După reuniunea Consiliului Național

De mai mult timp, făcusem o rezervare la o clinica din Franța, pentru o ratiune medicală, la sfârșitul de săptămana in care a avut loc reuniunea Consiliului Național. Chiar dacă eram in București, nu as fi participat. Am o alta părere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de acțiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu initiative bazate pe experiența unor tari europene. Cred, in continuare, in nevoia de solidaritate si in ideea unui partid inclusiv. Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute.
In opinia mea, Consiliul Național ar trebui sa-si păstreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid si ineficient in ceea ce privește departamentele si pregătirea de cadre. Sper sa ma însel…
Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred in explicația cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii între cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicația asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext.
O analiza mai profunda va arata greșeala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greșeli conjuncturale.
In plus, este evident ca, in aceste condiții, cu un guvern social-liberal in administrație, PSD are o problema sa atragă votantii de la stânga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, va marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declarația pe venitul global a fost eliminată de guvernul Tariceanu. Acum, împreuna cu Tariceanu, ea este introdusă la loc.
Sigur, sunt subiectiv. Am impresia unei lipse de continuitate in istoria de guvernare si in viața de partid. Am sentimentul ca Noul PSD încearcă sa meargă înapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitând rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sărind peste el. Deși, mulți din liderii actuali ai partidului au făcut parte din acele echipe.
Am scris o carte despre „Cele doua Romanii”, încercând sa arat ce greșeli ar trebui evitate. Nu cred ca ea fost răsfoită de prea mulți dintre colegi. Suntem oare sortiti sa repetam, sisific, aceleași greșeli? Sau fiecare dintre echipele de lideri insista sa facă propriile greșeli? Uneori, furând startul. Așa cum a făcut Geoana in 2005, lăsându-se manevrat pentru a ajunge, prea devreme, președinte al partidului. Sau atunci când, in 2010, când a insistat sa rămână președinte, după pierderea jalnica a alegerilor, dându-i posibilitatea lui Victor Ponta sa ajungă președinte, prea devreme, pentru un partid cu „centrul de greutate” mai aproape de vârsta a treia. Sigur, au loc transformări demografice, politice, sociale, de care trebuie ținut seama dar un partid mare este precum un port avion care nu-si poate schimba direcția decât pe o distanță mai mare.
In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, „socialista”, pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem.
Ar fi multe alte lucruri de adăugat. Scriu insa aceste rânduri intr-o cafenea de aeroport, sperând ca ele vor fi utile celor care vor sa conducă partidul la victorii politice in viitor.

173 Responses to “După reuniunea Consiliului Național”


 1. 1 Popateapa martie 21, 2015 la 3:14 pm

  Domnule Năstase, vă felicit pentru această poziţie obiectivă faţă de realităţile din PSD. Nu sunt membru PSD şi nici al altui partid din România. Am fost tentat să devin membru al PSD, dar repulsia ce mi-o provoca seful de organizatie municipală, prin atitudinea sa , „eu sunt tatăl vostru” m-au făcut să renunţ la această calitate. Sunt adeptul social democratiei, dar nu vad pe nimeni care sa ma reprezinte, sau mai bine zis nici un partid care să aibă aceasta ideologie. PSD actual mimează şi declama Totul pentru oameni!
  Un exemplu care ma determină să mă îndoiesc de faptul că actualul guvern s-a bătut pe ciolan iar când a fost nevoie să lucreze pentru ţară, mai puţin. Bulgarii au demarat discuţiile cu chinezii pentru construcţia unui canal Ruse-Varna. Guvernul român nu a fost în stare să starnească interesul chinezilor sa termine canalul Dunăre Bucureşti.
  Guvernul român nu a luat nici o atitudine faţă de proiectul bulgarilor şi nu a coamndat nici unei institut de cercetari din ţară un studiu asupra impactului ce il poate avea asupra nivelului Dunării pe viitor, asupra deltei, etc. Vă invit să citiţi mai multe aici http://www.ziarulluiipu.ro/canal-varna-ruse-proiect-bulgaresc/.
  Gâlceava dâmbovițeană este perversă şi poate intenţionată.

 2. 2 Popateapa martie 21, 2015 la 3:23 pm

  Reblogged this on Blogul lui Popa Țeapă and commented:
  Analiză critică, dar cam tarziu

 3. 3 Titus Filipas martie 21, 2015 la 3:26 pm

  „Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute.” Îmi place formularea !

 4. 4 ZeV martie 21, 2015 la 3:29 pm

  Votantii de stanga se recupereaza prin sustinerea ferma de catre partid a programului si masurilor luate si/sau propuse de actualul guvern. Prin comunicare coerenta, permanenta si credibila.
  Am vazut numerosi invitati pesedisti la televiziuni care, fie sunt penibil de timorati si incoerenti, fie habar nu au sa explice masurile guvernului, fie cad in plasa moderatorilor si vorbesc doar de..DNA. (aviz si pentru auto-pretinsul ,,om de cultura” Madalin Voicu, cel care a incercat pe sestache acele modificari legislative din asazisa ,,martea neagra”, dand apa la moara adversarilor politici).
  Guvernul nu ia doar masuri liberale, dimpotriva, masurile cu caracter social prevaleaza. Eu inteleg prin masuri sociale si incurajarea firmelor mici sa angajeze tineri, sau reducerea TVA la alimente. Nu vorbim doar despre cresterea aritmetica, de la buget, a unor pensii si salarii, pentru ca Romania nu-si mai permite sa se agate de alta centura de castitate de tip FMI. Nici un partid modern care pretinde sa conduca o tara, oricat de stangist ar fi el, nu se poate cantona doar in acest segment ingust al politicilor sociale cu adresabilitate directa.
  Pana si guvernul grec realizeaza ca nu poafe face bici din…vorbe, promisiuni si amenintari. Nu poate acorda suplimente salariale sub forma de masline si portocale, ci, are musai nevoie de euro.
  PSD ARE un guvern valoros si responsabil, dar ca la romani…nu e bine, sau nu ne ajunge ce avem, sau e prea pestrit dpdv ideologic (cum ar spune Fragmentarium), ne uitam si in curtea vecinului, pentru ca ni se pare ca are ,,gaini” mai frumoase si ,,cocosi” mai falnici, etc, etc. (Z)
  Un PSD unit in jurul lui Victor Ponta, ar fi un exemplu contaminant puternic si implicit un ,,centru gravitational” semnificatIv pentru celelalte componente ale coalitiei de la guvernare.
  Multi o tot bat in cap cu aszisul ,,pact de coabitare”, dar nimeni nu ne spune ferm si explicit ce ar fi facut el si daca ar fi putut anticipa care ar fi fost consecintele pentru Romania.
  Nu ma refer la macanitorii de pe margine si la cei doi-trei de pe acest blog ,, saraci si cinstiti”, ci, la politicienii adevarati. (Z)
  Spun ,,centru gravitational”, fara a neglija riscul transformarii in ,,gaura neagra” capabila sa-si devoreze, fara discernamant, proprii lideri.
  In final, PSD ar ramane o singularitate matematica in deriva. (Z)
  ps
  Recuperarea votantilor de stanga nu se face neaparat cu ,,fostii”.
  Cu cine ? Cu Ion Iliescu ? Cu Viorel Hrebenciuc ? Cu Miron Mitrea ?
  De dvs, domnule Adrian Nastase nici nu mai vorbesc, avand in vedere ca ati intors spatele Consiliului National, din motive care, pe moment, imi scapa.

 5. 5 George Ban martie 21, 2015 la 3:41 pm

  papasha

  Îmi este rușine de neștiința mea, dar întreb totuși: Cine este domnule „scrobagistul bărbos, umflat și libidinos”, consultant și strateg al lui Victor Ponta?

 6. 6 George Ban martie 21, 2015 la 4:03 pm

  ZeV

  Eu nu am spus că „PSD nu are a-și reproșa nimic”. Dimpotrivă! PSD are a-și reproșa foarte multe, dar nu pierderea alegerilor prezidențiale. Chiar dacă alegerile ar fi fost „pe bune”, nu la PSD trebuie căutată vina. În definitiv, nu au fost alegeri parlamentare, ci prezidențiale, unde contează candidatul „pe persoană fizică”. Ori persoana fizică Victor Ponta a fost asociată aproape exclusiv cu PSD, care are cam 40%. Trebuia să se ridice DEASUPRA partidului.

 7. 7 George Ban martie 21, 2015 la 4:07 pm

  nastase

  Multă sănătate, sper să nu fie ceva grav! Cu această speranță în minte, îmi permit o mică glumă: doctorii francezi au fost avertizați că riscă închisoarea?

 8. 8 Titus Filipas martie 21, 2015 la 4:07 pm

  Regula lui Hartwick / Insist pe un subiect important din linia de politică macroeconomică a României. În continuitatea abordărilor de politică macroeconomică pe blog, vreau să aduc precizări -pe româneşte- ale conceptului de „rată naturală de creştere” (natural rate of growth). Rata naturală de creştere reprezintă creşterea maximă posibilă pe termen lung, şi ea corespunde nu doar creşterii forţei de muncă în genere, dar mai mult, creşterii calităţii forţei de muncă prin educaţie. Am mai spus că o creştere economică în perspectiva pe termen lung trebuie să respecte principiul echităţii intergeneraţionale în alocaţiile de resurse. Iar perspectiva pe termen lung cere de asemenea să fie luate în considerare principiile Brundtland. Revenind la vechea linie de gândire fiziocrată în ştiinţa economică -tipică pentru România secolului XIX- se impune analogia cu termenii din biologie. Deci nu este vorba atât de mult despre o creştere, cât despre o creştere/dezvoltare. În echitatea intergeneraţionlă trebuie să fie create noi resurse. Deja abatele Bonnot de Condillac, ale cărui tratate de economie şi echitate au pus bazele doctrinei politice social-creştine, iar spiritul lor a influenţat în prima jumătate a secolului XIX conţinutul lecţiilor de economie politică predate la şcoala de la Sfântu Sava, spunea că educaţia de calitate poate să fie văzută ca producătoare a unei noi resurse de utilitate pentru economie. În termeni moderni, noi zicem că educaţia pentru know-how şi savoir faire formează aşa-numitul capital intangibil. Iar capitalul intangibil este o parte din „capitalul propriu” pentru care se fac investiţiile din bani publici. În privinţa investiţiilor publice pentru „capitalul propriu”, intervine o lege din economia politică numită regula lui Hartwick. Ea incorporează principiul echităţii intergeneraţionale. Regula lui Hartwick aparţine de economia politică normativă. Hartwick ţine cont de faptul că în „capitalul propriu” creat prin investiţii publice, alături de investiţiile publice pentru construcţiile din infrastructură (capital propriu tangibil), trebuie să intervină şi investiţii publice pentru crearea de capital propriu intangibil (knowledge stocks). Şi prin investiţiile publice în calitatea actului de educaţie se asigură echitatea intergeneraţională şi creşterea/dezvoltarea.

 9. 9 T-Rex martie 21, 2015 la 4:25 pm

  Predoiu a iesit la inaintare azi, amenintindu-l pe Ponta cu noul Ambasador al SUA. Sigur, are experienta cu Gitenstein, care a fost paravan pentru interesele lui Basescu, si ale PDL, deci si ocrotitor pentru oameni din PDL ca Predoiu. Fiind obisnuit cu un frate mai mare care sa ii bata pe cei care indraznesc sa se atinga de el si de gasca lui, crede ca si noul Ambasador al SUA va proceda la fel ca Gitenstein. Poate. Judecind insa dupa faptul ca SUA nu i-au oferit lui Basescu un post caldutz dupa ce si-a terminat mandatul, mai probabil e ca l-au scapat din brate.

  E jenant ca un om politic sa implice un ambasador nenumit al unei alte tari ca sa isi solidifice pozitia politica. Si sa se si pozitioneze astfel pe linga cineva caruia nu ii stim nici macar numele, sau experienta. Ma indoiesc ca strategia asta ii va aduce mai multa popularitate in tara sau in SUA. Dar poate nu cauta asta…

  http://www.mediafax.ro/politic/predoiu-ponta-va-da-drumul-subminarii-justitiei-ii-dau-o-veste-proasta-sua-trimit-ambasador-14028932

 10. 10 Aeluin Koenradt martie 21, 2015 la 5:12 pm

  Multa sanatate si rezultate medicale bune!

 11. 11 Luminita Arhire martie 21, 2015 la 5:16 pm

  Pentru că astăzi, prieteni, este “Ziua mondială a poeziei” şi pentru că n-aş fi putut nicicum să mă hotărâsc, între atâtea poeme frumoase şi iubite , pe care să vi-l dăruiesc, am convenit cu mine însămi să vă ofer primele versuri care-mi vor veni în minte . Aşadar, un fragment din poemul “Un pod cu fân”, aparţinându-i lui Adrian Popescu (scriu din memorie, s-ar putea să fie unele mici inexactităţi, mai ales în ceea ce priveşte punctuaţia, dar nu numai ).
  …………………………………………..
  Un pod cu fân , cu iarbă mătăsoasă,
  Avem cu toţii undeva, pe-acasă,
  Cu toţii-avem un pod cu lucruri vechi, uitate,
  Cu toţii trecem podul spre CETATE…
  …………………………………………………….
  Un pod cu fân căruia îi dai foc
  Când eşti mai mare, mai fără noroc,
  Din teamă, din uitare, din dispreţ
  Sau poate podul nu mai are loc
  Deasupra casei tale, lucru fără preţ
  Pe unde numai lăzi şi pânze de paiang
  Împărăţesc şi plâng dacă le-ating
  Din toate-ncheieturile firave-nţepenite…

  O! bric-a-brac uitat, în care toate ning…

  Un pod cu fân şi boarea lui departe
  De dincoace, de dincolo de moarte…

 12. 12 Centru martie 21, 2015 la 5:19 pm

  Pareti destul de critic .
  Da , Pipiddi Mungiu nu va vota cu PSD , eforturile de a castiga votanti din zone visceral ostile este inutil – ce rost avea provocarea lui Geoana , inaintea alegerilor din 2009 , de a merge in miting la Timisoara ? n-a facut decat sa atate electoratul in varsta sau mai tanar al Aliantei Civice …
  Ponta a fost impins in fata de cei care sperau – spera ca Ponta va fi un om de paie , atat .
  Alegerile au fost pierdute din cauza unor enorme greseli de campanie – mitingul nocturna de pe National Arena si mai ales lansarile de promisiuni imposibil de realizat , ca autostrada Comarnic Brasov , pe langa care misunau inca doua umbre , autostrada Pitesti Craiova si o autostrada spre Alexandria , care iritau populatia , prin lipsa trecerii de la vorba la actiune .
  Eu , care l-am criticat atat de mult pe Ponta , chiar insultandu-l , spunand ca doar vorbeste , ca isi schimba discursul de la o zi la alta in functie de public , ca este ineficace , revin acum si spun ca Ponta are rezultate pe teren , ca are investitii fenomenale in infrastructura ( metroul , autostrada spre Tg Mures , centuri ocolitoare ) asupra carora nimeni , in peisajul media romanesc morbid , dominat de trusturile unor moguli fanarioti , nu da atentie , ca stabilizeaza moneda , ca face sa revina investitiile – grupul Orange va investi 500 milioane de euro pana in 2018 …
  Ponta incepe sa convinga .
  Nu este momentul sa fie abandonat .
  Mai ales ca DNA devine obscen – convocarea mamei lui Ponta , punerea sub acuzatie a unui venerabil episcop greco-catolic de la Oradea …

 13. 13 Cati Preda martie 21, 2015 la 5:30 pm

  Am un gust amar………… parerea mea este,ca, partidele politice sunt umbrele ale grupurilor de interese.Romania arata jalnic,arata ca dupa o catastrofa nucleara.

 14. 14 T-Rex martie 21, 2015 la 5:32 pm

  Referitor la „cocosul rosu”, bine spus, si chiar amuzant, pentru ca numitul cocos nu prea mai scoala pe nimeni dimineata. Insa cred ca Dragnea s-a referit la diaspora, care e mai predispusa sa creada in povestea cu comunismul si PSD. Dar si povestea asta slabeste la oamenii care judeca in parametri normali.

  Asa cum Iohannis pina acum a spus lucruri corecte – am remarcat inclusiv o declaratie buna despre centrele de plasament, un subiect departe de sticla lui Basescu -, si Ponta cred ca a facut multe lucruri bune spre foarte bune. Si unele mai putin bune, dar, per ansamblu, a condus bine executivul. Dovada e performanta in economic. Ceea ce de la guvernele PDL nu te poteai astepta, cu un Boc impotent politic, ca leader. Parerea mea e ca, desi provin din filoni politici diferiti, Iohannis se va intelege mai bine cu Ponta decit cu „ai lui”, oameni prafuiti si suspecti de nereguli cit au fost la putere. Romanii nu au decit de cistigat din acest binom Iohannis-Ponta. Pentru ca el lucreaza acum eficient. Nu stim cum ar lucra cuplul Iohannis-Predoiu, dar, bazat pe experienta istorica, poti sa suspectrezi o fraternitate acoperitoare pentru PDL. Asa ca exista un mecanism mai bun de check and balances cu acesti lideri provenind din partide diferite.

 15. 15 NICOLETTE ORGHIDAN martie 21, 2015 la 5:34 pm

  Da, dreptate aveți! Împins (parcă forțat) să candideze, scos la înaintare ca produsul cel mai sigur, bun, curat, demn, capabil să reformaze un partid, ba chiar o societate, Victor Pnta a fost lăsat în ofsaid, tocmai de aliații săi. Dar, cine știe, poate că aceasta a și fost strategia, jocurile de culise ale lui Crin Antonescu doreau să arate în felul acesta materializarea frazei: „Vedeți ce-ați pierdut? Dacă nu m-ați păstrat pe mine candidat care sigur câștigam funcția de la Cotroceni, dacă l-ați vrut pe V. Ponta….poftim, ce credeți c-a reușit? Noi, liberalii aveam o țintă și-o strategie sigură, pe când el…” Dar ideea lui Antonescu n-a fost pe deplin împărtășită de partidul liberal, au mai existat „voci” care-i demonstrau dezastrul în care a fost adus P.N.L-ul sub conducerea sa, ba, mai mult, era acuzat de un joc duplicitar, de o strategie îndoielnică și asta spre distrugerea U.S.L-ului. De fapt, asta s-a și dorit: distrugerea acestei formațiuni chiar din interiorul ei, cu mâna sigură a lui Antonescu. Păcat, mare păcat că România a pierdut această șansă majoră de a se echilibra politic și de a demonstra că poate fi totuși guvernabilă. A încerca acum să folosești D.N.A-ul ca armă politică și să distrugi poate cel mai marepartid din România, denotă că nu ai nici strategie, nici scrupule. Raportat cu P.D.L-ul P.S.D-ul e mic copil în aceste manevre economico-politice de finanțări dubioase ale campaniilor electorale, în special cele prezidențiale din ultimii 10 ani. Dar cine știe, tocmai acest duș rece politic face ca în sfârșit să se trezească realele valori ale P.S.D-uluio, ba mai mult, să-și asume cu responsabilitate acțiunile majore pentru România. Pentru românii asta așteaptă și nu credcă o fac în zadar.

 16. 16 Adrian B. martie 21, 2015 la 6:01 pm

  Excelenta analiza dumneavoastra !

  Doar ca , d-ul Victor Ponta tocmai ne-a spus ieri la TV ca ii este FRICA sa mai vorbeasca la telefon !!! Din ce stiu eu , frica te cam paralizeaza !!! Adica , nu mai poti sa faci nimic ! Exclude din start orice actiune …

  Dar tot e bine ca nu-i este frica sa mareasca impozitele si taxele si sa mai promoveze in administratie cate o ruda sau cate un fost basist … 🙂

  De fapt , d-ul Victor Ponta ne-a transmis indirect ( si subliminal ) ca e paralizat de frica , ca nu mai conduce nimic , ca e un fel de marioneta inca tolerata , ca sta la mana cuplului kafkian CoKo , ca ne-a mintit la alegerile din decembrie 2012 ( alea cu Dreptate pana la capat si Jos Basexu ) , ca el se mai agata de putere cat mai poate , ca se dezice de toti / toate numai sa-i fie lui bine , ca nu-l intereseaza abuzurile care se petrec in Romania , ca scapa cine poate , ca este un tip alunecos , ca USL-ul a fost o vrajeala , ca si-a batut joc de cei 7,4 milioane de votanti antibasecsu , ca ne crede niste prosti si ca ne-a tras pe sfoara .
  In linii mari , dansul ne-a spus ca este un farseur si un oportunist ! Sau cel putin , asta am inteles eu …

  Eu nu-l acuz de frica pe d-ul Ponta ! Frica este omeneasca si i se poate intampla oricarui om acest lucru ! Dar d-ul Ponta trebuia sa ne spuna de ani de zile ca-i este frica sa lupte cu sistemul securist creat de Basescu sau ca este parte din el ! Atunci nu l-ar mai fi votat nimeni si ramanea un om cinstit si onorabil .

  Cum sa lupti cu basismul si cu Basescu când tu esti inconjurat numai de basisti ( Dragnea , Rus , Oprea , etc. ) si de jigodii ? Cum sa lupti cu Basescu când tu faci pact de coabitare cu el a 2-a zi dupa alegeri , il relegitimezi si ii numesti oamenii in pozitiile de forta ?

  Eu personal NU CRED ca d-lui Ponta ii este frica ! Eu cred ca d-ul Ponta este parte din acest sistem odios . Educatia , gândirea , caracterul , anturajul si actiunile dansului ma fac sa cred acest lucru . De fapt , toate aceste epurari din sanul PSD-ului ii vin ca o manusa d-lui Ponta . Mai scapa de cativa concurenti .

  Astazi , d-ul Victor Ponta este aproape la fel de penibil ca si Mircea Geoana . S-a compromis in totalitate , se agata cu disperare de putere si se comporta exact ca un basist !

  Iar cei 40% care au votat PSD-ul la ultimele alegeri n-au facut-o pentru Victor Ponta ! Majoritatea celor care au votat PSD-ul au facut-o pentru dumneavoastra si pentru d-ul Ion Iliescu .

  Ca simplu cetatean , eu sunt foarte derutat ! Mi-e groaza ca PNL-ul poate reveni la putere si in acelasi timp il vad pe d-ul Ponta cat e de penibil . Eu chiar nu mai vad nici o speranta pentru tara asta ! Am avut atata speranta in 2012 când am crezut ca se vor termina cu mizeriile lui Basescu si uitati unde am ajuns …

  P.S. In urma cu cca. o saptamana mi-am facut curaj si am butonat pe posturile de stiri . La Realitatea TV d-na Lavinia Sandru il injura cu suspine pe d-ul Victor Ponta , iar la Antena 3 ( in acelasi timp ! ) sotul dansei – d-ul Darius Valcov – il lauda pe d-ul Ponta !!! Si mai spunea ceva de niste bani prin cimitire …

  In alta zi , d-ul senator Serban Nicolae se plangea la Antena 3 ca in Romania sunt multe abuzuri si ca parlamentarii nu mai stiu ce sa faca !!!

  Nu-i asa ca traim intr-o tara hazlie ?

  Am sa inchei întocmai ca in bancul acela cu o veste buna si una rea : vestea buna e ca mi s-au prins nectarinii . Chiar sunt fericit !

 17. 17 Mihaela martie 21, 2015 la 6:22 pm

  Nu pot decit sa va urez multa, multa sanatate…restul poate fi pus (deocamdata) intre paranteze.
  Mihaela

 18. 18 Doru Coarna martie 21, 2015 la 6:34 pm

  A fost o repetitie pt congres, premierul a vrut sa-si evalueze sansele, atata tot…

 19. 19 papasha martie 21, 2015 la 6:36 pm

  * Bafta mare la controlul medical , sanatatea-nainte de toate !

  * Draga si stimata gazda , din cauza analfabetizarii acute si a arogantei parvenitilor de tineri frumosi , curati si nemanjiti de perioada sclavagista , fanariota si cea comunista , schimbul de maine al partidului , adica groparii PSD -ului ala adevaratu’ , ala de pe timpuri de 35-45% singur ( nu ca azi , la max 30% inmpreuna intr-o coalitie cu alte 3-4 partide ) , cu siguranta ca n-au auzit , ce sa mai vorbim de rasfoit , cartea aia groasa cu multe , multe pagini , ” Cele doua Romanii ” .

  * Continuitatea in istoria de guvernare si in viata de partid este chiar o gluma sinistra . Eu am impresia ca noul PSD are menirea sa se auto-distruga , ca sa lase locul unor partide slabe de muci de mahala , asa zise istorice , cu care ” EXTERIORUL ” sa se joace cum vrea mushchiul lui

  * Noul si tanarul PSD , se ocupa cu smecheriile , cu mangla la puterea a 10a , cum sa-i prosteasca pe oamenii lor din teritoriu , cu tot felul de sondaje de kkat , ei fiind in pat ( ca niste curve de pe centura ) cu hotii si smecherii ailalti din opozitie , care si ei , la randul lor isi prostesc oamenii din teritoriu cu poveste cu ” lupta contra comunistilor PSD-isti ” ! Hai la vaci si/sau porci !

  * Din pacate , draga si stimata gazda , scarba generala , neincrederea si lehamitea a ajuns la paroxism , incat , ultimul mic exemplu de vot ” anti-system ” l-am avut pe 16 NOIEMBRIE , cand MARELE FAVORIT PSD-izd A FOST FACUT MUCI TOCMAI DE VOTUL ANTI-SISTEM ( vot pe care nici astazi retardatii de aroganti parveniti si plini de bani nu-l inteleg sau nu vor sa-l inteleaga , cum de i-a lovit trenul in halul asta , si asta-i numai inceputul ) .

  * La capitolul asta ( vot anti-sistem ) am vesti proaste si pt. ala de tace-n front la Cotroceni si comunica cu subiectii lui pe face buci .
  Neamtzu’ a venit la putere pe un val puternic anti-ponta si anti-sistem asa de mare , incat nici el n-a crezut ca va castiga in vecii vecilor .
  Votantii astia multi , nu sunt exact ai lui ( ca nici dracu’ nu-l cunostea prin Tara pe nea caisa din Sibiu , iete floshc tzatzico ), sunt aia ANTI ……DE TOATE , care asteapta de la el ” minuni ” pe care mutu’ nu o sa fie capabil sa le livreze vreodata , asa ca imediat dupa perioada de gratie ( max. 10-12 luni ) , va incepe tocatul marunt , marunt !

  * Jalea cea mai mare este ca Tara va slabi mult si vom fi expusi la compromisuri grele de tot , pt. ca nu o sa avem ( nici politicieni si nici partide puternice ) care sa stea cu coloana dreapta si care sa se confrunte direct cu ” EXTERIORUL ” ala care ne vrea numai binele !!!!!!!!!!!!

  * Nimeni nu si-a pregatit cu adevarat schimbul de maine , sau daca l-au pregatit , au ales niste rebuturi , solduri , second hand goods .

 20. 20 Adrian B. martie 21, 2015 la 6:56 pm

  Va doresc multa sanatate ! Tara asta are nevoie de dumneavoastra mai mult ca niciodata …

  Cu respect , Adrian B.

 21. 21 Luminita Arhire martie 21, 2015 la 7:25 pm

  „Guvernul pare un spectator…” Foarte corect. Şi nu numai un spectator oarecare, ci un spectator şovăielnic, complexat pentru că i se pare că s-a îmbrăcat inadecvat la „Traviata”, care-şi pipăie în permanenţă papionul, până când îl simte ca pe-o agresiune directă la „mărul lui Adam”. Din pricina acestei impacientări pline de angoasă, crede că dacă se ridică în pauză, într-un avânt legitim, să meargă până la toaletă, toată sala va fi cu ochii pe el şi-l va arăta cu degetul cu o pufneală sarcastică, aşa că preferă să-si reprime pornirile naturale şi să se chinuie într-o crispare dureroasă.

  „Nu cred că Alina Mungiu Pippidi va vota vreodată PSD…”Nici eu. Şi nici nu cred că este necesar . Cred însă că polemica permanentă şi inteligentă cu contestatarii de serviciu ai PSD-ului, răspunsul ironic şi mediatizat corespunzător, pentru a nu li se permite acestor băieţi „metrointelectuali”( nu cred că este o eroare majoră să o includ şi pe Pippidi la categoria ”băieţi”) zburdatul neîngrădit de argumente contrare pe pajiştile societăţii civile, este aproape o obligaţie.

  „Povestea cu cocoşul roşu…” Singurii care par să nu înţeleagă că alegerile prezidenţiale din 2014 s-au pierdut în trena unui artificiu la fel de rudimentar ca „…dragă Stolo ” sunt chiar pesediştii. Artificiul respectiv nu are nici o legătură cu campania electorală a PSD-ului, ci cu ignoranţa, neatenţia sau oboseala unui electorat de obicei pasiv, exploatate toxic de nişte indivizi mai isteţi şi mai determinaţi decât toată echipa de campanie a lui Klaus şi, evident, decât Klaus însuşi, dar având, în general, interese distincte faţă de acesta şi care ar fi putut fi materializate complicat dacă ar fi câştigat Victor Ponta alegerile. Nu trebuie să amintesc realitatea penibilă că Iohannis are suficiente amănunte neclare în biografie, pentru a fi un preşedinte lipsit de mari ambiţii. Fără să fie prea deştept, sunt convinsă însă că va urmări cu mare atenţie ce i se întâmplă lui Băsescu în perioada post-prezidenţială. În funcţia de asta, în anumite conjuncturi , poate deveni chiar mai şters şi mai inexistent decât este astăzi, numai pentru a-şi conserva şansele pentru cel de-al doilea mandat.

  “…in aceste condiții, cu un guvern social-liberal in administrație, PSD are o problemă să atragă votanţii de la stânga PSD…”Absolut. În acelaşi timp însă, este evident că PSD a fost pus într-o situaţie imposibilă: guvernează în baza unui program propus de o formaţiune care nu mai există, program care a fost votat în proporţie zdrobitoare de populaţia României- sau, cel puţin teoretic, aşa s-ar înţelege, în măsura în care populaţia României mai votează şi programe, nu numai emoţii livrate în direct.

  Cel mai greu mi-a fost însă să citesc asta: “In opinia mea, de FOST membru al PSD”… E ca şi cum aţi fi spus “…în opinia mea de FOST tată al acestui copil”.

  P.S. Sper din inimă ca „raţiunea medicală ” să fie minoră.

 22. 22 Daniela Semenescu martie 21, 2015 la 7:41 pm

  Sanatate! Sa va intoarceti sanatos! Tara are inca mare nevoie de mintea Dumneavoastra atat de luminata! In ce priveste analiza situatiei e exacta si, din pacate, probabil inutila celor din noua clasa politica definita asa de plastic de Dumneavoastra intr-o postare cu animalute din cea mai proaspata generatie.
  Trebuie insa intelesi, iertati si ajutati sa stea drepti fara sa iasa din drumul social-democrat. Mai pastrez in actele importante carnetul de membru de partid PSDR din 22 mai 1990. Erau/m niste visatori poate asta era si defectul organizatiei postdecembriste: mai putin organizati dar… eram ca o familie! Am o singura durere/parere de rau : in locul Domnului Sergiu Cunescu in primul rand la congresul de unire ,si dupa aceea, a stat o persoana despre care se soptea in vechiul partid social democrat ca il supraveghease ajutandu-l pe Adrian Dimitriu…. Banui ca 13-14 iunie a fost motivul, dar…. Adica toti facem micile noastre greseli. Se pare ca actualul guvern are rezultate la fel de bune ca cel pe care l-ati condus-deci nu avem a reprosa esentialul! Partidul… baza e solida si asta conteaza, poate mai apropiati,asta depinde de fiecare in parte. Sanatate si bucurii sa va aduca cei de aproape si de mai departe. Cu stima,simpatie si speranta va asigura de toata consideratia, Daniela Semenescu

 23. 23 cristea madelona martie 21, 2015 la 8:02 pm

  Multa dreptate aveti…

 24. 24 Adrian B. martie 21, 2015 la 8:14 pm

  Venice backstage . How does Venice work ?

 25. 25 DINA martie 21, 2015 la 8:37 pm

  FOARTE ADEVARATA ANALIZA D-VOASTRA, VA DORESC MULTA SANATATE

 26. 26 papasha martie 21, 2015 la 8:48 pm

  – ponta la CN : ” traian băsescu a fost dușmanul partidului și al Tării .” (!!!)

  – eu de-acasa :

  – bai ponta tu esti amnezic , mincinos patologic , dus cu creierii (bipolar) , sau ne iei de prosti pe toti ?

  – cum ai semnat tu personal , cu manutza ta , bai baiatule PACTUL ALA BLESTEMAT DE COABITARE cu dusmanul partidului si al Tarii ?

 27. 27 casandra martie 21, 2015 la 8:56 pm

  În primul rând, să aveți vești bune despre sănătate, domnule Năstase!
  PSD nu merge către PSDR interbelic, din păcate, merge către nicăieri.
  Discursul și practica de guvernare nu mai sunt nici măcar de centru, sunt de o dreapta. PSD a ajuns drepta de rezervă.
  Nici structura umană a partidului nu mai este cine știe ce. Se observă cu ușurință lipsa culturii politice, lipsa sincerității. Și lipsa culturii, pur și simplu. Despre valori nici nu mai poate fi vorba. Doar despre preț.

 28. 28 Fragmentarium Politic martie 21, 2015 la 11:23 pm

  O bifare cat o amanare

  Nu am vrut ca titlul sa sune ca o rima, dar nu am gasit alte cuvinte mai expresive despre reuniunea Consiliului National al PSD. Parerea mea este ca s-a bifat o activitate si ca marile probleme, pe care le vedem in oglinzile parlamentului, guvernului si opiniei publice, au fost amanate pentru toamna, la Congres.

  Poate ca si absentele unor grei consacrati ai social-democratiei au facut ca manifestarea sa fie ca de grupa mica. In orice caz, o analiza cauzala care sa duca numai catre opozitie si dizidenta nu va determina acea ardere interna care sa faca posibila o renastere Phoenix. Motivul e simplu, va lipsi cenusa din care sa renasca.

  De acord, din cauza unui esec nu trebuie sa ne ghilotinam conducatorul sau sa ne jelim, dar cum educam responsabilitatea, despre care, cand e vorba despre greselile altora, spunem ca cine greseste, plateste? Daca de vina este vrajitorul PDL Catalin Predoiu, care zboara calare pe codul penal ca pe o coada de matura pe deasupra pesedistilor, cum de corifeii PSD nu gasesc niciun descantec? Greva de semnatura, pe care a invocat-o cineva, i-ar putea apara pe edili, dar nu si pe cetateni, ale caror probleme trebuie rezolvate, totusi.

  Oare Geoana chiar a fost partea esentiala in PSD, de nu se mai poate echilibra leadershipul dupa plecarea lui? Pai daca este un asa spargator de crize, nu ar trebui chemat inapoi? Ce se va intampla daca va face miracole cu PSR si va fi urmat si de altii? Nu este cunoscuta lectia ca pe oameni ii intereseaza miracolele, nu cine le face?

  Apoi, gaselnita ca alegerile prezidentiale au fost pierdute din cauza etichetelor de “comunism” si “sovietism” este de-a dreptul rizibila. Nu numai ca regimurile totalitare comuniste sunt de mult oale si ulcele, dar nici macar cei care le agita ca pe o sperietoare nu cred in ceea ce spun sau nu stiu cum au aratat. Poate ar trebui trimisi la manualul de istorie sau la muzeu. Ori la ideologia si propaganda dreptei, pentru a le intelege functionarea si neostenirea, ca o maimuta a mintii si a cuvantului.

  De fapt, ca sa nu nu ascundem dupa deget, acelasi Dragnea a sustinut un mic recital de razboi rece, pentru care l-ar pupa orice uliu de dreapta, occidental. Cum, dintotdeauna, consiliul a fost un for ideologic, am avut dovada, ieri, ca acesta a incaput pe mainile unor habarnisti in ale ideologiei. Noroc ca au fost si oameni lucizi, care au mai pus lucrurile la locul lor, in privinta a ceea ce inseamna stanga, de la impozitul progresiv si codul muncii pana la protectia sociala.

  Apoi a mai fost o chestiune, la care si un hipercritic s-ar fi dezumflat. Pe scena era doar tribuna pentru vorbitori, in timp ce conducerea PSD, care ar fi trebuit sa se afle intr-un prezidiu, s-a aflat in sala, facand corp comun cu masa participantilor. Pe cine sa critici, cand diviziunea dintre conducatori si condusi s-a topit intr-o formula de organizare care a facut ca democratia sa dea pe dinafara, ca un aluat bine crescut?

  Au fost si critici, ca doar critica este o fiara mereu la panda, mereu sa atace. Dar nu stiu cum s-a intamplat ca urechile, probabil foarte sensibile, ale fostului sef de campanie prezidentiala, Liviu Dragnea, nu s-au aflat in sala exact in momentele peroratiilor critice.

  Ideologie? Care ideologie? S-ar putea ca formula 4 in 10 sa dea rezultate, daca premisele actuale de majoritate si de guvernare se vor mentine pana la alegerile din 2016. Daca insa premisele se vor schimba, cred ca domeniile departamentelor vor trebui sa le urmareasca foarte tintit pe cele guvernamentale, pentru a oferi expertiza de opozitie sau de alternativa.

 29. 29 Aramis martie 21, 2015 la 11:25 pm

  @Adrian Nastase

  Desigur ca Alina nu va vota cu PSD si aveti dreptate cand spuneti ca PSD nu ar trebui sa se schimbe pentru a fi pe placul Alinei. Ar castiga-o poate pe Alina, si ar pierde alte zece mii de necunoscute Aline mai mici, mai firave.
  Totusi, insiruirea dvoastra de explicatii pentru starea de fapt a PSDului nu e decat o palida incercare de a gasi motivatii pentru esecul perpetuu in care se afla PSD de la o vreme incoace.
  Este discutabil modul in care PSD a reusit sa pastreze un procent mare din electorat, si calitatea aceluia ( in sensul de inexistenta unei Aline pesediste, alungata si marginalizata de atotcuprinzatoarea intelectualitate a unui Vanghelie , care nu lasa loc de competitie din cauza ca citise prea multe almanahe) , dar cred ca principala cauza a esecului total ( in ciuda procentelor) sta in senzatia pe care PSD a lasat-o , aceea ca ar fi locuit de semidivinitati, aristocrati cu blazon inventat si staruri hollywoodiene ( in fond, cocalari cu Jeep, parfumati peste noroiul nespalat cand si-au schimbat pantofii la bariera Vergului cand au intrat in Bucuresti) . Toate acestea in contradictie cu bunul simt al burgheziei de mijloc si de jos, si a profesionistilor ce ar trebui sa populeze spatiul social-democrat.
  Cred ca intelegeti ca nu incerc sa gasesc vinovati, cele de mai sus fac parte din Romania reala, profunda sau nu, si sunt consecinta istorica a etapelor anterioare, dar probabil ca in loc sa vorbim azi de esecul care este PSD, puteam discuta despre un spatiu romanesc social democrat de tip european.
  Finally, PSD este doar la partea de sus a unei pante. In 8-9 ani nu vom mai putea vorbi despre PSD decat ca de o amintire. Lumea se schimba, uneori si noi odata cu ea.

 30. 31 Sibilla martie 22, 2015 la 12:41 am

  Sănătate și gânduri de Bine, AN-ului nostru !!!

  p.s. se impun câteva clarificări, apropo de :

  1. )
  ” Guvernul român nu a fost în stare să starnească interesul chinezilor sa termine canalul Dunăre Bucureşti.” – asta e o tâmpenie ! mă refer la utilitatea canalului, desigur. A explicat dl Ion Iliescu ” Argeşul s-ar putea colmata astfel în aproximativ cinci ani.”
  ” Fostul preşedinte a mai afirmat că în România este dificil să faci agricultură de înaltă producţie, problema fiind resursa de apă.
  În aceste condiţii, a arătat el, singurul proiect care trebuie neapărat susţinut este Canalul Siret – Bărăgan.
  ‘Sistemul pe care l-am avut de pompare a apei din Dunăre e discutabil. Şi mai ales cine să subvenţioneze. Statul nu mai poate permite aşa ceva. (…) Singurul proiect care trebuie neapărat susţinut este Canalul Siret – Bărăgan. Din circa 7-8 mld metri cubi transportaţi de Siret se derivă un miliard spre zona cea mai săracă a ţării – Bărăgan, acesta e un proiect viabil care trebuie susţinut şi este o resursă raţională’, a argumentat Ion Iliescu. ”
  2 )
  ” PSD ARE un guvern valoros si responsabil, dar ca la romani…nu e bine, sau nu ne ajunge ce avem, ( … ) ” – dacă se face referire la I Rus, Cazanciuc, plumb, chiar e tragi-comedie !
  ” Recuperarea votantilor de stanga nu se face neaparat cu ,,fostii”. Cu cine ? Cu Ion Iliescu ? ” – mai ales de sfaturile, expertiza Președintelui avem nevoie ! neținând seama deloc , am ajuns la PSD de rit nou cu iz de ” ghiță ” 😛 iar electoratul de stânga se cam împuținează ȘI din pricini de ghiță, extrem de NOCIV pt PSD, din cauză de numiri impuse la șefia CN al PSD, din cauză că prăpastia dintre cei de la vârf și membri e toot mai mare, opiniile oamenilor nu contează ba chiar incomodează, PSD nu-și asumă identitatea dar miaună întruna lozinca ” social-liberalismului ”, etc etc
  ” De dvs, domnule Adrian Nastase nici nu mai vorbesc, avand in vedere ca ati intors spatele Consiliului National, din motive care, pe moment, imi scapa. ” – O MINCIUNĂ ORDINARĂ !!! Adrian Năstase NU a întors niciodată spatele CN al PSD, teatrul ieftin pus în scenă de PSD de rit nou cu iz de ghiță a întors spatele tuturor incomozilor, să nu le-ncurce planurile, deh… Activitatea pe Departamentele PSD e moartă de foarte mult timp, iar faptul că acum se flutură ostentativ cu aș zice chiar nesimțire cică ” dinamizarea activității pe Departamente ”, se numește ipocrizie cui carul din partea PSD de rit nou cu iz de ghiță. AN a pus cărămida acestor Departamente, a susținut activitatea pe Departamentele PSD, după ce Satanic Abuser ( băsescu traian ) cu larga colaborare a unor tovarăși pesedei l-au tras pe margine din viața politică pe AN, activitatea Departamentelor PSD s-a dus naibii !

  3 )
  Ponta n-ar fi momentul să fie abandonat – e taman pe dos, VP a abandonat partidul preferând o cloacă de nocivi care l-au împins la… diverse, acum iese senin și spune ” scapă cine poate ” ( abandonaților ). VP și-a ales omi și oame de curte și tot el și-a ales ” comunicatorii ” di jenu ana birchal care se chinuie cu un ” și ” de râd curcile, din gurița di-vină a căreia numele M geoană sună a …. și tot VP nu se poa dezice definitiv de sebi aurică ghiță, de par egzamplă.
  Nu noi îl abandonăm pe VP, el ne-a întors dosul : în campanie a mers pe mâna fifi-înaripaților sturzu ( fost pe scene cu băsescu ) și ghiță ( fost sponsor PD-L, apoi PN ) care au pus botniță tuturor PESEDIȘTILOR pe motiv de critici constructive și-au scos la înaintare o mână de obedienți care distribuiau niște ode și imnuri sau copy-paste după trăznăile unora. – iștia se autointitulau Echipa VP, văzurăm că de ” succesuri ” ; sfătuit de niște vulpi din imediata sa apropiere a dat de pământ cu opiniile noastre îndreptățite și amintesc inclusiv apelul seniorului : ” Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic. ! ”
  Nu sunt deacord că ar fi prematur să tragem concluzii : dezbateri serioase – nu, congres tooot amânat, acum și CN al PSD presupune niet discutii/concluzii/dezbateri… Da de ce să fugim de dezbateri, de ce să nu recunoaștem că s-au acumulat f multe nemulțumiri, de ce experiența și expertiza seniorilor să nu conteze, de ce ne-am îndepărtat de oameni, de ce continuăm să mimăm valorile social-democrate …
  Avem nevoie de-un lieder căruia să-i pese de noi, de nevoile noastre, de ȘI opiniile noastre, de tot ceea ce ne e dor ( ! )…
  Merităm respect, indiferent dacă suntem / vom mai fi la putere au ba !

 31. 32 Titus Filipas martie 22, 2015 la 1:06 am

  Ideologia primară joacă un rol instituţional de mediator uman.

 32. 33 T-Rex martie 22, 2015 la 1:17 am

  Multa sanatate !

 33. 34 Ghita Bizonu' martie 22, 2015 la 8:33 am

  ZeV

  ia zi crezi ca eu sunt nimeni? Ca ai scris Multi o tot bat in cap cu aszisul ,,pact de coabitare”, dar nimeni nu ne spune ferm si explicit ce ar fi facut el si daca ar fi putut anticipa care ar fi fost consecintele pentru Romania.
  Corect trebuia scris „doar Bizonu'” sau „sa il rugam pe Bizonu'”

  Eu nu iscaleam pornografia aia!! Eram exacat dupa niste algeri parlamentare care zdrobisera pre basei . Care basei puteau fi tratati de „ilegitimi ocupanti de strapontine” . Schimbam prevederile legale in legatura cu referendumul si apoi sopteam ceva gen „fa pe nebunu si te suspend” . Faceam galagie ca nu se respecta sufragiul popular ca avem un nou Ceausescu .
  Insa Tontelu a iscalit . A iscali dand dovada ca ori nu a citit ori a trecut de examenul de Constitutinal numa prin minune . Sau ca de fapt el interpreteaza constitutia exact ca Baselu….
  A dat puterea din mana – putere pe care i-am dat-o EU ELECTORATUL – si a preferat sa plece capul pe butuc… Asa ca incetul cu incetul the Revenant si-a revenit a punctat si inac mai puncteaza.
  vezi dipticul de zilele astea…
  Faradelegele inconjurat de SPP isti care brischeaza ziariste (si astea toganci imputite?), aceiasi vila ca si cand era in functie, soparle la adresa lu Tiberiu Nitu, poate cu telefon STS. Nu sapr zice ca nu mai este in functie..
  Victor Tonta cu un ton plangacios la Consiliul National : Nu are rost sa ne jelim. Ce sa fac? Sa zic ca socrul, cumnatul si mama mea sunt urmariti? tonul si atituidinea imi zic ca ste terminat ,, acu asteapta si el sa „isi dovedeasca nevinovatia” si ca poate si-a facut si el geanta …

  Vezi tu .. publicu larg nu e intotdeauna rational.. as zice ca in gnl nu este rational. Insa are un instinct de animal de prada .. ‘simte victima” si in gnl se plaseaza de partea care are o paparenta de putere . Ori Victoras este cum am mai scris un indivia beta sau chiar gamma. Si cum deja facuse dovada impotentei – prin pactu de coabitare! – el a fost votat doar de cei rationali (eu, carcotasu de exemplu ) si cei jurati PSDului.

 34. 35 George Ban martie 22, 2015 la 8:34 am

  Ilf și Petrov trăiesc:

  „Ministrul Mediului este pregătit să intervină pentru orice barză din România. Asigurarea vine după ce Graţiela Gavrilescu a semnat un ordin, care a trecut pe la mai multe instituţii, pentru mutarea unui cuib de barză din localitatea Schitu Goleşti.

  Iniţiativa s-a dovedit a fi un dezastru şi nu i-a adus liniştea barbatului care s-a plâns că de 21 de ani este deranjat de barza respectivă.

  Cuibul a fost distrus în timpul transportului, deşi o echipă specializată s-a ocupat de operaţiune. În plus, locul unde specialiştii sperau că pasărea îşi va face noul cuib a fost complet ignorat de barză, care a găsit singură un alt stâlp pe care să stea, tot în mijlocul satului.”
  (antena3.ro)

  Ce bine ar fi să avem și niste berze în politică!

 35. 36 Marian Nicolae martie 22, 2015 la 8:54 am

  Buna dimineata domnule presedinte si multa sanatate va doresc.

  In legatura cu temele PSD-ului aveti dreptate, vremea vorbelor a trecut de mult. Faptele reprezinta subiectul care ne lipseste cu desavarsire si de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume…. Si ouale.

  De fapt invers…ouale ne lipsesc pentru a duce la bun sfarsit ceea ce trebuie facut pentru natiunea romana prin faptele care stralucesc prin absenta….sau ceva apropiat…intelegeti dumneavoastra….

  Sa fie din pricina oualelor oare…???

 36. 37 ZeV martie 22, 2015 la 8:54 am

  Foarte correct, Centrule:
  ,,Ponta a fost impins in fata de cei care sperau – spera ca Ponta va fi un om de paie , atat .”
  Completez: ….iar cei care l-au impins, nu sunt altceva decat ,,oamenii de tinichea”. (Z)
  Ma uit prin organizatiile PSD din teritoriu: nu se platesc cotizatiile, vin la sedinte cativa matusalemi in carje care fac apologia minunatei epoci in care ,,bartidul unic” facea, dregea, datea si impartea dreptatea si resursele pentru toti”.
  ACESTA este PSD-ul, domnule Adrian Nastase: un partid prafuit, tinut in viata de moshi, babe, fosti activisti PCR (pot sa va dau si nume, pe e-mail, cunoscandu-i pe multi), baroni, veleitari (care se folosesc de partid pentru a accede in functii prin spitale, primarii, scoli, institutii deconcentrate, etc).
  Iar peste toti, planeaza fascinatia fata de idolul de carton neo-pecerist: Ion Iliescu. Cel ,,sarac si cinstit” sub a carui palarie a inflorit captalismul de cumetrie dambovitean. Mi se pare auritor sa constat ca inca mai exista…oameni care mizeaza pe un ,,cal” decedat (dpdpv politic n.r.).

  George Ban spune:

  Victor Ponta trebuia sa se ridice deasupra partidului…desigur (adaug eu), dar trebuia sa desfaca carligul agatat de curea de care atarna lestul celor 40%. (Z)

  ps
  Am exagerat intentionat, neadaugand in balanta si partile bune, dar am facut-o pentru a sublinia:
  Cu asemenea mentalitati , atitudini, sustinatori si autisme, PSD nu va avea nicio sansa in 2016 (sau, la eventualele alegeri anticipate).
  ..Si va mai castiga prezidentiale, cam pe la pastele cailor.

 37. 38 ZeV martie 22, 2015 la 8:56 am

  reiau
  ,,,,bartidul unic” facea, dregea, dadea si impartea dreptatea si resursele pentru toti”.

 38. 39 blogideologic martie 22, 2015 la 9:27 am

  Am mai spus că există confuzia iraclidă (vedeţi Enciclopedia murală de la Moldoviţa) privind politeia Angulum (numită şi primul țarat bulgar). Tocmai când vroiam să prezint “ruptura iraclidă” în două ipostaze, una reală şi alta factice, am primit un e-mail care mă forţează să vorbesc mai mult acum despre politeia Angulum. O entitate statală a cărei naştere a fost provocată de “ruptura iraclidă”. De pronunţi sintagma “ruptura iraclidă”, asta nu generează poate dintru început suspiciuni la adresa ta. Însă de-ndată ce anunţi că încerci să explici!, tu!, situaţia se schimbă într-un mod radical. Iar dacă mai şi aminteşti primul cuvânt lămuritor, „khazarii” ori „hazarii”, eşti acuzat aproape imediat de fascism românesc în formă gravă, adică de legionarism. În studiile biblice ni se spune că Hazarii ar fi descendenţii hunici ai neamurilor lui Gog şi Magog care ar fi pătruns în Europa deschizând Porţile lui Alexandru cel Mare prin Munţii Caucaz. Ziceam că în Enciclopedia murală de la mănăstirea Moldoviţa este prezentat asediul Constantinopolitan de la anul Domnului 626. Dar tot în acelaşi an se mai întâmplă un act geopolitic cu nişte consecinţe dezastruoase pentru Romania Orientală nord-pontică. Am mai spus eu că-i provincie creată de împăratul Nero. La Craiova se purta, către sfârşitul secolului XIX, o discuţie intelectuală vie, chiar sofisticată, dacă termenii nu sunt incompatibili, despre ceea ce s-a mai întâmplat cu provincia Romania Orientală nord-pontică după sinuciderea împăratului Nero. Documentele pe hârtie ale discuţiilor de la Craiova, vorbesc despre Jurnalele personale ţinute atunci şi care consemnau pentru urmaşi, pentru Viitorime, toate vorbele acelea cu noimă, nu s-au mai păstrat, chiar dacă fuseseră bine puse la adăpost în casele unor intelectuali. Au fost rase de pe faţa pământului în valul distrugător al demolărilor impuse de Ceauşescu „pentru a construi Noul.” Ştiu bine aceasta, căci şi documente din familia mea s-au pierdut atunci. Avem doar pistele unor indicii referitoare la taina olteană despre „ce s-a întâmplat după sinuciderea împăratului Nero.” Indiciile s-au păstrat numai datorită personalităţii gigantice a sculptorului Constantin Brâncuşi, trăitor în oraşul Craiova, atunci. Drept indiciu posibil trebuie considerat bustul împăratului Vitellius. Unul dintre cei patru împăraţi romani dintr-acel an care a urmat sinuciderii tînărului Nero. Pentru care geopolitica a fost o formă de artă. Vor urma în istoria zonei provinciale nord-pontice multe evenimente perturbatoare. Au venit şi Goţii, au venit şi Hunii. Dar cel mai perturbator eveniment a fost “ruptura iraclidă” provocată intenţionat de către împăratul Heraklius. Tot la anul Domnului 626. Zidurile marii cetăţi din Bosforul tracic erau asediate atunci de Avari şi de către Persanii Imperiului Sassanid. Istoricul militar Mircea Dogaru, ce are în general o percepţie corectă a istoriografiei noastre în sensul Petru Rareş, se desprinde totuşi de Nicolae Densuşianu reprezentat mai ales prin opera Dacia preistorică. Însă aici, Nicolae Densuşianu expunea echilibrele braudeliene din lumea mediteraneană (cu prelungirea pontică) chiar înaintea istoricului Fernand Braudel ! Şi dictatorul Nicolae Ceauşescu avea reprezentarea intuitivă a echilibrelor braudeliene, el a încercat în toată vremea să le apere prin linia sa de geopolitică. Probabil că Germania, căreia în mod limpede nu-i convine instalarea unor echilibre mediteraneene pe termen lung, l-a atacat pe Ceauşescu şi din acest motiv, ea participând activ la complotul organizării “evenimentelor din decembrie 1989”, fabricând chiar un document esenţial pentru acuzarea României care a fost prezentat superputerilor la Malta! În fine, prin “ruptura iraclidă” eu înţeleg sfărâmarea intenţionată a echilibrelor braudeliene pe care a practicat-o împăratul Heraklius prin geopolitica sa. Basileul acesta care venea din Cartagina dovedi nesocotinţa majoră să introducă un jucător nou în zonă. Adus de departe. Cât de departe ? Am mai vorbit pe blog despre felul cum erau situaţi Turcii Ghiok Apuseni şi Turcii Ghiok Răsăriteni, la nord faţă de lobul apusean al Chinei de pe vremea dinastiei Tang (anul 700 din era curentă). Puteţi accesa iarăşi poteca asociativă lămuritoare http://en.wikipedia.org/wiki/Tang_dynasty#mediaviewer/File:Tang_Dynasty_circa_700_CE.png Din motiv de împărţire a resurselor, Turcii Ghiok numiţi şi „turcii albaştri” intră în conflict cu armiile dinastiei Tang. Nu ştiu cine a început conflictul, nu-i datum esenţial pentru povestea noastră. Oricum, Turcii Ghiok Apuseni sunt nevoiţi să fugă şi mai la Apus. Către ei trimite împăratul Heraklius emisari de întâmpinare. Iar dintre aceşti „turci albaştri” va recruta Heraklius adversari care să lupte cu Persanii Imperiului Sassanid. Tot la anul Domnului 626, Heraklius îi introduce în luptă la Tiflis (actualul Tbilisi). Khazarii (Hazarii) sunt victorioşi. Îşi vor construi chiar un imperiu, reprezentat aici http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars#mediaviewer/File:Chasaren.jpg Partea apuseană din Romania Orientală nord-pontică se organizează în politeia Angulum.

 39. 40 ZeV martie 22, 2015 la 9:38 am

  Astazi ma iau si de Victor Ponta (nu numai de PSD)….pai bine mai stimabile premier, cum vine asta …adica, te bucuri de ,,raul” lui Basescu si, ne spui cu nonsalanta ca ,,ti-ai asumat” consecintele asupra familiei, odata cu intrarea in politica ?? Crezi ca lucrurile astea merg la compensare si te multumesti zambitor cu asta ?
  Asta denota iresponsabilitate, imaturitate si, as spune, chiar o doza de cinism.
  Adica, vrei sa ne spui ca te asteptai ca lansarea in afaceri cu fonduri europene a cumnatului, fie el si naiv si nevinovat (in sensul de incompetent), sa atraga repercursiuni penale cu reverberatii asupra intregii familii ?
  D-ta, ca premier, bine informat de servicii, nu puteti sa previi o atare situatie, sa convoci o sedinta de familie in care sa spui:
  ,,Va ia mama dracului, daca faceti afaceri cu statul, atata timp cat eu sunt premier al Romaniei !”
  Vii acum si ne spui, candit, ca..te asteptai ??
  Mai Victore, chiar ne iei de prosti ?
  In alta ordine de idei, primarul de 3400 lei/luna care se teme de ,,suspiciunile rezonabile”, a vorbit in van ? In loc de decideti sa schimbati legea, d-ta faci jocul Gestapo-ului (care NU este justitie-cum BINE spune NORICA NICOLAI), stabilind ca cei arestati preventiv, sau urmariti penal, DESI SUNT NEVINOVATI PANA LA O SENTINTA DEFINITIVA, sa paraseasca anumite functii si demnitati in/din partid !

  ps
  NORICA NICOLAI vrea sa denunte MCV-ul, deoarece, intreg sistemul de informare bazat pe asasiza integritate a institutiilor de forta, s-a prabusit ca un castel de nisip, odata cu arestarea lui Horia Georgescu.

  FELICITARI, NORICA NICOLAI!

 40. 41 Popateapa martie 22, 2015 la 10:56 am

  @Sibilla Nu trebuie sa ma faci tâmpit 🙂 si sa corzi gir unei singure opinii. Oricum eu am lucrat la acest canal si stiu ca nu exista pericolul colmatarii atata timp cat se fac irigatii din el. Prizele de absorbţie pentru pompe pleacă din partea de jos a canalului din niste fose construite special cu baza mai jos. Atunci toate aluviunile se duc în canalele de irigaţii si apoi pe câmp.
  Irigatii! Pai unde mai vezi tu ferme de subzistenta în sudul Romaniei? Moşierii cei noi ca Ion Niculae, Mircea Dinescu, concerne arabe şi evreeşti au cumpărat mii de ha.
  Nu spun nu canalului Canalul Siret – Bărăgan așa de dragul contrazicerii. Eu nu cunosc în amănunțime şi nu am amănunte ca să îl combat, dar cred ca tu nu preiei o idee pentru ca este spusa de un om valoros. Asta nu este bineTimpurile s-au mai schimbat, au intervenit tehnologii noi. La mine la Oltenita sunt companii arabe care au luat mii de ha şi le cultiva cu cereala pe care le încarcă pe vapoare şi le trimit în țările lor de proveniență. Au construit și silozuri în care depozitează surplusul de cereale din timpul recoltării pentru a-l expedia mai târziu. Nu mai stiu sa existe cultivatori autohtoni.
  Cât privește competenţa guvernului, eu spun ca este unguvern incompetent. Cate locuri de munca au creat în 2 ani. Ma refer în locuri de muncă în domeniul productiv. Da în administraţie s-au creat f multe. La noi în primărie în birourile unde lucrau 2 persoane acum sunt 6. Obţinerea unui act dureaza comparativ cu periodele mai vechi foarte mult- Acum 5 ani obţinerea certificat fiscal dura 1 zi. Acum 1 saptamană. Timbre fiscale nu mai exista pe piata. Am scris despre acest lucru presedintelui ANAF de 2 luni. Nu am primit raspuns. Aceste exemple minuscule duc la crearea imaginii de competenţă sau nu! Pe cele mari nu le invoc.
  Altfel sa auzim doar de bine!

 41. 42 Marian Nicolae martie 22, 2015 la 11:03 am

  US I Knew You Were Trouble – WALK OFF THE EARTH Feat. KRNFX

 42. 43 Diegotxe Perreau martie 22, 2015 la 11:08 am

  Acum, fiindca am aflat tarifele de sustinere in internet, ofer 0,50 lei pentru primul comentariu care sustine acest mesaj; 0,30 lei pentru al doilea si 0,20 lei pentru al treilea. Atat pentru moment, fiindca nu candidez nicaieri.

 43. 44 serbanfl martie 22, 2015 la 1:13 pm

  Îmi permit să cred că, exact din motivele pentru carte Guvernul Năstase a adoptat o serie de măsuri cu specifice spectrului politic de dreapta, Guvernul Ponta a adoptat măsuri similare – fapt care se va perpetua atât timp cât sistemul bancar, adică finanțele lumii supra numite occidentale, vor fi sub dominația ce dăinuie de vreo 150 de ani.
  A nu se uita ce-au pățit socialiștii francezi, care în 2010 anunțau măsuri radicale!
  Și a nu se uita că în Grecia s-a pus deja problema unui sistem bancar de tip islamic!
  De observat că, după discursul obraznic al lui Netanyahu, în camera Reprezentanților, USA a anunțat că pregătesc numirea unui ambasador în România. Chiar dacă Predoiu se bucură, impresia mea este că „a pierdut un bun prilej de a tăcea” – ca să folosesc o exprimare, mai colorată, a unui fost Președinte francez.

 44. 45 Ghita Bizonu' martie 22, 2015 la 2:00 pm

  ZeV(zec!)

  la intrabarea ta ..Mai Victore, chiar ne iei de prosti ? eu as zice ca nu va ia. Stie sigur…
  Din pacate nici el nu e cu mult mai breaz decat tine ..

  Si refritor la balastu de 40% Victor Ponta dar trebuia sa desfaca carligul agatat de curea de care atarna lestul celor 40%. succesuri si la bulau!! Ca cum sa iti zic balastu ala l-a facut pe Tontelu premier.. da degeaba ca daca nu poate nu poate .. si da, PSD nu prea mai aere mari sanse. Asta si fiindca prea vrea sa fie partidul celor ca tine si a Alinutzelor mungitoare

 45. 46 Adrian B. martie 22, 2015 la 2:10 pm

  Povestea celui mai vechi hotel din lume , de peste 1300 de ani . Hotelul Houshi Ryokan este o afacere de familie la a 47-a generatie …

 46. 47 Cris martie 22, 2015 la 2:21 pm

  Mulți demnitari italieni, între care ministrul Marilor Proiecte, sunt acuzați/cercetați/inculpați. Ministrul a demisionat, dar Matteo Renzi a spus că el nu e de acord cu aceste demisii pentru că pentru el oamenii sunt nevinovați până la hotărârea definitivă.
  Renzi: Oamenii trebuie judecați de tribunale, nu de opinia publică.

  Consider că hotărârea PSD de a-i da afară pe membri înainte de sentința finală a judecătorului e populistă. Recunosc însă că opinia publică (vulgul) vrea sânge și trebuie să obțină sânge. Probabil modificarea statutului va acționa o anumită perioadă, până își va reveni opinia publică din istericale (dacă-și va reveni…).
  Consider că Mazăre are dreptate să fie scârbit de acuzațiile neîncetate timp de 10 ani, și să renunțe la funcție. Așa nu se poate lucra.
  Acest popor nu merită nimic bun. Oricâte eforturi ai face pentru el, te acuză, te invidiază, te vrea la închisoare, te mănâncă de viu. Acest popor trebuie lăsat în mizerie.

 47. 48 Adrian B. martie 22, 2015 la 2:30 pm

  Pietele din Calcutta …

 48. 49 George Ban martie 22, 2015 la 2:34 pm

  Sibilla

  Îmi place cum scrieți „lieder”. Vă cam dați cu nemții, după cum văz eu…
  -:))) -:)))

 49. 50 Cris martie 22, 2015 la 2:37 pm

  Dumneavoastră aveți toate datele și experiența necesare unei analize corecte.
  Mi-a plăcut comparația partid mare – portavion.
  Părerea mea e că un partid mare e puternic dar și greu de condus. Sunt multe voci, multe curente, multe principii… E greu să le armonizezi și să unești sute de mii de oameni.

  Eu nu sunt simpatizant PSD, dar nici nu urăsc PSD-ul. Încerc să găsesc părțile bune ale guvernării, consider că sunt multe, și încerc să-i aduc circumstanțe atenuante în privința părților care nu le convin unor electori.
  M-am depărtat de PNL, nu m-am reînscris cum se face periodic, n-aș putea să spun concret pentru ce. De când cu Ioh m-am scârbit. Poate am să reintru, poate nu…

 50. 51 George Ban martie 22, 2015 la 2:51 pm

  Tocmai ce ma pregăteam să-l critic și eu pe ViP, când… hopaaa!!!! Zev mi-o ia înainte! Asa că mă abțin. Nu de alta, dar văd că se amplifică un val anti-Ponta, pe care s-au urcat chiar PSD-isti și foști aprigi susținători. Nu vreau să se implinească proorocirea lui Băs că Ponta nu va mânca ouă roșii la Palatul Victoria.
  Mi se pare că greața de Ponta este aranjată la fel ca alegerile de anul trecut. Nu vreau să fiu o marionetă.
  Iar cine strigă „Jos Ponta!”, să spună și cine vrea să fie sus.
  În final, văd că vina sa supremă este Pactul de coabitare. Totuși, pentru numele lui Dumnezeu, știe cineva ce era scris acolo? Pentru că altfel, vorbim în șabloane nord-coreene…

 51. 52 T-Rex martie 22, 2015 la 3:20 pm

  @Titus Filipas, multumesc pentru raspunsul extrem de interesant, si foarte solid argumentat. Sincer, ma impresioneaza capacitatea dvs. intelectuala sa faceti „surfing cultural”.

  Idea pe care am prezentat-o, anume ca Rusia nu ar fi un stat european e foarte veche. Rusii insisi sunt foarte dezbinati cind discuta despre asta. Cultural, poti argumenta ca Rusia este parte a etosului cultural european, insa istoria si in special geografia, plaseaza Rusia mai mult in Asia decit in Europa. Chiar politic, recent, dupa 1989, desi retoric liderii lor atasau Rusia de Europa si SUA, o privire mai distanta ne arata ca insusi Stalin considera Rusia un stat Asiatic. Ii spunea unui diplomat japonez: „Rusia este in stat asiatic, Eu insumi sunt un Asiatic”.

  Ca si un partid mare, un stat este un portavion greu de manevrat. Odata plasat pe o directie, nu i-o mai schimbi usor. La fel se poate spune despre Rusia: i s-a imprimat deja miscarea spre Asia. Acolo isi vad ei interesele nationale servite. Are si sens: motoarele economice acolo sunt, si acolo apar „ghioceii” transformarilor profunde, pe generatii. Interesant ca interesele lor se vor ciocni acolo cu cele ale SUA, demult plasata in acel spatiu, insa cu mai putine sanse de a fi perceputa ca un lider. Cred ca SUA va avea de pierdut pentru ca au impins practic Rusia sa realizeze ca viitorul ei este in Asia. Cred ca a fost o mare greseala strategica. Chiar si prin terti, as spune mai ales prin terti, SUA nu vor putea controla. Este esecul lor provenit din acea obsesie istorica de a controla Rusia. Si au crezut ca o vor putea face punind in fata lor o pinza de pianjen ce se numeste UE. Ei bine, poate o pinza de paianjen poate prinde mici insecte, dar un urs nu cred ca poate 🙂

  http://rbth.com/articles/2011/09/02/unlocking_russian_identity_european_or_asian_13341.html

 52. 53 Doru Coarna martie 22, 2015 la 3:30 pm

  @ Marian Nicolae, de pe firul trecut…

  Acea minunata industrie, miile de intreprinderi, nu faceau fata concurentei din economia reala, dovada ca au dat faliment toate si decat sa se piarda astia le-au vandut, le-au capusat sau le-au ras in scopuri imobiliare! Nici o intreprindere nu a castigat o licitatie afara, cele care exportau o faceau datorita relatiilor lui Ceasca cu tari slabe, erau toti din lumea a treia si nealiniati, se ajutau intre ei dar nu prea plateau, dovada creantele ramase pana azi…

  @ Titus,

  datoria externa s-a platit prin infometarea populatiei, stii bine! Tot asa cum actuala datorie externa se plateste din nivelul de trai al romanilor… De ce crezi ca n-ai spitale, locuri de munca, investitii si salarii si pensii serioase?
  E drept, a mai exportat ceva armata, ceva diferite industrii, dar profitul lor net real era minuscul in comparatie cu cuantumul datoriei… Abia cand s-a trecut la exportul pe nimic a hranei, energiei electrice, cand s-au cartelat alimentele de baza si benzina, s-a platit datoria…
  Lasa nostalgiile, eram morti toti demult daca se continua…

  Ai uitat de cozile la gheare si adidasi la care trebuia sa platesti locul unui bosorog? De frigul din casa, de lumina care se stingea de 10 ori pe zi, de duminicile pare si impare, de propaganda dusa pana la deranj mintal?

  Ca sa te enervez complet: tocmai de aceea nu este luata in considerare parerea omului simplu, ci cea a statelor puternice care stiu cum se depasesc asemenea obstacole… pacat ca romanul este mai inteligent decat toti si o da mereu in bara ca sa le arate alora ca n-au dreptate… Hahaha! Sarmana capra…

 53. 54 Titus Filipas martie 22, 2015 la 4:55 pm

  Invazia mongolă a venit peste Europa „aranjată”, la fel ca o viitură năpraznică. Este adevărat aceasta pentru celelalte naţiuni. Dar pentru noi, românii, a venit ca o binefacere. Niciun stat românesc nu era consemnat oficial înainte de venirea tătarilor. Iată de exemplu cum arăta Europa de sud-est la anul Domnului 1000 http://en.wikipedia.org/wiki/Cometopuli_dynasty#mediaviewer/File:South-eastern_Europe_c._1000.jpg

 54. 55 George Ban martie 22, 2015 la 5:09 pm

  Dacă spunem „Partidul „x” a câștigat/a pierdut prezidențialele”, inseamnă că nu ne putem desprinde de peisajul murdar al ultimilor10 ani, când un nevolnic de președinte s-a sters la fund cu Constitutia, fiind în continuare doar un fanatic membru de partid. Da, e foarte corect să zici că în 2004 și 2009, „PDL a câștigat prezidențialele”, pentru că la Cotroceni au urcat nu doar Băsescu, ci Băsescu+Udrea+Macovei+Blaga+Boc+Videanu+Anastase+restul PDL-ului.

  Deci constituțional este ca alegerile prezidențiale să fie câștigate de o PERSOANĂ, nu de un PARTID!

  Aș vrea să văd în viitor cum un pretendent la șefia României își dă demisia din partid INAINTEA alegerilor…

 55. 56 Centru martie 22, 2015 la 5:22 pm

  Dublu standard si dublu langaj au inlocuitorii 22 si GDS pentru anii 2010 cand e vorba de Adrian Nastase .
  Emisiunea ” Foc incrucisat ” ( sub acest titlu poetic TVR -ul dambovitean gazduieste o emisiune altfel de calitate ) , moderatoarea il intreaba pe Cristian Parvulescu cum interpreteaza mesajul de mai sus al domnului Adrian Nastase .
  Cum raspunde Parvulescu ?
  Se enerveaza , incepe cu Adrian Nastase este ” fost presedinte de partid , fost prim ministru , fost parlamentar , fost ministru de externe … ” nu se mai opreste din fost , asteptam sa spuna si ” fost student la Drept ” si ” fost cercetator ” , moderatoarea incearca sa obtina un raspuns – bine , bine , cum interpretati – Parvulescu , iritat la maximum ( simteam ca ii pare rau ca nu poate spune ” fost viu ” ) raspunde ” s-a transformat intr-un fel de analist politic , cu simpatii fata de PSD ” .
  Subiectul Nastase este inchis , Parvulescu se lanseaza asupra ” infrangerii din 2004 ” ( dupa mine trucata ) in care ” a facut aceleasi greseli ca Ponta in 2014 ” , adica o centralizare a puterii din partid care irita baroniile PSD locale care nu o aprobau si nu o gaseau interesanta pentru ele .
  Interesanta tratare a personalitatilor si subiectelor .

 56. 57 ZeV martie 22, 2015 la 5:39 pm

  Sibilla

  ,,am ajuns la PSD de rit nou cu iz de ” ghiță ””

  Care ,,ghita” stimata activista ?
  Ce functii numite in stat a indeplinit Ghita sub obladuirea PSD si de cand este in partid ?

  Dumnea moa as fi incercat otara de logica si as fi scris cu totul altceva si mult mai aproape de realitate :
  ,,am ajuns la PSD de rit nou cu iz de ” vanghelie”.
  La atata amar de vechime in partid a rromului de Ferentari, chiar nu si-a dat nimeni seama ca o tarla de voturi amarate nu pot tine loc de educatie, competenta si onestitate ?
  Ma intreb: ,,Cel Sarac si Cinstit” nu s-a prins cum sta treaba cu agramatul obraznic si escroc de la Sectorul 5 ? Ai ?
  Apropo, ce ai cu madame Plumb ? E femeie, d’asta si…te zgarie pe undeva de jena ?
  Dupa parerea mea este unul dintre cei mai competenti ministri al Partidului Social Democrat.
  ps
  Sper ca la Congres Corina Cretu sa candideze, cel putin, la functia ocupata (in prezent) de Liviu Dragnea.

 57. 58 ceir martie 22, 2015 la 5:53 pm

  Sa aveti sanatate si sa reveniti in viata politica si adversari vad acum ca lipsiti din viata politica a PSD.

 58. 60 Adrian B. martie 22, 2015 la 6:05 pm

  Auroville – orasul utopic . Un oras construit in India de catre europeni dezamagiti de societatea vestica …

 59. 61 Adrian B. martie 22, 2015 la 6:17 pm

  Eden Project – Paradisul pierdut …

 60. 62 Cârcotaşu martie 22, 2015 la 6:55 pm

  @ Ghiţă Bizonu,

  ia zi crezi ca eu sunt nimeni? Ca ai scris Multi o tot bat in cap cu aszisul ,,pact de coabitare”

  Păi, coane, să fiu iertat, un „nimeni” ar chiar fi puţin spus. Altfel, când au venit atâţia şi-au spus că 7,5 milioane au fost nimeni, unde-ai fost? Când au zis că e fraudă, tu unde erai? Şi când îţi răspund ţie nu mă refer la Ghiţă Bizonu’ ci la TINE, care te dai ELECTORATU’ ROMÂN. Unde era „electoratu’ Român” când l-a votat pe Johannis, susţinut de Blaga şi gaşca? Nu că zic, da’ te-ntreb, unde erai coane Ghiţă?
  Mie mi se pare că Ponta a apreciat corect susţinerea din partea ELECTORATULUI ROMÂN, atunci când a semnat „pornografia” aia. Că tălică uiţi că anterior se emisese şi ordonanţă cu modificarea cuantumului la vot, care-a fost declarată neconstituţională! Şi mi se pare că te dai mare jurist când apreciezi că Ponta nu a trecut pe la examenul de Constituţională, da’ uiţi tălică ce-i ăla, anume că o decizie a unei instanţe nu poate fi anulată printr-un act administrativ, ceea ce-i tare grav pentru unu’ care se pretinde a fi „EU, ELECTORATU’ ROMÂN”. Or, o decizie a CCR rămânea ceea ce era, dijaba voiai matali să modifici nu ş’ce legi, că erau declarate anticonsituţionale (modificările) din start!
  Aşa că, ZeV cam are dreptate, o tot baţi în cap cu aşa-zisul „pact de coabitare” care de fapt a fost o formalitate, pe care nu observi tălică da’ a fost semnat şi de Băsescu!
  Şi zici că-l dădeai gata pe Băse, că-l făceai muci? Măi, Ghiţă, te-am văzut ce tare erai după căderea referendumului, Şi vin şi-ţi zic acu’: chiar n-ai băgat de seamă că eşti un nimeni? Da-n viaţa ta, te-ai simţit vreodată băgat în seamă? Da’ ţi-a plăcut mai mult să te victimizezi decât să protestezi! Este?

 61. 63 Cârcotaşu martie 22, 2015 la 7:04 pm

  @ Ghiţă,
  PS. Acu’ nu numai că o baţi în cap, da’ vrei să justifici propaganda pe care-ai făcut-o atâta amar de vreme, ANTI PONTA, că doară ai fost un fervent susţinător al PAP, membru fondator aş zice, activitate pentru care ziceam, cu altă ocazie, că ar trebui să-ţi tragi palme. Sau, cel puţin, ciocu mic că nu prea ai dreptu’ să zici ceva!

 62. 64 Buda Viorica martie 22, 2015 la 8:00 pm

  Sa va intoarceti cu bine. Cu popitica, sperantele sint depaaarte de ce am sperat. Dupa ce am citit postarea d-voastra , constat ca e mai departe speranta.

 63. 65 blogideologic martie 22, 2015 la 10:10 pm

  @Doru Coarna
  Mă rog, tu aperi punctul de vedere nemţesc. La fel ca la “revoluţia română”.

 64. 66 blogideologic martie 22, 2015 la 10:15 pm

  @T-Rex
  Mulţumesc pentru comentariu. Ştiaţi că termenul „excepţionalismul american” a fost inventat de Stalin ?

 65. 67 blogideologic martie 22, 2015 la 10:39 pm

  Discuţia cu @Doru Coarna mă face să exclam : Pe ce paletă largă sunt aşezate opiniile de pe acest blog privind valoarea culturii române ! Pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, locul central în societate nu-l avea partidul unic, aşa cum credea el. Să recunoaştem, Cultura Română a jucat rolul central pentru coeziunea socială.

 66. 70 Ghita Bizonu' martie 22, 2015 la 11:12 pm

  Carco

  da draga ai drepatte . Din cazua propagandei mele PAP a pierdut Ponta ..
  Da dragha eu trebuie sa ii fac si treaba lui, sa fac propaganda sa stabilesc directii samd .
  Sa nu mai zic ca era si greu de prevzaut ca in capmoie va alerga DNA dupa cei cu funti in PSD si cu implicare in campania prezidentiala ..

  Da draga io sunt di vina

  Mai ia de vieiz ca si ZeV ala care inventa termenul de PAP este cam dezumflat mitutelu de el

 67. 71 Titus Filipas martie 22, 2015 la 11:14 pm

  Ne punem mereu problemele (reale, desigur) securităţii alimentare şi securităţii energetice. Dar nu ne punem vreodată problema insecurităţii culturale!

 68. 72 papasha martie 23, 2015 la 12:10 am

  Nu ca lu’ asta-i fata mintea mai rau ca scroafa la prurcei :

  OPAAA , PONTA O MAI PUNE DE UN PACT ( de data asta cu noi prostii , de prostit in continuare )

  http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-propun-un-nou-contract-social-societatea-omenoasa_950631.html

  Cititi si comentariile la articol , ca merita .

 69. 73 Luminita Arhire martie 23, 2015 la 1:27 am

  În trena satisfacției minore a cetățeanului de a vedea zi de zi oameni politici puși în saramura aresturilor preventive, conservare condimentată cu sute de demascări și denunțuri, cea mai periculoasă mi se pare nivelarea presupuselor fapte, în mintea obosită a publicului; de la un timp, pare aceeași scofală dacă ai vorbit la telefon cu un prieten sau dacă ai plimbat , până să le descarci prin conturi din țări cu străzile asfaltate, valize dodoloațe cu zeci de milioane de euroi.

  Cu ce avânt emoțional a plecat din arbaletă DOSARUL MICROSOFT , cu 9 miniștri, printre care –nu-i așa? -se aflau și doamna Ecaterina Andronescu și domnul Alexandru Atanasiu . La primul ”paintball” i-au colorat pe toți, de parcă erau făcuți din hârtie de turnesol .

  Apoi, asupra numelor de mai sus s-a așternut liniștea… Cu toate acestea, în emisiuni televizate, doamna Andronescu mai ia câte o scatoalcă de la vreun crai PMP-ist ( cred că, la un moment dat, chiar de la ăla care se jeluia pe la televizor că nu poate fi vinovat de viol deoarece în perioada cu violu′ era prins într-un amplu program de clisme zilnice, ceea ce îi ocupa tot timpul ! ).

  Nici pe Funeriu nu-l întreabă nimeni de sănătate; oricum, eu cred că nu pe el ar trebui să-l întrebe ci pe duduia Oana Badea, dacă vă mai amintiți, cea pe care au plantat-o lângă inventatorul pixelului albastru, ca să facă în pauzele de masă de la minister liniuțe și bastonașe cu ministrul și să-l învețe, eventual, că e rușine să afirmi în public că substantivul ”coleg” ar fi de gen neutru, mai ales dacă ești Ministrul Învățământului, bașca savant!

  Dânsa a mărturisit odată că a primit la minister un frumos ghiveci cu o plantă de apartament și ce credeți? În timp ce-i desfăcea ambalajul a început să pice niste valută forte dintre delicatele rămurele înflorite!

  Ce concluzie tragem noi de aici? Păi , concluzia este că doamna Oana Badea a vrut să ne spună în modul cel mai transparent: ”Așa nu, dragi concetățeni! În primul rând, incomodăm planta și afectăm impardonabil procesul de înflorire . În al doilea rând, partidul nostru nu mai primește demult lovelele la ghiveci, el ia numai la geantă de voiaj, sacoșă de plastic și, bineînțeles, geamantan! ”

 70. 74 Adrian B. martie 23, 2015 la 1:31 am

  @ Carcotasu

  Maestre , n-avem voie sa-l criticam pe d-ul Ponta ? Pana acum erai un fel de corectorul blogului ; acum esti un fel de badiguardul blogului . Ceva gen ” politia spirituala ” .

  Lasa-i mai pe oameni sa spuna ce vor si ce gândesc ! Ne-am castigat cu greu dreptul asta .

 71. 75 Sibilla martie 23, 2015 la 4:39 am

  tovarășul pieleanu zice că multilateral dezvoltata candidata UNICĂ va fi viitorul președinte al PSD , Doamneeee apără !!!
  vă zisăi : PSD de rit nou e pe bază de pieleanu, de fiu cu pistolul pe masă la ședință, de soț și fiu care au afaceri cu PD-L…..
  jaleeeeee….
  unde s-or fi pierdut pe drum ” socialul ” și ” democrația ” că e numai și numai și exclusiv pe bază de interese perso, interese de grup și privatizarea ogrăzilor mioritice….
  zic să NU se mai țină DELOC Congres al PSD ! dă-l bubii, la ce nevoie !! Conducerea actuală să rămână pe viață ! Că dacă s-a privatizat, privată fie ( iartă-mă, Doamne, Doamne, că mă știi ! )

 72. 76 Sibilla martie 23, 2015 la 4:55 am

  George Ban
  never ever !!! nu vrușăi dar mă scăpă , nah !
  Fire blajină cum mă știți , d-apoi cum să fraternizez eu cu merkel… Cu werner, nici atât, că-mi nu doar pare ci e un păpușel manevrat de cam multe sfori, păcăliciul !

  ZeV
  te nervași rău :))) Și dijiaba, majkă, dijiaba ! Mențin absolut tot ce zisăi ba mai și zic dacă mă pornesc, noroacele de cojoacele tălică, azi n-am chef ! A câștigat Halep, apoi Nole, sunt chitită pe orice altcerva numai pe polemici cu susținătorii ghiță, ba !
  Dar îți dau un sfat, meri la VP și-l întreabă de ce și cu voia cui impune și face ăla ” ordine-n ” partid, el cu dragnea că se dădeau tandemul ba bla bla care se răfuiau cu tandemul la la la jiaonă-amanahe. Pe mine mă doare-n bască de ambele găști ! Îmi pasă însă de PSD, de PSD în care cred eu și cei ca mine !
  Cu multilateral dezvoltata NU am nici afaceri, nici de împărțit ! Acum sunt ȘI mai limpede .
  p.s.zuitași să zici de cazanciuc, ioan rus… 😉
  Io mai zic numai : să auzim ȘI de BINE !! dar fără zurgălăi de genul ” societate omenoasă ” 😛

 73. 77 Doru Coarna martie 23, 2015 la 7:26 am

  Vad ca e mare dilema pe blog, sa ramana Ponta sau nu…

  Chiar nu vrem sa ne schimbam deloc perceptia: Ponta ocupa pozitia de premier si trebuie sa presteze, nu l-a obligat nimeni, nici tara, nici serviciile si nici conjuncturile sa devina premier, a fost vointa lui si acum nu are decat s-o onoreze!

  Cata vreme presteaza corespunzator ramane, daca o ia razna fiti siguri ca pleaca, asta-i tot.

  Ca unora le place sau nu una ori alta, asta-i alta poveste, niciodata nu vor fi toti multumiti si intotdeauna se vor face si greseli, important e sa nu fie dintre cele capitale… Ca minte, OK, sa ridice piatra acela care… Ca minte slab, OK, atata poate, daca avea 60 de ani mintea superb!

  Odata i-am spus unei babe din piata ca daca tot iau salata de la ea ne vor iesi vorbe… mi-a raspuns ca gura lumii numai pamantul o astupa!

  Per ansamblu insa, PSD zic eu ca a mizat gresit cu VP, dar nu ma intrebati pe cine altcineva ar fi fost mai bine sa mizeze, ca nu stiu sa spun… In afara de Nastase, restul sunt d-astia superficiali, gata de orice… Pacat ca l-au pierdut caci s-au pierdut si pe ei…

 74. 78 Titus Filipas martie 23, 2015 la 7:41 am

  Atunci când Mihail Sadoveanu scrie despre solomonari, el consemnează practic că a existat şi Moldova Comnenă, de unde vine acea tradiţie. Or, asta înseamnă drepturi istorice enorme pentru noi! Nu ştiu de ce ziarul în linie Adevărul a lansat o campanie de înnegrire constantă a lui Mihail Sadoveanu. Este probabil aceeaşi cauzalitate care a distrus România prin evenimentele din decembrie 1989 numite înşelător „revoluţia română”.

 75. 79 nervosu13 martie 23, 2015 la 9:18 am

  Foarte adevărat! Trebuie actiune și încă repede altfel toate lucrurile bune făcute vor fi uitate si ticalosii de Pdl-isti se vor întoarce sa distrugă tot ce a facut bun PSD-ul! Asta trebuie sa inteleaga Ponta si ceilalti!

 76. 80 Titus Filipas martie 23, 2015 la 9:28 am

  @ Fragmentarium Politic
  https://fragmentariumpolitic.wordpress.com/2015/03/21/finlandizare-win-win-si-ossianic-in-casa-karamzin/ Mă voi referi strict la ce ai scris pe poteca asociativă. În primul rând, trebuie să mai citeşti serios despre Romantism. Nu despre „romantismul revoluţionar”, ci despre Romantismul autentic. Unde stilul ossianic joacă un rol central. N-am spus vreodată că Nikolai Karamzin n-a fost un romantic. I-am citit cărţile, îmi place cum scrie! Problema mea de percepţie se schimbă radical atunci când Karamzin zice că Progresul n-a fost posibil în America decât prin exterminarea sistematică a Pieilor Roşii. Şi că la fel, Rusia are menirea istorică să-i extermine pe autohtonii -deci pe români, Karamzin nu spune în mod expres aceasta, dar se subînţelege- din zona ei politică de influenţă europeană pentru a face posibil Progresul.

 77. 81 Cârcotaşu martie 23, 2015 la 9:32 am

  @ Ghiţă Bizonu’,
  PPS – Şi uite ceva trist dar adevărat, vine o vârstă când te ramoleşti. Acu’ nu că eu sunt mai breaz, da’ parcă mi-am revenit primul, n-am ajuns să argumentez cu prostii ceea ce susţin. Tu, cu grafia ta, inconfundabilă, spui ce-ai fi făcut tu dacă…:

  Schimbam prevederile legale in legatura cu referendumul si apoi sopteam ceva gen “fa pe nebunu si te suspend” .

  Păi, dragule asta s-a făcut, s-au schimbat ceea ce numeşti tu prevederile legale în legătură cu referendumul, da’ n-a putut nimeni să şoptească „fă pe nebunu’ şi te suspend”, pentru simplul motiv că noile prevederi „legale” aveau aplicabilitate abia cu turul 2 al alegerilor prezidenţiale.
  Ei?
  Şi pe urmă chestia cu vina, tu, Ghiţă Bizonu’, sigur că n-ai nicio vină, da’ cum te dai ditamai „ELECTORATU’ ROMÂN”, păi ăla e vinovat sigur. Eu tocmai îţi zisei că eşti un nimeni. Şi pe urmă să ştii că nemulţumiri a avut fieş’care, inclusiv eu, dar nu oricine s-a supărat ca văcaru’ pe sat şi mai ales nimeni cu o asemenea încrâncenare ca tine, care ai ajuns să negi evidenţa. Şi să-ţi mai amintesc că alea cu legile nu-s de competenţa mea, eu putându-mi permite să greşesc. Tu, nu prea mai ştii nici cum se desfăşoară o campanie electorală, ţi se pare anormal să faci tu propagandă, în schimb consideri foarte normal să faci antipropagandă. Cred că aşa stând lucrurile nu înţeleg ce mai comentezi pe aici, când ţi s-a împlinit dorinţa pentru care ai militat: Ponta a pierdut alegerile. Da’ campania s-a încheiat de mult puiule, e cazul să încetezi. Şi ia ceva pentru memorie, că chestia asta cu dreptu’, dacă n-ai memorie nu merge, nu-i mare inginerie. Tre’ doar să ţii minte, iar când intervine ramona te faci mic şi aştepţi pensia!

 78. 82 Cârcotaşu martie 23, 2015 la 10:08 am

  @ Adrian B.,
  Îmi spui:

  @ Carcotasu

  Maestre , n-avem voie sa-l criticam pe d-ul Ponta ?…

  Dom’le, eu nu te-am pomenit decât cu gramatica. Acu’, având şi eu curajul să-mi spun părerea într-o dispută amicală cu Ghiţă Bizonu’, văz că te-am deranjat, altfel nu-nţeleg de ce te-ai ofuscat. Păi, dacă-i p-aşa, se pare că d-ta nu suporţi alte păreri. Sau n-are nimeni voie, p-acilea, să-l susţină pe Ponta? Păi să mă ierţi matale, da’ io n-am văzut unde scrie chestia asta, că dacă era poate-o respectam. Am văzut că dl. (nu d-ul) Năstase te citeşte, da’ n-am auzit să te fi împuternicit cu ceva competenţe în ceea ce priveşte părerile permis a fi exprimate pe blogul domniei sale.
  Astea fiind zise, să ai succesuri!

 79. 83 Titus Filipas martie 23, 2015 la 10:32 am

  Constat până la urmă că toate cele câte le scriu pe blogul acesta au prin reverberaţie un efect pozitiv asupra mea. Mulţumesc!

 80. 84 ZeV martie 23, 2015 la 11:27 am

  Sibilla
  martie 23, 2015 la 4:55 am

  Ce-aveti, mai soro, cu ghita ? Mai este in PSD si eu nu stiu ? Se preconizeaza sa candideze la vreo functie la viitorul Congres ? Deranjeaza ca l-a atacat pe Ion Iliescu ? Il felicit pentru curaj, pentru ca a facut-o din calitatea de membru de partid.
  Nu-i mai bine sa ne raportam doar la cei ce sunt inca in partid ?
  De exemplu, sa vorbim despre Dragnea….inca nu a parasit functia inalta politica, ar fi mai demn pentru el sa nu astepte sentinta ICCJ.
  (Z)
  ps
  Pana la urma, datorita lui Victor Ponta, personaje controversate (unele foarte toxice) NU mai sunt in PSD: Sebastian Ghita, Marean Vanghelie, Mircea Geoana.
  Atentie, stimata pesedista:
  ,,Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi (21.10.2014 n.r.), după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.”
  Intre timp, sova a revenit in gratiile conducerii (si pentru ca nu a atacat partidul la televizor), iar ghita a plecat de tot sa faca el partid. Sa-l vedem ce poate… (Z)
  A mai ramas dezamagirea mea crunta -ieseanul Catalin Ivan, care si el este obsedat, ca mneata, de ,,fantoma” lui ghita…si spune:
  1. „Sebastian Ghita e ca o umbra, ca o fantoma, in organizatiile din tara. E peste tot, numai ca nu poti sa pui mana pe el. E ca o amenintare. Nu ai voie sa vorbesti despre Sebastian Ghita. Daca vorbesti, risti sa fii sanctionat”
  Chiar asa ? -completez eu. Asa e si in organizatia mneatale ?
  2. ,,Cu Victor Ponta si cu Liviu Dragnea ma voi intalni la Congres si le garantez ca ii voi invinge”, a afirmat el.”
  Om trai si om vedea – adaug eu.
  Deci, exista sperante pentru anti-pontisti, aveti putintica rabdare. (Z)
  Va dau un pro-pont: Cititi ,,Cidul” si faceti ca acolo:
  Asezati-l in sa, postmortem, bine legat (sa stea acolo cat mai drept) si fluturati-l prin fata adversarilor PSD…sa vezi ce se vor speria si se vor imprastia ca potarnichile, mama, mama… (Z)

 81. 85 ZeV martie 23, 2015 la 11:42 am

  George Ban
  martie 22, 2015 la 2:51 pm

  Atentie, eu l-am criticat, punctual, pe Victor (nu l-am improscat cu noroi in stip PAP-ist), tocmai pentru ca il sustin si sunt la fel de convins ca nu are pe moment inlocuitor credibil, nici la partid, nici la guvern.
  Sunt foarte convins, de asemeni, ca a facut bine semnand acel pact de coabitare, culmea, in prezenta lui…Crin Antonescu. De fapt, nu avea de ales, alternativa fiind haosul si ostilitatea totala a strainatatii impotriva intregului PSD.
  A fi alaturi de cineva, nu inseamna ca trebuie sa cazi in transa (ca Dorel Onaca la spusele banditului cu chelie, sau, Ludovic Orban – excitat de personalitatea adanca a neamtului), ci, sa-i atragi, amical, atentia, atunci cand nu face cele mai potrivite afirmatii si gesturi publice. Sau, atunci cand constati ca nu a stiut sa previna situatii jenante pentru imaginea domniei sale.
  Oricum, voi merge cu Victor pana la capat…indiferent cand si unde va fi acesta.

 82. 86 ZeV martie 23, 2015 la 11:43 am

  in stil PAP-ist….

 83. 87 ZeV martie 23, 2015 la 11:50 am

  Ghita Bizonu’
  martie 22, 2015 la 2:00 pm

  Nu stii de ce PSD nu-si poate depasi limitele ?
  Datorita generatiei tale de needucati obraznici si nostalgici care doar latra, nemaiavand dinti in gura. Macar daca ai latra din tara, nu din tribunele capsunarilor.
  Iti recomand sa porti tricou de culoare galbena, sau portocalie, ca te mazilesc ceilalti suporteri. (Z)

 84. 88 R martie 23, 2015 la 12:16 pm

  Aveti mare dreptate, din pacate in forma in care a ajuns acum PSD-ul nu stiu care dintre vechii sustinatori vom mai rezista. Eu am sustinut PSD la aceste alegeri, si nu pe dl Ponta. Ar fi putut propune orice candidat, multi cred ca am votat partidul si nu pe liderul ei. Dupa parerea mea, dl Ponta nu stie sa asculte sfaturile membrilor mai vechi, mai experimentati, are impresia ca le stie pe toate si nu asculta de nimeni si nimic. Personal, chit ca ati fi fost incarcerat sau nu, eu v-as fi cerut sfaturile pentru aceste alegeri, pentru problemele de la Finante, m-as fi intalnit zilnic cu dl Florin Georgescu sa ma invete cum trebuie procedat. Comunisti sau necomunisti, cei mai multi specialisti in diferite domenii in aceasta tara au fost dati de PSD, si nu de PNL. Numiti-mi un singur membru PNL care isi stie meseria, care o data pus in functie a facut minuni de vitejie si pricepere in ministerul condus. Nu au habar de nimic, decat sa se dea dupa vant, cand cu PD, cand cu PSD, cand cu cine mai este la putere. Un partid ciuline purtat de vant.

  Pacat ca nu puteti infiinta dumneavoastra un partid, m-as inscrie imediat si din toata inima. Si sunt convinsa ca sunt multi care v-ar urma.

 85. 89 Ghita Bizonu' martie 23, 2015 la 12:39 pm

  E.. de ce nu are ursul coada ….

  Sa va dau un citat din Romania Libera .. autoarea fiind Sabina Fati
  Guvernul este însă nefuncțional, industria de apărare a fost lăsată în paragină, industria națională de medicamente a fost sabotată din interior, căile ferate strategice au fost abandonate, armata este slab înzestrată, tancurile sunt cele lăsate moștenire de Ceaușescu, totul arată ca și cum această țară cu aspirații euro-atlantice ar fi capitulat deja în fața inamicului. Umbrela NATO pare să fie singura pavăză, dar s-ar putea să nu fie destul,
  Ma org sa lasam cine a sabotat industria de medicamente, cine a abandonat caile ferate samd.
  Dar mai observam ca tancurile sunt cele lăsate moștenire de Ceaușescu Ca cam asa ins ar fi o exceptie : TR 85 M1 Bizonul (ala din avataru meu). Aparut prin modernizarea si aducerea la standarde NATO a tancului TR 85. Decizai a fots luata in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) la data 14 aprilie 1994. In 1996 doua prototipuri erau gata . Intrebare Cine era presedintele CSAT in 1994? Dar in 1996 ?
  Zic decat ca in 2002 am vazut un Bizon mai indeaproape- la o ExpoMil. Si crdeam sperem insa insa În 1993, România avea în inventarul armatei 632 de tancuri TR-85. În 2008 erau în inventarul Armatei Române 265 de tancuri TR-85 .Conform Institutului Internațional de Studii Strategice, în 2010 erau în uz 249 de tancuri TR-85 și 54 de tancuri TR-85M1

  Numa 54 de tancuri TR 85 M1 Bizonul .. Oare cine se bucura ? Ia priviti pe aici mai la est …E? Este!!!

  Da intreaba careva ca cine a pus talpi construirii a 96 de elicopere BELL AH 1 Cobra in Romania? (Desi se parea ca aveam si sanse de comenzi din partea Poloniei si Turciei) ..

  Insa mereau cei responsabili de scaderea capacitaii de parare a tarii acuza PSD ca vrea cu rusii .. Si nici un PDS ist mai in functie cu datele astea de epartea lui nu replica.. Cand de fapt ailati ar putea fi „calcati in senile” si acuzati ca de fapt fac jocul rusilor, ca sunt tradatori , sabotori samd …

  Da ma rog is io vinovat ca is PAP ist nu ala care sta de lemn Tanase ..

  Apopos – daca asta este givern nefunctional cum or fi fots alea PeDeLaste?!

 86. 90 Ghita Bizonu' martie 23, 2015 la 12:47 pm

  Carco

  in timpu campaniei mi-am tinut gura,. Ba am si mers la mitiguri ptr Ponta….

  Si ma rog da… am uitat unele mici amunate. Insa cestia cu „fa pe nebunu” nu o ziceam in turu I .. ci iniante de turul I si asta numai dupa ce schimba ce era de schimbat . Pe pariu ca nu ar fi dat nici un motiv de suspendare ?!

 87. 92 Ghita Bizonu' martie 23, 2015 la 1:04 pm

  ZeV (zec)
  ref mesaj tau din martie 23, 2015 la 11:50 am

  Nu stii de ce PSD nu-si poate depasi limitele ?
  Datorita generatiei tale de needucati obraznici si nostalgici care doar latra, nemaiavand dinti in gura
  Da si genraria ta cum a depasit limitele ?! Votand ptr Kaiser .. care era sustoinut de aia care taisera din plin tot … Si voi astia mai tinerii care ar trebui s aveti o inerfata mai buna cu juniorii unde ati fost ? Pe la coltyuri barfind batranii da?
  Oricum generatia mea de „needucati obraznici si nostalgici” a dat majoritatea voturilor ptr PSD si deci Ponta. Si orocum tuvotac al basescului ciocu mic!!!

  Macar daca ai latra din tara, nu din tribunele capsunarilor A? Adica vrei sa zici ca bulevardul Liviu Rebreanu din Totan nu este in Romania ?!
  Ca cam asa stai … cu argmentatia

 88. 93 ZeV martie 23, 2015 la 1:44 pm

  Titus Filipas
  In fine, spuneti si dvs mai explicit:
  ,,Şi că la fel, Rusia are menirea istorică să-i extermine pe autohtonii -deci pe români, Karamzin nu spune în mod expres aceasta, dar se subînţelege- din zona ei politică de influenţă europeană pentru a face posibil Progresul.”

  ..Aha, deci si eu pot sa subinteleg ca bicicleta este Logan, iar dvs sunteti Napoleon Bonaparte (datorita unei fabuloase memorii a timpului si a unei si mai mari imaginatii).
  (Z)

 89. 94 fostă basarabeancă martie 23, 2015 la 2:01 pm

  Sper din suflet să nu aveți nimic grav! Dacă există un echilibru între lucrurile palpabile și cele spirituale pe care le primește un om de la natură, sau de la Dumnezeu (fiecare cum preferă), eu vă doresc să vă taie de peste tot și să vă pună la sănătate! Restul se pot redobândi.

 90. 95 Fragmentarium Politic martie 23, 2015 la 2:13 pm

  Dezbaterile stangii: Un partid socialist pentru Romania. Alegerile prezidentiale din noiembrie au aratat cateva lucruri contradictorii pentru stanga si pentru dreapta. Monopolul de stanga al PSD a facut ca sansele electoratului de stanga sa se joace exclusiv pe mana unui singur partid. Ideea ca cel mai mare partid este si cel mai competitiv a primit o grea lovitura. Masivitatea PSD s-a justificat mult timp prin masivitatea saraciei. Dar si pe segmentul electoratului de stanga diferentierile de stari economice au inceput sa iasa tot mai mult in evidenta. Baronii din PSD, generati de coruptie, ducerea partidului spre centru si spre dreapta de catre liderul si premierul social-democrat Victor Ponta si legaturile de coabitare au facut ca acest partid sa fie perceput ca un reazem al establishmentului instituit de fostul presedinte Traian Basescu. Rezultatul a fost ca la stanga PSD a inceput sa se extinda un segment de electorat, foarte sarac, care, si acesta este un surprinzator efect de alienare care nu i se datoreaza, a inclus in votul antisistem si votul impotriva lui Ponta. Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca PSD ar fi avut parteneri de stanga, care ar fi putut actiona ca o ancora impotriva derivei spre dreapta si ar fi oferit sansele unei aliante a intregii stangi. Concesiile ideologice si coabitarea au construit in unele niste electorale de stanga o perceptie care la urne s-a dovedit devastatoare pentru PSD. Intr-adevar, emotiile au condus scorul final, dar jumatatea de minciuna pe care s-a planificat manipularea din turul doi ar fi fost risipita cu usurinta daca nu ar fi existat jumatatea de adevar pe care sa adere, pe care a oferit-o, poate cu naivitate, poate cu inconstienta, guvernarea tanarului premier Ponta. La dreapta, desi s-a batut multa moneda pe fragmentarea partidelor si sustinerilor de candidati, la votul hotarator s-a votat ca un partid unic. In plus, s-a obtinut si votul antisitem de pe stanga, pentru care Basescu si Ponta au insemnat acelasi lucru, sistemul. Morala cred ca se impune de la sine. Chiar daca exista cate un partid mare pe fiecare latura a esichierului, exista nise de interese si pe stanga si pe dreapta, exprimabile in nuante ideologice, care au nevoie de expresii partidistice proprii. Avantajele sunt de flexibilitate a manevrelor si aliantelor politice, in unele cazuri chiar transideologice, dupa cum s-a vazut in cazurile USL si PLR. Cand nu se angajeaza toata stanga sau toata dreapta, se pastreaza sansele de alternativa, in caz de esec, fara ca alternativele sa mai depinda de timpul indelungat de refacere a celor care au pierdut o competitie electorala. Prin urmare, cred ca a venit timpul ca nisa de interese de la stanga PSD sa-si caute o constructie politica adecvata. Desi am implementat cele mai moderne idei constitutionale si de sistem politic occidentale, cea a unui partid socialist, de mare reputatie europeana, nu s-a bucurat de atentie. Inca. Probabil complexul stangist postdecembrist este de vina, desi nu are nicio legatura cu familia europeana de partide democratice socialiste si social-democrate. Ceva pare sa se fi miscat in acest sens, dar nu este clar pe ce nisa de stanga se va aseza. Simt nevoia sa remarc si o anumita reforjare a conceptelor politice privind pozitionarea unui partid pe esichier. Exista deja o distantare vizibila intre ceea ce inseamna un partid extremist si ceea ce inseamna un partid radical. Distinctia este data de natura mijloacelor, care, dupa cum vedem in cazul Syrizei, din Grecia, accederea la putere si reformele radicale se pot face cu mijloace democratice, ceea ce face ca stanga radicala sa fie perfect compatibila cu democratia. Precedentul l-a reprezentat, fara indoiala, radicalismul de dreapta, sub forma partidelor populare europene, care si-au jucat politicile de austeritate dupa toate regulile democratiei. Asadar, un partid socialist, care sa nu fie nici la extrema nici la centru, ci pe mijlocul esichierului stangii, dar la stanga social-democrata, reprezinta, de acum, o asteptare.

 91. 96 Titus Filipas martie 23, 2015 la 2:29 pm

  @ ZeV
  Este cam greu să demonstrezi obiectiv despre colegul nostru @Ghiţă Bizonu’ că este un „needucat”. Este autodidact fără multe diplome, adevărat, dar nu este un „needucat” !

 92. 97 Fragmentarium Politic martie 23, 2015 la 2:34 pm

  Titus Filipas, multumesc pentru recunoasterea subiectivitatii problemelor de „perceptie” si de „subintelegere”. Multumesc si pentru recomandarea de lectura. Te asigur ca sunt extrem de critic si de selectiv. Nu iau intotdeauna de adevar ceea ce este scris doar pentru ca „Sta scris”. Din cand in cand mai trebuie scos nasul din bibliile propagandistice, privit in jur si cantarita actualitatea. De cand cu cuvantul scris, cea despre care se spune ca are picioarele scurte sau ca sta cu regele la masa nu circula doar pe cale orala.

 93. 98 Titus Filipas martie 23, 2015 la 3:04 pm

  „Toate vine de să leagă” spunea despre fenomene un tip din zona Câmpulung Muscel, colegul meu la Facultatea de Fizică din Bucureşti în perioada 1962-1967. Deci din structura stabilă de asociaţionism rezultă relaţia de cauzalitate. Nu era Nae Ionescu, dar gândea corect !

 94. 99 George Ban martie 23, 2015 la 3:08 pm

  Un amanunt?

  „Klaus Iohannis a explicat, la un moment dat, pentru un cotidian local, de ce numele său apare scris greșit. Realitatea este că totul este rezultat al unei greșeli funcționărești.
  ”Numele meu se scrie simplu, cu „I”. Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia mea de la cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu „I”, dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu „J”. În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu „J”, a explicat Klaus Iohannis.
  Întrebat de jurnaliști de ce nu a corectat greșeala comisă intenționat de funcționar, Iohannis a spus că nu i s-a părut oportun.
  „Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și, chiar dacă cunosc pe cineva la primărie, am preferat să las lucrurile așa”, a precizat președintele proaspăt ales.”
  (libertatea.ro, 20.11.2014)

  Mai sa fie!!! Presedintele tarii se impiedica in proceduri birocratice si nu vrea sa-si respecte familia „de la cinci sute și ceva de ani”!!! (O fi „DE LA cinci sute”, sau „DE cinci sute”?)

  Eu cred ca nu vrea ca badea Ion sa-i spuna Johanis, cu „J” de la Joiana.
  Stiti care Joiana, vaca din abecedar. Si pana la Joianis (tot cu J din „Joiana”) mai e doar un mic pas…

  Imi voi permite sa fiu eu badea Ion pentru Dl Joianis…

 95. 100 T-Rex martie 23, 2015 la 4:35 pm

  Referitor la modul in care se face taxarea si verificarea de catre stat a declaratiilor anuale de venit, in Canada, de exemplu, fiecare cetatean primeste anual de la angajator citeva formulare. Cel mai important – T4- este cel despre veniturile primite si taxele platite, deduse de angajator, inclusiv contributia pentru programul de stat de pensii, si asigurarea platita la stat pentru asigurare in caz de indisponibilizare. Mai sunt si altele. Cu aceste declaratii anuale, fiecare cetatean isi face si trimite taxele la Canada Revenue Agency (CRA). Le face in princpal pe calculator si le trimite odata facute prin Internet direct la CRA. CRA poate verifica daca datele trimise sunt corecte, pentru ca are acces la toate formularele de la angajator, sau banci, sau firme de brokeraj. Nu e loc de inselat statul. Ba din contra, de obicei, in urma calculelor facute, primesti bani inapoi, pentru ca exista tot felul de facilitati pe care statul ti le face: daca ai copii, daca cineva in familie are disabilitati, daca te-ai mutat, pentru adoptii, daca ai facut donatii caritabile(scutiri de la taxe) etc. Vorbesc de scenariul in care esti angajat.

  Asa se inchid portitele „gri”, si numai asa va putea Romania sa se dezvolte mai bine, avind siguranta ca cetatenii , ca si agentii economici, pot sa isi plateasca taxele usor, si ca ei chiar o fac in mod corect.

 96. 101 Titus Filipas martie 23, 2015 la 4:53 pm

  Cel mai important grup de reflecţie (think tank) din lume pare a fi Brookings Institution (http://en.wikipedia.org/wiki/Brookings_Institution ). Reflecţiile sale au produs Organizaţia Naţiunilor Unite, planul Marshall, precum şi Biroul pentru Buget al Congresului American. Foarte recent, Brookings Institution a început să facă o popularizare intensă studentului Matthew Rognlie, care (zice el) a demolat teoriile lui Thomas Piketty despre capital. http://www.liberation.fr/economie/2015/03/20/matthew-rognlie-l-etudiant-americain-qui-a-demonte-thomas-piketty-en-six-paragraphes_1225035

 97. 102 Adrian B. martie 23, 2015 la 5:08 pm

  King Abdulah Economic City . Un nou megaproiect in Arabia Saudita : oras pro-business construit de la zero .

 98. 103 Titus Filipas martie 23, 2015 la 5:29 pm

  http://www.theguardian.com/world/2015/mar/23/paris-smog-pollution-emergency-measures-traffic În măreţul oraş Paris se aplică acum legislaţia pentru circulaţia maşinilor inventată de Nicolae Ceauşescu în România.

 99. 104 Diegotxe Perreau martie 23, 2015 la 6:36 pm

  Interesant articol fie el si scris pe o masuta de cafenea, cu observatii exacte. As putea sa adaug si eu cateva consideratii, insa astazi am senzatia ca, daca le-as face, m-as simti un pic ridicol. Pentru ca nu mi le cere nimeni si pentru ca am senzatia din ce in ce mai acuta ca nimeni nu are nevoie de ele. Ori, a ma apuca sa scriu pentru cineva care nu-mi citeste cuvintele inseamna consumul unui timp in care as putea face altceva, mai folositor mie.
  Am pentru dumneavoastra urarea ca treburile medicale sa va mearga bine si sa va revedem sanatos acasa.

 100. 105 Luminita Arhire martie 23, 2015 la 7:58 pm

  Nene, Alina Gorghiu a ticluit şi ea o scrisoare deschisă către Ponta, dar ce spun eu scrisoare deschisă, hai să-i spunem somaţie publică : PSD-ul să voteze la vedere în cazul Şova şi deîndată premierul să dubleze alocaţiile pentru copii.

  La prima temă eu vin şi-ntreb: „da’ pen’ ce, madam? ” Pen’ ce să dăm cu var ? Scrie la regulament ? Dacă oile turmei liberale rumegă liniştite puzderia gorghiană de decrete şi sancţiuni şi nu behăie vreuna că nu-i ţine de foame exigenţa dumitale stupidă, nu ştiu totuşi ce te îndeamnă să sari la un nivel superior şi să faci ordine şi la PSD? Las’, că au şi ei intransigenţii lor, nu-i nevoie şi de matale moţ la execuţiile publice! Crezi cumva că nu este suficient un singur partid de feţe-de-masă în Parlamentul României ?

  Cu cât rostul Alinei Gorghiu în fruntea unui mare partid este mai tulbure şi se defineşte cu mai multe semne de exclamare în coadă, cu atât Alina este mai inflexibilă, mai aspră, mai hotărâtă în lupta ei cu nu se stie cine pentru a pune în practică nu se ştie ce( dar care se numeşte Predoiu) .

  Sunt tipologii feminine care niciodată, dar niciodată, n-ar trebui să fie căţărate în fruntea unei organizaţii. Iohannis , a cărui fineţe în alegerea partenerilor de drum este definită preponderent de relaţia de afecţiune bizară cu paltonul său, singurul care îl înţelege şi-i este cu adevărat prieten, sigur că nu vede asta.

  În schimb doamnele din partid eu cred că văd şi ştiu.

  De exemplu, doamna Săftoiu mă gândesc că aşteaptă cu calm să o vadă pe Alina cu frumoşii incisivi rupţi şi zâmbetul scâlciat, ca să-i amintească pe FB cum i-a spus ea odată ce fel de pastă de dinţi să utilizeze dacă vrea să-şi conserve surâsul răutăcios, fie măcar şi pentru un singur ciclu electoral.

  În ceea ce priveşte dublarea alocaţiei pentru copii, nu ştiu de ce, dar nu mi-aş putea închipui vreodată că aceasta ar fi o prioritate arzătoare pentru madam Gorghiu.

  Poate pur şi simplu pentru că imaginea ei de preoteasă în templul Justiţiei independente, deloc impresionată de zbaterea unor vietăţi politice cărora abia aşteaptă să le ia scalpul , nu se potriveşte de fel cu îngrijorarea pentru nevinovaţii copii ai României.

  Pentru aşa ceva , taiorul la patru ace al duduii ar trebui să se umfle măcar din când în când în dreptul pieptului, spre stânga, de bătaia unei inimi.

 101. 106 Adrian B. martie 23, 2015 la 8:11 pm

  Revin din nou cu aberatiile din noul cod fiscal :

  http://www.capital.ro/schimbari-majore-in-impozitare-inventarul-propunerilor-din-noul-cod-fiscal.html

  1. impozit forfetar de 1530 lei/trimestrial la microîntreprinderile fara nici un angajat la care se adauga impozitul maxim pe venit de 3% .

  2. impozitarea cladirilor unde se afla firme/sedii de firme cu pana la 1200 %

  3. impozitarea cladirilor si terenurilor neconforme cu pana la 600%

  4. introducerea „penalizarii de nedeclarare ” de 100% care se dadauga la dobanzi si penalizari

  Si multe , multe alte mizerii …

 102. 107 Titus Filipas martie 23, 2015 la 9:55 pm

  Ideologia lui Karamzin face pedagogie colonială rusească.

 103. 108 Titus Filipas martie 23, 2015 la 10:00 pm

  Iar nu mai pot scrie pe blogul meu.

 104. 109 Titus Filipas martie 23, 2015 la 10:09 pm

  Anti-românismul ideologic apare mai întâi în normativitatea logocentrică Montesquieu-Voltaire-Gibbon. Pentru Voltaire, în cartea din anul 1730 despre regele suedez Carol al XII-lea, românii pur şi simplu nu existau, teritoriul vechii Dacii fiind chipurile populat de greci! Cartea s-a tipărit în multe ediţii, ceea ce a indus Occidentului percepţia că valahii şi moldovenii nu există. Voltaire impunea pentru noi normativitatea logocentrică de victime ale Istoriei. Mavrocordaţii vor specula acest spaţiu ideologic anti-rumânesc creat de Voltaire. În această normativitate generată în Occident, dar plătită de Rusia, a fost încheiat tratatul de la Kuciuk Kainargi din anul 1774, exact după moartea regelui francez Louis Quinze, altfel britanicii n-aveau curajul! Tratatul nega Capitulaţiunea de la 1740 pentru drepturile principatului moldovenesc în Romania Orientală nord-pontică. Un orientalist precum cardinalul de Fleury, cancelarul Franţei la acel moment, slujit inteligent de filosoful Gabriel Bonnot de Mably, care lucra la Departamentul Externelor, a înlesnit legitimarea acelor drepturi ale noastre printr-un act internaţional. Aşa cum spuneam, Capitulaţiunea de la 1740, parafată şi de Imperiul Otoman, şi de Franţa, a fost gerată din partea Franţei de cardinalul André Hercule de Fleury (1653 – 1743), cel care a chivernisit foarte bine pentru interesele Franţei o parte din pacea de treizeci de ani. Dar s-ar putea ca gândirea cardinalului de Fleury să fi fost sublimininal influenţată de lectura documentelor trimise lui în anul 1737 de către cavalerul André Michel de Ramsay. Într-adevăr, găsesc o frază edificatoare în textul unui discurs pregătit de acesta încă din anul 1736 în prima versiune : “Naţiunea cea mai spirituală din Europa (se subînţelege că Franţa, n.n.) va deveni centrul ordinii (se subînţelege că în Europa, n.n.)”. Apoi, în scrisoarea din 20 martie 1737 aflu sintagma : “Lucrarea nobilă a pacificării Europei întregi.” La anul 1740, în ministerul de externe francez începea să lucreze unul dintre fraţii marelui Ideolog primar Étienne Bonnot de Condillac. Anume, diplomatul Gabriel Bonnot de Mably (totodată filosof, istoric şi scriitor politic). Oricum, spiritul său organizatoric era foarte larg recunoscut în Europa. O delegaţie a Şleahtei poloneze, asociată importantului centru cultural din oraşul Bar (unde învăţase iluministul nostru Miron Costin), a venit la el să-l roage a scrie Constituţia Poloniei ! Putem bănui că Gabriel Bonnot de Mably a lucrat activ şi pentru a introduce în documentele Franţei Capitulaţiunea de la 1740 pentru Moldova. Reamintesc, instituţia Capitulaţiunilor fusese iniţiată încă de riga François Premier, în totală înţelegere cu sultanul Soliman Magnificul. La anul 1740, funcţionarul de la Externe Gabriel Bonnot de Mably le-a pus împreună într-o agregare documentară. Ultimul document adăugat se referă la frontiera legitimă pe Bugul pontic (Herodot îi zicea Hypanis) pentru principatul moldovenesc. Anul 1774, atât anul morţii suveranului Franţei Louis XV pe vremea căruia diplomaţia adusese garanţia Franţei la frontiera noastră pe Bug, cât şi anul tratatului de la Kuciuk Kainargi care, prin faptul că suspenda pentru aproape două veacuri Capitulaţiunea de la 1740, este mult mai tragic prin consecinţe pentru noi decât anul 1789 pentru Franţa.

 105. 110 Adrian B. martie 23, 2015 la 10:10 pm

  Sedinta de bilant a MAI 🙂

  La masa aceea se afla toti cei care se fac responsabili de dezastrul si haosul din tara asta . Groparii si cioclii Romaniei de astazi . Parca sunt un buchet de trandafiri : Kovesi , Hellvig , Oprea , Iohannis , Ponta , Dusa , Rus . Mai lipsea Baselu si Blaga …
  Personal , cred ca este una din cele mai negre perioade din istoria Romaniei ! Nicicând tara asta n-a fost condusa de asemenea nulitati , de personaje atat de inguste la minte , lipsite de caracter si de viziune , de astfel de specimene … Unul mai sinistru ca altul ! Si ce discursuri elevate …arestari , instigari , etc. Mai lipseau sa vina imbracati toti in dorobanti ( sau dupa caz , in honvezi/husari ) , cu pana agatata la caciula si cu tot felul de insigne agatate in piept .

  Din ” bilantul ” prezentat , singurele griji ale acestor guvernanti 🙂 sunt cum sa-si elimine adversarii politici , sa aresteze , sa confiste , sa-si pastreze functiile politice , salariile uriase si privilegiile si sa-i exploateze pe cei slabi fara ajutor . Plus impozite si taxe . Cam aceasta e ” viziunea ” de guvernare a acestor domni si doamne …

  Nu inteleg de ce nu organizeaza caraghiosii astia un bilant la Ministerul Economiei sau la Ministerul Sanatatii ? De ce nu se duc sa faca cate o vizita prin spitalele romanesti , prin fabricile falimentare , prin orasele prafuite .
  Sa faca un bilant cu zecile de mii de firme falimentare , cu bolnavii din spitale care stau in frig si fara medicamente , cu bolnavii netratati si aruncati in strada , cu oamenii fara locuinte sau care stau in frig , cu clientii second-hand-urilor si covrigariilor , cu patronii de firme care nu-si mai pot plati nici telefoanele mobile , cu cersetorii si copiii strazii .

  Bineinteles , unul dintre caraghiosi a vrut sa fie si mai caraghios : d-ul Ioan Rus . Si a reusit ! Printr-un laudatio libidinos la adresa Codrutei Kovesi , care cica , e urmasa întemeietorului acupuncturii romanesti , Vlad Tepes .

  Urate vremuri , urate personaje …

 106. 111 ZeV martie 23, 2015 la 10:15 pm

  Titus Filipas
  martie 23, 2015 la 2:29 pm

  ..Si gastile de cartier sunt ,,autodidacte”…exista, intre ei, adevarati ,,profesori universitari” specializati in ,,scoala vietii”..
  (Z)

 107. 112 ZeV martie 23, 2015 la 10:21 pm

  Luminita Arhire

  ,,Pentru aşa ceva , taiorul la patru ace al duduii ar trebui să se umfle măcar din când în când în dreptul pieptului, spre stânga, de bătaia unei inimi.”
  COMENTEZ:
  Creaturii uscative care, cica, ,,conduce” PNL (si face Parlamentul Romaniei de rasul curcilor) ar trebui sa i se umfle pieptul atat la stanga, cat si la dreapta, daca natura a fost atat de zgarcita cu mneaei.
  (Z)

 108. 113 ZeV martie 23, 2015 la 10:25 pm

  Ghita Bizonu’
  martie 23, 2015 la 1:04 pm

  Cum puteam sa-mi imaginez ca domiciliezi in Romania, cand pana si ungurii vorbesc si scriu mai corect romaneste decat multi autohtoni nativi ?
  😉
  ps
  Respect generatia dumitale, in masura in care ea insasi se respecta.

 109. 114 Titus Filipas martie 23, 2015 la 10:40 pm

  @ Fragmentarium Politic
  Bardul Ossian în realitate n-a existat. A existat doar poetul scoţian James Macpherson.

 110. 115 Titus Filipas martie 23, 2015 la 10:45 pm

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mieszko_I_of_Poland Citesc aici că regele Mieszko I al Poloniei, din dinastia Piast, a fost bunicul vikingului unificator Cnut cel Mare. Ceva parcă nu se leagă în modul în care-i expusă istoria Europei. Am mai observat asta şi despre Pşemîslizi.

 111. 116 Fragmentarium Politic martie 23, 2015 la 11:43 pm

  Despre rivalitatile personale si disputele de idei in politica : De ce Traian Basescu continua sa se teama de Adrian Nastase?

  La prima intalnire regionala a PMP, la Timisoara, de sambata, cand la Bucuresti se incheia reuniunea de doua zile a Consiliului National al PSD, Traian Basescu si-a facut cunoscute doua idei de atac strategic, cu dubla bataie.

  Prima idée s-a referit la necesitatea de partide noi, pe care a marturisit ca a resimtit-o aproape “instinctiv”, ca partide ale “viitorului”, nu alte “tranzitiei”. Teza a urmarit, fireste, o legitimare suplimentara a PMP, din a carui initiativa a fost creat in 2013, dupa acel faimos “Adio!”, prin care s-a despartit de PDL.

  Problema de noi constructii politice este una de principiu deschisa, dar si de mare actualitate, in urma libertatii de infiintare de partide cu cel putin trei membri. A le opune insa partidelor cu traditie, pe motivul ca s-ar fi consumat in tranzitie, tintele evidente fiind PSD si PNL, este o distorsiune a rolului si perspectivelor acestora, in favoarea fara echivoc a celor ale PMP.

  A doua idée este de-a dreptul blocanta, cand sustine că “aceia care au intrat în politica românească la începutul anilor ’90 și-au încheiat misiunea, obiectivele importante pentru țară fiind îndeplinite, intrarea în NATO, aderarea la Uniunea Europeană, dar s-a văzut că nu putem face mai mult.”

  Unde bate Basescu si de ce tinteste o astfel discontinuitate de personalitati in politica romaneasca? Fara indoiala, Basescu incearca sa ridice un val de aparare in fata adversarilor vechi, din perioada bataliilor de tranzitie, care ii cunosc strategiile si tacticile, dar si greselile si vulnerabilitatile. Exista un singur adversar pe care nu a putut sa-l infranga prin idei si viziune, ci doar printr-un act de putere.

  Basescu si-a consumat potentialul, dreapta isi joaca ultima carte, Iohannis, care nu pare a fi diferita de a predecesorului. As vrea sa ma insel. O singura alternativa a ramas intacta, un singur om nu si-a incheiat misiunea, un singur politician poate face mai mult.

  In aceiasi zi in care Basescu isi pregatea ploile la Timisoara si Ponta la Bucuresti, de la Paris, Adrian Nastase lansa, ca “fost membru PSD”, un adevarat cri de coeur, ca o profesiune de credinta: “Am o alta părere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de acțiune.”

 112. 117 Titus Filipas martie 24, 2015 la 7:17 am

  Doctrinarul Nikolai Karamzin prelucrează cronica benedictină scrisă la anul Domnului 830 şi descoperită de contele Louis-Gabriel Du Buat-Nançay (1732 – 1787), în stilul ossianic şi în favoarea intereselor coloniale ruseşti. Contele Louis-Gabriel Du Buat-Nançay aparţinea faimosului corp ambasadorial francez influenţat de interesul orientalist al cardinalului de Fleury (sub autoritatea lui, Franţa a semnat Capitulaţiunea de la 1740 de la Constantinopol, când pe vremea domnitorului Grigore Ghica al II-lea, un fals fanariot, a fost recunoscută legitimitatea frontierei principatului moldovenesc pe Bugul pontic).

 113. 118 Titus Filipas martie 24, 2015 la 7:21 am

  @ ZeV
  Îmi amintesc că tu îl sprijineai pe MRU, deşi acesta cedase ungurilor averea colosală a fundaţiei Gojdu lăsată moştenire românilor.

 114. 119 Titus Filipas martie 24, 2015 la 7:51 am

  Doamna academician Hélène Carrère d’Encausse a scris cartea “URSS a murit, trăiască Rusia!”. Cu tot respectul cuvenit, trebuie să spun că mă disociez de această opinie. Constat că doamna Hélène Carrère d’Encausse aderă cu multă iubire la ideologia Montesquieu-Voltaire, valul facilitator care a construit în secolul XVIII Rusia imperială, expansivă şi opresivă. Hélène Carrère d’Encausse mai crede şi în ideologia de surfing prin care Rusia s-a transformat în URSS (cum demonstrează Simon Sebag Montefiore) şi înapoi. Rusia lui Putin este de fapt Rusia căzăcească primitivă, bazată pe nagaică şi knut ca instrumente fundamentale „generatoare de progres”. În secolul XIX, contele Lev Tolstoi descria în Bucureşti (unde citea Coranul cu multă atenţie) resemnarea românească în faţa istoriei. Chiar şi actualmente citesc cu surpriză pe Internet : +Mioriţa noastră [este] emblema României, a resemnării în faţa soartei vitrege. Când ruşii au ca ideal naţional “Cântecul despre oastea lui Igor“!+ Chiar aşa? Louis-Paul-Marie Léger, André Mazon, Edward Keenan (printre alţii) au demonstrat convingător despre “Cântul oştii lui Igor” că este metanarativ apocrif ce apărea ca din neant exact la 21 ani după tratatul de la Kuciuk Kainargi! Ideologia Montesquieu-Voltaire-Gibbon a fost prânz gratuit ce a hrănit spre veşnică înflorire ideologia lui Karamzin ce afirmă, într-o stilată limbă rusă, că românii trebuie ucişi la fel cum au omorât americanii dominatori pieile roşii pentru a face posibil Progresul!

 115. 120 santinela martie 24, 2015 la 8:42 am

  40 % este un scor nu bun ci foarte bun pentru orice partid. Cu una doua grupari atrase poti face jocurile in Parlament asa ca PSD-ul nu sta chiar asa de rau. Problema este ca Ponta nu prea are singe-n instalatie !

 116. 121 fostă basarabeancă martie 24, 2015 la 8:44 am

  Ce se aude în legătură cu „rațiunea medicală”? Vreau să aud o vorbă, că e bine. Că se rezolvă ușor și repede.

 117. 122 ZeV martie 24, 2015 la 8:54 am

  Titus Filipas
  ..O scurta perioada de timp, MRU parea ca detine personalitate proprie…atunci cand a spus ca (redau din memorie): ,,Romania nu este o natiune de inotatori” si ca va reduce CAS cu 5% (in acord cu discursul lui Ponta la investirea acelui guvern PDL).
  A intervenit, la scurt timp, Traian Basescu, tot printr-un discurs in Parlament, extrem de suparat ca negruzzistul iesean si-a permis sa puna la indoiala ,,viziunea magnifica” a protejatei sale de la MDRT.
  Dupa acel discurs-directiva pentru guvern, MRU a uitat tot ce a rostit public devenind o alta umbra basesciana.
  Cum v-am spus mereu, eu nu uit nimic. (Z)

 118. 123 ZeV martie 24, 2015 la 9:00 am

  Fragmentarium
  Il astept cu nerabdare pe domnul Adrian Nastase sa detalieze, in ordinea prioritatilor, care sunt actiunile si strategiile PSD necesare a fi urmate/implementate in viitorul imediat si pe termen lung.
  Sunt foarte curios, dvs ce credeti ?

 119. 124 ZeV martie 24, 2015 la 9:08 am

  Titus Filipas
  Am o rugaminte….incercati, macar o data, sa va exprimati ideile cu mai multa tenta personala, nu sub forma unui mozaic de jaloane cu grad ridicat de absolutism si nume de personalitati-reper, care arata tare urat a compilatie de doctor Frankestein.
  Tot decupati, de ici, de colo, presarand comentariul cu nenumarate nume si date istorice, de ca si cum, ateii iluministi au fost adevaratele divinitati pogorate pe Pamant de sub a caror umbrela nu este de conceput a iesi , probabil, ca sa nu ne arda radiatia frusta a realitatii obiective care nu asculta intotdeauna de tiparele noastre mentale.
  (Z)

 120. 125 Titus Filipas martie 24, 2015 la 9:10 am

  @ZeV spune : +..Si gastile de cartier sunt ,,autodidacte”…exista, intre ei, adevarati ,,profesori universitari” specializati in ,,scoala vietii”..+
  Te rog, reţine-te. Nu faţă de mine, ci faţă de colegul nostru de blog, @Ghiţă Bizonu’, un tip extrem de cult. Dacă nu-l înţelegi, este vina ta.

 121. 126 serbanfl martie 24, 2015 la 9:22 am

  @Adrian B.
  martie 23, 2015 la 10:10 pm
  Amalgamarea, cu rea redință, a unor situații și persoane, este evidentă și nici nu-i în premieră.
  Întotdeauna vor fi motive de nemulțumire, în mai toate domeniile că așa-i specificul uman și asta-i baza progresului.
  În cazul României post revoluția din 1989 este de remarcat că prin guvernele de stânga, Văcăroiu, Năstase, Ponta, s-a realizat câte ceva, iar prin guvernele de dreapta mai mult s-a distrus (leader Ciorbea!) și s-a furat (leader Boc!).
  Am o mare curiozitate: Ce-a făcut Guvernul Tăriceanu cu miliardul de $ lăsat în Trezorerie de Guvernul Năstase?
  Tânguitori de teapa ta sunt foarte vocali când guvernează stânga, în rest – cel mult miorlăituri combinate cu referiri la ingratitudinea poporului care nu are răbdare.
  Dacă în 1990 sloganul Pieții Universității era „Să nu-i lăsăm pe ăștia să facă ceva că se va zice c-au făcut comuniștii”, s-a ajuns azi la qvasi blocarea investițiilor ce au finanțare, fie și parțială, din bani publici, făcută cu premeditare de monica macovei, când a pus bazele Republicii Procurorilor!
  Faptul că și în condiții de sabotaj Guvernele de stânga au reușit să aibă mai multe realizări pozitive, este cu atât mai meritoriu și asta-i deranjează pe ipocriții dedulciți la sinecuri extrem de avantajoase.

  Mai am o mare curiozitate: cum ar reacționa gașca dreptacilor din România, dacă s-ar legifera și la noi interzicerea finanțării din străinătate a ONG-urilor, după modelul Ungariei conduse de un guvern de dreapta?!

 122. 127 Titus Filipas martie 24, 2015 la 9:24 am

  @ZeV spune
  Dacă nu ştiai, şi găştile astea de cartier care au „cultura” lor, tot de SRI sunt organizate şi controlate.

 123. 128 ZeV martie 24, 2015 la 9:25 am

  Mi se pare de neinteles incapacitatea de perceptie a ironiei fine , atat din partea presei, cat si din zona multor comentatori-amatori cu instructie indoielnica.
  Nici vorba de laudatio, Ioan Rus a facut un misto de zile mari de cocota cu aere de Maica Tereza.
  Il felicit pe domnul Ioan Rus pentru ca a dat o tema de reflectie ,,intepatoarei” de la DNA, respectiv, sa caute Solutia Juridica Suprema ( de tip Graal) prin care sa elimine sursa primordiala a coruptiei: marul din gradina Edenului. (Z)
  Poate ca, astfel, distinsa Laura Codrutza va rescrie Noul Testament….nu avem nevoie de Iisus pentru a prelua pacatele noastre si a ne mantui, ne este suficienta…DNA. (Z)

  CITEZ:
  ,,Primul corupator si primul corupt, dar si obiectul actului de coruptie, l-au facut Adam si Eva. De atunci unii tot interpreteaza cum s-a intamplat acest lucru.
  Sunt politicieni corupti, judecatori corupti, procurori corupti, politisti corupti. In consecinta, cu toata aprecierea si admiratia, nu sunt de acord ca limitarea relatiilor dintre politisti si politicieni este o vulnerabilitate la sistemul de lupta anticoruptie, decat daca plecam de la premisa ca unii sunt corupti, iar ceilalti corecti sau invers.
  In realitate aceasta lupta trebuie s-o ducem toti.”

  Cam la fel s-a exprimat si Victor Ponta (redau din memorie): ,,Asa este, a fi politician inseamna ceva rau, prin definitie”. 😉

 124. 129 Titus Filipas martie 24, 2015 la 10:04 am

  Au trecut 50 de ani, şi vechi documente îngropate ale Mossad-ului sunt prezentate deschis opiniei publice. Au apărut revelaţii de-a dreptul înspăimântătoare privind implicarea Israelului în uciderea ilustrului marocan Ben Barka, intelectual şi om politic. http://www.lemonde.fr/international/article/2015/03/23/revelations-en-israel-sur-l-implication-du-mossad-dans-l-affaire-ben-barka_4599477_3210.html

 125. 130 Roricus Bernadaux martie 24, 2015 la 10:40 am

  Politica de asociere la guvernare cu liberalii a fost o politica inspirata a lui Ion Iliescu care, cu abilitate, a reusit sa faca totusi, ca ideologic, cele doua entitati politice sa isi pastreze imaginile; iesirea PNL din parlament nu a avut legatura cu politica de colaborare cu actualul PSD. Adrian Nastase a deplasat, asa au zis analisti, partidul mai la dreapta din ratiuni practice, cred. Victor Ponta a facut si el o asociere cu liberali, atat in formula USL cat si in aceea, prezenta, USL2. Totusi, desi Calin Tariceanu il ajuta cat poate, Victor Ponta nu reuseste sa scape de imaginea unui PSD in deplasare catre dreapta. Sunt mai multe explicatii, doar una dintre ele fiind aceea ca, in teritoriu, gruparea PSD-UNPR nu a cedat nimic mai noilor aliati, desi cu siguranta ca in viitor vor avea nevoie de ei si desi acestia,fie si in formula „prietenilor lui Tariceanu” au depasit pragul parlamentar. Asadar, in sinteza, o problema a pesedistilor sta in satisfacerea lacomiei prezente pe seama nesigurantei viitorului. Sa revin insa la chestiunea deplasarii. Este bine? Este rau? Greu de afirmat una sau alta intr-un comentariu scris intre doua probleme de existenta personala. Insa, fiindca evaluarea pozitiei unui partid in spectrul politic este rezultatul unei duble pozitionari, poate ca ar fi bine sa ne intrebam mai intai daca, in timp, a avut loc o deplasare a electoratului, cu referinta in timp, mai la stanga sau mai la dreapta, cu alte cuvinte sa revedem referinta. Aici ne pot fi de ajutor si o evaluare relativa a saraciei/bogatiei, dar mai ales tipul de solutii cautate la problematicile cetenesti de viata. Solutii de tip individual sau solutii acoperind categorii largi cetatenesti? Apoi pozitia PSD trebuie evaluata tot relativ si anume la pozitiile celorlalte partide. Care, este, de fapt, pozitia actuala a PNL+PDL, prin prisma valorilor unui partid care ar trebui sa fie, conform noii apartenente, unul popular? Ultima strigatura a Gorgonei despre dublarea alocatiilor, in lipsa afirmarii unor anumite valori politice, apare ca un populism de stanga si inca de stanga comunizanta. PMP este considterat a fi de dreapta fiindca ei pur si simplu zic ca ar fi de dreapta. UNPR apare ca mai mult preocupat de zafra celor 1 milion de membri decat la ce tip de miscare politica ar trebui sa adere acestia. Pare ca, in conformitate cu legi naturale, PSD ar tinde sa ocupe golurile lasate de alte partide, lasand el insusi zone libere. Ramanand deschis subiectul in ce masura PSD simte electoratul. Dupa care urmeaza subiectul in ce masura PSD poate acoperi stanga electorala romaneasca si daca, pentru a o acoperi mai bine, are nevoie de lideri mai multi, de dezvoltarea ca partid organizat pe curente sau de un partid-partener pe segmentul electoral din stanga sa.

 126. 131 Ghita Bizonu' martie 24, 2015 la 11:10 am

  ZeV

  lasand la o parte glumitze in genul „egzamplu” si altele asemenea folosite ptr coloratura .. cum am mai zis am unele „mici” impedimente .. de oridn fizic si medical. Dar asa este generatia ta „rivolutionera” cam .. nesimtita . De ex d’alde tine dupa ce ati votat Bassesck ati descoperit ca de fapt el are alta agenda .. asa ca vaopti intors privirile spre cei pe care inaimnte i-ati abhorat. Si apoi ca nitse pui de cuc incercati sa „reformati” sa eliminati pe cei alaturi de care cica ati venit.

  Tu deocamdat te-ai „distins” in a lansa eticheta de „Partid Anti Ponta” aplicata celor care prevedeau cam ce se va intampla (esec electoral) .. altu, imediat dupa turul 2 in mod f „inteligent ” zicea de trecerea in opozitie, altul cererea excluderea lui Ion Iliescu din partid.. Tu reprosezi ceva generatiei mele si in cel mai antipesedist mod scrii desp-re dl Ion Iliescu „idolul de carton neo-pecerist” si decalri ca votaci constanti ai PSD sunt „balast” .

  Insa depasirea limitelor ar fi cam sarcina ta. Esti mai tanar da? Atunci exmplul tau si argumentele tale ar trebui sa aduca tinerii langa PSD . Deocamdat ce vad este ca cei ca tine nu aduca voturi in plus ci aveti tendinta de a va „debarasa” de vechii votaci. Pai daca voi PPPisitii -P (Partidu Pupam Ponta in P) repetati cestiile cu „baslat” , neo samd cum naiba vreti ca VVP sa castige alegrile prezidentiale? Ca ma baite sa castigi prezidentialele , in fara voturilor „politice” (partidul tau si ale aliatilor – Ponta a castigat voturile PSD si a gruparii Tariceanu) mai trebuie sa stranga si altele.. Adica in turul 2 trebuie sa depaseasca voturile partidului..
  Deci sa zic asa tu, Ghita RTVei, Corlatean , Sova trebuia sa convingeti tinerii …

 127. 132 ZeV martie 24, 2015 la 12:17 pm

  ..Vorbea colegul Fragmentarium de actiuni, strategii, etc, etc.
  Dupa parerea mea, exista o singura strategie, transpartinica, fara de care totul devine relativ si munca in zadar.
  Este vorba despre reanalizarea legilor justitiei si a Cudorilor (penal si de procedura penala).
  Din pacate, politicienii, in special cei din PNL, se intrec in a injosi la maximum calitatea de parlamentar ales al Romaniei…vor, printre altele, sa se incalce Constitutia cu privire la imunitati si Regulamentul Camerelor referitor la caracterul secret si liber al votului, conform constiintei fiecarui parlamentar in parte.
  Problema clasei politice actuale nu este coruptia, ci, autismul de casta politica asimilabil unui grup de interese ilegitim (in dezacord profund si iresponsabil cu misiunea asumata prin alegeri).

  Cum spunea Bibliotecarul, NU EXISTA IN CONSTITUTIE DIHOTOMIA PUTERE – OPOZITIE. Toti parlamentarii au obligatia de a propune si legifera in interes national, in interesul cetatenilor, reunind si interesectand armonios principii si reguli cu multiple origini ideologice, fara sa astepte ,,verde” de la jurnalisti, procurori, ambasade si cancelarii.
  Sa invatam si noi de la Congresul American…va puteti imagina ca ambasadorul Romaniei in capitala federala si-ar putea baga nasul in activitatea Congresului ? Eu nu.

  CITEZ din cugetarile lui Biblio:
  ,,Dincolo de discuţii stufoase, filosofice, juridice, atunci când în Constituţie se spune că votul imperativ este nul, se doreşte să se sublinieze că în exercitarea mandatului de parlamentar, deputaţii şi senatorii sunt exclusiv în serviciul poporului. Dacă parlamentarul şi-ar exercita mandatul de parlamentar în folos propriu, al partidului sau a oricărei persoane sau grup de persoane, votul fiindu-i impus (alterat) de „beneficiar”, atunci votul ar fi imperativ, în consecinţă şi nul.
  Cu alte cuvinte parlamentarul nu trebuie să fie condiţionat de partid să voteze într-un anumit fel şi nici el nu trebuie să voteze conform interesului de partid. Poporul român nu are nevoie de un vot parlamentar decis de preşedintele de partid sau de cei „de la centru”, are nevoie de o conştiinţă care să voteze în favoarea poporului român.

  Primul model de vot imperativ l-am descoperit în piesa lui Caragiale, O Scrisoare Pierdută.”

 128. 133 ZeV martie 24, 2015 la 12:18 pm

  …si a Codurilor (penal si de procedura penala).

 129. 134 Fragmentarium Politic martie 24, 2015 la 12:49 pm

  Titus Filipas, nu exista nici cel mai mic motiv pentru a crede ca Hélène Carrère d’Encausse si-a scris cartea „“URSS a murit, trăiască Rusia!” cu fata la trecut si cu gandurile imbibate de perimata ideologie Montesquieu-Voltaire. Ecartul de timp si de schimbare este enorm! Exista in schimb toate motivele sa credem ca autoarea a privit cu luare aminte si fara prejudecati la eforturile dramatice si fara precedent de reformare, axate pe modernizare si democratizare, care nu ar trebui descurajate, ci sustinute, pentru ca esecul ne-ar atinge pe toti. Aceasta este sau ar trebui sa fie o mentalitate, sa nu spun de academician, pentru a trece de efectele de prestigiu, ci una de secol 21, in niciun caz de secol 18, in care a fulgurat ideologia Montesquieu-Voltaire. Accentele de simpatie pe care le-ati decelat sunt, cred, cele care inevitabil te cuprind cand privesti la o fapta buna sau de autodepasire. Pe de alta parte, nu-mi dau seama de ce il cititi pe Nicolai Karamzin intr-o cheie ezoterica sau ii atribuiti lucruri pe care nicaieri nu le-a scris. Unde ati citit ca ar fi spus ca romanii ar trebui ucisi ca pieile rosii?! Evident, v-am retinut recunoasterile ca sunt perceptii si subintelegeri, dar, d-le draga, nu schilodim realitatea, o relatie bilaterala sau de vecinatate cu asa ceva, cu stafiile trecutului. Probabil ca va este cunoascuta doctrina diplomatiei bunei vecinatati, eu nu cred ca sentimentele negre sau cenusii sprijina un asemenea progres diplomatic si politic. Mai cred ca privim, fara sa si vedem intotdeauna, la un fenomen nou in relatiile internationale, cel de aparare, determinata si exemplara, a independentei, pe care va trebui de urgenta sa ni-l insusim si sa-l promovam.

 130. 135 Titus Filipas martie 24, 2015 la 3:36 pm

  @Fragmentarium Politic
  Încearcă să-l citeşti pe Karamzin, ca să ieşi din starea asta de infatuare ignară. Nu-mi place ideologia pro-RUSIA pe cate o promovezi fără jenă !

 131. 136 papasha martie 24, 2015 la 4:09 pm

  Ciiiineeee au fost beneficiariiiii direeeeecti ai furturilor si banditismelor pdl-izte din bani negri de campanie ( cu probe directe si/sau indirecte !!!!!)?

  Chioru bashit si cu buzata agramata de fisa cumva ?

  Justitia independenta si chioara , sa aplice imediat , in regim de urgenta ” motivatia din cazul Nastase ” si la puscarieeeeee cu ei !

  Am o rugaminte la gazda blogului sau la administratorul „in charge” ( temporar ), sa ne dea si noua de veste care-i situatia cu controlul medical din Franta .

 132. 137 Titus Filipas martie 24, 2015 la 4:21 pm

  @Fragmentarium Politic
  Citez: „Hélène Carrère d’Encausse compte parmi ses ancêtres de grands serviteurs de l’Empire russe.” Priveşte fotografia http://ro.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9l%C3%A8ne_Carr%C3%A8re_d%27Encausse#/media/File:Vladimir_Putin_24_October_2000-1.jpg , şi vezi dacă decelezi vreo urmă de ostilitate faţă de Vladimir Putin. Şi nici Vladimir Putin nu-i absolut deloc crispat, aşa cum arată când discută cu persoane faţă de care se află în divergenţă de opinii.

 133. 138 Adrian B. martie 24, 2015 la 4:22 pm

  @ serbanfl

  Gresiti ! Din ’90 încoace am votat numai stanga si liderii ei . Si voi vota in continuare PSD-ul pentru ceea ce a reprezentat el in perioada d-lor Iliescu si Nastase : un partid serios cu oameni seriosi si competenti .

  Ceea ce spun eu si probabil ca va deranjeaza pe dumneavoastra este ca d-ul Victor Ponta nu se ridica la inaltimea predecesorilor lui . D.p.m.d.v. d-ul Victor Ponta este un politician care si-a ratat/compromis TOATE obiectivele politice pe care si le-a propus . El se ridica la inaltimea d-lor Boc , MRU , Pogea si Vanghelie . Cam asta e valoarea dansului … Un individ lipsit de idei , stapinit de demonii statului politienesc , ingust la minte , periculos de incompetent , ezitant , lipsit de caracter , alunecos , las si care se cramponeaza de putere . Si cu un anturaj care-mi provoaca greata !
  Mie chiar mi se pare ca dansul devine un pericol pentru economia romaneasca .

  Cam asta am spus si cred eu despre PSD-ul de astazi si despre d-ul Ponta . Daca d-voastra il vedeti pe d-ul Ponta ca pe un mare om de stat , un geniu al administratiei si al economiei , asta e ! Fiecare vede altceva 🙂

  Deasemenea , mi-e foarte clar ca daca va pica d-ul Ponta NE VA FI SI MAI GREU !!! Noul ” PNL ” sunt chiar o gasca de interlopi si de lacuste …

  Oricum optiunea mea este nesemnificativa si nu am eu puterea sa-l dau jos . N-as face-o nici daca as putea ! Eu sunt un nimeni din popor . Deci , degeaba va suparati pe mine .

 134. 139 ZeV martie 24, 2015 la 4:59 pm

  Fragmentarium Politic
  martie 24, 2015 la 12:49 pm

  Exceptional expozeu…va trebuie cate un bobarnac, sau o provocare, pentru a fii dvs insiva, in deplina capacitate functionala. (Z)
  Asa este, prejudecata ancestrala generata de o vecinatate istoriceste tensionata si manipularea indusa permanent de propaganda puterilor occidentale nu fac casa buna cu interesul national al Romaniei.
  Romania, va fi o natiune a diplomatiei inteligente, sau nu va fi deloc.
  (Z)

 135. 140 ZeV martie 24, 2015 la 5:04 pm

  Ghita Bizonu’

  Am vazut aseara, la o emisiune moderata de Lavinia Sandru, un tanar din PSD (nu retin numele, imi amintesc ca poarta ochelari de vedere) excelent in opinii, in mod evident instruit si capabil sa articuleze argumente pertinente in favoarea guvernarii Ponta.
  Am ramas placut surprins si pot spune ca, daca mai sunt astfel de tineri in partid, acesta chiar are un viitor politic semnificativ.

 136. 141 papasha martie 24, 2015 la 5:15 pm

  L-am vazut pe inculpatul de javra ordinara iesind de la Parchet .

  Dupa doua ore , chiorul ha-ha-ia, lumea-l huiduia , iar SPP-ul il pazea ( dpdv legal , de cati agenti SPP beneficiaza un fost presedinte , din banii nostri , ca am vazut min. vreo 5-6 p-acolo ) !

  Raspuns corect , 2 ( doi ) , adica un sofer si un aghiotant . Cine-i plateste pe restul si din ai cui bani ?

 137. 142 Adrian B. martie 24, 2015 la 5:17 pm

  @ Zev

  Stimate domn , nu va e greu sa va petreceti toata ziua pe blog , sa provocati pe toata lumea , sa-i jigniti , sa-i certati sau sa-i aplaudati , dupa cum va e starea mentala de moment si caracterul ?

  De ce nu va tineti ideile doar pentru dumneavoastra ? Sunt atat de valoroase incat e pacat sa le impartasiti cu altii … 🙂

  Dumneavoastra nu mai aveti viata personala si nu mai apucati sa va luati nici medicamentele . Merita sacrificiul asta ?

 138. 144 serbanfl martie 24, 2015 la 6:15 pm

  @Adrian B.
  martie 24, 2015 la 4:22 pm
  Nu intru în polemici.
  Îmi permit să-ți sugerez să cauți cartea lui Karl Leonhart: „Personalități accentuate din viață și din literatură”
  Vei găsi acolo fișe de tipuri de personalități, 8 nu clasicele 4, puse alături de personaje ale literaturii universale. Sper să te ajute să te înțelegi dumneata pe dumneata.

 139. 145 Titus Filipas martie 24, 2015 la 6:19 pm

  Teama faţă de Rusia, prudenţa extremă faţă de Rusia, se află înscrise în gena ideologică românească. Astfel în cartea Echilibrul între antiteze, Ioan Eliade Rădulescu anticipa clarvăzător principiul rusesc pe baza căruia s-au desfăşurat evenimentele din decembrie 1989 : „Ardică ţara şi capitala!”

 140. 146 Luminita Arhire martie 24, 2015 la 7:50 pm

  Să zicem că m-aş întoarce cu nişte zeci de ani în biografia mea, aş face unele modificări şi aş fi astăzi studentă la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti… sigur, ar fi o săritură cu prăjina peste destinul meu, dar, de dragul discuţiei, hai să zicem … Ce credeţi că mi-aş dori eu mai mult şi mai mult să mi se întâmple, la ce eveniment m-aş gândi cu emoţie şi bucurie îmbujorată, în timp ce îmi arunc cursurile, în devălmăşie, în ghiozdănel ? Ei bine, răspunsul corect este: la o conferinţă quality cu MRU !

  Pentru că tinerii de la Facultatea de Istorie sunt şovăitori şi nu ştiu cu care picior să facă primul pas în profesiune, în cadrul conferinţei „Dă start carierei încă din facultate” , îndemnurile lui MRU vin ca nişte plasturi mici pe viitorul nebulos al studenţilor, plasturi care fac parte dintr-un pansament mai mare, de circa 500 000 de euro, pe care generoasa Europă ni-l pune la dispoziţie pentru ca de-alde MRU să ne îndrume în viaţă.

  Păi, ia să vedem , la banii ăştia, ce secrete le dezvăluie MRU tinerilor însetaţi de cunoaştere: „Destinul meu până acum… Un dram de hazard, un dram de noroc şi o bună plasare între cei care au ce să-ţi spună”… Păi bine , măi dragă, adică tu nu ai ajuns în vârful căpiţei de oportunist ce-ai fost , ci pentru că ai avut “un dram de noroc”? Al naibii dram de noroc…

  Deci, noi să nu credem că ascensiunea ta are legătură cu faptul că ai fost membru supleant în Comitetul Central al U.T.C. până ţi-a încurcat planurile accidentul din decembrie 1989 …

  Sau că ar avea legătură cu întâmplarea că la Revoluţie erai cel mai talentat gazetar al zilelor fierbinţi şi te-ai descurcat la fix cu întorsul armelor. Aşa că ne-ai relatat în scris cum era să te calce şenila duşmănoasă pe bombeul plin de sânge , în timp ce te luptai în neştire cu „hienele” comuniste. În schimb, se constată că n-ai uitat să-ţi iei o pauză de la încleştarea crâncenă, pentru a-ţi înmuia batista în sângele unor victime (!!!) deşi aveai sânge din belşug pe blugi , cât să umpli câteva batiste . Povestioara asta scrisă nasol – treabă de amator, dragă, fie vorba între noi ! – te-a readus pe spuma delicată a valului şi dramul de noroc, bată-l să-l bată, a licărit din nou!

  Sau pentru că a avut grijă de personalitatea ta sofisticată nenea Soros?

  Sau pentru că erai pe lista scurtă a lui Băsescu Traian ?

  Sau pentru că ai dat elegant din coate ca să ajungi şi pe lista scurtă a lui Klaus – şi, bingo! ai şi ajuns ! după ce ţi-ai înfiinţat o puzderie de partide , mişcări şi alianţe, care nu ţi-au folosit la nimic, din moment ce au răposat în pace, fără convulsii, numai să ai şi tu ce conduce!

  Una peste alta, e bine; faptul că tinerii te-ar putea avea model şi ţi-ar urma traiectoria , este o speranţă minunată pentru România. Dar, mai ales, reprezintă un semnal puternic pentru revitalizarea fabricilor ei de creme, forfecuţe, vinuri scumpe, after-shave-uri, antinevralgice, papuci de casă, beţişoare pentru urechi, piepteni cu dinţi scurţi şi mărunţi, şerveţele, hârtie igienică, prosoape şi, desigur, ferme de taurine Kobe pripăşite decent pe lângă fermele de struţi ale lui Toni Greblă !

 141. 147 George Ban martie 24, 2015 la 8:29 pm

  Bizonu’

  Protestez cu tărie! „PAP” și „bascist” sunt invențiile mele! Pretind o despăgubire de 1 Euro pentru încălcarea drepturilor de autor.

 142. 148 papasha martie 24, 2015 la 9:16 pm

  * in 2009 ….. campanie prezidentiala si pt. parlamentul european .
  * in 2009 chioru’ n-o rupsese inca cu pdl-u’
  * chioru’ si buzata lui , beneficiari finali directi ai multelor milioane de euro de bani negri, din spagi si furturi calificate rezulta el presedinte , ea eurorusine

 143. 149 Fragmentarium Politic martie 24, 2015 la 9:53 pm

  ZeV, legat de speta pe care ati adus-o in discutie, cred ca in primul rand va fi nevoie de un timp de recuperare medicala. In al doilea rand, nu cred ca sunt inputuri semnificative, ma refer la evenimente politice, care sa solicite o reactie de pozitie sau de solutie. Deocamdata, guvernul isi vede de mandat si nu ar fi recomandabile niciun fel de reactii care l-ar putea obstructiona sau care ar putea oferi in mod gratuit opozitiei teme de speculatie. Deci, inca un motiv de asteptare.

 144. 150 Radu Humor martie 24, 2015 la 10:20 pm

  Cred că nu-i momentul (potrivit) să aruncăm în PSD, dar mai ales în Ponta cu bolovanii care ne-au rămas, uitând, sau neputând să-i aruncăm în Băsescu şi ai lui !
  Observ pe aici un fel de acceptare spăşită a faptului că prezidenţialele au fost pierdute de Ponta, când ele au fost câştigate de Iohannis prin unul din cele mai mari furtişaguri postdecembriste !
  E drept că, cu ajutor din străinătate, dar nu cel vehiculat ( milioanele de români din ţară revoltaţi că rudele din străinătate nu pot vota, s-au năpustit la urne 😆 ), ci cu o inginerie care a primit acceptul dat de mai marii UE şi SUA care au acum la degetul mic un preşedinte precum cel „ales” de români !
  Important e ceea ce facem acum pentru a nu ceda toată puterea portocaliilor, ce şi-au tras şi ei, la fel ca licuricii, o marionetă perfectă, pentru care Ţara asta, adică noi, nu valorează aproape nimic !
  Un omca Ponta mai poate fi îndreptat pe drumul cel bun, are veritabile calităţi de politician, iar duşul rece primit s-ar putea să-l fi trezit definitiv la realitate.
  Părerea mea este că la un moment dat n-a mai ţinut cont de sfaturile mentorului său, pentru că refuz să cred că noul Adrian Năstase, călit în focul unor evenimente care au culminat cu întemniţarea sa, din care cu siguranţă că a învăţat mai mult decât în anii când era un răsfăţat al puterii, un asemenea mentor l-ar fi putut sfătui greşit !
  În fine, greşelile se plătesc, dar important este să înveţi ceva din ele .
  Pentru început, s-ar putea ca o atitudine mai smerită faţă de noul preşedinte (unii spun că tot un drac 😉 ) să fie benefică tuturor, dar pe termen lung s-ar putea să fie greşită, chiar păguboasă !
  Victor Ponta are de luptat acum şi cu liota lui Băsescu, dar şi cu cea din propriul partid !
  Important este să se hotărască dacă vrea să învingă pentru cei mulţi, adică pentru Ţară, sau doar pentru o mână de oameni şi câteva privilegii :
  P.S.
  Dacă vrem să-l avem în frunte, trebuie ca toţi să merităm acest lucru.
  Adică şi el 😉
  Prin articolul de astăzi Adrian Năstase a arătat cam ce trebuie făcut.
  Rămâne de văzut dacă şi discipolul a priceput….

 145. 151 Fragmentarium Politic martie 24, 2015 la 11:51 pm

  Titus Filipas, nu cunosc si nu sustin nicio alta politica in afara celei pro-Romania. O politica de dusmanie, de instigare si de adversitate fata de vecini nu este in interesul Romaniei. Nicio tara si nicun popor nu-si alege vecinii, sunt un dat pentru totdeauna, iar cand ai nevoie de ajutor vecinii sunt intotdeauna cei mai aproape. De aceea interesul, cred ca general, este ca vecinii sa traiasca in pace si in buna intelegere. Cea mai mare eroare politica ar fi sa modelam atitudinea prezentului sau viitorului fata de un vecin sau altul pentru fapte din trecut. Tatal meu a fost trei ani prizonier la rusi. A cazut prizonier in batalia de la cotul Donului, si-mi amintesc ca, intr-un limbaj pitoresc de taran cu patru clase primare, il ocara pe Hitler pentru ca ne-a obligat sa trecem dincolo de Nistru, intr-un razboi care nu mai era al romanilor. Ar fi o imensa stupiditate sa nutresc un resentiment personal pentru o istorie foarte incalcita sau pentru niste vini impartite, aruncate de o parte sau de alta. Dar si mai sinistru mi se pare a proiecta niste stari umorale personale, de antipatie sau de resentiment, vizand un vecin sau altul, asupra noilor generatii sau asupra unui popor intreg. A fi patriot, pentru ca ne-am tot straduit in ultimul timp sa intelegem si sa ne asumam aceasta identitate, nu inseamna a atrage raul sau adversitatea asupra tarii tale, ci binele si prietenia. Consider acest subiect inchis, nu este cazul si topicul de a intra in zone care nu mai tin de substanta ideii sau de civilitate.

 146. 152 T-Rex martie 25, 2015 la 1:23 am

  Exista dovezi certe ca sistemul capitalist practicat azi duce la polarizare extrema, indiferent cit de bine se administreaza justitia, sau cit de eficient functioneaza statul de drept.

  Polarizarea in Romania e brutala si extrema. Ce se intimpla insa in celelalte tari „etalon” pentru Romania, precum Canada? Pai iata, un raport serios al Universitatii dn Toronto arata ca in urmatorii 10-15 ani, Toronto-GTA, care e un mega-oras format din citeva mici orasele, va finaliza prin a fi impartit in doua „orase”: orasul pentru bogati, si cel pentru saraci.

  „To get an idea of what of what Toronto might look like the next 10 years, researchers from University of Toronto took a look at the last 35 years.
  The result is the Three Cities report — a study on income inequality by J. David Hulchanski of Cities Centre and the faculty of social work at U of T. That report looked at income inequality in the city over a period of 1970 to 2005.
  But looking ever further afar, Toronto’s „three cities” will not only change, but come close to disappearing.
  Dwayne Morgan says he’s proud of growing up in Scarborough. But he says it’s different now — mainly less affordable, with fewer big factories providing jobs.
  „You need companies like that in order to support the economy and give people the hope of the Canadian Dream,” said Morgan.
  The changes that longtime residents of Scarborough notice are reflected in Hulchanski’s report. He’s mapped income levels across the city over time and found that former middle-income areas like in Scarborough are disappearing.
  This is while the city’s richer areas get richer, and its poorer areas get poorer. It’s a trend he says will just continue into 2025 — that is, if nothing changes.
  „Ten years from now, 15 years from now, we’ll have whole parts of the city that are full of people without very good life opportunities, earning very little money, trying to get by that way,” Hulchanski said. „And then another part that is the opposite.”
  The growing gap is not just inequality, but what his report calls income polarization.

  https://ca.news.yahoo.com/toronto-2025-disappearing-three-cities-161910398.html

 147. 153 Criticos martie 25, 2015 la 8:17 am

  Azi e Bunavestire şi m-am trezit de dimineaţă cu dorinţa puternică a unor rezultate pozitive la analize, dle A.Năstase.
  În altă ordine de idei, imediat după victoria în alegeri a sasului, mi-a fost frică de două lucruri. Cel dintâi, din fericire a fost evitat: ieşirea de la guvernare a PSD, ar fi fost un dezastru. Al doilea, a fost o proastă analiză a cauzelor acestui eşec şi, prin consecinţă, un proiect ineficient pentru PSD. De asta n-am scăpat, după cum se vede.Îngrijorarea mea e cu atât mai mare cu cât tonul postării dumneavoastră e neobişnuit de tranşant, să spunem, aşa cum n-a fost niciodată ( e prima oară când subliniaţi apăsat că sunteţi un fost PSDist, spre pildă). Cred că aţi ajuns la concluzia că viitorul unei stângi româneşti polarizate de PSD este îndoielnic, eufemistic vorbind. În contextul furibundei ofensive a DNA, suntem în pragul unui haos naţional. Comanda jihadului nu se află la noi.La noi sunt răfuielile cu iz personal din „justiţia independentă” care au motivat alegerea câtorva ţapi ispăţitori. Teroarea cu reducerea la tăcere şi obedienţă a parlamentului şi destructurarea PSD s-a pregătit aiurea.

 148. 154 ZeV martie 25, 2015 la 10:31 am

  Criticos
  ,,Teroarea cu reducerea la tăcere şi obedienţă a parlamentului şi destructurarea PSD s-a pregătit aiurea.”

  Nu cred ca se va reusi cu destructurarea PSD. Stiti ce este amuzant in toata aceasta poveste ? Efectul de timorare se observa mai mult in zona opozitiei, care, dupa parerea mea, se va gandi de trei ori daca is doreste, acum, la guvernare. avand o gramada de scheleti/schelete in dulapuri.
  Nu trebuie sa uitati nici un moment ca:
  1. Dosarele Microsoft si ANRP au fost amorsate urmare a sesizarilor corpului de control al primului ministru;
  2. Guvernarea Victor Ponta are, din nefericire pentru adversarii PSD, rezultate excelente;
  3. Tot ce se intampla se poate exprima plastic astfel: Ce nu te doboara, te intareste. Ma refer, desigur, la Victor Ponta si, implicit, la PSD;
  4. Personaje toxice pentru partid, cum ar fi Geoana si Vanghelie, nu mai sunt in PSD.
  (z)

 149. 155 ZeV martie 25, 2015 la 10:41 am

  Fragmentarium

  Excelent:
  ,,Cea mai mare eroare politica ar fi sa modelam atitudinea prezentului sau viitorului fata de un vecin sau altul pentru fapte din trecut.”

  ADAUG:
  Si mai rau ar fi sa ne modelam atitudintea dupa interesele altor mari puteri situate, geografic, la mii de mile marine distanta.
  Dupa parerea mea, cel mai nefericit efect ar fi sa credem ca Romania este amenintata de vecini. Nu, se doreste ca Romania sa devina un fel de ,,carne de tun” pe ,,masa de sah” a mapamondului politico-militar. Asa a fost si in 1940 cand, sub iluzia patriotarda a reintregirii, natiunea romana a fost atrasa in jocul geopolitic care ne-a dus mult inapoi pe scara istoriei.
  De aceea sustin mereu, chiar daca acum pare o utopie, necesitatea neutralitatii de tip helvetic a Romaniei. Nu cred ca Elvetia are populatia (numericeste vorbind) si resursele Romaniei. Si totusi….

 150. 156 blogideologic martie 25, 2015 la 11:01 am

  @Fragmentarium Politic
  Winston Churchill spune altceva, mult mai lămuritor, în Memorii ! Că frontiera legitimă a României la Răsărit era Bugul pontic ! Aceasta fiind decisă prin Capitulaţiunea de la 1740, semnată de Imperiul Otoman şi de Franţa. Nicolae Ceauşescu în marea lui înţelepciune – nu sînt nici condescendent, nici ironic, recunosc doar un fapt- dăduse ordin să fie aduse Memoriile lui Winston Churchill în cinci biblioteci mari din ţară. Eu le-am citit în biblioteca Universităţii din Craiova. Sabin Gherman, care era student acolo în aceeaşi perioadă, n-a catadicsit să le citească. Tratatul de la Kuciuk Kainargi din 1774 suspenda temporar Capitulaţiunea de la 1740. Şi creează – aproape legitim- Rusiei condiţiile cele mai favorabile pentru furtul peninsulei Crimea ! Abia în vremea exilului post-paşoptist, Ioan Eliade Rădulescu reuşeşte să-l convingă, prin mijlocirea cercurilor masonice, pe lordul Palmerston să se revină la Capitulaţiunea de la 1740. Anglo-francezii fac un mare plan militar de cucerire a istmului baltico-pontic (denumit „istmul polonez” de către Fernand Braudel). Au fost lupte victorioase, dar o furtună înspăimântătoare ce traversează toată Europa, din Franţa la Marea Neagră, zădărniceşte totul. Savanţii francezi fac analiza evenimentelor meteo şi conchid că deplasarea furtunii putea fi prevăzută şi anunţată dacă exista un sistem telegrafic. Atunci s-a hotărât Mica Unire a principatelor moldo-valahe Dunărene precum şi aplicarea Cezarismului plebiscitar în noul stat. Direcţia aceasta politică trasată din Vest a înregistrat succesul care s-a numit România modernă.

 151. 157 blogideologic martie 25, 2015 la 11:37 am

  „Trecem Nistrul …!” / Într-o seară, pe vremea lui Ceauşescu. Aş zice eu, tocmai trecuse amurgul civil. Eram în Craiova, urcasem în autobuz pe la Parcul Bibescu, în direcţia Centru. Nu era lume. La următoarea staţie, urcă un biet estropiat de război, dar avea aparent toate membrele, şi puţină carne pe oase, dar foarte mult sub greutatea normală. Era o mică berărie în staţie, poate băuse şi o gură de bere, dar nu cred că mai avea camarazi. Îl aud, fiind eu surprins plăcut, cum bătrânul luptător pentru ţara noastră începea inimos un marş militar : „Trecem Nistrul …!” Nu mai ţin minte restul. Şi fusese un luptător pentru pământul ţării. Frontiera până la Bugul pontic fusese recunoscută în anul 1740 (Winston Churchill scrie în Memorii că a recunoscut-o iar, pentru România condusă de Ion Antonescu, în cel de al doilea război mondial). Garantată de cea mai mare putere a lumii de atunci, Franţa absolutistă, prin dorinţa tînărului rege Louis XV precum şi a bătrânului cardinal de Fleury. O copie încă perfect valabilă a Capitulaţiunii de la 1740 (prin recunoaşterea anglo-americană) se păstrează la Constantinopol. Mihai Eminescu îl aminteşte pe sultanul generos, în comparaţia : „Braţ molatec ca gândirea unui împărat poet”. Iacob Negruzi observă că Limba Română atingea un moment al desăvârşirii atunci. Constantin Noica le spune multora povestea. Bizar că în „Jurnalul de la Păltiniş”, Gabriel Liiceanu nu îi aminteşte semnificaţia, ca un bun patriot. Dar este oare un patriot Gabriel Liiceanu?

 152. 158 blogideologic martie 25, 2015 la 12:56 pm

  Mihai Eminescu ajunge la sloganuri antisemite de o violenţă extremă : ”Cine-au îndrăgit străinii, /Mânca-i-ar inima câinii, /Mânca-i-ar casa pustia,/Şi neamul nemernicia!” scrie ziaristul Cosmin Zamfirache aici http://adevarul.ro/locale/botosani/cat-xenofob-era-eminescuu-nu-i-suporta-grecotei-bulgaroi-evrei-scris-versurile-cine-au-indragit-strainii-manca-i-ar-inima-cainii-1_5511924d448e03c0fddd13d5/index.html Nicolae Ceauşescu a citat Doina într-un discurs pronunţat la începutul lui 1989. Se doreşte acum să se demonstreze că Nicolae Ceauşescu a fost antisemit ? Şi cât vom avea de plătit noi, românii, dacă se va reuşi “demonstraţia”?

 153. 159 blogideologic martie 25, 2015 la 2:41 pm

  http://www.cjph.ro/upload/files/file/Forum/Corespondenta%20Mihai%20Viteazul_Ioan%20Capitan.pdf „Despre corespondenţa secretă între Mihai Viteazul şi Henric al IV-lea al Franţei, precum şi legenda lui Ioan Căpitan.” Doamne, ce istorie bogată, şi complicată, şi necunoscută avem ! Şi nu-i „ezoterism” !

 154. 160 blogideologic martie 25, 2015 la 5:02 pm

  Din punct de vedere psihologic, impulsionarea creativităţii necesită implicarea serendipităţii.

 155. 161 Adrian B. martie 25, 2015 la 5:16 pm

  @ serbanfl

  In cartea respectiva sunt listati yes-man-ii si activistii de partid fanatici , asa ca d-voastra ?

  Am sa trec peste rautatile d-voastra si am va spun doar ca d-voastra m-ati abordat pe mine ( a 2-a oara in decurs de o saptamana ) si ca problema de intelegere s-ar putea sa fie la d-voastra :
  nu intelegeti ca suntem intr-o democratie , ca exista libertate de exprimare si de opinie si ca avem dreptul sa spunem ce vedem si ce gândim .

  Tara asta nu-i formata numai din activisti de partid , functionari si yes-mani care pun capul in pamant si asculta orbeste de seful lor . Marea majoritate a cetatenilor sunt oameni simpli , cu probleme si care-si duc traiul cu greutate . Si care sunt foarte afectati de deciziile aberante ale unor politicieni .

  Si totusi , ce anume va deranjeaza la textele mele ? Cu ce am gresit ? Va regasiti cumva printre personajele evocate ? Fiti mai explicit …luminati-ma !

 156. 162 Ghita Bizonu' martie 25, 2015 la 5:29 pm

  ZeV(zec)

  in 1940 Romania a foste „eliberata” de grija Basarabiei , Bucovionei de Nord si a Tinutului Herzta prin bunavointa lui Stalin. De Transilvania de Nord prin bunavoibta lui Hitlerescu . De Cadrilater prin bunavointa lu’ Maimuzzoloni
  Acum inteleg ca matele Zevzecule sugerizi ca in 1941 Romania ar fi strenuit sa stea .. degeaba. Pai mai Zecule daca suntei mai multi din astia lanag nefefictu de Voctorelu .. pai dincazua voastra e acuzat cavrea cu Moscova si peirde voturi!

  A . Mai este o psobilitate care se poate . Ca nu estei zevvec ci doar vandut .

 157. 163 ZeV martie 25, 2015 la 10:39 pm

  Bizoane,
  Noroc de intoarcerea armelor…ca ramaneam si fara Basarabia si fara Ardeal.
  Sa traiasca Regele !
  (Z)

 158. 164 serbanfl martie 25, 2015 la 11:41 pm

  @Adrian B.
  martie 25, 2015 la 5:16 pm

  Pentru că, în același text, afirmi:
  1)„D.p.m.d.v. d-ul Victor Ponta este un politician care si-a ratat/compromis TOATE obiectivele politice pe care si le-a propus . El se ridica la inaltimea d-lor Boc , MRU , Pogea si Vanghelie . Cam asta e valoarea dansului … Un individ lipsit de idei , stapinit de demonii statului politienesc , ingust la minte , periculos de incompetent , ezitant , lipsit de caracter , alunecos , las si care se cramponeaza de putere . Si cu un anturaj care-mi provoaca greata ! Mie chiar mi se pare ca dansul devine un pericol pentru economia romaneasca .”

  2)„Deasemenea , mi-e foarte clar ca daca va pica d-ul Ponta NE VA FI SI MAI GREU !!! Noul ” PNL ” sunt chiar o gasca de interlopi si de lacuste …”

  ți-am sugerat să încerci să te cunoști și să te împaci tu cu tine.
  Păcat că ești refractar.

  P.S.
  Tehnica de manipulare prin inducerea derutei a fost părăsită de multă vreme.

 159. 165 blogideologic martie 27, 2015 la 2:08 pm

  @ZeV
  Încearcă să înveţi lecţia de istoricitate românească zugrăvită la Moldoviţa. Filosoful Roland Barthes interpreta imaginile murale de la mănăstirea Moldoviţa în cheia Enciclopediei franceze din secolul XVIII. Tocmai urmărind acea istoricitate, mareşalul Ion Antonescu a realizat o performanţă diplomatică în plin război atunci când a reuşit să desprindă trupa română din Grupul de Armate Centru care se pregătea să atace Moscova. Pentru aceasta, Iosif Stalin i-a rămas profund recunoscător ! Tu spui mult prea grăbit, dovedind astfel că nu cunoşti istoria noastră adevărată: „Noroc de întoarcerea armelor…că rămâneam şi fără Basarabia şi fără Ardeal. Să trăiască Regele !” Dar condiţiile corecte pentru „întoarcerea armelor” fuseseră deja negociate la Stockholm. Negocieri la care Majestatea sa, Regele Mihai I, n-a participat nici direct, nici prin emisari. „Întoarcerea armelor” la 23 august 1944, ştergându-se cu buretele toată negocierea prudenţială anterioară în condiţii de război, a însemnat de facto că 160 000 de oşteni români, de cea mai bună calitate umană şi pregătire militară, au fost luaţi prizonieri de sovietici. Dintre aceştia doar 3 % s-au mai întors acasă ! Ceea ce înseamnă că 97% au murit ! Nu ştiu ca Majestatea sa, Regele Mihai I, să fi organizat măcar vreo slujbă de pomenire pentru aceştia. Apoi, Majestatea sa, Regele Mihai I, n-a asigurat pe 24 august 1944 un Preşedinte civil şi democrat pentru Consiliul de Miniştri al României. Se ştie acum că naţional-ţărănistul Iuliu Maniu s-a eschivat, ascunzându-se în vila de la Snagov aflată în proprietatea unui agent de la Intelligence Service (devenit ulterior serviciul MI6, care a organizat şi simulacrul denumit „revoluţia română” din decembrie 1989).


 1. 1 Adrian Năstase: N-aș fi participat la CN al PSD: O analiză profundă ar arăta greșeala spargerii USL - Ziarul Profit Trackback pe martie 21, 2015 la 3:24 pm
 2. 2 Concluzii – după ” CN al PSD de rit nou ” | Sfinxul Trackback pe martie 21, 2015 la 6:08 pm
 3. 3 O analiza a Consiliului National al PSD | Surse24 Trackback pe martie 21, 2015 la 6:58 pm
 4. 4 După reuniunea Consiliului Național, gogoșile servite de Ponta Victor Viorel membrilor PSD au fost făcute scrum de Adrian Năstase | Politica ta Trackback pe martie 22, 2015 la 8:51 am
 5. 5 Insulte… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 23, 2015 la 5:24 am
 6. 6 Romania in secolul 21: Despre noul fenomen al independentei si noua diplomatie a bunei vecinatati | Fragmentarium Politic Trackback pe martie 24, 2015 la 1:02 pm
 7. 7 După reuniunea Consiliului Național - Pe Bloguri Trackback pe martie 26, 2015 la 4:30 pm
 8. 8 Lecţia de istoricitate românească zugrăvită la Moldoviţa | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 27, 2015 la 3:04 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: