac guvernanții noștri pentru a stopa această nedreptate și să-i pedepsească pe criminali? Stau la masă cu ei și le donează coniac ,,President” la zilele lor de naștere. Când se vor sfârși toate acestea? Este o întrebare retorică din păcate!+ http://moiseevalexandrin.wordpress.com/2012/03/31/un-criminal-il-reprezinta-pe-putin-in-transnistria/ * Actorul francez Alain Delon a lăudat atunci comportarea sălbatică a generalului Aleksandr Lebed ! Trebuie să tăcem ?

 50. 53 centru octombrie 25, 2015 la 8:58 pm

  @T – Rex – ” retragerea trupelor sovietice ” in 1958 a insemnat un enorm val de arestari si condamnari , cu titlu preventiv , in toata Romania .
  Zeci de mii de destine au fost zdrobite de Dej in 1958 .
  Retragerea trupelor sovietice – pe care nimeni nu le vedea , nimeni nu stia unde sunt – nu a adus nici un beneficiu populatiei Romaniei .
  Regimul stalinist al lui Dej , prudent , isi distrugea supusii , ingrijorat ca retragerea rusilor ar putea da idei .
  Rusii nu riscau nimic , plecand in 1958 , cu un regim stalinist si nemilos in Romania , o tara inconjurata complet de tarile Pactului de la Varsovia …
  Iohannis si Biden ?
  Obama , un amator si un incompetent , se dezintereseaza de Europa .
  Asta e explicatia .

 51. 54 serbanfl octombrie 25, 2015 la 9:02 pm

  @Adrian B.
  octombrie 25, 2015 la 7:48 pm
  Superb!
  Se pare că ai fost un cursant și un practician serios, dar … GHINION!
  Tocmai când te apropiai de calificativul satisfăcător, pe tactica 16.4 (combinatii de informatii adevarate si false si de rationamente cu atat mai usor de acceptat cu cat autorul interventiei nu este identificat cu persoana manipulatorului. Sunt furnizate stiri si rationamente pe baza carora participantii la schimbul de idei (manipulatii) ajung, in aparenta independent, la concluziile si atitudinile urmarite de manipulator.), a înțărcat bălaia!

 52. 55 Adrian B. octombrie 25, 2015 la 10:35 pm

  🙂

  http://www.conteledesaintgermain.ro/tipologii-de-politicieni-azi-moartea-pasiunii/24-10-2015

  Totul pleacă de la discurs. Unii se crispează când trebuie să vorbească în public. Sunt podidiţi de grimase, rictusuri, lapsusuri, poticneli, de parcă s-ar jupui pe dinăuntru să-şi disloce de-acolo, spre oratorică expectorare, infinitivul “a fi” ori imperativul “trebuie”. A devenit corvoada vieţii lor să încheie o frază şi apoi să constate efectele asupra audienţei: mutre apatice, fălci încleştate în blocarea vreunui căscat, echipa de zgomote agitându-se stângaci, prin mulţime, să simuleze oarece efervescenţă.
  Avantajul este că, pe durata discursurilor lor, te poţi gândi la ale tale. Timpul îţi este pierdut numai pe jumătate. Iar la sfârşit nu rişti să fi scăpat ceva esenţial, pentru că aceşti politicieni sunt ca rumegătoarele: înghit şi regurgitează, înghit şi regurgitează. De-asta şi lasă impresia de vomă iminentă de fiecare dată când deschid gura. Cred că i-aţi recunoscut, după descrierea anterioară, pe reprezentanţii lor emblematici: Vasile Blaga şi Gabriel Oprea.

  Alţii vorbesc mulţimii cu dezinvoltură. Nu mai puţin plictisitor dar fără chinul punerii în frază. Cuvântul, pentru dânşii, nu are materialitate, nu se doreşte o cărămidă de construit edificii durabile. Este doar o acuarelă virtuală, pentru umplerea contururile unei cărţi de colorat. Altfel spus, o abureală.
  Aceştia sunt gargaragiii de profesie, cel mai adesea avocaţi, cu ştiinţa promovării formei fără fond, cu îndemânarea ambalării vidului în cele mai neaşteptate şopârle propagandistice. Orice temă le propui, declanşează la secundă şuvoaie retorice de deturnare a discuţiei spre ce le convine lor. Exponenţi? Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu.
  S-ar putea crede că cei din urmă au un auditoriu mai puţin predispus spre moţăială decât primii.
  Total eronat! Pentru că, ceea ce-i face indigeşti şi pe unii şi pe alţii la nivelul societăţii, este lipsa lor absolută de magnetism social, incapacitatea lor de a se conecta, pe bune, la sufletul oamenilor.
  Sunt falşi, sunt neconvingători, sunt dizgraţioşi, sunt “moartea pasiunii”.
  Şi-aşa, de-atâta stres şi lipsuri, libidoul românilor abia mai pâlpâie. Să te prezinţi în faţa lor, pentru a-i resuscita, cu astfel de politicieni sălcii care te mint amatoristic, care nu sunt în stare să seducă electoral nici măcar muştele verzi, dependente în principiu de emanaţii ca ale lor, este pentru partidele din România o dovadă de alarmantă debilitate.
  Nu avem politicieni de anvergură, nu avem lideri cu carismă, suntem o turmă de oi infiltrată cu lupi de carieră şi nu există nimeni prin preajmă să dea alarma, să sune mobilizarea generală.
  Iar ciobanul suprem, în loc să-şi îmbrace bunda de luptă şi să-şi asmută armata de câini asupra lupilor din turmă, deghizaţi în bunicuţe, s-a retras în stâna lui de la Cotroceni şi scoate capul printre creneluri doar atât cât să nu fie dat dispărut.
  Cat despre discursul său, mai bine să nu insistăm. Moartea pasiunii la superlativ.
  Paradoxul este că, deşi avem politicieni atât de plicticoşi, noi, poporul contemplativ, nu ne plictisim deloc. O ţinem din spectacol în spectacol, într-un crescendo al dezvăluirilor care promite un climax de superproducţie.
  Să ne aşezăm deci confortabil în fotoliu, cu berica şi punga de floricele alături. Săptămâna viitoare, de întreţinerea tensiunii telenovelistice pe ecranele primitoarelor noastre bârloguri, se va ocupa Elena Udrea.
  La mai mare!

 53. 56 Adrian B. octombrie 25, 2015 la 11:30 pm

  Pablo Alboran – Solamente tu

 54. 57 Adrian B. octombrie 25, 2015 la 11:57 pm

  Pablo Alboran – Perdoname

 55. 58 blogideologic octombrie 26, 2015 la 10:31 am

  @T-Rex, @Centru
  Trebuie număraţi anii din 2 în 2. Adică 1954, 1956, 1958. În 1954, Hruşciov a dat peninsula Crimea Ucrainei. În 1956, la început de an, a fost reabilitat Imre Nagy, un tip cu vechi ştate de belakunist. Atunci tinerii unguri “revoluţionari” s-au gândit : “Nu ne dă şi nouă Transilvania?” “Revoluţionarii” unguri erau de fapt iredentişti maghiari. Mişcarea lor avea o mulţime de simpatii în România, prin belakunismul spălător de creiere. Românii au avut noroc cu liderul chinez secund, Ciu En Lai, cu impecabile studii de Ideologie în Franţa. Documentele acelea au fost traduse pe româneşte, şi au fost publicate ulterior în Scânteia. Aşa că nu mai fabricaţi dumneavoastră Istoria ! Documentele există, eu le-am citit!

 56. 60 blogideologic octombrie 26, 2015 la 12:24 pm

  Dan Culcer : „Dreptul popoarelor, dreptul ginților este superior oricărui drept. Nici un popor nu are obligații de supunere față de alt popor.”

 57. 61 Centru octombrie 26, 2015 la 1:32 pm

  Stire de presa : ” o fetita de 7 ani din Vaslui a murit , duminica dupa-masa , dupa ce a fost lovita pe trecerea de pietoni de pe drumul european de o masina care a tarat-o zeci de metri ” .
  Intr-o tara civilizata pentru o asemenea oroare seful Politiei judetului respectiv este destituit imediat .
  Cum poti sa omori un copil pe trecerea de pietoni ?
  Ce viteza avea soferul ?
  Cate radare – cati politisti erau prezenti duminica dupa-masa pe acel drum european din Moldova , ca sa aiba un efect disuasiv asupra soferilor barbari ?
  Nici nu indraznesc sa mentionez aici eventualele centuri ocolitoare ( normal , lipsa , traim in epoca amanarilor si pretextelor de a nu cheltui in investitii ) de pe drumul european din Moldova – centura Vaslui , centura Bârlad – care nu costa enorm ( 7 milioane de euro fiecare ) si care ar fi salvat viata inocentei …
  Sa ne ierte micuta moarta pe toti !

 58. 62 Cristian Enache octombrie 27, 2015 la 12:58 pm

  Domnule Nastase, fiind dintre cei tineri, deci lipsit de entuziasm, imi voi permite sa va contrazic. Nu faptul ca temele publice nu sunt cele mai actuale ne rapeste noua entuziasmul si nici nu suntem interesati sa lucram in institutii de control. Entuziasmul nostru se prabuseste atunci cand constatam ca acest stat reprezinta o piedica in dezvoltarea noastra. Nu toti ne dorim averi, multe case, masini, obiecte de arta, viata de lux. Majoritatea ne dorim o viata decenta, sa ne intemeiem o familie si sa dam societatii umane unul, doi, sau mai multi urmasi. Din nefericire, si acest lucru devine tot mai greu realizabil. Ne pierdem entuziasmul vazand nedreptatea din jur, abuzurile autoritatilor, neindeplinirea obligatiilor acestora sub diverse scuze, lipsa totala de transparenta a acestui sistem. Platim taxe si impozite tot mai mari si mai multe. Suntem nevoiti sa traim din credite. Nu stiti dumneavoastra ce inseamna sa fii nevoit sa faci credit chiar si pentru o amarata de mobila din casa. Si da, la originea acestei situatii se afla evenimentele ce au avut loc in 89 si din anii imediat urmatori. In acele momente ni s-a furat tara, nu astazi. Astazi se mai fura ce a mai ramas, viitorul nostru si al copiilor nostri. Celelalte valori ale patriei au fost furate imediat dupa 89, an in care Romania s-a aflat la o rascruce de drumuri. Nu putem decat sa ne imaginam cum ar fi fost viata noastra astazi, daca cei in mana carora ne-au pus atunci destinele, ne-ar fi dus pe drumul cel bun. Coruptia si evaziunea ne taie noua aripile, impozite si taxe mai mari, contracte pierdute pentru patronii cinstiti. Cum am putea fi indiferenti fata de ele?

 59. 63 nastase octombrie 27, 2015 la 5:33 pm

  Cristian Enache,
  de acord, dar nu cred că masochismul este solutia; trebuie căutate solutii!

 60. 64 blogideologic octombrie 27, 2015 la 9:26 pm

  @ Cristian Enache
  Păi trebuie să ai şi dumneata un angajament asociativ pentru România. Pentru o cauză românească.

 61. 65 Liliana Mocanu octombrie 27, 2015 la 10:34 pm

  Poate ca nu intamplator tocmai dumneavoastra, care ati fost prim-ministru, trebuie sa va confruntati cu absurditatile legislativului. Desigur, mama dvs. nu are nicio vina. Nici noi si nici alte mame ale altora nu au. Si nici alti urmasi ai veteranilor de razboi nu au. Eu am ingrijit un veteran de razboi, care a plecat dincolo acum niste ani. Si de cate ori isi primea pensia de veteran, de 250 ron, ma intrebam in ce tara traim!!!??? Atat merita un veteran de razboi? Macar mama dvs. are un teren, pentru care plateste sau nu un impozit. Omul despre care va vorbesc nu avea. Si tot ce credea statul roman ca merita el era aceasta suma ingrozitoare de 250 ron!

 62. 66 Cristian Enache octombrie 28, 2015 la 10:44 am

  Domnule Nastase, presupun ca prin masochism va referiti la faptul ca la 25 de ani distanta, oamenii inca spera sa se faca lumina in diverse dosare, nu inteleg altfel la ce v-ati putea referi. Cat despre solutii, acestea arata foarte diferit in functie de pozitia din care privesti. Iar in momentul de fata am impresia ca cei aflati la conducerea tarii cauta altfel de solutii decat cele pe care le vedem noi, societatea. Si din nefericire, instrumentele noastre de a schimba ceva sunt tot mai putine. Nu stiu ce solutii vedeti dumneavoastra, tinand cont si de „materialul clientului”, cu care vrem, nu vrem, trebuie sa lucram. Aveti indiscutabil o experienta mai mare si o vedere de ansamblu asupra fenomenului politic romanesc.


 1. 1 Revolutie si Mineriade… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 24, 2015 la 7:25 pm
 2. 2 Cornu şi coborarea din turnul de fildeş - Ziarul lui Ipu Trackback pe octombrie 25, 2015 la 11:35 am
 3. 3 TREZIȚI-VĂ !! că nu-i obligatoriu să nu gândiți .. | Sfinxul Trackback pe octombrie 27, 2015 la 4:56 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: