Disputa dintre Adam si Eva

FullSizeRender copy 4

Disputa dintre Adam si Eva in legatura cu merele nu i-a ajutat pe niciunul. In plus, nu era clar nici care dintre mere sa fie luat. Concluzia mea este ca merele sa fie lasate deoparte – vor fi luate, ca de obicei, cu camioanele, de catre polonezi, care, spre deosebire de noi, au invatat sa faca sucuri din ele – iar Adam si Eva, impreuna cu ceilalti colegi, sa caute o alta cale pentru a gasi calea cunoasterii. Diavolul pandeste din opozitie…

56 Răspunsuri to “Disputa dintre Adam si Eva”


 1. 1 Fragmentarium Politic iulie 17, 2015 la 10:31 am

  Excelenta parabola despre ademenire, vorbe si umbre. Seductia Evei, necunoscuta pana la a-l convinge pe Adam sa muste si el momeala, a stat in mestesugul vorbelor. Or zbura ele vorbele, dar nenorocul adamesc ne arata ca se mai si lipesc. Insa a distinge in umbra puterii sau opozitiei, in care deopotriva se poate ascunde ademenitorul, ramane si azi un dar, care nu este dat oricui.

 2. 2 alin iulie 17, 2015 la 10:45 am

  Adam și Eva au avut consens, nu dispută pe mere. Dacă aveau o dispută, poate unul dintre ei rămânea în Rai ori lua și Raiul după el când plecau împreună. Dragostea face minuni…

 3. 3 ZeV iulie 17, 2015 la 11:44 am

  ..In povestea cu ALBA ca Zapada (cea autentica ), exista un mar cu doua fetze, dintre care, una extrem de lucioasa si ademenitoare.
  Dupa ce merele autohtone au plecat dincolo, gasim pe rafturile marilor retele germane de magazine alimentare, mere lucioase pe toata suprafata…asa cum sunt si multe altele transferate fortat din lumea (asazis) civilizata.

 4. 4 ZeV iulie 17, 2015 la 12:03 pm

  Adrian B.
  (bizonu’)

  Este foarte adevarat, Ion Iliescu a fost (si inca este) un politician experimentat, inteligent si cu calitati manageriale de exceptie.
  Dar, a fost un om reabilitat prea tarziu. A nimerit intr-o alta lume si intr-un alt timp, care nu erau ale domniei sale. O lume in care nici macar Gorbaciov nu putut supravietui (dpdv politic).
  Ion Iliescu a deschis , poate cu bune intentii, Cutia Pandorei, din care au iesit lacomia, egoismul si hotia far’de limite.
  Probabil stii ca bunele intentii paveaza, de regula, drumul spre Intuneric, mai ales cand vin din partea unui ateu – ,,liber cugetator”.
  ps
  Am cunoscut tarani cu mintea limpede, care nu s-au lasat luati de valul revasei instinctului – aproape animalic – de proprietate (lasat liber de Ion Iliescu) si nu si-au distrus CAP-ul. In prezent, sunt foarte multumiti. Din pacate, sunt foarte putini in aceasta situatie.
  Poate ca daca ar fi fost mediatizat mai intens exemplul evreiesc, alta era situatia agriculturii si…proprietatii de terenuri in Romania.
  pps
  Neschimbarea unui om nu este intotodeauna o calitate. De exemplu, d-ta ai constatat (din perspectiva dumitale) ca Ponta te-a dezamagit si, in consecinta, te-ai pozitionat ca atare. Adica, impotriva lui. In principiu, nu este ceva rau.
  Dar tine minte ce-ti spun: Fara Victor Ponta la guvern, dreapta va acapara intreaga putere in Romania. Nu ca ar fi o tragedie nemaipomenita, fie si daca ne-am uita la Germania. Din pacate, nici Romania nu este Germania si nici opozitia nu este realmente de dreapta…este un conglomerat vetust al oportunitatii , far’de ideologie, sustinut de interese straine.
  Dar poate ca Dumnezeu va da la toti romanii mai multa minte, in al 14-lea ceas.

 5. 5 ZeV iulie 17, 2015 la 12:04 pm

  ..completare la – iulie 17, 2015 la 12:03 pm
  ..conglomerat vetust al oportunitatii si oportunismului…

 6. 6 ZeV iulie 17, 2015 la 12:22 pm

  ..Iata ca presedintele Yohannis, vine in intampinarea rezervelor manifestate de catre unii colegi in privinta noul Cod Fiscal. Yohannis, nu este de acord, printre altele, cu revenirea TVA la 19%, raspunzand cu promptitudine ingrijorarilor exprimate de organismele financiare internationale.
  Mai mult, desi liberalii si-au axat intodeauna politica economico-financiara pe relaxare fiscala si stimularea consumului, vin acum si ne spun ca, de fapt, trebuie stimulate investitiile, in detrimentul consumului. Exact ca pe timpul tripletei Basescu-Boc-Udrea. S-a vazut ce investitii s-au facut si cu ce impact asupra dezvoltarii reale a pietei muncii si a habitatului. Adica, zero barat.
  Culmea, toate partidele din Parlament au votat in favoarea adoptarii Codului Fiscal, dar a fost suficient sa ,,sufle” potrivnic un oficial extern ca sa se stinga flacara oricarei sperante de mai bine in Romania.
  Iata la ce duce razboiul politic ,,gicacontrist” din aceasta tara: la a contesta orice provine din tabara adversa, doar pentru a pune piedici. De fapt, nimeni nu se mai gandeste acum ca pierde Romania. Pur si simplu, incet incet (dar sigur) nebunia ineaca Romania.

 7. 7 Centru iulie 17, 2015 la 1:04 pm

  Polonezii importa mere de la noi ?
  Eu stiam ca sunt ei insisi printre marii exportatori europeni de mere .
  Livezile noastre de meri , nuci , pruni , viile – au disparut , impartite unor agricultori cu o varsta in jur de 70 de ani in anii 1990 , agricultori cu venituri financiare insuficiente pentru doua calatorii cu autobuzul pana la resedinta de judet .
  Iar ce mai avem ca productie de fructe nu se vinde nicaieri , pentru ca mafia din Statul Roman nu are comision de luat de la Ionul lui Zaharia nici de la Viorelul Turcului care au , fiecare , o tona de mere toamna de vandut .

 8. 8 ZeV iulie 17, 2015 la 1:36 pm

  L-am ascultat cu mare atentie pe domnul Teodorovici la conferinta de presa de azi – orele 14:00.
  Pot sa va spun ca, in perceptia mea, acest ministru este un roman cu adevarat profesionist si responsabil. Romania are o sansa majora sa valorifice plusurile din economie, prin noul Cod Fiscal (votat in unanimitate in Parlament), pentru a reduce decalajele de nivel de dezvoltare fata de alte state europene.
  Sigur ca nu toti occidentalii isi doresc o Romanie puternica din punct de vedere economic. Dar nu cred ca asta ar trebui sa ne impuna (prin inducerea temerii si neincrederii in noi insine) prioritatile noastre ca natie, ci, cu adevarat, interesul national ar trebui sa ne motiveze.
  Nu mai credem ca exista un interes national ? Inteleg ca tentatia imediata ar fi sa spunem, dezamagiti de tot ce se intampla in jurul nostru, ca nu exista.
  Eu spun ca este bine sa mai meditam si sa nu ne pierdem increderea.
  Doresc cu toata convingerea succes guvernului Ponta si ministrului sau de finante, atata timp cat mai sunt si activeaza la palatul Victoria.
  Dupa, nu intrevad decat negura si ceata pe termen lung, mai ales in contextul in care l-am ascultat, cu scarba si dezgust, pe acest marionet penibil numit Catalin Predoiu. Omul care a cautionat austeritatea in Romania si care a dus la (asazise) investitii in parcuri si piscine la tara, de nimeni folosite vreodata.

 9. 9 Cris iulie 17, 2015 la 1:58 pm

  Mulți locuitori ai satelor au plecat în Italia, Spania…fiindcă, spun ei, aici nu sunt locuri de muncă.
  În realitate, aici SUNT locuri de muncă destule în agricultură și meserii, numai că ei nu știu să facă mai nimic și preferă să-i slugărească pe italieni, spanioli…
  Există și exemple de români (sau chiar străini) care au făcut laboratoare de sucuri de fructe, dulcețuri, gemuri…ca să nu mai vorbesc despre cei care au înființat ferme de legume bio/eco.
  Deci, se poate. Cu banii câștigați într-un an ca badante sau spălător de mașini în UE, poți să-ți deschizi o afacere în România și să fii propriul tău stăpân, cu condiția să înveți să faci ceva concret și să nu ai pretenția să-ți iei mai întâi limuzină.

 10. 10 Radu Humor iulie 17, 2015 la 3:38 pm

  Dilema produsă de disputa biblică, îmi aduce aminte de unul din foştii mei profesori de logică.
  Care ne dădea ca exemplu de început al curiozităţii ce poate crea false dileme :
  – Oare fundul mării, o avea chiloţi ? Dar al oceanului ?! ;
  Personal, cred că polonezii fie au renunţat la sucul de mere, fie îl prepară din soiuri mai puţin pline de E-uri.
  Altfel nu-mi explic această adevărată invazie a lor pe rafturile marilor magazine străine din România !
  În timp ce tradiţionalele şi gustoasele, dar mai ales sănătoasele soiuri româneşti rămân doar o amintire . Dureroasă, ce-i drept !

 11. 11 Radu Humor iulie 17, 2015 la 3:39 pm

  Se adevereste Profetia despre capitala României, facuta de sfantul indian Sundar Singh acum 100 de ani?
  July 10, 2015
  In Romania, mai precis in Bucuresti, se construieste cea mai mare catedrala ortodoxa de rit grecesc din lume, Catedrala Mantuirii Neamului.
  Zilele trecute, Guvernul a decis sa ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de 11.000 de metri patrati in Bucuresti, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.

  Astfel, orasul va deveni un puternic centru ecumenic, o materializarea stranie a prezicerilor facute de sfantul indian Sundar Singh, in 1920, despre Capitală României.

  “Bucureştiul se va transformă într- un centru esenţial. Va fi o capitală spirituală a planetei şi va fi considerat de toate popoarele drept un veritabil «Nou Ierusalim » pământesc”.

  Citeste mai jos profetia despre Romania a lui Sundar Singh, in 1920:

  “… România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală, ce o va face să se înfăţişeze ca un ve­ritabil model de urmat întregii umanităţi… spusele mele nu trebuie să vă determine a mă considera un fanatic, simpatizant al românilor, ce îşi imaginează hi­me­rice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat aceste profeţii, fără putinţă de tăgadă, este Prea Sfânta Năs­că­toare a lui Iisus şi reamintesc că, din câte simt, lo­cul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Dom­nului şi apoi marile puteri cereşti, la toate acestea mai adăugându-se şi majoritatea sfinţilor din cer…

  Ingeniozitatea omenească, pusă în slujba răului, va aduce lumii cele mai groaznice crime şi Pământul va cunoaşte cele mai cumplite boli, ce vor apărea pentru a fi nimicită existenţa oamenilor răi şi perverşi. În acele timpuri de mari schimbări, în alte locuri de pe Pământ va dispărea fulgerător un sfert din omenire, iar după această a doua încercare, din cei rămaşi în viaţă şi îngroziţi vor fi suprimaţi aproape încă un sfert, restul se vor orienta trup şi suflet către Dumnezeu…

  Mulţi oameni care alcătuiesc popoarele Asiei se vor orienta către religia creştină, aproape fulgerător, ea generalizându-se la toate popoarele, indiferent de limbă, de la Polul Nord şi până la Polul Sud… Treptat, puterile statale vor dispărea, ca în locul acestora să apară o nouă putere denumită Federaţia Statelor Pământene, cu un singur preşedinte, o singură monedă, un singur consiliu de conducere şi o singură armată… În această perioadă, Rusia va deveni una dintre cele mai creştine ţări de pe faţa Pământului, Bosforul şi Dardanelele se vor scufunda… O mulţime de insule vor dispărea, fiind nimicite de cutremure, scoarţa Pământului fiind zdruncinată de o mulţime de urgii, ce se vor abate asupra oamenilor.

  Bisericile purtătoare de har divin se vor uni într-una singură… care va pregăti aproape întreaga lume pentru transformările spirituale ce vor avea loc la nivelul întregii planete… Vor face excepţie de la pedeapsa focului nimicitor şi al măcelului… România şi locurile, supra­numite sfinte, din Palestina. De asemenea, netrecută prin sabie va rămâne Cetatea Vaticanului, dar pu­terea sa de influenţă, atât de pregnant urmărită, se va reduce la zero. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind… un veritabil focar spiritual…, iar Bucureştiul se va transforma într-un centru esenţial al acestui foc.

  Această capitală a polului spiritual al planetei va fi aproape în întregime reconstruită, rămânând, în cele din urmă, o aranjare de construcţii în formă inelară, având 7 kilometri diamentru şi va fi considerată, de toate popoarele, drept un veritabil Nou Ierusalim pământesc… România va trece în viitor prin mari frământări lăuntrice şi prin anumite schimbări externe, ce o vor impune exemplar, cu prestigiu, în conjunctura internaţională şi, prin mila providenţei, va ieşi aproape neafectată din si­tuaţiile conflictelor războinice mondiale, declarându-se, datorită spiritualităţii extraordinare, ţară neutră…

  În cele din urmă, toţi duşmanii României vor îngenunchea la hotarele acestei ţări şi… vor recunoaşte mi­siunea ei spirituală… În urma bulversantelor schimbări planetare şi al unui război cumplit…, vor rămâne trei categorii: morţii, cei răniţi… şi supravieţuitorii neatinşi. Crime, lepră, holeră şi multe alte boli înspăimân­tătoare, printre care câteva complet noi, necunoscute înainte, vor bântui scoarţa Pământului…, fiare sălbatice se vor năpusti asupra oraşelor şi satelor, atacând oamenii… Cu toţii se vor convinge atunci că nu există religia Adevărului, realizând că doar cu­noaşterea Adevărului îi eliberează, făcându-i să se integreze în Absolutul Divin. Pentru a deveni Una cu Dumnezeirea…, tot atunci va veni vremea apariţiei acelor oameni puri, înzestraţi cu extraordinare haruri divine, despre care s-a vorbit în urmă cu aproape 2.000 de ani…

  Ca indian, eu intuiesc că bunul Dumnezeu a vrut să aleagă, dintre toate popoarele, poporul cel mai umilit, cel mai crunt încercat de vitregia celor puternici. Adesea exploatat, ameninţat, invadat, tero­rizat, vândut şi cumpărat, care, aproape la fiecare război, a fost piaţă de tocmeală între cei care se războiau…, acesta este un popor primitor, înfăţişând o nuanţă elevată, plăcută, pentru a fi pildă de contopire universală cu calităţile divine…

 12. 12 Luminita Arhire iulie 17, 2015 la 3:45 pm

  Deci, avem un partid mare, organizat, care a rezistat până acum, deşi la rădăcina lui sapă de mulţi ani o echipă de coropişniţe înţolite în salopete-lux, echipă bine pusă la punct, pregătită şi-n ţară şi peste graniţă, şi determinată să răstoarne copacul şi să-l facă surcele, şi, dacă se poate, să-şi care fiecare acasă o sacoşică de lemne, ceva pe la PNL+ PDL, ceva pe la UNPR, ceva, dacă mai rămâne, pe la PMP …UDMR-ul are lemn destul, nu-i interesat.

  Aşadar, ÎNCĂ avem un partid…cum procedăm?

  Păi, primul lucru pe care putem să-l facem este să ajutăm din greu şi din interior la destructurare, să nu se chinuie oamenii ăia cu săpăturile, singuri. Cât timp un domn şi-o doamnă din staff-ul PSD se hîrjonesc trăgând de scaune, se vede cu ochiul liber că în spatele lor se ridică umbra impunătoare a unui intelectual, falnic şi bazat, recte Valeriu Zgonea.

  Valeriu Zgonea se uită dimineaţa în oglindă şi ce vede el? Au nu este el înalt şi grizonat , ca Adrian Năstase? Ba da! Au nu are el limbă de lemn la purtător , mai ceva ca Ion Iliescu? Ba are! Au nu şi-a unit el destinul, prin căsătorie, cu o jună – a doua şansă, aşa cum şi Călin Popescu Tăriceanu a făcut, după prima încercare , de încă vreo patru ori? Ba şi-a unit ! Au nu i se potriveşte lui eticheta de “PROSTĂNAC” mult mai etanş decât lui Mircea Geoană ? Ba i se potriveşte ! Au nu are el papilele gustative la fel de catifelate ca Emil Boc, fără importanţă al cui e fundul prezidenţial care beneficiază de alintul lingual? Ba are! Poate că n-a participat încă la raliuri şi nu joacă baschet, ca Victor Ponta, dar nu-i târziu, dragii mei, nu-i târziu…deja simte un mic impuls în menisc …

  Buuun… şi-atunci, dacă toţi aceştia de mai sus au putut să fie şefi de partid, el de ce n-ar putea?

  Coleg fiind cu Mihai Viteazul, Valeriu Zgonea a învăţat ceva din istorie: dacă vezi o mică bătălie între două tabere pe undeva, pe-aproape, uită-te bine dacă nu cumva se remarcă-n peisaj vreun scaun domnesc gol , cu coroana agăţată de spătar, scaun pe care să-ţi potriveşti fundul, câtă vreme sunt ocupaţi ceilalţi cu hărmălaia.

 13. 13 Georgette Schwarz (@avrenim50) iulie 17, 2015 la 4:06 pm

  Excelenta alegorie, iar mesajul ei ‘biblic misterios’, cum vad un titlu in ziarul Profit, sper sa fie descifrat usor de catre Adam si Eva. Mai sper ca Adam sa-si infraneze machismul, iar Eva sa nu se dovedeasca excesiv de ambitioasa.

 14. 14 Adrian B. iulie 17, 2015 la 4:12 pm

  Cum arata PNL-ul dupa operatiunea DNA de curatare a Noului PNL de vechii PNL-isti …

  http://www.dcnews.ro/paranghelie-la-arad-cu-mru-vasile-blaga-i-gheorghe-falca_480307.html

  http://www.dcnews.ro/gheorghe-falca-dupa-provocarea-lui-mihai-razvan-ungureanu-a-putea-sa-ofer-solu-ii_463579.html

  Mai lipseau din peisaj cretinii aia de Neamtu , Papa Hagi si Igas .
  Apropo , mai stie cineva ceva de labarii astia patentati ? Sau ce , au plecat si ei la munca in strainatate ?

 15. 15 Marian Nicolae iulie 17, 2015 la 4:39 pm

  Astazi am fost iradiat din nou in timp ce dormeam.

  Putin cate putin pana cand nu voi mai fi aici pentru a fi iradiat din nou…
  Ii pasa cuiva…??? Nu prea cred.

  Totusi mie mi-a pasat de voi toti si de asta tara amarata de-i zice Romania..

  Coruptia este completa, de la sectoristul de serviciu si pana la procurorul care „se ocupa” de dosarul depus de mine la Parchetul General…

  Toti sunt de acord asupra unui singur lucru:

  Marian Nicolae trebuie sa paraseasca aceasta lume, indiferent daca si-a facut datoria sau nu, sau mai degraba tocmai pentru ca si-a facut datoria fata de tara si fata de voi toti.

  Statule ridicate mai tarziu sigur nu ma vor incalzi cu ceva…..

 16. 17 Klaustrofob Vernier Ciolanis iulie 17, 2015 la 4:48 pm

  In varianta actualizata a parabolei noul personaj, Klaustrofob Vernier Ciolanis, paznicul merelor, este nemultumit de „remuneratie”. Daca nu poate pune de vreo traista cu mere sau de vreo sticla de suc, a apelat si el la Doamne-Doamne pentru imbunatatirea conditiilor de cazare de vreun milion de euro. Dar al cui andajat este Ciolanis, al lui Doamne-Doamne sau al celuilalt? Vorba unuia: „Cine esti Ciolanis?”

 17. 18 Mihaela Erika Petculescu iulie 17, 2015 la 5:20 pm

  Sindromul «CONFUZIE»

  Strategia Apărării Naţionale permite, cum este şi normal, ca CSAT să se ocupe de vulnerabilităţi, dar numai sub controlul Parlamentului. Preşedintele Iohannis încearcă însă să impună lărgirea prerogativelor CSAT în detrimentul guvernului, creând cu bună ştiinţă o confuzie de autoritate, încă un pas în instalarea unui haos cu reflexe dictatoriale.

  Un haos a cărui emblemă este CONFUZIA !

  CONFUZIA politică : instituţia prezidenţială ignoră termenul „echidistant” şi îşi asumă rolul de „motor” al opoziţiei. CONFUZIA de valori : orice campanie electorală foloseşte bani pe care nu-i poate justifica ( bani murdari ), declară cu seninătate şi iresponsabilitate fostul preşedinte Băsescu, iar autorităţile competente refuză să se sesizeze în urma acestui auto-denunţ incriminator. CONFUZIA de termeni : patriotismul nu este sinonim cu naţionalismul exclusivist, chiar dacă unii foşti informatori ai Securităţii pretind astăzi că „turnau” din patriotism şi nu din oportunism ( şi mulţi şi-au schimbat doar părul – aidoma lupului – dar năravul ba ) CONFUZIE în rândul PNL şi al afaceriştilor penelişti care au sprijinit relaxarea fiscală căreia astăzi Iohannis – exponent al politicii economice de austeritate promovată de Germania, dar şi al cercurilor de interese occidentale pentru care o economie românească necompetitivă reprezintă garantul că ţara va rămâne o piaţă de desfacere – i-a opus veto-ul său.

  Tot gravă, CONFUZIA din PSD, unde V. Ponta a arătat încă o dată că, deşi un admirabil administrator, este un om politic şovăielnic atât în doctrină cât şi în acţiune. Motivele pentru care a renunţat sunt personale, felul în care a renunţat a fost autocrat. Cui îi cedează el ştafeta conducerii, când a dus o politică de cadre total deficitară la nivelul primului eşalon al partidului ? Liviu Dragnea – „lucrat” în justiţie, dar care beneficiază de un sprijin puternic în teritoriu – încă speră ca o întrunire (ipotetică) a Comitetului Executiv Naţional să-l desemneze preşedinte interimar. Şova a fost eliminat. Corina Creţu, comisar european, nu intră în discuţie, şi oricum ar refuza fie şi numai din motive financiare. Cătălin Ivan, un tânăr capabil, exponent al noii generaţii din PSD, a fost practic înlăturat şi marginalizat pentru „acţiuni negative la adresa partidului”, adică pentru că a îndrăznit să aibă o poziţie independentă. Pentru moment, a fost aleasă preşedintă interimară ( pe termen nelimitat ) Rovana Plumb. Calităţile care au propulsat-o la acestă poziţie sunt obedienţa faţă de Ponta şi lipsa de iniţiativă. O excelentă „locum tenens” ( locţiitoare ) cum spuneau strămoşii noştri latini. Întrebarea este pînă când ? Până când Ponta îşi rezolvă problemele cu justiţia ? Se profilează la orizont o gâlceava între Adam ( Liviu Dragnea ) şi Eva ( Rovana Plumb ) care s-ar putea să dea peste cap planurile premierului.

 18. 19 Radu Humor iulie 17, 2015 la 5:35 pm

  Evident, nu numai intelectualii isi pun intrebari. Asa cred ca arata o stare de normalitate. Ne punem intrebari, bineinteles. Doar traim intr-o societate libera, nu? Mie mi se pare foarte straniu ca in spatiul nostru public nu s-a prea discutat despre ce se spune in Codul Zambaccian… Ca si cum subiectul e interzis: nu se discuta despre asa ceva. Ca si cum un secret ce nu trebuie dezvaluit acopera ce scrie acolo… Este adevarat ca, la vremea respectiva, s-a tot discutat si despre Trofeul Calitatii, si despre Dosarul Zambaccian, si despre Matusa Tamara, dar despre ce spune saitul cu pricina, nu prea. Chiar deloc, as zice. N-am vazut ca personalitati din spatiul public sa-si puna intrebari, spre exemplu daca e adevarat ce scrie acolo. Nu prea am vazut pe cineva sa dezminta… E ca si cum nu se discuta despre asta: daca e sau nu adevarat. Nu e straniu? Sa luam, de pilda, Dosarul Matusa Tamara:

  https://motanulfilozof.wordpress.com/2015/07/17/nu-trebuie-sa-va-placa-adrian-nastase/#comment-13672

  Eu nu prea inteleg, si cred ca foarte multa lume nu intelege, spre exemplu urmatorul paragraf:

  „19 ianuarie 2006. Genică Boierică, un infractor condamnat, care se afla în detenţie la Craiova, executând primul an al pedepsei de opt ani la care fusese condamnat, a fost adus la sediul central al DNA de la Bucureşti, unde procurorii DNA i-au promis că va fi eliberat din închisoare dacă va ajuta la învinuirea lui Năstase sub false acuzaţii.”

  Asta se intampla in Romania anului 2006, Ceausescu cazuse demult…

 19. 20 Adrian B. iulie 17, 2015 la 5:37 pm

  Tot ce-i frumos se termina repede : Vatafu TV s-a inchis ! Era cel mai bun antidepresiv si functiona si ca botox . Nu stiu unde pana mea i-a gasit Miron Cozma pe futiflenderii astia doi dar mi-au salvat multe zile triste . Eu nu cred ca astia doi sunt fiinte umane ; cred ca sunt extraterestrii si functioneaza pe baterii . Sunt prea tari …

  http://www.click.ro/vedete/romanesti/cum-ramas-cozma-fara-televiziune-vatafu-tv-care-emitea-doar-pe-internet-fost

 20. 22 Lolla iulie 17, 2015 la 10:24 pm

  Aline draga, se vede ca nu ai citit Biblia. Adam si Eva au fost amandoi izgoniti din rai si nu au avut de ales.

 21. 23 T-Rex iulie 17, 2015 la 11:23 pm

  Tare! Eu as merge mai departe si as aduaga ca Eva si Adam au facut o droaie de plozi, care si ei au mincat mere. In final copacu’ e important, sa dea roade si ca roadele sa ajunga la proprietarul de pom.

  Pina si ziare „de dreapta” spun ca gestul lui Iohannis e slabutz pina la neconvingator. Pare o miscare politicianista, pentur ca in final tot o sa dea cu subsemnatul pe lege, si o sa o aprobe a doua oara. Poate ii place lui „a doua oara”. Restul de declaratii politice, ca ale lui Badea Predoiu merg pe Apa Sambetei. Desi zguduit, PSDul cistiga cu Predoiu.

 22. 24 ZeV iulie 18, 2015 la 9:16 am

  Radu Humor
  iulie 17, 2015 la 3:39 pm

  Sa nu exageram….de fapt, Mercedesul este Fiat, iar Fiatul este bicicleta. Depinde la ce televiziune ne uitam, sau pe cine ascultam. (apropo de moschei).
  Chiar mai credeti in profetii ?
  Daca da, poate gasiti vreun indian care a scris ceva despre destinul viitor al lui Victor Ponta. 😉

 23. 25 ZeV iulie 18, 2015 la 9:21 am

  Luminita Arhire
  iulie 17, 2015 la 3:45 pm

  Apropo de Zgonea….cei mai periculosi sunt oamenii mici care se cred mari. Pentru a se convinge ca sunt asa cum vor sa creada, isi amplaseaza in bai oglinzi care maresc prin deformare.
  Un ins similar cu Zgonea (recte, Geoana) a fost (din fericire) demascat la timp.
  Mai ramane sa ne lamurim cine este in realitate (si) Liviu Dragnea.

 24. 26 blogideologic iulie 18, 2015 la 9:43 am

  Primul dintre filologii români care pricepe că sîrbeasca se trage din limba română a fost Gheorghe Asachi. De aici şi comportarea sa lipsită de grijă (vorbesc despre grijă materială, pentru că respectul spiritual îl avea!) faţă de textele lui Vuk Karagici.

 25. 27 Ghita Bizonu' iulie 18, 2015 la 10:08 am

  ZeV

  ref la mes din iulie 17, 2015 la 12:03 pm d’a coada la capu’:

  1)
  a) Nu eu am fost acela care ar fi zis ca Ponta ar fi trebuit sa se retraga dupa esecul la alegerile prezidentiale . Insa tu de vreo 3 ori ai sustinut aceasta gogomanie. De ce ai sutinut o gogomanie? Explica tu … mie imi este cam indiferent.
  b) Eu nu m-am pozitionat „contra lui Ponta” .. adica huo, la oase, jos , sa plece . Eu am zis decat ca tontismele sale vor avea un pret pe care nu il va plati singur. Adica prevedeam ca va ajunge in situatia de azi.
  Intre noi fie vorba nici nu era greu de prevazut ca cei care au alergat dupa votacii la referendum se vor „ocupa” si de Tontelu’. Mai ales ca existau 2 precendente – Atanasiu si Pacuraru. Ca urmarirea penala impotriva lui Dragnea (ptr „frauda” adica votu ca folos necuvenit) va impieta campaniei elctorale a PSD. Samd etc.
  Din pacate eu am avut dreptate.
  3)Ar fi cazul ca sa ti se dea si tie mai multa minte. Sau mai precis sa te hotarasti sa iti folosesti si mintea. Cum sa iti zic capu nu este util doar ca sa nu iti ploua in gat… Si in loc sa te dai zglobiu si proPonta injurandu-ma pe mine mai bine ai incerca sa cauti niste date cu care sa demontezi sustineri diverse. iar amintesc ca eu sunt ala care a cautat dupa datoria externa a Romaniei nu tu.. TYu nu contrazici niciodat pe d’alde Vass sau Aligica

  2)
  Domnul Ion Iliescu : a fost, este si ramane cel mai bun (abil) politician roman si singurl care a fots „Presedintele” .
  Acu’ faptu’ ca tu nu reusesti sa te maturizezi si sa oti folosesti si capu’ din dotare nu da vina pe altii.
  Nu de alta dar in anii 90 nu aveai cum sa te opui curentului. Voi desteptii lu papuc doreati „capitalism” deci fara CAP uri si zbierati ca nu se poate atara biogata fara opameni bogati. Omitand ca jaful era calea cea mai rapida de imbogatire.
  Acu ce doreai ? Cum doreai sa se fi opus?
  De altfel in niste mesajele de la articolul precedent iti confirmi nula servila in materie de gandire… ar fi trebuit sa dizolve FSN, sa constituie un partid de stanga omogen si sa permita participarea cu sanse decente a partidelor istorice din Romania Sansele le dadea electoratu’. Care nu era dispus sa voteze cu „istoricii” care culmea! Exact ei cereau „privatizare totala acum!” si „restitutio in integrum!” si jos CAPurile!
  Cat despre „cerintele tinerilor si intelectualilor din acele timpuri” erau si ele „vrem capitalism” adica excat ce reprosezi tu dlui Iliescu – ca v-a facut pe plac! Pesemne ca tu ca si Victorelu bantuiati pe strazi strigand ca vreti imediat capitalism si va durea sa nu zic unde de „exemplul evreiesc” despre care voi astia mai juni stiati doar „ca au adus comunismu'”

  Asa ca draga nu iti invata tatal cum se fac copiii. Nu de lata dar tu esti o dovada ca stie!!

  A da. Venirea minerilor. Intr-un fel era inevitabila. Tu – si cei ca tine – o „citesc” doar in registrul luptei de clasa „muncitori” vs „intectuali” (ca cand 80% dintre presupusii intelctuali sunt „noua intectualitate” aparuta ca urmare a promovari sociale din socialism) .
  Eu am vazut cestia asta mai ales ca o opozitie capitala-provincie si centralism-descentralizare. Adica o mana de zgubilitici din Bucuresti si inca vreo 2 „centre”- mai ales „regionale” – au decis ca „ei” impun tarii ce guvern doresc ei. Ma rog au luat-o-n barba la propriu (primul sens nu este cel obscen ci ala de directa de box). Daca vrei a fost o reluare peste 2 secole a ciocnirii dintre „federatii” girondini si „centralistii” iacobini. Daca ati fi avut niste profi mai buni de istorie printre voi sau niste insi nitel mai destupati la cap ati fi aflat ca de la 1870 caile ferate au facut imposibile astfel de”reluari” . Da nu ati avut, plus ca find parohiali fara speranta (inclus Radu Campeanu sau musiu Paller ex nomencalutirstu) ati repetat faza amestecand si niste influente babane a lui ’68 (soixante-huit)

 26. 28 ZeV iulie 18, 2015 la 10:34 am

  Mihaela Erika Petculescu
  iulie 17, 2015 la 5:20 pm

  Rememorand la rece evenimentele din perioada premergatoare si ulterioara alegerilor din 2014, cred cu destula convingere ca Victor Ponta nu si-a dorit niciodata functia de presedinte al Romaniei. Dupa dizolvarea USL, Victor Ponta a fost fortat de PSD sa candideze si a facut-o, din loialitate fata de partid. Dar partidul a facut foarte putin pentru a-l sustine pe Victor Ponta. Partidul si Liviu Dragnea. Nu spun ca Victor nu a avut la randu-i slabiciunile, ezitarile si erorile sale. Dar atat poate, in aceste momente ale vietii sale. De aceea l-a sustinut pe Antonescu, iar mai apoi pe Tariceanu – ca eventual candidat alternativa la prezidentiale. Cred ca ar fi fost solutia optima atat pentru partid, cat si pentru Victor Ponta. Astfel, presiunea asupra guvernului ar fi fost mult mai mica, deoarece esecul in alegerile prezidentiale nu l-ar fi vizat in mod direct pe Victor Ponta sub aspectul legitimitatii electorale.
  In acest moment, este greu de spus cine are dreptate: partidul sa fie suparat pe Ponta, sau Ponta pe partid. Cred ca a facut bine sa lase partidul sa se autoanalizeze si sa gaseasca singur, fara influenta unui premier – sef de partid, obiective, strategii si personalitati potrivite la locurile potrivite.
  Victor a ridicat partidului mingea la fileu. Sper ca partidul sa o returneze in teren. In terenul opozitiei, bineinteles, daca vrea sa…guverneze si dincolo de 2016.

 27. 29 Ipar Charisse iulie 18, 2015 la 10:43 am

  Nu am facut public detaliul ca, pe cand eram in clasa a IX-a, am fost declarat, la practica, cel mai bun strungar al lunii februarie. In urmare, cum epoca liderilor gen Adrian Nastase a trecut, cred ca sunt la fel de calificat ca si dl Zgonea la sefia camerei deputatilor; daca mai comit din cand in cand si cate un agramatism ori cate o exprimare naspa, il iau de departe.

 28. 30 ZeV iulie 18, 2015 la 10:59 am

  ghita bizonu’

  Nu este necesar sa te justifici in niciun fel. Suntem, fiecare, asa cum ne-a creat Divinitatea si experientele proprii.
  …Am spus ca ar fi fost o varianta demna de luat in calcul, ca Victor Ponta sa se retraga IMEDIAT (adica a doua zi) dupa pierderea alegerilor prezidentiale, din toate functiile (inclusiv cea de premier). Pentru el ar fi fost optim.
  Dar am mai spus, in mod repetat, ca acel moment a fost depasit. Acum, trebuie sa mearga pana la capat, oriunde ar fi acest capat in timp si spatiu, in interesul natiunii si al alegatorilor USL din 2012, respectiv, al celor 5 milioane din 2014. Cu alte cuvinte, Victor Ponta nu-si apartine, acum, doar siesi.
  Stii, pe de alta parte, vorba aceea…lungirea bolii, moarte sigura…datorita cronicizarii. Sper, cel putin, ca pesedistii sa realizeze ca, daca va ,,muri”, cu sau fara voia sa, Victor o va face (dupa o lunga si grea suferinta – personala si familiala) in numele partidului caruia i-a fost loial tot timpul.

 29. 31 Ipar Charisse iulie 18, 2015 la 11:39 am

  Ca sa ma refer si la subiectul exceptional dezvoltat de dl Nastase, pare ca in scena se pregateste sa intre si Dumnezeu, care doreste sa-i evacueze pe Adam si pe Eva din Rai – prin renumararea merelor – indiferent daca au devenit conoisseurs (in arta politicii) or not. Pare ca Adam a devenit complicele sarpelui (simbol al intelepciunii), ceea ce il reapropie de Lilith. Ma opresc aici. Diavolul e totusi unul ciudat, care cu siguranta ca nu e Satan insusi.

 30. 32 blogideologic iulie 18, 2015 la 12:08 pm

  @Ghiţă Bizonu’
  Foarte interesantă analiza din iulie 18, 2015 la 10:08 am

 31. 33 Adrian B. iulie 18, 2015 la 12:59 pm

  @ zev

  Inainte de a fi ce vrea el , d-ul Liviu Dragnea ramane un fost vicepresedinte PDL …

 32. 34 Adrian B. iulie 18, 2015 la 1:01 pm

  Femeia care a băgat spaima în noi e făcută praf de ziaristul Robert Parry:

  „Victoria Nuland generează războaie şi soţul ei convinge Congresul să cumpere arme”

  Actualitate • Extern
  Articolul este fulminant, căci autorul îi atacă direct atît pe Victoria Nuland pentru politica sa din Europa şi Eurasia, cît şi pe soţul său, istoricul Robert Kagan
  Articolul este fulminant, căci autorul îi atacă direct atît pe Victoria Nuland pentru politica sa din Europa şi Eurasia, cît şi pe soţul său, istoricul Robert Kagan

  Un articol senzaţional publicat în SUA de jurnalistul american Robert Parry, laureatul Premiului Pulitzer (echivalentul Nobelului în alte domenii) despre Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american, a fost evitat de presa din România, probabil din dorinţa de a nu o supăra pe cea care a băgat spaima în politicienii români!

  Articolul are titlul „A Family Business of Perpetual War” („O afacere de familie din perpetuarea războiului”) şi a apărut pe celebrul site al lui Robert Parry, „Consortiumnews.com”, în data de 20 martie 2015, fiind preluat în România doar parţial pe site-ul „stiripesurse.ro”, sub semnătura lui Radu Pop, deşi el a fost difuzat pe fluxul Agerpres!

  Articolul este fulminant, căci autorul îi atacă direct atît pe Victoria Nuland pentru politica sa din Europa şi Eurasia, cît şi pe soţul său, istoricul Robert Kagan: „Victoria Nuland şi Robert Kagan au în derulare o afacere de familie. De la Departamentul de Stat, ea generează razboaie şi, din paginile de opinie, el cere Congresului să cumpere mai multe arme. Este suficient ca acest duet în familie neobişnuit să facă un pas sau doi că industria militară a şi primit fonduri suplimentare” (folosim pentru traducerea citatelor textul publicat de Radu Pop)!

  Înainte de a trece în revistă principalele idei ale articolului, precizăm, pentru cei care nu ştiu cine este Robert Parry, că acesta a primit Premiul Pulitzer în anul 1985, cînd lucra la „Associated Press”, pentru investigaţiile sale despre CIA, care au generat o anchetă a Congresului american! Iată menţiunea de pe site-ul oficial al Premiului Pulitzer (http://www.pulitzer.org/bycat/National-Reporting):

  Robert Parry spune tranşant că „dacă nu ar fi fost acţiunile d-nei Nuland, criza ucraineană poate că nu lua forme atât de acute”. Mai mult, chiar, Parry scrie că, personal, Victoria Nuland i-a îndemnat pe activiştii de partid şi pe oamenii de afaceri din Ucraina să-l conteste pe fostul preşedinte din această ţară, Viktor Ianukovici, fiind chiar prezentă în iarna lui 2014 pe Maidan, unde împărţea pachete cu mîncare printre protestanţi! N-a uitat, însă, să le amintească ucrainenilor că SUA a investit 5 miliarde de dolari pentru ca Ucraina să aspire la aderarea în UE, adaugă jurnalistul american.

  Parry scrie că însăşi Victoria Nuland a selectat candidaţii pentru funcţiile de conducere după căderea lui Ianukovici şi ar fi declarat despre Arseni Iateniuk, care avea să fie ales Premier: „Iat este un băiat de-al nostru”!

  În acelaşi timp, soţul Victoriei Nuland, istoricul Robert Kagan, solicita Congresului american „să cheltuiască mai multe miliarde de dolari pentru industria militara” pentru apărarea Ucrainei!

  Robert Kagan, soţul Victoriei Nuland, a publicat mai multe lucrări, trei dintre ele apărînd şi în limba română, două fiind editate de Humanitas.

  CINE ESTE ROBERT KAGAN, SOŢUL VICTORIEI NULAND?

  Pentru a evita orice speculaţie, iată ce scrie Wikipedia despre Robert Kagan, soţul Victoriei Nuland: „

  „In 1983, Robert Kagan was foreign policy advisor to New York Republican Representative Jack Kemp. From 1984–86, under the administration of Ronald Reagan, he was a speechwriter for Secretary of State George P. Shultz and a member of the State Department Policy Planning Staff. From 1986–1988 he served in the State Department Bureau of Inter-American Affairs. Kagan co-founded the now-defunct Project for the New American Century with William Kristol in 1997. From 1998 until August, 2010, Kagan was a Senior Associate with the Carnegie Endowment for International Peace. He was appointed senior fellow in the Center on United States and Europe at the Brookings Institution in September 2010.

  During the 2008 presidential campaign he served as foreign policy advisor to John McCain, the Republican Party’s nominee for President of the United States in the 2008 election.

  Kagan also serves on the State Department’s Foreign Affairs Policy Board under Secretaries of State Hillary Clinton andJohn Kerry. He is also a member of the board of directors for The Foreign Policy Initiative (FPI)”.

  VICTORIA NULAND ARE O INFLUENŢĂ URIAŞĂ ÎN UCRAINA

  Zilele trecute, mai exact între 15-16 iulie a.c., Victoria Nuland s-a aflat din nou la Kiev, unde a reuşit să impună un statut special al regiunii Donbas. În seara în care a sosit la Kiev, potrivit Agerpres, Nuland a declarat: „Aş vrea să spun că mâine (joi) Rada Supremă va avea încă o zi istorică, la fel ca multe altele în ultimele opt luni, pentru că se lucrează la o nouă legislație menită să schimbe țara. Mâine însă parlamentul va examina un pachet complet de reforme legislative care va finaliza ceea ce cere FMI pentru a oferi următoarea tranșă a împrumutului pentru Ucraina”.

  Vă prezentăm mai jos textul integral al articolului lui Robert Parry, la care am făcut referire mai sus:

  A Family Business of Perpetual War

  March 20, 2015

  Exclusive:Victoria Nuland and Robert Kagan have a great mom-and-pop business going. From the State Department, she generates wars and – from op-ed pages – he demands Congress buy more weapons. There’s a pay-off, too, as grateful military contractors kick in money to think tanks where other Kagans work, writes Robert Parry.

  By Robert Parry

  Neoconservative pundit Robert Kagan and his wife, Assistant Secretary of State Victoria Nuland, run a remarkable family business: she has sparked a hot war in Ukraine and helped launch Cold War II with Russia – and he steps in to demand that Congress jack up military spending so America can meet these new security threats.

  This extraordinary husband-and-wife duo makes quite a one-two punch for the Military-Industrial Complex, an inside-outside team that creates the need for more military spending, applies political pressure to ensure higher appropriations, and watches as thankful weapons manufacturers lavish grants on like-minded hawkish Washington think tanks.

  Not only does the broader community of neoconservatives stand to benefit but so do other members of the Kagan clan, including Robert’s brother Frederick at the American Enterprise Institute and his wife Kimberly, who runs her own shop called the Institute for the Study of War.

  Robert Kagan, a senior fellow at the Brookings Institution (which doesn’t disclose details onits funders),used his prized perchon the Washington Post’s op-ed page on Friday to bait Republicans into abandoning the sequester caps limiting the Pentagon’s budget, which he calculated at about $523 billion (apparently not counting extra war spending). Kagan called on the GOP legislators to add at least $38 billion and preferably more like $54 billion to $117 billion:

  “The fact that [advocates for more spending] face a steep uphill battle to get even that lower number passed by a Republican-controlled Congress says a lot — about Republican hypocrisy. Republicans may be full-throated in denouncing [President Barack] Obama for weakening the nation’s security, yet when it comes to paying for the foreign policy that all their tough rhetoric implies, too many of them are nowhere to be found. …

  “The editorial writers and columnists who have been beating up Obama and cheering the Republicans need to tell those Republicans, and their own readers, that national security costs money and that letters and speeches are worse than meaningless without it. …

  “It will annoy the part of the Republican base that wants to see the government shrink, loves the sequester and doesn’t care what it does to defense. But leadership occasionally means telling people what they don’t want to hear. Those who propose to lead the United States in the coming years, Republicans and Democrats, need to show what kind of political courage they have, right now, when the crucial budget decisions are being made.”

  So, the way to show “courage” – in Kagan’s view – is to ladle ever more billions into the Military-Industrial Complex, thus putting money where the Republican mouths are regarding the need to “defend Ukraine” and resist “a bad nuclear deal with Iran.”

  Yet, if it weren’t for Nuland’s efforts as Assistant Secretary of State for European Affairs, the Ukraine crisis might not exist. A neocon holdover who advised Vice President Dick Cheney, Nuland gained promotions under former Secretary of State Hillary Clinton and received backing, too, from current Secretary of State John Kerry.

  Confirmed to her present job in September 2013, Nuland soon undertook an extraordinary effort to promote “regime change” in Ukraine. She personally urged on business leaders and political activists to challenge elected President Viktor Yanukovych. She reminded corporate executives that the United States had invested $5 billion in their “European aspirations,” and she literally passed out cookies to anti-government protesters in Kiev’s Maidan square.

  Working with other key neocons, including National Endowment for Democracy President Carl Gershman and Sen. John McCain, Nuland made clear that the United States would back a “regime change” against Yanukovych, which grew more likely as neo-Nazi and other right-wing militias poured into Kiev from western Ukraine.

  In early February 2014, Nuland discussed U.S.-desired changes with U.S. Ambassador to Ukraine Geoffrey Pyatt (himself a veteran of a “regime change” operation at the International Atomic Energy Agency, helping to install U.S. yes man Yukiya Amanoas the director-general in 2009).

  Nuland treated her proposed new line-up of Ukrainian officials as if she were trading baseball cards, casting aside some while valuing others. “Yats is the guy,” she said of her favorite Arseniy Yatsenyuk.

  Disparaging the less aggressive European Union, she uttered “Fuck the EU” – and brainstormed how she would “glue this thing” as Pyatt pondered how to “mid-wife this thing.” Their unsecure phone call wasintercepted and leaked.

  Ukraine’s‘Regime Change’

  The coup against Yanukovych played out on Feb. 22, 2014, as the neo-Nazi militias and other violent extremists overran government buildings forcing the president and other officials to flee for their lives. Nuland’s State Department quickly declared the new regime “legitimate” and Yatsenyuk took over as prime minister.

  Russian President Vladimir Putin, who had been presiding over the Winter Olympics at Sochi, was caught off-guard by the coup next door and held a crisis session to determine how to protect ethnic Russians and a Russian naval base in Crimea, leading to Crimea’s secession from Ukraine and annexation by Russia a year ago.

  Though there was no evidence that Putin had instigated the Ukraine crisis – and indeed all the evidence indicated the opposite – the State Department peddled a propaganda theme to the credulous mainstream U.S. news media about Putin having somehow orchestrated the situation in Ukraine so he could begin invading Europe. Former Secretary of State Clinton compared Putin to Adolf Hitler.

  As the new Kiev government launched a brutal “anti-terrorism operation” to subdue an uprising among the large ethnic Russian populations of eastern and southern Ukraine, Nuland and other American neocons pushed for economic sanctions against Russia and demanded arms for the coup regime. [See Consortiumnews.com’s “What Neocons Want from Ukraine Crisis.”]

  Amid the barrage of “information warfare” aimed at both the U.S. and world publics, a new Cold War took shape. Prominent neocons, including Nuland’s husband Robert Kagan, a co-founder of the Project for the New American Century which masterminded the Iraq War, hammered home the domestic theme that Obama had shown himself to be “weak,” thus inviting Putin’s “aggression.”

  In May 2014, Kagan published a lengthy essay inThe New Republicentitled “Superpowers Don’t Get to Retire,” in which Kagan castigated Obama for failing to sustain American dominance in the world and demanding a more muscular U.S. posture toward adversaries.

  According to a New York Timesarticleabout how the essay took shape and its aftermath, writer Jason Horowitz reported that Kagan and Nuland shared a common world view as well as professional ambitions, with Nuland editing Kagan’s articles, including the one tearing down her ostensible boss.

  Though Nuland wouldn’t comment specifically on her husband’s attack on Obama, she indicated that she held similar views. “But suffice to say,” Nuland said, “that nothing goes out of the house that I don’t think is worthy of his talents. Let’s put it that way.”

  Horowitz reported that Obama was so concerned about Kagan’s assault that the President revised his commencement speech at West Point to deflect some of the criticism and invited Kagan to lunch at the White House, where one source told me that it was like “a meeting of equals.” [See Consortiumnews.com’s “Obama’s True Foreign Policy ‘Weakness.’”]

  Sinking a Peace Deal

  And, whenever peace threatens to break out in Ukraine, Nuland jumps in to make sure that the interests of war are protected. Last month, German Chancellor Angela Merkel and French President Francois Hollande hammered out a plan for a cease-fire and a political settlement, known as Minsk-2, prompting Nuland to engage in more behind-the-scenes maneuvering to sabotage the deal.

  In another overheard conversation — in Munich, Germany — Nuland mocked the peace agreement as “Merkel’s Moscow thing,” according to the German newspaperBild, citing unnamed sources, likely from the German government which may have bugged the conference room in the luxurious Bayerischer Hof hotel and then leaked the details.

  Picking up on Nuland’s contempt for Merkel, another U.S. official called the Minsk-2 deal the Europeans’ “Moscow bullshit.”

  Nuland suggested that Merkel and Hollande cared only about the practical impact of the Ukraine war on Europe: “They’re afraid of damage to their economy, counter-sanctions from Russia.” According to theBildstory, Nuland also laid out a strategy for countering Merkel’s diplomacy by using strident language to frame the Ukraine crisis.

  “We can fight against the Europeans, we can fight with rhetoric against them,” Nuland reportedly said.

  NATO Commander Air Force Gen. Philip Breedlove was quoted as saying that sending more weapons to the Ukrainian government would “raise the battlefield cost for Putin.” Nuland interjected to the U.S. politicians present that “I’d strongly urge you to use the phrase ‘defensive systems’ that we would deliver to oppose Putin’s ‘offensive systems.’”

  Nuland sounded determined to sink the Merkel-Hollande peace initiative even though it was arranged by two major U.S. allies and was blessed by President Obama. And, this week, the deal seems indeed to have been blown apart by Nuland’s hand-picked Prime Minister Yatsenyuk, who inserted a poison pill into the legislation to implement the Minsk-2 political settlement.

  The Ukrainian parliament in Kiev added a clause that, in effect, requires the rebels to first surrender and let the Ukrainian government organize elections before a federalized structure is determined. Minsk-2 had called for dialogue with the representatives of these rebellious eastern territories en route to elections and establishment of broad autonomy for the region.

  Instead, reflecting Nuland’s hard-line position, Kiev refused to talks with rebel leaders and insisted on establishing control over these territories before the process can move forward. If the legislation stands, the result will almost surely be a resumption of war between military forces backed by nuclear-armed Russia and the United States, a very dangerous development for the world. [See Consortiumnews.com’s “Ukraine’s Poison Pill for Peace Talks.”]

  Not only will the Ukrainian civil war resume but so will the Cold War between Washington and Moscow with lots of money to be made by the Military-Industrial Complex. On Friday, Nuland’s husband, Robert Kagan, drove home that latter point in the neocon Washington Post.

  The Payoff

  But don’t think that this unlocking of the U.S. taxpayers’ wallets is just about this one couple. There will be plenty of money to be made by other neocon think-tankers all around Washington, including Frederick Kagan, who works for the right-wing American Enterprise Institute, and his wife, Kimberly, who runs her own think tank, the Institute for the Study of War [ISW].

  According to ISW’s annual reports, its original supporters were mostly right-wing foundations, such as the Smith-Richardson Foundation and the Lynde and Harry Bradley Foundation, but it was later backed by a host of national security contractors, including major ones like General Dynamics, Northrop Grumman and CACI, as well as lesser-known firms such as DynCorp International, which provided training for Afghan police, and Palantir, a technology company founded with the backing of the CIA’s venture-capital arm, In-Q-Tel. Palantir supplied software to U.S. military intelligence in Afghanistan.

  Since its founding in 2007, ISW has focused mostly on wars in the Middle East, especially Iraq and Afghanistan, including closely cooperating with Gen. David Petraeus when he commanded U.S. forces in those countries. However, more recently, ISW has begun reporting extensively on the civil war in Ukraine. [See Consortiumnews.com’s “Neocons Guided Petraeus on Afghan War.”]

  In other words, the Family Kagan has almost a self-perpetuating, circular business model – working the inside-corridors of government power to stimulate wars while simultaneously influencing the public debate through think-tank reports and op-ed columns in favor of more military spending – and then collecting grants and other funding from thankful military contractors.

  To be fair, the Nuland-Kagan mom-and-pop shop is really only a microcosm of how the Military-Industrial Complex has worked for decades: think-tank analysts generate the reasons for military spending, the government bureaucrats implement the necessary war policies, and the military contractors make lots of money before kicking back some to the think tanks — so the bloody but profitable cycle can spin again.

  The only thing that makes the Nuland-Kagan operation special perhaps is that the whole process is all in the family.

 33. 35 Adrian B. iulie 18, 2015 la 3:01 pm

  Romanii au treburi mult mai importante decat Codul Fiscal . De exemplu , soarta acelui nobil din Strehaia ( Printul tiganilor ) care a devenit captiv intr-un patrulater amoros format din sotie , doua amante si inca o doamna care raspunde la numele de ” Mami ” …
  Interesant si modul cum toate aceste doamne profita de madularul si de inocenta acestui nobil

 34. 36 centru iulie 18, 2015 la 3:27 pm

  De ce se teme PSD ( dar vazand cine-i sunt varfurile – Zgonea , Dragnea – nu ma mir ) sa schimbe redactia Stiri a TVR publice ?
  Radulescu , Csiki , Petrisor , Radu sunt angajatii , functionarii unei insitutii publice .
  Nu sunt acolo sa reinvie reportajele din martie 1990 , care ne-au distrus imaginea timp de 15 ani in lume , realizate de ” amici ” , la ordin , aratand zeci de copii in pielea goala zbierand si fugind in fata camerei , cu un gardian cu chipiu si mustata pe post de educator sau nici el nu stia pe ce post era acolo ,( din nou sinistrul Sighet , nu inchisoarea , ci un centru pentru copii abandonati ) .
  Nu sunt acolo sa-l invite pe Boia sa peroreze ca ” Stefan cel Mare nu stia ce inseamna roman ” ( numai ca cronicarii moldoveni , la cateva zeci de ani de la disparitia lui Stefan , spun – ” moldovenii , muntenii si ardelenii sunt toti de aceeasi limba si se numesc intre ei romani ” ) .
  Nu sunt acolo sa ne dea fotografiile Securitatii cu fiul cel mare al domnului Nastase cu ministra Justitiei in nmasina , 24 de ore de la misiunea securista .
  Nu sunt acolo sa vorbeasca despre deschiderea autostrazii de la frontiera cu Ungaria ” s-a deschis o bucatica de autostrada , puteti sa o incercati ” .
  Nu sunt acolo sa ne dea paginile Facebook ale Alinutei Gheorghiu , cu productiile ei infantile .
  Nici sa ne vorbeasca despre mineri , uitand complet ce s-a intamplat inaintea venirii lor .
  Nu are nimeni curajul sa destituie aceasta oribila echipa ?

 35. 37 Doru Coarna iulie 18, 2015 la 3:54 pm

  @ Marian Nicolae,

  cine te iradiaza, dom’le? Vorbesti serios? Locuiesti la ultimul etaj si ai vreun releu de telefonie mobila sus pe terasa? Dar spui ca azi iar, deci este altceva, releu ala functioneaza tot timpul, ai vreo suferinta? Intreb la modul cel mai serios!

 36. 38 fostă basarabeancă iulie 18, 2015 la 8:30 pm

  Și eu am mere la fel de frumoase, dați-mi voie să mă laud.

  Mă obosesc și mă deprimă îngrozitor aceste discuții, catastrofa națională iminentă, intențiile de „cotropire” occidentale, efectiv, nu mai pot. Și ce să facem? Să murim azi toți, în semn de protest ori de frică? Totuși, noi trebuie să trăim, trebuie să plătim facturile și taxele școlare, să ne îngrijim părinții, să trimitem copiii în vacanțe, să ne luptăm cu cancerul, să ne reparăm gardul sau locuința, să semănăm flori în fiecare primăvară și să sperăm.

  Înțelegem lucrurile acestea îngrozitoare, se spun public (ajung la concluzia că „tot felul de semne de punctuație” (paranteză în paranteză: mai stă mult cu capul în nisip?) avea dreptate parțial: mulți politicieni se perindă pe blog, numai că ei tac și citesc, după care se dau interesanți pe la tv) și nu mai durează mult, în opinia mea, până când oligarhii lumii nu vor mai avea nici o jenă să spună în public: „Da, vrem să vă facem pe toți sclavi, pentru că putem și ne merge! Ce puteți să faceți voi împotriva noastră, legumelor?” Vedeți propunerea cea mai recentă a Franței, și eu, care stăteam în dubii…

  Cred că fiecare dintre noi poate face puțin, fără să iasă în stradă și să urle. Poate să gândească, pentru început; să-și educe și să le explice copiilor săi adevărul, să le spună despre colectivizare, pe care eu acum o numesc „mică”, pentru că iată, ne paște una mare, cea mai mare, sfârșitului căreia nu cred că-i vom supraviețui, dacă se va întâmpla; putem boicota orice produs venit dinafară, ca să nu plece bănuții noștri peste mări și țări; putem să nu ne împrumutăm la bănci, decât dacă este absolut necesar, să ne limităm la ce avem, mai ales că este în trend să ne întoarcem la natură (nemții s-au săturat primii de bine, de li s-a aplecat, spre deosebire de noi). Putem face multe lucruri mici, care la un loc și în timp contează. Dar, mai ales, să gândim. Să ne învățăm copii să gândească, nu să tocească (să mai spun de sistemul educațional, ori vi-i greață?), să-i învățăm demnitatea; să ștergem din conștiința și subconștientul colectiv sintagma „cu căciula în mână”, „să trăiți!” și „sărut mâna” între persoanele de același sex, semn al umilinței. Desigur, toate acestea ar avea sens, dacă mare parte a clasei politice nu și-ar vinde sufletul diavolului.

  Mă gândeam la nenumărații filosofi ai zecilor de secole trecute, cum și-au spart ei capetele ca să afle sensul vieții, să conceapă un sistem al cetății care să poată înlesni conviețuirea cetățenilor, și, mai ales, dobândirea fericirii individului. Toată cerneala lor a curs degeaba, mintea lor a lucrat în van, tonele de hârtie s-au irosit, învățăceii au ars o grămadă de gaz și au pierdut nenumărate nopți ca să priceapă firul gândirii lor… J. J Rousseau se răsucește în mormânt, pentru că azi lumea este condusă de o șleahtă de animale bolnave de putere și bani. Astăzi, vă rog să-mi spuneți, dacă știe cineva, mai pomenește vreo strategie globală, regională sau locală despre fericirea mea, a cetățeanului?

  Mă declar mioritică azi. Mâine, mai văd eu…

 37. 39 fostă basarabeancă iulie 18, 2015 la 8:35 pm

  @Ghiță Bizonu’

  Despre domnul Iliescu, suntem gând în gând!

 38. 40 blogideologic iulie 18, 2015 la 8:37 pm

  Un rău exemplu istoric pe care România trebuie să-l evite : Tranziţia de la Comneni la Angheli. Istoriceşte, acest spaţiu geopolitic în care ne aflăm se cheamă Romania. Ruşii încearcă să-l redenumească NovoRossiia. Intelectualii români educaţi în epistema modernă au încercat să-l transforme în Romania Neoacquistica. Proiectul a fost blocat de către dictatorii Hitler, Stalin şi Mussolini atunci când el ajunsese în faza România Mare. De atunci nu a mai fost reluat. Nici măcar de către energicul lider român care a fost Nicolae Ceauşescu. Însă “revoluţia” ne-a adus un pericol şi mai mare. Alunecarea fără salvare într-un proces bizantin negativ cunoscut ca prăbuşirea fără sfârşit de la Comneni la Angheli. Ceva, ceva, ne spunea domnul Vlaicu Ionescu la postul de radio Europa liberă atunci când ne vorbea despre catrenele lui Nostradamus. Trebuie să înţelegem acum că erau avertismente şi despre poziţia noastră. Se spune că Nostradamus compunea versetele sale privind suprafaţa apei mobile. La fel face persoana clarvăzătoare ce determină tranziţia de la Comneni la Angheli. Ultimul împărat Comnen a fost Andronikos I. Istoricul englez Gibbon, care în general îi vorbeşte de rău pe bizantini, face excepţie cu Andronikos I. Dar avea o slugă proastă, ce angajează amintita persoană clarvăzătoare. Aceasta « află » că Anghelos Isaac pregăteşte un complot pentru detronarea lui Andronikos I Comnenul. Sluga vrea să-l aresteze. Dar Anghelos Isaac opune rezistenţă şi se refugiază în sanctuarul Sfânta Sofia, chemând mulţimea capitalei la revoltă. Ceva de genul 22 decembrie 1989 la români. Aşa se face tranziţia de la Comneni la Angheli, când incompetenţa ajunge la putere în Romania.

 39. 41 blogideologic iulie 18, 2015 la 9:47 pm

  Pentru evitarea similitudinii malefice cu prăbuşirea de la Comneni la Angheli după „revoluţie”, este nevoie de o pedagogie a României. Pentru aceasta-i bun încă sfatul lui Nicolae Ceauşescu : Trebuie să-i urmărim pe americani.

 40. 42 Radu Humor iulie 18, 2015 la 10:27 pm

  Mihai Răzvan Ungureanu este agentul lui Rothschild,Rockefeller si Soros în România
  Posted on februarie 1, 2015 by searchnewsglobal
  1660742_643387765788678_4380476326691386847_n

  Mihai Răzvan Ungureanu un evreu româno-american, convertit la catolicism.

  Mihai Razvan Ungureanu are stranse legaturi cu organizatiile lui Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich si Rothschild.

  Sponsorii lui Mihai Razvan Ungureanu

  Razvan Ungureanu OMV si reteaua SOROS ROTHSCHILD in România

  docstoc.com

  Captură de ecran 2015-02-01 la 07.16.11

  România şi-a pierdut libertatea în Decembrie 1989

  Mihai Răzvan Ungureanu, un slujbaş devotat al iudaismului, fiind bine sponsorizat la începutul carierei sale de magnaţi evrei precum Marc Rich şi George Soros, se afla alături de Băsescu cînd acesta discuta cu oficialii americani, fiind pe loc ales să iasă în prim-planul vieţii politice româneşti, ajungînd astfel ca în 2012 să i se dea guvernarea României şi să să înstrăineze rezervele României precum gazele de şist către trustul petrolier american Chevron (fosta Standard Oil, deţinută de familia Rockefeller – patronii Comisiei Trilaterale şi ai Grupului Bilderberg, super-think-tank-uri tip societate secretă) -, cu care Ungureanu a semnat contractul pe ascuns, dar în prezenţa ambasadorului Gitenstein. În 2012, guvernul Ungureanu trebuia să mai privatizeze pachete de acţiuni la Hidroelectrica, Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Oltchim, Electrocentrale Bucureşti, Complexele Energetice Oltenia şi Hunedoara.

  Schema trasată la Washington a fost pînă la urmă recunoscută şi la Bucureşti, cînd vicepreşedinta PDL Elena Udrea declara, în aprilie 2012, că „premierul Mihai Răzvan Ungureanu va fi liderul în jurul căruia se va construi o nouă forţă politică de dreapta”. În acelaşi timp, la rîndul lui, M. R. Ungureanu declara că simte „o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va structura la un moment dat”.

  Zvonurile de pe culoarele puterii spuneau chiar că Ungureanu ar putea să fie candidatul Puterii la alegerile prezidenţiale ce avea loc în 2014 .

  Nici atunci cînd a fost demis de către Parlament, în 27 aprilie 2012, Mihai Răzvan Ungureanu nu renunţa la aceste planuri, căci, pe loc, declara public: „Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvînt!”.

  Marţi 13 septembrie 2005 Traian Băsescu, însoţit de Elena Udrea, Renate Weber şi Mihai Răzvan Ungureanu, sosea, din nou, la New York, pentru a participa la reuniunea Adunării Generale a ONU (a 60-a sesiune, cea mai mare din istoria ONU, de la crearea acesteia). Cu această ocazie avem onoarea să o vedem pe Elena Udrea defilînd în zona prezidiului ONU, într-o paradă a decolteurilor şi crăpăturilor rochiilor sale, dar şi pe preşedintele Băsescu perorînd de la microfon în susţinerea intereselor SUA, în cea mai proastă engleză posibilă. Omul se simţea pe val, căci în octombrie, România urma să deţină preşedinţia Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Din prima sa zi de şedere la New York, preşedintele Băsescu îşi căuta o tribună, pe care o găseşte în faţa „jurnaliştilor de expresie română din New York” (care nu sînt, de fapt, chiar români!). El se apucă să vorbească despre prezenţa trupelor militare româneşti în Irak şi Afganistan, căci americanii trebuiau să afle că „România va rămîne fidelă angajamentelor iniţiale”. „Nu ne vom retrage pentru că am dat de greu”, „vom merge pînă la capăt”, menţiona el. Aceleaşi asigurări, ca şi multe altele, le-a dat atunci Traian Băsescu şi reprezentanţilor principalelor organizaţii evreieşti americane, cu care s-a întîlnit în grabă de la bun început, căci acestea sînt cei mai graşi „licurici“ ai lumii, nu? Iar el, conform propriei declaraţii de credinţă, trebuie să îi pupe, cu nesaţ, în fund. Că agenda acestei întîlniri a fost aranjată de ministrul Ungureanu nu mai contează. Traian Băsescu chiar a vrut să se gudure pe lîngă Antidefamation League, American Jewish Committee, B’nai B’rith International, World Jewish Congress, Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations, Appeal for Conscience Foundation şi Council of Orthodox Jewish Organizations, marcîndu-şi deplasarea la ONU prin întîlnirea cu reprezentanţii tuturor acestor organizaţii.
  „Întîlnirea a constituit un bun prilej pentru preşedintele Băsescu de a mulţumi pentru colaborarea constantă a acestor organizaţii – anunţa un comunicat al Preşedinţiei – precum şi pentru sprijinul acordat în Statele Unite şi în relaţiile cu Israelul. Preşedintele a arătat, de asemenea, că România este extrem de satisfăcută de colaborarea avută cu prilejul lucrărilor Comisiei Internaţionale de Studiere a Holocaustului şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va continua, în vederea asigurării succesului Institutului de Studiere a Holocaustului, creat în luna august a.c”.
  În prima parte a anului 2006, Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu răspundeau apelului lui Malcolm Hoenlein, vicepreşedintele executiv al „Conferinţei Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Americane Evreieşti” (Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations) pentru ca Omar Hayssam să fie eliberat cu ajutorul unui avocat israelian (care acţiona pentru Mossad). Adică făceau un serviciu pentru cei ce îi primiseră în SUA.

  Băsescu a trebuit să se consoleze cu o întîlnire cu cîţiva reprezentanţi ai statelor ex-sovietice, recent instalaţi de revoluţiile Sörös („trandafirii „portocalii” sau cum s-au mai numit ele), şi aceştia adunaţi mai mult cu arcanul de către Răzvan Ungureanu, ca şi cu finanţatorii americani ai acestora. Au participat, deci, la „cina informală” a lui Băsescu pe tema „democratizării şi securizării regiunii Mării Negre”, preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, ministrul de Externe al Ucrainei, preşedintele US-German Marshall Fund, Craig Kennedy, preşedintele Proiectului pentru De-mocraţii în Tranziţie, Bruce Jackson (plătit din greu de România, cu sute de mii de dolari pentru „lobby”) şi asistentul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Daniel Fried.
  Fiind un bun subiect în campania electorală, afacerea autostrăzii Braşov-Borş, atribuită cu cca 6 miliarde dolari firmei americane Bechtel.

  Calculat, Traian Băsescu creştea astfel în ochii populaţiei, care vedea în el pe cel ce ar fi putut să pună pe primul plan interesul naţional, care făcea plăţi peste plăţi străinilor, din SUA pînă în Israel.

  De la sefia UTC, in fruntea diplomatiei romanesti, apoi al Serviciului de Informatii Externe, iar dupa, in fruntea Guvernului Romaniei. Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi.
  „Daţi-mi controlul asupra unei monede naţionale şi mi-e indiferent cine face legile!”, spunea pe la 1800 intemeietorul clanului Rothschild, Amschel Mayer Rothschild. Este cât se poate de adevărat, iar ce se petrece astăzi cu moneda naţională a României demonstrează acest fapt.

  Dorinţa evreilor de a pune mâna pe finanţele lumii se regăseşte în ambiţia de a conduce finanţele fiecărei ţări în parte, astfel încât să se constituie într-o oligarhie dominantă, într-o aristocraţie a banului. Este un fapt cunoscut că Banca Federală a Statelor Unite ale Americii, care are rolul de bancă de emisie a monedei naţionale – dolarul american – este formată din bănci evreieşti, precum Băncile Rothschild, din Londra şi Paris. Respectiva bancă, numită Federal Reserve System din S.U.A. (banca centrală privată a S.U.A.), este legată la apariţia ei de omnipotentul bancher evreu J.P. Morgan, care şi-a pus la dispoziţie în acest scop, în 1913, proprietatea particulară din statul Georgia. Clanul bancherilor Morgan este implicat în tutelarea organismelor mondialiste, precum Comisia Trilaterală şi Council on Foreign Relations (S.U.A.), ca şi The Round Table. Acesta completează sau suplineşte, după caz, activitatea mondială a clanurilor evreieşti Rothschild şi Rockefeller.

  În acest context trebuie privită şi aducerea lui Mugur Isărescu în fruntea Băncii Naţionale a României, care nu a fost deloc întâmplătoare şi, mai ales, nu s-a datorat vreunei pregătiri sau experienţe profesionale de excepţie, căci până la momentul respectiv acesta nu avusese nimic în comun cu sistemul bancar. Din 1990, el a fost aproape fără întrerupere guvernator al Băncii Naţionale a României. Despre el s-a afirmat în mai multe rânduri că are legătură cu comenzile ocultei financiare internaţionale. Mugur Isărescu ar fi fost recrutat de către Council on Foreign Relations (C.F.R.) în 1990, la New York. Recrutarea s-ar fi produs la Institutul pentru Studiul Economiei Mondiale din New York, pe când Isărescu se afla la post. Conducerea C.F.R. (organizaţie controlată de familiile bancherilor evrei Rockefeller şi Rothschild, sustinuţi de J.P. Morgan) a recrutat un număr semnificativ de specialişti, potenţiali înlocuitori ai celor care guvernau la vremea respectivă în ţările est europene. Controlul din start al pieţelor est-europene era un scop bine determinat, în funcţie de indicaţiile specialiştilor C.F.R. Pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, pe tot parcursul anilor 1990-1992 s-a purtat un intens război mediatic de dezinformare, în toate misiunile economice subliniindu-se greşeala făcută de România prin plata datoriei externe şi exemplificându-se prin ţări care aveau mari împrumuturi, dar un nivel de trai mai crescut şi sugerându-se că o ţară se poate dezvolta doar prin împrumuturi înrobitoare. De altfel, principala formă de control a unei ţări este cea financiară – specialitatea C.F.R. Potrivit surselor, Mugur Isărescu ar fi fost pregătit în vederea accederii la fotoliul de premier. De aceea, „soluţia Mugur Isărescu” a fost înaintată ori de câte ori a fost situaţia unei crize majore. Pasul cel mai important făcut de Mugur Isarescu, în conformitate cu dispoziţiile C.F.R., a fost devalorizarea masivă a monedei naţionale, ca politică monetară, şi o rata derizorie a tuturor creanţelor Romaniei (ex. Egipt, Irak), pas susţinut şi de prim-ministrul impus de mass-media, de fapt de oculta financiară, Theodor Stolojan, răsplatit ulterior cu un post la Banca Mondială. Pentru îndepărtarea eventualilor investitori necontrolaţi de C.F.R., în 1991 Th. Stolojan a naţionalizat valuta aflată în bănci, ceea ce a dus la un adevărat recul pentru investiţiile străine scăpate de sub controlul şi manipularea ocultei de la New York. Un alt aspect demn de menţionat îl constituie jocurile interbancare, „permise şi încurajate” de Mugur Isărescu, derulate prin băncile aflate sub tutela C.F.R. (Chase Manhattan Ro, ING Barings, ABN AMRO), prin intermediul cărora importante fonduri valutare au părăsit România.

  De ani buni, Mihai-Răzvan Un­gureanu a fost susţinut, material şi po­litic, de magnatul „mare maestru“ ma­son Bog­dan Nicolae Bu­ză­ia­nu, cel care este „garantul de amiciţie“ dintre Marea Lojă Alpina a Elve­ţi­ei (este ce­tă­ţean el­veţian) şi Marea Lojă Naţională din România. Tot Bu­zăianu e cel care i-a propus, pe linie de partid (PNL), în 2004, premierului Tă­ri­­ceanu, să îl pună pe Ungureanu – agreat şi de Băsescu, Buzăianu fiind prieten şi cu Mircea Băsescu, fratele pre­şe­din­te­lui – în frun­tea ministerului de Ex­terne. Apoi, cât a fost director general al S.I.E. (spi­o­na­jul românesc), Un­gu­reanu a folosit curent avionul personal al lui Bu­ză­ianu şi a primit de la el zeci de mii de euro (plăţi pentru servicii ne­­­­cu­nos­cute). De fapt, Ungu­­rea­nu ar fi fost împreună cu Mircea Băses­cu în mai multe rânduri la ziua de naştere a lui Buzăianu (sunt celebre sce­ne­le de pahar dintre Bogdan Bu­zăianu şi Mircea Băsescu). Totodată, Mihai Răzvan Ungu­rea­nu se caza gratuit în apartamentul re­zer­vat per­ma­nent la Hotelul Im­perial din Viena pe numele Bogdan Bu­ză­ia­nu, căci Ungureanu are, după Isra­el, o relaţie specială cu Austria, vi­zi­­­tând frec­vent Viena, dând inter­vi­uri şi conducând Institutul de Cercetări Evreieşti din ca­pitala austriacă.

  Gruparea masonică condusă de Buzăianu şi de Cornel Vişoianu este cunoscută şi ca „masoneria română a energiei“, după mega-afacerile derulate de cei care o compun şi a fost până la integrarea ei în Marea Lojă Naţională din România, în 2008, dar şi după aceea, strâns le­gată de Gran­de Lodge Alpina (Marea Lojă Alpina) din El­ve­ţia, („ţara de adopţie“ a afa­ce­ristului Pro Mare Maestru Buză­ianu, care a şi renunţat la cetăţenia ro­mâ­nă în 2007 pentru a fi mai greu anchetat de procurorii români). În mod concret, Marea Lojă a României (gruparea lor) semnase un «Pact de Con­­­­cor­dat» cu Alpina, marea lojă elveţiană, care este unul din­tre puternicele braţe europene ale masoneriei britanice – care îi conferă „regu­la­ri­ta­tea“ – dar nu­mele ei este, în acelaşi timp, implicat în mai multe conspiraţii.

  P.D.L.-istul Corneliu Vişoianu, şeful MASONERIEI ENERGIEI, deci prin­cipalul partener masonic al lui Buzăianu, în prezent îi secondează pe me­­dicul Radu Bălănescu şi pe E. O. Chirovici la şefia Marii Loji Naţionale din România, după ce şi-a alipit la M.L.N.R., în 2008, gruparea ma­so­nică (Ma­rea Lojă a Româ­ni­ei), iar la Conventul din 2010 a fost ales Mare Ma­es­tru Ad­junct, poziţie în­fi­in­ţa­tă pentru prima dată în M.L.N.R. Aproape toate afacerile asupra energiei româneşti teleghidate de „fratele“ Buzăianu sunt în favoarea unor firme elveţiene.

  Poziţia în „lumea internaţională a energiei“ a lui Bogdan Buzăianu l-a făcut să devină, printre altele, membru al Forumului Crans Montana (Elveţia), sub numele de Nicolas Buzaianu, în calitatea de „industriaş el­ve­ţian al cărui holding este implicat în producţia şi distribuţia de energie electrică“, devenind, astfel, şi fondator şi pre­şe­din­te executiv al Consi­liu­lui pentru Afaceri Publice Internaţionale (World Public Affairs). De altfel, ma­sonul Buzăianu a devenit şi membru în con­si­liul de administraţie al OMV Petrom, care controlează rezervele de pe­trol ale României.

  Această poziţie a lui Buzăianu în C.A. al OMV Petrom poate să adu­că lumină şi asupra dedesubturilor situaţiei prin care Daniela, soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu, a încasat de la grupul OMV Austria, în 2 ani (2010-2011) suma de 170 mii euro pentru „servicii de consultanţă medi­ca­lă“, adică 7 mii de euro pe lună, de 6 ori şi ceva mai mult decât sa­la­riul de director al Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E.) al lui Ungureanu, din aceeaşi etapă, de la o companie a cărei activitate priveşte în mod evi­dent siguranţa naţională, asupra căreia trebuia să vegheze S.I.E.

  S-a spus despre protectorul lui Ungureanu, Bogdan Buzăianu, că „ma­soneria l-a ajutat să pătrundă în cercuri altfel inaccesibile unui co­mer­ciant obscur de energie“, căci el devenea, în mai 2011, la Viena, ctitor al unui think-thank mon­di­a­list, prin intermediul societăţii Selectra AG, al cărei preşedinte era, cu numele Center for Global Dialogue and Coo­pe­ra­tion, printre sponso­rii căruia se numără şi Stamen Stantchev (secretar general şi fondator), bine­­cunoscutul şmenar bulgar din subordinea ma­fi­ei israeliene a fraţilor Cernoy (executanţi ai omului Mossad-ului, Marc Rich, care, l-a rân­dul lui, i-a sponsorizat studiile în tinereţe lui Ungureanu; ajuns premier, Ungureanu a exclus din biografia sa acest fapt).

  Cum a ajuns Mihai Răzvan Ungureanu în legătură, în anturajul sau în subordinea vastei reţele create de un escroc internaţional evreu, Marc Rich, este greu de ştiut cu exactitate, dar rămâne un fapt bine docu­men­tat: acela că, din 1992, el era de­ţi­nă­to­rul „bursei de merit Marc Rich“ (din ca­drul „Aca­de­­mi­ei Regale de Ştiinţe“ din Marea Britanie) şi ab­sol­vea, mai apoi, „Mark Rich Royal Society“ la St. Cross Co­llege Fe­­llow­ship Centre for Jewish and Hebrew Stu­dies, din cadrul St. Cross Co­llege – Uni­ver­sity of Oxford, ceea ce avea să îl propulseze pe Ungureanu în lumea marilor afaceri ideolo­gi­co-politice controlate de organizaţiile mondiale evreieşti, ca şi, iată, în an­turajul (subordinea !!?) unor potentaţi financiar.

  În vremea când M.-R. Ungureanu obţinea „bursa Mark Rich“, la în­ceputul anilor ’90, Rich acţiona în România prin firmele Glencore şi Total Mark Rich, in­sta­late la noi prin bu­nă­vo­inţa guvernului Petre Roman (evreu, la rândul lui, cum bine se ştie).

  Odată ajuns prim-ministru, în sprijinul lui Mihai Răzvan Ungurea­nu, asigurând şi transferul (interimatul) guvernării de la Emil Boc, a inter­venit deschis, în mai multe rânduri, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, des­pre care e un fapt bine stabilit că, în trecut, i-a apărat interesele lui Marc Rich prim firma de avocatură Predoiu-Racoti, care avea printre cli­enţii săi com­pa­­nia Marco In­ternational (adică a lui Marc Rich), aceeaşi pe care o slu­jeau prietenii lui Bogdan Buzăianu, adică Benyatov şi Stantchev.

  Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_R%C4%83zvan_Ungureanu:

  Mihai Răzvan Ungureanu (n. 22 septembrie 1968, Iași) este premier desemnat al României, istoric și diplomat român, care a deținut funcția de ministru de externe al României între anii 2004-2007. În prezent este premier desemnat și director al Serviciului de Informații Externe al României.

  La data de 26 noiembrie 2007, președintele României, Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu.

  În anul 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universității Oxford.

  Membru al board-ului științific al Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, Iași – București (1996-1998)

  Membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997).

  Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998).

  Mihai Razvan Ungureanu,a mai fost o perioadă membru al conducerii Fundaţiei Soros în România. Deasemenea, acesta a fost întotdeauna un apropiat al statului evreu, în timpul unei vizite în Israel, în calitatea de ministru de externe, a fost întâmpinat cu cuvintele “Bine ai venit, prietene!” de omologul său din acea vreme, Silvan Shalom. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului, “un expert în iudaism şi un prieten al Israelului“.

  După ce a absolvit aceste cursuri în 1993, anul următor s-a înscris la doctorat tot la Facultatea de istorie a Universității din Iaşi. Printre distincţiile obţinute de-a lungul timpului, Ungureanu se poate mândri cu două premii “Felix Posen”, acordate din partea Universității Ebraice din Ierusalim, Israel.

  Mihai-Razvan-Ungureanu-Shalom-Israel

  De altfel, Ungureanu, care, dupa ce a fost instalat la MAE prin concursul lui Andrei Plesu de la Trustul media al Rompetrol se visa viitorul presedinte al Romaniei, era poreclit “mini-Ceausescu” in centrala Ministerului Afacerilor Externe. Aroganta era o alta caracteristica a personajului cu care o sa trebuiasca sa se confrunte spionii Romaniei. La prima sa intalnire cu toti ambasadorii straini din Romania a intarziat o ora, fara sa-si mai ceara scuze la aparitie. Diplomatii occidentali de la Bucuresti au sarbatorit momentul cand Ungureanu a fost silit sa demisioneze. Apoi, in profunzime, Mihai Razvan Ungureanu, fost membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania, bursier al magnatului rus Marc Rich – considerat cel mai mare infractor al spatiului ex si post sovietic – si membru al “board”-ului Colegiului Noua Europa al lui Andrei Plesu, a dovedit in toate activitatile sale in vreo pozitie de stat o aplecare adanca pentru actiuni impotriva intereselor nationale romanesti.

  “Apartenenţa sa (ca lider) la organizaţiile Soros din România, ca şi la organizaţiile iudaice, a făcut ca, fără să fi avut în nici un fel o viaţă politică activă (după cum singur mărturiseşte), să fie chemat a fi ministru de externe al României în 2004″, notează Cornel Dan Niculae în cartea sa intitulată Politica Filo-Sionistă a României în faţa Europei şi a lumii. De altfel, volumul trei al cărţii este ilustrat pe copertă cu poza ministrului Ungureanu cu mâinile pe Zidul Plângerii.

  Acest lucru, de altfel, nici nu este …secret. E vorba despre agenda prin care Romania slujeste unor interese strict straine, americane in principiu.

 41. 43 Ghita Bizonu' iulie 19, 2015 la 8:05 am

  Ma „amuza” modul in care prea parohialii nostri mediatici si teleptuali omit exact esentialul.
  Ma refer la o anume politica de construire a uneio paturi de „cadre” fidele celui/celor ca i-a pis in functii. Se zice cam mult ca se lag personaje „santajabile” (sa zicem gen procurori ca Eva) sau de o compteneta discutabila (sa zicem tip Uncheselu prsupus coada clasei).
  Asta este o medtoda ca sa gasesti oameni „folositoro” ptr cazuir „determinate”. Nu sa contruiesti un sistem!

  Un sistem il construiesti foosindu-te de oameni relativ onmesti, pregatiti DAR si ambitiosi. Pia un poc prea ambitiosi si grabiti..

  Cum?
  Pai este simplu : pomovand „tineretul”.
  Ca orice administratie are etape profesionale care trebuiesc parcurse .. si asta cere ani de zile de cariera profesionala! Si o cariera „plina” dureaza zeci de ani… poa 30 si ceva pana l;a ajungerea „in varf”. Tanarul intra, invata mai ales partea „practica” (formualarea „corecta” dpv birocratic, cum se tine dosarul, samd) indeplineste primele sarcini, devine „profesionist” adica nu mai trebe sa fie sub supravegherea unui „senior” , isi dovesdeste competenta in ani de zile samd. Pana cand va primi primul post de sefuletz unde va trebui sa „confirme”. Presupun ca stiti si voi.

  Ei bine.. si aici se intervine. Se „selctioneaza” tineri ambitioso, capabilo car este de prsupus ca peste 20-25 de ani vor ajunge „sus” . Insa ei sunt promovati „sus” azi! Azi cu 20 de ani mai devreme!!!!
  Junele va stii f bine ca tu l-ai facut „om”. Nu de alta dar ii vor aminti mai ales aia pe care i-a „depasit” lasandu-i de intels ca el a fost prmovat ptr „merite” f particulare (de exemplu junele pe care l-ai promovat ti-ar fi .. nepot! Nu iti este.. dar zvonu eronatil va lega de tine!). Mai stie ca daca nu „corepunde” va putea fi trimis „inapoi” si nu vrea!!! Se va stradui sa „corespunda” si profesional si sub aspectul „asteptarilor” tale si iti va fi fidel .
  O ! stradania sa, adica excesul de zel, cuplata cu lipsa de experienta (inerenta ca l-ai facut sa sara peste etape din pregatirea profesionala!) il vor face sa greseasca… si va trebui „iertat” (dupa o mica mustruliala) . Iertarea ta ii va intari fidelitatea (aia de sub el care isi zica ar merita mai mult tare ar vrea sa ii ia locul!) si cu un ;pic de oroc va comite si un „mic abuz” s[prand i iertarea ta. De acu este „omul tau”…

  Este sa zic asa o veche regula a tuturor alora care au pretentia sa „revolutioneze” . Daca ai timp ii mai primesti din cand in cand (adica faci una doua epurari) si …obtii ce trebe (Stalin a avut timp!)
  Dar toti care au „revolutionat” au „promovat tinerii” peste rand! Si in gnl acei tineri au rams fideli si cand au ajuns bosorogi. Ca acu urmeaza partea cea mai frumoasa : gerontocratia Kremlinului brejnevist erau la prigine tinere cadre promovate in masa „la exceptional” .Brejnev insusi ajungea „sus” la 32 de ani …

 42. 44 nastase iulie 19, 2015 la 8:54 am

  Adrian B.,
  interesant articolul. Interesant ca a aparut…

 43. 45 Petrache iulie 19, 2015 la 9:25 am

  Tocmai ma pregateam sa spun ca lucrurile stau exact …viceversa de cum au fost prezentate de V.Alecsandri, care in calitate de culegator si prelucrator de folclor, din ratiuni pe care nu le stim, dar le putem banui, a pastrat doar varianta pesimista a baladei, ignorand cu buna stiinta …adevarata Miorita. Dupa ce l-am vazut pe premier deplasandu-se in carje pe scarile Palatului Victoria mi-am spus ca de fapt baciul mioritic doar s-a prefacut a fi mort, pentru a le vedea credinta … acelora. Și ca la momentul potrivit ii va invata minte pe cel ungurean si pe cel vrancean, provocatori de ”cutremure” sociale, economice, politice, financiare etc, interne sau venite din exterior, la alegere, in functie de originea cititorului, care am inteles ca este la mare pret in aceste vremuri(sa ni-l amintim si pe fostul primar de la tarm de mare in uniforma, impreuna cu fiul sau). Iata insa ca premierul renunta la functia de sef de partid dupa ce a fost chemat sa dea niste explicatii in fata procurorilor, riscand astfel sa imi strice scenariul. De urat am mai ura, dar ma tem ca van sera…

 44. 46 Petrache iulie 19, 2015 la 10:19 am

  Nu am a comenta prea mult despre o disputa despre care nu suntem siguri ca a existat. Mi-am amintit si vorba primului ministru de la Cluj care spunea ca remanierile se fac, nu se comenteaza. Cam la fel si cu disputele. Si apoi Adam nu era totusi un inger. Chiar si ingerii veghetori au cazut in pacat si au fost alungati din Rai, intamplarea fiind amintita de cunoscutul proverb Quis custodiet ipsos custodes.

 45. 47 blogideologic iulie 19, 2015 la 10:49 am

  @ Marian Nicolae
  Se pare că tema aceasta o cunoaşte mult mai bine „amicul” nostru @ Doru Coarna. Înainte de 1989, se recunoştea oficial – adică de la postul de radio Europa liberă- că împotriva dictatorului Nicolae Ceauşescu au fost pregătiţi o serie de vectori purtători de maladii. Din cauza aceasta, dictatorul îşi schimba zilnic costumul şi lenjeria, pe care le primea în containere etanşe. După uciderea dictatorului, bănuiesc că toată ghena aceasta de maladii a fost răsturnată în vrac peste populaţia României.

 46. 48 Gavrila iulie 19, 2015 la 11:11 am

  Articolul lui Robert Parry, reprodus aici in extenso, apare in mod simptomatic/deci predictibil/ pe fondul esuarii politicii Nato in Ucraina. Se promisese ca Rusia va colapsa in mai putin de un an si ca rebelii pro-rusi vor fi infranti. Sanctiunile economice au inceput sa ii doara si pe cei ce le-au impus, ca de rusi sa nu le ducem noi grija, cum au aflat si Napoleon si Hitler inainte. Parry este un exponent al stangii intelectuale si morale a Americii, la fel ca si cei doi reputabili analisti Walt si Mearsheimer care au publicat cateva articole extrem de pertinente pe teme majore ale politicii externe americane. Acesti comentatori reprezinta constiinta democratiei americane progresive ce reactioneaza la derapajele neoconilor si incearca sa injecteze ‘some common-sense and morality’ in politica externa a SUA.

 47. 49 ZeV iulie 19, 2015 la 12:47 pm

  ghita bizonu’

  ,,Un sistem il construiesti foosindu-te de oameni relativ onmesti, pregatiti DAR si ambitiosi. Pia un poc prea ambitiosi si grabiti..

  Cum?
  Pai este simplu : pomovand „tineretul”.”

  Sa intelegem ca domnul Adrian Nastase a esuat in demersul sau de a-l promova pe Victor Ponta ?
  Poate da, poate nu. Eu nu cred ca tinerii trebuie sa astepte zeci de ani pentru a ajunge in ,,varf”, timp care ,,batranii” (gen Ion Iliescu) sa ne spuna ca doar ei au dreptate fara sa faca nimic viabil – pe termen lung, din simplul motiv ca mai au timp sa evolueze si sa revina daca esueaza. Un tanar devenit batran, nu mai revine niciodata. Cum poti sa acumulezi experienta din functia de ,,grefier” ?
  Chiar daca gresesc, voi spune mereu copiilor mei sa ..indrazneasca, constinent fiind ca eu insumi nu mai pot iesi din propriul proiect.

 48. 50 ZeV iulie 19, 2015 la 12:48 pm

  ..ps
  ghita, cand imbatranim, din pacate, ramanem doar cu aroganta si convingerea ca doar noi avem dreptate, Cui foloseste ?

 49. 51 blogideologic iulie 19, 2015 la 1:48 pm

  @ Ghiţă, @ fostă basarabeancă
  Problema este că datorită sentimentalismului domnului Ion Iliescu, acesta i-a sprijinit continuu pe Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu (foşti absolvenţi de Spiru Haret). Aceştia sunt nucleul dur care au fondat editura Humanitas. Dacă Editura Politică a lui Nicolae Ceauşescu funcţiona inteligent, liniar şi pro- România, editura Humanitas funcţionează ostensiv anti- România. Atâta vreme cât există Humanitas în această formulă, situaţia României nu se va redresa, pentru că orice efort ideologic va fi blocat din start.

 50. 52 Ghita Bizonu' iulie 19, 2015 la 4:12 pm

  ZeV

  nu te mai fa de ras …
  Adica ca cum sa zic tu pui egal;itatea intre Eva si Ponta?!

 51. 53 blogideologic iulie 20, 2015 la 5:27 am

  @ fostă basarabeancă
  La fel ca regele Louis XV le Bien Aimé, şi Jean-Jacques Rousseau avea convingerea că lucrurile nu pot merge decât din rău, în mai rău.


 1. 1 Disputa dintre Adam si Eva - Pe Bloguri Trackback pe iulie 17, 2015 la 10:16 am
 2. 2 Adrian Năstase, mesaj biblic misterios pentru PSD: ‘Diavolul pândeşte din opoziţie…’ | Ziarul Profit Trackback pe iulie 17, 2015 la 10:47 am
 3. 3 Adrian Nastase: O parabola despre calea cunoasterii | Fragmentarium Politic Trackback pe iulie 17, 2015 la 12:06 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: