FET – Conferintă despre politica externă a Pakistanului

 

afis

 

 

 

 

60 Responses to “FET – Conferintă despre politica externă a Pakistanului”


 1. 2 Adrian B. septembrie 10, 2015 la 10:16 am

  http://www.dcnews.ro/drago-patraru-va-ie-i-urat-de-tot-pana-la-urma-video_484145.html

  Daca tot vor sa-i cazeze pe refugiati in caminele studentesti , de ce nu-i baga si la facultate pe toti ? In acest fel statutul lor s-ar schimba din refugiati in studenti straini in Romania si ar beneficia legal de cazare si masa la Cantina Studenteasca 🙂
  Daca mai traia Dolfi Drimer cred ca-i inmatricula pe toti la Universitatea Ecologica . Sau la Spiru Haret .

 2. 3 Pepin de Lorraine septembrie 10, 2015 la 11:52 am

  O tema inspirata.

 3. 4 Adrian B. septembrie 10, 2015 la 1:09 pm

  Legea insolventei personale = Legea injosirii si umilirii personale

  O alta pacaleala marca Ponta si inca o palma data cetatenilor romani .

  http://www.bursa.ro/normele-de-aplicare-a-legii-insolventei-persoanelor-fizice-in-dezbatere-publica-proiect-persoanel…&s=companii_afaceri&articol=278110.html

  Pe scurt , legea e cam asa : esti protejat de riscul valutar 🙂 dar vei deveni un paria .

  De bun simt declaratia d-lui Nicolae Cinteza ( BNR ) :

  ” Celor care vor intra în insolvenţă li se va schimba viaţa. De aceea îi sfătuiesc să se gândească bine înainte să-şi declare insolvenţa, să analizeze legea cu atenţie şi să se consulte cu un specialist care cunoaşte bine respectivele reglementări. „

 4. 5 centru septembrie 10, 2015 la 3:51 pm

  Ca y est !
  Guvernul a discutat ieri Hotararea Guvernamentala privind exproprierea a 820 de imobile de pe terenul viitoarei autostrazi Campia Turzii Targu Mures – de fapt textul se refera doar la jumatatea de est a autostrazii , in mare de la Ludus la Targu Mures , nu si la cea dinspre Cluj .
  Le-au trebuit lunile de februarie – martie – aprilie – mai -iunie – iulie – august sa o emita – 7 luni intregi pierdute dupa semnarea contractului .
  Nu doar intarzierea , pierderile economice si de vieti omenesti in lipsa ei sunt in cauza datoria intarzierii birocratice , ci chiar finantarea ei – initial se spera ca va fi inclusa intr-un exercitiu financiar cu fonduri europene dar vazand ca nu avem nici o activitate in 2015 nu putem cere nici un leu si nu putem include programul intr-un exercitiu financiar UE …

 5. 10 Luminița Arhire septembrie 10, 2015 la 11:50 pm

  Cred că o țară întreagă a văzut filmul ”frangrantului” din casa lui Mircea Băsescu.

  Rar mi s-a întâmplat ca o filmare, despre orice, precizez, despre ORICE! să-mi provoace o asemenea stare de greață. Intervenția ”forțelor de ordine”, înscenarea explicită, violența absolut gratuită, modul tacticos în care ”oamenii legii” o ”mâzgălesc” pe Isaura pe degete, lipsa lor de scupule, chipul femeii însărcinate, care a văzut destule la viața ei și se poate aștepta teoretic oricând la surprize neplăcute și relativ penale, și totuși…și totuși …NU-ȘI POATE LUA OCHII DE LA ”GIRAFA” DEZLĂNȚUITĂ , spunând în sinea ei că ”așa ceva nu există”, neglijența enormă pentru proceduri, sau măcar pentru mimarea aparențelor, ceea ce vorbește despre siguranța impunității agresorilor (căci eu agresori în exercițiul funcțiunii am văzut) sunt imagini de neuitat…

  Fratele președintelui… ce eroare a naturii, n-am știut că există și șobolani atât de mari și atât de bipezi… Pe lângă el, șobolănimea ”la ordin”, cu două picioare și coadă solzoasă, forfotea neobosită în casa lui Mircea Băsescu…

  Niciunul nu era tuciuriu.

  Tuciuriii au vrut să fie împăciuitori. I-au mai dat timp lu′ nașu′ , până la toamnă, pentru ca să adune 100 000 de euro. Soțul Isaurei, mai puțin neliniștit, pleda pentru înțelegere. Era și-un copil , acolo. Nu-mi dau seama dacă la montajul ”frangrantului” i s-a blurat elegant chipul.

  Acesta este un caz de ȘANTAJ .
  ………………………………………………………………………
  Pentru Mariana Rarinca se cer 7 ani de închisoare. Potrivit schemei : ”Nu ți-au fost buni trei ani cu suspendare? Ia d-aci șapte ani cu executare! ”

  Și-n fața onoratei instanțe și-au făcut apariția două sprâncene desenate, viguroase, arcuite, exagerate, intrigate, două sprâncene mincinoase, pițigăiate, lovite-n aripă… ce să spun, un monument al sprâncenelor…un munte de ”sprâncenită acută”…Și-n ciuda faptului că doamna Rarinca se judecă pe viață și pe moarte cu o pereche de sprâncene gogonate, cred că dânsa va pierde bătălia, care are deja altă miză decât acum câteva luni.

  Și acesta e tot un caz de ȘANTAJ.
  ……………………………………………………………………………………..

  Atât șobolanul biped, cât și sprâncenele bipede au fost / sunt ”părți vătămate”; ei vor să ne convingă că au trăit drama constrângerii:

  (”Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”- Noul Cod Penal actualizat 2015),

  …amenințării cu darea în vileag:

  (”Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin.1”- Noul Cod Penal actualizat 2015)

  …și că suferința lor enormă a fost provocată de foamea insațiabilă a răufăcătorilor cu care se judecă de a obține un în mod injust un folos patrimonial:

  (”Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani”- Noul Cod Penal actualizat 2015) .

  Iar, dacă lucrurile merg șnur, noi ar trebui să credem că fratele președintelui și președinta Înaltei Curți sunt victime…iar agresoarele sunt femeia însărcinată, cu fuste înflorate, și femeia uscățivă, de vârsta a treia, șomeră la momentul producerii ”infracțiunii”.

  E o imagine care apare în multe filme ”horror”, venite tocmai de peste ocean: o damă, uneori frumoasă, filmată în gros-plan, își duce mâna, cu manichiura îngrijită, la ceafă și, dintr-o dată, își trage pielea de pe față ca pe-o mască, lăsând vederii craniul însângerat și ochii, ca niște sfere siniștre, lipsiți de căușul cald al pleoapelor.

  Uneori, mă uit îngrozită cum independenta noastră Justiție își duce mâna descărnată la ceafă și simt brusc un gol în stomac, căci știu ce va urma….

 6. 11 Ghita Bizonu' septembrie 11, 2015 la 9:33 am

  In urma cu 14 ani atentata a socat lumea. Orasul NY a fots practic „bombardat” de avioane de pasagaeri car au intrat intentuuionat in cladirele uakate ale WTC. 3000 morttu, 6000 raniti, soc, groaza …

  Acuzata ? O oragnizatie pana atunci necunsocuta marelui public al Qaeda.
  Imreaza razboiul impotiv teroririi, ocuparea (de ce?!) A irakului, trazboiul de 8 triliare si bauloutul tot de 8 triliarde.

  Azi de implinesc 14 anui de la none eleven.
  Si inainte de comerarea acessti date ce ctim prin presa anglo?!

  The latest brilliant plan to curtail Isis in the Middle East? Give more weapons to current members of al-Qaida. The Daily Beast reported that former CIA director David Petraeus, still somehow entrenched in the DC Beltway power circles despite leaking highly classified secrets, is now advocating arming members of the al-Nusra Front in Syria, an offshoot of al-Qaida and a designated terrorist organization. Could there be a more dangerous and crazy idea? (http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/02/david-petraeus-bright-idea-give-terrorists-weapons-to-beat-isis)

  Ex-CIA boss and retired Gen. David Petraeus has reportedly been touting a plan to use the Nusra Front, an offshoot of al Qaeda, in the battle with ISIS. (Ex-CIA boss and retired Gen. David Petraeus has reportedly been touting a plan to use the Nusra Front, an offshoot of al Qaeda, in the battle with ISIS.)

  Pe langa astia Basescu este un tip coerent zau asa!!!

  Pai sa nu zici da cu bietui Osama ce au avut?!

 7. 12 Ghita Bizonu' septembrie 11, 2015 la 9:45 am

  Luminița Arhire

  si mia ales toata lumea poa sa isi dea seama de stiinta de carte a junilor juristi aia necontaminati de idei comuniste (ma gnadesc si la tanraul ramatior cu guler de slana bvazut oeri la A3)… cica tyoganii il snatajau pe bietu Mircea!!

  Ca se ne intelegem : te zic lu mama – poate fi santaj, II zic lu nevasta-ta poate fi santaj (il trece la post o luna si nu ii mia face placinte 3) . Iti ruop oasele. Oto spanzjur pisica. Te ruop in bataie. Iti vioklez coopii. Astea sunt snmataje.
  INSA NICIODATA NU POATE FI SANTAJ „ma duc la DNA sau DICOT? saute dau in judecatata

  Inca ceva… In cazul Basica-Basescu Mircea este viorna despre o infractiune. Trafic de influenta . Ambel;e [parto amndouua tuisouua merita parnaia. INSA era o clauza : ala cade se ‘desista” adica denunta (renunta la a mai „cimpara” sau a „vinde” influenta cf noului cp) se exonereaza ptr acea fapta , si numa ptr acea fapta. Inas indifernet de orice suma platita „:se face venit la stat”

  Ori aici ce vedem?
  Unu acuzat e santaj ca a zis ca el este infractor cinstit si aereincrededre in justitie, celalat cerceatat se stie tot mai putin ptr ce si banii ..banii unde sunt banii?!

  Justitie? Eu as zice bulibaseala.

  Si multa sligarnicie ….

 8. 13 Adrian B. septembrie 11, 2015 la 9:46 am

  @ zev

  Deci , pana la urma , tot basist ai ramas ! Din ala infect . Cu o scurta perioada in care ai fost PSD-ist de conjunctura …
  Iar faptul ca te bucuri de necazul d-lui Oprescu nu e de bine ; ne arata tuturor cam ce specie umana esti .
  Cam de aceeasi teapa cu cea pe care o ” pupi ” astazi , d-na Cruduta ” Picior de elefant ” Kolvesi .
  ………………………………………………………………………………………………………..
  ZeV
  septembrie 10, 2015 la 9:52 am

  Adrian B.

  Codruta, desi imi este profund antipatica, merita felicitari, pentru ca l-a,,dovedit” pe un primar care parea intangibil. Uneori, siguranta excesiva de sine duce inevitabil la sincope.
  Sorin Oprescu poate fi, pana la urma, un om cinstit. Dar mi-as fi dorit sa fie si cinstit, si cu adevarat inteligent, pentru a nu ajunge niciodata in postura de victima a sistemului. Am mai avut ,,victime ale sistemului”, care au intrat (poate din pacate) in conul de umbra al istoriei.
  La acest din urma capitol (al inteligentei), Laura versus Sorin, 1-0. Sau, ghem, set si meci.
  ps
  Bravo, Halep.
  ……………………………………………………………………………………………………..

 9. 14 Pepin de Lorraine septembrie 11, 2015 la 10:54 am

  Domnule Nastase, sunteti, ca si cetatean, pentru vanzarea completa a actiunilor statului la Telekom?

 10. 15 ZeV septembrie 11, 2015 la 12:55 pm

  Luminita Arhire

  Nu v-am spus ? Practic, ne agitam inutil, nu mai exista speranta pentru o Romanie realmente democratica, suverana si independenta, focusata pe drepturile omului, nu pe asazisul ,,stat de drept” impus din afara.
  Ar mai fi solutia extrema ca romanii, condusi de curajosul si indarjitul Adrian B., sa iasa in strada si sa taie capul sistemului ticalosit , recte, scafarlia lui Victor Ponta. Cum va pleca Ponta, veti vedea ce bine le va fi romanilor si, bineinteles, la iarna cald. Doar Ponta a impus legea insolventei (care nu permite declararea arbitrara a insolventei dupa cum i se nazare oricarui puturos si/sau smecher ratat de tip raresbogdan sau cosminguse), doar Ponta a votat si promulgat Codul Fiscal (presupunand prin reducere la absurd ca este unul prost) , doar Ponta a sabotat infrastructura si privatizarile strategice, doar Ponta, etc, etc, etc.
  Nu e mai bine, pentru ten si viitorul tau politic sa dormi 24 de ore din 24, nefacand nimic ? Felicitari, Crinule. Ai facut o Constitutie pe cinste. Sublima, dar…… (Z)

 11. 16 ZeV septembrie 11, 2015 la 1:02 pm

  blogideologic
  septembrie 10, 2015 la 12:37 pm

  De ce spuneti ca Ulise a fost un migrant ? Bietul soldat a orbecatit pe mari si tari 10 ani in dorinta ardenta de a se intoarce in tara de bastina Itaca si la familia sa draga, nici pe departe nu a umblat lela pentru ca i s-a urat cu binele. Din pacate, a dat de tot felui de obstacole, provocari si tentatii, dar pana la urma a izbandit.
  Deh, asta e razboiul la distanta, sa speram ca romanii din Afganistan nu vor intazia pe coclauri straine si ostile tot atatia ani cati i-au trebuit lui Odiseu sa revina la vatra.

 12. 17 Adrian B. septembrie 11, 2015 la 3:45 pm

  Trageti dumneavoastra concluziile …

 13. 18 Mikael Tincu septembrie 11, 2015 la 5:40 pm

  Joi, 10 septembrie, domnul general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost decorat cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului, distincţie oferită de Preşedintele Franţei pentru merite deosebite ale personalităţilor din mediul public, militar, academic.

  Aceasta este prima decoraţie a statului francez, în istoria colaborării profesionale dintre serviciile româneşti şi cele franceze, oferită unui ofiţer al Serviciului Român de Informaţii.
  http://www.sri.ro/comunicat-de-presa-10-09-2015-19-37.html
  http://www.ambafrance-ro.org/Discours-de-l-Ambassadeur-de-France-a-l-occasion-de-la-remise-des-insignes-de

  Ce legatura este intre acest eveniment si ce se intampla azi in Europa si nu numai?

 14. 19 serbanfl septembrie 11, 2015 la 6:14 pm

  @Adrian B.
  Mariana Rarica a fost condamnată să facă muncă în folosul societății, 60de zile!
  Cum rămâne cu „Dreptate pentru Rarinca!”???
  O simplă lozincă, pentru impresie artistică? Adică ai încercat să-ți aburești ieșirile în decor față de cei ce au încercat să te determine să renunți la avântul ce-ți duce săritura peste cal?!
  Campion al postărilor, mare descoperitor de securiști și securiste, ce-i de făcut acum? Cum poate fi salvată Mariana Rarinca de la înjosire? Cum ar trebui să acționeze cei ce cred în nevinovăția ei, pentru a-i salva demnitatea?

  Scuze domnule Adrian Năstase! De regulă evit postările în afara temei enunțate de dumneavoastră.

 15. 20 ZeV septembrie 11, 2015 la 9:37 pm

  Nu-mi vine sa cred ce se intampla in Bucuresti. Partidul National Liberal, cel care prin iesirile isterice ale pede-penelistilor cereau redundant demisia lui Ponta pentru a forma ,,guvernul lui Yohannis”, partidul care detine MAJORITATEA in Consiliul General al capitalei, REFUZA, prin persoana viceprimarului sau, sa preia interimatul la Primaria Generala. Mai mult, se vor intalni pentru a decide daca, eventual,…cedeaza acest interimat pesedeului !
  Iata, prieteni, ce ,,dreapta” avem in Romania. E putin spus de tot rasul.
  Prin urmare, cine ar putea prelua puterea in Bucuresti, fara sa se teama ? Ei ? Sa vedem…
  Personal, nu m-as mira sa-l cheme cineva pe Basescu la ,,timona” lasata de izbeliste la voia vanturilor, valurilor…
  😉
  ps
  Doamne….mare-i gradina…..
  Din fericire, am urmarit un meci SENZATIONAL (care m-a indepartat la zece ani lumina de porcariile televiziunilor de stiri ,,romanesti”), castigat de micuta italianca cu inima mare cat toata Italia, Roberta Vinci. Cea care a invins Goliatul.
  Bravo, femeie, n-am vazut atata energie concentrata intr-un trup atat de firav. Incredibil.
  Inca odata se dovedeste ca femeia este o minune a lui Dumnezeu.

 16. 21 nastase septembrie 11, 2015 la 9:40 pm

  Serbanfl,
  m-a intristat decizia instantei. Desi, am intuit solutia.

 17. 22 Pepin de Lorraine septembrie 12, 2015 la 8:22 am

  Off-topic: admiterea refugiatilor sirieni trebuie sa faca obiectul preocuparii parlamentului, printr-o lege dedicata; legea trebuie sa fixeze statutul lor ca fiind acela de refugiati si nu de imigranti, iar admiterea trebuie sa fie temporara, sase luni, de exemplu.

 18. 24 ZeV septembrie 12, 2015 la 10:19 am

  Adrian B.
  septembrie 11, 2015 la 9:46 am

  eu nu ma bucur de raul nimanui. Eu imi doresc ca oamenii investiti in functii, votati de cetateni, sa fie cu adevarat barbati de stat. Barbati puternici care stiu ce fac.
  Nu niste fraieri amarati usor de prins cu mata-n sac de orice nenorocit de procuror manevrat de cine stie unde, din tenebrele masoneriei.
  Vei spune ca nici Ponta nu este un barbat putermic. Dar cel putin, n-au reusit, pana acum, sa-l dea jos. Era simplu pentru PSD sa-i retraga sprijinul politic. Daca ar fi avut alternativa, desigur… (Z)
  ps
  Da, Codruta merita felicitari. E mai tare ca politicienii. Care politicieni, se …in pampersi cand trebuie sa modifice legi esentiale.
  Deci, despre ce vorbim, stimabile ? De ce te agiti ca o vuvuzea dezacordata si gaurita care doar agita praful din jur ? Parca esti un baboi pus pe plans la cimitir smulgandu-si parul din cap. Iti propun sa te razi la luciu, sa nu te ranesti singur cumva. Vai de….tau. (Z)

 19. 25 ZeV septembrie 12, 2015 la 12:22 pm

  Ghita Bizonu’
  septembrie 11, 2015 la 4:14 pm

  N-am inteles nimic. Roaga un prieten sa-ti re-editeze comentariul si posteaza-l din nou. (Z)
  Vrei sa spui ca Oprescu l-a imprumutat pe individul buclucas si si-a recuperat banii, sau viceversa, ca nu pricep ? (Z)
  In ambele situatii, Oprescu tot fazan ramane…
  Tine minte, ghizoane:
  In viata mea nu am dat bani cu imprumut la prieteni (NICI MACAR UN LEU), dar nici n-am luat bani de la ei. Ba nu, sa nu mint, am facut ceva: am baut impreuna cu ei si am contribuit cu totii, impreuna, sau alternativ (dupa disponibilul din buzunar. (Z)
  Prieteniile nu trebuie amestecate niciodata, repet, NICIODATA, cu bani imprumutati…
  Mai bine cotizez, cu chitanta, la biserica. Sau, cum am facut azi, donez parohiei pachete cu dulciuri pentru copii, sau obiecte vestimentare care imi prisosesc. (Z)

 20. 26 Adrian B. septembrie 12, 2015 la 3:54 pm

  Sistemul a reusit! Dormiti linistiti: Rarinca a fost condamnata!

  Mircea Badea | September 11, 2015 | Articole | No Comments

  Sistemul nu putea sa accepte ca o piesa importanta a sa sa fie stigmatizata. Nu putea sa ramana doamna Stanciu cu stigmatul de incompetenta ticaloasa dupa ce judecatorii i-au infirmat plangerea. Asa ca Sistemul a actionat rapid, in forta, pe fata. Mai intai cu o contestatie in anulare, prima facuta vreodata de DNA, apoi cu desemnarea nealeatorie e judecatorului Dorel care a rezolvat tip pluton de executie problema: Mariana Rarinca este condamnata!

  P.S. Putem dormi linistiti! Sa fim odihniti cand incepe “Las Fierbinti”.

  http://www.mircea-badea.ro/sistemul-a-reusit-dormiti-linistiti-rarinca-a-fost-condamnata/

 21. 27 Adrian B. septembrie 12, 2015 la 4:20 pm

  @ serbanfl

  Sunteti suparat pe mine pentru ca am atras atentia asupra abuzurilor la care a fost supusa aceasta femeie ? Si asupra multor alte abuzuri care se petrec ZILNIC in aceasta tara .

  Am facut si eu ce-am putut si cat am putut . Oricum , mult mai mult decat dumneavoastra care v-ati asumat calitatea de provocator pe acest blog si ne depanati amintiri din perioada când tineati sedinte de partid , pe vremea lui Ceausescu .

  Cu siguranta – in calitatea mea de nimeni , de simplu cetatean – n-am facut destul pentru aceasta femeie nevinovata care este o victima a statului politienesc . Daca ar fi in puterea mea as face totul pentru restabilirea adevarului si pedepsirea celor vinovati de abuzuri .

  Dar ma intreb si eu , cei care trebuiau si puteau sa faca ceva , au facut ?
  D-ul Ponta , d-nii Cazancioc , Dragnea si Oprea care , cica , reprezinta ” baietii buni ” , au facut ceva pentru repararea acestor nedreptati ? Ca doar nu era sa o ajute Basescu si ciracii lui …

  Deci , ce-au facut domnii Ponta & Co. ca sa lupte cu abuzurile din ultimii 10 ani ? Acesti domni care au ajuns la putere in 2012 cu mesajul ” Dreptate pana la capat ” si ” Scapam tara de mafia lui Basescu ” …

  Daca ati avea un dram de corectitudine si de bun simt , de aceste lucruri ar trebui sa fiti ingrijorat … Eu pot sa-mi incetez postarile astazi dar abuzurile raman .

 22. 28 Mihaela Erika Petculescu septembrie 12, 2015 la 4:45 pm

  Noua stângă europeană

  După Podemos ( = Putem ) din Spania, după Syriza din Grecia ( ce nu mai reprezintă adevărata stângă, care totuşi ar putea renaşte – cu un alt nume, evident – sub conducerea lui Yanis Varufakis probabil ) avem astăzi un alt semn că noua stângă europeană începe să se coaguleze şi să prindă contur : Jeremy Corbyn, receptat drept radical deşi doar socialist în realitate, a câştigat cu o majoritate zdrobitoare conducerea Partidului Laburist din Marea Britanie. 59,5% din cei peste jumătate de milion de alegători l-au considerat pe J. Corbyn singurul candidat ce respectă ideile de bază ale partidului, pornit în derivă de când a adoptat «Blaisirm»-ul, doctrina ideologică de apropiere de dreapta a fostului Prim Ministru labourist Tony Blair, o doctrină pro-europeană e drept, care însă nu numai că a favorizat excesiv mediile de afaceri în defavoarea investiţiile sociale, dar – pe plan extern – a redus Marea Britanie la rolul de auxiliar al SUA.

  Victoria, previzibilă de altfel, a lui Jeremy Corbyn a fost întâmpinată – cum era de aşteptat – cu reacţii contrare. SNP ( Scottish National Party de centru-stânga ), Verzii ( centru-stânga ), Sinn Féin ( Partidul Republican Irlandez de stânga, activ atât în Republica Irlanda cât şi în Irlanda de Nord ) şi Podemo (noua stânga, Spania ) şi-au declarat susţinerea. Din contra, liberal democraţii ( centru ) la fel ca şi conservatorii de centru-dreapta de la putere pretind că Partidul Liberal abdică prin alegerea lui Corbyn de la responsabilitatea unei opoziţii credibile şi îl consideră o ameninţare. Ceea ce desigur că este : o ameninţare la adresa unei „Mari Britanii a bancherilor şi nu a oamenilor” ( discurs din timpul campaniei ) Ţinta lui Corbyn, enunţată în alocuţiunea rostită după aflarea rezultatului scrutinului, este o societate „ mai decentă şi mai bună pentru toţi”, cu alte cuvinte : justiţie socială, egalitate în faţa legii şi pace.

  Revenirea Partidului Laburist la principiile umaniste fundamentale de stânga ( omul înaintea capitalului ) va atrage cu siguranţă din nou o parte a electoratului britanic de stânga prins în mrejele partidelor ultra-naţionaliste – în special, tineri ; indiferent dacă viitoarele alegeri parlamentare îi vor aduce pe laburişti sau nu la guvernare într-o coaliţie, evoluţia vieţii politice din Marea Britanie ar trebui să fie o atenţionare „cod roşu” pentru Congresul PSD din această toamnă. Din ce în ce mai mulţi europeni, potenţiali votanţi de stânga, nu se mai simt reprezentaţi de partidele tradiţionale de stânga ! Oare, în România, lucrurile nu se petrec la fel ?

 23. 29 Mihaela Erika Petculescu septembrie 12, 2015 la 4:47 pm

  erata

  „Blairism” nu „Blaisirm”

 24. 31 Luminita Arhire septembrie 12, 2015 la 8:09 pm

  Din nefericire, reţinerea primarului Sorin Oprescu nu pare a prezenta aceleaşi semne de întrebare extrem de evidente la alte reţineri celebre.

  Oricât m-aş strădui să-mi închipui contrariul , varianta cu “împrumutul” e de-a dreptul bizară.

  Cine a împrumutat pe cine? Să zicem că l-a împrumutat SO pe domnul garnisit cu tehnică de pe pectorali până în chiloţi, şi dânsul a strâns eurel cu eurel , că bănuţ cu bănuţ nu se poate spune la suma de 25 000 de euro, şi a returnat banii . Ce face SO? Nu-i numără? Dacă s-a rătacit vreo treime din sumă prin buzunarele datornicului ajuns la scadenţă, cum îi mai bate obrazul SO că nu i-a “întors” tot împrumutul ? De ce nu spune ăla ”hai, şefu’, să numărăm euroii, ca să plec şi eu liniştit acasă , că am scăpat de datorie”? Din câte înţeleg, degeaba au stat organele cu urechile pâlnie , că în afară de numele explicit al firmei de la care au provenit banii, altă conversaţie nu prea au făcut cei doi . Iar tocmai această unică frază nu şi-o aminteşte primarul …

  Sau, poate SO e cel care a împrumutat banii de la un subaltern?25 000 de euro este, în orasul meu, preţul unei garsoniere, confort sporit, cu îmbunătăţiri, în zona centrală. Deci, vine ăla cu o garsonieră în plic la primar acasă şi-i lasă garsoniera pe canapea, aşa, fără să scrie acolo un bileţel, o “chitanţă de mână”, cum i-ar plăcea lui Băsescu Traian să spună, şi iar nimeni nu pare preocupat să numere banii? Oameni de onoare, putem spune … Dar dacă a doua zi, pe unul dintre multiplele şantiere ale Bucureştiului , îi cădea primarului o macara în cap, cum am văzut eu îngrozită că s-a petrecut la Mecca, oare cum îşi mai recupera ăla banii? Cine ar fi ştiut de împrumut, din moment ce nu există nici un martor şi nici un act?

  Putem crede vreuna dintre variantele acestea? Eu zic că nu…

  De fapt, în apărarea lui SO este un singur argument: cum să ia mită, doamne-iartă-mă, dacă vedea ce se întâmplă în jurul lui , şi cum îi saltă mascaţii pe ăia cu care dădea mâna până mai ieri şi-i puneau documente în mapă, la semnat ?

  Îmi pare rău pentru SO, dar şi aici există o explicaţie: poate că beneficia de o asigurare, de undeva din interiorul unor birouri mai puţin publice, că nu i se va întâmpla nimic. Că filiera pe care o foloseşte, diferită de cea care fusese săltată deja, este în deplină siguranţă. Că, din motive temeinice, potenţialii denunţători de pe filiera asta nu vor face pasul.

  Numai că şi acolo, prin birourile mai întunecate, este război între clanuri .

  E greu de crezut că într-o piramidă de cetăţeni-funcţionari , despre care se spune că iau mită de ani de zile, fără să se fi oprit vreodată, fără să-şi propună o pauză de cafea măcar, cu o organizare aproape militarizată, astfel ca fiecare să primească în conformitate cu importanţa şi efortul lui, şi nimeni să nu rămână pe dinafară, tocmai vârful piramidei să rămână neatins.

  Nu-i fac o vină excesivă lui SO din asta -e destul de complicat , probabil , să stai cocoţat pe tortul de nuntă şi să nu-ţi bagi degetele în frişcă; trist mi s-a părut doar felul în care “a plusat”, inutil şi neverosimil, în interviul pe care, din întâmplare, l-a dat cu doar câteva ore înainte de a fi săltat.

 25. 32 blogideologic septembrie 12, 2015 la 9:41 pm

  Despre Arta Navigaţiei / Înainte de a scrie celebrele sale cărţi de Ideologie, Antoine Destutt de Tracy a scris o carte (http://www.amazon.com/moyens-fonder-morale-peuple-Edition-ebook/dp/B00RDSJ2JC ) în care era amintită arta navigaţiei şi care începea cam aşa : +L’art de la navigation est peut-être celui de tous (après l’imprimerie) qui a le plus contribué à l’avancement de la métaphysique, en nous faisant connaître des peuples dans tous les différens périodes de l’esprit humain. Il est donc nécessaire pour que l’idée des bonnes institutions que je désire, naisse dans la tête de quelques hommes, qu’ils aient des occasions et des moyens d’étudier toutes les parties des connaissances humaines, et d’en reculer les bornes. Heureusement il n’est pas difficile à l’État de leur procurer ces précieux secours. Il suffira de quelques écoles pour éclairer les divers services publics, et d’un petit nombre d’autres pour perfectionner les théories savantes et pour former des maîtres ; et de destiner quelques sommes annuelles à encourager ceux qui se distingueront, à récompenser les hommes supérieurs, à faire imprimer des livres utiles ou curieux, mais en petit nombre ; à donner des machines et des instrumens, et à payer des expériences. Ces dépenses seront modiques, si elles sont faites en connaissance de cause+ Destutt de Tracy considera Arta navigaţiei o bună analogie pentru Arta politicii (în paradigma thermidoriană, trebuie să reamintesc). Ideologia lui a creat bazele Jeffersonianismului american. De obicei, preşedinţii republicani sunt partizani mai împătimiţi ai Jeffersonianismului decât preşedinţii democraţi. Dar asta nu i-a împiedicat pe unii democraţi să fie partizani împătimiţi ai Artei navigaţiei cu pânze. http://www.nytimes.com/2015/09/13/upshot/sailing-was-more-than-respite-for-roosevelt-and-kennedy.html?hpw&rref=upshot&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well Este aici o fotografie a lui John F. Kennedy pe o ambarcaţiune cu pânze. Merită să fie văzută. Fotografia apare pentru prima oară în presă.

 26. 33 T-Rex septembrie 12, 2015 la 9:56 pm

  Sunt tot felul de cifre vehiculate in ce priveste „cotele obligatorii” care ar veni de la Comisia UE. Eu vad pe DW ca Romania ar fi a 4-a „mare putere” europeana care ar trebui sa accepte 4645 refugiati redistribuiti. Mai multi ca Austria, Suedia, Belgia, Finlanda. Nu poti sa nu te intrebi cum s-a ajuns la aceasta „redistributie”? Si nu inteleg de ce Cancelarul Austriei vrea ca statele est europene sa fie „pedepsite” daca nu accepta pozitia „de la centru”. Nici macar in comunism, CAER-ul nu penaliza tari membre daca nu acceptau niste pozitii. Aduceti-va aminte de planurile sovieticilor de a face din Romania si Bulgaria tari eminamente agricole. Ceausescu avea des pozitii contrare filo-societicilor in CAER,iar Romania nu era amenintata in acest mod. Sigur, erau intotdeauna tancuri rusesti pe aproape, dar public societicii aceptau diversitatea de opinie in cadrul blocului estic.

  Cind UE va aduce Romania si Bulgaria la novel comparabil de bunastare, atunci inteleg sa fim tatati de la egal. Dar la ei „solidaritatea” este un concept ce se aplica selectiv, doar atunci cind nu le convine ceva. Romania trebuie sa le aminteasca permanent modul discriminatoriu in care a fost tratata vis-a-vis de Shengen, si de modul in care i-au tratat pe romani.

  Nu poti fi de acord cu manifestatiile rasiste si xenofobe, dar trebuie sa accepti o discutie care poate nu e politic corecta. Totul trenbuie discutat, nu doar ce vor comod vesticii, inclusiv conceptul a a accepta refugiati temporar, si de a numi statele care antreneaza refugiati pentru a fi responsabile. In cazul asta SUA, Rusia, cele doua superputeri care sunt pro si anti Assad, si tarile europene care au sprijinit conflictul. Tarile astea trebuie sa ia refugiatii.

  http://www.dw.com/en/four-eu-states-refuse-migrant-quotas-amid-biggest-challenge-in-unions-history/a-18708760

 27. 34 nastase septembrie 13, 2015 la 8:53 am

  ZeV,
  Am eliminat începutul de fraza.

 28. 35 ZeV septembrie 13, 2015 la 8:56 am

  nastase

  Cand mai faceti asta, nu-mi mai spuneti. Imi voi da seama, oricum, ca sunteti prezent, atent si vigilent. (Z)

 29. 36 ZeV septembrie 13, 2015 la 9:08 am

  nastase
  septembrie 11, 2015 la 9:40 pm

  Si pe mine ma intristeaza condamnarea doamnei Rarinca, dar, imi vin in minte doua intrebari:
  1. De unde a avut Rarinca 20.000 de euro disponibili, pe care sa-i imprumute detinatoarei celui mai mare salariu de bugetar din Romania ?
  2. De ce nu au incheiat un contract de imprumut, cu clauze precise, legalizat prin notariat? In cazul tergiversarii abuziv-intentionate a restituirii imprumutului, doamna Rarinca se putea adresa direct Justitiei, fara sa profereze vreo amenintare (asa cum se specifica in rechizitoriul procurorilor).
  Daca ni se pare firesc ca Basescu sa fie judecat pentru amenintarea doamnei Firea, fara sa-i ceara macar vreu leu inapoi, de ce nu ar fi legitima si reactia justitiei fata de doamna Mariana Rarinca ?
  Cred ca ar trebui sa renuntam la atitudinile patimase si subiective si sa tratam mai cu calm lucrurile. Cu calm, luciditate si discernamant, altfel decat stilul agasant al unui post de breaking news care o tot bate in cap si in piua cu Mircea Basescu, doar, doar…..sincer, eu m-am saturat de televiziunile care substituie ILEGITIM justitia.

 30. 37 ZeV septembrie 13, 2015 la 9:23 am

  T-Rex

  Nu bagati in aceeasi oala a responsabilitatii, SUA si Rusia.
  Pozitia Rusiei de a-l sprijini pe Assad, este cea corecta. Aveti vreo informatie precum ca Assad ar fi promovat terorismul, asa cum o face ISIS – organizatie creata, fie si indirect, de politica agresiva si destabilizatoare a SUA ? Asa cum au facut si cu mujahedinii din Afganistat, sau cu Al Qaeda lui Bib Laden pe care l-au sponsorizat la greu, atunci cand au avut interesul de a subrezi pozitia Rusiei in Orientul Mijlociu.
  Siria (ca si Libanul si Iordania) era, nu demult, un model de stabilitate si dezvoltare in Orient. Ce avem acum ? Dezastru umanitar, crime prin decapitare si distrugere a patrimoniului arheologic mondial din zone istorice esentiale. Asa este si in Irak.
  SUA ar face bine sa negocieze cu Rusia un plan de stabilizare a zonei, nu de demolare si antrenare a haosului ,,supa primordiala” a extremismului. Dar pentru asta trebuie sa-si ajusteze doctrina de politica externa (agresiva si expansionista prin orice mijloace_ n.m.), pe acolo, prin partile ei esentiale.
  Asa cum erau ele, regimurile autoritare din tarile arabe au mentinut stabilitate, iar Europa nu s-a contruntat cu valuri atat de ample de refugiati si/sau imigranti. Europa plateste tribut obedientei fata de globalismul american si khazar.

 31. 38 ZeV septembrie 13, 2015 la 9:28 am

  Luminita Arhire
  septembrie 12, 2015 la 8:09 pm

  Excelent. Nu cred ca se putea imagina un comentariu mai pertinent pe aceasta tema.

 32. 39 serbanfl septembrie 13, 2015 la 12:21 pm

  @Adrian B.
  septembrie 12, 2015 la 4:20 pm
  Ca de obicei, la rigoare, te dai victimă.
  Bun, zici că ar fi cazul poziționării „un dram de corectitudine si de bun simt”. eu am zis bunăcredință și fără elan ce-ți duce săritura peste cal.
  Sper să rămână așa, să nu uiți!

 33. 41 Cris septembrie 13, 2015 la 2:07 pm

  Nu mi-a plăcut niciodată Oprescu.
  Se exprimă foarte rău, uneori nu înțeleg ce vrea să zică. Vrea să pară tot timpul spiritual, și nu e, vrea să pară șmecheraș de cartier, și poate chiar e…
  Totdeauna am schimbat programul când vorbea el, întristată că un om cu o asemenea diplomă (am considerat Medicina o facultate mai grea decât multe altele) poate să vorbească în asemenea hal.
  Consider că felul în care te exprimi te reprezintă, spune ceva despre tine, și am învățat că cine nu se exprimă clar nu gândește clar. Am întâlnit oameni fără școală care se exprimă clar și corect.
  Am remarcat că salariații, Consiliul General și toată uzina asta care se numește Primăria Generală a Capitalei au avut realizări majore de când e Oprescu primar (consider că primarul nu face singur ceea ce face, așa cum se spune de obicei: Oprescu a făcut, Chiliman a făcut, Negoiță a făcut…; e valabil și în privința celor nefăcute).
  Considerațiile asupra lui Oprescu nu mă fac însă să-l urăsc și să-i vreau răul. Mi-ar părea rău ca el să fie condamnat pe nedrept, așa cum mi-ar părea rău și de Vanghelie, chiar dacă e un tip fără carte și educație.
  Părerea mea e că trebuie să așteptăm procesul și să triem drastic sursele de informare.
  Paradoxal, cu o groază de surse de informare suntem dezinformați.

 34. 42 T-Rex septembrie 13, 2015 la 3:10 pm

  Cred ca acuzele de „nazism” la adresa Ungariei din partea Austriei, care ar trebui sa cunoasca bine realitatile din tarile vecine si estice, ma refer la Austria, sunt nu numai neavenite, dar vor avea un efect negativ la solutionarea la nivel european a crizei refugiatilor. Nu asa se rezolva problemele astea, cu bita in public. Mai ales ca nu poti sa-i acuzi pe unguri de „nazism”. Da, exista xenofobie, dar nu e cu nimic diferita de xenofobia vesticilor fata de esticii care au venit pe la ei. Sa revada cei cu singe albastru cum i-au tratat pe polonezi, pe romani, pe tigani.

  Pe de alta parte, si esticii mai cu „motz” care au format Grupul de la Visegrad, daca aveau un pic mai bine oxigenati neuronii, ar fi primit mai multe state in acest grup., sa poata sa aibe pozitii comune mai puternice.

  Acum vesticii platesc decenii de integrare a esticilor facuta prost, doar ca sa-i avantajeze pe ei si interesele lor. Autria a beneficiat enorm de pe urma „integrarii” tarilor din Est. Daca si criza refugiatilor se „rezolva” fara cap, ma tem ca partidele cu adevarat extremiste vor veni la putere, si constructia UE va primi lovituri severe, poate fatale.

 35. 43 Adrian B. septembrie 13, 2015 la 3:52 pm

  @ zev

  Ca sa te astepti de la altii sa fie barbati , ar trebui in primul rand sa fii dumneata un barbat .
  Numai ca dumneata esti o precupeata de la piata care se bucura de necazul altora , care refuza sa gandeasca cu caputul ei , care ia de bun tot ce i se baga sub nas ( referate DNA , date INS , legi aberante , indivizi dubiosi , … ) , care se prostitueaza cu cine-i mai jupan ( alaltaieri cu Baselu , ieri cu Ponta , azi cu Kovesi , maine cine stie … ) si care inghite si locomotive … Sunteti cetateanul perfect pentru vremurile ciudate pe care le traim .
  Eu va recomand sa va dati jos peruca , pantofii cu toc si fustita aia roz si dupa aceea sa aveti pretentii de la altii …

  P.S. Cat priveste parerea mea despre Ponta , ea ramane neschimbata : un incompetent grav , un oportunist , un irational , un fricos si un tradator , parsiv , mincinos , lipsit de caracter , ingust la minte , gandire de securist , nepotisme la greu , etc.

 36. 44 Adrian B. septembrie 13, 2015 la 4:10 pm

  Doi securisti tristi : Traian Basescu si Victor Ponta

  Dupa 10 ani de regim Basescu si vreo 4 ani de regim Ponta , cu o economie facuta praf si o saracie generalizata , ambele personaje se lauda cu ” securisme ” :

  – Traian Bashescu ca a ” reformat ” justitia independenta 🙂 si si-a arestat toti adversarii politici

  – Victor Ponta ca a creat niste institutii de terorizare a populatiei si ca a crescut incasarile la buget 🙂 distrugând tot capitalul romanesc .

  Nimic despre chestiunile palpabile : infrastructura , investitii , locuinte , etc.

 37. 45 Eurystenes Drakou septembrie 13, 2015 la 4:40 pm

  E duminca, sa ne relaxam cu cateva minute de muzica usoara. Cristina Gatti.

 38. 47 Adrian B. septembrie 13, 2015 la 7:36 pm

  @ luminita arhire

  Vad ca l-ati judecat ( pe Sorin Oprescu ) , l-ati infierat si ati dat si verdictul inaintea judecatorilor . N-ati mai avut rabdare …

  Madam Livia Stanciu ar putea linistita sa preia cu Copy – Paste expozeul dumneavoastra juridico – artistic fundamentat pe nepricepere si ranchiuna .

  Observ cu amuzament ca pe acest caz avem deja vreo 3 judecatori ad-hoc : Zev , serbanfl si d-voastra .

 39. 48 Adrian B. septembrie 13, 2015 la 7:40 pm

  @ serbanfl

  Calul fiind dumneata sau pozitia mea referitoare la Ponta si la sekuristii care conduc Romania ? Fiti mai explicit .

 40. 49 Adrian B. septembrie 13, 2015 la 8:24 pm

  Sa radem cu sughituri …

  Gigel Frone – Americano

 41. 50 ZeV septembrie 13, 2015 la 8:26 pm

  Adrian B.
  septembrie 13, 2015 la 3:52 pm

  ,,Cat priveste parerea mea despre Ponta , ea ramane neschimbata : un incompetent grav , un oportunist , un irational………”

  ,,Incompetentul” a platit si ultima transa din imprumutul FMI. Desigur, nu este ceva de bine…
  😉

 42. 52 T-Rex septembrie 13, 2015 la 9:18 pm

  @Zev, Rusia are interes militar si strategic in Siria. Aparindu-l pa Assad isi apara interesele. Dar, aparindu-l pe Assad, isi limiteaza optiunile. Assad nu mai este conducatorul acelei tari, e o fantoma politica. Asta e realitatea, el nu mai controleaza situatia din tara lui. Iar o optiune militara de a rezolva problema Siriei pentru Rusia e complicata din multe motive, in special ca in zona roieste SUA cu aliatii ei.

  In ce priveste refugiatii, Rusia ar avea mai mult de cistigat decit UE daca i-ar primi in Rusia. Ar ramine cu legaturi strinse cu sirienii, ceea ce pentru ei e important. Cineva se va gindi la un Guvern sirian in strainatate, daca razboiul se inteteste. Unde il pregatesti?

  Nu stiu daca se poate negocia acum cu ISIS. Astia par mai mult niste triburi barbare deosebit de agresive. Dar nimic nu e imposibil. Stim ca liderii pot fi inlocuiti, situatiile pot fi create, si adusi in fata oameni cu care se poate discuta. Nu ma indoiesc ca se lucreaza pe acest plan, si pe altele. Am vazut prea multe filme…

  Daca nu se poate face pace acum, atunci ne vom astepta la mai mult razboi, si la mai multi refugiati. Ce te faci daca sunt prinse si alte tari din zona intr-un conflict mai extins? Daca se destabilizeaza Turcia? Cite milioane de refugiati poate Europa sa primeasca? Care sunt regulile UE in ce priveste afluxul asta? Pentru ca una era sa vorbesti de citiva refugiati, si alta de sute de mii. Interesul UE trebuie sa fie gasirea unei solutii pasnice pentru ca refugiatii sa se intoarca la un moment dat. Daca e sa umblam la cauze, UE ar trebui sa isi ia prietenii la intrebari, si sa incerce sa stabilizeze Siria. Poate Assad are noroc in final din situatia creata.

 43. 53 serbanfl septembrie 14, 2015 la 3:42 pm

  @Adrian B.
  Amesteci fapte, idei și persoane și, deși-ți dezvălui atuurile afirmând: „in calitatea mea de nimeni”, pretinzi credibilitate. Atât de multe referiri la securiștii și comuniștii de acum mai bine de un sfert de secol, nu fac decât să dezvăluie că ăsta-ți este trecutul de care, se pare, te cam rușinezi.
  Afirmi că m-am erijat în judecător al lui Oprescu, deși n-am făcut această gafă. Încerci să mă culpabilizezi?! Ca ce chestie?! La ce ți-ar ajuta?!
  Ce-o fi în greutatea ce porți pe umeri – n-ai aflat încă nici dumneata și-s puține șanse să te dumirești!
  Vorbești de bun simț și corectitudine, lipsa lor zici chiar că te îngrijorează, dar te revolți că se iau măsuri pentru eliminarea precupeților ce fac speculă. Vrei o țară ca afară dar înjuri pe cei ce vor să-i învețe pe țărani cum să câștige ca afară.
  Pentru o bucată de pâine amară, udată cu lacrimi și stropită cu sudoare, ești capabil a susține orice aberație, care nu poate trecută cu vederea deși, o amesteci printre referiri la încă 10 – 15 subiecte total diferite.
  Este vizibil că ți cu tot dinadinsul să-l induci impresia că Ponta, ca și băsescu, a adus țării numai nenorociri. Bun – asta îți este misiunea clară, dar ești plătit și pentru a te stropși la cei ce nu-ți acceptă ieșirile grosolane sau asta-i muncă voluntară, așa de amorul artei?!

 44. 54 blogideologic septembrie 14, 2015 la 4:28 pm

  @serbanfl spune (lui Adrian B.) : +Vrei o țară ca afară dar înjuri pe cei ce vor să-i învețe pe țărani cum să câștige ca afară.+
  Cred că glumiţi. Sînt chiar sigur că glumiţi. În epoca modernă (spre deosebire de antichitate şi Evul Mediu), prima fază în Economia politică este faza fiziocrată. Subiectul este delicat, l-a antamat şi Mihai Eminescu atunci când vorbea despre „pătura superpusă” care este o exploatatoare sterilă, adică nu produce. Evreii veniţi la noi prin „împământenire” s-au simţit lezaţi. Rumânul care trăieşte la subzistenţă n-are timp şi bani să se înscrie în fel şi chip de asociaţii. Însă el, ţăranul rumân care trăieşte la subzistenţă, este în mod evident un producător, n-are şi el voie să vîndă liber o legătură de ceapă de pe răzorul lui, fără aprobare de la Europa ? În vreme ce ministrul Daniel Constantin îl favorizează evident pe exploatatorul steril şi rapace care produce numai artefacte birocratice. În felul acesta, D.C. creează o nouă clasă de exploatatori sterili în România. Altminteri, vă urez dumneavoastră personal numai bine.

 45. 55 Luminița Arhire septembrie 14, 2015 la 10:50 pm

  MOTTO 1:„Și-ntr-o joi , de dimineață/ A-ncetat mama din viață/ ”Țîn′-te mamă, nu muri / că-ți rămâne opt copii ” (cântec țigănesc)

  MOTTO 2″Moartea unuia îmi umple wall-ul. Nu mai găsesc nimic de refugiați, adevărata problemă a zilei. Apropo: să nu confundăm un om de cultură cu unul care are memoria cifrelor și numelor. Primul trăiește ce are în cap, al doilea scuipă ce are în cap și atât”(Cristi Danileț )

  ARGUMENT:

  Uneori, dacă ești un tip notoriu, e bine să te gândești de două ori până să închizi ochii definitiv, și să te mai ții puțin în viată, ca să nu-l deranjezi cu moartea ta aiurea pe Cristi Vasilică Dănileț. Eventual poți să-i ceri voie și să faceți împreună o programare, cam după ce rezolvă favorabil domnia-sa problema spinoasă a refugiaților.

  Vasilică nu se împiedică în fleacuri. El trăiește( la propriu) ce are în cap, și asta fără să fie, câtuși de puțin, OM DE CULTURĂ… sau fără să fie , câtuși de puțin OM… în fine, cam așa ceva, nu mai știu expresia exactă.

  Cunosc un nene care se luptă zilnic pe FB, din greu, cu ISIS-UL. Îl spurcă și-l rușinează la orice oră, i-o zice de la obraz , îl toacă de-l ia mama-dracului. Atâta că ăla, ISIS-ul, habar n-are de ofensiva facebookistă provincială menită să-l dărâme. Așa și cu Vasilică al nostru – el se ia de piept cu Vadim Tudor, că de ce-a murit taman când se ocupa el, personal, de ”adevărata problemă a zilei”și era cât pe ce s-o rezolve pozitiv dacă mai avea o bucățică de ”wall” neocupată de sâcâitorul deces.

  În rest, e plin Internetul de bancuri reușite cu elefantul și furnica.

 46. 56 serbanfl septembrie 15, 2015 la 12:11 am

  @blogideologic
  septembrie 14, 2015 la 4:28 pm
  Eu vorbesc de precupeți, iar dumneata introduci în discuție arendașii evrei din vremea lui Eminescu!?! De fapt, în ambele cazuri este vorba de „pătura superpusă” și atunci ce vrei să-mi reproșezi?!
  Am vorbit cu femeia de la care cumpăr legume (roșii ce au gust) de mai mulți ani, să facem un contract tip A.S.A.T.. Știa despre ce este vorba, dar mi-a spus că n-are decât 25 de ari și că oricum nu se mai teme – vin mai mulți din comună și s-au organizat, inclusiv la tarabe în piață.
  Astă vară, în piața din Sinaia, în nouă zile, am văzut O SINGURĂ ȚĂRANCĂ AUTENTICĂ (aceeași!). Credeți că localnicii sau turiștii nu doresc să aibă o piață bogată? Eu am întrebat gazda și am aflat că veneau țărani mai mulți, chiar din zona Snagov – Potigrafu, dar au fost speriați!
  Nu-mi rămâne decât să-l felicit pe Adrian B., pentru succesul său în menținerea în actualitate a dictonului ce mă indispune încă din 1990: „să nu-i lăsăm p’ăștia să facă ceva că-s comuniști!”
  Adică după „jos Iliescu!” și „jos Năstase!” este normal să se denigreze Guvernul Ponta, care, după Adrian B. este mai rău decât orice alt guvern.
  Îmi permit să închei cu exact exprimarea ce ați folosit: „vă urez dumneavoastră personal numai bine”!

  @Ad.Năstase
  Scuze! Încerc să nu las ca rapoartele de monitorizare să consemneze dominația netă a celor ce consideră guvernarea majoritar PSD-istă o mare nenorocire pentru România, tocmai pe blogul unui fost șef al acestui partid!

 47. 57 blogideologic septembrie 15, 2015 la 12:33 pm

  @serbanfl
  Eu am vorbit despre Economia fiziocrată. Esenţială pentru România ! Împreună cu ideologia fiziocrată. Pe 20 decembrie 1989, Lorin Fortuna a oprit nebunia de la Timişoara (unii vroiau “Republica Banat”!) pe bază de ideologie fiziocrată.


 1. 1 Daca nu ai nici un venit de unde sa platesti? « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 11, 2015 la 3:15 am
 2. 2 Ce mai face Presedintele Barack Obama…? « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 11, 2015 la 4:47 pm
 3. 3 O nouă „pătura superpusă” | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 14, 2015 la 5:01 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: