Final de curs la FET

IAB_7008                   IAB_7020

Ieri s-a incheiat cursul despre „diplomatia vizibila” si cea „invizibila”, curs organizat de Fundatia Titulescu. Au participat lectori de inalt nivel care au vorbit despre felul in care se imbina, in relatiile internationale, actiunea diplomatilor cu cea a serviciilor de informatii, pentru promovarea intereselor nationale. In timpul acesta, premierului Romaniei i se deschidea un dosar penal si i se cerea demisia. Va urma o perioada in care imaginea externa a tarii va avea de suferit iar in apele tulburi  vor pescui din nou aparatorii „valorilor si principiilor”. Va  veni apoi perioada de „strangere a cioburilor” si de lamentatii nesfarsite. Ca sa-l citez pe Nicolae Titulescu, „suntem fauritorii propriului nostru destin”.

72 Responses to “Final de curs la FET”


 1. 2 Hamnibal Anteporcas iunie 6, 2015 la 10:39 am

  Nu scăpăm de acesti ,,apărători ai valorilor si principiilor” ca de cancer. Poate ca de cancer parca am mai scapa cu mijloace recent desoperite. .. Dar de ei nu. Apele mari si involburate aduc la suprafaţă întotdeauna gunoaiele

 2. 3 blogideologic iunie 6, 2015 la 11:21 am

  „Suntem făuritorii propriului nostru destin.”
  Cam aşa este.

 3. 4 Hamnibal Anteporcas iunie 6, 2015 la 11:53 am

  Cum poţi să fii dacă nu ştii cum? Şi dacă nu ştii -nici nu vrei ca să înveţi!

 4. 5 Cris iunie 6, 2015 la 12:15 pm

  Părerea mea e că DNA a scăpat frâiele demult și aleargă bezmetic. Acuză în dreapta și în stânga pentru a-și spori popularitatea.
  Cred că acuzațiile aduse lui Ponta sunt prostii, și că se va dovedi asta. Nu fac speculații pe marginea inculpării lui, ci continui să consider că DNA exagerează ca să fie campion.
  Adevărata lui valoare se va vedea după terminarea proceselor, atâtea câte vor fi, pentru că nu cred că foarte multe din dosarele deschise vor ajunge în instanțe.
  Ponta n-are de ce să demisioneze până ce nu va primi o condamnare, dacă o va primi.
  Aceeași situație e în Italia unde Matteo Renzi spune mereu că nu e de acord ca acuzații să demisioneze înainte de primirea sentinței.

 5. 6 Cris iunie 6, 2015 la 12:30 pm

  Îmi place guvernarea și nu pentru mărirea alocațiilor pentru copii și scăderea TVA.
  De obicei, când guvernul are performanțe macroeconomice, boboru zice că nu le simte în buzunare. Acum le simte și în buzunare, dar tot nemulțumit e.
  Chiar aș vrea să vină Ioh cu „guvernul lui” la guvernare, ca să văd ce ar face.
  N-ar mai avea nimeni ghinion și toată lumea ar avea șase case?

  Pe zi ce trece mi se întărește convingerea că acestui popor nu-i trebuie democrație, ci dictatură țeapănă. Nu comunistă. Capitalistă.

 6. 7 papasha iunie 6, 2015 la 1:14 pm

  Asa o fi si pe lumea ailalta ?
  Din clasa intaia si pana astazi numai premiantii sa fie intr-o continua placuta si frumoasa companie ?
  Felicitari !

  PS Eu ma voi inscrie la cursurile Facultatii bashisto-flatulata cu stropi ,
  Sectia , Cum sa furi cu sacu’ si sa nu te-atinga nici dracu’ din justitia ministrului ala de-i ruda cu partea prostita din pactul de coabitare !

 7. 8 Ghita Bizonu' iunie 6, 2015 la 1:36 pm

  Prost asa…

  un vechi amic cam cere „moderarea” mea ptr ca am dat o descriere clinica a unei anume majoritati de conjunctura … totu pornid ca sunt cica papa PAPistilor.
  Intre timp constat- din nou! – ca din pacate am avut dreptate .. „coabitarea” a insemnat inceputul numararii inverse ptr Victor Ponta . Desi intre noi fie vorba nu trebuia sa fi Casandra sau Pythia ca sa iti dai seama ca Codrutza la DNA .. Ma rog s-a miscat mai incet decat as fi putut credea vreoadata da’ stiti vorba aia „mai bine mai tarziu decat niciodata”?!

  In gnl lumea nu prea atenta se indigneaza si asa ramane. Nu mai cerceteaza amauntele – cum ar fi ce i se reproseaza lu Ponta . 19 dom’le 19! 19 ce dom’le? Acte presupus false – da de ce false? Ca zice unu Jean ? Ca a „luat” 40.000 euroi cu care a cumparat ce? Ca un apartament 2 camere cf 1 in Titan este mai scump (mai ales daca este in zona parcurilor)
  Ca a „spalat” bani? Dar care era infractiunea din care se obtinusera banii aia murdari? Trafic de droguri? De minore? De tigari? Ca Sova a primit banii frumosi legali pe contracte facute la lumina zilei adica curati ca aqavitu’ si zapada de pe varfu Kilimajaro (mai putin umblat decat Chomolugama unde este cam poluata) insa aia care se indigneaza si voteste contra lu’ Ilici (dupa retragerea domnului Iliescu din politica activa) nu au organ cu care sa observe ca cum am zis sunt „oameni cu idei” adica Idioten historical term for the state or condition now called profound intellectual disability gata sa lupte azi contra sclaviei antice sau a dominatiei dinozaurilor in Cretacic.

  Si asa iesi pe stecla unu care protesteaza impotriva lu inVictor ca „toarsu Ponta nu il mai reprezinta” … demosntramd astfel un state or condition now called profound intellectual disability (ca VP nu a apucat sa fie „toarsh” politic, ca ala nu are cum sa fie „tov” cu unu contra caruia proteseaza plus ca sigur nici n nu l-a votat deci nu l-a reprezentata nicodata ..)

  Insa iesi pe stecla si ala .. Predoiu caruia ii „datoram” mandretzea de coduri , 4 la numar si care isi cere tara inapoi ca Dacă Victor Ponta se gândește puțin la România, la faptul că ea este deasupra noastră, a tuturor, și nu pune înainte propriile interese și interesele PSD, pleacă prin demisie din funcție astăzi da nici un zevzec nu o sa gnadeasca ca musiu asta ar avea ceva mai multe esplicatii de dat ptr coduri. Ca s-au platit niste bani – numa vreo 1,2 mil euroi ptr redactarea lor (cam defectuasa) – si ca unii din acesti bani au revenit cabinteului Predoiu … Trebuie sa fii nitel cam ca Mîșkin sa nu te gandesti (suspicune rezonabila) ca nu ar fi chiar cusher sa fii ministru si cabinetu tau sa nu lucreze pro bono ci pe bani si sa fii curat ca cristalu, ca lacrima sau ca ginu’ Black & White. Oricum eu sunt Bizonu’ nu Mîșkin!
  A se vedea : https://cristidanilet.wordpress.com/2012/07/31/predoiu-doar-un-fost-ministru-al-justitiei-ep-2-legile-si-codurile/ (Da ! Vasilica basistu !!!! )
  Întâi au ieşit proiectele de coduri, făcute de comisii a cărui componeţă şi salarizare au fost ţinute multă vreme în ascuns. Ca să aflăm de ce: dintr-una făcea parte şi cel ce avea să devină ministrul justiţiei, încasând 75 mii dolari. Allicandu-i metoda Luluzta e numa bun sa fie facut „preventiv” ptr coruptie!!! Apoi codurile au trecut prin Guvern. Apoi au fost întocmite studiile de impact, încălcându-se art. 33 din Legea nr. 24/2000 cu privire la tehnica legislativă, potrivit căruia studiul se face înainte, nu după apariţia actului normativ. E, de fapt, şi logic. Dar nu şi în logica lui Predoiu care a atribuit unei case de avocatură contra unui milion de euro sarcina întocmirii studiului. (de fapt asociatia Ţuca Zbârcea şi Asociaţii – România, KPMG – România, Galup Organisation – România, Hewitt Association Polonia şi Monday Insight Consulting SRL – România.)
  Da ma rog toti acesti @@@@@@ si $$$$$$$$$$ retin doar ca Ponta a fots vinovat de coduri (asumate de guvern in 2009. PArca nu era guvernu Ponta!)
  Sau Av Obirsanu Carmen oare nu s-ar impune o ancheta penala asupra modului ilicit in care au fost cheltuite milioane de euro pentru plata „specialistilor” care au contribuit la redactarea codurilor (civil, penal, procedura civila, procedura penala) ? la http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/desteptii-codurilor-vii-procurorii-si-judecatorii-nu-mai-pot-institui-cat-vor-controlul-judiciar-ccr-a-declarat-neconstitutionale-art-211-217-din-codul-de-procedura-penala-caracterul-exceptional-al-masurilor-preventive-care-implica-restrangerea-exercitiul

  Si nu uitati si http://www.sursazilei.ro/consilierii-codrutei-kovesi-au-lucrat-la-noile-coduri-din-domeniul-penal-sefa-lor-le-contesta/

  Si inca ceva :Firma de avocatura la care a activat fostul ministru buzoian al Justitiei, Catalin Predoiu, si la care acesta este partener asociat, este una dintre cele zece case sau cabinete de avocatura cu care compania Hidroelectrica, acum in insolventa, a incheiat, in perioada 2009-2011, contracte de consultanta si asistenta juridica – v http://www.ziare.com/buzau/afaceri/firma-buzoianului-predoiu-consultant-pentru-hidroelectrica-3133551
  Sa zoc asa entesese nu chiar limpezi ca votca! Ci cam de culoarea lichiorului de cacao

  Oricum de retinut – toti moralistii astia isi vor tara inapoi si TVA de 24% la alimente!!!

  A se vedea si : http://www.zf.ro/politica/cine-este-catalin-predoiu-avocatul-care-si-ar-putea-mentine-pozitia-de-ministru-al-justitiei-9211415

  PS . Glumitele in legatura cu limpezimea sunt ramasite de pe vremea presedintelui filmat in timp ce cumpara apa plata cu baxul. Sa aiba din ce face gheata ca nu era celebru ptr bautu’ de apa!!! Deci e limpede precum wizichiul inainte de a sta in butoi de stejar?! (din alambic toate ies limpezi ca apa pura de izvor…. culoarea este imprumutata de la stejar, dud , ierburi samd)

  PPS. Stimatu Catlin Predoiu se pare ca isi datoreaza existenta politica (adica aparu ministru endependent in guvern PDLast) apropierii de Blonda Nationala (unii ziceau ca ar fi si ceva veri prin alianta altii cesti mai putin „principiale”)

 8. 9 blogideologic iunie 6, 2015 la 2:03 pm

  Probleme fundamentale pentru domnii Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig : „Ce ideologii au domniile lor, şi în ce relaţii spirituale se află domniile lor faţă de Ideologia naţionalismului românesc ?”

 9. 10 Adrian B. iunie 6, 2015 la 2:42 pm

  Republica Securista Romania 2015 :

  DNA a arestat toti adversarii politici ai lui Traian Basescu ,
  DNA a facut campania pentru prezidentiale si a ales presedintele ( Iohannis ) ,
  DNA a epurat vechiul PNL impanandu-l cu PDL-isti .
  DNA epureaza clasa politica eliminând toti politicienii incomozi si patrioti
  DNA distruge tot capitalul romanesc
  DNA aresteaza oameni nevinovati la comanda
  Basescu i-a predat jucaria ( DNA ) lui Blaga , Macovei si Iohannis
  etc.

  Parlamentul ( Institutia fundamentala a democratiei ) tace …

 10. 11 blogideologic iunie 6, 2015 la 2:44 pm

  @ Hanibal
  Iată cum http://blogideologic.wordpress.com/2007/12/08/ideologia-scolilor-centrale/ . Zău că îmi cântăresc bine intervenţiile de aici. Ştiu că am vorbit până la saţietate despre Ideologia naţionalismului românesc şi despre psihologia cognitivă clasică. Teme legate în trecut şi în Viitor.

 11. 12 Adrian B. iunie 6, 2015 la 3:23 pm

  Suntem fauritorii propriului nostru destin… Am spilcuit cateva titluri din ziarele de azi care ne cam arata ce destin ne-am faurit in ultimii 10 ani ! Fabuloasa remarca de final a lui Mircea Badea

  http://www.antena3.ro/externe/un-roman-a-fost-condamnat-in-elvetia-pentru-ca-era-prea-sarac-295909.html

  http://www.antena3.ro/romania/mugur-ciuvica-ceea-ce-se-intampla-acum-este-sinistru-este-o-tentativa-de-lovitura-de-stat-295910.html

  http://www.antena3.ro/romania/trecatorii-au-ramas-ingroziti-luata-cu-forta-si-incatusata-de-politisti-motivul-este-aberant-295927.html

  http://www.mircea-badea.ro/blog/tripleta-coldea-kovesi-stanciu-scapa-de-problemele-publice-prin-invinuirea-lui-ponta/

  ” Pana la urma, romanii merita modul stalinist in care este condusa tara lor si consecintele care decurg din asta. Basescu si oamenii pe care i-a pus in functiile cheie si care conduc si acum Romania au inteles ca suntem reflexivi, pasivi, superficiali, manelisti si vegetali. E adevarat, nu chiar toti. ”

  by Mircea Badea

 12. 14 Ghita Bizonu' iunie 6, 2015 la 3:27 pm

  Blogi

  cei doi cetateni au o f neaosa si nationala ideologie fripturismul si altels asemenea .. hiclenia, fanarihotzia, „arde-l pe tarans” samd etc

 13. 15 centru iunie 6, 2015 la 3:54 pm

  Caracatita se manifesta , e vie !
  Ma intrebam de ce Predoiu repeta , ca un intelectual profund ce este , pe pagina lui Facebook : ” Te temi , Victore ? Ai de ce . ”
  Am raspunsul .
  Odiosul Bran are deja , pe a treia pagina din Le Monde , la vedere , un articol ” prim ministrul Ponta acuzat de coruptie ” . Subtitlu ” Romania este din nou in criza politica ” – adica un Irak , dupa el . Nefericitul vorbeste de un restaurant bucurestean in care meniul sau lozinca pe pereti ( o prostie in genul ) ar fi ” aici bratele caracatitei sunt in farfurie , nu afara ” si de ” coruptia de pe esichierul politic romanesc ” inspaimantata de ” procurorii tineri , apolitici , ai Laurei Kovesi ” .
  Aceeasi masina ucigasa care a vrut sa-l linseze politic ( si a reusit ) pe Adrian Nastase este landata , nu de ucigasii Statului Islamic , ci de Securitatea din Justitie semanata de Basescu , impotriva lui Victor Ponta .
  Nu-l lasati , sustineti-l !

 14. 16 serbanfl iunie 6, 2015 la 4:45 pm

  Coloana 5-a funcționează mai eficient ca oricând. Și nu mă gândesc la fantoșa Klaus Johannis ci la monica macovei!
  S-au supărat mulți când acad. Răzvan Theodorescu a afirmat că suntem nedrepți cu regele Carol al II-lea, dar acesta a fost singurul șef de stat care a n-a vrut să ne dea pe mâna nemților, deși era pe jumătate neamț!

 15. 17 Marian Nicolae iunie 6, 2015 la 5:32 pm

  Bucurosi le-om duce toate…de e pace, de-i razboi…………

 16. 19 Marian Nicolae iunie 6, 2015 la 5:51 pm

  In legatura cu ceea ce spunea Nicolae Titulescu, „suntem fauritorii propriului nostru destin”, mai exista totusi un anumit element in aceasta ecuatie, pe care nu-l putem controla…

  Predestinarea joaca de multe ori un rol pe care putini dintre noi reusim sa-l percepem. Cu toate acestea, destinul chiar exista, indiferent daca noi realizam ca avem o relativa libertate de miscare.

  Liberul arbitru ar trebui sa fie lasat sa ne indrume pasii.
  Chiar si atunci cand Liberul arbitru este impiedicat sa se manifeste, destinul isi va gasi singur calea, indiferent daca ne convine sau nu, la nivel de individ.

  Misterioase sunt caile Domnului…cu adevarat sunt misterioase.

 17. 20 Radu Humor iunie 6, 2015 la 5:53 pm

  Un punct de vedere la care subscriu fără nici o reţinere :

  Partea a 2-a a loviturii de stat

  Prima parte s-a desfășurat în noiembrie, cînd cu revoluția de feisbuc, un psyop în colaborare, româno-străinez. Partea a doua ne-a fost anunțată de atunci, iar metoda, terorismul dna-ist, nu reprezenta nici ea un mare secret.

  Întrebarea de bază: de ce vor americanii debarcarea lui Ponta ? Pentru că fără ok-ul lor nu ar putea nemții să-și facă de cap. Care americani știm. Nu știm de ce li se lasă, cu atîta iresponsabilă ușurință, globaliștilor soros inițiativa în politica externă americană sau, cel puțin, în anumite zone, cum ar fi Europa de est.

  Știm că miza, acum, nu e dominarea și stoarcerea României, asta se întîmpla oricum. Miza e antrenarea în războiul împotriva Rusiei, dacă nu cumva chiar ni se rezervă oroarea de a-l declanșa în forma deschisă prin implicarea României în Transnistria. Ceva arde, ceva trebuie să se încadreze într-un calendar fixat pe aiurea, indiferent că stabilirea acestui calendar s-a făcut de niște minți iraționale, posedate.

  Nu știm exact cum se poziționează Ponta în problema intervenției directe în conflictul cu rușii sau ce influență are asupra PSD în această privință, dar semnele arată că încurcă pe cineva. Eu cred că, în ciuda cedărilor diverse de care se face vinovat, nu e dispus să arunce țara într-o aventură suspect de riscantă. Jenă pe care veneticii din nPNL nu o au.

  Despre banda lui Górghiu… toată sila, niște penibile gunoaie trădătoare de țară. Pe față. Ce să te aștepți de la o adunătură călărită de venetici, în definitiv.

  Uitam să menționez de nebunul de serviciu, zbuciumatul Shaka, urmărit la el acasă de justiție – dar nu contează, nu-i așa ? – numit guvernator al regiunii Odesa de junta de la Kiev. Adică exact pe granița cu România și Rep. Moldova.

  Dumnezeu să ne apere !
  ––

  O remarcă, mai mult pentru mine. Pus în fața unei alegeri forțate, între alde Ponta și alde Górghiu, nu am cum să nu greșesc față de sufletul meu, indiferent ce aleg. Ideal ar fi să nu mă bag, la fel ca atunci cînd nu votez. Doar că, acum, efectele vor fi imediate, nu vom avea deloc timp la dispoziție, iar războiul ar fi mai rău ca mizeria actuală. Operez cu următorul criteriu: îi prefer pe cei împotriva cărora observ cea mai mare mobilizare externă, inclusiv și mai ales „profesionist” externă. În plus, e evident că avem de a face cu o criză artificială, nici vorbă de o reacție cu adevărat națională împotriva sistemului brucanist.

 18. 21 blogideologic iunie 6, 2015 la 5:58 pm

  Mamă ! Ce extensie are încrengătura ideologiei belakuniste în România ! Şi mă refer doar la un singur articol din revista Historia.ro! (http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/identitate-nationala-razboi-istoriografic-ce-ucraina-nu-poate-incheia-c ) Din câte ştiu eu, consultanţa “ştiinţifică” pentru revista Historia.ro este asigurată de către academicianul Răzvan Theodorescu, în vreme ce revista aceasta-i comanditată parcă de ideologul belakunist Ion Cristoiu. În vremuri cu mai multă transparenţă din partea sa, el arăta cât de mulţumit a fost că a făcut facultatea la Cluj, iar nu la Iaşi ori Bucureşti ! În felul acesta, asigura el, a avut acces imediat la toate avantajele ascensorului social belakunist care predomină în Ardeal. Articolul respectiv a fost scris de către cercetătoarea Irina Manea. Este citată acolo şi o linie din Cronica Geografului Bavarez. Dar este împrumutată automat în acea linie interpretarea istoricului rus Alexandru Nazarenko, demn urmaş al ideologului muscal Karamzin ! Adică interpretarea este pro-slavonică, deci anti- românească! O scăpare de marcă a doamnei Irina Manea este aceea că nu-i arătat şi punctul de vedere exprimat de academicianul Răzvan Theodorescu. Şi chiar trebuia, zic eu.

 19. 22 Ghita Bizonu' iunie 6, 2015 la 6:31 pm

  Eh ,, aia crae credeau ca KaKa este alteva decat un g,,,roman s-au inselat. Cu parere de rau da Carol cel Batran (neamtz scartcan si „batut” in cap) zicea depre nepotu de nepot Carol ( viitior 2) ca este roman – minte si nu isi plateste datoriile!!!
  KaKa este sigur roman get beget daca este sa ne luam dupa Carol cel Scartzan!!!

  KK – Kaiser Klaus .Inainte de colesterol preferam Kaierflesch . As prefera si acu .. da am restrictii!!!

  a DA. Amj avut un rege 100% german -Carol cel Batran . Apoi unu cam germanic cam 50-60% – Ferdinad cel Loial zis si Abulic (dependent de tigancuse, pelin si tuica manastireasca de 20 de ani!!!! [si se pare un excelent epigrafist ca marele Parvan a crezut ca va primi vizita unui monarh si a teminat discutand cu un expert! Vizita productiva ptr profesor si amuzanta ptr suveran!! Amuzanta – in sfarsit o discutie intereseanta cu un specialist!!!!) Duoa care /”ai nostri/” 10001%.. Carol ciubucar si obscen si frat-su Nicolae zis Mardeiasu unu din primii 3-5 caftangii din Bucuresti! MIhai baiat bun , batut de juma din colegi . iubitior de agente sovietice si altele .. da ma rog nu il acuzati era TANAR !!! Tanar roman … A da desi republican colectionez anectode monarhice ce vreo 50 de ani. Poa de aia republican .. ca regii e si ei oameni !!! Ca ce naiba poa lasat sa fie fericit cu prima iubire Carol 2 poa ar fi fos un tip accepatbil [in rest era :inteligent la extrem, cultivat la maxim, dotat- al doilea dupa Terente! – si priapic, manipulatir la extrem ca intrai cu ideile tale si ieseai cu ideile lui,,, un tip fantastic da cam.. spagar!!! Un minim de disciplina interioara l-ar fi facut REGELE de legenda a sec XX in stare sa conduca si un congres de partid comunist!!!! In aclamatii ..Din pacate ciubucar ] )

 20. 23 centru iunie 6, 2015 la 7:05 pm

  @sebran fl – ce indrugi domnule acolo ?
  Nici in pauza meciului pe stadion nu esti suportat de vecinii de banca pentru asemenea ineptii .

 21. 24 Anca Paduraru iunie 6, 2015 la 7:52 pm

  „Suntem făuritorii propriului nostru destin.”
  Pare o zicere inteleapta, dar nu este. E sententioasa. Vi se aplica si dvs? Include si perioadele de detentie? E fals ca suntem fauritorii propriului destin. De faurit, faurim cu totii, dar fiecare lucram cu materialul care ne-a fost dat, cu mana de carti de joc care ne-a fost livrata din pachet. Acum 100 de ani foarte putini dintre noi ar fi existat dincolo de primul an de viata. Acum, pe alte paralele si meridiane, foarte putini exista inca dincolo de primul an de viata. Construim, dar predeterminati: de timp, de loc, de zestre genetica si de zestre materiala, de educatie, de intelect si de afecte – dezvoltate sau nu … etc, etc. Iar ce e valabil pentru indivizi, e valabil si pentru grupurile mari – sa le numim natiuni …

 22. 25 Luminița Arhire iunie 6, 2015 la 8:04 pm

  Unde-i procurorul care-l anchetează pe Ponta? Cum unde? În grotă! Nu vă minunați, acolo trebuie că-și duce el zilele, ca un bătrân câine sihastru …Așa a spus Codruța, fără să clipească… cu glas hotărât, ea chiar așa a afirmat : procurorii nu urmăresc ce se întâmplă în viața publică! … Ca urmare, ei nu au habar că s-a depus chiar ieri, în aceeași zi cu punerea sub învinuire a lui Ponta la DNA, o splendidă moțiune de cenzură PNL-istă ,așa cum habar n-aveau că-i încheiau lui Adrian Năstase dosarele penale chiar de ziua de naștere a lui Băsescu, deoarece ei sunt izolați, sălbatici, mârâie când te-apropii și urinează ridicând piciorul la copăcel, dacă-i scoți puțin la plimbare.

  Dar poate tocmai pentru că sunt ținuți în lanț, nu înțeleg dânșii, și nu au cum să înțeleagă, ce este aceea o acțiune antinațională, hidoasă, represivă, și nici repulsia unora dintre cetățeni pentru afișarea exaltată , tumorală, a puterii unei categorii deja alienate, care la adăpostul unor salarii îndestulătoare face dosare penale, de-a valma, și omului politic antipatic, cu banii prin paradisuri fiscale, dar și bunului medic de la cabinetul din colț pentru că a primit de la o bătrânică recunoscătoare zece ouă.

  Tot mai des aud rostindu-se numele lui Kafka; eu nu știu dacă suntem în lumea lui Kafka sau, mai curând , suntem în ”BRASIL”, adică în universul de-o uluitoare cruzime domestică, legiferată și acceptată, a lui Terry Ghilliam.

  Suntem mulți cei care ne-am născut, am fost copii și am ajuns oameni maturi în celălalt regim, în ”ODIOASA” dictatură. Sincer, comparând cu ceea ce trăim astăzi, ni se mai pare ceva de dinainte de 1990 chiar atât de odios și de insuportabil ?

 23. 26 T-Rex iunie 6, 2015 la 8:58 pm

  Au inceput sa-mi placa teoriile conspiratiei, pentru ca in lumea asta nebuna, fantezia e valeriana pentru stress. Spun unii ca serviciile ar fi implicate in incercarea de inlaturare de la putere a PSD si aducerea unui guvern PDLNL, care-i placut la vedere, auz si gust lui Iohannis. La gust pentru ca ii poate minca oricind. Dar, alte teorii afirma ca insusi dl Ponta ar fi fost la un moment dat un membru al acestor servicii (ma rog unul din ele). Pai atunci, pe cale de consecinta conspirativa, nu o fi o batalie intre doua echipe din servicii

  Daca totusi dl. Ponta va fi dat pe mainile procurorilor de Parlament – ceea ce ma indoiesc – solutia ar fi ca PSD sa numeasca un alt PM. NU e nevoie de alegeri anticipate, si nici guvernul nu trebuie schimbat cu totul. Poate vreo remaniere. Apropo de remaniere, dl. Ponta pare ca nu stie cum sa foloseasca instrumentul asta, care-i bun in momente de criza.

 24. 27 Investigatii iunie 6, 2015 la 10:13 pm

  Poate ca peste 30 de ani cineva va avea posibilitatea sa studieze listingul apelurilor telefonice de la Palatul Cotroceni, de la Palatul Victoria, de la DNA… Am avea nevoie si noi de un Freeom of Information Act care sa spuna clar cand si in ce fel documentele se declasifica.
  Mai sunt cinci ani si ar trebui sa avem acces la primele documente de dupa revolutie.

 25. 28 Luminița Arhire iunie 6, 2015 la 10:38 pm

  Cum stăteam eu așa, cu ochii închiși, cât pe ce să ațipesc, deodată am tresărit, deoarece mi s-a părut că la televizor este un film cu creaturi extraterestre dintr-acelea, știți, care seamănă cu niște gândaci foșgăitori, de mărimea unor șobolani ceva mai durdulii, și care scot niște chițăieli neverosimile, pe când se mișcă rapid prin încăperi, până a sări la gâtul unor locatari nevinovați, după care, de obicei, li se strecoară în organism și îi transformă în gazde.

  Am deschis rapid ochii . Nu erau creaturile extraterestre, era Alina Gorghiu în conferință de presă, și cerea tot ce putea să ceară: demisia lui Ponta, retragerea întregului guvern, și, evident, alegeri anticipate. M-am uitat pe fereastră imediat, să văd dacă n-au început inundațiile , pe urmă în calendar, să văd dacă nu sunt în 2005.

  Între timp însă eram trează-trează…păi cum, Alina? Deci n-ai găsit ”soluția imorală” cu ajutorul căreia să pice sinistrul Ponta prin moțiune de cenzură ? Doamne-Dumnezeule, cum așa? Nu-i de-ajuns Geoană (ex-Vanghelie) ? Bănuiesc că vă prisosește, în guvernul clocit din umbră, scaunul de ministru de externe…că știi, el, entuziastul Mircea, asta vrea, de-aia-i trup și suflet , sac și petic, fund și izmană , turc și pistol, adică e cel mai național-liberal social-democrat din lume. Să nu-l dezamăgiți, când va fi să scoateți guvernul din umbră la soare…

  Vezi tu, Alina, nici Parlamentul nu mai e ce-a fost odată…de-aia nici n-ați avut încotro și a trebuit să apelați subtil la Codruța. Adică a trebuit să iasă Klaus, de nu știu câte ori, să zică de ”GUVERNUL MEU ” …să scrie pe FB că nu mai poate lucra cu majoritatea asta parlamentară … adică vrea și ”PARLAMENTUL MEU ”, prin ”ALEGERILE MELE ANTICIPATE ”….și că, din toate cele , numai ”JUSTIȚIA MEA” merge brici!

  Ne-a trecut glonțul pe lângă ureche…bine totuși că nu a câștigat Ponta prezidențialele. Am fi fost în mare pericol să vină, doamne-ferește!, PARTIDUL-STAT la putere!

 26. 29 Criticos iunie 6, 2015 la 10:38 pm

  @Luminiţa Arhire
  Întrebarea din final mă bântuie şi pe mine de multe ori. Întrupări ale răului meschin ca cele din aceste zile ale bătrâneţii mele (marinerul, Macovei, Kovesi, Morar) nu cred că mi-a fost dat să văd lăfăindu-se cu tupeu şi fluturând „principii şi valori”. Indivizii ăştia au pe conştiinţă (ei nu au aşa ceva, dar în ipoteza că ar avea-o) asasinate şi inimaginabile trădări.Ca valoare umană, Odiosul era cu zece capete peste ei. Şi, orice-ar spune anticomuniştii de circumstanţă, nu şi-a trădat ţara.

 27. 30 Ghita Bizonu' iunie 6, 2015 la 11:02 pm

  Ah! Cazanciuc !!!!! Il preocup casatoriile popo .. ca deh este ministru …. ministru ?! Unde?! Hai ca sa nu oripilez lumea buna sa citez pe Karnooch :sombre idiot (eu eram ala si musiu CK nu prea stia ce sa raspunda … asa ca in mod sorbornard , occidental , francez, democract si ####### apeleaza la formule mai putin cacademice)

 28. 31 Ghita Bizonu' iunie 6, 2015 la 11:13 pm

  Ah! Cazanciuc !!!!! Este mirat……
  Eu sunt mirat cum a ajuns el acolo unde este…

 29. 32 teostanc iunie 7, 2015 la 8:02 am

  Este greu de crezut că cele două evenimente, moțiunea de cenzură și învinuirea penală a lui Ponta sunt separate.

  Parcă este un blestem.

  Văcăroiu a reușit in ‘ 95 să mai reducă inflația galopantă iar pe această realitate a venit la guvernare CDR și s-a ales praful și pulberea de tot ce se începuse.

  În 2005, după ce Năstase a realizat o creștere economică durabilă a venit la putere Băsescu, cu alianța DA și tot cortegiul de pidosnici.

  Acum, în 2015, după o creștere economică, se spune dintre cele mai mari și după măsuri notabile de îmbunătățirea stării celor mai mulți dar și mai săraci din societate vor veni la putere tot aceia care au condus societatea numai în folosul lor.

  Dacă se va întâmpla aceasta suntem evident tâmpiți și impotenți.

 30. 33 Hamnibal Anteporcas iunie 7, 2015 la 8:29 am

  DE ce sa asteptam 30 de ani? Poate chiar are cineva posibilitatea sa verifice telefoanele. Cred ca ar putea ,,sa ne dea pe spate” ca sa fiu modern in exprimare

 31. 34 Ghita Bizonu' iunie 7, 2015 la 8:34 am

  Evenimentele de la Bucuresti au fots salutate cu salve de artlerie la .. Doneţk. Din pactae nim,eni nu a stat sa numere salvele observatorii find prea proecupati sa ajunga in beciuri si adaposturi ,,,,

 32. 35 blogideologic iunie 7, 2015 la 10:30 am

  „Am fi fost în mare pericol să vină, doamne-ferește!, PARTIDUL-STAT la putere!” Ce înseamnă de fapt aceasta ? Cezarismul plebiscitar (regimul Napoleon I, Napoleon III, Carol I în România după „plebicist”, Franţa generalului de Gaulle) aplicat de Nicolae Ceauşescu prin mijlocirea Partidului-stat, nu-i lucrul cel mai rău care ni s-ar putea întâmpla.

 33. 36 Ghita Bizonu' iunie 7, 2015 la 2:12 pm

  http://www.luju.ro/magistrati/instante/de-rasul-europei-avocatii-luxemburghezi-din-dosarul-rafo-sunt-consternati-de-mascarada-judiciara-de-la-cab-a-judecatorilor-alexandru-mihalcea-si-georgiana-tudor-rar-mi-a-fost-dat-sa-vad-atatea-violari-ale-conventiei-cat-am-vazut-azi-in-acest-proces-poate-

  Phillipe-Fitzpatrick Onimus
  „Voi recunoaste si eu faptul ca gasesc desfasurarea acestui proces foarte surprinzatoare. Nu inteleg de ce se limiteaza timpul de vorbire al avocatilor la 20 de minute, dat fiind numarul mare de dosare, de volume, pedepsele de peste 10 ani de inchisoare care sunt in joc. Ceea ce poate ati uitat sunt consecintele umane ale deciziilor dumneavoastra. Nu suntem intr-un joc de televiziune, unde timpul e limitat, ci se afla in joc viata unor oameni.

  In aceste doua zile am observat 6 violari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului: dreptul apararii de a lua cuvantul, care a fost scurtat, faptul ca dumneavoastra ati decis inadmisibilitatea cererii de recuzare, refuzul contraexpertizei in conditiile in care intreaga acuzare se intemeiaza pe expertiza, refuzul declasificarii documentelor, refuzul de a permite unui avocat cu acces (ORNISS) sa acceada la aceste documente, absenta motivarii pentru unele decizii pe care le-ati luat in aceste doua zile, in special audierea martorilor. Este evident ca v-ati format o opinie, pentru ca aveti o maniera expeditiva. Toate aceste violari ale Conventiei Europene si caracterul expeditiv nu pot fi justificate. Aceste doua zile nu au nicio legatura cu un proces, ci mai mult cu o executie publica.

  Va informez ca am contactat mai multe organizatii internationale pentru a redacta un raport referitor la desfasurarea acestui proces. Acest raport ar putea servi drept exemplu pentru modul in care se desfasoara justitia in Romania.

  Rar mi-a fost dat sa vad atatea violari ale Conventiei cat am vazut azi in acest proces.

  Va multumesc pentru privilegiul de a ma fi lasat sa vorbesc”.

  Jean Luc Dascotte

  „Aceste ultime zile, de cand am aterizat la Bucuresti, au fost deosebite. Citeam in avion o carte, o carte istorica, despre trista perioada a proceselor din timpul lui Stalin. Aceasta carte m-a facut sa fiu fericit ca traiesc in 2015. (…) Sentimentul de teroare m-a parasit a doua zi, cand am avut posibilitatea sa citesc incheierea din 20 mai 2015. E vorba despre o decizie remarcabila, si nu doar pentru ca da dreptate clientului meu, e vorba despre o foarte buna argumentare din punct de vedere juridic, e o decizie normala, dar, mai presus de toate, e o decizie curajoasa. Totusi, nu va ascund ca ultimele 2 zile m-au facut sa ma simt altfel. Fara sa reiau fiecare element din acest dosar, as vrea sa punctez doua chestiuni.

  Prima, absenta unui inculpat esential in proces, domnul Basaran. Domnul Tender a aratat cat conteaza precizarile pe care le poate aduce domnul Basaran si intrebarile pe care ceilalti inculpati i le-ar fi putut adresa. Vorbim de elemente cruciale, de natura a stabili veridicitatea faptelor. O condamnare ar trebui sa fie intemeiata pe elemente de fapt care sa nu poata fi contrazise. Maniera dumneavoastra se afla in contradictie flagranta cu acest lucru, cu jurisprudenta constanta a Curtii Europene, si doar ca exemplu va amintesc cauzele Trofimov contra Rusiei, Luca impotriva Italiei, Vidal contra Belgiei.

  A doua chestiune care m-a frapat in cele doua zile este usurinta cu care ati trecut peste expertiza financiara, care este piesa centrala in acest dosar. Nu sunt avocat penalist, ci in domeniul fiscalitatii si in fiecare zi ma consult cu aceasta chestiune valorica in dosarele mele. Exista in jurisdictie 10 metode pentru a ajunge la un rezultat. Nici una singura nu e suficienta, fiecare practician foloseste 3 metode pentru a ajunge la o media a 3 rezultate. Prin asta arat ca o evaluare unilaterala este din start eronata. De asemenea, principiul contradictorialitatii, al egalitatii de arme, principiul independentei expertilor sunt notiuni de proces echitabil. Aceste principii au fost subliniate in jurisprudenta CEDO, care in mod sistematic asimileaza rolul expertului judiciar cu acela de martor. Trebuie pus in discutie dreptul de a interoga, de a contesta, de a infirma.

  Doar aceste doua motive ar justifica maine un recurs la Strasbourg si o condamnare a tarii dumneavoastra. Statisticile ne arata ca au existat 397 de precedente in care au fost puse in evidenta lacunele sistemului judiciar romanesc in privinta principiului procesului echitabil.

  Eu n-am venit aici pentru a da lectii, dar vreau sa va pun urmatoarea intrebare. Printre tarile semnatare ale Conventiei sunt doar 3 state sanctionate mai mult decat Romania, este vorba despre Turcia, Rusia si Ucraina. Intrebarea mea de azi e foarte scurta: Turcia, Rusia si Ucraina ar fi modelele pe care vi le doriti? Acceptati ca tara dumneavoastra sa figureze cu acest palmares trist? Uitandu-ma la steagul din spatele dumneavoastra, vreau sa va spun doar atat: Europa va deschide bratele, exista un loc pentru tara dumneavoastra, dar depinde acum si aici numai de dumneavoastra sa alegeti. Va multumesc!”

  Morala Traiasca NCV ul si Europa !!!
  Acu daca si eurodeputatii nebahsiti ar mai vorbi nitel … Dama aia Reading cred ca s-ar cere la p-enzie si ar vrea ca lumea sa uite ca a avut vreodt vre=-un rol prin istitrutiile europene …

  A da. Astora va fi cam greu sa li se explice ca trebe sa aplice legea lu Mucles si sa nu comenteze .. Se pare ca sunt f dispusi sa comentze …
  Si pe langa docoemtele ce le vior trimite vor comenta si prin Luxemburg. Stitri Lucemburgu e mai mic decta Bucrurestiul .. deci avocatii se cunosc intre ei.. Si in Lucembrug sunt multe sedii de banci .. deci avocatii au multe contacte cu Frantam, Germania, Elvetia , Belgia si Olanda. Si cum barfa – mai ales profesionala – este o cinstnata a omului … crez ca pana la anul nou ….. o sa vuiasca prin Europa despre cum se tin procesle prin Romania.
  Prpst ca oalele se vor spange in capul inocentului Cazanciuc . Inocent mai ales in sensul de dinainte de 1800…

 34. 37 papasha iunie 7, 2015 la 3:01 pm

  ponta . daca-ti dai demisia , esti un bou mult mai mare decat atunci cand ai semnat pactul de coabitare cu javra ordinara, dar si cu „numirile” aferente , alea care ne-au luat oxigenul !!!

  acum trebuie sa stai si sa te bati cu adevarat pt. viitorul tau si al partidului , asa cum ar fi fost normal sa te bati si atunci , in 2012 , ca sa duci DREPTATEA PANA LA CAPAT , tantalaule , dar atunci erai pe cai mari si te-a durut in cooor de noi , dar si de toti acuzatii si condamnatii politic !

  diplomatule , esti ridicol , nu mai tot scrie scrisori de elev retardat din COLONIE , la dirigintzii cancelariilor portii , pt.ca west-ul ala democrat si ipocrit care te-a invatat „de bine” cu mercenarii aia de consilieri straini care te-au muls de bani DEGEABA , intelege situatia ca si la ei e gruba de evenimente d-astea , mai stiute si mai putin stiute .

  hai , sterge-ti mucii si borshu’ de la nas papagalule , iesi la bataie si dovedeste Tarii ca esti barbat si nu kkat !

 35. 38 Ghita Bizonu' iunie 7, 2015 la 3:31 pm

  Ref Cine va achita nota de plata? Motanul Incaltat

  Ma Motane te stiam felina (inteligenta) nu .. nepot de-al meu incaltzat la poarta noua …
  Adica ca cum ?Dar tocmai lucrul asta reprezinta o scadere de valoare pentru PSD, din pacate… Insa, de asemenea, ar trebui spus ca aceasta scadere valorica nu atinge prea mult PSD, pentru ca electoratul acestuia nu e prea sensibil la astfel de subtilitati. Si din astia sunt multi in Romania.
  Cum sa nu .. da electoratu ala destept cu papioane care grohaia fericit la CRESTERA TVA la paine care acu isi vrea functiile inapoi ca cum este ?
  Da ce era Crstian Preda inainte sub Traian si ce va fi el ca cand isi va termina mandatu de europarlamentar? Sau ala care urla la jandari in Pta Victoriei crezi ca este indignat ca Ponta e sau nu „moral”? Pai ala era sef la o administraie cu domenii multe iar azi ? Viceprsedinte la PMP – stii partidul ala facut ptr Udrea. Udrea mai stii ce face acu?! Si cine mai trage sforile la PMP? Basescu preacinstitu care azi nu mai are imunitate prezidentiala ci imunitate de jmecker ,,,,
  Da astea sunt plusuri de valoare ptr PNL .. da??!
  Adica sa ne fie rusine, sa ne retragem ca sa vona din nou Blega si a sa ceatza ?! Ce ai uitat de debnunturile prvind milionalele palmate ca sa fie platita campania de realegere a realesului?!

 36. 39 Adrian B. iunie 7, 2015 la 3:34 pm

  Nici criminalii aia nazisti care au fost judecati la Nurnberg nu au avut 17 capete de acuzare !!! Asta ne arata cat de mult isi doresc baietii cu ochi albastri sa-l infunde pe d-ul Ponta .

  Interesante si personajele de care se folosesc acesti ticalosi ( Iohannis , Blaga , Basescu , Macovei , Kovesi , Stanciu , etc ) , citez : ” un procuror tanar 🙂 din Craiova detasat anul trecut la DNA dupa ce s-a afirmat 🙂 arestandu-l pe un coleg de birou !!!!! ”

  Suna fain , nu ? Trotzki & Nicolschi curat …

  Daca PSD -ul nu va intelege in ceasul al 13-lea ca singura solutie impotriva acestor ticalosi este sa LUPTE cu ei CU ACELEASI ARME , totul va fi pierdut !

  p.s. Partea buna a lucrurilor este ca lumea s-a cam dumirit cine e Iohannis cu adevarat . Ca Iohannis = Basescu .

 37. 40 Adrian B. iunie 7, 2015 la 3:36 pm

  Stanciu si Kovesi la brutarie !

 38. 41 Ghita Bizonu' iunie 7, 2015 la 3:37 pm

  Scuze .. Dar mai tin eminte careva de ce a fots suspebndat Basescu prima oara?

 39. 42 Adrian B. iunie 7, 2015 la 3:43 pm

  @ Ghita Bizonu

  Ai dreptate . Robert Cazancioc este cel mai simpatic idiot din spatiul public .

  In gradina lui se petrec tot felul de tampenii si omul e preocupat de casatoriile de acelasi sex !!!

  Omul confirma inca o data teoria lombrosiana , cum ca exista o legatura directa intre fizionomie si IQ . Omul e varza rau ! Cred ca cine-i descalceste astuia mintile , va lua premiul Nobel pentru medicina !

  De fapt , cu asta ar trebui inceputa curatenia de vara …

 40. 43 Cris iunie 7, 2015 la 4:11 pm

  Dacă Ponta ar fi câștigat președinția, n-ar fi fost bine fiindcă ar fi fost președinte PSD, majoritate PSD, guvern PSD, adicătelea toată puterea la PSD.
  Dacă ar fi președinte PNL, majoritate PNL, guvern PNL, ar fi bine ca toată puterea să fie la PNL…
  Vorba cântecului: măi, măi!

 41. 44 Cris iunie 7, 2015 la 4:17 pm

  Ar fi bine ca cineva să fi notat toate cazurile din țară în care DNA a acuzat, a urmărit, a trimis în judecată…și să urmărească finalizarea acestora.
  Eu cred că cele mai multe se vor fâsâi, dar cine va mai fi interesat?
  Boboru acuză și vrea sânge, cu condiția ca acuzatul să nu fie el.

 42. 45 nastase iunie 7, 2015 la 4:46 pm

  Cris,
  asa spunea si Basescu in 2004…

 43. 46 nastase iunie 7, 2015 la 4:49 pm

  papasha,
  chiar nu poti folosi alte cuvinte pentru a face indemnurile către Ponta?

 44. 47 Doru Coarna iunie 7, 2015 la 5:20 pm

  Inteleg situatia, dar totusi VP nu este Romania si nici un om nu este de neinlocuit… Are omul o problema, merge daca trebuie, in instanta si si-o rezolva. Teoretic nu trebuie sa-si dea demisia…

  Dar practic, cine va mai discuta cu el? Partenerii externi, dar si cei interni, pana si subalternii vor avea o ezitare cand primesc un ordin, o sarcina. Practic VP nu poate guverna nici macar prost, daramite, asa cum avem acum nevoie, inteligent.

  Talibanismul PSD este si mai deplasat, vom merge cu Viorel pana la capat! Pai normal, capatul urmeaza foarte repede, aproape ca nu trebuie facut nici un efort! De ce? Simplu, Viorel era tanarul de viitor trimis la inaintare de vechea garda care astfel isi facea mendrele de voie in teritoriu, iar acum, cand PSD ar trebui sa scoata cativa premieri ca alternativa, ce sa vezi, nimeni nu vrea sa joace rolul… Pai daca PSD nu scoate premier-alternativa, o va face opozitia si daca nici ei, atunci serviciile! Apoi ne putem minuna iarasi toti cum de s-a ajuns aici, adica tot acolo…

  Singura solutie este ca Viorel sa-l delege pe Oprea premier-interimar pana cand el isi rezolve problema de urgenta, iar data fiind situatia, desigur ca justitia va accelera la maxim judecarea… Apoi revenire si continuare. In felul acesta s-ar pastra programul, care eu zic ca nu-i nici pe departe unul bun dar altul nu exista, de fapt nici asta nu exista caci e total haotic si neproductiv, produce doar pomeni electorale de tot felul pe intregul spectru social sacrificand investitiile, situatia s-ar detensiona in asteptarea judecatii, legitimitatea guvernului s-ar mentine si numai ciordeala din teritoriu s-ar sfarsi sub ochii precauti ai institutiilor. PSD s-ar erija apoi in campion al democratiei si statului de drept, plus victima, iar asta i-ar aduce victoria in 2016!

  Singura pierdere temporara ar fi amorul propriu al premierului, si ramane de vazut cat inseamna acesta pt el…

  Alte variante, daca demisioneaza urmeaza balamuc, negocieri, desemnare, echipa, avizare, parlament, etc, vom avea guvernare, nu guvern, abia spre iarna… Daca nu demisioneaza urmeaza lupta, pressing, scoaterea izmenelor pe gardul Romaniei caci se vor bate si in extern, paralizarea guvernarii, fortarea amestecului din afara… ar pierde toti cu exceptia televiziunilor…

  Cred insa ca exista un pericol si mai mare pt premier, cred ca exista si altceva in relatie cu Sova, altminteri, pt 26 de ore facturate pe zi Ponta nu innebunea parlamentul ca sa-si scape amicul… Deci nu avem inca toate datele, ar putea fi si mai rau… Sa speram ca nu.

  Pana la urma insa iata ca premierul pateste si el ceea ce au patit altii, proverbul cu groapa, 2012 devine 2105 si presedintele de atunci este premierul de azi, deci lovitura de stat. Sigur, nu-i lovitura de stat, daca un premier sau un presedinte intra in lucru la DNA, asta nu e lovitura de stat ci o desfasurare normala a lucrurilor intr-o democratie, din care trebuie invatat ca functia nu mai asigura protectia in fata legii, azi, in Romania.

  Dar hai sa analizam ce s-ar fi intamplat daca Ponta castiga alegerile si era presedinte: sigur ca DNA se abtinea pana in 2019 dupa care am fi avut un nou Basescu cu zeci de dosare in asteptare… Eu cred ca era mai rau…

  Oricum, eu ma bucur ca nimeni nu mai este mai presus de lege, absolut nimeni! Ne-au trebuit 25 de ani, dar s-a reusit! Cu singura observatie ca mecanismul asta nu trebuie sa afecteze colateral Romania, cetatenii sai, situatia si interesele noastre nationale, deci trebuie o abordare lucida in astfel de situatii. Sigur, aici este problema justitiei si a lui Johannis, cat de lucizi pot ei fi, este examenul lor final! Daca-l depasesc, atunci tara este pe maini bune sub institutii mature, iar daca nu, inseamna ca este inca in dementa juvenila a proto-democratiei… Johannis ar trebui deci sa accepte un interimat iar justitia sa accelereze solutia.

  Observati insa, pana la urma nici nu conteaza ca e vorba de Ponta, deci cat de nesemnificativi sunt totusi oamenii mari, in fata vietii… Ar trebui sa fie un aviz pt toti aventurierii, pt toti cei dispusi la orice, dar-ar Domnu’!

  Si inca ceva: doamnele PSD se arata atat de combative spre deosebire de domni, incat penibilul il afecteaza pe Ponta! Firea, Plumb, Olguta, e treaba de securitate nationala si de asta are cine sa se ocupe, voi vedeti-va de munca voastra… Ati mai comis-o voi si cu copiii lui Johannis in campanie si ati vazut cum a iesit!

 45. 48 Mihaela Erika Petculescu iunie 7, 2015 la 5:22 pm

  @ papasha

  Dacă lăsăm forma la o parte, fondul este perfect. Bravo ! Ne aflăm într-un moment crucial în care PSD trebuie să renunţe la atitudinea defensivă şi să treacă la atac. Cu toate mijloacele pe care i le pune la dispoziţie democraţia şi poporul care l-a votat ! Că şi noi suntem mulţi.

 46. 49 Mihaela Erika Petculescu iunie 7, 2015 la 5:23 pm

  Un PNL sau două PNL-uri ?

  Vocală până la isterie şi inconsecvenţă, Alina Gorghiu s-a lansat într-un adevărat rechizitoriu împotriva lui V. Ponta ( şi, implicit, a stângii ) Motivul ? Premierul refuză să-şi dea demisia altfel decât la cerea Parlamentului. La fel spunea şi Ceauşescu, persiflează apriga blondă : „Nu recunosc decât autoritatea Marii Adunări Naţionale !” N. Ceauşescu a rostit aceste vorbe memorabile în timpul Revoluţiei din decembrie 89, când statul comunist se prăbuşea împreună cu instituţiile sale. Fie absolventa universităţii particulare D. Cantemir ( de un prestigiu îndoielnic ) ignoră acest lucru, fie „gura păcătosului adevăr grăieşte” şi ne aflăm în faţa unei încercări de lovitură de stat, când autoritatea Parlamentului – instituţia supremă într-o democraţie parlamentară – nu mai este luată în consideraţie, acesta fiind înlocuit cu DNA. Acum, o gafă în plus sau în minus din partea unei nulităţi politice precum Dna Ghorgiu nu mai contează, ne-am fi aşteptat totuşi ca măcar consilierii prezidenţiali să fie ceva mai şcoliţi şi să-i explice preşedintelui că Parlamentul României este singurul care are dreptul de a cere demisia premierului. Nu de alta, dar să nu se facă de râs în ochii partenerilor externi !

  Numai că Alina Gorghiu, agresivă şi provocatoare, nu se mulţumeşte numai cu demisia premierului, ci supralicitează : anunţă răsturnarea guvernului Ponta şi alegeri anticipate. Dacă stăm să ne gândim bine, şi Iohannis declara cu ceva timp în urmă că îşi doreşte un guvern liberal. Pe de altă parte însă, Ludovic Orban, mai diplomat, încearcă să-şi liniştească colegii parlamentari pentru a-i determina să voteze demiterea premierului: coaliţia guvernamentală rămâne pe loc, nimeni nu se atinge de ea ! Poate ar fi cazul ca PSD să treacă în sfârşit la ofensivă şi să oblige opoziţia penelistă să declare pe faţă ce susţine : linia trasată de Orban sau de cuplul Iohannis-Gorghiu ?

  Să afle şi electoratul fanatizat PNL şi PMP de ce iese în stradă !

 47. 50 Luminita Arhire iunie 7, 2015 la 6:04 pm

  Când cu „marţea neagră ” din Parlamentul României , era o aglomeraţie de păreri şi de îngrijorări din zona total imparţială a unor ambasade, de nici n-a apucat să se facă miercuri şi Parlamentul s-a şi retras, scâncind , în cochilie, evitând să mai iasă curând; când să se îndrepte nişte grozăvii din Codul de procedură penală, vacarmul ambasadelor iar a băgat legislativul românesc în găoace; ca să nu mai zic ce important a fost pentru aceleaşi ca Dan Şova să fie trimis neapărat la răcoare preventivă.

  Ne amintim cu toţii ce avalanşă de opinii şi emoţii a produs, prin ambasade şi nu numai, penultima ( deoarece pe ultima o putem urmări , în splendoarea ei, în desfăşurare) lovitură de stat din România, dată prin Parlamentul legitim, de către defunctul USL.

  Calmă, obişnuită cu ieşirea fulgerătoare a mereu aceloraşi „…urmărim cu preocupare evoluţiile…”, m-am apucat să caut pe net reacţia, bănuiam eu, mult mai vehementă, la punerea sub acuzare a premierului Ponta. Dar poate că net-ul meu e mai strâmt… pentru că n-am găsit , la două zile după bomba DNA, nici o reacţie…

  Am căutat în presa internaţională… ştirea există peste tot, dar aş spune că am găsit mai curând relatări prudente, seci, aproape impersonale…bine, nu vorbesc de consortul Mirel Bran, căruia nici „acoperit” nu mai poţi să-i spui, că între timp s-a descoperit aşa de tare, de nu mai poţi închide paginile ziarului LE MONDE fără să-i rămână fundul gol afară.

  De obicei, ambasada care dădea tonul era cea cu licuriciul supraponderal agăţat în poartă. Cum se dădea semnalul, începea agitaţia , şi mai urmau vreo două-trei indignări – aceleaşi mereu.

  De astă dată, DC NEWS dă ca sigură neparticiparea SRI-istă la lovitura dată lui Ponta de DNA. Oare de ce strădania de a face public acest lucru? Că lumea nici n-ar fi observat …

  Între timp, George Maior, fostul director al SRI, a ajuns ambasador la Washington. Cineva afirma că , până în ianuarie 2015, Coldea a avut „birou” în sediul DNA. După ianuarie 2015, se spune că nu mai are.

  Cine ştie, poate că nu chiar tot timpul viziunea „MARELUI LICURICI ” se suprapune perfect pe viziunea „LICURICIULUI PP EUROPEAN”, acela care, dacă strănută la Berlin, îl motivează instantaneu pe Klaus să-şi sufle nasul, din ce în ce mai zgomotos, la Bucureşti …

  Eu una, mi-aş fi dorit ca rinitele lui Klaus să apară, de preferinţă, când îl „trage” curentul în România, nu doar când se deschid fereastrele peste graniţă.

 48. 51 T-Rex iunie 7, 2015 la 6:56 pm

  Vad ca nu mi-au aparut niste comentarii, dar insist.

  Mie azi mi se pare ca Iohannis arata ca un „Basescu light”, pentru ca:

  – apara institutiile de forta spunind ca are incredere in ele, in loc sa ajute la reformarea lor si sa le reechilibreze/recalibreze, astfel incit sa functioneze in parametrii specifici unei democratii;
  – se foloseste de aceste institutii pentru a aduce la putere partidul din care face parte, pe cai nedemocratice (fortarea demisiei lui Ponta intr-un dosar precedent mandatului de premier, dosar foarte subtire);
  – nu sesizeaza dezechilibrul din sistemul de justitie referitor la dosarele celor din fostul PDL, apropiati ai sai, pe care pare sa ii protejeze;
  – nu apare ca un lider in aceste momente de rascruce, cind ar fi putut da niste semnale mult mai bune pentru o deschidere la dialog, inclusiv cu societatea civila;
  – sustine un viitor prim-ministru fara valoare pentru Romania;

 49. 52 Florea Dumitrescu iunie 7, 2015 la 7:12 pm

  Către

  PARLAMENTUL ROMÂNIEI

  REVOLTA NOASTRĂ
  Vă rugăm sa luaţi act de revolta noastră, a celor din societatea civilă, faţă de ce se întâmplă pe scena politică.

  I. ÎMPOTRIVA INTERESELOR ROMÂNIEI
  Destabilizarea politică este împotriva ţării şi are efecte catastrofale imediate. Situaţia economică este extrem de grea, moştenită de la băsismul criminal. Jocurile politicianiste murdare pun în primejdie ţara, pe care pot să o împingă în incapacitate de plată, după modelul Greciei, în condiţiile externe vitrege.
  Starea de criză pe plan mondial şi mai ales în UE – constituie o condiţie agravantă. România se află în criză socială cumplită, în criza datoriei externe, în criza datoriei publice (suverane), în criza sistemului monetar şi de credit.
  Domnul profesor de fizică Klaus Iohannis nu înţelege aceste realităţi economice şi sociale critice şi nici unii procurori plătiţi din banii publici şi dirijaţi de doamna L.C.Kövesi.
  Problemele de fond ale ţării nu mai pot fi neglijate, cum s-a întâmplat în cele 6 luni de la alegerile prezidenţiale: domină în viaţa socială spectacolele de circ băsist – de falsă luptă împotriva corupţiei şi de protejare a băsiştilor criminali adăpostiţi în NOUL PNL (în frunte cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R.Ungureanu şi alţi portocalii), pentru a nu fi aduşi în faţa Justiţiei, pentru jaful şi fraudele din banii publici – de zeci şi sute de milioane de euro,

  II. CRIZA POLITICĂ INIŢIATĂ DE DOMNUL KLAUS IOHANNIS
  ŞI DNA
  1. În mod iresponsabil, domnul Klaus Iohannis şi unii procurori băsişti – au iniţiat o criză politică cu consecinţe extrem de grave pentru ţară.
  Această instabilitate politică poate avea COSTURI URIAŞE pentru poporul român. Ca specialişti în economie, îi vom prezenta efectele dezastruoase domnului profesor de fizică. Aceste efecte interesează milioanele de cetăţeni români, care vor înţelege cât trebuie să suporte din cauza jocurilor politicianiste total iresponsabile ale unor politicieni şi ale unor procurori băsişti.
  Va fi o lovitură distrugătoare dată economiei româneşti de criza politică iniţiată.
  2. Parlamentul ţării – ca organ reprezentativ suprem al poporului – are datoria să respingă – prin poziţia şi votul său – această încercare de răsturnare a guvernului constituţional iniţiată de domnul Klaus Iohannis în tandem cu doamna L.C.Kövesi.
  3. Primul ministru să nu-şi dea demisia – dacă are respect fată de poporul român. Împotriva forţelor reacţionare trebuie luptat până la capăt. Dosarul fabricat de nişte procurori „la comandă politică” va trebui combătut cu argumente. Într-un material separat ne vom exprima punctul de vedere din partea societăţii civile.
  4. Acţiunea de dărâmare a guvernului pusă la cale de Klaus Iohannis şi DNA, în alianţă cu băsiştii criminali şi cu foştii liberali din NOUL PNL – trebuie să înregistreze o înfrângere categorică din partea parlamentarilor cinstiţi şi cu respect faţă de milioanele de cetăţeni care le-au dat votul.

  III. ATAC VIOLENT ANTICONSTITUŢIONAL
  1. Concepţia dictatorială „Guvernul meu” promovată de Klaus Iohannis – reprezintă o gravă încălcare a Constituţiei României, a articolelor 84, alineatul (1) şi 80 alineatul (2). Prin Constituţie se impune Preşedintelui ţării să fie arbitru, echidistant, neutru şi să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor români.
  2. Comportamentul dictatorial al domnului Klaus Iohannis – care a ieşit public la televizor – să ceară demisia primului ministru şi a întregului guvern reprezintă o violare grosolană a Constituţiei şi este total condamnabilă din partea milioanelor de cetăţeni români.
  3. Am avut un dictator odios timp de 10 ani în persoana domnului Traian Băsescu. Nu mai vrem un nou dictator în persoana domnului Klaus Iohannis. Să i-o spunem în mod răspicat, fără ocolire – să respecte Constituţia şi legile ţării.
  4. Îl compromite total pe domnul Klaus Iohannis faptul că a devenit SCUT pentru băsiştii criminali care s-au ascuns în noul PNL ( Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R. Ungureanu şi alţi portocali), ceea ce împiedică ca aceştia să fie aduşi în faţa Justiţiei – pentru zecile şi sutele de milioane de euro jefuite şi furate, cum au dovedit recent unii procurori cinstiţi şi unii judecători cinstiţi.
  Împreună cu băsiştii şi cu foştii liberali (transformaţi peste noapte în creştin democraţi), domnul Klaus Iohannis a pus la cale răsturnarea guvernului constituţional, împotriva intereselor poporului român – care are nevoie de o guvernare stabilă pentru înfăptuirea Programului USL aprobat de Parlamentul ţării.
  5. Implicarea politică a unei părţi din sistemul judiciar de către domnul Klaus Iohannis, după modelul Băsescu, este total condamnabilă şi de neiertat.
  6. Pentru gravele violări ale Constituţiei, pentru comportamentul său dictatorial – domnul Klaus Iohannis va fi pus la stâlpul infamiei, ca şi predecesorul său Traian Băsescu.
  Îl anunţăm că cele 6 luni de largă toleranţă după alegerile prezidenţiale se încheie. Societatea civilă din România nu poate accepta un nou regim dictatorial, autoritarist.

  IV. SUSPECTUL PENAL DIN SIBIU. CULMI ALE IPOCRIZIEI.
  Deşi nu doream, domnul Klaus Iohannis – prin comportamentul său – ne-a întors la campania electorală. Ne obligă să revenim la faptele sale cu caracter penal.
  Ne-am înşelat, crezând că vrea să se ocupe de o activitate constructivă de care are nevoie ţara. În cele 6 luni de mandat prezidenţial Klaus Iohannis ne-a dovedit că nu este aşa. Împreună cu unii procurori şi unii judecători – a întreţinut circul băsist, cu aşa-zisa luptă împotriva corupţiei, dar cu abateri, încălcări, abuzuri şi ilegalităţi.
  Până şi fondatorul sistemului Traian Băsescu a ajuns să condamne – cele 6 luni de sub mandat prezidenţial Klaus Iohannis – ca regim de „guantanamizare” şi „regim de tortură”. Îl rugăm pe domnul Klaus Iohannis să combată aceste acuzaţii, dacă are argumente.
  Îi vom reaminti domnului Klaus Iohannis faptele cu caracter penal şi total imoral ce i s-au imputat în campania electorală. Să le luăm pe rând, căci nu le putem da uitării, cum am făcut în primele 6 luni de toleranţă după alegerile prezidenţiale.
  Având în vedere pasiunea domnului Klaus Iohannis pentru cercetarea faptelor penale din trecut la alţi politicieni, îi satisfacem curiozitatea şi noi, cei din societatea civilă, prin deschiderea „DOSARULUI SUSPECTULUI PENAL DIN SIBIU”, pe care îl vom înmâna autorităţilor în drept.
  Acest dosar va conţine următoarele fapte cu caracter penal tratate mai în detaliu.
  A. Traficant internaţional de copii – prin adopţii. Soarta copiilor adoptaţi de nişte străini, prin intermediul domnului Klaus Iohannis şi al soţiei sale – nu este cunoscută, nu a fost clarificată. Nu s-a clarificat recompensarea materială din partea părinţilor adoptivi. Provenienţa sumei de 75.000 de mărci nu a fost clarificată.
  B. Provenienţa banilor pentru achiziţionarea a 6 case (peste 1000 m.p.). Din veniturile de bugetar nu se pot justifica aceste achiziţii. Două dintre aceste case – au la bază acte false, un certificat de moştenire fals, dovedit în Justiţie. Există două sentinţe judecătoreşti (din care una definitivă), care îl condamnă şi îl obligă pe Klaus Iohannis la restituirea caselor respective. Acţiunile pentru partea penală au fost „blocate” în mod nejustificat în sistemul judiciar.
  Hoţia de case este evidentă şi probată prin sentinţe judecătoreşti.
  Sutele de mii de dolari încasate de la aceste case vor trebui să fie restituite statului care, conform legii, a devenit proprietar.
  C. Incompatibilitatea – dovedită de ANI ca şi în alte cazuri similare. Participarea la alegeri a domnului Klaus Iohannis, înainte de a se clarifica acestă situaţie de incompatibilitate a fost ilegală.
  Amânarea de către doamna Livia Stanciu a acestei situaţii după alegerile prezidenţiale a fost un abuz şi o mare ilegalitate, în raport cu toate celelalte cazuri similare în care acelaşi sistem judiciar a dat condamnări.
  D. Retrocedări ilegale de imobile. Implicarea edilului Klaus Iohannis în retrocedările ilegale de imobile către Forumul Democrat German şi către Biserica Evanghelică. Această situaţie trebuie urgent verificată şi clarificată de autorităţile în drept, mai ales că între ele se află multe foste şcoli. Nu ne ascundem revolta noastră, mai ales pentru şcoli.
  E. Utilizarea de autoturisme BMW. Primirea pentru uz personal de la Compania BMW – a unor autoturisme de lux de către persoana publică Klaus Iohannis, primarul Sibiului, reprezintă o ilegalitate cu mari semne de întrebare (ce servicii publice a dat în schimb – companiei BMW – domnul primar?).
  F. UN PRIMAR TRASEIST NEPEDEPSIT. Domnul Klaus Iohannis nu şi-a dat demisia, conform legii, când a schimbat formaţiunea politică şi a intrat în PNL. Să explicăm. A fost ales primar al municipiului Sibiu din partea formaţiunii politice Forumul Democrat German. De peste un an a trecut ca membru şi apoi conducător al PNL. Conform legii, trebuia să-şi dea demisia din funcţia de primar, de peste un an. Nu a făcut-o în dispreţul legii. Timp de peste un an s-a aflat într-o ilegalitate evidentă.
  În acelaşi timp, critică posibilitatea ce i s-a dat prin ordonanţa de urgenţă să opteze ca ales local. Nu recunoaşte că tocmai prin această ordonanţă – ulterior a fost salvat ca primar.
  *
  * *
  Domnii parlamentari au dreptul – dar mai ales obligaţia să ceară clarificarea faptelor de mai sus – fiind vorba de primul demnitar al statului român şi care este extrem de exigent cu alţii, nu şi cu domnia sa.
  Dacă nu se verifică şi nu se dau comunicate oficiale de către instituţiile de stat în drept în cel mai scurt timp, atunci vom avea dreptul să cerem public:
  „Demisia domnule Preşedinte Klaus Iohannis” până la clarificarea de către sistemul judiciar „blocat” – a faptelor penale de mai sus.
  Suspectul penal din Sibiu nu se mai poate ascunde, cum s-a întâmplat până acum. Ne întrebăm: unde a fost sistemul de Justiţie?

  *
  * *

  La cele de mai sus – noi vom adăuga rolul său în destrămarea USL. În felul acesta domnul Klaus Iohannis a intrat într-un război cu votanţii USL – cărora li s-au furat voturile de către foştii liberali care au intrat în Parlament cu voturile USL, pentru Programul USL.
  Hoţii de voturi USL – foştii liberali nu pot fi iertaţi, noi le vom cere în continuare DEMISIA din Parlament.
  Noi, cei din societatea civilă, care am susţinut USL, îi vom spune domnului Klaus Iohannis vorbe grele pentru destrămarea USL.

  7 iunie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 50. 53 Cris iunie 7, 2015 la 7:16 pm

  Procuror:
  În 2007 Ponta a primit bani de la Casa de Avocatură Șova pentru ca atunci când va ajunge prim-ministru să-l propună pe Șova ministru.

  Ia te uită ce premoniție au avutără ambii amândoi! Ponta a ajuns prim-ministru, l-a propus pe Șova, iar Băsescu l-a numit pe Șova (și p-asta cu Băsescu au prevăzut-o cei doi…).
  Dar dacă Ponta nu ajungea prim-ministru? ce făcea? îi dădea lui Șova banii înapoi?

  Ce fel de procurori sunt ăștia? Ce fel de specialiști sunt ăștia? ageamiii ăștia, incompetenții ăștia, rătutiții ăștia…

 51. 54 centru iunie 7, 2015 la 7:27 pm

  Domnul Traian Basescu s-a bazat , inca de la preluarea functiei supreme , in decembrie 2004 , pe Securitate (SRI , SIE , serviciile de informatii ale internelor si armatei ) , pe care a instalat-o peste tot , pe care a aservit-o printr-un sistem clientelar ( eu , Basescu , ” stapanul ” , voi , coloneii si generalii cu experienta , sunteti batranii Natiei , aveti increderea mea , in plus numesc cativa generali de Securitate de 35 – 40 de ani care imi vor fi credinciosi pana la capat ) .
  Cum Basescu , in cariera lui de reprezentant comercial la Anvers in anii 1970 , trebuia sa fi facut cunostiinta cu coloneii Securitatii ceausiste , putem sa presupunem ca a fost marcat , impresionat de eficienta si forta de lovire a acestei structuri militare , deturnate inca de Ceausescu si Dej de la interesul national la apararea intereselor proprii .
  Securitatea basista este si astazi , iunie 2015 , cu drept de veto in ce spun televiziunile , ce anchete duce DNA -ul ( interesant , ierarhia BOR , corupta la maduva , nu este deranjata cu o floare – colaboreaza ? e ” nationala ” ?- in timp ce onestul si modestul Virgil Bercea , episcopul greco-catolic de Oradea , este acuzat penal de DNA pentru afacerile unui primar din Beius ! ) , ce doctori si ce profesori sunt numiti la Inspectorate si Directii de Sanatate in judete , ce vamesi au dreptul la mosiile vamelor Petea , Siret , Bors sau Moravita , cati ani ia Adrian Nastase si cat il lasam dupa gratii si cum il controlam dupa ce iese etc etc etc .
  Aceeasi Securitate ( divizia DNA ) i-a fabricat lui Ponta acest dosar penal demn de regele Ubu .

 52. 55 Cris iunie 7, 2015 la 7:27 pm

  Media internațională nu se indignează, nu arată cu degetul, nu califică evenimentul, ci doar dă știrea că Ponta e acuzat de Agenția Anticorupție, așa cum a dat și alte știri despre demnitari din alte țări.

 53. 56 papasha iunie 7, 2015 la 7:36 pm

  Ba da prietene , as putea , dar frustrarea-i mare cand vad ca „PSD-ul lu’ ponta” este pe cale s-o ia la vale rau de tot , din cauza arogantei , a superficialitatii , a mistocarilor parveniti din clica lui , dar si a lui Mihai Viteazu , care nu l-a pleznit peste bot pe zgonea , colegul lui .

  Am simtit abandonul din 2012 incoace , incepand cu momentul ala nenorocit cu pactul cu javra ordinara , cu alianta cu moghiorii cei cinstiti ( sta-i-ar in gat ! ) si faimoasele ” numiri ” la parchete dna , etc .
  Cu peste 70% sa taci si sa stai ca mortu’ , vazand cum „fostii” ii executa pe ai tai , unu’ cate unu’ , la bucata , in viu !

  A fost avizat , a fost informat , a avut in mana tot si e pe cale sa piarda tot .

  Acum il sustin sa nu-si dea demisia nu ca mi-ar fi drag de el ( ptiu ! ) , ci numai de teama ca din cauza crizei politice sa nu se rupa PSD-ul .

 54. 57 Ghita Bizonu' iunie 7, 2015 la 8:41 pm

  E se pare ca sunt singurul cu ceva memorie politica de pe aici. Sau interesat de politica ..

  Vpma intrebat daca mai tineti minte pentru ce fost-a suspendat Basescu ptr intaiasi oara?
  Pai Basescu si ai lui exultau ca descoperisera cum sa faca ei cabinetu’ lu’ Tradiceanu : cate un denunt ptr un ministru,ministrul este suspendat m presedentele il las asuspendat pana isi da demisia si d’a capo!

  Acum sipau adus aminter si lu sAtanasiu se pafe ca ii place.. Alinutza este in culme aestazului si cere demisiei samd.
  Dar atentie cestia de baza este denuntu, acuzatia nu realitatea ei . Adfica nu are emportanta daca acuzatu (in cazu asta Tontelu) este sau nu corupt important este sa se ajunga intr-o etapa procedurala lcare sa permita lu KK sa il „suspende” ad aeternitatem si sa il oblige sa isi dewa demisia ..

  Cat despre acuze …. ma rog ptr supericiali pot parea /”ceva” mai serioase decat furtu’ aurului lu Dromichte sau braconaju de dinosauri in Retezat insa .. insa acuzele sunt de la „sa fie” la „astia sunt tampiti sau cum dracu sa zici ca daca platetsi pe facura pe unu faci evaziune fiscala?!” .. Sa nu mai zic de ritailicas sp-alare de bani – dintai ar trebui sa de demonstreze ca banii lu Sova nu aveau aparenta celei mai dep0line legalitati. Nu de data dar ii primea pri banca, prin contact de la dnul Statu insusi si dnlul Stau nu poa fi acuzat c aface tradfic de minori sau cu tigari …

 55. 58 Radu Humor iunie 7, 2015 la 9:02 pm

  Se vede că-i o făcătură mixtă, concepută aici şi avizată din exterior ! Cum altfel ?!
  Dar aşa cum scrie Motanul s-ar putea ca titul să înceteze atunci când vor realiza care-i adevăratul perdant al unei astfel de schimbări de guvern 🙄
  Lipsa de temei a acuzaţiilor ( faptele, dacă au fost, sunt prescrise) dar mai ales lipsa de credibilitate a celor care acuză, fiecare dintre ei având fapte cu mult mai grave decât cele ce i se aduc lui Ponta, şi care sunt încă ţinute sub capac. Nu e posibil ca un Băsescu, MRU, Boc, Blaga, Predoiu, sau Gorgiu şi Johannis să ridice piatra când ei ar trebui să fie printre primii cercetaţi !

 56. 59 Radu Humor iunie 7, 2015 la 9:26 pm

  Domnule Victor Ponta, aşa vă trebuie!
  Ion Spânu in Cotidianul

  Cine spune că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta EXACT ACUM vine doar ca urmare a cercetărilor DNA este ori naiv, ori manipulator. Mai degrabă, aş spune, cum făcea acum trei ani Monica Macovei, că asistăm la derularea unei „lovituri de stat”! Vreau însă să ne întoarcem în timp şi să vedem dacă nu cumva Victor Ponta chiar merită să vadă cu ochii lui de unde îi vin necazurile de acum.

  Prima chestiune vizează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al DNA. Ponta era în 2012 ministru interimar la Justiţie, iar Kovesi fusese deja trimisă la Bruxelles pentru a ocupa acolo o funcţie oarecare. Ca urmare a pactului cu Traian Băsescu, cei doi au decis ca unul să aleagă procurorul general şi celălalt şeful DNA. Consecinţa: Kovesi a fost chemată în ţară şi unsă şefa DNA, iar Tiberiu Niţu a fost numit procuror general.

  În zadar l-a certat Crin Antonescu pentru această decizie, Victor Ponta zîmbea superior şi mîndru că, peste capul liberalilor, el participă la astfel de evenimente cruciale privind conducerea ţării! Ne amintim că acest moment a fost prima breşă în cadrul USL, mulţi analişti reproşîndu-i şi azi lui Crin Antonescu că nu a rupt atunci şi pe acest motiv alianţa dintre PSD şi PNL! Nu ştiu ce a crezut Victor Ponta atunci, că Laura Codruţa Kovesi îi va declara iubire, că va deveni protectorul său, că-i va cădea la piciore, dîndu-şi viaţa pentru a o salva pe a lui?

  Ce-i spunea, de fapt, Crin Antonescu? În primul rînd că e imoral s-o numeşti pe Kovesi ca şefă a DNA, după ce ani de zile ai acuzat-o că e omul lui Băsescu şi că execută ordinele acestuia. Antonescu îi cerea să dea către electorat semnale de schimbare a felului în care este condusă ţara şi, implicit, a felului în care sînt numite persoanele în funcţiile de conducere importante! Mînat de la spate încă de pe atunci de pesedişti să candideze la prezidenţiale, Ponta a preferat să-i asculte pe aceştia şi să intre în conflict cu Crin Antonescu, grăbind astfel ruperea USL.

  A vrut-o pe Kovesi la conducerea DNA? Iată că acum o are. A vrut să se convingă care este metoda ei de lucru? Iată că acum se convinge pe pielea lui. Toată lumea vede cu ochiul liber că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta vine exact în ziua în care s-a depus moţiunea de cenzură a PNL, un demers sortit iniţial eşecului şi care acum, cu ajutorul DNA, începe să aibă o noimă. În acelaşi timp, scandalul Cazului Rarinca ajunsese atît de departe, încît scaunele Liviei Stanciu şi Codruţa Kovesi abia se mai ţineau în pioneze. Pe acest fond, era previzibil ca DNA să caute ceva spectaculos, astfel încît să domolească rostogolirea acestui uriaş bulgăre, or, cererea demisiei lui Ponta ca urmare a începerii urmăririi penale este o mană cerească, un subiect care va acoperi în întregime Cazul Rarinca în următoarele zile, poate chiar săptămîni, după care se va stinge de la sine.

  Cineva ar putea să spună: adică ce voiai, domnule Spânu, să pună la DNA un cumnat sau un verişor pentru a-l proteja în faţa legii? Nici pe departe, numai că acum, indiferent de ce naiba o fi în dosarul acela al lui Şova, de ce rol şi rost o avea Ponta în acest caz, nimeni nu poate să creadă că felul în care este adus în faţa opiniei publice vine doar din cercetare! Şi spun asta pentru că, dacă Ponta are, într-adevăr, vreo vinovăţie, vine întrebarea: de ce aceiaşi procurori nu l-au anchetat încă de acum 7 ani pentru a împiedica numirea lui în mai multe funcţii ministeriale sau chiar aceea de prim-ministru? Nu cred o iotă în valoarea acestor acuzaţii, dar contează acest lucru pentru cineva? Ce, acum au descoperit faptele sale? Hai să fim serioşi!

  Îmi displace felul acesta de lucru al DNA, în care, iată!, nişte „suspiciuni rezonabile” pot să arunce ţara într-o criză politică uriaşă, indiferent dacă Ponta îşi dă sau nu demisia! Dacă Ponta ar demisiona, PNL n-ar putea în veci să treacă vreun guvern prin Parlament, or, pentru a încerca, totuşi, acest dmers, liberalii ar trebui să înceapă un val uriaş de racolări, în care vor fi folosite serviciile, se vor scoate din sertare toate dosarele, astfel încît numărul „trădătorilor” să fie suficient pentru a avea o majoritate pentru o „soluţie imorală”, ca să cităm din clasici. Dacă Ponta nu va demisiona, toată reţeaua de agenţi din străinătate a PDL, cea care a scos capul în timpul Referendumului din 2012, va deveni foarte activă şi vom vedea în zilele următoare ştiri de genul: „Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că…”, „Le Monde zice că…”, „În New York Times se scrie că…”, în aşa fel încît să se creeze impresia că întreaga lume îl vrea pe Ponta la închisoare! Nu ştia însă Victor Ponta că această reţea de agenţi, bine plătită în cei zece ani de către regimul Băsescu, a rămas în adormire? Atunci de ce a tolerat ca ea să fie întreţinută în continuare din banii statului? Sau credea că ea va veni în genunchi să i se închine lui?
  –––

 57. 60 Radu Humor iunie 7, 2015 la 9:28 pm

  Declarația lui Ponta

  – Nu ma lupt cu justitia, nu ma lupt cu institutii, ma consider nevinovat si voi merge in fata procurorului si a judecatorilor, voi prezenta toate datele pe care nu mi le-a cerut nimeni pana vineri. Voi contesta la procurorul ierarhic superior si la judecator ordonanta prin care sunt suspect fara a fi macar intrebat si voi respecta deciziile.

  – Nu sunt o victima — Mariana Rarinca si altii necunoscuti sunt victime, ca si sutele de romani audiati cu Biblia pe capota masinii sau cei care stau si acum in arest preventiv doar pentru ca au avut ghinionul sa intre intr-un sistem malaxor, care mai da si rateuri, dar nu poate accepta asta.

  – Eu consider si gandesc ca acuzarea mea nu are legatura cu presupuse fapte din 2008-2009 si pentru care exista un dosar deschis in 2012, ci cu alte evenimente recente — cazul Rarinca, solicitarile si pozitiile Asociatiei judecatorilor, modificarile la anumite legi propuse in Parlament si votul din Senat in cazul sova. Daca e asa, atunci asta nu este justitie — si nu cred ca, prin eliminarea mea, lucrurile de mai sus vor fi pur si simplu ingropate — nu se poate si nu e bine asa daca vrem sa traim intr-o tara libera !

  – Eu sunt un om puternic, am vazut si am participat la modul in care se exercita echilibrul puterilor in Romania. Nu intentionez sa ma jeluiesc si sa ma plang. Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia mea si sa ajut la schimbarea acelor elemente care permit abuzurile si nedreptatile.

  – Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului si a majoritatii parlamentare — conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern altfel decat prin alegeri sau prin vot in parlament se numeste lovitura de stat.

  – Si guvernul pe care il conduc si toate guvernele viitoare trebuie sa vina si plece din functie nu in urma actiunii unui procuror, ci prin vot democratic: alegeri si Parlament.

  – Cazul meu: acum 7-8 ani nu eram in nicio pozitie de conducere si PSD era in opozitie. Pentru aceste fapte am fost acuzat politic de Monica Macovei in 2009, iar ulterior cercetat de ANAF-ul condus de Blejnar, de ANI si de Parchet — toti constatand ca nu este nimic ilegal.

  – Nu fac justitie la televizor — voi merge la procuror si instanta de fiecare data pentru a-mi prezenta punctul de vedere, dar trebuie sa raspund public la ce a aparut in public — oficial sau pe surse. Foarte pe scurt, voi arata ce elemente aduc eu in atentia publica, deoarece pana acum nu mi le-a cerut nimeni.

  – Nu am fost niciodata asociat in cabinetul Sova – cele 17 fapte de fals sunt aici, 17 fapte doar pentru presa, juristii stiu ca daca impusti cu 17 gloante nu sunt 17 crime, le voi preda marti procurorului. Au fost emise si platite in baza unui contract legal inregistrat. Platile, de 2000 euro, s-au facut doar prin banca, toate au fost trecute in contabilitate si am platit toate taxele si impozitele! Toti avocatii din Romania procedeaza asa. Nu exista acte false. Chiar si procurorul spune ca sunt prescrise din 2013 !

  – Acuzatia de evaziune fiscala in care am fost acuzat ca sunt complice: nu faceam eu contabilitatea la societatea lor! Am fost controlat de ANAF in 2011 si concluzia a fost ca e totul legal. in cinci ani, obligatiile fiscale se prescriu, dar eu am platit oricum toate taxele.

  – Acuzatia de spalare de bani: banii erau primiti legal si i-am folosit doar prin banca si cu documente fiscale. Am cumparat doua apartamente de doua camere in 2006, in valoare totala de 900 mii lei. De la firma lui Sova am primit in 2007 — 50 mii si, in 2008, 130 mii lei.

  – Voi prezenta toate aceste elemente in fata procurorului si in cadrul contestatiei la procurorul superior si la judecator. Sunt convins ca, daca eram intrebat inainte, era imposibil de inceput urmarirea penala !

  – Ajungem la partea politica:
  – Am spus si cred ca un ministru sau premier despre care sunt indicii temeinice ca isi foloseste functia pentru a incalca legea penala si se incepe urmarirea penala nu poate continua sa ramana !

  – Dar din ceea ce v-am prezentat rezulta clar ca acuzatiile sunt evident speculative si netemeinice. Ele doar dovedesc ca am ajuns la momentul in care toti cetatenii putem fi suspecti fara macar a fi intrebati inainte de asta! La momentul in care faptul ca nu suntem inca cercetati inseamna ca inca nu ne-a venit randul pe lista.

  – Am convingerea ca ordonanta de joi este doar o reactie de razbunare asupra mea pentru votul de marti din Senat — dar Justitia nu inseamna razbunare pentru decizii politice !

  – Ne aflam intr-un moment extrem de grav pentru societatea noastra. Sunt lideri de opinie si oameni politici care doresc efectiv eliminarea Parlamentului dintre puterile statului, si acum si a Guvernului. Autoritatile locale au fost deja masacrate si terorizate. Cred ca Romania are nevoie de procurori independenti si eficienti, asa cum are nevoie de ofiteri de informatii vigilenti — dar niciunul nu poate sa inlocuiasca Parlamentul, Guvernul si alesii locali, pentru ca aceasta ar fi o dictatura.

  – Am vorbit cu presedintele Iohannis, caruia i-am prezentat informatiile pe care le detin despre sistemul pe care l-a mostenit si pe care trebuie sa-l imbunatateasca in mandatul sau. Sper sa o faca !

  – Respect opiniile politice legate de demisia mea, dar haideti sa nu fim ipocriti. Iohannis a candidat trimis in judecata la iCCJ, Basescu s-a adapostit zece ani de dosarele penale prin functia ocupata si iubeste Justitia doar cand nu o cerceteaza pe Elena Udrea. Acum face proteste cu PMP, dar sunt aceiasi oameni care in cazul Udrea spuneau ca DNA si SRI fac abuzuri ! Despre PNL imi este mie jena sa vorbesc, cu Predoiu cercetat in Gala Bute si tinut in suspensie, cu Atanasiu care a semnat contractele cu Sova la Turceni si Rovinari si cu Gorghiu la Electrica.

  – Demisia ar fi cel mai simplu lucru pentru mine si familia mea, dar schimbarea guvernului prin decizia unui procuror este un precedent de gravitate majora si eu nu pot sa fiu complice la asa ceva!

  – Criza politica ar fi tocmai o demisie, fara niciun plan national de asigurare a stabilitatii noastre — inseamna ca proiecte fundamentale, precum Codul fiscal, legea salarizarii, fondurile europene si Master-plan-ul de transport, acordul cu FMI si CE, sau legile electorale — se vor amana pe termen nedefinit din moment ce nu exista o alta majoritate functionala.

  – Voi merge in fata Parlamentului la motiunea de cenzura. Daca trece, este clar ca demisionez si trebuie sa facem alegeri anticipate. Daca nu, voi finaliza aceste proiecte si voi discuta apoi cu colegii de coalitie, cu presedintele tarii si cu opozitia actuala care sunt pasii urmatori.

  Aceasta este pozitia mea

 58. 61 blogideologic iunie 7, 2015 la 9:48 pm

  Jean-Claude Juncker face o criză iraţională de furie împotriva lui Alexis Tsipras. Asta dovedeşte că Juncker nu pricepe chiar nimic din poziţia Greciei moderne în Europa. http://www.theguardian.com/world/2015/jun/07/juncker-fury-greek-bailout-talks-g7-summit-russia-sanctions

 59. 62 Adrian B. iunie 7, 2015 la 10:06 pm

  O radiografie perfecta a guvernarii Ponta …

  http://www.conteledesaintgermain.ro/sarabanda-coincidentelor-sau-ordin-secret-pe-unitate/06-06-2015

  Sarabanda coincidenţelor sau ordin secret pe unitate?

  by Contele de Saint Germain

  Din păcate pentru el, dar mai ales pentru noi, Victor Ponta s-a dovedit un politician mediocru. I-am pus de-atâtea ori în mână cărţile câştigătoare împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului său şi tot de-atâtea ori le-a jucat greşit şi a ratat.

  Să ne reamintim:

  1. A acceptat, fricos, poruncile lui Barosso când doar o lună dacă mai rezista am fi scăpat de Băsescu încă din toamna lui 2012. A fost ameninţat cu sancţiuni economice dure? Oare mai dure decât cele cu care Uniunea Europeană încearcă azi să înduplece Grecia? Nici vorbă. Guvernanţii greci, recent aleşi (cum se prefigura şi la noi, atunci, că alegerile vor fi câştigate cu o majoritate zdrobitoare de USL + Ponta + Antonescu) au decis să lupte pentru respectarea voinţei poporului lor, împotriva imperativului şi devastatorului tăvălug european şi iată, deja, au obţinut concesii spectaculoase faţă de situaţia chingilor cu care erau sufocaţi până la paralizie înainte. Poate ei vor fi sacrificaţi dar se pot mândri că au oferit poporului lor o gură de oxigen.

  2. Într-un moment de victorie de etapă devastatoare asupra regimului Băsescu, după alegerile din decembrie 2012 adjudecate detaşat, nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să semneze pe şest, cu mortul ţinut prin perfuzii, un pact de coabitare ruşinos şi, în plus, să se lase păcălit copilăreşte la negocieri, să accepte numirea şefilor marilor parchete exact cum celălalt îşi dorise. Astfel ne-am pricopsit cu Alina Bica dar, mai ales, cu Codruţa Kovesi în fruntea trupelor luptei anticorupţie, ca fructe ale marii victorii useliste. Halucinant.

  3. Văzut cu sacii în căruţă, premier şi (încă) bine plasat în sondajele de simpatie populară, s-a lăcomit să ciupească tot mai mult din puterea împărţită iniţial echitabil cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Apoi, într-un gest de sinucigaşă infatuare, a sacrificat USL-ul la presiunea hulpavilor săi baroni locali, scoţându-l pe Crin Antonescu din lupta pentru Cotroceni şi văzându-se, deja, pe sine însuşi, preşedinte.

  Au mai fost şi alte gafe de parcurs ale lui Victor Ponta, ca premier, dar mă opresc aici pentru că cele deja menţionate demonstrează îndeajuns limitele sale: laş, influenţabil, oportunist, versatil, fără filon patriotic, fără principii etice de la care să nu se abată.

  Suficiente defecte de politician pentru a nu-i deplânge căderea iminentă şi pentru a nu-i sări în apărare. Deşi, după părerea mea, ceea ce i se întâmplă acum lui Victor Ponta este încă unul dintre jocurile murdare ale binomului SRI – DNA prin care clasa noastră politică este restructurată de forţe oculte, după o voinţă care nu are nimic de-a face cu democraţia ori interesul naţional.

  În afară, însă, de scoaterea de pe şine a unui premier ce nu a fost capabil să se ridice la înălţimea aşteptărilor unui electorat de peste 70%, motiv pentru care nici nu merită să-l regretăm, apare şi un al doilea aspect, poate chiar mai grav decât primul: modul în care această deraiere a fost pusă la cale.

  O sarabandă de “coincidenţe” a trebuit să se producă pentru a face posibilă situaţia de ieri, cu punerea sub acuzare a lui Victor Ponta de către DNA. Nişte presupuse abuzuri ale premierului, comise cu vreo 6 ani în urmă, sunt scoase de la naftalină exact în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva cabinetului Ponta. Şi exact în momentul în care scandalul Rarinca lua proporţii ameninţătoare pentru Kovesi – Stanciu. Şi exact în momentul în care 56 de judecători atacă CSM-ul. Şi exact în momentul în care Parlamentul refuză DNA-ului arestarea preventivă a lui Şova.

  Mai mult decât atât: ca la ordin, preşedintele Iohannis reacţionează într-un timp record pentru el, după circa două ore, cerând demisia premierului, iar o mişcare “spontană” de protest este pusă pe picioare în paralel, pe Facebook, şi chiar reuşeşte să adune câteva sute de oameni, deja pregătiţi cu lozinci şi pancarte, pentru a manifesta în faţa clădirii guvernului. Nici discreta doamnă Kovesi nu lipseşte de la apelul pe unitate. Simte nevoia să asigure opinia publică de faptul că nu ar exista nicio legătură între acţiunea îndreptată împotriva lui Victor Ponta şi evenimentele – coincidenţă pe care eu le-am amintit mai sus. Procurorii ei sunt atât de afundaţi în dosare încât nici nu se uită la televizor să vadă ce se mai întâmplă prin republică. Pentru a fi mai convingătoare, doamna Kovesi a simţit nevoia să lanseze chiar şi o minciună uşor de demontat, cum că premierul fusese citat cu câteva zile înainte (şi nu în seara precedentă, prin telefon, cum avea să afirme domnul Ponta, punându-şi la dispoziţie listingul cu mesaje), asta deoarece şi dânsei, probabil, i se păreau “coincidenţele” prea gogonate.

  Astfel de lucruri nu se pot suprapune întâmplător pentru a se atinge un scop atât de precis. Ele necesită organizare şi coordonare. Iar cheile manipulării unor majorităţi naïve de către minorităţi dedicate sunt deţinute de o singură şi tot mai monstruoasă instituţie: SRI.

  Văzând miraculoasa mobilizare de ieri, pe Facebook, a protestatarilor anti-Ponta, mi-am adus aminte de o demonstraţie la fel de “spontană”, declanşată în seara alegerilor prezidenţiale în Bucureşti şi alte câteva oraşe din ţară. Dacă ar fi ieşit Ponta preşedinte, la diferenţă de un procent sau două, sunt sigur că revoluţia era pregătită şi alegerile ar fi fost invalidate pe motiv de vot defectuos în diasporă. Unde, deşi faţă de alegerile băsesciene votaseră de data asta un număr dublu de români, grupuri întregi de agitatori au reuşit, de o manieră profesionistă, să dea impresia unei mari fraude.

  Este clar că vectorul Facebook (dar nu numai) a intrat de curând în arsenalul serviciilor secrete şi este folosit din plin pentru manipulare şi ordine la distanţă. Acea aşa zisă fundaţie care a lansat ieri, pe Facebook, apelul la mobilizare, a fost întrebată cumva, de autorităţi, dacă are aprobarea primăriei pentru acel miting? Ia să fi organizat un NGO de sub tutela PSD o astfel de ieşire în stradă anti Stanciu – Kovesi şi să vezi apoi amenzi, chemări la parchet, articole demascatoare în presă.

  Să nu ne facem că nu înţelegem ce se petrece. O maşinărie infernală, pusă iniţial la punct de creierul de securist al lui Traian Băsescu, pentru a-i servi interesele dictatoriale, a scăpat acum de sub controlul zbirului ei primordial şi zburdă după bunul plac într-o frenezie nebună de acaparare totală a puterii. Nu ştiu dacă o mai poate opri cineva sau ceva înainte de producerea răului suprem: anihilarea totală a voinţei populare şi conducerea ţării de o mână de atotputernici fără scrupule.

  Cât despre Klaus Iohannis, pare tot mai mult un instrument docil în mâna păpuşarilor ce-şi râd de acest popor. Ieşirile lui publice sunt unidirecţionate (pro tridentul abuzivo – represiv SRI – DNA – ICCJ) şi indiferente la soarta şi suferinţele omului de rând. Este dezolant ce se petrece, pentru că a rămâne indiferent la cazul Rarinca şi la protestul judecătorilor faţă de implicarea SRI în actul de justiţie reprezintă o nesocotire grosolană a fişei postului de preşedite.

  Oare ce ne rezervă viitorul? Un guvern condus de şantajabilul Predoiu, secondat de şantajabilii Blaga şi Gorghiu, cu Sulfina Barbu şi Mihai Răzvan Ungureanu ca miniştrii reformatori şi cu Gheorghe Falcă şi Andreea Paul ca stâlpi ai renaşterii economice? Iar în nacela acestui dirijabil, gata oricând să explodeze, cu piloţii cascadori Coldea – Kovesi – Stanciu?

  Doamne fereşte!

  Chiar să nu existe nimeni în tabăra normalităţii care să aibă patriotism, viziune, spirit de sacrificiu, idei de salvare? Cineva care să scoată masele mute şi dezorganizate în stradă, să o apere pe Mariana Rarinca? Cineva care să deschidă o listă de adeziuni la protestul celor 56 de judecători, unde să poată semna sutele, poate miile de magistraţi care le împărtăşesc revolta şi dorinţa de dreptate? Cineva care să mobilizeze frustrarea mocnindă a majorităţii naïve şi de bună credinţă împotriva minorităţii în misiune?

  Aşa se pare. Suntem condamnaţi să ne resemnăm sau să ne reinventăm. Pariez, cu adâncă tristeţe, pe resemnare! Asta e tot ce-mi inspiră, în momentul de faţă, flascul preşedinte ales.

 60. 63 Gavrila iunie 7, 2015 la 11:40 pm

  …mai vine seara pe la noi un tomnatec sa arunce cateva petarde/coarne. Musiu se face ca nu pricepe ca tinta nu-i Ponta ci guvernul, PSD-ul, ce trebuie inlocuit cu ghici cine, cu fostii prezenti, Sper ca primul ministru sa se tina tare in fata atacului rinocerilor – e in joc insasi sansa Romaniei, Daca va reusi, va trebui neaparat sa amendeze codul penal si sa curete justitia de basism.

 61. 64 Adrian B. iunie 7, 2015 la 11:59 pm

  @ papasha

  Din pacate pentru noi si pentru tara asta , functia de prim ministru este o palarie prea mare pentru d-ul Ponta …

  Dansul ne anunta mai jos ca n-are de gand sa se lupte cu justitia , ca va merge in fata procurorilor de fiecare data când va fi chemat , ca e un fost procuror , ca respecta justitia , etc . 🙂 Suna mobilizator , nu ?

  http://www.agerpres.ro/politica/2015/06/07/ponta-nu-am-niciun-fel-de-intentie-de-a-ma-lupta-cu-justitia-acuzarea-mea-are-ca-scop-schimbarea-guvernului-11-20-39?ref=yfp

  ” Premierul Victor Ponta a declarat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că nu are nicio intenție de a se lupta cu justiția, dar a precizat că se consideră nevinovat și că acuzarea sa are legătură cu schimbarea Guvernului . ”

  Foarte interesanta si descrierea lui Ponta facuta de Patrick Andre de Hillerin :

  ” Au mai fost şi alte gafe de parcurs ale lui Victor Ponta, ca premier, dar mă opresc aici pentru că cele deja menţionate demonstrează îndeajuns limitele sale: laş, influenţabil, oportunist, versatil, fără filon patriotic, fără principii etice de la care să nu se abată. ”

  ………………………………………………………………………………………………………

  Eu personal ii doresc d-lui Ponta mintea de pe urma si sa mediteze profund la ceea ce are de facut CU ADEVARAT . Chiar daca-i este frica , chiar daca va pierde ! Poate deveni EROU sau poate ramane acelasi fricos , las , oportunist , fara principii .
  Sa faca ceea ce trebuia sa faca in decembrie 2012 , adica sa atace de la radacina tot sistemul securist al lui Basescu , Macovei , Blaga , Iohannis , etc. Sa lupte cu aceleasi arme si sa moara cu ei de gat !

  ” Cu gentleman-ii se lupta ca si cu gentleman-ii , cu ticalosii se lupta ca si cu ticalosii . ”

  In primul rand va trebui sa se inconjoare de oameni CURAJOSI si sa se descotoroseasca de toti penibilii aia care-l inconjoara : Robert Cazancioc , Rovana Plumb , etc. Si apoi sa treaca la treaba :

  1) rezolvarea cazului Rarinca prin cererea de demisie a vinovatilor ( Stanciu , Kovesi )
  2) atragerea raspunderii magistratilor ( penala , patrimoniala )
  3) înlocuirea sefilor DNA , SRI , Inspectia Judiciara , etc.
  4) modificarea Codului Penal si a CPP
  5) anchetarea abuzurilor DNA de-a lungul timpului ( perioadele Daniel Morar si Kovesi )
  6) daca tot e sa fie dreptate pana la capat , sa fie verificate averile si combinatiile d-lor Iohannis , Blaga , Gorghiu , Kovesi , etc.

  Voi reveni si cu altele … 🙂

 62. 65 Luminița Arhire iunie 8, 2015 la 12:40 am

  Gorghiu Alina, fată, eu vreau să nu mai scriu nimic despre tine , da′ tu nu te lași … păi bine, dragă , dar tu n-ai deloc , dar DE-LOC imaginație. Lanț uman în jurul Parlamentului, hm? Nu te vei mai afla niciodată în aceeași încăpere cu Victor Ponta cât mai este premier,hm? Nu mai este el premierul tău legitim, hm? Atâta poți tu, fată ? ( nu te superi că-ți spun așa, dar zău că acesta este nivelul tău sau măcar nivelul spre care tinzi zi de zi ).

  Ești înduioșător de schematică ,dragă… dar sunt și alte metode , mult mai subtile. De exemplu, ai putea să-i strecori în biroul de la Palatul Victoria un ceas cu cuc, doar că în loc de cuc , la oră fixă, să iasă Ludovic Orban, rostind cu glas sonor ”CINE ESTE GENERALUL…”. Sau , când deschide computerul, pe desktop să-i apară chipul lui Vasile Blaga, roșu ca un morcov cules demult , cu părul vâlvoi și ochii bulbucați, și cu o orhidee albă la rever, mare cât o farfurie, cum l-am văzut eu într-o fotografie de la un eveniment. Sau poți să-l capacitezi pe Ioan Oltean să înghită câte-o broască vie de câte ori se-ntâlnește cu Victor Viorel prin Parlament, mă gândesc…Sau să-i înlocuiești soneria telefonului mobil cu câteva fraze memorabile din conferința ta de presă, de astăzi…Încearcă-le pe astea, că pleacă sigur -nu cred să reziste la metodele de mai sus, doar nu este supraom!

  Dar tu, Alina, fată, lasă politica…cât mai e posibil mărită-te, mută-te la țară, ia-ți patru andrele scurte și apucă-te de împletit ciorapi, fă ciorbă acră cu rabarbăr, îngrijește de roșiile din grădină și, mai ales , nu te certa cu vecinele… Pentru că frumusețea trece, Alina, și, după ce a trecut, din tine nu mai rămâne decât răutatea grețoasă , și chiar că nu se mai poate repara nimic…

  P.S.Conferința ta de presă de astăzi a fost, Alina , crede-mă, unul dintre cele mai mizerabile și mai ipocrite momente din exuberanta politică românească … pe lângă tine, bietul Vasile Blaga e doar un cetățean cumsecade și onest –mai bine nu mai ieși cu el , pentru că , facând comparația cu tine, cetățenii vor începe să-l reevalueze și să-i aprecieze sufletul blând și sensibilitatea marcantă .

 63. 66 Ghita Bizonu' iunie 8, 2015 la 7:13 am

  Domnule Victor Ponta, aşa vă trebuie!
  Ion Spânu in Cotidianul

  Cine spune că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta EXACT ACUM vine doar ca urmare a cercetărilor DNA este ori naiv, ori manipulator. Mai degrabă, aş spune, cum făcea acum trei ani Monica Macovei, că asistăm la derularea unei „lovituri de stat”! Vreau însă să ne întoarcem în timp şi să vedem dacă nu cumva Victor Ponta chiar merită să vadă cu ochii lui de unde îi vin necazurile de acum.

  Prima chestiune vizează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al DNA. Ponta era în 2012 ministru interimar la Justiţie, iar Kovesi fusese deja trimisă la Bruxelles pentru a ocupa acolo o funcţie oarecare. Ca urmare a pactului cu Traian Băsescu, cei doi au decis ca unul să aleagă procurorul general şi celălalt şeful DNA. Consecinţa: Kovesi a fost chemată în ţară şi unsă şefa DNA, iar Tiberiu Niţu a fost numit procuror general.

  În zadar l-a certat Crin Antonescu pentru această decizie, Victor Ponta zîmbea superior şi mîndru că, peste capul liberalilor, el participă la astfel de evenimente cruciale privind conducerea ţării! Ne amintim că acest moment a fost prima breşă în cadrul USL, mulţi analişti reproşîndu-i şi azi lui Crin Antonescu că nu a rupt atunci şi pe acest motiv alianţa dintre PSD şi PNL! Nu ştiu ce a crezut Victor Ponta atunci, că Laura Codruţa Kovesi îi va declara iubire, că va deveni protectorul său, că-i va cădea la piciore, dîndu-şi viaţa pentru a o salva pe a lui?

  Ce-i spunea, de fapt, Crin Antonescu? În primul rînd că e imoral s-o numeşti pe Kovesi ca şefă a DNA, după ce ani de zile ai acuzat-o că e omul lui Băsescu şi că execută ordinele acestuia. Antonescu îi cerea să dea către electorat semnale de schimbare a felului în care este condusă ţara şi, implicit, a felului în care sînt numite persoanele în funcţiile de conducere importante! Mînat de la spate încă de pe atunci de pesedişti să candideze la prezidenţiale, Ponta a preferat să-i asculte pe aceştia şi să intre în conflict cu Crin Antonescu, grăbind astfel ruperea USL.

  A vrut-o pe Kovesi la conducerea DNA? Iată că acum o are. A vrut să se convingă care este metoda ei de lucru? Iată că acum se convinge pe pielea lui. Toată lumea vede cu ochiul liber că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta vine exact în ziua în care s-a depus moţiunea de cenzură a PNL, un demers sortit iniţial eşecului şi care acum, cu ajutorul DNA, începe să aibă o noimă. În acelaşi timp, scandalul Cazului Rarinca ajunsese atît de departe, încît scaunele Liviei Stanciu şi Codruţa Kovesi abia se mai ţineau în pioneze. Pe acest fond, era previzibil ca DNA să caute ceva spectaculos, astfel încît să domolească rostogolirea acestui uriaş bulgăre, or, cererea demisiei lui Ponta ca urmare a începerii urmăririi penale este o mană cerească, un subiect care va acoperi în întregime Cazul Rarinca în următoarele zile, poate chiar săptămîni, după care se va stinge de la sine.

  Cineva ar putea să spună: adică ce voiai, domnule Spânu, să pună la DNA un cumnat sau un verişor pentru a-l proteja în faţa legii? Nici pe departe, numai că acum, indiferent de ce naiba o fi în dosarul acela al lui Şova, de ce rol şi rost o avea Ponta în acest caz, nimeni nu poate să creadă că felul în care este adus în faţa opiniei publice vine doar din cercetare! Şi spun asta pentru că, dacă Ponta are, într-adevăr, vreo vinovăţie, vine întrebarea: de ce aceiaşi procurori nu l-au anchetat încă de acum 7 ani pentru a împiedica numirea lui în mai multe funcţii ministeriale sau chiar aceea de prim-ministru? Nu cred o iotă în valoarea acestor acuzaţii, dar contează acest lucru pentru cineva? Ce, acum au descoperit faptele sale? Hai să fim serioşi!

  Îmi displace felul acesta de lucru al DNA, în care, iată!, nişte „suspiciuni rezonabile” pot să arunce ţara într-o criză politică uriaşă, indiferent dacă Ponta îşi dă sau nu demisia! Dacă Ponta ar demisiona, PNL n-ar putea în veci să treacă vreun guvern prin Parlament, or, pentru a încerca, totuşi, acest dmers, liberalii ar trebui să înceapă un val uriaş de racolări, în care vor fi folosite serviciile, se vor scoate din sertare toate dosarele, astfel încît numărul „trădătorilor” să fie suficient pentru a avea o majoritate pentru o „soluţie imorală”, ca să cităm din clasici. Dacă Ponta nu va demisiona, toată reţeaua de agenţi din străinătate a PDL, cea care a scos capul în timpul Referendumului din 2012, va deveni foarte activă şi vom vedea în zilele următoare ştiri de genul: „Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că…”, „Le Monde zice că…”, „În New York Times se scrie că…”, în aşa fel încît să se creeze impresia că întreaga lume îl vrea pe Ponta la închisoare! Nu ştia însă Victor Ponta că această reţea de agenţi, bine plătită în cei zece ani de către regimul Băsescu, a rămas în adormire? Atunci de ce a tolerat ca ea să fie întreţinută în continuare din banii statului? Sau credea că ea va veni în genunchi să i se închine lui?

  A da. Suspiucuni rezonabile ,,,, ma rog din Wiki
  dreptu cutumiar atlanto-tiganesc


  Reasonable suspicion
  is a legal standard of proof in United States law that is less than probable cause, the legal standard for arrests and warrants, but more than an „inchoate and unparticularized suspicion or ‘hunch'”;[1] it must be based on „specific and articulable facts”, „taken together with rational inferences from those facts”,[2] and the suspicion must be associated with the specific individual.[3] If police additionally have reasonable suspicion that a person so detained is armed and dangerous, they may „frisk” the person for weapons, but not for contraband like drugs. Reasonable suspicion is evaluated using the „reasonable person” or „reasonable officer” standard,[4] in which said person in the same circumstances could reasonably suspect a person has been, is, or is about to be engaged in criminal activity; it depends upon the totality of circumstances, and can result from a combination of particular facts, even if each is individually innocuous.
  Precedent

  In Terry v. Ohio, the U.S. Supreme Court ruled that a person can be stopped and briefly detained by a police officer based on a reasonable suspicion of involvement in a punishable crime. If the officer has reasonable suspicion, the officer may perform a search of the person’s outer garments for weapons. Such a detention does not violate the Fourth Amendment prohibition on unreasonable searches and seizure, though it must be brief. Reasonable suspicion does not provide grounds for arrest; however, an arrest can be made if facts discovered during the detention provide probable cause that the suspect has committed a crime.

  In Hiibel v. Sixth Judicial District Court of Nevada the Court further established that a state may require, by law, that a person identify himself or herself to an officer during a stop;[5] some states (e.g., Colorado[6]) require that a person detained provide additional information. As of November 2010, the validity of such additional obligations has not come before the Supreme Court. vedeti si restu in Wiki

  Ca cum sa zic ca de obicei.”Specialisti” nostri au tardus in mod servil fara sa stie, fara sa gandeasca facand galagie precum ciorile (da se pare ca daca ai stii cioreza ai afla mai multe decat de la specialostsii nostri) alti specialisti interpreteaza dupa ureche si filme seriale reducand totu ‘ la un „de nu stii?” de parca ei ar stii …
  Sau o institutie dintara care viorbeste limba civiliatiei si culturii :
  En droit pénal français, la garde à vue est définie par l’article 62-2 du code de procédure pénale comme étant :

  « une mesure de contrainte décidée par un officier de police judiciaire, sous le contrôle de l’autorité judiciaire1, par laquelle une personne à l’encontre de laquelle il existe une ou plusieurs raisons plausibles de soupçonner qu’elle a commis ou tenté de commettre un crime ou un délit puni d’une peine d’emprisonnement est maintenue à la disposition des enquêteurs.

  Cette mesure doit constituer l’unique moyen de parvenir à l’un au moins des objectifs suivants :

  1° Permettre l’exécution des investigations impliquant la présence ou la participation de la personne ;

  2° Garantir la présentation de la personne devant le procureur de la République afin que ce magistrat puisse apprécier la suite à donner à l’enquête ;

  3° Empêcher que la personne ne modifie les preuves ou indices matériels ;

  4° Empêcher que la personne ne fasse pression sur les témoins ou les victimes ainsi que sur leur famille ou leurs proches ;

  5° Empêcher que la personne ne se concerte avec d’autres personnes susceptibles d’être ses coauteurs ou complices ;

  6° Garantir la mise en œuvre des mesures destinées à faire cesser le crime ou le délit. »

  Plus simplement, la garde à vue est le maintien à disposition, sous contrainte, d’une personne soupçonnée d’avoir commis ou tenté de commettre un crime ou un délit, par les forces de police, de gendarmerie ou des douanesNote 1,2 dans le cadre d’une enquête judiciaire. Elle doit avoir pour but la recherche de la vérité, et la protection de l’enquête mais peut aussi servir à « apaiser le trouble social en montrant que les pouvoirs publics s’informent sur l’infraction qui vient d’être commise »3.

  C’est une mesure privative de liberté, d’une durée strictement limitée qui reste sous le contrôle permanent de l’autorité judiciaire1,4. Le fait de s’y soustraire constitue une évasion, réprimée en tant que telle par le Code pénal5.

  La garde à vue est régie notamment par les dispositions des articles 63 et suivants, 77, 154, 706-88 et 803-2 et suivants du Code de procédure pénale. Le régime de la garde à vue a été grandement modifié par la loi sur la présomption d’innocence du 15 juin 2000 et dernièrement, par la loi du 14 avril 2011 relative à la garde à vue modifiée par le décret du 13 avril 2012 asta ptr ca o alta „specialista” zicea ca Comventia Europeana a Dreepturilor omului gaba ca standard suspicuciunea rezonabila.

  Adica ca cum sa zic … „specialistii” a caror specialitate incepe si se termina cu ceva cunoastere alombii engleze (da si asta… sau ar stiic eva engleza da nu stiu s atraduca in romana) au preluat o „institutie” fara „aparatul teoretoc” si merg dupa ureche exacta ca lautarul care canta „cine mi-a-mpuscat maimutza” (insa maimuta dresorului fusese impouscata „pe bune” )
  Si cica caraghiosii aia „gandesc” pe cand eu nu.. ca eu ca Toma ma apuc si verfic (ca sa am invata. Nu la drept ci la cursu de programtaori tinut la ICI de Stelian Niculescu!!!
  timeti minte :beneficiarul este ca partizanu! Nu vrobeste decat batut!!! Si voi nu sunteti de la Gestapo!” si „tineti minte : beneficiarul este ca copilul de gradinita si gestionaru necinstit : minte precum respira! verificati tot ce zice!!!

 64. 67 nastase iunie 8, 2015 la 8:00 am

  T-Rex,
  am verificat. Au apărut toate comentariile.

 65. 68 Gavrila iunie 8, 2015 la 1:23 pm

  Apropos de M-me Gorghiu – oare numai mie mi se pare in ultima vreme ca incepe se semene dureros de mult cu cea mai grozava fata a lui tata/cea care nu vorbeste lumea cu ea sau ceva in sensul asta usor editat. Incerc acelasi sentiment penibil de mila si dezgust ce mi-a adus aminte de infama parlamentara internationala a Romaniei. De cand cu universitatile private se pare ca mediocritatea poleita cu diplome inabuseste inflationar spatiul public.

 66. 69 T-Rex iunie 8, 2015 la 1:40 pm

  @nastase, multumesc pentru ca ati verificat. Credeam ca au fost interceptate de servicii si sunt proba acum in nu stiu ce dosar 🙂 Va doresc o zi cu un bilant pozitiv!

 67. 70 T-Rex iunie 8, 2015 la 2:06 pm

  Am ascultat un comentariu al unui domn jurnalist la B1 TV (ma intereseaza ce argumente are opozitia), care spune ca e printre putinii „independenti”, si care afirma ca nici un politician nu ar trebui sa se pronunte pe cazul Ponta, si ca nimeni, in afar de justitie, nu ar trebui sa o faca. Un argument simplist, populist si incorect, pentru ca presupune ca Justitia e independenta politica, si profesionista. In cazul Ponta, nici una din premise nu se adevereste.

  S-au acumulat in ultimul timp multe probleme in Justitie, inclusiv administrative, si in relatiile cu alte institutii ale statului. Dl. Iohannis ar trebui sa ia taurul de coarne si sa invite partile la discutii. E nevoie ca unele legi sa fie modificate, e nevoie de unele noi poate, e nevoie de un nou spirit de a lucra (Iohannis a dezamagit la capitolul asta, credeam ca va sti sa puna lucrurile corect in miscare), e nevoie de oameni noi in pozitii cheie la butoanele justitiei. Am vazut multi oameni priceputi, onesti si dornici de schimbare in justitie care pot face fata la asemena responsabilitati. Dar in primul rind e nevoie ca oamenii politici sa nu mai faca apel la oamenii lor din justitie pentru a isi darima adversarii politici, pentru ca pot destabiliza tara astfel. Aici s-ar dovedi serviciile utile, pentru a descoperi astfel de aranjamente intre oameni politici, procurori si judecatori. Romania nu are nevoie de rafuieli intre clanuri politice cu implicarea justitiei. Probabil ar fi necesar un mini-serviciu care sa faca aceste investigatii. Asta daca tot clamam ca vrem sa facem curatenie la virf.

 68. 71 nastase iunie 8, 2015 la 3:24 pm

  T-Rex,
  sunt obisnuit cu lucrul bine făcut…


 1. 1 Cine va achita nota de plata? « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 6, 2015 la 10:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: