Au răsărit ghioceii

 

IMG_0548

 

 

 

 

 

 

 

 

Au răsărit ghioceii. La fel ca in fiecare an. Viata lor, din păcate, este foarte scurtă. Privesc in grădină. Unii dintre pomii pe care i-am plantat in urmă cu 25 de ani s-au uscat iar altii nu mai rodesc. Pe unii a trebuit să-i tai dar numai după ce am gasit puieti pe care să-i pun in loc. Altfel grădina ar fi fost năpădidă de buruieni. Mi-e teamă insă că unii dintre ei nu se vor prinde iar altii s-ar putea să fie dintr-un soi rău.

99 Responses to “Au răsărit ghioceii”


 1. 1 Carmen Daniela Diaconu ianuarie 31, 2015 la 10:35 am

  Nu cumparati pomii din comert, cereti de la batranii vecini care au pomi adaptati locului!

 2. 2 TREIDE 95 ianuarie 31, 2015 la 10:37 am

  Devreme a răsărit anul acesta: la sfârșit de ianuarie! Neștiiutori, neprihăniți, abia scot capul, privesc mirați în jur și se-ntreabă dacă să rămână sau nu. Un timp îndoielnic, o vreme-nșelătoare! Iarna sigur n-a trecut, dar ei, grăbiți…Vor fi scârbiți de vremea, lumea, societatea pe care o văd pe-aceste meleaguri, dar…cine știe, până să se dumirească bine…timpul lor a trcut. Vor reveni la fel ca-n fiecare an, iar grădina -voastră îi va primi cred cu alt tim,cu altă VREME, cu oameni schimbați, mai puternici!

 3. 3 Adrian B. ianuarie 31, 2015 la 11:08 am

  Si pe Ponta l-ati sadit tot in urma cu vreo 20 de ani …

  O auzeam aseara naucit pe d-na Udrea cum povestea ca s-a dus ACASA la d-ul Ponta ca sa negocieze posturile a doi mafioti : Kovesi si Coldea ! Si a reusit ! Asta , dupa o alta mare mizerie : pactul de coabitare .

  Doi mafioti care in final i-au tradat pe toti ! Inclusiv pe cei care i-au sadit si credeau ca-i controleaza : Basescu & Udrea !

  De aici incolo , ABUZURILE SI POLITIA POLITICA au mers ca unse !!! Dumneavostra stiti mai bine !

  Ce ma ingrijoreaza pe mine e naivitatea/prostia d-lui Ponta si disponibilitatea dansului de a-si innoda coada cu tot felul de ticalosi !

  Am fost foarte suparat când a pierdut d-ul Ponta alegerile ! De fapt , am fost bolnav ! M-a durut stomacul de nervi cca. o saptamana .

  Dar astazi , când aud astfel de lucruri , imi pare bine ca un astfel de PAPAGAL n-a ajuns presedinte ! Este de aceeasi teapa cu cei pe care i-am enumerat mai sus … Este un fel de Vanghelie sau Oprisan dar ceva mai spalat si mai educat .

 4. 5 Ilian Giurgiu ianuarie 31, 2015 la 11:50 am

  Cei care nu s-au prins se usuca de la sine..nu mai vorbim de ei,dar ceilalti daca au o radacina buna po fi ALTOITI!

 5. 6 Despina ianuarie 31, 2015 la 12:37 pm

  Prea subtilă alegoria pentru adrisantul țintă. Dar, mai ales, tardivă. Alegerile neinspirate continuă…

 6. 7 casandra ianuarie 31, 2015 la 12:48 pm

  Da… Buruienile cresc în orice fel de sol. Pomii care dau roadă bună, nu. Pământul grădinii mai trebuie să fie îngrijit și el. Poate este sărăcit, sufocat de rădăcinile pomilor de soi rău tăiați și poate este nepotrivit pentru unele dintre soiurile plantate.
  Dacă vreți o livadă frumoasă și productivă, atenție la pământ în primul rând. Și atenție și la ce fel de pomi vreți să aveți în grădină. Tata spunea mereu că nu poți avea în aceeași livadă de om gospodar toate felurile de pomi: meri, peri, cireși, pruni, corcoduși, caiși, piersici, vișini, gutui, nuci, aluni. Unii dintre aceștia cresc mai bine în alte grădini. Este o chestiune de alegere și de gust.

 7. 8 centru ianuarie 31, 2015 la 1:09 pm

  Dar ce se intampla ?
  Suntem bombardati de vesti bune !
  Imperialismul este in deruta .
  3000 de rachete Grad si zece mii de militari rusi de elita , plus cateva mii de militieni rusi imprevizibili , veniti din toata Rusia si Cecenia , masacreaza soldatii ucrainieni recruti acasa la ei ,in plus de copiii si femeile ucide de schijele armatei chipurile a lui Zaharcenko , luand pretext o pura afacere interna ucraineana . Debaltseve , Mariupol vor cadea in curand ! Dar nu vom lasa imperialistilor Harkov , Poltava , Odessa , partea de pe Nistru a Basarabiei , de ce nu Kievul si Lvovul ? De ce nu Bucurestiul si Riga ?
  In Grecia un partid de twitteri care se declara de extrema-stanga , cravata si Evanghelie la pubela , promit grecilor ca vor continua sa traiasca ca vest-europenii , promit 1200 miliarde de euro populatiei ( de unde ? , de la Moscova ? ) cand Grecia are de rambursat un ajutor de 300 de miliarde de euro dati in 5 ani …
  In Irak si Siria anti-imperialistii anti-americani din Statul Islamic vand ca sclave mii de femei apartinand minoritatii yazidite , crucifica crestinii arabi , decapiteaza arabii siiti si cheama bunii musulmani din Europa sa ucida europenii necredinciosi !
  Ungaria lui Orban si Rusia lui Putin sunt buni prieteni , unul promitand celuilalt marea , celalalt oceanul , ca in vremurile binecuvantate cand seful PCUS , Andropov , declara ca-i pare rau ca nu mai are timp sa citeasca literatura maghiara in original …
  In Romania omul de mare calitate Victor Ponta isi recheama valorosul colaborator , Sova , din surghiun , numindu-l ” vicepresedinte ” ….
  Numai vesti bune , foarte bune .
  Numai sa nu paraseasca partidul lui Victor vreo 20 de parlamentari , ca nimeni nu-si va aduce aminte in septembrie 2015 cine a fost ” Victor Ponta ” .

 8. 9 Marian Nicolae ianuarie 31, 2015 la 1:29 pm

  Dar oare cine ne impiedica sa scapam de puietii de soi rău…???

 9. 10 ZeV ianuarie 31, 2015 la 2:17 pm

  Adrian B.
  Dvs chiar ati avut rabdare sa ascultati elucubratiile Udrei, care, infipta pana la gat in potlogarii la nivel inalt, crede ca nu mai are ce pierde, debitand tot felul de aberatii, pentru a ,,trage” si pe altii pe tavalugul decaderii ?
  Victor Ponta a discutat direct cu Basescu si, de asemeni, cu o serie de demnitari de la Bruxelles, inainte de a propune procurorii sefi.
  Treziti-va oameni buni la realitate si…mai stingeti televizoarele.
  Am avut o colega de birou, candva, care se lauda ca este nepoata unui anume mahar. Asa a reusit sa obtina o avansare. Bineinteles, si-a folosit si ,,nurii” in relatia cu un anume sef. In realitate, s-a dovedit ca este o haimana ordinara ,,cunoscuta” de o jumatate de urbe care nici de portarul acelui mahar nu era primita.
  (Z)

 10. 11 Elisabeta Bweciu ianuarie 31, 2015 la 3:00 pm

  Vestitorii primăverii sunt la datorie. Îmi place foarte mult misiunea lor! Comentariile sunt foarte interesante! Prefer însă să mă plimb la braț cu gândul că primăvara va sosi foarte repede.

 11. 12 Ghita Bizonu' ianuarie 31, 2015 la 3:49 pm

  Adrian B.

  Sunt nevoit sa iau apararea lu Alamanahe. Zbanghelie are un plus de testosteron

 12. 13 blogideologic ianuarie 31, 2015 la 3:54 pm

  Istoricul American Lynn Thorndike sugerează indirect (aceasta mult, mult timp după Miron Costin) că popoarele ce au cunoscut o foarte lungă istorie -pe intervale de care „se sparie gândul”- sunt ferite de fluctuaţiile de incertitudine aduse prin istoriile politice de scurtă durată.

 13. 14 ceir ianuarie 31, 2015 la 3:56 pm

  Arunca -ti aceaiasi privire peste clasa politica romaneasca si ve-ti avea aceiasi surpriza, numai ca burienele sunt deja tufe inradacinate puternic. Ne trebuie harlet si tarnacop pentru refacere. Bun sfatul lua-ti pomi din partea locului .Multa sanatate.

 14. 15 George Ban ianuarie 31, 2015 la 4:35 pm

  Adrian B

  Deci v-ați alăturat cohortei de anti-pontiști! Momentul de „iluminare” a fost atunci când Ponta a anunțat măsura „Nu primești bon fiscal, nu plătești!” Asta vă afectează câștigul personal?

 15. 16 T-Rex ianuarie 31, 2015 la 4:41 pm

  Basescu a afirmat public ca a protejat-o pe Udrea timp de 10 ani. Acum e clar ca a mosit o mafie romaneasca autentica. A fost Capo di tutti capi. Godfather. Nasul. Don Corleone. Criminalul are o responsabilitate clara pentru protejarea coruptilor din partidul de unde provine si saracirea tarii prin ventuzele Udrea, Videanu, Cocos etc ce au devalizat banii publioci. La fel si Blaga. Sa nu spuna ca nu stia ce facea „prietenul” Videanu ca nu-l cred.

  10 ani Romania a fost un stat mafiot. Intrebarea e: este in stare Iohannis sa reverseze acest trend? Va fi foarte greu, stiind ca a fost si este sprijinit de un partid mafiot pina in rarunchi: PD alias PNL. Sigur, acum Blaga incearca sa-l fardeze…va tine asta in loc de o reforma autentica a partidelor?

 16. 17 George Ban ianuarie 31, 2015 la 4:42 pm

  ZeV

  Felicitări pentru observația adresată lui blogideologic: „De-asta ne merge așa rău, pentru că toți vlahii au migrat în Grecia!” Ce-am mai râs! (Pentru reamintire, blogideologic susține că grecii sunt de fapt vlahi!) Sper ca și blogideologic să aibă simțul umorului…

 17. 18 Adrian B. ianuarie 31, 2015 la 5:15 pm

  @ centru

  Ai sarit de la drumuri direct la razboiul din Ucraina ? 🙂 Vezi sa nu ametesti …

 18. 19 Radu Humor ianuarie 31, 2015 la 5:22 pm

  Să înţeleg că şi cătuşele ar fi apărut precum ghioceii şi la primele semne de ninsoare cu nume (mai) mari, se vor speria şi vor intra în pământ de ruşine ?!
  Oare când se vor prinde cei puşi recent (în funcţii 😉 ), că dacă nu se înfig ca lumea în ţărâna din care au fost smulşi cei bătrâni, au toate şansele să aibă acelaşi sfârşit ?!
  Din păcate, s-ar putea ca nici solul să nu fie propice dezvoltării unor noi vlăstare, fiind prea infectat de/cu anumiţi viruşi mortali pentru o continuare normală, firească a ceea ce cândva era numită, atât de frumos –
  ” Grădina lui Dumnezeu” …..

 19. 20 Adrian B. ianuarie 31, 2015 la 5:37 pm

  @ Zev

  Cam asa se duc banii romanilor din impozite si taxe !!!

  http://www.dcnews.ro/cum-arata-noile-ma-ini-cumparate-de-tvr_466245.html

  http://www.gandul.info/magazin/cat-plateste-tvr-pentru-emisiunea-politica-si-delicateturi-realizata-de-mircea-dinescu-13358926

  Normal ca la astfel de mizerii trebuie sa contrabalansezi cu alte mizerii : Noi taxe si impozite , cresterea celor existente , legea bonurilor de casa si alte aberatii …

 20. 21 Lulu Si Felicia Susciuc ianuarie 31, 2015 la 6:33 pm

  O d-le Nastase !!! daca a-ti putea vorbi si pentu noi ,,prostimea” !!!multi militanti fie ei de stanga sau de dreapta sau pro europeni si-ar pune mainile in cap si ar da cu tamaie in jurul lor de frica tradatorilor….va asteptam in politica,Romania are nevoie de patrioti si minti luminate.

 21. 22 santinela ianuarie 31, 2015 la 6:41 pm

  Adrian B- ” O auzeam aseara naucit pe –„.Tare imi este teama domnule ca ai ramas asa ! Niciunde in interviul Elenei nu s-a spus(si nici nu avea cum)
  ca Udrea a negociat cu Ponta postul lui Coldea !
  Centrule – poate vor exista citiva sa-si aduca aminte in mod sigur de Ponta dar un lucru este cert.De tine nu-si va mai aduce aminte nici familia ta !

 22. 23 Cris ianuarie 31, 2015 la 6:53 pm

  Eu citesc așa:
  Ghiocei = puritate, fragilitate, dar tot ce e pur și fragil e efemer.
  Pomii uscați = apusul vieții; sfârșitul natural al vieții; suflete uscate de răutate.
  Puieții = urmași, viață nouă, speranță, cunoștințe noi.
  Unii nu se vor prinde, alții sunt soi rău = unele cunoștințe sunt efemere, altele nu rezonează cu mine.
  Oricum, trebuia să plantez ceva, fiindcă altfel grădina ar fi fost năpădită de buruieni = trebuie să am urmași, să am relații, să cunosc oameni, pentru că, altfel, viața mea ar fi urâtă.

 23. 24 Porthos ianuarie 31, 2015 la 7:11 pm

  „Intelectualii” cavaleri, Milady, SRI-ul și Justiția

  Recunosc că sunt invidios. Eu, Porthos, baron du Vallon, muschetar în slujba regelui, mă simt umilit de gestul cavaleresc al domnilor Liiceanu și Pleșu. Într-un moment greu pentru blonda ex-candidată la funcția de Președinte, adusă cu mandat la DNA pentru a fi interogată pentru fapte de corupție, comise de soțul dânsei (nu vorbesc despre Traian Băsescu, deși așa pare), în apărarea ei sar doi monștrii „sacri” (scuze pentru ortografie) cu un „apel la calm, raţiune şi solidaritate”. Deși se vede din avion că „doamna” blondă s-a înfruptat din plin din banii „negri” ceruți ca mită de partenerul de „business” și (teoretic) și de viață.

  Prin comparație, acuzele aduse de procuratură lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Adrian Videanu și chiar Gigi Becali sunt basme de adormit copiii. Cred că îți trebuie o mare doză de curaj, dar și de nesimțire băsistă, ca să vorbești de „moștenirea” lui Traian Băsescu în acest context. Redau aici pledoaria celor doi „cavaleri” în apărarea Elenei Udrea:

  „Noi, Andrei Gabriel Pleşu şi Gabriel Liiceanu, în totală solidaritate cu valorile intelectualilor publici angajaţi, aşa cum au fost făcute cunoscute lumii întregi de Horia Roman Patapievici şi Mircea Cărtărescu, facem un Apel la calm şi la raţiune, într-un moment în care asistăm la naşterea unei crize politice, televizionistice şi morale, care ameninţă să ia proporţii. În trecut, după cum se ştie, am fost şi noi critici la adresa uneia dintre puţinele doamne ale politicii româneşti. Dar cu eleganţa cavalerilor de Landia, nu cu bădărania ciutacilor şi gâzilor!

  Urmărind linşajele media la adresa colaboratoarei apropiate a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, nu putem decât să ne oripilăm şi să strigăm: Ajunge! Unde este prezumţia de nevinovăţie care trebuie să fie aplicată în cazul Doamnei Elena Udrea? Ce dovezi există că a furat? De ce nu ne amintim mai bine că fostul preşedinte, care avea toate informaţiile serviciilor speciale ale României cât şi acces la cele ale NATO, a susţinut-o pe Doamna Udrea la prezidenţiale pana in panzele albe, ca “cel mai onest dintre toţi candidaţii”, mai onest chiar şi decât actualul preşedinte al României, Domnul Klaus Iohannis? Nu putem crede că preşedintele nostru a vrut doar să o scape de spectrul intunecat al celulelor Jilavei si Rahovei, care umbrea rapoartele FBI şi SRI încă din 2009!

  Este evident ca criza politica, televizonistica şi morala – cu accente grobiene – pe care o traim chiar si noi astazi isi are de fapt originea în teama celor care se simt dintr-odata amenintati de trei initiative mai importante ale Doamnei Elena Udrea:

  1. faptul de a fi luat de coarne coruptia, indiferent de unde venea ea, si asta nu numai în vorbe, cum s-a facut pana acum, ci si prin fapte, implicandu-se direct, in miezul problemei;
  2. actiunile PMP, ca partid al fostului presedinte, de consolidare a statului de drept si a mostenirii epocii Basescu;
  3. lupta pe care o duce Doamna Udrea necontenit contra Regimului Ponta si a putinofililor, chiar daca cei din urma sunt basisti declarati.”

  Uneori mă întreb, dacă nu cumva trebuie să fii ușor tâmpit ca să spui, în actualul context, că Elena Udrea „s-a implicat în miezul problemei”.

  Hai să ne amintim cum s-a „implicat” blonda doamnă, conform propriilor declarații: „dl Sebastian Ghita – un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea ma uraste. Am intrebat de ce, si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte”.

  Ca personaj al lui Dumas, blonda doamnă îmi amintește de Milady de Winter, iar Traian Băsescu de Richelieu. În punctul acesta, eu însumi mă simt un pic vinovat de a mă fi asociat din neștiință cu Gărzile Cardinalului. Însă e bine că apele s-au limpezit și fiecare și-a văzut de drumul lui după condamnarea nedreaptă a domnului Năstase.

  Întrebările pe care le adresez cititorilor blogului sunt:
  1. Poate fi considerată acțiunea domnilor Liiceanu și Pleșu drept influențare/intimidare a Justiției?
  2. Vorbim de un grup infracțional coordonat de Traian Băsescu?
  3. Ar trebui citați cei doi domni la DNA pentru lămuriri?

 24. 25 Porthos ianuarie 31, 2015 la 7:12 pm

  monștri “sacri” (scuze pentru ortografie) 🙂

 25. 26 papasha ianuarie 31, 2015 la 7:15 pm

  A venit primavara un pic prea devreme . Mi-e frica sa nu se-ntoarca iarna sa-i faca muci !!!.
  Admirand ghioceii , stau ca prostu’ si m-a-ntreb ce-o mai face pretinu’ lu’ ponta , complet dezinteresatu wesley gaz de sist , acum ca a ramas fara obiectu’ muncii .

  http://www.dcnews.ro/gaze-de-ist-chevron-se-retrage-din-polonia-romania-a-teapta-verdictul-americanilor_466274.html

  Victore , chiar sa-ti bati rumanii cu jandarmii , absolut degeaba , numai ca sa-i faci pe plac licuriciului , ala care oricum ti-a dat „pas” si de data asta ? Ce dracu te tot tii de curu’ expiratilor astia de blair , wesley , expiratii de consultanti ai poporului ales , care in ultimii ani au ingropat tot ce au atins ?

  Hai sa vedem ce-o face tacutu’ din deal , ca pana acum ,l-am vazut numai la inmormantari , slujbe de tot felu’ si decorari de tinerei de la 90 de ani in sus .

 26. 27 blogideologic ianuarie 31, 2015 la 7:31 pm

  @ George Ban
  Am aflat abia azi că guvernul Victor Ponta pregăteşte un vast plan de (re)culturalizare a poporului român. Pentru aceasta sunt consultate instituţii culturale fundamentale din republica România, precum şi nenumărate ONG-uri, începând cu GDS. Dar se merge în esenţă tot pe schema anti-românească pregătită de către preşedintele Traian Băsescu. Am fost solicitat de grupuri de rezistenţă să particip la un plan de bruiere a intenţiilor alogene ce vor să distrugă România. Îmi este absolut evident că eu nu pot face mare lucru. Dar pot spune lucruri esenţiale despre vlahii din Rumelia şi războaiele balcanice din Belle Époque.

 27. 28 centru ianuarie 31, 2015 la 9:13 pm

  @Adrian B – comentariul tau aduce mult , multumesc pentru observatiile tale profunde si pertinente atat asupra remarcabilelor planuri pe hartie de dezvoltare a infrastructurii , schimbate de la o saptamana la alta ( ” Masterplan ” ” forma APROAPE finala a Masterplanului ” etc etc ) ale puterii pontiste , cat si asupra tragediei care are loc la cateva sute de kilometri de frontierele noastre , cu un protagonist principal caracterizat prin orice , numai prin moderatie , corectitudine si respect fata de vecini , nu , si care nu da nici un semn ca ar vrea sa-si opreasca bateriile de rachete , sutele de tancuri si miile de militari dupa ce va lua portul de la Marea de Azov si oraselele ucrainiene de langa Donetsk .
  Multi de pe aici sunt déjà bine ametiti … si un pic instabili din punct de vedere emotional si psihic ( vazand asalturile demente cu vulgaritate puterea a zecea , prostie enorma , violenta gratuita ale teviziunilor romanesti in casele romanilor , nu ma astept la altceva ) – tu arati un moral si un psihic de otel , convingeri solide , pline de bun simt si realiste , nu faci bineinteles parte dintre ei .

 28. 29 Radu Humor ianuarie 31, 2015 la 9:29 pm

  Centru,
  Iată încă o ştire :

  Iata traducerea unei scurte stiri care explica multe.Este aparuta sub titlul (Complot avere)-3 mois avant Maidan,le depute Ukrainien Oleg Tsarov alerte… , pe blogul Les moutons enrages, din 30 ianuarie 2015.
  ,, In 20 noiembrie 2013,in ajunul refuzului guvernului ucrainian de a semna acordul de asociere cu UE,deputatul Oleg Tsarov denunta in Rada(Parlament) ingerenta SUA via ambasada americana la Kiev,acuzind-i pe americani ca lucreaza la declansarea unui razboi civil in Ucraina,mai ales prin intermediul gruparilor TechChamps.
  Ca urmare, acest deputat,care-si prezentase candidatura la alegerile prezidentiale 2014,a fost batut zdravan de catre neo-nazistii partidului Svoboda si a trebuit sa abandonaze competitia.
  In plus,ologarhul isreliano-ucrainian Ihor Kalomoisky a pus un contract de 1 milion de dolari pe capul lui.
  Asa se intimpla in noua democratie EU US S…”

 29. 30 blogideologic ianuarie 31, 2015 la 9:59 pm

  @ George Ban
  Cred că îţi scapă noţiunea englezească de „scope” aplicată la extensia problemelor româneşti.

 30. 31 Fragmentarium Politic ianuarie 31, 2015 la 10:02 pm

  Mesagerii sunt importanti prin mesaj, viata lor cu adevarat este mesajul. De aceea ne bucuram cand rasar ghioceii, sa-i ducem in casa, sa-i oferim, sa-i facem cunoscuti, stim deja ca anunta un nou inceput, chiar daca soarele este cu dinti sau turturii sunt inca la sresini. Pentru acelasi nou inceput, livezile roditoare se pregatesc prin operatiuni de taieri, inlocuiri, sadiri, stropiri etc. Pentru un pom, 25 de ani de fructificatie sunt deja un record. Pentru intinerirea unei livezi, cu o rata cat mai mare de reusite, se recomanda o pepiniera cu soiuri controlate si o plantare ca la carte.

 31. 32 Vasvari Alex ianuarie 31, 2015 la 10:27 pm

  Buna ziua! Exista o pepiniera remarcabila de unde se pot comanda atat arbusti cat si pomi fructiferi de calitate foarte buna!
  http://ciumbrudplant.ro/ Iar in legatura cu ghioceii, mai este un soi care infloreste imediat dupa ce trec florile celor obisnuiti astfel puteti sa-i aveti mai mult timp in gradina D-voastra.
  Ing Alex Vasvari

 32. 33 incolor ianuarie 31, 2015 la 10:57 pm

  Superba metafora

 33. 34 Luminita Arhire ianuarie 31, 2015 la 11:02 pm

  Textul dumneavoastră, domnule profesor, văd că a pus mari probleme jurnaliștilor patriei.

  Să vă fac o scurtă revistă a presei, ca să vă convingeți că, vorba lui @Vsile, cu ”șaradele” astea nu e de glumit. Așadar, șaradă-șaradă, dar s-o știm și noi !

  Am luat la întâmplare patru publicații online care vă preiau postarea; în mod evident însă, așa cum se întâmplă de atâtea ori în minunata noastră presă, cel care dă titlurile nu citește știrea iar cel care citește știrea nu verifică titlul.

  Așa că, iată ce a ieșit, cu aldine frumos colorate, în patru jurnale virtuale serioase:

  Publicația1( misterioasă și prudentă) :” Adrian Năstase, acid cu șefii PSD: Unii ghiocei sunt dintr-un soi rău !”

  Publicația 2( macabră, serioasă, premonitorie) :Adrian Năstase , după gestul lui Victor Ponta: ” Au răsărit ghioceii! Unii nu trăiesc mult!”

  Publicația 3( explicită, până la ghiocei): ” Liderii partidului au decis să organizeze alegeri şi pentru această funcţie( n.n.președinte CN al PSD) . Fostul premier a publicat sâmbătă, 31 ianuarie 2015, un scurt pasaj pe blogul său, în care anunţă „apariţia ghioceilor”!

  Publicația 4 (confuză, dezarmantă) :Adrian Năstase, proaspăt scos de pe lista PSD :”Au răsărit ghioceii.Viața lor, din păcate, este foarte scurtă!”

  Până la pomi, cum se vede, n-a mai ajuns nimeni.

 34. 35 Luminita Arhire ianuarie 31, 2015 la 11:06 pm

  Apropo: ghioceii nu au viața scurtă; dimpotrivă, au o remarcabilă vocație de supraviețuitori .

 35. 36 Sibilla februarie 1, 2015 la 12:49 am

  ne e dor de PSD, ne e dor de AN ! grădina… aproape că NU mai e ! De-atâtea buruieni, nu se mai vede. Prea multe buruieni !!!!! Grădinarul, ne-a păcălit, n-a avut grijă de grădină, a lăsat-o pe mâna unor piețari…
  Ba mai aleargă jucându-se prin bălării și câte-un… ghiță. Când grohăie, când fugărește găinile rătăcite, când se dă la câte-o floare, bună de mărțișor dar pe care-o papă… și damful de ghiță răzbate dincolo de portița dărâmată…
  Mi-adusăi aminte
  ” DraGnea fost-u grăginaru, până și-a vândut amaru / pe-o uiagă de răchie, să-și scape-a lui pălărie / la fel ca uica Ilie…. ”
  AN !!!!!
  soiul rău NU rodește, numai umbră răspândește, d-aia nu răsar bujoprii, nici trandafirii, nici sorii…. mânca-le-ar tot neamul , ciorii ! ( AMIN ! )
  Mi-s mâhnită !!!!! Și-mi e scârbă și silă de soiul rău !
  Nu mă vreu abține :
  ” Legendele Trandafirului Legendele Trandafirului
  Există în lume nenumărate legende despre apariţia trandafirului, despre primirea diferitelor culori, despre felul în care şi-a câştigat spinii, etc.
  O legendă grecească spune că trandafirul ar fi fost destinat să fie, încă de la naştere, cea mai frumoasă floare. Zeiţa florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte dragă ei, şi a vrut ca noua floare să nu aibă pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalţi zei ca fiecare să-i dăruiască câte ceva din atributele lor: Dyonissos i-a dăruit parfumul ameţitor, Cele 3 Graţii i-au dat strălucirea, veselia şi farmecul, Zephyr, vântul de primavară, a dat la o parte norii pentru ca Apollo să lumineze şi să-l înflorească. La urmă, Ares, zeul războiului, i-a dat în dar spinii, pentru ca floarea să îşi poată apăra frumuseţea.
  Trandafirul, ca floare a dragostei, trebuia să fie asociată şi Afroditei. Unele poveşti spun că trandafirul a apărut odată cu zeiţa frumuseţii, din spuma mării, înconjurând-o ca o ghirlandă.
  Alte legende spun că trandafirul s-ar fi născut dintr-un surâs al lui Cupidon, iar spinii ar fi, de fapt, săgeţi metamorfozate ale zeului-copil.
  Un mit hindus arată că doi dintre marii zei s-ar fi certat odată pentru că nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasă floare din lume. Visnu prefera trandafirul, iar Brahma, care nu văzuse niciodată o asemenea floare, prefera lotusul. Când Visnu i-a arătat pentru prima dată un trandafir, rivalul său a trebuit să fie de acord că nici floarea de lotus nu îl putea întrece.
  Despre spinii trandafirului, Zarathustra spune că aceştia sunt invenţia diavolească a spiritului răului, Ahriman.
  O legendă românească spune cam acelaşi lucru: Dumnezeu a creat trandafirul, iar diavolul i-a făcut spinii.
  Legat de diferitele culori ale trandaforului există multe legende. Se spune că la început, trandafirul era numai alb şi că s-ar fi transformat în roşu când Jupiter a surprins-o pe Venus scăldându-se într-un lac înconjurat de trandafiri.
  O altă legendă arabă povesteşte apariţia trandafirului galben: profetul Mahomed, aflat departe de casă, presimte că soţia sa, Aisha, nu îi este credincioasă şi cere în vis sfatul Arhanghelului Gavriil; acesta îi spune să se întoarcă acasă, să îi ceară soţiei să arunce din mână obiectul pe care îl are şi dacă acesta îşi va schimba culoarea, atunci va avea dovada necredinţei. Aisha şi-a întâmpinat soţul cu un buchet de trandafiri albi în mână, care au devenit galbeni atunci când au atins apa lacului în care au fost aruncaţi.
  Persanii au o poveste locală despre trandafirul roşu: o privighetoare îndrăgostită de un tradafir alb, l-a îmbrăţişat atât de strâns, încât spinii i-au străpuns inima şi sângele a colorat în roşu floarea – această poveste persană l-a inspirat pe Oscar Wilde atunci când a scris povestea „Privighetoarea şi trandafirul”. ”
  În loc de concluzie :
  ” Biserica a acceptat cu greu trandafirul printre simbolurile creştine, din cauza folosirii ei în cadrul ritualurilor păgâne, mai ales la celebrarea zeilor dragostei. Datorită spinilor săi, trandafirul a devenit un simbol al patimilor lui Iisus, astfel că trandafirul roşu semnifică martiriul. Sfânta Maria este numită de către catolici ROSA MYSTICA, şi mulţi sfinţi sunt înfăţişaţi în iconografia creştină catolică purtând flori de trandafiri în mâini sau pe cap, în formă de coroană. În plus, statuile unor sfinţi sunt împodobite cu ghirlande de trandafiri în zile de sărbătoare. ”
  „ Cel mai periculos miros au trandafirii care sunt udaţi cu lacrimi. „

  „ Triste zile mai duc astăzi
  Oamenii-n grădina vieţii,
  Trandafirii mor în umbră
  Şi se lăfăiesc scaieţii……… „
  ( Vasile Militaru )
  “Nu fiti tristi ca trandafirul isi pierde petalele… La fel ca in viata, unele lucruri trebuie mai intai sa paleasca, pentru ca apoi sa renasca.”

 36. 37 vctoria februarie 1, 2015 la 12:49 am

  Aceasta femeie care tulbura apele politicii romanesti s-a bagat singura in seama si ne-a invadat prin televiziuni casele noastre.Ar trebui condamnata pentru lipsa de decenta si pentru atac la siguranta nationala.Mi-este rusine cand apare mai rusine decat atunci cand l-am vazut pe Ceausescu iesind din duba cu caciula care ii cadea din cap.

 37. 38 Porthos februarie 1, 2015 la 3:47 am

  Articolul lui Pleșu și Liiceanu este o glumă a celor de la ziaristionline. Însă realitatea este că distinșii intelectuali băsiști s-au înfruptat din banii Microsoft, la fel ca și Elena Udrea.

  Dau aici un citat și link-ul către articolul lui Mircea Mihăeș din România Literară (deși este posibil ca articolul să dispară după un timp, pe motiv de risc de explicații la DNA):

  „În decembrie 2003, inauguram la Timişoara o aventură intelectuală, de cunoaştere şi comunicare, a cărei anvergură o visam, dar n-o credeam chiar atât de uşor de pus în practică. E vorba de Conferinţele Microsoft. Totul a început simplu: Ioan T. Morar mi-a vorbit de existenţa la Microsoft România a unor oameni neobişnuiţi (cuvântul lui era, cred, „improbabili”). Adică nişte profesionişti de elită care arătau o deschidere cu totul admirabilă pentru spaţiul culturii. Am cunoscut-o mai întâi pe Paula Apreutesei, apoi pe Silviu Hotăran. Câteva săptămâni mai târziu, ei s-au întâlnit cu Adriana Babeţi şi cu Marius Lazurca. Fără multe cuvinte, fără obişnuitele complicaţii şi conflicte când doi sau mai mulţi români se pun pe lucru, am desenat proiectul, l-am umplut cu substanţă şi l-am pus în practică.

  Până în clipa de faţă s-au desfăşurat şapte astfel de conferinţe: două la Timişoara, câte una la Arad, Oradea, Braşov, Cluj şi Iaşi. Succesul a fost fenomenal – o spun cu toată obiectivitatea. Cred că niciodată în ultimii cincisprezece ani nişte intelectuali români n-au adunat atât de mulţi oameni într-un singur loc. Şi era vorba de teme serioase, chiar abstracte, şi nu de vreun bairam cu mici pe gratis şi bere la butoi. Nu. S-a vorbit despre scris şi imaginaţie, despre tăcerile şi capcanele filozofiei, despre îngeri, despre cosmologia lui Dante.

  Cu acele prilejuri s-au lansat cărţi ce aveau să aibă un remarcabil succes de librărie (Despre îngeri, de Andrei Pleşu, Crase banalităţi metafizice, de Alexandru Dragomir, iar recent Discernământul modernizării. Şapte conferinţe despre starea de fapt şi Ochii Beatricei. Cum arăta cu adevărat lumea lui Dante, de H.-R. Patapievici), s-a discutat aprins cu publicul, s-a polemizat, s-a aplaudat frenetic. Într-un interviu din noua revista ieşană, „Suplimentul de cultură”, H.-R. Patapievici a descris cât se poate de exact atmosfera care a însoţit Conferinţele Microsoft în absolut toate oraşele unde s-a desfăşurat până acum: „ştiţi cum a fost la Timişoara? Nu mai încăpea lumea în Aula Universităţii. La Oradea am fost la Muzeul Ţării Crişurilor şi a rămas lumea pe scări”.

  Ulterior, după preluarea puterii de către Traian Băsescu și accesul direct la banii publici, „intelectualii” au putut fi recompensați direct, prin numirea în diverse posturi publice. Amuzant este că ceea ce îi incriminează (relația ciudată și improbabilă cu Microsoft), datează din perioada pre-Băsescu. Însă asta ne ajută să înțelegem principiile de funcționare ale diverselor aripi pro-Băsescu.

  Eu mă bucur că au reușit în sfârșit să se încaiere. Aripa de „business”, Iordache, Pinalti, Cocoș, Bica, Stelian, Videanu, Udrea a intrat sau urmează să intre la pușcărie cu suportul direct al aripii „justițiare”: Coldea, Kovesi. Surprinzător, până acum, Monica Macovei a fost destul de tăcută. La fel și „intelectualii” justițiari și moraliști.

  Deocamdată contraatacul lui Udrea la adresa cuplului Coldea-Kovesi, readuce în prim-plan și celelalte dedesubturi ale caracatiței lui Traian Băsescu, deja revelate de fostul ministru Gabriel Sandu, în special relația dintre conducerea PDL-ului și miniștrii numiți de partid:

  „Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar, sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Ştefan etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligaţii viza condiţionarea pentru menţinerea în funcţia de ministru”.

  Practic, un ministru al PDL, spune în timpul procesului, ceea ce bănuiam cu toții. Minunata tabără băsistă, autoarea „reformării” Justiției, este doar o adunătură mafiotă a cărei coeziune este asigurată de faptul că toți fură la unison.

  Până acum a intrat la apă doar „business”-ul ce alimenta caracatița. Însă odată audiată la DNA, Elena Udrea, adică unul din colaboratorii direcți ai lui Traian Băsescu, dezvăluirile ricoșează și către SRI și DNA.

 38. 39 ZeV februarie 1, 2015 la 8:43 am

  Adrian B.
  Pai nu de asta Centru doereste Romaniei o retea densa de sosele si autostrazi ? Astfel, tancurile romanesti ar ajunge mult mai rapid in estul Ucrainei pentru a apara statul ,,democratic” instaurat ,,democratic” (de) la Kiev, totodata, un stat extrem de ,,tolerant” cu romanii din vestul Ucrainei: le acorda prioritate in linia intai. (Z)

 39. 40 ZeV februarie 1, 2015 la 8:58 am

  PNL, doldora de ,,curati” precum vosganieni, fenechii, chiuari si ramone, ,,inoit” cu videni, boci, udrii, anastaze, olteni, ialomiteni, etc, crede ca romanii pot fi prostiti sa creada ca, votand Yohannis, au votat implicit PNL.
  Asa este, dar rationamentul este valabil , cel mult, DOAR in primul tur de scrutin. (Z)
  Este adevarat ca mai exista un ,,nou” partid a bratienilor ( PMP n.r.), ajuns la acest nivel prin actiunile maiestre ale ginerelui lui Traian Basescu. (Z)
  De fapt, se reuneste famiglia…Orban cu Videanu (buni amici), ambele absolvente de la Cantemir, Basescu cu Blaga, Anastase cu Aritmetica…ei, asta este deocamdata un deziderat… (Z)
  Iata ce ,,adversari redutabili si credibili” are Victor Ponta: soferi beti care se dau cu rotile in sus, femei care abia stiu table inmultirii, avocate care s-au folosit doar de stam(in)-pile, etc, etc,…

 40. 41 George Ban februarie 1, 2015 la 9:10 am

  Porthos
  ianuarie 31, 7:11pm

  Textul Pleșu-Liiceanu este o parodie, nu-i așa?
  Cum să scrie Pleșu „Este evident că criza…”?
  Cum să scrie cei doi „principiali”, PMP, partid al fostului președinte”???
  Și cum vine asta, „Putinofilii sunt băsiști declarați”?!?!

  Dacă textul nu e o parodie, dați-mi și mie sursa. Dar încă o dată, nu pot crede că cei doi au decăzut într-atât!

 41. 42 George Ban februarie 1, 2015 la 9:15 am

  Porthos

  Abia acum am văzut că într-adevăr, textul Pleșu-Liiceanu este o glumă de pe ziariștionline.

 42. 43 centru februarie 1, 2015 la 9:20 am

  @Humor – asta da ” stire ” ! Enorma consolare pentru copiii omorati la Dobaltseve si Mariuopol de rachetele Grad . Dar pentru familiile soldatilor ucrainieni macelariti la ei in tara de mercenari aventurieri veniti din toata Rusia . Ce sa mai spun de copiii din avionul malaezian .
  In Rada ucraineana un ins descopera ca de fapt SUA sunt responsabile , iar nu nebunia criminala a unui autocrat rus , cu un nivel de cultura redus – Putin nu depasise , pare-mi-se , gradul de capitan in KGB .
  „Tout est pardonné ” – Rusia este curata ca lacrima . De fapt Rusia nu , in emiratul corupt petrolier rus un individ singur decide tot .

 43. 44 Euvrouin Fruehwirt februarie 1, 2015 la 10:59 am

  Nu am vazut in Romania vreo livada care sa fie altfel decat aceea descrisa de dl Nastase. Ghiocei degerati, centrul livezii ocupat de pomi rai si pomi uscati, iar pomii buni impinsi undeva catre gard sau chiar in afara lui. Dl Nastase are mustrarile pomicultorului. Oare chiar a fost pomicultorul, asa cum crede? Ma indoiesc.

 44. 45 Aneristos Moncey februarie 1, 2015 la 11:10 am

  Daca dna Udrea ii face dlui Florian Coldea o lacramatie dupa ce a vorbit la telefon cu dl Traian Basescu, la o zi lacrama si dna Alina Bica pe acelasi, iar onorabilul domn Klaus Johannis ia instantaneu apararea dlui Florian Coldea, atunci ce-ar putea crede un prostanac al blogurilor? 1. Ca dl Florian Coldea are o pila la un consilier prezidential. 2. Ca datoram alegerea dlui Johannis, ca si frenezia cu voturile din afara…ehehe…, iar asta fara avizul dlui Basescu.

 45. 46 serbanfl februarie 1, 2015 la 11:53 am

  Am primit invitația de a citii, un articol al lui Mihai Șomănescu (http://activenews.ro/grecii-nu-sunt-comunisti-grecii-vor-sa-fie-liberi_1882616.html), despre prima răscoală împotriva hegemoniei Germaniei în UE.

  Articolul începe cu un motto interesant : Lenin şi Stalin au încercat timp de 40 de ani să facă din Grecia o ţară comunistă. Angela Merkel a reuşit în cinci – Bryan MacDonald, jurnalist.

  După o scurtă prezentare a situației de fapt, mai ales a extrem de rapidei înțelegeri dintre Syriza și Partidul Grecilor Independenţi, autorul se întreabă:

  „Ce se întâmplă în România? Conform cercetării realizate de INSCOP în iulie 2014, Germania se situează pe primul loc la capitolul ţări în care românii au încredere. Procentul? „Doar” 85%. Că aşa este o demonstrează alegerile din noiembrie. Ce ne spune asta? Fie că avem un popor de sclavi, fie că avem nişte elite (includ aici şi formatorii de opinie din mass-media) care ne bagă în cap ce bine e să fii un supus docil al Germaniei şi Occidentului în general. Cred că răspunsul e varianta a doua.”

  Postările mele anterioare arată că mă poziționez, de multă vreme, pe aceeași variantă a doua a lui M.Ș..

  Ajungând la exemplul dat de M.Ș.:

  „analiza lucidă a lui Daniel Gheorghe despre rezultatele din Grecia, un tânăr istoric, cunoscut, nu a găsit de cuviinţă să spună decât că „hotia, corupţia şi lenea” fac parte din „specificul Balcanilor” şi că ţările „harnice” nu vor duce la infinit în spate pe „codaşi”. Contrând această aberaţie, m-am trezit chestionat despre politica externă şi cu un elogiu Occidentului, ca fiind „singura noastră variantă posibilă”. Cu asemenea elite locale supuse, cine mai are nevoie de duşmani?”

  habar n-am cum, mi-a venit în minte Joseph Goebbels și celebra sa zicere: „Când aud cuvântul cultură, îmi vine să scot revolverul”.

  O fi din cauza vârstei ? Poate.

  Faptul că la noi se preiau, fără etalonare la tipul cultural local, tot felul de teste psihologice (excepția Bontilă, de acum 50 de ani nu se mai poate lua în calcul!) nu mă mai miră, dar că GERMANIA NU-I CAPABILĂ SĂ ÎNȚELEAGĂ CULTURA BALCANICĂ (elini, latini, slavi), DEȘI A PIERDUT DOUĂ RĂZBOAIE MILITARE DATORITĂ ACESTEI ZONE, MĂ SURPRINDE.

  Temerea lui Klaus Kinkel, că Germania va pierde și războiul economic se va adeverii!
  Și când te gândești că lumea germanică, adică inclusiv școala de la Viena, a dat lumii mulți corifei în psihologie.

 46. 47 Marcus februarie 1, 2015 la 12:53 pm

  Maghiari, Luati De Aici Cu “Descalecatul” In Transilvania ! Valabil Si Pentru Cotroceni!

  Cum se apropie 15 martie, cum isi aduc aminte sogorii de autonomie si ies cu declartii revansarde si iredentiste. Lui basescu ii plateau neimplcarea in sustinere electorala, oare si noul presedinte le este dator si nu se implica atunci cand oficiali din tara vecina si “prietena” instiga etnicii maghiari din Romania la cautarea unei independente care sa-i “elibereze” de jugul calificarii lor drept “cetateni europeni de second hand”? Domnule Presedinte, lasati Face Book-ul si iesiti pe ecrane, in fata natiuniii si mai ales a lumii, cu o pozitie care sa ne convinga de faptul ca sunteti presedintele tuturor romanilor fie ei romani, maghiari, tigani rusi, greci, turci, nemti etc. Daca BBC-ul a ajuns sa ne sustina primordialitatea si continuitatea in aest spatiu european nu vad de ce dvs. taceti complice la astfel de declaratii!

  part 1 https://www.youtube.com/watch?v=mdj3se52b6Y (Intro)
  part 2 https://www.youtube.com/watch?v=_ReAcq6hog4 (Preistorie)
  part 3 https://www.youtube.com/watch?v=i0OOxovcpS8 (Tracii)
  part 4 https://www.youtube.com/watch?v=2TJTlvM_XtM (Dacii 1)-blocat-BBC
  part 5 https://www.youtube.com/watch?v=BvbmJQFF92k (Dacii 2)
  part 6 https://www.youtube.com/watch?v=vuH-4psAwTM (Cultura)
  part 7 https://www.youtube.com/watch?v=ItGZaTJlJ8M (Continuitate)
  part 8 https://www.youtube.com/watch?v=pJRVEcDFrnU (Ungaria 1)
  part 9 https://www.youtube.com/watch?v=Chgh_zwNsX0 (Ungaria 2)
  part 10 https://www.youtube.com/watch?v=LEt93PLSyt8 (Liderii)
  part 11 https://www.youtube.com/watch?v=cGc-xcvLeDM (Secolul 19)
  part 12 https://www.youtube.com/watch?v=XV8NR_dZaDE (Primul razboi mondial)
  part 13 https://www.youtube.com/watch?v=DzTx4vinCzA (Al 2-lea
  razboi mondial)
  part 14 https://www.youtube.com/watch?v=EH4_CR51JAo (Al 2-lea razboi mondial)
  part 15 https://www.youtube.com/watch?v=eoi6GKoncEs (Holocaust)
  part 16 https://www.youtube.com/watch?v=GqsQz9VOzT0 (Actual)

 47. 48 Marian Nicolae februarie 1, 2015 la 1:11 pm

  Socant pentru neinitiati:
  Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea declara:

  Nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească

  Written on May 12, 2013 by Echelon
  http://www.istoria-romanilor.com/socant-pentru-neinitiati-miceal-ledwith-fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-declara-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca/2013/05/12

  La orele de istorie am invatat ca limba romaneasca s-a nascut dupa ce romanii au cucerit Dacia si au format colonii pe plaiurile noastre. Fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea sustine cu totul altceva.

  Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), a facut o declarație șocantă:

  “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București.

  Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).”

 48. 49 Marian Nicolae februarie 1, 2015 la 1:12 pm

  DA, chiar au rasarit ghioceii…..

 49. 50 ZeV februarie 1, 2015 la 1:14 pm

  centru
  Asa este, Putin a daramat guvernul legitim al Ucrainei si l-a exilat pe Ianucovici, pentru a pune mana pe Crimeea si nu numai…
  ps
  ..Dar daca ar fi sa admitem asta, ar trebui sa credem si conspirationistii vestului (salbatic) care sugereaza ca americanii si-au distrus singuri turnurile gemene pentru a pune mana pe resursele petroliere ale Irakului.
  😉

 50. 51 ZeV februarie 1, 2015 la 1:20 pm

  Sibilla spune foarte bine:
  ,,O legendă românească spune cam acelaşi lucru: Dumnezeu a creat trandafirul, iar diavolul i-a făcut spinii.”

  Iata ce definitie corecta are femeia.
  😉

 51. 53 ZeV februarie 1, 2015 la 1:32 pm

  Adrian B.
  Nu fa si d-ta precum basistii si neo-liberalii, adica sa pui semnul egal intre ,,noi taxe si impozite” si ,,legea bonului fiscal”.
  ..Ca sa nu mai spun ca dreptacii (cica) liberali varsa lacrimi pe altarul suferintei imprumutatorilor de franci pe care ii vrea facilitati si mangaiati pe bietele scafarlii.
  Da’ de unde, neamule, da’ de unde ? Nici taxe, nici evaziune combatuta (altfel decat demagogic), basca, vor si reducerea TVA + alte facilitati (evident, pentru firmele ,,lor”, nu ale ,,celorlalti”).
  Da’ de unde, neamule, da’ de unde ?
  Din fonduri europene ? Sa le-o spuna lui mutu’, ei care au absorbit…cine stie ce (forme sau din forme – geometrice) dar euroi in niciun caz.
  Desigur, cu exceptia propriilor buzunare far’ de fund.
  😉

 52. 54 Cris februarie 1, 2015 la 2:25 pm

  Din Memoriile lui Constantin Argetoianu, 1922:

  Cu liberalii ca regizori, îndată după votarea reformei agrare, s-a dezlănțuit în Cameră cel mai hidos spectacol. Deputații țărăniști au fost zvârliți asupra noastră precum câinii turbați. Insultele cele mai triviale plouau.
  Într-o zi înăbușitoare de iulie s-a întâmplat catastrofa. Nu căderea guvernului, ci prăbușirea mea.
  Ședința dura de ceasuri în mijlocul scandalului, pe o căldură de moarte, și era pe sfârșite. Pe banca ministerială rămăseserăm Tăslăuanu și cu mine. Madgearu se urcase la tribună și ne amenința cu un discurs de două ceasuri. Eram exasperat și mă treceau nădușelile. Mi-am pierdut controlul și, uitându-mă în ochii armeanului, i-am susurat: „Să mă pupi în …!”, binișor, să nu m-audă decât el.
  În loc să tacă și să se răfuiască cu mine după ședință, sau să mă reclame că l-am insultat fără să reproducă cuvintele, Madgearu a început să urle ca un disperat: „Mi-a spus să-l pup în …! Mi-a spus să-l pup în …!” Făcuse bale la gură. Toată opoziția în picioare a început să mă amenințe cu pumnul și să strige: „Guvernul insultă opoziția! Demisia! Demisia!”
  Eram fiert. Nu pentru că-i spusesem ce-i spusesem lui Madgearu, ci pentru că cedasem unui impuls nepotrivit cu situația și mă arătasem inferior din punct de vedere politic. Brătianu și liberalii căutau nod în papură și eu l-am oferit prostește.
  În loc să stau calm și să dovedesc că eram tot atât de tare de înger ca și cei disimulați în afectata lor indiferență, m-am dat în spectacol și am permis opoziției să părăsească terenul afacerilor și să calce pe cel al „demnității jignite”.

 53. 55 Cris februarie 1, 2015 la 2:29 pm

  Parcurg „revista presei” pe tema ghioceilor, făcută de d-na Arhire și nu-mi vine să cred că unii „jurnaliști” sunt atât de proști.
  Partea bună a lucrurilor e că ceea ce scrie d-l Năstase e citit de multă lume.
  Citiți! Citiți! Că aveți ce citi. Chiar dacă nu înțelegeți, măcar mai învățați niște cuvinte…

 54. 56 Criticos februarie 1, 2015 la 2:39 pm

  @Luminiţa Arhire
  Aţi ajuns la inepţia „ghiocei răi” de la nr.1 ? Şi se mai râde de Vanghelie!
  Şi apropos de Almanahe. asocierea cu Geoană e vrednică de pana unui comediograf, au în comun viclenia, În sinea lor, fiecare socoteşte probabil că-l foloseşte pe celălalt drept unealtă. În plus semianalfabetul cred că e mândru în sinea lui că e cu două capete mai deştept decât partenerul de tenis al unei celebrităţi cehe (acesta era titlul de glorie cu care-l lăuda cred că Tismăneanu, după eşecul răsunător de la alegerile pentru primăria Bucureştiului). E drept că nu e foarte greu să fii mai deştept decât Geoană.

 55. 57 Fragmentarium Politic februarie 1, 2015 la 2:47 pm

  Cred ca prea multe interpretari ezoterice ale unui text exoteric izvorasc din imense asteptari ale sperantei, dar nu cred ca este cazul sa ne amagim. Ma inscriu in acest curent al sperantei, dar daca dl. Adrian Nastase ne va anunta, peste putin timp, ca au plesnit mugurii ciresilor din gradina domniei sale, nu vad temeiuri pentru a forta niste comparatii politice. Cel putin nu atata timp cat ceva esential nu se va produce in niste zone formale, pe care adversitatea le foloseste ca un corset politic. Intre timp, pe langa noi se scurg evenimente care ar putea fi cu adevarat prevestitoare. Cel de ieri, de la Consiliul National al PNL, de “asumarea guvernarii si alcatuirea unei noi majoritati” sporeste, cel putin retoric, presiunea pe actualul guvern. Cand insa nu se intentioneaza asa ceva din partea unei opozitii?! Decizia lui Victor Ponta de a nu convoca Congresul ci doar Consiliul National al PSD mi se pare un semnal politic de moderare, transmis liberalilor, “iuti la manie si de graba voitori de putere”, pentru a parafraza o cunoscuta caracterizare de cronica a unui voievod. “ Fete si baieti, din PNL, nu va incurcati cu false probleme, mai aveti de asteptat pana in 2016”, concerteaza presedintele-premier, cand de la Victoria, cand din Kiseleff. Pe de alta parte, sunt intrigat de un alt semnal, oarecum in contradictie cu cel dat liberalilor. Departamentele PSD s-au inscris, de-a lungul timpului, pe o sinusoida, urmand o evolutie polara in raport cu guvernarile social-democrate. Cand PSD era in opozitie, departamentele erau active, ca o memorie de analiza si de suport pentru guvernul sau din umbra. Cand PSD atingea gratia guvernarii, departamentele sale il urmau, schimbandu-si doar haina sub care se infatisau. Antiparalelismul, cu alte cuvinte, este extrem de bine motivat la PSD, din perspectiva teoriilor rationalitatii. De aceea, restartarea departamentelor ar putea insemna revenirea pe cealalta bucla a ciclicitatii, impreuna cu alte doua lucruri, inteligenta si controlul proiectiilor. Revenind la ideea de inceput, nu prea vad o schimbare de fond fara un reset electoral.

 56. 58 Ghita Bizonu' februarie 1, 2015 la 2:47 pm

  Cu cativa nai in urma scriam ca „regimu Baescu” imi amintea de povestile despre incpeutul anilor 50 cand pwersoane cu „origini santoase” erau „promovate” rivolutioner …
  Azi citesc pre Nistorescu .. si vaz ca am avut dreptate. Ca si eu pot reprosa unele cestii BNistorescului este una … Insa sigir ca el cunoaste „marfa” alaturi de care a defilat niste ani . Deci
  • •
  Ce vreau să spun
  Despăducherea statului român :

  Arestarea şi declanşarea cercetărilor în cazul celui mai mare trăgător de sfori din regimul Băsescu, mă refer la Dorin Cocoş, deschid larg porţile spre imperiul întunecat al afacerilor păstorite de Traian Băsescu. Deciziile privitoare la Elena Udrea şi Adriean Videanu accelerează procesul. Mulţi dintre oamenii de afaceri spuneau că nimic din ce însemna un mare proiect, contract sau modernizare nu trecea fără viza Elenei Udrea şi fără o decartare la Dorin Cocoş. Culmea este că nu ne aflăm în faţa unei mari invenţii. ”Vorbeşte cu Dana” a fost laitmotivul altei guvernări şi vine probabil de la o altă propoziţie celebră, cunocută în Comitetul Central al PCR:

  – Tovarăşa este de acord?

  Asta a fost România şi puterea ei în mai toate etapele istorice.

  Dar, în ultimii 10 ani, parcă a fost mai grosolan ca niciodată! O adunătură de sfertodocţi înfometaţi de putere, spoiţi prin şcoli de mâna a treia, plini de tupeu şi cu dexterităţi nebănuite în manevrarea gologanilor, rozalii şi machiaţi ca la circ, toţi s-au strâns în preajma Comandantului şi au format o guvernare în stil bandă care ocupă un oraş, o comună sau o ţară. Parcă am fi fost în povestea în care un echipaj de piraţi, conduşi de Lupul cel Bătrân, specialist în vândut ţiţei cu uriaşe tancuri petroliere, ar fi hotărât să dea lovitura vieţii lor. Să fure iahturi şi bărci, să şterpelească vapoare dintr-un port şi să le vândă, să falimenteze bănci sau fabrici, toate li s-au părut floare la pălărie. Povestea zice că piraţii s-au entuziasmat şi ar fi strigat cu toţii un ura prelung când Lupul cel Bătrân ar fi spus:

  – Să cucerim o ţară!

  Mânuitori de săbii şi făclii, clovni şi vrăjitori, piraţii au coborât în port şi l-au cucerit ca pe o tavernă. Toată pegra s-a adunat în jurul lor, toţi hoţii şi urmăriţii au văzut în ei speranţa şi salvarea. Başca sprijinul naivilor care vedeau în ei o schimbare radicală în oraşul şi în ţara lor leşinate de resemnare.

  Nimic din ce s-a învârtit în regimul Băsescu, mă refer la roţile mari de caşcaval, nu s-a clintit un centimetru fără ştirea Comandantului.

 57. 59 Fragmentarium Politic februarie 1, 2015 la 3:03 pm

  Lansarea unui adversar liberal, pentru a-l confrunta direct pe detinatorul social-democrat al magistraturii de premier, mi se pare ca o alergare a unuia de catre celalalt, pe intregul ring, ca la un meci de box. Pentru a va deconecta, urmariti episodul de mai jos. Nu va dezvalui cum i-as identifica pe cei trei din ringul de box cu Catalin Predoiu, Victor Ponta sau Klaus Iohannis, va veti face singuri o parere.

 58. 60 mcooper801 februarie 1, 2015 la 3:08 pm

  frumoșii și gingașii nostri ghiocei!!! Sa vedem mâine cum va fi cand trece ursul gheata…va fi sau nu iarna lunga?

 59. 61 blogideologic februarie 1, 2015 la 4:10 pm

  Trebuie să înţelegem că ne aflăm într-un punct de răscruce în Istoria noastră. Când România – statul suveran România- dispare sau nu. Guvernul Victor Ponta, supus necondiţionat străinătăţii, ajutat de ONG-uri trasează un plan pe 20 de ani menit să conducă la dispariţia suveranităţii noastre. Semnele –semnalele- sunt destule şi neliniştitoare.

 60. 62 T-Rex februarie 1, 2015 la 4:16 pm

  Multi probabil gindesc: ce bine ca Germania e singura putere in UE. Nu e bine. Germania nu are experienta de conducere in relatiile internationale suficienta, si nu trebuie sa isi impuna impuna punctul de vedere in relatia cu Grecia. Opiniile venite din Germania analizeaza simplist situatia: Grecia a luat bani, sa ii dea inapoi cu dobinda. De ce iau bani grecii doar ca sa ii dea pe consum?

  Realitatea e ca Grecia foloseste banii din imprumuturile externe in cea mai mare proportie pentru plata datoriei, a dobinzilor mai precis. Au ajuns intr-o situatie imposibila tocmai pentru ca politicienii germani sunt inflexibili in ce priveste re-esalonarea sau reducerea datoriei, daca nu stergerea ei.

  Iesirea Greciei din EURO zone va fi, daca nu un dezastru, cel putin un pas mare in acea directie. Consecintele pentru constructia europeana pot fi catastrofale, inclusiv pentru Romania.

  Care este pozitia Romaniei? Este ea una care sa ajute Grecia, sau sa o ostracizeze? Poate dl Iohannis sa influenteze intr-o oarecare masura ce decizii se iau la Berlin relativ la o tara in vecinatatea Romaniei, cu care avem relatii traditional foarte bune, fiind si o tara ortodoxa?

  http://www.nytimes.com/2015/01/30/opinion/paul-krugman-europes-greek-test.html?_r=0

 61. 63 blogideologic februarie 1, 2015 la 4:22 pm

  http://www.theguardian.com/world/video/2015/jan/31/kobani-tank-isis-kurdish-islamic-state-video Tehnologie militară în regie proprie. Tancul improvizat al kurzilor sirieni din Kobane care i-a ajutat să învingă forţele ISIS.

 62. 64 Adrian B. februarie 1, 2015 la 4:55 pm

  Americanii si ucrainenii ii trimit pe romani sa lupte cu rusii ?

  Chiar nu inteleg … 🙂 De ce nu merg pe front cei care au impins Ucraina in acest razboi : fratii Klitschko , Arseny Iatzeniuk , ginerele lui Timoshenko , fiul lui Poroshenko , fiul lui Joe Biden , John McCain NoBrain , etc . Sau generalul Degeratu , vlad Filat , d-nii Fota sau Chifu sau alti war makeri ! Sau chiar aici pe blog sunt cativa care instiga la razboi : centru , santinela , etc. Sa mearga ei …

  http://adevarul.ro/locale/suceava/Ingroziti-razboi-romanii-ucraina-fug-inrolare-oficiali-ucraineni-acuza-romania-gazduieste-recrutii-disparuti-1_54cc94f0448e03c0fd234563/index.html

 63. 65 Adrian B. februarie 1, 2015 la 5:01 pm

  # George Ban , Zev

  Masuri de genul ” bonul fiscal ” nu fac decat sa invenineze viata si asa oribila a romanilor ! Astfel de masuri care instiga oamenii impotriva comerciantilor le poate lua orice Gigel de pe strada , orice tembel cu 2 neuroni ! Eu am pretentii de la un PM .

  Daca voua va plac astfel de masuri sa fiti sanatosi !

  Mi se pare total ANORMAL ca singurele masuri economice ale guvernului Ponta sa fie inventarea de noi impozite si taxe , crestrea celor existente , sa stranga bani cu orice pret si din când in când cate un pact de coabitare !

  Dar va repet , daca voua va plac astfel de masuri oribile si securistice , sa fiti sanatosi !

 64. 66 Luminita Arhire februarie 1, 2015 la 5:26 pm

  @Porthos

  Vai, dar deţineţi nişte informaţii minunate! Deci , pe când finanţa Microsoft România , cu generozitate, nişte proiecte „umplute cu substanţă ”de către Mircea Mihăieş ( fără să precizeze, de ! substanţa respectivă), înţeleg că se călca lumea în picioare ca să asculte conferinţe despre îngeri? Dumnezeule, am bănuit mereu societatea românească de rafinamente supreme, dar că stau cetăţenii la coadă, îşi rup hainele şi se calcă pe picioare ca să prindă o frântură de discurs despre îngeri, nu mi-ar fi trecut prin minte.

  Şi Microsoft România nici n-a dat mici şi bere, cum dau nişte alţii, ci numai teme serioase, abstracte, unse pe fursec cu grijă, să ajungă la toată lumea.

  Cred că România este raiul filozofilor. Eu nu ştiu în care altă ţară ţin filozofii câte un Siegfried ( BMW ) şi- un Marcello ( ALFA ROMEO) în garaj , aşa cum ţine Gabriel Liiceanu.

  Imaginea mea despre filozofi era cu totul alta , în urmă cu nişte ani; credeam că filozoful arată cam ca Petre Ţuţea . Dar cred că Petre Ţuţea nu s-a prea descurcat în viaţă . Ghinion, ce să-i faci!

 65. 67 ZeV februarie 1, 2015 la 8:25 pm

  Adrian B.
  Asta, ,,noul PNL” si-a finalizat ,,programul de guvernare” ?
  Inteleg ca vrea sa guverneze fara taxe si impozite, sa schimbe Constitutia din condei (desi au dovedit ca sunt incapabili sa finalizeze ceva) si sa impuna vot electronic pentru Diaspora chiar daca romanii de acolo nu platesc statului roman nici un euroi, vorba lui Ponta. (Z)
  ps
  Pun pariu, Adriane, ca, daca vor reusi in demersul lor ,,democratic” de acaparare a intregii puteri, nu vor desemna un premier …de sacrificiu dintre ei. Ei sunt destepti, vor sa fie in acelasi timp si la putere si in opozitie, ca asa e la moda pe malurile Dambovitzei. (Z)
  Cand te gandesti ca vorbesc, prin gura gestapoistului Ludovic Orban si a gardienei de la Auschwitz – Alina Gorghiu, despre ,,reformarea clasei politice”, sa-i vezi ca infiereaza traseismul si nesiguranta ideologica….sa razi ?…. sau sa plangi ?
  Parerea mea: Sa razi de politicieni, dar sa plangi de poporul roman.
  pps
  Eu NU ma voi dezice de Victor Ponta, orice s-ar intampla.
  Este inca tanar…si unul dintre putinii politicieni curati.
  (Z)

 66. 68 ZeV februarie 1, 2015 la 8:30 pm

  Fragmentarium

  ,,Departamentele PSD s-au inscris, de-a lungul timpului, pe o sinusoida, urmand o evolutie polara in raport cu guvernarile social-democrate.:

  COMENTEZ: Stimate coleg, credeti ca multi dintre membrii organizatiilor PSD din Iasi, stiu ce-i aia o sinusoida ?
  Nici macar Steaua Polara n-o nimeresc din ochi. Daramite un Luceafar al elocintei cum ar fi..Fragmentarium.
  😉 😉

 67. 69 centru februarie 1, 2015 la 8:31 pm

  @Adrian B – oricum iti manifestai zgomotos pe aici dezgustul de Romania ( te uiti o ora pe zi la RomaniaTV , Realitatea TV , ProTV si Antene ? atunci nu ma mir ) – daca te-ai duce TU la prietenii tai rusi ? La Celiabinsk sau Omsk ? Sau si mai aproape , in Moldova siberianului Smirnov de langa Nistru – la Dubasari sau Tiraspol ( unde directorul scolii romanesti Lucian Blaga este arestat si terorizat ) ? Sa vezi cum o sa te primeasca ….A
  i maniere de a vedea , te manifesta si intelege intr-adevar speciale . Nu trupele si militiile rusesti sunt in Ucraina ? Trupele si militiile rusesti , la 100 de km de frontierele ruse , intr-un stat strain ce cauta acolo ?
  Porosenko este seful unui stat suveran , ales prin vot de cetatenii Ucrainei .
  Unde incit eu la razboi , unde vede si intelege unul ca tine , care are aici o activitate cu valoare adaugata zero , ca a-l arata pe Putin ca ceea ce este , un dement , atata la razboi ?
  Pacifistii anului 1938 cu acordurile de la Munchen isi imaginau ca aduc pacea , lasitatea lor l-a incurajat si mai mult pe Hitler .
  PS – ultimul meu mesaj adresat tie ; cred ca este valabil si pentru mesajele pe care le vei posta in continuare , este ultimul pe care il citesc .

 68. 70 George Ban februarie 1, 2015 la 8:40 pm

  Adrian B

  Din moment ce eu plătesc impozit pe TOT venitul meu, vreau ca așa să facă TOȚI. Deci aplaud măsura „bonului fiscal”. M-a dezamăgit faptul că imediat ce vi se amenință niște venituri necuvenite, vă răsuciți cu 180 de grade și îl înjurați pe cel înainte lăudat. Și Dvs să fiți sănătos!

 69. 71 Fragmentarium Politic februarie 1, 2015 la 8:49 pm

  Destabilizarea unui mare partid, un risc major pentru esichier si democratie. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Consiliul National al partidului, că, indiferent dacă PNL va intra sau nu în acest an la guvernare, PSD nu trebuie lăsat „să crească la loc”, acest partid având „o capacitate imensă de regenerare în rău”. Gorghiu a lansat, astfel, o ideologie-tinta, a destabilizarii PSD, care este nefasta, prin dezechilibrarea esichierului politic. Tanara lidera a liberalilor nu arata a sti prea multe despre istoria foarte recenta a luptelor dintre partide din Romania sau despre inexorabila lege a actiunii si reactiunii, care nu poate fi manipulata politic. A uitat, probabil, ca monstruosul scor parlamentar, de doua treimi din voturi, pe care l-a obtinut USL, in 2012, a venit dupa o politica asemanatoare a PDL. Daca i-ar intreba pe seniorii liberali, Gorghiu ar afla ca iarba cosita creste mai repede si mai viguroasa. Oricat de mica, o lectie de principii este necesara pentru fatuca Alina. Un mare partid, cum este PSD, exprima interesele si asteptarile unei mari parti a electoratului. De fapt, cel mai mare partid al stangii reprezinta, in raport cu dreapta, principala contrapondere, deci un factor fundamental pentru echilibrul esichierului, implicit pentru stabilitatea democratiei. Stiu ca sintagma “stabilitatea democratiei” nu prea se foloseste, de obicei legam stabilitatea de guvernare si de presedintie, uitand ca democratia este cea mai mare valoare politica. Dar un popor se afla realmente in pericol, cand se ataca reprezentarea politica a saracimii, mai ales intr-o tara de stanga, cum este Romania. Reprezentarile “tara de stanga” sau “tara de dreapta” nu sunt date de politici sau de ideologii de partid, ci de statistici economice si sociale, care vorbesc, in limbajul neescamotabil al cifrelor, despre decalajul dintre bogati si saraci. Traian Basescu si-a incheiat mandatul cu cea mai mare minciuna, ca lasa in urma sa “o tara de dreapta”. Adevarul e ca prin politica taierilor si ciuntirilor, Basescu nu le-a lasat romanilor nici macar dreptul la acele amarate salarii si pensii, cele mai mici din UE, pozitie care pare sa fi fost batuta in cuie, la integrare, din moment ce orice am face se tine ca o raie de Romania. In mod ciudat, Iohannis nu l-a contrazis, mai mult, ceea ce a combatut in campanie, neconcentrarea intregii puteri in mainile unui singur partid, i-a devenit, acum, linie de conduita politica. Ideologia nu trebuie amestecata cu guvernarea, prima este neinduplecata, a doua este alternanta, cand se intampla se ajunge la partidul-stat, de care Gorghiu, formal, se oripileaza, dar catre care, pe fond, se angajeaza. O tara de dreapta cu un popor de stanga nu rezolva problema dezvoltarii, ci doar amana solutia, concomitent cu ascutirea decalajelor si nemultumirilor sociale. Exista o vorba ca de ce ti-e teama nu scapi, daca doamnei Alina Gorghiu ii este teama de greci, romanilor nu le va fi, nu vor ramane sine die cu o jumatate de esichier.

 70. 72 fostă basarabeancă februarie 1, 2015 la 10:04 pm

  Povestea pirului

  Minunat! Am citit posologia grădinilor și livezilor și m-am gândit la grădina mea, am și o livăduță. Am și buruieni.

  Eu grădina, cam pârloagă, am moștenit-o. Am săpat vreo trei ani adevărate cratere ca să scoatem o „plantație” de salcâmi scăpătată din cauza căreia nu mai creștea nici iarba rea; am trecut la fructiferii sălbăticiți definitiv, adevărate fabrici de omizi și focare de boli de toate felurile, fructe nu făceau nici o dată la trei ani! Am lichidat garduri lăbărțate, șuri aproape risipite pe sub care am descoperit catacombele șobolanilor, adăposturi de dihori, cuiburi de păianjeni veninoși, mușuroaie de furnici, șerpi și șopârle în beci. Când ne-am apropiat de gardurile din fundul grădinii, ia-le de unde nu-s! Lăstari de hamei, verde peste uscat, încolăciți de zeci de ani, strangulau parii putrezi, niște pruni prăpădiți semănați de vânt, un nucușor ce n-a făcut nuci în veci, niște merișori plini de bube suflau și ei abia printre curpenii nesătui! Am pus mâna pe scule și am transformat locul în strat negru de cernoziom de se cruceau vecinii c-au înnebunit orășenii.

  Unde vreau să ajung? La casa veche. La urmă ne-am apucat s-o demolăm. Era făcută din furci cu lut, nu vă mai explic metoda, vă spun că am desfăcut-o cu mânuța ca pe o mătură strâns legată, pentru că refuza să cadă! Sub casă, alta: pământ negru, atât de bătătorit, încât am pus niște stropitori să ude trei zile ca să putem ara locul. Degrabă nu pica singură… Am aflat de la niște vecini de o sută de ani, că pe vremuri, după ce se turna o temelie precară, cu puțin ciment, aceasta se umplea cu pământ negru din pădure. Tinerii însurăței îl udau cu gălețile toată ziua și seara plăteau niște țigani scripcari din târg ca să le cânte și chemau toți vecinii la joc, atenție, ca să taseze bine nisipitura! Distracția se repeta trei seri la rând, ca să fie treaba temeinică. Uite-așa am demolat noi căsuța făcută cu mâinile goale de neamuri și vecini la clăci, din furci de salcâm și alun de pădure umplut cu lut adus de căruțe, toate cu muzică lăutărească, vin rece din beci și voie bună…

  Ne-am apucat de plantat: meri, pruni, peri, caiși, piersici, viță de vie, trandafiri, iasomie, mânuța-maicii-domnului, luleaua turcului, hortensii, bujori, lalele, crini, narcise, brândușe, stânjenei (îmi cer scuze, eu acuma tânjesc la bloc, aștept căldura și mă consolez cum pot)… Păi după 14 ani de frământări, vă pot spune că nu pot scăpa de niște pir sub nici o formă! M-am luptat cu salcâmii care nu pier cu una-cu două, am scăpat de curcubețică (zisă și omag-veninos, mărul-lupului și nu vă spun cum îi zice pe la olteni), am ținut în frâu toate buruienile și toți dăunătorii, nu mă dovedește decât pirul acela de sub liliac. PIRUL TOT MOȘTENIT. Poate că e vina noastră: refuzăm să folosim erbicide, vrem o grădină curată. Ne temem să nu omorâm toporașii de umbră, lăcrămioarele… Oricât de insistent săpăm noi, el vine înapoi pe sub gard din drum. Pot despirui tot satul???

  E drept că ce-i frumos e gingaș și are viață scurtă, florile care ne bucură toată vara sunt cel mai greu de îngrijit; piersicii care stârnesc pasiunea gustului se supără din orice și mor repede, altora le moare altoiul pe geruri crâncene, unii pomi au rodit mere pădurețe și perișoare acre din prima, un alun de pădure nu vrea să înflorească nici în ziua de azi, nu știu de ce nu-l tai și la ce mai sper. Poate că a venit momentul să iau niște măsuri mai drastice, pentru că am consumat prea mult timp, puteri și nădejde în zadar.

  Mă gândesc să încerc și kiwi, am auzit că se adaptează.

  Aceasta este o poveste reală despre grădina mea moștenită de la țară, dar domniile voastre puteți să înțelegeți ce poftiți, după cum vă este cheful azi.

 71. 73 Fragmentarium Politic februarie 1, 2015 la 11:14 pm

  Ispita unui redivivus: Noul PNL, o clonare a vechiului PDL?

  Stim zicala despre lup, care-si schimba parul, dar naravul ba. Nu o evoc intamplator, ci in stransa legatura cu tendintele din noul PNL, care seamana, ca doua picaturi de apa, cu practicile vechiului PDL.

  In ultimul timp, ni se tot sucesc mintile cu ideea despre “proiectul Iohannis”. Inteleg acest proiect pana la punctul de la care nu incepe sa se extrapoleze in domeniile guvernului. Ori, tocmai aici, PNL vede un nod gordian, pe care este ispitit sa-l taie, in ideea unui nou presedinte-premier, care sa-l aduca la guvernare, desi diviziunea constitutionala separa, fara urma de echivoc, responsabilitatilor sefului statului de cele ale seful guvernului.

  Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, sâmbătă, că premierul Victor Ponta este un pericol în calea dezvoltării României și că împlinirea proiectului președintelui Klaus Iohannis nu poate fi pus în aplicare fără asumarea guvernării de către liberali. S-avem rezon, dar proiectele de politica externa si de securitate, pe de o parte, si cel de gestiune economica, pe de alta, au titulari distincti, fara nicio legatura cu culorile lor politice.

  Catalin Predoiu, care a facut parte din nucleul dur al fostului PDL, absorbit de noul PNL, isi testeaza, prin astfel de pretentii hazardante, limitele influentei asupra presedintelui Iohannis si sansele de grabnica accedere in functia de premier. Tactica prin care leaga asteptarea alegerilor de o cale “comoda” si parteneriatul dintre un guvern PNL si presedintele Iohannis de “responsabilitate” este pur propagandistica, fara temeiuri constitutionale sau electorale.

  Fara voturile dizidentilor din PSD, care par prinsi in mrejele aceleiasi himere a puterii, o eventuala motiune de cenzura introdusa de PNL va ramane o simpla incercare a marii cu degetul. Ramane de vazut pana unde va merge impertutbabilul Iohannis pe mana nucleului dur din fostul partid al lui Basescu, daca nu cumva PDL va avea nesabuinta sa aspire la a-si transforma premierul intr-un levier de partid pentru manevrarea presedintelui, in ceva de genul unui “premier-presedinte”.

 72. 74 Luminita Arhire februarie 2, 2015 la 1:03 am

  Ia te uită cum s-au rupt pantalonii statului de drept chiar de la betelie în jos și i se văd toate alea, de nici nu-ți vine să crezi că așa o stofă ce părea trainică și bine țesută, la care atâta lume a muncit vreo 10 ani , poate fi doar o putreziciune și-o grămadă de scame!

  În sfâșierea aceasta însoțită de-un zgomot infernal, unii au mai încercat, în primele zile, s-o mai dreagă olecuță cu acul și degetarul, dar când au văzut că se destramă de peste tot, au băgat degetul în răritură și-au zis că dacă tot se face praf, atunci măcar să-i tragă curentul pe toți participanții !

  Mi-e teamă că nici Băsescu Traian nu se simte prea bine, și-l încearcă un junghi în spate de când cu aerisirea asta naturală de la mijloc în jos; mai săptămâna trecută, cu un tupeu splendid, dădea în judecată Guvernul României că nu-i dă casa visurilor lui .

  Azi i se pare destul de apropiată de propriile-i aspirații vila în care a locuit vremelnic Petre-ești-cel-mai-bun și în care Mioara Roman zice că stă cu ligheanul în living, că plouă înăuntru atunci când plouă afară. De la niște hectare de parc, piscină interioară încălzită, perdeluțe înflorate alese de Nuți și debarcader, cică acum sunt buni și 500 de metri pătrați de spații verzi neamenajate, cu un bloc de locuințe în coastă și cu niște locatari ai blocului stând cu coatele pe parapetul ferestrei și uitându-se fix, cât își fumează țigara, taman în dormitorul lui.

  Dar la așa evenimente în desfășurare ceva îmi lipsește totuși… Ce zice, de exemplu , presa străină, prin acoperiții ei români ? Ce zice LICURICIUL? Ce zice Vivianne ? Dar domnul Barroso Jose Manuel ? Că tare le-a mai fost frică să nu se distrugă în vara lui 2012 această mândrețe de țesătură!

 73. 75 Iuli februarie 2, 2015 la 4:57 am

  Nu pot sa nu las un comentariu…
  Bunicul meu se ocupa de altoit pomii. Facea slujba asta cu placere pentru intregul sat. Nu stiu cati dintre domniile voastre stiu cu ce se mananca altoitul si nu o sa insist.
  Am pe suflet insa sa ii transmit domnului Nastase ca poate si-a gresit vocatia. Gradinaritul este o arta si bunicul avea o zicala: ” Eu simt ca o sa traiesc o vesnicie!”. Acum inteleg la ce se referea.

 74. 76 blogideologic februarie 2, 2015 la 5:47 am

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/dezbatere-historia-surprize-uriase-arhivele-nationale-continea-document-emis-mihai-viteazul-unire–8_54cb526c448e03c0fd1b00d8/index.html Un proiect de istorie arhivistică românească este patronat top-down condescendent de Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta. Aceasta prin “grija” istoricului Marius Diaconescu, produs ideologic al acelei universităţi http://www.mariusdiaconescu.ro/curriculum%20vitae.htm Altminteri, istoricul Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naţionale, precum şi ziaristul Ion M. Ioniţă cooperează admirabil în realizarea acestei emisiuni româneşti (în măsura în care li s-a permis de către Marius Diaconescu). Istoria arhivistică prezentată începe cu anul 1200 şi este focalizată pe Transilvania. Însă narativul controlat de profesorul titular al Universităţii din Bucureşti Marius Diaconescu este pro-maghiar ostentativ până la exces. Cu un minimum de efort intelectual şi cu mult Românism responsabil (conceptul respectiv a fost propus de către eruditul român Bogdan Petriceicu Haşdeu), domnul Marius Diaconescu ar fi putut depăşi cu brio acel exces. Împăratul Manuel I Comnenul (1143-1180) punctase epoca lui cu victoria zdrobitoare de la Sirmium din anul 1167. Victorie prin care Hungaria era inclusă în imperiul Romania şi se creează în locul ei conceptul ecumenic Ungrovlahia. Din păcate, istoricul Marius Diaconescu ghidează astfel emisiunea respectivă, încât nu se pomeneşte absolut nimic despre toate acestea! Şi nu-i singura “scăpare” anti-românească intenţionată din acea emisiune. Pentru că începuturile istorice absolute sunt complet uitate. Este vorba despre imperiul pontic milezian creat în secolul VII înainte de era curentă şi care generează provincia Romania Orientală nord-pontică pe vremea împăratului Nero. Prin grija împăratului Traian, ce preia într-o considerabilă măsură ideile de strategie militară propuse de Nero, apărea drumul roman de la Porolissum la Tyras care trecea prin Angusta (azi localitate latină îngropată în Ţinutul Secuiesc). Filmul emisiunii ne arată fotocopia unei scrisori caligrafiată de cărturarul Nicolae Valahul, precum şi scrisoarea trimisă de Mihai Viteazul de la Hotin (azi oraş ucrainean) la cetatea saxonă Bistriţa. Emisiunea s-a ferit cu grijă mare a sublinia circumstanţa că locuirile în burguri saxone din Transilvania s-au făcut sub influenţa civilizatoare a Cruciadelor în Romania Ierusalimului. Nu ştiu dacă planul de (re)culturalizare a României cu ajutorul ONG-urilor iniţiat de premierul Victor Ponta va propaga informaţia (revelată de istoricul militar Alexandru Madgearu) privind provincia balcanică Burjan -cu un district chemat Tracia- amintită la anul domnului 982 de un geograf persan. Populaţia din Burjan – numele trimite în mod evident la vechea organizare teritorială pe bază de forturi-burgus, unele dezvoltându-se în localităţi urbane, instituită de către împăratul Valens-, deci populaţia din Burjan plătea impozite pe teren unui rege din Rum! Prin care înţelegem denumirea persană pentru împăratul de la Nova Roma. Apoi, în sprijinul documentaţiei lui Alexandru Madgearu vine şi numele de localitate Burgus, încă amintit în Cronica Notarului Ungar Anonim despre burgurile de pe Limes ce îşi au data de naştere prin organizarea de apărare teritorială a împăratului Valens. Localitatea Buda pe Dunăre provine totuşi dintr-un burg valensian, ni se sugerează vag în acea emisiune. Fugit de la Hotin, Ieremia Movilă îşi înfiinţa o domnie în Podolia Mică (azi mândru teritoriu ucrainean prin grija dictatorului Stalin). Domnia lui Ieremia Movilă ajungea până la Edisan ? Oricum, Mihai Viteazu îşi trimitea emisari la Olbia, oraşul antic aflat în estuarul Bugului pontic.

 75. 77 blogideologic februarie 2, 2015 la 6:04 am

  http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/02/02/les-etats-unis-pourraient-a-nouveau-livrer-des-armes-a-kiev_4567706_3214.html Iată o intenţie necugetată ! Oricum, guvernul de la Kiev va folosi cu preponderenţă armele americane împotriva etnicilor români din teritoriile Basarabia de Sud şi Bucovina de Nord.

 76. 78 blogideologic februarie 2, 2015 la 8:41 am

  Pentru o regulă de cut-off (mă rog, de “retezare a pretenţiilor”, ca să evit barbarismul) în predarea istoriei altora în şcoala românească // Am înţeles că România s-a angajat ferm să introducă în curricula preuniversitară a învăţământului public, adică plătit pe banii naţiunii române, următoarea programă şcolară : Cap. 1 Evreii în lumea antică şi medievală. / a. Evreii în spaţiul antic european : Imperiul Roman. / b. Evreii în evul mediu european : statut juridic, economic şi cultural. / c. Prezenţa evreilor în Ţările Române (sec. XV-XVIII). / Cap. 2 Istoria evreilor din România./ a. Statutul evreilor din România înainte de 1878./ b. Evreii din România între 1878-1919. De la marginalizare la emancipare. / c. Emanciparea evreilor. / d. Evreii din România între 1919-1938. / e. Statutul juridic al evreilor din România Mare. / f. Participarea evreilor la viaţa cotidiană. / g. Manifestări ale mişcării antisemite (1919-1938). / h. Începuturile legislaţiei antisemite; guvernarea Goga – Cuza. / i. Noul antisemitism (1938-1944) / j. Emigrarea evreilor din România . / Cap. 8 Evreii în lumea contemporană. / a. Sionismul. / b. Constituirea statului Israel. / c. Conflictul din Orientul Apropiat. Palestina şi Israel./ d. Israelul azi. / Cap. 9 Contribuţia evreilor la dezvoltarea patrimoniului economic şi cultural românesc. / Este vorba de un curs de 1 oră pe săptămână tot anul şcolar. Total curs, 35 ore. Dar există vreo referinţă românească la tema aceasta ? Sigur că da, prinţul nostru scriitor Ion Ghica ! În Memoriile epistolare către Vasile Alecsandri, acesta spunea : +Acum vreo cincizeci de ani populațiunea țărei se compunea numai de români, afară de câteva sute de familii de greci, venite cele mai multe în urma fanarioților, de câțiva armeni refugiați din Turcia; nemți foarte puțini, iar de ovrei nici vorbă. Rar, foarte rar se auzea prin orașe câte un bocceagiu strigând: ‘Marfă, marfă’, cu legătura rezemată pe cot. Invaziunea jidovească a început cam după la 1830, de când în Austria și în Rusia îi iau la oaste.+

 77. 79 Criticos februarie 2, 2015 la 8:49 am

  La noi DNA este substitutul Syriza, un substitut cu totul îndoielnic nu numai pentru năravurile lui, demonstrate cu prisosinţă încă de la înfiinţare, ci şi pentru că, în opinia mea, se mulează perfect pe o scădere naţională „să moară şi capra vecinului”. Pe de altă parte, în absenţa de lideri adevăraţi, cu viziune, nu se încheagă nimic constructiv. Ţi se face greaţă când o auzi pe noua lideră PNListă agitând isteric drapelul luptei împotriva baronilor PSD ( având în dotare o mocirlă din care Falcă e numai un exemplu). În fond se încearcă doar o răsturnare a guvernului PSD şi revenirea în fruntea bucatelor a mizeriei PDListe. Acum UE, cu picioarele de lut ale popularilor germani, trebuie să facă faţă provocării ucrainiene – şi nu se întrevede vreo soluţie – şi fenomenului Syriza care văd că se întinde: în Spania e pe cale să învingă şi aud că şi în Franţa e în căutarea unui lider care să o închege..

 78. 80 Rolft Blijlevens februarie 2, 2015 la 8:51 am

  In timp ce oamenii Antenei 3 profita de conjuntura – de care am amintit anterior, in care oamenii lui Basescu se incaiera unii cu altii iar unii chiar au vorbit despre mecanismele exercitarii puterii prin detinerea catuselor – spre a reafirma nevinovatia penala a lui Voiculescu, pesedistii au taiat si ultimul fir care ii lega de Adrian Nastase, desi nevinovatia penala a lui Adrian Nastase este mult mai vizibila. Nu am pentru PSD-isti decat o singura fraza: sa va fie rusine, magarilor!

 79. 81 Criticos februarie 2, 2015 la 8:53 am

  Ca un PS adaug că o bună cunoştinţă a mea, un pictor absolut remarcabil, V.Gheorghiţă, pronostica acum vreo 2-3 ani că nu fiica lui, ci nepoţii vor fi bolşevici (în sens de extremă stângă, evident).

 80. 82 Malpramis Pallavicini februarie 2, 2015 la 9:00 am

  La ce calitate umana afiseaza PSD-istii, nu ma mai mira faptul ca atatia oameni de acolo ii considera pe manelistii politici Mircea Geoana – Homles si pe Marian Vanghelie printul Ferentarilor ca fiind valori ale social democratiei si sperante politice pentru viitorul tarii. Tradator politic prin vocatie, Geoana va sfarsi prin a se trada pe sine insusi.
  Cat priveste inspiratia politica PSD-ista, ea e una de poveste: exact in momentul in care adversarii politici isi aplica singuri lovituri, ei aleg sa se fragmenteze. Bine, ma!

 81. 83 Amyntor Paixdecouer februarie 2, 2015 la 9:04 am

  Legat si de afirmatia anterioara a unui domn comentator, era de mult cazul ca factorii politici romani sa adopte un sistem de protejare a etnicilor romani de pe teritoriile istorice aflate sub ocupatie slava. Ti-ai gasit insa, cu Johannis si Ponta! Romani adevarati, nene, cu simtire geto-daca.

 82. 84 ZeV februarie 2, 2015 la 9:10 am

  L-am auzit , pret de cateva minute (dupa care am comutat pe alt canal TV) pe Mircea Geoana.
  Ascultandu-l, am inceput sa cred in reincarnare. Diferenta consta doar in lipsa mustacioarei caporalului.
  In acest moment, nu mai regret ca l-am votat pe Traian Basescu in 2009. Am, desigur, un gust amar ca PSD, ori nu-si promoveaza candidati competitivi, ori nu-i sustin cu toate fortele si in mod credibil. Ar fi si greu cu stigmatele de ,,neocomunism” si ,,baroniada locala”.
  Sper ca la Congres, Victor Ponta va reusi sa impuna decuplarea functiilor administrative de cele politice, macar la nivel de Consilii Judetente.

 83. 85 ZeV februarie 2, 2015 la 9:13 am

  T-Rex
  Ce gluma buna…Yohannis este un guvernator identic cu Basescu (adica la fel de obedient), cu diferenta ca vorbeste (mult) mai putin.
  😉

 84. 86 Marcus februarie 2, 2015 la 10:29 am

  Arde-i, Nutzy, Cu Puradelu’ Peste Cap, Zi-le Mascari De Mama!

  In ciuda bucuriei imense pe care mi-a provocat-o plecarea lu’ Uciga-l Toaca de la Cotroceni, trebuie sa marturisesc faptul ca la momentul respectiv m-a incercat si un sentiment de regret. Materialul inepuizabil pe care mi l-a oferit acest saltimbanc bun de resapat pentru postarile mele aproape zilnice, care pentru mine s-au constituit intr-un letopiset al celor mai negri ani din istoria contemporana a acestei tari se parea ca nu va putea fi inlocuit cu altceva de o asemenea “calitate”.

  M-am inselat insa amarnic!

  A fost necesara doar punerea sub invinuire si control judecatoresc a inculpatei Udrea Elena Gabriela si circul a revenit in toata splendoarea lui, insotit si de numerele de umplutura oferite si de ceilalti mafioti basiti, care pentru a-si scapa cat de cat pielea de la saramura se toarna intre ei mai scabros decat ultimii gainari prinsi la ciordeala la cotetele gospodarilor din sat.

  Nutzyca insa ii depasete pe toti si, pe modelul “la asa ibovnic, asa tiitoare” intregit de milenara experienta in materie de scandal public a satrei noastre cea de toate zilele, din care isi trage radacinile etnice ‘mneai, a inchiriat un puradel, l-a luat de picioare si a sarit cu bataia pe ditai sefu’ SRI-ului romanesc prins cu catusele in manute cand vroia sa priponesca puterea din Romania si s-o foloseasca dupa bunul plac. Nemultumita de rezultatul mardelii aplicate, intr-un decor alb-negru amintind de preapremiatul “Lista lui Schindler” a la fel de preapremiatului Spielberg, Nutzyca, inspirata din scena memorabila din Basic Instinct, asezonata de reprezentatiile in domeniu ale co-etnicelor sale, si-a tras in prima faza fustele in cap aratandu-i aceluiasi nefericit Coldea cavitatea sa subpelviana, care a propusat-o in politica, cavitate neprotejata de chiloteii tanga de firma, urmata de intoarcerea cu spatele si baterea intru bajocura a feselor, insotita de o cascada de sudalmi si mascari neaos tiganesti care l-au determinat pe sarmanul general sa ordone o ancheta interna la SRI in care el sa se ancheteze pe sine si sa afle adevarul in ceea ce priveste acuzele aduse de metresa nationala.

  Superb!

  Si asta nu este totul! Blonda ne-a promis un serial in care mai mult ca sigur ca vor aparea si alti mafioti, gen Codruta Kovesi si de ce nu, chiar chiombila daca o lasa de izbeliste si miros de Targusor cu perspectiva de viol multiplu in calitate de prospatura pentru fetele preastatute din onorabilul stabiliment de reeducare.

  Unde sunteti voi urmasii lu’ Traian care l-ati votat in prostie si care v-ati fi dat sufletul pentru tatuca, garantul justitiei si al statului de drept in Romania acum, cand zi de zi apar denunturi si autodenunturi care mai de care, din care rezulta ca amarasteanul de rand se sinucidea pe motiv de taiat de catre basescu a salariilor si deci imposibilitatea de plata a ratelor, in timp ce toti mafiotii aflati sub pulpana nasului basescu se infruptau in nesimtire crasa, fara niciun regret sau urma din bun simt cu spagi de zeci de milioane de euroi?

  Totusi spectacolul parca nu are sare si piper fara chiombu’. Stapanul detronat al catuselor, deghizat in tataita iubitor de nepotei, se da mascat la teren si pute al dracului in iarba. Dar nu-i timpul pierdut! Sunt convins ca el va scrie epilogul Noii Tiganiade Dambovitene in sunet de sirene de duba, cu alai de mascati, zgomot de catuse si chemari la vorbitor.

  Doamne Ajuta!

  Pana atunci insa, intarata-i drace ca si mie-mi place!

  Multi ani iti doresc, Traiane, cu bratari la-ncheieturi
  Pan-o rugini inox-ul si-ti va face bataturi.
  Sa privesti printre zabrele, jinduind dupa pachet,
  Sa-ti pui curu’ la bataie, concurent “Mister Borfet”.

  Sa ai parte de plimbare doar o ora, insotit,
  De zdrahonii cu pulane, iute pusi pe otanjit.
  Sa ai pat legat cu lanturi de perete peste zi
  Doar cu vorbitor la luna, sa ai parte de copii.

  Chiftelute, din elastic, sa-ti parvina peste zid
  Zeama lunga si-arpacasu’, aliment sa ai in blid.
  Iar de vrei corespondenta, sa astepti din Targusor,
  Ravasel semnat Lenuta, sa-ti aline al tau dor.

  Si iti mai doresc, Traiane, nopti cu tine ca saltea
  Tabacindu-te gealatii, incantati de muhaia.
  Mă mai rog de sanatate, far-alcool, in abstinenta
  Zile-n ger sau in dogoare, pe platou sa faci prezenta.

  Caci la raul ce facut-ai cat o tar-ai birjarit
  Loc mai bun pentru odihna, altul nu-i mai nimerit.
  Asta de n-o vrea frac-tu’ Mircea, ofertant de loc de veci,
  Sa te gazduiasca-n tihna, intre patru dale reci.

  Sa ma ierti de-ntarziere, pentru dar in rime scris
  As fi vrut versuri alese la asa distins proscris.
  Mi-a iesit, precum vezi bine, o naiva poezea,
  In care-ti aduc omagiu, pentru-asa o viata grea.

 85. 87 Adrian B. februarie 2, 2015 la 11:10 am

  @ George Ban

  Sper sa prinzi ziua in care iti vor implanta si vreun cip in creier . Sunt convins ca vei bate din palme si vei gasi si o motivatie nobila …

  Cu din astia ca tine , statul politienesc va inflori !

 86. 88 Adrian B. februarie 2, 2015 la 11:22 am

  @ centru

  Esti o victima a manipularilor ! Nu sunt filo rus dar incerc sa fiu corect si echilibrat ! Ceea ce dumneata nu poti fi !

  Chiar daca tu il consideri pe Putin un criminal , 82% din rusi il considera un erou ! Si cred ca asta conteaza …

  In Ucraina a avut loc in 2013 o LOVITURA DE STAT sponsorizata de americani si care a schimbat total ordinea constitutionala ! In fruntea Ucrainei a fost numit un guvern de MARIONETE si tradatori ( cu 3 dintre ministri , cetateni americani ! ) care au impins tara in razboi si au nesocotit faptul ca in Ucraina sunt milioane de etnici rusi !

  Raman la parerea mea ca americanii le-au facut un mare serviciu rusilor prin organizarea acelei lovituri de stat ! Acestia si-au recuperat Crimeea si probabil ca vor mai lua si S si E Ucrainei .

 87. 89 Cris februarie 2, 2015 la 11:35 am

  Nu sunt de acord cu schimbarea majorității și a guvernului. Părerea mea e că majoritatea trebuie să reiasă în urma alegerilor, nu prin trecerea dintr-o parte într-alta, și că guvernarea actuală e bună.
  Toată istoria democrației noastre e marcată de schimbări frecvente de guvern, ceea ce nu a fost bine. Măcar o relativă stabilitate e necesară ca să ai realizări cât de cât. Nu există guvernare proastă în întregime sau bună în întregime, pentru că realitatea, condițiile concrete nu te lasă să faci tot ce ai vrea.
  Un guvern liberal nu poate face mai mult decât actualul. Nu poate elimina taxe, eradica toată evaziunea fiscală, toată munca la negru, crește salariile bugetarilor, crește alocațiile, pensiile…
  Îmi pare rău că trebuie să spun că nu vreau PNL la guvernare ACUM. Îmi pare rău să spun că mă depărtez afectiv tot mai mult de PNL. Nu m-au enervat ieșirea din USL, fuziunea… cît m-a enervat candidatura lui Ioh și mă enervează atitudinea PNL de azi. Nu-mi place opoziția de dragul opoziției.

 88. 90 blogideologic februarie 2, 2015 la 11:41 am

  Fiecare dintre industriile importante îşi are congresul său. Dar nici un congres industrial nu-i mai relevant pentru starea lumii decât acela organizat de industria jocurilor video. Acolo apare în faţa ochilor uimiţi forma virtuală şi ludică a Contractului Social. El urmează reglementările cyberspaţiului enumerate de Lawrence Lessig http://en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Lessig): 1/Legea, 2/Piaţa, 3/Normele sociale, 4/Arhitectura în linie.

 89. 91 Cris februarie 2, 2015 la 2:22 pm

  Din Memoriile lui Constantin Argetoianu (1930-1935):

  Îl văzusem pe Duca pentru prima oară la Paris, cu vreo 30 de ani înainte. Era un tânăr sârguitor, cu multă ținută, dar fără farmec și fără nicio notă personală. Trecuse vremea și se cam uscase, dar, ca porumbul surprins de brumă fără să se coacă, îmbătrânise tânăr.
  O viață întreagă Duca a fost o pereche de ochelari sub o pălărie cenușie uzată, un veston negru peste pantaloni vărgați și deformați. Cine zicea Duca vedea un costum și două cioburi, nu un om.
  Inteligent era, desigur, dar de o inteligență mărginită la anumite compartimente ale cugetării, cu o supărătoare dibăcie de mânuire a locurilor comune.
  În afară de intriga politică și de Nadia Polizu (nevasta lui), nu-l interesa nimic decât caii de curse și sonoritatea numelor nobilimei italiene. Mormăia toată ziua și repeta ca un zănatec: „Ludovisi Buoncompagni principe di Piombino” sau „don Marc Antonio Colonna principe de Palestrina”, scandând silabele cu accente extaziate de actor de provincie, cu gesturi care căutau să cuprindă infinitul și să-l închidă într-o cutie de chibrituri.
  N-a lăsat o dâră în urma lui, nici în familie, nici printre cunoscuți, n-a lăsat un prieten, căci n-a iubit pe nimeni.
  Îmi aduc aminte că la moartea lui Ionel Brătianu, până și adversarii acestuia erau înduioșați. Singurul nepăsător a fost I.G. Duca, tovarășul de fiecare zi al celui dispărut căruia îi datora cariera lui. „Ciudat”, îmi spunea el, „moartea lui Brătianu mă lasă indiferent”.

 90. 92 Cris februarie 2, 2015 la 2:31 pm

  @ Luminita Arhire, „Iată cum s-au rupt pantalonii…” :
  Bună! Bună de tot! Mai ales ultimul paragraf…

 91. 93 ZeV februarie 2, 2015 la 2:43 pm

  Centru, intreaba candid ?
  ,,Unde incit eu la razboi ?”
  Iaca aici, prietente:
  ,,Pacifistii anului 1938 cu acordurile de la Munchen isi imaginau ca aduc pacea , lasitatea lor l-a incurajat si mai mult pe Hitler .”
  😉
  ps
  Sunt convins ca vei citi atat comentariile lui Adrian B, cat si pe ale mele.
  Mai ales ca le voi concentra sa inteleaga si….
  😉

 92. 94 blogideologic februarie 2, 2015 la 3:37 pm

  @Cris
  Păi avea o foarte lungă istorie de familie în urmă! Începând de la Cezarul Ioan Duca. Şi se lăuda! Motiv pentru care l-au omorât nicadorii megleni. Asta-i fascinaţia şi puterea Istoriei noastre (Vezi ce spun Fernand Braudel şi Miron Costin).

 93. 95 George Ban februarie 2, 2015 la 4:32 pm

  Adrian B

  Da, vreau stat polițienesc împotriva borfașilor! Nu ești de aceeași părare?

 94. 96 Nuti Chiru februarie 3, 2015 la 2:05 pm

  Ma bucur ca la Cornu se apropie primavara.
  Dar ce trista asemanare cu PSD-ul, cu liderii lui. Ce multi „puieti” tineri „ati plantat” in PSD si ce putini s-au maturizat si au dat rod bun. Sau – poate – ca multi dintre ei n-au apucat sa iasa in fata, poate ca cine v-a urmat la conducerea PSD nu i-a vrut in preajma, sa nu-i scoata la lumina „goliciunea” si oportunismul. Pacat pentru Romania, pentru noi – romanii – si mare pacat pentru dumneavoastra.
  Ne-am pus mare speranta in dl.premier Victor Ponta, pentru ca a fost „crescut” si promovat de dumneavoastra si speram sa aiba macar rezultatele Dvs. la guvernare. Nu-l judecam (eu si familia mea) pentru unele „compromisuri” pe care le-a facut din convingerea ca sunt anumite actiuni si atitudini care nu sunt destinate publicului larg. Tocmai de aceea speram in continuare.


 1. 1 Razboaie instrumentate de americani, în ultimi 100 de ani | Blogul lui Popa Țeapă Trackback pe februarie 1, 2015 la 7:19 am
 2. 2 (re)culturalizare | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 1, 2015 la 8:43 am
 3. 3 Aleksandr Dughin si soarta Romaniei - Ziarul lui Ipu Trackback pe februarie 1, 2015 la 1:53 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: