Fascinantul Băsescu: „Ori toti ori niciunul”

images

 

 

 

 

Recent, intr-un interviu, Băsescu s-a referit la  finanţarea partidelor, considerând că nu există partid care să fie curat dar, in opinia sa, „candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare”. Cu exceptia mea, evident…

El a arătat că toate partidele se finanţează cu bani negri. Spre exemplu campania sa, din 2009, „la care domnul Cocoş spune că a contribuit”.  In interviul respectiv, el arată:  „Lucrurile sunt putrede şi ar trebui să avem un moment zero: Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie, de acum nu. Ori punctul zero, ori merg toţi la puşcărie, nu selectiv. Să nu utilizăm un mediu în care toate partidele sunt păcătoase. Ori la toţi, ori… pe rând, pe toţi.”

Mi-a plăcut foarte mult povestea cu „punctul zero”. Timp de opt ani, după alegerile prezidentiale din 2004, Băsescu a folosit institutiile statului pentru a determina condamnarea mea pentru „finantarea ilegală” a campaniei electorale, in dosarul „Trofeul calitătii”. El  a raportat la Bruxelles condamnarea mea „emblematică”. Cu toate astea, se pare că Băsescu (sau oamenii lui) nu au tras invătămintele necesare pentru campaniile ce au urmat. Asa că după condamnarea mea, ar fi util un „punct zero”. Misto!

54 Responses to “Fascinantul Băsescu: „Ori toti ori niciunul””


 1. 1 George Hălărescu iulie 7, 2015 la 4:49 pm

  Foarte mișto! Dar unde-s autoritățile statului, nu se auto-sesizează? Declarațiile lui sună a auto-denunț.

 2. 2 vioricabuda iulie 7, 2015 la 5:10 pm

  Tara smecheriloe ! Aceasta Romanie a construit-o basescu .Durerea este ca se indentifica si o seama de ”intelectuali ”cu marinarul !!!

 3. 3 Ghita Bizonu' iulie 7, 2015 la 5:12 pm

  Pai da .. Ce nu stiti? Basescu ar imunitate de „schemeker”.
  Nu de lata dar .. si-a luat „dreptul de smecher”, este indoarsarele DNA.. da nimic!
  A taiat pensi samd ca deh asiattii.. da vila lui cat cotsa? Ca el „are dreptul” Bolanzii saraci nu aveau ..

 4. 4 Ghita Bizonu' iulie 7, 2015 la 5:15 pm

  A a..
  Ce imi mai palce vacstunci cand se da pe stecla si vorbeste despre autostradele nefacute de unu si de altu… E ca si cum un violator ar acuza pe altii ca e imorali ca au amente (amante care consimt nu.. )

  E ceva buba la cap in societatea noastra .. daca nimeni nu i zice ba p’a ##-ti !
  DCa ma rog pestele de la cpa se impute. De la cpur teleptualilor publici (care au mai putin morala decat publciele de pe centura.. alea macar o fac ca sa manace ..)

 5. 5 Luminita Arhire iulie 7, 2015 la 5:26 pm

  După ce publicul o să-şi revină din şocul întâmplării că Onorata Instanţă a stabilit că vi se cuvin nişte dolari a căror provenienţă vă este străină, următorul şoc, mai grozav decât primul, va fi produs de afirmaţia : …”am donat deja bugetului de stat sumele considerate prejudiciu, sume mari pentru care a trebuit SĂ MĂ ÎMPRUMUT…”.

  Pentru că, timp de atâţia ani, legenda averii dumneavoastră nemăsurate a intrat în conştiinţa publicului ca o realitate dincolo de orice suspiciune (rezonabilă) . Cetăţeanul român a înghiţit pe nerăsuflate povestea celor patru case, care au forţat o rimă atât de celebră… Acelaşi cetăţean a fost perfect permeabil la enunţul cu “milioanele” ( variantă de lucru -“miliardele”) de dolari ( variantă de lucru –euro) ascunse în Marea Chinei. Populaţia a acceptat , fără să-şi pună întrebări esenţiale, şi feluriţii REMBRANDŢI umplând pereţii apartamentului din Zambaccian . Şi conturile gemând de euroi din paradisurile fiscale. Şi sumele în valută, fără număr, puse la păstrare în saltelele lui Bittner şi în lada de zestre a lui Petrache. Şi Delta Dunării, unde vă aparţinea totul: pensiunile, cherhanalele, amenajările piscicole, coloniile de pelicani creţi…de fapt, cred că era mai simplu de enumerat ce anume NU ERA în proprietatea dumneavoastră, decât ceea ce era…

  Doamna Livia Stanciu a crezut toate astea; ei nu-i ajungea salariul -cel mai mare din România, chiar astăzi am auzit – şi când a hotărât, împreună cu alţii asemenea ei, cărora, tot aşa, nu le ajungea salariul, că perioada până la prescripţie, deşi a ajuns la maturitate, mai poate fi întinsă, ca un elastic, atât cât trebuie, în cazul lui Adrian Năstase, s-a simţit răzbunată pentru umilinţa de a nu fi fost la fel de bogată ca dumneavoastră. Pentru faptul că nu a avut o “mătuşă Tamara”. Pentru neplăcerea că o femeie sâcâitoare îi cerea să-i returneze, din puţinul ei salariu de preşedintă la Înalta Curte, o datorie mai veche.

  Şi-acum, veniţi dumneavoastră şi-i spuneţi, fără menajamente, că aţi fost nevoit SĂ VĂ ÎMPRUMUTAŢI…cunoaşteţi, oare, domnule profesor, dezamăgirea fără margini a copilului care află că nu există “IEPURAŞUL DE PAŞTI” ?

 6. 6 augustinradescu iulie 7, 2015 la 5:35 pm

  Spusele lui basescu, in traducere libera: „Ori toti sa muriti, ori toti sa scapam!”

 7. 7 Adrian B. iulie 7, 2015 la 5:35 pm

  Ce sa zica un smenar si un ticalos ca Basescu … Le suceste si le invarte ca la Alba-Neagra mizând pe tupeu si pe memoria scurta a romanilor . Infectul asta si daca spune cuiva ” Buna ziua ” trebuie sa verifici daca-i lumina afara …

  Un sifilitic , un avorton , un paduche flausat si o rapciuga de om . Ar trebui dus de urgenta la ” Programul Rabla ” cu tot cu jiltul ala din Parlament si cu caii aia de lemn de-i tine prin gradina ! Jegul asta infecteaza si penicilina .

  Acest lingebizda e din acelasi film cu Cap de Porc , cu Andreea Pora , Stelian Negrea , Gregoire L’ Ecrivain , Nasul si Robert Tuciurescu .
  Cred ca punctul zero la care se refera este chiar el !

  Pe mine ma nedumereste altceva ! Din 2012 încoace , desi Guvernul a fost condus de d-ul Ponta si de PSD ( Min. de Interne , DGIPI , ANAF , etc ) , nimeni nu l-a deranjat cu nimic pe acest ticalos !!! Nici pe el si nici pe familia lui de escroci ( fiice , frate , ginere , nepot , etc. ) !!!

  Poate explica cineva acest lucru ?

 8. 8 Radu Humor iulie 7, 2015 la 5:39 pm

  Dacă vor fi date publicităţii toate detaliile relaţiei cu Nuţi, spaima celor din poliţii la care trebuie să se prezinte cea sub control gine.. , pardon, judiciar, s-ar putea ca scandalul cu Nechita de la Iaşi, să pară o glumă proastă !
  Aflată pe litoral, în concediu, ce-aţi crezut, că la produs probe, care să incrimineze conducerea constănţeană ?!
  Da, de unde ? Ministresa(ta) scoate doar cuvinte de laudă despre tovarăşul de declaraţii, pe care le dau şi le susţin !
  – Se cunoaşte lipsa lui Mazăre, zice ea !
  Bine că nu şi a lui Traian, care o lasă în paza lui Ovidiu, la malul mării cea neagră . Probabil vopsită şi ea, că-n realitate-i albastră !
  Ca situaţia celor doi ! 😉
  Mi-e ca de atâta singurătate, să nu se apuce şi a noastră de selfy, şi să fie din nou arestată ( doar pentru asta 😉 ) :
  „Artista elveţiană Milo Moiré, cunoscută pentru controversata sa activitate, a fost arestată după ce, în numele artei, a făcut selfie-uri nud cu turiştii, lângă Turnul Eiffel din Paris, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa, potrivit dailymail.co.uk.

  Milo Moiré, care este cunoscută pentru faptul că îşi susţine dezbrăcată reprezentaţiile şi pentru că îşi foloseşte trupul în scopuri artistice, a făcut în luna iunie selfie-uri (poze de tip autoportret) nud şi în oraşul Basel, din Elveţia, fără a avea vreo problemă cu poliţia.

  În anul 2014, în oraşul german Koln, Milo Moiré a susţinut o reprezentaţie artistică insolită. În faţa clădirii care găzduia Art Cologne, unul dintre cele mai vechi şi mari târguri de artă modernă şi contemporană din lume, Milo Moiré a apărut dezbrăcată şi, în timp ce se afla pe un postament, dădea drumul să cadă din propriul vagin unor ouă acoperite cu vopsea.”

 9. 9 Georgette Schwarz (@avrenim50) iulie 7, 2015 la 5:39 pm

  Eternul neobrazat, nu fascinant, basescu.

 10. 10 Adrian B. iulie 7, 2015 la 5:46 pm

  Cravatofagul asta de Saakasvili va figura pe acelasi stat de salarii cu MRU , cu Monica Macovei , cu Blaga ? Incredibil ! 🙂

  http://www.mediafax.ro/externe/sua-vor-plati-salariile-echipei-lui-mihail-saakasvili-si-vor-antrena-noua-forta-de-politie-din-odesa-14555158

 11. 11 serbanfl iulie 7, 2015 la 6:49 pm

  Nu cred că băsescu are acordul monicăi macovei!
  Madam macovei nu și-a încheiat toate disputele, mai ales cea cu udrea, care a contrat-o în toamnă.

 12. 12 Luminita Arhire iulie 7, 2015 la 7:23 pm

  @Cris iulie 7, 2015 la 2:14 pm
  Mulţumesc mult ; aprecierea dumneavoastră contează mult pentru mine.

 13. 13 Ghita Bizonu' iulie 7, 2015 la 7:27 pm

  ptr Adrian B. ref mes iulie 7, 2015 la 5:35 pm intrucat de obieci eu sunt „cineva” (cineva trebe sa cumpere cartofii, cineva trebe sa duca iemdait actele astea samd) iti ecplic eu : se numete coabiatre in intersectie cu „independedrnta jystitie”
  Adica daca cei care au atributiunile de cerceatre au alte proritati si nimeni nu le poa zice „draguta vezi ca sunt niotse planferi in leatura cu 700 milioane euroi” samd apai iata cas e posibiltyate care se poate!
  Si stii ce ste mai mumos? Epste 3 ani „ba ! m-au ceceatat werau ei la purtyere si nmimic! Deci sunt un bote om calomniat!!!”

 14. 14 Cris iulie 7, 2015 la 7:51 pm

  „Candidații nu PREA au fost cei care s-au ocupat de finanțare”.
  PREA ăsta vrea să spună că dv. v-ați ocupat, dar el – nu.
  Magistrații au înțeles asta din primul lui mandat, doar sunt oameni inteligenți, ce naiba!

  Și, la urma urmei, spune Băsescu, chiar dacă toate partidele au făcut la fel, hai mai bine să uităm, să ne așezăm cu toții din nou la start și să promitem că n-o să mai facem!

 15. 16 Ghita Bizonu' iulie 7, 2015 la 8:45 pm

  „Din păcate, în anumite cercuri din România, singurul pericol legat de Grecia este o contagiune ideologică. Se spune: ‘Ce să căutăm în zona euro, uitați-vă ce au pățit grecii!’ Ce au pățit grecii? Peste 300 de miliarde de euro au ajuns acolo din zona euro. Noi am făcut un împrumut de 20 de miliarde de euro, într-un moment greu, l-am cântărit foarte bine, și ultimul miliard nici nu l-am mai tras. Iar ei înoată în bani și strigă ‘creditorii ne încalcă democrația și demnitatea'” a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie (?!?) la Banca Națională
  http://www.agerpres.ro/economie/2015/07/07/isarescu-succesul-in-adoptarea-euro-depinde-esential-de-o-pregatire-temeinica-orice-pozitie-de-aroganta-este-perdanta-15-34-39

  INTREBARE : da de ce mama’ lu’ Procest Verbal trebuie sa intram in zona euro?!
  Stintem rupti in ### euro ne trebe? Intreoducere eruoa a indemnat scumpirea vietii ptr cei cu venituri mai mici (aia care isi iau masini mai ieftine decat Passatu’) A insemat „rotunjirea in sus” a pretului la paine, lapte samd. Ma rog pretul la Prosche si BMW a ramas stabil …daca intelegeti ..

  Din cate inteleg musiu Basilescu (de la Scanteia Tineretului ) este mai mult decat excitat de niste credite de sute de miliarde de euroi .. pe care sa ii pape „EI” si sa ii returnez io! Ca alea 20 sau 19 miliarde nu se stie ptr ce.. ca era momnet „greu” – dar cica 10 ptr banci straine mai ales austirece ca deh in febr 2009 presa austriaca guita ca noi falimentam Austria sinistrul austriac Josef Pröll se conversa cu Mugurel Isarescu guvernator nu se stie al cui, on martie Basescu oesea pe stecal vuitand „imediat 20 mild ca Dracu e cat casa!!” si gata!!! TAV 24% la paine si medicamente, reduceri de legfutri, taieri ca la abatotr, 9 muld nu se stie ptr ce.. afaceri cazute, oameni fara l;ocuri de unca .. cat despre mine silit sa ma pensionez cu anticatie adica cu penalizare am fost silit sa schob apartyament 3 camere cu garsoniera … (mama! abandonata mobila, serviciu de ceai, 2 de cafea, de masa, mobila.. ca dracu. Mobila cred ca a juns pe foc .. pacat ii mai rebuia inc au lustui era lemna masiv ..)
  Adica uni au imprumutata ptr Q7 si eu am platit …

  Pi-tzi dati voi seana ce rumeaza daca intram in Eurozona si „Astia” imprumuta 100 mld euroi? Ne scotz si din morminte ca sa vanza cimitirele!!!!
  Ca ticalosii grrecilor sunt magnanimi – dau si poporului un osicior de ros/luns da ai nostri …

 16. 17 Centru iulie 7, 2015 la 9:15 pm

  Nenorocitul .
  Absolut iresponsabil .
  Faptul ca a fost ales de doua ori arata cat de scazut este nivelul cultural al poporului nostru , sau , in cel mai bun caz pentru poporul nostru , al emigratiei noastre in Italia si Spania de dupa anul 2002 .
  Sunt sigur ca , ramasa la Negresti Oas , Solca – Suceava sau in comunele de pe langa Titu – Dambovita superba turma de bizoni vorbitoare de cinci sute de cuvinte de limba romana , instalata astazi la Mesina , Cremona sau Barcelona ar fi votat PSD ! – este un electorat proletar care in tara n-ar fi votat nici PNT , nici CDR !

 17. 18 Radu Humor iulie 7, 2015 la 9:51 pm

  Mesajul EXCEPŢIONAL al Ministrului grec de Finanţe i-a înfuriat pe liderii europeni. A fost postat cu o zi înainte de DEMISIONA
  Facebook Twitter g+ Email EXTERNE / Publicat: Luni, 06 iulie 2015, 08:30 / Actualizat: Luni, 06 iulie 2015, 09:17 / 0 comentarii

  FOTO: Yanis Varoufakis
  ARTICOLE RELAȚIONATE

  Guvernul Greciei NU intenţionează să emită o monedă paralelă, după referendum Guvernul Greciei NU intenţionează să emită o monedă paralelă, după referendum
  Cum aș vota dacă aș fi grec? Voi cum ați vota? Cum aș vota dacă aș fi grec? Voi cum ați vota?
  Grecofobia neoliberală Grecofobia neoliberală
  Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, a scris că votul de „NU” de duminică înseamnă, de fapt, un „maiestuos şi mare DA pentru o Europă democratică şi raţională”.

  Victoria taberei anti-austeritate l-a făcut pe Varoufakis să posteze un mesaj foarte puternic pe blogul său, în care liderii zonei euro sunt acuzaţi că au dorit să transfere datorii private pe umerii poporului grec. Luni dimineaţă şi-a anunţat demisia.

  „‘Pe 25 ianuarie, demnitatea a fost redată poporului grec. În cele cinci luni trecute de-atunci, am devenit primul guvern care a îndrăznit să ridice vocea, să vorbească în beneficiul poporului său, spunând „NU” iraţionalităţii distrugătoare a programului extins şi fals de Bailout.

  Am făcut cunoscut faptul că programele de Bailout ale Greciei au fost exerciţii care au intenţionat să transfere pierderi private pe umerii celor mai slabi greci, înainte de a fi transferate pe umerii altor plătitori de taxe din Europa.

  Am articulat, pentru prima oară, în Euro-group, un răspuns economic pentru care n-a existat un răspuns credibil.

  Am expus proiecte moderate, tehnic fezabile, care ar face să nu mai fie nevoie de alte „bailout”-uri.

  Am ținut troika în bârlogul ei din Bruxelles.

  Am internaționalizat problema umanitară a Greciei şi rădăcinile ei în politici intenționat recesioniste.

  Am împrăștiat speranța în afara granițelor Greciei că democrația poate respira în spațiul unei uniuni monetare ce până acum era dominată de frică.

  Terminarea unei interminabile, auto-distrugătoare austerități şi restructurarea datoriei publice a Greciei au fost țintele noastre. Dar acestea au fost şi obiectivele creditorilor noștri. Din momentul în care alegerea noastră părea iminentă, în decembrie, puterile au început o vânătoare de bănci şi plănuiau, într-un final, să închidă băncile Greciei. Scopul lor?

  Să umilească Guvernul forțându-l să capituleze în fața austerității ;
  Să ne forțeze să acceptăm o înțelegere care nu oferea niciun angajament că se va restructura datoria Greciei.

  Ultimatumul din 25 iunie a fost mijlocul prin care aceste ținte urmau să fie atins. Astăzi, poporul grec a trimis ultimatumul înapoi către expeditori, în ciuda fricii pe care media controlată de oligarhi a transmis-o zi şi noapte în casele noastre.[…]

  Acest „NU” al nostru este un mare şi maiestuos DA pentru o Europă democratică. Este un NU pentru o viziune distopică a Europei, care funcționează ca o cușcă pentru popoarele sale. Este un zgomotos DA pentru o zonă Euro care oferă perspectiva unei justiţii sociale, cu bunăstare pentru toţi europenii”, a scris Varoufakis pe blogul său.

 18. 19 Fragmentarium Politic iulie 7, 2015 la 11:00 pm

  Acceptand ca T. B. este un pacatos, trebuie sa admitem ca si gura unui pacatos poate spune uneori adevarul. Niciuna din cele doua axiome nu are nevoie de demonstratie, istoria politica a ultimului deceniu a facut-o cu prisosinta in primul caz, scripturile in cel de-al doilea. Adevarul rostit de acest pacatos politic este ca Romania politica are nevoie de un reset, de o ducere a politicii intr-un punct zero, de unde sa se porneasca o noua politica. De oriunde ar fi privit „zero”-ul, fie de la stanga, fie de la dreapta, el este tot un zero, fara pierderi si castiguri. La o tabula rasa se poate ajunge printr-o manipulare conventionala a sinusoidei, o revenire abrupta in punctul zero, indiferent in ce punct al buclei negative ne-am afla (pentru ca este limpede ca suntem pe parcursul crescator al alternantei negative, spre care T. B. aluneca in mod sigur!). Nimeni nu va mai avea de pierdut (si T. B. in mod cert!), dar toti pot avea de castigat, teoretic, prin reluarea jocului. Chiar si la poker, cand exista suspiciuni, cartile pot fi din nou facute si taiate, de ce nu si la jocul politic?

 19. 20 blogideologic iulie 8, 2015 la 6:47 am

  Exploatarea omului de către algoritmi este o continuare a exploatării capitaliste din “lumea liberă” şi a exploatării birocratice din socialism (de exemplu proverbul “doi cu sapa cinci cu mapa” apărea atunci, dar totodată mai era prezentă în societatea românească amintirea economiei politice fiziocrate). Acum platforme exploatabile algoritmic, precum Uber, Blablacar, Airbnb, Booking.com au busculat pieţele de transport urban sau interurban, serviciile de hotelerie, turismul în general, fixând reguli sociale noi pentru aceste pieţe. Aceste plateforme se înscriu în tipul de economie de reţea ce se caracterizează prin prezenţa monopolurilor naturale. Ele sunt de asemenea monopsonuri naturale. Un monopson reprezintă o piaţă pe care se află un singur solicitator de servicii faţă în faţă cu un mare număr de ofertanţi. De exemplu, un mare număr de persoane doresc să lucreze pentru UberPop, mai ales în perioadele cu şomaj ridicat. Societatea poate deci să facă să joace concurenţa printre şoferii potenţiali. Prin construcţia sa, Uber posedă multe informaţii despre şoferii pe care-i foloseşte. Uber ştie exact ce curse acceptă –sau nu- aceştia şi la ce preţ minim. Platformele algoritmice de acest gen sunt totodată “pieţe bifeţe” formând noduri prin care trebuie să treacă toată lumea, solicitatori ca şi ofertanţi. Sursa http://leconome.blogs.liberation.fr/2015/07/07/avec-xix-siecle-souvre-lere-de-lexploitation-de-lhomme-par-lalgorithme/

 20. 21 teostanc iulie 8, 2015 la 7:19 am

  Comentariul dvs. este corect. Dar Băsescu nu este fascinant. Este un derbedeu.

 21. 22 Ermanaric Carbone iulie 8, 2015 la 7:27 am

  Si in 1989 a fost un punct zero.

 22. 23 adina iulie 8, 2015 la 8:48 am

  E revoltator! La fel si Iohannis a zis:”punct si de la capat. NU. Vrem ca si basescu si clica lui sa plateasca, mai ales pentrucrearea unuisistem mafiot foarte bine organizat.

 23. 24 Elena Stoican iulie 8, 2015 la 9:15 am

  Domnule Adrian Nastase, la calitatile intelectuale si umane pe care le aveti, daca ati fi fost un pic mai cumpatat in a agonisi averi, alta ar fi fost, poate, si situatia noastra de acum, avandu-va presedinte pentru zece ani, in locul acestui ins grobian, smenar si nesimtit. I-ati oferit ocazia sa va gaseasca motiv de rafuiala si propaganda defaimatoare la adresa dumneavoastra a mers uns. Pacat!

 24. 25 Radu Humor iulie 8, 2015 la 10:14 am

  Zece motive pentru care nu sunt de acord cu existența Uniunii Europene
  Publicat pe Jul 8, 2015

  Mai întâi pentru că nu sunt de acord cu ideea ca țara mea să își cedeze suveranitatea unui corp birocratic,ce nu are nicio legitimitate democratică și care funcționează în capătul celălalt al continentului. Fără să fiu naționalist, sunt suficient de patriot ca să țin la suveranitatea dobândită de strămoșii mei nu cu puține sacrificii.

  În al doilea rând pentru că nu am încredere într-o organizație internațională ce și-a făcut deja un soi de ambiție în a eluda consultarea prin vot a cetățenilor săi în toate chestiunile- mai ales cele importante, precum tratatul constituțional sau tratatul de stabilitate fiscală.

  În al treilea rând pentru că Uniunea Europeană este foarte unitară…ideologic. Îmi pare rău, dar orice proiect unitar ideologic nu poate decât să dăuneze libertății. Departe de a încuraja diversitatea de opinii, Uniunea Europeană încurajează doar unitatea ideologică într-o diversitate de limbi.

  În al patrulea rând pentru că Uniunea Europeană are un program constant liberticid, iar reglementările impuse de Uniunea Europeană, care merg până la diverse amănunte ale vieții- de exemplu, croiala unui hanorac pentru copii, sunt conforme cu orice definiție a totalitarismului.

  În al cincilea rând pentru că nu cred în unitatea Europei. Europa nu este și nu a fost niciodată un continent unit- nici de limbă, nici de apartenența etnică, nici de cea confesională și nici măcar- dacă ținem cont de statele musulmane, de vreo unitate religioasă. Europa a fost și este un continent al națiunilor și istoria Europei este constant istoria concurenței între națiunile europene.

  În al șaselea rând nu sunt de acord cu asumarea de către Uniunea Europeană a secularismului. A cere europenilor să nu fie creștini sau musulmani decât la ei acasă, este o încălcare flagrantă a libertății de conștiință pe care nu numai UE ci și alte state pretins democratice din UE, precum Franța, o practică.

  În al șaptelea rând pentru că, privită la rece, Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un eșec economic, care a încetinit creșterea economică a țărilor membre, a înglodat în datorii statele membre, a fost un factor prohibitiv pentru inițiativă economică. Desigur, țări precum România au avut mai mult de câștigat decât de pierdut până în acest moment.
  Mai mult decât atât- moneda euro și-a demonstrat plenar falimentul economic având în vedere crizele bine temperate politic din Portugalia, Spania sau Italia, sau scăpate de sub control precum criza greacă. S-a dovedit a fi o monedă fără acoperire economică ci doar politică, însă cu rol de capcană pentru statele membre din zona euro.

  În al optulea rând, pentru că multiculturalismul profesat de autoritățile europene a dus la un veritabil dezastru, valurile de imigranți ilegali care au pătruns în Uniune distrugând armonia etnică și pacea socială în majoritatea marilor țări europene.

  În al nouălea rând, pentru că Uniunea Europeană a facilitat interesele economice ale unor mari puteri în defavoarea țărilor mai mici. Normele europene- gândite de cele mai multe ori cu dedicație pentru interesele greilor din UE, s-au dovedit un adevărat blestem pentru țări mai mici, pentru inițiativa liberă și buna dezvoltare a acestora.

  În al zecelea rând, pentru că Uniunea Europeană a avut și are o contribuție majoră la distrugerea învățământului european de calitate, în ideologizarea politicilor culturale și distrugerea standardelor de calitate academică și culturală la nivelul întregii Europe.

  Autor: Bogdan Duca

 25. 26 Cris iulie 8, 2015 la 11:05 am

  Din Jurnalul lui Constantin Argetoianu (1937):

  Regele, în Polonia.
  Ziua de ieri și-a consacrat-o armatei polone. A coborât din tren și a plecat de la gară în uniformă de mareșal român, a ajuns pe câmpul de manevră și a primit defilarea unui regiment, în uniformă de colonel polinez.
  Tiruri de artilerie, de aviație, manevre, inspecții, mese, toasturi, n-a lipsit nimic. Poznan a căzut pe nan și Biedrusk – pe usk. A fost o fericire pentru toată lumea.
  Coloneii polinezi au jurat să apere România ca odinioară magnații unguri pe Maria Tereza. A fost și un moment de adâncă emoție când regele a cerut să meargă la locul bombardat (DUPĂ bombardament, bineînțeles) să vadă rezultatul tirului. Generalii au protestat. Putea să fie o bombă neexplodată. Eroic, regele a insistat și a câștigat astfel o primă victorie în fruntea armatei Iepurelui-Repede (traducerea numelui mareșalului Riedz-Smigly).

 26. 27 Cris iulie 8, 2015 la 11:10 am

  Demni și mândri, stăpâni pe soarta lor, grecii au cerut un nou împrumut de jdămiliarde de la… „teroriștii” care le-au mai dat sute de miliarde și care, câtă impertinență domle!, își vor banii înapoi.

 27. 28 TREIDE 95 iulie 8, 2015 la 11:19 am

  „Punctul zero” doar pentru finanțarea campanilor sale, pe principiul : „ce a fost, a fost, acum se șterge totul cu buretele și se pornește de la zero”! Niciun cuvințel despre alte finanțări substanțiale ale campaniilor sale în afară de cea a lui Cocoș. Doar el? Doamne, dar atâtea au apărut acum care au arătat cum au finanțat prin interpuși, „prin învăluire” PDL și toate campaniile sale! Punct zero? Oare meschinăria să fi mers atât de departe? Ce sugerează DNA-ului: după arestarea exemplară în cazul „Trofeul calității”, pentru a-și mai spăla cât de cât imaginea în fața liderilor de la Bruxelles, acum, în cazul dânsului, să se folosească alte unități de măsură, altă balanță…altă „zeiță”? Mai rămâne să spună ca anchetarea, arestarea să se facă din doi în doi, ba, m-aș aștepta pe cât de ipocrit și meschin este să mai spună că, acceptă acțiunile DNA-ului, dar să fie omiși cei al căror nume de familie începe cu litera B? N-ar fi ..de vis? Doamne, în ce lume trăim și unde or fi fost mințile unui popor întreg timp de zece nai?

 28. 29 ZeV iulie 8, 2015 la 12:44 pm

  blogideologic scrie:
  ,,… şi a exploatării birocratice din socialism (de exemplu proverbul “doi cu sapa cinci cu mapa” …”

  Birocratie in socialism ?! Aia era un rudiment timid de birocratie….adevaratele culmi au fost atinse de Birocratia bruxelles-za…
  😉

 29. 31 blogideologic iulie 8, 2015 la 12:51 pm

  În chestiunea datoriei suverane a Greciei, merită amintitită abordarea din NYT : “La ora actuală, economiştii cunosc traiectul unei abordări de succes. Vestea proastă-i că decidenţii politici ţin să repete greşelile vechi.” http://www.nytimes.com/2015/07/08/business/economy/germanys-debt-history-echoed-in-greece.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

 30. 32 ZeV iulie 8, 2015 la 12:51 pm

  Fragmentarium

  Iar vorbiti de ,,reset” si de ,,zero”, EXACT ca papagalul sash…pai atunci, stimate coleg, as propune urmatoarea solutie (finala): Eutanasierea tuturor cetatenilor romani cu drept de vot din ultimii 25 de ani. Este perfect logic.
  Dati-mi macar un exemplu de guvern, din alta parte, compus doar din premianti Nobel, procurori-model si maici Tereza….ma duc si-i inghit pe toti. Sau, declar razboi tarii pe care ei o conduc si arunc naframa alba….(Z)
  ps
  Totusi, mi-as dori conducatori ca cei din actuala Grecie.

 31. 33 ZeV iulie 8, 2015 la 12:58 pm

  Radu Humor
  iulie 7, 2015 la 9:51 pm

  Exceptional ! Poate se inscrie in PSD (domnul Yanis Varoufakis). Ar fi o infuzie de Viagra in stanga pleostita romaneasca.
  (Z)

 32. 34 Adrian B. iulie 8, 2015 la 2:04 pm

  @ ermanaric carbonarra

  Traian Basexu este punctul zero . Cat priveste momentul zero , ala nu va veni niciodata ! Mai nou nu se mai respecta nici cele mai elementare reguli !

  @ ghita bizonu

  ti-ai setat tastatura pe limba germana ? Ca nu inteleg nimic din ceea ce scrii …

 33. 35 T-Rex iulie 8, 2015 la 2:30 pm

  Un John Walker al politicii romanesti. Whiskey-ul trece, pietrele raman.

 34. 36 nastase iulie 8, 2015 la 2:34 pm

  Elena Stoican,
  intr-adevăr, am inteles in acesti ani că din cauza mea a fost ales de două ori Băsescu presedinte. Mai ales in 2009.

 35. 37 Ghita Bizonu' iulie 8, 2015 la 3:15 pm

  Unde dai si unde crapa …

  neatent si superficial am crezut ca Grecia, Syriza, Tsiras, Vakautsis samd ameninta cu „Grexitu”.
  M-am cam mirat cand au amenintat ca dau in judecata pe aia care i-ar scoate din UE si Eurozpna

  Si azi ce citesc?
  ACORD sau GREXIT Aceasta a fost concluzia celor două reuniuni de urgență desfășurate vineri la Bruxelles – cea a miniștrilor de finanțe și cea a liderilor din zona euro.

  Saga datoriilor Greciei și a negocierilor cu Troika intră, după nenumărate ultimatumuri de etapă, în faza finală: Guvernul lui Alexis Tsipras are cinci zile pentru a prezenta un plan de reforme adecvat, altfel, duminică, la summitul liderilor UE28, se va discuta Planul B – prima ieșire din spațiul euro.
  Șeful executivului Uniunii, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit că Europa are deja un plan “detaliat” al Grexitului, sugerând și el că este în joc exact calitatea Greciei de membru al spațiului monedei unice. (Revista 22)

  Jean-Claude Juncker dand OXI Greciei …

  De un’ se vede ca Tsipras face bine ca nu poarta cravata .. ca sa nu poa fi tras de ea spre iesirea din Eurozona si Europa …
  Ca asa va iesi grecia – data afara ! Cu vreao 4 sa o impinga de spate, cu madam Merkel impungand-o cu pila de ungii „misca fa afara”, primind puni in ceafa si suturi in dos in timp ce l;atii ii dau peste destele cu care se tine de tocu usii :nU vreau sa ies!!!”
  Da multi din varii motive o vor iesita …
  Insa se pare ca cineav cazu pe ganduri : da daca Huntington a sceris o prostie nu asa face una si mai mare lasand Grecia „ortodoxa” in bratele „nucleului civilizatiei ortodoxe”?!

  Si daca asta da telefon pe firu scurt down Angeloka, down good Madchen …?!!

  Oricum la Strasburg Tsipras a fost primit cum nu a fost primit Vacsescu ala care il cataloga pe Tsipras aventurier si ticalos ca se ascunde in spatele referendumului …

 36. 38 Doru Coarna iulie 8, 2015 la 4:01 pm

  Maretul popor grec a invins, si-a impus vointa si se imprumuta din nou, tot de acolo! Bun.
  Tsipras e aplaudat in PE, probabil pt ca n-a gasit solutia-minune promisa electoral grecilor. Bun.

  Premierul nostru a revenit in sfarsit, mai ranit decat a plecat… Atunci schiopata, acum poarta carje… Sigur, nu stie sa le foloseasca, calca sigur pe ambele picioare, dar si atunci a schiopatat doar pe scarile palatului. Bun.

  Salariile mari cresc un pic, spre dublu! Bun. Austeritatea este respinsa defacto si de catre romanii care traiesc din fondurile de protocol! Un referendum acolo, sa vedem daca platitorii accepta luxul alesilor, nu…

  Un militar american beat a accidentat… victima sa-si ceara scuze!

  Nu mai continui, dar vedeti ca totul este deandoaselea… Unde credeti ca vom ajunge?

  In fine, una mai tare: cata vreme se lucra de zor la autostrada Mamaia-Navodari, asta era opera CNADR… Acum ca Mazare a declarat EOJ, lucrarile s-au sistat caci i se datorau lui…

 37. 39 Ursuletul iulie 8, 2015 la 5:17 pm

  Intodeauna am fost adeptul punctelor de vedere diferite asa cum au fost si in Parlamentul din anul 1992.Dar imi este greu sa accept opinia unei doamne care culpabilizeaza fara fundament.Este pacat ca dupa 10 ani de basism multe persoane nu au inteles nimic din aceea epoca de trista amintire.Rar am fost asa de revoltat si sper sa ma scuzati daca am fost ceva mai dur….

 38. 40 Cris iulie 8, 2015 la 5:48 pm

  Procurorii s-au mai scărpinat în cap, s-au mai gândit și s-au răzgândit:
  Nu! Vanghelie n-a luat 90 de milioane de euro mită, ci 30.

  În nicio instituție de stat alegerea firmelor private cu care se lucrează nu e făcută de un singur om, ci de comisii formate din diverși specialiști.
  Primarul nu face parte din comisii, el doar semnează, alături de directorii de direcții, actele finale, în urma votului din comisie.
  Dacă există primari care le-au impus comisiilor să aleagă o anumită firmă, înseamnă că ei au trebuit să împartă mita cu membrii comisiilor, deci și aceștia trebuie acuzați.

  Ce se mai aude de soacra care i-a dat împrumut fiicei ei 630 de milioane de euro?
  Or fi fost 630 de milioane? 6300 de milioane? 630 de miliarde?
  De euro noi? sau vechi?

 39. 41 Adrian B. iulie 8, 2015 la 5:58 pm

  VAI DE CAPUL NOSTRU !!! Clipiciul asta de Oprea ne-a explicat din nou ce inseamna ” interesul national ” 🙂 : TRIPLAREA SALARIILOR unor NESIMTITI si incompetenti , MRU la SIE , tradarea pertenerilor de coalitie , achizitionarea a 12 sicrie zburatoare din Portugalia …

  De la CIUMETII astia asteapta romanii sa-i guverneze bine ?
  …………………………………………………………………………………………………
  Salariile președintelui, premierului și ale altor 46 de demnitari cresc de luna viitoare. Gabriel Oprea: Nu este un act populist

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Salariile+presedintelui+premierului+si+ale+altor+46+de+demnitari

 40. 43 Adrian B. iulie 8, 2015 la 6:44 pm

  Fascinantul Stelian Tanase …

  http://www.cotidianul.ro/ce-structura-ar-avea-noua-conducere-a-postului-public-264458/

  Noul consiliu RTV ar urma sa fie format astfel :

  •Senat: 1 membru
  •Camera Deputaţilor: 1 membru
  •Preşedinţia României: 1 membru
  •Guvernul: 1 membru
  •Academia Română: 1 membru
  •Banca Naţională: 1 membru
  •Convenţia Organizaţiilor de Media: 1 membru
  •Uniunea Scriitorilor (USR): 1 membru
  •Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor (UCMR): 1 membru
  •Uniunea Cineaştilor (UCIN): 1 membru
  •Uniunea Teatrală (UNITER): 1 membru
  •Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor (UCIMR): 1 membru
  •Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune: 1 membru.

  Mai lipseau seful FRF 🙂 , cei de la Fundatia Soros 🙂 , DNA-ul si cei de la Fundatia ” Salvati-l pe Labus ” … Si ” dizidentul ” Mircea Dinescu .

  Conducerea executivă a SPTv urmează să fie asigurată de un Director General Executiv, numit de CSMP în urma unui concurs.

  Conform proiectului, taxa de televiziune ar urma să fie indexată potrivit coeficientului de inflaţie, conform datelor oferite de INS 🙂 . Proiectul prevede şi destinaţia banilor obţinuţi de la buget . 🙂

 41. 44 Fragmentarium Politic iulie 8, 2015 la 6:45 pm

  Intoarcerea lui Victor Ponta: Ce asteapta de la el stanga romaneasca?

  Dupa noianul de evenimente neobisnuite din aceasta vara politica, nu mai sunt atat de sigur in privinta identitatii de partid a comunitatii noastre de idei. Certa si definitiva este ideologia de stanga, care, pana la neprogramaticul balans spre dreapta, despre care nici acum nu stim daca a fost strategic sau tactic, s-a confundat cu social-democratia. Legat de acest balans, care mai degraba pare o pendulare intre stanga si dreapta, imi amintesc de o vorba de ocara din trecut, cand, in loc sa exprim un punct de vedere transant, care mi se cerea intr-o anumita disputa ideologica, eram ambivalent, fugeam spre o pozitie mediana, de centru, ceea ce-i facea pe sefii mei sa-mi reproseze, cu naduf: „Tu esti social-democrat!”.

  Acum, imi dau seama ca pozitionarea spre centru, a nu fi nici cu unii, nici cu altii, ori a fi si cu unii si cu altii, are preponderent valente tactice, care te pot ajuta sa eviti locurile inguste, sa-ti asiguri un spatiu de manevra. Insa cand evenimente decisive te obliga sa optezi fara echivoc, convertirea acestei tactici in strategie apare ca nepotrivita. Pe de alta parte, abordarea de centru conserva status quo-ul, iarasi nepotrivita pentru o perioada fluida, de schimbari structurale, cand te poate degenera intr-o frana istorica, fara sa stii sau fara sa vrei. Rezistenta oricum va fi spulberata de legile imanente ale primaverilor globale, de regenerari ale popoarelor. Primavara globala este o chestiune rar discutata si mai rar intamplata, dar succesiunea sa este inevitabila, dupa vremurile vitrege, de inghet economic si social, de recesiune si austeritate.

  Asadar, Victor Ponta, presedinte al PSD si sef al Guvernului, s-a reintors pe functii, dupa o absenta medicala de trei saptamani si jumatate. Fireste, ca orice om al cauzei am nutrit ingrijorari si ganduri bune pentru lider, dar totul este de-acum o paranteza, important va fi ce se va intampla cu partidul si cu guvernul. Mai ales cu partidul, coalitiile si guvernele se fac si se desfac, dar pentru partid logica de continuitate si de crestere este vitala, cu deosebire la apropierea alegerilor, cum sunt cele de anul viitor.

  Cum sunt destul de atent la nuantele din mesajele politice ale oficialilor, cunoscand ca totul este dramuit si ca nimic nu este lasat la voia intamplarii, am sesizat evocarea pentru a doua oara a unei scadente, luna decembrie. „Sunt convins că până în decembrie voi putea face sport din nou”, scria Ponta, pe pagina sa de socializare, pe 16 iunie. Inaintea depunerii candidaturii la prezidentiale, la care pana la urma a fost convins sau obligat de catre leadershipul de partid, Ponta a fost destul de ezitant, una dintre ideile explicative fiind ca in luna decembrie a anului trecut si-ar fi dorit sa iasa din politica. Familia, atunci, sanatatea, acum, sunt doua motive care merita dedicatie. Evident, daca cele doua mesaje nu sunt intr-o cheie de gramatica generativa.

  Trecand peste, nu mi-a picat de loc bine, azi, declaratia lui Liviu Dragnea, ca de bun venit pentru Ponta, potrivit careia premierul va trebui sa clarifice relatiile din coalitia guvernamentala. Pentru mine este limpede ca Dragnea se confrunta cu o criza majora de autoritate. Desigur, la o scara mult redusa cam este soarta secundului, mai bine zis a unui „fost”, dar tentativa de a-si regla niste conturi in coalitie prin recursul la autoritatea primului spune mai mult decat cuvintele. La fel, nici informatia de la Antena 3, ca Robert Negoita ar negocia sa se inroleze in PNL. Viitorul PSD chiar nu suna deloc bine!

  Ce asteptari ar avea stanga romaneasca de la intoarcerea lui Victor Ponta? In primul rand, de clarificare ideologica si de determinare in actiunea politica. Este adevarat, la primul capitol premierul a lansat un preambul, cand a afirmat, din recuperarea postoperatorie din Turcia, ca adversarii independentei noastre economice ar fi in stare sa faca orice pentru a face neaplicabil noul cod fiscal. Raman insa de vazut tacticile si masurile de raspuns la anuntata respingere de catre Bruxelles a respectivului cod fiscal, care are toate parafele de consultare publica, de aprobare de catre partide si de votare de catre Parlament. Pericolul de a ceda santajului dreptei europene nu este de neglijat, am auzit, azi, in Parlamentul European, afirmatii dintre cele mai socante, pe speta referendumului din Grecia, reductibile la calificarea democratiei drept accident electoral, iar in ultimele zile am citit pe site-uri de dreapta tot felul de absurditati ideologice (poporul si comunitatea de destin ar fi niste mituri sau un romantism populist). Sunt reluate apoteotic, inclusiv de catre dreapta romaneasca, vechi teze care sa consolideze birocratia integrarii si imperiul dominoului (trecerea la euro, experimentarea austeritatii, subjugarea prin lanturile de hartie ale creditarii si indatorarii, marsul extinderii etc.).

  In al doilea rand, cristalizarea unei pozitii active de solidaritate antiausteritate cu poporul grec, avand in vedere neagra istorie a austeritatii impuse romanilor de catre regimul Basescu, la comanda creditorilor internationali. Daca Greciei i-au trebuit 35 de ani de integrare in UE (1980) si 14 ani de eurozona (2001) ca sa intre in faliment, Romaniei ii vor trebui mult mai putini. Jocul duplicitar al marilor puteri financiare si al creditorilor internationali este ilustrat de atitudinea diferita fata de acelasi fenomen, al austeritatii, Nicolae Ceausescu a fost condamnat, in 1989, pentru ca a adoptat politica de austeritate, Alexis Tsipras este demonizat, in 2015, pentru ca o respinge, o materializare pretextiva a scopului care scuza mijloacele. Este dezamagitor sa vezi cum lideri PSD sustin ca Romania nu seamana deloc cu Grecia, nici in bune, nici in rele, ori sa asimileze respingerea austeritatii cu un risc, care ar duce la prabusire. Pana acum nu am vazut decat un singur partid, PSRO, al lui Mircea Geoana, care sa salute votul din Grecia si sa indemne la preluarea exemplului Guvernului Tsipras. Il mai vede cineva?

 42. 45 Luminita Arhire iulie 8, 2015 la 6:46 pm

  Pe măsură ce îmbătrâneşte, Băsescu Traian foloseşte tot mai deficitar limba română. Nu mă refer aici la celebrul, deja, “SCUFUNDASEU ”. Nu , mă refer la exprimări mai puţin impregnate de originalitatea sa “fascinantă”. De exemplu, ce greşeală gramaticală gravă observăm noi în exprimarea de mai jos?Citez:

  “Ori punctul zero, ori merg toţi la puşcărie, nu selectiv.”

  Cum, nu observăm nimic? Păi, după opinia mea , dânsul nu mai ştie conjugarea corectă a celor mai comune verbe la indicativ prezent. Pentru că exprimarea corect gramaticală era:

  “Ori punctul zero, ori MERGEM toţi la puşcărie, nu selectiv.”

  Pe de altă parte, cred că greşiţi, domnule profesor, când afirmaţi că :

  “Timp de opt ani, după alegerile prezidentiale din 2004, Băsescu a folosit institutiile statului pentru a determina condamnarea mea pentru „finantarea ilegală” a campaniei electorale, in dosarul „Trofeul calitătii”.

  Nu, eu cred că el a căutat să vă “agaţe”cu altele, mai nasoale, că altfel nu ar fi riscat ridicolul total al unei condamnări fără probe, fără mărturii şi fără logică. Eu cred că toate “cheiţele” lui v-au căutat asiduu conturile camuflate, banii din Marea Chinei, nenumăratele reşedinţe, lingourile de aur, diamantele, miile de hectare de terenuri fertile, iahturile, avioanele particulare, modulele lunare, Taj-Mahal-urile…

  Cred că nu şi-au propus nici un moment ca tocmai “Trofeul Calităţii”, această însăilare grotescă din care curg toate aţele, această încropire hidoasă, fără inteligenţă şi fără profesionalism, să fie momentul lor de jubilaţie şi de triumf.

  Numai că ăsta a fost singurul ou de bibilică pe care care au reuşit să-l slobozească, după nişte cotcodăceli planetare, de-ai fi zis că sunt pe cale să fete un pui de elefant .

  Vedeţi că, totuşi, cotcodăcelile lor au folosit până la urmă la ceva : au convins-o pe doamna Elena Stoican că dacă aţi fi procedat mai cu fereală în agoniseli, Băsescu nu s-ar fi ales de două ori şi ne-ar fi fost şi nouă, cetăţenilor, mult mai bine acum.

 43. 46 Ghita Bizonu' iulie 8, 2015 la 8:33 pm

  Punct ochit – punct lovit!!!

  Hm … Ce mi se pare cel mai distractiv este modul in care insi presupus „europeni”, „informati”, „care gandesc” (ete na gandesc!) samd etc si altele „omit” sau uita „momentul Zero” al „problemei”:
  adoptarea EURO si instituirea Uniunii Europene – ma rog cam intins in timp ptr un „moment” .
  Care au fost scopurile decalrate ale ambelor acte politice?!
  Slabirea ppzitiei dominante a SUA si inlocuirea SUA in relatiile mondiale

  Euro ar fi trebuit sa devina noua moneda preferata a comertului international si sa se substituie dolarului … Si din aceasta cauza s-a dorit un euro cat mai puternic si stabil . Mai tare ca dolarul .. Si ptr ca sa fie mai tare statele si-au asumat niste deziderate cam prea uschite in materie de depasiri bugetare (si primu’ stat care nu le-a respectata a fost Germania f dornica sa isi extinda comertul in stalele mai slabe din UE.. de ex in Grecia)
  Uniunea Europeana (a constituita dupa tratatul de la Lisboa) se dorea a fi cea mai populata (cu exceptia Chjinei si Indiei) si bogata entitate economica si politica si prin instituirea unui Monssieur Europe sa aiba o voce de stentor intr-o nuanta de bas care sa il faca si pe Saliapian sa para cam bariton .. si sa surcalaseze politic .. ei da SUA!!!!!!! Sa nu mai zic de domnioul stiintei si cercetarii …
  [imi pare rau ca nu am salvat pe un disc forumurile din acele zile – groaza de gaoaze „europenist”-entuziaste care safatuiuan SUA sa se predea rapid ca asta este soarte batranilor .. si sa nu se opuna „tinerei” incotzopiri daca vor – SUA! – sa dea de tatal dnului Dracu’]

  In asta timp altii (muricani cei ramoloti) se pare ca stateau la o cafeluta black cu zisa famelie Shaitan… iar RAND „previziona” ca UE si Euro nu au decat un „termen mediu” de viata (cam pana prin 2020…). A bineteles ca ganditorii nostri – mai ales aia „publici”- da publici ca orice „centurista”- nu prea stiu ce este ala RAND.. cel mult au auzit ceva de una Ayn. Sa va zic io „cand” RAND „previzioneaza” planul se „implementeaza” de vreo 3 anisori daca nu 4!

  A da. Si cica Gigelush Soros ar fi „sprijinit” Siriza .. Giniti marginea?!

  Sa va mai spui ca de prin 2000 doctrina SUA este ca nu vor permite altuciva sa de[paseasca SUA dpv econimic, financiar sau tehnologic?

  Punct ochit – punct lovit!!!

 44. 47 Radu Humor iulie 8, 2015 la 10:04 pm

  Cu un aspect de fuhrer, „stangistul” Guy Verhofstadt l-a bestelit pe Tsipras, strecurand ceea ce ii deranjeaza pe corectii politic:

  „Trebuie să tăiaţi din sectorul public. Da, ştiu, e dificil pentru cei de stânga, dar trebuie făcut.

  Domnule Tsipras trebuie să transformaţi băncile de stat în private, trebuie să deschideţi pieţele pentru tineri.

  Nu aveţi legislaţie, puneţi una pe masă!

  Şi, în final, să propunem să punem capăt privilegiilor din ţara dumneavoastră: privilegiile proprietarilor de bărci, ale militarilor, ale Biserticii Ortodoxe, ale insulelor greceşti şi să nu uităm de cele ale partidelor politice. Ce vă cer este să puneţi totul cap la cap şi să le puneţi pe masa negocierilor şi noi vom fi gata să găsim o soluţie pentru aceste probleme. ”

  (http://m.adevarul.ro/international/europa/livetext-cearta-parlamentul-european-criza-grecia-tsipras-lovit-partile-1_559cf7c9f5eaafab2c5c5165/index.html)

  S-au dat de gol ! Câtă nesimţire !?
  Să ceri tu, un neica nimeni, unui popor să renunţe la privilegii, când tu şi toată şleahta ta, beneficiezi de nişte privilegii nesimţite, pentru care nu faci absolut nimic, în afara/ decât o politică, şi aia cămătărească, întâlnită doar la cei care împrumută cu dobânzi neruşinate şi obţin apoi prin şantaj bogăţii care-i lasă pe fraieri în fundul gol ?! :mrgreen:

  P.S. Acuma vedeţi ce acte de trădare naţională impun ăştia supuşilor din noua uniune sovietică !
  Din păcate, noi n-am avut parte de conducători patrioţi, tot ce le cer acum şacalii ăştia lui Tzipras şi Varoufakis, ai noştri au executat de mult !

 45. 49 Ghita Bizonu' iulie 9, 2015 la 8:17 am

  Moschea intre Basescu si Ponta

  Stirea ca in Bucuresti va fi construita o moschee MARE (da mare!) pe banii Turciei („turcu’ plateste!”) a ajuns sa faca ceva valuri.
  Valruri politice strict legate de cine este si ramane premier la Bucale ca stirea MEDIAFAX din 29 mai 2015 referitoare acordarea de catre Guvern Muftiatului Cultului Musulman din România a folosirii gratuite pentru 49 de ani a unui teren în suprafaţă de aproape 11.300 metri pătraţi şi cu o valoare de inventar de 17,2 milioane lei, pentru construirea unui complex de clădiri de interes public, stirea zic nu a fost comentata.

  De abia zilili trecute Baselu s-a dat pe stecala si ne-a anuntat ca :
  UNU – premierul gandeste cu piciorul
  DOI – premierul ne da pe mana terorismului islamic Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”, a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.

  Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins Tot MEDIAFAX.

  Imediata au aparaut si parelologiiin ton cu Marele Basescu.
  O nita maxima ptr menalui musiu Neagau Africanu’ care pomneste de securlara rezisatenta antiotomana si antitatara si mai aminteste ca nu permiteam moschei pe teritiriul Tarilor Romane – insa uita sa zica ca 1877 religia simanica a devenit reliogia uneo parti a populatiei din Romania (caci turci si tarraii dobrogeni erau de acu supusi romani!)
  Si da-i neintelegeri ca cum si de ce este nevoie la Bucle ca cand majoritatea musulmanilor cetateni romani sunt in Dobrogea? Ce nu le ajung 2 moschei in Bucale?!

  Insa eu ma mai mare incredere in Murat Iusuf, muftiu al cultului musulman din România


  decat in tot PMP ul !

  Si ce zice muftiul „nostru” ( este al nostru! Din Dobrogea. Turc dar al nostru )?
  Pai in primul rand ca in Bucuresti ar fi 16 lăcașuri de cult și 6 fundații musulmane care nu au avize de la Muftiat, că misionarii veniți în ultima perioadă la noi în țară, provin din Franța, Marea Britanie și Germania. Muftiul spune că a discutat acest subiect cu diplomații acreditați la București. Reprezentatul comunității musulmane din România spune că fenomenul se extinde în aproape toată țara, inclusiv la sate. Si se plange ca uni dintre acesti misionari religioși predică, în moschei și geamii neavizate de Secretariatul de stat pentru Culte, alt tip de islam decât cel tradițional.. (Cotidianul 26 ianuarie 2015).
  Giniti marginea? Sunt mai mult de 2 moschei in care Shaitan stie cine si ce predica! Insa tineri cetateni musulmani din Franța, Marea Britanie și Germania se duc sa lupte altauri de ISIS.. Dar nu si mulmanii nostri (care prin jihad inteleg sa prefere cola cabernetului … Nu fac misto .. s aiai ;peste 18 ani si la un miel bine preparat sa iti refuzi un vin bun … mi se pare ca este un exercitiu dureros de devotament religios!)
  “Cand se vor finaliza, speram sa se finalizeze, acest proiect va fi, in primul rand, benefic pentru siguranta cetateanului care locuieste in municipiul Bucuresti. In Bucuresti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de catre noi si nu stim ce se predica in acele moschei. Deci, cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult. Intentia noastra este de a-i uni pe toti musulmanii si de a oficia aceste activitati religioasa la vedere ”

  „Avem o moschee, intr-adevar nu este incapatoare. Si le spunem: duceti-va la slujbele celorlalti care vin dinafara. Nu stim ce predica, vin numai predicatori cum au mai venit si au mai facut probleme, unii dintre ei chiar au fost expulzati. Si duceti-va, faceti pe stadioane, faceti in centrele voastre, in toate cartierele, sa se impanzeasca Bucurestiul cu cate o moschee. Deja, sunt 17.[…]. Noi o sa ne retragem, o sa ma mai gandesc. O sa vina si domnul prim-ministru. O sa discut si cu dumnealui. Noi nu vrem sa fim atrasi intr-un scandal poltici ca institutie. Suntem un cult, nici Biserica Ortodoxa nu isi doreste, nu ne dorim ca nici un cult sa nu fie atras intr-un asemenea scandal politic. […]Exact, pentru a controla activitatea religioasa islamica din municipiul Bucuresti si pentru a inchide celelalte lacase de cult care sunt intr-un numar destul de mare si care nu sunt autorizate nici de muftiat si nici de catre Secretariatul General pentru Culte care este pe langa guvernul Romaniei. […] Acesta este scopul construirii moschei in Bucuresti si a scolii. Tinerii nostri sa fie educati de acei preoti, de acei duhovnici foarte bine pregatiti si acreditati de statul roman, cu diplomele acreditate de statul roman. Nu de unii cu unii care au dat stema Romaniei jos. Aceste aspecte nu le stie presa, nu le stie mass-media, noi nu le facem publice, dar faptul ca asa fost contextul, recunosc, dar nu trebuie sa organizam mitinguri. Deci, daca se vor organiza mitinguri in Bucuresti, noi ne retragem, ne vedem de ale noatre, dar cine va suferi vom vedea pe viitor” MEDIAFX

  Ce vad eu este un inalt cleric roman (cetaean roman) preocupat ca oitele sale sa ramana virtuase pe pajistea recomandata si sa nu imbrace balana de lup ..
  Ce vad eu este un bun cetatean roman , chiar daca este turc si musulman.
  Pe de cealata poarte ved iresponsabilitate si cecitate politica.
  Si de fapt muftiul ne zice ca ar fi vorba despre
  O moschee cu aproximativ 1.500 de locuri pentru celebrarea slujbelor la marile sarbatori religioase de peste an, adica cu un numar dublu fata de cea construita de Regele Carol I in 1910, permite indeplinirea adevarate meniri a Muftiatului Cultului Musulman din Romania, de a organiza ritualurile religioase in spatii autorizate, cu personal autorizat si scolit in institutii de educatie oficiale si nu pe stadioane sau in case de rugaciune clandestine, de catre asa-zisi imami, nerecunoscuti de noi, despre care nu se stie ce invataturi propavaduiesc. Aceasta moschee, conform traditiei islamice, dar si crestine, deopotriva, ar urma sa beneficieze de anexe precum o cantina sociala de o suta de locuri si doua sali de curs pentru predarea Coranului la cursurile scolii de duminica.

  Nu mii de „studenti” ci doua clase in care copii musulmanilor din Bucresti sa inbete ca islamul nu inseamna sa iti pui centura cu Semtex ci printre altele ca de 2 ori pe saptamana sa dai pomana (daca ai de unde). Adica sa avem buni concetateni … (si la o adica sa ni se scoatza ochii ca Abdul nu „suge” ca noi bere, vin, tarie). Si fara pro[pganda pernicioasa ! Caci mai zice Murat

  „Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“

  Limba tarii noastre.. adica romana .. Multumesc domnule nu de lata dar suntei un exemplu !

  Si de ce fonduri turcesti?

  „Pentru că îi cunosc ideologia religioasă, am preferat Turcia, puteam să cer şi altor ţări musulmane. Nu am vrut ca banii să fie luaţi de la contribuabilul statului român”.

  Nu de alta dar este prea finutz si nu zice „suntem prea rupti in ###!”

  Deci pe de o parte un om, un inalt prelat responsabil si pe cealata parte un politcian iresponsabil .. cam prea sugator!

  ––––––––––––––––––––––––––

  Mentiune speciala. Aurel Vainer presedintele FCER pica ca musca in lapte atunci cand afirma ”Comunitatea musulmană are moscheia din Constanța, care e splendidă, are moschee la Mangalia, la Techirghiol, acolo unde există populație musulmană.” Nu de alta dar la noi sunt localitai unde sunt sinagogi fara credinciosi … si ingnl „ocupa” spatii „f utile” altor activitati mai productive!

 46. 50 Ermanaric Carbone iulie 9, 2015 la 9:59 pm

  @ Radu Humor: s-a facut foarte multa propaganda in chestiunea greaca. Pana si mult cititul si citatul Stiglitz a scris lucruri contrazise de un minim bun simt economic pentru a strecura un mesaj american de sprijin pentru executivul grec. Nu vreau sa te las sa te scalzi, desi iti face placere, intr-o apa ideologica a chestiunii.
  Sunt trei oameni care si-au dat seama, la UE, cum evolueaza chestiunea greaca; primul (lauda stangii) a fost Schultz, care imediat dupa referendum, a vorbit despre un program umanitar pentru greci; al doilea a fost Junker care s-a intrebat ce au votat grecii, de fapt, la referendum, dandu-si seama ca premierul grec i-a facut murphyan ‘ daca nu-i poti convinge, zapaceste-i’ iar al treilea personaj a fost acest eurolider liberal pe care il critici. Sigur ca el a avut un discurs liberal, care nu place tuturor, insa, dincolo de el, susprinde foarte bine ceea ce se intampla. Va propun sa adoptam un punct de vedere mai neutral, mai ilieserbanesc cumva. Motivul pentru care europenii au cerut masuri „reformatoare” (de fapt, asiguratorii) este esecul grecilor in gestionarea imprumutului precedent, adica, au avut datorii cam pe la 150 miliarde de euro, au primit euroimprumutul si, in consecinta, au ajuns la datorii de 320 miliarde de euro. Sa luam un exemplu: sa zicem ca X il imprumuta pe Y cu 1000 de lei. La termenul la care trebuie sa inapoieze banii, Y nu doar ca nu ii inapoiaza, dar mai doreste un imprumut de la X. Unul dintre raspunsurile pozitive pe care le poate da este un ‘da’ de principiu, dar insotit de asigurari obiective ca isi va primi banii inapoi. Cam asa a fost si cu UE; pusi in fata faptului ca grecii nu doar ca nu au reusit sa isi plateasca precedentele datorii, dar au acum nevoi banesti si mai mari; europenii au conchis ca exista deficiente in sistemul financiar – administrativ grecesc, din moment ce, actionand in conformitate cu acest sistem, balanta financiara greceasca este din ce in ce mai pronuntat negativa. Cu siguranta ca, daca ar fi fost rezultate pozitive, iar a doua cerere greaca ar fi fost, in consecinta, de dimensiuni mai mici, atunci si cererile de modificare (reformare) a sistemului ar fi fost mai putin ferme. Raspunsul grec a fost o avalansa de acuzatii la adresa europenilor, minciuni si chiar insulte. Nu, nu europenii sunt de vina de traseele banilor imprumutati de ei, nu, nu europenii trebuia sa dea cota-parte din imprumut fiecarui cetatean grec pentru ca banii ‘sa ajunga la popor’, nu nu europenii trebuia sa stranga taxele si impozitele in Grecia, ori sa alerge afaceristii greci care au capatat garantii de stat pentru credite private, precum si dupa politicienii care au influentat aceasta, nu, europenii nu au actionat in mod terorist. Referendumul organizat de guvern a avut, pana la urma, rostul de a intari pozitia guvernului grec in fata europenilor. Iar primul lui efect a fost acela ca europenii nu s-au mai bagat sa impuna grecilor un plan de masuri, ci s-au multumit sa le ceara grecilor unul; ceea ce grecii nu au facut nici in ziua de azi. Referendumul grec a fost o arma puternica dar a si pus in mana europenilor o arma puternica; ce rezultat crezi ca ar avea, acum, un referendum german in ceea ce priveste continuarea alimentarii grecilor cu bani?
  Sigur ca americanilor le convine sa preseze pe banii europenilor.
  Va fi foarte complicat in primul rand pentru ca grecii au o cultura multimilenara in a trai bine cu bani de la altii. Mi-am dat seama, privind interviuri la televizor, ca oamenii erau sinceri atunci cand ziceau ca ei nu datoreaza nimic si ca europenii trebuie sa le mai dea bani; chiar asta gandeau conform culturii lor. Suntem printre cei parliti de ei, pana la Cuza Voda si poate ca ar trebui sa vedem cum ne scoatem parleala. Am vazut filmul cu discursul lui Guy Verhofstadt: premierul grec avea pe fata niste expresii de-ti venea sa-i dai cu ceva in cap. Cu dobanzile nerusinate, trebuie sa tii cont ca sucursalele dintr-o tara ale unor banci atrag in primul rand bani locali, depuneri ale localnicilor; de aceea, o parte dintre ‘dobanzile nerusinate’ sunt chiar pentru cetatenii greci deponenti in bancile respective. Nu sunt de parere ca grecii nu ar munci, au un produs pe cap de locuitor de patru ori cat la noi si nu vine totul din turism. Insa, revin, este clar ca sistemul lor este unul care produce, pentru stat, rezultate financiare negative. Incearca, in sinea ta, sa il modifici astfel incat rezultatele lui sa devina pozitive. Ce ai modifica?


 1. 1 „Mișto” | Adrian Năstase, la cuțite cu Băsescu: Acum vrei un „punct zero” | Pagina de Politică | Parte din familia RV Trackback pe iulie 7, 2015 la 5:50 pm
 2. 2 Fascinantul Băsescu: „Ori toti ori niciunul” - Pe Bloguri Trackback pe iulie 8, 2015 la 10:33 am
 3. 3 Intoarcerea lui Victor Ponta: Ce asteapta de la el stanga romaneasca? | Fragmentarium Politic Trackback pe iulie 8, 2015 la 7:20 pm
 4. 4 E ceva ce nu se justifica… « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 8, 2015 la 7:24 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: