Bă, Banciu, pune mâna pe carte

200px-Pan-European_corridors.svg

 

 

 

 

 

 

Acesta e un pamflet. Bă, Banciu, pune mâna pe carte, tată. Podul de la Calafat n-a fost făcut, bă, ca să mergi tu să cumperi  rosii de peste Dunăre. Nu stiu ce planuri turistice ai tu in Bulgaria, bă, atunci când nu mergi in Asia, in Africa sau in Baleare. Podul, bă, a fost făcut, smechereste de bulgari ca să scurteze traseul  prin România al tirurilor care merg din Balcani spre Europa occidentală, bă. Studiul de fezabiliate si finantarea podului care pe tine nu te ajută la turismul din Bulgaria au fost realizate cu ajutorul si cu banii UE, la solicitarea bulgarilor, bă. S-or fi imprumutat bulgarii si la Bancorex. Deci podul ăla există, bă. El a fost făcut nu pentru tine ci pentru motive financiare, pentru ca tirurile lor, alea grecesti si alea turcesti să plătească taxe mai mici la noi – pentru un traseu mai scurt prin România decat cel pe la Giurgiu. Si să lase mai multi bani in Bulgaria. Bulgarii au fost mai destepti decât noi in chestiunea asta.

Decizia să se facă podul la Calafat a fost luată in 2000, de Emil Constantinescu. Acordul a fost semnat, din partea română, de premierul Mugur Isărescu. După ani de zile de dispute. Bechetul a pierdut, tată. Asta-i viata. Din motivul asta, finantarea podului a fost făcută numai de bulgari (cu exceptia rampei de coborâre in România). Amplasarea a fost stabilită, bă, pe traseul Coridorului IV aripa sudică, intre localitătile Istanbul, Salonic, Sofia, Craiova, Arad, Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda. Stiu, o să spui că dacă eram eu la guvern, nu se lua decizia asta.

Oricum, să nu-ti fie rusine, Banciu, pune mâna pe carte. Nu poti să tii emisiuni doar cu frectii turistice, bă. Sper ca după ce-ti completezi colectia de cărti postale, să treci si la masinute.

 

Oricum, rămâne cum am vorbit, bă.

 

Publicitate

77 Răspunsuri to “Bă, Banciu, pune mâna pe carte”


 1. 1 santinela iunie 10, 2015 la 8:03 am

  Bravo,bravo . Mama ce a luat-o peste bot intiiul geograf al tarii !

 2. 2 Cristina iunie 10, 2015 la 8:10 am

  Cea mai tare postare!!! 🙂

  Incet, incet, ne adaptam la „noua democratie”!

 3. 3 Ana iunie 10, 2015 la 8:11 am

  BRAVO D-LE Nastase astfel de raspunsuri ar trbui sa le trimite-ti la toti incultii ca sa nu le spun altfel …asa pe limba lor ca sa priceapa .daca le raspundeti prea elevat nu inteleg o iota. si mai este ceva. degeaba pui mana pe carte daca nu pricepi o iota din ce scrie acolo. Eu chiar nu inteleg scine l-a promovat pe acest domn Banciu jurnalist.

 4. 4 elena petre iunie 10, 2015 la 8:21 am

  Pe-un om deştept te-ai supărat?
  Îl cerţi un pic şi ai scăpat.
  Dar duci o luptă fără rost,
  Cu omul care este prost.
  G. Budoi .

 5. 5 George Hălărescu iunie 10, 2015 la 8:33 am

  🙂 Ați fost nervos ?

 6. 6 Beatrice Mcartney iunie 10, 2015 la 8:57 am

  Nu este numai Banciu cu b de la renumitul animal pe care acesta cu cinste il reprezinta….sunt o multime de „jurnalisti ” agramati si analfabeti care apar pe sticla prezentand tot felul de stiri pentru minti involuate. Uite de-aia am renuntat la cablu acum 9 ani!

 7. 7 casandra iunie 10, 2015 la 8:58 am

  Dumnezeule, ce publicitate i-aţi făcut ipochimenului!

 8. 8 Rodica Andrei iunie 10, 2015 la 9:50 am

  Sok, sok… ha, ha, pai cu unii ca acestia sa te poata intelege trebuie vorbit in limbajul adecvat. Mi-a mers la inima raspunsul dar totusi, ma intreb asa ca o contemporana cu dv. dar si cu acest „Ba, Banciu”, el nu traia pe aceste meleaguri cand s-au intamplat o serie de lucruri, printre care si acest pod? Si…cand ma gandesc ca unii chiar il apreciau pe acest „cap de porc sau de pod?” Nu mai retin, M.Badea stie mai bine !

 9. 10 Criticos iunie 10, 2015 la 10:51 am

  „Bă, Banciu” ar avea nevoie de ceva instrucţiuni în plus. Întâi, ce înseamnă „pune mâna pe carte”, fiindcă n-am de loc convingerea că ar şti. Poate nici un curs de alfabetizare intensiv nu i-ar strica ţinând cont că în afara indicatoarelor de pe şosele n-a prea citit altceva şi alea sunt scrise cu litere mari.

 10. 11 miron1947 iunie 10, 2015 la 11:00 am

  Eu nu ma uit la Banciu, dar m-ati facut curios cu ce ati scris ieri si am reusit sa-l suport un minut.
  Dupa scurta vizionare, acum pot sa inteleg si modul de adresare care nu va caracterizeaza(cu „ba”), in speranta ca vorbind astfel la nivelul lui, poate pricepe.

 11. 12 anghel iunie 10, 2015 la 11:07 am

  E greu să înțeleagă Banciu cum stă treaba cu ”gheo-economia„. El predă lecții de vrăjeală pentru proști, sau cel mult pentru sfertodocți. El nu înțelege nici acum.

 12. 13 Ragnar iunie 10, 2015 la 11:51 am

  Cel puţin, sunteţi amuzant. 🙂

 13. 14 Dudic Duguay iunie 10, 2015 la 11:59 am

  Ii cresteti ratingul si nu stiu daca merita, probabil asta si urmareste. Cred ca ar trebui procedat altfel.

 14. 15 Maria-Monica Bejan iunie 10, 2015 la 12:16 pm

  Asta chiar ca mi-a placut.Prea se dadea atotstiutor in fiecare seara.

 15. 16 Ghita Bizonu' iunie 10, 2015 la 12:33 pm

  Domnu prof Nastase

  ar fu cazul sa va cititi Disclaimerul ! Ca daca ati luat-o pe ba! o sa asjungeti si la javra stalinsta ordianrea, rap[andula, jagardea, plange straengu dupa el, gibier de potence si late ticuri bizonesti. Sau sa il concurati ep papasha!!!

  Ma rog si eu sunt de parere ca cu unii bunele maiere impun injuratura si folosirera batei (ca c96 cere permis de prot si permis de vanatoare!) sau cummzicea nenea Kotea (sau Kostea?!) care servise si in Ohrana cu unii unicele argumente sunt nagaica si naganu!!! Sic a un pic de nagna la vremea lui …. ne scutea de Stalin, Lenin si Trotzchi si mai traua cateva zeci de milioane

 16. 17 nastase iunie 10, 2015 la 12:34 pm

  George Hălărescu,
  Am trecut de pragul acela demult.

 17. 18 Ghita Bizonu' iunie 10, 2015 la 12:34 pm

  Dragu de mutulica Werner cica statu trebe sa isi pare toi cetanenii. Oare domane Rarinca nu o fi cetatean roman?!

 18. 20 camelia iunie 10, 2015 la 12:48 pm

  D-le Nastase, eu nu pot sa trec peste acel prag. Am incercat intr-o seara sa-a ascult si am crezut ca fac comotie cerebrala.

 19. 21 ZeV iunie 10, 2015 la 1:10 pm

  ..Banciu este si el un cetatean liber care se exprima asa cum stie si cum poate. In fond, trebuie apreciat pentru ca este sincer.
  Si noi avem pe aici cativa (papasha, bisonu si adrian b) care articuleaza in limbajul care le este propriu, simtindu-se perfect liberi pe acest blog. Ce sa le facem ? Sa le dam cate un spitz in…. ? Sa-i ignoram ? Nu , este mai bine sa-i acceptam asa cum sunt. Bine ca nu sunt pedofili (sper eu), deci se poate si mai rau.
  😉

 20. 22 Oscar Wilde iunie 10, 2015 la 1:23 pm

  ” Bă Banciu” știe oare ce este un pamflet, pentru că ceea ce debitează el, zi de zi, crede că este operă literară. Mare îți este gradina Doamne, de vreme ce intră în ea oameni plini de sine, care mai sunt și răi. Răutatea lui ” Bă Banciu” vine dintr-o mare frustrare, iar mie îmi este tare milă de frustrați!
  Earnest

 21. 23 DUMITRU DAN iunie 10, 2015 la 1:37 pm

  Bă Banciule, ai gustat PAMFLETUL ? Păi bine bă Banciule, tu cu Dom’ Profesor te pui în a le docte ? Bă, e de 1 000 de ori mai deștept decât tine și-n plus te-ntrece și-n „miștocăreala” specifică ție, când dorește…Felicitări domnule Năstase Adrian, m-a uns pe suflet „Na Na”
  -ul ce i l-ați administrat pelicanului !!!

 22. 24 Adina iunie 10, 2015 la 1:40 pm

  Lectie!!!!!! Felicitari!!!

 23. 25 papasha iunie 10, 2015 la 1:50 pm

  Se vede si din satelit ca gazda noastra este un diplomat perfect .

  Faptul ca i-a zis limbutului nenorocit de cap de porc frustrat , slobozit din , sau in haznaua lu’ ma-sa ( same shit ! ) de vreo 15 ori ” ba Banciu „, e lucru mare !

  Eu sunt in shoc de breaking news !

  Ma ofer sa acord asistenta aproape gratuita ( contra cartea cu spionajul American 44-48 ) distinsei noastre gazde pe urmatoarele domenii :

  1. cum sa-ti alinti adversarul cu mangaieri legate de mamica lui , al neamului decedatilor lui , dar si ai viitorilor lui urmasi .

  2. scuiparea intre ochi , inclusiv cu faza urmatoare , superioara dpdv al volumului lichidelor expectorate , adica flegmarea intre ochi .

  3. cum sa-i aplici interlocutorului ” perversa de pe Targu-Ocna ” , cand incepe sa se igienizeze de slobozul bucal .

  Pt. o eficienta sporita , punctul 2 si 3 este preferabil sa fie aplicate aproape simultan .

  4. asigurati-va ca trageti bolovanul din mijlocul strazii , unde a cazut , si-l puneti la loc sigur , rezemand-u- l de un gard .

  Aplicare placuta !

 24. 26 Buda Viorica iunie 10, 2015 la 1:55 pm

  Bravo! Raspunsul si-l merita pe deplin ..

 25. 27 Florea Dumitrescu iunie 10, 2015 la 2:09 pm

  SCRISOARE PRIVIND
  ÎNCĂLCĂRILE GRAVE ALE CONSTITUŢIEI (XIII)

  DOMNULUI KLAUS IOHANNIS – PREŞEDINTELE ŢĂRII

  DEZACORDURILE NOASTRE CU
  PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS

  După o perioadă de 6 luni de tolerare pentru adaptare, ne vedem obligaţi să afirmăm direct şi fără ocolişuri: noi spunem un NU hotărât concepţiilor dictatoriale şi practicilor dictatoriale ale Preşedintelui ţării. Ne ajung cei 10 ani de băsism dictatorial criminal care a provocat mari nenorociri ţării, ceea ce necesită mulţi ani, chiar decenii, pentru îndreptare, pentru redresare.

  1. Practicile dictatoriale, autoritariste, ale Preşedintelui ţării Traian Băsescu, timp de 10 ani, au provocat daune colosale ţării, poporului român. Vi le-am prezentat în mai multe studii şi analize (la 25 ianurie2015, la 2 februarie 2015, la 23 martie 2015 şi la 3 aprilie 2015).
  Violarea grosolană şi repetată a Constituţiei, călcarea în picioare a prevederilor constituţionale şi a legilor ţării – au fost linia generală a fostului Preşedinte.
  Abaterile, încălcările, abuzurile, ilegalităţile în sistemul judiciar au fost imense, datorate în mare parte amestecului politic al Preşedintelui ţării şi subordonării de către acesta a unei părţi din sistemul judiciar.
  Poporul român a cerut prin votul său majoritar la alegerile locale, la Referendumul naţional din iulie 2012, la alegerile parlamentare, la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale – să nu se mai repete – practicile sistemului băsist dictatorial.
  2. Un nou sistem dictatorial – prin aplicarea concepţiilor şi practicilor deviante de la Constituţie ale Preşedintelui ţării Klaus Iohannis ar fi catastrofal pentru această ţară, pentru acest popor greu încercat.

  A. Concepţia dictatorială „Guvernul meu” promovată de domnul Klaus Iohannis ca Preşedinte al României, trebuie urgent înlăturată – deoarece aplicarea ei ar fi o violare grosolană a Constituţiei României.
  Atragem din nou atenţia că aceasta este o gravă încălcare a articolelor 84, alineatul (1) şi 80, alineatul (2). Preşedintele ţării trebuie să fie arbitru, echidistant, neutru.
  B. Comportamentul dictatorial al domnului Klaus Iohannis a devenit faptă în momentul în care – pe baza unui dosar fabricat la comandă politică de DNA, condusă de doamna L. C. Kövesi – domnul preşedinte a ieşit public la televiziune şi a cerut „Demisia primului ministru şi a guvernului său”; desigur, cu scopul de a-şi instala „Guvernul meu”.
  Aceasta constituie o gravă violare a Constituţiei, pe care noi, cei din societatea civilă, nu i-o putem ierta.
  Îi reamintim că nu întâmplător în Constituţie, la articolul 107, pentru a preveni abuzurile Preşedintelui ţării stă scris negru pe alb: „Preşedintele ţării nu-l poate revoca pe primul-ministru”.
  Dacă domnul Klaus Iohannis nu a înţeles această prevedere constituţională – este foarte grav pentru această ţară.
  Ca specialişti în economie, îi spunem domnului Klaus Iohannis – că punerea în aplicare a deciziei sale dictatoriale ar avea COSTURI ECONOMICE URIAŞE – pentru această ţară, pentru acest popor, date fiind condiţiile de criză şi de tensiune pe plan internaţional. Impactul economic ar fi dezastruos. Iar noi, ca economişti, îi vom imputa situaţia Preşedintelui ţării.
  3. În cele peste 15 studii şi analize pe care i le-am trimis în ultimele 6 luni domnului Klaus Iohannis, am atras atenţia asupra mai multor probleme de fond ale ţării. Enumerăm câteva.
  (a) Alianţa domnului Preşedinte Klaus Iohannis cu băsiştii criminali (în frunte cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii) – reprezintă un pilon pentru punerea în aplicare a sistemului dictatorial păgubos, pentru repetarea practicilor dictatoriale, autoritariste, după modelul Băsescu.
  Acuzaţia este deja formulată: domnul Preşedinte al ţării Klaus Iohannis s-a făcut SCUT pentru apărarea băsiştilor criminali (în frunte cu Vasile Blaga) şi pentru împiedicarea trimiterii în faţa Justiţiei – pentru zecile şi sutele de milioane de euro jefuite şi furate din banii publici, cum au dovedit recent unii procurori cinstiţi şi unii judecători cinstiţi.
  (b) Provocarea de crize politice – de către Preşedintele ţării în tandem cu L. C. Kövesi, nu poatet fi acceptată de societatea civilă, de milioane de cetăţeni ai acestei ţări.
  Poporul român aruncat în sărăcie şi mizerie, de 10 ani de regim dictatorial băsist – nu poate accepta un nou regim dictatorial, care să provoce destabilizarea politică a ţării.
  (c) Defăimarea ţării şi a naţiunii de către Preşedintele ţării (după modelul Băsescu) este inadmisibilă, deoarece are un impact economic extrem de negativ în relaţiile noastre externe.
  La data de 21 aprilie 2015, noi am atras atenţia asupra documentului Comisiei Europene despre introducerea României (alături de Portugalia) în procedura de dezechilibru macroeconomic.
  Nu a existat nici o reacţie, deşi Preşedintele ţării ne reprezintă ţara în relaţiile cu U.E.
  (d) Destrămarea USL – a fost o crimă politică. În aceasta a fost implicat şi domnul Klaus Iohannis. Milioanele de cetăţeni care au votat Programul USL pe 2012-2016, nu pot ierta faptul că li s-au furat voturile date pentru USL, pentru programul USL.
  (e) „Dreapta unificată” – în Noul PNL – prin participarea domnului Klaus Iohannis – prin concepţiile ei a dus la ascuţirea luptei de clasă, la dezbinare şi învrăjbire socială şi politică. În condiţiile actuale extrem de grele şi vitrege, de criză prelungită, ţara are nevoie de armonizare socială, de reconciliere a forţelor politice, pentru o conlucare constructivă în interesul îtregii economii.
  Lecţia germană. Partidul doamnei Merkel guvernează în coaliţie cu social-democraţii – pentru a scoate ţara din criză. Este regretabil faptul că domnul Klaus Iohannis nu a înţeles această lecţie germană.
  (f) Este regretabil faptul că Preşedintele ţării organizează spectacole de circ mediatice, după modelul Băsescu, deşi a promis altfel de politică.
  Falsa luptă anticorupţie folosindu-se în mod excesiv de către DNA spectacole de arestări preventive trebuie să înceteze.
  (g) Jocurile politicianiste murdare pentru răsturnarea Guvernului în care s-a implicat Preşedintele ţării sunt extrem de păgubitoare pentru viaţa poporului român.
  Regretăm faptul că Preşedintele ţării nu a tras învăţămintele necesare şi nu respectă Constituţia ţării şi sistemul democraţiei noastre consacrat de prevederile constituţionale. Se repetă practicile dictatoriale, autoritariste, ale regimului băsist.
  Din partea celor din societatea civilă să se reţină revolta faţă de ce se întâmplă pe scena politică, cu efecte extrem de păgubitoare pentru România.

  10 iunie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 26. 28 blogideologic iunie 10, 2015 la 2:38 pm

  „Copiii feisbucişti” ai lui Klaus Iohannis sunt dirijaţi de „colegul” @Doru Coarna (care dovedeşte o atitudine net anti-românească) pe blogul acesta ?

 27. 29 alice iunie 10, 2015 la 2:44 pm

  Nu merita atata atentie trompeta B1.
  Sunteti surprinzator..m-am amuzat copios.

 28. 30 Despina iunie 10, 2015 la 2:58 pm

  De mult nu am râs atât de bine… Din păcate, calitatea și miezul scriiturii sunt mult peste ipochimenul care a inspirat pamfletul.

 29. 31 papasha iunie 10, 2015 la 3:20 pm

  Ce-avem noi aiiiceaaaa ?
  Doctoratul mahalalei provinciale , niste lasi , care nu dau ei cu pumnu ‘ , ca sunt rame baloase , ei ii angajeaza pe altii ca sa-i rezolve pe saraci !

  http://www.comisarul.ro/politic/3-inregistrari-cu-borfasii-ghita-si-vantu/ghita-i-_478372.html

 30. 32 Adrian B. iunie 10, 2015 la 3:36 pm

  Mi-a placut ca maimutoiul asta insalubru cu fata de pishat bolnav ( finul 🙂 lui Mircea Badea ) si-a insusit porecla de Cap de porc !!! Se recunoaste si raspunde la ea ca un sclav pishacios ce este .

  Cica , limbrikul asta oparit a crezut pana pe la 9 ani ca-l cheama ” Aoleu mama ” . Când il vedeau oamenii pe ulita cat e de nasol si de prost , toti ii spuneau „Aoleu mama ” . Are si un retard din nastere ( sufera de sindromul Tourette ) si a fost traumatizat de parinti când a fost mic : ii dadeau tuica sa adoarma si il legau cu lantul de pat când plecau la birt .

  Pe la 30 de ani , geamparliul a fugit de acasa ( din Targu Mures ) si s-a angajat la o spalatorie auto din Pitesti unde , se pare , a fost coleg cu alt ” jurnalist ” , Robert Tuciurescu . Acolo , a fost luat ” copil de suflet ” de o familie de pedofili belgieni care i-au insuflat spiritul democratiei si al drepturilor omului . Acestia l-au introdus si in ” clasa indoita de mijloc ” si i-au explicat ” live ” cum e cu podurile . Mai mult cu podul pe spate …

  Nu se stie cum , a ajuns prin Bucuresti unde si-a facut veacul prin complexul Europa unde a functionat ca si ” copil de pravalie ” . Il mai trimiteau dupa tigari si dupa apa la izvor … Acolo si-a cunoscut si sotia care vazand cat e de incuiat il insela cu el de mana si ulterior a fugit cu un clovn de la Circul Orlando . Iar Banciu a cazut in depresia lui Bachus .
  Tot pe filiera belgiana a ajuns la Mediapro . Si-a completat urgent si studiile ( la distanta ) fiind coleg cu Traian Igas si Alina Gorghiu-Dej .

  Dupa ce-a comentat ciclism la Sport.ro s-a mutat Labe1tv unde a devenit tarfa lui Boby Paunescu . L-a inceput il punea sa-i sape gradina si-l trimitea sa-i faca cumparaturile pe la Dragonul Rosu dupa care l-a avansat si l-a pus s-o urmareasca pe Monica Barladeanu sa vada cu cine il mai inseala . Vazandu-l cat e de zelos si de ticalos , Boby Paunescu s-a hotarat sa-si faca treburile murdare cu el si sa-si atace adversarii politici . Si l-a pus sa-l imite pe Mircea Badea , ajutat de prompter si de un sufleur .

 31. 33 Adrian B. iunie 10, 2015 la 3:41 pm

  JEAN DE LA CRAIOVA

  http://jurnalul.ro/stiri/observator/jean-jean-de-la-craiova-pus-sa-darame-guvernul-689989.html

  Jean Jean de la Craiova, pus sa DARAME Guvernul

  Procurorul pus sa dea jos Guvernul Ponta, inainte sa fie avansat la DNA -structura centrala Uncheselu Jean Jean si Nicolae si-a facut mana cu dosare la Craiova.

  Uncheselu Jean Jean Nicolae( zau ca nu e un grup, e doar numele intreg) a devenit celebru pe plan local dupa ce l-a trimis in judecata pe finantatorul Stiintei Craiova. Conflictul fiscal al lui Mititelu a fost transpus intrun dosar instrumentat de procurorul Jean la patrat, a carui sotie este judecator la Craiova. Ca la fotbal: eu centrez in instanta, nevasta da cu capul!

  Intre alte fapte de arme ale celui numit in Banie ”jJan de la Craiova” ramane la loc de cinste intamplarea instrumentata de DNA avand ca tinta colegul de birou, procurorul Dragos Cereceanu, momit cu nurii unei oltence fierbinti anchetate de Uncheselu. Cu probele confuze ale unor sarutari intime, Cereceanu a fost condamnat si scos din magistratura, acuzat ca a tras cu urechea la ancheta colegului Jenica fara jena.

  Performanta profesionala si taria de caracter l-au recomandat pe Uncheselu pentru a fi inregimentat in trupa procurorilor DNA in elita din structura centrala .

  Doamnei Kovessi, selectionera, omoloaga lui Piturca la lotul anticoruptibililor , i-au placut sportivii . Uncheselu, calificat profesor de educatie fizica in judetul Dolj, cu stagiu de 9 ani,inainte de a obtine o diploma la distanta de jurist, dupa ce l-a rezolvat pe Mititelu si pe colegul de birou a devenit bun de export la Bucuresti.

  Mapa moral-profesionala era impecabila. Doar la studii erau ceva probleme, dar vorba lui Basescu, scoala romaneasca este o fabrica de tampiti.

  Nu ne referim, Doamne fereste la fetele marinarului scolite in penumbra sau la eforturile lui Uncheselu de a intra in randul juristilor cu acces la justitie. Examenul de intrare in barou, dat in 2006, nu a fost un succes pentru profesorul de sport care ratase si titularizarea in 2005.
  Cand ai vocatie, nu te lasi, asa ca a incercat acolo unde e mai greu- la Institutul Superior al Magistraturii. In 2007, dupa contestatii la doua examene, este admis Brava,uncheselule!

  Decretul de numire ca procuror este semnat de insusi Traian Basescu, parintele si clientul Justitiei.

  Incepe cariera mai spre granita, la Zalau;dupa o halta la Deva ajunge la Craiova, loc unde isi aduce si sotia, tot magistrat.
  In 2014, in conditiile amintite de selectie, este in activitate la Bucuresti unde are onoarea sa lucreze cu un alt personaj legat prin destin ca marca de scrisoare de Elena Udrea- seful de sectie 2DNA, Claudiu Dumitrescu.

  Se face bagat in seama cand semneaza o scrisoare de mare impertinenta catre Senat, ceva care mirosea ca amenintare. Pentru ca la DNA mersul lucrurilor ajunge uneori in panzele albe ale erorii, Uncheselu tine cu dintii de bastonul lui de maresal ascuns in ranita- DOSARUL SOVA-PONTA.

  Sa dea norocul peste dusmanii mei sa aiba parte de un magistrat gimnast atunci cand isi vor cauta dreptatea!

 32. 34 mihaelataniastoica iunie 10, 2015 la 3:46 pm

  Hm.

  Stimate domnule Adrian Năstase,

  ………………………………………………………………………………………………………

  Acesta a fost un discurs.

  Pe de altă parte mă întreb: cu ce şi-ar mai ocupa românii mintea dacă din senin ar dispărea blăbăiala asta televizată?

  Căci oamenii ştiu doar să viseze sau să se îngrijoreze.

  Pe mine mă preocupă, momentan, o întrebare:

  De ce justiţia presupune că cetăţenii ştiu să citească, să interpreteze şi să coreleze legile în condiţiile în care în sistemul educaţional nicio programă de studii nu abordează acest subiect?

  În acest context, mă bucur să descopăr că nici facultatea de drept nu ajută la nimic. Altfel, m-aş fi simţit discriminată.

  Îmi pare rău că nu pot să încurajez pamfletul. Românii sunt oameni cumsecade şi acum îşi ve-de fi-e-ca-re de trea-ba lui, chiar dacă acum ceva timp mai sperau altceva.

 33. 35 Adrian iunie 10, 2015 la 3:54 pm

  Acest Banciu crede ca a descoperit mucegaiul din branza, iar in prostia lui considera ca depune acelasi efort din fata televizorului, precum barbatii aia din turul Frantei. Ca si proba in aceasta speta iti poate arata pedalele de la bicicleta, asadar nu va puneti cu el, este doar un mic bisnitar al mentalitatii fasciste, un comunist in adevaratul sens al cuvantului! As prefera ca dumneavoastra sa ne vorbiti noua Romanilor despre lumea in care traim. Inca astept ziua aia..

 34. 36 aaius iunie 10, 2015 la 4:33 pm

  din pacate,ptr.cei din Calafat,podul este o pacoste!

 35. 37 Ursuletul iunie 10, 2015 la 4:37 pm

  Nu poate sa treaca la masinute el o sa ramana un jalnic comentator al Turului Frantei de pe Eurosport.Atunci cand comenta turul ciclist comutam televizorul pe „mute” si vedeam cursa fara sonor si admiram peisajele din Franta.Ai auzit „Ba Banciule”ca nici acolo nu iti faceam ratining…..

 36. 38 Doru Coarna iunie 10, 2015 la 4:38 pm

  @ teostanc,

  nu pricep si pace, ce are munca mea cu situatia premierului?

  Ponta pana la urma tot pica si dispare, poate acum poate la anul, dar nimic nu e vesnic… Normal, fiecare ora la guvernare conteaza pt unii, asta inteleg. Nu inteleg insa ce ai tu cu el, ii duci valizele in Dubai, ii tii usa cabinetului, ii dai sfaturi si el te asculta? Crezi ca te pune menistru sau sef de celula? Nu te pune ca n-are loc de rude si prieteni…
  ASTA-I GRESEALA LUI!

  Despre Higgs hai sa te lamuresc, Higgs a previzionat-o teoretic, nimeni n-a gasit-o pana acum, eu i-am calculat masa, energia, frecventa asociata si am descoperit mecanismul prin care se formeaza si dispare, plus interactia cu asa-numita materie… Dupa cum vezi pasii se completeaza, eu nu o voi cauta niciodata experimental, ceilalti n-o vor calcula, iar Higgs pare-mi-se a dat coltu’… Vom da si noi, dar ramane si altceva in urma noastra in afara de conturi si minciuni… Important e ca, dupa noi, cine doreste sa stie ceva despre particula asta, are ce citi! Atat am putut si noi…

  Mai inteleg si ca noi ne putem da o parere in politica din cand in cand, da’ invers n-ai sa vezi in toata istoria omenirii… Deh, una-i barul si alta biblioteca… Fiecare este dator in viata sa-si caute propria fericire! Dar vai de cei ce o cauta pe a altora…

  Ba Doamne, ai facut o particula ce-l intriga pe teostanc cand i se clatina premierul…

  PS> Iarta-ma Doamne, am vrut doar sa fiu on-topic… Daca am gresit, fa sa ajunga teostanc tot ceea ce-si doreste…

 37. 39 Ursuletul iunie 10, 2015 la 4:38 pm

  Scuze corect rating.

 38. 40 simona iunie 10, 2015 la 4:49 pm

  cu prostul nescolarizat
  te lupti putin si-ai castigat
  dar duci o lupta colosala
  cu prostul care are scoala

 39. 41 Ghita Bizonu' iunie 10, 2015 la 4:58 pm

  Mihai Voicu (PNL) jura credinta „Justitiei” zicand ca Justitia este unica putoare care se autoregeleaza.

  Adica ca cam asa : io cetateanu aleg legislativu. Legislativu face legile si alege executivu. Executivu face adtia si numeste judecatori si procurori Daca greseste il da jos legislativu. Aia di legilativ odata la Tz ani este confrimati sau nu de mandel , Electorul . Ca Electiru este ala care plateste impozitele .
  Deci democratia ar fi cand ala care plateste impozitele mai este intrebat si de ce vrea nu numa „de ce nu platesti tarane?”

  Ins aobservati ca in gandirea lu’ liberaloidu’ Justitia – numita nu aleasa – se „autocontroleaza” . Adica daca are chef ma baga in puscarie asa de a dracului – ca ep Rarinca. Daca are chef zice ca popreste veniturile statului sa isi mareasca veniturile proprii (enorme!) Daca are chef da jos givernu (chiar daca probele subt doscutabile). Daca are chef justitia tefeleste legislativu si il aia prin toate orficiiile. Daca zic ceva ma baga in puscarie ca asa vrea. Si daca zici ca abuzeaza inseamna ca impientezi asupra justitiei.

  Pai ma ca care democratie mai este asta?!

 40. 42 papasha iunie 10, 2015 la 5:10 pm

  @ Adrian B

  Foarte misto treaba aia cu ” Aoleu mama ” , n-am stiut-o !
  Radeam de unu ‘ singur , ca prostu’-n balci , de s-a crucit si nevasta-mea .

 41. 43 Mihaela Erika Petculescu iunie 10, 2015 la 5:50 pm

  Nu numai Radu Banciu a apărut „pe sticlă”, ci şi V. Ponta într-un interviu acordat aseară lui M. Gâdea la Antena 3. Adept al unui fel de «gentleman’s agreement» respectat numai de el şi de coaliţia guvernamentală, premierul a refuzat să intre într-o polemică deschisă cu Iohannis. Greşeşte. Blocul format de DNA – PNL- Preşedinte s-a compromis prea mult pentru a mai da înapoi, aşa că noi dosare penale vor fi „fabricate” astfel încât guvernul Ponta să cadă până în 2016, când urmează să se reînnoiască mandatele unor procurori. În rest, Ponta a punctat bine, vorbind despre tentativa de lovitură de stat, de mijloacele insurecţionale folosite, precum şi de crearea unor „probleme” în lipsă de probe juridice.

  Aducerea în discuţie a Rusiei a fost totuşi o eroare. Kremlinul poate se bucură, poate nu, de instabilitatea de la noi (sau din Europa ) dar, cu siguranţă, îşi apără şi îşi vede de propriile interese ; însă pomenirea numelui Federaţiei Ruse în legătură cu problemele noastre interne implică internaţionalizarea crizei politice din România şi poate ridica întrebări incomode, cum ar fi implicarea altor factori externi, PPE ( Partidul Popular European ) sau CIA de ex.

  Conştient că în exterior se bucură doar de sprijinul social-democraţilor europeni – care, în treacăt fie spus, au blocat pentru moment acţiunea introdusă de PNL la Consiliul Europei de a analiza problemele premierului nostru cu justiţia, şi îmi amintesc de o altă opoziţie faimoasă ce încerca prin anii 90 să-l dea jos pe I. Iliescu cerând instituirea de sancţiuni internaţionale împotriva României – V. Ponta îşi imaginează probabil că asemenea vorbe goale aruncate în vânt pot fi pe placul Europei Occidentale ori a Statelor Unite. Uită însă că PPE, al cărui vârf de lance este cancelarul Germaniei, are de multă vreme legături, prin Monica Macovei, cu anumite grupări din justiţia noastră şi că oricum este un partid de dreapta care sprijină mişcările de dreapta din Europa. Nu are rost să discutăm pe cine alege Angela Merkel între Ponta şi Iohannis, deşi preferinţele domniei sale nu au adus până acum României nici un avantaj. În ceea ce priveşte susţinerea de care V. Ponta beneficiază din partea unor cercuri din SUA, acestea sunt relaţii de tip politic, în timp ce SRI – element de bază în ecuaţia PNL-DNA-Preşedenţie – colaborează cu CIA ( spionajul american ) controlat de republicani ( dreapta conservatoare )

  Aşadar, dacă atacul indirect adus Rusiei de către V. Ponta va face plăcere Germaniei, Angliei şi Olandei ( troica ce implementează linia dură, impusă de americani, la adresa Moscovei) există în schimb riscul de a produce nemulţumire în acele ţări europene care au de suferit economic în urma sancţiunilor impuse Rusiei. Cum ar fi Italia, al cărei premier, Matteo Renzi, a stat alături de V. Ponta în timpul campaniei prezidenţiale şi i-a lăudat deschis calităţile ( reale ) de mare politician.

  Din păcate, politica externă nu este punctul forte al premierului nostru.

 42. 44 Doru Coarna iunie 10, 2015 la 6:06 pm

  @ blogi,

  ti-a intrat tie in cap ca eu sunt antiroman si o tot repeti ca deh, poate-poate prinde… Trebuie sa faci si tu acolo un mic rau, ca sa cinezi linistit…

  N-am nicio treaba cu Johannis, nici cu feisbukul, pe primul il simpatizez mai mult decat pe altii iar pe facebook nici macar n-am cont… deci n-am scris niciodata pe el, evident, nimanui!

  N-am nicio treaba nici cu vreun partid politic, am cochetat intr-o vreme cu PSD doar din consideratia deosebita pe care o am pt dl Nastase, si pe care o pastrez, restul trupei insa nu m-a atras… Nici alte trupe…

  Evident, sunt obisnuit cu diamante ratacite printre gunoaie… dar si cu gunoaie mai mari ratacite printre altele mai mici… Primele ma mobilizeaza, celelalte ma distreaza…

  Dar eu cred ca-ti ajunge! M-ai declarat aici coproprietarul revolutiei romane, antiroman, conducator de trupe electronice, Darth Vader fara casca… Eu stiu, oltean esti oltean ramai, dar ar trebui sa te fi plictisit deja! Eu da.

  Oricum insa, nu-ti cer sa te opresti, cand te apuca da-i inainte, distreaza-ma… Dar nu uita, adversarii vostri sunt altii, incepand chiar cu voi! Poate stiti sa ciorditi si sa lansati tiribombe, dar sa luptati nu stiti…

  Nu vrea nimeni sa va ia guvernul! Cata vreme stati acolo pierdeti sigur anul viitor caci numai recunostinta nu au alegatorii… vezi Ceasca… Problema e ca justitia si populatia vor sa va conformati si voi legii, ca toti cetatenii…

 43. 45 Radu Humor iunie 10, 2015 la 6:12 pm

  Cred că cei mai uluiţi de tonul acestui articol suntem noi !
  Tizul este obişnuit, dacă nu chiar crescut la troacă, aşa că se felicită că poate discuta pe înţelesul lui !
  Bă, Ba…
  Infectă-i lumea ta !

 44. 46 Ghita Bizonu' iunie 10, 2015 la 6:47 pm

  Logica PeNaLa ma lasa bouche bée (bu zic ca la dentist ca acolo deschid cu greu gura!!) B,lond ardeleana Lucia Varga sice compmet inocenta (cam prea inocenta ptr varsta si starea ei tzivila) zice ca PeNaLii ei nu droesc givernarea .. ci doar alegeri .. anticipate!!!!

  Logica cebtral erropeana trecuta pri filtru hardlenesc si apoi PeDeLast naste monstri ai gandirii. oare ptr ce cree blon da asta ca se fac alegerile?!

  Da cum ziceam criza hipoglicemica. Madama fost Ministru delegat pentru ape, păduri și piscicultură inguc Ponta 2 si apoi cupribsa de iuvirea de Bleaga – oradean ca si ea – rupse USK si renunta la binatate de minister. Sau poia cuprinsa de iubire ptr Werner (rebe sa fiti de acord ca Werner suna mai solemn decat Klaus!) se marita politic cu buldogu …

 45. 47 iuli71 iunie 10, 2015 la 6:51 pm

  Ce tara imbecila! Cand ai o somitate ca Adrian Nastase in viata, sa nu il valorifici si sa il folosesti in probleme de guvernare! Mai ales dupa exeprienta ultimilor ani, cu atat mai mult ar fi folositor tarii!
  Si ma gandesc si la Iohanis aici. Sa nu mai zic de Ponta….

 46. 48 Petrache iunie 10, 2015 la 7:25 pm

  Imi place sa cred ca din arhivele …viitoare vom afla ca de fapt pamfletul era adresat altui personaj, care a invatat ceva carte pentru a fi un bun meditator, rezolvandu-si astfel problema imobiliara pentru doua generatii, dar care din pacate este insuficient pregatit pentru functia de mediator intre principalele institutii ale statului. In urma unor greseli repetate, in incercarea de a avea guvern dat de partidul care l-a sprijinit la alegeri(in fond si predecesorul sau avea propriul guvern, nu-i asa?) KJ se indreapta pas cu pas, cu precizie germana(austro-germana daca preferati) spre parasirea functiei mai repede decat s-ar fi putut anticipa. Astfel, dupa un secol si jumatate ar disparea in mod definitiv ideea printului strain si german(etnic german de asta data), solutie care cu bune si rele a avut rolul ei, intr-o perioada in care monarhii europeni erau inruditi intre ei si chiar se tineau (scai) de neamuri…

 47. 49 blogideologic iunie 10, 2015 la 7:26 pm

  @ Doru Coarna
  Tu, ca „revoluţionar” (revoluţionari adevăraţi au fost numai la anul 1821, ar fi bine să cunoşti adevărul acesta despre Istoria noastră reală) ai distrus România pentru un kil de carne macră ! În URSS, lipsa de carne ducea la canibalism endemic, exemple sunt cu duiumul. Dar ştii tu cazuri de canibalism în România lui Nicolae Ceauşescu ?

 48. 50 Luminita Arhire iunie 10, 2015 la 7:46 pm

  Prieteni, aţi văzut vreodată un munte de moralitate intrând într-o instituţie publică, să-i zicem CSM ? Ei bine, eu am văzut şi ieri şi astăzi….acelaşi Everest, când mai tăcut, când mai vorbăreţ…De exemplu ieri, muntele de moralitate nu a putut să spună nimic despre faptul că a trimis o femeie nevinovată, căreia îi datora bani, la închisoare –„case closed”. Azi era mult mai limbut ( el, muntele) şi , din ceea ce am înţeles eu, îi bătea obrazul Parlamentului, Constituţiei…iar prin ricoşeu, evident – Ponta-i vinovat .

  Mormanului de moralitate nu-i mai convine Constituţia României … ce dracului ne tot împiedicăm noi de cărticica asta cu câteva file, unde-s scrise numai lucruri nasoale: că libertăţile …că drepturile… că demnitatea umană…Dacă e să le respectăm pe toate, azi-mâine nu mai poate „JU-DE-CĂ-TO-RUL STAN-CIU” să condamne fără probe vreun politician mai bogat decât ea ,cu o casă mai frumoasă, cu o familie mai unită, mai cultivat, mai ironic, în fine … care gândeşte altfel…Şi dacă-i iei „JU-DE-CĂ-TO-RU-LUI STAN-CIU” abuzivul ciocănel, acest instrument mai tare decât aerul condiţionat, căci e singurul care o răcoreşte, ce-i mai rămâne?

  Deşertul…invidia ca o nişă în stomac…prăpastia frustrărilor în lanţ…

  Cred că am mai spus asta, există un tip de femeie care niciodată nu ar trebui să ocupe funcţii de conducere. Mediocritatea , fierea interioară , complexele de inferioritate înăbuşite în ulei încins, inconfortul permanent a cărui origine rămâne inexplicabilă, şi, în fine… oglinda , adversarul din fiecare zi, reflectând, nemiloasă, aceeaşi figură veştejită , cu arcul sprâncenelor supralicitat …sunt tot atâtea înfrângeri cotidiene, împotriva cărora nu poate lupta…În ciuda puterii aparente, ea va fi , pentru totdeauna , în slujba CUIVA, atât de „slujnică” încât rămâne încremenită la post, chiar şi după ce acel CINEVA dispare , deoarece este incapabilă de decizie proprie şi nu are suficientă imaginaţie pentru a-şi desface singură lesa de la gât.

  Singura ei satisfacţie, aproape erotică, rămâne spaima inculpaţilor, în momentul când domnia-sa ridică ciocănelul… aşa cum pentru o altă femeie, la fel de neplăcut nepotrivită în funcţie, posibila arestare a 10 000 de oameni devine un deziderat şi-o împlinire profesională deplină…

  Există o scenă memorabilă în „Lista lui Schindler” în care două personaje discută despre putere , despre expresia puterii şi despre exercitarea ei cu cruzime sau, posibil, cu inteligenţă ; dar femeile despre care vorbesc eu sunt prea ocupate şi nu merg la cinematograf…

 49. 51 NICOLETTE ORGHIDAN iunie 10, 2015 la 7:51 pm

  Excelent articolul!!! Cu nuanțe de pamflet, lovit drept în moalele …capului! Dacă-l are. Oricum, singurul neuron care, de plictiseală se joacă din ..os în os al tivgii sale uneori debitând și asemenea nerozii, se cam ofilește. Așa că, el chiar punând mâna pe carte nu va rezolva la vârsta aceasta mai nimic: trebuie să ai și suportul, baza, pe care să se și depună ceea ce citești. Așa că…se pare că varianta cu ilustratele, vederile pe care le mai trimiteam din tabere sau de pe unde ne mai purtau pașii e mai sigură. Măcar vede ceva băiatul și…cine știe, poate memoria vizuală i-o fi mai de ajutor. Oricum, asupra unui asemenea specimen și asupra spuselor lui nu prea se merită să se apleci.

 50. 52 Ghita Bizonu' iunie 10, 2015 la 7:52 pm

  Independenta inseamna iresponsabilitate zice Livia Stanciu

  „Magistrații sunt foarte conștienți de acest aspect, acela al răspunderii. Orice proiect de lege care vizează răspunderea magistratului este unul extrem de sensibil care trebuie să asigure prin reglementarea sa echilibrul ce trebuie să existe între răspunderea magistratului și independența pe care acesta trebuie să simtă că o are în judecarea oricărei cauze ori de câte ori soluția aceleia este fundamentată pe lege. Nu se pune problema că judecătorul ar aprecia că el nu trebuie să răspundă și să plătească, dar judecătorul nu poate să răspundă niciodată atunci când el și-a exercitat funcția judiciară cu bună-credință. Pentru a putea răspunde trebuie să se stabilească în cauza respectivă print-o hotărâre judecătorească definitivă că eroarea judiciară pe care a comis-o de datorează relei sale credințe, gravei neglijențe sau comiterii unei infracțiuni de acel judecător”

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-respins-un-proiect-de-lege-privind-raspunderea-magistratilor_225601.html#ixzz3cgF5Ou8P

  Daca nu ati inteles : daca este vorna sa raspunem canci independenta!!

  Era vorba despre un proiectului de lege semnat de 45 de parlamentari de la toate partidele reprezentate în legislativ, cu referire la
  „situația în care statul român a fost condamnat de către o instanță internațională și obligat să plătească despăgubiri printr-o decizie definitivă, acțiunea în regres împotriva celui care cu rea-credință sau din gravă neglijență a provocat situația provocatoare de daune este obligatorie”,

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-respins-un-proiect-de-lege-privind-raspunderea-magistratilor_225601.html#ixzz3cgFXRE2P

  Hia sa ne lamurim .. cu rea-crdinta inseamna vina inseamna infractiune, Ceva cam ca in cazul in care X la volan zice „pe baba asta de pe zevra o lovesc!” si ca sa fie sigir da inapoi si mai trece odata peste baba . Adica nu vorbeste la telefon si este socat de ce aude (caz in care este neglijenta. adica accident)
  Grava neglijenta … ca este negkijenta si neglijenta. Adica una este sa viobresti la telefon cand conduci pe o strada f slab circulata si ceasu rau pisica nera dobitocu de pieton ?(singuru pe 2 km de trotuar!) sare pe carosabil si alta o alee intre blocuri unde in mod normal copii se joaca pe strada …

  Asa si la magistrati.
  Ca una este eroarea judiciara sa zicem „comuna” care cu greu poate fi imputata magistratilor – sau nici un pic! Adica avea „motive” , ai gasit amprente, grupa de sange era a presupuslui vinovat … asta este!( De ex gasesti pe unu mort.. gagiu s-a aparat si reiese ca agresoru avea sange grupa B negativ .. si mai gasesti amprentele lu Jan Unchiu cam sitz de buzunare. La Jan Unchiu gasesti medalionul de aur care se afl;a in portofelul vcitionei.! 20 de ani cirminalule!!! Peste N ani .. unu zice ca el l=a kierlit pe ala .. da niste detalii ..pe care numa el le purea stii. Mai zice ca avea si un motiv. Vorfasu ala a avut doar nenorocu sa suteasca protofelul victomei cu 14 minute inainte de omor ..)
  Sau ca martorii zic ca acvu au ocazia sa scape de X sau ca isi acopera o ruda – au mai fots cazuri.
  Uneori din vari motive procuroru se lasa dfus de nas de marori sau aparente .. asta ar fi neglijenta simpla .. neimputabila…

  Dar mai avem si cestii tari. Cand se zice „fapta nu exista” (X nu a omorat pe ala care chiar acum canta in concert!) sau „fapta nu este prevzauta de legea penala” aci discutanm despre abuz sau poate neglijenta grosolana . Adica despre vina. Magistratu trebne sa plateasca! Oncl;us cu libertatea persoanal daca este abuz …(il bag findca tine cu Rapidu mama lui de porc!)
  Sau cand porcuoru nu verifica si alibiul acuzatului .. Sau nu ia in seama alte probe (procuroru trebe sa verifice sdi argumentele care sa dezincimineze cercetatul .. ca sa fie sigur!!!)
  Aici nu poate fi vorba despre eroare. Asa ca si atunci cand dai peste unu cu masina findca asa vrei – este crima nu accident de circulatie!

  A se zice „eroare judicara din rea vointa” asta este abuz! Caci este vorba despre vointa de a face rau- exact ca atunci cand dai cu cutitu sau cu paru’ .

  Livia Stanciu doreste ca sa nu rasoubda daca baga pe careva in inchisoare ca sa ii ia locul de oarcare sau sa nu iiplateasca ce ii datoreaza .

 51. 53 papasha iunie 10, 2015 la 9:06 pm

  @ iuli71,72,73 ….

  mai fiintzo , ( baiat sau fata ce-oi avea tu in pantalonii tai , numai tu stii cu adevarat ) ,

  NU TARA E IMBECILA , TARA E MINUNATA , IMBECILI SUNT RETARDATII care voteaza ” contra ” cineva , decat ” pentru ” cineva si se tot inmultesc periculos de mult ( poate ar trebui discutata speta si in CSAT , ca vulnerabilitate la Siguranta Nationala ) din 2004 incoace , pt. ca mama lor e mereu gravida .

  In rest ai mare dreptate fiintzo , sa ai un om ca Nastase ( cel mai calificat si complet om politic de la 89 incoace ) si sa nu stii ce sa faci cu el , mai ales in asa perioade tulburi , e o imbecilitate a enorm de multilor imbecili , de toate culorile !

 52. 54 Centru iunie 10, 2015 la 9:17 pm

  Mirel Bran in Le Monde care-i asigura generos un articol de un sfert de pagina .
  Individul inventeaza un guvern autoritar care ameninta opinia publica care ar indrazni sa manifesteze .
  Vorbeste de ” procurorii tineri ” , ” formés a l’occidentale ” ( cine e occidentalul , Danilet ? ) care ” scutura coruptia endemica din Romania , una din cele mai sarace tari din Europa ” .
  Incheie cu Victor Ponta , numit pe ” retelele sociale ” ” Ceausescu copy – taste ” .
  Individul nu are nici un talent , este sub- mediocru , rautacios si meschin – cum de Le Monde , Le Point si France 24 il accepta corespondent exclusiv in Romania ?
  Este cu cinci clase sub ceilalti corespondenti Le Monde in Europa de Est , cehul Piotr Smolar si francezul de origine maghiara Stephane Kovacs ….
  PS – am vazut ironii ale domnului Adrian Nastase foarte , foarte reusite , croite doar din cinci cuvinte sau din ” non – dits ” . Nu cred ca un incult primitiv de pe platourile TV merita un intreg articol . Am rezerve asupra formulei ” ba ” – inteleg ca domnul Nastase o foloseste la gradul al doilea , ” vorbesc ca voi ” dar 80 % din lectori nu pricep .
  Cat despre podul de peste Dunare , Romania nu putea – nu avea – nu are dreptul de a impiedica Bulgaria sa construiasca un pod unde vroia ea .Sa iesim din mentalitatea ” suntem romani altii platesc pentru ca noi existam ” – conductele de gaz ale lui Constantinescu care , trecand prin Carpati , ne-ar fi imbogatit ( am fi avut 50 de milioane de dolari pe an la 22 de milioane de locuitori ) sau ” facem podul cat mai mult spre Est ca soferii turci – greci – bulgari sa fie obligati sa faca doua sute de km in plus prin gropile noastre pe DN -uri si sa ne faca miliardari prin taxele lor ” .

 53. 55 Adrian B. iunie 10, 2015 la 10:26 pm

  Am inteles bine ? Se schimba ministrul justitiei . Cazancioc de la PSD este inlocuit cu Cazancioc de la UNPR ?!
  E de bine … 🙂

  Dreptate pentru Rarinca ! Stanciu si Kovesi la tubulatura !

  Jean de la Craiova

 54. 56 Fragmentarium Politic iunie 10, 2015 la 11:00 pm

  O piatra unghiulara de securitate: Strategia dedusmanizarii si prietenizarii

  De prea multe ori am vazut sau am auzit, in ultimul timp, in relatiile internationale, semnale de dusmanie si de ostilitate pentru a nu lua in calcul ca acestea sunt, prin ele insele, surse primare sau majore de insecuritate. Rictusuri intepenite de preaplinul importantei de sine, discurs inghetat de razboi rece, indexul orientat mereu inainte niciodata invers, intoarcerea spatelui mainii intinse, politici sanctionatorii, operatiuni sub steag strain sau prin interpusi etc. au devenit din pacate imagini frecvente, binecunoscute.

  Printre cele mai recente se numara, in contextul tentativelor de rasturnare a guvernului, si afirmatia lui Victor Ponta, pentru ca, nu-i asa, pentru a fi obiectivi intotdeauna trebuie sa incepem cu noi, potrivit careia daca ar renunta la mandatul de premier s-ar crea o criza politica din care ar avea de castigat Rusia sau „un dusman al Romaniei”. Asadar, omul nostru, care-si sprijina afirmatia pe o alta, copilareasca as zice, „Nu mi s-a retras viza de SUA”, are inculcata o cultura prin care cauta dusmani cu lumanarea sau pe care in mod automat si-i insuseste, dupa cum suna un cunoscut sofism.

  Dar daca te inseli, Victor Ponta, nu lasi pe capul Romaniei, dupa ce nu mai esti premier, un dusman inventat, care ar putea sa o ia de buna? Sau daca directia in care cauti nu este cea sugerata? Se stie, cel putin de la Nicolae Titulescu incoace, ca datoria unui demnitar este de a aduce tarii prieteni, nu dusmani. Prin urmare, ar trebui sa incepem, toti, sa construim un mediu de securitate prietenos, incepand cu propriile strategii nationale de securitate. Cand spun „toti” am in vedere si schimbarea strategiei de securitate europene, in acord cu opinia europeana crescanda potrivit careia vremea cecurilor in alb de securitate a trecut. Un sondaj international, despre care a relatat BBC News Online, arata ca cetatenii unor ţări europene sunt reticenti în a susţine o apărare colectivă pentru unii membri NATO în cazul în care aceştia ar fi atacaţi de Rusia. Altfel spus, pentru provocarea securitatii Rusiei sub amagirea ca „ne apara NATO” nu va mai fi nimeni dispus sa plateasca, va fi un risc unilateral, asumat si gratuit.

  Pentru Romania, nu este moment mai prielnic de dedusmanizare si prietenizare a mediului si strategiei decat cel hotarat de catre CSAT, ieri, de promovare catre Parlament, spre adoptare, a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii. Cresterea credibilitatii strategice si securitatea extinsa sunt un obiectiv si, respectiv, un concept care aduc actualizari bine motivate ale Strategiei, sub aspectele capabilitatilor si riscurilor. Dupa parerea mea, cresterea credibilitatii strategice ar trebui sa vizeze si cresterea increderii, din punct de vedere al bunei credinte si al bunelor intentii, prin codificarea premisei strategice conform careia Roman nu considera niciun stat ca fiind un dusman istoric sau geopolitic.

  Privind conceptul de securitate extinsa, cred ca formalizarile ar trebui sa includa doua planuri, cel componistic militar, al riscurilor propriu-zise, care banuiesc ca s-a bucurat de atentia exhaustiva a specialistilor, dar si cel spatial, privind regiunea, ca al doilea cerc concentric de securitate. Aici, mi se pare nimerita introducerea formularilor de „familie regionala” si de „securitate a familiei regionale”, similare celor cu referire europeana, care sa descurajeze, conceptual, agresiunile asupra regiunii de apartenenta, dar care sa si intareasca, perceptiv, solidaritatea de familie de state care apartin aceleiasi zone.

  Pe aceste baze, cred ca Strategia Nationala de Aparare ar putea dobandi o intitulare mai adecvata: „O Romanie puternica, credibila si prietenoasa, in Europa si in lume.” Inchei cu o nedumerire, care, a propos de increderea strategica, este pe cale sa imi zgâlţâie din ţâţâni sistemul de valori euroatlantice, oare ambasadele ale caror tari ne sunt partenere strategice si aliate nu ar trebui sa denunte o tentativa de lovitura de stat, de rasturnare a guvernului legitim al Romaniei, ales in mod democratic? Sau suntem pe o cale gresita?

 55. 57 Adrian B. iunie 10, 2015 la 11:12 pm

  @ zev

  Intre a te exprima liber si a injura ca la usa cortului este o diferenta ! Eu sunt de parere ca flaifuteri de genul Radu Banciu , Traian Basescu , Cristian Preda si alti tupeisti de genul asta , trebuie tratati corespunzator si pusi la punct cat mai repede posibil .
  Daca-i ignori sau ii tratezi cu manusi risti sa ti se urce-n cap si sa patesti ce-au patit si alti politicieni finuti .

  Las la o parte remarca ta rautacioasa si perfida si iti aduc aminte ca pe acest blog dumneata esti cel care-i provoaca si interpeleaza pe toti , ii corecteaza si-i cearta , este atotstiutor si uneori se contrazice singur !
  Ce inseamna asta ? Inseamna multe …

 56. 58 Radu Humor iunie 11, 2015 la 12:06 am

  Paunescu a facut si greseli, a gresit… omeneste. Fie ca greseala sa cea mai mare sa fie in aceasta premonitie.

  „Probabil, mâine-aici va fi pustiu
  Şi toţi în pribegie vom porni-o,
  Drum bun, popor pierdut la un pariu,
  Adio, mamă patrie, adio!”

  ROMÂNIA, ULTIMUL BAL
  de Adrian Paunescu

  În loc să fim o ţară numai fraţi,
  Simţim, în noua epocă barbară,
  C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
  S-ajungem chiriaşi la noi în ţară .

  Din tot ce facem, nu avem nimic,
  Ne macină străine interese,
  Făina noastră n-are spor nici pic,
  Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.

  Trăim acelaşi tragic simţământ,
  Sub politicieni şi sub contabili,
  Că noi, ca neam, avem destinul frânt
  Şi suntem de prisos şi nerentabili.

  Umili, ne cerem scuze de la toţi,
  Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
  Şi ne conduc nişte fanarioţi,
  Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.

  Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
  De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
  Când am ajuns în ţara noastră slugi
  Şi suntem cerşetori la noi acasă?

  Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
  Dispuşi să emigreze se arată,
  Mormintele se pregătesc de drum,
  În România deromânizată.

  Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
  Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
  Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
  Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.

  Şi-acum se-aude clopotul fatal,
  Vin vremuri de urgie şi de grindeni
  Şi este seara ultimului bal,
  Din zori, vom fi români de pretutindeni.

  Probabil, mâine-aici va fi pustiu
  Şi toţi în pribegie vom porni-o,
  Drum bun, popor pierdut la un pariu,
  Adio, mamă patrie, adio!

 57. 59 Mad Rider iunie 11, 2015 la 12:24 am

  Frumos scris, nu banuiam ca dl Nastase are condei de pamfletar. Doar o remarca: adevaratul Banciu n-ar fi rostit atat de multe cuvinte fara sa mentioneze macar o data „Marseille” si/sau „Burkina Faso” fetisurile sale verbale prin care isi pune in valoare rotacismul trademark.

 58. 60 Luminița Arhire iunie 11, 2015 la 1:10 am

  Deci: premierul unei țări din sud-estul Europei este pus sub acuzare de către un oarecare procuror Uncheșelu , despre care ne așteptăm să aflăm de la Sergiu Silviu, redactor la EVZ, că a fost remarcat la petrecerea Ambasadei americane, îmbrăcat într-o rochiță albă, deloc scumpă dar plină de gust … sau nu era Uncheșelu, era Camelia Bogdan…în fine… pentru niște fapte , multe la număr , de…nici nu știu cum să le numesc… de corupție, să zicem. Avem o știre…cum procedăm în consecință?

  Mă gândesc că orice om care mai are doi-trei neuroni aflați în stare relativ bună, funcționali și oarecum robuști, caută să se lămurească despre ce este vorba . Adică, în primul rând citește comunicatul DNA. Sigur, uneori nu este suficient să citești un document atît de stupefiant o singură dată …poate ți-a scăpat totuși ceva, ca atunci când asculți un banc și nu pricepi poanta. Poți să o iei de la capăt și să recitești . În cazul pe care îl supunem atenției publicului astăzi, poți citi și de 20 de ori, nu cred ca rezultatul să fie diferit de lectura la prima vedere.

  Dacă ai un prieten avocat, îl întrebi care dracului este partea penală desprinsă din relația de afaceri dintre două firme de avocatură, care și-au plătit taxele . Poți căuta și pe site-urile specializate. Există modalități de informare diverse.

  Asta , desigur , dacă nu te numești Tatiana Niculescu Bran. Căci dacă, spre ghinionul tău enorm, te numești așa, tragi concluziile după cu totul alte noduri și semne . Ia ascultați aici:

  ”Din tot zbuciumul PSD-ului, al parlamentarilor lui și al dlui Ponta înțeleg că dosarul Șova-Ponta e cu adevărat periculos. Diverșii „maeștri” de presă care-și bazează măiestria pe îndelungi colaborări și plăți de culise bagatelizează și dosarul și cererea DNA, confirmând astfel că alesul lor e în mare primejdie. Între timp, dl. Ponta declară că va demisiona dacă va fi condamnat. Bine zis! Căci parlamentarii săi vor avea grijă să schimbe Codul Penal până atunci. Dar noi s-avem o zi luminată și mult umor!”

  Nu mai spune… tu, dragă, după zbucium și bagatelizări reconstitui odioasele fapte! Nici prin cap nu-ți trece să și citești despre speță! Tu dacă vezi că PSD-ul se foiește neliniștit pe scaun, nu te gândești că poate are o indigestie, ci te bucuri că hait! l-ai prins cu fofârlica unei corupții groaznice, cu raționamentul tău de psiholoagă amatoare!

  Cred că madam Bran are o părere trăsnet despre ea însăși; mi-e teamă că-și închipuie că e și frumoasă și deșteaptă, deoarece textele ei sunt însoțite de niște fotografii care de care mai narcisiste .

  Mamă, câtă strădanie degeaba…dar, asta e… femeia se plictisește, că nu are televizor …

  Altfel, noi umor avem din plin,Tatiana, râdem și la poze și la text !

 59. 61 Ghita Bizonu' iunie 11, 2015 la 5:55 am

  Domn’le ca cand ii auz (la tembe si vaz) pe NeoPeDeLasti PoPoeuropeni zicand ca cum Ponta ar trebui sa isi dea demisia innumele „moralia” si „normalitatii” am asa o senzatie de … scarba extraintensa cum as avea de exemplu daca mi-iar tine morala despre abstinenta o codoasa alcolica, beata moarta,.

  Il mai vaz si pe Loli Orban. Asta este din ciclul „abuzati-ma va rog!” Adica da am avut 2 colegi fosti ministri care au fost schimbati datorita unor denunturi calomnioase si fanteziste facute de amoru’ basesc si ca zice ca „in mod normal si european” sa zic asa ma apuca scarba. In mod normal dupa o astfel de experienta un om normal ar zice ca un inceput de ancheta sau denunt, oricata onoare ai avea , nu pot fi motive de demisie la noi …

 60. 62 ZeV iunie 11, 2015 la 6:12 am

  Mihaela Erika Petculescu
  iunie 10, 2015 la 5:50 pm

  A devenit o regla sa remarcati esentialul in mormanul de balast informational
  Asa este, si eu am constat eleganta in limbaj a domnului Ponta, dar si hotarerea domniei sale de a merge mai departe, in interesul celor 5 milioane de romani care l-au votat in decembrie 2015 si a altor milioane care au votat USL in 2012.
  Cine este Banciu ? Un derbedeu. Ma surprinde importanta pe care i-o da domnul Adrian Nastase si, prin ricoseu, o pleiada de comentatori virtuali ai acestui blog.
  Prin comparatie, mie mi se pare mult mai important ceea ce a semnalat domnul Mircea Badea, cel care observa ca a vorbi de imunitatea altora, care este de fapt un filtru parlamentar, asa cum este CSM pentru magistrati, este o imensa ipocrizie, atunci cand tu nu ai niciun flltru, ci imunitate cvasiabsoluta. Nimeni nu-ti poate face nimic. Mircea Badea se referea, desigur, la presedintele Yohannis, continuatorul mai soft al lui Traian Basescu. Ramas, se pare, imun, chiar si in calitate de ex-presedinte. (Z)
  Papagalul neamt a refuzat sa ramana traditionalul filosof si, bineinteles, s-a facut de ras. Devine tot mai evident cine este Yohannis. O marioneta. Feisbucistii entuziasti din 2014, nici nu si-au pus, probabil, problema. Este neamt, deci este bun. Asa cum altii, de exemplu evreii, au fost rai pentru nemti.
  C’est la vie…

 61. 63 ZeV iunie 11, 2015 la 7:20 am

  ps…la 6:12 am ptr. M.E.P.
  A devenit o regula sa…
  si
  hotararea domniei sale de a merge mai departe, in interesul celor 5 milioane de romani care l-au votat in decembrie 2014

  scuze

 62. 64 teostanc iunie 11, 2015 la 7:42 am

  Doru Coarna
  iunie 10, 2015 la 4:38 pm

  Descoperirea Bosonului Higgs a fost declarata oficial de către CERN in martie 2013. Oricum, teoretic se cunoșteau caracteristicile sale și cele mai puternice laboratoare din lume, mobilizând fonduri uriașe, au lucrat pentru descoperirea lui experimentală. Chiar și acum cred ca probabilitatea de a fi particula Higgs este de”numai” 99,99%

  Faptul că doriți să redescoperiți roata spune multe, inclusiv asupra analizei despre Ponta.

  Sigur că Ponta o să dispară, totul este să se facă legal nu aparent legal.

 63. 65 Balan Vasile iunie 11, 2015 la 12:35 pm

  cine este banciu? o sluga care spune ce are scris pe hartie! nu ara pareri personale!

 64. 66 Doru Coarna iunie 11, 2015 la 2:17 pm

  @ teostanc,

  n-au gasit-o, doar au declarat ca au gasit-o, e o diferenta… Au bombardat niste nuclee si au sarit aschii, una dintre ele se pare ca avea caracteristicile calculate ale particulei cu pricina… Experimentul insa a fost repetat identic dar au sarit alte aschii, n-au mai gasit-o… Tu ce intelegi?

  Ideea e ca asemenea laboratoare au mare nevoie de bani, iar cand se discuta pe undeva fodurile ce li se aloca, toate, dar absolut toate, dau publicitatii rezultate extraordinare… Realitatea e ca toti cei de la CERN se intreaba ce sa faca cu LHC, altceva decat sa-l foloseasca la extras bani… Norocul lor e ca publicul, politicul si decidentii financiari sunt afoni in materie de stiinta…

  Acum vreo doua luni NASA, intr-un acelasi context, anunta ca a descoperit o planeta masiva din diamant… In rest descopera asteroizi periculosi, intotdeauna oportun… sau sperie cu incalzirea globala…

  Cei din medicina gasesc si ei brusc si periodic leacul cancerului, al ebolei, al diabetului, etc… alteori descopera boli si mai periculoase, acum se lupta cu una de prin Asia, i-au dat o denumire infricosatoare si desigur, cer bani ca sa-i gaseasca leacul…

  Stiinta a devenit o scuturatoare de bani, din pacate… Ma rog, ca si politica, apararea, securitatea, arta si multe altele, cam toate… Problema insa e ca nu-si fac treaba lor de baza…

  Dar inca odata, eu nu am spus, nu am scris, nu am declarat ca am descoperit particula lui Dumnezeu, si nici vreo alta, eu am elaborat un model formal al Universului, sistem ce conduce la schimbari fundamentale in toate domeniile stiintei, inclusiv in fizica. Atata tot.
  Oricine insa poate evita chestia asta, ramanand sa bata pasul pe loc cu particule elementare fabricate, toate la fel, nu se stie de catre ce companie de development galactic… Te-ai intrebat vreodata cam cati electroni sunt in Univers si cum de s-au format ei, la fel, printr-o explozie??? Daca poti explica, atunci inseamna ca poti face un experiment, ori, asta s-a facut si n-au aparut… Iti dai seama ca daca poti crea „materie”, atunci gasesti si cumparatori, nu? Si totusi, NU!!!

  Oricum, n-are legatura cu Ponta, stai linistit ca nu-l pensioneaza nimeni…

 65. 67 Bogdan iunie 11, 2015 la 2:34 pm

  Sunt apolitic. Va urmaresc blogul pentru inteligenta, educatia si spiritul Dvs.

  Personal sunt PRO actiunii de a raspunde taranilor de oras, prosti si retarzi.
  Mai ales cand exista argumente.

  Nu am TV si nu ma uit la nimic din ce este romanesc pentru ca orice ar fi este copiat de afara sau de prost gust. Am vazut selectiv mai de mult de debiteaza acest individ si nu mi-a placut.

  In general oamenilor le este teama sa exprime ce-si doresc. Eu imi doresc ca acest individ sa ajunga sa jigneasca pe cineva care nu va avea nimic de pierdut. Si o va face, pentru ca prostii nu se pot abtine si o comit la un moment dat. Putina rabdare…

 66. 68 Doru Coarna iunie 11, 2015 la 2:49 pm

  @ blogi,

  canibalism in epoca de aur? Pai vad c-o citezi fix pe tovarasa care asta intona la ultimele acorduri, cica dovada-dovada, si, a murit cineva de foame?

  Dar ma rog, atunci asta se numea putere de sacrificiu, trebuia sa rabzi cam tot, din patriotism nu fata de tara ci fata de greselile cuplului analfabet… Daca stau bine si ma gandesc, tu ai niste amintiri tare frumoase!

 67. 69 GTS iunie 11, 2015 la 2:53 pm

  Cu respect Domnule Adrian Nastase, nu merita osteneala!
  Va rog sa ii trimiteti una din cartile dumneavostra, aceea cu bancuri, se va putea adapta mai usor cu noul ADRIAN NASTATE, pe care eu il redescopar in fiecare zi. Sa fiti sanatos si ma bucur sa-l intalnesc pe omul Adrian Nasatate pe care eu il cunosc. GTS

 68. 70 teostanc iunie 12, 2015 la 7:49 am

  Doru Coarnă

  Apare la ciocnirea a 2 protoni accelerați la viteze foarte mari, care se pot obține numai la CERN. Din cate știu experimentul a fost refăcut de mai multe ori și în această bază a fost dată probabilitatea de 99,999%.

  Mai bine ne-ați prezenta cercetările și considerațiile dvs. despre universul maer și mic decât despre Ponta, domeniu în care văd că aveți parti pris uri.

 69. 71 overtruck iunie 13, 2015 la 11:29 pm

  Bravo Domnule Năstase , dați-le peste nas la mojici ca alde Banciu ăsta…. ssănătate si urări de bine …

 70. 72 Ioan iunie 16, 2015 la 11:55 am

  Văzând atâtea opinii ale cititorilor inteligenţi, îmi dau seama de ce ţara asta a ajuns o schizofrenie vibrantă. Epitaful României: Pelicanul sau babiţa. Un epitaf simplu, lipsit de atacuri ad hominem, de veleităţi de intelectuali pestriţi, de pretenţii de revoluţionari care ţin secera şi ciocanul la ciorap. Blogăreala naşte monştri anti-informaţionali.

 71. 73 Mizantropescu iunie 26, 2015 la 8:43 am

  Facem pariu că nu publicați comentariul?

 72. 74 nastase iunie 26, 2015 la 8:45 am

  Mizantropescu,
  ati câstigat. Nu l-am publicat.

 73. 75 Oli iunie 26, 2015 la 9:21 am

  Dacă un text ca o părere sau un drept la replică nu poate fi criticat, este inutil. Elogiile și osanalele sunt de prisos de oricare parte a baricadei. Poale-n cap și tabloid poate să facă orice manelist. Ca să faci ceva util societății îți trebuie putere. Din păcate cei de la ”putere” n-au făcut nimic util pentru România, din contră. Douăzeci și cinci ani de Capatos, Măruță și Abces din Reht. Think about it, țigăneala prin bloguri este sport național.

 74. 76 simona martie 2, 2016 la 10:00 pm

  vorba romanului: „who the f…. is banciu?!”


 1. 1 Bă, Banciu, pune mâna pe carte - Pe Bloguri Trackback pe iunie 10, 2015 la 9:18 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: