Amos

IMG_1294             Amos este un caine lup. A implinit, de curand, 14 ani. Locuieste cu noi la Cornu. Este destul de razboinic. A trait, alaturi de noi, vremuri agitate. Acum asteapta sa se incheie iarna.

31 Responses to “Amos”


 1. 2 ZeV februarie 22, 2015 la 11:18 am

  ..Se va incheia iarna, dar, sub ,,zapada”, vom constata existenta unui imens desert.
  Sa fie o ,,oaza” in departare ? Poate Schengenul ? Poate vizele ? Poate mormanul de investitori strategici americani ? Sa alergam…..da….din pacate, era o fata morgana.
  Intre timp, vernisajul unei carti – cu tematica legata de homosexualitate si viitorul omenirii a fost interzis in spatiul Universitatii Bucuresti (Am vazut -siderat – asta pe TVR1- emisiunea Universul credintei).
  Ei, intelectualii, sunt Charlie, dar numai daca se iau peste picior simbolurile a doua-trei miliarde de oameni.
  Cand se pune in dezbatere viitorul identitar al unor copii crescuti in familii de acelasi gen, sau, incercarile asciatiei americane de psihiatrie de a extrage pedofilia din zona patologica a deviationismului si a o considera o…banala ,,orientare sexuala”, deci, naturala si implicit ne-condamnabila, imediat apar grupuscule ostile, inclusiv, pe facebook, care ne contesta noua (inca) majoritarilor acest drept de a (ne) pune public niste intrebari.
  De altfel, in America, cca 33% dintre copii sunt abandonati, urmare a destramarii ,,mitului” familiei traditionale. Deci, au de unde alege adeptii ,,corectitudinii politice”.
  In acest ,,trend”, prevad ca si biserica va fi scoasa in afara legii, daca nu tace si nu se pliaza. Dar, am vrut democratie.
  Prin urmare, sa dea Domnul sa ,,traim bine”, iar specia umana sa se perpetueze, intr-un fel, sau altul.
  ps
  Nu, ati inteles gresit, nu Dumnezeu, ci, Bilderbergul este ,,Domnul”, evident.

 2. 3 ZeV februarie 22, 2015 la 11:45 am

  Cris
  Stiti ce este amuzant (daca nu ar fi de plans) ?
  O multitudine de oameni marunti se comporta conform sintagmei ,,hotul striga -Hotii!”.
  Oameni care nu considera nimic ilegal in faptul ca baga plicul in buzunarul medicului (de multe ori, fara ca acesta sa ceara), sau, faptul ca cumpara tigari de contrabanda din piete, sau, faptul ca isi mediteaza copilul fara sa ceara vreo chitanta, urla ,,Jos politicienii corupti !”. Fac pentru asta sumedenie de denunturi (premise de o lege ciudata).
  Mai mult, acorda DNA, conform sondajelor, primatul increderii, chiar in detrimentul bisericii si/sau armatei.
  Se intampla exact aceleasi fenomene derivate din mentalul public credul si lipsit de auto-discernamant, ca in timpul revolutiei franceze din 1789, sau, a revolutiei ruse din octombrie 1917, cand oamenii saraci au format un tavalug care a parjolit totul.
  Interesant ca, in Romania, nu este neaparat si predilect vorba de oameni saraci pur si simplu, ci, saraci cu duhul. Iata la ce a dus indobitocirea, goana dupa poleiala desarta si statul la televizor.
  Cred ca planul celor din umbra Le-a reusit. De acum, pot sa faca orice, inclusiv sa ne amputeze suveranitatea, avand in vedere ca tuturor, chiar si jurnalistilor, ni/li se pare perfect normal ca ,,voda” sau ,,guvernatorul” sa primeasca firmanul de la ,,Stambul”. Sau, ca orice lege sa fie ,,validata” in prealabil de ambasada.
  Acesta este, doamna Cris, poporul roman. Nu v-am crezut pana acum, dar in acest moment, se confirma exact ceea ce dvs ati spus deseori: Nu exista speranta pentru romani si Romania. Asta am vrut, asta am primit, cu varf si indesat. Sa ne fie de bine. Eu chiar imi doresc ca autoritatile care conduc administratia sa fie eminamente din afara. Pana la urma, vor fi nevoiti sa ne asigure macar ,,ratia de orez”, ca nu ne pot extermina sau deporta pe toti in Diaspora. Nu ne primesc occidentalii ,care, ne ,,caricaturizeaza” tot mai frecvent prin presa lor (britanica, etc). Sa nu ne supere asta, din moment ce toti suntem Charlie.
  (Z)

 3. 4 Laura februarie 22, 2015 la 12:07 pm

  E foarte îngândurat. Îi doresc”La mulți ani cu sănătate şi fericire!”, alături de cei dragi.

 4. 5 Daniela februarie 22, 2015 la 12:20 pm

  Amos, esti falnic precum ti-e numele !!

 5. 6 Titus Filipas februarie 22, 2015 la 12:52 pm

  Mâţule ! Ştii tu oare ce gând rău ţi-a pus unul cu numele Schroedinger ? http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger%27s_cat

 6. 7 Aura februarie 22, 2015 la 1:33 pm

  E minunaț sa-ti respecti cainele ca pe un membru de respect din familie.

 7. 8 fostă basarabeancă februarie 22, 2015 la 1:43 pm

  Cred că este cea mai inteligentă rasă! Tot țin și eu corcituri, acum chiar de ciobănesc german cu cel anatolian (ciobănesc turcesc), l-am primit de la cineva care greșise încrucișarea și vroia să scape de pui. Tare-i prost, dar e al nostru și-l iubim așa cum este. Am avut altă cățea înainte, luată de pe stradă, mai inteligentă decât un om. Îmi doresc demult, foarte tare, un ciobănesc german, dar să fie fată. Nu-mi permit să țin doi câini odată.

  Această povestioară nu este o metaforă. Chiar am cel mai prost câine din lume. Mare și prost. Dar e bine: când ești trist, te duci la el și râzi, te miri cum poate fi atât de prostănac. N-are nici o grijă, numai iubirea lui pentru noi.

 8. 9 Irina Prio februarie 22, 2015 la 2:12 pm

  Un prieten ADEVARAT !!!!

 9. 10 Cris februarie 22, 2015 la 2:23 pm

  Oooo! Ce frumos e! Îmi plac câinii la nebunie. Amos e longeviv. Are, probabil, gene bune, și sigur, grijă și afecțiune.
  Câinii nu cer mâncare multă, bună…, ci multă afecțiune. Trec pe lângă o curte cu un uriaș îmblănit, cu laba mai mare decât pumnul meu, îl chem la gard și-l scarmăn printre zăbrele, vorbindu-i drăgăstos cu voce subțire, iar el stăăă ca un pisoi. Dacă dau să plec, aleargă de-a lungul gardului după mine și se împinge în el ca să mă facă să înțeleg că mai vrea.

 10. 11 Gavrila februarie 22, 2015 la 2:48 pm

  Nu degeaba se spune ca este cel mai devotat animal al omului.

 11. 12 Mateescu Mirela februarie 22, 2015 la 3:18 pm

  Un caine razboinic, ca si stapanul sau! Felicitari si sanatate multa ambilor razboinici! 🙂

 12. 13 Dragan Sanda februarie 22, 2015 la 4:14 pm

  Ma bucur mult ca iubiti animalele!

 13. 14 Cris februarie 22, 2015 la 4:38 pm

  @ ZeV:

  De acord în cea mai mare parte.
  Eu sunt optimistă, dar pe termen lung.
  Ceea ce mă intrigă e că cei mai mulți din jurul meu, rude, cunoștințe, vecini care aplaudă frenetic DNA, sunt incorecți și necinstiți. Îmi stă pe limbă să le-o spun, dar mă abțin ca să nu stric relațiile. Sunt expertă în stricat relațiile cu oamenii fiindcă gândesc cu voce tare.

 14. 15 Cris februarie 22, 2015 la 4:51 pm

  Din Memoriile lui Constantin Argetoianu:

  La 17 ani, Martha Lahovary a căzut în brațele lui George-Valentin Bibescu numai ca să bifeze un punct din program.
  Dacă GVB ar fi fost numai un zevzec pretențios, lipsit de inteligență, de cultură și de bun simț, n-ar fi fost nimic. Din acest punct de vedere Martha nu și-a făcut iluzii și cunoștea marfa. Dar GVB s-a dovedit și un tragic amorez de mahala, cu crize de disperare și lacrimi. De fiecare dată domnul trebuia numaidecât să divorțeze și să ieie dama momentului de nevastă. Astfel zevzecul s-a încurcat pe rând cu o domnișoară bretonă al cărei nume îmi scapă, cu Gaby Morlaix, actrița, cu Marie Nonel Arion, brună, picantă și proastă, cu Gong Zissu, curvă prin vocație, cu Tanți Angheleanu, doctor în medicină tot prin vocație, cu Elenuța Leonte, gâscă fără nicio vocație, ca să nu le citez decât pe cele mai cunoscute, și pe toate a vrut să le ia de nevastă.
  Ca să nu-și piardă titlul de prințesă, Martha a dat lupte grele să-și păstreze soțul, și din fiecare dramă a ieșit tot mai istovită. Exasperată, m-a întrebat: „Oare la bătrânețe bărbații nu devin pederaști? Am ajuns să nu mai pot lupta cu târfele. Cu băieții cel puțin n-ar vrea să se însoare”.
  S-a adresat prietenilor rugându-i să-i procure lui GVB distracții, să-i facă morală, să-i dea misiuni îndepărtate. Mi s-a adresat și mie pe când eram ministru al Agriculturii, și țin minte că l-am însărcinat cu studiul păsărilor migratoare în Africa.

 15. 16 papasha februarie 22, 2015 la 5:34 pm

  Amos , sho pe javra ordinara , da sa nu-l musti ca o sa turbezi !
  Ridica si tu laba stanga-spate si fa pipi pe el , ca si el a facut pipi pe noi !

  Ce ridicoli sunt cei care se stroflocesc in spume in legatura cu excelentul reportaj ” The Romanians are coming”

  Si ce mai conationalii mei , nu-i asta realitatea ?
  Mai orasenilor si culturalilor , mai iesiti si voi sa vedeti care-i nenorocirea din satele si comunele uitate de lume si de civilizatie .
  Si unde au gresit alcoolicii astia de englezi ?
  De ce nu facem si noi reportaje cu toate betivele ordinare si drogatii nenorociti din democrata Anglie ?
  Ne vaitam ca niste babe bashinoase ( d-ale lu’ bashescu )

 16. 17 Titus Filipas februarie 22, 2015 la 5:36 pm

  Astrologia afirmă că există “arhetipurile de constelaţie”. Iar într-o carte de astrologie din epoca foarte recentă, se zice că Vărsătorul ar fi constelaţia dominantă.

 17. 19 Radu Humor februarie 22, 2015 la 6:20 pm

  Putin ăsta chiar îşi face de cap ! 😉

  Guvernul rus a aprobat un proiect de lege privind interzicerea OMG
  Publicat pe Feb 22, 2015 în E doar un început?, Recomandăm să citiţi
  OMGProiectul de lege introduce proceduri de control pentru eliberarea a OMG-urilor în mediu și monitorizarea efectelor a organismelor în sine și produselor cu conținutul acestora asupra oamenilor și mediului. Se presupune că importatorii produselor, ce conțin OMG-uri ar trebui să treacă o înregistrare obligatorie.
  Guvernul rus a aprobat un proiect de lege care interzice cultivarea și creșterea de plante și animale modificate genetic.
  Proiectul de lege introduce proceduri de control pentru eliberarea OMG-urilor pe piață și monitorizarea efectelor sale asupra oamenilor și mediului. Importatorii produselor modificate, sau ce conțin urme de OMG, ar trebui să treacă o înregistrare obligatorie.
  Guvernul este abilitat cu dreptul de a interzice importul de produse modificate genetic în Federația Rusă în urma rezultatelor monitorizării.

 18. 20 TREIDE 95 februarie 22, 2015 la 6:31 pm

  Frumos exemplar! Un stil personal, demn, o privire ageră!

 19. 21 Luminita Arhire februarie 22, 2015 la 6:50 pm

  Citesc CELE DOUĂ ROMÂNII şi mă simt precum ultimul Aureliano Buendia , descifrând brusc, în întuneric, manuscrisele lui Melchiade, care povestesc despre propria sa istorie, cea trăită şi cea netrăită ; din când în când , ridic ochii de pe carte şi privesc îngrijorată pe fereastră, pentru că afară s-a pornit vântul şi nu ştiu dacă rafalele lui nu vor fi, la fel ca în celebrul roman al lui Garcia Marquez, cele care vor şterge de pe faţa pământului ambele Românii, după atâţia ani de singurătate …

  Citesc despre Mircea Cărtărescu, despre „inocenţa” lui afişată dar şi despre opiniile sale pertinente în materie de flotă –din textul care-i aparţine, nu pare să-şi fi dat seama că FLOTA este o realitate şi nu un şir de metafore, discutabile, înşirate pe hârtie. În ciuda mărturisirii că s-a ţinut departe de viaţa publică , e curios că el a vrut, totuşi, să fie formator de opinie şi stindard al luptei neobosite anti-PSD . Pot înţelege ura pentru ceea ce nu ştii sau nu înţelegi, istoria este plină de tragedii petrecute din erori de interpretare sau din ignoranţă. Nu pot pricepe, însă, dragostea creatoare de efigii şi ode de slavă pentru ceea ce, de asemenea, nu cunoşti deloc. E suficient să ţi se spună ţie, veşnicul aspirant la Premiul Nobel pentru litreratură, la GDS sau la ICR, către cine să îţi îndrepţi admiraţia şi caraghioasa plecăciune? A cui mână să o săruţi?

  Au trecut anii luptei corp la corp „ cu hidra pesedistă ” şi Mircea Cărtărescu s-a izbit de ridicolul şi grozăvia propriei sale opţiuni politice; a intrat în corul celor care încearcă acum să-şi nuanţeze adeziunea atât de entuziastă la „modernitatea ”şi „europenismul” lui Băsescu Traian- nu ezită să ne amintească la nesfârşit că el l-a şi criticat, că el nu a fost chiar de acord, că a mai şi mursecat mâna preşedintelui , între două pupături băloase.

  Mă întreb: cu ce tupeu, după un astfel de eşec al formatorului de opinie Cărtărescu, o recomandă el, totuşi, în 2014, pe prezidenţiabila Monica Macovei, solicitând febril ca OPŢIUNEA SA SĂ FIE POPULARIZATĂ , pentru a mai convinge nişte nătărăi nehotărâţi?

  Şi-n altă ordine de idei: prea mult transport în comun în poezia lui Mircea Cărtărescu. Dacă nu mă credeti, citiţi-o.

 20. 22 Criticos februarie 22, 2015 la 7:02 pm

  Vă invidiez pentru Amos. Căţelul meu, un şoricar vesel şi jucăuş nevoie mare, s-a prăpădit în august. Nu avea decât 10 ani şi o lună şi ultimul an a avut partea din spate paralizată. N-a recuperat după operaţia la şira spinării, ca alţi căţei, şi s-a bucurat relativ şi nu mult timp de căruciorul pe care i l-am luat. Îl bocesc în răstimpuri cu glasul mut al lacrimilor la fel de amare ca-n ziua când l-am învelit în mica lui păturică albastră, firav scut familiar în întunericul rece al gliei în care s-a ascuns definitiv.
  E bine că bătrânul războinic aşteaptă primăvara, sunt destule bătălii de purtat.

 21. 23 ZeV februarie 22, 2015 la 7:17 pm

  fosta basarabeanca
  Da, ,,Trebuie să creștem bine generațiile care vin. Nu văd altă soluție”

  Asa sper si eu, stimata colega….ca generatiile urmatoare sa se nasca din iubire (dintre un ,,el” si o ,,ea”) si credinta si, sa creasca armonios intr-o familie autentica de termen lung (daca se poate, pe viata) si nu una de tip surogat.
  Sincer, am vazut filme SF americane care imagineaza un viitor cutremurator in care copiii se nasc in hale industriale, dupa un stagiu prenatal in incubatoare umplute cu lichid amniotic artificial, embrionii fiind creati prin combinari dirijate de computaplexe dintr-un genom stocat in banci de material biologic atent etichetat, dupa care, li se atribuie parinti de conjunctura (de sexe diferite, sau de acelasi sex), in functie de anumite compatibilitati psiho-genetice stabilite de viitorii dirguitori ai omenirii: PSIHIATRII SI GENETICIENII. Ei, acesti viitori ,,doctori Mengele”, ne vor forma si conduce destinele, in locul politicienilor, daca ar fi sa dam crezare scenaristilor de SF. Se pare ca aceste filme, carti, etc, nu sunt rodul hazardului imaginativ, ci, probabil, se doreste fezandarea si pregatirea noastra pentru un viitor complet diferit de prezent.

 22. 24 mihaelataniastoica februarie 22, 2015 la 7:29 pm

  Şi Sadoveanu ajunsese să gândescă aşa: ” Stăpâne, stăpâne/ mai cheamă-ţi ş-un câne”

  Cânele lui era puternic tare. Avea şi colan.

 23. 25 Titus Filipas februarie 22, 2015 la 7:33 pm

  Ideologia asta de Mega Church, pe care a insuflat-o Mihai Gâdea în Antena 3, nu merge cu mine.

 24. 26 Constantin Nicolaescu februarie 22, 2015 la 7:51 pm

  Sunt extraordinari acesti caini, foarte inteligenti, in conditiile in care te ocupi de dresajul lor! Singura probleme pe care o avem, atunci cand ne intalnim cu el, este cea legata de zburdalnicia lui, iar cand se intoarce din periplul, realizeaza ca a gresit si a plecat fara ca noi sa stim unde este,si atunci se gudura, pentru a/si cere iertare, stiind ca a gresit!

 25. 27 Tartalo Apolloni februarie 22, 2015 la 8:19 pm

  Un batranel frumos si intelept.

 26. 28 fostă basarabeancă februarie 22, 2015 la 9:20 pm

  @Zev spune:Nu, ati inteles gresit, nu Dumnezeu, ci, Bilderbergul este ,,Domnul”, evident.

  Oh! De ce îmi amintiți de ei? Căci așa, trebuie să spun că nu există ființe mai ridicole decât noi, plăzmuind cu mintea și cu aspirațiile noastre conturul unei noi clase politice, în timp ce ei planifică noua ordine mondială! Sau, facem o rectificare, ne trebuie o clasă politică în stare să ne ajute să supraviețuim în cadrul noii ordini mondiale. Altfel, acum o putem considera slugă: ni se spune cât să coste una, alta, cât să fie TVA, motorina, ce Codruțe să punem la parchete, cine să pună mâna și să ne arate un lucru bine făcut… Nu de alta, dar parcă pentru toate cer voie de la … cine? Noi, stat suveran și național? V-am mai spus, globalizarea asta mă scoate realmente din sărite.

  Copii scoși la incubator cu gene selecționate? Bine că mi-ați spus, pot să visez urât o săptămână după comentariile dumneavoastră. Gluma-i glumă, sper că mașina de făcut oițe Dolly s-a stricat, momentan.

  Acestea fiind spuse, cred că ar trebui să depunem armele în grija Bilderberg-ului, să stingem lumina și să închidem prăvălia.

 27. 29 Ghita Bizonu' februarie 22, 2015 la 9:31 pm

  ma ZeV cand ai un venit de ..at si totusi doresti sa fumezi .. apai tigara de contrabanda este „salvarea” …
  Si sa mai stii ceva .. in 2013 am fots inernta la Sf Ioa Nou ptr o interventei chirugicala (nepalcta, minoara dar totusi a necesiata rahiasnestezie si cam multe pansamente). Nu am dat nimic -c a nici nu aveam de unde. Si mpa cuprins o mare trsitete cand am auzit o dicutie intre 3 medici chirugi care discutau sa cumpere impreuna o pensa (aia de o foloseau se rupsese) si un”meriland” . Din banii lor ca sa opereze pacienti.

 28. 30 ZeV februarie 23, 2015 la 9:55 am

  Ghita
  Mai ghita, comentariul meu este in favoarea medicilor, daca citesti cu atentie.

 29. 31 Magheru Liliana februarie 23, 2015 la 12:54 pm

  Aveti grija si de Amos si de ceea ce sunteti dumneavoastra! Primavara frumoasa la amandoi:)))))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: