Vacanța la Roma

20150728-095751.jpg

La invitația unor prieteni, am venit pentru câteva zile la Roma. Nu am mai fost aici de câțiva ani. M-am bucurat sa revad Cetatea eterna si sa trec pe sub pinii imperiali care marginesc drumurile si arunca umbre spre un trecut indepartat. Sunt aici cu Dana, cu Andrei si cu Mihnea. Prima vizita a fost in Piața Sfântul Petru din Vatican. Era o briza ușoară, după căderea serii, cu mulți turiști care admirau o imagine ireala.

61 Responses to “Vacanța la Roma”


 1. 1 Rodica obreja iulie 28, 2015 la 10:43 am

  Vacanta placuta ! Sunteti o familie frumoasa .

 2. 4 papasha iulie 28, 2015 la 1:11 pm

  Si la Cornu cine-i ” in charge” ?
  In schimbul la casa si masa , m-as fi ocupat eu si cu sotia , ca suntem tare gospodari si avem familie mare ( incepeam cu porcu’ si terminam cu dihoru’ ) .
  Sa aveti o vacanta minunata frumosilor , ptiu , ptiu , ptiu , sa nu va deoache cineva , mai ales pe aia tinereii , p-acolo pe Via Appia !

 3. 5 ZeV iulie 28, 2015 la 1:34 pm

  Nu uitati sa vizitati toate cele patru bazilici papale (sau majore).
  Particularitatea acestor basilici papale este că acestea au o Uşă Sfântă şi un Altar Papal.Acestea sunt în număr de patru şi anume:San Giovanni in Laterano,Santa Maria Maggiore,San Pietro şi San Paolo fuori le mura.
  Basilica San Giovanni in Laterano.

 4. 6 papasha iulie 28, 2015 la 1:45 pm

  Fostul responsabil al PSD-ului pt. diaspora se dezlantuie …….si rezultatele s-au vazut …… azi , 28 iulie 2015 , reprezentantii sefi ai psd-ului pe Canada , sunt fostii reprezentanti sefi ai lui bashinescu , flatulata javra ordinara …. cat de cretin sa fii sa faci asa o numire ?
  Traiasca psd-ul cu toti idiotii lor !!!

  http://www.comisarul.ro/politic/rizea-un-idiot-pesedist-posesor-de-ferrari-face-o-_522104.html

 5. 7 Cris iulie 28, 2015 la 2:54 pm

  Mă bucur pentru dv. toți.
  Vacanță frumoasă și mulțumire!

 6. 8 Cris iulie 28, 2015 la 3:02 pm

  Din Jurnalul lui Constantin Argetoianu (1938):

  Ieri, pe o căldură caniculară, a trebuit să merg la curse ca să-l primesc pe rege, căci s-a alergat Premiul Regal (pe care l-a câștigat pentru a șasea oară căcănașu Schwartz).
  Să n-aibă odihnă pe lumea cealaltă boul care a așezat tribunele cu fața în soare!
  În jachetă neagră, mi-au curs două ceasuri nădușelile, încât, înapoiat acasă, am găsit rufele mele așa muiate, de parcă căzusem în apă.
  Seara, Maiestatea Sa ne-a cinstit din nou, la Jockey Club. Eram 120. Să mori nu altceva.
  Și aici mi s-au făcut rufele leoarcă. În plus, fiindcă n-am mâncat decât înghețată și am băut apă multă, m-a apucat o cacarelă cu colici și supliment de nădușeli…
  Mi-am petrecut seara între rege și closet.

 7. 9 Cris iulie 28, 2015 la 3:04 pm

  Mi-a căzut fisa târziu: „Vacanță la Roma” e filmul cu Audrey Hepburn și tipul ăla bine-bine-bine…

 8. 10 maria iulie 28, 2015 la 3:07 pm

  cei mai frumosi ,iar Andrei exceleaza

 9. 11 Gavrila iulie 28, 2015 la 3:42 pm

  Ma bucur mult pentru dv.; exista viata dupa politica, mai ales dupa cum se practica aceasta in Romania.

 10. 12 Doru Coarna iulie 28, 2015 la 5:26 pm

  Langa Colloseum este un deal, acela se considera a fi spatele arenei, traversati o mica sosea cu doua benzi, urcati putin dealul, sus e Politehnica Romei dar asta nu importa, iar sub ea, San Pietro in Vincoli, Sf. Petru in lanturi, unde cum intrati in dreapta este Moise, marmura, in original, by MB! Tot acolo sunt si lanturile cu care a fost adus sfantul la Roma. Evident, Basilica are si ea lanturile, dar acestea sunt cele reale…
  Concediu placut!

 11. 14 Luminita Arhire iulie 28, 2015 la 6:47 pm

  Timp de mai mulţi ani Profesorul, fostul Prim-ministru, Preşedintele Camerei Deputaţilor , apoi deţinutul Adrian Năstase a fost editorialist al “Jurnalului Naţional” ; acolo am început eu să citesc textele lui Adrian Năstase . Apoi am început să aştept cu interes ziua din săptămână marcată de editorialul acestuia. În paralel, citeam texte scrise de Dan Constantin, Lucian Avramescu, Marian Nazat, Ştefan Mitroi …

  Nu de multă vreme, însă, Jurnalul Naţional, aflat într-o mare jenă financiară, a suferit un “punct şi de la capăt” şi-o implozie a “lucrului bine-făcut” , menite să-l relanseze, să-l prezinte publicului cu un “look” nou , pregătit în culise de stilişti consideraţi a fi mai accesibili şi mai cunoscuţi, mai pe gustul cetăţenilor. “Vedetele” ANTENA 3 au început să se transforme în editorialişti , vrând-nevrând ( la unii dintre editorialiştii “ad-hoc” se observă cu ochiul liber că este mai mult “nevrând”) , şi cu icneli şi opinteli , a mers mai departe şi ediţia “print”, chiar dacă, la propriu, a intrat la apă şi a devenit un ziar atât de suplu, încât îl poţi vârî din greşeală sub ceaşca de cafea şi nu-l mai observi pe faţa de masă, dacă nu ai dioptriile potrivite. Nişte persoane şi-au suflecat, aşadar , mânecile şi au spus: “ce mare lucru poate să fie să scrii un editorial?” Proaspeţilor comentatori de gazetă nu le-a spus nimeni că una este audiovizualul şi altceva este pagina scrisă.

  Cum arată astăzi “Jurnalul Naţional”? Păi, prost machetat , cu gafe evidente la aşezarea în pagină, solicitând prea mult perspicacitatea cititorului pentru a scormoni după continuarea vreunei fraze întrerupte brusc şi aruncate într-un colţ unde nu o vede nimeni, cu motto-uri care rup în mod neaşteptat comunicarea, cu fotografii prost tipărite, în schimb plin cu nume sonore ale trustului INTACT. Cu “deziluziile ” lui Felix Rache .Cu interviurile şcolăreşti ale Sabinei Iosub. Cu opiniile azi social-democrate, mâine liberale, şi peste noapte categoric de centru ale lui Radu Tudor.

  Iar astăzi , un domn Marius Gîrlaşiu publică o senzaţională analiză politică sub titlul :

  “Baronii își vor partidul înapoi. PSD revine la idolii Iliescu și Năstase” în cuprinsul căreia găsim următoarele: …”De reforma lui Ponta s-a ales praful, iar Dragnea promite influenţă mai mare pentru Iliescu şi Năstase…PSD a sărit din lac în puţ prin alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar. A schimbat un lider inculpat şi urmărit penal, Victor Ponta, cu unul condamnat deja în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul”.

  Nu mai avem, deci, Marius Tucă, avem, în schimb, Marius Gîrlaşiu . Fost redactor de ştiri sportive la PROSPORT; fost redactor de ştiri sportive la ADEVĂRUL; fost sau actual redactor de ştiri sportive la ANTENA 3 .Dar, în adâncul sufletului său, după cum se vede, ANALIST POLITIC de succes.

  Despre cum centrează şi cum dă cu capul nenea ăsta chiar nu are rost să vă descriu.

  Aş spune însă că drumul parcurs de “Jurnalul Naţional “ de la editorialistul Adrian Năstase la editorialistul Marius Gîrlaşiu, este , în sine , o poveste atât de tristă, încât prefer să o povestesc altă dată.

 12. 15 Radu Humor iulie 28, 2015 la 6:48 pm

  Sper că toţi din această minunată familie, să facă tot ce depinde de ei, pentru ca asemenea fericite clipe să poată fi trăite de cât mai multe familii de români ! Să vă întoarceţi cu bine şi să ne găsiţi pe toţi…. 😉

 13. 16 Fragmentarium Politic iulie 28, 2015 la 6:50 pm

  O vacanta provizorie: Dreapta impredictibila, o Romanie razganditoare?

  Desi din motive diferite, pentru politicieni starea de vacanta mare pare a fi provizorie. Premierul Ponta urmeaza sa faca o noua operatie la picior, in Turcia. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este preocupat de „nervozitatea” pe care o provoaca discutarea prealabila in partid a hotararilor de guvern. Vicepremierul Gabriel Oprea nu pleaca in concediu deoarece s-ar putea sa preia atributiile de premier interimar. Copresedintele PNL Alina Gorghiu se agita pentru consultari politice pe teme ale guvernarii, incepand cu codul fiscal.

  Exista si un motiv comun, sesiunea parlamentara extraordinara, in 24-25-26 august, pentru reexaminarea codului fiscal, ceruta de catre presedintele Iohannis. Totusi, pe deasupra atmosferei de razboi de pozitii si de asteptare, pare sa adie si un inceput de concedare. Liviu, omul forte al PSD, a batut in retragere, fiind de acord cu razboinica Alina de a se face o noua analiza privind consecintele codului fiscal. Nu stiu care va fi reactia Ministerului Finantelor, in analiza, pot insa presupune ce vor spune Consiliul Fiscal, BNR si consilierii presedintelui. Nu exclud, pe aceasta tema, nici posibilitatea unui contraconcert la doua maini drepte, dupa cel al lui Victor, exersat indelung.

  Dreapta incearca sa rediscute codul fiscal intr-o matrice politica. Rezultatele unei asemenea rediscutari ar putea fi insa neconcludente, partinitoare sau pervertitoare. Dupa cum s-a vazut si din tema greceasca, riscul abordarii politice este de a nu ajunge la echilibru, la consens. Chiar daca recruteaza economisti si finantisti prestigiosi, politica poate afecta sau manipula neutralitatea tehnica. Nu absolutizez si nu fatalizez, solutiile echitabile – implicand compromisuri, beneficii sau costuri – sunt posibile daca principiile independentei, egalitatii si avantajului reciproc se aplica simetric, nu asimetric.

  Cred ca impactul asupra profilului de tara ar face mai adecvata abordarea conceptuala a cerintei de rediscutare a codului fiscal. Schimbarea brusca de atitudine a PNL fata de noul cod fiscal ridica doua mari probleme conceptuale, care lovesc in efigia liberala, dar si in profilul de tara. Prima este de predictibilitate, o valoare dezirabila pentru orice politica de partid sau de stat. Un partid care se dovedeste impredictibil in opozitie are toate nesansele sa reproduca aceasta atitudine si la guvernare.

  De la intrarea in NATO si UE, ni s-a tot cantat aria de bloc a predictibilitatii, care ar avea un rol primordial in consecventa, stabilitatea si conservarea integrarii europene si euroatlantice. S-a si confirmat, pana de curand. Dupa ce noul cod fiscal a fost discutat public, aprobat de catre toate partidele si votat ca lege de catre Parlament, nimeni nu s-ar fi asteptat ca de la Bruxelles sa vina un semnal de respingere. In urma acestuia, PNL si-a schimbat atitudinea cu 180 de grade fata de codul fiscal. Prin razgandire, dreapta romaneasca a probat ca este impredictibila.

  A doua problema tine de intrebarea daca relaxarea fiscala mai este sau nu un obiectiv de politica liberala? Raspunsul cred ca este unul impartit, in raport cu natura externa sau interna a investitiilor si capitalurilor. Impozite si taxe cat mai mici pentru cele straine, venite din afara, dar cat mai mari pentru cele autohtone, dinauntru. Este o dubla si abila discriminare, pozitiva pentru ofensiva investitiilor si capitalurilor multinationale, negativa pentru apararea celor nationale. O competitie inegala sau o decompetitivizare neoliberala, cu final dinainte cunoscut.

  Dupa ce a fost inghitit de catre PDL, PNL nu mai este national-liberal, ci neo-liberal, neoliberalism cu fata liberala, o anexa a partidelor neoliberale, invazive si austeriste, cu politici economice golite de obiective sociale si de dezvoltare. Aceasta metamorfoza politica explica dezlantuirea PNL impotriva codului fiscal, a legii salarizarii si a rectificarii bugetare pozitive, care aduc cresteri ale veniturilor tuturor cetatenilor si firmelor si unor domenii deficitare. PNL se plange de scaderea colectarii fiscale si de cresterea deficitului, exista insa o sursa acoperitoare si echitabila, numita impozitarea progresiva. Se apropie, inevitabil, si ocazia unui concert la doua maini stangi.

 14. 17 Luminita Arhire iulie 28, 2015 la 7:04 pm

  @Cris iulie 28, 2015 la 3:04 pm

  Tipu’ era Gregory Peck , seducătorul perfect, pentru că îmbina imaginea unui bărbat de statură impunătoare (1,90 înălţime) cu o fragilitate şi-o aparentă stângăcie studiate şi construite impecabil. Cocktail Molotov pentru orice purtătoare de fustă.

 15. 18 ZeV iulie 28, 2015 la 7:06 pm

  M.E.P.

  Stimata colega, eu ii doresc succes domnului Liviu Dragnea, in demersul domniei sale de a recupera/repera onoarea plecata lela pe coclauri a partidului social democrat.
  Dvs spuneti ca Victor Ponta s-a vazut cu sacii (puterii) in caruta si a uitat de partid. Dar ce ati fi vrut sa faca stimata doamna ? Sa faca aidoma liderilor locali si sa transforme institutiile centrale precum cele din din teritoriu, adica, in anexe ale partidului ?
  Exact asta s-a intamplat in provincie, iar la Iasi, cunosc destul de bine situatia.
  Ati fi vrut ca si Ponta sa procedeze precum Gheorghe Nichita si sa-si aduca la guvern trei amante retardate care sa nu stie altceva decat sa scoata imbecilitati si ifose cat casa pe gura si sa dea din…..cand merg pe strada ? Da, trei amante a avut , simultan, domnul Gheorghe Nichita, toate trei, angajate in fieful primarului si nu oricum, ci, pe posturi de conducere create special in care nu ai nimic de facut in afara de taiatul frunzelor la caini. Da, s-au creat o gramada de posturi inutile de sefuleti intermediari pentru cei cu pile sau cu stiinta jocului de scena, care, in afara de a retransmite niste hartii si/sau vorbe de sus in jos si de jos in sus, habar nu au de nimic. Cu cat esti mai bine pregatit si mai serios, cu atat ai sanse mai mici sa ocupi un post de conducere, din simplul motiv ca mai trebuie sa si munceaca cineva…cei cu functii neavand toata viata lor decat meseria de…sefi. Deci n-ai loc de ei.
  Problema PSD este , inca de pe timpul celui ,,sarac si cinstit”, aceeasi cu cea a tuturor partidelor politice romanesti: tentatia de a politiza totul, de sus pana jos si musai in contradictie cu principiul competentei. Concursuri trucate (cu raspunsurile la chestionare cunoscute dinainte si, de regula,cu un singur participant), trafic de influenta, acordarea discretionara a banului public, unitate de monolit in jurul organizatiei de partid. Ma rog, acum s-au spart in gasti antagonice, probabil de aceea l-au ales pe Liviu Dragnea, in speranta ca se va face ordine.
  Sediile de primarii au devenit un fel de spatii-anexa ale partidelor, scolile sunt conduse de ,,ai nostri”, iar politia locala este folosita pe post de detectiv particular in solda unui potentat in care zbiara hormonii.
  Aceasta este mentalitatea politicienilor in Romania, stimata colega, iar noi, cetatenii, ar trebui sa le cerem partidelor sa re-devina ceea ce scrie in statutele lor: un fel de scoli de politicieni de elita care sa fie pregatiti pentru a administra eficient si pragmatic Romania in interesul public al cetatenului generic si, nu in ultimul rand, in interesul national. Desigur ca si excesul de ,,interes national” poate naste monstri care sa ne spuna noua ca doar celor 48 de demnitari ,,inalti” ai statului merita sa li se tripleze salariile. (Z)
  Sa nu ne mire, stimata colega, scarba cetatenilor fata de partide. Acestea s-au transformat in caste cancerigene concurente…se intrec intre ele la cantitatea de teritoriu pe care reusesc sa-l malformeze. Pana la urma, viata si timpul vor mai schimba cate ceva, iar partidele, daca doresc sa supravietuiasca, vor trebui sa se adapteze.

 16. 19 Altzibar de Carneillon iulie 28, 2015 la 7:15 pm

  Concediu placut!

 17. 20 Luminita Arhire iulie 28, 2015 la 7:38 pm

  @Doru Coarna iulie 27, 2015 la 10:16 am

  Prietene, chiar credeţi în mod sincer că aluzia la vârsta mea , citez: “…teribilismul specific varstei… poate TE-AI ÎNDEPĂRTAT PREA MULT DE EL ŞI NU ŢI-L MAI AMINTEŞTI …” este vreun deranj pentru mine? Nu este, dragă domnule, şi ar fi păcat să vă las să savuraţi în tihnă acest pretins ”touche”, tocmai de aceea este bine să ştiţi că într-o lume normală şi-n societăţile civilizate aluzia dumneavoastră este privită ca o mojicie , la fel şi exprimarea : “Nici daca i-ai fi omorat tu PE VREMEA CÂND TE MAI INTERESAU FEMEILE, tot n-ar fi rezolvat problema…” cu care l-aţi onorat pe G.B.

  Înaintarea în vârstă, prietene, este o boală de care vă urez să aveţi parte din plin ; veţi deveni cu mult mai cumpănit în exprimare , cred, şi mult mai dornic ca acel “purgatoriu” pe care păreţi că-l dispreţuiţi astăzi, să dureze .

 18. 21 nastase iulie 28, 2015 la 7:50 pm

  Doru Coarna,
  Multumesc pentru sugestie.

 19. 22 marin ovidiu iulie 28, 2015 la 8:14 pm

  Domnule Nastase ati avut o mare putere in tara asta care este si a dumneavoastra. Va face placere sa fiti admirat si laudat .E natural. Eu imi aduc aminte de doua aparitii tv ale dumneavoastra. Dupa o vizita in China erati impresionat de un parc industrial amenajat langa Beijing. erati nemultumit ca acolo nu erau firme romanesti. Cat despre nevoia noastra de asemenea parcuri, canci! Cand primarul Basescu demola chioscurile din Bucuresti, dumneavoastra, primul ministru, ati facut un comentariu legat de pericolul ca Bucurestiul sa devina mizer ca istanbulul. imi venea sa mor de ras. Ce impresie va face Roma ma lasa rece. Impresii pot sa am eu,.dumnravoastra trebuia sa invatati si sa ne invatati! Cand si dumneavoastra o sa intelegeti legatura dintre taraba turcului si faptul ca Turkish Airlines a iesit pe primul loc in lume o sa scapam de mentalitatea de gestionar din socialism. Respectivul isi facea pravalia frumoasa o burdusea cu cat de multa marfa putea si impartea castigul cu statul. Pai uite cat a muncit! Ce asta e salariu? Acum e capitalism, trebuia sa fie mishto! Stim ca lucrurile sunt altfel decat se vad,ca noi, poporul,suntem cum suntem dar din mijlocul nostru,varfurile, doar atat pot?

 20. 23 Radu Humor iulie 28, 2015 la 8:24 pm

  http://www.activenews.ro/economie/Opinii-incomode-Zona-Euro-Cronica-unui-esec-anuntat-116263
  Această restructurare a resurselor de finanțare a statului – adică, mai puțină inflație, permanent mai multe noi datorii – a devenit din ce în ce mai vizibilă în perioada anilor ’80 și a influențat în mod decisiv evoluția sistemului monetar internațional. Oricum, spre sfârșitul deceniului în cauză era tot mai clar că posibilitățile de îndatorare ale statelor și-au atins limitele și că noi căi de finanțare trebuiau găsite.

  Și, întrucât calea sporirii impozitelor și a obligațiilor sociale este întotdeauna nefezabilă în termeni politici, statele din SME au început tot mai mult să apeleze, din nou, la finanțarea prin tipărirea de monedă. Ceea ce justifică afirmația că stabiltatea SME la are făceam referire ceva mai sus nu a fost, pe fond, decât o aparență: iluzia unei relative stabilități venea din acceptarea unei îndatorări crescânde, iar aceasta a provocat, treptat dar sigur, revenirea inevitabilă la inflația anilor ’70: ”Sistemul Monetar European a fost o bombă cu explozie întârziată, al cărui cronometru ticăia tot mai puternic odată cu începutul anilor ’90” [Hulsmann].

  Acestea fiind datele problemei, cred că nu este dificil de înțeles că înființarea în 1998 a Băncii Centrale Europene (BCE) și instituirea, un an mai târziu, a zonei euro nu au reprezentat nici pe departe perfecționarea și desăvârșirea precedentului Sistemului Monetar European, așa cum susținea la vremea respectivă propaganda oficială. Din contra, BCE și euro au fost create doar pentru că fostul sistem era pe punctul de a se surpa sub greutatea îndatorării statelor naționale. Suferind de același viciu genetic letal – moneda discreționară – noul aranjament monetar european nu avea cum să elimine nici masa datoriilor, nici nevoia presantă a statelor europene de a face rost neîncetat de de noi mijloace de plată.

  În fapt, el nu poate rezolva nici una dintre problemele monetare ce s-au ivit mereu după renunțarea în 1973 la moneda-marfă metalică. În realitate, BCE și euro nu oferă nici o soluție acestor probleme, ci doar le translatează și agravează:
  – pe de o parte, euro permite statelor să beneficieze de noi credite fără ca pentru aceasta să li se impună o disciplină strictă, făcând deci posibilă în acest fel dezvoltarea la nivel european a unei îndatorări fără precedent, până la atingerea limitelor superioare (așa cum, pe de o parte, se întâmplase la nivel național în cadrul aranjamentului monetar SME ce l-a precedat și, pe de altă parte, așa cum s-a întâmplat deja la nivel european odată cu criza datoriilor suverane demarată în 2010);
  – pe de altă parte, euro hrănește și el inflația, nefăcând altceva ”…decât să substituie cartelurile naționale ale profitorilor de pe urma inflației cu un cartel european și să înalțe obstacole suplimentare în calea eforturilor cetățenilor europeni care ar dori să se protejeze împotriva spolierii practicate de acest supra-stat” [Hulsmann].

  Ambele procese conduc, pe termen mediu sau lung, la prăbușirea sistemului, fie prin hiperinflație, fie prin implozia supra-statului (structura birocratică europeană )

 21. 24 Petrache iulie 28, 2015 la 8:40 pm

  Actuala vizita-vacanta confirma faptul ca lucrurile s-au stabilizat pe axa globala est-vest si ca ar putea urma schimbari pe axa europeana nord-sud. Intre timp, conducerea de partid si de stat prin noi insine oscileaza pe cele doua sensuri ale axei intermediare nord/vest-sud/est… Ceea ce ne-ar putea duce cu gandul la melodia zilei ://www.youtube.com/watch?v=_lZbLvRHoVs

 22. 25 ZeV iulie 28, 2015 la 8:45 pm

  Luminita Arhire.
  Nu, stimata colega, Doru Coarna nu a fost niciodata un teribilist decat in intentie. A fost toata viata lui un biet frustrat. Ma va intreba cineva de unde stiu…Stiu, pentru ca, am cunoscut sumedenie de insi de teapa domnului Coarna.
  In general, frustratul se manifesta teribilist la batranete, cand spera el ca va compensa astfel viata cenusie care i-a fost dat sa o traiasca si neputinta de a ajunge la ,,struguri”. De aceea dispretuieste femeile si se bucura cand acestea ,,o patesc” daca au nesansa sa interfereze cu vreo haita mioritica clocotind de hormoni si cromozomi diferiti.
  Eu ii propun sa candideze la un post de primar. Ar avea sansa sa ofere si domnia sa ceva unei femei, in schimbul serviciilor oferite de aceasta. (Z)

 23. 26 Cârcotaşu iulie 28, 2015 la 8:52 pm

  Azi, 28 iulie 2015, a plecat dintre noi Marcus, Marcel Zărea. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

 24. 27 ZeV iulie 28, 2015 la 9:05 pm

  ..La Basilica di Santa Croce in Gerusalemme (aflata in apropiere de San Giovanni in Laterano) l-am intalnit pe distinsul Laurentiu Streza (mitropolit al Ardealului) cu care am discutat pret de vreo douazeci de minute despre ecumenism. Am inteles un lucru pe care il gandeam si eu: unificarea prin contopire a celor doua Biserici crestine nu se va produce niciodata. Asta nu inseamna ca nu vor exista legaturi, strategii si actiuni comune, in interesul pastrarii viabilitatii valorilor traditionale ale comunitatii crestine.
  La Santa Croce se spune ca bucatica de lemn existenta acolo (adusa la Roma de Sf Elena) facea parte din crucea Mantuitorului.
  Ca si in cazul lanturilor de la San Pietro in Vincoli, sper sa fie si aici ceva adevar istoric, in afara de credinta.

 25. 28 serbanfl iulie 28, 2015 la 10:38 pm

  Vacanță frumoasă!
  O informație de ultimă oră.
  Vecina Kerața, o macedoneancă la care se adună, săptămânal, vreo 20 de neamuri să-și mănânce prânzul, a constatat: GATA, LUI PONTA I S-A ACRIT ȘI NE LASĂ DE IZBELIȘTE!

 26. 30 blogideologic iulie 29, 2015 la 4:27 am

  Primul om de cultură de la noi care semnalează existenţa unui sincronism cultural între civilizaţia excelenţei din Romania Orientală şi civilizaţia Gupta a fost George Coşbuc.

 27. 31 Altzibar de Carneillon iulie 29, 2015 la 7:07 am

  Cel mai important lucru in viata este dragostea, afirma Hillary Clinton, aflata in campanie electorala in New Hampshire. De aici se vede si modestia dragei de Hillary, care candideaza pentru Casa Alba, care nu este cel mai important lucru in viata.
  http://www.nbcnews.com/video/boy-asks-hillary-clinton-what-is-the-most-important-part-of-life-492683331894

 28. 32 Altzibar de Carneillon iulie 29, 2015 la 7:24 am

  „Face America mare din nou” este sloganul electoral al lui Donald Trump.

  O declaratie a lui Hillary Clinton: „Vom face America superputerea energiei curate a secolului 21…asta va crea milioane de slujbe si nenumarate afaceri si va permite americanilor sa conduca lupta globala impotriva schimbarilor climatice.”

 29. 33 santinela iulie 29, 2015 la 7:30 am

  Uite o familie frumoasa pe care nu a „reusit” sa o sparga prima sluga judiciara a neamului,adica Livia Stanciu.

 30. 34 Altzibar de Carneillon iulie 29, 2015 la 7:48 am

  O declaratie a lui Hillary Clinton care mi se pare o declaratie superba – departe de ceea ce ceea ce scot pe guri politicienii romani. E un joc de cuvinte in aceasta declaratie, sper ca traducerea mea sa surprinda sensul cat mai exact:
  „Misiunea mea este de a reinnoi afacerea de baza in America: daca muncesti din greu si iti faci partea ta, atunci tu si familia ta veti ajunge in fata si veti sta in fata; iar daca voi veti ajunge in fata, America va ajunge si ea in fata”.

 31. 35 Petrache iulie 29, 2015 la 8:06 am

  Intre timp Audrey Hepburn a jucat (impreuna cu alt actor de mare succes, Peter O Toole) intr-un film cu un titlu apropiat de ceea ce se intampla in zilele noastre, ”Cum sa furi un milion.”

 32. 36 nastase iulie 29, 2015 la 8:34 am

  Cârcotașu,
  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 33. 37 fostă basarabeancă iulie 29, 2015 la 8:36 am

  Dragă Ghiță Bizonu’ (că ori ne suntem dragi, ori nu mai suntem deloc?),

  nu vă contrazic. De câte ori vin la București, n-am răbdare să plec. Atât de mult îmi place. Și tot ce-mi descrieți am văzut, poate nu în întregime. N-am pus problema ca dumneavoastră, care aveți dreptate, că unu din zece români stă în București, dar ați sesizat și personal isteria ziariștilor în legătură cu ploaia. Cred că asta mă enervează și e posibil să fi exagerat când am zis aia cu soarele. Apreciez că v-ar prinde bine o vacanță ca la mine la grădină.

  Un mic amendament aș avea. Chiar dacă stă într-un cartier vai de steaua lui, un părinte responsabil (bucureștean) poate să-și ducă la o școală de doamne-ajută copilul, cluburi sportive, activități care dezvoltă aptitudinile, posibilitatea este avantajul. Aici, într-un sat cu o sută de case, dintre care cincizeci sunt goale, este o școală renovată, cu centrală și baie la care copiii nu au acces (cică nu știu s-o folosească), lecțiile încep la 10 și se încheie la douăsprezece, iar ora se desfășoară cu două clase într-o clasă: clasa întâi cu a treia și a patra cu a doua, în total, doi învățători. Mă întreb dacă nu confundă temele și paginile elevii. Da’ nu-i bai, că tot atâta știu. Cel mai apropiat oraș este la 68 de km. Imaginați-vă hal de instruire. Mentalitate? Ca la Vaslui. Controale? Care? Inspectoratul școlar nici nu știe că aici e școală, probabil. Nu au nici o șansă bietele creaturi. Eu spun de satul și de școala pe care le văd, subînțeleg, însă, multe altele la fel.

  O fostă colegă de-a mea era, într-o vreme, singurul lucrător într-o școală din vârf de munte: învățătoare, educatoare, femeie de serviciu și directoare. Vorbim de calitatea educației? Nu mai știu de ea nimic, mi se pare că a plecat în Izrael după barbatul ei, căci nu le ajungeau banii cu toate funcțiile pe care le avea.

  P.S. Ați spus „cotigă cu măgar”? Feeling nostalgic.

 34. 38 George Ban iulie 29, 2015 la 8:40 am

  A plecat și Marcus, nu numai de pe acest blog, dar și din această viață. Dumnezeu să-l odihnească!

 35. 39 Domnul Nimeni iulie 29, 2015 la 9:01 am

  Carcotasu:
  Imi pare tare rau, Dumnezeu sa il odihneasca!

 36. 40 ZeV iulie 29, 2015 la 9:06 am

  Sper sa-si gaseasca linistea si sa ne vegheze de acolo unde este. Nu cred ca mintile luminate dispar pur si simplu in neant.

 37. 41 ZeV iulie 29, 2015 la 9:51 am

  marin ovidiu
  iulie 28, 2015 la 8:14 pm

  Capitalism inseamna trafic de influenta LA VEDERE-si legi cu dedicatie in favoarea companiilor, pentru ca acestea produc locuri de munca. Nu trebuie sa ne amagim si sa izolam politicienii de mediul de afaceri, comportandu-ne ipocrit. Nu trebuie sa ne mintim si sa privim relatia politician-om de afaceri ca fiind una toxica. Desigur, cu exceptia cazului ilegal de mita. Asa este in America. Numai ca acolo exista legea lobby-ului. In schimb noi avem aceasta pegra numita DNA, coduri difuze destinate a distruge si slabi clasa politica romaneasca (in interesul unor cercuri de putere din afara), iar oamenii de afaceri incep sa se teama de a mai participa la vreo licitatie publica. Vezi cazul recent cu Casa Poporului.
  Daca nu vom elabora si promulga legi care trebuie, vom deveni o tara bananiera dependenta exclusiv de capitalistii straini, care va consuma resursele statului platind salariile babane ale justitiabililor scoliti in afara Romaniei.
  Nu trebuie sa facem altceva decat sa luam exemplul Americii. Nu cred ca vor indrazni sa ne spuna ca legile lor sunt valabile doar la ei, din moment ce isi permit sa aresteze oameni in Elvetia, doar ca sa se razbune pe rusi.
  Daca cetateanul roman va considera ca afacerea cu statul este prin definitie ilegitima si va cere sa-i fie aparate….drepturile (care drepturi daca nu are loc de munca, trai decent si bani de concediu ?), atunci sa nu se mai mire jurnalistii ca banii de investitii raman doar pe hartie.
  Traim intr-o imensa minciuna si a venit timpul sa ne decidem: vrem etatism 100%, sau mediu privat puternic ? Vrem mediu de afaceri eminamente strain , sau unul mixt cu o participare autohtona semnificativa ?
  Acestea sunt adevaratele teme de dezbatere, nu marimea sau micimea, diferitelor taxe si impozite, adica, frectii la picioare de lemn. (Z)

 38. 42 blogideologic iulie 29, 2015 la 11:07 am

  @ Carco
  Bunul Dumnezeu să-l odihnească !

 39. 43 Ghita Bizonu' iulie 29, 2015 la 12:05 pm

  in memoriam

  Marcusisme :

  Dumnezeu l-a creat pe Om, i-a dat suflare de viata si l-a binecuvantat. (Biblia)
  Dracul, invidios pe Lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, i-a tras o sticla de whisky in goarna si l-a reales sa-i conduca pe romani spre el. (Geneza de Basarabi, Basescu, Cartea I).

  Dumnezeu l-a creat pe Adam apoi, dintr-o coasta a sa, a creat-o pe Eva si a spus:
  -Uite, Adame, asta este Eva, alege-ti nevasta!
  Si Adam a ales-o pe Eva sa-i fie tovarasa si la bine si la rau.
  Dracu, invidios pe lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, l-a imbatat bine si l-a trimis la Cotroceni. Aici chiombu l-a chemat pe Cel Ungurean, l-a numit Prim Ministru, i-a pus o lista in mana cu ajutorul lui Boc si i-a spus:
  – Uite, Cel Ungurene, asta este Guvernul, alege-ti ministri! Si Cel Ungurean, intr-un elan de independenta totala fata de dictatura Uratului, si-a ales purtatorul de cuvant sa-i fie tovaras si la bine si la rau.


  Dumnezeu l-a creat pe Adam apoi, dintr-o coasta a sa, a creat-o pe Eva si a spus:
  -Uite, Adame, asta este Eva, alege-ti nevasta!
  Si Adam a ales-o pe Eva sa-i fie tovarasa si la bine si la rau.
  Dracu, invidios pe lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, l-a imbatat bine si l-a trimis la Cotroceni. Aici, Basescu, l-a chemat pe Ponta, i-a rupt o coasta, a acoperit-o cu un strat de pamant a scuipat peste combinatie si din amestecul respectiv a iesit femeia procuror Codruta Kovesi pe care Basescu i-a prezentat-o lui Ponta si i-a zis:
  – Uite Victoras, ea este Codruta facuta din coasta de procuror, alege tu acum seful la DNA!
  Si Victor a ales-o pe Codruta.
  End of story….

 40. 44 Doru Coarna iulie 29, 2015 la 1:28 pm

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca pe Marcus! Ne-a destins de atatea ori cu textele sale, proza sau vers, incat imi rezonau ore bune dupa lectura…
  Sotia sa decedase parca mai-an, apoi un catzel, catzelul… Apoi el…
  A scris ca are doua fete, sa aiba ambele o viata cat mai frumoasa!

 41. 45 Radu Humor iulie 29, 2015 la 1:33 pm

  Odihnească-se în Pace ! Măcar dincolo !
  Mă bucur că am de la el o carte cu autograf, pe care o păstrez ca pe o frumoasă amintire !
  Păcat !
  Ne părăsesc prea mulţi oameni şi rămân printre noi prea multe javre !
  Şi nu mă refer la bietele necuvântătoare, ci la cei deosebit de vocali, mai ales când vine vorba să-şi apere averile furate, salariile şi privilegiile nesimţite, sau să-şi laude fără pic de jenă stăpânii de peste tot !
  Pe Marcus, Dumnezeu să-l ierte !
  Pe ceilalţi – NU !

 42. 46 ZeV iulie 29, 2015 la 1:38 pm

  Cineva scrie:
  ,,„Face America mare din nou” este sloganul electoral al lui Donald Trump.”
  Cand Donald Trump va fi in stare sa construiasca o naveta spatiala mai fiabila decat precedenta (un sicriu zburator din aluminiu_n. mea), abia atunci, poate, il voi crede…
  (Z)

 43. 47 Cris iulie 29, 2015 la 2:09 pm

  @ Luminița Arhire:

  Yee! Yee! Ăsta era: Grigore…
  Dar, fiindcă veni vorba de Jurnalu, poate n-o să mă credeți, dar îmi place mai mult Marian Nazat decât Gregory…
  Sau poate o să mă credeți…

 44. 48 Doru Coarna iulie 29, 2015 la 2:11 pm

  @ ZeV,

  mersi-frumos, dar nu ma inscriu in PSD ca sa devin primar-playboy! Eu apreciez sexul frumos si am facut-o dintotdeauna, multumesc lui Dumnezeu, femeile sunt un alt fel de oameni iar unul fara celalalt nu valoram nimic, am insa repulsie fata de papagali, pasarile alea care repeta mereu aceleasi doua-trei cuvinte…

  Despre frustrare: nu ma cunosti, si sa vreau tot n-as avea motive ca sa fiu frustrat… Ma irita doar cand vad amatorism si prostie amestecate cu noroc si cu sprijin ocult fara sa inteleg de ce, ca pe orice om normal…

  Pe mine hai sa vezi ce ma distreaza: n-am nimic cu Vasluiul dar scriu ceva despre; tu, Luminitza si alti cativa imi doriti ceva similar, apoi tu revii si din victima ma faci autor recidivist nativ, apoi imi sugerezi o functie de primar asortata la cateva secretare… Iar eu iti spun raspicat: ma descurc si fara! Adica fara primarie, ca sa nu intelegi iar aiurea!

  Noroc cu fosta basarabeanca care confirma, si cu restul care au inteles sensul celor scrise de mine… Il apreciez si pe Ghita, care dupa atac s-a axat pe aviatia militara… probabil ca as fi intervenit in discutie, dar s-ar fi putut considera ca incerc sa violez IAR-ul…

  Toate una peste alta ZeV, e clar: n-ai umor! Sigur esti roman-roman?

 45. 49 Doru Coarna iulie 29, 2015 la 2:14 pm

  @ Dl Nastase

  Cu multa placere!

 46. 50 Cris iulie 29, 2015 la 2:15 pm

  O rugăciune pentru Marcus!
  Sper să aibă liniște și împăcare.

 47. 51 fostă basarabeancă iulie 29, 2015 la 2:20 pm

  Cât de trist! După spirit părea veșnic. Sper că nu a suferit și că a fost înconjurat de rude și prieteni, odihnească-se în pace.

 48. 52 Velisar Iancu iulie 29, 2015 la 3:23 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 49. 53 Mihaela Erika Petculescu iulie 29, 2015 la 4:01 pm

  Stimate ZeV

  Indignarea Dvs faţă de abuzuri nu este total gratuită, însă atenţie ! acuzând partidele în general ( adică întreaga clasă politică ) încurajaţi de fapt derapajele anti-sistem şi pe cele dictatoriale.

  În ceea ce-l priveşte pe V. Ponta, greşeala lui majoră nu este faptul că nu a amestecat viaţa personală cu politica – aidoma primarului de la Iaşi – ci faptul că a subordonat partidul guvernului ( după cum menţionaţi chiar Dvs ! : „şcolile sunt conduse de ai noştri” ) şi, mai ales, că l-a lipsit de orice ideologie. Concesiile populare au fost doar manifestări de populism ; ideea de a arunca firimituri populaţiei este prezentă la toate partidele, indiferent de ideologie. Numai că prin renunţarea la ideologie, însăşi noţiunea de partid politic încetează să mai existe ( şi acesta este riscul care pândeşte PSD în acest moment )

  Idealul Dvs de transformare a partidelor în grupări de tehnocraţi – „politicieni de elită”, cum îi numiţi – care să „administreze eficient şi pragmatic România” ar conduce de fapt la dispariţia vieţii politice şi ar lăsa loc ca scena politică să fie ocupată de ceva mult mai grav. Eventual de un Partid Unic…

  Nu este aşadar vorba de „onoarea” PSD, plecată sa nu lelea pe coclauri, ci de aportul PSD la manifestarea concretă a democraţiei în România !

 50. 54 Adrian B. iulie 29, 2015 la 5:22 pm

  CTP-ul a ramas somer … Cica , a fost vazut la ” bratele de munca ” ; isi cauta serviciu . Oricum , va fi nasol . Criticii de film nu se mai prea cauta , Simona Halep nu-l vrea antrenor si Basescu nu mai e presedinte . Va trebui sa-si caute alt stapan pe care sa-l pupe-n foond sau poate la cules de capsuni in Spania .

  http://www.mircea-badea.ro/treninguristul-ramane-doar-un-batranel-de-mingi/

 51. 55 Adrian B. iulie 29, 2015 la 5:23 pm

  RIP Marcus !

 52. 57 Lycus Blazsanyik iulie 30, 2015 la 8:23 am

  ZeV, cred ca este foarte putin important ce crezi tu despre zicerile si sloganurile lui Trump. Desi omul este un antreprenor veritabil, nu pandeste bani de la buget, ori monopoluri date de cate un premier in functie pentru sapte zile, de aceea nici nu a ajuns asa de bogat ca un Niculae ori ca altii, care se laudau (acum nu o mai fac!) cu averi de multe miliarde de euro. Sunt sigur ca ai observat faptul ca deja doi candidati (al doilea fiind dna Hillary Clinton) la prezidentialele americane sugereaza faptul ca America (nu SUA!) ar trebui sa fie mai puternica (ori mai in fata) decat este. Ori, din punct de vedere bastinas, America este suficient de puternica. Chiar daca alegerile americane nu ne intereseaza foarte mult, conteaza totusi cine il va vizita (conform viitoarelor memorii) in particular pe dl Basescu in bojdeuca sa din mahalaua Primaverii. Asa, macar ca si curiozitate, nu?.

 53. 58 Fragmentarium Politic iulie 30, 2015 la 10:35 am

  Cand am citit stirea, nu m-a sagetat gandul ca ar fi vorba despre Marcus al nostru, despre colegul de blog, adica. Poate si pentru ca i-am apreciat intotdeauna cuvantul sau versul liber si sprintar, ce izvora parca dintr-o inima tanara. Acum stiu ca spiritul i-a fost tanar, si asa ii voi pastra amintirea. Daca ar fi sa se reincarneze, sa revina in lumea pamanteasca, sper ca bunul Dumnezeu sa-i reaprinda steaua in vremuri mai bune, pe care Marcus si le-a dorit. Odihneasca-ti-se sufletul in pace, Marcus, tovaras de idei care ne-ai fost, si vegheaza de acolo de sus, unde te-ai inaltat, ca lupta noastra sa izbandeasca!

 54. 59 Pali iulie 30, 2015 la 11:08 am

  Vacanta placuta,…una din orasele mele de suflet,…cu permisiunea dvs.va sugerez sa nu mergeti pe la Accademia di Romania !Ati ramane socat de cum arat totul / toti pe acolo !Sacu’ Parvan cred ca se rasuceste in mormant ca titirezul vazand din ceruri ce specimene sunt acum „bursieri” pe acolo;cum arata cladirea etc.Pacat,…mare pacat…totul se duce de rapa.Stiu ca ati fost cazat acolo cu ocazia unei vizite oficiale in perioada cand erati PM…

 55. 60 Dezideriu Dudas iulie 30, 2015 la 1:00 pm

  Acum cca.10 zile m-a sunat Marcus. M-am bucurat si i-am spus ca si eu doream sa-l sun ca sa-i fac o vizita. I-am spus ca viziunea mea „semanatorista” nu prea va fi agreata de „marii razboinici” si intuiam si intuiesc ca, dupa deschiderea facuta de justitie, va incepe „marele razboi”, doar vorbit incepand cu decembrie 1989, la elite. La mase, dus din greu.

  Din nou mi-a spus ca-mi apreciaza ideile ( chiar ma suna la telefon inainte de evenimentele mele, pentru ca stia ca sunt pe contrasens….vorba lui Ghita, fata de „macelarii”…./ mi-a transmis si o invitatie la unul din evenimentele mele pe blogul lui…), dar ca nu crede ca „poate sa fie bine, cand e rau”….

  Azi m-a sunat din nou cineva iar pe telefon scria Marcus. Stiam ca e fiica lui si mai stiam, de la „Gazeta noastra”, ca Marcus murise. I-am zis condoleante fetei si familiei si am intrebat-o daca stie despre detaliile ultimei mele convorbiri cu tatal sau. A izbucbit in plans si, pana sa-mi spuna ceva, i-am spus eu ca tatal ei m-a rugat atunci sa particip la nunta fetei lui. Adica la nunta ei !!! Mi-a zis ca a amanat-o si am rugat-o sa ma invite neaparat ca voi veni sigur. I-am mai zis ca, ei ( il cunosc si pe viitorul ei sot ), si-au cistigat un prieten datorita lui „Marcus”, desi il cunoscusem prin intermediul lor, al copiilor.

  Frumoase cuvintele lui Blogi : ” Sa-l odihneasca bunul Dumnezeu”


 1. 1 Ceea ce nu am inteles niciodata in comunism… « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 28, 2015 la 6:04 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: