Adrian Paunescu – 72

imagesSunt, astazi, 72 de ani de cand a venit. Vor fi, in curand, cinci ani de cand a plecat. Adrian Paunescu ramane, in imaginea mea, un sihastru ce cobora, din cand in cand, in Cetate. Geniul lui a fost un dar pe care nu am stiut sa-l pretuim. Il redescoperim in poeziile pe care le descopera copiii nostri. Dragostea de tara, pe care o evoca in fiecare dialog si in fiecare loc, pentru unii insemna o mantra desueta in lumea globalizata. Nu si pentru mine, obisnuit cu povestirile tatalui meu, de la Manastirea Dealu. L-am iubit ca pe un frate si l-am admirat. Probabil ca a decis sa plece, dispretuitor  de pigmei, pentru a-si relua locul in Olimp.

66 Răspunsuri to “Adrian Paunescu – 72”


 1. 2 Gavrila iulie 20, 2015 la 11:33 am

  Va multumesc si stimez, d-le Nastase, pentru cuviinta cu care ni-l readuceti in actualitate pe marele Poet National. L-am luat cu mine peste tot si-mi ramane la fel de drag si aproape – am fost daruiti cu un poet-constiinta ce a a ars pentru noi si ne-a calauzit sentimentul adanc al dragostei de neam si tara.

 2. 3 Oscar Wilse iulie 20, 2015 la 12:16 pm

  A fost cel mai mare poet roman contemporan de dupa 1944 si un ziarist excelent. A scris poezie patriotica, poezie de dragoste si poezie protestatara. Amintiti-va „Rezervatia de zimbri” sau „Iubiti-va pe tunuri”. A fost un pericol pentru regimul ceausist, el creand „generatia in blugi”, cea care a iesit in strada in decembrie 89. ‘Fenomenul Flacara’ a stat la baza dezvoltarii acestei generatie. DAR NU S-A VRUT DOLIU NATIONAL. Multa invidie si multa ura a starnit printre colegii lui de breasla.
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasc in pace!

 3. 4 Cristian iulie 20, 2015 la 12:58 pm

  Cuvinte minunate pentru un om minunat….

 4. 5 Nymphodorus Koellerer iulie 20, 2015 la 2:21 pm

  Nu am fost un admirator al lui Adrian Paunescu, insa asta nu ma impiedica sa fiu cuviincios si sa zic sincer Dumnezeu sa il odihneasca. Si sa aduc aici cantecul Intermezzo ( compozitor mexicanul Manuel Maria Ponce, pianist Jose Sandoval). Intermezzo? Intre doua acte ale teatrului vietii, fireste.

 5. 6 Centru iulie 20, 2015 la 3:01 pm

  Vi-l amintiti cum plangea le telefon cand a murit Grigore Vieru ?

 6. 7 Luminita Arhire iulie 20, 2015 la 3:11 pm

  La începutul lunii noiembrie 2010 , mama mea era internată în spitalul Floreasca , în urma unui infarct ; şi Adrian Păunescu era internat , cu un etaj mai sus , cred , pentru o problemă de sănătate asemănătoare . Mama mea a avut noroc , Adrian Păunescu , nu ….

  Când corpul „neînsufleţit ” ( oare era cu totul părăsit de har ? sau pasărea sufletului lui se mai zbătea prin preajmă ? … ) a fost depus la Ateneul Român , a apărut ,cu o morgă bine studiată Andrei Cornea , pe postul public de televiziune şi , fără să se sinchisească de bătăile largi de aripi ale spiritului poetului dispărut căutându-şi drumul către o ţară atât de străină , a înfierat cu o ură de neînţeles pentru mine acest ultim omagiu adus lui Adrian Păunescu … Cu o scârbă pe care mi-o amintesc perfect , l-am privit pe numitul Andrei Cornea cum se războia , sub privirile gingaşe ale moderatoarei emisiunii , cu atât de tăcutul – în după-amiaza aceea tristă – Adrian Păunescu ….al cărui glas tunător se stinsese cu o zi în urmă , al cărui temperament vulcanic se oprise pe neaşteptate , a cărui gestică uimitoare se retrăsese în teaca unei timidităţi bruşte şi atât de nepotrivite cu felul lui de-a fi…

  Apoi a fost înmormântarea şi a vorbit Vadim Tudor….categoria „nu slăvindu-te pe tine … lustruindu-se pe el ”…

  Abia după aceea a fost tăcere …

  P.S.Am scris aceste câteva cuvinte anul trecut, la aceeaşi dată. Le-am găsit stând cuminţi în aşteptare. Cum însă, de anul trecut şi până astăzi, opinia mea despre Andrei Cornea – pigmeul ocolit nu numai de GENIU, dar şi de mult mai domesticul TALENT, în schimb contestatar furibund al poetului năvalnic Adrian Păunescu, binecuvântat cu amândouă- nu s-a schimbat de fel, cred că nu prea contează anul în care au fost scrise.

 7. 8 Adrian B. iulie 20, 2015 la 3:12 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

  Uneori ma intreb ce-o fi fost in sufletul acestui om sau al lui Octavian Paler vazand cat de mult se degradeaza acest popor si pe mainile cui a ajuns aceasta tara …
  Cred ca Romania este mult mai vulnerabila dupa moartea lui Adrian Paunescu si mai cred ca opera poetului Adrian Paunescu ar putea sta la baza unei ideologii politice .

 8. 9 florin iulie 20, 2015 la 3:21 pm

  UN MARE PATRIOT, ce se naste o data la 100 de ani. Poeziile sale, discursurile din parlament,articolele sale, cenaclul FLACARA pe care l-am vazut la Cluj, Braila, Arenele Romane, pline de mesaj si vibratie pt tineret, unde facea si maghiarii sa cante IMNUL NATIOMNAL, stadioane cu 20-50 mii de romani, mandri de traditii, valori, patriotism.La Braila a lansat FII DE TARANI, in urma caruia , secretarul judetean cu propaganda si primul secretar de la UTC au parasit sala simtandu-se ofensati!Dumnezeu sa-l odihneasca!

 9. 10 Elena Borz iulie 20, 2015 la 3:42 pm

  Un mre Om un ,mare caracter am avut norocul sa fiu alături de el in mai multe ocazii .îmi pare bine ca am avut aceasta onoare .Am și cărți cu dedicații. Nu a trăit în zadar. Păcat ca astăzi nu mai avem asemenea oameni!

 10. 11 Doru Coarna iulie 20, 2015 la 3:45 pm

  @ Oscar Wilse,

  nu a fost creatorul generatiei in blugi, curentul hippy a creat generatia in blugi, la noi a ajuns mai tarziu din motive obiective, dar odata ajuns s-a hotarat ca trebuie inregimentat, asa a aparut Cenaclul Flacara si tot asa i s-a repartizat lui Adrian Paunescu sarcina sa-l pastoreasca… Asta pt a respecta adevarul istoric, doar nu-si inchipuie nimeni ca pe vremea aceea aveai o initiativa, forurile superioare de partid si de stat o analizau si aprobau si apoi primeai sarcina s-o pui in opera… Nu, a fost frica regimului de o posibila evolutie anticomunista a tinerilor in blugi si tricouri, led zeppelini, atat!

  Apoi, nu acesti tineri a facut revolutia, ei au reprezentat doar o parte importanta a celor din strada, dar revolutia a inceput odata cu mitingul din Piata Palatului cand fix oamenii muncii au huiduit regimul, iar seara, pe 21, cateva mii de oameni s-au masat in Piata Universitatii, cam de toate varstele si pregatirile, au protestat si au fost incercuiti, arestati, batuti, impuscati si disparuti, facuti disparuti… Nu maestrul strofelor a facut asta, dealtfel la doua luni dupa revolutie, i s-a pus un cap de porc pe gard, la poarta, vecinii spuneau ca l-a pus ai lu’ Coposu, eu eram vecin cu el la cateva case distanta dar nu stiu cine a facut-o… Apoi desigur, patriotismul a inceput sa produca functii si valoare, asa ca poetul a continuat din ce in ce mai inversunat, pana a obosit…

  Cam asta-i! Trebuie insa sa-i recunoastem talentul, l-a avut, fara dubii!
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 11. 12 Mihaela Erika Petculescu iulie 20, 2015 la 4:08 pm

  Epigonii…

  În adâncul fiinţei lui Adrian Păunescu sălăşluiau doi oameni diferiţi care au convieţuit împreună o viaţă întreagă : primul a fost bardul căruia îi datorăm poezii nemuritoare ; celălalt, o personalitate masivă şi acaparatoare, obişnuia să treacă „ peste extreme fulgerând” ( Iertările ) Dihotomia dintre marele poet şi corifeul Epocii de Aur stârneşte şi astăzi dispute. Unii îl înţeleg sau se prefac că-l înţeleg pe cel care a reuşit să atingă cu versurile sale toate coardele sufletului omenesc. Alţii nu-l iartă şi încearcă să-l demitizeze.

  Lucrurile însă nu trebuie judecate «in abstracto» : cu toţi facem concesii conjuncturale, dar care este limita unde demnitatea şi inteligenţa îţi spun să te opreşti ? De nevoie, A. Păunescu a fost un poet înregimentat – altminteri, lucrările sale nu ar mai fi fost publicate – dar niciodată nu s-a pus în postura jenantă de slugă ridicolă aşa cum au făcut recent liberalii, atunci când Tătucu’ Iohannis, idolul lor politic, le-a cerut să respingă noul Cod Fiscal. Într-o manifestare de servilism fără limită, încearcă acum să găsească argumente împotriva propriului lor vot dat în Parlament în urmă cu o lună. Îşi demontează cu sârg chiar amendamentele personale pe care le-au impus cu forţa coaliţiei guvernamentale : desfiinţarea taxei pe stâlp, a accizei suplimentare pe benzină, etc. Devine evident că Iohannis a venit la putere prin manevre făcute de grupuri de interese din exterior care nu doresc ca România să dobândească capacitate concurenţială prin relaxarea fiscală ; în lipsa unei productivităţi mari, nu putem oferi investitorilor nici un fel de avantaj comparativ în afara costului mâinii de lucru. Obiectivul preşedintelui României, patriotul suprem şi deţinătorul adevărului absolut pentru liberali, este ca ţara să rămână o piaţă de desfacere pentru produsele de export pe care să le plătim cu preţul unei sărăcii crescânde.

  Iată momentul când PSD ar trebui să puncteze şi să obţină capital electoral pentru că acţiunea liberalilor este similară cu sinuciderea politică deoarece ajung în conflict cu propria baza socio-economică. În schimb, partidul oferă imaginea dezolantă a dezbinării între trei pretendenţi la şefia supremă : L. Dragnea ( politician echilibrat, chiar dacă nu strălucit, sprijinit de organizaţiile din teritoriu ), Rovana Plumb ( lăsată de Ponta să-i ţină scaunul cald ) şi V. Zgonea ( periculos de apropiat de clica lui Iohannis )

  Ce poate face în aceste momente tulburi electoratul dezorientat al PSD şi cel care, potenţial, i-ar putea da votul în 2016 ? Nimic. În cel mai bun caz reciteşte poeziile lui A. Păunescu, iar cei trecuţi de prima tinereţe suspină cu jind după liniştea şi stabilitatea „de dinainte”.

 12. 13 Doru Coarna iulie 20, 2015 la 4:49 pm

  De ce a retrimis Johannis codul fiscal la parlament?

  Pe firele trecute si la televiziuni, multi se intreaba si li se raspunde ca nu l-a considerat sustenabil… problema e ca asta se tot repeta, in lipsa vreunui alt scandal…

  Ma inham eu sa va spun cum gandeste Johannis: codul asta o fi bun, o fi rau, nimeni nu stie cert, deci sunt 50% sanse sa fie bun, si tot atatea sa fie rau… Bun inseamna ca ar produce efecte benefice, probabil un 2% din PIB, cu toata relaxarea, iar rau inseamna ca scad veniturile la buget, se diminueaza fondurile de pensii si salarii, si deci cadere economica cativa ani, cam de 30% din PIB, sa zicem.
  Acum, sansa ca sa fie bun inseamna 0.5×2%, adica 1% din PIB pe crestere, iar rau, 15% cadere libera, sanse… Deci Johannis gandeste ca daca l-am aplica de 100 de ori, codul fiscal ar fi sigur bun doar o data, si de 15 ori rau! Cum riscul este urias indiferent de motivele electorale si politice ale premierului si de argumentele alor lui, el s-a decis sa-l bage iar in parlament, in ideea ca inteligenta economica romaneasca nu s-a localizat toata sub fruntea lui Ponta si in PSD, si ca exista reminiscente de specialitate si pe dreapta…

  Deci Johannis nu l-a respins, ci a profitat ca mai e timp pana la 1ian2016 si trebuie analizat din toate unghiurile si securizat corespunzator, adica sustinut cu masuri solide, dat fiind gradul de risc asociat…
  Asta-i tot!

  Dar dupa cum se vede, numai televiziunile si guvernul tot atzatza un conflict intre palate, realitatea am mai spus-o aici, lui Johannis ii convine de minune ca exista un premier ce performeaza din frica, si ca nu se compromit la guvernare ai lui, in an preelectoral…

  Daca Ponta ar fi mare strateg sau macar un mic Titulescu, nu ceea ce este, ar demisiona rapid tocmai in acest scop, doar pt un an… N-ar fi vorba de tradarea celor 5 milioane cum tot zice, el insusi i-a tradat la Bruxelles, cu pactul, cu ungurii, cu numirile, cu sefia PSD, etc., iar azi i-a mai tradat o data convocandu-i in coalitie si plecand la turci, fara sa-i anunte…

  De ce mama naibii nu o putea fi el solidar cu tara, sau macar cu ai sai? Probabil ca se vrea original si mofturile astea i se garanteaza ocult, altminteri ar insemna ca Dragnea are dreptate, a ajuns instabil… Nu cred asta, sunt sigur ca a vazut sah-mat-ul si cauta sa-si valorizeze politic infrangerea personala… Dar nu pt asta-i platit, e platit ca sa presteze normal, atat! Masuri rapide si aventuroase, precum codul fiscal si multe altele, taxa aia pe stalp ce a fost trasa discret sub pres si trenuletul de mare viteza, de exemplu, nu sunt insa periculoase pt el si PSD, ci pt intreaga tara! Normal ca toti vrem TVA scazut si ciocolata mereu, dar avem bani ca sa ne permitem? El zice ca DA, dar zisul asta nu inseamna nimic cata vreme nu plateste el caderea economica posibila ci noi toti, iar remontarea ne-ar aduce iar sub FMI…

  Ponta lupta simultan pe 3 fronturi, cu opozitia, cu presedintele si cu justitia, crede el, dar desigur ca nu sunt sanse constitutionale sa taie nici unul dintre aceste trei capete de balaur, caci asa vede el acum, statul… In plus ii mai fenteaza la greu si pe ai lui, si coalitia… Scamatorie curata, Josefini in persoana, nu alta! Titulescu era un prozaic in comparatie cu Viorel, micul scaldator!

  Sa fim seriosi, i se cere seriozitate, maturitate si actiune articulata, solidar cu celelalte puteri ale statului in interes national, nu skanderberg cu toti odata! Demisia l-ar fi onorat ca mare om politic, dar acum e prea tarziu, mingea trebuie jucata pana la capat, desi vede ca nu-i mai intra reverul… Johannis gandeste mult mai profund, mai panoramic si mai sigur, desi nu pare, dar daca n-o arata nu inseamna ca n-o face, nemtii isi ascund bine starile… Insa profesorul din el si varsta il fac sa tot dea o sansa elevului, poate-poate nu il lasa corijent… Deocamdata l-a pus la locul lui de elev, i-a spus ce are de invatat si cum s-o faca, insa micul scaldator e plin de energie, recalcitrant si cam borfas intr-ale vietii…
  Asta e, sa nu zica lumea, poporul PSD, ca n-a avut destula rabdare cu el…

 13. 14 blogideologic iulie 20, 2015 la 4:59 pm

  Jing-Jin-Ji, megalopolis chinezesc în construcţie. Are aria statului Kansas, şi o populaţie mai mare decât o treime din Statele Unite. Acest megalopolis leagă cultura creativă şi facilităţile de cercetare ştiinţifică din capitala Beijing, cu muşchiul economic al oraşului- port Tianjin, hinterlandul fiind provincia Hebei. În denumire “Jing” este pentru Beijing, “Jin” pentru Tianjin, iar “Ji” e numele tradiţional pe care îl poartă provincia Hebei. În America, se ştie, toate părţile aceleaşi arii urbane nu trebuie să fie la mai mult de 60 mile una de cealaltă. Asta înseamnă lungimea de autostradă care poate fi parcursă într-o oră; dincolo de această limită, naveta devine impracticabilă. TGV –urile chinezeşti au modificat regula, pentru că ele ating 150- 185 mile pe oră. Acest megalopolis prinde următoarele centuri de prosperitate economică din China : 1/ Delta rîului Yangtze în jurul lui Shanghai ; Nanjing din China centrală ; Delta rîului Perlei din jurul lui Guangzhou ; Shenzhen din China sudică. SURSA http://www.nytimes.com/2015/07/20/world/asia/in-china-a-supercity-rises-around-beijing.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=photo-spot-region&region=top-news&WT.nav=top-news

 14. 15 ZeV iulie 20, 2015 la 5:11 pm

  bizonu’ zice:
  Adica ca cum sa zic tu pui egal;itatea intre Eva si Ponta?!”

  Eu nu pun semnul egalitatii intre cei numiti mai sus, dar, trebuie sa admitem cu totii ca cei doi au cel putin doua puncte comune: amandoi sunt tineri si ambii sunt procurori. (Z)
  Mai ramane sa vedem daca justitia endependenta le mai gaseste si un al treilea element (sau incinta) de comuniune. (Z)

 15. 16 dorina cristea iulie 20, 2015 la 5:25 pm

  Excelent spus despre un mare poet,iubitor de tara si ignorat de pigmei,cum bine ati spus.

 16. 17 blogideologic iulie 20, 2015 la 5:40 pm

  Minionul zbirului Lavrentii Beria. Este vorba despre primul ministru al Ungariei, Imre Nagy. Lavrentii Beria l-a ajutat să-şi construiască baza de popularitate –imensă!- din Ungaria. I-a eliberat pe prizonierii de război unguri închişi în lagărele din Uniunea Sovietică. http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2015/07/1956.html

 17. 18 TREIDE 95 iulie 20, 2015 la 6:41 pm

  A fost, este, va rămâne unul dintre MARII poeți pe care-i are România! Plecăciune, stimă și respect pentru un adevărat patriot, excelent organizator al unor spectacole de neuitat! Mi-a rămas în minte, în urechi, vocea sa baritonală înterpretând cântecul „Domnul Ștefan nu mai este”! Superbă, o voce baritonală, plină sigură! Nu cred că se va mai naște pe aceste meleaguri, un OM ca el.

 18. 19 ZeV iulie 20, 2015 la 6:47 pm

  Doar Coarna

  Codul Fiscal a fost in dezbatere publica timp de 5-6 luni – cu implicarea semnificativa a mediului de afaceri romanesc, a fost eleborat de Ministerul de Finante (nu de Victor Ponta), este insotit de numeroase studii si analize economico-financiare (pe care domnul Yohannis le-a primit la Cotroceni – doar pe domnul Orlando nu l-a primit) si a fost aprobat in Parlament de catre toate fortele politice. Mai mult, PNL a pus conditia ca TVA sa scada la 19% (conform planului lor de guvernare alternativ) si nu la 20% (cat era prevazut in varianta initiala a guvernului). Pana la urma, s-a votat cu amendamentele opozitiei, fara ca aceste andamente sa fi fost insotite de vreun studiu de impact asa cum cer acum, ipocrit, epigonii liberali guvernului Ponta dupa ce seful lor de facto a decis altfel. Cine crede ca spiritul basisto-bocist a disparut din Romania, este in mare eroare….
  Nu neamtul stie sa joace sah politic, ci, din pacate, partidul lui de suflet nu poate trece de nivelul jocului de table.
  Daca d-ta iti doresti un guvern al domnului Yohannis, sa fii sanatos….noi ceilalti (cel putin colegii dumitale de pe blog), insa, suntem, nu trebuie sa fim. Am vazut ce inseamna austeritatea si investiile facute aiurea in interesul clientelei portocalii. Ba chiar am vazut ca din banii (putini) ai statului auster, s-au gasit sute de milioane pentru a restabili dreptul de proprietate in Romania.

 19. 20 Luminita Arhire iulie 20, 2015 la 7:16 pm

  Doamna Carmen a trecut binişor de vârsta poveştilor.

  Şi totuşi, aş fi curioasă dacă a citit “Prinţesa şi bobul de mazăre”; dacă nu a citit-o , pot să-i fac eu un mic rezumat.

  Aşadar, la poarta unui castel, bate CIOC! CIOC! într-o seară foarte ploioasă o fiinţă de sex feminin, care susţine că s-a rătăcit şi cere adăpost. Nimic special , până aici… numai că domnişoara pretinde că ar fi –ce bizar! – o PRINŢESĂ adevărată! Împăratul şi Împărăteasa, cu fecior de însurat, o primesc pe presupusa aristocrată, dar, curioşi din fire , ţin să verifice afirmaţia acesteia . Pe hainele femeii, deloc spectaculoase, ploaia cursese şiroaie, şi, după ce o primesc în castel, împărăteasa îi cere rochia, să o ducă lângă foc, ca să se usuce. Inutil să-i spun doamnei Carmen că milostiva Împărăteasă nu găseşte nici o etichetă, “by Eli Lăslean” sau cel puţin, “by Răzvan Ciobanu” iţindu-se din cusăturile simple ale rochiei. Atunci ,stapâna castelului îi pregăteşte aşternutul , punând un bob de mazăre sub salteluţe , plăpumioare, perne borţoase şi puişori de pernă, cearceafuri , pături şi cuverturi . Dimineaţa, domnişoara era încercănată şi se plângea că n-a dormit deloc, simţind ceva stânjenitor în aşternuturi.

  Cei doi trag concluzia că numai o prinţesă ar fi putut simţi sub marea de moliciuni pregătite pentru somnul cel dulce, un nesemnificativ bob de mazăre. Nuntă la castel. Mulţi copii. Şi-au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi. The end .

  Dar poate că doamnei Carmen, nu-i plac poveştile …poate că-i place mai mult memorialistica. Memorialistica reginelor , vreau să spun.

  Jurnalul Reginei Maria : „Vineri, 7 martie 1919 – Paris(…) Această dimineață a fost îngrozitoare și am avut sentimentul că mă luptam cu întreg Parisul, pentru că nu exista croitor, pălărier și alți furnizori care să nu vrea să mă îmbrace, dar eu nu doresc să mă las antrenată în cheltuieli în
  acest moment când țara mea încă este în suferință.(…)”

  Vedeţi, doamnă Carmen, exemplele auguste de mai sus , considerau -poate gândeau greşit – că nu neapărat haina “face pe om”. Şi, probabil, nici multiplele reşedinţe. Dacă aţi văzut Castelul Reginei Maria de la Balcic, înţelegeţi desigur ce vreau să spun şi ce anume înseamnă “scară umană” în arhitectură.

  Însă, la felul cum v-aţi început mandatul de Primă Doamnă, e dreptul meu să-mi imaginez că dacă v-ar risipi cineva un kilogram de boabe de mazăre în aşternuturi , cu doar un cearceaf sfios deasupra, aţi dormi liniştită şi fără vise, în cămăşuţa de noapte “by Alexandru Ciucu ”.

 20. 21 Adrian B. iulie 20, 2015 la 8:39 pm

  @ luminita arhire

  Nu doresc sa polemizez cu dumneavoastra dar discursul de atunci al lui Vadim Tudor a fost emotionant . Chiar mai mult decat atat … Dealtfel , discursul poate fi urmarit pe youtube .

 21. 22 ZeV iulie 20, 2015 la 8:46 pm

  Incredibil tupeu poti sa ai, ca dupa ce primesti o condamnare (fie ea si cu suspendare), in loc sa te fi retras inca din decembrie 2014, vii in anul de gratie 2015 -luna iulie si spui cu candoare: ,,Daca partidul mi-o cere, as fi dispus sa preiau conducerea (interimara n.r.) a PSD”.
  Oare cine o fi personajul acesta, sa-si spunem, exotic ?
  (Z)

 22. 23 Nymphodorus Koellerer iulie 20, 2015 la 8:50 pm

  Doru Coarna: Johannis is face socoteala ca la revotare, o majoritate parlamentara va respinge codul, ceea ce va putea pune temei pe presiunile asupra lui Ponta de a demisiona. Tupeul prezidential ignora faptul ca prima votare, cu doar doua voturi contra, a trecut si baremul revotarii in urma unei respingeri prezidentiale. Tupeul pedelistilor consta in faptul ca il injura pe Ponta pentru o singura asumare de raspundere, facandu-se ca uita numeroasele asumari de raspundere ale lui Boc, printre altele si legile justitiei care, desi au condus la numeroase condamnari contestate si controverse, nu au fost deloc dezbatute de legiuitor sau de cetateni. Ori, mai inainte de a se lua de Ponta, pedelistii ar trebui sa ceara discutarea si, eventual, amendarea legilor pentru care si-au asumat ei raspunderea. Ultima: furia pedelistilor este pentru organizarea alegerilor, daca e prea tarziu pentru accesul la buget, adica la buzunarele noastre. Daca apuca nenorocitii astia sa organizeze alegerile, atunci nu-i mai vedem pe astia scosi de la putere o jumatate de secol de acum, iar atunci probabil doar cu forta. Problema nu este ca ar fi prosti, fiindca sunt, in opinia mea, prosti facuti gramada, problema nu este ca sunt hoti, fiindca desi nu de asa de inalta clasa, nici cu unii pesedisti nu mi-e rusine, problema este sunt foarte rai, ingrozitori de rai, de o rautate animalica, pe astia ii cred in stare sa ii omoare pe cei care li se opun.

 23. 24 Ghita Bizonu' iulie 20, 2015 la 9:02 pm

  Portet de blonda stalinista


  banc sovietic de prin1970 :
  Gulag, Un mare mahar KGB in inspectie.
  – Tu! Cati ani?
  – 6 sa traiti!
  – Pentru ce?
  – Pentru nimic!
  Minti! Pentru nimic se dau 4!!!

  Dispunerea arestarii trebuie inteleasa ca o exceptie de la starea de libertate a persoanei. Regula este ca judecam o persoana pe cat de posibil in stare de libertate. Este posibil sa avem o persoana arestata preventiv care ulterior sa fie achitata si sa nu avem nicio problema. Aceasta situatie se dezbate in Romania si trebuie de vazut in concret daca s-a gresit cand judecatorii au arestat-o preventiv. Nu este problema ca nu ar fi o posibilitate legala ca la sfarsitul procesului daca am avut un arestat in cauza sa nu pronuntam o solutie de achitare, deoarece trebuie sa fim convinsi mai mult decat atunci cand am arestat-o. Este foarte utila arestarea cand exista date ca cineva isi ascunde probele. Avem o mare problema in Romania cu anumiti presupusi infractori care cumuleaza si calitatea de deputat. S-a incercat arestarea unui astfel de personaj. Desi erau date ca si-a distrus hardurile, s-a constatat ca nu mai pot fi facute perchezitii informatice, l-a aparat de arestare doar calitatea de deputat. Mai avem si noi probleme, dar in masura in care exista date ca cineva ar incerca sa pericliteze buna desfasurare a procesului penal, niciun judecator din Romania de dragul respectarii acestei reguli care trebuie sa fie libertatea nu cred ca si-ar permite sa nu emita un mandat de arestare. isi permit anumiti pretinsi specialisti la noi in tara sa compare efectele unor infractiuni de omor si infractiuni de coruptie generatoare de profit. Regula este ca facem o comparatie in Drept in aceleasi unitati de masura, comparam ceea ce se poate compara. Nu exista un criteriu de clasificare care sa ne permita sa facem o asemenea comparatie. Daca totusi isi permit sa aduca in prim-planul dezbaterii publice si sa indoctrineze judecatori si alti membri ai societatii civile cu astfel de comparatii, pai, retineti, daca avem o infractiune de omor este posibil sa avem una, doua, trei, patru victime. Daca se savarseste o infractiune de evaziune fiscala, de coruptie sau de spalare de bani intreaga societate sufera. Ganditi-va cati investitori pierdeti, cati bani negri sunt in societate care ar fi putut fi utilizati la proiecte, crearea de locuri de munca, in Educatie, intr-un sistem sanitar sanatos. Este timpul ca fiecare sa-si constientizeze rolul in societate si mai ales sa nu va gasiti scuze. Daca nu a facut procurorul, poate si judecatorul este obligat sa ia o masura asiguratorie. Sa se gandeasca ca trebuie sa garanteze o viitoare confiscare si in aceasta situatie nu mai cautati scuze ca nu are nimic pe numele lui si nu putem recupera produsul infractiunii. Regula in aceasta materie este ca banii lasa urme, iar produsul infractiunii trebuie confiscat in mainile oricui s-ar afla

  Hm .. In regimu socialist se considera furtul din avutul obstesc la fel de grav ca si omorul.
  Insa in Romania dimacratica blondele zic ca “coruptia” este mai grava decat omorul. Ca aplicatie locala 7 violatori sunt liberi (inclus sa isi intimideze victima si sa ameninte ziaristi!) insa o femeie de peste 50 de ani este tinuta in “preventie” vreo 7 luni ptr ca disputa ei cu o judecatoare prezinta “pericol social”.

  Mai rau asta Pauker blonda zice ca Este posibil sa avem o persoana arestata preventiv care ulterior sa fie achitata si sa nu avem nicio problema Adica nici o problema daca te-am tinut la puscarie degeaba!!!
  Mai rau aia zice ca in masura in care exista date ca cineva ar incerca sa pericliteze buna desfasurare a procesului penal, niciun judecator din Romania de dragul respectarii acestei reguli care trebuie sa fie libertatea nu cred ca si-ar permite sa nu emita un mandat de arestare Adica regula cu judecare in staere de libertate da-o naibii! Ce e prostia aia cu mai bine sa scape 10 vinovati decat sa condamna un singur vinovat? Fiat justitia ruat caelum chiar daca Lucius Calpurnius Piso Caesoninus era nitel cam bandit si sa zicem “extravagant” …
  Insa observati b>Nu este problema ca nu ar fi o posibilitate legala ca la sfarsitul procesului daca am avut un arestat in cauza sa nu pronuntam o solutie de achitare, deoarece trebuie sa fim convinsi mai mult decat atunci cand am arestat-o. Nu este vorba despre probe care sa produca o concluzie ci despre “convingere”, adica o cestie subiectiva.
  Exact cum zicea Danilet Intrebarera fiind : Cum adica daca esti achitat poti sa fii si vinovat? Nu esti nevinovat? Vasilca Minte Mica zicea :

  “Instanta a stabilit in mod definitiv ca persoana care a fost chemata in judecata, trimisa in judecata de catre procurori a comis o fapta, repet a comis o fapta, insa nu este vinovata de aceasta fapta pentru a fi trasa la raspundere pentru infractiunea de santaj. In viziunea judecatorilor din completul de apel, fapta respectiva nu constituie infractiunea de santaj, dar s-a comis ceva, pentru ca acesta a fost de fapt si motivul arestarii respectivei persoane. Au fost judecatori care au procedat la arestarea ei, la mentinerea in arest pe timp de 6 luni. Dar repet, avem o verificare disciplinara in derulare, vom descoperi, vom investiga”.

  Dar s-a comis “ceva”!!! Propun sa se introduca in Codul Penal “pentru un ceva nespecificat pedeapsa este de la 3 luni la 6 ani

  Si blonda justitiei zice ca cum Este foarte utila arestarea cand exista date ca cineva isi ascunde probele……. Desi erau date ca si-a distrus hardurile, s-a constatat ca nu mai pot fi facute perchezitii informatice
  Date sau dovezi? Apropos ce intelege asta prin distrus hardurile? Ca acu vreo 2 ani am formatat si eu un hard. Nu ca doream dar eram nevoit .. N u de lata dar din cand in cadn mai formatezi hardul … si cum distinge asta intre o formatre normala si o “distrigere de probe” ?! Are “date”?!

  Da stoti ce este cel mai fumos ?
  Biografia ei!
  Nascuta la 4 martie 1981 nu a mai fost nici sa fie pionera..
  1999-2003: studentă în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Bucureşti.
  2003-2005: auditor de justiție în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii

  Institutul Naţional al Magistraturii?! La ce este bun?!

  2003-2004: master în ştiinţe penale, Media de Absolvire: 10, lucrare de dizertaţie la disciplina Drept Procesual Penal, Prof. univ. dr: N. Volonciu, cu tema ,,Analiza sistemului probator conturat de Codul de Procedură Penală în lumina Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi Îndatoririlor Fundamentale”.
  As zice ca mi degraba in lumina Anei Pauker !!!

  2005-2009: doctor în Drept al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, la disciplina Drept Penal, Coordonator Ştiinţific: Prof. univ. dr. E. Stancu, cu tema „Incriminarea, prevenirea şi combaterea spălării banilor provenind din activităţi de crimă organizată, potrivit reglementărilor interne şi internaţionale
  Reglementarile CEKA presupun .

  26 octombrie-25 decembrie 2014: Bursier al Guvernului francez, bursă post-doctorală acordată de FMSH (La Fondation de Maison de sciences de l’Homme) şi CEREFREA (Le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales)
  2014-2017: doctorand al Universităţii din Strasbourg, Coordonator Ştiinţific: Chantal Cutajar, Maître de Conférences HC directeur du GRASCO, cu tema ”Le recouvrement des avoirs criminels”. Recuperarea produsului infracţiunii; capacitate de analiză şi sinteză, gândire critică, în domeniul combaterii criminalităţii economico-financiare
  1 aprilie – 1 octombrie 2015: Bursier CEREFREA (Le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales), pentru teza de doctorat ”Le recouvrement des avoirs criminels”

  Hm … totusi lipsesc cursurile la Jdanov , Baneasa si piata Djerjinsky!!

  (ciatetekle din Luju, datele biografice de la http://www.juridice.ro/)

 24. 27 Radu Humor iulie 20, 2015 la 10:07 pm

  Se ştie că n-am fost de la început vreun fan Adrian Năstase, dar când un asemenea Om are curajul şi bunul simţ să-l aducă din nou în lumină pe Adrian Păunescu, scoţându-l din întunericul adânc în care l-au înfundat cu grijă nişte pigmei literari, la ordinul celor, cărora patrioţii români le stau ca un ghimpe-n călcâiul ce-i duce spre iadul globalist, nu poţi să nu te pleci respectuos şi să subscrii întrutotul firavei încercări de a nu ocoli talentul şi valoarea ce, din păcate zac acum în cel care a fost Adrian Păunescu !
  Toate criticile ce i s-au adus, unele pe bună dreptate ( am ilustrat cândva o întâmplare cu el), pălesc la cunoaşterea celor bune, lăsate cu prisosinţă şi dărnicie neamului românesc !
  Ce bine ar fi fost să avem mai mulţi oameni cu talentul, simţirea şi prolificitatea lui artistică şi socială.
  Cum să nu-i în gât asemenea om unui vecin de-al lui, care stătea la cozi, văzând ce descărcau maşinile Cenaclului, sau chiar ale partidului, la Poet acasă ?
  Numai un mare caracter ar fi putut trece cu uşurinţă peste asemenea ranchiună şi nu i-ar fi terfelit memoria, atât de prompt şi cu atâta satisfacţie !
  Pentru că la fel, ca şi atunci, vedem şi astăzi inegalităţi, dar mult mai strigătoare la cer, peste care se trece cu nepăsare, dar mai ales cu prea multă uşurinţă . Când vom vedea că plătesc, măcar cât a plătit Adrian Păunescu ( sau de ce nu şi Adrian Năstase 🙄 ? ), toţi cei care au devalizat şi continuă s-o facă, statul românesc, atunci poate vom avea dreptul moral să-l acuzăm post mortem şi pe acest mare poet naţional.
  Dumnezeu să-l ierte !
  Şi să-i ierte şi pe ei… Era să zic, că nu ştiu ce fac. Dar ştiu, şi totuşi o fac !

 25. 28 Radu Humor iulie 20, 2015 la 10:13 pm

  Respectul meu pentru Adrian Năstase s-a mărit considerabil şi atunci când a persiflat emisiuni gen Show Bizz, alea cu Garcea, Ochii din umbră şi alte emisiuni de îndobitocire în masă, de care-s pline canalele TV ( nici nu se putea găsi o denumire mai adecvată :mrgreen: ) !

 26. 29 elena roaita iulie 20, 2015 la 11:09 pm

  DOAMNE ,cat adevar cata frumusete. !!!

 27. 30 Adrian B. iulie 21, 2015 la 12:19 am

  Corneliu VadimTudor – Elegie pentru Adrian Paunescu

 28. 32 blogideologic iulie 21, 2015 la 5:26 am

  Fundaţia Europeană Titulescu l-a avut printre membrii fondatori pe academicianul Alexandru Duţu, adept al savantului Fernand Braudel (citit mai recent şi de Bill Gates). Nu este o exagerare deci să spun că FET se află şi sub semnul şcolii Analelor de istorie şi economie. Îmi voi permite să analizez în această zodie doctrinară articolul despre criza grecească http://www.nytimes.com/2015/07/20/opinion/paul-krugman-europes-impossible-dream.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-left-region&region=opinion-c-col-left-region&WT.nav=opinion-c-col-left-region&_r=0 Paul Krugman descrie bine faza economie privind rolul monedei euro în criza grecească, dar se opreşte când ajunge în dreptul fazei Istorie. Reiau eu, pentru că este vorba despre istoria noastră. Fără să intenţioneze probabil –mai mult ca sigur de fapt!- ultima linie din text este perfect adaptată acestei continuări : “Europe is paying a terrible price for this monstrous self-indulgence.” Aş pune fraza lui Krugman peste evenimentele din decembrie 1989 supranumite mistificator “revoluţia română” de către cei care au realizat montajul. Am spus că moneda euro apare prin conivenţa Mitterand-Kohl. Cancelarul german, cu viziune de Bismarck, n-acceptă transformarea mărcii în euro decât prin sacrificarea capului Nicolae Ceauşescu, şi implicit prin sacrificarea României. Niciodată vreu şef de stat francez n-a sacrificat România. Mitterand a făcut-o! Acesta-i momentul când economia din euro trebuie legată de istoria României. Şi nimănui nu-i pasă. Dar “auto-indulgenţa monstruoasă” (cum zicea Paul Krugman) se plăteşte acum. Totodată, criza grecească oferă un cadru nesperat pentru noi de calibrare a puterii şi valorii României. Vedem cât de mult contează funcţionarea ei bună în funcţionarea bună a Europei! O crimă făcută, demult, împotriva ei (dar în contextul fondării euro) se plăteşte acum de către unele ţări din zona euro (exceptând Germania). Nicolae Ceauşescu a lăsat în urma sa o Românie puternică.

 29. 33 Marcus iulie 21, 2015 la 7:40 am

  Alinuta, Iesti Nerusinica!

  Alinutei i s-a mai spus sa-si bage mintile in cap deoarece, cand dau p’afara, bubuie de se cutremura fragilitatea UE, dar ea nu si nu!A fost suficient ca Mutu von Hermmanstatd sa le ordone in mod de-a dreptul prostesc „la loc comanda!” in cazul Codului fiscal si struto-camilistii, in frunte cu vajnica si neostoita lor portslogan „Ponta, demisia!”, Alinuta cea furioasa, sa iasa pe strasse si in pas de gasca sa defileze calcand in picioare respectivul Cod. Pana aici nimic deosebit, numai ca pana sa iasa Mutu cu vorbe de ocara la adresa acestuia, ‘mnealor se laudau cu contributia lor majora la elaborarea sa, de care acum se dezic mai repede decat fostii pedisti atunci cand basanau le-a ordonat televizat sa treaca de la stanga la dreapta esicherului politic. Nu deranjeaza altceva la asemenea manevra decat faptul ca Alinuta si ai sai ii considera pe romani imbecili si se bazeaza probabil pe magia feisbucului la alegerile viitoare. Si pentru ca hardaul sa aiba nevoie de urgenta vidanjare tot ‘mnealor i-au pus mot de-ndata ce tot Mutu a reusit in sfarsit sa materializeze visul de aur al oricarui carutas de a pune caruta inaintea carului, prin promulgarea Codului de procedura fiscala in absenta celui returnat la Parlament. La acest moment Alinuta si trupa au renuntat brusc la papagalicismul yohanist cu „masuratu’ de doua ori si taiatu’ o data” cotind-o spre „vom vota Codul, este suficient timp pentr aplicarea lui si nu uitati romani ca reducerea TVA la 19% este propunerea noastra”. Or avea si alte tari politicieni prosti de bubuie, dar ca la noi nu!

  Dar asta nu este totul! In tranta ei dreapta cu Ponta, dupa ce acesta l-a suparat pe socru’su, pe Dragnea si in general cam pe toti cei care nu au inteles de ce a demisionat din fruntea PSD, Alinua il indeamna acum, cu o naivitate si nonsalanta debordante de-a dreptul, sa dea capete in gura justitiei, intervenind pentru arestarea celor sapte violatori din Iasi, asta dupa ce tot ‘mneaei tipa antiPonta ca din gura de sarpe pe motiv ca acesta se amesteca in treburile justitiei independente a statului de drept Romania. Pai, Alinuta, nu ziceai tu ca Ponta, de frica lu’ procurorii, a fugit la Istanbul mai repede decat Moise si ai sai din Egipt? Cand ai grait adevarat, atunci sau acum?

  Alinuto, nu zic ca n-or mai fi si prosti in tara asta ramasi cu sindromul ultimelor alegeri prezidentiale, dar sa marsezi pe astfel de strategie de acumulare de capital politic in vederea alegerilor parlamentare este echivalent cu a-ti da foc la valiza. De ce dracu’ te-oi incapatana talica sa te dai ditai sefa de partid, habar n-am si nu este treaba mea, insa pe adevaratii liberali care s-au lasat prostiti de neamt si se dau condusi de tine ii plang de mila.

 30. 34 Marcus iulie 21, 2015 la 7:50 am

  Dumnezeu Sa-l Odihneasca!
  Ne Mor Titanii

  Ne mor Titanii tarii, se duc neconsolati,
  Ca lasa-n urma haos, adus de scelerati.
  Si c-ale lor povete si sfaturi de bun simt
  Au fost batjocorite si sfaramate-n dinti.

  Ne mor Titanii tarii, ne moare si cultura
  Inlocuita-n kistch, tratata doar cu ura.
  De clauni fara minte, a lor e-acuma tara,
  Traiesc prin osanale si-n suflete ca fiara.

  Ramaneti, nu va duceti, lasand doar ticalosi,
  Pastise de taraba vandute-unor leprosi.
  Ramaneti, nu e graba, locul in Rai asteapta
  Nu ne lasati in neguri supusi la o otreapă.

  De ni s-a luat si pita, al vost’ cuvant e hrana
  Ce ne mentine-n viata ca o cereasca mana.
  Datori va suntem foarte, voi daruiti cultura
  Mai stati cu noi si nu plecati, suntem satui de ura!

  @Luminita Arhire:

  Impotentilor Si Detractorilor Maestrului

  Rar sunt daruite neamuri, cam o data la un secol,
  Cu prunc haruit cu geniu printr-o nastere miracol.
  Ingeri canta in biserici la cristelnita sfintita’
  Cand e crestinat odorul ‘nobilat cu-asa ursita.

  Anii trec, copilul creste si prin faptele-i marete
  El natiunea o trezeste si da neamului noblete.
  Cand cuvantul il atinge si in stih il foloseste
  Chiar si piatra fara suflet prinde aripi si traieste.

  Alchimist apus in veacuri, azi vazut ca desuet,
  Realizeaza din mormantu-i a sa munca in desert.
  Cand vede cum vorba simpla in aur e transformata
  De o minte minunata de la Dumnezeu lasata.

  Tot ce-atinge cu penita marele poet ales
  Se transforma in comoara dupa ce versu-i cules.
  Miliarde de carate, diamante si rubine
  Lasa-n urma mostenire vrajitor lucrand cu rime.

  Mai exista insa-n lume si jigodii de doi bani
  Ce-n invidie si ura isi duc traiul de golani.
  Impotenti, cu mintea seaca, dar in grai veleitari
  Ei veninul si-l descarca, mai ales ca-s demnitari.

  Scarna au in loc de inimi si mocirla drept constiinta
  Pentru ei genialitatea nu merita recunostinta.
  Respirand doar rautatea ce-i arde la lingurica
  Terfelesc ce-are valoare, ca de viitor li-e frică.

  Si la ura ce-i hraneste cand vad Zeu pe catafalc
  Vin pentru-a se convinge sa-l intepe cu un ac.
  Pedeapsa pentru-asa o fapta nu exista in penal
  Vor fi pedepsiti in moarte la eternul infernal.

  Iar Eroul de poveste, Nascatorul de Minune
  Cu-a lui lirica va umple gol himeric din genune.
  Generatii viitoare din nectar sfintit vor bea
  Citind opera-i maiastra orizont nou vor avea.

  Odihneste-te In Pace, Nemuritorule!

 31. 35 oscar wilde iulie 21, 2015 la 8:07 am

  Domnule Cornea,
  Despre atitudinea dumneavoastra la moartea poetului am scris la timpul potrivit si nu are rost sa va mai dau o replica. Eu vorbeam de „generatia in blugi” din Romania, nu de hipiotii care se drogau si erau calatori, protestand impotriva „democratiei americane” si a razboiului din Vietnam, pentru ca nu ei au stat in fata gloantelor din decembrie 1989. Am crezut ca intre timp v-ati revenit. Stiti ce nu ati inteles dumneavoastra? Ca Adrian Paunescu a profitat de oportunitatea care i s-a dat si a facut din Cenaclul Flacara un „focar” de cultura si patriotism. El a avut curajul sa se recite pe scena cenacluluii „Doina” lui Eminescu, „Mistretul cu coltii de argint” al lui Augustin Doinas, L-a readus pe Mos Craciun in locul lui Mos Gerila si i-a facut pe tineri sa recite din marii poeti. Astazi majoritatea elevilor nu pot sa recite mai mult de o strofa sin poeziile lui Eminescu, Stanescu, Bacovia .
  Sustin ca a fost un pericol pentru regimul ceausist, de aceea fost interzis cenaclul. L-am cunoscut pe poet, iar el chiar credea in valorile pe care le promova

 32. 36 Dezideriu Dudas iulie 21, 2015 la 8:33 am

  @ Adrian Nastase ( va rog, un raspuns pentru PS 2 )

  Pe 7 aug. a.c. voi organiza la Constanta o noua conferinta, dedicata de data aceasta dezvoltarii economice locale. Cu interesul economic national “am rezolvat-o” anul trecut…Treaba-i clara acolo : “N-avem ! “. Da’ poate “se mai baga”…, asa ca “ne lasam sacosile la coada”. Nationalistii globali poate lasa si “la colonii” dezvoltarea unei noi “corectitudini politice” specifice “cateilor” ( ca-aia originala “s-a dat”…), ca prea s-au inmultit “tarile pechineze”….iar “tarile-dulau” risca sa nu poata faca fata invaziei “pisicilor” doar delegand autoritatea unor “sobolani”….Macar pentru interesul lui “Mickey Mouse” ar trebui sa urmarim aceasta directie, impreuna cu “globalii”…, altfel “sobolanii” ar putea deveni in timp nu doar mai puternici decat “pisicile” si “pechinezii” ci chiar decat dulaii, mai conservatori din fire…

  Invitatul principal al Conferintei va fi Valentin Ionescu, fostul minstru al privatizarii in guvernul Ciorbea, in opinia mea, cel mai bun specialist in drept comercial din Romania ( nu Ciorbea, el pare a fi in “varza a’ la Cluj “ ). Ma refer la o evaluare mai larga, iesita din sfera “specialismului” pur ( sa nu uitam ca pana si PUR-ul a devenit conservator intre timp…)….

  O sa va solicit un material pentru conferinta, posibil si unul deja intocmit ( o sa revad cartile dvs., articolele de pe blog…), dvs. sau Fundatiei Europene Titulescu ( sper sa n-am ocazia prea curand sa-i cer direct lui Titulescu asa ceva, daca voi continua sa fiu “indisciuplinat” fata de marile realizari ale contemporaneitatii si de marii ei lideri pentru Romania, vezi GDS…- imi cer scuze d-lui Andrei Cornea ca nu-i retin acum formula…) . Daca va fi unul deja intocmit, o sa va cer acordul folosirii lui in contexul mentionat. O sa va transmit detalii privind contextul, probabil tot aici. Poate voi prelua si alte materiale, ale altor comentatori ( al lui “Marcus”, sigur, daca va avea aceasi atitudine fata de evenimentele organizate de mine la Constanta ). Nu cred ca are dreptate Umberto Eco cu “invazia imbecililor” datorata “idiotului satului”…Mi-e sa nu fie vorba de “idiotul/idiotii statului”…., atunci cand “dulaii” hranesc, excedentar, in tarile mici, tot felul de faune, minimale la scara istoriei, chiar la “tarile de fraieri”, precum Romania….

  Pe dvs. si/sau FET o sa va invit pentru participare la intalnirea publica anuala dedicata Stangii politice ( pe Valeriu Stoica la cea dedicata Dreptei ). Am revenit la formula Stanga politica ( intalnire publica anuala in luna mai ) – Dreapta politica ( intalnire publica anuala in luna noiembrie ), deoarce substitutele, Forumul Profesiilor ( asociata Stangii ) si Forumul Dezvoltarii (asociat Dreptei ), par a fi prea aseptice pentru “cancerul si holera” societatii romanesti…., NEPARTICIPAREA. Dupa cum va mai scriam, sper in colaborarea cu Andrei Paunescu si implicarea membrilor fostului CENACLU FLACARA pentru evenimente. Si Andrei si Doru Stanculescu ( sper ca si Mihela Mihai sa vina, l-am rugat pe Doru sa-i transmita… ) au confirmat participarea. Am trecut la Alexandru Andries…, dar acesta, mai conservator, m-a facut sa renunt pentru o bucata de vreme, trecuta acum… La ultima discutie cu Andrei, acesta mi-a spus ca tatal sau i-a spus odata ca Dorin Tudoran ar fi fost nebun ( probabil dupa episodul de la Iasi cu “Sutor, ne ultra crepidam”…). Am ras atunci si i-am spus lui Andrei ca noi retinusem ca de fapt Adrian Paunescu e “nebun” prin curajul pe care l-a aratat de-alungul timpului…Cine l-a citit pe Erasmus cu al sau “Elogiul nebuniei “, va intelege. Cine nu, va intui.

  Propunerile de mai sus va rog sa le evaluati ca o noua forma de “a mai vorbi, de-a ne mai imprietenii”…., cum i-ati raspuns dvs. atunci lui Andrei, cand poate ati fi luat de la OTV ( unde avea o emisiune Andrei ) acele cateva procente necesare pentru a invinge in 2004. Inca nu se putea “convoca” pe-atunci diaspora atat de rapid ca acum, “minerii” tocmai fusesera eliberati ( de unde “revolutia conservatoare” ce a determinat trecerea PNL alaturi de PD in Alianta DA )…., si poate scapati…., in castigator. E drept, poate statul nu ar fi devenit atat de drept, dar poate economia ar fi mers mai bine….

  Cand eram copii foloseam ca “argumentare”, formula : “ Punem pariu ca asa ar fi fost “ ? Walt Disney m-ar intelege ! N-ar trebui “sa las la el sacosa la coada” pentru aceasta problema…Dealtfel, pana si blogoideologic ( “seful de stat major” al nationalismului romanesc…) pare sa fi validat directia cand scrie ca “trebuie sa-i urmarim pe americani” (iulie 18, 2015 la 9:47 pm ) , ca doar nu s-o fi referit la DNA…

  Cu bine,

  D.D. ( “unu’ nou”, vorba lui Florin Iaru de-atunci de cand am facut o greseala la “gramatica istoriei”… – ii gresisem numele lui Claude Levi-Strauss…, cu un e final, de unde ingrijorarea lui Umberto Eco…dar mai ales a “academicienilor catavenci”…Cu Eco m-as intelege eu, de fapt am si facut-o cu Marin Mincu…)

  PS 1 Sper sa inving, macar pe acest blog, indreptatirea cu care Tatulici pare a re-impune regulile “gramaticii romane” in spatiul public romanesc. O sa-l intreb pe Florin Iaru daca si lui ii place gramatica in stil Tatulici, mai ales cea a istoriei…Nu stiu daca o sa-mi raspunda ( de obicei nu o face – doar prezenta lui Dorin Tudoran ca martor am vazut ca-l poate indupleca…), da’ nu toate intrebarile isi cauta raspuns…. Mai mult, trebuie sa-mi fac autocritica pentru ca, dupa cum a povestit Tatulici ( se pare ca e un nou avant al “Rapirii din Serai”… ), Plesu & Liiceanu nu au vrut sa-l sune pe Vantu la sugestia lui. Eu, si fara Tatulici l-am sunat pe Vantu. Ar trebui sa-mi fie rusine, atat timp cat Tatulici i-a apreciat pe Plesu si Liiceanu ca nu l-au sunat pe mogul….La mine e si o circumstanta agravanta : in tinp ce-l sunam pe Vantu, incercam sa-l sun si pe Voiculescu. Va dati seama ca nu mai pot, “neam”… sa fiu “stalp al statului de drept” ( chestia cu “neamu’” am luat-o de la Rzdu Humor de pe “Romania curata” a “Papesei” – multumesc ! ) !

  PS 2 Maine s-ar putea sa am o intalnire in Bucuresti cu d-nul g-ral Mircea Chelaru. Stimate domnule Adrian Nastase, e posibil ca intalnirea cu d-nul general sa aiba loc la FET si sa participati si dvs. ? I-am spus ca i-am apreciat gestul sau ca alaturi de cativa generali ai Armatei romane ( si de d-nul Ion Coja ) au organizat o Conferinta de presa pentru Sever Muresan. Acum, la Conferinta din 7 aug. nu e vorba doar de un anume om de afaceri. E vorba de economia Romaniei !

 33. 37 fostă basarabeancă iulie 21, 2015 la 9:17 am

  @blogideologic,
  .
  de acord. Cred, însă, că numai un meteorolog nu are dreptul și nu poate fi dezamăgit atunci când are loc un cataclism dinainte prevăzut, pentru că se bazează pe date științifice și nu poate spera într-o evoluție mai bună. În cazul unor preziceri de natură socială, pe termen lung, omul mai speră, părerea mea, până la proba contrarie. Altfel, „pana rămâne în cerneală”, nu găsiți?,

 34. 38 Fragmentarium Politic iulie 21, 2015 la 9:18 am

  Militantismul ideii nationale din lirica paunesciana ne lipseste la fel de mult ca si poetul. Cei care cred ca stadioanele sau pietele nu mai pot fi umplute ca altadata se inseala, cea mai recenta demonstratie este a lui Robbie Williams. Probabil ca aflarea unei alte nuante a militantismului, din inepuizabila sa manifestare, este o chestiune de timp, poate ca si de politica. Cert este ca de spirite la fel de eclatante si de unice romanii nu sunt niciodata in criza, pe plaiurile mioritice unicitatea este la fel de inepuizabila ca si diversitatea. O reverenta pioasa si recunoscatoare marelui poet patriot, disparut in urma cu cinci ani.

 35. 39 Cris iulie 21, 2015 la 9:57 am

  Și mie mi-a plăcut Păunescu. L-am considerat un tip foarte inteligent, instruit și original.
  A fost scriitorul-cetățean implicat în viața socială indiferent de regim.
  În comunism a crezut o vreme în ideologie și a încercat să atragă atenția asupra derapajelor de la drumul umanist declarat de partid. Când a văzut însă că principiul umanist era doar un slogan, a făcut opinie separată pentru care a fost sancționat.
  Cred că, aidoma altora, a crezut în ideologia comunistă până ce și-a dat seama că aceasta e o utopie.
  Îmi plac poeziile lui, le recitesc cu plăcere, chiar dacă din ele răzbate o tristețe sfâșietoare.
  Dar, vorba lui: „mai văzut-ați filosof voios?”

 36. 40 Ghita Bizonu' iulie 21, 2015 la 10:25 am

  Tara de nebuni – Halânga Extrema Urgenta!!

  Fabrica de Apă Grea de la Halânga este pe cale de a fi inchisa!!

  Cica nu mai este nevoie de apa grea. Cas sunt rezerve suficiente. Ca dracu mai stie ce .

  Inevitabula si conexiuanea cu energia regenerabila – pe acolo este si i termocentrala care arde carbuni. Anu trecut nu a achizitionat certificate verzi si azi este penalizata cu 130 milioane euro. Nu este vorba numa de buleftrica .. termocentrala aia furnizeaza aburul tehnologic necesar …

  La CSAT se va pune in discutie necesitatea producerii de apa grea. S-a facut o analiza, in minister, in acest sens, avand in vedere cantitatile produse si existente de apa grea si stadiul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si posibilitatea exportului, pretul fiind necompetitiv. Practic, in acest moment, se pune problema mentinerii instalatiilor in functiune”, ne-a declarat Rodin Traicu, membru al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, fost director general al RAAN.
  In momentul de fata, exista stocate 2.200 tone apa grea, din care 1.200 tone ar fi necesare pentru o prima umplere a Unitatilor 3 si 4 de Cernavoda. Restul, reprezinta apa de completare pe o durata de 50 de ani de functionare a Unitatilor 1 si 2 de la Cernavoda.
  http://www.bizenergy.ro/apa-grea-la-csat-se-inchide-robinetul-sau-ramane-deschis-inca-3-ani/#.Va3xu7Uwhro

  Ma rog ani de zile Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin a fost capusata si supta. In 2013 a intrat in insolventa. Da se pare ca nimeni si mai ales DNA nu cerceteaza NIMIC desi din 2012 Curtea de Contueri a sesizat DNA si cu aceasta problema.

  Ma rig se pare ca si ptr reactoarele 3 si 4 dezintyrseul este cel putin ENORM. Ca deh trebuie sa promovam eenergia regenerabila spre fericirea cehilor si a altora…

  Ma rog ma rog Europa, inclazirea gloabala samd.

  Insa Fabrica de Apă Grea de la Halânga este una dintre cele mai noi instalatii din lume!! Produce o apa grea de o „puritate” deosebita ..
  Intrebare De ce dracu nu incercam sa exportam? Sa faca ceva si ambasadele noastre .. altceva decat sa faca teoria chibritului si pupatu dosurilor …

  Dar cestia este cu dus intors. Apa grea se obtine printr-un proces laborios in care se foloseste hidrogenul sufurat

  Hidrogenul sulfurat sau acidul sulfhidric este un acid anorganic slab. În stare pură este un gaz incolor, inflamabil, toxic, cu un miros puternic. Formula chimică H2S. Hidrogenul sulfurat este mai greu decât aerul, are o reacție ușor acidă, cu bazele formează săruri. Sărurile acidului sulfhidric se numesc sulfuri.

  În concentrație redusă are miros neplăcut de ouă clocite. În concentrație ridicata paralizează simțul mirosului și nu poate fi detectat de om. În funcție de concentrație și de durata de expunere poate produce efecte cronice sau acute. La concentrații peste 0.1% poate ucide în câteva secunde (Wiki de unde altundeva?!)

  Ma rog in concetratia aia ucide in cateva secunde.. Insa cica este toxic la 2 parti pe milion … daca giniti marginea.

  Si la Fabrica de Apă Grea sunt peste 140 de tone de hidrogen sulfurat!!! Dupa alte date 500….
  Si solutia? Solutia este cam … intre bizar si mortal : arderea gazului în cantităţi mici, cu degajarea în atmosferă a dioxidului de sulf rezultat. Soluţia este de-a dreptul periculoasă, deoarece ar produce ploi acide fără precedent în toată Oltenia şi în estul Serbiei, România riscând să intre conflict cu Belgradul.
  (promptmedia) Si as zice ceva infrigimente de la CE ….

  Da ma rog ce importanta are?
  Ca cica acolo, la Halânga este „depozitata” sub diverse forme cam juma de an din productia de otel inox a RSR !!! Cu cat se vinde kilu?!

 37. 41 Ghita Bizonu' iulie 21, 2015 la 11:16 am

  ZeV zecule

  O tii matzu gaia cu tampenia si vrei sa il bagi pe Tontelu intr-un „portbagaj” din care nu mai face parte…

  Ma zevzecea eu am scris despre „sistem”. Sistemul admnitsrativ adica functionarimea cae e preucm in zicala aia „: ministrul trece si functionarii raman!!!

  Ori faptul ca zisul Victor a fost candva procuror (cum mai este inca Eva) nu inseamna ca a facut parte dintre cei promovati ptr a fi folisti ca unelte fidele.
  Sa revedem biografia lu Ponta : absolvent de Drept in 1995 devine a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București, iar între 1998 și 2002, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, secția Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică. Pana iaic mi se pare absolut normal. Ca este normal sa angajezi tineri pe care sa ii pregatesti in vedera unei cariere de zeci de ani .. Iar dupa 3 ani de pratcica poti selctiona pe aia considerati mai cu perspectiva si sa ii duci intr-o zona prsupus mai specializata.. sa cei ce dracu o sa iaia (adica ii tii acolo, ii mai ridici sau naspa ii trimiti la loc!).
  Pana aici se poa zice ca junele a confrimat.
  De abia de acuim putem sa ne intrebam daca teapata urmatoare a fots doaer meritul lui sau ? Intre 2000 și 2001 a ocupat funcția de coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor.

  Insa din 2001 Ponta paraseste sistemul În perioada 2001–2004, în timpul guvernării PSD, Ponta a fost secretar de stat, șeful Corpului de Control al Guvernului. A fost numit în funcție în 4 aprilie 2001, după care, la data de 2 mai 2001, Corpul de Control și Anticorupție al Guvernului s-a transformat în Corpul de Control al Primului-ministru, printr-o decizie a premierului de la acea dată, Adrian Năstase. Ponta a rămas în această funcție până la 8 martie 2004, atunci când, în urma restructurării Guvernului, a devenit ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanțare internațională și urmărirea aplicării acquis-ului comunitar.( Wiki)
  Sef al Corpului de Control al Guvernului / Corpul de Control al Primului-ministru este o functie politica , Depinde numa de chefu premierului cine e (ma rog ar trebui sa fie si corepsunzator profesional insa ,,, )
  Secretar de stat este functie politica.
  Nu mai esti functinar .. ministri trec tu ramai (si in continuare , cat poti si cat te lasa mai faci si ce crezi tu … ) esti politician.

  Si nu te mai intorci in sistem. Ca el a devenit avocat …

  Deci orice comparatie intre Ponta si Eva , Uncheselu samd este de=-a dreptu nepotrivita. E ca si cum ai compara ceaiul de menta cu pacura …
  Ei sunt fiunctionari ai unui sistem .. el este in fara sistemului, este politcian .

  Faptul ca tu ii pui impreuna … este o nota proasta ptr inteligenta ta. Faptul ca ii pui impreuna ca sa sugerezi ca eu as fi pus semnul egalitatii ne arata un grad de obsesie si/sau faptul ca tu esti convins ca si Ponta are „scheleti” sai prin cele dulapuri .

  Si nu caldura mare este di vina ptr erorile tale…

  PS. Nu cunosc valoarea de jurist sau profesore de drept a lu Ponta.
  Insa ca politician …. cam tont!!! Ca de era altfel .. mama ce mai calarea el pe altii !!! „Si zi asa madam …. io ca guvern am necazuri cu Halanga unde sunt investitii de milarde si matele iti pierzi timpul cu Rarinca ?!!! Cred ca ti-ar sta mai bine la Hateg sa cerceatzi daca nu se fura din fruajele zimbrilor!” „ce? Nu iti place Hategu? Preferi cumva Sulina? Ce nu fac eu ptr tine .. deci alege Sulina sau Sf Gheorghe delta?!”
  Si mama ce ar putea sterge pe jos si cu cestia cu cei 7 derbedei! „ba! cetateanu va plateste ca sa ii asigirati securitatea! Adica sa nu fie violat in grup ! Ce credeti ca suntem in India? Ce asteptai sa se infiinteze comitete de vigilenta ca voi suntei prea puturosi? Puturosi si supraplatiti!! Hm .. ultima se poa rezolva ca e voba sa modificam legea salarizarii…”

  Da asa…

 38. 42 nastase iulie 21, 2015 la 11:31 am

  Dezideriu Dudas,
  in această perioadă, la FET, toată lumea e in concediu.

 39. 43 Ghita Bizonu' iulie 21, 2015 la 11:32 am

  A da..
  Zevzecea…

  sunt activitati in care este bine sa fii cat mai tanar. Gimanistica – max 20 de ani. Calarie dresaj nu – a da am vazut si o juna de 22. Dresate amandoua – si fata si iapa- de tatal de >50 (fist campion „dedicat” cariereii ficei). Asa cum la „traseu” cei mai buni sunt calaretii de vreo 40 de ani …

  Idem in profesii .. sunt profesii in care competnta se atinge spre 40 de ani. De ex in adtratie sau in medicina (medici spercilaisti) .
  Si in adtite un director de 40 de ani este tanar ,
  Sa nu mai zicca sunt posturi ptr final de cariera. De ex procuror sef. Deci max 2 mandate a 3 ani. Si dupa ce face? Deci asta este un post de sfarsit de cariera – dupa 2 mandate iesi la pensie si daca mai ai chef te dedici „muncii stiintifice” adica scrii tratate. Da daca termii cele 2 madnate la 43 de ani? Tocmai ai trerminat varful carierei tale . naspa.

  In fine.. In politica 40 de ani inseamna sa fii tanar. SI la 50 de ani tot tanar daca esti ministru sau premier ….
  Si ca o observatie – daca ai mai putin de 60 de ani si o cariera politica in fata .. nu te faci presedinte!!! Arunci cu papucii, capsatorul si mobilu in oricine care iti sugereaza asta :”ce dracu ma vrei sa ma imbalsamenzi de viu?!”

 40. 44 centru iulie 21, 2015 la 12:29 pm

  Cea mai savuroasa amintire despre Adrian Nastase o am din martie 1983 .
  1983 este , dupa mine , ultimul an respirabil al anilor 1980 , ultimii 6 fiind de-a dreptul toxici .
  Ce se intampla in martie 1983 ?
  Craiova joaca sferturile de finala ale Cupei UEFA impotriva lui FC Kaiserlautern .
  In epoca vest-germanii ( Borussia Monchengladbach , Eintracht , Aachen , sa nu vorbesc de cei mari ai lor ) erau inca in perioada lor de glorie , viteza de motocicleta , pase – centrare fara preluare , eficacitate enorma .
  Echipele lor se bucurau si de prestigiul Republicii Federale , imens in anii 70-80 .
  Craiova ii avea pe Beldeanu , Ticleanu , Ungureanu , Donose , Tilihoi , Negrila , Balaci – o mare echipa .
  Cum era de asteptat , returul de la Craiova a fost un eveniment national , cu trenuri – autobuze venite din toata tara la Craiova , pagina intai a Sportului scrisa cu majuscule , Flacara si Nadia Comaneci la Craiova , plus zecile de mii de craioveni care dormeau pe banci langa stadion sa aiba un loc in tribune .
  Dupa meci Paunescu este abordat de primarul lui Kaiserlautern : ” mister Adrian Paunescu ? Vreti sa discutam va rog ? ” – ii ofera o tigara , poate neelegant , Paunescu ii da un raspuns pe care nu mi-l amintesc , se apropie suporterii germani cu fulare , sunt huiduiti , Paunescu le cere sa taca si sa se astampere …
  Da , Paunescu lipseste .

 41. 45 ZeV iulie 21, 2015 la 1:19 pm

  Ghita Bizonu’
  iulie 21, 2015 la 11:32 am

  Corrrect, moshule…..si eu cred ca la Cotroceni nu ai ce cauta sub varsta de 80 de ani. Ce-ar fi sa propunem staff-ului PSD (care o fi acela) sa-l re-desemneze pe Ion Iliescu candidat la viitoarele alegeri prezidentiale ?
  E matur, e chiar (ras)copt, intelept ca Matusalem, experimentat ca un comandant in rezerva, ce mai…..catindatul ideal al stangii reformiste.
  😉

 42. 46 ZeV iulie 21, 2015 la 1:25 pm

  …ps-bizoane, nu te saturi sa apari in spatiul public mereu in postura de … ? Daca nu-ti respecti colegii, ai macar mila de limba romana. Si, nu in ultimul rand, de senectutea dumitale.

 43. 47 blogideologic iulie 21, 2015 la 2:19 pm

  @centru
  Cantitatea de alimente pentru populaţia oraşelor muncitoreşti era livrată în primul rând ca funcţie de succesele sportive internaţionale. Tocmai chestia asta, vitală, ai uitat-o. Şi te interesa într-o vreme.

 44. 48 blogideologic iulie 21, 2015 la 2:40 pm

  @centru
  Deasupra succeselor internaţionale obţinute de sportul românesc plana, protector, dictatorul Nicolae Ceauşescu ori vreun fiu al acestuia. Ar fi bine să memorezi că şi ei făceau parte din România.

 45. 49 Doru Coarna iulie 21, 2015 la 4:23 pm

  @ Centrule,

  ai o amintire frumoasa fata de Adrian Paunescu, nu fata de Adrian Nastase, corecteaza ca sa nu ne speriem toti!!!

  PS, vezi? eu citesc atent!

 46. 50 nastase iulie 21, 2015 la 7:36 pm

  Doru Coarnă,
  Corect!

 47. 51 nastase iulie 21, 2015 la 7:40 pm

  ZeV,
  am eliminat un cuvânt.

 48. 52 ZeV iulie 21, 2015 la 9:22 pm

  De ce, domnule Nastase ?
  Ia sa vedem:
  dex: ………(Peior.) (Om) care este lipsit de inteligență SAU de bun-simț. – Din sl. dobytŭkŭ.

  Rezulta o propozitie adevarata, in orice situatie, chIar admitand ca respectivul nu duce lipsa de inteligenta.
  (Z)

 49. 53 centru iulie 21, 2015 la 9:23 pm

  Da , Adrian Paunescu .
  Unde sunt romanii celebri ai anului 1983 , cine isi mai aduce aminte de ei ?
  Chiar evocarea lor astazi , in montaje idioate cu sonor de muzica heavy , flash-back-uri de doua secunde cu o minge incremenita in aer sau o grimasa , productiile imbecililor lucratori din televiziunile de astazi , nu face decat sa le murdareasca amintirea .
  In 1983 era celebra echipa de rugby a Romaniei , care batea ( 24 – 9 ? ) legendara Tara a Galilor la Bucuresti – Daily Mail ” nu va faceti iluzii , Romania este foarte puternica ” – Aldea ( mort , ca la noi , cu sotia intre doua sate intr-o Dacie intr-o duminica in 2010 ) , Caragea , Constantin , Lungu – jucatorii erau foarte putin mediatizati .
  Tot in 1983 Lucescu era la apogeul carierei nationale , inaintea esecurilor din 1985 .
  Sa nu-l uitam pe Mateianu , Baia Mare , locul 5 constant in campionat …
  Balaci , Geolgau …de Craiova am vorbit .
  Hunedoara – de Gabor si Vaetus cine isi mai aminteste ?
  Cenaclul si ” Caciulile pe frunte ” – Vlad Hagiu , vi-l amintiti ? Hrusca facea sa planga bunicii : ” Parintii care mor ” …
  Stelele scenei erau umoristii , pentru ca se radea foarte putin in viata reala – Nicu Constantin , Dem Radulescu , Moraru …Mirabela Dauer avea o bomba ” in padurea lui Ion … ” .
  Numai ca in serile oraselor romanesti in acel an devenea o obisnuinta taierea sadica a electricitatii intre orele 18 – 20 , cozile sordide faceau parte din peisaj , transportul in comun – nu mult diferit de cel rezervat vitelor – era penibil , Militia facea din bataie o metoda de lucru ca oricare alta , serviciul militar pentru recrutii de 19 ani era ceva e speria , camp deschis tuturor abuzurilor subofiterilor si ofiterilor , cu munci epuizante sau pe camp , sau la Canal …. Romania se indrepta spre Coreea de Nord a lui Kim Ir Sen …iar Dunarea la frontiera iugoslava era bariera spre libertate pentru multi .

 50. 54 ZeV iulie 21, 2015 la 9:24 pm

  PS
  Nastase, poate il rugati pe recalcitrant sa scrie corect macar nickurile colegilor.

 51. 55 Radu Humor iulie 21, 2015 la 9:49 pm

  Păi, numai cine n-a vrut n-a înţeles că-i vorba de celălalt Adrian !
  Se pare că unii nu doar citesc cu atenţie, dar şi urmăresc la fel… 😉

 52. 56 Ghita Bizonu' iulie 21, 2015 la 11:15 pm

  ZeV

  ma baiete … tu esti submoronic…

  Prefate-te ca te gandesti,… Sa zicem ca prin .. nenoroc un tip de 35 de ani ajunge pres la 3Coceni .. Si nu se mai realege,. Nexam / Niciodata. Deci asta la 40 de ani este „fostul presedinte”. Este inca tanar (ma rog nu destul ptr a fi campion) .. dar totusi … Ce sa mai faca? Sa se faca consiler la 3 Coceni? Primar la sectorul 5?
  Insa , uitatul Emil, avea 61 de ani la terminarea mandatului. Final glorios de cariera …
  Insa ia de vezi cazul Walesa .. a terminat cu presedentia la 53 de ani. Au fost unele situatii pe care polonezii nu le-au agreat prea mult si au pus de un statu ptr fostii presedinti.
  D;aia e mai bine ca atunci cand prssu isi termina primul amdnat sa fi depasit 60 de ani.
  Cere ca asta stie si Ponta ca eu il cred ca nu dorea sa candideze (in mod normal in 2013 putea spera sa mai prinda sa mai fie de 1-2 ori premier sau ministru .. pres de senat samd Si cel mai bine l;a 62 de ani „Sa se retraga la 3Coceni” si de la 3Coceni la pensie

 53. 57 nastase iulie 22, 2015 la 8:52 am

  ZeV,
  rămâne asa.

 54. 58 ZeV iulie 22, 2015 la 9:45 am

  nastase,

  Desigur, e suficient dex-ul de mai sus.
  (Z)

 55. 59 ZeV iulie 22, 2015 la 9:47 am

  bizoane, stai calm…cum spui d-ta, batrane, asa sa fie. Dar nu va fi, decat ceva platonic. (Z)

 56. 60 blogideologic iulie 23, 2015 la 11:17 am

  @centru spune : +Militia facea din bataie o metoda de lucru ca oricare alta+
  Ei, pe bune ?

 57. 61 blogideologic iulie 23, 2015 la 11:00 pm

  @centru spune :+Dunarea la frontiera iugoslava era bariera spre libertate pentru multi.+
  Nu. Cei mai mulţi, munceau să înflorească ţara (mai ştii cum se cheamă?). Cui nu-i plăcea munca, trecea Dunărea.

 58. 62 blogideologic iulie 23, 2015 la 11:11 pm

  @ Dezideriu Dudaş
  Despre cum „trebuie sa-i urmarim pe americani”. Şi Jeffersonianismul, şi ideologia naţionalismului românesc au aceeaşi sursă : paradigma thermidoriană. De la americani învăţăm ultimele dezvoltări în nation-building. În fond ne racordăm la istoria universală cu titlul cărţii lui Francis Fukuyama (cea din 2011) “De la comuna primitivă, la paradigma thermidoriană” (From Prehuman Times to the French Revolution).


 1. 1 Doua articole la o diferenta in timp de patru ani… « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 20, 2015 la 10:11 pm
 2. 2 Nicolae Ceauşescu a lăsat în urma sa o Românie puternică | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iulie 21, 2015 la 7:07 am
 3. 3 Munceau să înflorească ţara | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iulie 24, 2015 la 4:28 pm
 4. 4 Despre cum „trebuie să-i urmărim pe americani” | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iulie 24, 2015 la 4:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: