In Turcia

20150913-223210.jpg

Am fost de multe ori in Turcia. In diferite locuri. Cu diferite ocazii. Descopăr, de fiecare data lucruri noi. Persoane speciale. Unele foarte simple, altele sofisticate. Cel care ne-a servit la masa a aflat de la turiștii romani cum ma cheamă. A venit seara cu poze de-ale mele de pe internet. Ne-a povestit despre rudele lui si despre România. Avea poze cu diverse personalități din Turcia. A vrut sa facă o fotografie si cu mine. L-am întrebat dacă are o poza cu Erdogan. Mi-a răspuns ca el tine cu Ataturk…

29 Responses to “In Turcia”


 1. 2 Adrian B. septembrie 14, 2015 la 4:19 am

  Asta inseamna ca nu tine nici cu Suleyman Magnificul …

  Lasand gluma la o parte , Turcia de astazi reprezinta una dintre cele mai importante destinatii turistice ale lumii , o tara neatinsa de criza economica , o economie dinamica si competitiva cu a 2-a crestere economica a lumii dupa China ( 11,9 % ) in 2010 , cu o crestere medie de 5,5 % / an , cu cea mai importanta linie aeriana a Europei in ultimii 4 ani consecutiv , cu servicii medicale de top ( de ex. asocierea Anadolu-John Hopkins Hospital ) , cu unele din cele mai luxoase resorturi all inclusive din lume , cu a 8-a armata a lumii , un hub de productie al Europei , cu peste 3300 de sedii-mama ale unor companii multinationale , cu proiecte de infrastructura megalomanice ( conexiunea Marmara , un nou pod peste Bosfor , … ) , etc.

  Romanii ignoranti pronunta cu dispret si desconsiderare cuvinte ca ” turcisme ” sau ” chinezisme ” , ei neintelegand ca de fapt tara noastra a pierdut un razboi economic cu aceste tari , ca economia noastra nu este competitiva .
  Romanii nu inteleg ca datorita acestor tari ( China , Turcia , etc. ) care au inundat piata mondiala cu produse ieftine si au pus presiune pe brandurile de top , preturile bunurilor de consum au scazut an de an la un nivel la care sa si le permita orice om . Astazi , orice om isi poate permite sa-si cumpere tehnologii pe care in urma cu cativa ani doar le visa ( flat tv , smartphone , … )
  Si tot acest miracol economic turcesc ( sau chinezesc ) s-a petrecut in ultimii 35 de ani sub conducerea unor politicieni inteligenti , intelepti si patrioti .

  Probabil ca daca erau si ei condusi de niste cretini ca Basescu , Boc , MRU sau Ponta si se ” bucurau ” si ei de niste institutii ca DNA sau ANAF sau Sanepid , ar fi impartasit si ei soarta noastra .
  Probabil ca le-ar fi inchis rapid si Marele Bazar si toate magazinele , restaurantele si shawormeriile si toate hotelurile din Antalya . Si le arestau si toti oamenii de afaceri …

  Cu siguranta , Turcia este o mare surpriza . Cel putin din punct de vedere economic …

  P.S . In urma cu doua zile am urmarit un interviu cu ministrul agriculturii 🙂 Daniel Constantin . Stiu , e hazliu dar chiar asa e !

  Pe scurt , baiatul acesta SE LAUDA ca in nu stiu ce comuna din Oltenia , autoritatile n-au mai eliberat decat 400 de certificate de producator desi cu un an in urma au fost peste 8000 !!! Practic , pe restul i-a scos dansul in ilegalitate din cauza avizelor aberante pe care le solicita prin noua lege !!!!!!!!!!!!!!!
  Tot baiatul acesta idiot le spunea invitatilor din platou ca desi toti cetatenii comunei se ocupa cu agricultura si ca este SINGURA lor sursa de venit , numai cativa au mai putut sa-si scoata acest certificat deoarece acestia trebuiau sa se inscrie in tot felul de asociatii , sa-si bage terenurile in asociatii , nu stiu cate avize …
  Si a mai spus ca ar vrea sa le faca si niste carduri wireless de acces in piete . 🙂
  Ceva mega incalcit , cam ca mintile d-lor Constantin & Ponta .
  Bineinteles , baiatul acesta idiot n-a mai precizat ce se va intampla cu cei cca. 7400 de agricultori care nu vor sa intre in asociatiile acelea , sa-si dea terenurile , etc.

  Deci e bine , e foarte bine ! Unii se lauda cu ce fac , altii se lauda cu ce distrug …

 2. 3 mihaelataniastoica septembrie 14, 2015 la 8:16 am

  Imagini:

  La capătul fiecărei mişcări, în direcţia deplasării, se află o fotografie cu obiectul mişcării având forma din punctul sfârşitului mişcării.

  Fotografia aceea este una din baza de date/cutia cu amintiri a obiectului care se pune în mişcare sau este o compoziţie prelucrată de imaginaţia acestuia.

  Pentru cei mai mulţi dintre oameni este fotografia celei mai reuşite experienţe din trecut( creierul omului organizează informaţia în funcţie de starea individului din timpul înregistrării ei, păstrănd „la îndemână” imaginile care au asociate emoţii pozitive de rang înalt. Fotografii, nu filme. Din filmul zilei sau perioadei, decupează amintirile neplăcute şi le ascunde prin asociere cu vinovaţii, ca şi când nu noi am fi vrut să trăim acele momente, ci am fost obligaţi, fie în calitate de victime- ale oamenilor, ale sistemelor, ale timpului etc.-, fie în calitate de cobai- ne-a încercat Dumnezeu, viaţa etc).

  Mişcarea rezultată în acest caz este labirintică( deşi are impresia că trăieşte, omul se plimbă haotic prin fotografiile rupte din filmele trecutului) sau de tip cerc vicios( ciclic, ajunge în acelaşi puncte la aceleaşi date, bineînţeles, în alte contexte existenţiale).

  Compoziţia este rezultatul selecţiei conştiente a fotografiilor din trecut cu care se construieşte un film nou, cu roluri noi, contexte noi şi titluri noi.

  Selectarea implică revederea integrală a filmelor şi asumarea erorilor ca premise de reeditare pozitivă a experienţelor. Cu alte cuvinte, este o intrare de bunăvoie în baltag/labirint şi acest fapt presupune menţinerea capătului firului afară.

  Cu ale cuvinte, şi eu ţin cu Ataturk, deşi este evident că am fost fericit în timpurile cu Erdogan.

  Ştim multe lecţii de la turci şi suntem mult mai balcanici decât ne place să conştientizăm. Mulţi dintre noi. Poate, chiar toţi.

  ” Şi eu poate sunt nobil, dar s-o arăt nu-mi place”

  Privesc fotografia şi NU VREAU să interpretez. Pun doar o întrebare: Unde cade punctul de echilibru în triunghiul om din tablou, fundal, ochiul privitorului?”

  Pe de altă parte, România, astăzi, este DOAR cu ochii pe şcoală.

  Ce val, pentru cei care au învăţat să meargă pe valuri, din adolescenţă!

 3. 4 Fragmentarium Politic septembrie 14, 2015 la 8:45 am

  Doua greseli fundamentale ale coalitiei occidentale

  Nu mai este o enigma cum de este posibil ca terorismul jihadist sa faca de atata timp ravagii in Siria, in Irak si chiar sa-si trimita, acum, un corp expeditionar in Europa. Occidentul, prin ditamai coalitia de 60 de state, condusa de SUA, face doua greseli majore, care, indirect, sunt in avantajul “Statului Islamic”. Este vorba, in primul rand, de eroarea de a nu include Siria in coalitia antiterorist-antijihadista, de unde un vid de cooperare si de coordonare de care profita teroristii jihadisti. In al doilea rand, Occidentul repeta greseala, comuna celor doua administratii fratesti Bush (jr.) si Obama, de a distruge un stat si un popor pentru a distruge un regim politic. Nimeni nu poate demonstra ca cele doua greseli nu au fost prinse din zbor de catre liderii terorist-jihadisti, pentru motivare interna, chiar daca este falsa, insa in toate limbile circula zicala ca dusmanul dusmanului meu este prietenul meu.

 4. 5 Fragmentarium Politic septembrie 14, 2015 la 8:46 am

  Jihadul, o reminiscenta nefericita

  Timpul marilor migratii, cuceriri si colonizari a trecut. Indraznesc sa sper ca si al coalitiilor. Chiar daca unii ii mai scot tezele de la naftalina, vremurile ciocnirilor dintre civilizatii au ramas definitiv in urma. Locul lor a fost ocupat de globalizare, de integrare, de cooperarea dintre civilizatii. Poate ca jihadul a fost o necesitate de etapa, la aparitia islamului, a fost o epoca de asezare teritoriala a marilor religii. In zilele noastre a devenit insa evident ca jihadul este o ramasita perimata a trecutului, al carei loc nu mai este decat intr-un muzeu de istorie al religiei. O dovada incontestabila in acest sens este ca dejihadizarea/dezotomanizarea, laicizarea si reformele ataturke se afla la originea extraordinarei modernizari si cresteri turcesti.

  Jihadul a ajuns sa fie, azi, o cale de distrugere a popoarelor si statelor islamice, o piedica in calea viitorului acestora. Jihadul s-a transformat intr-o ideologie politica, aflata, foarte probabil, sub control non-islamic. Acest lucru se intampla, la fel de probabil, la varf, prin asa-zisi lideri religiosi sau comandanti militari ai factiunilor terorist-jihadiste. La saracia, distrugerile si haosul care exista in aceste tari este greu de acceptat ca banii, armamentul, echipamentul, tacticile de lupta, suportul informational, logistic, media, propagandistic si de PR ar avea o sursa islamica. Factiunile jihadiste lovesc in primul rand in islam si in populatie, dar aceste factiuni sunt doar o minoritate, inca un motiv ca partidele, guvernele si statele sa se intoarca cu fata spre acele profunzimi numite majoritati.

  Judecand dupa bascularile de atitudine, de la isteria prigonirii islamicilor dupa atentatele din 11 septembrie 2001, din SUA, pana la isteria compasiunii fata de islamicii refugiati, in 2015, spre/in Europa, islamul este folosit, prin specularea conceptelor coranice de jihad si de califat. Exista insa islamul profund, o remarcabila civilizatie contributoare la civilizatia lumii, oameni ai cuvantului, cinstei si creatiei, care nu se vor lasa antrenati in jocul altora. Asa cum crestinismul a renuntat la cruciade, si islamul va renunta la jihaduri. De fapt, islamul profund a si facut-o, factiunile jihadiste sunt doar o reminiscenta nefericita. Este ratiunea pentru care denumirea autointitulatului “Stat Islamic”, a carei menire este de a induce in eroare, nu trebuie preluata mecanic, atribuirea numelui de factiune jihadista anti-islamica este singura care corespunde realitatii si care i se potriveste.

 5. 6 Adrian B. septembrie 14, 2015 la 10:50 am

  Definitorie pentru Victor Ponta aceasta masura aberanta care loveste in muritorii de foame ( la propriu ) : oamenii de la tara fara serviciu , cei iesiti din somaj , etc.

  Este trist si pentru PSD care este prin traditie partidul celor mai nevoiasi , cei care ar trebui sa se ocupe de protectia sociala a oamenilor .

  Probabil ca in mintea de procuror a lui Victor Ponta aceasta este o masura de protectie sociala . La fel cum introducerea a zeci de impozite noi a reprezentat relaxare fiscala …

  http://www.cotidianul.ro/persoanele-fara-venit-vor-plati-lunar-contributia-la-sanatate-de-55-din-salariul-minim-134501/

  Toate aceste demonstratii de incompetenta , de nesimtire ( numirea socrului la Curtea de Conturi ) si nebunie ale lui Victor Ponta ne arata inca o data ca in Romania NU EXISTA PARTIDE POLITICE !
  Exista oameni providentiali care pot schimba lucrurile in bine , genereaza consens si plusvaloare sau exista calamitati gen Basescu & Ponta care nu pricep in ce lume traiesc , care tradeaza pe oricine si oricand , care dau cu barda in stanga si-n dreapta si care se tin cu dintii de putere . Si care incearca sa-si impuna cu brutalitate propria lor prostie . Fara ca cei din propriile partide sa-i traga de maneca si sa le spuna ca gresesc …

 6. 7 ZeV septembrie 14, 2015 la 1:01 pm

  mihaelataniastoica

  ,,Unde cade punctul de echilibru în triunghiul om din tablou, fundal, ochiul privitorului?””

  Depinde de ce este omul: femeie, sau barbat. (Z)

 7. 8 ZeV septembrie 14, 2015 la 1:30 pm

  Nu trebuie sa uitam niciodata ca Turcia a fost un mare imperiu. Deci, cetatenii sai au ramas cu ceea ce este semnificativ din mentalitatea imperiala: increderea in fortele proprii. Se observa asta si la rusi, si la americani, englezi, germani, francezi, etc.
  Noi, romanii, am fost aproape tot timpul sub papuc rasucit in sus, bocanci de stepa, sau mai nou, pantofi gauriti made in FMI. (Z)
  Turcia nu a aderat la UE, in primul rand pentru ca turcii au pus conditii si/sau nu si-au insusit condiile Germaniei (natiunea care conduce UE prin intermediul marionetelor de la Bruxelles). Mai mult, turcii au invadat, la un moment dat, Germania si au repatriat in tara de bastina miliarde de marci, dolari si euro. Le merge turcilor mai rau in afara UE ? Raspunsul este cunoscut, cred, de toti cititorii.
  Turcia a stiut sa-si valorifice pozitia strategia (detinand o armata puternica consolidata cu sprijin tehnic, logistic si financiar american) si, totodata, potentialul turistic (atragand investitii masive, inclusiv din Rusia – care au facut din Antalya una dintre cele mai luxoase destinatii de vacanta).
  De asemeni, economia a beneficiat de libertatea acordata de stat liberei initiative (in zona micilor comercianti si producatori de bunuri de larg consum) si de permisivitatea pietei turcesti pentru investitii straine de amploare care au generat transfer de tehnologie si locuri de munca pentru cetatenii turci.
  Romania postdecembrista s-a nascut si a ,,evoluat” sub zodia demolarii si contestarii de dragul contestarii, avand tot timpul conducatorii pe care i-a meritat.
  Aderarea la marile Organizatii s-a facut pe si in genunchi, beneficiind de largul si entuziastul sprijin al majoritatii populatiei.
  In acest context, a face ceva bun in Romania este fie prea greu (daca nu imposibil) , fie este contestat de cei care spun ca ar fi facut mai bine dar n-au facut-o niciodata cand au avut ocazia.
  Romania este o natiune de vorbitori in simultaneitate si in contradictoriu care cauta meru vinovatii si vinovati pentru orice. Din pacate, cei care practica acest sport national se exclud intotdeauna pe ei insisi din ,,tabloul” colegei mihaelataniastoica, rezervandu-si un loc caldut si confortabil doar in ,,loja” discreta a privitorului.

 8. 9 ana maria septembrie 14, 2015 la 2:01 pm

  Buna ziua,
  Am o mica rugaminte la d-voastra daca se poate sa dscrieti cateva randuripe pagina d-voastra de facebook sau blogul personal al d-voastra despre copilul meu Matei
  Mai multe detalii le gasiti in link-ul prezentat https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/
  Daca iti doresti ca Matei sa auda, trimite un SMS de 2 Euro, cu textul MATEI, la 8832.
  Daca se poate va stau la dispozitie la adresa de e-mail:anamteodor@gmail.com sau nr tel: 0759118448
  Va multumesc!

 9. 10 Dezideriu Dudas septembrie 14, 2015 la 2:51 pm

  @ Adrian Nastase

  Pentru “birlic-ul” anterior ( comentariul meu la postarea dvs. pre-Ataturk-ica..), vin cu o completare. Sa nu se inteleaga ca (iar) va incepe revolutia…Probabil prin luna octombrie a.c. voi organiza o intalnire legata si de acea “discutie” a noastra mai veche, folosirea autoritatii de incredere ( nici epistemica, nici deontica ) a intalnirii absolventilor de licee si facultati. Invitat va fi si d-nul Bebe Silberstein… de la Alumni Colegiului Sf. Sava.

  P.S. Daca Ataturk a fost nevoit sa duca o revolutie in Turcia, noi ar trebui doar s-o mai ostoim in Romania…”Revolutia” noastra este asa de zgomotoasa ( si atat de “continua”…), ca riscam sa ne prinda “padurarii” de la UE si NATO. Deocamdata “ne-au prins” cei de la Harvard. Dar nu pe noi, ci (“au prins” ) direct padurile din Romania . Cat au apucat. Pe dvs. nu va invitam d-le Nastase. Pacatul dvs. termopanic e de neiertat ! Ca ati deschis prea tare economia, administratia…, va mai iertam, dupa ce va mai mustruluim putin…. Dar partea cu termopanele, nu ! Aiasta nu se poate !

 10. 11 T-Rex septembrie 14, 2015 la 4:30 pm

  Ministrul Educatiei se auto-noteaza cu 8-9. Si-ar fi dat un 10, daca nu ar fi atitea scoli fara canalizare si apa potabila. Una din cinci. De acord cu Iohannis ca asta este o „rusine nationala”. Poate ca Guvernul asta si cel viitor ar trebui sa bata palma pentru un program in acest sens: „Canalizare si apa potabila pentru fiecare scoala”. Prin extindere, asta ar trebui sa fie prioritate, fiecare casa sa aibe canalizare si apa potabila. Pentru ca si asta este o rusine nationala, sa ai atitia oameni fara apa si canalizare, ca in Evul Mediu. Nu aud discutindu-se despre asta, ci doar auto-laude.

 11. 12 ZeV septembrie 14, 2015 la 5:01 pm

  T-Rex

  Extrem de corect:

  ,,Interesul UE trebuie sa fie gasirea unei solutii pasnice pentru ca refugiatii sa se intoarca la un moment dat. Daca e sa umblam la cauze, UE ar trebui sa isi ia prietenii la intrebari, si sa incerce sa stabilizeze Siria. Poate Assad are noroc in final din situatia creata.”

  Vom vedea….deocamdata, europenii trebuie sa ajunga la un consens referitor la actualul val de imigranti/refugiati, ceea se dovedeste o misiune cel putin dificila.
  Este de remarcat ca, deocamdata, exista un consens in Romania intre liderii care conteaza (in interior): Klaus Yohannis si Victor Ponta, care l-au investit pe omul lor de legatura (Gabriel Oprea) cu sarcina de a explica convingator punctul de vedere romanesc. Ce va fi, va fi si inchei cu aceleasi doua cuvinte: vom vedea…

 12. 13 Adrian B. septembrie 14, 2015 la 6:32 pm

  @ serbanfl

  Sigur nu sunteti d-ul Ponta ? Ca sunteti prea inversunat …

  ……………………………………………………………………………………………….
  serbanfl

  Vrei o țară ca afară dar înjuri pe cei ce vor să-i învețe pe țărani cum să câștige ca afară.
  ……………………………………………………………………………………………………

  Cat priveste gluma asta cu Ponta & Constantin care-i vor invata ei pe tarani cum sa castige ca afara 🙂 va spun sincer ca-i suspectez pe cei doi ca n-au fost in viata lor intr-o piata sa faca cumparaturile . Si chiar daca au fost n-au bagat mana in buzunar sa plateasca .
  Acesti doi indivizi ( Ponta & Constantin ) sunt niste diletanti si ar avea ei insisi foarte multe de invatat de la tarani . Dealtfel , felul in care arata economia acestei tari ne arata cat sunt de priceputi …

  Atasez parerea d-lui Dumitru Musca , ” Fermierul anului 2014 ” , despre Daniel Constantin :

  http://www.cotidianul.ro/ministrul-agriculturii-minte-nu-avem-excedent-de-grau-220453/

 13. 14 fostă basarabeancă septembrie 14, 2015 la 6:42 pm

  Ce-am zis eu? Oricine poate muri oricând.

 14. 15 Luminita Arhire septembrie 14, 2015 la 7:07 pm

  Unele publicaţii – quality ,să spunem – o numesc pe Mariana Rarinca “o biată slujnică” sau “femeie de serviciu ”, ceea ce este şi superficial şi nedrept. Am citit ambele declaraţii ale femeilor care s-au înfruntat în instanţă: de o parte, Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de cealaltă parte, “pensionara”, “ biata slujnică”, “femeia de serviciu ”, “simpla secretară ”, Mariana Rarinca.

  Despre declaraţia Liviei Stanciu am scris ieri. Nici o îngrijorare pentru propria-i imagine, nici un pic de fineţe în relatare, o istorie dezlânată pigmentată cu sume de câteva sute de lei, transformate în milioane vechi, rostite cu precizie, trădând o avariţie abia ţinută-n frâu, apoi cumnatul băgat în toate, că ar fi auzit, că ar fi spus , că s-ar fi întâlnit… nimic omenesc sau tratat cu sensibilitate în zicerea aceasta prea lungă, dar, în schimb: “Ştiţi, eu sunt PREŞEDINTELE ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE”- adică, “nu mă trataţi ca pe-un om, vă invit să mă trataţi ca pe-o funcţie!”

  Am pus lângă această declaraţie de gospodină ratată, declaraţia acuzatei. Frazele pe care le repetă Mariana Rarinca, în cursul declaraţiei, de mai multe ori, sunt: “Nu răspund – aş implica şi alte persoane”… “Nu cred că doamna Stanciu vrea să răspund la acestă întrebare…”Grija pentru a nu implica şi alte persoane în istoria sa personală, mi s-a părut remarcabilă.

  Povestea acuzatei descrie, poate fără să vrea, o persoană frustrată pentru că nu reuşeşte să recupereze banii care îi aparţin de drept, o femeie aflată sub stare de şoc după ce a fost ridicată de-acasă, presată de procurori să recunoască ceva ce nu a făcut, tradată de avocata domniei-sale şi cu umbra fioroasă a gospodinei cu făcăleţul ridicat ameninţător, deasupra sa.

  La întrebarea Liviei Stanciu :“De ce nu m-a acţionat pe cale civilă dacă dorea să recupereze?” femeia răspunde, perfect logic, după părerea mea: “Pentru că nu credeam că pot câştiga în faţa doamnei Stanciu.”

  Dar iată şi o altă întrebare a Liviei Stanciu, în instanţă:
  L.S.(preşedinte a Înaltei Curţi) : -Cine este Liza?
  şi răspunsul acuzatei:
  M.R.: – Mă bufneşte râsul. E o căţea. Un pechinez.

  S-a temut de Liza doamna Stanciu? Era o ameninţare căţeluşa cu breton la adresa ei? Ce tragi-comedie…

  Unii cred că Mariana Rarinca este semianalfabetă pentru că , într-un SMS postat pe toate canalele, nu foloseşte cratima. Eu cred că, mai curând, femeia nu ştie toate tainele telefonului.

  Pe de altă parte, ca să fim drepţi, sunt destui adolescenţi frumoşi, liberi şi votanţi, care au idee unde e pitită cratima în viscerele telefonului mobil, dar n-au habar la ce ar putea fi întrebuinţată.

 15. 16 Luminita Arhire septembrie 14, 2015 la 7:09 pm

  În timp ce scriam textul de mai sus, televiziunile au anunţat că a murit Corneliu Vadim Tudor. O memorie prodigioasă, un om dotat cu un tip de talent pe care nu ştiu dacă şi l-a folosit aşa cum ar fi trebuit, dar cu care a fost din plin înzestrat, fără îndoială. Despre cele bune vor vorbi toţi în zilele acestea. Despre cele rele, dacă au fost, va vorbi posteritatea care-i deschide astăzi uşa , neaşteptat, în faţă.

  Dumnezeu să-l odihnească.

 16. 17 ZeV septembrie 14, 2015 la 7:22 pm

  T-Rex

  Klaus Yohannis a avut un discurs eminamente demagogic. Nu poti sa faci canalizare la o scoala, daca in localitatea respectiva nu exista o astfel de instalatie.
  Eu lucrez exact in acest domeniu (instalatii/utilaje termice, sanitare, canalizare, electrice) si stiu cum sta treaba prin sate si comune. Sunt scoli sub-frecventate de elevi (din lipsa de elevi), sau care nu detin un corp didactic suficient. Nu peste tot se justifica investitiile. Mai bine s-ar comasa anumite scoli, dar vor sari in sus jurnalistii pe motiv de ,,incorectitudine politica”. (Z)
  Serios vorbind, la fel este si situatia anumitor spitale. La ce foloseste o cladire, daca nu detine personal calificat si aparatura medicala si/sau diversele dotari specifice, daca nu are acces permanent la utilitati esentiale, daca nu este dotata cu grup electrogen alternativ si….alternativ, sursa de oxigen de inalta puritate, etc, etc ?
  Noi, romanii, ne invatim deseori in jurul literei ,,i” si punem de regula punctul pe langa. Refuzam pur si simplu realitatea. De aceea nu stim sa ierarhizam si sa rezolvam problemele importante. Suntem pur si simplu ineficienti. Toata lumea isi da cu parerea, in special despre lucruri pe care nu le cunoaste indeajuns. Cum am mai spus, sportul national al romanilor este vorbitul in desert.
  Pana la urma, exact asta trebuie sa faca guvernul Ponta: sa majoreze salariile medicilor si profesorilor, dar sa ridice simultan si stacheta exigentei fata de actul didactic, respectiv actul medical.
  In ceea ce priveste strict scolile, statul care plateste trebuie sa impuna conditiile. Nu elevii si parintii conduc scolile, iar elevii nu ar trebui sa se mute dintr-o scoala intr-alta dupa ,,muschii” si ,,pilele” parintilor. Stiu bine despre ce vorbesc. Statul (administratia n.r.) , scoala si spitalul trebuie musai intarite, incepand cu re-instaurarea disciplinei. Daca scolile private (acelea care confunda educatia cu afacerea) accepta debandada, e treaba lor. Dar cine merge la stat, trebuie sa respecte regulile scolii.

 17. 18 Cris septembrie 14, 2015 la 7:26 pm

  Eu am revăzut, cu același interes și cu aceeași emoție ca prima dată, „Una giornata particolare” de Ettore Scola, cu Sofia Loren și Marcello Mastroianni.
  O tragedie în stil antic (acțiunea se petrece într-un singur loc și într-o singură zi) despre dictatură și intoleranță.

  Cred că Ataturk se răsucește în mormânt văzând ce retrograd e Erdogan…

 18. 19 Adrian B. septembrie 14, 2015 la 7:30 pm

  A murit o parte din sufletul acestui popor …

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe d-ul Corneliu Vadim Tudor !

 19. 20 Ghita Bizonu' septembrie 14, 2015 la 9:51 pm

  Fragmentzel
  ref la Doua greseli fundamentale ale coalitiei occidentale
  tu chiar crezi ca este o „greseala” in sesnul de „mistake”?
  Dragul meu aia nu este o eroare cati OROARE ci este o oroare urmarita cf unui „plan”. Adica este o greseala in sensul Fouchet „pire qu’une crime”.
  Asa ca ei nu pot sa incerce a „include Siria in coalitia antiterorist-antijihadista” oentru ca se urmareste distrigerea Siriei. O „redesenare” a Siriei in ctavea state mai mici, care sa poate fi atatate unu impotriva altuia pe motive religioase si/sau etnice
  Divide et impera dar si mia bine subdivide-i si ii vei stapani.
  A da. Si Golanu … Golanu ramane ai fermierilor colonizati. Poase vor mai retotunji…

  Cat desore islam si manipularea kiscarilor islamiste .. ia „mergi” matale pana in anul 1990 si vezi ce incepu’ in Algeria …

  A da. Matyale poa ignorant .. sau poa doar doresti sa ai o leafa ..

 20. 21 Luminița Arhire septembrie 14, 2015 la 10:51 pm

  Luminița Arhire
  septembrie 14, 2015 la 10:50 pm
  MOTTO 1:„Și-ntr-o joi , de dimineață/ A-ncetat mama din viață/ ”Țîn′-te mamă, nu muri / că-ți rămâne opt copii ” (cântec țigănesc)

  MOTTO 2″Moartea unuia îmi umple wall-ul. Nu mai găsesc nimic de refugiați, adevărata problemă a zilei. Apropo: să nu confundăm un om de cultură cu unul care are memoria cifrelor și numelor. Primul trăiește ce are în cap, al doilea scuipă ce are în cap și atât”(Cristi Danileț )

  ARGUMENT:

  Uneori, dacă ești un tip notoriu, e bine să te gândești de două ori până să închizi ochii definitiv, și să te mai ții puțin în viată, ca să nu-l deranjezi cu moartea ta aiurea pe Cristi Vasilică Dănileț. Eventual poți să-i ceri voie și să faceți împreună o programare, cam după ce rezolvă favorabil domnia-sa problema spinoasă a refugiaților.

  Vasilică nu se împiedică în fleacuri. El trăiește( la propriu) ce are în cap, și asta fără să fie, câtuși de puțin, OM DE CULTURĂ… sau fără să fie , câtuși de puțin OM… în fine, cam așa ceva, nu mai știu expresia exactă.

  Cunosc un nene care se luptă zilnic pe FB, din greu, cu ISIS-UL. Îl spurcă și-l rușinează la orice oră, i-o zice de la obraz , îl toacă de-l ia mama-dracului. Atâta că ăla, ISIS-ul, habar n-are de ofensiva facebookistă provincială menită să-l dărâme. Așa și cu Vasilică al nostru – el se ia de piept cu Vadim Tudor, că de ce-a murit taman când se ocupa el, personal, de ”adevărata problemă a zilei”și era cât pe ce s-o rezolve pozitiv dacă mai avea o bucățică de ”wall” neocupată de sâcâitorul deces.

  În rest, e plin Internetul de bancuri reușite cu elefantul și furnica.

 21. 22 T-Rex septembrie 15, 2015 la 12:13 am

  Daca Vestul ii primeste pe toti acesti „refugiati”, desi apare din ce in ce mai clar ca multi sunt pur si simplu migranti economice, atunci ce o sa ii opreasca pe restul de 3 milioane de sirieni din Turcia, Liban si imprejurimi sa vina in Europa? Si daca apare un alt conflict, Europa, in virtutea principiilor inalte ce o ghideaza, va trebui sa ii primeasc ape toti dislocatii de razboi. Nu cred ca barca asta va merge de multe ori la apa. Si nu asta e solutia, sa muti populatii intregi dintr-o zona in alta a globului, si sa creezi pe Mad Max in varianta ISIS, ca asta sunt de fapt astia, niste nebuni care nu dau socoteala nimanui pentru crimele ce le fac. Solutia este sa nu mai creezi si sa nu intretii conflicte. Dar, stim, unii profita enorm de pe urma razboaielor, si , daca ne uitam mai atent, probabil ca ei conduc lumea. Asta pina cind lumea asta, asa cum e ea, va inceta sa mai existe. S-a dus cu profitul, Nene Iancule.

  Interesant insa ca vin arabetii in Europa, si nu se duc la fratii lor bogati arabi. De ce nu forteaza granita acolo? De ce nu in China, sau Rusia, prietenii lor (mai mult Rusia)? Nu ar fi interesant pentru China sa devina mai cosmopolitana? Undeva trebuie facut…un prim pas, ca sa fiu in bonton cu ora exacta de la Bucuresti. Noi primii pasi i-am facut, pe poante, ca la balet, nu se aude un scartz. Nemtilor li s-a pus pata rau pe unguri, si nu mai vad peste. Romania, Bulgaria sunt pentru nemti „the dark side of the Moon”.

 22. 23 Adrian B. septembrie 15, 2015 la 12:17 am

  Corneliu Vadim Tudor s-a dus langa fratele lui , Adrian Paunescu .
  Un roman adevarat , un politician curajos , un om de cultura , un patriot si un orator de exceptie .
  Aceasta tara va fi mai saraca si mai vulnerabila fara acest patriot adevarat .
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 23. 24 29lola septembrie 15, 2015 la 8:09 am

  Misiunile diplomatice au atașați pe IT?
  Am avea și noi ce vorbi: ce tehnologii
  Folosesc, ce programe mai dezvoltă…etc

 24. 25 Cris septembrie 15, 2015 la 9:29 am

  Cu cât va „avansa” civilizația pe baza informaticii și automatizării, cu atât șomajul va fi mai mare.
  În „copilăria” societății omenești, nimeni nu era șomer fiindcă fiecare trebuia să muncească pământul, să crească animale, să pescuiască… pentru a supraviețui.

  La noi, mai puțin și cu bucurie văd informatizare și automatizare, și de ASTA se zice că suntem nedezvoltați, dar în țările pe care le vizitez văd multe automate, mașini care înghit bani, carduri și scuipă bilete, tichete, autorizații…
  Într-un supermarket (na, că scrisesem supermarchet nefericita de mine!) am văzut câțiva cumpărători și niciun vânzător, aranjor de marfă, casier…
  Ajungeai la casă și conversai mut cu mașina care clipea, scria, ștergea, te întreba, te certa, anula…
  Când un „înapoiat” nu se înțelegea cu ea, alerga în „culise” de unde ieșea o doamnă pirpirie care, cu mișcări precise și rapide, disciplina hardughia.
  La fel la metrou, la transportul public de suprafață…

  De unde locuri de muncă, când omul e înlocuit de mașină cam peste tot?

  Spre nefericirea mea și a pungii mele, în timpul sejurului m-a luat o durere de dinți și a trebuit să merg la dentist. M-am mirat că în cabinet m-a întâmpinat un om.

 25. 26 serbanfl septembrie 15, 2015 la 9:54 am

  @Adrian B.
  septembrie 14, 2015 la 6:32 pm
  MÂNDREȘTE-TE! UITE CE I-AM RĂSPUNS LUI T.F..

  serbanfl
  septembrie 15, 2015 la 12:11 am

  @blogideologic
  septembrie 14, 2015 la 4:28 pm
  Eu vorbesc de precupeți, iar dumneata introduci în discuție arendașii evrei din vremea lui Eminescu!?! De fapt, în ambele cazuri este vorba de „pătura superpusă” și atunci ce vrei să-mi reproșezi?!
  Am vorbit cu femeia de la care cumpăr legume (roșii ce au gust) de mai mulți ani, să facem un contract tip A.S.A.T.. Știa despre ce este vorba, dar mi-a spus că n-are decât 25 de ari și că oricum nu se mai teme – vin mai mulți din comună și s-au organizat, inclusiv la tarabe în piață.
  Astă vară, în piața din Sinaia, în nouă zile, am văzut O SINGURĂ ȚĂRANCĂ AUTENTICĂ (aceeași!). Credeți că localnicii sau turiștii nu doresc să aibă o piață bogată? Eu am întrebat gazda și am aflat că veneau țărani mai mulți, chiar din zona Snagov – Potigrafu, dar au fost speriați!
  Nu-mi rămâne decât să-l felicit pe Adrian B., pentru succesul său în menținerea în actualitate a dictonului ce mă indispune încă din 1990: „să nu-i lăsăm p’ăștia să facă ceva că-s comuniști!”
  Adică după „jos Iliescu!” și „jos Năstase!” este normal să se denigreze Guvernul Ponta, care, după Adrian B. este mai rău decât orice alt guvern.
  Îmi permit să închei cu exact exprimarea ce ați folosit: „vă urez dumneavoastră personal numai bine”!

  @Ad.Năstase
  Scuze! Încerc să nu las ca rapoartele de monitorizare să consemneze dominația netă a celor ce consideră guvernarea majoritar PSD-istă o mare nenorocire pentru România, tocmai pe blogul unui fost șef al acestui partid!

 26. 27 Adrian B. septembrie 15, 2015 la 3:10 pm

  @ serbanfl

  Sunteti simpatic … Ati si gasit piata din Sinaia !? Cred ca sunteti unul din ” expertii ” lui Victor Ponta .

  Pai , cam ce tarani credeti ca puteti gasi in statiunea Sinaia ? Cam ce produse agricole se pot cultiva la munte , in zona Sinaia ?
  Poate nu stiti dar la munte , taranii se ocupa in general cu cresterea animalelor . E cam greu si cu legumele si cu cerealele , chiar si cu albinele . Fiecare zona are un specific .
  In zonele de munte au existat samsari si pe vremea lui Ceausescu care cumparau cerealele din zonele de campie si le revindeau la munte unde era lipsa mare . Acesta este comertul si el regleaza toate aceste probleme de clima , etc.

  Ma opresc aici pentru ca oricum imi racesc gura de pomana …

 27. 28 Adrian B. septembrie 15, 2015 la 3:38 pm

  @ serbanfl

  Vad ca recurgeti si la minciuni . Niciodata n-am afirmat ceva rau de cei mentionati de d-voastra .
  Chiar cred ca Guvernarea Nastase a fost cea mai buna guvernare de dupa Revolutie iar d-nii Iliescu si Nastase sunt de departe cei mai buni politicieni pe care i-a avut tara asta dupa 1989 .
  De asemenea , mai cred ca politica de cadre de dinainte de 1989 a fost mult mai buna decat cea de astazi si toti acei comunisti la care va referiti erau mult mai seriosi , mai pregatiti si mai competenti decat ceea ce vedem astazi .
  Oricum , eu eram un copil pe vremea aceea …

  Cat il priveste pe Victor Ponta , pozitia mea este neschimbata si o stiti .
  Si eu l-am votat pe Ponta si am votat PSD-ul dar acest tanar este total nepregatit pentru aceasta functie si nu are viziunea necesara unei astfel de functii . Omul chiar este ingust la minte si singura lui lozinca este ” bani la buget prin orice mijloace „, impozite , taxe si institutii de forta . Iar in loc sa investeasca in economie , el investeste in birocratie ! Omul e din aceeasi piesa cu Basescu , Kovesi , Boc , MRU , Iohannis , Blaga , Oprea , etc.

  Cred ca tara asta are nevoie de altfel de oameni : intelectuali , vizionari , oameni cu initiativa , …
  Securistii , hienele si procurorii pe care i-am enumerat mai sus ne-au cam aratat de ce sunt in stare . Iar cu ei la carma , viitorul va suna mult mai rau decat prezentul …

 28. 29 serbanfl septembrie 15, 2015 la 8:08 pm

  @Adrian B.
  septembrie 15, 2015 la 3:38 pm
  M-am lămurit! În spatele pseudonimului Adrian B. se ascunde o țață. Sau, mă rog, o persoană ce are un caracter de țață. Am spus că EȘTI CONTINUATORUL CELOR CE STRIGAU „JOS ILIESCU” ȘI „JOS NĂSTASE” – iar tu, citind undeva în Post Meridian, pui în seama mea ceea ce faci tu în realitate.
  Adică dumneata, care m-ai inclus aiurea și pe lista celor ce s-au grăbit să-l considere vinovat pe Sorin Oprescu, încerci să pui pe seama mea ceea ce fac de 26 de ani cei ce vor să dispară politica de stânga din România.
  Reconfirm postarea din septembrie 14, 2015 la 3:42 pm, pe care o și repet – „Pentru o bucată de pâine amară, udată cu lacrimi și stropită cu sudoare, ești capabil a susține orice aberație, care nu poate trecută cu vederea deși, o amesteci printre referiri la încă 10 – 15 subiecte total diferite.
  Este vizibil că ți cu tot dinadinsul să-l induci impresia că Ponta, ca și băsescu, a adus țării numai nenorociri. Bun – asta îți este misiunea clară, dar ești plătit și pentru a te stropși la cei ce nu-ți acceptă ieșirile grosolane sau asta-i muncă voluntară, așa de amorul artei?!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: