„Cornul si laptele”. Nevoia unor corectii

images-1

 

 

 

 

 

 

Programul guvernamental „Cornul si laptele” a fost initiat de guvernul pe care l-am condus, prin OUG 96/2002, constand in acordarea de produce lactate si de panificatie pentru scolari. Era preluarea unei experiente suedeze de dupa razboi. La noi, obiectivele erau acelea de a fortifica si de a asigura o imbunatatire a  cresterii fizice a copiilor dar si de a se incuraja participarea lor la orele de program. Indirect el  trebuia sa asigure si un efect pozitiv pentru alfabetizare, inclusiv pentru copiii de romi.

In primii ani, copiii prescolari si scolari primeau un corn simplu (80 gr.) sau biscuiti (44 gr./pachet) si lapte pasteurizat sau UHT (200 ml.) sau iaurt sau lapte batut (140 gr), in mod alternativ.

In primii ani, termenul de garantie pentru corn era de 48 de ore iar pentru produsele lactate termenul era de 7 zile. In timp, insa, firmele mari de panificatie sau lactate au beneficiat de modificari ale conditiilor initiale, astfel incat laptele UHT ( Ultra High Temperature), incalzit la temperaturi foarte inalte si putand fi conservat timp de 3 luni, a fost, practic, singurul acceptat, desi,  folosirea acestei tehnologii distruge, din cate am inteles, aproape in totalitate, vitaminele, aminoacizii si structurile proteice din lapte, determinand scaderea valorilor nuritive ale acestuia. In plus, s-a acceptat si laptele praf in compozitia sa.  Sigur, insa, distributia  este mult mai comoda in aceste conditii. Astfel, marile unitati producatoare au inceput sa castige licitatiile in multe judete din tara oferind preturi din ce in ce mai mici deoarece legea a fost modificata, distribuirea putand fi realizata zilnic pentru localitati de pana la 25 de km, bisaptamanal pentru cele la distanta intre 25 si 50 de km  fata de sediul unitatii de productie sau saptamanal pentru localitati la distanta de peste 50 de km. Spre exemplu, castigator al licitatiei din Sibiu pentru anul scolar 2014-2015, a fost o firma din Turda, distanta de la Turda la Medias (prima localitate din judetul Sibiu, fiind de peste 90 de km. , deci copiii de acolo au primit cornuri o data pe saptamana. Ne mai miram daca, in aceste conditii, multe cornuri sunt aruncate la gunoi? Am inteles ca aceeasi firma aproviziona, in aceleasi conditii, scolile din Salaj, Satu-Mare, Arad, Ialomita. Si in ceea ce priveste laptele, situatia este asemanatoare. Se pare ca o firma din Timis asigura laptele copiilor in Dolj. Unele localitati, din comoditate, cer, prin caietul de sarcini, doar lapte UHT. In plus, cerinta initiala era ca aceste produse sa fie livrate intre orele 7 si 9,30, pentru a se asigura prospetimea lor.

Din pacate, in functie de diverse interese locale si de capacitatea de lobby a producatorilor (tot mai numerosi), calitatea programului are de suferit. Consiliile locale sau judetene, in loc sa incurajeze o „sectorizare” a firmelor, astfel incat sa asigure fluxul zilnic de produse proaspete pe o raza de maximum 25 de km, accepta, tinand seama doar de criteriul pret, un sistem de distribuire pe spatii de sute de km, dar cu livrare saptamanala, din partea unor semi-monopoluri.

Responsabilitatea realizarii unor corectii in program revine Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Ministerului Sanatatii. Poate ca si Ministerul Educatiei ar trebui sa fie interesat de mentinerea standardelor pentru acest program! Sau poate ca, la fel ca in Bulgaria, deciziile ar trebui sa apartina, in comun, parintilor si autoritatilor locale, pentru a asigura si o diversificare a produselor.

Ar fi pacat ca un program extrem de util sa se deprecieze. El a fost gandit, in primul rand, pentru copii si nu pentru marii producatori de panificatie si lactate.

 

 

 

 

 

 

 

 

53 Responses to “„Cornul si laptele”. Nevoia unor corectii”


 1. 2 Craciun august 20, 2015 la 10:16 am

  Nepotica mea a fost anul trecut in cl pregatitoare si anul acesta, bineinteles, va fi in clasa1. Primea zilnic un corn si o punga cu lapte, pe care o gaseam in geanta, cand o luam de la scoala. Cui putea sa-i vina in minte, sa dea la un copil de 6-9 ani o punga cu lapte? Cum sa o foloseasca? Sa o taie cu foarfeca si apoi sa o verse pe haine? Nici o data in cursul anului scolar nu a putut sa bea acel lapte…Si atunci de ce sa-l primeasca? Pentru a se bifa undeva, ca a fost dat? Poate daca era intr-o sticla de plastic, ar fi fost altfel…putea sa-l bea…Daca nu-i dadeam de acasa un sengvici, statea copilul flamand, pana se terminau lectiile.

 2. 3 Ghita Bizonu' august 20, 2015 la 10:43 am

  Saracu Tontelu’ a terminat-o cu politichia si foarte probabil si cu libertatea ….

  Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului”, potrivit comunicatului emis de DNA.

  Conform documentului citat, raportul de expertiză a stabilit că prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, săvârşită de Victor Ponta, ar fi de 51.321,80 de lei.

  Citeste mai mult: adev.ro/nr7r5l

  Deci avem prejudiciu cauzat de (inca [?!]) premierul Ponta Viorel-Victor.

  Sa ne am intem in ce consta prejudiciul

  Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului.
  Potrivit raportului de expertiza, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridica la suma de 51.321,80 lei.
  Acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Sova si Asociatii”, reprezentata de Sova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat in aceea ca Ponta Victor Viorel a pus la dispozitia contribuabilului SCA „Sova si Asociatii”, inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale cabinetului de avocatura Ponta Victor-Viorel catre SCA „Sova si Asociatii”.
  In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala pentru SCA „Sova si Asociatii”
  Practic, platile facute de SCA „Sova si Asociatii” catre Ponta Victor Viorel, in cuantum de 181.439,98 lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Sova si Asociatii” si, in consecinta, la plata catre stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul mentionat.
  Precizam ca, in respectiva cauza, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, iar SOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani”

  Sursa : comunicatul DNA Nr. 1384/VIII/3 din 19/08/2015 Clarificare rezultat expertiză dosar corupție Turceni și Rovinari

  Practic Ponta este acuzat ca a creat un prejudiciu Fisuclui incasand de la firma lui Sova suma de lei 181.439,98 prin diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Sova si Asociatii

  Ciudatenia in acest caz este ca orice plata pentru servicii , inclusiv salarii f cinstit platie , devine dupa DNA diminuarea a bazei de impozitare si deci paguba directa adusa bugetului de stat. Daca este sa continui ideea atunci idelaul legal, apud DNA, ar fi o firma unde angajatii nu sunt platiti ci muncesc pe gratis neprinimd nici o cana de apa … caci astfel ar fi o baza de impoztare “integrala”.
  Norc ca legea “milostiva” permite “diminuari legale a bazei de impozotare” ca altfle wsclavia antica ar fi ceva f “social” (prop[rtaru de sclavi le dadea ,totusi, sa manance! Idiot comunist!!!)

  In ce a constat ilegalitatea?!

  Prezentam pasaje din Procesul-verbal din 05.06.2015 de aducere la cunostinta a calitatii de suspect, de prezentare a faptelor, a incadrarii juridice si de comunicare a drepturilor si obligatiilor:
  In data de 30.08.2007, intre SCA Sova si Asociatii reprezentata de Sova Dan Coman si Cabinetul Individual de Avocat Ponta Victor Viorel reprezentat de Ponta Victor Viorel s-a incheiat o conventie de conlucrare profesionala avand ca obiect conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea. Conventia s-a incheiat pe o perioada nedeterminata. In conventie s-a prevazut ca pentru lucrarile profesionale efectuate in conlucrare, onorariile sa fie incasate de societatea de avocati, iar avocatul Ponta Victor Viorel sa primeasca o suma fixa de 2.000 euro, pentru care va emite o factura lunara. (…)
  Ponta Victor Viorel a emis in perioada oct.2007-dec.2008 un numar de 17 facturi fiscale false reprezentand contravaloarea activitatii profesionale a avocatului Ponta Victor Viorel efectuata in temeiul conventiei de conlucrare. Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societatii de avocati care a efectuat plata contravalorii lor dupa care le-a inregistrat in contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale.
  In realitate, Ponta Victor Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare. Cu toate acestea, Ponta Victor Viorel a pretins si primit de la Sova Dan Coman, lunar, timp de 16 luni in perioada oct.2007-dec.2008, sume importante de bani, in total 181.439,98 lei.
  Sova Dan Coman a fost singura persoana cu drept de dispozitie in privinta oricaror actiuni de orice natura care implicau societatea de avocati.
  Practic, cei doi au incheiat conventia de conlucrare prin frauda la lege fiind in coniventa infractionala in privinta caracterului fictiv al acesteia. La scurt timp dupa incheierea conventiei, in luna oct.2007, s-a mai acordat un onorariu suplimentar pentru o activitate care in realitate nu a avut loc, iar ulterior, incepand cu luna aprilie 2008, s-a majorat onorariul lunar al avocatului Ponta Victor Viorel la suma de 3.000 euro in conditiile in care acesta nu efectuase nici o activitate profesionala. Aceste imprejurari evoca fara dubiu concluzia ca sumele asupra carora partile au tranzactionat sunt straine conventiei de conlucrare inscrisul fiind doar mijlocul prin care Sova Dan Coman si Ponta Victor Viorel au mijlocit darea respectiv primirea unor sume importante de bani.
  Rezultatul prejudiciabil al actiunii celor doi s-a produs atat in patrimoniul celorlalti asociati, Cernov Radu Stefan si Enescu Roxana, cat si in bugetul consolidat al statului prin diminuarea bazei de impozitare a contribuabilului SCA Sova si Asociatii.
  Intrucat cele doua parti au disimulat cauza efectuarii platilor, acestea au acceptat reciproc faptul ca provin din savarsirea infractiunii de inselaciune indreptate impotriva interesului celorlalti asociati ai societatii, infractiunii de evaziune fiscala si infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
  Devine astfel evident ca prin remiterea respectivelor sume, Sova Dan Coman l-a retribuit pe Ponta Victor Viorel, lucru acceptat de acesta, pentru facilitati sau servicii de orice natura efectuate in trecut sau care urmau sa fie efectuate. Astfel, daca Sova Dan Coman avea orice datorie chiar si morala la Ponta Victor Viorel putea sa il gratifice sau sa achite datoria pur si simplu fara sa fie nevoie de plasmuirea unei situatii aparent legale prin care sa fie efectuate platile. (…)”

  „Fata de imprejurarile expuse, pentru lamurirea urgenta a starii de fapt fiscale in raport de cele retinute, prin ordonanta nr.122/P/2012 din data de 13.05.2015 s-a dispus efectuarea in cauza a unei constatari tehnico-stiintifice in domeniile financiar-contabil si fiscal.
  Obiectul constatarii l-a constituit stabilirea obligatiilor fiscale ale SCA Sova si Asociatii avand in vedere caracterul conventiei de conlucrare si a contractului de colaborare descrise mai sus, precum si stabilirea obligatiilor fiscale avand in vedere ca cele doua autoturisme nu au fost folosite in activitatea societatii de avocati.
  Concluziile raportului de constatare intocmit de specialist au fost in sensul urmator:
  In privinta conventiei de conlucrare s-a concluzionat ca prin inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli care nu au stat la baza operatiunii reale a fost creat un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 51.321,79 lei, prin diminuarea nelegala a impozitului pe venit cu suma de 24.395,28 lei si deducerea nelegala a sumei de 26.926,51 lei reprezentand TVA.
  (…………)
  Inregistrarea respectivelor facturi in actele contabile ale societatii de avocati, ca element constitutiv al infractiunii de evaziune fiscala, nu ar fi fost posibila fara ajutorul dat de Ponta Victor Viorel materializat prin punerea la dispozitie a facturilor emise si care, ulterior, au stat la baza producerii prejudiciului. Facturile fiscale in sine reprezinta inscrisuri false in cuprinsul lor atestandu-se in mod nereal faptul ca Ponta Victor Viorel a prestat activitati de natura juridica in temeiul conventiei de conlucrare. (…)”

  Sursa : http://www.luju.ro/magistrati/dna/procesul-lui-uncheselu-iata-documentul-prin-care-procurorul-dna-jean-uncheselu-i-a-adus-la-cunostinta-lui-victor-ponta-ca-e-suspect-de-la-momentul-epuizarii-infractiunii-decembrie-2008-a-inceput-sa-curga-termenul-de-prescriptie-a-raspunderii-penale-care-s

  Ati picepit?!
  Hai sa rezum , asaca ptyr mine ca fiind Bizonu’ inteleg mai greu :
  1) este ca orice plata pentru servicii , inclusiv salarii f cinstit platie , devine dupa DNA diminuarea a bazei de impozitare si paguba a bugertului der Stat.
  2) Se permite diminuarea a bazei de impozitare numai in baza operatiunii reale . Din cele mai de sus r rezuota ca conusltanta lui Ponta nu a fots “reala” fiindca nu ar fi “prestat” si deci a luat banii d’a moaca. Adica ca cam asa : daca platesti un om la “intretinere” si ala sta o luna degeaba (nu se strica masinile, utilajele pe care trebuie sa le intretina) inseamna ca il platesti fara sa ia la baza o “operatiune reala” si deci fentezi bugetul de stat diminuand nejustificat (sau chiar fraudulos!) bugetul de stat! Sau daca iti lasi nepotul (descendent direct al tau sau fiul cumnatei tale ca ti-escarba de camta saocrei) sa se foloseasca gratis de o garsoniera a ta … faci evaziune fiscala!!!! Idem daca la firma ta iti angajezi amanta (amantul in vazul femielor de afaceri) si o platesti excesiv de bine .. esti avazionist fiscal!!! Cu urmarea ca
  3) Procuroru este abilitat sa decida ce este ”real” si in treburile persoanelor …. “de drept privat” si sa decida ce este porejudiciu si ce nu : Rezultatul prejudiciabil al actiunii celor doi s-a produs atat in patrimoniul celorlalti asociati, Cernov Radu Stefan si Enescu Roxana
  4) DNA tocmai isi extinde competentele si asupra stabilirii cuantumului salarilor, onorariilor sau altir plati efectuate de o frima privata catre o alat firma pribata, o PFA sau puir si simplu particular. Ca in exemplul cu omu de la intretinere – “pai ma domnule daca a lucrat 6 ore pe luna (1 ora pe zi ca sa greseze si sa verifice masinile) de ce l-ai platit 160 ma evazionistule?!!!”

  “Greseala” de rationament (daca este greseala!) consta in faptul ca dpv fiscal “realitatea” (ce naiba o mai fi si asta?!) unei plati privind activitatea profesională, prestatie de orice natura sau chiar ceva destul de “real” precum achizitia de creioane chimice ( “juma de tona va rog!”) consta in existenta unui partener care plateste impozitul.]
  Adica daca eu imi platesc nepota (fie ruda fie “de sezon”) cu 10.000 lei ptr NIMIC si plata (de orice natura ar fi ea) atrage impozitarea nepoatei .. nu este evaziune fiscala. Statul ia tot atata impozit.. Sau daca cumpar wizichi de la Carrefour ca sa alimentez Merdedesul diesel … dpb al fiscului nu este evaziune (daca insa cumpar motorina neaccizata si neimpozitata .. ESTE!)
  Este evaziune fiscala daca cu 100 lei cumpar o factura falsa de la Michidutza si asociatii cu adresa in Strada Ilfov 6 (este o judecatorie) si ii “ platesc” 20.000 lei ptr ca Michidutza si asociatii nu au cum plati impozit … (19.900 intra in buizunarul meu) Este evaziune fiscala daca lu X pe stat ii platesc 1200 lei si ii mai dau in mana 3000 .. findca ptr 1200 lei statu ia 124 lei impozit 16% fara de 561 cat ar lua de la 4.200 lei (nu discut despre contributii care sunt mai degraba “cotizatii”. Cam involuntare dar daca nu mori sanatos si tanar .. primesti ceva de ele. Si daca da beleau peste tine profiti mai mult decat ai cotizat.. )

  Insa in cazul Ponta .. ei bine palata s-a facut f legal (dpv al formalitatilor contabile) si Cabineult Individual de Avocat „Ponta. Victor Viorel ” si acesta a platit si impozit pe venit si TVA … Adica fiscul tot ata a primit (ba Ponta zice a ar fi primit cu 2.000 mai mult)

  Acu hai sa nu credem ca nu se stiu stie astea ..
  Stiu.

  Da nu le pasa. Important e sa faca “atmosfera” ca “uite-l dom’ne cum a fentat fiscul! D’aia are bani de aparatamente de lux si de concedii si de Turcia!!” si d’aia nu sunt bani ptr profesori @@@a lui de corupt!

  Ca sustinerile sunt cam … “usoare”. Ei si ?
  Ce nu au ajuns altii la puscarie cam tot asa?
  Findca daca trebe trebe si daca-I mu ßai atunci sa speram ca le va placea!!!

  WE si o poza din vremurile grsit zise “bune”

  Era doar linistea dinantea furtunii …

  (ca nu este ptr ca a candidat .. nu ci ptr a doaua suspendare daca nu cumva ptr caderea lu MRU .. )

 3. 4 Mikael Tincu august 20, 2015 la 11:00 am

  La inceput a fost frica, apoi a venit revolta si la urma greata. Pot sa-i inving colaborand cu puterile straine dar le-as lua locul. Consider ca au fost unelte ale destinului care m-au ajutat sa ma inteleg mai bine si sa-mi slefuiesc caracterul.

 4. 5 Oscar Wilde august 20, 2015 la 12:07 pm

  Să vă relatez care a fost drumul laptelui, pe acest program, în judeţul meu , acum 5 ani. Elevii au sesizat că laptele este allterat. Am solicitat Direcţiei Veterinare să analizeze situaţia, am anunţat Consiliul Judeţean, soliciându-le caietul de sarcini, pe care nu-l primisesem, deşi anul şcolar începuse de 2 luni. Bineînţeles, primii verificaţi au fost şcoala (dacă are condiţiile corespunzătoare de depozitare) şi firma care livra laptele. Am aflat că firma respectivă lua laptele de la o firmă din Covasna, care la rândul ei lua laptele de la o firmă din Oradea, care procesa şi ambala laptele de la o firmă din Ungaria!
  Cu un an înainte, elevii găsiseră gândaci în cornuri şi atunci am aflat că aceştia se aduceau de la Iaşi, la o distanţă de 120 de km. de reşedinţa de judeţului meu, unde sunt localităţi care se află la o disranţă de 110 km de reşedinţă.
  Eu am înţeles că acest program a fost dat şi cu scop economic: încurajarea locală a dezvoltării industriei alimentare. Atunci ce căuta laptele din Ungaria în acest program ? Mi s-a explicat că programul este pe bani europeni, cş suntem membrii UE şi orice firmă din uniune poate participa la licitaţie. Asta e!
  Earnest

 5. 6 Ghita Bizonu' august 20, 2015 la 12:08 pm

  Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume, urmaţi de cei din Columbia, în timp ce sud-coreenii şi britanicii sunt cei mai nefericiţi, potrivit unui raport al organizaţiei caritabile britanice The Children’s Society, citat de Sky News.
  Întrebaţi dacă sunt nemulţumiţi de viaţa lor în ansamblu, doar unul din 100 de copii din România a răspuns afirmativ, faţă de unul din 14 în Marea Britanie.
  Sursa : mediafax

  Mde ai grija de ce oti doreti ca s-ar putea s ati se intampledepinde in gbl …. ca am gasit o postare buna rau .
  Iat-i :

  Jimmy Smirghel

  Romanii sunt cei mai fericiti pamanteni. Toate dorintele romanilor au fost indeplinite. S-au privatizat bancile si aproape toata economia , a venit „capital strain „, avem ” Casa Regala ” , avem ” altete” , printi , baroni , conti , boieri , ne conduce un neamt , ne apara amerecanii , ne inchinam la moaste….Avem tot ce ne-am dorit , avem tot ce-am cerut !
  http://www.cotidianul.ro/operatiunea-mortilor-vii-sau-cum-este-vlaguita-economia-romaneasca-de-sendvisul-olandez-266663/

  Sau de ce iti doresti .. precum misonaru ala din Africa care a dat epse un leu si a mai apucat sa zica „Fa Doamne ca acest leu sa aiba iinima unui bun crestin!” si inate de a muri misionaru a vazut cum leul pune alaba pe capul sau si apoi cu cohii in sus zicea cu evlavie :”Doamne , binecuvanteaza aceasta masa!!!” (crez ca rugaciunea corecta ar fi fost „ca acest leu sa fie satul pana la ragaiala!!”)

 6. 7 Cris august 20, 2015 la 2:43 pm

  Cine sunt cei care înșeală, mint, păcălesc, caută să facă efort cât mai puțin și să câștige cât mai mult, chiar cu prețul îmbolnăvirii unor copii?
  Demnitari, miniștri, prim-miniștri, directori din ministere…?
  Nu. Ei sunt locuitori ai României, „oamenii simpli” cum li se zice pe la televiziuni, oameni obișnuiți, patroni de firme, lucrători la firme…cu toții indignați cetățenește de incorectitudinea politicienilor, partidelor…
  Profesori care iau mită, medici la stat care iau „atenții”, care eliberează rețete compensate sau gratuite pe numele morților sau pe numele unora care habar n-au de bolile ce li se atribuie, pensionați medical pe mită, distribuitori de medicamente fanteziste care te omoară încet dar sigur, profesori universitari care confecționează lucrări de diplomă contra cost…
  Dacă ar fi câteva mii, n-ar fi nimic, dar toți ăștia sunt cu milioanele, niște ipocriți care aplaudă arestările preventive și-și freacă palmele când se întorc cu spatele…
  Sunt în stare să le livreze copiilor lapte de cuc și corn de hipopotam, numai să câștige nemăsurat și să-și ia case-case-case-case, mașini-mașini-mașini-mașini, țoale-țoale-țoale-țoale, iahturi-iahturi-iahturi-iahturi, telefoane-telefoane-telefoane-telefoane smarte, tablete-tablete-tablete-tablete…
  Le-aș da Tablele lui Moise…

 7. 8 Mikael Tincu august 20, 2015 la 3:04 pm

  Ayn Rand’s “philosophy” is nearly perfect in its immorality, which makes the size of her audience all the more ominous and symptomatic as we enter a curious new phase in our society….To justify and extol human greed and egotism is to my mind not only immoral, but evil.— Gore Vidal, 1961

  http://www.rawstory.com/2014/12/clinical-psychologist-explains-how-ayn-rand-helped-turn-the-us-into-a-selfish-and-greedy-nation/

 8. 9 Adrian B. august 20, 2015 la 3:59 pm

  @ Craciun

  Daca nepoata dumitale nu stia sa bea laptele din punga , asta nu inseamna ca programul nu era bun . Nu toti copiii puteau sa vina cu ” sengviciul ” de acasa . Cei saraci chiar apreciaza acest corn si laptele primit .
  Si eu am o fetita care a fost o perioada la scoala in Romania si care a beneficiat si ea de acest program . Ea imi spunea ca pentru multi din colegii ei , acest program reprezenta o binefacere . Multi copii proveneau din familii sarace si veneau lihniti de foame la scoala .
  Cred ca tinta acestui program nu sunt cei cu toane , mofturosi , pretentiosi si gingasi . Sunt ceilalti .

 9. 10 Doru Coarna august 20, 2015 la 4:31 pm

  Ei, a venit si vremea bilantului Syrizei! Astia au promis la greu, s-au ales, iar apoi au reusit ca Greciei sa-i fie impus un program de austeritate mult mai dur decat precedentele! Se vede ca sunt de stanga…

  Concret Grecia a cedat Germaniei 14 aeroporturi si pregateste niste porturi! Va dati seama ca pe o insula turistica cine are aeroportul pe 50 de ani face legea, adica construieste cateva hoteluri si s-a dus profitul insulei din turism!

  Aici pe blog imi amintesc destui care laudau politica Syrizei si barbatia premierului elen… uite ca a patit-o ca fata de la Vaslui, a pierdut pe toate fronturile! Ce ti-e si cu barbatia asta bucala…

  Dar asta e la ei, la noi e si mai anapoda: codul fiscal organizeaza opozitia si sa vezi ca premierul pica apoi la motiune pe un proiect chiar al lui! Asta da performanta…

  Apropo de Vaslui: ieri la tv un eminent se intreba ce s-ar fi intamplat cu Alba-ca-zapada daca piticii ar fi fost din judetul Vaslui… E o gluma si deci e de ras, numai ca Vasluiul nu da pitici ci betivi… asta nu mai e o gluma, din pacate…

 10. 11 centru august 20, 2015 la 4:34 pm

  Da , avem excedent bugetar dar il folosim pentru ” pomeni ” .
  Nu pentru amenajari , modernizari , noi infrastructuri .
  Proiecte vitale finantate de UE , cu contracte semnate de opt luni , sunt tinute la rece de administratie sub varii pretexte , pentru a evita cheltuirea banilor in zone care nu intereseaza prim ministri si coalitii de opereta mai mult sau mai putin efemere .
  Marim salariile unora dupa lecturi la TVR ale paginilor lor Facebook si deschidem o fenomenala cutie a Pandorei .
  Avem o siguranta a circulatiei rutiere comparabila cu a Yemenului si Irakului in razboi , o aglomeratie de automobile in orase si pe drumurile nemodernizate si neamenajate raspunzatoare de accidente infioratoare .
  Cui ii pasa ?
  Ati vazut o minima reflexie nationala in jurul accidentelor rutiere ?
  Sa vedem ce a cosit Doamna Moarte pe drumuri intr-o tara de 20 de milioane de locuitori in doar o saptamana :
  – doua autocare rastrurnate cu copii din Ucraina si Moldova , unul pe A2 , altul la Braila , 3 copii morti
  – coliziune TIR – vehicul familial la Afumati , pe DN 2 , doi morti , postul domnului Ghita nu rateaza momentul de a difuza , ca in orice tara civilizata , plansetele apropiatilor veniti la locul macelului
  – accident la Ardud , Satu Mare , 6 morti , toti sub 27 de ani
  – femeie de 32 de ani la Cluj omorata in fata unui supermarket de un vehicul care facea manevre cu spatele
  Facem socoteala , in 7 zile circulatia rutiera a luat viata a cel putin 12 persoane , fara sa mai numaram traumele pe viata ale supravietuitorilor si familiilor .
  Vi se pare normal ?
  Cat de usor s-ar putea instala parapeti pe drumurile nationale si pe o parte a celor judetene , facand astfel imposibile coliziunile fata in fata …
  Cat de usor s-ar putea instala ralentizoare pe strazile marilor orase , obligand iresponsabilii sa conduca incet …
  Cat de usor ar putea fi amenajate intersectiile ucigase din orase ( va amintiti de talentatul cineast de 27 de ani , premiu la Cannes pentru California Dream’in , secerat intr-un taxi la o trecere bucuresteana in vara lui 2007 ? ) …
  Semafoare , ralentizoare ( denivelari marcate pe sosea ) , sensuri unice – atat de simplu – cate vieti salvate ?
  Dar daca verii securistilor , politistii , ar fi obligati sa iasa din sediile Politiei pe drumuri , la intersectii , in teritoriu ?
  Se stie ca automobilistii romani nu respecta trecerea de pietoni , prioritatea la dreapta , viteza obligatorie minima in localitati , distantele intre partenerii de trafic , depasirile interzise pe linia continua – prezenta Politiei la vedere si activa ar limita abaterile .
  Altfel ne multumim sa numaram victimele ?
  Si cand vom face noi parte dintre ele ?

 11. 12 Adrian B. august 20, 2015 la 4:42 pm

  @ cris

  Da d-na politician de Caras Severin si Caran beses . Parca de acolo spuneati ca sunteti …
  Profesorii , medicii , intreprinzatorii si oamenii simpli reprezinta radacina raului 🙂 in acesta tara iar politicienii , militienii , procurorii si judecatorii sunt niste luptatori ai dreptatii iesiti din spuma marii . Si care ar merita niste cetateni mai buni .

  Probabil ca cei care au construit piramida puterii in Romania au gandit 🙂 si ei ca dumneavoastra . Adica prost . Altfel , nu se hotarau ca un analfabet de militian /jandarm sa aiba salariul de 3 ori mai mare ca un medic/profesor iar demnitarii , procurorii si judecatorii de 15 ori cat un medic/profesor .
  Astfel de tari se numesc ” state politienesti ” …

  Ce tara este aia unde inveti pe branci ca sa ajungi profesor sau medic si sa te angajezi pe un salariu de mizerie ? Un salariu de 15 ori mai mic decat un procuror sau demnitar !!! Si apoi sa stea tot cu frica ca-i aresteaza sau le face ” frangranturi ” ( vorba lui Isaura Mondialu )

  Ce politician a putut sa gandeasca ( ?!) acest sistem de salarizare , aceste aberatii ? Probabil ca unu asa ca d-voastra , ca Monica Macovei , ca Basescu , ca Blaga , ca Ponta sau ca Gabi Minte Mica .
  Stimata doamna , legatura d-voastra cu realitatea si cu bunul simt este zero . Poate chiar dumneavoastra , ca politician , sunteti vinovata pentru ceea ce se intampla astazi in Romania .

  Normal ar fi ca medicii si profesorii sa intre in greva generala pana la rezolvarea acestor aberatii . Si sa le taie alora salariile alea nesimtite . Fara militieni si procurori cred ca se poate trai ; fara medici si profesori , un pic mai greu …

 12. 14 Mikael Tincu august 20, 2015 la 6:51 pm

  In the 18th and 19th centuries, the sun famously never set on the British empire. A commanding navy enforced its will, yet all would have been lost if it were not for ports, roads, and railroads. The infrastructure that the British built everywhere they went embedded and enabled their power like bones and veins in a body.
  Great nations have done this since Rome paved 55,000 miles (89,000 km) of roads and aqueducts in Europe. In the 19th and 20th centuries, Russia and the United States established their own imprint, skewering and taming nearby territories with projects like the Trans-Siberian and the Trans-Continental railways.

  http://qz.com/415649/china-is-building-the-most-extensive-global-commercial-military-empire-in-history/

 13. 15 TREIDE 95 august 20, 2015 la 7:32 pm

  Corecte aceste observații, d-nule Prim-Ministru! S-a denaturat mult această acțiune a d-voastră, „Cornul și laptele”, s-a dat micuților într-o perioadă, doar fructe (ca vai de ele! Stau lângă o școală și observ cam cu ce ies mcuții după ore. Unii nu mănâncă în timpul pauzelor, mai duc pe la frățiori, acasă, ori la vreo mamă sau bunică bolnavă, dar, această inițiativă cu fructe nu cred c-ar fi tocmai pe placul copiilor), mai corectă ar fi o licitație cu ferme, intreprinderi de procesare a laptelui din zona respectivă de unde este școala, altfel pe timp cald, ori îndelungat ajung toate gata alterate. Aici este cred modul de gospodărire a ministerulu învățământului împreună cu factorii decizionali duin administrația locală. Oricum, față de cum s-a pornit în anul 2002-2003, s-a denaturat mult. Cine știe, poate că-n anul acesta școlar se vor mai atenua unele inconveniente.

 14. 16 T-Rex august 20, 2015 la 11:37 pm

  Romanii au impresia ca daca au descoperit cum se ocupa selectiv justitia de dosare, ocrotind pe unii si muscind pe altii, e ceva in neregula cu starea natiunii. Nu, lucrurile astea se intimpla si la case „mai mari”, in democratii care se bat cu pietroiul in piept. In Canada, de exemplu, e un taraboi mediatic nesfirsit cu procesul lui Duffy, fost parlamentar conservator care a supt si el de la buget cu multa pofta (nu mult fata de baronii romani, cam $90000 doar). Cazul pare conectat pina la PM Harper. Conservatorii, la putere, se pling de mama focului, precum pesedistii, cum nu se uita ea Justitia canadiana si in ograda Liberalilor, desi astia au avut parte de multe scandaluri mediatice cu efecte in justitie, precum scandalul „sponsorizarilor”, eHealth etc.

  Deci, roieste ursul si pe la butoiul altora cu miere. Unde-s bani de la stat, acolo observam si lipitorile. Pe urma se despart de butoi, si se muta la Monaco, fara dureri de burta.

  Deci, imi pare rau sa dezamagesc, dar romanii nu au invetat violenta si coruptia. Le-au perfectionat altii. Romanii se trezesc doar ca, iata, se poate, si iau notize.

  Soarta fiecarui sistem pare aceiasi: creste, ajunge o perioada la un plateu, se plafoneaza, iar de aici in jos, pina apare o gasca care inmoaie constiinte cu promisiuni desarte si au loc Revolutii, ca apoi gasca sa acapareze puterea si sa se linga pe bot. Creierele sunt lichidate, lichelele promovate. Plebea supravietuieste si se inmulteste, spre ‘bucuria’ planetei. Altii fac bani din suferinta tuturor tranzitiilor. Destul de plictisitor acest proces politic.

  http://ipolitics.ca/2015/04/08/mike-duffy-stephen-harper-and-the-politics-of-panic/

 15. 17 Luminița Arhire august 20, 2015 la 11:49 pm

  Cică întreprinzătorii din România, mici sau mijlocii, cum or fi ei , sunt „de dreapta”, deci simpatizanți liberali și votanți entuziaști ai lui Iohannis, care este la rândul lui foarte de dreapta deoarece toată viețișoara sa a păpat bani fiscalizați numai de la buget, desigur între două meditații pe bani nefiscalizați, luați la plic de la părinții tufelor de Veneția în materie de fizică.

  Fiind atât de întreprinzători, întreprinzătorii români, simpatizanți de dreapta, or fi onorat în viața lor vreo factură cu TVA. Poate că au și emis facturi cu TVA și-au numărat la sfârșitul lunii sau la sfârșitul trimestrului, cu inima cât un purice, TVA-ul de pe facturile onorate ca să-l scadă conștiincios din cel rezultat la facturile emise și să vadă cât le-a mai rămas de dat ”la stat”.

  Deci înțeleg dânșii bine comunicatul DNA cu privire la ”prejudiciul” cauzat de Ponta Victor; dar, fiind în mod tradițional ”de dreapta”, vorbesc între ei, împingând la cărucioare, pe când își fac aprovizionarea de la en-gros, despre ”coruptul de Ponta”, despre vizitele lui la DNA și despre mamă-mamă cum ne face evazionistul ăsta de rușine în lumea civilizată!

  Deci nu Uncheșelu, cu așa o salată boeuf de dosar penibil ne face pe noi de rușine, nu șefii lui care se prefac că nu observă cu ce se ocupă în timpul serviciului Uncheșelu, nu expertul DNA cu teorii fistichii despre cum se virează TVA-ul, ci un avocat de-acum opt ani e rușinea patriei … Pentru că despre avocatul de acum opt ani este vorba în propoziție, nicidecum despre premierul României.

  Iohannis, un nene cu șase case dobândite prin manopere nebuloase, unele răsărindu-i în declarația de avere chiar în timpul mandatului de primar, îi cere demisia fostului avocat, printre altele, și pentru complicitate la EVAZIUNE FISCALĂ, deși sunt interviuri în care actualul președinte mărturisește, cu o candoare dezarmantă, că el s-ar fi îmbogățit și din meditații, dar nu-și amintește exact cum lua banii…poate la plic …poate direct în palmă…nu-și amintește deloc, dar deloc, dacă a declarat ceva din veniturile astea …nu-și amintește nici ce cadouri anume a primit de la canadienii cărora le-a înlesnit adopția unor pui de daci… nu i se pare că ar putea fi un soi de mită faptul că o firmă germană îi dă cheile unor mașini bengoase , așa, de drag, ca să se plimbe el prin Sibiu, că-i bărbat arătos …

  Poporul liberal știe despre Klaus toate cele de mai sus, dar nu se tulbură în antipatia lui sinceră pentru ”coruptul ” de Ponta.

  Simpatizantul liberal, care nici nu știa cât e de simpatizant liberal pe-atunci, era să leșine de indignare privind la televizor vilele de protocol ale unui președinte împușcat demult, dar acceptă azi cu toleranță înțeleaptă devizele kilometrice de reparații, consolidări și decorațiuni interioare ale vilei LAC 3 și ale vilei de la Neptun, și cred că e doar începutul… de! ce-a apucat și Klaus să viziteze în țară în numai câteva luni de mandat…

  Poporul ”de dreapta” nu-i nelinistit nici de preocuparea deșănțată a doamnei Carmen pentru propria-i garderobă, nici de alaiul de stiliști care-i luminează viața… în schimb a tocat-o fără milă pe Udrea pentru aceleași apucături, până i s-a ofilit femeii bretonul ca un pepene galben uitat pe câmp.

  Cu ochii dați peste cap, madam Gorghiu îl vrea pe Șova la închisoare, numnai că scheletul din dulapul lui Șova a avut parte de-o excarnație mai curățică, în timp ce pe scheletele din șifonierul cu oglinzi al cucoanei, carnea încă atârnă, puturoasă, și duhoarea se simte până la AVAS .

  Macovei, prinsă la portofel cu vreo trei miliarde de lei vechi, de care nu se îndura să se despartă, deși erau mărunțișul rămas din campania electorală, amendată nasol pentru acestă ghidușie, iese zilnic la vânătoare de corupți și evazioniști, cu un tupeu de damă de consumație care-o bârfește pe vecina din colț că-i imorală, deoarece are amant.

  Aceasta este o poveste, nesfârșită, despre ipocrizie.

  Dacă mâine Iisus Hristos ar dori să rostească în România pilda ”femeii păcătoase”, îndemnând ca acel care este fără de păcat să arunce primul piatra, mi-e teamă că nu numai femeia adulteră s-ar face piftie sub un munte de bolovani, dar nici măcar Mântuitorul n-ar scăpa cu viață.

 16. 18 Radu Humor august 20, 2015 la 11:52 pm

  Fost ministru de externe şi fost preşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE, Adrian Severin a trimis o scrisoare deschisă noului ambasador al SUA în România, Hans Klemm.

  Scrisoarea, structurată în patru părţi, face o analiză dură şi amănunţită a relaţiilor româno-americane.

  Spicuim cele mai interesante fragmente ale textului publicat de Adrian Severin pe blogul său.

  „Românii s-au săturat de ambasadorii „politici” parașutați aici, care, fără să le cunoască și respecte istoria, cultura și tradițiile, în timp ce le țin predici și le dau instrucțiuni – cu încălcarea patentă a normelor diplomatice – asupra felului în care trebuie să combată corupția și să separe afacerile de politică, își amortizează fără rușine, din sudoarea românească, „investițiile” făcute prin finanțarea clanurilor politice de acasă”;

  „Descindeți la București, domnule ambasador, într-un moment foarte dificil pentru interesele americane în România. Este momentul în care se poate conchide fără dubiu că toate țintele politice declarate ale SUA în România au fost ratate și principalele demersuri politice americane de aici au eșuat”.

  „Domnul Joseph Biden a venit în România să ne explice cum corupția trebuie combătută cu orice preț – se subînțelegea, inclusiv cu prețul sacrificării democrației și libertăților individuale – întrucât ea joacă în favoarea geo-politicii rusești. Aceasta în timp ce membri ai familiei domnului Biden făceau afaceri nu tocmai impecabile cu oligarhii corupți din Ucraina. Un discurs similar l-a ținut doamna Victoria Nuland. Găsim aici cea mai clară expresie a coruperii echilibrului dintre putere și legitimitate, dintre strategie și valori.
  Debilitarea democrației în favoarea unui regim autoritar-justițiarist nu a omorât corupția ci libertatea. Nu există autoritarism favorabil libertății; în schimb toate regimurile autoritare au sfârșit prin a fi corupte. Arbitrariul și abuzul, caracteristice unui asemenea regim, au făcut cinstea nerentabilă și au „scumpit” corupția”.

  „Câtă vreme justiția politizată nu a mai distins între cinstiți și corupți, ci numai între politicienii puterii și cei ai opoziției, între suveraniști și internaționaliști, între pro-occidentali și pro-ruși, între europeniști și atlanticiști, respectul legii a rămas fără motivare”;

  „Mandatul dvs., domnule ambasador, într-unul dintre statele europene cu cele mai pro-occidentale și mai americanofile tradiții, începe în atmosfera sumbră a virajului tot mai accentuat al românilor către euroscepticism, antioccidentalism și americanofobie”.

  „Dacă față de eșecul politicii americane în România pe terenul valorilor și față de realitatea descurajantă a unei prezențe americane extrem de modeste în economia românească, vă gândiți că ne mai rămâne la dispoziție totuși perspectiva promițătoare a cooperării pe terenul securității, respectiv al alianței militare, vă atrag atenția că vă înșelați. Bazele militare americane de pe teritoriul României sau scutul antirachetă în curs de instalare la Deveselu, nu valorează doi bani câtă vreme SUA pierd mințile și sufletele românilor. Ceea ce este tocmai pe punctul de a se desăvârși.
  Zadarnică este desemnarea formală a României ca avanpost american pe frontul luptei cu „neo-imperialismul” rus, cu „neo-otomanismul” turc, cu „fundamentalismul islamic” sau cu „expansionismul” euro-asiatic, dacă mamele românce nu vor înțelege de ce viața copiilor lor trebuie pusă în pericol spre a promova agenda geopolitică a unei Americi care umilește și devitalizează națiunea română. Pentru toți cei care credem în valoarea și chiar în caracterul indispensabil al parteneriatului strategic româno-american, este cutremurător să vedem cum românii, care au așteptat totdeauna cu un entuziasm aproape naiv „venirea americanilor” pe meleagurile lor, ajung să fie tot mai convinși că apropierea de Rusia este acum soluția optimă pentru supraviețuirea lor ca națiune liberă, adică pentru evitarea statutului de protectorat (american)”.

  „În vara anului 2012, un număr de 7,4 milioane de români, reprezentând aprox. 85% din electoratul prezent la urne (acesta, la rându-i, ridicându-se la aprox 50% din totalul cetățenilor cu drept de vot), s-a pronunțat prin referendum pentru demiterea Președintelui României. În acest context a sosit la București asistentul Secretarului de Stat al SUA, domnul Philip H. Gordon, care a afirmat public sprijinul american pentru cel pe care majoritatea zdrobitoare a românilor îl voia demis. Această voință – nu are nici o importanță dacă justificată sau nu – îl lipsea pe șeful statului român de legitimitate democratică. Prin vocea trimisului său America arăta că pentru ea asta nu contează. În final, voința Americii a prevalat împotriva voinței poporului român. Lucru făcut posibil prin intervenția abuzivă și suspectele speculații neconstituționale ale Curții Constituționale a României. Abuzuri și forțări de situație încurajate din afara țării (inclusiv din SUA) și înghițite de un Parlament și un Guvern puse sub evidentă presiune externă.

  Se poate susține că acceptând și chiar împingând la această ruptură între putere și legitimitate, SUA au dorit să salveze stabilitatea lăuntrică a partenerului strategic român, în condițiile în care oferta forțelor opuse Președintelui (practic) demis nu era convingătoare sau cel puțin nu era clară. Un proverb american spune, însă, că „proba plăcintei este mâncatul plăcintei”. Or, presupusele bune intenții americane nu au făcut decât să paveze drumul spre iadul instabilității politice interne și al dezbinării naționale care și astăzi afectează cumplit România. În condițiile păstrării la putere a unui șef de stat nelegitim și al adâncirii dezechilibrului dintre instituțiile statului în favoarea celor de forță (în special justiția și serviciile secrete), impusă de nevoia consacrării unei asemenea formule nedemocrate, nimeni nu a reușit să mănânce „plăcinta” promisă a stabilității politice. În schimb mâncăm cu toții și astăzi fructele otrăvite ale autoritar-justițiarismului. Mulțumim America!”

  „Mulți români au putut urmări la televizor anul acesta scene transmise de la recepția oferită de Ambasada americană la București cu prilejul Zilei Naționale a SUA. Un distins intelectual român mi-a împărtășit cu acest prilej tristețea profundă produsă lui de constatarea că masa invitaților era evident dominată de reprezentanții procuraturii și justiției, alături de cei ai unor ong-uri justițiar-populiste și de câțiva politicieni de reputație îndoielnică care, asemenea senatorului american înainte pomenit, „sprijină” justiția politizată tocmai spre a nu-i fi clienți”.

  „În chiar sediul DNA – o instituție care și-a pus la punct un sistem cvasi-neconstituțional pentru colectarea de informații cu valoare strategică – funcționează un birou al FBI”.

  „Se pare însă că reprezentanții FBI ghidează și activități ale DNA menite a-i „sancționa” pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultură români care nu adoptă convingător agenda geo-politică a SUA ori, prin preocupările lor, îi stânjenesc promovarea”.

  „Circulă tot mai intens informația că un număr semnificativ de procurori DNA au primit cetățenia americană. Până acum această informație nu a fost nici verificată nici infirmată. Tăcerea care o înconjoară sugerează confirmarea ei. Dacă este așa înseamnă că urmărirea penală a unor cetățeni români se realizează de către cetățeni americani. Faptul ar echivala cu o cedare de suveranitate inadmisibilă atât din punct de vedere constituțional cât și din punct de vedere principial. Situația devine cu deosebire gravă atunci când cercetarea penală se referă la liderii politici români”.

  „Pe data de 4 decembrie 2004, o mașină condusă de un cetățean american aflat în post la București – plutește încă misterul cu privire la identitatea lui exactă – a intrat violent într-un taxi care circula regulamentar și astfel a provocat moartea unui cetățean român. Întâmplarea face ca acel român să fie un artist foarte popular, pe numele său Teo Peter. În loc să fie cercetat și judecat de autoritățile române, presupusul criminal a fost imediat scos din România pentru a fi judecat și … achitat de instanțele americane în condiții scandaloase. Justiția americană a înlăturat fără ezitare acuzația pentru omor din culpă învârtind astfel cuțitul americano-scepticismului în rana conștiinței publice românești.
  Comentariile sunt de prisos. Mă limitez la a vă informa, domnule ambasador, că jurisdicția consulară (dreptul supușilor străini de a fi judecați pentru fărădelegile săvârșite pe teritoriul Principatelor române, de către împuterniciții diplomatici ai țărilor lor de origine) a fost abolită în țara mea încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, chiar înainte ca România să își fi cucerit independența, prin actul Principelui Alexandru Ioan Cuza. Românii nu pot privi decât cu ochi răi reinstaurarea acestui regim caracteristic pentru statele cu suveranitate limitată, în secolul al XXI-lea, prin grația campionilor democrației globale și ai universalismului drepturilor omului care sunt SUA – partenerul lor strategic”.

  „Cu ocazia audierii dvs în Senatul SUA, senatorul Ron Johnson v-a cerut să o sprijiniți pe șefa DNA, pe care a caracterizat-o ca pe „o femeie curajoasă”. Din păcate, această recomandare, pe care sper și vă îndemn să o ignorați, reflectă o concepție destul de răspândită în SUA, asupra felului în care poate fi și trebuie tratată relația cu România. Ea este profund greșită și total contraproductivă.
  În primul rând, trebuie să știți că nimic nu o amenință pe dna Kovesi, așa încât nu are nevoie să dovedească vreun curaj deosebit pentru a-și face datoria. Asta dacă nu cumva libertatea de opinie și libertatea de expresie, respectiv criticile formulate în exercițiul lor, ar fi o amenințare la adresa șefilor procuraturii. Ceea ce – nu-i așa? – nu poate fi conceput de un exponent al democrației americane”.

  „Când în aprilie 1997, la Washington, am pus bazele parteneriatului strategic dintre SUA și România în discuțiile purtate cu Secretarul de Stat Madeleine Albright și cu eminentul său adjunct Strobe Talbott, când apoi în vara aceluiași an Președintele Bill Clinton a lansat oficial partneriatul respectiv la București, împreună cu Președintele Emil Constantinescu, și când ceva mai târziu, în toamnă, tot la București, am definit primele elemente concrete ale parteneriatului pe baza non-paperului prezentat de asistentul Secretarului de Stat Marc Grossman, am convenit cu toții asupra principiului că ceea ce este bun pentru SUA va fi bun și pentru România. Corolarul acestui principiu este că ceea ce este rău pentru SUA este rău și pentru România, că ceea ce este inacceptabil pentru SUA este inacceptabil și pentru România.

  Orice îndepărtare de la acest cadru și de la aceste principii aruncă în aer parteneriatul româno-american împingând România de la statutul de partener la acela de vasal al SUA. Chiar dacă lideri politici români, trecători și trădători, ar accepta o asemenea transformare, ea nu este durabilă fiind injustă și împotriva naturii. Un atare aranjament nu poate fi funcțional. Vă îndemn să nu cădeți pradă tentației de a crede în viabilitatea lui căci dacă veți încerca să acționați într-o asemenea logică, în cele din urmă veți afla cât de coroziv este poporul român cu cei care încearcă să îl domine și veți ajunge, după cum sună versurile unui mare poet român, Mihai Eminescu, ca în țara asta „dușmăniți să fiți de toate, fără a prinde chiar de veste”.

  „Grecia se zbate în dificultăți economice care rău gestionate de UE se pot transforma oricând într-o imensă problemă geostrategică pentru NATO, ducând la o schimbare dramatică a echilibrului de putere în Mediterana orientală. Vechile tradiții de parteneriat dintre România și Grecia, două țări cu majoritate ortodoxă și cu un trecut istoric întrepătruns, ar putea permite Bucureștiului, în coordonare cu Washingtonul, să joace rolul de moderator al unor reacții, altminteri prea rapide și prea radicale, prin care, în încercarea de a ieși din impas fără să cedeze „profitorilor” UE, Atena ar afecta ordinea geopolitică regională cu impact asupra ordinii globale”.

  „Arma care a permis SUA să devină o superputere nu a fost arma nucleară ci „visul american”. Avantajul dobândit prin globalizarea lui – prea mare ca să îl consumați singuri fără a face indigestie – v-a dăruit victoria (tactică) dar v-a confiscat liniștea (strategică). De aceea vă înconjurați de ziduri și scuturi protectoare peste tot – acasă și în lume. De aceea ați pierdut sau sunteți pe punctul de a pierde și pacea și aliații. De aceea influența americană reculează pretutindeni iar declinul puterii reale americane în ordinea lumii virtuale a internetului riscă să devină cronic”.

  „În același timp, diplomații americani în post la București vor trebui nu doar să asculte toate punctele de vedere românești și să stabilească relații directe cu reprezentanții tuturor școlilor de gândire și ai curentelor de opinie din România – așa cum au făcut-o până la începutul anilor 2000 – dar și să analizeze permanent starea de spirit a națiunii române – iar nu numai disponibilitatea conducătorilor români de a se alinia servil la exigențele americane – căutând a înțelege totodată măsura în care agenda americană este compatibilă cu felul de a gândi și simți al românilor, cu valorile lor morale și identitatea lor culturală – așa cum s-a procedat cu succes chiar în timpul Războiului Rece. Suntem compatibili dar nu suntem identici; și niciodată nu vom fi. Spre a ne uni trebuie să ne delimităm. Spre a coopera trebuie să mergem unii spre alții și să ne întâlnim la mijlocul drumului”.

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Scrisoare-de-o-duritate-nemaintalnita-trimisa-de-un-politician-roman-noului-ambasador-SUA-Sa-nu-ajungeti-sa-aflati-cat-este-de-coroziv-poporul-roman-cu-cei-care-incearca-sa-l-domine.-Veti-ajunge-dusmaniti-sa-fiti-de-toate-123962

 17. 19 Adranus Bogaert august 21, 2015 la 7:52 am

  Domnule Nastase, nu cumva va luati de guvernarea Ponta? Aoleo, sa vedeti ce va vor face puritanii blogului atunci cand vor veni din concedii (permisii)!

 18. 20 Adranus Bogaert august 21, 2015 la 8:06 am

  @Ghita Bizonu’: felicitari pentru studiu. De observat, in adevar, finetea acuzatiei, mai sa zici ca e vorba de o disputa stiintifica intre juristi. Adica acuzatorul nu neaga ca banii respectivi au fost impozitati, ci ca trecerea la cealalta baza de impozitare, personala, nu ar fi fost legala. De fapt, inca unul dintre paradoxurile legislatiei macoviste: dupa ce ca iti ia mai multi bani, statul te si baga la puscarie. Interesant si apelul la subconstientul alegatorului prin sugestia ca dl Ponta nu ar avea nici un lucru mai apropiat de 12000 de euro, ca un apartament. La fel de interesant si faptul ca nimeni nu pare a baga de seama ca o droaie de penelisti au fost platiti, in vremurile lor de opozitie, de catre firmele lui Dinu Patriciu, asadar si asupra lor planeaza suspiciunea de complicitate la schimbarea nelegala a bazei de impozitare. Dar ti-ai gasit sa observe cineva, acum este vremea lui Ponta!

 19. 21 Ghita Bizonu' august 21, 2015 la 8:32 am

  Oscar Wilde
  Mi s-a explicat că programul este pe bani europeni, cş suntem membrii UE şi orice firmă din uniune poate participa la licitaţie ins aiaia uita interesul copilului ” :marfa proaspata!
  Si uite asa cu „nedisciminarea” si normele UE se fenteaza exvat spirtul legii si chiar a celor europene .. interesul deplasandu-se de la sananatea tinwerei generatii la prosperitatea unora …

 20. 22 Ghita Bizonu' august 21, 2015 la 8:58 am

  Ce sa fie ce sa fie ?


  „Stimate domnule ambasador,

  In calitate de cetatean roman si de initiator al parteneriatului strategic dintre SUA si Romania, va urez bun venit in tara mea. Sunt convins ca multi dintre compatriotii mei se alatura acestei urari.

  1. Sunteti cu atat mai binevenit cu cat ati fost multasteptat. Va asteptam nu numai de cei cativa ani de cand tara dvs – pentru motive care nu pot constitui o scuza – a decis sa reduca la nivel de insarcinat cu afaceri reprezentarea ei diplomatica intr-un stat care oficial ii este (inca) partener strategic (in plan bilateral) si aliat (in NATO). Va asteptam inca de cand predecesorii dvs. au ales sa abandoneze rolul de ambasador spre a si-l asuma pe cel de “vice-rege”.

  Sunteti binevenit si pentru ca, fiind diplomat de cariera, se spera ca veti reprezenta cu profesionalism interesele americane iar nu interesele de afaceri ale vreunui lup moralist din jungla politica a tarii dvs, obligat sa recompenseze prin acreditari ambasadoriale donatiile primite in campania electorala. Romanii s-au saturat de ambasadorii “politici” parasutati aici, care, fara sa le cunoasca si respecte istoria, cultura si traditiile, in timp ce le tin predici si le dau instructiuni – cu incalcarea patenta a normelor diplomatice – asupra felului in care trebuie sa combata coruptia si sa separe afacerile de politica, isi amortizeaza fara rusine, din sudoarea romaneasca, “investitiile” facute prin finantarea clanurilor politice de acasa. (…)

  4. Mandatul dvs., domnule ambasador, intr-unul dintre statele europene cu cele mai pro-occidentale si mai americanofile traditii, incepe in atmosfera sumbra a virajului tot mai accentuat al romanilor catre euroscepticism, antioccidentalism si americanofobie.

  Daca fata de esecul politicii americane in Romania pe terenul valorilor si fata de realitatea descurajanta a unei prezente americane extrem de modeste in economia romaneasca, va ganditi ca ne mai ramane la dispozitie totusi perspectiva promitatoare a cooperarii pe terenul securitatii, respectiv al aliantei militare, va atrag atentia ca va inselati. Bazele militare americane de pe teritoriul Romaniei sau scutul antiracheta in curs de instalare la Deveselu, nu valoreaza doi bani cata vreme SUA pierd mintile si sufletele romanilor. Ceea ce este tocmai pe punctul de a se desavarsi.

  Zadarnica este desemnarea formala a Romaniei ca avanpost american pe frontul luptei cu „neo-imperialismul” rus, cu „neo-otomanismul” turc, cu „fundamentalismul islamic” sau cu „expansionismul” euro-asiatic, daca mamele romance nu vor intelege de ce viata copiilor lor trebuie pusa in pericol spre a promova agenda geopolitica a unei Americi care umileste si devitalizeaza natiunea romana. Pentru toti cei care credem in valoarea si chiar in caracterul indispensabil al parteneriatului strategic romano-american, este cutremurator sa vedem cum romanii, care au asteptat totdeauna cu un entuziasm aproape naiv “venirea americanilor” pe meleagurile lor, ajung sa fie tot mai convinsi ca apropierea de Rusia este acum solutia optima pentru supravietuirea lor ca natiune libera, adica pentru evitarea statutului de protectorat (american).

  4.1. In vara anului 2012, un numar de 7,4 milioane de romani, reprezentand aprox. 85% din electoratul prezent la urne (acesta, la randu-i, ridicandu-se la aprox 50% din totalul cetatenilor cu drept de vot), s-a pronuntat prin referendum pentru demiterea Presedintelui Romaniei. In acest context a sosit la Bucuresti asistentul Secretarului de Stat al SUA, domnul Philip H. Gordon, care a afirmat public sprijinul american pentru cel pe care majoritatea zdrobitoare a romanilor il voia demis. Aceasta vointa – nu are nici o importanta daca justificata sau nu – il lipsea pe seful statului roman de legitimitate democratica. Prin vocea trimisului sau America arata ca pentru ea asta nu conteaza. In final, vointa Americii a prevalat impotriva vointei poporului roman. Lucru facut posibil prin interventia abuziva si suspectele speculatii neconstitutionale ale Curtii Constitutionale a Romaniei. Abuzuri si fortari de situatie incurajate din afara tarii (inclusiv din SUA) si inghitite de un Parlament si un Guvern puse sub evidenta presiune externa.

  Se poate sustine ca acceptand si chiar impingand la aceasta ruptura intre putere si legitimitate, SUA au dorit sa salveze stabilitatea launtrica a partenerului strategic roman, in conditiile in care oferta fortelor opuse Presedintelui (practic) demis nu era convingatoare sau cel putin nu era clara. Un proverb american spune, insa, ca “proba placintei este mancatul placintei”. Or, presupusele bune intentii americane nu au facut decat sa paveze drumul spre iadul instabilitatii politice interne si al dezbinarii nationale care si astazi afecteaza cumplit Romania. In conditiile pastrarii la putere a unui sef de stat nelegitim si al adancirii dezechilibrului dintre institutiile statului in favoarea celor de forta (in special justitia si serviciile secrete), impusa de nevoia consacrarii unei asemenea formule nedemocrate, nimeni nu a reusit sa manance “placinta” promisa a stabilitatii politice. In schimb mancam cu totii si astazi fructele otravite ale autoritar-justitiarismului. Multumim America! (…)

  4.2. Recent, o institutie academica din Romania a gasit cu cale sa il omagieze pe fostul adjunct al ambasadorului american la Bucuresti si pentru o vreme sef de misiune interimar, domnul Duane Butcher (un adevarat „macelar”/butcher/ al democratiei romanesti si al parteneriatului romano-american), pentru opera stiintifica pe care urmeaza sa o realizeze (sic!), cu titlul de Doctor Honoris Causa. Laudatio a fost rostit de catre domnul George Maior, pana de curand director al SRI (serviciul roman de contrainformatii). La ceremonie a socat prezenta masiva in sala a reprezentantilor SRI si DNA, in frunte cu sefa procurorilor anticoruptie, dna Laura-Codruta Kovesi – cea pe care cu prilejul audierii dvs in Senatul SUA, domnule ambasador, un distins senator acuzat de fapte de coruptie v-a recomandat in mod expres sa o sprijiniti. (Este desigur emotionat sa vedem cu presupusii corupti din SUA ii sustin pe presupusii luptatori impotriva coruptiei din Romania!!!)

  Pentru un ochi avizat dar nu numai, aceasta spune multe. Faptul atesta relatia privilegiata dintre reprezentantii administratiei SUA in Romania si institutiile amintite care nu sunt de loc cele mai reprezentatitve pentru un stat democratic. As spune, dimpotriva.

  Acest schematism relational reflecta schematismul pagubos al unei gandiri strategice deficitare. O gandire care, in incercarea de a concilia expeditiv idealismul si realismul american printr-o abordare reductionista, insensibila fata de contextul cultural si geopolitic romanesc dat, le compromite pe amandoua.

  4.3. Multi romani au putut urmari la televizor anul acesta scene transmise de la receptia oferita de Ambasada americana la Bucuresti cu prilejul Zilei Nationale a SUA. Un distins intelectual roman mi-a impartasit cu acest prilej tristetea profunda produsa lui de constatarea ca masa invitatilor era evident dominata de reprezentantii procuraturii si justitiei, alaturi de cei ai unor ong-uri justitiar-populiste si de cativa politicieni de reputatie indoielnica care, asemenea senatorului american inainte pomenit, “sprijina” justitia politizata tocmai spre a nu-i fi clienti.

  Dintre acestia in centrul atentiei respectuoase a gazdelor se aflau sefii ICCJ si DNA ale caror abuzuri fusesera cu putin inainte devoalate de cativa judecatori probi, imediat supusi persecutiei structurilor oligarhice ale sistemului judiciar. Abuzurile in discutie se refera la violarea drepturilor fundamentale – procesuale si nu numai – ale unui cetatean de rand, pensionara Mariana Rarinca – implicata fara vina intr-un proces penal si tinuta in arest preventiv timp de mai multe luni, fara motiv si dincolo de limitele legale. Pornind de aici, mass-media dar mai ales organizatiile profesionale ale magistratilor, facandu-se ecoul indignarii publice, au cerut – din pacate zadarnic – demisia sau demiterea faptasilor. Afisarea aproape ostentativa a reprezentantilor diplomatici americani in compania unor astfel de persoane constituie un afront adus romanilor de rand si un abandon declarat al luptei traditionale duse de SUA pentru apararea drepturilor omului.

  Altadata – inclusiv in timpul regimului comunist – ambasada SUA era deschisa pentru toti marii intelectuali romani – si mai ales pentru cei avand curajul de a exprima opinii critice la adresa puterii oficiale, pentru oamenii politici de toate orientarile, pentru activistii societatii civile din toate domeniile. Se pare ca optiunea diplomatilor americani acreditati la Bucuresti de a face dintr-o justitie selectiva instrumentul selectarii oamenilor politici romani susceptibili a accepta necritic exigentele geopolitice americane, a condus spre izolarea ambasadei SUA de mari segmente ale societatii romanesti. Aceasta explica viziunea deformata a diplomatiei americane actuale asupra realitatii romanesti.

  Va revine dvs, domnule ambasador Klemm, datoria de a redeschide larg portile ambasadei pentru toti romanii, de a restabili contactele SUA cu intreg universul romanesc – cu bunele si cu relele lui, de a reda caracter integral perceptiei americane asupra Romaniei debarsandu-o de prejudecati si de lipsa de intelegere a spiritului acestui popor care admira sincer valorile americane dar nu poate accepta nici ca ele sa ii fie impuse nici ca pretul prieteniei americane sa fie renuntarea la demnitatea nationala, pierderea respectului de sine. In acest demers puteti apela cu folos la excelentul Raport asupra starii deplorabile a diplomatiei americane de azi, redactat de o echipa de eminenti diplomati americani sub coordonarea distinsului ambasador Thomas R. Pickering si dat publicitatii cu doar cateva luni in urma.

  4.4. Fara indoiala ca domeniul justitiei este si el unul in care cooperarea americano-romana este binevenita. Cooperarea este una dar tutelarea este alta. Or, din pacate despre tutela este vorba; precum si despre folosirea unei justitiei abuzive si selective in scopuri (geo)politice.

  In chiar sediul DNA – o institutie care si-a pus la punct un sistem cvasineconstitutional pentru colectarea de informatii cu valoare strategica – functioneaza un birou al FBI. (Unii spun – se pare, fara temei – ca ar fi o reprezentanta a doamnei Victoria Nuland.) O totala lipsa de transparenta caracterizeaza relatia dintre acest birou si DNA.

  Daca totul s-ar limita la combaterea infractionalitatii transfrontaliere, partile lucrand impreuna pentru a schimba informatii referitoare la fapte ilegale comise in Romania cu impact negativ in SUA si invers, totul ar fi in regula. Se pare insa ca reprezentantii FBI ghideaza si activitati ale DNA menite a-i “sanctiona” pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultura romani care nu adopta convingator agenda geo-politica a SUA ori, prin preocuparile lor, ii stanjenesc promovarea.

  Exista nenumarate informatii cu un grad inalt de credibilitate potrivit carora urmarirea penala a persoanelor apartind elitelor romanesti de tot felul (cu precadere a celor politice) pentru fapte comise exclusiv in Romania, cu impact patrimonial eminamente national si care nu incalca legislatia americana dar eventual deranjeaza geopolitca americana, are loc sub supravegherea si indrumarea reprezentantului SUA. Daca o atare informatie nu este convingator infirmata, perceptia romanilor asupra ingerintelor americane in actul de justitie romanesc – cu efectele cunoscute constand in distrugerea capitalului national, in compromiterea elitelor nationale si blocarea administratiei de stat – va sapa adanc si durabil la fundamentul parteneriatului strategic romano-american.

  Ar fi de asemenea urgent, stimate domnule ambasador, ca reprezentantul FBI sa paraseasca sediul DNA si sa se mute in frumoasa cladire a ambasadei SUA, acolo unde ii este de fapt locul.

  4.5. Circula tot mai intens informatia ca un numar semnificativ de procurori DNA au primit cetatenia americana. Pana acum aceasta informatie nu a fost nici verificata nici infirmata. Tacerea care o inconjoara sugereaza confirmarea ei. Daca este asa inseamna ca urmarirea penala a unor cetateni romani se realizeaza de catre cetateni americani. Faptul ar echivala cu o cedare de suveranitate inadmisibila atat din punct de vedere constitutional cat si din punct de vedere principial. Situatia devine cu deosebire grava atunci cand cercetarea penala se refera la liderii politici romani.

  Este in interesul SUA sa clarifice urgent acest aspect. In eventualitatea in care magistrati romani au cetatenie americana este imperios ca ei sa paraseasca imediat magistratura.

  (…)

  Cu ocazia audierii dvs in Senatul SUA, senatorul Ron Johnson v-a cerut sa o sprijiniti pe sefa DNA, pe care a caracterizat-o ca pe “o femeie curajoasa”. Din pacate, aceasta recomandare, pe care sper si va indemn sa o ignorati, reflecta o conceptie destul de raspandita in SUA, asupra felului in care poate fi si trebuie tratata relatia cu Romania. Ea este profund gresita si total contraproductiva.

  In primul rand, trebuie sa stiti ca nimic nu o ameninta pe dna Kovesi, asa incat nu are nevoie sa dovedeasca vreun curaj deosebit pentru a-si face datoria. Asta daca nu cumva libertatea de opinie si libertatea de expresie, respectiv criticile formulate in exercitiul lor, ar fi o amenintare la adresa sefilor procuraturii. Ceea ce – nu-i asa? – nu poate fi conceput de un exponent al democratiei americane.

  Este adevarat ca unui magistrat roman de azi (judecator sau procuror) ii trebuie mai putin curaj pentru a abuza de functia sa decat pentru a se comporta in respectul legii. Abia aceasta situatie trebuie corectata dar problema nu va priveste pe dvs. si nu intra in competentele dvs. Ea tine de bolile democratiei romanesti. De rezolvarea ei responsabili sunt romanii. Dvs trebuie sa aparati institutiile americane si sa vegheati la promovarea intereselor lor in cadrul si prin intermediul dialogului si cooperarii bilaterale romano-americane. Ceea ce nu ar trebui sa fie foarte dificil atata timp cat interesele strategice americane si cele romane raman congruente iar opinia publica din cele doua tari sustine parteneriatul nostru strategic.

  Dincolo de aceasta insa si tocmai pentru salvgardarea amintitului parteneriat se impune intelegerea faptului ca singurii indreptatiti sa decida asupra persoanelor care trebuie asezate in fruntea institutiilor romanesti sunt romanii. Ce sanse ati da unui cetatean american pe care un senator roman l-ar propune pentru ocuparea functiei de Procuror General al SUA sau de director al Serviciului Secret? Cum obisnuia sa spuna un prieten si fost colaborator al meu in AP-OSCE, diplomat cu state vechi in Congresul SUA unde ani buni fusese seful de cabinet al Presedintelui Comisiei de Politica externa din Camera Reprezentantilor, Dante Fascell, “aceasta ar fi sarutarea mortii” pentru sarmanul american. Nimeni nu ar putea intelege cu ce, cand si cat a gresit acesta fata de America incat il promoveaza strainii.

  De ce in cazul Romaniei sa fie altfel? Cand in aprilie 1997, la Washington, am pus bazele parteneriatului strategic dintre SUA si Romania in discutiile purtate cu Secretarul de Stat Madeleine Albright si cu eminentul sau adjunct Strobe Talbott, cand apoi in vara aceluiasi an Presedintele Bill Clinton a lansat oficial partneriatul respectiv la Bucuresti, impreuna cu Presedintele Emil Constantinescu, si cand ceva mai tarziu, in toamna, tot la Bucuresti, am definit primele elemente concrete ale parteneriatului pe baza non-paperului prezentat de asistentul Secretarului de Stat Marc Grossman, am convenit cu totii asupra principiului ca ceea ce este bun pentru SUA va fi bun si pentru Romania. Corolarul acestui principiu este ca ceea ce este rau pentru SUA este rau si pentru Romania, ca ceea ce este inacceptabil pentru SUA este inacceptabil si pentru Romania.

  Orice indepartare de la acest cadru si de la aceste principii arunca in aer parteneriatul romano-american impingand Romania de la statutul de partener la acela de vasal al SUA. Chiar daca lideri politici romani, trecatori si tradatori, ar accepta o asemenea transformare, ea nu este durabila fiind injusta si impotriva naturii. Un atare aranjament nu poate fi functional. Va indemn sa nu cadeti prada tentatiei de a crede in viabilitatea lui caci daca veti incerca sa actionati intr-o asemenea logica, in cele din urma veti afla cat de coroziv este poporul roman cu cei care incearca sa il domine si veti ajunge, dupa cum suna versurile unui mare poet roman, Mihai Eminescu, ca in tara asta “dusmaniti sa fiti de toate, fara a prinde chiar de veste”. (…)

  Iata stimate domnule ambasador Hans Klemm ce sfidari imense va asteapta in Romania. Spre a curata aceste adevarate grajduri ale lui Augias care sunt ambasada SUA la Bucuresti si parteneriatul strategic romano-amerian, de rezidurile erorilor politico-diplomatice ale anilor precedenti, vi se cere un efort cu adevarat herculean. Speram ca sunteti capabil a-l face. Tocmai de aceea sosirea dvs. ne bucura.

  Sunt convins ca romanii sau cei mai multi dintre ei va primesc cu bratele deschise. in acest gest simplu se exprima deopotriva increderea noastra in capacitatea americanilor de a face totdeauna ceea ce trebuie (desigur, dupa ce vor fi incercat toate celelalte posibilitati), convingerea noastra ca avem interese strategice congruente si vointa noastra de a coopera loial in serviciul unei cauze comune definite in comun.

  Fiti deci binevenit domnule ambasador! Sa nu ne (mai) dezamagiti! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  Al Dvs,

  Prof. dr. Adrian Severin”

  sursa : http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/dna-la-comanda-sua-adrian-severin-in-chiar-sediul-dna-functioneaza-un-birou-al-fbi-o-totala-lipsa-de-transparenta-caracterizeaza-relatia-dintre-acest-birou-si-dna-circula-tot-mai-intens-informatia-ca-un-numar-semnificativ-de-procurori-dna-au-primit-cetate

  Si nu ratati si http://www.cotidianul.ro/ridicol-de-tip-dna-266747/

 21. 23 Cris august 21, 2015 la 10:30 am

  La Roma a avut loc înmormântarea lui Vittorio Casamonica, numit și il Re di Roma, un mafiot din familia mafiotă Casamonica: fanfară funebră, dric negru aurit tras de 6 cai negri cu pompon, Rolls Royce, elicopter, alai de îndurerați și de gură-cască…
  La intrarea în cimitir, un prapure mare pe care scria „Ai cucerit Roma, vei cuceri și Raiul”.
  Noi avem nunțile timișorene balaoacheșe, italienii au înmormântări.
  Autoritățile, oripilate de mesajul mafiot transmis indirect…

 22. 24 papasha august 21, 2015 la 12:20 pm

  tragic topic …..

  Dumnezeu sa-l ierte si putere de revenire la o viata cat de cat normala a familiei !
  http://www.cotidianul.ro/politistul-lovit-de-afaceristul-turc-a-murit-266779/

  La zid cu turcaletele nenorocit , glont pe teava , foc !

  Daca vre-un romanas de-al nostru face asa ceva in turcaletia , ce i se intampla domnilor juristi specialisti in drept international ?

  La noi de ce NU se plateste cu aceeasi moneda ?

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  A ajuns PSD-ul in Franta !!!!

  http://www.cotidianul.ro/lovitura-dura-pentru-jean-marie-le-pen-266782/

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Shock , asa ceva nu se poate …………….coruptie si sifonare de fonduri ???

  Asta-i clar ca geamul mat si becul stins propaganda nord coreana sau ruseasca , se vede si cu ochelarii de tanchist a lu’ strabunicu’….

  http://www.cotidianul.ro/jeb-bush-a-sifonat-contra-unui-cadou-fondurile-de-pensii-ale-floridei-catre-lehman-brothers-266738/

  –––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Niste vigilenti baietii astia ….nici musca nu trece ….!

  Sa-l faca sa vorbeasca pe nenorocit , ca sa spuna tot , si daca nu vrea , sa-l tortureze cu metoda ” waterboarding ” , ca merge , se stieeee !!!!!!

  http://www.enational.ro/news/hamas-a-capturat-un-delfin-care-spiona-pentru-israel-493452.html/

  –––––––––––––––––––––––––––––––––

  La cati idioti sunt in zona aia , nu m-ar mira ca sondajul sa fie chiar corect !

  http://www.stiripesurse.ro/sondaj-ce-procent-ar-obtine-emil-boc-la-alegerile-locale_964807.html

  –––––––––––––––––––––––––––––––––

 23. 25 Adrian B. august 21, 2015 la 2:10 pm

  Amsterdam Sail Parade 2015

 24. 26 Ghita Bizonu' august 21, 2015 la 2:19 pm

  In cazul Rarinca exista o suspiciune rezonabila impotriva Liviei Stanciu

  Nu stiu cum este cu Livia Satnciu definita ca un „munte de moralitate” .
  Insa ce stiu este ca in Romania destui „angajatori” ar face cam orice sa fenteze plata serviciilor catre le-au fost prestate. Care angajatori plates f prost si li se pare ca ar trebui sa li se multumeasca in genunchi ptr „generozitate”

  Asta este prost ptr „muntele de moralitate” ca daca Rarinca are dreptate apai „muntele de moralitate” s-ar incadra intr-o nume „normalitate” a anomiei noastre zilnice si ar confirma banuiala comuna ar fi de fapt este vorba despre o datorie neplatita. Ca banuuiala este absolut normala si se incadreaza in „suspicunea rezonabila” de care se face atata caz ..

  Mai prost este faptul cam stiut ca la noi aia cu datorii sunt in gnl cei cu venituri mari – ca de fapt au cheltueili si mai mari. Deci iar „normal” ar fi ca „muntele de moralitate” sa aibe ceva dificultati cu plata unor datorii .. iar angajatii ori prestatorii unor servicii marunte sunt automat la coada listei! Ca e onoare destula sa serveasca pe gratis niste bashtani!!

  Mai rau este cestia aia cu provocatorul si marirea nejustificata a sumei platite. Arata un exces de zel .. ori la noi cand „organili” dau dovada de exces de zel e cam ciudat.

  Idem implicarea DNA intr-un fleac – si care DNA sta la sertar cu sesizari de la Curtea de Conturi ! – ne arata mai degraba o „fixatie” cu caracter personal. Celeritatea deosebita cu care a fost tratat cazul iar „da de gandit” … ca „cineva” a intervenit si a bagat in draci DNA ul.. care a transcens competentelor sale

  Pentru toate acestea , indiferent de rezultatul final al zabterii DNA +Dorel pentru publicul larg afacerea este doar o meschinarie a unuia care are puterea . Un abuz pe langa multe altele de care profita diferiti bahstani unu mai „munte de moralitate” ca latul ptr ca daca ai bani sau functii inserama automat ca esti plin de virtuti „capitaliste” opuse vicilor si frustarilor „boborului” „comunistoid”.

  Adica oricare ar fi sustinerile Liviei Sanciu, DNA si ale „Justitiei” banuiala comuna va ramane ca un amarastean a fots p-edepsit ptr obrznicia de a isi fi cerut drepturile lui.
  Si asta va ramane imaginea „Justitiei” romane.
  Mai ales ca se contrapune f usor arestarea provizorie a Rarincai „ptr nimic” cu starea de libertate de care se bucura violatori ba chiar si criminali doar tehnic „prezumati nevinovati”. Cestie ce ajuta la tragerea concluziei ca nu actele conteaza ci „calitatea” de bashtan a unei parti.

 25. 27 Adrian B. august 21, 2015 la 3:07 pm

  http://www.cotidianul.ro/fiica-presedintelui-anaf-manager-general-al-operatiunilor-uber-din-romania-266801/

  Trebuie mentionat faptul ca aplicatia Uber este interzisa in Franta si in alte cateva tari europene pentru ca ea contravine Legii taximetriei . Este interzisa chiar de Fiscul din acele tari !!! In Romania au recrutat-o pe fiica fiscului si este legal !?

  http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/12/15/uberpop-sera-interdit-des-le-1er-janvier_4540468_3234.html

  http://www.lecho.be/actualite/economie_politique_belgique/Uber_interdit_en_Belgique_Neelie_Kroes_tweete_sa_colere.9490512-3157.art

  http://www.lefigaro.fr/flash-eco/2015/04/29/97002-20150429FILWWW00002-taxis-uber-interdit-au-portugal-par-un-tribunal.php

  Dealtfel , domnul Diaconu ( seful ANAF ) este si proprietarul unui hotel din Bucuresti unde este asociat cu un offshore din Cipru …

  http://www.investigatiimedia.ro/sotia-sefului-anaf-asociata-cu-un-off-shore-intr-o-firma-ce-opereaza-international-bucuresti-un-hotel-din-lantul-controlat-de-dan-radu-rusanu-firma-nu-apare-in-declaratia-de-avere-a-sefului-ana/

  Insa când vine vorba de intreprinzatorii romani , d-ul Diaconu lucreaza cu cealalta masura : este foarte scrupulor , corect si aspru . Ai 2 lei bacsis ? Amenda si suspendarea activitatii !!! Taie raul de la radacina … 🙂

  Inca un gunoi de om pe care ni l-a bagat d-ul ” tehnocrat ” Ponta pe gat …

  P.S. D-ul tehnocrat Ponta ” Minte Mica ” a mai anuntat astazi inca un impozit 🙂

  http://www.capital.ro/ponta-un-impozit-forfetarpentru-operatori-ar-insemna-controale-mai-putine.html

  Eu chiar nu mai inteleg de ce este nevoie de partide politice in Romania ? Practic , orice Gica de pe strada poate sa faca ce face d-ul Ponta sau cei din PNL : sa minta si sa inventeze impozite si taxe !!! Pentru asta nu e nevoie de partide politice .
  Serios . Daca iei un boschetar de pe strada sau un analfabet cu 2 clase si acesta va putea sa faca ce face d-ul Ponta : sa-si faca nevasta europarlamentar , sa-si faca rudele ministrii , sa faca contracte de prestari servicii cu colosi industriali in agonie , sa se incuscreasca cu tot felul de ciumeti , sa mearga in croaziere , sa minta cu zambetul pe buze si sa inventeze saptamanal cate un impozit .

 26. 30 Mihaela Erika Petculescu august 21, 2015 la 4:53 pm

  Legea anti-legionară şi anti-semitismul

  Discuţiile cauzate de promulgarea aşa-zisei legi anti-legionare ( o lege cu multe lacune juridice şi erori constituţionale ) au ajuns, printr-un straniu ricoşeu, şi la spicuiri dintr-un presupus discurs al lui Menachem Begin, al 6-lea prim-ministru al Israelului : « Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves. »

  Întâi de toate, nu există nici o dovadă că M. Begin ar fi pronunţat/scris vreodată acest text ; în al doilea rând, citatul reprezintă o răstălmăcire grosolană a unor idei enunţate în diverse locuri în Vechiul Testament ( Exodul 19:5,6 ; Deuteronomul 14:2, 7:7-8 ; Profetul Hosea/Osea 1:9, 2:1 ; Profetul Amos 3:2 ; etc. ) Odată cu stabilirea triburilor nomade israelite în Palestina, apare jahvismul ce-l proclamă pe Yahve ( tetragramatomul YHVH ) zeul lui Israel, poporul ales de acesta ; ca orice religie monoteistă, jahvismul dă dovadă de intoleranţă faţă de alţi zei şi adoratorii lor, consideraţi inferiori, adică faţă de toate celelalte popoare. Dezavuarea acestei idei pe plan religios ar fi sinonimă cu imputarea adusă religiei creştine de a fi păstrat asemenea scrieri în canoanele sale.

  Probleme apar numai atunci când tema superiorităţii poporului ales de YHVH este folosită în context politic, deoarece în societatea contemporană de tip occidental – inclusiv datorită fenomenelor de amalgamare şi globalizare – religia tinde să se restrângă la sfera opţiunilor personale. Din păcate, pe scena politică israeliană (ultra)-religioşii reprezintă dreapta, în timp ce moderaţii şi laicii se grupează la stânga. Un anacronism cu consecinţe grave, pe care nu are rost să le discutăm aici ; putem constata doar că fanatismul – religios, sau de orice alt fel – împiedică găsirea unor soluţii raţionale.

  Să nu cădem atunci nici noi în fanatismul xenofob şi ultra-naţionalist şi să ne găsim falşi idoli : nişte criminali care au ridicat armele împotriva fraţilor lor români nu pot fi transformaţi în eroi, chiar dacă unii dintre ei şi-au ispăşit păcatele în închisorile comuniste !

  „Cine seamănă vânt culege furtună” spunea Profetul Hosea. Deşi este mai uşor de răsădit sămânţa urii, să ne străduim totuşi să nu distrugem ci să construim, promovând toleranţa şi buna-înţelegere. Nu din slăbiciune. Din respect faţă de propria noastră demnitate umană.

 27. 32 Fragmentarium politic august 21, 2015 la 8:22 pm

  Scrisoarea lui Adrian Severin: O reinjugare a Romaniei la diplomatia proxy a SUA?

  Marile greseli ale comunismului par a reveni, incet, dar sigur, in spatiul politic romanesc. Dupa valurile intelectofobe si mnemocide pe care le-a starnit recenta lege neocomunista antilegionara, de inspiratie evreo-paukerista, pare sa fi venit timpul ca umbrele trecutului comunist sa atinga si politica externa. Cel putin asa rezulta dintr-o scrisoare deschisa a lui Adrian Severin, politician de stanga, fost ministru de externe (1996-1997), adresata, acum cateva zile, lui Hans Klemm, noul ambasador al SUA in Romania.

  Citita cu atentie, in spirit si in litera, si trecand peste caracterul fluviu si peste tacticile critice, de curatare a terenului pentru o noua fundatie diplomatica americana la Bucuresti, obisnuite intr-o diplomatie politica abila si disimulata, epistola lui Adrian Severin ne apare, fara urma de indoiala si in toata splendoarea, ca una pe care as numi-o a „curtoaziei de inchinare”. Fara nicio ezitare, trebuie reamintit ca inhamarea politicii externe romanesti la carul politicii externe americane este o strategie profund eronata. In capcana acestei greseli politico-diplomatice, naruitoare a independentei si suveranitatii, a cazut si fostul lider comunist Nicolae Ceausescu, care, dupa punctul de maxima „glorie” in care s-a lasat folosit, in 21 august 1968, avea sa culeaga, si o data cu el si Romania, fructele amare ale loviturii de stat de dreapta, din 1989.

  Dupa cum s-a dovedit in ultimii ani, ai Aministratiei Obama, politica externa a SUA nu a fost nici de stanga, nici de dreapta, criteriul ideologic nu a avut niciun rol. Determinant a fost cel de obtinere de avantaje unilaterale, de la tari partenere sau aliate care, in mod evident, erau desconsiderate din aceste calitati, din moment ce li se refuza o pozitie egala de independenta si suveranitate, singura care poate aduce reciprocitate si efecte comparabile, fiind tratate ca niste colonii. Asa se explica si desconsiderarea fata de guvernul lui Victor cel de stanga si fata de guvernul lui Viktor cel de dreapta, retrogradarea diplomatica a tarilor lor de catre Washington, de la ambasadori la insarcinati cu afaceri, din 2012 in primul caz, din 2013 in cel de-al doilea.

  In esenta, filosofia scrisorii lui Adrian Severin pentru ambasadorul american suna destul de povatuitor si de pragmatic pentru interesele americane, ca o asumare a „pilotarii” de la tarmul romanesc a „marelui crucisator american prin apele stancoase ale viesparului oriental.” Autorul sugereaza americanilor sa nu se mai amestece in treburile interne ale romanilor, sa o lase mai moale cu statul de drept, cu separatia puterilor, cu defaimarea parlamentului si cu revolutia procurorilor. „Inauntru, se poate citi printre randuri, lasati-i sa faca ce-or vrea, sa se certe, sa-si scoata ochii, dar in afara folositi-i ca proxy pentru interesele voastre in regiune.”

  Concret si politically correct, Severin i-a fiecare tara vecina si din regiune si le exemplifica americanilor cum si in ce domenii ar putea romanii sa le intermedieze si sa le implementeze interesele specifice. Nu lipsesc nici argumentele de empatie, de „vis american” si de „cauza comuna”, dar, ca „cetatean roman”, cum isi incepe si petitionarul petitia, dar si ca om din regiune, ma simt stanjenit, ca sa nu spun nemultumit, ca nu face vorbire si despre „visul romanesc” si „cauza regionala”, care fiecare in parte implica interese specifice.

  Nu am inteles ce vrea sa spuna cu „principiul” ca „ceea ce este bun pentru SUA va fi bun si pentru Romania”. Mi se pare o generalizare nepermisa, care nu ia in calcul ca un interes unilateral, ca de putere coloniala, nu va fi niciodata bun pentru o tara tratata ca o colonie, si aici Adrian Severin are dreptate cand il citeaza pe Eminescu. De acord, pana la limita de unde incep pretentiile unipolariste, ca ceea ce este rau sau inacceptabil pentru SUA, ca subiect egal de drept international, va fi si pentru Romania.

  Cine urmareste suprematia in orice conditii si cu orice pret sau se amesteca in toate pentru ca el sa se inalte si pe ceilalti sa-i tina la pamant, aici vorbesc in general, fara trimiteri, desi istoria a aratat ca de cele mai multe ori statele insele au fost vinovate de favorizarea sau acceptarea unor asemenea politici de pozitionare unipolara, nu are parteneri sau aliati, ci doar supusi. Imi pare rau sa-i reamintesc unui fost sef al diplomatiei romanesti, pe care conceptul scrisorii il face suspect de idolatrie politica, indemnul fostului presedinte Emil Constantinescu, de a nu avea suflete de sclavi. Subscriu la ruga cu care Adrian Severin si-a incheiat scrisoarea, dar, cum nimeni nu o face pentru tara ta, oricum nu in primul rand, imi inalt si eu o ruga catre cer: Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

  N. B.: Apreciez ideile critice ale lui Adrian Severin la adresa geopoliticii regionale a Rusiei, cu atat mai mult cu cat vine, in mod neasteptat, din partea unui reprezentant de seama al stangii romanesti. Este o proactie, cu adevarat naucitoare, la plangerea propagandistica publica, neintemeiata, de ieri, a unui fost consilier prezidential de dreapta, Iulian Chifu, care pretindea ca politicienii romani nu mai ataca subiectul Rusia. Dovada contrarie a existat, dar nu a fost informat.

  http://www.hotnews.ro/stiri-russia_report-20366475-scrisoarea-naucitoare-lui-adrian-severin-catre-noul-ambasador-sua-romanii-prefera-apropierea-rusia-pentru-evitarea-statutului-protectorat-american.htm

  http://www.hotnews.ro/stiri-russia_report-20371281-video-interviu-iulian-chifu-politicienii-romani-nu-mai-ataca-subiectul-rusia-pericolul-din-est-inclus-strategia-nationala-aparare-eufemism-care-pozitia-romaniei-fata-federatia-rusa.htm

 28. 33 Adrian B. august 21, 2015 la 8:23 pm

  Daca asa arata ” relaxarea fiscala a mediului de afaceri ” in viziunea unui procuror , oare cum o fi când strange surubul ?

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Cresc+sanctiunile+Fiscului+pentru+firme

  Cresc sancțiunile Fiscului pentru firme

  Publicat 20:13 21.08.15

  Fiscul înăspreşte pedepsele pentru firmele care nu îşi declară veniturile şi nu îşi plătesc taxele. De anul viitor, pe lângă dobânzile şi penalităţile de întârziere, Guvernul a introdus o nouă sancţiune. O penalitate de 30% pe an pentru veniturile nedeclarate, chiar şi din greşeală. Astfel, sancţiuniile anuale pot ajunge şi la 40% din suma datorată, de câteva ori mai mult faţă de penalităţile percepute de bănci.

  Potrivit Codului de procedură fiscală aprobat de preşedinte, de anul viitor, firmele nu vor plăti doar dobânzi şi penalităţi pentru întârzieri de plată, ci vor fi sancţionate şi pentru sumele nedeclarate.

  Penalităţile ajung la 30 la sută pe an din suma descoperită de inspectori. Sancţiunea se va aplica şi în situaţiile în care societăţile descoperă că au făcut calcule eronate şi merg la Fisc să corecteze greşeala. În total, sancţiuniile vor trece de 40% pe an, dublu faţă de nivelul de până acum.

  De exemplu, pentru fiecare 10.000 de lei datoraţi, 4.000 de lei vor fi plătiţi pentru penalitaţi, dobânzi de întârziere şi sume nedeclarate.

  „În cazul în care diferenţele de impozite rezultă din fapte de evaziune fiscală, această penalitate se majorează cu 100%”, precizează Emilian Duca, analist economic.

  Sancţiunile pentru veniturile nedeclarate intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016 şi nu se aplică pentru sumele descoperite în trecut.

  Specialiştii spun că, acum, multe companii nu-şi declară intenţionat la Fisc toate veniturile pentru a scăpa de plăţi.

  „Este o metodă mai elevată de a nu apărea datornic la bugetul de stat. Dacă ANAF nu ştie că nu am declarat, e mai greu să ştie că acel contribuabil s-a sustras de la plata impozitelor”, spune Adrian Benţa, consultant fiscal.

  În prezent, cine încalcă legea poate fi depistat doar în urma unor controale. Însă multe firme dau în judecată Fiscul, iar o mare parte şi câştigă procesele. Pentru a nu se mai ajunge în instanţă, Guvernul a decis să ofere reduceri însemnate celor care plătesc datoriile restante.

  Cele mai multe dintre statele europene nu au introdus sancţiuni pentru veniturile nedeclarate, dar acolo unde sunt, nivelul lor este asemănător cu cel din România sau chiar de câteva ori mai mare.

 29. 34 Oscar Wilde august 21, 2015 la 9:00 pm

  Centru
  Eu cred că accidentele de pe drumuri nu se datorează lipsei autostrăzilor, ci nesimțirii unor conducători auto care nu respectă nicio regulă. Cele mai multe accidente au loc pe cele mai bune șosele din România. Să vedeți câte accidente vor fi când vom avea toate autostrăzile terminate! Toată suflarea românească interesată de investiții vorbește despre autostrăzi, dar nimeni nu vorbește despre nevoia de canale de irigații, care ar pune agricultura pe picioare. Uitați ce dezastru este acum în agricultură, datorită secetei! Și n-ar mai trebui să importăm lapte de la unguri (pentru că e mai ieftin) pentru programul Lapte și Corn.
  Earnest

 30. 36 Dinu Pescaru august 21, 2015 la 11:20 pm

  Cam Kilometrice comentariile, …

  Unul ceva mai scurt, bun si sta zic eu.

  La Sinodul Panortodox, Biserica Greciei trebuie să revendice autocefalia deplină. BISERICA GRECIEI FAȚĂ CU SINODUL PANORTODOX

  https://graiulortodox.wordpress.com/2015/08/21/la-sinodul-panortodox-biserica-greciei-trebuie-sa-revendice-autocefalia-deplina261/

 31. 37 T-Rex august 22, 2015 la 12:43 am

  Spuneam ca politica e plictisitoare. Nu intotdeauna. Citeodata e sursa de haz, ceea ce ne tine trezi si in viata. Ca in cazul pompoasei declaratii de la CSM, care se plinge cum indrazneste presa sa se ocupae atit de intens de dosare. De acord, si Guvernul ar trebui sa se plinga ca presa se ocupa prea de aproape de deciziile sale, si Presedentia ar trebui la fel, sa stoarca lacrimi, si eventual, sa o desfiintam pe presa, si sa facem cite o fitzuica a fiecarei institutii unde sa ne laudam doar cu „realizarili”. Gindirea CSM e monstruoasa, si daca cineva ar avea „cahones” in Romania, i-ar zbura peste gard pe toti acesti sefi. Dar nu, in Romania, daca esti „whistleblower” si demasti mafia de la drumuri, te lasa sefii…pe drumuri. Incredibil! Si nimeni din Guvern, eventual amoeba ce se chiama Ministru de la Transporturi, nu ii da pe directorii aia afara pe vesnicie, si nu chiama ANAF-ul sa se ocupe de palatele gansterilor pe post de functionari publici. Nu, ca ANAFUL e ocupat cu manelistii si camatarii. Fratilor, nu e doar amuzant, pe baza de maxima tristetze, ci pare ceva de dimensiuni cosmice, ca un fel de gaura neagra in formare.

 32. 38 Adrian B. august 22, 2015 la 1:01 am

  How to travel by train from London to Bucharest

  http://www.seat61.com/Romania.htm#.VdersGcVjcc

  Un articol extrem de interesant si de documentat .

 33. 39 Cris august 22, 2015 la 8:54 am

  Concluzia la articolul d-lui Năstase e următoarea:
  Oricât de buni și competenți ar fi guvernanții, cu cetățeni incorecți și necinstiți nu se poate face nimic.
  Cum se aplică o politică convenabilă populației, ea e boicotată de către o mare parte dintre cetățeni care găsesc totdeauna o metodă pentru a „fenta” măsura și a o anula parțial.
  După micșorarea TVA la alimente, unii producători au mărit prețul pentru a-și mări profitul și astfel au anulat măsura. Bineînțeles că ignoranții și răuvoitorii au afirmat că de fapt TVA nu a scăzut.
  La fel cu laptele și cornul: măsura a fost foarte bună, dar producători și distribuitori au livrat marfă proastă ca să câștige cât mai mult. N-au avut milă nici măcar de copii.
  Există sute de exemple care dovedesc că locuitorii României sunt imposibil de guvernat fiindcă sunt înapoiați.
  Iată de ce cred că le trebuie o dictatură nemiloasă. Ei știu numai de frică.

 34. 40 blogideologic august 22, 2015 la 9:36 am

  Prin academicianul Alexandru Duţu – membru fondator- Fundaţia Europeană Titulescu aparţine modelului cultural Antim.

 35. 41 Adrian B. august 22, 2015 la 11:36 am

  ” Tehnocratul ” Ponta a inventat impozitul care va duce la controale mai putine 🙂 si va debirocratiza mediul de afaceri 🙂

  http://www.mediafax.ro/economic/ponta-despre-impozitul-specific-pentru-turism-daca-asta-duce-la-debirocratizare-sigur-il-sprijinim-14683871

  Pentru ca regia si prosteala sa fie maxime s-au gasit si niste patroni care sa ceara sa fie impozitati !!!! Bineinteles , un ARAB din tabara adversa ( sponsor la Realitatea TV ) .

  http://www.euractiv.ro/news/Patronatele-din-turism-cer-impozit-specific.-Teodorovici-spune-ca-s-ar-putea-aplica-de-la-1-ianuarie-2016-1181

  Pe partea cealalta , distractia continua …

  http://www.antena3.ro/politica/4-000-de-euro-pe-luna-pentru-parlamentari-308723.html

 36. 42 blogideologic august 22, 2015 la 11:45 am

  @Mihaela Erika Petculescu spune : +Să nu cădem atunci nici noi în fanatismul xenofob şi ultra-naţionalist şi să ne găsim falşi idoli : nişte criminali care au ridicat armele împotriva fraţilor lor români nu pot fi transformaţi în eroi, chiar dacă unii dintre ei şi-au ispăşit păcatele în închisorile comuniste ! +
  Exemplificaţi să fie mai clar. Aşa-i prea confuz, „alba neagra.”

 37. 43 blogideologic august 22, 2015 la 11:59 am

  @Dinu Pescaru
  Sînteţi creştin ortodox grec, ori român ? Pentru că în text vă concentraţi exclusiv pe teme greceşti. Or, la SINODUL PANORTODOX, Biserica Ortodoxă Română ar avea un rol, prin funcţia de locţiitor al catedrei episcopale a Cappadociei pe care o deţine Patriarhul BOR. Cu toată prietenia şi consideraţia, ţin să vă reamintesc că “graiul ortodox” nu-i exclusiv unul grecesc, cum încercaţi dumneavoastră să induceţi subliminal ideea. Aţi adoptat o poziţie excesiv de voltairiană. Urmează acum o cerere de anulare a secularizării averilor mănăstireşti “greceşti” de către A.I. Cuza ? Atunci când România este atacată, este atacată în haită, vechea regulă se confirmă.

 38. 44 Ghita Bizonu' august 22, 2015 la 12:13 pm

  papasha

  asa o intrebare – ce patea betivu ala din Turcia daca facea asta la el in tara?!
  ma rog alea sunt legile turcesti…. care se aplica in Turcia ..

 39. 45 Ghita Bizonu' august 22, 2015 la 12:16 pm

  Mihaela Erika Petculescu

  apropos de popor ales…
  In antichitate „ales” risca sa iabe mai multe sensuri… Asa cum „sacer” in timpu lu Augista insemna si „sacru” dar si „blestemat” (cine se atinge de piatra terminus devine sacru si deci trebuie ucis) dupa mai vechiul model al tabu-ului (un om care devibe „tabu” este ucis!) .
  Asa si „ales”. Eu as zice ca „ales” ptr a primi suturi in tuhas!!!

 40. 46 nastase august 22, 2015 la 2:03 pm

  Adrian B.,
  Am eliminat ultima fraza. Nu vreau sa se creada ca aveti o obsesie…

 41. 47 Ghita Bizonu' august 22, 2015 la 7:22 pm

  blogideologic ref mes august 22, 2015 la 11:45 am

  de exemplu unii au fost bagati in puscarie de Antonescu. Unde au stat si dupa 1964 -65 (auzeam de unu care a stat pana prin 70… 30 de ani!)
  Acdu sa nu mi-i bagi pe astai la anticomuninsti. Si nici antifascisti
  Si a nu se uita :Antonescu era crestin ortodox practicant, natinalust si nu poate fi considerat ca filocomunist ci era de dreapta sadea .. Ub Cavaignac roman scria Lucretiu Patrascanu /9marixst, comunist, om cult, comunist traitor in anii 20-40 deci stia ce era aia fascist sau comunist cf ideii „oprijinale”. )
  Azi cam prea multa lume prefera sa uite ca Antonescu a reprimat legiunea . Si nu din cauza ca Legiunea avea viziuni misticoidale . Ci pe motiv de rebeliune. Si iar se uita ca nuAntonescu a dat lovitira de stata contra guvernului legionar ci legionarasii au muscat mana Conduicatorului care i-a scos dininexprimabil si i-a adus laguvernare unde au dat masura stralucitei lor incapacitati adtive!!! A da recomand spre lecutura : Pe marginea prapastiei. Autor „colectiv” si f uficial :adtia antonesciana (ma rog rreedita cu contributia unuia si altuia care si-au cam insit meritele antonesciene)
  Scuze copane da esti prea „metereosensibil” …

 42. 48 blogideologic august 23, 2015 la 2:12 pm

  Legionarii de stânga (gen Petre Ţuţea) se pricepeau la economie. Stalin i-a folosit. Legionarii de stânga au făcut prima (şi singura) reducere generală de preţuri în România.

 43. 49 blogideologic august 23, 2015 la 3:15 pm

  @Mihaela Erika Petculescu
  Văd că pentru Dumneavoastră belakunismul piroman care a dat foc României a fost bun.

 44. 50 rupavili august 24, 2015 la 2:42 pm

  Pentru stiinta Educatiei !

  Daca un muncitor primeste pentru ziua de lucru un bon de masa si dupa o luna de munca primeste un salariul , De ce elevii care invata (tot munca psihica este ) nu sunt stimulati cu o masa calda gratuit sau un bon de masa pe ziua de scoala ?
  De ce elevii nu primesc burse asa cum spune legea educatiei ,de ce li se spune mereu ca pentru elevii bolnavi nu sunt bani de burse ?
  Anul acesta 55 de mii de elevi au ramas corigenti la bacalaureat , 40 % din toti elevii din clasele a 12 , este rusinos si dureros ,unde mai putem sa spunem ca se face educatie in scoala cund vedem asa de multi corigenti .
  Stimulati elevii sa invete mai bine ,ei sunt viitorul natalitatii romanilor .

  Justitiarul de Hunedoara

 45. 51 Aria septembrie 2, 2015 la 8:49 pm

  Cel mai corect ar fi sa se ia de la producatorii locali < zona asa ar fi stimulata si productia din localitatile mici siar beneficia si copiii de ceea ce a fost gandit intitial. Problema este ca nimeni nu se gandeste in primul rand la copii si la stimularea producatorilor si a gospodariilor din zone ptr ca marii producatori sunt pe val. Pentru ca primeaza cantitaea si nu calitatea < etc


 1. 1 „Cornul si laptele”. Nevoia unor corectii - Pe Bloguri Trackback pe august 20, 2015 la 11:56 am
 2. 2 Cascadorii rasului! « Motanul Incaltat Trackback pe august 21, 2015 la 4:34 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: